افق روشن
www.ofros.com

روزگار سیاه کارگران در ایران (اردیبهشت)


خبرگزاری کار ایران                                                                                       پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱ مه ۲۰۱۵

مرگ یک کارگر معدن‌چی در دامغان پس از سه روز مقاومت

به گزارش خبرنگار ایلنا، یک کارگر معدن چی روز سه شنبه در یکی از معادن بخش خصوصی زغال سنگ در دامغان در پی حادثه پاره شدن سیم بوکسل که منجر به سقوط چرتقیل بر روی وی شده بود از ناحیه سر و کمر دچار مصدومیت جدی شد و به بیمارستان دامغان انتقال پیدا کرد. پس از آن امروز پنج شنبه (۳۱ اردیبهشت) این کارگر ۵۷ ساله پس از سه روز مقاومت جان خود را از دست داد.
گفتنی است، علی رغم اینکه به نظر می‌رسد عدم رعایت نکات ایمنی عامل حادثه بوده است، اما هنوز نتیجهٔ گزارش بازرسی اداره کار دامغان اعلام نشده است.

--------------------------

اعتصاب کارگران شهرداری منطقه سه اهواز پایان یافت

به گفتهٔ منابع کارگری ایلنا، با توافقی که عصر روز گذشته (۳۰ اردیبهشت ماه) بین مدیریت شرکت پیمانکاری امان دژ خوزستان و کارگران فضای سبز ناحیه یک و دو منطقه سه شهرداری اهوازحاصل شد، قرار بر این شد که کارفرما طی روز‌های شنبه و یکشنبه (دوم و سوم خرداد) حقوق اسفند ماه ۹۳ و دوشنبه تا سه شنبه (چهارم و پنجم خرداد) حقوق فروردین ماه ۹۴ کارگران را پرداخت کند.
پیش از این، روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری (۲۹ و۳۰ اردیبهشت) نزدیک به ۶۰ نفر از کارگران فضای سبز ناحیه یک و دو منطقه سه شهرداری اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق معوقه ۳۴۵ کارگر به مدت دو روز دست از کار کشیدند. یکی از دلایل اصلی این اعتراض صنفی بی‌توجهی کارفرمای شرکت پیمانکاری امان دژ خوزستان نسبت به مطالبات معوقه کارگران عنوان شده بود.
کارگران در روز نخست اعتصاب به ایلنا گفته بودند، دلیل پرداخت نشدن به موقع حقوق کارگران پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی شرکت پیمانکاری از سوی شهرداری است. در عین حال شهرداری ادعا داشت همه صورت وضعیت‌های مالی این شرکت پیمانکاری را به موقع پرداخت کرده است. در این بین کارگران معترض به ایلنا گفته بودند که مدام بین ساختمانهای فرمانداری، شهرداری و شورای شهر اهواز و همچنین شرکت پیمانکاری امان دژ خوزستان «پاس کاری» می‌شوند.

--------------------------

شش کارگر اخراجی لوله سازی خوزستان به کار بازگشتند/ پایان اعتصاب

به گزارش ایلنا، همزمان با آخرین روز از اعتصاب یک ماهه کارگران لوله سازی خوزستان، روز گذشته (۳۰ اردیبهشت) شش نفر از کارگران قدیمی کارخانه به اسامی «حسن معاوی»، «سید رحیم موسوی»، «عبدالخالق‌‌پور ابیات»، «عادل شرهانی»، «احمد زبیدی» و «عبدالرضا ثعالدی» به اتهام ایجاد اغتشاش در کارخانه از سوی کارفرما اخراج شدند. در این شرایط کارگران که آماده خاتمه اعتصاب یک ماهه خود بودند در حمایت از کارگران اخراجی به کار بازنگشتند و در محوطه کارخانه تجمع کردند.
به گفته منابع خبری ایلنا در اهواز، این اقدام حمایتی کارگران لوله سازی خوزستان از همکاران اخراجی خود در ‌‌نهایت کارفرما را راضی به پذیرش بازگشت به کار این ۶ کارگر کرد.
کارگران می‌گویند؛ در حالی روز گذشته حکم اخراج این ۶ کارگر از سوی کارفرما صادر شده بود که در جلسه روز سه شنبه که در محل فرمانداری اهواز با حضور برخی مدیران سیاسی و امنیتی اهواز برای بررسی مشکلات کارگران لوله سازی خوزستان برگزار شده بود کارفرما مکلف به تامین امنیت شغلی کارگران بعد از خاتمه اعتصاب شده بود.
بر اساس گفته‌های کارگران لوله سازی خوزستان طبق صورت جلسه روز سه شنبه (29 اردیبهشت) کارفرما علاوه برآنکه مکلف به پرداخت حداقل یک ماه از مطالبات معوقه کارگران و تامین امنیت شغلی کارگران شده است، همچنین موظف شده از ورود افراد لباس شخصی که در روز ۲۲ اردیبهشت با کارگران برخورد فیزیکی کرده بودند جلوگیری کند.
به گفته آنان، بعد از پیمان روز سه شنبه، کارگران به وعده خود برای آغاز بکار مجدد عمل کرده و هم اکنون به امید دریافت حداقل یک ماه از معوقات ۱۰ ماهه خود فعالیت درکارخانه را شروع کرده‌اند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند در صورتی که کارفرما به تعهدات خود بر اساس صورت جلسه روز سه شنبه عمل نکند به اعتراضات صنفی خود ادامه می‌دهیم.

--------------------------

تلفات حوادث کار در سمنان ۷۳ درصد افزایش یافت

«ابراهیم شاطری» با بیان اینکه ۲۶ نفر بر اثر حوادث ناشی از کار سال گذشته در سمنان جان خود را از دست دادند، اظهار کرد: در سال ۹۲ در مجموع ۱۶ نفر در این استان بر اثر حوادث کار جان باختند که نشان دهنده رشد ۷۳ درصدی تلفات حوادث کار در سمنان است.
ویمدیرکل پزشکی قانونی سمنان در خصوص آمار تعداد مصدومین ناشی از کار گفت: سال گذشته (۹۳) ۳۷۳ مصدوم به پزشکی قانونی گزارش شده که این تعداد در مقایسه با ۳۵۴ مصدوم ناشی از کار در سال ۱۳۹۲ به میزان ۵/۳ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل پزشکی قانونی سمنان خاطرنشان کرد: در سال گذشته عمده دلایل مرگ افراد در حوادث کار مربوط به سقوط از بلندی با ۳۸ درصد و اصابت جسم سخت با ۳۱ درصد بوده است.
شاطری درباره جزئیات این آمار گفت: در حوادث کار سال گذشته ۱۰ نفر به دلیل سقوط از بلندی، ۹ نفر بر اثر برخورد جسم سخت، سه نفر به دلیل انسداد مجاری تنفسی و فشار به قفسه سینه و شکم، یک نفر بر اثر سوختگی، یک نفر بر اثر برق گرفتگی و دو نفر به دلایل دیگر جان خود را از دست دادند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان تاکید کرد: در حوادث کار سال ۱۳۹۳ بیشترین آمار تلفات مربوط به شهرستان سمنان و شاهرود با ۱۰ مورد فوتی بوده است.

--------------------------

معوقات حقوقی کارگران فرش باستان ۵ ماهه شد/ادامه شرایط بحرانی

با گذشت نزدیک به دو ماه از شروع سال جدید کارگران فرش باستان یزد هنوز موفق به دریافت مطالبات معوقه ۵ ماه گذشته خود نشده‌اند.
کارگران فرش باستان یزد به ایلنا گفته‌اند، به غیر از بخشی از حقوق آذرماه هنوز حقوق ماه‌های دی، بهمن، اسفند ۹۳ و عیدی و پاداش و دستمزد فروردین ۹۴ به آن‌ها پرداخت نشده است. این کارگران همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای‌شان گفتند، از اسفند ماه سال گذشته بیمه کارگران هم به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است.
یکی از کارگران این کارخانه بزرگ فرش ماشینی در ارتباط با وضعیت کارخانه فرش باستان یزد گفت: حدود ۳ سالی است که به دلیل آنچه کمبود نقدینگی و بدهی به شرکت‌های دیگر عنوان شده، بیش از ۱۲۰ کارگر قراردادی در این شرکت تعدیل شده‌اند به نحوی که هم اکنون تعداد کارگران شاغل در این کارخانه به ۱۹ نفر رسیده است. در طول سال گذشته هم حقوق کارگران معمولا با سه ماه تاخیر پرداخت می شد اما این بار ادامه یافتن این شرایط، کارگران را بیش از پیش دچار دردسر کرده است.
به گفتهٔ این کارگر، تعداد نیروهای این شرکت در سال‌های گذشته مجموعا ۱۸۰ نفر بود که تعدادی از آن‌ها رسمی بودند و در سه سال گذشته همزمان با شروع تعدیل نیرو‌ها بازنشسته شده‌اند و مابقی کارگران قرارداد موقت بوده‌اند که علی رغم اینکه برخی از آن‌ها ۱۵ تا ۱۸ سال سابقهٔ کار در این کارخانه را داشتند، تعدیل شده‌اند.
گفته می‌شود، کارگران باقیمانده که شامل نیروهای رسمی و قراردادی و برخی از آنان هم در شرف بازنشستگی قراردارند در پی عدم تمایل سهامداران نسبت به ادامهٔ فعالیت کارخانه و فروش زمین و دستگاههای آن، از آذر ماه سال گذشته در دریافت مطالبات حقوقی خود با مشکل مواجه شده‌اند.
کارگران می‌گویند، سهامداران که تنها به فکر منافع خودشان از فروش زمین کارخانه هستند چندان به وضعیت کارگران توجهی نمی‌کنند و علی رغم وعده‌هایی که در چند ماه گذشته برای پرداخت مطالبات کارگران داده‌اند هنوز هیچ وعده‌ای را عملی نکرده‌اند.
به گفتهٔ یکی از کارگران، برخی از نیروهایی که در مرحلهٔ بازنشستگی قرار دارند به این دلیل که هنوز ۴درصد سهم کارفرما به تامین اجتماعی واریز نشده با مشکل در روند بازنشستگی خود مواجه شده‌اند.
این کارگران همچنین روند رسیدگی به وضعیت خود از طریق اداره کار یزد و سایر مسولین ذیربط را نامطلوب می دانند و می گویند آنچه در شرایط فعلی کارگران را ناراحت می کند این است که علی رغم اینکه بارها در طول ماههای گذشته مشکلات خود را با مسولین درمیان گذاشته اند اما هیچ راهکار درستی برای دریافت مطالبات معوق کارگران ارائه نشده است.

سهامداران تمایلی به ادامه فعالیت ندارند
در همین رابطه مدیریت فرش باستان یزد در گفتگویی با خبرنگار ایلنا پیرامون ادامه یافتن شرایط نامساعد در کارخانه فرش باستان یزد می‌گوید، شرایط به هیچ وجه مساعد نیست و سهامداران کارخانه تمایلی به ادامهٔ فعالیت این شرکت ندارند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود اینکه قرار بود تا پیش از پایان سال قراردادی برای فروش برخی از دستگاه‌ها و ماشین آلات کارخانه بسته شود و معوقات کارگران پرداخت شود هنوز این اتفاق نیفتاده است ،گفت: قرار بود قراردادی برای فروش برخی دستگاههای شرکت بسته شود اما متاسفانه به دلیل اینکه نتوانستیم باتوجه به شرایطی که داشتیم با خریدار به توافق برسیم به همین دلیل آن فرصت از دست رفت. اما کماکان به وسیلهٔ آگهی و بسیج نیرو‌هایمان که نقش واسطه‌گری را دارند تلاش می‌کنیم دستگاه‌ها را بفروشیم و تعهدات پرسنلی و تعهدات مربوط به بانک‌ها را بپردازیم.
حسین اخوان می‌گوید، از ماههای پایانی سال گذشته تاکنون به دنبال فروش برخی از دستگاههای کارخانه بوده‌ایم تا بتوانیم حقوق پرسنل و بدهی‌های را که داریم پرداخت کنیم اما متاسفانه هنوز موفق به این کار نشده‌ایم.
به گفتهٔ وی در حال حاضر تنها پیشنهادی که می‌توان به کارگران داد این است که خود را به بیمهٔ بیکاری معرفی کنند که آن هم با توجه به سابقهٔ بالایی که دارند و اینکه برخی از آنان در شرف بازنشستگی هستند چندان به سود کارگران نیست. چون دریافتیشان تنزل پیدا می‌کند و نمی‌توانند با این میزان مستمری روزگار بگذرانند.
مدیریت کارخانه فرش باستان یزد، تاکید کرد سهامداران همچنان به دنبال فروش زمین کارخانه و دستگاههای داخل کارخانه هستند و انگیزه‌ای برای تولید ندارند زیرا بر این باورند که این کار بازدهی برای صاحبان آن ندارد.
علی رغم این، کارگران بر این باورند دلایل ارائه شده از سوی سهامداران فرش باستان و مدیریت این مجموعه مبنی بر بازدهی پایین کارخانه صحت ندارد.
کارگران مدعی‌اند تولید فرش ماشینی علی رغم تمام کمبود‌ها هنوز هم سودآور است اما سهامداران شرکت به سود آوری بیشتری که در نتیجهٔ فروش زمین کارخانه نصیبشان می‌شود فکر می‌کنند و بیکاری کارگران برایشان اهمیتی ندارد.
یکی از کارگران در این باره می‌گوید، فرش باستان هنوز هم در زمرهٔ کارخانه جات بزرگ فرش ماشینی است که به لحاظ نام و آوازه جزء بهترین هاست و می‌تواند در عرصهٔ تولید فرش ماشینی همچنان سرآمد باشد بنابراین اگر قرار بر فروش دستگاه‌ها و ماشین آلات کارخانه باشد این کارخانه می‌تواند با استفاده از شهرتی که دارد نسبت به فروش آن‌ها اقدام کند.
نکته‌ای که به باور این کارگر با وجود ادعای مسولین کارخانه مبنی بر تلاش‌هایی که برای فروش دستگاه‌ها انجام داده‌اند تاکنون به نتیجه نرسید.

--------------------------

اخراج مجدد کارگران معدن آنومالی پس از انتقال به معدن مهدی‌آباد

منابع کارگری در بافق یزد از اخراج ۱۳ کارگر معدن مهدی آباد مهریز که نسبت به شرایط سخت کار و عدم دریافت دستمزد مناسب معترض بودند خبر می‌دهند.
کارگران اخراجی از جمله ۳۵ کارگر انتقالی معدن آنومالی شمالی هستند که در بهمن ماه گذشته و در پی توقف کار در این معدن و اعتراضات کارگری گسترده نسبت به بیکاری و عدم استخدام توسط سنگ آهن مرکزی به طور موقت به معدن سرب و روی مهدی آباد مهریز منتقل شده بودند.
این کارگران که در پی صورتجلسهٔ تنظیم شده توسط شورای تامین شهرستان بافق و به شرط دریافت دستمزد مشابه با زمان کار در معدن آنومالی، از پنجم فروردین ماه سال جاری در معدن جدید (مهدی آباد) مشغول به کار شده بودند به ایلنا گفته‌اند، هیچکدام از وعده‌های داده شده که قرار بود مدیریت شرکت آپادانا کاوش ایرانیان (پیمانکار معدن مهدی آباد مهریز) به آن‌ها متعهد باشد عملی نشده است.
در پی دریافت حقوق و دستمزد فروردین ماه کارگران این معدن متوجه کاهش حداکثری حقوق خود به نسبت زمان کار در معدن آنومالی شمالی شدند.
کارگران در این باره به ایلنا گفته‌اند، متاسفانه بعد از دریافت دستمزد ماه گذشته متوجه شدیم میزان دستمزد به نسبت قبل که در معدن آنومالی کار می‌کردیم کاهش محسوسی داشته و اضافه کاری هم به طور کامل حذف شده است. به گفتهٔ یکی از کارگران، کارانه کارگران که بر اساس میزان کارکرد به آن‌ها تعلق می‌گرفت هم کاهش پیدا کرده است. گفته می‌شود، حقوق این ۱۳ کارگر اخراجی کمتر از سایر کارگران بوده و وقتی آن‌ها علت را از کارفرما جویا می‌شوند و نسبت به ادامه یافتن شرایط معترض می‌شوند، کارفرما از آن‌ها می‌خواهد دیگر به کار برنگردند.
یکی از کارگران در ارتباط با جزییات اعتراض کارگران اخراجی می‌گوید: وقتی دیدیم علی رغم وعده‌های داده شده دستمزدمان تا این حد کاهش یافته معترض شدیم که کارفرما اعلام کرد فعلا توان پرداخت بیش از این را نداریم و اگر شرایط را قبول نمی‌کنید می‌توانید بروید.
این کارگر ادامه داد: قراردادهای کار ما در این معدن سه ماهه است و خردادماه به پایان می‌رسد به همین دلیل ما خواستار بازگشت به کار مجدد شدیم اما کارفرما با گفتن این که تا پایان مدت قرارداد حقوق پایه و بیمه را پرداخت می‌کند به ما گفت، تا پایان مدت قراردادتان به معدن بازنگردید.
همچنین کارگران معدن آنومالی که قرار بود در طول مدت کار در معدن مهدی آباد از امکانات دیگری چون سرویس رفت و برگشت هم برخوردار شوند در طول این مدت در خوابگاههایی که پیمانکار معدن مهدی آباد برای آن‌ها تدارک دیده بود اقامت می‌کردند که به گفتهٔ کارگران این مسئله هم مغایر با مفاد صورتجلسهٔ مصوب شورای تامین بافق بود.
گفته می‌شود، در صورتجلسهٔ تنظیم شده توسط شورای تامین بافق که در مورخ ۱۶ بهمن ۹۳ تصویب شد قرار بر این شد که ۴۵ کارگر معدن آنومالی شمالی که به دلیل توقف کار معدن بیکار شده‌اند با استفاده از سرویس رفت و برگشت به معدنی که در ۹۰ کیلومتری معدن آنومالی قرار دارد رفت و آمد کنند. اما به دلیل عدم احداث جاده‌ای که آن هم قرار بود در‌‌ همان ایام به بهره برداری برسد امکان نقل و انتقال کارگران فراهم نشد و به ناچار کارگران در طول این مدت در خوابگاه مجاور معدن اقامت کردند.
کارگران می‌گویند سرویس رفت وبرگشت در حال حاضر ۴روز یک بار آن‌ها را از معدن به خانه‌هایشان در بافق می‌آورد. یعنی آن‌ها مجبورند ۴روز در خوابگاه بمانند و بعد از ۴روز به خانه‌شان بازگردند که این از نظر روانی شرایط کار را برای آن‌ها سخت‌تر کرده است.
به گفتهٔ یکی از کارگران، اگر شرایط دریافت دستمزد مناسب باشد می‌توان این سختی را تحمل کرد اما مشکل اینجاست که علی رغم سختی کار بیشتری که نسبت به معدن آنومالی در معدن جدید متحمل می‌شویم دستمزد پایین دریافت می‌کنیم و ساعت کاریمان هم از ۷ ساعت و بیست دقیقه به ۱۰ ساعت افزایش پیدا کرده است.
این کارگر ادامه می‌دهد، سختی کار در شرایطی قابل توجیه است که دستمزد قابل قبول دریافت کنیم نه اینکه با دریافت حقوق کم نتوانیم حتی از پس پرداخت اقساطمان بر بیاییم.
گفتنی است، نزدیک به ۸۵ کارگر معدن آنومالی شمالی آذرماه گذشته پس از اتمام پروژه استخراج سنگ آهن در حالیکه به آن‌ها وعدهٔ استخدام داده شده بود بیکار شدند. منابع کارگری آن زمان به ایلنا گفته بودند، پیمانکار معدن آنومالی شمالی با کارگران قرارداد یکساله بسته بوده است اما آن میزان سنگ آهنی را که می‌خواسته در این مدت استخراج کند طی مدت ۵ ماه استخراج کرده است. پس از آن به جز ۴۵ کارگر، باقی کارگران با مصوبهٔ شورای تامین و تعدادی هم به دلیل اینکه نیروی ماموریتی بودند مجددا به کار بازگشته‌اند. ۴۵ کارگر بیکار شده تجمعاتی را در مقابل شرکت پیمانکاری شهداب (پیمانکار معدن آنومالی شمال) و همچنین فرمانداری بافق برگزار کردند و خواستار رسیدگی به وضعیت استخدامیشان شدند. در پی اعتراضات و پیگیری‌های انجام شده توسط کارگران اخراجی معدن آنومالی شمالی، روز پنجشنبه ۱۶ بهمن ماه جلسه‌ای با حضور فرماندار بافق و مدیریت سنگ آهن مرکزی بافق و همچنین مدیریت شرکت پیمانکاری شهداب (پیمانکار نیروی انسانی معدن آنومالی شمالی) جهت رسیدگی به وضعیت کارگران بیکار شده‌ای که خواستار بازگشت به کار بودند برگزار شد و در ‌‌‌نهایت مقرر شد نسبت به بکارگیری این کارگران در معدن سرب و روی مهریز اقدامات لازم به عمل‌ آید.
پس از آن از بین ۴۵ کارگرمعدن آنومالی شمالی که به معدن مهدی آباد مهریز منتقل شدند حدود سی و پنج نفر در این معدن مشغول به کار شدند که در حال حاضر به دلیل عدم تحقق وعده های داده شده از سوی مدیران معدن و مسولین سنگ آهن مرکزی در شرایط مطلوبی به سر نمی برند.
طبق وعده‌های داده شده توسط مدیریت سنگ آهن مرکزی قرار بود کارگران بیکار شده که مهم‌ترین خواسته‌شان پس از توقف کار معدن آنومالی شمالی استخدام در معدن سنگ آهن مرکزی بود، تا پایان مهرماه ۹۴ در معدن سرب و روی مهریز به کار گرفته شوند تا در صورت فراهم شدن شرایط استخدام در شرکت سنگ آهن مرکزی بافق، سال آینده مجددا به کار در این مجموعه بازگردند.

--------------------------

بلاتکلیفی کارگران سیمان لوشان بیست ماهه شد

به گزارش ایلنا، ۴۹ کارگر قرار دادی کارخانه سیمان لوشان که از یکم مهر ماه ۹۲ با تعطیلی کارخانه بیکار شدهاند، با ادامه یافتن بلاتکلیفی‌شان تا به حال چندین بار به نهادهای دولتی استانی و کشوری مراجعه کرده‌اند اما تا کنون از این رایزنی‌ها نتیجه‌ای حاصل نشده است.
کارگران می‌گویند؛ کارفرما به بهانه اینکه این کارخانه مستهلک است و توجیه اقتصادی ندارد، فعالیت «سیمان لوشان» را از اول مهر ماه سال ۹۲ متوقف کرده است و حدود ۴۹تن از کارگران قراردادی این کارخانه در بیست ماه گذشته بلاتکلیف بوده‌اند.
کارگران با بیان اینکه هیچ کس مسئولیتی در قبال کارگرانی که ۱۰ تا ۱۸ سال سابقه کار دارند نمی‌پذیرد، می‌گویند: در بیست ماه گذشته این کارخانه هیچ تولیدی نداشته و کارگران صرفا برای حضور و غیاب در کارخانه حاضر شده‌اند.
به گفته کارگران سیمان لوشان، این واحد قبل از خرداد سال ۹۲ بیش از ۱۸۰ کارگر داشت که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «خوشایند خزر» کار می‌کردند. با وقوع مشکلاتی که از سوی کارفرما کمبود منابع مالی عنوان می‌شد، ۱۸۰ کارگر پیمانکاری در ماههای تیر و شهریور ۹۲ در دو مرحله اخراج شدند. در آن زمان تعداد زیادی از کارگران وادار به تسویه حساب شدند و تعدادی نیز بدون دریافت طلب خود کارخانه را ترک کردند.
طبق ادعای کارگران سیمان لوشان؛ کارگران اخراجی سیمان لوشان در تاریخ سوم فروردین ماه سال گذشته (۹۳) برای دریافت مطالبات معوقه خود به اداره کار شهرستان رودبار واقع در منجیل شکایت کردند و این اداره در مرحله نخست حکم به توقیف یک دستگاه بلدوزر، یک دستگاه وانت نیسان و یک دستگاه لیفتراک به ارزش ۱۸۲میلیون تومان را داد. دی ماه سال گذشته کارگران با فروش این ماشین آلات هر کدام مبلغ ۳ میلیون ۷۰۰ هزار تومان از معوقات حقوقی خود را دریافت کردند. مرحله دوم فروش مستغلات این کارخانه به نفع کارگران درتاریخ ۱۸ خرداد ماه انجام خواهد شد.
منابع خبری ایلنا در این کارخانه همچنین اظهار داشتند؛ تنها خواسته کارگران سیمان لوشان احیاء کارخانه و بازگشت به کار است. اما کارفرما با توافق مسئولان شهرستان رودباراز یک ماه پیش پای دلالان را به کارخانه باز کرده‌ است و قرار است این کارخانه به همراه همه ماشین آلات آن به عنوان یک واحد اسقاطی فروخته شود. با به وجود آمدن این وضعیت نگرانی کارگران به سبب نداشتن آینده شغلی نامشخص بیشتر شده است.
کارگران سیمان لوشان می‌گویند، دولت نباید نسبت به وضعیت وخیم اقتصادی کارگران بیکار این کارخانه بی‌تفاوت باشد و اگر برنامه‌ای برای تغییر این وضعیت دارد، باید سریع‌تر اجرا کند.

--------------------------

پرداخت حقوق کارگران «رنگین نخ» دو تا سه ماه به تاخیر افتاده است

این منابع کارگری به ایلنا گفته‌اند کارخانه رنگین نخ که در زمینه رنگرزی نخ و تولید الیاف در شهرک صنعتی شرق سمنان فعالیت دارد حدود ۲۳ کارگر رسمی قدیمی و ۱۵ کارگر جدید قرارداد موقت دارد که هر ماه حقوقشان با تاخیر پرداخت می‌شود.
کارگران با بیان اینکه معوقات حقوقی کارگران رسمی کارخانه سه ماه (بهمن، اسفند ۹۳ وفروردین ۹۴) است افزودند: ۱۵ کارگر زن قرار دادی که از نیمه دوم سال ۹۳ جایگزین حدود ۳۰ کارگر بازنشسته شده‌اند از اسفند ماه حقوقشان به تاخیر افتاده است.
به گفته کارگران رنگین نخ، در نیمه نخست سال گذشته از مجموع ۵۳ کارگر این کارخانه حدود ۳۰ کارگر بدون دریافت سنوات خدمت بازنشسته شدند. کارفرما به دلیل ناتوانی در پرداخت سهم بازنشستگی کارگران که به ۸ درصد افزایش پیدا کرده است نمی توانست کارگران را بازنشسته کند به همین دلیل تعدادی از این کارگران برای بازنشسته شدن مبالغی حدود ۴ تا ۵ میلیون تومان به کارفرما پرداخت کرده اند. در حال حاضر تعداد دیگری از کارگران که توانایی پرداخت این مبلغ را به کارفرما ندارند امکان بازنشسته شدن ندارند واز موعد بازنشسته شدنشان گذشته است.
منابع کارگری همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران رسمی و قراردادی کارخانه رنگین نخ می‌گویند: بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی است که کارفرما به صورت مستمر آن را پرداخت نکرده است.

--------------------------

اداره کار قروه خواستار تایید حکم اخراج کارگران فولاد زاگرس شد

منابع کارگری ایلنا می‌گویند دیوان عدالت اداری ضمن شکستن آرای هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار قروه خواستار بررسی مجدد شکایت کارگران فولاد زاگرس در شعبه هم ارز شده است.
این رای به درخواست کارگران فولاد زاگرس که در شهریور ماه پارسال در اعتراض به تایید اخراجشان در هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار قروه در دیوان عدالت اداری شکایت کرده بودند، صادر شده است.
بنابر گفته منابع کارگری، اداره کار قروه در واکنش به شکسته شدن آرای صادره علیه کارگران درخواست تجدید نظر کرده است. اقدام این نهاد دولتی خشم کارگران فولاد زاگرس را برانگیخته است.
رئیس اداره کار قروه علیرغم تماس خبرنگار ایلنا حاضر نشد دلایل پافشاری اداره متبوعش بر اخراج کارگران را توضیح دهد. مدیران ارشد اداره کل کار کردستان نیز از این ماجرا ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند.
بنا بر این گزارش، اگر رای اولیه دیوان عدالت اداری در تجدیدنظر تایید شود، شکایت کارگران فولاد زاگرس این بار در اداره کار یکی از شهرستان‌های همجوار قروه بررسی می‌شود.
گفتنی است کارخانه فولاد ذوب آهن زاگرس با زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار در قروه از شهرستان‌های کوچک استان کردستان واقع شده است.

--------------------------

اعتراض کارفرما به حکم دادگاه کارگران کشته‌شده در کشتی سیراف

«امید علی‌ میزایی» پدر «وحید میرزایی» یکی از سه کارگری که بر اثر آتش‌گرفتن کشتی در دست تعمیر سیراف کشته شده بود، به ایلنا گفت: حدود سه هفته پیش جلسه دادگاه برای رسیدگی به این پرونده تشکیل شد.
وی افزود: با توجه به اینکه در گزارش قبلی کار‌شناسی حادثه کارفرما به عنوان مقصر شناخته شده بود، در این جلسه به درخواست کارفرما قرار شد تا بار دیگر بررسی کار‌شناسی علت وقوع حادثه صورت بگیرد.
میرزایی افزود: درخواست کارفرما برای تجدید نظر کار‌شناسی حادثه در حالی است که از زمان وقوع این حادثه تاکنون عوامل مدیریت تلاش کرده‌اند تا خانواده بازماندگان را از پی‌گیری این دعوا منصرف کنند.
وی گفت: از زمان وقوع حادثه تاکنون نمایندگان مدیریت کشتی سازی عظیم گسترش چندین بار از خانواده ما و دو کارگر کشته شده دیگر خواسته‌اند تا در ازای جبران خسارت‌ از پی‌گیری دعوا پیگیری کنیم.
کشتی سیراف که برای تعمیر در حوزچه کارگاه کشتی سازی عظیم گسترش نگهداری می‌شد در تاریخ بیست و نهم دی‌ماه سال گذشته دچار آتش سوزی شد و در ‌‌نهایت سه کارگری که در زمان وقوع حادثه در قسمت بدنه زیرین این کشتی حضور داشتند بر اثر تنفس دود ناشی از آتش دچار خفگی شدند.
با وجود آنکه آنزمان مدیرعامل آتشنشانی بندرعباس در تشریح چگونگی وقوع این حادثه از فقدان سیستم‌های ایمنی و امداد و نجات و اطفای حریق در حوضچه تعمیراتی کشتی‌سازی عظیم گسترش خبر داده بود اما‌‌‌ مدیریت این مجتمع در واکنش از طریق انتشار بیانیه و گفتگو با رسانه‌ها اعلام کرد که کارگران کشته شده و مالک کشتی بدون هماهنگی با نیروهای واحد ایمنی شرکت عملیات جوشکاری را آغاز کرده بودند.

--------------------------

بکارگیری کارگران بازنشسته برای اعتصاب شکنی کارگران لوله‌سازی خوزستان

منابع خبری ایلنا گزارش کردند؛ با گذشت حدود یک ماه ازشروع اعتصاب کارگران به دلیل پرداخت نشدن حدود ۱۰ ماه از مطالبات حقوقی معوقه‌شان، کارفرما صبح امروز سه شنبه (۲۹ اردیبهشت) با بکار گیری ۱۰ نفر از کارگران بازنشسته این کارخانه قصد دارد بدون پرداخت مطالبات فعالیت تولیدی را از سر بگیرد.
کارگران معترض می‌گویند: کارفرما در حالی تصمیم به انجام این کار گرفته است که آنان از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری در واکنش به تاخیر ۱۰ ماهه در پرداخت مطالبات معوقه‌شان، کار در بخشهای مختلف کارخانه را متوقف کرده‌اند. پیش از این نیز به دلیل فراهم نبودن شرایط کار، کارخانه فعالیت تولیدی نداشته است.
طبق اظهارات کارگران لوله سازی خوزستان، کارفرما در روز ۲۲ اردیبهشت با چند مامور لباس شخص وارد کارخانه شده بود و با تهدید و توهین، ۸۰ کارگر با سابقه را از این کارخانه بیرون کرد. به همین دلیل اعتصاب کارگران از داخل کارخانه به بیرون انتقال پیدا کرد و کارگران در روز‌های ۲۲، ۲۳ و ۲۷ اردیبهشت ماه در واکنش به رفتار توهین‌آمیز کارفرما، مقابل ساختمان فرمانداری و استانداری اهواز تجمع کردند.
به گفته آنان، در ادامه اعتراضات کارگران لوله سازی خوزستان با وساطت مسئولان استانی صبح روز گذشته (۲۸ اردیبهشت) ۸۰ کارگر کارخانه لوله سازی خوزستان امکان ورود به کارخانه را یافتند، اما اعتصاب کارگران به دلیل محقق نشدن مطالبات امروز نیز ادامه یافت.
یکی از کارگران معترض امروز به ایلنا گفت «ما به دنبال تامین هزینه زندگی خانواده‌های‌مان هستیم و از مسئولان استان خوزستان انتظار داریم که مشکلات زندگی بدون دریافت ۱۰ ماه حقوق را درک کنند.»

--------------------------

تجمع کارگران شهرداری اهواز در اعتراض به تعویق دو ماه حقوق

یکی از کارگران معترض به ایلنا گفت: صبح امروز کارگران فضای سبز ناحیه یک و دو منطقه سه اهواز در اعتراض به تعویق بیش از دو ماه حقوق و محقق نشدن سایر مطالبات صنفی‌شان دست از کار کشیده و مقابل دو ساختمان شهرداری و بعد شورای شهر اهواز تجمع کردند.
او تعداد کارگران فضای سبز شهرداری ناحیه یک و دومنطقه ۳ اهواز را ۳۴۵نفر ذکر کرد و افزود: کارفرمای شرکت امان دژ خوزستان از اسفند ماه سال ۹۳ به کارگران حقوقی پرداخت نکرده است.
کارگران در این تجمع اعتراضی خواستار رفع مشکلات بیمه‌ای خود هستند. بیمه کارگران در ماه‌های تیر و مرداد ۹۳ به تامین اجتماعی پرداخت نشده و در سایر ماه‌های سال نیز بیمه کارگران دچار مشکلاتی شده است.
این کارگر در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: مسئولان شرکت پیمانکاری امان دژ خوزستان در پاسخ به کارگران معترض می‌گویند دلیل پرداخت نشدن به موقع حقوق کارگران، پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی شرکت پیمانکاری از سوی شهرداری است. در عین حال شهرداری ادعا دارد همه صورت وضعیت‌های مالی این شرکت پیمانکاری را به موقع پرداخت کرده است. در این بین کارگران معترض بین ساختمانهای شهرداری و شرکت پیمانکاری امان دژ «پاس کاری» می‌شوند.

--------------------------

اعتصاب کارگران لوله صفا وارد بیست و نهمین روز متوالی شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت امسال در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه دست از کار کشیده‌اند. این چندمین اعتصاب کارگران این کارخانه طی دو سال گذشته است.
مدیران ارشد کارخانه که در غیاب مدیرعامل گروه صنعتی صفا مسئولیت اداره کارخانه را برعهده دارند، روز گذشته اعلام کردند حق بیمه‌ عقب افتاده کارگران را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرده‌اند. این در حالی است که آن‌ها تاکنون از پرداخت ۴ ماه حقوق معوقه کارگران سر باز زده‌اند.
گفتنی است مدیرعامل گروه صنعتی صفا به اتهام آنچه دریافت وام بدون ضمانت و خروج آن از کشور اعلام شده است، از مدت‌ها پیش در بازداشت به سر می‌برد.
مدیران ارشد کارخانه در جدید‌ترین پیشنهادشان برای خاتمه دادن به اعتصاب کارگران گفته‌اند حقوق‌ها را از این پس در فاصله زمانی ششم تا نهم هر ماه پرداخت می‌کنند و از مهرماه به بعد نیز در هر ماه به میزان ۴۰ روز حقوق پرداخت می‌کنند تا حقوق معوقه ۴ ماه گذشته به تدریج تسویه شود اما در عوض از کارگران خواسته‌اند تولید را از سر بگیرند.
کارگران معترض با رد این پیشنهاد خواستار پرداخت حقوق عقب افتاده‌شان برای بازگشت به کار شده‌اند. آن‌ها دو روز پیش در طوماری اعلام کرده بودند کارفرما ۴ ماه از دستمزدشان را به گروگان گرفته است تا آن‌ها را به صورت «برده وار» وادار به کار کند.
از سویی خبر می‌رسد «شاپور احسانی‌راد»، مشاور کارگران لوله و نورد صفا که از کارگران بازنشسته یکی از کارخانجات گروه صنعتی صفا نیز است، عصر دیروز پس از جلسه بازپرسی به زندان مرکزی ساوه منتقل شده است. آقای احسانی‌راد شنبه شب (۲۶ اردیبهشت) به اتهام تحریک کارگران لوله و نورد صفا بازداشت شده بود.
منابع کارگری می‌گویند ماموران پیش از جلسه بازپرسی به نزدیکان آقای احسانی‌راد گفته‌اند که با خود فیش حقوقی بیاورند تا او را با قرار کفالت آزاد کنند، اما پس از بازپرسی آقای احسانی‌راد را به زندان منتقل کرده‌اند و گفته‌اند تحقیقاتشان کامل نشده است.

--------------------------

اعتصاب کارگران قطارشهری اهواز شکست

به گزارش خبرنگار ایلنا، ۶۰۰ کارگر شاغل در بخش‌های ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی، اجرا و… از تاریخ ششم اردیبهشت برای بیست و دو روز کار را متوقف کرده و خواستار دریافت ۴ ماه حقوق معوقه خود شده بودند. آنان در میانه اعتصاب و با تهدید شرکت پیمانکاری کیسون مبنی بر اخراج ۱۷۰ کارگر در سیزدهمین و پانزدهمین روز اعتصاب، تضمین امنیت شغلی کارگران پس از پایان اعتصاب را نیز به مطالبات‌شان افزودند با این حال در روز یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۶۰ کارگر غیر بومی پس از تسویه حساب به طور رسمی اخراج شدند.اخبار تکمیلی ارسال خواهند شد.

--------------------------

سقوط ۷ کارگر به داخل چاله فاضلاب بر اثر استنشاق گاز آمونیاک

به گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه روز دوشنبه (۲۸ اردیبهشت) در روستای دشتی اصفهان هنگامی اتفاق افتاد که این کارگران در حال انجام کار بودند و به دلیل استنشاق گار آمونیاک به داخل چاله فضولات سقوط کرده و امکان خروج از آن را نیافتند.
براساس این گزارش، پس از حضور نیروهای عملیاتی ایستگاه‌های ۵ و ۱۵ آتشنشانی اصفهان با تجهیزاتی همچون ماسک و کپسول اکسیژن در عمق ۲ و نیم متری زمین، با توجه به اینکه سه نفر از کارگران دچار ایست تنفسی شده بودند با انجام تنفس مصنوعی و کمک‌های اولیه، احیا شدند.

--------------------------

مذاکره کارگران معترض لوله و نورد صفا با مدیران ارشد کارخانه بی‌نتیجه پایان یافت

منابع کارگری در تشریح این حواشی به ایلنا گفته‌اند کارگران دقایقی پس از آغاز جلسه متوجه شدند دو تن از نمایندگانشان که در مذاکرات پیشین با کارفرما به تهران سفر کرده بودند، با همراهی ماموران اداره اطلاعات از کارخانه خارج شدند.
بنابر گفته این منابع، کارگران در واکنش به این اقدام سالن جلسه را ترک کردند و ادامه مذاکره را به بازگشت نمایندگانشان به کارخانه منوط کردند.
کارگران می‌گویند این دو کارگر ساعتی بعد به کارخانه بازگردانده شدند و مذاکره حوالی ساعت ۱۲ ظهر از سر گرفته شد.
در این جلسه که ظاهرا با حضور رئیس اداره کار ساوه و معاون امنیتی، سیاسی و اجتماعی فرماندار این شهرستان برگزار می‌شد، اعلام شد «کارفرما معوقات بیمه‌ای کارگران را تسویه کرده‌ است.»
ایلنا پیش از این خبر داده بود که کارفرما حدود ۱۶ ماه از حق بیمه کارگران را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است.
در این جلسه همچنین به ازای «بازگشت به کار کارگران» پیشنهاد شد حقوق‌ها از این پس در فاصله زمانی ششم تا نهم هر ماه پرداخت شود و از مهر به بعد نیز در هر ماه به میزان ۴۰ روز حقوق پرداخت شود تا حقوق معوقه ۴ ماه گذشته به تدریج تسویه شود.
بر اساس این پیشنهاد و با فرض پرداخت منظم حقوق در ماه‌های بعد، ۲ ماه از حقوق معوقه کارگران تا پایان سال ۹۴ تسویه می‌شود.
کارگران با رد این پیشنهاد خواستار پرداخت حقوق عقب افتاده سه ماه گذشته به عنوان پیش شرط ادامه تولید شده‌اند.
اگرچه این جلسه ساعاتی پیش خاتمه یافت اما مذاکره بین نمایندگان کارگران و مدیران کارخانه تا لحظه تنظیم این خبر ادامه دارد.

