افق روشن
www.ofros.com

(روزگار سیاه کارگران در ایران (مهر


خبرگزاری کار ایران                                                                                            جمعه ۳۰ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱ اکتبر ۲۰۱٦

بیکاری دوباره کارگران تعدیل‌شده معادن فاریاب

به گزارش ایلنا، کارگران دعوت به کار شده معادن فاریاب کرمان بار دیگر بیکار شدند. «شمیمی» مدیر عامل معادن فاریاب در همین رابطه گفته است: با وجود تلاش‌های انجام شده، متأسفانه ۹ ماه پیش به دلیل عدم فروش و محصولات راکد مانده شرکت، مجبور به تعطیلی پالایشگاه شدیم.
او با اشاره به اینکه خیلی از نیروهای معدن کارآمد نیستند، اظهار کرد: امسال امکانی به وجود آمد که ۶۰ نفر از نیروهای برجسته و مجرب را از بین ۲۰۰ نفر اخراج شده را به کار برگردانیم.
شمیمی با اشاره به اخراج بسیاری از کارگران معدن‌ یادآور شد: از ۲۸۵ نفر کارگر موجود در معدن در واقع ۱۲۰ نفر از آنان نیاز به کار در شرکت بوده است.

------------------

مبلغ کارانه کارکنان پتروشیمی پردیس عسلویه واریز شد

در پی انتشار خبر «قطع پرداخت کارانه شهریور ماه» کارکنان پتروشیمی پردیس در عسلویه، منابع کارگری ایلنا اعلام کردند، وجوه مربوط به کارانه کارکنان این مجتمع صنعتی دیروز واریز شد. 
آنان همچنین در خصوص «تقلیل رتبه شغلی دو تن از کارکنان این شرکت» گفتند، یکی از کارکنان این شرکت که تقلیل رتبه شغلی یافته بود نیز به سمت قبلی خود بازگردانده شده و به دیگری نیز به طور شفاهی اعلام شده است. 
بر اساس این گزارش، پیش از این ۸۰۰ تن از کارکنان پتروشیمی پردیس از ۲۷  تیرماه سال جاری در راستای تغییر زمان شیفت‌های کاری به ۷ روز کار ۷ روز استراحت اعتراض کرده بودند که این اعتراض با حضور نهادهای انتظامی منطقه ویژه منطقه پارس جنوبی- عسلویه چند روز گذشته پایان یافته بود. 

------------------

مربیان پیش دبستانی گلستان بار دیگر تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (بیست و نهم مهرماه)، مربیان پیش دبستانی استان گلستان برای چهارمین بار در هفته گذشته تجمع کردند. در این تجمع که مقابل استانداری استان گلستان انجام شد، حدود ۵۰ نفر از مربیان پیش دبستانی شرکت کردند.
پس از برگزاری تجمع، معترضان با مسئولان آموزش و پرورش و نمایندگانی از استانداری نشستی را برگزار کردند که در این نشست مقرر شد به وضعیت استخدامی مربیان پیش‌دبستانی در هفته آینده رسیدگی شود.
مربیان پیش‌دبستانی می‌گویند براساس بخشنامه دولت، خواستار جذب در آموزش و پرورش هستیم.

------------------

دولت‌ها و کارفرمایان حقوق صنفی کارگران را رعایت کنند

به گزار ش خبرنگار ایلنا، چهار تشکل کارگری بین‌المللی از جمله کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های صنفی (ITUC) در نامه ای خطاب به گروه کاری تجارت و حقوق بشر سازمان ملل خواستار رعایت حقوق صنفی کارگران در سراسر جهان شدند.
در این نامه، حق  ایجاد و عضویت در اتحادیه‌های صنفی و حق چانه زنی جمعی، از حقوق پایه ای و بنیادین کارگران شناخته شده است. در ادامه این نامه آمده است: شرکت های فراملیتی، سرمایه داران و در مواردی دولت ها در بسیاری از نقاط جهان  این حقوق را به رسمیت نمی‌شناسند و به همین دلیل است که میلیون‌ها کارگر در سراسر جهان از ابتدایی‌ترین الزامات حیاتی و صنفی خود محرومند.
در این نامه از تمام دست‌اندرکاران خواسته شده که کارگران را با حربه اخراج و تهدید به بیکاری و تعقیب، از حقوق صنفی خود محروم نکنند و امکان کنشگری آزادنه را فراهم سازند.
قرار است این نامه در نشست سالانه سازمان ملل که چهارم و پنجم دسامبر در ژنو برگزار خواهد شد، بررسی شود.

------------------

مفقود شدن پنچ کارگر لایروب در حادثه ریزش چاه قنات سبزوار

به گزارش ایلنا، از روز سه شنبه ۲۷ مهر ماه ۶ مقنی برای لایروبی مسیر قنات واقع در محدوده روستای کسکن شهرستان سبزوار به درون چاه ۱۶۰ متری می‌روند که در پی ریزش دیواره‌ها به داخل چاه این کارگران مفقود می‌شوند.
از قرار معلوم دو نفر از کارگران در دقایق اولیه حادثه خود را به دهانه چاه رسانده ونجات می‌یابند.
آنطور که منابع رسمی اعلام کرده‌اند یک نفر دیگر از اهالی روستای کسکن که برای نجات آنان اقدام کرده حین عملیات امداد رسانی دچار حادثه شده و او نیز همانند سایر کارگران مفقود شده است.
طبق گزارش این منابع رسمی شروع عملیات امداد رسانی برای یافتن این ۵ کارگر مفقود شده از‌‌ همان ساعات اولیه از سوی امداد گران آغاز شده است. در عین حال گفته می‌شود که به دنبال انتشار خبر مذکور، هم اکنون تعدادی از خودروهای اوژانش ۱۱۵ و امداد سازمان هلال احمر به همراه نیروی انتطامی برای کمک به مصدومان احتمالی در ورودی چاه قنات حضور دارند.
هنوز علت اصلی ریزش چاه اعلام نشده اما طبق شنیده‌های منابع ایلنا احتمال دارد که دلیل این حادثه فروریختن دیواره‌های یکی از سفره‌های زیر زمینی آب بوده باشد.

اعلام اسامی کارگران مفقود شده قنات در سبزوار
بر اساس اطلاعاتی که منابع خبری در سبزوار در اختیار ایلنا قرار داده‌اند، «ابوالفضل غلامی نارستانی»، «امین آبرومند کرابی»، «محسن بنسبردی»، «محمد همایی»، و «موسی الرضا غلامی نارستانی» پنج کارگر مفقود شده این حادثه هستند.
به گزارش ایلنا، از روز سه شنبه (۲۷ مهر ماه) درجریان ریزش یکی از قنات‌های روستای کسکن در شهرستان سبزوار استان خراسان رضوی ۵ کارگر لایروب مفقود شده‌اند که تا هم اکنون عملیات گروهای امداد ونجات برای نجات احتمالی آنان نتیجه‌ای در بر نداشته است.

------------------

تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران شرکت هپکو

منابع کارگری ایلنا در این کارخانه مدعی شدند، حدود ۱۴۰۰نفر جدا از دریافت نکردن طلب مزدی سه ماهه خود با مشکل تاخیر در پرداخت حق بیمه مواجه هستند. آن‌ها نگرانند که مبادا در صورت بی‌تفاوتی مسئولان به مشکلاتشان، این کارخانه به طور کامل تعطیل و درنتیجه بیکار شوند.
به ادعای این کارگران مشکلات کارخانه هپکو اراک زمانی آغاز شده است که دولت از مدت‌ها قبل نتوانسته وضعیت واگذاری سهام این واحد صنعتی را به یک سهام دار خارجی مشخص کند.
 کارگران شرکت هپکو با بیان اینکه طبق وعده‌های روز گذشته استاندار مرکزی در خصوص مشکلات شرکت هپکو قرار است تا اواسط هفته آینده وضعیت سهام این واحد تولیدی مشخص شود در ادامه افزودند: در این میان کارگران این کارخانه که حداقل سه ماه دستمزد دریافت نکرده‌اند بیشترین خسارت را دیده‌اند.
جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی این کارگران، بر پایه اطلاعات منابع کارگری ایلنا به دلیل پرداخت نشدن بخشی از حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی دفترچه‌های درمانی تعداد زیادی از کارگران هم اکنون فاقد اعتبار شده است.
گفتنی است شرکت هپکو اراک در زمینه تولید ماشین آلات راه سازی با بیش از هزار و ۴۰۰کارگر در کیلومتر پنج جاده اراک به تهران فعالیت دارد.

------------------

بخشی از معوقات کارگران فنی رجا پرداخت شد/ نگرانی از امنیت شغلی

کارگران فنی رجا در تماس با ایلنا از پرداخت بخشی از معوقات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم، بخشی از مطالبات مزدی تابستان کارگران فنی، برق و موتوریست رجا در روزهای گذشته پرداخت شده است.
از طرف دیگر، به گفته کارگران پس از تعدیل‌های ماه گذشته، نگرانی در مورد آینده شغلی در بین کارگران پیمانکاری رجا شدت گرفته است.
ظاهرا حدود صد کارگر برق رجاء که طرف قرارداد با یک شرکت پیمانکاری هستند، قرارداد مکتوب ندارند و می‌گویند: فقدان قرارداد، ترس از آینده را در بین ما تقویت کرده است و هر لحظه امکان دارد با ما تسویه حساب کنند. 

------------------

نارضایتی کارگران نیشکر هفت تپه از قطع درختان این مجتمع

به گفته این کارگران، مجتمع نیشکر هفت تپه  12 هکتار فضای سبز پوشیده از درختان اکالیپتوس دارد   که از 20 سال قبل توسط کارگران بخش آبیاری کاشته شده‌اند. از قرار معلوم، کارفرمای مجتمع نیشکر هفت تپه قطع درختان اکالیپتوس را از مدت‌ها قبل توسط یک شرکت پیمانکاری به دلایل نامعلومی آغاز کرده و همین اتفاق نارضایتی کارگران و اهالی شهر شوش در استان خوزستان  را فراهم کرده است.
این کارگران با اعلام این خبر خطاب به مقامات ارشد دولتی بویژه سازمان محیط زیست، اعلام کردند به وضعیت اسفبار قطع درختان این مجتمع که موجب بهم ریختگی فضای زیست محیطی  واز بین رفتن پوشش گیاهی منطقه و کارخانه شده رسیدگی شود.
طبق ادعای کارگران متأسفانه وقتی دیده می‌شود در یک کارخانه که سالهاست کارگران آن عمر خود را برای نگهداری پوشش گیاهی محل کار خود صرف کرده‌اند اقدام به قطع حدود 50 هزار در خت اکالیپتوس با مواضع مسئولان عالی رتبه کشور در راستای توجه به محیط زیست همخوانی ندارد.
کارگران با بیان اینکه وضعیت فعلی را حاصل ناکارآمدی سیاست‌های مدیریتی دانسته‌اند؛ افزودند: جدا از وضعیت اسفبار فضای سبز کارخانه که توسط مسئولان شهرداری و محیط زیست پیگیری نمی‌شود درباره تبعات خصوصی‌سازی این مجتمع  بر وضعیت معیشتی کارگران بارها ااعتراضات گسترده کارگران را از طریق نامه‌نگاری‌ به مسئولان انتقال داده‌ایم که متاسفانه با بی‌توجهی مسئولان هنوز پاسخی دریافت نکرده‌ایم واین روند همچنان در این واحد ادامه دارد.
در پایان کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه ضمن درخواست جلوگیری از تخریب  فضای سبز این واحد تولیدی در عین حال از مسئولان خواستند به سایر مشکلات صنفی کارگران این مجتمع رسیدگی کنند.

------------------

سرگردانی کارگران اخراجی شهرداری یاسوج ادامه دارد

به گزارش ایلنا این کارگران که پیشتر به عنوان کارگران خدماتی بصورت پیمانی در شهرداری یاسوج مشغول کار بودند از اول شهریور ماه سال جاری با ورود پیمانکار جدید تعدیل شدند.
منابع ایلنا به نقل از این کارگران می‌گویند: باوجود آنکه که پس از گذشت حدودا 2 ماه  از این ماجرا آنها موفق نشده‌اند تا از طریق شهرداری وشورای شهر بازگشت به کار شوند ناچارند طی چند روز گذشته با تجمع مقابل نهاد های مختلف دولتی در شهر یاسوج مشکلات خود را به مقامات بالا دستی انتقال دهند. این منابع کارگری با اشاره به سوابق 10 تا 15ساله این تعداد کارگر اخراجی،افزودند: در مجموعه  شهرداری یاسوج حدود 60  کارگر خدماتی مشغول کارند که  حدود 42 نفرشان با داشتن مشکلات فراوان از سوی کارفرمای  شرکت پیمانکاری اخراج شده اند.
آنها در عین حال با تاکید براینکه مهمترین خواسته آنها بازگشت به کار سابق تا رسیدن به شرایط قانونی ترک کار و بازنشستگی است، افزودند: در شریط کنونی که بیکاری بیداد می‌‌کند قطع یقین برای افرادی که در موقعیت جسمی و سنی ما راه آبرومندی برای گذران زندگی و تامین معاش خانواده وجود ندارد.
گفتنی است پیش از این نیز  « هدایت امیری » عضو شورای شهر یاسوج در گفتگو با یکی از رسانه های محلی  یاسوج وعده بازگشت بکار کارگران اخراجی شهرداری را داده واین اقدام کارفرمای شرکت پیمانکارای را غیر کارشناسی اعلام کرده است.

------------------

انفجار مواد محترقه دو کارگر را مجروح کرد

«سید جلال ملکی »، در گفت‌وگو با سایر رسانه ها هویت کارگران  مجروح شده را « غلامرضا » 55 ساله و«ناصر » 54 ساله پیک موتوری و کارگر خدماتی یک موسسه آموزشی اعلام کرد و افزود: این دو شخص که در جریان حادثه دیروزاز ناحیه انگشت یک دست قطع عضو و صورت دچار سوختگی شده بودند  به بیمارستان امام خمینی وساسان تهران منتقل شده اند.
او  همچنین درباره علت  این حادثه به رسانه ها گفته است: این دو کارگر حین انجام کار  نظافت و جمع‌آوری اسباب و اثاثیه در محیط انباری یک آموزشگاه که در پشت بام آن قرار داشته است متوجه یک بسته  حاوی  « اکلیل و سرنج »  شده که پس از جابجایی آن انفجار رخ می دهد.

------------------

مرگ کارگر مترو حین تعمیرات خطوط

به گزارش خبرنگار ایلنا، ظهر روز گذشته (بیست و هفتم مهرماه) یک کارگر مترو چیتگر در حین کار، جان خود را از دست داد. از قرار معلوم، این کارگر 57 ساله حین تعمیر خطوط، با قطار برخورد می‌کند و این برخورد منجر به مرگ او می شود. پس از بروز حادثه، نیروهای پلیس و امداد در محل حاضر می شوند که با جسد کارگر متوفی روبرو می‌شوند. کارگر متوفی، از پرسنل پیمانکاری شرکت تبرزین صنعت بوده است. این شرکت وظیفه تعمیر و نگهداری خطوط مترو را برعهده دارد.

------------------

تجمع رانندگان تاکسی فرودگاهی تهران مقابل سازمان تاکسیرانی

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز حدود ۸۰ نفر از رانندگان تاکسی فرودگاههای مهرآباد و بین‌المللی امام خمینی مقابل سازمان تاکسیرانی در خیابان آزادی دست به تجمع زدند.
این تجمع که از ساعت ده صبح شروع شد، تا ساعت ۱۲ ظهر ادامه داشت.
معترضان خواسته خود را تغییرات شرایط شغلی عنوان کردند و گفتند یکی از تصمیماتی که به آن معترضیم جداسازی اشتغال در دو فرودگاه تهران است، به این معنا که با تصمیم سازمان قرار است تاکسیرانان امام خمینی حق کار در مهرآباد را نداشته باشند و بالعکس.
تجمع کنندگان می‌گویند در خاتمه تجمع، دو تن از معاونان سازمان تاکسیرانی در جمع رانندگان معترض حاضر شدند و قول مساعد دادند که مشکلات رانندگان را در اسرع وقت حل کنند.

------------------

کاشی جم تعطیل شد/ بیکاری بیش از دویست کارگر

به گزارش خبرنگار ایلنا، در هفته‌های گذشته کارخانه کاشی جم در بروجرد با توقف کامل خط تولید، تعطیل شد و حدود ۲۲۰ کارگر آن بیکار شدند. در حال حاضر فقط حدود ۳۰ کارگر در این واحد تولیدی برای انجام امور نگهبانی و مراقبت باقی مانده‌اند.
از قرار معلوم، این واحد تولیدی در چند ماه گذشته دچار بحران بوده است که عدم چاره‌اندیشی برای رفع معضلات، به بیکاری کارگران این کارخانه انجامیده است.
در همین رابطه، «کامران فرشید»، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد در گفت‌و‌گو با یک رسانه محلی گفته است: متاسفانه مهر تعطیلی بر کارخانه کاشی جم بروجرد زده شد و ۲۲۰ کارگر طی چند ماه از کار اخراج شدند.
به گفته وی عدم همکاری بانک‌ها، نبود سرمایه در گردش، مدیران غیربومی از مهم‌ترین مشکلات این کارخانه بود که در این راستا به سرمایه گذار هم ضربه وارد شده است.
گفتنی است در یک سال گذشته بسیاری از واحدهای تولیدی کاشی و سرامیک کشور با بحران‌های جدی مواجه شدند و دست به تعدیل گسترده کارگران خود زدند.

------------------

اعتراض یک تشکل کارگری نسبت به لایحه اصلاح قانون کار

به گزارش ایلنا، در این اطلاعیه که از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران خطاب به عموم کارگران صادر شده، آمده است: کارگران باید بدانند که در صورت تصویب این لایحه، دولت می‌تواند علیرغم تورم بالا با استناد به شرایط اقتصادی کشور حداقل مزد را ریالی افزایش ندهد و اقدام به انجماد دستمزدها بکند و علاوه بر این اختیار تعیین حداقل مزد بدست میل و اراده دولت و تک به تک کارفرمایان خواهد افتاد.
همچنین در بخش دیگری از اطلاعیه با اشاره به اینکه در صورت موافقت نمایندگان مجلس با مفاد لایحه مذکور، اخراجهای دسته جمعی به محض کمترین نوسان و کاهشی در تولید صورت قانونی پیدا خواهد کرد، نسبت به رواج قراردادهای شفاهی کار چنین هشدار داده شده است: به موجب لایحه جدید قراردادهای شفاهی به مرور جایگزین قراردادهای کتبی خواهد شد و هر گونه قانونمندی از روی ساعات کار، تعطیلات، مرخصی ها، بیمه و.. برداشته خواهد شد.
در دنباله این اطلاعیه با اشاره به رویکرد منفی لایحه اصلاح قانون کار آمده است: در صورت قانون قلمداد شدن این لایحه، پایه های قانون تامین اجتماعی متزلزل خواهد شد و دیری نخواهد پائید که همین حداقلهای موجود نیز مضمحل شوند.
نویسندگان این بیانیه صنفی که عقیده دارند یکی دیگر از تبعات منفی لایحه اصلاح قانون کار مسئله تهدید مزایای سنوات پایان کار است، چنین یادآور شده‌اند: با مخدوش شدن پرداخت مزایای پایان کار به کارگران قرارداد موقت، دولت و کارفرمایان خواهند توانست به انحاء مختلف پرداخت این مزایا به کارگران قرارداد موقت را متوقف بکنند.
تشکل مذکور در خاتمه اطلاعیه خود ضمن موثر دانستن تاثیر واکنش اعتراضی کارگران برای بازپسگیری و توقف بررسی لایحه اصلاح قانون کار، از اجرای کامل ماده 41 قانون کار (موضوع افزایش دستمزدها)، بر چیده شدن قراردادهای موقت کار، به رسمیت شناخته شدن حق برپایی تشکلهای مستقل صنفی کارگری و ایجاد تغییرات در قانون کار در جهت ایجاد یک زندگی انسانی برای کارگران به عنوان اهم خواسته‌های صنفی کارگران نامبرده است.

------------------

ساعات کاری کارگران شامل ساعات رفت و آمد روزانه است

به گزارش خبرنگار ایلنا، در حالی که در ایران، مجلس در صدد بررسی لایحه اصلاح قانون کار بر خلاف مصالح جمعی کارگران است، دادگاه عالی اروپا به تازگی رایی صادر کرده است که برای بسیاری از کارگران اروپا نیز تازگی دارد.
براساس این رای، زمانی که کارگران در هر روز صرف رفت و آمد از منزل به محل کار و برعکس می‌کنند، جزء ساعات کاری روزانه آنها محسوب می‌شود. براساس این تصمیم جدید، اگر کارگری در زمان تعطیلات دچار مریضی شود، می‌تواند از کارفرما در ازای آن درخواست مرخصی اضافه سالانه نماید.
همچنین کارگرانی که محل کار ثابت ندارند و دفتری نیستند، ساعات جابجا شدنشان جزء ساعات کار محسوب می شود.
فعالان کارگری اروپا نگرانند که این رای صادره با مخالفت کارفرمایان مواجه شده و اجرایی نشود.

------------------

انتظار 7ماهه کارگران سابق پالایشگاه پتروپارس برای تسویه حساب

کارگران این واحد در تماس با ایلنا گفتند: همه ما در استخدام شرکت پیمانکاری ونوسان بودیم که به دنبال قطع شدن رابطه کاری پالایشگاه پتروپارس با پیمانکاری ونوسان در اسفند ماه سال 94 بیکار شدیم.
بنابر این اظهارات کارگران یاد شده که تعداد آنها بالغ بر 800 نفر است هنوز بابت مطالبات مزدی پرداخت نشده ایام اشتغال خود از پیمانکار سابق طلبکارند و مدعی هستند که از کارفرمای خود بابت پرداخت نشدن همین مطالبات رسید کتبی در اختیار دارند.
این کارگر با بیان اینکه کارگران طی روز های هشتم تا  دوازدهم  خرداد ماه برای دریافت مطالبات معوقه خود دست به تجمع زده بودند در ادامه افزودند: خواسته ای جزء دریافت مطالبات معوقه خود برای تامین مایحتاج زندگی خود نداریم.
طبق اظهارات آنان  پس از قطع رابطه کاری پیمانکار با کارفرمای اصلی به آنها وعده پرداخت مطالبات وصول نشده داده شد که تاکنون عملیاتی نشده است.

------------------

مقابله با لایحه اصلاح قانون کار نیازمند اعتراض جدی است

«بهرام حسنی نژاد»، فعال مستقل کارگری در گفتگو با ایلنا با اشاره به لایحه اصلاح قانون کار این لایحه را ضدکارگری خواند و گفت: متاسفانه هم در دولت قبل و هم در دولت فعلی شاهد تهاجم همه جانبه به حقوق کارگران هستیم.
وی افزود: از این تهاجمات همه جانبه آنگونه برمی اید که دولتی‌ها قصد دارند همه دستاوردهای طبقه کارگر در دهه های گذشته را نابود کنند و منافع خود و حامیان خود را به کرسی بنشانند.
دبیر سابق انجمن صنفی کارگران چادرملو در ادامه با اشاره به تاریخچه تهاجمات گسترده به حقوق حداقلی کارگران افزود: طرح ناکارآمد استاد-شاگردی، معافیت کارگاههای کوچک از شمول قانون کار و حال تلاش برای اصلاحات ضدکارگری قانون کار همه در راستای همین تهاجمات است.
حسنی نژاد افزود: این لایحه پیشنهادی نه با مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی و نه با قانون اساسی همخوان نیست و بدیهی است که در صورت تصویب آن، شاهد یکی از تلخ ترین جریان‌ها و اتفاقات ضدکارگری در طول تاریخ چند دهه گذشته خواهیم بود.
این فعال کارگری در ادامه با انتقاد از رویکرد شبه منفعل تشکل‌های رسمی کارگری در قبال این خطر جدی گفت: تشکل‌های رسمی کارگری بایستی با توان حداکثری در این عرصه وارد شوند و اگر نتوانند در این موضوع بسیار بااهمیت از منافع کارگران در میدان عمل دفاع کنند، نشانه های واضحی از ناکارآمدی به نمایش گذاشته‌اند.
حسنی نژاد تاکید کرد: واضح است که هدف از این لایحه برخورد با نیروی کار است و تنها راه مقابله با آن اعتراضات جمعی است چرا که در این میانه نمی‌توان به دولت و یا مجلس خوشبین بود و انتظار داشت از این مسیر برگردند.
این فعال کارگری در پایان تصریح کرد: عزم واقعی دولت تصویب این لایحه به هر قیمت ممکن است و می‌خواهند کارگران ایران را قربانی شرکت‌های سودجوی چندملیتی کنند، چرا که با این متن پیشنهادی برای آنها فرش قرمز پهن کرده اند که بیایند و سودهای کلان ببرند و در عوض فقر و بیچارگی نصیب بیش از پنجاه درصد از جمعیت ایران که متعلق به طبقه کارگر است، خواهد شد.  

------------------

خاتمه اعتراض صنفی کارگران نیشکر هفت‌تپه

منابع کارگری ایلنا در در شهر شوش در توضیح این اتفاق افزودند: در ادامه اعتراضات صنفی یک هفته گذشته، در روز شنبه 25 مهر ماه (روز گذشته) جلسه مذاکره‌ای میان نمایندگان مدیریت و کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه برگزار شد که نتیجه آن خاتمه موقت اعتراض صنفی کارگران بود. 
بر اساس این گزارش، در جلسه‌ای فوق تصمیم گرفته شده است که  کارفرما  بخش خصوصی  2 ماه از معوقات مزدی عقب افتاده  کارگران  رسمی وقراردادی مجتمع را بر اساس زمان بندی های انجام شده  پرداخت کند .
طبق این اظهارات همچنین در جلسه مذکور  مقرر شد که دستمزد عقب افتاده ماه‌های شهریور و مهر ماه نیز در فاصله روزهای  پنجم  تا دهم  و بیست وپنجم تا سی ام آبان ماه  پرداخت شود.
از طرف دیگر در جلسه یاد شده در مورد پرداخت 4 درصد  سهم بازنشستگی حدود 700 نفر از کارگران مشمول مقررات بازنشستگی سخت و زیان آور تصریح کردند: روز گذشته در مورد 72 نفر از کارگران این هزینه را پرداخت کرد و در عین حال وعده داد که مطالبات300 کارگر دیگر را در ماه‌های پیش رو پرداخت خواهد کرد و در مورد باقیمانده کارگران مشمول نیز در زمانی که پرونده آنها تکیمل شود این هزینه پرداخت خواهد شد.
همچنین در خصوص دو ماه معوقات مزدی کارگران قراردادی نیز توافق شده است، از آنجا که پیمانکاران سابق مسئولیت این بد حسابی را برعهده دارند رسیدگی به این وظیفه باید به مراجع تشخیص و حل اختلاف واگذار شود.
همچنین کارگران نی شکر هفت تپه در مورد  پرداخت مطالبات معوقه رانند های کامیون وماشین های استیجاری  نیز گفتند: طبق صورت جلسه روز گذشته قرار است تا بخشی از مطالبات حدود 80 نفر از رانننده های کامیون وماشین های استیجاری که مدعی اند در شش ماه گذشته با آنان تسویه حساب نشده است پرداخت شود.
کارگران در خاتمه تصریح کردند:علاوه بر موارد ذکر شده کارفرما در جلسه روز گذشته مکلف شده برخی مزایای قانونی وعرفی کارگران را که در گذشته دریافت می کردنند را همانند حق لباس ،کفش و حق لوازم التحریر کارگرانی که فرزند دانش آموز دارند را از ماه آینده  به کارگران پرداخت کند.

------------------

معوقات در ستاره خلیج فارس پرداخت نشد/ کارگران تعدیل شدند

جمعی از کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندر عباس در تماس با ایلنا از عدم پرداخت معوقات مزدی خود خبر دادند. دستمزد و مزایای مزدی این کارگران که تعداد آنها چند صد نفر است، از خردادماه پرداخت نشده است. به گفته کارگران تا کنون هیچ وعده‌ای در مورد زمان پرداخت این معوقات داده نشده است.
این کارگران که قراردادهای شغلیشان پیمانکاری و موقت است، می‌گویند ترس از اخراج و بیکاری مانع بروز هر نوع اعتراضی شده و کارگران همچنان در انتظار پرداخت 4 ماه مطالبات مزدی خود هستند.
از قرار معلوم، در ماههای گذشته در تعدادی از شرکت‌های پیمانکاری این پالایشگاه تعدیل نیرو صورت گرفته است و برخی از شرکت‌ها به بهانه اتمام پروژه‌ها با کارگران خود تسویه حساب کرده‌اند.
در پالایشگاه ستاره خلیج فارس تعداد زیادی از شرکت‌های پیمانکاری مشغول به کار هستند و تعدد این شرکت‌ها، وضعیت شغلی و معیشتی کارگران شاغل در شرکت‌های دست چندم را با مشکل مواجه کرده است.

------------------

کارگران زغال سنگ طزره سه ماه معوقات مزدی دارند

منابع کارگری ایلنا در سمنان گزارش دادند، این کارگران که در یکی از واحدهای زیر مجموعه معدن طزره شاغل هستند تا سه ماه مزایای مزدی طلبکارند. کارگران مورد نظر که به صورت رسمی و قراردادی مشغول کارند با بیان اینکه مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است، افزودند: با وجود آنکه از حدود سه ماه قبل وضعیت استخراج روندی رو به بهبود داشته است،اما مشکلات معیشتی آنها همچنان باقیمانده است.
منابع خبری بابیان اینکه کارفرما مدعی ست هر ماه به همه کارگران دستمزد  پرداخت می کند ، در ادامه افزودند: اگرچه کارگران به صورت ماهانه مزد خود را دریافت می‌کنند اما در عمل در فرآیند پرداخت دستمزد آنها سه ماه تاخیر وجود دارد.
به گفته کارگران معدن زغال سنگ طزره که در شهرستان شاهرود واقع شده است، آخرین حقوقی که کارگران این واحد دریافت کرده اند مربوط به دستمزد خرداد ماه  است که کارفرما آن را هفتم مهر ماه جاری به حساب کارگران واریز کرده است.
طبق اظهارات کارگران معدن البرز شرقی؛ مدیریت معدن هنوز بابت وصول طلب مربوط به فروش زغال سنگ‌های استخراجی همچنان با مشکل بدحسابی خریداران مواجه است و به همین دلیل این تاخیر سه ماهه وجود دارد.

------------------

مجلس لایحه اصلاح قانون کار را مسترد کند/ اصلاحات متن پیشنهادی ضدکارگری است

«علیرضا مقدم»، کارشناس حقوقی و وکیل دادگستری در گفتگو با ایلنا در ارتباط با  شروع بررسی لایحه اصلاح قانون کار در مجلس از روز سه شنبه گفت: اصلاحات صورت گرفته در متن پیشنهادی دولت، کاملا منفی است و هیچ بخش آن با هدف بهبود شرایط زیستی کارگران انجام نشده است.
وی ادامه داد: قانونگزاران قوه مقننه باید این مساله را در نظربگیرند که اگرچه دولت از خود سلب مسئولیت کرده است اما در شرایط عام، قانونی کارگشا و راهبردی است که قابلیت اجرایی داشته باشد و بدیهی است در شرایطی که کسانی که قرار است این قانون بر آنها حاکم شود، یعنی کارگران، از این لایحه پیشنهادی ناراضی هستند، باید بساط وضع این قانون ناعادلانه و بررسی آن را کامل برچید.
این وکیل دادگستری در ادامه به وظایف قانونی نمایندگان مجلس در قبال جامعه چند ده میلیونی کارگران اشاره کرد و گفت: مجلس باید این لایحه را رد و آن را به دولت مسترد کند، در غیر این صورت باید در خود این توانمندی را ببیند که بتواند اصلاحات مورد نظر کارگران را اعمال کند.
مقدم ادامه داد: چرا که اگر قرار باشد اصلاحات مورد نظر کارگران اعمال شود و این لایحه با نظر شرکای اجتماعی دولت تغییر کند، باید تک تک ماده های آن مورد جرح و تعدیل قرار گیرد و اصلاح شود و بدیهی است که این کار بسیار سخت و زمان‌بر است.
وی افزود: نکته بعدی اینجاست که الزامات برنامه پنجم توسعه بایستی در تدوین لایحه اصلاح قانون کار لحاظ می‌شد که نشد، و این عدول دولت از اجرای فرامین بالادستی و لازم الاجرا به معنای از حیز انتفاع خارج شدن خروجی این روند بی قانونی است و در نتیجه لایحه پیشنهادی دولت از این حیث هم بی اعتبار است. این کارشناس حقوقی در پایان تصریح کرد: بهترین راه حل این است که مجلس هم با اتکا به نارضایتی کارگران و هم با استناد به برنامه پنجم توسعه، این لایحه ضدکارگری را به دولت مسترد و از بررسی آن در شرایط فعلی چشم‌پوشی کند.  

------------------

تجمع مربیان پیش‌دبستانی گلستان در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته ( بیست و چهارم مهرماه)، حدود صد نفر از مربیان پیش دبستانی استان گلستان در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل اداره آموزش و پرورش این استان تجمع کردند.
این مربیان می گویند خواستار اجرای ابلاغیه دولت مبنی بر لزوم جذب مربیان پیش‌دبستانی در استان گلستان هستیم.
به گفته این مربیان، با این که ماهها از صدور این این ابلاغیه گذشته‌است، هنوز در استان گلستان اجرایی نشده و بلاتکلیفی مربیان پیش‌دبستانی همچنان ادامه دارد. معترضان می‌گویند تا وصول به نتیجه، به اعتراضات خود از مجاری قانونی  ادامه خواهیم داد.

