افق روشن
www.ofros.com

روزگار سیاه کارگران در ایران


خبرگزاری کار ایران                                                                                         پنجشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۴ - ۲۲ اکتبر ۲۰۱۵

مرگ ۱۵کارگر خراسان شمالی براثر حوادث کار

به گزارش ایلنا بابک سلحشور» مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی، با اعلام این خبر گفت: همه متوفیان حوادث کار سال جاری مرد بوده اند.
سلحشور بیان داشت: در حوادث کار سال جاری ۹ نفر به دلیل سقوط از بلندی جان خود را از دست داده‌اند، پس از آن برخورد جسم سخت با ۳ نفر و غرق شدگی با ۳نفر در رتبه‌های بعدی دلایل مرگ در حین کار در این استان قرار می‌گیرند.
به گفته وی مطابق آمارهای موجود شهرستان شیروان با تعداد ۹ نفر بیشترین تعداد متوفی بر اثر حوادث کار را داشته و پس از آن در شهرستان جاجرم سه نفر، اسفراین دو نفر و فاروج یک نفر به دلیل حادثه حین کار فوت کرده‌اند.
سلحشور در ادامه افزود: در نیمه نخست امسال، ۱۰۸ نفر نیز به دلیل مصدومیت حین کار به مراکز پزشکی قانونی استان مراجعه کرده‌اند. از این تعداد ۱۰۴ نفر مرد و ۴ نفر زن بوده‌اند.
طبق اظهارات وی در این بخش، بجنورد با ۵۹ نفر (۵۵ مرد و ۴ زن)، بیشترین مصدوم را داشت و پس از آن به ترتیب شهرهای شیروان (۱۷مرد)، اسفراین (۱۵مرد)، جاجرم (۹مرد) و شهرستانهای فاروج و راز هر کدام با دونفر (مرد) در رتبه‌های بعد قرار دارند. لازم به ذکر است، تعداد مراجعین به دلیل مصدومیت حادثه حین کار در نیمه نخست سال گذشته ۱۳۱ نفر (۱۲۹ مرد و ۲ زن) بودند

*************

مرگ دردناک کارگر کارخانه «لپه سازی» در آذر شهر

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا؛ این حادثه راس ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه روز یکشنبه (۲۶ مهر) هنگام کار در کارخانه« لپه سازی » که در زمینه بسته بندی حبوبات فعالیت دارد هنگامی رخ داده که ابتدا دست این کارگر در دستگاه خط تولید این واحد تولیدی گیر کرد .
حبیب حسینقلی‌زاده مسئول اورژانس آذربایجان شرق ضمن تایید این خبر به سایر رسانه‌ها گفته است؛ امداد گران پس از سه ساعت تلاش توانستند جسد این کارگر را از دستگاه جدا کنند.
به گفته وی، طبق نظرکار‌شناسان امدادو نجات حاضر در محل حادثه علت واقعی مرگ این کارگر شدت جراحات وارده از ناحیه تیغه دستگاه بوده که پس از آن توسط گاز‌های متساعد از حبوبات داخل دستگاه دچار خفگی می شود.

*************

تاخیر ۴ ماهه در پرداخت دستمزد کارگران شهرداری لوشان

منابع کارگری در شهر لوشان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: حدود ۷۵ کارگرشاغل در مجموعه‌های شهرداری لوشان وسازمان‌های وابسته به آن هنوز دستمزد ماه‌های تیر، مرداد، شهریور خود را دریافت نکرده‌اند.
این کارگران که در سازمان‌هایی همانند آتش نشانی، فضای سبز و خدماتی شهرداری لوشان کار می‌کنند، می‌گویند: مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است.
به گفته کارگران همچنین آنچه در طول یک سال گذشته به مشکلات صنفی آنها افزوده است اختلاف اعضای شورای شهر با شهرداری است که در ‌‌‌نهایت به استیضاح اجباری شهردارسابق ختم شد و اکنون مسئولیت این شهرداری را به سر پرست محول شده است.
طبق گزارش کارگران علاوه بر دستمزد، شهرداری لوشان در پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی کوتاهی کرده است از قرار معلوم هم اکنون میزان معوقات بیمه‌ای آن به تامین اجتماعی حدود یک میلیارد تومان است.
بر پایه اطلاعاتی که به نقل از این کارگران شهرداری لوشان در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است تعداد ۱۰ نفر از همکاران باسابقه آنها به دلیل پرداخت نشدن سهم بیمه مشاغل سخت و زیان آور از شش ماه پیش معطل صدور احکام بازنشستگی خود هستند.
به گفته یکی از کارگران این مشکلات باعث کاهش خدمات شهرداری به شهروندان شهر لوشان شده است. به عنوان مثال شهرداری در حوزه آتش نشانی علاوه بر کمبود نیرو ازتجهیزات وماشین آلاتی مناسبی برخوردار نیست و حتی برای تجهیز وتعمیر ماشین آلات آتش نشانی منابع مالی ندارد.
کارگران در ادامه تصریح کردند مشکلاتی که در زمینه پرداخت حقو ق بوجود آمده باعث نگرانی کارگران شهرداری شده وآنان نیازمند دریافت همه معوقات حقوقی خود هستند.
درهمین رابطه یکی از مدیران داخلی شهرداری لوشان ضمن تایید به تعویق افتادن حقوق کارگران شهرداری، عامل پرداخت نشدن حقوق کارگران کاهش درآمد شهرداری و بودجه‌های دولتی دانست.
او که نخواست نامش فاش شود با بیان اینکه هزینه پرداخت مزد ماهانه کارگران شهرداری لوشان ۱۴۰ میلیون تومان می‌شود افزود: در آمدی که هم اکنون شهرداری لوشان دارد حدود ۸۰ میلیون تومان در ماه است که این مقدار در مقایسه با هزینه‌ها بسیار ناچیز است.
به گفته وی مشکلات مالی شهرداری لوشان از سال ۹۱ و زمانی آغاز شد که وزارت کشور میزان بودجه اختصاصی خود را به شهرداری‌ها از جمله شهرداری لوشان به یک سوم کاهش داد .
طبق اظهارات وی شهرداری لوشان دارای ۵۵ کارگر قرار دادی و۲۰ کارگر رسمی است که با احتساب مهر ماه ۴ ماه است که دستمزدشان به تاخیر افتاده است.

*************

کارگران معدن طزره تجمع کردند

منابع خبری ایلنا در استان سمنان با اعلام این خبر گفتند از قرار معلوم این روزها موضوع واگذاری آن قسمت از زمین‌های معدن طزره که در آن خانه‌های سازمانی کارگران و تاسیسات رفاهی و خدماتی متعلق به آنها واقع شده است به شهرداری شاهرود مطرح شده است.
به نقل از کارگران این واحد معدنی گفته می‌شود که از جمعیت ۱۲۰۰ نفری کارگران معدن طزره دست کم ۲۰۰ کارگر به اتفاق خانواده خود در خانه‌های سازمانی مستقر در این زمین‌ها ساکن هستند و برای همین موضوع این واگذاری برای آنها حائز اهمیت است.
همچنین به دلیل آنکه در زمین‌های واگذار شده به شهرداری شاهرود به غیر از خانه‌های سازمانی تاسیسات رفاهی وخدماتی دیگری همچون مراکز خرید، ورزشگاه، مجتمع تفریحی، سینما، آمفی‌تئا‌تر، کتابخانه، دانشگاه و موسسات آموزشی واقع شده است، باقی کارگران معدن طزره نیز در در اجتماع اعتراضی امروز حاضر بودند.
کارگران معدن طزره بایادآوری اینکه تابستان سال گذشته نیز در اعتراض به این واگذاری تجمعی صنفی برپا کرده بودند، افزودند: طبق مقررات هرگونه واگذاری باید از طریق برگزاری مزایده باشد اما ظاهرا سازمان خصوصی سازی قصد دارد تا بدون توجه به الزامات قانونی اراضی مورد نظر را به شهرداری شاهرود واگذار کند.
در این اجتماع صنفی کارگران معترض با انتقاد از نحوه عملکرد سازمان خصوصی سازی در واگذاری بخش‌هایی از این واحد معدنی از مدیریت البرز شرقی خواستند تا جلوی این واگذاری را بگیرد.

*************

سقوط بالابر فروشگاه رنگ باعث مصدومیت کارگر شد

به گزارش اخبار دریافتی، پایگاه خبری ۱۲۵اعلام کرد: این حادثه به هنگام استفاده یکی از کارکنان فروشگاه از بالابر برای رفتن به طبقه زیرزمین و انبارمغازه اتفاق افتاد.
آتش‌نشانی تهران زمان این حادثه را ساعت ۵۳: ۱۰دقیقه صبح امروز (۲۸ مهر) اعلام کرد و افزود: با دریافت خبر وقوع حادثه، آتش‌نشانان ایستگاه ۲۷ به محل واقع در بلوار تعاون، خیابان مقصود اعزام شدند.
اصغر فارسی رئیس ایستگاه ۲۷ آتش نشانی تهران گفت: یک نفر از کارکنان این فروشگاه قصد داشت با بالابر از داخل فروشگاه در طبقه هم کف به انبار و زیرزمین این مغازه برود که به یکباره بالابر به پائین سقوط کرد.
وی افزود: براثر این حادثه این مرد از هر دو پا دچار جراحت و شکستگی شد و دیگر قادر به حرکت نبود.
فارسی، فرسودگی و پاره شدن ناگهانی سیم بکسل بالابر را علت بروز این حادثه ذکر کرد و اظهار داشت: آتش نشانان پس از ایمن سازی محل، فرد مصدوم را تحت نظارت عوامل اورژانس به سطح زمین منتقل کردند که به وسیله آمبولانس به بیمارستان اعزام شد.

*************

تجمع دستفروشان سنندجی مقابل ساختمان شهرداری این شهر

منابع خبری ایلنا در سنندج اعلام کردند: در این تجمع اعتراضی بیش از ۳۰۰ دست فروشی که هر روز در حاشیه پیاده رو‌های خیابان‌های اصلی شهر سنندج بساط پهن می‌کنند حضور داشتند.
گفته می‌شود علت برپایی این تجمع اعتراضی تغییر یافتن ساعت کاری آنها توسط عوامل شهرداری سنندج بوده است.
یکی از کارگران دست فروش درگفتگو با ایلنا گفت: به تازگی شهرداری سنندج ساعات کار ما دستفروشان حاشیه پیاده رو ها خیابانهای اصلی شهر را تغییر داده است که به دلیل نبود مشتری در این ساعت امکان فروش محصولا تمان وجود ندارد.
او گفت: ساعات کار دستفروشان که صبح ها از ساعت ۱۱ تا ۲ بعد اظهر وعصر‌ها ازساعت ۶ تا۷عصر بود به ساعت یک تا ۲ ظهر و ۷ تا ۸ شب تغییر کرده است.
او افزود: ما دستفروشان ناچارا برای تامین مخارج زندگی به کار دستفروشی می پردازیم وسالهاست در حواشی خیابانهای اصلی شهر سنندج همانند خیابان فردوسی، دخانیات، امام خمینی وانقلاب بساط دستفروشی را به امید بدست آوردن لقمه نانی پهن می‌کنیم اما با تدبیری که شهرداری سنندج اخیرا اتخاد کرده دیگر ادامه حیاط برایمان وجود ندارد. اوگفت:هم اکنون عوامل شهرداری سنندج به اعتراض ما دستفروشان اهمیتی نمی دهدودر صورت ادامه کار با روال سابق با جمع آوری اموالمان با ما برخورد می کنند.

*************

ادامه اعتراض کارگران صنایع فلزی ایران

به گفته منابع خبری ایلنا از ابتدای هفته جاری که درب‌های کارخانه صنایع فلزی ایران به روی کارگران باقیمانده این واحد صنعتی بسته شده است شماری از کارگران هر روز برای روشن شدن وضعیت شغلی خود در مقابل کارخانه حاضر می‌شوند.
برپایه این اطلاعات شمار کارگران باقیمانده این واحد صنعتی نزدیک به ۲۲۷ نفر می‌شود که همگی آنها از کارگران رسمی و باسابقه هستند.
به گفته منابع ایلنا ای تجمع اعتراضی صبح امروز با حضور حدود ۶۰ کارگری که به دلیل دارای زیر بیست سال سابقه داشته و در حال حاضر مشمول هیچ فرصت بازنشستگی نمی شوند برپا شده است.
برپایه این اطلاعات در روزهای گذشته کارفرمای صنایع فلزی به ۱۶۷ کارگر باسابقه‌ای که در آستانه بازنشستگی هستند وعده بازنشستگی داده‌است.
از قرار معلوم به پیشنهاد کارفرما قرار است ۱۰۰ تن از کارگران باقی مانده با سوابق بالای ۲۰ سال با استفاده از مزایای قانون مشاغل سخت وزیان آور بازنشسته شوند. همچنین تعداد۶۰ نفر دیگر نیزتا سه ماهه آینده مشمول این قانون خواهند شد.
بر اساس گفته‌های کارگران صنایع فلزی ایران تعداد ۶۷ کارگر دیگر نیز که با سوابق کمتری در این کارخانه مشغول به کاربوده وشرایط بازنشستگی هم اکنون برایشان فراهم نیست هنوزتکلیفشان مشخص نیست و کارفرما پیشنهاد بازخرید شدن این کارگران را با دو نیم ماه حقوق به ازای هر سال خدمت را داده است.
همچنین ظاهرا در جلسه‌ای صبح امروز میان کارفرما و مسئولان فرمانداری برگزار شده است علت انحلال این واحد صنعتی مورد ارزیابی قرار گرفته‌است
کارگران به ایلنا گفته‌اند؛ تجمع کنندگان امروز منتظرند تا کارفرما پس از اتمام جلسه خود با مسئولان فرمانداری وضعیت شغلی آن و کارخانه را مشخص کند.
کارگران در بخش دیگری از مشکلات خود گفتند؛ پیش از این اتفاقات تعداد کارگران حدود ۶۰۰ نفر بود که ۳۰۰ نفر آنها از ابتدای ماه جاری بااتمام قرار داد کار خود تعدیل وبیکار شده‌اند.

*************

جزئیات حادثه سقوط کامیون در معدن سرچشمه

به گزارش ایلنا درپی انتشار خبر سقوط یکی از کامیون‌های وابکو معدن مس سرچشمه به درون گودالی، کارگران این واحد معدنی از سلامت همکار حادثه دیده خود خبر دادند.
براین اساس در حادثه بامداد امروز آقای «میثم زینعلی» که از کارگران شرکت پیمانکاری آریاناران است بعد از بارگیری سنگ معدن و در مسیر برگشت از داخلی گودالی هم اکنون در آن عملیات استخراج در دست انجام است دچار حادثه می‌شود.
از قرار معلوم در این حادثه به دلایلی که هنوز معلومم نیست کامیون مورد نظر ناگهان از مسیر خود منحرف شده و از ارتفاع ۲۰ متری با گذر کردن از توده نواری شکل خاکی که برای مشخص کردن حریم جاده در حاشیه بیرونی مسیر نصب شده است به دخل گودال سقوط می‌کند.
منابع ایلنا می‌گویند بعداز سقوط، کامیون مورد نظر به حالت عمودی از قسمت جلوی بدنه (پوزه) به زمین برخورد کرده و در ‌‌نهایت به حالت افقی و بر روی چرخ‌ها در کف گودال قرار می‌گیرد.
از قرار معلوم در این حادثه قسمت جلویی بدنه کامیون دچار حادثه می‌شود اما به اتاقک راننده که جایی در قسمت بالایی بدنه و زیر قسمتی از محفظه کمپرسی قراردارد آسیبی وارد نمی‌شود.
به گفته همکاران آقای زینعلی خوشبختانه وی در زمان سقوط کامیون از ارتفاع و برخورد با زمین در اتاقک راننده حضور داشته و برای همین در حال حاضر در سلامت کامل است اما برای انجام آزمایشات تکمیلی پزشکی به بیمارستانی در رفسنجان منتقل شده است.
حجمی شدن قراردادهای جدید علت احتمالی حادثه
در عین حال منابع ایلنا با تاکید براینکه تا زمان انجام تحقیقات فنی نمی‌توان در مورد چرایی این اتفاق اظهار نظر قطعی کرد ادامه می‌دهند: ممکن است افزایش فشار کاری کارگران آریاناران در بروز این حادثه موثر بوده باشد.
بصورت مشخص کارگران آریاناران که بصورت پیمانکاری در معدن مس سرچشمه مشغول کارند در تابستان سال جاری در چند نوبت برای پیگیری مطالبات صنفی خود به تهران مراجعه و در مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری و وزارت صنعت و معدن تجمع کرده بودند.
مهم‌ترین دلیل برپایی این اجتماعات صنفی جابجایی پیمانکار و تبدیل قرارداد پیمانی این کارگران از حالت کار معین به کار حجمی بود.
آنزمان این کارگران به ایلنا گفتند: در حالی که قرار بود قراردادهای بیشتر ما از پیمانکاری به قراردادی تبدیل شود اما ناگهان متوجه شدیم که باجابجایی پیمانکار معدن قراردادهای همه ما از کار معین به کار حجمی تغییر یافته و به همین دلیل در کنار افزایش ساعات و تعهدات کاری تا نزدیک به ۵۰۰ هزار تومان از دستمزدهای ما کاسته شده است.
بگفته این کارگران هرچند بعد از برگزاری تجمعات اعتراضی آن‌ها در تهران موضوع جابجایی پیمانکار متوقف شده است اما در عمل قراردادهای آن‌ها به حالت حجمی تغییر کرده است.
برپایه این اطلاعات کارگران آریاناران که شمار آن‌ها نزدیک به ۳۰۰ نفر است مجبورند تا برای درآمد دستمزد قبلی ساعات بیشتری کار کنند و بصورت مشخص در زمانی کوتاه‌تر حجم بیشتری از سنگ معدن را استخراج و به پیمانکار تحویل دهند.
آن‌ها می‌گویند در درازمدت نتیجه این تغییر شرایط کاری چیزی جز افزایش فشار عصبی نیست و برای همین هیچ بعید نیست که همکار حادثه بامداد امروز نتیجه این فشار روحی و خستگی بوده باشد.
کارگران آریاناران در تشریح این فشار عصبی می‌گویند: بصورت مشخص بامداد روز گذشته و درست بیست و چهار ساعت مانده به حادثه امروز یکی از مسئولان معدن کارگران نوبت صبح را متهم به دیرآمدن در محل کار کرد.
براساس این اظهارات در حالی که کارگران نوبت صبح کار طبق مقررات معدن در ساعت ۷ و پانزده دقیقه در محل کار خود حاضر شده بودند، فرد مورد نظر در جمع کارگران حاضر شد و با لحن نامناسبی اصرار داشت که بگوید ساعت کاری نوبت صبح معدن از ۶ و نیم بامداد شروع شده و در نتیجه کارگران حاضر مرتکب تاخیر شده‌اند.
آن‌ها می‌گویند نحوه بیان نامناسب این فرد و اصراری که برای متهم کردن کارگران نوبت صبح به انجام تخلف داشت، باعث شد تا‌‌ همان لحظه کارگران اعتراض خود را نشان دهند و در ‌‌نهایت یکی از مدیران معدن برای آرام کردن تنش ایجاد شده در جمع معترضان حاضر شد و کارگران را متقاعد کرد تا مثل همیشه در محل کار خود حاضر و مشغول کار شوند.

*************

انفجار گاز در یک واحد تولیدی دو کارگر را مصدوم کرد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا؛ از قرار معلوم این حادثه در قسمت زیر زمین یک واحد تولیدی در خیابان ۱۷ شهریور، خیابان جهان فروز تهران رخ داده است که در نتیجه آن دو کارگر۲۵ و۲۲ ساله به شدت دچار سوختگی شده‌اند.
همچنین براساس اطلاعاتی که به نقل از سایر رسانه هامنتشر شده است حادثه انفجار روز گذشته به دلیل نشت گاز اجاق گاز بوده به جای وسیله گرمایشی استفاده می‌شده است.

*************

سه کارگر بیمارستان خاتم‌النبیاء ایرانشهر تبعید شدند

«عثمان بیجارزهی» با بیان اینکه احکام جابجایی محل کار او و همکارانش در تاریخ چهاردهم مهر ماه به آنها ابلاغ شده است در تشریح این موضوع به خبرنگار ایلنا گفت: «در تابستان سال جاری بانوی سالخورده‌ای به‌دلیل نداشتن توان مالی موفق به تسویه حساب هزینه‌های درمانش نشد و مسئولان بیمارستان وی را به گرو گرفتند؛ با مشاهده این موضوع مسئله را با فرماندار و اعضای شورای شهر مطرح کردیم و موفق به ترخیص وی از بیمارستان شدیم.»
وی ادامه داد: «به‌دنبال اجرا نشدن طرح تحول ‌سلامت در بیمارستان ایرانشهر چه‌بسا بیماران بسیاری به‌دلیل تسویه حساب نکردن هزینه‌های درمان به گرو گرفته می‌شوند تا نزدیکان بیمار هزینه‌های درمان را پرداخت کنند.»
وی افزود: «طرح تحول سلامت در تمامی شهرهای شمالی استان اجرا شده اما در ایرانشهر هنوز عملی نشده است و حتی بیمارستان از وجود مددکار اجتماعی و بیمه سرتختی برای یاری رساندن به بیماران مجهول‌الهویه و فقیر محروم است.»
بیجارزهی گفت: «در پی حل مشکل این بیمار مشاهده کردیم بیماران دیگری نیز هستند که دارای شرایط آن بانوی سالخورده‌اند؛ به‌طور نمونه کودکی را به‌دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه‌های بیمارستان ۱۰۲ روز به گرو گرفتند که با توجه به آغاز سال تحصیلی وی از رفتن به مدرسه بازمانده بود که با دخالت معاون فرماندار این مسئله را حل کردیم.»
به‌گفته وی، نکته تعجب‌آور این است که مسئولان بیمارستان اقدامات کارگرانی که موضوع را به مقام‌های مسئول گزارش داده‌اند را بی‌نظمی تلقی کرده و حکم تغییر محل خدمت آنها را به وسیله مسئول روابط‌عمومی بیمارستان و نه مسئول کارگزینی به آنان اعلام شده است.
وی در تشریح دیگر مشکلات اظهار داشت: «حق مرزی ۳۲۰۰ نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر با وجود قرار گرفتن در منطقه محروم پرداخت نشده است. از سوی دیگر، حق قاصدک که مجموع کارانه و اضافه کار پرسنل درمانی بیمارستان محسوب می‌شود با تعویض مدیریت بیمارستان از دریافتی سال‌های ۸۷-۸۸ کمتر و حتی در مقایسه با دیگر همکارانمان در سایر نقاط کشور به نصف تقلیل پیدا کرده که در همین زمینه طی نامه‌ای ۱۷۶ نفر از کارکنان بیمارستان مراتب اعتراض خود را به مسئولان بیمارستان اعلام کرده‌اند.»
در تماس با مسئول بازرسی و ارزیابی‌عملکرد بیمارستان، وی اظهار داشت: «حکم قطعی تبعید سه نفر از کارگران بیمارستان خاتم‌الانبیاء طی ابلاغ مصادیق تخلفاتشان به رئیس بیمارستان به آنان ابلاغ شده و بیمارستان هیچ بیماری را به گرو نگرفته است.» «محمدادریس ارباب» ادامه داد: «تخلفات مکرر سه نفر از کارگران این بیمارستان در سال‌های متمادی؛ دلیل تبعید آنان به شهرهای حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر بوده است».
وی در خصوص مصادیق این تخلفات مکرر گفت: «این افراد سالیان پیش قبل از آن‌که این بیمارستان زیرمجموعه دانشکده علوم پزشکی شود، با باج‌خواهی یک وجهه و نقابی از دلسوزی برای خودشان ایجاد کردند» و از سوی دیگر از اجرای وظایف اصلی‌شان در بیمارستان بازماندند.
ارباب افزود: «غیبت‌های مکرر، انتشار وقایع و اتفاقاتی همچون: هتلینگ و اجرای طرح تحول نظام سلامت و... بیمارستان در فضای مجازی از دیگر مصادیق تخلفات این کارگران بوده است.»
وی ادامه داد: «باوجود آن‌که در چندین جلسه خصوصی به آنان تذکر داده و خواستار تغییر رویه و اصلاح آنان شدیم اما به خرجشان نرفت و شورای معاونین دانشگاه این حکم را صادر کردند.»
ارباب در تشریح نحوه «باج‌خواهی» این کارگران گفت: «این افراد از خود مسئولان دانشکده باج‌خواهی می‌کردند تا مزایا و حاشیه امنی برای خودشان ایجاد کنند که تخلفاتشان آشکار نشود و با این هدف تخلفاتشان را انجام می‌دادند.»
وی ادامه داد: «ما منکر وجود برخی مشکلات خصوصی بیمارستان نیستیم زیرا بیمارستان سیستم نوپائی است.»
وی تأکید کرد: «همدردی و احقاق حقوق شهروندی بیماران توسط کارکنان بیمارستان نه تنها خلاف عرف اداری نیست بلکه اگر از مجاری قانونی و براساس خیرخواهی باشد مورد استقبال بیمارستان نیز خواهد بود.»

*************

یکی از کارگران مس سرچشمه دچار حادثه شد

منابع خبری ایلنا در استان کرمان با اعلام این خبر گفتند: کارگر حادثه دیده راننده یکی از کامیون‌های ویژه حمل سنگ مس بوده که بعد از این ماجرا به بیمارستانی در رفسنجان منتقل شده است.
هنوز از سرنوشت این کارگر اطلاعی دردست نیست اما به نقل از همکارانش گفته می‌شود که وی از طریق شرکت پیمانکاری آریا ناران در معدن مس سرچشمه کار می‌کرده‌است.
در توضیح این حادثه گفته می‌شود کارگر مورد نظر راننده یکی از خودروهای وابکو (کامیون‌های بزرگ ۱۵۰ تنی که ویژه تردد و حمل بار در معادن هستند) بود که حین انجام کار در یکی از دره‌هایی که برای استخراج سنگ معدن مس حفر شده است از ارتفاع ۱۵ تا ۲۰ متری سقوط می‌کند.
کارگران آریاناران بابیان اینکه این اتفاق در حوالی ساعت ۵ بامداد امروز اتفاق افتاده است، افزودند: دره‌های معدن مس بصورت پله‌کانی حفر می‌شوند و بصورت میانگین فاصله ارتفاع میان هر دو پله ۱۵ تا ۲۰ متر است.

*************

درب کارخانه صنایع فلزی به روی کارگران بسته شد

منابع ایلنا با اعلام این خبر گفتند: که دست‌کم سیصد کارگر این واحد تولیدی از ابتدای هفته جاری تاکنون در محدوده کارخانه صنایع فلزی شماره ۲ که در محدوده غرب تهران واقع است تجمع می‌کنند.
برپایه این اطلاعات از مدتی پیش به دلیل انجام آنچه که تعمیرات و بازسازی عنوان شده بود کارخانه شماره یک تعطیل و محل کار کارگران آن به کارخانه شماره دو که در‌‌ همان نزدیکی‌ها قراردارد منتقل شده بود.
پس از این ادغام و جابجایی شمار مجموع کارگران کارخانه‌های شماره ۱ و ۲ صنایع فلزی به حدود ۶۰۰ نفر می‌رسید اما از ابتدای مهر ماه تمامی کارگران قراردادی این کارخانه اخراج شدند و در نتیجه شمار مجموع این کارگران به نصف کاهش می‌یابد.
از قرار معلوم سابقه کارگران قراردادی تعدیل شده صنایع فلزی شماره‌های ۱ و ۲ بین سه تا ۱۰ سال بوده است و پس از این اتفاق حدود نیمی از آن‌ها از طریق پیمانکاری در این واحد مشغول کار می‌شوند اما از روز شنبه جاری (بیست و پنجم مهر ماه) درب‌های ورودی کارخانه به روی آن‌ها و باقیمانده کارگرانی که در استخدام رسمی کارخانه صنایع فلزی بودند بسته می‌شود.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که هم اکنون در محل ورودی این کارخانه تصویر یک اعلان عمومی که به موضوع برگزاری نشست مجمع عمومی فوق‌العاده برای اعلام انحلال کارخاه صنایع فلزی اشاره دارد نصب شده است.
از قرار معلوم در جریان این اتفاقات کارفرما به کارگران رسمی باقیمانده صنایع فلزی پیغام داده است که باتوجه به وضع موجود باید هرچه زود‌تر برای بازخریدی و تسویه حساب خود اقدام کنند.
شمار این کارگران نزدیک به ۱۹۰ نفر است که متوسط سابقه کاری بیشتر آن‌ها بالای بیست سال است و چون شمار قابل توجهی از آن‌ها به دلیل انجام مشاغل سخت و زیان آور در آستانه بازنشستگی پیش از موعد قراردارند با این پیشنهاد کارفرما موافق نیستند.

*************

پرداخت طلب کارگران قطار شهری بر اساس لیست واقعی

فعالان صنفی کارگری شهر اهواز با اعلام این خبر یادآور شدند که این اعتراض صنفی از روز دهم مهر ماه و برای دریافت هشت ماه مزد معوقه صورت گرفته است.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که از زمان شروع این اعتراض صنفی آنها در واکنش به بی‌توجهی‌ پیمانکار پروژه فعالیت کاری خود متوقف کرده‌اند را که در مدت هشت ماه گذشته به هرکدام از کارگران ماهانه تنها حدود سیصد هزار تومان بصروت علی الحساب داده شده است.
در این خصوص مدیرعامل سازمان قطار شهری مترو اهواز با تایید خواسته کارگران گفت: متاسفانه عملکرد شرکت پیمانکاری کیسون تاکنون رضایت بخش نبوده و این شرکت در پرداخت دستمزد به کارگران پرژه مترو نیز نارضایتی‌هایی برای کارگران خود ایجاد کرده است.
عباس هلاکویی افزود: ما به اداره کار اعلام کرده‌ایم که بخش‌هایی از صورت وضعیتمربوط به ماه‌های مرداد و شهریور را به شرکت پیمانکاری کیسون باید بپردازیم اما چون این شرکت به تعهدات خود مبنی پرداخت مزد به کارگرانش عمل نمی‌کند طبق ماده سیزده قانون کار در مقام کارفرمای اصلی می‌توانیم مطالبات کارگران را از محل طلب پیمانکار پرداخت کنیم.
وی گفت: در همین خصوص از شرکت پیمانکاری کیسون لیست کارگران را برای پرداخت معوقات مزدی طلب کردیم اما لیستی که به ما داده شد تعداد کارگران بالای ۱۰۰۰ کارگر بود که در عمل شمار آنها به مراتب بیشتر از کارگرانی بود که هم اکنون در پروژه قطار شهری کار می‌کنند.
مدیرعامل قطار شهری اهواز تاکید کرد: طبق قراری که با اداره کار اهواز و شرکت پیمانکاری کیسون گذاشته‌ شده است تا آنجایی که قانون اجازه بدهد معوقات کارگران پیمانکاری را که در پروژه قطار شهری اهواز کار می‌کنند را از محل طلب پیمانکار پرداخت خواهد شد.
وی افزود: دولت از اعتبارات سال گذشته ۸۰ میلیارد تومان به متروی اهواز تخصیص داده و امسال نیز ۱۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه در بودجه پیش‌بینی کرده است.
هلاکویی تصریح کرد: پایان کار فاز نخست مترو از فرودگاه تا مصلی با بخشی از این اعتبارات قابل انجام است ولی پیمانکار پروژه مترو با متوقف کردن کار، و عمل نکردن به تعهدات خود باعث شده است تا فاز نخست قطار شهری تا پایان سال نیز به بهره‌برداری نرسد.
وی تاکید کرد: پیمانکار پروژه مترو با ایجاد مشکلاتی که در زمینه پروژه مترو ایجاد کرده است نشان از این دارد که ادامه این پروژه با این وضعیت دیگر ممکن نیست و قطعا قطار شهری اهواز تا سال ۹۵ هم راه نمی‌افتد.
هلاکویی اظهار کرد: در بهمن ماه ۹۳ جلسه‌ای با حضور معاون وزیر کشور در اهواز به منظور بررسی وضعیت پروژه متروی اهواز برگزار شد که پیمانکار در آن جلسه تعهداتی را پذیرفت و موارد مطرح شده به طور کامل صورت‌جلسه شد ولی اکنون پیمانکار پروژه عملا به این تعهدات پایبند نیست.
وی با بیان اینکه بیشتر بخش‌های فاز نخست مترو ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، افزود: با مجموع اعتباری که دولت از سال گذشته و امسال برای این پروژه در نظر گرفته، می‌توان فاز نخست مترو و حتی بخش‌هایی از فاز دو را تکمیل کرد ولی پیمانکار با درخواست‌های غیرمعقول و غیرمنطقی خود، پیشرفت کار را کند کرده و عملا از اردیبهشت ماه امسال تاکنون کار در فاز نخست مترو متوقف است.

*************

قلعه سحر آمیز پارک ارم با ۸۰ کارگر تعطیل شد

منابع خبری ایلنا در مجموعه شهر بازی شماره یک پارک ارم تهران با اعلام این خبر افزودند، قلعه سحر آمیزبه عنوان بزرگ‌ترین شهر بازی سر پوشیده کشور به دلیل مشکلات مالکیتی وحقوقی از اول مهر ماه سال جاری تعطیل شده و ۸۰ کارگر شاغل در آن با میانگین سوابق ۱۰ سال بیکار شدند.
این منابع با بیان اینکه این تعداد کارگر هم اکنون برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند افزود: این کارگران هیچ گونه مطالبات معوقه‌ای از پیمانکار طلب ندارند وتصویه حساب شده‌اند.
یکی از کارگران اخراجی در تشریح مشکلاتی که باعث تعطیلی این مجموعه فرهنگی وبیکاری کارگران شده است گفت: پیمانکار قلعه سحر آمیز از سال ۸۵ زمین این مجموعه فرهنگی را از شرکت ارم سبز (سازمان‌های وابسته به بنیاد مستضعفان) که مالک پارک ارم محسوب می‌شود اجاره کرده است اما از چند سال پیش یک شخص حقیقی ادعای مالکیت این زمین را کرده است.
وی با بیان اینکه این ادعا در حالی مطرح است که وی از طریق مراجع قضایی برای بازپس گیری زمین خود طرح شکایت کرده است افزود: به همین دلیل پیمانکار مجموعه تفریحی قلعه سحر آمیز در پی شکایت‌های مداوم این شخص ناچار به توقف فعالیت این مجموعه شده است.
به گفته وی این در صورتی است که پیمانکار قلعه سحر آمیز هیچ نقشی در این بین نداشته وآن را بواسطه شرکت ارم سبز از بنیاد مستضعفان اجاره کرده است.
به ادعای این کارگر قلعه سحر آمیز پارک ارم تهران ظاهرا آغاز پروژه قلعه سحر آمیز به سالهای میانه دهه ۸۰ باز می‌گردد و آنطور که او و همکارانش به نقل از پیمانکار شنیده‌اند تا به امروز نزدیک به ۵ میلیارد تومان در این پروژه سرمایه گذاری شده است.

*************

پرداخت قسمت بیشتر مطالبات مزدی کارگران فازهای ۲۲ و ۲۴ عسلویه

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه عسلویه با اعلام این خبر گفتند: روز گذشته این کارگران مطالبات مزدی پرداخت نشده مربوط به ماه‌های تیر و مرداد خود را از پیمانکار دریافت کردند.
براین اساس پس از این پرداخت کارگران معترض که شمار آن‌ها تا حدود ۲۰۰ نفر برآورد می‌شود به کار سابق خود بازگشتند و در نتیجه اعتراضات صنفی آن‌ها پس از نزدیک به گذشت پنج روز کاری خاتمه یافت.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که پیمانکار آن‌ها با پیگیری‌های مسئولان اداری و نظارتی منطقه ویژه عسلویه طلب آن‌ها پرداخت کرده است.
در جریان این اعترضات صنفی که از روز سه‌شنبه ۲۱ مهرماه شروع شده بود، کارگران معترض خواهان آن شده‌بودند تا بابت دستمزد پرداخت نشده ماه‌های اردیبهشت به بعد با آن‌ها تسویه حساب شود.
به دنبال آغاز این حرکت صنفی که به شیوه تجمع در محوطه کارگاه و بسته شدن روند ورود خروج به داخل این محوطه صورت گرفت، بخشی از دستمزد پرداخت نشده این کارگران در روز چهارشنبه پرداخت شد اما معترضان که خواهان دریافت قسمت بیشتری از طلب خود شده بودند تا روز گذشته به حرکت صنفی خود ادامه دادند.

*************

کارخانه پارس میلنگ با ۳۰۰کارگر تعطیل شد

کارگران به ایلنا گفته‌اند، پیش از تعطیلی کارخانه پارس میلنگ که در زمینه تولید انواع میلنگ خودرو درکیلومتر ۵جاده تاکستان –قزوین فعالیت می‌کرد، حدود ۳۰۰ کارگر دائمی و قرارداد موقت در این کارخانه با سوابق کار متفاوت مشغول کار بودند.
کارگران می‌گویند دلیلی که کارفرما برای تعطیلی کارخانه به آنان ذکر کرده «کمبود منابع مالی» و «نداشتن بازار فروش» بوده است.
به گفته آنان این واحد تولیدی به سبب رکود بازار فروش خودرو ساز ان داخلی دچار مشکل شده‌ به همین دلیل کارفرما ناچار ا فعالیت تولیدی کارخانه را به همراه کارگرانش متوقف کرده است.
منابع خبری ایلنا همچنین در مورد مطالبات معوقه کارگران افزود: کارگران حقوق کامل خرداد ومرداد ماه خودرا از کارفرما طلب دارند.

