مرگ یک کارگر پتروشیمی سنندج بر اثر خفگی
به گزارش ایلنا براساس خبری که به نقل از سایر رسانهها منتشر شده است این حادثه پنج شنبه هفته گذشته - ۲۹ مرداد ماه-در پتروشیمی سنندج که در استان کردستان قرار دارد برای یک کارگر ۲۴ ساله بنام «کاوه ملکی» اتفاق افتاده است.
گفته میشود مرگ این کارگر پس از آن اتفاق افتاده است که وی حین جوشکاری یکی از لولههای پتروشیمی به قطر یک متر و۲۰ سانت و عمق ۵ متر (لولهای که دارای سه زانوی خم در خم و انتهای آن مسدود بوده و هیچ منفذی جهت نفس کشیدن نیز وجود نداشته است) بر اثر کمبود اکسیژن دچار خفگی میشود.
گفته میشود که هرچند از طرف کارفرما به کارگر حادثه دیده برای تنفس کپسول اکسیژن داده شده بود اما بعدا مشخص شد که این کپسول خالی بوده است.
در این رابطه همچنین گفته میشود که کارگر متوفی در لحظه دچار شدن به مشکل تنفسی، از همکاران خود که در بیرون بودند چند نوبت درخواست کمک میکند اما نجات وی تا آمدن اعضای گروه امداد و نجات به تاخیر میافتد.
--------------------------
مرگ سه کارگر در حادثه سقوط از داربست
حسن عباسی در گفتگو با ایلنا، درباره جزییات این حادثه گفت: روز گذشته حادثه سقوط چهار کارگر از داربست طبقه یازدهم یک ساختمان نیمه کاره در بزرگراه اشرفی اصفهانی (خیابان سیمون بولیوار) به مرکز اورژانس تهران اعلام و بلافاصله دو اکیپ امدادی اورژانس به محل حادثه اعزام شدند.
وی فزود: متاسفانه مامورین ما در صحنه حادثه مشاهده کردند که سه نفر از این کارگران پس از سقوط در دم جان خود را از دست دادهاند.
عباسی تصریح کرد: کارگر چهارم نیز که دچار مصدومیت از نواحی مختلف بدن شده بود توسط عوامل اورژانس به بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) منتقل شد.
مدیر روابط عمومی مرکز اورژانس تهران در پایان گفت: حال عمومی تنها مصدوم این حادثه نیز وخیم اعلام شده است.
--------------------------
کارگران مس سرچشمه خواهان افزایش مزایای خود هستند
به گزارش ایلنا براساس خبری که پیشتر در رسانهها منتشر شد، در روز چهارشنبه 28 مرداد ماه دستکم تعداد 500 نفر از کارگران مجتمع مس سرچشمه در مقابل ساختمان ورودی این مجتمع تجمع کردند.
منابع خبری ایلنا به نقل از کارگران این مجتمع می گویند که این تجمع اعتراضی از حوالی ساعت 8 صبح تا 9 شب ادامه داشته و در نهایت معترضان با این وعده که به زودی مدیریت شرکت شخصا برای پاسخگویی در جمع آنها حاضر خواهد شد به اعتراض صنفی خود خاتمه دادند.
ظاهرا همان زمان به معرتضان گفته شد که مدیریت مجتمع مس سرچشمه برای روز یکشنبه برای گفتگو با آنها در حاضر خواهد شد و در حال حاضر آنها به انتظار تحقق این وعده به کار روزانه خود بازگشتهاند.
کارگران مجتمع مس سرچشمه که در بخشهای مختلف استخراج و استحصال مس بصورت پیمانی و قرارداد موقت مشغول به کارند در توضیح دلیل نارضایتی خود میگویند که از حدود 2 سال پیش تاکنون مزایای مزدی آنها بصورت چشمگیری کاهش یافته و بصورت میانگین از درآمد ماهانه هر کارگر مزدیک به 300 هزار تومان کاسته شده است.
به گفته این کارگران تا پیش از جابجای مدیریت این مبلغ بصورت عرف کارگاه در قالب پاداش افزایش تولید و پرداختهای مناسبتی به آنها تعلق می گرفت اما با روی کار آمدن مدیریت کنونی از میزان این پرداختها کاسته شده است.
از قرار معلوم مدیریت مجتمع مس سرچشمه دلیل این اتفاق را پیامدهای تشدید تحریمهای اقتصادی ایران در سالهای ابتدایی دهه 90 عنوان کرده بودند.
بصورت مشخص کارگران معترض مس سرچشمه در این خصوص می گویند، خوب می دانیم که از تاثیر منفی تحریمهای اقتصادی بر کشور به خوبی باخبرهستیم اما حالا که توافق هستهای صورت گرفته بازهم مدریت مجتمع پایین آمدن قیمت جهانی مس را بهانه قرار داده و حاضر نیست حداقل مزایای مزدی را به اندازه سابق افزایش دهد.
--------------------------
تجمع کارگران فولاد لوشان در اعتراض به تاخیر افتادن مزایای مزدی
به گزارش ایلنا، صبح امروز (۳۱ مرداد ماه) جمعی از کارگران کارخانه فولاد لوشان در اعتراض به تعویق حقوق و محقق نشدن سایر مطالبات صنفیشان دست از کار کشیده و مقابل ساختمان اداره کار شهرستان رودبار واقع در شهر منجیل تجمع کردند.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت داشتهاند گفته میشود، در کارخانه فولاد لوشان بیش از ۲۴۰ کارگر فعالیت دارند که از خرداد ماه حقوق نگرفتهاند.
کارگران که خواهان وصول طلب مزدی خود هستند میگویند بخش عمدهای از مشکلات کارخانه فولاد لوشان پرداخت نشدن به موقع مطالبات کارخانه از سوی خریداران محصولات است و به همین دلیل مدیران این کارخانه برای جبران کسری منابع مالی مزدآنها را با تاخیر پرداخت میکند.
آنها میگویند در آخرین پی گیریهای که با کارفرما انجام دادیم هیچ پاسخ قاطعی از سوی کارفرما برای دریافت مطالباتمان نشنیدیم و به همین دلیل ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفتهمان تجمع کنیم.
گفتنی پس از ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیاردی و مصادره شرکتهای مه آفرید خسروی در شهرستان رودبار، شرکت آهن وفولاد لوشان توسط دادستانی کشور مدیریت میشود.
--------------------------
طلب مزدی ۱۱ کارگران مخابرات نیشابور از پیمانکار سابق
این کارگران که دستکم بابت سه ماه مزد پرداخت نشده طلبکارند با اعلام این مطلب به ایلنا گفتهاند که از سال گذشته تا پایان فروردین ماه سال جاری در بخش تلفنهای ضروری ۱۱۸ نیشابور میکردند.
به گفته این کارگران با وجود آنکه نزدیک به ۴ ماه از خاتمه قرارداد پیمانکار آنها میگذرد اما هنوز موفق به دریافت حقوق سه ماه آخر سال گذشته و سایر مطالبات معوقه خود نشدهاند. را از پیمانکار دریافت کنند.
کارگران مورد نظر که همچنان در شرکت مخابرات نیشابور کار میکنند، افزودند: به غیر از سه ماه مزد پدراخت نشده بابت بخش دیگری از مطالبات مزدی خود طلبکارند.
بر اساس اظهارات این کارگران، تا این لحظه تعدادی از آنها با مراجعه به اداره کار خواستار توقیف خودروی پیمانکار شدند اما در نهایت چون سند مالکیت این خودرو به نام شخص دیگری بوده است موفق به ووصل معوقات مزدی خود نشدهاند.
گفته میشود که پیمانکار بابت معوقات مزدی به هریک از این کارگراننزدیک به ۳ ونیم میلیون تومان بدهی دارد.
گفتنی است هم اکنون (از اردیبهشت ماه) شرکت مخابرات نیشابور موقتا مسئولیت بخش تلفنهای ضروری ۱۱۸ نیشابوررا بر عهده دارد.
--------------------------
کارگران آریا شرق سه ماه مزد طلبکارند/ سه کارگر از ابتدای مرداد اخراج شدند
براساس اطلاعاتی که به نقل از کارگران این واحد سازنده یخچال فریزر در اختیار ایلنا قرار گرفته است، 37 کارگر این واحد تولیدی دستکم بابت سه ماه حقوق اردیبهشت، خرداد و تیر طلبکارند.
این کارگران که به واسطه انعقاد قراردادهای موقت مشغول کارند به فعالان صنفی کارگری نیشابور گفتهاند که با شرایط کنونی در صورت هرگونه اعتراض جدی، توسط کارفرما اخراج خواهند شد.
برپایه این اطلاعات تاخیر در پرداخت معوقات مزدی کارگران این واحد تولیدی به امری رایج مرسوم شده است و در همین رابطه برای مرداد ماه سال جاری 3 نفر از کارگرانی که نسبت به این وضعیت معترض شده بودند، توسط کارفرما اخراج شدند.
از قرار معلوم در زمان برخورد با کارگران معترض هیچ توجهی به سن، سابقه، تخصص آنها نمیشود و جدا از مسئله پرداخت نشدن معوقات مزدی کارفرما هنوز بابت حق بیمه آنها با سازمان تامین اجتماعی تسویه حساب نکرده است
--------------------------
مرگ کارگر لایروب چاه براثر گازگرفتگی
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا براساس خبری که به نقل از فرمانده تیم عملیاتی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیرازدر رسانهها منتشر شده است این حادثه در یک تالار پذیرایی برای دو کارگر که مشغول لایربی چاه بودند اتفاق افتاده است.
در این رابطه « محمود محمدی » به رسانهها گفته است: روز گذشته حادثه محبوس شدن دوکارگر داخل چاه در منطقه زرقان شیراز قرار به سامانه ۱۲۵ اعلام و ماموران دو ایستگاه آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: پس از حضور آتش نشانان در محل حادثه، معلوم شد در داخل یک تالار پذیرایی، چاهی حفر شده و یک کارگر حین لایروبی در عمق 15متری آن دچار گاز گرفتگی شده است.
به گفته محمدی طبق گزارشات ٰکارگر دوم که به قصد کمک به همکار خود وارد چاه شده بود پس از نجات وی هنگام بیرون آمدن از چاه دچار گاز گرفتگی شده و به عمق 15 متری سقوط میکند که متاسفانه جان خود را از دست می دهد.
--------------------------
معوقات مزدی کارگران گلگهر هنوز پرداخت نشدهاست
براساس اخباری که در روزهای دوشنبه 25 مرداد و سهشنبه 26 مرداد توسط رسانههای محلی مخابره شد، نزدیک به 1500 کارگر پیمانکاری معادن شماره 2 و 4 گل گهر در اعتراض به چهار ماه پرداخت نشده و احتمال تمدید نشدن قراردادهای کاری خود در مسیرهای منتهی به این معدن تجمع کردند.
براین اساس کارگران معترض در ساعت 14 روز یکشنبه (25 مرداد) در مسیری که از طریق جاده سیرجان –شیراز به معدن گلگهر منتهی میشود؛ تجمع کردند و در نهایت چون پاسخی از سوی مسئولان دریافت نکردند برای روز بعد (دوشنبه 26 مرداد) از صبح در مسیری که در جاده خیرآباد معدن گلگهر قرار دارد؛ تجمع کردند.
به گفته منابع ایلنا کارگران معترضی که در این تجمعات صنفی حضور داشتند به نشانه اعتراض از ورود افرادی که قصد آمدن به محدوده معدن گلگهر را داشتند؛ جلوگیری کرده و در نتیجه دیگر کارگرن معدن نیز نتوانستند در ایام برپایی این اقدام صنفی در سرکار خود حاضر شوند.
آنطور که منابع ایلنا گفتهاند در تجمع روز دوشنبه کارگران پیمانکاری معدن گلگهر، تعدادی از مسئولان اداری سیرجان ازجمله فرماندار و رئیس اداره کار با حضور در جمع معترضان به آنها وعده دادند که دستکم بخشی از معوقات مزدی هر کارگر تا پایان ساعت اداری همان روز پرداخت خواهد شد.
برپایه این اطلاعات با گذشت دو روز از خاتمه اعتراض کارگران معدن گلگهر هنوز این وعده محقق نشده و کارگران معترض همچنان منتظر وصول مطالبات مزدی خود هستند.
به نقل از کارگرانی که در این اقدام اعتراضی شرکت داشتند؛ گفته میشود پیمانکار بصورت میانگین از ابتدای سال جاری بابت مزد و حق بیمه به آنها بدهکار است و جدا از این مسئله در ماههای گذشته قرارداد کارگرانی که خاتمه یافته است دیگر تمدید نشده است.
به گفته این کارگران از قرار معلوم پیمانکار معدن مدعی ناتوانی مالی است و به همین دلیل حتی شنیده میشود که سازمان تامین اجتماعی بابت حق بیمههای پرداخت نشده کارگران معدن گلگهر نزدیک به 8 میلیارد تومان طلبکار است.
فعالان صنفی کارگری استان کرمان میگویند: ادعای مشکلات مالی پیمانکار معادن شماره 2 و 4 گلگهر در حالی است که شنیده میشود مالکان این شرکت بصورت همزمان در چند پروژه معدنی دیگر مشغول درآمدزایی هستند و همین وضعیت دوگانه باعث شده تا کارفرمای اصلی معدن گلگهر در ادامه دادن به همکاری خود با این شرکت پیمانکاری مردد شود.
این منابع تاکید دارند که از نظر کارفرمای اصلی معدن دلیل نارضایتی کارگران با عملکرد مدیران پیمانکاری بیارتباط نبست و به همین دلیل چون از تمایل آنها برای همکاری با این شرکت کاسته شده است در نتیجه قرارداد خاتمه یافته کارگران دیگر تمدید نمیشود.
--------------------------
شکایت کارگران پیمانکار ی پالایشگاه آبادان بعد از اخراج هنوز جریان دارد
«مصطفی نظری» نماینده محوری کانون شوراهای اسلامی کار در شهرستانهای آبادان و خرمشهر در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: تا پیش از شروع فصل تابستان این کارگران از طریق شرکت پیمانکاری «ساختمان نصب» در بخش ساخت و نصب تاسیسات پالایشگاه آبادن فعالیت داشتند.
وی ادامه داد: قرارداد این کارگران همزمان با شروع فصل تابستان خاتمه یافت و باتوجه به وضعیت روبه اتمام پروژه ای که این کارگران در آن شاغا بودند دیگر با آنها قرارداد جدید بسته نشد و در نتیجه آنها بیکار شند.
به گفته این فعال کارگری، شرکت پیمانکاری ساختمان نصب که در پروژههای مختلف عمرانی و صنعتی مشارکت دارد در گذشته نزدیک به 2 هزار کار داشت اما رکود اقتصادی سنوات گذشته باعث شده است شمار قابل توجهی از این کارگران به تدریج با خاتمه یافتن قرار داد کارشان تعدیل شوند.
او افزود: بصورت مشخص 70 کارگری که از طریق این شرکت در پالایشگاه آبادان کار میکردند در زمان اشتغال بابت سه ماه مزد معوقه شکایتی را در اداره کار مطرح کرده بودند اما از زمانی که اداره کار شهرهای آبادان و خرمشهر، در منطقه آزاد اروند ادغام شده رسیدگی به پرونده این کارگران مانند سایر پروندههای مطروحه در این اداره با تاخیر پیشبرود.
نظری افزود: وضعیت به وجود آمده باعث شده است تا باگذشت نزدیک به دو ماه از اخراج کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان آنها هنوز برای دریافت معوقات مزدی خود با مشکل مواجه شوند.
--------------------------
خاتمه اعتراض کارگران مس سرچشمه در تهران
این کارگران در تماس با ایلنا گفتند با وعدهای که از سوی یکی از معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت به آنها داده شده است از ساعتی پیش به اجتماع چهار روزه خود در تهران خاتمه دادند.
از قرار معلوم فردی که امروز با حضور در اجتماع کارگران معترض مس سرچشمه، خود را معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت معرفی کرده از آنها برای بررسی خواستههایشان 10 روز مهلت گرفته است.
این کارگران که شمار آنها تا حدود 200 نفر برآورد میشود از جمله نیروهای پیمانکاری شاغل در مجتمع مس سرچشمه هستند و از روز جمعه 23 مرداد ماه در تهران حضور دارند.
اعتراض به تبعیضهای شغلی که میان میزان مزد، مزایا و امنیت شغلی کارگران پیمانکاری و قرارداد مستقیم مجتمع مس سرچشمه وجود دارد باعث شکل گیری این اعتراض صنفی شده است.
به گفته کارگران، طبق وعده امروز معاون وزیر صنعت تمامی کارگر معترض که از بخشهای مختلف مجتمع مس سرچشمه به تهران آمدهند با اعتماد به وعده کارفرما به امید دریافت مطالباتشان به محل سکونت خود کرمان بازمیگردند.
نگرانی کارگران فیبر ایران از پرداخت نشدن معوقات مزدی
فعالان صنفی کارگری استان گیلان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: بصورت مشخص کارفرمای فیبر ایران هنوز بابت بخشی از دستمزد ماههای تیر و خرداد به کارگران بدهکار است.
برپایه این اطلاعات شرکت سرمایه گزاری ملی ایران در مقام کارفرما از روز 25 مرداد ماه مدیریت این واحد تولیدی را تغییر داده است و به همین دلیل کارگران از مدیریت جدید انتظار وصول معوقات مزدی خود را دارند.
به نقل از کارگران این واحد تولیدی گفته میشود که تا پیش از این دستمزد آنها در ابتدای هر ماه پرداخت میشد، اما به مرور کارفرما ی سابق به بهانه افزایش مشکلات مالی کارخانه پرداخت حقوق کارگران را به تاخیر انداخت بطوری که امروز میزان معوقات مزدی آنها تا یک ماه و نیم میرسد.
--------------------------
مصدوم شدن 3کارگر در جریان آتش سوزی یک تعمیرگاه خودرو
به گزارش ایلنا، این حادثه راس ساعت 20:41 شب گذشته -25 مرداد ماه - زمانی رخ داد که سه کارگر 31،32 و 45 ساله در خیابان پیروزی خیابان 10 فروردین تهران حین خالی کردن بنزین یک دستگاه خودرو سواری دچار حادثه آتش سوزی می شوند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران علت این حادثه را نقص فنی کمپراسور باد مغازه اعلام کردند که با تجمیع بخارات بنزین ایجاد آتش سوزی کرده است.
--------------------------
مرگ یک کارگر بر اثر سقوط در چاه 50 متری
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ؛ شب گذشته(25 مرداد ماه) یک کارگر 24ساله هنگام کار در یک کاراژ متروکه در بزرگراه آزادگان، خیابان علی آباد پاکدانه بر اثر برخورد با کف چاه 50 متری کشته شد.
به گفته ی سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران این حادثه راس ساعت 19:36در گوشه ای از یک گاراژ متروکه سه هزار متر مربعی یک چاهی وجود داشته که به دلایل نامعلوم این کارگر 24 ساله ایرانی به داخل این چاه سقوط می کند.
--------------------------
معطلی کارگران سنگبری گنابادی برای بازنشستگی پیش ازموعد
تعدادی از کارگران شاغل در معادن و کارگاههای سنگبری شهرستان گناباد در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: نزدیک به 100 نفر از همکاران آنها برای بازنشستگی پیش از موعد معطل شدهاند.
به گفته این منابع دلیل این معطلی خوداری کارفرمایان معادن سنگ و کارگاههای سنگتراشی از اجرای کامل مقررات تامین اجتماعی است.
برابر مقررات سازمان تامین اجتماعی کافرمایان مشمول مقررات مشاغل سخت و زیان آور میبایست در زمان بازنشستگی پیش از موعد کار 4 درصد بیشتر حق بیمه پرداخت کنند، این مبلغ اضافی مربوط به ایامی است که کارگر مشمول بابت انجام مشاغل سخت و زیان آور حق بیمه پرداخت کرده است.
از قرار معلوم سازمان تامین اجتماعی به تازگی این میزان حق بیمه اضافی را تا حدود 8 درصد افزایش داده است و به همین دلیل کارفرمایان معادن سنگ و کارگاههای سنگبری در شهرستان گناباد حاضر به پرداخت آن نبوده و در نتیجه گروهی از کارگران مشمول برای بازنشستگی پیش از موعد با مشکل مواجه شدهاند.
در این رابطه «محمد رضا کیسوری» یکی از کارگران قدیمی معادن سنگ گناباد گفت: با افزایش سهم 4درصدی سهم کارفرما، کارمندان تامین اجتماعی گناباد در استان خراسان رضوی بجای طلب هزینه بازنشستگی از کارفرما، تلویحا از کارگران میخواهند تا برای بازنششسته شدن سهم کارفرما را خود پرداخت کنند.
وی در این باره توضیح داد: اکنون در نتیجه اجرای این شیوه مندرآوردی سازمان تامین اجتماعی گناباد تعداد 100 کارگر مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور با سابقه بالای 20 سال دچار سرگردانی شدهاند.
این کارگر گنابادی ادامه داد: با این شرایط اقتصادی تعداد کمی از کارگران مشمول بازنشستگی پیش از موعد قادر به پرداخت سهم بیمه کارفرما هستند و بنابراین می توان پیش بینی کرد که بیشتر مسمولان مانند کارگران عادی تا رسیدن به شرایط بازنشستگی به کار سابق خود ادامه دهند و این در حالی است که سالها کار در محیطهای سخت و زیان آور از توانایی جسمی آنها کاسته است.
