افق روشن
www.ofros.com

ادامه تأخیر در پرداخت حقوق ۲۰ کارگر آب و فاضلاب طبس

مجموعه اخبار مرداد ماه

خبرگزاری کار ایران                                                                                            پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹٢

ادامه تأخیر در پرداخت حقوق ۲۰ کارگر آب و فاضلاب طبس

دبیر خانه کارگر شهرستان طبس اعلام کرد: شرکت «فرآیند کاو»، مجری پروژه‌های شرکت آب و فاضلاب طبس از پرداخت ۷ ماه حقوق و دستمزد ۲۰ کارگر قراردادی کوتاهی کرده است.
«غلام رضا محمدی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: شرکت پیمانکاری فرآیند کاو با وجود آنکه پروژه‌های اجرایی خود را در تاریخ ۳۰ بهمن ماه سال ۹۱ به اتمام رسانده، اما هنوز معوقات حقوقی کارگران را پرداخت نکرده است.
این فعال کارگری با بیان اینکه مشکلات کارگران فرآیند کاو بار‌ها از طریق رسانه‌های کارگری به گوش مسئولان رسیده است افزود: پیش از این با خروج تدریجی ۵۰ کارگر، تعداد کارگران شاغل در این مجموعه به ۲۰ نفر رسیده بود.
به گفته وی در ابتدا معوقات حقوقی این کارگران از اسفند ماه سال ۹۰ پرداخت نشده بود که کارفرما با پرداخت بخشی از مطالبات کارگران، رقم بدهی‌های خود به کارگران را چندین ماه کاهش داده بود.
او با تاکید به اینکه این ۲۰ کارگر از تیرماه سال گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند افزود: با وجود متوقف شدن کار کارگاه، کارگران آن نیز با توجه به اینکه حقوقی دریافت نمی‌کردند از ادامه همکاری با این شرکت صرف نظر کردند و اکنون تنها دو کارگر به عنوان نگهبان به کار خود ادامه می‌دهند.
محمدی در مورد معوقات حقوقی این دو کارگر نگهبان در شرکت فرآیند کاو، اظهار داشت: با وجود آنکه سایر کارگران این شرکت ۷ ماه است که از کارفرمای خود حقوق طلب دارند اما این دو نگهبان با وجود تعطیلی کارگاه همچنان به کار نگهبانی خود ادامه داده و ۱۳ ماه است که حقوقی نگرفته‌اند.
دبیر خانه کارگر طبس با ذکر دلایل ادامه فعالیت این دو کارگر در شرکت فرآیند کاو افزود: این دو کارگر محافظ اموالی هستند که میلیارد‌ها تومان ارزش مالی دارد و مالک آن حاضر به تحویل اموال خود نیست، با این حال این کارگران از ترس اینکه‌‌‌‌ رها کردن این اموال تبعاتی را برایشان بوجود می‌آورد تا به امروز سختی‌های را به جان خریده‌اند.
محمدی، پرداخت نکردن مطالبات معوقه این کارگران که در شرایط سخت کار کرده‌اند را غیر قانونی دانست و درخاتمه گفت: متاسفانه تا به امروز توجه‌ای به مشکلات این کارگران نشده و این کارگران به سبب تامین نشدن معیشت زندگیشان متحمل سختی‌های زیادی شده‌اند.

--------------------------------

مرگ كارگر مقنی بر اثر ریزش سطح پیاده‌رو

ریزش سطح پیاده رو در خیابان جهان آرا باعث كشته شدن یك كارگر مقنی در عمق چاه شد.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، عصر دیروز دو کارگر مشغول حفاری غیرمجاز در زیرزمین خانه مسکونی سه طبقه‌ای بودند که به علت پیشروی به زیر سطح پیاده‌رو، ناگهان پیاده‌رو برسر آنان ریزش کرد.
بنا بر این گزارش، پس از وقوع این حادثه، یکی از کارگران زیر آوار گرفتار شده بود و دیگری توانسته بود جان خود را نجات دهد. آتش‌نشانان این کارگر ۴۰ ساله ایرانی را پس از ایمن‌سازی محل از زیر آوار خارج و به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند که آنان با بررسی علائم حیاتی، مرگ وی را تایید کردند.

--------------------------------

طلب شش ساله بازنشستگان صنایع فلزی پرداخت می‌شود/ بدون محاسبه سقوط ارزش پول ملی

نماینده کارگران صنایع فلزی از پرداخت شدن مطالبات کارگران شاغل و بازنشسته این کارخانه خبر داد.
«پروین محمدی» با بیان اینکه مالک جدید کارخانه‌های صنایع فلزی از سه هفته پیش بخشی از طلب معوقه کارگران این کارخانه را پرداخت کرده‌است، به ایلنا گفت: هم اکنون تمامی مطالبات ۵۰۰ کارگر شاغل در این کارخانه‌ها پرداخت شده است.
وی با یادآوری اینکه هم اکنون در کارخانه‌های صنایع فلزی یک و دو تعداد ۳۲۰ کارگر رسمی در کنار همکاران قراردادی خود مشغول به کار هستند، گفت: این کارگران نزدیک به ۷ ماه حقوق طلبکار بودند که در حال حاضر مطالبات همه آن‌ها پرداخت شده است.
وی همچنین در خصوص پرداخت مطالبات کارگران بازنشسته کارخانه‌‌های شماره یك و دو صنایع فلزی گفت: مالک جدید به موازات پرداخت طلب کارگران شاغل، مطالبات کارگران بازنشته را پرداخت کرده است.
این فعال صنفی کارگری گفت: بر همین اساس تا کنون ۶۰ نفر از ۲۲۰ كارگر بازنشسته این کارخانه‌ها موفق به دریافت سنوات و سایر مطالبات معوقه خود شده‌اند. به گفته محمدی تسویه حساب با بازنشستگان به ترتیب تاریخ بازنشستگی و ترک کار آن‌ها انجام شده است.
وی یادآور شد: کارگرانی که از سال ۸۶ به بعد از کارخانه‌های صنایع فلزی یک و دو بازنشسته شده‌اند موفق به دریافت مطابات خود نشده‌اند. نماینده کارگران صنایع فلزی ایران گفت: از آنجایی که در قانون کار در مورد پرداخت خسارت به کارگر طلبکار هیچ اشاره‌ای نشده است، کارگران شاغل و بازنشسته تنها اصل طلب خود را دریافت کردند.
وی افزود: این مسئله در حالی است که به دلیل رکود تورمی و سقوط ارزش پول ملی، ارزش مطالبات کارگران به کمتر از ثلث قیمت‌های کنونی رسیده است.
به گفته محمدی تسویه حساب مالک جدید کارخانه‌ها صنایع فلزی با کارگران شاغل و بازنشسته در حالی است که بخش قابل توجهی از کارگران رسمی این کارخانه در آستانه بازنشستگی قرار دارند.
وی گفت: این احتمال وجود دارد که مالک جدید کارخانه‌ها بخواهد پس از بازنشستگی کارگران رسمی و تسویه حساب با آن‌ها، فعالیت کارخانه را متوقف کند.

--------------------------------

محل جدید كارخانه سرب و روی، صدای اعتراض ساكنان آتی منطقه را بلند می‌كند

در پی بروز اعتراضات مردمی نسبت به آلاینده بودن کارخانه سرب و روی زنجان و متعاقبا تعطیلی این کارخانه، دبیر خانه کارگر زنجان عملکرد مسئولان استانی و کشوری در موضوع این کارخانه را نشانه بی‌توجهی آنان نسبت به معاش ۴۰۰ کارگر کارخانه سرب روی و توأمان بی‌توجهی به سلامت عموم مردم با توجه به سال‌ها فعالیت کارخانه عنوان کرد.
«مرتضی ریحانیان» در این باره به ایلنا گفت: تعطیلی یکی از بزرگ‌ترین واحدهای صنعتی استان محروم زنجان گواه عملکرد ناهمگون و بدون برنامه‌ریزی دستگاه اجرایی در بازار کار و تولید و صنعت است.
ریحانیان ادامه داد: برای جلوگیری از نابودی فرصت‌های شغلی موجود در این کارخانه، مسئولان باید هر چه سریع‌تر موضوع انتقال کارخانه به خارج از شهر را پی گیری کنند. دبیر خانه کارگر زنجان در ادامه به تعطیلی کارخانه متعاقب بالاگرفتن اعتراضات مردمی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تمامی اقشار زنجان از فعالیت این واحد تولیدی آلاینده محیط زیست، آسیب دیده‌اند این بار مسئولان باید در زمینه انتقال کارخانه بصورت کار‌شناسی عمل کنند تا دوباره مشکلات ایجاد شده تکرار نشود.
این فعال کارگری در ادامه با طرح شبهاتی در خصوص محل در نظر گرفته شده برای انتقال کارخانه، اظهار داشت: قرار بر این است که کارخانه سرب و روی به شهرک صنعتی شماره ۲ زنجان منتقل شود. با توجه به اینکه این شهرک در فاصله پنج کیلومتری از شهر زنجان و آبادی‌های اطراف آن واقع شده، به نظر می‌رسد انتقال کارخانه سرب روی به این شهرک صنعتی (شماره دو) در آینده اعتراض مردمی که با پیش‌روی شهر در این منطقه ساکن خواهند شد را در پی داشته باشد.
گفتنی است بلوار شهید چمران زنجان که تا هفته گذشته شاهد تجمع اقشار مختلف مردم به قصد تعطیلی و یا انتقال شرکت ملی سرب وروی زنجان بود، امروز پذیرای کارگران کارخانه سرب و روی بود تا اعتراضشان را نسبت به تعطیلی کارخانه اعلام کنند.

--------------------------------

كارگران سرب و روی زنجان مقابل استانداری تجمع كردند

پس از بروز اعتراضات مردمی به دلیل آلاینده بودن کارخانه سرب و روی زنجان و متعاقبا تعطیلی این کارخانه در تاریخ ۲۳ مردادماه، صبح امروز ۴۰۰ کارگر کارخانه سرب و روی زنجان که شغلشان تهدید شده است در مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در زنجان، بلوار شهید چمران زنجان که تا هفته گذشته شاهد تجمع اقشار مختلف مردم به قصد تعطیلی و یا انتقال شرکت ملی سرب وروی زنجان بود، امروز پذیرای کارگران کارخانه سرب و روی بود تا اعتراضشان را نسبت به تعطیلی کارخانه اعلام کنند.
کارگران زنجانی در تجمع امروز خود با سر دادن شعارهای اعتراضی از جمله «الله اکبر» خواستار بازگشایی یا تعیین تکلیف آینده شغلی‌شان شدند.

--------------------------------

کارگر نقاش بر اثر سقوط از ارتفاع ۶ متری جان باخت

ظهر امروز یک کارگر نقاش ساختمان، پس از سقوط از ارتفاع ۶ متری جان باخت.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه در خیابان حکمت تهران زمانی رخ داد که کارگری ۳۵ ساله قصد برداشتن ابزار نقاشی (قلم مو) از روی ایرانیت‌های استخر ساختمان در حال ساخت داشت كه به دلیل شکستن ناگهانی ایرانیت‌های پلاستیکی به داخل استخر سقوط كرد.
بنا بر این گزارش، شدت آسیب دیدگی این کارگر نقاش به حدی بوده که باعث مرگ این کارگر شده است.

--------------------------------

خروج تدریجی شیر پاستوریزه از سبد كارگران/ رونق عرضه مستقیم

شرایط نامناسب اقتصادی و گرانی فزایندهٔ فراورده‌های لبنی باعث شده است مردم این روزها کمتر به سراغ خرید این محصولات بروند. چنین شرایطی، کارخانه‌های تولید لبنیات را با خطر کاهش تقاضا رو به رو كرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در شرایطی که بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، بیش از ۳۰۰ کارخانه کوچک تولید لبنیات تعطیل شده‌اند و بسیاری نیز ظرفیت تولیدشان را تا ۲۵ درصد کاهش داده‌اند، گرانی شیر و سایر فراورده‌های لبنی، بحران دیگری را پیش روی این صنعت قرار داده است. كارگران صنایع لبنی در سراسر كشور نگران از دست دادن شغل‌شان هستند.

حذف شیر از سفره فقرا
افزایش بیش از دوبرابری قیمت شیر که با هزینه لیتری ۹۶۰ تومان به کارخانه‌های تولید لبنیات می‌رود و پاستوریزه می‌شود، باعث شده این محصول لبنی از سفره اقشار فرودست جامعه حذف شود. هم اكنون، هر لیتر شیر پاستوریزه با قیمتی بالای ۲ هزار تومان به بازار عرضه می‌شود.
این فرایند، نزاع میان دامداری‌ها و کارخانه‌های تولید لبنیات را تشدید کرده است.در حالی که دامداری‌ها معتقدند هزینه‌ای که بابت پاستوریزاسیون روی قیمت اولیه شیر خام اضافه می‌شود توان خرید این محصول لبنی را از مردم گرفته است، کارخانه‌های تولید لبنیات علت گرانی شیر را قیمت بالای شیرخام عنوان می‌كنند.
«سعید سلطانی سروستانی» مدیر عامل اتحادیه دامداران با پیش بینی کاهش تقاضای فراورده‌های شیری در آینده نزدیک می‌گوید: با گران شدن شیر، بسیاری از مردم که به دامداری‌ها دسترسی دارند به خرید مستقیم شیر خام می‌‌ پردازند. گرایش مردم برای خرید شیر ارزان، مردم را به مصرف و تولید سنتی سوق داده است. مردم با خرید شیر خام به تولید پنیر و ماست خانگی می‌پردازند که این به ضرر کارخانه داران است.
وی سپس نتیجه گیری می‌کند: ‌باید شرایطی فراهم شود تا دامداران محصولاتشان را به بازار عرضه کنند. در حال حاضر، شیر خام بدون نظارت و به صورت فله‌ای در میان مردم توزیع می‌شود. برای حفظ سلامت مردم باید فروشگاه‌هایی تعبیه شود تا شیر تازه با شناسنامه (اسم دامداری، شرایط نگهداری شده و...) ارائه شود.

