سه شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹٦ - ۲۲ اوت ۲۰۱٧
اعتراض کارگران سنگ پاسارگاد بابت معوقات مزدی
به گزار خبرنگار ایلنا، صبح امروز (سهشنبه 31 مرداد ماه) جمعی از کارگران کارخانه سنگبری پاسارگاد، نسبت به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود معترض شدند.
تعدادی از این کارگران در تماس با ایلنا افزودند: نزدیک به 13 ماه مزایای مختلف مزدی و حق بیمه پرداخت نشده طلبکارند و در این رابطه جمعیت 70 نفری از همکاران آنها در اعتراض صنفی امروز شرکت داشتهاند.
در این زمینه «مهرجو طاهرخانی» کارفرمای کارخانه سنگبری پاسارگاد ضمن تایید بخشی از معوقات مزدی کارگران این کارخانه از اعتراض کارگران این مجموعه اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: من در کارخانه نیستم و تا این لحظه در این مورد اطلاعی به من داده نشده است.
وی درعین حال درمورد مشکلات کارگران شاغل در این واحد سنگ تاکید کرد: توضیحات لازم را به به ادارات کار و دیگر نهادهای مرتبط دادهام.
-------------------
فوت یک کارگر ساختمانی در قم
به گزارش ایلنا، یک کارگر ساختمانی ۳۵ ساله امروز (سهشنبه ۳۱ مرداد ماه) بر اثر سقوط از ارتفاع در خیابان هنرستان استان قم جان خود را از دست داد.
«مهدی فرهانی» معاون اورژانس قم در این رابطه گفت: ساعت ۱۲:۳۰ دقیقه امروز یک کارگر ساختمانی که در ساختمانی واقع در خیابان هنرستان قم کار میکرد، از ارتفاع سقوط کرد و علیرغم تلاش نیروهای امدادی به علت شدت آسیب وارده به سر فوت کرد.
-------------------
کارگر پیمانکاری لاستیک بارزِ: پروژه ادامه دارد ولی مرا بیکار کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدتقی بابامحمدی، کارگر پیمانکاریِ طرف قرارداد با شرکت سازه صنعتکاران (پیمانکار لاستیک بارز) است. این کارگر میگوید: علیرغم اینکه پروژه فقط 65 درصد پیشرفت داشته و هنوز تمام نشده، 5 ماه است که بیکار شدهام.
از قرار معلوم، قرارداد این کارگر زمان خاتمه نداشته و قرار بوده تا زمانی که پروژه ادامه دارد، او هم مشغول به کار باشد.
او که از نیمه فروردین ماه بیکار شده، از دوندگیها و نامهنگاریهایش میگوید که تاکنون به جایی نرسیده؛ هیات تشخیص شهرستان دهگلان نیز رای داده که پروژه خاتمه یافته و بازگشت به کار در کار نیست.
در عین حال، حسامی (رئیس روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان) در ارتباط با وضعیت این کارگر به خبرنگار ایلنا گفت: این کارگر در شهرستان دهگلان دادخواستی مبنی بر این مطلب ارایه داده که رای اولیه هیات تشخیص، اتمام پروژه بوده ولی این رای قطعی نشده و دادخواست در مراجع حل اختلاف در جریان است.
وی گفت: دادخواست این کارگر به هیات حل اختلاف در یکی از شهرهای استان کردستان ارجاع میشود و کارگر بایستی منتظر رایِ قطعیِ هیات حل اختلاف بماند.
به گفته حسامی، تشخیص صحت و سقم مدارک ارائه شده توسط کارگر، برعهده هیات حل اختلاف است و از آنجا که کارگر، شکایت کرده، اداره کار نمیتواند بهطور مستقل ورود کند یا دخالتی کند.
در ماههای گذشته، با بازگشایی کارخانه لاستیک بارز در استان کردستان، کارگران بومیِ استان خواستار اشتغال در این واحد تولیدی شدند. تعدادی از آنها به علت نداشتن شرایط سنی یا محدودیت در قوانین، نتوانستند در کارخانه شاغل شوند و تعدادی از آنها نیز که کارگر پیمانکاری بودهاند، از کار بیکار شدهاند؛ این مسائل در شرایطی رخ داده که نرخِ بیکاریِ کردستان بالاست و فرصتهای اشتغال محدود، باعث اعتراض و ناراحتی کارگرانِ بیکارِ این منطقه شده است.
-------------------
اعتراضِ کارگران سابقِ جایگاههای سوخت خوزستان/«خصوصیسازی» منجر به بیکاری شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی خوزستان، نسبت به شرایط شغلی خود اعتراض دارند.
آنها نسبت به بیکار شدن خود به علت واگذاری تعدادی از جایگاههای سوختِ اهواز به بخش خصوصی، معترضند و از مقامات مسئول در وزارت نفت میخواهند که به وضعیت اشتغال آنها رسیدگی شود.
یکی از این کارگران میگوید: حدود سه ماه است که پس از فروخته شدن یک جایگاه سوخت، بیکار شدهایم؛ قبل از خصوصیسازی جایگاهها، قرار بر این بود که هیچیک از کارگران قدیمی بیکار نشوند اما کارفرمایانِ خصوصی این قرار را رعایت نکردند و حالا ما با سالها سابقه بیکاریم.
این کارگران که روز گذشته روبروی ناحیه مرکزی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در منطقه چهارشیر اهواز تجمع کردند؛ پیش از این نیز بارها در اعتراض به بیکاری خود تجمع کرده بودند.
-------------------
تصادف سرویس کارگران نیرو محرکه ۲۵ نفر را مصدوم کرد/فوت یک کارگر
به گزارش ایلنا، این حادثه صبح امروز (۳۱ مرداد) حوالی ساعت پنج و چهل و پنج دقیقه بامداد، زمانی رخ داد که کارگران این واحد که از شهر قزوین راهی کارخانه نیروی محرکه در شهر صنعتی البرز بودند، در بلوار آیتالله خامنهای شهر قزوین با یک دستگاه خودرو کامیون برخورد میکنند.
یکی از کارگران نیروی محرکه به خبرنگار ایلنا گفت: مصدومان این حادثه حدود ۲۵ تا ۳۰ کارگری هستند که بامداد امروز سوار بر سرویس حمل و نقل کارخانه عازم محل کار خود بودند.
وی ادامه داد: پس از وقوع حادثه، کارگران مصدوم به نزدیک ترین مرکز درمانی منطقه انتقال پیدا کرده اند اما متاسفانه یکی از سرنشینان درجا فوت می کند.
در این رابطه سامانه خبری آتشنشانی قزوین نیز از اعزام همزمان آتش نشانان ایستگاههای شماره یک باغ دبیر،سه پونک و و پنج مولوی به صورت همزمان به محل این حادثه خبر داد.
برپایه این اطلاعات، ابوالفضل ذوالقدر مدیرعامل آتش قزوین گفت: در این حادثه به علت نامشخصی یک دستگاه اتوبوس حامل سرویس کارکنان یکی از کارخانجات، در محور چهار راه ولی عصر به سمت میدان مینو در لاین جنوبی بلوار آیتالله خامنهای نزدیک پبپ بنزین با یک دستگاه کامیون برخورد میکند.
وی اضافه کرد: بر اثر شدت تصادف تعداد۲۲ نفر که همگی کارگر بودند دچار آسیب دیدگی شدند که همه محبوسان در خودرو و مجروحان از سوی نیروهای امدادی از اتوبوس خارج شدند.
ذوالقدر در ادامه اظهار داشت: آتشنشانان بلافاصله همزمان با ایمنسازی محل حادثه و جلوگیری از بروز تصادفات بعدی و قطع جریان برق خودروها، به دلیل نشت گازوییل در سطح جاده، اقدام به پاشیدن خاک روی جاده کردند.
مدیرعامل آتشنشانی؛ علت بروز این تصادف را توسط پلیس راهور در دست بررسی ذکر کرد و گفت: با حضور اتوبوس اورژانس و دو دستگاه خودروی آمبولانس در محل حادثه، آتش نشانان همه مصدومان را جهت درمان سرپایی و هم چنین انتقال به مراکز درمانی به عوامل اورژانس تحویل دادند.
-------------------
تجمع بازنشستگان مقابل مجلس/افزایش مستمریها و اجرای همسانسازی؛ خواسته معترضان
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (31 مرداد ماه) جمعی از بازنشستگان فرهنگی به همراه تعدادی از دیگر بازنشستگان کشوری دست به تجمع زدند.
این تجمع از ساعت ده صبح مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار شده است.
تجمعکنندگان میگویند: افزایش مستمریهای بازنشستگی، اجرای قانون همسانسازی و ارتقای خدمات بیمهای، مطالبات اصلی ما هستند و بایستی مسئولان از بازنشستگان و مستمریبگیران حمایت کنند.
-------------------
مرگ دلخراش کارگر زیر چرخهای لودر
به گزارش خبرنگار ایلنا، دوشنبه شب، یک کارگر ۶۰ ساله شاغل در سد احمد بیگلو واقع در شهرستان مشکین شهر استان اردبیل در اثر حادثه کار جان خود را از دست داد.
« میرعلی رحیمیزاد» فرماندار مشگین شهر در خصوص این حادثه به رسانهها گفته است؛ این کارگر بر اثر حادثه کار کشته شده و شایعاتی که درباره علل مرگ این کارگر گفته میشود، صحت ندارد.
به گفته وی، پیش از این اظهاراتی مبنی بر اینکه این کارگر خودکشی کرده، گفته شده بود که این موضوع صحت ندارد.
رحیمی زاد تاکید کرد: گویا علت حادثه توسط کارشناسان در دست بررسی است و جسد این متوفی تحویل پزشکی قانونی شده است.
-------------------
کارگران شرکتی توزیع برق گلستان به دنبال تبدیل قرارداد کار
به گزارش ایلنا، کارگران شرکتی توزیع برق استان گلستان میگویند؛ ۳۲ نفر از همکاران آنها که در بخش «تست بازرسی کنتور» تحت مسئولیت شرکتهای واسطه نیروی انسانی (پیمانکاری) در توزیع برق استان گلستان مشغول به کارند از نداشتن ثبات شغلی و همچنین ضعف حقوق و دستمزد، ابراز نارضایتی میکنند.
یکی از کارگران واحد تست و بازرسی کنتور در همین باره به ایلنا گفت: ما ۳۲ کارگر شرکت توزیع برق استان گلستان مهرماه سال ۸۸ براسا س آزمونی تحت عنوان نیروهای «تست و بازرسی کنتور» در شرکت توزیع برق استان گلستان مشغول کار شدهایم.
او با بیان اینکه شرکت توزیع برق چندین بار وعده عقد قرارداد کار مستقیم را به ما کارگران واحد تست کنتور داده است، افزود: از شرکت توزیع برق استان انتظار داریم ما ۳۲ کارگر را همانند ۲۰ کارگری که سال گذشته براساس آزمون به کار گرفته، تبدیل وضعیت کند.
او گفت:، سال گذشته شرکت توزیع برق استان گلستان با برگزاری آزمونی ۲۰ نفر را تحت عنوان نیروهای رزو و پکیچ برونسپاری بهکار گرفت و هماکنون آنها در واحدهای اداری به صورت مستقیم با اداره توزیع برق فعالیت دارند.
او با بیان اینکه ما نیز به دنبال تبدیل قرارداد و رفع تبعیض در پرداختها هستیم، افزود: در حال حاضر دستمزد ما کارگران واحد تست و بازرسی کنتور به صورت کارمزی پرداخت میشود.
این کارگر در خاتمه از مدیرعامل شرکت توزیع برق استان گلستان خواست به اوضاع نابسامان شغلی آنها که حداقل ۵ سال سابقه کار دارند، رسیدگی کند.
در زمینه مطالبات کارگران تست وبازرسی، روابط عمومی شرکت توزیع برق استان گلستان نیز توضیحاتی به شرح ذیل برای ایلنا ارسال کرده است: «پیرو درخواست نیروهای تست و بازرسی به استحضار میرساند، فرآیند تست و بازرسی انشعابات در شرکت توزیع برق جزء فرآیندهای برونسپاری شده میباشد که توسط شرکتهای پیمانکاری طرف قرارداد به صورت خرید خدمت مشغول فعالیت میباشند؛ لذا نیروهای این شرکتها ارتباط شغلی با شرکت توزیع برق ندارند بنابرین هر گونه تبدیل وضعیت در شرکت برابر دستورالعمل ابلاغی برای شغلهای اصلی که دارای چارت سازمانی و ردیف بودجه میباشند، سنخیت دارد.»
-------------------
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹٦ - ۲۱ اوت ۲۰۱٧
۹ کارگر نیشکر هفتتپه از ورود به محل کار منع شدند
کارگران شاغل در مجتمع صنعتی- کشاورزی نیشکر هفتتپه به خبرنگار ایلنا میگویند که به دستور کارفرما تا امروز ۹ نفر از همکارانشان از حضور در محل کارشان منع شدهاند. براساس گفتههای این گروه از کارگران؛ ۷ نفر از کارگران منع شده از حضور در محل کار در بخش آبیاری مشغول کار بودهاند که چند روزیست این فرصت را از دست دادهاند.
آنها مدعی هستند ممنوعیت حضورشان در محل کار پس از آن اتفاق افتاد که آنها تصمیم گرفتند برای فرار از گرمای شرجی هوا و خنک شدن، بدن و لباسهای خود را با آب خیس کنند. در همین حین کارفرما وضعیت آنها را مشاهده میکند و در نتیجه اکنون از حضور در محل کار خود منع شدهاند.
این کارگران با یادآوری اینکه در روزهای گذشته هوای این منطقه از کشور به شدت گرم و شرجی شده بود، افزودند: برای کسانی که قرار است برای مدت طولانی در معرض این گرما طاقتفرسا باشند، خیس شدن تنها راه خنک نگهداشتن بدن است.
در مورد دو کارگر دیگری که اکنون از حضور در محل کار خود منع شدهاند، نیز گفته میشود؛ این کارگران از جانب مدیریت مجموعه با برپایی اعتراضات صنفی روزهای اخیر این مجموعه مرتبط تشخیص داده شدهاند.
برپایه این اظهارات، ۹ کارگر موردنظر بین ۱۸ تا ۲۶ سال سابقه کار دارند و همگی به دلیل آنکه از نظر سن و سابقه در آستانه بازنشستگی قرار دارند، خواهان بازگشت به کار قبلی خود هستند.
در این زمینه «سیامک افشار» قائم مقام مجتمع نیشکر هفت تپه به ایلنا گفت: تمامی ۹ کارگری که از حضور در محل کارشان منع شدهاند ازجمله کارگران قراردادی و روزمزد هستند که در ساعت اداری، محل کار خود را ترک کرده به شنا کردن در کانال آبیاری مزارع مشغول بودهاند.
به گفته وی، در حال حاضر این کارگران که دو نفرشان از نیروهای رسمی شرکت هستند، اجازه ورود به محل کار را ندارند و قرار است در روزهای آینده درباره همه آنها تصمیمگیری شود.
-------------------
پرداخت معوقات مزدی کارگران فاز 13 در روزهای آتی
به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، کارگران دو شرکت پیمانکاری واقع در فاز 13 عسلویه دارای معوقات مزدی بیش از 3 ماه هستند.
کارگران این دو شرکت خواهان پرداخت معوقات مزدی خود از نیمه دوم اسفندماه سال جاری تاکنون شدهاند. بر همین اساس، کارگران روز گذشته با تجمع در داخل محوطه کارگاهی خود خواستار پرداخت معوقاتشان شدند.
در تماس خبرنگار ایلنا با یک مدیران این پروژه اعلام شد؛ معوقات مزدی چندین شرکت پیمانکاری فاز 13 در هفتههای گذشته پرداخت شده و تلاش بر این است باقی معوقات این دو شرکت نیز پرداخت شود.
به گفته یکی از این کارگران، شمار نیروهای پیمانکاری این دو شرکت حدود 250 نفر هستند.
-------------------
معیاری برای تعیین مزد رانندگان مسافربری نیست/رانندگان مسحق سختیکارند
به گزارش ایلنا، غلامرضا جانفشان عضو هیات مدیره انجمن صنفی رانندگان مسافربری کشور در خصوص مطالبات کارگران شاغل در بخش مسافربری از وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی دولت دوازدهم، گفت: عمده مشکلات مربوط به کارگران این صنف به مسائل معیشتی بازمی گردد چرا که دستمزد راننده، کمک راننده و مهماندارن بر اساس توافق بین کارگر و کارفرما تعیین می شود.
به گفته این مقام صنفی از آنجایی که این توافق بدون نظارتهای قانونی صورت میپذیرد کارفرما که همان صاحب اتوبوس حمل مسافر است مطابق میل خود دستمزد راننده، کمک راننده و مهماندار را تعیین میکند به گونه ای که دستمزدها بسته به مسافت راه و صاحب اتوبوس تفاوتهای چشمگیری دارند.
وی گفت: تعریف یک مکانیزم مشخص برای تعیین سطح دستمزد، عادلانه نمودن و شفاف ساخن آن خواسته اصلی نهاد صنفی رانندگان مسافربری کشور از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت دوازدهم است.
جانفشان با پیش کشیدن این مطلب که حرفه رانندگان مسافربری جزو مشاغل سخت محسوب نمیشود، افزود: این امر بارها مورد گلایه رانندگان صنف مسافربری کشور قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در همین رابطه طرح سختی کار رانندگان بار و مسافر درونشهری و برونشهری کشور در آذر ماه سال 95 به تصویب کمیسیون اجتماعی مجلس رسید و در انتظار تصویب آن در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بودیم که مرکز پژوهش های مجلس کلیات آن را رد کرد و این در حالی است که رانندگان پس از چند نوبت جا به جایی مسافر در معرض خستگی و خواب آلودگی قرار میگیرند و همین مسئله میتواند به عامل تهدید کننده جان مسافران تبدیل شود.
رانندگان مسافربری کشور مشخصا از وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی می خواهند که با مذاکره با نمایندگان مجلس موانعی را که مانع از تصویب طرح سختی کار رانندگان شده است را بردارد.
-------------------
یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹٦ - ۲۰ اوت ۲۰۱٧
تجمع جمعی از کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس مقابل استانداری
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران بهرهبرداری پالایشگاه ستاره خلیج فارس صبح امروز در تجمع اعتراضی نسبت به مشخص نبودن وضعیت شغلی خود مقابل ساختمان استانداری استان هرمزگان تجمع کردند.
به گفته این کارگران، معترضان شامل ۹۰ نفر از کارکنان واحد بهرهبرداری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در شهر بندرعباس هستند که از روز گذشته (شنبه، بیست و هشتم مرداد) کارتهای حضور و غیاب آنها به دستور مدیریت جدید پالایشگاه جمعآوری شده و در نتیجه آنها از ورود به محل کارشان منع شدهاند.
برپایه این اظهارات، کارگران موردنظر در دی ماه سال ۹۲ در یک آزمون استخدامی شرکت کرده بودند که پس از اعلام قطعی نتایج این آزمون از حدود یک سال قبل به صورت کارگر قرارداد مستقیم؛ در پالایشگاه ستاره خلیج فارس مشغول کار میشوند.
از قرار معلوم تا دو ماه پیش که مدیریت پالایشگاه دستخوش تغییرات میشود، در رابطه استخدام این کارگران مشکلی به وجود نمیآید اما از آن زمان تاکنون به دلیل اصرارهای کارفرمای اصلی در مورد تبدیل رابطه استخدامی آنها به پیمانکاری، این کارگران با مشکلاتی روبرو میشوند.
برپایه این اظهارات جمعآوری کارتهای حضور و غیاب کارگران موردنظر هم در راستای پیگیریهایی است که از جانب کارفرمای اصلی برای تبدیل وضعیت استخدامی و غیرمستقیم شدن قراردادهای کاری صورت گرفته و این در شرایطی است که به گفته همین کارگران قراردادهای شغلی آنها تا ابتدا و انتهای فصل پاییز اعتبار دارد.
این کارگران که معتقد هستند در نتیجه تبدیل شدن قراردادهای استخدامی آنها از حالت مستقیم به پیمانکاری، مطالبات مزدی آنها به صورت قابل توجهی کاهش مییابد، افزودند: مدیریت پالایشگاه برایمان میان تبدیل وضعیت و پیمانکاری شدن یا تسویه حساب و فسخ رابطه کاری هیچ چارهای باقی نگذاشتهاست و برای همین تصمیم گرفتیم از طریق مراجعه به استانداری هرمزگان پیگیر خواستههایمان بشویم.
در همین رابطه فائق (مشاور مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس) به ایلنا گفت: تجمعکنندگان از نیروهای کارآموز و قراردادی ستاره خلیج فارس هستند که نگران امنیت شغلی خود شدهاند.
او با بیان اینکه اکثر این کارگران افراد غیربومی و کمتجربهای هستند که از شهریور سال گذشته در پالایشگاه ستاره خلیج فارس مشغول کار شدهاند؛ افزود: قرار است این کارگران در ادامه تجربهآموزی خود، برای مدت نزدیک به یک سال در اختیار یکی از شرکتهای پیمانکاری نصب و راهانداز به نام ایکو قرار بگیرند.
وی مدعی شد: در جریان این تبدیل وضعیت هیچ تغییر در مزایای شغلی افراد یاد شده به وجود نخواهد آمد و کارگران موردنظر بعد ازکسب تجربه و آموزش دوباره به پالایشگاه ستاره خلیج فارس بازخواهند گشت.
-------------------
مرگ دو کارگر در عمق ۱۲۰ متری چاه
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، مرکز فوریتهای پزشکی شهرستان تربت حیدریه با اعلام این خبر گفته است: شامگاه روز گذشته (۲۸ مرداد ماه) گزارش مرگ ۲ کارگر مقنی در چاهی در حوالی روستای قلعه آقا حسن شهرستان زاوه به مرکز فوریتهای پزشکی اعلام شد.
بر اساس این گزارش، گروههای امدادی و ماموران انتظامی منطقه چخماق به منظور بررسی دقیق موضوع در محل حادثه حاضر شدند.
طبق گزارش مرکز فوریتهای پزشکی شهرستان تربت حیدریه، در تحقیقات اولیه مشخص شد اجساد مربوط به دو کارگر چاه کن است که هنگام حفر چاه در عمق ۱۲۰متری محبوس شدهاند.
بر اساس این گزارش، اجساد این جانباختگان بعد ازگذشت ده ساعت تلاش بامداد امروز یکشنبه از سوی گروهای امدادی به بیرون از چاه انتقال پیدا کرده است.
-------------------
کارگر پسماند بجنوردی پایش را از دست داد
به گزارش ایلنا، در روزهای گذشته، پای کارگر پسماند بجنوردی در خودروی جمعآوری زباله در ایستگاه تخلیه در هنگام تمیز کاری خودرو قطع شد.
این کارگر که سال گذشته به عنوان کارگر نمونه انتخاب شده بود؛ هم اکنون از بیمارستان مرخص شده و در حال استراحت در منزل است.
مدیرعامل مدیریت پسماند خراسان شمالی ضمن تایید این خبر به رسانهها گفت: یکی از کارگران پسماند در زمان تخلیه زباله دچار آسیب شدید از ناحیه ساق پا میشود که متاسفانه در نهایت پای این کارگر قطع شد.
روح الـله عظیمی افزود: این کارگر در یک نظافت خودرو بعد از تخلیه زبالهها، پایش سر میخورد و در پرس قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه این خودروهای پرس زباله بزرگ هستند، افزود: این خودروها دکمهای هستند و زمانی که دکمه زده میشود، پرس عمل میکند و برای قطع دوباره باید دکمه زده شود که متاسفانه در این زمان این کارگر از ناحیه ساق پا دچار آسیب میشود.
-------------------
کشته و زخمی شدن ۹ جنگلبان گیلانی در اثر سانحه تصادف
به گزارش ایلنا، این حادثه روزگذشته (۲۸ مرداد ماه) رخ داد. در این حادثه خودروی ۹ نفر از ماموران جنگلبانی حفاظت محیط زیست گیلان در منطقه کوهستانی علی بابا شهرستان آستارا حین برگشت از ماموریت با خارج شدن از جاده به دره سقوط میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان مصدومان این حادثه به بیمارستان شهرستان آستارا منتقل و تحت درمان قرار گرفتهاند که حال ۲ تن از آنها وخیم گزارش شده است.
به گفته محسن یوسف پور؛ جنگلبانهای کشته شده این حادثه؛ «جلیل فرازی مقدم» و «شهروز شریفیان» نام دارند که در یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان مشغول کار بودند.
طبق اظهارات وی، برای مداوای همکاران مصدوم شدهمان از هیچ کوششی دریغ نمیکنیم و نیروهای امداد و نجات، تا آخرین لحظه در کنار آنها خواهند ماند.
یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آستارا با ۲ واحد سرجنگلبانی بهارستان و لوندویل، چهار پاسگاه حفاظت و حدود ۳۰ نیروی انسانی فعالیت میکند.
-------------------
«فاکس کان» رباتها را جایگزین کارگران میکند
به گزارش ایلنا، شغلهای کارخانهای کمکم با رباتها جایگزین میشوند، چون رباتها ارزانتر بوده و دردسرهای کارگران را ندارند. «فاکسکان» بزرگترین تولید کننده قطعات رایانهای نیز همین قصد را داشته و سعی دارد تا در یک برنامه سه مرحلهای تمام کارگران خود را با ربات جایگزین کند.
یکی از مدیران کارخانه فاکس کان به رسانهها گفته است که جایگزینی کارگران با رباتها در سه مرحله انجام میشود: اولین فاز، جایگزین کردن کارگران در ورکاستیشنها با ربات است. این رباتها کارهایی را انجام خواهند داد که یا برای انسان خیلی خطر دارد و یا کارگران حاضر به انجام آن نیستند. در مرحله دوم رباتها، تمام مراحل تولید را در دست میگیرند و مرحله سوم به گونهای خواهد بود که از انسانها در نظارت و بازرسی استفاده خواهد شد.
اجرای این پروژه در کارخانههای فاکسکان در «چنگدو»، «شنزن» و «ژنگژو» در حال حاضر به مرحله دوم و سوم رسیدهاند. فاکسکان تاکنون از ۴۰ هزار ربات یا Foxbot استفاده کرده است. فاکسکان قادر است سالانه ۱۰ هزار ربات تولید کند.
مجموعه کارخانههای فاکس کان در حال حاضر تولیدکننده محصولات برند تجاری «اپل» در چین محسوب میشوند.
-------------------
شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹٦ - ۱۹ اوت ۲۰۱٧
بستری شدن یک فعال کارگری در بیمارستان
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد جراحی (فعال کارگری) در روزهای گذشته برای دومین بار در بیمارستان بستری شد.
وی یک سال پیش با پایان یافتن مدت 5سال حبس از زندان تبریز آزاد شد و پس از آن، به درمان بیماری تیروئید و عوارض سرطانی خود پرداخت.
او ابتدا در بیمارستانهای تبریز بستری شد و سپس برای ادامه مداوا به بیمارستان شهدای تجریش در تهران منتقل شد که در این بیمارستان تحت عمل جراحی قرار گرفت.
به گفته نزدیکان محمد جراحی، عمل جراحی امروز موفقیت آمیز بوده است.
-------------------
یک کشته بر اثر انفجار معدن در منطقه دالاهو
به گزارش خبرنگار ایلنا، سرهنگ محمد رضا آمویی ضمن تایید این خبر اظهار داشت: کارگران یک معدن خصوصی در منطقه خسروآباد دالاهو برای برداشت سنگ معدن با استفاده از مواد منفجره، انفجاری مصنوعی ایجاد کردند.
آمویی افزود: پیش از انجام عملیات انفجار، عوامل انتظامی تذکرات لازم را به افراد حاضر در منطقه داده بودند، همچنین مسیر تردد به سمت معدن نیز مسدود شده بود، اما متاسفانه بیتوجهی به هشدارهای پلیس، حادثهای دلخراش را رقم زد.
معاون اجتماعی پلیس کرمانشاه تصریح کرد: پسر صاحب معدن حین عملیات انفجار و بدون توجه به تذکرات پلیس در محل تعیین شده برای استقرار، برای عکسبرداری و فیلمبرداری از صحنه انفجار، محل را ترک کرده بود، که بر اثر اصابت قطعه سنگی به سر وی دچار مصدومیت شد.