--------------------------

کارگران لوله سازی خوزستان اجازه ورود به محل کارشان را یافتند

منابع کارگری ایلنا در کارخانه لوله سازی خوزستان گزارش دادند؛ بعد از اجتماعات سه روزه کارگران لوله سازی خوزستان طی روز‌های ۲۲، ۲۳ و ۲۷ اردیبهشت ماه مقابل ساختمان فرمانداری و استانداری اهواز، صبح امروز ۸۰ کارگر این کارخانه اجازه پیدا کردند به محل کارشان بازگردند.
به گفته کارگران فولاد خوزستان، آنان علاوه بر اینکه به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود معترض بودند، به آنچه «رفتار توهین‌آمیز کارفرما در برخورد با کارگران قدیمی کارخانه» می‌خواندند نیز اعتراض داشتند.
منابع ایلنا درباره شرایط امروز کارگران در کارخانه گفته‌اند: کارفرما بعد از آنکه یک هفته مانع ورود کارگران به کارخانه شده بود، امروز نیز با بی‌اعتمادی، کارگران را در محل کارشان محدود کرده است.
کارگران مدعی شدند؛ با وجود آنکه ۸۰ کارگر لوله سازی خوزستان همچنان وضعیت شغلی نامشخصی دارند، امروز نیز کارفرما از طریق عوامل خود در کارخانه مرتبا کارگران را کنترل می‌کرد که مبادا به ماشین آلات کارخانه آسیبی بزنند. همچنین محدودیت کارگران به رستوران کارخانه نیز رسید و کارگران معترض حق غذا خوردن در کارخانه را نداشتند.
کارگران می‌گویند حدود ۲ سال است که کارفرمای این کارخانه تولید کننده انواع لوله به بهانه شرایط بد اقتصادی، حقوق آنان را با تاخیر پرداخت می‌کند. کارفرما قصد دارد با تنگ کردن عرصه بر کارگران به نوعی آنان را وادار به ترک کار کند.

--------------------------

مسئولان به اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز واکنشی نشان نمی‌دهند

ایلنا: اعتراض صنفی حدود ۶۰۰ کارگر پیمانی پروژه قطار شهری اهواز از صبح امروز (دوشنبه ۲۸ اردیبهشت) به بیست و دومین روز متوالی وارد شده است و کارگران این پروژه عمرانی همچنان دست از کار کشیده‌اند. همزمان با اعتصاب کارگران قطار شهری تعدادی از کارگران واحد حفاری و ماشین آلات که از یک هفته پیش کارفرما از ورود انان به داخل کارگاه جلوگیری می‌کند در مقابل درب ورودی کارگاه مرکزی اجتماع کرده‌اند.
منابع کارگری ایلنا در پروژه قطار شهری اهواز می‌گویند، معترضین که در بخش‌های ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی و اجرا و… کار می‌کنند خواستار دریافت ۴ ماه حقوق معوقه و تامین امنیت شغلیشان پس از خاتمه اعتصاب هستند.
به گفته آنان؛ عامل تشدید اعتراضات صنفی کارگران قطار شهری بی‌توجه‌ای کارفرما به پرداخت مطالبات ۴ ماهه کارگران است. «آنان به جای چاره اندیشی منطقی برای خاتمه اعتصاب، سکوت اختیار کرده وکارگر اخراج می‌کنند.»
بر اساس ادعای کارگران پیمانی قطار شهری اهواز، یکی از مدیران شرکت پیمانکاری کیسون در پاسخ به کارگران معترض گفته است مدیران مالی دفتر مرکزی شرکت کیسون در تهران که پروژه‌های عمرانی زیادی در کشور درمرحله اجرا وساخت دارند منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران در پروژه قطار شهری اهواز در نظر نمی‌گیرند.

--------------------------

مطالبات ۲۰ کارگر اخراجی عسلویه ناقص پرداخت شد/ کارگران: دستمان به جایی بند نیست

یکی از این کارگران به ایلنا گفت: حدود ۲۰ کارگر نقاش بودیم که پس از اعتراض به طولانی شدن زمان پرداخت دستمزد‌هایمان در ابتدای آذرماه از کار اخراج شدیم.
وی ادامه داد: در زمان اخراج بابت دستمزد آبان ماه و ۱۰ روز کاری ماه آذر از کارفرمای خود طلبکار بودیم اما اخیرا که این طلب به حساب ما واریز شده است متوجه شدیم که دستمزدهای ما را کامل پرداخت نکرده‌اند.
این کارگر افزود: بصورت مشخص قرار بود بابت هرماه کاری مبلغ ۹۵۰ هزار تومان به حساب هر کارگر پرداخت شود که در ‌‌ادامه کار با توافق این مبلغ با ۱۰۰ هزار تومان افزایش به یک میلیون و پنجاه هزار تومان رسید اما در نهایت مبلغی که با تاخیر به حساب ما پرداخت شده است نزدیک به ۳۰۰ هزار تومان کمتر از توافق است.
وی ادامه داد: اکثر ما غیر بومیانی بودیم که از بلوچستان و خوزستان برای کار به منطقه ویژه عسلویه رفته بودیم و حتی برخی از ما پس اخراج برای بازگشت از بستگان خود پول قرض کردند و در این مدت تنها از طریق تلفنی وصول مطالبات خود را پیگیری می‌کردیم.
این کارگر اخراجی گفت: برای همین الان که دستمزد‌هایمان را کمتر از مقدار توافق شده پرداخت کرده‌اند نمی‌دانیم چگونه موضوع را پیگیری کنیم.
در همین رابطه آقای حسینی یکی از مسئولان مالی شرکت درریز به ایلنا گفت: این شرکت برمبنای صورت وضعیت‌هایی که توسط شرکت پیمانکاری قنواتی تهیه شده است مطالبات کارگران را پرداخت می‌کند.
وی افزود: این احتمال وجود دارد که باقیمانده مطالبات کارگران تعدیل شده براساس صورت وضعیت‌های آتی که از طرف شرکت قنواتی در اختیار درریز قرار می‌گیرد پرداخت شود.

--------------------------

تعویق یک ماه و نیم دستمزد و حق عیدی ۶۵ کارگر «پیشرانه» ساری

«نصرالله دریابیگی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ۶۵ کارگر کارخانه پیشرانه ساری که انواع محافظ برق تولید می‌کنند علاوه بر دریافت نکردن بخشی از دستمزد اسفند ۹۳ و دستمزد کامل فروردین ماه ۹۴، حق عیدی سال گذشته‌شان را دریافت نکرده‌اند.
او افزود: مشکلات کارخانه پیشرانه از چند سال پیش با قطع یارانه‌ بخش تولید آغاز شد بطوریکه کارفرما برای کم کردن هزینه‌های جاری کارخانه ۱۵۰ کارگر این کارخانه را به ۶۵ نفر کاهش داد.

--------------------------

جلسه رسیدگی به مطالبات کارگران لوله و نورد صفا آغاز شد

منابع کارگری می‌گویند این جلسه دقایقی پیش با حضور مدیران ارشد کارخانه آغاز شده است، اما ایلنا تا این لحظه گزارشی از حضور مقامات محلی در کارخانه دریافت نکرده است.
این جلسه پس از آن برگزار می‌شود که روز گذشته نفراتی از دادستانی و اداره اطلاعات ساوه به کارخانه آمدند و از کارگران خواستند نمایندگان خود را برای مذاکره با مدیران کارخانه و مقامات محلی جهت رسیدگی به موارد مورد اعتراض‌شان معرفی کنند.
بر اساس این گزارش، کارگران لوله و نورد صفا با توجه به بازداشت یکی از فعالان کارگری در ساوه که مشاور آن‌ها بوده است، تصمیم گرفته‌اند این جلسه با حضور تمامی آن‌ها برگزار شود.
گفتنی است نزدیک به هزار کارگر لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت امسال در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه‌شان دست از کار کشیده‌اند.
کارفرما علاوه بر پرداخت نکردن بیش از ۱۶ ماه حق بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی، حقوق ۴ ماه گذشته را نیز به آن‌ها بدهکار است. همچنین سرمایه صندوق تعاونی کارخانه که بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان ارزیابی می‌شود، تاکنون به کارگران بازگردانده نشده است. این صندوق مدت‌ها پیش منحل شده بود.

--------------------------

کارگران لوله صفا: ۴ ماه دستمزدمان به گروگان گرفته شده است

صدها کارگران لوله و نورد صفا در طوماری ضمن اعلام حمایت از «شاپور احسانی‌راد»، فعال کارگری در ساوه که دو شب پیش (شنبه ۲۶ اردیبهشت) در منزلش بازداشت شد، اعلام کردند کارفرما ۴ ماه از دستمزدشان را به گروگان گرفته است تا آن‌ها را به صورت «برده وار» وادار به کار کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران لوله و نورد صفا که از ابتدای اردیبهشت امسال در اعتراض به تعویق در پرداخت مطالباتشان اعتصاب کرده‌اند، در این طومار با اشاره به ۶ سال سابقه بدحسابی کارفرما در پرداخت دستمزد‌ها، گفته‌اند «تنگ دستی ناشی از این وضعیت عده‌ای از کارگران را وادار کرده است از قالی زیرپایشان تا زیور آلات ناچیز همسران و بچه‌ها را به فروش برسانند و گذران کنند.»
کارگران معترض با شرم آور خواندن «دزدی از دسترنج و دستمزد و سفره کارگر»، خبر داده‌اند وضعیت خانوادگی عده‌ای از کارگران با تداوم این شرایط متزلزل شده است و وضعیت درمانی و بهداشتی برخی از خانواده‌ها تحت تاثیر این شرایط «حتی به مرگ نوزاد ختم شده است.»
امضا کنندگان این طومار با اشاره به خلف وعده کارفرما مبنی بر پرداخت یک ماه حقوق در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۹۴، از تهدید به اخراج کارگران و ایجاد جو ارعاب و فشار روانی در کارخانه که خشم آنها را برانگیتخته است، انتقاد کرده‌اند.
کارگران لوله و نورد صفا در ادامه مسئولیت ناشی از دیر پرداخت کردن دستمزد‌ها را که باعث تشدید فشار روحی، روانی و معیشتی بر کارگران می‌شود، بر عهده کارفرما و مدیران ارشد کارخانه دانسته‌اند.
معترضان در عین حال با اعلام حمایت از شاپور احسانی‌راد، کارگر بازنشسته پروفیل ساوه که گفته می‌شود به اتهام تحریک کارگران لوله و نورد صفا بازداشت شده است، اعلام کرده‌اند آقای احسانی راد را به عنوان مشاور در امور کارگری انتخاب کرده بودند.
کارگران لوله و نورد صفا در پایان این طومار خواستار پرداخت حقوق ۴ ماه گذشته، واریز ۱۶ ماه حق بیمه عقب افتاده به سازمان تامین اجتماعی و پرداخت ۳۰۰ میلیون تومان بدهی تعاونی مصرف کارکنان شده‌اند.
گفتنی است این طومار تا لحظه تنظیم خبر به امضای نزدیک به ۳۰۰ کارگر لوله و نورد صفا رسیده است.

--------------------------

کارگران لوله و نورد صفا علی‌رغم تعطیلی در کارخانه حاضر شدند

اعتراض صنفی نزدیک به یک هزار کارگر لوله و نورد صفا وارد بیست و هفتمین روز متوالی شد. مطالبات کارگران در جلسه‌ای که فردا صبح با حضور مقامات محلی و مدیران کارخانه برگزار می‌شود، بررسی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در حالی که در روزهای گذشته پیامکی مبنی بر تعطیلی کارخانه لوله و نورد صفا در اولین روز کاری این هفته (یکشنبه ۲۷ اردیبهشت) به کارگران رسیده بود، حدود ۳۰۰ کارگر معترض صبح امروز در کارخانه حاضر شدند.
منابع کارگری می‌گویند ساعتی پس از حضور کارگران در کارخانه، نفراتی از دادستانی و اداره اطلاعات ساوه به کارخانه آمدند و از کارگران خواستند نمایندگان خود را برای جلسه‌ای که قرار است فردا صبح با حضور مدیران کارخانه و مقامات محلی جهت رسیدگی به موارد مورد اعتراض کارگران برگزار شود، معرفی کنند.
کارگران می‌گویند ساعت هفت و نیم فردا صبح در محوطه کارخانه تشکیل جلسه می‌دهند و راجع به چگونگی حضور نمایندگانشان در این جلسه تصمیم گیری می‌کنند.
گفتنی است نزدیک به هزار کارگر لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت امسال در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه‌شان دست از کار کشیده‌اند. کارگران معترض در جدید‌ترین شرطی که برای بازگشت به کار تعیین کردند، خواستار پرداخت دو ماه حقوق تا پایان روز ۲۷ اردیبهشت شده‌اند.
کارفرما علاوه بر پرداخت نکردن بیش از ۱۶ ماه حق بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی، حقوق ۴ ماه گذشته را نیز به آن‌ها بدهکار است. همچنین سرمایه صندوق تعاونی کارخانه که بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان ارزیابی می‌شود، تاکنون به کارگران بازگردانده نشده است. این صندوق مدت‌ها پیش منحل شده بود.

--------------------------

ادامه اعتراض کارگران «لوله سازی خوزستان» پس از تعطیلات

منابع کارگری ایلنا در کارخانه لوله سازی خوزستان گزارش می‌دهند؛ اجتماعات صنفی کارگران لوله سازی خوزستان که از روز ۲۲ اردیبهشت ماه در پی آنچه کارگران اقدام توهین آمیزکارفرما می‌خواندند آغاز شده است. این کارگران که بیش از ۱۰ ماه حقوق به صورت پراکنده از کارفرما طلب دارند طی روز‌های ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه مقابل ساختمان فرمانداری و استانداری اهواز تجمع کرده‌ بودند.
کارگران لوله سازی خوزستان می‌گویند؛ اجتماع امروز بعد از سه روز وقفه به دلیل تعطیلات رسمی، در حالی برای سومین روز در یک هفته گذشته مقابل فرمانداری اهواز انجام شده است که مسئولان استانی نسبت به وضعیت ما بی‌توجه هستند.
کارگران در تشریح جزئیات مشکلاتشان می‌گویند: مشکلات کارخانه و کارگران لوله سازی خوزستان از شهریورماه سال ۹۲ با ورود سرمایه گذار جدید آغاز شد. این سرمایه گذار با تعهد به اینکه توانایی راه اندازی کارخانه و تامین حقوق کارگران را دارد وارد کارخانه شده است اما طی این دو سال نه تنها کارخانه را به طور کامل راه اندازی نکرده بلکه در پرداخت مطالبات مزدی کارگران نیز کوتاهی کرده است.
به گفته کارگران لوله سازی خوزستان، علاوه بر مشکلاتی که پیش از ورود بخش خصوصی در کارخانه وجود داشت و تولید را محدود کرده بود، تقریبا از ۲۵روز پیش فعالیت تولیدی این کارخانه از سوی کارفرما متوقف شده است در صورتی که کارگران معتقدند این کارخانه مشکلی برای راه اندازی و ادامه تولید ندارد. به همین دلیل ۸۰ کارگر با سوابق ۱۶ تا ۲۰ سال کار هر روز در کارخانه حاضر می‌شدنداما کارفرمای بخش خصوصی تمایلی به ادامه همکاری با آنان نداشت و سعی می‌کرد به بهانه‌های مختلفی کارگران را از کارخانه خارج کند.
به ادعای کارگران لوله سازی خوزستان، صبح روز بیست و دوم کارفرمای بخش خصوصی با چند مامور یگان ویژه وارد کارخانه شد و با تهدید و توهین، ۸۰ کارگر با سابقه را از محوطه کارخانه بیرون کرد.
گفته می‌شود در درگیری ماموران با کارگران لوله سازی خوزستان یکی از کارگران بخش تولید با ضربه مامور یگان ویژه از ناحیه قفسه سینه آسیب دیده است. کارگران در واکنش به این اقدام کارفرما بعد از اجتماع در مقابل درب ورودی کارخانه، برای پی‌گیری حقوقی این موضوع به دادسرای نظام واقع در بلوار قدس اهواز مراجعه کرده و از کارفرما شکایت کرده‌اند.
کارگران لوله سازی خوزستان همچنین در خصوص وضعیت ۹ کارگری که با شکایت کارفرما به مجتمع قضایی قدس احضار شده‌اند می‌گویند: بدنبال اعتراض کارگران لوله سازی خوزستان کارفرما به جرم اختلال در تولید در دو مرحله برای ۹ کارگر این کارخانه در مجتمع قضایی قدس اهواز پرونده سازی کرده است. این کارگران در دو مرحله در تاریخهای ۱۴ و ۲۳ اردیبهشت ماه به مجتمع قضایی قدس فراخوانده شدند اما به دلیل عدم حضور نماینده کارفرما جلسه دادگاه برگزار نشده است.

--------------------------

کارگران «فولاد و چدن دورود» پس از شش ماه حقوق گرفتند

منابع خبری در کارخانه فولاد و چدن دورود از پرداخت بخش اعظم معوقات حقوقی کارگران این واحد صنعتی خبر می‌دهند.این کارگران از مهر تا اسفند سال گذشته دستمزد خود را دریافت نکرده بودند .
کارگران این کارخانهٔ صنعتی در لرستان به ایلنا گفته‌اند طی یک ماهه گذشته کلیهٔ معوقات حقوقی شش ماههٔ دوم سال ۹۳ کارگران فولاد و چدن دورود به اضافهٔ عیدی و پاداش سال ۹۳ به کارگران پرداخت شده است.
در همین حال منابع رسمی کارگری در این کارخانه ضمن تایید این خبر می‌گویند: با همکاری مدیریت فولاد وچدن دورود سرانجام معوقات حقوقی کارگران به اضافهٔ عیدی و پاداش سال ۹۳ طی یک ماههٔ گذشته به حساب کارگران واریز شد و در حال حاضر کارگران در شرایط بهتری به سرمی برند.
گفتنی است، کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود که یکی از زیرمجموعه‌های هلدینگ فارس خوزستان است در شش ماههٔ پایان سال ۹۳ به دلیل آنچه کمبود نقدینگی و رکود بازار خرید و فروش محصولات سیمانی عنوان شده بود موفق به دریافت حقوق و دستمزد خود نشده بودند. اکنون و پس از دریافت معوقات حقوقی خود این کارگران امیدوارند دیگر شاهد بازگشت شرایط نامطلوب گذشته نباشند.
یکی از کارگران در این باره می‌گوید: اگرچه هنوز هم حقوق فروردین ماه کارگران پرداخت نشده اما سال گذشته، سال بسیار سختی برای کارگران فولاد و چدن بود. تعویق در پرداخت دستمزد‌ها و زمزمه‌های زیادی که درباره بدهی‌های کلان شرکت شنیده می‌شد کارگران را به شدت نگران کرده بود. این وضعیت باعث شد کارگران یکی دو مرتبه دست به اعتراض بزنند. به گفتهٔ این کارگر ادامهٔ آن شرایط به شدت کارگران را خسته کرده بود و انگیزهٔ ادامه دادن کار را از آنان سلب کرده بود.
کارخانه فولاد وچدن دورود نزدیک به ۱۴۰ کارگر رسمی و پیمانی دارد. کارگران این کارخانه به دلیل عدم دریافت به موقع مطالباتشان در سال گذشته با مشکلات عدیده‌ای روبرو شدند و تجمع اعتراضی هم برگزار کردند. کمبود نقدینگی و رکود در بازار فروش قطعات فولاد وچدن و همچنین راه‌اندازی و تجهیز کارخانه فولاد وچدن به دستگاه‌های پیشرفته، عمده‌ترین دلایلی بود که باعث تعویق در پرداخت مطالبات کارگران شد. به رغم این، مدیریت فولاد و چدن دورود در آخرین گفتگوی خود با ایلنا وعده داد تا قبل از پایان سال ۹۳ نسبت به تسویه کلیه معوقات حقوقی اقدام لازم را انجام دهد. وعده‌ای که با گذر از اولین ماه سال جدید محقق شد.

--------------------------

اعتراض کارگران قطار شهری اهواز با اخراج ۶۰ نفر ادامه یافت

منابع کارگری ایلنا در پروژه قطار شهری اهواز خبر می‌دهند، صبح امروز بیش از ۶۰۰ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری کیسون بار دیگر اعتراضات صنفی خود را با کار نکردن در واحد‌های ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی، ماشین آلات و اجرا از سر گرفتند. کارفرما از روز پنجشنبه ۲۴ تا پایان روز شنبه ۲۶ اردیبهشت به بهانه تعطیلات کارگاه را به مدت سه روز کامل تعطیل کرد، این در حالی است که سابقه تعطیلی کارگاه در تعطیلات مناسبتی به جز عاشورا و تاسوعا وجود نداشته است.
اعتراض کارگران از تاریخ ششم اردیبهشت ماه آغاز شد و به گفته کارگران مسئولین شرکت پیمانکاری کیسون با گذشت ۲۱ روز از شروع اعتراضات آنان، هنوز به پرداخت ۴ ماه از مطالبات مزدی کارگران اقدام نکرده‌اند.
در آخرین تحولات، کارفرما روز پنج شنبه ۲۴ اردیبهشت با ۶۰ نفر از کارگران غیر بومی واحد حفاری تسویه حساب کرد و به هر یک از این کارگران برای وصول مطالباتشان یک چک به تاریخ ۲۰ خرداد ماه داده است.
بنا بر اظهارات کارگران معترض، سایر کارگران اخراجی واحد حفاری که غالبا کارگران بومی هستند امروز برای پی گیری وضعیت شغلی خود به فرمانداری و اداره کار اهواز مراجعه کرده‌اند.
ایلنا در سیزدهمین و پانزدهمین روز از شروع اعتراضات کارگران خبر از اخراج ۱۷۰ کارگر معترض داده بود که حکم اخراج ۶۰ نفر از آنان با انجام مرحله تسویه حساب اجرا شده است.

--------------------------

فوران مواد مذاب در «فولاد خراسان» جان یک کارگر را گرفت/ حال دو نفر وخیم است

به گزارش خبرنگار ایلنا، سه کارگر فولاد خراسان روز سه‌شنبه هفته گذشته (۲۲ اردیبهشت) بر اثر فوران مواد مذاب از دیگ مستقر در کارگاه ریخته‌گری مصدوم شده و به بخش سوختگی بیمارستان امام رضا در مشهد منتقل شدند.
«داود سهلی»، یکی از کارگران مصدوم این حادثه شب گذشته بر اثر شدت جراحات وارده جان باخت. آقای سهلی به واسطه شرکت پیمانکاری «گل فیروزه» در مجتمع فولاد خراسان کار می‌کرد.
دو کارگر دیگر به نام‌های «حجت شرقی» و «اکبری» در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امام رضا بستری نگهداری می‌شوند. کارگران می‌گویند شدت سوختگی آقای اکبری بیش از ۵۰ درصد است.
اداره کار تا لحظه تنظیم این خبر گزارش چگونگی وقوع این حادثه را منتشر نکرده است اما یکی از کارگران به ایلنا گفته «کارگرانی که در کارگاه ریخته‌گری در اطراف دیگ مواد مذاب کار می‌کنند، در اصل باید لباس ضد حریق داشته باشند اما همواره لباس کار معمولی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.»
منابع کارگری می‌گویند در گذشته نیز حادثه مشابهی در کارگاه ریخته‌گری فولاد خراسان به وقوع پیوسته بود اما منجر به صدمه و جراحت به کارگران نشده بود.
گفتنی است مجتمع فولاد خراسان با نزدیک به ۱۵۰۰ کارگر در ۱۵ کیلومتری شمال غرب شهرستان نیشابور واقع شده است.

--------------------------

مربیان پیش دبستانی برای سومین بار در سال جاری تجمع کردند

حدود ۵۰ تن از مربیان پیش دبستانی که نسبت به بی‌توجهی دولت به شیوهٔ استخدام آموزش و پرورش اعتراض دارند صبح امروز (یکشنبه ۲۷اردیبهشت) برای سومین بار در سال جاری در مقابل مجلس تجمع کردند.
تجمع کنندگان تجمع کنندگان به خبرنگار ایلنا گفته‌ند که از استان‌های همدان، خوزستان، لرستان، مرکزی و شهرستانهای استان تهران در مقابل مجلس تجمع کرده‌اند.
آنان معتقدند آموزش و پرورش باید بدون برگزاری آزمون و با اولویت نسبت به استخدام مربیان پیش دبستانی اقدام کند.
به گفتهٔ مربیان معترض، استخدام از سوی دولت با شرط برگزاری آزمون مورد موافقت قرار گرفته و باعث نگرانی آنها شده است.
به گفتهٔ یکی از حاضرین در تجمع امروز، نحوهٔ برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش بسیاری از مربیان را با تهدید امنیت شغلی مواجه کرده است. به گفتهٔ او، نحوهٔ استخدام باید بر اساس ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی باشد که در مهرماه ۹۱ تصویب شده و بر اساس آن الویت استخدام با نیروهای پیش دبستانی و نیروهای شرکتی است.
مربیان پیش دبستانی می‌گویند قرار بود سال گذشته و در مرداد ۹۳ آزمون استخدامی برگزار شود، اما این آزمون به بهانهٔ کمبود بودجه لغو شد تا اینکه در بهمن ماه ۹۳ که وزیر آموزش و پرورش کارت زرد دومش را بابت استنکاف از برگزاری آزمون گرفت. پس از کارت زرد آقای فانی اعلام کرد که ما باید ۵ هزار نیرو استخدام کنیم و به همین دلیل به زودی آزمونی برگزار خواهد شد که طی آن طبق ماده ۲۸، الویت استخدام با فرزندان فرهنگیان است. این درحالیست که مربیان پیش دبستانی معتقدند، الویت در استخدام طبق ماده ۱۷ با نیروهای پیش دبستانی و نیروهای شرکتی است.
به گفتهٔ یکی از معترضین، وزیر آموزش و پرورش در روزهای گذشته هم اعلام کرده در تهران نیاز به استخدام نیروی جدید نداریم و با جابه جایی نیرو‌ها، تامین نیرو صورت می‌گیرد.
او ادامه داد: شنیدن این حرف‌های ضد و نقیض، مربیان پیش دبستانی را نگران کرده است. حرف ما این است که چرا قانونی که ۴ سال است تصویب شده توسط دولت اجرایی نمی‌شود و چرا حق و حقوق صنفی بسیاری از مربیان پیش دبستانی که سالهاست در این سیستم زحمت کشیده‌اند نادیده گرفته می‌شود.
تجمع کنندگان می‌گویند، بار‌ها از طریق نمایندگان مجلس پیگیر اجرای این قانون شده‌ایم اما به دلیل عدم همکاری دولت هنوز هم بلاتکلیف هستیم. علی رغم اینکه کمیسیون آموزش به ما وعده داد که پیگیر عدم اجرای ماده ۲۸ که الویت استخدام با فرزندان فرهنگیان می دهد باشد، اما ۸ اردیبهشت ماه سال جاری از طریق رسانه‌ها اعلام شد که معاونت راهبردی ریاست جمهوری با برگزاری آزمون طبق ماده ۲۸ موافقت کرده درحالیکه ما پیگیر اجرای مادهٔ ۱۷ بودیم.
تجمع امروز در حالی برگزار شد که از ابتدای سال جاری تاکنون مربیان سه بار در اعتراض به شیوهٔ برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در مقابل مجلس تجمع کرده‌اند. این معلمان که مرداد ماه سال ۹۳ هم اقدام به برگزاری تجمع مشابهی در برابر مجلس کرده بودند، خواستار استخدام خود توسط آموزش و پرورش هستند.
پس از وعدهٔ وزیر آموزش و پرورش مبنی بر برگزاری آزمون استخدامی برای استخدام ۵ هزار معلم در سال جدید، مربیان پیش دبستانی معتقدند این شیوهٔ برگزاری آزمون طیف قابل توجهی از آنان را از استخدام در وزارت آموزش و پرورش محروم خواهد کرد. وزیر آموزش و پرورش استخدام مربیان پیش دبستانی را به شرکت این مربیان در آزمون استخدامی و کسب گواهی صلاحیت معلمی پس از گذراندن دوره‌های مربوطه در دانشگاه فرهنگیان منوط کرده است و این امر موجبات نگرانی از آیندهٔ شغلی بسیاری از مربیان پیش دبستانی را فراهم آورده است.

--------------------------

کارگران رنو ترکیه اعتصاب کردند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، خبرگزاری فرانسه از استانبول به نقل از خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه اعلام کرد کارگران از پنجشنبه شب تا جمعه در کارخانه رنو در استان بورسا اعتصاب کردند.
برخی کارگران از ترک این کارخانه (که ۵۰۰۰ نفر در آن کار می‌کنند) در پایان نوبت کاری خود امتناع کردند و برخی دیگر نیز در محوطه حیاط کارخانه تظاهرات کردند و علیه شرکت رنو و اتحادیه صنفی خود شعار دادند.
کارگران از این خشمگین بودند که کارفرمایان در یک کارخانه خودروسازی مجاور، که متعلق به یک خودروساز دیگر است، اخیرا به سبب تلاش‌های همین اتحادیه صنفی با افزایش حقوق ۶۰ درصدی کارگران موافقت کرده‌اند. مسئولان شرکت رنو در این کارخانه درباره این اعتصاب اظهار نظر نکرده‌اند.
این کارخانه که از لحاظ ظرفیت تولید یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های تولید خودرو در ترکیه است، در هر نوبت کاری نزدیک به ۴۰۰ خودرو تولید می‌کند. شرکت رنو از سال ۱۹۶۹ در ترکیه کارخانه دارد.

--------------------------

کارگران پست آلمان هم اعتصاب کردند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، «دویچه پست» شرکت بزرگ خدمات پستی و تدارکات آلمانی روز گذشته به موج اعتصاب‌های کارگری اخیر در این کشور پیوست.
خبرگزاری «رویترز» در این باره نوشت بنا بر اعلان اتحادیه کارگران آلمانی در ادامه موج اعتراض‌های کارگران بخش صنعت، شرکت خدمات پستی و تدارکات دویچه پست از روز جمعه دست به برگزاری دور جدیدی از اعتصاب‌های کارگری می‌زند که این امر برای آلمان که لقب بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا را یدک می‌کشد چالشی جدید در پی خواهد داشت.
کارگران در سرتاسر آلمان در این اعتصاب‌ها شرکت می‌‎کنند و «وردی» اتحادیه کارگری آلمان اختلال گسترده‌ای را پیش‌بینی کرد و افزود بسیاری از مشتریان نامه‌ها و بسته‌های خود را از دست خواهد داد.
محل اختلاف اصلی میان وردی و مدیریت دویچه پست، از آنجا آغاز شد که این شرکت بنا داشت چندهزار کارگر بیشتر استخدام کند و به آن‌ها دستمزدی پایین‌تر از آنچه در موافقت‌نامه توافق پرداخت به تصویب رسیده، پرداخت نماید.
اتحادیه که کارکنان بیش از ۱۴۰ هزار شرکت را نمایندگی می‌کند بر کاهش ساعت کاری از پنج و سی‌ و هشت ساعت در هفته به ۳۶ ساعت و افزایش ۵. ۵ درصدی دستمزد تاکید دارد.
مذاکره با مدیریت دویچه پست ۲۱ و ۲۲ می‌ادامه خواهد یافت.

--------------------------

مرگ دو کارگر چاه‌کن براثر گازگرفتگی

به گزارش ایلنا براساس خبری که به نقل از سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در رسانه‌ها منتشر شده است این حادثه در حیاط یک منزل مسکونی که در جنوب تهران قرار دارد برای دو کارگر تبعه افغان اتفاق افتاده است.
در این رابطه «جلال ملکی» به رسانه‌ها گفته است: ساعت ۸: ۲۹ امروز صبح حادثه محبوس شدن دو کارگر داخل چاه در محله خزانه بالا‌تر از فلکه اول به سامانه ۱۲۵ اعلام و ماموران دو ایستگاه آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: پس از حضور آتش نشانان در محل حادثه، معلوم شد در داخل حیاط یک منزل دو طبقه قدیمی، چاهی حفر شده و دو کارگر در عمق ۲۵ متری در داخل چاه گرفتار شده‌اند.
به گفته سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در زمان حضور آتش نشانان در محل حادثه درچاه مذکور گاز و دم زیادی بوده و آتش نشانان پس از ایمن سازی کامل وارد چاه می‌شوند و دو کارگر افغان که یکی ۲۵ ساله و دیگری ۵۰ ساله بود را از درون چاه بیرون و تحویل عوامل اورژانس می‌دهند.
وی خاطرنشان کرد: به تشخیص عوامل اورژانس به دلیل شدت جراحات وارده متاسفانه این دو کارگر جان خود را از دست داده بودند.

--------------------------

تاخیر در اعلام دلایل مرگ کارگر باسابقه پارت پلاستیک خراسان

به گزارش خبرنگار ایلنا، بازرسان اداره کار تا امروز گزارش چگونگی وقوع این حادثه را منتشر نکرده‌اند اما گمانه زنی می‌شود که راننده جرثقیل یا کارفرما به عنوان مقصر مرگ این کارگر معرفی شوند.
گفتنی است «محسن مهربانی»، کارگر باسابقه پارت پلاستیک خراسان روز ۱۶ اردیبهشت بر اثر سقوط بار جرثقیل کشته شده است.
منابع کارگری در تشریح وقوع این حادثه گفته‌اند بار جرثقیل که یک دستگاه تزریق پلاستیک بوده است، هنگامی بر روی این کارگر سقوط کرده که او برای آزاد کردن شیلنگی که احتمال می‌داده مانع حرکت جرثقیل شود، به جرثقیل نزدیک شده است.
بر اساس گزارش‌ها، تسمه جرثقیل هنگام جابه‌جایی بار پاره شده که باعث شده است دستگاه تزریق پلاستیک بر روی این کارگر سقوط کند.
لازم به ذکر است کارخانه پارت پلاستیک خراسان، یک واحد تولید قطعه برای شرکت‌های خودروسازی است که در شهرک صنعتی خیام در بخش زبرخان شهرستان نیشابور واقع شده است.

--------------------------

کارگران لوله و نورد صفا در تعطیلات پایان هفته از اموال کارخانه نگهبانی می‌دهند

از ساوه خبر می‌رسد که شماری از کارگران معترض لوله و نورد صفا در تعطیلات پایان هفته در کارخانه می‌مانند و به صورت نوبتی از اموال کارخانه نگهبانی می‌دهند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارخانه لوله و نورد صفا در روزهای پنج‌شنبه، جمعه و شنبه (۲۴، ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت) تعطیل است اما کارگران می‌گویند در این روزها در کارخانه می‌مانند و به صورت نوبتی از مواد اولیه و تجهیزات موجود در این واحد تولیدی نگهبانی می‌دهند.
این اقدامات پیشگیرانه پس از آن صورت می‌گیرد که در تعطیلات پایان هفته گذشته، حجم قابل توجهی از مواد اولیه در غیاب کارگران به خارج از کارخانه منتقل شد.
کارگران در واکنش به این اقدام کارفرما از اولین روز هفته جاری ورود و خروج ماشین‌های باربری را محدود کردند و از همان روز به صورت منظم از اموال کارخانه نگهبانی می‌دهند.
گفتنی است نزدیک به هزار کارگر لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت امسال در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه‌شان دست از کار کشیده‌اند. کارگران معترض در جدید‌ترین شرطی که برای بازگشت به کار تعیین کردند، خواستار پرداخت دو ماه حقوق تا پایان روز ۲۷ اردیبهشت شده‌اند.
کارفرما علاوه بر پرداخت نکردن بیش از ۱۶ ماه حق بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی، حقوق ۴ ماه گذشته را نیز به آن‌ها بدهکار است. همچنین سرمایه صندوق تعاونی کارخانه که بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان ارزیابی می‌شود، تاکنون به کارگران بازگردانده نشده است. این صندوق مدت‌ها پیش منحل شده بود.

--------------------------

تاخیر در اعلام دلایل مرگ کارگر باسابقه پارت پلاستیک خراسان

به گزارش خبرنگار ایلنا، بازرسان اداره کار تا امروز گزارش چگونگی وقوع این حادثه را منتشر نکرده‌اند اما گمانه زنی می‌شود که راننده جرثقیل یا کارفرما به عنوان مقصر مرگ این کارگر معرفی شوند.
گفتنی است «محسن مهربانی»، کارگر باسابقه پارت پلاستیک خراسان روز ۱۶ اردیبهشت بر اثر سقوط بار جرثقیل کشته شده است.
منابع کارگری در تشریح وقوع این حادثه گفته‌اند بار جرثقیل که یک دستگاه تزریق پلاستیک بوده است، هنگامی بر روی این کارگر سقوط کرده که او برای آزاد کردن شیلنگی که احتمال می‌داده مانع حرکت جرثقیل شود، به جرثقیل نزدیک شده است.
بر اساس گزارش‌ها، تسمه جرثقیل هنگام جابه‌جایی بار پاره شده که باعث شده است دستگاه تزریق پلاستیک بر روی این کارگر سقوط کند.
لازم به ذکر است کارخانه پارت پلاستیک خراسان، یک واحد تولید قطعه برای شرکت‌های خودروسازی است که در شهرک صنعتی خیام در بخش زبرخان شهرستان نیشابور واقع شده است.

--------------------------

اعتصاب کارگران «قطار شهری اهواز» به هفدهمین روز رسید

به گزارش ایلنا، کارگران معترض قطار شهری اهواز از بخش‌های حفاری، ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی، ماشین آلات، اجرا، فنی، حراست و... ۴ ماه است که حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند به همین دلیل از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت) حدود ۶۰۰ کارگر پیمانی از مجموع حدود هزار کارگر شاغل در این واحد دست از کار کشیده و هر روز مقابل درب ورودی کارگاه مرکزی تجمع می‌کنند.
کارگران می‌گویند با وجود اعتراضات کارگری هنوز پاسخ روشنی از سوی شرکت پیمانکاری کیسون درباره پرداخت معوقات حقوقی به آنان داده نشده است.
همچنین طبق اظهارات آنان، کارفرما قصد دارد طی سه روز آینده به بهانه تعطیلات کارگاه را به طور کامل تعطیل کند، این در حالی است که سابقه تعطیلی کارگاه در تعطیلات مناسبتی بجز عاشورا و تاسوعا وجود نداشته است.
به گفته کارگران قطار شهری؛ همزمان با چهاردهمین و پانزدهمین روز از آغاز اعتصاب کارگران قراردادی قطار شهری اهواز به ترتیب حکم اخراج ۱۵۰ و ۲۰ نفر از کارگران بخش‌های حفاری و واحد ماشین‌آلات کارگاه قطارشهری اهواز ابلاغ شده است.

--------------------------

سه کارگر لوله‌سازی خوزستان با شکایت کارفرما به دادگاه احضار شدند

ایلنا: جمعی از کارگران لوله‌سازی خوزستان برای دومین روز متوالی در اعتراض به آنچه «رفتار توهین‌آمیز کارفرما با کارگران» می‌خوانند مقابل فرمانداری اهواز تجمع کردند. همزمان گزارش می‌رسد سه نفر از کارگران این واحد تولیدی در پی احضاریه‌ای که روز دوشنبه (۲۲ اردیبهشت) دریافت کرده بودند امروز به مجتمع قضایی قدس اهواز احضار شده‌اند. این کارگران با شکایت کارفرما به اتهام ایجاد اختلال در تولید کارخانه به دادگاه رفته‌اند.
به گفته کارگران؛ پیش از نیز در تاریخ 14 اردیبخشت ماه جاری ۵ کارگر باسابقه دیگر با شکایت کارفرما به اتهام اختلال در تولید کارخانه به مجتمع قضایی قدس فراخوانده شده بودند اما به دلیل عدم حضور نماینده کارفرما جلسه دادگاه برگزار نشد.
کارگران می‌گویند کارفرما در اسفند ماه سال ۹۳ نیز سه کارگر قدیمی و باسابقه کارخانه را به اتهام پی گیری مطالبات معوقه‌شان بدون رای کمیته انضباطی اخراج کرد بود اما این سه کارگر با حکم اداره کار به کار بازگشتند.
ایلنا روز گذشته (۲۳ اردیبهشت) به نقل از کارگران گزارش داده بود کارفرمای بخش خصوصی با چند مامور لباس شخصی وارد کارخانه شده و با تهدید و توهین، ۸۰ کارگر با سابقه را از این کارخانه بیرون کرده است.
کارگران این واحد در واکنش به این اقدام کارفرما بعد از اجتماع در مقابل درب ورودی کارخانه، برای پی‌گیری حقوقی این موضوع به دادسرای نظام واقع در بلوار قدس اهواز مراجعه کرده و از کارفرما شکایت کردند وهمزمان تعدادی دیگر از کارگران نیز مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.

--------------------------

کارخانه لوله و نورد صفا در بیست و سومین روز اعتصاب

اعتراض صنفی نزدیک به هزار کارگر لوله و نورد صفا در حالی وارد بیست و سومین روز متوالی شده است که در حال حاضر کارخانه تحت کنترل کارگران معترض قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پس از آنکه صد‌ها کارگر لوله و نورد صفا دیروز (سه‌شنبه ۲۲ اردیبهشت) مقابل ساختمان اداری کارخانه تجمع کردند، تنش بین کارگران و مدیران میانی حاضر در ساختمان بالا گرفت.
کارگران می‌گویند ماموران اداره اطلاعات، نیروی انتظامی و اداره کار در پی اتفاقات دیروز وارد کارخانه شده و به مدیران تاکید کرده‌اند «تا زمانی که کارخانه به روال عادی بازنگشته است، بدون اجازه کارگران اقدامی نکنند.»
بنابر ادعای منابع کارگری، ماموران دولتی به دلیل طلب میلیاردی کارگران از کارفرمای اصلی کارخانه که هفته‌هاست در بازداشت به سر می‌برد، جانب کارگران را گرفته‌اند.
کارفرما علاوه بر پرداخت نکردن بیش از ۱۶ ماه حق بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی، حقوق ۴ ماه گذشته را نیز به آن‌ها بدهکار است. همچنین سرمایه صندوق تعاونی کارخانه که بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان ارزیابی می‌شود، تاکنون به کارگران بازگردانده نشده است. این صندوق مدت‌ها پیش منحل شده بود.
گفتنی است نزدیک به هزار کارگر لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت امسال در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه‌شان دست از کار کشیده‌اند. کارگران معترض در جدیدترین شرطی که برای بازگشت به کار تعیین کردند، خواستار پرداخت دو ماه حقوق تا پایان روز ۲۷ اردیبهشت شده‌اند.
کارخانه لوله و نورد صفا در مجاورت بزرگراه ساوه به تهران و در کیلومتر نهم این بزرگراه قرار گرفته است.

