افق روشن
www.ofros.com

اخراج و تهدید کارگران معترض قطار شهری اهواز

انفجار در پالایشگاه «فجر جم» سه کشته و مصدوم برجا گذاشت

خبرگزاری کار ایران                                                                                            یکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۳

انفجار در پالایشگاه «فجر جم» سه کشته و مصدوم برجا گذاشت/ کارگران قربانی رکوردزنی گازی

در پی وقوع انفجار لوله گاز در پالایشگاه فجر جم در استان بوشهر یک کارگر کشته و دو کارگر مصدوم شدند.
به گزارش ایلنا، روز گذشته (شنبه ۲۶ مهر ماه) سه کارگر شاغل در یکی از شرکتهای پیمانکاری پالایشگاه «فجر» درشهرستان جم واقع در استان بوشهر حین انجام تعمیرات به دلیل ترکیدگی لوله گاز از ارتفاع سقوط کردند.
بر اساس این گزارش؛ با سقوط این سه کارگر از ارتفاع یکی از کارگران به نام عبدالله استادی بر اثر ضربه مغزی در دم جان باخت اما دو کارگر دیگر با نام‌های حاتم زرافشان و سعادتی که دچار آسیب دیدگی شده‌ بودند به بیمارستان توحید در استان فارس (بیمارستان زیر مجموعه بهداشت درمان صنعت نفت) انتقال یافتند.
منابع خبری ایلنا در بوشهر شرایط سلامت آقای زرافشان را وخیم گزارش کرده‌اند.
یک پایگاه خبری محلی در استان بوشهر درباره این حادثه گزارش داده است یکی از شیرهای اطمینان واحد پنجم پالایشگاه فجر جم که در روزهای اخیر دچار نشتی شده بود عامل این حادثه بوده است.
استان نیوز گزارش داده است که به دلیل وقوع این حادثه در ارتفاع، یک نفر از کارگران که فاقد کمربند ایمنی بوده با ضربه ناشی از عمل کردن شیر اطمینان سقوط می کند و همکار دیگر وی (زرافشان) به دلیل بستن کمربند اگر چه سقوط نمی‌کند اما دچار پارگی شکم و جراحات شدیدی می‌شود.
بنا بر گزارش این پایگاه خبری، حال نفر سوم «رو به بهبودی» گزارش شده است.
در عین حال پایگاه خبری اتحاد جنوب به نقل از شاهدان عینی گزارش داده است که «متاسفانه رکوردزنی پالایشگاه فرسوده فجر جم در گذر از مرز تولید روزانه ۱۲۰ میلیون مترمکعب گاز، با قربانی شدن کارگران زحمتکش این پالایشگاه همراه است.»

--------------------------------------

۴ کارگر معترض «قطار شهری اهواز» اخراج شدند/ ۱۱ کارگر دیگر در انتظار

شرکت پیمانکاری کیسون، مجری ساخت قطار شهری اهواز ۴ کارگر شاغل در پروژه قطار شهری اهواز را به دلیل آنچه کارگران مدعی‌اند پیگیری مطالبات صنفی آنان بوده است بعد از اتمام قرار داد کاری‌شان اخراج کرد.
منابع خبری ایلنا در پروژه ساخت قطار شهری اهواز هویت و سابقه کار کارگران اخراجی شرکت پیمانکاری کیسون را «علی بارانی» راننده بیل مکانیکی با ۸ سال سابقه کاری «غلامرضا نوروزی» کارگرتعمیرگاه با ۵ سال سابقه کاری، «توماج بهرامی» کارگر کمک تراشکار با ۵ سال سابقه کاری و «مهدی بدوی» نیروی شاغل در بخش حراست اعلام کردند.
این منابع کارگری به ایلنا گفته‌اند که شرکت پیمانکاری کیسون اسامی ۱۵ نفر از کارگران پروژه قطار شهری اهواز را که در تجمعات اخیر پی گیر مطالبات خود و سایر همکارانشان بودند در لیست اخراج قرار داده است که در مرحله نخست ۴ کارگر با وجود مستمر بودن ماهیت شغلی‌شان پس از خاتمه قرارداد اخراج شده‌اند.
این اخراج‌ها پس از هر اعتراض صنفی در حالی صورت می‌گیرد که قرارداد تمامی کارگران پیمانکاری کیسون یک یا دو ماهه منعقد شده است و پیمانکار قادر است بدون ارائه دلیل به اداره کار، بی توجه به مستمر بودن ماهیت کار کارگران آنان را اخراج کند.
پیش از این، کارگران پیمانی قطار شهری اهواز در اعتراض به تعویق چهار ماهه حقوق‌شان از دوشنبه ۳۱ شهریور تا ۵ مهر ماه دست از کار کشیده بودند. که با وعده‌ پرداخت ۲۰ روزه از جانب پیمانکار، به اعتراض صنفی‌شان خاتمه دادند.
بر اساس گزارش کارگران، هنوز مطالبات ۴ ماهه حدود ۹۰۰ کارگر پیمانی قطار شهری اهواز پرداخت نشده است و تعویق حقوق کارگران در حالی است که شرکت کیسون به عنوان مجری این پروژ عمرانی، صورت وضعیت‌های مالی خود را در موعد مقرر از شرکت قطار شهری اهواز دریافت کرده است.
بر اساس گزارش‌های پیشین دو مدیر میانی شرکت پیمانکاری کیسون در روز ۳ مهر ماه در چهارمین روز از آغاز اعتصاب کارگران، کارگران نامبرده را به عنوان عامل اعتراض کارگران معرفی کرده و آنان را به اخراج تهدید کرده بودند.

--------------------------------------

ییشنهادات کارگران پتروشیمی ایلام برای حل اختلاف با کارفرما بی‌پاسخ مانده است

بیش از ده روز از ارائه پیشنهادات کتبی کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام به مدیران این واحد تولیدی می‌گذرد اما کارفرما تاکنون به این نامه که به امضای شش تن از نمایندگان کارگران رسیده پاسخی نداده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در اولین بند از این نامه با اشاره به رای مراجع حل اختلاف مبنی بر بازگشت به کار کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام و الزام کارفرما به انعقاد قرارداد مستقیم با آنان، نوشته شده است کارگران آمادگی دارند در صورت تضمین امنیت شغلی حتی با پیمانکار هم قرارداد امضاء کنند.
کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام در ادامه تاکید کرده‌اند با این شرط به امضای قرارداد با پیمانکار تن می‌دهند که مدت زمان قرارداد کارشان کمتر از یکسال نباشد، حقوق و مزایای‌ شغلی‌شان همزمان با کارکنان رسمی پرداخت شود و همانند سایر پرسنل از بیمه تکمیلی، پاداش و بن کالا برخوردار باشند.
آنطور که در این نامه آمده است پرداخت مزد، مزایا و حق بیمه ایام بلاتکلیفی کارگران از تاریخ ۱ تیر ماه امسال تا زمان شروع به کار مجدد یکی دیگر از شروط آنان برای امضای قرارداد پیمانی با کارفرما است.
گفتنی است مراجع حل اختلاف کارفرما را ملزم کرده‌اند با هر ۱۰۴ کارگر اخراجی قرارداد مستقیم منعقد کند اما کارفرما برای توقف اجرای این حکم به دیوان عدالت اداری شکایت کرده است.
با توجه به آنکه دادرسی دیوان عدالت اداری به شکایت کارفرما حداقل شش یا هفت ماه طول می‌کشد، بسیاری از کارگران مایل‌اند پیشنهاد کارفرما مبنی بر انعقاد قرارداد پیمانی را بپذیرند هر چند پیش‌شرط‌شان این است که امنیت شغلی همه کارگران بعد از اتمام این قرارداد تضمین شود و با تغییر احتمالی پیمانکار هیچ کارگری اخراج نشود.

--------------------------------------

کارگران عسلویه ناکارآمدی تامین اجتماعی را جبران کردند/ جمع‌آوری پول درمان فرزند ۴ ساله یک همکار

کارگران و متخصصان فنی فاز ۱۷ و ۱۸ عسلویه به جبران ناکارآمدی سازمان تأمین اجتماعی در پرداخت هزینه درمان فرزند ۴ ساله‌ی یکی از همکارانشان، خود دست به کار شدند و با جمع‌‌آوری ۲۰ میلیون تومان هزینه درمان او را تقبل کردند.
منابع خبری ایلنا در عسلویه گزارش کرده‌اند که فرزند ۴ ساله یکی از کارگران فاز ۱۷ و ۱۸ عسلویه که در بیمارستان بستری شده بود، به دلیل ناتوانی پدرش در تامین هزینه ۲۰ میلیون تومانی درمان‌اش مکان معالجه نداشت اما کارگران، مهندسان و مدیران فاز ۱۷ و ۱۸ عسلویه که خود نیز به صورت پروژه‌ای و در فقدان کامل امنیت شغلی مشغول به کارند امکان معالجه او را فراهم آوردند.
بر اساس این گزارش، این کارگر داربست بند اهل چهار محال و بختیاری، بیمه شده سازمان تامین اجتماعی است اما به دلیل ناکارامدی سازمان تامین اجتماعی در تامین هزینه‌های درمانی، این کارگر از پس تامین هزینه ۲۰ میلیون تومانی درمان فرزند چهارساله‌اش برنمی‌آمد.
پس از اینکه کارگران از این پیشامد مطلع شدند، کارگران، مهندسان، تکنسین‌ها و حتی مدیرانی که از دل جامعه کارگری برخاسته‌اند با یک همیاری جمعی، کلیه هزینه‌های درمان فرزند این کارگر را به بیمارستان پرداخت کردند.
گفتنی است، ایلنا آمادگی اعلام نام این کارگر به سازمان تامین اجتماعی برای پی‌گیری احتمالی این موضوع را دارد.

--------------------------------------

مقاومت کارگر «گسترش مانا ساز» در برابر حکم اخراج

یک کارگر کارخانه «گسترش مانا ساز» در آبیک به تایید حکم اخراجش توسط هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار شهرستان آبیک (واقع در استان قزوین) اعتراض کرد. پیش از تایید حکم اخراج این کارگر ایلنا گزارشی از شرایط کار او تهیه کرده بود.
«جعفر اسرائیلی» در تشریح دلایل اعتراضش به حکم اداره کار آبیک به خبرنگار ایلنا گفت: هیات‌های «تشخیص» و «حل اختلاف» در حالی اخراج من را به عنوان کارگر رسمی کارخانه گسترش مانا ساز تایید کرده‌ اند که پیش‌تر و قبل از اعمال نفوذ، همین مراجع به بازگشت به کار من در دو مرحله رای داده بودند.
این کارگر دلیل اخراجش را پی گیری مطالبات صنفی‌اش از کارفرما عنوان کرد و توضیح داد: از سه سال پیش که من در این واحد به عنوان یک کارگر ساده مشغول به کار شدم، کارفرما با من قرار دادی امضاء نکرد و این روند ۸ ماه طول کشید و من ناچار شدم به اداره کار آبیک شکایت کنم.
این کارگر با بیان اینکه شکایت‌اش با واکنش تند کارفرما مواجه شد، اظهار داشت: با پی گیری شکایت من در اداره کار هیات تشخیص این اداره در دو مرحله کارفرما را مکلف به بازگشت به کار و به دلیل انجام کار بدون قرارداد، طبق تبصره دوم ماده 7 قانون کار، کارفرما را موظف به استخدام رسمی من کرد اما از آن روز کارفرما به بهانه‌های مختلف ضمن تمکین نکردن از رای هیات تشخیص با حضور من در کارخانه مخالفت می‌کرد و با روشهای مختلف سعی داشت من را وادار به ترک کار کند.
گفتنی است تبصره 2 ماده 7 قانون کار تصریح دارد: در کارهایی که طبیعت آنها جنبه مستمر دارد، در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود قرارداد دائمی تلقی می‌شود.
او با اشاره به اینکه هدف کارفرما از وارد کردن فشارهای روحی و روانی یه من، استعفای اجباری‌ام بود، گفت: مدیر داخلی کارخانه من را هر چند روز یکبار از کارخانه اخراج می‌ کرد که آخرین بار صبح روز یکشنبه ۹شهریور بود و پیش از آن تاریخ هم در روزهای ۴ و ۵ شهریور اخراج شده بودم.
این کارگر اخراجی در ادامه اظهار داشت: کارفرمای کارخانه گسترش مانا ساز در دو سال گذشته من را به عنوان نگهبان خودروهای پرسنل کارخانه در جاده منتهی به کارخانه‌‌ مستقر کرده بود و من به عنوان یک کارگر تولیدی بدون سایه‌بان مامور مراقبت از خودروها بودم و با دوربین‌های مدار بسته نیز تحت کنترل قرار می‌گرفتم.
او با بیان اینکه هیات تشخیص با ادعای کارفرما مبنی بر تمرد از کار و بی نظمی‌های مکرر به استناد ماده ۲۷ قانون کار رای به اخراج من صادر کرده است افزود: اخراج من از ۶ شهریور ماه موجه اعلام شده و کارفرما موظف به پرداخت مطالبات حقوقی و بیمه پس از کسر کسورات شده است.
این کارگر اخراجی اکنون برای مقاومت در برابر حکم اخراجش ناچار است بعد از ارائه اعتراض به رای صادره توسط هیات تشخیص اداره کار آبیک، به دیوان عدالت اداری شکایت کند.

--------------------------------------

تعویق دو ماه حقوق ۱۸۰ کارگر قطعات بتنی گیلان

پرداخت حقوق ۱۸۰ کارگر پیمانی کارخانه «قطعات بتنی گیلان» دو ماه به تاخیر افتاده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «گیلان آفتاب یکتا» به کارهای تخصصی آرماتوربندی، قالب گیری، بتن ریزی و... مشغول‌اند حقوق مرداد و شهریورماه سال جاری را دریافت نکرده‌‌اند.
بنا بر گزارش منابع خبری ایلنا در کارخانه قطعات بتنی ایران، تعویق حقوق کارگران در این کارخانه دارای سابقه است به طوری که سال گذشته در پی تاخیر ۴ ماهه در پرداخت حقوق، کارگران با برپایی تجمعی ۵ روزه در محوطه کارخانه اعتراض خود را به آنچه «بی‌تفاوتی مسئولان به مشکلات مالی‌شان» می‌خواندند اعلام کردند و پیمانکار در واکنش به اعتراض کارگران ۱۲ نفر از آنان را به اتهام اغتشاش اخراج کرد اما در ‌‌نهایت ۲ نفر از کارگران اخراجی به کار خود بازگشتند.
یکی از کارگران کارخانه قطعات بتنی گیلان درباره نوع قرارداد کار در این کارخانه توضیح داد: قرارداد تمامی کارگران این واحد تولیدی به صورت پیمانی است و کارگران بعد از مشاهده نتایج اعتراضات سال گذشته که به اخراج ۱۰ تن از همکارانشان منجر شد، به دلیل نداشتن امنیت شغلی و ترس از اخراج قدرت بیان مشکلاتشان صنفی‌شان را ندارند.
به گفته این کارگر، ۱۳۰ نفر از مجموع ۱۸۰ کارگر این واحد تولیدی بیش از ۱۶ سال است که با عنوان شغلی «خدماتی» در شرکت پیمانکاری «گیلان آفتاب یکتا» با دریافت حداقل حقوق مشغول به کار هستند.
او با بیان اینکه کارگران بعد از ۱۶سال کار از قرارداد‌های موقت خود با پیمانکار خسته شده‌اند، در زمینه بازنشستگی همکارانش گفت: با وجود آنکه شرکت قطعات بتنی جزء اولین واحد‌های تولیدی استان گیلان بود که «سخت و زیان‌آور» بودن نوع کار کارگرانش توسط سازمان تامین اجتماعی تایید شد اما کارفرما با درج عنوان شغلی «خدماتی» در سوابق بیمه آنان، از پرداخت ۴ درصد اضافه حق بیمه در مشاغل سخت و زیان‌آور طفره رفت و به به تبع امکان بازنشستگی با قانون سخت وزیان اور را از کارگران سلب کرد.
این کارگر با ذکر مثالی گفت: فقط یکی از دستگا‌ها که با نام ایرانی لوله گردان که کار آن چرخاندن غالب‌های بزرگ است صدای مهیبی در حد موتور چند فروند هواپیما در کارگاه ایجاد می‌کند که تا کنون صدمات بسیاری به سیستم شنوایی کارگران وارد کرده است.
این منبع خبری در کارخانه قطعات بتنی گیلان در بخش دیگری از این گفتگو به مشکلات بیمه‌ای کارگران اشاره کرد و افزود: متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل نبود نظارت بر عملکرد پیمانکار در مقاطعی حق بیمه کارگران بطور کامل پرداخت نشده است که این مسئله امروز باعث ایجاد «فاصله بیمه‌ای» برای کارگران شده است.

--------------------------------------

انتخابات شورای اسلامی کار در شرکت اتوبوسرانی تجدید می‌شود

انتخابات شورای اسلامی کار در شرکت واحد اتوبوسرانی به دلیل حد نصاب نرسیدن آرای نمایندگان کارگران به مرحله دوم رسید.
مسئول اتحادیه کارگران شهرداری تهران در گفتگو با ایلنا گفت: انتخابات روز گذشته (سه شنبه ۲۲ مهر) شورای اسلامی کار در سامانه یک اتوبوسرانی برگزار شد اما به دلیل عدم نصاب آرای نمایندگان کارگری این انتخابات به مرحله دوم رسید.
«رحیم عباسی» با بیان اینکه از 9 نفری که به عنوان نمایندگان اصلی و علی البدل کارگران انتخاب می‌شوند، هر کدام باید حداقل یک سوم از آرا را کسب کنند بیان داشت: متاسفانه برخی از کارگران نام یک نفر را روی برگه‌های رای خود می‌نویسند و همین امر باعث می‌شود آرای نامزدهای انتخاباتی به حدنصاب لازم نرسد.
به گزارش ایلنا، ‌ در این انتخابات ۶۶۵ نفر شرکت کردند که از بین ۱۶ نفر که برای نمایندگی کارگران نامزد شده بودند هیچ یک از آن ها نتوانست یک سوم آرای ماخوذه را کسب کند. لازم به ذکر است نفر اول در این انتخابات نیز ۲۱۵ رای کسب کرده که فاقد حدنصاب است.
بنا بر این گزارش، دور دوم انتخابات حدود دو هفته دیگر برگزار خواهد شد.

--------------------------------------

اعتصاب کارگران فاز ۱۷ و ۱۸ عسلویه پایان یافت

اعتصاب ۳۵۰ نفر از کارگران فاز ۱۷ و ۱۸ عسلویه که تا ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه روز گذشته ادامه داشت با وعده مسئولان برای رسیدگی به مطالبات کارگران پایان یافت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته حدود ۳۵۰ نفر از کارگران فاز ۱۷ و ۱۸ عسلویه در اعتراض به عدم دریافت سه ماه حقوق‌ دست از کار کشیده و اعتصاب کرده بودند.
یی از کارگران معترض درباره دلایل خاتمه اعتراض صنفی کارگران توضیح داد: کارگران با وعده مسئولان مبنی بر پرداخت حقوق‌های معوقه تا روز یکشنبه هفته آینده (27 مهر) دست از اعتصاب کشیدند و بر سر کار برگشتند.
از سوی دیگر‌ مدیرعامل شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران در تماس با ایلنا اظهار داشت: روز گذشته (سه شنبه 22 مهر) پیمانکاران تحت پوشش این شرکت شاهد هیچ اعتصابی نبوده‌اند.
«سید مرتضی امامی» ادامه داد: پروژه فاز ۱۷ و ۱۸ عسلویه در خشکی است و دارای دو پیمانکار عمده و اصلی است که عبارت‌اند از «شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران» و «شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت».
از سخنان مدیرعامل «شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران» می‌توان اینطور برداشت کرد که این اعتصاب مربوط به کارگران زیرمجموعه «شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت» بوده است.

--------------------------------------

کشته شدن یک کارگر برق‌کار در سقز

کارگر یک واحد تولیدی در شهرستان سقز استان کردستان، به علت برق گرفتگی جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، این حادثه صبح دیروز (22 مهر) زمانی رخ داد که این کارگر ۳۲ ساله شاغل در یک واحد تولیدی (که نامش گزارش نشده است)، در حال شستشوی دستگاه «پیکسل» بوده است.
بر اساس این گزارش، با انتقال فرد حادثه به مراکز درمانی سقز، مرگ وی تایید شد.

--------------------------------------

اعتراض صنفی کارگران «آبگینه» با شیوه‌ای غیر معمول

۳۰۰ کارگر شاغل درکارخانه «آبگینه» در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق از امروز خوردن غذا در کارخانه را تحریم کردند.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه «آبگینه» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: بی‌تفاوتی کارفرمای کارخانه در پرداخت مطالبات کارگران در ماهای مرداد و شهریور، کارگران را بر آن داشت تا از روش متفاوتی برای اعلام اعتراض خود به مسئولان استفاده کنند.
او با بیان اینکه با وجود به تعویق افتادن حقوق کارگران، بیمه آنان نیز از شهریور ماه سال گذشته به تامین اجتماعی واریز نشده است، در ادامه افزود: با وجود اطلاع مسئولان از وضعیت کارخانه و کارگرانش، متاسفانه مشکلات ما با بی‌تفاوتی آنان همچنان ادامه دارد.
این کارگر با بیان اینکه کارگران خواستار دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین از سر گیری فعالیت کارخانه هستند، اظهار داشت: متاسفانه کارفرما پاسخ قانع‌کنده‌ای به کارگران نمی‌دهد.
وی، با ابراز نگرانی از به خطر افتادن امنیت شغلی همکارانش گفت: این کارخانه حدود ۱۰۰ کارگر رسمی و ۲۰۰ کارگر قراردادی با سابقه دارد که وضعیت پیش آمده آنان را نگران تامین معاش و امنیت شغلی خود کرده است.
وی همچنین تصریح کرد: در حالی که حقوق کارگران حدود ۲ ماه به آنان پرداخت نشده است که این واحد مبلغ ۳ میلیارد تومان به اداره گاز، ۳۰۰ میلیون تومان به اداره برق و یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به اداره تامین اجتماعی قزوین بدهی دارد.
به گفته وی با وجود آنکه کارفرما تولید در کارخانه را متوقف کرده اما هر ماه وعده پرداخت مطالبات کارگران را می‌دهد. با این وجود چند سرمایه گذار به کارفرما پیشنهاد تامین مواد اولیه و خرید محصولات کارخانه را داده‌اند اما او توجه‌ای به این پیشنهاد‌ها نمی‌کند و کارگران و کارخانه را رها کرده است.

--------------------------------------

اعتراض ۳۵۰ نفر از کارگران فاز ۱۷ و ۱۸ عسلویه به تعویق ۳ ماه حقوق

صبح امروز (سه شنبه ۲۲ مهر) حدود ۳۵۰ نفر از کارگران فاز ۱۷ و ۱۸ عسلویه در اعتراض به عدم دریافت حقوق‌های معوقه خود از تیرماه ۹۳ تا کنون، دست از کار کشیده و در محل کار خود تحصن کردند.
یکی از کارگران معترض به ایلنا گفت: ‌ ۳۵۰ نفر از کارگران فاز ۱۷ و ۱۸ عسلویه طی سه ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند و در اعترض‌ به این امر صبح امروز از ساعت ۶ صبح دست از کار کشیده‌اند و در محل کار خود تحصن کرده‌اند.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود اضافه کرد: با وجود آنکه کارگران مذکور بیمه هستند اما هیچ یک از آن‌ها دارای قرارداد کاری نیستند و با وجود اعتصاب در محل کار تاکنون هیچ مسئولی با آن‌ها صحبت نکرده و به اعتراضات آن‌ها رسیدگی نشده است.
وی خاطر نشان کرد این کارگران ۲۳ روز در ماه کار می‌کنند و در مقابل آن ۷ روز استراحت دارند و کارفرما متعهد است ماهانه ۲و نیم روز مرخصی در اختیار آن ها بگذارد اما تاکنون هیچ مرخصی به آن‌ها داده نشده است.
کارگر فاز ۱۷ و ۱۸ عسلویه افزود کارگران پیش از این نیز مطالبات خود را از طریق اداره کار پیگیری کرده‌اند اما به دلیل آنچه نفوذ و اعمال نظر کارفرما در روند رسیدگی به این شکایت‌ها می‌خوانند اینک اعتراض خود را با روش دیگری پی‌ گرفته‌اند.

--------------------------------------

۳۰۰ کارگر شهرداری یاسوج ۶ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند

بیش از ۶ ماه از مطالبات معوقه حدود ۳۰۰ کارگر پیمانی خدمات شهری و فضای سبز شهرداری یاسوج که مربوط به سالهای ۹۱ تا ۹۲ می‌شود، تاکنون پرداخت نشده است.
«افراشته» معاونت خدمات شهری شهرداری یاسوج در پاسخ به پی‌گیری ایلنا در مورد مطالبات معوقه کارگران شهرداری یاسوج گفت: مطالبات معوقه کارگران خدماتی شهرداری یاسوج مربوط به دوران مدیریت شهردار سابق یاسوج می‌شود.
او افزود: از زمان آغاز بکار شهردار جدید مطالبات کارگران خدماتی به روز شده و کارگران در دوران تصدی مدیریت جدید تنها حقوق شهریور ماه را دریافت نکرده‌اند اما بخشی از مطالبات شهردار قبل هنوز پرداخت نشده است.
وی در ادامه افزود: در سالهای اخیر کاهش درآمد شهرداری‌ها باعث شده است این نهاد نتواند به موقع صورت وضعیت‌های مالی پیمانکاران را پرداخت کند و به همین دلیل تاخیر در پرداخت حقوق کارگران بار‌ها اتفاق افتاده است.
به گفته وی، در آمد ماهانه شهرداری یاسوج در حدی نیست که بتواند هزینه‌های جاری شهرداری و مطالبات معوقه کارگران خدماتی و فضای سبز را پرداخت کند، به همین دلیل شهرداری بدنبال افزایش اعتبارات و کسب در آمد است.

مطالبات کارگران از ۱۰ تا ۱۶ ماه بود
در این ارتباط همچنین «شیروان وظیفه‌شناس» رئیس شورای شهر یاسوج ضمن تایید تعویق حقوق کارگران خدماتی، کمبود اعتبارات عمرانی شهرداری یاسوج را عامل پرداخت نشدن حقوق کارگران خدماتی و فضای سبز دانست.
او با بیان اینکه مطالبات کارگران شهرداری یاسوج مربوط به شهردار و اعضای شورای شهر سابق شهر یاسوج می‌شود افزود: زمان آغاز بکار اعضای جدید شورای شهر وشهرداری یاسوج از مهر ماه سال ۹۲، این تعداد کارگراز ۱۰ تا ۱۶ ماه حقوق معوقه طلب داشتند که شهرداری با همکاری شورای شهر تا به امروز نیمی از مطالبات کارگران را پرداخت کرده است.
به گفته وی، مجموع بدهی‌های شهرداری سابق یاسوج به پیمانکاران پروژه‌های عمرانی و پیمانکاران پروژه‌های خدماتی و فضای سبز که بخش از آن حقوق کارگران است، بیش از ۳۵ میلیارد تومان براورد می‌شود که به مرور در حال پرداخت آن هستیم.
او با بیان اینکه شهرداری‌ها از جمله موسسات عمومی و غیر دولتی‌اند که هزینه‌های جاری و عمرانی خود را از محل درآمدهای وصولی از شهروندان، موسسات، کارخانجات و عوارض دریافتی از ساخت و سازهای سطح شهر تامین می‌کنند، اظهار داشت: یکی از عوامل رکود بازار ساخت و ساز دریافت عوارض ناعادلانه از پیمانکاران است.
آقای وظیفه‌شناس در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه این تعداد کارگر در سالهای ۹۱ تا ۹۲ زیر نظر چند شرکت پیمانکاری مشغول بکار بودند، افزود: تاخیر در پرداخت صورت وضعیت‌های مالی شرکتهای پیمانکاری زیرمجموعه شهرداری یاسوج، عامل دیگر تعویق حقوق کارگران خدمات شهری و فضای سبز است.
به گفته وی، شهرداری یاسوج تمام تلاش خود را برای به روز کردن حقوق کارگران با تامین اعتبارات مالی و یا با فروش بخشی از مستقلات شهرداری که نیاز به دریافت مجوز دارد بکار گرفته است.

--------------------------------------

جزئیات حادثه کشته شدن مهندس کارخانه پمپ‌های صنعتی ایران

در پی انتشار خبر کشته شدن یکی از تکنسین‌های کارخانه «پمپ‌های صنعتی ایران» در هنگام کار، یکی از همکاران او در تماس با ایلنا به بیان جزئیات این حادثه پرداخت.
به گزارش ایلنا، این حادثه روز سه‌شنبه (۱۵ مهرماه) حوالی ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه هنگامی رخ داده است که «فرزین محمدرضا» کارشناس ارشد مهندسی متالوژی و نیروی متخصص بخش کنترل کیفیت به همراه دو کارگر مشغول تزریق گاز نیتروژن به پمپ‌های بزرگ صنعتی بودند که به دلیل نشت گاز از مخزن آقای محمدرضا بر اثر خفگی ناشی از استنشاق گاز نیتروژن جان خود را از دست می‌دهد و دو کارگر مذکور که به شدن مصدوم شده بودند به بیمارستان امام جعفر صادق شهر هشتگرد انتقال داده شدند.
همکار آقای محمدرضا در این گفتگو نبود تجهیزات ایمنی از جمله ماسک مخصوص و دستگاه کپسول اکسیژن را در بروز این حادثه موثر دانست.
پی‌گیری‌های ایلنا برای شفاف‌سازی در خصوص علت وقوع این حادثه ادامه دارد.

--------------------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط از ساختمان ۶ طبقه

یک کارگر ساختمانی حین انجام کار در یک ساختمان ۶ طبقه در شرق تهران سقوط کرد و جان باخت.
به گزارش ایلنا، روز گذشته (۱۹ مهر)، یک کارگر ساختمانی به نام «باقی - ع» هنگام گچ کاری دیواره آسانسور در ساختمانی واقع درشرق تهران به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی تعادلش را از دست داد و از طبقه ششم به ته چاله آسانسور سقوط کرد.
بر اساس این گزارش، جسد این کارگر ۲۷ ساله که در چاهک آسانسور افتاده بود توسط گروه‌های امداد و نجات به بیرون انتقال پیدا کرد.