عمق نزاع دامداری ها و كارخانجات صنایع لبنی
«رضا باکری» دبیر انجمن صنایع لبنی کشور با ادبیات خاصی كه حاكی از عمق نزاع صنعتی ها و دامداری ها است در واكنش به صحبت های سلطانی می گوید: به ایشان چه ربطی دارد كه چه بلایی سر صنعت كاران می آید؟ ایشان به جای اظهار نظر درباره صنایع لبنی درباره «گاوداری» اظهار نظر كند.
وی در ادامه، دامداری‌ها را به تلاش برای عرضه مستقیم شیر خام به مصرف کنندگان متهم می‌کند و می‌پرسد: بعد از ده‌ها سال هزینه برای از بین بردن بیماری‌های مشترک انسان و دام، آیا دامداران مجازند شیرخام به مردم بفروشند یا محصولات لبنی باید از طریق پاستوریزاسیون عرضه شود؟

آنچه پشت كسب سود بیشتر گم می‌شود
پاستوریزاسیون روشی برای توزیع محصولات لبنی سالم در میان مردم است. حتی اگر قیمت شیر عرضه شده بالا باشد نمی‌توان از عرضه سیستماتیک شیر غیر پاستوریزه به بازار دفاع کرد. از طرفی افزایش بیش از دو برابری قیمت شیر پاستوریزه شده نسبت به قیمت شیر خام كه به تبع، سایر محصولات لبنی را نیز گران تر می كند، غیر منطقی به نظر می‌رسد.
شاید چشم پوشی طرفین از سود بیشتر، راهی را برای کاهش قیمت محصولات لبنی از جمله شیر، باز کند. راه حلی كه با رفع مشكل فعلی صنایع لبنی پیش از تبدیل به بحرانی جدید، نگرانی ده ها هزار كارگر این صنعت را در رابطه با امنیت شغلی شان برطرف می كند.

--------------------------------

كارگران فولاد زاگرس مانع خروج ابزار تولید از كارخانه شدند

کارگر اخراجی کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس، از تلاش شبانه كارگران برای جلوگیری از خروج اموال و ضایعات و قراضه‌های چدنی از كارخانه خبر داد.
«علی اکبر هدایتی» یکی از ۲۳۵ کارگر اخراجی کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس حجم ضایعات مورد اشاره را ۶ هزار تن ذكر كرد و در این باره به ایلنا گفت: از صبح دیروز (یکشنبه ۲۷ مرداد) کارفرما سعی در جابجایی و فروش بخشی از اموال کارخانه را داشت که با ورود به موقع کارگران از این جابجایی‌ها جلوگیری شد.
این كارگر با اشاره به خواسته كارگران در خصوص پرداخت بخشی از مطالبات معوقه از طریق فروش اموال كارفرما و پیمانكار، گفت: با توجه به اینکه كارگران با طرح شكایت در دادگاه عمومی سریش‌آباد خواستار پرداخت مطالبات ۲۳۵ کارگر اخراجی از طریق فروش بخشی از اموال كارفرما و شركت پیمانكاری «خوان گل» شده‌اند، كارفرما با پیش‌دستی قصد به فروش رساندن این اموال و ضایعات و قراضه‌های ارزشمند را داشت كه با دخالت كارگران امكان این كار را نیافت.
هدایتی با بیان اینکه کارگران اموال کارخانه‌‌ای که‌ سال‌ها در آن کار می‌کردند را متعلق به‌ خود می‌دانند، افزود: با وجود آنکه بعد از کش وقوس‌های کارگران با کارفرما هنوز هیچ کارگری اجازه ورود به کارخانه را ندارد، با این حال از صبح دیروز و دیشب حدود ۱۰۰ نفر از کارگران در مقابل ساختمان کارخانه تجمع كرده و اجازه خروج هیچ اموالی را از کارخانه بدون حکم قضایی نمی‌دهند.
این کارگر اخراجی در پایان افزود: کارگران در تلاش‌اند با ارائه اسناد قانونی و با توجه به اتفاقات دو روز گذشته، درب کارخانه را با حکم قضایی پلمب کنند تا حکم قضایی در خصوص مطالبات‌شان صادر شود.

--------------------------------

سرگردانی ۵۰۰ کارگر و تعدیل ۹۰ کار‌شناس و مهندس در ایران صدرا

یک فعال کارگری در استان بوشهر گفت: کارگران کشتی سازی ایران صدار به دلیل تاثیر شرایط اقتصادی بر فرآیند تولید، سه ماه حقوق معوقه طلبکارند.
«موسی میرجهانمردی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: به زودی مالکیت و مدیریت این کارخانه به یکی از پیمانکاران طلبکار این شرکت منتقل می‌شود.
سرپرست خانه کارگر بوشهر با بیان اینکه ۵۰۰ کارگر در بخش کشتی سازی مجموعه ایران صدرا فعالیت می‌کنند، گفت: انتظار می‌رود که مدیریت جدید نسبت به پرداخت مطالبات کارگران اقداماتی را انجام دهد.
وی بابیان اینکه فعالیت کشتی سازی ایران صدرا در نتیجه تحریم‌های اقتصادی و رکود بازار کار به حالت نیمه تعطیل درآمده است، افزود: در حال حاضر بیشتر کارگران این کارخانه در محل کار خود سرگردان‌اند.

تعدیل ۹۰ کار‌شناس و مهندس
مجموعه صنعتی ایران صدار که در سواحل استان بوشهر قرار دارد در زمینه ساخت و تعمیر کشتی و سکو‌های نفتی فعالیت دارد.
مالکیت این مجموعه صنعتی که در سالهای گذشته به یکی از واحدهای بحرانزده تبدیل شده بود در اواخر دهه ۸۰ به قرار‌گاه خاتم الانبیا واگذار شد.
منابع خبری ایلنا در بوشهر نیز در تایید گفته‌های سرپرست خانه کارگر این شهر، از تغییر مدیریت و تعدیل ۹۰ کار‌شناس و مهندس این شرکت خبر داده‌ و افزوده‌اند که احتمال دارد کارگران ایران صدرا از این پس بصورت قرارداد پیمانکاری به کار خود ادامه دهند.
به گفته فعالان صنفی کارگری در حال حاضر بخش قابل توجهی از ساکنین مناطق خوزستان و برازجان به عنوان کارگر فنی در مجموعه‌های کشتی سازی و سکو سازی ایران صدار کار می‌کنند. ‌این منابع در ادامه یادآور می‌شوند: از زمانی که رکود اقتصادی باعث کاهش و توقف نسبی فعالیت این مجموعه شده است، کارگران متخصص ایران صدرا نیز به دلیل کاهش درآمد و تاخیر در دریافت مطالباتشان مایل به ادامه همکاری‌ نیستند و درصورت یافتن کار مناسب این مجموعه را ترک می‌کنند.
به گفته این منابع خبری، در شرایط رکودی که بر مناسبات اقتصادی کشور حاکم است، سفارش‌ها برای ساخت کشتی‌های جدید کاهش یافته و عمده فعالیت این مجموعه به تعمیر کشتی‌های فرسوده محدود شده است.

--------------------------------

مصدومیت سه کارگر بر اثر انفجار گاز مایع

انفجار گاز مایع در یک کارگاه تولیدی در تبریز باعث مصدومیت سه کارگر شد.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، بر اثر انفجار گاز مایع در یک کارگاه تولیدی «موزائیک» واقع دراتوبان شهید کسائی تبریز سه کارگر دچار مصدومیت شدید شدند که با تلاش نیروهای امدادی این کارگران نجات یافتند.
بنا بر این گزارش، نشت گاز مایه در طبقه فوقانی این کارگاه که محل استراحت کارگران بوده است عامل ایجاد انفجار ذكر شده که علاوه بر مجروحیت سه کارگر، کارخانه نیز متحمل خسارت مالی زیادی شده است.

--------------------------------

تبعیض میان كارگران ایرانی و خارجی در پارس جنوبی

یک فعال مستقل صنفی در مناطق ویژه اقتصادی از شرایط تبعیض آمیز کار و امکانات رفاهی میان کارگران ایرانی و خارجی شاغل در پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی اعتراض كرد.
«ناصر آغاجری» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در سالهای اخیر شرایط کار و وضعیت زندگی برای کارگران ایرانی که در پروژه‌های مناطق ویژه نفت، گاز و پتروشیمیی مشغول به کارند رو به وخامت گذاشته است.
وی بایادآوری اینکه تا یک دهه قبل، کارگران ایرانی برای یافتن شغل در پروژه‌های نفتی و پتروشیمی سر و دست می‌شکستند، گفت: امروز نه‌ تنها دیگر کارگران ایرانی برای آمدن به این مناطق علاقه‌ای ندارند بلکه باقیمانده کارگران ایرانی شاغل در منطقه عسلویه نیز از شرایط خود ناراضی‌اند.
این فعال صنفی کارگری افزود: وضعیت نامناسب کارگران ایرانی درحالی است که هم اکنون کارگران خارجی و غیر ایرانی با بهترین شرایط در کنار کارگران ایرانی مشغول کارند.
وی افزود: به عنوان مثال هم اکنون در پروژه ساخت فاز دوازهم پالایشگاه کنگان که در منطقه ویژه پارس جنوبی واقع است، تعداد زیادی از کارگران ایرانی و فلیپینی با شرایط متفاوت کاری و رفاهی در کنار یکدیگر فعالیت می‌کنند.
وی با بیان اینکه تمامی این کارگران ایرانی و غیر ایرانی بصورت پیمانکاری برای یک شرکت کره‌ای به نام «دایلم» كار می‌کنند، گفت: این شرکت از طریق یک شرکت تامین نیروی انسانی دیگر به نام «منپاوری» تعدا قابل توجهی کارگر فیلیپینی، کره‌ای، هندی، مالزیایی را با بهرتین شرایط کاری و رفاهی استخدام کرده‌ است.
به گفته ناصر آغاجری، این کارگران خارجی مانند همکاران ایرانی خود در سمت‌های مختلفی چون کارگری ساده، نظافت‌چی، مشاغل خدماتی، جوشکاری، مشاغل فنی و تخصصی و حتی مهندسی بصورت پیمانکاری مشغول کار هستند.
این فعال كارگری در خصوص دریافتی کارگران غیر ایرانی گفت: به عنوان مثال یک کارگر ساده فلیپینی که ممکن است حتی سواد خواندن و نوشتن هم نداشته باشد، از کارفرمای واسطه‌ای ماهیانه ۸۰۰ دلار دریافت می‌کند که این رقم با احتساب هر دلار ۳۴۰۰ تومان معادل بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در ماه خواهد رسید.
وی با بیان اینکه در در همین پروژه چنین درآمدی معادل حقوق یک مهندس ایرانی است، افزود: شنیده می‌شود که شرکت کره‌ای دایلم بابت استخدام هر مهندس ایرانی مبلغ ۱۰ هزار دلار (معادل ۳۴ میلیون تومان) از دولت ایران دریافت می‌کند اما در عمل درآمد یک مهندس ایرانی حدود ۲ میلیون ۵۰۰ هزار تومان است.
آغاجری ادامه داد: به غیر از بحث درآمد، شرایط کار و خدمات رفاهی برای کارگران ایرانی و خارجی نابرابر است، چنانچه کارگران خارجی طبق شرایط قانون کار تنها ۸ ساعت در روز کار می‌کنند و درصورت انجام کار اضافی نیز اضافه حقوق دریافت می‌کنند اما در مقابل کارگران ایرانی باید روزانه ۱۲ تا ۱۶ ساعت کار کنند و توقع دریافت اضافه حقوق هم نداشته باشند. این فعال صنفی کارگری گفت: علاوه براین كارگران ایرانی از نظر کیفت خوراک، نظافت محیط كار و مسائل بهداشتی و استراحت و... وضعیت نامناسبی دارند، بطوری كه وقتی کارگران خارجی زیر باد دستگاه تهویه هوای آسایشگاه‌ها خوابیده‌اند و یا در سالن‌های غذاخوری بهترین مواد غذایی را در اختیار دارند، کارگران ایرانی باید در زیر آفتاب سوزان جنوب و با لباس‌های عرق آلود و چرکین غدا بخورند و استراحت کنند.
وی ادامه داد فارغ از تمام این تبعیض‌ها، مسئله قابل تامل دیگر شرایط ناعادلانه تماس‌های خانوادگی کارگران ایرانی و غیر ایرانی است، چرا که از طرف کارفرما هر چند وقت یک بار کارگران خارجی برای خرید و تهیه سوغات به مراکز تفریحی و خرید اعزام می‌شوند و علاوه بر آن این، کارگران با در اختیار داشتن کارت‌های تلفن هر روز می‌‌توانند با خانواده‌های خود تماس بگیرند. آغاجری گفت: این شرایط درحالی سات که نه تنها برای کارگران ایرانی امکان برقراری تماس در هر ساعت شبانه روز با اعضای خانواده وجود ندارد که حتی این کارگران نمی‌توانند از حق قانونی مرخصی خود برای سر زدن به اعضای خانواده‌ استفاده کنند.
این فعال صنفی کارگری گفت: در حال حاضر کارگران خارجی شاغل در پروژه‌های نفتی و پتروشیمی به مدد شرایط مطلوبی که دارند هم کسب درآمد می‌کنند و هم بر دانش و مهارت تخصصی خود اضافه می‌کنند اما در مقابل کارگران ایرانی به دلیل محروم بودن از حداقل‌های قانونی به جای کسب درآمد و تجربه، گرفتار معضلات جسمی و روحی فراوانی می‌شوند.
آغاجری بابیان اینکه چنین وضعیتی در ‌‌نهایت به زیان ایران تمام خواهد شد، گفت: از کابینه دولت یازد به ویژه وزرای کار و نفت انتظار می‌رود به شرایط تبعیض گونه حاکم در پروژه‌های نفتی خاتمه دهند و با رسمیت شناختن حقوق قانونی و انسانی كارگران، برای کارگران ایرانی نیز به اندازه نیروی كار خارجی احترام قائل شوند.