--------------------------
تجمع سه روزه کارگران پیمانکاری مس سرچشمه مقابل وزارت صنعت در تهران
به گزارش ایلنا تجمع کنندگان که شمار آنها تا نزدیک به 250 نفر برآورد میشود از جمله کارگرانی هستند که از طریق شرکتهای پیمانکاری در مجتمع مس سرچشمه مشغول کارند.
این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا اعلام کردند که در اعتراض به نابرابر بودن دستمزدها، به تاخیر افتادن موعد پرداخت مطالبات مزدی و یک ماه بودن زمان اعتبار قرا ردادهای کار از روز جمعه 23 مرداد ماه دست از کار کشیده و راهی تهران شدهاند.
یکی از کارگران معترض در خصوص پیگیری هایی که در چند روز اخیر توسط او و دیگر همکارانش صورت گرفته است، گفت: برای رسیدن به خواستههایمان در روز نخست (شنبه 24 مرداد ماه) مقابل ساختمان شرکت ملی صنایع مس تجمع کردیم و چون به نتیجه مشخصی نرسیدیم تصمیم گرفتیم تا برای دومین روز اقامت در تهران (یکشنبه 25 مرداد ماه) مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی جمع شویم و در نهایت برای امروز که سومین روز بودنمان در پایتخت است مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت اجتماع کردیم.
به گفته این کارگر پیمانی مس سرچشمه در تمامی این روزها هیچ مقام مسئولی پاسخ مشخصی به خواستههای آنها ندادهاند.
همچنین یکی دیگر از کارگران معترض مس سرچشمه در توضیح شرایط شغلی و خواستههای خود گفت: مدتهاست که مدیران مس سرچشمه به ما وعده تبدیل وضعیت استخدامی را از حالت پیمانی به قراردادی دادهاند و در این شرایط از یکسو با ما همچنان بصورت پیمانی قردادهای یک ماهه بسته میشود و از سوی دیگر تضمینی برای پرداخت به موقع معوقات مزدی وجود ندارد.
به گفته این کارگر پیمانکاری مس سرچشمه در شرایط کنونی او دیگر همکارانش در مقایسه با امتیازاتی که به کارگران قرارداد مستقیم داده میشود از مزایای مزدی و رفاهی پایینتری برخوردار هستند و برای همین آنها تصور می کنند که در صورت تغییر یافتن شرایط موقعیت شغلی بهتری نصیب آنها خواهد شد.
از قرار معلوم اقدامات اعتراضی کارگران پیمانکاری مس سرچشمه تنها به سفر سه روزه اخیر آنها به تهران محدود نمیشود، تعدادی از این کارگران پیش از این در تاریخ 19 خردادماه سال جاری برای پیگیری وضعیت استخدامی خود در مقابل درب ورودی این مجتمع تجمع کرده بودند که در نهایت پس از یک روز با وعده پیگیری کارفرما به کار خود بازگشتند.
همچنین این کارگران در بهمن ماه سال گذشته از تبعیض آمیز بودن شرایط مزدی و حقوقی خود انتقاد کرده بودند.
--------------------------
تجمع کارگران پستهای فشار قوی برق در مقابل مجلس
نمایندگان این کارگران که به عنوان بهرهبرداری پستهای فشار قوی انتقال نیرو مشغول کارند در گفتگو با ایلنا در خصوص علت برپایی این تجمع صنفی گفتند: حدود 4700 کارگر متخصص هستیم که در شرکتهای برق منطقهای سراسر کشور در کاری سخت و زیان آور را انجام می دهیم و با وجود مستمر بودن این حرفه هنوز در پرونده استخدامی ما هیچ اشارهای به مدرک تحصیلی، تخصص و سمت شغلی ما نشده است.
معترضان با اشاره به تاکیدی که در قانون کار برای اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در مشاغل تخصصی شده است خواستار اجرای این بخش از مقررات قانون کار شدند و در عین حال از اینکه هنوز وضعیت استخدامیشان در مقابل شرایط همکاران تازه استخدام شده پیمانی آنها مشخص نیست انتقاد کردند.
این گروه از کارگران معترض با یادآوری اینکه در میان آنها میانگین سابقه کار در پستهای فشارقوی برق تا حدود 15 سال هم میرسد، افزودند:سالها قبل به عنوان اپراتور شرکتی در این مجموعه کارکردیم و در سالهای پایانی دهه 80 پس از برگزاری تجمعهای صنفی متعدد توانستیم از مصوبه دولت وقت استفاده کرده و وضعیت استخدامی خود را به قرارداد مستقیم تبدیل کنیم.
آنها بابیان اینکه در نتیجه این پیگیریهای صنفی از ابتدای دهه 90 تا کنون برای مدت موقت بصورت مستقیم با وزارت نیرو قرارداد کار معین امضا کردهاند، ادامه دادند: در تمامی این سالها در مورد ما مزایای مربوط به طبقه بندی مشاغل نادیده گرفته شده است.
معترضان با یادآوری اینکه مسئولان وزارت نیرو درسال 92 اقدام به جذب نیروی پیمانی از طریق آزمون استخدامی کردند؛ افزودند: در این استخدامها هیچ امتیازی برای آنها و همکارانشان که نزدیک به 15سال سابقه کار در شرکت نیرو را دارند در نظر گرفته نشد.
آنها با بیان اینکه دیگر شرایط سنی به آنها اجازه استخدام شدن در هیچ موسسهای را نمی دهد، ادامه دادند: شنیدهایم که قرار است وضعیت استخدامی نیروهای تازه جذب شده پیمانی پس از گذشت پنج سال به قراردادی تبدیل شود و تازه در همین مدت نیز به آنها مزایای شغلی مناسبی تعلق میگیرد.
این کارگران افزودند این شرایط در برابر وضعیت نامعلوم و سرگردانی که آنها از ابتدای دهه 90 تجربه کردهاند نوعی تبعیض شغلی است و به همین دلیل آنها از مسئولان وزارت نیرو و نمایندگان مجلس میخواهند تا دست کم برای آنها طرح طبقهبندی مشاغل را به اجرا دربیاورند.
معترضان در تشریح تفاوتی که اکنون میان آنها با دیگر همکاران تازه استخدام شده وجود دارد، گفتند: برای سال 94 دستمزد ما با احتساب پایه سنواتی روزانه یک هزار تومان چیزی در حد و اندازه حداقلهای قانونی است و در این در حالی است که به کارگران پیمانکاری تازه استخدام شده مزایایی به مراتب بیش از این پرداخت می شود.
این گروه از کارگران پستهای فشار قوی برق با یادآوری اینکه پیشتر از سوی آنها و همکارنشان تجمعات مشابهی در مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار شده است افزودند: در جریان تجمع امروز تعدادی از نمایندگان مجلس از جمله «عبادی» نماینده بیرجند، یک نماینده از ارومیه و «غضنفری» نماینده شهر بم با حضور در جمع معترضان وعده دادند که خواستههای آنها را از کمسیون انرژی پیگیری خواهند کرد.
--------------------------
تجمع 28 کارگر فولاد زاگرس در اعتراض به 7 ماه حقوق معوقه
کارگران معترض در گفتگو با ایلنا عدم پرداخت 7ماه حقوق و 3 ماه حق بیمه را علت این اعتراض صنفی اعلام کرده و مدعی شدند: از دی ماه سال 93 تا هم اکنون کارفرمای شرکت پیمانکاری «خوان گل » به کارگرانی که بعد از انحلال کارخانه فولاد زاگرس در این واحد کار می کنند حقوقی پرداخت نکرده و علاوه بر آن سه ماه است که بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
کارگران می گویند؛ طبق جلسه مجمع فوق العاده سهام داران اصلی شرکت فولاد زاگرس، این واحد از مورخه 22اسفندماه سال 92منحل اعلام شده و در پی آن این 28 کارگر که حدود 10 نفرشان رسمی ومابقی نگهبانند با وجود نداشتن وضعیت شغلی مشخصی هنوز در کارخانه کار می کنند.
طبق اظهارات کارگران شاغل در فولاد زاگرس ، 255 نفر از همکارانشان در حالی در ابتدای سال 92اخراج شده اند که شرکت «خوان گل»، پیمانکار کارخانه فولاد زاگرس پس از گذشت نزدیک به دو سال مطالبات معوقه کارگران اخراجی این واحد تولیدی را که مربوط به بخشی از سنوات، مانده مرخصی و بن کارگری سال می شود را پرداخت نکرده است. این شرکت پیمانکاری در سال 92طبق حکم اداره کار قروه موظف به پرداخت این مطالبات به کارگران شده بود.
کارگران فولاد زاگرس در ادامه مدعی شدند: هر یک از کارگران اخراجی فولاد زاگرس حدود یک میلیون و 300 هزار تومان از پیمانکار طلب دارند که با یک حساب سرانگشتی متوجه میشویم پیمانکار بیش از 300میلیون تومان به کارگران بدهکار است و بیشتر ازدو سال هم این پول را نزد خود نگه داشته است.
--------------------------
تجمع کارگران نیروگاه پرند در مقابل وزارت نیرو
این کارگران که از شهرستان پرند به تهران آمدهاند به ایلنا گفتهاند تا قبل از سال 92 نیرو گاه پرند توسط مدیریت دولتی اداره میشد و در نهایت با اجرای قانون خصوصی سازی مالکیت و مدیریت این واحد نیروگاهی از سال 92 به بخش خصوصی واگذار شد.
به گفته معترضان از زمانی که مالکیت این نیروگاه در چارچوب سیاستهای اصل 44 قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شده است، مزایای مزدی 140 کارگر این واحد نیروگاهی به نسبت سنوات گذشته کاهش چشمگیر داشته است.
بصورت مشخص کارگران معترض مدعیهستند که در نتیجه این واگذاری شرکت تعمیرات و بهره برداری مپنا به عنوان مالک و کارفرمای جدید نیروگاه پرند، از ارزش ریالی مزایایی مزدی و رفاهی پیشین همچون حقوق تولید، پاداش و اضافه کاری، وامهای مسکن و ازدواج کاسته شده است.
این کارگران به نقل از کارفرمای جدید خود میگویند که در جریان نقل و انتقال مالکیت و مدیریت نیروگاه پرند اشارهای به وضعیت شغلی کارگران نشدهاست.
آنها میگویند طرح این اظهارات درحالی است که برابر قانون کار در جریان تغییر مدیریت و مالکیت هرکارگاه، کارفرمای جدید قائم مقام تعهدات کارفرمای قبلی است.
به گفته تجمعکنندگان، در پی این تجمع مسئولان وزارت نیرو در میان آنها حاضر شده و از نمایندگان آنها خواستند تا در جلسهای که در حال حاضر برای رسیدگی به خواستههای آنها جریان دارد شرکت کنند.
در عین حال خبرنگار ایلنا در تماس با روابط عمومی شرکت مپنا تلاش کرد تا صحت ماجرا را جویا شود که در نهایت مسئولان این بخش از شرکت مپنا اعلام کردند، شرکت نیروگاه پرند یکی از چندین واحدهای نیروگاهی است که مالکیت آن برعهده شرکت سهامی عام مپنا قراردارد و این شرکت برابر قوانین جاری در بورس موظف است تا در همه زمینههای مالی، بانکی و اداری عملکرد خود را در چارچوب مقررات قوانین، بانکی، مالیاتی و کار و تامین اجتماعی تنظیم کند.
به گفته این مسئول بخش روابط عمومی مپنا، صرف نظر از اینکه مپنا مالک نیروگاه پرند است اما در نهایت مسئولیت اداره این واحد نیروگاهی برعهده مدیرانی است که از سوی مپنا انتخاب شدهاند و به همین درحال حاضر در خصوص چرایی نارضایتی کارگران نیروگاه پرند آنها باید جوابگو باشند و شرکت مپنا در مقام مالک اصلی نمیتواند فعلا در این مورد اظهار نظری بکند.
گفتنی است، نیروگاه ۹۴۲ مگاواتی پرند شامل ۶ واحد توربین گاز از نوع V94.2 شرکت آنسالدو (آنسالدو انرجیا ایتالیا) در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار واقع در جنوب غرب تهران در شهر جدید پرند، کیلومتر ۳۰ اتوبان تهران - ساوه بنا شده است.
--------------------------
50 کارگر کاشی خزر اخراج شدند
کارگران این واحد صنعتی در شهرک صنعتی رشت در تماس با ایلنا افزودند: این اخراج در تاریخ 20 مرداد ماه صورت گرفته و در حال حاضر همکاران اخراج شده آنها برای پیگیری مطالبات مزدی خود در اداره کار رشت شکایتی را مطرح کردهاند.
این کارگران با یادآوری اینکه جدا از تعدیلهای اخیر هنوز نزدیک به 400 کارگراندر این واحد مشغول کارند، افزودند: از قرار معلوم این تعدیلها در راستای کاهش هزینهها صورت گرفته و باعث شده است تا باقیمانده آنها از بابت امنیت شغلی خود احساس خطر کنند.
در همین رابطه یکی از کارگران تازه اخراج شده کاشی خزر گفت: کارفرما سال گذشته نیز در سه مرحله حدود 50 کارگر قرا دادی را با سوابق بالا اخراج کرده است.
او در تشریح جزئیات اخراج خود وسایر همکارانش افزود: این اخراج درحالی اتفاق افتاده است که کارفرما با همگی ما قرارداد جدید بسته بود.
وی افزود: در هر نوبت کارفرما متن قرار دادی را برای امضا به کارگران میدهد که در آن هیچ اشارهای به مدت قرارداد نشده است و کارگران از ترس اخراج بدون کوچکترین پرسشی آنرا امضا میکنند.
به گفته این کارگر اخراجی کاشی خزر او دیگر همکاران اخراج شده اش دست کم از 2 تا 15 سال سابقه کار داشته و در حال حاضر هنوز بابت دو ماه مزد طلبکارند.
به گفته این کارگر اخراجی از مجموع کارگران اخراج شده تعدادی با شکایت به اداره کار خواستار بازگشت به کار و یا حتی دریافت مقرری بیمه بیکاری شدهاند و در مقابل عدهای دیگر گمان می برند که شاید در صورت منتظر ماندن امکان استخدام دوباره آنها وجود داشته باشد.
--------------------------
ادامه اعتراض کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس برای مزد معوقه
براساس اخباری که به نقل از فعالان صنفی کارگری استان هرمزگان در اختیار ایلنا گذاشته شده است دلیل این اعتراضات طولانی شدن وعدههای کافرما برای پرداخت مطالبات مزدی کارگران پیمانکاری پروژه ستاره خلیج فارس عنوان شده است.
برپایه این اطلاعات از روزجمعه 23 مرداد ماه گروهی از کارگران پیمانکاری در اعتراض به ادامه بدقولیهای کارفرما اعتراض کردند و در ادامه این اتفاق از صبح امروز (یکشنبه 25 مرداد ماه) نیز جمعی دیگر از کارگران واحد برق این پروژه پالایشگاهی به جمع همکاران معترض خود پیوستند.
معوقات مزدی کارگران شاغل در پروژه پالایشگاه خیلج فارس تا نزدیک به 4 ماه برآورد میشود و این کارگران پیش از این نیز در روزهای پایانی تیرماه به نشانه اعتراض تجمعاتی را برپا کرده بودند که به روایت برخی رسانهها این اقدام اعتراضی در نهایت با مداخله عوامل انتظامی خاتمه یافته است.
در عین حال مسئولان این پالایشگاه همچنان وقوع هرگونه اقدام اعتراضی از سوی کارگران پیمانکاری این واحد در دست ساخت را تکذیب میکنند، بصورت مشخص آقای مردانی از مسئولان روابط عمومی پالایشگاه ستاره خلیج فارس به ایلنا گفت که اوضاع در سایت پالایشگاه در وضعیت معمولی همیشگی است و کارگران مشغول کار روزانه خود هستند.
--------------------------
تعویق 4ماه حقوق 12 کارگر «صنایع اسوه ایران» قزوین
به گفته منابع خبری ایلنا، صنایع اسوه ایران که در زمینه تولید دیگ های بخار وشوفاژ در شهرک صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد حدود 12 کارگر قرارداد موقت دارد که در گذشته نیز مطالبات مزدی آنها با تاخیر پرداخت میشده است.
کارگران صنایع اسوه با بیان اینکه معوقات حقوقی کارگران کارخانه چهار ماه (فروردین، اردیبهشت ،خرداد و تیر ۹۴) مربوط است افزودند: هم اکنون بیشتر کارگران این کارخانه در آستانه بازنشستگیاند که این تاخیرها باعث نگرانی آنها شده است.
آنها در توضیح علت نگرانی خود یادآور شدند: در چند ماه گذشته یکی از همکاران بازنشسته شده است اما به دلیل مشکلات مالی کارخانه هنوز موفق به دریافت سنوات پایان کار خود نشده است.
گفته می شود که طلب این کارگر سابق صنایع اسوه ایران نزدیک به 27 میلیون تومان است و از قرار معلوم کارگر بستانکار در این رابطه شکایتی را در اداره کار شهرک صنعتی البرز قزوین طرح کرده است.
در همین حال کارگران باقیمانده این واحد صنعتی یادآور میشوند: پیش از آنکه پرداخت معوقات مزدی آنها و همکار بازنشستهشان با تاخیر روبرو شود حدود 50 نفر از همکارانشان در دو سال گذشته به دلیل آنچه که «رکود تولید» عنوان شده بود از کار بیکار شده بودند.
به گفته این کارگران در نتیجه این اتفاق که امروز تعداد آنها از 62 کارگر به 12 نفر رسیده و به همین دلیل آنها نگران هستند که با ادامه این وضعیت بازهم تعداد دیگری تعدیل شوند و یا پرداخت مطالبات مزدی آنها با مشکل همراه شود.
--------------------------
بر اثر انفجاردر کارگاه فشفشه سازی سه کارگر کشته و دو نفر دیگر مجروح شدند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا در خبری که در این رابطه به نقل از یک منبع آگاه دررسانه ها منتشر شده زمان وقوع این حادثه در حدود ساعت 13:17 روزگذشته در منطقه قراملک تبریز، میدان ماشین سازی- خیابان فرش آباد اعلام شده است.
این منبع گفت: انفجار سه کشته و دو مصدوم داشته و مصدومان آن به بیمارستان سینا تبریز انتقال یافته اند.
گفته می شود این سانحه باعث تخریب کامل این واحد تولیدی شده وخسارات جانی ومالی زیادی به بار آورده است.
--------------------------
انتقاد کارگران «سیمان خاش» به نحوه اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: مطابق این طرح باید به ازای هر ۴ سال کار یک گروه شغلی به گروه کارگران اضافه شود اما در عمل در سیمان خاش طرح طبقه بندی مشاغل به صورت سلیقهای اجرا میشود.
منابع ایلنا در توضیح اجرای سلیقهای طرح طبقه بندی مشاغل کارخانه سیمان خاش میگویند: یکسانسازی حقوق تا به حال در کارخانه سیمان خاش برای همه اعمال نشده و کارگرانی در این میان هستند که با بیش از ۱۰ سال کار به اندازه پایه حقوق دریافت میکنند.
برپایه این اطلاعات هم اکنون ۲۸۰ کارگر رسمی، ۱۱۰ کارگر با قرارداد حجمی و بیش از ۵۰ کارگر روزمزد در کارخانه سیمان خاش شاغل هستند که جدا از اجرای سیلقهای طح طبقهبندی مشاغل هنوز برخی از آنها تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار ندارند
در عین حال منابع خبری ایلنا در خصوص وضعیت ایمنی و بهداشت کار این کارگران گفتند: صرفنظر از همه کاستیهایی در مورد شرایط مزدی کارگران سیمان خاش وجود دارد اما دست کم در مقایسه با شرایط سال گذشته کافرمای این واحد تولیدی به وضعیت ایمنی و بهداشت کار توجه خیلی بهتری دارد بطوری که در عمل لباس ایمنی، دستکش، کفش، ماسک و... در اختیار همه کارگران قرار میگیرد.
در همین رابطه «صفا کردی» رئیس شورای اسلامی کار کارخانه سیمان خاش گفت: طرح طبقهبندی مشاغل در سیمان خاش از دو سال پیش اجرا شده و طبق قانون کار بازنگری آن باید براساس «توافق» بین کارگر و کارفرما باشد.
«صفا کردی» بیان کرد: یک دست کارهای مقدماتی در حال انجام است اما شرکت تأمین نیروی سیمان خاش در حال انجام دادن یک طرح کارسنجی است تا مجوز بازنگری طرح گرفته شود.
رئیس شورای اسلامی کار سیمان خاش ادامه داد: هر ۴ تا ۵ سال یک گروه کاری در کمیته کارگری درخواست میشود و مدیرعامل طبق حقی که به موحب قانون کار به وی اعطا شده است، میتواند، این گروه را به کارگر داده و یا ندهد.