--------------------------------------

اعتراض کارگران «صنایع کم مصرف ایرانیان» به تعویق ۳ ماه حقوق

در پی تعویق سه ماه حقوق ۱۲۰ کارگر کارخانه «صنایع کم مصرف ایرانیان» زیر مجموعه کارخانه کنتور سازی ایران در قزوین، روز گذشته (۱۹ مهر ماه) کارگران این واحد با تجمع در محوطه کارخانه دست از کار کشیدند.
یکی از کارگران این کارخانه که هویت‌اش نزد ایلنا محفوظ است، با اعلام این خبر گفت: کارخانه کنتور سازی ایران واقع در استان قزوین از دو کارخانه کنتور سازی و صنایع کم مصرف ایرانیان تشکیل شده است که تجمع اعتراضی دیروز به دلیل تعویق سه ماه حقوق ۱۲۰ نفر از کارگران صنایع کم مصرف ایرانیان (تولید کننده انواع لامپ‌های کم مصرف) صورت گرفته است.
او با بیان اینکه تولید در کارخانه صنایع کم مصرف ایرانیان (لامپ) به حداقل ظرفیت رسیده است، افزود: مشکل اصلی این کارخانه تامین نشدن قطعات تولید لامپ است که عمدتا از کشور چین وارد می‌شوند.
به گفته این کارگر، کارفرمای کارخانه کنتور سازی ایران (واقع در استان قزوین) از تیر ماه سال جاری هیچ حقوقی به کارگران پرداخت نکرده است و دائما به کارگران وعده پرداخت مطالباتشان را می‌دهد و این موضوع باعث خشم کارگران شده است.
این کارگر کمبود نقدینگی را بهانه کارفرما برای عدم پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی کارخانه دانست و در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: کارگران به دلیل ترس از اخراج توان مطرح کردن مشکلاتشان را در نهاد‌های کارگری و رسانه‌ها ندارند و روز گذشته نیز کارگران این واحد حین اعتراض از سوی کارفرما تهدید به اخراج شدند.
این منبع خبری در کارخانه کنتور سازی ایران همچنین اظهار داشت: کارفرما دیروز به کارگران معرض گفته است ما پول کافی برای پرداخت حقوق کارگران داریم اما برای توسعه کارخانه نمی‌توانیم آن را به حساب کارگران پرداخت کنیم.
بر اساس گفته‌های این کارگر، صبح دیروز (۱۹ مهر ماه) کارگران کارخانه صنایع کم مصرف ایرانیان در حالی به تحصن صنفی خود خاتمه دادند که کارفرما قول پرداخت بخشی از مطالباتشان را ظرف روزهای آینده داده است.

--------------------------------------

مطالبات حقوقی کارگران قند قهستان شش ماهه شد

به گفته مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان خراسان جنوبی، کارگران کارخانه «قند قهستان» بالغ بر ۶ ماه حقوق معوقه طلبکارند.
«علی سالاری» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: علت اصلی طولانی شدن پرداخت مطالبات کارگران قند قهستان تامین نشدن چغندر قند مورد نیاز فعالیت این واحد صنعتی است.
وی یادآور شد: در سال‌های اخیر که کشاورزان منطقه تصمیم گرفتند تا برای کسب سود بیشتر در کشتزارهای خود به جای چغندر قند، محصولات کشاورزی دیگری همچون یونجه، سیب‌زمینی، پیاز، زرشک و یا زعفران بکارند، مدیریت قند قهستان برای تامین چغندر قند مورد نیاز خود دچار مشکل شد.
این فعال کارگری بابیان اینکه کارخانه قند قهستان برای تامین مواد اولیه تولید سالانه به ۴۰ تا ۵۰ هزار تن چغندر قند نیاز دارد، گفت: در شرایط معمول این کارخانه حدود ۱۰۰ کارگر ثابت در کنار نزدیک به ۷۰ کارگر فصلی دارد که به تهیه شکر از چغندر قند مشغول‌اند اما در شرایط کنونی که امکان تامین چغندر قند نیست، تنها کارگران ثابت در کارخانه حضور دارند.
به گفته مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان خراسان جنوبی در سالهای اخیر کمبود چغندر در کشتزارهای مجاور محل استقرار کارخانه باعث شده است تا مدیریت این واحد صنعتی برای تهیه چغندر مورد نیاز به کشاورزان مناطق دیگر مراجعه کند اما در مقابل مشکلات مالی ناشی از این مسئله باعث شده است تا پرداخت مطالبات ۴۰۰ میلیون تومانی کشاورزان چغندرکار نیز به تاخیر بیافتد.
سالاری تاکید کرد: هرچند سال گذشته با پیگیری مسئولان استانی، کشاروزان چغندر کار در نهیات ۳۵ هزار تن چغندر در اختیار این واحد صنعتی گذاشتند اما با ادامه مشکلات پیشین برای امسال، هنوز مشکل تامین چغندر قند قهستان بر طرف نشده است.
به گفته این مقام کارگری، کارگران قند قهستان در حالی بابت پرداخت نشدن سهم بیمه کارگران، به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است که بیشتر کارگران ثابت این واحد صنعتی به دلیل داشتن بیش از ۲۰ سال سابقه کار در مشاغل سخت و زیان آور، هم اکنون در آستانه بازنشستگی هستند و ایجاد فاصله بیمه‌ای کارگران این واحد را در هنگام بازنشستگی با مشکل مواجه خواهد کرد.
این مقام کارگری بابیان اینکه قند قهستان نزدیک به پنج دهه سابقه فعالیت دارد، از مسئولان استانی خواست تا با کمک در برطرف کردن مشکل تامین چغندر قند مورد نیاز فعالیت این واحد صنعتی، به بحران پیش آمده خاتمه دهند.

--------------------------------------

خلف وعده پیمانکار پتروشیمی مارون در پرداخت دستمزد ۴ کارگر

شرکت اکشن از پیمانکاران پتروشیمی مارون دستمزد حداقل ۴ کارگر پتروشیمی رازی را کمتر از توافق پیشین با آنان پرداخت کرده است. این کارگران برای کمک به انجام فرایند تعمیرات اساسی از پتروشیمی رازی مرخصی گرفته و به پتروشیمی مارون رفته بودند.
«مازیار رحیم‌زاده» یکی از ۴ کارگر یاد شده در این باره به ایلنا گفت: من و ۳ کارگر دیگر پتروشیمی رازی اردیبهشت امسال با توجه به تخصص فنی‌‌مان برای کمک به انجام فرایند تعمیرات اساسی به پتروشیمی مارون رفته بودیم تا با ساعتی ۲۰ هزار تومان برای این واحد صنعتی کار کنیم، اما شرکت پیمانکاری اکشن در پرداخت دستمزدهای ما بدقولی کرده است.
او با اشاره به انعقاد قرارداد سفید امضای خود و سه همکار دیگرش با این شرکت پیمانکاری، افزود: مدیران شرکت پیمانکاری اکشن ابتدا روی ساعتی ۲۰ هزار تومان با ما توافق کرده بودند اما بعد از ۳ روز زیر حرفشان زده و گفتند برای هر ساعت ۱۴ هزار تومان پرداخت می‌کنند.
او در عین حال گفت: پرداخت این مبلغ با توجه به اینکه ما از شرکت‌ پتروشیمی رازی مرخصی گرفته بودیم در عمل سود چندانی برای مان نداشت.
او در ادامه بیان کرد: وقتی که پس از پایان تعمیرات اساسی برای تسویه حساب مراجعه کردیم متوجه شدیم نه تنها دستمزد ما را به ازای هر ساعت ۱۴ هزار تومان محاسبه کردند بلکه ۳ الی ۴ روز هم از ساعت کاریمان کم کردند و با این ترفند دستمزدمان را حدود ۵۰۰ هزار تومان دیگر کاهش دادند.
این کارگر در ادامه با اشاره به شکایت خود از شرکت پیمانکاری اکشن، تصریح کرد: در جلسه رسیدگی به شکایت ما در اداره کار که اواخر مرداد برگزار شد، با توجه به آنکه قرادادمان سفید امضاء بود برای اختلاف ۶ هزار تومانی (اختلاف ۲۰ و ۱۴ هزار تومان برای هر ساعت) کاری از پیش نبردیم.
رحیم‌زاده ادامه داد: پیمانکار برای تعداد روزهای کاری که از ما کم کرده بود پرینت برگه ورود و خروج شرکت را آورد و به اداره کار ارائه کرد اما از نظر ما این برگه دارای نواقصی بود.
او با طرح ادعای جعل ساعات ورود و خروج خود و همکارانش از سوی شرکت پیمانکاری، افزود: اگر ما می‌دانستیم می‌خواهند از روزهای کاری ما کم کنند تا حقوق کمتری به ما بدهند، برای ورود و خروجمان رسید می‌گرفتیم.
این فعال کارگری در پایان اظهار کرد: هنگام شکایت کارگران از کارفرما یا پیمانکار در مراجع قانونی، کارگران معمولا دست پایین را دارند و بیشتر مواقع شکست می‌خورند چرا که کارفرما یا پیمانکار با حربه‌های گوناگون از جمله مورد یاد شده می‌تواند نتیجه پرونده شکایت را به سود خود تمام کند.

--------------------------------------

کشته شدن دو نفر در کارخانه نکا چوب

یک کارگر شرکت «نکا چوب» در هنگام انجام کار بر اثر استنشاق گاز سمی پساب فاضلاب این کارخانه کشته شد.
به گزارش ایلنا، عصر روز پنجشنبه (17 مهر) کارگر شاغل در کارخانه «نکا چوب» در استان مازندران حین انجام تعمیراتی در سیستم فاضلاب این کارخانه بر اثر استنشاق گازهای سمی جان باخت.
بر اساس این گزارش، این کارگر که «محمد یوسف تبار» نام دارد با ۱۰ سال سابقه کار در امور مربوط به سیستم تخلیه فاضلاب در شرکت نکا چوب اشتغال داشت و زمانی که در کنار چاه سه متری فاضلاب صنعتی کارخانه برای سرویس دهی ایستاده بود براثر استنشاق گاز سمی بی‌هوش شد و به داخل چاه سقوط کرد.
بنا بر این گزارش، همچنین فرد دیگری بنام «جلیل نادری» (از همسایه‌ها) که برای کمک به این کارگر مصدوم وارد چاه پساب کارخانه شده بود نیز بر اثر استنشاق گازهای موجود در چاه جان خود را از دست داد.

--------------------------------------

تأخیر ۴ ماهه در پرداخت حقوق کارگران رنگین نخ

نماینده کارگران کارخانه «رنگین نخ» سمنان از تعویق چهار ماه حقوق ۴۳ نفر از کارگران رسمی این کارخانه به دلیل کمبود منابع مالی خبر داد.
این کارگر کارخانه «رنگین نخ» سمنان که نخواست نامش فاش شود در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: کارخانه رنگین نخ که در زمینه رنگرزی نخ و تولید الیاف در شهرک صنعتی شرق سمنان فعالیت دارد به دلیل کمبود نقدینگی، توان پرداخت حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی کارگاه را ندارد.
او با بیان اینکه معوقات حقوقی کارگران مربوط به ماه‌های خرداد، تیر، مرداد و شهریور می‌شود، در خصوص سایر مطالبات کارگران رنگین نخ، افزود: این کارگران علاوه بر دستمزد، حقوق جانبی چون سنوات، عیدی، پاداش و بن سال گذشته (۹۲) را نیز دریافت نکرده‌اند.
این فعال کارگری در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران کارخانه رنگین نخ گفت: بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت بیمه است که کارفرما به صورت مستمر آن را به تامین اجتماعی واریز نکرده است.
این کارگر گفت: با وجود آنکه کارفرما ماهانه از حقوق کارگران مبلغی را به عنوان سهم کارگر (۷ درصد از حقوق) کسر کرده است اما با کوتاهی در پرداخت بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی، کارگران را دچار مشکل «ایجاد فاصله در سوابق بیمه» کرده است.
این فعال حقوق صنفی کارگران رنگین نخ، سابقه کار کارگران رسمی کارخانه را بیش از ۲۰ سال عنوان کرد و گفت: با فاصله‌ای که در سوابق بیمه‌ای کارگران بوجود آمده است امکان بازنشستگی زود هنگام برای کارگران مقدور نیست.
به گفته وی، حدود ۱۵ نفر از کارگران این کارخانه تا پایان سال جاری مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور هستند که اگر کارفرما سهم ۴ درصدی و سایر مطالبات بیمه‌ای آنان را به تامین اجتماعی پرداخت کند امکان بازنشسته شدن می‌یابند.
این کارگر کارخانه رنگین نخ در ادامه سخنان خود به تشریح مطالبات صنفی کارگران بازنشسته این واحد صنعتی پرداخت و گفت: کارفرما هنوز مطالبات معوقه حقوقی و سنوات ۱۱ نفر از کارگرانی که از اسفند ماه سال گذشته بازنشسته شده‌اند را پرداخت نکرده است با این حال برای پرداخت مطالبات کارگران وعده داده است که هر ماه مبلغ یک میلیون تومان به آنان پرداخت کند.
این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران رنگین نخ سخن می‌گفت در خاتمه با بیان اینکه کارگران این کارخانه برای دریافت مطالبات معوقه خود تجمعات متعددی را مقابل ساختمان فرمانداری و اداره کار شهرستان سمنان برگزار کرده‌اند، اظهار داشت: آخرین تجمعی که کارگران انجام دادند در روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته (۱۵ و ۱۶ مهرماه) بمدت دو روز در محوطه کارخانه بود که با متوقف شدن تولید همراه بود.

--------------------------------------

دستمزد ۳۰۰ کارگر «قوطی ایران» با تأخیر ۲ ماهه پرداخت می‌شود

کارگران کارخانه «قوطی ایران» دستمزد خود را با دو ماه تاخیر دریافت می‌کنند.
یکی از کارگران این کارخانه که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: کارخانه قوطی ایران که در ساخت قوطی‌های مواد غذایی در شهرک صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد به دلیل کمبود نقدینگی، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی کارخانه را ندارد.
او با بیان اینکه حقوق کارگران این واحد هر ماه با دو ماه تاخیر پرداخت می‌شود با ذکر مثالی گفت: کارفرما روز چهارشنبه (16 مهر) بخشی ازحقوق تیر ماه سال جاری کارگران این واحد را پرداخت کرد.
به گفته این کارگر، تاخیر در پرداخت حقوق در این واحد تولیدی به صورت روند جاری در آمده به طوریکه کارفرما علاوه بر تاخیر در پرداخت حقوق، عیدی آنان را نیز با تاخیر یک ساله پرداخت می‌کند بطوری که کارگران هنوز عیدی سال ۹۲ را دریافت نکرده‌اند.
او در ادامه پیرامون سایر مطالبات کارگران قوطی ایران گفت: بن کارگری نیز از سال ۸۶ تا سال ۹۲ به کارگران پرداخت نشده است.
این کارگر سوابق کاری اکثر کارگران قوطی ایران را ۱۰ تا ۱۵ سال ذکر کرد و درباره دلایل فقدان نهاد صنفی کارگران گفت: در این واحد بزرگ تولیدی بیش از ۱۰ سال است که انتخابات شورای اسلامی کار برگزار نمی شود چون کارفرما اعتقادی به تشکیل شورای اسلامی کار ندارد و با انتخاب «نماینده کارگر» به جای تشکیل نهاد صنفی، مشکلات ما را دو چندان کرده است.

--------------------------------------

کشته شدن یک کارگر برق کار در هنگام کار

یک کارگر برق کار روز گذشته (چهارشنبه ۱۶ مهر) در هنگام کار جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، این حادثه زمانی رخ داد که کارگری بنام «مسعود –ب»، ۲۰ ساله مشغول تعویض و تعمیر سیمهای برق در روستای موسی کلایه رانکوه املش بود.
بر اساس این گزارش، فرد حادثه دیده حین انتقال به بیمارستان به دلیل ایست قلبی جان خود را از دست داد.

--------------------------------------

کشته شدن یک کارگر بر اثر انفجار در کارخانه پمپ‌های صنعتی هشتگرد

بر اثر وقوع انفجار شلنگ گاز نیتروژن در کارخانه «پمپ های صنعتی »در هشتگرد، یک کارگر کشته و دو کارگر دیگر مصدوم شدند.
به گزارش ایلنا، بعد از ظهر روز گذشته سه کارگر شاغل در کارخانه «پمپ های صنعتی» در شهرستان ساوجبلاغ حین تزریق گاز نیتروژن (گاز خنک کننده) با شلنگ مخصوص به پمپ های بزرگ صنعتی که بافشار تزریق و وارد لوله‌ها می‌کرده اند بر اثر شدت انفجار یکی از کارگران در دم جان باخته و دو همکار دیگر وی به شدت مصدوم شدند.
بر اساس این گزارش،با حضور عوامل امداد و نجات شهرستان البرز مجروحین این حادثه به بیمارستان امام جعفر صادق شهر هشتگرد انتقال داده شدند.
دلایل وقوع این حادثه توسط کارشناسان امداد و نجات و بازرسان اداره کار ساوجبلاغ در دست بررسی است.

--------------------------------------

یک ماه از پایان اعتصاب کارگران بافق گذشت

یک ماه از مذاکره میان کارگران اعتصاب کننده معدن سنگ آهن بافق و مقامات دولتی سپری می شود و با وجود اینکه آن ها به امید رسیدگی به مطالباتشان به اعتصاب خود پایان دادند اما اخبار ضد و نقیضی از تحقق خواستهای کارگران به گوش می رسد.
یکی از منابع کارگری ایلنا در معدن بافق امروز (15 مهر) از عدم تحقق مصوبات 16 بندی مطالبات کارگری خبر داد و اظهار داشت سهام 28/5 درصدی معدن که قرار بود واگذاری آن متوقف شود به سازمان تامین اجتماعی واگذار شده و در دیدار نمایندگان صندوق بازنشستگی فولاد خوزستان از معدن بافق، در ابتدا هیچ یک از نمایندگان کارگروه کارگری حضور نداشته اند اما با اصرار اعضای شورای شهر از نمایندگان کارگروه کارگری و «محمدحسن تشکری»، رئیس شورای شهر نیز برای شرکت در این جلسه دعوت شد. در عین حال امروز یکی دیگر از منابع کارگری ایلنا گفت واگذاری سهام معدن بافق به بخش خصوصی متوقف شده و «وقتی فرماندار در شبکه استانی از توقف آن خبر می دهد این امر نشانه صداقت و عزم مسئولین در رسیدگی به مطالبات کارگران است.»

مطالبات کارگران سنگ معدن بافق
پیشینه اعتراضات کارگری در معدن سنگ آهن بافق به سال ۷۹ و در اعتراض به خصوصی‌سازی آن بر‌می‌گردد و با مسکوت گذاشته شدن آن موضوع، اعتراضات نیز پایان یافت. اما در سال جاری، ۷۱ و نیم درصد سهام شرکت سنگ آهن مرکزی ایران به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شد و پس از آن واگذاری باقی سهام این شرکت به شرکت فولاد خوزستان نیز در دستور کار قرار گرفت. در پی این واگذاری هاٰ بود که کارگران در روزهای ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت سال جاری دست به اعتصاب زدند و این اعتصاب مقدمه اعتصاب ۴۰ روزه پنج هزار کارگر معدن از ۲۷ اردیبهشت تا سوم تیر بود. در همین رابطه، یکی از کارگران معترض دلیل اعتراض صنفی حدود پنج هزار کارگر معدن سنگ آهن مرکزی بافق را اعتراض به خصوصی سازی این معدن دانسته بود.
خواجه زاده در آن گفتگو با تاکید بر لزوم لغو واگذاری معدن به بخش خصوصی در تشریح سایر مطالبات کارگران بیان کرده بود که کارگران برای راه اندازی و تامین بودجه کارخانه‌های جوار معدنی از جمله کارخانه‌های فرآوری سنگ آهن و فولاد سازی که زیرساخت‌های آن‌ها آماده شده است، تضمین می‌خواهند به گفته خواجه زاده، یکی از مشکلات پیش روی راه اندازی این واحدهای تولیدی گاز رسانی به آن‌هاست چرا که شهرستان بافق هنوز گاز کشی نشده است. خواجه‌زاده گفته بود که کارگران معتقدند خصوصی سازی معدن به معنای پایان راه اندازی چرخه فرآوری سنگ آهن و فولادسازی در بافق است چرا که کارفرمایان بخش خصوصی به دنبال حداکثر سود هستند و به جای راه اندازی کارخانه‌های جوار معدنی، سنگ‌های آهن استخراجی را صادر می‌کند یا به کارخانه‌های فولادسازی سایر استان‌ها انتقال می‌دهد. به اعتقاد این فعال کارگری در حال حاضر، مواد خام استخراج شده از معدن به ذوب آهن اصفهان یا کشورهای خارجی از جمله چین صادر می‌شود در حالی که راه اندازی کارخانه‌های جوار معدنی، موجب اشتغالزایی و رونق شهرستان خواهد شد. او ضمن انتقاد از عملکرد مدیر عامل معدن سنگ آهن مرکزی بافق تاکید کرده بود که یکی از مهم‌ترین مطالبات کارگران معترض، تغییر مدیر عامل است.



اعتصابات کارگری بافق؛ از آغاز تا سرانجام


با شروع اعتصاب کارگران در اعتراض به خصوصی سازی و واگذاری سهام معدن سنگ‌ آهن معدن بافق در تاریخ 25 خرداد ماه جلسه ای با حضور استاندار یزد، فرماندار و امام جمعه شهرستان بافق، نمایندگان این شهرستان در مجلس شورای اسلامی، نماینده شورای اسلامی شهرستان بافق، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی و نمایندگان کارگران در ساختمان استانداری یزد برگزار و مقرر شد جلسه دیگری با حضور آقای جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور پیرامون موضوع خصوصی سازی شرکت سنگ آهن مرکزی بافق برگزار شود تا دستور تاخیر در واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام این شرکت تا پایان سال ۹۵ صادر شود و مطالبات معوقه مردم شهرستان بافق و کارگران در قبال ۷۱/۵ درصد از سهام این شرکت که پیش تر واگذار شده بود، محقق شود. پس از 39 روز اعتصاب کارگری، سرانجام استاندار یزد در ۴ تیر در جمع کارگران متحصن حاضر شد و مصوبه هیات دولت مبنی بر لغو موقت واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن مرکزی بافق به بخش خصوصی را در اختیار آنان قرار داد.
این مصوبهٰ دولت تعیین سرنوشت نهایی خصوصی سازی معدن سنگ آهن بافق را در اختیار استاندار یزد قرار داد و کارگران متحصن نیز مهلت دوماهه ای را برای دولت تعیین کردند تا سرنوشت نهایی این موضوع را مشخص کند. اما اعتصابات کارگری به همین جا ختم نشد. یکی از کارگران با اشاره به سفر وزیر کار برای بازدید از معدن در 23 مرداد ماه اعلام کرد از حضور آقای ربیعی در معدن نتیجه‌ای حاصل نشد و سرنوشت مطالبه کارگران مبنی بر توقف خصوصی سازی معدن همچنان در ابهام قرار دارد.
یک هفته پس از دیدار وزیر کار از معدن بافق، در پی شکایت کارفرما از 18 نفر از کارگران متحصن، در 28 مرداد ماه دو نفر از آن ها بازداشت و اقدام جهت بازداشت 16 تن دیگر ناکام ماند و کارگران متحصن مجددا دست از کار کشیدند و خواستار لغو حکم بازداشت 18 کارگرمذکور شدند و جانشین فرمانده نیروی انتظامی یزد با حضور در بین کارگران تلویحا با این خواسته موافقت کرد.
با وجود این وعده ها نیروی های یگان ویِژه پلیس از 29 مرداد ماه و به منظور متفرق کردن کارگران و بازداشت 16 کارگر دیگر در معدن بافق مستقر شدند اما به گفته یکی از شاهدان عینی پس از یک روز نیروی انتظامی دیگر در معدن بافق حضور نداشت و تمامی افراد یگان ویژه نیروی انتظامی در مکانی خارج از معدن مستقر شدند.
در پنجمین روز متوالی از دومین دور اعتراضات صنفی کارگران معدن سنگ آهن بافق، سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق از بازداشت 5 تن از کارگران خبر داد.
در نتیجه این بازداشت ها خانواده‌های کارگران بازداشت شده مقابل دفتر کارفرما تحصن کردند. یکی از کارگران در این مورد گفت خانواده‌های کارگران بازداشت شده گفته‌اند تا آزادی کارگران به این تحصن ادامه می دهند. در ادامه این اعتراضات و با حضور مدیرعامل در جمع خانواده ها و وعده اعلام رضایت از 18کارگر تحت تعقیب، دامنه تجمعات به فرمانداری رسید و مردم مقابل ساختمان آن تجمع کردند.
بنا بر گزارش ها، همزمان با تجمع در مقابل فرمانداری، جلسه شورای تامین شهرستان نیز در فرمانداری برگزار شد. بنا بر اظهارات حاضران در تجمع، نماینده کارگران، آزادی کارگران زندانی را در گرو تصمیم شورای تامین شهرستان بافق دانست. در نهایت در نتیحه ادامه اعتراضات کارگری، «محمدجواد عسگری» مدیرعامل معدن سنگ آهن بافق و «عزیزالله عباسیان بافقی» مدیر حقوقی و نماینده هیات مدیره این معدن در ۱ شهریور ماه با ارسال نامه‌ای به شورای تامین بافق از شکایت خود انصراف داده و خواستار آزادی کارگران بازداشتی شدند.
با تداوم تجمع خانواده بازداشت شدگان مقابل فرمانداری برای آزادی کارگران وثیقه مالی اعلام شد و یکی از کارگران بابیان اینکه خانواده‌های بازداشت‌شدگان با تعیین قرار وثیقه برای کارگران بازداشت شده مخالف هستند، گفت بازداشت‌شدگان جرمی مرتکب نشده‌اند که برای آزادی آنها قرار وثیقه تعیین می شود.
در چهاردهمین روز تجمع و با تصمیم شورای تامین استان، آزادی ۸ کارگر بازداشتی معدن سنگ آهن بافق به پایان اعتصاب کارگران این معدن منوط شد. سرانجام در شانزدهمین روز اعتصاب (12 شهریور) فرماندار بافق، فرمانده نیروی انتظامی، مدیرکل دفتر سیاسی استاندار به همراه «محمدرضا صباغیان»، نماینده کارگران و اعضای شورای اسلامی وارد معدن شدند و با کارگران اعتصابی برای پایان اعتصابات مذاکره کردند. در پی مذاکرات مذکور با کارگران اعتصابی ۶ کارگر بازداشتی دیگر معدن سنگ آهن بافق از زندان یزد آزاد شدند اما به گفته همسر یکی از بازداشت شدگان بر خلاف قرار قبلی، محمدحسن تشکری، رئیس شورای شهر بافق با قرار کفالت ۷۰ میلیون تومانی و سایر کارگران با قرار کفالت ۵۰ میلیون تومانی آزاد شدند. همچنین، کارگران اعتصابی بنا به درخواست امام جمعه بافق، نمایندگان کارگران و اعضای شورای اسلامی شهر بافق ماشین‌های معدن (دامپتراک‌ dump truck) را روشن کردند اما در عین حال تاکید کردند تولید را از شیفت ظهر و به محض حضور ۶ کارگر بازداشتی در بافق آغاز خواهند کرد.
در نهایت «محمدعلی طالبی» معاون سیاسی و امنیتی استاندار یزد و در مخالفت با اظهار نظر رئیس سازمان خصوصی سازی مبنی بر واگذاری «قطعی» ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن بافق به بخش خصوصی، اظهار داشت رئیس جمهور تعیین سرنوشت ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن بافق را به وزارت کار محول کرده است و وزارت کار به پشتوانه دستور رئیس جمهور و مباحث طرح شده در هیات دولت، واگذاری این سهام توسط فرابورس را منتفی اعلام کرده است.

--------------------------------------

دلایل تجمع کارگران پتروشیمی ایلام مقابل مجلس

کارفرما و نمایندگان کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام فردا (چهارشنبه ۱۶ مهر) در اداره کار این استان مذاکره می‌کنند. این مذاکره در پی تجمع اعتراضی شماری از این کارگران مقابل مجلس برگزار می‌شود.
یکی از کارگران که خواست نامش فاش نشود با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ما ۱۰۴ کارگر اخراجی پتروشیمی ایلام هستیم که تا پایان خرداد امسال زیر نظر شرکت پیمانکاری کار می‌کردیم، اما از ابتدای تیر و در پی اتمام قرارداد کارفرما با پیمانکار در حالی به کار ادامه می‌دادیم که زیر نظر مستقیم کارفرما قرار داشتیم.
او با اشاره به اشتغال همکارانش در بخش‌های فضای سبز، تدارکات، انبار، فنی و... افزود: کارفرما در تاریخ ۱۶ تیر حدود ۴۰ نفر از ما را اخراج کرد. سایر کارگران به این اخراج‌های گسترده واکنشی نشان ندادند، هر چند از گوشه و کنار شنیده می‌شد به زودی نوبت اخراج بقیه ما فرا می‌رسد.
او در ادامه بیان کرد: این شنیده‌ها خیلی زود به واقعیت تبدیل شد و کارفرما در تاریخ ۷ مرداد مصادف با عید فطر از ورود همگی ما به کارخانه جلوگیری کرد. نکته جالب این بود که کارفرما یک هفته بعد از این اخراج‌های گسترده، شماری کارگر روزمزد را استخدام کرد تا کارهای کارخانه بر زمین نماند.
او گفت: طبیعی بود ما به جمع ۴۰ کارگری که پیش‌تر اخراج شده بودند بپیوندیم و از تصمیم کارفرما مبنی بر اخراج غیر منتظره‌مان به اداره کار استان ایلام شکایت ببریم.
این کارگر اخراجی با اشاره به حکم اداره کار مبنی الزام کارفرما به انعقاد قرارداد مستقیم با کارگران، گفت: کارفرما در جلسات رسیدگی به شکایت مدعی شده بود کارگران در ماه‌های تیر و مرداد زیر نظر یک شرکت پیمانکاری با قرارداد حجمی کار می‌کردند. او این ادعا را ساخته بود تا اخراج ما را موجه جلوه دهد اما تحقیقات بازرسان اداره کار حقیقت را روشن کرد و این ادعا در جلسات رسیدگی، رد شد.
او افزود: اگر چه کارفرما نتوانست حکم اداره کار را به سود خود بازگرداند اما بعد از مدتی برای توقف اجرای حکم در مهلت مقرر به دیوان عدالت اداری شکایت کرد با این امید که زمان بخرد و کارگران را از پیگیری مطالباتشان ناامید کند. احتمالا استدلال کرده بود کارگرانی که از ابتدای تابستان حقوق نگرفته‌اند در شرایط فعلی اقتصادی بیشتر از چند ماه مقاومت نمی‌کنند.
این کارگر اخراجی تصریح کرد: او بعد از مدتی به ما پیشنهاد داد بدون حق اضافه کار و مزایا و با حقوقی به مراتب کمتر از حقوقی که پیش‌تر دریافت می‌کردیم به کار بازگردیم اما طبیعی بود چنین پیشنهادی را رد کنیم و مطالباتمان را از طریق قانونی پیگیری کنیم.
او در عین حال گفت: کارفرما در جدید‌ترین پیشنهادش گفته است ما را با‌‌‌‌ همان شرایطی که پیش از این اتفاقات کار می‌کردیم به صورت پیمانی استخدام می‌کند و تا تاریخ ۲۹ اسفند با ما قرارداد می‌بندد.
او تصریح کرد: با توجه به آنکه دادرسی دیوان عدالت اداری به شکایت کارفرما حداقل شش یا هفت ماه طول می‌کشد، بسیاری از کارگران مایل‌اند این پیشنهاد را بپذیرند هر چند پیش‌شرط‌شان این است که امنیت شغلی همه کارگران بعد از اتمام این قرارداد تضمین شود و با تغییر احتمالی پیمانکار هیچ کارگری اخراج نشود.
او در پایان اظهار کرد: کارفرما و نمایندگان کارگران فردا در اداره کار استان ایلام مذاکره می‌کنند و برای شیوه بازگشت به کار هر ۱۰۴ کارگر اخراجی تصمیم خواهند گرفت.

