افق روشن
www.ofros.com

روزگار سیاه کارگران درایران (اردیبهشت)


خبرگزاری کار ایران                                                                                        دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰ مه ۲۰۱۹


دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰ مه ۲۰۱۹

تمامی کارگران بازداشت شده هفت تپه آزاد شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در مجتمع هفت تپه از آزادی تمامی بازداشت‌شدگان اجتماع روز پنجشنبه (۱۹ اردیبهشت ماه) مجتمع کشت و صنعت هفت تپه خبر دادند.
آنها گفتند: عصر دیروز (یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ) ۴ کارگر بازداشت شده مجتمع کشت و صنعت هفت تپه با قرار وثیقه آزاد شدند.
به گفته کارگران؛ در جریان اعتراضات صنفی روز پنجشنبه (۱۹ اردیبهشت ماه) کارگران این واحد کشاورزی، شماری از کارگران احضار و بازداشت شدند که عصر روز ۲۳ اردیبهشت ماه، ۴ کارگر دیگر با قرار وثیقه و امروز دیگر بازداشت‌شدگان آزاد شدند.

----------------

یاسر امینی آذر آزاد شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، یاسر امینی آذر، معلم مهابادی که یک هفته پیش بازداشت شده بود، امروز دوشنبه 30 اردیبهشت 98 ساعت 14با سپردن وثیقه‌ی 50 میلیون تومانی آزاد شد. از قرار معلوم بازداشت او با مسائل صنفی مرتبط بوده است.

----------------

بلاتکلیفی سه کارگر زن «ایران برک» برای دریافت معوقات مزدی/ مدیرتولید کارخانه: به زودی مطالبات پرداخت می‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از کارگران در کارخانه ایران برک گفت: میانگین سنوات پایان خدمت سه کارگر زن سابق کارخانه ایران برک رشت (که دو نفرشان پایان اسفند ماه سال گذشته با ۱۷ سال سابقه کار با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شده‌اند و نفر سوم نیز با ۱۵ سال سابقه کار با ترک محل کار هم اکنون از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کند) براساس سوابق کاری حدود ۲۰ میلیون تومان است که کارفرما به دلیل نداشتن منابع مالی، توان پرداخت آن را ندارد.
به گفته وی، علارغم دریافت نکردن سنوات، این سه نفر حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان مطالبات معوقه مزدی نیز طلبکار هستند که مربوط به دستمزد سالهای ۸۸، ۹۴، ۹۵ و ۹۷ دوران اشتغالشان می‌شود. همچنین عیدی سال ۸۸ آنها به همراه چندین سال حق بن پرداخت نشده است.
به ادعای این کارگر، در کارخانه ایران برک رشت حدودا ۱۲۰ کارگر مشغول به کار هستند که دست‌کم ۵۰ نفر از این کارگران را زنان تشکیل می‌دهند.
او گفت: به دلیل شرایط نامناسب مالی کارخانه، تعدادی از کارگران زن باسابقه این کارخانه با گذشتن از سوابق چندین ساله کاری خود، پیش از آنکه به سن بازنشستگی برسند اقدام به بازنشسته شدن کرده‌اند و در مواردی که امکان بازنشستگی (به دلیل سابقه کم بیمه‌ای) ندارند، ناچار خودخواسته محل کار خود را ترک کرده و برای تامین معیشت زندگی خود از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کنند. به گفته این کارگر، تبعات بازنشستگی با حداقل سابقه کار، دریافت حداقل مستمری بازنشستگی است. اردیبهشت ماه سال جاری برای اولین بار مستمری بازنشستگی دو کارگر زن بازنشسته به صورت حداقلی پرداخت شد که کفاف معیشت زندگی خانوادگی آنها را نمی‌دهد.
طبق اظهارات وی، درگذشته در کارخانه ایران برک بیش از هزار و ۲۰۰ کارگر کار می‌کردند اما در نتیجه اتفاقاتی که طی سالهای گذشته اتفاق افتاد، اکنون تعداد آنها به حدود ۱۲۰ کارگر رسیده که در سال جاری آنها هیچ حقوقی (بجز مبلغ کمی به‌صورت علی‌الحساب) دریافت نکرده‌اند.
وی افزود: پرونده رسیدگی به شکایت این سه نفر در هیات حل اختلاف اداره کار رشت (شعبه چهارراه گلسار) در جریان است و قرار است روز ۱۳ خرداد ماه اولین جلسه رسیدگی به آن به صورت همزمان برگزار شود.
به گفته این منبع کارگری در کارخانه ایران برک، جدا از این سه کارگر، چند نفر دیگر که چندین سال پیش در این کارخانه مشغول به کار بوده‌اند، بعد از گذشت چندین سال هنوز پیگیر دریافت مطالبات مزدی و سنواتی زمان اشتغال خود هستند.
در این زمینه مهدی شفاهی (مدیر تولید کارخانه ایران برک) با تاکید بر اینکه مطالبات مزدی این سه کارگر به زودی پرداخت می‌شود، گفت: اولین جلسه رسیدگی به شکایت این سه کارگر روز ۱۳ خرداد تشکیل خواهد شد. او با بیان اینکه دو نفر از این کارگران اخیرا بازنشسته شده‌اند و نفر سوم هم خودخواسته محل کارش را ترک کرده و هم اکنون از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کند، افزود: روند پرداخت مطالبات مالی کارگرانی که به مرور از این کارخانه بازنشسته می‌شوند دست‌کم یکسال طول می‌کشد و در مورد کارگری که بیکار شده نیز همان زمان بعد از حسابرسی مالی، چک صادر شده که ظاهرا به دلایلی خودش از دریافت آن خوداری کرده است.
به گفته شفاهی، طی چند سال گذشته در شرایط بد اقتصادی که بر کشور تحمیل شده با وجود آنکه برای تامین مواد اولیه تولید خود که غالبا وارداتی هستند، دچار مشکلات زیادی بوده‌ایم اما مدیریت این مجموعه تولیدی تمام تلاش خودرا برای سرپا نگه داشتن این کارخانه و اشتغال کارگران به کار گرفته و آن را در اولویت قرار داده است. در سال پیش رو نیز با چند قرارداد کاری که امضا شده، به زودی شاهد بهبود وضعیت مالی کارخانه ایران برک و کارگران آن خواهیم بود.
تلاش خبرنگار ایلنا برای برقراری تماس با مهدی پهلوان (مدیرعامل ایران برک) جهت پیگیری و دریافت اطلاعات دقیق‌تر تا ساعت مخابره این خبر بی‌نتیجه مانده است. در عین حال غلامرضا خوالگر (عضو هیات حل اختلاف اداره کار شهرستان رشت) که ریاست شوراهای اسلامی کار استان گیلان را برعهده دارد، در پاسخ به ادعای سه کارگر زن ایران برک به ایلنا گفت: پیگیر پرونده اظهارت این سه کارگر زن کارخانه ایران برک است و در مراحل اولیه تمام تلاش خود را برای گرفتن ارتباط تلفنی با مدیرعامل کارخانه به عهده گرفته ولی تاکنون موفق نشده است.

