افق روشن
www.ofros.com

استقرار نیروی یگان ویژه پلیس در معدن سنگ آهن بافق

اعتراض صنفی کارگران معدن بافق به بازداشت ۲ تن از همکاران‌شان

خبرگزاری کار ایران                                                                                            جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۹۳

برخورد امنیتی با کارگران بافق باعث تحریک معترضان شده است

نماینده بافق در مجلس خواستار شفاف‌سازی وضعیت معدن‌کاران بافق توسط وزیر کار شد.
«دخیل‌عباس زارع‌زاده» در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به بازدید هفته گذشته (چهارشنبه ۲۲ مرداد) وزیر کار از این معدن پس از دور اول اعتصابات کارگری که ۳۹ روز به طول انجامید، اظهار داشت: مردم این خطه توقع شفا‌ف‌سازی درباره خصوصی‌سازی این معدن را داشتند و صرف کلنگ‌زدن و افتتاح یک بیمارستان دردی از مردم این منطقه را دوا نخواهد کرد.
نماینده بافق با بیان این‌که مذاکرات دیروز (پنجشنبه ۳۰ مرداد) در جمع شورای شهر بافق و شورای تامین استان یزد انجام شد، ادامه داد: ما در آن جلسه به این جمع‌بندی رسیدیم که باید در چارچوب قانون به حقوق افراد برسیم.
زارع‌زاده افزود: لازم بود که وزیر در بازگشت به تهران تشکیل جلسه داده و پاسخی شفاف به کارگران ارائه می‌داد؛ وقتی دغدغه مردم در نظر گرفته نشود و مردم پاسخ شفافی دریافت نکنند، در این میان بازیگرانی پیدا می‌شوند که از آب گل‌آلود ماهی بگیرند.
نماینده بافق در مجلس با انتقاد از استقرار یگان ویژه در منطقه و برخورد با معترضان گفت: اعزام یگان ویژه در منطقه و دستگیری کارگران معترض کاری بود که نباید انجام می‌شد حتی اگر معترضان خطایی مرتکب شده باشند.
وی افزود: در دور اول اعتراضات که ۳۹ روز طول کشید، هیچ اتفاق امنیتی رخ نداد و کارگران و مردم در کمال خویشتن‌داری و آرامش مطالبات صنفی‌شان را طرح کردند اما در حال حاضر بازداشت تعدادی از کارگران باعث تحریک مردم شده است.
نماینده بافق تصریح کرد: این برخورد‌ها جریان انحرافی به راه انداخته و کسانی‌که باید پی‌گیر مطالبات کارگران باشند اکنون درگیر مسائل حاشیه‌ای شده‌اند.
زراع‌زاده ادامه داد: با وضعیت پیش‌آمده، سه نماینده استان در مجلس، امام جمعه، اعضای شورای شهر و مسئولان کارگری پی‌گیر مطالبات مردم بافق و معدن‌کاران این شهر هستند.
وی در خاتمه با تأکید بر این‌که میان مردم و حاکمیت نباید خط‌کشی انجام شود، اظهار داشت: رضایت مردم، رضایت حاکمیت است و در حالی‌که ۵۰ درصد از مردم این شهرستان کوچ کرده‌اند به نفع نظام و مردم است که ۱۵ درصد از ارزش افزوده معدن برای توسعه منطقه سرمایه‌گذاری شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پلیس در روز سه شنبه ۲۸ مرداد «امیرحسین کارگران» و «علی صبری» از کارگران این معدن را بازداشت کرده بود اما تلاشش برای بازداشت ۱۶ کارگر دیگر به نتیجه نرسیده بود. کارگران در پی این بازداشت‌ها، از ساعت ۱۰ سه شنبه شب تولید را متوقف کرده و دست از کار کشیده‌اند. پلیس به قصد متفرق کردن تحصن کنندگان و بازداشت ۱۶ کارگری که پس از اطلاع از صدور حکم بازداشت‌شان به معدن پناه آورده بودند، در روز چهارشنبه در معدن مستقر شده بود. آخرین گزارش‌ها از بافق حاکی از خروج نیروهای ویژه پلیس از معدن بافق است.

-------------------------

یگان ویژه نیروی انتظامی از معدن بافق خارج شد

کارگران معدن سنگ آهن بافق از خروج گان ویژه نیروی انتظامی از این واحد معدنی خبر می‌دهند.
یکی از کارگران متحصن معدن بافق به خبرنگار ایلنا گفت: از عصر روز پنجشنبه تاکنون هیچ یک از عوامل نیروی انتظامی در معدن بافق حضور ندارند و حسب شنیده‌ها تمامی افراد یگان ویژه نیروی انتظامی در مکانی خارج از معدن مستقر شده‌اند.
این کارگر یادآور شد: از روز سه‌شنبه که دستور بازداشت جمعی از کارگران این واحد معدنی با شکایت کارفرما صادر شده بود عوامل نیروی انتظامی در محوطه معدن حضور پیدا کرده بودند.
وی با بیان اینکه در روز پنجشنبه نیز اعتراض آرام کارگران در قالب تجمع در محوطه معدن ادامه داشت: افزود: از قرار معلوم به منظور شکستن این حرکت اعتراضی از حوالی ظهر پنجشنبه به دستور کارفرما کارتهای حضور و غیاب کارگران جمع آوری شد و سرپرستان موظف شدند تا در قسمتهای تحت مسئولیت خود به صورت مکتوب حضور و غیاب کارگران را ثبت کنند.
این کارگر معدنچی افزود: با وجود همه این تمهیدات، هنوز اعتراض صنفی کارگران معدن بافق از طریق خودداری از انجام کار ادامه دارد.
گفتنی است پلیس در روز سه شنبه ۲۸ مرداد «امیرحسین کارگران» و «علی صبری» از کارگران این معدن را بازداشت کرده بود اما تلاشش برای بازداشت ۱۶ کارگر دیگر به نتیجه نرسیده بود. کارگران در پی این بازداشت‌ها، از ساعت ۱۰ سه شنبه شب تولید را متوقف کرده و دست از کار کشیده‌اند. پلیس به قصد متفرق کردن تحصن کنندگان و بازداشت ۱۶ کارگری که پس از اطلاع از صدور حکم بازداشت‌شان به معدن پناه آورده بودند، در روز چهارشنبه در معدن مستقر شده بود.
در همین رابطه محمد عباس بافقی سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق خبر خروج یگان ویژه نیروی انتظامی از معدن بافق را تایید کرد.
وی با بیان اینکه در جلسه شب گذشته اعضای شورای اسلامی شهر بافق با فرمانداری این مسئله نیز مطرح شد افزود: هر چند در حال حاضر نیروهای انتظامی حضور مشهودی در داخل معدن و شهر بافق ندارند اما به سبب فضایی که از چند روز پیش ایجاد شده است اهالی شهر انتظار دارند وضعیت به حالت عادی بازگردد.
سخنگوی شورای شهر بافق افزود: خوشبختانه از زمان حضور عوامل یگان ویژه در شهر و معدن بافق به دلیل هوشیاری مردم و ماموران هیچ برخوردی پیش نیامده است.
وی همچنین در خصوص موضوعات دیگری که در مذاکرات شب گذشته مطرح شد گفت: یکی از این خواسته‌ها صدور قرار منع تعقیب و بازداشت برای همه کارگرانی است که با شکایت کارفرما از دو روز پیش تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.
وی همچنین در خصوص یکی دیگر از موضوعاتی که در این نشست مطرح شد گفت: اعضای شورای شهر به وکالت از اهالی شهر خواهان آن هستند که پانزده درصد از مجموع ۷۱ و نیم درصد سهامی که قرار بود بابت رد دیون به صندوق بازنشستگی فولاد اختصاص یابد برای جبران محرومیت‌ها و عقب افتادگی شهر بافق اختصاص یابد.
وی در خصوص نتایج جلسه شورای شهر با فرمانداری گفت: در مجموع از فضای این جلسه راضی هستیم و با توجه به وعده‌هایی که به ما داده شد امیدواریم که هر چه زود‌تر خواسته‌های مردم شهر مورد توجه قرار گیرد.
سخنگوی شورای شهر بافق همچنین از برگزاری نشست جداگانه با دخیل عباس زارع‌زاده نماینده مهریز در مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: در این جلسه که به دنبال نشست شب گذشته اعضای شورای شهر با فرمانداری برگزار شد‌‌ همان خواسته‌ها مجددا مطرح شد که به نظر می‌رسد آقای زارع‌زاده نیز با این خواسته‌ها موافق است.

-------------------------

تأخیر یک تا ۴ ماهه در پرداخت حقوق کارگران منطقه صنعتی آبیک

یک فعال کارگری در قزوین از تعویق در پرداخت حقوق کارگران تعدادی از واحدهای تولیدی منطقه صنعتی آبیک و شهرک صنعتی کاسپین خبر داد و مدت زمان تاخیر را یک تا چهار ماه دانست.
«عید علی کریمی» دیر خانه کارگر قزوین با اعلام این خبر به ایلنا گفت: برخی واحدهای تولیدی مستقر در شهرک صنعتی کاسپین و منطقه صنعتی آبیک همانند «نیک پارس» با سه ماه حقوق معوقه، «مژده وصل» ۴ ماه، «آرین شیر» ۲ ماه، «کوهستان الموت» ۳ماه، «پارس گرما» یک ماه، «صنایع تبد» ۳ ماه، «پرهون» ۴ ماه، «رضابافت» یک ماه و «تراش پیشرو» دوماه پرداخت حقوق کارگران را به تاخیر انداخته‌اند.
او با بیان اینکه در این واحد‌ها بیش از ۸۰۰ کارگر شاغلند افزود: با وجود آنکه تعدادی از این واحد‌ها از وضعیت مالی خوبی برخوردارند اما به دلایلی که کارگران از آن بی‌اطلاعند، حقوق کارگران را با تاخیر پرداخت می‌کنند.
این فعال کارگری بهانه کارفرمایان این واحد‌ها را کمبود نقدینگی، عدم فروش محصولات و گران بودن مواد اولیه عنوان کرد و در ادامه افزود: چنانچه در خصوص رفع مشکلات واحدهای صنعتی اقدامی صورت نگیرد، استمرار این وضعیت باعث وخیم‌تر شدن شرایط اقتصادی کارگران می‌شود.

-------------------------

استقرار نیروی یگان ویژه پلیس در معدن سنگ آهن بافق

در پی تحصن کارگران معدن سنگ آهن بافق ، ماموران یگان ویژه پلیس از عصر دیروز (چهارشنبه ۲۹ مرداد) در معدن مستقر شده‌اند.
یک کارگر معدن بافق در این باره به ایلنا گفت: پلیس به قصد متفرق کردن تحصن کنندگان و بازداشت ۱۶ کارگری که پس از اطلاع از صدور حکم بازداشت‌شان به معدن پناه آورده بودند، در معدن مستقر شده است.
گفتنی است پلیس دو روز پیش (سه شنبه ۲۸ مرداد) «امیرحسین کارگران» و «علی صبری» از کارگران این معدن را بازداشت کرده بود اما تلاشش برای بازداشت ۱۶ کارگر دیگر به نتیجه نرسیده بود. کارگران در پی این بازداشت‌ها، از ساعت ۱۰ سه شنبه شب تولید را متوقف کرده و دست از کار کشیده‌اند.
به گفته این کارگر (که یکی از مجموع پنج هزار کارگر شاغل در معدن بافق است)، ماموران یگان ویژه پلیس در برخورد با کارگران «خشن» عمل نکرده‌اند.
او در عین حال ضمن انتقاد از بی‌توجهی مسئولان به وضعیت کارگران، ورود نیروی انتظامی پس از دیدار اخیر وزیر کار با کارگران معترض را تعجب‌برانگیز خواند و تاکید کرد تحصن کارگران تا آزادی همکارنشان ادامه خواهد یافت.
در همین رابطه، «محمد عباسی بافقی» سخنگوی شورای شهرستان بافق ضمن تایید خبر استقرار ماموران یگان ویژه پلیس در معدن سنگ آهن بافق به ایلنا گفت: ما امیدوار بودیم صدای اعتراض کارگران شنیده و به مطالباتشان رسیدگی شود، اما در اقدامی تحریک آمیز نیروهای ضد شورش در معدن مستقر شده‌اند.
او افزود: آقای ربیعی، وزیر کار در جریان سفر چهارشنبه هفته گذشته (۲۲ مرداد) به بافق و بازدید از معدن گفت اگر تحصن پیشین کارگران (که ۳۹ روز طول کشید) ۳۳۹ روز هم ادامه پیدا می‌کرد اجازه نمی‌دادم مویی از سر کارگر‌ها کم شود. اما ورود ماموران یگان ویژه به معدن پس از برقراری آرامشی که با مذاکرات ایجاد شده بود، کارگران را متعجب کرده است.
اشاره سخنگوی شورای شهر بافق به تحصن پیشین کارگران است که از ۲۷ اردیبهشت تا ۴ تیر به مدت ۳۹ روز طول کشید. این اعتراض صنفی در واکنش به عرضه ۲۸/۵ درصد از سهام معدن بافق در فرابورس به قصد خصوصی سازی معدن انجام گرفته بود.
سخنگوی شورای شهرستان بافق در پایان اظهار کرد خواسته مردم و شورای شهرستان بافق این است که ۱۵ درصد سهام واگذار شده معدن به صندوق بازنشستگی به جبران عقب افتادگی و محرومیت منطقه، به شهرستان بافق اختصاص داده شود.
لازم به ذکر است اخبار ضد و نقیضی از بازداشت شماری از ۱۶ کارگر پناه برده به معدن و فرار شمار دیگری از آنان وجود دارد که ایلنا به طور مستقل قادر به تایید آن نیست.

-------------------------

سر انجام دو کارگر اخراجی سیمان دشتستان به کار بازگشتند

دو کارگر سیمان دشتستان که در اردبهشت ماه به اتهام پیگیری مطالبات همکارانشان اخراج شده بودند، روز گذشته با رای هیات تشخیص به کار خود بازگشتند.
«محمد اسماعیل محمد صالحی» یکی از کارگران اخراجی سیمان دشتستان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: بعد از اخراج من و یکی دیگر از همکاران به نام آقای «محمد ضرغام دوست» در ۲۹ اردیبهشت ماه سال جاری از سوی کارفرما، دو روز بعد به اداره کار دشتستان شکایت کردیم.
او با بیان اینکه من و همکارم حدود ۱۲ سال سابقه کار در سیمان دشتستان را داریم، در ادامه روند پی گیری شکایت خود و همکارش گفت: هیات حل اختلاف اداره کار با تشکیل اولین جلسه در تاریخ ۴ خرداد ماه رای به بازگشت به کار من و آقای ضرغام دوست صادر کرد.
او گفت: کارفرمای کارخانه سیمان دشتستان به رای هیات تشخیص و حل اختلاف اعتراض کرد که در ‌‌نهایت این هیات مجددا در تاریخ ۲۴ تیرماه برای بازنگری پرونده جلسه‌ای دیگری را با هیاتی ۹ نفره برگزار کرد که در ‌‌نهایت رای بدوی تایید شد.
صالحی با بیان اینکه کارفرما دوباره به رای دوم هیات بی‌توجه بوده و مانع حضور ما به کارخانه شد، اظهار داشت: بعد از تمکین نکردن کارفرما ازر ای هیات تشخیص و حل اختلاف، این هیات با ارسال حکم به دادگستری شهرستان دشتستان آنرا لازم الاجرا کرد که در این مورد با ورود دادگستری کارفرما مکلف به اجرای حکم شد که متاسفانه باز هم کارفرما آن راعملی نکرد.
این کارگر در ادامه سخنان خود با اشاره به عدم تمکین کارفرما از رای هیات تشخیص عنوان کرد: با بی‌توجه‌ای کارفرما به احکام صادره در ‌‌نهایت دادگستری با اعزام یک مامور نیروی انتظامی کلانتری ۱۳ دالکی ما دو کارگر اخراجی را به کارخانه سیمان دشتستان بازگرداند و ما از دیروز صبح (۲۹ مرداد) به فعالیت خود در کارخانه سیمان ادامه می دهیم.
این کارگر در بخش پایانی سحنان خود در خصوص مطالبات کارگران کارخانه سیمان دشتستان گفت: کاهش اضافه کاری، حق شیفت وتغییر زمان شیفت کاری و نحوه محاسبه پاداش تولید از خواسته‌های کارگران سیمان دشتستان است.

-------------------------

مصدومیت شدید یک کارگر بر اثر سقوط از طبقه هفتم

صبح امروز کارگر ۴۵ ساله‌ای در آذربایجان شرقی بر اثر سقوط در چاهک آسانسور یک ساختمان نیمه کاره ۷ طبقه به شدت مصدوم شد.
به گزارش دریافتی ایلنا، در این حادثه که حوالی ساعت ۹ صبح امروز (چهارشنبه ۲۹ مردادماه) رخ داد، آتش‌نشانان پس از عملیات رهاسازی این کارگر او را به تکنسین‌های اورژانس سپردند و ماموران اورژانس نیز او را به بیمارستان امام رضای تبریز منتقل کردند.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌شرقی گفت: هم‌اکنون وضعیت عمومی این کارگر چندان رضایت‌بخش نیست و در بیمارستان امام رضای تحت عمل جراحی قرار گرفته است.

-------------------------

بازداشت ۲ مامور پیمانی شهرداری تهران به اتهام قتل یک کارگر

معاون خدمات شهری شهرداری تهران از بازداشت دو تن از ماموران پیمانی شهرداری تهران به اتهام قتل علی چراغی خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مجتبی عبدالهی معاون خدمات شهری شهرداری تهران که به همراه مسجدجامعی رئیس شورای شهر تهران برای دیدار با خانواده علی چراغی (کارگری که در تاریخ ۲۳ مردادماه براثر ضرب و شتم ماموران منتسب به شهرداری تهران جان باخت) به منزل آنان (واقع در پاسگاه نعمت آباد تهران) رفته بود، ضمن اعلام بازداشت این دو مامور، از آغاز رسیدگی به این پرونده در دادسرای جنایی تهران خبر داد.
پیش از این و در روز گذشته (۲۶ مرداد) شهردار منطقه ۴ تهران در گفتگو با ایلنا مدعی شده بود این موضوع ارتباطی به شهرداری ندارد و درگیری صورت گرفته بین یک کارگر با عوامل پیمانکار این منطقه بوده است.

-------------------------

یک کارگر آشپزخانه در سعادت‌آباد بر اثر آتش‌سوزی کشته شد

در جریان آتش‌سوزی یک واحد آشپزخانه صنعتی در منطقه سعادت آباد تهران، یک کارگر کشته و کارگر دیگری به شدت آسیب دید.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه صبح امروز (چهارشنبه ۲۹ مرداد ماه) درمنطقه سعادت آباد تهران زمانی رخ داد که درجریان آتش سوزی یک واحد آشپزخانه صنعتی دو کارگر تبعه کشور افغانستان بر اثر ازدحام دود و آتش محبوس شده بودند.
بر اساس گزارش آتش‌نشانی، ماموران با حضور در محل توانستند یکی از دو کارگر محبوس در آتش را از محل حادثه خارج کنند و تحویل عوامل اورژانس دهند که متاسفانه مرگ این کارگر حدودا ۳۵ ساله تایید شد.
به گفته وی، کارگر ۱۸ ساله دیگری که در محل آتش سوزی در انتهای آشپزخانه محبوس شده بود به موقع توسط عوامل آتش نشانی نجات یافت وبه بیمارستان منتقل شده است.

-------------------------

۳۰ کارگر ساخت بیمارستان تامین اجتماعی بیرجند ۴ ماه حقوق نگرفته‌اند

یکی از کارگران شاغل در شرکت پیمانکاری «اوجستان» مجری ساخت بیمارستان ۹۶ تخت خوابی تامین اجتماعی بیرجند از تعویق بیش از چهار ماه حقوق ۳۰ کارگر قرار دادی این شرکت خبر داد.
«مجتبی چهکندی» در این زمینه به ایلنا گفت: ۳۰ کارگر ساختمانی دیگر که به صورت روزمزدی در این شرکت کار می‌کردند بیش از ۶۱ میلیون تومان از کارفرما طلب داشتند که اخیرا با پی گیری کارفرمای اصلی این مبلغ به کارگران پرداخت شد. اما ۳۰ کارگر قراردادی باقی مانده هنوز نتوانسته‌اند مطالباتشلان را از پیمانکار وصول کنند.
او ادامه داد: کارگران قراردادی که حقوق چهار ماه گذشته‌شان را دریافت نکرده‌اند در بخشهای انبارداری، دفتر فنی، اجرا، تاسیسات، نگهبان و سرپرستی کارگاه فعال‌اند.
این کارگر با بیان اینکه شرکت اوجستان باید تکلیف ۱۲۵ میلیون تومان از معوقات حقوقی کارگران قرار دادی را مشخص کند گفت: شرکت اوجستان هر ماه به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی از پرداخت حقوق کارگران در موعد مقرر کوتاهی می‌کند.
وی با ابراز نگرانی از امنیت شغلی همکارانش گفت: شرکت اوجستان در اجرای پروژه بیمارستان تامین اجتماعی بیرجند متعهد نبوده و آن را در موعد مقر به سازمان تامین اجتماعی تحویل نداده است.
آقای چهکندی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه وضعیت اقتصادی کارگران بعد از ۴ ماه بر پولی طبعا نامطلوب است، اظهار داشت: اگر شرکت خانه سازی قصد تغییر پیمانکار را دارد قبل از معرفی پیمانکار جدید باید مطالبات کارگران قراردادی را از کارفرمای سابق دریافت کند.