--------------------------

سرنوشت نهایی سهام معدن سنگ آهن بافق هنوز مبهم است

نماینده کارگران معدن سنگ آهن بافق خواستار رفع ابهام درباره سرنوشت نهایی سهام این معدن شد. سال گذشته قصد دولت برای واگذاری سهام این معدن به بخش خصوصی باعث اعتراضات گسترده کارگران شده بود.
به گزارش ایلنا، «محمدرضا صباغیان» در چهارمین جلسه کارگروه رسیدگی به مطالبات کارگران معدن سنگ آهن بافق با تاکید بر لزوم پاسخگو بودن استاندار یزد نسبت به توافق‌نامه شهریور ۹۳ که میان کارگران اعتصابی این معدن و مقامات محلی به امضا رسید، گفت: عدم حضور مسئولینی که صورتجلسه قانونی و حقوقی شهریور ۹۳ را امضا کرده‌اند، موجب شده‌ است که پیگیری‌ها ضعیف باشد و به نتیجه نرسیم.
او افزود: بندهای اصلی این صورتجلسه یعنی تعلق ۱۵ درصد از سهام معدن به بافق و دولتی ماندن ۲۸/۵ درصد دیگر از سهام این معدن از مهم‌ترین مطالبات کارگران است که مسئولان استان باید در قبال آن پاسخگو باشند.
صباغیان در ادامه عدم حضور مطالبه گرانه مردم را یکی از مهم‌ترین دلایل عقب افتادگی‌های بافق در سالیان گذشته دانست.
او با اشاره به به آسیبهای زیست محیطی و عوامل بیماری‌زا در انفجارهای معادن، گفت: امروز که تازه مردم و مسؤلین خواستار گرفتن درصدی از عوارض شرکت سنگ آهن مرکزی هستند، شاهد این هستیم که بسیاری از معادن این شهر با مالکیت خصوصی در حال تاراج هستند و هیچ گونه عوارضی به مردم بافق پرداخت نمی‌شود.
او سفر قریب الوقوع معاون اول رئیس جمهور به یزد را فرصت مناسبی برای رفع ابهام از بازگشت ۲۸/۵ درصدی سهام شرکت سنگ آهن و به اتمام رساندن موضوع واگذاری ۱۵ درصد از سهام این شرکت به بافق دانست و از مسؤلین شهرستان و استان خواست نسبت به تشکیل جلسه کارگروه با معاون اول و هیات همراه تلاش کنند.
نماینده کارگران معدن سنگ آهن بافق در پایان فضای آرام کنونی شهر را به خاطر وجود جلسات کارگروه عنوان کرد و از مسؤلین خواست در «مسایل شهر تصمیم عجولانه نگیرند» و «فکر نکنند مردم خواب هستند».

--------------------------

کارگران مس کرمان پس از یک روز اعتصاب به کار بازگشتند

ایلنا: کارگران مجتمع مس شیهد باهنر کرمان عصر دیروز و در پی امضای پیمان دسته‌جمعی با کارفرما پس از یک روز اعتصاب به کار خود باز گشتند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند این اعتصاب پس از آن خاتمه یافت که میان نمایندگان کارفرما و کارگران بر سر چگونگی تامین مطالبات صنفی کارگران یک پیمان دسته‌جمعی به امضا رسید.
گفته می‌شود کارگران برای افزایش مزد و مزایای شغلی به کارفرما یک مهلت ۴۵ روزه داده‌اند.
پیش از این اعلام شده بود که یکی از دلایل اصلی برپایی این اقدام اعتراضی صنفی نادیده گرفته شدن حقوق صنفی کارگران و وجود شرایط تبعیض آمیز مزدی میان کارگران و مسئولان ارشد مجتمع مس شهید باهنر کرمان بوده است.
بصورت مشخص از زبان کارگران مجتمع مس شهید باهنر کرمان نقل می‌شود که یکی از دلایل اعتصاب اخیر خودداری مدریت جدید در افزایش مبلغ بن کارگری بوده است.
برپایه عرفی که از زمان مدیران پیشین مجتمع مس شهید باهنر کرمان جاری بوده هرسال مبلغ حق بن کارگران این مجتمع ۶۰ درصد بیشتر از مبلغی بوده که در جلسه تعیین مزد شورای عالی کار معین می‌شود.
به گفته کارگران مدیریت کنونی در ابتدای ورودش برخلاف عرف جاری حاضر به پرداخت حق بن کارگری به شیوه سابق نبود.
از قرار معلوم متن این پیمان براساس شرایط پیش بینی شده در فصل هفتم قانون کار (موضع انعقاد پیمان‌های دسته‌جمعی) تنظیم شده و نمایندگان اداره کار کرمان نیز در تهیه و امضای آن مشارکت داشته‌اند.
براساس این بخش از مقررات قانون کار کارگران و کارفرمایان یک کارگاه، صنعت یا منطقه می‌توانند با درنظر گرفتن حداقل‌های قانونی به منظور برطرف کردن مشکلات شغلی و یا بهبود شرایط تولید و امور رفاهی پیمان دسته جمعی را امضا کنند همچنین در این بخش از قانون کار بصورت ضمنی به تکالیف دولت در زمان برپایی اعتصاب کارگری نیز اشاره شده است.
بصورت مشخص در مواد ۱۴۲ و ۱۴۳ از فصل هفتم قانون کار آمده است که چنانچه موضوع اختلافی که میان طرفین امضا کننده پیمان وجود دارد باعث شود تا روند تولید ضمن حضور کارگر در کارگاه متوقف شود آنگاه به ترتیب هیات ‌های تشخیص و حل اختلاف، سازمان کارگری و کافرمایی اداره کار و در ‌‌نهایت هیات وزیران وظبفه دارند جهت حل اختلاف و اداره کارگاه اقدامات مقتضی را انجام دهند.

سرنوشت کارگر اخراجی
منابع کارگری ایلنا همچنین در مورد وضعیت یکی از همکارانشان که در جریان اعتراض صنفی سال گذشته از کار اخراج شده است می‌گویند که در جلسه امضای پیمان دسته جمعی آن‌ها همچنان خواستار بازگشت به کار این فرد شده‌اند.
در رابطه با اقدام اعتراضی سال گذشته کارگران مجتمع مس شهید باهنر کرمان گفته می‌شود که دلیل این اعتراض خودداری کارفرما از پرداخت ۳۰ ساعت اضافه کاری مربوط به ۱۰ روز پایانی سال ۹۳ بوده است. پس از این اعتراض یکی از کارگران با بیش از ۱۸ سال سابقه کار اخراج شد.
کارگران می‌گویند این کارگر قدیمی نقشی بیشتر از سایر همکارانش در این اعتراض صنفی نداشته است.
کارگران این مجتمع صنعتی بصورت مشخص در این رابطه توضیح می‌دهند براساس عرف کاری هرسال فعالیت مجتمع تا روز ۲۰ اسفند تمام می‌شود اما سال گذشته مدیریت نتوانست تا آنزمان به سقف تعیین شده تولید دست یابد و در ‌‌نهایت از کارگران خواسته شد تا برخلاف عرف هرساله پس از ۲۰ اسفند نیز به فعالیت خود ادامه دهند اما در خاتمه مدیریت حاضر نشد تا بابت این اضافه کاری مزایای را به کارگران پرداخت کند و در نتیجه کارگران بصورت هماهنگ اعتراض خود را اعلام کردند.
در این رابطه گفته می‌شود که خواسته کارگران برای بازگشت به کار همکار اخراجی آن‌ها بصورت ضمنی مورد موافقت طرف مقابل قرار گرفته اما تحقق آن به گفتگو با کارفرمای اصلی که در مستقر است منوط شده است.

--------------------------

دو کارگر هنگام تعمیر لوله‌های گاز ایستگاه میاحی کشته شدند

به گزارش دریافتی ایلنا، در این حادثه که صبح دیروز (۲۲ اردیبهشت) رخ داد، ۲ تن از کارکنان ایستگاه گاز میاحی در هنگام تعمیر لوله‌های گاز داخل این لوله‌ها گیر کردند و دچار گاز گرفتگی شدند. اخبار تکمیلی ارسال خواهد شد

جزئیات هولناک کشته شدن دو کارگر در لوله‌ گاز ایستگاه میاحی

ایلنا: معاون عملیات سازمان آتشنشانی اهواز درباره حادثه روز گذشته در ایستگاه گازی میاحی که به کشته شدن دو کارگر بر اثر مسمومیت گازی منجر شد، گفت: به دلیل اشتباه محاسباتی درباره محل قرار گرفتن این دو کارگر هنگام برش لوله، براده‌های گداخته به روی کارگران مسموم ریخته است.

جزئیات هولناک کشته شدن دو کارگر در لوله‌ گاز ایستگاه میاحی
«محمود روزبهانی» درباره حادثه دیروز به ایلنا گفت: کارگران حادثه دیده برای عملیات جوشکاری تا مسافت ۲۰-۳۰ متر به داخل لوله پنجاه متری گاز رفته بودند که قطر تقریبی آن دست‌کم یک متر و نیم بوده است. اما ساعاتی پس از آنکه از این دو کارگر خبری نمی‌شود، همکاران آنها برای کسب اطلاع از سلامتی آنان وارد لوله گاز شدند اما پیش از آنکه به آنها برسند با اعلام اینکه داخل لوله هوا سنگین است و خطر گازگرفتگی وجود دارد خارج شدند. پس از خروج همکاران دو کارگر جوشکار از داخل لوله، محل استقرار آنها تخمین زده می‌شود و عوامل پیمانکار شروع به بریدن لوله برای نجات این دو کارگر می‌کنند.
به گفته این مقام مسئول در آتشنشانی اهواز، کارگران هنگام کار تجهیزات ایمنی از جمله ماسک تنفسی، کپسول اکسیژن و دستگاه تهویه هوا در اختیار نداشته‌اند.
وی افزود: احتمال اولیه این است که کارگران بر اثر گاز ناشی از عملیات جوشکاری، به دلیل به همراه نداشتن تجهیزات ایمنی کشته شده باشند. اما احتمال دیگر این است که مسمومیت آنان ناشی از گازی بوده که دستگاه جوش برش لوله برای نجات آنان ایجاد کرده است.
عوامل پیمانکار برای نجات این دو کارگر بدون در نظر گرفتن فاصله ایمنی لازم اقدام به بریدن لوله مورد نظر کرده و در نتیجه کارگران حادثه دیده در زمان خارج شدن از داخل لوله براثر براده‌ها و گازهایی که از فعالیت دستگاه هوابرش داخل لوله ایجاد شده بود دچار سوختگی و مسمومیت شده بودند.
ر اساس این اظهارات، زمانی که تیم نجات آتشنشانی در محل حادثه حاضر شد، کارگران حادثه دیده توسط پیمانکار پروژه از داخل لوله خارج شده بودند و در ‌‌نهایت ماموران آتشنشانی پس از مشاهده انتقال مصدومان به آمبولانس اورژانس، محل حادثه را ترک کرد.
روزبهانی در توضیح علت برش لوله توسط عوامل پیمانکار پیش از رسیدن ماموران آتشنشانی توضیح داد: محل حادثه در محدوده روستای همدانیه شهرستان «ملاثانی» که در فاصله ۵۰ کیلومتری شهر اهواز قرار دارد که امکانات سازمان آتشنشانی آن منطقه به قدر کافی مجهز نیست؛ سازمان آتشنشانی اهواز در ساعت ۱۰ و ۳۱ دقیقه روزحادثه از ماجرا مطلع شد و حدود چهل دقیقه بعد تیم اعزامی آتشنشانی در محل حادثه حاضر شده بود.
وی افزود: برپایه مشاهدات افرادی که از طرف آتشنسانی اهواز در محل حادثه حضور داشتند زمانی که این کارگران از طریق بریده شدن لوله خارج و به مسئولان تیم اورژانس تحویل داده می‌شوند دارای علائم حیاتی بودند و بدن‌شان بر اثر براده‌های ناشی از برش لوله سوخته بوده است.
روزبهانی همچنین گفت: عوامل پیمانکار برای نجات این دو کارگر بدون در نظر گرفتن فاصله ایمنی لازم اقدام به بریدن لوله مورد نظر کرده و در نتیجه کارگران حادثه دیده در زمان خارج شدن از داخل لوله براثر براده‌ها و گازهایی که از فعالیت دستگاه هوابرش داخل لوله ایجاد شده بود دچار سوختگی و مسمومیت شده بودند.
وی ادامه داد: طبق اطلاعات موجود این افراد در ‌‌نهایت حوالی ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه صبح دیروز (23 اردیبهشت) از طریق اوژانش به بیمارستان اعزام شده‌اند اما از قرار معلوم این کارگران در بیمارستان جان باخته‌اند.
گفتنی است تلاش خبرنگاران ایلنا برای اطلاع از جزئیات این حادثه در تماس با روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، شرکت گاز استان خوزستان، منطقه یک عملیات انتقال گاز خوزستان، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، بیمارستان طالقانی اهواز و روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران بی‌نتیجه بوده است.

--------------------------

یک مقام نظامی به ریاست شرکت واحد اصفهان منصوب شد

«محمدعلی احمدی»، مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری اصفهان در زمان دولت دوم محمود احمدی‌نژاد به ریاست شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه منصوب شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آقای احمدی پیش از رسیدن به ریاست شرکت واحد اصفهان در سمت معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه صاحب الزمان استان اصفهان مشغول به فعالیت بوده است.
منابع کارگری می‌گویند مدیرعامل پیشین این مجموعه در پی نارضایتی گسترده کارگران و با فشار استانداری اصفهان برکنار شده است.
در ماه‌های گذشته اخبار متعددی از اعتراضات کارگران شرکت واحد اصفهان به ناعادلانه بودن دستمزد‌ها و اخراج نزدیک به ۳۰ تن از همکارانشان در ایلنا منعکس شده بود.
بر اساس گزارش‌ها، مدیرعامل جدید شرکت واحد اصفهان فردا در جمع کارگران حاضر می‌شود و برای آنها صحبت می‌کند.
کارگران می‌گویند اصلی‌ترین خواسته‌شان از مدیرعامل جدید، افزایش دستمزد‌ها و بازگشت به کار همکاران اخراجی‌شان است.

--------------------------

کارخانه «چای توکلی» سوخت/ ابهام درباره آینده شغلی ۲۰ کارگر

رئیس اتحادیه چایکاران کشور با اعلام این خبر به ایلنا گفت: حوالی ساعت ۱۱ صبح امروز (۲۲ اردیبهشت ماه) کارخانه چای توکلی در جریان حادثه آتش سوزی، به طور کامل تعطیل شد و ۲۰ کارگر شاغل در آن فعلا بلاتکلیف اند.
پرویز شعبانی در خصوص وضعیت شغلی کارگران بعد ازحادثه تصریح کرد: با توجه به اینکه در جریان آتش سوزی همه بخشهای تولیدی این واحد تولیدی مانند خشک کنی و انبار‌ها به طور کامل تخریب شده اند امکان کار کردن برای کارگران وجود ندارد و آنان باید تا مشخص شدن وضعیت کارخانه صبر کنند.
او در پایان اضافه کرد: در جریان این آتش سوزی کارگران در تلاش بودند آتش را مهار کنند و خوشبختانه این حادثه خسارات جانی نداشته است. گفته می‌شود این حادثه در پی اتصالی سیمهای برق رخ داده است.

--------------------------

توضیحات پتروشیمی خوزستان درباره اعتراض کارکنان رسمی

به گزارش ایلنا در تاریخ بیستم اردیبهشت جمعی از کارگران رسمی پتروشیمی خوزستان در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی خود تجمعی را در مقابل ساختمان اداری برگزار کرده‌اند.
در پی انتشار این خبر روابط عمومی پتروشیمی خوزستان با ارسال جوابیه‌ای توضیحاتی در این خصوص ارائه داده است:
۱- طبق قوانین و مقررات وزارت نفت یا شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس هیچ گونه تغییری در این شرکت که امنیت شغلی پرسنل را به خطر بیاندازد اعمال نگردیده و درمیزان حقوق دریافتی، پاداش وسایر مزایای پرسنل و نحوه دریافت آن، تغییری صورت نگرفته است، بنابراین ذکر «وضعیت نامعلوم شغلی» درگزارش ۹۴/۰۲/۲۰ و نسبت دادن آن به وضعیت پرسنل رسمی این شرکت صرفا یک بیان کلی بوده و در خصوص کارکنان شرکت پتروشیمی خوزستان مصداق ندارد.
۲- بررسی وضعیت ترازنامه شرکت در صلاحیت کار‌شناسان خبره و آگاه این حوزه است و نه افراد غیر کار‌شناس که بدیهی است نظر آن‌ها نمی‌تواند ملاک عمل قرار گیرد. لازم به ذکر است که وضعیت ترازنامه شرکت هیچ گونه تاثیری در روند دریافتی‌های پرسنل رسمی ندارد.
۳- هرگونه اخراج و تسویه چه در مورد پرسنل رسمی و چه پیمانکار از سوی شرکت پتروشیمی خوزستان قویا تکذیب می‌گردد. مرجع رسیدگی کننده در مورد پرسنل رسمی، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس است و در مورد پرسنل غیر رسمی نیز چنانچه به وقوع پیوسته باشد از طریق اداره کار قابل پیگیری و گزارش دهی می‌باشد. تنها مکانسیم اعمال شده در این شرکت، موافقت مدیریت با ماموریت موقت تعدادی از پرسنل به منظور ارائه خدمات فنی و کمک در راه اندازی واحدهای دردست احداث شرکت‌های پتروشیمی منطقه می‌باشد که علاوه بر انتقال دانش و تجربه و کسب دانش و تجربه جدید، امکان بهره‌مندی از مزایای مالی بهتر برای کارکنان و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای شرکت را نیز به همراه دارد که این راهکار مورد استقبال همکاران پیمانکار و رسمی قرار گرفته است به گونه‌ای که پاسخ مثبت به همه درخواست‌ها به منظور ماموریت موقت وجود ندارد.
۴- با توجه به تغییر مدیریت سازمان در ماه‌های اخیر، در مورخ ۹۴/۰۲/۲۰ تعدادی از پرسنل رسمی در مورد برنامه‌های جدید شرکت نظرات و پیشنهاداتی داشتند که هماهنگی لازم جهت برگزاری نشست مشترک بین مدیریت سازمان و افراد مورد اشاره برای روز ۲۱/۰۲/۹۴ صورت گرفت و همین امر سبب شد حضور این افراد در محل ورودی ساختمان بعد از دقایقی پایان یابد.

--------------------------

تجمع کارگران «لوله سازی خوزستان» در واکنش به رفتار توهین‌آمیز کارفرما

منابع کارگری ایلنا در کارخانه لوله سازی خوزستان گزارش می‌دهند؛ دلیل این اجتماعات صنفی کارگران لوله سازی خوزستان علاوه بر وضعیت نامشخص مطالبات مزدی و شغلی ۸۰ کارگر، توهین کارفرما در برخورد با کارگران قدیمی کارخانه بوده است.
کارگران در تشریح جزئیات این خبر مدعی شدند: صبح امروز کارفرمای بخش خصوصی با چند مامور لباس شخص وارد کارخانه شد و با تهدید و توهین، ۸۰ کارگر با سابقه را از این کارخانه بیرون کرد. کارگران هنوز حکم اخراج دریافت نکرده‌اند.
کارگران در واکنش به این اقدام بعد از اجتماع در مقابل درب ورودی کارخانه، برای پی‌گیری حقوقی این موضوع به دادسرای نظام واقع در بلوار قدس اهواز مراجعه کرده و تعدادی دیگر از کارگران نیز مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کرده‌اند.
کارگران معترض در باره سوابق مشکلات کارخانه و کارگران لوله سازی خوزستان می‌گویند: مشکلات کارخانه و کارگران لوله سازی خوزستان از شهریورر ماه سال ۹۲ با ورود سرمایه گذار جدید آغاز شد. این سرمایه گذار با تعهد به اینکه توانایی راه اندازی کارخانه و تامین حقوق کارگران را دارد وارد کارخانه شده است اما طی این دو سال نه تنها کارخانه را به طور کامل راه اندازی نکرده بلکه در پرداخت مطالبات مزدی کارگران نیز کوتاهی کرده است.
به گفته کارگران لوله سازی خوزستان، علاوه بر مشکلاتی که پیش از ورود بخش خصوصی در کارخانه وجود داشت وتولید را محدود کرده بود، تقریبا از ۲۰ روز پیش فعالیت تولیدی این کارخانه از سوی کارفرما متوقف شده است در صورتی که کارگران معتقدند این کارخانه مشکلی برای راه اندازی و ادامه تولید ندارد. به همین دلیل ۸۰ کارگر با سوابق ۱۶ تا ۲۰ سال کار هر روز در کارخانه حاضر می‌شوند اما کارفرمای بخش خصوصی تمایلی به ادامه همکاری با آنان را ندارد.
همچنین کارگران لوله سازی خوزستان درباره مطالبات مزدی خود گفتند، از سال ۹۲ که کارخانه مجددا با ورود بخش خصوصی راه اندازی شده است کارفرما در بیشتر ماه های سال مبالغی را به صورت علی‌الحساب به کارگران پرداخت کرده است اما آنان مدعی‌اند مجموع مطالبات‌شان تا پایان فروردین ۹۴ به صورت پراکنده حقوق ۱۰ ماه حقوق است.

--------------------------

کارکنان محیط زیست در مقابل این سازمان تجمع کردند

به گزارش ایلنا تجمع کنندگان که تعداد آن‌ها در حدود ۲۰۰ نفر عنوان می‌شود از کارکنان رسمی، قراردادی و پیمانی شاغل در سازمان محیط زیست هستند که در قسمت‌های مختلف این سازمان مشغول کارند.
براساس اخباری که به نقل از افراد حاضر در این اجتماع صنفی در اختیار ایلنا قرار گرفته است، خودداری مدیران سازمان محیط زیست از اجرای مقررات حقوقی و رفاهی کارکنان یکی از دلایل این اعتراض صنفی بوده است.
در این باره یکی از افراد حاضر در این تجمع گفت: بصورت مشخص مدیران کنونی این سازمان حاضر نیستند تا احکام رفاهی و شغلی که در دولت گذشته برای کارکنان محیط زیست صادر شده بود را اجرا کنند.
وی گفت: مدیران سازمان محیط زیست به عنوان کارفرما در دو سال گذشته با این استدلال که با مشکل کمبود بودجه مواجه‌اند بصورت مداوم از اجرای این احکام طفره می‌روند.
وی افزود: به دلیل همین خودداری طی دو سال گذشته برخی از کارکنان توانستند تا از طریق طرح دعوی در دیوان عدالت اداری سازمان محیط زیست را وادار به اجرای احکام جدید شغلی کنند و در مقابل هنوز تعدادی از کارکنان محیط زیست یا در نوبت رسیدگی دیوان عدالت اداری قرار دارند یا هنوز امیدوارند که با حل شدن مشکل کمبود اعتبار خود سازمان محیط زیست این احکام را اجرا خواهد کرد.
یکی دیگر از کارکنان ناراضی سازمان محیط زیست نیز در این باره گفت: هرچند در مورد همکارانی که در حال حاضر با رای دیوان عدالت اداری از مزایای جدید شغلی برخوردارند نیز سازمان محیط زیست در مقام کارفرما به رای دیوان عدالت اداری معرض شده‌است اما دست کم فعلا درآمد ماهانه آن‌ها نزدیک به یک میلیون‌تومان افزایش یافته است.
برپایه این اطلاعات احکام شغلی که هنوز مدیران سازمان محیط زیست حاضر به اجرای آن نشده‌اند شامل یکسری مزایای شغلی است که در ‌‌نهایت باعث افزایش مزدپایه کارکنان سازمان محیط زیست می‌شود.
معترضان می‌گویند در شرایطی که سازمان محیط زیست به بهانه نبود منابع مالی از اجرای احکام شغلی جدید خودداری می‌کند، کارکنان شاهدند که با تصمیم مدیریت سازمان قرار است حدود ۲۴۰ نفر دیگر بصورت قرارداد مستقیم در سمت‌های مختلف شغلی سازمان محیط زیست استخدام شوند.
به گفته افراد حاضر در اجتماع اعتراضی امروز آن‌ها هیچ مشکلی با استخدام همکاران جدید خود ندارند اما این عملکرد دوگانه باعث شده است تا آن‌ها احساس کنند که نبود منابع مالی تنها بهانه‌ای برای پرداخت نشدن مزایای شغلی آن‌ها بوده است.
برپایه این اطلاعات به دنبال برپایی این تجمع صنفی، «معصومه ابتکار» رئیس سازمان محیط زیست در جمع معترضان حاضر شد و در ‌‌نهایت این اجتماع صنفی به سالن اجتماعات انتقال یافت تا طرفین خواسته‌های مشروح خود را بیان کنند.
تماس خبرنگار ایلنا برای انتشار واکنش مدیران این سازمان به مطالبات صنفی کارکنان تا لحظه ارسال این خبر بی نتیجه بوده است.

--------------------------

کارگران معدن نگین با وعده مدیریت به کار بازگشتند

منابع کارگری از توافقات اولیه برای آغاز به کار کارگران معدن نگین طبس در پی وعده‌هایی مبنی بر پرداخت مطالبات صنفی این کارگران خبر می‌دهند.
در پی اعتصاب صبح روز گذشته (۲۱ اردیبهشت) ۱۵۰ نفر از کارگران معدن نگین طبس در اعتراض به تعویق و تاخیرهای متوالی در پرداخت حقوق کارگران، در جلسه‌ای که عصر روز گذشته بین نمایندگان کارگری و مدیریت معدن برگزار شد، صورتجلسه‌ای تنظیم شد که طی آن حقوق کارگران تا تاریخ ۱۵/۳ /۹۴ به طور کامل پرداخت شود.
به گفتهٔ منابع آگاه در پی وعده‌های داده شده مبنی بر پرداخت حقوق کارگران، از صبح امروز سه شنبه کار در معدن از سر گرفته شده است.
به گفتهٔ این کارگران حقوق ماههای اسفند و فروردین هنوز به طور کامل به کارگران پرداخت نشده و عیدی امسال نیز، ابتدای اردیبهشت ماه به حساب کارگران واریز شده است.
یکی از کارگران با بیان این مطلب که تاخیر در پرداخت حقوق و دستمزد کارگران معدن نگین پیش از این هم سابقه داشت به خبرنگار ایلنا گفت: متاسفانه مدتهاست با تاخیر در دریافت حقوق‌ها مواجه‌ایم و این وضعیت باعث شده در پرداخت اقساط و مخارج روزمره‌مان با مشکل مواجه شویم.
این کارگر ادامه داد: حق تونل طبق قانون باید به کارگران پرداخت شود اما در کارگاهی با بیش از ۳۰۰ نفر کارگر هنوز طرح طبقه بندی مشاغل اجرایی نشده و این مسئله باعث شده اجحاف زیادی در حق کارگران صورت بگیرد.
اعتراض دیگر کارگران به عدم همسان سازی و تبعیض در پرداخت حقوق کارگران است. یکی از کارگران در این باره گفت: تعدادی از کارگران ۱۵ روز کار می‌کنند و ۱۵روز دیگر را در استراحت هستند ولی عده‌ای از کارگران ۲۱ روز کار می‌کنند و ۹ روز استراحت دارند، در چنین شرایط مشابهی دستمزد کارگران یکی نیست. به گفتهٔ این کارگر، تبعیض در پرداخت حقوق‌ها به گونه‌ای است که حتی گروهی که ۱۵ روز کار می‌کند گاهی حقوق بیشتری می‌گیرد.
وی همچنین به بخش دیگری از اجحافی که در ارتباط با برخی کارگران صورت می‌گیرد اشاره کرد و گفت: متاسفانه گاهی می‌بینیم کارگری که ۱۶ تا ۱۷ ساعت در روز کار می‌کند از دریافت پاداش محروم است و پاداش کار او به استاد کارش تعلق می‌گیرد.
کارگران معدن نگین به تفاوت در پرداخت‌ها در بین معادن خصوصی و دولتی هم معترضند. به گفتهٔ یکی از کارگران، در شرایطی که دو معدن تولید زغال سنگ در جوار هم کار می‌کنند اما میزان دستمزد کارگران دو معدن تا یک و نیم برابر متفاوت است. کارگران می‌پرسند چرا با وجود شرایط کاری یکسان دستمزد کارگران دو معدن تا این حد متفاوت است.
به گفتهٔ کارگران، علاوه بر تعویق در پرداخت حقوق از سوی شرکت معدنی نگین، یکی از عمده‌ترین مشکلات کارگران مربوط به کسر از اضافه کاریهای کارگران غیر شیفت در ایام نوروزسال جاری بوده است.
گفتنی است، طبق آخرین اطلاعات دریافت شده، طی صورتجلسه‌ای که روز گذشته با حضور نمایندگان کارگری، مسولین اداره کار و مدیریت معدن برگزار شد، قرار است حقوق کارگران به طور کامل تا ۱۵ خرداد ماه سال جاری پرداخت شود.

--------------------------

افزایش تنش در کارخانه «لوله و نورد صفا» در پی مذاکره بی‌نتیجه با نمایندگان کارفرما

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران معترض علیه مدیران کارخانه شعار سر می‌دهند و آنطور که خودشان می‌گویند تا این لحظه از خروج «قائم مقام مدیرعامل» و «دیگر مدیران ضدکارگری کارخانه» از ساختمان اداری جلوگیری کرده‌اند.
تنش بین کارگران لوله و نورد صفا و مدیران این کارخانه در پی بی‌نتیجه ماندن مذاکرات روز یکشنبه (۲۰ اردیبهشت) در تهران بالا گرفته است.
قرار مذاکره در تهران پیرو تعیین شرط کارگران برای پایان دادن به جدید‌ترین دور اعتصاب‌شان گذاشته شده بود. کارگران پیش از مذاکره اعلام کرده بودند در صورتی به کار باز می‌گردند که یک ماه از حقوق معوقه آن‌ها پرداخت شود.
یکی از کارگران در گفتگو با خبرنگار ایلنا فضای مذاکره روز یکشنبه در تهران را که با حضور سه تن از کارگران، قائم مقام مدیرعامل و پسر مدیرعامل در دفتر مرکزی کارخانه لوله و نورد صفا برگزار شده بود، بدین ترتیب روایت کرد: «نمایندگان کارگران به قصد راضی کردن پسر مدیرعامل برای پرداخت حقوق ماه گذشته کارگران به تهران سفر کرده بودند. حتی در ابتدا او را راضی کرده بودند، اما قائم مقام مدیرعامل ساعتی پس از آغاز جلسه، نمایندگان کارگران را از اتاق بیرون کرد و پس از آنکه جلسه دوباره تشکیل شد، پسر مدیرعامل در کمال ناباوری با پرداخت یک ماه چهار ماه حقوق معوقه کارگران مخالفت کرد.»
گفتنی است کارفرما علاوه بر پرداخت نکردن بیش از ۱۶ ماه حق بیمه کارگران لوله و نورد صفا به سازمان تامین اجتماعی، حقوق چهار ماه گذشته را نیز به آن‌ها پرداخت نکرده است. کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه‌شان از ابتدای اردیبهشت امسال دست از کار کشیده‌اند.
کارخانه لوله و نورد صفا در مجاورت بزرگراه ساوه به تهران و در کیلومتر نهم این بزرگراه قرار گرفته است.

--------------------------

کارگران قطار شهری اهواز مانع خروج ماشین‌آلات سنگین از کارگاه شدند

در شانزدهمین روز از اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق، صبح امروز گروهی که منطقا احتمال داده می‌شود از عوامل کارفرما بوده باشند، قصد اعتصاب شکنی کارگران را داشتند.
کارگران به ایلنا گزارش داده‌اند شرکت پیمانکاری کیسون در شانزدهمین روز از آغاز اعتصاب کارگران، روز جاری (۲۲ اردیبهشت) با دخالت نیروهای انتظامی قصد داشت تعدادی از خودروها و سایر ماشین آلات سنگین را از کارگاه خارج کند تا با نمایش شروع کار به نوعی خاتمه اعتصاب را به کارگران و مردم شهر اعلام کند اما کارگران مانع این کار شدند.
کارگران می‌گویند: کارفرما در حالی تصمیم به اعتصاب شکنی گرفته است که کارگران طی شانزده روز گذشته در واکنش به تاخیر ۴ ماهه در پرداخت مطالبات معوقه‌شان، کار در بخشهای مختلف کارگاه را متوقف کرده‌اند. کارگران می‌گویند کارفرما به جای استفاده از ابزار‌های مختلف برای شکستن اعتصاب کارگران، بهتر است مطالبات مزدی کارگران را پرداخت کند.
ایلنا طی دو روز گذشته گزارش داده بود که همزمان با چهاردهمین و پانزدهمین روز اعتصاب این کارگران به ترتیب حکم اخراج ۱۵۰ و ۲۰ نفر از کارگران بخش‌های حفاری و واحد ماشین‌آلات کارگاه قطارشهری اهواز ابلاغ شده است.

--------------------------

کارگر مس شهید باهنر کرمان دست از کار کشیدند

منابع کارگری در کرمان گزارش می‌دهند،از روز گذشته نزدیک به ۳۰۰ نفر از کارگران مجتمع مس شهید باهنر، در اعتراض به آنچه نادیده گرفتن حقوق صنفی ۱۲۰۰ کارگر این مجتمع از سوی مدیریت عنوان شده دست از کار کشیده‌اند.
گفته می‌شود این کارگران در شیفت‌های بعدازظهر و شامگاه روز دوشنبه بیست و یکم و صبح روز سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه با حضور در محوطهٔ مجتمع از طریق برگزاری تجمع در اعتراض به شرایط موجود دست به اعتصاب زده‌اند.
این کارگران به ایلنا گفته اند در طول یک سال گذشته افزایش حقوق عده‌ای از پرسنل که در رده‌های مدیریتی و پرسنلی مشغول به کارند باعث شده تبعیض‌های غیرقابل قبولی بین کارگران و سطوح بالای شرکت اتفاق بیفتد که ادامه شرایط را برای کارگران سخت کرده است.
به گفتهٔ این کارگران ازاواخر سال گذشته افزایش بی‌سابقهٔ اضافه حقوق عده‌ای از کارکنان ارشد و مدیران مجتمع مس شهید باهنر موجبات اعتراض کارگران باسابقهٔ این شرکت را فراهم کرد، این در حالی است که مدیریت مجتمع مس شهید باهنر بار‌ها اعلام کرده است که شرکت با کمبود نقدینگی مواجه است.
یکی از کارگران دراین باره با بیان اینکه این مسئله منجر به بروز اعتراضاتی در بین کارگران شد، گفت: در پایان سال گذشته، با وعدهٔ قائم مقام مدیرعامل قرار بود حق اضافه کار به کارگران پرداخت شود که متاسفانه این وعده عملی نشد و حتی در یکی از اعتراضات سال گذشته، یک کارگر باسابقهٔ این مجتمع که ۱۸ سال سابقهٔ کار داشت صرفا به دلیل اعتراض به شرایط موجود اخراج شد.
این کارگر ادامه داد: تلاش‌های نمایندگان کارگری و برخی از مسولین برای بازگرداندن این کارگر بی‌نتیجه ماند و این کارگر با سابقه بدون برگزاری کمیته انضباطی و سایر مراحل قانونی اخراج شد. به گفتهٔ این کارگر، اتفاقی که برای این کارگر افتاد باعث شد سایر کارگران به ادامه یافتن شرایط موجود حساستر شوند و به همین دلیل از روز گذشته دست از کار کشیده‌اند.
کارگران می‌گویند در شرایطی که مجتمع مس شورای اسلامی کار دارد باید ضمن طرح این مسئله در شورا در خصوص وضعیت این کارگر تصمیم گیری می‌شد اما بی‌توجهی مدیریت مس به شورای کارگری و تصمیمات این شورا باعث شده پیگیری مطالبات صنفی کارگران با تعویق مواجه شود.
کارگران این شرکت بزرگ صنعتی همچنین به عدم انعقاد قرارداد توسط شرکت با کارگران معترض هستند. به گفتهٔ این کارگران، از ابتدای سال جاری تا کنون هیچگونه قراردادی با آن‌ها منعقد نشده و این مسئله امنیت شغلی آن‌ها را با تهدید مواجه کرده است.
یکی از کارگران در این باره گفت: این برای اولین بار است که با گذشت ۵۰ روز از ابتدای سال هنوز هیچگونه قراردادی با کارگران بسته نشده است. وی گفت پیگیری‌های نمایندگان کارگران در خصوص قرارداد‌ها هم تاکنون به نتیجه نرسیده است.
این کارگر ادامه داد: در کنار این اقدامات مدیریت مجموعه در نظر دارد برخی از قسمت‌های مجتمع را به گروههای پیمانکاری واگذار کند که این مسئله موجبات نگرانی کارگران را فراهم کرده است.
به کارگیری نیروهای غیر متخصص و عدم تامین نیروی کافی با وجود بازنشستگی تعدادی از کارگران یکی دیگر از دلایل اعتراض صنفی کارگران مس شهید باهنر کرمان است.
شرکت مس باهنر نزدیک به ۱۲۰۰ نفر کارگر دارد و در نزدیکی بزرگ‌ترین و غنی‌ترین معادن مس خاورمیانه تأسیس شده است و شامل کارخانجات ذوب و ریخته‌گری، اکستروژن و پولک زنی و لوله مسی می‌باشد.
محصولات این شرکت که شامل ورق و تسمه، مقاطع و لوله و لوله مسی و... می‌باشد علاوه بر تأمین نیاز داخلی به کشور‌های مختلف از قبیل آلمان، فرانسه، انگلستان، اسپانیا، چین، تایوان، ویتنام، تایلند و کویت صادر می‌شود.

--------------------------

حکم اخراج اداره کار اسلامشهر برای دو کارگر رسمی «ویتانا»

«حجت‌الـله قنبری» از اعضای خانه کارگر غرب تهران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: براساس آرایی که حدود دو هفته پیش از سوی هیات تشخیص اداره کار اسلامشهر صادر شد احکام اخراج آقایان «حسین بختیاری» و «بیات زارع‌پور» تایید شده است.
این فعال صنفی کارگری معتقد است احکام مذکور به استناد گزارش غیر واقعی بوده است.
کارگران یادشده از جمله ۹ کارگری بودند که از ابتدای سال گذشته کارفرما به آن‌ها اجازه حضور در محل کارشان را نداده بود. آنطور که همکاران کارگران مذکور می‌گویند سابقه کاری آن‌ها در کارخانه ویتانا دست‌کم نزدیک به ۲۵ سال است.
آقای قنبری در توضیح غیر واقعی بودن گزارشی که توسط بازرس اداره کار اسلامشهر تهیه شده‌ است می‌گوید: به دستور کارفرما نگهبانی ویتانا در تمامی مدت سال ۹۳ به آقایان بختیاری و زاع‌پور اجازه حضور در محل کار را نداد اما این دو نفر هر روز در محل کار حاضر می‌شدند.
وی گفت: حسب شواهد موجود کارفرمای ویتانا با این استدلال که کارگران مورد نظر حاضر به قبول تغییر شرایط کار نبوده‌اند آن‌ها را اخراج کرده است اما وقتی که کمیته انظباطی کارخانه ویتانا بصورت کتبی تایید کرده است که این کارگران حاضر به قبول شرایط جدید کار هستند واهی بودن ادعای کارفرما مشخص می‌شود.
این فعال کارگری می‌گوید: با این وضعیت مسلم است هرگزارشی هم برپایه ادعای نادرست کارفرما تهیه شود وجاهت قانونی ندارد بنابراین انتظار ما این است که دست‌کم در هیت حل اختلاف آرای اخراج صادره فسخ شود.