----------------

ریزش آوار یک ساختمان در کنگان بوشهر، جان یک کارگر را گرفت

به گزارش ایلنا، یونس جمالی (رییس آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرستان کنگان استان بوشهر) اظهار داشت: کارگر جوان تبعه کشور افغانستان یکشنبه شب هنگام تخریب یک واحد مسکونی زیرآوار ماند و جان باخت.
وی افزود: این کارگر ساعت ۲۳ شب گذشته، هنگام تخریب یک واحد مسکونی زیر آوار رفت و نیرو‌های آتش نشانی جسد این جوان را از زیر آوار خارج کردند.
جمالی ادامه داد: براساس گزارش دریافتی مالک زمین هنوز پروانه ساخت دریافت نکرده بود.
رییس آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرستان کنگان گفت: این کارگر ۲۸ ساله و برادرش در حال کارکردن برای مهار دیوار‌های ساختمان جانبی بودند که به یکباره با فروریختن دیوار ساختمان مجاور، برادر کوچک‌تر زیر آوار ماند و جان خود را از دست داد.

----------------

سه کارگر مصدوم حادثه نگین البرز در بیمارستان جان باختند/ تعداد قربانی‌ها به ۴ نفر رسید

به گزارش خبرنگار ایلنا، سه کارگر مصدوم حادثه کارخانه ذوب آهن نگین البرزواقع در استان زنجان، شهرستان ابهر، به دلیل سوختگی بالای ۸۰ درصد جان باختند. با احتساب کارگری که روز حادثه فوت شده بود، تعداد قربانیان این حادثه به ۴ نفر رسید.
بامداد یکشنبه هفته گذشته، نقص در یکی از دیگ‌های ذوب فولاد و پارگی زنجیر جرثقیل این حادثه تلخ را رقم زد. یک کارگر در دم جان باخت و سه کارگر نیز با سوختگی بالای ۸۰ درصد به بیمارستان‌های محلی اعزام شدند.

----------------

مصدومیت پدر و پسرِ کولبر در پیرانشهر

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته در سیلوه پیرانشهر، گروهی از کولبران در حال تردد بودند که دو نفر از آنها دچار مصدومیت شدند.
از قرار معلوم کولبران مصدوم، پدر و پسر هستند و منابع خبری ایلنا هویت آنها را ناصر حسینی‌پور و محسن حسینی‌پور اهل پیرانشهر عنوان می‌کنند.
این دو کولبر جهت مداوا ابتدا به مراکز درمانی چومان در اقلیم کردستان منتقل شدند که ساعاتی بعد، به علت شدت جراحات وارد شده به بیمارستانی در شهر اربیل واقع در اقلیم کردستان منتقل شدند.

----------------

یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹ مه ۲۰۱۹

اعتراض معلمان جدیدالورود به عدم افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق/ آموزش و پرورش: این معلمان درحال کارورزی هستند

به گزارش خبرنگار ایلنا، معلمان جدیدالورود نسبت به عدم افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق خود در سال جاری اعتراض دارند.
این معلمان که در حکم استخدامشان «پیمانی» قید شده، می‌گویند: چرا ما مشمول افزایش قانونی حقوق نشدیم؛ این عادلانه نیست؛ باید مصوبات مجلس در مورد حقوق و مزایا شامل حال ما نیز بشود.
این در حالیست که علی الهیار ترکمن، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش می‌گوید: معلمان ماده ۲۸ جزو نیروهای پیمانی که باید مشمول افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق شوند، نیستند.
وی افزود: این گروه از معلمان هم‌اکنون در دوره کارورزی هستند و افزایش ۴۰۰ هزار تومانی مشمول معلمان شاغل رسمی و پیمانی است و دانشجومعلمان، معلمان ماده ۲۸ و سرباز معلمان را شامل نمی‌شود. اما برای معلمان دو پرسش مطرح است؛ آنها می‌گویند: اگر کارورز هستیم چرا حکم پیمانی گرفته‌ایم و آیا در تیرماه بعد از امتحان جامع که دوران کارورزی ما تمام شود، این ۴۰۰ هزار تومان به ما هم تعلق خواهد گرفت؟

----------------

شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۸ مه ۲۰۱۹

ادامه معوقات بیمه‌ای کارگران قطعات بتنی گیلان/ کارفرما:هفته آینده همه معوقات بیمه‌ای کارگران پرداخت می‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه قطعات بتنی گیلان در تماس با ایلنا از مطالبات بیمه‌ای پرداخت نشده خود خبر دادند.
به گفته این کارگران،به‌رغم اینکه از آغاز سال ۹۸حدود ۵۸ روز گذشته است، دو ماه حق بیمه (بهمن واسفند)۹۶، ۹ ماه حق بیمه سال ۹۷ و حدودا دو ماه حق بیمه سال جاری کارگران پرداخت نشده است. این کارگران که در شرکت قطعات بتنی گیلان به صورت قرار داد مستقیم مشغول به کار هستند، از این دیرکرد ناراضی هستند و می‌گویند: به مرور کارگرانی که با تشکیل پرونده در تامین اجتماعی آماده بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور هستند، اما با وقفه‌هایی که در پرداخت حق بیمه‌شان وجود دارد، امکان بازنشسته شدن ندارند.
از سوی دیگر به نقل از کارگران این واحد نقل می‌شود تقریبا هر چند ماه یکبار تامین اجتماعی شعبه دو رشت از تمدید و تعویض دفتر چه‌ای در‌مانی کارگران به دلیل بدهی های مالی کارفرمای کارخانه خوداری می کند این درحالی ست که اکثر کارگران این واحد تولیدی دارای سوابق پرداخت حق بیمه تا ۲۲ سال هستند.
آنها با اشاره به ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی که کارفرمایان را موظف به پرداخت حق بیمه کارگران خود می‌کند در ادامه افزودند این واحد حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون به تامین اجتماعی بدهکار است. طبق اظهارت کارگران این واحد تولید‌ی با توجه به اینکه مسئولان استانی و کشوری از وضعیت این واحد تولیدی و کارگرانش با خبرند از آنان می‌خواهیم نسبت به مشکلات کارگران این کارخانه احساس مسئولیت به خرج دهند.
در این زمینه پرویز گلریز (مدیر عامل کارخانه قطعات بتنی گیلان) با تایید بخشی ازمعوقات بیمه کارگران به ایلنا گفت:حداکثر تا هفته آینده همه معوقات بیمه ای وسنواتی کارگران پرداخت می شود. او با بیان اینکه انتظار کارگران برای پرداخت مطالباتشان به‌حق است افزود: بخاطر مشکلات مالی شرکت پرداخت دستمزد کارگران را در اولویت قرار دادیم تا کارگران از لحاظ معیشتی دچار مشکل نشوند. گلریز در تشریح پرداخت مطالبات بیمه کارگران گفت: اخیرا دستور‌العمل جدیدی که از سوی معاون اول رئیس جمهور به تامین اجتماعی در خصوص بخشودگی جرائم بیمه‌ای کارفرمایان ابلا غ شده که این واحد تولیدی با استفاده از این فرصت حداکثر تا هفته آینده همه معوقات بیمه کارگران خود را به تامین اجتماعی پرداخت خواهد کرد.
مدیر عامل شرکت قطعات بتنی گیلان در خصوص مشکلات مالی این واحد تولیدی نیز گفت: حدودا ۲۰ میلیارد تومان از بابت فروش محصولات خود از چند نهاد دولتی همانند شهرداری رشت ،آب منطقه‌ای گیلان و ستاد بحران استانداری طلبکاریم که اگر این مطالبات هر چه سریع‌تر وصول شوند بخش زیادی از مشکلات مالی کارخانه وکارگران مرتفع می شود.
او با بیان اینکه در حال حاضر با پرداخت حق بیمه اسفند ماه کارگران امکان تمدید دفترچه‌ای در‌مانی خود را پیدا کرده اند در بخش دیگری از سخنان خود درباره افزایش قیمت مواد مصرفی تولید لوله ای بتنی افزود: قیمت میلگرد فولادی به عنوان یکی از فلزهای کاربری در تولید لوله‌های بتنی در طول یک سال گذشته از ۳ هزار و۵۰۰ تومان به ۱۱ هزار و۵۰۰ تومان افزایش قیمت داشته است.
وی در خاتمه درباره میزان سنوات کارگران قطعات بتنی گفت: در حال حاضر کارگرانی که از این کارخانه بازنشسته می شوند طبق قانون به ازای هر سال یک ماه سنوات باید بگیرند اما در کارخانه قطعات بتنی این میزان به ۴۵روز رسیده است.