کارگران قراردادی شکایت کنند
در این رابطه آقای «کارجو» نماینده کارفرما و ناظر شرکت خانه سازی در پروژه ساخت بیمارستان ۹۶ تخت خوابی تامین اجتماعی ضمن تایید تعویق بیش از ۴ ماه از حقوق ۳۰ کارگر قراردادی شرکت پیمانکاری اوجستان گفت: این کارگران بصورت قراردادی زیر نظر شرکت پیمانکاری در انجام این پروژه همکاری داشته‌اند و وصول مطالباتشان به شرکت خانه سازی مربوط نمی‌شود.
او با بیان اینکه پیش از این شرکت خانه سازی مطالبات معوقه ۳۰ کارگر روز مزدی را از کارفرما وصول کرد افزود: بااین حال وصول مطالبات کارگرانی که با شرکت اوجستان عقد قرارداد دارند وظیفه مراجع قضایی و اداره کار است که این کارگران می‌توانند با طرح شکایت به مطالبات خود برسند.
به گفته وی، شرکت پیمانکاری اوجستان بعد از گذشت دو سال از موعد مقرر هنوز نتوانسته است ساخت بیمارستان ۹۶تخت وخوابی را به اتمام برساند با این حال طبق مقررات این شرکت از ادامه انجام پروژه کنار گذاشته شده و قرار است پیمانکار جدیدی جایگزین شود.
او در خصوص پرداخت صورت وضعیت‌های مالی شرکت اوجستان از سوی شرکت خانه سازی گفت: شرکت خانه سازی همه صورت وضعیت‌های مالی شرکت اوجستان را به موقع پرداخت کرده و حتی تسهیلاتی مازادی را هم به این شرکت داده است.

-------------------------

اعتراض صنفی کارگران معدن بافق به بازداشت ۲ تن از همکاران‌شان

کارگران معدن سنگ آهن بافق از دیشب (سه شنبه ۲۹ مرداد) در اعتراض به بازداشت ۲ تن از همکاران‌شان و تلاش ناکام برای بازداشت ۱۶ کارگر دیگر دست از کار کشیده‌اند.
یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود، به ایلنا گفت: حدود ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق در اعتراض به بازداشت «امیرحسین کارگران» و «علی صبری» از کارگران این معدن دست از کار کشیده و تولید را متوقف کرده‌اند.
وی در ادامه از تلاش ناکام پلیس برای بازداشت ۱۶ کارگر دیگر این معدن از جمله «حسین تشکری»، رئیس شورای شهر بافق خبر داد اما از اتهام آنان ابراز بی‌اطلاعی کرد.
وی تاکید کرد این ۱۶ کارگر در حال حاضر میان همکارانشان در معدن حضور دارند.
به گفته این نماینده کارگری، اقدام پلیس برای بازداشت کارگران معدن سنگ آهن بافق در پی شکایت کارفرما از آنان صورت گرفته است.
گفته می‌شود کارفرما در پی اعتراض صنفی پیشین کارگران که ۳۹ روز طول کشید - ۲۷ اردیبهشت تا ۴ تیر – از این ۱۸ نفر شکایت کرده است. اعتراض صنفی یاد شده در واکنش به عرضه ۲۸/۵ درصد از سهام معدن در فرابورس که به قصد خصوصی سازی انجام گرفته بود، برگزار شد.
وی در ادامه با اشاره به حضور جانشین فرمانده نیروی انتظامی یزد در معدن از مذاکره او با آقای تشکری، کارگر معدن سنگ آهن و رئیس شورای شهر بافق خبر داد.
به گفته او، در این مذاکره پایان اعتراض صنفی کارگران به لغو حکم بازداشت هر ۱۸ کارگر منوط شده و جانشین فرمانده نیروی انتظامی یزد تلویحا با این خواسته موافقت کرده است.
این کارگر در پایان با اشاره به سفر وزیر کار به بافق در هفته گذشته و بازدید او از معدن سنگ آهن این شهرستان، گفت از حضور آقای ربیعی در معدن نتیجه‌ای حاصل نشده و سرنوشت مطالبه کارگران مبنی بر توقف خصوصی سازی معدن همچنان در ابهام قرار دارد.
گفتنی است خبرنگار ایلنا برای پیگیری این خبر ابتدا با آقای «محمد رنجبر» رئیس شورای شهرستان بافق تماس گرفت که او تاکید کرد اظهار نظر جداگانه اعضا ممنوع شده است و سخنگو مواضع شورا را اعلام می‌کند. اما تماس با «محمد عباسی‌بافقی»، سخنگوی شورای شهرستان بافق بی نتیجه ماند چرا که او در جاده رانندگی می‌کرد. او تماس‌های بعدی خبرنگار ایلنا را هم بی پاسخ گذاشت.
خبرنگار ایلنا سپس با «مهدی طلایی‌مقدم»، فرماندار بافق تماس گرفت که در تماس اول به او گفته شد برای هماهنگی بیست دقیقه دیگر تماس بگیرد و در مرحله بعد گفته شد آقای طلایی مقدم فرمانداری را برای شرکت در جلسه‌ای ترک کرده است.

-------------------------

کارکنان نیروگاه بخار ایرانشهر به قرارداد موقت معترض‌اند

متصدی امور اداری نیروگاه سیکل ترکیبی ایرانشهر تغییر نیافتن وضعیت قرارداد موقت کارکنان نیروگاه بخار ایرانشهر را از مهم‌ترین مشکلات صنفی کارگران نیروگاه اعلام کرد.
«محمدانور امیری» با اشاره به بخشنامه‌هایی که در مورد تغییر وضعیت نیروهای انسانی نیروگاه از سال‌های ۸۶ تا ۹۲ صادر شده است، به ایلنا گفت: مدیران قبلی و فعلی نیروگاه سیکل ترکیبی ایرانشهر با بیان این‌که «مجوز توانیر در این مسئله شرط اصلی تغییر وضعیت نیروهاست» از انجام این وظیفه در قبال کارگران ممانعت می‌کند.
به‌گفته این کارگر نیروگاه بخار ایرانشهر، مدیران دلیل ممانعت از اجرای بخشنامه‌های تغییر وضعیت نیروی انسانی نیروگاه را «گنجانده نشدن این تغییرات پستی در چارت سازمانی» عنوان می‌کنند.
وی افزود: در میان کارگران نیروگاه ۱۵ نفر از افرادی را داشتیم که ۷ سال به‌عنوان نیروی رسمی مشغول به‌کار بودند ولی با تغییر قرارداد‌هایشان از دائمی به موقت، جزو نیروهای قراردادی شده‌اند.
امیری در تشریح آسیب‌هایی که از قبل این دسته از قرارداد‌ها به کارگران وارد می‌شود، اظهار داشت: انعقاد قراردادهای موقت با کارگران، کارفرما را مخیر می‌سازد تا با اتمام زمان قرارداد در صورت دلخواه کارگر را اخراج کنند حتی اگر این کارگران سابقه ۱۸ سال‌کاری داشته باشند.
وی با اعلام شمار نیروهای مشغول به‌کار نیروگاه که ۴۰۰ نفر هستند، ادامه داد: افزون بر دو سوم آن‌ها دارای قرارداد موقت سالانه‌اند.
متصدی امور اداری نیروگاه سیکل ترکیبی نیروگاه بخار ایرانشهر تفاوت حقوق و مزایای پرداختنی کارکنان قرارداد موقت را با دیگر کارکنان رسمی نیروگاه که هر دو از یک شرایط‌کاری و سطوح یکسان تحصیلی برخوردارند را تبعیض مضاعف و آشکار در حق کارگران موقت نیروگاه خواند.

-------------------------

مردی که ۱۲ سال کارگران «آلدا» را نمایندگی می‌کرد اخراج شد

نماینده صنفی سابق کارگران کارخانه «آلدا» به دلیل پیگیری مطالبات صنفی همکارانش پس از ۱۲ سال فعالیت شورایی اخراج شد.
«حبیب الله محقق» دبیر خانه کارگر سمنان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: یکی از کارگران رسمی کارخانه آلدا در دامغان بنام «نوروز علی شاکری» با ۲۵ سال سابقه کار که در زمان عضویت در شورای کارخانه پی گیر مطالبات صنفی همکارانش بود بعد از گذشت حدود دو ماه از اتمام دوره نمایندگی‌اش از سوی کارفرما اخراج شد.
او گفت: مطالبات کارگران کارخانه آلدا ۳ ماه حقوق و بیمه است که نماینده وقت کارگران آلدا وظیفه پی گیری این مطالبات را داشته است.
دبیر خانه گکارگر سمنان در تشریح جزئیات بیشتر اخراج آقای شاکری گفت: این کارگر ۱۲ سال عضو شورای اسلامی کار کارخانه آلدا بود که بعد از اتمام ششمین دوره از عضویتش مجددا به اصرار همکارانش آماده کاندیدا شدن برای انتخابات شورا می‌شود که اینبار با مخالفت کارفرما روبرو می‌شود.
محقق با بیان اینکه کارفرما با تهدید به اخراج، وی را از نامزد شدن در این دوره از انتخابات شورای اسلامی کارخانه آلدا منصرف کرد در ادامه گفت: بعد از برگزاری انتخابات و مشخص شدن اعضای جدید هیئت مدیره، کارفرما از این کارگر به کمیته انظباطی کارخانه شکایت کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: کمیته انظباتی کارخانه از اعضایی تشکیل شده است که کارفرما آن‌ها را منصوب کرده و این کمیته بدون تایید اعضای شورای کارخانه رای به اخراج کارگر داده است.
به گفته این فعال کارگری، این کارگر از صبح امروز (چهارشنبه ۲۹ مرداد) حق ورود به کارخانه را ندارد.
محقق بابیان اینکه تمامی فعالیت‌های وی در شورای اسلامی کار کارخانه آلدا جنبه صنفی و قانونی داشته است، در خاتمه افزود: کاخانه آلدا بیش از ۵۰ کارگر دارد که نسبت به اخراج همکارشان ابراز نارضایتی می‌کنند و خواستار بازگشت بکار او شده‌اند.

دلیل اخراج بی انظباطی است
در همین رابطه «سهرابی» رئیس کارخانه آلدا ضمن تایید خبر اخراج نماینده سابق کارگران این کارخانه، دلیل اخراج این کارگر را بی‌انظباتی و ایجاد اغتشاش در کارخانه عنوان کرد.
او با بیان اینکه این کارگر در کارخانه کار نمی‌کرد و بی انظباطی وی در روند تولید کارخانه اختلال ایجاد کرده بود گفت: موضوع اخراج وی ربطی به فعالیت صنفی زمان نماینده بودنش ندارد.
سهرابی گفت: با ورود کمیته انظباتی کارخانه آلدا که از ۵ نماینده تشکیل شده‌اند در ‌‌نهایت تصمیم به اخراج آقای شاکری گرفته شد و به این ترتیب این کارگر رسمی کارخانه امروز اخراج شد و از فردا حق ورود به کارخانه را ندارد.

کارگر اخراجی می تواند به اداره کار شکایت کند
همچنین در این زمینه آقای «عزیزان» مشاور اداری شرکت آلدا در تماس تلفنی با خبرگزاری ایلنا با تایید اخراج آقای شاکری در خصوص جزئیات اخراج وی تشریح کرد: بعد از به اتمام رسیدن زمان عضویت نمایندگی آقای شاکری، وی به عنوان یک کارگر ساده در بخش جوشکاری مشغول کار بود که به دلیل تخلفات مکرر شغلی با حکم کمیته انظباتی کارخانه اخراج شد.
او با بیان اینکه ۴۲ مورد تخلف در پرونده انظباطی آقای شاکری درج شده است گفت: کمیته انظباطی کارخانه که متشکل از ۵ نماینده که دو نفر از آن‌ها عضو شورای کارگران کارخانه، یک نفر نماینده سرپرستان و دو نفر دیگر نمایندگان کارفرما هستند رای به اخراج وی دادند.
به گفته وی، رای صادره کمیته انظباطی کارخانه در سه نسخه تنظیم شده که یک نسخه آن به کارگر، یک نسخه درج در پرونده و نسخه سوم به اداره کار دامغان ارسال می‌شود.
او در ادامه گفت: رای صادره به آقای شاکری ابلاغ شده و ایشان می‌توانند نسبت به اخراج خود به اداره کار دامغان شکایت کنند.
آقای عزیزان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت نامناسب کارخانه آلدا گفت: این واحد بیش از ۱۵ میلیارد تومان به ادارات دولتی وخصوصی بدهی دارد.
او گفت: به سبب مشکلات مالی کارخانه حقوق کارگران در ماهای خرداد و تیر به تعویق افتاده و قرار است طی چند روز آینده معوقات حقوقی کارگران به حساب‌شان واریز شود.

-------------------------

جزئیات کشته شدن کارگر معدن آسو/ تنها امیدش به بازنشستگی بود

در پی حادثه ظهر روز سه‌شنبه (۲۱ مرداد) در معدن سنگ «آسو» که به کشته شدن کارگری به نام «ابراهیم رحیمی» انجامید، یکی از همکاران وی به تشریح جزئیات این حادثه پرداخت.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود به خبرنگار ایلنا گفت: در ساعت ۱۳ ظهر روز سه شنبه، «ابراهیم رحیمی» از کارگران پیمانی شرکت معدنی سنگ «آسو» که مسئولیت برش سنگ را در معدن برای حمل بر عهده داشت، با سقوط تکه سنگی در حدود ۲ تن کشته شد.
همکار کارگر کشته شده دلیل وقوع این حادثه را رعایت نشدن موارد ایمنی در معدن آسو ذکر کرد و گفت: این کارگر در روز حادثه مشغول جابجایی سنگی به ارتفاع ۲ مترو پهنای ۱/۴۰ بود. آقای رحیمی کنار بلوک سنگی قرار داشت و سعی می‌کرد آن را برای برش آماده کند که ناگهان تکه‌ای از سنگ با لرزشی که ناشی از حرکت بولدزری که در محوطه مشغول جابجایی سنگ‌ها بود بر روی کمر آقای رحیمی سقوط کرد.
این کارگر همچنین گفت: آقای رحیمی لحظات اولیه حادثه زنده بود ولی به دلیل شدت جراحات و امکانات محدود معدن برای امداد رسانی در راه بیمارستان کشته شد.
این کارگر شاغل در معدن سنگهای تزئینی آسو با بیان اینکه آقای رحیمی در آستانه بازنشستگی بود اظهار داشت: من و سایر همکارانم شرایط سخت کار در معدن سنگ را برای تامین معاش خانواده‌هایمان به ناچار تحمل می‌کنیم.
به گفته وی، در حال حاضر با کشته شدن آقای رحیمی در معدن آسو دو نفرشاغل هستند که به تنهایی امکان بهره برداری از معدن را ندارند.
این کارگر در پایان این گفتگو، اظهار کرد: پس از وقوع حادثه، بازرسین اداره کار گناباد و ماموران انتظامی پاسگاه گناباد در محل حاضر شده بودند که هنوز نتیجه نهایی این بازرسی‌ها اعلام نشده است.

حقوق کارگران طی ۴ سال گذشته کامل پرداخت نشده
در این رابطه، آقای «محمد رضا کیسوری» نماینده سابق کارگران معدن آسو ضمن اظهار تاسف از کشته شدن «ابراهیم رحیمی»، وقوع حوادث شغلی را علاوه بر رعایت نشدن اصول ایمنی حین کار، به دلیل بی‌توجه‌ای کارفرما به مطالبات صنفی کارگران دانست.
او با بیان اینکه کارگران این معدن حداقل حقوق را از کارفرمای معدن آسو دریافت می‌کنند افزود: حقوق کارگران معدن از سال ۸۹ به تعویق افتاده و کارگران ماهانه حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان به صورت علی‌الحساب دریافت می کنند.
کیسوری گفت: پیش از این معدن آسو حدود ۲۰ کارگرشاغل داشت که همه این کارگران به دلیل شرایط نامناسب کار و عدم دریافت ۱۶ ماه حقوق به سبب مشکلاتی که در تامین معاش زندگیشان متحمل شده بودند به ناچار با سابقه زیاد یا ترک کار کردند و یا از سوی کارفرما اخراج شدند.
آقای کیسوی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون تعداد کارگران آسو به حداقل رسیده است افزود: با کشته شدن آقای رحیمی تعدا کارگران شاغل در این معدن به ۲ کارگر تقلیل یافته‌ است.
به گفته وی، معدن سنگهای تزئینی آسو به سبب کیفیت و زیبایی سنگ‌ها دارای فروش خوبی است به صورتی که کارفرما قبل از تولید، بیشتر محصولات خود را پیش فروش می‌کند.
او گفت: کارگرانی که در این معدن به سبب سختی کار و یا عدم دریافت حقوق محل کارشان را به نوعی ترک کردند پرسابقه بوده و در آستانه بازنشستگی قرار داشتند.
کیسوری در خصوص بیمه کارگران معدن آسو اظهار داشت: با وجود آنکه بیمه کارگران معدن آسو ماهانه پرداخت می‌شود اما مشکلاتی نیز در سوابق بیمه‌ای کارگران در سالهای ۷۴ تا ۷۵ بمدت ۳ ماه مشاهده می‌شود که مانع بازنشسته شدن کارگران مشمول شده است.
به گفته وی، اگر مشکلات بیمه‌ای کارگران رفع می‌شد آقای رحیمی نیز سال گذشته مشمول قانون سخت زیان اور بازنشسته می شد و امروز شاهد از دست دادن وی نبودیم.
او همچنین در خصوص سایر مطالبات کارگران معدن آسو گفت: کارگران معدن آسو از سال ۸۹ حق عیدی دریافت نکرده‌اند و کارفرما نیز نسبت به این موضوع بی‌توجه است.
محمد رضا کیسوری در بخش دیگری از سخنانش در مورد رعایت نشدن ایمنی کار در معادن سنگ منطقه گیسور گفت: سه معدن سنگ در معادن منطقه گیسور به نامهای «آسور»، «بهارستان آسور» و «طلوع گناباد» وجود دارد که در مجموع ۶۰ کارگر دارند که هیچکدام از معادن منطقه ایمنی کار را برای کارگران رعایت نمی‌کنند.
او با بیان اینکه «ایمنی پوشیدن کفش و کلاه ایمنی نیست» افزود: این کارگران به اجبار کارفرمایان ناچارند ماهیانه ۳ هزار تن سنگ استخراج کنند در غیر اینصورت حقوق کامل دریافت نمی‌کنند.
این کارگر سابق معدن آسو گفت: منطقه دور افتاده کیسور به سبب دور بودن از مراکز اداری و سایر امکانات از چشم برخی مسئولان به دور مانده و مسئولان شهرستانی نیز توجهی به مشکلات کارگران ندارند و بیشتر حامی کارفرمایان هستند.
به گفته آقای کیسوری کارگران معادن سنگ مشکلات صنفی‌شان را بار‌ها به صورت کتبی و شفاهی به گوش مسئولان رسانده اند اما بی توجه ای به این موضوع مشکلات آنان را روز به روز بیشتر کرده است.
او گفت: یکی از موارد قابل ذکری که باعث مصدومیت کارگران در معادن گیسور بویژه آسو می‌شود، انفجارهای غیر قانونی است.
او در ادامه باذکر دو حادثه شغلی در معدن آسو که منجر به مصدومیت دو کارگر شد گفت: حادثه نخست در سال ۷۲ برای کارگری بنام «عباس‌علی یاسینی» با ۷ ماه سابقه کار رخ داد که وی حین ریختن مواد آتش زا در چاله عمودی یک تکه سنگ برای عملیات آتش بار،ناگهان با جرقه لوله آهنی که در دست داشت انفجاری رخ داد که منجر به سوختگی ۶۶ درصدی وی شد.
او ادامه داد: حادثه دوم نیز در سال ۷۴ برای کارگری بنام «حسین بقایی مهدختی» رخ داد که این کارگر حین نگهداری غیر قانونی ۴۰۰ چاشنی در محل اقامت خود در کارگاه که به اجبار کارفرما انجام شده بود زمانی که می‌خواست این چاشنی‌ها را برای انجام عملیات انفجار به بیرون ببرد، ناگهان سیم یکی از چاشنی‌ها به دستش گیر می‌کند و انفجار مهیبی رخ می‌دهد که در این حادثه علاوه بر کور شدن دو چشم این کارگر دو دست و پای این کارگر نیز به دلیل شدت جراحات در بیمارستان قطع می‌شود.
او با بیان اینکه کارفرما در این حادثه سعی داشت در خصوص موضوع انفجار به نوعی پنهان کاری کند افزود: با پی گیری کارگران و تشریح موضوع حادثه برای مسئولان و پی گیری کار‌شناسان، کارفرما مقصر حادثه شناخته شد که در ‌‌نهایت محکوم به یک هفته بازداشت و پرداخت ۴۵ میلیون تومان جریمه نقدی شد.