------------------

یک ماه از مطالبات کارگران نی‌شکر هفت تپه پرداخت شد/ ادامه تجمع صنفی مقابل ساختمان مدیریت

تعدادی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این خبر گفتند: صرف نظر از این که روز پنجشنبه گذشته (۲۲ مهر ماه) معادل یک ماه از مجموع دوتا 4 ماه معوقات مزدی کارگران رسمی وقرار دادی پرداخت شده است اما نگرانی از وضعیت نامعلوم کارخانه باعث شد تا آنها امروز نیز اعتراضات صنفی خود را دنبال کنند. به گفته منابع خبری ایلنا در شهرستان شوش، تقریبا از ابتدای سال جاری حدود هزار کارگر کارخانه نی شکر هفت تپه  در حال برپا کردن اجتماعات صنفی هستند. از قرار معلوم این چندمین مرتبه‌ای است که کارگران این واحد تولیدی در سال جاری بابت معوقات مزدی خود دست به برپایی اجتماعات صنفی زده‌اند.
آنان بابیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه وتامین امنیت شغلی هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه و مسئولان اداری شهرستان شوش پاسخ مشخصی به این خواسته‌های کارگران داده نشده است.
به گفته این کارگران، مجموع مطالبات کارگران رسمی وقرار دادی به ترتیب  یک ماه  وسه ماه مزد معوقه است که از کارفرمای انتظار دارند ضمن بر طرف کردن مشکلات بیمه ای کارگران قرار دادی مابقی مطالبات سال جاری آنان را پرداخت کند.

------------------

موکلانم به یازده سال حبس محکوم شدند/ درخواست تجدیدنظر خواهیم کرد

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل جعفر عظیم‌زاده و شاپور احسانی راد در تماس تلفنی با ایلنا گفت: صبح امروز (بیست و چهارم مهرماه)، به شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ساوه مراجعه و یک نسخه از رای صادره را دریافت کردم.
وی افزود: در رای صادره با توجه به مواد ۴۹۸ و ۴۹۹ قانون مجازات اسلامی، هریک از موکلین به ده سال حبس بابت ایجاد تشکل کارگری اتحادیه آزاد کارگران ایران و یک سال نیز بابت تبلیغ علیه نظام محکوم شده‌اند.
جداری فروغی افزود: پرونده دیگری برای موکلین بابت اتهاماتی از قبیل تشویش اذهان عمومی در شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ ساوه در جریان رسیدگی است.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه مسائل کارگری بایستی با رویکرد صنفی بررسی شود ، اظهار داشت: مسلما در مهلت قانونی به احکام صادره اعتراض و درخواست تجدید نظر خواهیم کرد.

------------------

تایید حکم شش سال حبس اسماعیل عبدی

به گزارش ایلنا، حکم شش سال حبس اسماعیل عبدی، دبیرکل کانون صنفی معلمان در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر تهران تایید شده است. این حکم، شانزدهم مهرماه به اسماعیل عبدی ابلاغ شده است.
از قرار معلوم، کیفر خواست این پرونده براساس تجمعات صنفی معلمان در ۱۰ اسفند ۹۳ و ۱۷ اردیبهشت ۹۴ بوده است.
دبیرکل کانون صنفی معلمان که پیش از این به مدت ۱۱ ماه در بازداشت به سر می‌برد در دادگاه بدوی در بهمن ماه ۹۴ با ریاست قاضی صلواتی به ۶ سال زندان محکوم شده بود.

------------------

نگرانی کارگران «فرآورده‌های نسوز پارس» از تهدید امنیت شغلی

کارگران این کارخانه در تماس با ایلنا گفتند فعالیت روزمره کارخانه که در زمینه تولید« انواع آجر و جرم های نسوز» در استان یزد قرار دارد ازتقریبا سه سال قبل تاکنون به بهانه مشکلات مالی به حداقل رسیده است.
آنان با بیان اینکه هم اکنون کارگران این کارخانه از وضعیت موجود رضایت ندارند، در ادامه گفتند: کاهش تولیدات این کارخانه تهدیدی بر امنیت شغلی کارگران قرادادی کارخانه شده بطوریکه از تعداد حدود 360 کارگری که در این کارخانه شاغل بوده اند هم اکنون تعداد حدود 250 نفر باقی مانده اند.
به گفته کارگرانی که این اطلاعات را در اختیار ایلنا گذاشته‌اند در چند سال گذشته فعالیت  فرآورده های نسوز پارس دیگر رونق سابق را ندارد و در نتیجه کارفرما از مدتها قبل ناچار شده است بخش زیادی از فعالیت کارخانه را متوقف کند.
منابع کارگری می‌گویند علارغم موارد ذکر شده  پرداخت مطالبات مزدی کارگران شاغل در این کارخانه دست کم 4 ماه به تاخیر افتاده است و بیمه تامین اجتماعی آنان نیز دچار مشکلاتی است.
به ادعای آنها تا پیش از اینکه شرکت خصوصی شود اوضاع تولید و پرداخت حقوق و مزایای کارگران خوب بود اما از تقریبا سه  سال پیش که شرکت به بخش خصوصی واگذار شده، مشکلات کارخانه و کارگران آغاز شده است.
به نقل از کارگران این واحد گفته می شودعلی رغم اینکه مسولین کمبود نقدینگی را دلیل رکود در تولید کالا و تعویق در پرداخت مطالبات عنوان می‌کنند اما کارگران معتقدند دلیل اصلی تعویق در پرداخت معوقات کارگران، کمبود بودجه و نقدینگی نیست و منابع لازم برای پرداخت به موقع حقوق کارگران وجود دارد.
این کارگران گفتند: همچنین از زمانی که شرکت خصوصی شده و پرداختی کارگران به تعویق افتاده برخی از کارگران به خواست خود تسویه حساب کرده‌اند و رفته‌اند.

------------------

در مورد کارگران پتروشیمی جم واسطه گری جواب نداد/ وزارت کار اجازه رسیدگی ندارد

«هدایت بایرام‌زاده»، مسئول مدیریت بحران وزارت کار در گفتگو با ایلنا در ارتباط با ۷ کارگر بیکار شده پتروشیمی جم گفت: مدرکی دال بر اینکه کارگران قراردادشان تمام نشده نداریم و در عین حال نمی‌توانیم به کارفرما اجبار کنیم که این کارگران را به سر کار بازگرداند.
وی افزود: نکته مهم‌تر این است که مناطق آزاد از شمول قانون کار مستثنا شده‌اند و براساس مواد ۱۶ و ۲۱ قانون مناطق آزاد، وزارت کار در اختلافات کارگری این مناطق نمی‌تواند ورود کند.
این کار‌شناس بحران‌های کارگری افزود: رسیدگی به اختلافات روابط کار در مناطق آزاد بر عهده وزارت کار نیست و این وزارتخانه نمی‌تواند اعمال نظر کند. وی افزود: علیرغم این شرایط، از طرف مقامات وزارت کار تا کنون سه نامه در حمایت از این کارگران ارسال شده است. یکی از نامه‌ها خطاب به دبیر شورای اشتغال مناطق آزاد ویکی دیگر خطاب به اداره کار بوشهر جهت بررسی قرارداد آن‌ها و نامه دیگر خطاب به خود پتروشیمی جم ارسال شده است.
بایرام‌زاده تاکید کرد: وزارت کار در این مساله تلاش کرده اگر از قرارداد کارگران چیزی باقی مانده و امکان مساعدت وجود دارد، امکان بازگشت به کار این کارگران فراهم شود که این تلاش بی‌نتیجه مانده است.
این مقام مسئول در وزارت کار اظهار داشت: در مناطق آزاد بازگشت به کار نداریم و حتی دیوان عدالت نیز درخواست این کارگران را رد کرده است. بایرام‌زاده در پایان تصریح کرد: وزارت کار برای ایجاد اشتغال در مناطق آزاد می‌تواند ورود کند اما در حل اختلافات روابط کار اجازه ورود ندارد.

------------------

خواهان انعقاد قرارداد مستقیم هستیم

به گزارش ایلنا، جمعی از کارکنان شرکتی مخابرات شوشتر در آستانه سفر مدیرعامل شرکت مخابرات ایران به اهواز با ارسال پیامک خطاب به «سهراب گیلانی»، نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس، خواستار پیگیری مطالبات خود شدند.
در این پیامک  که توسط 50 نفر از این کارکنان به صورت جداگانه ارسال شده آمده است که هر یک از ما با بیش از ده سال سابقه کار، خواستار انعقاد قرارداد مستقیم با شرکت مخابرات و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستیم.
این کارکنان از نماینده مجلس خواستند که مطالبات آنها را با مسئولان شرکت مخابرات مطرح و اجرایی شدن آن را پیگیری کند.
از قرار معلوم، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران قرار است روز یکشنبه (25 مهرماه) به اهواز سفر کند. کارکنان شرکتی مخابرات می گویند می‌خواهیم به صورت حضوری با این مقام مسئول دیدار و خواسته‌های خود را مطرح کنیم.

------------------

تاخیر در پرداخت مزایای مزدی پرستاران بیمارستان شهید نمازی شیراز

به گزارش خبرنگار ایلنا، پرستاران و کادر درمانی بیمارستان شهید نمازی شیراز در سال جاری فقط دستمزد پایه خود را دریافت کرده‌اند. این پرسنل درمانی، بیش از شش ماه اضافه کار و کارانه طلبکارند.
این پرستاران می‌گویند پس از مراجعات فراوان به مقامات بیمارستان، در هفته گذشته یک روز دست از کار کشیدیم اما همچنان معوقات مزدی ما پرداخت نشده باقی مانده است.
از قرار معلوم، مدیران این بیمارستان، ۱۷۰ میلیار تومان طلب وصول نشده از سازمان‌های بیمه‌گر را دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی نیروی انسانی اعلام می‌کنند و می‌گویند تا زمانی که بیمه خدمات درمانی و سازمان تامین اجتماعی بدهی‌های خود را وصول نکنند، قادر به پرداخت معوقات پرستاران نیستیم.

------------------

تغییر در ماده ۱۱۱/ مراکز کارآموزی به بخش خصوصی واگذار می‌شود

به گزارش ایلنا، در لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح قانون کار، ماده ۱۱۱ در جهت واگذاری بیش از پیش خدمات به بخش خصوصی، تغییر بنیادین کرده است. در این تغییرات، آموزشگاه‌های مهارت و فناوری آزاد جایگزی مراکز کارآموزی وزارت کار شده‌اند و این به معنای برون‌سپاری خدمات آموزشی و کاهش سطح ارائه تسهیلات رایگان و ارزان به کارگران است.
متن ماده ۱۱۱ قانون کار به این شرح است:
براساس لایحه پیشنهادی دولت، این ماده قانونی به صورت زیر تغییر می‌کند: آموزشگاه‌های مهارت و فناوری آزاد به منظور آموزش صنعت یا حرفه معین به وسیله اشخاص حقیقی یا حقوقی با کسب پروانه از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاسیس می‌شود.
همانطور که مشخص است در این لایحه پیشنهادی، مراکز کارآموزی دولتی به طور کامل حذف شده اند و با این حساب، براساس تصمیم یکجانبه دولت برای اصلاح قانون کار، آموزش فنون تخصصی و شغلی باید توسط «آموزشگاه‌های آزاد» و در بخش خصوصی انجام شود.
بدون تردید می توان گفت یکی از مهمترین محورها در این لایحه پیشنهادی، تلاش برای کاهش سطح خدمات رفاهی و حذف هرچه بیشتر حمایت‌های حداقلی است و بر همین اساس است که پای بخش خصوصی به عرصه حقوق بنیادین کارگران باز می شود و جای تعجبی ندارد اگر دولت می‌خواهد وظیفه کارآموزی را نیز  از دوش دولت بردارد و آن را به بخش خصوصی واگذار کند.

------------------

مصدومیت سه کارگر پتروشیمی بوشهر در اثر حادثه تصادف

براساس اخبار دریافتی ایلنا، عصر روز گذشته اتوبوس حامل کارگران شرکت کی سون پتروشیمی بوشهر دچار حادثه شد که در اثر این حادثه، سه کارگر مصدوم شدند.
این حادثه ساعت ۱۸و ۳۰ دقیقه عصر روز گذشته (پنج شنبه) براثر برخورد اتوبوس با گارد ریل در مسیر عسلویه - بیدخون رخ داد که به واژگونی اتوبوس انجامید. از قرار معلوم، مصدومان حادثه به بیمارستان تامین اجتماعی عسلویه منتقل شده‌اند.

------------------

کارگران رسمی و روزمزد نیشکر هفت تپه مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند

این کارگران در تماس‌های جداگانه به ایلنا گفتند که در حدود 500 نفر از کارگران رسمی و روزمزد امروز از حوالی ساعت ۹ صبح مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند و خواهان دریافت معوقات مزدی خود هستند.
آنطور که کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه به ایلنا گفته‌اند مدیریت کارخانه در تجمع امروز به آنان وعده داده که ۱ ماه از معوقات مزدی آنان را پرداخت می‌کند اما کارگران تاکید دارند که معوقات مزدی مرداد و شهریور خود را باهم دریافت کنند.
در حدود 1800 کارگر رسمی واحد صنعتی مجتمع نیشکر هفت تپه دستمزد مرداد و شهریور خود را دریافت نکرده‌اند. کارگران روزمزد نیز که دارای قراردادهای سفید امضا هستند و تعداد آنها در حدود 800 نفر است، علاوه بر مرداد و شهریور، دستمزد بهمن و اسفند خود را دریافت نکرده‌اند.
 کارگران واحد صنعتی مجتمع نیشکر هفت تپه از زمان واگذاری این واحد به بخش خصوصی از مشکلات معیشتی گلایه مند هستند و تاکید دارند که واگذاری این واحد صنعتی به بخش خصوصی گرهی از مشکلات آنان باز نکرده است.

------------------

جسد کارگر محبوس شده میدان قیام پیدا شد

به گزارش ایلنا، جسد کارگر مقنی تبعه افغانستان در میدان قیام که عصر دیروز (19 شهریور) در تونل مترو قیام حفر شده بود، پیدا شد. به گفته سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، هنگامی که کارگر حدودا 21 ساله در اثر ریزش چاه محبوس شد، آتش‌نشان «مهدی حاجی‌پور» برای کمک به وی به درون چاه می رود اما چاه مجددا دچار ریزش شده و هر دو محبوس می شوند.
تلاش برای یافتن پیکر کارگر افغان ادامه می یابد تا اینکه بعد از ساعت‌ها عملیات جست‌وجو سرانجام در 00:30 بامداد امروز پیکر این کارگر مقنی یافت شده و عملیات جست‌وجو در ساعت یک بامداد امروز (سه‌شنبه) پایان می یابد.

------------------

بلوک‌های بتنی مترو بر سر دو کارگر آوار شد

به گزارش ایلنا، متروی تهران روز گذشته باز هم حادثه آفرید. در این حادثه که در محدوده متروی شهید محلاتی رخ داد، یک کارگر در دم کشته و یک کارگر دیگر هم راهی بیمارستان شد.
از قرار معلوم، حادثه عصر روز گذشته در قسمت انبار دپوی بلوک‌های بتنی به وقوع پیوست و دو تن از کارگران که مشغول جا به جایی بلوک‌های بتنی بودند به دلیل ریزش بلوک‌ها مدفون شدند که یکی از کارگران در دم جان سپرد و مصدوم دیگر توسط عوامل اورژانس راهی بیمارستان شد.
این دومین حادثه مرگبار بیست و چهارساعت گذشته در متروی تهران است. در حادثه ای دیگر که در متروی قیام رخ داد، یک آتش نشان و یک کارگر افغانستانی جان خود را از دست دادند. 

------------------

دومین روز تجمع کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه در شوش

تعدادی از کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفت: در تجمع روز نخست که دیروز (یکشنبه 18 مهر ماه) در مقابل ساختمان اداری این مجتمع صورت گرفت به جز وعده‌های غیرعملی هیچ پاسخ قاطعی ازسوی مسئولان شنیده نشد و ما ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفته‌مان امروز نیز در مقابل ساختمان اداری مقابل دفتر مدیریت تجمع کنیم.
به ادعای کارگران، در تجمع روز گذشته مدیریت بخش خصوصی مجتمع وعده پرداخت حداقل یک ماه از مطالبات کارگران را تا روز شنبه 24 مهر ماه داد اما کارگران که وعده‌های کارفرما را غیرعملی می‌دانند امروز دوشنبه (19 مهر ماه) اعتراضات خود را گسترده‌تر کرده‌اند.
کارگران معترض می‌گویند دلیل اعتراض ما کارگران  مجتمع نیشکر هفت تپه عدم دریافت 2 تا 4 ماه مزد معوقه به همراه پرداخت نشدن دست‌کم شش ماه حق بیمه کارگران روزمزدی به تامین اجتماعی است که کارفرما از پرداخت آن به کارگران خوداری می‌کند.
به گفته آنان، کارگران این واحد تولیدی به این دلیل پیگیر مطالبات خود هستند که دغدغه تامین معاش خانواده‌هایشان را دارند و از مدیریت کارخانه و مسئولان شهرستانی و استانی انتظار دارند که به دغدغه‌های آن‌ها احترام بگذارند.
معترضین  بابیان اینکه هر یک از ما کارگران دست‌کم دارای سه سر عائله هستیم و تامین مخارج زندگی بسیار برایمان سخت شده؛ در ادامه گفتند: در این شرایط نمی‌توان از ما انتظار داشت که نسبت به  وضعیت مجتمع نیشکر هفت تپه بعد از خصوصی‌سازی و مطالبات مزدی خود بی‌تفاوت بمانیم.

------------------

مرگ یک آتش‌نشان و یک کارگر در مترو قیام

به گزارش ایلنا، عصر امروز سقوط یک کارگر به چاهی که در تونل مترو قیام حفر شده بود، به سامانه ۱۲۵ گزارش شد که بلافاصله نیروهای آتش‌نشانی به محل حادثه اعزام شدند.
در این عملیات، یک آتش‌نشان به نام مهدی‌حاجی پور و یک کارگر افغانستانی جان خود را از دست دادند.  

------------------

تجمع کارگران معترض نیشکر هفت تپه از سر گرفته شد

شماری از این کارگران که در میان آنها هم افراد شاغل و هم در آستانه بازنشستگی و ترک کار وجود دارد در تماس با ایلنا افزودند: نزدیک به دو تا چهار ماه مزد معوقه و حدود شش ماه حق بیمه پرداخت نشده طلبکاریم  و با وجود برپایی چند نوبت برپایی اجتماع صنفی تا این لحظه از میان مدیریت و مسئولان شرکت هیچ کس حاضر نشده تا به این وضعیت  رسیدگی کند.
آنها در تشریح وضعیت استخدامی خود گفتند: در میان ما کارگران رسمی ، قراردادی و روزمزد حضور دارند و علاوه بر آن افراد دیگری نیز هستند که در ماه‌های گذشته توسط کارفرما راهی منازل خود شده بدون آنکه رابطه استخدامی آنها خاتمه یافته باشد.
براساس این گفته‌های کارگران معترض نیشکر هفت‌تپه، مجموع نیروهای شاغل  تا یک‌ هزار و دویست نفر است که ارزش معوقات مزدی آنها تا چهار ماه مزد و 6 ماه حق بیمه پرداخت نشده برآورد می‌شود .
همچنین در مورد دیگر معترضانی که گفته می شود بدون قطع شدن رابطه کاری و صدور حکم بازنشستگی توسط کارفرمای کنونی نیشکر هفت‌تپه خانه نشین شده‌اند نیز گفته می‌شود که جمعیت آنها تا حدود 80 نفر می‌رسد.
از قرار معلوم این گروه از کارگران این واحد تولیدی بخشی از جمعیت 650 نفری می‌شوند که از دست کم دوسال پیش مشمول شرایط بازنشستگی قانون مشاغل سخت وزیان آور شده‌اند اما به دلیل آنکه کارفرما هنوزبابت سهم 4درصدی حق مربوط به سابقه سخت و زیان‌آور آنها را به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است، از طرف سازمان تامین اجتماعی هیچ حکم بازنشستگی صادر نشده است و در عمل هنوز کارگر کارخانه نیشکر هفت تپه تلقی می‌شوند اما وجهی بابت مزد دریافت نمی‌کنند. از طرف دیگر مجموع کارگران شاغل و بلاتکلیف حاضر در این تجمع صنفی می‌گویند: به غیر از آنها حدود 70 نفر از رانند‌های وانت‌های باری استیجاری به همراهحدود 50 نفر از راننده های سرویس های ایاب وذهاب  کارگران بابت سه تا 6 ماه مزد معوقه طلبکارند اما به دلایلی در اجتماع صنفی امروز حضور ندارند. این معترضان در رابطه با علت برپایی تجمع صنفی امروز خود گفتند: از ارزیابی رفتار مدیریت مجتمع در مقام کارفرما به این نتیجه رسیده‌ایم که بازهم قرار نیست در خصوص پرداخت شدن مطالبات معوقه ما اقدام خاصی صورت بگیرد و برای همین صبح امروز در مقابل ساختمان اداری مجتمع نیشکر هفت‌تپه جمع شدیم.

------------------

از بی‌عدالتی در مخابرات خسته‌ایم/ نمایندگان مجلس رسیدگی کنند

جمعی از کارکنان شرکتی مخابرات در تماس با ایلنا از ادامه نابرابری در مخابرات انتقاد کردند.
این کارکنان که تعداد آنها در سراسر کشور بیش از چند صد نفر است، می‌گویند پس از سالها کار کردن، هنوز قرارداد مستقیم نداریم و طرح طبقه‌بندی مشاغل برای ما اجرا نمی‌شود.
این کارکنان که تعدادی از آنها دارای مدرک تحصیلات دانشگاهی هم هستند در حدود حداقل دستمزد، دریافتی دارند و این در حالیست که هم‌رده‌های رسمی آنها تا بیش از دو برابر، دستمزد می‌گیرند.
این کارکنان که سیزدهم و چهاردهم مهرماه از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس تجمع کردند می‌گویند دیگر از بی‌عدالتی به ستوه آمده ایم. نمایندگان مجلس وعده‌داده‌اند که ظرف چند هفته آینده وضعیت ما را رسیدگی می‌کنند و ما برای چندمین بار، منتظر تحقق وعده‌ها هستیم.
یکی از این کارکنان که ساکن شهرستان شوشتر در خوزستان است می‌گوید در شهر ما بیش از 50 نفر نیروی شرکتی مخابرات وجود دارد و ما بارها برای تبدیل وضعیت اقدام کرده‌ایم، حتی دیداری با نماینده مردم شوشتر در مجلس داشته‌ایم، اما تا کنون هیچ نتیجه‌ای نگرفته‌ایم.

------------------

تعطیلی دست کم 55 واحد کوره پزخانه در پاکدشت

«عوض سلطانی» در این باره به ایلنا گفت: از مجموع 62 واحد باقی مانده تولید آجر سنتی در منطقه پاکدشت، امروز حدود 7 واحد آنهم با حداقل ظرفیت تولید و نیروی کار به فعالیت ادامه می‌دهند و و ادامه روند کنونی منجر به تعطیلی این تعداد کوره خواهد شد.
او با بیان اینکه عامل اصلی تعطیلی این واحد کوره پزخانه افزایش قیمت حامل‌های انرژی و تبعات کسادی بازار ساخت و ساز بر تولید آجر،بوده است  تاکید کرد: در کنار این واحد ها ی تولید کننده آجر های سنتی چند هزار کارگر فصلی ودائمی به صورت مستقیم وغیر مستقیم مشغول کار بودند که این موضوع باعث بیکاری آنها شده است.
این فعال کارگری با تاکید بر اینکه واحد  های باقی مانده با ظرفیت 10درصدی نیروی کار فعالیت دارند در ادامه  اظهار داشت:  مهم‌ترین دلایل پدید آمدن شرایط فعلی رکود بازار ساخت ساز مسکن، عدم افزایش قیمت آجر در دو سال اخیر وهمچنین افزایش سرسام آور قیمت گازطی چند سال گذشته بوده است که به مرورکارفرمایان را واردار به تعطیلی واحد‌های آجر پزی خود کرده است.
او گفت: یکی دیگر از دلایل تعطیلی کوره‌های آجر پزی، کم شدن تقاضا برای استفاده از آجرهای سنتی در کار ساختمانی است چرا که پیمانکاران ساختمانی این روز‌ها بیشتر از دیوار‌های پیش ساخته یولینت‌های سقفی استفاده می‌کنند.
سلطانی در خاتمه اظهار داشت: کوره‌های منطقه پاکدشت در گذشته روزانه سه شیفت کار می‌کرد اما با رکود بازار کار ادامه فعالیت برای مالکان این کارگا‌ها مرقوم به صرفه نیست.

------------------

آموزش‌های ضمن خدمت خصوصی می‌شود/ حذف قانون اساسی از ماده ۱۰۷ قانون کار

به گزارش ایلنا، در لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح قانون کار، ماده ۱۰۷ قانون کار دچار تغییراتی شده است. در این تغییرات، لفظ «قانون اساسی» از این ماده قانونی حذف شده و در عوض در این ماده آمده است که دولت می‌تواند برای آموزش نیروی کار از مشارکت بخش غیر دولتی استفاده کند.  متن ماده ۱۰۷ قانون کار به این شرح است:
ماده ۱۰۷- در اجرای اهداف قانون اساسی و به منظور اشتغال مولد و مستمر جویندگان کار و نیز بالابردن دانش فنی کارگران، وزارت کار و امور اجتماعی مکلف است امکانات آموزشی لازم را فراهم سازد.
براساس لایحه پیشنهادی اصلاح قانون کار، ظاهرا این ماده قانونی قرار است توسط دولت و مجلس به صورت زیر تغییر کند: دولت مکلف است به منظور توانمندسازی نیروی انسانی مورد نیاز بازار کار و دسترسی برابر و آسان برای همه اقشار از طریق انسجام و تمرکز در سیاستگذاری و مدیریت آموزش‌های مهارتی برای استقرار نظام جامع آموزش مهارت و فناوری (نظام آموزش، نظام اشتغال و نظام صلاحیت حرفه‌ای) نیروی انسانی با مشارکت بخش غیردولتی اقدام نماید.
همانطور که در این تغییرات مشخص است، اجرای اهداف قانون اساسی به دست فراموشی سپرده شده و عامدانه از متن قانون حذف شده است. اشاره ماده ۱۰۷ به اهداف قانون اساسی مربو ط به تاکید این سند قانونی در ماده ۲۹ و ۳۰ بر فراهم آوردن امکانات شغلی مناسب برای همه و آموزش رایگان همگانی است.
جای تعجب ندارد که قانون اساسی را از ماده ۱۰۷حذف کرده‌اند، چرا که به جای آن، مشارکت بخش غیردولتی را نشانده‌اند. قانون اساسی، مداخله بخش غیردولتی در وظایف دولت از جمله آموزش را مجاز نمی‌داند و اگر قرار است آموزش‌های ضمن خدمت کارگران پولی شود، طبیعی است که قانون اساسی پایمال خواهد شد. کارگرانی که فاقد امنیت شغلی و امید به آینده هستند، قرار است هزینه‌های آموزش‌های ضمن خدمت را از جیب خالی خود بپردازند. هم اکنون نیز مواردی از این دست دیده می‌شود، حال دولتی‌ها می‌خواهند به این اجحاف، جامه قانونی بپوشانند.

------------------

سرگردانی 4 کارگر بیکارشده اهوازی در اداره کار/ مطالبات هم پرداخت نشد

به گزارش خبرنگار ایلنا، شرکت پالیز پژوهش پارس یک شرکت کوچک اهوازی در زمینه تولید تجهیزات حفاری است. این شرکت که همچنان فعال است، آخر خردادماه حدود ده نفر از کارگران خود را  تعدیل می‌کند. از این کارگران که همگی درست در روز خاتمه قرارداد سه ماهه‌شان اخراج شده‌اند، چهار نفر به اداره کار غرب اهواز شکایت می‌کنند که پس از گذشت چند ماه، همچنان به جایی نرسیده‌اند و سرگردانند.
این کارگران که سه ماه دستمزد پرداخت نشده‌ طلب‌دارند و با وجود گذشت ماه‌ها از زمان اخراج، هنوز نتوانسته‌اند این مطالبات خود را وصول کنند می‌گویند: چهارسال در این شرکت سابقه کار داریم اما نه تنها به یکباره بیکار شدیم که حتی مطالباتمان هم پرداخت نشد.
از قرار معلوم، این کارگران چند روز پس از اخراج شکایت می‌کنند، پاسخگویی به این شکایت چند ماه طول می‌کشد و در نهایت اداره کار حکم صادر می‌کند: کارفرما موظف است مطالبات را بپردازد.
یکی از این کارگران می‌گوید: وقتی حکم در دست، به کارفرما مراجعه کردیم، کارفرما گفت فعلا ندارم چند روزی صبر کنید. اما بعد فهمیدیم که بازی خورده‌ایم. در همین فاصله که ما صبر کردیم، کارفرما به اداره کار رفت و به حکم اعتراض کرد. حالا یک ماه و نیم دیگر باید برای تشکیل جلسات حل اختلاف منتظر بمانیم. این کارگر ادامه می‌دهد: مگر خواسته ما چیست؟ حتی قصد بازگشت به کار نداریم. ما فقط سه ماه طلبمان را می‌خواهیم. مگر نگفته‌اند که مزد کارگر را باید پیش از آنکه عرق پیشانیش خشک شود پرداخت، پس چرا ما ماههاست سرگردانیم.
یکی دیگر از این اخراجی‌ها می‌گوید: من کارگر با این سیستم عریض و طویلی که هیچ گوشه‌اش با من همراه نیست، چه کنم. وقتی بعد از ۴ سال اخراج می‌شوم، تازه باید کفش آهنی بپوشم و در اداره کار از این اتاق به آن اتاق سرگردان باشم.
کارگران بسیاری از کندی کار و معطلی در راهروهای ادارات کار ناراضی هستند. بدیهی است وقتی اداره کار که قرار است حامی کارگر باشد، نتوانسته مطالبات ۴ کارگر را پس از ۴ ماه وصول کند، این نارضایتی‌ها چندان پربیراه هم نیست.

------------------

تجمع کارگران بیکارشده پتروشیمی جم مقابل مجلس/ کارگران می‌گویند قراردادمان تمام نشده

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (هجدهم مهرماه) هفت کارگر بیکار شده پتروشیمی جم مقابل مجلس شورای اسلامی جمع شده‌اند.
این کارگران که در خردادماه بیکار شده اند، روز گذشته با خانواده های خود به تهران آمدند و مقابل وزارت کار تجمع کردند.
این کارگران می‌گویند از آنجا که از تجمع روز گذشته پاسخی نگرفته‌اند برای پیگیری مطالبات خود و با خواسته بازگشت به کار، مقابل مجلس شورای اسلامی آمده‌اند و از نمایندگان مجلس می‌خواهند که به وضعیت آنها رسیدگی کنند.
در عین حال در پی درج توضیحات روابط عمومی پتروشیمی جم مبنی بر قراردادی بودن این کارگران و خاتمه قرارداد آنها، این کارگران نمونه‌هایی از قراردادهای خود را برای خبرگزاری ایلنا ارسال کرده‌اند که این قراردادها یک ساله و زمان خاتمه، اسفند ماه سال جاری است.
کارگران می‌گویند:  هنگامی که کارگران، آنها را پیش از خاتمه قرارداد اخراج کرده به آنها گفته مجوز اشتغال در منطقه ویژه پارس جنوبی ندارید در حالیکه مجوز داشتیم اما به زعم کارفرما ثبت نشده بود. پس از آن که مجددا برای گرفتن مجوز اقدام کردیم و توانستیم این مجوز را بگیریم، کارفرما گفت دیگر نیازی به ما ندارد. همچنین در نامه ای که این کارگران به مقامات عالی کشور نوشته‌اند و نسخه‌ای از آن را برای خبرگزاری ایلنا ارسال کرده اند، آمده است:
«با چهار سال سابقه کار در شرکت جم صنعتکاران یکی از شرکت های زیرمجموعه شرکت پتروشیمی جم عسلویه ، از کار اخراج و تعلیق و بهانه عدم ثبت مجوز منطقه ویژه در دبیرخانه آن اداره محترم را مطرح نمودند.  در واقع مجوزهایمان اصل و کاملا قانونی بود. و مدیر عامل شرکت پتروشیمی جم روز اخراج و تعلیقمان اظهار نمود بروید اگر مجوز اخذ نمودید برگردید سرکار» حال در شهریورماه اینجانبان از منطقه ویژه مجددا مجوز اخذ و به درب شرکت مراجعه که مدیر عامل شرکت اظهار نمود «شماها چرا رفتید شکایت کردید و بخاطر همین جایگزین برایتان انتخاب نموده‌ایم و شما را نمیتوانیم بکار بگیریم. آیا این اخراج، تعلیق و بهانه گرفتن آن هم در این شرایط اقتصادی، عمل غیراخلاقی و مخالف با حیثیت کارگر نیست؟»

------------------

سر کارگران همواره در تعیین دستمزد بی کلاه مانده است

«غلامرضا عسگری» عضو انجمن صنفی کارگران شرکت تعاونی پتروشیمی شازند با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: مزایای شغلی کارمندان ممکن است کاستی‌های ناشی از افزایش 10 درصدی حقوق سال 96 آنها را  جبران کند، اما برای کارگرانی که از مزایای زندگی کارمندی برخوردار نیستند این تصمیم دولت تبعات مالی سنگینی دارد.
وی که عقیده دارد، فاصله حقوق کارمندان با تورم به وسیله خدماتی نقدی و غیر نقدی دیگری که دولت در طول سال به خانواده‌های آنها ارائه می‌دهد، کاهش می‌یابد، افزود: از آنجایی که حقوق کارمندان همواره یکی از معیارهای افزایش مزد کارگران بوده است، این تصمیم دولت برای کارگران چندان خوشایند نیست.
این فعال صنفی کارگری گفت: این استدلال دولت که مزد و حقوق باید به اندازه تورم افزایش یابد به زیان اقتصاد خانوداه‌های کارگری است، زیرا بیشتر کارگران درآمدی در حد و اندازه حداقل‌های قانونی دارند و مانند کارمندان به امکاناتی که باعث شود  قدرت خرید آنها تا 40 درصد افزایش یابد دسترسی ندارند.
عسگری در ارزیابی خود از این اتفاقات گفت: ابلاغ زودهنگام افزایش حقوق کارمندان بیشتر از آنکه در راستای شفاف سازی بودجه سال آینده باشد، تصمیمی است که با هدف جلوگیری از اجرایی شدن ماده 41 قانون کار اتخاذ شده است.
در روزهای گذشته دولت اعلام کرده است که قصد دارد برای سال 96، حقوق کارمندان را تا سقف 10 درصد افزایش دهد و همین مسئله باعث باعث اعتراض و نگرانی کارگرانی شده است که معتقدند این تصمیم دولت برای محدود کردن قدرت خرید آنها اتخاذ شده‌است.