--------------------------

دو ماه تعلل دولت در ابلاغ افزایش حق مسکن کارگران

«مهرداد سعیدی» نماینده کارگران شرکت چاپ افست با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: دومین ماه سال نیز در حالی به پایان می‌رسد که هنوز دولت بخشنامه پرداخت حق مسکن ۴۰ هزار تومانی حق مسکن کارگران را به کارفرمایان ابلاغ نکرده است.
وی افزود: این وضعیت باعث می‌شود تا کارگران گفته‌های اخیر معاون وزیر کار در خصوص احتمال لغو افزایش حق مسکن را باور کنند.
این مقام صنفی ادامه داد هرقدر که این احتمال قوت بگیرد در مقابل اعتماد کارگران به وعده‌هایی که در زمان افزایش ۱۷ درصدی دستمزدها برای تقویت قدرت از دست رفته خرید آنها داده شده بود از بین می‌رود.
وی یادآور شد زمانی که دستمزدهای سال ۹۴ برخلاف سبد هزینه خانوار بصورت جزئی و ناچیز افزایش یافت، به کارگران وعده داده شد که این شکاف دست‌کم برای سال آینده جبران می‌شود.
سعیدی افزود: آنزمان هم اعضای شورای عالی کار اعلام کردند که این افزایش ناچیز مقدمه‌ای برای واقعی شدن دستمزدهاست و هم دولت اعلام کرد که با برنامه های ضدتورمی که دارد پیش از پایان بهار قدرت خرید کارگران را ترمیم خواهد کرد.
به گفته این مقام صنفی در این شرایط حداقل اعضای کارگری شورای عالی کار و تشکل‌هایی عالی صنفی که از عملکرد آنها در زمان تصویب مزد دفاع کرده‌اند وظیفه دارند تا از طریق وزارت کار موضوع ابلاغ افزایش حق مسکن را به هیات دولت یادآور شوند.
وی ادامه داد: از آن زمان تا حالا کرایه‌های حمل و نقل و هزینه اجاره مسکن افزایش یافته است و حتی زمزمه‌های گرانی قیمت نان نیز به گوش ‌می‌رسد.
نماینده کارگران شرکت چاپ افست افزود: از قرار معلوم تا به این لحظه بازهم تنها قسمت تعدیلی سیاست‌های اقتصادی دولت اجرا شده است و هنوز وقت آن نرسیده تا دست پنهانی که مناسبات اقتصادی را تنظیم می کند اجازه افزایش جزئی دستمزد کارگران را بدهد.
وی یادآور شد: به موجب قانون هیات دولت بصورت تشریفاتی وظیفه دارد تا مصوبه شورای عالی کار در مورد افزایش حق مسکن کارگران را ابلاغ کند و در هیچ جای قانون به دولت اجازه داده نشده تا به منظور پیشبرد تصمیمات اقتصادی خود از ابلاغ مصوبات شورای عالی کار جلوگیری کند.
سعیدی که باور دارد حق مسکن یکی از حقوقی است که به موجب قانون برای هر کارگر به رسمیت شناخته شده است؛ گفت: بطور قطع در شرایط اقتصادی کنونی هزینه ارزان‌ترین اقلام مصرفی خانواده‌های کارگری بیش از 40 هزار تومان در ماه است اما سکوت نهادهای صنفی کارگری در مقابل اقدام اخیر دولت می‌تواند بهانه‌ای شود تا بعدا از طریق آن سایر حقوق قانونی کارگران نیز به شیوه مشابه به دست فراموشی سپرده شود.

--------------------------

کشتارگاه سیمرغ موقتاً تعطیل شد/ احتمال بیکاری دائمی ۱۲۰ کارگر

به گزارش ایلنا، واحد کشتارگاهی سیمرغ در استان خراسان رضوی به دلیل آنچه مشکلات بهداشتی عنوان می‌شود، از اول اردیبهشت ماه سال جاری موقتا تعطیل شده است و ۱۲۰ کارگر این کشتارگاه به اداره کار شکایت کرده‌اند.
کارگران می‌گویند: کشتارگاه سیمرغ به دلیل مشکلات بهداشتی، وضعیت نامناسب فضای ساختمانی و رعایت نکردن بهداشت محیط تعطیل شده است.
به گفته آنان؛ این کشتارگاه طیور کاستی‌ها و مشکلات زیادی در زمینه زیرساخت‌های محیطی ازجمله نامناسب بودن سرویس فاضلاب و استاندارد محیط روبرو است و نیاز به بهسازی و نوسازی وضعیت محیط کشتارگاه و سرویس فاضلاب دارد.
به ادعای آنان، کارفرما به بهانه تعطیلی کشتارگاه سعی دارد با بلاتکلیف نگه داشتن کارگران با سابقه این واحد کشتارگاهی به نوعی آنان را وادار به ترک کار کند.
طبق اظهارات منابع کارگری، ۱۲۰ کارگر کشتارگاه سیمرغ به اداره کار نیشابور شکایت کرده وحکم بازگشت بکار گرفته‌اند با این حال کارگران معتقدند کارفرما با سوء استفاده از فرصت بدست آمده، قصد دارد کارگران با سابقه را اخراج کرده و نیروی کار جدید استخدام کند.

--------------------------

روز پانزدهم اعتصاب؛ ۲۰ کارگر «قطار شهری اهواز»

به لیست اخراجی‌ها اضافه شدند/ بیکاری ۱۷۰ کارگر نتیجه اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق

کارگران به ایلنا گزارش دادند؛ همزمان با پانزدهمین روز از شروع اعتراضات صنفی کارگران این پروژه عمرانی، علاوه بر ۱۵۰ کارگر بخش حفاری که پیمانکار روز گذشته اخراج کرده بود، امروز (۲۱ اردیبهشت) اسامی ۲۰ نفر از رانندهای ماشین آلات سنگین به لیست اخراجی‌ها اضافه شده است.
به گفته کارگران معترض، اعتصاب و اجتماع ۱۵ روزه کارگران قطار شهری اهواز در واکنش به تعویق ۴ ماه حقوق معوقه از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت) آغاز شده است.

--------------------------

کارگران معدن زغال سنگ نگین طبس دست از کار کشیدند

منابع کارگری ایلنا در معدن زغال سنگ نگین طبس گزارش کردند؛ صبح امروز (۲۱ اردیبهشت ماه) ۱۵۰ نفر از کارگر معادن ذغال سنگ نگین طبس در اعتراض به تعویق یک ماه و نیم حقوق، دست از کار کشیده و محل کار خود را‌تر ک کرده‌اند. هم اکنون این کارگران در محل آسایشگاه حاضرند.
کارگران معترض به ایلنا گفته‌اند؛ پیش از این حقوق کارگران حدود سه ماه به تعویق افتاده بود که کارفرما بخشی از مطالبات کارگران را پرداخت کرده است اما در حال حاضر کارگران نیمی از حقوق اسفند ۹۳ و حقوق کامل فروردین ۹۴ را دریافت نکرده‌اند.
به گفته آنان؛ تعداد کارگران این معدن حدود ۴۰۰ نفر است که به صورت چرخشی ۶ روز کار و ۳ روز استراحت فعالیت دارند. اجتماع امروز مربوط به کارگران یک شیفت ۱۵۰ نفره است که قرار بود ۶ روز در معدن به طور مداوم کار کنند.
طبق اظهارات کارگران معدن نگین؛ با وجود آنکه کارگران در چندین نوبت از مسئولان شهرستانی و مدیران معدن خواسته بودند به مشکلات این معدن رسیدگی شود اما آنان نسبت به این موضوع بی‌توجهی کرده‌اند و سکوت آنان موجب گسترش اعتراضات کارگری در این معدن شده است.
به گفته کارگران، علاوه بر تعویق در پرداخت حقوق از سوی شرکت معدنی نگین، یکی از عمده‌ترین مشکلات کارگران مربوط به کسر از اضافه کاریهای کارگران غیر شیفت در ایام نوروزسال جاری بوده است.

--------------------------

سرگذشت یک کارگر پیمانی‌؛ محروم از حقوق اولیه نیروی کار انسانی

ایلنا: سید مصطفی یک کارگر پیمانی ۴۰ ساله ساکن پاکدشت است که تا قبل از سال جدید در یک شرکت تولید کننده قطعات خودرو به صورت پیمانی مشغول به کار بوده است. حالا اما از ۱۵ فروردین ماه سال جاری که تنها به دلیل یک روز غیبت بیکار شده در به در به دنبال کار می‌گردد. می‌گوید «یک روز بعد از عید به دلیل بیماری سر کار حاضر نشدم، با اینکه قبل‌تر اطلاع داده بودم که به دلیل بیماری باید یک روز استراحت کنم اما وقتی به شرکت مراجعه کردم گفتند اخراجی.»
سرگذشت یک کارگر پیمانی‌؛ محروم از حقوق اولیه نیروی کار انسانی او با استیصال ادامه می‌دهد: در طول این مدت در شرکتهای زیادی فرم پرکرده‌ام اما هنوز هیچیک از این شرکت‌ها جوابی به درخواست کار نداده‌اند. بعضی از جاهایی که فرم پرکرده‌ام هم اعلام کردند تا سه ماه نمی‌توانیم حقوقی پرداخت کنیم اگر شرایط را قبول می‌کنید بیاید و کار را شروع کنید.
او می‌گوید: ممکن است بعضی از کارگران پیمانی به دلیل شرایط سخت زندگی حتی همین شرایط را قبول کنند به امید اینکه ۳ماه بعد حقوقی به آن‌ها پرداخت شود اما برای کارگری که هر ماه باید حداقل ۳۰۰-۴۰۰ هزار تومان اجاره خانه پرداخت کند تحمل ۳ماه بی‌حقوقی سخت است.
این کارگر که در پاکدشت با مادر و خواهرش زندگی می‌کند تا به امروز با حداقل دستمزدی که دریافت می‌کرد، ماهیانه ۳۵۰ هزار تومان اجاره خانه پرداخت می‌کرد اما حالا با شرایطی که پیش آمده نمی‌داند باید چگونه مخارج زندگی‌اش را تامین کند.
سید مصطفی از حقوق معوقه‌اش می‌گوید «یک ماه حقوق و نزدیک به ۴ ماه و نیم بیمه از شرکتی که از آن اخراج شده‌ام طلبکارم و در این شرایط با بی‌پولی و خرج اجاره خانه نمی‌دانم باید دست به دامن چه کسی شوم.
می‌گوید: بسیاری از کارگران پیمانی از ترس بیکار شدن شکایت نمی‌کنند، زیرا هیچ حمایتی از کارگران صورت نمی‌گیرد و تنها منافع کارفرمایان و پیمانکاران مطرح است. به گفتهٔ این کارگر، اکثریت قریب به اتفاق کارگران پیمانی حداقل مزد را دریافت می‌کنند ولی آن‌ها هرگز نمی‌توانند اعتراضی کنند، زیرا می‌ترسند قرارداد‌هایشان یک طرفه لغو شود و تمدید نشود.
از او درباره مدت قراردادش با شرکتی که از آن اخراج شده می‌پرسم. می‌گوید، از آذر ماه ۹۳ که در این شرکت مشغول به کار شدم هیچ قراردادی با ما بسته نشد. این مسئلهٔ تازه‌ای نیست هیچکدام از کارگران پیمانی قرارداد ندارند. تنها بازرس بیمه هر از گاهی به کارگاه سر می‌زند و لیست کارگران را چک می‌کند. اگر بازرس بیمه و وزارت خانه به کارگاه‌ها سر نزنند حق کارگر به راحتی خورده می‌شود.
به گفتهٔ این کارگر پیمانی، عدم حمایت دولت از کارگران پیمانی باعث شده سایه یاس و ناامیدی بر امنیت شغلی هزاران کارگر پیمانی که در شرکتهای مختلف تولیدی و صنعتی مشغول به کارند، گسترده شود. مشکلات کارگران پیمانی تنها محدود به قراردادهای بی‌سر و ته نمی‌شود. ما در بحث بیمه و میزان دستمزد با مشکلات جدی مواجه‌ایم که معنای حداقل مزد و بیمه را به کلی برای کارگران دگرگون کرده است.
سید مصطفی می‌گوید، دولت از طرفی برای بازنشستگی سن ۶۰ سال را تعییین می‌کند اما از طرف دیگر کارگر بالای ۳۰ سال استخدام نمی‌کند. برای من که کارگر پیمانی هستم و با ۴۰ سال سن تنها ۱۰ سال سابقهٔ بیمه دارم ادامه این شرایط سخت است.
وی ادامه می‌دهد، اغلب کارفرما‌ها وقتی کارگر پیمانی را به کار می‌گیرند یا اعلام می‌کنند بیمه نداریم و یا اینکه کمتر از سه ماه قرارداد می‌بندند تا بیمه نکنند در حالیکه قانون می‌گوید از بدو ورود باید کارگر را بیمه کنند. آنهایی هم که بیمه می‌شوند به خاطر وقفه‌ای که در طول مدت بیمه‌شان می‌افتد مجبورند معاینات مجدد انجام دهند. یعنی تامین اجتماعی از فرد می‌خواهد به خاطر وقفه‌ای که افتاده برود و معاینات پزشکی را انجام دهد که بین زمان بیمه شدن فاصله نیفتد، پرداخت حق بیمه از جیب برای کارگر پیمانی که با حداقل حقوق زندگی می‌کند هزینه بر است.
این کارگر پیمانی از دولت می‌خواهد فکری به حال بازنشستگی کارگران پیمانی کند. او می‌گوید «دولت که بحث شرایط سنی را به عنوان شرط بازنشستگی مطرح می‌کند توجهی به شرایط سختی که کارگران پیمانی تجربه می‌کنند، ندارد. حداقل کاری که دولت باید انجام دهد این است که با توجه به عدم امنیت شغلی که برای کارگران پیمانی وجود دارد حداقل سن بازنشستگی را کاهش دهد تا این کارگران بتوانند با ۱۰ سال سابقه کار هم بازنشسته شده و از مستمریشان استفاده کنند. به این شکل کارگر پیمانی که سن‌اش ۴۰ سال به بالاست می‌تواند با ۱۰ سال سابقه هم بازنشسته شود.
او تکرار می‌کند: من کارگری هستم که از ۱۸ سالگی کار کرده‌ام و حالا که ۴۰ ساله هستم به اندازهٔ ۱۰ سال سابقهٔ بیمه دارم. دولت باید برای امثال من که تعدادمان بسیار زیاد است و در استخداممان مشکل به وجود آمده تسهیلاتی را فراهم کند که سریع‌تر بازنشسته شویم.
پیمانکار برای کاهش هزینه‌ها، از حقوق کارگر می‌زند
در همین رابطه فتح الله بیات رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با اشاره به شرایط سختی که کارگران پیمانی در شرکت‌های پیمانکاری تجربه می‌کنند می‌گوید: متاسفانه در بخش پیمانکاری، پیمانکار که کار را از طریق مزایده و یا مناقصه بر می‌دارد قطعا در تمام مدت قرارداد به فکر منافع خودش است و در پی سودی است که خودش از برنده شدن در این مناقصه به دست می‌آورد. زمانی که پیمانکار، پیمان را با حداقل قیمت‌ها برنده می‌شود باید کاری کنند که بتوانند هزینه‌ها را جبران کنند. متاسفانه در اولین اقدام حق و حقوق کارگران اعم از دستمزد‌ها و بیمهٔ کارگران و هر آنچه باید در فیش کارگر گنجانده شود به او پرداخت نمی‌شود.
به گفتهٔ بیات بستن قراردادهای زیر یک سال عمده‌ترین مشکل بر سر راه بیمه کارگران پیمانی است. وی می‌گوید: متاسفانه وقتی مدت انجام کار توسط پیمانکار در کمتر از یک سال تمام می‌شود، کارگر پیمانی نمی‌تواند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گیرد. در این مواقع کارگر بلاتکلیف می‌ماند که حق و حقوقش را از چه کسی طلب کند. این بزرگ‌ترین لطمه‌ای است که به کارگران پیمانی می‌خورد.
وی ادامه داد: همین موضوعات بود که ما خواهان پیگیری آن از طریق مجلس شدیم و خواهان برچیده شدن قراردادهای موقت بودیم. نیروهای پیمانکاری اگر امکان استخدام ندارند، حداقل باید از تسهیلاتی برخوردار باشند تا از امکان بازنشتگی در سن‌های پایین‌تر و با حداقل سابقهٔ بیمه بهره‌مند شوند.
به گفتهٔ بیات، این نوع کارگران هیچ‌گونه امنیت شغلی ندارند و اگر به همین روال ادامه پیدا کند موجب مشکلات عدیده‌ای خواهد شد
وی با بیان اینکه قراردادی بودن کارگران بهانه‌ای برای کارفرمایان شده است، گفت: به محض اینکه کوچک‌ترین فشاری به بنگاه اقتصادی وارد می‌شود، اولین اقدامی که انجام می‌دهند تعدیل نیروی کار قراردادی است و با توجه به اینکه این قرارداد‌ها موقت است، ‌کارفرما می‌تواند هر لحظه برای اخراج کارگر اقدام کند.
رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور با تاکید بر اصلاح تبصره دو ماده ۷ قانون کار ابراز امیدواری کرد: «طرح بهسازی قراردادهای موقت کار و اصلاح تبصره ۱ و ۲ ماده ۷ قانون کار» مدتهاست مطرح شده و در این طرح مقرر شده است که در کارهایی که ماهیت آن مستمر و دائمی است کارگر نباید به عنوان کارگر موقت و قراردادی به کار گرفته شود. اگر فرد یک سال به بالا کار کند شاید بتواند از بیمه بیکاری استفاده کند اما متاسفانه کارگر پیمانی که زیر یک سال کار می‌کند از این حداقل‌ها هم برخوردار نیست.
بیات ادامه داد: همین موضوعات بود که ما خواهان پیگیری آن از طریق مجلس شدیم. نیروهای پیمانکاری اگر امکان استخدام ندارند، حداقل باید از تسهیلاتی برخوردار باشند تا از امکان بازنشتگی در سن‌های پایین‌تر و با حداقل سابقهٔ بیمه بهره‌مند شوند.
رئیس اتحادیه کارگران پیمانی و قراردادی با ابراز تأسف از سوءاستفاده برخی کارفرمایان بزرگ از این شرایط برای فشار به کارگران اظهار امیدواری کرد با کمک دولت و مجلس این طرح به قانون تبدیل شود.

--------------------------

تعویق سه ماهه در پرداخت حقوق ۵۰ کارگر معدن چیروک در طبس

یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفت: این کارگران که با سوابق کاری بالا و در شرایط طاقت‌فرسا و غیرمعمولی در معادن روباز برای تولید ماسه طبیعی سیلیسی مشغول به کارند، از بهمن ماه سال گذشته تاکنون حقوق ودستمزد دریافت نکره‌اند.
این کارگر با بیان اینکه در حال حاضر حقوق ماه‌های بهمن و اسفند در سال ۹۳ و حقوق فروردین امسال به کارگران پرداخت نشده گفت: بیمه‌های کارگران نیز با تعویق‌های ۱۵ روزه به حساب تامین اجتماعی واریز شده و در طول این مدت به دلیل تاخیر در تمدید دفترچه‌ها گاهی مجبور شده‌ایم از جیبمان مخارج درمانی را پرداخت کنیم.
این کارگر ادامه داد: علی رغم شرایط سخت کار هیچگونه سختی کاری به کارگران تعلق نمی‌گیرد و برخی از کارگرانی که با ۲۰ سال سابقهٔ کار در شرف بازنشستگی هستند به دلیل عدم پرداخت ۴درصد بیمه سخت و زیان آور از سوی کارفرما با مشکل در روند بازنشستگی خود مواجه شده‌اند و مجبورند با وجود بیماری‌های تنفسی که با آن درگیرند همچنان در معدن کار کنند.
کارگران چیروک همچنین از عدم وجود قرارداد کاری بین کارگر و کارفرما معدن خبر داده اند و می‌گویند، از حدود ۵۰ نفری که در این معدن مشغول به کارند نزدیک به ۱۰ نفر قرارداد کاری دارند و مابقی بدون قرارداد در این معدن مشغول به کارند.
کارگران می‌گویند، با وجود اینکه وضعیت فروش و تولید این شرکت معدنی مطلوب است اما از زمان روی کار آمدن مدیریت جدید در دو سال گذشته وضعیت پرداخت حقوق و دستمزد کارگران با مشکل مواجه شده است. و طرح طبقه بندی مشاغل هم که مدتهاست قرار است عملیاتی شود به مرحلهٔ اجرایی نرسیده است.
یکی از کارگران در رابطه با پیگیری‌های انجام شده در خصوص مطالبات عقب افتاده کارگران گفت: در طول این مدت از اداره کار و بخشداری آمده‌اند که به وضعیت کارگران رسیدگی کنند اما حتی اجازهٔ ورود به این افراد داده نشده است. به گفتهٔ این کارگر، تاکنون هیچگونه همکاری از سوی اداره کار طبس و بخشداری جهت حل مشکل کارگران صورت نگرفته و یکی از دلایل اصلی آن نفوذ مدیریت شرکت در بین مسولین اداری است که در روند حل مشکلات کارگران اختلال ایجاد می‌کند.
این کارگر همچنین به عدم وجود امنیت شغلی در نتیجه پیگیری مطالبات صنفی کارگران اشاره کرد و گفت: متاسفانه به خاطر نبودن امنیت شغلی کارگران می‌ترسند اعتراضی کنند. اخراج دو کارگر در سال گذشته به دلیل اینکه پیگیرحق و حقوقشان بودند نشان دهندهٔ همین قضیه است.
معدن ماسه ریخته گری چیروک که نزدیک به ۱۷ سال از فعالیت مستمر آن می‌گذرد سهامی عام است وگفته می‌شود یکی از سه معدن مطرح تولید کننده سیلیس در کشور است. این معدن، هم اکنون با نزدیک به ۵۰ کارگر در طبس فعالیت می‌کند.
شرایط سخت کار در معادن تولید سیلس و بروز بیماری‌های ریوی نادر در میان این کارگران سالهاست زنگ خطر را برای مدیران معادن تولید کننده سیلیس، ناظران ایمنی و بازرسان اداره کار به صدا درآورده است. گفته می‌شود بسیاری از بیماری‌های ریوی که در این بخش شیوع پیدا می‌کند، تا چندین سال بدون علامت باقی می‌ماند و فقط از طریق عکس و رادیوگرافی ریه، آثار سیلیس قابل مشاهده است و تنها راه کاهش عوارض آن، خروج از محیط آلوده و ورود به محیط پاک و عاری از سیلیس است.

--------------------------

کارگران رسمی پتروشیمی خوزستان تجمع کردند

به گزارش ایلنا، این تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان اداری این واحد پتروشیمی برگزار شده است.
کارگرانی که در این تجمع اعتراضی حضور داشتند به ایلنا گفته‌اند که دلیل این تجمع صنفی وضعیتی است که از سوی مدیران پالایشگاه برای کارگران پدید آمده است بطوری که بخشی از مزایای شغلی کارگران قطع شده است.
این کارگران معترض که از نیروهای استخدام رسمی شرکت نفت هستند در توضیح ماجرا می‌گویند: زیان ده بودن ترازنامه اقتصادی پتروشیمی خوزستان باعث شده‌است تا مدیران پتروشیمی در مقام کارفرما بخشی از مزایای کارگران را بصورت سلیقه‌ای پرداخت کنند.

--------------------------

کارگران تراکتورسازی کردستان خواستار افزایش حقوق شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، اصلی‌ترین مطالبه نزدیک به ۱۲۰ کارگر تراکتورسازی کردستان که بنابر ادعای یکی از همکارانشان «حداقل بگیر هستند»، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این کارخانه است.
قطع بخشی از مزایای جانبی و حذف وعده ناهار از حدود یک سال پیش و نزدیک به دو سال ممانعت از تشکیل شورای اسلامی کار در این کارخانه از دیگر موارد اعتراض کارگران تراکتورسازی کردستان است.
کارگران ناراضی می‌گویند به دلیل حجم بالای کار در خط تولید ناچار‌ می‌شوند تا ساعت ۷ غروب در کارخانه حضور داشته باشند و مقدمات تولید را برای فردای‌‌ همان روز آماده کنند، اگرچه کارفرما اضافه کاری آن‌ها را پرداخت می‌کند.
بنابر ادعای کارگران، این حجم کاری از آن جهت دردسر ساز است که کارخانه تراکتورسازی کردستان بیش از ۱۵ کیلومتر با شهر سنندج فاصله دارد و رفت و برگشت آنها با مخاطره همراه است.
لازم به ذکر است خبرنگار ایلنا تا لحظه تنظیم این خبر موفق نشده است با کارفرما تماس برقرار کند.

--------------------------

۶۰ کارگر «فولاد قزوین» در نوبت اخراج قرار گرفتند/ بیکاری ۱۲۰ کارگر از ابتدای امسال

منابع خبری ایلنا در کارخانه «فولاد قزوین» واقع در شهرستان تاکستان گزارش دادند؛ در این واحد تولیدی بیش از ۴۰۰ کارگر مشغول به کار بودند اما طی یک ماه گذشته به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، در مرحله نخست تعداد ۶۰ نفر از کارگران پیش از اتمام مدت قرار داد کارشان اخراج شده‌اند. در مرحله دوم اسامی ۶۰ کارگر دیگر تا پایان ماه جاری و با اتمام قرارداد در لیست اخراج قرار گرفته است.
بنا بر ادعای کارگران فولاد قزوین، کارفرمای این کارخانه پایان اسفند ماه سال ۹۳ به قصد اخراج بخشی از نیروی کار، با تمامی کارگران قرارداد دو ماهه منعقد کرده است. علاوه بر آن با تغییر ساعات خروجی کارگران از ساعت ۱۷ به ۱۴، از یک هفته پیش کارگران علاوه بر آنکه از سرویس ایاب و ذهاب محروم شده‌اند، یک وعده غذای گرم نیز با تعطیلی آشپزخانه به کارگران داده نمی‌شود.
به گفته کارگران این کارخانه، تمامی کارگران فولاد قزوین هر ماه پس از خاتمه قرارداد کارشان نگران اخراج هستند.
طبق اظهارات کارگران فولاد قزوین، کارگران شاغل در این کارخانه علاوه بر تعویق حقوق دو ماه گذشته، در زمینه بیمه تکمیلی نیز با مشکلاتی مواجه‌اند.
آنان در تشریح مشکلات بیمه تکمیلی خود گفتند: با وجود آنکه کارفرما همه کارگران را به اجبار تحت پوشش بیمه تکمیلی دانا قرار داده است و هر ماه مبالغی از حقوق کارگران بابت بیمه تکمیلی کسر می‌شود اما کارگران از خدمات بیمه تکمیلی بهره‌مند نیستند. گفته می‌شود حق بیمه کارگران به این شرکت بیمه‌گر پرداخت نشده است.

--------------------------

قرار کارفرما برای مذاکره با کارگران لوله و نورد صفا در بیستمین روز اعتصاب

به گزارش خبرنگار ایلنا، قرار مذاکره در تهران پیرو تعیین شرط کارگران برای پایان دادن به جدید‌ترین دور اعتصابشان ترتیب داده شده است. کارگران پیش از این اعلام کرده بودند در صورتی به کار باز می‌گردند که یک ماه از حقوق معوقه آن‌ها پرداخت شود.
گفتنی است کارفرما علاوه بر پرداخت نکردن بیش از ۱۶ ماه حق بیمه کارگران لوله و نورد صفا به تامین اجتماعی، حقوق چهار ماه گذشته را نیز به آن‌ها بدهکار است.
کارگران معترض می‌گویند اعمال محدودیت برای ورود و خروج ماشین‌های باربری و نگهبانی از تجهیزات و مواد خام موجود در کارخانه را امروز نیز ادامه می‌دهند.
این اقدام‌های پیشگیرانه در پی آن صورت می‌گیرد که روز جمعه (۱۸ اردیبهشت)، حجم قابل توجهی از مواد اولیه تولید در غیاب کارگران به خارج از کارخانه منتقل شد.
ایلنا دیروز گزارش داده بود که خروج حجم قابل توجهی از مواد اولیه کارخانه در کنار طولانی شدن مدت زمان بازداشت کارفرما، به پیچیدن شائبه‌ واگذاری این واحد تولیدی به ارگان‌های دیگر دامن زده است.
گفتنی است کارخانه لوله و نورد صفا در مجاورت بزرگراه ساوه به تهران و در کیلومتر نهم این بزرگراه قرار گرفته است.

--------------------------

با مرگ یکی دیگر از مصدومان؛ شمار کشته‌شدگان پالایشگاه شازند به ۴ نفر رسید/ احتمال مرگ ۲ کارگر دیگر

آنطور که کارگران به ایلنا گفته‌اند دو تن از سه کارگری که بر اثر حادثه روز ۱۵ اردیبهشت در پالایشگاه امام خمینی شازند در کمای عمیق به سر می‌بردند، جان باخته‌اند. مقامات محلی مرگ یکی از این کارگران را به طور تلویحی تایید کرده‌اند.
این در حالی است که پیگیری‌های خبرنگار ایلنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی و روابط عمومی پالایشگاه امام خمینی شازند تا لحظه تنظیم این خبر بی‌نتیجه بوده است.
از سوی دیگر خبر می‌رسد که کمیته بررسی حوادث پالایشگاه شازند شب گذشته (شنبه ۱۹ اردیبهشت) تشکیل جلسه داده است.
فرماندار شازند پیش از این گفته بود که گزارش حوادث اخیر پالایشگاه شازند پس از برگزاری این جلسه منتشر می‌شود، اما مقامات حاضر در جلسه دیشب تا این لحظه هیچ گونه گزارشی پیرامون جزییات این حوادث ارائه نکرده‌اند.
بر اساس گزارش‌ها، مدیرکل امنیتی استانداری مرکزی، مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان، مدیرکل کار استان، مدیرعامل پالایشگاه و فرماندار شازند در جلسه یاد شده حاضر بودند.
گزارش حوادث اخیر پالایشگاه امام خمینی شازند در حالی تاکنون اعلام نشده است که از وقوع اولین حادثه در این پالایشگاه که به مرگ سه کارگر و مصدومیت چهار کارگر دیگر منجر شد، بیش از ۱۲ روز می‌گذرد.
گفتنی است طی دو هفته گذشته حداقل سه حادثه گازگرفتگی در پالایشگاه امام خمینی شازند به وقوع پیوسته است.
در حادثه اول که صبح روز ۷ اردیبهشت به وقوع پیوست، ۷ کارگر بر اثر استنشاق گازسولفید هیدروژن در واحد آب ترش [واحد ۱۸] پالایشگاه مصدوم شدند که سه تن از آن‌ها جان باختند.
حادثه دوم شب‌‌‌ همان روز و بر اثر پیچیدن گاز سولفید هیدورزژن در محوطه واحد ۱۸ اتفاق افتاد که به مصدومیت ۸ کارگر منجر شد اما همه این کارگران بعد از مدتی به شرایط عادی بازگشتند.
در حادثه سوم که ظهر روز ۱۵ اردیبشهت به وقوع پیوست، ۸ کارگر بر اثر استنشاق گاز ازت در واحد ۱۴ پالایشگاه مصدوم شدند که سه نفرشان به کمای عمیق رفتند و هم اکنون گفته می‌شود حداقل یکی از آن‌ها جان باخته است.

--------------------------

تسویه حساب کارفرما با ۱۵۰ کارگر اعتصابی قطار شهری اهواز

کارگران به ایلنا گزارش دادند؛ بعد از ظهر روز گذشته پس از پایان سیزدهمین روز از اعتراض صنفی بیش از ۶۰۰ نفر از کارگران قطار شهری اهواز، واحد اداری شرکت پیمانکاری کیسون (مجری پروژه قطارشهری اهواز) طی تماس تلفنی به حدود ۱۵۰ نفر از کارگر بخش حفاری پیغام داده است فردا (۲۰ اردیبهشت) برای تسویه حساب به واحد اداری شرکت کیسون مراجعه کنند.
بنا بر این گزارش، صبح امروز، طبق روال هر روز که ۱۵۰ کارگر بخش حفاری همچون سایر کارگران قصد ورود به کارگاه را داشتند، ماموران بخش حراست کارگاه قطار شهری مانع ورود آنان به محل کارشان شدند. به همین دلیل اعتراض کارگران بخش حفاری وارد فاز جدیدی شده است واین کارگران با حمایت سایر کارگران مقابل درب وردی ساختمان موتوری دست به اعتراض صنفی زده‌اند.
طبق اظهارت کارگران؛ در حال حاضر جمعی از کارگران با در دست داشتن پارچه نوشته‌هایی در مقابل درب موتوری اجتماع کرده‌اند.
کارگران معترض می‌گویند از لحظاتی پیش با در خواست کارفرما، ماموران انتظامی در محل اجتماع کارگران حاضر شده‌اند.

--------------------------

بازنشستگی ۴۰ کارگر معدن «زمستان یورت» به تأخیر افتاده است

منابع کارگری ایلنا در معدن زمستان یورت گزارش می‌دهند؛ حدود ۴۰ نفر از کارگران این واحد معدنی از شش ماه پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار دارند اما به دلیل افزایش ۴ درصدی سهم کارفرما در مشاغل سخت و زیان‌آور و عدم پرداخت این مبلغ به تامین اجتماعی، این سازمان امکان بازنشستگی را برای آنان فراهم نمی‌کند.
سهم کارفرما در مشاغل سخت و زیان‌آور از تاریخ ۱۴ مهر ماه سال ۹۳ از ۴ درصد به ۸ درصد افزایش یافت.
کارگران با بیان اینکه از موعد بازنشستگی ۱۵ نفر از همکاران‌شان گذشته است در ادامه درباره شرایط سخت بازنشستگی شان می‌گویند: با افزایش سهم ۴ درصدی سهم کارفرما، کارمندان تامین اجتماعی شاهرود در استان سمنان بجای طلب هزینه بازنشستگی ۴۰ کارگر از کارفرما، تلویحا از کارگران می‌خواهد برای بازنششسته شدن سهم کارفرما را خود پرداخت کنند.
کارگران می‌گویند: کارفرما طبق قانون می‌بایستی سهم خود را از هزینه بازنشستگی، برای جبران سختی کار این کارگران به حساب تامین اجتماعی واریز می‌کرد اما در حال حاضر بر اثر این بی‌قانونی، حدود ۴۰ کارگر مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور با سوابق کار بیش از ۲۰ سال امکان استفاده از مزایای بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت را ندارند که با ادامه رویه فعلی، این مشکل در آینده برای کارگران بیشتری تکرار خواهد شد.
طبق اظهارات کارگران معدن زمستان یورت؛ کارفرمای این واحد معدنی به بهانه اینکه تامین اجتماعی بار مالی هنگفتی را با اجرای این قانون جدید به آنان تحمیل کرده از پرداخت هزینه بازنشستگی این تعداد کارگر خوداری می‌کند.

--------------------------

شرط کارگران لوله و نورد صفا برای پایان دادن به نوزده روز اعتصاب

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران لوله و نورد صفا به پرداخت نشدن چهار ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه معوقه‌شان معترض‌اند.
منابع کارگری می‌گویند حدود ۴۰۰ کارگر این واحد تولیدی از صبح امروز مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کرده‌اند و از ورود و خروج ماشین‌های باربری ممانعت می‌کنند.
بر اساس این گزارش، سایر کارگران اعتصابی در محوطه کارخانه حضور دارند و از تجهیزات کارخانه نگهبانی می‌دهند.
این اقدام‌های پیشگیرانه در پی آن صورت می‌گیرد که روز گذشته (جمعه ۱۸ اردیبهشت)، حجم قابل توجهی از مواد اولیه کارخانه در غیاب کارگران به خارج از کارخانه منتقل شد.
خروج مواد اولیه در کنار طولانی شدن مدت زمان بازداشت کارفرما به پیچیدن شائبه‌ واگذاری این واحد تولیدی به ارگان‌های دیگر دامن زده است.
کارگران می‌گویند در صورتی به کار باز می‌گردند که یک ماه از حقوق معوقه آن‌ها پرداخت شود.
گفتنی است کارخانه لوله و نورد صفا در مجاورت بزرگراه ساوه به تهران و در کیلومتر نهم این بزرگراه قرار گرفته است.

--------------------------

دومین حادثه در پالایشگاه شازند به فاصله یک هفته/ شمار قربانیان حادثه قبلی به دو تن رسید

به گزارش خبرنگار ایلنا، رئیس بیمارستان امیرالمومنین اراک ساعاتی پیش از مرگ «علیرضا دهقانی»، یکی از پنج کارگر مصدوم حادثه ۷ اردیبهشت در پالایشگاه امام خمینی شازند خبر داد. با مرگ آقای دهقانی شمار قربانیان این حادثه به ۲ تن رسید.
«محمد قزلو» رئیس بیمارستان امیرالمومنین اراک در توضیح این خبر گفته است مصدوم جان باخته علیرضا دهقانی نام دارد که ۲۸ساله است و بر اثر مسمومیت با گاز سولفید هیدروژن دچار آسیب وسیع در بافت‌های داخلی بدن، سیستم اعصاب و قلب و عروق شده و در کمای عمیق فرو رفته بود.
گفتنی است ۷ کارگر پالایشگاه امام خمینی شازند اراک صبح روز ۷ اردیبهشت بر اثر نشت گاز در واحد آب ترش این مجتمع صنعتی به بیمارستان امیرالمومنین منتقل شدند. دو تن از این کارگران‌‌ همان روز به صورت سرپایی مداوا شدند اما ۵ کارگر دیگر به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شدند.
از این ۵ کارگر تاکنون دو تن جان باخته‌اند، یکی در بخش سی‌سی‌یو بستری است و در کمای عمیق به سر می‌برد و دو کارگر دیگر از بیمارستان مرخص شده‌اند.

حادثه امروز
در همین حال ساعاتی پیش خبر رسید که حادثه گازگرفتگی در واحد تصفیه ته مانده نفت خام این پالایشگاه ۴ کارگر این مجتمع صنعتی را به شدت مصدوم کرده است.
بر اساس این گزارش، این حادثه در ساعت ۱۳ و ۴۵ دقیقه امروز در واحد تصفیه ته مانده نفت خام رخ داده است.
«عباس سلیمانی»، مدیر روابط عمومی پالایشگاه امام خمینی شازند در این باره گفته: مصدومان این حادثه از نیروهای پیمانکاری پالایشگاه هستند که در حال تخلیه کاتالیت از راکتور دچار مسمومیت با گاز ازت شدند.
آنطور که آقای سلیمانی گفته کارگران مصدوم پس از عملیات احیای قلبی و تنفسی برای پیگیری درمانی به بیمارستان امیرالمومنین اراک اعزام شدند.

--------------------------

اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز به روز نهم رسید

به گزارش ایلنا؛ بیش از ۶۰۰ کارگر تحت مسئولیت شرکت کیسون، پیمانکار پروژه قطار شهری اهواز در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق معوقه از ششم اردیبهشت ماه دست از کار کشیده‌اند. با وجود آنکه با احتساب امروز (۱۵ اردیبهشت) ۹ روز از اعتصاب کارگران و تعطیلی کارگاه‌های قطار شهری می‌گذرد، تاکنون برای حل مشکل این کارگران اقدام عملی صورت نگرفته است.
به گفته یکی از کارگران معترض، هر روز حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کارگر پیمانی در اعتراض به دریافت نکردن حقوق طی ۴ ماه گذشته مقابل کارگاه مرکزی این پروژه عمرانی تجمع می‌کنند. همزمان با کارگران معترض سایر همکارانمان نیز در بخشهای ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی و اجرا، فعالیت شغلی خود را متوقف کرده‌اند.
وی همچنین تصریح کرد: در سومین روز از اعتراض کارگران (۸ اردیبهشت) یک ماه حقوق آذر ۹۳ پرداخت شد و این در حالی است که این کارگران برای بازگشت به کار، هنوز بر خواسته خود که دریافت دستمزد معوقه‌شان است تاکید می‌کنند.

--------------------------

تأخیر در پرداخت دستمزد کارگران «سرامیک البرز» پس از خصوصی‌سازی

کارگران «سرامیک البرز» که به پرداخت نامنظم حقوق از زمان واگذاری کارخانه به بخش خصوصی معترض‌اند، به ایلنا گفته‌اند: در این کارخانه حدود ۳۰۰ کارگر فعالیت دارند که طی ۵۰ روز گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.
به گفته آنان، پیش از خصوصی سازی، حقوق کارگران اول هر ماه پرداخت می‌شد، اما به مرور کارفرما به بهانه افزایش مشکلات مالی کارخانه پرداخت حقوق کارگران را به تاخیر انداخت. در حال حاضر آخرین حقوقی که کارگران گرفته‌اند مربوط به بیستم اسفند ۹۳ است.
کارگران سرامیک البرز درباره وضعیت تولیدات کارخانه می‌گویند: وضعیت تولید و فروش محصولات کارخانه بسیار خوب است و هر روز تعداد زیادی کامیون در حال بار زدن محصولات هستند.