تاخیر ۳ ماهه در پرداخت حقوق ۲۵۰ کارگر جهان الکتریک

نماینده کارگران کارخانه جهان الکتریک اعلام کرد: ۲۵۰ کارگر این كارخانه بیش از ۳ ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند.
«مهدی احمدی» در این باره به ایلنا گفت: کارفرمای کارخانه جهان الکتریک واقع در نیشابور حقوق کارگران این واحد تولیدی را در ده سال گذشته همواره با تاخیر پرداخت می‌کرده است اما در سال جاری حقوق اردیبهشت، خرداد و تیر ماه کارگران تا كنون پرداخت نشده است.
این کارگر که با وجود ده سال سابقه كار به سبب پی گیری مطالبات کارگران از تاریخ سوم تیرماه سال جاری اخراج شده است، درباره فعالیت صنفی خود پس از اخراج گفت: مدیریت این کارخانه اجازه تشکیل شورای اسلامی كار را به کارگران نمی‌دهد و این کارگران تنها حق انتخاب یک نماینده را دارند و تا زمان انتخاب فرد جدید به نمایندگی كارگران، وظیفه پی‌گیری مطالبات صنفی كارگران با نماینده قبلی است.
احمدی در ادامه با انتقاد از مسئولان این کارخانه به سبب ایجاد جو تهدید میان کارگران، اظهار داشت: این کارخانه مشکلی در روند تولید و فروش محصولات خود ندارد اما مسئولان این کارخانه به بهانه‌های متعدد مرتبا از کمبود منابع مالی شکایت دارند.
او همچنین افزود: در حال حاضر کارگران این کارخانه با وجود دریافت نكردن سه ماه حقوق، در تعطیلات تابستانی بسر می‌برند و در خانه نشسته‌اند.
او گفت: قرارداد کاری این کارگران با کارخانه کوتاه مدت و سفید امضاست و هر سه ماه یک بار به صورت یک جانبه تمدید می‌شود.
نماینده کارگران کارخانه جهان الکتریک در بخش پایانی سخنان خود به مشکلات ۱۵۰کارگر زن شاغل در این کارخانه اشاره کرد و گفت: سوابق بیمه‌ای این کارگران زن به طور مرتب واریز نمی‌شود، به طوری که این کارگران با ۱۰ سال سابقه کار تنها دو سال سابقه بیمه‌ای دارند.

طلب كارگران را در نیمه دوم سال به صفر می رسانیم
مدیر عامل کارخانه جهان الکتریک نیشابور در گفتگو با ایلنا، ضمن تایید تاخیر در پرداخت حقوق کارگران، این مشکل را حاصل کمبود نقدینگی و شرایط نامناسب تولید دانست و گفت: کارخانه جهان الکتریک به ظن وجود مشکلات اقتصادی که در سراسر کشور فراگیر شده، سعی کرده است با ادامه تولید، اشتغال کارگران را حفظ کند.
«سیدرضا حسینی مقدم» در ادامه افزود: با افزایش قیمت ارز و به تبع آن افزایش قیمت مواد اولیه تولید، مسئولان این کارخانه تلاش کرده‌اند ضمن حفظ اشتغال کارگران، معوقات حقوقی آنان را در شش ماهه دوم سال ۹۲ به صفر برسانند.
این کارفرما ضمن تکذیب مشکلات بیمه‌ای کارگران زن شاغل در کارخانه جهان الکتریک تصریح کرد: حقوق و بیمه همه کارگران طبق قانون پرداخت می‌شود و در این زمینه مشکلی وجود ندارد. حسینی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه افزایش قیمت ارز باعث افزایش بسیاری از هزینه‌های تولید شده است، افزود: این درحالیست که ما هیچ گونه تغییری در قیمت محصولات خود نداده‌ایم و کماکان به دلیل عرضه زیاد و تنوع محصولات تولیدکنندگان رغیب در بازار ناچاریم محصولات خود را بدون افزایش قیمت وارد بازار کنیم.
این كارفرما در خاتمه با اشاره به وجود ۲۵۰ کارگر قرار دادی در این کارخانه گفت: تلاش شده است اشتغال این کارگران حفظ شود و در زمینه معوقات حقوقی هر زمان که کارگری دچار کمبود پول بوده به صورت علی‌الحساب در قالب مساعده مشکل مالی او را حل کرده‌ایم.
کارفرمای کارخانه جهان الکتریک در خاتمه گفت: هم اکنون این واحد تولید کلید و پریز در دو بخش مجزای تولید با ۲۴۰ کارگر و قالب سازی با ۳۰ کارگر به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

--------------------------------

تأخیر ۱۱ ماهه در پرداخت حقوق کارگران ماشین لنت

یك فعال كارگری در سمنان از تعویق ۱۱ ماهه حقوق کارگران کارخانه «ماشین لنت» خبر داد.
«حبیب الله محقق» دبیر خانه كارگر سمنان در این باره به ایلنا گفت: کارخانه ماشین لنت كه در زمینه توبید قطعات خودرو فعالیت می‌كند، با وجود آنکه در سال‌های گذشته مشکلی در زمینه تولید و فروش محصولات خود نداشت، هم اکنون به دلیل کمبود نقدینگی و توقف گردش مالی، توان پرداخت دستمزد کارگران خود را ندارد.
او با بیان اینکه کاهش تولید خودرو سازان، قطعه سازان را نیز با چالش‌هایی مواجه ساخته است، اظهار کرد: این واحد تولیدی به سبب ناتوانی در پرداخت هزینه‌های تولید بعد از آغاز سال جدید، تعداد کارگران خود را از ۱۰۰ نفر به ۳۵ نفر کاهش دهد که تمامی کارگران اخراجی و شاغل تا به امروز نتوانسته‌اند معوقات حقوقی خود را دریافت کنند.
محقق همچنین در مورد سایر مطالبات کارگران افزود: این کارگران علاوه بر اینکه یازده ماه حقوق از کارفرما طلب دارند، چهار سال عیدی، سنوات وحق بن خود را نیز دریافت نکرده‌اند. این فعال کارگری مشکلات این واحد قطعه‌سازی را از تبعات وجود بحران در كارخانه‌های بزرگ خودروسازی دانست و افزود: امیدواریم در دولت جدید تمهیداتی اندیشیده شود تا امنیت شغلی کارگران در واحد‌های تولیدی و صنعتی ضمانت داشته باشد.

--------------------------------

۸۰ درصد از کارگران نمایندگی‌های خودروسازان بیمه نیستند

دبیر انجمن صنفی کارگران نمایندگی‌‌های كارخانه‌های خودروسازی ایران خودرو و سایپا در لارستان اعلام کرد: حداکثر ۲۰ درصد از کارگران نمایندگی‌های شهرستان لارستان بیمه هستند که حقوقی کمتر از نصف مزد پایه دریافت می‌کنند.
«رسول سعیدی‌نژاد» در این باره به ایلنا گفت: یکی از مشکلات کارگران نمایندگی‌های این دو كارخانه خودروسازی، عدم پرداخت حقوقشان از سوی نمایندگی‌هاست. نمایندگی حقوق استادکار را می‌دهد و استادکار مختار است به هر تعداد که می‌خواهد کارگر در اختیار بگیرد اما خودش باید مزد کارگران را پرداخت کند.
وی ادامه داد: در حالی که نمایندگی‌ها باید وظیفه پرداخت حقوق و بیمه کارگران را به عهده بگیرند این وظیفه به استادکاران محول شده است و میان نمایندگی و استاد کار قرارداد منعقد می‌شود.
به گفتهٔ آقای سعیدی‌نژاد، این شرایط باعث می‌شود استادکاری که برای انجام کارهای محوله به ۴ کارگر نیاز دارد نتواند بیش از یک یا دو کارگر را در اختیار بگیرد.
این فعال صنفی تصریح کرد: وقتی هر استاد کار ماهانه ۱/۵ میلیون دریافتی دارد، چگونه می‌تواند به کارگرانش به اندازه مزد پایه حقوق پرداخت کند؟
دبیر انجمن صنفی کارگران نمایندگی‌های ایران خودرو و سایپا شهرستان لارستان در پایان اظهار داشت: کارگران نمایندگی‌ها زود‌تر از ۳ ماه بیمه نمی‌شوند و برخی مواقع، هزینه سهم حق بیمه‌ای که استادکاران برای هر کارگر پرداخت می‌کنند از حقوق پرداختی به آن‌ها بیشتر می‌شود.
گفتنی است تمام تعمیرات فنی خودرو از جمله صاف کاری، نقاشی، جلوبندی، مکانیکی و... بر عهده کارگران نمایندگی‌های ایران خودرو و سایپا قرار دارد.

--------------------------------

مرگ كارگر كاشانی بر اثر سقور در چاه ۲۵ متری

سقوط کارگری به داخل چاه ۲۵متری در خیابان «ملاحبیب الله شریف» کاشان منجر به مرگ او شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در كاشان، این كارگر ۴۵ ساله كه «غلامعلی جوزقی حسنارودی» نام دارد از پرسنل سازمان آب و فاضلاب کاشان بوده است كه روز حادثه در مقابل منزل یک شهروند در حال حفاری جهت رفع مشکل ترکیدگی لوله آب بوده است، که بر اثر فروکش کردن چاه داخل کوچه، با سقوط به عمق ۲۵ متری چاه، بر اثر ریزش آوار و خاک جان‌اش را از دست داد.

--------------------------------

رکود خودرو سازی‌ها، کارگران «اخشان» را نصف كرد

مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان فارس گفت: رکود كارخانه‌های خودروسازی باعث كاهش و بعضا توقف فعالیت واحدهای قطعه سازی از جمله كارخانه یك واحد تولید كمربند ایمنی خودرو به نام «اخشان» شده است.
«مهرزاد مویدی» در این باره به ایلنا گفت: پس از آغاز بحران تولید طی دو سال گذشته، تعداد کارگران کارخانه اخشان به نصف تقلیل پیدا کرده است.
وی با یادآوری اینکه پیش‌تر در این واحد تولیدی حدود ۸۰۰ کارگر شاغل بودند، گفت: نوسانات ارزی و افت و خیزهای موجود در کاخانه‌های خودور سازی باعث شد تا تعداد کارگران شاغل در این کارخانه سازنده کمربند ایمنی به حدود ۴۰۰ نفر کاهش یابد.
وی با‌بان اینکه در آخرین مرحله از تعدیل فعالیت این کارخانه که چند ماه پیش اتفاق افتاد حدود ۷۰ نفر بیکار شدند، تاکید کرد: دلیل اصلی این مسئله نه سوء مدیریت که عدم پرداخت مطالبات این واحد تولیدی بوده است.
این مقام کارگری در استان فارس افزود: کارخانه‌های سایپا و ایران خودرو از یکسو مطالبات میلیاردی این شرکت را پرداخت نکرده‌اند و از سوی دیگر با کاهش فعالیت‌های خود باعث تعدیل نیرو در این کارخانه شده‌اند. وی افزود: شدت این مسئله به حدی بود که باعث شد مدیریت کارخانه برای مدتی در پرداخت حق بیمه کارگران و بدهی‌های بانکی خود با مشکل مواجه شود و کارخانه تا مرز توقیف اموال پیش برود.
وی با بیان اینکه سرانجام با مداخله به موقع مدیركل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس این ماجرا تمام شد، افزود: در حال حاضر جامعه کارگری و کارفرمایی استان منتظر هستند تا وزیر پیشنهادی تعاون کار و رفاه اجتماعی برنامه‌های خود را آغاز کند.

--------------------------------

تنها مركز درمانی تامین اجتماعی پاكدشت پذیرای ۷۰ هزار کارگر

یك فعال كارگری در پاكدشت با اشاره به وجود ۷۰ هزار کارگر فعال و ۴ هزار و ۵۰۰ کارگر بازنشسته، از كمبود امكانات درمانی تأمین اجتماعی در این شهرستان انتقاد كرد.
«عوض سلطانی» دبیر خانه کارگر پاکدشت در این باره به ایلنا گفت: با وجود آنکه پلی کلینیک دکتر امانی تنها مرکز درمانی تامین اجتماعی در این شهرستان است، اما بدلیل فقدان تجهیزات و امکانات درمانی درخور جمعیت عظیم کارگری این شهرستان، از ارائه خدمات مناسب ناتوان است.
این فعال کارگری با بیان اینکه بیمه شدگان و مستمری بگیران شهرستان پاکدشت از کمبود امکانات پزشكی و پزشکان متخصص در بخشهای مختلف درمانی شکایت دارند، اظهار داشت: این مرکز با كمبود پزشکان متخصص در زمینه‌های چشم پزشکی و گوش وحلق و بینی مواجه است و محدودیت امکانات سنوگرافی و فعالیت روزانه داروخانه مشکلات بسیاری را برای بیمه شدگان ایجاد کرده است.
دبیر خانه کارگر پاکدشت در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت نابسامان نوبت دهی در این مرکز درمانی (پلی کلینیک دکتر امانی) اشاره کرد و گفت: با وجود تاخیر و انتظارهای طولانی در صف دریافت خدمات درمانی، صف‌های طویل نوبت پزشک و ازدهام جمعیت در این مراکز، سبب می‌شود که بسیاری از بیمه شدگان از دریافت خدمات درمانی منصرف شوند.
سلطانی کاهش خدمات درمانی تامین اجتماعی این شهرستان را عامل تهدید کننده سلامت جامعه کارگری دانست و گفت: این درحالی است که کارگران و بازنشستگان هر ماه بخشی از دستمزدشان را جهت دریافت خدمات درمانی از سازمان تامین اجتماعی پیش خرید می‌کنند.
این فعال کارگری در خاتمه گفت: تشکلات کارگری این شهرستان، همه کمبود‌های درمانی تامین اجتماعی و معضلات پیش رو را به مدیرکل واعضای هیئت مدیره تامین اجتماعی این شهرستان انتقال داده‌اند اما تا کنون بیمه شدگان تغییراتی را در زمینه رفع مشکلات درمانی خود شاهد نبوده‌اند.