--------------------------------------

اولین جلسه کارگران معترض سنگرود با مدیران تامین اجتماعی برگزار شد

اولین جلسه بررسی وضعیت بازنشستگی کارگران معدن زغال سنگ سنگرود، صبح امروز سه شنبه در محل سازمان تامین اجتماعی برگزار شد.
«مرتضی نیک‌پور» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: مذاکرات نمایندگان کارگران معدن سنگرود با مقامات سازمان تامین اجتماعی که قرار بود دیروز دوشنبه انجام شود صبح امروز سه شنبه (۱۵ مهر) با حضور ۵ نفر از اعضای شورای اسلامی کار معدن سنگرود و مقامات تامین اجتماعی از جمله معاونت فنی و در آمد، مدیر کل فنی و مستمری و مدیر کل فنی و بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی پیرامون بررسی وضعیت بازنشستگی کارگران معدن سنگرود برگزار شد.
نماینده کارگران معدن سنگرود با بیان اینکه تمامی کارگران این معدن حداکثر تا پایان سال ۹۸ با سوابق کاری بالای ۱۶ سال به بازنشستگی می‌رسند، گفت: ۸۸ کارگر تا پایان سال جاری، ۵۰ کارگر تا پایان سال ۹۴، ۴۶ کارگر تا پایان سال ۹۵، و مابقی کارگران با سوابق کمتر حدفاصل سال‌های ۹۶ تا پایان سال ۹۸ به مرور شرایط بازنشستگی را پیدا می‌کنند.
به گفته نیک‌پور حاضرین در جلسه امروز راهکارهای مختلفی را برای بازنشستگی زودهنگام کارگران مورد ارزیابی قرار دادند.
نماینده کارگران زمان برگزاری دومین جلسه بررسی وضعیت بازنشستگی کارگران معدن سنکرود با سازمان تامین اجتماعی را روز یکشنبه هفته آینده (۲۰ مهر ماه) اعلام کرد و در خاتمه از مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در خواست کرد شرایط را برای بازنشستگی این تعداد کارگر تسهیل کند.
گفتنی است؛ بعد از اجتماع چهار روزه ۲۸۰ کارگر معدن سنگرود در تهران مقابل ساختمان وزارت کار، سازمان توسعه معادن کشور و مجلس که با قول مساعد مسئولان برای پی گیری وضعیت کارگران و معدن همراه بود، در ‌‌‌نهایت قرار شد جلسه‌ای بین نمایندگان کارگری معدن سنگرود با نمایندگانی از سازمان تامین اجتماعی پیرامون وضعیت بازنشستگی کارگران برگزار شود.

--------------------------------------

تجمع کارگران شهرداری اهواز با قول پرداخت مطالبات خاتمه یافت

صبح امروز حدود ۱۲۰ نفر از کارگران خدماتی شهرداری منطقه ۲ اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن بیمه و سنوات و عیدی سال گذشته در مقابل ساختمان شهرداری مرکز واقع درخیابان سپاه اهواز تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مسئولان شهرداری اهواز با حضور در جمع کارگران معترض به آنان قول پرداخت مطالبات معوقه‌شان حداکثر تا پایان روز پنجشنبه (۱۷ مهر) را دادند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفت: سال گذشته کارگران خدماتی منطقه ۲ شهرداری اهواز تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «مروارید درخشان» کار می‌ کردند که بعد از قطع همکاری پیمانکار در پایان اسفندماه سال گذشته، حق سنوات به همراه بیش از ۷ ماه بیمه سال ۹۲ حدود ۲۰۰ کارگر هنوز پرداخت نشده است.
او با بیان اینکه در حال حاضر این کارگران با شرکت پیمانکاری «صنعت یاران» برای ادامه همکاری با شهرداری منطقه دو قرارداد منعقد کرده‌اند، یادآور شد: شرکت پیمانکاری «مروارید درخشان» سال گذشته حقوق کارگران خدماتی را با چند ماه تاخیر پرداخت می‌کرد.
به گفته این کارگر؛ تاخیر در پرداخت صورت وضعیت‌های مالی شرکتهای پیمانکاری زیرمجموعه شهرداری اهواز، عامل اصلی تعویق حقوق کارگران خدمات شهری و فضای سبز است.
این کارگر خدماتی شهرداری اهواز با بیان اینکه کارگران به دلیل نداشتن امنیت شغلی و ترس از اخراج قدرت بیان مشکلاتشان را ندارند و در صورت اعتراض تهدید به اخراج می‌شوند، افزود: در تجمع امروز مسئولان شهرداری مرکزی اهواز قول وصول مطالبات کارگران خدماتی را حداکثر تا پایان روز پنجشنبه دادند به همین دلیل کارگران خدماتی بعد از یک ساعت اعتراض با اعتماد به قول مسئولان شهرداری مرکز، به تجمع خود خاتمه دادند.

--------------------------------------

کارگران آبفای اهواز تجمع کردند/ انباشت مطالبات پس از تعویض ۵ پیمانکار

جمعی از کارگران پیمانکاری اداره آب و فاضلاب اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه خود در مقابل دفتر شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» واقع در خیابان کیان پارس اهواز تجمع کردند.
نماینده کارگران معترض به ایلنا گفت: حدود ۳۰۰ کارگر پیمانی آبفای اهواز که از سال گذشته تحت مسئولیت پنج شرکت پیمانکاری «سولار مکانیک»، «اسکله ساز»، «عمران سازان بردیا»، «شباهنگ» و «پرتو داچک» فعالیت می‌کنند هنوز نتوانسته‌اند معوقات حقوقی خود را از این پیمانکاران دریافت کنند.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود با بیان اینکه شرکت سولار مکانیک از تاریخ ۱۵ بهمن ماه سال گذشته از شرکت آبفا خارج شده است افزود: شرکت سولار مکانیک بابت عیدی و سنوات پایان خدمت به تعدادی از کارگران آبفای اهواز یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و به عده‌ای دیگر ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بدهکار است.
او گفت: بعد از خارج شدن شرکت پیمانکاری سولار مکانیک، شرکت آب و فاضلاب با شرکت اسکه ساز قرار داد پیمانکاری امضاء کرد که این شرکت بعد از گذشت یک ماه نیم بعد از برنده شدن در مناقصه اداره آب و فاضلاب با مشاهده مشکلات موجود و مطالبات معوقه کارگران، با آبفا ادامه همکاری نداد و این قطع همکاری در شرایطی اتفاق افتاد که کارگران نیمی از حقوق بهمن و اسفند سال گذشته را از شرکت اسکله ساز دریافت نکرده‌اند.
این کارگر در ادامه اظهار داشت: اداره آب وفاضلاب اهواز بعد از اعتراضات مکرر کارگران پیمانی در واکنش به بی‌توجه‌ای کارفرمایان دو شرکت سولار مکانیک و اسکله ساز در پرداخت معوقات حقوقی کارگران با تغییر پیمانکار این بار با شرکت جدید به نام «عمران سازان بردیا» قرارداد بست که این شرکت نیز به دلیل ناتوانی در انجام کار با پرداخت نیمی از حقوق اردیبهشت ماه کارگران قرار داد خود را با آبفای اهواز خاتمه داد.
به گفته وی بعد از خروج شرکت عمران بردیا، مجددا آبفای اهواز قرارداد خود را با شرکت جدیدی بنام «شباهنگ» در اردیبهشت ماه امضاء کرد و این شرکت نیز همانند سایر پیمانکاران قبلی مسئولیت پرداخت حقوق کارگران را بر عهده نگرفت.
او گفت: مطالبه کارگران از این شرکت پیمانکاری مربوط به ماهای اردیبهشت، خرداد و تیر ماه سال جاری است.
وی در ادامه سخنان خود در خصوص معوقات حقوقی آخرین شرکت پیمانکاری گفت: شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» در حال حاضر به عنوان آخرین پیمانکار آبفای اهوازاز مرداد ماه مسئولیت حدود ۳۰۰ کارگر را به عنوان موتورچی و پمپ چی آب در سطح شهر اهواز بر عهده گرفته است.
او گفت: این شرکت نیز بعد از عقد قرار داد، دو ماه حقوق و بیمه مربوط به ماهای مرداد و شهریور را پرداخت نکرده است.
به گفته نماینده کارگران، پیش از این نیز (مرداد ماه سال جاری) شرکت دولتی آبفای اهواز به بهانه پرداخت مطالبات کارگران از تمامی ۳۰۰ کارگر برگه تسویه حساب گرفته اما تنها مطالبات ۵۰ کارگر را پرداخت کرده است.
وی در مورد معوقات بیمه‌ای کارگران پیمانکاری آبفای اهواز اظهار داشت: بیمه تامین اجتماعی کارگران نیز از بهمن ماه سال گذشته به صورت نامنظم پرداخت شده است که این وضعیت خانواده‌های کارگری را برای استفاده از بیمه دچار مشکل کرده است و کارگران نگران تاثیر فاصله بیمه‌ای در هنگام بازنشستگی هستند.
این کارگر شرکت آبفای اهواز که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت با بیان اینکه هیچ یک از این پیمانکاران تجربه و سوابق کاری در زمینه انجام امور محوله از شرکت آب و فاضلاب را ندارند، تاکید کرد: مسئولان آبفای اهواز باید قبل از عقد قرار داد با پیمانکاران سوابق گذشته کاری آنان را مورد بررسی قرار دهند.

--------------------------------------

۲۱ روز از آغاز اعتراض کارگران «گیلانا» گذشت/اختلاف نظرسهامداران و خریدار درباره قیمت

در بیست و یکمین روز از آغاز اعتراضات صنفی در کارخانه «کاشی گیلانا»، کارگران این واحد صنعتی از موافقت ضمنی سهامداران این کارخانه برای فروش سهام خود خبر می‌دهند.
منابع کارگری ایلنا در کارخانه کاشی گیلانا با اعلام این خبر به ایلنا گفت: از قرار معلوم در جلسه غیر رسمی که در اداره کل صنایع استان گیلان برگزار شده‌ است، سهامداران کارخانه گیلانا با فروش سهام خود به قیمتی که از سوی کار‌شناسان دادگستری تعیین شده باشد بصورت تلویحی موافقت کرده‌اند.
کارگران گیلانا همچنین از نامعلوم بودن موضع خریدار کارخانه برای انجام این معامله خبر می‌دهند. بنا بر اطلاع آنان، مدیریت جدید که همزمان خریدار سهام کارخانه نیز محسوب می‌شود، قیمت کار‌شناسی کارخانه را نپذیرفته است.
ظاهرا به تازگی کار‌شناسان دادگستری در ارزیابی خود ارزش کارخانه گیلانا را تا حدود ۴۹ میلیارد تومان ارزیابی کرده‌اند اما به باور سهامداران ارزش واقعی کارخانه بالغ بر ۵۳ میلیارد تومان است و در سوی مقابل خریدار کارخانه معتقد است که با احتساب بدهی‌های مدیریت قبلی و مبالغی که در زمان مدیریت جدید در کارخانه هزینه کرده‌ است، قیمت کارخانه نباید بیش ۲۸ میلیارد تومان باشد.
منابع کارگری ایلنا می‌گویند با این حال سهامداران کارخانه قیمت پیشنهادی کار‌شناسان دادگستری را پذیرفته‌اند اما در مقابل موضع رسمی خریدار هنوز مشخص نیست.
انتظار می‌رود در جلسه‌ای که روز چهارشنبه (16 مهر) در فرمانداری رودبار برگزار خواهد شدموضع خریدار و کارفرمای فعلی کارخانه کاشی گیلانا اعلام شود.
کارگران کاشی گیلانا به ایلنا گفته‌اند که تصمیم دارند تا مشخص شدن نتیجه جلسه فردا همچنان به تجمعات اعتراضی خود در داخل کارخانه ادامه دهند.

--------------------------------------

استفاده انسانی از بالابر حمل بار عامل مرگ سه کارگر در اراک

پس از گذشت هشت روز از کشته شدن سه کارگر ساختمانی در اراک، سرانجام مسئول بازرسی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی علت وقوع این حادثه شغلی را اعلام کرد و گفت کارشناسان این اداره همچنان در حال بررسی حادثه هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در اراک، «داور خدادادی» نقص در بالابر و کارنکردن حائل ایمنی را علت پاره شدن کابل و سقوط سه کارکر ساختمانی اعلام کرد.
خدادادی گفت: مکان وقوع حادثه ساختمان نیمه کاره ای است که شرکت بازرگانی و سرمایه گذاری آینده کیش (بساک) آن را به تازگی خریداری کرده است.
مسئول بازرسی کار استان مرکزی درباره جزئیات این حادثه گفت: حدود یک هفته پیش شرکت دو جرثقیل آداک را از شرکتی خریداری کرد و این ماشین‌ها برای حمل بار در کارگاه ساختمانی نصب شده بود. در روز حادثه کارگران در حین حمل بار سوار بر بالابر شدند که در طبقه سیزدهم ناگهان کابل بالابر پاره شد و کارگران همراه با بار به پایین سقوط کردند و در دم فوت کردند.
این مقام مسئول افزود: بالابری که مورد استفاده قرار گرفته است چون مخصوص حمل بار بوده طبعا از ایمنی بالایی برخوردار نبوده است و ضعف نظارت بر کار و فقدان هشدارهای لازم برای ممانعت از استفاده انسانی از بالابر حمل بار در کشته شدن سه کارگر تاثیرگذار بوده است.
به گفته خدادادی، هم‌اکنون کابل پاره شده بالابر برای آزمایش فنی فرستاده شده است.
خدادادی با اشاره به این که بیمه دیه این کارگران را به خانواده هایشان پرداخت می کند، اسامی کارگران کشته شده را محمد هادی اسفندی ۲۷ ساله و متاهل، حسین عسگری ۲۴ ساله و مجرد و علیرضا حمیدی قشلاقی ۳۵ ساله و متاهل اعلام کرد.
این مقام مسئول در اداره کار استان مرکزی دو عامل را در وقوع این حادثه موثر دانست. عامل اول سوار شدن کارگران به بالابر حمل بار است و عامل دیگر اینکه از بالابری که نقص داشته استفاده شده است.
وی از طرح و رسیدگی این پرونده در مراجع قضایی دادسرای اراک خبر داد و افزود نتایج تخصصی بررسی به قاضی پرونده اعلام می شود.

--------------------------------------

یکی از کارگران پتروشیمی رازی به حکم دادگاه اعتراض کرد

یکی از ۴ کارگر پتروشیمی رازی که ماه گذشته به زندان و شلاق محکوم شده‌ بودند به حکم صادر شده علیه خود اعتراض کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «مازیار رحیم‌زاده» از فعالان کارگری پتروشیمی رازی که با شکایت کارفرما و به اتهام اخلال در نظم به شش ماه حبس و ۵۰ ضربه شلاق محکوم شده بود به رای دادگاه بدوی اعتراض کرده است.
بر اساس این گزارش، سه کارگر دیگر با توجه به تعلیقی بودن احکام صادر شده، حاضر نشدند به رای صادر شده علیه خود اعتراض کنند.
گفتنی است شعبه ۱۰۳ دادگاه عمومی (جزایی) بندر امام خمینی ماه گذشته ۴ کارگر پتروشیمی رازی را به تحمل شش ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق محکوم کرده بود.
قاضی دادگاه با توجه به شکایت کارفرما و بازبینی فیلم دوربین‌های مدار بسته مجتمع و آنچه سایر قرائن موجود در پرونده خوانده بود، علی رغم دفاعیات کارگران، اتهام آنان مبنی بر «اخلال در نظم» را محرز و مسلم تشخیص داده بود.
در رای دادگاه آمده بود که شاکی (کارفرما) مدعی شده است این ۴ فعال کارگری در تاریخ ۲۸ بهمن ۹۲ کارگران پتروشیمی رازی را تحریک و ترغیب کردند و با طرح درخواست‌های غیر موجه و خارج از موضوع روابط کاری باعث تجمع کارگران پیمانکاری و تعطیلی کارگاه شده‌اند.

--------------------------------------

سقوط کارگر ساختمانی بر روی میلگرد

یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط بر روی میلگرد دچار مصدومیت از ناحیه دست شد.
به گزارش ایلنا، روز گذشته (۱۳ مهر ماه) کارگری حین انجام کار در یک ساختمان در حال ساخت در تهران ناگهان از ارتفاع ۱۵ متری بر روی میلگرد‌های فلزی در محل گودبرداری شده ساختمان سقوط کرد و یکی از میلگرد‌ها در ناحیه دست راست او فرو رفت.
بر اساس این گزارش، عوامل امداد و نجات شهر تهران این کارگر مصدوم را به همراه میلگرد بریده شده برای مداوا به بیمارستان تحویل دادند.

--------------------------------------

کشته شدن کارگر افغان در شهرری کشته شدن کارگر افغان در شهرری

یک کارگر ۳۵ ساله در ملک آباد شهرری هنگام بررسی علت اتصال برق کانکس محل سکونت‌اش دچار برق‌گرفتگی شد و جانش را از دست داد.
به گزارش ایلنا، یک مقام آگاه در منطقه هفت آتش نشانی تهران گفت: پس از اطلاع ستاد فرماندهی ایستگاه ۸۳ جهت امداد رسانی به محل حادثه اعزام و نیروهای آتش نشانی پس از قطع جریان برق؛ پیکر این کارگر افغان به ماموران آورژانس تحویل داده شد. بر اساس این گزارش، علت این حادثه توسط کار‌شناسان آتش نشانان در دست بررسی است

--------------------------------------

خاک و زباله سلامت کارگران کوره‌پزخانه‌های قرچک را تهدید می‌کند

نایب رییس انجمن صنفی کارگران کوره ‏پزخانه ‏های قرچک ورامین از کاهش سلامت کارگران کوره پزخانه به دلیل نداشتن امکانات اولیه ایمنی و بهداشت در محیط کار و محل سکونشان انتقاد کرد.
«جعفر معصومی اصل» در این زمینه به ایلنا گفت: سلامت کارگران ساکن در بیش از ۱۵ واحد کوره پزخانه‌ قرچک ورامین به دلیل وجود گرد و خاک جاده‌ای و همچنین جمع آوری نشدن زباله‌ ها در خطر است.
او با بیان اینکه در هر واحد ۱۰ الی ۱۵خانوار کارگری در کمپ‌ها سکونت دارند در ادامه افزود: این درحالیست که کارفرمایان کوره پزخانه‌ها از ۲۰ سال قبل برای دریافت خدمات دفع زباله و استفاده خودرو‌های حامل آجر از جاده خاکی؛ به ازای هر تن آجر دو درصد به شهرداری قرچک عوارض می‌دهند.
او گفت: عمده‌ترین مشکل ساکنان کوره پزخانه‌های قرچک ورامین آسفالت نبودن جاده منتهی به خیابان فردیس و همچنین جمع آوری نشدن زباله‌ها از سوی شهرداری است.
به گفته وی، به ازای پولی که شهرداری قرچک بابت ارائه خدمات از کارفرمایان کوره پزخانه‌ها می‌گیرند هیچ خدماتی به کارگران ساکن واحد‌های کوره پزخانه نمی‌دهد به همین دلیل سلامت آنان همیشه معرض تهدید قرار دارد.
معصومی در بخش دیگری از این گفتگو به مشکلات بیمه‌ای کارگران اشاره کرد و گفت: کارگران شاغل در کوره پزخانه‌ها با وجود نداشتن ایمنی و بهداشت در کارگاه‌ها و محل سکونت خود، از مشکلات مضاعفی همانند نواقص سوابق بیمه‌ای رنج می‌برند.
نایب رییس انجمن صنفی کارگران کوره ‏پزخانه ‏های قرچک ورامین در خاتمه سخنان خود در رابطه با حمایت دولت از کوره پزخانه‌ها گفت: در شرایط فعلی رکود بازار کار، کارگران شاغل در کوره پزخانه‌ها به ناچار برای تامین هزینه‌های جاری زندگی، شرایط کار در این کارگا‌ها را تحمل می‌کنند و در این زمینه دولت باید از این گروه از کارگران حمایت کند.

--------------------------------------

تجمع کارگران کاشی گیلانا در مقابل ادراه کار منجیل

همزمان با بیستمین روز از شروع اعتراضات صنفی کارگران کارخانه «کاشی گیلانا»، صح امروز جمعی از کارگران این واحد صنعتی در اعتراض به انباشته شدن حجم مطالبات معوقه خود در مقابل اداره کار منجیل تجمع کردند.
یکی از کارگران کارخانه گیلانا با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در این تجمع اعتراضی که نزدیک به یک ساعت طول کشید حدود ۳۰ نفر از کارگران شرکت داشتند.
وی افزود: این تجمع یک ساعته در ‌‌نهایت با گفته‌های مسئولان اداره کار منجیل مبنی بر اینکه قرار است در روزهای آینده در اداره کل صنایع استان گیلان جلسه‌ای برای واگذاری مالکیت کارخانه گیلانا برگزار شود خاتمه یافت و کارگران تجمع کننده به محل کارخانه بازگشتند.
در همین رابطه یک مقام مطلع به خبرنگار ایلنا گفت: از قرار معلوم در روزهای آینده سهامداران و مدیریت کارخانه کاشی گیلانا در جلسه‌ای که به محوریت اداره کل صنایع استان گیلان تشکیل خواهد شد شرکت خواهند کرد تا راجع به قیمت گذاری برای واگذاری مالکیت کارخانه به مدیریت جدید به توافق برسند.
این مقام مطلع با یادآوری اینکه حدود دو سال پیش مدیریت سابق کارخانه کاشی گیلانا در مقام فروشنده طی قراردادی محصولات خود را به مدت ۲ سال بصورت تضمینی به مدیریت جدید در مقام خریدار وقت پیش فروش کرده بود، گفت: از قرار معلوم ۱۰ میلیارد تومان بابت ضمانت اجرای این قرار داد تعیین شده است.
او بابیان اینکه اجرای قرارداد منعقد شده در نتیجه نوسانات اقتصادی چند سال اخیر هنوز عملی نشده است، گفت: پس از مدتی خریدار وقت در مقام مدیریت جدید کارخانه پیشنهاد خرید این واحد صنعتی را مطرح کرد اما با قیمتی که به تازگی از سوی کار‌شناسان دادگستری برای ارزش واقعی این کارخانه و دارایی‌های آن تعیین شده است به نظر می‌رسد که مسئله فروش مالکیت این واحد صنعتی نیاز به رایزنی و گفت‌گوی بیشتری دارد.
این مقام مطلع همچنین افزود: مجموع مطالبات حقوقی ۱۶۰ کارگر این واحد صنعتی به ۱۶ ماه می‌رسد اما در حال حاضر پرداخت شدن معوقات مزدی و بیمه‌ای سال ۹۳ در صدر خواسته‌های کارگران معترض قرار دارد.
منبع خبری ایلنا در تشریح جزئیات مطالبات مزدی و بیمه‌ای سال ۹۳ این کارگران گفت: در حال حاضر این کارگر بابت ۱۸۰ هزار تومان از دستمزد تیرماه، دو‌ سوم مزد مرداد و کل دستمزد شهریور طلبکار هستند.
او ادامه داد: در عین حال از ابتدای سال جاری تاکنون به غیر از حق بیمه اردیبهشت ماه این کارگران دیگر هیچ مبلغی بابت حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده‌است.
همچنین به گفته این مقام آگاه، اعتراضات آرام صنفی ۱۶۰ کارگر شاغل در این واحد صنعتی در حالی ادامه دارد که مدیریت کنونی و مالک احتمالی کارخانه بازگشت خود به کارخانه را به اخراج کارگرانی مشروط کرده است که پیش‌از این توسط وی تحت عنوان «اغتشاش‌گر» معرفی شده‌ بودند.
به احتمال قوی منظور از کارگران اغتشاش‌گر، کارگرانی هستند که همزمان با پنجمین روز از آغاز اعتراضات صنفی کاشی گیلانا در تاریخ ۳۰ شهریور توسط مراجع انتظامی احضار شده بودند.

--------------------------------------

ادامه مذاکرات کارگران معدن سنگرود با تامین اجتماعی به فردا موکول شد

مذاکرات نمایندگان کارگران معدن سنگرود با مقامات سازمان تامین اجتماعی که قرار بود امروز دوشنبه انجام شود به روز سه شنبه (۱۵ مهر) موکول شد.
«مرتضی نیک‌پور» رئیس شورای اسلامی کار این معدن با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: بعد از اجتماع چهار روزه ۲۸۰ کارگر معدن سنگرود در تهران مقابل ساختمان وزارت کار، سازمان توسعه معادن کشور و مجلس که با قول مساعد مسئولان برای پی گیری وضعیت کارگران و معدن همراه بود، قرار شد امروز دوشنبه (۱۴ مهرماه) جلسه‌ای بین نمایندگان کارگری معدن سنگرود و نمایندگانی از شرکت ایمیدرو با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و سایر مسئولان این سازمان در ساختمان سازمان تامین اجتماعی برگزار شود اما پس از تماس تلفنی مسئولان سازمان، این جلسه به فردا موکول شد.
او با بیان اینکه با همکاری وزارت صنعت و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران روز پنجشنبه (۱۰ مهر ماه) بخشی از مطالبات کارگران واریز شد، در مورد سایر بدهی‌های کارخانه افزود: کارگران معدن سنگرود با دریافت بخشی از حقوق تیر ماه به صورت علی‌ الحساب، سایر معوقات مربوط به حقوق مرداد و شهریور را از کارفرما طلب کارند.
به گفته وی، امروز دوشنبه کارگران معدن سنگرود به تعهد خود به مسئولان برای ادامه فعالیت تولیدی تا مشخص شدن وضعیتشان پایبند بوده و همه به محل کار خود بازگشته‌اند. با این حال کارگران منتظر واکنش مسئولان در خصوص تعهدات‌شان هستند.
او گفت: هدف کارگران از ادامه تجمعات، دریافت مطالبات، بازگشایی معدن و ادامه فعالیت تولید و اشتغال کارگران است که هنوز تکلیف نهایی آن مشخص نشده است.
نیک‌پور در خاتمه اضافه کرد: فردا تعدادی از نمایندگان صنفی کارگران معدن سنگرود برای ادامه مذاکرات و بررسی وضعیت بیمه‌ای کارگران در سازمان تامین اجتماعی، مجددا به تهران سفر می‌کنند.

--------------------------------------

کارگران نیشکر هفت‌تپه به مطالبه صنفی خود دست یافتند/ پایان اعتصاب

در پی اعتراض بیش از یک هفته‌ای کارگران نیشکر هفت‌تپه اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در این مجتمع صنعتی متوقف شد و کارگران معترض تولید را از سر گرفتند.
منابع کارگری ایلنا در مجتمع کشت و صنعت هفت‌تپه گزارش داده‌اند، مدیرعامل این کارخانه با پذیرفتن اشکالات طرح طبقه‌بندی مشاغل در این شرکت که نارضایتی شمار زیادی از کارگران را در پی داشت، دستور توقف اجرای این طرح را صادر کرد و از سوی دیگر موافقت خود را برای افزایش ۱۵۰ هزار تومانی حقوق و دستمزد کارگران از ابتدای شهریور ماه اعلام کرد.
در همین رابطه، یکی از کارگران نیشکر هفت‌تپه که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: مدیر عامل جدید شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه به مدت ۱۰ روز آغاز به کار کرده است و کارگران امیدوارند مشکلات مدیریتی سابق تکرار نشود.
به‌گفته این کارگران نیشکر هفت‌تپه؛ مدیر عامل جدید که عضو هیئت مدیره غیرموظف شرکت بوده با بیان این مطلب که طرح طبقه‌بندی مشاغل در شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه دارای اشکالات بسیار و غیرکار‌شناسی است، دستور داد تا پرداخت افزایش ۱۵۰ هزار تومانی حقوق و دستمزد کارگران پس از اتمام اصلاحات اساسی طرح طبقه‌بندی مشاغل ادامه داشته باشد.
بنا به گفته کارگران، مدیرعامل جدید قول داده است که به یکی دیگر از مطالبات کارگران مبنی بر برکناری مدیران ناکارآمد و غیرمتخصص رسیدگی کند.
بنا به‌ اظهارات کارگران نیشکر هفت‌تپه، مدیرعامل جدید یکی دیگر از موارد اعتراضی کارگران مبنی بر توقف پرداخت ۸۰۰ هزار تومانی رفت و آمد مدیران برای طی کردن مسافت ۵ کیلومتری از خانه به شرکت را پذیرفته و دستور قطع این پرداخت را صادر کرده است.
بنا بر این گزارش، کارگران با اعلام رضایت از وعده‌های مدیرعامل جدید به کار بازگشتند.
لازم به یادآوری است، طرح جدید طبقه‌بندی مشاغل که بعد از ۲۲ سال تاخیر از ابتدای شهریور ماه امسال اجرا شده بود به شکاف عمیق حقوقی میان کارگران، کارمندان، سرپرستان کارگاه‌ها و مدیران کارخانه دامن زده بود و آن‌ها خواهان تجدیدنظر کلی در این طرح شده بودند.

