افق روشن
www.ofros.com

...اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه، مرگ سه كارگر در حال استراحت شبانه و


هرانا - ایلنا                                                                                               پنجشنبه ٢٦ اردیبهشت ١٣٩٢

------------------------

کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه از صبح دیروز دست به اعتصاب زده اند

خبرگزاری هرانا - کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه از ساعات اولیه صبح دیروز دست به اعتصاب زده اند و این اعتصاب امروز نیز ادامه دارد.
این اعتصاب بدنبال آن آغاز شد که کارفرمای این کارخانه علاوه بر اینکه دستمزد فروردین این کارگران را تاکنون پرداخت نکرده است بلکه در فیشهای حقوقی که صادر شده است ۲۵ درصد افزایش حداقل مزد برای سالجاری را نیز در آنها اعمال نکرده است.
بنا بر گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه با مشاهده این وضعیت از صبح دیروز بطور متحدانه ای دست به اعتصاب زدند و خواهان پرداخت دستمزد معوقه خود، اعمال ۲۵ درصد افزایش حداقل مزد و اجرای فوری طرح طبقه بندی مشاغل شدند.
بنا بر اظهار کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه کارفرمای این کارخانه در مورد اجرای طرح طبقه بندی مشاغل با دادن وعده و عید بطور مرتب کارگران را سر میدواند و عملا از اجرای این طرح خودداری میکند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال این اعتصاب، صبح امروز مدیریت کارخانه در میان کارگران اعتصابی حاضر شد اما نتیجه ای از مذاکراتی که صورت گرفت حاصل نشد و کارگران اعتصابی اعلام کردند تا رسیدن به خواستهایشان بویژه اعمال بی کم و کاست ۲۵ درصد افزایش حداقل مزد همچنان به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.

------------------------

مرگ سه كارگر در حال استراحت شبانه

بامداد امروز بر اثر ریزش ساختمانی سه طبقه در خیابان جیحون تهران سه كارگر كشته شدند. بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، در ساعت ۱٢ بامداد امروز ریزش یک ساختمان مسکونی در خیابان جیحون (کوچه ابراهیمی) به نیروهای امدادی اطلاع داده شد و پس از مراجعه، آتشنشانان متوجه شدند 3 کارگر در زیر ساختمان مانده‌اند که از این ۳ کارگر ٢ نفر ایرانی و یک نفر افغانستانی است.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران در این باره گفت: نیروهای آتش‌نشانی بعد از چند ساعت در نهایت ۳ کارگر را از زیر آوار در آوردند که متاسفانه هر ۳ کارگر به دلیل جراحت شدید فوت کردند.

------------------------

تلاش كارگر نقص عضو شده برای بازگشت به كار

یکی از کارگران کارخانه «سازه آلیاژ البرز» واقع در قزوین با ارسال نامه‌ای به تشریح حادثه‌ای پرداخت كه به قطع سه انگشت دست او منجر شده است.
به گزارش ایلنا، «فرشید نجفی» در این نامه مدعی شده است كه در اولین روز كاری‌اش در كارخانه «سازه آلیاژ البرز» در تاریخ ٢۵ دی ماه ٩١ هنگام كار با دستگاه پرس سه انگشت دست چپ خود را از دست داده و این در حالی است كه كارفرما بدون ارائه آموزش مهارتی لازم او را به كار با دستگاه پرس گمارده است.
خبرنگار ما در تماس با این كارگر شرح روز حادثه را جویا شد. فرشید نجفی گفت: در روز اول كاری‌ام در این كارخانه و ساعات اولیه کار با این دستگاه (پرس)، بدلیل آنکه مهارتی نداشتم، ناگهان دست چپ‌ام زیر دستگاه پرس ماند و سه انگشت‌ام در زیر این دستگاه له شد.
این کارگر در ادامه افزود: همکارانم من را به بیمارستان انتقال دادند و بعد از مراحل درمانی که یک هفته به طول انجامید به دستور پزشک معالجم سه ماه استراحت پزشکی دریافت کردم.
او اضافه کرد: بعد از بهبودی از حادثه ای که حین کار در کارخانه سازه آلیاژ البرز برایم ایجاد شده بود، وقتی برای ادامه کار به كارخانه بازگشتم کارفرما کار من جلوگیری کرد.
نجفی با غیر قانونی خواندن این عمل کارفرمای کارخانه سازه آلیاژ البرز، گفت: با وجود اینکه من در حین انجام کار در این کارخانه نقص عضو شده‌ام، کارفرما حق نپذیرفتن من را ندارد با این حال به هر واحد دیگری برای اشتغال مراجعه می کنم به بهانه نقص عضوم مرا نمی پذیرند.
این كارگر که نگران آینده شغلی و معاش خود است در خاتمه می افزاید: با آنکه کارفرما می‌گوید دیه نقص عضو و سایر هزینه های درمان من را متقبل خواهد شد، اما من هیچ چشم داشتی به دریافت دیه ندارم وفقط می خواهم به کار خود بازگردم چرا كه دیه تمام خواهد شد اما من برای ادامه زندگی به كار نیاز دارم.

