افق روشن
www.ofros.com

تجمع کارگران «نی بُر» کشت و صنعت، وضع

نابسامان چایکاران، گران شدن روغن و مجوز اول ماه مه


ایلنا - مهر - شرق                                                                                        سه شنبه ٢٢ فروردین ١٣٩١

تجمع کارگران «نی بُر» کشت و صنعت کارون شوشتر

ایلنا: یک فعال کارگری در خوزستان گفت: کارگران «نی بُر» کشت و صنعت کارون شوشتر در اعتراض به عدم محاسبه سنوات بیمه‌ای و افزایش نیافتن دستمزد خود در سال‌های گذشته، دست از کار کشیده و در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کرده‌اند.
آقایار حسینی خاطرنشان کرد: این کارگران فصلی که به کار تخصصی بریدن نی اشتغال دارند خواستار اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و همچنین افزایش دستمزد ماهانه خود هستند.
او افزود: عدهٔ زیادی از کارگران نی بر کشت و صنعت به سن بازنشستگی رسیده اما به دلیل تعویق در پرداخت حق بیمه توسط كارفرما امکان بازنشسته شدن و استفاده از مزایای تامین اجتماعی را ندارند، علاوه بر این سازمان تامین اجتماعی کار این کارگران را جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی‌كند.
او یاد آور شد کارگران فصلی نی بر تا پایان برداشت نی، یعنی دو ماه آینده قرار داد امضاء کرده‌اند اما با ورود مدیریت جدید این کارگران فصلی پیش از پایان قرارداد اخراج خواهند شد.
او همچنین گفت: طرح طبقه بندی مشاغل برای این کارگران مهیا شده که امکان اجرای این طرح با مخالفت مدیریت جدید به جهت عدم پرداخت مابه تفاوت سالهای ۷۲ کارگران تا هم اکنون متوقف شده است.
تعداد كارگران فصلی «نی بُر» کشت و صنعت کارون شوشتر دو هزار نفر گزارش شده است.

--------------------------

كشاورزان مزارع چای را رها كرده‌اند

ایلنا: رئیس اتحادیه چایكاران اعلام كرد: به دلیل عدم پرداخت مطالبات چایكاران از سوی دولت، ۵۵ هزار خانوار كارگری در مشكلات شدید معیشتی به سر می‌برند.
ایرج هوسمی در گفتگو با خبرنگار ایلنا با تاكید بر لزوم پرداخت مطالبات چایكاران از سوی دولت تصریح كرد:‌ به دلیل عدم پرداخت واقعی قیمت چای از سوی دولت، بخش عمده‌ای از باغات بزرگ چای هم اكنون غیر فعال شده‌اند.
او با بیان اینكه چایكاران به سختی گذران معیشت می‌كنند تصریح كرد: با توجه به این كه برداشت محصول به صورت فصلی صورت می‌گیرد از این رو بخشی از مشكلات كارگران فعال در این صنعت به دلیل عدم اعمال سیاست‌های حمایتی در مواقع بیكاری است.
هوسمی با اشاره به اینكه در سال گذشته کود و تسهیلات مورد نیاز برای هرس باغات در اختیار چایکاران قرار نگرفت، ادامه داد: کشاورزانی که دست‌شان تهی است مزارع را رها کرده‌اند و معلوم نیست سال جاری وضعیت تولید چای کشور چگونه خواهد بود.
رئیس اتحادیه چایکاران یاد آور شد: متاسفانه از زمانی که مدیریت چای کشور در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته روز به روز بر مشکلات چای کاران اضافه شده تا جایی که دیگر باغ چایی باقی نمانده است تا احتیاجی به چایکار باشد.
او با بیان این که قیمت چای در طول سالهای اخیر با افزایش تورم همراه نبوده است تصریح كرد: این عدم افزایش قیمت چای در صورتی است که تمام اقلام مصرفی معیشتی چایکاران افزایش پیدا کرده و کشاورزان در حال حاضر زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

--------------------------

روغن با مجوز دولت تا ٢٠ درصد‌ گران شد

مهر: یك مقام مسوول در وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام كرد كه روغن با مجوز دولت، ١۵ تا ٢٠ درصد ‌گران شد، این درحالی است كه این افزایش قیمت از روزهای آینده اعمال خواهد شد. وی افزود: البته پیشی‌گرفتن تقاضا بر عرضه یكی از دلایل افزایش قیمت روغن‌نباتی در بازار است. در عین حال، یك مقام صنفی نیز در این رابطه به «مهر» گفت: اگرچه برخی تولیدكنندگان به صورت خودسرانه افزایش قیمت داده بودند، اما این افزایش قیمت هم‌اكنون از سوی سازمان حمایت مصرف‌كنندگان و تولیدكنندگان مصوب شده است.