این مقام انتظامی ادامه داد: بلافاصله پس از مصدومیت، وی را به بیمارستان اسلام آباد غرب منتقل کردند، اما متاسفانه در بیمارستان جان خود را از دست داد.
-------------------
مطالبات معوقه؛ کارگران اخراجی اشیمشی را به خانه کارگر کشاند
به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران اخراجی کارخانه «اشی مشی» مستقر در شهر صنعتی رشت از خانه کارگر گیلان درخواست کردند به تقاضای آنها درباره مطالباتشان رسیدگی کند.
این کارگران که شمار آنها در حدود ۱۱۰ نفر است، در پایان اردیبهشت ماه سال جاری تعدیل شدهاند و هنوز نزدیک به شش ماه مزد پرداخت نشده طلبکارند.
برخی از این کارگران به ایلنا گفتند: در بین ما حتی افراد با سابقه تا حدود۱۵ تا ۲۵ سال وجود دارد، ولی به صورت ناگهانی پایان اردیبهشت ماه به ما گفتند که اخراج هستید.
این کارگران درباره وضعیت مطالبات خود گفتند: ما از یکسو از ترس وصول نشدن مطالباتمان از سوی کارفرما به اداره کارگیلان طرح شکایت نکردهایم و از سوی دیگر، کارفرما هیچگونه وعده مشخصی در خصوص برگشت به کار یا پرداخت مطالباتمان نداده است. برای همین ناچار شدیم از مسئولان خانه کارگر گیلان تقاضا کنیم به مشکل ما رسیدگی کنند.
«حسن ایزدی »دبیر اجرایی خانه کارگر استان گیلان نیز در این خصوص گفت: روز پنجشنبه تعداد زیادی از کارگران اخراجی شرکت اشی مشی به همراه خانوادههای خود به خانه کارگر مراجعه کرده و از ما خواستند پیگیر مطالبات معوقه و بازگشت به کار آنها باشیم.
او با بیان اینکه حدود یک هفته پیش مشکلات کارخانه اشی مشی و کارگرانش در جلسه کمسیون کارگری استان بررسی شد، در ادامه افزود: در این جلسه؛ کارفرما وعده پرداخت بخشی از مطالبات کارگران اخراجی را داد و امیدواریم در فرصت باقیمانده تا موعد مقرر این وعده عملیاتی و مطالبات مورد نظر کارگران پرداخت شود.
طبق اظهارات وی، در گذشته شرکت اشی مشی یکی از واحدهای نمونه استان گیلان محسوب میشد که با حداقل امکانات فعالیت تولیدی خود را در گیلان آغاز کرد اما در جریان نوسانات اقتصادی سالهای ابتدایی دهه 90 دچار مشکل شد که نتیجه آن وضعیت کنونی است.
ایزدی با بیان اینکه یکی وظایف اصلی تشکیلات خانه کارگر استان گیلان رسیدگی به مشکلات صنفی کارگران در صنایع مختلف است، گفت: امروز شاهد هستیم که خانه کارگر به خانه امن کارگران تبدیل شده و آنها هر روزه جهت حل مشکلات و طرح مطالبات خود به دفاتر خانه کارگر در استانها مراجعه میکنند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات خانه کارگر حل و فصل دعاوی صنفی کارگری قبل از طرح شکایت در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر محاکم قضایی است.
دبیر اجرایی خانه کارگر گیلان در خاتمه یادآور شد: در پیگیری مطالبات کارگران اخراجی اشی مشی نیز خانه کارگر تمام تلاش خود را برای وصول مطالبات معوقه آنها با حمایت مسئولان استانی انجام خواهد داد و پیگیری میکند.
-------------------
معوقات مزدی و بیمهای کارگران شهرداری لوشان/مسئولان شهری: باید کسب درآمد کنیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران مجموعههای شهرداری لوشان در تماس با ایلنا از دستکم سه ماه معوقات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران که در سازمانهایی همانند آتش نشانی، فضای سبز و خدماتی و اداری شهرداری لوشان کار میکنند، مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است.
این کارگران که زیرنظر مستقیم شهرداری لوشان مشغول به کار هستند، میگویند: تا این لحظه مسئولان شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر لوشان نتوانستهاند به خواستههای آنها رسیدگی کنند.
کارگران در ادامه تصریح کردند؛ حدود ۷۰ نفر هستیم که جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی، حدود ۲ ماه است که حق بیمه ما به سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است و مسئولان شهری لوشان ماههاست میگویند برای پرداخت دستمزد کارگران بودجه نداریم.
شهرداری لوشان با تایید این معوقات مزدی به ایلنا گفت: مطالبات معوقه کارگران شهرداری لوشان سه ماه است که تا پایان مرداد ماه این مطالبات معوقه به ۴ ماه میرسد. درآمد ماهانه شهرداری لوشان در حدی نیست که بتواند هزینههای جاری شهرداری و مطالبات معوقه کارگران خود را در بخشهای مختلف را پرداخت کند، به همین دلیل شهرداری بدنبال افزایش اعتبارات و کسب درآمد است.
او با بیان اینکه این کاهش درآمد شهرداری لوشان باعث بروز مشکلاتی ناشی از کمبود منابع مالی شده است به همین دلیل هم اکنون کارگران ماههاست که معوقات مزدی طلب دارند، افزود: جدا از معوقات مزدی از اردیبهشت ماه حق بیمه آنها به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
از قرار معلوم اعضای شورای شهر لوشان و برخی نهادهایی مانند استانداری، فرمانداری و سازمان همیاریهای شهرداریهای استان گیلان پیگیر مشکل به وجود آمده هستند.
-------------------
خواستار بازرسی از شرایط کارگران چسب هل هستیم/ اداره کار ورود کند
به گزارش خبرنگار ایلنا، مسئول یکی از نهادهای صنفی کارگری استان آذربایجان شرقی خواستار رسیدگی بازرسان اداره کار به وضعیت کارگران کارخانه چسب هل شد.
ناصر چمنی (مسئول کانون انجمنهای صنفی کارگری استان آذربایجان شرقی) در واکنش اخباری که در روزهای گذشته در مورد شرایط کاری کارگران کارخانه چسب هل منتشر شده است، به خبرنگار ایلنا گفت: از بازرسی اداره کار میخواهیم با ورود به این واحد صنعتی به وضعیت کارگران شاغل در آن رسیدگی کند.
وی ادامه داد: برابر اخبار منتشر شده، شرایط کاری کارگران این واحد تولیدی با حداقل استانداردهای قانون کار مغایرت دارد و از این بابت جا دارد اداره کار استان آذربایجان شرقی؛ بازرسان خود را روانه این واحد صنعتی کند.
این فعال صنفی کارگری با بیان اینکه باید مشخص شود که در این کارخانه چه تعداد کارگر و با چه شرایطی مشغول کارند، گفت: اگر وضعیت شغلی این کارگران با استانداردهای قانونی مغایر باشد؛ باید برابر مقررات به آن رسیدگی شود.
در روزهای گذشته؛ انتشار اخبار و عکسهایی از شرایط کار متفاوت و به ظاهر مغایر کارگر کارخانه چسب هل که در محدوده شهر تبریز قرار دارد، واکنش بسیاری از کاربران فضای مجازی را به دنبال داشت.
-------------------
جمعه ۲٧ مرداد ۱۳۹٦ - ۱۸ اوت ۲۰۱٧
فوت یک کارگر بر اثر ریزش چاه
جلال ملکی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره حادثه فروریختن یک چاه اظهار کرد: در ساعت ۱۱:۴۱ دقیقه حادثه گرفتار شدن داخل چاه در خیابان پیامبر غربی، خیابان جهاد اکبر اعلام میشود.
او با بیان اینکه دو ایستگاه به محل حادثه اعزام میشود، گفت: محل حادثه یک ساختمان در حال ساخت بود که در طبقه منهای یک آن کارگران مشغول حفر یک حلقه چاه به عمق ۱۰ متر بودند که در یکی از انباریهای چاه دیواره تخریب میشود.
سخنگوی سازمان آتشنشانی با بیان اینکه یک کارگر زیر خاک مدفون شده بود خاطرنشان کرد: آتشنشانان ایمنسازیهای لازم را انجام میدهند وارد چاه میشوند و بعد از مدتی تلاش این کارگر ۲۴ ساله افغانی را خارج میکنند.
ملکی افزود: این کارگر پس از انتقال به سطح زمین با تایید عوامل اورژانس مشخص میشود که فوت شده است و عملیات در ساعت ۱۲:۲۹ دقیقه به پایان میرسد و محل تحویل عوامل نیروی انتظامی میشود.
-------------------
ادامه تاخیر در پرداختِ معوقات مزدی کارگران شهرداری سردشت/دفترچههای بیمه تمدید نشد
به گزارش خبرنگار ایلنا، مطالبات مزدی کارگران شهرداری سردشت پرداخت نشده است.
200 کارگر شهرداری سردشت که در بخشهای مختلف خدماتی و فضای سبز مشغول به کار هستند، از ابتدای سال جاری تا اوایل مرداد ماه هیچ دستمزدی دریافت نکرده بودند؛ در نهایت، اوایل مرداد ماه حقوق فروردین ماه به حساب این کارگران واریز شد.
دفتر شهرداری سردشت وعده داده بود که تا آخر تیرماه، سه ماه از مطالبات را پرداخت میکند که این وعده عملی نشد. کارگرانی که از ابتدای سال جاری فقط یک ماه دستمزد گرفتهاند با انتقاد از شرایط موجود میگویند: نباید بار مشکلات سازمان شهرداری بر دوش کارگران باشد.
شهرداری سردشت کمبود بودجه و بدهیهای شهرداری در دوره شهردار قبلی را دلیل تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران عنوان کرده است.
در عین حال کارگران شهرداری سردشت علاوه بر تاخیر در دریافت مطالبات مزدی، از عدم پرداخت حق بیمههای خود انتقاد دارند و می گویند: در ماههای اخیر مراجعه به تامین اجتماعی برای تعویض دفترچههای بیمه بینتیجه بوده و دفترچههای بیمه بسیاری از کارگران دیگر اعتبار ندارد.
--------------------
چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹٦ - ۱٦ اوت ۲۰۱٧
فعالیت معدن طلای «زرشوران» با ۱۲۰ کارگر متوقف شد
منابع کارگری ایلنا در این واحد معدنی گزارش کردند، معدن طلای زرشوران به عنوان بزرگترین واحد معدنی طلا در کشور که در شهرستان تکاب استان آذربایجان غربی فعالیت دارد، از اول مرداد ماه تعطیل شده و تمامی ۱۲۰ کارگر آن با ۵ ماه مزد معوقه هم اکنون بیکارند.
این کارگران که بصورت میانگین ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه کار دارند، میگویند: این واحد معدنی چندین سال است تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «گسترش راه معدن شهسوار» و با نظارت شرکت ایمیدرو فعالیت استخراجی دارد.
کارگران با بیان اینکه واحد معدنی زرشوران تا اسفند ماه سال ۹۵ بیش از ۲۰۰ کارگر داشت، افزود: به دلایلی که هنوز برایمان نامعلوم باقیمانده است، تعداد ۸۳ کارگر تعدیل شدند.
کارگران میگویند پیش از این شرایط استخراج در معدن طلای زرشوران بسیار خوب بود و معلوم نیست که مدیریت کنونی چرا با مشکل مواجه شده است؟
آنها با یادآوری شرایط نامناسب بازار کار در منطقه سکونت خود افزودند: این واحد معدنی تنها فرصت شغلی بود که در اختیار اهالی این منطقه قرار گرفته بود.
از قرار معلوم ۵۱درصد شاغلان این واحد معدنی را نیروهای بومی منطقه، ۴۰ درصدآن ساکنان روستاهای اطراف زرشوران و بقیه نیروهای فنی و تخصصی غیربومی تشکیل میدادند.
کارگران مذکور در ادامه تصریح کردند؛ جدا از وضعیت نامشخص معدن طلای زرشوران، فعالیت کارخانه استحصال طلا نیز که در نزدیکی این واحد معدنی با مدیریت دولتی اداره میشود مشخص نیست و کارگران شاغل در آن نگران از دست دادن شغل خود هستند.
طبق اظهارات کارگران معدن زرشوران، بهترین فصل بهرهبرداری از این واحد معدنی فصل گرم سال است زیرا با شروع فصل سرما تردد در این ناحیه کوهستانی به دلیل بارش برف سنگین دشوار و در نتیجه فرآیند استخراج ناممکن خواهد شد.
اداره کار آذربایجان غربی: پیگیر وضعیت کارگران هستیم
در این زمینه اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی با تایید خبر تعطیلی موقت معدن طلای زرشوران و بیکاری حدود ۱۲۰ نفر از کارگران این واحد معدنی به ایلنا گفت: این واحد معدنی به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیتهای مالی پیمانکار (شرکت پیمانکاری گسترش راه ومعدن شهسوار تکاب) از سوی کارفرمای اصلی (شرکت گسترش معان وصنایع معدنی طلای زرشوران) تعطیل اعلام شده است.
برپایه این توضیحات، اداره کل کار استان استان آذربایجان غربی در مقام پیگیری تمام مطالبات کارگران استان آذربایجان غربی ازجمله کارگران معادن طلای زرشوران است. اداره کار و فرمانداری شهرستان تکاب از طریق جلسات شورای تامین، همکاری مشترکی را در پیگیری مشکلات معدن طلای زرشوران وکارگرانش آغاز کردهاند.
در عین حال اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی با یادآوری اینکه کارگران معدن طلای زرشوران مانند سایر کارگران برای پیگیری مطالبات خود از حق مراجعه انفرادی به مراجع تشخیص و حل اختلاف ادارات کار برخوردارند، از آمادگی این مجموعه برای رسیدگی به شکایتهای احتمالی کارگران این واحد معدنی خبر داده و یادآور شده است که تا این لحظه از سوی کارگران معدن طلای زرشوران، شکایتی در اداره کار شهرستان تکاب مطرح نشده است.
-------------------
قطع دست کارگر شالیکوبی حین انجام کار
به گزارش ایلنا، شب گذشته ،دست یکی از کارگران کارخانه شالیکوبی شهر بابل در استان مازندران هنگام کار با یکی از دستگاههای این کارخانه قطع شد.
در همین باره سخنگوی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی بابل اعلام کرد؛ این اتفاق شب گذشته حوالی ساعت ۲۰:۴۳ برای یک کارگر ۲۴ ساله بابلی رخ داده است. این کارگر هنگام کار با یکی از دستگاههای کارخانه شالیکوبی واقع در جاده شهید صالحی سه راه زعفران کلا گتاب از ناحیه دست دچار حادثه میشود.
غلام نیا روشن اضافه کرد: کارگر مصدوم بلافاصله به بیمارستان شهید بهشتی بابل منتقل شده و پس از انجام کمکهای اولیه در اوژانس بیمارستان، تحت عمل جراحی قرار گرفته و هماکنون وضعیت او رضایتبخش است.
-------------------
مرگ کارگر تازه کار شرکت سنگ آهن گهرزمین
مسئول ایمنیِ شرکت: اولین روز برای تست آمده بود که جانش را از دست داد
به گزارش خبرنگار ایلنا، میلاد صفایی، 25 ساله، حدود ساعت ده صبح روز گذشته بر اثر چرخش پیکورِ بیل مکانیکی در شرکت سنگ آهن گهر زمین جان خود را از دست داد.
سیدشجاع الدین گلسرخی، مدیر ایمنی شرکت در ارتباط با جزئیات حادثه به خبرنگار ایلنا گفت: میلاد صفایی یک جوان جویای کار بود که به یک شرکت پیمانکاری طرف قراردادِ سنگ آهن گهرزمین درخواست کار داده بود.
وی ادامه داد: روز گذشته (24 مرداد) شرکت مربوطه، او را برای آزمون و آغاز به کار دعوت کرد؛ کارگر متوفی، گواهینامه ویژه کار با بیل مکانیکی و دستگاهها را دارا بود. پس از آمدنِ او به شرکت، در حضور سرپرست کارگاه و مسئول ماشینآلات او را برای تست بردند؛ او مشغولِ تستِ کار با یک دستگاه بیل مکانیکی سالم بود که ناگهان اهرم میزند و جکِ ماشین را بالا میآورد که بیل به زمین ضربه زده و سرِ متوفی به داخل کابین برخورد میکند و جانش را از دست میدهد.
گلسرخی با بیان این که این کارگر با وجود داشتن گواهینامه، کار با دستگاه را بلد نبوده؛ افزود: متاسفانه در همان ساعت اولِِ کار با دستگاه جان خود را از دست میدهد.
از قرار معلوم، کارگر متوفی در جا میمیرد و وقتی نیروهای اورژانس به محل میرسند، مرگ او را اعلام میکنند.
شرکت سنگ آهن گهرزمین در مجموعه گلگهر سیرجان در استان کرمان قرار دارد.
-------------------
مسمومیت 10 کارگر تالار عروسی در اهواز
به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (24 مرداد) ده کارگر یک تالار عروسی در اهواز بر اثر گازگرفتگی مسموم شدند.
این حادثه ساعت 5:36 بامداد و زمانی که کارگران تالار پس از اتمام کار، در حال خواب بودند، رخ داد.
نیروهای اورژانس پس از حضور در محل، این کارگران را تحویل بیمارستان گلستان اهواز دادند.
یک روز پس از این حادثه، حال عمومی این کارگران خوب توصیف شده و تعدادی از آنها از بیمارستان مرخص شده اند.
-------------------
سه شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹٦ - ۱۵ اوت ۲۰۱٧
تعطیلی موقت آجر ماشینی «گنبد» به دلیل قطعی گاز
منابع کارگری در استان گلستان گزارش کردند کارخانه آجر ماشینی «گنبد» واقع در محور جاده آزاد شهر به مینودشت به دلیل قطعی گاز هم اکنون به مدت نامعلومی تعطیل اعلام شده و در نتیجه کارگران این واحد تولیدی شغل خود را از دست دادهاند.
کارگران این واحد صنعتی به ایلنا گفتهاند؛ این کارخانه از تقریبا ۲۰ روز پیش تعطیل اعلام شده است و اکثر کارگران آن هنوز بابت دستمزد ۵ تا ۸ ماهه خود را از کارفرما طلب دارند.
طبق اظهارات منابع کارگری، مسئولان این کارخانه وعده دادهاند تعطیلی این کارخانه موقتی است و کارگران بعد از وصل شدن گاز مجددا به کارشان بازمیگردند. با این وجود کارگران از تعطیلی چندین باره کارخانه نگرانند چراکه عقیده دارند ممکن است کارفرما نتواند به تعهدات خود عمل کند.
بنا بر ادعای کارگران، علاوه بر معوقات مزدی؛ کارفرما در زمینه پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی دچار مشکل است و این مساله؛ شرایط زندگی را برای کارگران و خانوادههایشان سخت کرده است.
به گفته کارگران، جدا از معوقات مزدی و بیمهای، آنها هنوز عیدی سال ۹۵ خود را به دلیل ناتوانی مالی کارفرما دریافت نکردهاند.
کارگران آجر ماشینی گنبد در خاتمه تصریح کردند: رکود بازار ساخت و ساز به فعالیت این واحد تولیدکننده آجر ماشینی لطمه وارد کرده و توان رقابت در بازار را از آن سلب کرده است.
«غلامرضا طالبا» دبیر اجرایی خانه کارگر استان گلستان با تایید خبر متوقف شده فعالیت کارخانه آجر ماشینی گنبد گفت: فعالیت این کارخانه به دلیل بدهی کارفرما به اداره گاز متوقف شده و در نتیجه کارگران آن با چندین ماه دستمزد معوقه سرگردان شدهاند.
او با بیان اینکه در حال حاضر تشکیلات خانه کارگر پیگیر مشکلات کارخانه آجر ماشینی گنبد و کارگرانش است، افزود: در این مورد چندین جلسه با اداره کل کار استان و سایر نهادهای مرتبط با مشکلات کارخانه برگزار کردهایم که در نتیجه آن کارفرما میبایست بخشی از مطالبات کارگران و اداره گاز را پرداخت میکرد که در نهایت این پرداختها انجام نشد.
به گفته طالبا، کارفرمای این واحد تولیدی جدا از بدهیهای خود به اداره گاز و کارگران کارخانه، بدهی مالی زیادی به سایر نهادهای مختلف استان همانند تامین اجتماعی، اداره مالیات و اداره برق دارد.
-------------------
فرورفتن میلگرد دو متری در بدن کودک افغانستانی
به گزارش ایلنا، روز گذشته (۲۳ مرداد) یک حادثه کار، منجر به مصدمیت یک کودک مهاجر شد.
از قرار معلوم، کارگران در یک کارگاه ساختمانی کارگران مشغول کار بودند که ناگهان یک میلگرد دو متری از طبقه سوم سقوط کرده، در کتف یک کودک شانزده ساله افغانستانی که در طبقه همکف قرار داشت، فرو میرود.
این حادثه حوالی ساعت ۱۵ در خیابان قلعهمرغی تهران رخ داد و نیروهای امدادی بلافاصله به محل اعزام شدند.
نیروهای عملیاتی به سرعت محل حادثه را ایمنسازی کردند و با استفاده از تجهیزات مخصوص قسمتی از میلگرد که خارج از بدن کارگر نوجوان بود را برش دادند.
این نوجوان به سرعت برای ادامه مداوا به مراکز درمانی فرستاده شد.
-------------------
دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹٦ - ۱۴ اوت ۲۰۱٧
خواهش میکنم حقیقتِ داغدیدگیمان را سانسور نکنید
از ماموران سد معبر شهرداری قم شکایت کردیم
«ما داغداریم؛ این بماند، به ما دروغگو هم گفتند؛ این هم بماند؛ فقط نمیخواهیم حرفهایمان سانسور شود؛ میخواهیم حقیقت رسانهای شود..»
عباسی، پسرعموی مظفر عباسی، میوه فروشی است که عصر شنبه پس از برخورد با ماموران سد معبر شهرداری قم جان خود را از دست میدهد؛ این خبرِ تکان دهنده منتشر که می شود، مردم شهر را، میوه فروشان قمی را و همسایه های مظفر عباسی را منقلب می کند؛ روز بعد، میوه فروشان قم در ورودی میدان میوه و ترهبار تجمع میکنند؛ آنها پلاکاردی در دست دارند: ما هم فرزندان ایرانیم؛ ما را نَکُشید...
این خبر همه آنهایی را که نگران برخوردها با دستفروشان و فروشندگانِ خیابانی هستند، نگرانتر میکند؛ چند سال پیش، جریان مرگِ دلخراشِ علی چراغی، دستفروش تهرانی، توسط ماموران سد معبر شهرداری تهران پیش آمد و چندی پیش، برخورد با زنان دستفروش ارومیهای، فومنی و اهوازی و حالا هم قصهی دردناک مظفر عباسی.
فعالان اجتماعی معتقدند پاک کردن صورت مساله آن هم با اعمال خشونت، جمعآوریِ ضربتی فروشندگانِ شهری و دستفروشان و برخوردهای حذفی، نمیتواند راه حلی برای غیررسمی زدایی از بازار کار باشد؛ واضح است تا بیکاری هست، تا آمارِ نیروی جویای کار بیش از فرصت های رسمی اشتغال است، هم دورهگردی و دستفروشی هست و هم به اصطلاح سد معبر. یکی از میوه فروش های قم که وانت دارد و دوره میگردد و میوه میفروشد و دیروز هم در تجمع وانت داران شرکت کرده؛ میگوید: شهرداری از جانمان چه میخواهد؟ اگر میوه نفروشیم؛ اگر ماشین هایمان راببرند، چه کنیم؟ برویم دزدی کنیم؟
و اما روایت شهرداری قم در مورد حادثه به صورت رسمی منتشر شدهاست: ساعت ۱۹:۳۰ ماموران سد معبر شهرداری قم به یک راننده وانت میوه فروش به خاطر سد معبر تذکر میدهند که منجر به واکنش وی میشود و راننده وانت اقدام به شکستن شیشه خودروی خود میکند. هیچ برخوردی با این راننده نمیشود و پس از اخذ تعهد بدون هیچ مشکلی راننده وانت از محل دور میشود. اما پس از مدتی حال راننده وانت بد شده و سرش به جدول کنار خیابان برخورد میکند که با حضور اورژانس به بیمارستان الزهرا منتقل میشود. با این وجود راننده پس از ۲ ساعت فوت میکند.
دادستانی قم هم اعلام کردهاست که آثار ضرب و جرحی دیده نشده و قتلی در کار نبودهاست. میگویند متوفی احتمالا سکته کردهاست.
حالا دو روز بعد از حادثه، پسرعموی متوفی تقاضا میکند که صحبت های خانواده متوفی هم شنیده شود؛ او میگوید: شهردار در صدا و سیمای قم، ادعا کرده که مظفر دو ساعت بعدِ تذکر ماموران سکته قلبی کرده، اما ما این روایتِ رسمی را قبول نداریم؛ کلی هم فیلم داریم که کسبه محلی گرفته اند؛ از همین فیلمها به عنوان مستندات در شکایاتمان استفاده خواهیم کرد؛ در فیلمها مشخص است؛ ماموران سد معبر، با پسرعموی من درگیر میشوند، وقتی که بیجان میشود، میگذارند و میروند؛ بعد، مردم و همسایهها در حضور پدر و مادرِ متوفی به اورژانس زنگ میزنند؛ اورژانس که میآید؛ هرچه تلاش میکند، مظفر احیا نمیشود، میبرندش بیمارستان و آنجا اعلام میکنند که تمام کردهاست....
از عباسی میخواهم که از پسرعمویش بگوید؛ از کار و کاسبیاش و این که چطور شد ماموران آمدند، اصلا از او چه میخواستند؟
عباسی ناپیوسته حرف میزند؛ صدایش زیادی مضطرب است، اما آنطور که میگوید بیشتر از خودِ حادثه، از آنچه بعدش پیش آمد و رفتارِ شهرداری ناراحت است. او شروع به روایت میکند:
«مظفر، حدودا چهلساله بود، سه فرزندِ هفت، چهار و دو ساله دارد؛ کاسبیاش سالها میوه فروشی بود، اما پول و سرمایهای نداشت که یک باب مغازه یا حتی دکه اجاره کند؛ همان پیاده روِ مقابل منزلش شده بود محل کسب و کارش؛ وانت را میگذاشت همانجا و میوه میفروخت؛ نه کسبه محلی و نه همسایهها هیچ کدام شکایتی نداشتند؛ آرام، کارش را میکرد؛ کاری به کسی نداشت.»
او زندگی مظفر را شرح میدهد؛ این که اگر وانت را از او میگرفتند؛ چطور میخواست خرج خانوار 5 نفره را دربیاورد؛ این که مظفر به هر دری که میزد، بسته بود؛ این که بچه هایش هرچه بزرگتر میشدند، سفرهاش کوچکتر میشد. او زندگی پسرعمویش را شرح میدهد تا به روز حادثه میرسد:
«آن روز هم داشت مشتریها را راه میانداخت که ماموران سد معبر آمدند؛ گفتند نباید اینجا کار کنی؛ راه را سد کردهای؛ میخواستند وانت را با خود ببرند؛ مظفر به آنها میگوید: حقِ بردن ماشین را ندارید؛ فقط بایستی اخطار بدهید و به من فرصت بدهید؛ خالاصه در نهایت گلاویز میشوند، همه همسایهها وکسبه شاهدند؛ بعد هم نقش زمین که شد؛ میگذارند و میروند. مادر و پدر مظفر هم سر میرسند؛ غوغایی به پا میشود؛ ماموران، صحنه را ترک میکنند و پیکرِ بیجانِ مظفر میماند روی دستِ خانواده و همسایهها.»
داغِ دلِ عباسی تازه میشود: این که میگویند سرش بعدِ دو ساعت خورده به جایی صحت ندارد؛ سرش به کجا خورده؟ چرا پس در گزارش اولیه پزشکی قانونی نیامده که سرِ متوفی به جایی خورده؟ پزشکی قانونی که به ما اعلام کرده بعدِ چهار ماه، نتیجه قطعی را منتشر میکند؛ مقامات این اطلاعات را از کجا آورده اند؛ آن همه آدم در محل حاضر بودند، آن همه شاهدِ زنده.