----------------

اعضای تعاونی مسکن کارکنان یک شرکت خودروساز در انتظار چشم عدالت/۵۰۰ خانوار سرگردان و بلاتکلیف هستند

به گزارش خبرنگار ایلنا، داشتن مسکن یا سرپناه از ابتدای تاریخ تکامل یکی از دغدغه‌های نوع بشر بوده است، دغدغه‌‌‌ای که از نیاز به امنیت روانی نشات می‌گیرد. ریشه‌های این احساس آنقدر مستحکم و قطور است که نمی‌توان حتی به زور؛ حق داشتن سرپناه را از کسی گرفت، به ویژه آنکه آن فرد در تامین هزینه‌های زندگی خود و خانواده‌اش مشکلات عدیده داشته باشد.
از همین رو از قرن بیستم مفاهیمی مانند «مسکن اجتماعی»، «مسکن ارزان قیمت» به تدریج رخ نمودند و زمینه‌‌ای را فراهم کردند تا کارگران و اقشار ضعیف از دولت و کارفرمایان خود برخورداری از سرپناه را مطالبه کنند. به همین جهت کارفرمایان شرکت‌های دولتی، تعاونی‌های مسکن کارگری را با نظارت وزارت تعاون ایجاد کردند تا کارگران با پرداخت مبالغی در مدتی مشخص صاحبِ خانه شوند. ساخت مسکن سازمانی هم در همین برهه رونق داشت و بسیاری از کارمندان و کارکنان دستگاه‌ها و نهادها صاحب خانه شدند اما تعاونی مسکن کارگران داستان دیگری هم دارند. از دو دهه پیش در هیات‌ مدیره‌های برخی از آنها افرادی وارد شدند که اگر نگوییم سودجو که اهل کار نبودند به منافع شخصی بیش از منافع جمعی اهمیت می‌دادند. نظیر آن را می‌توان در تعاونی‌های مصرف کارگری دید.
به هر تقدیر تعدادی از تعاونی‌های مسکن کارگری، آلت دست اعضای هیات مدیره‌های خود شدند. آنها با پول اعضا زمین می‌خریدند و می‌فروختند تا کسب سود کنند. آنها در قبال سودهایی که از فروش زمین به دست می‌آوردند پاسخگو نبودند. از سویی موعد تحویل خانه‌ها که می‌رسید، می‌گفتند: «هنوز نساخته‌ایم!»
بعد از مدتی هم عده‌ای خارج از مجموعه تعاونی می‌آمدند و مدعی می‌شدند که ما مالک زمین‌های این تعاونی هستیم و اعضای هیات مدیره در محضر آنها را برای ما قولنامه کرده‌اند! سندهای آنها شاهدی بر بی‌تدبیری، اعضای هیات مدیره‌هاست.
این عده آنقدر تخلف کردند که دستگاه قضایی به توقیف اموال تعاونی رای می‌داد. حتی با شکایت اعضا، هیات مدیره‌های این تعاونی منحل می‌شدند تا بار دیگر با برگزاری انتخابات، اعضای جدید آنها انتخاب شوند. به هر شکل مسکن برای کارگران رویا شد؛ چراکه تعاونی تنها به نام‌ آنها ایجاد شده بود.
به هر تقدیر امروز شاهد خیل نارضیان هستیم که جمعیت آنها به بزرگیِ جمعیت سپرده‌گذران بانکی است که موفق نشده‌اند پس از مدت‌ها اصل سپرده‌ها و سود تعلق گرفته به آنها را دریافت کنند؛ هرچند در آنجا دولت؛ مداخله و با استقراض از بانک مرکزی با هر ضرب و زوری که شده طلب سپرده‌گذاران را پرداخت می‌کند، اما اینجا اعضای تعاونی‌ها مانده‌اند و حوضشان!

اعضای تعاونی مسکن کارکنان پارس خودرو چه می‌خواهند؟

به لیست تعاونی‌های متخلف باید «تعاونی مسکن کارکنان شرکت پارس خودرو» را هم اضافه کرد. اعضای این تعاونی مسکن ۹۰۰ نفر هستند که ۵۰۰ نفر از آنها در پروژه مهرشهر اقدام به خرید خانه کرده‌اند. باقی در پروژه نظرآباد و... خانه خریده‌اند.
چندی است که از موعد تحویل خانه‌ها گذشته و حالا این ۵۰۰ نفر مانده‌اند و یک زمین بی‌آب و علف در حوالی فرودگاه محلی منطقه. اکثر این افراد کارگران شرکت پارس خودرو هستند که در رویای خانه‌دار شدن به سر می‌برند.
این زمین ۵۰ هزار متر است و هرکدام از این ۵۰۰ نفر، ۱۰۰ متر در آن سهم دارند. قیمت زمین آنگونه که برخی از اعضا مدعی هستند حدود ۱۴ میلیارد تومان است.
آنها در شرح آنچه بر سرشان گذشته به ایلنا می‌گویند: بعد از حدود ۲۰ سال هنوز منازل ما تحویل داده نشده‌اند. این در حالی است که به خاطر سهل‌انگاری هیات مدیره، چک‌های امانی یک پروژه دیگر تعاونی مسکن توسط شرکت طرف قرارداد به فردی که طبق تحقیقات ما «شرخر» است، فروخته شده و این فرد با ارائه این چک‌ها و تطمیع افراد مسئول، موجب بلوکه شدن این زمین و عدم احقاق حق کارگران پارس خودرو شده است.
آنها افزودند: طولانی شدن واگذاری زمین به کارگران باعث شده در این فاصله تعدادی از این افراد فوت کنند که هم اکنون وراث آنها منتظر تحویل زمین و رفع مشکلات خود هستند. ما کارگران بی‌پناه هستیم و در شرایط فعلی فریادرسی نداریم.
معترضان در پاسخ به این پرسش که آیا مدیریت شرکت پارس خودرو به این موضوع ورود کرده است، افزودند: مدیریت شرکت پارس خودرو در حالی که طبق اصل ۱۴۹ قانون کار مکلف به حمایت از اعضای تعاونی مسکن است، به صراحت اعلام می‌کند که «تعاونی مسکن» به ما ربطی ندارد.
ماده ۱۴۹ قانون کار مقرر داشته است که کارفرمایان «مکلفند» با تعاونی‌های مسکن و در صورت عدم وجود این تعاونی‌ها مستقیم با کارگران فاقد مسکن جهت تامین خانه‌های شخصی مناسب همکاری لازم را بنمایند. با این حال تعاونی از لحاظ حقوقی شخصیت جداگانه‌ای دارد و به همین جهت شرکت‌ها، تخلفات آنها را به خود مربوط نمی‌دانند.
آنگونه که خریداران پروژه مهرشهر مدعی هستند عدم حمایت حقوقی از آنها موجب شده است که فرد خریدار چک‌های شرکت تعاونی، در دادگاه برنده شود و حالا مدعی شده که مالک این زمین وسیع است. ظاهرا این چک‌ها امانی بوده و ابتدا از دست اعضای هیات مدیره پروژه مهرشهر به دست رئیس پروژه نظرآباد رسیده است و رئیس پروژه نظرآباد چک‌ها را به فردی واگذار کرده است. به هر شکل این زمین برای مزایده گذاشته شده است.
خریداران پروژه مهرشهر می‌گویند که زمین به قیمت ۳ میلیارد تومان برای مزایده عرضه شده است؛ این در شرایطی است، قیمت زمین حدود ۱۴ میلیارد تومان و حتی بیشتر است.
کارگران پارس خودرو در پایان می‌گویند: از رئیس محترم قوه قضائیه و کلیه وجدان‌های بیدار می‌خواهیم که مساعدت لازم را برای بازپس‌گیری زمین زحمتکشان میهن به عمل آورند.