--------------------------

دستگاه بافندگی دست مرد را بلعید

شرق: بی‌احتیاطی كارگر هنگام كار با دستگاه بافندگی موجب ‌گیر كردن دست و آسیب‌دیدگی وی شد. این مرد ٦٠ ساله دست خود را درون دستگاه روشن فرو برد و باعث شد دست چپش درون دستگاه ‌گیر كند. این حادثه بعدازظهر شنبه در خیابان خاوران رخ داد و هنگام رسیدن آتش‌نشانان این كارگر از درد شدید دستش شكایت می‌كرد و امدادگران با استفاده از تجهیزات تخصصی دست او را از درون دستگاه بافندگی بیرون آوردند.

--------------------------

وزارت کشور باید در روز كارگر به کارگران مجوز راهپیمایی بدهد

ایلنا: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وزارت کشور باید به کارگران مجوز راهپیمایی بدهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن رضایی در حاشیه مراسم افتتاحیه پژوهشکده دین و سیاست، در پاسخ به خبرنگار ایلنا كه نظر او را درباره ممانعت از برگزاری راهپیمایی در روز جهانی كارگر، طبق روال سال‌های قبل پرسیده بود، گفت: در کشور ما انجام این نوع کار‌ها مانعی ندارد، وزارت کشور نیز باید مجوز برگزاری این قبیل راهپیمایی‌ها را بدهد.
وی افزود: باید اقشار مختلف بتوانند به بیان مطالبات خود پرداخته تا نشاط سیاسی و اجتماعی درجامعه حاکم شود.
رضایی درباره انتصاب مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی با وجود حکم تعلیق وی با شکایت خانواده محمد کامرانی، یكی از قربانیان جنایت بازداشگاه كهریزك نیز گفت: این مساله را باید خود دولت و مجلس حل کنند، امسال سال مهمی است که دولت و مجلس باید بیش از هر سال وحدت داشته باشند.
وی افزود: راههای قانونی برای ایجاد تعاملات وجود دارد و باید از‌‌ همان طرق قانونی مسایل حل و فصل شود. دلیلی ندارد یک مساله که ‌می‌تواند از راههای قانونی حل شود تبدیل به یک منازعه سیاسی شود.

--------------------------

عمادی: جلوگیری از راهپیمایی‌روز جهانی كارگر توسط دولت طبیعی است

ایلنا: یك كارشناس مسائل كارگری با اشاره به ممانعت دولت‌های نهم دو دهم از برگزاری راهپیمایی روز كارگر طی سال‌های گذشته، گفت:‌ در شرایطی كه دولت به نیازهای كارگران در طول ٣٦۵ روز سال پاسخ نمی‌دهد، طبیعی است كه حق راهپیمایی اعتراضی در روز جهانی كارگر را هم به رسمیت نشناسد.
محمد رضا عمادی در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اینكه تصویب دستمزد ٣٩٠ هزار تومانی فقط نیازهای مسكن كارگران را تامین می‌كند تصریح كرد: هم اكنون بیش از ٨۵ درصد از كارگران سراسر كشور زیر خط فقر گذران معیشت می‌كنند.
این فعال كارگری با تاكید برلزوم افزایش اعمال سیاست های حمایتی دولت از كارگران سراسر كشور یاد آور شد: در حال حاضر اثرات تورمی اجرای قانون هدفمندی یارانه ها موجب شده است كه كارگران در تامین نیازهای حداقلی خود با مشكلات عمده‌ای مواجه شوند.
این فعال كارگری وضعیت واحدهای تولیدی كشور را اسفناك توصیف كرد و خاطرنشان ساخت: كارفرمایان به دلیل تداوم وضعیت بحرانی در پی افزایش قیمت حامل‌های انرژی قادر به پرداخت دستمزد بیش از سقف ۴٠٠ هزار تومان نیستند.
او خواستار افزایش سیاست های حمایت های دولت از طبقه كارگر شد و گفت: به منظور افزایش سطح معیشتی كارگران تنها دولت می‌تواند با ارائه تسهیلاتی غیر نقدی قدرت خرید جامعه كارگری كشور را ارتقاء دهد.
این فعال كارگری سیاست‌های غلط اقتصادی دولت را موجب افزایش بی‌رویه نرخ تورم عنوان كرد و افزود: بحران‌های اقتصادی موجب شده است كه نرخ تورم بیش از پیش افزایش یابد و همین امر موجب شده است كه كارگران به دلیل دریافت دستمزد اندك فشار این سیاست‌های غلط دولت را متحمل شوند.