------------------

یکصد کارگر «کُک سازی طبس» اخراج شدند

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی در حال ساخت می‌گویند در این پروژه حدود 130 کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای  مهرماه جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «اتمام بخش زیادی از پروژه» عنوان شده است، حدود  100 نفر از آنها تعدیل شده‌اند.
این کارگر قرار دادی به‌صورت میانگین سه تا 4سال سابقه کاری داشتند که پس از خاتمه قرارداد اخراج شده‌اند.
بنا بر ادعای این کارگران، کارفرما در زمان اخراج به آنها وعده داده است که پس از برطرف شدن مشکل نقدینگی دوباره همه آنها به کار سابق خود بازگردانده خواهند شد.
از سوی دیگر گفته می‌شود که تمامی کارگران شاغل و اخراجی دست کم بابت 5 ماه مزد و عیدی سال 95 طلبکارند. این کارگران همچنین می‌گویند از مجموع همکاران باقی‌مانده آنها تنها حدود 30نفر باقیمانده‌اند که به صورت روزانه در محل  کارشان برای انجام نگهداری ومراقبت از بخشهایی از  کارخانه حضور دارند.
طبق اظهارات این کارگر پیش از این  مجموع همکاران شاغل در  پروژه ساخت این و احد کُک سازی به بیش از  300 نفر می‌رسید اما اسفند ماه سال 94  بعد از اتمام ساخت بخش زیادی از پروژه ساختمانی کارخانه؛ حدود 170 کارگر پیمانی یکجا بیکار شدند.
کارگران کک سازی طبس با بیان اینکه دلیل  اخراج همکارنمان  وپرداخت نشدن مطالبات آنها با اتمام اعتبارات مالی مرتبط است؛ افزود: این واحد کک سازی که بعد از افتتاح ظرفیت اشتغال دست‌کم 350 نفر را فراهم خواهد کرد؛ برای تکمیل شدن  نیاز به اعتبار مالی دارد که قرار است به زودی فراهم شود. گفتنی است شرکت کک طبس تنها تولیدکننده کک متالورژی با تکنولوژی بازیافت حرارتی در ایران و خاورمیانه است.

------------------

پولِ آموزش می دهیم اما امنیت شغلی نداریم

کارگران پیمانکاری رجاء از عقد قرارداد یک شرکت با رجاء برای آموزش «ترمزبانی» به کارگران خبر دادند. این کارگران می‌گویند درحالیکه هر کارگر مبلغی در حدود دو میلیون تومان از جیب برای این آموزش‌ها می‌پردازند، هیچ تضمین شغلی هم وجود ندارد و از طرف دیگر، مدرک ترمزبانی لوکوموتیو‌هایی که آنها آموزش می‌بینند، هیچ جای دیگر غیر از رجاء کاربرد ندارد.
به گفته کارگران در شرایطی که در ماه گذشته 17 کارگر فنی تعدیل شده اند و زمزمه‌هایی مبنی بر تعدیل بیشتر به گوش می رسد، این آموزش  در بستری که امنیت شغلی هم نیست، فقط کیسه کارگران را خالیتر می‌کند.
از قرار معلوم نیروهایی از بیرون رجاء نیز در این دوره آموزشی شرکت می‌کنند که همین مساله نیز بر نگرانی کارگران افزوده است، چرا که اگر نیرو در رجاء زیاد است و تعدیل انجام می شود، به چه دلیل به نیروهای جدید آموزش می‌دهند که مدرک ترمزبانی بگیرند.

------------------

تجمع کارگران بیکار شده پتروشیمی جم مقابل وزارت کار

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (هفدهم مهرماه)، ۷ نفر از کارگران بیکارشده پتروشیمی جم به همراه خانواده‌های خود به تهران آمدند و مقابل وزارت کار تجمع کردند. این کارگران خواهان بازگشت به کار هستند. معترضان که ۴ ماه پیش به بهانه تغییر مقررات و با وجود عدم خاتمه قرارداد، از کار بیکار شده‌اند می‌گویند، پیگیری‌های آن‌ها در استان بوشهر تاکنون بی‌نتیجه مانده‌است.
این کارگران که بیش از ۴ سال سابقه کار دارند، می‌گویند با وجود مراجعات مکرر به کارفرما و مقامات محلی هیچ پاسخی نگرفتیم و پس از آنکه متوجه شدیم کارفرما نیروهای جدیدی را به جای ما استخدام کرده‌است تصمیم گرفتیم به تهران بیاییم و از مقامات کشوری استمداد کمک کنیم.
کارگران بیکار شده پتروشیمی جم با بیان این مطلب که خواهان احقاق حق و بازگشت به کار هستیم از مجموعه مقامات وزارت کار خواستند که آن‌ها را در رسیدن به مطالبات حداقلی و نجات از بیکاری یاری دهند.

توضیحات پتروشیمی جم در مورد تجمع امروز

در پی درج خبر تجمع کارگران بیکار شده پتروشیمی جم که صبح امروز مقابل ساختمان وزارت کار در تهران صورت گرفت، روابط عمومی این واحد پتروشیمی توضیحاتی برای خبرگزاری ایلنا ارسال کرده است.
متن این توضیحات به شرح زیر است:
 در خصوص ادعای 7 تن از کارگران که مدعی اخراج از پتروشیمی جم هستند به اطلاع می‌رساند که افراد فوق از پرسنل قراردادی شرکت جم صنعت کاران که از پیمانکاران پتروشیمی جم می‌باشد، بوده‌اند و با توجه به اتمام قرارداد این افراد در تاریخ 95.03.31 که آخرین مهلت زمانی قرارداد آنها بوده، قرارداد آنها با این شرکت خاتمه یافته است.

------------------

نگرانی کارگران «صنایع فرو آلیاژ ایران» از تهدید امنیت شغلی

کارگران این کارخانه در تماس با ایلنا گفتند فعالیت روزمره کارخانه که در زمینه تولید« فروسیلیسیم» مواد اولیه صنعت فولاد وچدن در شهرستان ازنا در استان لرستان فعالیت دارد از فروردین ماه سال جاری به بهانه مشکلات مالی به حداقل رسیده است.
آنان با بیان اینکه هم اکنون کارگران این کارخانه از وضعیت موجود رضایت ندارند، در ادامه گفتند: کاهش تولیدات این کارخانه تهدیدی بر امنیت شغلی کارگران قرادادی کارخانه شده بطوریکه  به 500 نفر از کارگران گفته شده بعد از اتمام قرار داد کارشان در ماه جاری کاری برای آنان در این کارخانه وجود ندارد .به همین دلیل جمعی از کارگران در مخالفت با این موضوع ،روز 16 مهرماه مقابل درب ورودی کارخانه دست به اعتراض صنفی زده‌اند.
به گفته کارگرانی که این اطلاعات را در اختیار ایلنا گذاشته‌اند در چند سال گذشته فعالیت  فرو آلیا ژ ایران دیگر رونق سابق را ندارد و در نتیجه مدیریت کارخانه از سال گذشته  ناچار شده است سه کوره ذوب این کارخانه را بطور کل متوقف کند که آخرین کوره در روز 24 شهریور ماه سال جاری خاموش شده است.
منابع کارگری می‌گویند علارغم موارد ذکر شده  دستمزد کارگران شاغل در این کارخانه به حداقل نیم رسیده د و بیمه تامین اجتماعی آنان نیز دچار مشکلاتی است. آنها با یادآوری اینکه اگرچه  مشکلاتی نظیر معوقات مزدی نداریم اما نگرانی اصلی ما این است که از ابتدای ماه آینده که موعد قراردادهای کاری‌مان تمام می شودطبق گفته  کارفرما بیکار می شویم.
به گفته آنان کارفرما این واحد صنعتی از ابتدای سال جاری مدت قرار داد کار حدود 630 کارگر را از شش ماه به سه ماه  ودر نهایت به یک ماه کاهش داده است.

------------------

روایتی از یک جوانیِ برباد رفته/ بعد از ۱۶ سال گفتند سرعتت پایین است

کارکردن در خوزستان با آن آب و هوا و اقلیم، چندان کار ساده‌ای نیست. سرپا ایستادن در مزارع نیشکر، مراقبت از محصولاتی که هر لحظه ممکن است آسیب ببینند و تحمل شرجی و گرمای بالای ۵۰ درجه گاهی به سادگی آدم را از پا می‌اندازد، مخصوصا اگر قرار باشد سالهای متوالی روزی هشت ساعت در همین شرایط کار کنی.
«شانزده سال سابقه کار دارم ولی حالا هفت ماه است که بیکارم. ۱۶ سال پیش بود که در کشت و صنعت دعبل خزائی شروع به کار کردم. جوان بودم آن روز‌ها و کار سخت، اذیتم نمی‌کرد، امیدم به آینده بود؛ به سالهای میانسالی. هیچ فکرش را نمی‌کردم در سالهای میانسالی با چند سر عائله، اینطور ویلان و سرگردان باشم.»  «صادقی‌نژاد»، شانزده سال تمام، در زمینهای کشاورزی خوزستان، مشغول کار کشت نیشکر بوده است. می‌گوید با گرما و شرجی بالا، خطر گزیده شدن توسط حشرات موذی و خزندگان گوناگون و درد کمر و ورم مفاصل سر کردم. هر سال هم فروردین ماه قراردادمان تمدید می‌شد تا اینکه  نوروز 95 به یکباره بیکار شدم. قرارداد‌ها در این مجتمع کشت و صنعت مانند اکثریت قریب به اتفاق واحدهای تولیدی و صنعتی، موقت است. سال‌ها سابقه کار سخت هم انگار هیچ حقی ایجاد نمی‌کند، هیچ حقی...
 کار و کار و کار و یک روز هم کارفرما تو را نمی‌خواهد. باید به سادگی کوله پشتی‌ات را بیندازی دوشت، ابزار کاری، وسیله‌ای اگر در دست داری تحویل بدهی و بعد با سالهای جوانیت خداحافظی کنی و بروی، به همین سادگی. شاید هم زیادی پیر شده باشی، شاید کارفرما پس از اینکه تمام شیره جان و جوانیت را کشیده، دیگر به دردش نمی‌خوری، دیگر نمی‌خواهدت، حالا جوانتر‌ها هستند، بیکار، چالاک، پربنیه، تو باید سرگردان ادارات کار بشوی، شکایت پشت شکایت، کاغذ بازی و عدالتی که مفقود است...

گفت سرعتت پایین است
صادقی‌نژاد می‌گوید: در این چند سال تعداد زیادی از کارگرهای باسابقه در این مجتمع کشت و صنعت، مثل من یک شبه بیکار شدند. فروردین ۹۵ کارفرما گفت دیگر نمی‌خواهمت، قراردادت تمدید نمی‌شود، سرعتت پایین است. آخر شما بگویید وقتی ابزار‌ها کهنه شده‌اند و جایگزین نمی‌شوند، وقتی ابزار نیست چطور با سرعت دلخواه کارفرما کار کنم. خود کارفرما که روحش خبر ندارد، یک دهم کارگر هم کار نمی‌کند، فقط چندبرابر حقوق و پاداش می‌گیرد. کارفرما‌ها با «ماشین اروندی» به مزارع سرکشی می‌کنند اما من کارگر باید به دنبال ابزار، انبار‌ها را گز کنم، آخرش هم می‌گویند سرعتت پایین است، باید بروی. اداره کار رسیدگی نمی‌کند، فقط کاغذبازی است
صادقی‌نژاد جوانیش را در مزارع نیشکر گذاشته اما این روز‌ها در دوران میانسالی و با چند سرعائله که بلاتکلیف مانده‌اند، در راهروهای اداره کار شرق اهواز سرگردان است.
«برج یک 95، برای بازگشت به کار شکایت کردم. تا حالا که از نیمه مهر هم گذشته، هنوز حکم بازگشت به کارم نیامده. چهاردهم اردیبهشت، در هیات تشخیص دادگاه بدوی، حکم صادر شد که با بازگشت به کار موافقت نمی‌شود اما کارفرما موظف به پرداخت غرامت سنوات برای ۱۶ سالی است که سابقه کار دارم.» پس از این رای، صادقی‌نژاد کوتاه نمی‌اید، حکم را نمی‌پذیرد، غرامت کارفرما مشکلی را از او حل نمی‌کند، برای همین است که شکایت را تجدید می‌کند. خواسته‌اش صریح و روشن است، بعد از شانزده سال جان‌کندن باید حکم بازگشت به کار بگیرد، این مطالبه حداقلی، کوچک‌ترین کاری است که یک نهاد حمایتی مثل اداره کار می‌تواند در حق یک کارگر فنی بخش کشاورزی که اکنون در سنین میانسالی است، انجام دهد.

می‌گویند اینجا اهواز است، سرمان شلوغ است
صادقی‌نژاد از صف طولانی و کاغذبازی و انتظار، گلایه‌های بسیار دارد. «قرار است برج هشت دادگاه تجدیدنظر نوبت اول تشکیل شود، یعنی ۷ ماه دوندگی هنوز هیچ حاصلی نداشته. اگر چند هفته بعد از تجدیدنظر حکم بدهند و اگر قرار باشد بعد از آن، باز هم در دیوان عدالت اداری شکایت کنم، نمی‌دانم چه زمانی به سرانجام می‌رسم، معلوم نیست کی سرکار برگردم. ۷ سر عائله دارم، کسی پاسخگو نیست. فقط می‌گویند اینجا اهواز است، شکایت زیاد است، می‌گویند این اواخر سرمان خیلی شلوغ شده است.»

زندگیم زمین خورده است
صادقی‌نژاد فرزند مدرسه‌ای دارد. حالا که ماههاست عایدی قطع شده و درآمد ندارد، هزینه‌های مدرسه دولتی بچه‌هایش را هم نمی‌تواند بپردازد.
«قبل از این هم کفاف نمی‌داد، اما حالا زندگیم کامل زمین خورده است. کمرم را سر زمین‌های کشاورزی کارفرما‌ها دادم، حالا با این جوانی از دست رفته مجبورم دوندگی کنم تا دولتی‌ها مرا به‌‌ همان جا که سال‌ها بودم برگردانند، به‌‌ همان مزارع نیشکر و کار در سختی و شرجی و گرما...»
سالهاست که بیش از ۹۵ درصد کارگران کشور، قرارداد موقت دارند. کارگران قرارداد موقت و بدون پشتوانه، در کارگاه‌ها، کارخانه‌ها، معادن و مزارع، بدون امنیت شغلی و با ترس همیشگی از آینده، کار می‌کنند. شاید خیلی از این کارگران، سال‌ها سابقه کار داشته باشند، شاید سنگ‌های بسیاری روی سنگ گذاشته باشند و سختی‌های بسیار متحمل شده‌باشند، اما بعید نیست که روزی از روز‌ها به سرنوشت صادقی‌نژاد دچار شوند.
شاید روزی برسد که دیگر جوان نیستی، دیگر کارفرما نمی‌خواهدت، روزی که بیکاری، این عفریت بد شکل و شمایل، زمان خاتمه قرارداد از آنسوی کاغذ‌ها سر بیرون می‌آورد، روزی که دیگر سرعتت برای بالابردن بهره وری و انباشتن سود سرمایه‌دار، خیلی پایین آمده است.....

نسرین هزاره مقدم

------------------

سوختگی 4 کارگر در جریان آتش سوزی پالایشگاه پیروزی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ؛ آتش سوزی  در پالایشگاه نفت وگاز پیروزی شاهرود دست کم 4 مجروح بر جای گذاشت که حال دو نفرشان وخیم گزارش شده است. در این زمینه، معاون اورژانس 115 شاهرود با تایید این خبر اعلام کرد؛این آتش سوزی  بامداد امروز جمعه ( 16 مهر ماه) حوالی ساعت  دوونیم بامداد در پالایشگاه نفت وگاز پیروزی شاهرود اتفاق افتاده است.
به گفته ناصر سلمان‌پور، چهار کارگر در جریان این حادثه دچار سوختگی شده اند که دو نفرشان به صورت سرپایی مداوا ومابقی با 20 تا 30 درصد سوختگی به بیمارستان امام حسین شاهرود منتقل شده اند.
طبق گزارش منابع خبری از قرار معلوم این آتش سوزی بعد از حدود 5 ساعت تلاش  عوامل آتش نشانی و امداد ونجات شهرستان شاهرود حوالی ساعت 7 وسی دقیقه خاموش ومهار شده است.

------------------

اعتراض کارگران پیمانکاری در پتروشیمی اروند

به گزارش ایلنا، حدود 40 نفر از نیروهای پیمانکاری شرکت پتروشیمی اروند روز پنجشنبه (15 مهر) نسبت به آنچه که کسر مزایای مزدی آنها عنوان می‌شود، معترض شدند.
در این رابطه به نقل از روابط عمومی این مجتمع پتروشیمی عنوان شده است: حدود یک سال است که گزینه ای به نام ترمیم مزایا به اشتباه حدود 10 برابر حق واقعی، به کارگران این شرکت پرداخت می شده که با بر سر کار آمدن پیمانکار جدید، این گزینه اصلاح شده است.
«ابراهیم چگینی» مسئول روابط عمومی پتروشیمی اوند اظهار داشته است: مسئولان در این خصوص با نمایندگان کارگران صحبت کردند و در توجیه آنها سعی کردند، ولی این نیروها همچنان بر نظر خود پافشاری می کنند.
با این حال وی یادآور شده است که در پی به وجود آمدن این مشکل، مسئولان این واحد پتروشیمی به دنبال یافتن راه حل هستند.
اگرچه در این رابطه صحبت‌هایی از برخورد فیزیکی در تجمع یادشده به میان آمده است اما به نقل از این مقام مسئول ایجاد درگیری فیزیکی در این مجتمع را تکذیب کرد و اعلام شده است که اعتراض کارگران در حد تجمع و اعتصاب بوده است. شرکت پتروشیمی اروند در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام خمینی واقع است. 

------------------

مرگ یک کارگر چاه‌کن براثر ریزش آوار

به گزارش ایلنا، هشت صبح روز گذشته (چهاردهم مهرماه) حادثه ریزش دیواره چاه به مرگ یک کارگر جوان در محله کن تهران انجامید.
براساس اعلام سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، در حیاط یک منزل مسکونی قدیمی کارگران مشغول حفر یک حلقه چاه بودند که ناگهان دیواره چاه تخریب شده و محتویات چاه فاضلاب در مجاورت این چاه داخل چاه جدید ریخته و کارگر 18 ساله تبعه افغان در زیر محتویات فاضلاب و در عمق 9 متری چاه گرفتار شده بود.
از قرار معلوم، نیروهای عملیاتی آتش‌نشانی با تلاش فراوان کارگر جوان را از عمق چاه خارج کرده و تحویل امدادگران اورژانس دادند که متأسفانه پس از انجام معاینات اولیه مشخص شد وی در همان لحظات اولیه جان خود را از دست داده است.

------------------

ادامه اعتراضات صنفی کارگران پتروشیمی پردیس

به گزارش خبرنگار ایلنا، دور دوم اعتراضات صنفی کارگران پتروشیمی پردیس در روزهای گذشته همچنان ادامه داشته است. فاز جدید این اعتراضات از پنجم مهرماه آغاز شده و طی آن کارگران از خوردن غذا خودداری کرده‌اند. به گفته کارگران، کارفرما به این اعتراض صنفی طولانی مدت و مطالبات کارگران بی‌توجه است.
این کارگران که خواستار بازبینی جدول شیفت های کاری هستند؛ می‌گویند: کارفرما  بدون در نظر گرفتن خواسته‌های کارگران، با قاطعیت در حال اجرایی نمودن طرح چهار شیفت است و از کارگران معترض می‌خواهد در اجرای این طرح ناعادلانه سنگ‌اندازی نکنند.
گفتنی است حدود دو ماه  پیش، مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس دستور اجرای طرح یک - یک در زمینه شیفت‌بندی و سایر خواسته‌های کارکنان این شرکت را بررسی کرده و قرار بود حداکثر تا 1 مهر به اجرا درآید که پس از خلف وعده مدیرعامل، فاز جدید اعتراضات آغاز شد.

------------------

پرداخت بخشی از معوقات در پلی‌اکریل/ کارگران به آینده امیدوارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته بخشی از معوقات کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان پرداخت شده است. کارگران می‌گویند پیش از این، فقط یک ماه و نیم دستمزد سال جاری را دریافت کرده‌ بودیم، که با پرداخت یک ماه و نیم دیگر از دستمزدهای معوقه، مطالبات کارگران تا خردادماه تسویه شده است.
دو هزار کارگر پلی اکریل در ماه‌های گذشته به علت کاهش سطح تولید و تاخیر طولانی در پرداخت معوقات مزدی خود، با مشکلات بسیار روبرو بودند و بارها با هدف تغییر شرایط، اعتراضات صنفی برپا کردند.
اما این روزها دوباره امید در دل این کارگران زنده شده است. کارگران پلی اکریل می‌گویند پس از استقرار هیات اجرایی وزارت صنعت در کارخانه در بیست و هفتم شهریورماه، اوضاع رو به بهبودی رفته و سطح تولید افزایش یافته است.
این کارگران نسبت به آینده این قطب نساجی کشور خوشبین هستند و می‌گویند: امیدواریم اتفاقات خوب ادامه داشته باشد و باقی مطالبات هم به زودی پرداخت شود.

------------------

سه کشته در حادثه فولاد مبارکه/ اعلام اسامی قربانیان حادثه

منابع خبری ایلنا در مبارکه از کشته شدن سه کارگر در حادثه روز گذشته فولاد مبارکه خبر می‌دهند. از قرار معلوم،  در این حادثه که دیروز (چهاردهم مهرماه) در واحد انباشت-برداشت یکی از واحدهای بخش آهن‌سازی رخ داده، ۵ تعمیرکار در حین کار دچار حادثه می‌شوند  که دو نفر از آنها در دم جان خود را از دست می‌دهند.
روز گذشته، حال یکی از مصدومین وخیم توصیف شده بود که این کارگر نیز شب گذشته در بیمارستان جان می‌سپارد. مشخصات قربانیان این حادثه به این شرح است: حامد رمضانی، احسانی اهل روستای قامیشلو  و کارگری به نام توبه اهل محله قهنویه شهر مبارکه. دو مصدوم دیگر این حادثه در حال حاضر تحت مداوا قرار دارند.

------------------

وقوع یک مورد حادثه کار در فولاد مبارکه

منابع ایلنا گزارش دادند که امروز (چهارشنبه ۱۴ مهرماه) یک مورد حادثه کار در مجتمع فولاد مبارکه اتفاق افتاده است.  این اتفاق که در واحد انباشت-برداشت یکی از واحدهای بخش آهن‌سازی رخ داده، ۵ تعمیرکار در حین کار دچار حادثه می‌شوند. اخبار دریافتی حکایت از آن دارد که در این حادثه دو نفر کشته شدند و حال یک نفر وخیم است.

------------------

تبانی مجلس و دولت در بحث تغییر قانون کار/ صدا سیما برای فرانسو‌یها خبر رسانی نکند

«ناصر چمنی» در گفتگو با ایلنا با اعلام این مطلب اظهار داشت: رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در شرایطی خبر از آغاز بررسی بند به بند لایحه اصلاحات قانون کار در هفته آینده می‌دهد که تا این لحظه هیچ دعوت نامه ای از سوی دبیرخانه مجلس برای حضور تشکل های کارگری در جلسات بررسی این لایحه فرستاده نشده است.
وی با یادآوری اینکه مجلس شورای اسلامی از ماه ها پیش مشغول بررسی لایحه اصلاحات قانون کار بود، افزود: معلوم نیست که چرا در این چند ماه مجلس با نهادهای صنفی کارگری در این رابطه حتی یک کلمه‌هم رایزنی نکرده است.
رئیس کانون انجمن‌ های صنفی کارگری استان آذربایجان شرقی  برخورد دولت با لایحه اصلاحات قانون کار را پوپولیستی توصیف کرد و افزود: به نظر می‌رسد که دولت و مجلس قصد دارند در تبانی باهم رویکردی پوپولیستی اتخاذ کنند تا جامعه کارگری را  در موضوع اصلاح قانون کار فریب داده و در نهایت وضع موجود بازار کار را در راستای تامین منویات سوداگران به نام نفع عمومی و رونق اقتصادی تغییر دهند.
این فعال صنفی کارگری افزود: در این رویکرد برخلاف ظاهر ماجرا که مدام دم از لزوم تامین منافع کارگران و تقویت مواضع آنها به عنوان عوامل اصلی تولید زده می‌شود، فعالیت‌ها به قصد تضعیف آنان صورت می‌گیرد .
رئیس کانون انجمن‌ های صنفی کارگری استان آذربایجان شرقی در افزود: حامیان این طیف فکری در دولت و مجلس حتی برای منافع آن گروه از صاحبان سرمایه‌ای که تحت عنوان کارفرما با کارگران در ارتباط هستند ارزشی قائل نیست و تمام دغدغه خود را بر تایمن منافع سوداگران مالی متمرکز  کرده است.
وی گفت: در این خصوص  عملکرد 3 ساله دولت یازدهم نشان می‌دهد که نگاه سرمایه بردارانه بر نگاه سرمایه گذرانه غلبه دارد.
چمنی با بیان اینکه وزیر کار دولت یازدهم در بدو روی کار آمدنش وعده داده بود لبخند را بر روی لبان کارگران  بیاورد تصریح کرد: هنگامی که دولت قصد داشت برای وزارت آقای ربیعی در مجلس رای اعتماد جمع کند از تمام تشکل‌های رسمی کارگری خواست که به میدان بیایند تا از فردی که تعلق طبقاتی او معطوف به خواستگاه کارگری است حمایت کنند اما ظاهرا بعد از آن ماجرا تمامی این تعلق خاطر به دست فراموشی سپرده شده است.
این فعال صنفی کارگری افزود: قطعا اگر کارگران از رفتارهای منفعلانه وزارت کار مانند بازپس‌گیری دستور العمل مربوط به تعیین کف زمانی یک ساله برای قرار دادهای موقت (موضوع دستور العمل شماره 41) و سرنوشت لایحه اصلاح قانون کار با خبر بودند، از خود برخوردی هوشمندانه‌تر نشان می‌دادند.
وی در پایان با انتقاد از رویکرد منفعلانه صدا و سیما در قبال لایحه اصلاحات قانون کار تصریح کرد: معلوم نیست که در میان جامعه کارگرای پایگاه مخاطبان صدا سیمای جمهوری اسلامی ایران در کجا قرار دارد؟
چمنی ادامه داد: جای تعجب است که رسانه فراگیر ملی این طور با دغدغه اخبار مربوط به اعتراضات و اعتصابات کارگران فرانسوی را که از اصلاح قانون کار این کشور خشمگین هستند را پوشش می‌دهد اما در تمام این مدت حتی یک سطر خبر از نارضایتی کارگران ایرانی نسبت به محتوای  لایحه معیوب اصلاح قانون کار  را منتشر نکرده است، انگار این مردم فرانسه هستند که هرشب پای اخبار تلویزیون ایران می‌نشینند.

------------------

برگزاری دادگاه در جو بسیار مناسب/ کفایت مذاکرات اعلام شد

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد در تماس تلفنی با ایلنا اظهار داشت: راس ساعت 9:30 امروز صبح (چهاردهم مهرماه)، جلسه رسیدگی به اتهامات موکلین در شعبه اول دادگاه انقلاب ساوه تشکیل و در یک جو بسیار مناسب، موکلین دفاعیات خود را انجام دادند.
وی افزود: در مقام وکیل از موکلان دفاع و اتهامات اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام را رد کردم. این وکیل دادگستری تاکید کرد: امیدوارم که دادگاه محترم، حکم برائت هر دو را صادر نماید.
جداری فروغی در پایان گفت: با توجه به این که اصولا اتهامات وارده بر پایه موارد صنفی بوده و توضیحات لازم داده شد، دادگاه مربوطه کفایت مذاکرات را اعلام و پیش‌بینی می کنم ظرف یک هفته، حکم نهایی صادر شود.

------------------

تغییر حذفی در ماده 86/ وزارت نفت از شورای عالی حفاظت فنی خط خورده‌است

به گزارش ایلنا، در لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح قانون کار، وزارت نفت از ترکیب اعضای شورای عالی حفاظت فنی حذف شده است.
در حالیکه وزیر کار و معاونت وزارتخانه‌های مربوطه دیگر از جمله وزارت بهداشت و وزارت صنعت، معدن و تجارت در اعضای این شورا آمده‌اند از این جمع فقط نماینده وزارت نفت خط خورده‌است.
این خط خوردگی، احتمالاتی را به ذهن متبادر می‌کند؛ اول آنکه در خوشبینانه‌ترین حالت، این حذف غیرعامدانه و سهوی انجام شده که با این حال مدرکی قاطع برای اثبات بی‌دقتی و عملکرد غیر حرفه‌ای، تنظیم‌کنندگان این لایحه پیشنهادی است.
در خصوص احتمال دوم نیز طرح و یادآوری چند نکته حائز اهمیت است؛ اول این که این حذف، می تواند نشان دهنده بی‌توجهی نویسندگان لایحه به حوادث بیشمار در حوزه نفت باشد. از آنجا که شورای عالی حفاظت فنی و ایمنی مسئول تهیه موازین و آیین‌نامه‌های حفاظت فنی است و در حال حاضر، حوزه‌های نفت، گاز و پتروشیمی، یکی از پرخطرترین واحدهای صنعتی کشور هستند، حذف نقش وزارت نفت از این شورا، بدون شک می‌تواند نشان دهنده نادیده‌گرفتن حوادث این حوزه باشد.
این سیاست نعل وارونه زدن جای تعجب دارد. در شرایطی که در مردادماه و متعاقب رخ دادن حوادث بیشمار در حوزه‌های نفتی، بخشنامه ارتقاء بازرسی و ایمنی کار توسط وزیر کار ابلاغ شد، حال می‌بینیم، در حرکتی ناباورانه از سوی مسئولان این وزارت خانه، جایگاه قدیمی نماینده وزارت نفت از ترکیب شورای عالی حفاظت فنی خط خورده است.
و اما نکته دیگری نیز وجود دارد. سالهاست که حوزه‌های نفت، گاز و پتروشیمی، از قانون کار مستثنا شده‌اند و تحت عنوان مقررات ویژه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای آنها مقررات اشتغال و استخدامی جداگانه‌ای تعریف شده است، براین اساس این حذف و خط خوردگی در لایحه را نیز می‌توان در همین راستا تحلیل کرد. در سالهای اخیر علیرغم اعتراضات کارگران، دولت‌های متوالی سعی کرده‌اند به این مستثناسازی وجاهت ببخشند و احتمال آن هست که حذف وزارت نفت از ترکیب اعضای شورای عالی حفاظت فنی در ادامه همین روند باشد.
 شاید قرار است حوزه‌های نفتی به طور کامل از زیر چتر قوانین حمایتی  خارج شوند  و با این وصف، دیگر وزارت نفت و زیر مجموعه‌هایش هیچ جایی در قانون کار نخواهند داشت.    

------------------

ادامه تاخیر در پرداخت معوقات کارگران رجاء/ باز هم صدای پای تعدیل می‌آید

جمعی از کارگران پیمانکاری رجاء در تماس با ایلنا از ادامه تاخیر در پرداخت معوقات مزدی خود خبر دادند. از قرار معلوم دستمزد مرداد و شهریور بیش از 400 کارگر فنی، برق و موتوریست رجاء که در شرکت‌های پیمانکاری مختلف مشغول به کار هستند، هنوز پرداخت نشده است.
در عین حال این کارگران می‌گویند که یکی از شرکت‌های پیمانکاری برق قصد دارد تعدادی از نیروها را از ابتدای ماه جاری تعدیل کند و همین مساله بر نگرانی کارگران افزوده است.
از قرار معلوم این شرکت پیمانکاری اعلام کرده که ابتدای آبان ماه، 16 نفر از ماموران برق را تعدیل خواهد کرد. گفتنی است واگذاری حجمی پروژه‌های تعمیر و نگهداری رجاء به شرکت‌های پیمانکاری، امنیت شغلی کارگران را به مخاطره انداخته است و از آنجا که نظارتی بر نحوه به کارگیری نیروها وجود ندارد، این شرکت‌ها به راحتی برای کاهش هزینه های جاری خود دست به تعدیل نیروها می زنند و چه بسا که این نیروهای تعدیلی در مواردی سابقه کار طولانی نیز دارند.

------------------

تخریب یک حلقه چاه در محله کن جان کارگر افغانستانی را گرفت

جلال ملکی در گفت‌وگو با خبرنگار با اعلام وقوع حادثه محبوس شدن فردی در چاه در ساعت ۷:۵۹ صبح امروز گفت: این حادثه در منزلی قدیمی در محله کن اتفاق افتاد که به محض اطلاع از حادثه دو ایستگاه آتش‌نشانی اعزام شد.
وی با اشاره به حفر چاه جدید در حیاط این منزل ادامه داد: در فاصله 3 متری چاه جدید، یک حلقه چاه قدیمی فاضلاب  وجود داشت که وقتی کارگری در عمق ۹ متری مشغول عملیات حفر چاه بود؛ ناگهان چاه قدیمی تخریب و محتویات آن وارد چاه جدید شد.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با اشاره به محبوس شدن کارگر ۱۸ ساله افغانستانی در داخل چاه اظهار کرد: ماموران پس از ایمن‌سازی وی را از چاه خارج کرده و تحویل عوامل اورژانس دادند که پس از بررسی مشخص شد؛ این کارگر در همان لحظات اولیه جان خود را از دست داده است.