۱۵۰۰ نفر، چشم امیدشان به این زمین است

در همین حال «هانی مولیات» رئیس هیات مدیره تعاونی مسکن کارکنان شرکت پارس خودور با اظهار تاسف نسبت به مشکلات پیش آمده برای اعضای تعاونی به خبرنگار ایلنا می‌گوید: ۵۰۰ کارگر به همراه خانواده‌هاشان ۱۵۰۰ نفر، چشم امیدشان به این زمین است. امیدوارم که دستگاه قضایی چشم امید کارگران را ببیند و به توقف رای دادگاه به نفع فردی که چک‌های تعاونی مسکن را گرفته، رای بدهد. وی با بیان اینکه نکته اینجاست که فعلا باید زمین‌ها را پس بگیریم؛ چراکه خانه‌‌ای در آنها برای تحویل ساخته نشده است، گفت: من مدت زیادی نیست که وارد شرکت تعاونی شده‌ام اما آنچه که در قدیم الایام در اینجا در جریان بوده به ضرر کارگران خریدار پروژه مهرشهر تمام شده است.
مولیات با بیان اینکه این زمین در حریم فرودگاه پیام قرار دارد، گفت: به این زمین مجوز مسکونی ندادند و اعضای قبلی هیات مدیره در این مورد مذاکره کردند. در مقطعی مشکل حل شد اما به هرحال در طرح تفضیلی این منطقه به صورت مسکونی پیش‌بینی نشده است. از همین جهت مشکلاتی وجود دارد.
رئیس هیات مدیره تعاونی مسکن کارکنان شرکت پارس خودرو با بیان اینکه متاسفانه چک‌هایی که نزد مدیر پروژه نظرآباد به امانت بود به دست فردی دیگر رسیده است، گفت: از سویی افرادی که از این پروژه چک داشتند، چک‌ها را به اجرا گذاشته‌اند.
وی با اشاره به نامه‌نگاری تعاونی مسکن با رئیس قوه قضاییه، گفت: آقای رئیسی به دادستانی دستور مساعدت داده‌اند اما دادستانی قزوین که حالا پرونده ما به خاطر مسائلی در آنجا در جریان است حکم دادگاه تجدیدنظر را تایید کرده است. دادگاه تجدیدنظر رای داده بود که زمین در ید خریدار چک‌ها باشد اما دادگاهی که ابتدا تشکیل شده بود به نفع تعاونی رای داده بود.
مولیات افزود: از دستگاه قضایی و شخص رئیس قوه می‌خواهیم ماده ۴۷۷ را روی این پروژه اعمال کند تا فروش زمین‌ها در قالب مزایده‌ای که فردا قرار است برگزار شود، متوقف شود. دادستان کل کشور هم در این خصوص نامه‌ای را به دادستان قزوین داده است اما آنگونه که دادستانی قزوین می‌گوید، رای همان رای دادگاه تجدیدنظر است.
کارشناسان حقوقی هم می‌گویند که تنها رئیس قوه و دادستان می‌توانند دستور مساعد بدهند. ماده ۴۷۷ هم در شرایطی نافذ است که رئیس قوه قضاییه رای نهایی دادگاه را «خلاف بین شرع» بداند و در این شرایط می‌تواند به ابطال رای بدهد. در غیر این صورت رای دادگاه به نفع شاکی تغییر نمی‌کند.
با این همه کارگران پارس خودرو امیدوار هستند که چشم عدالت آنها را در لحظه آخر ببیند.
گزارش: پیام عابدی

----------------

اعتراض پرستاران بیمارستان آزادی به عدم دریافت اضافه‌کاری و کارانه

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از پرستاران بیمارستان آزادی تهران پیگیر مطالبات صنفی خود در مقابل دفتر پرستاری و رئیس بیمارستان شدند.
پرستاران این بیمارستان که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد، می‌گویند: اضافه‌کاری‌ ما از دی ماه سال ۹۷ تاکنون پرداخت نشده و کارانه خرداد، دی، بهمن و اسفند سال گذشته را طلب داریم. طبق اظهارات پرستاران بیمارستان آزادی؛ عیدی سال ۹۷ که باید دو برابر پایه حقوق پرداخت می‌شد، تنها نیمی از آن به حساب پرستاران واریز شده است و مطالبات عیدی پرستاران نیز ناقص پرداخت شده است.
پرستاران بیمارستان آزادی خواستار اجرای طبقه‌بندی مشاغل هستند و اینکه این طرح علیرغم درخواست‌های پیاپی هنوز اجرایی نشده است.
آنها می‌گویند: طبق قانون کارفرما باید حق تعطیل‌کاری و جمعه‌کاری را در دستمزد پرستاران محاسبه کند؛ با این‌حال بعد از بارها تذکر پرستاران این امر هنوز محقق نشده است. به گفته آنها؛ قانون مدیریت بیمارستان را مکلف کرده است که حق جذب و ماندگاری در فیش حقوقی پرستاران درج شود. با این حال مدیریت این عنوان را به پاداش مدیریت تغییر داده است و این روزها زمزمه‌هایی مبنی بر قطع این پاداش مدیریت نیز شنیده می‌شود.
همچنین پرستاران می‌گویند که ساعت کار عرفی بیمارستان پیش از این ۶ ساعت و نیم بوده که اخیراً به ۷ ساعت و نیم تغییر یافته است.
این در حالی است که پیشتر دانایی (مدیر داخلی بیمارستان آزادی) درباره مشکلات مالی بیمارستان گفته بود: بیمارستان آزادی حدود ۴ میلیارد از تامین اجتماعی طلبکار است. دو سال است که سازمان تأمین اجتماعی پولی به هیچکس نداده است. او همچنین عدم اجرای طرح‌طبقه‌بندی مشاغل در بیمارستان آزادی را تکذیب کرده است.