عباسی از شکایت صحبت میکند؛ از این که خانواده با جدیت پیگیر قضیه هستند؛ میپرسم از چه مقامی شکایت کردهاید؛ از شهرداری؟ او پاسخ میدهد:
«نه! شهردار که نگفته بروید، بزنید و بکشید؛ گفته فقط بروید تذکر و اخطار بدهید؛ ما از شهردار شاکی نیستیم؛ از مامورانِ سد معبر شکایت کردهایم؛ رفتارِ بدِ این ماموران، این فاجعه را به سرِ خانواده ما آورد؛ مامورانِ سد معبر، باید پاسخگوی رفتارشان باشند.»
عباسی همچنان نگران است؛ از صدا و سیما هم دلخور است؛ آخرِ صحبت باز هم تاکید میکند: ما داغداریم؛ جوان از دست دادهایم؛ یک خانواده عزادار، یک مادرِ داغدار، از شما میخواهند اگر قصد دارید از مظفر عباسی بگویید، حرفها را تمام و کمال به مردم برسانید؛ ما را دروغگو که کردند، شما حداقل سانسورمان نکنید....
نسرین هزاره مقدم
-------------------
«اشیمشی» ۱۱۰ کارگرش را بیکار کرد/اداره کل کار گیلان: اگر کارگران شکایت کنند پیگیری میکنیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری ایلنا در کارخانه«اشی مشی» از تعدیل ۱۱۰ کارگر این واحد صنعتی با دست کم شش ماه مزد معوقه خبر میدهند.این کارگران برای بازگشت بکار تقریبا هر روز به کارخانه مراجعه می کنند.
از قرار معلوم کارگران تعدیل شده به صورت میانگین بین ۱۵ تا ۲۵سال سابقه کار دارند و بعد از گذشت سه ماه هنوز بابت مزایای مختلف مزدی بهمن و اسفند سال ۹۴ ، دی و بهمن سال ۹۵، فرودین و اردیبهشت سال ۹۶ و عیدی سالهای ۹۳ ، ۹۴ و ۹۵ و سنوات سالهای ۹۳ تاکنون طلبکارند.
به نقل از این کارگران عنوان میشود: در زمان اشتغال شرایط تولید در کارخانه اشی مشی بسیار خوب بود و در نتیجه نمیدانند که به چه دلیلی تعدیل شدهاند.
در عین حال کارگران یاد شده در خصوص وضعیت بیمه بیکاری خود گفتند: هنوز مقرری بیمه بیکاری کارگران اخراجی محقق نشده است.
گفتنی است گروه تولیدی-بازرگانی اشی مشی در سال ۱۳۷۱ راهاندازی شد و در زمینه تولید مواد غذایی، آب و سایر نوشیدنیها فعالیت میکند.
کارگران شکایت کنند، پیگیری میکنیم
در این زمینه واحد روابط کار اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان گیلان با تایید خبر اخراچ حدود ۱۱۰ نفر از کارگران کارخانه اشی مشی گفت: این کارگران بعد از اتمام قرارداد کار از سوی کارفرما اخراج شدهاند.
او با بیان اینکه اداره کل کار استان گیلان آمادگی لازم را برای پیگیری مطالبات کارگران استان را دارد، افزود: اگر این کارگران تعدیل شده مطالباتی دارند بایستی مطالبات خود را به صورت قانونی و با طرح شکایت پیگیری کنند.
به گفته وی، تا این لحظه از مجموع کارگران تعدیلی شرکت اشی مشی بجز دو فقره شکایت از کارفرما، هیچ شکایت دیگری در اداره کار مطرح نشده است.
طبق اظهارات وی، شکایت این دو کارگر اشی مشی در حال پیگیری است و در صورتی که مابقی کارگران بیکار شده طرح شکایت کنند، به شکایتشان به صورت جدی رسیدگی میشود.
-------------------
اعتراض 28 روزه کارگران سیمان کارون برای معوقات مزدی/فرماندار: کارگران قانونی اقدام کنند
منابع کارگری ایلنا در شهرستان مسجد سلیمان از اعتراض صنفی کارگران سیمان کارون به دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی خبر میدهند.
براساس اطلاعاتی که از سوی این منابع در اختیار ایلنا قرار گرفته، این اجتماع صنفی اعتراضی از روز 25 تیرماه آغاز شده است.
به گفته آنان، در این کارخانه سیمان حدود 470 کارگر رسمی، قراردادی و روزمزد مشغول به کار هستند که از 7 تا 17 ماه پیش پرداخت دستمزد کارگران پیمانی وروز مزدی به تعویق افتاده است. همچنین دستمزد کارگران رسمی و قراردادی این کارخانه حدود چهار ماه به تاخیر افتاده است.
کارگران معترض میگویند تاخیرهایی که در پرداخت مطالبات مزدی آنها ایجاد شده، به هیچ وجه با کار سخت و دشواری که آنها هر روز انجام میدهند، همخوانی ندارد و آنها علاوه جبران این وقفه خواستار پرداخت معوقات بیمهای خود به تامین اجتماعی هستند.
معترضان با یادآوری اینکه آنها در ماههای گذشته نیز در اعتراض به تاخیر افتادن مطالبات مزدی کارگران رسمی و قراردادی اعتراض مشابهی انجام داده بودند، افزودند: پس از این اقدام اعتراضی کارفرما وعده داد مطالبات کارگران را به موقع پرداخت کند که تا این لحظه این وعده نیز محقق نشده است.
کارگران کارخانه سیمان کارون درباره سایر مشکلات صنفی خود میگویند؛ غیر از بحث تاخیری که در پرداخت معوقات مزدی آنها وجود دارد؛ فعالیت این واحد تولیدی از یک ماه قبل به دلیل خرابی کوره متوقف شده و در حال حاضر به دلیل خالی بودن سیلوها کاری برای انجام دادن ندارند.
کارگران سیمان کارون مسیر قانونی را طی کنند
در این رابطه «علیرضا گروهی» فرماندار شهرستان مسجدسلیمان با تایید معوقات مزدی ۴۷۰ کارگر این واحد تولیدی در خصوص اعتراض صنفی کارگران گفت: کارگران سیمان کارون تقریبا از 20 روز قبل در اعتراض به معوقات مزدی و بیمهای دست به اعتراض صنفی زدهاند.
او با بیان اینکه فرمانداری شهرستان مسجد سلیمان پیگیر مشکلات این واحد تولید کننده سیمان و کارگرانش است، افزود: خواسته کارگران سیمان کارون در خصوص پرداخت معوقات مزدی به حق است اما باید برای رسیدن به آن مسیر قانونی را طی کنند.
به گفته وی، در جلساتی که در همین رابطه در شورای کارگری شهرستان تاکنون برگزار شده است، تذکرات لازم به هر دو طرف داده شده است.
او در ادامه گفت: متوقف کردن فعالیت کارخانه از سوی کارگران راهحل مناسبی برای رسیدن به مطالبات معوقه نیست و در این بین اگر محل کارشان برای همیشه تعطیل شود تنها کارگران هستند که با چندین سال سابقه کار متضرر خواهند شد.
طبق اظهارات فرماندار شهرستان مسجد سلیمان، پرداخت مطالبات کارگران تنها در صورت ادامه فعالیتهای این واحد تولیدی میسر است. وی در همین باره گفت: از همه کارگران زحمتکش این واحد تولیدی میخواهم تا با خاتمه اعتراض صنفی خود، امکان به برطرف شدن مشکل پیش آمده را فراهم کنند.
-------------------
دو آتشنشان مصدومِ حادثه نشت کلر همچنان بستری هستند/۷ نفر مرخص شدند
روابط عمومی آتشنشانی دزفول در گفتگو با خبرنگار ایلنا از ادامه مداوای دو آتشنشان دزفولی خبر داد.
این دو آتشنشان که شنبه شب، در حادثه نشت کلر در دزفول مصدوم شده بودند، همچنان در بیمارستان نبوی دزفول بستری هستند و به گفته پزشک معالج، ریههای آنها آسیب دیدهاست. روابط عمومی آتشنشانی دزفول گفت: این دو آتشنشان فعلا از بیمارستان مرخص نمیشوند.
به گفته روابط عمومی آتشنشانی دزفول، 7 آتشنشان دیگر که در این حادثه مصدوم شده بودند، از بیمارستان مرخص شدهاند.
گفتنی است در حادثه شنبه شب که به علت نشت گاز کلر در منطقه رودبند دزفول رخ داد، علاوه بر مصدوم شدن تعدادی از شهروندان 9 نفر از پرسنل آتش نشانی نیز مصدوم شدند.
-------------------
یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹٦ - ۱۳ اوت ۲۰۱٧
استمرار اعتراض کارگران گروه ملی فولاد اهواز؛
اداره کار خوزستان: پیگیر مطالبات کارگران هستیم
شماری از کارگران گروه ملی فولاد اهواز در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند که در ادامه اجتماعات اعتراضی روزهای گذشته بازهم شماری از همکاران آنها مقابل شعبه مرکزی بانک ملی اهواز تجمع کردهاند.
بنا به اظهارات کارگران، حدود۵۰۰ کارگر رسمی و روزمزد در این تجمع صنفی حضور دارند.
کارگران مورد نظر میگویند که بابت دستمزد ۵ تا ۸ ماه گذشته طلبکارند در عین حال حق سنوات آنها از سال ۹۰ پرداخت نشده است.
به نقل از کارگران گروه ملی فولاد اهواز اعتراضات صنفی اخیر آنها از حدود یک هفته پیش آغاز شده است اما تا این لحظه مدیران بانک ملی در مقام کارفرمای جدید پاسخ قانع کنندهای برای آنها نداشتهاند.
براساس این اظهارات در شرکت ملی فولاد ایران تا نزدیک به ۴ هزار کارگر مشغول کار بودهاند، این واحد صنعتی یکی از شرکتهای احداث شده توسط گروه سرمایهگذاری امیرمنصور آریا در استان خوزستان است که پس از تشکیل پرونده قضایی برای متهمان اختلاس ۳ هزار میلیاردی، مصادره و در نهایت به عنوان بخشی از مطالبات معوقه به بانک ملی واگذار شد.
مطالبات کارگران گروه ملی فولاد به صورت جدی پیگیری می شود
در این زمینه «سید نور محمدپور» مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان خوزستان با تایید معوقات مزدی بیش از ۴ هزار کارگر این واحد تولیدی در خصوص اعتراض کارگران گروه ملی فولاد اهواز گفت: کارگران این کارخانه مدتهاست در پیگیری مطالبات مزدی به حق خود دست به اعتراض صنفی می زنند.
اوبا بیان اینکه پیگیر مشکلات کارگران گروه ملی فولاد اهواز و کارگرانش هستیم، افزود: در خصوص پیگیری مشکلات کارگران گروه ملی فولاد اهواز بارها با همراهی سایر مسئولان استان در کمسیونهای کارگری تشکیل جلسه دادهایم واین موضوع به صورت جدی از سوی اداره کل کار استان پیگیری می شود.
مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان خوزستان بخش دیگری از مشکلات گروه ملی فولاد اهواز را ناشی از مشکلات مدیریتی دانست وگفت: بانک ملی که اخیرا مدیریت این مجتمع را بر عهده گرفته توان نگهداری مجتمع و پرداخت مطالبات حقوقی کارگران را ندارد.
در همین رابطه روابط عمومی بانک ملی به ایلنا گفت: پیگیر مطالبات کارگران و وضعیت کارخانه هستیم که به محض رسیدن به نتیجه قابل توجه آن را اعلام خواهیم کرد.
-------------------
مرگ راننده و شاگرد رانندهٔ تریلی در محور قم-گرمسار
به گزارش ایلنا، حوالی ساعت 4 بامداد امروز یک تریلی که در محور قم-گرمسار در حال تردد بود، با مشکل فنی مواجه شد که راننده و شاگرد راننده از خودرو پیاده شده و برای تعمیر خودرو در مسیر قرار میگیرند.
از قرار معلوم، به دلیل عدم دید کافی در جاده، یک تریلی دیگر که در حال تردد در این مسیر بود، با این 2 فرد برخورد کرده و باعث مرگ این 2 نفر میشود.
ماموران انتظامی پس از حضور در محل، پیکر این دو نفر را به اورژانس تحویل دادند.
-------------------
معوقات مزدی کارگران طرح ۴۶ هزارهکتاری سیستان
به گزارش خبرنگار ایلنا، دستمزد کارگران فاز یک خط لوله انتقال آب در طرح ۴۶ هزار هکتاری سیستان، در ماههای گذشته پرداخت نشدهاست.
تعدادی از این کارگران تا ۴ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران علاوه بر معوقات مزدی از شرایط شغلی خود نیز انتقاد دارند و میگویند: ساعت کار ثابتی نداریم؛ برایمان اضافه کار هم در نظر نمیگیرند؛ خیلی وقتها جمعهها هم مجبوریم کار کنیم.
تماس خبرنگار ایلنا در ارتباط با شرایط شغلی این کارگران با دفتر فرمانداری زابل و همچنین فرمانداری زهک در استان سیستان بلوچستان تا کنون به نتیجه نرسیده است. مسئول دفتر فرمانداری زابل از علت این دیرکرد اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: بایستی با مسئولان پروژه تماس گرفته شود تا علت تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران مشخص شود.
-------------------
مرگ یک کولبر دیگر در مرز اشنویه
به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته یک کولبر در مرز اشنویه بر اثر حادثه غیرطبیعی جان خود را از دست میدهد. از قرار معلوم در کوهستان مرزی این اتفاق رخ داده است.
هویت این کولبر «عزالدین خالدی» فرزند عبدالرحمن اعلام شدهاست.
او را اهل روستای حسن آباد از توابع منطقه «صومای برادوست» ارومیه اعلام کردهاند.
این چندمین مورد حادثه منجر به فوت کارگران کولبر در ماههای گذشته است.
-------------------
تجمع وانتدارانِ میوه فروش قم در اعتراض به مرگ همکارشان
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز ، از ساعت 9 صبح، تعدادی از وانت داران میوهفروش در میدان میوه و ترهبار قم تجمع کردند.
تجمعکنندگان به مرگ میوه فروش قمی پس از مواجهه با ماموران سد معبر شهرداری تهران معترض هستند.
در این تجمع، میوه فروشانِ قمی، خواستار پاسخگویی مقامات شهرداری شدند. این معترضان که با در دست داشتن پلاکارد، خواستار توقف برخورد ماموران سد معبر شهرداری با فروشندگان شدند، میگویند: بایستی علت مرگ همکار ما به دقت مشخص شود و شهرداری در این زمینه به ما پاسخ بدهد.
روز گذشته، یک میوهفروش قمی پس از مواجه شدن با ماموران سد معبر شهرداری قم جان خود را از دست داد. ماموران شهرداری قم در رابطه با مرگ این میوهفروش هر نوع درگیری بین ماموران سد معبر و فرد متوفی را تکذیب کردند و گفتند فقط به میوه فروش خاطی اخطار دادیم.
۵ مامور شهرداری قم در رابطه با مرگ میوهفروش احضار شدند
به گزارش ایلنا، مهدی کاهه دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان قم در ارتباط با جزئیات حادثهٔ مرگ میوه فروش قمی اظهار کرد: در پی انتشار خبری مبنی بر فوت یکی از دستفروشان خیابان شاهد به علت درگیری با ماموران شهرداری موضوع جهت بررسی در دستور کار قرار گرفت.
این مقام قضایی بیان کرد: در این رابطه پرونده قضایی تشکیل و ۵ نفر از ماموران شهرداری احضار و بازجویی شد. همچنین بازپرس ویژه قتل از همان لحظات اولیه حادثه در محل حضور یافته و در حال بررسی جزئیات و عوامل دخیل در فوت این دستفروش است.
کاهه گفت: براساس بازرسی و تحقیق از شاهدان عینی و همچنین بررسی مستندات، موضوع قتل عمد در این حادثه مطرح نیست.
«سکتهِ قلبی» علت احتمالی مرگ راننده وانتبار
به گزارش ایلنا، در پی انتشار خبر فوت یک راننده وانتبار در مواجهه با ماموران شهرداری قم، مدیر پزشکی قانونی این استان از احتمال فوت متوفی بر اثر سکتهِ قلبی خبر داد.
در خبری که در همین رابطه به نقل از دکتر صدیقی آخا (مدیر کل پزشکی قانونی استان) منتشر شده، آمده است: در بررسیهای اولیه آثار ضرب و جرح ناشی از نزاع دیده نشده است، به نظر میرسد به دنبال نزاع لفظی، احتمالا علت مرگ سکته قلبی بوده باشد.
آخا افزود: نمونهبرداریهای لازم انجام و نتیجه قطعی پس از وصول نتیجه آزمایشات اعلام میشود.
-------------------
فوت میوهفروش قمی/روابط عمومی شهرداری قم: ماموران سد معبر با راننده درگیری نداشتند
به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز گذشته ماموران سد معبر شهرداری قم از یک راننده وانت که مشغول فروش میوه بود، میخواهند محل را ترک کند اما این راننده پس از گذشت دو ساعت؛ در بیمارستان فوت میکند.
مردمِ محل، برخورد ماموران شهرداری را دلیل فوت راننده میدانند و در بلوار شاهد قم تجمع میکنند.
اما روابط عمومی قم هرگونه درگیری منجر به فوت را تکذیب میکند. عابدی (مدیر روابط عمومی شهرداری قم) در ارتباط با جزئیات حادثه گفت: ساعت ۱۹:۳۰ ماموران سد معبر شهرداری قم به یک راننده وانت میوه فروش به خاطر سد معبر تذکر میدهند که منجر به واکنش وی میشود و راننده وانت اقدام به شکستن شیشه خودروی خود میکند.
وی ادامه داد: هیچ برخوردی با این راننده نمیشود و پس از اخذ تعهد بدون هیچ مشکلی راننده وانت از محل دور میشود. اما پس از مدتی حال راننده وانت بد شده و سرش به جدول کنار خیابان برخورد میکند که با حضور اورژانس به بیمارستان الزهرا منتقل میشود. با این وجود راننده پس از ۲ ساعت فوت میکند.
عابدی در پایان اظهار کرد: مراجع قضایی و پزشکی قانونی در حال بررسی موضوع هستند و نتیجه قطعی در ارتباط با علت مرگ راننده به زودی مشخص میشود.
-------------------
معوقات مزدی کارگران فاز 20 و 24 عسلویه به سه ماه رسید
به گزارش منابع خبری ایلنا از عسلویه، کارگران یکی از شرکتهای پیمانکاری در فاز 22 - 24 عسلویه خواستار پرداخت معوقات مزدی خود شدهاند.
بر پایه این اطلاعات؛ در این پروژه نزدیک به 300 کارگر مشغول کارند اما مدیران این شرکت پیمانکاری از اردیبهشت ماه سال جاری به تعهدات مزدی خود در برابر آنها عمل نکردهاند.
علاوه بر معوقات مزدی این کارگران خواهان همسانسازی دستمزد خود نسبت به کارکنان سایر شرکتهای حاضر در این فاز هستند.
در همین زمینه، یکی از مسئولان این شرکت با تایید مشکل به وجود آمده؛ گفت: مدیران ارشد قول دادهاند که تا روز دوشنبه (23 مردادماه) این معوقات پرداخت شود.
-------------------
شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹٦ - ۱۲ اوت ۲۰۱٧
صدور حکم نهایی دادگاه برای دو فعال کارگری/ روند رسیدگی مثبت بود
محمدعلی جداری فروغی، وکیل جعفر عظیمزاده و شاپور احسانیراد، در تماس تلفنی با ایلنا گفت: پس از گذشت ۵ ماه از آخرین جلسه دادگاهِ رسیدگی، روز پنج شنبه هفته گذشته، دادنامه صادره از شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ ساوه به من ابلاغ شد.
جداری فروغی افزود: در این حکم صادره، جعفر عظیمزاده از کلیه اتهامات پرونده که اخلال در نظم عمومی، جعل عنوان و تشویش اذهان عمومی بود، به طور کامل تبرئه شد. شاپور احسانیراد نیز از دو اتهام تشویش اذهان عمومی و جعل عنوان تبرئه و به اتهام اخلال در نظم عمومی به پرداخت ۹ میلیون تومان جزای نقدی بدل از شش ماه حبس و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شد.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه هیچ دلیلی دال بر محکومیت شاپور احسانی راد در پرونده نبوده است، گفت: امیدوارم در دادگاه تجدیدنظر حکم تبرئه وی را بگیریم.
جداری فروغی در پایان تاکید کرد که روند رسیدگی به پرونده این دو فعال کارگری مثبت بوده است و شرایط مساعدتری در برخورد با پروندههای صنفی حاکم شدهاست.
-------------------
کشته شدن کارگر آسفالتکار جاده ساوه در تصادف رانندگی
به گزارش ایلنا، صبح امروز (۲۱ مرداد ماه) یکی از کارگران پیمانکاری آسفالت کار کیلومتر ۴۵ لاین شرقی جاده ساوه به تهران در محدوده شهرک پرندک هنگامی قیرپاشی با یک خودروی سواری پراید برخورد و بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.
سرهنگ خلجی (معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی) ضمن تایید این خبر در گفتگو رسانهها گفته است، فرد فوت شده که ۵۳ سال سن داشت از کارگران یک شرکت آسفالت کاری بود.
به گفته وی، علت این سانحه عدم توجه به جلو راننده خودرو پراید نسبت به عابر پیاده اعلام شد
-------------------
اعتراض کارگران گروه ملی فولاد اهواز با پهن کردن سفره خالی
منابع خبری ایلنا در اهواز اعلام کردند، صبح امروز (۲۱ مرداد ماه) گروهی از کارگران گروه ملی فولاد اهواز در ادامه پیگیری مطالبات مزدی خود به صورت نمادین با پهن کردن سفره خالی مقابل ساختمان شعبه مرکزی بانک ملی در خواست وصول مطالبات خود را داشتند.
به گفته کارگران این کارخانه، روز به روز بر بدهیهای کارگران گروه ملی فولاد اهواز افزوده میشود ولی ما شاهد هیچ راه حل مناسبی از سوی مسئولان بانک ملی که اخیرا مالکیت شرکت ملی فولاد اهواز را بر عهده گرفته، مشاهده نمیکنیم.
بنا بر ادعای کارگران، در کارخانه گروه ملی فولاد اهواز حدود ۴ هزار کارگر و کارمند شاغل هستند که از چندین سال پیش مطالبات مزدی خود را با تاخیر دریافت میکنند.
گفتنی است شرکت ملی فولاد ایران یکی از بنگاههای اقتصادی متعلق به گروه سرمایهگذاری امیرمنصور آریا است که پس از پیگیری قضایی ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیاردی در حال حاضر مالکیت آن به بانک ملی واگذار شده است.
پیش از این «جواد کاظمنسب» نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی در رابطه با کارگران شرکت ملی فولاد اهواز به ایلنا گفته بود: اکنون مهمترین مشکل در سطح شرکتهای صنعتی استان خوزستان متعلق به گروه ملی فولاد ایران با بیش از ۳۵۰۰ نفر کارگر است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به وضعیت کارگران شرکت «گروه ملی فولاد ایران» و ضرورت چارهجویی فوری برای حل مشکلات آن گفت: این شرکت که اخیرا به مالکیت بانک ملی درآمده قرار است با حداقل ارزش واقعی به یک بخش خصوصی واگذار شود.
به گفته عضو کمسیون کشاورزی مجلس، کارگران شاغل در شرکت گروه ملی فولاد در حال حاضر دستکم چهار ماه مزد معوقه طلبکارند و در پیگیری مشکلات خود، دور جدید اعتراضات صنفی خود را آغاز کردهاند.
-------------------
۱۹۰ کارگر بلبرینگ سازی تبریز بیش از ۴ ماه مزد طلبکارند
شماری از کارگران کارخانه بلبرینگ سازی در تماس با ایلنا اعلام کردند که هنوز بابت مزد و حق بیمه چهار ماه سال جاری از کارفرمای خود طلبکارند.
کارگران این واحد سازنده بلبرینگ میگویند از زمان خصوصی سازی محل کارشان در زمان دولت گذشته با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند و برای همین تعویق سه تا چهار ماهه در پرداخت مطالبات آنها به روال عادی تبدیل شده است.
بلبرینگ سازی وارث خصوصی سازی غلط شده است
در این زمینه «چنگیز قاسمی» رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی با تایید به تعویق افتادن دستمزد کارگران کارخانه بلبرینگ سازی به ایلنا گفت: مشکلات واحدهای صنعتی همانند بلبرینگ سازی تبریز از زمانی آغاز شد که این واحد صنعتی به بخش خصوصی واگذار شد.
او گفت: متاسفانه به دلیل اجرای غلط این قانون از حدود یک دهه قبل تاکنون مشکلات عمدهای متوجه امنیت شغلی و معاش کارگران شده است.
قاسمی در خاتمه از مسئولان وزارت صنعت، معدن وتجارت خواست تا به مشکلات واحدهایی همانند بلبرینگ سازی که در نتیجه اجرای غلط قانون خصوصی سازی با مشکل روبرو شدهاند رسیدگی کنند.
-------------------
جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹٦ - ۱۱ اوت ۲۰۱٧
خلف وعده شرکت تعاونی مسکن در تحویل آپارتمانهای فلزکاران
در روزهای گذشته جمعی از کارگران فلزکار به خبرگزاری ایلنا آمدند و از تاخیر شرکت تعاونی در تحویل مسکنهایی که قراردادش را سالها پیش بستهاند، اعتراض کردند.
به گفته این کارگران، شرکت هسا۱ به عنوان پیمانکار که مسئول واگذاری ۴۲ واحد مسکونی به این کارگران در فاز 6 شهر جدید پرند بوده، خلف وعده کرده و آپارتمانها را تحویل نداده است.
کارگران میگویند: از اوایل دهه ۹۰ قرار بوده آپارتمانها به کارگران واگذار شود اما تاکنون این واگذاری انجام نشده؛ در روزهای گذشته شرکت مربوطه با کارگران تماس گرفته و خواستار پرداخت پول بیشتر از قرارداد منعقده شده است تا بتواند آپارتمانها را تحویل بدهد.
به گفته کارگران، قرار بوده این آپارتمانها را با ۱۴ میلیون تومان به آنها واگذار کنند که نه تنها این اتفاق نیفتاده، بلکه چند برابر این مبلغ پول درخواست کردهاند.
کارگران فلزکار میگویند: توان پرداخت مبلغ بیشتر را نداریم ؛ خانهدار که نشدهایم هیچ، از ارزش سرمایهای که پیش شرکت داریم نیز در این سالها به شدت کاسته شده است.
-------------------
کارگر متوفی بر اثر ایست قلبی جان باخت/مصدومیت به علت سقوط در جوی بخار
به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته خبر مرگ یکی از کارگران پتروشیمی فارابی چند روز پس از سوختگی در محل کار منتشر شد.
در همین رابطه روابط عمومی این شرکت پتروشیمی توضیحاتی در ارتباط با روند درمان این کارگر ارائه داده است:
در ساعت پایانی نوبت کار شب در روز شنبه ۳۱ تیرماه یکی از همکاران شریف و زحمتکش به نام آقای ابراهیم ویسی در حین انجام وظیفه به داخل جوی کم عرض و کم عمق آبهای سطحی و شست شوی واحد DOP و برج خنک کننده که حاوی آب دور ریز و بخار کندانس بوده است سقوط میکند و از ناحیه مچ و هر دو ساق پا دچار سوختگی حدود ۶ درصدی درجه دو و سه میشود. لازم به ذکر است واحد DOP از تاریخ ۲۸ تا ۳۱ تیرماه از سرویس خارج بوده است.
پس از انجام کمکهای اولیه توسط همکاران در مجتمع، بلافاصله نامبرده بوسیله آمبولانس به نزدیکترین مرکز درمانی منطقه (پتروشیمی رازی) منتقل و پس از ویزیت و پانسمان، توصیه میشود روزانه پانسمان تعویض و دقایقی بعد از درمانگاه پتروشیمی رازی مرخص و به درخواست خود بااستفاده از یکدستگاه خودرو سواری استیجاری شرکت به منزل خود در شهرستان بهبهان عزیمت مینماید.
بنا به پیگیریهای بعدی در شهرستان بهبهان با توصیه پزشک متخصص، نامبرده در تاریخ ۱ مردادماه برای ادامه درمان به بیمارستان تخصصی آیت ا... طالقانی اهواز مراجعه و در آنجا بستری میگردد که در تاریخ ۵ مردادماه از بیمارستان آیت ا... طالقانی ترخیص و در تاریخ ۹ مردادماه برای ادامه درمان مجدداً به بیمارستان مراجعه مینماید که در تاریخ ۱۰ مرداد مورد عمل جراحی قرار میگیرد و به وی اعلام میگردد آخرین مرحله از مراحل درمانی، عمل ترمیم (جراحی پلاستیک) میبایست در هفتهٔ سوم مرداد انجام شود.