--------------------------

سال حمایت از كار با مجوز برگزاری راهپیمایی روز كارگر معنا می‌یابد

ایلنا: رئیس اتحادیه كارگران قراردادی و پیمانی كشور گفت: سال حمایت از كار و تولید ملی با مجوز برگزاری راهپیمایی در روز جهانی كارگر معنا می‌یابد.
فتح‌اله بیات در گفتگو با خبرنگار ایلنا برگزاری تجمعات كارگری را در روز جهانی كارگر را از خواسته‌های صنفی كارگران اعلام كرد و گفت: طبق اصل ٢٧ قانون اساسی كارگران حق دارند در این روز با برگزاری تجمع خواسته‌های صنفی خود را اعلام كنند.
او با انتقاد از ممانعت دولت در روند برگزاری راهپیمایی روز جهانی كارگر طی سال‌های گذشته، تصریح كرد: كارگران در دوران دولت اصلاحات در روز جهانی كارگر هر سال نسبت به برگزاری راهپیمایی اقدام می كردند و با توجه به جلوگیری دولت‌های نهم و دهم از برگزاری راهپیمایی و حتی تجمع در این روز، ما كارگران از دولت خواستاریم تا در جهت هدفگذاری حمایت از كار در سال جاری مجوز برگزاری تجمع و راهپیمایی را در روز جهانی كارگر صادر كند.
رئیس اتحادیه كارگران قراردادی و پیمانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این كه دولت به نیازها و درخواست های كارگران پاسخی نمی‌دهد تصریح كرد: كارگران هر ساله در روز ١١ اردیبهشت می توانند خواسته های صنفی خود را مطرح كنند اما دولت چهار سال است كه مجوز برگزاری راهپیمایی را در روز جهانی كارگر به كارگران نمی دهد.

--------------------------

بیکاری ۱۵۰ کارگر کارخانه‌ی نوید منگنز اصفهان

گزارش‌ها حاکی از آن است که پرداخت نشدن یارانه‌های انرژی باعث تعطیلی کارخانه نوید منگنز اصفهان و بیکاری دست کم ۱۵۰ کارگر شده است.
حمیدرضا کریمی، نماینده کارگران سابق کارخانه نوید منگنز اصفهان، با اعلام این موضوع گفت: "بسیاری از کارگران این کارخانه با وجود ۱۶ سال سابقه کاری به دلیل عدم رسیدگی به مشکلات تولید اکنون بیکار هستند."
به گزارش ایلنا، وی با اشاره به بیکاری ۸۰ کارگر رسمی و ۷۰ کارگر قرارداد موقت این کارخانه، در تشریح دلایل تعطیلی کارخانه نوید منگنز اصفهان گفت: "محصولات کارخانه نوید منگنز از خردادماه سال گذشته توسط تولید‌کنندگان دولتی خریداری نشد و در انبارهای شرکت انبار شد. در پی انباشته شدن تولیدات کارخانه در انبارها، نامه‌ای به استانداری نوشته شد و طی سه جلسه گفتگوی مدیریت کارخانه و فرمانداری، وعده خریداری محصولات به کارگران داده شد ولی متاسفانه هیچ‌وقت این وعده‌ها تحقق نیافت."
این فعال کارگری ادامه داد: "علت اصلی تعطیلی کارخانه نوید منگنز عدم پرداخت یارانه حامل‌های انرژی توسط دولت و ایجاد مبلغ هنگفت بدهی به تبع خریداری نشدن محصولات تولیدی بود که در نهایت این روند به تعطیلی کارخانه در آبان ماه سال گذشته انجامید."
او ادامه داد: "در پی قطع برق کارخانه، جلسه‌ای در فرمانداری شهرستان زرین شهر گذاشته شد و مدیریت مطرح کرد که باتوجه به افزایش تعرفه‌های قیمت و انرژی ادامه فعالیت کارگران در این شرکت مقرون به صرفه نیست و اگر حمایت از طرف دولت صورت گیرد می‌توان تعرفه واردات منگنز را بالا برد."