-------------------------

مرگ یک کارگر براثر ضرب و شتم ماموران منتسب به شهرداری تهران

کارگری که بر اثر ضرب و شتم توسط ماموران گشت سد معبر منسوب به ناحیه ۴ منطقه ۴ شهرداری تهران به مدت یک هفته در بیمارستان بستری شده بود، سرانجام روز پنجشنبه ۲۳ مردادماه در بیمارستان نورافشار تهران جان باخت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، خانواده «علی چراغی»، کارگر ۴۱ ساله‌‌ای که صاحب چهار فرزند است درباره اتفاقات منجر به فوت او به خبرنگار ایلنا گفته‌اند که او روز ۱۶ مرداد به همراه پسر ۱۴ ساله‌ به منطقه تهران‌پارس رفته بود که در ساعت ۱۰ صبح حوالی اتوبان باقری در تقاطع خیابان ۱۹۶ غربی با خیابان ایزد پناهی با ماموران شهردا‌ری درگیر می‌شود.
ابوالفضل چراغی، پسر ۱۴ ساله علی چراغی درباره روز حادثه می‌گوید من و پدرم سوار بر وانت پیکان کنار خیابان در حال حرکت بودیم که ناگهان یک وانت مزدا دو هزار دو کابینه سدمعبر ناحیه چهار منطقه ۴ مقابل ماشین ما پیچید و راه را بست. چهار ماموری که از اتومبیل پیاده شدند از پدرم خوستند که پیاده شود. من به در خواست پدرم در وانت ماندم و از داخل مکالمه آن‌ها را می‌شنیدم. یک مامور به پدرم گفت که وانت توقیف است. پدرم اصرار داشت که شما حق توقیف ماشین را ندارید و باید با پلیس ۱۱۰ تماس بگیریم. پدرم شروع به تماس با پلیس کرد که در این هنگام چند مامور همزمان با پدرم درگیر شدند و یکی از آنان از پشت دستهای پدرم را گرفت و سایرین مشغول ضرب و شتم او شدند. هنگامی که من مشغول پیاده شدن از ماشین بودم دیدم که یکی از ماموران با «پنجه بکس» به سمت چپ سر پدرم ضربه‌ای وارد کرد و پدرم به زمین افتاد. من قصد نزدیک شدن به پدرم را که بی‌هوش روی زمین افتاده بود را داشتم اما ماموران به گمان اینکه پدرم تمارض می‌کند ضربه‌ای به من زدند و اجازه نزدیک شدن به پدرم را ندادند اما بعد از دخالت کسبه محل، هر چهار مامور سوار بر وانت از صحنه گریختند.
بنا بر این گزارش؛ خانواده مقتول پرونده‌ای را در کلانتری ۱۲۶ تهران‌پارس تنظیم می‌کنند و ۱۱ نفر از کسبه و اهالی محل نیز در این خصوص شهادت دادند.
در تاریخ ۱۸ مرداد پیش از مرگ این کارگر پزشکی قانونی درباره این پرونده گزارش داده است که «طبق مندرجات پرونده بالینی در تاریخ ۱۶ مرداد در پی اصابت جسم سخت مصدوم دچار ضایعات زیر شده است. یک: کاهش سطح هشیاری. دو: خونریزی در نواحی گیجگاهی و آهیانه و پیشانی سمت چپ جمجمه و کوفتگی بافت مغزی در نواحی گیجگاهی و آهیانه‌ای سمت راست جمجمه که تحت عمل جراحی قرار گرفته است.»
محمد چراغی برادر کارگر مقتول به خبرنگار ایلنا گفت: در ساعت ۱۳ و سی دقیقه روز پنجشنبه ۱۶ مرداد برادرم را به بیمارستان امام حسین منتقل کردیم. تشخیص اولیه پزشکان «شکستگی شدید جمجمه» بود که به سرعت او را به اتاق عمل منتقل کردند اما پس از عمل جراحی چون بخش مراقبت‌های ویژه (آی سی یو) این بیمارستان تخت خالی نداشت او را در بخش عمومی بستری کردند و در ساعت ۱۲ شب نیز مجددا او را به اتاق عمل بردند و بامداد جمعه مجددا او را به بخش عمومی منتقل کردند. اما روز یکشنبه ۱۹ مرداد ترجیح دادیم برادرم را در بیمارستان خصوصی نورافشان بستری کنیم که تلاش پزشکان این بیمارستان نیز ثمری نداشت و سرانجام در روز پنجشنبه ۲۳ مرداد برادرم فوت کرد.
گفتنی است، خانواده مقتول در این خصوص پرونده‌ای را در شعبه ۱۰ بازپرسی مجتمع جنایی تهران تشکیل داده‌اند.

شوهرم را به چه جرمی کشتند؟/ ابهام درباره هویت ماموران شهرداری
در سومین روز از درگذشت کارگری که بر اثر ضرب و شتم توسط ماموران منسوب به منطقه ۴ شهرداری تهران روز پنجشنبه ۲۳ مردادماه در خیابان تهران‌پارس کشته شده بود، همسرش در گفتگو با ایلنا به تشریح شرایط کار و زنذگی این کارگر ۴۱ ساله پرداخت.
فاطمه ابراهیمی، همسر علی چراغی، مردی که صبح روز پنجشنبه ۱۶ مرداد ماه برای گذران زندگی خانواده شش نفره‌اش از خانه خارج شده بود درباره صبح روز حادثه به خبرنگار ایلنا گفت: «علی مثل هر روز صبح زود از من و بچه‌ها خداحافظی کرد و سرکار رفت؛ چند ساعت بعد، دقایقی قبل از حادثه، هم تلفنی با نرگس فرزند ۳ساله‌اش خوش و بش کرد.»
فاطمه می‌گوید: علی قبلاً خیاط بود ولی به‌تازگی در دفتر ساختمانی یکی از اقوام مشغول به‌کار شده بود.

ابهام درباره هویت ماموران شهرداری در حالی که برادر و فرزند علی چراغی ماموران سدمعبر را مسئول قتل او می‌دانند در سخنان همسر کارگر مقتول از ماموران بازیافت شهرداری نام برده شده است. فاطمه ابراهیمی درباره زمان حادثه می‌گوید: علی با وانت به‌اتفاق ابولفضل (۱۴ ساله) پسر بزرگترم از تهران‌پارس در حال بازگشت بودند که توسط «مأموران بازیافت» متوقف شده و به گفته ابوالفضل، پدر از او خواست که در ماشین بماند تا بازگردد اما بعد از چند دقیقه جر و بحث با ماموران ابوالفضل می‌بیند پدر با تلفن همراهش در حال صحبت با پلیس است که چند موتوری نیز به مأموران اضافه شده و یکی از آن‌ها که تنومند‌تر بود از پشت پدرش را محکم گرفته و دیگری با پنجه‌بوکس بر گردن علی ضربه وارد کرد و بلافاصله علی به زمین افتاد.» فاطمه با تأثر و استیصال ادامه می‌دهد: به گفته ابوالفضل شاهدان زیادی در صحنه بودند اما جرأت مداخله نداشتند ولی با دیدن گریه ابوالفضل با پلیس ۱۱۰ و اورژانس تماس گرفته و علی را به بیمارستان امام حسین منتقل می‌کنند. فاطمه ابراهیمی، زن ۳۱ ساله‌ای که از این پس سرپرستی چهار فرزندش را بر عهده خواهد داشت در پایان این گفتگو از مسئولان شهرداری تهران پرسید: «چرا باید این اتفاق بیافتد؟ چرا باید با علی مانند مجرمان رفتار کنند؟»

شهرداری درباره مرگ یک کارگر به مجلس پاسخ دهد/ برخورد با شدید‌ترین شکل ممکن
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از اقدام ماموران شهرداری در ضرب و شتم یک کارگر که منجر به فوت وی شده است، گفت: این اقدام غیر اخلاقی و غیرانسانی است که از سوی ماموران شهرداری انجام شده و بدون‌شک کمیسیون اجتماعی آن را پیگیری می‌کند.
به گزارش ایلنا، ایرج عبدی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مجلس، با ابراز تاسف از اقدام اخیر ماموران شهرداری درباره ضرب و شتم یکی از کارگران که منجر به مرگ وی شده‌ است، افزود: متاسفانه این برخورد‌ها، غیراخلاقی و غیر انسانی است که از سوی شهرداری صورت گرفته است.
نماینده مردم خرم‌آباد و دوره در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر ضرورت حفظ شأن و جایگاه کارگران از سوی نهادهای مختلف به‌ویژه شهرداری، ادامه داد: مسئولان باید برای حفظ حقوق و امنیت خاطر هم‌وطنان خود به ویژه قشر آسیب‌پذیر کارگر اقدامات و برنامه‌ریزی اساسی را در دستور کار قرار دهند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، ‌ با تاکید بر ضرورت برخورد با عاملان این ضرب‌وشتم، تصریح کرد: بدون‌شک ضروری است با شدید‌ترین شکل ممکن با عوامل این اقدام برخورد شود تا بار دیگر شاهد این تخلفات در هیچ نهادی از جمله شهرداری نباشیم.
وی تصریح کرد: بدون‌شک کارگر قشری است که در کشور باید به آن‌ها اهمیت زیادی داده شود نه اینکه بی‌دلیل از سوی برخی افراد مورد ضرب و شتم قرار گرفته و در ‌‌نهایت منجر به مرگ وی شود.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بدون‌شک کمیسیون اجتماعی به موضوع مرگ یک کارگر به دلیل ضرب و شتم از سوی ماموران شهرداری ورود پیدا خواهد کرد، گفت: این کمیسیون از مسئولان مربوطه دعوت خواهد کرد تا نسبت به این اتفاق پاسخگو باشند زیرا در این حادثه جان یک انسان از بین رفته است.
گفتنی است؛ کارگری که بر اثر ضرب و شتم توسط ماموران گشت سد معبر منسوب به ناحیه ۴ منطقه ۴ شهرداری تهران به مدت یک هفته در بیمارستان بستر

اگر مرگ برادرم به شهرداری ربطی ندارد چرا «دو بار» به عیادت‌اش آمدید
محمد چراغی، برادر کارگری که پنجشنبه (23 مرداد) بر اثر ضرب و شتم ماموران منسوب به شهرداری تهران کشته شده بود، در واکنش به سخنان شهردار منطقه چهار تهران که مدعی شده بود موضوع کشته شدن دو کارگر ارتباطی با شهرداری نداشته است، گفت: معاون عمرانی شهردار منطقه به همراه فردی که خود را مسئول بخش سلامت شهرداری معرفی می‌کرده است در طول یک هفته‌ای که برادرم بستری بود دو بار به بیمارستان مراجعه کرده‌اند.
محمد چراغی در گفتگو با ایلنا همچنین مدعی شده است که مبلغ پنج میلیون تومان پول نیز به حساب‌اش واریز شده است، اظهاراتی که ایلنا قادر به تاییدشان نیست.
واکنش برادر مقتول به سخنان بعد از ظهر امروز (27 مرداد) شهردار منطقه ۴ تهران است که در گفتگو با ایلنا مدعی شده بود این موضوع ارتباطی به شهرداری ندارد و درگیری صورت گرفته بین یک کارگر با عوامل پیمانکار این منطقه بوده است.
محمد چراغی گفت اگر این موضوع هیچ ارتباطی با شهرداری نداشته است، ماموران شهرداری به چه منظوری برای عیادت از برادرم به بیمارستان مراجعه کرده‌اند و (در حکم مثال) به چه دلیل مسئولان وزارت نفت به عیادت برادرم نیامدند؟
علیرضا جاوید، شهردار منطقه چهار تهران در واکنش به خبر کشته شدن یک کارگر توسط کارکنان منسوب به شهرداری، این خبر را اشتباه دانسته و گفته بود: این موضوع به شهرداری ارتباطی ندارد، اگر هم درگیری رخ داده بین عوامل پیمانکار بازیافت زباله‌ها و عواملی که زباله‌ها را استفاده می‌کنند، بوده است.
اشاره شهردار منطقه چهار به وجود پیمانکارانی است که هرچند خود بطور مستقیم تحت نظارت شهرداری کار می‌کنند، اما واسطه استخدام نیروی کار مورد نیاز شهرداری - بطور غیر مستقیم - با نهاد شهرداری هستند.

-------------------------

مرگ کارگر معدن آسو ۶ ماه پیش از بازنشستگی

ظهر روز سه‌شنبه (۲۱ مرداد) یک کارگر معدن به نام «ابراهیم رحیمی» که در آستانه بازنشستگی قرار داشت بر اثر سقوط سنگ در معدن سنگ‌های تزئینی «آسو» جان باخت.
به گزارش ایلنا، شاهدان عینی به پایگاه خبری روستای گیسور گفته‌اند که «با توجه به وضعیت بد مسیر ارتباطی معدن آسو تا جاده آسفالته روستای گیسور به گناباد، مصدوم در حالیکه هنوز به هوش بوده و صحبت می‌کرده بوسیله وانت به کنار جاده اصلی انتقال یافته و در اختیار نیروهای اورژانس قرار گرفته است اما دقایقی بعد از شدت جراحات وارده فوت کرده است.»
بر اساس این گزارش، پیکر این کارگر معدن صبح روز چهارشنبه (۲۲ مرداد) در قبرستان روستای گیسور به خاک سپرده شد.
پایگاه خبری روستای گیسور اعلام کرده است که «با توجه به اینکه همیشه کارگران معدن آسو از عدم پرداخت بموقع حقوق و مزایا اعتراض داشته‌اند، هر وقت از مرحوم سوال می‌شد چرا سختی این کار راتحمل می‌کنی می‌گفت فقط چند ماه دیگه بیمه‌ام تکمیل می‌شود و بازنشسته می‌شوم.» این حادثه شش ماه پیش از بازنشستگی این کارگر رخ داده است.

-------------------------

مرگ یك كارگر ساختمانی بر اثر تخریب دیوار مسکن مهر

یک کارگر ساختمانی بر اثر ریزش ناگهانی بخشی از دیوار یک واحد مسکونی مربوط به پروژه مسکن مهر در شهرستان قیر و کارزین در استان فارس جان باخت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز پنجشنبه (۲۳ مرداد ماه) یک کارگر ساختمانی بنام «رضا زینلی» حین تخریب بخشی از دیوار یک واحد مسکونی از مجتمع مسکن مهر در شهرستان قیر و کارزین، در زیر یک تکه دیوار بتنی محبوس شد.
بنا بر این گزارش، با حضور گروهای امداد و نجات در محل و پس از خروج کارگر محبوس از زیرآوار، عوامل اورژانس مستقر در محل مرگ این کارگر را تایید کردند.
در همین رابطه کریمی از امدادگران هلال احمر که در محل حادثه نیز حضور داشت در تشریح جزئیات این حادثه عنوان کرد: هنگامی که این کارگر با پیکور برقی در حال خراب کردن دیوار بود به دلیل خالی شدن بیش از اندازه شن وماسه حائل پشت دیوار، ناگهان بخشی از دیوار بر روی وی فرو ریخت.

-------------------------

۲۳۰ کارگر پتروشیمی ماهشهر بدون «قرارداد» کار می‌کنند

یکی از کارگران تعمیر و نگهداری پتروشیمی ماهشهر از معوق ماندن قرادادهای ۲۳۰ کارگر شرکت رامکو خبر داد.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود در گفتگو با خبرنگار ایلنا اعلام کرد: شرکت رامکو (پیمانکاری تعمیر و نگهداری پتروشیمی ماهشهر) که جایگزین شرکت سنا شده است، به‌دلیل «نامشخص بودن میزان سود حاصل از گرفتن این پروژه با کارفرمای اصلی (پتروشیمی ماهشهر)» هنوز هیچ قراردادی با کارگران نعقد نکرده است.
وی با اشاره به این که ۲۵ روز از آغاز به‌کار شرکت پیمانکاری رامکو می‌گذرد، گفت: نبستن قرارداد‌ها کارگران را در وضعیت بی‌ثبات و پراضطرابی قرار داده است.
این کارگر افزود: رامکو ابتدا «فرم تقاضای کار» را در بین کارگران پخش کرد ولی کارگران به دلیل این‌که خود را کارگر شاغل می‌دانند و جویای کار نیستند، آن‌را تکمیل نکردند و شرکت مجبور به تغییر نام فرم به «فرم اطلاعات فردی» شد که کارگران در حال تکمیل آن هستند.
وی تصریح کرد: شمار زیادی از کارگران از سواد کمی برخوردارند و شرکت با دانستن این موضوع راغب به اجرای «طرح طبقه‌بندی مشاغل» است و این موضوع در ‌‌نهایت منجر به نارضایتی کارگران شده است.
این کارگر ادامه ادامه داد: رامکو با اجرای «طرح طبقه‌بندی مشاغل» سعی در کاهش هزینه خود داشته و با اجرای آن پس از کاستن از حقوق کارگران، سود مضاعفی عایدش خواهد شد.
وی با تأکید بر این مطلب که در صورت بروز حادثه کاری هیچ‌مقامی پاسخگوی کارگر نخواهد بود، اظهار داشت: کارگران با توجه به شرایط سخت و دشوار کاریشان نگران امنیت شغلی خود شده‌اند.

توضیحات سرپرست کارگاه شرکت رامکو
در تماس خبرنگار ایلنا با شرکت رامکو به‌دلیل عدم حضور «ملک‌زاده» مدیر پروژه، «بهرام کوهی‌نژاد» سرپرست کارگاه در همین‌باره اظهار داشت: شرکت رامکو از ابتدای مردادماه آغاز به فعالیت کرده و با اجرای «ارزیابی کارگاهی» تلاش در گزینش دوباره افراد قبلی دارد.
سرپرست کارگاه شرکت رامکو که همین پست را در شرکت قبلی (سنا) داشته است، ادامه داد: با اعتراض کارگران به فرم تقاضای کار این فرم به «فرم اطلاعات فردی» تغییر یافت که تاکنون حدود ۶۰ کارگر به تکمیل آن پرداخته‌اند.
کوهی‌نژاد در خصوص تأخیر انعقاد قراردادهای کارگران اظهار داشت: شرکت رامکو یکی از شرکت‌های پیمانکاری باسابقه در منطقه بوده و با اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل سعی در برقراری نوعی «شایسته‌سالاری» در میان کارکنان قبلی است.
وی با تأکید بر این‌که با «تست افراد» میزان تناسب توانائی‌ها، تجارب و دانش افراد با حقوق و مزایای آن‌ها مورد بررسی دوباره قرار خواهد گرفت، گفت: این چنین اقداماتی تهدید محسوب نشده بلکه به افراد در گذراندن دوره‌های آموزشی نیز کمک می‌کند.
کوهی‌نژاد در پاسخ به این پرسش که حوادث کاری این کارگران بدون قرارداد چگونه پوشش داده خواهند شد، بیان کرد: شرکت با انعقاد بیمه‌های بی‌نام مسئولیت کارگران را پوشش بیمه‌ای کرده و نگرانی در این‌باره وجود ندارد.
سرپرست کارگاه شرکت پیمانکاری رامکو در خصوص «قطعی شدن وضعیت قرارداد‌ها با کارگران» ادامه داد: تا پایان این‌ماه کلیه قرارداد‌ها با کارگران منعقد خواهد شد و مذاکرات با نمایندگان کارگری در پی هر خواسته کارگران ادامه خواهد داشت.
وی در خاتمه طرح این موضوع از جانب کارگران که عدم انعقاد قرارداد با کارگران به دلیل نامشخص بودند میزان سود حاصل از این پروژه با کارفرمای اصلی بوده است را تکذیب کرد.