مطابق گزارش خلاصه پرونده پزشکی، متاسفانه مرحوم ویسی در تاریخ ۱۴ مردادماه به صورت غیرمنتظره و به علت نامعلوم دچار ایست قلبی میشود و به رحمت ایزدی میپیوندد و خانواده بزرگ فارابی دچار تألم شدید و داغ دار میشود.
پیکر آن مرحوم بنا بر خواست خانواده و پزشکان بیمارستان به پزشکی قانونی انتقال و پس از نمونهبرداری جهت تشخیص علت مرگ جهت انجام خاکسپاری به شهرستان بهبهان منتقل گردیده است که از سوی پتروشیمی فارابی در تاریخ ۱۵ و ۱۶ مردادماه در محل مجتمع و شهرستان بهبهان مراسم بزرگداشت مرحوم برگزار گردید.
برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و برای بازماندگان و همکاران صبر و شکیبایی از درگاه ایزد منان مسئلت مینماییم.
-------------------
ریزش آوار در بیرجند/دو کارگر جان باختند
به گزارش ایلنا، روز گذشته (نوزدهم مرداد) به علت ریزش آوار و گودبرداری در بلوار شهدای عبادی بیرجند ۲ کارگر جان باختند.
در ارتباط با هویت این کارگران اطلاعی در دست نیست.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی بیرجند در ارتباط با این حادثه به رسانهها گفته است: به علت گودبرداری توسط شرکت حفاری در بلوار عبادی واقعهای هولناک رخ داد.
وی بیان کرد: این واقعه به دلیل ریزش خاک رخ داده و باعث فوت ۲ نفر از هموطنان شد.
میرزایی با بیان اینکه این واقعه ساعت ۱۶و ۳۵ دقیقه رخ داده است، افزود: دو تیم فرماندهی و ۴ تیم عملیاتی از ایستگاه شماره ۵ آتشنشانی بیرجند به حادثه اعزام شدند.
-------------------
اعتراض کارگران فاز ۱۳ عسلویه در پی معوقات مزدی
به گزارش منابع خبری ایلنا از کنگان - عسلویه، کارگران فاز ۱۳ عسلویه نسبت به معوقات مزدی چندین ماهه خود و بیتفاوتی کارفرما معترضند.
این اعتراضات در ماههای گذشته در قالب تجمعات صنفی شکل گرفت و بامداد امروز نیز شمار کثیری از این کارگران با گردهمایی در مقابل ورودی فاز ۱۳ اعتراض خود را به کارفرما (شرکت پترو پایدار ایران) اعلام کردند.
به گزارش شاهدان عینی، دیگر نیروهای پیمانکاری این شرکت نیز به شمار معترضان پیوستهاند.
همچنین گزارش شده به جز نیروهای ایمنی و آتشنشانی و درمانگاهی هیچ نیرویی در داخل فاز ۱۳ حضور ندارد.
قرارداد توسعۀ فاز ۱۳ میدان گازی پارس جنوبی میان «شرکت نفت و گاز پارس» به عنوان کارفرما و کنسرسیومی متشکل از شرکتهای پتروپایدار ایرانیان، مپنا و صدرا منعقد شده است.
-------------------
تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی مهمانداران پیمانکاری رجا
منابع کارگری ایلنا در شرکت راه آهن رجا گزارش دادهاند این کارگران که به عنوان مهماندار تحت مسئولیت چندین شرکت راهبردی رجا همانند «سیمرغ»، «ماربین» و «جهان گلشن امین» و چند شرکت دیگر به کارهای خدمات دهی به مسافران (مهمانداری) مشغولاند معوقات مزدی طلبکاراند.
به گفته کارگران که از ۴ تا ۱۵ سال دارای سابقه کار هستند، معوقات حقوقی نیروی کار این واحد ریلی در حالی به تاخیر افتاده که برخی از مهمانداران این شرکتها تا سه ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند در عین حال برخی دیگر خرداد ماه مبالغ بسیار کمی را به علیالحساب دریافت کردهاند.
در این رابطه روابط عمومی شرکت حمل و نقل ریلی رجا در پاسخ به پیگیریهای ایلنا گفت: بر اساس بررسیهای انجام شده ادعای مطرح شده در خصوص به تاخیر افتادن سه تا چهار ماهه دستمزد ماموران از سوی سه شرکت راهبری سیمرغ، ماربین و جهان گلشن امین درست نیست.
به گفته وی، شرکت سیمرغ حقوق خرداد ماه را به طور کامل پرداخت کرده و دو شرکت دیگر علی الحساب ۹۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای دستمزد خرداد ماه به مهمانداران خود پرداخت کردهاند.
طبق اظهارات روابط عمومی رجا، با توجه به اهمیت موضوع برای مجموعه رجا در حال حاضر پیگیری پرداخت حقوق تیر و الباقی خرداد ماه هستیم وامیدواریم به زودی این مطالبات از سوی شرکتهای نام برده شده پرداخت شود.
-------------------
چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹٦ - ۹ اوت ۲۰۱٧
مرگ کارگر پتروشیمی فارابی چند روز پس از سوختگی
به گزارش خبرنگار ایلنا، ابراهیم ویسی (کارگر پتروشیمی فارابی) چند روز پیش در بخش UDP مشغول به کار بود که بر اثر نشت ناگهانی بخار دچار سوختگی و به بیمارستان منتقل شد.
از قرار معلوم این کارگر دچار عارضه دیابت بوده و پس از چند روز بستری شدن در بیمارستان، بر اثر عفونت محل سوختگی جان خود را از دست میدهد.
در حال حاضر جسد او برای تحقیقات بیشتر به پزشکی قانونی اهواز منتقل شده است.
تماسهای مکرر خبرنگار ایلنا با روابط عمومی پتروشیمی فارابی و تلاش برای کسب اطلاعات بیشتر از کارفرمای این کارگر، تاکنون بدون نتیجه ماندهاست.
-------------------
برداشت غیر اصولی معدن سنگ، جان یک کارگر را گرفت
منابع خبری ایلنا در استان گیلان از مرگ یک کارگر بر اثر سقوط بیل مکانیکی از ارتفاع ۱۵۰ متری دریک معدن سنگ در حاشیه جاده شهر رودبار به رستم آباد خبر دادند.
این حادثه روز دوشنبه ۱۶ مرداد ماه در معدن سنگ حقانی رخ داده است و کارگری بنام «پیروزی» با حدود ۲۷ساله سن که در گودبرداری این منطقه مشغول فعالیت بوده است که با سقوط بیل مکانیکی از ارتفاع ۱۵۰ متر ی دچار سانحه شد.
به گفته شاهدان این حادثه، علت اصلی این سانحه برداشت غیراصولی پیمانکار بوده است.
یکی از شاهدان میگوید: پیمانکار باید این معدن را به صورت پلهای برداشت میکرد اما این کار را انجام نداد درنتیجه یک دیواره اریب با ارتفاع ۱۵۰ متر ایجاد شده بود.
وی میافزاید: چند ماه پیش بخش از دیوارههای معدن رانش داشته و در این مورد کارشناسان منابع طبیعی به پیمانکار هشدارهای لازم را داده بودند اما بیتوجهی به نظر کارشناسان باعث وقوع حادثه سقوط بیل مکانیکی و مرگ یک کارگر شد.
-------------------
بیکاری ۱۲۰ کارگر بستنی عسلِ کردستان
به گزارش ایلنا، چندماهی است که بستنی «عسلِ کردستان» تعطیل شده و ۱۲۰ کارگر این کارخانه بیکار شدهاند.
این کارگران بعد از شبِ عید دیگر به سر کار بازنگشتند و آنها اکنون نزدیک به پنج ماه است بیکارند. یکی از این کارگران میگوید: مگر در کردستان چند کارخانه است که اگر یکی تعطیل شد، برویم سراغ یکی دیگر و استخدام شویم؟ بستنی عسل که تعطیل شد؛ خانهنشین شدیم.-
سیدجمال ساعدی (مدیرعامل و سهامدار دو مجموعه بستنی عسل و کشت و صنعت برکت کردستان) نیز درباره دلایل تعطیلی کارخانه خود میگوید: بدون حمایت، استارت زدن و شروع دوباره امکان ندارد.
این کارفرما به شرحِ ماوقع میپردازد و میگوید: کارخانه بستنی عسل اولین کارخانه بستنی در کردستان است که در ده سال گذشته در عرصه اقتصاد فعال بوده و حتی به کشورهای همسایه صادرات هم داشتهاست.-
او در ادامه میافزاید: ۱۲۰ پرسنل داشتیم؛ سال ۹۴ طرح توسعهٔ مجتمع را به بهرهبرداری رساندیم، در کنار آن گاوداری هم زدیم که به بهرهبرداری رسید و ۵۰۰ راس دام داشتیم. برای طرح توسعه نیز ۷۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری کردیم و در ضمن قرار بود کارگروه حمایت از صنایع از صندوق توسعه ملی، ۴۰ میلیارد تومان به ما بپردازد که هنوز نپرداختهاند.-
ساعدی میگوید: تا شب عید هم بدون حمایت و با هزینه شخصی چرخ کارخانه را گرداندیم تا اینکه درنهایت به بیپولی خوردیم و مجبور شدیم تعطیل کنیم.-
او میگوید: بیشتر پرسنل ما خانم هستند و این بیکاری به آنها بسیار فشار میآورد؛ امیدواریم مسئولان حمایت کنند تا دوباره کارها روی ریل بیفتد و کارگران به سر کار بازگردند.
-------------------
آتش به جان قایقهای فرسوده در خمیر افتاد
به گزارش خبرنگار ایلنا، پیش از ظهر دیروز (هفدهم مرداد) چند قایق در بندر خمیرِ استان هرمزگان، دچار آتشسوزی شد؛ پس از بروز حادثه نیروهای آتشنشانی در محل حاضر شدند و پس از بیش از یک ساعت و نیم تلاش، حریق اطفاء شد.
به علت وزش باد، آتش به سرعت گسترش پیدا کرده بود که ماموران آتشنشانی توانستند آن را مهار کنند اما به قایقها آسیب جدی وارد شد.
به گفته یکی از افراد محلی، قایقهای فرسوده اسباب کسبِ روزی ماهیگیران و صیادان بندر خمیر هستند که با آسیبی که به آنها رسیده، صاحبانشان برای امرار معاش با دشواری مواجه شدهاند.
-------------------
زنانی با «رویاهای رنگباخته» در میدانهای شهر
«قرارداد ندارم، مانتو میفروشم، پورسانت میگیرم؛ این را هم همینطور شفاهی با صاحب مغازه توافق کردهایم؛ هم من، هم دو فروشنده دیگری که اینجا با هم کار میکنیم و کارِ مشتریان را راه میاندازیم.»
اسمش شهیندخت است، دختری بیست و چندساله که در یکی از مانتوفروشیهای دورِ میدان هفت تیر، شاغل است؛ هفت تیر به اصطلاح، کُلونیِ لباس رسمی زنانه است؛ تا دلت بخواهد مانتوفروشی و شالفروشی است و تا دلت بخواهد دختران جوانی هستند که در این مغازهها کار میکنند.
از میان این همه مغازه و فروشگاه، سراغ دختری به نام شهیندخت آمدیم تا از شرایط شغلیاش برایمان بگوید؛ شهیندخت دختری است با موهای بلوند و شالِ پررنگِ جیغ، دختری که اجازه نمیدهد از محل کارش عکسبرداری کنیم؛ حتی اجازه نمیدهد نام مغازه را در گزارش بیاوریم یا از بیرون مغازه، یک شات کوچک تصویر برداریم؛ او میترسد؛ میترسد که همین شغل نیمبندِ به قول خودش «آبکی» را هم از دست بدهد؛ شاید هم ترسش چندان پُربیراه نباشد؛ اوضاعی که در آن به سر میبرد، تعریف چندانی ندارد؛ وقتی از اوضاع و احوال کارش میگوید، بیپناهیِ زنان شاغل در این دست مشاغل، خودش را بیشتر نشان میدهد:
«سال آخرِ دانشگاه که بودم، از بیکاری و بیپولی به ستوه آمدم؛ پدرم که چندسالی میشد بازنشست شده بود، درآمد چندانی نداشت؛ او در یک کارخانه چینیسازی کار میکرد و نمیدانم چطور شده که با بیست سال سابقه، بازنشست شده و کمتر از همکارانِ همردهاش حقوق میگیرد؛ برادر بزرگم هم مدتی راننده تاکسی بود، که گرفتار اعتیاد شد و چند سالی است که تا لنگ ظهر فقط در خانه میخوابد و بعد هم تا عصر سیگار پشتِ سیگار دود میکند، وقتی عصرها نشئه شد، شاید چندساعتی کار کند؛ آن هم میشود خرجِ عمل خودش و خلاص...»
او میخواهد بیشتر از اینها از اوضاع زندگی و خانوادهاش درددل کند؛ از خواهر طلاقگرفته، از عشق ناکام دوران دانشجویی خودش و از مادری که کمکمَک دارد، آلزایمر میگیرد؛ اما ترجیح میدهم از شغلش بگوید، از کارکردن در مغازهٔ رو به میدانِ هفت تیر:
«چند روزی، روزنامه همشهری را گرفتم و آگهیها را چرخیدم؛ چیزی که به دردِ رشتهام، تاریخ، بخورد که پیدا نمیشد؛ کمی که چرخیدم، ناامیدی سراغم آمد؛ فهمیدم یا باید دستفروش شوم و خودم در مترو و کنارِ خیابان بساط کنم، یا شغلی مثل تایپ یا فروشندگی را انتخاب کنم؛ تایپ کردن برایم راحت نبود، دنبال مغازههای لباسِ زنانه گشتم و در نهایت، بعدِ یک ماه، اینجا را پیدا کردم؛ روزی که برای مصاحبه آمده بودم، زنها صف کشیده بودند، چه صف درازی؛ نبودید و ندیدید....»
شهیندخت از اینکه توانسته کار بگیرد، احساس غرور هم میکند:
«نمیدانید چقدر دلهره داشتم؛ ولی فکر کنم هم از همهٔ زنها سرزباندارتر بودم و هم خوش بر و روتر؛ این چیزها خیلی مهم است؛ چرا میخندید؟ باور نمیکنید؟ انگار در باغ نیستید اصلا..»
حالا درست، ۸ ماه است که شهیندخت، مانتو میفروشد و به قول خودش با پورسانت و انعام زندگی میکند؛ قراردادِ نوشته ندارد؛ حقوق ثابت ندارد؛ از بیمه هم خبری نیست؛ میگوید: ماهی دویست-سیصد، دستی از صاحب مغازه میگیریم، بابت تمیزکاریها و چای دم کردن و خدمات، بقیهاش، درصدِ فروش است؛ دمِ عید به یک و نیم میلیون تومان هم رسید درآمدم؛ اما حالا اغلب ماهی ۷۰۰- ۸۰۰ بیشتر درنمیآورم؛ منتظر شهریور هستم، با نزدیک شدن به مهر و باز شدن مدرسهها و دانشگاهها، دخترخانمها و محصلها دسته دسته میریزند هفت تیر؛ میآیند، مانتو میخرند و وضعِ ما فروشندهها باز کمی بهتر میشود.
در همان حینِ صحبت، دو سه خانمِ مشتری داخل مغازه میشوند؛ شهیندخت با تاسف نگاه میکند که چرا بیرون ایستاده و مشغول صحبت است؛ باید برود داخل، گرچه قشنگ نیست این حرف، اما باید به اصطلاح خودش مشتریها را قاپ بزند؛ وگرنه پورسانت، نصیب دو فروشندهٔ دیگر میشود و کو تا دوباره سه خانمِ خواهانِ مانتو بیایند سراغ این مغازه.
از این دخترها و زنها، گوشه و کنار این شهرِ درندشت، کم نیستند؛ زنهایی که از حقوقِ کار محرومند و کارشان، کارمزدی است؛ این زنها، کاسبیِ صاحب کار که خوب باشد، نانِ بخور و نمیری دارند، کاسبی که نباشد، فقط میآیند و میروند؛ بیگاریِ بیمواجب و بدون هیچ چشم انداز روشن...
این زنها زیادند و قصههایشان اغلب شبیه هم؛ اما اگر سراغ قانون کار برویم، برای اینها هم تدبیر اندیشیدهشده؛ تدبیری که رعایت نمیشود:
ماده ۱۹۰ قانون کار: مدت کار، تعطیلات و مرخصیها، مزدحقوق صیادان، کارکنان حمل و نقل (هوائی، زمینی و دریائی) خدمه و مستخدمین منازل، معلولین و نیز کارگرانی که طرز کارشان بنحوی است که تمام یا قسمتی از مزد و درآمد آنها به وسیله مشتریان یامراجعین تامین میشود و همچنین کارگرانی که کار آنها نوعا «در ساعات متناوب انجام میگیرد، در آئیننامههائی که توسط شورایعالی کار تدوین و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید، تعیین میگردد. در موارد سکوت مواد این قانون حاکم است.
حال سراغ آیین نامه مربوطه میرویم: آییننامه مربوط به این دست شاغلینِ به اصطلاح کارمزدی یا انعامی، در تاریخ سیزدهم تیرماه سال ۱۳۷۲ توسط هیات وزیران تصویب شدهاست.
در این آییننامه اولا بر ضرورتِ قرارداد تاکید شده و آمده سهم کارگر از وجوهِ دریافتیِ مشتری بایستی در قرارداد مشخص باشد؛ همچنین مزد ثابتِ پرداختی توسط کارفرما هم باید در قرارداد بیاید. دوما در این آیین نامه آمده که انعامی که کارگر از مشتری میگیرد، جزو مزد محسوب نمیشود و در نهایت مهمتر از همه این است که طبق این آییننامه، مجموع دریافتی کارگر، نباید از حداقل دستمزد مصوب کمتر باشد.
همچنین در این آییننامه آمده که کارگران مشمول، میتوانند از تعطیلات و مرخصی براساس فصل سوم قانون کار استفاده کنند و مزد آنها در دوران مرخصی و تعطیلات باید توسط کارفرما پرداخت شود.
در قانون، برای امثال شهیندخت، راهها و چاهها به خوبی پیشبینیشده اما اینکه این قانون و این آیین نامه با وجود گذشت ربع قرن از تصویب چرا اجرایی نمیشود، سوالی است که بیپاسخ میماند.
وقتی شهیندخت حقوقش را میفهمد، اینکه بایستی قرارداد داشته باشد و دستمزدش هم نباید از حداقل مزد که برایش توضیح میدهم امسال نهصد هزار تومان و خوردهای است، کمتر باشد، هم تعجب میکند و هم با یک دنیا استیصال در چشمانش میپرسد: خُب چطور باید اعتراض کنم و حقم را بگیرم؟ چطور که بیکار هم نشوم؟ و البته این هم سوال دیگری است که بیپاسخ میماند....
در روزهای گذشته وزیر کار، در نشستی گفت: پرداخت انعام و قرارداد سفید امضا باید از بازار کار خارج شود؛ ربیعی گفت: متاسفانه برخی خبرها حاکی از آن است که طیفی از کارگران امروز تنها با انعام زندگی خود را میچرخانند که باید به شدت از این نوع رفتارها جلوگیری کرد مسائلی مانند دریافت انعام بهجای دستمزد و کار با قرارداد سفید امضا باید هرچه زودتر از فضای کار و کارگر ایران خارج شوند. با این حساب، شاید فقط باید منتظر نشست و دید چطور قرار است این اتفاق بیفتد. آیا میتوان امیدوار بود که روزی از راه میرسد که زنهایی مثل شهیندخت آنقدر درآمد داشته باشند که بتوانند مخارج یک زندگی شایسته را با فروشندگی در مغازهای رو به میدانی در شهر، تامین کنند؟ روزی که هر روز از بیکارشدن نترسند...
بعدازظهرِ یک روز گرم تابستان به شب نزدیک می شود؛ اینجا میدان هفت تیر است؛ یک میدان شلوغ و پَررفت و آمدِ تهران؛ پر از آمد و شدِ آدمها و هیاهوی مغازهها. به راستی چند میدان مثل هفت تیر، چند شهر مثل کلانشهر تهران و چند زن مثل شهیندختِ جوان و پر از رویا وجود دارد؟ از واقعیت فاصله نگیریم: چقدر انتظار برای شهیندخت کافی است تا روزگار، نو شود و دورانِ غم به سر آید؟
گزارش: نسرین هزاره مقدم
-------------------
سه شنبه ۱٧ مرداد ۱۳۹٦ - ۸ اوت ۲۰۱٧
کارگران گروه ملی فولاد اهواز برای دومین روز تجمع کردند
به گزارش ایلنا، بیش از ۵۰۰ نفر از کارگران «گروه ملی صنعتی فولاد اهواز» که طی چند ماه گذشته حقوق نگرفتهاند؛ صبح امروز (۱۷مرداد ماه) برای دومین روز پیاپی مقابل ساختمان بانک ملی شعبه امانیه شهر اهواز تجمع کردند.
این کارگران که روز گذشته نیز در مقابل یکی دیگر از ساختمانهای شعبه مرکزی بانک ملی ایران واقع در خیابان ۲۴ متری شهر اهواز تجمع کرده بودند، به ایلنا گفتهاند: دلیل تکرار اعتراض آنها بیتوجهی مسئولان بانک ملی به مطالباتشان است که به تازگی مالکیت گروه ملی صنعتی فولاد اهواز را بر عهده گرفته است.
این کارگران یادآور شدند: شرکت ملی فولاد ایران که شمار کارگران آن تا ۴ هزار نفر میرسد در گذشته از بنگاههای اقتصادی متعلق به گروه سرمایهگذاری امیرمنصور آریا محسوب میشده که پس از پیگیری قضایی ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیاردی و مدیریت موقت آن به قوه قضاییه محول و در حال حاضر نیز مالکیت آن به بانک ملی واگذار شده است.
به ادعای آنان، مطالبات معوقه کارگران گروه ملی فولاد اهواز از ۵ تا ۸ ماه است همچنین این کارگران مدعی اند حق سنوات آنها از سال ۹۰ پرداخت نشده است.
-------------------
مصدومیت کارگران در حادثه آتشسوزی حوضچه پساب نفتیِ اهواز
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز یک آتشسوزی در حوضچه پساب نفتی در منطقه کریت اهواز رخ داد.
پیش از ظهر امروز خط لوله شرکت نفت و گاز کارون در منطقه کریت کمپ در بخش غیزانیه اهواز دچار آتشسوزی شد که نیروهای آتشنشانی از همان زمان مشغول اطفای حریق شدند. هم اکنون عملیات اطفاء حریق تمام شده و نیروها در حال ایمن سازی منطقه هستند.
در این حادثه 8 نفر دچار دودگرفتگی و مصدومیت شدند که کار درمان آنها به صورت سرپایی انجام شد. همچنین یک نفر دچار سوختگی شد که اکنون برای مداوا به بیمارستان سوانح سوختگی طالقانی اهواز منتقل شده است.
محل آتشسوزی در منطقه کریت کمپ تا مرکز بخش غیزانیه اهواز 20 کیلومتر فاصله دارد.
-------------------
فوت کارگر ساختمانی در اثر سقوط از ارتفاع
به گزارش ایلنا، یک کارگر ساختمانی در سقوط از ارتفاع ۱۵ متری در یکی از ساختمانهای در حال ساخت در شهرستان لارستان استان فارس جان باخت.
این حادثه روز دوشنبه برای یک کارگر ساختمانی که مشغول کار در یکی از مجتمعهای ساختمانی در دست ساخت در شهر لارستان بود رخ داده است.
به گفته این منبع آگاه، این کارگر ۲۲ساله اهل داراب بوده که هنگام کار در ارتفاع ۱۵ متری به علت بیاحتیاطی دچار حادثه شده و به پائین سقوط کرده است.
-------------------
دوشنبه ۱٦ مرداد ۱۳۹٦ - ٧ اوت ۲۰۱٧
یک فعال صنفی معلمان به زندان بازگشت
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن عمرانی (فعال صنفی معلمان) که از نهم مرداد ماه در مرخصی زندان به سر میبُرد، صبح امروز پس از عدم موافقت دادستانی با تمدید مرخصی، به زندان بوشهر بازگشت.
این فعال صنفی در حالی محکومیت خود را سپری میکند که دادگاه بدوی وی را به سه سال زندان تعزیری و دو سال انفصال خدمت محکوم کرده بود اما با تلاش وکلای این فعال صنفی، در دادگاه تجدیدنظر حکم عمرانی به یکسال حبس تعزیری و دو سال انفصال خدمت تقلیل پیدا کرده است.
او از اردیبهشت امسال برای گذراندن حبس خود در زندان بوشهر است.
-------------------
کارگران احضار شده نیشکر هفتتپه آزاد شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، تمامی کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه که روز گذشته (یکشنبه، پانزدهم مرداد ماه) به مراجع قضایی فراخوانده شده بودند، ساعتی بعد از مراجعه با سپردن قرار وثیقه ۲۰ میلیونی آزاد شدند.
این کارگران که تعداد آنها به دست کم ۳۰ نفرمیرسد از سوی دادسرای شهرستان شوش احضار شده بودند.
از قرار معلوم احضار این کارگران با برپایی تجمع صنفی که در هفتههای گذشته توسط گروهی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه برگزار شده بود، مرتبط است.
-------------------
انتظار صدور حکم دادگاه دو فعال کارگری
محمدعلی جداری فروغی (وکیل جعفر عظیمزاده و شاپور احسانی راد) در تماس تلفنی با ایلنا گفت: آخرین جلسه محاکمه و آخرین دفاعیات مربوط به موکلین در تاریخ ۲۱ اسفند ماه سال ۹۵ در دادگاه کیفری ۲ شهرستان ساوه به عمل آمد و حتی در این جلسه، شهودی که از طرف کارفرما معرفی شده بودند، به نفع موکلین شهادت دادند و وکیل کارفرما (شاکی) نیز در جلسه دادگاه اعلام داشت از ابتدا هیچگونه شکایتی علیه عظیمزاده نداشته و ندارد.
فروغی افزود: اتهامات موکلین بنده در این پرونده، تشویش اذهان عمومی، اخلال در نظم و مشابه آن است که علیالقاعده بایستی ظرف مدت یک هفته پس از آخرین جلسه، حکم صادر شود؛ ولی متاسفانه علیرغم گذشت حدود ۵ ماه، هنوز هیچ حکمی صادر نشده.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه فضای کلی در برخورد با پروندههای کارگری نسبت به قبل کمی بهتر شده؛ گفت: خوشبختانه در این فاصله موکلین نسبت به اتهامات تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی که در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ساوه هر یک به ۱۱ سال حبس محکوم شده بودند، با رسیدگی دقیق و عادلانه در شعبه ۸ دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی تبرئه شدند و امیدواریم شعبه ۱۰۱ کیفری ۲ ساوه نیز با توجه به اینکه هیچگونه دلیلی در پرونده علیه موکلین وجود ندارد، هرچه زودتر حکم برائت آنها را در چهارچوب قانون صادر کند.
-------------------
تجمع کارگران گروه ملی فولاد مقابل بانک ملی اهواز
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه «گروه ملی صنعتی فولاد اهواز»، صبح امروز (۱۶ مرداد ماه) در اعتراض به طولانی شدن وضعیت پرداخت مطالباتشان مقابل ساختمان شعبه مرکزی بانک ملی ایران واقع در خیابان ۲۴ متری شهر اهواز تجمع کردند.
این کارگران که شمار آنها تا نزدیک به ۲۰۰نفر برآورد میشود در تماس با ایلنا گفتند: علت برپایی این اجتماع صنفی طولانی شدن زمان پرداخت مطالبات معوقه از سوی بانک ملی است که در حال حاضر مالک کارخانه و کارفرمای آنها محسوب میشود.
برپایه این اطلاعات شرکت ملی فولاد ایران که شمار کارگران آن تا ۴ هزار نفر میرسد از بنگاههای اقتصادی متعلق به گروه سرمایهگذاری امیرمنصور آریا محسوب میشده که پس از پیگیری قضایی ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیاردی و مدیریت موقت آن به قوه قضاییه محول و در حال حاضر نیز مالکیت آن به بانک ملی واگذار شده است.