------------------

کشته شدن دو کارگر مجتمع نی شکر هفت تپه در حادثه تصادف

منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر گفتند ، این حادثه حوالی ساعت 14:30 دقیقه روز گذشته (13 مهر ماه) در مسیر جاده کارخانه به  شهر شوش در استان خوزستان زمانی اتفاق افتاد  که یک دستگاه سواری سمند به دلایل نامشخصی از مسیر خود منحرف وبه خودرو سواری حامل دو نفر از کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه  که قصد رفتن به محل سکونت خود را داشتند برخورد می کند که در نتیجه آن هر دو کارگر درجا کشته وسه نفر از سرنشینان خودرو سمند بشدت مجروح می شوند. این کارگر مجتمع نی شکر هفت تپه در ادا مه گفت:، کارگران کشته شده این  حادثه آقایان «مهدی صالحی» و «احمدی»نام دارند  که به ترتیب در واحد حراست و کشاورزی مجتمع نی شکر هفت تپه مشغول کار بودند.

------------------

تجمع اپراتورهای پست های فشار قوی برق در کرمان

به گزارش ایلنا، روز گذشته (سیزدهم مهر)، بیش از صد نفر از اپراتورهای شرکتی پست‌های فشار قوی برق مقابل شرکت برق منطقه‌ای کرمان تجمع کردند. این اپراتورها خواسته خود را یکسان سازی دستمزد و مزایای اپراتورهای پست های فشارقوی برق سراسر کشور عنوان کردند و گفتند: طبق بند ۶۱ بودجه سال ۹۵، دستور یکسان سازی حقوق و مزایای اپراتورهای پست های فشار قوی سراسر کشور صادر شده اما این دستور در کرمان هرگز اجرایی نشده است.
از قرار معلوم، برخلاف دستورات اکید و حاکمیتی بودن شغل اپراتوری پست‌های فشارقوی، در کرمان این اپراتورها به شرکت‌های پیمانکاری واگذار شده است و همین مساله باعث شده دستمزد و مزایای این اپراتورها نسبت به بقیه استانها پایینتر باشد.
تجمع کنندگان می‌گویند: در تجمع دیروز هیچ یک از مسئولان حاضر به پاسخگویی و حضور در جمع معترضان نشدند

------------------

کشته ومجروح شدن پنج کارگر معدن سنگ آهن بردسکن در حادثه کار

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا  عصر روز گذشته سه شنبه ( 13مهر ماه) پنج کارگر  معدن سنگ آهن شهرستان بردسکن در عمق  زمین دچار حادثه شده‌اند. برپایه این اطلاعات تونل معدن سنگ آهن بردسکن بر اثر ضربه های وارده ناشی ازعملیات حفاری ریزش کرده است .
از قرار معلوم 5 کارگر حادثه دیده که  که در عین حال  محبوس شده بودند ساعاتی بعد از وقوع حادثه توسط عوامل امداد ونجات به  بیرون هدایت می شوند که متاسفانه دو نفر از آنها در جا کشته شده‌اند ومابقی مجروح می شوند.
در مورد وضعیت سه مصدوم دیگر گفته می‌شود که توسط امداد گران به نزدیکترین بیمارستان شهرستان بردسکن انتقال داده شده‌اند.

------------------

اعتراض کارگران پیمانکاری ماشین سازی اراک به تحریف مطالبات مزدی

تعدادی از این در تماس با ایلنا اعلام کردند: در ملاقات حضوری راجع به مسائلی مانند شیوه انتقاد قرارداد کار، نحوه محاسبه و چگونگی پرداخت مطالبات مزدی مجموعه کارگران قراردادی انتقاداتی را به مسئولان ماشین سازی اراک انتقال داده‌ایم که تاکنون بی‌پاسخ مانده است.
این کارگران که تعداد آنها 200 تا 300 نفر است به صورت پیمانکاری در سمت‌های شغلی همچون متخصص جوشکار صنعتی فلزسنگین و دیگ های بخار مشغول کارند و ظاهرا در قراردادهای کاری آنها به صورت کامل در مورد مسائل مهمی همچون نحوه محاسبه و میزان مزایای سنوات، مرخصی، هزینه رفت و برگشت، ناهار، عیدی اشاره نشده است.
برپایه این اظهارات کارگران یاد شده بالای 8 سال سابقه‌کاری دارند و به ازای انجام  88 ساعت کار در ماه کمتر از  یک میلیون تومان دریافت می کنند.
به گفته این کارگران، به دلیل ترسی که در میان آنها از بابت ضبط و توقیف کارت‌های حضور غیاب روزانه به وسیله پیمانکاران وجود دارد، هیچ کس جرائت مراجعه به اداره کار و طرح دادخواست رسیدگی به مطالبات صنفی بر زمین مانده خود را ندارد. 
در تماس های مکرر خبرنگار ایلنا با معاونت نیروی انسانی ماشین سازی اراک و  روابط عمومی این شرکت تاکنون هیچ پاسخی را در خصوص وضعیت کارگران زیر پوشش پیمانکاری هایشان اعلام نکرده اند. 
البته پیش از این معاونت نیروی انسانی ماشین سازی اراک اعلام کرده بود که تمامی کارگران زیر مجموعه پیمانکاری این واحد صنعتی دارای قراردادهای کاری بوده و در نتیجه وضعیت مطلبات آنها در مورد  مزایایی چون حق بن، حق مسکن، ناهار، هزینه رفت و آمد روشن است.

------------------

تعدیل کارگران در کارخانه تولیدکننده سن ایچ

تعدادی از کارگران کارخانه عالیفرد واقع در شهرک صنعتی کاوه در شهرستان ساوه در تماس با ایلنا از تعدیل همکاران خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، از دهم مهرماه حدود 35 کارگر این کارخانه تولیدکننده نوشیدنی سن‌ایچ تعدیل شده اند.
کارگران می‌گویند: قراردادهای شغلی این کارگران یک ماهه بوده است و پس از خاتمه مدت قرارداد به بهانه کاهش سطح تولید با آنها تسویه حساب شده است. از قرار معلوم کارفرما به تعدیلی‌ها گفته است در صورت افزایش سطح تولید دوباره به کار بازخواهندگشت.
تعدیل روزهای اخیر  بر نگرانی کارگرانی این کارخانه در رابطه با امنیت شغلی افزوده است . در کارخانه عالیفرد حدود 500 کارگر مشغول به کار هستند.

------------------

تجمع پذیرفته شدگان آزمون استخدامی استانداری خوزستان

به گزارش ایلنا، جمعی از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی استانداری سال 91 استان خوزستان امروز(سه شنبه 13 مهر ماه)  مقابل ساختمان این نهاد دولتی در اهواز تجمع کردند.
یکی از قبول شدگان آزمون استخدامی استانداری اهواز به ایلنا گفت: بعد از گذشت  حدود 4سال از زمان بر گزاری آزمون استخدامی استانداری خوزستان، هنوز وضعیت اشتغال 200 نفر از قبول شدگان این آزمون در استانداری اهواز مشخص نیست.
او در شریح جزئیات این خبر گفت: استانداری خوزستان در اسفند ماه سال 91 آزمونی را برای اشتغال200نفر بر گزار کرد که در نهایت این 200 نفر پس از طی مراحل مصاحبه و تکمیل مدارک  ودریافت کد استخدامی در رشته  مختلف جذب شدند.
او افزود: مسئولان استانداری خوزستان بعد از اعلام اسامی پذیرفته شدگان، وعده دادند که طی چند ماه آینده در استانداری وفرمانداری های تابعه شاغل می شوند، اما بعد از گذشت چهار سال  این وعده هنوز محقق نشده و هنوز این 200 نفر که نیازمند شغل برای تامین معاش هستند، استخدام نشده‌اند.
او گفت: استانداری خوزستان برای جذب این تعداد نیروی انسانی همکاری ندارد و می گوید  سازمان برنامه بودجه برای جذب این تعداد نیرو تامین اعتبار نکرده  واین بلاتکلیفی کماکان ادامه خواهد داشت.

------------------

ایجاد ابهام در شرایط کاری زنان کارگر

به گزارش ایلنا، شرایط کار زنان و موضوع اشتغال زنان کارگر در ماهها و سالهای اخیر محل مناقشات بسیار بوده است. از بخشنامه‌ها و توصیه نامه‌هایی مبنی بر افزایش مرخصی بارداری و زایمان گرفته تا تلاش‌ها برای کاهش ساعات کار زنان متاهل، همه و همه به این بحث و جدل‌ها دامن زده است. حال، دولت در لایحه‌ای که تحت عنوان اصلاح قانون کار به مجلس ارائه کرده، تغییراتی در مواد قانونی مربوط به اشتغال زنان کارگر به وجود آورده است که این تغییرات بر نگرانی فعالین کارگری و کنشگران حقوق زنان  دامن زده است.
در این لایحه، در مواد 77 و 78 که متن کنونی آن به شرح ذیل است، تغییراتی اعمال شده که بر ابهام در شرایط شغلی زنان کارگر می‌آفزایند. ماده 77 - در مواردی که به تشخیص پزشک سازمان تامین اجتماعی ، نوع کار برا ی کارگر باردارخطرناک یاسخت تشخیص داده شود ، کارفرما تا پایان دوره بارداری وی ، بدون کسر حق السعی کار مناسبتر و سبکتری به او ارجاع می نماید
ماده 78 - در کارگاههایی که دارای کارگر زن هستند کارفرمامکلف است به مادران شیرده تا پایان دو سالگی کودک پس از هر سه ساعت ، نیم ساعت فرصت شیردادن بدهد . این فرصت جزء ساعات کارآنان محسوب می شود و همچنین کارفرما مکلف است متناسب با تعداد کودکان وبا در نظر گرفتن گروه سنی آنها مراکز مربوط به نگهداری کودکان ( از قبیل شیرخوارگاه ، مهدکودک و....) را ایجاد نماید
تبصره - آئین نامه اجرایی ، ضوابط تاسیس و اداره شیرخوارگاه و مهدکودک توسط سازمان بهزیستی کل کشور تهیه و پس از تصویب وزیر کار واموراجتماعی به مرحله اجراء گذاشته می شود برابر متن لایحه اصلاحیه قانون کار، در ماده 77 یک تبصره به شرح زیر افزوده است: در دوره بارداری، اخراج زنان کارگر تحت هر شرایطی ممنوع است.
و در ماده 78 نیز متن زیر اضافه شده است و این ماده را مکرر کرده است:
ماده 78 مکرر- زنان سرپرست خانوار با توافق کارفرما می‌توانند تمامی ساعات کار هفتگی یا قسمتی از آن را به صورت دورکاری انجام دهند.
بدیهی است که ممنوعیت اخراج کارگر در شرایطی که 95 درصد قراردادها موقت است، هیچ ضمانت اجرایی و وجه الزامی پیدا نمی‌کند، چرا که اتمام قراردادهای موقت یک ماهه و سه ماهه و تسویه حساب‌های متعدد بعد از خاتمه این قراردادها، مدتهاست که لفظ محکمه پسند و کارفرماپسند «تعدیل» را به جای لفظ نامیمون «اخراج» قرار داده است.  در عین حال، این ممنوعیت اخراج می‌تواند در زمینه استخدام زنان مشکل ایجاد کند.
از طرف دیگر آن چه بیش از این مورد نگرانی است، قراردادن امکان دورکاری برای زنان سرپرست خانوار است. قراردادن امکان دورکاری به معنای ایجاد فرصت برای کارفرماست تا از بسیاری از تعهدات قانونی خود فرار کند. در تبصره ماده 78، کارفرما موظف به ایجاد و اداره شیرخوارگاه و مهدکودک در شرایط خاص شده است و اگر قرار باشد امکان دورکاری فراهم شود، بعید است که این الزامات قانونی و تکالیف کارفرما اجرایی شود.
از طرف دیگر، اگر این تغییرات را در محور روح کلی این لایحه،  کنار تغییراتی که در لایحه پیشنهادی در ماده 45 اعمال شده است، قرار دهیم، این دورکاری می‌تواند براساس یک توافقنامه کتبی  میان کارگر و کارفرما انجام شود و درنهایت، به کسر از دستمزد کارگران زن  بیانجامد.
همه اینها مواردی است که در شرایط فعلی  به طور یقین، به فضای ضد اشتغال زنان دامن خواهد زد و کارگران زن و علی الخصوص زنان سرپرست خانوار را بیش از پیش در تنگناهای معیشتی قرار خواهد داد.

------------------

معوقات مزدی کارگران ستاره خلیج فارس پرداخت نشد

جمعی از کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در تماس با ایلنا از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، مطالبات مزدی بیش از هزار کارگر پیمانکاری این پالایشگاه از تیرماه پرداخت نشده است.
کارگران می‌گویند روال کار به این صورت است که معمولا چند روز پیش از پرداخت بخشی از معوقات، به کارگران خبر می‌دهند که پرداخت در راه است، اما در حال حاضر هیچ خبری مبنی بر پرداخت در روزهای آینده در کار نیست.
به گفته این کارگران که در شرکت‌های پیمانکاری مختلف و دست چندم مشغول به کار هستند مراجعه به دفاتر مالی شرکت‌های پیمانکاری تا کنون بی نتیجه مانده است و این شرکت ها عدم پرداخت صورت وضعیت‌ها توسط کارفرمای مادر را دلیل این تاخیرهای طولانی عنوان می‌کنند.
کارگران ستاره خلیج فارس ضمن انتقاد از روال واگذاری پروژه ها در این پالایشگاه می‌گویند: برون‌سپاری به شرکت هایی که کننده کار نیستند، باعث به وجود آمدن سلسله مراتب شرکت های پیمانکاری شده است و در نهایت این کارگران هستند که برای اعتراض دستشان به جایی بند نیست و صدایشان شنیده نمی‌شود.

------------------

ادامه اعتراض کارگران آلومینیوم المهدی به حذف مزایای شغلی

منابع خبری ایلنا در استان هرمزگان با اعلام این مطلب به ایلنا گفتند: دلیل اصلی نارضایتی کارگران آلومینیوم المهدی بندر عباس حذف  برخی موارد مزدی همانند حق ایاب وذهاب و مزایای اضافه کاری های تشویقی کارگران در شش ماه گذشته است.
کارگران در تشریح جزئیات مطالبات خود گفتند؛از ابتدای سال جاری کارفرما ضمن حذف حدود 120 هزار تومان از حق ایاب وذهاب ، مبلغ از 300 هزار  تا یک میلیون تومان نیز که به عنوان مزایای اضافه کاری تشویقی برای ترمیم حقوق ماهانه در نظر گرفته شده بود را یکجا حذف کرده است.
در عین حال به گفتهٔ این کارگران وضعیت بیمه تکمیلی  حدود 1800 کارگر این کارخانه از ابتدای سال مشخص نیست و در همین مدت حدود 600 کارگر خدماتی  نیز فاقد قرار داد کار هستند.
کارگران این کارخانه صنعتی با بیان اینکه بی‌توجه‌ای کارفرما به مطالبات حذف باعث شده است تا آنها روز یکشنبه (11 مهر ماه)دست به تجمع صنفی در محوطه کارخانه بزنند، افزودند: در روز تجمع کارفرما وعده داد مزایای حذف شده کارگران را  تا روز سه شنبه (13 مهر ماه) به آنا ن باز گرداند اما چون اعتمادی به وعده‌های داده شده  ندارند ترجیح داند که تا محقق شدن وعده‌های داده شده به اعتراض صنفی خود ادامه دادند.
طبق اظهارات کارگران کارخانه آلمینیوم المهدی از آنجا که در حال حاضر وضعیت تولید در این واحد تولیدی مناسب است، در نتیجه از کارفرمای خود توقع دارند تا تاهرچه سریعتر به وعده‌هایی خود در خصوص بازگرداندن مطالبات قطع شده اقدام کند.

------------------

اصلاح قانون کار حذف اصول قانون اساسی است

به گزارش ایلنا، اتحادیه نیروی کار پروژه‌ای ایران با صدور بیانیه‌ای نسبت به لایحه پیش نویس اصلاح قانون کار اعتراض کرده‌است.
در بخش‌هایی از این بیانیه آمده است: دولت های پس از جنگ بدون استثنا به عنوان مجریان مناسبات اقتصادی صندوق بین الملی پول،  به بهانه برداشتن موانع سرمایه گذاری به حذف تدریجی قانون کار مبادرت کرده اند. اکنون، این تنها آغاز قانون زدایی است چون حذف قانون کار یعنی حذف عملی اصول 44 و 43 قانون اساسی کشور.
در ادامه این بیانیه آمده است: امروزه همه کارگران و فعالین کارگری به درک و شناخت این واقعیت رسیده اند که در روند موجود بازگشتی به قانون اساسی وجود ندارد و هدف همه این دولتها چیزی جز در هم کوبیدن حداقل های زندگی کارگران برای سود بیشتر دلالانی که از نتیجه کار و رنج کارگران روزگار می گذرانند، نیست.
در پایان این بیانیه، ضمن برشمردن اعتراضات اخیر به لایحه اصلاح قانون کار، آمده است: بدیهی است همه فعالان کارگری و تشکل‌های مستقل از هر طریق ممکن صدای اعتراض خود را به گوش دولت و مجلس خواهند رساند و با این حرکت غیرقانونی مقابله خواهند کرد.

------------------

کارفرما ممانعت کرد، قراردادها عوض نشد

تعدادی از این کارکنان که پیش از این نیز برای تحقق خواسته خود اقدام به برپایی اجتماعات صنفی کرده بودند، با اعلام این مطلب به ایلنا گفتند: برابر این حکم ، ممانعت از تغییر و بهبود وضعیت استخدامی کارکنان قراردادی به صورت روزانه جریمه‌ای معادل 20 میلیون تومان به دنبال دارد.
آنها می‌گویند: در حالی که شنیده‌اند که ممکن است به دلیل به اجرا در نیامدن حکم صادره، مبلغ جریمه روزانه افزایش یابد، اما ظاهرا مدیران پتروشیمی بندر امام در مقام کارفرما بدون کوچکترین اعتنایی ترجیح می‌دهند تا به جای اصلاح قراردادهای کارکنان قرارداد موقت، مبلغ جریمه تعیین شده را پرداخت کنند. به گفته این کارگران معلوم نیست که چه جنس منفعتی در حفظ شرایط ناعادلانه کنونی وجود دارد که مدیریت یک واحد پتروشیمی حاضر است پرداخت این هزینه سنگین را تقبل کند.
پیش از این در روز (2 شهریور ماه) حدود 700 تن از کارگران قرارداد موقت بندر امام خمینی به همراه اعضای خانواده هایشان در اعتراض به آنچه که تبعیض مزدی میان کارگران رسمی و موقت منطقه ویژه امام خمینی عنوان می شد، شرکت داشتند. 
این کارگران در سال گذشته در مقابل اداره کار منطقه ویژه اقتصادی (سایت 1) تجمع کرده و از طریق امضا نامه مشترکی خطاب به رئیس اداره کار منطقه ویژه اقتصادی بندر امام با انتقاد از عدم رسیدگی مسئولان به خواسته‌هایشان خواستار اجرای مطالبات خود طبق ماده ۳۸ قانون کار و ۲۷ مناطق ویژه و مقاوله نامه شماره ۱۰۰ بین الملل در جهت رفع تبعیض شده بودند.
همچنین، کارگران قرارداد موقت خواستار اجرای مصوبه هیئت وزیران با موضوع:«ساماندهی حقوق و مزایای نیروهای قرارداد موقت» هستند. 
در روزهای جاری نیز همزمان با صدور بخشنامه‌ «امنیت شغلی همراه با امنیت سرمایه» جمعی از کارگران قراردادی بندر امام خمینی از وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خواسته بودند تا در راستای بخشنامه موسوم به امنیت شغلی، آنها را در اجرای احکام مربوط به عادلانه شدن شرایط مزدی، یاری کند.

------------------

فقط 7 درصد از بیکاران کشور بیمه بیکاری می گیرند

به گزارش ایلنا، «خسرو صادقی بروجنی» در نوشته پیش‌رو ابعاد مختلف بیمه بیکاری را بررسی کرده و به زوایای مختلف آن بر مبنای قوانین داخلی و بین‌المللی پرداخته است.
بر اساس بررسی مرکز آمار ایران در سال 1394، تعداد جمعیت فعال (شاغل و بیکار) کشور 24میلیون و 701 هزار و 177 نفر است که از این تعداد 2 میلیون و 729 هزار و 92 نفر بیکار هستند.
از سوی دیگر بنا بر سالنامه آماری سازمان تأمین اجتماعی در سال 1394، تعداد کل مقرری بگیران بیمه بیکاری کشور در سال 1394 بالغ بر 191630 نفر بوده است که ازین تعداد 145666 نفر (76 درصد) مرد و 45964 هزار نفر (24درصد) زن هستند. این تعداد مقرری بگیر بیمه بیکاری فقط  7 درصد از کل جمعیت بیکار کشور را شامل شود.
بنا براین آمار، نسب جنسیت (مرد به زن) مقرری بگیران بیمه بیکاری در سال 94، در استان های کردستان و لرستان بین 5.72 تا 8.25 بوده است که حاکی از تعداد بالای مردان مقرر بگیری بیمه بیکاری نسبت به زنان در این دو استان است.
این نسبت در استان های تهران، البرز، یزد، فارس، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان کمترین مقدار و بین 2.05 تا 2.9 است.
با توجه نرخ بالای بیکاری 11 درصدی کشور در سال 94 و و افزایش رکود در اقتصاد که منجر به بیکار شدن بسیاری از کارگران شده است، آمار پایین مقرری بگیران بیمه بیکاری جالب توجه است که ریشه آن را می توان در قوانین سازمان تأمین اجتماعی برای بهره مندی افراد از مقرری بیمه بیکاری جستجو کرد.
بر اساس تعریف سالنامه آماری سازمان تأمین اجتماعی در سال 1394، مقرری بگیر بیمه بیکاری عبارت است از بیمه شده ای که بدون میل و اراده بیکاره شده و آماده کار باشد و از سازمان تأمین اجتماعی مقرری بیکاری دریافت می کند.
شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری را می توان این چنین خلاصه کرد:
- مشمول قانون کار و تامین اجتماعی باشد و تبعه کشورهای خارجی نباشد. بنابراین افغانستانی هایی مقیم ایران که بیشتر در بخش خدمات و ساخت و ساز ساختمانی مشغول به کار هستند نمی توانند از بیمه بیکاری بهره مند شوند.
- مستمری بگیر بازنشسته یا از کارافتاده کلی نباشد. بازنشسته ای که پس از سن بازنشستگی مجدداً مشغول به کار شده در صورت بیکار شدن مشمول این نوع بیمه نمی شود چرا که این افراد در دوران اشتغال خود حق بیمه پرداخت کرده و حقوق بازنشستگی دریافت می کنند.
- بیمه شده قبل از بیکار شدن حداقل ٦ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد. بیمه شدگانی که به علت حوادث غیرمترقبه، بیکار می شوند از این شرط مستثنی هستند) و  بیمه شده در دوره های کارآموزی اداره کار شرکت کند.
به عبارت دیگر اگر فردی به مدت یک سال در شرکت یا کارگاهی مشغول به کار باشد اما مدت زمان پرداخت حق بیمه او کمتر از 6 ماه باشد، پس از اخراج توسط کارفرما نمی تواند از مزایای بیمه بیکاری بهره مند شود.
مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیمه شدگان واجد شرایط، به سابقه پرداخت حق بیمه از سوی آنان بستگی دارد و در هر حال مدت آن از ٣٦ ماه (سه سال) برای بیمه شدگان مجرد و ٥٠ (چهار سال و دو ماه) ماه برای بیمه شدگان متاهل و متکفل بیشتر نیست.
غیر ارادی بودن بیکاری، ملاک اصلی برقراری حمایت های قانونی برای بیمه شدگان بیکار است. بنابراین کارگری که به میل و اراده خود و یا در نتیجه وضعیت نامناسبت شغلی، کار خود را ترک می کند، نمی تواند از حمایت  بیمه بیکاری استفاده کند.
طی سال های اخیر با ارزان سازی نیروی کار و نبود حمایت های قانونی کافی از جمله تشکل های مستقل کارگری، بسیاری از کارفرمایان، کارگران را در شرایطی قرار می دهند که یا مجبور به ادامه وضعیت بهره کشانه خود باشند و یا به خواست خود کارشان را ترک کنند که در این صورت مشمول حمایت بیمه بیکاری نمی شوند. تشخیص ارادی و غیرارادی بودن بیکاری بیمه شدگان بر عهده کمیته ای متشکل از نمایندگان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی است و شعب تامین اجتماعی بر اساس معرفی ادارات تعاون، کار ورفاه اجتماعی در خصوص برقراری مقرری بیمه بیکاری اقدام می کنند. علاوه بر بیمه شدگانی که به علت تصمیم کارفرما مبنی بر اخراج، به تشخیص کمیته مذکور و شورای عالی کار، بیکار موقت شناخته می شود و محق دریافت بیمه بیکاری می شود، بیمه شدگانی که به علل بروز حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، جنگ و آتش سوزی بیکار می شوند، می توانند از مقررات قانون بیمه بیکاری استفاده کنند.
بر این اساس، بیمه شده ای که کار خود را به صورت غیر ارادی از دست می دهد، برای دریافت مقرری بیمه بیکاری باید حداکثر ظرف مدت ٣٠روز از تاریخ بیکاری، موضوع را به واحدهای اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاع دهد و آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی خود یا کار مشابه آن اعلام کند. بنابراین قانون بیمه بیکاری کشور، فقط شاغلانِ بیکار شده را تحت حمایت دریافت حقوق بیمه بیکاری گرفته است و از این نظر به حداقل الزام موجود در مقاوله نامه شماره 102 سازمان بین المللی کار یعنی ابتدایی ترین مقاوله های ناظر بر تأمین اجتماعی نظر داشته است.
به علاوه، از میان تقسیم بندی مربوط به بیکاری کامل و غیرکامل تنها بیکاری کامل را در نظر گرفته است. در صورتی که طبق مقاوله نامه شماره 168 سازمان بین المللی کار، دولت های عضو مکلف به حمایت از هر دو نوع بیکاری کامل و ناقص هستند.
از آن جایی که هم اکنون تعداد بیکاران کشور با احتساب اشتغال ناقص 6 میلیون نفر است، قوانین حداقلی تأمین اجتماعی موجب شده بخش اعظمی ازین تعداد نتوانند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار بگیرند.
اما مقاوله نامه 168 سازمان بین المللی کار در ماده 26 حمایت از بیکاران پیش تر غیر شاغل را در نظر گرفته است و در این ماده افراد مشمول دریافت حقوق بیکاری را اینگونه تعریف می کند:
«الف) جوانانی که آموزش حرفه ای خود را به پایان رسانده اند، ب) جوانانی که تحصیلات خود را تمام کرده اند، ج) جوانانی که خدمت سربازی اجباری خود را به پایان رسانده اند، د) اشخاصی که مدتی به واسطه سرپرستی یک کودک یا مراقبت از یک بیمار، یک معلول یا یک شخص سالخورده، از کار محروم بوده اند، ه) اشخاصی که همسرشان فوت کرده باشد، ولی نتواند از مزایای مربوط به بازماندگان استفاده کنند، و) اشخاص طلاق گرفته یا جدا شده، ز) زندانیان آزاد شده، ح) بزرگسالان سالم یا معلولی که یک دوره تعلیمات ویژه را گذرانده باشند، ط) کارگران مهاجری که به وطن خود بازمی گردند، به استثنای آن هایی که به موجب قوانین کشوری که در آن جا کار کرده اند از حقوق ویژه برخوردار شده اند، ی) اشخاصی که قبلاً برای خودشان کار می کردند»
از سوی دیگر بر اساس ماده 21 قانون کار، شرایط ناظر بر خاتمه قرارداد کار این چنین تعریف شده است: الف) فوت کارگر، ب) بازنشستگی کارگر، ج) از کار افتادگی، د) انقضای مدت در قراردادهای کار با مدت موقت و عدم تجدید ضریح یا ضمنی آن، ه) پایان کار در قراردادهایی که مربوط به کار معین است، و) استعفای کارگر.
به شرایط فوق الذکر، «اخراج کارگر» را نیز باید اضافه کرد. مشخص است که بندهای «الف»، «ب» و «ج» شامل برخورداری از مزایای بیمه بیکاری نمی شوند. همچنین اگر کارگری بنا به خواست خود استعفاء دهد، دلیل ترک کار او «ارادی» دانسته شده و مشمول بیمه بیکاری نمی شود.

نحوه محاسبه مستمری بیمه بیکاری
مقرری بیکاری ۵۵ درصد میانگین حقوق دو ماهه آخر بیمه شده است و علاوه بر آن به ازای هر یک از افراد تحت تکفل (حداکثر تا ۴ نفر) ۱۰ درصد نیز به حداقل دستمزد افزوده می‌شود.
رقمی که به دست می آید باید دو نکته در آن لحاظ شود. یکی اینکه کمتر از حداقل حقوق (812 هزار تومان) نباشد و دوم اینکه بیشتر از ۸۰ درصد میانگین حقوق نباشد، به عنوان مثال اگر فردی میانگین دو ماه آخر حقوقش یک میلیون تومان شود، 55 درصد این رقم، 550 هزار تومان است اما حقوق دریافتی او نباید از حداقل دستمزد یعنی 812 هزار تومان کمتر باشد و در نهایت مقرری بیکاری این فرد معادل حداقل دستمزد یعنی 812 هزار تومان خواهد بود.
این فرد اگر متأهل و دارای یک فرزند باشد، دو نفر تحت تکلفش هستند و بنابراین 20 درصدِ حداقل دستمزد یعنی 162400 تومان به 550 هزار تومان محاسبه شده در فوق اضافه شده و مبنای محاسبه مقرری بیکاری قرار می‌گیرد.  
زنان اگر فرزندانشان تحت کفالتشان باشد، تعداد آنها در حقوقشان محاسبه خواهد شد.

------------------

دادگاه به روز دیگری موکول شد/ حکم اعاده دادرسی عظیم زاده رد شد

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد در تماس تلفنی با ایلنا اظهار داشت:  دادگاه رسیدگی براساس اعلام قبلی برگزار نشد و به زمان دیگری موکول شد.
وی تشریح کرد: ساعت ده صبح امروز(دوازدهم مهرماه) به اتفاق موکلین در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ساوه برای رسیدگی حاضر شدیم،اما به ما اعلام شد که دادگاه رسیدگی به روز چهارشنبه (چهاردهم مهرماه) موکول شده است.
این وکیل دادگستری در عین حال افزود: پیرو درخواست اعاده دادرسی آقای جعفر عظیم‌زاده توسط یکی از همکاران در دیوان عالی کشور که در شعبه 33 مورد رسیدگی واقع شد، طبق پیامک رسیده، حکم رد اعاده دادرسی صادر شده است.

------------------

کارگران فولاد خراسان خواستار تشکیل نهاد کارگری شدند

منابع خبری ایلنا در کارخانه فولاد خراسان  اعلام کردند: آخرین دوره شورای اسلامی کار کارخانه فولاد خراسان تقریبا 20 سال قبل شکل گرفته اما از آن زمان تاکنون دیگر هیچ نهاد صنفی کارگری در این واحد صنعتی تشکیل نشده است و به همین دلیل کارگران معتقدند که در شرایط کنونی شکل گیری نهاد صنفی می‌تواند به پیگیری مطالبات صنفی بر زمین مانده جمعیت هزار و 200 نفری آنها کمک کند.
یکی از کارگران این کارخانه  در خصوص علت تشکیل نشدن شورای اسلامی کار در این واحد تولیدی به ایلنا گفت: در فاصله زمانی  20 ساله‌ای که از توقف فعالیت آخرین شورای اسلامی کار گذشته است، چندین بار برای ایجاد نهاد صنفی تلاش کردیم اما در هر دوره مدیر ان وقت با مانع تراشی مانع از انجام این کار شدند.
او گفت: در ابتدای سال جاری نیز جمع زیادی از کارگران  این کارخانه در خواست تشکیل نهادصنفی کارگری را به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان نیشابور ارسال کرده اند اما به دلایل نامشخصی این موضوع در اداره کار معلق مانده است.
به گفته این کارگر، در حال حاضر آنچه مانع برگزاری انتخابات و تشکیل شورای اسلامی کار در کارخانه فولاد خراسان شده یکی نارضایتی کارفرما ودیگری تعلل اداره کارنیشابور است .
این کارگر تاکید کرد: پس از اجتماعی صنفی پنج روزه تابستان امسال (29 تیر تا 3 مرداد)، در حال حاضر خلاء نهاد کارگری در این کارخانه بیش از هر زمانی احساس می‌شود.
او یاد آور شد: تقویت امنیت شغلی و جلوگیری از اخراج سلیقه‌ای کارگران، حذف اخذ سفته و انعقاد قرارداد سفید امضاء توسط برخی کارفرمایان در گرو ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری است تا بتوانند در مقابل این ظلم‌های آشکار مقاومت کنند.

------------------

بلاتکلیفی کارگران فنی واحد بهره برداری شرکت پاکینه شوی

به گزارش منابع کارگری ایلنا از خوزستان، وضعیت حدود 100 نفر از کارگران فنی واحد بهره برداری شرکت پاکینه شوی واقع در شهرک صنعتی خرمشهر که چندی پیش به دلیل مشکلات این واحد تولیدی دست به تجمع اعتراضی زده بودند، هنوز نامشخص است. 
بامداد روز شنبه (3 مهرماه) حدود 100 نفر از کارگران فنی واحد بهره برداری شرکت پاکینه شوی در مقابل فرمانداری خرمشهر دست به تجمع اعتراضی زدند به دنبال این اتفاق نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی و و مسئولان فرمانداری طی تماس با دفتر صنایع از مسئولان کارخانه خواستند تا به طرح اخراج کارگران پایان دهند و در همین رابطه فرماندار نیز قول مساعد حل این مشکل تا پایان هفته جاری را به کارگران داد.
به گفته این منابع آگاه، قرار بود کارگران با نمایندگان کارفرما در استانداری یا دفتر صنایع این استان در روز شنبه هفته جاری ملاقاتی داشته و به حل مشکلات آنان بپردازند که تا به این لحظه هیچ اقدامی روی نداده است.  ظاهراً صدای اعتراض کارگران آنجا بلند شد که کارفرما در اواخر ماه گذشته اعلام کرد: به دلیل پرداخت حق بیمه این کارگران به سازمان تامین اجتماعی، پرداخت دستمزدها با یک ماه تأخیر مواجه خواهد شد.
همچنین گزارش ها حاکی از این است که کارگران اخراجی به دلیل مطالبات مزدی ماه های گذشته نیز به اداره کار مراجعه کرده و طرح دعوی نموده اند اما با پیشنهاد اداره مذکور تصمیم بر توقف شکایت خود تا پایان ماه جاری کردند.
لازم به یادآوری است که این نیروها دارای مهارت های فنی بالایی بوده و با قراردادهای حداقل مزد، بدون طرح طبقه بندی مشاغل و بدون داشتن نماینده کارگری در این شرکت مشغول به کار بوده‌اند. 