-------------------------

۹۰۰ کارگر قطارشهری اهواز امسال دستمزد نگرفته‌اند

یکی از کارگران شاغل در شرکت «کیسون» مجری پروژه قطار شهری اهواز از تعویق بیش از چهار ماه حقوق ۹۰۰ کارگر قرار دادی این شرکت خبر داد.
این کارگر به ایلنا گفت: کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز که زیر نظر شرکت کیسون فعالیت دارند هر ماهه حقوق خود را با تاخیر دریافت می‌کنند اما در سال جاری حقوقی دریافت نکرده‌اند.
او در ادامه گفت: کارگران که دارای سوابق کاری ۳ تا ۱۲ساله هستند در بخشهای حفاری، تاسیسات، خدمات و حراست فعال‌اند که در خرداماه دو ماه از معوقات حقوقی آنان که مربوط به بهمن و اسفند ماه سال گذشته می‌شد، پرداخت شد.
این کارگر شاغل در پروژه قطار شهری اهواز دلیل افزایش مشکلات پرداخت حقوق کارگران را سوء مدیریت پیمانکار دانست و در ادامه گفت: عدم پیشرفت پروژه باعث شد با فشاری که مدیر عامل قطار شهری به شرکت کیسون وارد کرده بود از امروز صبح (شنبه 25 مرداد) ریاست کارگاه مترو به شخص دیگری واگذار شود.
او با بیان اینکه شرکت قطار شهری اهواز باید تکلیف معوقات حقوقی کارگران را با رئیس سابق و جدید کارگاه مشخص کند گفت: شرکت کیسون هر ماه به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی از پرداخت حقوق کارگران در موعد مقرر خودداری می‌کند.
وی با ابراز نگرانی از امنیت شغلی همکارانش گفت: شرکت کیسون در اجرای پروژه قطار شهری اهواز حدود ۹۰۰ کارگر قراردادی با سابقه دارد که وضعیت پیش آمده آنان را نگران تامین معاش و امنیت شغلی خود کرده است.

پیشرفت ۳۰ درصدی پروژه بعد از هفت سال
در این رابطه «عباس هلاکویی» مدیر عامل قطار شهری اهواز ضمن تایید تعویق حقوق کارگران شاغل در پروژه قطار شهری گفت: کارگران شرکت کیسون حقوق ماه‌های اردیبهشت، خرداد و تیر ماه را از کارفرمای خود طلب کارند.
او با بیان اینکه هر ماهه حقوق کارگران شرکت کیسون با سه ماه تاخیر پرداخت می‌شود اظهار داشت: این موضوع در شرکتهایی همانند کیسون که تعداد زیادی کارگر دارند و تجهیزات و ماشین آلات شرکت در اختیار آنان است روال شده است.
به گفته وی، پیش از این در خرداد ماه که معوقات حقوقی کارگران به بیش از ۵ ماه می‌رسید، دو ماه از حقوق معوقه به همراه عیدی سال گذشته پرداخت شد.
او با بیان اینکه از امروز مدیریت کارگاه پروژه قطار شهری تغییر کرده است افزود: دلیل تغییر مدیر سابق کارگاه قطار شهری عدم پیشرفت در انجام پروژه بوده است.
او گفت: در هفت سال گذشته پروژه قطار شهری فقط ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که طبق توافق باید در طول این سال‌ها این پروژه به اتمام می‌رسید.
او با اشاره به اینکه هنوز بخشی زیادی از مطالبات کارگران از سوی شرکت پیمانکاری «کیسون» پرداخت نشده است افزود: با وجود آنکه کارفرمای پیشین شرکت کیسون برای پرداخت مطالبات کارگران ادعا می‌کرد پولی ندارد اما شرکت قطار شهری اهواز هر ماهه صورت وضعیتهای مالی شرکت کیسون را پرداخت کرده است.
او در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر شرکت قطار شهری اهواز هیچگونه بدهی به کیسون ندارد و صورت وضعیت‌های مالی آن تا پایان تیر ماه پرداخت شده با این حال این شرکت باید حقوق کارگران را در اولویت قرار دهد.
به گفته هلاکویی، شرکت بهره برداری قطارشهری اهواز از حقوق کارگران این واحد حمایت می‌کند ودر صورت مشاهده عملکرد ضعیف پیمانکاران سریعا بررخورد خواهد کرد.

-------------------------

تعویق ۱۳ ماهه در پرداخت حقوق ۱۴۸ کارگر کاشی گیلانا

یکی از کارگران کارخانه «کاشی گیلانا» از تعویق ۱۳ماهه در پرداخت حقوق ۱۴۸ نفر از کارگران این کارخانه خبر داد و گفت: با وجود آنکه از اردیبهشت ماه سال جاری این واحد فعالیت تولیدی خود را از سر گرفته است اما هنوز وضعیت پرداخت مطالبات معوقه کارگران مشخص نیست.
«فریبرز رضایی» در این زمینه به ایلنا گفت: کارخانه کاشی گیلانا که در شهر منجیل واقع است و سابقه طولانی در تولید کاشی دارد از آذر ماه سال ۹۲ تعطیل شد تا اینکه از اردیبهشت ماه سال جاری با واگذاری این واحد به مدیریت جدید کارخانه مجددا شروع به کار کرد.
این کارگر با بیان اینکه ۱۳ ماه حقوق معوقه به مدیریت سابق کاشی گیلانا مربوط می‌شود، اظهار داشت: یکی از تعهدات کارفرمای جدید تقبل معوقات ۱۳ ماهه ۱۴۸ کارگر است اما هنوز پولی به کارگران پرداخت نشده است.
او گفت: با وجود آنکه کارخانه گیلانا بازارخوبی برای فروش محصولات تولیدی خود پیدا کرده است کارفرما بعد از گذشت بیش از سه ماه هنوز آماده پرداخت مطالبات معوقه کارگران نیست و می‌گوید مطالبات کارگران را بعد از گذشت شش ماه هر ماهه به صورت اقساط پرداخت می‌کنم.
رضایی تصریح کرد: وضعیت مالی کارگران مناسب نیست و آنان برای تامین معاش خود بیشتر از این نمی‌توانند صبر کنند.
این کارگر همچنین در زمینه معوقات بیمه‌ای کارگران گفت: با وجود آنکه فعلا مشکلی در زمینه دریافت حقوق نداریم با این حال کارفرما در سه ماه گذشته (اردیبهشت خرداد و تیر) حق بیمه کارگران را به تامین اجتماعی پرداخت نکرده است و به همین دلیل دفترجه‌های بیمه‌ای کارگران فاقد اعتبار است.
این کارگر گیلانا افزود: همچنین تعداد ۱۵ نفر از کارگر کارخانه کاشی گیلانا که در شرف بازنشستگی هستند به دلیل مشکلات بیمه‌ای که در سوابقشان وجود داردامکان بازنشستگی ندارند.
به گفته وی، کاشی گیلانا بابت مطالبات معوقه کارگران و سازمان تامین اجتماعی بیش از ۴ میلیارد تومان بدهکار است.
این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت در خصوص سایر بدهی‌های کارخانه کاشی گیلانا اظهار داشت: این واحد تولیدی بابت وام‌های بانکی نیز حدود ۱۱ میلیارد تومان بدهکار است.
او در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: کارگران کاشی گیلانا در واکنش به پرداخت نشدن معوقات حقوقی شان تا به حال بار‌ها در مقابل نهادهای مختلف دولتی در شهرستان و استان تجمع کرده‌اند و مذاکراتی را با برخی مسئولان مطرح کرده‌اند اما وعده‌های مسئولان تا به امروز نتیجه‌ای برای کارگران در بر نداشته است.

-------------------------

بیکاری ۱۸۰۰ کارگر «بافت بلوچ» و راه‌اندازی زندان ۲ هزار نفری در مقابل کارخانه

رئیس کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای شهر ایرانشهر اعلام کرد: فروش کارخانه بافت‌بلوچ به «بنیاد تعاون ناجا» بیکاری ۱۳۰ کارگران بلوچ را به‌همراه خواهد داشت.
«عبدالناصر امیریان» در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: به‌دلیل عملکرد ضعیف بنیاد تعاون ناجا در کارخانه «ریسندگی و بافندگی فخر ایران»، این شائبه در بین کارگرانبافت بلوچ به‌وجود آمده که با مدیریت جدید وضعیت کارخانه بهبود نیافته بلکه بیکاری کارگران را در پی خواهد داشت.
عضو شورای شهر ایرانشهر با بیان این‌که از ۴ سالن ریسندگی، چاپ و تکمیل، سردخانه و بافندگی کارخانه بافت بلوچ تنها یک سالن (ریسندگی) فعال است، متذکر شد: از ۱۹۰۰ کارگر کارخانه نیز اکنون تنها ۱۳۰ کارگر در سالن ریسندگی مشغول به کارند.
وی با بیان این‌که زمانی تولیدات کارخانه (الیاف پارچه‌ای و پنبه‌ای) به ترکیه صادر می‌شد، ادامه داد: به‌دنبال انحلال سازمان صنایع ملی در اردیبهشت سال ۸۲، کارخانه بافت بلوچ به سازمان گسترش وزارت صنایع واگذار شد اما بحران‌های مالی در سال ۸۶ منجر به اجرای «طرح بازخرید کارکنان» شد.
امیریان افزود: این طرح با استقبال کارگران مواجه نشد اما شماری بازخرید، بازنشسته پیش از موعد و باقی که حاضر به ادامه کار شدند با حقوق معوقه به کار ادامه دادند.
عضو شورای شهر ایرانشهر با اشاره به این‌که زندان جدیدی روبه‌روی کارخانه ساخته شده است، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۰۰۰ زندانی در زندانند و تحقیقات نشان داده است، بیکاری از عوامل مهم وقوع جرم است.
عضو شورای شهر ایرانشهر با بیان این مطلب که بافت‌بلوچ، مهم‌ترین و تنها کارخانه در ایرانشهر است، در خاتمه گفت: اگر کارخانه احیاء شود، بخشی از مشکلات بیکاری در منطقه حل خواهد شد و بافت‌بلوچ اهداف امنیتی و اشتغال‌زایی دارد.

-------------------------

دلایل کشته شدن دو کارگر معدن شادسر/ کارگران بدون «گازسنجی» وارد تونل شده بودند

در پی وقوع حادثه‌ای در معدن زغالسنگ شادسر در تاریخ ۱۸ مرداد که به کشه شدن دو کارگر انجامید، عضو هیئت مدیره انجمن‌های صنفی ایمنی مازندران روز جمعه ۲۴ مرداد، کمبود تجهیزات، نبود نظارت بر بهره‌برداری معدن، فقدان دانش معدن و نادیده گرفتن آموزش‌های کار در معدن به کارگران و پیمانکاران را از دلایل مهم مرگ دو کارگر معدن شادسر اعلام کرد.
«مهرداد باباعلی‌زاده» در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: به‌دلیل عدم اندازه‌گیری گاز‌های تجمیعی و کار نکردن بادبزن‌های موضعی آماده‌سازی کارگاه استخراج؛ با تجمیع گاز‌ها دو معدن‌کار به نام‌های جعفر سیاوشی و قاسم جعفری جان خود را از دست دادند.
نایب رئیس کمیته تخصصی معدن نظام مهندسی معدن مازندران در تشریح دلیل وقوع این حادثه ادامه داد: بر اساس آیین‌نامه کار در معادن در ابتدا و انتهای هر شیفت میزان گاز تجمیع شده در معادن باید توسط مسئولان استخراج اندازه‌گیری می‌شده که این امر صورت نگرفته است.
باباعلی‌زاده افزود: معدن از روز ۳ شنبه تا صبح روز جمعه تعطیل بوده است اما در روز شنبه به‌دلیل زود‌تر آغاز به‌کار کردن کارگران و نبود علائم ممنوعیت ورود (پرمیت)، آنان دچار مسمومیت با گازهای سمی (مونواکسیدکربن و دی اکسیدکربن) وارد کما شده و خفه می‌شوند.
وی با اشاره به قانون ایمنی معادن اشاره کرد: طبق قانون باید کلیه استادکاران استخراج و پیشروی و مسئولان ایمنی کارگاه‌ها قبل از آغاز و پس از اتمام کار هوای معدن را اندازه‌گیری کرده و در صورت مجاز بودن پارامترهای فیزیکی هوا معدن فعالیت خود را آغاز نماید.
باباعلی‌زاده تصریح کرد: در شرایطی که مسئولان استخراج نباشند این وظیفه را باید مسئولان ایمنی انجام دهند اما به دلیل آن‌که ‌آن‌ها نیز از شهرهای دور باید می‌آمدند، این کار انجام نشد و کارگران نیز بدون اطلاع به معدن مملو از گاز وارد شدند.
دبیر کانون ایمنی و بهداشت مازندران در خاتمه عوامل کاهش دهنده حوادث معدن را تجهیز معادن به دستگاه‌های مدرن و ایمنی و نظارت بیشتر مسئولان بازرسی (وزارت کار و صنایع و معادن)، نظارت فنی از سوی بهره‌برداران و آموزش مداوم ایمنی کارگران و پیمانکاران نام برد.

-------------------------

زندگی بدون بیمه ۱۲۰۰ کارگر «نورد و لوله‌ صفا» طی ۱۴ ماه گذشته

کارگران کارخانه «نورد و لوله صفا» از پرداخت نشدن ۱۴ ماه حق بیمه خود به سازمان تامین اجتماعی خبر می‌دهند.
یکی از کارگران کارخانه نورد و لوله صفا با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: از ابتدای سال گذشته تاکنون کافرما تنها حق بیمه ماه‌های اردیبهشت، تیز و آذر ماه سال قبل را پرداخت کرده است و حق بیمه کارگران در سایر ماه‌ها به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده‌ است.
این کارگر افزود: به همین دلیل اکنون مدتی است که سازمان تامین اجتماعی از تمدید اعتبار و یا تعویض دفترچه بیمه حدود ۱۲۰۰ کارگر این کارخانه خودداری می‌کند.
وی با بیان اینکه در همین رابطه روز گذشته (پنجشنبه 23 مرداد) حدود ۸۰ نفر از کارگران نورد و لوله صفا در مقابل شعبه تامین اجتماعی در شهرستان ساوه تجمع کردند، گفت: در پی اعتراض کارگران؛ مسئولان تامین اجتماعی وعده دادند که تا سه ماه دفترچه بیمه کارگران را تمدید خواهند کرد.
این کارگر کارخانه نورد و لوله صفا با تاکید بر اینکه مسئولان شهرستان از‌‌ سال قبل در جریان مشکلات بیمه‌ای و درمانی او و همکارانش قرار دارند، یادآور شد: به موجب ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی نمی‌تواند در خصوص کارفرمایان بدحساب خدمات اجتماعی کارگران بیمه شده را وجه‌المصالحه قراردهند و از ارائه خدمات بیمه‌ای به آن‌ها خودداری کنند.
همچنین یکی دیگر از کارگران این کارخانه در خصوص مشکلات خود و همکارنش گفت: صرف نظر از مسئله پرداخت نشدن ۱۴ ماه حق بیمه کارگران این واحد صنعتی، از ابتدای سال جاری تاکنون تنها بابت ماه‌های فرودین و اردیبهشت به ماه مزد پرداخت شده است.
وی بابیان اینکه در مورد دستمزد اردیبهشت ماه نیز تنها پایه حقوق به کارگران پرداخت شده است، یادآور شد: در این مدت بسیاری از کارگران نورد و لوله صفا برای تامین هزینه‌های درمانی خود و خانواده‌هایشان با مشکلات جدی مواجه بوده‌اند.

-------------------------

برق جان کارگر ۲۳ ساله را در آذرشهر گرفت

یک کارگر ۲۳ ساله در آذرشهر صبح دیروز براثر برق‌گرفتگی جان‌باخت.
به گزارش ایلنا، این کارگر ۲۳ ساله صبح دیروز به علت تماس با برق فشار قوی در سه راهی نادرلو آذرشهر جان خود را از دست داد.
رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی آذریایجان شرقی درباره این حادثه گفت: در حوادث مرتیط با کار، اطرافیان بایستی از تکانهای بی‌محابای مصدوم خودداری کنند و تا زمان رسیدن کادر فوریتهای پزشکی، به دستورات درمانی کار‌شناسان اپراتوری توجه کنند.

-------------------------

تذکر یک کارگر اخراجی به وزیر کار درباره قراردادهای سفید امضا

یکی از کارگران بخش شستشوی کارگاه مرکزی پالایشگاه آبادان که مدعی است به دلیل مقاومت در برابر امضای قرارداد سفید امضا و امتناع از امضای برگه تسویه حساب پیش از انعقاد قرارداد، از کار اخراج شده است؛ از انتظار پنج ماهه‌اش برای صدور رای اداراه کار مناطق آزاد خبر داد.
«مهدی آل بویه» که با وجود مستمر بودن ماهیت کارش قراردادش در اسفندماه سال ۹۲ تمدید نشده است در تشریح دلایل اخراجش به ایلنا گفت: شرکت پیمانکاری «نقشینه فردوس» به عنوان یکی از پیمانکاران بخش مرکزی پالایشگاه آبان اواخر سال گذشته (۹۲) برای تمدید قرار داد ۱۵۰ کارگر در سال جدید اقدام کرد اما از کارگران خواست برگه تسویه حساب خاتمه قرارداد را قبل از عقد قرار داد امضاء کنند.
او با طرح این ادعا که پیمانکار با تهدید به اخراج، همه کارگران را وادار کرد برگه‌های تسویه حساب پایان سالشان را قبل از آغاز کار سال جدید امضاء کنند افزود: در این بین چون من از خواسته کارفرما تمکین نکردم اخراج شدم.
این کارگر بیکار شده افزود: کارفرما با این عمل خود به نوعی قصد داشت مطالبات معوقه سنوات گذشته کارگران را از بین ببرد. همچنین زمانی که کارگری بخواهد احیاء حقوق صنفی کند با این ابزاری که از کارگران در دست دارد به راحتی بتواند با اخراج کارگر موضوع را فیصله دهد.
مهدی آل بویه در خصوص مطالبات معوقه خود و همکارانش گفت: مطالبات کارگران مربوط می‌شود به سنوات پایان خدمت سال‌های ۹۰، ۹۱ و ۹۲، حق شب کاری، روز کاری و تعطیل کاری‌ها، حق ایاب ذهاب و غذا، عدم کسر مزایای حقوق در پرداخت بیمه تامین اجتماعی، عدم پرداخت حق پنجشنبه کاری‌ها (در مناطق آزاد روز پنجشنبه تعطیل است و باید اضافه کاری محسوب شود) و... که هیچکدام پرداخت نشده است.
او گفت: با این وجود آنکه از تاریخ ۶ فروردین ماه برای پیگیری موضوع اخراجم به اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی اروند شکایت کردم اما با گذشت پنج ماه هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است.
به گفته این کارگر اخراجی، مقررات کار مناطق آزاد بطور یک جانبه به سود کارفرماست و دست او را برای اخراج کارگر بطور کامل باز گذاشته است.
این کارگر همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به پی‌گیری‌ حقوق صنفی خود از جانب اداره کار مناطق آزاد انتقاد کرد و گفت:
روز سه شنبه (۲۱ مرداد ماه) که برای پیگیری پرونده‌ام به اداره کار رفته بودم وقتی متوجه شدم هنوز رای این اداره درباره پرونده اخراجم صادر نشده است دچار تشنج شدم و بی‌هوش به زمین افتادم که این اتفاق باعث شکسته شدن دو انگشت میانی دست راستم شد.
این کارگر 32 ساله که پیش از این در آستانه ازدواج قرار داشت، درباره تبعات اخراج بر روی زندگی خانوادگی‌اش گفت: بعد از آنکه شغلم را از دست دادم و با گذشت چند ماه از بیکاری، زندگی خانوادگی‌ام که در حال شکل گیری بود از بین رفت.
این کارگر با اشاره به بی‌نتیجه ماندن نامه‌نگاری‌های متعددی که با مسئولان استانی درباره اخراج غیر قانونی‌اش داشته است، خطاب به وزیر کار گفت: شما مسئولیت وزارتخانه‌ای را دارید که باید بر قراردادهای کاری نظارت کند. قانون این مسئولیت را به عهده شما گذاشته تا شما نگذارید کارگران به دلیل ترس‌شان از اخراج به هر شرایط ناعادلانه و ظالمانه‌ای تن بدهند. این حداقل کاری است که شما می‌توانید برای کارگران انجام دهید.

-------------------------

۲۲۰ میلیون کارگر جوان برای «زنده ماندن» مبارزه می‌کنند

سازمان جهانی کار با انتشار گزارشی، میزان بیکاری جوانان نسبت به بزرگسالان را به صورت متوسط ۳ برابر دانست و اعلام کرد: ۲۲۰ میلیون کارگر جوان در شرایط فقر شدید به سر می‌برند.
به گزارش ایلنا، سازمان جهانی کار در تازه‌ترین گزارش خود درباره لزوم پرداختن به سلامت روانی جوانان اعلام کرد: امروز ۷۵ میلیون نفر جوان در سطح جهان بیکار هستند و بیش از ۲۲۰ میلیون کارگر جوان در حال مبارزه برای بقا در اقتصاد غیررسمی و زندگی در شرایط فقر شدید به سر می‌برند. تحقیقات نشان می‌دهد که افراد جوان به طور متوسط ۳ برابر بیشتر از بزرگسالان احتمال بیکاری دارند و در مواردی این فاصله به ۴ تا ۵ برابر نیز می‌رسد و بسیاری نیز از جستجوی شغل قطع امید کرده‌اند.
بحران اشتغال جوانان یک بحران چند بعدی است که بدون شک یک زمان استرس زا برای افراد جوان محسوب می‌شود. این مسئله در مورد زنان جوان، بیشتر حائز اهمیت است. همچنین بیکاری گسترده و مزمن ممکن است باعث ایجاد احساس یاس و ناامیدی در بین جوانان شود و این مسئله در حال رشد است. مشکلات سلامت روان در سال‌های اخیر در میان جوانان گسترش یافته است.
بر پایه این گزارش، جوانان محروم از جمله کسانی هستند که با مشکلات روحی و روانی مواجه‌اند و دارای مشکلات خاصی در بازار کار هستند. جوانان با مشکلات سلامت روانی شدید کمتر احتمال دارد به کار گرفته شوند.
اشتغال پایدار، مناسب و معقول نقش اساسی در ایجاد حس هویت در بین جوانان دارد. به همین دلیل، سازمان بین المللی کار توسعه و اجرای اقدامات مناسب در بازار کار برای پشتیبانی از این جوانان را در دستور کار خود دارد.