--------------------------------

بدهی كارفرما، بیمه كارگران خدمات مهندسی راه‌آهن تهران را متوقف كرد

نماینده کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن تهران گفت: نزدیک به یکسال است حق بیمه تکمیلی ۶۰۰ کارگر این شرکت به صورت ماهانه از حقوقشان کسر می‌شود اما از سوی شرکت بیمه کننده (بیمه سینا)، خدماتی ارائه نمی‌شود.
«داریوش صادقی» ضمن بیان این مطلب در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: به نظر می‌رسد حق بیمه تکمیلی که به صورت ماهانه از حقوق کارگران کسر شده، به بیمه سینا پرداخت نشده است.
وی در ادامه با اشاره به قطع خدمات بیمه تامین اجتماعی کارگران از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری افزود: این موضوع با بدهی شرکت به سازمان تامین اجتماعی مرتبط است. شرکت هر ماهه سهم حق بیمه و مالیات را از کارگرانش کسر کرده ولی به تامین اجتماعی پرداخت نکرده است.
این فعال صنفی در پایان با اشاره به انسداد یکی از حساب‌های این شرکت در بانک ملی به دلیل بدهی‌هایش به تامین اجتماعی تصریح کرد: مدیریت به کارگران فشار می‌آورد تا حساب جدیدی را در موسسه قرض الحسنه مهرآفرین که شعبات اندکی در سراسر کشور دارد باز کنند اما این موسسه برخلاف بانک ملی به کارگران دسته چک نمی‌دهد و به شبکه شتاب وصل نیست که مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد.
گفتنی است در سال ۸۸ بخشی از کارگران راه آهن جمهوری اسلامی ایران در قسمت‌های مختلف از جمله ماشین آلات، ریل گذاری و... در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی (خصوصی سازی) به شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن (تراورس) منتقل شدند.
این کارگران معتقدند از زمان اجرای اصل ۴۴ و انتقال به بخش خصوصی در شرایط سختی قرار گرفته‌اند. شرایطی که باعث می‌شود ۱۰۵ نفر از کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن (تراورس) به دلیل عدم پرداخت حقوق و مزایا از کارفرما به هیات حل اختلاف و تشخیص وزارت کار شکایت کنند اما علی رغم صدور حکم توقیف اموال، دادستان کل کشور به دلیل درگیری این شرکت در یکی از پرونده‌های فساد بزرگ مالی، مانع از اجرای حکم می‌شود.

--------------------------------

نمایندگان انتصابی را صدای حق طلبی کارگران نمی‌دانیم

انجمن صنفی کارگران خباز شهرستان‌های مریوان و سروآباد واقع در استان كردستان با انتشار نامه‌ای خطاب به رئیس جمهوری، خواستار به رسمیت شناختن تشکلات مستقل کارگری از سوی دولت شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در مریوان، كارگران خباز در نامه خود به حسن روحانی به وعده‌های دولت‌های نهم و دهم اشاره كرده‌اند و حاصل وعده «آوردن نفت به سفره مردم» را «بوی نفت گرفتن سفره تهی‌تر شده كارگران» توصیف كرده‌اند.
آنان می‌نویسند: بزرگ‌ترین به اصطلاح دستاورد اقتصادی دولت دهم اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها بود که با وعده و وعیدهای زیادی همراه بود. قرار بود پول نفت سرِ سفره‌های مردم آورده شود. اما نتیجه چه شد؟ فاصله طبقاتی و شکاف فقیر و غنی بیشتر شد، ثروتمندان ثروتمند‌تر و فقرا فقیر‌تر شدند. پول نفت فقط به سفره‌های اربابان و کسانی که به قول شما با اتوبوس وارد دولت شدند، رسید. در عوض سفره خالی طبقه کارگر و اقشار کم درآمد بوی نفت گرفت و از آنچه از قبل داشتند هم تهی‌تر گشت.
انجمن صنفی کارگران خباز شهرستان‌های مریوان و سروآباد همچنین در نامه خود از وعده‌های اقتصادی آقای روحانی در زمان انتخابات و همچنین سخنان او در مراسم تحلیف استقبال كرده‌اند و در این باره آورده‌اند: آقای رئیس جمهور، شما خود بار‌ها در طول تبلیغات ریاست جمهوری و نیز در مراسم تحلیف، نارضایتی خود را از وضع موجود اقتصادی و سیاسی اعلام داشتید و بزرگ‌ترین شعار شما مبارزه با فساد، فقر و تبعیض عنوان شد. مسائلی که تیشه به ریشه جامعه کارگری زده است.
این تشكل صنفی كارگران نانوا در نامه خود خطاب به بالاترین مقام اجرایی كشور، به توصیف شرایط امروز كارگران ایران پرداخته‌اند. شرایطی كه به كاهش «بیش از۵۰ درصدی» ارزش پول ملی و به تبع قدرت خرید كارگران منجر شده است. كارگران خباز در این باره به روحانی نوشته‌اند: سیاست‌های غلط خارجی، کاهش ارزش پول ملی، فرار نخبگان از کشور، تعطیلی روزافزون کارخانه‌ها و کارگاه‌ها و واردات بی‌رویه و غلط، منجر به بیکار شدن بیشتر کارگران شد. افزایش نیافتن دستمزد‌ها متناسب با نرخ تورم، قدرت خرید کارگران را در برخی موارد تا بیش از۵۰ درصد پایین آورده است. این همه باعث شده است که خط قرمز‌ها از جامعه ما رخت بر ببندد. بیکاری معضل اصلی طبقه کارگر است زیرا کارگران همیشه خود را در معرض تهدید آن می‌بینند.
اعضای انجمن صنفی کارگران خباز مریوان و سروآباد در ادامه از حسن روحانی پرسیده‌اند كه «حال شما برای طبقه کارگر چه ارمغانی دارید؟».
این كارگران در ادامه نامه خود به سخنان روحانی مبنی بر «دارا بودن توایی عذرخواهی» اشاره كرده‌ و آورده‌اند: ابراز نمودید که اگر لازم باشد، حاضرید از مردم عذرخواهی کنید اما باید بدانید و به یاد بسپارید که عذرخواهی و اعتراف به «تدارکات چی» بودن دردی را از مردم و خصوصاً ما کارگران درمان نخواهد کرد. ما می‌خواهیم شما با اتخاذ تصمیمات درست، به عزت و کرامت کارگران احترام بگذارید. کارگری که از ابتدایی‌ترین نیاز‌ها تا کرسی‌های بی‌وفای ریاست شما را می‌سازد و تأمین می‌کند. نان که برکت سفره همگان است را کارگری درست می‌کند که دستمزدش بعد از گذشت ۶ ماه از سال جاری و علی‌رغم ماده ۴۱ قانون کار و بخشنامه تحقیرآمیز شورای عالی کار و با وجود تورم افسار گسیخته، هنوز افزایش نیافته است.
كارگران نانوای شهرستان‌های مریوان و سروآباد روحانی را به استفاده از نیروی فكری كارگران در آنچه «جنگ نابرابر در خصوص تقسیم سرمایه‌های ملی» توصیف شده دعوت كرده‌‌اند: جناب آقای رئیس جمهور! این را بدانید نرخ تورم را بانک مرکزی و مرکز آمار تشخیص نمی‌دهند، بلکه سفره و جیب‌های خالی کارگران آن را نشان می‌دهند چون آشنای دیرین زندگی کارگران است. این همه سختی و فشار در کشوری غنی، ثروتمند و دارای انواع پتانسیل‌های پیشرفت بسی جای تعجب است و افسوس! در این شرایط بیکاری، گرانی و فشار زندگی بر اقشار کم درآمد جامعه به راستی برای مسئولان شرم است. ما خواستار آنیم که شما با استفاده از نیروی فکری کارگران همسو با مطالبات و نیازهای آنان به جنگ نابرابری و نا‌عدالتی در خصوص تقسیم سرمایه‌های ملی بروید.
اعضای انجمن صنفی کارگران خباز مریوان و سروآباد در خاتمه نامه خود، با یادآوری «حق قانونی» ایجاد تشكل‌های مستقل كارگری به رئیس‌جمهوری، تاكید كرده‌اند: ما کارگران تشکل‌های مستقل کارگری را حق قانونی خود می‌دانیم و خواستار به رسمیت شناختن تشکلات مستقل کارگری از سوی دولت هستیم. مثلاً ما نمایندگان انتصابی در شورای عالی کار را هیچ وقت صدای حق طلبی و عدالت خواهی کارگران نمی‌دانیم و خواهان جایگزین نمودن نمایندگان واقعی کارگران در آن شورا هستیم. همچنین باید دیدگاه‌های امنیتی از خواسته‌های صنفی کارگران برداشته شود و به جای آن به مطالبات قانونی کارگران به چشم یک معضل و کوتاهی در اجرای قانون نگریسته شود و هر چه سریع‌تر برای بهبود وضع معیشتی کارگران اقدام شود.

--------------------------------

ثبت دو شكایت كارگران فولاد زاگرس از كارفرما

کارگران اخراجی کارخانه «فولاد زاگرس» با تنظیم دو شکایت مجزا در دادگاه عمومی بخش «سریش آباد» از توابع شهرستان قروه، خواستار دریافت حقوق قانونی و همچنین جبران خسارت جسمانی و روانی ناشی از محیط کار و عدم اعمال اقدامات حفاظتی ایمنی شده‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ۲۰۰ نفر از کارگران اخراجی کارخانه «فولاد زاگرس» برای پیگیری مطالبات صنفی خود با تشکیل پرونده قضایی در دادگاه عمومی بخش سریش آباد، خواستار پی گیری مطالبات صنفی خود از کارفرمای کارخانه و شرکت پیمانکاری خوان گل شدند.
نماینده کارگران کارخانه فولاد زاگرس در تشریح جزئیات این شکایت گفت: خواسته کارگران از طرح این شکایت، پی‌گیری حقوق قانونی از جمله سنوات، عیدی، حقوق معوقه به انضمام خسارت تاخیر در تادیه، ایام تعلیق کار، حق اولاد عائله‌مندی، حق شیفت و نوبت کاری، مرخصی ذخیره سالیانه، بن کارگری و پاداش ومزایا است.
او با بیان اینکه در بخشی از متن این نامه شکایتی کارگران عنوان شده است که کارفرما طی سال‌ها فعالیت کارگران سعی کرده است از آنان بهره کشی کرده و حقوق آنان را تضییع کند، افزود: این کارگران همچنین خواستار بازگشت بکار خود با توجه به اینکه به غیراز کار در کارخانه فولاد به کار دیگر شاغل نبوده و در آمد دیگری ندارند شده‌اند.
نماینده کارگران افزود: در بخش دیگری از طرح شکایت کارگران از کارفرمای شرکت فولاد زاگرس و شرکت خوان کارگران، کارگران از دادگاه خواستار توقیف اموال و دارایی‌های شرکت (فولاد زاگرس) اعم از نقدینگی، ابنیه و دفا‌تر ملکی داخل شهر قروه با توجه به اینکه اخیرا بخشی از اموال کارخانه برای فروش به مزایده گذاشته شده است شده‌اند.
او در ادامه سخنان خود افزود: همچنین این کارگران با طرح شکایتی مشترک دیگری از رئیس دادگاه عمومی بخش سریش آباد خواسته‌اند به صورت مجزا به پرونده قضایی وپزشکی کارگران آسیب دیده که در حین کار در کارخانه فولاد زاگرس دچار امراض وبیماریهای متعددی همچون بیماریهای ریوی، قلبی، ونقص عضو شده‌اند رسیدگی کند.
این کارگر در خاتمه گفت: با توجه به اینکه کارگران فولاد زاگرس به سبب سختی کار در معرض آلودگی‌های صوتی، تنفسی و محیطی قرار داشته‌اند و به صورت جدی از لحاظ روحی وجسمی آسیب دیده‌اند از دادگاه عمومی سریش آباد می‌خواهیم با صدور قرار تامین، دلیل خسارات جسمانی و روانی ناشی از محیط کار و عدم اعمال اقدامات حفاظتی ایمنی و سلامت با جلب نظر کار‌شناسی آنان را به پزشکی قانونی معرفی کنند.

--------------------------------

مرگ كارگر بر اثر سقوط بالابر

سقوط بالابر در یک کارگاه ساختمانی به مرگ کارگری در حین کار انجامید.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، بر اثر سقوط بالابر در ساختمان در حال احداثی در شهرک اکباتان، سه کارگر ۳۴، ۳۳ و ۲۷ ساله دچار مصدومیت شدند.
در این حادثه آتش‌نشانان این افراد را که به شدت از ناحیه سر، گردن و کمر آسیب دیده بودند به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند که پس از تحویل مصدومان مشخص شد کارگر ۳۴ ساله بر اثر شدت جراحات وارد جان خود را از دست داده و دو کارگر دیگر نیز برای درمان به مرکز درمانی منتقل شدند.