--------------------------------------

کشته شدن دو نفر بر اثر آتش‌سوزی کارگاه مواد ناریه

شب گذشته بر اثر آتش‌سوزی یک کارگاه تولید مواد ناریه (آتش‌زا) دو نفر کشته شدند.
به گزارش ایلنا، سازمان صنایع دفاع صبح دوشنبه اعلام کرد که این حادثه در شرق تهران رخ داده و بر اثر آن ۲ نفر از کارکنان این کارگاه جان خود را از دست دادند. بنا بر این گزارش، آتش سوزی شب گذشته مهار شده است.

--------------------------------------

حقوق تیرماه کارگران معدن سنگرود سرانجام پرداخت شد

بخشی از مطالبات حقوقی کارگران معدن زغال سنگ سنگرود (البرز غربی) در استان گیلان که مربوط به حقوق تیرماه می‌شد سرانجام پرداخت شد.
«مرتضی نیک‌پور» رئیس نهاد صنفی کارگران معدن سنگرود با اعلام این خبر به ایلنا گفت: پس از بازگشت کارگران معترض معدن سنگرود از تهران بالاخره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مدیر عامل معدن سنگرود را مکلف به پرداخت مبلغ یک میلیون تومان از مجموع سه ماه حقوق معوقه کارگران کرد.
او گفت: در مجموع ۳۲۱ کارگر معدن سنگرود سه ماه از حقوق ماهای تیر، مرداد و شهریور را دریافت نکرده بودند که اکنون حقوق تیرماه تسویه شده و دو ماه از معوقات حقوقی کارگران باقی مانده است.
رئیس شورای اسلامی کارگران معدن سنگرود دلیل اعتراضات کارگران این معدن را بی‌توجهی کارفرما به پرداخت معوقات حقوقی کارگران و انحلال غیر قانونی معدن دانست و درباره وضعیت انحلال معدن سنگرود اظهار داشت: به نظر می‌رسد پس از پرداخت حقوق، موضوع لغو انحلال معدن نیز در روزهای آینده اعلام شود.
نیک‌پور با بیان اینکه نمایندگان کارگران معدن سنگرود صبح روز پنج شنبه (۱۰ مهر) با معاون سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مدیر حراست این مجموعه و معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی در تهران تشکیل جلسه دادند افزود: طرفین در این جلسه تصمیم گرفته‌اند مذاکرات را روز دوشنبه - بعد از تعطیلات عید قربان - از سر بگیرند.
او گفت: سازمان تامین اجتماعی از ما خواسته است روز دوشنبه اسامی کارگران این واحد تولیدی را همراه با سوابق و سایر اسناد بیمه‌ای‌شان برای بررسی وضعیت بازنشستگی به این سازمان تحویل دهیم.
به گفته نماینده کارگران، وزارت خانه‌های اقتصاد و کار و همچنین سازمانهای خصوصی سازی، توسعه معادن و تامین اجتماعی موافقت خود را در حضور کارگران درباره لغو انحلال معدن سنگرود اعلام کرده است.
گفتنی است 280 نفز از کارگران معدن سنگرود پس از اقامت چهار روزه در تهران روز چهارشنبه (۸ مهر) بعد از برگزاری تجمعاتی اعتراضی در مقابل وزارت کار، سازمان توسعه و نوسازی معادن و مجلس به شهرشان بازگشته‌اند و اکنون نمایندگان آنان برای پی‌گیری مذاکرات در تهران حضور دارند.

--------------------------------------

کشته شدن یک کارگر در هنگام بارگیری جرثقیل

برخورد خودروی سواری سمند به تیرآهن‌های در حال بارگیری در یک کامیونت جرثقیل دار در مشهد جان کارگری را گرفت.
به گزارش ایلنا، سرپرست ایستگاه ۴۰ سازمان آتش نشانی مشهد در این خصوص گفت: در این حادثهخودرو سواری هنگامی که جرثقیل در حال بارگیری آهن در خیابان امام خمینی مشهد بود به علت نامعلومی به قسمت جلویی این تیره آهن برخورد می‌کند.
«علیرضا معلم» افزود: بر اثر این برخورد قسمت انتهایی آهن با شدت به کارگری که مشغول بارگیری بود اصابت کرده و وی بین جرثقیل و آهن گیر افتاده و در دم جان می‌بازد.
وی ادامه داد: خودروی سمند نیز در این حادثه دچار خسارت شد اما جراحتی به راننده آن وارد نشد.
سرپرست ایستگاه ۴۰ سازمان آتش نشانی مشهد گفت: پیکر بی‌جان این کارگر توسط آتش نشانان از بین جرثقیل و آهن‌‌ رها و تحویل ماموران نیروی انتظامی شد.

--------------------------------------

اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه از سر گرفته شد

منابع کارگری ایلنا از استان خوزستان خبر دادند، صبح امروز بیش از ۵۰۰ نفر از کارگران بخش صنعت داخلی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه بار دیگر تجمع های اعتراضی خود را در مقابل دفتر امور اداری این واحد اداری از سر گرفتند.
در همین رابطه، یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: از سرگیری اعترض های صنفی نیشکر هفت تپه پس از آن صورت گرفت که کارگران معترض از پیشنهاد نهایی کمیته بازبینی کننده طبقه‌بندی مشاغل کارخانه راضی نشدند.
وی گفت: براین اساس در اجتماع امروز حدود ۷۰ رانندگان ماشین‌های استیجاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه نیز به‌دلیل عدم دریافت حقوق خرداد تا مهرماه به خیل اعتراض‌کنندگان پیوسته‌اند.
بنا به اظهارات این کارگر معترض، به دلیل پرداخت نشدن هزینه اجاره این خودروها از سوی مدیریت شرکت، رانندگان معترض حتی پول بنزین مورد نیاز برای روشن کردن ماشین‌های خود نداشته و با قرض گرفتن از دیگران تاکنون به کار خود ادامه داده‌اند.
همچنین این منبع آگاه کارگری گفت: براساس شنیده ها طرح طبقه بندی مشاغل در مورد حدود ۷۰۰ کارگر فصلی نی‌بری که قرار است طبق روال هرساله از آبان ماه فعالت خود را شروع کنند نیز اجرا نخواهد شد.
این کارگر نیشکر هفت‌تپه بابیان اینکه کارگران هفت تپه نسبت به عملکرد اعضای کمیته بازبینی طرح طبقه بندی مشاغل کارخانه هفت تپه، به ویژه نماینده شورای اسلامی کار در این کمیته معرض هستند، گفت: این فرد به نمایندگی از کارگران در کمیته طبقه بندی مشاغل حضور داشت اما در عمل به وظیفه صنفی خود عمل نکرده است.
وی ادامه داد: براین اساس کارگران معترض قصد دارند تا زمانی که طرح طبقه‌بندی مشاغل بصورت درست بازنگری نشده است به پیگیرهای صنفی خود ادامه دهند.
گفتنی است طرح طبقه‌بندی مشاغل در کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در پی اعتراضات صنفی کارگران در ماه‌های گذشته و بعد از ۲۲ سال تاخیر در حالی از ابتدای شهریور امسال اجرا شده است که به گفته کارگران معترض در طرح جدید طبقه بندی مشاغل تنها منافع مدیران، سرپرستان کارگاه، کارمندان و کارگران دارای تحصیلات دانشگاهی تامین شده است و در مقابل به منافع اکثریت کارگران با سابقه و مجرب که فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند توجهی نشده است.

--------------------------------------

ادامه مذاکرات کارگران معدن سنگرود با مقامات دولتی به دوشنبه موکول شد

ادامه مذاکرات نمایندگان کارگران معدن سنگرود (البرز غربی) با شماری از مسئولان دولتی برای رسیدگی به مطالبات کارگران به دوشنبه هفته آینده موکول شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نمایندگان کارگران معدن سنگرود صبح امروز (پنج شنبه ۱۰ مهر) با معاون سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مدیر حراست این مجموعه و معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی در تهران تشکیل جلسه دادند.
بر اساس این گزارش، طرفین در این جلسه تصمیم گرفته‌اند مذاکرات را از دوشنبه هفته آینده و بعد از تعطیلات عید قربان از سر بگیرند.
صد‌ها کارگر معدن سنگرود به انحلال غیرقانونی این واحد معدنی و پرداخت نشدن حقوقشان طی سه ماه گذشته معترض‌اند.
گفتنی است کارگران معدن سنگرود پس از شش روز اعتصاب و در واکنش به بی‌توجهی مسئولان استانی به مطالباتشان از روز یکشنبه ۶ مهر به تهران سفر کردند.
این کارگران طی چهار روز اقامت در تهران تجمعاتی اعتراضی در مقابل وزارت کار، سازمان توسعه و نوسازی معادن و مجلس برگزار کردند.
آنان با دریافت قول مساعد از وزیر صنعت برای بررسی این موضوع در جلسه دیروز هیات دولت به محل زندگیشان در شهرستان رودبار بازگشتند اما ۳۰ نفر از نمایندگان آنان برای پی‌گیری مطالباتشان در تهران مانده‌اند.
مذاکرات صبح امروز نمایندگان کارگران با مسئولان دولتی در پی تصمیم هیات دولت مبنی بر پیگیری این موضوع از طریق وزارت کار بوده است.

--------------------------------------

فرصت سه روزه کارگران کاشی گیلانا برای پرداخت مطالبات‌‌شان

کارگران کاشی گیلانا در شانزدهمین روز اعتصاب می‌گویند در صورتی که راجع به مطالبات‌ معوقه‌شان تا دوشنبه هفته آینده (۱۴ مهر) تصمیمی گرفته نشود، اعتراض صنفی‌ خود را به شیوه دیگری ادامه خواهند داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض صنفی ۱۶۰ کارگر کاشی گیلانا در حالی به شانزدهمین روز متوالی وارد شده است که هیچ یک از مقامات دولتی شهرستان رودبار تا امروز به مطالبات کارگران اعتصابی پاسخ مشخصی نداده‌اند.
کارگران اعتصابی به تعویق ۱۶ ماهه حقوق‌ در فاصله زمانی ۵ سال گذشته (از ۸۸ تاکنون) و پرداخت نشدن حداقل ۳۰ ماه از حق بیمه‌شان‌ معترض‌اند.
در همین رابطه، یکی از کارگران به ایلنا گفت: کارگران از مسولان دولتی شهرستان برای رسیدگی کردن به مطالبات‌شان ناامید شده‌اند. ما اعتراض صنفی را شنبه هم ادامه می‌دهیم و در صورتی که تا دوشنبه (پایان تعطیلات) اتفاق جدیدی نیافتد، شیوه دیگری را برای پیگیری مطالبات‌مان در پیش خواهیم گرفت.
او در ادامه بیان کرد: قرار است طی روزهای آینده جلساتی میان مدیرعامل جدید و سهامدارن کارخانه برگزار شود تا درباره واگذاری سهام این کارخانه به مدیرعامل جدید تصمیمی گیری شود.
او در عین حال با انتقاد از اصرار مقامات دولتی شهرستان رودبار بر انجام این واگذاری، گفت: حدود ۵ ماه است که فعالیت کارخانه کاشی گیلانا با مدیرعامل جدید از سر گرفته شده است اما او در طول این مدت حقوق کارگران را به صورت علی‌الحساب ماهی ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان واریز کرده است.
این کارگر ناراضی در ادامه گفت: مدیرعاملی که به تعهداتش در پرداخت مطالبات قبلی کارگران پایبند نیست و نتوانسته حقوق آنان را در دوره مدیریتش پرداخت کند، چگونه از عهده اداره این واحد تولیدی بر خواهد آمد؟
گفتنی است کارگران کاشی گیلانا پیش تر به ایلنا گفته بودند: یکی از مشکلات کارگران با کارفرمای جدید توهین‌های کلامی مکرر او به کارگران است که کارگران را با اسامی حیوانات صدا می‌زند.
این در حالی است که کارفرمای سابق کارخانه کاشی گیلانا نیز در پی شکایت کارگران مبنی بر عدم پرداخت حقوق و بیمه با حکم مراجع قانونی شهرستان رودبار در آبان ماه سال گذشته بازداشت شد.

--------------------------------------

مدیر داخلی «واگن پارس» در ششمین روز اعتصاب کارگران استعفا داد

مدیر داخلی واگن پارس اراک در ششمین روز اعتصاب نزدیک به ۹۰۰ کارگر این واحد تولیدی استعفاء داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مدیر داخلی واگن پارس در پی طولانی شدن اعتصاب کارگران این واحد تولیدی استعفاء داده است.
کارگران معترض پیش‌تر در تجمعات‌شان با سردادن شعارهایی خواستار استعفای مدیران این واحد تولیدی شده‌ بودند.
بر اساس این گزارش، کارفرما در آستانه تعطیلات نیمی از حقوق یک ماه را به کارگران پرداخت کرده است.
به گفته یکی از نمایندگان کارگران، کارخانه واگن پارس روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه تعطیل خواهد بود و کارگران از روز دوشنبه مجددا در این واحد تولیدی حاضر می‌شوند و در صورت محقق نشدن مطالبات‌شان به اعتراض صنفی‌ ادامه خواهند داد.
یکی از کارگران در روز اول اعتصاب به خبرنگار ایلنا گفته بود: مهم‌ترین موضوع برای حل مساله اعتصاب، پرداخت حقوق معوقه کارگران است. اگر حقوق سه ماه گذشته کارگران را پرداخت کنند، تولید مجددا از سر گرفته می‌شود.
گفتنی است کارگران واگن پارس در اعتراض به تعویق حقوق از ابتدای تیر امسال تا کنون؛ از روز شنبه (۵ مهر) دست از کار کشیده‌اند.

--------------------------------------

اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه به طور مشروط خاتمه یافت

منابع کارگری ایلنا از استان خوزستان خبر داده‌اند اعتراض صنفی بیش از ۵۰۰ کارگر صنعتی کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به طور مشروط پایان یافته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مدیرعامل، مدیر حراست، مدیران داخلی و اعضای کمیته طبقه بندی مشاغل کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه عصر دیروز (چهارشنبه ۹ مهر) در پی اعتراض صنفی کارگران تشکیل جلسه دادند و خواسته آنان را بررسی کردند.
بر اساس این گزارش، در این جلسه تصمیم گرفته شده است برگه‌هایی میان کارگران توزیع شود تا آنان اعتراض‌شان را به طرح جدید طبقه بندی مشاغل بنویسند و به کمیته طبقه بندی مشاغل کارخانه تحویل دهند.
این کمیته اعلام کرده است بعد از بررسی اعتراضات در سریع‌ترین زمان ممکن به بازنگری مجدد طرح اقدام خواهد کرد.
در همین رابطه، یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفته است کارگران در پی تصیمات اتخاذ شده در جلسه دیروز به کار بازگشته‌اند اما منتظر اعلام نظر نهایی کمیته طبقه بندی مشاغل هستند.
کارگران دیروز به خبرنگار ایلنا گفته بودند طرح جدید طبقه بندی مشاغل به شکاف عمیق حقوقی میان کارگران، کارمندان، سرپرستان کارگاه‌ها و مدیران کارخانه دامن زده است و آن‌ها خواهان تجدید نظر کلی در این طرح هستند.
گفتنی است طرح طبقه‌بندی مشاغل در کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در پی اعتراضات صنفی کارگران در ماه‌های گذشته و بعد از ۲۲ سال تاخیر از ابتدای شهریور امسال اجرا شده است، آنهم در حالی که این طرح در واحدهای تولیدی باید بر اساس قانون هر ۴ سال یکبار بازنگری شود.

--------------------------------------

مصدومیت ۷ کارگر ساختمانی بر اثر سقوط داربست

سقوط داربست عامل ریزش آوار ساختمان در حال ساخت در تهران و مصدومیت ۷ کارگر ساختمانی شد.
به گزارش ایلنا، در این حادثه که روز گذشته رخ داد، ۷ کارگر ساختمانی به دلیل ضعیف بودن اتصالات داربست یک ساختمان در حال ساخت در حوالی چهار راه سپه تهران زیر آوار ساختمان محبوس شدند.
بر اساس این گزارش، این هفت کارگر که از ناحیه دست و پا دچار شکستگی شده بودند بعد از حضور نیروهای اورژانس، به بیمارستان‌های سینا و لقمان منتقل شدند.

--------------------------------------

اعتراض صنفی کارگران واگن پارس برای پنجمین روز متوالی

اعتراض صنفی نزدیک به ۹۰۰ کارگر واگن پارس اراک در اعتراض به تعویق سه ماهه حقوق به پنجمین روز متوالی وارد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران اعتصابی واگن پارس که از ابتدای تیرماه امسال حقوق نگرفته‌اند از قول مدیران کارخانه برای پرداخت یک ماه از حقوق عقب افتاده‌شان در روزهای آینده خبر دادند.
این در حالی است که فرمانده قرارگاه نظامی خاتم الاوصیاء به عنوان سهامدار اصلی این کارخانه با کارفرما و نمایندگان کارگران در روزهای گذشته تشکیل جلسه داده بودند، اما جلسه یاد شده بدون نتیجه خاصی پایان یافته بود که به بروز درگیری‌هایی در کارخانه در روزهای بعدی منجر شد.
در همین رابطه، یکی از نمایندگان کارگران در شورای اسلامی کار که خواست نامش فاش نشود به ایلنا گفته است: اعتراض کارگران بدلیل خلف وعده مدیر عامل واگن پارس در جلسه‌ای که در پی اعتراضات صنفی ماه گذشته کارگران در شورای تامین شهرستان اراک برگزار شد، صورت گرفته است.
او ادامه داده است: کارفرما در آن جلسه تعهد داد علاوه بر پرداخت حقوق عقب افتاده کارگران در ماه های تیر و مرداد، طرح طبقه بندی مشاغل را در این واحد تولیدی اجرا کند.
او با بیان اینکه با گذشت چندین هفته از جلسه یاد شده نه تنها حقوق عقب افتاده کارگران پرداخت نشده بلکه کارفرما برای اجرای قانون طبقه بندی مشاغل نیز اقدامی نکرده است، افزوده است: نمایندگان کارگران در شورای اسلامی کار در این مدت کوشیده‌اند با دعوت کارگران به آرامش، مطالبات صنفی آنان را به گوش مسوولین برسانند.
او تصریح کرده است: افزایش ضریب امنیت شغلی با تبدیل قرار دادهای ۱۵ روزه یا یک ماه به حداقل ۶ ماه از دیگر مطالبات کارگران شرکت است.

--------------------------------------

بخشی از مطالبات کارگران خدمات شهری طبس پرداخت شد

مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال از مطالبات حقوقی کارگران خدمات شهری طبس که مربوط به سالهای ۸۲ تا ۸۴ بود، سرانجام روز گذشته (۸ مهر) پرداخت شد.
«غلامرضا محمدی» دبیر خانه کارگر طبس در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: ۴۳ نفر از کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری طبس سال ۸۴ بابت تعویق برخی مزایای حقوقی از شرکت پیمانکاری «سبز شهر» به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی طبس شکایت کردند.
او با بیان اینکه سال ۸۴ اداره کار با محکوم کردن این شرکت پیمانکاری به پرداخت ۳۸ میلیون تومان، بخشی از معوقات مالی کارگران شهردادی طبس را پرداخت کرد، افزود: شرکت پیمانکاری سبز شهر سال ۸۴ تعطیل اعلام شد در شرایطی که منابع مالی لازم را برای پرداخت مطالبات کارگران خدماتی شهرداری طبس نداشت.
به گفته وی، از سال ۸۴ به مرور بخشی از مطالبات این تعداد کارگر با پی گیری خانه کارگر به حساب کارگران واریز شد که آخرین پرداختی به مبلغ ۱۲ میلیون تومان دیروز انجام شد.
او گفت: تا به امروز خانه کارگر توانسته است ۷۰ درصد از مطالبات معوقه کارگران شهرداری را از کارفرمای شرکت پیمانکاری سبز شهر وصول کند اظهار داشت: آخرین بدهی شرکت سبز شهر به ۴۳ کارگر مبلغ ۸ میلیون تومان چک برگشتی است که امکان وصول آن با توقیف اموال اعضای هیئت مدیره شرکت که از کارمندان شهرداری طبس هستند وجود دارد.
نماینده کارگران خدماتی شهرداری طبس در خاتمه با بیان اینکه کارگران به دلیل نداشتن امنیت شغلی و ترس از اخراج قدرت بیان مشکلاتشان را ندارند و در صورت اعتراض تهدید به اخراج می‌شوند، افزود: کارگران شهرداری طبس فاقد نهاد صنفی هستند به همین سبب برای پیگیری مشکلاتشان از خانه کارگر کمک گرفته‌اند.

--------------------------------------

اخراج دو کارگر کاشی گیلانا لغو شد

همزمان با پانزدهمین روز از آغاز اعتصاب صنفی کارگران کاشی گیلانا، کارگران معترض از موافقت سرپرست موقت این واحد صنعتی برای بازگشت به کار دو کارگری خبر می‌دهند که چندی پیش و با شروع اعتراض کارگران، اخراج شده بودند.
یکی از کارگران کاخانه کاشی گیلانا امروز (7 مهر) به ایلنا گفت: براساس توافقی که روز گذشته میان نمایندگان کارگران و سرپرست موقت کارخانه صورت گرفت آقایان «مهدی کاظمی» و «احمد میرزایی» از عصر روز گذشته در محل کار خود حاضر شدند.
وی یادآور شد: توافق برای بازگشت به کار کارگران اخراج شده پس از آن صورت گرفت که روز گذشته ۱۶۰ کارگر این واحد صنعتی در حمایت از همکاران اخراجی خود در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند.
به گفته این کارگر کاشی گیلانا، آقایان کاظمی و میرزایی که به ترتیب در واحد لعاب و پرس مشغول به کار بودند به دلیل پیگیری مطالبات صنفی خود در تاریخ ۲۵ شهریور ماه توسط کارفرما اخراج شده بودند که به دلیل مخالفت کارفرما تلاش‌ها برای بازگشت به کار آن‌ها تا دیروز بی‌نتیجه مانده بود.
این کارگر کاشی گیلانا در عین حال از ادامه اعتراض‌های آرام کارگران این واحد تولیدی خبر داد و گفت: به دلیل محقق نشدن مطالبات صنفی کارگران از جمله ۱۶ ماه پرداخت نشدن حقوق در فاصله سال‌های 88 تا امروز؛ کارگران همچنان در محل کار حاضر شده اما از کار کردن خودداری کرده‌اند.
وی همچنین از دیدار مشترک نمایندگان کارگران و سرپرست موقت کارخانه با فرماندار رودبار در روز گذشته خبر داد و گفت: گفته می‌شود در این نشست مشترک که در حاشیه دیدار مردمی فرماندار رودبار برگزار شده، درباره قیمت کار‌شناسی کارخانه صحبت شده است.
این کارگر کاشی گیلانا بابیان اینکه به احتمال قوی مسئله واگذاری سهام این واحد صنعتی به مدیرعامل جدید پس از پایان تعطیلات عید قربان مشخص خواهد شد، درباره مطالب نقل شده در این جلسه گفت: از قرار معلوم کار‌شناسان دادگستری نظر کار‌شناسی خود در مورد ارزش دارایی‌ها و اموال کارخانه را اعلام کرده‌اند و براین اساس شنیده می‌شود که این کار‌شناسان بدون در نظر گرفتن ارزش ریالی موجودی‌ انبارهای فنی و ضایعات، ارزش کارخانه را تا مبلغ ۴۹ میلیارد تومان برآورد کرده‌اند و پیش بینی می‌شود که با احتساب ارزش ریالی انبارهای ارزش‌گذاری نشده قیمت تعیین شده تا ۵۳ میلیارد تومان هم افزایش یابد.
این کارگر در عین حال از اعتراض سهامداران کارخانه به نحوه ارزش گذاری کار‌شناسان دادگستری خبر داد و در توضیح آن گفت: در میان فهرست دارایی‌های کاشی گیلانا سند مالکیت دو واحد آپارتمان قرار دارد که محل استقرار دفتر مرکزی بوده است.
وی با بیان اینکه این آپارتمان‌ها در برج ونوس خیابان میرداماد تهران واقع شده است گفت: اینطور شنیده می‌شود که کار‌شناسان دادگستری هر کدام از این آپارتمان‌ها را به قیمت یک میلیارد تومان ارزشگذاری کرده‌اند که به باور سهامداران گیلانا ارزش واقعی هرکدام این واحدهای آپارتمانی بیش از مبلغ تعیین شده است.
این کارگر بابیان اینکه مجموع سهام کارخانه کاشی گیلانا به نسبت ۵۱ به ۴۹ درصد میان مدیرعامل سابق و سایر سهامدران این واحد صنعتی تقسیم شده است، افزود: از پیش از اتفاقاتی که در ‌‌نهایت به دستگیری مدیرعامل پیشین کارخانه منجر شده بود سایر سهامداران گیلانا آمادگی خود را برای فروش سهام خود اعلام کرده بودند و در حال حاضر نیز شنیده می‌شود که در خصوص فروش سهام خود به مدیرعامل کنونی کارخانه جلسه مشترکی داشته‌اند.
در همین رابطه یک منبع آگاه پیرامون وضعیت واگذاری سهام کارخانه به مدیرعامل جدید گفت: طبق شنیده‌ها کار‌شناسان دادگستری ارزش کارخانه را در حدود ۵۰ میلیارد تومان تعیین کرده‌اند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ارزش ریالی بدهی‌های این واحد صنعتی تا حدود ۲۸ میلیارد تومان برآورد می‌شود، گفت: به نظر می‌رسد که ارزش‌گذاری کار‌شناسان دادگستری بیشتر از مقداری است که توسط مدیریت جدید کارخانه برآورد شده بود.
این مقام مطلع با یادآوری اینکه مدیر عامل جدید کارخانه گیلانا درصدد بود ابتدا ۵۱ درصد سهام متعلق به مدیرعامل پیشین را خریداری کند، گفت: هنوز مدیرعامل جدید هیچ واکنشی به قیمت تعیین شده نشان نداده است.

--------------------------------------

اعتراض کارگران پایانه‌های غرب تهران به اعمال فشار برای امضای قرارداد جدید

کارگران معترض سازمان پایانه‌ها و پارک‌سوارهای غرب تهران صبح امروز در مقابل ساختمان شورای شهر تهران دست به اعتراض صنفی زدند اما با درخواست حراست این نهاد، کارگران به داخل ساختمان شماره ۲ شورای شهر وارد شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز ۳۰ نفر از کارگران پایانه‌های غرب تهران به‌دلیل آن‌چه که بی‌اعتنایی مذیرعامل به مطالبات‌شان خوانده می‌شود، در اعتراض به اعمال فشار برای امضای قرارداد جدید، دریافت سه ماه علی‌الحساب حقوق و دستمزد، سه ماه تعویق در پرداخت حق بیمه و نپرداختن حق اولاد شهریورماه در مقابل ساختمان شورای شهر تهران دست به تجمع اعتراضی زدند.
یکی از کارگران درباره دلایل این تجمع اظهار داشت: پیمانکار هر روز ما را زیر فشار قرار می‌دهد که باید قرارداد‌های جدید را امضا کنید و گرنه همین رویه پرداختی ادامه خواهد یافت.
به گفته این کارگر پایانه غرب، پیمانکار سه ماه قبل قرارداد جدیدی را به کارگران پیشنهاد داد که بر اساس آن با تقسیم کار به روزانه و شبانه، حقوق دریافتی کارگران کاهش می‌یابد اما کارگران از امضای این قرارداد سر باززده‌اند.
این کارگر مدعی شد: مدیرعامل به تمامی کارگران معترض گفته است تا از هرگونه تجمع اعتراضی اجتناب کنند زیرا «با پلیس امنیت هماهنگ شده تا معترضان را دستگیر کند» اما طی تماس تلفنی کارگران با آقای هدایتی در پلیس امنیت، آنان از ما خواستند تا به‌صورت آرام و در داخل ساختمان به گفتگو و مذاکره بپردازیم.
این کارگر پایانه ادامه داد: ما به‌این دلیل در اینجا گردهم آمده‌ایم تا بفهمیم مرجع رسیدگی به مشکل ما کیست و چه کسی باید پاسخگوی سه ماه تعویق حق بیمه و حقوق‌ ما باشد.
گفتنی است، مذاکره این کارگران با مسئولان شورای شهر تهران هنوز ادامه دارد و اخبار تکمیلی متعاقبا ارسال خواهد شد.