-------------------------

۳۰ کارگر سد سرداب ۴ ماه حقوق نگرفته‌اند

یکی از کارگران قراردادی «سد سرداب» فریدون شهر اصفهان از تعویق ۴ ماهه در پرداخت حقوق ۳۰ کارگر شاغل در این پروژه خبر داد.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود به خبرنگار ایلنا گفت: کارگران این واحد که زیر نظر شرکت پیمانکاری «مهندسی آب و خاک جهاد توسعه» کار می‌کنند از فروردین ماه سال جاری حقوق دریافت نکرده‌اند.
او گفت: کارفرمای این طرح شرکت آب منطقه‌ای استان اصفهان است که صورت وضعیت‌های مالی «شرکت مهندسی آب وخاک جهاد توسعه» را به عنوان یکی از پیمانکاران این طرح به موقع پرداخت نمی‌کند.
به گفته این کارگر، پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی پیمانکاران پروژه سد سرداب با توجه به تعویق انداختن حقوق ۴ ماهه کارگران باعث کاهش چشمگیر سرعت احداث سد سرداب شده است.
این کارگر همچنین تصریح کرد: به نظر می‌رسد با وضعیت پیش آمده سایر شرکتهای پیمانکاری مستقر در سد سرداب حقوق کارگران شاغل در مجموعه خود را با تاخیر پرداخت می‌کنند.
این کارگر ادامه داد: با گذشت بیش از ۴ ماه از پرداخت نشدن حقوق کارگران سد داریان من و همکارانم در تهیه مایحتاج روزانه خود و خانواده‌هایمان دچار مشکل شده‌ایم. وی در خاتمه به اعتراض صنفی دو ساعته ۳۰ کارگر شرکت مهندسی آب وخاک جهاد توسعه در هفته جاری اشاره کرد و گفت: این کارگران که عنوان نقشه بردار، رانننده، کارگر ساده در این شرکت فعال هستند در اعتراض به بی‌توجه‌ای کارفرما در پرداخت حقوق وسایرمزایا روز دوشنبه (۲۰ مرداد ماه) دو ساعت دست از کار کشیدند.
گفتنی است، تلاش خبرنگار ایلنا برای گفت‌وگو با مسئولان شرکت آب منطقه‌ای اصفهان به عنوان کارفرمای طرح سد سرداب، بی‌نتیجه بود اما روابط عمومی این اداره اعلام کرد صورت وضعیت‌های پیمانکاران مجموعه سد سرداب چند روز پیش پرداخت شده است.

-------------------------

تجمع کارگران اخراجی سازمان پایانه‌های مسافربری در مقابل شهرداری

صبح امروز ۱۵۰ نفر از نگهبانان پایانه‌های مسافربری غرب، جنوب و بیهقی در اعتراض به اخراج ناگهانی، در مقابل ساختمان شهرداری و شورای شهر تهران دست به تجمع اعتراضی زدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ یکی از کارگران که امروز در تجمع حاضر بود درباره دلیل اعتراض امروز کارگران گفت: ۱۵۰ نفر از نگهبانان پایانه که هر یک ۱۵ تا ۲۳ سال سابقه کار دارند و پیش از این طرف قرارداد شهرداری بودند اکنون به پیمانکار واگذار شده اند.
معترضان معتقدند پیمکانکار با تهدید کارگران را به امضای قرارداد ۸۹ روزه وادار کرده و گفته بوده است در صورت نپدیرفتن، اشخاص دیگر جایگزین خواهند شد.
وی افزود: اخیراً شمار زیادی از ما به گزینش رفته بودیم و منتظر استخدام بودیم اما اخراج ناگهانی در این شرایط ما را شوکه کرده است.
این کارگر معترض ادامه داد: به دنبال اجتماع امروز رئیس بازرسی شهرداری با حضور در محل قول داده تا مشکلات ما را به مسئولان پایانه‌های مسافربری انعکاس داده و با وی به گفتگو بپردازد.
بنا به ادعای این کارگر معترض، به دنبال اخراج ۱۵۰ کارگر، پیمانکار حدود ۴۰ نفر را که کارگران معتقدند از آشنایان او هستند؛ به‌صورت روزمرد جایگزین کارگران اخراجی کرده است.
این کارگر بابیان اینکه امنیت شغلی مهمترین خواسته تجمع کنندگان است، افزود: از جمله مواردی که باعث نگرانی ما شده است این است که در قراردادهای جدیدی که از سوی پیمانکار پیشنهاد شده است دریافتی کارگران نیم میلون تومان کاهش یافته است.
به گفته این کارگر از آنجا که شهرداری تهران بر عملکرد سازمان پایانه‌های مسافر بری شهرداری نظارت دارد، تجمع کنندگان خواهان تامین شدن امنیت شغلی و اقتصادی خود از سوی مسئولان شهرداری و اعضای شورای شهر تهران هستند.

مذاکره کارگران معترض پایانه‌ها با مسئولان شهرداری
کارگران سازمان‌ پایانه‌های شهرداری تهران که صبح امروز در مقابل ساختمان شهرداری و شورای شهر تهران در خیابان بهشت تجمع کرده بودند؛ ظهر امروز بنا به خواست مسئولان شهرداری برای پیگیری مطالبات صنفی تجمع خود را به محل ساختمان پایانه ها در خیابان عباس آباد منتقل کردند.
یکی از کارگران معترض ظهر امروز به خبرنگار ایلنا گفت: به دنبال تجمع صبح امروز که در مقابل ساختمان شهرداری برگزار شد، مسئولان شهرداری از تجمع کنندگان خواستند تا جهت پیگیری مطالبات صنفی خود به ساختمان پایانه های مسافربری در منطقه عباس آباد مراجعه کنند.
وی گفت: بر همین اساس از ساعتی قبل تجمع کنندگان در نمازخانه ساختمان پایانه‌های مسافربری حاضر شده‌اند و در حال حاضر با ورود مسئولان این سازمان مذاکره با آنها در خصوص تامین امنیت شغلی ۱۵۰ کارگر آغاز شده است.

-------------------------

کارگران دائمی «فرش پارس» چهار ماه حقوق نگرفته‌اند

یک کارگر کارخانه «فرش پارس» از تعویق ۴ ماهه در پرداخت مزد و بیمه کارگران این کارخانه خبر داد.
این کارگر به خبرنگار ایلنا گفت: «فرش پارس» حدود ۴۰۰ کارگر دارد که ۸۲ کارگر رسمی (دائمی) این کارخانه پنج ماه است مزد نگرفته‌اند. همچنین مزد هیچ یک از کارگران رسمی و موقت در ماه اخیر پرداخت نشده است. علاوه بر این بیمه کلیه کارگران نیز از اردیبهشت تاکنون به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
این کارگر با اشاره به عدم توقف تولید در کارخانه فرش پارس ادامه داد: هیچ یک از خطوط تولید کارخانه متوقف نشده و فروش محصولات هم افت نداشته است. خوشبختانه هیچ یک از کارگران در ماههای اخیر اخراج نشده‌اند.
وی درخصوص علت بحران مالی این کارخانه افزود: برای کارگران مشخص نیست چرا کارفرما مزد کارگران را پرداخت نمی‌کند.
به گفته این کارگر، ۲۰ نفر از کارگران مشمول قانون بازنشستگی زود هنگام برای استفاده از مزایای این قانون به مشکل برخورد کردند که این مشکل هم مانند دیگر مشکلات کارگران این کارخانه هنوز حل نشده است.
این کارگر ادامه داد: حدود ۱۷ سال پیش کارخانه فرش ماشینی پارس به بخش خصوصی واگذار شد و از آن زمان به بعد تاخیر در پرداخت حقوق کارگران آغاز شد.

توضیحات کارفرما
در این رابطه مدیر عامل کارخانه فرش پارس ضمن تائید تعویق پرداخت مزد کارگران گفت: کلیه کارگران این کارخانه مزد ماه اخیر را دریافت نکرده‌اند. همچنین ۴ماه مزد کارگران دائمی نیز پرداخت نشده است. حق بیمه کارگران نیز تنها تا پایان فروردین سال جاری پرداخت شده است.
مدیریت کارخانه فرش پارس درخصوص علت تعویق پرداخت مزد کارگران گفت: سرمایه گذار فعلی، کارخانه را در شرایط بحرانی تحویل گرفته و درحال تلاش برای خارج کردن این واحد از بحران مالی است.
وی افزود: سرمایه گذار فاز ۱و ۲ را به بهره برداری رسانده و درحال خرید تجهیزات برای راه اندازی فازهای ۳ تا ۶ است. به همین علت با کمبود نقدینگی مواجه شده و نتوانسته مزد کارگران را بپردازد.

-------------------------

اسکان ۳۳ کارگر افغان شهرداری منطقه ۱۱ در دو اتاقک فلزی/ تصویر

یک رفتگر منطقه ۱۱ شهرداری تهران از کمبود و در مواردی فقدان امکانات اولیه رفاهی که باید توسط پیمانکاران شهرداری در اختیار آنان قرار داده شود، خبر داد.
این کارگر تبعه کشور افغانستان که دارای مجوز کار در ایران است در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: نژاد ما به ابزاری برای محرومیت مان از حقوق صنفی تبدیل شده بطوری که با کوچکترین اعتراض به مشکلات صنفی کارفرما تهدید می‌کند که مجوز کارمان را باطل و ما را به افغانستان می‌فرستد و عجیب تر اینکه تجربه ثابت کرده قدرت انجام این کار را نیز دارند.

این کارگر افغان ادامه داد: اگر در کار تنش فیزیکی رخ دهد دیگر کارگران افغان به حمایت از یکدیگر می‌‌پردازند بنابراین بهانه برای اخراج در دست پیمانکار قرار گرفته و چون شهرداری هیچ دخالتی در این زمینه نمی‌کند، پیمانکار ما را به مرز منتقل کرده تا به افغانستان بازگردانده شویم.
این رفتگر شهرداری افزود: خردادماه امسال ۱۳ کارگر افغانستانی بر همین اساس به افغانستان بازگردانده شدند.
وی ادامه داد: پیمانکار تا سال‌های گذشته حق آب، برق و گاز ما را پرداخت می‌کرد اما از امسال این پرداخت‌ها را قطع کرد و ما مجبرو به پرداخت آن هستیم.
وی گفت: تمامی امکانات رفاهی را کارگران از هزینه شخصی خود تهیه می‌کنند، مثلاً آشپزخانه خوابگاه را خودمان درست کردیم اما برای استحمام باید بیرون برویم.

لازم به یادآوری است، در بازدیدی که خبرنگار ایلنا از محل اسکان این کارگران داشت، ۳۳ کارگر در دو کانکس فلزی که مساحت هر کدام به ۳۰ متر می‌رسید، زندگی می‌کردند.

-------------------------

قریب به ۲ هزار کارگر آبفای خوزستان دو ماه حقوق نگرفته‌اند

یکی از کارگران شاغل در شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان از تعویق بیش از دو ماه حقوق هزار و ۸۵۰ نفر از کارگران رسمی و قرار دادی این شرکت خبر داد.
این کارگر به ایلنا گفت: کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان که تامین کننده آب آشامیدنی ساکنین ۴ هزار و ۱۵ روستای محروم با ۱۴۰ تاسیسات کوچک و بزرگ در سطح استان خوزستان هستند هر ماهه حقوق خود را با تاخیر دریافت می‌کنند اما در دو ماه اخیر (خرداد و تیر) حقوقی دریافت نکرده اند.
او در ادامه مدعی شد: این کارگران که دارای سوابق کاری ۴ تا ۱۵ساله هستند در اردیبهشت ماه نیز تنها «پایه حقوق» به آنها پرداخت شده است.
این کارگر شاغل در اداره آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان دلیل افزایش مشکلات پرداخت حقوق کارگران را کاهش بودجه سالانه این شرکت دانست و در ادامه گفت: با توجه به اینکه بودجه شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان از آغاز سال جاری از حالت «کشوری» به «استانی» تغییر کرده، این شرکت در تامین هزینه‌های جاری و عمرانی خود دچار مشکل شده است.
وی همچنین به مشکل صنفی دیگری اشاره کرد و گفت: کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان طبق عرف کاری باید سالانه مبلغی معادل ۱۵۰ هزار تومان بابت «حق لباس کار» از کارفرما دریافت کنند که چند سالی است به کارگران پرداخت نمی‌شود.
او با بیان اینکه کارگران آب و فاضلاب روستایی خوزستان پاداش ارزیابی خود را در سال گذشته دریافت نکرده‌اند افزود: این شرکت با همکاری کارگران در سال گذشته در رتبه چهارم خدمت رسانی کشوری قرار گرفت که قرار شد بابت این موفقیت به هر کارگر ۱۰ روز پاداش تعلق بگیرد که این مبلغ نیز تا به امروز پرداخت نشده است.
به گفته این کارگر، عدم پرداخت حقوق و مطالبات کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی، روند خدمات رسانی به روستاهای محروم خوزستان را کند کرده است.
این کارگر با اشاره به اینکه شرکت آبفای روستایی استان خوزستان در زمره شرکت‌های کاملا دولتی محسوب می شود، گفت: با این وجود از ابتدای سال جاری تا کنون عملا هیچ گونه حمایت مالی از سوی دولت به آبفای روستایی خوزستان نشده است و این در حالی است که پرداخت نشدن حقوق کارگران خدماتی به یک معضل جدی در استان مبدل شده است. او گفت: بی‌توجه‌ای مسئولان استانی و کشوری در خصوص رفع مشکلات کارگران آبفای روستایی باعث شده تجمعات اعتراضی در برخی شهرستان‌ها همانند ایذه و مسجد سلیمان صورت بگیرد.
او اضافه کرد: منابع مالی در آبفای روستایی استان خوزستان به حدی کاهش یافته است که در تامین سوخت و تجهیز خودروهای آب رسانی روستاهای کم خانوار که فاقد لوله کشی آب هستند و یا روستاهایی که به دلیل خشکسالی‌های چند سال اخیر آب آشامیدنی ندارند دچار مشکل شده‌ایم.
این کارگر همچپنین درباره خطراتی که نبود تجهیزات برای کارگران می آفریند توضیح داد: خودرو‌ها به دلیل نداشتن تجهیزات همانند لاستیک مناسب امنیت جانی کارگران را به خطر انداخته‌اند و این خطر به ویژه در مورد کارگرانی که با خودروهای آب سیار به روستا‌ها سفر می‌کنند بیشتر به چشم می خورد.

یک ماه از حقوق معوقه کارگران به زودی پرداخت می شود
در این رابطه «غلام علی خلیف‌پور» مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان ضمن تایید تعویق حقوق کارگران این واحد گفت: کمبود اعتبارات جاری و عمرانی باعث تاخیر در خدمات و تعویق حقوق کارگران شده است.
او با بیان اینکه مکاتبات و مذاکرات شفاهی با مسئولان استانی و کشوری برای افزایش بودجه آب و فاضلاب روستایی خوزستان صورت گرفته است افزود: این مکاتبات با شرکت آب و فاضلاب کشور، معاونت بازرسی استان، معاونت سیاسی و... بود که در ‌‌نهایت صبح دوشنبه ۲۰ مرداد معاونت برنامه ریزی استانداری خوزستان وعده پرداخت اعتبارات جدیدی را حداکثر تا ۱۵ روز آینده به ما داده است.
این مقام مسئول وعده داد که با دریافت این اعتبار مالی جدید حداقل یک ماه از حقوق به تعویق افتاده کارگران پرداخت خواهد شد.
خلیف‌پور با اشاره به اینکه کمبود منابع مالی علاوه بر تهدید معاش کارگران، ایمنی آنان را نیز به خطر انداخته است تصریح کرد: به هر حال کارگران آب و فاضلاب روستایی خوزستان با تحمل همه سختی‌ها به کار مشغولند و منتظر دریافت مطالبات خود هستند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان در خاتمه با بیان اینکه دولت باید اعتبارات بودجه‌ای این شرکت را افزایش دهد در خاتمه اظهار داشت: تامین نشدن منابع مالی این واحد باعث کند شدن خدمات آب رسانی به مناطق روستایی خواهد شد.

-------------------------

کارگران «هفت تپه» برای سومین بار در هفته جاری تجمع کردند

تجمع اعتراضی کارگران کارخانه نی شکر هفت تپه که صبح روز شنبه (۱۸مردادماه) در مقابل ساختمان اداری این واحد صنعتی آغاز شده بود، دیروز و امروز نیز ادامه یافت.
یکی از کارگران این کارخانه درباره اعتراض امروز خود و همکارنش به ایلنا گفت: از آنجا که مسئولان مربوطه تا این لحظه پاسخ قانع کننده‌ای به خواسته‌های صنفی کارگر ان کارخانه هفت تپه نداده‌اند، اعتراضات صنفی کارگران همچنان ادامه دارد.
او با بیان اینکه کارخانه نی شکر هفت تپه دچارسوء مدیریت است و کارفرما در کارخانه حضور فیزیکی ندارد، تصریح کرد: با وجود آنکه در سه روز گذشته ما با برگزاری تجمعات اعتراضی خواستار دریافت حقوق معوقه و پرداخت بیمه تامین اجتماعی در ماه‌های خرداد و تیر هستیم، هنوز کارفرما و مدیران کارخانه در جمع معترضین حاضر نشده اند.
وی افزود: با وجود آنکه کارفرما هر ماه بابت پرداخت بیمه تامین اجتماعی مبلغی را از حقوق کارگران کسر می‌کند اما طی دو ماه گذشته حق بیمه به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
وی اضافه کرد: کارگران معترض علاوه بر دریافت حقوق خواهان تسویه حساب کامل کارفرما با سازمان تامین اجتماعی بابت حق بیمه کارگران هستند.
این کارگر در بخش دیگری از سخنان خود درباره مشکلات بیمه‌ای کارگران اضافه کرد: متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل نبود نظارت بر عملکرد مدیران رده بالای کارخانه هفت تپه در مقاطعی حق بیمه کارگران بطور کامل پرداخت نشده است که این مسئله در آینده باعث ایجاد گرفتاری‌هایی برای کارگران خواهد شد.
او با اشاره به سوابق ۲۰ ساله کارگران هفت تپه در این واحد تولیدی اظهار داشت: کارفرما مدعی است اداره تامین اجتماعی شعبه شهید زادمهر هفت تپه از دریافت لیست بیمه‌ای کارگران خوداری می‌کند، به همین دلیل دفترچه درمانی بیمه تامین اجتماعی تعداد زیادی از کارگران هفت تپه فاقد اعتبار شده است.
این کارگر معترض در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه ۵۰ درصد از حقوق خرداد و حقوق کامل تیر ماه را از کارفرما طلب کارند، افزود: علاوه بر حقوق، کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه به عدم بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل نیز اعتراض دارند که از سال ۸۳ که طرح طبقه بندی مشاغل در مجتمع کشت وصنعت هفت تپه اجرایی شده است هنوز هیچ بازنگری در افزایش حقوق کارگران انجام نشده است.

به محض دریافت لیست بیمه به دفترچه‌ها اعتبار می‌دهیم
در رابطه با مشکلات بیمه تامین اجتماعی کارگران کارخانه نی شکر هفت تپه آقای «ترکاشوند» رئیس اداره کل تامین اجتماعی استان خوزستان گفت: بر اساس توافق اداره کل تامین اجتماعی استان با کارفرمای کارخانه نی شکر هفت تپه مشکلی در خصوص دریافت لیست بیمه‌ای بدون پول برای کارگران این واحد تا پایان مرداد ماه وجود ندارد.
او با بیان اینکه تامین اجتماعی منتظر دریافت لیست بیمه‌ای کارگران هفت تپه از سوی کارفرما است افزود: به نظر می‌رسد کارگران این واحد با وجود مشکلات بیمه ایخواسته‌های دیگری نیز دارند.
به گفته وی، به محض دریافت لیست بیمه‌ای کارگران همه دفترچه‌های فاقد اعتبار کارگران کارخانه هفت تپه معتبر خواهد شد.