--------------------------------

كارگران فولاد زاگرس یك ماه پس از اخراج

یک ماه از تعطیلی کارخانه «ذوب آهن فولاد زاگرس» گذشت. روز ۱۸ تیر ماه، «ابراهیم ملا بیگی» مدیر عامل فولاد زاگرس با نصب اطلاعیه‌ای بر روی تابلوی اعلانات، کارخانه را به دلیل کمبود نقدینگی و عدم توان تولید، تعطیل اعلام کرد.
به گزارش ایلنا، ‌ این کارخانه در قروه، یکی از شهرستان‌های کوچک استان کردستان واقع شده است. با زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار، ارزش مالکیتی بسیار بالایی دارد.
فولاد زاگرس بر خلاف نامش «چدن» تولید می كند. دولت از دو دهه قبل اجرای پروژه‌اش را کلید زده بود. ۱۰ سال طول می‌کشد تا کارخانه راه اندازی شود و ۱۰ سال هم از راه اندازی‌اش می‌گذرد. مالکانش گمان نمی‌بردند اعلام تعطیلی کارخانه و معرفی ۲۳۵ کارگرش برای بیمه بیکاری، دردسر ساز شود.
کارگران فولاد زاگرس با آنکه یک ماه از تعطیلی کارخانه می‌گذرد هنوز از حقوق صنفی شان عقب نشینی نکرده‌اند. آنان در آخرین اقدام، با تنظیم شکایتی مشترک در اداره کار شهرستان قروه، درخواست رسمی بازگشت به کار خود را ارائه داده‌اند.
«پروین محمدی» از فعالان مستقل کارگری در این رابطه به ایلنا می‌گوید: می‌خواستند از ۲۳۵ کارگری که سال‌های متمادی در کارخانه فولاد زاگرس زحمت کشیده‌اند خلاص شوند. انتظار داشتند کارگر شهرهای دور از پایتخت که از قانون سر در نمی‌آورد از دریافت بیمه بیکاری خوشحال شود.
وی ادامه می‌دهد: مطابق قانون تا زمانی که هیات‌های تشخیص و حل اختلاف کار به اخراج قطعی رای نداده باشند کارفرما حق ندارد، کارگرانش را برای دریافت بیمه بیکاری به تامین اجتماعی معرفی کند.

عدم تضمین اجرایی مصوبات کمیسیون اصل ۹۰
کارگران در هفته اول پس از اخراج، تجمعاتی را در مقابل اداره کار شهرستان قروه برگزار کردند اما مدیران این نهاد دولتی به جای آنکه فرم دادخواست و شکایت را در اختیار کارگران قرار دهند به آن‌ها فرم بیمه بیکاری می‌دهند. اگر فرم بیمه بیکاری را پر می‌کردند اخراج‌شان قطعی بود.
کارگران که از پشت پرده این بذل و بخشش مطلع بودند به کردستان می‌روند تا مشکل را برای استاندار مطرح کنند. وقتی از استاندار هم جوابی نمی‌گیرند به تهران می‌آیند و اعتراضاتشان را ادامه می‌دهند. تجمعات متوالی‌شان در خیابان پاستور و در مقابل مجلس به تشکیل جلسه کمیسیون اصل ۹۰ منجر می‌شود.
در جلسه این کمیسیون، همه مالکان و مدیر عامل فولاد زاگرس حضور می‌یابند و مدعی می‌شوند کارخانه را به مزایده گذاشته و به تنها شرکت کننده این مزایده واگذار کرده‌اند اما نامی از مالک جدید نمی‌آورند.
کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، كارفرمایان را مکلف می‌کند علاوه بر پرداخت معوقات کارگران، مالک جدید را به کمیسیون معرفی کنند تا از او تعهد بگیرند با راه اندازی مجدد فولاد زاگرس هر۲۳۵ كارگر این كارخانه را به كار باز گرداند. بدین ترتیب، کارگران به شهرشان باز می‌گردند اما مدیر عامل كارخانه هیچ یک از تعهداتش را عملی نمی‌کند. زمانی که کارگران معترض در مقابل اداره کار قروه تجمع می‌کنند به آن‌ها گفته می‌شود مصوبات کمیسیون اصل ۹۰ اعتباری ندارد و شما باید مطابق قانون، شکایتتان را در اداره کار مطرح کنید.
محمدی با اشاره به عدم اجرای مصوبه کمیسیون اصل ۹۰ به ایلنا می‌گوید: قانون قوه مجریه مسجل‌تر از قانون قوه مقننه است. کارگران تنها می‌توانستند با اشاره به مصوبه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خواهان اجرای آن شوند. مصوبات این کمیسیون تضمین اجرایی ندارد.

چرا درخواست تنفس نمی‌شود؟
مالکان فولاد زاگرس می‌توانستند، با اعلام ورشکستگی یا در خواست تنفس برای فروش یا تغییر کاربری، کارخانه را به صورت موقت تعطیل کنند اما از این مسیر‌ها برای تعطیلی موقت کارخانه اقدام نشده است.
محمدی در این رابطه می‌گوید: هر کارخانه‌ای که ورشکست شود با استفاده از ماده ۱۴۱ قانون تجارت می‌تواند اعلام ورشکستگی کند تاصحت ادعایش مورد بررسی قرار گیرد. کارفرمایان فولاد زاگرس ادعای ورشکستگی دارند اما برای اعلام آن اقدامی نمی‌کنند.
وی ادامه می‌دهد: کارفرمایان همچنین می‌توانستند برای فروش یا تغییر کاربری به وزارت صنعت، معدن و تجارت در خواست تنفس دهند. در این صورت وزارتخانه از آن‌ها طلب دلیل می‌کرد و از آنجا پرونده کارخانه را برای تصمیم گیری نهایی به شورای عالی کار ارسال می‌کرد. در صورتی که اجازه تنفس به کارخانه داده می‌شد علاوه بر تعطیلی موقت کارخانه، کارگران مشمول بیمه بیکاری می‌شدند.
این فعال کارگری معتقد است: مقاومت غیر منطقی در مقابل خواسته‌های قانونی کارگران به خوبی نشان می‌دهد قصد کارفرمایان از اقداماتشان، اخراج ۲۳۵ کارگری است که سال‌های جوانیشان را در این کارخانه سپری کرده‌اند.
گفتنی است مدیر عامل فولاد زاگرس پیش‌تر با اشاره به بدهی ۹۰ میلیون تومانی کارخانه‌اش به ایلنا گفته بود: سرمایه اولیه کارخانه ۴ میلیارد تومان بوده است. قانون تجارت می‌گوید اگر شرکتی ۵۰+۱ درصد زیان انباشته داشته باشد ورشکسته می‌شود. کارخانه فولاد زاگرس ۶۰ میلیارد تومان زیان انباشته دارد که بیش از ۱۰ برابر سرمایهٔ اولیه‌اش است.

--------------------------------

پس از ۲۳ سال تاخیر، حق عائله‌مندی بازنشستگان را پرداخت کنید

عضو کانون بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی شهرستان تهران خواستار پرداخت حقوق عائله‌مندی بیمه شدگان بازنشسته و از کار افتاده این سازمان شد.
به گزارش ایلنا، «علیرضا فرهادی» با ارسال نامه‌ای به مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی یاد آور شد: ۲۳ سال از پرداخت حق عائله‌مندی به بازنشستگان و از کار افتادگان دیگر صندوق‌های بیمه‌ای می‌گذرد اما تاکنون بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی موفق به دریافت این حق قانونی نشده‌اند.
این عضو فعال جامعه بازنشستگان با بیان اینکه با وجود مصوبه سال ۷۶ هیات دولت، بازنشستگان تامین اجتماعی نیز می‌بایست از مزایای حق عائله‌مندی برخوردار شوند، گفت: متاسفانه به دلیل حضور بعضی مدیران قانون شکن در سازمان تامین اجتماعی، تاکنون این حق قانونی از بازنشستگان و از کارافتادگان بیمه شده سازمان تامین اجتماعی دریغ شده است.
این فعال صنفی کارگران بازنشسته و از کار افتاده افزود: مسئولان سازمان تامین اجتماعی همچنان به بهانه عدم وصول مطالبات دولت از پرداخت حق عائله خود داری می‌کنند و این در حالی است که گفته می‌شود دولت تمامی مطالبات معوقه سازمان را پرداخت کرده است.

--------------------------------

تأخیر ۱۶ ماهه در پرداخت حقوق كارگران خدماتی علوم پزشکی زابل

دبیر خانه کارگر شهرستان زابل اعلام کرد: ۲۰ نفر از كارگران خدماتی روزمزد شاغل در دانشگاه علوم پزشکی زابل ۱۶ ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند.
«محمد گل بامری» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ۲۰ نفر از نیروهای خدماتی مرد و زن بیمارستان امام خمینی زابل كه با وجود ماهیت استمراری شغل‌شان به صورت موقت استخدام شده‌اند و در کار خدمات و نظافت در بخشهای مختلف اشتغال دارند، در ۱۶ ماه گذشته با بی‌توجه‌ای مسئولان علوم پزشکی زابل حقوقی دریافت نکرده‌اند.
او سوابق کار این کارگران را حدود ۵ سال ذکر کرد و افزود: در طول این سال‌ها، بیمه کارگران نیز واریز نشده است.
این فعال کارگری درباره میزان حقوق نیروهای خدماتی بیمارستان امام خمینی زابل اضافه کرد: حقوق این کارگران به صورت ساعتی هزار تومان محاسبه شده بطوری که پیش از این هر ماهه با ۲۱۰ ساعت کار، ۱۸۰ ساعت پرداخت می‌شده است.
او همچنین در زمینه نحوه پرداخت حقوق آنان گفت: این مبلغ ناچیز (۱۸۰ هزار تومان) نیز در گذشته به اضافه کاری پرستاران شاغل در این بیمارستان افزوده می‌شد و سپس آنان این مبلغ را به حساب نیروهای خدماتی بیمارستان انتقال می‌دادند.
گل‌بامری در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر این تعداد کارگر به دلیل نیاز مالی و نگرانی از پرداخت نشدن مطالبات خود، به کار در بیمارستان امام خمینی زابل ادامه می‌دهند، اظهار داشت: فقط دو نفر از این کارگران در چند روز گذشته به سبب افزایش مشکلات مالی ناچار به ترك محل کار خود شده‌اند.
او در خاتمه با بیان اینکه پی گیری مشکلات این کارگران از دانشگاه علوم پزشکی به نتیجه نرسیده است گفت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در پاسخ به مشکلات این کارگران گفته است هر کسی شما را استخدام کرده، حقوق شما را پرداخت کند وبه دانشگاه علوم پزشکی ربطی ندارد.

--------------------------------

تأخیر ۴ ماهه در پرداخت حقوق ۳۰۰ کارگر ذوب آهن آلیاژی ملایر/ تعدیل ۵۰ کارگر

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی كار استان همدان از تاخیر چهار ماهه حقوق ۳۰۰ کارگر شاغل در کارخانه ذوب آهن آلیاژی ملایر خبر داد و گفت: حدود ۵۰ کارگر موقت این کارخانه با وجود ماهیت استمراری شغل‌شان، در خردادماه سال جاری با اتمام قرار داد کاری‌شان تعدیل شدند.
احمد معبودی در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: کارخانه فولاد آلیاژ ملایر واقع در جاده بروجرد چند سالی است که به سبب سوء مدیریت دچار مشکل شده به طوری که کارفرما به بهانه‌های مختلف از جمله نداشتن نقدینگی، در پرداخت حقوق کارگران کوتاهی می‌کند.
این مقام كارگری در استان همدان افزود: علاوه بر چهار ماه حقوق، عیدی، پاداش وسنوات یک سال گذشته (۹۱) کارگران نیز پرداخت نشده است.
معبودی ادامه داد: تعداد کارگران شاغل در این کارخانه در گذشته ۳۵۰ کارگر بود که کارفرما با تعدیل ۵۰ کارگر در خرداد ماه سال جاری (۹۲) تعداد کارگران کارخانه را به ۳۰۰ نفر تقلیل داده است.
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی كار استان همدان درباره وضعیت کارگران تعدیل شده گفت: این تعداد کارگر با طرح شکایت قانونی به اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی، هم اکنون از خدمات بیمه بیکاری استفاده می‌کنند و امیدوارند با اتمام دوره بیکاری خود مجددا به کار بازگردند.
معبودی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: هم اکنون بخش ذوب آهن کارخانه به سبب کمبود مواد اولیه تولید به صورت نیمه تعطیل فعالیت می کند.
این مقام كارگری با اظهار امیدواری نسبت به بهبود وضعیت واحد‌های تولیدی وصنعتی همدان اظهار داشت: امید واریم در دولت جدید تمهیداتی اندیشیده شود تا امنیت اشتغال کارگران در واحد‌های تولیدی و صنعتی ثبات داشته باشد.

--------------------------------

۲۰۲ نفر از كارگران اخراجی فولاد زاگرس خواستار بازگشت به كار شدند

صبح امروز ۲۰۲ از کارگر اخراجی کارخانه «فولاد زاگرس» با تنظیم شکایت مشترکی در اداره كار شهرستان قروه، درخواست رسمی بازگشت به كار خود را ارائه دادند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته نیز حدود ۱۷۰ نفر از کارگران اخراجی کارخانه «فولاد زاگرس» برای پیگیری مطالبات صنفی خود در مقابل ساختمان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه تجمع کرده بودند.
نماینده کارگران کارخانه فولاد زاگرس درباره تجمع دیروز (سه شنبه ۱۴مردادماه) به ایلنا گفت: بعد از آنکه اعتراض صنفی کارگران فولاد زاگرس روز ۲۶ تیر ماه در تهران با وعده تعدادی از نمایندگان مجلس ناتمام ماند، با وجود آنكه کمسیون اصل ۹۰ مجلس طی جلسه‌ای در تاریخ ۳۱ تیرماه کارفرما را متعهد به پرداخت معوقات حقوقی کارگران در اولین فرصت و عدم قطع رابطه کاری با کارگران کرده بود، متاسفانه کارفرما نسبت به نتایج جلسه كمیسیون اصل ۹۰ بی‌توجه‌ای نشان داده و به آن عمل نمی‌کند.
او افزود: این کارگران با تجمع خود در مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اعتراض به بی‌توجه‌ای کارفرما به مصوبات کمسیون اصل نود مجلس، خواستار بازگشت بکار و دریافت مطالبات معوقه خود شدند.
نماینده کارگران فولاد زاگرس با بیان اینکه کارگران از ابتدای سال جاری حقوق دریافت نکرده‌اند، افزود: با توجه به اینکه کارگران در وضعیت نامناسب معیشتی قرار دارند خواستار بازگشت به کار و دریافت معوقات حقوقی خود هستند.