------------------

اعتراض شماری از ایثارگران به وضعیت استخدامی در نفت

به گزارش ایلنا، ۵۰ نفر از ایثارگران شاغل در صنعت نفت در اعتراض به تبدیل وضعیت نشدن فرزندان شهدا و جانبازان از حالت قراردادی به رسمی بر اساس قوانین کشور دیروز یکشنبه (11 مهر) در مقابل مجلس تجمع کردند.
بر اساس این گزارش، ایثارگران می‌گویند با وجود آنکه سه سال از صدور مجوز استخدام و تبدیل وضعیت آنها به رسمی در وزارت نفت گذشته است اما وزیر نفت جلوی هر نوع تبدیل وضعیت را گرفته است. این در حالی است که شمار زیادی از این ایثارگران همه فرآیند لازم را برای تبدیل وضعیت طی کرده، به عنوان نیروی رسمی سر کار رفتند و حقوق گرفتند اما به ناگهان همه سمت‌های شغلی آنها حذف شده است.
بر اساس ماده 8 بند الف برنامه پنجم تصریحات مشخصی درباره وضعیت استخدامی ایثارگران اعم از فرزندان شهدا، فرزندان جانبازان و جانبازان در دستگاه‌ها دولتی دارد.
بر این اساس، هیچ یک از 301 نفری که در صنعت نفت مشمول این مصوبه هستند کمتر از 15 تا 20 سال سابقه کاری ندارند و حتی برای تعداد زیادی از آنها در سامانه جامع وزارت نفت شماره پرسنلی صادر شده است.

------------------

3 کشته و 2 زخمی براثر سقوط قالب بتنی در سیمان بهبهان

اعلام اسامی کشته شدگان و مصدومان حادثه سیمان بهبهان

به گزارش ایلنا، در جریان  سقوط سینک یک قالب بتنی  که حوالی ظهر امروز حین بتن ریزی در محل کارخانه سیمان بهبهان واقع در استان خوزستان رخ داد، سه کارگر کشته و دو کارگر دیگر زخمی شدند.
در عین حال شنیده‌های خبرنگار ایلنا حاکی از آن است که تمامی این پنج نفر کارگر بصورت پیمانی تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «نعمت کاران »در این کارخا نه مشغول کار بودند.
همچنین در خصوص وضعیت دو کارگر مصدوم این حادثه نیز منابع خبری ایلنا از انتقال به بیمارستان بهبهان خبر می‌دهند.

اعلام اسامی کشته شدگان و مصدومان حادثه سیمان بهبهان

بر اساس اطلاعاتی که منابع خبری در کارخانه سیمان بهبهان در اختیار ایلنا قرار داده اند، «حسین قطب نشان» ، «محمد پروازی » و«حسین جوانمردیان » سه کارگر کشته شده و«صمد طیب» و«رحمان دولت پرور »  کارگران مصدوم این حادثه هستند.
 در حال حاضر «صمد طیب» و«رحمان دولت پرور »  در بخش مراقیت های ویژه بیمارستان بهبهان بستری‌اند. به گزارش ایلنا،حوالی ظهر امروز دوشنبه (12 مهر ماه) در جریان سقوط یک قالب بتنی بر روی پنج کارگر کارخانه سیمان بهبهان سه کارگر در دم جان باختن ودو کارگر دیگر به شدت مصدوم شدند.  

------------------

تجمع اعتراضی کارگران اخراجی حمل بار فرودگاه مهر آباد

تعدادی از کارگران حاضر در این تجمع صنفی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: نزدیک به 45 نفر بودیم که از طریق یک شرکت پیمانکاری که واحد صنایع بار فرودگاه بر فعالیت آن نظارت داشت در قسمت جابجایی بار مشغول کار بودیم.
تجمع کنندگان با بیان اینکه دست کم در چهار سال گذشته رابطه استخدامی آنها بدون پرداخت مزد معین از سوی پیمانکار ادامه پیدا کرده بود، افزود: در این مدت دریافت انعام بابت حمل بار مسافران تنها محل اصلی درآمدهای ما بود.
به گفته آنها روز گذشته بعد از اینکه کارفرما اقدام به جمع آوری لباس‌کار آنها می‌کند، هیچ یک موفق به حضور در محل کارشان نشده و در نتیجه به این شیوه اخراج می‌شوند.
برپایه این صحبت‌ها شیوه کاری این گروه از کارگران شاغل در فرودگاه مهر آباد به شیوه 12 ساعت کار، 24 ساعت استراحت بوده است.
بر اساس اظهارات  این کارگر، در تجمع روز گذشته هیچ یک از مسئولان  فرودگاه  مهر آباد  جواب قانع کننده ای در خصوص اخراج ناگهانی کارگران و وضعیت مطالبات آنها نداده‌اند.

------------------

کارخانه «فولاد ارسباران» با بیش از 50کارگر تعطیل شد

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی گزارش کردند، کارخانه «فولاد ارسباران» که در زمینه تولید انواع آهن و میلگرد درشهرستان تاکستان در استان قزوین فعالیت دارد، از اول اردیبهشت ماه سال جاری (95) به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده و تمامی کارگران آن هم اکنون بیکارشده‌اند.
این کارگران که بصورت میانگین بین 10سال سابقه کار دارند، در ادامه درباره وضعیت خود می‌گویند: مجموع 50 کارگر این واحد تولیدی بعد از تعطیلی کارخانه  همه اکنون بیکارند ودر حال حاضر برای گذران زندگی خود تنها از مقرری بیمه بیکاری استفاده می کنند.
کارگران می‌گویند؛ ذوب آهن ارسباران در گذشته حدود 400کارگر داشت که شمار زیادی از کارگران به تدریج در طی دو  سال گذشته که صنعت کشور دچار بحران اقتصادی شده بود، اخراج شدند که در نهایت تعداد کارگران به حداقل 50 نفر رسید.
کارگران می‌گویند پیش از این شرایط تولید در کارخانه فولاد ارسباران بسیار  خوب بود و آنچه در این مدت کوتاه  باعث بحرانی شدن وضعیت این واحد شده است انباشت بدهی های مالی کارخانه به نهادهای مختلف دولتی و خصوصی همانند اداره مالیات وبیمه تامین اجتماعی است.
آنها با یادآوری اینکه کارگران برای پی گیری مشکلات بوجود آمده بارها به نهاد های دولتی مستقر در شهرستان تاکستان مراجعه کرده انددر خاتمه گفتند: باتوجه به وضعیت نامناسب معیشتی و شرایط دشوار اقتصادی انتظار داریم تا کارفرمای با بازگشایی کارخانه امکان اشتغال دوباره را برای کارگران فراهم کند.
به گفته کارگران فولاد ارسباران کارفرمای این واحد تولیدی در عین واحد مالک چندین کارخانه فولاد همانند آرمان شفق، فولاد قزوین، فولاد کاسپین، وچندین واحد دیگر در استان قزوین وشهرستان تاکستان است.

------------------

کشته و زخمی شدن 2 کارگر شهرداری رشت در حادثه تصادف

به گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه  صبح روز جمعه (9 مهر ماه) در مسیر جاده رشت به تهران در استان گیلان زمانی اتفاق افتاد  که یک دستگاه تریلی به دلایل نامشخصی از مسیر خود منحرف وبه خودرو حمل زباله شهرداری برخورد می کند که در نتیجه آن یک کارگر کشته وکارگر دیگری بشدت مصدوم می شود. بر اساس این گزارش؛ از قرار معلوم کارگر مصدوم این حادثه در یکی از بیمارستانهای شهر رشت بستری است.

------------------

تجمع مجدد دانش‌آموختگان صنعت نفت در تهران

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته ( دهم مهرماه)، برای چندمین بار، دانشجویان و دانش‌آموختگان صنعت نفت در اعتراض به عدم‌استخدام خود تجمع کردند. در این تجمع که مقابل وزارت نفت برگزار شد، بیش از صد نفر از این دانش اموختگان حضور داشتند.
پیش از این، دانش‌اموختگان صنعت نفت برای چند هفته در تهران تجمع کرده‌بودند که در نهایت، رئیس دانشگاه صنعت نفت نیز اظهار داشت که وزارت نفت باید این دانش‌آموختگان را جذب کند.
فارغ‌التحصیلان و دانشجویان دانشگاه صنعت نفت می‌گویند: طبق آیین نامه این دانشکده بایستی پس از فارغ‌التحصیلی به استخدام وزارت نفت دربیایند.

------------------

نگرانی700 کارگر «لوله گستر اسفراین» از خصوصی سازی محل‌کارشان

منابع ایلنا در شهرستان اسفراین، استان خراسان شمالی به ایلنا گفتند: به دنبال طرح موضوع واگذاری شرکت لوله گستر اسفراین به بخش خصوصی، نزدیک به 700 کارگر شاغل در این واحد صنعتی احساس نا امنی شغلی کرده‌اند.
از قرار معلوم سازمان گسترش  ونوسازی صنایع ایران این برنامه را در جهت اصل 44 قانون اساسی، سیاست های کلان خصوصی سازی دولت و استفاده از توان شرکت های داخلی به اجرا  گذاشته است اما کارگرانی که در این واحد تولیدی مشغول کارند از ترس تهدید امنیت شغلی خود نسبت به اجرایی شدن این تصمیم معترضند. کارگران این واحد صنعتی که نگران آینده شغلی خود هستند، می گویند این واگذاری ها به احتمال زیاد امنیت شغلی آنان را به مخاطره خواهد انداخت.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که تصمیم به خصوصی سازی کارخانه لوله گستر با مخالفت وزارتخانه صنعت  معدن وتجارت و برخی مسئولان محلی ازجمله نماینده شهرستان اسفراین در مجلس که  در مجالس هشتم و نهم در کمیسیونی تحت عنوان تولید ملی و نظارت بر اصل ٤٤ قانون اساسی عضویت داشته مواجه شده است اما با این حال آگهی مزایده واگذاری نیز در یکی از رسانه‌ها منتشر شده است.
کارگران این کارخانه تصریح کردند :شرکت لوله گستر اسفراین از توان تولید بیش از 70 هزار تن در سال برخوردار است و درحال حاضرزمینه اشتغال بیش از 700 نفررا در شهرستان به صورت مستقیم فراهم کرده است.
به گفته کارگران این کارخانه ،این واحد از سال 84 فعالیت تولیدی خود را در زمینه ساخت لوله های بدون درز مخصوص چاههای نفت و گاز آغاز کرد وبعد  چند سال فعالیت  با آغاز تحریمهای کشورهای غربی  و افزایش قیمت ارز با کمبود مواد اولیه دچار مشکلاتی شد.
طبق اظهارات کارگران؛ پس از آن این کارخانه  بمدت4 سا ل بابت رد دیون به سازمان بازنشستگان کشوری  واگذار شد ودر طول این سالها به دلیل ناتوانی صندوق بازنشستگی در پرداخت هزینه های کارخانه دوباره (سال 92) به سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران  عودت داده شده است. کارگران با تاکید بر اینکه سیاست خصوصی سازی   به زیان کارخانه و حقوق صنفی‌شان است، در ادامه درباره  وضعیت کارخانه لوله اسفراین گفتند: با واگذاری لوله گستر اسفراین به سازمان گسترش نوسازی  که سال 92 با سفر هیت دولت به خراسان شمالی   انجام شد در عین حال این کارخانه از لیست  کارخانجاتی که قرار بود در استان به بخش خصوصی واگذار شوند نیز خارج شده است.
کارگران لوله اسفراین در ادامه با بیان اینکه ما مخالف خصوصی سازی لوله گستر هستیم ،وضعیت تولید در این واحد صنعتی  را به نسبت قبل بسیار مناسب  عنوان کردند و گفتند : اگر دولت باید بجای واگذاری  کارخانه هایی همانند لوله گستر اسفراین به بخش خصوصی راه واردات محصولاتی که در داخل کشور تولید می شوند را مسدود کنند، مشکلات این واحد  وسایر واحدهای دچار بحران بطور کل رفع می شود.
به گفته آنان در حال حاضر بخش اعظمی از  تولیدات این کارخانه به دلیل واردات محصولات ارزان قیمت از کشورهای همانند چین  در انبارها باقی مانده و در خواست کنند گان محصولات تمایلی برای  تحویل محصولات سفارش داده خود ندارند.
کارگران لوله گستر اسفراین  همچنین با بیان اینکه این کارخانه بابت دریافت طلب های مالی خود از شرکتهای نفتی دولتی وخصوصی  عاجز مانده است در ادامه گفتند: مجموع مطالبات معوقه کارخانه لوله گستر اسفراین حدود 70 میلیارد تومان می شود که وصول این مطالبات می تواند بخش اعظمی از مشکلات کارخانه وکارگرانش را بر طرف کند.
کارگران این کارخانه در خاتمه افزودند: ما کارگران لوله گستر اسفراین معتقدیم اگر این کارخانه با 700 کارگر شاغل در آن  به بخش خصوصی واگذار شود سرنوشتی همانند کارخانه هایی پیدا خواهد کرد که بعد از  گذشت چند ماه از خصوصی سازی  توان تولید خود را از دست داده و با تعطیلی کارخانه کارگرانش بیکار شده اند.

------------------

نصف سال گذشت اما مزد خبازان افزایش نیافت

«یدالـله صمدی»، دبیر انجمن صنفی کارگران خباز سنندج در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: در سال جاری، در زمینه افزایش مزد خبازان هیچ اتفاقی نیفتاده است. وی افزود: علیرغم آغاز نیمه دوم سال و بازگشایی مدارس هنوز تکلیف افزایش دستمزد این قشر از کارگران مشخص نشده است.
دبیر انجمن صنفی خبازان سنندج از صدور نامه‌ای توسط فرماندار این شهر خطاب به سازمان صنعت، معدن و تجارت متعاقب رایزنی‌های انجمن صنفی خبازان خبر داد که به گفته این فعال صنفی هیچ نتیجه‌ای بر این نامه‌نگاری مترتب نبوده است.
صمدی در ادامه با بیان این که تا کنون همه نامه‌نگاری‌ها و رایزنی‌های انجمن صنفی کارگران خباز سنندج بی‌نتیجه مانده است، افزود: این مشکل فقط محدود به سنندج و کردستان نیست، بلکه در تمام کشور فریز مزدی خبازان اتفاق افتاده و هیچ کس هم پاسخگو نیست.
وی در پاسخ به این پرسش که مسئولان در قبال این عقب‌افتادگی مزدی چه پاسخی دارند، گفت: مسئولان می گویند از آنجا که نرخ نان افزایش نداشته و هیات دولت قیمت جدیدی برای نان اعلام نکرده، مزد خبازان نیز افزایش نیافته است.
وی تاکید کرد: این استدلال کاملا غیر منطقی است، چرا که دستمزد و هزینه های زندگی ما هیچ ارتباطی به افزایش قیمت نان ندارد و ما به شدت مخالف افزایش قیمت این کالای اساسی هستیم.

------------------

جوشکاری که عفونت، دستانش را خورد

«بخت‌شاهی» کارگر 26 ساله‌ای است که در حال حاضر ساکن یکی از شهرهای گیلان است. دوسال و نیم پیش از این، وقتی برای کار راهی تهران شد، نمی دانست که روزی عفونت و ورم دستانش، او را خانه‌نشین خواهد کرد.
حالا بخت شاهی جوان به دنبال بیمه ازکارافتادگی است که آن هم هنوز بعد از گذشت 5 ماه، به نتیجه نرسیده. او از طرف دیگر درگیر شکایت از شرکتی است که هنوز حاضر نشده دیه 25 درصدی تعیین شده توسط دادگاه را بپردازد.
"بعد از قریب دو سال دوندگی، سهم من با این جوانی تباه شده و با این وضعیت که دیگر قادر به کار کردن نیستم، فقط دیه 25 درصدی است که آن را هم هنوز کارفرما نپرداخته."

علامت خطر بود اما کارفرما گفت اشعه ضعیف است
 این جوان این روزها  احساس درد و استیصال دارد، درمانده است  و با این وجود،  سعی می کند حکایت را به ترتیب روایت کند:
"به تهران که آمدم در شرکت پیمانکاری "انهار" به عنوان کارگر ساده استخدام شدم. چندی بعد، این شرکت مرا در اختیار شرکت دیگری گذاشت که کار پرتونگاری انجام می‌داد. روی دستگاهی که با آن کار می‌کردم،  علامت خطر بود اما کارفرما می گفت اشعه این دستگاه ضعیف است و خطری برایم ندارد."
بخت شاهی فقط دو هفته با  یک دستگاه کار می‌کند.  کارش  عکسبرداری  از محل جوشکاری لوله‌های گاز است  که پس از آن،  به ناگهان دچار ورم دست چپ می‌شود.
"به دلیل ورم دستم مرخصی گرفتم و به شهر خودم بازگشتم ، در مدت کوتاهی در انگشتان دست چپم زخمهای عمیق  ظاهر شد،  همراه با درد شدید و عفونت که سریعا به اطلاع شرکت رساندم که پیشنهاد دادند جهت مداوا به تهران نزد پزشک متخصص پوست بروم ، به تهران رفتم و دکتر برایم دارو تجویز نمود که متاسفانه هیچ تاثیری در بهبود زخمهایم نداشت و حالم روز به روز بدتر می شد . بعد از مدتی احساس کردم انگشتان دست چپم خم نمی شود و دستم در حال خشک شدن است . درد شدید انگشتانم طاقتم را بریده بود که باز با شرکت تماس گرفتم و وضعیت بد جسمانیم را به اطلاع آنهارساندم که آنها مجبور شدند مرا نزد پزشک سازمان اتمی ببرند."
از اینجاست که حکایت این کارگر جوشکار وارد مرحله جدیدی می شود. تشخیص پزشکان این است: «آسیب جدی به علت برخورد با  اشعه گاما». بخت شاهی می گوید: لباس محافظ نداشتم، آموزش ندیده بودم، دستگاه هم غیر استاندارد بود، حالا خانه نشین شده ام و مخارج درمانم برعهده پدر کارگرم است که  او هم در یک سبزی فروشی کار می کند و تنگدست است. کارفرما می‌گوید: یک حادثه شغلی بوده است او می‌گوید: روزی بیست تا قرص می خورم،این همه خرج درمان،  هر روز عفونت و پانسمان، امانم را بریده‌است. هیچ امیدی به آینده ندارم، به زودی انگشتانم قطع می‌شوند. حالا بعد از دوسال، این همه رایزنی و پیگیری بخت شاهی به هیچ جا نرسیده است، در کمال ناباوری دادگاه فقط 25 درصد غرامت تعیین کرده و بیمه از کارافتادگی هم هنوز به او تعلق نگرفته.
 اما جالب است که کارفرما ادعا می‌کند چیزی که بر سر این جوان 26 ساله آمده، فقط یک حادثه شغلی ساده بوده است. می‌گوید، دادگاه در این مورد تصمیم گرفته و حکم هم صادر شده، دیگر حرفی نیست ، دیگر مشکلی وجود ندارد، دینی بر گردن ما نمانده است. بخت شاهی می‌گوید: می‌خواهم بایستم. توقف کنم تا این روزها بگذرند چرا که امیدی به بهبودی که هرگز، به احقاق حقم و عدالت هم دیگر امید ندارم.

اگر کارگر گفت بلدم یا کارکرده‌ام، قبول نیست
و اما «شهرام غریب»، کارشناس ایمنی در مورد این اتفاقی که رخ داده  و مسائل ایمنی  مرتبط با آن می‌گوید: در صنعت و مخصوصا در جوشکاری، استفاده از تجهیزات حفاظت فردی حرف اول را می‌زند و همینجاست که علت اصلی بایستی توسط مراجع ذیصلاح واکاوی شود. پس در ابتدا باید مشخص شود که آیا این کارگر، تجهیزات حفاظت فردی در اختیار داشته یانه.
این کارشناس ایمنی ادامه می‌دهد: مساله مهم بعدی، آموزش است، اگر آموزش های لازم به کارگر داده نشود باز هم قصور متوجه کارفرماست. وقتی کارگری برای کار  از شهری به شهر دیگر می‌رود، به محض ورود به کارگاه جدید باید آموزش ببیند.
غریب تاکید می‌کند: اگر کارگری گفت بلدم یا قبلا کار کرده‌ام، قبول نیست و کارفرما نباید بپذیرد؛ تا سندی دال بر آگاهی و تخصص کارگر نباشد، آموزش الزامی است. حالا بخت شاهی که به گیلان برگشته و در خانه پدر ساکن شده، می‌گوید: این روزها دیگر هراسی ندارم، نه ترس از دست دادن دارم و نه امید به دست آوردن، شما صدایم را به همه جا برسانید، قصه ام را روایت کنید ..
این قصه‌ها و روایت‌ها گرچه  انگشتان این جوان 26 ساله را به او برنمی‌گرداند، ولی شاید تلنگری باشد برای خیلی ها که شاید طریقی بهتر در پیش بگیرند؛ طریقی انسانی‌تر  که  برای رشد صنعت و افزایش بهره‌وری و انباشت بیش از پیش سرمایه،  نیازی به قربانی شدن خیلی‌ها نباشد.  
ولی تا زمانی که از یک طرف قوانین ایمنی ، لازم الاجرا تر و سفت و سخت ترتدوین نشوند و نظارت هم علی‌الخصوص بر کارگاههای متوسط و کوچک، دقیق تر  و سازمان‌یافته ترانجام نشود، و از طرف دیگر راه فرار از قانون و ساده کردن  مجازاتها وجود داشته باشد، بدیهی است که انگشتان عفونی بخت‌شاهی تنها مشتی است نمونه خروار که شاید برحسب اتفاق است که از پرده بیرون افتاده است.... نسرین هزاره مقدم

------------------

نارضایتی کارگران شهرداری شوشتر از واکنش مسئولان/ کاهش 400 هزار تومانی مزد با آمدن نخستین پیمانکار

به گزارش ایلنا ،حدود  180 نفر از کارگران مجموعه شهرداری شوشتر که روز (دوشنبه 5مهرماه) در اعتراض به تغییر تصمیم مدیران شهری برای بازگرداندن پیمانکاران نیروی انسانی مقابل ساختمان فرمانداری و دفتر نماینده شوشتر درمجلس تجمع کردند از بی توجه ای این مسئولان نسبت به مطالبات صنفی خود گله مند شدند.
این کارگران با بیان اینکه در روز تجمع هیچ یک از مسئولان فرمانداری و اعضای دفتر نماینده شوشتر به خواسته قانونی کارگران شهرداری پاسخ قاطعانه ای ندادند در ادامه گفتند :ما کارگران  شاغل در سازمان‌های زیر مجموعه شهرداری شوشتر با   امید به حمایت مسئولان  به دفاتر آنان مراجعه کردیم اما هنوز واکنشی که بیانگر توجه آنها به مشکلاتمان باشد را ندیده‌ایم.
آنان با بیان اینکه مسئولان این شهرستان به ظاهر با  کارگرانی همانند ما  که چندیدن ماه  دستمزد معوقه نیزطلب دارند همراه هستند اما در واقع   ما بدون حامی هستیم در ادامه تصریح کردند: در تجمع یک روزه خود متوجه شدیم  مسئولان شهری و اعضای شورای شهر شوشتر نمی خواهند به صورت مستقیم درگیر مشکلاتمان بشوند.
به گفته  کارگران شهرداری شوشتر پیش از این ما کارگران  تجربه کار کردن برای پیمانکاران مختلف و بدحسابی‌های آنها را داشته‌ایم و برای همین از تکرار به خطر افتادن امنیت شغلی خود به شدت نگرانیم.
طبق اظهارات این کارگران؛با ذکر نمونه بیش از یک ماه است که کارگران واحد تنظیف وحمل زباله شهرداری شوشتر به اجبار شهرداری با یک شرکت پیمانکاری بدون امضاء قرار داد، همکاری دارند که در نتیجه آن  اولین دستمرد آنان حدود 400 هزار تومان کم شده  بود.
این کارگران با ابراز نگرانی  از وضعیت بوجود آمده برای مجموعه کارگران شهرداری شوشتر  تصریح کردند: از کلیه  مسئولان شهری وشهرستانی می خواهیم با درک همه مشکلاتی که در نتیجه حضور پیمانکاران برای مجموعه کارگران شهرداری  بوجود می آید در خصوص  تصمیمی که اخیرا برای بازگردان پیمانکاران به شهرداری  گرفته شدهبه کارگران کمک کنند.

------------------

آزادی کارگران بازداشت شده آزادراه تهران - شمال

به گزارش ایلنا این منابع کارگری گزارش کرد:بعداز ظهر روز  پنجشنبه (هشتم مهر ماه) دو کارگر بازداشتی آزاد راه تهران -شمال با دستور قاضی پرونده آزاد شدند. از قرار معلوم این دو نفر پس از بازداشت به دادسرای شعبه 5 صادقیه منتقل می‌شوند و در آنجا نیز مقام قضایی رسیدگی کننده ضمن صدور دستور برسی وتحقیق، دستور آزادی این دو کارگر را نیز صادر می‌کند.
بنا بر اعلام منابع کارگری ایلنا، کارگران مذکور که در استخدام شرکت پیمانکاری «ارسا ساختمان» هستند، به عنوان راننده بیل مکانیکی و جوشکار شاغل در پروژه آزاد راه تهران -شمال مشغول کارند که باشکایت کارفرما در روز پنجشنبه برای ساعاتی بازداشت شدند.
گفته می‌شود که کارفرما از این کارگران به اتهام آنچه که هدایت اعتراض‌های صنفی اخیر کارگران پروژه آزاد راه تهران شمال نامیده می‌شود شکایت کرده است.

------------------

تعدیل کارگران در کارخانه رویا پلاستیک سنندج

به گزارش ایلنا، در روزهای گذشته تعدادی از  کارگران کارخانه رویاپلاستیک در سنندج تعدیل شده اند. منابع خبری ایلنا در سنندج تعداد این کارگران را حداقل 7 نفر برآورد کرده‌اند که تعدادی از آنها نیز کارگران زن هستند.
کارگران تعدیلی که دارای سابقه کار چند ساله در این شرکت هستند می‌گویند: خاتمه فعالیت آنها به دستور کارفرما و به بهانه کاهش سطح تولید انجام شده است. از قرار معلوم در ماههای گذشته مطالبات مزدی این کارگران با تاخیر بسیار پرداخت شده و این کارگران با مشکلات معیشتی بسیار روبرو هستند. این واحد تولید در شهرک صنعتی شماره 1 سنندج واقع شده است.

------------------

کارگران کارخانه چوب اسالم سه ماه حقوق نگرفته اند

به گزارش ایلنا، بیش از صد کارگر شرکت صنایع چوب اسالم، سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند. از قرار معلوم، مراجعات کارگران به کارفرما جهت پیگیری وضعیت معوقات مزدی تا کنون بی نتیجه مانده است.
این شرکت که در شهرستان تالش استان گیلان واقع است، در زمانی نه چندان دور هزار کارگر داشت که این روزها تعداد کارگران پس از تعدیل های گسترده به صد و اندی نفر کاهش یافته است. با آغاز سال تحصیلی جدید، کارگران این شرکت در تامین مایحتاج خانوار با مشکلات جدی مواجه هستند. 

------------------

مرگ کارگر جوان در کوره آجرپزی

به گزارش ایلنا، عصر روز چهارشنبه (هفتم مهر) در روستای گرجی مشهد، جوانی به نام حامد  20 ساله در کارگاه آجر پزی مشغول کار بوده که سرش داخل کوره آجر پزی گیر می کند.
پس از بروز حادثه، کارگران این کارگاه به کمک اوشتافتند اما متاسفانه دیگر دیر شده بود و جوان کارگر در حالی که سرش به شدت دچار سوختگی شده بود جانش را ازدست داد.
با گزارش موضوع به کلانتری خلق آباد ماموران در محل حاضر شدند و با دستور مراجع قضایی جسد به پزشکی قانونی انتقال داده شد.

------------------

دو کارگر آزادراه تهران - شمال بازداشت شدند

براساس اطلاعاتی که از طریق منابع خبری ایلنا در پروژه آزادراه تهران - شمال به دست آمده، ظاهرا جلب و بازداشت این کارگران با اعتراضات صنفی اخیر کارگران شاغل در پروژه آزادراه تهران – شمال در ارتباط بوده است.
در جریان این تجمع صنفی که از روز (سی شهریور ) در محوطه کپ واقع در جاده کن - سلقون (دشت عقیلی) به مدت یک هفته برپا شده بود، حدود 70نفر از کارگران پیمانکاری پروژه آزادراه تهران - شمال در اعتراض به چهارونیم ماه معوقه، معترض شده‌ بودند.
گفته می‌شود یکی از بازداشت‌شدگان؛ راننده بیل میکانیکی و دیگری به عنوان جوشکار در پروژه آزادراه تهران- شمال مشغول کار بوده‌اند.
از قرار معلوم دستگاه قضایی (دادسرای شعبه 5 صادقیه ) براساس شکایتی که از سوی کارفرما مطرح شده؛ برای این کارگران احکام موردنظر را صادر کرده است.

------------------

بازرسان انجمن صنفی کارگران چادرملو انتخاب شدند

در همین رابطه رئیس انجمن صنفی کارگران چادرملو به ایلنا گفت که کارگران با شرکت پرشور در انتخابات بازرسین نشان دادند به جد پیگیر حقوق صنف‌شان هستند.
اکبر علیپور افزود: اکثر کارگران معدن چادرملو در انتخابات شرکت کردند که همین پشتوانه‌ای قوی برای اعضای هیات مدیره خواهد بود. از این رو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران چادرملو از کارگران این معدن که در سخت‌ترین روزها از انجمن صنفی خود حمایت کردند، تشکر می‌کند.
این فعال صنفی کارگری تصریح کرد: مسئولیت و انگیزه هیات مدیره انجمن صنفی کارگران چادرملو بیش از گذشته افزایش یافته است. وی افزود: انجمن صنفی کارگران چادرملو بارها اعلام کرده است که هدفش بالا بردن سطح تولید در کنار حفظ کرامت کارگران است. 
رئیس انجمن صنفی کارگران چادرملو در پایان افزود: تمام تلاش ما این است که با همکاری با مدیران و مسئولین استان جایگاه انجمن صنفی کارگران چادرملو را تقویت کنیم.

------------------

روایت بلاتکلیفی 75کارگر اخراجی و بازنشسته «رنگین نخ» برای دریافت مطالبات معوقه

به گزارش ایلنا، کارخانه «رنگین نخ » در سمنان از مرداد  ماه سال 94 به دلیل آنچه از سوی کارفرما «مشکلات مالی» خوانده می‌شد تعطیل اعلام شد و از آن زمان تاکنون هنوز بخش عمدهای از مطالبات حدود 75 کارگر‌ رسمی و قراردادی این واحد تولیدی پرداخت نشده است.
یکی از کارگران بازنشسته این واحد نساجی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه رنگین نخ سمنان پیش از تعطیلی حدود 55 کارگر رسمی و 20 کارگر قراردادی با سوابق بالا داشت که حدود 45 کارگر رسمی کارخانه بعد از یکسال دوندگی بازنشسته شدند و مابقی کارگران رسمی نیز با سوابق 20 سال به دلیل مشکلات  بیمه هنوز سرگردانند و امکان بازنشستگی ندارند.
به گفته وی علاوه بر این حدود 20کارگر قراردادی کارخانه نیز که دارای سوابق 20 ساله هستند بعد از اخراج هنوز موفق به دریافت دست‌کم 6 ماه از معوقات مزدی خود نشده‌اند.
این کارگر در ادامه تصریح کرد؛ کارفرما در زمان اخراج کارگران مرتبا وعده پرداخت مطالباتشان را می‌داد اما بعدا به بهانه‌های مختلف ازجمله مشکلات مالی از پرداخت مطالبات کارگران طفره رفت.
این کارگر درباره روند پی‌گیری حقوقی دریافت مطالباتشان خود و سایر همکارانش می‌گویند، بعد از بدقولی کارفرما‌ همه کارگران به صورت مجزابه اداره کار سمنان شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد اما کارفرما تمکین نکرد و پرونده برای اجرای احکام به سایر مراجع قضایی انتقال پیدا کرد. به گفته او، بعداز کش و قوس‌های فراوان تعداد کمی از کارگران توانستند بخشی حداقلی از مطالبات خود را دریافت کنند. اما بیشتر کارگران باقی مانده که هر کدام مبالغ زیادی از کارفرما طلب دارند طی ماهای گذشته بلاتکلیف بوده‌اند.
این کارگر «رنگین نخ سمنان» می‌گویند پس از پی‌گیری‌های حقوقی سرانجام توانستند حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت طلبشان بگیرند اما پیش از کارگران یکی از بانک‌های دولتی برای وصول مطالبات معوقه خود اموال کارخانه را توقیف کرده‌ بود و در نتیجه پیگیری کارگران تاکنون بی‌نتیجه بوده است. به گفته وی بدهی این کارخانه  به بانک مذکور حدود 2 میلیارد تومان است این در حالیست که ارزش ریالی اموال بجا مانده از این کارخانه حدود 750 میلیون تومان می‌شود.
او در ادامه سخنان خود درباره جرئیات مطالبات کارگران بازنشسته و اخراجی کارخانه رنگین نخ می‌گویند میانگین سنوات پایان خدمت هریک از بازنشستگان براساس سوابق کاری حدود40  میلیون تومان است که کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی، توان پرداخت آن را ندارد.
به گفته وی کارگران بازنشسته رنگین نخ علارغم دریافت نکردن سنوات، حدود 6 ماه مطالبات معوقه مزدی دارند که مربوط به زمان اشتغالشان می‌شود.  به ادعای این کارگر کارخانه رنگین نخ، همچنین 20 کارگر قراردادی کارخانه که از سوی کارفرما همزمان با تعطیلی کارخانه اخراج شده‌اند به‌طور میانگین هر کارگر حدود 10 میلیون طلب دارند.