--------------------------

دو سال مقاومت کارگران «گنبد سلطانیه» در برابر تغییر قرارداد کار

به گزارش ایلنا، کارگران یاد شده از حدود ۱۰ تا ۲۲ سال پیش به عنوان نگهبان، مرمت کار، سنگ تراش، نجار و کارگر کوره در مجموعه فرهنگی، هنری گنبد سلطانیه مشغول کارند و استخدام سایر کارگران این مجموعه از طریق عقد قرارداد شفاهی کار صورت گرفته است.
برپایه این اطلاعات ماجرای قطع شدن حقوق و مطالبات مزدی این کارگران زمانی آغاز شد که تلاش مسئولان سازمان میراث فرهنگی زنجان در مقام کارفرما برای راضی کردن آن‌ها به امضای قرارداد موقت کار بی‌نتیجه ماند.
در این رابطه به نقل از کارگرانی که تاکنون در مقابل امضا قراردادهای موقت مقاومت کرده‌اند گفته می‌شود: در ماه‌های پایانی سال ۹۱، کارفرما تلاشی را برای متقاعد کردن کارگران که تا آن زمان با قرارداد شفاهی کار می کردند به امضا قرادادهای موقت کار آغاز کرد که در نتیجه این اقدامات حدود ۳۶ نفر از کارگران با پذیرش شرایط جدید قراردادهای موقت را امضا کردند.
این کارگران می‌گویند: هرچند بطور مشخص هنوز وضعیت چگونگی محاسبه و پرداخت سنوات کارگران تبدیل وضعیت شده مشخص نیست اما هم اکنون مطالبات جاری مزدی همه آن‌ها بصورت منظم ماه به ماه پرداخت می‌شود.
کارگران یاد شده در توضیح اینکه چرا برخلاف سایر همکارنشان حاضر به پذیرش شرایط جدید کار نشده‌اند می‌گویند: برخلاف ادعای کارفرما مبنی بر موقت و معین بودن کار ما، بازرسان اداره کار ماهیت مشاغل ما را مستمر تشخیص داده‌اند و از سوی دیگر با توجه به شرایط نامساعد بازار کار امضای قرارداد موقت کار باعث می‌شود تا امنیت شغلی ما بیش از همیشه در معرض تهدید قرار بگیرد.
از منظر حقوقی استدلال این کارگران از آن حیث حائز اهمیت است که به موجب ماده ۷ قانون کار عقد قرارداد کار برای مشاغل مستمر یا موقت می‌تواند بصورت شفاهی یا کتبی باشد اما چناچه در مشاغل مستمر قرارداد کار بسته شده از نوع شفاهی بود یا در متن کتبی قرارداد ذکری از مدت قرارداد نشده باشد فعالیت کارگر در آن کارگاه دائمی تلقی خواهد شد.
اما این همه دلایلی نیست که باعث شده تا ۲۲ کارگر مجموعه فرهنگی تاریخی گنبد سلطانیه زنجان بیش از دو سال در مقابل اصرار کارفرما مقاومت کنند و حتی در این مدت دستمزد دریافت نکنند. دلیل دیگر این مخالفت شرایط نامعلوم پرداخت سنواتی است که طبق قانون اداره میراث فرهنگی زنجان باید به آن‌ها پرداخت کند.
به موجب ماده ۲۴ قانون کار پس از آنکه قرارداد کار پایان می‌یابد کارفرما موظف است تا به کارگر مزایی تحت عنوان حق سنوات پرداخت کند، برابر این ماده قانونی مبلغ حق سنوات به نسبت هر سال سابقه کاری معادل یک ماه آخرین مزدی است که به کارگر پرداخت شده است اما کارگر و کافرما می‌توانند در صورت امکان برای افزودن بر مبلغ حق سنوات بایکدیگر به توافق برسند.
کارگرانی که تاکنون حاضر به امضا قرارداد موقت کار نشده‌اند می‌گویند: حاضر به گفت‌و‌گو با کارفرما برای تعیین حق سنوات بودیم اما از قرار معلوم مدیران میراث فرهنگی زنجان خود را در مورد پرداخت سنوات سالهای گذشته مسئول نمی‌دانستند و تنها نسبت به پرداخت حق سنوات دوره مسئولیت خود احساس وظیفه می‌کردند و درنتیجه اکنون دو سال است که ما هنوز در برابر اعمال فشارهای آن‌ها ایستادگی کرده‌ایم.
با فرض صحیح بودن این بخش از گفته‌های کارگران مجموعه فرهنگی- تاریخی گنبد سلطانیه باید یادآور شد که به موجب ماده ۱۲ قانون کار هرگونه تغییر در مالکیت یا مدیریت کارگاه در وضعیت حقوق و وظایف شغلی کارگرانی که دارای رابطه استخدامی با آن کارگاه هستند تغییری ایجاد نخواهد کرد و کارفرمای جدید قائم مقام کارفرمای قبلی خواهد بود.
به عبارت دیگر بر فرض آنکه چنانچه همین حالا مدیریت میراث فرهنگی زنجان بتواند پس از دو سال با کارگران یاد شده بر سر امضا قرارداد کار موقت به توافق برسد باید بابت همه سالهایی که این کارگران در استخدام مجموعه فرهنگی تاریخی گنبد سلطانیه بوده‌اند، براساس آخرین مزد حق سنوات پرداخت کند.
با این حال منابع کارگری ایلنا در استان زنجان می‌گویند که دو سال است که حقوق و مزایای مزدی ۲۲ کارگر مجتمع تاریخی فرهنگی گنبد سلطانیه قطع شده است و کارفرما حاضر نیست تا زمان امضا شدن قراردادهای موقت کار به آن‌ها وجهی را پرداخت کند.
البته براساس مستنداتی که در رابطه با وضعیت این کارگران در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است در این مدت به غیر از توقیف دستمزد، کارفرما برای یک مقطع زمانی ۲۱ ماهه نیز اقدام به اخراج همه این کارگران کرده است.
برپایه این اطلاعات پرداخت مطالبات مزدی این کارگران از تاریخ اول اردیبهشت ماه سال گذشته قطع و در ‌‌نهایت از تاریخ ۲۸ خرداد ماه‌‌ همان سال توسط کارفرما از حضور آن‌ها در محل کار جلوگیری شد اما با شکایاتی که از سوی کارگران در هیات‌های تشخیص و حل اختلاف ادارات کار ابهر و زنجان مطرح شد این کارگران موفق شدند تا از مراجع یاد شده احکام بازگشت به کار و دریافت مطالبات مزدی خود را دریافت کنند.
در این رابطه مواد ۱۸ و ۲۹ قانون کار صراحت دارد کارگرانی که وضعیت شغلی آن‌ها در زمان رسیدگی به اختلاف به حالت تعلیق درآمده باشد بابت در طول این مدت معادل نیمی از مطالبات مزدی خود را بصورت علی الحساب دریافت کنند و چنانچه در ‌‌نهایت هیات‌های تشخیص و حل اختلاف رای به بازگشت به کار کارگری بدهند، کارفرما مکلف است تا ضمن پرداخت باقیمانده معوقات مزدی، کار سابق کارگر را به او بازگرداند.
گفته می‌شود با وجود صدور این احکام مدیریت مجموعه تاریخی فرهنگی گنبد سلطانیه بازهم به رویه قبلی خود مبنی بر جلوگیری از ورود کارگران به داخل کارگاه و پرداخت نکردن مطالبات مزدی آنها ادامه می‌دهد که در ‌‌نهایت با ارجاع این احکام به واحد اجراییات دادگستری زنجان سرانجام در تاریخ ۱۷ دی‌ماه سال گذشته کارفرما حاضر می‌شود تا به کارگران اجازه حضور در محل کار را بدهد.
به گفته کارگران، با وجود آنکه نزدیک به شش ماه از بازگشت به کار آنها می‌گذرد اما هنوز نه بابت معوقات مزدی و نه بابت مطالبات جاری هیچ وجهی به آن‌ها پرداخت نشده است.
ادعای پرداخت نشدن مطالبات مزدی ۲۲ کارگر مجمتع فرهنگی تاریخی گنبد سلطانیه برای مدت بیش از ۲ سال و استمرار این وضعیت در حالی مطرح می‌شود که در هیچ کجای قانون کار به کارفرما اجازه داده نشده تا پرداخت نکردن کلیه مطالبات مزدی به عنوان اهرم فشار کارگر استفاده کند.
بصورت مشخص برابر ماده ۴۴ قانون کار کارفرما تنها به شرط طلبکار بودن می‌تواند ماهانه بخشی از مازاد مزد پرداخت شده به کارگر را کسر کند که البته این مبلغ باید بدون در نظر گرفتن نفقه محاسبه و حداکثر میزان آن از یک چهارم مبلغ مزد بیشتر نشود. همچنین برابر ماده ۴۵ همین قانون کارفرما تنها در مواردی همچون داشتن اجازه قانونی، بازپرداخت مساعده، کسر وام‌های داده شده، اشتباه محاسباتی، هزینه اجاره خانه‌های سازمانی و برگردادن تنخواه مالی از مزد کارگر مبالغی را کسر کند.

--------------------------

تعویق ۷ ماهه حقوق و بیمه کارگران آونگان اراک

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از ۵۰ کارگر آونگان از سال ۹۳ تاکنون ۷ ماه از حقوقشان را دریافت نکرده‌اند.
کارفرما در عین حال از آبان سال گذشته تاکنون حق بیمه این کارگران را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است.
کارگران می‌گویند اگر حق بیمه‌ معوقه‌شان به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود، بیشتر آن‌ها بازنشسته می‌شوند.
شرکت آونگان که نبشی ساختمان و دکل مخابرات تولید می‌کند، از حدود ۱۰ سال پیش خصوصی شده است.
پیش از خصوصی سازی نزدیک به ۱۲۰۰ کارگر در این کارخانه مشغول به کار بودند که طی ۱۰ سال گذشته به تدریج اخراج شدند. این کارخانه هم اکنون با ظرفیت بسیار اندکی به تولید می‌پردازد.
بر اساس این گزارش، از زمان خصوصی سازی کارخانه آونگان، حق شیفت، سرویس رفت و برگشت و غذای کارگران این واحد تولیدی قطع شده است.
کارگران مدعی‌اند هدف نهایی کارفرما تعطیلی کارخانه آونگان و تغییر کاربری زمین این واحد تولیدی به قصد ساخت و ساز در آن است.

--------------------------

کارگران خدماتی شهرداری طبس ۲ ماه حقوق نگرفته‌اند

یکی از کارگران این شرکت خدماتی در گفتگو با ایلنا از تعویق دوماهه در پرداخت حقوق و بیمهٔ کارگران این شرکت پیمانکاری خبر داد و گفت: با گذشت ۴۵ روز از شروع سال جدید، هنوز حقوق ماههای اسفند ۹۳ و فروردین ۹۴ را دریافت نکرده‌ایم ضمن اینکه حق بیمه ما طی ۲ماه گذشته با تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
به گفتهٔ این کارگر علاوه بر معوقات حقوقی عیدی و پاداش سال ۹۳ هم به کارگران پرداخت نشده است.
او ادامه داد: ما کارگران خدماتی هستیم که بعضا نزدیک به ۱۰ سال است برای شهرداری طبس کار می‌کنیم. بعد از گذشت این مدت هنوز وضعیت قراردادهای کارگران مشخص نیست و قرارداد‌ها عمدتا یک ماهه و یا سه ماه بسته می‌شود و گاهی مثل امسال اصلا قراردادی بسته نمی‌شود. یعنی از ابتدای سال جدید تاکنون هیچگونه قراردادی با ما بسته نشده است.

پرداخت حقوق اسفند، تا یک هفته ی آینده
درحالیکه کارگران از پرداخت نشدن عیدی و پاداش سال ۹۳ خبر داده اند، مدیریت این شرکت پیمانکاری می گوید عیدی و پاداش کارگران در طول سال و به صورت ماهیانه به آنها پرداخت شده و این تسویه حساب ماهانه خواسته ی خود کارگران است و در آن مورد هیچ معوقه ی حقوقی وجود ندارد.
خادمی، مدیریت شرکت پیمانکاری آوای کویر داغ، ضمن اعلام این خبر که حقوق اسفند ماه کارگران تا یک هفتهٔ آینده پرداخت می‌شود، به ایلنا گفت: تلاش می‌کنیم ظرف یک هفتهٔ آینده حقوق اسفند ماه کارگران را به اضافه معوقات بیمه‌ای تسویه کنیم.
او در ارتباط با معوقات حقوقی فروردین ماه کارگران گفت: حقوق فروردین ماه طبق روالی که داشتیم آخر اردیبهشت پرداخت می‌شود و این تاخیر‌ها ناشی از وضعیت بد اقتصادی است که هم شرکت‌های پیمانکاری و هم شهرداری‌ها با آن مواجه‌اند.
وی ضمن تکذیب این که تعویق در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران سابقه داشته گفت:این مطالبی که مطرح می کنید صرفا شایعه است و این اولین بار است که ما با تاخیر دوماهه در پرداخت حقوق کارگران مواجه می‌شویم و چنین وضعیتی قبلا سابقه نداشته است.
این کارفرما در بخش دیگری از صحبتهای خود اضافه کرد: تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران تنها مختص شرکت ما نیست و بسیاری از شرکتهای پیمانکاری با تاخیرهای به مراتب بیشتری مطالبات کارگران خود را پرداخت می‌کنند.

--------------------------

۱۱ کارگر کارخانه «ستبران» بیکار شدند

کارگران اخراجی کارخانه ستبران به ایلنا گفته‌اند در این واحد تولیدی ۴۰ کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد ۱۱ کارگر این کارخانه با سوابق کار ۶ تا ۱۶ سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شده‌اند.
این کارگران می‌گویند کارفرما مدعی است کارخانه در زمینه فروش محصولات تولیدی خود دچار مشکل شده است و توان پرداخت به موقع حقوق حدود ۴۰ کارگر شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل با تعدیل ۱۱ نفر از کارگران، فعالیت دو شیفت کاری این کارخانه را به یک شیفت کاهش داده است.
این منابع کارگری از تلاش کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر داده‌اند. آنان می‌گویند: بعد از ۱۶سال سابقه کار در این کارخانه فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد.
کارگران اخراجی همچنین می‌گویند رکود فعالیت کارخانه‌های کاشی و سرامیک به بازار محصولات این کارخانه که در زمینه تولید پودرهای میکرونیزه معدنی باسیلین، فلدسپار، دولوسیت، کربنات کلسیم، تالک و فرمول‌های بدنه سرامیک فعالیت دارد، لطمه وارد کرده است.

--------------------------

آجرسازی «آذین پاراچین» تعطیل شد؛ ۵۶ کارگر بیکار شدند

به گزارش ایلنا، اغلب کارگران کارخانه «آذین پاراچین» بیش از ۱۵سال سابقه کار دارند و قرار است برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شوند.
کارگران بیکار شده درباره دلایل تعطیلی این واحد تولیدی گفته‌اند: این کارخانه به سبب مشکلاتی نظیر کمبود نقدینگی و نداشتن بازار فروش دچار مشکل شده بود و اکنون به ناچار از ادامه تولید باز مانده است.
به گفته این منابع کارگری پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها اکثر کارخانه‌های تولید کننده صنعتی و نیمه صنعتی و سنتی آجر در شهرستان پاکدشت دچار رکود شده‌ و یکی پس از دیگری تعطیل می شوند.

--------------------------

کارگران برق تهران در مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا تجمع کنندگان که شمار آنها تا حدود ۶۰ نفر برآورد می شود از جمله کارگرانی هستند که هم اکنون به عنوان تکنسین پست‌های خطوط انتقال برق فشار قوی در شرکت برق منطقه‌ای تهران مشغول به کارند.
یکی از این تجمع کنندگان در خصوص دلیل اعتراض کارگران گفت: حدود ۴۰۰ نفر ایم که در محیط کارمان میدان برقی ۶۳ هزار ولتی جریان دارد. مطابق مقررات مشاغل سخت و زیان آور کارگرانی که در چنین محیطی کار می کنند باید بصورت پیش از موعد بازنشسته شوند اما مشکل اینجاست که سازمان تامین اجتماعی از اجرای این قانون در مورد ما خودداری می‌کند.
این کارگر برق تهران گفت: استدلال سازمان تامین اجتماعی این است که در احکام کارگزینی شغل ما به عنوان کارمند ثبت شده است و به همین دلیل تا سال گذشته سازمان تامین اجتماعی تنها با رای دیوان عدالت اداری احکام بازنشستگی ما را صادر می‌کرد.
این کارگر معترض بابیان اینکه او همکارانش در محیط سخت و زیان آور برق فشار قوی دست‌کم حدود ۲۰ سال سابقه کار دارند، ادامه داد: دیوان عدالت اداری در این رابطه هیچ رایی به سود کارگران شاکی صادر نکرده است.
این کارگر برق تهران همچنین در مورد دلیل دیگر برپایی این تجمع اعتراضی گفت: از ابتدای سال جاری دیگر بابت اضافه کاری از ما حق بیمه کسر نمی‌شود.
وی ادامه داد: این اتفاق برای کارگرانی که در بیست و چند سال گذشته بابت اضافه کاری خود حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرده‌اند به معنی سقوط معیشتی در ایام بازنشستگی است.
به گفته این کارگر حاضر در تجمع امروز کارگران برق منطقه‌ای تهران، سازمان تامین اجتماعی نه حاضر است در مورد باز پرداخت حق بیمه هایی که در این سالها از محل اضافه کاری کسر شده است همکاری کند و نه حاضر است تا از کارگرانی که هم اکنون در آستانه بازنشستگی هستند بابت انجام اضافه کاری حق بیمه بگیرد.
وی افزود: تجمع صبح امروز پس از آن خاتمه یافت که درخواست آنها در دبیر خانه مجلس ثبت و به آنها وعده رسیدگی داده شد.

--------------------------

۶۰ کارگر «فولاد قزوین» پیش از اتمام قرارداد بیکار شدند

منابع خبری ایلنا در تاکستان اعلام کردند؛ کارخانه فولاد قزوین که در جاده ابهر به تاکستان واقع شده است بیش از ۴۰۰ کارگر دارد که کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی ۶۰ نفر از کارگران را با وجود تمام نشدن مدت قرار داد کار دو ماهه‌شان اخراج کرده است.
کارگران اخراجی می‌گویند؛ کارفرما پایان اسفند ماه سال ۹۳ با همه کارگران قرار داد دو ماهه منعقد کرده است اما بعد از تعطیلات نوروز ۹۴ که کارگران به کارخانه باز گشتند کارفرما خاتمه همکاری با ۶۰ نفر از کارگران را اعلام کرد. اکنون این کارگران برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به ادره کار شکایت کرده‌اند.
اخراج گسترده نیروی کار در این واحد تولید کننده میلگرد در حالی انجام شده که به ادعای کارگران زمزمزمه‌هایی درباره اخراج تعداد دیگری از کارگران ماه‌های آینده به گوش می‌رسد.
بنابر اظهارات کارگران کارخانه فولاد قزوین، این واحد صنعتی دارای تولید و بازار فروش خوبی است و کارگران در سال جاری بیش از ۷۰۰ تریلی میلگرد و شمش بارگیری کرده‌اند.
منابع کارگری ایلنا می‌گویند کارگران شاغل در این کارخانه نیز یک ماه حقوق‌شان را دریافت نکرده‌اند و در زمینه بیمه تکمیلی با مشکلاتی مواجه‌اند. آنان مشکلات بیمه تکمیلی کارگران شاغل گفته‌اند: با وجود آنکه کارفرما همه کارگران را به اجبار تحت پوشش بیمه تکمیلی دانا قرار داده است و هر ماه مبالغی از حقوق کارگران بابت بیمه تکمیلی کسر می‌شود اما کارگران از خدمات بیمه تکمیلی به دلیل آنچه واریز نشدن حق بیمه تکمیلی به حساب شرکت بیمه گر عنوان می‌شود، بهره‌مند نیستند.

--------------------------

تعطیلی آجر سازی «کیاسا» ۷۰ کارگر را بیکار کرد

منابع کارگری ایلنا در کارخانه کیاسا اعلام کردند؛ کارفرمای این واحد آجر پزی به دلیل آنچه کمبود نقدینگی و مشکلات فروش محصولات می‌خواند، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی کارخانه را ندارد. به همین دلیل کارفرما از اول اردیبهشت ماه سال جاری تولید در این کارخانه را متوقف کرده و حدود ۷۰ کارگر بیکار شده‌اند.
به گفته کارگران اخراجی، رکود بازار ساخت و ساز به فعالیت کارخانه‌های آجر ماشینی لطمه وارد کرده و کارخانه‌های مستقر در شهرستان پاکدشت توان رقابت در این بازار را ندارند.
به ادعای کارگران بیکار شده کارخانه آجر کیاسا؛ یکی دیگر از مشکلات این کارخانه‌، صدور بی‌رویه مجوز ساخت کارخانه‌های تولید کننده آجر ماشینی در منطقه پاکدشت است و این تعداد کارخانه با توجه به سقف نیاز بازار منطقه و حتی استان، تولید را فاقد صرفه اقتصادی می‌کند.

--------------------------

سرگردانی ۲۰ کارگر قدیمی «ماشین لنت» ۳ سال پس از اخراج

سید جواد موسوی، نماینده کارگران اخراجی شرکت ماشین لنت سمنان در این باره به ایلنا گفت: اداره تامین اجتماعی سمنان به بهانه غیر واقعی بودن احکام شغلی ثبت شده در لیست‌های بیمه تامین اجتماعی ۲۰ نفر از کارگران بین سالهای ۷۷ تا ۸۸، آنان را از دریافت مزایای مشاغل سخت و بازنشستگی پیش از موعد محروم کرده است.
به گفته نماینده کارگران اخراجی، در کارخانه ماشین لنت بیش از ۱۵ سال است که طرح طبقه بندی مشاغل اجرا شده و عنوان شغلی کارگران مشخص است اما تامین اجتماعی این سند را نمی‌پذیرد.
او با بیان اینکه برخی کارفرمایان و مدیران کارگاه‌ها آگاهانه یا غیر آگاهانه از درج عنوان شغلی واقعی کارگران در لیست بیمه سازمان تامین اجتماعی خودداری می‌کنند، افزود: با وجود اینکه اداره کار سمنان قرارگرفتن کار کارگران کارخانه ماشین لنت را در رده مشاغل سخت و زیان آور تایید کرده‌ است اما تامین اجتماعی سمنان مدعی است چون عنوان شغلی در لیست بیمه‌ای قید نشده بنابراین شرایط استفاده از تسهیلات مشاغل سخت و زیان آور شامل این کارگران نمی‌شود.
نماینده کارگران اخراجی ماشین لنت درباره این مشکل توضیح داد: این مشکل رایج صنفی عبلوه بر کارگران کارخانهٔ ماشین لنت، و در بسیاری از کارخانه‌های سراسر کشور به دلیل غیر واقعی بودن احکام شغلی که توسط کارفرما در لیست‌های بیمه کارگران به تامین اجتماعی گزارش شده است، دیده می‌شود. به عنوان مثال ممکن است در یک واحد تولیدی حرفه تراشکاری به دلیل شرایط محیطی، سخت و زیان آور تلقی شود اما در عمل چون کارفرما در لیست بیمه ماهیانه سازمان تامین اجتماعی برای کارگران تراشکار از عنوان دیگری مانند کارگر، کارگر ساده و... استفاده کرده است این کارگران نمی‌توانند از مزایای بازنشستگی پیش از موعد استفاد کنند.
به گفته این کارگر هرچند در ‌‌‌‌نهایت برخی کارگران از طریق هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار نسبت به اصلاح سمت شغلی واقعی خود اقدام می‌کنند اما اداره تامین اجتماعی سمنان همچنان با استناد به سوابق قبلی از قبول این احکام جدید خودداری می‌کند.
همچنین این کارگر کارخانه ماشین لنت نبود آیین نامه‌ای مشخص در این مورد خاص را دلیلی دانست تا کارگران بسیاری در بخش‌های مختلف تولیدی، صنعتی و خدماتی کشور نتوانند از مزایای بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور استفاده کنند.

--------------------------

یکی از کارگران مصدوم پالایشگاه شازند جان باخت

به گزارش ایلنا، «محسن بندی» در توضیح این خبر گفت: «محمود مولایی» یکی از مصدومین حادثه پالایشگاه شازند که در این بیمارستان بستری شده بود ظهر امروز درگذشت.
گفتنی است ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح دوشنبه ۷ اردیبهشت، بر اثر نشت گاز در واحد آب ترش پالایشگاه امام خمینی شازند اراک ۷ کارگر به بیمارستان امیرالمومنین منتقل شدند که دو تن از این کارگران ساعاتی بعد به صورت سرپایی مداوا شدند.
تا پیش از ظهر امروز «محمود مولایی»، «حسن ابراهیمی» و «علیرضا دهقانی» در بخش آی سی یو این بیمارستان بستری‌ بودند، «حسن شریفی» در بخش عمومی به سر می‌برد و پنجمین کارگر مصدوم نیز با رضایت شخصی از بیمارستان مرخص شده بود.

--------------------------

شمار تظاهرکنندگان به پنج هزار نفر رسید

به گزارش ایلنا، علاوه بر کارگرانی که خود را از کارخانجات محورهای شرق و غرب استان تهران خود را به اطراف میدان انقلاب رسانده‌اند، گروه‌هایی از کارگران از شهرستان‌های اطراف پایتخت و استان‌های مازندران، قزوین، سمنان، البرز، همدان، قم و... از دو نقطه دیگر در مرکز شهر تهران در حال حرکت به سمت مرکز تجمع در خیابان ابوریحان هستند.
خبرنگار ایلنا حاضر در تجمع مقابل خانه کارگر گزارش می‌دهد کارگران پارچه‌نوشته‌هایی با مضامین صنفی در دست دارند از جمله «ما خواستار ادامه بیمه کارگران ساختمانی هستیم» و «تامین اجتماعی بی بهانه ما را بیمه کن» و...
همچنین از دقایقی پیش کارگران شروع به سر دادن شعارهایی کرده‌اند. از «کارگر ایرانی، بیکاره بیکاره»، «تامین اجتماعی حق مسلم ماست»، «کارگر بیدار است از درد و رنج بیزار است»، «تامین اجتماعی حق مسلم ماست»، «تامین اجتماعی حق الناس حق الناس».
حضور کارگران بازنشسته در تجمع مقابل خیابان ابوریحان مشهود است. آنان در جمع‌های پراکنده شعار می‌دهند «اجرای همسان سازی حق مسلم ماست». همچنین گروهی از کارگران در اعتراض به زمزمه‌های واگذاری تامین اجتماعی به وزارت بهداشت شعارهایی می‌دهند.
جمعی از کارگران شهرری، قزوین، نیشابور، اراک و چند شهر دیگر کشور در حال راهپیمایی از چهارراه حافط به سمت خانه کارگر هستند. تعداد آنان ۸۰۰ نفر تخمین زده می‌شود و قصد پیوستن به تجمع کارگران در مقابل ساختمان خانه کارگر در خیابان ابوریحان را دارند.
ازجمله پارچه نوشته هایی که در این تجمع حمل می‌شود «شکاف بین سطح دستمزد و معیشت باید کم شود» «با هر گونه تغییر در قانون کار که باعث تضعیف حقوق کارگران می شود مخالفیم» در همین حال تعداد از بازنشستگان تامین اجتماعی در گفتگویی با خبرنگار ایلنا، مراتب اعتراض خود را نسبت به افزایش حداقلی مستمری سال ۹۴ ابراز کردند.
خبرنگار ایلنا از تجمع مقابل خانه کارگر از حضور پنج هزار نفر در خیابان ابوریحان خبر می‌دهد. کارگران شهرهای اطراف پایتخت در گروه‌های پراکنده‌ای در حال پیوستن به این تجمع صنفی هستند.

راهپیمایی روز جهانی کارگر در تهران آغاز شد

ایلنا: راهپیمایی روز جهانی کارگر در تهران پس از هشت سال توقف، امسال برگزار می‌شود و اکنون و در ساعت ۹:۴۵ ذقیقه صبح روز یازده اردیبهشت، جمعیتی حدود دو هزار نفر در میدان انقلاب، خیابان ابوریحان در مقابل ساختمان خانه کارگر تجمع کرده‌اند.
به گزارش ایلنا، علاوه بر کارگرانی که خود را از کارخانجات محورهای شرق و غرب استان تهران خود را به اطراف میدان انقلاب رسانده‌اند، گروه‌هایی از کارگران از شهرستان‌های اطراف پایتخت و استان‌های مازندران، قزوین، سمنان، البرز، همدان، قم و... از دو نقطه دیگر در مرکز شهر تهران در حال حرکت به سمت مرکز تجمع در خیابان ابوریحان هستند.
خبرنگار ایلنا حاضر در تجمع مقابل خانه کارگر گزارش می‌دهد کارگران پارچه‌نوشته‌هایی با مضامین صنفی در دست دارند از جمله «ما خواستار ادامه بیمه کارگران ساختمانی هستیم» و «تامین اجتماعی بی بهانه ما را بیمه کن» و...
همچنین از دقایقی پیش کارگران شروع به سر دادن شعارهایی کرده‌اند. از «کارگر ایرانی، بیکاره بیکاره»، «تامین اجتماعی حق مسلم ماست»، «کارگر بیدار است از درد و رنج بیزار است»، «تامین اجتماعی حق مسلم ماست»، «تامین اجتماعی حق الناس حق الناس».
حضور کارگران بازنشسته در تجمع مقابل خیابان ابوریحان مشهود است. آنان در جمع‌های پراکنده شعار می‌دهند «اجرای همسان سازی حق مسلم ماست». همچنین گروهی از کارگران در اعتراض به زمزمه‌های واگذاری تامین اجتماعی به وزارت بهداشت شعارهایی می‌دهند.

--------------------------

۷ ماه تلاش کارگران کارخانه آجر پزی نکا برای دریافت حقوق

به گزارش ایلنا، ۸۰ کارگر قرار دادی کارخانه آجر پزی نکا که بعد از تعطیلی کارخانه از شهریور ماه ۹۳ بیکار شده‌‌اند هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه خود را از کارفرما دریافت کنند.
به گفته کارگران این کارخانه، شهریور ماه سال ۹۳، کارگران قرار دادی این کارخانه که شمارشان به ۸۰ نفر می‌رسید به دلیل آنچه کارفرما کاهش منابع مالی و کاهش فروش محصولات تولیدی می‌خواند - به جز ۵ نفر - همگی در یک نوبت اخراج شدند. در آن زمان این ۷۵ کارگر برای دریافت طلب خود به اداره کار شکایت کردند.
کارگران می‌گویند این ۵ کارگر به جا مانده نیز برای مراقبت از اموال کارخانه اخراج نشده‌اند و سایر کارگران برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند.
بنابر اظهارات کارگران کارخانه آجر پزی نکا، بخشی از دستمزد و سایر مزایای حقوقی سالهای ۹۱ تا شهریور ۹۳ به آنان پرداخت نشده است. طبق ادعای کارگران ۷۵ کارگر پس از اخراج در سال ۹۳ فقط دو ماه (فروردین و اردیبهشت) از مطالبات معوقه‌شان را دریافت کرده‌اند.
به عقدیده کارگران، عمده ترین دلایل تعطیلی کارخانه صدور بی‌رویه مجوز ساخت کارخانه‌های تولید کننده آجر ماشینی در منطقه نکا و تاثیرات افزایش قیمت حاملهای انرژی بوده است.
بنا بر ادعای کارگران؛ آنچه باعث کاهش قیمت آجر در منطقه نکا شده عرضه بیش از حد آجر به بازار از سوی تولید کنندگان داخل استانی و واحدهای خارج از استان است، آن‌ها برای رهایی از مشکلات مالی قیمت تولید‌ات خود را روز به روز کاهش می‌دهند و حتی با ضرر به مشتریان می‌فروشند.
در ادامه کارگران این کارخانه در خصوص تاثیرات افزایش قیمت حاملهای انرژی در روند تولیدات کارخانه‌های آجر پزی اظهار داشتند: پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها اکثر کارخانه‌های تولید کننده صنعتی و نیمه صنعتی و سنتی آجر در استان دچار رکود شدند.
کارگران آجر پزی نکا می‌گویند؛ پیش از این کارخانه آجر پزی نکا بابت یک ماه قبض گاز ۳۰ میلیون تومان پرداخت می‌کرد اما امروز این رقم به بیش از ۸۰ میلیون تومان رسیده است و این در حالیست که قیمت آجر نسبت به ۷ سال پیش تغییری نکرده است.

--------------------------

مرگ دردناک کارگر کارخانه «بستنی‌ عسل» در سنندج

همکاران او به ایلنا گزارش داده‌اند که «شهین احمدی بگجان» حوالی ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه روز چهارشنبه (۹ اردیبهشت) هنگام کار در کارخانه «بستنی عسل» واقع در شهرک صنعتی سنندج بر اثر حادثه کار کشته شد. این حادثه زمانی اتفاق افتاد که ابتدا دست این کارگر در دستگاه خط تولید این کارخانه بستنی سازی گیر کرد و سپس بدن او به داخل دستگاه کشیده شد.
کارگران به ایلنا گفته‌اند پیش از این نیز حوادث کار مشابهی که منجر به جراحت و مصدومیت کارگران شده، در این کارخانه رخ داده است.

--------------------------

۶۰ کارگر «کشتی سازی دریای خزر» بدون دریافت دو ماه حقوق اخراج شدند

به گزارش ایلنا، از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری دست کم ۶۰ نفراز کارگران قراردادی شاغل در کارخانه سکو و کشتی سازی دریای خزر که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری صنعتی دریایی ایران صدرا در شهرستان بهشهر به کارهای تعمیرات کشتی، ساخت سکوهای نفتی و... مشغول‌اند به بهانه اتمام قرارداد کاری اخراج شده‌اند.
مطالبات معوقه کارگران مربوط به دو ماه حقوق (بهمن واسفند) و حق عیدی پایان سال ۹۳ می‌شود.
گفته می‌شود تا پیش از این ۲۵۰ کارگر رسمی و حدود ۱۵۰ کارگر قرار دادی در شرکت «کشتی سازی خزر» مشغول به کار بوده‌اند.
براساس ادعای کارگران، به دلیل رکودی که بر اقتصاد کشور حاکم است، سفارش‌ها برای ساخت کشتی‌های جدید کاهش یافته و عمده فعالیت این مجموعه به تعمیر کشتی‌های فرسوده محدود شده است. به همین دلیل شرکت صدرا به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی را ندارد.
همچنین افزایش بدهی‌های این واحد به اداره تامین اجتماعی و سایر نهادهای دولتی باعث شده است تامین اجتماعی از تمدید دفترچه‌های درمانی کارگران خوداری کند.

--------------------------

ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران پیمانی رجاء

کارگران پیمانی رجاء می‌گویند، صحبت‌هایی دربارهٔ ادامه یافتن تاخیر در پرداخت معوقات حقوقی خود دریافت کرده‌اند که آن‌ها را نگران کرده است.
یک منبع آگاه، در گفتگویی با ایلنا ضمن بیان این مطلب که هنوز حقوق و مزایای اسفند و فرودین کارگران پیمانی رجاء پرداخت نشده، گفت: علی رغم گذشت ۹ روز از اردیبهشت ماه هنوز حقوق و مزایای ماههای اسفند و فروردین به طور کامل پرداخت نشده، و بر اساس صحبت‌هایی که از این سو و آن سو از طرف مدیریت رجاء شنیده‌ایم این وضعیت ممکن است تا مدتی ادامه داشته باشد.
به گفتهٔ این کارگر، پیمانکار‌ها ادعا می‌کنند به دلیل بدهی‌هایی که رجاء به مجموعه شرکت‌های پیمانکاری دارد نمی‌توانند حقوق اسفند، اضافه کار، کیلومتراژ و حق ماموریت کارگران خود را پرداخت کنند.
این کارگر تصریح کرد: علی رغم اینکه در متن قرارداد بسته شده بین رجاء و شرکت‌های پیمانکاری طرف قرارداد آمده است که اگر رجاء نتوانست حقوق کارگران را ظرف ۳ ماه پرداخت کند پیمانکار باید راسا نسبت به پرداخت حقوق کارگران اقدام کند اما شرکت‌های پیمانکاری پرداخت حقوق پرسنل خود را منوط به پرداخت بدهی رجاء کرده‌اند. کارگران می‌گویند، مشکلات مربوط به بدهی‌های رجاء به شرکتهای پیمانکاری و عدم پرداخت حقوق کارگران از سوی این شرکت‌ها تبدیل به دعوایی شده که در این بین تنها کارگران پیمانی از تبعات آن آسیب خواهند دید.
به گفتهٔ برخی از کارگران، ادامهٔ این وضعیت به خطر افتادن امنیت شغلی کارگران پیمانی رجاء را به دنبال خواهد داشت. یکی از کارگران در این باره گفت: علاوه بر تاخیری که در پرداخت معوقات حقوقی صورت گرفته است آنچه ما را نگران می‌کند، شنیدن زمزمه‌هایی مبنی بر احتمال اختصاص مرخصی اجباری یک ماهه برای کارگران است.
اختلاف در پرداخت‌ها بین بدنهٔ رجاء و مدیران بخش‌های مختلف یکی از مواردی است که کارگران پیمانی رجاء به آن معترضند.
در حالیکه کارگران پیمانی ادامه دار شدن تعویق در پرداخت مطالبات حقوقیشان خبر می‌دهند، طبق اطلاعاتی که با واسطه از سوی دفتر مدیریت رجاء در اختیارخبرنگار ایلنا قرار گرفته، موسوی‌نژاد (مدیرعامل) اعلام کرده است که معوقات حقوقی ماههای اسفند و فروردین کارگران پیمانی برخی از شرکت‌ها پرداخت شده وحقوق معوقه سایر کارگران هم در ادامه پرداخت خواهد شد.
وی هنوز زمان دقیق پرداخت معوقات حقوقی کارگران پیمانی باقیمانده را اعلام نکرده است و اضافه کرده است، هیچ یک از صحبت هایی که از قول او در ارتباط با ادامه دار شدن تعویق در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران مطرح شده، صحت ندارد.
گفته می‌شود، شرکت رجاء که از زیر شرکت های سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) است، نزدیک به ۳۰ هزار کارگر پیمانی دارد.

--------------------------

اسامی مصدومان حادثه پالایشگاه شازند سرانجام اعلام شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح دوشنبه ۷ اردیبهشت، بر اثر نشت گاز در واحد آب ترش پالایشگاه امام خمینی شازند اراک ۷ کارگر به بیمارستان امیرالمومنین منتقل شدند که دو تن از این کارگران ساعاتی بعد به صورت سرپایی مداوا شدند اما ۵ کارگر دیگر روز دوشنبه را در بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان سپری کردند.
در حال حاضر محمود مولایی، حسن ابراهیمی و علیرضا دهقانی در بخش آی سی یو این بیمارستان بستری‌اند و حسن شریفی نیز در بخش عمومی به سر می‌برد. همچنین کارگری به نام مروجی با رضایت شخصی از بیمارستان مرخص شده است.
ایلنا روز گذشته در گزارشی از وجود ابهام در مورد چگونگی مسمومیت کارگران پالایشگاه شازند خبر داده بود.
خبرگزاری کار همچنین در روز حادثه با اشاره به یک رویه غیر اصولی در اطلاع‌رسانی حوادث کار، از منتشر نشدن اسامی کارگران در حوادث کار انتقاد کرده بود.
در این گزارش آمده بود «در اغلب اخبار مربوط به حوادث کار هویت مصدومان گزارش نمی‌شود و به این ترتیب با حدف یکی از مهمترین ارکان انتشار اخبار مربوط به فجایع انسانی، از شدت خبر کاسته می‌شود.»

--------------------------

اعتراض کارگران قطار شهری اهواز به

چهارمین روز متوالی رسید/ پرداخت یک ماه از پنج ماه حقوق معوقه

کارگران معترض پروژه قطار شهری اهواز در این باره به ایلنا گفته‌اند: امروز (۹ اردیبهشت) چهارمین روزی است که کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات صنفی‌شان، کار در بخش‌های مختلف این پروژه عمرانی را متوقف کرده‌اند. این درحالیست که به گفتهٔ کارگران، آنان تا پرداخت نشدن حداقل سه ماه از مطالباتشان به اعتراضات صنفی ادامه خواهند داد.
تعویق حقوق کارگران شرکت پیمانکاری کیسون بعد از ظهرروز گذشته (۸ اردیبهشت) با پرداخت یک ماه حقوق آذر ۹۳ به ۴ ماه رسیده است. کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی حقوق کارگران را پرداخت نکرده است.
گفتنی است بیش از ۶۰۰ کارگر پیمانی در پروژه قطار شهری اهواز کار می‌کنند که طی چهار ماه گذشته (از دی ماه ۹۳) از کارفرمای شرکت کیسون حقوقی دریافت نکرده‌اند. در عین حال برخی منابع کارگری معوقات حقوقی تعداد قابل توجه‌ای از کارگران را بیش از ۴ ماه عنوان می‌کنند.

--------------------------

کارگران ایران تایر در اعتراض به تحمیل قراردادهای جدید تجمع کردند

کارگران معترض به ایلنا گفته‌اند: از ابتدای سال جاری مدیریت کارخانه قصد دارد تا قسمت‌های مختلف کارخانه را به شرکت‌های پیمانکاری حجمی واگذار کند؛ به تازگی گروه‌هایی از کارگران برای عقد قرارداد جدید کار فراخوانده شده‌اند و در قرارداد کار هرکدام یک شرکت متفاوت پیمانکاری به عنوان کارفرما درج شده است.
بر پایه سخنان کارگران، هم اکنون نزدیک به ۴۰۰ کارگر زیر نظر یک شرکت پیمانکاری در خطوط تولید ایران‌تایر مشغول کارند که اکثر آن‌ها صبح امروز در اعتراض به وضع موجود با در دست داشتن یک پارچه نوشته برای چند ساعت در محوطه کارخانه تجمع کردند.
بر اساس این گزارش، برخلاف ادعای کارفرمای ایران تایر که مدعی است ورود پیمانکارن حجمی باعث افزایش درآمد کارگران می‌شود، شرکت‌ کنندگان در تجمع صنفی امروز معتقدند که با باز شدن پای پیمانکاران حجمی به خطوط تولید؛ وضعیت امنیت شغلی و معیشتی آن‌ها بطور جدی آسیب‌پذیر خواهد شد.
این کارگران در توضیح دلیل این نگرانی می‌گویند: نزدیک به ۱۸ سال است که زیر نظر یک شرکت پیمانکاری در خط تولید ایران تایر کار می‌کنیم که در این مدت مزد بصورت قانونی پرداخت می‌شود و حتی از بابت محفوظ ماندن سوابق سخت و زیان آور خود مشکلی نداریم.
به گفته این کارگران چنانچه اصرار کارفرما برای وادار کردن آن‌ها به انعقاد قرار داد با شرکت‌های پیمانکاری حجمی به نتیجه برسد، هیچ تضمینی برای رعایت حداقل‌های قانونی وجود ندارد؛ برخلاف نظر کارفرما که می‌گوید در شیوه تولید حجمی علاوه بر مزد ماهانه به کارگران بابت تولید بیشتر پاداش پرداخت می‌شود ما براساس تجربه می‌دانیم که این پرداخت‌ها مستمر نخواهد بود.
کارگران ایران‌تایر درباره سرنوشت تجمع امروز صبح گفته‌اند در ‌‌نهایت ساعتی پس از برپایی این تجمع صنفی، کارفرمای ایران تایر از طریق شورای اسلامی کار این واحد تولیدی تجمع کنندگان را قانع کرد تا به اعتراض خود خاتمه دهند.