-------------------------

غرق شدن دو کارگر چاه کن در فاضلاب مشهد

طی دو روز گذشته بر اثر وقوع حوادث مشابه شغلی در شهر مشهد، دو کارگر مقنی کشته شدند.
به گزارش ایلنا، در حادثه اول که صبح دیروز (شنبه) در خیابان کوشش مشهد رخ داد، یک کارگر مقنی که مشغول حفرچاه فاضلاب در فاصله دو متری چاه قدیمی یک رستوران بود، ناگهان بر اثر فشار محتویات چاه قدیمی، دیواره چاه جدید تخریب و فاضلاب آن بر روی کارگر مقنی فرو می‌ریزد.
بر اساس این گزارش گروهای امداد و نجات با حضور در محل حادثه با خارج کردن فاضلاب چاه پس از دقایقی جسد بی‌جان این کارگر را از چاه خارج کردند.
در حادثه مشابهه دیگری که حوالی ظهر جمعه (۱۷ مرداماه) در منطقه مسکونی گلشهر، خیابان شفیعی در مشهد رخ داد، یک کارگر مقنی بر اثر حفر غیر اصولی یک حلقه چاه فاضلاب در یک واحدمسکونی کشته شد.
براساس این گزارش، زمانی که این کارگر مقنی مشغول کندن کانالی برای اتصال چاه قبلی به این چاه جدید بود، آبهای موجود در چاه قدیمی به این چاه نفوذ کرده و باعث محبوس شدن مقنی در عمق ۱۲ متری چاه می‌شود.
به گفته وی، مامورین سازمان پس از رسیدن به محل حادثه با استفاده از پمپ، آب چاه را تخلیه و جسم بی‌جان مقنی را در عمق دو متری یک چاه قدیمی به بیرون منتقل کردند.

-------------------------

تجمع کارگران فولاد زاگرس برای دومین روز متوالی مقابل مجلس

نماینده کارگران فولاد زاگرس از تجمع حدود ۱۰۰ نفر از این کارگران برای دومین روز متوالی در مقابل ساختمان مجلس خبر داد.
این فعال کارگری در گفت‌و‌گو با ایلنا اعلام کرد: کارگران صنایع فولاد زاگرس در اعتراض به انحلال غیرقانونی این واحد صنعتی بار دیگر در مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند. وی ادامه داد: روز گذشته نیز این کارگران در مقابل مجلس جمع شده بودند اما با توجه به تعطیلی مجلس، بار دیگر امروز، مقابل ساختمان بهارستان دست به تجمع زدند.
وی در تشریح علت تجمع امروز کارگران فولاد زاگرس افزود: سال گذشته کمیسیون اصل نود در پاسخ به نامه کارگران مبنی بر انحلال این واحد صنعتی، کارفرما را مکلف به ادامه تولید کرده بود. اما کارفرما هیچ اقدامی برای ادامه تولید و یا تغییر و بازسازی انجام نداد. امروز کارگران با هدف یادآوری مشکلات کارگران فولاد زاگرس به نمایندگان در مقابل ساختمان بهارستان تجمع کردند.
وی با اشاره به حضور چند تن از نمایندگان مجلس در جمع کارگران معترض افزود: «احسن علوی»، نماینده سنندج، «عبدالوحید فیاضی»، نماینده نور و «محسن بیگلری»، نماینده سقز در جمع کارگران معترض حضور پیدا کرده و با کارگران گفت‌و‌گو کردند.
وی ادامه داد: هیات رئیسه مجلس پس از دریافت نامه کارگران فولاد زاگرس، «محسن بیگلری»، رئیس مجمع نمایندگان کردستان و عضو کمیسوین صنایع و معادن را برای پیگیری مساله این کارگران مامور کرد. بیگلری امروز بعد از گفت‌و‌گو با نماینده کارگران فولاد زاگرس درخصوص پیگیری این مساله قول مساعد داد.
این فعال کارگری درخصوص مطالبات فولاد زاگرس افزود: سال گذشته هیات حل اختلاف و هیات تشخیص به ادامه کار این واحد رای دادند اما کارفرما اقدام به انحلال فولاد زاگرس کرد.
وی ادامه داد: کارگران در سه گروه از کارفرمای فولاد زاگرس به خاطر اعلام انحلال شکایت کردند. وزارت کار برای یک گروه از کارگران به تعداد ۴۰ نفر، رای انحلال و قطع رابطه کارگری-کارفرمایی صادر کرده است. کارگران در اعتراض به این رای و برای جلوگیری از صدور رای مشابه برای دیگر کارگران دست به تجمع زدند. به گفته این فعال کارگری، صنایع فولاد زاگرس تا مرداد سال ۹۱ فعالیت داشته، اما از آن زمان به بعد به بهانه تعمیرات درجه فعالیت خود را متوفق کرده است. ۸۰ درصد تعمیرات این کارخانه تا پایان سال ۹۱ انجام شده اما کارفرما هنوز فعالیت کارخانه را از سر نگرفته است.
وی ادامه داد: فولاد زاگرس ۷۰ نفر از کارگران خود را در آبان سال ۹۱ اخراج کرد. پس از ان هم در تیر سال ۹۲ اقدام به اخراج ۲۳۵ نفر دیگر از کارگران خود کرد.

-------------------------

کارگران فولاد زاگرس در مقابل ساختمان خالی مجلس تجمع کردند

صبح امروز حدود ۱۰۰ نفر از کارگران شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس در کردستان بار دیگر با سفر به تهران در مقابل مجلس شورای اسلامی که اینک در تعطیلات تابستانی به سر می برد تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران فولاد زاگرس در اعتراض به معرفی 35 نفر از همکارانشان برای دریافت بیمه بیکاری و نگرانی از تعمیم این حکم به سایر کارگران ابتدا در مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کرده بودند که پس از بی نتیجه ماندن این تجمع، به بهارستان رفتند و در مقابل ساختمان خالی مجلس تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز کارگران کارخانه فولاد زاگرس در تشریح جزئیات تجمع امروز همکارانش به خبرنگار ایلنا گفت: بعد از انحلال کارخانه فولاد زاگرس در تاریخ 26 اسفند ماه، کارگران به قصد بازگشت به کار، به صورت انفرادی شکایت نامه‌ای را در اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی شهرستان قروه تنظیم کردند، اما اخیرا این اداره با اعلام حکم قطعی برای ۳۵ نفر از کارگران بجای صدور حکم بازگشت بکار، حکم دریافت مقرری بیمه بیکاری صادر کرده است که به معنی تایید بیکاری کارگران است.
او با بیان اینکه این موضوع باعث نگرانی کارگران شده است افزود: با بی‌توجه‌ای مسئولان استانی، با امیدی که کارگران به حمایت مسئولان وزارت کار داشتند از شهرستان قروه به تهران سفر کردیم تا مسئولان به خواسته‌های‌ ما اعتنا کنند، اما پاسخ قانع کننده‌ای دریافت نکردیم و به ما گفته شد مشکلمان را از طریق دیوان عدالت اداری پی گیری کنیم.
این کارگر حاضر در تجمع گفت: بعد از بی‌پاسخ ماندن مطالباتمان از سوی وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی، کارگران به صورت خود جوش به سمت ساختمان مجلس در میدان بهارستان رفتند.
به گفته وی، تجمع کارگران فولاد زاگرس در مقابل مجلس در حالی امروزبی نتیجه باقی مانده است که به معترضین گفته شده است نمایندگان مجلس در تعطیلات تابستانی هستند و فردا در مجلس حضور می یابند.
این کارگر همچنین درخصوص وضعیت کارگران بیکار شده شرکت فولاد زاگرس گفت: از یک ماه قبل ازنوروز ۹۳ کارگران این واحد تولیدی بیکار بودند و طبعا اکنون در وضعیت بد معیشتی قرار دارند.
او با بیان اینکه اقامت کارگران در تهران با شرایطی که هیچ گونه حقوقی نمی‌گیرند بسیار سخت است افزود: با این حال کارگران فولاد زاگرس ناچارند همه مشکلات را برای رسیدگی عادلانه به شکایت تامین معاش خانواده‌هایشان به جان بخرند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن یاد اوری اینکه پذیرش بیمه بیکاری برای کارگرانی که مشکلات زیادی را پشت سر گذاشته‌اند بسیار سخت است افزود: از نظر کارگران انحلال این واحد تولیدی «صوری» است و این شهرستان هیچ واحد تولیدی و یا صنعتی دیگری ندارد و این کارگران بعد از بیکاری برای تامین معاش خانواده‌شان مجبور به اشتغال کاذب خواهد شد.
نماینده کارگران در خاتمه تصریح کرد: کارگران کارخانه فولاد زاگرس اصرار دارند تا گرفتن پاسخ قاطعی از مسئولان دولتی و مدیران کارخانه به تجمعات اعتراضی خود در تهران ادامه دهند.
گفتنی است در تاریخ ۲۶ اسفندماه ۹۲، سهامداران و هیأت مدیره کارخانه فولاد زاگرس اقدام به درج آگهی انحلال این واحد تولیدی در روزنامه‌های کثیرالانتشار کردند.

-------------------------

وقوع حادثه در معدن «شادسر» دو کشته و سه مصدوم بر جا گذاشت

«تجمع گاز متان در یکی از تونل‌های معدن شادسر باعث مرگ دو کارگر شد و سه کارگر دیگر نیز که دچار مصدومیت شده بودند به بیمارستان کیاسر منتقل شدند.»
روز گذشته بر اثر انتشار گاز متان در معدن «شادسر» واقع در شهرستان کیاسر استان مازندران، دو کارگر کشته و سه نفر مصدوم شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ساعت ۱۰ و ۴۵ دقیقه صبح دیروز تجمع گاز متان در یکی از تونل‌های معدن شادسر باعث مرگ دو کارگر شد و سه کارگر دیگر نیز که دچار مصدومیت شده بودند به بیمارستان کیاسر منتقل شدند.
در این رابطه اشوری رئیس اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی استان مازندران اظهار داشت: امروز صبح بازرسان اداره کار در محل حادثه حاضر شده‌اند.
او با بیان اینکه هنوز جزئیات این حادثه مشخص نیست افزود: تا اتمام برسی‌های ماموران بازرسی اداره کار باید منتظر بود. گفتنی است معدن شادسر واقع در حوالی شهر کیاسر، در ۷۰ کیلومتری شهر ساری قرار دارد.

-------------------------

کارگران کارون شوشتر ۸ ماه پس از خصوصی سازی، به کار باز نگشته‌اند

دبیر خانه کارگر شوشتر از بلاتکلیفی کارگران کاغذ سازی کارون بعد از واگذاری این واحد به بخش خصوصی خبر داد و گفت: این واحد تولید کاغذ بعد از گذشت ۸ ماه از واگذاری به بخش خصوصی هنوز راه اندازی نشده است.
«سید علی علیزاده» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: قرار بود بعد از آنکه کارخانه کاغذ سازی کارون شوشتر به بخش خصوصی واگذار شد سریعا این واحد با جذب کارگران سابق خود فعالیت تولیدی را از سر بگیرد که پس از گذشت هشت ماه هنوز کارگران بازنگشته اند.
این فعال حقوق صنفی کارگران شوشتر با یادآوری اینکه کارخانه کارون شوشتر از سال ۸۹، به دلیل وجود برخی مشکلات تعطیل و کارگران آن بیکار شدند، افزود: یکسال بعد از تعطیلی، این واحد به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار شد. سرمایه گذار جدید کاغذ سازی کارون شوشتر را به «گلریز شوشتر» تغییر نام داده است و وعده کرده بود ظرف مدت ۴ ماه این کارخانه را بازسازی کند.
او در خصوص وضعیت کارگران بیکار شده این واحد تولیدی افزود: ۲۳۰ کارگر قراردادی شاغل در این کارخانه که هم اکنون بیکارند در طول یک سال هشت ماه گذشته منتظر از سر گیری مجدد فعالیت کارخانه بوده‌اند.
به گفته وی، در حال حاضر تعداد کمی از کارگرانی که از سوی کارفرما به عنوان تعمیر کار از خارج از شهرستان به کارخانه آورده شده‌اند، حقوق می‌گیرند.
او درباره معوقات حقوق و سنواتی کارگران نیز گفت: با تعطیلی کارخانه، بخشی زیادی از مطالبات معوقه سنواتی و حقوقی تعدادی از کارگران نیز هنوز پرداخت نشده است.
به گفته این فعال کارگری، کالای تولیدی این کارخانه به دلیل وجود تجهیزات خوب و نیروی کار ماهر ار مرغوبیت و بازار خوبی برای فروش بر خوردار است، اما با تعطیلی این کارخانه و مشکلاتی که سایر تولید کنندگان کاغذ داخلی دارند، خریداران و مصرف کنندگان به کاغذ‌های وارداتی روی آورده‌اند.
دبیر خانه کارگر شوشتر در پایان این گفتگو با اشاره به اینکه مسئولان موظفند به وضعیت این کارخانه و کارگرانش رسیدگی کنند، افزود: کارگران از سرمایه گذار بخش خصوص در کارخانه کاغذ سازی کارون می‌خواهند علاوه بر انکه بر روند بازگشایی کارخانه سرعت بدهد در جذب نیرو از کارگران سابق و بومی شوستر استفاده کند.

-------------------------

تجمع کارگران «هفت تپه» در اعتراض به عدم دریافت حقوق

صبح امروز (۱۷ مرداد ماه) حدود ۵۰۰ نفر از کارگران نیشکر هفت‌تپه برای دومین بار در ماه جاری در اعتراض به عدم دریافت یک ماه و نیم حقوق دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان امور اداری این واحد تولیدی تجمع کردند.
یکی از کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه به ایلنا گفت: تجمع کنندگان که در بخش‌های کشاورزی، مهندسی، تعمیر و نگهداری، مطالعات نیشکر، حسابداری و امور اداری و... کار می‌کنند خواستار دریافت حقوق معوقه ماه‌های خرداد و تیر هستند.
وی با بیان اینکه کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه ۵۰ درصد از حقوق خرداد و حقوق کامل تیر ماه را از کارفرما طلب کارند، افزود: علاوه بر حقوق، کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه به عدم بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل نیز اعتراض دارند.
او در این زمینه گفت: از سال ۸۳ که طرح طبقه بندی مشاغل در مجتمع کشت وصنعت هفت تپه اجرایی شده است هنوز هیچ بازنگری در افزایش حقوق کارگران انجام نشده است.
به گفته وی، مجتمع کشت و صنعت هفت تپه حدود هزار کارگر دارد که بیش از ۵۰۰ نفر از آنان امروز دست از کار کشیده وفعالیت تولیدی ندارند.
این کارگر همچنین در تشریح سایر مشکلات صنفی کارگران این مجموعه به مسئله پایین آمدن کیفیت محصولات تولیدی در بخش خوراک دام اشاره کرد و گفت: اخیرا یک واحد صنعتی در مشهد که ۵۰ تریلی از «ملاس نیشکر» کشت وصنعت هفت تپه را خریداری کرده بود به دلیل پایین بودن کیفیت، آن را پس فرستاده است. این در حالیست که قرار بود پولی که با فروش این محصول به حساب مجتمع واریز می‌شود خرج پرداخت حقوق کارگران شود.
این کارگر همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در مورد مشکلات کارگران فصلی نی بر هفت تپه توضیح داد: مشکلات انفصال بیمه‌ای کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت هفت تپه نیز همچنان به قوت خود باقی است و مرتفع نشده است.
این کارگر با بیان اینکه کارگران با مشکلات‌‌ رها شده‌اند، در خاتمه تصریح کرد: مدیران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه به دلیل چند شغله بودن امکان حضور در مجتمع را ندارند.

بی اعتنایی به اعتراض کارگران
در این رابطه آقای «آقایار حسینی» دبیر خانه کارگر استان خوزستان ضمن تایید خبر اعتراض صنفی کارگران نیشکر هفت تپه، دلیل اعتراض این کارگران را بی‌توجه‌ای کارفرمای کارخانه در عملی کردن بخش از مطالبات کارگران دانست.
او گفت: کارگران علاوه بر تعویق حقوق در زمینه بازنگری اجرای طرح طبقه بندی مشاغل خود اعتراض دارند و کارفرما نیز در خصوص مطالبات کارگران بی‌اعتناست.

-------------------------

قطع کامل دست کارگر در حین کار با دستگاه

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان گرمسار از قطع کامل دست یک کارگر یک واحد تولیدی در این شهرستان خبر داد.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا «رضا خادم» رئیس هلال احمر گرمسار در خصوص این حادثه گفت: در پی اطلاع عوامل امدادی پایگاه امداد و نجات بین شهری ده نمک مبنی بر قطع دست کارگر شرکت املاح معدنی ایران در حین کار با دستگاه بلافاصله اکیپ امدادی از پایگاه مذکور به محل حادثه اعزام شد.
وی افزود: در این حادثه بازوی دست چپ کارگر به طور کامل قطع و از بدن جدا شده بود که بلافاصله امدادگران هلال احمر با بالا نگه داشتن عضو و بستن رگ‌های بریده شده میزان خونریزی را کاهش داده و پس از اقدامات اولیه درمانی (‌رگ گیری و سرم تراپی)‌، با تهیه یخ، دست قطع شده را درون نایلون تمیز در مجاورت یخ قرار دادند تا از آسیب به بافت‌های دست جلوگیری شود، سپس با انجام هماهنگی‌های لازم مصدوم به بیمارستان امام گرمسار و سپس به تهران جهت پیوند دست قطع شده اعزام شد.

-------------------------

مرگ یک کارگر نگهبان مجتمع اداری در تهران

کارگر نگهبان یک واحد ۵ طبقه در تهران به دلایل نامعلومی جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، عصر دیروز ۵ مرداد ماه، یک کارگر نگهبان در یک مجتمع اداری در خیابان ولیعصر، نبش خیابان زرتشت، به دلایل نامعلومی پس از گرفتار شدن بین کابن و دیواره چاهک جان خود را از دست داد.
بر اساس گزارش اکبر کشرلو افسر آماده منطقه ۵ عملیات آتش نشانی تهران، این کارگر ۵۲ ساله در شرایط بسیار وخیم بین کابین و دیواره چاهک آسانسور گرفتار شده بود که با اطلاع اهالی ساختمان توسط گروه‌های امداد و نجات به بیرون انتقال پیدا می‌کند.

-------------------------

تجمع کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه در اعتراض به عدم دریافت حقوق

جمعی از کارگران نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به عدم دریافت یک ماه ونیم حقوق، صبح امروز دوشنبه (۶ مرداد ماه ۹۳) دست از کار کشیده ودر محوطه کارخانه مقابل ساختمان امور اداری مجتمع تجمع کرده‌اند.
در این زمینه یکی از کارگران نیشکر هفت‌تپه به ایلنا گفت: تجمع کنندگان که در بخش‌های کشاورزی و صنعتی کارخانه کار می‌کنند خواستار دریافت حقوق خود در ماه‌های خرداد و تیر هستند.
وی با بیان اینکه کارفرما به اجبار کارگران، دیروز ۵۰ درصد از حقوق خرداد ماه را به حساب کارگران واریز کرده است، گفت: با این حال کارگران نیمی از حقوق خرداد و حقوق کامل تیر ماه را از کارفرما طلب کارند.
به گفته وی، مجتمع کشت و صنعت هفت تپه را حدود هزار کارگر دارد که بیش از ۷۰۰ نفر از انان در آستانه عید فطر امروز دست از کار کشیده وفعالیت تولیدی ندارند.
وی همچنین در ادامه مشکلات صنفی کارگران این مجموعه به مسئله بیمه تکمیلی کارگران نی شکر هفت اشاره کرد و مدعی شد که در رابطه با استفاده برخی از کارگران از خدمات بیمه تکمیلی مشکلاتی از بابت تامین اعتبار به وجود آمده است.
اودر مورد سایر مشکلات کارگران گفت: یکی دیگر از مشکلات کارگران نی شکرهفت تپه بی‌توجه‌ای کارفرما در پیگیری مطالبات کارگران است.
این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت در خاتمه افزود: قرار است اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای کارگران نیشکر هفت تپه که از اسفند سال ۸۸ از سوی وزارت کار ابلاغ شده است از ماه آینده برای کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه اجرایی شود و اگر کارفرما بخواهد این موضوع ا به بهانه‌های مختلف به تعلیق اندازد، اعتراض کارگران را در بر خواهد داشت.

توضیحات کارفرما
گفتنی است پی گیری خبر نگار ایلنا برای شنیدین پاسخ مسئولان کارخانه نیشکر هفت تپه همانند شورای اسلامی کار، مدیر عامل، مدیر حراست و مدیر اداری تا لحظه ارسال خبر درحالی بی‌نتیجه ماند که بعد از آن آقای «قربانی»، مسئول امور اداری مجتمع کشت وصنعت هفت تپه در تماسی تلفنی با گروه کارگری خبر گزاری ایلنا ضمن تایید تجمع اعتراضی کارگران این مجتمع در ادامه ازتشریح دلایل اعتراض کارگران خوداری کرد وتاکید کرد، این موضوع ازسوی آقای «حنیفر» مدیر حراست مجتمع کشت وصنعت هفت تپه پی گیری شود.