------------------------

وجود تبعیض جنسیتی در كارخانه تولید پریز برق

یك فعال كارگری در نیشابور از تبعیض جنسیتی در یك واحد تولیدی این شهرستان خبر داد و گفت: کارفرمای کارخانه «صنایع الکترونیکی مهر عطار» در نیشابور با بی اعتنایی به قانون کار در پرداخت دستمزد و سایر مزایای قانونی کارگران زن، از نبود فرصت‌های شغلی برای زنان كارگر در بازار كار سوءاستفاده می‌كند.
«محمد عمارلو» دبیر خانه كارگر نیشابور در این باره به ایلنا گفت: در این كارخانه 120 كارگر مشغول به كار هستند كه حدود 80 نفر از كارگران را زنان تشكیل می‌دهند. این زنان بدون محاسبه ساعت كار، در صورتی که نتوانند به میزانی كه كارفرما انتظار دارد، تولید داشته باشند بخش قابل توجهی از حقوق‌شان کاهش می‌یابد.
او افزود: کارفرمای این کارخانه دستمزد قانونی مطابق آنچه که شورای عالی کار مصوب کرده است را به کارگران خود پرداخت نمی‌کند.
این فعال كارگری اضافه کرد: در این كارخانه تولید پریز برق، هر ماهه به بهانه‌ای از سوی کارفرما حقوق کارگران به صورت چشمگیری کاهش می یابد، به طوری كه این زنان - كه عمدتا سرپرست خانوار هستند - در تامین معاش خانوار خود با مشکل جدی مواجه می‌شوند.
این فعال کارگری درباره سایر مشکلات کارگران گفت:علاوه بر حقوق سوابق بیمه کارگران نیز با مشکل روبروست و با فاصله پرداخت می‌شود. همچنین کارگران این واحد تولیدی مدعی‌اند بهداشت و ایمنی کار در این واحد تولیدی رعایت نمی‌شود.
دبیر خانه کارگر در خاتمه متذکر شد: به موجب قانون‌ کار، خودداری کارفرما از اجرای مصوبه حداقل مزد شورای عالی کار و پرداخت مزد کمتر از حداقل تعیین شده تخلف تلقی شده و مستوجب مجازات است.

کسر حقوق به بهانه كار بیشتر جرم است
در این زمینه یکی از کارگران این کارخانه نیز اظهار داشت: کارفرمای کارخانه صنایع مهر عطار با بی اعتنایی به قانون کار، در صورت ناتوانی کارگران برای انجام کار بیشتر بخشی از حقوق آنان را كسر می‌كند.
این كارگر كه نخواست نامش فاش شود افزود: با وجود اینکه اکثر کارگران این واحد را زنان تشکیل می‌دهند، به دلیل شرایط بازار كار ناچار به اطاعت از خواست كارفرما هستند.
این کارگر در پایان اضافه کرد: با وجود آنكه این بی‌قانونی اكنون در كارخانه باب شده است اما اخیرا با فشارهایی که از سوی کارگران و تشکلات کارگری در این مورد به كارفرما وارد شده است، این مشکل کمتر از گذشته شده است.

------------------------

معدنچیان آفریقای جنوبی اعتصاب كردند

کارگران معدن پلاتینیوم «ماریکانا» در آفریقای جنوبی دست به اعتصاب زدند.
به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز، رقابت میان دو اتحادیه کارگری، سبب اعتصاب کارگران سومین معدن بزرگ استخراج پلاتینیوم جهان شده است.
اعتصاب‌کنندگان تاكید می‌كنند که از حمایت مسئولان انگلیسی شرکت خود از سندیکای اقلیت که ٢٠ درصد معدنچیان را تشکیل می‌دهد، ناراضی هستند.
معدنچیان با تجمع در استادیومی در نزدیکی معدن ماریکانا اعلام کردند که تا امروز - چهارشنبه - به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.
این نخستین بار نیست که معدن صحنه اعتراض و اعتصاب است. سندیکای اکثریت، دربرگیرنده ٧٠ درصد کارگران سازمان‌دهنده اعتصاب‌های سال گذشته بود.
در جریان اعتصاب سال گذشته كارگران این معدن كه در اعتراض به پایین بودن دستمزدها صورت گرفت، ۴۶ تن کشته شدند.