--------------------------

تجمع مربیان پیش دبستانی در اعتراض به شیوه برگزاری آزمون استخدامی

به گزارش خبرنگار ایلنا، این گروه از مربیان پیش دبستانی که از نقاط مختلف کشور به پایتخت آمده‌اند خواستار استخدام رسمی در وزارت آموزش و پرورش هستند.
تجمع صبح امروز پس از آن برگزار شد که رایزنی اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با وزیر آموزش و پرورش برای تسهیل شرایط استخدام مربیان پیش دبستانی به نتیجه نرسید.
گفتنی است وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی در ماه گذشته از برنامه وزارتخانه متبوعش برای استخدام ۵ هزار معلم خبر داده بود. آقای فانی در این برنامه تلویزیونی استخدام مربیان پیش دبستانی را به شرکت این مربیان در آزمون استخدامی و کسب گواهی صلاحیت معلمی پس از گذراندن دوره‌های مربوطه در دانشگاه فرهنگیان منوط کرده بود.
مربیان پیش دبستانی می‌گویند این شیوه برگزاری آزمون، تعداد قابل توجهی از آنها را از استخدام در وزارت آموزش و پرورش محروم می‌کند.
یکی از مربیان حاضر در تجمع امروز در این باره به ایلنا گفته: «ما از وزیر آموزش و پرورش می‌خواهیم که اگر می‌خواهد آزمونی برگزار کند، آن آزمون به طور خاص برای مربیان پیش دبستانی برگزار شود. در تجمع روز ۲۳ فروردین مقابل مجلس، نمایندگان به ما قول دادند که این خواسته را پیگیری می‌کنند اما گویا آقای فانی به آن‌ها گفته مجوز این آزمون صادر شده و اولویت استخدام با فرزندان فرهنگیان است.»
این مربی ادامه داد: «آقای فانی در سفر استانی رئیس جمهور به گیلان در شهر آستانه اشرفیه اعلام کرد که از ۵ هزار نفری که قرار است در این آزمون استخدام شوند، تنها یک هزار نفر مربی پیش دبستانی خواهند بود که این موضوع موجب نگرانی مربیان شده است چرا که با احتساب تعداد ۳۰ هزاری نفری مربیان پیش دبستانی، شمار زیادی از آن‌ها از استخدام محروم می‌شوند. ما از آقای فانی انتظار داریم مربیانی که بیش از یک دهه سابقه کار دارند بدون آزمون استخدام شوند.»

--------------------------

بازداشت دو فعال کارگری در تهران

بامداد چهارشنبه (نهم اردیبهشت) دو تن از کنش‌گران مستقل جامعه کارگری در تهران در منازل شان بازداشت شدند. دستگیری این افراد در آستانه روز جهانی کارگر اتفاق افتاده است.

--------------------------

تجمع اعتراضی کارگران سامان کاشی به دومین روز متوالی رسید

این کارگران که روز گذشته هم در مقابل فرمانداری تجمع کرده بودند، نسبت به عدم پرداخت معوقات حقوقی خود معترضند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند، بیش از ۶ ماه دستمزد و ۵ ماه بیمه از سامان کاشی طلبکارند. یکی از کارگران در ارتباط با جزییات این معوقات حقوقی گفت: حقوق ماههای تیر و مرداد ۹۲ و ماههای آذر، دی، بهمن، اسفند ۹۳ و همچنین فرودین ۹۴ به آن‌ها پرداخت نشده است. این کارگر همچنین از تعویق ۵ ماهه در پرداخت حق بیمهٔ کارگران خبر داد و گفت: حق بیمهٔ ماههای آذر، دی، بهمن، اسفند ۹۳ و فروردین ۹۴هنوز پرداخت نشده است.
کارگران می‌گویند علی رغم پیگیری‌هایی که انجام داده‌اند اما هنوز هیچ پاسخی از سوی مقامات مسول نشنیده‌اند.
یکی از کارگران تجمع کننده در ارتباط با پیشینه تجمعات کارگران سامان کاشی گفت: این اولین بار نیست که به دلیل طولانی شدن پرداخت دستمزد‌ها در مقابل فرمانداری تجمع می‌کنیم اما علی رغم اینکه مسولین می‌گویند پیگیری می‌کنیم، هیچ اقدام اجرایی در این خصوص صورت نمی گیرد.
این کارگر ادامه داد: کارخانه سامان کاشی تا ۲اردیبهشت ماه به دلیل عدم تامین مواد اولیه و کمبود نقدینگی تعطیل بود، پس ازآن هم وقتی به شرکت مراجعه کردیم خبری از پرداخت معوقات حقوقی نبود. ادامهٔ این وضعیت با شرایطی که ما می‌بینیم سخت و عذاب آور است و باید هرچه سریع‌تر وضعیت پرداخت معوقات حقوقی کارگران مشخص شود.
کارگران سامان کاشی پیش از این و در تاریخ ۲۳ فروردین ماه در مقابل فرمانداری بروجرد در اعارض به عدم پرداخت مطالبات حقوقی خود تجمع کرده بودند.
گفتنی است، تعداد کارکنان مشغول در سامان کاشی بالغ بر ۴۰۰ نفر است. محصولات این شرکت صنعتی عمدتا شامل کاشی کف، دیواری و نماست. کمبود نقدینگی و ناتوانی در پرداخت حقوق کارگران از جمله مشکلاتی است که این کارخانه دردوسالهٔ اخیر با آن مواجه بوده است. کارفرمای این واحد تولیدی از ۲۵ اسفند ماه سال ۹۳ کلیه خطوط تولید کارخانه را به دلیل نداشتن منابع مالی کافی برای تهیه مواد اولیه تولید، غیرفعال و تعطیل کرده است.

--------------------------

دستمزد ۷۱۲ هزار تومانی تحمیل مرگ تدریجی بر میلیون‌ها کارگر است

به گزارش خبرنگار ایلنا، متن کامل این قطعنامه که به امضای انجمن صنفی کارگران خبازی‌های سنندج و حومه، انجمن صنفی کارگران خبازی‌های مریوان و سروآباد و انجمن صنفی معلمان مریوان رسیده است در ادامه می‌آید:

کارگران، معلمان و مردم شریف ایران
امسال در شرایطی مراسم اول ماه مه (روز جهانی کارگر) را پاس می‌داریم که بحران ساختاری سرمایه داری از بخش مالی و سیستم بانکی آمریکا بیرون زده و تمام جهان را فراگرفته است. سیاست‌های نئولیبرالی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول برای برون رفت دولت‌های سرمایه داری از بحران عملا به بن بست رسیده است. لاجرم سرمایه داری در هراس از انفجار اجتماعی با فروپاشی بازار، نفیر جنگ و فاشیسم را در سراسر جهان علی الخصوص منطقه خاورمیانه به صدا درآورده و استعمار نو را بازآفرینی کرده است. سرمایه داری برای نجات خود از بحران از هیچ سبعیت و درندگی علیه توده‌های کارگر و زحمتکش، از کشتار بی‌رحمانه مردم بی‌دفاع غزه تا جنگ در اکراین گرفته و حمایت از گروه‌های تروریستی برای کشتار مردم در سوریه، عراق و شمال آفریقا و اخیرا در اتحادی شوم علیه مردم یمن، کوتاهی نمی‌کند و آشکارا کمر به نابودی زیر ساخت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورهای منطقه بسته‌اند.
این بحران و تبعات ویرانگر آن گریبانگیر زندگی و معیشت کارگران ایران نیز شده است. بطوریکه دستمزد‌ها بشدت زیر خط فقر قرار دارد، اخراج و بیکار سازی‌ها شکل سریع تری به خود گرفته و پرداخت حداقل دستمزدهای بخور و نمیر به موقع صورت نمی‌پذیرد، تحمیل قرار دادهای موقت و سفید امضا بخش دیگری از ده‌ها و صد‌ها نقض حقوق کارگران است که مدت هاست از سوی کارفرمایان و حامیانشان ادامه دارد و هر ساله به عمق و دامنه آن نیز افزوده می‌شود.
کارگران و معلمان در مقابل این وضعیت دیوار سکوت را شکسته و بر مطالبات برحق صنفی خود در هر شکل ممکن پافشاری کرده‌اند. آنان تولید کنندگان ثروت و معماران جامعه هستند و حق دارند که از بالا‌ترین استانداردهای زندگی امروزی بهره‌مند باشند.
در روز جهانی کارگر و در راستای تحقق خواست‌های برحق خود مطالباتمان را به شرح زیر اعلام می‌داریم.
۱- ما حق ایجاد تشکل‌های مستقل کارگران و معلمان، تجمع، اعتصاب، آزادی بیان و اجرای کامل آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور در مورد کارگران را خواستاریم.
۲- برابری کامل زن و مرد در تمام جوانب زندگی اجتماعی و اقتصادی و لغو کلیه قوانین تبعیض آمیز علیه آن‌ها.
۳- اعلام اول ماه مه به عنوان روز تعطیل در تقویم رسمی کشور و برداشتن هرگونه ممنوعیت و محدودیت در برگزاری مراسم مستقل این روز.
۴- لغو کلیه احکام غیر قانونی زندان، شلاق، تبعید و... علیه فعالین صنفی کارگری و معلم.
۵- ممنوعیت کار کودکان، حق تحصیل رایگان برای کودکان ایرانی و اتباع خارجی.
۶- توقف اخراج و بیکارسازی‌ها، لغو کلیه قراردادهای موقت و سفید امضا و بازبینی وضعیت نامطلوب شرایط کاری کارگران و معلمانی که طرف قرارداد آنان کارفرمای خصوصی است.
۷- به استناد قانون کار افزایش دستمزد کارگر هیچ ربطی به نرخ نان و یا هر کالای دیگری ندارد، هرگونه تبلیغات توسط رسانه‌های دولتی در این مورد را محکوم می‌کنیم.
۸- تعیین دستمزد ۷۱۲ هزار تومانی از سوی شورای عالی کار را تحمیل مرگ تدریجی بر میلیون‌ها کارگر دانسته و خواهان افزایش دستمزد متناسب با تورم موجود در جامعه می‌باشیم. ما ضمن رد جلسات سه جانبه برای تعیین دستمزد کارگران، خواهان تعیین دستمزد‌ها با حضور نماینده منتخب کارگران هستیم.
۱۰. ما بااعلام پشتیبانی از اعتراضات برحق کارگران، معلمان، پرستاران و... حمایت قاطع خود را از ایجاد تشکلهای سراسری مستقل [...] اعلام می‌نماییم.
۱۱. ما کارگران و معلمان جنگ افروزی دول غربی و متحدین منطقه‌ای آنان را محکوم و خواستار پایان دادن به هر گونه تبلیغات جنگ افروزانه هستیم. گرامی باد اول ماه مه (۱۱ اردیبهشت) روز جهانی کارگر

--------------------------

ابهام در مورد چگونگی مسمومیت کارگران پالایشگاه شازند

به گزارش خبرنگار ایلنا، ۷ کارگر پالایشگاه امام خمینی شازند صبح دیروز (دوشنبه ۷ اردیبهشت) بر اثر نشت گاز در واحد آب ترش این مجتمع صنعتی دچار گازگرفتگی شدند. دو تن از این کارگران ساعاتی بعد به صورت سرپایی مداوا شدند اما ۵ کارگر دیگر روز گذشته را در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان سپری کردند.
«مصطفی عرب»، مدیر روابط عمومی استانداری مرکزی درباره وضعیت عمومی این ۵ کارگر به ایلنا گفت: یکی از ۵ کارگر یاد شده پس از مداوا از بیمارستان مرخص شده است و حال یکی دیگر از آن‌ها رو به بهبود است اما سه کارگر دیگر کماکان در بخش آی‌سی‌یو بیمارستان امیرالمومنین بستری‌اند و شرایط خوبی ندارند.
از سویی رئیس اداره کار شازند پیش از ظهر امروز از انتشار جزییات چگونگی وقوع این حادثه تا ساعاتی بعد خبر داده بود، اما تلفن مدیر روابط عمومی پالایشگاه امام خمینی شازند که از سوی مقامات محلی به عنوان مسئول انتشار جزییات حادثه به خبرنگار ایلنا معرفی شده بود، از دسترس خارج شده است.
خبرنگار ایلنا برای اطلاع بیشتر مخاطبان از میزان مصدومیت احتمالی این ۵ کارگر به سراغ یک کار‌شناس ایمنی کار رفته تا شدت مسمومیت بر اثر گاز متصاعد شده در این پالایشگاه را از زبان او بخوانند.
«شهرام غریب» با اشاره به روایت‌های متفاوت از نوع گازی که به مسمویت کارگران منجر شده است، گفت: «یک روایت می‌گوید گازی متصاعد شده در واحد ۱۸ پالایشگاه امام خمینی شازند، گاز سولفید هیدروژن (H2S) بوده است. این گاز به شدت خورنده است و از معروف‌ترین گاز‌ها در صنعت نفت و گاز به شمار می‌رود و در صنایع نفت به «گاز قاتل» معروف است اما آن را به نام‌های گاز ترش یا گاز تخم مرغ گندیده نیز می‌شناسند.
گاز سولفید هیدروژن در تمام صنایع نفت و گاز وجود دارد. این گاز فوق العاده سمی است و بیشتر مرگ و میر‌ها در صنعت نفت بخاطر این گاز است. اشخاصی که می‌خواهند با مخازن حاوی این گاز کار کنند، باید از قبل بررسی کنند که فضای عمومی محل کار از این گاز عاری است یا خیر و کسانی که می‌خواهند در مخازن حاوی این گاز کار کنند، باید از ماسک‌های مخصوص استفاده کنند که این ماسک‌ها بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به آن‌ها زمان می‌دهد. این گاز این استعداد را دارد که به وسیله باد هوا پراکنده شود و فوق العاده مرگ آور و مخرب است.
طبعا باید بررسی شود که مخزن حاوی این گاز پیش از انجام فرایند تعمیرات اساسی در پالایشگاه شازند از طریق فن یا گاز نیتروژن تخلیه شده است یا خیر و آیا کنترل نشتی صورت گرفته است. استنشاق غلظت کمتر از ۱۰۰ppm (صد جزء در یک میلیون جزء) این گاز موجب التهاب، کدورت چشم و از دست رفتن حس بویایی می‌شود. اگر غلظت بیش از ۳۰۰ppm شود سیستم مرکزی اعصاب را تحت تاثیر قرار می‌دهد و غلظت بیش از ۱۰۰۰ppm منجر به مرگ می‌شود.
به روایتی دیگر گاز متصاعد شده در هوا دی اکسید گوگرد (SO2) بوده است که باعث یخ زدگی و سوختگی پوست بدن می‌شود و در محیط مرطوب به اسید سولفوریک تبدیل می‌شود. این گاز موجب آسیب پوست، ریه، دستگاه اعصاب مرکزی و دستگاه تنفسی می‌شود. اگر این گاز با غلظتی بیش از ppm ۸ تنفس شود، آسیب‌هایش بسیار شدید است و حتی ممکن است برگشت ناپذیر باشد.»

--------------------------

کارگر کارخانه «نیپکو» زیر دستگاه پرس کشته شد

به گزارش ایلنا، حوالی ساعت ۱۰ صبح روز گذشته، یکی از کارگران شیفت صبح شرکت «نیپکو» واقع در شهرک صنعتی اشتهارد به دلیل رعایت نشدن موارد ایمنی کار در زیر دستگاه پرس جان خود را از دست داد.
بر اساس این گزارش، بعد از وقوع این حادثه به دستور کارفرما فعالیت قسمت پرس تعطیل شد و همه کارگران این قسمت به منزل اعزام می‌شوند.

--------------------------

گروهی از کارگران مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران که همزمان با ده‌ها معلم بازنشسته مقابل مجلس تجمع کرده بودند، در اعتراض به وضعیت معیشتی خود شعار سر دادند.
معترضان حاضر در این تجمع به صورت مشترک خواستار آزادی کارگران و معلمان زندانی شدند.
کارگران معترض در عین حال در اعتراض به خلف وعده نمایندگان مجلس که پیش از سال ۹۴ قول داده بودند پرونده محکومیت دو تن از هماهنگ کنندگان طومار ۴۰ هزار امضایی را پیگیری کنند، شعارهایی را سر دادند.
لازم به ذکر است امضاء‌کنندگان طومار یاد شده همزمان با رشد صعودی نرخ تورم در سال ۹۱ خواستار افزایش دستمزد‌ها شده بودند.
در پایان این تجمع نامه مشترک ۷ تشکل مستقل کارگری در اختیار دبیرخانه مجلس قرار گرفت.

--------------------------

کارگر قدیمی کارخانه داروپخش به زندگی‌اش پایان داد

یک مقام صنفی در کارخانه‌های محور غرب تهران در گفتگو با ایلنا با تایید این خبر، هویت این کارگر خدماتی ۴۵ ساله را «علی اکبری»، دارای ۴ فرزند و ۲۳ سال سابقه کار در شرکت دارو پخش و ساکن شهرستان شهریار اعلام کرد.
بر اساس اطلاعاتی که «رضا فرض‌علیان» عضو هیئت رئیسه شوراهای اسلامی کار غرب تهران در اختیار ایلنا قرارداده، حادثه در ساعت ۱۴روز گذشته (۷ اردیبهشت) پس از آن اتفاق افتاد که علی اکبری، کارگر خدماتی شرکت داروپخش از اتاق مدیرعامل این کارخانه خارج شد و خود را از طبقه چهارم ساختمانی در محوطه کارخانه به پایین پرتاب کرد. پس از حادثه او را به بیمارستان میلاد تهران منتقل کردند و حدود ۴ ساعت پس از بستری بودن در بیمارستان جان باخت.
به گفته منابع کارگری ایلنا، این کارگر دقایقی پیش از مراجعه به دفتر مدیرعامل، درباره دریافت وام با یکی از مدیران امور مالی داروپخش گفتگو کرده بوده است.
خبرنگار ایلنا در تماسی تلفنی با یکی از بستگان علی اکبری (برادر همسر او) مطلع شد که ظهر امروز (۸ اردیبهشت) پیکر او در آرامگاهی واقع در شهریار به خاک سپرده شده است. این فرد به دلیل شرایط خاص خانواده در موقعیت کنونی قادر به ارائه اطلاعات بیشتر به خبرنگار ما نبود.
در بین کارگران داروپخش شایعات متفاوتی درباره علت خودکشی علی اکبری به راه افتاده است. یکی از کارگران دلیل استیصال علی اکبری را مخالفت مدیریت با درخواست وام او که در حال تهیه جهیزیه فرزندش بوده است عنوان کرد. کارگر دیگری از بیماری فرزند او سخن گفت و دلیل درخواست وام و خودکشی او را ناتوانی‌اش در تامین هزینه داروهای گران قیمت دانست. یک کارگر داروپخش هم دلیل درخواست وام از جانب علی اکبری را تلاش او برای تامین هزینه‌های زیارت پدر و مادرش از کربلا دانست. اطلاعاتی که تا این لحظه ایلنا به طور مستقل قادر به تاییدشان نیست.
همچنین خبرنگار ایلنا در تماس با روابط عمومی و دفتر مدیریت شرکت داروپخش تلاش کرد با مدیرعامل این کارخانه گفتگو کند اما به دلیل حضور ایشان در جلسه‌ای این گفتگو تا لحظه تنظیم این خبر انجام نشده است.

--------------------------

تجمع کارگران کشتارگاه «دربال» مقابل فرمانداری میاندورود

منابع کارگری ایلنا در استان مازندران گزارش کردند، حدود ۱۰۰ کارگر شرکت دربال که از اول بهمن ماه سال گذشته با تعطیلی این واحد تولیدی، شغل خود را از دست داده و اخراج شده اند در اعتراض به آنچه بی‌توجه‌ای کارفرما به وضعیت کارخانه و کارگرانش می خواندند روز گذشته ( ۷ اردیبهشت) دست به اعتراض صنفی زدند.
به گفته این منابع کارگری؛ کارفرمای واحد کشتارگاهی دربال حین تعطیلی کارخانه به کارگران وعده داده بود تعطیلی کارخانه موقتی است و این وضعیت حداکثر چهار ماه طول می‌کشد. با این حال کارگران مدعی‌اند کارفرما تا به امروز هیچ اقدامی در جهت نوسازی کشتارگاه انجام نداده و تعطیلی کشتارگاه وبلاتکلیفی کارگران طی ماه های آینده ادامه خواهد داشت.
این منابع میانگین سوابق کار کارگران دربال را ۷تا ۱۷ سال ذکر کرده‌اند و در ادامه گفتند: این واحد بیش از ۱۲۰ کارگر دارد که بعد از گذشت سه ماه از تعطیلی کارخانه در تامین معیشت خانواده‌هایشان دچار مشکل شده‌اند.

--------------------------

علائم حیاتی دو کارگر مصدوم پالایشگاه شازند ضعیف است

این گزارش در حالی به ایلنا مخابره شده که روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک مدعی است حال کارگران مصدوم بستری شده در بیمارستان جز یکی از آن‌ها که بهبود پیدا کرده، تغییری نکرده است.
گفتنی است ۷ کارگر پالایشگاه امام خمینی شازند ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح دیروز (دوشنبه ۷ اردیبهشت) بر اثر نشت گاز در واحد آب ترش این مجتمع صنعتی دچار گازگرفتگی شدند. دو تن از این کارگران ساعاتی بعد به صورت سرپایی مداوا شدند اما ۵ کارگر دیگر روز گذشته را در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان سپری کردند.
منابع کارگری می‌گویند تماس گاز متصاعد شده در واحد ۱۸ پالایشگاه امام خمینی شازند با پوست بدن این کارگران، به سوزش و سوختگی آن‌ها منجر شده است.
هنوز معلوم نیست آن سه کارگری که به صورت موقت در پالایشگاه کار می‌کردند دوره‌های آموزشی لازم را سپری کردند یا خیر. ایلنا دیروز گزارش داده بود از پنج کارگری که حالشان وخیم است، ۲ نفر به صورت قراردادی در پالایشگاه شازند مشغول به کارند و سه نفر دیگر به صورت موقت برای انجام فرایند تعمیرات اساسی جذب شده‌اند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک تا این لحظه حاضر نشده است اسامی کارگران مصدوم را در اختیار خبرنگار ایلنا قرار دهد. ایلنا روز گذشته درباره خودداری مسئولان از انتشار اسامی کارگران گزارش کوتاهی را منتشر کرده بود.
در همین حال رئیس اداره کار شازند صبح امروز گفته است که جزییات این حادثه پس از بازرسی کارشناسان حوادث کار تا ساعاتی دیگر مشخص می‌شود.

--------------------------

جزئیات کشته شدن دو کارگر عسلویه در اتاق گاز از زبان شاهدان

براساس اطلاعاتی که از طریق کارگران در اختیار ایلنا قرار گرفته است، کارگران کشته شده زمانی که مشغول شستشو و تمیزکاری فضای داخلی یک مخزن دو هزار لیتری بوده‌اند براثر تنفس گاز نیتروژن یا سولفید هیدروژن جان خود را از دست داده‌اند.
منابع ایلنا همچنین از مسموم شدن یک کارگر دیگر در جریان این حادثه خبر می‌دهند. گویا کارگر سوم بر اثر تنفس گاز در‌‌ ورودی مخزن بی‌هوش می‌شود اما به دلیل شدید نبودن مسمومیت او توسط همکارانش از مرگ نجات پیدا کرده است.
اطلاعاتی که پیشتر در رابطه با جزئیات این حادثه در اختیار ایلنا گذاشته شده بود نشان می‌داد این حادثه براثر نشت گاز اتفاق افتاده و احتمال دارد که به غیر از کشته شدگان، دو کارگر دیگر نیز مصدوم شده باشند اما تازه‌ترین اطلاعات بدست آمده می‌گوید که دلیل این حادثه نبود هماهنگی میان واحد بهره‌برداری و ایمنی فاز ۱۷ و ۱۸ بوده است.
در این رابطه یک شاهد عینی، کارگری که در‌‌ محوطه وقوع حادثه مشغول به کار بوده است درباره جزئیات حادثه به ایلنا گفت: «قرار بود داخل مخزن شستشو شود برای همین حوالی ساعت ۷ صبح روز پنجم اردیبهشت پیمانکار واحد ایمنی پس از گاز سنجی فضای داخل مخزن مجوز ورود کارگران را صادر می‌کرد و این کارگران حوالی ساعت ۱۱ برای تمیزکردن به داخل مخزن رفته بودند.
این کارگر ادامه داد: «پیمانکار واحد بهره برداری به مدت یک ساعت شیرهای مخزن مورد نظر را برای ورود گاز به داخل مخزن باز می‌کرد اما به دلایلی که هنوز مشخص نیست هیچ کس از جمله کارگرانی که داخل مخزن بوده‌اند از این تصمیم باخبر نمی‌شوند و در نهایت مسئولان پروژه و همکاران این دو کارگر تنها پس از غیبت طولانی مدت آنها متوجه حادثه می‌شوند».
منابع کارگری می‌گویند حادثه روز پنجم اردیبهشت در قسمتی از تاسیسات فاز 17 و 18 اتفاق افتاده است که شرکت پیمانکاری «احداث» مسئولیت اصلی اجرای پروژه‌ را بر عهده داشته است.
به گفته کارگران، این احتمال وجود دارد که واحد بهره برداری تشریفات قانونی لازم را برای باز کردن شیرهای مخزن انجام داده باشد و اما به دلیلی که هنوز معلوم نیست، هیچ کس از این اتفاق باخبر نشده است.

--------------------------

اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز به سومین روز متوالی رسید

به گزارش ایلنا، این کارگران در اعتراض به دریافت نکردن حقوق طی پنج ماه گذشته تجمع کرده‌اند و همزمان سایر کارگران با سابقه در بخشهای ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی و اجرا، به نشانه همبستگی فعالیت شغلی خود را متوقف کرده‌اند. گفته می‌شود در حال حاضر تنها کارگران روزمزد پروژه عمرانی قطار شهری اهواز که به تازگی استخدام شده‌اند، مشغول کار هستند.
منابع کارگری ایلنا در عین حال گزارش داده‌اند؛ در پی اعتصاب روز گذشته در این پروژه عمرانی، کارگران شیفت شب قطار شهری اهواز نیز دست از کار کشیده بودند.
کارگران معترض می‌گویند؛ تعویق حقوق کارگران شرکت پیمانکاری کیسون با احتساب حقوق فروردین ماه ۹۴ به ۵ ماه می‌رسد که کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی از پرداخت آن به کارگران کوتاهی کرده است.
به گفته کارگران حاضر در تجمع، در حالی شرکت پیمانکاری کیسون به بیش از ۶۰۰ کارگر ۵ ماه حقوق پرداخت نکرده است که صبح امروز دو نفر از مدیران این پروژه عمرانی در جمع کارگران معترض حاضر شده و مدعی‌ شده‌اند شرکت پیمانکاری کیسون منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق‌های عقب افتاده کارگران ندارد. همچنین از کارگران خواسته شده است به اعتصاب خود پایان داده و به کارشان بازگردند.

--------------------------

کارگران با امضای طوماری به قراردادهای موقت کار اعتراض کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، در این طومار برخورداری از امنیت شغلی از ابتدایی‌ترین حقوق و مطالبات جامعه کارگری برشمرده است که با ساماندهی، نظارت و توجه ویژه به بهره‌مندی کارگران قراردادی و پیمانی از حقوق پیش بینی شده در قانون حاصل می‌شود.

متن کامل این طومار در ادامه می‌آید:
اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور به عنوان یک تشکل مستقل کارگری همانگونه که به منظور حفظ حقوق و منافع مشروع و قانونی و بهبود شرایط اقتصادی کارگران و نیز صیانت از نیروی کار و ایجاد اتحاد بین کارگران و حفظ و گسترش منافع حرفه‌ای آنان شکل گرفته است، بنا بر رسالت خود تلاش برای دستیابی به این امور را سرلوحه کلیه فعالیت‌های خود قرار داده و همواره تصمیمات اتخاذ شده توسط مراجع رسمی در کشور که در راستای این اهداف باشند را مورد حمایت و همچنین تصمیمات و اقداماتی که به موجب آن تضعیف منافع کارگران به همراه خواهد بود را قویا مورد نقد و نکوهش قرار خواهد داد.
بر همین اساس ساماندهی و توجه ویژه مسئولین امر به موارد ذیل که به عنوان اهم دغدغه‌های جوامع کارگری کشور یاد می‌شود مورد تاکید قرار گرفته و رسیدگی بدون درنگ و مسئولانه و متعاقبا پاسخگویی و ارائه عملکرد گزارش از هر دستگاه و ارگان مربوطه نیز مورد انتظار می‌باشد.
۱- برخورداری از امنیت شغلی کارگران که بدون تردید از ابتدایی‌ترین حقوق و مطالبات جامعه کارگری بوده و خواهد بود.
۲- ساماندهی و بهسازی قراردادهای موقت کار و اجرای دقیق تبصره‌های ۱ و ۲ ماده ۷ قانون کار به طوری که از اشتغال کارگران در اقلب قراردادهای موقت در مشاغلی که جنبه مستمر دارند اجتناب گردد.
۳- فعال شدن و تشدید بازرسی‌های کار از کارگاه‌های کوچک و بزرگ، کارخانجات تولیدی، شرکت‌های خدماتی، واحدهای صنفی و حتی دستگاه‌ها و ادارات دولتی و شرکت‌های پیمانکار تامین کننده نیروی انسانی در آن دستگاه‌ها به جهت نظارت بر اجرای دقیق قانون کار، قانون مدیریت خدمات کشوی و سایر قوانین بالا دستی.
۴- تعیین حداقل حقوق و دستمزد توسط شورای عالی کالر به صورت عادلانه مطابق با ماده ۴۱ قانون کار و بر اساس دو معیار نرخ تورم و وضعیت معیشت خانواده‌های کارگری با رعایت اصل سه جانبه گرایی.
۵- ساماندهی، نظارت و توجه ویژه به بهره‌مندی کارگران قراردادی و پیمانی از حقوق قانونی و پیش بینی شده در قانون از جمله بیمه بیکاری، مشاغل سخت و زیان آور، رعایت نوبت کاری، آموزش ضمن کار، تامین ایمنی کار، مرخصی‌های قانونی، پرداخت‌های به موقع حقوق و دستمزد و اضافه کاری و همچنین در اختیار قراردادن یک نسخه از قرارداد کار به کارگران مطابق تبصره ذیل ماده ۱۰ قانون کار.
علی ایحال با عنایت به موارد مذکو و با مدنظر قراردادن کرامت جامعه کارگری که به جد می‌توان گفت از مظلوم‌ترین اقشار جامعه نیز هستند شایسته است متولیان امر نسبت به احقاق کلیه امور کاملا مسئولانه رفتار نموده که بی‌شک متعاقب آن بهبود وضعیت زندگی کارگران را به ارمغان خواهد داشت.

--------------------------

سومین تجمع کارگران سامان کاشی در سال جاری

منابع خبری ایلنا در استان لرستان می‌گویند در این اجتماع صنفی نزدیک به ۳۰۰ نفر از کارگران حضور داشتند.
دلیل این اجتماع صنفی که آخرین بار نمونه مشابه آن در تاریخ ۲۳ فرودین ماه سال جاری در همین مکان برگزار شده بود پرداخت نشدن ۶ ماه دستمزد معوقه عنوان شده است.
به نقل از تجمع کنندگان گفته می‌شود که آن‌ها خواستار رسیدگی مسئولان فرمانداری به خواسته‌های صنفی خود هستند.
کارگران سامان کاشی پیش‌تر در جریان تجمع روز ۲۳ فروردین ماه خود گفته بودند طی دو سال گذشته این واحد تولیدی تقریبا پنج بار توسط کارفرما تعطیل اعلام شده و مجددا بازگشایی شده است.
کارگران معترض می‌گویند کارفرما بدون توجه به سابقه کاری بالای آن‌ها سعی دارد تا با تعطیلی کارخانه همه کارگران را به بیمه بیکاری معرفی کند.

--------------------------

مصاحبه ایلنا با محمد مالجو: چرا تعظیم می کنند

مالجو در این گفت‌وگو، با برشمردن پنج ویژگی برای تشکل‌های رسمی کارگری که به گفته او وجوه ناقص کارکرد نمایندگی این تشکل‌ها را نشان می‌دهند، گفت: «این ویژگی‌ها هم توضیح‌دهنده ادعاهای گزافه‌گویانه آنها مثلا در بزنگاه‌های تعیین حداقل دستمزد است و هم توضیح‌دهنده عقب‌نشینی‌های بهت‌آورشان و از این‌رو هم پیمانی و هم‌سویی‌شان با موج تهاجم علیه معیشت خانواده‌های کارگری است». این اقتصاد‌دان و تحلیلگر مسائل کارگری در بخش دیگری از صحبت‌هایش می‌گوید: «مهم‌ترین عنصر استراتژی تشکل‌های رسمی کارگری این است که از ظرفیت‌های بالفعل قدرت جمعی کارگران استفاده نکنند» و سپس نتیجه می‌گیرد: «یکی از علل ناتوانایی تشکل‌های رسمی کارگری در دفاع از منافع کارگران دقیقا همین قضیه است». با هم این گفت‌وگو را می‌خوانیم.
ارزیابی شما از نقش تشکل‌های رسمی کارگری در سقوط معیشتی کارگران که حداقل در ۲۰ سال گذشته به وقوع پوسته است، چیست؟ نمایندگان رسمی کارگری در این دو دهه چه قصوری داشته‌اند که معیشت کارگران سال به سال بد‌تر شده و آنها هر سال فقیر‌تر شده‌اند؟
روند فزاینده بینواسازی کارگران در ایران تماماً به تشکل‌های رسمی کارگری برنمی‌گردد. عوامل بینواساز را باید در کلیت نظام اقتصادی جست‌وجو کنیم که بحث مجزایی است اما آنچه که مسئولیت مستقیمش بر دوش تشکل‌های رسمی کارگری قرار دارد ناتوانی تمام عیار آنها در برخورد با موج تهاجم علیه معیشت خانواده‌های کارگری است که در عمل به خصوص در سال‌های پس از جنگ هشت‌ساله به طور سیستماتیک به وقوع پیوسته است. کارنامه تشکل‌های رسمی کارگری در زمینه مقاومت در برابر این موج تهاجم کاملا مردود است. برای مطالعه متن کامل مصاحبه اینجا کلیک کنید.

--------------------------

۳۵۰ کارگر فصلی معدن طلای آق دره هنوز به کار باز نگشته‌اند

کارگران به ایلنا گزارش داده‌اند؛ دی ماه سال گذشته شرکت پویا زرکان به عنوان پیمانکار اصلی معدن طلای آق‌ دره ۳۵۰ نفر از کارگران فصلی این معدن را به دلیل تمام شدن مدت قرارداد کاری‌شان تعدیل کرد. در اعتراض به این اقدام کارفرما، تجمع گسترده‌ای از سوی کارگران اخراجی در مقابل نگهبانی معدن صورت گرفت که در نتیجه برخورد عوامل نگهبانی با معترضین، حوالی ساعت ۸ شب روز ششم دی ماه سال ۹۳ یکی از کارگران که تحت فشار روحی وارده شده قرار داشت در اعتراض به از دست دادن شغلش اقدام به خود کشی کرد. در آن زمان دادگاه تکاب با شکایت کارفرمابه اتهام ایجاد اغتشاش حدود ۲۶ نفر از کارگران را بازداشت کرد.
کارگران معدن طلای آق دره با بیان اینکه این ۲۶ کارگر هنوز وضعیت شغلی مشخصی ندارند، در خصوص دلایل بکار گرفته نشدن کارگران فصلی در سال ۹۴ می‌گویند: کارفرمای شرکت پویا زرکان دلیل اصلی بکار نگرفتن نیروهای فصلی معدن را مشکلات زیست محیطی عنوان می‌کند.
کارگران می گویند کارفرما مدعی است در حال حاضر استخراج طلا در معدن آق دره به دلیل مشکلات زیست محیطی از سوی دو اداره محیط زیست و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی متوقف شده است. این ادعا در حالی مطرح شده است که به جز کارگران فصلی مابقی کارگران قرار دادی و پیمانکاری در معدن مشغول بکار هستند.
به گفته کارگران، معدن طلای آق دره ۵۵۰ کارگر قرار دادی و فصلی دارد که در صورت بر طرف نشدن مشکلات زیست محیطی معدن، امنیت شغلیشان به خطر می‌افتد. علاوه بر آن، ۳۵۰ کارگر ی که در کارخانه استحصال طلا فعالیت دارند به تبع مشکلاتی که برای معدن به وجود آمده است نگران از دست دادن شغلشان شده‌اند.

--------------------------

۷ کارگر پالایشگاه شازند اراک در پی نشت گاز راهی بیمارستان شدند

به گزارش دریافتی ایلنا، ۴ تن از مصدومان در بیمارستان بستری شد‌ه‌اند که حال همه آن‌ها بسیار وخیم گزارش شده است. پزشکان از وخامت بیش از حد حال یکی از آن‌ها خبر می‌دهند.

اخبار تکمیلی:.

حال ۵ کارگر مصدوم پالایشگاه شازند وخیم است

به گزارش خبرنگار ایلنا، ۲ تن از کارگران مصدوم پالایشگاه شازند در بخش سی‌سی‌یو بیمارستان امیرالمونین اراک بستری شده‌اند و سه نفر دیگر به بخش آی‌سی‌یو برده شده‌اند.
منابع کارگری می‌گویند این حادثه در واحد ۱۸ [واحد تولید اکسید گوگرد] پالایشگاه امام خمینی شازند اراک به وقوع پیوسته است.
بر اساس گزارش‌ها، گاز اکسید گوگرد از برج مستقر در محوطه واحد ۱۸ به بیرون نشت کرده و کارگرانی را که در اطراف برج بوده‌اند مسموم کرده است.
کارگران می‌گویند برج یاد شده پیش از انجام فرایند تعمیرات اساسی باید تخلیه می‌شده است. این پالایشگاه در هفته‌های اخیر درگیر انجام فرایند تعمیرات اساسی بوده است.
۲ تن از کارگران مصدوم به صورت قراردادی در پالایشگاه شازند مشغول به کارند و سه نفر دیگر به صورت موقت برای انجام فرایند تعمیرات اساسی جذب شده بودند.
مدیران و پرسنل بیمارستان امیرالمونین و همچنین روابط عمومی پالایشگاه حاضر نشدند اسامی کارگران مصدوم را در اختیار خبرنگار ایلنا قرار دهند.

خودداری مسئولان از انتشار اسامی کارگران مصدوم پالایشگاه شازند
بیشتر نفرات مسئولی که خبرنگار ایلنا برای کسب اطلاع از اسامی کارگران مصدوم با آن‌ها تماس گرفته است می‌گویند اسامی کارگران اهمیتی ندارد و آنچه مهم است تعداد مصدومان و جزییات حادثه است. این در حالی است که در اغلب اخبار مربوط به حوادث کار هویت مصدومان گزارش نمی‌شود و به این ترتیب با حدف یکی از مهمترین ارکان انتشار اخبار مربوط به فجایع انسانی، از شدت خبر کاسته می‌شود.
در همین رابطه یکی از مسئولان روابط عمومی پالایشگاه شازند به خبرنگار ایلنا گفته است که اسامی کارگران مصدوم را در اختیار ندارد و پالایشگاه در اسرع وقت اسامی را منتشر می‌کند. این در حالی است که نزدیک به هفت ساعت از وقوع حادثه می‌‌گذرد.
همچنین مدیر و پرسنل بیمارستان امیرالمومنین که هر پنج کارگر مصدوم را به آنجا منتقل کرده‌اند از هرگونه اطلاع رسانی درباره وضعیت این کارگران خودداری می‌کنند و تماس‌های خبرنگار ایلنا را به حراست بیمارستان ارجاع می‌دهند.
در گفتگویی که خبرنگار ایلنا با یکی از مسئولان حراست بیمارستان امیرالمومنین انجام داده، او وظیفه انتشار اسامی کارگران مصدوم را بر عهده روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی دانسته است، اما مسئولان روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز می‌گویند اسامی کارگران مصدوم را در اختیار ندارند.
خبرنگار ایلنا برای اطلاع از اسامی این کارگران با سرپرست استانداری استان مرکزی و یکی از نمایندگان اراک در مجلس نیز تماس گرفته اما این دو نیز از اسامی کارگران مصدوم شده ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند.
تا این لحظه که حدود ۷ ساعت از گازگرفتگی ۷ کارگر پالایشگاه شازند گذشته است، مقام‌های مسئول و رسانه‌های خبری از جزییات حادثه و وضعیت مصدومان خبرهایی را به صورت جسته و گریخته منتشر کرده‌اند، اما تا کنون اسامی منتشر نشده است.

--------------------------

دهها کارگر قراردادی «فولاد آرمان شفق» بیکار شدند

به گزارش ایلنا، منابع کارگری تعداد اخراجی‌ها را حدود ۱۰۰ نفر تخمین می زنند و این در حالی است که رئیس اداره کار شهرستان تاکستان تعداد نیروی کار اخراجی این کارخانه را ۴۰ نفر اعلام می کند.
کارگران اخراجی کارخانه فولاد آرمان شفق می‌گویند برای پیگیری مطالبات مزدی خود و همچنین بازگشت بکارشان به اداره کار تاکستان شکایت کرده‌اند.
به گفته این کارگران، این واحد تولیدی حدود ۳۷۰ کارگر دارد که با اخراج ۱۰۰ کارگران آن حدود ۲۷۰ کارگر در کارخانه باقی مانده‌اند که آنان نیز از امنیت شغلی برخوردار نیستند.
اخراج گسترده نیروی کار در این واحد تولید کننده میلگرد در حالی انجام شده که به ادعای کارگران، حقوق و سایر مزایای قانونی آنان حداقل طی یکسال گذشته هر ماه با تاخیر پرداخت شده است.