وی تأکید کرد: از سال ۱۳۹۱ تاکنون ۹۹ درصد از گروهها به کارگران اعطا شده است و مشکلی که اکنون کارگران با آن مواجه هستند موضوع «مدرک تحصیلی» است که داشتن آن لازم است اما در کمیته چنانچه کارگری از تجربه کاری بالایی برخوردار باشد، این موضع تعدیل میشود.
کردی درخصوص انتقاد از چگونگی استخدام و جذب کارگر در این واحد تولیدی گفت: اگرچه مسئولیت هرگونه استخدام برعهده پیمانکار تأمین نیروی انسانی است اما در عمل شورای اسلامی کار به نمانیدگی از کارگران بر این وضعیت نظارت دارد.
--------------------------
تجمع سه روزه کارگران پیمانی معدن البرز شرقی
بهگزارش ایلنا، اعتصاب کارگران این واحد معدنی در طزره استان سمنان از صبح روز پنجشنبه 22خرداد ماه شروع و تا امروز ادامه داشته است.
گفته میشود این اعتراض حتی در روز کاری جمعه نیز ادامه داشته و در تمام این روزها کارگران در ساعت کار در محوطه معدن تجمع کردهاند.
از قرار معلوم علت اعتراض این کارگران که بصورت پیمانکاری در معدن البرز شرقی کار می کنند به دستمزد و حق بیمه پرداخت نشده مربوط میشود.
کارگران معترض میگویند که تعویق حقوق کارگران پیمانی بدون احتساب حقوق مرداد ماه به 3 ماه میرسد که تا این لحظه به بهانه نبود منابع مالی پرداخت نشده است.
همچنین برپایه اظهارات کارگران پیمانکاری البرز شرقی، بیمه کارگران پیمانی این معدن هر ماه به طور کامل به تامین اجتماعی پرداخت نمی شود و به همین دلیل سوابق بیمه ای آنها با مشکل روبرو شده است.
به گفته کارگران معترض کارفرمای شرکت پیمانکار در پاسخ به اعتراض کارگران مدعی است که منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران در اختیار ندارد.
--------------------------
تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران کومه ادامه دارد
تعدادی از کارگران این واحد تولیدی در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: بهصروت مشخص هنوز بابت دستمزد اسفند و عیدی و پاداش سال گذشته، مزد سه ماهه نخست سال جاری و حق بیمه دی و بهمن سال 93 طلبکارند.
در عین حال «آرش احمدی» از مدیران کارخانه کومه در گفتگو با ایلنا گفت: تا آخر اردیبهشت ماه سال جاری بابت مطالبات مزدی با همه کارگرانی که در این واحد سازنده ظروف تفلن شاغل هستند تسویه حساب شده است.
وی بابیان اینکه کارخانه کومه دارای 6 کارگر رسمی و 3 کارگر قرار دادی و 6 کارگر ستادی ،انباری و حسابدار است در مورد پرداخت معوقات بیمهای گفت: پرداخت این بخش از معوقات مزدی کارگران قسط بندی شده و امیدواریم که تا پایان مرداد ماه به حساب تامین اجتماعی پرداخت شود.
احمدی دلیل ایجاد تاخیر در پرداخت معوقات مزدی کارگران این واحد تولیدی را رکود بازار اعلام کرد و گفت: رکود در بازار کشور و فروش با چک و وصول نشدن آنها در سررسید مقرر باعث پرداخت نشدن به موقع حقوق و مزایای کارگران و بدهی شرکت در خصوص بیمه و حقوق و عیدی آنها شده بود.
--------------------------
چراغ زندگی خانواده «چراغی» سویی ندارد
سال گذشته حول و حوش همین روزها بود که خبرگزاری ایلنا برای نخستین بار خبری با این مضمون منتشر کرد: "کارگری که بر اثر ضرب و شتم توسط ماموران گشت سد معبر ناحیه ۴ منطقه ۴ شهرداری تهران به مدت یک هفته در بیمارستان بستری شده بود، پنجشنبه ۲۳ مرداد در بیمارستان نورافشار تهران جان باخت." به گزارش خبرنگار ایلنا، ابوالفضل چراغی پسر ۱۴ ساله علی چراغی که در زمان حادثه کنار پدر بود؛ غمانگیزترین لحظات خاطراتش را اینگونه تعریف میکند: "با پدرم سوار بر وانت پیکان کنار خیابان در حال حرکت بودیم که ناگهان یک وانت مزدا دو هزار دو کابینه سد معبر ناحیه چهار منطقه ۴ مقابل ماشین ما پیچید و راه را بست. چهار ماموری که از اتومبیل پیاده شدند، از پدرم خواستند پیاده شود. به درخواست پدرم در وانت ماندم، اما از داخل، مکالمه آنها را میشنیدم. یک مامور به پدرم گفت؛ وانت توقیف است. پدرم اصرار داشت که شما حق توقیف ماشین را ندارید و باید با پلیس ۱۱۰ تماس بگیریم. پدرم شروع به تماس گرفتن با پلیس کرد که ناگهان ماموران همزمان با او درگیر شدند و یکی از آنها از پشت، دستهای پدرم را گرفت و بقیه مشغول ضرب و شتم او شدند.هنگامی که داشتم از ماشین پیاده میشدم؛ دیدم یکی از ماموران با «پنجه بکس» به سمت چپ سر پدرم ضربهای وارد کرد و پدرم به زمین افتاد. قصد نزدیک شدن به پدرم را که بیهوش روی زمین افتاده بود؛ داشتم، اما ماموران به گمان اینکه پدرم تمارض میکند؛ ضربهای به من زدند و اجازه نزدیک شدن به او را ندادند. اینجا بود که با دخالت کسبه محل، هر چهار مامور سوار بر وانت از صحنه گریختند."
حالا یک سال از قتل مرحوم علی چراغی میگذرد و خبرهایی که از گوشه و کنار میشنویم از وضعیت نابسامان زندگی و معیشت همسر و فرزندان قربانی این جنایت حکایت دارد. برای اطلاع بیشتر با محمد چراغی (برادر مقتول) به گفتوگو نشستیم.
به وعدهها عمل نشده است
محمد چراغی به خبرنگار ایلنا میگوید: پس از کشته شدن برادرم، آقایان عبدالهی (معاون خدمات شهری شهرداری تهران)، مسجدجامعی (رئیس وقت شورای شهر) به همراه خانم آباد (عضو شورای شهر) به ملاقات خانواده مرحوم برادرم آمدند و وعده دادند که خانواده برادرم را تامین و برای آنان مسکن تهیه کرده و آنها را بیمه کنند تا در مضیقه نباشند، اما تا امروز هیچکاری نکردهاند.
چراغی ادامه میدهد: در این مدت رئیس شورای شهر تغییر کرد و به ما گفته شد؛ حالا دیگر کاری از دست مسجدجامعی برنمیآید. چندبار با رئیس فعلی شورای شهر تماس گرفتیم و درخواست ملاقات کردیم که اجازهی آن به ما داده نشد. به ما گفتند: آقای چمران برای رسیدگی به مسائل خانواده برادرم نامهای نوشته و به آقای طلایی داده است. در پایان هم به ما گفته شد؛ باید موضوع را از معاونت خدمات شهری پیگیری کنیم، اما تا به حال نتوانستهایم با آقای عبدالهی (معاون خدمات شهرداری) ارتباطی برقرار کنیم. ایشان مرتب امروز و فردا میکند و جوابی به ما نمیدهد.
برادر قربانی میافزاید: با وجود وعدهها و امیدواریهایی که داده شد؛ هیچ اقدامی انجام نشد. چندبار هم درخواست ملاقات با آقای قالیباف را دادیم که چنین اجازهای به ما داده نشد.
دستفروشی پسر علی چراغی برای امرار معاش
وی با بیان اینکه "پسر 16 ساله برادرم برای امرار معاش سر خیابان میوه میفروشد"؛ میگوید: برای اینکه برادرزادهام درآمدی داشته باشد، برای او گاری دستی خریدیم تا با کمک آن میوه بفروشد،اما فروردین ماه بود که ماموران شهرداری او را مورد ضرب و شتم قرار دارند و وقتی او را شناختند که پسر علی چراغیست؛ فورا فرار کردند. ما باز هم شکایت کردیم که با وساطت چند نفر؛ شکایتمان را پس گرفتیم.
امروز دختر دانشجوی علی چراغی چون از پس تامین مخارج دانشگاه برنمیآید؛ با مشکلاتی برای ادامه تحصیل مواجه شدهاست. علی چراغی غیر از این دو فرزند، پسر سیزده ساله و دختر چهارسالهی دیگری هم دارد که باید برای تامین معاش و مخارج تحصیل آنها کاری کرد.
قرار است؛ اولین جلسه دادگاه پرونده مرحوم علی چراغی؛ 31 مردادماه برگزار شود.خانواده چراغی این روزها منتظر دادگاهیست که نتیجهی آن میتواند؛ سرنوشت خانواده را رقم بزند.
--------------------------
همه کارگران بازنشسته مابهالتفاوت افزایش مستمری را نگرفتهاند
تعدادی از مستمری بیگران سازمان تامین اجتماعی میگویند با گذشت نزدیک به 5 ماه از شروع سال جاری هنوز مابهتفاوتهای مربوط به افزایش مستمریهای فروردین ماه به همه آنها پرداخت نشده است. این گروه از بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی که در زمره کارگران بازنشسته و از کار افتاده هستند با اعلام این خبر به ایلنا گفتند پس از آنکه سازمان تامین اجتماعی در تیر ماه سال جاری بخشی از مابهتفاوت افزایش مستمریهای ماه نخستین سال 94 را پرداخت کرد دیگر هیچ وجهی بابت این موضوع به آنها پرداخت نشده است.
برابر مواد 96 و 111 قانون تامین اجتماعی مدیریت دولتی سازمان تامین اجتماعی موظف است تا دستکم سالی یکبار مستمری کارگران بیمه شدگان بازنشسته، از کارافتاده و بازمانده را به نسبت سبد هزینههای زندگی و حداقل دستمزد شورای عالی کار افزایش دهد.
از آنجا که پرداختیهای این سازمان براساس بودجه ای است که از قبل به تصویب قانونی رسیدهاست همیشه در آغاز هر سال تا ابلاغ بودجه جدید دست کم برای چند ماه مستمریهای بیمه شدگان غیر شاغل این سازمان برمبنای نرخ سال گذشته پرداخت میشود و سپس این مبلغ مابهتفاوت به صورت تدریجی به همراه مستمریهای ماههای بعدی به بیمهشدگان پرداخت غیر شاغل میشود.
در همین راستا برای سال 94 مستمری بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در راستای مصوبه مدیران این سازمان از اردیبهشت ماه به میران 15 تا 17 درصد افزایش یافت و آنطور که ماه گذشته «محمد حسن زدا» معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی ماه گذشته گفت قرار بود تا مابهتفاوت مستمری فروردین ماه سال 94 بیمه شدگان این سازمان به همراه مستمری تیرماه پرداخت شود.
اما با گذشت نزدیک به یک ماه از این ماجرا بیمه شدگان بازنشسته و مستمری بگیر سازمان تامین اجتماعی میگویند که هنوز مابه التفاوت مربوط به اردیبهشت ماه آنها پرداخت نشده است.
در این خصوص آقای «داوود رضوی» که از کارگران بازنشسته ساکن شهر تهران است به ایلنا میگوید: گویا مسئولان سازمان تامین اجتماعی فراموش کردهاند که هنوز بابت باقیمانده مابهتفاوت مستمری فروردین ماه را با بازنشستگان تسویه حساب نکردهاند.
این فعال صنفی کارگری ادامه میدهد در شرایطی که افزایش حداقل مستمریهای سال 94 هیچ همخوانی با هزینههای زندگی خانوادههای بازنشسته ندارد، پرداخت نشدن مابهتفاوت مستمریهای فروردین ماه بر فشار اقتصادی خانوادههای مستمری بگیر اضافه میکند.
در عین حال «عید علی کریمی» از اعضای هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته شهرستان البرز استان قزوین نیز با تایید پرداخت نشدن باقیمانده مابه التفاوت افزایش مستمریهای به همه کارگران بازنشسته تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی میگوید: سازمان تامین اجتماعی بر اساس نام خانوادگی حقوق را در روزهای ماه پرداخت می کند ، معوقه فروردین ماه عدهای از بازنشستگان که حتی نام خانوادگی آنها در ابتدای حروف الفبا قرار دارد پرداخت نشده است
وی ادامه میدهد: در نحوه پرداخت این معوقه و ترتیب آن از سوی سازمان تامین اجتماعی هیچ نوع دلیلی ذکر نشده و وعده پرداخت از خرداد ماه به تیر و مرداد کشیده شد و سرانجام پرداختی انجام نشد،در وعده جدید سازمان زمان پرداخت 31 مرداد اعلام شد که امیدواریم سازمان به وعده هایش عمل کند زیرا بازنشستگان با توجه به وعده های قبلی سازمان و عمل نکردن به آنها ،باعث کاهش اطمینان بازنشستگان به سازمان تامین اجتماعی شده است.
این فعال صنفی کارگری ادامه می دهد: سازمان تامین اجتماعی قبل از اعلام هر نوع افزایشی باید تامین اعتبار کند بعد آن را رسانه ای کند زیرا هر نوع افزایش حقوقی باعث افزایش نرخ ها و تورم در کشور می شود و اگر این افزایش ها در حقوق کارگران اجرا نشود معضل بزرگی در زندگی معیشتی کارگران به بار می آورد.
عضو هیئت مدیره شهرستان البرز افزود: سازمان تامین اجتماعی در پی حذف فیش های حقوق بازنشستگان که بدون اعلام قبلی صورت گرفته باعث ایجاد دردسرهایی دیگری برای قشر بازنشسته شده است زیرا باتوجه به ناآشنایی و دسترسی نداشتن آنها با کامپیوتر و اینترنت و ناراضی بودن از انتشار اطلاعات شخصی و حقوقی خود به فرزندان یا آشنایان برای دسترسی به اطلاعات فیش حقوقی خود و ناامنی کافینت ها و کلاهبرداری هایی که در جامعه هست خواهان دسترسی آسان به اطلاعات حقوقی خود هستند.
--------------------------
شرایط کار کارگران شاغل در محیطهای بهشدت گرم و مرطوب
در کارگاههایی که هوای محیط آنها بیش از حد گرم و مرطوب است برای جلوگیری از بروز گرمازدگی کارگران باید کارگر هر نیم ساعت به نیم ساعت از محیط خارج شده تا نفسی تازه کرده و در ضمن نوشیدنی خنک بنوشند. به گزارش ایلنا در روزهای اخیر رطوبت و دمای هوای خوزستان بصورت بیسابقهای بالا رفته است و آنطور که رسانههای محلی گزارش دادهاند تنها در روز ۱۲ مرداد ماه (یک هفته پیش) میزان دما و رطوبت هوا در شهرستان ماهشهر به ترتیب ۴۲ درجه و ۸۸ درصد بوده است.
جدا از آنکه به روایت رسانههای محلی براثر این شرایط آب و هوایی تمامی «کلهقندیهایی» که به عنوان علائم راهنمایی و رانندگی در خیابانها و معابر شهرستان ماهشهر نصب شدهاند تغییر حالت یافتهاند، فعالان صنفی کارگری استان خوزستان در تاریخ ۱۱ مردادماه مدعی شدند که شدت گرما و رطوبت هوا باعث شده است تا یکی از کارگران فاز سه پالایشگاه نفت آبادان دچار مشکل تنفسی شود، ادعایی به فاصله چند روز بعد در توضیحات مکتوبی که بصورت جداگانه از سوی مدیریت پالایشگاه آبادان برای ایلنا ارسال شده بود تایید شد.
هرچند به گفته منابع کارگری و مدیریت پالایشگاه آبادان با اقدام به موقع تیم پزشکی هیچ تهدیدی متوجه وضعیت جسمی کارگر مورد نظر نیست اما از آنجا که بالابودن رطوبت و دمای هوا تنها ویژگی محیط پالایشگاه نفت آبادان نیست و کارگران شاغل در سایر محیطهای مشابه با چنین شرایطی روبرو هستند کارشناسان ایمنی و بهداشت کار تاکید دارند که در چنین شرایطی باید هرگونه مجوز مربوط به فعالیت کارگران براساس شرایط هوایی کارگاه صادر شود.
«غلامحسین عشقی» از کارشناسان ایمنی و بهداشت کار در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: کار در فضاهای بسته محیط کاری شامل مقرراتی است که اگر رعایت شود هیچ کارگری دچار گرمازدگی و مسمومیت نمیشود و جزو «شرایط حیاتی» بهشمار میآید.
این کارشناس ارشد ایمنی در ادامه گفت: «مجوزهای کاری» نخستین گام در اجرای این امر است و نشاندهنده آن است که مسئولان ایمنی نسبت به محیطکاری که کارگران در آن باید مشغول کار باشند، «اشراف کامل» دارند.
وی صرفه نظر از اتفاقی که در پالایشگاه آبادان رخ داده است بصورت مشخص کار کردن در شرایطی که هم از یکسو میزان رطوبت و دمای هوا بالاست و از سوی مقابل به دلیل وجود گازها و بخارات سمی امکان مسمومیت تنفسی کارگران وجود دارد نیازمند تمهیداتی است.
وی افزود: طبق مقررات کارشناسان ایمنی چنین کارگاههایی باید پیش از فعالیت کارگران از عدم نشتی گازهای مضر سمی و قابل اشتعال، نبود گرد و غبار یا کافی بودن اکسیژن موجود در هوای کارگاه و کافی بودن نور مطمئن شوند و برهمین اساس مجوز فعالیت را صادر کنند.
عشقی در تشریح شرایط کار در فضای بسته گفت: اگر مسئول ایمنی تشخیص دهد که فضا فاقد هوای کافی است باید دمندهای (تهویه) در محیط کار نصب کند که حتی این کار به ایجاد و تعبیه یک airline )تونل هوا) نیز میانجامد.
وی در ادامه شرایط ایمن کار در محیطهای بسته تصریح کرد: ضمن اینکه عملیات تست گاز باید قبل از ورود کارگر به محل و «بهطور مرتب تداوم» داشته باشد، وجود یک نفر آماده بهکار (standby man) در خارج از محیط با داشتن بیسیم یا پشت در کارگاه نیز ضروری است تا شرایط فرد داخل کارگاه را زیرنظر داشته باشد.
به گفته این کارشناس ارشد ایمنی، برای جلوگیری از بروز گرمازدگی در بین افراد نیز باید کارگر هر نیم ساعت به نیم ساعت از محیط خارج شده تا نفسی تازه کرده و از «شربت آبلیمو و آب خنک» بنوشد تا دچار گرمازدگی نشود.
همچنین «شهرام غریب» دیگر کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت محیط کار در منطقه عسلویه، با بیان اینکه طبق قانون، در شرایط دمای بالای ۵۰ درجه کار بایست متوقف شود، اظهار داشت: به لحاظ اهمیت کار در منطقه عسلویه در عمل ما شاهد اجرای این قانون نیستیم اما بهبود و ایجاد شرایطکاری با استانداردهای تعیین و تعریف شده کار در شرایط بالای آب و هوایی امکانپذیر خواهد بود.
--------------------------
مرگ یک کارگر تعمیر کار پمپ در چاه آب
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، صبح روز گذشته -18 مرداد ماه - مرگ یک کارگر تعمیر کار پمپ در چاه آب واقع در بلوار اندرزگو، تقاطع فرمانیه به سامانه ۱۲۵ آتشنشانی اعلام و دو ایستگاه به محل حادثه اعزام شدند.
در طبقه منفی( یک ) مجموعه ورزشی یک مجتمع بزرگ مسکونی چاهی به عمق 45 متر وجود داشت که کارگری در عمق آن مشغول تعمیر پمپ آب بوده است.
بر اساس این گزارش، با حضور گروهای امداد و نجات این کارگر جوان افغان را از عمق چاه به بیرون انتقال یافت اما مرگ او به دلایلی که هنوز مشخص نشده است توسط عوامل اورژانس تایید شد.
--------------------------
تجمع کارگران بازنشسته معدن زغال سنگ البرز شرقی مقابل ساختمان فرمانداری شاهرود
بهگزارش ایلنا، صبح امروز – دوشنبه 19 مرداد ماه - بیش از 70 نفر از بازنشستگان معدن زغال سنگ البرز شرقی که از نیمه دوم سال 92 تاکنون بازنشسته شده اند در اعتراض به بیتوجهای کارفرمای این واحد معدنی در پرداخت سنوات بازنشستگیشان، در مقابل فرمانداری شاهرود تجمع کردند.
کارگران بازنشسته گفتند؛ با وجود مراجعات پی در پی هنوز موفق به تسویه حساب نشدیم و برای همین تصمیم گرفتیم تا در اعتراض به رویه کارفرما در مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کنیم.
به ادعای این کارگران از نیمه دوم سال 92 تاکنون تعداد 183 کارگر بازنشسته شده اند که بصورت هرکدام از کارگران رسمی بابت سنوات پایان کار خود بصورت میانگین از 90 تا 150 میلیون تومان طلبکارند.
همچنین برپایه این اظهارات برآورد می شود که هرکدام از کارگران قراردادی بازنشسته این واحد معدنی نیز بابت سنوات پایان کار خود بین 30 تا 40میلیون تومان طلبکار باشند.