----------------

چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵ مه ۲۰۱۹

بازداشت تعداد دیگری از کارگران نیشکر هفت تپه

به گزارش خبر نگار ایلنا، گفته می‌شود شماری دیگر از کارگران معترض شرکت نیشکر هفت تپه که اسامی چهار نفر از آنها نیز منتشر شده است، پس از اجتماع در روز ۱۹ اردیبهشت ماه به دلیل نارضایتی از عملکرد شورای کارخانه، دیروز (۲۴ اردیبهشت ماه) بازداشت شدند.
به گفته کارگران؛ در جریان این اعتراض بیش از ده نفر از کارگران احضارو بازداشت شده‌اند. پیش از این ۴ نفر از کارگران در روز تجمع بازداشت شده بودند که در نهایت عصر روز ۲۳ اردیبهشت ماه با موافقت دادستانی، با قرار وثیقه آزاد شدند.
از قرار معلوم کارگرانی که دیروز بازداشت شده‌اند برای تشکیل پرونده قضایی به زندان دزفول منتقل شده‌اند.

----------------

مرگ کارگر کشت و صنعت مغان بر اثر برق‌گرفتگی

به گزارش خبرنگار ایلنا، روزسه‌شنبه (24 اردیبهشت ماه)، یک کارگر کشت و صنعت مغان در بخش پنج این شرکت حین تخلیه کود از کامیون، به علت اتصال برق به بدنه کامیون دچار برق گرفتگی شد. کارگر آسیب‌دیده را فوری به بیمارستان‌ محلی اعزام کردند و در بخش مراقبت‌های خاص بستری شد.
اما به گفته‌ی منابع خبری ایلنا، این کارگر شب گذشته در بیمارستان فوت کرد. علت مرگ «سوختگی شدید» عنوان شده است.

----------------

سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴ مه ۲۰۱۹

۴ کارگر بازداشتی مجتمع نیشکر هفت‌تپه آزاد شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در هفت تپه از آزادی ۴ کارگر بازداشت‌شده که در جریان اعتراض روز پنج‌شنبه( ۱۹ اردیبهشت ماه) شماری از کارگران این مجتمع بازداشت شده بودند، خبر دادند. آنها گفتند: عصر روز گذشته (۲۳ اردیبهشت ماه) حوالی ساعت سه بعدازظهر با موافقت دادستانی، ۴ کارگر بازداشت شده مجتمع کشت و صنعت هفت تپه با قرار وثیقه آزاد شدند. به گفته کارگران، در حال حاضر تنها کارگر بازداشتی مجتمع هفت تپه «اسماعیل بخشی« است که از دی ماه سال گذشته (۹۷) انتظار آزادی ایشان را داریم.

----------------

بلاتکلیفی کارگران کاشی کوثر/ فرماندار: مطالبات پرداخت می‌شود

کارگران کاشی کوثر در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود انتقاد کردند.
این کارگران می‌گویند: حداقل سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده داریم و در عین حال نگران امنیت شغلی و آینده خود نیز هستیم.
این کارگران روز گذشته به فرمانداری ابرکوه مراجعه کردند و خواستار پادرمیانی مسئولان محلی برای حل مشکل خود شدند.
در پی مراجعه این کارگران به فرمانداری، فرماندار ابرکوه با تاکید بر اینکه مطالبات مزدی کارگران به زودی پرداخت می‌شود، گفت: جلسه‌ای برای رفع مسائل و مشکلات کارخانه کاشی کوثر با حضور مسئولان استان و سهامداران تشکیل و مقرر شد در راستای ارتقای بیش از پیش و استفاده حداکثری از ظرفیت کارخانه همچنین رونق تولید، اقدامات لازم توسط سهامداران عمده، هیئت مدیره و مدیرعامل این شرکت با همکاری بانک صنعت و معدن و دستگاه‌های اجرایی صورت گیرد.
یکی از کارگران این مجتمع کاشی در استان یزد می‌گوید: در شرایط اقتصادی فعلی، وقتی معوقات مزدی کارگران پرداخت نشود، چطور انتظار دارند کارگران بتوانند امورات خود و خانواده خود را بگذرانند؟ کارخانه کاشی کوثر در استان یزد، ابرکوه کیلومتر 10 جاده ابرکوه –سورمق واقع شده و در حال حاضر حدود 100 کارگر در آن مشغول به کار هستند.

----------------

تاخیر ۱۰ ساله در تحویل مسکن مهر کارگران

مازیار گیلانی‌نژاد (رئیس هیات مدیره تعاونی مسکن کارگران فلزکار و مکانیک) در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: با کلید خوردن طرح مسکن مهر در سال ۸۶ اعضای تعاونی ما نیز جزء کسانی بودند که برای دریافت خانه ثبت‌نام کردند و قرار شد در شهر پرند حدود ۵۰ واحد مسکونی به آنها تحویل داده شود.
او ادامه داد: پروژه‌های مسکن مهر پرند مدت‌هاست که متوقف شده و با گذشت بیش از ۱۰ سال از آغاز طرح، هنوز هیچ واحد مسکونی به اعضای تعاونی ما تحویل داده نشده است.
گیلانی‌نژاد عدم تخصیص بودجه و نبود مدیریت مناسب را دلیل این تاخیر دانست و گفت: در ابتدا قرار بود با مبلغ ۹ میلیون تومان واحد‌های مسکونی مسکن مهر پرند را به اعضای تعاونی ما واگذار کنند. این ۹ میلیون تومان اکنون به چیزی حدود ۴۰ میلیون تومان رسیده است، یعنی آورده هر فرد باید ۴۰ میلیون تومان باشد تا در فهرست دریافت قرار گیرد و مابقی پول به صورت قسطی پرداخت شود.
او ادامه داد: به‌رغم این افزایش قیمت همچنان پروژه مسکوت مانده است. البته کل پروژه مسکن مهر پرند متوقف شده و کار پیشرفتی ندارد. به این ترتیب در تمامی این سال‌ها هیچ کدام از اعضای تعاونی ما خانه‌دار نشده و بعضا مجبور شده‌اند امتیاز خود را با قیمت ناچیز واگذار کنند.
رئیس هیات مدیره تعاونی مسکن کارگران فلزکار و مکانیک تصریح کرد: این اتفاقات در شرایطی رخ داده که در قرارداد تنظیم شده، زمان تحویل مسکن دو ساله قید شده و حتی بندی به این اختصاص یافته است که در صورت بد عهدی و تاخیر در تحویل باید خسارت پرداخت شود اما نه تنها زمان تحویل و پرداخت؛ خسارت رعایت نشده است که سال به سال نیز با افزایش قیمت واحد‌‌های مسکونی وعده داده شده رو‌به‌رو بوده‌ایم.
او با بیان اینکه به جز عدم رعایت مفاد قرارداد از طرف پیمانکار، یکی دیگر از دلایل مهم تاخیر در تحویل واحد‌های مسکن مهر تعاونی مسکن کارگران فلزکار و مکانیک، انتخاب غیر کارشناسی اراضی است، عنوان کرد: بعضی از اراضی انتخاب شده در گودال قرار دارند و در ساخت آنها مشکلاتی در آب‌رسانی و فاضلاب و ... به وجود می‌آید.
به گفته گیلانی‌نژاد اعضای تعاونی مسکن کارگران فلزکار و مکانیک در مراجعه به پیمانکار جواب درستی دریافت نمی‌کنند. این پروژه مدت‌ها طول کشیده، حال آنکه یک خانه عمر مفید مشخصی دارد و برای مثال ۲۰ تا ۳۰ سال قابل استفاده است. همین حالا حدود یک دهه از آغاز ساخت برخی از واحدها گذشته و اگر وضع به همین ترتیب پیش برود عمر مفید ساختمان‌ها کاسته می‌شود.