کارگران معترض در خصوص میزان مطالبه بانک ملی از کارخانه گروه ملی صنعتی فولاد اهواز گفت: در حال حاضر بانک ملی به ازای مطالبات میلیاردی خود، سهام دار کارخانه شده و از آن موقع تا کنون برنامهای برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران خود در این واحد ندارد.
کارگران مدعی هستند که آنها از ۵ تا ۸ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند و همچنین حق سنوات آنها از سال ۹۰ پرداخت نشده است.
در همین رابطه «جواد کاظمنسب» نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی به ایلنا گفت: اکنون مهمترین مشکل در سطح شرکتهای صنعتی استان خوزستان متعلق به گروه ملی فولاد ایران با بیش از ۳۵۰۰ نفر کارگر است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به وضعیت کارگران شرکت «گروه ملی فولاد ایران» و ضرورت چارهجویی فوری برای حل مشکلات آن گفت: این شرکت که اخیرا به مالکیت بانک ملی درآمده قرار است با حداقل ارزش واقعی به یک بخش خصوصی واگذار شود.
به گفته عضو کمسیون کشاورزی مجلس، کارگران شاغل در شرکت گروه ملی فولاد در حال حاضر دستکم چهار ماه مزد معوقه طلبکارند و در پیگیری مشکلات خود؛ دور جدید اعتراضات صنفی خود را آغاز کردهاند.
-------------------
۱۵ مرداد روز همبستگی با «کارگران مهاجرِ افغانستانی»
به گزارش خبرنگار ایلنا، ۱۵ مرداد روز همبستگی با مهاجران و کارگران مهاجر افغانستانی نامگذاری شدهاست.
فعالان مدنی و اجتماعی معتقدند در این روز میتوان به مشکلات و مصائب کارگر مهاجر بودن توجه کرد و با آنها همدلی کرد. اشتغال برای یک مهاجر، دردسرهای بسیاری دارد اما یکی دیگر از مطالباتی که فعالان مطرح میکنند، حق تحصیل کودکان افغانستانی است که رهبر معظم انقلاب چندی پیش دستور دادند همه کودکان افغانستانی، چه آنها که دارای شرایط قانونی حضور در ایران هستند و چه آنها که مدارک قانونی حضور در ایران را ندارد باید در مدارس دولتی ثبتنام شوند.
مطابق با آخرین سرشماری (نفوس و مسکن ۱۳۹۵) از مجموع افراد ساکن در ایران در زمان سرشماری، یک میلیون و ۵۸۳ هزار و ۹۷۹ نفر با تابعیت افغانستان در ایران حضور دارند که یک میلیون و ۲۴۲ هزار نفر و ۳۳۲ نفر با تابعیت افغانستان در نقاط شهری و ۳۴۰ هزار و ۹۶۸ نفر نیز در نقاط روستایی زندگی میکنند.
بخشی از مهاجران افغانستان در ایران غیرقانونی هستند؛ یعنی بدون هیچ گونه مدارک رسمی در کشور حضور دارند. پس طبیعی است که آنان در این آمار جایی نداشته باشند و برای اشتغال و امرار معاش نیز با مشکلاتی مواجه باشند. پیش از این رئیس ستاد افغانستان وزارت خارجه کشورمان از حضور بیش از ۳ میلیون مهاجر افغان در ایران خبر داده بود که تنها حدود یک میلیون نفر از آنها به صورت قانونی در کشور حضور دارند.
-------------------
یکشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹٦ - ٦ اوت ۲۰۱٧
تجمع کارگران صنایع ریختهگری آذرین اصفهان در اعتراض به وضعیت کارخانه
به گزارش ایلنا، گروهی از کارگران کارخانه صنایع ریختهگری آذرین اصفهان در اعتراض به آنچه بیتوجهی کارفرما به وضعیت شغلی خود و کارخانه میخوانند، صبح روز گذشته (۱۴ مرداد ماه) مقابل دفتر مدیریت کارخانه دست به اعتراض صنفی زدند.
طبق ادعای کارگران معترض؛ در حال حاضر فعالیت تولیدی این واحد تولیدی به سبب نداشتن مواد اولیه تولیدی موقتا متوقف شده وکارگران کاری برای انجام دادن ندارند.
کارگران معترض میگویند: افزایش مشکلات کارخانه باعث شده کارفرما پیشنهاد خاتمه قرارداد کار به تعدادی از کارگران بدهد.
این کارگران همچنین مدعیاند؛ به دلیل غیرواقعی بودن احکام شغلی ثبت شده در لیستهای بیمه سازمان تامین اجتماعی بسیاری از کارگران مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور نیستند.
آنها میگویند: در آخرین پیگیریهایی که با کارفرما انجام دادیم هیچ پاسخ قاطعی از سوی کارفرما برای دریافت مطالباتمان نشنیدیم و به همین دلیل ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفتهمان تجمع کنیم.
در زمینه مشکلات کارگران صنایع ریختهگری آذرین اصفهان، «مرتضی رضیزاده» مدیرعامل این واحد صنعتی گفت: بیش از یک ماه است که ما تولیدی نداریم و کارگران وظایف خودشان را انجام نمیدهند.
وی افزود: خردادماه سال گذشته قرار بود از محل کمک به واحدهای تولیدی ۲۰ میلیارد ریال وام به ما پرداخت شود که در دیماه گفتند که مهلت پرداخت وام تمامشده است.
مدیر صنایع آذرین اصفهان از تصویب مجدد وام ۲۰ میلیارد ریالی این مجموعه خبر داد و تصریح کرد: بهمحض پرداخت این وام و برطرف شدن مشکلات نقدینگی میتوانیم پاسخگوی نیروهای خودمان باشیم.
وی با بیان اینکه کارکنان ما همگی قرارداد موقت هستند، یادآور شد: پیشاز این ما ۱۲۰ نفر نیرو داشتیم و در حال حاضر با ۵۰ نیرو طرف حساب هستیم و هدف ما از این کار ایجاد اشتغال بوده است.
مرتضی رضیزاده با تأکید بر اینکه نیروهایی که مایل به ادامه همکاری نیستند برای دریافت بیمه بیکاری مراجعه کنند، بیان داشت: نیروهای فعلی ۲ الی ۳ ماه دیگر تا پایان قرارداد زمان دارند. این افراد میتوانند با انجام توافق با مجموعه پایان کار خود را بگیرند و برای بیمه بیکاری اقدام کنند.
وی در پایان با بیان اینکه مشکل ما عدم وجود سرمایه در گردش است، اضافه کرد: خود من ملکی را با ارزش ۱۰ میلیارد ریال فروختم تا بتوانم مشکلات موجود را مرتفع سازم اما تا زمانی که وامهای حمایتی به ما تعلق نگیرد مشکلات ادامه خواهند داشت.
-------------------
مصدومیت جزئی یک آتشنشان در عملیات برج آناهیتا
جلال ملکی (سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران) در پاسخ به خبرنگار ایلنا، در ارتباط با وضعیت آتشنشان مصدوم در عملیات برج آناهیتا گفت: در جریان اطفای حریق در برج آناهیتا یک آتشنشان دچار مصدومیت جزئی شد. وی علت مصدومیت را حجم بالای دود در محدوده نجات دانست.
این مقام مسئول مصدومیت آتشنشان را دودگرفتگی توصیف کرد و گفت: به احتمال زیاد با اکسیژن رسانی در محل مصدومیت؛ مشکل برطرف شده و نیاز به بستری شدن آتشنشان در بیمارستان نیست.
او از خاتمه عملیات برج آناهیتا خبر داد و گفت: با اعزام چهار واحد آتشنشانی ساعتی پیش، عملیات خاتمه پیدا کرد.
ساعت 9 صبح امروز آتش سوزی در طبقات منفی 4 و 5 برج تجاری مسکونی 13 طبقه در خیابان جردنِ تهران گزارش شد که بلافاصله ماموران 4 ایستگاه به محل حادثه رسیدند و عملیات اطفاء حریق را انجام دادند.
-------------------
گاز کارخانه کاشی پاسارگاد سپاهان قطع شد/۲۲۰ کارگر نگران از دست دادن شغل
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه کاشی پاسارگاد میگویند که با قطع گاز، به لحاظ فنی زیان غیرقابل جبرانی به کورههای کارخانه کاشی پاسارگاد سپاهان وارد خواهد آمد و این زیان امنیت شغلی ۲۲۰ نیروی کار باقی مانده این واحد تولیدی را تهدید خواهد کرد.
بنا بر این گزارش، ماموران اداره گاز شهرستان بروجن در هفته گذشته به دلیل انباشت بدهیها، اشتراک گاز کارخانه کاشی پاسارگاد را قطع کردند.
یکی از کارگران این کارخانه با اشاره به پیگیری کارگران کاشی پاسارگاد سپاهان برای وصل مجدد گاز کارخانه، تصریح کرد: روز پنجشنبه هفته گذشته جمعی از کارگران با مراجعه به اداره گاز شهرستان بروجن و سایر نهادهای دولتی شهرستان پیگیر مشکل به وجود آمده؛ شدند.
به ادعای کارگران کاشی پاسارگاد سپاهان به دلیل آنکه سوخت جایگزین گاز موجود نیست، در صورت تداوم قطعی گاز طی چند روز آینده خسارت زیادی به کارخانه وارد میشود.
در این زمینه «مجتبی اکبری» مدیر روابط عمومی کارخانه کاشی پاسارگاد گندمان گفت: افت یکباره فشار گاز باعث تخریب کورها وخسارات جبران ناپذیری مالی و جانی خواهد شد.
او با بیان اینکه با افت ناگهانی فشار گاز احتمال وقوع انفجار نیز وجود دارد، افزود: در حال حاضر با پایین آمدن دمای کوره خسارت زیادی به ماشین آلات و محصولات کارخانه وارد شده است.
به گفته وی، برای روشن نگه داشتن دستگاهها نیازمند ۵۰ پوند گاز هستیم و زمانی که این میزان کاهش پیدا کند افت دما باعث تخریب جدارههای کوره میشود.
اکبری با بیان اینکه مسئولان اداره گاز بروجن به پیشنهاد ما برای اقساطی کردن بدهیهای کارخانه موافقت نمیکنند، افزود: در صورت تداوم قطعی گاز در چند روزآینده چارهای جز تعطیلی کارخانه نداریم.
-------------------
-------------------
-------------------
شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹٦ - ۴ اوت ۲۰۱٧
ضرورت توجه به مشکل بازنشستگی کارگران کورهپزخانهها
«جعفر معصومی اصل» در این باره به ایلنا گفت: کارگران کورهپزخانهها به صورت فصلی کار میکنند اما در بیشتر کارگاهها آجرپزی حتی به اندازه ماههای فصل کاری نیز برای این کارگران حق بیمه پرداخت نمیشود و این وضعیت در حالی است که کارگران مورد نظر همیشه بین ۶ تا ۷ ماه از سال را به مشاغل دیگر اختصاص دادهاند.
وی با بیان اینکه کارگران کورهپزخانه در بهترین حالت ممکن، ۴ ماه از سال توسط کارفرما بیمه میشوند، افزود: این وضعیت در حالی است که آجرپزی جزء مشاغل سخت و زیانآور محسوب میشود اما به دلیل شرایط فصلی حرفه آجرپزی و بدحسابی کارفرمایان این شغل امکان بازنشستگی پیش از موعد برای کارگران این حرفه وجود ندارد.
معصومی افزود: وضعیت به وجود آمده به این معنی است که کارگران آجرپزی باید برای بازنشسته شدن و دریافت یک حداقل مستمری معقول باید بیشتر از کارگران معمولی سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند که با یک حساب سرانگشتی این سابقه چیزی حدود 60 سال پرداخت حق بیمه و 80 سال عمر است.
این فعال صنفی در ادامه با اشاره به ناممکن بودن بازنشستگی برای کارگران فصلی کورهپزخانه، به پراکنده بودن سوابق بیمهای و شیوههای مختلف کارفرمایان برای شانه خالی کردن از بار مالی بیمه این کارگران، گفت: با وجود آنکه کارفرمایان این واحدها بعد از هر تسویهحساب حق بیمه سهم کارگر را از دستمزد آنان کسر میکنند، اما در پرداخت کامل آن به تأمین اجتماعی کوتاهی میکنند.
این عضو انجمن صنفی کارگران کورهپزخانههای قرچک ورامین در پایان با تاکید بر اینکه مسئولان باید چارهای برای حل مشکلات بیمهای کارگران کوره پزخانهها بیندیشند، گفت: در چنین شرایطی حتی اگر یک کارگر کورهپز پس از سالهای طولانی کار همراه با وقفههای بیکاری گاه و بیگاه به سن بازنشستگی هم برسد، مستمری ناچیزی دریافت میکند بنابراین کارگران از مزایای بازنشستگی مناسب و درخور نیز محرومند.
-------------------
آبگرفتی معدن الماس، ۱۷ معدنچی را محبوس کرد
به گزارش ایلنا، منابع خبری از محبوس شدن ۱۷ کارگر شاغل در یک واحد استخراج الماس در جمهوری یاقوتستان روسیه خبر می دهند.
سازمان حوادث غیرمترقبه روسیه با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد: ورود آب به داخل یک معدن الماس در جمهوری خودمختار یاقوتستان، باعث حبس ۱۷ کارگر آن شده و تلاشها برای نجات آنها ادامه دارد.
در این حادثه ۱۵۱ نفر در داخل معدن گرفتار شده بودند که تاکنون ۱۳۴ نفر از آنها با تلاش امدادگران نجات یافتهاند و عملیات برای ۱۷ نفر دیگر ادامه دارد.
-------------------
پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹٦ - ۳ اوت ۲۰۱٧
ریزش آوار عملیات گودبرداری/کشته و مفقود شدن کارگران گرمدرهای
به گزارش خبرنگار ایلنا، ریزش آوار ناشی از عملیات گودبرداری در شهرستان گرمدره استان البرز منجر به مفقود شدن دو کارگر و جان باختن یک کارگر دیگر شده است.
ساعت ۱۱ صبح امروز در پی تماس تلفنی با آتش نشانی گرمدره؛ ماموران امداد و نجات به محل حادثه اعزام شدند و پس از جست و جو پیکر یک کارگر را یافتند.
هم اکنون عملیات برای یافتن دو کارگر دیگر که در زیر آور مفقود شدهاند؛ ادامه دارد.
این خبر تکمیل میشود.
-------------------
مرگ دلخراش کشاورز سنندجی حین کار با خرمنکوب
به گزارش ایلنا، روز گذشته (۱۱ مرداد ماه) یک کشاورز در روستای باینچوب سنندج حین کار با دستگاه خرمن کوب دچار حادثه شد و جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، قاو حین خرمن کوبی به داخل دستگاه خرمن کوب میفتد و به شکل اسفناکی جانش را از دست میدهد.
گفته میشود قربانی ۸ دختر و ۱ پسر دارد.
-------------------
نختاب فیروزان دچار کمبود نقدینگی است/کارگران ۶ ماه مزد معوقه طلبکارند
به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه «نختاب فیروزان» واقع در آذربایجان شرقی مدعی هستند بابت ۶ ماه دستمزد از کارفرمای خود طلبکارند.
کارگران این کارخانه تولید کننده انواع نخ وحوله که تعداد آنها تا حدود۱۰۰ نفر است؛ در توضیح این طلب وصول نشده خود گفتند این مطالبات مزدی مربوط به دو ماه ابتدایی سه سال گذشته است که مجموع این مطالبات به شش ماه رسیده است.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه نختاب فیروزان با یادآوری اینکه مدیریت این مجموعه مانند سایر بنگاههای اقتصادی در چند سال گذشته برای تامین منابع مالی با چالشهایی روبرو بوده است؛ افزود: نگرانی کارگران از این است که مبادا با استمرار وضعیت فعلی کارخانه، معوقات مزدی آنها در ماههای آینده افزایش پیدا کند.
به گفته وی، طی سه سال گذشته (۹۴، ۹۵، ۹۶) کارفرما حقوق فروردین و اردیبهشت ماه هر سال را به بهانه کمبود منابع مالی ورکود بازار فروش پرداخت نکرده و به کارگران بدهکار است.
کارگران این واحد سازنده انواع نخ میگویند از زمان خصوصیسازی محل کارشان با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند و برای همین تعویق در پرداخت مطالبات آنها به روال عادی تبدیل شده است.
آنها همچنین درباره وضعیت کارخانه و اشتغال خود گفتند؛ قبل از خصوصیسازی این کارخانه حدود ۴۰۰ کارگر داشت که با خروج تعدادی از کارگران از کارخانه و بازنشستگی تعددی دیگر هماکنون تعداد کارگران به ۱۰۰ کارگر تقلیل یافته است.
نختاب فیروزان دچار کمبود نقدینگی است
در این زمینه محسن نیکخواه (مدیرعامل کارخانه نختاب فیروزان) علت به تعویق افتادن مطالبات مزدی کارگران را کمبود نقدینگی دانست و گفت: برای رفع مشکلات مالی کارخانه یکسالی است در نوبت دریافت تسهیلات بانکی هستیم.
وی با بیان اینکه در بحث تولید و فروش محصولات خود هیچگونه مشکلی نداریم، عنوان کرد: تنها مشکلی موجود کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش است. در عین حال برای واردات برخی دستگاهها و قطعات موردنیاز با مشکل مواجه هستیم.
مدیرعامل کارخانه نختاب فیروزان با بیان اینکه تمام تلاش خود را برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران انجام داده و حتی بخشی از این مطالبات به صورت اقساطی به کارگران پرداخت شده است، افزود: در حال حاضر شش ماه از مطالبات کارگران باقی مانده است که امیدواریم با حمایت دولت و دریافت هرچه زودتر تسهیلات مشکلات کارخانه نختاب فیروزان و کارگرانش مرتفع شود.
-------------------
مرگ کارگر چاهکن در عمق ۱۳ متری چاه
به گزارش ایلنا، بعداز ظهر روز گذشته (۱۱ مرداد ما) یک کارگر مقنی تبعه افغانستان حین کندن چاه در بزرگراه رسالت، خیابان کرمان جنوبی تهران جان خود را از دست داد.
براساس گزارش «نادر خوشنیتآزاد»، رئیس ایستگاه ۷۱ سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران، در یک ساختمان در حال ساخت کارگر چاه کن در حال حفر چاهی به عمق ۱۳متر بود که بنا به اظهار شاهدان ناگهان بیهوش شده و قادر به خارج شدن از چاه نبود.
از قرار معلوم، آتشنشانان به سرعت با استفاده از تجهیزات ویژه هوای داخل چاه را تهویه کرده و با بکارگیری ابزارهای مخصوص خود را به کارگر تبعه افغان رساندند و وی را به خارج از چاه انتقال دادند.
نیروهای عملیاتی کارگر جوان که کاملاً بیهوش بود را تحویل امدادگران اورژانس حاضر در محل دادند که پس از انجام معاینات اولیه مشخص شد وی در همان لحظات اولیه جان خود را از دست داده است.
-------------------
چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹٦ - ۲ اوت ۲۰۱٧
«یک» با «یک» برابر نیست
ایلنا: "چند سال سابقه کار داری؟
- ده سال.
: چقدر درس خواندهای؟
- کارشناس کامپیوتر هستم.
: درآمد؟
- بین یک میلیون و دویست تا یک میلیون و دویست و پنجاه...."
اینها، صبحتهای یک کارگر شرکتی مخابرات ایران است که میگوید تبعیض ما را بیچاره کردهاست:
«با همین سابقه کارِ ده ساله، رسمیها بیشتر از سه برابرِ ما عایدی ماهانه دارند؛ حداقل سه میلیون تومان و خوردهای میگیرند؛ بگذریم از آنها که درآمد ماهانهشان، ۶-۷ میلیون تومان است.»
این کارگر شرکتی میگوید: قراردادهایی که برایمان میآورند، غیرقانونی است، برای همین امضا نمیکنیم؛ دارند حداقل دستمزد وزارت کار را به همهٔ ما میدهند؛ اصلا طبقهبندی مشاغل اجرا نمیشود؛ فرقی ندارد دیپلمه باشیم یا کارشناس یا حتی فوق لیسانس؛ همه همینقدر میگیریم، این ظلم نیست؟
چند ماهی است که اعتراضات کارکنان شرکتی مخابرات نسبت به ساختار تبعیض آمیز مخابرات، عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و عدم عقد قرارداد مستقیم، ادامه دارد؛ چندین بار و هر بار چند صد نفر از سراسر کشور به تهران آمده و مقابل مجلس تجمع کردند؛ چند باری هم دسته دسته در شهرهای مختلف مقابل ادارات مخابرات جمع شدند و خواستار برآورده شدن مطالبات خود شدند. البته خیلیها با کارکنان شرکتی مخابرات، همراه و همدل هستند؛ از رئیس سابق کمیسیون اجتماعی مجلس گرفته تا ملکشاهیراد نماینده مردم خرمآباد در بهارستان که وعده داده موضوع بازگشت به کارِ یازده کارگر اخراجی مخابراتِ لرستان را دنبال کند.
سلمان خدادادی (رئیس پیشین کمیسیون اجتماعی مجلس) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در ارتباط با تجمعات سریالی کارکنان شرکتی مخابرات گفته است: براساس قانون مدیریت خدمات کشوری، قرار بود دولت تا شهریور ۹۵، کارکنان شرکتی خود را تعیین تکلیف کند که درنهایت پس از مذاکرات، یک سال برای انجام این کار وقت گرفت.
این نماینده مجلس ادامه داده است: دولت بایستی تا آخر شهریور امسال لایحهای به مجلس ارسال کند و تکلیفِ تعیین تکلیف نیروهای قراردادی و شرکتیِ خود، ازجمله کارکنان شرکتی مخابرات را مشخص کند.
به گفته خدادادی قابل توجیه نیست که در یک اتاق، یک دفتر، یک نهاد، یک سازمان و یا یک وزارتخانه، دو نفر کار یکسانی انجام دهند؛ یکی قراردادی باشد و یک میلیون بگیرد؛ ولی دیگری رسمی باشد و سه یا چهارمیلیون درآمد داشته باشد. این نماینده مجلس معتقد است که تبعیض در نهادهای دولتی عادلانه نیست و بایستی بساطش برچیده شود.
همه این اعتراضات تا امروز نتیجهای نداده که هیچ؛ یازده نفر از کارکنان شرکتی مخابرات لرستان در جریان همین اعتراضات و تجمعات، از کار بیکار شدند.
براساس اظهارات خدادادی تا شهریورماه بایستی بلاتکلیفی شرکتیهای مخابرات برطرف شود و دولت لایحهای جهت تعیین تکلیف آنها به مجلس ارسال کند؛ اما تاکنون این وعدهها به نتیجه نرسیده. درواقع همه این اعتراضات تا امروز نتیجهای نداده که هیچ؛ یازده نفر از کارکنان شرکتی مخابرات لرستان در جریان همین اعتراضات و تجمعات، از کار بیکار شدند؛ یازده نفری که هم تخصص دارند و هم سابقه کار و شاید مهارتشان در کار، کمتر از رسمیهایی نباشد که با خیال جمع پشت میزهایشان نشستهاند و حداقل ماهی سه میلیون تومان دریافتی دارند.
حسین حبیبی، بازرس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، چندماهی است که درگیر کارِ این شرکتیهاست؛ او در ارتباط با وضعیت فعلی این کارکنان میگوید: مساله اصلی برمیگردد به عدم اجرای طبقهبندی مشاغل؛ زمانی که در مخابرات طبقهبندی مشاغل را اجرا کردند، شرکتیها را درست ندیدند و تخصص و تحصیلاتشان را در نظر نگرفتند. حالا ابتداییترین چاره این است که پرسنل پیمانکاری مخابرات، دقیقا مثل رسمیها طبقهبندی شوند.
حبیبی میگوید: اینکه در یک کارگاه برای کار مساوی و در شرایط مساوی، کارگر قدیمیِ دائمی یک مزد بگیرد و کارگر قدیمی پیمانکاری، مزدی که خیلی از دستمزد دائمی کمتر است، تجسم بیچون و چرای بیعدالتی است.
او معتقد است: فشارها برای از ریشه برکندن این بیعدالتی کافی نبوده و تجمعات سریالی مخابراتیها هم که فقط به اخراج انجامیده، جواب نداده، پس باید برای فشار آوردن به مخابرات، دنبال راهحل بهتری بود.
حبیبی سه راهحل مطرح میکند: اول تلاش برای ابطال رای دیوان عدالت اداری که پیش از این بخشنامههای تساوی مزدی را به بهانه عدم امضای وزیر باطل کرده بود؛ دوم فشار بیشتر نمایندگان مجلس به وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات و در نهایت تداوم اعتراضات صنفی با حضور و حمایت همه فعالان کارگری.
با این همه تخصص و مهارت و سابقه کار، اگر مخابرات نخواهد ما را سرکار خودمان برگرداند، از چه راهی باید امرار معاش کنیم. منِ تحصیلکرده و متخصص، بروم سر چهارراه بایستم فعلگی کنم؟
اکنون وضع آنها که به دلیل اعتراضات، در لرستان از کار بیکار شدهاند، از همه بدتر است؛ یکی از اخراجیهای لرستان میگوید: سالها تحصیل نکردم که حالا بیکار باشم و در مخارج یومیه دربمانم؛ با این همه تخصص و مهارت و سابقه کار، اگر مخابرات نخواهد ما را سرکار خودمان برگرداند، از چه راهی باید امرار معاش کنیم. منِ تحصیلکرده و متخصص، بروم سر چهارراه بایستم فعلگی کنم؟
با این همه شرکت مخابرات در ماههای گذشته نه به تجمعات توجهی کرده، نه به فشارهای نمایندگان مجلس و نه حتی به مکاتبات وزارت کار؛ در ماههای گذشته اداره کار استان آذربایجان غربی، ده مکاتبه بیپاسخ با مخابرات این استان داشته است؛ در آخرین نامه که در ۲۵ تیرماه ارسال شده، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی از مدیرکل شرکت مخابرات این استان خواسته است که طرحطبقهبندی مشاغل را برای کارکنان پیمانکاری و قراردادی اجرا کند. در این نامه با اشاره به دَه مکاتبه بیپاسخ قبلی از این اداره خواسته شده که سریعتر اقدامی صورت دهد؛ چراکه تاکنون همه مکاتبات بیپاسخ ماندهاست.
تبعیض و عدم رعایت قانون کار یکسان- مزد یکسان، هم برخلاف روح ماده ۳۸ قانون کار است و هم مقاولهنامه شماره ۱۰۰ سازمان جهانی کار را نقض میکند.
اما مسالهی تبعیض، هم کِشدار و دنبالهدار است و هم در ساختار موجود، مسبوق به سابقه است؛ سالهاست که سایه شوم تبعیض فقط بر سر مخابراتیها نیست؛ در خیلی از ارگانها و نهادهای دولتی، این تبعیض حاکم است؛ در آموزش و پرورش، حقالتدریسیها گاهی یک سوم رسمیها دستمزد میگیرند و کل تابستان را بدون عایدی سر میکنند؛ در وزارت بهداشت، وضعیت پرستاران شرکتی از لحاظ امنیت شغلی و کارانهٔ دریافتی، خیلی کمتر از پرستاران رسمی است؛ به همین منوال میتوان از ارگانها و نهادهای دیگری هم با شرایط مشابه سراغ گرفت. حسین حبیبی معتقد است: تبعیض و عدم رعایت قانون کار یکسان- مزد یکسان، هم برخلاف روح ماده ۳۸ قانون کار است و هم مقاولهنامه شماره ۱۰۰ سازمان جهانی کار را نقض میکند.
اما در نهایتِ امر، حبیبی بر این باور است که پیگیری و درست شدن کار شرکتیهای مخابرات، میتواند نقطه شروعی برای بازگشت به روح قانون کار و درست شدن اوضاع همه کارگران پیمانکاری باشد؛ برای همین است که باید این قضیه را فعالان کارگری با همه توان به پیش ببرند.