انحلال دو كارخانه بزرگ قزوین غیرقانونی است

یك فعال كارگری در قزوین با غیر قانونی خواندن مراحل انحلال دو کارخانه بزرگ این استان، خواستار بررسی دلایل انحلال كارخانه‌های «صنایع اسوه ایران» و «لامپ الوند» از سوی مسئولان استانی شد.
«عید علی کریمی» دبیر خانه كارگر قزوین مدعی «سوری» بودن انحلال این دو كارخانه شد و گفت: انحلال صنایع اسوه ایران و کارخانه لامپ الوند به ترتیب با 32 و 53 كارگر که اکثر آنان با سوابق بالا در آستانه بازنشسته شدن هستند، خلاف قانون است.
این فعال كارگری ادامه داد: در اطلاعیه ای که از سوی کارفرمای این دو کارخانه به کارگران ابلاغ شده دلیل انحلال کارخانه کاهش فروش محصولات و گران شدن مواد اولیه تولید ذکر شده است با این حال یکی از کارفرمایان با تغییر نام کارخانه به صنعت اسوه ایرانیان، و دیگری با ادعای انتقال کارخانه به شهرک صنعتی لیا و فروش املاک و مستقلات، کارخانه همچنان به تولید خود ادامه می دهند.
كریمی با بیان اینکه انحلال این دو کارخانه سبب بیکاری کارگران آنان شده است اظهار داشت: تکلیف نهایی کارگران این دو کارخانه که دارای سوابق بالایی هستند هنوز مشخص نیست و کارفرمایان این دو کارخانه پیش از انحلال باید شرایط بازنشسته شدن کارگرانی که در شرف بازنشسته شدن بودند را فراهم می‌کردند.
او در خاتمه با بیان اینکه مسئولان پی گیر شرایط فعالیت این کارخانه ها بعد از اعلام انحلال باشند اظهار داشت: در صورت عدم پی گیری های مراجع قانونی، امکان افزایش انحلالهای سوری در میان سایر کارخانه های که شرایط مشابهه این کارخانه ها را دارند رواج می یابد.

------------------------

اتمام سهمیه بیمه کارگران ساختمانی پاكدشت در روز نخست ثبت‌نام

عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان پاکدشت اعلام کرد: اختصاص هزار سهمیه برای ثبت نام بیمه کارگران ساختمانی جوابگوی متقاضیان پاکدشت نیست.
«عوض سلطانی» با بیان مطلب فوق به ایلنا گفت: با اجرایی شدن طرح بیمه تأمین اجتماعی کارگران ساختمانی که دارای کارت مهارت فنی صنعت ساختمان هستند تعداد زیادی از کارگران مشمول برای ثبت نام به دفتر انجمن صنفی کارگران ساختمانی مراجعه کرده‌اند.
او افزود: میزان سهمیه ثبت نام کارگران ساختمانی دارای کارت مهارت فنی و حرفه ای برای شهرستان پاکدشت هزار نفر است که این سهمیه در روز نخست ثبت نام پایان یافت.
این فعال صنفی كارگران ساختمانی افزود: این در حالی است که تعداد افراد متقاضی و مراجعه کننده برای بهره مندی از بیمه تأمین اجتماعی بیش از چهار هزار نفر است که پرشدن ظرفیت در این شهرستان، موجب نارضایتی مردم شده است.
او با بیان اینکه مشمولان طرح مذکور نباید دغدغه و نگرانی خاطر نسبت به ثبت نام بیمه خود داشته باشند، تصریح کرد: تعداد مراجعات برای بیمه از سوی کارگران ساختمانی فراتر از حد انتظار است و هیچ نظارتی برای صدور این همه کارت مهارت وجود ندارد.
وی ادامه داد: با واگذاری بخشی از فعالیت صدور کارت مهارت به بخشهای خصوصی همانند کاریابی ها، بسیاری از صنوف متفرقه کارت مهارت گرفته اند و با استفاده از امتیاز سهمیه بیمه کارگران ساختمانی ثبت نام كرده‌ند.
به گفته سلطانی دخالت بخش خصوص در زمینه صدور کارتهای فنی کارگران ساختمانی علاوه بر سود جویی باعث هرج و مرج در این حوزه شده است.
سلطانی در خاتمه خواستار افزایش سهمیه شهرستان پاکدشت در خصوص بیمه کارگران ساختمانی شد و افزود:هم اکنون تعداد بسیار زیادی از کارگران ساختمانی شهرستان پاکدشت با وجود داشتن کارت مهارت فنی، هنوز موفق نشده‌اند دفتر چه بیمه تامین اجتماعی دریافت كنند.