به گفته تجمع کنندگان کارفرما کمبود نقدینگی را دلیل پرداخت نشدن مطالبات آنها عنوان می کند.
--------------------------
100کارگر شهرداری بروجرد اخراج شدند
منابع کارگری ایلنا در شهرداری بروجرد اعلام کردند که کارگران اخراج شده بخشی از جمعیت دو هزار نفری کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری بروجرد هستند.
گفته می شود میانگین سابقه این کارگران 10 تا 15 سال است و آنها هنوز دست کم بابت دو ماه مزد پرداخت نشده طلبکار هستند.
بر پایه اطلاعاتی که به نقل از این کارگران اخراجی در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است آنها بعد از اتمام قراردادهای کارشان در راستای اجرای سیاست کاهش هزینه شهرداری اخراج شده اند.
به گفته کارگران شاغل درشهرداری بروجرد،کارفرما قصد دارد به مرورتعداد کارگران اخراجی خود را به 800 نفر برساند که در این مورد کارگران با تجمع مقابل ساختمان فرمانداری وشورای شهر بروجرد نارضایتی خود را با مسئولان شهرداری اعلام کرده اند.
به گفته آنان مسئولان شهرداری بروجرد مدعی هستند که در نتیجه کاهش فعالیت های ساختمانی در آمد این مجموعه به نسبت گذشته کاهش یافته است و به همین دلیل جدا از تعدیل اخیر از مدتی قبل مطالبات مزدی آنها با تاخیر پرداخت شده است
--------------------------
خاتمه اعتراض کارگران پیمانکاری عسلویه با وعده پرداخت مطالبات
فعالان صنفی کارگری منطقه ویژه عسلویه در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: معترضان از کارگران پیمانکاری هستند که در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه مزد پرداخت نشده اعتراض کرده بودند.
گفته میشود که این تجمع اعتراضی حوالی ساعت 8 صبح روز گذشته آغاز شد و پس از گذشت سه ساعت با وعده مسئولان خاتمه یافت.
این کارگران که شمار آنها بین 500 تا 800 نفر برآورد میشود از طریق چهار شرکت پیمانکاری که در زمینه «پایپینگ»، «ساپورت»، «جوشکاری» و برقکشی تاسیسات نفتی و پالایشگاهی فعالیت دارند در پروژههای فازهای 20 و21 منطقه عسلویه شاغل هستند.
به نقل از منابع ایلنا پس از آنکه برپایی این تجمع صنفی باعث توقف فعالیتهای جاری کارگاهها شد، مسئولان منطقه توانستند تا با وعده پرداخت مطالبات مزدی پرداخت نشده، کارگران معترض را به کار خود بازگردانند.
گفته میشود برپایه این وعده قرار است دستکم تا پایان هفته جاری بخشی از معوقات مزدی این کارگران پرداخت شود و به همین دلیل در حال حاضر تمامی کارگران حاضر در تجمع سکوت روز گذشته مشغولکارند.
--------------------------
مسئولان خانههای سلامت شهرداری تهران از ترس اخراج تجمع کردند
به گزارش ایلنا در این اجتماع صنفی نزدیک به 200 نفر از کارگرانی که هم اکنون در سرای محلات شهر تهران به عنوان مسئولان خانه سلامت فعالیت دارند با «علیرضا محجوب» رئیس فراکسیون کارگری مجلس و نمایندگان «رحمتاللـه حافظی» رئیس کمسیون سلامت شورای شهر تهران دیدار کردند.
مسئولان خانههای سلامت شهرداری تهران که شمار آنها تا حدود 400 نفر نیز برآورد میشود، زنان تحصیل کرده رشته های پیراپزشکی هستند که از حدود 10 سال پیش با راهاندازی مرکز سلامت شهرداری تهران به استخدام مناطق مختلف شهرداری تهران درآمدهاند و گفته میشود با پایان یافتن ماه جاری ممکن است اخراج و بیکار شوند.
حاضران در این گردهمایی با بیان اینکه قرار بود در این تجمع صنفی تمامی مسئولان خانههای سلامت مناطق 22 گانه شهرداری تهران حضور داشته باشند، افزودند: این احتمال وجود دارد که عدهای از همکاران آنها به دلیل ترس از اینکه مبادا در نتیجه شرکت در این تجمع صنفی زودتر از سایرین بیکار شوند غیبت کردهاند.
این گروه از کارگران شهرداری تهران میگویند در تمامی 10 سال گذشته بدون برخورداری حتی یک روز از پوشش بیمه اجباری سازمان تامین اجتماعی در سرای محلات شهر تهران مشغول فعالیت بودند و در برخی موارد پرداخت دستمزد آنها برای مدت 6 ماه به تاخیر افتاده است.
معترضان که مدعیهستند در تمامی سالها از هرگونه فرصت قانونی برای دستیابی به ترفیع شغلی و تبدیل شدن وضعیت استخدامی خود محروم بودهاند، در گردهمایی روز گذشته به دبیرکل خانه کارگر و نمایندگان رئیس کمسیون سلامت شورای شهر تهران گفتند که قراردادهای آنها از ابتدای شهریور ماه خاتمه مییابد و از قرار معلوم مسئولان شهرداری دیگر قصد تمدید قراردادهای آنها را ندارند.
به نقل از این گروه از کارگران شهرداری تهران گفته میشود که مسئولان شهرداری تهران باهدف کوچک سازی و برون سپاری مسئولیتهای اجتماعی خود تصمیم دارند تا از این پس مسئولیت خانههای سلامت را از خود سلب و به مدیران محلات واگذار کنند.
معترضان با یادآوری اینکه در تمامی سالهای فعالیت خود در سرای محلات شهرداری تهران با وجود کاستیها و کمبودها وظیفه سازمانی و شغلی خود را به بهترین نحو انجام دادهاند، افزودند: تصمیم مدیران شهرداری تهران برای تعدیل آنها در حالی است که دیگر برای آنها هیچگونه فرصت شغلی مناسبی در بازار کار وجود ندارد.
در این تجمع صنفی «علیرضا محجوب» دبیرکل خانه کارگر و رئیس فراکسیون کارگری مجلس گفت: خانههای سلامت نقش مهمی در مناسبات زندگی اجتماعی دارند چراکه در بحث مسائل بهداشتی از نظر افکار عمومی به صورت پیش فرض مسائل درمانی در اولویت مسائل پیشگیری قرار دارد و در مقابل خانههای سلامت تنها بلنگوی موجود برای ترویج مسائل پیشگیری هستند.
دبیرکل خانه کارگر با بیان اینکه حداقل وی سالی یکبار بصورت دوره ای از بیمارستانها و مراکز درمانی کشور بازدید میکند، گفت: جامعه ما درمان محوراست و کمتر سلامت باور و سلامت محوریم ، وزارت بهداشت و درمان داریم اما بهداشتی در آن نمیبینیم و فقط وزارت درمان است و بیمارستانها مانند مغازههای مکانیکی ،منتظر آچارکشی انسانها هستند و شهرداری با حذف خانههای سلامت ضربه شدیدی برپیکره بهداشت و درمان میزند.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس افزود: در این شرایط وزارت بهداشت و درمان نیاز دارد آموزشهایی در راستای پیشگیری داشته باشد نه فقط به درمان بپردازد و برای همین در موقعیت کنونی خانههای سلامت نقش کلیدی در تنظیم زندگی شهرنشینی دارند.
عضو کمسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه رسیدگی به نهادها و مباحث لوایح و طرحها از استخدامی تا قانون کار ، تعاون و بهزیستی و امداد و... در چارچوب کارگروهای متفاوتی است که در کمسیون متبوعش فعالیت دارند گفت: در خصوص مشکلات این گروه از کارگران شهرداری به عنوان ناظر دارای وظایفی هستیم.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: با توجه به اینکه قرار داد مسئولان خانههای بهداشت شهرداری تهران تنها تا خاتمه مرداد ماه اعتبار داشته و بعد از آن احتمال میرود که همه این کارگران تعدیل شوند حتما در فرصت باقیمانده از طرف مجلس جلسهای برای رسیدگی به این وضعیت برگزار خواهد شد.
وی در همین رابطه از کارگران معترض خواست تا با توجه به محدویت زمانی نمایندگانی را معرفی کنند تا مجلس بتواند در حضور آنها با مسئولان شهرداری تهران برای رسیدگی به خواستههای صنفی آنها تشکیل جلسه دهد.
--------------------------
تمدید نشدن دفترچه بیمه کارگران نیشکرهفتهتپه به دلیل بدهی کارفرما
برپایه این اطلاعات که به نقل از کارگران صنعتی مجتمع نی شکر هفت تپه در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است در حال حاضر کارفرمای این مجتمع صنعتی بابت 4 ماه حق بیمه 200 کارگر این واحد تولیدی بدهکار است.
از قرار معلوم این بدهی مربوط به ماههای فرودین، اردیبهشت، خرداد و تیر ماه است و کارگران باسابقه نگران هستند که با استمرار و انباشته شدن این بدهی امکان دسترسی آنها به فرصت بازنشستگی محدود شود.
به گفته کارگران، کارفرمای مجتمع کشت وصنعت هفت تپه به دلیل کمبود نقدینگی علاوه بر پرداخت نکردن 4 ماه حق بیمه در پرداخت قسمتی از مزایای مزدی آنها نیز دچار مشکل شده است و همین مسئله باعث نگرانی کارگران شدهاست.کارگران می گویند،کارفرما هر ماه بابت پرداخت بیمه تامین اجتماعی مبلغی را از حقوق کارگران کسر میکند اما طی 4 ماه گذشته حق بیمه به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
--------------------------
دو ماه حقوق کارگران اترک تاک قابوس به تاخیر افتاده است
به گزارش خبرنگار ایلنا این منابع میگویند: شرکت صنایع لبنی اترک تاک در زمینه تولید محصولات لبنی در شهر صنعتی شهید بهشتی گنبد کاووس فعالیت دارد.
به نقل از کارگران این واحد تولیدی گفته میشود که آنها بابت دستمزد خرداد وتیر ماه طلبکارند و نگران استمرار این وضعیت هستند.
به ادعای کارگران علاوه بر حقوق ، بخش قابل توجهی از حق بیمه آنان نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است.
--------------------------
جدینگرفتن اصول ایمنی شمار قربانیان حوادث کار را افزایش میدهد
به گزارش ایلنا این گروه از کنشگران صنفی کارگری میگویند :در صورتی که بصورت جدی برای اجرای کامل نکات حفاظت ایمنی و بهداشت کار چاره جویی نشود، در آیندهای نزدیک کارگاههای این منطقه در صدر یکی از ناامنترین محیطهای شغلی کشور قرار خواهند گرفت.
این اظهارات در حالی است که در چند ماه اخیر کارگران شاغل در فازهای مختلف منطقه ویژه عسلویه شاهد حوادث متفاوتی بودند که نادیده گرفته شدن اصول ایمنی و حفاظت فنی در وقوع آنها نقش موثری داشته است.
به عنوان مثال در شب چهارم خرداد ماه گروهی بیش از 100 کارگر فاز 19 منطقه ویژه عسلویه بر اثر خوردن غدای نامناسب دچار مسمومیت غذایی شدند که خوشبختانه با مراجعه گروهی به موقع به بیمارستان کنگان درمان شدند، همچنین در تاریخ 17 تیر ماه یک دستگاه جرثقیل 25 تنی در فاز 19 عسلویه به دلیل بارگیری بیش از اندازه تعادل قسمت الاکلنگی خود را از دست داد و واژگون شد؛ هرچند این حادثه تلفات جانی به همراه نداشت اما درست به فاصله یک هفته بعد در همین فاز یکی از کارگران ساختمانی براثر سقوط از ارتفاع جان خود را از دست داد.
منابع ایلنا می گویند تا زمانی که تضمینی برای به اجرا درآمدن مقررات ایمنی و بهداشت کار وجود نداشته باشد، نگرانی از به تاخیر افتادن تایید صورت وضعیتهای ماهیانه و انگیزه کسب سود بیشتر باعث کمرنگ شدن اصول ایمنی توسط پیمانکاران پروژهها می شود.
به باور آنها این وضعیت حتی باعث میشود تا کارگران با تجربه به اتکای مهارت خود به نوعی به نادیده گرفته شدن اصول ایمنی و حفاظت فنی عادت کنند.
به گفته منابع ایلنا در این شرایط کارفرمایان و مجریان پروژههای ساختمانی نیز به دلیل مقطعی بودن زمان اجرای پروژه وقت چندانی را برای آموزش این کارگران اختصاص نمیدهند و حتی در این بین شاید کارگاه هایی هم وجود داشته باشد که در آنها اصول ایمنی در حد استانداردهای قانونی رعایت نمیشود.
--------------------------
براثر سقوط بالابر دو کارگر در تهران جان باختند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ، سید جلال ملکی با اعلام خبر گفت: این حادثه بعد از ظهر روز جمعه ساعت 15:36، در یک ساختمان 10 طبقه در دست ساخت واقع در منطقه فرمانیه اتفاق افتاد.
وی در ادامه با بیان اینکه در این حادثه دو کارگر 21 و 25 ساله تبعه افغان حین حمل مصالح از طبقه فوقانی ساختمان به منهای چهار سقوط کردند، خاطرنشان کرد: دوکارگر حادثه دیده قبل از رسیدن آمبولانس فوریتهای پزشکی جان خود را از دست دادند.
ملکی با بیان اینکه نصب بالابر، مشمول نظارت اجباری استاندارد است از بررسی علت وقوع حادثه توسط کارشناسان خبر داد.
--------------------------
کارگران کشتیرانی خواستار اجرا ی طرح طبقه بندی مشاغل شدند
«غلامرضا زنگی اهرمی» عضو انجمن صنفی کارگری دریانوردان جمهوری اسلامی مرکز خلیج فارس در خصوص این خبر به ایلنا گفت: نزدیک به 1700 مهندس کشتی و کارگر دریانورد هستیم که مطابق قانون کار و تامین اجتماعی برای کشتیرانی جمهوری اسلامی کار میکنیم.
وی افزود: در حالی که برابر همین مقررات کار و تامین اجتماعی در کارگاههای بالای 100 نفر باید طرح طبقه بندی مشاغل به اجرا درآید اما این بخش از مقررات قانون کار در مورد ما اجرا نمی شود.
این فعال صنفی کارگری افزود: مسکوت ماندن اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در مورد جمعیت 1700 نفری کارگران و مهندسان کشتی باعث شده است تا درآمد این گروه از مزد بیگران در حد و اندازه حداقلهای قانونی باقی بماند.
زنگی با اشاره به «ماده ۵۰ قانون کار» گفت: بر اساس ماه ۵۰ قانون کار، وظیفهٔ پیگیری اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، چنانچه کارفرمایان مشمول این قانون در مهلتهای تعیین شده مشاغل کارگاههای خود را ارزیابی نکرده باشند، بر عهدهٔ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
به گفته وی مسئولان وزارت کار در مورد مسکوت ماندن اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای کارگران دریانورد شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی پاسخگو نیستند.
این فعال کارگری در پایان درباره نتیجه اجتماع امروز کارگران دریانورد تصریح کرد: در مراجعه امروز دریانوردان مسوولان وزارت کار در جمع معترضین حاضر شدند و وعده رفع مشکل کارگران دریانوردکشتی رانی را حداکثر تا چند روز دیگر دادند.
گفتنی است کارگران شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران مدتهاست خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستند؛ این شرکت مطابق سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی از سال 78 به بخش غیر دولتی واگذار و تا کنون طرح طبقه بندی مشاغل قانون کار در مورد آن اجرا نشده است.
--------------------------
اعتصاب کارگران متروی لندن امروز به پایان میرسد
به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، کارگران معترض متروی لندن امروز -جمعه- پس از دو روز اعتصاب به اعتراضهای خود پایان میدهند.
مسئولان بخش حمل و نقل لندن اعلام کردند: «خدمات حمل و نقل لندن تا صبح جمعه به دلیل اعتصاب ارائه نمیشود و از جمعه این خدمات به حالت عادی بازمیگردد.»
مسئولان شهرداری لندن در دو روز گذشته ۲۵۰ اتوبوس اضافی برای رفع مشکل تردد شهروندان در نظر گرفتند.
مسئولان اتحادیههای کارگری در لندن پیشنهاد مقامهای دولتی را به دلیل فقدان تضمین درباره شمار شیفتهای کاری در شب و ساعت کاری رد کردند.
کارمندان و کارگران متروی زیرزمینی لندن در اعتراض به حقوق پایین و شرایط کار در طول شب، از چهارشنبه گذشته دست به اعتصاب زدند.
--------------------------
کارگران مشمول بازنشستگی از ورود به محل کار منع شدند
منابع ایلنا در استان قزوین با اعلام این خبر گفتند: کارگران این دو واحد تولیدی کارفرمای واحد دارند و دلیل به تاخیر افتادن بازنشستگی آنها پرداخت نشدن 4 درصد حق بیمهایاست که باید بابت سوابق بیمهای سخت و زیان آور آنها پرداخت شود.
برپایه این اظهارات از مجموع این 13 کارگر 7 نفر در کارخانه تولی پرس و 6 نفر دیگر در کارخانه صنایع بسته بندی البرز شاغل هستند و اداره تامین اجتماعی شهرستان البرز سخت و زیان آور بودن مشاغل آنها را تایید کرده است.
در عین حال از زبان این کارگران گفته میشود که کارفرمای مشترک آنها از تاریخ –یکم مرداد ماه سال جاری (94)- با قطع یکجانبه رابطه استخدامی از حضور این کارگران در محل کار جلوگیری کرده است.
به بیان دیگر قبل از آنکه کارفرما اضافه سهم بازنشستگی کارگران را به تامین اجتماعی واریز کند اسامی آنها را از لیست بیمه و دستمزد حذف کرده است.
--------------------------
نجات یک کارگر جوان از دستگاه بتون خرد کن
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، وقوع این حادثه در ساعت09:49 دقیقه صبح روز گذشته توسط کارگران این شرکت تولیدی بتون اطلاع داده شد که بلافاصله آتش نشانان باغستان شهریار در محل حادثه واقع در جاده شهریار، بعد از پل بادامک، به سمت تهران خیابان وحید حاضر شدند و عملیات خود را آغاز کردند.
«حسین حسین بیگی » معاون منطقه چهار عملیات سازمان آتش نشانی تهران که از لحظات ابتدایی این حادثه در صحنه حضور داشت در این خصوص ابراز داشت: یکی از کارگران شرکت بتون سازی سرگرم کار بود که به دلایل نامعلومی از قسمت فوقانی یک دستگاه بتون خرد کن به داخل دستگاه سقوط کرد و بین فک های فولادی دستگاه بتن خرد کن گیر کرد.
وی با اشاره به این که این کارگر افغان از ناحیه شکم دچار پارگی و خونریزی شده بود ،افزود:عوامل امدادو نجات با استفاده از ابزار های نجات و با برش قسمت هایی از این دستگاه غول پیکر توانستند در حداقل زمان ممکن به فرد مصدوم دست یافته و او را که وضعیت جسمی نامناسبی قرار داشت خارج کنند.
حسین بیگی با بیان این که علت بروز این حادثه توسط کارشناسان آتش نشانی تحت بررسی است ٰ تصریح کرد: عوامل اورژانس بلافاصله به بررسی وضعیت مصدوم پرداختند و پس از انجام معاینات اولیه وی توسط عوامل اورژانس به بیمارستان انتقال یافت.
--------------------------
75 کارگر سدید ریختهگر بابت 6 ماه دستمزد طلبکارند
منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر گفتهاند که این کارگران بابت دو ماهه پایانی سال 93 و چهار ماه نخست سال 94 طلبکارند.
در عین حال گفته میشود کافرمای این واحد تولیدی بابت حق بیمه کارگران از آبان ماه سال گذشته به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
در همین رابطه گفته میشود که جمعی از کارگران سدید ریختهگر در روز شنبه -10 مرداد ماه – مقابل ساختمان فرمانداری اسلامشهر تجمع کرده بودند.
به نقل از کارگران گفته میشود که جدا از وقفهای که در پرداخت مطالبات مزدی آنها ایجاد شده در چند ماه اخیر تعدادی از همکاران آنها تعدیل شدهاند.
براین اساس مدیریت کنونی کارخانه که از آغاز سال جاری فعالیت خود را آغاز کرده است تاکنون از تمدید قرارداد کار 25 کارگر خودداری کرده است.
گفته میشود اخراج شدگان که تا حدود 8 سال سابقه کار داشتهاند برای دریافت مقرری بیکاری به اداره کار مراجعه کردهاند اما به دلیل پرداخت نشدن حق بیمههای خود هنوز موفق به دریافت مقرری بیمه بیکاری نشدهاند.
--------------------------
سرگردانی 15 ماهه 400 کارگر شرکت نفت ستاره خلیج فارس برای آغاز کار
یکی از قبول شدگان آزمون استخدامی شرکت نفت ستاره خلیج فارس در استان هرمزگان، به ایلنا گفت: نزدیک 400 نفر هستیم که 15 ماه پیش در آزمون استخدامی شرکت نفت ستاره خلیج فارس پذیرفته شدیم اما تا این لحظه هنوز سرگردان هستیم.