------------------

امیدوارم با رسیدگی عادلانه حکم برائت موکلانم صادر شود

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد در تماس تلفنی با ایلنا گفت: طبق اخطاریه رسیده، جلسه دادگاه موکلین ساعت ده صبح روز دوازدهم مهرماه در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ساوه برگزار خواهد شد.
وی افزود: جلسه قبل دادگاه به علت اشکال در کیفرخواست برگزار نشد و در اخطاریه ابلاغ شده علت حضور به این ترتیب آمده است: (( در خصوص گزارش مامورین علیه موکلین شما دائر بر تشکیل و مدیریت نمودن و عضویت در گروه‌های غیرقانونی و فاقد مجوز با هدف بر هم زدن امنیت کشور به واسطه تشکیل غیرقانونی و عضویت در راس هرم مدیریت این تشکل به عنوان عضو هیات مدیره، در وقت مقرر جهت رسیدگی در این شعبه حاضر شوید.))
این وکیل دادگستری ابراز امیدواری کرد با توجه به این که موکلین کارگر هستند و در جهت اهداف صنفی و دفاع از حقوق کارگران، این تشکل را به وجود آورده‌ و بنا بر اظهارات خودشان، درصدد کسب مجوز قانونی بوده‌اند، امیدوارم با رسیدگی عادلانه حکم برائت آنان صادر شود.

------------------

دست کم42 نفر از کارگران شهرداری یاسوج اخراج شدند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا  کارگران اخراج شده بخشی از جمعیت 60 نفری کارگران  خدماتی شهرداری یاسوج هستند که شهریور ماه با  ورود پیمانکار جدید از کار بیکار شده‌اند.
گفته می شود میانگین سابقه این کارگران  10 تا 15 سال است و آنها هنوز دست کم بابت چند ماه مزد پرداخت نشده طلبکار هستند. بر پایه اطلاعاتی که به نقل از سایر رسانه ها در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است آنها بعد از اتمام قراردادهای کارشان در راستای اجرای سیاست کاهش هزینه شهرداری اخراج شده اند.
به گفته کارگران شاغل درشهرداری یاسوج،کارفرمای شرکت پیمانکاری اعتنایی به خواسته بازگشت بکار کارگران اخراجی ندارد و می گوید طبق قرار دادی که با شهرداری داریم به این تعداد نیروی کار لازم نداریم.
طبق اظهرات آنان شهرداری یاسوج نیز پی گیر مشکلات کارگران نیست از این رو کارگران  که چاره ای جزء مطرح کردن مشکلاتشان با مقامات بالا دستی را ندارند طی چند روز (سوم وچهارم مهر ماه)با تجمع مقابل  ساختمان شورای شهر یاسوج نارضایتی خود را با مسئولان شهرداری اعلام کرده اند.
به گفته آنان مسئولان شهرداری یاسوج مدعی هستند که هیچ مسئولیتی در قبال کارگران پیمانی شهرداری یاسوج ندارند به همین دلیل جدا از تعدیل اخیر پی گیر مطالبات مزدی وبیمه ای آنها نیستند.

------------------

درماده 48 «بهره‌وری» جایگزین «جلوگیری از بهره‌کشی» شده‌است

به گزارش ایلنا، در لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح قانون کار؛ چرایی اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل دچار تغییر بنیادین شده است و به نظر می رسد این تغییر نیز در ادامه همان مهندسی قوانین کار براساس بهره‌وری انجام شده است.
متن ماده 48 به شرح زیر است:
ماده 48- به منظور جلوگیری از بهره‌کشی از کار دیگری وزارت کار و امور اجتماعی موظف است نظام ارزیابی و طبقه بندی مشاغل را با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل کارگری در کشور تهیه نماید و به مرحله اجرا دربیاورد.
در ماده فوق تنها دلیلی که برای اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ذکر شده، جلوگیری از بهره‌کشی از کارگر است و این مساله جدا از این که یک استدلال کاملا منطقی و براساس ضوابط عقلی و عرفی است،  نشان‌دهنده روح حمایتی قانون کار نیز هست.
اما در لایحه پیشنهادی دولت این ماده تغییر کرده و پس از این تغییر، ردپایی از بهره‌کشی در متن ماده قانونی نمی‌بینیم و به جای آن معیار مورد علاقه دولت و کارفرمایان یا همان بهره‌وری نشسته است.
متن اصلاحی از این قرار است:
ماده 48- به منظور استقرار مناسبات صحیح در زمینه مزد و مشخص بودن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف در کارگاه و مرتبط ساختن درآمد کارگران به بهره‌وری نیروی کار، دستورالعملهای مربوط به نظامهای جبران خدمت شامل نظام ارزیابی و طبقه‌بندی مشاغل و طبقه‌بندی شاغلین و نظام ارزیابی عملکرد کارگران توسط شورای عالی کار تدوین و به تصویب وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی می رسد.
همانطور که مشخص است، در این متن اصلاحی از یک طرف درآمد کارگران را به بهره‌وری نیروی کار مرتبط ساخته و از طرف دیگر، به دنبال نظامی برای ارزیابی عملکرد کارگر است. در واقع باید گفت این اصلاحیه، با قلب صد درصدی ماهیت فلسفه طبقه‌بندی مشاغل که  قاعدتا بایستی براساس ضوابط غیرفردی شکل گیرد، به دنبال مشروط نمودن درآمد کارگر است و ارزان سازی نیروی کار به بهانه افزایش بهره وری را سرلوحه قرار داده است.
در این اصلاحیه چند تبصره نیز به ماده 48 افزوده شده است.
در یکی از این تبصره ها، به صورت زیر،  مجوز  مرتبط ساختن مزد با مهارت، عملکرد و کارایی کارگر را صادر می‌کند:
تبصره 2- به منظور مرتبط ساختن درآمد با بهره‌وری نیروی کار، کارفرمایان می‌توانند با اجرای طرح ارزیابی و طبقه‌بندی شاغلین و طرح ارزیابی عملکرد، بخشی از مزد کارگران را که در طرح طبقه‌بندی مشاغل تعیین می‌شود، با مهارت، عملکرد و کارایی آنان مرتبط سازند.
به نظر می‌رسد هدف از اصلاح ماده 48 باز هم به کرسی نشاندن مهندسی قوانین براساس بهره وری و مشروط نمودن دستمزد کارگران است. این تغییرات با فلسفه ایجاد طرح طبقه‌بندی مشاغل و دسته بندی حرف و تخصص‌ها در تعارض آشکار است.

------------------

دست کم 20کارگر کارخانه «آپادانا سرام» اخراج شدند/نگرانی کارگران از افزایش اخراج‌ها

کارگران این واحد صنعتی واقع در محور قزوین- بوئین زهرا در تماس با ایلنا افزودند: این اخراج برای 20 کارگر واحد اداری کارخانه آپادانا سرام که به عنوان مسئول بخشهای روابط عمومی، فروش و شکایت مشتریان فعالیت داشتند، در تاریخ 25 شهریور ماه  سال جاری صورت گرفته است.
منابع کارگری با یادآوری اینکه کارگران اخراجی با میانگین سوابق 10سال به امید بازگشت بکار هنوز شکایتی را برای پیگیری مطالبات صنفی خود در مراجع رسیدگی در اداره کار مطرح نکرده‌اند در ادامه افزودند: کارفرما در حالی کارگران مذکور را اخراج کرده که هنوز یک ونیم ماه تا پایان قرار داد آنان باقی مانده است. در عین حال منابع خبری ایلنا در خصوص وضعیت  مطالبات کارگران اخراجی گفتند: کارگران مذکور دست کم دو ماه دستمزد ،سنوات خدمت و حق عیدی شش ماه نخست سال 95 را از کارفرما طلب دارند.
به گفته آنان از سه ماه پیش حق اضافه کاری های حدود  هزار و 100 کارگر کارخانه متوقف شده وبه همه کارگران حداقل پایه حقوق قانونی کار را پرداخت می‌کند. طبق اظهارات آنان، کارفرما معتقد است این تعدیل‌ها به بهانه کاهش هزینه‌ها صورت گرفته است وبرای کم کردن بیشتر هزینه های کارخانه باید تعداد نیروی کار را به حدا اقل نیم برساند به همین زمزمه اخراج‌ شمار قابل توجهی از کارگران خط تولید به گوش می‌رسد.
کارگران  کارخانه آپادانا سرام دربخش پایانی سخنان خود می‌گویند: ظاهرا آنچه تا به امروز مانع اخراج جمعی کارگران در این کارخانه شده حضور یک روزه (چهارشنبه 7 مهر ماه) اعضای هیئت دولت در استان قزوین است.
به اعتقاد آنان نگرانی ما کارگران آپادانا سرام از این است که  بعد از خاتمه سفر هیئت دولت به استان قزوین کارفرما تصمیم خود را در خصوص اخراج کارگران کارخانه اجرایی کند.

------------------

فرورفتن میله فلزی در پای کارگر ساختمانی

به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته (ششم شهریور) سقوط از ارتفاع و فرورفتن میله فلزی در پای یک کارگر، به مصدومیت او انجامید. این حادثه ساعت 17:30 روز گذشته در خیابان باقرخان تهران رخ داده است.
براساس اعلام سازمان آتش‌نشانی تهران، کارگران ساختمانی در حال کار در یک ساختمان نیمه کاره بودند که ناگهان یکی از کارگران از ارتفاع سقوط کرده و قسمتی از یک میله فلزی در پای وی فرو رفته بود. ازقرار معلوم، کارگر مصدوم پس از دریافت خدمات امدادی اولیه، به بیمارستان منتقل شده است.

------------------

دولت به مطالبات فرهنگیان بازنشسته بی‌توجه است

«محمدتقی سبزواری»، فعال صنفی معلمان شیراز در گفتگو با ایلنا در ارتباط با تجمعات صنفی فرهنگیان بازنشسته با بیان این مطلب که بازنشستگان نماد شخصیت و جایگاه کرامت انسان ها در جامعه هستند، گفت: کشوری که از لحاظ مادی خود را سرشار از منابع می داند و به فرهنگ فرهیخته اش می بالد، نباید سالمندان برای رفاه حداقلی،  تجمع اعتراضی بر پا کنند.
وی افزود: وجود این تجمعات اعتراضی در شرایطی که  تعدادی پیرزن و پیرمرد در زیر آفتاب نای ایستادن ندارند،  زیبنده نظامی که در قانون اساسی و اسناد فرادستی ، کرامت انسانی را هدف غایی می داند، نیست.
سبزواری ادامه داد: بدون تردید تجمع بازنشستگان، نماد تخلف دستگاه های اجرایی است و اگر رسیدگی به معیشت بازنشستگان در برنامه توسعه دیده شود و وزارت رفاه و کمیسیون اجتماعی مجلس به آن اعتقاد داشته باشند، به راحتی با یک انضباط مالی مطالبات حداقلی بازنشستگان قابل دسترسی است.
وی تاکید کرد:  شرایط فعلی صندوق‌های بازنشستگی نشاندهنده عدم اعتقاد به رفاه این قشر از جامعه است.
این فعال صنفی معلمان شیراز در ادامه گفت: می بایست توجه داشت که یکی از شروط توسعه همه جانبه توجه به بازنشستگان است. آقایان فکر می کنند که به نیروی کار بازنشستگان نیازی نیست،  پس ارزش توجه هم ندارند. غافل از اینکه ، شاغلین شرایط و زندگی بازنشستگان را بطور پیوسته رصد می کنند و آینده خودشان را در این آینه می بینند.
سبزواری در پایان اظهار داشت: در شرایط فعلی که گوش شنوایی برای شنیدن خواسته‌های بازنشستگان وجود ندارد، این تجمعات قانونی که براساس اصل 26 قانون اساسی انجام می‌شود،  اجتناب ناپذیر است و بدون تردید در آینده نیز ادامه خواهد داشت. باید گفت، بهترین عملکرد اعتدالی را مردم دارند و دولت باید با فهم این موضوع، نهایت همکاری و همیاری را در برآورده کردن مطالبات صنفی به عمل آورد.

------------------

------------------

------------------

تجمع بازنشستگان فرهنگی در اعتراض به وضعیت بد معیشتی

به گزارش ایلنا، صبح امروز (ششم شهریور) چند صد نفر  از بازنشستگان فرهنگی در سراسر کشور  تجمع کردند. در تهران،  این تجمع از ساعت ده صبح مقابل مجلس شورای اسلامی شروع شده  و در آن، بیش از چندصد معلم بازنشسته شرکت کرده‌اند. خواسته اصلی بازنشستگان آموزش و پرورش، همسان‌سازی مستمری و مزایای کلیه مستمری بگیران دولت و افزایش سطح دریافتی معلمان بازنشسته است. گفتنی است پیش از این نیز بارها این بازنشستگان در اعتراض به وضعیت بد معیشتی خود تجمعات اعتراضی ترتیب دادند.
از قرار معلوم، صبح امروز معلمان بازنشسته در بسیاری از شهرهای دیگر کشور از جمله کرمانشاه، مشهد و تبریز نیز دست به تجمع زده‌اند. بازنشستگان آموزش و پرورش می گویند: تکریم بازنشستگان، توجه به وضعیت معیشت آنان است.

مستمری بازنشستگان کافی نیست/ بیمه تکمیلی از نان شب‌هم واجب‌تر است

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی‌اصغر بیات که در راهپیمایی بازنشستگان تامین اجتماعی در پارک آب و آتش شرکت کرده بود گفت: سازمان تامین اجتماعی در تلاش بوده که بیمه بازنشستگان ارزان شود زیرا بازنشستگان با توجه به مستمری‌هایی که دریافت می‌کنند توان پرداخت هزینه‌های بالا برای بیمه را ندارند.
بیات با اشاره به برگه سهام عدالت متعلق به بازنشستگان گفت: این برگه‌ها از سال 85 در اختیار بازنشستگان قرار گرفته که عده‌ای از آن برخوردار و عده‌ای دیگر نیز آنها را در اختیار ندارند.
وی افزود: در خصوص وضعیت پرداختی‌های بازنشستگان در مجلس بررسی هایی صورت گرفته که از دولت می‌خواهیم این بررسی‌ها را تکمیل کند. رئیس سازمان بازنشستگان با اشاره به اینکه کانون بازنشستگان در 330 شهر کانون شهرستانی و استانی دارد گفت: کانون پیگیر مشکلات بازنشستگان است و تا حل تمامی مشکلات بازنشستگان و مستمری‌بگیران آنها را پشتیبانی می‌کنند.
وی در پایان افزود: بیمه تکمیلی از نان شب هم برای بازنشستگان واجب‌تراست. از این رو از وزیر کار و رفاه می‌خواهیم که به مشکلات بیمه تکمیلی بازنشستگان رسیدگی کند.

------------------

نگرانی کارگران آپادانا سرام از کوتاه شدن قرار داد کار

کارگران آپادانا سرام در تماس با ایلنا گفتند: کارفرما این واحد تولید کننده انواع  کاشی وسرامیک از ابتدای ماه جاری (مهرماه) مدت قرار داد کار حدود هزار و 100 کارگر را از  سه ماه به یک ماه کاهش داده است.
آنها با یادآوری اینکه از تقریبا دو سال پیش فعالیت روزمره محل کارشان به دلیل مشکلات مالی ناشی از رکود بازار مسکن به حداقل  کاهش یافته است، افزوند: اگرچه  مشکلاتی نظیر معوقات مزدی نداریم اما نگرانی اصلی ما این است که از ابتدای ماه آینده که موعد قراردادهای کاری‌مان تمام می شود بیکار شویم.
کارگران آپادانا سرام در توجیه علت نگرانی خود می‌گویند؛ در چند ماه اخیر زمزمه تعدیل پله ای  تعداد زیادی از  همکاران قرار دادی به بهانه مشکلات مالی  قوت گرفته است بطوریکه روز 25 شهریور ماه کارفرما  برای شروع  تعداد 20 نفر از همکاران شاغل در بخش های اداری این کارخانه را  به بهانه عدم نیاز با میانگین سوابق کار 10 سال از کار تعدیل کرد.
کارگران این واحد تولیدی در ادامه گفتند: از قرار معلوم مدیریت کارخانه آپادانا سرام عقیده دارد که فعالیت این واحد تولیدی به شیوه کنونی مقرون به صرفه نیست وباید برای کاهش هزینه‌های کارخانه بخشی از نیروی انسانی تعدیل شوند.
به ادعای کارگران، این واحد تولیدی دچار مشکلاتی‌است و اگر مسئولان بالا دستی در صندوق بازنشستگی کشوری و وزارت کار چاره ای برای رفع آن نکنند به زودی شاهد تعطیلی کامل این کارخانه عظیم تولید کننده کاشی وسرامیک در خاور میانه خواهیم بود.

------------------

بخشنامه یا لایحه؟ کدام یک سیاست واقعی دولت را رقم خواهد زد؟

به گزارش ایلنا، حسین اکبری از فعالان صنفی کارگری در یادداشت پیشرو به موضوع لایحه پیشنهادی دولت اصلاح قانون کار  و بخشنامه اخیری که از سوی وزیر کار برای تامین امنیت شغلی و سرمایه گذاری صادر شده است، می‌پردازد.
پس از حدود دوماه ناامنی و تنش در محیط های کار و تولید به خاطر ارسال لایحه به اصطلاح "اصلاح" قانون کار به مجلس شورای اسلامی و درگرماگرم مبارزات کارگران و همه تشکل ها اعم از رسمی و مستقل برای باز پس گیری این لایحه در تاریخ 24/6/1395 بخشنامه ای از سوی وزیر آقای ربیعی  وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با عنوان " اجتماعی بخشنامه امنیت شغلی همراه با امنیت سرمایه گذاری و تولیددر ایلنا منتشر شد . این بخشنامه فارغ از محتوای متفاوت آن با لایحه ارسالی به مجلس؛ به خاطر زمان انتشار و شکل آن از نظر فعالان کارگری بسیار تردید آمیز است! این بخشنامه که بیشتر به بیانیه می ماند در برگیرنده مفادی است که نشان از اعتراف به سیاست های غلط تا کنونی دولت ها در روابط کار دارد و خواهان نوعی تنش زدایی در روابط کار است تا از رهگذر اجرای آن سیاست های کلان دولت یازدهم در باره امنیت سرمایه گذاری  فراهم گردد.   
تردید آمیز تر اینکه  لایحه "اصلاحی " هنوز از مجلس بازپس گرفته نشده است و  بخشنامه ای به مدیران ستادی و اجرایی ابلاغ می گردد که بعضی از معاونت های این وزارت خانه بر درستی ارسال لایحه اصلاح قانون کار به مجلس اصرار دارند و همچنین از درون مجلس هم مخالفت هایی از سوی رییس کمیسیون اجتماعی در پس گرفتن لایحه توسط دولت اعلام شده است .
پرسش جدی اینجاست که اگر دلایل صدور بخشنامه امنیت شغلی و ...... واقعی است که هست و موضوع محوری این بخشنامه نادرستی  رواج مقررات زدایی و انعطاف پذیری برای نادیده گرفتن حقوق کار را تشکیل می دهد پس چه اصراری وجود دارد که لایحه ای برای "اصلاح" قانون کار از سوی این وزارت خانه به مجلس برود  که هدفی جز مقررات زدایی از روابط کار ندارد؟ آقای وزیر کار چه سنخیتی در بخشنامه و لایحه می بیند که به رغم صدور بخشنامه،  تغییرات به قصد مقررات زدایی از قانون کار را با ارایه لایحه "اصلاحی "  کنار نمی گذارد ؟
قانون کاری که دارای کاستی های جدی است و باید به سود کارگران این کاستی ها برطرف گردد چرا در معرض هجومی مداوم از سوی آن وزارت خانه قرار گرفته است تا به این وسیله گام به گام از صورت قانونی قابل اجرا به هیبت شیر بی یال و دمی درآید که حتی یک شیوه نامه استاد شاگردی بتواند کلیت قانون را از اعتبار بیندازد ؟
 چرا به رغم تاثیرات مخرب معافیت های پی درپی بخش هایی از کارگران از شمول قانون کار چون خروج مناطق آزاد تجاری از شمول این قانون، خروج کارگاه های دارنده تا ده کارگر از شمول قانون، ونقض فصل پنجم قانون کار با تصویب شیوه نامه استاد شاگردی باز هم لایحه محدود کننده حقوق کار که از قضا از سوی دولت احمدی نژاد تهیه شده است وبرای بار دوم به مجلس فرستاده می شود؟
تردید در باره این بخشنامه آنجا پر رنگ تر میشود که فعالان کارگری شاهد صدور بخشنامه شماره 40 این وزارت خانه بوده اند که عمری کمتر از یک هفته نداشت . آیا با وجود این تناقض آشکار در همزمانی طرح بخشنامه و لایحه با تقدم ارسال لایحه به مجلس و فرایند های برگشت پذیری پیچیده آن از سوی مجلس به ویژه آنکه از همین حالا مخالفت رییس کمیسیون اجتماعی این فرایند را مشکل تر کرده است؛ موجب عقب نشینی و پس گرفتن این بخشنامه و یا در هر حال بی اثر بودن آن نخواهد شد؟ این گمانه وجود دارد که صدور این بخشنامه یا به دلیل انتخابات پیش رو است و یا به دلیل ظاهر سازی برای ارائه مستندات قانونی با سازمان بین المللی کار است و یا در بهترین حالت برای کاستن از موج اعتراضات فزاینده کارگران تهیه و ابلاغ شده است. چرا روش های تردید آمیز همواره بند ناف اقدامات وزارت تعاون،کار و تامین اجتماعی است؟ متاسفانه این تناقض و دوگانگی دراعمال مقررات زدایی از سوی دولت نیز دیده میشود . اگر مقررات زدایی از روابط کار موجب ناامنی است چرا دولت لایحه گسترش مناطق آزاد تجاری و اقتصادی و ویژه را که یا خروج بخش های وسیع تری از کارگران را از شمول قانون کار را به دنبال خواهد داشت به مجلس فرستاد مجلس هم یک فوریت آن را تصویب کند؟   
برای درک بهتر موقعیت تردید آمیر کنونی ضروری است دلایلی  که موجب صدور این بخشنامه گردیده است را دوباره نگاه کنیم . این دلایل از نظربخشنامه  دو دسته اند:
یکم _" گرایش به مقررات زدایی و انعطاف پذیری که عمدتا لازمه کاهش هزینه های تولید و رقابت پذیری در عرصه تجارت جهانی است، ازجمله مولفه های تحولات ژرف در بازار کار کنونی بوده است. تا جایی که بدلیل برداشت های نادرست از قانون کار، الگوهای استاندارد شغلی، به تدریج در محاق فرو رفته،"
دوم _ " انعطاف پذیری و مقررات زدایی به پارادایم غالب توسعه و عدم امنیت شغلی به ویژگی عمده بازارهای کار تبدیل گردیده است. "
تبعات ناگوار این دلایل و اعمال مقررات زدایی در ایران نیز در بخشنامه چنین آمده است:
 - شکنندگی قراردادهای کار
-  فقدان امنیت شغلی
 -کاهش سطح بهره وری
- کاهش ضریب رضایت مندی و تعلق سازمانی
- افزایش تبعیض، نابرابری های درآمدی
- استرس های شغلی کارگران
 نتیجه حاصل از اعمال مقررات زدایی منجر به این نتیجه گیری شده است که: " امر لزوم توجه بیشتر به امنیت شغلی کارگران را با هدف تعادل بخشی و برقراری توازن بین انعطاف پذیری و امنیت شغلی را ضروری می سازد. بر این اساس، انعطاف پذیری در راستای صیانت از تولید و امنیت شغلی نیروی کار نه تنها با یکدیگر درتناقض نمی باشند، بلکه درعمل مکمل همدیگر بوده و چارچوب حمایتی موثری را درجهت مقابله با نوسانات بازارکار و چالش های جهانی سازی فراهم خواهد ساخت. ازسوی دیگر، آموزه های قرآنی مصرح دراصول22 و43 قانون اساسی نیز بر امنیت شغلی و ارتباط این مفهوم با حق کار تاکید دارد. "
با این ترتیب ما شاهد احکامی در این بخشنامه هستیم که بررسی هریک از آنها ؛ خود می تواند بیانگر وخامت بیشتر در روابط کار موجود و متاسفانه تردید بیشتر و پرسش در باره این موضوع گردد که بخشنامه یا لایحه ؟ کدام سیاست واقعی دولت را رقم خواهد زد ؟
هر یک از این احکام یازده گانه بخشنامه در خود موضوعاتی را بیان می کنند که این موضوعات به آفرینش تبعات منفی  اعمال مقررات زدایی کمک  کرده اند و یا مستقیم یا غیر مستقیم این تبعات را ببار آورده است :
-1 «تلاش و اهتمام جدی در اجرای کلیه بخشنامه ها، آیین نامه ها و دستورالعملهای اجرایی صادره از سوی معاونت روابط کار، بویژه دستورالعمل های شماره، 35،36 و 38 و بخشنامه های شماره2،3 این معاونت با هدف رعایت اصل تساوی دستمزد درقبال کار هم ارزش و رفع هرگونه تبعیض و نابرابری، بویژه تبعیض های مرتبط با نوع قرارداد استخدامی.»
آنچه از این حکم برمی آید اینست که این دستور العمل ها و بخشنامه ها به کلی تضمین کننده رفع هر گونه نابرابری و تبعیض به ویژه در قرارداد ها هستند  بابررسی جداگانه هریک گستره این ضمانت ها را دریابیم :
صدور دستور العمل شماره 35 ناشی از اقامه دعاوی مبنی بر سفید امضا بودن قرارداد های کار از سوی کارگران در هیات های حل اختلاف بوده است که اساسا به پدید آمدن شکلی از عدم امنیت شغلی در روابط کار انجامیده است و این بخشنامه برای وحدت رویه در هیات های حل اختلاف در برابر این دعاوی دستوراتی را صادر کرده است . این بخشنامه به امضای معاونت روابط کار آقای هفده تن رسیده است در مقدمه آن آمده است:
"احتراما ،با توجه به اینکه از جمله مهمترین دلایل اثبات دعوا در مراجع حل اختلاف کار سند است و نظر به ابهامات و رویه های متفاوتی که در این مراجع در خصوص پذیرش اسناد سفید امضاء وجود دارد  لذا دستور العمل ذیل برای ایجاد وحدت رویه در اجرا ابلاغ می گردد".*
موضوع دستور العمل شماره 36 در اجرای ماده 18 و تبصره یک ماده 41 قانون کار و ملهم از مقاوله نامه شماره 100 سارمان بین المللی کار در خصوص منع تبعیض در پرداخت دستمزد و به منظور برقراری عدالت مزدی و تساوی مزدی برای کار هم ارزش درشرایط یکسان ، ضوابط مربوط به اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در مورد پیمانکاران طرف قرارداد با اشخاص حقیقی یا حقوقی را مورد توجه قرارداده است. تاریخ صدور هر دو دستور العمل های بالا 9/10/1392  و به امضای معاون روابط کار  است .**
دستور العمل شماره 38 که درتاریخ 2/12/1393 صادر شده است و نشان می دهد که در اجرای قرارداد های کار در شرکت های پیمانکاری تامین نیروی انشانی قانون کار نقض شده است تاکیدی است بر رعایت تمامی مواد قانون کار در عقد پیمان ها بین سه طرف پیمان دهنده ،پیمان کار و کارگر . به اعتبار شرایط صدور این دستور العمل ها از سویی و تاریخ برقراری روابط کار خارج از روند معمول آن بین کارفرمای واقعی و کارگران از شروع رواج قرارداد های موقت می توان دریافت که تا چه میزان مقررات کار در باره تعیین دستمزد ها نقض گردیده است  به دیگر سخن فارغ از هرگونه تعهد در اجرای قانون و نقض مقررات، قرارداد های یک طرفه و سفید امضا  رواج داشته و دارد .
2-  «تلاش درجهت تحقق اهداف مندرج در مقاوله نامه شماره122(سیاست اشتغال) به منظور کمک به رشد و توسعه اقتصادی، حل مساله بیکاری و اشتغال ناقص و اهتمام جدی در راستای تقویت اشتغال کامل و مولد.»
ایران درتاریخ 18/2/1351 به این مقاوله نامه پیوسته است و متعهد به اجرای آن است برهمین اساس در بند دوم این بخشنامه  نیز قلمرو و وظایف و مسئولیت های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است در این مقاوله نامه چنین آمده است:
‌»با توجه به این که اعلامیه فیلادلفیا برای سازمان بین‌المللی کار تعهد رسمی در زمینه کمک و مساعدت به اجرای برنامه‌های مربوط به ایجاد اشتغال‌کامل و بالا بردن سطح زندگی ملل مختلف می‌شناسد و این که مقدمه اساسنامه سازمان جلوگیری از بیکاری وتأمین مزد و امرار معاش متناسب را مورد‌نظر قرار داده است.
‌با توجه به این که بنا به مفاد اعلامیه فیلادلفیا سازمان بین‌المللی کار موظف است آثار و نتایج سیاستهای اقتصادی و مالی را بر روی سیاست اشتغال‌بررسی کند و این امر باید با توجه به این هدف اساسی که به موجب آن "‌تمام انسانها صرفنظر از نژاد معتقدات یا جنسیت خود حق پیشرفت مادی و‌معنوی آزاد دارند و باید از تأمین اقتصادی و امکانات مساوی برخوردار باشند" انجام گیرد.
‌با توجه به این که اعلامیه جهانی حقوق بشر پیش‌بینی می‌کند که هر شخص حق داشتن کار و انتخاب آزاد آن را در شرایط منصفانه و رضایتبخش دارد و‌باید در برابر بیکاری مورد حمایت قرار گیرد.
‌با در نظر گرفتن مفاد مقاوله‌نامه‌ها و توصیه‌نامه‌های موجود بین‌المللی که مستقیماً با سیاست اشتغال ارتباط دارند به خصوص مقاوله‌نامه و توصیه‌نامه‌راجع به ایجاد اداره کاریابی مورخ 1948 توصیه‌نامه مربوط به هدایت حرفه‌ای مورخ 1949 توصیه‌نامه مربوط به آموزش حرفه‌ای مورخ 1960 و‌همچنین مقاوله‌نامه و توصیه‌نامه راجع به رفع تبعیض در اشتغال و حرفه مورخ 1958.
‌با توجه به این که مفاد این اسناد باید در سیاست بین‌المللی ناظر به تأمین رشد و توسعه اقتصادی مبتنی بر اشتغال کامل و مولد اشتغالی که با آزادی‌انتخاب شده باشد جای برجسته‌ای را اشغال کند.
‌پس از اخذ تصمیم نسبت به پذیرش پیشنهادات مختلف مربوط به سیاست اشتغال (‌هشتمین موضوع دستور دوره اجلاسیه) و اخذ تضمین به این که‌این پیشنهادات به شکل یک مقاوله‌نامه بین‌المللی درآید. در روز نهم ژوییه یک هزار و نهصد و شصت و چهار مقاوله‌نامه زیر را به نام مقاوله‌نامه راجع به‌سیاست اشتغال (1964) تصویب می‌کند.
اساسی ترین موارد اجرایی این مقاوله نامه نیز چنین است
‌ماده 1 - 1 - به منظور تشویق رشد اقتصادی و بالا بردن سطح زندگی – تأمین نیازمندیهای مربوط به نیروی انسانی و حل مسأله بیکاری و کم کاری هر‌عضو باید به عنوان یک هدف اساسی سیاست فعالی را در زمینه ایجاد اشتغال کامل و مولد که با آزادی انتخاب شده باشد اعلام و دنبال نماید.
2 -1 -این سیاست باید ناظر بر تضمین موارد زیر باشد:
‌الف - برای همه اشخاص آماده خدمت و جویای کار امکان اشتغال وجود داشته باشد.
ب - کار مورد نظر تا آنجا که ممکن است تولیدکننده باشد.
پ - آزادی در انتخاب شغل به طوری که هر کارگر بدون توجه به نژاد - رنگ - مذهب جنس - عقیده سیاسی وابستگی ملی و منشاء اجتماعی تمام‌امکانات را برای تحصیل تخصص لازم برای داشتن شغل مناسب و استفاده از تخصص و قابلیت خود در اختیار داشته باشد.
3 -1- این سیاست باید با توجه به مرحله و سطح پیشرفت اقتصادی و همچنین روابط و محاسبات موجود بین هدفهای اشتغال از یک طرف و سایر‌هدفهای اقتصادی و اجتماعی ازطرف دیگر اتخاذ شود و به وسیله روشهایی به مورد اجرا گذاشته شود که منطبق با شرایط و هدف‌های ملی باشد.»
متاسفانه در تمامی سال ها ی پس از انقلاب این مقاوله نامه رعایت نشده است و این یکی از موارد نقض آشکار تعهدات بین المللی است که از رهگذر  بی توجهی به آن از سوی مسوولان از یک سو و نمایندگان کارگران در تشکل های رسمی از سوی دیگر همواره نسبت به آن به بهانه های گوناگون با وجود نوعی بازتاب آن در ماده 41 قانون کار از اجرای آن خودداری شده است.
3- «ساماندهی و توانمندسازی تشکل های کارگری و کارفرمایی از طریق اصلاح آیین نامه های موجود، در راستای فراهم نمودن بسترهای لازم به منظور الحاق به مقاوله نامه های87 (آزادی انجمن ها و حمایت از حق تشکل)و 98 (حق تشکل و مذاکره جمعی) با هدف ارائه خدمات مهارتی، آموزشی و حقوقی ارزشمند به جامعه کارگری و کارفرمایی.»
 ازپاییز سال 1383 برابر با امضای تفاهم نامه وزارت کار با شرکای اجتماعی در باره  مقاوله نامه های 87 و 98 در قانون کار از طریق اصلاح فصل ششم این قانون، جمهوری اسلامی پذیرفته است که به این مقاوله نامه ملحق شود متاسفانه این امر به تعویق افتاده است . گو اینکه این دو مقاوله نامه از مقرراتی است که همه دولت های عضو سازمان بین المللی کار تحت عنوان مقاوله نامه های بنیادین لاجرم و ناچار از اجرای آنند اما مغایرت های جدی فصل ششم قانون کار با این دو مقاوله نامه مانع از آن شده است تا از راه ایجاد تشکل های کارگری آزاد و مستقل کارگران بتوانند در برابر مقررات زدایی از روابط کار مقاومت کنند و از راه کوشش های دسته جمعی آن دسته از مواد قانونی و آیین نامه ها و دستور العمل هایی را که مغایر با حقوق کار شناخته شده است راملغی و یا اصلاح کنند. این مهمترین حلقه در روابط کار است که ناتوانی آن موجب مقررات زدایی و ستم ناشی از آن به کارگران شده است. آنچه در مورد بند سوم بخشنامه به تردید های موجود می افزاید عباراتی است که به منظور الحاق به مقاوله نامه 87 آمده است . چرا دولت این اجازه را به خود داده است و می دهد تا از طریق آیین نامه ها و یا اصلاح آنها به سازماندهی و توانمندسازی تشکل ها بپردازد؟ این اقدام طراحی شده دولت خود نافی مقاوله نامه بین المللی است چرا که این مقاوله نامه به آزادی ایجاد تشکل رای داده است و هرگونه دخالت دولت در ایجاد و ساماندهی و توانمندی تشکل ها دخالت آشکار در امور آنهاست . دولت تنها وظیفه دارد که موانع موجود بر سر راه ایجاد این تشکل ها را از میان بردارد. دخالت گری دولت و احزاب سیاسی و نهاد های قدرت در ایجاد تشکل های کارگری نتیجه ای جز آنچه تاکنون موجبات  گسترش مقررات زدایی و ایجاد ناامنی در محیط های کار و تولید و در غلطیدن کارگران به فقر مطلق را فراهم کرده است را ببار نخواهد آورد
4- «بسترسازی جهت الحاق به مقاوله نامه شماره 158(خاتمه اشتغال) و توصیه نامه166 با توجه به تاثیر و اهمیت حمایت از کارگران درقبال خاتمه غیر منصفانه کار، در ایجاد و برقراری امنیت شغلی.»
این مقاوله نامه در مورد کلیه رشته های فعالیت اقتصادی و کلیه نیروهای کار  کاربرد دارد و چگونگی خاتمه کار را مقرر می کند طبق ماده 4 این مقاوله نامه آنچه در این مقاوله نامه حائز اهمیت است اینکه خاتمه اشتغال نیازمند دلیل موجهی است که در ارتباط با توانایی کارگر یا براساس مقتضیات اجرایی کارگاه،نهاد یا خدمت وجود داشته باشد. ماده 5 این مقاوله نامه موارد زیر دلایل موجهی برای خاتمه اشتغال محسوب نمی شود :
الف)عضویت در اتحادیه یا شرکت در فعالیت های اتحادیه ای در خارج از ساعت کاری با موافقت کارفرما در چارچوب ساعت کاری
ب) جویای کار بودن یا فعالیت کردن یا داشتن سابقه فعالیت با عنوان نمایندگان کارگران
پ) داشتن سابقه شکایت یا مشارکت در جریاناتی علیه کارفرما مشتمل بر ادعای تجاوز به قوانین و مقررات یا متوسل شدن یه مقامات صلاحیت دار اداری
ت) نژاد، رنگ، جنسیت، وضعیت تاهل، مسوولیت های خانوادگی، بارداری، مذهب ، عقیده سیاسی، ملیت
ث) غیبت از کار در ایام مرخصی زایمان
همچنین در ماده 6 غیبت متوالی به واسطه بیماری یا صدمات دلیل موجهی برای خاتمه اشتغال محسوب نمیشود و غیبت موقت که دارای گواهی پزشکی داشته باشد نیز دلیلی برای خاتمه کار نیست.
ماده 7 این مقاوله نامه می گوید نباید به اشتغال یک کارگر خاتمه داد بدون اینکه فرصتی برای دفاع از خود در مقابل ادعای صورت گرفته به دلایل مربوط به عملکرد و شیوه کار پیدا کند مگر اینکه کارفرما نتواند به شکل موجهی که انتظار می رود این فرصت را فراهم آورد
در ادامه موادی در باره رویه دادخواست علیه خاتمه اشتغال ، عادلانه بودن خاتمه اشتغال ، خاتمه اشتغال بواسطه تکنولوژیکی، اقتصادی و زیر بنایی که نیازمند اعلام وضعیت ناگزیر این خاتمه به مقامات ملی است در مواد مختلفی مقرر گردیده است.
 با این شرایط یکی از بحران های جدی فسخ قرارداد های یک جانبه موجب گردیده است تا «بسترسازی جهت الحاق به مقاوله نامه شماره 158" از سوی وزیر کار در بخشنامه گنجانده شود.
5- «اجرای کامل و دقیق مواد 178،174و180مندرج درفصل یازدهم قانون کار با هدف تضمین حق ایجاد تشکل، منع تبعیض درپرداخت دستمزد، بویژه نابرابری های مزدی مرتبط با نوع قرارداد استخدامی و همچنین تاکید بر اجرای به موقع آرای قطعی و لازم اجرای مراجع حل اختلاف.» *مواد مندرج در بند 5 بخشنامه که به پیوست می آید نیز از مجموعه مقرراتی است که تا کنون به فراوانی نقض شده اند مواردی چون اخراج کارگرانی که داوطلبانه به تشکل های مستقل پیوسته اند و یا کارگرانی که به دلایلی از دریافت مزد برابر در مقابل  کار برابر محروم شده اند از جمله زنان کارگر  یا کارگران نوجوان و دانشجو و یا کارگرانی که  برای تامینئ شغل ناچار از دریافت مبالغ مزدی کمتر از مزد مصوب شده اند گروه دیگری از موجبات عدم امنیت شغلی را فراهم کرده است   6- «گسترش و تقویت آموزش های فنی حرفه ای با توجه به نیازهای بازارکار و آموزش و مهارت افزایی پیوسته نیروی کار، از طریق کاربرد سیستم های یادگیری تمام عمر (lifelong learning) به منظور سازگاری و تطبیق مداوم قابلیت های کارگران با تحولات فنی و اقتصادی بازارکار.»
فصل پنجم قانون کار به سبب مقررات زدایی از آن تحت تاثیر "شیوه نامه استاد شاگردی نوین " در مجموع از قانونی مترقی و توسعه گرا به فصلی تزیینی در قانون کار تبدیل شده است. این فصل شامل همه مواردی است که مستقیما در خدمت توسعه انسانی قرار می گیرد و موجب رشد توانمندیهای فنی و حرفه ای کارگران متناسب با نیاز های بازار کار قابلیت اجرایی دارد. مواد این فصل کاملا در خدمت یادگیری در همه حال خواهد بود و متاسفانه در دولت دهم به کلی از مناسبات و روابط کار نادیده گرفته شد و با تصویب شیوه نامه استاد شاگردی و اجرای آن در دولت یازدهم این فصل از قانون هم به تیغ تیز مقررات زدایی گرقتار آمد. از جمله تردید های جدی که به بخشنامه مورد نظر وجود دارد تناقض آشکاری است که در حرف و عمل مسوولین وزارت کار به ویژه وزیر مربوطه در این مورد دیده شده است. هجم اعتراضات به طرح استاد شاگردی و حتی بردن شکایت از جانب منتقدین این شیوه نامه به سازمان بین المللی کار و بی توجهی دستگاه وزارتی به این اعتراضات با شعار گسترش سیستم یادگیری تمام عمر و تقویت آموزش های فنی و حرفه ای و مهارت افزایی با رعایت سایر بند های این بخشنامه و همچنین اختصاص دوره کارورزی بدون مزد و مزایا برای دانشجویان فارغ التحصیلی که به بازار کار ورود می کنند؛  همخوانی ندارد و در تضاد با یکدیگر است. بدو ن الغای دستور العمل هایی نظیر طرح ارتجاعی اشتاد شاگردی این بند از بخشنامه هیچگاه اعتبار نخواهد یافت.
«7- انجام پیمایش های ملی درخصوص زندگی کاری (Survey of Working Life) به منظور تهیه اطلاعات جامع آماری در زمینه اشکال غیراستاندارد کار (انواع قراردادهای موقت) و سنجش سالیانه سطح انعطاف پذیری کار و امنیت شغلی کارگران در بازارکار، به منظور برنامه ریزی و سیاست گزاری های مبتنی برپیش بینی.»
8- «اصلاح قوانین و مقررات مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی کشور با توجه به استانداردهای بین المللی و حقوق بنیادین کار و با هدف صیانت از نیروی کار.»
شاید بتوان گفت بند هشتم بخشنامه یکی از مهمترین متر و معیار های سنجش  درستی و واقعی بودن بخشنامه امنیت شغلی است. چرا؟ دو دلیل برای این عیار سنجی وجود دارد  یکم اینکه مناطق آزاد تجاری که به بهانه هایی از جمله ایجاد اشنتغال بنا گردیدند با استفاده ازمقررات اشتغال نیروی انسانی ، بیمه و تامین اجتماعی در مناطق آزاد عملا بخش های مهمی ازقانون کار از روابط و مناسبات کار دراین مناطق حذف شد وکارگران ضمن از دست دادن بخش قابل توجهی از حقوق قانونی خود به دلیل عقد قرارداد های اسارتبار بدون نظارت و بازرسی کار و بدون داشتن حق تشکل یابی در معرض استثمار شدید صاحبان سرمایه قرار گرفتند. دیگر اینکه دولت یازدهم در جمهوری اسلامی لایحه یک فوریتی "ایجاد مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی جدید" را در تاریخ چهاردهم تیر ماه 1395 تقدیم مجلس می کند. بنا به گزارش شانا (شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی)  رئیس جمهوری، لایحه ایجاد ٧ منطقه آزاد تجاری، صنعتی و ١٢ منطقه ویژه اقتصادی را برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.  براساس این لایحه به دولت اجازه داده می‌شود در استانهای گلستان (اینچه برون)، ایلام (مهران)، اردبیل (اردبیل)، سیستان و بلوچستان (سیستان)، کردستان (بانه، مریوان)، هرمزگان (جاسک)، بوشهر (بوشهر)، منطقه آزاد تجاری، صنعتی را در محدوده هایی که به تصویب هیئت وزیران می‌رسد ایجاد کند. همچنین دولت می‌تواند در استانهای فارس (فسا)، یزد (ابرکوه، میبد)، زنجان (زنجان)، کهگیلویه و بویراحمد (گچساران)، آذربایجان غربی (سرو، ارومیه)، خراسان رضوی (خواف، قوچان)، لرستان (خرم آباد)، قزوین (تاکستان) و اصفهان (شاهین شهر) منطقه ویژه اقتصادی و در استان البرز (ساوجبلاغ) منطقه ویژه اقتصادی دارویی ایجاد کند. و مجلس شورای اسلامی در روز شنبه 26/4/1395 یک فوریتی بودن این لایحه را به تصویب می رساند. در صورت تصویب این لایحه باز هم مقررات اشتغال نیروی انسانی در روابط و مناسبات مناطق جدید حاکم خواهد شد که این خود به  گستره  وسیعتری از لغو مقررات  کار دامن می زند .  این مقررات در تاریخ 3/8/1373 تحت عنوان «مقررات اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تأمین اجتماعی در مناطق آزاد تجاری - صنعتی جمهوری اسلامی ایران» تصویب و به تایید رییس جمهور وقت رسیده است .شاکله این مقررات چیزی حتی کمتر از لایحه "اصلاح" قانون کار پیشنهادی دولت به مجلس است. فصول و مواد بسیاری از قانون کار در این مقررات وجود ندارد عمده ترین موضوع آن براساس توافق و تراضی کارگر و کارفرماست ضمن آنکه به تعریف مزد و ساعت کار پرداخته است و اضافه کاری و نرخ آنرا هم بهر عهده قرارداد فی مابین کارگر و کار فرما می گذارد اما هیچ سخنی در باره حداقل دستمزد در این لایحه وجود ندارد . در این مقررات از سنوات و پاداش و عیدی خبری نیست  .در تمامی این مقررات کارگران حق داشتن تشکل صنفی را ندارند و حل اختلاف  در روابط کار درنهایت با توافق کارفرما حاصل میگردد  حتی درصورتی که رای به بازگشت کارگر داده شود کارفرما مخیر است از پذیرش آن سر باز زند .مرخصی سالیانه در این مقررات به بیست روز کاهش یافته است . نرخ شب کاری و اضافه کاری نیز با توافق طرفین تعیین میشود .  مقررات بین المللی مانند مقاوله نامه ها و توصیه نامه ها در این مقررات لارم الاجرا نیستند و تنها گفته شده است لازم الرعایه هستند (ماده 51)
آیا بخشنامه امنیت شغلی همراه با امنیت سرمایه گذاری و تولید از آن حد توانمندی و برش و قاطعیت برخوردار است تا بتواند ضمن حذف سیاست های مقررات زدایی به تامین فراگیری و تمام شمولی قانون کار در سراسر ایران عینیت بخشد ؟ آیا با این بخشنامه قانون کار می تواند در عمل قانون حمایت از هر کارگر در هر نقطه از ایران باشد؟
9- نظارت مستمر بازرسان کار برعملکرد شرکت های پیمانکاری، بالاخص در زمینه رعایت عدالت مزدی، استقرار مسئولین ایمنی و تائید صلاحیت ایمنی پیمانکاران و همچنین فراهم نمودن بسترهای لازم جهت الحاق به مقاوله نامه شماره181 (بنگاه های کاریابی خصوصی)
10- ساماندهی قراردادهای موقت در مشاغلی که ماهیت مستمر دارند و همچنین ضابطه مندکردن قراردادهای کار پاره وقت و جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی ازطریق وضع مقررات و الحاق به مقاوله نامه شماره 175 (کار پاره وقت) و توصیه نامه182 بالاخص با توجه به تاکید سند برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی، مبنی برتوسعه فعالیت های پاره وقت و مشارکتی.
11- طراحی و ایجاد سامانه الکترونیکی ثبت قرارداد های کار، در راستای اجرای صحیح و کامل ماده7 و تبصره ماده10 قانون کار.
هریک ازموارد یازده گانه بخشنامه نیاز به ضمانت های اجرایی دارد تا نشان دهد این بخشنامه برگشت ناپذیر است . اولین ومهمترین شروط برگشت ناپذیری بخشنامه باز پس گیری دولایحه اصلاح قانون کار و لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری و ویژه از مجلس شورای اسلامی است. همزمان با اجرای این شروط پذیرش بی قید و شرط و هرچه زودتر مقاوله نامه های بنیادین سازمان بین المللی کار با الویت مقاوله نامه 87 و 98  و اجرای بی کم و کاست آنها و پیوستن به مقاوله نامه هایی که در این بخشنامه به آنها اشاره شده است .
قانون کار فعلی دارای اشکالات بسیاری در مقایسه با حقوق کار بین المللی و ملی است  متر و معیار برای اصلاح قانون کار مقایسه آن با حقوق کار بین المللی است که در مقاوله نامه های سازمان بین المللی کار تجلی یافته است و در عرصه ملی متر و معیار حقوق شناخته شده ملت  درفصل سوم  قانون اساسی است . به اعتبار این معیار ها لایحه اصلاح قانون کار هم با قانون اساسی و هم با مقاوله نامه های بین المللی در تضاد است و بخشنامه  صادره امنیت شغلی همراه با امنیت سرمایه گذاری و تولید تا حدودی می تواند زمینه ساز و بستر مناسبی برای اصلاح راستین قانون کار را فراهم سازد . رویکرد واقعی دولت به کدام سو است؟