----------------

پارگی زنجیر چرثقیل جان یک کارگر را گرفت

کارگران مصدوم راهی بیمارستان شدند

به گزارش ایلنا، حیدری (فرماندار ابهر) گفت: پارگی زنجیر در بخش ریختگری شرکت نگین البرز افق ابهر که ذوب فولاد است، رخ داد. حیدری افزود: فرد فوت شده متولد ۷۰ است. او به علت سوختگی ۸۰ درصدی که داشت جان خود را از دست داد و ۳ کارگر دیگر که سوختگی‌های بیش از ۵۰ درصد دارند، برای مداوا به بیمارستان شهید مطهری تهران اعزام شدند. وی با بیان اینکه نقص در یکی از دیگ‌های ذوب فولاد وپارگی زنجیر چرثقیل این حادثه را موجب شده است، گفت: درگذشته هم به این شرکت برای افزایش ایمنی در بخش‌های مختلف تذکر داده شده بود.

----------------

جان باختن یک کارگر اردبیلی بر اثر ریزش سقف طویله

به گزارش ایلنا، روز گذشته، یک کارگر 45 ساله در روستای جغتاب از توابع شهرستان کوثر در استان اردبیل هنگام تعمیر سقف و دیوار طویله بر اثر ریزش دیوار قدیمی، زیر آوار مانده و جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، پس از اینکه او را زا زیر آوار بیرون کشیدند، دیگر زنده نبوده است. این کارگر کشاورز، صاحب چند فرزند بوده است.

----------------

یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲ مه ۲۰۱۹

پروین محمدی، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده آزاد شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، پروین محمدی، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده (فعالان کارگری) که قبل از روز جهانی کارگر امسال بازداشت شده بودند، همگی آزاد شدند. از قرار معلوم، این آزادی با قرار کفالت صورت گرفته است.

----------------

فوت کارگر گچسارانی بر اثر بی‌احتیاطی

به گزارش ایلنا، سرهنگ "سیدمحمد موسوی" اظهار داشت: صبح امروز در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر فوت یک کارگر زیر تریلی حامل بار دانه‌های روغنی بلافاصله مأموران انتظامی و نیروهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: متاسفانه در اثر این حادثه کارگر ۲۱ ساله‌ای که در حال خالی کردن بار حامل دانه‌های روغنی از تریلی بوده با باز کردن در تریلی و ریختن بار بر رویش مجروح و حین انتقال به بیمارستان بر اثر صدمات وارده جان خود را از دست داد.
فرمانده انتظامی شهرستان گچساران به شهروندان توصیه کرد: حین انجام کار نکات ایمنی را رعایت نمایند تا شاهد چنین حواث ناگوار و دلخراشی نباشیم.

----------------

شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱ مه ۲۰۱۹

به دنبال تجمعات اخیر صورت گرفت؛

بازداشت تعدادی از کارگران معترض نیشکر هفت تپه

شماری از کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه در تماس با خبرنگار ایلنا می‌گویند: بدنبال اجتماع روز پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه کارگران هفت تپه، تعدادی از همکاران آنها توسط عوامل انتظامی احضار و بازداشت شده‌اند. از قرار معلوم این اتفاق در پایان روز پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه افتاده است که در آن گروهی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه بابت مطالبات صنفی خود و نارضایتی از عملکرد شورای اسلامی کار کارخانه تجمع کرده بودند. از علت بازداشت این کارگران اطلاع دقیقی در دست نیست اما در رابطه با بازداشت کارگران، روابط عمومی مجتمع نیشکر هفته تپه به ایلنا گفت: از جانب کارفرما هیچ شکایتی علیه کارگران مطرح نشده اما برخی نهادها دستور این بازداشت را به دلایل امنیتی صادر کرده‌اند.

----------------

تعویق ۳ ماه مطالبات ۸۷ کارگر معدن زغال سنگ «ملچ آرام »

کارگران معدن زغال سنگ ملچ آرام به ایلنا گفتند: علاوه بر تعویق سه ماه دستمزد مربوط به بهمن و اسفند سال ۹۷ و فروردین ماه سال جاری، حق بیمه ۸۷ کارگر این واحد معدنی با تاخیر چند ماهه به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود و به تبع آن دفترچه‌های درمانی کارگران در برخی از ماه‌های سال فاقد اعتبار است.
به گفته یکی از کارگران معدن زغال سنگ ملچ آرام واقع در شهرستان رامیان استان گلستان، این کارگران آخرین حقوقی که دریافت کرده‌اند معادل یک ماه حقوق مربوط به دی ماه سال ۹۷ بوده که بیستم فروردین ماه سال جاری با تاخیر حدود سه ماهه پرداخت شده است. در عین حال کارفرمای این واحد معدنی به کارگران وعده پرداخت مابقی دستمزد را تا تا پایان سال گذشته داده بود که هنوز عملی نشده است. طبق اظهارات این کارگر، کارگران همچنین شش ماه معوقات بیمه‌ای پرداخت نشده دارند که سه ماه آن مربوط به سال ۹۶ و سه ماه دیگر آن مربوط به سال ۹۷ می‌شود. در سال جاری هم حق بیمه کارگران هنوز واریز نشده است.
به گفته وی، بدهی کارفرمای اصلی به پیمانکار معدن زغال سنگ ملچ آرام باعث شده علاوه بر دستمزد، مسئله پرداخت حق بیمه‌ کارگران نیز با مشکل مواجه شود.

----------------

کارگران خدماتی شهرداری طبس دو ماه مزد طلبکارند

منابع کارگری در شهرداری طبس به خبرنگار ایلنا گفتند: کارگران خدماتی شاغل در شهرداری طبس واقع در استان خراسان جنوبی هنوز دستمزد اسفند ماه سال گذشته خود را به همراه حقوق فروردین ماه سال جاری دریافت نکرده‌اند. این کارگران که به صورت قراردادی تحت مسئولیت پیمانکار در بخش خدماتی شهرداری طبس مشغول کار هستند، اظهار داشتند: مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد ما کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی در شهرداری است. کارگران در ادامه تصریح کردند: در گذشته جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی، حق بیمه کارگران نیز به موقع به تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شد اما در حال حاضر این مشکل برطرف شده و حق بیمه کارگران تقریبا در موعد مقرر پرداخت می‌شود. این کارگران گفتند: در منطقه‌ای محروم و با شرایط سخت، مشغول خدمت‌رسانی به مردم هستیم؛ اما دولت و مسئولان هیچ فکری به حال ما نمی‌کنند. به گفته این کارگران، مسئولان شهری طبس ماه‌هاست که می‌گویند برای پرداخت دستمزد کارگران بودجه نداریم. مجید بهارستانی (شهردار طبس) در رسانه‌های محلی شهرستان طبس در مورد کمبود بودجه در شهرداری گفت: منابع مالی کافی برای تامین هزینه‌های شهرداری نداریم و طبس با دارا بودن منابع متعدد معدنی عایدی ناچیزی از این منابع دریافت می‌کند. به گفته وی، منابع مالی شهرداری از طرق محل ارزش افزوده تامین می‌شود اما مبلغ ارزش افزوده‌ای که به‌‌عنوان مثال در سال گذشته به شهرداری طبس داده شد، نسبت به هزینه‌ها بسیار اندک است.