او در توضیح ماجرا گفت: قرار است در نهایت این جمع 400 نفری حدود 200 نفر به عنوان کارگران متخصص و فنی در شرکت نفت ستاره خلیج فارس مشغول کار شوند اما تاکنون هیچ اتفاقی در این خصوص نیفتاده است.
او گفت: تا این لحظه تنها با پیگیریهای مستمر خود توانستیم شرکت نفت ستاره خلیج فارس را در شهریورماه سال 93 وادار به دعوت از پذیرفته شدگان برای مصاحبه حضوری کنیم.
وی افزود: در مصاحبه مذکور همه مدارک و نشانی از 400 مصاحبه شونده اخذ شده اما تا هم اکنون شرکت نفت ستاره خلیج فارس از اعلام نتایج نهایی به بهانه های مختلف سر باز می زند.
او افزود: مسئولان شرکت نفت ستاره خلیج فارس بعد از اعلام اسامی اولیه پذیرفته شدگان، وعده دادند که مهر ماه سال 93 اسامی 200 نفر از پذیرفته شده گان اعلام می شود و آن پس از چند ماه از اعلام نتایج نهایی در شرکت نفت ستاره خلیج فارس شاغل می شوند، اما بعد از گذشت 10 ماه از مهرسال 93 این وعده هنوز محقق نشده و هنوز این 200نفر که نیازمند شغل برای تامین معاش هستند، استخدام نشدهاند.
او گفت: شرکت نفت ستاره خلیج فارس برای جذب این تعداد نیروی انسانی همکاری ندارد و در پی گیری پذیرفته شدگان آزمون به بهانه های مختلف پاسخ قانع کننده ای به آنان نمی دهند.
--------------------------
مرگ کارگر لنگرودی بر اثر برق گرفتگی
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه روز دوشنبه (11 مرداد ماه) زمانی رخ داد که یک کارگر کارگاه بلوک زنی درحین نطافت دستگاه بلوک زنی در شهر لنگرود دچار برق گرفتگی شد و جان خود را پس از انتقال به بیمارستان از دست میدهد.
بر اساس این گزارش، علت مرگ این کارگر 26 ساله ازسوی کارشناسان امداد ونجات شهر لنگرود روشن بودن دستگاه بلوک زنی حین نظافت دستگاه بوده که باعث برق گرفتگی وی شده است.
--------------------------
اعتراض کارگران پیمانکاری پتروشیمی «فراورش» به قطع شدن بخشی از مزایای مزدی
منابع خبری ایلنا در مجتمع پتروشیمی بندرامام با اعلام این خبر گفتند: کارگران معترض که شمار آنها تا بیش از 200 نفر نیز میرسد از طریق شرکت پیمانکاری رامپکو در بخش تعمیرات و نگهداری پتروشیمی فراورش مشغول کارند.
برپایه این اطلاعات دلیل شکل گیری و استمرار این اقدام اعتراضی قطع شدن بخشی از مطالبات مزدی است که توسط پیمانکار از دستمزد تیرماه این کارگران کسر شده است.
در این رابطه به نقل از کارگران معترض گفته شدهاست که مسئولان شرکت رامپکو در محاسبه دستمزد تیرماه آنها بین 30 تا 90 هزار تومان از دریافتی هریک از آنه کسر کردهاند.
گفته میشود مبلغ کسر شده در ماههای گذشته از طرف پیمانکار به عنوان بخشی از مزایای مزدی به آنها پرداخت می شد.
منابع ایلنا در توضیح ماجرا میگویند سال گذشته مدیریت مجتمع پتروشیمی بندرامام در مقام کارفرمای اصلی تصمیم گرفت تا مزایای مزدی و حق شبکاری کارگران شاغل در واحدهای مختلف این مجتمع را به ترتیب معادل 30 و 35 درصد مزد پایه افزایش دهد.
برپایه این توضیحات این افزایش از دی ماه سال گذشته عملیاتی شد و در نتیجه دستمزد کارگران پیمانکاری شرکتهای مختلف مجتمع پتروشیمی بندر امام افزایش یافت.
کارگران مجتمع پتروشیمی بندر امام با یادآوری اینکه تا قبل از این تصمیم مدیریت، ماهانه به هر کارگر بین 120 تا 200 هزار تومان بابت سایر مزایا تعلق میگرفت افزودند: بصورت میانگین پیمانکار موظف بود تا بین 20 تا 100 هزار تومان از این مبلغ را به هر کارگر پرداخت کند.
طبق گفته این کارگران از دی ماه سال 93 که سرانجام مصوبه مدیریت در خصوص افزوده شدن 30 درصد دستمزد پایه هر کارگر به مبلغ سایر مزایا اجرایی شد، تمامی کارگران پیمانکاری شاغل در شرکتهای مختلف این واحد پتروشیمی مزایای مزدی جدید را به همراه مبلغ قبلی دریافت می کردند.
منابع ایلنا می گویند از قرار معلوم کارفرمایان اصلی و واسط کارگران پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندرامام به توافق رسیده اند تا دیگر قسمتی از مبلغ مزایای قبلی را به کارگران پرداخت نکنند و بصورت مشخص این تصمیم از تیرماه در خصوص کارگران پیمانکاری شرکت فراورش مجتمع پتروشیمی بندر امام اتفاق افتاده است.
برپایه این اظهارات در همین راستا شرکت رامپکو در مقام پیمانکار شرکت فراورش پرداخت همان مبلغ 30 تا 100 هزار تومانی را که در گذشته به عنوان سایر مزایا به کارگران پرداخت می کرد را قطع کرده است و همین مسئله باعث نارضایتی این گروه از کارگران شدهاست.
این کارگران در عین حال یادآور میشوند: ظاهرا این اتفاق قرار است در ماههای گذشته برای دیگر کارگران پیمانکاری شاغل در مجتمع پتروشیمی بندر امام بیفتد.
مجتمع پتروشیمی بندر امام از پنج شرکت پتروشیمی فراورش، بسپاران، کیمیا، آبنیرو و خوارزمی تشکیل شده است و به گفته منابع ایلنا در هرکدام از این شرکتها کارگران پیمانکاری در بخش های مختلف تعمیرات و نگهداری، خدمات، بسته بندی و ... مشغول کارند.
در این رابطه آقای رستگاری مسئول روابط عمومی مجتمع پتروشیمی بندر امام به ایلنا گفت: ممکن است در مجموعه کارگران پیمانکاری ازعملکرد کارفرمایان واسطه خود ناراضی باشند اما حتی در صورت وجود چنین اتفاقی در روزهای گذشته فعالیت قسمت های مختلف مجتمع پتروشیمی بندرامام به دلیل اعتراض کارگران بخش پیمانی مختل نشده است.
وی افزود: البته شرکت رامپکو یکی از پیمانکاران مجتمع پتروشیمی بندر امام محسوب میشود اما مسئله این است که نباید عملکرد مدیران شرکتهای پیمانکاری را به حساب عملکرد مدیریت پتروشیمی بندر امام در مقام کارفرمای اصلی گذاشت.
--------------------------
کشته شدن یک کارگر ساختمانی در آبادان
به گزارش ایلنا، این حادثه عصردیروز ( دوشنبه 12 مرداد ماه ) زمانی رخ داد که یک کارگر ساختمانی هنگام تخریب یک ستون آجری بتونی دو متری به وزن تقریبی حدود 500 کیلوگرم ناگهان زیر خرواری از خاک و نخاله مدفون می شود.
بنابر این گزارش، پس از حضور نیروهای امداد ونجات در محل حادثه ، این کارگر 45 ساله از زیر آوار خارج شده وسریعا توسط عوامل اورژانس به بیمارستان شرکت نفت آبادان منتقل می شود اما متاسفانه بدلیل خونریزی بیش از حد جان خود را از دست داد.
--------------------------
تعطیلی آجر ماشینی « گنبد» 150 کارگر را بلاتکلیف کرد
منابع کارگری در استان گلستان گزارش کردند کارخانه آجر ماشینی «گنبد»، واقع در محور جاده آزاد شهر به مینودشت به دلیل قطعی گاز هم اکنون به مدت نامعلومی تعطیل اعلام شده و در نتیجه کارگران این واحد تولیدی شغل خود را از دست دادهاند.
کارگران این واحد صنعتی به ایلنا گفتهاند؛ در حالی این کارخانه در حالی از 29 تیر ماه ماه سال جاری تعطیل اعلام شده است که اکثر کارگران آن هنوز بابت دستمزد ماههای خرداد وتیر ماه خود را از کارفرما طلب دارند.
طبق اظهارات منابع کارگری، مسئولان این کارخانه وعده دادهاند تعطیلی این کارخانه موقتی است و کارگران بعد از وصل شدن گاز مجددا به کارشان باز میگردند. با این وجود کارگران از تعطیلی چندین باره کارخانه نگرانند چرا که عقیده دراند ممکن است کارفرما نتواند به تعهدات خود عمل کند.
بنا بر ادعای کارگران ،علاوه بر معوقات مزدی ؛ کارفرما در زمینه پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی دچار مشکل است واین وضعیت شرایط زندگی را برای کارگران و خانوادههایشان سخت کرده است.
به گفته کارگرانٰ ناتوانی مالی کارفرما باعث شده است تا آنها بابت معوقات مزدی خود آجرهای تولید شده را در بازار بفروشند.
کارگران آجر ماشینی گنبد در خاتمه تصریح کردندٰ رکود بازار ساخت و ساز به فعالیت این واحد تولید کننده آجر ماشینی لطمه وارد کرده و توان رقابت در بازار را از آن سلب کرده است.
--------------------------
اعتراض کارگران قراردادی پتروشیمی رازی به ناکافی بودن امکانات شغلی
برپایه این اطلاعات معترضان از جمله کارگرانی هستند که در چند سال گذشته پس از بازنشسته شدن کارکنان رسمی (تابع مقررات استخدامی وزارت نفت)، از طریق انعقاد قرارداد مستقیم کار در بخشهای مختلف پتروشیمی رازی مشغول کار شدهاند.
به نقل از کارگران این واحد پتروشیمی گفته میشود معترضان که شمار آنها در حدود 200 نفر است از نظر استخدامی تابع مقررات کار و تامین اجتماعی هستند و به دلیل آنچه که توزیع ناعادلانه مزایای مزدی و امکانات رفاهی نامیده میشود از اواخر هفته گذشته از خوردن غذای کارخانه در ساعات مقرر خودداری کردهاند.
در مورد نحوه اعتراض این گروه از کارگران گفته میشود که آنها در ساعات کاری وظیفه شغلی خود را بصورت کامل انجام دادهاند اما در مقابل در ساعات غذا از خوردن تهیه شده غدای کارخانه خودداری کرده و حتی برخی از آنها از غذایی که از بیرون کارخانه همراه خود آورده بودند استفاده کردهاند.
منابع خبری ایلنا میگویند که منظور معترضان از ناعادلانه بدون مزایای مزدی و امکانات رفاهی پتروشیمی رازی شرایط مطلوبی است که تنها در اختیار آن گروه از کارکنانی قرار دارد که براساس مقررات استخدامی وزارت نفت در پتروشیمی رازی مشغول فعالیت هستند.
بصورت مشخص گفته می شود که این گروه از کارگران انتظار دارند تا مانند همکاران رسمی خود بتوانند از تسهیلات ویژهای که برای فعالیتهای وزرشی، رفاهی، اقامتی آنها و خانوادههایشان پیش بینی شده است استفاده کنند.
از قرار معلوم مدیران مجتمع پتروشیمی رازی در مقام کارفرمای این کارگران با یادآوری شرایط محدودتری که بری دسترسی کارگران پیمانکاری به مزایای شغلی و رفاهی وجود دارد از معترضان خواستهاست تا با بازگشتن به کار سابق خود فرصت کافی برای بررسی خواستههایشان را بدهند.
به گفته منابع ایلنا جدا از متمایز بودن تفاوتهایی که در داخل پتروشیمی رازی میان کیفیت و کمیت امکانات کارگران قرارداد مستقیم با امکانات کارکنان رسمی وجو دارد، متفاوت بودن شرایط کارگرانی که در دیگر مجتمع های پتروشیمی بندر امام مشغول کارهستند نیز در به وجود آمدن این اقدام اعتراضی موثر بوده است.
برپایه این اطلاعات بیشتر مجتمعهای پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام از نظر مالکیتی به هلدینگ خلیج فارس تعلق دارند و مطابق مصوبات مدیریت هلدینگ خلیج فارس کارگران شاغل در شرکتهای پتروشیمی زیر مجموعهها این هلدینگ از امکانات رفاهی مطلوبی همچون اضافه شدن معادل 30 و 35 درصد دستمزد پایه به مزایای جانبی و حق شیفت شب کاری برخوردار هستند.
به گفته منابع ایلنا از آنجا که مدیریت و مالکیت خصوصی شرکت پتروشیمی رازی از مجموعه هلدینگ خیلج فارس جداست، در نهایت کارگران این مجموعه با مقایسه شرایط مالی و رفاهی خود با موقعیت کارگران شاغل در شرکتهای هلدینگ خلیج فارس متوجه تفاوتها شده و در نتیجه تلاش میکنند تا از طریق مراجعه به کارفرما و یا خودداری از خوردن غذا مطالبه خود را پیگیری کنند.
--------------------------
60 درصد حوادث کار ساختمانی منجر به مرگ کارگران شد
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا «محمد اصابتی» با بیان اینکه آمار و اطلاعات سال گذشته در زمینه حوادث نشان میدهد در بخش ساختمان بیشترین کاهش حوادث را داشتهایم افزود: تعداد بازرسیهای ادواری سال گذشته ۴۰۰ هزار مورد بوده و امسال نیز در همین حدود خواهد بود.
اصابتی ادامه داد: براساس برنامههای پیشبینی شده، برنامهای برای مستقر کردن مسوولان ایمنی در محل کارها داریم. اگر بتوانیم آییننامهای که در شورای عالی فنی تصویب شده را در سراسر کشور در واحد صنعتی و تولیدی اجرایی کنیم، این طرح میتواند در ایمنی واحدها کمک زیادی به ما کند.
مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: این طرح از اول مرداد ماه آغاز شده و باعث میشود قسمتی از کارهای نظارتی در زمینه شناسایی خطر و ارزیابی ریسک در خود واحد انجام بگیرد و این افراد به عنوان رابط بین واحد و وزارتخانه باشند و با این کار بسیاری از حوادث میتواند پیشگیری شود.
وی با اشاره به حوادث ساختمانی گفت: تقریباً حوادث ساختمانی نزدیک ۵۰ درصد از حوادث را به خود اختصاص داده که شدت حوادث نیز زیاد است و منجر به فوت هم میشوند.
اصابتی خاطرنشان کرد: از کل حوادثی که داریم حدود ۶۰ درصد منجر به فوت مربوط به حوادث ساختمان است. یک تفاهمنامه با نظام مهندسی ساختمان بستهایم که در حال حاضر به سراسر کشور جهت اجرایی شدن ابلاغ شده است. به دنبال این موضوع هستیم که بتوانیم آموزشهای لازم را به مهندسین ناظر در زمینه ایمنی بدهیم و این موضوع میتواند در این رابطه به ما کمک کند.
--------------------------
ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقی 350 کارگر شیشه آبگینه
منابع کارگری ایلنا در کارخانه شیشه آبگینه قزوین گزارش دادند؛ غیر از 65 درصد عیدی سال 93؛ سایر مطالبات مزدی مربوط به سال گذشته و جاری این کارگران پرداخت نشده است.
به گفته این کارگران؛ باقیمانده معوقات مزدی آنها شامل نیمی از دستمزد اسفند ماه سال 93 و دستمزد پنج ماه نخست سال جاری است.
کارگران آبگینه عمده مشکل محل کار خود را نداشتن مواد اولیه تولید(کربنات) و همچنین انباشته شدن بدهیهای کارخانه دانسته و گفتند: بیش از یک سال است فعالیت تولیدی کارخانه متوقف شده و در حال حاضر فقط یک خط تولیدی آنهم صرفا بخاطر خاموش نشدن کورههای کارخانه با ذوب چندین باره ضایعات شیشه فعالیت دارد.
به گفته آنان؛ با وجود آنکه کارگران امیدوارند با حمایت دولت مشکلات این واحد تولیدی مرتفع شود و در شرایطی که همه مسئولان استانی و شهرستانی از مشکلات کارگران آبگینه باخبرند اما هنوز بیتفاوتی کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات مزدی آنها ادامه دارد.
بنا براین گزارش، کارگران کارخانه شیشه آبگینه خواستار دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین از سرگیری فعالیت کارخانه هستند، اما نه مسئولان و نه کارفرما پاسخ قانعکنندهای به کارگران نمیدهند و در این بین کارگران بلاتکلیف بیشترین خسارت را دیدهاند
--------------------------
بدحسابی کشتیرانی پای 60 کارگر متخصص را به اداره کار کشاند
به گزارش ایلنا این کارگران که از 10 سال تا بیشتر از 20 سال در سمتهای تخصصی کاپیتان، افسر و مهدنس کشتی در استخدام شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی بوده و گفته میشود که در حال حاضر برای بازنشستگی و یا بازخریدی باکافرمایان دچار اختلاف شدهاند.
در این رابطه «امیر حسین حصارکی» از کارشناسان روابط کار که در مراجع تشخیص و حل اختلاف پیگیر شکایت این گروه از کارگران کشتیرانی جمهوری اسلامی است، میگوید: بصورت مشخص مدیران کشتیرانی در مقام کارفرما حاضر به تسویه حساب نیستند.
وی در توضیح ماجرا میگوید: تا پیش از آنکه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در سال 80 به بخش خصوصی واگذار شود تقریبا تمامی افرادی که به عنوان کاپیتان، مهندس و افسر کشتی در استخدام این مجموعه بودند تابع مقررات قانون استخدامی کشوری بودند که پس از این تاریخ وضعیت استخدامی آنها به مقرارت قوانین کار و تامین اجتماعی تغییر کرد.
این کارشناس روابط کار ادامه میدهد: البته از این تاریح به بعد نیز تمامی کارگرانی که به عنوان کاپیتان، مهندس یا افسر کشتی در شرکت کشتیرانی مشغول به کار شدند در چارچوب مقررات کار و تامین اجتماعی قراردادهای 10 ساله امضا کردند.
به گفته آقای حصارکی مشکل موکلان وی از آنجایی آغاز شده است که با رسیدن زمان بازنشستگی و یا اتمام اعتبار قرارداد 10 ساله آنها مدیران شرکت کشتیرانی حاضر به تسویه حساب نشدند و در مقابل با کارگرانی که خواستار دریافت مطالبات پایان کار خود بودند به عنوان متخلف برخورد کردند.
وی میگوید: بصورت مشخص تا سال 93 مدیران بخش خصوصی شرکت کشتیرانی با این ادعای غلط که هنوز دولت مالک اصلی شرکت کشتیرانی است، از طرح دعوای در هیاتهای تشخیص و حل اختلاف ادارات کار جلوگیری می کردند و در مقابل به استناد قانون استخدام کشوری برای کارگرانی که پس از خاتمه قرارداد خواستار تسویه حساب و قطع همکاری می شند در هیاتهای بررسی کننده تخلفات اداری تشکیل پرونده میدادند.
به گفته حصارکی هرچند در نتیجه پیگیریهای او و موکلانش در نهایت مدیران کشتیرانی در مقام کارفرما پذیرفتهاند که باید مطالبات این کارگران را پرداخت کنند اما هنوز تلاشی آنها برای کاستن از حجم تعهداتشان ادامه دارد.
این کارشناس روابط کار در توضیح معوقات مزدی موکلان خود گفت: ماهیت کار کاپیتان، افسر و مهندس کشتی انجام کار در سفرهای دریایی است و هر سفر کاری صاحبان این گروه از مشاغل دست کم 6 ماه طول میکشد و بصورت معمول این گروه از کارگران بعد از پایان هر ماموریت کاری تنها دو ماه در خشکی اقامت دارند.
وی ادامه داد: شرایط کاری این کارگران طوری است که بابت ایام اقامت آنها در دریا بصورت ارزی مزد می گیرند و تنها در مواقعی که خشکی حضور دارند دستمزد آنها بصورت ریالی پرداخت میشود اما از قرار معلوم کارفرما اصرار دارد تا مطالبات کارگران شاکی را بر مبنای دستمزد ریالی پرداخت کند و بدون یک این اقدام باعث میشود تا در زمان بازنشستگی مستمری این کارگران بصورت فاحش تنزل پیدا کند.
به گفته حصارکی استدلال مدیران کشتیرانی برای انجام این کار این است که دستمزد ارزی موکلان من براساس مزایای جانبی همچون حق ماموریت پرداخت میشود و این درحالی است طبق نظر کارشناسی وزارت کار چون کارگرانی مانند مهندسان، کاپیتانها و افسران کشتی مشمول طرح طبقه بندی مشاغل نمیشوند بنابراین تمامی مطالباتی که به آنها پرداخت میشود حکم مزد پایه را داشته و بنابراین در زمان تسویه باید کارفرما با آنها بر مبنای دستمزد ارزی حساب و کناب کند.