--------------------------------------

کارگران هفت تپه در اعتراض به «شکاف مزدی» دست از کار کشیدند

بیش از ۵۰۰ کارگر صنعتی کشت و صنعت نیشکر هفت تپه (واقع در شهر شوش از شهرهای شمالی استان خوزستان) صبح امروز (چهارشنبه ۹ مهر) در اعتراض به آنچه پدید آمدن شکاف عمیق حقوقی و مزدی در پی بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل می‌خواندند، دست از کار کشیدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران اعتصابی می‌گویند طرح جدید طبقه بندی مشاغل به شکاف عمیق حقوقی میان کارگران، کارمندان، سرپرستان کارگاه‌ها و مدیران کارخانه دامن زده است و خواهان تجدید نظر کلی در این طرح شده‌اند، شکافی حقوقی که بنا به گفته کارگران‌ گاه به بیش از ۵۰۰ هزار تومان می‌رسد.
منابع کارگری ایلنا در عین حال گزارش داده‌اند کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در فصل تعمیرات و نگهداری به سر می‌برد و اعتصاب کارگران به توقف کامل فرایند تعمیرات منجر شده است.
بر اساس این گزارش، احتمال می‌رود با طولانی شدن اعتصاب کارگران، زمان بهره برداری مجدد از این واحد تولیدی که ابتدای آبان امسال اعلام شده است به تاخیر بیافتد.
گفتنی است طرح طبقه‌بندی مشاغل در پی اعتراضات صنفی کارگران در ماه‌های گذشته و بعد از ۲۲ سال تاخیر از ابتدای شهریور امسال اجرا شده است، آنهم در حالی که طرح طبقه بندی مشاغل در واحدهای تولیدی باید بر اساس قانون هر ۴ سال یکبار بازنگری شود.
در همین رابطه، یکی از کارگران که خواسته نامش فاش نشود به ایلنا گفته است: عوامل کارفرما و اعضای شورای اسلامی کار طرح طبقه بندی مشاغل را به صورت ناعادلانه بازنگری کرده‌اند به گونه‌ای که به جای امتیاز دادن به سابقه کار، به تحصیلات امتیاز داده‌اند، آنهم در شرایطی که ۸۵ تا ۹۰ درصد کارگران این واحد صنعتی، تحصیلاتی کمتر از دیپلم دارند.
این کارگر مجتمع کشت و صنعت هفت تپه با اشاره به نارضایتی کارگران از شیوه بازنگری این طرح، افزوده است: اداره کار به دلیل موافقت شورای اسلامی کار، طرح جدید طبقه بندی مشاغل را تایید کرده است.
او در ادامه بیان کرده است: ما در هفت تپه با دو قانون کار می‌کنیم. قانون نظام هماهنگ که شامل مدیران و سرپرستان می‌شود و قانون کار که برای کارگران است.
او افزوده است: احتمال می‌رود کارخانه در آینده نه چندان دور خصوصی شود و در این صورت، مدیران و سرپرستان نیز مشمول قانون کار خواهند شد. اینان طرح طبقه بندی مشاغل را طوری نوشته‌اند که اگر این اتفاق افتاد، باز هم حقوقشان از سایر کارگران به مراتب بالا‌تر باشد چرا که سطح سوادشان بالا‌تر است.
این کارگر معترض در عین حال گفته است: جالب آنجاست که سه نفر از اعضای کمیته طبقه بندی مشاغل از جمله نماینده حسابداری، مدیر امور اداری و مسئول کمیته طبقه بندی مشاغل، کارمند و مشمول قانون نظام هماهنگ بودند. دو نفر دیگر هم عضو شورای اسلامی کار و به اصطلاح نمایندگان کارگران بودند که یکی از آن‌ها سطح تحصیلات بالایی داشته است.
گفتنی است بیش از ۱۵۰۰ کارگر در کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه کار می‌کنند که نزدیک به ۷۰۰ نفر از آنان در بخش‌های کشاورزی و نگهبانی و سایرین در بخش‌ صنعتی این واحد تولیدی مشغول به کار هستند.
همچنین بیش از ۷۰۰ کارگر نی‌بر به صورت فصلی در این واحد تولیدی به کار تخصصی بریدن ساقه‌های نی‌شکر اشتغال دارند. کارگران نی‌بر همزمان با بهره برداری مجدد کارخانه و از ابتدای آبان ماه آغاز به کار می‌کنند آنهم در شرایطی که گفته می‌شود آنان علاوه بر برخی مطلبات حقوقی، به این موضوع که مشمول طرح طبقه بندی مشاغل نشده‌اند نیز معترض‌اند.

--------------------------------------

کارگران سنگرود پس از چهار روز اعتراض در تهران، به معدن بازگشتند

کارگران معدن سنگرود (البرز غربی) پس از چهار روز اقامت در تهران برای اعتراض به دریافت نکردن ۳ ماه حقوق و مصوبه انحلال معدن، بنا به گفته خود «با دریافت قول مساعد از وزیر صنعت برای بررسی این موضوع در جلسه امروز هیئت دولت» به محل زندگی‌شان در شهرستان رودبار بازگشتند اما ۳۰ نفر از نمایندگان آنان برای پی‌گیری مطالبات‌شان در تهران باقی‌مانده‌اند.
«مرتضی نیک‌پور» رئیس شورای اسلامی کار این معدن به ایلنا گفت: در تجمع روز گذشته کارگران معدن سنگرود در مقابل ساختمان مجلس ۲۵۰ کارگر با امضای نامه‌ای خطاب به هیئت رئیسه مجلس مشکلات صنفی‌شان را تشریح کردند و پس از طرح این نامه در کمیسیون صنعت و معدن مجلس، اعضای این کمیسیون از آقای «نعمت‌زاده» وزیر صنعت، معدن و تجارت دعوت کردند و وی نیز در ساعت ۳ بعد از ظهر در این کمیسیون حضور پیدا کرد.
رئیس شورای اسلامی کار معدن سنگرود که در جلسه دیروز مجلس با وزیر صنعت حضور داشت، گفت: آقای نعمت‌زاده (وزیر صنعت) در این جلسه قول پی گیری و بررسی مشکلات معدن سنگرود را در جلسه امروز (۹ مهر) هیئت دولت داد.
به گفته نماینده کارگران، سایر وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌های مربوطه موافقت خود را منوط به توافق وزیر صنعت و معدن کرده‌اند و با توجه به قول پی‌گیری وزیر، ما کارگران را به محل سکونت‌شان اعتزام کرده‌ایم و تنها ۳۰ نفر از ما برای پی‌گیری در تهران مانده‌ایم.
گفتنی است، کارگران معدن سنگرود پس از شش روز اعتصاب و در واکنش به بی‌توجهی مسئولان استانی به مطالبات‌شان، از روز یکشنبه ۶ مهر به تهران سفر کردند. این کارگران طی چهار روز اقامت در تهران تجمعات اعتراضی در مقابل ساختمان وزارت کار، ساختمان سازمان توسعه و نوسازی معادن، و ساختمان مجلس برگزار کردند.

--------------------------------------

یک کارگر ساختمانی در مرند کشته شد

یک کارگر ساختمانی در حال انجام کار در شهرستان مرند بر اثر ریزش آوار جان باخت.
به گزارش ایلنا، در این حادثه که روز گذشته در کوی تربیت شهر مرند رخ داد، یک کارگر ۲۴ ساله در حین انجام کار بر اثر ریزش ساختمان در زیر آوار ماند و جان خود را از دست داد.

--------------------------------------

۲۵ نفر از کارگران پروفیل ساوه اخراج شدند

به گفته کارگران کارخانه «پروفیل ساوه» کارفرمای این واحد صنعتی علاوه بر خلف وعده در پرداخت بخشی از هشت ماه مطالبه حقوقی آنان، ۲۵ نفر از همکاران‌شان را اخراج کرده است.
یکی از کارگران کارخانه پروفیل ساوه با اعلام این خبر به ایلنا گفت: پیش‌تر کارفرما به کارگران وعده داده بود که بخشی از مطالبات معوقه آن‌ها در پایان شهریور ماه پرداخت می‌شود اما با گذشت هشت روز از شروع ماه جدید هنوز کارگران ریالی بابت این مطالبات دریافت نکرده‌اند.
وی یادآور شد: طبق گفته کارفرما قرار بود این آخرین پرداختی کارخانه پروفیل ساوه به کارگران باشد چرا که پس از این زمان و میزان پرداخت هرگونه مطالبات مزدی و حقوقی کارگران پروفیل ساوه بستگی به وضعیت مالی کارخانه خواهد داشت.
به گفته این کارگر پروفیل ساوه، خلف وعده کارفرمای این واحد صنعتی در حالی است که از واپسین روزهای ماه گذشته تاکنون نزدیک به ۲۵ نفر از کارگران این واحد صنعتی اخراج شده‌اند. وی در تشریح نحوه تعدیل همکاران خود گفت: حدود ۲۰ نفر از کارگران به دلیل اتمام قرارداد اخراج شده‌اند اما در مورد باقیمانده کارگران، کارفرما با وجود قرارداد از حضور آن‌ها در داخل کارخانه جلوگیری می‌کند.
این کارگر پروفیل ساوه افزود: کارگران باقیمانده که تعدا آن‌ها تا ۵ نفر می‌رسد از نظر اعتبار قرارداد مشکلی ندارند چراکه برخی از آن‌ها همین چند روز پیش قرارداد کاری جدید را برای مدت دو ماه امضا کرده بودند.
وی افزود: هرچند گفته می‌شود که کارفرما یه این گروه از کارگران وعده پرداخت حقوق باقیمانده تا زمان خاتمه قرارداد را داده است اما از آنجا که کارگران حاضر در کارخانه پروفیل ساوه هنوز مزد دریافت نکرده‌اند بعید است که وعده کارفرما عملیاتی شود
به گفته این کارگر پروفیل ساوه کافرمای این واحد صنعتی در زمان مراجعه کارگران تعدیل شده از طریق تماس تلفنی از عوامل انتظامی برای متفرق کردن آن‌ها استفاده می‌کند.
همچنین این کارگر در خصوص وضعیت کنونی کارگران باقیمانده در کارخانه گفت: در حال حاضر باقیمانده کارگران در خطوط فعال کارخانه مشغول به تولید بوده و نگران آن هستند که مبادا در روزهای آینده با تصمیم کارفرما به سرنوشت همکاران تعدیل شده خود دچار شوند.
وی یادآور شد: ۲۵ کارگری که در روزهای گذشته توسط کارفرما تعدیل شده‌اند از حداقل از ۵ تا ۲۲ سال سابقه کار داشته و درحال حاضر به بیمه بیکاری معرفی شده‌اند.

--------------------------------------

تجمع مربیان پیش دبستانی در اعتراض به اظهارات متناقض سخنگوی دولت

نزدیک به ۱۰۰ مربی پیش دبستانی عصر امروز (سه شنبه ۸ مهر) مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع کنندگان که عموما از شهرهای دیگر به پایتخت آمده‌اند به اجرا نشدن قانون تعیین تکلیف استخدام حداقل ۳۰ هزار مربی پیش دبستانی و استنکاف دولت از تخصیص ردیف بودجه برای استخدام‌ این مربیان معترض‌اند.
یکی از مربیان حاضر در تجمع امروز که خواست نامش فاش نشود با رد ادعای دولت مبنی بر نداشتن منابع کافی برای استخدام مربیان پیش دبستانی، به اظهارات هفته گذشته «محمدباقر نوبخت» معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در نشست با فرهنگیان استان کرمانشاه اشاره کرد.
آقای نوبخت هفته گذشته گفته بود «بر اساس توافق‌های صورت گرفته مقرر شده تا در استخدام‌های آموزش و پرورش، اولویت به فرزندان فرهنگیان داده شود».
این مربی پیش دبستانی افزود: اگر دولت در ادعایش مبنی بر نداشتن منابع مالی کافی برای استخدام مربیان پیش دبستانی صادق بود، آقای نوبخت چنین سخنانی را نمی‌گفت.
او در ادامه پرسید: چطور سی هزار مربی پیش دبستانی که سال‌ها برای آموزش و پرورش کار کرده‌اند، آموزش دیده‌اند، به آنان قول استخدام داده شده است و هر هفته برای بیان مطالبات‌شان مقابل مجلس و نهاد های دولتی تجمع می‌کنند در لیست اولویت استخدام آقای نوبخت قرار نگرفته‌اند؟
او در عین حال با انتقاد از سکوت وزیر آموزش و پرورش در جلسه هفته گذشته کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گفت: آقای فانی در کمیسون آموزش سکوت می‌کند. در تلویزیون می‌گوید به ما ردیف بودجه استخدامی نمی‌دهند اما وزارتخانه پیگیری می‌کند. حالا هم که سخنگوی دولت گفته اولویت استخدام در آموزش و پرورش با فرزندان فرهنگیان است. ما کدام حرفشان را باور کنیم؟
او در پایان گفت: مربیان پیش دبستانی از مجلس می‌خواهند ماده ۲۳۶ آیین نامه داخلی را برای وزیر آموزش و پرورش اجرا کنند.
گفتنی است ماده ۲۳۶ آیین نامه داخلی مجلس به حق نمایندگان برای شکایت از دولت به قوه قضاییه و استیضاح رئیس جمهور یا وزراء در صورت استنکاف آنان از اجرای قانون اشاره می‌کند.

--------------------------------------

سه کارگر ساختمانی بر اثر سقوط بالابر کشته شدند

روز گذشه بر اثر سقوط دستگاه بالابر از طبقه ۱۶ یک ساختمان نیمه کاره در اراک سه کارگر ساختمانی کشته شدند.
به گزارش ایلنا، این حادثه بعد از ظهر دیروز (۷مهر) زمانی اتفاق افتاد که سه کارگر ۲۲، ۲۸ و ۳۰ ساله به دلیل نقص فنی دستگاه بالابر از طبقه ۱۶ یک ساختمان نیمه کاره واقع در کمربند جنوبی اراک در نزدیکی ترمینال مسافربری سقوط کردند و در دم کشته شدند.
گفتنی است، نیروهای امدادی مستقر در محل حادثه گزارش داده‌اند که این کارگر ان به شدت از نواحی مختلف بدن دچار آسیب‌دیدگی شده بود و امکان اهدا اعضاء آنان وجود نداشته است.

--------------------------------------

کارگران کاشی گیلانا لغو اخراج دو همکارشان را مطالبه کردند

کارگران معترض کارخانه کاشی گیلانا در منجیل هشتم مهرماه در چهاردهمین روز از شروع اعتصابات کارگری با تجمع مقابل ساختمان اداری این کارخانه خواستار بازگشت بکار دو تن از همکاران اخراجی خود شدند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز، به ایلنا گفت: کارگران کاشی گیلانا با ادامه اعتراضات چهارده روز گذشته‌شان، امروز بازگشت به کار دو تن از همکارانشان که روز سه شنبه (۲۵ شهریور) از سوی کارفرما اخراج شده بودند را مطالبه کردند.
او با بیان این دو کارگر در بخش‌های لعاب و کوره کارخانه کاشی گیلانا کار می‌کردند، دلیل اخراج آقایان «مهدی کاظمی» و «احمد میرزایی» را پیگیری مطالبات معوقه‌ صنفی‌شان همچون سایر کارگران عنوان کرد.
به گفته این کارگر، آقای کاظمی کارگر واحد لعاب برای پی گیری موضوع اخراج خود به اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی شهرستان رودبار واقع در منجیل شکایت کرده است که اولین جلسه رسیدگی به پرونده وی دیروز برگزار شد.
این کارگر یاد آور شد: همچنین مسئولان اداری کارخانه برای بازگشت به کار این دو کارگر چندین نوبت تلفنی با کارفرما وارد مذاکره شده‌اند که متاسفانه افاقه نکرده است.
او گفت: کارگران کاشی گیلانا با تجمع امروزشان به مسئولان کارخانه اعلام کردند که تصمیمهای اتخاذ شده در جهت متوقف کردن تولید، با تصمیم جمعی کارگران صورت گرفته و این دو کارگر اخراجی هیچ گونه دخالتی در اتخاذ این تصمیم به صورت فردی نداشته‌اند.
او که به نمایندگی از سایر همکارانش سخن می‌گفت در ادامه در خصوص پی گیری مطالبات کارگران کاشی گیلانا طی چهارده روز گذشته گفت: با وجود آنکه کارگران برای چهاردهمین روز متوالی همچنان تولید را متوقف کرده‌اند اما مسئولان محلی واکنشی به اعتراض کارگران نشان نمی‌دهند.
وی اظهار داشت: امروز نیز در دیدار عمومی فرماندار شهرستان رودبار با مردم شهرستان، سه تن از کارگران با وی ملاقات حضوری داشته‌اند که مجددا مشکلات کارخانه را گوشزد کردند.
گفتنی است مجموع مطالبات کارگران کاشی گیلانا از سال ۸۸ تا سال ۹۳ بیش از ۱۶ ماه است و کارگران از کارفرمای جدید انتظار دارند به صورت علی‌الحساب حقوق پرداخت نشده سال جاری کارگران را پرداخت کند.

--------------------------------------

اعتراض کارگران واگن‌پارس به نتیجه مذاکرات دیشب/ رئیس شورا به بهداری منتقل شد

در چهارمین روز اعتصاب کارگران کارخانه واگن پارس، به دلیل درگیری کارگران با اعضای شورای اسلامی کار این واحد تولیدی، رئیس نهاد کارگری این کارخانه به بهداری کارخانه منتقل شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعضای شورای اسلامی کار ساعاتی پیش در کارخانه حاضر شدند و نتیجه مذاکرات دیشب با کارفرما و سهامدار اصلی (قرارگاه نظامی خاتم الاوصیاء) را به کارگران گزارش دادند.
آنطور که اعضای شورای کار این کارخانه برای کارگران روایت کرده‌اند، تصمیم خاصی در مذاکرات دیشب گرفته نشده و زمان جلسه صرفا به گفت و شنود طرفین گذشته است.
بر اساس این گزارش، کارگران از توضیحات اعضای شورا قانع نشدند و قصد داشتند از کارخانه خارج شوند تا اعتراض صنفی‌شان را با تجمع بیرون از محیط کار ادامه دهند اما اعضای شورا مانع از خروج کارگران شدند.
منابع کارگری ایلنا گزارش داده‌اند رئیس شورای اسلامی کار بر اثر درگیری با کارگران معترض که می‌خواستند از کارخانه خارج شوند، دچار «ضعف جسمانی» شده و به بهداری کارخانه منتقل شده است.
بنا بر این گزارش، اکنون نزدیک به ۹۰۰ کارگر واگن پارس اعتراض صنفی‌شان به سه ماهه پرداخت نشدن حقوق را در محوطه کارخانه ادامه می‌دهند.
گفتنی است فرمانده قرارگاه نظامی خاتم الاوصیاء، مدیرعامل، مدیر حراست، اعضای شورای اسلامی کار، مسئول انجمن اسلامی و فرمانده بسیج واگن پارس دیشب (دوشنبه ۷ مهر) در قرارگاه نظامی خاتم الاوصیاء (واقع در تهران) برای رسیدگی به مطالبات صنفی کارگران تشکیل جلسه داده بودند.

--------------------------------------

کارگران «واگن پارس» و کارفرما در قرارگاه خاتم الاوصیاء مذاکره کردند

اعتراض صنفی نزدیک به ۹۰۰ کارگر واگن پارس اراک صبح امروز (سه شنبه ۸ مهر) به چهارمین روز متوالی وارد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، چهارمین روز اعتصاب کارگران واگن پارس در حالی آغاز شده است که هنوز از نتیجه مذاکرات دیشب سهامدار اصلی کارخانه، مدیرعامل و نمایندگان کارگران در تهران خبری در دست نیست.
بر اساس این گزارش، فرمانده قرارگاه نظامی خاتم الاوصیاء، مدیرعامل، مدیر حراست، اعضای شورای اسلامی کار، مسئول انجمن اسلامی و فرمانده بسیج واگن پارس دیشب در قرارگاه نظامی خاتم الاوصیاء (سهامدار اصلی کارخانه) برای رسیدگی به مطالبات صنفی کارگران تشکیل جلسه دادند.
یکی از کارگران پیش‌تر به ایلنا گفته بود : مهم‌ترین موضوع برای حل مساله توقف تولید، پرداخت حقوق معوقه کارگران است. اگر حقوق سه ماه گذشته کارگران را پرداخت کنند، تولید مجددا از سر گرفته می‌شود.
گفتنی است نزدیک به ۹۰۰ کارگر واگن پارس اراک از روز شنبه (۵ مهر) در اعتراض به تعویق سه ماهه حقوق از ابتدای تیر ماه امسال دست از کار کشیده‌اند. کارگران واگن پارس یکبار دیگر در ماه گذشته دست از کار کشیده بودند اما اعتصابشان به دنبال توافق نمایندگان کارگران با کارفرما و فرماندار پایان یافته بود.

--------------------------------------

صدای اعتراض کارگران معدن سنگرود به مجلس رسید

۲۸۰ نفر از کارگران معدن سنگرود (البرز غربی) در سومین روز از حضور اعتراضی در تهران، روز سه‌شنبه (8مهر) امروز در مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.
«مرتضی نیک‌پور» رئیس شورای اسلامی کار معدن سنگرود که در تجمع امروز حاضر بود به ایلنا گفت: کارگران معدن زغال سنگ سنگرود در اعتراض به انحلال غیرقانونی این واحد صنعتی و پرداخت نشدن حقوق‌شان طی سه ماه گذشته روز یکشنبه (6مهر) به تهران آمدند و در مقابل وزارت کار تجمع کردند، این کارگران دیروز نیز برای اعتراض به مقابل ساختمان سازمان توسعه و نوسازی معادن رفتند و امروز، در سومین روز حضورشان در تهران مقابل مجلس تجمع کردند.
رئیس نهاد کارگری معدن سنگرود در تشریح علت تجمع امروز کارگران گفت: امروز به مجلس آمده ایم تا موضوع انحلال معدن سنگرود را از سوی نمایندگان پی گیری کنیم.
وی با اشاره به حضور سه تن از نمایندگان مجلس در جمع کارگران معترض (تا لحظه ارسال خبر) افزود: «علیرضا محجوب»، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، «حسینی» نماینده مردم سواد کوه و «حکیمی» نماینده مردم شهرستان رودبار در جمع کارگران معترض حضور پیدا کرده و با کارگران گفت‌و‌گو کردند.
وی ادامه داد: روز گذشته اعضای شورای اسلامی کار کارگران معدن سنگرود چند دیدار جداگانه با مسئولان سازمان «ایمیدرو»، «سازمان خصوصی سازی»، و دیدار مجددی با آقای «کریم یاوری»، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار داشتند.
وی افزود: همچنین دو نفراز نمایندگان کارگران معدن سنگرود شامگاه روز گذشته در محل سالن جهاد اقتصادی وزارت اقتصاد با علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی دیدار کردند که ایشان پس از شنیدن مشکلات کارگران از زبان نمایندگانشان قول مساعت و پی گیری داد.
به گفته نماینده کارگران، ۲۸۰ کارگر این معدن با وجود آنکه دو شب‌ گذشته را در شرایط سختی به دور از خانواده‌هایشان سپری کرده‌اند اما تا دریافت پاسخ قاطعی از سوی مسئولان به تجمعات خود تهران ادامه می‌دهند.

--------------------------------------

اعتراض صنفی کارگران کاشی گیلانا به سیزدهمین روز متوالی وارد شد

نزدیک به ۱۶۰ کارگر معترض کاشی گیلانا در منجیل صبح امروز (دوشنبه ۷ مهر) برای سیزدهمین روز متوالی دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تجمع کرده‌اند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز با بیان اینکه کارگران سه شیفت خطوط تولید این کارخانه طی سیزده روز گذشته در اعتراض به تعویق حقوق و نداشتن امنیت شغلی دست از کار کشیده‌اند، به ایلنا گفت: قرار است جمعی از کارگران فردا که روز «ملاقات مردمی» با فرماندار شهرستان رودبار است، به دیدار این مقام دولتی بروند.
به گفته این کارگر، مجموع مطالبات کارگران کاشی گیلانا از سال ۸۸ تا سال ۹۳ بیش از ۱۶ ماه است و کارگران از کارفرمای جدید انتظار دارند حداقل مطالبات سال جاری آنان را پرداخت کند.
او با بیان اینکه کارفرما از روز سه شنبه (۲۶ شهریور) که اعتراضات کارگران کاشی گیلانا تشدید شد، در کارخانه حضور فیزیکی ندارد، گفت: کارفرمای جدید حاضر نیست به تعهدات کارفرمای قبلی در برابر کارگران عمل کند. این در حالی است که برابر ماده ۱۲ قانون کار، هرگونه تغییری در مالکیت و یا مدیریت کارگاه تاثیری بر قرارداد‌های منعقد شده با کارگران ندارد و کافرمای جدید در برابر تعهداتی که بطور قانونی به کارگران داده شده است، مسئول شناخته می‌شود.

--------------------------------------

دومین تجمع اعتراضی کارگران زغال‌سنگ سنگرود در تهران

حدود ۲۸۰ کارگر معدن زغال سنگ سنگرود (معدن البرز غربی) که از گیلان به پایتخت آمده‌اند، صبح امروز (دوشنبه ۷ مهر) برای دومین روز متوالی در اعتراض به تعویق سه ماهه حقوق و نامشخص بودن وضعیت معدن مقابل ساختمان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران تجمع کردند.
«مرتضی نیک‌پور» از نمایندگان کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: تجمع اعتراضی کارگران زغال سنگ سنگرود در تهران در حالی وارد دومین روز شده است که روز گذشته نیز حدود ۱۵۰ کارگر برای تحقق خواسته‌هایشان مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کرده بودند، که آن تجمع نهایتا با وعده پیگیری «کریم یاوری»، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار خاتمه یافت.
این کارگر بابیان اینکه او و سایر همکارانش نسبت به وعده مسئولان وزارت کار امیدوار هستند، افزود: بدون شک همه کارگران زغال سنگ سنگرود که از دیروز در تهران حضور دارند، منتظر پاسخ موافق مسئولان خواهند بود.
به گفته وی، شب گذشته ۱۳۰ نفر از کارگران معدن سنگرود به سایر همکارانشان در تهران ملحق شده‌اند.
وی با تاکید بر اهداف صنفی کارگران در طول مدت اقامت در تهران، گفت: کارگران زغال سنگ سنگرود پیش از سفر به تهران هفت روز متوالی با دست کشیدن از کار روزانه مقابل ساختمان اداری تجمع اعتراضی داشتند اما با بی‌تفاوتی مدیر عامل معدن ناچار شدیم اعتراض صنفی خود را به تهران انتقال دهیم.
او گفت: کارگران معدن زغال سنگ سنگرود به وعدهای دولت در زمینه متوقف کردن موضوع انحلال معدن تا پایان سال ۹۵ اعتماد کرده بودند اما متاسفانه بعد ازگذشت حدود ۹ ماه، تا این لحظه این موضوع قانونا مورد موافقت مسئولان وزارت صنایع و اقتصاد قرار نگرفته است.
این کارگر با بیان اینکه کارگران سنگرود حاضر در تهران خواهان پیگیری برای وصول مطالبات خود و همکارانشان هستند، افزود: آنان علاوه برتوقف انحلال معدن، خواستار پرداخت منظم دستمزد و حقوق سه ماهه تیر، مرداد و شهریور سال جاری هستند.
به گفته این کارگر، ۲۸۰ کارگر این معدن شب‌ گذشته را در یکی ازخوابگاهای کارگری خانه کارگر در تهران سپری کردند و امروز نیز منتظر پاسخ مسئولان سازمان توسعه معادن کشور (ایمیدرو) هستند.

--------------------------------------

اعتراض صنفی کارگران واگن پارس برای سومین روز متوالی

اعتصاب نزدیک به ۹۰۰ کارگر واگن پارس اراک در اعتراض به تعویق حقوق سه ماه گذشته صبح امروز (دوشنبه ۷ مهر) به سومین روز متوالی وارد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سومین روز اعتصاب کارگران واگن پارس اراک در حالی آغاز شده که بر خلاف وعده قبلی کارفرما، فرمانده قرارگاه نظامی خاتم الاوصیاء (سهامدار اصلی واگن پارس) به این واحد تولیدی نیامده است.
بر اساس این گزارش، کارفرما دیروز به کارگران قول داده بود فرمانده قرارگاه نظامی خاتم الاوصیاء به کارخانه بیاید و به مطالبات کارگران رسیدگی کند.
گفتنی است نزدیک به ۹۰۰ کارگر واگن پارس اراک از روز شنبه (۵ مهر) در اعتراض به تعویق سه ماهه حقوق از ابتدای تیر ماه امسال دست از کار کشیده‌اند.
یکی از کارگران دیروز به ایلنا گفته بود: مهم‌ترین موضوع برای حل مساله توقف تولید، پرداخت حقوق معوقه کارگران است. اگر حقوق سه ماه گذشته کارگران را پرداخت کنند، تولید مجددا از سر گرفته می‌شود.
لازم به ذکر است کارگران واگن پارس یکبار دیگر در ماه گذشته دست از کار کشیده بودند اما اعتصابشان به دنبال توافق نمایندگان کارگران با کارفرما و فرماندار پایان یافته بود.

--------------------------------------

کارگران معدن سنگرود برای ادامه اعتراض به تهران آمدند

حدود ۱۵۰ نفر از کارگران معدن سنگرود (البرز غربی) در ششمین روز از شروع اعتراض صنفی‌‌شان ظهر امروز (۶مهر) با سفر به تهران در مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کردند.
«مرتضی نیک‌پور» رئیس شورای کارگری معدن زغال سنگ سنگرود در تشریح علت اعتراض امروز کارگران به ایلنا گفت: امروز، در واکنش به بی‌توجهی مسئولان استانی به شش روز اعتراض صنفی آرام تصمیم گرفتیم به تهران بیاییم و اعتراض‌مان را به گوش مسئولان برسانیم. نماینده کارگران دلیل اعتراض کارگران را بلاتکلیفی در موضوع انحلال معدن و پرداخت نشدن حقوق طی سه ماه اخیر اعلام کرد و توضیح داد: لغو نشدن موضوع انحلال شرکت زغال سنگ البرز غربی با وجود تعهدات قبلی به کارگران و همچنین تعویق ۳ ماه پرداخت حقوق، موجب تشدید اعتراضات کارگری شده است.
او گفت: در چند روزی که در محوطه معدن زغال سنگ سنگرود اجتماع صنفی انجام داده بودیم هیچ مسئولی پی گیر مطالباتمان نبود به همین جهت امروز راهی تهران شدیم تا صدایمان را از نزدیک به گوش مسئولان برسانیم.
به گفته وی، مهم‌ترین مسئله‌ای که موجب تشدید اعتراض کارگران این واحد شده مشخص نشدن موضوع انحلال معدن است.
او گفت: مقدمات انحلال معدن زغال سنگ سنگرود، در ۹ آذرماه سال گذشته به بهانه زیان‌ده بودن استخراج زغال‌سنگ‌ در این معدن انجام شد که از آن موقع با مخالفت کارگران روبرو شد که در ‌‌نهایت با پی گیری وزارت کار قرار شد موضوع انحلال تا پایان سال ۹۵ به تعویق بیافتد که تا امروز خبری از موافقت مسئولان وزارت خانه اقتصاد و صنعت و معدن و سازمان ایمیدرو نشده است.
نیک‌پور در ادامه درباره مسئولیت وزارت کار گفت: در جلسه روز ۳۱ خرداد ماه که میان نمایندگان کارگران و کافرما و نماینده مردم رودبار در مجلس در حضور معاون روابط کار وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی در محل این وزارتخانه به امضا رسید، کارفرما مکلف شده بود تا سال ۹۵ موضوع انحلال شرکت زغال سنگ البرز غربی را به تعویق بیاندازد.
وی همچنین تصریح کرد: پیرو نامه وزارت کار، شورای تامین استان گیلان در تاریخ ۲۵ تیر ماه، طی مصوبه شماره ۲۸۰۴/م/۲۲۸ از سه وزیر اقتصاد و دارایی، صنعت و معدن و کار و همچنین رئیس هیئت مدیره سازمان توسعه معادن خواسته بود با موضوع لغو انحلال این واحد معدنی تا پایان سال ۹۵ موافقت کنند که تا به امروز بجز موافقت وزارت کار سایر وزارت خانه‌ها و سازمانهای مرتبط به آن پاسخ نداده‌اند.