پیوست ها:
ماده 174- متخلفان از هر یک از مواد مذکور در مواد (38مزد مساوی در برابر کار مساوی)- (45برداشت های مجاز از مزد کارگر)- (59 شرایط مجاز ارجاع کار اضافی )و تبصره ماده (41) ، برای هر مورد تخلف حسب مورد علاوه بر رفع تخلف یا تادیه حقوق کارگر و یا هر دو در مهلتی که دادگاه با کسب نظر نماینده وزارت کار و امور اجتماعی تعیین خواهد کرد ، به ازای هر کارگر به ترتیب ذیل محکوم خواهند شد:
-1برای تا 10 نفر ، 200 تا 500 برابر حداقل مزد روزانه یک کارگر .
2- برای تا 100 نفر نسبت به مازاد 10 نفر ، 20 تا 50 برابر حداقل مزد روزانه یک کارگر .
3- برای بالاتر از 100 نفر نسبت به مازاد 100 نفر ، 10 تا 20 برابر حداقل مزد روزانه یک کارگر .
در صورت تکرار تخلف ، متخلفان مذکور به حبس از 91 روز تا 180 روز محکوم خواهند شد . ماده 178- هر کس ، شخص یا اشخاصی را با اجبار و تهدید وادار به قبول عضویت در تشکل های کارگری یا کارفرمایی نماید ، یا مانع از عضویت آنها در تشکل های مذکور گردد و نیز چنانچه از ایجاد تشکل های قانونی و انجام وظایف قانونی آنها جلوگیری نماید ، با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به جریمه نقدی از 20 تا 100 برابر حداقل مزد روزانه کارگر در تاریخ صدور حکم یا حبس از 91 روز تا 120 روز و یا هر دو محکوم خواهد شد .
ماده 180- کارفرمایانی که بر خلاف مفاد ماده (159 در باره چکونگی اعتراض با آرای هیات تشخیص) این قانون از اجرای به موقع آرای قطعی و لازم اجرای مراجع حل اختلاف این قانون خودداری نمایند ، علاوه بر اجرای آرای مذکور ، با توجه به شرایط و امکانات خاطی به جریمه نقدی از20 تا 200 برابر حداقل مزد روزانه کارگر محکوم خواهند شد.

------------------

بازگشت پیمانکاران تهدیدی جدی برای امنیت شغلی کارگران

به گزارش ایلنا، حدود 180 نفر از کارگران شاغل در مجموعه واحد های زیر مجموعه شهرداری شوشتر در نامه‌ای خطاب به فرماندار این شهر خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.
در این نامه که رو نوشت آن به  اداره کار و دفتر نماینده شوشتر در مجلس نیز ارسال شده است،ضمن بیان تعویق دست کم سه ماهه مطالبات مزدی خود از تغییر تصمیم مدیران شهری شوشتر برای بازگرداندن پیمانکاران نیروی انسانی به مجموعه شهرداری  به شدت انتقاد کردند.
در ابتدای این نامه آمده است: به استحضار می‌رساند ما کارگران شاغل در واحدهای مختلف شهرداری شوشتر که دارای سوابق کاری سه ، تا پانزده سال هستیم ؛ پس از سالها  تحمل سختی های کار با پیمانکاران مختلف که در بیشتر ماهای سال دستمزدمان با تاخیر آنهم با حداق نرخ ممکن پرداخت می شد،اکنون حدود دو سال است شهرداری شوشتر با کارگران قرار داد های مستقیم59 تا 89 روزه با کارگران منعقد کرده است.
در ادامه این نامه آمده است:با وجود اینکه حذف پیمانکاران از مجموعه شهرداری شوشتر موجب  بهبود وضعیت شغلی کارگران وتا حدود رفع کننده مشکلات مالی کارگران  شد اما مدتی است زمزمه ی بازگشت شرکت های پیمانکاری جدیددر مجموعه شهرداری به گوش می رسد واین موجبات نگرانی دوباره کارگران شده  است.بطوریکه روز گذشته(پنج مهر ماه) شماری از همکارانمان  دست از کار کشیدند.
در ادامه این نامه به مشکلات کارگران اشاره شده و آمده است: بیش از این تجربه کار کردن برای پیمانکاران مختلف و بدحسابی‌های آنها را داشته‌ایم و برای همین از تکرار به خطر افتادن امنیت شغلی خود به شدت نگرانیم.
به گفته آنان در حال حاضر حدود یک ماه است کارگران واحد تنظیف وحمل زباله شهرداری با یکی از پیمانکاران بدون قرار داد کار همکاری دارند ودر طول این یک ماه دستمزد آنان حدود 500 هزار تومان به نسبت قبل کاهش داشته است.
در پایان این نامه، کارگران  درخواست مداخله و رسیدگی به مشکلات خود را مطرح کرده‌اند و گفته‌اند: جناب فرماندار، پس از جلساتی که جنابعالی با نماینده شهرستان و رییس اداره کار شوشتر درباره رفع مشکلات کارگران شهرداری داشتیدودر آن به حاضرین جلسه  قول مساعد دادید که این مشکل را حل خواهید کرد ، اما اکنون پس از گذشت قریب به دو ماه این مسئله به فراموشی سپرده شده است، لذا از شما مقام مسئول  و سایر مسئولان می‌خواهیم تا به مساله کارگران شهرداری شوشتر ورود و ما را از این وضعیت نجات دهید.

------------------

تغییر ماده 47 قانون کار/ مهندسی مقررات باهدف جایگزینی بهره‌وری به‌جای حمایت‌از کارگر

به گزارش ایلنا، در لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح قانون کار، تغییری نگران‌کننده رخ داده است.
در این تغییر، که به نظر می‌رسد براساس مهندسی جدید قانون کار بر مبنای خواسته مطروحه دولت و کارفرمایان یا همان "افزایش بهره‌وری تولید" انجام شده، قرارداد دریافت و پرداخت افزایش تولید، حذف و به جای آن قرارداد افزایش بهره‌وری جایگزین شده است. متن ماده 47 قانون کار به این شرح است:
ماده 47- به منظور ایجاد انگیزه برای تولید بیشتر و کیفیت بهتر و تقلیل ضایعات و افزایش علاقه مندی و بالابردن سطح درآمد کارگران؛ طرفین، قرارداد دریافت و پرداخت افزایش تولید را مطابق آئین نامه‌ای که به تصویب وزیر کار و امور اجتماعی تعیین می‌شود، منعقد می‌نمایند.
حال در اصلاحیه پیشنهادی دولت، عنوان «دریافت و پرداخت افزایش تولید» به عنوان «قرارداد افزایش بهره‌وری» تبدیل شده است.
در این تغییر پیشنهادی، خبری از پاداش افزایش تولید نیست و بدیهی است که عقد قرارداد افزایش بهره‌وری  بدون در نظر گرفتن پاداش افزایش تولید می‌تواند بر دیون و تعهدات کارگر بیفزاید و براساس آنچه در تغییرات پیشنهادی ماده 45 هم آمده؛ نه تنها به بالارفتن سطح درآمد کارگر کمک نکند، بلکه باعث کسر از دستمزد پایه شود.
صرف نظر از اینکه اکنون چند سالی می‌شود که مسئولان مختلف دولتی در مواجه با مطالبات صنفی کارگران از گفتمان تازه‌ای به نام بهره‌وری استفاده می‌کنند؛ به نظر می‌رسد تلاش‌های چندماهه اخیر دولت و کارفرمایان برای اصالت بخشی به این مساله که خروج از رکود اقتصادی نیازمند افزایش بهره‌وری است وارد فاز جدی‌تری شده است بدین ترتیب که مسئله افزایش بهره‌وری هم فقط با کاستن از دستمزد کارگر و ارزان‌سازی کارگران به نتیجه می‌رسد؛ و این امر، در جای جای این لایحه پیشنهادی نمود عینی پیدا کرده‌است. مهمترین تبلور آن هم در همین تغییرات اعمال شده در ماده 47 است و البته تغییرات اعمالی در ماده 41 هم در همین راستاست، تغییراتی که تعیین حداقل دستمزد را به شرایط اقتصادی کشور گره زده‌است.

------------------

برون‌سپاری کلاه زردها منتفی است/ ابلاغیه کارگر دائم در دستور کار قرار می‌گیرد

اعضای شورای اپراتورهای پست های فشار قوی برق در تماس با ایلنا از جلسه عصر گذشته (پنجم مهر) با مسئولان سازمان مدیریت خبر دادند. به گفته این کارگران، نتایج این جلسه رضایت بخش بوده است و توانسته تا حد زیادی مطالبات اپراتورها را برآورده کند.
از قرار معلوم در جلسه روز گذشته مصوب شده که برون‌سپاری پست‌های فشار قوی برق ملغی شود و در آینده نیز وزارت نیرو نمی‌تواند این بخش از پروژه ها را به بخش خصوصی واگذار کند، علاوه بر این بر اساس مصوبات این جلسه قرار است ابلاغیه کارگر دائم اپراتورها به زودی امضا و به وزارت نیرو ابلاغ شود. در صورت ارسال ابلاغیه کارگر- دائم به وزارت نیرو، اپراتورهای قرارداد معین پست‌های فشار قوی برق سراسر کشور، تبدیل قرارداد شده و به صورت کارگر دائم به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
گفتنی است طبق ماده 124 قانون خدمات کشوری برخی  از مشاغل با مجوز سازمان مدیریت میتوانند در زمره مشاغل کارگری قرار بگیرند و طرح طبقه بندی مشاغل در مورد آنها اجرایی شود.
اعضای شورای اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق، با ابراز رضایت از نتیجه کار می‌گویند: پس از تجمعات مکرر و پیگیری‌های بسیار در نهایت توانستیم خواسته‌های خود را به سرانجام برسانیم و به مطالبات خود دست پیدا کنیم.

------------------

اعتراض صنفی مجدد کارگران پتروشیمی پردیس

به گزارش منابع کارگری ایلنا، با وجود آنکه خبرها حاکی از توافق مدیر عامل شرکت پتروشیمی پردیس با بخشی از خواسته های کارگران بود، اما گفته می‌شود که به دلیل آنچه که باقی ماندن مشکلات صنفی قبلی عنوان می‌شود کارگران اقدام اعتراضی جدیدی را آغار کرده‌اند.
برپایه این اظهارات کارگران یاد شده که همواره خواستار بازبینی جدول شیفت‌های کاری خود بوده‌اند از روز گذشته در اعتراض به خلف وعده کارفرما از خوردن غذا در محل کار خود خودداری کرده‌اند.
حدود 2 ماه پیش، مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس دستور اجرای طرح یک یک و سایر خواسته های کارکنان این شرکت را بررسی کرده بود و قرار بود حداکثر تا 1 مهر به اجرا درآید.
بنا به اظهارات این منابع آگاه، با آغاز مهرماه کارفرما بدون توجه به گفته های قبلی خود، اجرای طرح چهار شیفت را الزامی اعلام کرده و به صورت ضمنی از احتمال تعدیل و قطع همکاری با کارکنان مخالفان شیفت‌های کاری جدید سخن گفته است.
پیشتر، حدود 280 نفر از پرسنل معترض این واحد پتروشیمی با انتشار نامه ای خواسته‌های صنفی خود را مطرح کرده بودند. 
کاهش مزد دریافتی کارگران به دنبال تغییر شیفت کاری، حضور اندک کارگران در کنار خانوادهایشان  و اسکان اجباری آنان در منطقه و متعاقب آن بالا رفتن هزینه های اجاره از جمله موارد اعتراض برانگیز کارگران این پتروشیمی به حساب می‌آید.

------------------

معوقات مزدی کارگران نصب نیرو در کهنوج

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود 100 کارگر شرکت نصب نیرو در کهنوج استان کرمان، 6 ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند. از قرار معلوم، این کارگران روز گذشته در محوطه شرکت تجمع کردند و خواستار رسیدگی کارفرما به مطالبات خود شدند.
پیش از این نیز، این کارگران بارها به مدیریت شرکت مراجعه و خواستار پرداخت معوقات مزدی خود شده بودند که این پیگیری‌ها تا کنون بی نتیجه مانده است. کارگران نصب نیرو می‌گویند در آستانه سال تحصیلی جدید با مشکلات معیشتی بسیار روبرو هستیم و عدم پاسخگویی مسئولان کار را سخت‌تر کرده است.

------------------

هفتم مهر انتخابات بازرسین انجمن صنفی برگزار می‌شود/ حضور هرچه بیشتر کارگران، پشتوانه پیگیری مطالبات است

«اکبر علیپور»، رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو (شرکت آسفالت طوس)، در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: علیرغم همه موانع، انتخابات بازرسین انجمن صنفی کارگران چادرملو، هفتم مهرماه برگزار خواهد شد.
علیپور تاکید کرد: تنها راه پیگیری مطالبات صنفی و دستیابی به خواسته‌های کارگران، تشکل یابی و مشارکت گسترده در کنش‌های صنفی است.
وی با بیان این که استفاده از ظرفیت های تشکل های موجود می‌تواند راهکاری موثر و زود بازده برای قدرتمند نمودن کارگران باشد، افزود: هرچه میزان مشارکت افزایش یابد، قدرت تشکل های صنفی و به تبع آن، قدرت جمعی کارگران افزایش خواهد یافت.
رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو در پایان از همه کارگران این واحد معدنی دعوت کرد که در انتخابات پیش رو با قدرت تمام شرکت کنند و افزود: ما در انجمن صنفی نماینده کارگران هستیم و طبیعی است که هرچه تعداد آرا در انتخابات بیشتر باشد، بر حقانیت و اعتبار این نمایندگی افزوده می‌شود و با پشتوانه محکم‌تر و توان حداکثری به سمت پیگیری مطالبات پیش خواهیم رفت.

------------------

بازگشت پیمانکاران کارگران شهرداری شوشتر را به اعتراض کشاند

کارگران معترض به ایلنا گفته‌اند: حدود  180 نفر هستیم که از دو سال پیش بصورت مستقیم  با شهرداری شوشتر همکاری داریم اما اخیرا شهرداری قصد دارد تا مسئولیت همه کارگرانی را که در بخشهای مختلف فضای سبز ، خدماتی ،موتوری ،آتش نشانی کار می‌کنند را به پیمانکاران مختلف واگذار کند.
این کارگران که در حال حاضر مخالف تغییر رابطه استخدامی خود هستند؛ یادآور می‌شوند: پیش از این تجربه کار کردن برای پیمانکاران مختلف و بدحسابی‌های آنها را داشته‌ایم و برای همین از تکرار به خطر افتادن امنیت شغلی خود به شدت نگرانیم.
آنها بایادآوری اینکه هنوز به دلیل بدحسابی های پیمانکاران پیشین بابت معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند،افزودند: در طول دو سالی که با شهرداری شوشتر به صورت مستفیم کار می کنیم احساس آرامش وتامین امنیت شغلی داریم اما اتفاقی که قرار است درروز های آینده با ورود دوباره پیمانکاران برای ما بیفتد باعث نگرانی شده است.
آنها گفتند: برخلاف ادعای برخی مسئولان شهرداری که مدعی اند ورود پیمانکار باعث بهتر شدن شرایط کار کارگران می‌شود، این باور را نداریم و به همین دلیل به نشانه اعتراض تجمع صنفی امروز را برپا کردیم.

------------------

تغییر ماده 45 به نفع کارفرما/ برداشت از مزد کارگر تسهیل می‌شود

به گزارش ایلنا، در لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح قانون کار یک بند جدید به ماده 45 افزوده شده که این بند، در صورت موافقت کتبی کارگر اجازه برداشت از مزد را به کارفرما می‌دهد.
در متن ماده 45 قانون کار، کارفرما در مواردی می‌تواند اقدام به برداشت از مزد کارگر نماید. شرایط برداشت، به موارد زیر محدود شده است:
الف- مواردیکه قانون صراحتا اجازه داده باشد.
ب- هنگامیکه کارفرما به عنوان مساعده وجهی به کارگر داده باشد.
ج- اقساط وامهایی که کارفرما به کارگر داده است طبق ضوابط مربوطه.
د- چنانچه در اثر اشتباه محاسبه مبلغی اضافه پرداخت شده باشد.
ه- مال‌الاجاره خانه سازمانی (که میزان آن با توافق طرفین تعیین گردیده است) در صورتیکه اجاره‌ای باشد با توافق طرفین تعیین می‌گردد.
در لایحه پیشنهادی، یک بند جدید تحت عنوان بند ز  به ماده فوق افزوده شده‌است:
ز- اعلام موافقت کتبی کارگر به کارفرما برای کسر حقوق در قبال سایر دیون و تعهدات کارگر.
روشن است که این بند پیشنهادی با هدف تسهیل برداشت مزد کارگر افزوده شده‌ و از آنجا که در قرارداد کاری، کارگر همیشه تحت فشار بیکاری و ترس از اخراج، دست پایین را دارد، هر نوع درخواست و شرطی چه معقول و چه نامعقول، می تواند به عنوان دیون و تعهدات کارگر در قرارداد گنجانده شود و سپس به بهانه همین قرارداد مکتوب یک طرفه، کسر از دستمزد به راحتی انجام شود.
افزودن عبارت نامفهوم "سایر دیون و تعهدات کارگر" در ماده قانونی و اجازه دادن به کارفرما برای برداشت از دستمزد در صورت برآورده نشدن این دیون و تعهدات، افزودن بندی جدید است بر دست و پای کارگر که می تواند مشکلات فعلی کارگران قرارداد موقت را چندین‌برابر کند.

------------------

دومین روز از تجمع کلاه زردها مقابل سازمان مدیریت/ از وعده های شفاهی خسته ایم

اپراتورهای پست های فشار قوی برق در تماس با ایلنا از ادامه اعتراض صنفی خود در تهران خبر دادند.
این کارگران که از شهرهای مختلف برای پیگیری مطالبات صنفی خود به تهران آمده اند، امروز (پنجم مهرماه) برای دومین روز متوالی تجمع برگزار کردند.
از قرار معلوم، تجمع امروز  از ساعت ده صبح مقابل دفتر استخدامی سازمان مدیریت و برنامه ریزی، در تهران برگزار شده و در آن حدود 300 نفر از اپراتورها شرکت دارند.
این اپراتورها خواسته اصلی خود را اجرای طرح کارگر دائم عنوان کردند و گفتند: نگرانی اصلی ما این است که سازمان مدیریت در جهت پیگیری سیاست های خصوصی سازی وزارت نیرو، از اجرای این طرح چشم پوشی کند و تبدیل قرارداد اپراتورهای پست های فشار قوی به قرارداد دائم به دست فراموشی سپرده شود.
از قرار معلوم، پس از تجمع روز گذشته مقابل سازمان مدیریت، مسئولان سازمان به تجمع کنندگان وعده های شفاهی داده اند اما معترضان می گویند در ماههای گذشته این چندمین بار است که از شهرهای دور و نزدیک به تهران می آییم و دیگر از وعده های شفاهی خسته شده ایم، بهتر است مسئولان به جای وعده های پی در پی، در پی قانونی کردن روند کار باشند.
علاوه بر این، این معترضان عصر روز گذشته تجمعی مقابل مجلس شورای اسلامی ترتیب دادند و توانستند با اعضای کمیسیون انرژی مجلس، مطالبات خود را مطرح کنند.