بی‌توجهی کارفرما به خواسته کارگران عامل تجمع است
همچنین در این رابطه آقای «آقایار حسینی» دبیر خانه کارگر استان خوزستان ضمن تایید اعتراض صنفی کارگران نیشکر هفت تپه، دلیل اعتراض این کارگران را بی‌توجه‌ای کارفرمای کارخانه در عملی کردن بخش از مطالبات کارگران دانست.
او گفت: تاخیر کارفرمای مجتمع کشت وصنعت هفت تپه در پرداخت حقوق کارگران، آنان ار واردار به تجمع کرده است چرا که این کارگران در آستانه عید سعید فطر خواستار دریافت مطالبات خود هستند.

-------------------------

نتیجه تجمع ۸۰۰ کارگر نساجی کاشان: تشکیل کمیته ۶ نفره

یکی از نمایندگان کارگران بازنشسته و شاغل نساجی کاشان از گردهمائی ۸۰۰ نفر از کارگران معترض نساجی کاشان مطابق با قرار قبلی در بیت‌العباس کاشان و با حضور نماینده مجلس کاشان خبر داد.
«محسن رمضانی» در همین‌باره به خبرنگار ایلنا گفت: در این گردهمائی که با حضور کارگران و شماری از خانواده‌های کارگران متوفی که چک‌هایی از سال ۱۳۸۰ در دست داشتند، تشکیل شده بود قرار شد تا با تشکیل کمیته ۶ نفره به پی‌گیری و دستیابی مطالبات معوقه کارگران این نساجی سرعت بخشیده شود.
رمضانی در خصوص نحوه عملکرد این کمیته تشریح کرد: کمیته در شکل تعاونی هر ۱۵ تا ۲۰ روز گزارشی از آن‌چه پی‌گیری شده را در مکانی با حضور مقامات انتظامی استان با حضور تمامی کارگران ارائه خواهد داد.
نماینده کارگران شاغل و بازنشسته نساجی کاشان افزود: دستور کار کمیته پیگیری مطالبات کارگران علاوه بر پی‌گیری و وصول مطالبات معوقه شامل روشن ساختن وضعیت زمین‌های مصادره‌ای بابت بدهی‌های کارخانه به تأمین اجتماعی و دنبال کردن آخرین تصمیم شورای تأمین استان مبنی بر اختصاص دادن ۶۰ درصد از درآمد فروش زمین‌ها به تأمین اجتماعی و ۴۰ درصد بابت طلب کارگران از کارخانه خواهد بود.
رمضانی گفت: در این گردهمائی نماینده کارشان، فرماندار کاشان (معاونت استانداری)، استاندار اصفهان، مدیران کل استان نیز مشکلات را پی‌گیری خواهند نمود.
همچنین اعضای کمیته ۶ نفره پیگیری مطالبات کارگران آقایان سیدرضا هدری، رضا سیدی‌جولا، محسن رمضانی، محمد صدرائیه، مهندی تقی‌زاده، محمود امیری تعیین شد.

-------------------------

اعتصاب غذای ۱۶۰۰ کارگر صنایع پوشاک بنگلادش

بیش از ۱۶۰۰ کارگر صنایع پوشاک بنگلادش از ۶ مردادماه در داکا در اعتصاب غذا به سر می‌برند.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، این ۱۶۰۰ کارگر از پنج کارخانه گروه طوبی‌ خواستار پرداخت حقوق و دستمزد معوقه سه ماه، اضافه کاری و پاداش خود هستند.
لازم به یادآوری است، ۱۱۲ نفر از کارگران طوبی در سال ۲۰۱۲ در بد‌ترین آتش سوزی کارخانه در بنگلادش جان باختند. دلوار حسین رئیس کارخانه متهم به قتل ۱۱۲ کارگر کارخانه تولید پوشاک ذستگیر اما پس از مدت کوتاهی به قید وثیقه از زندان آزاد شد.
به گزارش رویترز، این کارگران که لباس های فیفا را می‌دوزند، اعلام کرده‌اند که اگر دستمزد معوقه‌ آنان پایان این ماه پرداخت نشود از سایر کارگران خواهند خواست که دست به اعتصاب عمومی بزنند.
کارگران در یکی از این کارخانه ها دست به اعتصاب غذا زده‌ اند که ۱۰۰ کارگر اعتصابی دچار مشکلات جسمی شده و در حدود ۲۰ نفر در بیمارستان بستری شده‌اند.
«محمدعتیق اسلام» رئیس انجمن صادرکنندگان لباس و پوشاک بنگلادش در روز پنجشنبه به خبرنگاران گفته بود که این هفته تقریباً نیمی از کارگران دو ماه از حقوق عقب افتاده خود را دریافت می دارند.
اتحادیه های کارگری از جمله اتحادیه کارگران پتروشیمی از این کارگران حمایت کرده و خواسته‌اند تا قبل از روبرو شدن با یک فاجعه انسانی به خواسته‌ این کارگران رسیدگی شود.
منتقدان می گویند: هزینه های اندک نیروی کار بنگلادش را به ارزان ترین محل تولید انبوه پوشاک تبدیل کرده است.

-------------------------

سقوط مرکبار کارگر جوشکار در مشهد

سرپرست ایستگاه دو سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد از سقوط مرگبار کارگر جوشکار از هشت طبقه ارتفاع خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ۱۲۵ مشهد، «احمد مرندی» دراین باره گفت: این کارگر در حال جوشکاری اسکلت در طبقه پنجم ساختمان بود که ناگهان به دلیل گیر کردن سیم‌بکسل تاور به یکی از تیرآهن‌ها، او که قصد آزاد کردن آن را داشت از طبقه پنجم به طبقه منفی سه سقوط کرد و در دم جان خود را از دست داد.

-------------------------

اعتراض صنفی کارگران معدن «همکار» همزمان با حضور مقامات استانی

در پی اعتراض صنفی روز گذشته در معدن «همکار» کرمان و توقف کار در این معدن، روابط عمومی فرمانداری راور از رفعل مشکلات نزدیک به ۱۰۰۰ نفر از کارگران این معدن خبر داد.
نماینده روابط عمومی فرمانداری راور در این باره به ایلنا گفت: کارگران معدن‌ همکار از سالیان گذشته با مشکلاتی هم‌چون معوقات حقوق و دستمزد بازنشستگان معدن، پاداش تولید، سود ذغال‌سنگ و بیمه مواجه هستند.
یزدانی‌زاده در همین‌باره افزود: در روزهای گذشته این مشکلات در مجمع نمایندگان استان که با حضور مدیرعامل معدن، نماینده کرمان - راور در مجلس، مدیر کل اداره کار، رفاه و امور اجتماعی و برخی مسئولان شهرستان راور در معدن زغالسنگ همکار مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
لازم به یادآوری است، دیروز همزمان با حضور نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، مدیر کل اداره کار، رفاه و امور اجتماعی و برخی مسئولان شهرستان راور در معدن زغال‌سنگ همکار برای بررسی مشکلات این معدن، کارگران این معدن به‌دلیل پرداخت نشدن بموقع حقوق، پاداش‌های مقرر شده، سود ذغال‌سنگ دست از کار کشیده و با تجمع در مقابل ساختمان اداری این معدن خواهان رسیدگی هر چه سریع‌تر مشکلات خود شدند.
در ادامه پی‌گیری‌ها، خبرنگار ایلنا موفق به تماس با پورابراهیمی نماینده راور در مجلس نشد اما مسئول دفتر او از پیشنهاد تشکیل کارگروه پی‌گیری مشکلات کارگران ذغال‌سنگ معدن همکار توسط این نماینده خبر داد و اظهار داشت: اختلافات مربوط به مالکیت این معدن که بین شهرستان کوهبنان و راور نیز وجود دارد با تعامل و همکاری مسئولان دو شهر حل شده است.

-------------------------

۱۰۰ کارگر نساجی کاشان در مقابل دفتر نماینده شهرشان تجمع کردند

نماینده کارگران کارخانه نساجی کاشان از تجمع این کارگران در مقابل دفتر نماینده این شهر به‌دلیل آنچه «پاس‌کاری و شانه خالی کردن مسئولان در برطرف کردن مشکلات چندین ساله کارگران» می‌خواند خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران معترض که تعدادشان نزدیک به ۱۰۰ نفر براورد می‌شد روز گذشته با تجمع در مقابل دفتر نماینده این شهر در مجلس، خواستار جواب قطعی مسئولان به مشکلات و مطالبات خود شدند.
«محسن رمضانی» نماینده کارگران کارخانه نساجی کاشان در همین رابطه امروز به خبرنگار ایلنا گفت: مطالبه این کارگران دریافت حقوق معوقه، رسیدگی به وضعیت بازنشستگی پیش از موعد کارگران نساجی و پرداخت سنوات بازنشسته شدگان این کارخانه است.
نماینده کارگران نساجی کاشان ادامه داد: کارگران در دیدار با نماینده کاشان تاکید کردند که در صورت رفع نشدن مشکلات چندین ساله، ناچارند به همراه خانواده‌های‌شان در سفر به تهران در مقابل سازمان تامین اجتماعی تجمع کنند.
رمضانی افزود: کارگران با شکایت از دو سال سرگردانی و زندگی در ‌‌شرایط تنگدستی، تأکید کرده‌اند که صبر و شکیبایی آنان در طول چند سال اخیر در مقابل این بی‌قانونی، برای‌شان عایدی جز پرداخت بیمه اضافی و کار مضاعف نداشته است.
نماینده کارگران نساجی گفت: در تجمع اعتراضی دیروز کارگران، منصوری آرانی نماینده کاشان از کارگران معترض خواست تا روز چهارشنبه در محل بیت‌العباس (مکان مذهبی در کاشان) گرد هم آمده و با تشکیل هیئت امنایی متشکل از ۷-۸ نماینده کارگری به جمع‌بندی نهائی دست یابند.

زمان حل مشکلات معلوم نیست
«عباس‌علی منصوری‌آرانی» که روز گذشته در جمع کارگران معترض حاضر شده بود، امروز به خبرنگار ایلنا در کاشان گفت: بود: درحال حاضر بالغ بر ۴ هزار نفر از کارگران ریسندگی کاشان دچار مشکلات حقوق معوقه و سنوات بوده و هر یک بین ۲۰تا ۵۰ میلیون تومان بابت حقوق معوقه و سنوات طلب دارند.
او افزود: نمی‌توانم زمان خاصی را برای تحقق خواسته آنان اعلام کنم ولی مهم تحقق خواسته و مطالبات بحق این کارگران از ۱۵ سال پیش تاکنون است؛ لذا با همکاری مسئولان، وزرا و استاندار اصفهان امیدارم هرچه زو‌تر مشکل این کارگران که از اقشار کم در آمد جامعه هستند برطرف شود.

-------------------------

مرگ کارگر پارس جنوبی براثر تنفس گاز نیتروژن

منابع خبری ایلنا از مرگ یکی از کارگران برق‌کار پیمانکاری شاغل در منطقه ویژه عسلویه براثر تنفس گاز نیتروژن در روزهای پایانی تیرماه خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا گفته می‌شود مرگ این کارگر پس از آن که اتفاق افتاده است که وی به همراه یکی از همکارانش برای بازرسی فنی دستگاه گرم‌کن وارد یکی از مخازن زیر زمینی می‌شود اما به دلیل آنکه از قبل حجم قابل توجهی از فضای مخزن را گاز نیتروژن پر کرده بود این کارگر که بر اثر کمبود اکسیژن دچار خفگی می‌شود و لی خوشبختانه همکار دیگرش با کمک سایر کارگران از خطر مرگ نجات می‌یابد.
گفته می‌شود دلیل وجود گاز نتیروژن در این مخزن به بازرسی‌های دوره ای مربوط می‌شود ‌که به منظور ارزیابی سنجش مقاومت جداره‌های مخازن صورت می‌گیرد.

پی‌گیری برای جزئیات بیشتر
در حالی‌که تلاش خبرنگار ایلنا برای روشن شدن جزئیات بیشتر در تماس با اداره روابط کار منطقه پارس جنوبی و اداره کار بوشهر تا لحظه مخابره این خبر بی نتیجه مانده است؛ تارنمای خبری «استان‌نیوز» این خبر را بدین ترتیب منتشر کرد:
«یکی از کارکنان پیمانکار برق فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی با هویت (ر - ص) به علت خفگی جان خود را از دست داد».
به گزارش استان نیوز، این سرپرست ۳۵ ساله خوزستانی واحد برق یک شرکت پیمانکاریدر فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی به فعالیت در یک مخزن زیرزمینی مشغول بوده که به علت خفگی جان خود را از دست داد».

نقش مجوز‌ واحد ایمنی بهداشت کار در بروز حوادث کار
در رابطه با چرایی وقوع این حادثه «اشرف منصوری» رئیس کانون انجمن صنفی بهداشت و ایمنی نیروی کار به ایلنا گفت: بطور کلی در چنین مواردی که احتمال دارد بخشی از محیط کارگاه به واسطه وجود یک عامل خارجی برای سلامتی کارگران تهدید محسوب شوند، واحد ایمنی و بهداشت کارگاه باید پس از بررسی موضوع در خصوص امکان حضور کارگران در ان محدود خاص مجوزهای لازم را صادر کند.
وی افزود: بر این اساس اگر کارگری بدون صدور مجوزهای قانونی در محل مورد نظر حاضر شود و دچار حادثه شود، از این بابت هیچ تقصیری متوجه کارفرمای او نخواهد بود اما چنانچه با وجود صدور مجوز واحد ایمنی و بهداشت حادثه ای برای فرد یا افرادی از کارگران کارگاه اتفاق بیفتد مسئولیت آن می‌تواند متوجه کارفرما شود.
این کارشناس مسائل ایمنی و بهداشت بابیان اینکه قضاوت در مورد چنین حوادثی بدن کارشناسی ناممکن است، گفت: واقعیت این است که کارگران باسابقه، متخصص و دارای مسئولیت معمولا به رعایت اصول ایمنی و بهداشت کار تسلط دارند و در مسائل مربوط به سلامتی خود و همکارانشان کمتر دچار خطا می‌شوند.
منصوری در عین حال با اشاره به مسئله (پرمیت - اجازه) در صنایع گفت: در خصوص حوادث مرتبط با پرمیت‌ها با چند مشکل مواجه هستیم.
وی با تقسیم بندی مجوزهای گفت: دسته نخست مجوز‌ها یا پرمیت‌های تاریخ و یا ساعت گذشته هستند که کارگر و یا متصدی بدون توجه به آن‌ها وارد محیط آلوده و یا خطرزا می‌شوند.
دسته دیگر را ورود افراد متفرقه بدون مسئولیت و بدون پرمیت برشمرد که به محوطه آلوده و خطرزا وارد و دچار حادثه می‌شوند.
این کار‌شناس مسائل ایمنی دسته آخر را کارگرانی که نه دارای مجوز هستند و نه محدوه خطری برایشان تعریف شده است، برشمرد و افزود: آن‌ها با دستور مستقیم کارفرما وارد محوطه خطرزا شده و دچار حادثه می‌شوند.
وی با بیان این‌که بیمه‌های بی‌نام راه حل راحتی برای کارفرمایان هستند، افزود: این راه حل روشی آسان برای جبران تبعات نقص مقررات بهداست و ایمنی کار تبدیل شده است.
این فعال کارگری با بیان این‌که بیمه‌های بی‌نام حکم بیمه‌های شخص ثالث برای کارفرمایان را دارند، در خاتمه افزود: متأسفانه این نگرش یک رویکردی ابزاری - ماشینی نسبت به انسان است که با کندن یک کوپن خسارتی که منجر به از دست دادن پربهاترین سرمایه آدمی است را جبران می‌کند.

-------------------------

تعویق ۴ماهه در پرداخت حقوق کارگران شیشه آبگینه

یکی از کارگران کارخانه شیشه «آبگینه» قزوین از پرداخت نشدن ۴ماه حقوق حدود ۳۰۰ کارگر شاغل در این واحد تولیدی خبر داد.
«منوچهر افشار» در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: مطالبات کارگران این واحد به نیمی از حقوق اسفند ماه سال ۹۲، و حقوق اردیبهشت و خرداد وتیر ماه سال ۹۳ مربوط می‌شود.
وی ادامه داد: علاوه بر این کارفرمای این واحد تولیدی یک ماه عیدی سال گذشته کارگران را پرداخت نکرده است.
این کارگر شیشه آبگینه با بیان اینکه چندین کارگر برای پی گیری مطالبات معوقشان به اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی قزوین شکایت کرده‌اند افزود: بر اساس رای صادره علاوه بر عیدی سال ۹۲ کارفرما موظف به پرداخت معوقات حقوقی کارگران در ماهای اسفند، اردیبهشت وخرداد است که حقوق تیرماه نیز به آن اضافه شده است.
او گفت: همچنین بر اسا س رای صادر شده هر کارگر طبق سوابق کار خود بغیر از حقوق تیر ماه مبلغی بالغ بر ۳ میلیون ۵۰۰ هزار تومان از کارفرما طلب دارد.
به گفته وی تا پیش از این کارگران این واحد تولیدی حداکثر تا ۱۵ اسفند ماه همه حقوق اسفند و عیدی پایان سال خود را دریافت می‌کردند، اما امسال با گذشت سه ماه از سال جاری کارگران هنوز بخش از حقوق اسفند ماه و حق عیدی خود را دریافت نکرده‌اند.
او همچنین تصریج کرد: هفدهم تیر ماه در جلسه‌ای که درشورای تامین فرمانداری قزوین با موضوع امنیت شغلی کار گران شیشه آبگینه قزوین برگزار شده بود کارفرما متعهد ه پرداخت همه معوقات حقوقی کارگران حداکثر تا ۱۵ روز آینده شده بود که از تاریخ مقرر چند روزی می‌گذرد اما هنوز از پرداخت حقوق خبری نیست.
افشار با ابراز نگرانی از امنیت شغلی همکارانش گفت: این کارخانه حدود ۱۰۰ کارگر رسمی و ۲۰۰ کارگر قراردادی با سابقه دارد که با وضعیت پیش آمده آنان را نگران تامین معاش و امنیت شغلی خود کرده است.
وی همچنین تصریح کرد: در حالی حقوق کارگران حدود ۴ ماه به حساب کارگران واریز نشده است که کارفرما مدعی است کارخانه آبگینه به دلیل افزایش مواد اولیه تولید و قیمت حاملهای انرژی و همچنین افزایش ۲۵ درصدی حقوق کارگران کمبود منابع مالی دارد این در حالیست که کارفرما همه افزایش قیمتهایی را که مدعی است به قیمت محصولات تولید شده این کارخانه افزوده است.
به گفته وی با وجود انکه کارفرما به بهانه‌های مختلف مالی وعده پرداخت مطالبات کارگران را می‌دهد اما در سال جاری این واحد تولیدی هیچ مشکلی برای تولید شیشه نداشت و در حال حاضر روزانه حدود ۲۴ هزار متر شیشه در کارخانه آبگینه تولید می‌شود.

توضیحات کارفرما
در همین رابطه، آقای «مقسمی» رئیس هیئت مدیره کارخانه آبگینه در گفتگو با ایلنا، ضمن تایید تعویق حقوق کارگران شاغل در این واحد صنعتی، معوقات حقوقی کارگران را بر خلاف ادعای کارگران یک ماه نیم عنوان کرد وگفت: امروز صبح از طرف شیشه آبگینه مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به حساب ۳۰۰ کارگر بایت معوقات حقوقی کارگران واریز شده است.
او با بیان اینکه مشکلات واحد‌های تولید همچنان به قوت خود باقی است، گفت: این واحد همانند سایر واحد‌های تولید استان مشکل تامین منابع مالی دارد.
گفتنی است، بعد از ادعای رئیس هیئت مدیره کارخانه آبگینه در خصوص پرداخت ۵۰۰ میلیون تومان از معوقات حقوقی۳۰۰ کارگر این کارخانه، خبر نگار ایلنا راس ساعت ۱۲ و نیم ظهر امروز شنبه ۴ مرداد ماه برای تایید این ادعا با یکی از کارگران شاغل در این کارخانه ارتباط تلفنی بر قرار کرد و این کارگر با مراجعه به یکی از عابر بانکهای شهر قزوین ادعای آقای را تا آن لحظه تکذیب کرد.
همچنین آقای مقسمی در تاریخ یکم تیر ماه در گفتگو با خبر نگار ایلنا مدعی شده بود: افزایش قیمت روز افزون حاملهای انرژی و همچنین افزایش ۲۵ درصدی دستمزد نیری کار توان تولید را از تولید کننده‌ها سلب کرده است.
به گفته وی کارخانه شیشه آبگینه قزوین علاوه برناتوانی در افزایش ۲۵ درصدی حقوق کارگران خود، ماهانه حدود ۶۰۰ میلیون تومان بابت هزینه گاز وحدود ۸۰ میلیون تومان نیز بابت هزینه برق پرداخت می‌کند که با شرایط نامساعد بازار برای فروش محصولات تولید خود وضعیت خوبی ندارد.
اودر خصوص پرداخت مطالبات کارگران گفت: در شرایط موجود بازار ونامناسب بودن تولید، این امکان وجود ندارد که بشود محاسبه کرد که حداکثر تا چه تاریخی می‌توان مطالبات کارگران را پرداخت و حقوقشان را به روز کرد.