*************

اعتراض صنفی کارگران قطار شهری اهواز به روز شانزدهم رسید

منابع خبری ایلنا در پروژه قطارشهری اهواز گزارش دادند به دلیل استمرار بی‌توجهی‌های کارفرمای شرکت پیمانکار کیسون (پیمانکار ساخت قطار شهری اهواز) به مطالبات صنفی کارگران آنان برای چندمین بار در طول یکسال اخیر فعالیت شغلی خود را متوقف کرده‌اند.
کارگران معترض می‌گویند؛ در حال حاضر اگر بدحسابی کارفرما ادامه یابد با احتساب دستمزد مهرماه حجم معوقات مزدی آنها به ۸ ماه می‌رسد که کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی در این مدت بصورت علی‌الحساب هر ماه به هریک از آنان مبلغی در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان پرداخت کرده است.
به گفتهٔ کارگران شرکت پیمانکاری کیسون؛ کارفرما در حالی بهانه «کمبود منابع مالی» را برای پرداخت نکردن مزد آنها مطرح می‌کند که تمام صورت وضعیتهای شرکت کیسون به موقع از سوی شرکت قطار شهری اهواز پرداخت می‌شود.
آنان با بیان اینکه کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز هر ماهه حقوق خود را با تاخیر دریافت می‌کنند، در ادامه افزودند: علاوه بر حقوق کارفرما از سه ماه پیش کارگران را بدون حقوق هر۱۵ روز کار یکبار به مرخصی اجباری می‌فرستد و آنها از این وضعیت خسته شده‌اند.
به گفته کارگران معترض؛ کارفرمای شرکت پیمانکاری کیسون در پاسخ به اعتراض کارگران مدعی است منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران در اختیار ندارد.
کارگران می‌گویند با گذشت بیش ازپانزده روز از شروع اعتراض صنفی آنها هنوز پاسخ روشنی از سوی شرکت پیمانکاری کیسون درباره پرداخت معوقات حقوقی به آنان داده نشده است.

*************

تهدید امنیت شغلی کارگران معدن طلای آق دره

براساس گفته این کارگران آن‌ها از بابت دریافت به موقع مطالبات مزدی خود هیچ مشکلی ندارند اما چون بیشتر آن‌ها از طریق قراردادهای موقت یک ماهه کار می‌کنند این نگرانی وجود دارد که با پایان یافتن اعتبار قرارداد، کار خود را از دست بدهند.
کارگران معدن طلای آق دره در توجیه علت نگرانی خود می‌گویند پیش از این قرار داد کارگران بر اساس سوابق شغلیشان از سه ماه تا یکساله تنظیم می‌شداما چند وقت پیش (از اول مهر ماه) کارفرما قرار داد همه کارگران را یک ماهه بسته است.
آنان با بیان اینکه کم شدن اعتبار قرارداد‌ها دست کارفرما را برای اخراج کارگران باز می کند در ادامه افزودند: مدیریت معدن در آغاز تعدیل ۲ کارگر قراردادی را اول مهر ماه به بهانه خاتمه یافتن اعتبار قرارداد کار تعدیل کرده است.
به گفته کارگران معدن آق دره،بیشترین فشار بر روی کارگران فصلی است که هر سال با شروع فصل سرما کارفرما آنان را وادار به ترک محل کار خود تا اردیبهشت ماه سال بعد می‌کنند اما بصورت مشخص تضمینی برای بازگشت بکار آنان از سوی شرکت پویا زرکان به عنوان پیمانکار اصلی معدن طلای آق‌ دره وجود ندارد وهر سال تعدادی از این کارگران فصلی بیکار می‌شوند.
به ادعای کارگران، همچنین به نظر می رسدکارفرما با یک ماهه کردن قرار داد کارگران قصددارد زود‌تر از موعد هر سال کارگران فصلی را تعدیل کند.
این منابع خبری با بیان اینکه در این واحد معدنی نزدیک به ۵۵۰ کارگر مشغول کارند، گفت: تمامی این کارگران که طی یک ماه گذشته هر روز در محل کار خود حاضر شده‌اند از وضعیت به وجود آمده احساس نگرانی می‌کنند.

*************

کارگران فولاد و چدن تجمع اعتراضی خود را از سر گرفتند

منابع ایلنا به نقل از کارگران این واحد صنعتی گفتند: کارگران این واحد صنعتی امروز صبح در محل کار حاضر شدند اما شروع به کار نکردند زیرا هرکدام از آنها حدود ۵ میلیون تومان از کارفرما طلب دارند و می خواهند تا تکلیف پرداخت این طلب مشخص شود.
برپایه این اطلاعات کارگران این واحد صنعتی که از روز ۲۸شهریور تا ۲۲مهرماه برای دریافت روشن شدن دستمزد پرداخت نشده ماه‌های خرداد، تیر، مرداد و شهریور تجمع اعتراضی داشتند که براساس توافقی که در ظهر روز آخر میان آنها با مسئولان اداری شهرستان درورد صورت گرفت قرار شد تا در ازاء دریافت طلب مزدی خود به کارسابق بازگردند.
این کارگران می‌گویند: برای اثبات حسن نیت خود از ظهر روز چهارشنبه ۲۲ مهر ماه در محل کارمان حاضر شدیم و در نهایت برای روزهای پنجشنبه و شنبه نیز به فعالیت همیشگی خود ادامه دادیم اما در نهایت کارفرما تنها ۸۵۰ هزار تومان به حساب هر کارگر پرداخت کرده است.
آنها می‌گویند: چون هنوز تکلیف باقیمانده این طلب مشخص نشده است بار دیگر از امروز تصمیم گرفته‌اند تا اعتراض آرام خود را از سربگیرند.

*************

۶ماه مزدمعوقه۱۵۰کارگر کارخانه پی‌.وی.سی

به گزارش ایلنا در این نامه که به امضاء نماینده کارگران کارخانه پی وی سی رسیده آمده است: علاوه بر حقوق، از ابتدای سال جاری حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است و دفترچه‌های درمانی خانواده‌های کارگران فاقد اعتبار است.
نویسنده این نامه همچنین با یاد آوری مشکلاتی که باعث شده است تا این واحد صنعتی به بهانه غیر اقتصادی بودن توان پرداخت به موقع دستمزد وبیمه کارگران را نداشته باشد، افزود: در حال حاضر شرایط مالی وبیمه‌ای کارگران این کارخانه بسیار نامناسب و بحرانی است و کارگران متحمل مشکلات زیادی شده‌اند.
به گفته کارگران، هم اکنون کارگران کارخانه پی وی سی از هر گونه خدمات بیمه‌ای بی‌بهره بوده وبا وجود افزایش هزینه‌های در مانی با حداقل حقوقی که از کارفرما آنهم با تاخیر دریافت می‌کنند نمی توانند هزینه های در مانی خود و خانواد هایشان را تامین کنند.
کارگران در ادامه همچنین مدعی شده‌اند اداره تامین اجتماعی مهدی شهر سمنان از دریافت لیست بیمه‌ای کارگران این واحد به دلیل داشتن معوقات مالی خوداری می‌کند؛ به همین دلیل طی یکسال گذشته کارگران «پی وی سی» چندین بار هم به بصورت کتبی وشفاهی مشکلات ناشی از پرداخت نشدن مطالبات مزدی بیمه ای خود را به اطلاع مسئولان استانانی وشهرستانی رسانده‌اند، که تاکنون بی‌فایده بوده است.
نماینده کارگران در بخش پایانی سخنان خود در این نامه درخصوص پی گیری مطالبات بیمه‌ای کارگران پی وی سی گفته است: حدود ۱۵۰کارگری که در این کارخانه کار می‌کنند بار‌ها به نشانه اعتراض قصدداشتند به ساختمان تامین اجتماعی شهرستان مهدیشهر مراجعه کنند اما تاکنون با خویشتن داری این امکان برای کارگران فراهم نشده است.
به ادعای نماینده کارگران با وجود آنکه کارفرما آمادگی خود را برای اقساطی کردن معوقات بیمه‌ای کارگران به تامین اجتماعی اعلام کرده است اما متاسفانه اداره تامین اجتماعی مهد‌ی‌شهر تمایلی به همکاری نشان نمی‌دهد. از این رو از شما می‌خواهیم مشکلات کارخانه و کارگران پی وی سی را پی گیری کرده وبه نتیجه برسانید.

*************

مرگ دو کارگر عسلویه براثر نزاع و درگیری

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه عسلویه با اعلام این خبر افزودند: ظاهرا این درگیری‌ها در روزهای جمعه و شنبه (۲۴ و ۲۵ مهر ماه) بر سر مسائل جزئی و با جدال‌های لفظی آغاز شده‌اند و در حال حاضر مته‌مان این حوادث توسط عوامل انتظامی بازداشت هستند.
به گفته فعالان صنفی کارگری صرف نظر از اینکه مطابق قوانین جزایی این حوادث برای مرتکبین احتمالی آن‌ها عملی مجرمانه تلقی می‌شود اما واقعیت این است که نمی‌توان تاثیر فشار روانی ایجاد شده برای کارگران پیمانکاری عسلویه را در وقوع این جرائم نادیده گرفت.
آن‌ها می‌گویند صرف نظر از اینکه در منطقه ویژه عسلویه معمولان بد حسابی کافرمایان و پیمانکاران ممکن است پرداخت معوقات مزدی کارگران را تا چند ماه به تاخیر بیندازد، به دلیل اصرار بر هرچه زود‌تر به بهره برداری رسیدن پروژه‌های منطقه عسلویه فشار کاری این کارگران بسیار زیاد است و در مقابل چه در محیط کار و چه در محل اقامت آن‌ها حداقل امکانات رفاهی وجود ندارد.
در این رابطه بصورت مشخص منابع ایلنا هفته گذشته از شرایط محل ناامن و نامناسب استراحتگاه روزانه و سرویس‌های بهداشتی این کارگران تصاویری را تهیه و در اختیار ایلنا قرار داده بودند.
همچنین پیش از این منابع با انتشار تصاویر دیگری از شرایط نامناسب آشپزخانه‌هایی که در آن‌ها غذای روزانه کارگران عسلویه تهیه می‌شود، خبر داده بودند.

*************

حوادث ناشی از کار همچنان قربانی می‌گیرد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا «محمد مهدی شایق» در این باره گفته است : با وجود تدابیر قانونی و ایمنی موجود و انجام مراقبت‌ها و بازرسی‌های مداوم از کارگاه‌ها که با هدف محافظت از جان و سلامت افراد حاضر در محیط کارگاهی انجام می شود، این گونه حوادث به دلیل بی‌توجهی و سهل انگاری کارگران و کارفرمایان همچنان قربانی می‌گیرد.
این مقام ایمنی شهری به تلفات ناشی از عدم استفاده لوازم ایمنی اشاره کرد و گفت: متأسفانه هنوز هم در کارگاه‌های کوچک صنعتی و ساختمانی کارفرمایان به مسائل ایمنی کارگران خود کمتر اهمیت می‌دهند و همین مسئله علاوه بر نقص عضو و هزینه‌ها و مصائب ناشی از آن برای خود افراد و خانواده‌های آنان، مشکلات و مسائل زیادی را سالانه بر دستگاه‌های امدادرسان تحمیل می‌کند.
وی اضافه کرد: مخاطب ما جهت طرح این مشکل در حال حاضر هم کارفرمایان می‌باشند و هم افراد شاغل در کارگاه‌ها چرا که کارفرمایان به منظور کاهش بی‌جای هزینه‌های ناچیز ناشی از کار تحت عنوان صرفه جویی با حذف موارد ضروری ایمنی باعث بروز حوادث می‌شوند و کارگران نیز به دلیل بی‌اطلاعی و عدم تجربه و آگاهی و فرار از تجهیزات دست و پاگیر ایمنی یا حتی ابراز شجاعت در کار قربانی حوادث کاری می‌شوند.
شایق در ادامه رعایت نکات ایمنی را به سود کارفرمایان دانست و گفت: با یک محاسبه ساده و مقایسه هزینه ناشی از دیه نفس یا دیه نقص عضو و خسارات ناشی از حوادث کاری با هزینه تأمین ایمنی برای کارگران می‌توان به این نتیجه رسید که عدم رعایت اصول ایمنی در کار و خسارات ناشی از حوادث می‌تواند کارگاه را ورشکسته کند و حتی باعث مجازات‌های سنگین از قبیل حبس و جریمه مالی برای کارفرمایان شود، اما اگر موارد مذکور را با درایت و مدیریت در راستای تأمین ایمنی و آموزش کارگران هزینه کنند علاوه بر کاهش وخطرات و حوادث، موجب بقا و افزایش اعتبار کارفرما نیز می‌شود.
شایق در ادامه افزود: پیشگیری از حوادث قطعاً هزینه و زحمت و خطر کمتری دارد اگرچه برای حفظ جان و سلامت خود اگر هزینه‌ای هم بشود ارزش دارد زیرا هیچ چیز بالا‌تر از سلامت انسان نیست. لذا مقابله با حوادث و درمان صدمات و جبران خسارات ناشی از آن بسیار هزینه بر و پرزحمت‌تر است و حتی خطرات ناشی از مقابله با حوادث نیز امدادگران را تهدید می‌کند.
مدیرعامل آتش نشانی با ذکر اینکه حوادث کاری در بخش ساختمان بیشترین آمار صدمات و تلفات را در این سازمان به خود اختصاص داده است و توجه بیشتر کارفرمایان و کارگران را در این زمینه می‌طلبد، تأکید کرد: ایمنی یکی از شاخصه‌ها و مؤلفه‌های مهم و اساسی زندگی شهری امروز محسوب می‌شود و شهر ایمن به عنوان هدف مطلوب مورد نظر برنامه ریزان و کار‌شناسان امور شهری قرار دارد.
وی در ادامه به چند حادثه اخیر که به کشته و مصدوم شدن چند کارگر منجر شده اشاره کرد و گفت: تقریباً در تمامی صنایع نیاز به جابجایی و انتقال اجسام سنگین وجود دارد و این امر اغلب با استفاده از جرثقیل صورت می‌گیرد. کار کردن با این وسیله نیز مستلزم رعایت یک سری نکات و اصول ایمنی است که با توجه به مشاهدات کار‌شناسان ایمنی به جرأت می تواتن گفت که این تدابیر مورد توجه افراد مسئول قرار نمی‌گیرد.
به گفته شایق ، چندی پیش استفاده ناایمن از این ابزار کارگاهی یک کارگر جوان را تهدید به مرگ کرد که با همت امدادگران آتش نشانی نجات یافت.
او در ادامه افزود:عدم معاینه فنی این دستگاه که باید روزانه صورت بگیرد و عدم توجه به وجود کابل‌های برق هنگام حرکت بازوی دستگاه، قرار گرفتن کارگر بر روی بار جرثقیل و چند بی‌احتیاطی دیگر زمینه ساز حادثه‌ای شد که نفس هر بیننده‌ای را در سینه محبوس می‌کرد.
شایق تاکید کرد:دستگاه دچار نقص فنی بوده و درست در زمانی که کارگر بر روی بار در ارتفاع ۳۰متری و در کنار سیم برق فشار قوی قرار گرفته بود از کار افتاد.
نمونه این حادثه در لیست عملیات‌های امدادی آتش نشانان باز هم مشاهده می‌شود. که اغلب از عدم بررسی دستگاه‌ها و اطمینان از سلامت و استحکام قطعات و سیم بوکسل‌ها و جدی نگرفتن استفاده از تجهیزات ایمنی ناشی می‌شود که همین مسئله باعث یک حادثه و پاره شدن سیم بوکسل یک آسانسور در هنگام نصب در ساختمان و سقوط آن بر روی یک کارگر جوان و مرگ وی شد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی در این باره افزود: این تدابیر پیشگیرانه در کارگاه‌ها صرفا با هدف کاهش تلفات و صدمات این قشر زحمت کش در هنگام کار اندیشیده و تحمیل می‌شود اما بدون توجه و همکاری آنان نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد.
وی با توجه به این موارد به وقوع حریق در ترانس‌های برق شهری اشاره کرد و گفت: وارد شدن فشار بیش از حد جریان برق سیستم برق رسانی تا کنون چندین حریق ترانسفورماتورهای برق را در بر داشته است. علاوه بر آن این موضوع در ساختمان‌ها نیز منجر به حریق کنتور و وسایل برقی شده است.
این مقام مسئول در پایان نسبت به افزایش خطرات ناشی از مصرف بیش از حد برق نیز هشدار داد و گفت: متناسب با افزایش دما و فرا رسیدن موج گرما مصرف برق بخصوص در ساعات اوج گرما افزایش می‌یابد. این مسئله اگر بدون مدیریت مصرف و بصورت کنترل نشده ادامه یابد می‌تواند زمینه ساز حوادث و آتش سوزی گردد. چنانچه مصرف زیاد برق در کنار زمینه‌هایی همچون اضافه بار، اتصال کوتاه، زوال تدریجی کابل برق منجر به بروز جرقه‌های الکتریکی و وقوع آتش سوزی خواهد شد.

*************

کشته و زخمی شدن سه کارگر ساختمانی در غرب تهران

به گزارش ایلنا، این حادثه که روز پنجشنبه در غرب تهران رخ داد ه است، در نتیجه آن سه کارگر ساختمانی که در یک محل گودبرداری شده واقع در جاده مخصوص کرج خیابان دارو پخش مشغول انجام کار بودند با ریزش ناگهانی بخشی از دیواره بتنی محل گود بر داری شده محبوس می‌شوند.
بنابر این گزارش، پس از حضور نیروهای امداد ونجات در محل حادثه، دو کارگربا تلاش چند ساعته امداد گران زنده از زیر آوار خارج شدند اما متاسفانه پای یکی از آن‌ها از ناحیه زانودچار قطعی شده است.
بنابر این گزارش، همچنین کارگر سوم نیز به دلیل سنگین بودن آوار و کمبود اکسی‍ژن کشته از زیر آوار بیرون کشیده شده است.

*************

بخشی از مطالبات مزدی کارگران فولاد و چدن درود پرداخت شد

به گزارش ایلنا، کارگرانی که در این واحد صنعتی کار می‌کنند می‌گویند: این اتفاق براساس توافقی صورت گرفت که روز چهارشنبه گذشته (بیست و دوم مهر ماه) میان نمایندگان آنها با مسئولان اداری شهرستان درود صورت گرفته است.
از قرار معلوم در روز ۲۲ مهرماه فرماندار، دادستان، رئیس صنعت و معدن و رئیس نیروی انتظامی شهرستان درود در جمع کارگران معترض حضور یافتند و خطاب به کارگران این واحد صنعتی گفتند به سرکارخودبرگردید و برای روز شنبه معوقات به حساب شما واریز خواهد شد.
این کارگران می‌گویند این توافق در بیست و پنجمین روز اعتراضات صنفی آنان به عمل آمد و براساس آن کارفرما صبح امروز مبلغ ۸۵۰ هزار تومان به حساب هرکارگر واریز کرد.
در عین حال این کارگران که تعداد آن‌ها حدود ۱۰۰ نفر است گفتند: طلب مزدی هریک از آنها از کارخانه فولاد و چدن حدود ۵ میلیون تومان است که کارفرما مبلغ جزیی از آن را پرداخت کرده است، این کارگران امیدوارند، کارفرمایشان مابقی طلب آنها را به زودی به حسابشان واریز کند.
کارگران فولاد و چدن درود از روز ۲۸ شهریور به نشانه اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد ماه‌های خرداد، تیرماه، مرداد و شهریور دست به تجمع اعتراضی در محوطه کارخانه زدیم که این تجمع اعتراضی تا روز ۲۲ مهرماه ادامه داشت.

*************

آتش سوزی در کوره آجر پزی منجر به مرگ یک کارگر شد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، در طی تماس با سامانه ۱۲۵ سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد گروه اطفای حریق و امداد و نجات ایستگاه شماره ۴۱ به محل حادثه در جاده «کنه بیست» در روستای فیض آباد اعزام شدند که در این کوره آجرپزی با جسد کارگر ۳۵ ساله روبرو شدند.
سرپرست ایستگاه شماره ۴۱ سازمان آتش‌نشانی مشهد در تشریح جزئیات این حادثه گفت: این آتش‌سوزی در اتاقک نگهبان این مجموعه تولیدی که به طور تقریبی ۱۲ متر مساحت داشت، اتفاق افتاد.
آتش پاد دوم علی اکبر حکم آبادی بیان کرد: بعد از اطفای حریق توسط نیروهای اعزامی مشخص شد آتش سوزی در اتاقک نگهبانی به دلیل نشت گاز از سیلندر ۱۱ کیلویی مایع و انفجار صورت گرفته که باعث مرگ این این کارگر ۳۵ ساله شده است.
وی با اشاره به سوختن جسد نگهبان در آتش ادامه داد: ماموران اورژانس پس از بررسی و معاینه نگهبان جوان مرگ وی را تایید کردند .
آتش پاد دوم حکم آبادی خاطرنشان کرد: به دستور مقام قضایی جسد برای تعیین دقیق علت مرگ به پزشکی قانونی انتقال یافت.

*************

۲۲ کارگران پارس متال پیش از موعد اخراج شدند

فعالان صنفی کارگری منطقه غرب تهران با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: زمان خاتمه قرارداد این کارگران پایان ماه جاری است اما از روز چهار شنبه گذشته (بیست و سوم مهر ماه) کارفرما به آنها برگه‌های تسویه حساب را داده بود.
به این منابع اخراج کارگران یاد شده در حالی صورت گرفته است که تمامی اخراج شدگان به همراه سایر کارگران این واحد تولیدی بابت مزایای مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
از قرار معلوم این طلب مزدی شامل بخشی از مزایای اضافه‌کاری و حق بیمه است و بصورت مشخص آنها بابت ۷۰ درصد از عیدی سال ۹۳ طلبکارند.
یکی از کارگران تازه اخراج شده پارس متال در توضیح اتفاقی که برای او و بیست و یک کارگر دیگر این کارخانه اتفاق اتفاده است، گفت: پیش از این نیز در ابتدای سال جاری مشابه این اخراج‌ها برای سی‌دو نفر از کارگران این کارخانه اتفاق افتاده بود.
در عین حال کارگران قراردادی که طبق قراردادهای کاریشان هنوز در استخدام کارخانه پارس متال هستند می‌گیوند با اتفاق امروز نگران هستند که مبادا بازهم از میان آنها پیش از موعد یا حتی بعد از خاتمه قرارداد اخراج شوند.
براین اساس در نخستین روزهای کاری سال ۹۴ به حدود ۲۰ نفر از کارگران کارخانه پارس متال گفته شد به دلیل اتمام اعتبار قرارداد کارشان دیگر برای آن‌ها در این واحد صنعتی شغلی وجود ندارد. پیش‌تر در (اسفندماه ۹۳) نیز تعداد ۱۲ نفر از کارگران شاغل در پارس متال به دلیل مشابه تعدیل شده بودند.
یکی دیگر از این کارگران درباره مشکلات خود و همکارانش گفت: بدحسابی کارفرمای کارخانه پارس متال در خصوص باز پرداخت تسهیلات بانکی است، که حقوق کارگران این کارخانه را تا مرز توقیف قضایی پیش برده است و اکنون که ۲۲ نفر از این کارگران اخراج شده‌اند معوقات و وام بانکی که خود کارگران در بانک ضمانت و چک داده‌اند، بلاتکلیف می‌ماند.
کارگران در تشریح موضوع وام به ایلنا گفتند: در سال ۹۱، حدود۳۰۰ کارگر این واحد تولیدی به مدت ۵ ماه حقوق و مطالبات خود را دریافت نکرده بودند. در آن زمان مدیریت وقت کارخانه به کارگران پیشنهاد داد تا در ازاء مطالبات معوقه و بخشی از طلب جاری آن زمان، مبلغی را در قالب تسهیلات وامی از بانک مهر اقتصاد دریافت کنند.
کارگران کارخانه پارس متال افزودند: در آن زمان تحت فشار مالی و از ترس فسخ قرارداد کار مجبور به استفاده از این تسهیلات شدیم اما اکنون کارفرما بابت پرداخت این وام اقدامی نمی‌کند.
به ادعای آنان، قرار بود که کارگران پارس متال این وام بانکی را بابت مطالبات خود دریافت کنند و در مقابل کارفرما در قالب امضاء یک تعهد نامه محضری مسئولیت بازپرداخت اقساط چهار ساله را از حقوق کارگران برعهده بگیرد اما از آنزمان تاکنون مدیریت کارخانه بازپرداخت این وام‌ها را به تاخیر انداخته است.

کارگران پارس متال

*************

زنان کارآفرین سیستانی حمایتی نمی‌شوند

«قیصری‌مقدم» در همین باره به خبرنگار ایلنا گفت: از زمانی‌که هامون خشک شد، شغل صیادی و کشاورزی که حرفه بیشتر مردم آن خطه را تشکیل می‌داد از بین رفت و بسیاری از مردم بیکار شدند.
این بانوی کارآفرین ادامه داد: بنابراین مردم از پیر و جوان به‌سوی پشم‌ریسی، فرشبافی، گلیم‌بافی، سوزن‌دوزی و... روی آوردند. بافته‌های کارگاه قالیبافی که در حدود ۳۰ نفر از زنان و مردان در آن مشغول کار بودند به فروش نرفت و تعطیل شد. به هر مسئولی مراجعه کردیم حمایتمان نکرد.
قیصری‌مقدم افزود: نخستین‌بار با ۵ بسته پشم کار با زنان روستایی را آغاز کردیم و هفته‌ای ۱۰ تن نخ تحویل دادیم. تولید داشتیم اما فروش نداشتیم؛ شرکت تعاونی نیز وجود ندارد تا از آن طریق کار‌هایمان را سر و سامان دهیم.
به گفته وی، کسی کارآفرین را حمایت نمی‌کند. رئیس کارگاهی که نخ‌های پشم را از ما می‌خرید به‌دلیل آن‌که شرکت فرش از کار آن‌ها به‌عنوان غلط‌بافی یاد کرد، دیگر خرید نکرد و بیش از یک‌هزار نفر از کودک ۵ ساله تا پیرمرد و پیرزن ۶۰-۷۰ ساله از ادامه کار بازماندند.
قیصری‌مقدم در تشریح مشکلاتش برای ایجاد اشتغال در منطقه سیستان می‌گوید: دست‌ساخت‌های مردم سیستان که با کمبود آب و خشکسالی در منطقه روبه‌رو هستند به‌فروش نمی‌رود و تلاش‌ها برای یافتن بازار کار بی‌نتیجه مانده است. با مسئولان مشکلات را در میان می‌گذاریم آن‌ها به ما می‌گویند، امیدواریم مسئولان راه‌حلی برایتان پیدا کنند در حالی که خود مسئولند.
وی در خاتمه گفت: رئیس کمیته امداد و یا فرماندار از تجمع مردم در مقابل در سازمانشان گله‌مند هستند اما من بار‌ها به آن‌ها گفته‌ام، شما اشتغال ایجاد کنید تا مردم تجمع نکنند. به خدا غصه مردم آدم را می‌کشد، مردم حتی پول نان هم ندارند.

*************

خاتمه اعتراض کارگران اخراجی مجتمع نیشکر کارون

براساس اخباری که به نقل از این کارگران معترض در اختیار ایلنا قرار گرفته است، روز پنجشنبه ۱۰۵ کارگر میراب وآب رسان مجتمع کشت وصنعت کارون در استان خوزستان به اعتراض هفت روزه خود خاتمه دادند.
به گفته یکی ازکارگران اخراجی، کارفرما به اعتراض به اخراج ما کارگران میراب وآب رسان مجتمع کشت وصنعت کارون توجه‌ای نکرد ومسئولان استانی وشهرستانی نیز جزء وعده‌های تو خالی هیچ حمایت دیگری از ما نکردند.
این کارگران که شمار آن‌ها تا حدود ۱۰۵نفر برآورد می‌شود از جمله نیروهای پر سابقه شاغل در مجتمع کشت وصنعت کارون هستند که به صورت مستمر در مزارع نی شکر فعالیت داشته‌اند.
آنان از روز پنجشنبه ۱۶ تا روز ۲۲ مهر ماه در اعتراض به اخراج زودهنگام در مقابل ساختمان فرمانداری، دفتر نماینده شوش‌تر در مجلس و ورودی کارخانه تجمع کردند تا شاید به این نشانه بتوانند شغل از دست رفته خود را بازیابند.
به گفته یکی دیگر از کارگران، مهم‌ترین خواسته آنها بازگشت بکار و پرداخت معوقات مزدی سال جاری بود که تا این لحظه هیچ کدام محقق نشده است.
به گفته این کارگر همزمان با تاریخ اتمام قرار داد کاری آنها در واحد کشاورزی، قرار داد کار کارگران سایر واحد‌های مجتمع همانند واحد تحقیقات، تجهیزات مکانیکی وبرخی کارگران شاغل در کارخانه به اتمام رسیده بود که توسط کارفرما تمدید شد.
وی بابیان اینکه من به عنوان نمونه‌ای از این کارگران با ۵ سر عائله دچار مشکلات زیادی هستم افزود: از مجموع سه فرزندانم یکی دانش آموز، دیگری پیش دانشگاهی و فرزند بزرگم دانشجو است حال نمی‌دانم جدا از مخارج تحصیلی برای تامین مایحتاج روزانه آنان چه باید بکنم.

*************

تجمع ۷۰۰ نفر از کارگران شرکت پتروشیمی اروند

به گفته منابع کارگری ایلنا از بندر امام خمینی، بامداد امروز (۲۵ مهرماه) ۷۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری پتروشیمی اروند در پی خلف وعده مدیرعامل این مجتمع مبنی بر پرداخت ماهب التفاوت ۳۰ درصد حقوق مبنای کارگران این مجتمع از حضور در محل کار خود امتناع کردند.
یکی از این کارگران به خبرنگار ایلنا اعلام کرد: در جلسه‌ای که روز ۲۰ مهرماه نمایندگان کارگران با گروهی از مقامات مسئول از جمله رئیس مجتمع و کار‌شناسان این اداره برگزار شد، مدیرعامل پتروشیمی که در تهران به سر می‌برد موافقت خود را جهت پرداخت مابه التفاوت ۳۰ درصد افزای حقوق مبنا (سایر مزایا) به صورت تلفنی به کارگران اعلام کرد.
وی افزود: ظاهرا مدیرعامل پس از بازگشت از سفرش منکر موافقت اخیر خود در خصوص افزایش مزایای نوبت شب کاری، طرح طبقه بندی مشاغل و افزایش مزایای جانبی شده است و به همین

*************

ادامه اعتراض کارگران فاز ۲۲و ۲۴ عسلویه

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه عسلویه با اعلام این خبر افزودند: برخلاف اعتراضات روزهای قبل که روند ورود و خروج به داخل کارگاه مختل شده بود، امروز معترضان تنها در مقابل دفتر نمایندگی پیمانکار در کارگاه تجمع کردند.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماع اعتراضی شرکت دارند گفته می‌شود که آنها همچنان خواستار روشن شدن وضعیت دستمزد پرداخت نشده ماه‌های تیر، مرداد و شهریور خود هستند.
پیشتر این کارگران که شمار آنها در حدود دویست نفر است برای وصول پنچ ماه مزد پرداخت نشده از روز سه‌شنبه (بیست و یکم مهرماه) در محدوده کارگاه پروژه‌های در دست ساخت تجعات اعتراضی برپا کرده بودند.
معترضان می‌گویند بعد از تجمع روز نخست به معادل دو ماه از معوقات مزدی آنها توسط پیمانکار پرداخت می‌شود اما همچنان وضعیت پرداخت باقیمانده معوقات مزدی آنها نامعلوم است.

*************

مرگ نگهبان مجتمع تجاری براثر سقوط از ارتفاع شد

به گزارش اخبار دریافتی، ظهر روز گذشته اهالی پانزده خرداد حین رفت و آمد در خیابان متوجه جسد مرد جوانی شدند.
با حضور ماموران کلانتری بازار در محل، یکی از شاهدان ماجرا گفت: دقایقی قبل مرد جوانی که نگهبان مجتمع است از پشت بام ساختمان سقوط کرد.
با مشخص شدن سقوط مرد جوان، با دستور بازپرس جنایی و با کمک آتش نشانی ماموران وارد پاساژ شدند. با حضور ماموران در پشت بام آن‌ها با کبوتری زخمی مواجه شدند.
در بررسی‌های بیشتر مشخص شد مرد ۳۲ ساله وقتی برای گرفتن کبوتر به روی شیروانی پشت بام رفته بود تعادلش را از دست داده و به پایین سقوط کرده است.

*************

حداقل حقوق کارگران ونزوئلایی ۳۰ درصد افزایش می‌یابد

مقام‌های ونزوئلایی از افزایش حداقل حقوق کارگران این کشور خبر دادند.
به گزارش ایلنا به نقل از پرنسالاتینا، حداقل حقوق کارگران ونزوئلایی براساس حکم امضا شده «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری این کشور به صورت متوسط ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.
براساس دستور رئیس‌جمهوری ونزوئلا، از یکم نوامبر آینده حداقل حقوق کارگران این کشور تا حدود دو هزار و ۶۰۰ دلار افزایش پیدا می‌کند.
رئیس‌جمهوری ونزوئلا در یکی از سخنرانی‌های اخیر خود اعلام کرد که در سال جدید میلادی برای حمایت از کارگران و حقوق آن‌ها تلاش می‌کند دستمزد‌ها را افزایش دهد

*************

۵۰کارگر کربنات سدیم اخراج شدند

منابع کارگری ایلنا در سمنان می‌گویند در این واحد تولیدی حدود ۲۰۰کارگر مشغول به کار هستند اما روز گذشته (۲۴مهرماه) به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد ۵۰کارگر این کارخانه با میانگین سوابق کار ۱۰ سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شده‌اند.
این کارگران می‌گویند کارفرما مدعی است کارخانه در زمینه فروش محصولات تولیدی خود دچار مشکل شده است و به همین دلیل برای کاهش هزینه‌های جاری کارخانه در مرحله نخست ۵۰نفر از کارگران کارخانه را اخراج کرده است.
این منابع کارگری از تلاش کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر داده‌اند. آنان می‌گویند؛ بعد از سال‌ها تلاش در این کارخانه فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد.
کارگران اخراجی همچنین می‌گویند به تبع رکود بازارفروش ،به محصولات کارخانه کربنات سدیم که در صنایع شیشه سازی، شوینده‌ها و صابون، صنایع رنگ و رنگ سازی، صنایع نساجی، چرم سازی، کاغذ، صنایع فلزی، واحدهای تصفیه نمک، باطریسازی، ریخته‌گری و سایر صنایع شیمیایی کاربرد دارد، لطمه وارد شده است.
به ادعای کارگران کارخانه کربنات سدیم احتمال وقوع حادثه کار در این واحد بسیار است در خاتمه افزودند، کارفرما از کارگرانی که در کارخانه باقی مانده‌اند اخیرا تعهد مبنی ب آنکه در صورت وقوع هر حادثه کارخانه و کارفرما مقصر نیست اخد کرده است.

*************

اعتراض کارگران فاز ۲۲و ۲۴ عسلویه به سومین روز رسید

فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: معترضان بابت دستمزد ماه های تیر، مرداد و شهریور از پیمانکار طلبکارند.
این کارگران که شمار آنها نزدیک به ۲۰۰ نفر می شود از دو روز پیش (سشنبه۲۱ مهرماه) با تجمع در محوطه کارگاه خواستار دریافت پنج ماه مزد پرداخت نشده خود شدند.
به نقل از این کارگران گفته می شود که در همان روز نخست تجمع کارفرما بابت دستمزد اردیبهشت و خرداد با آنه تسویه حساب می کند اما چون هنوز وضعیت باقیمانده طلب مزدی آنها مشخص نشده این کارگران همچنان در اعتراض هستند.
طبق گفته منابع ایلنا این کارگران در پروژه های در دست ساخت فازهای ۲۲ و ۲۴ منطقه ویژه عسلویه مشغول کارند.

*************

۵۰ کارگر کربنات سدیم اخراج شدند

منابع کارگری ایلنا در سمنان می‌گویند در این واحد تولیدی حدود ۲۰۰کارگر مشغول به کار هستند اما روز گذشته (۲۴مهرماه) به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد ۵۰کارگر این کارخانه با میانگین سوابق کار ۱۰ سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شده‌اند.
این کارگران می‌گویند کارفرما مدعی است کارخانه در زمینه فروش محصولات تولیدی خود دچار مشکل شده است و به همین دلیل برای کاهش هزینه‌های جاری کارخانه در مرحله نخست ۵۰نفر از کارگران کارخانه را اخراج کرده است.
این منابع کارگری از تلاش کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر داده‌اند. آنان می‌گویند؛ بعد از سال‌ها تلاش در این کارخانه فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد.
کارگران اخراجی همچنین می‌گویند به تبع رکود بازارفروش ،به محصولات کارخانه کربنات سدیم که در صنایع شیشه سازی، شوینده‌ها و صابون، صنایع رنگ و رنگ سازی، صنایع نساجی، چرم سازی، کاغذ، صنایع فلزی، واحدهای تصفیه نمک، باطریسازی، ریخته‌گری و سایر صنایع شیمیایی کاربرد دارد، لطمه وارد شده است.
به ادعای کارگران کارخانه کربنات سدیم احتمال وقوع حادثه کار در این واحد بسیار است در خاتمه افزودند، کارفرما از کارگرانی که در کارخانه باقی مانده‌اند اخیرا تعهد مبنی ب آنکه در صورت وقوع هر حادثه کارخانه و کارفرما مقصر نیست اخد کرده است.

*************

۹ کارگر پتروشیمی تندگویان ممنوع الورود شدند

فعالان صنفی کارگری بندر امام با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: کارگران مورد نظر قصد داشتند تا مانند سایر همکاران خود مطابق معمول در محل کارشنان حاضرشوند اما به وسیله عوامل انتظامات و نگهبانی پتروشیمی اروند از ورود آنهابه داخل این مجموعه جلوگیری شد.
بنا به اظهارات منابع کارگری ایلنا گفته می شود جلوگیری از ورود این کارگران به دستور کارفرما بوده است.
در هفته‌های گذشته کارگران مجتمع‌های پتروشیمی اروند، تندگویان و فجر بر اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، افزایش ۳۰ درصدی مزد پایه به عنوان مزایای جانبی و افزایش ۳۵ درصدی مزایای حق نوبت کاری (شیفت) کارگران پیمانکاری اعتراضاتی را ترتیب داده بودند.
به نقل از کارگرانی که بعد از این اتفاق در جریان خبر ممنوعیت ورود همکاران خود قرار گرفته اند گفته می شود: کارگرانی که کارفرما از حضور آنها در محل کار جلوگیری کرده است مانند سایر کارگران بودند و طبق توافق انجام شده از تاریخ ۲۱ مهرماه در محل کار خود حاضر شده بودند.
این وضعیت در حالی است که روز گذشته روابط عمومی هلدینگ خلیج فارس به ایلنا گفته بود: همه کارگران به سرکار خود بازگشته و مذاکرات با اداره کار برای برطرف کردن مشکلات آن‌ها ادامه دارد.
لازم به یادآوری است، مالکیت و مدیریت مجتمع‌های پتروشیمی اروند، تندگویان و فجر به هلدینگ خلیج فارس تعلق دارد و برابر اخباری که تا پیش از این منتشر شده بود، کارگران مجتمع‌های پتروشیمی اروند، تندگویان و فجر به ترتیب برای مدت ۱۰، ۳ و ۲ روز اعتراض صنفی کرده بودند.