------------------------

كاهش ١٠ برابری سهمیه بیمه كارگران ساختمانی

عضو هیئت رئیسه انجمن صنفی کارگران و استادیاران ساختمانی استان تهران از كاهش ١٠ برابری سهمیه ی بیمه ی كارگران ساختمانی استان تهران انتقاد كرد.
«محمد باقری» در این باره به ایلنا گفت: هر سال در استان تهران بیش از ٣١ هزار و ۵٠٠ نفر سهمیه برای بیمه ی تامین اجتماعی كارگران ساختمانی اختصاص داده می شد كه در سال جاری به ٣ هزار نفر كاهش پیدا كرده است.
وی با اشاره به قانون «رفع موانع اجرایی بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی» كه سازمان تامین اجتماعی را مکلف می كند با دریافت حق بیمه، کارگران شاغل در کارهای ساختمانی را به طور کامل و با نظارت دقیق بیمه كند بیان كرد: از سال جاری قرار بود محدودیت سهمیه ی بیمه ی كارگران ساختمانی برداشته شود.
رئیس انجمن صنفی گچ كاران استان تهران گفت: هر فردی كه با كارت مهارت و تاییدیه ی انجمن صنفی كه در آن شاغل است به سازمان تامین اجتماعی مراجعه می كند باید بیمه شود.
به گفته ی آقای باقری، در دو روز گذشته بیش از ۵٠٠ كارگر ساختمانی به شعبات سازمان تامین اجتماعی در شرق و غرب تهران مراجعه كرده بودند تا خود را بیمه كنند اما هر شعبه تنها ١٠٠ نفر را بیمه كرده است.
وی در پایان به عملكرد صدا و سیما در پوشش مشكلات صنفی انتقاد كرد و گفت: دوربین صدا و سیما در دو روز گذشته كجا بود تا مشكلات كارگران ساختمانی را كه برای بیمه ی خود در شعب سازمان تامین اجتماعی جمع شده بودند را به تصویر بكشد.

------------------------

٢ كارگر در حادثه ریزش معدن طلا كشته شدند

منابع خبری اندونزی اعلام كردند كه در حادثه ریزش تونل در یكی از معادن طلا و مس این كشور دو كارگر كشته شده و ٣١ كارگر دیگر همچنان محبوس‌اند.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، گروه‌های امداد و نجات در اندونزی كه به دنبال حادثه ریزش تونل در معدن طلا به محل اعزام شده بودند، موفق به نجات چهار كارگر شدند.
در زمان وقوع این حادثه ٣٧ كارگر در معدن مشغول به كار بوده‌اند.
مقام‌های مسئول پیش از این اعلام كرده‌ بودند كه عملیات امداد این كارگران بسیار دشوار بوده و تكمیل آن به زمان زیادی نیاز دارد.
معدن «گرسبرگ» در غرب استان «پاپوآ» كه به لحاظ ذخایر طلا دومین معدن جهان به شمار می‌رود، ٢٤ هزار كارگر قراردادی و غیرقراردادی دارد.



مصدومیت كارگری بر اثر آتش‌سوزی كارگاه نجاری

آتش سوزی گسترده در یک کارگاه نجاری در منطقه تهران پارس، کارگری را به شدت مجروح کرد.
به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته سانحه آتش سوزی در یک کارگاه نجاری در منطقه تهران پارس تهران باعث شد یك کارگر شاغل در این کارگاه از ناحیه دست و صورت دچار سوختگی شود.
گفتنی است بر اساس این گزارش، نشت گاز از اتصالات یک سیلندر ١١ کیلویی مقدمات اولیه آتش سوزی در این کارگاه را فراهم کرده بود که بررسی‌ها برای مشخص شدن علت اصلی حادثه از سوی کار‌شناسان ادامه دارد.