ماههاست که شرکتیهای مخابرات هم معترضند و هم منتظر؛ از شرایط ناراضیاند ولی تا اندازهای هم به وعدههای داده شده امید بستهاند؛ آیا نماینده مردم لرستان میتواند اخراجیهای مخابرات را به سرکار برگرداند؟ آیا قبل از تمام شدن مهلتی که تا شهریور، مجلس به شرکت مخابرات داده، اتفاق خوبی رخ خواهد داد و آیا درنهایت، شرکت مخابرات قانع خواهد شد که به مکاتبات اداره کار پاسخ دهد و طبقهبندی مشاغل را اجرایی کند؟
گزارش: نسرین هزاره مقدم
-------------------
مرگ کارگر ساوهای بر اثر برق گرفتگی
به گزارش ایلنا به نقل از فرمانده انتظامی شهرستان ساوه، یک کارگر ۴۸ ساله هنگام کار دریکی از واحدهای شهرک صنعتی این شهر حین تعمیر جرثقیل سقفی دچار برق گرفتگی شده و در دم جان باخت.
«پرویز اسدی» با تاکید بر ایمنی کار در واحدهای تولیدی از همه کارگران خواسته است قبل از آغاز هر کاری به ایمنی کار توجه کنند تا هیچگاه شاهد چنین حوادث دلخراشی نباشیم.
جسد این کارگر فوت شده که در اثر بیاحتیاطی و رعایت نکردن اصول ایمنی هنگام کار دچار مرگ شده است به پزشکی قانونی تحویل شده است.
-------------------
مرگ کارگر فولاد آلیاژی در یزد/ روابط عمومی شرکت: کارگر متوفی «پرسنل پیمانکاری» و «سهلانگار» بود!
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع خبری ایلنا در یزد از مرگ یک کارگر کارخانه فولاد آلیاژی ایران خبر دادند.
در روزهای گذشته، «رامین زارع » کارگر شرکتی کارخانه فولاد آلیاژی ایران در حین تعمیر پاتیلهای شرکت دچار حادثه شد و جان باخت. علت مرگ این کارگر ، جدا شدن و اصابت گوشواره پاتیل به سَر او عنوان شده است.
روابط عمومی کارخانه فولاد آلیاژی ایران نیز در ارتباط با حادثه، به خبرنگار ایلنا گفت: کارگر متوفی، طرف قرارداد با یک شرکت پیمانکاری بوده که این شرکت در زمینه آمادهسازی و تنظیم پاتیلها کار میکند.
این مقام مسئول با اصرار بر اینکه این حادثه شخصی بوده و حاصل سهلانگاری خود کارگر بوده، از تلاش برای رسانهای کردن حادثه منجر به مرگ این کارگر انتقاد کرده و گفت: هنوز گزارش اداره کار و نتیجه بحثهای ایمنی فنی منتشر نشده ولی اطمینان داریم که سهلانگاری خود کارگر بودهاست و چرا شما رسانهها اصرار دارید حادثه کماهمیتی که ارزش خبری ندارد را بزرگ کنید.
این مقام مسئول در شرایطی که مهمترین مساله حفظ جان کارگران و به عبارتی، اول ایمنی و بعد کار است، از رسانهای کردن اخبار مربوط به مرگ و میر کارگران ابراز تعجب و در عین حال ناراحتی کرد.
-------------------
راننده و شاگرد در شعلههای تریلرِ نفتکش سوختند
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (دهم مرداد) یک دستگاه تریلر نفتکش در شهرستان ریگان در استان کرمان آتش گرفت.
در جریان این آتشسوزی راننده تریلر و شاگرد او، زنده زنده در آتش سوختند.
پس از وقوع آتشسوزی، مامورین پاسگاه عباس آباد سردار در استان کرمان بلافاصله به محل اعزام شدند و پس از حضور ماموران آتشنشانی، آتش خاموش شد؛ اما شدت انفجار به حدی بوده که راننده و شاگرد به طور کامل در آتش سوختند و حتی هویت آنها نیز هنوز مشخص نیست.
-------------------
سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹٦ - ۱ اوت ۲۰۱٧
گیر کردن دست کارگر میانسال در چرخ گوشت
به گزارش ایلنا، گیر کردن انگشتان کارگر ۵۳ساله در چرخ گوشت صنعتی در آشپزخانه یک رستوران در منطقه غرب تهران موجب مصدویت این کارگر شد.
این حادثه، ساعت ۴۰: ۱۱ روز گذشته نهم مرداد ماه رخ داد و در پی آن نیروهای آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند.
براساس اعلام محمود شکیبافر (افسر آماده عملیات آتشنشانی منطقه پنج تهران)، در این عملیات، آتشنشانان بلافاصله با استفاده از تجهیزات ویژه نجات به صورت کاملا ایمن با برش قسمتهایی از دستگاه، گلویی چرخ گوشت را از بدنه اصلی دستگاه جدا کرده و برای انجام اقدامات بعدی به اتاق عمل مرکز در مانی امام خمینی انتقال دادند.
در ادامه این عملیات نجات، ماموران آتشنشانی در اتاق عمل بیمارستان، تحت نظارت پزشکان متخصص، در عملیاتی حساس، دست این کارگر میانسال را از میان چرخ دندهها آزاد کرده و وی را که از ناحیه انگشتان دست چپش به سختی آسیب دیده بود، برای مداوا تحویل عوامل پزشکی بیمارستان دادند.
-------------------
نجات معجزهآسای جان یک کارگر بوکانی از عمق چاه
به گزارش ایلنا، روز گذشته یک کارگر 45 ساله بوکانی به صورت معجزهآسا از مرگ حتمی نجات پیدا کردند.
در اولین حادثه کارگری ۴۵ ساله بعد از سقوط به درون چاهی ۲۲ متری در پشت سیلوی در دست احداث بوکان درنهایت جان سالم به در برد.
«ظاهر فیضه» مسئول روابط عمومی آتشنشانی بوکان در باره جزئیات این حادثه گفت: ساعت ۱۶:۲۰ روز دوشنبه طی تماس مردمی با سامانه ۱۲۵ آتشنشانی اطلاع داده شد که فردی به داخل چاهی عمیق در زمینهای پشت سیلوی بوکان سقوط کرده که در این راستا بلافاصله ماموران امداد ایستگاههای ۱ و ۳ سازمان به محل اعزام شدند.
وی افزود: ماموران پس از رسیدن به محل مذکور با کمک حاضرین در محل و بیش از یک ساعت تلاش خوشبختانه توانستند فرد مذکور را از داخل چاه بیرون کشیده و تحویل عوامل اورژانس ۱۱۵ دهند.
مسئول روابط عمومی آتشنشانی بوکان ادامه داد: کارگر مذکور حدوداً ۴۵ سال داشت که متاسفانه از ناحیه پا و کمر دچار مصدومیت شده بود.
-------------------
مرگ کارگر ۷۶ سالهی لنگرودی در اثر سقوط از آشیانه طیور
به گزارش ایلنا، هشتم مرداد، یک کارگر ۷۶ ساله لنگرودی در اثر سقوط از ارتفاع جان باخت.
این کارگر به منظور تخریب لانه مرغ از طریق نردبان به بالای سقف لانه رفته بود که پوسیدگی و قدیمی بودن چوبها، سقوط او به زمین و مرگ وی را رقم زده است.
پس از گزارش حادثه، نیروهای امداد به سرعت به محل حادثه اعزام شدند اما متوجه شدند که پیرمردِ کارگر، در اثر خونریزی در دم جان سپردهاست.
-------------------
یک فعال صنفی معلمان به مرخصیِ زندان آمد
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن عمرانی، فعال صنفی معلمان که در زندان بوشهر به سر میبرد، برای سه روز با موافقت دادستانی بوشهر به مرخصی آمده است.
این فعال صنفی در حالی محکومیت خود را سپری می کند که دادگاه بدوی وی را به سه سال زندان تعزیری و دو سال انفصال خدمت محکوم کرده بود اما با تلاش وکلای این فعال صنفی، در دادگاه تجدیدنظر حکم عمرانی به یکسال حبس تعزیری و دو سال انفصال خدمت تقلیل پیدا کرده است.
او از اردیبهشت امسال برای گذراندن حبس خود در زندان بوشهر است.
-------------------
نشست «تبعات اجتماعی طرح کارورزی» برای دومین بار لغو شد
به گزارش ایلنا، نشست «تبعات اجتماعی طرح کارورزی، اشتغال یا بحران اشتغال؟» با سخنرانی پرویز صداقت اقتصاددان و یاشار دارالشفا، حسین اکبری، فرشید یزدانی به عنوان فعالان صنفی و کارگری، به دلایل نامشخص و مبهم برای دومین بار در هفته جاری لغو شد.
این نشست که قرار بود دوشنبه نهم مرداد ماه، در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شود، دو روز مانده به برگزاری جلسه با تماس مسئولان دانشکده لغو شد.
پس از پیگیریهای فراوان، دستاندرکاران برگزاری این نشست، مجوز برگزاری در محل دانشگاه بهزیستی و توانبخشی دریافت کردند اما این بار، یک ساعت قبل از برگزاری نشست، خبر لغو مجوز به صورت شفاهی به برگزارکنندگان داده شد.
-------------------
گرمای سوزان خوزستان دو کارگر را قربانی کرد
به گزارش خبرنگار ایلنا، در دو هفته اخیر، گرمای سوزان خوزستان باعث مرگ دو کارگر شد.
در آخرین مورد، یک کارگر ۵۵ ساله کارخانه آلومینیومسازی مسجدسلیمان در ساعت چهار بعد از ظهر شنبه هفته جاری در هنگام کار کردن در اوج گرما به علت توقف عملکرد قلب و ریه جان خود را از دست داد.
پیش از آن نیز یک کارگر ۳۱ ساله در ساعت چهار بعد از ظهر ۱۹ تیر ماه بر اثر گرمازدگی در محل کورههای آجرپزی در کوت عبدالله شهرستان کارون فوت کرد.
قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ارتباط با مرگ کارگر کارخانه آلومینیومسازی بر اثر گرمازدگی گفته است: کارگاه عمرانی شرکت آلومینیوم سازی مسجد سلیمان استانداردهای لازم طب کار و حفاظت فردی را ندارد و زمان کاری ادارات و شرکتهای تولیدی تا ساعت ۱۳ باید رعایت شود.
در حالیکه در هفتههای اخیر ساعت کار ادارات و دفاتر خوزستان در روزهای بسیار گرم، براساس بخشنامه استانداری تا ساعت یک ظهر کاهش پیدا کرد؛ کارگران که نسبت به کارمندان دولت در شرایط سختتری مشغول به کار هستند، مشمول این کاهش زمان کار نشدند و همانطور که مشخص است، هر دو کارگر متوفی در ساعت چهار عصر بر اثر گرمازدگی جان خود را از دست دادهاند.
دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان پیش از این خواسته بود تعطیلی کارگران در شرایطی که دمای هوا در استان بالاست، در شورای سلامت مطرح شود.
آقایار حسینی گفته بود: با توجه به اینکه فعالیت و کار کارگران در دمای بالا سلامت آنان را به خطر میاندازد، لازم است موضوع تعطیل کردن کارگران در دمای بالا در شورای سلامت استان مطرح شود.
-------------------
دوشنبه ۹ مرداد ۱۳۹٦ - ۳۱ ژوئیه ۲۰۱٧
تجمع کارگران روغن نباتی پارس قو مقابل شرکت نهان گل
به گزارش ایلنا، حدود ۱۰۰ نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی پارس قو، از صبح امروز در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود از ساعت ۱۱ صبح مقابل شرکت نهال گل مالک کارخانه تجمع کردهاند.
برخی از کارگران حاضر در تجمع به ایلنا گفتند: دستمزد، اردیبهشت، خرداد، تیر ۹۶ و بخشی از دستمزد بهمن ماه سال ۹۵ آنها پرداخت نشده است.
تعداد کل کارگران کارخانه روغن قو بیش از ۱۵۰ نفر است. آنها با بیان اینکه کارفرما مطالبات سال ۹۵ را تقریبا به صورت کامل پرداخت کرده است، افزودند: همچنین مشکلاتی درخصوص تمدید نشدن دفترچه بیمههای تامین اجتماعی وجود داشت که با پرداخت طلب سازمان تامین اجتماعی این مشکل برطرف شد.
در همین رابطه «گلرخ آذرمی» کارفرمای کارخانه پارس قو به ایلنا گفت که هماکنون دستمزدها اردیبهشت، خرداد، تیر ۹۶ کارگران به اضافه بخشی از دستمزد بهمن ماه آنان پرداخت نشده است که البته نگرانی کارگران در این خصوص قابل درک است اما باید توجه داشت که اموال کارخانه پارس قو توسط بانک ملت ضبط شده است.
وی افزود: این در حالی است که بارها از بانک ملت خواستهایم که بخشی از اموال را آزاد کند تا بتوانیم با فروش آنها مطالبات کارگران را پرداخت کنیم اما این خواسته ما اجابت نشده است.
آذرمی در ادامه با بیان اینکه کارخانه پارس پس از خصوصی شدن تمامی بدهیهای مالک قبلی را پرداخت کرده است، افزود: مالک گذشته کارخانه ۱۴ میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهی داشت که تمامی آنها را پرداخت کردیم و حالا هیچ بدهی به سازمان تامین اجتماعی نداریم.
کارفرمای کارخانه پارس قو، افزود: این در حالی است که پس از ایجاد بحران در تولید و به تبع آن پرداخت نشدن مطالبات کارگران بارها در جلسات استانداری، فرمانداری و شورای تامین استان تهران حضور یافته و پاسخگوی مشکلات ایجاد شده بودم.
آذرمی با بیان اینکه در این مدت سازمان تامین اجتماعی و اداره کل کار استان تهران بیشترین همراهی ها را با کارخانه پارس قو داشتهاند، تصریح کرد: تعدادی از کارگران باید با استفاده از ماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع بازنشسته شوند که در حال رسیدگی به آن هستیم.
کارفرمای کارخانه پارس قو در پایان افزود: هماکنون هزینه های سر بار تولید سر به فلک میکشد و بسیاری از کارخانه گریبانگیر این مشکل هستند و هیچکسی هم در این رابطه پاسخگو نیست. از این رو در کنار توجه به مشکلات کارگران باید دغدغههای تولیدکنندگان را هم دریافت.
-------------------
کشته و زخمی شدن سه کارگر در گودبرداری غیراصولی در اهواز
به گزارش ایلنا؛ درپی وقوع حادثه ریزش محل گودبرداری شده در منطقه کیانپارس اهواز، تا این لحظه دو کارگر ساختمانی کشته و یک کارگر دیگر مصدوم شده است.
«علی عچرش» معاون عملیات سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز با تایید این خبر به رسانهها گفته است تاکنون در این حادثه دو کارگر کشته و یک کارگر دیگر مصدوم شدهاست.
به گفته وی، این حادثه در ساعت ۱۱ امروز دوشنبه/ نهم مرداد ماه در خیابان ششم غربی فازدو منطقه کیانپارس رخ داده که بلافاصله مأموران به محل حادثه اعزام شدند.
وی با اشاره به اینکه با حضور آتشنشانان در محل حادثه مشاهده شد در محل گودبرداریشده در یک ساختمان در حال ساخت کارگران مشغول کار بودند، افزود: دیواره محل گودبرداری شده به علت نامشخص تخریب و روی کارگران فروریخته است و تعدادی کارگرزیر آوار محبوس میشوند.
معاون عملیات سازمان آتشنشانی شهر اهواز با بیان اینکه آتشنشانان بلافاصله سه کارگر را از زیر آوار خارج کردند، ادامه داد: متاسفانه تاکنون دو کارگر جان خود را از دست داده و یک کارگر هم زنده از آوار خارج شده است با این حال ادامه عملیات برای نجات سایر کارگران احتمالی در زیر خاک ادامه دارد.
-------------------
سه کارگر در شهرک صنعتی نظرآباد بر اثر مسمومیت گاز جان باختند
به گزارش ایلنا؛ «محمد قیومی» دادستان عمومی و انقلاب نظرآباد در گفتوگو با رسانهها، از جان باختن سه کارگر یک شرکت پیمانکاری در شهرک صنعتی نظر آباد خبرداد و گفت: آنها به علت گازهای متصاعد شده از سیستم تصفیهخانه شهرک صنعتی جان خود را از دست دادهاند.
قیومی افزود: حادثه ساعات پایانی شنبه شب (۷ مرداد) در محلی که تجمع پساب بوده رخ داد وبه محض اطلاع بلافاصله ماموران به محل حادثه اعزام شدند.
دادستان عمومی و انقلاب نظرآباد در ادامه گفته است: از قرار معلوم این سه کارگر برای مدت ۱۵ روز، از سوی یک شرکت پیمانکاری ماموریت سرویس سیستم تصفیهخانه شهرک صنعتی نظرآباد را داشتند که طبق شواهد عینی انباشت گازهای متصاعد شده از سیستم تصفیهخانه که مسمومیتآور بودهاند، موجب مرگ این سه کارگر شده است.
به گفته دادستان عمومی و انقلاب نظرآباد، پیکر این سه کارگران برای برسی علت نهایی مرگ به پزشکی قانونی انتقال داده شدهاند.
-------------------
کارخانه روغن نباتی جهان با ۱۲۵ کارگر فعالیت خود را از سر گرفت
تعدادی از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: پس از حدود سه هفته توقف فعالیتهای خط تولید، امروز سومین روزی است که مشغول کارند.
این کارگران یادآور شدند: فعالیت تولیدی کارخانه «روغن نباتی جهان» از روز ۱۸ تیر ماه متوقف و در تمام این مدت جمعیت ۱۲۵ نفری کارگران این واحد صنعتی از حضور در محل کار خود منع شده بودند.
آنها میگویند: چندین سال است این کارخانه با سرمایهگذاری بخش خصوصی فعالیت خود را از سر گرفته است و هم اکنون حدود ۱۲۵کارگر در این کارخانه مشغول کارند.
این کارگران با بیان اینکه در حال حاضر مهمترین دغدغه آنها مشکل مسئله معوقات مزدی و بیمهای است، افزودند: باتوجه به بازگشایی کارخانه امیدواریم که این مسئله نیز مرتفع شود.
از قرار معلوم این کارگران از سال گذشته تاکنون نزدیک به شش ماه مطالبات مزدی طلبکارند و در عین حال تا همین چندی پیش به دلیل آنچه که مطالبات پرداخت نشده سازمان تامین اجتماعی عنوان شده بود برای استفاده از خدمات این سازمان با مشکلاتی روبرو بودند که این مسئله در نتیجه مذاکرات کارفرما با سازمان تامین اجتماعی مرتفع شده است.
-------------------
یکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹٦ - ۳۰ ژوئیه ۲۰۱٧
اعتراض کارگران چوفا نسبت به بلاتکلیفی شغلی/معوقات پرداخت نشد
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران چوب و فلز اردکان (چوفا) بیش از پنج ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند؛ این کارگران روز گذشته (هفتم مرداد) مقابل استانداری یزد دست به تجمع زدند.
این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد و مطالبات خودچندین بار به فرمانداری شهرستان اردکان مراجعه کرده بودند که تاکنون نتیجهای نداشته است.
از قرار معلوم، این کارگران علاوه بر دستمزد، از سال گذشته نیز مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند؛ برای مثال عیدی آنها در سال 95 پرداخت نشدهاست.
آخرین تجمع قبلی این کارگران به سوم مرداد ماه برمیگردد که در آن روز، مقابل فرمانداری اردکان تجمع کرده بودند.
فرمانداری اردکان اعلام کرد؛ در تجمع چهارشنبه گذشته به کارگران وعده رسیدگی داده شده است. مقامات فرمانداری همچنین ابراز امیدواری کردند که مشکلات کارگران چوفا به زودی حل شود.
کارگران چوفا ضمن انتقاد از شرایط موجود میگویند: علاوه بر معوقاتی که داریم، سطح تولید در کارخانه پایین آمده و ما نگران بیکاری و بلاتکلیفی هستیم.
-------------------
همه کارگران بازداشتی نیشکر هفت تپه آزاد شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، بعد از ظهر روز گذشته هفتم مرداد ماه، ۱۰ کارگر بازداشتی مجتمع نیشکر هفت تپه به قید کفالت ۲۰ میلیون تومانی از بازداشتگاه فجر دزفول آزاد شدند.
این کارگران حوالی ساعت ۹ شب سوم مردادماه در محل سکونتشان واقع در کوی سازمان مجتمع نیشکر هفت تپه بازداشت شده بودند، علت این توقیف برپایی تجمع صنفی خود و همکارانشان بوده است.
در عین حال کارگران از خاتمه اعتراضات صنفی اخیر خبر میدهند و در عین حال تاکید دارند که هنوز تکلیف مطالبات معوقه خرداد و تیرماه آنها روشن نشده است.
گفتنی است ۱۵ کارگر شب سوم مرداد ماه در جریان اعتراض اخیر کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه بازداشت شده بودند که ۵ نفر از آنها یک روز بعد از بازداشت با اخذ تعهد آزاد شده بودند.
-------------------
نگرانی از تکرار حادثه یورت پابرجاست/معادن ناایمن تعطیل شوند
«حسین ربیع نژاد» مشاور ایمنی سازمان نظام مهندسی کشور در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: با وجود اینکه بازرسیها ایمنی از اکثر معادن کشور انجام میشود اما نگرانی از تکرار حوادث مشابه آنچه در معدن یورت، اتفاق افتاد، همچنان پابرجاست.
وی که بازرس سازمان نظام مهندسی معدن استان گلستان نیز محسوب میشود، با بیان اینکه معادن ذغال سنگ در راس وقوع حوادث کار قرار دارند، تصریح کرد: تا قبل از وقوع حادثه در معدن ذغال سنگ زمستان یورت که به مرگ 44 کارگر انجامید، هیچکس حتی فکر وقوع این حادثه را هم نمیکرد اما حالا همه به این فکر افتادهاند که چگونه میتوان از تکرار حوادث مشابه جلوگیری کرد.
ربیع نژاد با بیان اینکه باید بیتعارف در صورت ناایمن بودن معادن آنها را تعطیل کنیم، افزود: تعطیلی معادن نباید تنها پس از وقوع حادثه انجام شود بلکه هر زمان که لازم باشد باید این کار را انجام داد، البته در این مواقع نگرانی از بیکار شدن کارگران و مردم محلی که تنها محل ارتزاقشان از فعالیت معدن است افزایش مییابد، اما در هر حال حفظ جان انسان ارجحیت دارد.
مشاور ایمنی سازمان نظام مهندسی کشور در ادامه با تاکید بر اینکه یکی دیگر از مشکلات معادن عدم توجه پیمانکاران به استانداردهای ایمنی و بهداشت کار است، افزود: در ایران به دلایل متعدد شاهد تغییر پیمانکاران هستیم این در حالی است که عموم پیمانکاران توجه چندانی به استانداردهای ایمنی ندارند و البته پیمانکاران معدن ذغال سنگ کشور نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
ربیع نژاد افزود: پیمانکاران باید از لحاظ رعایت ایمنی در پروژههایی که به دست میگیرند، رتبه بندی شوند تا کارفرمایان هنگام واگذاری پروژهها به آنها به روشنی از عملکرد آنها در پروژههای قبلی مطلع باشند.
بازرس سازمان نظام مهندسی معدن استان گلستان در پایان با بیان اینکه عموما از اینکه فعالیتهای معادن ذغال سنگ به صرفه نیست، گلایه میشود، افزود: این ادعا پس از حادثه معدن یورت تکرار شد و حتی اگر درست باشد نباید دستاویزی برای بیتوجهی به مباحث ایمنی باشد چراکه به صرفه نبودن دال بر این نمیشود که به برای حفظ جان کارگران ارزشی قائل نباشیم.
-------------------
اعتراض دو هفتهای کارگران سیمان کارون
منابع خبری ایلنا در کارخانه سیمان کارون (مسجد سلیمان) از اعتراض صنفی کارگران این واحد صنعتی به خاطر پرداخت نشدن دستکم سه ماه مطالبات مزدی خبر میدهند.
این واحد صنعتی حدود ۴۷۰ کارگر دارد، معترضان از حدود دو هفته پیش اعتراض صنفی خود آغاز کردهاند.
جدا از این این طلب، کارگران سیمان کارون بابت سایر مطالبات مزدی و حق بیمههای پرداخت نشده نیز بستان کار هستند و در این رابطه اداره تامین اجتماعی حاضر به تمدید دفترچه بیمه آنها نیست.
علاوه بر این به نقل از کارگران معترض گفته میشود که آنها بابت سنوات دو سال گذشته و برخی مزایای عرفی همانند سبد کالا محروم شدهاند.
طبق اظهارات این کارگران معترض، طبق صورت جلسه شورای تامین قرار بود همه مطالبات معوقه کارگران سیمان کارون تا تاریخ۳۱ خرداد ماه به روز شود اما هنوز هیچ اتفاقی در راستای عملیاتی شدن این مصوبه نیفتاده است.
کارفرما: مشکلات بیمهای کارگران سیمان کارون برطرف شد
در این رابطه «مسعود تقیزاده» رئیس کارخانه سیمان کارون با تایید معوقات مزدی ۴۷۰ کارگر این واحد تولیدی در خصوص اعتراض صنفی کارگران گفت: کارگران این کارخانه از روز ۲۵ تیر ماه اعتراض صنفی خود را در اعتراض به معوقات مزدی و بیمهای آغاز کردهاند.
او با بیان اینکه روز گذشته بخشی از معوقات بیمهای کارگران به تامین اجتماعی پرداخت شده است، افزود: در حال حاضر موضوع تمدید نشدن دفترچهای درمانی کارگران برطرف شده و همه دفترچهها قابل تمدید و تعویض است.
به گفته آقای تقیزاده، پرداخت مطالبات کارگران تنها در صورت ادامه فعالیتهای این واحد تولیدی میسر است. وی گفت: همه مسئولان شهرستانی و استانی در جریان مشکلات به وجود آمده در سیمان کارون هستند و در این زمینه جلسات متعددی را در پیگیری به این مشکلات انجام دادهاند.
این کارفرما در ادامه با بیان اینکه من به تازگی (حدودا دو ماه) مسئولیت مدیریت کارخانه را برعهده گرفتهام، افزود: از همه کارگران میخواهم تا با خاتمه اعتراض صنفی خود، امکان به برطرف شدن مشکل پیش آمده را فراهم کنند.
-------------------
دستمزد خبازان ثابت مانده است/با افزایش قیمت نان؛ کارگران متضرر میشوند
یدالله صمدی (فعال صنفی کارگران خباز) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در ارتباط با شایعاتی که درباره افزایش قیمت نان منتشر شده، گفت: در روزهای گذشته خیلیها از افزایش قیمت نان سخن گفتهاند؛ حتی پیش از این، رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمهحجیم ایران نیز موضوع گران شدن قیمت نان را مطرح کرده؛ ادعای این مقام کارفرمایی این است که هزینههای تمام شده نان ازجمله دستمزد کارگران افزایش داشته که این ادعا صحیح نیست.
وی با بیان اینکه دستمزد خبازان کشور از آذر ماه 93 تغییر نکرده، افزود: در سالهای گذشته به عنوان کارگران نانوا بارها اعلام کردیم که با افزایش قیمت نان مخالف هستیم.
دبیر انجمن صنفی خبازان سنندج در تشریح جزییات این مطلب گفت: به دلایل متعدد با افزایش قیمت نان مخالفیم؛ اول از همه اینکه چون قدرت خرید مردم و دستمزدبگیران پایین است، افزایش قیمت نان به فقر بیشتر میانجامد و درنهایت کلِ طبقه کارگر متضرر میشود.
صمدی ادامه داد: دلیل دیگر ما خبازان برای مخالفت این است که از آنجا که دستمزد کارگران نانوا در سراسر کشور، کارمزدی است؛ وقتی قیمت نان بالا برود، تعداد نانهای خریداری شده توسط هر خانوار ایرانی کم میشود و درنتیجه دستمزد نهایی خبازان هم به تبع آن کاهش مییابد. بنابراین منوط کردن افزایش مزدی خبازان به افزایش قیمت نان نه به نفع مردم است و نه به نفع خبازان؛ در این میان فقط کارفرماها هستند که از گران شدن نان سود میبرند.
صمدی در پایان اظهار داشت: این وظیفه دولت و مجموعه وزارت کار است که به فکر کارگران نانواییها باشند و برنامهای منطقی و حساب شده برای افزایش دستمزد این کارگران داشته باشند.