*************

ریزش معدن «بگیچی-بسترانی» در بوسنی چهار کشته داد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، خبر گزاری‌آناتولی، اعلام کرد: این حادثه بامداد روزگذشته در پی ریزش در معدن زغال سنگ «بگیچی-بسترانی» در شهر «کاکانج» Kakanj بوسنی هرزوگوین رخ داد که بر اثر آن چهار معدنچی کشته و دو نفر دیگر زخمی شده‌اند.
«عارف ژکیچ» سخنگوی این واحد معدنی وقوع حادثه را ساعت یک بامداد به وقت محلی اعلام کرد وگفت:در زمان حادثه بیست و هشت کارگر داخل معدن مشغول کار بودند.
ژکیچ افزود :مصدومان حادثه در بیمارستان بستری شده‌اند، اما جراحات آن‌ها مرگبار نیست؛ سایر معدنچیان نیز به سلامت خارج شده‌اند.
همچنین «فاضل نوالیچ» Fadil Novalic رئیس فدراسیون بوسنی هرزگوین در ارتباط با این حادثه گفته است: «چهار نفر را که جانشان ارزشمند است، از دست دادیم. معادن و کار معدنچیان خطرناک است. ما علاقه داریم که حوادث داخل معادن را متوقف کنیم یا دستکم به کمترین میزان برسانیم».
به گفته وی، تحقیقات درباره علت حادثه معدن زغال سنگ «بگیچی-بسترانی» هنوز ادامه دارد.

*************

۲۰ راننده‌ دانشگاه پزشکی شوشتر ۳ ماه مزد طلبکارند

یکی از رانند‌های استیجاری دانشکده علوم پزشکی شوشتر در گفتگو با ایلنا با بیان اینکه ما نیروهای قراردادی دانشکده علوم پزشکی هستیم و چند سال است که مدیران این دانشکده قول استخدام قرار داد دائم را به ما ۲۰ راننده داده‌اند افزود: علاوه بر آنکه دستمزدمان با تاخیر چند ماهه پرداخت می شود ،متأسفانه وضعیت استخدامی ما که قرار بود از قرار داد موقت به دائم تبدیل وضعیت شویم نیز مشخص نیست .
به گفته این راننده معترض، اکنون سه ماه است پرداخت دستمزدمان به تاخیر افتاده ومدیران دانشکده زمان مشخصی را برای پرداخت آن مشخص نمی‌کنند.
گفتنی است خبر نگار ایلنا در شوشتر در پیگیری مشکلات رانند‌گان دانشکده علوم پزشکی چندین بار با قائم‌مقام دانشکده تماس تلفنی برقرار کرده است اما این مسئول حاضر به پاسخگویی در زمینه مشکلات رانند ها نشد.

*************

چهارمین روز اعتراض کارگران آب رسان مجتمع کارون شوشتر

یکی از کارگران معترض مجتمع کشت وصنعت کارون در این باره به ایلنا گفت: امروز ۴ روز است که حدود ۱۰۵کارگر میراب وآب رسان مزارع نیشکر این شرکت در واکنش به بی‌توجهی کارفرما به در خواست بازگشت بکارشان متحصن شده‌اند.
او گفت: کارگران این واحد کشاورزی به این دلیل پیگیر بازگشت بکار خود و سایر همکارانشان هستند که دغدغه تامین معاش خانواده‌هایشان را دارند و از مدیریت کارخانه و مسئولان شهرستانی و استانی انتظار دارند که به دغدغه‌های آن‌ها احترام بگذارند.
به گفته وی، مهم‌ترین خواسته کارگران این کارخانه بازگشت بکار وپرداخت معوقات حقوقی سال جاری و تضمین امنیت شغلی است.
وی بابیان اینکه هر یک از ما کارگران دست کم دارای سه سر عائله هستیم و تامین مخارج زندگی بعد از اخراج بسیار برایمان سخت می شود ونمی توانیم جواب زن بچه‌هایمان را بدهیم، گفت: در این شرایط نمی توان از ما انتظار داشت که نسبت به اخراج خود بی‌تفاوت بمانیم .

*************

اعتراض کارگران فاز ۲۲و ۲۴ به پرداخت‌نشدن طلب مزدی

از صبح دیروز تاکنون حدود ۲۰۰نفر از کارگران پیمانکاری فازهای ۲۲و ۲۴ عسلویه در محل پروژه‌های در دست ساخت تجمع کردند.
منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه عسلویه با اعلام خبر گفتند: از ابتدای سال جاری تنها دستمزد فروردین ماه این کارگران پرداخت شده است و برای همین آنها از روز گذشته با بستن درب‌های کارگاه و تجمع در محوطه آن اعتراض خود را اعلام کردند.
به نقل از کارگران معترض گفته می‌شود که در نتیجه تجمع روز گذشته دستمزد اردیبهشت و خردادماه آنها پرداخت شده است.
از قرار معلوم این کارگران امروز نیز با ادامه تجمع روز گذشته خود خواستار روشن شدن وضعیت پرداخت مطالبات مربوط به سه ماهه تابستان خود شده‌اند.

*************

مرگ دو کارگر گردو تکان در خوانسار

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روابط عمومی جهاد کشاورزی خوانساراعلام کرده است، از آغاز فصل برداشت گردو در شهرستان خوانسار تاکنون ۲کارگر کرد گردو تکان بر اثر سقوط از درخت جان خود را از دست داده‌اند.
بر اساس این گزارش؛ یکی از مشکلات برداشت گردو در این شهرستان سقوط گردو تکان‌ها از درختان گردو در هنگام چیدن گردو است، که این موضوع هم صدمات جانی برای گردو تکان‌ها وهم برای صاحبان گردو به همراه دارد و البته این افراد از هیچ گونه بیمه‌ای برخوردار نیستند.
بر همین اساس گفته می‌شود آموزش نکات ایمنی برای گردو تکان‌ها بسیار ضروری است و باید از سوی ارگان‌ها مختلف از جمله جهاد کشاورزی برای صدمه کمتر به این افراد آموزش در دستور کار قرار گیرد.
لازم به یاد اوری است جهاد کشاورزی خوانسار طی اطلاعیه‌ای از کلیه کارگران و باغداران شهرستان خواسته است تا بامراجعه به دفتر نظام صنفی کارهای کشاورزی شهرستان واقع در خیابان بعثت ساختمان نظام صنفی (منابع طبیعی سابق) اقدام به بیمه کردن خود و کارگران نمایند تا در صورت بروز حادثه جبران خسارت و پرداخت دیه انجام پذیرد.

*************

پرداخت دستمزد زیر حداقل به کارگران CNG در نیشابور

این منابع به ایلنا گفتند: در این واحد عرضه سوخت گاز CNG در نیشابورکارگران علاوه بر آنکه دستمزدی مطابق آنچه قانون کار وشورای عالی کار مصوب می‌کند دریافت نمی‌کنند، عیدی کارگران نیز به صورت سلیقه‌ای سالی ۳۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.
یکی از کارگران شاغل در جایگاه سوخت بلوار آزادگان نیشابور با بیان اینکه ما ۶ کارگر بین یک تا ۷ سال سابقه کار در این جایگاه را داریم، افزود: در این واحد سوخت رسانی مدت زمانی بیشتر از آنچه که در قوانین کار و تامین اجتماعی تعیین شده است کار می‌کنیم اما برخلاف قانون از دریافت مزایایی چون حقوق اضافه کاری، تعطیل کاری، عائله‌مندی و مسکن محروم هستیم.
وی در خصوص قرارداد کاری کارگران جایگاه پمپ گاز بلوار آزادگان نیشابور مدعی شد: قرارداد کارگران یکسویه وسفید امضاء است وبا آنکه مزایای قانونی در قرارداد منعقد شده اما در عمل کارفرما هیچ کدام را به کارگران جایگاه پرداخت نمی‌کند.
او با بیان اینکه شیف کاری کارگران ۱۲ ساعت کار و ۲۴ ساعت استراحت است در ادامه گفت: هر ماه کارفرما بعد از پرداخت ۴۸۰ هزار تومان به عنوان دستمزد ماهانه از ما کارگران رسید دریافت می‌کند و ما برای پیگیری حق قانونی خود هیچ سند ومدرکی نداریم.
این کارگر در خاتمه تصریح کرد: ما کارگران جایگاه سوخت گاز پیش از این مشکلات خودرا به صورت حضوری به مسئولان اداره کار نیشابور انتقال داده‌‌ایم اما درعمل چون هیچ مدرکی در دست نداریم وبابت دریافت حقوق ماهانه‌ به کارفرما امضاء واثر انگشت داده‌ایم ناچار شدیم مشکلاتمان را از طرق رسانه‌ها به گوش مسئولان بالادستی برسانیم.

*************

کشته و زخمی شدن دو کارگر تهرانی براثر سقوط از ارتفاع

آتش‌نشانان مرد جوانی را از اعماق چاه نجات دادند، مرد جوانی را که به اعماق چاهی به عمق ۲۰ متر در بزرگراه آیت ا... سعیدی سقوط کرده بود، نجات دادند.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری ۱۲۵، درپی تماس شهروندان با این سامانه ۱۲۵ بر سقوط مردی به داخل چاه، ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی تهران بلافاصله ساعت ۳۹: ۱۴ روز گذشته (دوشنبه ۲۰ مهرماه) آتش نشانان ایستگاه ۶۵ و گروه امداد و نجات ۳۸ را به جنوب به شمال بزرگراه آیت ا... سعیدی، قبل از بازار مبل اعزام نمود.
«حسین حسین بیگی» معاون منطقه ۴ عملیات که در محل حادثه حضور داشت گفت: در محل حادثه یک گاراژ ۲۰ متری مشاهده شد که چاهی به عمق ۲۰ متر در این گاراژ وجود داشت.
وی افزود: به گفته شاهدان، یکی از کارگران در هنگام کار ناگهان به داخل چاه سقوط کرده بود که آتش نشانان بی‌درنگ محل حادثه را ایمن سازی کردند و با استفاده از تجهیزات ویژه نجات و با دقت و احتیاط کامل این مرد ۳۴ ساله را به سلامت از چاه خارج کرده و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند.
در حادثه دوم کارگر جوانی ازطبقه۲۰ آسانسور ساختمانی سقوط کرد،کارگر۲۴ساله‌ای از بالا‌ترین طبقه یک ساختمان ۱۶ طبقه درحال ساخت به طبقه منفی چهار سقوط کرد.
به گزارش پایگاه خبری آتش نشانی تهران، این حادثه که در داخل چاهک آسانسور اتفاق افتاد، این کارگر جوان به علت شدت صدمات وارده در دم جان سپرد.
ستاد فرماندهی آتش‌نشانی ساعت ۵۰: ۱۵ دقیقه دیروز (۲۰ مهرماه) با دریافت خبر وقوع این حادثه آتش‌نشانان ایستگاه ۶۸ و گروه نجات ۸ را به محل حادثه در اتوبان همت غرب اعزام کرد.
رییس ایستگاه ۱۱۴ آتش نشانی که در محل حادثه حضور داشت، گفت: این کارگر در طبقه شانزدهم ساختمان در داخل چاهک آسانسور مشغول کار بود که ناگهان به پائین و تا طبقه منفی چهارسقوط کرد.
«بهروز رضایی» افزود: آتش نشانان در ابتدا برای جلوگیری از خطر افتادن دو شاخه تیرآهن از طبقه ۱۶ بر روی امدادگران که پس از این حادثه به حالت معلق درآمده بود، اقدام به ایمن سازی کردند و سپس عملیات خود را برای بیرون آوردن کارگر از انتهای چاهک آسانسور آغاز کردند.
وی با اشاره به معاینه این کارگر توسط عوامل اورژانس و تائید فوت او، ادامه داد: نیروهای آتش نشانی پیکر متوفی را از انتهای چاهک آسانسور به طبقه همکف ساختمان منتقل کرده و جهت انجام اقدامات قانونی و بررسی علت بروز این حادثه تحویل نیروی انتظامی دادند.

*************

کشته شدن یک کارگر بر اثر سقوط بالابر در کارگاه بستنی سازی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، عصرروز گذشته (۲۰ مهر ماه) یک کارگر شاغل در کارگاه تولید کننده بستنی، واقع درخیابان مفتح که مشغول انتقال چند حلقه شیلنگ با دستگاه بالا بر مستقر در واحد بود به دلیل گیر کردن بخشی از آن به سیم بکسل دستگاه بالابر ، از ارتفاع سه متری بر روی وی سقوط می کند.
بر همین اساس، حسین خاکپور مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی مشهد با تایید خبر کشته شدن این کارگر کارگاه بستنی سازی به سایر رسانه‌ها گفته است نیروهای امدادی مستقر در محل حادثه این کارگر را که در ابتدا مصدوم شده بود را به سرعت به بیمارستان رساندند اما به دلیل شدت جراحات وارده وی در بیمارستان جان خود را از دست داد.

*************

کارگران پارسیلون به لرستان بازگشتند

تجمع کارگران نساجی پارسیلون در مقابل سازمان تامین اجتماعی تهران با حضور نماینده خرم آباد با وعده رسیدگی به مشکلشان در عرض ۱۵ روز به اتمام رسید و آن‌ها عصر یکشنبه به شهر محل سکونتشان بازگشتند.
این کارگران در تماس با ایلنا گفتند: پس از آنکه صبح روز یکشنبه (۱۹ مهر ماه) در اعتراض به خارج شدن از مشمول بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور مقابل سازمان تامین اجتماعی در تهران تجمع کرده‌بودیم با وعده «ایرج عبدی» نماینده خرم آباد در مجلس به شهر خود بازگشتیم.
این کارگران که شمار آنها در زمان تجمع در مقابل سازمان تامین اجتماعی در حدود ۱۰۵ نفر بود؛ می‌گویند: آقای عبدی برای حل شدن مشکل پیش آمده دو هفته مهلت خواست و برهمین اساس همگی ما در همان روز تهران را ترک کردیم.
از قرار معلوم مشکل این کارگران به مخالفت سازمان تامین اجتماعی با سخت و زیان آور تلقی شدن سوابق ایامی بازمی‌گردد که بخشی از دستمزد این کارگران از طریق صندوق بیمه بیکاری پرداخت می‌شده است.
کارگران نساجی پارسیلون که در حال حاضر منتظرند تا طبق وعده نماینده مجلس مشکل بازنشستگی آنها در مهلت تعیین شده برطرف شود، گفتند: مدارک و مستنداتی در اختیار دارند که نشان می‌دهد با توافق مسئولان وقت دوران استفاده از خدمات صندوق بیمه بیکاری جزء سوابق سخت و زیان اور آنها محسوب خواهد شد.
آنها می‌گویند: براین اساس می‌توانیم ثابت کنیم که تاکنون به صورت متوالی به شغل خود که جزء مشاغل سخت و زیان‌آور است مشغول بوده‌ایم و حتی زمانی که برای جلوگیری از تعطیلی کارخانه تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفته بود نیز در محل کار خود کار می کردیم.
کارگران پارسیلون که مدعی هستند تا پیش از سختگیری‌های اخیر سازمان تامین اجتماعی دیگر همکاران آن‌ها توانسته‌اند تا بصورت پیش از موعد بازنشسته شوند، ادامه دادند: در نتیجه مانع‌تراشی‌های اخیر توالی سوابق سخت زیان آور آن‌ها برهم خورده و آن‌ها می‌بایست حداقل پنج سال دیگر فعالیت کنند.
معترضان می‌گویند: حالا با گذشت بیش از ۶ سال از خاتمه یافتن دورانی که بخشی از دستمزد‌هایمان از محل صندوق بیمه بیکاری پرداخت می‌شد قصد داریم تا بازنشسته شویم اما سازمان تامین اجتماعی به این بهانه که دوران یاد شده جزء سوابق سخت و زیان آورمان محسوب نمی‌شود با بازنشستگی ما مخالفت می‌کند.

*************

کارگران پارسیلون به لرستان بازگشتند

تجمع کارگران نساجی پارسیلون در مقابل سازمان تامین اجتماعی تهران با حضور نماینده خرم آباد با وعده رسیدگی به مشکلشان در عرض ۱۵ روز به اتمام رسید و آن‌ها عصر یکشنبه به شهر محل سکونتشان بازگشتند.
این کارگران در تماس با ایلنا گفتند: پس از آنکه صبح روز یکشنبه (۱۹ مهر ماه) در اعتراض به خارج شدن از مشمول بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور مقابل سازمان تامین اجتماعی در تهران تجمع کرده‌بودیم با وعده «ایرج عبدی» نماینده خرم آباد در مجلس به شهر خود بازگشتیم.
این کارگران که شمار آنها در زمان تجمع در مقابل سازمان تامین اجتماعی در حدود ۱۰۵ نفر بود؛ می‌گویند: آقای عبدی برای حل شدن مشکل پیش آمده دو هفته مهلت خواست و برهمین اساس همگی ما در همان روز تهران را ترک کردیم.
از قرار معلوم مشکل این کارگران به مخالفت سازمان تامین اجتماعی با سخت و زیان آور تلقی شدن سوابق ایامی بازمی‌گردد که بخشی از دستمزد این کارگران از طریق صندوق بیمه بیکاری پرداخت می‌شده است.
کارگران نساجی پارسیلون که در حال حاضر منتظرند تا طبق وعده نماینده مجلس مشکل بازنشستگی آنها در مهلت تعیین شده برطرف شود، گفتند: مدارک و مستنداتی در اختیار دارند که نشان می‌دهد با توافق مسئولان وقت دوران استفاده از خدمات صندوق بیمه بیکاری جزء سوابق سخت و زیان اور آنها محسوب خواهد شد.
آنها می‌گویند: براین اساس می‌توانیم ثابت کنیم که تاکنون به صورت متوالی به شغل خود که جزء مشاغل سخت و زیان‌آور است مشغول بوده‌ایم و حتی زمانی که برای جلوگیری از تعطیلی کارخانه تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفته بود نیز در محل کار خود کار می کردیم.
کارگران پارسیلون که مدعی هستند تا پیش از سختگیری‌های اخیر سازمان تامین اجتماعی دیگر همکاران آن‌ها توانسته‌اند تا بصورت پیش از موعد بازنشسته شوند، ادامه دادند: در نتیجه مانع‌تراشی‌های اخیر توالی سوابق سخت زیان آور آن‌ها برهم خورده و آن‌ها می‌بایست حداقل پنج سال دیگر فعالیت کنند.
معترضان می‌گویند: حالا با گذشت بیش از ۶ سال از خاتمه یافتن دورانی که بخشی از دستمزد‌هایمان از محل صندوق بیمه بیکاری پرداخت می‌شد قصد داریم تا بازنشسته شویم اما سازمان تامین اجتماعی به این بهانه که دوران یاد شده جزء سوابق سخت و زیان آورمان محسوب نمی‌شود با بازنشستگی ما مخالفت می‌کند.

*************

آغاز سومین روز تجمع کارگران اخراجی کشت وصنعت کارون

منابع کارگری دراین باره به ایلنا گفتند: دست‌کم ۶ روز از اخراج ۱۰۵ کارگر معترض مجتمع کشت وصنعت کارون می‌گذرد و این کارگران هنوز منتظرند تا کارفرمای مجتمع آنان را به کار سابقشان بازگرداند.
به صورت مشخص گفته می‌شود،؛ این کارگران اخراجی در روز گذشته همانند امروز (۲۱ مهر ماه) مقابل درب ورودی مجتمع تجمع کرده‌اند. همچنین در روز نخست اعتراض نیز آنان مقابل ساختمان فرمانداری شوشتر تجمع کرده بودند.
به گفته یکی از کارگران حاضر در این تجمع، در سه روز گذشته هیچ مقام مسئولی برای شنیدن و رسیدگی به مطالبات آنان در جمعشان حضور پیدا نکرده است.
این کارگر با تاکید بر اینکه مسئولان از طریق رسانه‌ها از خواسته‌های بحق ما مطلعند، افزود: با گذشت سه روز متوالی از این تجمع، مسئولان شهرستان شوشتر به همراه کارفرمای مجتمع کشت وصنعت کارون توجهی به خواسته‌های ما نکرده‌اند و حتی مسئولان به دلیل کنجکاوی هم دلیل اعتراض ما را جویا نشده‌اند.
کارگران اخراجی مجتمع کشت و صنعت کارون شوش‌تر در خاتمه تاکید کردند تا زمانی که پاسخ قانع کننده‌ای دریافت نکنند به تجمع اعتراضیشان ادامه می‌دهند.
گفتنی است تعداد ۱۰۵ نفر از کارگر میراب که به کار آب رسانی مزارع نی‌شکر در مجتمع کشت و صنعت کارون شوش‌تر اشتغال دارند از بامداد روز پنجشنبه (۱۵ مهرماه) با وجود اینکه هنوز از اعتبار قرادادکار همه آن‌ها تا روز ۳۰ مهر ماه مانده بود با سه ماه حقوق معوقه اخراج شدند.

*************

شمار کارگران بازخریدی سیمان لوشان به ۱۷ نفر می‌رسد

منابع خبری ایلنا در کارخانه سیمان لوشان با اعلام این خبر گفتند: پیرو جلسه روز یکشنبه پنجم مهر ماه که با حضور نمایندگان کارگری وبرخی مسئولان شهرستانی برگزار شده است مقرر شد که کارگران این واحد تولیدی در ازای دریافت سالی ۴ ماه حق سنوات بازخرید شوند.
گفته می‌شودکه این تصمیم نتیجه پیگیری‌هایی است که فرماندار و سایر مسئولان شهرستان رودبار برای حمایت از کارگران سیمان لوشان انجام داده‌اند.
بصورت مشخص کارگران سیمان لوشان در این باره می‌گویند: در آخرین جلسه‌ای که برای برسی مشکلات کارگران در محل فرمانداری برگزار شد؛ کارفرما در حضور فرماندار، دادستان و چند مسئول دیگر شهرستانی مکلف شد به هر کارگر تا سقف ۴ماه سنوات پرداخت کند.
در این باره به نقل از کارگران سیمان لوشان گفته می‌شود: مسئولان شهرستانی در ابتدا برای تعیین نرخ بازخریدی ۵ ماه سنوات را به کارفرما پیشنهاد داده بودند اما در ‌‌‌نهایت کارفرما با این استدلال که با ۴۸ کارگر باقیمانده یک بار تا پایان سال ۹۱ تسویه حساب کرده و سپس دوباره با آنها قرارداد بسته است میزان تسویه حساب را سالی چهار ماه تعیین کرد.
مطابق گفته‌های منابع خبری ایلنا از زمان معین شدن شرایط بازخریدی کارگران سیمان لوشان تا به این لحظه حدود ۸ نفر از کارگران این کارخانه با دریافت ۴ ماه سنوات تسویه حساب کرده‌اند و حدود ۹ کارگر دیگر پیگیر تسویه حساب کامل خود هستند.
آنها یادآور شدند که طبق گفته مدیریت کارخانه سیمان لوشان هر کارگری که بخواهد بعد از اتمام این مهلت تعیین شده برای بازخریدی اقدام کند مطابق قانون کار تنها به وی سالی یک ماه حق سنوات تعلق خواهد گرفت.
از قرار معلوم باقیمانده کارگران سیمان لوشان که ظاهرا به دلیل بالا بودن سوابق پرداخت بیمه و سخت و زیان آور بودن شغل در آستانه بازنشستگی هستند، وضعیت مطلوبی ندارند و بصورت مشخص می‌گویند: تمام عمر خود را در کارخانه سیمان کار کرده‌ایم و حالا اگر خود را بازخرید کنیم دیگر هیچ فرصت شغلی برایمان وجود ندارد.
به ادعای آنها که بین ۱۰ تا ۱۸ سال سابقه کار دارند، اگر فعالیت سیمان لوشان متوقف نشده بود، کارگران رسمی وقرار دادی این واحد صنعتی به مرور می‌توانستند از مزایای سخت وزیان آور بودن شغل خود برای بازنشستگی پیش از موعد استفاده کنند.
کارگران سیمان لوشان در عین حال از پرداخت نشدن ۱۰ ماه معوقات مزدی خود خبر داده و می‌گویند: این واحد تا قبل از خرداد سال ۹۲بیش از ۱۸۰کارگر داشت که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «خوشایند خزر» کار می‌کردند اما با وقوع مشکلات مربوط به کمبود منابع مالی تمامی این ۱۸۰کارگر پیمانکاری در ماههای تیر و شهریور ۹۲در دو مرحله اخراج شدند.

*************

تاخیر در پرداخت مطالبات ۱۵۰ کارگر خدماتی شهرداری نیشابور

منابع خبری ایلنا در نیشابور با اعلام این خبر گفتند: از سه ماه پیش که شهردار جدید نیشابور منصوب شده است حق بیمه حدود ۱۵۰ نفر از کارگران رسمی وقرار دادی بصورت کامل به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
علاوه بر این آنها از ایجاد تاخیرهای ۱۵ تا ۲۰ روزه در پرداخت مطالبات مزدی و کاهش مزایای اضافه کاری و حق کار در روزهای تعطیل این کارگران خبر می‌دهند.
به نقل از این کارگران در توضیح مشکل ایجاد شده گفته می‌شود: ماهی ۶ روز تعطیل کاری داشتیم که بابت انجام کار در آن روزها مزایای اضافی می‌گرفتیم اما اکنون تعطیلات ماهانه ما به سه روز کاهش یافته است. همچنین مجموع ۶۰ تا ۸۰ ساعت اضافه کاری که پیش از این برای هرکدام از ما محاسبه می‌شد به حدود ۵۰ ساعت رسیده است.
در عین حال این کارگران در مورد بخش دیگری از مطالبات عرفی تعدادی از همکارانشان گفتند: شهرداری هر ساله روز جانباز به تعداد ۵ نفر از کارگران جانبازخدماتی وفضای سبز مبلغ ۱۵۰ هزار تومان در قالب کمک هزینه پرداخت می‌کرد اما سال جاری این اتفاق عملی نشد.
به ادعای کارگران مسئول فضای سبز شهرداری نیشابور که به تازگی (حدود ۲۰ روز

*************

به نام کارگران و به کام صاحبان فروشگاه زنجیره‌ای

«مهدی حسین‌نژاد» مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون روز شنبه هیجدهم مهرماه در مصاحبه‌ با یکی از خبرگزاری‌ها اعلام کرد که با صدور کارت اعتباری از سوی این صندوق کارگران می‌توانند تا سقف یک میلیون و پانصد هزار تومان مایحتاج خود را خریداری کنند.
تا اینجا این خبر می‌تواند برای کارگران خوب و امید وار کننده باشد، ایشان در دنباله این مصاحبه حرف‌های جالب دیگری نیز زده است: «..... این طرح برای تعاونی‌هایی مانند تعاونی کارگران فصلی موضوعیت بیشتری دارد، چرا که اعضای این تعاونی رسمیت کمتری نسبت به دیگر تعاونی‌ها دارند؛ در گذشته این طرح در قالب کارت‌های اعتباری بود. اما در حال حاضر کارت اعتباری صادر نمی‌شود، بلکه با ضمانت‌نامه صندوق کارت‌هایی صادر می‌شود که بتوانند از فروشگاه زنجیره‌ای خرید کنند. در این طرح ضمانت کارگران (خریداران) برای باز پرداخت اقساط و بدهی‌ها، دسترسی صندوق ضمانت به حساب‌های بانکی ایشان و امکان برداشت از آن در صورت پرداخت نشدن اقساط است...».
با خواندن تمامی خبر سرانجام موضوع بهتر فهمیده می‌شود. واقعیت و تمامی ماجرا این است که در ازای خرید تا میزان یک میلیون وپانصد هزار تومان کالا از فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه و شاید در آینده برخی دیگر از فروشگاه‌های زنجیره‌ای، یک وام بدون بهرهٔ ۲ ماهه معادل مبلغ خرید به خریدار پرداخت می‌شود و پس گذشت دو ماه مانند دیگر وام‌ها، بهرهٔ این وام نیز باید پرداخت شود!
پرسش اینجاست که، این کمک به کارگران است یا کمک به فروشگاه‌های زنجیره‌ای؟ فروشگاه‌هایی که به دلیل کاهش روز افزون قدرت خرید مردم، هر روز از میزان فروش و رونق بازار آن‌ها کاسته می‌شود! کارگران تا امروز بالاخره و به هر شکل از ارزان‌ترین و نزدیک‌ترین فروشگاه‌ها به منزل یا محل کارشان، مایحتاج خود را آن هم به میزانی که واقعا نیاز داشتند و بسته به نوع زندگی اشان به طور روزانه یا هفتگی تهیه کرده‌اند اما با ین طرح ناگزیر از مراجعه به فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای هستند. امروزه دیگر همگان می‌دانند و نیازی به داشتن آگاهی‌های روان‌شناختی نیست که اگر شخصی به منظور خرید به یک فروشگاه معمولی برود وبهای کالاهای خریداری شده را به طور نقد و از کیف پول خود بپردازد، فقط به‌‌ همان میزانی که لازم است خرید می‌کند؛ اما اگر همین شخص به یک فروشگاه بزرگ و زرق و برق دار برود و مبلغ خرید را نه با دست و دید چشم، که از طریق کارت اعتباری بپردازد، کالا‌ها را گران‌تر و به مراتب بیشتر از نیاز کوتاه مدت و ضروری خود خریداری خواهد کرد. این یک شگرد تبلیغاتیِ موثر و قدیمی برای جلب مشتری و بالا‌تر بردن میزان فروش در فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای است. موضوع این نیست که بخواهیم به شخص یا مقامی اتهام وارد کنیم. اما به آقای حسین‌نژاد باید گقت اگر هدف کمک به تامین سبد کالاهای اساسی و معیشتی کارگران است باید ترتیبی داده شود که این کالا‌ها آسان‌تر و ارزان‌تر و در‌‌ همان محل کار یا زندگی در دسترس آن‌ها قرار بگیرد. ایشان به عنوان مسئول زیر مجموعه‌ای از وزارت رفاه، کار وتعاون بهتر نیست به جای گزینش این روش و به کار بردن عنوان کلی و ناشناخته‌ای مثل «تعاونی کارگران فصلی»، حسن نیت خود را در پیدا کردن ایده و راهکاری برای نجات دادن و تقویت تعاونی‌های کارگری - تولیدی و مصرفی- نشان دهد. تعاونی‌ها که به صراحت در قانون اساسی تاکید شده باید در بر گیرندهٔ بخش مهمی از اقتصاد کشور باشد این روز‌ها بطور دسته جمعی در حال ورشکستگی و نابودی هستند و از سوی دولت و وزارت خانه‌های رفاه کار و تعاون، بازرگانی و دیگر دستگاه‌های مربوطه هیچگونه حمایتی متوجه آن‌ها نیست. کالاهایی که از مسیر‌های پیش بینی شده در اختیار تعاونی‌ها قرار می‌گیرد از آنچه دربازار دیده می‌شود نامرغوب‌تر و گران‌تر است. دست کم به دلیل اعمال ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده‌ای که تعاونی‌ها ناگزیر از پیشاپیش پرداخت کردن آنند و بسیاری از فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها هر یک به شکلی از پرداخت آن فرار می‌کنند، بهای تمام شدهٔ کالا در تعاونی‌ها نسبت این فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها بالا‌تر است و طبیعی است کسی به آن‌ها مراجعه نکند.
کارگران ایران به دلایل مختلف تا کنون دارای ضعف تشکل‌های صنفی بوده‌اند و به همین دلیل ابزاری برای دفاع از منافع خود ندارند. دولت تدبیر و امیدی که با وعده و تاکید‌های چند بارهٔ ترمیم دستمزد‌ها و حل مشکل بیکاری، آرای کارگران را بدست آورد، هم اکنون وظیفه‌ای جز این دارد! مشکل بیکاری همچنان بیداد می‌کند و شمار زیادی از کارگران و یا جوانان و افراد خانواده‌های کارگری همچنان بیکار و جویندهٔ کار هستند. دستمزد‌ها نیز به گونه‌ای تعیین و تصویب شده و می‌شوند که براساس آمار‌های رسمی فقط کسری کوچک و کمتر از نیمی ازمتوسط هزینهٔ زندگی یک خانوار را تامین می‌کند و کارگران از بسیاری از امکاناتِ ضروری معیشتی، بهداشتی، فرهنگی و رفاهی محروم هستند. و حالا با این طرح جدید، بخشی از بودجهٔ ناچیز خانوار نیز باید صرف گران‌تر و فزون بر نیاز خریدن کالا‌ها از فروشگاه‌های زنجیره‌ای بشود. مارا به خیر تو امید نیست.

*************

کارگران اخراجی کشت وصنعت کارون برای دومین روز متوالی تجمع کردند

یکی از کارگران مجتمع کشت وصنعت کارون با اعلام این خبر به ایلنا گفت: علت این اقدام اعتراضی اخراج ناگهانی ۱۰۵ نفر از همکاران میراب وآب رسان مزارع نیشکر است و آنان خواستار بازگشت بکار وپرداخت سه ماهه معوقات حقوقی خود در ماهای تیر، مرداد وشهریور هستند.
به گفته وی در اقدام اعتراضی روز گذشته کارگر ان اخراجی مقابل فرمانداری شوشتر، متاسفانه پاسخ مثبتی به مطالبات کارگران داده نشد واین کارگران در ادامه به دفتر نماینده امام جمعه و نماینده مجلس مراجعه کردند.
این کارگر کشت و صنعت کارون بابیان اینکه اعتراض صنفی امروز در مقابل درب ورودی مجتمع کشت و صنعت کارون برگزار شد، گفت: تا این لحظه هیچ پاسخی از سوی مسئولان و کارفرما به خواسته‌های کارگران داده نشده است.
او گفت: هر یک از ما کارگران دست کم دارای سه سر عائله هستیم و تامین مخارج زندگی بعد از اخراج بسیار برایمان سخت شده است ونمی توانیم جواب زن بچه‌هایمان را بدهیم.

*************

اعتصاب کارگران «فولاد وچدن» به بیست وسومین روز رسید

کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا یادآور شدند که طی بیست وسه روز گذشته کارگران خطوط تولید در اعتراض به سه و نیم ماه معوقات مزدی و نداشتن امنیت شغلی دست از کار کشیده‌اند.
به گفته آنان طی ۲۳ روزی که کارگران کار در کارخانه را به دلیل بی‌توجه‌ای کارفرما به پرداخت مطالباتشان متوقف کرده‌اند هیچ یک از مسئولان استانی و شهرستانی بصورت جدی پیگیر مطالبات کارگران فولاد چدن نبوده‌اند.
کارگران با بیان اینکه مطالباتشان تنها محدود به سه ونیم ماهه اخیر نمی‌شود، افزودند: علاوه بر معوقات حقوقی، از سه سال پیش تاکنون حق بیمه‌های آن‌ها با چندین ماه تاخیر به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود بطوری که دفتر چه‌های درمانی کارگران این واحد صنعتی هر چند وقت یکبار برای تمدید دچار مشکل می‌شود.
به ادعای کارگران معترض؛ روز گذشته برخی از شرکتهای طرف قرار داد با کارخانه با هماهنگی مدیریت قصد داشتند تا بخشی از قالبهای صنعتی برای استفاده در کارگاهی دیگر از محل کارخانه خارج کنند اما به دلیل آنکه این قالب‌ها ابزار تولید هستند با مخالفت کارگران مواجه شده و در نهایت تلاش کردند تا از طریق حقوقی این کار را انجام دهند.
در همین رابطه ظاهرا ۵ نفر ازکارگران این مجتمع روز گدشته (۱۸ مهر ماه) از سوی دادستانی دعوت می‌شوند وایشان ضمن شنیدن مشکلات کارگران از زبان نمایند گان کارگری قول پی گیری می دهد که در نهایت کارفرمای کارخانه فولاد چدن نیز در محل حضر شده و متعهد می‌شود که تا پایان هفته بخشی از مطالبات کارگران را پرداخت کند.
از سوی دیگر این کارگران می‌گویند همچنین بابت بخش دیگری از مزایای عرفی سال گذشته مانند هدایا واقلام مصرفی که در مناسبت‌ها واعیادرسمی به کارگران داده می‌شد طلبکارند.

*************

تجمع کارگران پتروشیمی اروند از یک هفته گذشت

فعالان صنفی کارگری منطقه بندرامام با اعلام این خبر افزودند: شمار تجمع کنندگان که از طریق پیمانکاری در واحد تعمیرات و نگهداری پتروشیمی اروند مشغول کارند تا حدود ۵۰۰ نفر می‌رسد.
به نقل از کارگران معترض گفته می‌شود: اعتراضات صنفی آنها از روز شنبه گذشته (۱۱ مهرماه) برای عملیاتی کردن پرداخت مزایای وعده داده شده آغاز شده است.
به گفته منابع خبری، پیش‌تر پرداخت ۳۵ درصد حق شیفت توسط رئیس امور اداری هلدینگ خلیج‌فارس امضاء و همچنین به کارگران پرداخت شده بود اما ظاهرا بار مالی این طرح عملیاتی شدن آنرا به تاخیر انداخته است.
از قرار معلوم در یک‌سال و چهار ماه گذشته کارگران معترض بدون قرارداد کتبی کار کرده‌اند و هر بار که از مدیریت جویای عقد قرارداد‌های خود شده‌اند، این پاسخ را شنیدند که «می‌خواهیم طرح طبقه‌بندی مشاغل را اجرا کنیم و به همین دلیل فعلا قرار داد همه شفاهی است».