--------------------------------

تاخیر در پرداخت حقوق کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی به سومین ماه رسید

۳۱۰ کارگر شاغل در کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز از اردیبهشت ماه سال جاری حقوق دریافت نکرده‌اند. «یوسف عبادی» عضو شورای اسلامی کار کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: از سال ۸۸ مشکلات کارخانه به سبب سوء مدیریت و کمبود منابع مالی آغاز شد، بطوری که هم اکنون حقوق ماه‌های اردیبهشت، خرداد و تیرماه کارگران پرداخت نشده است.
نماینده كارگران سوءمدیریت را از مهم‌ترین عوامل ایجاد مشکلات کارخانه و به تبع کارگران ذکر کرد و گفت: در حال حاضر مالک کارخانه با معرفی تیم جدید مدیریتی در صدد حل مشکلات کارخانه و پرداخت بدهی‌های معوقه کارگران بر آمده است.
عبادی اضافه کرد: اولویت مدیریت جدید کارخانه تولید و کار است و پرداخت مطالبات و تامین امنیت شغلی کارگران در درجات بعدی اولویت قرار دارند.
این فعال کارگری اضافه کرد: با پیشنهاد کارگران قرار شده است از سوی کارفرمای جدید به هر کارگر به صورت علی‌الحساب مبلغ پانصد هزار تومان پرداخت شود و مابقی مطالبات کارگران بعد از مدت کوتاهی که کارخانه به روال مناسبی باز گشت پرداخت خواهد شد.
عضو شورای اسلامی کار کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز تعداد کارگران رسمی و قرار دادی این کارخانه را به ترتیب ۱۵۰ و ۱۶۰ نفر اعلام کرد و در مورد سوابق کار این کارگران گفت: سابقه کار کارگران رسمی کارخانه از ۱۰ تا ۲۰ سال و سابقه کار کارگران قرار دادی نیز از دو سال تا ۱۰ سال است.
این کارگر در خاتمه تصریح کرد: با این حال کارگران منتظر اقدامات و اجرای طرح‌های تیم جدید مدیریتی هستند و امیدوارند مشکلات این واحد تولیدی هر چه زود‌تر مرتفع شود، در غیر اینصورت با ادامه روند گذشته این کارفرما ناچار خواهد بود تعداد زیادی از کارگران را برای کاهش هزینه‌ها اخراج کند.

--------------------------------

سامان کاشی تعطیل شد/ بیكاری ۴۰۰ کارگر

یك فعال كارگری در بروجرد از تعطیلی کارخانه «سامان کاشی» و بیکاری حدود ۴۰۰ کارگر با دو ماه و نیم حقوق معوقه خبر داد.
«محمد گودرزی» با اشاره به اینکه کارخانه سامان کاشی یکی از بزرگ‌ترین واحد‌های تولید کاشی و سرامیک در کشور است، به ایلنا گفت: دلیل تعطیلی این كارخانه از سوی کارفرما کاهش منابع مالی و کمبود مواد اولیه تولید ذکر شده است.
دبیر خانه كارگر بروجرد همچنین درباره معوقات بیمه‌ای کارگران گفت: با توجه به اینکه هر ماه حق بیمه از حقوق کارگران کسر می‌شود اما به حساب تامین اجتماعی واریز نمی‌شود، مطالبات تامین اجتماعی از کارخانه به بیش از یک میلیارد تومان رسیده است.
گودرزی ادامه داد: تعطیلی این واحد تولیدی کاشی و سرامیک كه تا پیش از این اکثر تولیدات خود را پیش فروش می‌کرد، تأسف‌آور است. او همچنین درباره سایر مشکلات کارخانه گفت: به گفته کارگران عدم پرداخت قبوض برق، گاز و تلفن کارخانه باعث ایجاد مشکلاتی شده است بطوری که چندین سال است تلفنهای کارخانه قطع است.
دبیر خانه کارگر بروجرد در بخش دیگری از سخنان خود افزود: قرارداد ۸۰ درصد کارگران کارخانه سامان کاشی موقت است که به دلیل فواصل بیمه‌ای امکان بازنشستگی آنان وجود ندارد. او در خاتمه افزود: مسئولان استانی نسب به مشکلات کارگران این واحد تولیدی آگاه بوده اما در این زمینه اقدام قابل ملاحظه‌ای انجام نمی‌دهند.

--------------------------------

تجمع کارگران منطقه شش اهواز در اعتراض به تعویق ۳ ماه حقوق

صبح امروز ۱۰۰ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری اختر راه جنوب وابسته به شهرداری منطقه شش اهواز در اعتراض به عدم دریافت مطالبات سه ماهه گذشته خود در مقابل ساختمان شهرداری منطقه شش دست به تجمع زدند.
«آقایار حسینی»، دبیر خانه کارگر اهواز با اعلام این خبربه ایلنا گفت: صبح امروز کارگران خدماتی فضای سبز منطقه شش شهرداری اهواز در اعتراض به معوقات حقوقی خود دست از کار کشیده و ابتدا در مقابل ساختمان استانداری و سپس با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری منطقه شش اهواز اعتراض خود را اعلام كردند.
او افزود: این کارگران که تحت نظارت شرکت پیمانکاری اختر راه جنوب فعالیت دارند علاوه بر اینکه مدعی‌اند سه ماه حقوق دریافت نكرده‌اند، بابت حق بیمه، اضافه کاری، حق لباس وسنوات (سال ۹۱) نیز طلبکار‌ند.
این فعال کارگری در پایان اظهار داشت: از مسئولان شهرداری بخصوص منتخبین جدید شورای شهر می‌خواهیم که پی‌گیر مطالبات معوقه ومشکلات کارگران شهرداری‌ها بویژه کارگران خدماتی منطقه ۶ اهواز شوند.

وعده عقد قرارداد مستقیم
در همین زمینه «قاسم الحایی»، شهردار منطقه ۶ اهواز تجمع كارگران در مقابل شهرداری را تایید كرد و گفت: صبح امروز حدود ۱۰۰ نفر از کارگران فضای سبز که تحت مدیریت شرکت اختر راه جنوب فعالیت دارند با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری خواستار دریافت مطالبات خود شدند.
او با بیان اینکه اختلافات مالی بین پیمانکار و کارگران باعث اعتراض کارگران شده است، افزود: این کارگران مدعی‌اند پیمانكار بخشی از مطالبات قانونی آنان را پرداخت نكرده است. الحایی گفت: هم اکنون این کارگران در نماز خانه شهرداری جمع شده و مشکلات خود را برای مسئولان شهرداری بیان می‌کنند.
شهردار منطقه شش اهواز اضافه کرد: بعد از شنیدن مشکلات کارگران، از کارفرمای شرکت اختر راه جنوب نیز می‌خواهیم به ادعاهای کارگران پاسخ دهد.
او اضافه کرد: به نظر می‌رسد این مطالبات مربوط به طول قرار داد کارگران است که هر ماهه مبالغی از حقوق آنان کسر شده و به مرور این مبلغ به حدود سه ماه رسیده است.
شهردار منطقه ۶ اهواز در خاتمه با تاکید بر اینکه به مشکلات این کارگران رسیدگی خواهد شد در مورد حذف پیمانکار و عقد قرار داد مستقیم شهرداری با کارگران گفت: با توجه به اینکه شهرداری منطقه ۶ وضعیت مالی خوبی ندارد ناچار است با شرکت‌های پیمانکار فعالیت کاری داشته باشد. با این حال پیمانکار مذکور (شرکت اختر راه جنوب) تا پایان بهمن‌ماه سال جاری با شهرداری منطقه شش قرار داد دارد و بعد آن به هیج وجه با این شرکت قرار دادی امضاء نمی‌شود و سعی می‌کنیم با این کارگران قرار داد مستقیم و بی واسطه‌ای را امضاء کنیم.

--------------------------------

تشكیل جلسه شورای تأمین برای رسیدگی به اعتراضات كارگران كیان تایر

در پی تجمع صبح دیروز بیش از ۷۰۰ کارگر کارخانه کیان تایر در مقابل درب ورودی کارخانه، شورای تأمین شهرستان اسلامشهر عصر روز گذشته تشکیل جلسه داد.
عضو شورای اسلامی کار کارخانه كیان تایر با اعلام این خبر به ایلنا گفت: بعد از تجمع صبح دیروز کارگران کیان تایر در اعتراض به متوقف شدن خط تولید و همچنین بی‌توجهی مدیران به انباشت مطالبات معوقه، با میانجی‌گری مسئولان شهرستان اسلامشهر و همچنین تشكیل جلسه شورای تامین، اعتراض کارگران به طور موقت پایان یافته است.
«احمد نور محمدی» درباره نتایج جلسه شب گذشته شورای تامین گفت: در این جلسه شورای تامین شهرستان اسلامشهر مصوب کرده است کارفرما حداکثر تا پایان ماه جاری (مردادماه) با تأمین سرمایه ۱۰ میلیارد تومانی، تولید را از سر گیرد و با توجه به مقاومت كارگران در پذیرش كارفرما، در این فاصله قائم مقام مدیرعامل کارخانه را مدیریت كند.
به گفته نماینده كارگران كیان تایر در جلسه دیروز شورای تامین، همچنین مالک متعهد شده است تمامی بدهی‌های معوقه خود به کارگران، سازمان تامین اجتماعی و وزارت نیرو را پرداخت کند.
این فعال کارگری در کارخانه کیان تایر با بیان اینکه با وجود گذشت ۱۳ روز از مرداد، هم اکنون کارگران این کارخانه منتظر دریافت حقوق تیرماه هستند در مورد سایر مشکلات تولید در کارخانه گفت: از آنجا که بخشی از موارد اولیه تولید همانند کائوچو از كشورهای دیگر وارد می‌شود، در حال حاضر كارخانه در تهیه مواد اولیه تولید دچار مشکل است.
گفتنی است از سال ۸۸ در پی بروز بحران و بالاگرفتن اعتراضات كارگری علیه مالك كارخانه، اختیار اداره کارخانه کیان تایر به هیأت حمایت از صنایع محول شد و پس از این انتقال بنا به اظهارات كارگران، مشکلات کارخانه و کارگران تا حدی کاهش یافت تا اینکه پس از بازگشت مالك خصوصی این كارخانه در تاریخ ۲۵ تیر ماه سال جاری، با اعتراض كارگران این واحد تولیدی به طور مجدد دچار بحران شده است.

--------------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی بر اثر آتش سوزی

صبح امروز یک کارگر ساختمانی بر اثر آتش سوزی محل استراحت خود، جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، این حادثه در شهرک شهید باقری، انتهای بلوار پارسای غربی، زمانی رخ داد که ۵ کارگرساختمانی در ساعت استراحت خود در یکی از اتاقهای کوچک طبقه همکف، ساختمانی در حال ساخت بودند.
بر اساس این گزارش این کارگران ناگهان در میان شعله‌های آتش گرفتار می‌شوند که با حضور گروهای امداد ونجات در‌‌ همان لحظات اولیه ۴ کارگر نجات پیدا می کنند اما فرد پنجم که کارگری ۲۰ ساله و از تباع افغان است بر اثر شدت حرارت وسوختگی جان خود را از دست می‌دهد.
گفتنی است طبق نظر کار‌شناسان آتش نشانی، علت وقوع این حادثه انتقال حرارت از اجاق گاز روشن به مواد قابل اشتعال در اطراف محل استراحت کارگران اعلام شده است.

--------------------------------

کارگران کیان تایر مقابل در ورودی کارخانه تجمع کردند

صبح امروز بیش از ۷۰۰ کارگر کارخانه کیان تایر در اعتراض به متوقف شدن تولید وعدم دریافت مطالبات معوقه خود در مقابل در ورودی کارخانه واقع در شهرک چهار دانگه تجمع کردند. احمد نور محمدی، رئیس شورای اسلامی کار کارخانه کیان تایر در این باره به ایلنا گفت: علت تجمع کارگران، اعتراض به مشکلاتی است که با بازگشت مالک برای کارخانه و کارگران آن به وجود آمده است.
او با بیان اینکه کارخانه کیان تایر نزدبک به هزار و صد کارگر دارد، در تشریح مشکلات این کارخانه افزود: از چهار سال گذشته به سبب افزایش مشکلات و بدهی‌ها مالک کارخانه، اختیارات این واحد تولیدی به هیات حمایت از صنایع محول شد وبعد آن مشکلات کارخانه وکارگران تا حدی کاهش یافت تا اینکه از تاریخ ۲۵ تیر ماه دوباره مالک خصوصی به کارخانه بازگشته است.
او با بیان اینکه با خصوصی سازی مجدد کارخانه کیان تایر، کارگران این واحد تولیدی دوباره دچار مشکلات زیادی شده‌اند، افزود: کارگران با بازگشت مالک مخالفتی ندارند اما مالک کارخانه در همین مدت کوتاه به تعهدات خود عمل نکرده است.
این کارگر اضافه کرد: طبق توافقی که میان مالک کارخانه کیان تایر با هیات حمایت از صنایع انجام شده‌است، کارفرما قرار بود حدود۲۰ میلیارد تومان در کارخانه سرمایه گذاری کند و علاوه بر آن همه بدهی‌های خود را نیز بپردازد.
وی افزود: اما در عمل اینطور نشد و هیچ اتفاقی نیافتاد، چنانچه تاکنون حداکثر پولی که توسط در کارخانه سرمایه گذاری شده‌ حدود ۴۵۰ میلیون تومان است. نور محمدی همچنین درباره تاخیر در پرداخت حقوق کارگران گفت: حقوق کارگران نیز که طی این چهار سال از سوی هیات حمایت به موقع پرداخت می‌شده هم اکنون ۱۲ روز به تعویق افتاده است واین موضوع باعث افزایش دغدغه‌های فکری کارگران شده است.
نماینده کارگران در ادامه به بدهی یازده میلیاردی معوقه این مالک به کارگران اشاره کرد وگفت: این کارفرما حدود پنج میلیارد تومان بدهی بابت سپرده گذاری کارگران در صندوق قرض الحسنه و شش میلیارد تومان هم بابت سنوات بازنشستگان باید پرداخت کند. او همچنین در مورد میزان بدهی کارخانه کیان تایر به تامین اجتماعی گفت: این کارفرما در گذشته حدود ۲۲ میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی وحدود سه میلیارد تومان به وزارت نیرو بدهکار بود.
نماینده کارگران کیان تایر افزود: با بازگشت مجددا مالک این واحد تولیدی نه تنها دفترچه بیمه کارگران دیگر توسط سازمان تامین اجتماعی تمدید نمی‌شود، بلکه از ۱۰ روز پیش نیز برق کارخانه به دستور وزارت نیرو قطع شده است.
رئیس شورای اسلامی کارخانه در خاتمه با بیان اینکه از زمان بازگشت مالک جدید، مواد اولیه کارخانه نیز تمام شده‌است، اظهار داشت: بدحسابی گذشته مالک کارخانه باعث شده است تا فروشندگان از فروش شرایطی مواد اولبه به مالک کارخانه خود‌داری کنند.