-------------------------

آخرین وضعیت پرونده قضایی ۴ کارگر پتروشیمی رازی

دومین جلسه دادگاه ۴ کارگر پتروشیمی رازی که گفته‌ می‌شود با شکایت کارفرما به «اخلال در نظم» متهم شده‌اند، روز ۲۰ مرداد برگزار می‌شود.
یکی از کارگران پتروشیمی رازی در این باره به ایلنا گفت: جلسه دوم دادگاه «موسی هندیجانی»، «مازیار رحیم‌زاده»، «غلامحسین حیدری» و «عادل راشدی» حدود دو هفته بعد (۲۰ مرداد ۹۳) برگزار می‌شود و منتظر نتیجه حاصله هستیم.
وی ادامه داد: نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات این ۴ کارگر در تاریخ ۴ اسفند ۹۲ در دادگاه انقلاب ماهشهر برگزار شد و پرونده آنان از آنجا به دادگاه سربندر ارجاع داده شد.
این فعال کارگری افزود: همچنین گفته می‌شود ۸ کارگر دیگر پتروشیمی رازی به زودی دادگاهی خواهند شد که فعلا در حد شنیده است و مستندی که صحتش را تایید کند وجود ندارد. این ۱۲ کارگر افرادی هستند که در حین اعتراضات صنفی سال ۹۲ به عنوان نماینده کارگران در مذاکرات با کارفرما شرکت می‌کردند.
وی تصریح کرد: هدف کارفرما این است که از قوه قضاییه به عنوان اهرم فشار برای اعمال محدودیت بیشتر بر فعالان کارگری پتروشیمی رازی سوء استفاده کند. حتی گفته می‌شود اگر دادگاه به برائت این ۱۲ کارگر حکم دهد، ماده ۳۴ قانون اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تامین اجتماعی در مناطق آزاد در قبال آنان اجرا خواهد شد.
گفتنی است این ماده قانونی صراحت دارد «هرگاه اخراج کارگر از سوی هیات رسیدگی موجه شناخته نشود، کارفرما را مخیر خواهد کرد تا کارگر را به کار برگردانده و حقوق ایام بلاتکلیفی وی را بپردازد و یا آنکه در قبال هرسال خدمت حقوق (۴۵) روز وی را به عنوان خسارت اخراج بپردازد».

مرگ یکی از کارگران بدلیل جایگاه نامناسب سرویس رفت و آمد
این فعال کارگری در ادامه با اشاره به مرگ یکی از کارگران پتروشیمی رازی در تاریخ ۱۱ تیر، بیان کرد: «محمدعلی چمن‌گر» از کارگران پتروشیمی رازی حین ترک محل کار توسط کامیونی که بی‌مهابا حرکت می‌کرد زیر گرفته شد و با زبان روزه جان باخت.
وی با بیان اینکه سرویس رفت و آمد پتروشیمی رازی، کارگران را در مسیر کامیون‌های حمل بار پیاده یا سوار می‌کند، افزود: مرحوم چمن‌گر با ۸ سال سابقه کار حدود ۲۷ سال سن داشت و هنگام مرگ تنها یک هفته از ازدواجش می‌گذشت.

پیمانکار ۱۵ ماه عنوان شغلی کارگران را دست‌کاری می‌کرد
این کارگر با اشاره به تخلف «پیشگامان فن اندیش تهران»، پیمانکار پتروشیمی رازی مبنی بر دست‌کاری عناوین شغلی کارگران در لیست بیمه، گفت: این شرکت پیمانکاری برای ۱۵ ماه (از یکم مهر ۹۱ تا ۳۰ آذر ۹۲) عنوان شغلی کارگران پتروشیمی رازی را در لیست بیمه، «کارگر ساده» درج می‌کرد.
وی در تشریح تبعات این تخلف برای کارگران، بیان کرد: فرض کنید حقوق مهندسی کارگری یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است اما حقوق پرداخت شده به او در لیست بیمه ۷۰۰ هزار تومان درج می‌شود که این تخلف علاوه بر کاهش حق بیمه پرداختی توسط پیمانکار به کاهش مستمری دوران بازنشستگی کارگران منجر می‌شود.
این فعال کارگری در پایان اظهار کرد: جایگاه استراحت کارگران و سرویس‌های بهداشتی پتروشیمی رازی به ترتیب از نظر ایمنی و بهداشتی به هیچ وجه مناسب نیستند اما هر بار اعتراض کردیم به نتیجه مشخصی نرسیدیم.

کارفرما: ما از کارگران شکایت نکردیم
در همین رابطه، مدیر روابط عمومی پتروشیمی رازی ضمن تکذیب شکایت کارفرما از چهار کارگر نام برده شده به ایلنا گفت: کارگران پتروشیمی رازی دی ماه سال گذشته در اعتراض به تأخیر در بیمه تکمیلی‌شان دست از کار کشیدند، آن هم در شرایطی که خواسته صنفی آنان همان زمان پیگیری می‌شد و این قضیه را به اطلاع‌شان رساندیم اما به نظر می‌رسید کارگران تحمیل خواسته‌های دیگری به کارفرما را دنبال می‌کردند. «منصور برات زاده» در ادامه بیان کرد: با تداوم اعتراض صنفی کارگران، کار به بیرون از کارخانه کشیده شد. ما به کارگران گفته بودیم که اگر اعتراض‌شان به بیرون نشت پیدا کند و پیگیری آن دست ارگان‌های دیگری بیفتد، کاری از دست ما ساخته نیست اما آنان متاسفانه صلاح و مصلحت را در نظر نگرفتند و کار به جایی کشیده شد که طرفین دادگاهی شدند. برات زاده با بیان اینکه «نه ما از کارگران شکایت کردیم و نه آنان از ما، بلکه یکی از ارگان‌های ذیربط از طرفین شکایت کرده است»، تصریح کرد: این چهار کارگر نماینده کارگران هستند اما آقایانی که از ارگان ذیربط به کارخانه می‌آمدند و شعاردادن آنان را می‌دیدند، اسامی‌شان را مشخص کردند چرا که معتقد بودند ادامه این وضعیت در منطقه به صلاح نیست.
وی ضمن ابراز بی اطلاعی از قید کلمه «کارفرما» به عنوان شاکی در احضاریه کارگران به دادگاه، شائبه دادگاهی شدن ۸ کارگر دیگر پتروشیمی رازی را تکذیب کرد.
مدیر روابط عمومی پتروشیمی رازی اظهار کرد: همانطور که جلسه دوم دادگاه این چهار کارگر طی هفته‌های آتی برگزار می‌شود، مدیرعامل نیز به زودی دادگاهی خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به فوت یکی از کارگران پتروشیمی رازی بر اثر تصادف با کامیون حمل بار، بیان کرد: این حادثه نه داخل کارخانه بلکه بیرون از محل کار به وقع پیوسته و کاملاً شخصی بوده است.
برات زاده با بیان اینکه «ظاهراً این فرد با ماشین شخصی خودش به سر کار آمده بود»، افزود: پلیس راهنمایی و رانندگی هنوز نتوانسته در خصوص علت دقیق حادثه نظر کارشناسی بدهد.
به گفته وی، سرویس رفت و آمد کارگران در محل کامیون‌های حمل بار قرار ندارد بلکه پارکینک اتوبوس‌ها میدان وسیعی است که مقابل دروازه شرکت قرار گرفته و کاملاً حفاظت شده است.
وی گفت: بیرون این محوطه که به سمت جاده خروجی می‌رود، پارکینک کسانی است که با ماشین شخصی به سر کار می‌آیند. بعضی از کارگران ماشین خود را در این پارکینگ و بعضی هم موقتاً کنار جاده پارک می‌کنند.
وی در ادامه با ابراز بی اطلاعی از ادعای دست کاری عنوان شغلی کارگران توسط پیمانکار برای ۱۵ ماه متوالی، تصریح کرد: کارگران تقسیم بندی دارند. عده ای کارگر ساده و عده ای دیگر کارگر فنی هستند. گمان نمی‌کنم پیمانکار مربوطه بیمه همه کارگران را با عنوان شغلی کارگر ساده رد کرده باشد و در صورت وقع تخلف، بیمه تعدادی از کارگران به این شکل رد شده است.
مدیر روابط عمومی پتروشیمی رازی در پایان با تمجید از کیفیت جایگاه استراحت کارگران و سرویس‌های بهداشتی کارخانه اظهار کرد: انتقاد از خدمات رفاهی شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نفت محلی از اعراب ندارد چرا که دو مورد یاد شده در پتروشیمی رازی در مجموع شرایط قابل قبولی دارند.

-------------------------

کارگران البرز شرقی برای پنجمین بار تجمع کردند

صبح امروز شنبه (۵ مرداد ماه) کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی (واقع در منطقه طرزه استان سمنان) برای پنجمین باردر یکماه گذشته در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان کشوری به خصوصی سازی این معدن دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه در مقابل ساختمان اداری این معدن تجمع کردند.
«رحمان عجم» نائب رئیس شورای اسلامی کارگران معادن ذغال سنگ البرز شرقی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: صبح امروز شنبه (۵ مرداد ماه) کارگران معادن ذغال سنگ البرز شرقی در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان کشوری در خصوص مخالفت کارگران این واحد به خصوصی سازی این معدن وهمچنین واگذاری زمینهای در تملک آن به شهرداری شاهرود دست از کار کشیده و با سفر به شاهرود در محوطه معدن در مقابل ساختمان اداری آن تجمع کردند.
او افزود: با وجود آنکه در چندین نوبت از مسئولان استانی وشهرستانی از سوی کارگران خواسته شده است تا مانع خصوصی سازی این معدن و واگذاری ۴۲ هکتار از زمینهای این واحد به شهرداری شوند اما آنان نسبت به این موضوع بی‌توجه بوده وسکوت آنان موجب گسترش اعتراضات کارگری در این معدن شده است.
به گفته وی، در تجمع امروز، اعضای کمسیون کار فرمانداری شاهرود در جمع معترضین حاضر شده و درتلاش هستند با صحبت با کارگران به نحوی به اعتراض صنفی کارگران البرز شرقی خاتمه دهند.
عجم همچنین افزود: آنچه موجب نگرانی برخی کارگران شده است واگذاری حدود ۱۲۰ واحد مسکونی سازمانی این معدن است که در بخشی از ۴۲ هکتار زمین واگذار شده هه شهرداری قرار دارد که در صورت تحقق این موضوع، کارگران این معدن ناچارند واحدهای در تحویل خود را تخلیه کنند.
وی ادامه داد: این در حالیست که با توجه به میزان حقوق کارگران، واگذاری این واحد‌های مسکونی فشار اقتصادی موجود در جامعه کارگری را برای این معدن‌کاران مضاعف می‌کند.

توضیحات معاونت امور مالی معدن البرز شرقی
در همین رابطه آقای «مهردادغلامیان» معاون امور مالی مدیر عامل شرکت ذغال سنگ البرز شرقی ضمن تایید تجمع اعتراضی کارگران این معدن بر علیه واگذاری املاک این واحد معدنی به شهرداری شاهرود، گفت: در تجمع امروز کارگران البرز شرقی مقابل ساختمان اداری معدن طرزه اعضای کمسیون کار فرمانداری شاهرود حضور داشتند.
او با بیان اینکه اعضای کمسیون کار فرمانداری شاهرود وعده داده‌اند تا مطالبات کارگران را پیگیری کنند افزود: از کارگران خواسته شده است تا‌ نتیجه بررسی‌های اعضای کمسیون کار به محل کار خود بازگردند.
همچنین در همین رابطه آقای «ربیعی‌نژاد» مدیر عامل شرکت ذغال سنگ البرز شرقی در تاریخ سی‌ام تیرماه در چهارمین تجمع کارگران این معدن در مقابل ساختمان اداری واقع در شاهرود گفته بود: واگذاری واحد‌های مسکونی سازمانی این معدن و و ۴۲ هکتار ازاملاک آن به شهرداری نگرانی این کارگران بیشتر کرده است.
او با بیان اینکه این واگذاری از سوی سازمان خصوصی سازی صورت گرفته است افزود: هر کارگر ساکن در این واحد‌های سازمانی ماهانه به نسبت اجاره بهای ساختمان‌های شهر مبلغ بسیار کمی حدود۵۰ هزار تومان به شرکت البرز شرقی پرداخت می‌کنند.
به گفته وی، زمین‌های در اختیار معدن محدود به عده‌ای خاص نیست و ملی است افزود: واگذاری املاک و۴۲ هکتار از زمینهای معدن البرز شرقی در چار چوب قانون به مزایده گذاشته شده است و لغو ان نیز طبق قانون امکان پذیر نیست.
او با بیان اینکه این زمین‌ها به قیمت ۷۷ میلیارد تومان به شهرداری شاهرود واگذار شده است، افزود: به دلیل انکه این زمین‌ها در فاصله ۷۰ کیلیومتری از معدن قرار دارند، شرکت ذوب اهن اصفهان تملک این زمین‌ها را قبول نکرده است همینطور به نظر می‌رسیدکارگران توان پرداخت چنین پولی را به سازمان خصوصی سازی نداشته باشند.

-------------------------

جان باختن کارگر خدمات شهری ساری در اثر تصادف

رئیس اورژانس مازندران از جان باختن یک کارگر خدمات شهری ساری در حین انجام کار در اثر سانحه تصادف خبر داد.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا «فرهاد مصدری» اظهار داشت: محمد الیاسی ساعت سه و نیم شب در حین کار دچار سانحه تصادف شد و جان باخت.
وی تصریح کرد: الیاسی 40 ساله در اثر برخورد با کامیون جانش را از دست داد.
رئیس اورژانس مازندران خاطرنشان کرد: زمانی که مأموران اورژانس در صحنه حضور یافتند الیاسی جان باخته بود.

-------------------------

یک كارگر ساختمانی با سقوط بر روی میلگرد جان باخت

کارگر ۲۵ ساله‌ای با سقوط از طبقه پنجم یک کارگاه ساختمانی دچار حادثه شد و میل‌گردهای قرار داده شده در محل احداث ساختمان در بدن وی فرو رفت که منجر به مرگ وی شد.
به گزارش ایلنا، عصر دیروز (یکم مرداد ماه) بر اثر این حادثه که در یکی از پروژه‌های ساختمانی درشهرک راه آهن تهران به وقوع پیوست، این کارگر ساختمانی به دلایل نامعلومی از طبقه پنجم بر روی میل‌گردهای قرار داده شده در سطح زمین سقوط کرد.
«جلال ملکی» سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران علت مرگ این کارگر را فرو رفتن میل‌گرد در بدن این کارگر عنوان کرده است.

-------------------------

مصدومیت شدید یک کارگر نقاش پس از سقوط از طبقه دوم ساختمان

یک کارگر ساختمانی حین انجام کار از طبقه دوم یک ساختمان درشیراز سقوط کرد و بشدت مجروح شد.
به گزارش ایلنا، شامگاه دیروز (یکم مرداد ماه)، یک کارگر ساختمانی هنگام کار نقاشی در یک واحد مسکونی در بلوار هرمزگان شیراز به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی حین کار تعادلش را از دست داد و از طبقه دوم به ته چاله آسانسور سقوط کرد.
بر اساس این گزارش، این کارگر ۳۵ساله در شرایط بسیار وخیم در چاهک آسانسور افتاده بود که توسط گروه‌های امداد و نجات به بیرون انتقال پیدا کرد.

-------------------------

تجمع رانندگان شاکی از شرکت خودروسازی برای دومین روز متوالی

نزدیک به ۶۰۰ راننده خودروهای سنگین برون شهری برای دومین روز متوالی در اعتراض به نحوه رسیدگی قوه قضاییه به شکایت‌شان از یک شرکت خودروسازی مقابل دبیرخانه این قوه تجمع کردند.
یکی از رانندگان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: رانندگان شاکی از این شرکت سازنده خودروهای دیزلی صبح امروز (چهارشنبه ۱ مرداد) برای دومین بار مقابل دبیرخانه قوه قضاییه تجمع کردند.
وی افزود: در پی این تجمع، ۳ نفر از رانندگان به نمایندگی از سایرین وارد دبیرخانه قوه قضاییه شدند و نامه این قوه به «غلامحسین اسماعیلی»، رئیس دادگستری استان تهران برای بررسی دقیق‌تر گزارش سازمان بازرسی و مجلس شورای اسلامی از تخلف این شرکت در اختیار آنان قرار گرفت.
وی تصریح کرد: در این نامه از آقای اسماعیلی خواسته شده است که نتیجه بررسی‌هایش را به ریاست قوه قضاییه اطلاع دهد.
به گفته تجمع کنندگان، شرکت خودروسازی مذکور برخلاف قرارداد فروش منعقد شده، خودروی سنگین دیگری را به این رانندگان واگذار کرده و از این بابت مرتکب تخلف شده است.
گفتنی است این رانندگان روز گذشته نیز ابتدا مقابل دبیرخانه قوه قضاییه و سپس دادسرای کارکنان دولت تجمع کرده بودند.

-------------------------

وضعیت مبهم ١۴ ماه مطالبات مزدی جمعی از کارگران عسلویه

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه پارس جنوبی (عسلویه) از ادامه اعتراض صنفی کارگران پیمانی خبر می دهند که هنوز بابت ١۴ ماه معوقات مزدی از کارفرمای مقاطعه کار طلبکار هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا این کارگران که شمار آنها دست‌کم تاحدود ۵٠٠ نفر برآورد شده است، در هفته‌های اخیر دو نوبت در مقابل ساختمان اداره روابط کار منطقه ویژه عسلویه تجمع کرده‌اند و در حال حاضر گفته می‌شود که به دلیل گرمای هوا منطقه با تشکیل اجتماع اعتراضی صنفی در محل کمپ‌های خود درصدد پیگیری مطالبات مزدی خود هستند.
استمرار تجمع صنفی این گروه از کارگران که سابقه انجام کار پروژه‌های مستقر در فازهای مختلف منطقه ویژه عسلویه را دارند در حالی است که پیشتر مسئولان اداره روابط کار منطقه ویژه پارس جنوبی به آنها وعده داده بودند که از طریق مکاتبه با وزارت نفت در مقام کارفرمای اصلی تلاش خواهند کرد تا معوقات مزدی آنها را از محل مطالبات پیمانکار پرداخت کنند.

پی‌گیری‌از مسئولان منطقه عسلویه
هرچند بعد از برگزاری نخستین تجمع اعتراضی این کارگران پیمانی شاغل در منطقه عسلویه، «روح‌الـله حاجیان»، رئیس اداره روابط کار منطقه ویژه پارس جنوبی در این خصوص به خبرنگار ایلنا توضیحاتی را داده بود اما در روزهای اخیر تلاش خبرنگار ایلنا برای گفتوگوی مجدد با مسئولان اداره روابط کار منطقه پارس جنوبی بی‌نتیجه بوده است.
حاجیان در ترایخ دهم تیرماه به خبرنگار ایلنا گفته بود: ۴٠ تا ۵٠ نفر از کارگرانی که از طریق دو شرکت پیمانکاری در اجرای پروژه‌های این منطقه مشارکت داشتند به دلیل 14 ماه معوقات مربوط به سنوات کاری،عیدی روز چهارشنبه اجتماع اعتراضی برگزار کردند که با دریافت دادخواست کارگران معترض جلسات رسیدگی به پرونده آنان طی روزهای آینده برگزار خواهد شد.
مجلس آماده رسیدگی به خواسته کارگران است از سوی دیگر دبیر کمسیون اجتماعی مجلس در واکنش به وضعیت نامعلوم مطالبات صنفی این گروه از کارگران پیمانی شاغل در منطقه عسلویه به خبرنگار ایلنا گفت: وزارت کار، مسئولان منطقه پارس جنوبی و به ویژه نمایندگان مجلس در آن منطقه باید حسب وظایف قانونی به موضوع وارد شده و به درخواست کارگران معترضی که مدعی دریفت نکردن مطالبات مزدی خود هستند رسیدگی کنند.
« عباس قائدرحمت» با اعلام این مطلب که همه کارگران از جمله کارگران شاغل در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به عنوان شهروندان این کشور باید بتوانند تا از طریق مکاتبه با نمایندگان مجلس خواسته‌های قانونی خود را پیگیری کنند، افزود: در مجلس به غیر از نمایندگان هر حوزه انتخابیه، اعضای کمسیون‌های صنایع، اجتماعی و یا فراکسیون‌های کارگری و کارآفرینی آمادگی رسیدگی به مشکلات احتمالی کارگران هستند.
وی در عین حال بابیان اینکه اعتراض تنها راه پیگیری مطالبات صنفی کارگران نیست، تاکید کرد: این اقدام زمانی انجام می‌شود که کارگران احساس کنند پیگیری آنها به نتایج قانونی نمی‌رسد.