این کارشناس روابط کار ادامه میدهد: در حال حاضر هنوز مدیران کشتیرانی حاضر به تکمن از نظر وزارت کار نشده اند و به همین دلیل نزدیک به 60 نفر از کارگران رده بالای کشتیرانی با طرح شکایت در اداره کار شمال تهران معوقات مزدی خود شدند.
وی افزود: هیات تشخیص اداره کار تا این لحظه پس از بررسی 5 پرونده به نفع کارگران رای داده است که با اعتراض کارفرما این احکام در هیات حل اختلاف شکسته شده و قرا است طبق قانون در دیوان عدالت اداری مورد رسیدگی قراربگیرند.
حصارکی در مورد باقیمانده پروندههایی که در اداره کار شمال تهران مطرح است گفت: هنوز زمان رسیدگی به جلسه هیات تشخیص آنها فرانرسیده است.
--------------------------
تجمع کارگران بخش خصوصی مخابرات لرستان در مقابل اداره کار
منابع کارگری در استان لرستان با اعلام این خبر افزودند: تجمع کنندگان از کارگران بخش خصوصی شرکت مخابرات استان لرستان بودند و تعداد آنها دستکم 30 نفر بوده است .
برپایه این اطلاعات در جریان این تجمع کارگران معترض خوستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، تامین معاش و امنیت شغلی خود ودیگر همکارنشان شدند چراکه به ادعای معترضان در حال حاضر حداقل نزدیک به 800 نفر به عنوان کارگر بخش خصوصی در شرکت مخابرات لرستان مشغول کارند.
گفته میشود در جریان تجمع روز گذشته کارگران معترض در مقابل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان، مسئولان این اداره مانع از آن شدند تا کارگران بخش خصوصی شرکت مخابرات بتوانند با معاون وزیر کار دیدار کنند.
--------------------------
کارگر سد نرماب سه ماه مزد معوقه طلبکارند
منابع کارگری استان گلستان به ایلنا میگویند که کارگران این پروژه عمرانی از طریق شرکت پیمانکاری «سپاسدار» در شهرستان مینو دشت استان گلستان مشغول کارند.
براساس اظهارتی که به نقل از کارگران این پروژه عمرانی در اختیار ایلنا قرار گرفته است در حال حاضر رابطه استخدامی کارگران سد نرماب ادامه دارد و بصورت مشخص این کارگران بابت دستمزد ماههای اردیبهشت ،خرداد و تیر طلبکارند.
گفته میشود دلیل پرداخت نشدن به موقع طلب مزدی این کارگران تاخیرهایی است که شرکت آب منطقهای استان گلستان در مقام کافرمای اصلی در پرداخت صورتوضعیتهای پیمانکار انجام میدهد.
بنا بر ادعای کارگران، شرکت پیمانکاری به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع مزد آنان و سایر هزینههای جانبی را ندارد و در نتیجه علاوه بر کند شدن روند اجرای پروژه آنها هم اکنون با مشکل مالی مواجه هستند.
به گفته آنان پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیتهای مالی پیمانکاران پروژه سد نرماب با توجه به تعویق انداختن حقوق 3ماهه کارگران باعث کاهش چشمگیر سرعت احداث سد نرماب شده است.
--------------------------
محرومیت 1400 کارگر صیاد گلستانی از بازنشستگی سخت و زیانآور
«امان کلگی توماج» در این زمینه به ایلنا گفت: در استان گلستان 1400 صیاد در دو بندر «پره ترکمن»و« پره کومیش تپه» درقالب 21 شرکت تعاونی فعالیت دارند که از سال 92 سختی کار آنان به بهانه اینکه این کارگران خویش فرما هستند؛ لغو شده است.
این فعال کارگری در اینباره توضیح داد: سازمان تامین اجتماعی با این استدلال که صیادان این استان درقالب سهامداران تعاونیها کار میکنند و کارفرمایی ندارند، آنها را کارگر حساب نمیکند و به همین دلیل از اجرای مقررات بازنشستگی مشاغل سخت و زیانآور در مورد آنها خودداری میکند.
به ادعای عضو هیئت مدیره اتحادیه صیادان استان گلستان, این وضعیت درحالی است که هم اکنون سازمان تامین اجتماعی از هر صیاد گلستانی بابت حق بیمه و آنچه که مزایای انگیزشی نامیده میشود ماهانه مبلغ 220 هزار تومان دریافت میکند.
آقای توماج در خاتمه تصریح کرد: با وجود آنکه شغل صیادی یکی از سختترین مشاغل دنیاست و یک چهارم جمعیت ساحلنشینان شمال و جنوب کشور به این کار اشتغال دارند اما هیچ قانونی به لحاظ حرفهای از آنان حمایت نمیکند.
--------------------------
گزارش تسنیم از دور تازه رکود، تعطیلی کارخانهها و اخراج کارگران-۷
حقوق معوق در ۴کارخانه بزرگ استان مرکزی؛ «آذرآب» و «واگنپارس» به مشکل خوردند
خبرگزاری تسنیم: رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان مرکزی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد کارگران استان مرکزی قرارداد موقت دارند گفت:کارگران واگن پارس،آونگان،لوله و نوردصفا و آذر آب از جمله کارگرانی هستند که حقوق معوقه دارند.
عنایت اللّه انصاری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به وضعیت نابسامان کارگران گفت: یکی از کارخانهها که همواره حقوق کارگرانش را با تأخیر پرداخت میکند، شرکت واگن پارس است.
* حقوق معوق کارگران واگن پارس
وی گفت: واگن پارس اراک با حدود 900 نفر پرسنل، قدمتی حدود 40 سال و مساحتی حدود 33 هکتار به عنوان یک شرکت مادر در حوزه صنعت ریلی شناخته شده و معدن منابع و ذخایر استاندارد علمی و تجربیات کارآمد در حوزه صنعت ریلی است که همواره با مشکلات متعدد روبرو بوده است و در موارد متعدد کارگران و کارکنان کارخانه اعتصاب کردهاند و خواستار توجه به مطالبات خود شدهاند.
انصاری بیان کرد: این شرکت در عمر 40 ساله خود مانند دیگر واحدهای صنعتی و تولیدی فراز و نشیبهای بسیاری را طی کرده و البته پروژههای ارزشمندی را به انجام رسانده است اما چندی است که مشکلات، بیش از پیش خودنمایی میکند تا جایی که برخی کارگران اعتصاب را برای بهبود شرایط انتخاب کردهاند.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان مرکزی ادامه داد: بسیاری از واحدهای صنعتی کوچک و بزرگ به دلایل مختلف با چالش و مشکلاتی همراه هستند و در مواردی کارگران فشار ناشی از این معضلات که به طور عمده مشکلات مالی است، متحمل می شوند و کارفرما از پرداخت به موقع دستمزد ناتوان می شود.
انصاری با بیان اینکه کارگران در استان مرکزی انتظار امنیت شغلی و حداقل معیشت را دارند افزود:در سال 1366 حدود 95 درصد از کارگران این استان قرارداد دائم و پنج درصد دارای قرارداد موقت بودند اما این تناسب اکنون معکوس شده و بر اساس آخرین آمارها حدود 6 تا هفت درصد کارگران قرارداد دائمی دارند و بقیه قرارداد موقت هستند.
وی بیان کرد: به طور متوسط درآمد کارگران حدود هشت میلیون ریال است که این میزان با شاخص خط فقر اعمال شده فاصله بسیار دارد.
* کارگران آونگان 7 ماه حقوق نگرفته اند
وی همچنین به حقوق معوق کارگران آونگان اشاره کرد و گفت:بیش از 50 کارگر آونگان از سال 93 تاکنون 7 ماه از حقوقشان را دریافت نکردهاند.کارفرما در عین حال از آبان سال گذشته تاکنون حق بیمه این کارگران را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است. کارگران میگویند اگر حق بیمه معوقهشان به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شود، بیشتر آنها بازنشسته میشوند.
انصاری اظهار داشت:شرکت آونگان که نبشی ساختمان و دکل مخابرات تولید میکند، از حدود 10 سال پیش خصوصی شده است.پیش از خصوصی سازی نزدیک به 1200 کارگر در این کارخانه مشغول به کار بودند که طی 10 سال گذشته به تدریج اخراج شدند. این کارخانه هم اکنون با ظرفیت بسیار اندکی به تولید میپردازد.
*کارگران لوله و نورد صفا 4 ماه معوق حقوق و 16 ماه معوق پرداخت حق بیمه دارند
وی در ادامه به مشکلات متعدد کارگران لوله و نورد صفا اشاره کرد و گفت:کارگران لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت ماه امسال در اعتراض به تعویق 4 ماه حقوق و بیش از 16 ماه حق بیمه دست از کار کشیدهاند.شرکت نورد و لوله صفا یک شرکت خصوصی ایرانی سازنده لولههای صنعت نفت، گاز، پتروشیمی، آب و فاضلاب و قوطیهای صنعتی و ساختمانی است، که در سال 1370 تاسیس شده و عضوی از گروه صنعتی صفا محسوب میشود.این شرکت که در شهر ساوه قرار دارد، در زیربنای 297٫877 متر مربع، ظرفیت تولید 1٬6 میلیون تن محصول در سال را دارد، که با مشکلات متعدد روبرو هستند.
* تأخیر 2 ماهه در پرداخت حقوق 2 هزار کارگر «آذر آب»
انصاری گفت: در کارخانه آذرآب استان مرکزی به دلیل آنچه که کمبود منابع مالی عنوان میشود پرداخت مطالبات مزدی حدود 2 هزار کارگر در دو ماه گذشته به تعویق افتاده است.طلب مزدی پرداخت نشده به ماههای خرداد وتیر ماه سال جاری مربوط میشود و طی این مدت فقط مبلغ 500 هزار تومان به صورت علی الحساب ریخته شده است .
وی گفت: برپایه این اطلاعات بخش دیگری از معوقات مزدی این کارگران مربوط به حق بن کارگری است که کارفرما از هفت ماه پیش(دی ماه سال گذشته تاکنون) آن را پرداخت نکرده است. کارگران این کارخانه بیان میکنند که اختلافات بوجود آمده بین اعضای هیأت مدیره بر سر مسائل مدیریتی ومالی است که در این بین بیشترین ضرر متوجه کارگران شده است.
انصاری افزود:بر این اساس مشکلات شرکت صنایع آذرآب اراک طی دو سال گذشته به مرور بیشتر شده تا جایی که هر ماه حقوق کارگران با تاخیر 15تا 20 روزه پرداخت می شد و در حال حاضر نیز مطالبات مزدی پرداخت نشده کارگران به دو ماه رسیده است.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان مرکزی گفت:در حال حاضر حدود 10نفر از کارگران این کارخانه از چند ماه پیش مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور هستند که به دلیل پرداخت نشدن خق بیمه و نیز پرداخت نشدن 4 درصدی حق بیمهاضافی اکنون وضعیت بازنشستگی آنها قطعی نیست.
--------------------------
مصدومیت کارگر پالایشگاه آبادان براثر تنفس بخار اسید
فعالان صنفی کارگری استان خوزستان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند که این حادثه حوالی عصر دیروز در واحد سارپ فاز سه پالایشگاه آبادان اتفاق افتاده و کارگر مصدوم با اقدام به موقع همکارانش در واحد ایمنی و بهداری نجات پیدا میکند.
گفته میشود که در حال حاضر این کارگر حادثه دیده پالایشگاه نفت آبادان در بیمارستان شرکت نفت بستری است.
برپایه این اطلاعات که به نقل از کارگران شاغل در پالایشگاه نفت آبادان بدست آمده است، کارگر حادثه دیده از طریق یک شرکت پیمانکاری در واحد تعمیرات و نگهداری مشغول کار بوده است.
به گفته منابع ایلنا وجود مواد اسیدی در واحد سارپ پالایشگاه آبادان امری رایج و معمول است و به همین دلیل کارگرانی که در این قسمت تردد میکنند همیشه لباس و ماسک ضد اسید پوشیدهاند.
آنها در عین حال با اشاره به بالارفتن میزان رطوبت هوای شهر آبادان در روزهای اخیر، افزودند: بصورت طبیعی در هوای مرطوب تنفس عادی امری سخت و دشوار است و در چنین هوایی کسانی که با وجود پوششهای ایمنی در محیطهای آلوده به گازها و بخارات اسیدی حضور دارند انجام تنفس نتنها مشکلتر است بلکه احتمال وقوع حوادثی نظیر آنچه در روز گذشته برای تنها کارگر مصدوم اتفاق افتاد بیشتر میشود.
--------------------------
تجمع کارگران ارگ بم در اعتراض به ۴ ماه مزد معوقه
منابع کارگری ایلنا شهر بم با اعلام این خبر گفتند: کارگران معترض که برای اجرای پروژه مرمت مجموعه ارگ قدیم بم استخدام شدهاند در چهار ماه گذشته حقوقی دریافت نکردهاند.
گفته میشود که تجمع صبح امروز نخستین تجمع اعتراضی کارگران مرمت کار پروژه ارگ بم نبوده و این کارگران در روزهای گذشته نیز برای پیگیری معوقات مزدی خود تجمعات مشابهی را برپا کرده بودند.
پروژه مرمت ارگ قدیم بم مربوط به بازسازی بناهایی است که 12 سال پیش در جریان وقوع زلزله سال 82 ویران شدند و کارگران معترض ,عقیده دارند که تاخیرهای به وجود آمده بر کند شدن روند بازسازی تاثیرگذار بوده است.
منابع ایلنا میگویند که در جریان تجمع امروز مسئولان پایگاه میراث فرهنگی ارگ به کارگران معترض گفتهاند که جدا از مسئله تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی از ماههای پیشرو احتمال تعدل نیرو وجود دارد.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که برخی از کارگران از پیش از وقوع زلزله سال 82 در بازسازی و نگهداری پروژه ارگ بم مشارکت داشتند بطوری که در حال حاضر سابقه کاری آنها تا حدود 20 سال هم میرسد.
ارگ تاریخی بم با بیش از 20 هکتار وسعت بزرگ ترین بنای خشت گلی جهان است که حدود 2 هزار و 200 سال قدمت دارد و تا حدود 180 سال قبل عده ای از اهالی بم در آن سکونت داشتند.
مجموعه ارگ بم شامل شهر قدیم ، قلعه ، عمارت پنج طبقه ای حاکم نشین ، سربازخانه ، دو مسجد مربوط به دوره اسلامی و زورخانه است
--------------------------
محرومیت کارگران مناطق بد آب وهوا از حمایتهای قانونی
«آقایار حسینی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: با وجود آنکه به دلیل موقعیت جغرافیایی به بیشتر کارگران صنعتی مناطق خوزستان باید مزایای بدی آب و هوا تعلق بگیرد اما در عمل با استخدامهای قراردادی، پیمانی کارگران این اتفاق نمی افتد.
وی گفت در حالی که به موجب مقررات قانون کار در مناطق بد آب و هوا و یا در محیطهای سخت و زیان آور ساعات کار کارگران محدود است اما این شیوه استخدامی باعث شده است تا در بازار نامتعادل کسب و کار، کارگران حاضر شوند تا حتی به قیمت چشم پوشی از حقوق قانونی خود توسط کارفرمایان استخدام شوند.
این فعال کارگری افزود: علاوه براین با توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دیگر اجرای کامل مقررات قانون کار برای کارفرمایان الزام آور نیستند و به همین دلیل دیگر حتی در مقررات اشتغال حاکم در این مناطق چنین حقی حتی به صورت ظاهری برای کارگران درنظر گرفته نمیشود.
حسینی افزود: این وضعیت در حالی است که در خوزستان هم آب و هوا بیش از اندازه گرم است و هم وجود ریز گردها به یک عامل مزاحم برای انجام فعالیتهای عادی مردم تبدیل شده است و بنابر این باید به کارگرانی که در چنین محیطی حضور مستمر دارند مزایای مزدی اضافی تعلق بگیرد.
دبیر خانه کارگر خوزستان گفت: در شرایطی که کارگران در چنین محیطهای نباید بیشتر از 8 ساعت در روز کار کنند اما در حال حاضر ساعات کار این کارگران بین 12 تا 16 ساعت در روز متغییر است.
وی افزود: با شرایط کارگرانی که در مناطقی مانند خوزستان کار میکنند اگر خوش شانس باشند میتوانند بالاخره پس از فراز و فرودهای فراوان با رای موافق کمیتههای بررسی کننده مشاغل سخت و زیان آور چند سالی زودتر از موعد بازنشسته شونداما در نهایت عوارض ناشی از محیطهای شغلی در بیشتر مواقع باعث میشود تا این گروه از کارگران در دوران بازنشستگی خود با عوارض جسمی دست به گریبان باشند.
--------------------------
6500 نفر از کارکنان شرکت نفتی رویال داچ شل تعدیل می شوند
6500 نفر از کارکنان شرکت نفتی رویال داچ شل به دلیل کاهش قیمت نفت، تا پایان سال 2015 تعدیل می شوند.
به گزارش ایلنا، شرکت نفتی رویال داچ شل در بیانیه ای اعلام کرده است ؛ به دلیل پایین ماندن قیمت نفت که ممکن است چند سال ادامه داشته باشد، این شرکت قصد دارد حدود 6500 نفر از نیروی کارمستقیم وغیر مستقیم خود را در سال 2015 تعدیل کند.
شرکت سنتریکا که بزرگترین فراهم کننده انرژی داخلی انگلیس است هم اعلام کرده تعداد کارکنانش را در کنار اجرای برنامه کاهش هزینه تا سال 2020، چهار هزار نفر کاهش میدهد.
قیمت نفت به دلیل اشباع عرضه در بازار، از ژوئن سال گذشته تقریبا نصف شده و به حدود 50 دلار در هر بشکه رسیده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، شل اعلام کرده که این شرکت باید در شرایط کنونی موقعیت خود را در بازار حفظ کنداما در عین حال مسئولان این شرکت نفتی این احتمال را هم پیش بینی میکنند که قیمت نفت در میان مدت به 70 تا 90 دلار برسد.
به گزارش ایلنا پیش از این شرکتهای بزرگ نفتی دیگری مانند بریتیش پترولیوم و کونوکو فیلیپس و شرکتهای خدمات تاسیسات نفتی شامل هالیبرتون و شلومبرگر هم به دلیل کاهش قیمت نفت، اقدام به کاهش نیروی کار نموده اند.
--------------------------
آتش سوزی کارخانه مبل سازی در مصر دست کم 25 قربانی گرفت
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، مقامات داخلی مصراعلام کردند، این آتش سوزی در یک کارخانه تولید مبل در نزدیکی شهر قاهره اتفاق افتاد که بر اثر آن 25تن جان خود را از دست دادند و 22 تن دیگر نیز مجروح شدند.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت مصر ؛ 19 نفر از مجروحان این حادثه آتشسوزی از بیمارستان مرخص شدند و سه نفر نیز در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند. همچنین علت فوت قربانیان و آسیبدیدگی مجروحان سوختگی و خفگی اعلام شده است.
نیروهای آتش نشان مصر نیز گفته اند، شعلههای آتش تحت کنترل درآمده وسریعا مهارشده است . همچنین عملیات خنکسازی در حال انجام است تا احتمال هیچگونه آتشسوزی مجدد وجود نداشته باشد.
به گفته شبکه خبری شینهوا، علت وقوع این آتشسوزی و جزئیات بیشتر این حادثه در دست بررسی است
--------------------------
اعتراض صنفی کارگران هفتتپه وارد دومین روز شد
منابع خبری ایلنا در استان خوزستان با اعلام این خبر گفتند که در ادامه اعتراض صنفی روز گذشته کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه امروز نیز این کارگران با دست کشیدن از کار خواستار دریافت مزد معوقه شدند.
این کارگران میگویند تا این لحظه مدیریت در خصوص درخواست صنفی آنها هیچ توضیحی نداده است.
برپایه این اطلاعات کارگران رسمی معادل 2 ماه، کارگران قراردادی معادل 4 ماه و رانندگان شاغل در مجتمع صنعتی نیشکر هفتتپه معادل 8 ماه مزد معوقه طلبکارند.
به نقل از کارگران گفته میشود که ظاهرا عمدهترین مشکل مالی این کارخانه بدهی 200 تا 300 میلیاردی به به چند نهاد دولتی همچون بانک ملی، اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی است.
برپایه این گزارش حدود 50 کارگر واحد واحد خوراک دام مجتمع کشت وصنعت هفت تپه در 20 روز گذشته به دلیل قطعی گازدر محل کار شان بیکار وبلاتکلیف اند.
--------------------------
مشکل ارائه خدمات تامین اجتماعی به کارگران شاغل و بازنشسته نساجی پوشش
جمعی از کارگران کارخانه شاغل و بازنشسته نساجی پوشش با ارسال سه نامه جداگانه خطاب به مسئولان عالی و ارشد کشور خواستار رسیدگی به مشکلات صنفی خود شدند.
به گزارش ایلنا در این نامهها که به امضا دست کم بیش از 30 نفر از کارگران این واحد تولیدی رسیده است به مشکلاتی همچون اقدامات نادرست مدیریت بخش خصوصی، تمدید نشدن دفترچههای بیمه کارگران شاغل و برقرار نشدن مستمری کارگران بازنشسته اشاره شده است.