--------------------------------

دولت به تبلیغات افزایش حقوق كارگران نیازمند است

یک فعال مستقل کارگری گفت: مصوبه امروز شورای‌عالی کار در خصوص افزایش ۲۵ هزار تومانی حقوق مسکن و خوار و بار هشت ماه باقیمانده سال ۹۲ تنها یک «ژست» تبلیغاتی است.
«پروین محمدی» با اعلام این‌كه دولت در واپسین روزهای حضورش به تبلیغات نیاز دارد، به ایلنا گفت: در نشست امروز شورای عالی کار به جای افزایش مزد تنها مبلغ ثابتی به حقوق کارگران افزوده شد. وی بایادآوری اینکه افزایش ۲۵ هزار تومانی حقوق مسکن و خوار و بار کارگران تنها محدود به هشت ماه باقیمانده سال ۹۲ می‌شود، گفت: این رقم ثابت مانند یارانه ۴۵ هزار تومانی در جریان نوسانات اقتصادی پیش رو به سرعت بی‌ارزش خواهد شد.
وی بابیان اینکه این افزایش با واقعیت‌های اقتصادی همخوانی ندارد، گفت: دولت و شورای عالی کار می‌بایست از‌‌ همان زمان برگزاری جلسات تعیین مزد شورای عالی کار درصدد افزایش منطقی و واقعی دستمزد‌ها می‌بود.
به گفته این فعال مستقل كارگری هرچند مصوبه امروز جلسه شورای عالی کار بیانگر تاثیرگذاری واکنش‌های اعتراضی چند سال اخیر کارگران و بازتاب رسانه‌ای آن است، اما اقدام امروز شورای عالی کار تنها ژست تبلیغاتی است.
به گفته محمدی در ظاهر دولت به عنوان متولی شورای عالی کار در در پنجمین ماه سال توانسته است تا کارفرمایان را در برابر خواسته‌های کارگران تسلیم کند و حقوق مسکن و خوار و بار سال ۹۲ را ۲۵ هزار تومان افزایش دهد اما در عمل مصوبه را به گونه‌ای تنظیم کرده‌ است که به زعم خود تا حد امکان جلوی تبعات این افزایش گرفته شود. وی گفت: براساس مصوبه امروز تنها کارگران شاغل و آنهم از ماه مرداد به بعد از مزایای افزایش ۲۵ هزار تومانی حقوق مسکن و خوار و بار برخوردار می‌شوند و بابت چهار ماه نخستین سال ریالی به آن‌ها تعلق نخواهد گرفت.
این فعال مستقل کارگری افزود: از آنجا که طبق قانون حقوق مسکن و خوار و بار جزء حساب «مزد» محسوب نمی‌شوند در نتیجه این افزایش حقوق بر محاسبه حق بیمه و مستمری کارگران بازنشسته و از کار افتاده تاثیری نخواهد داشت.
محمدی گفت: بدین ترتیب دولت با مصوبه امروز مانع از آن شد تا در بد‌ترین شرایط اقتصادی ممکن سازمان تامین اجتماعی و مستمری‌بگیران آن بتوانند از فرصتی که برای افزایش مزد به وجود آمده بود بهره‌مند شوند.
این فعال کارگری افزود: افزایش ۲۵ هزار تومانی حقوق مسکن و خوار و بار کارگران آن‌هم در حالی که تنها چند هفته بیشتر به پایان عمر دولت باقی مانده، ثابت می‌کند دولت به جای انجام کار اصولی درصدد انجام کارهای تبلیغاتی است.

--------------------------------

بلاتکلیفی ۱۵۰۰ کارگر پس از آتش‌سوزی عظیم در کارخانه گلناز

نماینده كارگران کارخانه روغن نباتی گلناز از بلاتکلیفی ۱۵۰۰ کارگر شاغل در این کارخانه در پی وقوع آتش‌سوزی گسترده در این واحد تولیدی خبر داد.
«عباس انجام شعاع» رئیس شورای اسلامی كار كارخانه روغن نباتی گلناز در تشریح جزئیات آتش سوزی روز گذشته این کارخانه، به ایلنا گفت: با توجه به اینکه در جریان آتش سوزی کارخانه که از ساعت دو بعد از ظهر روز گذشته تا دو بامداد امروز (هفتم مرداد) بخشهای زیادی از کارخانه همانند انبارهای فنی، مواد و پلاستیک، واحد تولید بطری، واحد تصفیه آب معدنی، کارگاهای برق و فنی، قسمتهایی از واحد تزریق پلاستیک و کلیه مواد خام اولیه دچار سوختگی کامل شده است، تولید در این کارخانه به طور موقت تعطیل شده است.
او با اشاره به اینکه كارگران از ادامه همكاری با این كارخانه اطمینان ندارند، افزود: در صورت غیر فعال شدن خطوط تولید، تنها در بخش تولید روغن نباتی این كارخانه حدود ۷۰۰ نفر از کارگران بیکار خواهند شد.
این كارگر كارخانه روغن نباتی گلناز اضافه کرد: در این کارخانه خطوط تولیدی دیگری همچون آب معدنی نیز وجود دارد، كه در صورت ایجاد مشكل در خطوط تولید كارگران بیشتری بیكار خواهند شد. این فعال کارگری با بیان اینکه کارگران نگران از دست دادن شغل‌شان هستند گفت: به گفته مدیر عامل از فردا همه کارگران قرار است در شیفت‌های کاری خود برای انجام نظافت واحیای کارخانه حاضر شوند.
او اضافه کرد: در جریان این آتش سوزی چند نفر از کارگران که در تلاش بودند آتش سوزی کارخانه را مهار کنند دچار سوختگی سطحی شدند و خوشبختانه این حادثه خسارات جانی دیگری نداشته است. این كارگر در خاتمه گفت: همچنین در جریان این آتش سوزی سه هزار تن مواد اولیه روغن نباتی بطور کامل از بین رفته است.

--------------------------------

تهدید اشتغال ۲۸۰۰ کارگر کارخانه " ایران ترانسفو"

به گزارش خبرگزاری ایلنا و به نقل از" دبیر خانه کارگر زنجان " میزان طلب کارخانه ایران ترانسفو از وزارت نیرو بیش از ۸۰ میلیارد تومان است و بدهی‌های وزارت نیرو به شرکت ایران ترانسفو، این واحد تولید کننده ترانس‌های برق را در آستانه تعطیلی قرار داده است.
او افزوده است که چنانچه وزارت نیرو همچنان بر پرداخت نکردن معوقات مالی خود به کارخانه ایران ترانسفو پافشاری کند در آینده‌ای نزدیک این واحد تولیدی در موقعیت ورشکستگی کامل قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه این واحد با وجود همه مشکلات مالی در تلاش است به تولید محصولات خود ادامه دهد به خبرگزاری ایلنا گفته است که عمده تولیدات این کارخانه با سفارش وزارت نیرو انجام می‌شود و در این شرایط اگر مسئولان این کارخانه نتوانند به موقع مطالبات خود را از وزارت نیرو دریافت کنند، کارخانه تعطیل و 2800 کارگر بیکار می‌شوند.

--------------------------------

ممانعت مسئولین از اعزام رسول بداقی به مراکز درمانی

خبرگزاری هرانا - رسول بداقی معلم در بندِ زندان رجایی شهر کرج، با وجود وخامت وضع جسمی با کارشکنی مسئولین برای اعزام به مراکز درمانی و بستری شدن روبروست.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رسول بداقی زندانی سیاسی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان تهران، طی هفته گذشته شنبه ۲۲ تیر ماه به بیمارستان "سینا" منتقل شد.
وی با تشخیص "دکتر قینی" پزشک متخصص (جراح مغز و اعصاب) باید سریعا بستری می‌گردید. با این وجود رسول بداقی‌‌ همان روز به زندان رجایی شهر کرج عودت می‌شود و تا به امروز نیز از اعزام به بیمارستان و درمان مناسب محروم بوده است.
یکی از نزدیکان وی در این باره به گزارشگر هرانا گفت: "هفتهٔ پیش روز شنبه ۲۲ تیر ماه، پیرو نامه‌ای که از پزشک جراح مغز و اعصاب -دکتر قینی-، بیمارستان سینا به زندان رجایی شهر برده بودیم رسول را تحت مراقبتهای شدید امنیتی به بیمارستان آوردند."
وی همچنین ادامه داد: "در درمانگاه تخصصی نورولوژی دکتر قینی تشخیص داد که رسول باید سریعا بستری شود اما نیروهای امنیتی گفتند که فقط او را برای ویزیت آورده‌اند و در این مورد گروه اعزام زندان رجایی شهر پس از مکاتبه با شهیدمقدسی اوین دستور اعزامش را می‌گیرد.‌‌ همان روز پس از گرفتن چند آزمایش او را دوباره به زندان باز گرداندند. پس از پیگیری مجدد و اخذ نامهٔ اضطرار به بستری حتی دکتر روزهای شنبه و دوشنبهٔ همین هفته ۲۹ و ۳۱ تیر ماه را جهت بستری تعیین و برایش تخت رزرو کرده بودند. اما پس از اینکه من نامه را به زندان بردم گفتند خروج رسول منوط به دستور دادستان است. امروز به دادستانی رفتیم که آقای خدابخش مرخصی بود و پرونده مفتوح ماند تا آقا از مرخصی برگردد."
وی در ادامه تصریح کرد: "ما و خانواده این معلم زندانی به شدت نگران سلامتی‌اش هستیم."
رسول بداقی زندانی سیاسی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان تهران به دلیل دفاع از حقوق معلمان و دانش آموزان و اعتراض نسبت به خصوصی سازی مدارس و زیر پا گذاشتن اصل سی قانون اساسی، مدت چهار سال است در زندان به سر می‌برد.
وی در دوران قبل از زندان به همراه سایرمعلمان و اعضای تشکل‌های صنفی سراسر کشور، به شیوه‌های گوناگون اعتراضات خود را به گوش جهانیان رسانده است.

--------------------------------

تاخیر یك هفته‌ای در پرداخت حقوق معلمان

یک فعال صنفی از تعویق یک هفته‌ای در پرداخت حقوق معلمان در برخی استان‌های کشور از جمله تهران خبر داد.
«محمدرضا نیک‌نژاد» در این باره به ایلنا گفت: در حالی که حقوق ماهانه معلمان همیشه حداکثر تا ۲۷ الی ۲۸‌‌ همان ماه پرداخت می‌شد حقوق تیر ماه در تعدادی از استان‌های كشور با گذشت یک هفته از موعد مقرر هنوز پرداخت نشده است.
وی با اشاره به حکم جدید فوق العاده شغل معلمان که ۷۰ الی ۱۰۰ هزار تومان به مزدشان اضافه می‌کند افزود: به بهانهٔ اجرای حکم فوق العاده شغل، پرداخت حقوق معلمان به تعویق افتاده است در حالی که تاریخ اجرای حکم ۲۷ خرداد است.
به گفتهٔ آقای نیک‌نژاد، اختلاف نظر میان وزارت آموزش و پرورش و خزانه داری در موعد پرداخت این حکم باعث تاخیر در پرداخت حقوق معلمان شده است.
وی نصریح كرد: وزارت آموزش و پرورش اصرار دارد حکم فوق العاده شغل با حقوق تیرماه پرداخت شود اما خزانه داری مخالف است.
این فعال صنفی در پایان اظهار داشت: تاخیر در پرداخت حقوق معلمان باعث عقب افتادن اقساط و تشدید فشار معیشتی بر آن‌ها شده است.