----------------

مرگ یک کولبر ۵۰ ساله جوانرودی در اثر سقوط

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته، یک کولبر 50 ساله جوانرودی بر اثر سقوط جان خود را از دست داد.
این حادثه در ارتفاعات مرزی نوسود رخ داده است و منابع خبری ایلنا، هویت متوفی را هادی موسی‌زاده اعلام کرده‌اند. از قرار معلوم، کولبر متوفی، متاهل و صاحب فرزند بوده است.

----------------

پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۹ مه ۲۰۱۹

اعتراض پرستاران شرکتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به معوقه دستمزد و کارانه

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از پرستاران شرکتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور در ساختمان اداری علوم پزشکی مشهد واقع در شهرک دانش و سلامت خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند. این پرستاران که تعداد آن‌ها به حدود ۲۰ نفر می‌رسید، نسبت به عدم پرداخت حقوق فروردین ماه اعتراض داشتند. آنها می‌گویند: ما حدود ۴۵۰ پرستار شرکتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستیم که کارانه دی ماه ۹۶ را طی سه ماه گذشته دریافت کرده‌ایم و کارانه معوقه داریم. طبق اظهارات این پرستاران شرکتی؛ این ۲۰ نفر به نمایندگی از دیگر پرستاران شرکتی آمده بودند و لیستی از مطالبات پرستاران شرکتی سطح شهر را به دانشگاه اعلام کردند. این درحالی است که همه ساله برگزاری مناقصه در فرورودین ماه سبب می‌شود تا حقوق فروردین پرستاران شرکتی به تعویق بیفتد و مسئولان دانشگاه با اینکه امسال تعهد کرده بودند، مناقصه را پیش از عید برگزار کنند، مجدداً مناقصه در ماه فروردین برگزار شد. پرستاران می‌گویند: برنده مناقصه امسال شرکت «پیشگامان سلامت» است. عدم نظرسنجی از پرستاران در خصوص شرکت‌های طرف قرارداد و کسب رضایت پرسنل از مسائلی است که دانشگاه علوم پزشکی به آن توجه نمی‌کند. به گفته این پرستاران شرکتی؛ این شرکت در سال گذشته نیز طرف قرارداد با دانشگاه علوم پزشکی بوده و پرستاران رضایت چندانی از عملکرد آن نداشتند. طبق اظهارات آنها؛ پرستاران شرکتی در استخدام‌های دانشگاه علوم پزشکی در اولویت قرار نمی‌گیرند و هر ساله دانشگاه نیروهای جدیدی استخدام می‌کند.

----------------

مرگ یک نفر در اثر فروریختن معدن آلبلاغ اسفراین/یک مصدوم متواری شد

به گزارش ایلنا، امین کشوری با بیان اینکه ساعت ۱۶:۳۰ پنج‌شنبه حادثه فروریختن معدن و مصدوم شدن دو شهروند اسفراینی گزارش شد، اظهار کرد: در این رابطه یک آمبولانس به محل اعزام و تکنسین‌ها برای پیگیری مصدوم‌ها پای پیاده به محل رفتند.
کشوری با اشاره به اینکه برای انتقال مصدومان از بالگرد هلال‌احمر بجنورد استفاده شد، افزود: متأسفانه یکی از مصدومان به نام مهدی نظرزاده ۳۸ ساله در صحنه فوت و مصدوم دیگر از محل متواری و نیروهای اورژانس او را نیافتند. اورژانس بیمارستان امام‌خمینی (ره) و آمبولانس در حال آماده‌باش هستند.

----------------

چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۸ مه ۲۰۱۹

اعتراض کارگران خطوط ابنیه فنی راه‌آهن اراک به معوقات مزدی

منابع کارگری در راه‌آهن اراک به خبرنگار ایلنا گفتند: گروهی از کارگران نگهداری از خطوط راه‌آهن نواحی نورآباد و شازند که تحت مسئولیت یکی از شرکت‌های پیمانکاری راه‌آهن مشغول کارند، روز گذشته به عدم پرداخت معوقات مزدی دو ماهه خود اعتراض کردند.
به ادعای این کارگران؛ پرداخت مطالبات مزدی آنها دو ماه (اسفند ۹۷ و فرودین ۹۸) به تاخیر افتاده و درخواست آنها تسریع در پرداخت حداقل بخشی از معوقات مزدی در ایام ماه مبارک رمضان است.
طبق اظهارت یکی از کارگران، آنها از برخی مزایای عرفی همانند حق بن ماه مبارک رمضان هم در سال جاری محروم شده‌اند.
از قرار معلوم این کارگران بخشی از نیروهایی هستند که از طریق یکی از شرکت‌های پیمانکاری طرف قرارداد با راه‌آهن در خطوط ابنیه فنی راه‌آهن مشغول کارند. گفته می‌شود مجموع کارگران پیمانکاری شاغل در خطوط ابنیه فنی راه‌آهن مستمرا با عدم دریافت به موقع معوقات مزدی و بیمه‌ای روبرو هستند.

----------------

مصدومیت دو کارگر بر اثر انفجار دیگ بخار در مجتمع هفت تپه

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (۱۷ اردیبهشت ماه) دیگ بخار در کارخانه نیشکر هفت تپه منفجر شد و در جریان آن دو کارگر مصدوم شدند.
براساس آنچه منابع کارگری در مجتمع نیشکر هفت تپه اعلام کرده‌اند، این اتفاق صبح روز گذشته حوالی ساعت ده صبح رخ داد اما کارگران مصدوم بعد از انتقال به درمانگاه هفت تپه به دلیل کمبود امکانات پذیرش نشدند. به همین دلیل با تلاش آنها به کمک همکاران و نزدیکان خود با ماشین شخصی به بیمارستانی در اهواز انتقال داده شدند.

----------------

۱۴ ماه معوقه مزدی کارگران کشتارگاه صنعتی ایلام

با وجود مدیریت بخش خصوصی امیدی به کار نیست / معاون استاندار: خریدار جدید متعهد به پرداخت معوقات است

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کشتارگاه صنعتی دام ایلام همچنان در وضعیت بلاتکلیفی به سر می‌برند و معوقات مزدی‌شان هم رو به افزایش است.
یکی از کارگران در خصوص آخرین وضعیت شرکت گفت: در ۲۸ اسفند ماه مزایده‌ای برگزار شد و فردی از کرمانشاه برنده آن شد.

استفاده از دوربین به جای انسان

وی ادامه داد: کارفرمای جدید هفته گذشته یک روز عصر بازدید کوتاهی از کشتارگاه داشت. در حین بازدید، وی اعلام کرد شرکت به‌ ۹ نگهبان نیاز ندارد و دوربین کار تمام آنها را، یکجا انجام می‌دهد. هم‌چنین با توجه به کم بودن میزان کشتار روزانه، گفته بود نیازی به تمام ۲۵ کارگر نیست و ۲-۳ نفر قادرند به تنهایی تمام عملیات کشتار را انجام دهند. در کنار اینها، ۲ الی ۳ نفر را نیز برای بخش فنی، به ویژه برای احیای مجدد سردخانه کشتارگاه می‌خواهد حفظ کند. در واقع، به نظر می‌رسد کارفرمای جدید قصد دارد از اینجا به‌عنوان محل دپوی مواد اولیه برای کارخانه سوسیس و کالباسی که در یک استان دیگر دارد، استفاده نماید. این کارگر در توضیح معوقات کارگران گفت: ۱۴ ماه معوقه دستمزد داریم و کسی تاکنون به آن رسیدگی نکرده است. به استانداری، دادگستری و بسیاری دیگر دستگاه‌ها مراجعه کرده‌ایم اما تاکنون نتیجه‌ای برای ما نداشته و همه در پاسخ ما گفته‌اند که ارتباطی به دستگاه‌های متبوعشان ندارد و سازمان خصوصی‌سازی مقصر این اتفاقات است. البته مقامات دولتی گفته‌اند خریدار جدید ضمن تحویل گرفتن مدیریت کشتارگاه، معوقات و بیمه‌های پرداخت نشده کارگران را باید بپردازد.