این کارگران در نخستین نامه با یادآوری اینکه در سال 83 کارخانه نشاجی پوشش توسط دولت به بخش خصوصی واگذار شد، یادآور میشوند، عملکرد نامطلوب مدیریت بخش خصوصی با عث شد تا سرانجام در سال 85 با رای دادگاه اداره مسئولیت اداره این کارخانه به شرکت سرمایه گذاری آتیه دماند( از زیر ممجموعههای بانک صنعت و معدن) گذاشته شود.
در این نامه همچنین آمده است: با این حال در سال 90 مدیریت ناکارآمد بخش خصوصی توانست از طریق رای دادگاه اداره بخشی از این واحد تولیدی را برعهده بگیرد و در نتیجه با خروج ماشینآلات، تخریب فضای تولید و پرداخت نکردن مطالبات مزدی کارگران موجبات شکل گیری یک اعتراض صنفی را در سال 91 فراهم کند.
نویسندگان این نامه با یادآوری اینکه پس از برپایی تجمع اعتراض آنها و همکارنشان، شورای تامین استان گیلان مدیریت دولتی را مکلف به پرداخت مطالبات مزدی کارگران و بازسازی خطوط تولید کرد افزودهاند: از آن زمان تاکنون عوامل منسوب به مدیریت بخش خصوصی با طرح شکایت علیه کارگران موجبات گرفتاری آنها را فراهم کردهاند.
در دومین نامه نیز که توسط گروهی از کارگران نساجی پوشش در رابطه با تمدید نشدن دفترچه بیمههای آنها نوشته شده، آمده است: از بهمن سال سال 93 تاکنون سازمان تامین اجتماعی حاضر به اراده خدمات درمانی به خانوادههای کارگران شاغل در نساجی پوشش نیست.
به گفته این کارگران ظاهرا پرداخت نشدن حق بیمه باعث شده است تا در مدت 6 ماه گذشته آنها نتوانند از امکانات درمانی سازمان تامین اجتماعی استفاده کنند و این اتفاق درحالی است که در میان خانوادههای آنها افرادی وجود دارند که به دلیل ابتلا به بیماریهای خاص و یا داشتن دیگر مشکلات جدی پزشکی نیازمند دسترسی به خدمات درمانی هستند.
در سومین نامه نیز که از سوی 34 کارگران بازنشسته نساجی پوشش نوشتهشده است آمده است: از پنجم اسفند ماه سال 93 که براساس قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شدهایم هنوز حتی یک ریال هم بابت مستمری دریافت نکردهایم.
نویسندگان این نامه نیز با یادآوری مشکلات مالی خانوادههای خود افزودند: سازمان تامین اجتماعی به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه حاضر به صدور حکم بازنشستگی نیست و در نتیجه تا این لحظه حتی یک ریال هم بابت مستمری به ما پرداخت نشده است.
نویسندگان این نامههای سهگانه در خاتمه با یادآوری اینکه کارخانه نساچی پوشش در سالهای شکوفایی خود محلی برلی تامین معاش خانواده نزدیک به 3500 کارگر بود از مسئولان ارشد و عالی نظام خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدهاند.
--------------------------
کاهش امنیت شغلی کارگران پارس پیچ
کارگران این کارخانه در تماس با ایلنا گفتند که از جمعیت 100 نفری آنها تنها 15 کارگر رسمی هستند که سابقه شغلی آنها از 20 تا 25 سال متفاوت است.
براساس گفته این کارگران آنها از بابت دریافت به موقع مطالبات مزدی خود هیچ مشکلی ندارند اما چون بیشتر آنها (حدود 85 کارگر باقیمانده) از طریق قراردادهای موقت چند ماهه کار میکنند این نگرانی وجود دارد که با پایان یافتن اعتبار قرارداد، کار خود را از دست بدهند.
کارگران پارس پیچ در توجیه علت نگرانی خود میگویند که در چند وقت اخیر مدیریت کارخانه در پایان هر ماه حدود 3 کارگر قراردادی را به بهانه خاتمه یافتن اعتبار قرارداد کار تعدیل کرده است.
این کارگران همچنین از به اجرا درنیامدن طرح طبقه بندی مشاغل در این واحد تولیدی خبر داده و افزودند این وضعیت در حالی است که در قانون کار بر الزامی بودن اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در کارگاههای بالای 50 نفر تاکید شده است.
آنها میگویند که ظاهرا کارفرما با تقسیم کردن جمعیت 100 نفری کارگران میان دو شرکت مجزا از هم جلوی اجرای طرح طبقهبندی مشاغل را گرفته است.
--------------------------
شروع پنجمین ماه از سرگردانی کارگران معدنجو
کارگران این واحد معدنی با اعلام این خبر به ایلنا یاد آور شدند: تا پیش از آنکه فعالیت معدن زرند در فرویدن ماه سال جاری متوقف شوند هنوز نزدیک به 350 کارگر از طریق شرکت پیمانکاری «معدنجو» در این واحد تولیدی مشغول کار بودند.
به گفته آنها پیشتر معادل همین تعداد از کارگران معدنجو براثر اجرای سیاستهای تعدیل ساختاری در سال 93 کار خود را از دست داده بودند.
به گفته منابع ایلنا در حال حاضر باقیمانده کارگران بیکار شده شرکت پیمانکاری معدنجو بین 5 تا 24 سال سایقه کار دارند که در 5 ماه گذشته نه وجهی بابت مزد دریافت کردهاند و نه سازمان تامین اجتماعی حاضر میشود تا دفترچه بیمههای آنها را تمدید کند.
این کارگران میگویند که جدا از وضعیت نامعلوم کنونی، هنوز بابت ایامی که آنها در روزهای تعطیل و شیف شب در معدن مشغول فعالیت بودند طلبکارند و تا این لحظه پیگیریهای آنها از دستگاههای مختلف بینتیجه بوده است.
به گفته منابع ایلنا وضعیت پیش آمده باعث شده است تا در حال حاضر کارگران باسابقه معدن زرند نگران شوند که مبادا با متوقف شدن شدن فعالیت این معدن آنها فرصت استفاده از بازنشستگی پیش از موعد را از دست بدهند.
به صورت مشخص آن گروه از کارگران معدنجو که هم اکنون مشمول مقررات مشاغل سخت و زیان آور هستند میگویند که چون کارفرما حاضر به پرداخت 4 درصد حق بیمه اضافی نیست آنها نمی توانند از این حق قانونی خود استفاده کنند.
در عین حال این کارگران در مورد وضعیت آن گروه از همکاران خود پیشتر بازنشسته شدهاند میگویند: چون در زمان اشتغال حق بیمههای آنها بر مبنای حداقل حقوق پرداخت شده است در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی به آنها حداقل مستمری را پرداخت میکند.
به گفته کارگران شرکت پیمانکاری معدنجو، به نظر میرسد مسئولان استانی و شهرستانی نسبت به سرنوشت کارگران زغال سنک زرند و خانوادههایشان بیتوجهاند. باعث تاسف است که مسئولان استان کرمان از مشکلاتی که کارگران با آن روبرو هستند مطلعاند اما هیچ واکنش خاصی از خود نشان نمیدهند.
گفتنی است در آخرین تجمع کارگران شرکت معدنی معدنجو در تاریخ 26 خرداد ماه در اعتراض به 3 ماه بلاتکلیفی پس از تعطیلی معدن یکی از کارگران معترض بنام «محمد علی میرزایی» در اثر برخورد با تریلر حامل زغال در ابتدای جاده پابدانا کشته شد .
--------------------------
کمبود بازرس و کمتجربگی مسئولان ایمنی دلیل وقوع حوادث کار در معادن
در هفته آخر تیرماه سه نفر از کارگران معدن البرز شرقی در دو حادثه جداگانه کشته شدند، در حادثه نخست که حوالی ساعت 11 روز 22 تیرماه اتفاق افتاد یکی از کارگران معدن معدن طزره به نام «محمد گنجی» هنگام نصب تیرکهای چوبی بر اثر ریزش سنگ جان باخت و در دومین حادثه که در ساعت 9 صبح روز 29 تیرماه بازهم در معدن طزره اتفاق افتاد «محمد باقری» و «محمد غیاثی» بر اثر پاره شدن سیم بکسل دستگاه کشنده واگنها کشته شدند.
البته به فاصله یک هفته بعد از انتشار اخبار مربوط به حوادث منجر به مرگ این سه کارگر در خبرگزاری کار ایران ، مدیریت معدن البرز شرقی با ارسال جوابیهای ضمن رد هرگونه رابطه استخدامی کارگران فوت شده با این واحد معدنی اعلام کرد که معدن طزره مستقل از شرکت معدن البرز شرقی اداره میشود و تنها رابطه میان آنها در حد خرید محصولات ذغال استخراجی معدن طزره است.
صرف نظر از این ادعای مدیران شرکت ذغال سنگ البرز شرقی، موضوع رعایت شدن اصول ایمنی کار و حفاظت فنی تکلیفی است که از سوی قانون کار برعهده تمامی کارفرمایان واحدهای تولیدی صنتی، معدنی، کشاورزی و خدماتی گذاشته است.
چنانچه برابر مفاد فصل چهارم همین قانون (مواد 85 تا 106) کارفرمایان تمامی واحدها موظفند تا براساس دستورالعملهای شورای عالی حفاظت فنی محیط کارگاههای خود را برای حضور و فعالیت کارگران امن کنند.
در این خصوص «مهرداد باباعلیزاده» از کارشناسان ایمنی . حاظت فنی معادن استان سمنان میگوید برابر آیین نامهای که توسط ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی به معادن ابلاغ شده است، واحد ایمنی و حافظت فنی هر معدن وظیفه دارد تا با انجام بازدیدهای دورهای از ایمن و بهداشتی بودن تمامی محیطهای کارگران در آنها حضور دارند مطئن شود و در عین حال هیاتی مرکب از بازرسان ادارات کار، صنعت و بهداشت هر شهرستان موظفهستند تا با بازرسی از محیطهای معدنی از ای مسئله مطمئن شوند.
این کارشناس ایمنی کار و حفاظت فنی معادن میگوید: بصورت مشخص معدن طرزه تنها معدنی نیست که در آن سه کارگر بر اثر حادثه کار کشته شدهاند، در چند وقت اخیر دستکم در معادن منطقه سمنان پنج حادثه شغلی ثبت شده است بنابراین صرف نظر از اینکه حوادث اخیر معدن طرزه چرا و چگونه اتفاق افتادهاند، این نگرانی وجود دارد که شاید دلیل وقوع این حوادث با چگونگی اجرای آیین نامه حفاظت فنی و ایمنی در معادن در ارتباط باشد.
وی با یادآوری اینکه بیشتر محیطهای معدنی در زمره مشاغل حادثه خیر و سخت و زیان آور هستند افزود: برابر مقرارت وقتی یک واحد معدنی مجوز بهره برداری میگیرد مالک آن در مقام کارفرمای وظیفه دارد طبق آیین نامه شورای حفاظت فنی ایمنی و بهداشت محیط معدن را تامین و تضمین کند.
باباعلیزاده ادامه داد: بصورت مشخص در این آیین نامهها آمده است که درجریان برای بهره برداری از معادن باید حتما امسئولان فنی و ایمنی آگاه و با تجربه بر فرآیند استخراج نظارت داشته باشند اما وقتی هیچ تضمینی برای الزام مسئولان بهره برادری به انتخاب افراد مجرب و آگاه وجود ندارد احتمال وقوع حوادث در محیط معادن بالا میرود.
وی با استناد به مقررات قانونی گفت: در معادنی که تا 25 کارگر دارند باید یک کارشناس ایمنی کار حضور داشته باشد و چنانچه شمار کارگران معدن از این عدد بیشتر شد باید دستکم تعداد کارشناسان ایمنی تا 2 نفر افزایش یابد، این کارشناسان در واقع با هیات بازرسان ادارت کار، صنعت و بهداشت در ارتباط هستند اما وقتی بدون تجربه کافی به این سمت انتخاب میشوند و یا در معادن بزرگ به دلیلی امکان حضور هر دو نفر آنها وجود نداشته باشد ممکن است نظم بازدیدهای دورهای معدن برهم بخورد و همین اتفاق زمینه ساز وقوع یک حادثه شود.
این کارشناس ایمنی معدن گفت: علاوه بر این در بخش بازرسی ادارت کار، صنعت و بهداشت مسئله نبود نیروی انسانی مجرب یک مشکل شایع است و باعث میشود تا به دلیل کمبود بازرس عملکرد مسئولان واحد ایمنی معادنی بصورت دورهای و منظم مورد بازبینی قرار نگیرد.
وی افزود: به عنوان مثال در حال حاضر در یکی از استانهای کشور 25 واحد معدنی فعال وجود دارد که در کنار سایر کارگاهها و کارخانههای دارای مجوز باید ایمنی و بهداشتی بودن محیط آنها بصورت دورهای توسط بازرسان تایید شود اما برای سرکشی و بازرسی از تمامی این واحدهای تولیدی تنها سه نفر وجود دارند که باید همزمان وظیفه بازرسی دوره ای و بازرسیهای موردی را انجام دهند.
علیزاده گفت: چندان دور از انتظار نخواهد بود که با پیش آمدن چنین شرایطی محیطهای معدنی هرچند وقت یکبار به محل وقوع حوادث کار تبدیل شوند.
--------------------------
پیمانکار قطار شهری اهواز نیمی از کارگران را به مرخصی اجباری فرستاد
این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: شرکت کیسون به عنوان پیمانکار پروژه قطار شهری اهواز با این کار در حال حاضر تنها حدود نیمی از آنها را مشغول به کار نگهداشته است.
برپایه این تحلیل کارگران پروژه قطار شهری اهواز به احتمال قوی ممکن است از نیمه دوم مرداد ماه (پایان 15 روز مرخصی اجباری) گروه دیگری از کارگران برای مدت مشابه به مرخصی اجباری فرستاده شوند.
این کارگران همچنین نگران آن هستند در نتیجه مشکلات مالی شرکت کیسون رویه مرخصهای اجباری آنها در ماههای آتی نیز ادامه پیدا کند.
نزدیک 600 کارگر از طریق شرکت کیسون در احداث پروژه قطار شهری اهواز اشتغال دارند، آنها می گویند که این شرکت دستکم از بهمن ماه سال 93 تا هم اکنون بابت بخش بیشتر مطالبات مزدی هنوز بدهکار است.
این کارگران آخرین بار در تاریخ 20 اردیبهشت ماه برای وصول معوقات مزدی خود به مدت 14 روز تجمع کردند که در نهایت باعث شد تا 150 نفر از کارگران بخش حفاری توسط کارفرما اخراج شوند.
--------------------------
۵۰۰ کارگر صنعتی نیشکر هفت تپه دست از کار کشیدند
منابع خبری ایلنا در در کارخانه نیشکر هفت تپه با اعلام این خبر میگویند که دلیل اعتراض کارگران نگرانی آنها از اضافه شدن دستمزد ماههای خرداد و تیر به معوقات مزدی است هنوز توسط کارفرما پرداخت نشده است.
برپایه این اطلاعات ظاهرا کارگران این مجتمع صنعتی در مجموع نزدیک به چهار ماه معوقات مزدی طلبکارند و همچنین گفته میشود که رانندهگان کامیونی هم که در مجتمع نیشکر هفتتپه مشغول کارند نزدیک به ۸ ماه مزد معوقه طلب دارند.
به نقل از کارگران گفته میشود که ظاهرا عمدهترین مشکل مالی این کارخانه بدهی 200 تا 300 میلیاردی به به چند نهاد دولتی همچون بانک ملی، اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی است.
برپایه این صحبتها تنها حدود 20 روز پیش اداره گاز شوش به دلیل پرداخت نشدن قبضهای گاز ، جریان گاز مصرفی قسمت خوراک دام مجتمع را قطع کرد که این کار به توقف تولید و بیکاری کارگران منجر شد.
کارگران نیشکر هفتتپه نگران هستند که در نتیجه اعمال فشاری که طلبکاران بیرونی کارخانه برای وصول مطالبات خود می آورند باعث شود تا نه تنها معوقات مزدی آنها پرداخت نشود بلکه هر چند وقت یکبار بر حجم معوقات مزدی آنها نیز افزوده شود
--------------------------
بدحسابی کارفرما به صدور اخطاریه بانک برای کارگران قفلکار منجر شد
منابع خبری ایلنا در کارخانه «قفل کار» در توضیح این ماجرا میگویند در سال 89 کارگران این واحد تولیدی بخشی از مطالبات مزدی معوقه و جاری خود را از طریق تسهیلات اعتباری بانک توسعه تعاون دریافت کردند.
براین اساس این تسهیلات در قالب کارتهای اعتباری یک میلیون و 500 هزار تومانی به کارگران پرداخت شد و در مقابل کارفرما متعهد شد تا اصل و فرع این تسهیلات را در قالب اقساط معین 24 ماهه به بانک بازگرداند.
با این حال گفته میشود که باگذشت نزدیک به 5 سال از آن زمان هنوز کارفرما به تعهدات خود عمل نکرده و در نتیجه بانک توسعه تعاون از مدتی قبل برای کارگران قفل کار اجراییه صادر کرده است.
گفته میشود براساس شرایط بانک توسعه تعاون، کارفرمای قفل کار میبایست بابت بدهی مربوط به هر کارگر مبلغ 60 هزار تومان به حساب بانک پرداخت میکرد اما ظاهرا تا این لحظه حتی یک قسط هم پرداخت نشده است.
در عین حال گفته میشود که از مجموع 63 کارگری بابت بدحسابی کارفرما برای آنها احضاریه صادر شده است تعداد 11 نفر مشغول به کارند و مابقی در این مدت بازنشسته شدهاند.
--------------------------
مشکل بازنشستگی پیش از موعد کارگران «ایران ریسه»
منابع ایلنا در استان قزوین با اعلام این خبر گفتند: بصورت مشخص کارگران مورد نظر سالهاست که در مشاغل سخت و زیان آور مشغول کار هستند اما چون در پرونده بیمهای آنها این مسئله ذکر نشده است از یک سال گذشته برای بازنشستگی پیش از موعد با مشکل مواجه هستند.
برپایه این اطلاعات که از زبان کارگران ایران ریسه نقل شده است کارفرمای این واحد تولیدی در تمامی این سالها بدون در نظر گرفتن شرایط محیطی و ماهیتی شغل این کارگران برای آنها باعناوین شغلی دیگری که از نظر سازمان تامین اجتماعی سخت و زیان آور تلقی نمیشود حق بیمه پرداخت کرده است.
به گفته منابع ایلنا در نتیجه این اتفاق اکنون سازمان تامین اجتماعی این تعداد از کارگران را بیمه شده عادی تلقی میکند که در مشاغل ماننده کارگری ساده، اداری و یا انبار داری مشغول کارند و برای همین حاضر نیست تا حکم بازنشستگی زود هنگام آنها را صادر کند.
در این خصوص کارگران ایران ریسه میگویند که از یکسو به دلیل ماهیت سخت و زیان آور بودن شغلی که دارند نمی توانند مانند یک کارگر معمولی به تا رسیدن به شرایط بازنشستگی به فعالیت خود ادامه دهند و از سوی با مشاهده این وضعیت و اینکه ظاهرا قرار نیست که هیچ برخوردی با به وجود آورندگان این وضعیت بشود احساس تبعیض و احجاف میکنند.
در این باره گفته میشود که حتی تعدادی از این کارگران با حکم هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار توانستند برای اصلاح پرونده بیمهای خود اقدام کنند اما در عمل بازهم سازمان تامین اجتماعی با استناد به پرونده اصلاح نشده از بازنشستگی پیش از موعد آنها جلوگیری کرده است.
--------------------------
کشته و مجروح شدن دو کارگر ساختمانی بر اثر ریزش آوار در مشهد
بهگزارش ایلنا، این حادثه ظهردیروز – یکشنبه 4 مرداد ماه – زمانی رخ داد که دو کارگر ساختمانی هنگام انجام عملیات بهسازی یک تالار قدیمی در بلوار سازمان آب مشهد ، زیر خرواری از خاک و نخاله مدفون می شوند.
بنابر این گزارش، پس از حضور نیروهای امداد ونجات در محل حادثه ، یکی از این کارگران در لحظات اولیه از زیر آوار خارج شد ه وسریعا توسط عوامل اورژانس به بیمارستان منتقل می شود.
این گزارش حاکی است ، جسد بی جان کارگر دوم که در عمق 11 متری زمین مدفون شده بود پس از 6 ساعت تلاش عوامل امداد ونجات مشهد ، شامگاه روز گذشته در زیر خرواری از خاک کشف وبه پزشکی قانونی انتقال پیدا کرد.
--------------------------
حادثه در چاه، باعث مرگ کارگر 45 ساله در کاشان شد
به گزارش خبرنگار ایلنا از کاشان، «سیدمهدی مجدالاشرافی» گفت: در پی تماس با سامانه 125 سازمان مبنی بر حادثه چاه در روستایی از توابع کاشان، در ساعت 13:40 روز یکشنبه 4 مرداد ماه تیم امداد و نجات ایستگاه 4 و 2 این سازمان به محل اعزام و پس از تخلیه فاضلاب داخل هر دو چاه توسط ماشین تخلیه فاضلاب با تجهیزات مربوطه اقدام به خروج فرد متوفی شدند.