--------------------------

کارگران قطار شهری اهواز تجمع کردند

کارگران به ایلنا گزارش دادند؛ به دلیل استمرار بی‌توجهی‌های کارفرمای شرکت پیمانکار کیسون (پیمانکار ساخت قطار شهری اهواز) ه مطالبات صنفی کارگران، علاوه بر ۱۵۰ کارگر معترض سایر کارگرانی که شمار آن‌ها به بیش از ۶۰۰ نفر می‌رسد در حمایت از همکاران خود از روزگذشته در بخشهای ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی و اجرا فعالیت شغلی خود را متوقف کرده‌اند.
کارگران معترض می‌گویند؛ تعویق حقوق کارگران پیمانی با احتساب حقوق فروردین ماه ۹۴ به ۵ ماه می‌رسد که کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی از پرداخت آن به کارگران کوتاهی کرده است.
به گفتهٔ کارگران شرکت پیمانکاری کیسون؛ کارفرما در حالی بهانه «کمبود منابع مالی» را برای پرداخت نکردن حقوق کارگران مطرح می‌کند که تمام صورت وضعیتهای شرکت کیسون به موقع از سوی شرکت قطار شهری اهواز پرداخت می‌شود.
آنان با بیان اینکه کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز هر ماهه حقوق خود را با تاخیر دریافت می‌کنند، در ادامه افزودند: کارگران حاضرند با دریافت سه ماه از مطالبات معوقه خود به کارشان بازگردند.
به گفته کارگران معترض؛ کارفرمای شرکت پیمانکاری کیسون در پاسخ به اعتراض کارگران مدعی است منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران در اختیار ندارد به همین دلیل مرتبا به کارگرانی که ۵ ماه حقوق طلب دارند می‌گوید اگر با وضعیت مالی شرکت مشکل دارید می‌توانید با گرفتن ۵۰ درصد از مطالبات معوقه خود تسویه حساب کنید.

--------------------------

۹ هزار معلم در کردستان: برای تامین نیازهای اولیه در مضیقه‌ایم

به گزارش خبرنگار ایلنا، در این طومار که یک نسخه از آن به نهاد ریاست جمهوری تحویل داده شده است، آمده که معلمان جزء اقشار ضعیف و فقیر جامعه هستند و هر آنچه به عنوان حقوق دریافت می‌کنند، تنها کفاف اجاره خانه، قسط بانک و فروشگاه مصرف [فروشگاه عرضه کننده مواد غذایی به فرهنگیان با درصدی تخفیف] را می‌دهد.
امضاء‌کنندگان این طومار در ادامه با مقایسه حقوق معلمان و سایر کارمندان دولت، گفته‌اند تمام آنچه معلمان دریافت می‌کنند، بخشی از مزایایی است که به کارمندان دولت پرداخت می‌شود و حقوق کارمندان دولت به مراتب بیش از این‌هاست.
معلمان در بخش دیگری از این طومار خواستار «اجرای کامل نظام رتبه بندی معلمان بدون حذف و اعمال تغییرات اساسی در اصل طرح»، «تاسیس یک بانک یا موسسه مالی و اعتباری و نیز یک شرکت بیمه که هر دو وابسته به آموزش و پرورش بوده و خدمات و منافع آن‌ها مختص به فرهنگیان باشد» و «تعیین وضعیت و تغییر در ساختار صندوق ذخیره فرهنگیان و حسابرسی از گردش‌های مالی سنوات گذشته» شده‌اند.
این طومار به امضای بیش از ۹ هزار معلم در شهرهای سنندج، سقز، مریوان، دهگلان، قروه و سروآباد رسیده است.
متن کامل این طومار به همراه تصاویر آن در ادامه می‌آید:
بسمه تعالی
جناب آقای روحانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران/ نمایندگان معزز مجلس شورای اسلامی

با عرض سلام و ادب فراوان
به عنوان یک معلم ابتدا می‌خواستم در مورد موقعیت آموزش و پرورش و نقش و جایگاه آن در توسعه و پیشرفت همه جانبه و مستمر کشور برایتان بنویسم، لیکن دیدم حضرات نسبت به این موضوع استحضار و اشراف کامل دارید فلذا نیازی به مقدمه چینیهای مرسوم نمی‌بینم و به اصل موضوع می‌پردازم.
شاید کسانی باشند که کار آموزش و پرورش را تنها در تدریس و انتقال مجموعه‌ای از مفاهیم ذهنی ببینند، ولی من هر روز با بخشنامه‌های متعددی مواجه می‌شوم که از آموزش روزانه قرآن، ترویج فرهنگ نماز، تقویت باورهای دینی واخلاقی، امر به معروف و نهی از منکر و نیز سبک زندگی گرفته تا برگزاری مانور زلزله، مبارزه با ایدز، پیشگیری از اعتیاد، آسیب‌های اجتماعی، مساله بی‌حجابی، فرهنگ رانندگی، مهارتهای زندگی، بهره وری، کارآفرینی، خلاقیت، تقویت و پرورش ذوق هنری و استعدادهای دانش آموزان و هزاران موضوع دیگر را، شامل می‌شود.
فرقی ندارد رشته‌ام چیست و چه درسی را تدریس می‌کنم. تفاوتی نمی‌کند آموزگارم، دبیرم، مدیرم، معاونم، مشاورم و یا مربی پرورشی. من علاوه بر به روز بودن و توانایی در رشته تخصصی و زمینه کاری‌ام و نیز دانستن فنون تدریس و نحوه مدیریت کلاسهای ۳۰ نفره، باید به اهداف و محتوای این بخشنامه‌ها هم بپردازم، مفاهیم آن را انتقال دهم و برایشان فرهنگ سازی کنم. چون آموزش و پرورش وظیفه فرهنگ سازی را هم به عهده دارد و من خودم را در برابر خدا و آینده این مملکت مسئول می‌دانم و سخت بر این باورم که هیچ مانع و مشکلی نمی‌تواند و نباید دلیل و توجیهی برای غفلت و کوتاهی از این مسئولیت بشود.
درمناسبتهای مختلف و عرصه‌های مهم سیاسی و اجتماعی مثل راهپیمایی‌ها و انتخابات من همیشه صف اول هستم چون جمعیت خانواده من بیش از یک میلیون نفر و آمار دانش آموزانم بیش از ۱۲ میلیون نفر است. این یعنی اینکه به چشم می‌آییم و همیشه با مشارکت موثر و حضور فعالمان وحدت و انسجام ایرانی‌ها را پررنگ‌تر کرده‌ایم.
من معلمم
- روزی که سیل جان دانش آموزانم را تهدید کرد، جان خود را فدای نجات جان او کردم.
- وقتی کلاسم آتش گرفت جان خودم را به خطر انداختم تا دانش آموزانم را نجات دهم.
- وقتی دیدم دانش آموزم از شدت فقر قصد ترک تحصیل دارد از مخارج زندگیم گرفتم و تامینش کردم که آینده‌اش تباه نشود.
- وقتی دو پایم شکست و نتوانستم به کلاسم برسم کلاس را در خانه‌ام تشکیل دادم تا دانش آموزانم از درسشان عقب نمانند.
- وقتی دانش آموزم بر اثر بیماری مو‌هایش را از دست داد، مو‌هایم را تراشیدم تا مورد تمسخر قرار نگیرد و منزوی نشود.
- وقتی کشورم به خطر افتاد لباس رزم پوشیدم و به جای گچ و قلم اسلحه به دست شدم و درس ایثار و دفاع از ناموس را به دانش آموزانم آموختم.
- وقتی کشور با کمبود گاز مواجه شد من کلاس درسم را تعطیل کردم و روزهای آینده را بیشتر کار کردم و آن یک روز را جبران کردم تا گاز به خانه‌های هموطنانم برسد و بماند که برای این روز تعطیلی چقدر شرافت و جایگاه شغلی‌ام را زیر سوال می‌برند.
اما....
- وقتی برای کم بودن حقوقم اعتراض کردم زمزمه حرام بودن حقوق تابستانم را ورد زبان‌ها کردند.
- وقتی برای تدریس به دورافتاده‌ترین روستا‌ها رفتم و ماه‌ها از خانوادهام دور ماندم و سال بعد تقاضای انتقالی دادم گفتند می‌توانی استعفا بدهی!
- وقتی تعطیلات نوروز به مسافرت رفتم و به ستاد اسکان فرهنگیان مراجعه نمودم برای شب اول گفتند جا نیست، شب دوم گفتند می‌توانی داخل حیاط چادر بزنی و شب سوم برای خوابیدن بین میز و صندلی‌های کلاس ۳۰ هزار تومان پول گرفتند!!!
- از تمام جشن‌ها و مناسبتهای طول سال که اکثر ادارات و شرکت‌ها به کارمندانشان هدیه می‌دهند چشم پوشی کردم ولی روز معلم که مختص معلمین بود انتظار داشتم به نحو آبرومندانه‌ای از جایگاه شغلی‌ام تقدیر شود اما با واریز ۳ هزار تومان برای هر معلم به حساب مدرسه، غرورم را شکستند.
- وقتی بعد از ۳۰ سال خدمت به امید گرفتن حق بازنشستگی‌ام (که یک سوم حق سایر کارمندان هم نمی‌شد) به فرزندانم هزار وعده و وعید دادم، آنقدر امروز و فردا کردند و ریز ریز حقم را دادند که در لابه لای تورم و گرانی‌ها نفهمیدم کی آمد و کی رفت.
- وقتی از مدرسه بر می‌گردم به جای مطالعه و استراحت، به ناچار برای تامین معاش و پرداخت اقساطم‌گاه مسافرکش می‌شوم،‌گاه شاگرد بقال،‌گاه منشی هتل و یا مطب پزشک، و گاهی هم کارگر روزمزد.
واقعیت اینست که غرور و عزت فرهنگیان و خانوادههای آن‌ها کمکم دارد جایش را به شرم می‌دهد. اگر نگاهی به واقعیتهای بازار و آمارهای بانک مرکزی بیندازید متوجه خواهید شد که اکثریت معلمان جزء اقشار ضعیف و فقیر جامعه هستند و این فقر و استضعاف به دلیل کم کاری و ندانم کاری آن‌ها نبوده است چون اکثریت معلمان از افراد با استعداد و حتی نخبگان جامعه بوده‌اند که از روی علاقه و دلسوزی و با بهترین مدارج و مدارک علمی و دانشگاهی وارد آموزش و پرورش شده‌اند. ما برای تامین نیازهای اولیه خود و خانواده به مضیقه افتاد‌ه‌ایم و خیلی به دنبال مقایسه خود با دیگران نیستیم چه اگر این کار را بکنیم حسابمان حتی با شاگردان خودمان که چند صباحیست ترک تحصیل کرده‌اند نمی‌خواند. ولی اگر معلمان را با سایر کارمندان دولت مقایسه کردید آمار و ارقام احکام کارگزینی را مبنا قرار ندهید (کاری که در دولت قبلی صورت می‌گرفت). چون تمام آنچه که معلمان دریافت می‌کنند‌‌ همان مبلغی است که در احکام آن‌ها درج شده است البته نه به طور کامل، بلکه مبلغ قابل توجهی به عنوان حق بیمه درمانی، صندوق بازنشستگی، مالیات، بیمه تکمیلی، صندوق وام ضروری، صندوقهای خیریه‌ای و صندوق ذخیره فرهنگیان از آن کسر می‌شود و آنچه که می‌ماند تنها کفاف اجاره خانه، قسط بانک و فروشگاه مصرف را می‌دهد. بعضی از همکاران مبلغ کسوراتشان برابر دریافتی‌شان است بعضی‌ها ممکن است تا دهم یا پانزدهم ماه دوام بیاورند و معدود افرادی هم هستند که لنگ لنگان خودشان را به آخر ماه می‌رسانند لذا نه تنها توان پس انداز (جهت معالجه، خرید یا تعمیر وسیله نقلیه، تحصیل وازدواج فرزندان و...) را ندارند بلکه برای تامین نیازهای اساسی باید وام بگیرند یا دنبال شغل دوم بگردند. چون در آموزش و پرورش مثل سایر ادارت از کارانه ماهیانه، اضافه کار، حق مسکن، حق ماموریت، حق ایاب و ذهاب، حق شیفت، حق اشعه، کمکهای غیر نقدی، بن خرید کالا، پاداش آخر سال، هدایای جشن تولد و سالگرد ازدواج، هدایای نقدی و غیر نقدی به مناسبتهای ملی و مذهبی هیچ خبری نیست.
همچنین از وامهای چند ده میلیونی کارمندان محترم بانک (که معمولا کم بهره، بدون بهره و گا‌ها بلاعوض می‌باشد) یا از موسسات مالی و اعتباری وابسته به سایر ادارات که وام‌های گوناگون با درصدهای پایین در اختیار پرسنل خود قرار می‌دهند خبری نیست. همین بانک ملی که سالهاست میلیارد میلیارد حقوق معلمان به حسابش واریز می‌شود اگر معلمی برای گرفتن وام مراجعه کند خواهند گفت که حساب شما قرضالحسنه است ونمی توانید وام بگیرید.
اکثر معلمان با میل و رغبت درونی شغلشان را انتخاب کرده‌اند و معلمی را دوست دارند ولی آیا با این اوصاف توان و یا آرامشی برای آموزش، تبلیغ و فرهنگ سازی خواهد ماند؟ در شرایطی که مرخصی تحصیلی لغو شده است و در خیلی موارد حتی انتقالی هم نمی‌دهند کسی می‌تواند ادامه تحصیل بدهد؟ به فرض اینکه شرایطش فراهم باشد کسی انگیزه ادامه تحصیل دارد؟ به استحضارتان برسانم که اکثر و یا تمام افرادی هم که برای تحصیلات تکمیلی تلاش می‌کنند انگیزه اصلیشان این است که روزی از آموزش و پرورش بروند و دلیلش هم واضح است. آیا وضعیت یک معلم با مدرک کار‌شناسی ارشد یا دکتری (از لحاظ حقوق، ساعات کار، منزلت اجتماعی و...) با همپایه خودش در دانشگاه قابل مقایسه است؟

آقای رئیس جمهور/ نمایندگان محترم؛
مطالبات و درد دلهای چندین ساله فرهنگیان آنقدر زیاد است و روی هم تلنبار شده که پرداختن به همه آن‌ها در این طومار مقدور نیست ولی ما بار دیگر اظهار می‌کنیم و با تمام وجودمان بر این باوریم که منشا و مبدا پیشرفت و تحول در هر مملکتی از آموزش و پرورش ریشه می‌گیرد و پر واضح است که در هر نظام آموزشی و تربیتی معلم پایه و اساس کار است نه «اضافی» و «مصرف کننده». قطعا رضایت شغلی معلمان و تلاش و پویایی آن‌ها ارتباط مستقیمی با سعادت و پیشرفت این مرز و بوم دارد و ما این را در بیانات رهبر معظم انقلاب به وضوح می‌بینیم که فرمودند: «معلم با آموختن به یک انسان کلید بهره‌برداری از گنجین‌های تمام نشدنی را به او می‌دهد».
لذا با عنایت موارد مطروحه و با نظر به اهتمام و عنایتی که به آموزش و پرورش و رفع مشکلات آن از حضرات سراغ داریم خواسته‌های خود را به صورت زیر مطرح می‌نماییم و امید داریم که با تصمیمات و اقدامات شایسته و هماهنگ دولت و مجلس، آموزش و پروش از بن بست، روزمرگی و بی‌انگیزگی نجات خواهد یافت.
۱- اجرای کامل نظام رتبه بندی معلمان (بدون حذف و اعمال تغییرات اساسی در اصل طرح).
۲- تاسیس یک بانک (یا موسسه مالی و اعتباری) و نیز یک شرکت بیمه که هر دو وابسته به آموزش و پرورش بوده و خدمات و منافع آن‌ها مختص به فرهنگیان باشد.
۳- تعیین وضعیت و تغییر در ساختار صندوق ذخیره فرهنگیان و حسابرسی از گردش‌های مالی سنوات گذشته.
۴- بازگرداندن مدیریت خانه معلم به آموزش و پرورش و توسعه و تجهیز آن جهت استفاده فرهنگیان.
با تشکر و سپاس فراوان

--------------------------

تأخیر ۳ ماهه در پرداخت حقوق کارگران معدن چشمه پودنه/ اخراج به دلیل اعتراض

کارگران این معدن به ایلنا گفته‌اند، علی رغم گذشت یک ماه از سال جدید هنوز حقوق ماههای بهمن، اسفند، فروردین و حق پاداش پایان کار سال گذشته به آن‌ها پرداخت نشده است.
یکی از کارگران معدن چشمه پودنه با اعلام نارضایتی از شرایط به وجود آمده در معدن گفت: حقوق دی ماه کارگران سه روز پیش پرداخت شده و هنوز از دستمزد باقی ماه‌ها خبری نیست.
این کارگر ادامه داد: در شرایط فعلی اگر اعتراضی هم صورت بگیرد مستقیما به اخراج کارگر منجر می‌شود.
به گفتهٔ این کارگر از ابتدای امسال ۳ نفر از کارگران معدن چشمه پودنه از کار اخراج شده‌اند. به گفتهٔ وی، دلیل اخراج دو نفر از این کارگران غیبت‌های کاری بوده اما یک نفر دیگر تنها به دلیل اعتراض صنفی اخراج شده است.
وی گفت: دلیل اخراج یکی از این کارگران اعتراض به تعویق حقوق و دستمزد بوده است و اساسا هیچ توجیه منطقی برای اخراج این کارگر باسابقه وجود نداشته است.
کارگران می‌گویند، کارفرما این کارگر را که یکی از متخصص‌ترین نیرو‌ها در کار خود بوده، به بهانهٔ فحاشی اخراج کرده است. بهانه‌ای که به گفتهٔ یکی از کارگران صحت ندارد و تنها دلیل اخراج این کارگر اعتراض به تعویق ۴ ماههٔ حقوق بود که منجر به عصبانیت کارفرما و در ‌‌نهایت اخراج وی شد.
در همین حال این کارگر اخراجی که نخواست نامش فاش شود، در گفتگویی با ایلنا ضمن غیرقابل قبول خواندن دلایل اخراجش از سوی کارفرما گفت: کارفرما مرا متهم به فحاشی کرده در حالیکه طبق گواهی سایر کارگران معدن فحاشی در کار نبوده است. تنها دلیل اخراج من این است که با شخص کارفرما در ارتباط با شرایط زندگی‌ام و سختی‌هایی زیادی که بابت تعویق در پرداخت دستمزد با آن مواجه می‌شویم صحبت کردم.
وی ادامه داد: ۷ سال است که در این معدن و در بخش استخراج آن کار می‌کنم، آیا حق من این است که با تهمت فحاشی مرا از معدن بیرون کنند. تمام حرف من با کارفرما این بود که چرا وقتی پول حاصل از فروش زغال به دستش می‌رسد اول دستمزد کارگر را پرداخت نمی‌کند. چرا باید ۴ ماه در پرداخت حق و حقوق ما تاخیر بیفتد و ما شرمندهٔ خانواده‌هایمان شویم.
این کارگر گفت: هزینه‌های زندگی برای ما که تنها با همین حقوق اندک زندگی را می‌گذرانیم کشنده است. وقتی دیدم دخترم به خاطر ۱۲ هزار تومان پول که باید به مدرسه پرداخت می‌کرد و من نتوانستم به او بدهم نتوانسته یک روز به مدرسه برود شرمنده می‌شدم. تمام حرف من با کارفرما این بود که ما تا کی باید این وضعیت را تحمل کنیم. تا کی قرار است کارگر تنها گوش به فرمان شما باشد و هرچه بر سرش آوردید دم نزند.
این کارگر ۳۳ ساله که هم اکنون به صورت یک کارگر روزمزد به کشاورزی مشغول است گفت: چند روزی است که به صورت روزمزد در یک باغ پسته مشغول به کارم تا خرج زندگی خانواده پنج نفره ام را تامین کنم. چاره‌ای جز این کار ندارم. ۷سال در بخش استخراج کار کردم، مثل خیلی از کارگران دیگری که در این بخش کار می‌کنند مشکل ریوی دارم با این وضعیت الان دیگر جایی به من کار نمی‌دهند که بخواهم در معدن دیگری مشغول به کار شوم.
این کارگر ادامه داد: مشکل اصلی ما این است که‌ شأن کارگر در این معدن رعایت نمی‌شود. دستمان هم به جایی بند نیست، نمایندگانمان هم که صدایشان به جایی نمی‌رسد. آنقدر ناامیدیم که حتی نمی‌توانیم پیگیر وضعیتمان از طریق اداره کار باشیم. چون کسی نیست که به وضعیتمان رسیدگی کند. از دی ماه سال گذشته تا امروز ۱۲ - ۱۳ نفر از این معدن اخراج شدند هیچکس هم به این وضعیت رسیدگی نکرد. اگر می خواهند کاری کنند، حداقل جلوی ادامه پیدا کردن اخراجها را بگیرند.
وی ادامه داد: کارگران امنیت شغلی ندارند. قراردادهای‌ کار همه کارگران ۲۹ روزه است. از همهٔ معادن اطراف تولیدمان بیشتر است اما با این وجود حتی حقوقمان را به موقع در یافت نمی‌کنیم. به محض اینکه اعتراضی هم صورت بگیرد اخراج می‌شویم.

دلیل تکراری اخراج
عدم وجود نهاد کارگری و تاخیرهای ۳ تا ۴ ماهه در پرداخت دستمزد، شرایط کار را برای کارگران چشمه پودنه سخت کرده است. ۱۴ دی ماه سال گذشته بود که ۲۹۰ کارگر معدن چشمه پودنه در اعتراض به تعویق ۴ ماهه در پرداخت حقوق و دستمزد به مدت یک هفته دست از کار کشیدند. در پی این اعتراض صنفی، ۲ نفر از کارگران با شکایت کارفرما بازداشت و سپس از کار اخراج شدند. پس از آن به دنبال وعده‌های داده شده مبنی بر پرداخت معوقات، کارگران به کار بازگشتند اما پس از آن در پی اتمام قرارداد‌های موقت، ۷ نفر دیگر از کارگران شرکت کننده در اعتراضات صنفی بیکار شدند.
دلیل اصلی عدم تمدید قرارداد این ۷ کارگران، از سوی کارفرما سردستگی آن‌ها در اعتراضات صنفی کارگران معدن چشمه پودنه عنوان شده بود.
در آن زمان هم در حالیکه کارگران دلیل اخراج خود را شرکت در اعتراض صنفی می‌دانستند کارفرما مدعی شده بود، دلیل اخراج کارگران به دلیل اعتراض صنفی نبوده است. آنزمان مدیریت معدن چشمه پودنه دلیل اصلی اخراج این دو کارگر را اهانت کارگران به وی در جریان اعتصابات عنوان کرده بود. نکته‌ای که به نظر می‌رسد در جدید‌ترین مورد اخراج هم مورد ادعای کارفرماست.
لازم به یاد آوری است، عدم وجود نهاد کارگری و همچنین در نظر گرفتن شرایط سخت کار از دیگر دلایل اعتراض کارگران معدن چشمه پودنه در چند ماههٔ گذشته بوده است.
معدن چشمه پودنه در ۴۵ کیلومتری شهر کوهبنان در شمال استان کرمان قرار دارد و گفته می‌شود در حال حاضر بیش از ۲۵۰ کارگر در این معدن مشغول کارند.

--------------------------

تجمع کارگران نیروگاه تبریز درپی قول مساعد شورای تامین لغو شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، کمیسیون کارگری شورای تامین امنیت استان آذربایجان شرقی روز گذشته (شنبه ۵ اردیبهشت) اعضای انجمن صنفی کارگران نیروگاه تبریز را فراخواند و در جلسه‌ای مشترک نسبت به پیگیری مطالبات آن‌ها قول مساعد داد.
کارگران می‌گویند علی رغم آنکه ۵ دستگاه اتوبوس را آماده کرده بودند تا برای تجمع اعتراضی مقابل وزارت نیرو به تهران سفر کنند، برنامه‌ سفرشان را در پی قول مساعد شورای تامین به طور موقت لغو کرده‌اند.
این در حالی است که کارگران نیروگاه تبریز در هفته گذشته (یکشنبه ۳۰ فروردین) مقابل ساختمان برق منطقه‌ای این شهر تجمع کرده بودند. در روز یاد شده قرار بود که قرارداد واگذاری بیش از ۶۰ درصد از سهام نیروگاه تبریز در ساختمان برق منطقه‌ای امضاء شود.
نماینده وزیر نیرو در پی تجمع یاد شده دستور داد که خصوصی سازی این مجتمع صنعتی به مدت دو هفته به تعویق بیافتد و در قرارداد واگذاری شرایطی دیده شود که امنیت شغلی و حقوق و مزایای کارگران حفظ شود.
گفتنی است حدود ۴۳۰ کارگر در نیروگاه حرارتی تبریز مشغول به کارند. این نیروگاه حرارتی - گازی زیر نظر شرکت توانیر [شرکت زیر مجموعه وزارت نیرو] اداره می‌شود

--------------------------

دوکارگر فروشگاه رفاه گرگان با سه سال سابقه اخراج شدند

منابع کارگری ایلنا در استان گلستان گزارش کردند؛ در نخستین روزهای کاری در سال ۹۴ به دو نفر از کارگران شاغل در فروشگاه زنجیره‌ای رفاه شعبه بازار نعلبندان گرگان اعلام شده است که به دلیل اتمام اعتبار قرارداد کارشان دیگر برای آن‌ها در این واحد شغلی وجود ندارد.
به گفته این منابع کارگری، اخراج این دو کارگر درحالی صورت گرفته است که هم اکنون ۲۱ کارگر دیگری که در این فروشگاه مشغول به کار به دلیل تغییرات مدیریتی از امنیت شغلی برخوردار نیستند.
به نقل از منابع ایلنا گفت می‌شود در واپسین روزهای سال گذشته با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، کارفرما این واحد فروشگاهی واقع در بازار نعلبندان گرگان تغییر کرده است.
به ادعای این منابع خبری، در طول سه سالی که از آغاز فعالیت این شعبه فروشگاه رفاه در شهر گرگان می‌گذرد، مدیریت فروشگاه بارها تغییر کرده است و در هر نوبت تعدادی از کارگران بیکار شده‌اند.
برپایه این اطلاعات کارگران تازه اخراجی فروشگاه رفاه بازار نعلبندان شهر گرگان بیش از ۳ سال سابقه کاری داشتند و در حال حاضر برای پیگیری مطالبات صنفی خود شکایتی را در ادارات کارگرگان مطرح کرده‌اند.

--------------------------

تجمع کارگران پتروشیمی و پالایشگاه فازهای ۱ تا ۱۰ عسلویه

براساس اخباری که از طریق منابع ایلنا در منطقه ویژه عسلویه بدست آمده است در این اجتماع صنفی نزدیک به صد نفر از کارگرانی که وضعیت استخدامی آن‌ها در سالهای اخیر از پیمانکاری به قرارداد مستقیم تغییر کرده است شرکت داشتند.
به نقل از کارگرانی که همزمان با ساعت ناهار و استراحت بعد از ظهر خود در این اجتماع صنفی حضور داشتند گفته می‌شود که عقب نگهداشته شدن مطالبات مزدی دلیل برپایی این تجمع اعتراضی بوده و مسئولان منطقه ویژه عسلویه بعد از این اجتماع به آن‌ها وعده داده‌اند که مطالبات آن‌ها را پیگیری خواهند کرد.
فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه در توضیح وضعیت این کارگران می‌گویند در واپسین سالهای دولت گذشته که پروژه‌های مستقر در فازهای یاد شده به مرحله بهره برداری نزدیک می‌شد حدود ۷۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری این پروژه‌ها براساس معیارهایی مانند سابقه و تخصص از طریق امضا قراردادهای کار معین بصورت مستقیم در استخدام شرکت‌های زیر مجموعه وزارت نفت درآمدند.
برپایه این اطلاعات از زمان تبدیل وضعیت استخدامی این کارگران نه تنها افزایش مزدی آن‌ها در حد‌‌ همان افزایش‌های سالیانه بوده بلکه عیدی سالانه این کارگران نیز براساس عیدی کارمندان پرداخت شده است.
معترضان می‌گویند در سه سال گذشته وضعیت افزایش مزدی آن‌ها به نسبت همکارانشان در شرکت‌های پیمانکاری معتبر ناچیز بوده است.

--------------------------

در سال گذشته ۸۰ کارگر در مازندران بر اثر «حوادث حین کار» کشته شدند

به گزارش ایلنا از ساری، «علی عباسی» با بیان اینکه ۸۰ نفر بر اثر حوادث ناشی از کار سال گذشته در مازندران جان خود را از دست دادند، اظهار کرد: این افراد همگی مرد بودند که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل یک‌درصد افزایش داشت.
وی با اعلام اینکه براساس آمارهای مراکز پزشکی قانونی استان در سال گذشته به ترتیب شهرهای ساری با ۱۷ و نوشهر با ۱۰ فوتی بیشترین کشته‌شده‌ها را در زمینه کار داشتند، افزود: شهرهای بهشهر، سوادکوه و رامسر هرکدام با یک مورد فوتی کمترین موارد مرگ ناشی از حوادث کار را داشتند.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران خاطرنشان کرد: در سال‌های متوالی عمده دلایل مرگ افراد در حوادث کار مربوط به سقوط از بلندی و پس از آن برق‌گرفتگی بوده، به‌گونه‌ای که در سال گذشته ۴۰ مورد مرگ‌های ناشی از حوادث کار به‌دلیل سقوط از بلندی و ۱۸ مورد نیز برق‌گرفتگی بود.
این مقام مسئول با بیان اینکه خرداد و مرداد ماه سال گذشته با ۱۳ مورد و بهمن‎ماه با هشت مورد، بیشترین ماهی بود که در آن حادثه ناشی از کار رخ داد، خاطرنشان کرد: سن ۲۱ تا ۴۰ سال، با ۴۵ فوتی دارای بیشترین فوتی بوده و کمترین آن مربوط به ماه‌های فروردین و شهریورماه، هر کدام با دو فوتی بود.
عباسی با بیان اینکه از این تعداد ۶۴ نفر متأهل و مابقی مجرد هستند، بیان کرد: ۶ نفر از فوت‌شدگان ناشی از حوادث کار دارای ملیت غیرایرانی و افغان هستند.
وی با اشاره به اینکه بیشترین حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان است، گفت: ارزش‌نهادن به جان انسان‌ها، داشتن برنامه ایمنی در کار، رعایت استاندارد‌ها و قوانین مربوطه، آموزش و ایجاد نظام اطلاع‌رسانی و عبرت از حوادثی که اتفاق افتاده از مهم‌ترین راهکار‌ها در راستای کاهش حوادث ناشی از کار است.

--------------------------

مرگ دو کارگر عسلویه بر اثر مسمومیت گاز ترش

به گزارش خبرنگار ایلنا، در این حادثه دست کم دو نفر از کارگران که از اهالی اندیمشک و شهرکرد بوده‌اند بر اثر مسمومیت تنفسی گاز سولفید هیدروژن (H۲S) کشته شده‌اند.
این گزارش‌ها همچنین از احتمال مسمومیت دو کارگر دیگر فازهای ۱۷ و ۱۸ منطقه عسلویه در این حادثه خبر می‌دهند.
گاز سولفید هیدروژن که از آن به نام گاز ترش نیز یاد می‌شود گازی بی‌رنگ، سمی و آتش‌زا، با بویی شبیه به بوی تخم مرغ فاسد است، این گاز در جریان بهره برداری از ذخایر نفت و گاز متصاعد می‌شود، میزان ۱۰ میلیونیوم این گاز در فضای محیط برای مسمومیت افرادی که این هوا را تنفس می‌کنند کافی است و افزایش این آلودگی تا میزان ۵۰ میلیونیم به مرگ قطعی فرد منجر می‌شود.
فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه می‌گویند از نظر اصول ایمنی کار و حفاظت فنی باید تمامی کارگرانی که محیط کار آن‌ها در معرض انتشار گاز سولفید هیدروژن قراردارد در زمان کار به ماسک‌های تنفسی مخصوصی که تا مدت ۱۵ دقیقه ذخیره تنفسی دارند مجهز شوند تا در مواقع ضروری بتوانند از آن استفاد کنند.
برپایه این اطلاعات برای جلوگیری از انتشار این گاز باید در تاسیسات نفت و گاز همواره حسگرهای هوشمندی برای سنجش میزان این گاز نصب شده‌ باشند تا با به صدا درآمدن آنها کارگران هرچه سریع‌‌تر ماسک‌های فرار را نصب و بصورت مورب در خلاف مسیر باد از محوطه آلوده خارج شوند اما از آنجا که بهای این ماسک‌ها بسیار گران است ممکن است همه پیمانکاران مجری پروژه‌های پیش راه‌اندازی نتوانند به تعداد کارگران از این ماسک‌ها تهیه کنند.
فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه می‌گویند از آنجا که بیشتر پروژه‌های فازهای ۱۷ و ۱۸ این منطقه در سال قبل در مراحل نهایی احداث قرارداشته‌اند ممکن است این حادثه برای کارگرانی اتفاق افتاده باشد که هم اکنون از طریق شرکت‌های پیمانکاری در عملیات پیش راه‌اندازی این پروژه‌ها مشارکت دارند.
برپایه این اطلاعات با توجه به اینکه تاسیسات پتروشیمی و پالایشگاهی همواره در معرض خطر اشتعال، انفجار و مسمومیت‌های گازی قرار دارند هموراه ایمنی این تاسیسات قبل از بهره برداری کامل در دو مرحله آزمایش و پیش بهر ه‌برداری باید مورد ارزیابی کار‌شناسان ایمنی و حفاظت فنی قرار بگیرد.
برپایه این اطلاعات وقتی که عملیات احداث یا تعمیرات اساسی این تاسیسات توسط پیمانکار مربوطه خاتمه می‌یابد در مرحله آزمایش از طریق تزریق گازهای بی‌خطر نیتروژن یا بخار آب میزان ایمنی و نفوذ ناپذیری این تاسیسات مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و چنانچه در این مرحله مشکل خاصی توسط کار‌شناسان ایمنی گزارش نشود آنگاه باید بار دیگر نفوذ پذیری این تاسیسات در محله پیش بهره برداری مورد ارزیابی کار‌شناسان ایمنی قرار بگیرد.
تفاوت مرحله پیش راه‌ندازی با مرحله آزمایش در این است که در این مرحله قسمت به قست تاسیسات مورد نظر با تزریق موقت میعانات گازی و نفتی مورد بهره برداری آزمایشی قرار می‌گیرند.

--------------------------

اخراج تدریجی حدود ۱۶۰ کارگر فولاد تاکستان/کارخانه تعطیل است

کارگران این کارخانه به ایلنا گفته‌اند، این واحد تولید کننده میلگرد پیش از این حدود ۱۷۰ کارگر قراردادی داشته است که کارفرما از پاییز سال گذشته به مرور تا پایان سال تعداد ۱۶۰ کارگر را به دلیل عدم نیاز به مرور اخراج کرد اما اوج اخراج کارگران در سه ماهه زمستان 93 انجام شد که حدود ۱۰۰ نفر اخراج شدند.
بنا بر این گزارش، کارفرما بعد از اخراج کارگران کارخانه را تعطیل اعلام کرد. در حال حاضر به جز چند نگهبان و کارمند اداری کارگر دیگری در کارخانه حاضر نمی‌شود.
به گفته این منابع خبری؛ کارگران بعد از اخراج برای بازگشت به کار و دریافت مطالبات معوقه به صورت مجزا به اداره کار تاکستان شکایت کرده‌اند و برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند.
کارگران اخراجی فولاد تاکستان درباره مطالبات معوقه خود می‌گویند؛ با وجود آنکه قانون طرح طبقه بندی مشاغل در این کارخانه انجام شده اما حقوق کارگران هیچ تغییری نکرده و کارفرما بابت لحاظ نکردن مابه التفاوت این طرح به کارگران بدهکار است. علاوه بر آن کارگران خواستار حق اضافه کاری‌های خود در پنجشنبه کاری‌ها هستند.
طبق ادعای کارگران فولاد تاکستان، این کارخانه «به دلیل داشتن سهمیه شمش دولتی» از منابع مالی و تولید خوبی برخوردار است و کارفرما صرفا به دلیل آنکه به دلیل وضعیت نامناسب بازار نسبت به قبل از سود کمتری بهره می‌برد، تصمیم به تعطیلی کارخانه گرفته است.

اداره کار: تعطیلی کارخانه بدلیل نوسازی است
رئیس اداره کار شهرستان تاکستان قزوین در گفتگو با ایلنا ضمن تایید تعطیلی کارخانه فولاد تاکستان، تعداد کارگران تعدیل شده این کارخانه را ۱۰۰ نفر ذکر کرد و گفت:تعدادی از کارگران برای انجام نوسازی در کارخانه حاضر هستند.
سید مجید موسوی با بیان اینکه کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار شکایت کرده اند در ادامه درباره دلایل تعطیلی فولاد تاکستان گفت: این واحد به دلیل مستهلک بودن نیاز به تعمیر داشت به همین دلیل کارفرما با تعدیل کارگران مشغول انجام تعمیرات و نوسازی بخش‌هایی از کارخانه است.
به گفته وی، کارفرما وعده بازگشت به کار کارگران اخراجی را بعد از انجام کار تعمیرات و نوسازی کارخانه داده است.

--------------------------

وعده مجلس به کارگران محقق نشد؛ ادامه تعطیلی ۷۰۰ مرکز مخابرات روستایی در خراسان رضوی

به گزارش ایلنا، علی رغم اینکه در جلسهٔ عصر چهارشنبه (دوم اردیبهشت) با توافق مجلس و شرکت مخابرات مقرر شد ۷۰۰ مرکز مخابرات روستایی در خراسان رضوی در روز شنبه ۵ اردیبهشت ماه بازگشایی شوند؛ اما صبح امروز مجددا شرکت مخابرات از بازگشایی این مراکز ممانعت کرده است.
نزدیک به ۱۵۰۰ کارگر مخابرات روستایی روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفتهٔ گذشته در اعتراض به عدم اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در مقابل شرکت مخابرات و وزارت ارتباطات تجمع کردند. به گفتهٔ کارگران این تجمع در ‌‌نهایت با وعدهٔ اجرای‌این ماده قانونی ظرف دو هفتهٔ آینده و بازگشایی ۷۰۰ مرکز مخابرات روستایی که به دلیل عدم بستن قرار داد با شرکت واسطه تعطیل شده بودند پایان یافت.
یکی از کارگران مخابرات روستایی خراسان رضوی در ارتباط با جزییات جلسه روز چهارشنبه به ایلنا گفت: در جلسه‌ای که بین رییس کمیته ارتباطات مجلس و مدیرعامل مخابرات برگزار شد قرار بر این شد که ۷۰۰ شرکت مخابراتی در خراسان که حاضر به قبول انعقاد قرارداد با شرکت واسطه نشده‌اند روز شنبه بازگشایی شوند و حقوق فروردین به اضافه بیمه به آن‌ها پرداخت شود تا پس از دوهفته نسبت به اجرای قانون هم اقدامات لازم صورت گیرد.
این کارگر ادامه داد: علی رغم اینکه شرکت مخابرات وعدهٔ بازگشایی این مراکز را داده بود اما امروز صبح مجددا به ما اعلام کردند که بازشدن مراکز مخابرات منوط به انعقاد قرارداد با شرکت واسطهٔ مخابرات است.
کارگران می‌گویند، بستن قرارداد با شرکت واسطه‌ در حالیکه قانون، مخابرات را موظف به انعقاد قرارداد مستقیم با کارگرانش کرده غیرقانونی است و اجحاف در حق کارگران باسابقه است.
یکی از کارگران در ارتباط با این شرکت واسطه‌ای می‌گوید: شرکت مخابرات اول، یک شرکت واسطه‌ای است که نزدیک به دو سال از ثبت آن می‌گذرد. این شرکت به عنوان واسطه با شرکت مخابرات و طبق شنیده ها 37 درصد از سهام آن متعلق به شرکت مخابرات تهران است.
این کارگر ادامه داد: حجم زیادی از قراردادهایی که باید به صورت مستقیم با شرکت مخابرات بسته شود در اختیار این شرکت واسطه است. اما عملا برای کارگران باسابقه بستن قرارداد با این شرکت تازه تاسیس گران تمام می‌شود زیرا به دلیل ماهیت شرکت‌های واسطه‌ای، احتمال اینکه کل سابقهٔ ۲۰ سالهٔ ما و تعهداتی که مخابرات در قبال ما دارد با بستن این قرارداد از بین برود، وجود دارد.
به گفتهٔ این کارگر، این شرکت واسطه‌ای در اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و همچنین میزان پرداختی به کارگران، تبعیض آمیز و متفاوت از شرکت مخابرات عمل می کند.
گفتنی است، مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز ۱۲ آذر ماه سال ۹۳ در ادامه بررسی طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، با موافقت ۱۱۹ نماینده، شرکت مخابرات ایران را مکلف به استمرار بیمه و قرارداد مستقیم با کارگران، پیمانکاران و کارگزاران روستایی تا زمان بازنشستگی طبق شرایط و ضوابط مقرر در قانون کار کرد. وزارت ارتباطات دستور اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را به شرکت مخابرات ایران داده است اما این شرکت به دلایلی نامعلوم از اجرای این ماده قانونی یاد شده سر باز می‌زند.
در حال حاضر بیش از ۷ هزار کارگر در نزدیک به ۹ هزار مرکز مخابرات روستایی در سراسر ایران مشغول به کارند که شمار زیادی از آن‌ها بیمه و قرارداد کار ندارند و گروه دیگری از این کارگران به صورت پیمانی در این مراکز کار می‌کنند.