*************

تجمع کارگران نساجی پارسیلون در مقابل سازمان تامین اجتماعی

به گزارش ایلنا این کارگران که شمار آنها در حدود ۱۰۵ نفر است می‌گویند: ظاهرا سازمان تامین اجتماعی حاضر نیست مدت پرداخت شدن بیمه بیکاری را جزء سوابق سخت و زیان آور حساب کند.
این کارگران در توضیح ماجرا گفتند: در سال ۸۶ مدیریت وقت نساجی پارسیلون به دلیل مشکلات اقتصادی قصد تعطیلی کارخانه را داشت اما همان زمان با پیگیری مسئولان وقت مقرر شد تا بخشی از دستمزدهای ما برای مدتی در حدود یک و سال و نیم توسط صندوق بیمه بیکاری پرداخت شد و پرداخت بخشی دیگر از دستمزدها همچنان برعهده کارفرما باقی‌ماند.
معترضان می‌گویند: حالا با گذشت بیش از 6 سال از خاتمه یافتن دورانی که بخشی از دستمزدهایمان از محل صندوق بیمه بیکاری پرداخت می‌شد قصد داریم تا بازنشسته شویم اما سازمان تامین اجتماعی به این بهانه که دوران یاد شده جزء سوابق سخت و زیان آورمان محسوب نمی‌شود با بازنشستگی ما مخالفت می کند.
کارگران پارسیلون که مدعی هستند تا پیش از سختگیری‌های اخیر سازمان تامین اجتماعی دیگر همکاران آنها توانسته‌اند تا بصورت پیش از موعد بازنشسته شوند، ادامه دادند: در نتیجه مانع‌تراشی‌های اخیر توالی سوابق سخت زیان آور آنها برهم خورده و آنها می‌بایست حداقل پنج سال دیگر فعالیت کنند.
کارخانه پارسیلون خرم آباد که در دهه ۷۰ به دنبال واگذاری‌های غیر اصولی دچار مشکلات جدی شد طی سالهای اخیر همواره با بحران مواجه بوده است.
شرکت پارسیلون بعنوان یکی بزرگ‌ترین تولیدکنندگان الیاف فیلامنت نایلون و گرانول پلی آمید دارای قدمتی ۴۰ ساله است که در برهه‌های مختلف زمانی همواره با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده است.
طی سالهای گذشته بار‌ها کارگران این کارخانه به دلایل مختلف اعتراضات خود را به گوش مسئولان رسانده‌اند به طوریکه آخرین تجمعات و نارضایتی‌های کارگران مربوط باز هم مربوط به شمول قانون بازنشستگی مشاغل سخت بوده که کارگران اعتراض خود را به عدم پرداخت حق بیمه و مطالبات مطرح کردند اما هنوز راه بجایی نبرده‌اند.

*************

اعتراض صنفی کارگران پتروشیمی فارابی به روز هفتم رسید

فعالان صنفی کارگری در منطقه ویژه بندر امام با اعلام این خبر یادآور شدند که دلیل برپایی این اعتراض هفت‌روزه آنها رویه تبعیض آمیز و بی‌تفاوتی کار فرمای اصلی مجتمع پتروشیمی فارابی است.
به نقل از این کارگران در توضیح مشکلات صنفی آنها گفته می‌شود: در حالی که بسیاری از کارگران باسابقه مدت‌هاست که بصورت پیمانکاری در این مجموعه مشغول‌کارند کارفرمای اصلی با کارگران تازه استخدام شده قرارداد کار معین انعقاد کرده است.
همچنین معترضان با بیان اینکه معیار مشخصی برای افزایش مزد و پاداش‌های پایان سال آنها وجود ندارد افزوده‌اند: چه‌بسا بی‌دلیل برخی از افراد از افزایش حقوق بهره‌مند می‌شوند و پاداش در چند سال اخیر حذف شده است.
عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و جذب پرسنل غیربومی با حقوق و مزایای بالا، عدم پرداخت ۱۵ درصدی بدی آب و هوا و افزایش ۳۰ درصدی حقوق مبنا از دیگر موارد اعتراضی کارگران پتروشیمی فارابی است که آنها را وادار به این اقدام اعتراضی کرده است.
لازم به یادآوری است، این کارگران که از شش روز پیش در اعتراض به دریافت مطالبات خود، از خوردن غذا در کارخانه خودداری نموده بودند، برای هفتمین روز پیاپی نیز به اعتراض خود ادامه دادند.

*************

مرگ کارگر بر اثر برق گرفتگی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، صبح دیروز کارگر کارخانه آجر درغرب گلستان به علت برق گرفتگی درگذشت. این کارگر ۳۱ ساله از اهالی روستای نامن کردکوی که در کارخانه آجر شهرستان بندرگز مشغول بود در حین کار دچار برق گرفتگی شد وعلیرغم تلاش کادر فوریتهای پزشکی و اعزام فوری به بیمارستان بندرگز درگذشت.

**************

بیشتر نمایندگان مجلس تنها مدعی دفاع از کارگران بوده‌اند

«غلامرضا توکلی» با اعلام ابن مطلب به ایلنا گفت: نماینده کارگران در مجلس شورای اسلامی چند ویژگی می‌خواهند که ما نداریم و تا به این لحظه بیشتر کسانی هم که مدعی نمایندگی کارگران بوده‌اند وقتی به مرحله عمل رسیدند کاری نوانستند کاری انجام دهند زیرا هیچ تشکیلات و هیچ نماینده‌ای در ایران برنامه‌ای ندارد که پاسخ نیازهای جامعه کارگری را بدهد.
وی افزود: اگر نماینده‌ای پیدا شود که بتواند برنامه داشته باشد و بداند چه می‌خواهد و باید خواسته‌اش را چگونه و از کجا بخواهد بتواند تغییری در اصلاح قوانین و مصوبات و مسائل جامعه کارگری ایجاد کند.
وی گفت: نماینده باید ابتدا خودش را باور کند که پیگیری خواسته‌های صنفی کارگران بخشی از وظایف او در دوران حضورش در مجلس شورای اسلامی است و بعد بر این اساس مناسبات همکاری خود را با جریان‌های مختلف سیاسیغ اجتماعی تنظیم کند.
توکلی افزود: تا به امروز کارگران از هر شخصی که خود را نماینده کارگران در مجلس معرفی کرده است حمایت کرده‌اند اما زمانی که بار که برای پیگیری مسئله‌ای نزد او رفته‌اند مجبور بودند تا با اصرار و خواهش خواسته خود را مطرح کنند.
این فعال صنفی افزود: ما هنوز در مسائل بیمه‌ای و صنفی نمی‌دانیم چه می‌-خواهیم و بنابر مصلحت و مقطع زمانی به فکر می‌افتیم و در دیدار مشکل را با نمایندگان یا وزرا در میان می‌گذاریم و نماینده یا وزیر اگر دلش خواست توجه می‌کند یا نمی‌کند.
وی تاکید کرد: نماینده کارگر باید به خودش متکی باشد و به احزاب و گروه-های دیگر و شخصیت‌ها تکیه نکند و وابسته نشود زیرا این گروه‌ها و احزاب عمر کوتاهی دارند اما جامعه کارگری ماندگار است و ماندگار خواهد بود.
توکلی تصریح کرد: نماینده کارگری نباید وارد مسائل سیاسی و حزبی شود زیرا کارهای سیاسی با کار صنفی بسیار متفاوت است و شاید بتوان گفت جامعه کارگری در جایگاه خودش نوعی حزب است و احتیاج ندارد نماینده‌اش به دنبال مأمن دیگری باشد

**************

نگرانی کارگران پیمانی ورزشگاه آزادی از اخراج احتمالی

به گزارش ایلنا، این کارگران شمار آن‌ها ۱۲۰ نفر است سالهاست که با قراردادهای یک ماهه از طریق پیمانکاران مختلف در مجموعه ورزشگاه آزادی مشغول کارند اما به تازگی با آمدن پیمانکار جدید قراردادهای آن‌ها از کار معین به کار حجمی تغییر کرده است.
از آنجایی که در قراردادهای کار حجمی پیمانکاری معمولا از یکسو بر فشارکار کارگر اضافه شده و از سوی دیگر از مزایای مزدی و رفاهی وی کاسته می‌شود، چندی پیش تعدادی از این کارگران با تجمع در مقابل وزارت وزرش اعتراض خود را اعلام کردند.
البته در این اجتماع صنفی کارگران حاضر جدا از اعتراض به تغییر شرایط شغلی خود یادآورشدند که هم پیمانکار کنونی و هم پیمانکار قبلی بابت بخشی از مطالبات مزدی به آن‌ها بدهکارند و علاوه بر همه این‌ها از زمان به روی کار آمدن پیمانکار جدید هجده نفر از همکاران آن‌ها اخراج شده‌اند.
هرچند نتیجه این تجمع صنفی پرداخت شدن طلب مزدی مربوط به پیمانکار کنونی و بازگشت به کار همه کارگران اخراجی بود اما در ‌‌نهایت هنوز این کارگران از بابت بدهی پرداخت نشده پیمانکار پیشین مجموعه ورزشی آزادی طلبکارند.
آن‌ها می‌گویند: از جمعیت ۱۲۰ نفری ما حدود ۴۰ نفردر قسمت فنی مهندسی و ۸۰ نفر دیگر در بخش خدمات و فضای سبز کار می‌کنیم و بصورت مشخص نزدیک به ۴ میلیون تومان از پیمانکار قبلی طلبکار هستیم که وضعیت پرداخت آن نامعلوم است.
این کارگران که سابقه اشتغال آن‌ها در مجموعه ورزشی آزادی بین ۱۰ تا هجده سال است، می‌گویند: جدا از بدحسابی پیمانکار پیشین، در حال حاضر نگران امنیت شغلی خود هستیم و بیم آنرا داریم که پیمانکار بخواهد به تدریج یا گروهی همه ما را بعد از خاتمه قرارداد اخراج کند.
در همین رابطه نماینده پیمانکار جدید مجموعه ورزشی آزادی که در حال حاضر به عنوان کارفرمای جدید این کارگران شناخته می‌شود، به ایلنا گفت: مجموعه ورزشی آزادی در مقام کارفرمای اصلی با ما قرارداد کار حجمی بسته است و بنابراین باید کارگران با شرایط جدید کنار بیایند.
وی افزود: با این شرایط کیفیت کاری که کارگران انجام می‌دهند رضایت بخش نیست و اگر این وضعیت ادامه یابد راهی غیر از تعدیل و اخراج کارگران باقینمانده است.

**************

تجمع کارگران اخراجی هفت‌تپه در مقابل فرمانداری شوشتر

منابع خبری ایلنا در مجتمع کشت وصنعت هفت تپه» با اعلام این خبر افزودند که اخراج این کارگران پیش از اتمام مهلت قانونی قرادادهای کار آنها صورت گرفته است.
براین اساس کارگران مورد نظر در حالی از روز پنجشنبه (۱۵ مهر ماه) اخراج شده‌اند که که اعتبار قرادادکار همه آنها تا روز ۳۰ مهر ماه بوده است.
برپایه این اظهارت پرداخت نشدن نزدیک به سه ماه معوقات مزدی نیز از جمله دلایل دیگری بوده که باعث برپایی این تجمع صنفی شده است.
اخراج شدگان به نقل از کارفرمای خود می‌گویند که به دلیل ماهیت فصلی بودن کارشان تا اردیبهشت ماه سال آینده کار برایشان وجود ندارد وبایدبه خانه‌هایشان برگردند این در حالیست که مزارع نیشکر به این تعداد نیروی کار میراب وآب رسان برای آبیاری نیاز دارد.
با این حال کارگران معترض مدعی‌اند که کارفرما قصد دارد بعد از اخراج آنها برای تکمیل نیروی کار مورد نیاز خود در بخش آبیاری از کارگران غیر بومی استفاده کند.
به صورت مشخص کارگران نی شکر هفت تپه می‌گویند ما ۱۰۵ کارگر از شهرکهای اطراف مزارع نی شکر همانند شهرک فلاحی، عیبر، سردار آباد، شرافت و غیره هستیم به طوریکه مزارع نی شکر مقابل ساختمانهای مسکونیمان قرار گرفته است.

**************

اعتراض کارگران پتروشیمی فارابی به روز ششم رسید

به گزارش خبرنگار ایلنا از بندر امام خمینی، این کارگران که از شش روز پیش در اعتراض به دریافت مطالبات خود، از خوردن غذا در کارخانه خودداری نموده بودند، برای ششمین روز پیاپی به اعتراض خود ادامه دادند.
معترضان یکی از این کارگران گفت: اعتراض ما هیچ تاثیری بر روند تولید نداشته اما متأسفانه توسط مدیرعامل شرکت، اقدام اطمینان بخشی که حکایت از دستیابی کارگران به حق خود داشته باشد، صورت نگرفته است.
لازم به ذکر است که ازجمله خواسته‌های این کارگران، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و اضافه شدن سی درصدِ بیس حقوق به مزایای شغل است.

**************

۶۰ درصد جمعیت اصفهان را کارگران تشکیل می‌دهند

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، غلامعلی قادری در کارگاه آموزشی قوانین کار در کشور‌ها اظهار کرد: استان اصفهان نقش تعیین کننده‌ای در اقتصاد ملی دارد و وجود کارخانجات مهمی چون ذوب آهن و فولاد مبارکه و دارا بودن دانشگاه‌های مدرن بر اهمیت این استان می‌افزاید.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه اصفهان با ۱۳ شهر بزرگ دنیا ارتباط خواهرخواندگی دارد عنوان کرد: بیش از ۱۵۰ هزار واحد صنفی و بالغ بر ۸ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در سطح استان اصفهان وجود دارد، ۵۰ درصد سیمان کشور، ۵۰ درصد صنایع دستی و ۷۰ درصد فولاد کشور در این استان تولید شده و این در حالی است که حدود ۶۰ درصد از جمعیت استان را جمعیت کارگری تشکیل می‌دهد.
وی گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان نماینده دولت در راستای تنظیم روابط کار و تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی با پیگیری موضوعاتی شامل رفع موانع تولید، تعامل بیشتر با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، سامان‌دهی نظام نوآوری و خلاقیت و رشد فناوری به منظور افزایش صادرات و ارائه خدمات درصدد کمک به بهبود وضعیت است.
قادری با بیان اینکه کار شایسته کاری مولد، با امنیت شغلی بالا و حافظ کرامات انسانی است تاکید کرد: صدور بخشنامه‌های ۴۲گانه صادره از معاونت روابط کار وزارت‌خانه بخشی از اقدامات دولت برای زمینه‌سازی در راستای گسترش کار شایسته است، البته نقش آموزش نیز در این میان بسیار تاثیرگذار بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.

**************

کارگران پیمانکاری پتروشیمی تندگویان اعتراض کردند

به گزارش منابع خبری ایلنا از بندر امام‌خمینی، این کارگران که شمار آنان به ۲۵۰ نفر می‌رسد در اعتراض به دریافت نشدن مطالبات خود دست از کار کشیده‌اند.
به گفته این منابع، معترضان از جمله کارگرانی هستند که به واسطه شرکت‌های پیمانکاری فریم‌کو، بهار بندر جنوب در پتروشیمی تندگویان مشغول کارند.
گفته می‌شود که این کارگران خواهان اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، پرداخت معادل ۳۰ درصد مزد مبنا به عنوان عنوان سایر مزایا و ۳۵ درصد افزایش حق شیفت هستند.

**************

معوقات مزدی کارگران شهرداری شوشتر ادامه دارد

این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: نزدیک به پانصد نفر هستیم که به دلیل مشکلات مالی و معیشتی در موقعیت نامناسبی قرارداریم.
آن‌ها می‌گویند: ادامه مشکلات مالی آن‌ها در حالی است که شورای شهر و شهردار نیز بار‌ها به کارگران قول پرداخت حقوق معوقه آنان را داده‌اند ولی عملاً نتوانسته‌اند قول خود را عملی کنند.
در این خصوص یکی از کارگران شهرداری شوشتر گفت: بعد از گذشت ۷ ماه از شروع سال، تنها وجهی را به عیدی سال ۹۴ به ما پرداخت کرده‌اند.
همچنین یکی دیگر از کارگران شهرداری شوشتر نیز گفت: به دلیل عدم پرداخت حقوق و دستمزد در ۷ ماه گذشته با مشکلات مالی و خانوادگی روبرو شده‌ایم و زندگی زناشویی ما در حال فروپاشی و با خطر طلاق روبرو شده است.
به گفته این کارگران آن‌ها بار‌ها از شهردار و شورای شهر درخواست کرده‌اند تا که حقوق معوقه را پرداخت نمایند ولی تنها قول می‌دهند و در عمل ما را فراموش کرده‌اند.
این کارگر شهرداری شوشتر افزود: پرسش من از شهردار و شورای شهر این است که آیا شما هم مانند ما کارگران این‌گونه زندگی می‌کنید و آیا اگر زندگی ما به طلاق کشیده شود شما جوابگوی ما هستید؟
از قرار معلوم مشکل مزد پرداخت نشده، تنها مختص کارگران شهرداری شوش‌تر نمی‌شود بلکه کارمندان و پرسنل شهرداری نیز به مشکل حقوق معوقه دچار شده‌اند.
یکی از کارمندان شهرداری در این خصوص عنوان کرد: پرسنل اداری شهرداری نیز چند ماه حقوق معوقه دارند و زندگی آنان نیز به‌سختی می‌گذرد.

**************

خودکشی دو کارگر شهرداری انزلی به فاصله یک ماه

منابع ایلنا در شهرداری انزلی با تایید این خبر افزودند: کارگران یاده شده به ترتیب در نیمه شهریور و مهرماه سال جاری اتفاق افتاده است.
گفته می‌شود که این کارگران حدود ۵۰ سال سن داشتند و بصورت پیمانکاری در استخدام شهرداری انزلی بودند خود را حلق آویز کرده‌اند.
برپایه این اظهارات حادثه اخیر که در تاریخ پانزدهم مهرماه و در محل سکونت کارگری اتفاق می‌افتد که از طریق شرکت پیمانکاری ظریف‌کاران در قسمت بازیافت زباله کار می‌کرده است.
گفته می‌شود این کارگر که «احمد علی. ش» نام داشت به دلیل مشکلات جسمانی که داشت توانست بود با موافقت کارفرما محل کارش را به واحد کمپوست منتقل کند.
در حادثه دیگری که حدود یک ماه قبل‌تر و در نیمه‌های شهریور ماه اتفاق افتاده است یکی دیگر از کارگران پیمانکاری شهرداری در محل کارش خودکشی می‌کند.
به نقل از منابع خبری، هر دو کارگر حدود ۵۰ سال داشتند و علت خودکشی هر دو کارگر در دست بررسی است.
براین اساس گفته می‌شود که تحقیقات در مورد روشن شدن دلیل این حوادث ادامه دارد.

**************

وضعیت نامناسب استراحتگاه‌ کارگران سایت فاز ۱۹ عسلویه

به گزارش ایلنا، منابع ایلنا تاکید دارند در شرایطی که سایت فاز ۱۹ منطقه ویژه عسلویه در مرحله پیش‌راه‌ندازی و راه‌اندازی قرار دارد، برای کارگران شاغل در بخش‌های مختلف این سایت هیچ محل مناسبی برای استراحت روزانه وجود ندارد.
فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه بایادآوری اینکه هم‌اکنون بیش از هزار کارگر در فاز ۱۹ منطقه ویژه عسلویه مشغول‌کارند، تاکید دارند که منظور آن‌ها امکانات موجود در خوابگاه‌هایی که برای این کارگران پیش بینی شده است نیست و به صورت مشخص در حال حاضر کارگران شاغل در سایت فاز ۱۹ برای استراحت روزانه و استفاده از سرویس بهداشتی با مشکل مواجه هستند.
این کارگران با یادآوری اینکه برابر مقررات حاکم در کارگاه‌های فازهای مختلف عسلویه هر کارگر دست کم باید روزانه ۱۲ تا ۱۳ ساعت کارکند افزودند: در این شرایط تنها در حوالی زمانی ظهر تا بعد از ظهر به کارگران فرصت داده می‌شود تا از فرصت چندساعته‌ نماز و ناهار برای استراحت و رفع خستگی استفاده کند.
آن‌ها می‌گویند در حال حاضر کارگران شاغل در فاز ۱۹ منطقه عسلویه مجبورند هروز در‌‌ همان محل کار خود و درست در مجاورت تاسیسات نفت و گازی که در مراحل راه‌اندازی و پیش‌اندازی قراردارند نمازشان را بخوانند، غذای خود را بخورند و استراحت کنند.
فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه در توضیح شرایط محل استراحت کارگران شاغل در فاز ۱۹ منطقه عسلویه یادآور می‌شوند: این مکان جای مشخص و معنی نیست بلکه می‌تواند هرقسمت از فضای سرپوشیده تاسییات نفتی مستقر در سایت فاز ۱۹ باشد که در هوای شرجی و به شدت گرم روز از تابش مستقیم آفتاب محفوظ است.
به ادعای این منابع از آنجایی که این تاسیسات هم اکنون در مرحله راه‌اندازی و پیش‌راه‌اندازی قراردارند، برای آزمون استحکام و مقاومت این تاسیسات دست‌کم جریانی معادل ۱۷۰ بار فشار از خطوط لوله‌ها در حال عبور است و اگر در این میان بخشی از تاسیسات به هردلیلی غیر اصولی و معیوب ساخته شده باشد آنگاه هر آن وقوع حادثه می‌تواند برای کارگرانی که بدون هرگونه تجهیزاتی در حال استراحت هستند بسیار خطرناک باشد.
این منابع با یادآوری اینکه حتی هنوز تکه‌های قطعات باقیمانده از عملیات جوشکاری سال گذشته از ارتفاعات تاسیسات سایت فاز ۱۹ بصورت کامل جمع آوری نشده‌ و در معرض سقوط قراردارند، افزودند: کارگران فاز ۱۹ درست در زیر همین قطعات هر روز حاضر می‌شوند و در بهترین حالت اگر در ساعات کار براثر کوچک‌ترین ضربه‌ای سقوط کنند می‌توان خوشبین بود که تجهیزات ایمنی کارگران از بروز حادثه‌ای جدی جلوگیری کند اما اگر این اتفاق در ساعاتی که کارگران به دلیل استراحت به تجهیزات ایمنی مسلح نیستند روی بدهد احتمال تلفات جانی بسیار بالا خواهد بود.
به‌گفته این منابع سروصدای بالای موتورهای تولید برق مستقر در سایت فاز ۱۹ یکی دیگر از مواردی است که در ساعات استراحت برای این کارگران تولید دردسر کرده است.
بصورت مشخص در این باره گفته می‌شود: حداکثر سر و صدای مجاز در محیط کار در یک شیفت کاری، ۸۵-۹۰ دسیبل (DB) است که استمرار این شرایط حتی در زمان استراحت باعث می‌شود تا این کارگران در درازمدت دچار ناراحتی ناشنوایی‌های حسی، عصبی و بشوند.
فعالان صنفی کارگری منطقه ویژه عسلویه در تشریح این وضعیت گفتند: کارگرانی ‌که در محیط پر سر و صدا کار می‌کنند باید مرتب معاینه شود و طبق مقررات ایمنی صدای محیط کار کارگران باید بین ۸۵ تا ۸۲ دسی‌بل و به ازای هر ۵ دسی‌بل بیشتر از این مقدار باید ساعت‌کاری نصف ‌شود.
وی ادامه داد: در نتیجه، طبق این قانون کارگر باید در شرایط ۹۰ تا ۹۵ دسی‌بل ۴ ساعت کار کند ولی به‌طور معمول کارگران ۱۲ -۱۳ ساعت کار می‌کنند، حتی دو ساعت وقت نماز و ناهار نیز با این سرو صدا همراه است.
همچنین در مورد وضعیت سرویس‌های بهداشتی که در سایت فاز ۱۹ عسلویه برای استفاده روزانه این کارگران تعبیه شده است منابع ایلنا تاکید دارند که جدا از کافی یا ناکافی بودن این سرویس‌های بهداشتی، شرایط نگهداری و وضعیت بهداشتی آن‌ها به هیچ‌وجه مناسب نیست.
در تصاویری که توسط فعالان صنفی کارگری از استراحت‌گاه و سرویس بهداشتی سایت فاز ۱۹ منطقه عسلویه تهیه و برای انتشار در اختیار ایلنا قرار گرفته است، وضعیت نامناسب این امکانات نشان داده شده است.

**************

پرداخت بخشی از مزد کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس

ایلنا: کارگرانی که از طریق شرکت پیمانکاری بدربرق در پالایشگاه ستاره خلیج فارس مشغول کارند از پرداخت کامل حقوق تیرماه خود خبر دادند.
یکی از این کارگر برق‌کار در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: حقوق تیرماه ۱۵۰ نفر از کارگران برقکار شرکت پیمانکاری بدربرق پالایشگاه ستاره خلیج فارس به طور کامل پرداخت شد.
وی بابیان اینکه «هنوز حقوق مرداد و شهریور پرداخت نشده است»، ادامه داد: «کارفرما (شرکت فراب ناردیس) به ماگفته است، ما تاکنون اطلاع نداشتیم که حقوق شما را پرداخت نکرده اند».
به گفته این کارگر برقکار، زمزمه های انحلال شرکت و ادامه کار با پیمانکار جدید دیگر نیز به گوش می رسد.
وی در خصوص «پرداخت مابقی مطالبات مزدی کارگران» اظهار داشت: «اگر مطابق روال قبلی بخواهند دستمزمان را پرداخت کنند باید حقوق مردادماه را باید آخر مهرماه (۱۵روز) دیگر بپردازند».
تأخیر در پرداخت حقوق این کارگران، تأمین و تحویل نامنظم تجهیزات حفاظت فردی (دستکش و...) از دلایل نارضایتی کارگران شرکت بدربرق از پیمانکاران رده چهار پالایشگاه خلیج فارس است.

**************

تهدید امنیت شغلی کارگران سیمان یاسوج

به گزارش ایلنا سید یعقوب موسوی گفت: خرید سیمان بی‌کیفیت از اصفهان برای ساخت و ساز‌ها حتی پروژه‌های عمرانی در کهگیلویه و بویراحمد سبب شده تا ۱۱ هزارتن سیمان یاسوج در انبار‌ها بماند.
وی افزود: اگر این روند ادامه داشته باشد شاهد توقف دپارتمان پخت و احیانا تعطیلی کارخانه سیمان یاسوج طی چند ماه اخیر خواهیم بود.
مدیر عامل کارخانه سیمان یاسوج با بیان اینکه درهیچکدام از پروژه‌های عمرانی کهگیلویه و بویراحمد از محصولات این کارخانه استفاده نمی‌شود، اظهارکرد: توقف تولید این کارخانه تا چند ماه آینده براساس ارزیابی‌های صورت گرفته قطعی خواهد بود.
موسوی با تاکید بر اینکه سیمان تولید شده در کارخانه سیمان یاسوج نسبت به محصول تولید شده در استانهای همجوار از کیفیت بسیار بالاتری برخوردار است، افزود: با این حال در هیچ یک از پروژه‌های در دست اجرا در استان از محصول این کارخانه استفاده نمی‌شود.
وی گفت: با توجه به واردات بی‌رویه سیمان‌های بی‌کیفیت و نامرغوب از استان‌های همجوار، اشباع بازار استان و نبود بازار برای محصول تولیدی کارخانه سیمان یاسوج، این کارخانه در آستانه توقف تولید دپارتمان پخت قرار دارد.
مدیر تنها کارخانه سیمان کهگیلویه و بویراحمد با تشریح برخی از مشکلات کنونی این کارخانه، تصریح کرد: کارخانه ۷۰۰ تنی سیمان یاسوج بعنوان یکی از کوچک‌ترین صنایع کشور با مشکلات زیادی روبرو است.
موسوی گفت: سیمان‌های بی‌کیفیت تولید شده در استان اصفهان با قیمت کمتری به نام سیمان با کیفیت در بازار استان بخصوص بازار شهرستان بویراحمد به فروش می‌رسد.
وی با بیان اینکه ما نیز می‌توانیم مانند استان‌های همجوار سیمان بی‌کیفیت و نامرغوب تولید کرده و به نام سیمان مرغوب به مشتری تحویل دهیم، افزود: هدف اصلی ما تولید محصول با کیفیت و مرغوب و رساندن آن به بازار با قیمت مناسب است.
موسوی از وجود دلالان سیمان در کهگیلویه و بویراحمد خبرداد و یادآورشد: دلالان سیمان برای فرار از پرداخت مالیات، سیمان نامرغوب استانهای همجوار را خریداری کرده و در بازار این استان بفروش می‌رسانند
وی گفت: مسئولین کهگیلویه و بویراحمد برای جلوگیری از تعطیل شدن این کارخانه، جلوی واردات سیمان بی‌کیفیت و نامرغوب به استان را بگیرند.
مدیرعامل سیمان یاسوج، خروجی کارخانه سیمان یاسوج را حدود ۶۰۰ تن عنوان و اظهارکرد: سیمان تیپ یک و ۲ با مقاومت ۴۲۵ با کیفیت بالا و با قیمت برابر با محصولات وارداتی در این کارخانه تولید می‌شود.
موسوی از استاندار کهگیلویه و بویراحمد خواست، دستوری ابلاغ کند تا در پروژه‌های در دست اجرای استان از سیمان با کیفیت کارخانه سیمان یاسوج استفاد شود.

**************

اعتصاب رفتگران پاریس خاتمه یافت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، رفتگران پاریس، پایتخت فرانسه پس از چهار روز به اعتصاب خود پایان دادند. به گفته رییس اتحادیه کارگری، شهرداری با شرایط اعتصاب کنندگان موافقت کرده است.
کارگران خواستار افزایش حقوق شده بودند. در مدت اعتصاب بیش از سه هزار تن زباله از سطح شهر جمع آوری نشد.
پیشتر این کارگران در اعتراض به شرایط کاری نامناسب و دستمزد کم خود اعتصاب کرده‌بودند.
این اعتضاب از چهار روز پیش در اعتراض به شرایط نامناسب کاری و پایین بودن دستمزدهای پرداختی آغاز شده بود.
ادامه اعتصاب رفتگران در پاریس باعث انباشت زباله در بسیاری از خیابانهای این شهر شده بود است.
طبق گفته شهرداری پاریس در این اقدام صنفی حدود نیمی از چهار هزار و نهصد کارگری که در بخش خدمات جمع آوری زباله این شهر کار می‌کردند شرکت داشتند و در نتیجه نیمی از مناطق پاریس با انباشت زباله مواجه شده بود.

**************

۷۵ کارگر پیمانکاری سیمان تهران تعدیل شدند

این کارگران که از طریق شرکت های گلسار، الوند و رویال کار در بخش های مختلف واحد ۷ سیمان تهران شاغل بوده و هنوز بابت ۲ ماه مزد پرداخت نشده طلبکارند در تماس با ایلنا گفتند که پس از خاتمه یافتن قرارداد کار پیمانکار حاضر به بستن قرارداد جدید نشده است.
این کارگران می‌گویند از قرار معلوم فشارهای سازمان محیط زیست باعث شده است تا فعالیت های مجموعه واحد هفتم سیمان تهران محدود شود و به همین دلیل نیز آنها اکنون اخراج شده اند.
آنها در عین حال از احتمال افزایش این تعدیل ها خبر داده و گفتند: در کارخانه سیمان تهران نزدیک به یک هزارو ۳۵۰ نفر مشغول کارند و از قرار معلوم از یک ماه پیش فعالیت واحد ۷ سیمان تهران متوقف شده است.
در این رابطه رئیس شورای اسلامی کار کارخانه سیمان تهران ضمن تایید خبر تعدیل نزدیک به ۳۰ نفر از کارگرانی که از طریق شرکتهای پیمانکاری در واحدهای زیر مجموعه سیمان تهران کار می کردند، گفت: این مشکل را حاصل کمبود نقدینگی و شرایط نامناسب تولید است
»رحیم زمانی» بابیان اینکه کارخانه سیمان تهران با وجود مشکلات اقتصادی که در سراسر کشور فراگیر شده، سعی کرده است تا با ادامه تولید، اشتغال کارگران را حفظ کند در ادامه افزود: مشکلات عدیده وریشه‌ای صنعت سیمان که در نتیجه رکود بازار ساخت وساز کشور حاصل شده بسیاری ازکارخانجات سیمان کشور را در آستانه ورشکستگی قرارداده است

**************

مرگ دو کارگر تبریزی به علت سقوط از ساختمان در حال ساخت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا: ظهر امروز (پانزدهم مهر) کارگر ساختمانی ۶۱ ساله، در کوی دانشگاه تبریز از داربستی به ارتفاع ۶ متر سقوط کرد و جان باخت.
به نقل از جلیل ستاری معاون عملیاتی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز و حومه علت دقیق این حادثه در حال بررسی است.
همچنین در حادثه دیگری که در کوی داشگاه تبریز رخ داد کارگر ۵۰ ساله‌ای براثر سقوط از ساختمان جان خود را از دست داد.
به نقل از روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌شرقی، این کارگر ساختمانی که در کوی دانشگاه تبریز مشغول به کار بود از طبقه سوم ساختمان سقوط در حال ساخت کرد و جان باخت. حبیب حسینقلی‌زاده افزود: این حادثه ظهر امروز، ساعت۱۰: ۱۲ به وقوع پیوست که متاسفانه به علت شدت ضربه به سر در حین سقوط، کارگر در دم جان سپرد.

**************

تجمع کارگران فولاد چدن درود مقابل ساختمان فرمانداری

یکی از کارگران کارخانه فولاد و چدن با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در این تجمع اعتراضی که نزدیک به یک ساعت طول کشید حدود ۸۰ نفر از کارگران با لباس کار شرکت داشتند.
وی افزود: این تجمع یک ساعته در ‌‌‌نهایت با گفته‌های فرماندار درود مبنی بر اینکه پی گیر مطالبات کارگران ورفع مشکلات کارخانه هستیم موقتا خاتمه یافت و کارگران تجمع کننده به محل کارخانه بازگشتند.
منبع خبری ایلنا در تشریح جزئیات مطالبات مزدی و بیمه‌ای کارگران فولاد و چدن گفت: در حال حاضر این کارگر بابت دستمزد خرداد، تیرماه، مرداد و شهریور طلبکار هستند.
به گفته وی، به غیر از چهار ماه مزایای مزدی پرداخت نشده، حق بیمه این کارگران نیز دست کم ۶ ماه است که پرداخت نشده است.
کارگران می‌گویند شرایط تولید در کارخانه مهم فولاد و چدن بسیار نامناسب و بحرانی است و کارفرما توان پرداخت مطالبات معوقه کارگران را ندارد.
آنان تصریح کردند؛ از بیست و هشتم شهریور ماه سال جاری در اعتراض صنفی هستیم اما در این مدت هیچ مقام مسئولی بصورت جدی به خواسته ما رسیدگی نکرده است.

**************

کارگران سدید از دولت خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند

به گزارش ایلنا، در این نامه که از سوی ۲۴ کارگر شاغل و۵ کارگر بازنشسته سدید ریخته گر در اسلامشهر نوشته و امضا شده آمده است: باتوجه به اشتغال دست کم ۱۰۰کارگر در این واحد تولیدی، خواستار اقدامی فوری برای رفع مشکلات موجود هستیم.
نویسندگان این نامه با یاد آوری مشکلاتی که باعث شده است تا این واحد صنعتی به بهانه غیر اقتصادی بودن توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را نداشته باشد، آمده است: در حال حاضر شرایط تولید در این کارخانه مهم صنعتی بسیار نامناسب و بحرانی است و در صورت بی‌توجهی به مشکلات به زودی شاهد تعطیلی و بیکاری کارگران خواهیم بود.
به گفته کارگران، شرایط فوق تهدیدی برای امنیت شغلی حدود ۱۰۰ کارگری است که در کارخانه کار می‌کنند. به همین دلیل آخرین تجمعی که کارگران انجام دادند روز یکشنبه -۷ تیر ماه سال جاری - در محوطه کارخانه بود که در ‌‌نهایت نتیجه‌ای در بر نداشت.
کارگران شرکت سدید ریخته گر در این نامه درباره امنیت شغلی خود می‌گویند، پیش از خصوصی سازی این کارخانه سازنده قطعات ریختگری با نزدیک به ۶۰۰ کارگر ظرفیت ۱۲ هزار تن محصول را داشت که در دوره مدیریت بخش خصوصی هم تعداد کارگران و ظرفیت تولید به کمترین مقدار رسید.
در این نامه با یادآوری اینکه آخرین بار نزدیک به ۲۵ کارگر قرار دادی کارخانه ریخته‌گری سدید پس از خاتمه یافتن مدت قرارداد کار اخراج شدند، آمده است: علاوه بر این اتفاق، کارفرما دست کم بابت ۶ ماه مزد کارگران شاغل، حق سنوات خدمت کارگران بازنشسته نیز با اخذ تعهدات محضری از ۲۴ تا ۳۴ ماه به تاخیر پرداخت می‌شود.

**************

سقوط مرگ آور کارگر تعمیرات به مخزن گوگرد

به‌گفته منابع خبری ایلنا در عسلویه، این کارگر ۲۲ ساله واحد سولفور به‌علت پوسیدگی نگهدارنده در (سامپ) مخزنی به ارتفاع حدود ۴ متر سقوط کرده و بیش از ۵ ساعت کسی از حضور وی در آنجا خبردار نمی‌شود.
به گفته منابع ایلنا، تا مدتی بعد از سقوط مرحوم انصاری به داخل مخزن کسی از این حادثه باخبر نمی‌شود تا زمانی‌که نیرو‌ها «چک‌پوینت‌ها» کارگاه را که شامل (کنترل و نگهداری حمل مواد، ابزارهای دستی، کنترل مواد و عوامل خطر و... را کنترل کرده و متوجه می‌شوند، کارت خروج این کارگر هنوز در برد نگهبانی کارگاه قرار دارد.
به‌دنبال آن، نیروهای حاضر در سایت دوباره سایت را جستجو کرده و در نهایت متوجه می‌شوند، وی در مخزن افتاده و گوگرد مذاب هم بر روی آن ریخته است.
در تحلیل این حادثه یک کار‌شناس ایمنی به خبرنگار ایلنا گفت: «کوچک‌ترین کار در واحدهای صنعتی حتماً باید با حضور دو نفر انجام شود که یکی مراقب دیگری باشد».
«حسین عشقی» ادامه داد: «اصلاً قرار نیست کسی به تنهایی در مخزن گوگرد کار کند و این عمل بسیار خطرناک است».
وی افزود: «در مخازن هیدروکربنی یا مواد جامد خطرناک حتماً باید «پرمیت» (مجوز) گرفته شود و در آن ناظر کار، شرایط کار و کننده کار در آن تشریح و معین شود».
عشقی در خصوص «نحوه تعمیر مخازن گوگرد» تشریح کرد: «باید سکوی ایمنی برای کارگر تعمیرات ایجاد کرد و فرد با وسایل حفاظت فردی و کمربند ایمنی مناسب که مانع افتادن وی شود، مجهز شود. با وقوع این حادثه می‌توان نتیجه گرفت که هیچ‌یک از شرایط نامبرده رعایت و نظارت نشده است».
لازم به یادآوری است، «گاز ماکرو» حاوی H۲S است که با حرارت به گوگرد و گاز دی اکسید گوگرد تجزیه می‌شودو سپس گاز دی اکسیدگوگرد را سوزانده و خود گوگرد را در به منطقه دیگر منتقل می‌کنند که تخریب کننده محیط زیست است و یکی از آلاینده‌های بسیار خطرناک منطقه عسلویه به شمار می‌آید.