-------------------
شنبه ٧ مرداد ۱۳۹٦ - ۲۹ ژوئیه ۲۰۱٧
تجمع کارگران تولیپرس برای جلوگیری از توقیف اموال کارخانه
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (شنبه، هفتم مرداد) جمعی از کارگران کارخانه تولیپرس در شهرصنعتی البرز استان قزوین با برپایی تجمعی صنفی از توقیف قسمتی از اموال این واحد صنعتی جلوگیری کردند.-
کارخانه تولیپرس نزدیک به ۴۶۰ کارگر دارد و از قرار معلوم در این تجمع صنفی حدود ۱۰۰ نفر از آنها شرکت داشتند.-
از قرار معلوم یکی از بانکهای خصوصی از مدتی قبل بابت مطالبات معوقه خود از مراجع قضایی حکم توقیف اموال کارخانه تولیپرس را دریافت کرده است و اجتماع صنفی امروز نیز به منظور نگهداشتن اموال کارخانه برپا شده بود.-
به گفته یکی از کارگران، این تجمع اعتراضی درنهایت با توافق مدیریت کارخانه و نماینده بانک بر سر باقیماندن اموال کارخانه در کارگاه مرتفع شده است.
در این باره به نقل از کارگران معترض گفته میشود: ترس از مختل شدن روند فعالیت این واحد تولیدی و در نتیجه تهدید امنیت شغلی شان باعث شده تا آنها نسبت به توقیف اموال محل کار خود معترض شوند.-
در این زمینه یک منبع مطلع در کارخانه تولی پرس به ایلنا گفت: موضوع بدهیهای کارخانه به بانک مورد نظر مربوط به سال ۹۰ و قبل از آن میشود که این واحد خصوصی آن زمان تحت مدیریت دولتی بوده است.-
به گفته وی، امروز با توافقی که بین مدیران کارخانه ونماینده بانک انجام شد، این موضوع به صورت توافقی مرتفع شده است.
-------------------
یک ماه از معوقات کارگران شهرداری سردشت پرداخت شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (هفتم مرداد) یک ماه از چهار ماه دستمزد عقب افتاده کارگران شهرداری سردشت پرداخت شد.
200 کارگر شهرداری سردشت که در بخشهای مختلف خدماتی و فضای سبز مشغول به کار هستند، از ابتدای سال جاری هیچ دستمزدی دریافت نکرده بودند و دفتر این شهرداری وعده داده بود که تا آخر تیرماه، سه ماه از مطالبات را پرداخت میکند که این وعده عملی نشد.
در نهایت امروز، دستمزد فروردین ماه این 200 کارگر پرداخت شد.
کارگران سردشت میگویند: این یک ماه دستمزد، نمیتواند گرههای زندگی ما را بگشاید؛ گرچه باز هم خودش غنیمت است؛ اما امیدواریم در مرداد ماه بتوانیم کلیه معوقات خود را دریافت کنیم.
-------------------
بینتیجه ماندن پیگیریها برای اعتراض به رای کمیسیون پزشکی/پرسام عزیزی قربانی قصور پزشکی شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، این روزها سالگرد پرسام عزیزی، کودک سنندجی است که در مرداد ماه سال گذشته به دلیل تزریق آمپول "دگزا" در بیمارستان بعثت این شهر جان خود را از دست داد؛ کمیسیون پزشکی قانونی استان کردستان کادر پزشکی این بیمارستان را در مرگ پرسام عزیزی 50 درصد مقصر تشخیص داده است.
پدر این کودک جان باخته که کارگر یک شرکت دارویی است و در یک سال گذشته از دوندگی برای احقاق حق خود دست نکشیده؛ از بینتیجه ماندن اعتراض به رای کمیسیون پزشکی خبر میدهد؛ او میگوید کادر پزشکی صد درصد در مرگ فرزندم مقصر بودهاند و 50 درصد برای ما که یک سال است جگرگوشهمان را بیدلیل از دست دادهایم، قانعکننده نیست.
این پدرِ داغدار از نامه نگاریها به نمایندگان مجلس و همچنین وزیر بهداشت میگوید. او یکی از خواستههای خود را تجدیدنظر در رای کمیسیون پزشکی میداند؛ اما او به قول خودش کارِ مهمتری هم دارد؛ نمیخواهد از این به بعد هیچ کودکی، قربانی قصور پزشکی شود.
عزیزی میگوید: در بیمارستان بعث روزی که با پسرم فقط به دلیل چند سرفه مختصر مراجعه کردیم، پزشک متخصص کودکان مستقر نبود؛ یکی از خواستههای من که به وزیر بهداشت هم گفتهام این است که در بیمارستان آموزشی بعثت، همیشه یک پزشک متخصص اطفال مستقر باشد تا کار به اینجاها نکِشَد.
این پدر داغدار میگوید: اگرچه هنوز به نتیجهای نرسیدم اما باز هم پیگیریها را ادامه میدهم؛ گرچه اگر همه ثروتهای جهان را هم روی هم بگذارند و به ما بدهند، نمیتواند جای خالی فرزندم را پر کند، اما با همه وجودم خواستار این هستم که دیگر هیچ خانوادهای به خاطر قصورِ کادرِ پزشکی داغدار نشود.
-------------------
گرمازدگی، ۶ پاکبان بوشهری را روانه بیمارستان کرد
به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته اخباری مبنی بر گرمازدگی پاکبانان بوشهری منتشر شد. از قرار معلوم، گرمای شدید هفته گذشته، ۶ نفر از پاکبانان بوشهری را روانه بیمارستان کرده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری بندر بوشهر با بیان اینکه ۳۴۰ پاکبان در ساعتهای مختلف شبانهروز مشغول فعالیت در سطح شهر بوشهر هستند، گفت: گرمای طاقتفرسا به همراه رطوبت شدید هوا شرایط کاری بسیار سختی را برای کارگران بوشهری فراهم کرده است.
مسعود غلامزاده فرد افزود: در روزهای گذشته ۶ نفر از پاکبانان بوشهری به دلیل دما و رطوبت بالای هوا دچار گرمازدگی شده و به بیمارستان منتقل شدند.
وی بیان کرد: با تماس شهروندان و حضور به موقع اورژانس، اقدامات درمانی مورد نیاز این ۶ پاکبان انجام شد و اکنون در وضعیت خوب جسمانی قرار دارند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری بندر بوشهر اظهار داشت: طبق پیشبینیهای هواشناسی و دمای هوا اقدامات پیشگیرانه برای کمک به پاکبانهای زحمتکش شهرداری انجام داده بودیم اما گرمای بیسابقه و رطوبت بالای نود درصد هوا موجب شد تا تعدادی از این عزیزان حین انجام فعالیت دچار گرما زدگی شوند.
غلامزاده فرد تصریح کرد: برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی، ساعت کاری پاکبانان در نوبت صبح را از ۶ به ۴ صبح منتقل کردیم تا فشار کمتری به ایشان وارد شود اما کاهش فاصله دما در شب و روز مشکلات جوی در استان بوشهر را افزایش داده بهگونهای که تفاوت چندانی بین دمای روز و شب در بوشهر وجود ندارد و همین مسئله سبب بروز اتفاقات اینچنینی حتی در شب نیز خواهد شد.
-------------------
اعتراض صنفی کارگران گروه ملی فولاد صنعتی اهواز
منابع خبری ایلنا در کارخانه گروه ملی صنعتی فولاد اهواز از اعتراض صنفی کارگران این واحد صنعتی به خاطر پرداخت نشدن سه ماه مطالبات مزدی خبر میدهند.
این واحد صنعتی حدود ۴هزار کارگر دارد که از حدود یک هفته پیش تاکنون اعتراض صنفی خود را به آرامی برگزار کردهاند.
جدا از این این طلب، کارگران گروه ملی فولاد اهواز بابت سایر مطالبات مزدی و حق بیمههای پرداخت نشده نیز بستان کار هستند، از قرار معلوم هر کارگر نزدیک به ۵ تامیلیون تومان بستانکار است و در حال حاضر به با مشکل تمدید نشدن دفترچه بیمههای تامین اجتماعی نیز روبروست.
به نقل از کارگران معترض گفته میشود که تا به این لحظه از جانب کارفرما هیچ پاسخ روشنی به آنها داده نشده است.
طبق اظهارات این کارگران معترض، گروه ملی فولاد اهواز یکی از شرکتهای احداث شده توسط گروه سرمایهگذاری امیر منصورآریا در اهواز است که پس از ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیاردی و مصادره شرکتهای متهم اصلی پرونده هماکنون مدیریت این کارخانه با نظارت قوه قضائیه انجام میشود.
در این رابطه آیتالله سید ابوالحسن حسنزاده، امام جمعه موقت اهواز، بخشی از خطبههای نماز جمعه اخیر (جمعه، ششم مرداد ماه) این شهر را به مشکلات کارگران گروه ملی فولاد ایران اختصاص داده وگفته است: برای اینکه این مشکل به بحران تبدیل نشود مسئولان مربوطه برای برطرف کردن آن اقدام کنند.
-------------------
مرگ دلخراش زن ۲۹ ساله چنارانی در دامداری
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز چهارم مرداد، یک زن شاغل در یک دامداری در چنارانِ خراسان رضوی جان خود را در حادثه شغلی از دست داد.
این حادثه ساعت ۱۰صبح و در دامداری روستای قیاس آبادِ چناران در حالی رخ داد که بر اساس بررسی های اولیه، زن جوان در دامداری را باز کرده تا خودروی کامیون حامل بار وارد محوطه شود. اما در این لحظه بر اثر برخورد کامیون با پایه در ورودی دامداری، پایه سنگی روی زن سقوط کرده است.
در این حادثه زن ۲۹ساله به علت شدت صدمات وارده جان خود را از دست داد.
سرهنگ موسی اسدی جانشین رئیس پلیس چناران در این باره گفت: ماموران پاسگاه انتظامی رادکان و دیگر نیروهای امدادی با دریافت این گزارش بلافاصله در محل حاضر شدند.
اسدی اظهار کرد: جسد به دستور مقام قضائی به پزشکی قانونی انتقال یافت و تحقیقات در باره علت و چرایی وقوع حادثه ادامه دارد.
پنجشنبه ۵ مرداد ۱۳۹٦ - ۲٧ ژوئیه ۲۰۱٧
آزادی ۵ نفر از ۱۵ کارگر بازداشتی نیشکر هفتتپه/پرداخت دستمزد اردیبهشت ماه کارگران
منابع خبری ایلنا در هفت تپه از آزادی ۵ نفر از کارگرانی خبر میدهند که در جریان اعتراضات اخیر کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه بازداشت شده بودند. هنوز از وضعیت ۹ کارگر دیگر بازداشت شده خبری نیست.
از قرار معلوم کارگران بازداشت شده عصر روز گذشته با اخذ تعهد آزاد شدهاند و همزمان با این اتفاق نزدیک به یک ماه (دستمزد اردیبهشت ماه) از مطالبات مزدی همه کارگران شاغل در مجتمع نیشکر هفت تپه پرداخت شده است.
پیش از این یک مقام مطلع در مجتمع نیشکر هفت تپه با تایید مشکلات صنفی کارگران این مجتمع به ایلنا گفته بود: از جانب کارفرما هیچ شکایتی علیه کارگران مطرح نشده اما برخی نهادها دستور این بازداشت را صادر کردهاند.
-------------------
فوت یکی از مصدومان حادثه سیمان خوزستان
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، «کوروش بهنودی» یکی از مصدومین حادثه سیمان خوزستان که در بیمارستان گلستان اهواز بستری شده بود، امروز پنجشنبه درگذشت.
به گفته «عیسی خمیسی» مسئول روابط عمومی سیمان خوزستان از هفت مصدوم دیگر یکی مرخص شده است و مداوای سه مصدوم در اهواز ادامه مییابد و سه مصدوم دیگر قرار است برای مداوای بهتر از اهواز به اصفهان انتقال یابند.
حادثه ساعت ۱۳ دیروز در کارخانه سیمان خوزستان که در ۲۲ کیلومتری شهرستان رامهرمز قراردارد رخ داد و به دلیل اینکه مصدومان در بیمارستان رامهرمز قابل درمان نبودند، به اهواز انتقال یافتند.
ساعت ۱۲: ۵۰دیروز چهارشنبه چهارم تیر ماه، بر اثر بر اثر ریختن مواد داغ کوره کارخانه سیمان خوزستان ۸ کارگر دچار سوختگی شدند که یکی از آنها بر اثر سقوط از ارتفاع دچار ضربه مغزی شده بود.
-------------------
کارگر فوت شده در داروسازی رشت ناجی جان همکارش/سه نفر دچار مسمومیت شدهاند
به گزارش ایلنا، « مهران اکبرنیا» در رابطه با فوت یک کارگر کارخانه داروسازی رشت به علت مسمومیت در روز سه شنبه/3 مرداد، گفت: دو کارگر برای تمیز کردن داخل راکتور تولید مواد اولیه دارویی این شرکت، به آن مکان مراجعه می کنند که یکی از این افراد، با استفاده از ماسک و تجهیزات ایمنی لازم به داخل راکتور می رود اما به علت استنشاق گاز غلیظ ناشی از مواد شیمیایی داخل محیط ، دچار مسمومیت شده و بی حال می شود.
وی افزود: کارگر دیگری که بیرون از این راکتور ایستاده بود، بمحض مشاهده این صحنه آژیر خطر را به صدا در می آورد و با سازمان آتش نشانی و اورژانس نیز تماس می گیرد.
اکبرنیا ادامه داد: در همین حین کارگر دیگری با شنیدن صدای زنگ آژیر از بخش دیگر این شرکت، خود را به محل حادثه می رساند و برای کمک به کارگر داخل این راکتور، با تجهیزات ایمنی لازم به درون آن رفته و کارگر بی حال را از داخل دریچه، به بیرون هدایت می کند.
ور در مورد علت فوت کارگر دوم ، افزود: : کارگر دوم که به عنوان ناجی وارد عمل می شود، دچار گازگرفتگی ناشی از بخار مواد شیمیایی محیط شده و نمی تواند از آن حفره بیرون بیاید و بی حال می شود. این در حالی است که عوامل آتش نشانی و اورژانس تمام تلاششان را برای نجات جان وی انجام دادند.
به گفته رئیس بازرسی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان ، این راکتور حدود یک و نیم متر قطر دارد و هفته ای یکبار باید شستشو داده شود که در شستشوی این مرتبه، این اتفاق افتاده است.
اکبرنیا تصریح کرد: درحال حاضر سه نفر دچار مسمومیت شده اند که هم اکنون در بیمارستان بستری هستند اما گفته شده، حال عمومی آنان مساعد است. در عین حال کارشناسان اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان برای بررسی جزئیات این حادثه در آن مکان مستقر هستند.
-------------------
روغن نباتی جهان موقتا تعطیل شد/سرگردانی ۱۲۵ کارگر
منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی گزارش کردند، کارخانه «روغن نباتی جهان» که در استان زنجان فعالیت دارد، از ۱۸ تیر ماه سال جاری (۹۶) موقتا فعالیت تولیدی خود را متوقف کرده و تمامی ۱۲۵ کارگر آن هماکنون بلاتکلیف هستند.
یکی از کارگران روغن نباتی جهان در تشریخ جزدیات تعطیلی این کارخانه گفت: تا پیش از این ۲۲۵ کارگر در این واحد صنعتی مشغول کار بودند در پایان سال گذشته حدود ۱۰۰نفر از آنها تعدیل شدند.
وی ادامه داد: صرف نظر از اینکه همکاران تعدیل شده داری سابقه بالایی بودند، آنها برای پیگیری مطالبات صنفی خود شکایتی را در اداره کار زنجان مطرح کردهاند که در نتیجه آن محکومیت کارفرما به پرداخت مطالبات بود.
براین اساس به دلیل آنچه که خودداری کارفرما از پرداخت مطالبات کارگران تعدیلی نامیده میشود در نهایت این کارگران از طریق واحد اجرای احکام دادگستری نسبت به توقیف اموال کارخانه اقدام میکنند.
از قرار معلوم در جریان به اجرا درآمدن این حکم مقداری روغن که جزء اموال کارخانه محسوب میشده؛ توقیف و کارفرما پس از اطلاع از این ماجرا نسبت به توقف فعالیت کارخانه اقدام میکند.
در این باره گفته میشود که ارزش محصول توقیف شده بیشتر از مطالبات کارگران اخراجی بوده است و در میان پیشنهاد کارفرما مبنی براینکه مطالبات کارگران از طریق برگزاری مزایده فروش روغنهای مورد نظر تامین شود، نادیده گرفته میشود.
براین اساس پس از این توقیف، فعالیت کارخانه به صورت موقت، متوقف شده است
در این زمینه معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان به سایر رسانهها گفته است؛ توقف فعالیت کارخانه روغن نباتی جهان که از سوی مدیریت این واحد انجام شده است به دلیل صدور حکم توقیف برخی اموال این کارخانه بابت معوقات کارگری است.
به گفته علی کلانتری به دلیل افزایش بدهیهای مالی این واحد تولیدی به تامین اجتماعی، مقرری بیمه بیکاری کارگران تعدیل شده برقرار نشده و صدور حکم توقیف اموال کارخانه نیز در نتیجه پیگیری و شکایت کارگران تعدیل شده بوده است.
طبق اظهرات وی، مشکل پیش آمده در کارخانه روغن نباتی جهان به رویکرد مدیریت این واحد صنعتی در تامین مطالبات صنفی کارگران تعدیل شده آن برمیگردد.
وی همچنین گفته است البته مشکل اساسی کارخانه نباتی جهان، تعامل نداشتن مدیریت این واحد با دستگاههای دولتی به ویژه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی است چراکه باید امور به نحوی تدبیر شود که حقی از کارگر ضایع نشود.
به گفته وی بنابر توافق انجام شده، با پرداخت نخستین قسط از اقساط بدهی کارخانه روغن نباتی جهان به تامین اجتماعی، مشکل مقرری بیمه بیکاری کارگران تعدیل شده تا هفته آینده حل و فصل شود.
-------------------
چهارشنبه ۴ مرداد ۱۳۹٦ - ۲٦ ژوئیه ۲۰۱٧
بازداشت ۱۵ کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه
منابع خبری ایلنا از بازداشت شماری از کارگران معترض مجتمع نیشکر هفتتپه خبر میدهند.
شماری از کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه در تماس با خبرنگار ایلنا میگویند: نیمه شب گذشته (سهشنبه ۳ مرداد ماه) حدود 15 نفر از همکاران آنها توسط عوامل انتظامی بارداشت شدهاند.
از قرار معلوم این اتفاق در پایان روزی افتاده است که در آن گروهی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه بابت مطالبات صنفی خود، برای دومین روز متوالی تجمع کرده بودند.
از علت بازداشت این کارگران اطلاع دقیقی در دست نیست اما در رابطه با این توقیف روابط عمومی مجتمع نیشکر هفته تپه به ایلنا گفت: از جانب کارفرما هیچ شکایتی علیه کارگران مطرح نشده اما برخی نهادها دستور این بازداشت را صادر کردهاند.
در عین حال در تماس خبرنگار ایلنا با مراجع رسمی شهرستان اعلام شد که احتمالا علت این بازداشت برپایی تجمع صنفی روز گذشته در محدوده محور ترانزیتی شوش به اهواز و مختل شدن تردد در این مسیر جادهای است.
از سوی دیگر منابع ایلنا از ادامه اجتماعات صنفی کارگران هفت تپه خبر داده، میگویند، کارگران معترض برای امروز (چهارشنبه/4 مردادماه) در محوطه کارخانه جمع شدهاند و علاوه بر پیگیری مطالبات قبلی جویای وضعیت همکاران بازداشت شده خود نیز شدهاند.
-------------------
۱۵ کارگر فولاد خوزستان در بندر امام خمینی تعدیل شدند
منابع کارگری ایلنا در بندر امام خمینی میگویند: اخیرا نزدیک به ۱۵ کارگر شاغل در یکی از مجموعههای کارخانه «فولاد خوزستان» که در اسکله بندر امام خمینی قرار دارد، به دلیل اتمام قراردادهای کار خود تعدیل شدهاند.
برپایه این اطلاعات، کارفرمای این کارگران در راستای کاهش هزینههای خود از ابتدای مرداد ماه از تمدید قراردادهای کارگران خودداری و آنها را به بیمه بیکاری معرفی کرده است.
کارگران مذکور بین ۶ تا ۲۴ سال سابقه کار دارند و از قرار معلوم پس از بیکار شدن اجتماعاتی را مقابل فرمانداری ماهشهر برپا کردهاند.
آنها که خواهان بازگشت به کار خود هستند، میگویند: با این سابقه شغلی، دیگر شانسی برای یافتن شغل مجددی که بتواند تامینکننده هزینههای خانواده باشد، نداریم.
به نقل از منابع ایلنا گفته میشود؛ هنوز ۹ کارگر دیگر در این قسمت از کارخانه فولاد خوزستان مشغول کارند اما تعدیلهای اخیر باعث شده تا نگران امنیت شغلی خود باشند.
در خصوص علت این اخراج گفته میشود کارگران موردنظر در قسمتی از اسکله بندر امام خمینی برای تخلیه سنگ آهن وارداتی اختصاص داشت، اشتغال داشتند اما پس از آنکه مدیریت کارخانه فولاد خوزستان تصمیم گرفت تا سنگ آهن مورد نیاز خود را از بازارهای داخلی تهیه کند، حضور آنها غیرضروری تشخیص داده شده است.
از قرار معلوم اخراج این کارگران که تا پیش از این به عنوان جوشکار، بنا، انباردار و تنظیفات مشغول به کار بودند، واکنش «علی گلمردای» نماینده شهرستان ماهشهر، امیدیه، هندیجان و بندر امام در مجلس شورای اسلامی را به دنبال داشته است.
گلمرادی در این خصوص به ایلنا گفته است: شرکت فولاد باید این کارگران را به کار برگرداند تا خانوادههای آنها با مشکلات معیشتی مواجه نشوند.
به گفته وی، چنانچه تغییر رویکرد فولاد در حمل سنگآهن از اسکله امام خمینی بخواهد باعث به خطر افتادن موقعیت شغلی کارگرانی شود که سالها در این مجموعه فعال بودهاند، مسئله به صحن مجلس کشانده خواهد شد.
-------------------
مرگ یک کارگر کارخانه داروسازی رشت حین تمیزکاری
به گزارش ایلنا، یک کارگر ۳۴ ساله کارخانه داروسازی رشت عصر روز گذشته (سه شنبه/ ۳ مرداد) هنگام تمیزکاری و شستشوی دستگاه داروسازی دچار مسمومیت دارویی شد و جانش را از دست داد.
طبق گزارش مرکز کنترل ۱۲۵ آتش نشانی رشت؛ حادثه مسمومیت و محبوس شدن سه کارگر شرکت داروسازی در ساعت ۱۸:۱۴ دقیقه گزارش شد.
شهرام مومنی (معاون عملیات سازمان آتشنشانی) با بیان اینکه این حادثه در زمان تمیزکاری و شستشوی دستگاه داروسازی برای یکی از کارگران رخ داده بود، افزود: دو کارگر دیگر نیز بواسطه نجات جان همکارشان به داخل محوطه رفتند که با توجه به مسمومیت دارویی قادر به خروج نشدند.
مومنی با بیان اینکه سریعا آتشنشانان بوسیله دستگاه تنفسی نسبت به خارج کردن هر سه مصدوم اقدام کردند، گفت: با توجه به آخرین اخبار دریافت شده یکی از کارگران به علت مسمومیت شدید دارویی حالش وخیم است.
وی در پایان از بهبودی دو تن دیگر خبر داد و گفت: در محیط کار اول ایمنی و سنجش محیطی امن نخستین گام در جهت پیشبرد صحیح کار خواهد بود.
-------------------
سوختگی شدید تعدادی از کارگران سیمان خوزستان+اسامی مصدومان
به گزارش ایلنا، هشت نفر از کارگران کارخانه سیمان خوزستان در رامهرمز امروز (چهارشنبه/۴ مرداد) بر اثر ریختن مواد داغ کوره دچار سوختگی شدید شدند.
« بختیاری» رییس کارخانه سیمان خوزستان با اعلام این خبر به رسانهها گفت؛ کارگران سریعا توسط پرسنل بهداشت کارخانه و اورژانس راهی بیمارستان مادر رامهرمز شدند و حال یکی از مصدومان وخیم گزارش شده است.
«شهیار میرخشتی» رئیس مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی خوزستان گفته است؛ این حادثه ساعت ۱۲:۵۰ امروز (۴ مردادماه) به علت ریختن مواد داغ در کوره در کارخانه سیمان خوزستان در رامهرمز رخ داد و بر اثر این حادثه یک نفر دچار ضربه مغزی و هفت نفر دچار سوختگی شدهاند.
وی افزود: شش نفر از مصدومان سوختگی به بیمارستان سوانح و سوختگی آیتالله طالقانی اهواز انتقال یافتند و یک نفر که حال وخیمی داشت و دچار ضربه مغزی شده بود، به بیمارستان گلستان اهواز منتقل شد. همچنین یک مصدوم دیگر به بیمارستان رامهرمز منتقل شد.
اسامی حادثهدیدگان به شرح زیر است:
۱) کورش بهوندی
۲)سیاوش کریمی
۳)عابد حسینزاده
۴)شهریار کمایی
۵)احسان بیرانوند
۶)ایرج نصیری
۷)کریم زمانی
۸)میلادموسوی
-------------------
سه شنبه ۳ مرداد ۱۳۹٦ - ۲۵ ژوئیه ۲۰۱٧
اعتراض صنفی کارگران نیشکر هفته تپه هم ادامه یافت
منابع خبری ایلنا در مجتمع کشت وصنعت نی شکر هفت تپه میگویند در ادامه تجمع صنفی روز گذشته، برای امروز نیز شماری از اعضای خانوادههای کارگران در میان تجمعکنندگان حضور داشتند.
در مجتمع نیشکر هفتتپه تا نزدیک به ۳ هزار نفر به عنوان کارگر صنعتی،کشاورزی و خدماتی مشغول کارند، شماری از این کارگران از روز گذشته (دوم مرداد ماه) در اعتراض به آنچه که تاخیر در پرداخت شدن مطالبات مزدی خود مینامند، تجمع اعتراضی برپا کردهاند که تا این لحظه مقامات مسئول واکنشی نسبت به خواستههای آنها نشان ندادهاند.
در خصوص تجمع امروز این کارگران گفته میشود، که محل اجتماع امروز معترضان جایی در محدوده محور جاده بندر امام به اندیمشک قرار دارد.
آنها خواستار تغییر رویه مدیریت کنونی این واحد صنعتی در برابر مطالبات خود هستند، میگویند: بابت دستمزد بهمن واسفند سال ۹۴ و دوماه مزد معوقه سال جاری وپاداش وبهربرداری سالهای ۹۴ و ۹۵ طلبکاریم که اگر بخش از آن پرداخت شود، دیگر دلیلی برای استمرار این اعتراض صنفی وجود ندارد.
در عین حال کارگران روز مزدی این مجتمع نیز خواستار پرداخت مطالبات معوقه خود در ماههای بهمن واسفند سال گذشته ودو ماه از سال جاری به همراه ۸ ماه حق بن معوقه مربوط به سال ۹۵ هستند.
در این رابطه پیشتر سیامک افشار» قائم مقام مدیر عامل شرکت کشت و صنعت هفت تپه در روز گذشته به خبرنگار ایلنا گفته بود در شرایط کنونی که همه بنگاه تولیدی کشور با بحران مالی روبرو هستند مجتمع نی شکر هفته تپه نیزدچار مشکلاتی است اما مجموعه مدیریت مجتمع تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات کارگران بکار می گیرد.
در عین حال امروز یک مقام آگاه در مجتمع نی شکر هفت تپه از پرداخت دستمزد اردیبهشت ماه کارگران خبر داد و گفت:مراحل پرداخت دستمزد اردیبهشت ماه کارگران در حال انجام است وحداکثر تا یک الی دو روز آینده به حساب همه کارگران پرداخت می شود.
طلب کارگران نیشکر هفت تپه به روز شده است/پرداخت مزد اردیبهشت تا فردا
«سیامک افشار»در گفتگو ی تلفنی با ایلنا در خصوص به تعویق افتادن پرداخت مطالبات مزدی کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه گفت: مجتمع نی شکر هفت تپه حدود ۵هزارو ۵۰۰ کارگر شاغل دارد که مجموع مطالبات معوقه آنها دو ماه است که یک ماه آن حداکثر تا فردا چهارشنبه پرداخت میشود.