--------------------------

چراغ سبز دولت به اشتغال مجدد بازنشستگان با افزایش ناچیز مستمری‌ها

«حسن ایزدان» در این باره به ایلنا گفت: نه افزایش ۱۷ درصدی مستمری حداقل بگیران و نه افزایش ۱۵ درصدی مستمری‌های سایر سطوح هیچکدام با هزینه‌های زندگی جاری خانواده‌های بازنشسته همخوانی ندارد.
بازرس کانون کارگران بازنشسته شهرستان تهران افزود: در ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی آمده است که میزان مستمری‌ها نباید از سبد هزینه‌های زندگی خانواده‌ کارگران بازنشسته کمتر باشد.
وی افزود: دولت با این افزایش ناچیز مستمری‌ها برای ورود دوباره کارگران بازنشسته و از کارافتاده به بازار کار چراغ سبز نشان داده است.
این فعال صنفی کارگران بازنشسته گفت: گویا هیات دولت فراموش کرده که مطابق قانون تامین اجتماعی فعالیت دوباره کارگر مستمری بگیر تخلف محسوب می‌شود.
ایزدان در توضیح ناکافی بودن سبد هزینه‌های زندگی خانواده‌ کارگران بازنشسته گفت: اغلب کارگران بازنشسته و از کار افتاده بیشترین متقاضی خدمات درمانی هستند اما در عمل عرضه خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی به‌قدری محدود است که بیشتر خانواده‌های کارگران بازنشسته ناچار به استفاده از خدمات بیمه‌های مکمل شده‌اند.
به باور این فعال صنفی از آنجا که مدیران دولتی سازمان تامین اجتماعی بار‌ها در افزایش مستمری‌های به واقعیت‌های زندگی خانواده کارگران بازنشسته بی‌توجه بودند جا دارد تا کانون‌های صنفی کارگران بازنشسته و یا خود مستمری‌بگیران از طریق مراجع قانونی خواستار احقاق حقوق صنفی خود شوند.

--------------------------

۱۷۰ کارگر پیمانی و قراردادی کنتورسازی ایران بیکار شدند

کارگران کارخانه کنتورسازی ایران واقع در استان قزوین به ایلنا گزارش دادند کارفرمای این کارخانه پس از ایام تعطیلات رسمی نوروز سال جاری،۱۵۰ نفر از کارگران پیمانکاری و ۲۰ نفر از کارگران قراردادی این واحد تولیدی را برای تعدیل به واحد اداری معرفی کرد.
به ادعای کارگران کارخانه کنتور سازی، این کارگران قراردادی و پیمانی به دلیل پی گیری مطالبات معوقه خود و همکاران‌شان اخراج شده‌اند چرا که کارفرما بعد از اخراج این تعداد کارگر، اکنون در حال جذب ۲۰۰ نیروی کار جدید است.
همچنین از کارخانه کنتور سازی گزارش می‌رسد با وجود تعدیل‌ گسترده نیروی کار هم اکنون حدود ۴۵۰ نفر در این واحد صنعتی مشغول کار هستند و زمزمه تعدیل تعداد دیگری از کارگران این کارخانه پس از اتمام اعتبار قرارداد کارشان به گوش می‌رسد.
گفته می‌شود این کارگران پیمانکاری به دلیل مشکلات بیمه‌ای مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری قرار نمی‌گیرند.
به گفته کارگران این واحد صنعتی، تعدادی از کارگران اخراجی تا بیش از ۱۰ سال سابقه کاری داشته‌اند. تعدیل‌های صورت گرفته در کارخانه کنتور سازی و احتمال استمرار آن در حالی است که به گفته کارگران، کارفرما بابت حقوق وبیمه اسفند ۹۳ وفروردین ۹۴ به کارگران بدهکار است.
به گفته منابع کارگری ایلنا، فعالیت کارخانه کنتور سازی از ماه‌های پایانی سال گذشته تا به امروز محدود شده و کارگران طی چند ماه گذشته چند بار در واکنش به تاخیر در پرداخت حقوق و نداشتن امنیت شغلی اعتراض کرده‌اند.

--------------------------

تنها کارگر به جا مانده از حادثه شیروان همچنان در «آی‌سی‌یو» بستری است

دبیر خانه کارگر خراسان شمالی روز جمعه (۴ اردیبهشت) در باره آخرین وضعیت تنها کارگر به جامانده از حادثه روز بیستم فروردین به اینا گفت: وضعیت کارگر بازمانده از حادثه مرگبار در نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان وخیم است و هنوز وی در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امام علی بجنورد بستری است.
به گفته فرهاد هدایتی، با گذشت پانزده روز از وقوع این حادثه بررسی علت کشته شدن چهار کارگر نیروگاه شیروان در واحد بازرسی اداره کل کار استان خراسان شمالی در حال پیگیری است.
وی افزود: این موضوع از سوی کارشناسان امر بررسی و علت اصلی بروز آن مشخص خواهد شد ولی تا این لحظه موضوعی که مشخص است اینکه کارگران برای قالب بندی در ارتفاع حدود 50 متری مشغول کار بوده‌اند که با باز شدن قالب ها به سمت زمین سقوط کرده اند.
دبیر خانه کارگر خراسان شمالی با تاکید بر استفاده از کمربند ایمنی در ساخت و سازهای در ارتفاع، گفت: سال گذشته هم چندین حادثه منجر به مرگ در واحدهای ساختمانی استان رخ داد.
به گفته وی بیشترین شمار کارگران این استان در صنعت ساختمان فعال‌اند که بیشترین آمار حوادث کار را به خود اختصاص می‌دهند.

--------------------------

موج نارضایتی کارگران بازنشسته از نرخ مستمری‌ها در سال ۹۴

به گزارش ایلنا، دربخش‌هایی از این بیانیه ضمن ابراز تاسف از تصویب چنین مصوبه‌ای در آستانه هفتهٔ کارگر آمده است «در حالیکه همه منتظر افزایش نرخ ۱۷ درصدی مستمری‌ها بودند در کمال ناباوری، دولت محترم نرخ ۱۵ درصدی را تصویب کرد و متأسفانه در آستانه هفته کارگر و روز کارگر، مصوبه افزایش ۱۵ درصدی مشمولین ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی موجی از نارضایتی را در بین جامعه کارگری به بار آورد».
در بخشی از این بیانیه پرسیده شده که «چرا در شرایطی که سازمان تامین اجتماعی به عنوان متولی امور مستمری بگیران قبول کرده بار مالی ناشی از افزایش ۱۷ درصدی مستمری‌ها را بپذیرد دولت افزایش ۱۵ درصدی را تصویب کرده است.»
اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری کشور در ادامه از دولت خواسته است پاسخ قانع کننده‌ای نسبت به تصویب این میزان مستمری داشته باشد.
در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به اینکه این مصوبه بخش قابل توجهی از مستمری بگیران را به صف حداقل بگیران متصل می‌کند، گفته شده است «در این مصوبه بخش قابل توجهی از مستمری بگیران موضوع ماده ۹۶ قانون را به صف حداقل بگیران متصل می‌کند و از این سال به بعد متأسفانه این گروه علیرغم پرداخت بیش از حداقل در طول ایام بیمه‌پردازی محکوم به دریافت حداقل حقوق خواهند بود.»
اتحادیه پیشکسوتان در ادامه این مصوبه را خلاف قانون دانسته و اعلام کرده تمام مستمری بگیرانی که مورد این کم لطفی قرار گرفته‌اند می‌توانند به دیوان عدالت اداری شکایت کنند و خواستار ابطال مصوبه خلاف قانون باشند.
در پایان این بیانیه، جامعه مستمری بگیران ضمن اعتراض و انتقاد جدی به مصوبه دولت اعلام کرده است که مراتب ناخشنودی و نارضایتی خود را در روز جهانی کارگر نسبت به مصوبه مذکور ابراز خواهد کرد.
گفتنی است، افزایش ۱۵درصدی نرخ مستمری‌ها روز گذشته و از سوی سخنگوی دولت مطرح شد. افزایش ۱۵ درصدی مزد در حالی به تصویب هیئت وزیران رسیده است که گمانه زنی‌های نسبتا قطعی از افزایش ۱۷درصدی میزان مستمری‌ها حکایت می‌کرد. این مصوبه تاکنون مورد انتقادی جدی فعالین کارگری قرار گرفته است.

دولت با افزایش ۱۷ درصدی مستمری کارگران بازنشسته موافقت نکرد

در حالیکه مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی پیش از ظهر امروز چهارشنبه ، از افزایش ۱۷ درصدی مستمری حداقل‌بگیران در صورت موافقت دولت خبر داده بود، بعد از ظهر امروز به نقل از سخنگوی دولت اعلام شده مستمری بازنشستگان در سال ۹۴ به میزان ۱۵ درصد افزایش خواهد داشت.
این خبر در حالی از سوی محمد باقرنوبخت معاون اول رییس جمهور بیان شده که پیش از این نیز "عبدالرحمان تاج الدینی" معاون حقوقی سازمان تامین اجتماعی از احتمال توافق بر افزایش ۱۷ درصدی مستمری بازنشستگان در سال ۹۴ خبر داده بود.
وی که بیستم فروردین ماه در گردهمایی دبیران اجرایی خانه‌های کارگر سراسر کشور سخن می‌گفت، از افزایش ۱۷ درصدی مستمری بازنشستگان در سال ۹۴ و افزایش در سایر سطوح مستمری خبر داده بود. وعده‌ای که با مصوبهٔ امروز هیئت دولت عملی نشد.
در همین حال دبیر خانه کارگر قزوین، ضمن انتقاد شدید از رویکرد دولت به افزایش مستمری بازنشستگان گفت: افزایش حداقلی مزد با رقم ۱۵ درصد به هیچ وجه برای جامعهٔ بزرگ بازنشستگی کشور قابل قبول نیست. آنهم در شرایطی که بازنشستگان هیچ حقوق و مزایای دیگر جز همین حقوق ثابت ندارند.
کریمی گفت: پیش از این قرار بود که مطابق با افزایش ۱۷درصدی حقوق شاغلین، مستمری بازنشستگان هم حداقل به ۱۷ درصد افزایش یابد و ما بار‌ها از وزیر کار خواستار افزایش ۱۷درصدی شده بودیم اما علی رغم درخواست‌هایی که داشتیم و پیگیری‌هایی که انجام دادیم امروز می‌شنویم که دولت به جای اینکه به میزان مستمری اضافه کند‌‌ همان افزایش ۱۷درصدی را هم به دو دردص پایین‌تر تقلیل می‌دهد.
وی به تبعیض‌های ایجاد شده بین افزایش مستمری کارکنان دولت و بازنشستگان تامین اجتماعی اشاره کرد و ادامه داد: دولت میزان حقوق کارمندان را ۱۴ درصد افزایش می‌دهد و قبل از سال جدید هم آن را اعلام می‌کند، تازه این در شرایطی است که افزایش ۱۴ درصدی حقوق کارمندان معادل ۲۰ درصد است چون آن‌ها از مزایای جانبی هم برخوردارند اما در مورد بازنشستگان که هیچگونه حقوق و مزایای دیگری به جز همین حقوق ثابت ندارد تعلل می‌کند و در ‌‌نهایت هم چنین رقم حداقلی را برای افزایش میزان مستمری اعلام می‌کند که این به هیچ وجه منصفانه نیست.
وی ضعف عملکرد کانون عالی بازنشستگان را یکی از دلایل ادامه یافتن این تبعیض‌ها عنوان کرد و گفت: متاسفانه کانون عالی بازنشستگان در این خصوص درست عمل نکرده است. چرا باید حقوق کارکنان دولت یک یا دو ماه قبل از آغاز سال نو اعلام شود ولی مستمری بازنشستگان را یک ماه بعد از شروع سال جدید اعلام می‌کنند.
دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین تصریح کرد: خواسته کارگران افزایش ۱۷درصدی حقوق بازنشستگی مطابق با شاغلین است. اگر هم که مبنا را روی ۱۴درصد افزایش حقوق کارکنان دولت گرفته‌اند، بهتر است میانگین حقوقی آن‌ها را با سایر مزایایی که دارند در کنار میزان مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی قرار دهند تا روشن شود میزان مستمری دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی بدون مزایای جانبی اندک است.
کریمی در پایان ضمن بیان این مطلب که «طبق شنیده‌ها قرار بود افزایش در سایر سطوح برای مستمری بگیران داشته باشیم»، گفت: حالا که روی رقم ۱۵ درصد میزان مستمری را تصویب کرده‌اند حداقل کاری که می‌توانند انجام دهند این است که میزان مزایای جانبی مثل بن کارگری و مسکن و حق اولاد را مثل شاغلین افزایش دهد تا این افزایش حداقلی ۱۵ درصدی تا حدی بسیار کمی جبران شود.

--------------------------

۸۵ کارگر «سینجر» اخراج شدند/ ۴۰ کارگر دیگر در لیست اخراج

کارگران این کارخانه به ایلنا گزارش داده‌اند که این واحد تولیدی پیش از سال ۹۴ بیش از ۵۰۰ کارگر داشت که این تعداد به تدریج تا به امروز به حدود ۴۰۰ نفر تقلیل یافته است.
بنا بر این گزارش، مدیران کارخانه سینجر در دی ماه سال ۹۳ حدود ۸۰ کارگر قرارداد موقت این واحد تولیدی را یکجا تعدیل کردند. همچنین اسامی ۴۰ تا ۵۰ نفر از کارگران قرار دادی نیز از فروردین ماه سال جاری در لیست اخراج قرار دارد که در مرحله نخست کارفرما ۵ نفر از کارگران واحد گاز را با اتمام قرار داد کارشان اخراج کرده است.
کارگران کارخانه سینجر می‌گویند با وجود آنکه کارفرمای این کارخانه دستمزد و بیمه کارگران را به موقع پرداخت می‌کند اما کارگران با قراردادهای کوتاه مدت یک ماهه کار می‌کنند و در پایان هر ماه نگران از دست دادن شغلشان هستند.
به گفته کارگران سینجر ، این کارخانه در سال جاری به دلایلی همچون کمبود برخی مواد اولیه تولید (ورق استیل برد) و ورود رقبای جدید دچار کاهش تولید و سفارش شده است. بطوری که تعدیل کارگران در بهمن ماه سال گذشته (۹۳) واخراجی‌های اخیر به سبب پائین بودن حجم سفارشات محصولات تولیدی انجام شده است.
کارگران می‌گویند، تولید در کارخانه سینجر به حدی کاهش یافته که کارفرما بمدت دو هفته همه کارگران را بجز چند کارگر به مرخصی اجباری فرستاده است. با وجود آنکه امروز پنجشنبه (۳اردیبهشت ماه) آخرین روز مرخصی اجباری کارگران است از روز شنبه کارگران امیدی برای بازگشت بکارشان ندارند.
بر اساس این گزارش، کاهش تولید تاثیر مستقیم بر کاهش نیرو دارد چرا که وقتی تولید کم شود کارفرما ناچار است نیروهای کار را به اندازه کاهش تولید‌ات کارخانه کم کند.

--------------------------

بلاتکلیفی ۱۹۰ کارگر در پی تعطیلی موقت مجتمع فولاد البرز

منابع کارگری ایلنا در تاکستان گزارش کردند، مجتمع فولاد البرز در استان قزوین که در زمینه ساخت و تولید انواع میلگرد فعالیت دارد به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود مواد اولیه تولید و بحران در منابع مالی عنوان می‌شود، موقتا از روز دوشنبه سی‌ام فروردین ماه تا حداقل روز شنبه پنجم اردیبهشت ماه موقتا تعطیل اعلام شده است و ۱۹۰ کارگر شاغل در این واحد تولیدی با ۴ ماه حقوق معوقه به همراه عیدی سال ۹۳هم اکنون بلاتکلیف هستند.
بنابر اظهارات کارگران کارخانه فولاد البرز، این واحد صنعتی دارای تولید و بازار فروش خوبی بود و روزانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن میلگرد تولید می‌کرد اما کارفرمای این کارخانه که در عین مالک چند کارخانه دیگر همچون لوله و نورد صفا وپروفیل ساوه است، کارخانه را دچار بحران مالی کرده و مدعی است ادامه تولید در این واحد توجیه اقتصادی ندارد.
کارگران می‌گویند، هم اکنون شرایط تولید در کارخانه فولاد البرز به حدی نامناسب و بحرانی است که کارگران را نگران امنیت شغلیشان کرده است.
به گفته آنان، از یکسال پیش تا کنون حدود ۲۱۰نفر از مجموع ۴۰۰ کارگر این کارخانه بعد از اتمام قرارداد کاریشان اخراج شده‌اند.
همچنین بنا بر گزارش کارگران فولاد البرز، مدیران این کارخانه در سال ۹۲حدود ۱۵۰ کارگر قرارداد موقت این واحد تولیدی را در دو مرحله با سوابق ۸ تا ۱۵ سال تعدیل کردند. همچنین ۶۲ نفر از کارگران قرار دادی نیز در مهر و آبان ماه سال جاری با اتمام قرار داد کارشان تعدیل شده‌اند که هنوز نیمی از این تعداد نتوانسته‌اند با کارفرما تسویه حساب کنند.
به گفته کارگران، شرایط فوق تهدیدی برای امنیت شغلی حدود ۱۹۰کارگری است که در کارخانه باقی مانده‌اند. به همین دلیل طی چند ماه گذشته کارگران فولاد البرز بیش از ۵بار مقابل ساختمان اداره کار و فرمانداری تاکستان تجمع کرده‌اند.
کارگران می‌گویند شرایط تولید در کارخانه مهم فولاد البرز بسیار نامناسب و بحرانی است و کارفرما توان پرداخت مطالبات معوقه کارگران در ماههای دی، بهمن، اسفند وعیدی ۹۳ وحقوق فروردین ۹۴ را ندارد.
کارگران شرکت فولاد البرز درباره معوقات بیمه‌ای خود می‌گویند علاوه بر تعویق سه ماه حقوق، بیمه تامین اجتماعی کارگران نیز با مشکلات زیادی روبروست. به طوریکه چهار الی ۵ ماه از سال دفترچه‌های درمانی خانواده‌های کارگران فاقد اعتبار است.
به گفته منابع کارگری ایلنا در کارخانه فولاد البرز، کارگران این واحد با قراردادهای کوتاه مدت یک ماهه کار می‌کنند و در پایان هر ماه نگران از دست دادن شغلشان هستند.
طبق اظهارات کارگران همه ما ۱۹۰ کارگر هم اکنون به دلیل نامشخص بودن وضعیت شغلیمان حاضریم برای تامین معاش زندگیمان مقرری بیمه بیکاری دریافت کنیم در ادامه گفتند: متاسفانه کارفرما برای برقراری مقرری بیمه بیکاری به کارگران نامه عدم نیاز نمی‌دهد و از کارگران تسویه حساب می‌خواهد.

--------------------------

اعتراض صنفی کارگران سیمان کارون وارد دومین روز شد

منابع کارگری ایلنا از استان خوزستان خبر دادند، صبح امروز بیش از ۳۲۰ نفر از کارگران سیمان کارون در شهرستان مسجد سلیمان بار دیگر تجمع‌های اعتراضی خود را در محوطه کارخانه از سر گرفتند.
به نقل از کارگران سیمان کارون گفته می‌شود که مشکل اصلی این واحد صنعتی عدم بازبینی و اجرای ناصحیح طرح طبقه بندی مشاغل کارخانه است.
همچنین براساس اطلاعاتی که از سوی این منابع گزارش شده است؛ بخش دیگری از مشکلات مربوط به یک تا سه ماه معوقات مزدی و فقدان امنیت شغلی کارگران پیمانی کارخانه سیمان کارون می‌شود.
این کارگران می‌گویند؛ از ابتدای شهریورماه تا پایان سال گذشته (۹۳) تعداد ۶۵ نفراز کارگران قراردادی سیمان کارون به بهانه اتمام قرار داد کاری اخراج شده‌اند.
طبق اظهارات آنان، با وجود آنکه ۲۹ نفر از این کارگران اخراجی در ‌‌‌نهایت با وساطت مسئولان استانداری، فرمانداری، اداره کار و اعضای شورای شهر «گلگیر» به کار بازگشتند اما هنوز وضعیت شغلی این کارگران مشخص نیست وبلاتکلیف هستند.
به گفته منابع خبری ایلنا در نتیجه اعتراض صنفی کارگران سیمان کارون در روز جاری، در ‌‌نهایت قرار شد ،روز دوشنبه هفته آینده (هفتم اردیبهشت )این موضع توسط اعضای هیئت مدیره وبرخی مسئولان کارگری شهرستان در محل کارخانه برسی شود.

--------------------------

کارگر پیمانی سیمان داراب به دلیل فعالیت صنفی اخراج شد

براساس اخباری که از طریق فعالان صنفی کارگری استان فارس در اختیار ایلنا قرار گرفته است: پس از آنکه در تاریخ ۲۹ اسفند ماه سال گذشته قرارداد کار آقای «محسن صبوری» از کارگران پیمانکاری سیمان داراب به پایان رسید، کارفرما دیگر حاضر به عقد قرراداد جدید کار با وی نشده است.
براساس اطلاعات موجود از قرار معلوم دست کم ۱۵۰ نفر از مجموع ۵۳۰ کارگر کارخانه سیمان داراب بصورت پیمانکاری مشغول کار هستند.
به نقل از کارگران کارخانه سیمان داراب عنوان شده است از قرار معلوم شرکت پیمانکاری «آینده اندیش‌نگر» که هم اکنون از مقاطعه‌کاران سیمان داراب محسوب می‌شود برای سال جدید حاضر به تمدید قرار داد کار این نماینده کارگر نشده‌است.
گفته می‌شود آقای صبوری در ۱۲ سال گذشته از طریق شرکت‌های پیمانکاری که بصورت مقاطعه اداره بخشی از کارخانه سیمان داراب را برعهده داشته‌اند‌؛ مشغول به کار بوده است و در تمامی این سال‌ها به عنوان منتخب کارگران پیمانکاری سیمان داراب در شورای اسلامی کار این واحد صنعتی حضور افتخاری داشته است.
گفته می‌شود عمده فعالیت‌های صنفی این کارگر کارخانه سیمان داراب در رابطه با موضوعاتی چون اجرای مقررات بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور، پرداخت درست مزایای قانونی همچون حق شیفت همکارانش بوده است.
براساس اطلاعاتی که توسط منابع کارگری استان فارس بدست آمده است در پی اخراج آقای صبوری گروهی از همکاران وی در کارخانه سیمان داراب در فاصله روزهای ۲۴ تا ۳۰ فروردین ماه (به مدت نزدیک به شش روز) نسبت به اقدام پیمانکار کارخانه معرتض شدند.

--------------------------

تجمع اعتراضی کارگران مخابرات روستایی وارد دومین روز شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز چهارشنبه ۲ اردیبهشت ماه، بیش از ۱۰۰۰نفر از کارگران مخابرات روستایی که از استان‌های مختلف کشور به تهران آمده‌اند، در مقابل وزارت ارتباطات تجمع اعتراضی برگزارکردند.
این کارگران از استانهای خراسان رضوی، هرمزگان، آذربایجان غربی، قزوین، کردستان، کرمانشاه، گیلان، فارس، کرمان، خوزستان، بوشهر، ایلام و سیستان وبلوچستان به تهران آمده‌اند روز گذشته هم در مقابل شرکت مخابرات ایران تجمع کرده بودند نسبت به عدم اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت معترض‌اند.
این ماده قانونی شرکت مخابرات ایران را مکلف می‌کند با کارگران مراکز مخابرات روستایی قرارداد مستقیم منعقد کند و آن‌ها را تا زمان بازنشستگی بیمه کند.
کارگران می‌گویند روز گذشته نمایندگان مجلس با معاونین وزیر و ریس هیئت مدیره مخابرات ایران، جلساتی را برگزار کردند اما هنوزتغییری خاصی در رویکرد شرکت مخابرات ایران نسبت به اجرای قانون مصوب مجلس دیده نمی‌شود.
به گفتهٔ یکی از تجمع کنندگان، قرار بود مدیرعامل مخابرات ایران برای ارائهٔ توضیحات در خصوص عدم اجرای این قانون امروز به مجلس احضار شود.
وزارت ارتباطات دستور اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را به شرکت مخابرات ایران داده است اما این شرکت به دلایلی نامعلوم از اجرای این ماده قانونی یاد شده سر باز می‌زند.
لازم به یادآوری است که مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز ۱۲ آذر ماه سال ۹۳ در ادامه بررسی طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، با موافقت ۱۱۹ نماینده، شرکت مخابرات ایران را مکلف به استمرار بیمه و قرارداد مستقیم با کارگران، پیمانکاران و کارگزاران روستایی تا زمان بازنشستگی طبق شرایط و ضوابط مقرر در قانون کار کرد. قانونی که با گذشت چند ماه از تصویب و ایلاغ آن هنوز به مرحلهٔ اجرا گذاشته نشده است.
در حال حاضر بیش از ۷ هزار کارگر در نزدیک به ۹ هزار مرکز مخابرات روستایی در سراسر ایران مشغول به کارند که شمار زیادی از آن‌ها بیمه و قرارداد ندارند و گروه دیگری از این کارگران به صورت پیمانی در این مراکز کار می‌کنند.کارگران مخابرات روستایی طی دو سال گذشته بار‌ها با برگزاری تجمعاتی در مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار رسیدگی به وضعیت بیمه و قرارداد‌هایشان شده‌اند.

--------------------------

تجمع کارگران زمستان یورت در پی تعدیل ۸۰ کارگر پیمانکاری

منابع کارگری در معدن زمستان یورت گزارش کردند، در پی اقدام ناگهانی کارفرمای یکی از شرکتهای پیمانکاری، ۸۰ نفر از کارگران با سوابق ۸ تا ۱۸ سال با ۵ ماه نیم حقوق معوقه اخراج شدند. این تعداد کارگر با همراهی سایر همکاران پیمانی خود با تجمع در محوطه ورودی معدن خواستار بازگشت بکار خود هستند.
بنا بر ادعای این کارگران اخراجی، پیش از این حدود یک هفته پیش با تصمیم مدیران مرکزی در شاهرود سمنان فعالیت تولید زغال سنگ در معدن زمستان یورت شرقی موقتا متوقف شده و نیروی‌های شاغل در این واحد به بخش غربی انتقال داده شده‌اند. به همین دلیل با تغییرات انجام شده فعالیت کارگران پیمانکاری معدن زمستان یورت غربی محدود شد و با افزایش نیروی کار در مرحله نخست از ۸۰ نفر از نیروی کار پیمانکاری خواسته شده است محل کار خود را ترک کنند.
به گفته کارگران، علاوه بر ۸۰ کارگر پیمانکاری مدیران این معدن برای کاهش تعداد نیروی کار تصمیم به اخراج ۳۵ کارگر قرار دادی با سوابق بالای ۲۰ سال نیز گرفته بودند که با پی گیری کارگران این موضوع فعلا معلق مانده است. همچنین حکم بازنشستگی حدود ۶۰ نفر از کارگران به تامین اجتماعی ارسال شده اما کارگران به دلیل مشکلات بیمه‌ای که در پرونده سوابق بیمه‌ای خود دارند مخالف بازنشستگی با مشاغل سخت زیان اور هستند.
کارگران معترض می‌گویند، حقوق بیش از ۶۰۰ کارگر معادن زمستان یورت شمال غرب و شرق از آذر ماه سال گذشته به تعویق افتاده است. همچنین چندین ماه است که بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده و دفترچه‌های درمانی عده زیادی از کارگران فاقد اعتبار است.
براساس اطلاعاتی که توسط کارگران به ایلنا گزارش شده است، افزایش مطالبات معوقه کارگران زغال سنگ زمستان یورت دراسفند ماه سال گذشته باعث شد، حدود ۳۰ نفر از کارگران پیمانکاری خود خواسته محل کار خود را بعد از۸ تا ۱۵ سال کار ترک کنند. این کارگران برای ادامه کار به سایرمعادن در استانهای مجاور کوچ کرده‌اند.

--------------------------

۱۵۰۰ کارگر مراکز مخابرات روستایی مقابل شرکت مخابرات ایران تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران که از استان‌های مختلف ایران به پایتخت آمده‌اند به عدم اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت معترض‌اند.
این ماده قانونی شرکت مخابرات ایران را مکلف می‌کند با کارگران مراکز مخابرات روستایی قرارداد مستقیم منعقد کند و آن‌ها را تا زمان بازنشستگی بیمه کند.
کارگران می‌گویند وزارت ارتباطات دستور اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را به شرکت مخابرات ایران داده است اما این شرکت از اجرای ماده قانونی یاد شده سر باز می‌زند.
بر اساس گزارش‌ها، در حال حاضر بیش از ۷ هزار کارگر در بالغ بر ۹ هزار مرکز مخابرات روستایی در سراسر ایران مشغول به کارند که شمار زیادی از آن‌ها بیمه و قرارداد ندارند و گروه دیگری از این کارگران به صورت پیمانی در این مراکز کار می‌کنند.
گزارش شده که کارگران حاضر در تجمع امروز از استان‌های خراسان رضوی، هرمزگان، آذربایجان غربی، قزوین، کردستان، کرمانشاه، گیلان، فارس، کرمان، خوزستان، بوشهر، ایلام و سیستان وبلوچستان خود را به پایتخت رسانده‌اند.

--------------------------

کارگر «نورد گرم سمنان» به دلیل تعطیلی کارخانه بیکار‌‌شدند

کارگران نورد گرم سمنان به ایلنا گفته‌اند پیش از تعطیلی این کارخانه که در زمینه تولید انواع میلگرد در شهرک صنعتی شرق سمنان فعالیت می‌کرد ۸۰ کارگر دائمی و قرارداد موقت در این کارخانه با سوابق کار متفاوت مشغول کار بودند که در حال حاضر برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده اند.
کارگران می‌گویند دلیل تعطیلی این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی و خصوصی همانند اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی بوده است.
به گفته کارگران عمده ترین مشکل مالی این کارخانه بدهی یک میلیاردی به اداره مالیات و امور دارایی سمنان است که در نتیجه آن کارفرما کارخانه را تعطیل کرده است.
طبق اظهارات منابع کارگری، مسئولان این کارخانه وعده داده‌اند تعطیلی این کارخانه موقتی است و کارگران بعد از رفع مشکلات مالی کارخانه مجددا به کارشان باز می‌گردند. با این وجود کارگران از تعطیلی کارخانه نگرانند و معتقدند کارفرما توان پرداخت بدهی های مالی خود را ندارد.

--------------------------

کارگران «سیمان کارون» در اعتراض به مطالبات معوقه تجمع کردند

منابع کارگری ایلنا در مسجد سلیمان از اعتراض ۳۲۰ کارگر کارخانه سیمان مسجد سلیمان به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی و به روز نشدن طرح طبقه بندی مشاغل خود خبر می‌دهند.
براساس اطلاعاتی که از سوی این منابع در اختیار ایلنا قرار گرفته است این اجتماع صنفی اعتراضی صبح امروز در داخل کارخانه سیمان کارون آغاز شده است.
در این رابطه به نقل از کارگران معترض این واحد صنعتی آمده است: از ابتدای شهریورماه تا پایان سال گذشته (۹۳) تعداد ۶۵ نفراز کارگران قراردادی سیمان کارون به بهانه اتمام قرار داد کاری اخراج شده‌اند.
کارگران می‌گویند: با وجود آنکه ۲۹ نفر از این کارگران اخراجی در ‌‌نهایت با وساطت مسئولان استانداری، فرمانداری، اداره کار و اعضای شورای شهر «گلگیر» به کار بازگشتند اما هنوز وضعیت شغلی این کارگران مشخص نیست.
معرتضان در عین حال مدعی هستند که در سیمان کارون بیش از ۳۲۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانی مشغول به کار هستند که هر کدام از آنان از یک تا سه ماه حقوق طلب دارند.
به گفته منابع خبری ایلنا در نتیجه اعتراض صنفی کارگران سیمان کارون جلوی خروج کامیونهای حامل بار سیمان ازکارخانه گرفته شده است.

--------------------------

کارگر «ورد سن» با ۵ ماه حقوق معوقه بیکار شدند

با تعطیلی کارخانه آجر ماشینی «ورد سن» در استان گلستان ۵۳ کارگربا ۵ ماه حقوق معوقه بیکار شدند.
منابع کارگری در استان گلستان گزارش کردند کارخانه آجر ماشینی «ورد سن» که در نصیر آباد استان گلستان واقع شده است از حدود یکسال پیش در زمینه فروش محصولات تولیدی خود دچار مشکل شده است و توان پرداخت به موقع حقوق کارگر شاغل در کارخانه وهزینه‌های جاری را ندارد، به همین دلیل کارفرما از یک هفته پیش با تعدیل ۵۳ کارگر، فعالیت کارخانه را متوقف کرده است.
به گفته این منابع خبری، کارگران بیکار شده این واحد صنعتی با بیش از ۵ ماه حقوق معوقه برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار کرگان معرفی شده‌اند. همچنین گفته می‌شود به دلیل تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه کارگران، آنان در زمینه دریافت خدمات بیمهٔ بیکاری دچار مشکل شده‌اند.
کارگران ورد سن می‌گویند رکود بازار ساخت و ساز به فعالیت این واحد تولید کننده آجر ماشینی لطمه وارد کرده و توان رقابت در بازار را از آن سلب کرده است.

--------------------------

ادامه اعتراض کارگران فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه به تعویق سه ماهه دستمزد

منابع خبری ایلنا در فازهای ۲۰ و ۲۱ منطقه ویژه عسلویه از ادامه اعتراضات صنفی کارگران پیمانکاری شرکت جهان پارس خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا، فعالان صنفی کارگری منطقه ویژه عسلویه این کارگران که تعداد آن‌ها دست‌کم سصید نفر است همچنان با اجتماع در کمپ‌های محل اقامت خواستار دریافت معوقات مزدی و تسویه حساب هستند.
براساس خبری که در روز ۳۰ فروردین ماه از سوی کارگران عسلویه در اختیار ایلنا قرار گرفت بود، اعتراض صنفی کارگران شرکت جهان پارس پس از آن آغاز شد که کارگران مطلع شدند کارفرمای آن‌ها خلع ید شده است.
براساس این اطلاعات گفته می‌شود شرکت جهان پارس گذشته از جمله پیمانکارانی بود که در اجرای نصب خطوط لوله گاز و نفت (پایپینگ) پروژه‌های فازهای ۲۰ و ۲۱ منطقه عسلویه مشارکت داشته اما در واپسین روزهای اسفند ماه سال گذشته توسط کارفرمای اصلی خلع ید می‌شود.
به گفته فعالان کارگری منطقه عسلویه در روزهای اخیر درب ورودی کارگاه‌هایی که جهان پارس در آن‌ها مجری پروژه بوده به روی کارگران بسته شده است و کارگران این شرکت با اجتماع در محوطه کمپ اقامت خواهان دریافت مطالبات معوقه خود شده‌اند.
از قرار معلوم این کارگران دست کم بابت سه ماه مزد پرداخت نشده طلبکار هستند.

--------------------------

۱۵۰۰ کارگر مراکز مخابرات روستایی مقابل شرکت مخابرات ایران تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران که از استان‌های مختلف ایران به پایتخت آمده‌اند به عدم اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت معترض‌اند.
این ماده قانونی شرکت مخابرات ایران را مکلف می‌کند با کارگران مراکز مخابرات روستایی قرارداد مستقیم منعقد کند و آن‌ها را تا زمان بازنشستگی بیمه کند.
کارگران می‌گویند وزارت ارتباطات دستور اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را به شرکت مخابرات ایران داده است اما این شرکت از اجرای ماده قانونی یاد شده سر باز می‌زند.
بر اساس گزارش‌ها، در حال حاضر بیش از ۷ هزار کارگر در بالغ بر ۹ هزار مرکز مخابرات روستایی در سراسر ایران مشغول به کارند که شمار زیادی از آن‌ها بیمه و قرارداد ندارند و گروه دیگری از این کارگران به صورت پیمانی در این مراکز کار می‌کنند.
گزارش شده که کارگران حاضر در تجمع امروز از استان‌های خراسان رضوی، هرمزگان، آذربایجان غربی، قزوین، کردستان، کرمانشاه، گیلان، فارس، کرمان، خوزستان، بوشهر، ایلام و سیستان وبلوچستان خود را به پایتخت رسانده‌اند.

--------------------------

۸۰ کارگر «نورد گرم سمنان» به دلیل تعطیلی کارخانه بیکار‌‌شدند

کارگران نورد گرم سمنان به ایلنا گفته‌اند پیش از تعطیلی این کارخانه که در زمینه تولید انواع میلگرد در شهرک صنعتی شرق سمنان فعالیت می‌کرد ۸۰ کارگر دائمی و قرارداد موقت در این کارخانه با سوابق کار متفاوت مشغول کار بودند که در حال حاضر برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده اند.
کارگران می‌گویند دلیل تعطیلی این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی و خصوصی همانند اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی بوده است.
به گفته کارگران عمده ترین مشکل مالی این کارخانه بدهی یک میلیاردی به اداره مالیات و امور دارایی سمنان است که در نتیجه آن کارفرما کارخانه را تعطیل کرده است.
طبق اظهارات منابع کارگری، مسئولان این کارخانه وعده داده‌اند تعطیلی این کارخانه موقتی است و کارگران بعد از رفع مشکلات مالی کارخانه مجددا به کارشان باز می‌گردند. با این وجود کارگران از تعطیلی کارخانه نگرانند و معتقدند کارفرما توان پرداخت بدهی های مالی خود را ندارد.

--------------------------

کارگران «سیمان کارون» در اعتراض به مطالبات معوقه تجمع کردند

منابع کارگری ایلنا در مسجد سلیمان از اعتراض ۳۲۰ کارگر کارخانه سیمان مسجد سلیمان به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی و به روز نشدن طرح طبقه بندی مشاغل خود خبر می‌دهند.
براساس اطلاعاتی که از سوی این منابع در اختیار ایلنا قرار گرفته است این اجتماع صنفی اعتراضی صبح امروز در داخل کارخانه سیمان کارون آغاز شده است.
در این رابطه به نقل از کارگران معترض این واحد صنعتی آمده است: از ابتدای شهریورماه تا پایان سال گذشته (۹۳) تعداد ۶۵ نفراز کارگران قراردادی سیمان کارون به بهانه اتمام قرار داد کاری اخراج شده‌اند.
کارگران می‌گویند: با وجود آنکه ۲۹ نفر از این کارگران اخراجی در ‌‌نهایت با وساطت مسئولان استانداری، فرمانداری، اداره کار و اعضای شورای شهر «گلگیر» به کار بازگشتند اما هنوز وضعیت شغلی این کارگران مشخص نیست.
معرتضان در عین حال مدعی هستند که در سیمان کارون بیش از ۳۲۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانی مشغول به کار هستند که هر کدام از آنان از یک تا سه ماه حقوق طلب دارند.
به گفته منابع خبری ایلنا در نتیجه اعتراض صنفی کارگران سیمان کارون جلوی خروج کامیونهای حامل بار سیمان ازکارخانه گرفته شده است.

--------------------------

کارگری در یزد بر اثر ریزش کانال فاضلاب کشته شد

منابع خبری در یزد از کشته شدن یک کارگر بر اثر ریزش کانال فاضلاب خبر می‌دهند. گفته می‌شود عدم رعایت مسائل ایمنی عامل این حادثه بوده است.
به گزارش ایلنا، در پی حادثه‌ای که شب گذشته اتفاق افتاد چند کارگر در عمق پنج متری کانالهای فاضلاب در یکی از مجتمعهای مسکونی یزد مشغول کار بودند که ناگهان بخشی از دیواره خاکی این کانال فرو ریخت و منجر به مرگ یکی از کارگران حفار شد.
روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری یزد در تشریج جزییات این حادثه گفته است: این حادثه هنگامی رخ داد که چندین کارگردر عمق پنج متری کانال مشغول کار بودند که ناگهان بخشی از دیواره خاکی این کانال جدا شد و بر روی یکی از کارگران فرو ریخت.
به گفتهٔ «محمد میدانی» معاون عملیات سازمان آتش نشانی یزد، این حادثه در ساعت ۱۹: ۰۵ دقیقه عصر روز دوشنبه سی و یکم فروردین ماه ۱۳۹۴ به سامانه ۱۲۵ اعلام شده است.
همچنین سید عباس میرشمسی مدیرعامل سازمان آتش نشانی اعلام کرده که علی رغم تلاش آتش نشانان برای نجات جان کارگر مدفون در زیر آوار با استفاده از تجهیزات ایمنی عملیات و دستگاه زنده یاب عملیات انجام دادند اما بعلت فوت شدن کارگر درعمق ۵ متری و مدفون شدن در زیر حجم انبوهی از خاک، دستگاه مذکور اثری مبنی بر زنده بودن کارگرنشان نداده است.
وی اضافه کرده است: درادامه خاک برداری نظر به اینکه محل مدفون شدن کارگر دقیقاً مشخص نبود پس از ۵ ساعت تلاش، امدادگران توانستند جنازه کارگر مدفون شده را از زیر خروار‌ها خاک به بیرون منتقل کنند.
به گفتهٔ مدیرعامل سازمان آتش نشانی یزد، کانال مذکور متعلق به اجرای شبکه فاضلاب مسکن مهر بوده که از شرایط ایمنی مناسب نظیر اجرای سازه نگهبان و مهاربندی‌های جانبی در کانال برخوردار نبوده است.