جزئیات حادثه سقوط کارگر به مخزن گوگرد

به گزارش خبرنگار ایلنا از عسلویه، صبح روز گذشته (۱۴ مهر) «میثم انصاری» کارگر شرکت الوان ریز کنگان براثر سقوط در چاه گوگرد مذاب در ناحیه ۷ پالایشگاه اول (فاز۱) مجتمع گاز پارس جنوبی، جان خود را از دست داد.
به گفته یکی از بستگان این کارگر، این حادثه در حوالی ساعت ۹ صبح اتفاق افتاده است که بر اثر سقوط کارگر در چاه گوگرد مذاب با درجه‌ای حدود بیش از ۱۴۰ درجه سانتیگراد منجر به فوت او شده است.
وی به خبرنگار ایلنا گفت: پس از سقوط این کارگر در چاه مذاب نیز دوربین‌ها توسط حراست بازبینی شد و او که در حال عبور در داخل این پالایشگاه بوده است به درون چاهی منهول در سطح زمین که هیچگونه حفاظ و علائم خطری نداشته و در حال تعمیر بوده است، سقوط می‌کند.
او گفت: پس از تخلیه چاه در ساعت ۳ بعدازظهر نیز کارگر از چاه بیرون آورده شد.
گفتنی‌ست «میثم انصاری» سابقه‌ای حدود ۵ سال داشته و ساکن شهرستان لامرد در استان فارس است.

**************

تاخیر ۲ ماه و نیم دستمزد ۹۵نفر کارگر گسترش مانا ساز

به گزارش ایلنا کارگران این کارخانه گزارش کردند: کارفرمای این کارخانه سازنده قطعات سنگین بتونی و فلزی به دلیل آنچه که کمبود نقدینگی عنوان می‌شود، پرداخت مزایای مزدی آنها را به تاخیر انداخته است.
منابع کارگری با بیان اینکه معوقات حقوقی کارگران مربوط به نیمی از حقوق تیر و حقوق کامل مرداد وشهریورماه سال جاری است در ادامه افزودند: دلیل این وضعیت پرداخت نشدن مطالبات کارخانه از سوی وزارت نیرو عنوان می‌شود.
طبق اظهارات کارگران گسترش مانا ساز از مجموع کارگران این کارخانه فقط ۱۶ نفر کارگر دائمی هستند و مابقی با قرارداد‌های موقت کوتاه مدت کار می‌کنند.
به گفته وی، زمانی این کارخانه بیش از ۲۰۰ کارگر داشته اما به مرور تعداد کارگرانش به دلیلی رکود بازار فروش وسیاست گذاری‌های غلط مدیریتی به حداقل رسیده است. همچنین از مجموع ۴ تا ۵ پیمانکارشاغل در این کارخانه که هر کدام زمانی با ۱۵ تا ۲۰ کارگر د کار می‌کردند هم اکنون تعداد کارگران آنان به دو تا سه کارگر رسیده است.
به ادعای کارگران علاوه بر تعویق حقوق، بخش قابل توجهی از حق بیمه کارگران نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است بطوری که ۴ کارگر با سابقه مشمول قانون بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان‌آور هنوز نتوانسته‌اند بازنشسته شوند.
همچنین تعدادی از کارگران بازنشسته شدن مشمول قانون سخت زیان آور که طی سال‌ها و ماه‌های گذشته در این کارخانه بازنشسته شده‌اند هنوز موفق به دریافت سنوات پایان خدمت خود نشده‌اند.
او در ادامه در خصوص سایر مشکلات کارگران کارخانه گسترش مانا ساز گفت: علاوه بر تاخیر در پرداخت حقوق، کارگران امنیت شغلی ندارند و هر ماه یک الی دو کارگر در این کارخانه به بهانه‌های مختلف بیکار می‌شوند.

**************

اعتراض کارکنان پتروشیمی فارابی به روز دوم کشیده شد

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، جمعی از کارکنان رسمی و قراردادی پتروشیمی فارابی که جهت پیگیری مطالبات خود از روز گذشته با خودداری از خوردن غذا در کارخانه، اعتراض خود را آغاز کرده بودند، امروز نیز به این اعتراض ادامه دادند.
عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، عدم اضافه کردن ۳۰ درصدی حقوق و عدم پرداخت حق اورهال (تعمیرات اساسی) مطالبات این کارگران است.

**************

حوادث ناشی از کار جان 13 کارگر کردستانی را گرفت

سازمان پزشکی قانونی استان کردستان اعلام کرد: در پنج ماهه نخست سال جاری 13 نفر بر اثر حوادث کار در استان کردستان جان خود را از دست داده‌اند که از این تعداد 12 نفر مرد و یک نفر دیگر زن بوده است.
این در حالی است که کل فوت شدگان حوادث کار مدت مشابه سال قبل تنها 6 مرد بوده‌اند.

**************

بلاتکلیفی کارگران اخراج شده ستبران برای بازگشت‌به کار

کارگران کارخانه ستبران با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: در اردیبهشت ماه سال جاری قرارداد کاری یازده نفر از همکاران آنها پس از خاتمه تمدید نشد و در نتیجه این تعداد از کارگران اخراج شدند.
این کارگران بابیان اینکه همان زمان کارفرمای ستبران علت این اخراج ها را رکود بازار فروش محصولات عنوان کرده بود، افزودند با شکایت اخراج شدگان به اداره کار در نهایت ظرف مدت دو ماه برای هفت نفر از آنها رای بازگشت به کار صادر شد.
برپایه این اطلاعات در حال حاضر نزدیک به سه ماه از این ماجرا می‌گذرد اما هنوز تمامی کارگران اخراج شده نتوانستند به کار سابق خود بازگردند.
بصورت مشخص گفته می‌شود که در حال حاضر معطلی چهار نفر از این کارگران ستبران برای انجام کار سابق ادامه دارد.
یکی از کارگران این واحد تولیدی در توضیح این ماجرا گفت: همکارانی که اخراج شدند بین ۶ تا ۱۶ سال سابقه کاری داشتند و در زمان اخراج کارفرما به آنها وعده داد که در صورت بهبود شرایط همه آنها را دوباره استخدام خواهد کرد.
از قرار معلوم کارگران اخراج شده این واحد تولیدی در پنج ماهی که اخراج شده‌اند در جستجوی کار به واحدهای صنعتی و خدماتی زیادی مراجعه کرده‌اند اما به دلیل شرایط سنی که دارند تا این لحظه هیچ کاری برای آنها پیدا نشده است.
گفته می‌شود کارگران اخراجی این واحد تولیدی در حال حاضر تحت پوشش بیمه بیکاری هستند و نگرانند که با ادامه این وضعیت نتوانند برای مدت زیادی با این شرایط بتوانند زندگی کنند.
کارخانه ستبران در زمینه ساخت مواد اولیه ساخت انواع کاشی ساختمانی فعالیت دارد و به گفته کارگران اخراجی مدیریت این کارخانه مدعی است که در شرایطی که به دلیل مشکلات اقتصادی حتی قادر به پرداخت دستمزد کارگران موجود نیست امکان بازگشت به کار اخراج شدگان وجود ندارد.

**************

کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس سه ماه مزد طلبکارند

یکی از این کارگر برق‌کار در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: نزدیک به ۱۵۰ نفر هستیم و از تیرماه امسال تاکنون پرداخت دستمزدهایمان به تاخیر افتاده است.
وی بابیان اینکه هفته گذشته او و همکارانش در اعتراض به وضع موجود تجمعی صنفی برپا کرده بودند،گفت: بعد از این تجمع کارفرما قول داد که مطالبات ما در هفته پیشرو پرداخت خواهد شد.
وی بابیان اینکه در حال حاضر او و همکارانش منتظر تحقق وعده کارفرما هستند، افزود: در شرایط خیلی سختی کار می کنیم، همین چند روز پیش یکی کارگران کابل‌کش به دلیل شدت شرجی و گرم بودن هوا از هوش رفت و تقریبا زمان زیادی طول کشید تا برای انتقال وی به بیمارستان خودرو پیدا کنیم.
وی در بیان بخش دیگری از کوتاهی کارفرما اظهار داشت: شماری از کارگران به‌دنبال معوقات مزد و شرایط دشوار کار، تصمیم به تغییر شغل گرفته اند اما در بازگشت به شرکت برای دریافت رضایت‌نامه شغلی، کارفرما از تحویل نامه خودداری کرده است.

**************

مرگ کارگر شهرداری بردستان در تصادف رانندگی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا این کارگر شهرداری بردستان در حالی که مشغول جمع آوری زباله‌ها بود میان تیر برق و خودروی حمل زباله قرار گرفت و جان خود را از دست داد.
رئیس شورای اسلامی شهر بردستان در همین زمینه اظهار داشت: جوان ۳۰ ساله‌ای به نام محمد زبیری اهل روستای لمبدان پایینی شهرستان دیر به صورت قراردادی در شهرداری بردستان مشغول به کار بود و دو فرزند داشت.
«سید علی حسینی» افزود: روز گذشته وی به همراه خودروی حمل زباله در خیابان تعاون بردستان در حال جمع آوری زباله‌ها بودند که با حرکت خودرو حمل زباله به سمت عقب، این کارگر میان تیر برق و خودرو قرار گرفت و به شدت مجروح شد.
وی خاطرنشان کرد: با حضور اورژانس، این کارگر به بیمارستان امام خمینی کنگان اعزام شد، ولی متاسفانه بر اثر شدت جراحات و خون ریزی داخلی درگذشت.

**************

منابع خبری ایلنا در استان قزوین با اعلام این خبر افزودند: دست‌کم از چند ماه پیش پرداخت دستمزد نزدیک به یکصد کارگر باقیمانده این واحد صنعتی دچار تاخیرهای طولانی مدت شده است و برای همین از مدتی قبل این کارگران برای کشاورزان محلی بصورت روزمزد گوجه چینی می‌کنند.
انجام کارهای ساختمانی، پیک موتوری و رانندگی در موسسات کرایه خودرو از دیگر راه‌های امرار معاشی است که این روز‌ها کارگران شیشه آبگینه برای گذراندن مخارج زندگی خود مشغول انجام آن هستند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که آن‌ها از اینکه بخواهند هر روز در محل کارشان منتظر پرداخت شدن بخشی از معوقات مزدی خود بمانند خسته شده‌اند و ترجیح می‌دهند تا در خارج از ساعات کاری راه دیگری را برای تامین معاش خود پیدا کنند.
در این رابطه یکی از کارگران شیشه آبگینه گفت: می‌دانیم که چیدن گوجه هیچ آینده شغلی ندارد، همه به عنوان کارگر متخصص شیشه آبگینه در سازمان تامین اجتماعی دارای پرونده بیمه هستیم اما وقتی که نه مزدی داده می‌شود و نه حق بیمه ناچاریم تا به نحوی مخارجمان را تامین کنیم.
آن‌ها در عین حال از اینکه در یک سال گذشته مسئولان استانی نتوانسته‌اند مشکل پیش از آمده در این واحد تولیدی را مرتفع کنند گلایه دارند و می‌افزایند: بی‌توجه‌ای کارفرما به مشکلاتی که برای کارگران این کارخانه بوجود آمده است هر روز لطمات زیادی را به آنان وارد می‌کند.
به گفته وی، ادامه بلاتکلیفی در وضعیت کارگران این کارخانه و اینکه چندین ماه حقوق نگرفته‌اند باعث شده زندگی خانواده گی برخی از کارگران متلاشی شود وآنان امروز از زن وفرزندان خود دور شوند.
او گفت: وضعیت کارگران شیشه آبگینه هر روز به نسبت روز قبل بد‌تر می‌شود وهر چند وقت یکبار اخبار اخراج وپرداخت نشدن حقوق کارگران این کارخانه در بسیاری از رسانه‌ها منتشر می‌شود، اما هنوز مسئولان مستقیم این وضعیت را به جهت بی‌اطلاعی پی گیری نمی‌کنند.
طبق اظهارت وی وضعیت کارخانه و کارگران شیشه آبگینه برای مسئولان استان قزوین عادی شده بطوریکه اول مهر ماه زمانی که ۱۰۶ کارگر قرار دادی این کارخانه یکجا اخراج وبیکار شدند مسئولان هیچ واکنشی نشان ندادند با این حال شائبه اخراج ۶۰ کارگر قرار دادی دیگر در کارخانه قوت گرفته است.
این کارگر کارخانه شیشه آبگینه در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر این واحد حدود ۴۰کارگر رسمی و ۶۰ کارگر قرار دادی دیگر دارد وکارفرما قصد دارد با اخراج کارگران قرار دادی با سابقه کارخانه به نوعی فعالیت کارخانه را کاملا متوقف کند.
به گفته وی؛ بخش زیادی از دستگا‌ها وتجهیزات تولیدی کارخانه از سوی تعدادی ازکارگران بازنشسته این کارخانه بابت مطالبات معوقه وسنوات پلمپ وضبط شده است.
به گفتهٔ این کارگر، مسئلهٔ اصلی این است که مسولین تکلیف کارگرانی که سابقه کار بعضی از آن‌ها تا ۲۵سال است - را مشخص نمی‌کنند. این کارگران عمر خود را پای این کار گذاشته‌اند و نباید با آن‌ها اینگونه برخورد شود. اگر کسی هم پیگیری کند بعضا برخورد قهری با او صورت می‌گیرد و این برای کارگرانی که خرج سنگین زندگی به گردن آنهاست گران تمام می‌شود.

**************

کارگران آبگینه برای خرج زندگی گوجه‌ می‌چینند

**************

اعتراض کارگران فولاد و چدن درود به روز هجدهم رسید

منابع خبری ایلنا در خرم آباد و لرستان با اعلام این خبر افزودند: در مدت این هجده روز هیچ اتفاقی در خصوص پیگیری معوقات مزدی آن‌ها نیفتاده است.
این کارگران که نزدیک به ۱۰۰ نفر هستند، می‌گویند: از بیست و هشتم شهریور ماه در اعتراض صنفی هستیم اما در این مدت هیچ مقام مسئولی به خواسته ما رسیدگی نکرده است.
به گفته این کارگران به غیر کارفرما و مسئولان دولتی حتی نمایندگان صنفی آن‌ها در شورای اسلامی کار کارخانه فولاد و درود چدن نیز تا به امروز پاسخگوی خواسته‌های قانونی آن‌ها نبوده‌اند.
به غیر از چهار ماه مزایای مزدی پرداخت نشده، حق بیمه این کارگران نیز برای مدت زیادی است که پرداخت نشده است.
به نقل از کارگران این واحد صنعتی به دلیل همین بدهی انباشته سازمان تامین اجتماعی تا این لحظه با پیشنهادی که از سوی کارفرما در جلسه شورای تامین شهرستان درود مبنی بر پرداخت بیمه بیکاری به این کارگران مخالفت کرده است.

**************

کارگر قرار دادی «آرمان شفق» اخراج شدند

کارگران کارخانه میلگرد سازی آرمان شفق تاکستان با اعلام این خبر گفتند: همکاران اخراج شده آنها در این واحد تولیدی بین یک تا ۸ سال سابقه کار داشتند.
این کارگران با یادآوری اینکه پیش از این نیز نزدیک به ۵۰نفر از همکاران آن‌ها به تدریج از نوروز ۹۴ تا پایان شهریور ماه اخراج شده‌اند، افزودند: تمامی این اخراج‌ها پس از اتمام قراردادهای کار همکاران آن‌ها اتفاق افتاده است.
علاوه براین گفته می‌شود که اخراج شدگان نیز مانند کارگران باقیمانده آرمان شفق هنوز بابت معوقات مزدی مرداد و شهریور از کارفرمای طلبکارند.
در عین حال کارگران اخراجی کارخانه آرمان شفق نیز راجع به وضعیت شغلی خود می‌گویند: به تبع سختی کار در مقابل کوره‌های ذوب آهن وخط تولید هر ماه شاهد یکی از آنها براثر سوختگی یا جراحت دچار مصدومیت می‌شود.
به ادعای کارگران، با وجود آنکه کارگران از بیمه تامین اجتماعی وبیمه تکمیلی دانا برخوردارند اما بعد از وقوع حادثه حمایت چندانی از سوی کارفرما وشرکت‌های بیمه گر به آنان نمی‌شود ودر بیشتر موارد کارگر مقصر شناخته شده نمی‌توانند حتی هزینه‌های درمانی خود وخسارات‌های جانبی دیگر را ازشرکت بیمه بگیرند.
وی همچنین تصریح کرد: برای نمومه در سال ۹۲ یکی از کارگران این واحد صنعتی بر اثر حادثه ناشی از کار فوت می‌کند که تا این لحظه هنوز غرامت کامل این حادثه به خانواده وی پرداخت نشده است.

**************

اعلام اعتراض صنفی کارگران پتروشیمی فارابی با نخوردن ناهار

به گزارش ایلنا، معترضان نزدیک به ۱۰۰ نفر از کارگرانی هستند که بصورت رسمی و قراردادی در بخش بارگیری پتروشیمی‌ فارابی کار می‌کنند.
گفته می‌شود دلیل این اعتراض به اجرا درنیامدن طرح طبقه‌بندی مشاغل است که باعث شده تا دستمزد این کارگران در مقایسه با کارگران دیگر مجتمع‌های پتورشیمی تا ۳۰ درصد کاهش یابد.
به نقل از این کارگران عنوان می‌شود که چون تا این لحظه مسئولان پتروشیمی فارابی حاضر به پاسخگویی به خواسته‌های کارگران نبوده‌اند آنها تصمیم گرفتند تا با خودداری از خوردن غذای کارخانه اعتراض خود را نشان دهند.
این کارگران تاکید دارند که اقدامات اعتراضی آنها تنها به ساعت ناهار محدود بوده و تاثیری بر وظایف شغلی و سازمانی آنها ندارد.

**************

انتظار چهار روزه کارگران چشمه‌پودنه برای دریافت طلب مزدی

منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر افزودند: کارگران معدن چشمه پودنه برای پیگیری مطالبات مزدی معوقه در صبح روز سشنبه ۳۱ شهریور ماه تجمعی را برپا کردند که برای مدت یک هفته ادامه یافت.
به گفته این کارگران در نهایت آنها در روز هشتم مهر ماه با وعده‌ای که مسئولان فرمانداری در مورد پرداخت شدن مطالبات آنها داده بودند به کار خود بازگشتند اما با گذشت چهار روز از این ماجرا هنوز تغییری در وضعیت آنها ایجاد نشده است.
در معدن خصوصی چشمه پودنه نزدیک به ۱۵۰ کارگر مشغول کارند و گفته می‌شود از ابتدای سال جاری تاکنون هر ماه بخشی از دستمزد این کارگران به دلیل مشکلات مالی کارفرما پرداخت نمی‌شود.
کارگران این واحد معدنی می‌گویند در حال حاضر حجم معوقات پرداخت نشده آنها آنقدر زیاد شده است که به تنهایی ارزش ریالی آن با چند ماه مزد برابری می‌کند.
بصورت مشخص گفته می‌شود که طلب انباشته شده این کارگران شامل مزایای مزدی پرداخت نشده‌ای همچون حق اضافه‌کاری یا شب کاری و... می‌شود.د.
کارگران این معدن می‌گویند: طبق گفته کارفرما اگر مشکل نقدینگی برطرف شود معوقات مزدی ما نیز پرداخت خواهد شد.
آنها می‌گویند: این وضعیت در حالی است که مزایای مزدی آنها به کارگرانی که در معادن مجاور مشغول کارند کمتر محاسبه می‌شود.
این کارگران در عین حال از پرداخت نشدن دا ۴ ماه مطالبات رانندگان سرویس‌های حمل و نقل این واحد معدنی خبر می‌دهند.

**************

بازهم در بارهٔ کارزار نخریدن خوروی صفر ایرانی

با گذشت چند ماه از مطرح شدن کمپین (کارزار) نخریدن خودر رو صفر کیلومتر داخلی و در گرفتن بحث‌های گوناگون پیرامون آن و بدون درنظر گرفتن کم و کیف و فزونی یا کاستی اثر این کمپین در بازار خودرو، شاهد بودیم سرانجام گروهی از کارگران کارخانه‌های خود رو سازی در اعتراض به، به خطر افتادن امنیت شغلی خود در مقابل مجلس تجمع کردند. این حرکت اعتراضیِ کوچک و هشدار دهنده نیز بدون نظر داشتن به حواشیِ آن از دیدگاه منافع فردی، گروهی و طبقاتی آن کارگران این صنعت، اقدامی درست و به جا بود؛ و اگر طی چند دههٔ گذشته از ابجاد تشکل‌های صنفی کارگری در این صنعت ممانعت نشده بود بطور حتم این حرکت بزرگ‌تر و کارآمد‌تر شکل می‌گرفت. اما در این رابطه باید چند نکته را در کنارِ هم و با هم دید، و همزمان به آن‌ها پرداخت.
وضعیت کار و تولید و آیندهٔ شغلی کارکنان این صنعت، شرایط آخرین سال‌ها و روزهای پیش از پایان جنک ایران و عراق را به کارگران قدیمی یاد آور می‌شود. وضعبتی که در آن گروه گروه کارگران کارخانه‌های ایران خودرو و بنز خاور به روش‌هایی چون بازنشستگی زودهنگام، بازخریدی و... از کار منفصل شدند و پس از تغیرات در مالکیت، انعقاد قراردادهای تازه با شرکای خودروساز خارجی وگزینش سیاست‌های جدید کارگران جوان‌تر با قراردادهای موقت به کار گرفته شدند. روشن است که به خطر افتادن امنیت شغلی کارگران صنعت خودرو سازی در مقیاس انبوه، دلیلی غیر از کند یا متوقف شدن روند تولید و کاهش سود ندارد و این خود ناشی از نبود بازار فروش محصولات این کارخانه هاست. اما چراییِ نبود تقاضا در بازار خود جای بحث و تامل بسیار دارد. گروهی تلاش دارند نبود تقاضا و کسادی بازار فروش خودروهای صفرکیلومتر داخلی را فقط ناشی از اثرگزاریِ کارزاری بدانند که با هدف تحریم و بایکوت محصولات کارخانجات خودروساز داخلی به راه افتاده است. به این ترتیب آگاهانه یا ناخودآگاه، کارگران این رشتهٔ صنعت، رو در روی مصرف کنندگان مغبونی قرار می‌گیرند که به لحاظ بهره‌مندی از امکانات مالی، خود متعلق به لایه‌های میانی به پایین جامعه و بخش‌هایی از طبقهٔ کارگرند. اینکه این کارزار دقیقا چه زمانی، و توسط چه کسانی و با چه هدف‌هایی به راه افتاد، با توجه به وسعت کاربرد رسانه‌های گوناگون اینترنتی و فعالیت‌های گروه‌های مختلف اجتماعی و به ویژه جوانان در عرصهٔ مجازی، چندان مشخص نیست. این کارزار نیز – بدون نظرداشت به گستردگی و همه گیر بودن یا نبودن آن- مانند دیگر حرکت‌های اجتماعی وجوه مختلفی دارد که از هر وجه می‌توان برای آن فایده یا تبعاتی را بر شمرد اما چند واقعیت را در این مورد نمی‌توان نادیده گرفت:
یک- تا کنون محصولات خودروسازان داخلی و به ویژه آن دسته از محصولاتی که به بازارداخلی عرضه شده است از کیفیتی بسیار پایین و مکمل آن از گارانتی و خدمات پس از فروش بسیار ضعیفی برخورداربوده است؛ و آنچه در این می‌دانِ بدون رقیب جای انکار ندارد رعایت نشدن حقوق، منافع و احترام مصرف کنندگان است.
دو- بالا بودن قیمت این محصولات نسبت به ارزش واقعی آن‌ها. قیمت این خود رو‌ها در بازار داخلی با آنچه برای صادرات عرضه می‌شود تفاوت بسیار و معنا داری دارد. البته این تفاوت می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد: یکی اینکه بازار خارجی و عرصهٔ بین المللی میدان رقابتِ رقیبان است؛ در این میدان نمی‌توان بر یک محصول و کالا، که رقیب‌های قدری هم دارد هر قیمتی گذاشت. در حالی که بازار داخلی می‌دانی بدون رقیب و انحصاری است و به نظر می‌رسد هر کار که خواسته و توانسته‌اند کرده‌اند؛ اضافه بر این در عرصهٔ بین المللی بسیار دیده شده که شرکت‌های بزرگ و دولت‌ها به منظور کسب دراز مدت منافع اقتصادی، سیاسی و امنیتیِ معینی در منطقه یا کشوری خاص،‌گاه محصول و کالایی را با قیمتی بسیار پایین تراز بهای واقعی و حتا تمام شدهٔ آن عرضه کرده‌اند. اما آنچه که به هر حال جای انکار ندارد این است که در هر دورهٔ زمانیِ مفروض، با لحاظ کردن نرخ برابری ریال با دیگر ارزهای معتبر، باز هم مشاهده می‌شود که در آن دورهٔ معین قیمت این خود رو‌ها نسبت به قیمت خودروهای مشابه و حتا اندکی مرغوب‌تر، همواره گران‌تر بوده و همواره به مصرف کنندهٔ داخلی احجاف شده است.
سه- مصرف کنندگان هر کالا این حق را دارند که در باب قیمت و کیفیت کالای مورد نظرخود با یکدیگر مشاوره و گفتگو کنند - چه به طور واقعی و رو در رو و چه در دنیای مجازی و با استفاده از امکانات مدرن- و در نتیجهٔ این تبادل نظر‌ها و در اقدامی مشترک کالای معینی را خریداری نکنند و به دیگران نیز نخریدن را توصیه کنند. بنا به قانون بازار «سزای گران فروش نخریدن است». در جوامع مدرن به همین منظور سازمان‌ها و نهادهای مردمیِ حمایت از مصرف کنندگان وجود دارد.
چهار- واقعیت مهم دیگر اینکه «بحران گسترده و رکود بازار‌ها» مدتهاست گریبانگیر اقتصاد بیمار ایران شده است. رکود هرچند با شدت و ضعف‌های متفاوت اما به هر حال آشکارا در دیگر عرصه‌های اقتصاد چون مسکن و ساختمان، پوشاک و حتا صنایع غذایی و بهداشتی دیده می‌شود. بیشترین شمار مشتریان و خریداران خودروهای داخلی گروه‌ها و لایه‌های میانی و متوسط جامعه هستند که بیشترین فشار ناشی از بحران اقتصادی و افزایش سطح هزینه‌ها نسبت به درآمد‌ها و در کنار آن بیکاری را هم همین لایه‌ها تحمل می‌کنند. بنابر این بسیار طبیعی است که در دوره اوج گیریِ بحران عمومیِ اقتصادی کاهش تقاضا در بازار مسکن و خودرو زود‌تر و بیشتر از جاهای دیگر دیده شود. و این امریست که پیوستن روز افزونِ گروه‌های زیادی را به این کارزار سبب می‌شود.
پنج- مافیای واردات انواع کالاهای مصرفی همواره بلای جان اقتصاد و بازارکار ایران بوده است. در مورد این کارزار از سود جویی و فرصت طلبی وارد کنندگان خودرو نباید غافل بود. وارد کنندگانی که پس از تاخت و تاز و برد‌های کلان در بازار پر رونق اتوموبیل‌های لوکس و گران قیمت هم اکنون در پی تسخیر بازار خودروهای متوسط و ارزان قیمتی هستند که مصرف کنندگان میلیونی دارد. شاید نتوان گفت اینان جزیی از محرکین و یا سازمان دهندگان این کارزار بوده‌اند اما بطور حتم از آن بهره‌مند هستند و می‌توانند مشوقان آن باشند.
شش- بورس سهام. تحت تاثیر این شرایط ارزش سهام کارخانه‌های خودروسازی کاهش قابل ملاحظه‌ای یافته است. سوداگران این عرصه که بخوبی می‌دانند حمایت‌های دولتی از این کارخانه‌ها دلیل کافی برای موقتی بودن این وضع است با مغتنم شمردن فرصت پدیدآمده اقدام به خرید شمار انبوهی برگه‌های سهام این کارخانه‌ها با بهای نازل کرده و می‌کنند. این‌ها از طولانی‌تر شدن این وضعیت خشنودند و بسیار بعید است که در حوزه تبلیغات ساکت نشسته باشند.
به هر حال این کارزار در فضای مجازی به راه افتاده و اثرهایی نیز داشته است. در حالی که افکار عمومی بطور عمده و بخشی از مسئولان نمی‌توانند آن را نادیده گرفته و محکوم کنند- هر چند در ابتدا برخی مقامات مسئول آن را غیر قانونی دانسته و به گروه‌های مخالف و... نسبت می‌دادند. در حوزه‌هایی دیده می‌شود که گروهی تلاش می‌کنند با دست آویز قرار دادنِ وجود خطر امنیت شغلی و معیشت کارگران و شاغلان این صنعت، مصرف کنندگانِ مغبون و حامیان این کارزار را مسئول امنیت شغلی و معیشت کارگران قلمداد کنند و از پذیرش مسئولیت‌های مدیران این صنعت در رسیدن به این وضعیت و لزوم پاسخگویی آنان به چراییِ گرانی و نامرغوبیِ محصولات آن‌ها طفره بروند و یا گناه را فقط به گردن تحریم‌ها و... بیندازند.

چگونگی ادامه و یا پایان کارزار:
«کمپین نخریدن» به هر حال یک حرکت وسیع اجتماعی است که آغازگران آن به درستی با تمرکز و انگشت نهادن بر یک مسالهٔ حقیقی، واقعی، قابل لمس و همگانی توانسته‌اند در نیروی اجتماعیِ قابل توجهی، انگیزهٔ لازم برای واکنش نشان دادن نسبت به آن را به وجود آورند. شاید هرگز نتوان برای این کارزار رهبر و سرانی یافت و این معمولن یکی از ویژگی‌های مهم حرکت‌های اجتماعی گسترده است. اما می‌توان در بارهٔ ساز و کار این حرکت چند پرسش مطرح کرد.
یکم- پایان این حرکت کجا می‌تواند باشد؟ خوردوی صفرکیلومتر داخلی نخریم! بسیار خوب، اما تا کی و تا کجا نخریم؟ تا رسیدن به چه قدر و چند در صد کاهش قیمت و افزایش مرغوبیت نخریدن را ادامه دهیم؟ برای مقابله با شیوه‌ها و ترفند‌های ویژهٔ ادارات فروش این محصولات، ترفند‌هایی چون فروش ویژه با شرایط ویژه و مخصوص ایام خاص و مناسبت‌ها و جشن‌های ملی و مذهبی که امری بسیار مسبوق به سابقه هم هست و خریداران را به خوبی ترغیب و تحریک می‌کند، چه تدبیری پیش بینی می‌شود؟
دوم- وقتی خودروی صفر داخلی را نمی‌خریم چه چیزی را باید جایگزین کنیم که در دام مافیای واردات خودرو‌های خارجی نیفتیم؟ با خودرو‌های موجودمان بسازیم؟ در این صورت آیا لازم نیست به منظور نوسازی و بازسازی خود روهای کار کردهٔ موجود کارزاری پیش بینی و تدارک بشود که در چمبرهٔ خدمات پس از فروش و سوداگران بازار قطعات یدکی و خدمات خودرویی گرفتار نشویم؟ در این مورد نمی‌توان آموزش هایی- در همین عرصه و دنیای مجازی- برای خودکفایی نسبی عمومی در این حوزه‌ها تدارک دید؟
سوم و بسیار مهم - برای پرهیز از گرفتار شدن جامعه در موقعیتی مشابه چگونه می‌توان مسئولان جامعه را به تدارک ساز و کاری هدایت و از آنان طلب کرد که، به حساب‌ها رسیدگی شود و مدیران و مسئولان صنعت خود رو سازی وادار به پاسخگویی و پذیرش این مسئولیت بشوند که به رغم برخورداری از انرژی و نیروی کار ارزان و بهره‌مندی از انواع رانت‌ها، تسهیلات میلیاردی و دیگر حمایت‌های دولتی در این بازار بی‌رقیب و انحصاری، چرا این همه سال این همه گران و این قدر نامرغوب این محصولات را به مردم تحویل داده‌اند؟ و اکنون که در بزنگاه چرخش و تغییر هستند تکلیف چندین ده هزار کارگری که مستقیم در این کارخانه‌ها و صد‌ها هزار دیگر در کارخانجات قطعه سازی و وابستگان آن‌ها به کار مشغول بودند و هم اکنون بیکارند، چیست؟

**************

کارگران شهرداری مسجدسلیمان تجمع کردند

به گزارش اخباردریافتی ایلنا، کارگران شهرداری مسجدسلیمان در توجیه برپایی این اقدام اعتراض مدعی هستند که چهار ماه دستمزد و حق بیمه پرداخت نشده طلبکارند.
گفته می‌شود این کارگران بصورت پیمانکاری در واحدهای فضای سبز، اتوبوسرانی، عمران و خدمات شهری شهرداری مسجدسلیمان مشغول کارند و با پرداخت معادل یک ماه از طلب تعدادی از معترضان امروز به کار خود بازگشتند.
برهمین اساس «علیرضا گرویی» فرماندار مسجدسلیمان، با تایید طلب مزدی کارگران شهرداری مسجد سلیمان گفته است: کارگران شهرداری با وجود اعتراض به مطالبات خود نظافت شهر و جمع آوری زباله را به روال سابق انجام می‌دهند، اما گمان می‌رود در صورت ادامه این روند، شهر با مشکل روبه رو شود.
و همچنین از تشکیل جلسه‌ کمیسیون کارگری (سه شنبه چهاردهم مهر ماه) برای رسیدگی به مشکلات شهرداری مسجدسلیمان خبر داد.
به نقل از فرماندار مسجد سلیمان، شهرداری مسجدسلیمان با مشکلات مالی روبه روست که باید برای حل بخشی از این مشکلات و وصول بدهی با دستگاه‌های دیگر همکاری کند.
گرویی گفت: مهم‌ترین مشکل شهرداری‌ها به ویژه شهرداری مسجدسلیمان تورم نیروی انسانی غیرمتخصص است این شهرداری ماهانه ۱۳ میلیارد ریال فقط بابت دستمزد به کارکنان خود می‌پردازد که در این مورد به شهرداری وشورای شهر تذکر داد‌هایم.

**************

معطلی نوزده ماهه کارگران بازنشسته بافت بلوچ برای تسویه حساب

رئیس سابق شورای کارگری کارخانه بافت‌بلوچ با اعلام این خبر به ایلنا گفت: درست یک‌سال و هفت ماه از پیش با بیش از ۸۰ نفر از کارگران این کارخانه تسویه حساب شد اما تا این لحظه هیچ وجهی بابت مطالبات پایان خدمت آنها پرداخت نشده است.
«درخشنده» خود در زمره این کارگران است با بیان اینکه در تمامی این مدت برای دریافت معوقات مزدی خود میان دستگاه‌های اداری مختلف سرگردان شده‌اند، ادامه داد: مدیرعامل کارخانه به ما گفته شما بازنشسته شده‌اید و حق شما به گردن ما نیست زیرا در این مدت مالکیت کارخانه برعهده سازمان خصوصی‌سازی بوده و باید با سفر به تهران مطالباتتان را از آن‌ها طلب کنید
وی افزود: در مراجعه به تهران مسئولان سازمان خصوصی‌سازی نیر به ما اعلام کرده‌اند، این کارخانه از فهرست واگذاری خارج و تحت حمایت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفته است و به همین دلیل ما بودجه برای تسویه حساب شما نداریم.
این کارگر بازنشسته بافت بلوچ در توضیح دیداری که با مسئولان سازمان خصوصی سازی داشتند، می‌گوید: ما حتی نتوانستیم با یکی از مسئولان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران دیدار کنیم. به نماینده خود در مجلس مراجعه کرده که ایشان نیز قول پی‌گیری دادند و قرار شد تا وقت ملاقاتی را با مسئولان سازمان خصوصی‌سازی ترتیب دهند و چند تن از نمایندگان کارگران به نیابت از بقیه به تهران بیایند.
درخشنده با بیان این‌که سنوات پایان کار در واقع اندوخته کاری سخت در طول بیست سال کار در بافت‌بلوچ است، اظهار داشت: در کارخانه با مواد شیمیایی و تحت شرایط دشوار کار کرده‌ایم و حالا این رفتار با ما ظلم است.
وی افزود: ما منتظر تعیین وقت از سازمان خصوصی‌سازی و مدیریت کنونی کارخانه هستیم تا از آنها بخواهیم تکلیف ما را روشن کنند.
کارخانه بافت‌بلوچ از ۳۶ سال قبل با هدف اشتغال‌زایی در شهرستان ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان احداث شد به‌طوری‌که بیش از ۲ هزار نفر در آن مشغول به کار بودند. با آتش سوزی سال ۸۷ که منجر به تخریب خط ریسندگی و مشکلات فراوان برای این کارخانه شد هم اینک تنها ۲۰۰ نفر در بخش رنگ‌ریزی آن مشغول به فعالیت هستند.

**************

«ارسلان لاستیک» تاکستان تعطیل شد/ ۳۵ کارگر بیکار شده اند

به گزارش ایلنا، کارخانه «ارسلان لاستیک» تاکستان در استان قزوین که در زمینه ساخت و تولید آج لاستیک (ترد )فعالیت داشته است از حدود ۶ ماه پیش به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی عنوان می‌شده، با ۳۵ کارگر تعطیل شده است.
کارگران بیکار شده درباره دلایل تعطیلی این واحد تولیدی گفته‌اند: این کارخانه به سبب مشکلاتی نظیر کمبود نقدینگی و نداشتن بازار فروش دچار مشکل شده بود و اکنون به ناچار از ادامه تولید باز مانده است.

**************

۳۰ کارگر شهرداری کرمانشاه اخراج شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، این افراد که در فرهنگسرای «آیت الله نجومی» شهرداری مرکز کرمانشاه مشغول کار بوده‌اند بنا بر اعلام شهردار کرمانشاه به علت عدم بودجه کافی از کار اخراج شده‌اند.
یکی از کارگران اخراج شده شهرداری که نخواست نامی از وی برده شود، گفت: بیش از ۳۰ نفر بودیم که در مشاغل ستادی و فنی کار می‌کردیم اما به دلیل نبود بودجه مالی و مشکلات اقتصادی از کار اخراج شده‌ایم.
وی بابیان اینکه او و دیگر همکاران اخراج شده‌اش سابقه چندین ساله کار در شهرداری کرمانشاه را دارند، تاکید کرد: در این رابطه با شهردار کرمانشاه، صحبت کردیم اما به ما گفته شد شهرداری بودجه پرداخت دستمزدمان را ندارد اما اگر دلمان بخواهد می‌توانیم به صورت افتخاری کار کنیم.
این در حالی است که روزهای گذشته نیز گروهی از پیمانکاران در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات و طلب‌های خود در مقابل اتاق شهردار کرمانشاه تجمع کرده بودند.