--------------------------------------

حقوق کارگران کنتورسازی ایران در ۳ ماه اخیر پرداخت نشده است

کارگران کارخانه کنتورسازی ایران طی سه ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.
یکی از کارگران این کارخانه که هویت‌اش نزد ایلنا محفوظ است، با اعلام این خبر گفت: کارخانه کنتور سازی ایران واقع در استان قزوین به دلیل کمبود نقدینگی، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی کارخانه را ندارد.
به گفته این کارگر، حقوق نیروی کار این واحد تولیدی در ماهای خرداد، تیر و مرداد به تعویق افتاده است.
او گفت: مشکل اصلی کارخانه کنتورسازی ایران تامین نشدن قطعات تولید کنتور و لامپ است که از کشور چین وارد می‌شود.
این منبع خبری با اشاره به اینکه کارگران به دلیل ترس از اخراج توان مطرح کردن مشکلاتشان را در نهاد‌های کارگری و رسانه‌ها ندارند، گفت: اکثر قریب به اتفاق کارگرانی که در این واحد کار می‌کنند قرارداد کاریشان کوتاه مدت (یک ماه تا سه ماه) است که طبیعتا فاقد امنیت شغلی‌ هستند.
او با بیان اینکه هر چند ماه یکبار کارفرما تعدادی از کارگران قرار دادی کارخانه را اخراج می‌کند، درباره آخرین مورد اخراج گفت: آخرین بار در تیر ماه سال جاری ۱۵ نفر از کارگران قراردادی این واحد به بهانه عدم نیاز اخراج شدند و هم اکنون پرونده شکایت این کارگران در اداره کار شهرستان البرز جریان دارد.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: با وجود اخراج ۱۵ کارگر این کارخانه در تیر ماه سال جاری، قرار داد حدود ۳۰ نفر دیگر در مرداد ماه تمدید نشد و پیش از این نیز در اسفند ماه سال گذشته قرار داد ۳۰ کارگر دیگر تمدید نشده بود.
این منبع خبری در کارخانه کنتور سازی ایران همچنین اظهار داشت: اوایل ماه جاری (شهریور) ۲۵ نفر از کارگران این کارخانه به دلیل عدم دریافت حقوق و دشوار بودن شرایط کار بطور خود خواسته ترک کار کردند و این در حالیست که پیش از این نیز تعداد دیگری از کارگران به همین شیوه محل کارشان را ترک کرده بودند.
این کارگر درباره مطالبات کارگران اخراجی و تعدیل شده گفت: کارگرانی که اسفند ماه سال ۹۲ تعدیل شده بودند مرداد ماه سال جاری تسویه حساب شدند و سایر کارگران نیز هر کدام یک فقره چک برای ۴ تا ۶ ماه بعد از کارفرما دریافت کرده‌اند.
ایلنا پیش از این نیز در تاریخ ۱۸دی ماه سال گذشته از دو ماه تاخیر در پرداخت حقوق کارگران کنتور سازی ایران خبر داده بود.

--------------------------------------

۱۰۰ کارگر پالایشگاه آبادان اخراج شدند

یک فعال کارگری در آبادان از تعدیل حدود ۱۰۰ کارگر پیمانکاری شاغل در فاز سه پالایشگاه آبادان به دلیل اتمام قرارداد کاری خبر داد، گفت: این تعداد کارگر طی سه ماه اخیر حقوق دریافت نکرده‌اند.
«مصطفی نظری» نماینده محوری کانون شوراهای اسلامی کار در شهرهای آبادان، خرمشهر و اروند کنار با اعلام این خبر به ایلنا گفت: شرکت پیمانکاری «جندی شاپور» از شرکتهای پیمانکار فاز ۳ پالایشگاه آبادان ۱۰۰ نفر از کارگران را به دلیل اتمام قرارداد کاری اخراج کرد.
او با بیان اینکه هنوز از اتمام پروژه در دست شرکت جندی شاپور در فاز ۳ پالایشگان آبادان زمان باقی است، در ادامه افزود: یکی از مشکلات این شرکت پیمانکاری مسدود شدن حسابهای بانکی‌اش از سوی اداره دارایی آبادان به دلیل افزایش بدهی‌ها است که مشکلات آنان را چندین برابر کرده است.
این نماینده رسمی کارگران با تأکید بر این موضوع که «در صورت وجود نظارت بر شرکت‌های پیمانکاری می‌شد از بیکاری کارگران جلوگیری کرد»، ادامه داد: هر یک از این پیمانکاران پروژه‌های متفاوتی در فازهای پالایشگاه آبادان بر عهده دارند و می‌توانستند این کارگران را به پروژه‌های دیگر منتقل کنند.
این فعال کارگری در ادامه گفت: با وجود آنکه بیشتر کارگران پیمانکاری شاغل در پالایشگاه نفت آبادان، افراد کار بلد و ماهری هستند که پس از گذراندن دوره‌های تخصصی از طریق اخذ آزمون استخدام شده‌اند اما همواره به دلیل موقت بودن قرارداد کار در معرض تعدیل و اخراج قرار دارند.
به گفته نظری، نبود امنیت شغلی در کنار پرداخت نشدن مطالبات مزدی شرایط نامناسبی را برای کارگران پیمانی و قراردادی پالایشگاه آبادان فراهم کرده است.

--------------------------------------

دومین روز متوالی از آغاز اعتراض صنفی کارگران واگن پارس

اعتراض صنفی کارگران واگن پارس اراک صبح امروز (یکشنبه ۶ مهر) به دومین روز متوالی وارد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران اعتصابی واگن پارس صبح امروز در محوطه کارخانه با سردادن شعار «مدیریت حیا کن، کارخانه رو‌‌ رها کن» به تعویق سه ماهه حقوق (از ابتدای تیر ماه امسال تا کنون) اعتراض کردند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز، به ایلنا گفت: مهم‌ترین موضوع برای حل مساله توقف تولید، پرداخت حقوق معوقه کارگران است. اگر حقوق سه ماه گذشته کارگران را پرداخت کنند، تولید مجددا از سر گرفته می‌شود.
او در تشریح مباحث طرح شده در جلسه دیروز شورای تامین شهرستان اراک که حوالی ساعت ۴ بعدازظهر در فرمانداری برگزار شد، گفت: کارفرما در این جلسه قول داد برای مشکلاتی که به وجود آورده است چاره‌ای بیاندیشد، به خصوص برای طرح تجزیه کارخانه به ۴ شرکت جداگانه که آرامش روانی کارگران را بر هم زده است.
او افزود: شرکت توانمند و بزرگی مثل واگن پارس کجا و یک واحد کوچک قطعه سازی یا طراحی و مهندسی کجا. با تجزیه کارخانه عملا چیزی از واگن پارس باقی نمی‌ماند و این موضوع قطعا برای کارگران عواقب خوبی ندارد. کارفرما به جای آنکه قول‌های قبلی‌اش از جمله اجرای قانون طبقه بندی مشاغل را عملی کند، دنبال چنین بحث‌هایی رفته است.
او در ادامه بیان کرد: کارفرما در حال حاضر که در یک کارخانه کار می‌کنیم، حقوق‌ ما را نمی‌دهد، چه برسد به اینکه ۱۰ کارگر در یک شرکت قطعه سازی مشغول به کار شوند. آنوقت دیگر صدای ما به هیچ جایی نمی‌رسد.
او با اشاره به ادعای کارفرما در یکی از خبرگزاری‌ها مبنی بر پرداخت بدهی ۸ میلیارد تومانی از ابتدای امسال، گفت: اصلا معلوم نیست این بدهی ۸ میلیارد تومانی از کجا آمده است. از طرفی دفتر مرکزی کارخانه که ارزش بسیار بالایی دارد، سرنوشتش معلوم نیست. شورای اسلامی کار باید بررسی کند و گزارش دهد که واگذاری این دفتر روی اصول و حساب و کتاب بوده است یا خیر.
او در پایان گفت: در شرایطی که حقوق سه ماه گذشته کارگران پرداخت نشده است، ۵ یا ۶ نفر را به یکی از نمایشگاه‌های خارج از کشور فرستاده‌اند که به خودی خود تنش زاست.
گفتنی است سهامدار اصلی کارخانه واگن پارس اراک، قرارگاه خاتم الاوصیاء است و این قرارگاه نظامی کارفرمای این واحد تولیدی را تعیین می‌کند.

--------------------------------------

۱۴۰۰ کارگر معادن البرز شرقی ۲ ماه حقوق نگرفته‌اند

عضو شورای اسلامی کارگران معادن زغال سنگ البرز شرقی در استان سمنان از تعویق بیش از ۲ ماه حقوق ۱۴۰۰ کارگر شاغل در این واحد، به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی عنوان می‌شود خبر داد.
«رحمان عجم» نماینده کارگران معادن زغال‌سنگ البرز شرقی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: علاوه بر تعویق ۲ ماه حقوق که مربوط به ماه‌های مرداد وشهریور می‌شود، مابه التفاوت حقوق سالهای ۹۰ تا ۹۱ نیز به کارگران پرداخت نشده است.
این فعال کارگری در معادن زغال سنگ البرز شرقی با بیان اینکه هر ماه حقوق کارگران این واحد با تاخیر پرداخت می‌شود پیرامون وضعیت واگذاری معدن البرز شرقی به بخش خصوصی گفت: بعد از واگذاری معادن البرز شرقی به ذوب آهن اصفهان؛ هنوز هیچ پولی بین سازمان خصوصی سازی و ذوب‌آهن رد و بدل نشده و شائبه واگذاری مجدد این واحد به دولت قوت گرفته است.
عجم در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کارگران معادن زغال سنگ طرزه در شهرستان شاهرود مخالف خصوصی سازی این واحد معدنی و واگذاری ان به شرکت ذوب آهن اصفهان هستند افزود: از مسئولان کشوری و استانی می‌خواهیم مانع خصوصی سازی این معدن و فروش ۴۲ هکتار از املاک آن در مرکز شهر شاهرود به شهرداری شوند.
او در خصوص وضعیت بازنشستگی کارگران این واحد اظهار داشت: ۶۰ نفر از کارگران این واحد در ماههای اخیر در شرف بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور هستند اما به دلیل آنکه کارفرما سهم بیمه‌ ۴ درصدی خود را برای این تعداد کارگر به تامین اجتماعی واریز نمی‌کند امکان بازنشستگی ندارند.

--------------------------------------

اعتراض صنفی کارگران کاشی گیلانا به دوازدهمین روز رسید

در حالی که اعتراض صنفی حدود ۱۶۰ کارگر گیلانا از صبح امروز (یکشنبه ۶ مهر) به دوازدهمین روز متوالی وارد شده است، کارگران این واحد همچنان دست از کار کشیده و در محوطه این واحد تولیدی تجمع کرده‌اند.
به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان که در بخش‌های پرس، پخت، کوره، رنگ، لعاب، بسته بندی و... کار می‌کنند خواستار دریافت حداقل حقوق و پرداخت حق بیمه سال جاری برای تمدید دفترچه‌های درمانیشان و تامین امنیت شغلی‌شان پس از خاتمه اعتصاب هستند.
گفتنی است پرداخت حقوق کارگران این واحد تولیدی در فاصله سال ۸۸ تا شهریور ماه سال جاری به مدت ۱۶ ماه به تعویق افتاده است.

--------------------------------------

۲۵۰ کارگر شهرداری منطقه یک اهواز ۳ ماه حقوق نگرفته‌اند

یکی از کارگران خدمات شهری منطقه یک اهواز از تعویق سه ماه حقوق ۲۵۰ کارگر، به دلیل کمبود منابع مالی خبر داد.
این کارگر خدماتی شهری اهواز که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «مروارید درخشان» کار می‌کند، به ایلنا گفت: شرکت پیمانکاری «مروارید درخشان» حدود ۲۵۰ کارگر خدماتی در منطقه یک اهواز دارد که پرداخت حقوق آنان سه ماه به تاخیر افتاده است.
او با بیان اینکه معوقات حقوقی این تعداد کارگر مربوط به ماه‌های تیر، مرداد و شهریور سال جاری می‌شود، درباره سایر مطالبات کارگران افزود: با وجود تعویق سه ماه حقوق در سال جاری، سنوات، عیدی و پاداش سال گذشته کارگران نیز هنوز به آنان پرداخت نشده است.
وی افزود: تاخیر در پرداخت حقوق قانونی کارگران خدماتی باعث شد روز گذشته (۴مهر ماه) جمع زیادی از کارگران در مقابل ساختمان شهرداری منطقه یک اهواز دست به تجمع بزنند.
به گفته این کارگر؛ تاخیر در پرداخت صورت وضعیت‌های مالی شرکتهای پیمانکاری زیرمجموعه شهرداری اهواز، عامل اصلی تعویق حقوق کارگران خدمات شهری و فضای سبز است.
این کارگر خدماتی شهرداری اهواز با بیان اینکه کارگران به دلیل نداشتن امنیت شغلی و ترس از اخراج قدرت بیان مشکلاتشان را ندارند و در صورت اعتراض تهدید به اخراج می شوند، افزود: پیش از این نیز در تاریخ دهم آذر ماه سال گذشته حدود ۴۰ نفر از کارگران خدماتی شهرداری منطقه یک اهواز در اعتراض به قرادادهای غیر قانونی کار و ۵ ماه حقوق معوقه، تجمع کرده بودند.

--------------------------------------

راننده اتوبوس سرویس کارکنان ایران خودرو جان باخت

اتوبوس سرویس کارکنان ایران‌خودرو بامداد امروز در جاده مخصوص کرج دچار حادثه شد که مرگ راننده اتوبوس را در پی داشت.
به گزارش ایلنا، «جلال ملکی» سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران در خصوص جزئیات این حادثه به ایلنا گفت: بر اساس گزارش دریافتی ذر ساعت ۶ و ۴۰ دقیقه بامداد امروز، اتوبوس سرویس کارکنان ایران‌خودرو در مسیر غرب به شرق تهران - کرج بعد از جاده آزادگان از مسیر منحرف شد و پس از برخورد با گاردریل جاده به سمت ستون تابلوهای جهت‌نمای راهنمایی و رانندگی حرکت کرد و متوقف شد.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران با بیان این‌که بخش جلوی اتوبوس بر اثر شدت بالای برخورد در هم پیچیده شد، ادامه داد: راننده ۵۰ ساله خودرو بر اثر این ضربه در کابین محبوس شد و امدادرسانی وی با برش اتوبوس توسط قطعات هیدرولیکی انجام یافت.
وی در خاتمه گفت: متاسفانه شدت جرحات مصدوم به اندازه‌ای بود که عملیات احیای وی ناموفق ماند و مصدوم جان داد.

--------------------------------------

تجمع کارگران واگن پارس به محوطه کارخانه منتقل شد

تجمع نزدیک به ۹۰۰ کارگر واگن پارس اراک در پی مذاکرات نمایندگان کارگران با «حسن بختیاری»، فرماندار این شهرستان به محوطه کارخانه منتقل شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فرماندار اراک ساعاتی پیش در تجمع کارگران واگن پارس در بلوار آیت الله اراکی، خیابان مجاور محوطه این واحد تولیدی حاضر شده است و قول داده که مشکلات صنفی کارگران را حل کند.
بر اساس این گزارش، کارگران اعتصابی در پی وعده‌های فرماندار تصمیم گرفته‌اند به محوطه کارخانه بازگردند و اعتراض صنفی‌شان را در داخل کارخانه ادامه دهند.
منابع کارگری ایلنا حاضر در تجمع صبح امروز گزارش داده‌اند کارگران واگن پارس در ساعاتی که در بلوار آیت الله اراکی تجمع کرده بودند، یک باند از این بلوار را بسته بودند. این کارگران در عین حال در گفتگو با خبرنگار ایلنا، حضور پلیس و ماموران امنیتی در محل تجمع را پرشمار توصیف کرده‌اند اما برخورد خشنی با کارگران معترض گزارش نکرده‌اند.
یکی از این کارگران با اشاره به حاضر شدن فرماندار در جمع کارگران معترض، به ایلنا گفته «فرماندار برای همکاری در ۳ موضوع پرداخت به موقع حقوق، اجرای قانون طبقه بندی مشاغل و رسیدگی به وضعیت کلی کارخانه قول مساعد داده است».
او در ادامه با اشاره به خلف وعده‌ مدیرعامل واگن پارس، گفته «در جلسه‌ای که در پی اعتراضات صنفی ماه گذشته کارگران این واحد تولیدی در شورای تامین شهرستان اراک برگزار شده بود، کارفرما متعهد شده بود ضمن پرداخت حقوق عقب افتاده کارگران، قانون طبقه بندی مشاغل را تا پایان سال در این واحد تولیدی اجرا کند».
او در عین حال تاکید کرده با گذشت چندین هفته از جلسه یاد شده، نه تنها حقوق عقب افتاده کارگران پرداخت نشده است، بلکه کارفرما برای اجرای قانون طبقه بندی مشاغل نیز اقدامی نکرده است.

--------------------------------------

انفجار بالن تبلیغاتی ۵ کارگر شهرداری لاهیجان را مجروح کرد

انفجار بالن تبلیغاتی در لاهیجان باعث مصدویت ۵ کارگر خدماتی شهرداری شد.
به گزارش ایلنا، عصر روز پنجشنبه (سوم مهر) ۵ کارگر خدمات شهرداری لاهیجان بر اثر انفجار ناگهانی یک بالن تبلیغاتی که قرار بود در آسمان شهر لاهیجان پرواز کند به شدت دچار سوختگی شدند.
بنا بر این گزارش، خوشبختانه این حادثه تلفاتی جانی نداشته و ۵ کارگر مجروح به همراه مالک بالن از سوی گروهای امداد و نجات به بیمارستان سوانح سوختگی شهر رشت اعزام شدند.
گفتنی است روابط عمومی شهرداری لاهیجان، علت حادثه را سهل انگاری مالک بالن (شرکت تبلیغاتی) و عدم دقت در اندازه‌گیری میزان گاز مخصوص بالن اعلام کرده است.

--------------------------------------

حمایت رانندگان سرویس معدن سنگرود از کارگران معترض

امروز شنبه، در ششمین روز از دور دوم اعتراض صنفی ۳۱۰ کارگر معدن سنگرود، عضو نهاد کارگری این واحد معدنی از تعویق بیش از ۴ ماه از مطالبات حقوقی ۱۰ راننده سرویس رفت‌ و برگشت روزانه کارگران این معدن خبر داد.
«شیرزاد قدردان» عضو شورای اسلامی کار معدن سنگرود با اعلام این خبر به ایلنا گفت: دستمزد ۱۰ راننده سرویس کارگران معدن سنگرود که وظیفه حمل کارگران از معدن به شهرهای رشت، قزوین، لوشان، منجیل، رستم آباد، و دو منطقه فاراب و خورگام عمارلو را بر عهده دارند از ۴ ماه پیش پرداخت نشده است.
این کارگر با بیان اینکه کارگران معترض معدن زغال سنگ سنگرود امروز (۵ مهر) نیز در ششمین روز از آغاز اعتصابات کارگری، همچنان با توقف تولید در مقابل ساختمان اداری معدن تجمع کرده‌اند، اظهار داشت: به تعویق انداختن مطالبات رانندگان سرویس‌های ایاب و ذهاب کارگران، حربه‌ای بود که کارفرما برای جلوگیری از حضور کارگران در اجتماع صنفی شان در نظر گرفته بود.
نماینده کارگران در ادامه گفت: مطالبات این تعداد راننده بر اساس مسیرهای معین شده از مبلغ ۶ میلیون تا ۱۰ میلیون تومان متغیر است، و قرار شده است آنان به خدمات رسانی به کارگران تا وصول مطالباتشان ادامه دهند.
عضو شورای اسلامی کار معدن سنگرود در ادامه با یادآوری مشکلات صنفی کارگران معدن سنگرود اظهار داشت: لغو نشدن موضوع انحلال شرکت زغال سنگ البرز غربی با وجود تعهدات قبلی به کارگران و همچنین تعویق ۳ ماه پرداخت حقوق، امروز نیز بار دیگر علاوه بر آنکه تولید زغال را در این واحد معدنی را متوقف کرده، موجب تشدید اعتراضات کارگری شده است.
به گفته وی، تا به امروز وعد‌های مسئولان محلی، شهرستانی و حتی استانی برای تحقق خواسته‌ای کارگران معدن سنگرود تو خالی بوده و صرفا آنان برای حفظ جایگاه‌شان از دخالت در امور صنفی کارگران خودداری می‌کنند.
عضو شورای اسلامی کارگران معدن سنگرود در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه کارگران از مسئولان شهرستانی به ویژه نماینده مردم رودبار در مجلس انتظار دارند به امور صنفی کارگران این واحد رسیدگی کند گفت: هم اکنون که در آستانه دور دیگری از انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم به نظر می‌رسد موضع گیری ظاهری برخی مسئولان برای جذب کارگران تغییر کرده اما در عمل اقدامی صورت نمی‌گیرد.
به گفته شیرزاد قدردان، کارگران متحصن معدن سنگرود تصمیم گرفته‌اند در صورت ادامه بی‌توجه‌‌ای‌ها، اعتراضات خود را در خارج از معدن ادامه دهند.

--------------------------------------

کارگران قطار شهری اهواز با وعده ۲۰ روزه به اعتراض خاتمه دادند

اعتصاب کارگران پیمانی قطار شهری اهواز (مترو) صبح امروز (شنبه ۳ مهر) در پی وعده‌ یکی از مدیران شرکت پیمانکاری مبنی بر پرداخت معوقات کارگران در ۲۰ روز آینده پایان یافت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از مدیران شرکت کیسون (پیمانکار قطار شهری اهواز) صبح امروز در پنجمین تجمع حدود ۱۵۰ کارگر قطار شهری اهواز در کارگاه مرکزی این پروژه عمرانی حاضر شد و به کارگران قول داد حقوق ۴ ماه گذشته آنان را طی ۲۰ روز آینده (حوالی ۲۵ مهر) پرداخت می‌کند.
او در عین حال وعده داد در روزهای آینده، یک میلیون تومان را به عنوان مساعده به حساب کارگران پرداخت کند.
بر اساس این گزارش، کارگران در پی وعده‌های پیمانکار اکنون به اعتراض صنفی‌شان خاتمه داده‌اند و از ساعت ۱۰ صبح امروز به کار خود بازگشته‌اند.
گفتنی است کارگران پیمانی قطار شهری اهواز در اعتراض به تعویق چندین ماهه حقوق از دوشنبه هفته گذشته (۳۱ شهریور) دست از کار کشیده بودند.
کارگران این مجموعه پیش‌تر در بهمن ماه سال ۹۱، آذر ماه پارسال و خرداد سال جاری در اعتراض به تعویق چندین ماهه حقوقشان تجمع کرده بودند.
بر اساس گزارش منابع کارگری ایلنا، شرکت پیمانکاری کیسون در پایان هر یک از تجمعات یاد شده، شماری از کارگران فعال در این اعتراضات صنفی را به بهانه‌های غیر صنفی اخراج کرده است.
لازم به ذکر است حدود ۹۰۰ کارگر پیمانی در قطار شهری اهواز کار می‌کنند که ۴۰۰ نفر از آنان در شیفت صبح و ۱۰۰ نفر دیگر در شیفت شب به کار گرفته می‌شوند. همچنین ۱۰۰ کارگر این پروژه عمرانی به صورت روزمزد کار می‌کنند که اکثرا از کارگران با سابقه و اخراجی به شمار می‌آیند. مابقی کارگران قطار شهری اهواز در بخش‌های اداری این پروژه عمرانی کار می‌کنند.

--------------------------------------

اعتراض کارگران «واگن پارس» به تعویق ۳ ماه حقوق

نزدیک به ۹۰۰ کارگر واگن پارس اراک صبح امروز (شنبه ۵ مهر) در اعتراض به تعویق سه ماهه حقوق دست از کار کشیدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران که در خیابان مجاور محوطه مجاور کارخانه تجمع کرده‌اند به تعویق حقوق تیر، مرداد و شهریور ماه امسال معترض‌اند.
بر اساس این گزارش، کارگران معترض در تجمع صبح امروز با سردادن شعارهایی، خواستار استعفای مدیران این واحد تولیدی شده‌اند.
گفتنی است کارگران واگن پارس یکبار دیگر در ماه گذشته دست از کار کشیده بودند اما اعتصاب‌شان به دنبال توافق نمایندگان کارگران با کارفرما و فرماندار پایان یافت.
یکی از کارگران‌‌ همان زمان به ایلنا گفته بود کارگران به تعویق حقوق دو ماه گذشته (تیر و مرداد ماه امسال) و تاخیر در پرداخت حق بیمه، عیدی و پاداش معترض‌اند.

--------------------------------------

کارگران گیلانا شرایط خاتمه اعتصاب را تسهیل کردند

امروز شنبه، در یازدهمین روز از آغاز اعتصاب کارگران کاشی گیلانا، معترضین با چشم‌پوشی از شرایطی که در ابتدا اعلام کرده بودند (پرداخت کامل ۱۶ ماه حقوق معوقه)، شرط خاتمه موقت این اعتراض صنفی را پرداخت حقوق معوقه سال جاری اعلام کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کاشی گیلانا همچنان دست از کار کشیده و در محوطه این واحد تولیدی تجمع کرده‌اند. یکی از کارگران معترض به ایلنا گفت: تجمع کنندگان که در بخش‌های پرس، پخت، کوره، رنگ، لعاب، بسته بندی و... کار می‌کنند خواستار دریافت حداقل حقوق و پرداخت حق بیمه سال جاری برای تمدید دفترچه‌های درمانی‌شان و تامین امنیت شغلی‌شان پس از خاتمه اعتصاب هستند.
این کارگر در تشریح مطالبات سال جاری کارگران گفت: کارگران کاشی گیلانا از اردیبهشت ماه سال جاری که کارفرمای جدید وارد کارخانه شده است ۶۵۰ هزار تومان حقوق مردادماه، ۱۸۰ هزار تومان حقوق تیر ماه و یک ماه کامل حقوق شهریورماه را دریافت نکرده‌اند؛ علاوه بر آن بیمه تامین اجتماعی ماههای فروردین، خرداد، تیر، مرداد و شهریور به تعویق افتاده است.
کارگر کارخانه کاشی گیلانا درباره مطالبات گذشته کارگران از کارفرمای قبلی این کارخانه گفت: پرداخت مطالبات گذشته کارگران (پیش از اردیبهشت ماه سال جاری) از کارفرمای سابق کارخانه، به کارفرمای جدید انتقال یافته و کارفرمای جدید طبق صورت جلسه شورای تامین متعهد به پرداخت تعهدات مدیر قبلی است.
به گفته وی؛ کارخانه کاشی گیلانا در شهرستان رودبار استان گیلان بیش از ۱۶۰ کارگر دارد که به جز تعداد کمی، همگی طی یازده روز گذشته در تمامی تجمعات صنفی حاضر بوده‌اند.
این کارگر همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران کاشی گیلانا توضیح داد: با وجود اینکه کارفرما ماهانه ۷ درصد از کل حقوق کارگران بابت پرداخت بیمه تامین اجتماعی کسر می‌کند اما از ۴ سال پیش پولی به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است و میزان بدهی کارفرما به تامین اجتماعی به بیش از ۳ میلیارد تومان رسیده است.
به گفته وی، بخش دیگری از مطالبات کارگران کاشی گیلانا مربوط می‌شود به کارگران بازنشسته که از سال ۹۰ تا سال ۹۳ در این کارخانه بازنشسته شده‌اند. این کارگران بازنشسته هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان خدمتشان را از کارفرما بگیرند. در ضمن مقرری بازنشستگی این ۷۰ کارگر به دلیل افزایش بدهی‌های کارفرما به تامین اجتماعی هنوز برقرار نشده است.
این کارگر تاکید کرد: ما مجبور به اعتراض‌ایم چون تنها راه باقی مانده برای وصول مطالبات‌مان اعتراض کردن است.
او با اشاره به احضار و بازداشت کوتاه‌مدت هشت نفر از کارگران در روز ۳۰ شهریور، ادامه داد: چگونه است که کارگران برای مطالبه حقوق صنفی خود با تهدید روبرو می‌شوند اما مسببین بی‌عدالتی‌هایی که به کارگران تحمیل شده و آنان را ناچار به اعتراض کرده است، نه تنها مورد مواخذه قرار نمی‌گیرند بلکه حمایت می‌شوند؟

--------------------------------------

هر ۹ نفر یک اتاقک/ گزارش تصویری از محل اسکان کارگران در عسلویه

یکی از کار‌شناسان ایمنی و بهداشت کار منطقه پارس جنوبی اعلام کرد: پیمانکاران منطقه در تهیه و تدارک استراحتگاه‌های کارگری کوتاهی می‌کنند.
این کار‌شناس ایمنی که نخواست نامش فاش شود در این باره به ایلنا گفت: کارفرمایان اصلی اتاقک‌هایی را به عنوان استراحت‌گاه (کمپ) در اختیار پیمانکار قرار می‌دهند و پیمانکاران باید با مجهز کردن آن‌ها به امکانات رفاهی استاندارد و کافی فضای سالمی برای زندگی کارگران فراهم کنند.
وی با تاکید بر این‌که هر استراحت‌گاه باید به ۵ یا ۶ نفر اختصاص یابد، اظهار داشت: متاسفانه در این اتاقک‌ها بیش از ۹ نفر جای داده می‌شوند که با توجه به فضای کم اتاقک‌ها امکان استراحت بعد از کار سخت و طولانی کارگران بسیار نامناسب تلقی می‌شود.
به گفته این کار‌شناس ایمنی استاندارد یک استراحت‌گاه سالم عبارت‌ است از: استقرار تخت‌خواب به‌شمار افراد مستقر در اتاق‌ که به منظور جلوگیری از نفوذ حشرات موذی انجام می‌شود؛ استقرار سیستم استحمام مناسب، تهیه آب نوشیدنی استاندارد و به دلیل گرمای منطقه تهیه یخ؛ نصب دستگاه تهویه مطبوع، یخچال، تلوزیون، چوب لباسی و جاکفشی.
وی با بیان این‌که نحوه «استقرار و اسکان کارگران» توسط کارفرمای اصلی باید کنترل شود، ادامه داد: این موضوع با بی‌توجهی کارفرمایان رو به رو بوده و آنان خود را فقط مقید به «تامین اتاقک» می‌دانند.
وی با اشاره به این‌که پیمانکار برخی وسایل ابتدایی را در اختیار کارگران قرار نمی‌دهد، گفت: کارگران خود اقدام به تامین وسایلی چون تلوزیون می‌کنند.
این کار‌شناس ایمنی با نامناسب خواندن وضعیت سرویس‌های بهداشتی و استحمام کارگران در استراحتگاه‌ها گفت: در بازدید از این مراکز مشاهده شده در حمام‌‌ها شیرآب و دوش‌ها خراب است که استفاده از آن‌ها را با سختی روبه‌رو می‌کند؛ سرویس‌های بهداشتی نیز از بهداشت کامل برخوردار نیستند.
وی در خاتمه تاکید کرد: در کنار معوقات مزدی که اغلب شرکت‌های پیمان‌کاری منطقه پارس جنوبی گرفتار آن هستند، امکانات رفاهی - آسایشی نامناسب بر روحیه و انگیزه کارگران تاثیر منفی می‌گذراد.