------------------------

نجات سه كارگر در پی انفجار کارگاه کفاشی

شامگاه گذشته بر اثر وقوع انفجار در یك كارگاه كفاشی واقع در شمال شرق تهران سه كارگر محبوس شدند و با تلاش نیروهای امدادی این كارگران نجات یافتند.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، پس از حضور آتش‌نشانان در محل، مشاهده شد که در زیرزمین یک ساختمان دو طبقه مسکونی، کارگاهی به مساحت تقریبی ٧٠ مترمربع قرار دارد که در آن فعالیت‌های مربوط به کفاشی انجام می‌شود.
بنابراین گزارش کارگران در این کارگاه مشغول به کار بودند که ناگهان یک انفجار خفیف رخ داد و پس از آن تمامی کارگاه شعله‌ور شد. آتش‌نشانان در مرحله اول همزمان با قطع گاز ساختمان و ایمن‌سازی، سه کارگر را که در میان شعله‌های آتش محبوس شده بودند، بدون آسیب‌دیدگی خارج و به فضای باز منتقل کردند.
استفاده از چسب کفاشی و تینر در مجاورت اجاق خوراک‌پزی، سبب وقوع این حادثه عنوان شده است.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه از ساختمان‌های مسکونی نباید به عنوان محلی برای فعالیت‌های کارگاهی و تولیدی استفاده کرد، افزود: به هیچ عنوان نباید در کارگاه‌هایی مانند کفاشی و... که از مواد اشتعال‌زا در آن استفاده می‌شود، از لوازم گازسوز غیراستاندارد استفاده کرد.

------------------------

جلسه افزایش حقوق كارگران تشكیل نمی‌شود

رییس کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایان کشور با تكذیب خبر برگزاری نشست شورای عالی كار در پایان اردیبهشت ماه كه از سوی وزیر كار مطرح شده بود، تاكید كرد: چنین جلسه‌ای تشكیل نخواهد شد.
«محمد عطاردیان» در این باره به ایلنا گفت: تاكنون برای تشكیل شورای عالی كار در پایان اردیبهشت ماه ابلاغیه ای نیامده است و بر اساس اطلاعات من چنین جلسه ای برگزار نمی‌شود.
پیش تر « اسدالله عباسی » وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی وعده داده بود تا شورای عالی كار به منظور بررسی امكان افزایش حق مسكن و حق خوار و بار در پایان اردیبهشت ماه تشكیل جلسه دهد.
به گفته ی رییس کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایان کشور، نظر شخصی كارفرمایان این است كه بیشترین مزد ممكن به كارگران پرداخت شود اما محدودیت های بسیاری در این مورد وجود دارد.
آقای عطاردیان در پایان از به تعویق افتادن پرداخت مزد ۴٧٨ هزار تومانی كارگران در صورت افزایش حق مسكن و حق خوار و بار ابراز نگرانی كرد.



درخواست كاهش مالیات ٢۵ درصدی کارگران به ١٠ درصد

نماینده ارومیه با اشاره به اینکه نمایندگان به فکر اقشار آسیب پذیر جامعه باشند گفت: در بند ٣٧ لایحه بودجه، نرخ مالیات بر درآمد کارمندان وزارتخانه‌ها و شرکت‌های دولتی طبق قانون مدیریت خدمات کشوری ١٠ درصد است اما کارگران باید ٢۵ درصد از حقوق‌شان را پرداخت کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «نادر قاضی پور» در صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه بودجه بخش درآمدی در اخطار اصل ١٩ قانون اساسی گفت: طبق این اصل تمامی مردم از حقوق مساوی در کشور برخوردارند، در حالی که در بند ٣٧ لایحه بودجه سقف مالیاتی کارمندان، وزارتخانه‌ها، موسسات، شرکت‌های دولتی از ٧٢ میلیون ریال به صد میلیون ریال کاهش یافته و حتی به میزان ١٠ درصد طبق خدمات مدیریتی در سال های ٩٠- ٩١- ٩٢ تعیین شده است؛ ولی برای کارگران چنین مزیتی در نظر گرفته نشده است. ما از نمایندگان هیات رئیسه درخواست داریم که مالیات ٢۵ درصدی کارگران را نیز همچون کارمندان به ١٠ درصد تقلیل دهیم

١٩١٠ ٢۵٣١ ٣٧٢۵٠ ٤ ۴٧٨ ۵٧ ٥ ٦۴٧ ۶ ٧٢ ٨٤٣٠ ٩١۵٠ ٠ ١٨٨ ١٣٨٩ ١٣٩٢٠ ٢٠٠٧ ٢٠٠٨ ٢٠٠٩ ٢٠١١٠٠٠