**************

کشته شدن یک کارگر ساختمانی در شهرک اندیشه

به گزارش ایلنا، این حادثه عصردیروز (شنبه۱۱ مرداد ماه) راس ساعت ۱۸: ۱۰ زمانی رخ داد که یک کارگر ساختمانی تبع افغان هنگام تخریب سقف یک ساختمان قدیمی ناگهان زیر خرواری از خاک و نخاله مدفون می‌شود.
بنابر این گزارش، پس از حضور نیروهای امداد ونجات در محل حادثه، این کارگر ۲۱ ساله از زیر آوار خارج شده اما متاسفانه مرگ وی توسط عوامل اورژانس تایید شد.

**************

۱۵۰ کارگر غرب استیل بیکار شدند

منابع کارگری این کارخانه به ایلنا گفتند: کارفرمای کارخانه غرب استیل که در زمینه تولید کننده قطعات بدنه خودرو فعالیت دارد تعداد ۱۵۰ کارگر قرار دادی خود رابعد از اتمام قرار داد تعدیل کرده است.
به گفته این منابع کارگری، کارفرما مدعی است این واحد تولیدی به دلیل مشکلات مالی، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران شاغل در کارخانه را ندارد و به همین دلیل کارفرما قرارداد کار ۱۵۰ نفر از کارگران را تمدید نکرده است.
طبق اظهارات وی کارگران تعدیل شده ۷ تا ۱۰ سال سابقه کار داشتند و مابقی۳۵۰ کارگر باسابقه این واحد تولیدکنندگان قطعات بدنه خودرو نیز نگرانند که با پایان مدت قرارداد، کارفرما قصد تمدید قرارداد آنان را نداشته باشد و بیکار شوند.
بر پایه این اطلاعات، تعدیل‌های صورت گرفته به تبع کاهش سفارشات خودروسازان به این کارخانه و کاهش تولید انجام شده است.
گفتنی است، کارخانه غرب استیل از سال ۱۳۶۱ با تولید ظروف استیل فعالیت خود را آغاز کرد و از سال ۱۳۷۵ با پیوستن به جرگه تولیدکنندگان قطعات بدنه خودرو از جمله پژو پارس، ۴۰۵، ROA و L۹۰، در کنار گروه صنعتی ایران خودرو، ساپکو، رنوپارس، پارس خودرو، سایپا، سازه گستر و زامیاد فعالیت می‌کند.

**************

سقوط بالگرد شرکت نفت فلات قاره در منطقه نفتی بهرگان

به گزارش ایلنا به نقل از منابع محلی، روز گذشته یک فروند بالگرد تحت اجاره شرکت نفت فلات قاره ایران، قبل از برخاستن از زمین در باند فرود منطقه بهرگان دیلم به علت بروز آسیب جدی در قسمت ملخ متلاشی شد.
این حادثه در حدود ساعت ۱۲و ۳۰ دقیقه روز شنبه رخ داد و تاکنون گزارشی از آسیب دیدگی فردی گزارش نشده است.
شرکت نفت فلات قاره با تأیید سقوط بالگرد آگوستای در منطقه نفتی بهرگان، افزود: با ایجاد یک تیم ویژه دلایل بروز این حادثه در حال بررسی است و به زودی گزارش نهایی جزئیات این سانحه اعلام خواهد شد.
منطقه نفتی بهرگان در ۴۰ کیلومتری شمال غربی گناوه و ۲۸ کیلومتری بندر دیلم قرار دارد.
این منطقه شامل چهار میدان نفتی بهرگانسر، سروش، نوروز و هندیجان یکی از۶ منطقه فلات قاره کشور است که از سال ۱۳۳۰ و با کشف نفت در این منطقه در ردیف مناطق نفتی کشور قرار گرفته است و پیشتاز صنعت نفت دریایی کشور به حساب می‌آید.
میدان نفتی بهرگانسرکه در این منطقه است، قدیمی‌ترین میدان نفتی دریایی ایران به شمار می‌رود.
لازم به یادآوری است، ۲۳ تیرماه سال‌جاری هم بالگرد شرکت فلات قاره با ۴ سرنشین جهت انتقال یک مصدوم از سکوی ابوذر در نزدیکی جزیره خارگ به سمت بوشهر به پرواز درآمد، ولی ۱۰ دقیقه بعد از صفحه راهدار محو و در دریا سقوط کرد.
پس از این حادثه، تنها پیکر یکی از جانباختگان سالم به دست آمد و در غواصی‌های صورت گرفته، بخش‌هایی از بدن انسان و قطعاتی از بالگرد در عمق ۴۰ متری آبهای خلیج فارس پیدا شد.

**************

۴۰کارگر «پارمیدا» اخراج شدند/ ۳۰کارگر دیگر در نوبت اخراج

کارگران این واحد صنعتی در شهر صنعتی شرق سمنان در تماس با ایلنا افزودند: مدیران صنایع لاستیکی «پارمیدا» در نخستین روز‌های ماه جاری حدود ۴۰کارگر قرارداد موقت این واحد تولیدی را یکجا تعدیل کردند.
کارگران افزودند:ه مچنین اسامی دست کم ۳۰ نفر از همکاران قرار دادی نیز طی ماه‌های آینده در لیست اخراج قرار دارد که در مرحله نخست کارفرما ۴۰ نفر از کارگران قرار داد موقت را با اتمام قرار داد کارشان اخراج کرده است.
به گفته این کارگران، علت اخراج این گروه از همکاران آن‌ها که دست‌کم تا ۱۰سال سابقه کار داشته‌اند اتمام قرارداد کار بوده است.
این کارگران با یادآوری اینکه جدا از اخراجهای اخیر هنوز نزدیک به ۳۰۰ کارگر قراردادی در این واحد مشغول کارند، افزودند: از قرار معلوم این تعدیل‌ها در راستای کاهش هزینه‌ها صورت گرفته و باعث شده است تا باقیمانده کارگران نیز از بابت امنیت شغلی خود احساس خطر کنند.
کارگران این کارخانه می‌گویند کارخانه صنایع لاستیکی پارمیدا، از قطعه‌سازان خودرو، با وجود آنکه در سال‌های گذشته هیچ مشکلی در زمینه تولید و فروش محصولات خود نداشت، هم اکنون به دلیل کمبود نقدینگی و عدم گردش مالی، دچار مشکل شده است.
به گفته کارگران این کارخانه، این واحد تولیدی به سبب عدم دریافت معوقات مالی و بدهی‌های خود از تولید کنندگان بزرگ خودرو که عمده‌ترین مشتریان این کارخانه هستند، دچار بحران مالی شده است.
بر اساس این گزارش، کاهش تولید تاثیر مستقیم بر کاهش نیرو دارد چرا که وقتی تولید کم شود کارفرما ناچار است نیروهای کار را به اندازه کاهش تولید‌ات کارخانه کم کند.

**************

بازگشت به کار کارگران اخراجی ورزشگاه آزادی

منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر افزودند: این اتفاق در روز چهارشنبه هفته گذشته (هشتم مهرماه) افتاده است و در حال حاضر تمامی کارگران با شرایط جدید پیمانکار مشغول کار خود هستند.
همچنین در مورد تنها کارگر اخراجی که همراه همکاران تعدیل شده خود به کار سابق بازنگشته است نیز گفته می‌شود که وی حاضر به قبول شرایط جدید پیمانکار نشده است.
پیش از این در روزهای پنجم و ششم مهرماه سال جاری، گروهی از کارگران مجموعه ورزشی آزادی با تجمع در مقابل ساختمان وزارت ورزش و جوانان نسبت به تعدیل همکاران خود و نیز تغییر شرایط کارشان اعتراض کردند.
آنزمان به نقل از معترضان گفته شد که به چون قرارداد جدید پیمانکار از کار معین به کار حجمی تغییر پیدا کرده است در نتیجه پیمانکار در مقام کارفرما تعداد ۱۸ کارگر را تعدیل و شرایط کاری باقیمانده کارگران را دشوارتر کرده است.
براین اساس قطع مزایای اضافه‌کاری در روز تعطیل هفتگی، حق ناهار و ایاب و ذهاب از جمله تغییراتی است که با حجمی شدن قراردادهای کار این کارگران اتفاق افتاده است.
تعداد کارگران پیمانکاری مجموعه ورزشی آزادی حدود ۱۵۰نفر هستند و حدودا ۴۵ نفرشان در قسمت فنی ومهندسی و تاسیسات و مابقی در بخش فضای سبز و خدمات مشغول به کارند.
این کارگران می‌گویند: صرف‌نظر از اینکه با حجمی شدن قرارداد پیمانکار اعتبار قراردادهای جدید آنها به کمتر از یک ماه رسیده است می‌گویند در حال حاضر بابت مزایای مربوط به مزد و حق اضافه کاری از پیمانکار قبلی طلبکار هستیم اما وضعیت بازپرداخت این طلب هنوز مشخص نیست.
این کارگران در عین حال می گویند پس تجمع صنفی اخیری که در مقابل ساختمان وزارت ورزش انجام دادند، تعدادی از همکاران آنها به از سوی مدیریت مجموعه ورزشگاه آزادای به دلیل شرکت در این اجتماع صنفی مورد سرزنش قرار گرفته‌اند.

**************

ادامه انتظار کارگران آریاناران برای انتخاب نماینده‌

این کارگران که از طریق شرکت پیمانکاری آریاناران در معدن مس سرچشمه مشغول کارند با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: در حال حاضر مهمترین نگرانی آنها از بابت تامین امنیت شغلی است.
این کارگران که ماه گذشته برای پیگیری خواسته‌های صنفی خود دست کم چند نوبت به وزارت صنعت، معدن و تجارت و نهاد ریاست جمهوری در تهران آمده بودند: می‌گویند از ابتدای ماه جاری بدون تمدید قرارداد به کار سابق خود مشغولیم و همین مسئله باعث شده است تا نگران امنیت شغلی خود باشیم.
به گفته این کارگران نزدیک به سه ماه معوقات مزدی، تبدیل وضعیت استخدامی و برخورداری از مزایای رفاهی و مزدی کارگران قرارداد مستقیم مس سرچشمه و جلوگیری از تبدیل شدن قراردادهای کاری جدید آنها از حالت کارمعین به کار حجمی مهمترین خواسته‌های صنفی آنها در زمان مراجعه به تهران بود.
این کارگران می گویند از زمانی که آنها تهران را برای آخرین بار ترک کردند بخشی از خواسته های صنفی آنها محقق شده اما هنوز بخش عمده از این مطالبات در وضعیت مبهم قرار دارد.
برپایه این اظهارت از قرار معلوم پرداخت معوقات مزدی و منتفی شدن واگذاری این کارگران به پیمانکار جدید از جمله خواسته های صنفی برآورده شده کارگران آریاناران است اما هنوز دیگر خواسته‌های آنها از بابت تبدیل وضعیت استخدامی و دست‌یابی به مزایای مزدی و رفاهی که به سایر کارگران قراردادی مس سرچشمه تعلق می‌گیرد؛ محقق نشده است.
بصورت مشخص این کارگران می‌گویند که از ابتدای ماه جاری بدون امضای هیچ قرارداد جدیدی و بصورت شفاهی به کار سابق خود مشغولند اما در عمل شرایط کاری آنها از کار معین به کار حجمی تغییر کرده است.
آنها در این باره می گویند نگرانیم که به دلیل شفاهی بودن قرارداد کار امنیت شغلی‌مان هر لحظه در معرض تهدید قرار بگیرد.
کارگران آریاناران می‌گویند در این خصوص آنها امیدوارند که با ورود اداره کار هرچه زودتر بتوانند نمایندگان صنفی خود را برای مذاکره با مدیران شرکت مس و آرین‌ناران در مورد پیگیری مطالباتشان انتخاب کنند.
انتخاب نماینده در حضور ماموران اداره کار یکی از شروطی بود که کارگران آریاناران حاضر شدند در ازای تحقق آن به تجمع خود مقابل نهاد ریاست جمهوری و وزارت صنعت در تهران خاتمه دهند.
این کارگران در این باره می‌گویند: پس از مراجعه از میان خود ۱۷ را به نمایندگی انتخاب کردیم اما ظاهرا شرکت مس سرچشمه برای فعالیت آنها شروطی را تعیین کرده‌ است.

**************

کارگران معدن «ملچ آرام» هفت ماه نیم مزد معوقه طلبکارند

این منابع خبری به ایلنا گزارش دادند: معدن ملچ آرام که از زیر مجموعه‌های معدن زمستان یورت شمالی است در فاصله ۲۸ کیلومتری جاده «رامیان» در منطقه «اولنگ» قراردارد و کارگرانی که در این معدن کار می‌کنند از دی ماه سال گذشته تاکنون بابت مزد معوقه طلبکارند.
به نقل از کارگران این واحد معدنی گفته می‌شود که طلب انباشته آنها مربوط به حق سنوات واضافه کاری‌های، دستمزد ماه‌های دی، بهمن و اسفند۹۳، یک سوم دستمزد اردیبهشت، تمامی دستمزد خرداد و سه ماهه تابستان سال جاری است.
علاوه به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه این کارگران نیز به تازگی سازمان تامین اجتماعی از تمدید دفترچه بیمه کارگران این کارخانه خودداری کرده است.
به نقل از کارگران این واحد معدنی گفته می‌شود که آنها در اعتراض به وضعیت پیش آمده طی روز‌های چهارم، پنجم، ششم ماه جاری تجمع اعتراضی برپا کرده بودند اما در نهایت با وعده کارفرما به کار خود بازگشتند.
کارگران معدن «ملچ آرام» با یادآوری اینکه کار در معدن یکی از سخت‌ترین مشاغل جهان است می‌گویند؛ ما در این معدن در ازای انجام سخت‌ترین کار حداقل مزد را دریافت می‌کنیم که آن‌هم با تاخیر چند ماهه پرداخت می‌شود.
این کارگران می‌گویند، با وجود اینکه وضعیت فروش و تولید این شرکت معدنی مطلوب است اما از زمان روی کار آمدن مدیریت جدید در یک سال گذشته وضعیت پرداخت حقوق و دستمزد کارگران با مشکل مواجه شده است.

**************

۲۰ کارگر سدید ریخته گر اخراج شدند

کارگران کارخانه سدید ریخته‌گر با اعلام این خبر گفتند: اخراج‌های اخیر همکاران آنها از ابتدای مهر ماه سال جاری اتفاق افتاده است.
این کارگران با یادآوری اینکه پیش از این نیز نزدیک به ۴۰ نفر از همکاران آنها به تدریج در سه ماهه فصل تابستان اخراج شده بودند، افزودند: تمامی این اخراج‌ها پس از اتمام قراردادهای کار همکاران آنها اتفاق افتاده است.
علاوه براین گفته می‌شود که کارگران اخراجی مانند کارگران باقیمانده هنوز بابت معوقات مزدی پرداخت نشده از کارفرمای سدید طلبکارند.
گفته می شود مجموع این کارگران در تمامی این مدت بخشی از طلب مزدی خود را بصورت مبالغ جزئی که علی الحساب به آنها پرداخت شده است دریافت کرده‌اند و در حال حاضر حجم معوقات مزدی آنها نزدیک به هشت ماه می‌شود.
در عین حال کارگران اخراجی کارخانه سدید ریخته‌گر نیز راجع به وضعیت صنفی خود می‌گویند: قرار بود صبح امروز (۱۱ مهر ماه) برای پی گیری مشکلات صنفی خود به دیدار برخی نمایندگان مجلس در تهران برویم اما به دلیل از برپایی تجمعی سیاسی دیگری که همزمان با ورود ما در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی برگزار شده بود موفق به پیگیری خواسته‌های صنفی خود نشدیم.
به ادعای کارگران ،کارفرمای کارخانه سدید ریخته گر از بهمن ماه سال گذشته (۹۳) به دلیل کمبود نقدینگی، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را ندارد.

**************

دیدار مسئولان وزارت کار با نماینده صندوق بین‌المللی پول

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی، در این دیدار «محمدتقی حسینی» به «مارتین سری سولا» گفت: کاهش نرخ تورم ، استفاده از ظرفیت های اقتصادی کشور،افزایش بهره وری ، بهبود فضای کسب و کار را ازدست آوردهای مهم دولت تدبیروامید در دو سال اخیر است.
وی افزود: بخشی از سیاست های فعال بازار کارپس ازروی کارآمدن دولت یازدهم در تدوین بسته سیاستی وتوسعه اشتغال پایدارشکل گرفته است.
حسینی خاطرنشان کرد: آموزش عالی در ایران گسترش پیدا کرده است و فارغ التحصیلانی که دارای مهارت و توانایی هستند روانه بازار کار داخلی وشرکت های معتبرخارجی می شوند. در عین حال بخش دیگری از فارغ التحصیلان نیاز به افزایش مهارت دارند تا بتوانند در بازار کار جذب شوند. برای این منظور تاکید بر گسترش آموزش های فنی و حرفه ای بیشتر شده است و تقریبا استقبال خوبی از ناحیه جوانان جویای کار از این موضوع صورت گرفته است.
قائم مقام وزیرتعاون،کارورفاه اجتماعی در امور بین الملل افزود: افزایش جوانان تحصیل کرده و ایجاد شغل برای آنان از جمله چالشهایی فراروی دولت ا ست که نیازمند برنامه ریزی مداوم و دقیقی است. در این زمینه از تجربیاتی که در جاهای دیگر وجود دارد استقبال می‌کنیم.
حسینی گفت: در حال حاضر شاهد رشد اقتصادی ملایم هستیم. اما در رابطه با اشتغال و برای پاسخگویی به نیازهای بازار کار به رشد اقتصادی خیلی بیشتری نیاز داریم که این موضوع از جمله هدف‌گذاری های دولت جمهوری اسلامی ایران به شمارمی رود .
حسینی در ترسیم سیمای تقاضا برای کار ادامه داد : مادر حال حاضرتقریبا چهارونیم میلیون نفردانشجو داریم که درآینده نزدیک وارد بازارکارمی شوند. عده ای دیگر درحال حاضر در بازارکار به دنبال شغل می گردند و گروهی دیگرهم شاغل هستند اما از شغل خود رضایت ندارند و لذا در جستجوی شغلی بهترهستند. استراتژی اشتغال در پی پاسخگویی حداکثری به همه این نیاز هاست.
حسینی گفت: هرچند که توافق جمهوری اسلامی ایران با کشورهای طرف گفتگو در موضوع هسته ای نتایج خود را دارد و لاجرم بر روی بازار کار تاثیر خواهد داشت که حتما در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار می گیرد، اما سیاست اشتغال همه توجه خود را به این موضوع معطوف نکرده است و منتظر این نتایج نمی ماند. همانگونه که در شرایط تحریم نیز سعی شده است که از اثرات فشار خارجی کاسته شود اکنون نیز توجه به سایر عوامل داخلی اقتصاد می باشد.
حسینی خاطر نشان کرد: ما در شرایط بعد از تحریم نیز به این نکته توجه خواهیم کرد که همکاری بین المللی بایستی به توسعه پایدار و سرمایه گذاری و اشتغال مولد منتهی شود. طبعا" برنامه ریزان کشور از بازکردن درها برای کالاهای ساخته شده و مصرفی استقبال نمی کند. طبیعی است سرمایه گذاران و شرکت هایی در این فرایند موفق خواهند بود که به این نکته توجه کنند.
قائم مقام وزیرتعاون،کارورفاه اجتماعی در امور بین الملل درپیش گرفتن سیاست اقتصاد مقاومتی را که از سوی رهبرمعظم انقلاب ابلاغ شده سرلوحه کار نهادهای اجرایی معرفی کرد و گفت: در این رابطه تاکید بر صیانت از نیروی کار و حمایت از تولید داخلی می باشد.
دربخش های دیگر این دیدار"مارتین سری سولا" رئیس هیات اعزامی صندوق بین المللی پول هدف ازسفر هیات خود به ایران را در چارچوب ماموریت های نهاد بین المللی متبوع خود به منظورآشنایی با بخش های مختلف دولت جمهوری اسلامی و برداشت آنان از بازارکار برشمرد و گفت: نتایج این سفر دراختیار هیات مدیره صندوق بین المللی پول قرار می گیرد.
همچنین نمایندگان معاونت های مختلف وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی و بخش های مالی وابسته به این وزارتخانه در این نشست توضیحات کارشناسی لازم را درخصوص ابعاد مختلف طرح های اشتغالزایی بیان کردند.

**************

ادامه اعتراض کارگران معدن زمستان یورت برای مزد معوقه

این کارگران در تماس با ایلنا گفتند که به غیر از روزهای تعطیل پنجشنبه و جمعه از ابتدای هفته گذشته (چهارم مهر ماه) تا به امروز این اقدام اعتراضی ادامه داشته‌ است.
آنها در عین حال می‌گویند: که از امروز شنبه حدود ۴۰ نفر از همکاران رسمی آنها که در آستانه بازنشستگی قرار دارند به کار سابق خود بازگشته‌اند اما در عمل حدود ۳۵۰ کارگر پیمانی این واحد معدنی همچنان به اعتراض صنفی روزهای گذشته خود ادامه می دهند.
کارگران معترض معدن زمستان یورت می‌گویند که در حال حاضر ارزش مطالبات مزدی پرداخت نشده آن‌ها به ۷ و نیم ماه می‌رسد که از قرار معلوم پرداخت آن به دلیل نبود منابع مالی به تعویق افتاده است.
گفته می‌شود این طلب مزدی شامل دستمزد ماه‌های دی، بهمن و اسفند سال ۹۳ و همچنین دستمزد اردیبهشت و خرداد، تیر، مرداد وشهریور سال جاری است.
همچنین برپایه اظهارات کارگران پیمانکاری زمستان یورت، بیمه این کارگران نیز هر ماه به طور کامل به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شود و به همین دلیل سوابق بیمه‌ای آن‌ها با مشکل روبرو شده است.
به گفته کارگران معترض، مدیران پیمانکار در پاسخ به اعتراض کارگران مدعی هستند که منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران را در اختیار ندارند.

**************

تعویق سه ماهه دستمزد ۵۷ کارگر «بسا پارس صنعت» را نگران کرد

فعالان صنفی کارگری منطقه تاکستان می‌گویند از مرداد ماه سال جاری تاکنون فعالیت روزمره کارخانه «بسا پارس صنعت» که در زمینه تولید قطعات پیچیده موتوری خودرو فعالیت دارد، به دلیل کاهش سفارشات متوقف شده است.
به گفته این منابع هرچند توقف بسا پارس صنعت در دو ماه گذشته تاثیری بر پرداخت مطالبات مزدی کارگران این واحد تولیدی نداشته است اما آنها نگرانند که با ادامه این وضعیت تمدید قراردادهای چند ماهه آنها با مشکل مواجه شود.
طبق اظهارات کارگران، از زمان رکود اقتصادی سه سال پیش مشکلات این کارخانه نیز آغاز شده است ودر طول این مدت کارفرمای طوری کارخانه را اداره کرده است که تعدیلی در ساختار نیروی انسانی شکل نگیرد.
کارگران بسا پارس صنعت در توجیه علت نگرانی خود می‌گویند اخیرا به دلیل کاهش یکباره فروش محصولات خودرو سازان بزرگ به تبع آن مشکلات این کارخانه بیشتر شده به طوری که حجم محصولات این کارخانه که پیشتر به روزی ۹۶۰ دستگاه می‌رسید هم اکنون به صفر رسیده است.
کارگران بسا پارس صنعت می‌گویند، متوقف شدن ناگهانی تولیدات این کارخانه باعث شده بسیاری از کارگرانی که دارای قراردادهای موقت هستند و سالهاست در این کارخانه صنعتی کار می‌کنند امنیت شغلی خود را در خطر ببینند.

**************

تعویق ۳ ماه حقوق کارگران ساختمان ونصب در آبادان

فعالان صنفی کارگری استان خوزستان با اعلام این خبر به ایلنا گفته‌اند؛ کارگران یاد شده حدود ۴۰ نفر هستند که از طریق شرکت پیمانکاری ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی (ECC) در فاز سه پالایشگاه آبادان به ساخت سازه‌های نفتی اشتغال دارند اما طی سه ماه تابستان (تیر، مردادو شهریور) مزدی دریافت نکرده‌اند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که بدحسابی وزارت نفت باعث تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی آنها شده است.
برپایه این اطلاعات وضعیت به وجود آمده در حالی است که پیش از این به دلیل در دست ساخت بودن پروژه‌های نفتی تا نزدیک به دو هزار کارگر از طریق همین شرکت پیمانکاری در پروژه‌ سازه‌های نفتی مشغول کار بودند اما با نزدیک شدن به زمان اتمام پروژه‌ها تعداد این کارگران به ۱۲۰ کارگر ودر ‌‌نهایت به حدود ۴۰ نفر در سال جاری کاهش یافته است.
به ادعای کارگران در راستای خاتمه یافتن فعالیت‌های آنها در سه ماهه نخست سال جاری نیز تعداد ۲۰ کارگر این شرکت پیمانکاری به دلیل کاهش حجم کار به مرور اخراج شده‌اند اما با داشتن رای دریافت معوقات مزدی هنوز موفق به تسویه حساب با کارفرما نشده‌اند.

**************

تامین نکردن وسیله رفت و آمد کارگران جرم است

فصل یازدهم قانون کار که فصل جرایم و مجازت‌های قانون کار است یکی از فصول دیده نشده اما در عین حال مهم و به درد بخور این قانون ااست. اما متاسفانه نه خود کارگران از این فصل قانون کار و مواد آن اطلاعات دقیق و جامعی دارند و فعالان کارگری نیز طی این سال‌ها خیلی روی آن مانور نداده‌اند.
حقوق کیفری اصطلاحا حقوق استنثنایی است. اصل بر این است که همه شهروندان عادی هستند و هیچ گونه فعالیت مجرمانه ایی را انجام نمی‌دهند. اصلا ما، ما یعنی حقوقدانان و قضات و وکلا و به اصطلاح جامعه حقوقی یک زمانی سر کلاس‌های حقوق کیفری نشستیم تا یک اصل را یاد بگیریم اینکه یاد بگیریم که چگونه مجازات نکنیم. اصلا یکی از مباحثی که به عنوان مساله ایی اجتماعی مطرح می‌شود بحث تورم کیفری در قوانین ایران و برچسب زنی‌های مجرمانه است. ما درس کیفری خوانده اییم که به قانونگذار بگوییم کم مردم را مجرم کنید. متن کامل را اینجا کلیک کنید.

**************

مرگ کارگر چاه کن بر اثر گازگرفتی

به گزارش ایلنا بر اساس خبری که به نقل از سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در رسانه‌ها منتشر شده است، این حادثه در محوطه یک محل گودبرداری شده که در مجیدیه تهران قرار دارد برای یک کارگر تبعه افغان اتفاق افتاده است.
در این رابطه سید جلال ملکی به رسانه‌ها گفته است: ساعت ۱۴: ۲۴ دقیقه روز گذشته حادثه محبوس شدن یک کارگر داخل چاه در محله مجیدیه به سامانه ۱۲۵ اعلام و ماموران دو ایستگاه آتشنشانی به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: پس از حضور آتشنشانان در محل حادثه معلوم شد در محوطه یک محل گودبرداری شده در قطعه زمینی به وسعت ۴۰۰ متر مربع، چاهی حفر شده بود و یک کارگر در عمق چاه گرفتار شده بود.
به گفته سخنگوی سازمان آتشنشانی شهرداری تهران، آتشنشانان پس از ایمن سازی کامل وارد چاه شدند و این کارگر تبعه افغان ۳۰ ساله را از عمق چاه خارج کرده و تحویل عوامل اورژانس می‌دهند
وی خاطر نشان کرد: به تشخیص عوامل اورژانس این کارگر به دلیل گاز گرفتگی و کمبود اکسیژن جان خود را از دست داده است.

**************

۲۰ کارگر نوآوران ابری اخراج شدند

منابع کارگری ایلنا در پاکدشت می‌گویند در این واحد تولیدی حدود ۳۰۰ کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای مهرماه سال جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد ۲۰کارگر این کارخانه با میانگین سوابق کار ۱۰ سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شده‌اند.
این کارگران می‌گویند کارفرما مدعی است کارخانه در زمینه فروش محصولات تولیدی خود دچار مشکل شده است و به همین دلیل برای کاهش هزینه‌های جاری کارخانه در مرحله نخست ۲۰ نفر از کارگران کارخانه را اخراج کرده است.
این منابع کارگری از تلاش کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر داده‌اند. آنان می‌گویند؛ بعد از سال‌ها تلاش در این کارخانه فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد.
کارگران اخراجی همچنین می‌گویند به تبع رکود بازارفروش محصولات خودرو سازان داخلی، بازارفروش محصولات این کارخانه را که در زمینه تولید بالابر شیشه خودرو فعالیت دارد، لطمه وارد کرده است.
به ادعای کارگران کارخانه نوآوران ابری، خودرو سازان داخلی به دلیل نداشتن منابع مالی کافی به قطعه سازان پیشنهاد خودرو‌های ساخته شده را بجای مطالباتشان داده‌اند.

**************

اعتراض کارگران فولاد و چدن درود به روز دوازدهم رسید

در دوازدهمین روز از شروع اعتراض صنفی کارگران این واحد صنعتی، به ایلنا گفتند: از قرار معلوم در جلسه ناتمامی که هفته گشذته برای رسیدگی به وضعیت این واحد صنعتی در فرمانداری درورد برگزار شده بود، کارفرما پیشنهاد می‌دهد که کارگران تا زمان روشن شدن وضعیت کارخانه تحت پوشش بیمه بیکاری قرار بگیریند.
این کارگران که نگرانند مبادا با معرفی شدن آنها به بیمه بیکاری زمینه تعطیلی کارخانه فولاد و چدن درود فراهم شود ادامه می‌دهند: ظاهرا در این جلسه نماینده سازمان تامین اجتماعی به دلیل بدهی یک میلیارد و ششصد میلیون‌تومانی کارفرما با این پیشنهاد مخالفت می‌کند.
در تاریخ پنجم مهرماه سال جاری که مصادف با نهمین روز اعتراض صنفی کارگران فولاد و چدن درورد بود، شورای فرمانداری شهرستان درورد برای رسیدگی به بحران این واحد صنعتی تشکیل جلسه داد.
این کارگران در عین حال می گویند که در دوازدهمین روز شروع اعتراضات صنفی آنها هنوز اعضای شورای اسلامی کار این واحد تولیدی نتوانسته اند به رسالت صنفی خود درست عمل کنند.
کارگران فولاد و چدن درود می گویند: به دلیل عملکرد منفعلانه اعضای نهاد صنفی فولاد و چدن درود آنها همچنان خواستار تجدید انتخابات این نهاد صنفی هستند.
کارخانه فولاد و چدن درود بیش از 100 کارگر دارد و این کارگران از روز 28 شهریور در اعتراض به پرداخت نشدن برای سه ماه و نیم مزد پرداخت نشده خود دست از کار کشیدند.

**************

کارگران معدن زمستان یورت از روز شنبه در اعتراض‌ند

کارگران معترض به ایلنا گفته‌اند: کارگران معدن «زمستان یورت» که از دو واحد شمال غرب و شمال شرق، تشکیل شده‌اند حدود ۷ ماه است که حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند.
برپایه این اطلاعات به خاطر همین مسئله از روز شنبه تا به امروز (چهارم تا هشتم مهر ماه) بیش از ۴۰۰نفر کارگر شاغل در این معدن دست از کار کشیده و درمحدوده معدن تجمع کرده‌اند.
به گفته کارگران معدن زمستان یورت در روز دوشنبه که مصادف با سومین روز شروع اعتراض آنها بود، به دستور کارفرما حدود ۱۰۰ نفر از همکاران آنها تحت عنوان نیروی مازاد اخراج شدند و همین اقدام ناگهانی باعث شد تا معترضان بیش از پیش بر پیگیری های خواسته‌های خود اصرار کنند.
این کارگران در ادامه می گویند که‌شنیده‌اند کارفرمای معدن در ادامه تعدیل‌های صورت گرفته، قصد دارد تا دست کم در مورد تعدیل نزدیک به ۱۰۰ کارگر دیگر این واحد معدنی تصمیم گیری کند.
آنها می گویند: جدا از این اتفاقات تا این لحظه حدود ۴۵ نفر از همکاران پیمانکاری آنها ترجیح دادند تا در شرایط فعلی برگه های تسویه حساب را امضا کنند اما هنوز معلوم نیست که بابت ۷ ماه مزایای پرداخت نشده به آنها وجهی پرداخت شده باشد.
کارگران معدن «زمستان یورت» با یادآوری اینکه کار در معدن یکی از سخت ترین مشاغل جهان است می‌گویند؛ ما در این معدن در ازای انجام سخت ترین کار حداقل مزد را دریافت می کنیم که آن‌هم با تاخیر چند ماهه پرداخت می‌شود .
به نقل از کارگران این واحد معدنی گفته می‌شود با گذشت شش ماه از شروع سال جاری، هنوز کارفرما بابت دستمزد ماه‌های دی، بهمن و اسفند۹۳ و همچنین دستمزد اردیبهشت و خرداد، تیر، مرداد وشهریور سال جاری با آن‌ها تسویه حساب نکرده است.
به گفته کارگران معترض؛ در سال جاری فقط دستمزد فروردین و یک سوم حقوق اردیبهشت ماه به آنها پرداخت شده است و هنوز بابت دستمزد پرداخت نشده باقی ماه‌ها و نیز حق سنوات واضافه کاری‌های سال ۹۳ کارگران خبری نشده است.
همچنین بیمه کارگران شاغل در معدن زمستان یورت نیز از خرداد ماه سال جاری تا به حال به تامین اجتماعی واریز نشده و به همین دلیل تامین اجتماعی از تمدید دفترچه‌های در مانی کارگران خوداری می‌کند.
کارگران زمستان یورت در ادامه مشکلات خود گفتند، تعداد۱۲۰ کارگر این معدن مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور هستند که حکم بازنشستگی ۳۰ تن از کارگران از سوی تامین اجتماعی تایید شده است و درباره باقیمانده کارگران مشمول بازنشستگی نیز گفته می‌شود که چون به دلیل مشکلات امکان بازنشستگی انان فعلا وجود ندارد کارفرما قصد دارد تا آنها را به بیمه بیکاری معرفی کند.
در مورد چرایی پرداخت نشدن معوقات مزدی کارگران این واحد معدنی گفته می‌شود که پیمانکاران براساس قرارداد و عملکرد خود صورت‌وضعیت‌های مالی را به شرکت زغال سنگ البرز شرقی در مقام کارفرمای اصلی تحویل داده‌اند اما در عمل شرکت فولاد اصفهان در مقام خریدار این ذغال به تعهدات مالی خود به موقع عمل نمی‌کند در نتیجه این وضعیت به وجود آمده است.
برپایه اظهارات گفته می‌شود که میزان طلب شرکت زمستان یورت از شرکت البرز شرقی و در ‌‌نهایت فولاد اصفهان حدود ۴ میلیاردو ۸۰۰ میلیون تومان است که اگر این مطالبات به موقع پرداخت شود کارگران از نظر معیشتی دچار مشکل نمی‌شوند.

**************

پیمانکاران معترض در مقابل شهرداری کرمانشاه تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا شماری از پیمانکاران نقاط مختلف شهرداری کرمانشاه که تعدادشان به ۶۰ نفر گزارش شده است در دو روز گذشته (دوشنبه۶ مهر و سشنبه ۷مهر) به دلیل به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیتهای مالی خود مقابل ساختمان شهرداری کرمانشاه تجمع کردند.
یکی از پیمانکاران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفت: هر یک از پیمانکاران زیر مجموعه شهرداری کرمانشاه بین ۵ تا ۵۰ نفر کارگرشاغل دارند که در نقاط مختلف شهر کرمانشاه به کارهای خدماتی، فضای سبز وسایر خدمات مشغولند. حقوق این کارگران چندین ماه به تاخیر افتاده است.
در این رابطه عبدالرضا شعبانی، شهردار کرمانشاه با حضور در جمع پیمانکاران معترض پس از شنیدن مشکلات پیمانکاران وعده پرداخت مطالبات آنان را داد.
شهردار کرمانشاه درجمع چیمانکاران ضمن عذرخواهی از مشکلاتی که ناشی از کمبود منابع مالی شهرداری برای پیمانکاران بوجود آمده است گفت: در کوتاه‌ترین زمان به مشکلات پیمانکاران زیر مجموعه شهرداری رسیدگی خواهد شد.
شهردار کرمانشاه در ادامه با اشاره به اینکه شهرداری کرمانشاه دچار کمبود منابع مالی است در ادامه اظهار کرد: میزان طلب پیمانکاران از شهرداری بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان است که با توجه به مشکلات مالی که هم اکنون در شهرداری با آن مواجه‌ایم امکان پرداخت این مقدار بدهی در زمان کوتاه برای شهرداری میسر نیست.
به ادعای شهرداری کرمانشاه از چند سال پیش تاکنون منابع درآمدی این سازمان به شدت کاهش پیدا کرده است که به تبع آن این موضوع فشار مالی بسیاری بر پیمانکاران وکارگران زیر مجموعه شهرداری وارد شده است.

**************

کارگران فولاد و چدن درود خواهان برگزاری دوباره انتخابات نهاد صنفی شدند

کارگران فولاد و چدن درود با اعلام این خبر افزودند: در تاریخ پنجم مهرماه اکثریت کارگران این واحد صنعتی با امضاء طوماری از اداره کار شهرستان درود خوستار شدند تا ضمن انحلال تشکل صنفی موجود ضمینه برگزاری انتخابات شورای اسلامی کار جدید را برگزار کند.
کارخانه فولاد و چدن درود بیش از 100 کارگر دارد و به باور این کارگران دست کم از زمان شروع اعتراضات صنفی اخیر آنها اعضای شورای اسلامی کار این واحد صنعتی بی‌کفایتی خود را در پیگیری مطالبات صنفی آنها ثابت کرده‌اند.
آنها می‌گویند: دو سال از آغاز کار شورای اسلامی کار فولاد و چدن درورد می‌گذرد اما به عقیده کارگران این واحد صنعتی در این مدت رویه دو نفر از اعضای این تشکل صنفی در جهت تامین منافع شخصی و مدیریت ارزیابی شده است و به همین دلیل کارگران فولاد و چدن درود در شرایط حساس کنونی خواستار انحلال تشکل موجود و برگزاری انتخابات دوباره شورای اسلامی کار شده‌اند.
آنها امیدوارند که در صورت احیای دوباره این نهاد صنفی بتوانند برای یافتن مشکلات صنفی خود راهی برای خاتمه اعتراضات صنفی خود بیابند.
این کارگران در ادامه پیرامون روند بررسی مشکلات کارگران فولاد و چدن از سوی مسئولان استان لرستان تصریح کردند: متاسفانه پس از ۱۱ روز از اعتصاب کارگران این کارخانه در استان لرستان می‌گذرد اما همچنان مسئولان در قبال مشکلات کارگران سکوت اختیار کرده‌اند.