--------------------------------------

کارگر قراردادی سازمان آب و فاضلاب تهران شبانه اخراج شد

حکم اخراج یکی از کارگران شرکت پیمانکاری «نماد‌پیشکسوتان‌آب» شبانه به وی اعلام شد.
«داوود نورائی» کارگر قراردادی شرکت پیمانکاری «نماد‌ پیشکسوتان‌ آب» در تشریح جزئیات اخراج شبانه‌اش به ایلنا گفت: عصر روز دوشنبه (۱۰ شهریورماه) طی تماس تلفنی از سوی کارفرما به‌ من اعلام شد که قرارداد شما خاتمه یافته و از فردا نباید سرکار حاضر شوید.
وی که از ۲۴ سال پیش بصورت قراردادی در یکی از شرکت‌های پیمانکاری شرکت آب و فاضلاب استان تهران مشغول به کار بوده است، ادامه داد: این ابلاغیه تلفنی شبانه بدون هیچ توجیهی به اطلاع من رسید.
نورائی در خصوص قرارداد کاری خود با شرکت پیمانکاری گفت: آخرین بار قرارداد کاری من از تاریخ ۱۵ /۰۶/ ۹۲ تا ۱۵ /۰۶/ ۹۳ منعقد شده بود و با گذشت این همه سال نمی‌توانم باور کنم که بدون هیچ دلیلی شبانه از کار اخراج شده‌ام.
در همنی رابطه «مهدی عقبایی» عضو هیئت مدیره اتحادیه کارگران آب و برق ایران با تایید خبر اخراج آقای نورائی به ایلنا گفت: مطابق قرارداد کار کارفرما می‌بایست یک‌ماه قبل از اتمام زمان قرارداد، مسئله قطع همکاری را به آقای نواریی اعلام می‌کرد، بنابراین در این مورد اخراج این کارگر از نظر حقوق کار مسئله دار تلقی می‌شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر با شکایت این کارگر به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران این پرونده در حال رسیدگی است و ما نیز به عنوان نماینده کارگری در تلاش هستیم تا با نماینده کارفرما گفتگو کرده تا زمینه برای بازگشت به کار این کارگر فراهم شود.

--------------------------------------

کارگران قطار شهری اهواز در چهارمین روز اعتصاب تهدید به اخراج شدند

کارگران پیمانی قطار شهری اهواز صبح امروز (پنج شنبه ۳ مهر) برای چهارمین روز متوالی دست از کار کشیده و نزدیک به ۱۵۰ نفر از آنان در کارگاه مرکزی این پروژه عمرانی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگا ایلنا، علاوه بر کارگران کارگاه مرکزی قطار شهری اهواز (مترو)، کارگران سایر کارگاه‌های این پروژه عمرانی در تجمع صبح امروز شرکت کردند، تجمع کنندگان به تعویق ۴ ماهه حقوق‌ از ابتدای خرداد ماه امسال معترض‌اند.
منابع کارگری ایلنا در عین حال گزارش داده‌اند حدود ۱۰۰ کارگر شیفت شب قطار شهری اهواز شب گذشته برای چهارمین شب متوالی دست از کار کشیده بودند.
بر اساس این گزارش، حداقل دو مدیر میانی شرکت پیمانکاری کیسون در چهارمین روز متوالی اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز، کارگران معترض را به اخراج تهدید کردند اما مدیرعامل این شرکت به آنان وعده داده است حقوق‌ ماه های گذشته را به زودی پرداخت می‌کند.
گفتنی است حدود ۹۰۰ کارگر پیمانی در قطار شهری اهواز کار می‌کنند که ۴۰۰ نفر از آنان در شیفت صبح و ۱۰۰ نفر دیگر در شیفت شب یه کار گرفته می‌شوند. همچنین ۱۰۰ کارگر این پروژه عمرانی به صورت روزمزد کار می‌کنند که اکثرا از کارگران با سابقه و اخراجی به شمار می‌آیند.
لازم به ذکر است مابقی کارگران قطار شهری اهواز در بخش‌های اداری این پروژه عمرانی کار می‌کنند.

--------------------------------------

اعتراض صنفی کارگران گیلانا وارد نهمین روز شد

در حالی که اعتراضات آرام صنفی ۱۶۰ کارگر کارخانه کاشی گیلانا که امروز وارد نهمین روز خود شده است، یکی از کارگران این واحد صنعتی از احتمال تشکیل جلسه مذاکره میان کارفرما و کارگران معترض در روز شنبه آینده خبر داد.
یکی از کارگران کارخانه کاشی گیلانا با اعلام این خبر به ایلنا گفت: معترضان همانند روزهای گذشته در ساعات کاری بصورت آرام در محوطه کارخانه جمع شده‌ و بدین وسیله فعالیت کارخانه متوقف شده است.
وی بابیان اینکه کارگران خوهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه، تامین امنیت شغلی و رفتار مودبانه کارفرمای جدید کارخانه هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه و مسئولان اداری شهرستان رودبار پاسخ مشخصی به این خواسته‌های کارگران داده نشده است.
او با بیان اینکه مدیریت قبلی و کنونی کارخانه کاشی گیلانا با پرداخت نامنظم دستمزد و حق بیمه ۱۶۰ کارگر این واحد صنعتی باعث تشدید وضعیت اقتصادی خانواده‌های این کارگران شده‌اند، افزود: در شرایطی که به نان شب خود بیش از هر زمان دیگری محتاجیم از مسئولان توقع داریم که به جای احضار هشت نفر از کارگران معترض از مدیریت کارخانه عمل به تعهدات قانونی را خواستار بشوند.
به گفته این کارگر، مجموع مطالبات کارگران کاشی گیلانا از سال ۸۸ تا سال ۹۳ بیش از ۱۶ ماه است و کارگران از کارفرمای جدید انتظار دارند حداقل مطالبات سال جاری آنان را پرداخت کند.
او بابیان اینکه از سه شنبه هفته گذشته که اعتراضات صنفی آرام کارگران کاشی گیلانا شروع شده است، مدیریت در محل کارخانه حضور ندارد، گفت: شنیده‌ها حاکی از آن است که روز شنبه کارفرما برای مشخص شدن شرایط کار وارد کارخانه شود که امیدواریم در این مورد بتوان به توافق مشخصی دست یافت.

--------------------------------------

سومین روز از آغاز اعتراض در معدن سنگرود/ کارگران تنها وعده شنیده‌اند

همزمان با آغاز سومین روز متوالی از تجمع ۳۱۰ کارگر معترض معدن سنگرود در مقابل ساختمان اداری این کارخانه، رئیس نهاد کارگری این واحد معدنی خواستار پی گیری مطالبات کارگران از جانب مسئولان استانی شد.
«مرتضی نیک‌پور» رئیس شورای اسلامی کار معدن سنگرود در این باره به ایلنا گفت: با وجود سپری شدن سه روز از اعتصاب ۳۱۰ کارگر، همچنان مشکلات صنفی به قوت خود باقی است و کارگران تاکنون از جانب کارفرما و سایر مسئولان استانی عکس العمل خاصی جز «وعده‌» مشاهده نکرده‌اند.
نماینده کارگران معترض گفت که همکارانش به دلیل مشخص نبودن سرانجام اعتراضاتشان مخصوصا بعد از سه روز اعتصاب؛ نسبت به آینده شغلی‌شان نگران‌اند.
به گفته وی، علاوه بر پرداخت مطالبات معوقه کارگران، آغاز به کار معدن زغال سنگ البرز غربی و ادامه فعالیت تولیدی این کارخانه برای کارگران حائز اهمیت است.
رئیس شورای اسلامی کار معدن سنگرود از مسئولان استانی درخواست کرد که حقوق سه ماه گذشته را به کارگران بپردازند و هر چه سریع‌تر موضوع انحلال این معدن را به صورت قانونی لغو کنند.
نیک‌پور به استناد به مصاحبه امروز معاون وزیر صنعت معدن و تجارت که به ایلنا گفته است «امکان فعالیت مجدد ۴۰ درصد از واحدهای صنعتی در سال جاری و سال آینده وجود دارد» گفت: به گفته ایشان قرار است واحدهایی که کمتر از ظرفیت کار می‌کنند و یا صرفه اقتصادی ندارند با تزریق نقدینگی دولت مجددا فعال شوند.که امیدواریم این موضوع در مورد معدن سنگرود اتفاق بیافتد.
او در خاتمه لغو نشدن موضوع انحلال شرکت زغال سنگ البرز غربی با وجود تعهدات قبلی به کارگران و همچنین تعویق ۳ ماه پرداخت حقوق را در این واحد معدنی موجب تشدید اعتراضات کارگری دانست.

--------------------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی پس از سقوط ۱۳ طبقه‌ای

یک کارگر ساختمانی حین انجام کار در طبقه دهم یک ساختمان ۱۸ طبقه در تهران سقوط کرد و جان باخت.
به گزارش ایلنا، روز گذشته (یکم مهر)، یک کارگر ساختمانی هنگام کار در ساختمانی واقع در بزرگراه همت روبروی شهرک شهید باقری تهران به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی حین کار تعادلش را از دست داد و از طبقه دهم به ته چاله آسانسور در طبقه منفی سه سقوط کرد.
بر اساس این گزارش، جسد این کارگر ۲۲ ساله در شرایط بسیار وخیم در چاهک آسانسور افتاده بود که توسط گروه‌های امداد و نجات به بیرون انتقال پیدا کرد.

--------------------------------------

حقوق ۳ هزار کارگر شرکت توسعه صنایع نفت با ۳ ماه تأخیر پرداخت می‌شود

یکی از کارگران پیمانی شاغل در شرکت «محور سازان» از شرکتهای زیر مجموعه «او یک» در منطقه عسلویه از تعویق سه ماه حقوق حدود سه هزار کارگر، به دلیل کمبود منابع مالی خبر داد.
این کارگر فاز ۱۳ شرکت شرکت محورسازان در گفتگو با ایلنا مدعی شد: سه شرکت پیمانکاری «محور سازان»، «تناوب» و «احداث» که در فازهای ۱۷ و ۱۸ منطقه عسلویه در زمینه نصب لوله‌های گازی زیر نظر شرکت توسعه صنایع نفت و انرژی (اویک) فعالیت دارند حدود ۳ هزار کارگر دارند که پرداخت حقوق آنان با سه ماه تاخیر انجام می‌شود.
او با بیان اینکه معوقات حقوقی این تعداد کارگر مربوط به ماه‌های تیر، مرداد و شهریور سال جاری می‌شود، درباره معوقات بیمه‌ای کارگران افزود: بیمه تامین اجتماعی این کارگران نیز به دلایل نامعلومی که کارگران از آن بی‌اطلاعند در ماه‌های تیر و خرداد واریز نشده است.
وی افزود: تاخیر در پرداخت حقوق قانونی کارگران شاغل در پروژه‌های عمرانی زیر مجموعه شرکت «او یک» در حالی است که گفته می‌شود، شرکت ملی نفت ایران به عنوان کارفرمای اصلی هیچ گونه نظارتی بر نحوه فعالیت پیمانکاران زیر مجموعه خود ندارد.
این کارگر بابیان اینکه در نتیجه این تاخیر و تعلل چند ماهه، کارگران از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی به سر می‌برند، گفت: با توجه به وضعیت موجود امنیت شغلی، کارگران منطقه عسلویه به دلیل ترس از اخراج و عدم توانایی در برخورد با کارفرمایان بزرگ نفتی، سکوت اختیار کرده‌اند.
این کارگر شرکت محور سازان در پایان یادآور شد: در منطقه عسلویه شرایط طاقت فرسای آب و هوایی و قوانین غیر عادلانه روابط کار و بد حسابی کارفرمایان باعث شده تا نیروهای انسانی تحت فشار مضاعف قرار بگیرند.

تاخیر در پرداخت حقوق کارگران عسلویه روال است
در این رابطه «قبادی» کارفرمای شرکت پیمانکاری احداث در منطقه عسلویه ضمن تایید به تعویق افتادن حقوق کارگران این شرکت، عامل تاخیر حقوق کارگران را پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی شرکتهای پیمانکاری از سوی شرکت ملی نفت دانست.
او با بیان اینکه شرکت احداث به همراه چند شرکت پیمانکاری دیگر زیر نظر شرکت «اویک» در فازهای ۱۷ و ۱۸ منطقه عسلویه در زمینه راه اندازی پروژه‌های نفتی با ۳ هزار کارگر به فعالیت مشغولند افزود: تاخیر در پرداخت حقوق کارگران از سوی اکثر پیمانکاران به صورت روال در آمده است.
پیمانکار شرکت احداث گفت: کارگری که به استخدام یک شرکت پیمانکاری در می‌آید در سه ماهه نخست اشتغالش هیچ حقوقی نمی‌گیرد و بعد از آن مرتبا هر ماه حقوق می گیرد و در ‌‌نهایت حین تسویه حساب از شرکت همه مطالبات معوقه به وی پرداخت می‌شود.
این کارفرما دلیل تاخیر در پرداخت حقوق کارگران را طولانی بودن پروسه اداری پرداخت صورت وضعیت‌های مالی شرکتهای پیمانکاری از سوی شرکت مادر ذکر کرد و گفت: در این شرایط هر ماه حقوقی که به کارگران پرداخت می‌شود در واقع حقوق ماه‌های گذشته اوست.
قبادی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص وضعیت قرار دادهای کارگران منطقه عسلویه گفت: به دلیل کوتاه بودن عمر پروژ‌ها، ناچاریم قراردادی که با کارگران می‌بندیم کوتاه مدت باشد.
وی در خاتمه در مورد تضمین امنیت شغلی کارگر با اتمام پروژه‌ها، تصریح کرد: با اتمام پروژ‌ها در صورتی که نتوانیم با دریافت پروژه جدید با آنان همکاری کنیم ناچاریم با کارگران تسویه حساب کنیم. گفتنی است در این ارتباط تلاش خبرنگار ایلنا برای دریافت پاسخ از دو شرکت پیمانکاری «تناوب» و «محورسازان» بی‌نتیجه ماند.

--------------------------------------

۵ سال دوندگی ۱۵ کارگر نساجی بوکان بدنبال حقوق بازنشستگی

یک کارگر بیکار شده کارخانه نساجی بوکان گفت مشکلات دریافت سنوات کاری و بیمه‌ای کارگران کارخانه نساجی بوکان با گذشت ۵ سال از تعطیلی این کارخانه حل نشده به قوت خود باقی‌مانده است.
این کارگر که پس از تعطیلی کارخانه نساجی بوکان در سال ۸۸ بیکار شده است، درباره مطالبات حقوقی کارگران بیکار این کارخانه به ایلنا گفت: با تعطیلی کارخانه در سال ۸۸، هنوز معوقات سنوات خدمت ۱۵ نفر از کارگران این کارخانه پرداخت نشده و کارفرما حق بیمه‌هایی را که از کارگران کسر کرده را نیز به حساب تامین اجتماعی شهرستان بوکان واریز نکرده است.
این کارگر بخش تولید کارخانه تعطیل شده نساجی بوکان ادامه داد: بر اساس پروانه بهره‌برداری کارخانه، این مجتمع تولیدی بایست ۹۰۰ نفر را به استخدام در می‌آورد اما در عمل این شمار به ۴۰ نفر رسید و متاسفانه بعد از ۱۷ سال کار, کارخانه با ۴۰ نفر به کارش خاتمه داد.
به گفته این کارگر، از این‌ شمار کارگر (۴۰ نفر) بخشی بازنشسته شدند، شماری با کارفرما توافق کرده و با مبلغی غیرواقعی به طور قانونی رابطه کاری خود را خاتمه دادند اما در این میان ۱۵ نفر از کارگران باقی ماندند که از سال ۸۸ تا کنون بلاتکلیف اند.
به گفته این کارگر بیکار شده نساجی بوکان؛ این ۱۵ کارگر برای پی‌گیری مطالباتشان به سراغ فرماندار، نمایندگان مجلس و حتی وزارت کار نیز رفته اند اما تا کنون ناموفق بوده‌اند.
به باور این کارگر اخراجی کارخانه نساجی بوکان دلیل اصلی تعطیلی کارخانه تنها به «فرصت‌طلبی» کارفرما از دریافت تسهیلات مالی و وام‌های کم بهره دولتی برای تاسیس کارخانه ختم می‌شود، زیرا این مجتمع تولیدی با بودجه سال ۱۳۷۳ شهرستان‌های محروم و با اهدای ۴ هکتار زمین در مرکز شهرستان بوکان در اختیار کارفرما قرار گرفت و کارفرما برای ایجاد آن شخصا سرمایه‌گذاری چندانی نکرد.
این کارگر اخراجی کارخانه نساجی بوکان ادامه داد: کارخانه با داشتن سهمیه‌های نخ و الیاف دولتی نتوانست به کار خود ادامه بدهد و کارفرما با بهانه‌هایی واهی کارگران را اخراج و دستگاه‌ها را به تهران منتقل کرد.
به گفته این کارگر اخراجی؛ کارفرما یازده سال است با این بهانه که «توان مالی‌ کافی ندارم»، از پرداخت مطالبات ۱۵ کارگر اخراجی این کارخانه سر باز می‌زند و «ما زورمان به او نمی‌رسد.»

--------------------------------------

اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز به شیفت شب رسید

نزدیک به ۳۰۰ کارگر پیمانی قطار شهری اهواز صبح امروز (چهارشنبه ۲ مهر) برای سومین روز متوالی دست از کار کشیده و در کارگاه مرکزی این پروژه عمرانی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علاوه بر کارگران کارگاه مرکزی قطار شهری اهواز (مترو)، کارگران سایر کارگاه‌های این پروژه عمرانی در تجمع صبح امروز شرکت کردند. تجمع کنندگان به تعویق ۴ ماهه حقوق‌ از ابتدای خرداد ماه امسال معترض‌اند.
ایلنا پیش‌تر خبر داده بود کارگران اعتصابی حقوق اردیبهشت ماه را نیز نگرفته‌اند، اما شرکت پیمانکاری کیسون پس از آغاز دور جدید اعتصابات کارگران این پروژه عمرانی، حقوق اردیبهشت ماه را پرداخت کرده است.
بر اساس این گزارش، حدود ۱۰۰ کارگر شیفت شب قطار شهری اهواز دیشب برای سومین شب متوالی دست از کار کشیده بودند.
خبرنگار ایلنا برای پیگیری مطالبات این کارگران با «تقوی»، مدیرعامل شرکت پیمانکاری کیسون تماس گرفته است، اما آقای تقوی به ایلنا گفته است «من با شما ارتباط کاری ندارم».
آقای تقوی در عین حال به خبرنگار ما گفته است با «مسئولان‌شان تماس بگیرید» و سپس ارتباط تلفنی را قطع کرده است.
گفتنی است حدود ۹۰۰ کارگر پیمانی در قطار شهری اهواز کار می‌کنند که ۴۰۰ نفر از آنان در شیفت صبح و ۱۰۰ نفر دیگر در شیفت شب یه کار گرفته می‌شوند. همچنین ۱۰۰ کارگر این پروژه عمرانی به صورت روزمزد کار می کنند که اکثرا از کارگران با سابقه و اخراجی به شمار می‌آیند. مابقی کارگران قطار شهری اهواز در بخش‌های اداری این پروژه عمرانی کار می‌کنند.

--------------------------------------

پس از هشت روز هنوز اعتصاب ما را جدی نگرفته‌اند

اعتراض صنفی کارگران کارخانه کاشی گیلانا که از ۲۵ شهریور ماه آغاز شده است، امروز به هشتمین روز رسید.
یکی از کارگران معترض کارخانه کاشی گیلانا در این باره به ایلنا گفت: امروز ۸ روز است که حدود ۱۶۰ کارگر کارخانه کاشی گیلانا در واکنش به بی‌توجهی کارفرما به مطالبات شان دست از کار کشیده و متحصن شده‌اند.
او گفت: کارگران این واحد صنعتی به این دلیل پی گیر مطالبات صنفی خود و سایر همکارانشان هستند که دغدغه تامین معاش خانواده‌هایشان را دارند و از مدیریت کارخانه و مسئولان شهرستانی و استانی انتظار دارند که به دغدغه‌های آن‌ها احترام بگذارند.
به گفته وی، مهم‌ترین خواسته کارگران این کارخانه پرداخت معوقات حقوقی سال جاری و تضمین امنیت شغلی است.
او با بیان اینکه این تعداد کارگر غم نان دارند افزود: به نظر می‌رسد مسئولان شهرستان رودبار بعد از هشت روز از آغاز اعتصاب کارگران کاشی گیلانا، عمق و شدت این اعتراض را درک نکرده‌اند و از کارگران انتظار دارند به پیشنهادهای یکسویه و نامعقول آنان پاسخ مثبت دهند.
او گفت: بعداز آزادی ۸ کارگر بازداشتی در روز سی‌ام شهریور، مسئولان شهرستان همچون روزهای گذشته به مطالبات کارگران کاشی گیلانا بی‌توجه‌ای نشان می‌دهند و با این کار می‌خواهند کارگران را از ادامه تجمعات خود منصرف کنند که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند کارگران بدون نیاز به کارفرما اداره کارخانه را بدست می‌گیرند و مجددا تولید را از سر خواهند گرفت.
این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت در ادامه با انتقاد از مصاحبه آقای حکیمی، نماینده رودبار در مجلس که روز سی ام شهریور ماه منتشر شد، تصریح کرد: آنچه آقای حکیمی به عنوان مشکلات صنفی امروز کارگران کاشی گیلانا به ایلنا گفته است مربوط به مشکلات ۶ ماه قبل کارگران است.
او با بیان اینکه آقای حکیمی از مشکلات کارگران این واحد بی‌اطلاع است؛ گفت: ایشان در چندین نوبت در مصاحبه‌های خود در شبکه استانی و روزنامه ها و سایت‌های محلی از برطرف شدن مشکلات کارگران کاشی گیلانا صحبت کرده بودند که نشان می‌دهد به طورکلی آقای حکیمی از جریانهای کارگری و سایر مشکلات منطقه آگاهی ندارند.
به گفته وی، از سال ۸۸ که مشکلات کارگران کاشی گیلانا آغاز شده است چندین نوبت کارگران مشکلاتشان را با آقای حکیمی مطرح کردند اما ایشان مشکلات کارگران کاشی گیلانا را درحاشیه قرار داده است و حتی به تلفنهایی که از سوی کارگران به وی می‌شود پاسخ نمی‌دهد.
او گفت: در نهمین دور از انتخابات نمایندگان مجلس که آقای حکیمی کاندیدا شهرستان رودبار شده بود بار‌ها به کارگران کاشی گیلانا وعده پی گیری مشکلاتمان را داده بود اما وقتی ایشان به مجلس راه یافت وعده‌هایش را به کارگران فراموش کرد.

--------------------------------------

دو کارگر ساختمانی در قم کشته شدند

بر اثر ریزش آوار در محل احداث ساختمانی در شهر قم، سه کارگر ساختمانی زیرآوار ماندند که در نهایت دو تن از این کارگران جان خود را از دست دادند.
عباس جعفری مدیر عامل سازمان آتش نشانی قم در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در قم، با بیان اینکه کارگران مستقر در این محل فاقد تجهیزات ایمنی بودند، گفت: در حدود ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه دیروز (اول مهرماه ۹۳)، سه کارگر ساختمانی بر اثر ریزش آوار محبوس شده بودند که یک نفر از آن‌ها نجات پیدا کرد و متأسفانه دو نفر دیگر فوت شدند.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی قم درباره راهکار جلوگیری از تکرار چنین حوادثی تأکید کرد: هر ساختمانی که در سطح شهر می‌خواهد ساخته شود و یا هر گودبرداری که صورت می‌گیرد، بالاخره پروانه ساخت و کار دارند و در چنین شرایطی، این مهندسان ناظر هستند که باید با دقت بیشتری بر سر ساختمان‌هایی که وظیفه نظارت آن‌ها را دارند، حضور یافته تا اگر خلاف موارد عمرانی و شهرسازی کاری شد، تذکرات لازم را ارائه دهند.
جعفری اضافه کرد: همچنین باید بحث ایمنی کارگرانی که در ساختمان‌ها کار می‌کنند جدی‌تر دنبال شود و در این خصوص لازم است هم کارفرمایان و هم مهندسان ناظر حساسیت بیشتری داشته باشند.

--------------------------------------

سقوط مرگبار کارگر حلب‌ساز در رشت

ظهر امروز (اول مهر) سقوط یک کارگر حلب‌ساز از ساختمان دانشگاه برهان شمال واقع در رشت باعث کشته شدن او شد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری دیار میرزا، این کارگر توسط مالک ساختمان جهت مرمت و بازسازی سقف ساختمان دانشگاه به کار گرفته شده بود اما به دلیل عدم استفاده از مهار و تجهیزات حفاظتی لازم سقوط کرد.

--------------------------------------

بدن له شده کارگر از دستگاه ماکارانی‌ساز خارج شد

کارگری حین کار با دستگاه ماکارانی ساز دچار حادثه شغلی شد و به طرز فجیعی جان باخت.
به گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه شامگاه روز گذشته (دوشنبه ۳۱ شهریور ماه) زمانی رخ داد که کارگری حین انجام کار با دستگاه ماکارانی ساز در یک کارخانه ماکارانی سازی در شهرستان بروجن از توابع استان چهار محال بختیاری، ناگهان به دستگاه گیر کرد و بدن او را به داخل دستگاه کشید.
طبق این گزارش، بدن له شده این کارگر توسط امداد گران پس از چهار ساعت تلاش از دستگاه خارج شد.
گفتنی است شهرستان بروجن از قطب‌های مهم صنعت در استان چهارمحال و بختیاری است.

--------------------------------------

اعتراض به صدور احکام قضایی برای کارگران معترض

خبرگزاری‌های داخلی از اجتماع کارگرانی خبر می‌دهند که در اعتراض به صادر شدن احکام کیفری برای برخی از فعالان صنفی کارگری صبح امروز در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند.
به گزارش دریافتی ایلنا، براساس اخباری که ساعتی پیش توسط خبرگزاری‌های مهر، ایرنا، خانه ملت و فارس مخابره شده است، صبح امروز (سشنبه اول مهرماه) جمعی از کارگران در اعتراض به آنچه که شرایط بد کارگاهی و نحوه پرداخت شدن حقوق عنوان شده است در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تجمع کنندگان که هویت آن‌ها در اخبار «جمعی از هماهنگ کنندگان طومار ۴۰ هزار امضایی کارگران» عنوان شده است در این اجتماع اعتراضی با دردست داشتن طوماری نسبت به احکام اخراج، زندان و شلاق برای گروهی از کارگران صادر شده است معترض بودند.
به گفته یکی از این تجمع کنندگان سال‌های سال است که کارگران در واحدهای تولیدی به شرایط بد کاری و نحوه پرداخت حقوقشان اعتراض می‌کنند، اما از آذرماه سال گذشته کارگران معترض از سوی کارفرما به قوه قضائیه فرستاده می‌شوند، که این موضوع موجب صدور احکامی مانند اخراج، زندان، شلاق برای کارگران شده است.
وی ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که این احکام برداشته شوند تا کارگران بتوانند به شرایط بد خود اعتراض کنند.
این تجمع اعتراضی در شرایطی برگزار می‌شود که پیش‌تر در تاریخ دوم شهریور ماه سال جاری شعبه ۱۰۳ دادگاه عمومی (جزایی) بندر امام خمینی ۴ کارگر پتروشیمی رازی را در ارتباط با اعتراضات صنفی سال گذشته کارگران این مجتمع صنعتی به تحمل شش ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق محکوم کرده بود.
در طومار این کارگران با اشاره به اینکه در شرایط اقتصادی کنونی پایین بودن مزد دریافتی و وضعیت نامناسب معیشتی کارگران آنان را وادار به انجام اقدامات اعتراضی می‌کند، خطاب به هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی آمده است: برخوردهای امنیتی و قضایی که در دولت‌های پیشین با کارگران معترض صورت می‌گرفت در دولت یازدهم به رویه عادی تبدیل شده‌ است بطوری که از آذر ماه سال گذشته به این سو کمتر اعتراض کارگری در محل کار بوده است که تحت پیگرد انتظامی و قضائی قرار نگیرد و منجر به بازداشت و به زندان افکندن و اخراج کارگران نشود.
کارگران معترض در دنباله این طومار به انتقاد از اقداماتی پرداخته‌اند که در یک سال گذشته توسط مسئولان دولت یازدهم، در خصوص ابطال بخشنامه توقف شرکت‌های پیمانکاری تامین نیروی انسانی در شرکت‌های بزرگ نفتی، فولادی و خودروسازی، عدم اجرای ماده ۴۱ قانون کار در مورد افزایش واقعی دستمزدها و صدور توقف کسر حق بیمه از اضافه کاری کارگران و کارمندان شاغل در ادارات دولتی صورت گرفته است.
نویسندگان این طومار همچنین در ادامه انتقادهای خود از عملکرد دولت یازدهم از اقدام برای تدوین لایحه حمایت از تولید به عنوان مهیا کردن شرایط بی چون و چرایی برای اخراج صدها هزار کارگر در بخش خصوصی و دولتی یاد کرده‌اند.
به باور نویسندگان این طومار، اعمال چنین سیاست‌های ضدکارگری در حالی توسط مسئولان دولت یازدهم در یک سال گذشته دنبال شده است که مطابق گزارش‌ رسانه‌های رسمی بسیاری از اقلام غذایی اساسی مانند میوه، لبنیات و گوشت به دلیل گران شدن از سفره‌ خانواده‌های کارگری برچیده شده و یا به نازل‌ترین سطح خود رسیده است.
در دنباله این بیانیه با یادآوری اینکه پرداخت نشدن دستمزد زیر خط فقر کارگران در ابعاد گسترده باعث تشدید وضعیت پیش‌آمده برای خانواده‌های کارگری شده‌ است آمده است: با این حال یگانه رویکرد دولت و دادگاه ها نسبت به اینهمه ستم، بازداشت و زندان و صدور حکم شلاق بر علیه کارگرانی بوده است که دستمزد معوقه خود را طلب کرده اند و یا خواهان رفع تبعیض و اعاده حقوق انسانی شان شده اند.
در این طومار همچنین با اشاره به بحران‌های کارگری که در یک سال گذشته در معادن چادرملو و بافق، کارخانه‌های پروفیل ساوه و پلی اکریل اصفهان، سیمان لوشان، کاشی گیلانا و پتروشیمی رازی اتفاق افتاده است بر لغو هرگونه دستور تعقیب و محکومیت کیفری، بازگشت به کار کارگران اخراج شده و بازشدن فضای فعالیت صنفی کارگری تاکید شده است.