------------------

اعتراض کارگران آزاد راه تهران -شمال به یک هفته رسید

یکی از کارگران آزاد راه تهران - شمال با اعلام این خبر به ایلنا گفت: معترضان همانند روزهای گذشته  بصورت شبانه روزی اما آرام در محوطه کارگاه و استراحت گاه  کمپ جمع شده‌ و منتظر عملی شدن وعده های داده شده در خصوص مطالباتشان هستند.
وی بابیان اینکه کارگران خوهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه، تامین امنیت شغلی هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت شرکت پیمانکاری ارسا ساختمان مجری پروژه و مسئولان وزارت راه وشهرسازی پاسخ مشخصی به این خواسته‌ها داده نشده است.
او با بیان اینکه مدیریت کنونی شرکت ارسا ساختمان با پرداخت نامنظم دستمزد و حق بیمه حدود 400کارگر شاغل در این پروژه باعث تشدید وضعیت اقتصادی خانواده‌های این کارگران شده‌اند، افزود: در شرایطی که به نان شب خود بیش از هر زمان دیگری محتاجیم از مسئولان توقع داریم که به جای  حمایت بی مورد  از کارفرمای ارسا ساختمان  از او بخواهند به تعهدات قانونی خود  در قبال کارگران واجرای پروژه آزاد راه عمل کند.
به گفته این کارگر، مجموع مطالبات کارگران آزاد راه تهران - شمال  چهار ماه ونیم مزد معوقه است و کارگران از کارفرمای انتظار دارند ضمن بر طرف کردن مشکلات مالی کارگران امنیت شغلی آنان را تامین کنند.
او بابیان اینکه از روز شنبه ( سوم مهر ماه ) که اعتراضات صنفی آرام کارگران آزاد راه تهران - شمال شروع شده است، یکی ازمدیران  کارگاه مرتبا کارگرانی که خواسته ای جزء دریافت  معوقات مزدی خود را ندارند را تهدید به اخراج می کند ، در ادامه گفت :کارفرما  در یک هفته از اعتراض کارگران  بجای چاره اندیشه در خصوص  خاتمه اعتراض کارگران مرتبا  می گوید افرادی که نمی توانند خود را با شرایط مالی کارگاه وفق دهند می توانند در خواست تصویه حساب کنند.
این کارگر معترض در ادامه می‌گوید تاخیر‌هایی که در پرداخت مطالبات مزدی آنها ایجاد شده است به هیچ وجه با کار سخت و دشواری که آنها هر روز انجام می‌دهد  همخوانی ندارد  چرا که این کارگران که از شهر های مختلف کشور برای کار به آزاد راه تهران شمال آمده اند فرسنگها از خانوادهای  خود در استراحت گاهای فاقد امکانات به صورت شبانه روزی زندگی می کنند.
کارگران آزاد راه تهران - شمال در باره سایر مشکلات صنفی خود می‌گویند؛ به غیر بحث تاخیری که در پرداخت معوقات مزدی آنها وجود دارد کارگران  از وضعیت غذا وبهداشت  در استراحت گاه خود ناراضی هستند.

------------------

ادامه روند درمان مصدوم پتروشیمی مبین

به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، روند درمان کارگر مصدوم حادثه  آتش‌سوزی پتروشیمی مبین همچنان ادامه دارد. پتروشیمی مبین در منطقه ویژه پارس جنوبی قرار دارد و به گفته منابع ایلنا فرد مصدوم بعد از حادثه به دلیل شدت جراحت های ناشی از سوختگی به شیراز اعزام می‌شود.
در جریان این حادثه آتش سوزی که به تاریخ 24 شهریور ماه اتفاق افتاد، «محمد نبی قنبری» نوبت کار ارشد این واحد به هنگام بستن شیر اصلی گاز  از ناحیه پا دچار آسیب سوختگی در دستها، پاها و صورت شد که هم اکنون در بخش آی سی یو بیمارستان امیرالمومنین شیراز بستری و تحت درمان است.
بنا بر اظهارات این منابع آگاه، فعلا پیشرفت درمان خوب بوده اما به دلیل سوختگی بالا برروی وضعیت این مصدومان خیلی حسابی نمی توان باز کرد. 
از سوی دیگر، این سطح سوختگی طوری هست که اگر شرایط حاد کنونی را پشت سر بگذارد، ممکن است ادامه زندگی کامل وی  سخت باشد؛ همچنین درمان سوختگی صورت مصدوم ممکن است به طول بیانجامد. 

------------------

تعدیل در شرکت های پیمانکاری رجا/ کارگران از شرکت های پیمانکاری ناراضی هستند

کارگران پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجا در تماس با ایلنا از ادامه سیاست افزایش ساعات کاری و تعدیل نیروها  در این شرکت خبر دادند.
به گفته این کارگران، در روزهای گذشته، 18 کارگر فنی رجا تعدیل شده اند. از قرار معلوم، این کارگران در دو شرکت پیمانکاری مختلف مشغول به کار بوده اند. ظاهرا ساعات کاری کارگران فنی و موتوریست رجا در شرکت های پیمانکاری مختلف از ابتدای مهرماه افزایش یافته است و به همین دلیل بخشی از این  نیروها، تعدیل شده اند.
کارگران پیمانکاری رجا  در عین حال می گویند: مطالبات مزدی مرداد ماه و شهریور حدود 300 کارگر فنی، موتوریست و برق پرداخت نشده است و شرکت های پیمانکاری نیز به هیچ وجه پاسخگو نیستند.
این عدم پرداخت مطالبات در حالی انجام می شود که کارگران رجا از نحوه عملکرد شرکتهای پیمانکاری ناراضی هستند و می گویند صلاحیت فنی و توانسنجی مالی شرکت ها پیش از واگذاری پروژه ها بررسی نمی شود و بسیاری از شرکت هایی که در مناقصات شرکت می کنند نه توان انجام درست پروژه ها را دارند و نه دستمزد پرسنل را به موقع پرداخت می‌کنند.

------------------

تجمع کارگران پاکینه شوی در مقابل فرمانداری

به گزارش منابع کارگری ایلنا از خوزستان، صبح روز (3 مهرماه) حدود 100 نفر از کارگران فنی واحد بهره برداری شرکت پاکینه شوی (جام) واقع در شهرک صنعتی خرمشهر به دلیل مشکلات تولید آن شرکت در مقابل فرمانداری دست به تجمع اعتراضی زدند. 
ظاهرا صدای اعتراض کارگران آنجا بلند شد که کارفرما در اواخر ماه گذشته اعلام کرد: به دلیل پرداخت حق بیمه این کارگران به سازمان تامین اجتماعی، پرداخت دستمزدها با یک ماه تاخیر مواجه خواهد شد.
بنا به اظهار این منابع، به دنبال واکنش کارگران به این اظهارات کارفرما، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی و فرماندار با مطلع شدن وضعیت کارگران طی تماس با دفتر صنایع از مسئولان کارخانه خواستند تا به طرح اخراج کارگران پایان دهند و در همین رابطه فرماندار نیز قول مساعد حل این مشکل تا پایان هفته جاری را به کارگران داد.
همچنین گزارش ها حاکی از این است که کارگران اخراجی به دلیل مطالبات مزدی ماه های گذشته نیز به اداره کار مراجعه کرده و طرح دعوی نموده اند اما با پیشنهاد اداره مذکور تصمیم بر توقف شکایت خود تا پایان ماه جاری کردند. 
لازم به یادآوری است که این نیروها دارای مهارت های فنی بالایی بوده و با قراردادهای حداقل مزد، بدون طرح طبقه بندی مشاغل و بدون داشتن نماینده کارگری در این شرکت مشغول به کار بوده اند. 
به گفته منابع کارگری، کارفرما مدعی است اثرات تحریم ها و کاهش نقدینگی باعث بروز این مشکلات شده است. در همین رابطه کارگران با متذکر شدن این نکته که مزد کارگران جزو موانع تولید نیست از کارفرما خواستند تا امنیت شغلی - روانی را به آنان و خانوادهایشان بازگرداند. 

------------------

تجمع کلاه زردها مقابل سازمان مدیریت

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز حدود سیصد نفر از اپراتورهای قرارداد معین پست های فشار قوی برق از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تجمع کردند.
تجمع‌کنندگان خواسته خود را اجرای طرح قرارداد دائم عنوان کردند و گفتند: با چندین سال سابقه کار در یکی از سخت ترین مشاغل، از امنیت شغلی بی بهره‌ایم و خواستار تبدیل قرارداد به قرارداد دائم هستیم.
این اپراتورها در ماههای گذشته بارها از استان های مختلف به تهران آمده‌اند و برای پیگیری مطالبات خود تجمع کرده‌اند. گفتنی است نمایندگان مجلس نیز پیش از این با اجرای طرح قرارداد دائم برای اپراتورها موافقت کرده بودند.

------------------

مانع قطع درختان کارخانه سیمان لوشان شوید

جمعی از کارگران کارخانه تعطیل شده 300 تنی سیمان لوشان در تماس با ایلنا از قطع حدود 160 درخت چنار 60 ساله این واحد تولیدی وسوزاندن  ریشه این در ختان توسط عوامل کارفرمایی خبر دادند.
به گفته این کارگران  کارخانه سیمان لوشان که حدودا 36 ماه پیش به بهانه مستهلک بودن و نداشتن توجیه اقتصادی تعطیل شده است، حدود 5 هکتار فضای سبز دارد که دارای درختان چنار ،زیتون وسرو 60 ساله است.
از قرار معلوم، این کارخانه صنعتی بعد از تعطیلی و بیکاری حدود 180 کارگر آن وضعیت بلاتکلیفی دارد که اخیرا عوامل کارفرما با مجوز شهرداری وشورای شهر شروع به قطع وسوزاندن ریشه حدود 160 اصله درخت چنار به دلایل نامعلومی کرده است و همین اتفاق نارضایتی کارگران واهالی شهر لوشان  در شهرستان رودبار استان گیلان  را فراهم کرده است .
این کارگران با ارسال طوماری خطاب به مقامات ارشد دولتی بویژه سازمان محیط زیست، خواستار رسیدگی به وضعیت اسفبار این کارخانه درباره قطع وسوزاندن ریشه درختان این کارخانه شده‌اند.
در بخشی از این نامه که به امضای برخی کارگران سابق  این  کارخانه واهالی شهر لوشان رسیده آمده است: علاوه بر قطع درختان کهن سال حدود 19 کارگری که در این کارخانه برای محافظت از کارخانه و نگهداری از فضای سبز هنوز در کارخانه باقی مانده اند اجازه آبیاری درختان وسایر فضای سبز 5 هکتاری کارخانه را ندارند و در صورت ادامه این وضعیت به طور کل پوشش گیاهی کارخانه از بین می رود.
همچنین در این طومار آمده است: متأسفانه وقتی دیده می‌شود در یک کارخانه که زمانی تنها محل در آمده اهالی یک منطقه  بوده وکارگران آن سالها عمر خود را برای نگهداری پوشش گیاهی محل کار خود کرده اند اقدام به قطع  وسوزاندن درختان  نه با مواضع مسئولان عالی رتبه کشور درراستای توجه به محیط زیست همخوانی ندارد.
در ادامه نامه، کارگران وضعیت فعلی را حاصل ناکارآمدی سیاست‌های مدیریتی دانسته‌اند و افزوده‌اند: جدا از وضعیت اسفبار فضای سبز کارخانه  که توسط مسئولان شهرداری ومحیط زیست پی گیری نمی شود درباره فروش قطعات و ماشین آلات سالم کارخانه به جای ضایعات چه از طریق رسانه ها و چه به صورت کتبی و شفاهی نامه نگاریهایی با مسئولان  انجام داده ایم که متاسفانه با بی توجه ای مسئولان هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم واین روند همچنان در این واحد ادامه دارد.
در پایان این نامه می‌خوانیم: ما کارگران سابق سیمان لوشان وجمعی از اهالی شهر لوشان  که در شرایط فعلی اقتصاد کشور برای آینده شغلی خود وفرزندانمان نگرانیم ضمن در خواست جلوگیری از تخریب  این واحد تولیدی وقطع و سوزاندن درختان  آن در عین حال از مسئولان می خواهیم این کارخانه را به نوعی دوباره بازگشایی کنند.

------------------

120کارگر اخراجی مجتمع نی شکر هفت تپه به کار بازگشتند

منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر افزودند: این اتفاق روز گذشته (شنبه  سوم مهر ماه) همزمان با اولین روز اعتراض کارگران اخراجی مقابل درب وردی کارخانه نی شکر افتاده است و در حال حاضر (صبح امروز چهارم مهر ماه) تمامی کارگران اخراجی با  دستور کارفرمای بخش خصوصی در مزارع به کار سابق خود بازگشته‌اند.
در این زمینه یکی از کارگران روزمزدی بخش کشاورزی مجتمع نی شکر هف تپه دلیل  اخراج 120کارگر این مجتمع را مشکلات مالی  مجتمع عنوان کرد و در ادامه گفت: این تعداد کارگر که از اول ماه جاری بدون دریافت  شش ماه دستمزد وبیمه معوقه از کار اخراج شده بودند خوشبختانه  در پایان اولین روز از اعتراض صنفی شان با  همت سایر کارگران وحمایت مسئولان شهرستان شوش  به کارسابقشان بازگشتند.
او درباره پرداخت مطالبات معوقه کارگران این واحد گفت:هنوز وضعیت  پرداخت شش ماه دستمزد وبیمه  معوقه 120 کارگر روز مزدی  معلوم نیست.

------------------

128 کارگر قراردادی «ذوب آهن آریان » بیکار شدند

منابع خبری ایلنا در شهرستان بوئین زهرا اعلام کردند؛ در کارخانه فولاد آریان که در محدوده جاده اشتهارد به بوئین زهرا واقع شده است حدود هزارکارگر مشغول به کارند که تا این لحظه کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی 128 نفر از آنها را پس از اتمام قرار داد کار اخراج کرده است.  
به گفته آنان کارفرمای این واحد  تولیدی مدعی است  توان پرداخت به موقع حقوق حدود 128کارگر شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل با تعدیل  کارگران قصد کاهش هزینه‌های جاری کارخانه را دارد.
به گفته این منبع خبری اخراج این تعداد نیروی کار در این واحد تولید کننده میلگرد وانواع نبشی در حالی انجام شده که به ادعای کارگران زمزمزمه‌هایی درباره اخراج تعداد دیگری از کارگران ماه‌های آینده به گوش می‌رسد.
بنابر اظهارات کارگران کارخانه فولاد آریان، عمده ترین مشکل این این واحد صنعتی بدهی مالی  این  کارخانه به اداره مالیات  است که رقم آن به بیش از ده میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
به گفته آنان افزایش فشار های اداره مالیات  به این کارخانه باعث نگرانی کارگران شده بطوری که مدیران این کارخانه مدعی اند ذوب آهن آریان که در منطقه محروم صنعتی واقع شده از معافیت های مالیاتی  واحد های صنعتی مناطق محروم برخوردار است.

------------------

اطلاعاتی راجع به خبر خودکشی کارگر در عسلویه

به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، کارگر متوفایی که بامداد (دوم شهریور ماه) به زندگی خود پایان داد، یکی از کارگران  پاره وقت گاراژ جرثقیل در داخل شهر عسلویه بوده است.  از قرار معلوم، این اتفاق در کنار فنس منطقه ویژه پارس در سه راهی عسلویه رخ داده است. 

------------------

کارگران فضای سبز شهرداری شوشتر سه ماه مزد نگرفته اند

منابع کارگری در شهرداری شوشتر با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: این کارگران که تحت مسئولیت یک  شرکت پیمانکاری  به صورت حجمی در فضای سبز  شهرداری شوشتر مشغول‌اند طی سه ماه گذشته دستمزد دریافت نکرده‌اند.
در خصوص پرداخت نشدن معوقات مزدی این کارگران گفته می‌شود که کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی دلیل بروز این اتفاق بوده است. جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی این کارگران، بر پایه اطلاعاتی که به نقل ازیکی از کارگران فضای سبز شهرداری شوشتر در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است  بیش از 5 ماه حق بیمه آنها نیز هنوزبه تامین اجتماعی واریز نشده است.
این کارگر شاغل درفضای سبز شهرداری شوشتر با بیان اینکه کارگران شهرداری از حداقلهای مزدی برخوردار بوده وامنیت شغلی ندارند در خاتمه  افزود: کارگران فضای سبز جدا از پی گیری موضوع معوقات مزدیشان از شهرداری شوشتر میخواهند قرار داد کار آنان را از«حجمی» به «قرارداد معین»  تبدیل کنند.

------------------

همکارانمان به تجمع نرسیدند/ در مسیر تهران تصادف کردند

اعضای شورای اپراتوری پست‌های فشار قوی برق در تماس با ایلنا از سانحه تصادف همکاران خود در مسیر تهران خبر دادند. به گفته این فعالین کارگری، 4 نفر از اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق که از خوزستان برای شرکت در تجمع صنفی که از قرار معلوم قرار است فردا (چهارم مهر) مقابل مجلس و سازمان مدیریت برگزار شود، راهی تهران بودند، در بروجرد تصادف کرده و هر چهار نفر مصدوم شدند.
این کارگران با انتقاد از رویکرد نامناسب وزارت نیرو و سازمان مدیریت می‌گویند: چرا باید اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق هزینه پیگیری مطالبات را با جان خود بپردازند.
این فعالان با طرح این پرسش از نمایندگان مجلس و مسئولان سازمان مدیریت که اپراتورهای قرارداد معین پست های فشار قوی برق باید در این مسیر چندنفر دیگر تلفات بدهند تا بتوانند درخواست برحق خود را به گوش مسولین برسانند، خواستار رسیدگی هرچه سریعتر مسئولان به وضعیت پیش آمده شدند.
گفتنی است اپراتورهای قرارداد معین پست‌های فشار قوی برق در ماههای گذشته بارها از شهرهای دور و نزدیک به تهران آمدند و چندین تجمع صنفی برای پیگیری اجرای طرح قرارداد دائم، برگزار کردند.

------------------

کارگران روزمزد مجتمع نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به اخراج تجمع کردند

یکی از کارگران حاضر در این تجمع صنفی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ما حدود 120 کارگر روزمزدی شاغل در بخش کشاورزی مجتمع نیشکر هفت تپه هستیم که کارفرما از ابتدای سالجاری ما را برای انجام کارهای آبیاری و... به استخدام مجتمع درآورد.
او با بیان اینکه از اول مهرماه؛ کارفرما بدون پرداخت هیچ‌گونه دستمزد و حق بیمه از ورود کارگران به محل کارشان جلوگیری کرده است؛ در ادامه افزود: مسئولان مجتمع نیشکر هفت‌تپه به من و دیگر همکارانم گفته‌اند که دلیل این تعدیل‌ها، ناکافی بودن منابع مالی بوده است.
به گفته این کارگر، هریک از ما در طول فعالیت کاری‌مان زحمات زیادی در مجتمع نیشکر هفت‌تپه زیر آفتاب سوزان متحمل شده‌ایم و این درست نیست که کارفرما پس از بهره‌کشی از ما بدون دستمزد ما را رها کند.

------------------

خودکشی یک کارگر در سه راهی عسلویه

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته ( دوم شهریور ماه) یک کارگر در عسلویه با بستن طناب به گردن و خالی کردن زیرپایش خودکشی کرد. از قرار معلوم،  این اتفاق کنار فنس منطقه ویژه پارس در سه راهی عسلویه رخ داده است.
ظاهرا فرد متوفی کارگر یکی از فازهای گازی عسلویه بوده است. از هویت و انگیزه اصلی این فرد، اطلاع دقیقی در دست نیست.

------------------

پنجمین روز از اعتراض صنفی کارگران آزاد راه تهران-شمال/ هنوز کسی پاسخگو نیست

یکی از کارگران معترض در این باره به ایلنا گفت: حدود 70 کارگر هستیم که از پنج روز پیش به نمایندگی از مجموع 400 کارگر پیمانکاری پروژه احداث آزاد راه تهران-شمال بابت معوقات مزدی خود تجمع کرده‌ایم.
او گفت: در حال حاضر دغدغه اصلی همه ما تامین معاش خانواده‌هایمان است که به دلیل پرداخت نشدن مطالبات مزدی به یک چالش تبدیل شده است و در همین رابطه از کارفرمایان اصلی و فرعی و دیگر مقامات مسئول در وزاتخانه‌های راه و شهرسازی می‌خواهیم که به مشکلاتمان رسیدگی کنند. این کارگر  افزود: هر یک از ما کارگران دست کم دارای سه سر عائله هستیم و به دلیل بدحسابی صورت گرفته در شش ماه گذشته برای گذران زندگی با مشکلات جدی روبرو بودیم.
به گفته وی، درحال حاضرمهم‌ترین خواسته کارگران شاغل در آزاد راه تهران فقط دریافت بخشی از معوقات حقوقی سال جاری و تضمین امنیت شغلی است  چرا که پیش از این تعداد زیادی از کارگرانی  که به نوعی پی گیر مطالبات مزدی خود شده اند به صورت ناگهانی از کار اخراج شده اند.
او  با انتقاد از مسئولان وزارت راه در بی توجه ای به مشکلات کارگران آزاد راه تهران ، شمال افزود:به نظر می‌رسد مسئولان وزارت راه بعد از  پنج روز از آغاز اعتصاب کارگران آزاد راه تهران ،شمال عمق و شدت این اعتراض را درک نکرده‌ و قصد پی گیری مشکلات کارگران را ندارند.
به گفته وی  در حالی اعتراض کارگران برای دریافت مطالبات معوقه شش ماه گذشته امروز شنبه سوم مهر ماه همچنان ادامه دارد که به گفته برخی مسئولان داخلی شرکت  ارسا ساختمان ،این شرکت همه صورت وضعیت های مالی خود را  به موقع از وزارت راه وصول کرده است.

------------------

ادامه انتظار کارگران معدن طزره برای معوقات مزدی/ کارفرما فقط وعده می‌دهد

این کارگران در تماس با ایلنا گفتند:  بیش از هزار و 400 کارگر معدن  زغال سنگ البرز شرقی دست کم از خرداد ماه سال جاری بابت معوقات مزدی خود طلبکارند. آنها می‌گویند: این وضعیت درحالیست که کارفرمای این واحد معدنی برای جلوگیری از اعتراضات صنفی مرتباً در میان کارکارگران حاضر می‌شود و وعده پرداخت مطالبات معوقه را می‌دهد.
به ادعای آنان؛ آخرین دریافتی کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی مربوط به دستمزد اردیبهشت ماه سال جاری است و ازآن موقع تا هم اکنون کارگران پولی از کارفرما دریافت نکرده اند.
کارگران البرز شرقی در خاتمه تصریح کردند: مشکلاتی که در زمینه پرداخت مطالبات مزدی آنها به وجود آمده است باعث نگرانی کارگران  با آغاز سال تحصیلی جدید فرزندانشان شده و آنان هم اکنون در شرایط بد مالی قرار دارند. در این صورت کارگران نیازمند دریافت حداقل بخشی از معوقات حقوقی خود هستند.

------------------

توافق کارگران پتروشیمی پردیس با مدیرعامل/ با بخشی از خواسته‌های کارگران موافقت شد

به گزارش ایلنا، پس از چندین روز اعتراض صنفی، در روز اول مرداد جلسه ای با حضور مدیر عامل شرکت پتروشیمی پردیس ، رئیس مجتمع ، مدیران و مسئولان استانی و محلی و همچنین نمایندگان کارگران برگزار شد.
از قرار معلوم، در این جلسه، با بخشی از خواسته های کارگران موافقت شده است.
در این جلسه، مقرر شد که برای کارکنان فاز 1 از ابتدای مهرماه سال جاری سیستم 7-7 اجرا شود و به ترتیب زمانی، سایر کارکنان واحد ها به این سیستم اضافه شوند.
همچنین مقرر شد که آیین نامه خدمات رفاهی تدوین شود و نماینده ای از سوی کارگران در جهت ارتباط بیشتر با مدیریت و انتقال خواسته های نیروی کار انتخاب شود.

------------------

قطع شدن کارانه شماری از کارکنان پتروشیمی پردیس به‌جای اصلاح شیفت‌کاری

به گزارش ایلنا ظاهرا این اتفاق به دستور مدیریت این واحد پتروشیمی صورت گرفته است.
از قرار معلوم در میان کارگرانی که مزایای شغلی کارانه آنها قطع شده است؛ افرادی حضور دارند که پیش از این نیز با برپایی اجتماعات صنفی نسبت به تغییر زمانبندی شیفت های کاری خود معترض شده بودند.
منابع ایلنا می‌گویند: قطع مزایای شغلی کارانه در حالی اتفاق افتاده است که تمامی کارگران طبق وعده مدیران پتروشیمی پردیس منتظر بودند تا هرچه زودتر مشکلات مربوط به جابه‌جایی نوبت های شغلی آنها برطرف شوند.
 بر همین اساس گفته می‌شود که دستور رسیدگی به این مشکل در قالب صورت جلسه‌ای که به خاتمه یافتن این اقدام اعتراضی منجر شد، صادر می‌شود اما ظاهرا پس از گذشت حدود دو ماه از آن زمان اکنون این مسئله از جانب کارفرما منتفی اعلام شده است.
منابع ایلنا به نقل از کارگران این واحد پتروشیمی می‌گویند: همه ما حسب تصمیم مدیریت نسبت به بهبود وضعیت خود امیدوار بودیم اما مسکوت ماندن این ماجرا در کنار قطع شدن مزایای کارانه باعث شده است تا نسبت به چنین وعده‌هایی خوشبین نباشیم.

------------------

پرداخت بخشی از معوقات کارگران گندله‌سازی اردکان

تعدادی از کارگران کارخانه گندله سازی در تماس خود با ایلنا گفتند: کارفرمای این واحد تولیدی در روز بیست و نهم شهریور ماه معادل دو ماه از معوقات مزدی آنها را پرداخت کرده است.
کارخانه گندله سازی اردکان حدود دویست کارگر دارد و از قرار معلوم این پرداخت پس از تجمع بیست و هشتم شهریور ماه این کارگران انجام شده است. به گفته کارگران، مسئولان کارخانه وعده داده‌اند که به زودی باقی مطالبات مزدی را پرداخت کنند.
ظاهرا پیش از این،  بیش از دویست کارگر کارخانه گندله سازی اردکان در استان یزد، تا ۶ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده داشتند که اکنون با این پرداخت، این مطالبات به چهارماه کاهش یافته است.
کارخانه گندله سازی اردکان در شهر اردکان در ۲۵ کیلومتری غرب جاده اردکان-نایین قرار دارد.

------------------

پرداخت بخشی از معوقات کارگران پتروشیمی ایلام

یکی از نمایندگان کارگران پتروشیمی ایلام در تماس با ایلنا از پرداخت بخشی از مطالبات مزدی خود خبر داد. به گفته وی، امروز ظهر مطالبات مزدی تیرماه کارگران این پتروشیمی پرداخت شد. این کارگران که در حال حاضر با احتساب این ماه، دو ماه معوقات مزدی دارند،  از قول کارفرما گفتند: کارفرما وعده‌ داده تا باقی مطالبات در ماه‌های آینده به طور مرتب پرداخت شود.
بیش از 300 نفر از کارگران چندین شرکت پیمانکاری پتروشیمی ایلام از دیروز (31 شهریور) در اعتراض به معوقات مزدی،  دست به تجمع زده‌ بودند.

------------------

کارگران قراردادی شرکت ارسا ساختمان 3 روز است که دست از کار

این کارگران در تماس‌های جداگانه با به ایلنا گفتند که از روز سه‌شنبه دست از کار کشیده‌اند. اعتراض این کارگران به جهت عدم دریافت مطالبات مزدی سال 95 و اضافه‌کاری و سنوات سال 94 است. این 70 کارگر شرایط معیشتی خود را ناگوار توصیف کرده‌اند و می‌گویند که باتوجه به آغاز سال تحصیلی جدید توان تامین مایحتاج اولیه تحصیلی فرزندانشان را ندارند.
تعدادی از این کارگران نیز به دنبال عدم دریافت مطالبات مزدی خود نتوانسته‌اند اجاره خانه‌هایشان را پرداخت کنند. کارگران قراردادی شرکت ارسا ساختمان همچنین به ایلنا گفتند که از عدم تامین امنیت شغلی خود گلایه‌مند هستند. کارگران تاکید دارند که با وجود کار در تونل و حجم عظیم گرد و غبار کارشان مشمول قانون سختی و زیان‌آور  محسوب نمی‌شود که همین موجب شده از شرایط روحی مناسبی برخوردار نباشند.

------------------

مرگ کارگر پتروشیمی لرستان بر اثر برق‌گرفتگی

منابع خبری ایلنا در لرستان از مرگ یک کارگر پیمانکار پتروشیمی لرستان خبر دادند. از قرار معلوم، صبح روز گذشته (سی و یکم شهریور)، یک کارگر پیمانکار واحد برق پتروشیمی لرستان بر اثر ارتباط با برق فشار قوی 20 کیلو وات، دچار برق گرفتگی می‌شود.
ظاهرا پس از بروز این حادثه، ماموران امداد و نجات در محل حاضر شده و مصدوم را به یکی از بیمارستان‌های خرم آباد منتقل می‌کنند که متاسفانه این کارگر پیش از رسیدن به بیمارستان فوت می‌کند.

------------------

کشته و زخمی شدن دو کارگر ساختمانی در آمل بر اثر ریزش آوار

براساس اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته ( سی و یکم شهریور)، به علت گودبرداری غیراصولی در منطقه آخای امیری لاریجان شهرستان آمل، دو تن از کارگران افغانستانی که در محل حادثه مشغول کار بودند بر اثر ریزش آوار در زیر تلی از خاک مدفون شدند.
در این حادثه یکی از کارگران بر اثر مدفون شدن زیر آوار و نرسیدن اکسیژن به مغز، جان خود را از دست داد. نیروهاى اورژانس 115و هلال احمر با حضور در محل حادثه توانستند جان یکی از کارگران را نجات و بلافاصله مصدوم را به درمانگاه گزنک منتقل کنند.

------------------

کارگران شرکت پتروشیمی ایلام دست به تجمع صنفی زدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از 300 نفر از کارگران چندین شرکت پیمانکاری پتروشیمی ایلام از دیروز (31 شهریور) در اعتراض به سه ماه معوقات مزدی  و عدم تحقق وعده‌های کارفرما در داخل دفاتر شرکت پیمانکاری  تجمع کرده‌اند.
یکی از کارگران که به نمایندگی از دیگران تماس گرفته بود، گفت: این اعتراضات از بامداد دیروز آغاز شد و کارگران چندین شرکت پیمانکاری زیرمجموعه شرکت پتروشیمی ایلام در آن حضور داشتند، اما با حضور نماینده کارفرمای اصلی در جمع کارگران و نشان دادن چک  پرداخت مطالبات،  به کار بازگشتیم.
وی در توضیح مطالبات صنفی کارگران ادامه داد: قرار بود امروز (اول مهرماه) پرداختها انجام شود و کارفرمای مادر به جای واریز صورتحساب پیمانکار مطالبات کارگران را مستقیم به حساب آنها واریز کند اما تا این لحظه اقدامی صورت نگرفته و با این حساب کارگران امروز هم دست از کار کشیده اند.
برپایه اظهارات کارگران، پیش از این نیز در ماه‌های گذشته  تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران بارها منجر به اعتراضات صنفی آنها شده است.

------------------

کشته و زخمی شدن 4 کارگر در گودبرداری غیراصولی در ارومیه

براساس اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته (سی و یکم شهریور)، گودبرداری غیر اصولی در خیابان شهید بهشتی ارومیه به مرگ یک کارگر و مصدومیت سه کارگر دیگر انجامید.
از قرار معلوم، کارگران در خیابان شهید بهشتی ارومیه و در محل سابق ساختمان شورای شهر ارومیه مشغول گودبرداری بودند که دیواره های گود ریزش می کند. بر اثر این اتفاق که کارشناسان دلیل آن را رعایت نکردن اصول مهندسی گودبرداری می‌دانند، یک کارگر زیر آوار ماند و جان باخت. 
ماموران امداد و نجات جسد بی‌جان کارگر را از زیر آوار بیرون کشیدند. 3 کارگر دیگر نیز در این حادثه به شدت مصدوم و به بیمارستان منتقل شدند.

------------------

کارگران شرکت فراپتروساز بندرعباس معوقات مزدی دارند/نگرانی از مرخصی اجباری

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود 60 کارگر شرکت فراپتروساز در بندرعباس سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده؛ دارند. این شرکت پیمانکاری که یکی از زیرشاخه‌های شرکت نفت جی است و در اسکله شهید رجایی بندرعباس کار تعمیر و نگهداری مخازن صادراتی نفت را انجام می‌دهد، دستمزد کارگران را از تیرماه پرداخت نکرده‌است.
از قرار معلوم، با خاتمه یک فاز از قرارداد شرکت، کارگران این شرکت از امروز (اول مهرماه) به مرخصی اجباری فرستاده شده‌اند. این کارگران ضمن نگرانی از این مرخصی اجباری می‌گویند: به ما گفته شده چند روزی به مرخصی بروید و اگر قرار شد کار ادامه داشته باشد، با شما تماس می‌گیریم. کارگران فرا پتروساز این مرخصی اجباری را به معنای بیکاری می‌دانند و می‌گویند: در روزهای گذشته برای پیگیری مطالبات مزدی خود به کارفرمای مادر یا همان شرکت نفت جی مراجعه کردیم، اما متاسفانه هیچ پاسخی دریافت نکردیم.
از قرار معلوم شرکت فراپتروساز عدم پرداخت صورت وضعیت‌ها توسط کارفرمای مادر را دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران عنوان کرده است.