**************

افزایش مصدومان حادثه آتشسوزی فومن شیمی

«آشتیانی» مدیر کارخانه فومن شیمی درباره حادثه آتش سوزی صبح دیروز (ششم مهر) گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: حادثه آتش سوزی در یکی از انبار‌ها رخ داده و خوشبختانه خسارت جانی نداشته، فقط ۶ نفر از کارگران که برای اطفای حریق رفته بودند سه نفرشان دچار سوختگی سطحی و سه نفر دیگر دچار دودگرفتگی شدند که برای تحت نظر بودن و بهبود کامل به بیمارستان رازی رشت منتقل شدند.
مدیر کارخانه فومن شیمی افزود: در کارخانه فومن شیمی حدود ۳۰۰ کارگر مشغول به کارند و در این واحد صنعتی حدود ۱۷۰ نوع تولید می‌شود.
وی در تعیین میزان خسارت گفت: میزان خسارت در دست بررسی است اما چون آتش سوزی در بخش کوچکی بوده کارگران بخش خسارت دیده را در بخش‌های دیگر تقسیم کردیم و اکنون کارگران همه مشغول به کارند.
آشتیانی افزود: در حال حاضر نیروی بیکار در کارخانه نداریم و در حال آماده سازی محلی برای انتقال لوازم بخش حادثه دیده به قسمت دیگر کارخانه هستیم تا کار در کارخانه به روال عادی خود بازگردد.
هرچند سازمان اورژانش استان گیلان در اطلاعیه رسمی خود اظهارات این مقام مسئول کارخانه فومن‌شیمی مبنی بر مصدوم شدن ۶ کارگر را تایید کرده است اما این در حالی است که پیشتر سازمان آتشنشانی رشت بصورت ر سمی تعداد مصدومان این حادثه را سه نفر اعلام کرده بود.

**************

انتظار کارگر ان بازنشسته کنف کار برای دریافت سنوات از یک سال گذشت

۱۳۴نفر از کارگران کارخانه «کنف کار» رشت که درشهریور ماه سال (۹۳) بازنشسته شده‌ بودند هنوز موفق به دریافت بخش زیادی ازسنوات پایان خدمت خود نشده‌اند.
یکی از کارگران این واحد نساجی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: مجموع سنوات پایان خدمت تمامی این بازنشستگان حدود ۳ میلیارد و۱۵۰ میلیون تومان است.
وی گفت: بخشی از سنوات کارگرانی که با استفاده از تسهیلات مشاغل سخت وزیان آور بازنشسته شده‌بودند پرداخت شده و آنچه باقی مانده حدود ۹۰۰ میلیون تومان است که کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی، توان پرداخت آن را ندارد.
به گفته کارگران بازنشسته کارخانه کنف کار، از مجموع ۱۳۸ کارگر کارخانه فقط ۴ کارگر در این واحد تولیدی باقی مانده‌اند که به دلیل سوابق کمتر هنوز امکان بازنشسته شدن آنها وجود ندارد و در حال حاضر این کارگران بلاتکلیف هستند.
کارگران گفتند: گروه دیگری از کارگران بازنشسته بعد از مدت‌ها دوندگی سرانجام موفق شدند در قبال سنوات پایان کار خود از کارفرما چک دریافت کنند، اما به دلیل بی‌اعتبار بودن مدت‌هاست که از زمان وصول آن می‌گذرد.
کارگران بازنشسته کنف کار تصریح کرد: خانواده‌های کارگران بازنشسته برای حق سنوات برنامه ریزی کرده‌اند اما با روالی که کارفرما در پرداخت سنوات بازنشستگان در پیش گرفته است، با طولانی شدن زمان تبدیل چک به پول، ارزش پول کارگران نیز کاهش می‌باید.
به گفته آنان، این واحد تولیدی که از شهریور ماه سال گذشته (۹۳) تاکنون به طور کامل تعطیل است ومسئولان این کارخانه همه ماشین الات این کارخانه را فروختند و آنچه باقی ماند سوله‌های خالی است که درگذشته تاصدها کارگر در آن مشغول کار بودند.
به ادعای کارگران بازنشسته، کارخانه کنف کار ظرفیت سه شیفت کاری در زمان تولید برخوردار بود وهیچ مشکلی در زمینه فروش محصولات خود نداشت اما با خصوصی سازی بی‌برنامه این واحد تعطیل شد.

**************

دستفروش شوشتری با وجود گرفتگی شدید عروق اجبارا کار می‌کند

به گزارش ایلنا این شهروند ۴۷ ساله شوشتری می‌گوید با وجود آنکه ۶۸ درصد عروق وی دچار گرفتگی است اما مشکلات زندگی باعث شده است تا او مجبور شود تا برای تامین معاش خود دستفروشی کند.
آقای باوی‌پور که در حال حاضر یازده سرعائله دارد، در توضیح کسب و کار روزانه خود می‌گوید: ناچارم تا برای تامین مخارج خانواده‌ام در خیابان طالقانی شوش‌تر بساط دستفروشی پهن کنم و منتظر بمانم تا مردم از من کیف و عینک بخرند.
این درحالی است که وی به دلیل بیماری دیابت پیشرفته و انسداد قلب مبتلاست و طبق تاکید پزشک باید هرچه سریع‌تر تحت عمل جراجی قرار بگیرد.
این دستفروش خوزستانی می‌گوید: به دلیل مشکلات مالی نمی‌توانم هزینه درمان خود را تامین کنم.
باوی‌پور افزود: تحت پوشش بیمه روستایی قرار دارد اما این بیمه به دلیل قوانین خاصش هزینه درمان اینگونه درمان‌ها را نمی‌پردازد.
باوی‌پور می‌گوید: حتی اگر به کمک خیرین از پس هزینه عمل قلب برآیم با وجود تعداد عائله و مستاجر بودن نمی‌دانم در دوران تحت مداوا قرار گرفتن چگونه از پس هزینه‌های زندگی برآیم.
وی افزود: در ابتدای جنگ تحمیلی از طرف بسیج به مدت سه سال به جبهه اعزام شدم وسالهای بعد نیز به صورت داوطلبانه در جبهه حضور داشتم و حدود ۵ سال تحت پوشش بیمه نیروهای مسلح بودم اما بعد از جنگ قطع شد.

**************

دولت، کارگران و چالش های پیش رو در شرایط پس از تحریم

به گزارش ایلنا، متن یادداشت حسین اکبری به شرح ذیل است:
در نیمه دوم مردادماه ۱۳۹۲ طی یادداشتی با عنوان «شاید رییس جمهور بخواند» خواست‌ها و مطالبات کارگران را در ۸ مورد دسته بندی کرده وبا توضیحاتی در مورد هریک خواهان توجه مسوولین به این خواسته‌ها شدم رئوس این به شرح زیر است:
۱- حقوق کارشامل مجموعه قوانین ومقررات در روابط کار
۲- رعایت حقوق و آزادی‌های مدنی برای کارگران
۳-اشتغال و رفع بیکاری
۴- کارآیی نهاد‌های دولتی
۵- تعیین نظام عادلانه دستمزد‌ها
۶- بیمه و درمان
۷- معیشت امروزه به عنوان مبرم‌ترین خواست عمومی و از جمله خواست جدی واساسی کارگران است.
با توجه به گرانی و تورم فزاینده موجود زندگی در ایران را به روزمره گی وتلاش برای بقا و زنده ماندن بدل کرده است. فاجعه آنجا بیشتر نمایان می‌شود که پرداختن به امر معیشت همه ارزش‌های انسانی را در مخاطره افکنده است. آسیب‌های اجتماعی یکی پس از دیگری بنیان‌های خانوار‌های زحمتکشان را در می‌نوردد. هیچ چیز مهم‌تر از رفع نیاز‌های اولیه مردم برای ادامه زندگی درخور و انسانی نیست ادامه وضعیت کنونی تحمل ناپذیر و درعین حال دردناک است باید از این بحران عبور کرد!
۸- از مواری که می‌­تواند تضمینی برای پرداختن به مطالبات بالا قرار گیرد اجرای بی‌کم و کاست اصول فصل سوم قانون اساسی در باره حقوق ملت است که پرداختن به این فصل از جمله تاکیدات رییس جمهور چه در دوران پیش از انتخابات و چه پس از پیروزی در انتخابات در مراسم نتفیذ و تحلیف و در مصاحبه‌های مطبوعاتی ازسوی ایشان بوده و بیان شده است.
پیش نیاز پرداختن به مطالبات انباشته کارگران بیان آن‌ها از سوی کارگران و شنیده شدن آن از سوی مسوولین است. وظیفه مندیم که این مطالبات را بنویسیم وبگوییم شاید رییس جمهور بخواند.
امروز پس از گذشت بیش از دوسال از انتشار این یادداشت در شرایط دیگری قرار داریم که ضروری است بازنگری سیاست‌های دولت و به ویژه وزارت کار بیش از همیشه در دستور کار پیشروان و نمایندگان کارگران قرار گیرد. شرایط و موقعیت‌هایی پس از انقلاب ایجاد شد که هریک بهانه‌ای را به دولت‌ها می‌داد تا مردم وبه ویژه کارگران را به صبر و تحمل دعوت کنند. انقلاب، جنگ و تحریم؛ بهانه‌ای واحد داشتند و آن ضرورت مبارزه با دشمن و لزوم بردباری و شکیبایی مردم برای بهانه ندادن به دشمن بود و به این وسیله پاسخ به خواست‌ها ومطالبات مردم به عقب می‌­ افتاد. در عین حال دست اقلیتی صاحب منصب و وابستگانشان برای غارت همین مردم درمانده باز ماند که نتیجه آن دزدی و اختلاس و کلاهبرداری و دست آخر فرار یا به نوعی مصونیت از پیگیری قضایی و محاکمه یا در صورت محاکمه، صدور آرای ناعادلانه برای آنان بوده است. اما شرایط پس از توافق هسته‌ای نه تنها این بهانه را به دست نمی‌دهد بلکه امکاناتی را فراهم آورده است تا دولت بتواند به وعده‌های خویش عمل کند. ضمن آنکه رییس جمهوری در تبلیغات انتخاباتی خود تعهداتی را به مردم داده که فصل اجرای آن فرارسیده است.
آیادولت یازدهم در این موقعیت می‌تواند به سود مردم جهت­گیری کند؟ پاسخ به این پرسش در بررسی دیدگاه‌های رییس جمهوری و تیم همراه و رفتار مبتنی بر این دیدگاه‌ها قابل بررسی است کوشش می‌کنم با استناد بر این دیدگاه و بررسی رفتار و عملکرد تا کنونی دولت زمینه را برای درک بهتر شرایط پسا تحریم فراهم کنم.
دیدگاه‌های رییس جمهور برچه پایه‌هایی استوار است:
بی‌تردید برای درک بهتر نظر و دیدگاه رییس جمهور و دولت همراهش قبل از هر چیز باید دیدگاه‌های و ی را شناخت و پس از آن به مجموعه شرایطی که این دیدگاه‌ها را زمینی و قابل اجرا می‌کنند پرداخت و توانمندی وی را در باره اجرای سیاست‌های اجرایی مورد توجه قرار داد.
خوشبختانه رییس دولت یازدهم قبل از به قدرت رسیدن با نوشتن کتابی به نام «امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران» مستندی از آنچه را بنا دارد درحکمرانی خود به عمل در آورد پیش روی خوانندگان آن قرار داده است. این خود امکان نقد و داوری منطقی را از سیاست‌ها و رویکرد‌های این دولت فراهم آورده است. فارغ از اینکه آیا این نظریات تا چه حد مورد قبول کل دستگاه حکومتی است و تاچه اندازه منافع سایر جناح بندی‌های داخل و پبرامون حکومت را تامین می‌کند یانمی کند؛ این امکان برای مردم فراهم آمده است تا دریابند با چگونه دولتی مواجه هستند و آیا این دولت می‌خواهد و می‌تواند به خواسته‌های آنان عمل کند؟
دیدگاه‌های رییس جمهور روحانی در مرکز تحقیقات اشتراتژیک طی مطالعات جمعی با کسانی که از قضا هم اکنون وی را دردولت یاری می‌­کنند صیقل خورده و در کتاب مورد اشاره تبیین و تدوین شده است. هر چند رییس جمهور سرهنگ نیست و درس حقوق خوانده است اما این مانع از آن نشده است که نگاه وی به نظام اقتصادی؛ امنیتی نباشد و شاید با توجه به تجاربی که طی سالیان با حضور درشورای امنیت ملی داشته‌اند این نگاه به عنوان محوری‌ترین شاخص در بررسی‌ها و مطالعات ایشان و تیم همراه در آمده که البته تا آنجا که به امنیت ملی و منافع عمومی مردم بازگردد قاعدتا نباید زیانبار باشد مگر آنکه امنیت ملی ابزاری گردد برای سرکوب و ادامه وضعی که تا کنون حاکم بوده است.
دولت یازدهم با این اقبال هم مواجه گردیده است که شرایط نامطلوب گذشته در سیاست خارجی دولت‌های نهم و دهم ره به جایی نبرد و به بحرانی بدل شد. دولت یازدهم با نگاهی دیگر به سیاست خارجی روی کار آمد و این امکان را فراهم آورد تا با شکستن تحریم‌ها٬ امکان پرداختن رییس جمهور و تیم همراه و دولتش به برنامه‌ها فراهم گردد.
بنای دولت یازدهم برای رونق کسب و کار نیازمند رفع موانع آن است و دریافت اینکه آیا این دولت به راستی موانع موجود را با هدف ایجاد اشتغال و بهره‌مندی کارگران و زحمتکشان از آن در دستور کار قرار داده است موضوع و محور اصلی این نوشتار است.
اساس مطالعات انجام شده در مرکز تحقیقات استراتژیک و پس از آن تدوین «راهبرد سه وجهی» ایشان بر دو پایه استوار است یکم: مطالعات متعددی که در ایران صورت گرفته است.
دوم: نتایج بخشی از مطالعات بین المللی از نیمه دوم قرن بیستم تا سال‌های بعد از ۲۰۰۰ میلادی در اروپا. آقای روحانی خود در این باره در زمینه «ارزیابی راهبرد‌های تعادل در بازار کار» چنین می‌نویسد:
«تدوین راهبردِ مناسب درجهت بازار ِکارِکشور و کاهش چالش‌های امنیت ملی، ناشی از تداوم بیکاری، مستلزم آگاهی ازچگونگی عملکرد عوامل اصلی این بازار، همچون دستمزد، محیط، عرضه و تقاضای نیروی انسانی است. در این مورد مطالعات متعددی صورت گرفته است که عناوین برخی از آنان به شرح زیر است:
· ارزیابی قانون کار و تاثیر حداقل دستمزد و مزایای قانونی بر اشتغال در ایران
· آزمون تجربی اثر حداقل دستمزد براشتغال گروه‌های سنی خاص در ایران
· استخراج توابع تقاضای نیروی کار در اقتصاد ایران
· برآورد الگوهای تقاضای نیروی کار در اقتصاد ایران
· چکونگی انواع پرداخت‌ها به کارگران در ایران
· نیاز سنجی نیروی انسانی متخصص و سیاست گذاری توسعه منابع انسانی
· تحلیل عرضه و تقاضای نیروی کار درایران
· ارزیابی شاخص‌های حمایت شغلی در ایران
· مقایسه بازار کار در ایران در مقایسه با کشور‌های دیگر
· آینده بیکاری و طراحی مدل راهبردی برای تعادل در بازار کار و تنظیم روابط صنعتی
همچنین در نیمه دوم قرن بیستم با توجه به دو رقمی شدن نرخ بیکاری در جامعه اروپا، مطالعاتی در مورد دلایل این بیکاری در جامعه اروپا آغاز شد به طوری که دامنه این مطالعات، به سال‌های بعد از ۲۰۰۰ نیز گسترش یافته است. نتایج بخشی از این مطالعات عبارتند از:
· کاهش بهره وری موجب افزایش نرخ بیکاری می‌شود.
· افزایش مالیات سبب افزایش بیکاری می‌شود.
· افزایش قدرت اتحادیه‌های کارگری سبب افزایش بیکاری می‌شود.
· پرداخت‌های هنگام اخراج موجب افزایش بیکاری می‌شود.
· کارگران شاغل و چانه زنی آن‌ها موجب افزایش بیکاری می‌شود.
· هزینه‌های بالای اخراج موجب بیکاری است
· هزینه‌های غیر دستمزدی کارگران (NWLCs) موجب افزایش بیکاری بوده است.
· وجود قوانین و مقررات سخت (mandates) و تعدد آن‌ها موجب بیکاری بوده است.
· عدم انعطاف بازار کار و سختی قوانین کار موجب بیکاری بوده است.
· افزایش قیمت نفت پس از سال ۲۰۰۰ میلادی موجب افزایش اشتغال و کاهش بیکاری در کشور‌های منطقه MENA شده است.
با تکیه بر مطالعات یاد شده و مستند به مطالعات انجام شده در مرکز تحقیقات استراتژیک راهبرد سه وجهی: انقباض در عرضه، انبساط در عرضه و انعطاف در محیط کار پیشنهاد می‌شود» (امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران ص۳۳۹ و ۳۴۰)
در دیدگاه رییس جمهور روحانی عوامل تاثیر گذار دربازار کار عمدتا دودسته هستند. یکم: ویژگی‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه دوم: مجموعه قوانین عام و خاص مرتبط با اشتغال.
روشن است که در توسعه نیافتگی اقتصاد، بحران در فضای کسب و کار و شکل گیری ویژگی‌های کنونی اقتصادی بازار کار در ایران طی سی و پنج ساله پس از اتقلاب تاکنون کارگران نقشی نداشته‌اند واین ویژگی‌ها برآمده از ساختاری است که نظام سیاسی حاکم بر ایران آن را شکل داده است نظام اقتصادی متکی اقتصاد نفتی و تجاری از نوع عمدتا وارداتی آن بوده است که در روند خود به تعطیل واحدهای تولیدی انجامیده و به بخش‌های کشاورزی و صنعت بیشترین آسیب‌ها را وارد آورده و منجر به فربه شدن بخش خدمات شده است. سهم اشتغال در هریک از بخش‌های اقتصادی کشور طی سال‌های پس از انقلاب همواره به سود بخش خدمات در حال تغییر بوده است آخرین نتایج آمارگیری در این باره سهم اشتغال در بخش کشاورزی را ۱۸. ۶درصد در صنعت۳۳. ۴ و در خدمات ۴۸ درصد بوده است.
واردات به عنوان عاملی در جهت از بین بردن زمینه‌های اشتغال طی سال‌های پس از انقلاب تاثیرات قابل توجهی در بازار کار بجاگذاشته است. تنها مقایسه ارزش واقعی واردات در اولین سال‌های پس از انقلاب با سال‌های اخیربیانگر این واقعیت است که تولیدات داخلی تا چه حد به نابودی کشانده شده‌اند. ارزش واردات ۹. ۳ میلیارد دلار در سال ۱۳۶۵ به ۸۶. ۱ در سال ۱۳۹۰ رسیده است. متاسفانه سهم کالاهای سرمایه‌ای در واردات هیچ‌گاه نه قابل توجه بوده و نه به روندی مستمر و رو به افزایش تبدیل شده است این موانع اشتغال در برایر آنچه که به عوامل تاثیر گذار با ویژگی اجتماعی و فرهنگی تعیین شده‌اند بسیار تعیین کننده بوده است. این یادآوری از آن جهت ضروری است که متاسفانه در دیدگاه رییس جمهور به عامل دست چندم در ایجاد موانع کسب و کار به آن اشاره شده است شاید تقلیل اهمیت ساختار اقتصادی در مقابل آنچه ویژگی‌های قوانین عام وخاص نام داده شده است به دلیل دیدگاه مصلحت گرایانه امنیتی است که بنا ندارد صاحبان سرمایه تجاری و وارد کنندگان انحصاری در هرم قدرت و پیرامون آن را درمقابل خود قرار دهد و ترجیح می‌دهد در روند ایجاد تعادل در هرم قدرت طعم شیرین اقتدار اقتصادی متکی به اصلاحات ساختاری مورد نظر خود را به بخش‌های رقیب بچشاند و آن‌ها را رفیق راه خود سازد.
بستر این مطالعات مرکز تحقیقات استراتژیک در داخل ایران را دکترین امثال آقای جمشید پژوهان آقای نوبخت و در اروپا ارزیابی‌های متکی برسیاست‌های تاچریسم فراهم کرده است تا موانع جدی در ایجاد کسب وکار را عمدتا به رابطه نیروی کار با دستمزد و مزایای شغلی، رابطه نیروی کار با شاخص‌های حمایتی و رابطه نیروی کار با تشکل پذیری نسبت دهد. و در مقابل نوع دیگر موانع ایجاد کسب و کار را به افزایش مالیات‌ها و افزایش هزینه‌های دستمزدی و غیر دستمردی را برای کارفرمایان نسبت دهد. حال ببینیم راهبرد سه وجهی پشنهادی رییس جمهور که قرار است به موازنه عرضه و تقاضا در بازار کار منجر گردد چگونه توضیح داده می‌شود:
اولین وجه راهبرد عبارتست از انقباض در عرضه و به معنی آنست که فشار فزاینده عرضه نیروی انسانی در بازار کار کم شود. برای کاهش این فشار اقداماتی بایدصورت گیرد. اینکه این اقدامات در وضعیت کنونی چه تاثیراتی دارند را با نوع اقدام معین می‌توان سنجید مثلا یک اقدام کنترل موالید است و طبیعی است منظور از آن کاهش زاد و ولد است این گونه اقدامات عمدتا درازمدت هستند و یا افزایش خدمت نظام وظیفه تا بدین ترتیب نیروی انسانی آماده به کار در مدت انجام خدمت وظیفه به اصطلاح فریز شود تا امکات کنترل فشار عرضه فراهم شود. پرسش پیش رو این است که آیا این اقدام سیاسی و صرفا در جهت بازدارندگی از وقوع احتمالی ناشی از نارضایتی عدم اشتغال زایی نیست؟ آیا این اقدامات تنها موازنه ریاضی در ارایه آمار نرخ رشدبیکاری نیست؟ و اینکه تطویل دوره آموزش عمومی تا مقطع کاردانی به تاخیر انداختن ورود نیرو‌ها به بازار کار موافق با منافع ملی است؟ بهر روی به وجه اول راهبر می‌پردازم.
انقباض در عرضه نیروی کار
· اجرای موثر سیاست کنترل موالید در کشور
· تطویل دوره آموزش عمومی تا مقطع کاردانی با گرایش فنی و حرفه‌ای
· برنامه ریزی برای تطابق آموزش عمومی و عالی با نیاز‌های بازار کار
· مدیریت و برنامه ریزی برای دوره وظیفه عمومی
· ایجاد محدودیت در مهاجر پذیری
· برنامه ریزی برای مهاجر فرستی نیروی کار
· ایجاد زمینه‌های مناسب در خود اشتغالی به ویژه برای زنان با اعطای تسهیلات در سایه کنترل و نظارت و همراه با آموزش
· رفع مشکلات واحد‌های تولیدی دایر برای جلوگیری از بیکاری شاغلان آن‌ها
انبساط درتقاضا: اجرای سیاست‌هایی که منجر به افزایش سرمایه گذاری گردد ودر ‌‌نهایت به ایجاد فرصت‌های شغلی بیانجامد
· اتخاذ سیاست‌های مثبت وایجاد ساز و کار تعاملی با جهان در جهت ثبات و امنیت بخشی به فضای کسب و کار کشور در هر فرصت ممکن.
· ایجاد ساز و کار‌های لازم و عملی برای سرمایه گذاری بخش‌های خصوصی و تعاونی در داخل به منظور جلوگیری از فرار سرمایه.
· ایجاد مشوق‌های لازم برای جذب سرمایه ایرانیان مقیم خارج با توجه به نرخ‌های سود در ایران.
· اجازه سرمایه گذاری و مدیریت خارجی در طرح‌های بزرگ همچون احداث و اداره فرودگاه‌ها و صنعت گردشگری همچون هتل‌ها.
· الویت سرمایه گذاری در طرح‌های کاربر.
· گسترش طرح‌های تولیدی.
· ایجاد زمینه‌های لازم در طرح‌های دانش بر - کاربر همچون IT. JCT
· طراحی خوشه‌های تولیدی –صنعتی هدفمند مدیریت شده (متشکل از واحد‌های کوچک و مرتبط با استفاده از روش‌های کم هزینه و تجربه شده برای افزایش فرصت‌های شغلی
· هدفمند کردن یارانه‌ها در جهت تشویق سرمایه گذاری در بخش‌های با کاربری بیشتر و نیروهای انسانی متخصص‌تر
مثل تشویق سرمایه گذاری در گردشگری، ترانزیت، خدمات ورزشی و فرهنگی و طرح‌های تولیدی و صادراتی
انعطاف در محیط کار:
عمده‌ترین وجه راهبردی تعادل در بازار کار در این راه حل سه وجهی رییس جمهور روحانی و مرکز مطالعات و تحقیقات استراتژیک موضوع «انعطاف در محیط کار» است. در این موضوع سه گزینه مورد انتظار کارگران در برابر سه گزینه مورد انتظار کارفرمایان قرار گرفته است. بدین ترتیب که کارگران انتظار دارند: ۱- فرصت شغلی داشته باشند؛ ۲- امنیت شغلی داشته باشند؛ ۳- درآمد مناسب داشته باشند و کارفرمایان انتظار دارند: ۱- امکان سرمایه گذاری داشته باشند؛ ۲- امنیت سرمایه گذاری داشته باشند؛ ۳- سود مناسب داشته باشند. بنا براین دیدگاه این انتظارات حد و میزان تعادل را بین طرفین برقرار می‌کند؛ و برای تعادل بخشی در بازار کار باید از طریق تنظیم قوانین و مقررات کار با در نظر گرفتن این انتظارات که «به حق و ضروری و اجتناب ناپذیر» توصیف شده‌اند؛ سیاست‌های متناسب با انعطاف در محیط کار را برگزینند. تقلیل دادن انتظارات کارگران به سه مورد بالا در واقع به معنی کاستن از انتظارات آن‌ها حتی از حقوقی که قانون اساسی کشور برای مردم و از جمله کارگران مصوب کرده است. این گونه فرموله کردن انتظارات حتی از منطق یکسان در حرف هم برای طرفین برخوردار نیست؛ آیا کارگران نباید انتظار سود از کار خود را داشته باشند آیا دستمزد‌هایی که بسیار پایین‌تر از خط فقر است درآمد مناسبی برای کارگران است؟ برای اثبات نادرستی و ناکافی بودن این انتظارات بیشتر به موضوعات مرتبط با این وجه راهبردی می‌پردازم.
· اتخاذ سیاست‌های اقتصادی، فرهنگی وسیاسی مناسب در جهت بهبود فضای کسب وکار و ایجاد زمینه‌های سرمایه گذاری.
اتخاذ این سیاست‌ها چنین توضیح داده شده است: «با توجه به نقش عوامل اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور در محیط بازار و فضای کسب و کار، اتخاذ سیاست‌های مختلف و اصلاح قوانین و مقررات کشور همچون قوانین تجارت، مالیات‌ها، بانکداری و.... در جهت حمایت از سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی اقداماتی ضروری و موثر در منعطف نمودن بازار کار تلقی می‌­شود که با وجود تصریح و تکلیف آن‌ها در سیاست‌های کلی و قوانین برنامه‌های توسعه، همچنان فضای اقتصادی کشور و محیط بازار کار داخلی از انعطاف لازم را برای انجام سرمایه گذاری کلان، به ویژه در طرح‌های کاربر برخوردار نیست. لذا اجرای سیاست‌های فوق در جهت فراهم آوری زمبنه ایجاد فرصت‌های شغلی جدید همواره مورد تاکید است.»
بنظر نمی‌آید برای تحقق چنین زمینه مورد انتظار دیدگاه؛ تغییرات به عمل آمده در اصل ۴۹ قانون اساسی کافی باشد چرا که بخشی از قوانین کلی موجود الهام گرفته از سایر فصول و اصول قانون اساسی است که تغییر و اصلاح آن سیاست‌ها و قوانین جز از راه تغییر در قانون اساسی مقدور و ممکن نیست لذا باید دید هزینه فرصت برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی تا به کجا مورد نظر است؟ اگر اتخاذ سیاست‌های اقتصادی؛ فرهنگی وسیاسی و تغییرات در قوانین به تبع آن سیاست‌ها منجر به ایجاد اشتغال به هدف توسعه پایدار گردد و استقلال کشور وکرامت انسانی مردم را حفظ کند بی‌تردید پذیرفتنی است اما چه ضمانتی وجود دارد که وقتی برای انبساط در تقاضا اجازه سرمایه گذاری و مدیریت خارجی را واگذار می‌کنیم آن مدیریت و میزان سرمایه‌اش حکم به تمکین در هرحوزه دیگری را فراهم نسازد؟
· اجتناب از مخدوش نمودن سرمایه گذاری با تحمیل هزینه‌های جدید به کارفرمایان.
در توضیح این موضوع چنین آمده است:
«یکی از مصادیق عدم امنیت سرمایه گذاری ایجاد شرایط متفاوت و تحمیل هزینه‌های جدید به کارفرمایان است. بدون تردید اجرای سیاست‌هایی همچون هزینه‌های سنواتی نیروی کار که به انگیزه دفاع از کارگران اتخاذ می‌شود در شرایطی که کارفرمایان از افزایش قیمت نهایی محصولات خود در راستای ضد تورمی دولت منع می‌شوند نه تنها موجب تحمیل هزینه‌های جدیدی به کارفرمایان خواهد شد، بلکه زمینه تعطیلی واحد‌های تولیدی و بیکاری نیروهای شاغل را فراهم می‌سازد. لذا باید در جهت تقویت امنیت شرمایه گذاری از تحمیل هزینه‌های جدید و پیش بینی نشده به کارفرمایان اجتناب شود»
یادآوری چند نکته درباره هزینه‌های سنواتی و تاثیر آن بر قیمت‌ها ضروری است. اول آنکه طبق برآورد‌هایی که بار‌ها و بار‌ها در محاسبات مربوط با دستمزد‌ها و دریافتی‌های قانونی کارگران صورت گرفته است بار هزینه‌ای ناشی از این پرداخت‌ها در مجموع هزینه‌های محصول به ده درصد هم نمی‌­رسد. دوم اینکه از زمانی که آزادسازی قیمت‌ها توسط رییس جمهور پیشین اعلام شد؛ روند افزایش قیمت‌ها بی‌توجه به هزینه‌ها آغاز شده وهم اکنون هم ادامه دارد و دیگر آنکه سیاست‌های تورمی اساسا ربطی به موضوع افزایش دستمزد‌ها و پرداخت‌های سنواتی نداشته است افزایش نرخ خودرو‌های تولید داخلی بیانگر نادرستی این ادعاست. در بسیاری از واحد‌های صنعتی با تولیدات کاربر بیشترین کارگران به برکت قراردادهای موقت از گرفتن حقوق سنواتی محروم شده‌اند و این حقوق در عمل از میان رفته است.
موضوع دیگری که در ایجاد انعطاف محیط کار به آن پرداخته شده است، چنین است:
· ایجاد امنیت اقتصادی و اجتماعی کارگران از طریق نظام‌های حمایتی.
«یکی از دغدغه‌های کارگران موضوع اخراج و از دست دادن فرصت‌های شغلی است لذا با انگیزه ایجاد امنیت شغلی برای کارگران، هزینه‌های سنگینی درصورت اخراج نیروی کار برای کارفرمایان در قوانین و مقررات کار پیش بینی شده است به طوری که کارفرمایان درعمل برای مصون ماندن از تحمل هزینه‌های مربوط به اخراج که‌گاه به علت ناتوانی بنگاه از ادامه فعالیت، تعدیل نیروی کار در آن‌ها اجتناب ناپذیر خواهد بود تا حد ممکن از استخدام نیروی انسانی خودداری می‌نمایند و‌‌ همان طور که درمطالعات تجربی بازار کار کشور‌های مختلف نتیجه گیری شده، وجود هزینه‌های اخراج و توجه به نیروی کار شاغل، یکی از موانع اشتغال و عامل استمرار بیکاری نیروی انسانی غیر شاغل بوده است. از این رو باید با استقرار نظام‌های حمایتی کارآمد، ضمن اجتناب ازتحمیل کلیه هزینه‌های تعدیل نیروی انسانی به کارفرمایان نسبت به ایجاد امنیت اقتصادی و اجتماعی کارگران و پرداخت مستمری بیکاری به آن‌ها تا اشتغال مجد اقدام نمود»
در منطق سرمایه اگر نگرانی هم بابت عدم امنیت اقتصادی و اجتماعی کارگران وجود داشته باشد از آن جهت است که رفع این دغدغه به ایجاد هزینه کارفرمایان بدل می‌شود که نباید بشود! درعین حال سال هاست که بیمه بیکاری به عنوان قانون حمایتی کارگران از اعتبار افتاده است چرا که عقد قرارداد‌های کوتاه مدت و اتمام زمان قرارداد عملا به معنی اخراج کارگرانست اما هیچ کارگری نمی‌تواند از این بابت شکایتی داشته باشد چرا که با سپردن بار حقوقی به قراردادموقت، زمینه تعدیل نیرو به گونه‌ای فراهم گردیده است که کارفرمایان حتی از پرداخت سنوات خدمتی هم شانه خالی کرده و می‌کنند. با این همه اگر سیاست انبساط تقاضا می‌تواند به کارفرمایان از راه هدفمندی یارانه‌ها کمک کند در این صورت چرا آن‌ها باید نگران هزینه کرد اخراج نیروی کار خود باشند. کارگری که می‌داند پس از مدت قرارداد بین یک ماه تا زیر یک سال باید ناخواسته ترک کار کند انگیزه‌ای برای مشارکت در افزایش بهره وری نخواهد داشت. دیدگاه مورد بحث که اصرار دارد حتی ایجاد امنیت شغلی برای کارگران را از زاویه منافع کارفرمایان بررسی کند قاعدتا باید این نبود و یا کمبود انگیزه را در اشتغال موقت به درستی بشناسد و برای ایجاد حمایت واقعی، به جهت بالا بردن ضریب امنیت شغلی و کنترل‌های شدید علیه فسخ یک جانبه و ناعادلانه قرارداد‌ها، ساز و کار‌های مناسب را ایجاد کند. اما چنین نیست چرا که اگر این دیدگاه حکمی در محدودیت آزادی عمل و محدودیت انتخاب کارفرمایان صادر کند در واقع به داشتن امنیت سرمایه گذاری خدشه وارد کرده است.
در ادا مه به اصلیترین شاخص مورد مطالعه «انعطاف در محیط کار» می‌رسیم:
· تفکیک سیایت‌های ارتقاء کارآیی از سیاست‌های حمایتی در تعیین دستمزد.
«ه‌مان طور که در مطالعات نظری در بازار کار مشخص شده، موضوع دستمزد یکی از مباحث پرچالش در اقتصاد کار است و ضمن تایید رابطه کارایی و دستمزد، همواره تفکیک سیاست‌های ارتقاء کارایی از سیاست‌های حمایتی در تعیین دستمزد‌ها مورد تاکید بوده است. لذا افزایش مستمر سنواتی دستمزد، بدون توجه به بهره وری نیروی کار هرچند از جنبه حمایتی قابل توجیه بوده، لیکن به جهت افزایش هزینه‌های کارگری و تحمیل یک سویه به کارفرمایان در بلند مدت تاثیر منفی بر سطح اشتغال خواهد داشت. از این رو باید همواره رابطه قابل پذیرشی بین افزایش دستمزد‌های واقعی و ارتقاء کارایی حاکم شود.»
اینکه چه عوامل فنی و مدیریتی در کاهش بهره وری تعیین کننده است؛ در هیچ جای بخش مربوط به بازار کار دراین مطالعات نظری دیده نمی‌شود. واقعیت آنست ناکارآمدی ناشی از نقش عوامل فنی و تکنولوژیک و هم مدیریتی به عنوان دو رکن اصلی که در ارتقای بهره وری تاثیرات تعیین کننده‌ای دارند به دلیل روابط کار ناسالم و رانتینری در بازار کار ایران همواره پنهان مانده است. سیستم ناکار آمد مدیریت که میدان را برای ایجاد فساد در فرایند تولید فراهم می‌سازد همواره به عنوان اصلیترین عامل ضد بهره وری کارکرد داشته است. نمونه و مصداق واقعی آنرا در بررسی کاهش کیفیت خودرو ساخت داخل که اتفاقا این روز‌ها بسیار سر و صدا کرده است می‌توان بیان کرد. ممکن نیست این فساد لانه کرده درتمام سطوح مدیریتی واحد‌های خودرو ساز که سوگلی صنعت ایران است را با کاهش دستمزد‌ها و افزایش آنچه ارتقای کارآمدی نامیده می‌شود؛ جبران کرد مگر آنکه انگیزه‌های واقعی برای مشارکت سودمند کارگران در سیستم مدیریت از راه ایجاد انگیزه‌های مادی و معنوی را فراهم ساخت.
کالای نامرغوب هدایت شده در فرایند تولید که ظاهرا از مجرای کنترل کیفیت محصول عبورکرده است را چه سیستمی وارد این فرایند می‌­کند؟ واردات قطعات ساخته شده با چه انگیزه‌هایی صورت می‌گیرد؟ در حالیکه قطعه سازان داخلی قادرند با ساخت قطعات به مراتب با کیفیت‌تر اقدام کنند کافیست که تسهیلات کنترل شده در اختیار آنان قرار گیرد و کارگرانشان به جای تهدید به اخراج در روند آموزش‌های مناسب برای ارتقاء بهره وری تجهیز شوند. چرا در حالیکه واحد‌های تولیدی کوچک که از نظر آقای رییس جمهور باید در طراحی خوشه‌ای تولیدی صنعتی هدفمند و کنترل مدیریت شده نقش آفرینی کنند؛ یکی پس از دیگری از گردونه صنایع آلوده به فساد زیر می‌زی و رانتی به بیرون پرتاب می‌شوند. قطعا این نادیده گرفتن ناکارآمدی فنی و مدیریتی در واحد‌های کار وتولید را دستمزد‌های سنواتی و افزایش مستمر آن شکل نداده است و از سوی دیگر این افزایش مستمر و سنواتی دستمزد‌ها هیچگاه نتوانسته اندبه ایجاد حس داشتن درآمد مناسب درکارگران یاری رساند؛ به برکت تورم افسارگسیخته سالهای متمادی و رکود همراه آن و گرانی مولود این دو؛ هیچگاه دستمزد‌ها آنقدر واقعی نبوده‌اند تا کارگران را به انگیزه‌های جدی برای ارتقای بهره وری سوق دهند. وقتی کارگران با عقد قراردادی یکساله باید ذخیره‌ای برای مدت بیکاری احتمالی پس از اتمام قرارداد را فراهم کنند؛ چگونه می‌توان سخن از کارآیی گفت؟ ضمن آنکه باید پذیرفت که ارتقای کارآیی به جز ارتقای فنی و مدیریتی وبه انگیزش و آموزش‌های حین کار بستگی دارند.
و اما در مورد قوانین و مقررات پرتفصیل در قرارداد‌ها، دیدگاه مورد نظر ضمن آنکه شفافیت لازم را ندارد و سرشار از کلی گویی‌های ابهام آمیز است، می‌خواهد برچهارچوب حقوقی و انعطاف پذیر ومنطقی دوجانبه و درعین حال موردی عقد قرارداد بین کارگران و کارفرمایان به عنوان راهکار و رهبردی که رافع مشکلات باشد برسد. بخوانیم:
· تمرکز بر چارچوب‌های حقوق دوجانبه در قوانین و مقررات کار و احاله تفصیل به قرارداد‌ها.
بعید است کارگرانی که درماه‌های اخیر شاهد صدور بخشنامه‌های وزارت کار در باره عقد قرارداد‌ها بوده‌اند و دیده‌اند چگونه عمر بخشنامه ۴۰ این وزارت خانه به یک هفته هم نرسید و متعاقب آن بخشنامه ۴۱ این نهاد جایگزین آن شد، باور داشته باشند که این چارچوب قانونی و دوجانبه هیچگاه شکل گیرد. بعید است رییس دولت یازدهم نداند که عقد قراردادهای یک جانبه از سوی کارفرمایان و شرکت‌های پیمانکاری تامین نیروی انسانی تا چه حد به نقش افرینی منفی در روابط کار انجامیده است. تازه‌ترین این قراردادهای پرتفصیل را از قضا به تازگی در یادداشتی با عنوان «بخشنامه‌های وزارت کار موضوع قرارداد‌های اسارت بار را منتفی نمی‌سازد!» رونمایی کردم و چنانچه وزارت کار بخواهد بر این چالش جدی فایق آید ضرورت دارد از صدور چنین بخشنامه‌هایی که مغایر با دیدگاه‌های رییس جمهور درباره انعطاف‌های لازم محیط کار از راه عقد قرارداد‌های دوجانبه است؛ بپرهیزد. از آنجا که ارزیابی موثر این موضوع بستگی به موارد بعدی دیدگاه‌های رییس جمهور در باره انعطاف در محیط را دارد، بررسی بیشتر را به خوانش سایر مواضع دیدگاهی ایشان وا می‌گذارم.
در ادامه وجه «انعطاف در محیط کار» تز آقای دکتر روحانی با مطالعاتی که ایشان و تیم همراه از مطالعات اروپایی نیمه دومی قرن بیستم تا کنون اندکی متفاوت است. ایشان از بیان اینکه: «افزایش قدرت اتحادیه‌های کارگری سبب افزایش بیکاری می‌شود.» فعلا خودداری کرده‌اند چرا که به خوبی می‌دانند اتحادیه‌های توانمند و مستقل کارگری در ایران وجود ندارند و با توجه به موانع جدی و قانونی در راه تشکیل آن تاکنون، با مطالعات انجام گرفته مطابقت ندارد و در عین حال در پذیرش عقد قرارداد‌های دوجانبه و معتبر دانستن پیمان‌های دسته جمعی که هیچکاه در ایران رسمیت نیافته است به عنوان عاملی منعطف کننده بازار کار اذعان دارند و می‌پذیرند که اعمال نظارت‌های سه جانبه راه حلی برای ایجاد چنین محیط کار منعطفی خواهد بود. این موارد را دنبال می‌کنیم:
· معتبر دانستن مفاد پیمان‌های دسته جمعی بین تشکل‌های کارگری و کارفرمایی.
· اعمال نظارت سه جانبه (دولت_ اتحادیه‌های کارگری_ تشکا‌های کارفرمایی) به جای هرگونه دخالت در محیط کار.
· پیش بینی داوری قضایی و شعب خاص در موانع اختلاف حقوقی.
اینکه شاخص‌های بالا تا چه حد در عمل تحقق می‌یابد به درستی معلوم نیست چرا که پس از حضور نمایندگان سازمان بین المللی کار در اجلاس سه جانبه در سال ۱۳۸۳ و صدور تفاهم نامه این اجلاس برای اصلاح فصل ششم قانون کار تا این زمان هنوز هیچ اقدام عملی روشن در این باره صورت نگرفته است. شرط اصلی و اولیه اجرا شدن چنین شاخص‌هایی؛ پذیرش بی‌قید و شرط مقاوله نامه‌های بنیادین سازمان بین المللی کار و از آن جمله مقاوله مامه ۸۷ در باره حق تشکل و مقاوله نامه ۹۸ در باره قرارداد‌های دسته جمعی و فراهم کردن زمینه‌های استقرار اتحادیه‌های مستقل و برقراری راهکار عقد قرارداد‌های دسته جمعی است. متاسفانه وزارت کار دولت یازدهم با ایجاد نهادهای مشورتی سه جانبه ملی به جای پذیرش این مقاوله نامه‌ها تلاش می‌­کند راه حل‌های رفع موانع تولید را از دل گفتگو‌های سه جانبه‌ای که صرفا جنبه مشورتی دارند؛ استخراج کند. وزیر کار اساسا طی فعالیت دوساله خود هیچ‌گاه شفافیت لازم را پذیرش مقاوله نامه‌های ۸۷ و ۹۸ از خود نشان نداده است. در عین حال با استفاده نادرست از این حداقل ظرفیت‌های سازمان یافته کارگران و کارفرمایان با ترفند‌های دیپلماتیک که نتیجه‌ای جز مخدوش کردن روابط کار ببار نیاورده است به صدور بخش نامه‌هایی که قانون کار را از اعتبار ساقط می‌کند به تنش زایی در واحد‌های کار دامن می‌­زند. از قضا آنچه موجب گردیده است تا روابط کار در همه حوزه‌ها پاسخ درخوری برای گذر از موانع تولید نیابد؛ اقداماتی است طی سال‌های متمادی به اعتبار نقش دو گانه دولت در روابط سه جانبه صورت گرفته است. دولت هم به عنوان کارفرمای بزرگ و هم به عنوان ناظم اجتماعی در روابط سه جانبه از رای دوبرابری برخوردار بوده و با توجه به شخصیت حقوقی ناشی از این نقش دوگانه همواره حرف آخر را زده است و تشکل‌های کارگری موجود که مجازند بر سر میز مذاکره به چانه زنی با طرف‌های ذی نفع بپردازند در ‌‌نهایت خواسته یا ناخواسته به ماشین امضایی برای تحقق تمایلات کارفرمایان ودولت کارفرمایی بدل گشته‌اند. مادام که اتحادیه‌های کارگری مستقل در مناسبات دو جانبه برای نظارت‌های دموکراتیک در تولید به منظور شفافیت در اجرای پیمان‌های دسته جمعی و در مذاکرات سه جانبه برای برقراری نظام‌های دستمزدی عادلانه و اجرای قانونمند طبقه بندی مشاغل و تعیین سطوح دستمزدی منتاسب با تخصص و کارآیی نیرو‌های کار، قدرت لازم را کسب نکنند؛ موانع جدی در راه تولید همچنان باقی خواهد ماند و هرگونه رویکرد نظری و عملی برای برون رفت از بحران ساختاری نظام اقتصادی و بحران بیکاری که به تبع آن ایجاد شده است عقیم خواهد ماند؛ و کارفرمایان اعم از دولتی یا خصوصی برای توجیه ناکارآمدی خود در رفع موانع تولید از راه مبارزه با فساد در زیرمجموعه مدیریتی خود و در بهینه سازی در امکانات فنی و تکنولوژیک برای ارتقای بهره وری؛ به بهانه نداشتن سود مناسب و نداشتن امنیت برای سرمایه؛ تمامی سختی در روابط کار را به کارگران و دستمزد‌ها و قوانین و مقررات نسبت خواهند داد.
توضیح: تمام عبارانی که در «» هستند همچنین عباراتی که پس از دایره توپر آمده است به نقل ازفصل دهم کتاب «امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران» به قلم آقای دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران است.
«شاید رییس جمهور بخواند» http: //www. kargareirani. blogsky. com/۱۳۹۲/۰۵/۱۸/post-۶۳/
«بخشنامه‌های وزارت کار موضوع قرارداد‌های اسارت بار را منتفی نمی‌سازد»! http: //kargareirani. blogsky. com/۱۳۹۴/۰۶/۰۶/post-۱۳۲/