--------------------------------

۶ ماه تاخیر در پرداخت حقوق کارگران فارسیت درود

رئیس شورای اسلامی کار کارگران کارخانه فارسیت درود اعلام کرد: چهارصد کارگر کارخانه فارسیت شش ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند.
«احمد سالاروند» که خود نیز از کارگران با سابقه این کارخانه است، با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارفرمای این کارخانه به دلیل افزایش مشکلات مالی، توان پرداخت حقوق کارگران خود را ندارد.
او در تشریح مشکلات کارخانه افزود: کارخانه فارسیت تولید کننده فراروده‌های «آزبستی» به دلیل مشکلات که دولت طی سالهای اخیر به دلیل زیان بار بودن تولید این محصولات پیش راه تولید کنند گان آن قرار داده است، از یکسال و نیم گذشته تولید خود را متوقف کرده و کارگران فقط برای حضور و غیاب در کارخانه حاضر می‌شوند.
او با بیان اینکه مسئولان کارخانه بدنبال تغییر کاربری هستند، اضافه کرد: طی یازده سال گذشته این کارخانه حدود ۳۷ میلیارد تومان از سرمایه خود را برای تغییر کاربری در یک واحد تولیدی دیگر هزینه کرده اما این واحد جدید هنوز به بهره‌برداری نرسیده است.
او ادامه داد: با وجود آنکه متخصصان و کار‌شناسان این کارخانه برای دست‌یابی به یک محصول جایگزین ازبست به نام نانو ازبست به نتیجه رسیده‌اند اما به دلیل کمبود امکانات مالی در تهیه مواد اولیه تولید، امکان بهربرداری از این محصول جدید وجود ندارد.
این فعال کارگری در خاتمه با بیان اینکه کارگران این کارخانه بارها با تجمع در مقابل چندین نهاد دولتی و ساختمان دفتر مرکزی کارخانه خواستار پی گیری مشکلات‌شان شده‌اند، گفت: متاسفانه کارگران تا کنون به جز وعده‌های مسئولان، عکس العمل خاصی جهت پی گیری مشکلاتشان مشاهده نکرده اند.

--------------------------------

تأخیر در پرداخت ۲ ماه حقوق هزار کارگر لوله سازی صفا/ تعدیل ۸۵ كارگر از ابتدای سال

بیش از هزار کارگر کارخانه لوله سازی صفا در ساوه طی دو ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.

بیش از هزار کارگر کارخانه لوله سازی صفا در ساوه طی دو ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.
نماینده کارگران کارخانه نورد لوله صفا با اشاره به سوابق ۱۰ تا ۲۳ ساله این کارگران، به ایلنا گفت: علاوه بر پرداخت نشدن حقوق این تعداد کارگر در خرداد و تیرماه، قانون مشاغل سخت و زیان آور نیز در سوابق کار کارگران منظور نمی‌شود.
این كارگر كارخانه لوله‌سازی صفا افزود: شغل ما به دلیل بسیاری از آلودگی‌های محیطی همانند سروصدای زیاد مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آور محسوب می‌شود اما کارفرما به دلیل آنکه باید برای این نوع کار سهم بیمه بیشتری را به تامین اجتماعی بپردازد در ثبت سابقه سخت و زیان آوری کارگران كوتاهی می‌كند.
این کارگر با بیان اینکه قانون کار در این کارخانه اجرا نمی‌شود اظهار داشت: بسیاری از کارگران به دلیل فقدان امنیت شغلی و تحمیل قرار دادهای موقت با وجود ماهیت استمراری کارشان اخراج می‌شوند بطوری که از ابتدای سال جاری ۸۵ نفر از کارگران قدیمی و با تجربه این واحد تولیدی اخراج شده‌اند.
نماینده كارگران لوله‌سازی صفا ادامه داد: کارفرمای این واحد تولیدی ۹۵ درصد از قراردادهای کارگران را در سال جدید یک ماهه تمدید کرده است و اعلام کرده که بدلیل مشکلات اقتصادی ناچار است هر ماه قرار داد تعدادی از کارگران موقت را تمدید نكند.
گفتنی است کارخانه‌های نورد پروفیل ساوه و نورد لوله صفا واقع در شهرستان ساوه به یک کارفرما تعلق دارند و مجموعا حدود ۲۵۰۰ کارگر در این واحدها مشغول به کارند.

--------------------------------

تعطیلی ۱۹۵ واحد تولیدی قارچ ظرف یك سال گذشته

رییس هییت مدیره انجمن قارچ ایران گفت: در سال گذشته ۱۹۵ واحد تولیدی قارچ از مجموع ۴۱۰ واحد موجود تعطیل شده‌اند.
«محمد حسن افشار» تعطیلی این واحدها را به دلیل قیمت‌گذاری نامناسب از سوی دولت دانست و به ایلنا گفت: در سال جاری نیز ۳ واحد تولیدی در شهریار و ۲ واحد تولیدی در اصفهان اعلام ورشکستگی کرده‌اند.
افشار با تاکید بر این که تعطیلی واحد‌های تولیدی قارچ موجب بیکاری ۸۰ هزار كارگر شده است، افزود: در صنعت پرورش قارچ ایران بطور مستقیم ۲۰ هزار نفر و بطور غیر مستقیم ۱۰۰ هزار نفر مشغول به کارند و عدم رسیدگی به مشکلات این صنعت علاوه بر ضربه به تولید قارچ در افزایش بیکاری هم تاثیر گذار است.
رییس هیئت مدیره انجمن قارچ ایران متخصص نبودن نیروی کار در صنعت قارچ را یكی از مشكلات تولید این محصول ذكر كرد و گفت: به دلیل ارائه نشدن آموزش های كافی به كارگران، بهره‌وری نیروی كار در حد مطلوبی نیست.
او اضافه كرد: انجمن قارچ ایران در یک سال گذشته با تأسیس مراکز آموزشی برای سرمایه‌گذاران، کشاورزان و مدیران سعی كرده است تا خلاء آموزش را پر کند.
افشار در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به تولید ۹۰ هزارتنی قارچ در سال گذشته افزود: در سال جاری نیز همین میزان تولید خواهیم داشت به رغم اینکه پتانسیل تولید در این صنعت بالای ۶۴۰ هزار تن در سال است.
وی با اشاره به مشکلات پرورش‌دهندگان قارچ ادامه داد: این مشکلات باعث شده است که قادر به پر کردن ظرفیت تولید اسمی قارچ نباشیم.
رییس هییت مدیره انجمن قارچ ایران نبود نقدینگی لازم را از دیگر مشکلات صنعت قارچ ایران دانست و گفت: واحدهای پرورش قارچ باید مواد اولیه خود را در دو ماه اول تابستان دخیره کنند و در طول سال مصرف کنند، بنابراین احتایج به نقدینگی اولیه زیادی دارند.
وی در همین راستا افزود: عدم وجود نقدینگی کافی باعث خرید کمتر مواد اولیه و در نتیجه کاهش تولید خواهد شد.
افشار با اشاره به اینکه در سال ۷۳ میزان ۳۰ درصد از تولید داخلی را صادر شده است، اظهار داشت: در حال حاضربه دلیل عدم وجود ساز و کار درست صادرات در کشور، میزان صادرات قارچ بسیار کاهش یافته است.

--------------------------------

دو بیمارستان تامین اجتماعی در قزوین جوابگوی ۸۰۰ هزار نفر نیست

یك فعال كارگری در قزوین امکانات مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی در این استان را برای پاسخگویی به نیاز ۸۰۰ هزار بیمه‌شده ناکافی دانست.
«عید علی کریمی» در این باره به ایلنا گفت: با افزایش سه برابری جمعیت کارگری استان قزوین ضروری است که امکانات درمانی موجود نیز برای پاسخگوی به نیازهای درمانی بیمه شدگان گسترش یابد. او افزود: جمعیت بیمه شدگان این استان هم اکنون حدود ۲۴۰ هزار بیمه شده اصلی است اما در زمان تاسیس این مراکز درمانی، تعداد بیمه شدگان تامین اجتماعی زیر صد هزار نفر بوده است.
این فعال کارگری بابیان اینکه نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر از اهالی استان قزوین از خدمات تامین اجتماعی بهره می‌برند، گفت: حدود ۵۷ درصد از جمعت استان از خدمات بیمه تامین اجتماعی استفاده می‌کنند.
او گفت: مجموعه امكانات بیمارستانی این استان، بیمارستان ۲۵۶ تخت خوابی رازی در شهر قزوین و ۱۰۰ تخت خوابی شهرستان تاکستان است که به دلیل بالا بودن حجم متقاضیان، پاسخگوی نیاز مراجعان بومی و غیر بومی نیست.
وی افزود: کمبود امکانات درمانی در مراکز ملکی تامین اجتماعی در حالی است که در پی پایین بودن تعرفه‌های پزشکی، بسیاری از پزشکان متخصص و فوق تخصص تمایلی برای همکاری با بیمارستانهای ملکی تامین اجتماعی ندارند.
کریمی از کمبود برخی داروهای خاص در مراکز ملکی سازمان خبر داد و گفت: از زمان افزایش بهای دارو، مراکز ملکی سازمان مانند گذشته به تعهدات بیمه‌ای خود عمل نمی‌کنند و بیماران برای تهیه ۳۰ درصد از داروهای تجویز شده پزشک باید به داروخانه‌های خارج از تعهد سازمان مراجعه کنند که بهای آن دارو‌ها نیز آزاد محاسبه می‌شود.
این مقام کارگری در پایان سخنان خود با اشاره به نبود مراکز درمانی در برخی از شهرهای استان، افزود: هم اکنون برخی از شهرک‌های کارگری استان که هرکدام حدود ۶۰ هزار جمعیت دارند همانند شهرک مینو در، کوثر، اقبالیه و بیدستان فاقدامکانات درمانی تامین اجتماعی هستند و باقی شهرکهایی که دارای کلینیک‌های درمانی هستند به علت کمبود امکانات پاسخگوی بیمه شدگان نیستند.

--------------------------------

مرگ یک کارگر مقنی در عمق ۵ متری چاه

سست بودن خاک دهانه چاه باعث مرگ یک کارگر مقتی در عمق چاه شد.
به گزارش ایلنا، این حادثه صبح امروز زمانی رخ داد که دوچاه کن درحین حفر چاه فاضلاب در حیاط منزلی مسکونی در شهرک قیامدشت، به دلیل سست بودن خاک دیواره انباری چاه در عمق ۵ متری زمین مدفون شدند.
بر اساس این گزارش، با حضور آتش نشانان بعد از جستجوی فراوان یکی از کارگران زنده از خاک خارج شد و کارگر دوم که در زیر آب فاضلاب چاه گرفتار شده بود جان خود را از دست داد.

--------------------------------

تبعیض در پرداخت حق سختی کار/ شورای راهبردی ماهشهر دخالت كند

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام از تبعیض در پرداخت حق سختی کار به کارگران صنایع پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر انتقاد کرد.
«منوچهر یار احمدی» در این باره به ایلنا گفت: ۴ اردیبهشت سال جاری در شورای راهبردی منطقه تصمیم گرفته شد برای شروع اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور در منطقه تا زمان قرارداد جدید پیمانکار نیروی انسانی و کارفرما، مبلغی معادل ۱۰۰ هزار تومان به کارگران پرداخت شود.
وی در ادامه با اشاره به پرداخت این مبلغ، افزود: همچنین تصمیم گرفته شد با انعقاد قرارداد جدید پیمانکار نیروی انسانی و کارفرما، ۲۰ درصد حق سختی کار و ۱۰ درصد حق بدی آب و هوا به کارگران پرداخت شود.
به گفتهٔ این فعال کارگری، این مساله سبب ناهماهنگی و تبعیض میان کارگران کارخانه‌های پتروشیمی مختلف بندر امام شده است.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام در پایان اظهار داشت: این رویه كه شرکتی به کارگرانش ۱۰۰ هزار تومان پرداخت کند و شرکت دیگری ۲۰ درصد حق سختی کار و ۱۰ درصد حق بدی آب و هوا را پرداخت كند، باعث ایجاد نارضایتی در منطقه شده است که شورای راهبردی باید برایش فکری کند.

--------------------------------

بی‌تفاوتی قوای اجرایی و قضایی به شکایت کارگران علیه مزد ۹۲

دبیر خانه کارگر تهران با انتقاد از بی‌تفاوتی مسئولان دستگاه قضایی و اجرایی به شکایت‌های کارگران علیه آنچه «دستمزد غیر قانونی ۹۲» خواند، نسبت به سخت‌تر شدن مشکلات معیشتی کارگران هشدار داد.
«اسماعیل حق‌پرستی» با اشاره به اتخاذ دو راهکار قانونی اعتراض به دستمزد ۹۲ توسط کارگران، به ایلنا گفت: با وجود آنکه دستمزد کارگران در اسفند سال گذشته، به وضوح ۶ درصد کمتر از نرخ تورم رسمی در آن مقطع تعیین شد، اما کارگران تحمل نشان دادند و با یافتن راهکارهای قانونی از دو طریق شورای عالی کار که ریاست‌اش را وزیر کار بر عهده دارد و همچنین طرح شکایت در دیوان عدالت اداری تلاش کردند پی‌گیر حقوق صنفیشان باشند.
این فعال کارگری افزود: اما با شروع پنجمین ماه سال و وعده‌های گوناگون مسئولان، کارگران همچنان در انتظار رسیدگی به شکایات قانونیشان هستند.
حق‌پرستی با تاکید بر اینکه مسئولان نباید کارگران را از پی‌گیری راه‌های قانونی اعتراض صنفی ناامید کنند، ادامه داد: شورای عالی کار در میانه جلسات بررسی افزایش حقوق مسکن و خوار و بار كارگران، عازم سفر ژنو برای شرکت در اجلاس جهانی کار شد اما وقتی بعد از ۱۵ روز چشم‌انتظاری کارگران، از سفر بازگشتند دیگر هیچ خبری از برگزاری ادامه جلسات نشد.
دبیر خانه کارگر تهران از دستگاه قضایی نیز برای تعلل در رسیدگی به شکایات کارگران انتقاد کرد و افزود: مسئولان دیوان عدالت اداری نمی‌توانند شکایت جامعه کارگری را عادی تلقی کنند و طبق روند معمول که ممکن است ماه‌ها و‌گاه سال‌ها به طول بیانجامد به این پرونده که با معیشت جامعه ۴۰ میلیون نفری کارگران رابطه مستقیم دارد، رسیدگی کند.
این فعال کارگری در پایان از مسئولان دستگاه قضایی خواست که بدون مصلحت اندیشی و بر اساس مستندات قانونی به شکایت کارگران علیه مزد رسیدگی کنند.