--------------------------------------

کارگران قطار شهری اهواز برای دومین روز متوالی تجمع کردند

بیش از ۱۵۰ کارگر پیمانی قطار شهری اهواز صبح امروز (سه شنبه ۱ مهر) برای دومین روز متوالی دست از کار کشیده و مقابل ساختمان مرکزی کارگاه قطار شهری تجمع کردند. تجمع کنندگان به تعویق ۵ ماهه حقوق معترض‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ۹۰۰ کارگر پیمانی قطار شهری اهواز از ابتدای اردبیهشت امسال حقوق نگرفته‌اند. شرکت پیمانکاری کیسون به دلیل آنچه «کمبود منابع مالی» می‌خواند، از پرداخت حقوق کارگران در ماه‌های گذشته خودداری کرده است.
کارگران این مجموعه پیش‌تر در بهمن ماه سال ۹۱، آذر ماه پارسال و خرداد سال جاری در اعتراض به تعویق چندین ماهه حقوقشان تجمع کرده بودند.
بر اساس این گزارش، شرکت پیمانکاری کیسون در پایان هر یک از تجمعات یاد شده، شماری از کارگران فعال در این اعتراضات صنفی را به بهانه‌های غیر صنفی اخراج کرده است.
یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفته است: در آخرین تجمع اعتراضی کارگران کیسون که برای ۵ روز متوالی در خرداد ماه امسال صورت گرفت، ۴ نفر از کارگران که پیگیر مطالبات صنفی خود و همکاران‌شان بودند، به بهانه‌های مختلف و عموما غیر صنفی اخراج شدند.
«عباس هلاگویی»، مدیر عامل قطار شهری اهواز پیش‌تر به ایلنا گفته بود شرکت پیمانکاری کیسون به تعهداتش در اجرای پروژه قطار شهری اهواز عمل نکرده و قطار شهری به عنوان کارفرما از عملکرد این شرکت ناراضی است.
او در ادامه مدعی شده بود: قرارداد قطار شهری اهواز با شرکت پیمانکاری کیسون در دولت گذشته به گونه‌ای بسته شده است که خارج کردن این شرکت از اجرای پروژه قطار شهری به راحتی امکان پذیر نیست.
هلاکویی در عین حال تاکید کرده بود: این شرکت موظف به تکمیل ۲۳ کیلومتر از قطار شهری اهواز در مدت ۴ سال بوده است اما تا به امروز که شش سال از آغاز پروژه قطار شهری می‌گذرد، این شرکت تنها توانسته است ۳۰ درصد از پروژه را عملی کند.
مدیر عامل قطار شهری اهواز همچنین به مشارکت شرکت پیمانکاری کیسون در بیشتر مناقصه‌های کشور از جمله اجرای پروژه قطار شهری اصفهان اشاره کرده بود و این مشارکت را با این همه بدحسابی تعجب برانگیز خوانده بود.

--------------------------------------

تأخیر پرداخت حقوق کارگران سنگرود سه ماهه شد/ ادامه اعتراض

در دومین روز از دور دوم اعتراض کارگران معدن زغال سنگ سنگرود، بیش از ۲۵۰ کارگر مقابل ساختمان اداری این واحد معدنی تجمع کردند.
«مرتضی نیک‌پور» رئیس شورای اسلامی کار کارگران معدن زغال سنگ البرز غربی (سنگرود) در تشریح جزئیات تجمع امروز کارگران گفت: لغو نشدن موضوع انحلال شرکت زغال سنگ البرز غربی با وجود تعهدات قبلی به کارگران و همچنین تعویق ۳ ماه پرداخت حقوق، امروز نیز بار دیگر علاوه بر آنکه تولید زغال را در این واحد معدنی متوقف کرده، موجب تشدید اعتراضات کارگری شده است.
نماینده کارگران با بیان اینکه روز گذشته اعضای شورای کارگری این واحد معدنی با کنترل اعتراض کارگران مانع از گسترده‌تر شدن آن شدند، افزود: اگر بی‌تفاوتی مسئولان استانی نسبت به مطالبات کارگران ادامه یابد، کارگران ناچار می‌شوند صدای اعتراض‌شان را به گوش مقامات پایتخت برسانند.
به گفته رئیس شورای اسلامی کار معدن سنگرود، دیروز در حاشیه تجمع کارگران در ارتفاعات رودبار، تعدادی از نمایندگان کارگری برای انتقال خواسته‌های همکارانشان با سفر به شهر رشت با استاندار دیدار کردند.
او گفت: استاندار گیلان در جلسه دیروز وعده کرد که امروز (اول مهر) برای مطرح کردن مشکلات کارگران معدن البرز غربی با اعضای هیئت دولت وارد مذاکره شود.
او در این زمینه یاد آور شد: پیش از این در تاریخ ۱۶ شهریور ماه همزمان باسفر استاندار گیلان به منطقه عمارلو، کارگران البرز غربی با تجمع در مقابل درب ورودی معدن، خواستار دریافت دو ماه حقوق معوقه خود بودند که در این زمینه استاندار در اولین فرصت قول پی گیری داده بود.
رئیس شورای اسلامی کار البرز غربی با بیان اینکه پیش از این معوقات حقوق کارگران البرز غربی دو ماه تیر، مرداد بود افزود: با اتمام شهریور ماه و آغاز ماه مهر معوقات حقوقی کارگران سه ماهه شد.
به گفته وی، با آغاز مهرماه بخشی از نگرانی‌های کارگران این واحد تامین مخارج تحصیلی فرزندانشان است بطوری که پس از سه ماه بی‌حقوقی؛ تعداد زیادی از فرزندان این کارگران هنوز ثبت نام نشده‌اند.
نماینده کارگران معدن زغال سنگ البرز غربی در بخش پایانی سخنان خود در خصوص انحلال معدن البرز غربی تصریح کرد: کارگران منتظرند موضوع لغو انحلال معدن البرز غربی بر اساس مصوبه شورای تامین استان گیلان به تایید وزیر اقتصاد و دارایی و چند سازمان دیگر همانند سازمان خصوصی سازی برسد و به کارفرما ابلاغ شود.

--------------------------------------

کارخانه گیلانا ۳۰ ماه حق بیمه کارگران را پرداخت نکرده است

در حالی که اعتراضات صنفی کارگران کاشی گیلانا وارد هفتمین روز خود شده است، یک مقام مطلع در تامین اجتماعی شهرستان منجیل از پرداخت نشدن نزدیک به ۳۰ ماه حق بیمه کارگران این واحد صنعتی خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا این مقام مسئول در اداره تامین اجتماعی شهرستان منجیل درباره وضعیت بیمه‌ای 160 کارگر کارخانه کاشی گیلانا گفت: با توجه به وضعیت بیمه‌ای کارگران کاشی گیلانا هم اکنون محدودیتی از بابت تمدید اعتبار دفترچه بیمه این کارگران نیست اما در مقابل چنانچه این کارگران بخواهند برای تعویض دفترچه خود اقدام کنند به دلیل ساختار سامانه صدور دفترچه؛ امکان تعویض دفترچه این کارگران وجود ندارد.
وی در عین حال از بروز مشکل برقراری مستمری بازنشستگی برای آن گروه از کارگران کاشی گیلانا خبر داد که حق بیمه مربوط به ایام اشتغال آن‌ها هنوز توسط کارفرما پرداخت نشده است.
به گفته این مقام مسئول در تامین اجتماعی منجیل؛ تا پیش از شروع سال ۹۳ مدیریت قبلی کاشی گیلانا حدود ۲ سال بابت حقوق بیمه پرداخت نشده کارگران به تامین اجتماعی بدهکار بود و مدیریت جدید هم اگر چه چند ماهی است که در کارخانه مستقر شده است اما تاکنون بابت پرداخت شدن معوقات بیمه‌ای سال ۹۳ کارگران هیچ اقدامی نکرده است.
وی بابیان اینکه شرایط پیش آمده در کارخانه کاشی گیلانا باعث شده است تا سازمان تامین اجتماعی حداقل بابت مطالبات نیمه نخست سال جاری ناخواسته به کارفرمای این واحد تولیدی استمهال بدهد، گفت: واقعیت این است که نه مدیریت سابق و نه مدیریت جدید هیچکدام تا به امروز برای مذاکره و چانه‌زنی به تامین اجتماعی منجیل نیامده‌اند.
این مقام آگاه بابیان اینکه حتی مدیریت وقت این کارخانه در سال گذشته از فرصتی که بابت بخشودگی جرایم بیمه‌ای تعیین شده بود استفاده نکرد، گفت: در چنین شرایطی طبیعی است که انعطاف سازمان تامین اجتماعی حد و مرز معینی دارد بطوری که سازمان در رابطه با وصول مطالبات معوقه خود از کارخانه کاشی گیلانا از مدتی قبل با حکم دادگاه اموال کارخانه را توقیف کرده است.
این مقام آگاه بابیان اینکه پیش از سازمان تامین اجتماعی نیز بانک مسکن بابت بازپرداخت نشدن تسهیلات اعتباری که توسط مدیران و سهامداران وقت این واحد صنعتی دریافت شده بود اقدام به توقیف بخشی از اموال کارخانه کاشی گیلانا کرده است، افزود: در حال حاضر به دلیل فعال بودن کارخانه تمامی اموال توقیف شده کارخانه کاشی گیلانا در فرآیند تولید مورد استفاده کارگران قرار می‌گیرند.
وی بابیان اینکه به دلیل بدحسابی کارفرمای این واحد صنعتی شرایط کنونی برای دسترسی کارگران شاغل و بازنشسته گیلانا به خدمات بیمه‌ای و درمانی سازمان تامین اجتماعی در بد‌ترین حالت ممکن قرار دارد، گفت: واقعیت این است که سازمان تامین اجتماعی هم به دلیل مشکلات مالی تحمیل شده با محدودیت‌هایی مواجه است و در شرایط کنونی باید منافع کل خانواده تامین اجتماعی را در نظر بگیرد.
به باور این مقام آگاه نبود نظارت بر عملکرد مالی مدیریت و سهامداران وقت کارخانه کاشی گیلانا باعث شده تا معلوم نشود اعتباراتی که در سنوات گذشته بابت توسعه این واحد صنعتی اختصاص یافته بود چگونه و به چه نحوی هزینه شده است.
وی در پایان این گفتگو افزود: مادامی که قانون مشخصی برای روشن شدن عملکرد اقتصادی مدیران واحدهای صنعتی وجود نداشته باشد این کارگران هستند که بابت عملکرد نادرست کارفرمایان خود برای دریافت حقوق قانونی با مشکلات اساسی مواجه می‌شوند.

--------------------------------------

اول مهر؛ نگرانی از وداع فرزندان کارگران با مدرسه

نهاد صنفی کارگران نانوایی‌های سنندج و حومه با صدور بیانیه‌ای، محکومیت چهار کارگر پتروشیمی رازی به زندان و شلاق را با «مقاوله نامه‌های سازمان جهانی کار» مغایر دانسته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این تشکل کارگری در ابتدای بیانیه‌ای که به مناسبت فرارسیدن مهر ماه و بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی صادر کرده است، با اشاره به اعلام رئیس مرکز آمار آموزش ‌و پرورش مبنی بر جاماندن از تحصیل ۱۴۵ هزار دانش‌آموز، آورده است: این آمار فقط به ۶ سال دوره ابتدایی (یعنی کودکان زیر ۱۱ سال) مربوط می‌شود و آمار کودکان مهاجر در ایران علی الخصوص کودکان افغان که از تحصیل محروم هستند و دانش آموزانی که در مقاطع راهنمایی و دبیرستان ترک تحصیل می‌کنند، معلوم نیست.
نوبسندگان این بیانیه کودکان بازمانده از تحصیل را اغلب به خانواده‌های کارگری و آسیب پذیر جامعه متعلق دانسته‌اند و گفته‌اند این خانواده‌ها در یکی از دشوار‌ترین دوران حیات خود از لحاظ اقتصادی و معیشت زندگی بسر می‌برند، به گونه ای که وجود میلیون‌ها کارگر بیکار و نبود امنیت شغلی به نگرانی دائمی کارگران شاغل و خانواده‌هایشان مبدل شده است.
این بیانیه در ادامه با اشاره به رقم تعیین شده برای حداقل دستمزد سال ۹۳ که حدود ۱۰ درصد کمتر از نرخ تورم اعلام شده توسط بانک مرکزی به تصویب رسید، گفته است: حداقل دستمزد امسال بدین معنا بود که ما کارگران برای امرار معاش‌مان باید از هزینه‌های زندگی کم کنیم. در چنین شرایطی، بسیاری از کالاهای اساسی سفره کارگران با سیر صعودی قیمت‌ها همراه شده است. با بالا رفتن هزینه‌های زندگی و به دنبال آن، افزایش فشارهای روحی و روانی و انواع مصائب اجتماعی برای خانواده‌های کارگری، وداع فرزندان کارگران با درس و مدرسه و پیوستن کودکان بی‌شمار دیگری به خیل کودکان کار و خیابان در آینده‌ای نزدیک دور از انتظار نیست.
این نهاد کارگری در عین حال گفته «همین دستمزد بخور و نمیر هم به موقع پرداخت نمی‌شود و کارگران ناچارند برای دریافت دستمزدهای توافق شده دست به اعتراض بزنند» و در ادامه به تجمع کارگران پیمانی قطار شهری اهواز، تجمع کارگران معدن سنگرود، اعتصاب کارگران کاشی گیلانا، تجمع کارگران شهرداری زابل، تجمع کارگران پتروشیمی کارون، اعتصاب کارگران سنگ معدن بافق، اعتراض کارگران شهرداری سقز و مریوان، اعتراض کارگران پتروشیمی رازی و اعتراض کارگران خبازی‌های سنندج و حومه اشاره کرده است.
انجمن صنفی کارگران خبازی‌های سنندج و حومه با اشاره به شمار بالای کارگرانی که مشمول قانون کار نمی‌شوند و از حداقل دستمزد قانونی امسال بی‌بهره مانده‌اند، گفته است: ما کارگران خباز از سال ۹۱ تاکنون دستمزد‌هایمان بدون هیچ تغییری، ثابت باقی مانده و تمامی مراجعات و مکاتباتمان با مسئولین مربوطه هیچ اقدام عملی جهت افزایش دستمزد‌ها به همراه نداشته است.
این نهاد صنفی در ادامه از مقامات دولت یازدهم پرسیده‌ است: چگونه است که کارگران برای مطالبه حقوق صنفی خود با زندان و شلاق روبرو می‌شوند اما مسببین بی‌عدالتی‌هایی که به کارگران تحمیل می‌شود و آن‌ها را ناچار به اعتراض می‌کند، مورد مواخذه قرار نمی‌گیرند؟ ما کارگران خباز با دستمزدهای کمتر از حداقل دستمزد اعلام شده توسط شورای عالی کار، چگونه هزینه سر سام آور مسکن، خوراک، پوشاک و از همه مهم‌تر مخارج تحصیل فرزندانمان را در آستانه مهر ماه تامین کنیم؟
در بخش دیگری از این بیانیه گفته شده است کارگران خباز ادامه چنین شرایطی را نابودی تدریجی زندگی خود می‌دانند و با پاقشاری بر مواضع و مطالبات قانونی خود، خواهان افزایش دستمزد‌هایشان مطابق با تورم واقعی موجود در کشور هستند.
انجمن صنفی کارگران خبازی‌های سنندج و حومه در پایان ضمن تبریک آغاز سال جدید تحصیلی به دانش آموزان، دانشجویان، معلمان و استادان از تمامی کارگرانی که برای احقاق حقوق تضییع شده خود اعتراض می‌کنند، حمایت کرده است.

--------------------------------------

اعتراضات صنفی کارگران کاشی گیلانا به هفتمین روز رسید

کارگران معترض کارخانه کاشی گیلانا در منجیل اول مهرماه در هفتمین روز از شروع اعتصابات کارگری در این واحد تولیدی همچنان با توقف تولید در محوطه کارخانه تجمع کرده‌اند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز با بیان اینکه طی هفت روز گذشته کارگران سه شیفت خطوط تولید این کارخانه در اعتراض به تعویق حقوق و نداشتن امنیت شغلی دست از کار کشیده‌اند، به ایلنا گفت: دیروز (31 شهزیور) در ششمین روز از اعتصاب کارگران این واحد جمعی از مسئولان شهرستانی در حمایت از کارفرما به کارخانه آمدند و سعی داشتند به نوعی کارگران را متقاعد به ادامه تولید کنند اما کارگران با پیشنهادهای یک سویه آنان موافقت نکردند.
به گفته این کارگر، مجموع مطالبات کارگران کاشی گیلانا از سال ۸۸ تا سال ۹۳ بیش از ۱۶ ماه است و کارگران از کارفرمای جدید انتظار دارند حداقل مطالبات سال جاری آنان را پرداخت کند.
او در خصوص معوقات سال جاری ۱۶۰ کارگر کارخانه کاشی گیلانا گفت: از اردیبهشت ماه سال جاری که کارفرمای جدید وارد کارخانه شده است ۶۵۰ هزار تومان حقوق مرداد ماه، ۱۸۰ هزار تومان حقوق تیر ماه و یک ماه کامل حقوق شهریورماه به همراه بیمه تامین اجتماعی ماههای فروردین، خرداد، تیر، مرداد وشهریور به تعویق افتاده است که باید در اولویت پرداخت مطالبات کارگران قرار گیرد.
او با بیان اینکه وضعیت مالی کارگران مناسب نیست و کارفرما باید هر چه سریع‌تر بخشی از مطالبات کارگران را پرداخت کند افزود: پرداخت مطالبات گذشته کارگران کاشی گیلانا (قبل از اردیبهشت ماه سال جاری) از کارفرمای سابق کارخانه، به کارفرمای جدید انتقال یافته و کارفرمای جدید طبق صورت جلسه شورای تامین متعهد شده است.
به گفته این کارگر، کارفرمای جدید حاضر نیست به تعهدات کارفرمای قبلی در برابر کارگران عمل کند، این در حالی است که برابر ماده ۱۲ قانون کار هرگونه تغییری در مالکیت و یا مدیریت کارگاه تاثیری بر قرارداد‌های منعقد شده با کارگران ندارد و کافرمای جدید در برابر تعهداتی که بطور قانونی به کارگران داده شده است مسئول شناخته می‌شود.
او در در تشریح سایر مطالبات کارگران کارخانه کاشی گیلانا گفت: تعویق مطاالبات کارگران کاشی گیلانا از سال ۸۸ با تشکیل سه پرونده در مسیر پی‌گیری قانونی در مراجع قضایی واداره کار قرار دارد که متاسفانه هیچکدام تا به امروز منجر به دریافت مطالباتشان نشده است.
این کارگر همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران کاشی گیلانا گفت: با وجود اینکه کارفرما ماهانه ۷ درصد از کل حقوق کارگران بابت پرداخت بیمه تامین اجتماعی را کسر می‌کند اما از ۴ سال پیش پولی به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است و میزان بدهی کارفرما به تامین اجتماعی به بیش از ۳ میلیارد تومان رسیده است.
او اضافه کرد: با اصرار کارگران و همکاری تامین اجتماعی شهرستان رودبار، کارفرما هر ۵ الی ۶ ماه صرفا برای تمدید دفترچه‌های درمانی خانواده‌های کارگران مبلغی را به حساب تامین اجتماعی واریز کرده است.
این کارگر در خصوص بخش دیگری از مطالبات کارگران کاشی گیلانا گفت: بخش دیگری از مطالبات کارگران کاشی گیلانا مربوط می‌شود به کارگران بازنشسته که از سال ۹۰ تا سال ۹۳ در این کارخانه بازنشسته شده‌اند. این کارگران بازنشسته هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان خدمتشان را از کارفرما بگیرند. در ضمن مقرری بازنشستگی این ۷۰ کارگر به دلیل افزایش بدهی‌های کارفرما به تامین اجتماعی هنوز برقرار نشده است.

--------------------------------------

کارگران اخراجی فولاد زاگرس به دیوان عدالت اداری شکایت کردند

کارگران فولاد زاگرس در اعتراض به تایید اخراجشان توسط هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه (واقع در استان کردستان) به دیوان عدالت اداری شکایت کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، هیات‌های یاد شده در حالی اخراج کارگران فولاد زاگرس را تایید کرده‌اند که پیش‌تر به بازگشت به کار آنان رای داده بودند. آرای این دو نهاد رسیدگی به اختلافات کار در پی جدید‌ترین تلاش کارفرما برای اخراج کارگران یعنی اعلام انحلال شرکت تغییر یافته‌ است.
ماجرای کارگران فولاد زاگرس و مقاومت آنان در برابر تلاش‌های جدی کارفرما برای اخراجشان از تابستان پارسال آغاز شد. کارفرما ۱۸ تیر ماه پارسال در پی ادعای ورشکستگی و زیانده بودن کارخانه، تمامی کارگران را اخراج کرد.
کارگران در واکنش به اخراجشان توسط کارفرما به هیات تشخیص اداره کار قروه شکایت بردند. این هیات با رد ادعای کارفرما به بازگشت به کار کارگران رای داد.
کارفرما در دومین تلاش خود برای اخراج کارگران به هیات حل اختلاف شکایت برد اما این هیات نیز رای هیات تشخیص مبنی بر بازگشت به کار کارگران را تایید کرد. البته او به آرای هیات‌های تشخیص و حل اختلاف تمکین نکرد و علی رغم حضور هر روزه کارگران در کارخانه از به کارگیری عملی آنان و پرداخت دستمزد‌هایشان خودداری کرد.
آنطور که کارگران روایت کرده‌اند، در جلسه‌ای که ۱۲ اسفند پارسال با حضور نمایندگان کارگران و کارفرما در وزارت کار برگزار شده بود، پرداخت دستمزدهای معوقه کارگران به قطع رابطه کاری و تسویه حساب منوط شده بود، اما کارگران این دو پیش شرط را نپذیرفته بودند.
بر اساس این روایت، مدیر عامل در پایان آن جلسه اعلام کرده بود شرکت را منحل می‌کند. او فردای آن روز از طریق چاپ آگهی در روزنامه اطلاعات، انحلال شرکت را اعلام کرد و آن را دستاویز اخراج کارگران قرار داد.
کارگران در پی اخراج مجددشان توسط کارفرما بار دیگر به هیات تشخیص اداره کار قروه شکایت بردند، اما این هیات این بار با استناد به انحلال شرکت حکم به اخراج آنان داد. البته کارگران ناامید نشدند و به هیات حل اختلاف شکایت بردند اما این هیات نیز رای اخراج آنان را تایید کرد. حالا کارگران فولاد زاگرس در آخرین اقدام برای مقاومت در برابر اخراجشان به دیوان عدالت اداری شکایت بردند. آنان در دادخواستی که برای دیوان عدالت اداری فرستادند، گفته‌اند: انحلال شرکت و تعیین مدیر تصفیه به منزله تعطیلی و منحل شدن کارگاه، خاتمه قرار داد کارگر و قطع رابطه کاری با کارفرما نیست. بنابراین از آنجا که آرای هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه مبنی بر اعلام قطع رابطه کاری کارگران با شرکت فولاد زاگرس فقط مبتنی بر انحلال شرکت بوده است و نه تعطیلی کارخانه، ورشکستگی یا... این آرا بر خلاف مقررات قانون کار و رویه‌های آن است.
کارگران در ادامه این شکواییه گفته‌اند: هیات‌های محترم تشخیص و حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه از‌‌ همان ابتدای اخراج ما در جریان تلاشهای قانون گریزانه کارفرما برای وصل کدخدا منشانه ما به بیمه بیکاری و بدینوسیله قطعیت دادن به اخراج غیر قانونی ما بودند و مهم‌تر از این‌ها، از عدم تمکین کارفرما به آرای خودشان مبنی بر بازگشت به کار ما آگاهی کامل داشتند و دقیقا می‌دانستند که انحلال شرکت فولاد زاگرس و اخراج ما نه به دلیل وجود زیان انباشته و عدم امکان ادامه کار - آنگونه که کارفرما در نامه‌اش به عنوان ادله انحلال شرکت به اداره کار قروه ادعا کرده است - بلکه فقط با هدف دور زدن خواست بر حق ما و آرای قانونی هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه صورت گرفته است.
نویسندگان این دادخواست در عین حال تاکید کرده‌اند: هیاتهای تشخیص و حل اختلاف در آرای جدید خود هیچ اشاره‌ای به زیانده بودن، عدم امکان ادامه کار و احراز یا عدم احراز اینگونه ادعاهای کارفرما که می‌توانست مبنای قانونی صدور رای بازگشت به کار و یا اخراج ما باشد نکرده‌اند، چرا که این هیات‌ها می‌دانستند که یکبار ادعای ورشکستگی و زیانده بودن کارخانه توسط خودشان رسیدگی شده است. آخرین بار هیات حل اختلاف اداره کار قروه ۵ و نیم ماه قبل از اعلام انحلال شرکت با علم بر توقف تولید به دلیل بازسازی کارخانه و احراز غیر موجه بودن ادعاهای کارفرما مبنی بر زیانده بودن و عدم امکان ادامه کار، رای هیات تشخیص مبنی بر بازگشت به کار ما را تایید کرده بود و کارفرما را به عمل به ماده ۴ آئین نامه اجرائی قانون بیمه بیکاری توصیه کرده بود. چیزی که کارفرما حاضر به انجامش نبود و تلاش می‌کرد خارج از این چهارچوب قانونی و از طریق وصل کدخدامنشانه ما به بیمه بیکاری، مسئله اخراج ما را برای خود تضمین کند، اما بدلیل عدم موفقیت در این مسیر به حربه انحلال شرکت روی آورد و متاسفانه هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار قروه بر خلاف مقررات قانون کار و رویه‌های آن در آرا جدید خود به صرف انحلال شرکت رای به قطع رابطه کاری ما با کارفرما دادند.
گفتنی است ماده ۴ آئین نامه اجرائی قانون بیمه بیکاری می‌گوید: هرگونه تغییر یا بازسازی خط تولید، جابجائی کارگاه‌ها و ماشین آلات به منظور کاهش وابستگی و بهینه کردن تولید که در راستای سیاستهای اقتصادی و اجتماعی دولت صورت می‌گیرد، تغییر ساختار اقتصادی تلقی می‌گردد و تصمیم گیری در مورد کارکنان این قبیل کارگاه‌ها که موقتا بیکار شناخته شده و در چهار چوب بند الف ماده ۷ قانون از مقرری بیکاری استفاده خواهند نمود، به عهده شورای عالی کار می‌باشد.
کارگران در این شکواییه با ارائه مستند دیگری که نشان می‌دهد کارفرما فقط با قصد دور زدن آرای اولیه هیات‌های تشخیص و حل اختلاف شرکت را منحل کرده است، گفته‌اند: صورتجلسه ضمیمه این دادخواست نشان می‌دهد «ابراهیم ملابیگی»، مدیر عامل کارخانه در تاریخ ۲۵ اسفند ماه پارسال در جلسه‌ای در وزارت کار به پرداخت ۴ ماه از دستمزدهای معوقه ما متعهد شده است اما سند تصمیم مجمع عمومی سهامداران مبنی بر انحلال شرکت که به اداره کار قروه ارائه شده است، تاریخ ۲۴ اسفند را بر خود دارد.
در ادامه این شکواییه آمده است: اگر شرکت فولاد زاگرس بر اساس تصمیم مجمع عمومی سهامداران در تاریخ ۲۴ اسفند پارسال منحل شده بود، آقای ملابیگی فردای آن روز به عنوان مدیر عامل کارخانه خود را به پرداخت دستمزد ما متعهد نمی‌کرد. همچنین کارفرما آگهی انحلال شرکت را در تاریخ ۲۶ اسفند ماه پارسال در روزنامه اطلاعات چاپ کرده است. تاریخ تصمیم مجمع عمومی برای انحلال شرکت در این آگهی ۲۲ اسفند قید شده است، در حالیکه سند تصمیم مجمع عمومی سهامداران مبنی بر انحلال شرکت که به اداره کار قروه ارائه شده است، تاریخ ۲۴ اسفند را بر خود دارد.
کارگران فولاد زاگرس در پایان متن کیفر خواست خود نوشته اند: کارفرما از آنجا که در تاریخ ۲۵ اسفند پارسال قادر نشد ما را به قطع رابطه کاری وادار کند، با اخراج غیر قانونی ما در پایان سال از طریق سند سازی تعجیلانه و با هدف دور زدن آرای اولیه هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار مبنی بر بازگشت به کار ما، به حربه انحلال شرکت روی آورد و متاسفانه هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه به جای صدور آرای قانونی بر مبنای قانون کار به صرف انحلال شرکت رای به قطع رابطه کاری ما با کارفرما دادند.