**************

پاسخ منفی کارگران سیمان لوشان به پیشنهاد بازخریدی اجباری

یکی از کارگران این واحد تولیدی بابیان اینکه جلسه فرمانداری در روز یکشنبه گذشته ( پنجم مهرماه) با حضور نمایندگان آنها برگزار شده است به ایلنا گفت: در جلسه یاد شده مدیریت کارخانه گفته است که کارگران تا پایان مهرماه مهلت دارند در ازای دریافت سالی چهار ماه حق سنوات خود را بازخرید کنند.
این کارگر سیمان لوشان ادامه داد: طبق گفته مدیریت هر کارگری که بخواهد بعد از اتمام این مهلت تعیین شده برای بازخریدی مراجعه کند مطابق قانون کار تنها به وی سالی یک ماه حق سنوات پایان کار داده خواهد شد.
براساس این اظهارات کارفرمای سیمان لوشان به بهانه مستهلک بودن ساختار و فقدان توجیه اقتصادی فعالیت این واحد تولیدی را از ابتدای مهر ماه سال ۹۲ متوقف کرده است و در حال حاضر با طرح این ادعا که باید در سیمان لوشان طرح تغییر کاربری اجرا شود قصد تسویه حساب با همه کارگران را دارد.
این کارگر با بیان اینکه مسئولان شهرستان رودبار همسو بامدیر عامل کارخانه بر اجباری بودن بازخریدی کارگران سیمان لوشان تاکید دارند، یادآور شدند: پیش از این همه مسئولان شهرستان رودبار از کارگران سیمان لوشان از کارگران حمایت می‌کردند اما ظاهرا به دلیل ارتباطاتی که کارفرما سیمان لوشان با دستگاهای دولتی وجود دارد در حال حاضر نظر مسئولان مسئولان شهرستان رودبار نسبت به آنها بی‌تفاوت شده‌اند.
وی بابیان اینکه او دیگر همکارانش در سیمان لوشان مخالف تسویه حساب هستند، درباره دلایل مخالفتشان گفت: اگر فعالیت سیمان لوشان متوقف نشده بود، کارگران رسمی و قرار دادی این واحد صنعتی به مرور می‌توانستند از مزایای سخت و زیان آور بودن شغل خود برای بازنشستگی پیش از موعد استفاده می‌کردند.
این کارگر سیمان لوشان گفت: در حال حاضر هر کدام از کارگران این واحد صنعتی بین ۱۰ تا ۱۸ سال سابقه کار دارند که به دلیل وقفه ایجاد شده دیگر امکان بازنشستگی زودهنگام آنها وجود ندارد.
این کارگر سیمان لوشان در عین حال از پرداخت نشدن ۱۰ ماه معوقات مزدی خود و همکارانش خبر داد و گفت: همه ما خواستار بازگشایی کارخانه و بازگشت به کار هستیم.
وی افزود: دولت نباید نسبت به وضعیت وخیم اقتصادی کارگران بیکار این کارخانه بی‌تفاوت باشد و اگر برنامه‌ای برای تغییر این وضعیت دارد، باید در این راه از کارگران این کارخانه استفاده کند.
به ادعای کارگران کارخانه سیمان لوشان، کارگران در این مدت برای باز گشایی کارخانه تجمعات متعددی را در مقابل نهادهای مختلف دولتی در استان گیلان و حتی تهران برگزار کرده‌اند که تا به امروز نتیجه‌ای نداشته و کسی صدای آنها را نشنیده است.

**************

تجمع دوباره کارگران مجموعه آزادی مقابل وزارت ورزش

به گزارش منابع خبری ایلنا به دلیل عدم توجه مسئولان مربوطه، تجمع اعتراضی روز گذشته کارگران مجموعه ورزشی آزادی در مقابل وزارت ورزش و جوانان به روز دوم کشیده شد.
کارگران مجموعه ورزشی آزادی نگران تمدید نشدن قراردادشان هستند که با ورود پیمانکار جدید مدت آن از یک ماه به ۱۵ روزکاهش یافته وتاکنون ۱۸ از همکاران آنها به دلیل حجمی شدن قراردادهای جدید پیمانکار تعدیل شده‌اند.
آنها می‌گویند: پس از آنکه اعتراض روز گذشته آنها برای امروز نیز ادامه یافت، مدیر کل حوزه وزارتی و مشاور عالی وزیر ورزش و جوانان نشستی با نمایندگان کارگران معترض مجموعه ورزشی آزادی داشت و در این دیدار به آن‌ها قول داد تا بعد از بررسی مطالبات آن‌ها ظرف روزهای آینده نتیجه را اعلام کند.
کارگران مجموعه ورزشی آزادی که از عملکرد پیمانکار جدید خود معترض هستند گفتند: حدود یک ماه ونیم است که کارفرما عوض شده و از‌‌ همان زمان مشکلات شغلی آنها مشکل داشته است.
این کارگران در ادامه گفتند: کارفرمای جدید قوانین خواسته خودش را به اجبار به کارگران تحمیل می‌کند؛ برای مثال در روزهای تعطیل باید در محل کار حاضر باشیم اما میزان مزدش مانند روزهای عادی و نه مانند اضافه کاری حساب می‌شود.
این کارگران گفتند: بنا بر اجبار کارفرما تمامی کارگران مجبور شدند در روز عید قربان بر سرکار خود حاضر باشند.
این کارگران تاکید کردند: در این مجموعه ورزشی با تغییر کارفرما، کارگران همچنان ثابت هستند و بسیاری از آن‌ها با سوابق ۱۰ تا ۱۸ سال خدمت در این مجموعه مشغول به کار بوده‌اند و اکنون پس از سال‌ها کار در این حوزه به تسلط کامل به وظایف خود نیازی به کارفرمای پیمانی نمی‌بینند.
آنها در ادامه افزودند: کارفرمای قبلی نیز بدون پرداخت آخرین حقوق وسنوات و مزایای سه ماه اضافه کاری آن‌ها، کار را به پیمانکار جدید سپرده است، پیمانکار جدید نیز بعد از گذشت حدود یکماه و نیم هنوز مزدی به آن‌ها نپرداخته است.

**************

مصدوم شد سه کارگر فومن شیمی بر اثر آتش سوزی

مدیر عامل آتش نشانی رشت با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این حادثه صبح امروز (ششم شهریور) در انبار تولید اسپری حشره‌کش و یک انبار سیلو تولیدی کارخانه رخ داد و حجم گسترده آتش باعث جراحت ۳ کارگر و تخریب کامل سیلو و انبار تولید این واحد صنعتی شد.
«علی مقصودی» افزود: سه کارگر حادثه دیده فومن شیمی در محل حادثه توسط اورژانس منطقه به صورت سرپایی تحت مداوا قرار گرفتند.
وی میزان آسیب دیدگی کارگران حادثه را این گونه بیان کرد: یک کارگر دچار دود گرفتگی جزئی و کارگر دیگر از ناحیه یک دست و یک پا و کارگر سوم از ناحیه پیشانی صورت و دو دست دچار سوختگی شدند.
مقصودی اضافه کرد: علت بروز این حادثه در دست بررسی است اما یکی از علل گسترش آتش اشتعال گازهای اسپری حشره‌کش بوده است.
وی گفت: واحد H.S.E (ایمنی و حفاظت فنی) شرکت فومن شیمی یک دستگاه خودرو آتش نشانی دارد که با وجود کمک چهار خودرو آتش نشانی مستقر در شهرک صنعتی رشت امکان مهار حادثه آتش‌سوزی امروز وجود نداشت.
مقصودی افزود: در طی تماس با آتش نشانی رشت و خبر آتش سوزی، آتش نشانی شهر رشت ۱۰ دستگاه خودرو سنگین آتش نشانی به همراه ۴۷ نفر از آتش نشانان خود به شهر صنعتی و محل آتش سوزی اعزام کردند.
وی گفت: آتش سوزی پس از سه ساعت تلاش ۱۵ خودرو آتش نشانی و ۶۰ نفر آتش نشان توانستند آتش را مهار کنند.
مقصودی افزود: برای مهار حادثه امروز ۵ خودرو آتش نشانی از شهرهای اطراف نیز به محل اعزام شده بودند که به دلیل بعد مسافتی و اقدام به موقع خودروهای مستقر در محل حادثه، پس از اطفای حریق به محل حادثه رسیدند.

**************

لغو قرارداد کاری تعدادی از کارگران مس سرچشمه

به گزارش ایلنا، مرداد ماه امسال بود که نزدیک به 500 نفر از کارگران مجتمع مس سرچشمه با تجمع در مقابل درب ورودی این مجتمع خواستار مذاکره با کارفرما در مورد چگونگی افزایش مزایای مزدی خود شدند و در نهایت جلسه مذکور در صبح روز یکم شهریور ماه برگزار شد که آنهم بدون رسیدن به نتیجه مشخصی خاتمه یافت.
با گذشت بیش از یک ماه از خاتمه این نشست بی‌سرانجام تعدادی از کارگران مجتمع مس سرچشمه در تماس‌های جداگانه با ایلنا اعلام کردند که از آن زمان تاکنون قرارداد‌های کاری حدود پنج نفر از همکاران آنها لغو شده‌است.
براساس اطلاعاتی که به نقل از این کارگران در اختیار ایلنا قرار گرفته است، دلیل اخراج همکاران تعدیل شده آنها با اعتراضاتی که ماه گذشته برای پیگیری مطالبات صنفی آنها برگزار شده بود ارتباط دارد.
این کارگران تاکید دارند: همکاران لغو قرارداد شده­ آنها در موقع برپایی اعتراضات ماه گذشته مس سرچشمه مانند سایر کارگران معترض خواستار پیگیری درخواست‌های صنفی خود شده بودند.
یادآوری می‌شود که به دنبال بی‌نتیجه ماندن جلسه ماه گذشته‌ای که برای گفتگوی میان مدیریت مجتمع مس سرچشمه با کارگران برپا شده بود، روابط عمومی این مجتمع توضیحاتی را منتشر کرد که در قسمتی از آن آمده بود: «نشست یاد شده به دلیل ایجاد هیاهو و سر دادن شعار توسط تعداد اندکی از افراد معترض ناتمام ماند و کارکنانی که می‌خواستند مسایل خود را با مدیر عامل مس در میان بگذارند، با ابراز نارضایتی از شرایط پیش آمده و بدون اینکه امکان طرح دیدگاه‌های خود را پیدا کنند، نمازخانه را ترک کردند».
البته در ادامه توضیحات روابط عمومی مس سرچشمه آمده بود: «معدودی از سایت‌های خبری منطقه، از ضرب و شتم مدیر عامل مس توسط کارگران سرچشمه خبر دادند که این خبر فاقد صحت و اعتبار است و تعداد معترضین، به یک دهم حاضران در نشست هم نمی‌رسید».

**************

انتظار کارگران تابان شهر برای دریافت مزد سه‌ماهه تابستان

این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند که در ادامه مشکلاتی که از قبل بابت وصول مطالبات مزدی خود داشتند همچنان بابت دستمزد ماه­های تیر،مرداد و شهریورخود از شرکت پیمانکاری تابان شهر طلبکارند.
این کارگران که تعداد آنها نزدیک به ۱۵۰ نفر هستند در ادامه مشکلات صنفی خود گفتند: جدا از آنکه پیمانکار حاضر به تسویه حساب به موقع با آنها نیست، آنها مجبورند تا بابت کار در روزهای تعطیل جمعه را مانند روزها عادی دستمزد بگیرند.
این کارگران تاکید دارند: اگرچه به تازگی مدیران تان شهر کار در روز جمعه را گردشی کرده‌اند اما هرگز حاضر نشده‌اند تا براساس قانون کار بابت کار در این روز مزایای اضافی پرداخت کنند.
آنها با یادآوری اینکه در نتیجه گردشی شدن کار در روز تعطیل جمعه بصورت میانگین تا 120 هزار تومان از دستمز هریک از آنها کسر می‌شود؛ می‌گویند: ما با کارکردن در روز جمعه مشکلی نداریم چرا که بابت آن به ما دستمزد پرداخت می‌شود اما واقعیت این است انتظار ما اجرای کامل قانون است.
برابر ماده 62 قانون کار، کارفرمایان موظفند تا بابت کاردر روز جمعه یا هرروز دیگری که طبق توافق طرفین به عنوان روز تعطیل هفتگی معین شده است به هر کارگر تا 40 درصد دستمزد بیشتر بدهند.
در همین رابطه خبرنگار ایلنا تلاش کرد تا در تماس با مسئولان این شرکت پیمانکاری صحت ادعای کارگران شاغل در پروژه بیارستان سلامت برکت را جویا شود که در نهایت توانست موضوع را با فردی که مسئول واحد اجرایی کارگاه معرفی شده بود درمیان بگذارد.
این مقام مسئول در رابطه با ادعای پرداخت نشدن سه ماه مزد کارگران بیمارستان سلامت برکت در گفتگویی بسیار کوتاه گفت: چنین مسئله‌ای صحت ندارد و دستمزد همه کارگران پرداخت شده است و از بابت معوقات مزدی هیچ کارگری طلبکار نیست.

**************

اعتراض کارگران فاز 13 به پرداخت‌نشدن 8 ماه طلب مزدی

فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: دلیل این اعتراض صنفی پرداخت نشدن 8 ماه مطالبات صنفی معوقه است.
برپایه این اطلاعات به دلیل خاص بودن مقررات اشتغال کارگران در منطقه ویژه عسلویه و نیز ادعای کارفرمایان اصلی و پیمانکاران اصلی طرح‌های این فاز 13 مبنی بر نامناسب بودن وضعیت اقتصادی، دست‌کم در چند سال گذشته مطالبات مزدی کارگران با تاخیر‌های طولانی مدت پرداخت می‌شود.
به گفته منابع ایلنا وضعیت پیش آمده طوری است که اعتراض کارگران به پرداخت نشدن مطالبات مزد به یک عرف تبدیل شده است و معمولا معترضان با استفاده از شیوه‌هایی همچون تجمع در محل ورودی کارگاه اعتراض خود را اعلام می‌کنند.

**************

مصدوم شدن یک کارگر ۱۷ ساله در یک پروژه ساختمانی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اعلام کرد: خبر این حادثه از طریق تماس تلفنی روز گذشته (۴ مهر ماه) به سامانه۱۲۵تهران اعلام شده است.
به گفته سید جلال ملکی درطبقه منفی پنج یک پروژه ساختمانی بزرگ تعدادی از کارگران مشغول کار بوده‌اند که به یکباره پس ازجدا شدن یک سنگ بزرگ یک و نیم تنی از دیواره ساختمان به شدت برروی پای یکی از کارگران سقوط می‌کند.
براساس اخباری که به نقل از این مقام در سازمان آتش نشانی تهران منتشر شده است این کارگر که از ناحیه پا دچار مصدومیت شده بود توسط عوامل اورژانس به مراکز درمانی منتقل شده است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران علت وقوع این حادثه را بی احتیاطی کارگر اعلام کرد.

**************

اعتراض کارگران فولاد درود به روز نهم کشید

کارگران کارخانه فولاد وچدن درود با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: به دنبال طولانی شدن اعتراضات صنفی آنها شب گذشته شورای تامین شهرستان برای بررسی بحرانی که در این کارخانه به وجود آمده است؛ تشکیل جلسه داد.
به گفته این کارگران در جلسهه یاد شده به غیر از اعضای شورای تامین و مدیرعامل کارخانه درود یکی از اعضای شورای اسلامی کار این واحد تولیدی نیز به نمایندگی از کارگران حضور داشته‌ است.
برپایه این اطلاعات در جلسه شب گذشته شورای تامین، راهکارهای مختلفی را پیرامون معوقات حقوقی و بیمه‌ای کارگران، اقلام تولیدی و تامین مواد اولیه تولید مورد ارزیابی قرار دادند و در ‌‌نهایت قرار شده است حداکثر وضعیت کارگران این واحد صنعتی مورد رسیدگی دوباره قرار بگیرد.
کارگران می‌ گویند از آنجا که جلسه شب گذشته شورای تامین نتوانست در خصوص پرداخت سه‌ماه و نیم معوقات مزدی آنها تصمیم مشخصی بگیرد اعتراض صنفی آنها امروز نیز ادامه دارد.
کارگران فولاد و چدن درود علاوه بر مزد معوقه بابت سه سال حق بیمه پردات نشده نیز طلبکارند و می‌گویند که به همین دلیل با مشکل تمدید دفترچه بیمه‌های سازمان تامین اجتماعی مواجه هستند.
از سوی دیگر این کارگران می‌گویند که تا این لحظه ۱۶ نفر از همکاران قرا دادی آن‌ها پس از اتمام قرارداد توسط کارفرما اخراج شده‌اند.
برپایه این اظهارات کارگران این واحد صنعتی بابت بخش دیگری از مزایای عرفی سال گذشته مانند هدایا واقلام مصرفی که در مناسبت‌ها واعیادرسمی به کارگران داده می‌شد طلبکارند اما با این وجود مدیریت حتی در جلسه شب گذشته حاضر نشده تا برسر چگونگی تسویه بدهی خود با کارگران توافق کند.

**************

کارگران نساجی «الگانت» سه ماه مزد طلبکارند

این منابع کارگری به ایلنا گفته‌اند کارخانه الگانت که در زمینه تولید انواع پارچه‌های پرده‌ای فعالیت دارد حدود ۳۰۰کارگر دارد که هر ماه حقوقشان با تاخیر پرداخت می‌شود.
کارگران با بیان اینکه معوقات حقوقی کارگران مربوط به ماههای تیر، مرداد و شهریور است افزودند: همچنین هنوز عیدی و پاداش سال ۹۳به کارگران پرداخت نشده است.
به گفته کارگران شغل در کارخانها لگانت، کارفرما عیدی وپاداش سال ۹۲ کارگران این کارخانه را مرداد ماه سال جاری پرداخت کرده است.
کارخانه الگانت که با سرمایه گذاری مشترک دو کشور ایران وترکیه در شهر سمنان احداث شده و در زمینه تولید انواع پارچه‌های پرده‌ای فعالیت تولیدی دارد. این واحد سالانه دو میلیون مترمربع پارچه پرده‌ای آشپزخانه، پذیرایی، نشیمن و اتاق‌های کودک تولید می‌کند که بخش عمده این محصولات را به کشورهای ترکیه، قزاقستان، ازبکستان و روسیه صادر می‌کند.

**************

مرگ ۱۳ کارگر خراسان شمالی براثر حوادث کار

به گزارش ایلنا «بابک سلحشور» مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی، با اعلام این خبر گفت: از ابتدای امسال تا پایان مردادماه بیش از ۱۱ هزار معاینه در مراکز پزشکی قانونی استان انجام شده است.
سلحشور بیان داشت: در بخش متوفیات، افزایش حوادث حین کار و غرق‌شدگی منجر به فوت قابل‌ توجه است به طوری که تا پایان مرداد ماه سال‌جاری، ۱۳ مورد متوفی به علت حادثه حین کار به مراکز پزشکی قانونی ارجاع شده‌اند که این در حالی است که این تعداد در پنج ماه ابتدای سال گذشته تنها سه نفر بود.
وی آمار متوفیات ناشی از غرق‌شدگی ارجاعی به مراکز پزشکی قانونی استان تا پایان مرداد امسال را ۱۰ نفر شامل ۹ مرد و یک زن برشمرد و گفت: این در حالی است که این آمار در مدت مشابه سال گذشته تنها سه نفر بود.
وی با اشاره به افزایش میزان معاینات انجام شده در بخش‌های مختلف تا پایان مرداد امسال نسبت به سال قبل اظهار کرد: در بیشتر بخش‌ها از جمله آزمایشگاه، معاینات و متوفیات شاهد افزایش پرونده و مراجعه کننده‌ها بودیم.
سلحشور افزود: در بخش معاینات سرپایی، بیشترین معاینه انجام شده در مرکز بجنورد با تعداد ۴ هزار و ۳۱۳ مورد بود که این رقم برای شیروان ۲هزار و ۳۰۵، اسفراین یک هزار و ۶۶۸، آشخانه ۸۹۴، فاروج ۵۵۱، جاجرم ۴۲۲ و راز ۱۹۶ مورد است.
وی تاکید کرد: در بخش متوفیات تا پایان مرداد ماه ۲۴۹ مورد معاینه جسد در مراکز پزشکی قانونی استان توسط کار‌شناسان پزشکی قانونی انجام شده است که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۲۱۶ نفر بود.

**************

۶۰ کارگر باسابقه «دارو سازی کوثر» تعدیل شدند

یکی از کارگران تعدیل شده با اعلام این خبر به ایلنا گفت که کارفرمای کارخانه دارو سازی کوثر قرارداد ۶۰ نفر از نیروهای قراردادی خود را به دلیل آنچه «کمبود منابع مالی در تهیه مواد اولیه تولید» عنوان شده، تمدید نکرده است.
این کارگر با اشاره به سوابق‌گاه تا ۱۲ سال کارگران تعدیل‌ شده، افزود: سابقه کار این کارگران حداقل یک و حداکثر ۱۲ سال بصورت مستمر بوده و هم اکنون آنان پی گیر بازگشت به کارشان هستند.
او اضافه کرد: کارفرمای داروسازی کوثر مدعی است که در وضعیت فعلی کارخانه به دلیل افزایش سرسام آور بهای مواد اولیه چاره‌ای به غیر از تعدیل کارگران فسخ قرارداد شده ندارد
این کارگر با بیان اینکه هیچ کس پاسخگوی کارگران اخراج شده نیست، افزود: در حال حاضر مدیر عامل کارخانه عنوان می‌کند در صورتی که مشکلات این شرکت دارو سازی رفع نشود ناچار خواهد بود تعداد بیشتری از کارگران را اخراج کند.
به گفته این کارگر،پیش ازاین مواد اولیه تولید شرکت دارو سازی کوثر که در زمینه تولید داروهای آنتی بیوتیک فعال است از شرکتی به نام «دانا» در تبریز به قیمت هرکیلو ۹۰ حدود هزار تومان تهیه می‌شد اما هم اکنون این کارخانه به اجبار ناچار است مواد اولیه خود را از یک شرکت تازه تاسیس در اطراف تهران به قیمت هر کیلو گرم ۲۰۰ هزار تومان خریداری کند که صرفه اقتصادی ندارد.
این کارگر اخراجی در خاتمه مدعی شد، این در حالی که از طرف دیگر سازمان غذا و دارو که متولی رسیدگی به مشکلات تولید کنند گان دارو است اجازه هیچ گونه افزایش قیمت را به کارخانه‌های دارو ساز نمی‌دهد.

**************

کارگران آبفای اهواز سه ماه مزد پرداخت نشده طلبکارند

یکی از کارگران آبفای اهواز به ایلنا گفت: حدود ۳۰۰کارگر شاغل در شرکت آب وفاضلاب اهواز که تا مرداد ماه سال جاری تحت نظارت شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» مشغول بکار بودند اما از زمانی که قرارداد پیمانکار با شرکت آب وفاضلاب خاتمه یافته است، بابت دریافت دستمزد تیر، مرداد وشهریور خود بلاتکلیف شده‌اند.
او با بیان اینکه شرکت پرتو تاچک مدعی است فقط یک ماه حقوق تیر ماه را به کارگران بدهکار است افزود: همه ما به اندازه سه ماه مزد پرداخت نشده کارگردیم اما نه پیمانکارو نه آبفای اهواز هیچکدام مسئولیت پرداخت طلب مزدی تسویه نشده را را بر عهده نمی‌گیرند.
کارگران پیمانکاری آبفای اهواز همچنین در مورد معوقات بیمه‌ای خود گفتند؛ به غیر از مزد پرداخت نشده در سوابق بیمه تامین اجتماعی آن‌ها نیز مشکلاتی دیده می‌شود چنانچه بخشی از سوابق آنان به صورت نامنظم پرداخت شده است.
به ادعای کارگران ابفای اهواز با وجود آنکه هنوز شرکت پیمانکاری پرتو داچیک قرار داد خود را با شرکت آب و فاضلاب اهواز تمدید نکرده است اما آنها همچنان تحت عنوان موتورچی و پمپ چی آب به خدمات آب رسانی خود در سطح شهر اهواز مشغولند.
به نقل از کارگران گفته می‌شود که کارگران پیمانکاری اداره آبفای اهواز علاوه بر سه ماه طلب مزدی و ناقص بودن سوابق بیمه‌ای از بابت امنیت شغلی خود نیز نگران هستند.
به گفته آنان در شرایطی که همه مسئولان استانی و شهرستانی از مشکلات کارگران پیمانی آب وفاضلاب با خبرند اما هنوز بی‌تفاوتی‌ کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها ادامه دارد.

**************

اعتراض کارگران فولاد وچدن به هشتمین روز رسید

یکی از کارگران معترض کارخانه فولاد چدن درود در این باره به ایلنا گفت: امروز ۸ روز است که حدود ۱۰۰کارگر این کارخانهدر واکنش به بی‌توجهی کارفرما به مطالباتشان دست از کار کشیده و متحصن شده‌اند.
او گفت: کارگران این واحد صنعتی به این دلیل پیگیر مطالبات صنفی خود و سایر همکارانشان هستند که دغدغه تامین معاش خانواده‌هایشان را دارند و از مدیریت کارخانه و مسئولان شهرستانی و استانی انتظار دارند که به دغدغه‌های آن‌ها احترام بگذارند.
به گفته وی، مهم‌ترین خواسته کارگران این کارخانه پرداخت معوقات حقوقی سال جاری و تضمین امنیت شغلی است.
او با بیان اینکه این تعداد کارگر غم نان دارند افزود: به نظر می‌رسد مسئولان شهرستان درود بعد از هشت روز از آغاز اعتصاب کارگران فولاد چدن، عمق و شدت این اعتراض را درک نکرده‌اند و از کارگران انتظار دارند بدون توجه به دریافت مطالباتشان به کارشان در کارخانه ادامه بدهند.
این کارگردر ادامه با انتقاد از نماینده مردم شهرستان درود در مجلس تصریح کرد: این شخص در زمان انتخابات بار‌ها به کارگران این شهرستان وعده پی گیری مشکلاتمان را داده بود اما وقتی ایشان به مجلس راه یافت وعده‌هایش را به کارگران فراموش کرد.

**************

۱۰۶کارگر قرار دادی کارخانه «شیشه آبگینه» اخراج شدند

منابع خبری ایلنا در کارخانه شیشه آبگینه امروز به ایلنا گفته‌اند اخراج کارگران شیشه آبگینه پس از آن صورت گرفت که آنه از حدود ده روز پیش به مرخصی اجباری فرستاده شده بودند.
همچنین گفته می شود که کارگران هنوز بابت معوقات مزدی از کارفرما طلبکارند.
به نقل از کارگران اخراجی شیشه آبگینه گفته می شود که آنها صبح امروز (اول مهر ماه) بعد از اتمام مرخصی اجباری برای ادامه کار به کارخانه مراجعه می‌کنند اما انتظامات کارخانه از ورود آن‌ها جلوگیری می‌کند.
به گفته این منبع خبری، از مجموع ۱۰۶ کارگر اخراجی مجموعه شیشه آبگینه تعداد ۴۸ نفرشان در واحد کریستال شاغل بوده اند که این تعداد کارگر نیز همانند کارگران شیشه حدود ۵ ماه مزد معوقه طلب دارند.
طبق اظهارات کارگران، علت اخراج این گروه از همکاران آن‌ها که دست‌کم تا ۱۵ سال سابقه کار داشته‌انداتمام قرارداد کار بوده است.
کارگران مدعی‌با استمرار شرایط پیش آمده در پایان هر ماه عده ای از آنها یا توسط کافرما تعدیل می شوند و یا بصورت داوطلبانه برای بازخریدی و تسویه حساب اقدام می کنند.
کارگران شیشه آبگینه که نگران آینده شغلی خود هستند در خاتمه تصریح کردند در این واحد صنعتی حدود ۱۰۰ کارگر رسمی و ۲۰۰ کارگر قراردادی با سابقه در واحد‌های شیشه کریستال، ساختمانی، خودرو وشیشه‌های دوجداره مشغول کار بودندکه با اخراج های انجام شده تعداد کارگران به حداقل رسیده است.

**************

اعتراض ۱۰۰کارگر فولاد وچدن به پرداخت نشدن سه ماه و نیم طلب مزدی

منابع خبری ایلنا در در مجتمع فولاد و چدن درود می‌گویند از صبح روز شنبه ۲۸ شهریورماه، نزدیک به ۱۰۰نفر از کارگران مجتمع فولاد و چدن درود، در اعتراض به آنچه نادیده گرفتن حقوق صنفی کارگران این مجتمع از سوی مدیریت عنوان شده دست از کار کشیده‌اند.
برپایه این اطلاعات ظاهرا کارگران این مجتمع فولاد و چدن دورود در مجموع نزدیک به سه و نیم ماه معوقات مزدی طلبکارند و علاوه بر آن برخلاف روال سالهای گذشته که بخشی از عیدی آنها در شهریور ماه پرداخت می شد، هنوز این اتفاق برای امسال نیفتاده است.
کارگران فولاد و چدن دورود همچنین افزودند؛ علاوه بر تعویق دستمزد، از سه سال پیش تاکنون حق بیمه‌های آن‌ها با چندین ماه تاخیر به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود بطوری که دفتر چه‌های درمانی کارگران این واحد صنعتی هر چند وقت یکبار برای تمدید دچار مشکل می شود.
از سوی دیگر این کارگران می گویند که تا این لحظه ۱۶ نفر از همکاران قرا دادی آنها پس از اتمام قرارداد توسط کارفرما اخراج شده‌اند.
برپایه این اظهارات کارگران این واحد صنعتی بابت بخش دیگری از مزایای عرفی سال گذشته مانند هدایا واقلام مصرفی که در مناسبت‌ها واعیادرسمی به کارگران داده می‌شد طلبکارند.