او با بیان اینکه مطالبات معوقه کارگران این مجتمع قبل از خصوصیسازی به هفت ماه رسیده بود، افزود: بعد از انجام مراحل واگذاری بخش زیادی از مطالبات معوقه کارگران پرداخت شد و با پرداختی که به زودی صورت میگیرد، مجموع مطالبات باقیمانده کارگران به یک ماه کاهش مییابد.
قائم مقام مدیر عامل مجتمع نی شکر هفت تپه همچنین در خصوص پاداش وبهربرداری سالهای ۹۴ و ۹۵ کارگران این مجموعه گفت: شرکتی که زیان ده است پاداش وبهره برداری ندارد وپاداش وبهره برداری به کارگران شرکتی پرداخت میشود که سودهی داشته باشد.
او با بیان اینکه در حال حاضر همه مطالبات معوقه کارگران پرداخت شده وکارگران بازنشسته نیز تعیین تکلیف شدهاند افزود: از کارگران انتظار داریم با دلگرمی به کار روزانه خود ادامه دهند تا از بحرانها عبور کرده و به شرایط سوددهی برسیم.
افشار در ادامه از سخنان خود در مورد اعتراض دیروز وامروز کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه گفت: درهر مجموعهای عدهای راضی وعدهای ناراضیاند بااین حال دراجتماعات دو روز گذشته در نهایت حداقل ۱۰۰ نفر حضورداشتهاند که ظاهرا همیشه از شرایط موجود نارضیهستند.
به گفته وی طی یکسال ونیم گذشته که مجتمع نی شکر هفت تپه به بخش خصوصی واگذار شده اقدامات زیادی در مجتمع انجام داده که قابل توجه است .
افشار با ذکر نمونهای از اقدامات انجام شده در مجتمع نی شکر هفت تپه گفت: در طول این مدت مزارع ۴۰ تنی به ۸۰ تن رسیده واستحصال شکراز ۶ ونیم تن به ۱۰ ونیم تن افزایش یافته است در عین حال در سایر بخشها نیز اقدامات مثبتی انجام شده که اطلاع رسانی خواهد شد.
-------------------
مرگ یک کارگر چاهکن در لارستان
منابع خبری لارستان از کشته شدن یک کارگر چاه کن در محوطه امامزاده میرعلی بن الحسین (ع) شهرستان لارستان خبر دادند.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، صبح روز گذشته، کارگر جوان تبعه افغان که در حال حفر چاه در آشپزخانه امامزاده میرعلی بن الحسین (ع) شهرستان لارستان بود، با سقوط به عمق چاه ۱۵ متری چاه جان خود را از دست داد.
به گفته آتش نشانی شهرستان لارستان، امداد گران پس از اطلاع از حادثه بلافاصله در محل حاضر شدند وبا تلاش چند ساعته این کارگر چاه کن را در عمق ۱۵ متری چاه خارج کردند که متاسفانه پس از معاینات اولیه مرگ این کارگر توسط عوامل اورژانس تایید شد.
-------------------
اعتراض کارگران پیمانی شهرداری اهواز ادامه دارد/منتظر پی گیری خواسته های صنفی خود هستیم
منابع خبری ایلنا در شهرداری اهواز از ادامه اعتراض صنفی کارگران پیمانی مناطق هشت گانه شهرداری اهواز خبر میدهند.
برپایه این اظهارات کارگران معترض امروز نیز همانند روزهای گذشته اما به آرامی مقابل ورودی استانداری خوزستان جمع شده و منتظر پی گیری مسئولان این نهاد دولتی در خصوص مطالباتشان هستند.
در این باره به نقل از یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفته میشود: بیش از ۵ هزار کارگر پیمانی فضای سبز شهرداری اهواز، تبدیل وضعیت قرارداشان از پیمانی به مستقیم هستند و تا این لحظه از جانب استانداری و مدیریت شهرداری اهواز پاسخ مشخصی به این خواستههای ما داده نشده است.
به گفته وی، اخیرا دستور العملی برای تبدیل وضعیت قرارداد کار کارگران قراردادی، روز مزدی وپیمانی از سوی سازمان شهردارها ودهداریهای کشور به شهرداری اهواز ابلاغ شده که طبق آن ما کارگران پیمانی وروزمزدی میتوانیم از پیمانی به قرار داد مستقیم تبدیل وضعیت شویم.
یکی دیگر از کارگر پیمانی شهرداری اهواز با تاکید بر اینکه بعد از سالها کار در این واحد از همه مزایای قانونی کار بیبهره بوده و از قراردادهای موقت خود با پیمانکار خسته شدهایم، گفت: از مسئولان استانداری وشهرداری مرکزی اهواز میخواهیم تا در مقام کارفرمای اصلی نسبت به تبدیل قراردادهای استخدامی اقدام کند.
-------------------
تجمع کارگزاران مخابرات روستایی خوزستان مقابل استانداری
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (دوم مرداد ماه) کارگزاران مخابرات روستایی خوزستان دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی و بلاتکلیفی استخدامی، مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
خواسته اصلی معترضان، انعقاد قرارداد دائم با مخابرات و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل است.
یکی از تجمعکنندگان که بارها پیگیر وضعیت استخدامی خود و همکارانش بودهاست با بیان این که نمایندگان مجلس هم با ما همراه هستند و در سال 1388 مصوب کردند که با کارگزاران مخابرات روستایی تا زمان بازنشستگی قرارداد دائم منعقد شود؛ گفت: شرکت مخابرات سالهاست که حق و حقوق ما را پایمال کرده و ما را مجبور میکند که قراردادهای موقت و غیرقانونی را امضا کنیم؛ اگر امضا نکنیم چارهای جز بیکار ماندن نداریم.
در حال حاضر حدود 250 نفر در بخش مخابرات روستایی در خوزستان مشغول به کار هستند.
-------------------
تشدید نگرانی کارگران «حفاری شمال» از تعدیل/ املاک شرکت به مزایده گذاشته شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران حفاری شمال مدتهاست که از اعمال سیاستهای کاهش هزینه در شرکت نگران هستند.
کارگران میگویند: در جلسه مجمع عمومی شرکت که بیست و پنجم تیرماه برگزار شد، یکی از تصمیمات تعدیل نیرو بودهاست. زمزمههای تعدیل نیرو به اندازه کافی این کارگران را نگران کردهبود؛ تا این که در روزهای گذشته آگهی مزایدهی دفتر تهرانِ شرکت منتشر شد.
این آگهی یک ساختمان در منطقه پونک تهران را تا تاریخ پنجم مرداد ماه به مزایده گذاشته است.
کارگران حفاری شمال میگویند: کارکنان دفتر تهران پس از سالها سکونت و کار کردن در تهران، بایستی به یکی از شهرستانها که به احتمال زیاد اهواز است، منتقل شوند یا این که مجبور به تسویه حساب شوند.
به اعتقاد کارگران حفاری شمال، این مزایده و فروش ساختمان، اتفاق خوشایندی نیست و میتواند سرآغاز بیکاری کارگران حفاری در هفتهها و ماههای آینده باشد.
-------------------
دوشنبه ۲ مرداد ۱۳۹٦ - ۲۴ ژوئیه ۲۰۱٧
تجمع کارگران نی شکر هفت تپه به همراه خانواده هایشان
به گزارش ایلنا، صبح امروزکارگران شاغل معترض مجتمع نی شکر هفت تپه که شماری از آنها را اعضای خانوادههایشان نیز همراهی میکردند با تجمع مقابل درب ورودی ومحوطه کارخانه خواستههای صنفی خود را مطرح کردند.
تعداد تجمع کنندگان که در اصل کارگران رسمی و روز مزدی شاغل بخش صنعت وکشاورزی این مجتمع هستند تا نزدیک به ۵۰۰ نفر برآورد میشود.
آنها مدعی هستند که بابت دستمزد بهمن واسفند سال ۹۴ و دوماه مزد معوقه سال جاری به همراه پاداش وبهربرداری سالهای ۹۴ و ۹۵ طلبکارند.
دلیل دیگر اعتراض کارگران این واحد تولیدی، مربوط به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است که مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.
همچنین کارگران روز مزدی نیز خواستار پرداخت مطالبات معوقه خود در ماه های بهمن واسفند سال گذشته ودو ماه از سال جاری به همراه ۸ ماه حق بن معوقه مربوط به سال ۹۵ هستند.
به گفته کارگران همچنین بیش از یکسال است که مالکیت مجتمع نی شکر هفت تپه پرداخت برخی مزایای عرفی وقانونی کارگران را همانند سبد کالای ماه رمضان وحق لباس کار وغیره .. را کم ویا متوقف کرده است.
طبق اظهارات معترضین حدود ۲۰۰نفر از کارگران بازنشسته این واحد که از اسفند ماه سال ۹۵ تا هم اکنون بازنشسته شدهاند؛ هنوز نتوانستهاند مطالبات بازنشستگی خود را علارغم وعده کارفرما دریافت کند.
در عین حال معرضین که خواستار یکسان سازی حقوق ومزایای خود هستند میگویند اگر کارفرمای خصوصی توانایی پرداخت مطالبات معوقه کارگران شاغل و بازنشسته مجتمع را ندارد مجددا این واحد بزرگ تولیدی وکشاورزی را به دولت عودت دهد.
برای پرداخت مطالبات کارگران تلاش میکنیم
در این زمینه «سیامک افشار» قائم مقام مدیر عامل شرکت کشت و صنعت هفت تپه در گفتگو با ایلنا گفت: این مجتمع صنعتی مانند هر بنگاه تولیدی دیگری با مشکلاتی روبروست اما مجموعه مدیریت آن تمام تلاش خود را برای برطرف کردن مشکل به وجود آمده برای کارگران شاغل و بازنشسته انجام میدهد.
او با بیان اینکه در حال حاضربخش زیادی از مطالبات معوقه وجاری کارگران شاغل وبازنشسته پرداخت شده است در خصوص پرداخت پاداش و بهره برداری سالهای ۹۴ و ۹۵ کارگران افزود: از بهمن ماه سال ۹۴ که این شرکت به بخش خصوصی واگذار شده است هنوز به سود دهی نرسیده ودر حال حاضر زیانده است با این حال مراحل پرداخت حق پاداش وبهره برداری در ماههای آینده انجام میشود.
طبق اظهارات وی هر گونه اعتراض که منجر به توقف تولیدات کارخانه میشود ما را از اهداف دور میکند،چرا که اوضاع مالی و اقتصادی ما از اقتصاد کشور مستثنی نیست.
به گفته وی در حال حاضر بسیاری از بنگاههای اقتصادی که از بودجه عمومی ارتزاق میکنند، دارای حقوق معوقهاند و این درحالی است که شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه تنها دو ماه مطالبات معوقه دارد.
-------------------
کارگران مولد بخار: معوقات مزدی داریم
پیمانکار: دو ماه تاخیر مسالهی چندان مهمی نیست
جمعی از کارگران مولد بخار که طرف قرارداد شرکت مهریل هستند میگویند: حدود دو ماه مطالبات معوقه داریم؛ این کارگران که حدود 130 نفر هستند، نیمی از دستمزد اردیبهشت خود را دریافت کردهاند و برای خردادماه و تیرماه نیز چیزی نگرفتهاند.
این کارگران با انتقاد از این شرایط میگویند: چطور وقت کارکردن، قانون کار حاکم است و بایستی هشت ساعت در روز کار کنیم؛ اما زمانی که به پرداخت دستمزدها میرسد، خبری از قانون و حق و حقوق کارگر نیست.
در همین رابطه، مدیرعامل این شرکت پیمانکاری که نمیخواهد نامش آورده شود؛ میگوید: تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران به این دلیل رخ داده که شرکت حمل و نقل ریلی رجاء به عنوان کارفرمای مادر، از زمستان سال گذشته صورت حسابهای ما را نپرداخته است.
این مقام مسئول با بیان این که شرکت پیمانکار طبق قرارداد فقط سه ماه را موظف است بدون تسویه صورت حساب، دستمزد کارگران را پرداخت کند؛ میگوید: تاخیر دو ماهه خیلی هم در شرایط فعلی کشور، عجیب نیست؛ در شهرداریها، تا ده ماه، معوقات مزدی دارند؛ حالا این تاخیر دوماهه چندان هم چیز مهمی نیست و بهتر است کارگران منتظر بمانند.
-------------------
تجمع کارگران شهرداری اهواز به استانداری منتقل شد
تبدیل وضعیت استخدامی خواسته معترضان
به گزارش ایلنا، گروهی از کارگران معترض مناطق هشت گانه شهرداری اهواز که به نمایندگی از بیش از ۵ هزار نفر در ادامه اعتراضات صنفی خود، صبح امروز (۲ مرداد ماه) با تجمع در مقابل ساختمان استانداری خوزستان خواستههای صنفی خود را مطرح کردند.
کارگران معترض شهرداری اهواز مدعیاند علاوه بر دو تا سه ماه معوقات مزدی به دنبال تبدیل وضعیت استخدامی خود هستند.
آنها در توضیح مطالبات صنفی خودمی گویند به تازگی سازمان شهرداریها و دهداریهای کشور مجوز استخدام آن گروه از کارکنان شهرداریها را که دارای حداقل سه سال سابقه کاری هستند را صادر کرده است اما تا این لحظه نه شهرداری و نه شورای شهر اهواز هیچ پاسخی در خصوص دستور العمل فوق به کارگران نمیدهند.
معترضان مدعی هستند که مطابق این دستورالعمل همه آنها باید تبدیل وضعیت بشوند ودر این بین شهرداری اقدام به استخدام تعداد حداقل ۳۰نفر از نیروی کار جدید کرده که هیچ سابقه کار در شهرداری ندارند.
تجمع کنندگان در عین حال پیرامون علت دیگر مراجعه خود به استانداری خوزستان گفتند: تجمع صنفی امروز از این رو صورت گرفته است که از مسئولان استانداری میخواهیم به وضعیت بلاتکلیفی کارگران شهرداری وپرداخت مطالبات معوقه کارگران آن برای همیشه رسیدگی کنند.
-------------------
تجمع کارگران شهرداری اهواز به استانداری منتقل شد/تبدیل وضعیت استخدامی خواسته معترضان
به گزارش ایلنا، گروهی از کارگران معترض مناطق هشت گانه شهرداری اهواز که به نمایندگی از بیش از ۵ هزار نفر در ادامه اعتراضات صنفی خود، صبح امروز (۲ مرداد ماه) با تجمع در مقابل ساختمان استانداری خوزستان خواستههای صنفی خود را مطرح کردند.
کارگران معترض شهرداری اهواز مدعیاند علاوه بر دو تا سه ماه معوقات مزدی به دنبال تبدیل وضعیت استخدامی خود هستند.
آنها در توضیح مطالبات صنفی خودمی گویند به تازگی سازمان شهرداریها و دهداریهای کشور مجوز استخدام آن گروه از کارکنان شهرداریها را که دارای حداقل سه سال سابقه کاری هستند را صادر کرده است اما تا این لحظه نه شهرداری و نه شورای شهر اهواز هیچ پاسخی در خصوص دستور العمل فوق به کارگران نمیدهند.
معترضان مدعی هستند که مطابق این دستورالعمل همه آنها باید تبدیل وضعیت بشوند ودر این بین شهرداری اقدام به استخدام تعداد حداقل ۳۰نفر از نیروی کار جدید کرده که هیچ سابقه کار در شهرداری ندارند.
تجمع کنندگان در عین حال پیرامون علت دیگر مراجعه خود به استانداری خوزستان گفتند: تجمع صنفی امروز از این رو صورت گرفته است که از مسئولان استانداری میخواهیم به وضعیت بلاتکلیفی کارگران شهرداری وپرداخت مطالبات معوقه کارگران آن برای همیشه رسیدگی کنند.
-------------------
کارگران اسوه ایران ۶ماه مزد معوقه طلبکارند
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه «گروه صنعتی اسوه ایران» واقع در شهر صنعتی البرز استان قزوین مدعی هستند بابت ۶ ماه دستمزد از کارفرمای خود طلبکارند.
کارگران این کارخانه سازنده لوح دیگهای بخار وشوفاژ که تعداد آنها تا حدود۱۲نفر است در توضیح این طلب وصول نشده خود به ایلنا گفتند که بابت مزد دو ماهه پایانی سال ۹۵، بهار و تیر ماه سال جاری طلبکارند.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه اسوه ایران با یاد آوری اینکه مدیریت این مجموعه مانند سایر بنگاههای اقتصادی در چند سال گذشته برای تامین منابع مالی با چالشهایی روبرو بوده است؛ افزود: نگرانی کارگران از این است که مبادا با استمرار وضعیت فعلی کارخانه، معوقات مزدی آنها در ماههای آینده افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه سوابق کاری هر یک از کارگران به صورت میانگین به ۱۰ تا ۲۰ سال میرسد، در عین حال گفت افزایش مشکلات مالی کارخانه باعث شده تعدادی از همکاران آنها که مشمول بازنشستگی میشوند امکان دریافت سنوات پایان کار خود را از مدتها قبل ندارند.
وی با تاکید بر پی گیری مسئولان استانی در مورد وضعیت کارخانه اسوه ایران و کارگرانش گفت: جدا از معوقات مزدی، بیمه تامین اجتماعی کارگران کارخانه اسوه ایران در چهار ماه گذشته پرداخت نشده ودفتر چههای در مانی کارگران از یک ماه قبل فاقد اعتبار است.
-------------------
نظارت بر ایمنی بنادر محدود است/آتش جان ملوانان و صیادان را تهدید میکند
شهرام غریب (کارشناس ایمنی و بهداشت محیط کار) به خبرنگار ایلنا گفت: در مواقع قبل از حادثههایی چون آتشسوزی میتوانیم تنها ۲۰ درصد عواقب آن را پیشبینی کنیم و بعد از حادثه با حجوم ۸۰ درصد اتفاقات روبهرو میشویم که باعث رخدادهای ناگوار میشود.
او ادامه میدهد: در بنادر کشور نظارت بر ایمنی محدود است و این عدم نظارت همواره گریبانگیر کشتیها و شناورها میشود درحالیکه میتوان با تقویت لوازم اطفای حریق و واکنش سریع نیروهای آتشنشانی در همان ابتدای شعلهور شدن آتش، جلوی بسیاری از اتفاقات را گرفت.
این کارشناس بهداشت و ایمنی محیط کار معتقد است سیستمهای برق کشی بنادر یکی از شایعترین علل آتشسوزی در محل کار است که مسئولان آنچنان که باید به آن دقت نمیکنند.
او با اعلام هشدار میگوید: آتشسوزی در بنادر میتواند جان بسیاری از ملوانان، صیادان و خدمههای کشتی را به صورت جدی تهدید میکند.
غریب با مهم خواندن مانورهای آتشسوزی افزود: یکی از راههایی که میتوان افراد حاضر در بنادر را در مقابل حوادث آماده کند مانورهای ایمنی است که هنوز در کشور ما به آن اهمیت نمیدهند. به صورت معمول باید هفتهای یکبار در کشتیها و بنادر این مانور انجام شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شناورهای حمل بار میتواند باعث بروز آتشسوزی شوند، گفت: شناورهایی که مخصوص حمل و نقل هستند با توجه به حمل محمولههایی که از مواد نفتی و شیمیایی تهیه شدهاند، میتواند علت بسیاری از حوادث آتشسوزی بنادر باشد.
-------------------
بلاتکلیفی ۲۰۰ کارگر سیمان کیاسر/کورهٔ کارخانه خاموش است
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارخانه سیمان کیاسر در استان مازندران به علت نبودِ مواد اولیه، تولید را متوقف کردهاست.
این کارخانه حدود ۲۰۰ کارگر دارد و تعدادی نیز بهطور غیرمستقیم از طریق این کارخانه امرار معاش میکنند که در حال حاضر همه آنها در بلاتکلیفی به سر میبرند.
از قرار معلوم به کارگران گفته شده تا اطلاع ثانوی کوره خاموش است و بهتر است سر کار حاضر نشوند.
ظاهرا مشکل این کارخانه با سازمان منابع طبیعی بر سر یک معدن است که اگر مقامات استانی پادرمیانی نکنند، این کارخانه قادر به تامین مواد اولیه نخواهد بود.
کیاسَر یکی از شهرهای استان مازندران است. این شهر مرکز بخش چهاردانگه شهرستان ساری است. این شهر کوچک در ۸۵ کیلومتری ساری قرار دارد و کارخانه سیمان کیاسر، یکی از صنایع محلی این شهر است که در سال ۸۳ تاسیس شده است.
-------------------
یکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹٦ - ۲۳ ژوئیه ۲۰۱٧
مسائل صنفی کارگران شهرداری اهواز را به تجمع کشاند
«آقایار حسینی» در خصوص تجمعات صنفی اخیر کارگران مناطق هشت گانه شهرداری اهواز به ایلنا گفت: متاسفانه مسئولان مرتبط با مشکلات کارگران شهرداری اهواز نسبت به بهبود وضعیت استخدامی و پرداخت مطالبات کارگران شهرداری اهواز بیتوجهای نشان میدهند.
به گفته وی، چندین سال است که کارگران شهرداری اهواز بویژه کارگران منطقه دو چهار وهشت مرتبا برای وصول مطالبات صنفی خود دست به اعتراض صنفی میزنند افکار عمومی نهتنها شاهد هیچ واکنشی از سوی شهرداری، شورای شهر وحتی استانداری استان نبود، بلکه مشاهده کرد که چگونه سال گذشته برعلیه این کارگران پرونده قضایی تشکیل شد.
اشاره این فعال صنفی کارگری به انتشار خبر بازداشت 24 کارگر پیمانکاری شهرداری اهواز است که سال گذشته به دلیل برپایی تجمع صفی در مقابل ساختمان شهرداری اهواز، بازداشت و روانه زندان شدند.
به اعتقاد وی اعتراض صنفی دو روز گذشته کارگران شهرداری اهواز صرفا به خاطر وضعیت استخدامی صورت گرفته واین کارگران به دلیل وجود شرکتهای پیمانکاری فاقد امنیت شغلی هستند.
طبق اظهارات وی، در حال حاضر هیچ نظارتی بر کار شرکتهای پیمانکاری شهرداریهای اهواز نیست و این کارگران مدعی اند دست کم نیمی از دستمزد واقعی آنان از سوی شرکتهای واسطهای برداشت میشود.
او در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه از شهردار وشورای شهر اهواز انتظار داریم پی گیر وضعیت تبدیل وضعیت استخدامی و پرداخت مطالبات کارگران پیمانکاری باشندافزود: همچنین از شخص استاندار خوزستان میخواهم به دلیلی آنکه مجموع کارگران شهرداری زیر مجموعه معاونت شهر روستای استانداری فعالیت دارند پیگیری موضوع مشکلات کارگران شهرداری اهواز که منجر به گسترده شدن اعتراض کارگران در استان میشود اقدام کنند.
-------------------
اعتراض صنفی کارگران مناطق هشتگانه شهرداری اهواز ادامه دارد
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض صنفی کارگران مناطق هشت گانه شهرداری اهواز که به منظور تبدیل وضعیت استخدامی از ۲۷تیر ماه آغاز شده بود، امروز نیز ادامه دارد.
منابع خبری ایلنا در شهرداری اهواز میگویند که دلیل برپایی این اعتراض حدودا چهار روزه بیتفاوتی مدیران شهرداری اهواز در قبال تبدیل وضعیت استخدامی کارگران مناطق هشت گانه شهرداری است.
از قرار معلوم به تازگی سازمان شهرداریها و دهداریهای کشور مجوز استخدام آن گروه از کارکنان شهرداریها را که دارای حداقل سه سال سابقه کاری هستند را صادر کرده است.
معترضان مدعی هستند که مطابق این دستورالعمل همه آنها باید تبدیل وضعیت بشوند چرا که بین سه تا ۲۰ سال سابقه کار دارند.
به گفته آنان، شهرداری اهواز اخیرا بر اساس دستور العمل فوق اقدام به تبدیل وضعیت قرارداد کار کارگران قراردادی، روز مزدی وپیمانی کارگران خدماتی وفضای سبز مناطق هشت گانه شهرداری اهواز کرده ودر این بین تعداد خیلی کمی از کارگران قرار داد مستقیم شدهاند.
طبق اظهارات وی آنچه موجب نارضایتی کارگران شده ناعدالتی در استخدامهای اخیر است چرا که در بین کارگران استخدامی کارگرانی دیده میشوند که از ماکارگران خدماتی وفضای سبز نیستند.
کارگر شهرداری اهواز در خاتمه تصریح کردند، جدا از ناثباتی شغلی که هم اکنون با حضور شرکتهای واسطهای نیروی انسانی با آن مواجهایم دست کم بابت چندین ماه معوقات مزدی از شهرداری طلبکاریم که از مدتها قبل به تاخیر افتاده است.
-------------------
مرگ یک کارگر در کارخانه سیمان کارون
منابع خبری ایلنا در کارخانه سیمان کارون از مرگ یکی از کارگران بخش خدماتی فاز دو این کارخانه بر اثر ایست قلبی خبر دادند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (شنبه ۳۱ تیر ماه)، یکی از کارگران بخش خدمات فاز دو کارخانه سیمان کارون بنام آقای «صادقی» که بیشتر از پانزده سال مشغول کارگری بود، در محوطه کارخانه سیمان کارون حین سوار شدن بدنبال سرویس رفت وآمد کارگران کارخانه دچار ایست قلبی شد و جان باخت.
-------------------
دَه مکاتبه بدون پاسخ اداره کار ارومیه با مخابرات/ مطالبات شرکتیها برآورده نشد
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ماههای اخیر اداره کار استان آذربایجان غربی بارها با اداره مخابرات این استان مکاتبه داشتهاست.
در آخرین نامه که در 25 تیرماه ارسال شده، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی از مدیرکل شرکت مخابرات این استان خواسته است که طرحطبقهبندی مشاغل را برای کارکنان پیمانکاری و قراردادی اجرا کند.
در این نامه با اشاره به دَه مکاتبه بیپاسخ قبلی از این اداره خواسته شده که سریعتر اقدامی صورت دهد؛ چرا که تا کنون همه مکاتبات بیپاسخ ماندهاست.
شرکتیهای مخابرات سراسر کشور بارها برای برگزاری تجمع اعتراضی به تهران آمده و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردهاند؛ خواسته اصلی آنها اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و پس از آن، انعقاد قرارداد مستقیم با مخابرات است که این اعتراضات تا کنون بینتیجه ماندهاست.
-------------------
حوادث کار کارگاههای کوچک گزارش نمیشود
«قاسم خاک باز» عضو هیات مدیره کانون سراسرس مسئولین ایمنی و بهداشت کار در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: ۸۰ درصد از حوادث کار در کارگاههای کوچک اتفاق می افتد که بیشتر شامل جراحتهای سطحی میشود با این وجود این حوادث به دلایل مختلفی گزارش نمیشوند.
وی با بیان اینکه بیشتر این حوادث در کارگاههای ساختمانی اتفاق میافتد، تصریح کرد: غالب کارگاههای ساختمانی مستقر در سطح شهرها زیر ۲۵ نفر کارگر دارند، کارفرمایان این کارگاهها بر اساس آیین نامه به کارگیری مسئولین ایمنی ملزم به به کارگیری مسئول ایمنی برای آن هستند با این حال دیده می شود که کارفرمایان از این آیین نامه تبعیت نمیکنند.
مطابق آیین نامه تشکیل کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در کارگاههای مشمول تشکیل کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار کارگاههایی که دارای ۲۵ نفر کارگر باشند کارفرما مکلف است که در آن کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار تشکیل دهد. به اعتقاد فعالان کارگری خلاء اجباری بودن تشکیل این کمیته در کارگاههای زیر ۲۵ نفر کارگر موجب تعدد حوادث کار در این بخش شده است.
خاک باز نتیجه این عدم تبعیت را وقوع بیشترین حوادث کار در میان کارگران ساختمانی دانست و تصریح کرد: عدم رعایت الزمات ایمنی به وضوح در کارگاه های ساختمانی کوچک به چشم می خورد چرا که کارگران از نبود داربستهای استاندارد و نبود ملزومات ابتدایی کار مثل کلاه، کفش و دستکش گلایه میکنند.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات موجود پرداخت دستمزد مسئول ایمنی از سوی کارفرماست، افزود: باید ترتیبی دیده شود تا مسئول ایمنی حقوق بگیر کارفرمایان نباشد چرا که در این صورت کارفرما از وی انتظار دارد که گزارشاش در خصوص ایمنی کار را مطابث میل وی تنظیم کند و یا اصلا گزارشی در این خصوص تهیه نکند.