وی، علت خفگی و کشته شدن این کارگر افغان 45 ساله را وارد شدن فاضلاب های مجاور به داخل چاه حفر شده عنوان کرد و افزود: با توجه به عمق 10 متری چاه حفر شده و اتصال با چاه فاضلاب مجاور، فاضلاب ها به داخل چاه حفرشده وارد شد.
--------------------------
کارگران لوله صفا در انتظار دریافت ۴ ماه مزد معوقه
منابع ایلنا با اعلام این خبر افزوند: با وجود این بدهی پس از خاتمه اعتراض 35 روزه کارگران کارخانه نورد و لوله صفا این کارگران هرماه دستمزد جاری خود را از کارفرما دریافت میکنند.
در کارخانه لوله و نورد صفا نزدیک به هزار کارگر مشغول کارند و این کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن ۵ ماه دستمزد و ۱٦ ماه حق بیمه از ابتدای اردیبهشت ماه تا روز پنجم خرداد ماه از انجام کار در کارخانه خودداری میکردند.
به گفته کارگران این واحد صنعتی در جریان این اقدام اعتراضی کارفرما معادل یک ماه از دستمزد معوقه و چهار ماه از حق بیمه پرداخت نشده هر کارگر را پرداخت کرد و در حال حاضر نیز به غیر باقیمانده معوقات مزدی سایر مطالبات جاری آنها بصورت مرتب پرداخت میشود.
براین اساس در حال حاضر هر کارگر کارخانه نورد و لوله صفا بابت ۴ ماه دستمزد معوقه و یک سال حق بیمه پرداخت نشده از کارفرما طلبکار است و از قرار معلوم در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی بدون هیچ مشکلی دفترچه بیمه این کارگران را تمدید میکند.
البته در جریان این اعتراض صنفی ۳۵ روزه دو نفر از فعالان صنفی کارگری نیز بصورت جداگانه بازداشت شدند که در نهایت بازداشت هر دو نفر تا تاریخ 20 خرداد ماه ادامه یافت.
نخسیتن بازداشت در روز ۲٦ اردیبهشت ماه اتفاق افتاد در این روز آقای «شاپور احسانی راد» از کارگران سابق کارخانه پروفیل ساوه به اتهام آنچه که تحریک کارگران لوله صف بازداشت شد و در سپس در روز سوم خردادماه (هشت روز بعد) آقای جعفر عظیم زاده از از فعالان صنفی کارگری نیز که به همراه خانواده آقای احسانی به دادگستری ساوه مراجعه کرده بود بازداشت میشود.
از قرار معلوم به نقل از مقامات قضایی ساوه در خصوص بازداشت این دو فعال کارگری در رسانهها آمده است که افراد بازداشت شده کارگر نبودند اما در اعتراضات اخیر کارگری لوله و نورد صفا نقش داشتهاند.
در این خصوص منابع ایلنا با یادآوری سابقه اعتراض صنفی کارگران کارخانه لوله و نورد صفا میگویند بصورت مشخص آقای احسانی راد تا سال 86 در پروفیل ساوه که کارفرمای آن همان کارفرمای کارگران لوله صفا محسوب میشود مشغول کار بود و اگرچه در حال حاضر بازنشسته شده است اما هنوز پرونده دادخواستی که وی سالها برای برخوداری از مزایای قانون مشاغل سخت و زیان آور مطرح کرده بود در اداره کار ساوه جریان دارد و به نوعی هنوز با کارفرمای کارخانه لوله و نورد صفا در ارتباط است.
این منابع همچنین در مورد آقای احسانی راد میافزایند که با فرض خاتمه یافتن رابطه کاری این کارگر بازنشسته وی بنا به درخواست همکاران سابقش در کارخانه نورد و لوله صفا بصورت قانونی به آنها در مورد پیگیری مطالبات صنفی معوقه مشاوره داده است.
همچنین این منابع در مورد آقای عظیم زاده نیز با اشاره اینکه سوابق کارگری وی از طریق شرکت پیمانکاری گیلان سیال در پروژههای گازکشی کارخانههای مختلفی همچون فیلتر صافی، ایرانخودرو، سیمان آبیک، رب اتکا، موج پلاستیک، روغن کشی ورامین و تهران پلاستیک موجود است میگویند برابر اسناد پزشکی این فعال کارگری که هم اکنون دچار مشکل جسمی است، در زمان بازداشت تنها به عنوان همراه خانواده آقای احسانی راد در دادگستری حضور داشت و میان او و فعالیتهای صنفی کارگران نورد و لوله صفا هیچ ارتباطی وجود ندارد.
--------------------------
انفجار کارگاهی در جنوب ایتالیا باعث مرگ 7 کارگر شد
به گزارش اخبار دریافتی، رسانه های محلی ایتالیا اعلام کرد در پی وقوع حادثه انفجار در یک کارگاه ساخت و ساز لوازم آتش بازی درجنوب این کشور7کارگر کشته شدند.
به گفته این منبع خبری، این انفجار مهیب در نزدیکی شهر جنوبی «باری» در ایتالیا اتفاق افتاده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، علت حادثه انفجار هنوز مشخص نیست و در این شرایط خطر آتشسوزی، منطقه جنگلی اطراف این شهر را تهدید میکند و آتشنشانان مشغول اطفای حریق هستند.
همپنین گزارشها حاکیست که چند تن نیز در این حادثه مجروح شدهاند که حال برخی از آنان وخیم است.
--------------------------
اعتراض کارگران کمباین سازی ایران در واکنش به اخراج 117 کارگر قرار دادی
منابع خبری ایلنا در کارخانه «کمباین سازی ایران» با اعلام این خبر افزودند که پرداخت نشدن نزدیک به سه ماه معوقات مزدی نیز از جمله دلایل شکل گیری این تجمع صنفی بوده است.
برپایه این اطلاعات 117 کارگر تعدیل شده از 6 تا 16 سال در کارخانه کمباین سازی ایران مشغول به کار بودند.
همچنین در مورد معوقات مزدی کارگران باقیمانده گفته میشود آنها بابت دستمزد ماههای اردیبهشت ، خرداد و تیر طلبکارند
به نقل از کارگران گفته می شود که کارفرما کمبود نقدینگی را دلیل اصلی تعدیل اخیر و طولانی شدن زمان پرداخت معوقات مزدی عنوان کرده است.
با این حال کارگران کمباین سازی مدعی هستند که با انجام روزانه با ۱۲ تا ۱۶ ساعت کار نباید با آنها و دیگر همکارانشان اینطور رفتار بشود.
بصورت مشخص کارگران معترض می گویند که بحث کمبود نقدینگی موضوع تازهای نیست و در سالهای اخیر نیز مدیریت کارخانه در مواجه با شرایط مشابه تعدادی از همکاران آنها را تعدیل کرده و در عین حال از تسهیلات اعتباری دریافت کرده است.
--------------------------
با تعطیلی دوباره اشکان چینی ۱۵۰ کارگر بیکار شدند
عید علی کریمی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: مدیریت کارخانه اشکان چینی براساس رویهای که دارد بار دیگر این کارخانه را تعطیل و کارگران آن را بیکار کرد.
به گفته دبیر خانه کارگر قزوین ,کارفرمای این کارخانه هر چند ماه یک بار نزدیک به ۱۵۰ نفر کارگر را استخدام و پس از مدتی بدون پرداخت کامل دستمزد، بیمه و سایر مزایای قانونی اخراج میکند.
این فعال صنفی کارگران در ادامه اظهار داشت:به خاطر بد سابقه شدن این کارخانه در سطح استان و پیگیری فعالان کارگری، طی سالهایی این واحد اجازه جذب نیرو در شهر قزوین را نداشت، با این حال این واحد تولیدی طی این سالها اقدام به جذب نیرو از روستاها و شهرهای دورتر میکرد و باز هم پس از مدتی بدون پرداخت دستمزد وسایر مطالباتآنها را اخراج می کند.
کریمی افزود: معلوم نیست که مدیران این شرکت به چه انگیزهای به این رویه خود ادامه میدهند و امنیت شغلی کارگران را نادیده میگیرند اما در شرایطی که سایر واحدهای تولیدی درگیرو دار با مشکلات تولید به فعالیت خود ادامه میدهند مدیران اشکان چینی با وجود دریافت تسهیلات مالی هنوز دچار مشکل هستند.
--------------------------
کارگران فضای سبزمنطقه شهرداری اهواز تجمع کردند
منابع کارگری ایلنا در شهرداری اهواز گزارش دادند، صبح امروز کارگران خدماتی فضای سبز منطقه دو شهرداری اهواز در اعتراض به معوقات حقوقی خود دست از کار کشیده و در محل پارک کوثر اهواز که در مقابل ساختمان دفتر شرکت پیمانکار شهرداری تجمع کردند.
این کارگران که در استخدام ی شرکت پیمانکاری «سپهر قلعه گلی» هستند در این تجمع خواستار پاسخ قاطع مسئولان شرکت پیمانکاری در خصوص پرداخت کردن دستمزد و حق بیمه ماههای خرداد و تیر شدند.
براساس این اطلاعات پیمانکار فضای سبز شهرداری اهواز از تاریخ یکم خرداد ماه مسئولیت پرداخت مطالبات مزدی بیش از 160 کارگر را بر عهده گرفته است.
گفته میشود که مطابق قرارداد بسته شده میان شهرداری اهواز و پیمانکار فضای سبز، مسئولان شرکت پیمانکاری باید برای سه ماهه نخست هزینههای خود را بدون حمایت شهرداری تامین کنند.
کارگران یادآور میشوند که برابر همین قرارداد معوقات مزدی آنها مربوط به ایامی است که شرکت پیمانکاری متعهد شده تا بدون حمایت مالی شهرداری آنرا پرداخت کند.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده باعث شده است تا آنها برخلاف سنوات گذشته نتوانند برای عید فطر امسال حتی مطالبات مزدی خود را دریافت کنند.
آنها یادآور میشوند برابر عرف رایج هرسال کارفرما در آستانه عید فطر حقوق آنها را زودتر و بصورت کامل پرداخت میکرد اما اتفاق امسال باعث شد تا آنها نتوانند در شب عید فطر حتی معوقات قانونی خود را دریافت کنند.
--------------------------
تاخیر ۴ ماهه در پرداخت مزد کارگران سد «سرداب»
این کارگران در تماس با ایلنا میگویند که آنها از طریق شرکت پیمانکاری «مهندسی آب وخاک جهاد توسعه» در شهرستان فریدون شهر اصفهان مشغول کارند اما در 4 ماه گذشته مزدی دریافت نکردهاند.
آنها میگویند که هم اکنون در استخدام شرکت پیمانکاری «مهندسی آب و خاک جهاد توسعه» هستند و در حال حاضر پرداخت معوقات مزدی مربوط به ماههای فروردین، اردیبهشت ،خرداد و تیر ماه آنها به تعویق افتاده است.
برپایه این اطلاعات کارفرمای اصلی پروژه سد سرداب شرکت آب منطقهای استان اصفهان است که در پرداخت به موقع صورت وضعیتهای مالی پیمانکار تعلل می کند.
بنا بر ادعای کارگران، شرکت پیمانکاری به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع مزد آنان و سایر هزینههای جانبی را ندارد و در نتیجه علاوه بر کند شدن روند اجرای پروژه آنها هم اکنون با مشکل مالی مواجه هستند.
به گفته آنان پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیتهای مالی پیمانکاران پروژه سد سرداب با توجه به تعویق انداختن حقوق ۴ ماهه کارگران باعث کاهش چشمگیر سرعت احداث سد سرداب شده است.
گفتنی است، تلاش خبرنگار ایلنا برای گفتوگو با مسئولان شرکت آب منطقهای اصفهان به عنوان کارفرمای طرح سد سردآب، بینتیجه بود .
--------------------------
مرگ یک کارگر رستوران توسط دستگاه بالابر در همدان
به گزارش ایلنا، این حادثه عصر روز گذشته (۲ مرداد ماه) در همدان زمانی رخ داد که سر یک کارگر شاغل در یک واحد رستوران حین انتقال غذا به طبقه فوقانی، ناگهان بین بالابر و سقف گیر می کند.
بنا بر این گزارش، سراین کارگر، توسط عوامل امداد ونجات از دستگاه جدا شده و مرگ وی توسط عوامل اورژانس تایید شد.
--------------------------
تأخیر ۲ ماهه در پرداخت حقوق ۲ هزار کارگر «آذر آب»
کارگران صنایع آذرآب اراک در تماس با ایلنا با اعلام این مطلب گفتهاند که به غیر از این طلب مزدی، حق بیمه آنها نیز به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده و به همین دلیل دفتر چه بیمههای آنها در دو ماه گذشته تمدید نشده است.
در این خصوص یکی از کارگران این واحد سانزده پروژههای نیروگاهی به ایلنا گفت: طلب مزدی پرداخت نشده به ماههای خرداد وتیر ماه سال جاری مربوط میشود و طی این مدت فقط مبلغ 500 هزار تومان به صورت الحساب به حساب ما ریخته شده است .
برپایه این اطلاعات بخش دیگری از معوقات مزدی این کارگران مربوط به حق بن کارگری است که کارفرما از هفت ماه پیش(دی ماه سال گذشته تاکنون) آن را پرداخت نکرده است.
طبق اظهارات این کارگر یکی از عوامل بروز مشکلات در این واحد تولیدی از دیدگاه کارگران، اختلافات بوجود آمده بین اعضای هیات مدیره بر سر مسائل مدیریتی ومالی است که در این بین بیشترین ضرر متوجه کارگران شده است.
بر این اساس مشکلات شرکت صنایع آذرآب اراک طی دو سال گذشته به مرور بیشتر شده تا جایی که هر ماه حقوق کارگران با تاخیر 15تا 20 روزه پرداخت می شد و در حال حاضر نیز مطالبات مزدی پرداخت نشده کارگران به دو ماه رسیده است.
همچنین در مورد پرداخت نشدن حق بیمه این کارگران نیز گفته می شود که با فاصلهای که در سوابق بیمهای کارگران بوجود آمده است مشکلاتی را در زمینه بازنشستگی زود هنگام برای برخی کارگران به وجود آورده است.
در این خصوص شنیده میشود که در حال حاضر حدود 10نفر از کارگران این کارخانه از چند ماه پیش مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور هستند که به دلیل پرداخت نشدن خق بیمه و نیز پرداخت نشدن ۴ درصدی حق بیمهاضافی اکنون وضعیت بازنشستگی آنها قطعی نیست.
--------------------------
کارگران صنعت نفت برزیل اعتصاب کردند
به گزارش ایلنا به نقل از پرنسالاتینا، کارگران شرکت نفتی «پتروبراس» در اعتراض به سیاستهای این شرکت بار دیگر دست به اعتصاب زدند.
اعتصاب کارگران شرکت نفتی برزیل از روز گذشته-جمعه- آغاز شده است و قرار است دستکم ۲۴ ساعت ادامه یابد.
مسئولان شرکت پتروبراس اخیرا اعلام کردند که قرار است بخشهایی از این شرکت به منظور تضمین سرمایهگذاری و پرداخت بدهیها به فروش برسند و به این ترتیب بسیاری از کارگران این شرکت کار خود را از دست میدهند.
کارگران ۱۵ بخش از ۲۵ ناحیه شرکت پتروبراس در اعتصاب شرکت کردند.
--------------------------
خاتمه تجمع کارگران پروژه سد تنگ سرخ شیراز با وعده پرداخت مطالبات
به گزارش ایلنا حدود 30 نفر از کارگران پروژه سد تنگ سرخ شیراز صبح امروز (3 مرداد ماه) در اعتراض به عدم دریافت 9 ماه حقوق معوقه در مقابل ساختمان شرکت آب منطقه ای فارس تجمع کردند.
این کارگران در تماس با به ایلنا گفتند که این تجمع به دلیل استمرار بیتوجهی شرکت پیمانکاری پیماب (پیمانکار ساخت سد تنگ سرخ شیراز) نسبت به پرداخت مطالبات مزدی کارگران برپا شده است.
برپایه این اطلاعات حجم مجموع طلب این کارگران در حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان برآورد شده و گفته میشود که در این تجمع صنفی به غیر از کارگرانی که در اواخر زمستان سال گذشته با آنها تسویه حساب شده است گروهی از کارگران باقیمانده در این پروژه سد سازی نیز حضور داشتند.
گفته میشود کارگران باقیمانده پروژه ساخت سد تنگ سرخ شیراز تحت عنوان نگهبان مشغول محافظت از اموال سد هستند.
کارگران معترض میگویند که تا این لحظه نزدیک به 100 نفر از کارگران سابق و کنونی این واحد تولیدی بابت معوقات مزدی از پیمانکار ساخت سد طلبکارند و حجم معوقات مزدی کارگران باقیمانده با احتساب تیرماه تا 9 ماه برآورد میشود.
به گفتهٔ کارگران در حالی که شرکت پیمانکاری پیماب، شرکت آب منطقهای استان فارس را در مقام کارفرمای اصلی به بدقولی در خصوص پرداخت نکردن معوقات مزدی متهم میکند، کارفرمای اصلی مدعی است که تاکنون تمام صورت وضعیتهای پیمانکار را به موقع پرداخت شده است.
آنان با بیان اینکه کارگران شاغل در پروژه سد تنگ سرخ شیراز هر ماهه حقوق خود را با تاخیر دریافت میکنند، در ادامه افزودند: در زمان اشتغال به آنان هر ماه وعده داده میشد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت میشود، اما نه تنها مطالبات حقوقی و سنواتی آنان برقرار نشد بلکه اکنون با تعدادی از آنها تسویه حساب شده است.
برپایه این اطلاعات در جریان این تجمع تعدادی از کسبه محلی نیز که از این پروژه سد سازی طلبکار بودند نیز حضور داشتند اما در نهایت از سوی شرت آب و فاضلاب استان فارس به انها گفته شد که برای دریافت طلب خود باید به پیمانکار مجری طرح مراجعه کنند.
--------------------------
سرگردانی کارگران بازنشسته «بسته بندی پارس» برای تسویه حساب
فعالان صنفی کارگری در استان قزوین با اعلام این خبر به ایلنا گفتند که بین 8 ماه تا یک سال از زمان بازنشستگی کارگران مورد اشاره میگذرد اما در این مدت کارفرما هنوز بابت دستمزد و عیدی و پاداش معوقه سنوات پایان کار با آنها تسویه حساب نکرده است.
برپایه این اطلاعات در شرایطی که حتی برخی از کارگران باقیمانده هنوز بابت دستمزد سه ماه سوم سال گذشته طلبکارند، بانک توسعه صادرات به عنوان یکی از بستان کاران کارخانه «بسته بندی پارس» از حدود یکسال قبل حکم توقیف اموال این کارخانه را گرفته است.
همچنین به نقل از کارگران این واحد تولیدی گفته میشود که کارفرما به کارگران طلبکار مدام وعده امروز و فردا را میدهد اما در عمل از زمانی که بانک حکم توقیف اموال کارخانه را گرفته است اداره امور را به حال خود رها کردهاست.
به گفته کارگران وضعیت پیش آمده در حالی است که هنوز نزدیک 40 به کارگر در این واحد تولیدی که هم اکنون زیر نظر بانک اداره میشود حضور دارند اما در عمل وضعیت فعالیت کارخانه تعریف چندانی ندارد.
همچنین در مورد مشکلات بیمهای کارگران باقیمانده این واحد تولیدی گفته میشود که این مسئله باعث شده تا کارگران شاغل قدیمی علاوه بر دریافت نکردن مزد از هم اکنون نگران به خطر افتادن فرصتهای بازنشستگی خود بشوند.
این کارگران میگویند اگر مسئولان به وضعیت این کارخانه رسیدگی نکنند در آینده نزدیک با تعطیلی کارخانه مشکلات آنها تشدید خواهد شد
--------------------------
در سه ماهه اول سال جاری ١٩ کارگر براثر حوادث کار در اصفهان جان باختند
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان اعلام کرد: از ابتدای فروردین تا پایان خردادماه امسال، جسد 19 مرد که بر اثر حوادث ناشی از کار در استان اصفهان جان خود را از دست داده بودند برای معاینه به مراکز پزشکی قانونی استان انتقال یافتند.
دکتر علی سلیمانپور با اشاره به کاهش 29.6 درصدی متوفیان حوادث کار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در اصفهان، افزود: همچنین در مدت مذکور 696 مصدوم ناشی از حوادث کار شامل 680 مرد و 16 زن به مراکز پزشکی قانونی اصفهان مراجعه کردند که این تعداد نیز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 4 درصد کاهش داشته است.
--------------------------
مرگ کارگر ساختمانی در رشت
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، سرهنگ رحیم شعبانی فرمانده انتظامی شهرستان رشت گفت: در روز چهار شنبه 31 تیرماه کارگر 50 سالهای در حین کار با دستگاه سنگ برش در یک ساختمان نیمه کاره در بخش سنگر رشت د چار حادثه می شود.
شعبانی با بیان اینکه در این حادثه به دلیل بی احتیاطی دستگاه سنگبرش از دست کارگر رها و با گردن وی برخورد می کند، گفت: به دلیل پارگی شاهرگ قبل از رسیدن نیروهای امدادی کارگر حادثه دیده بر اثر خونریزی شدید، جانش را از دست میدهد.