امیدی به کار و احیای این کشتارگاه نداریم

وی درباره مهم‌ترین مطالبه کارگران در شرایط فعلی، تاکید کرد: ما دیگر امیدی به کار و احیای این کشتارگاه نداریم. تا زمانی که اینجا در اختیار بخش خصوصی باشد روال کارش مثل سابق خواهد بود: یک ماه کار، چند ماه تعطیلی. در این وضعیت، نمی‌توان کار کرد. درخواست ما این است که به ۱۴ ماه معوقه مزدی و حق بیمه‌های پرداخت‌نشده ما رسیدگی شود.
این کارگر درباره وضعیت کنونی کارگران و وضعیت تولید کشتارگاه گفت: در حال حاضر، این شرکت ۲۵ نفر نیرو دارد. روزانه نهایتا بین دو الی سه کشتار در اینجا انجام می‌شود. یک هفته می‌شود که آب کشتارگاه را قطع کرده‌اند و ما ناچار شده‌ایم از آب ذخیره شده در منبع استفاده کنیم. اما آن نیز روبه اتمام است. وضعیت معیشتی کارگران بسیار ناخوشایند است. همه‌مان بدهکار شده‌ایم. هر آنچه داشته‌ایم از ماشین و خانه گرفته، همه را به‌خاطر بدهی‌هایمان ناچار شده‌ایم بفروشیم. هیچکس به فکر ما نیست.
حیدر نعمتی (معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام) نیز، پیرامون مشکلات کشتارگاه صنعتی دام ایلام توضیح داد: سازمان خصوصی‌سازی این کشتارگاه را به بخش خصوصی واگذار کرد. اما خریدار جدید به تعهداتش عمل نکرد. در پی این موضوع، خود سازمان خصوصی‌سازی وی را از مدیریت کشتارگاه خلع ید کرد.
وی ادامه داد: از همین رو، در ۲۸ اسفند سال گذشته و به دنبال مناقصه‌ای که برگزار شد، خریداری دیگری برای این کشتارگاه پیدا شد. این فرد در حال حاضر، در حال پیشبرد کارهایش در سازمان خصوصی‌سازی و تحویل گرفتن مدیریت این مجموعه است.

خریدار جدید متعهد به پرداخت معوقات قبلی کارگران است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام در پایان، با بیان اینکه استانداری بر کار و مدیریت وی حتما نظارت خواهد کرد، اظهار داشت: خریدار جدید متعهد به پرداخت معوقات قبلی کارگران است.

----------------

پای درد دل لقمان وحید، کولبری قربانی مین:

خوبه که این مردم هستن

به گزارش خبرنگار ایلنا، «لقمان وحید» کولبری که اواخر سال ۹۶ روی مین رفت، همچنان درگیر عمل‌های جراحی پیاپی است. اما روزگارِ نامرادِ این کولبر که بیمه سلامتِ او را برای هزینه‌های درمان هنگفت نمی‌پذیرند، ورق‌های خوشی هم دارد؛ ورقه‌هایی که با لطف و مرحمت مردم، «سیاه» نیست. او که چشمانش آسیب دیده و یک پایش را از دست داده، چند عمل جراحی چشم و یک عمل برای رفع مشکل عفونت پا انجام داده و هنوز یک عملِ چشم دیگر در راه دارد.
با این همه لقمان وحید، امروز چندان هم با ناامیدی به آینده خیره نمی‌شود؛ خیرین و فعالان مدنی هزینه جراحی عمل پای او را پرداخته‌اند؛ خودش می‌گوید: « هم پامو عمل کردم سه ماه پیش هم چشمم رو؛ هزینه جراحی پا ۱۲ میلیون بود ‌و چشمم ۲۲ میلیون تومان؛ پایم شکر خدا کاملا خوب شده ولی چشمم دوباره عمل می‌خواد؛ باید دوباره عمل کنم....»
او که با قطع یک پا و روشنایی از دست رفته چشمان، امروز از کار افتاده محسوب می‌شود، بازهم شکرگزار مردمی‌ست که او را تنها نگذاشته‌اند: «بازم خدا رو شکر؛ همین مردم هستند که به دادِ مث من برسند...». خانواده وحید این روزها با درآمد ناچیز همسرش که کارگر ساده کشاورزی‌ست، سر می‌کنند و به سختی در شین‌آبادِ پیرانشهر روزگار می‌گذرانند. این کولبر، مثل خیلی از قربانیان مین، سرنوشتش با هزینه‌های هنگفت درمان و از کارافتادگی عجین بوده است.
کمیسیون ماده یک، - تنها کمیسیون مسئول رسیدگی به قربانیان مین و ادوات جنگی- هیچ خسارت یا غرامتی به او نپرداخت؛ تشخیصِ کمیسیون این است که این کولبر بینوا، غیرقانونی ردِ مرز کرده و بنابراین ماهیتاً مرتکب جرم شده؛ پس قرار نیست برای رفتن روی مین که از ادوات بازمانده از هشت سال جنگ است، ریالی به او پرداخت شود. برای او جریمه رد مرز هم بریده بودند که در یک دادگاه، این جریمه بخشیده شد.
اگر مردم کمک نمی‌کردند، لقمان چه بسا کور می‌شد یا اینکه عفونت پا به تمام بدنش سرایت می‌کرد؛ لقمان راهی برای تامین هزینه عمل جراحی نداشته؛ نه ملک و املاک و مستغلاتی نه مستمری و بیمه‌ای؛ پدر و برادرهایش هم مثل خودش کولبر هستند و دستشان با هزار زحمت هم به دهانشان نمی‌رسد. همسرش هم ماهانه فقط یک میلیون و خورده‌ای درآمد دارد که با آن، خرج یک خانواده چهار نفره را می‌دهد.
در شرایط لقمان، بیمارستان‌ها بر اساس قانون، بیمه‌های درمانی رایج را نمی‌پذیرند؛ تنها امید و ملجاء قربانیان مین، همین «کمیسیون‌های ماده یک» هستند که آنها هم معمولا طولانی و سخت پاسخ می‌دهند؛ لقمان با آن همه درد و رنج، نمی‌توانست منتظر تغییر قوانین بیمه یا رسیدگی مجدد در کمیسیون بماند؛ او بازهم تکرار می‌کند: «خوبه که این مردم هستن...»

----------------

سه شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۷ مه ۲۰۱۹

کارگران شهرداری کوت عبدالله مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع اعتراضی دیروز صبح (۱۶ اردیبهشت ماه) آنها در ادامه بی‌توجهی شهرداری به تعویق معوقات مزدی آنها صورت گرفته است.
کارگران می‌گویند: از بهمن ماه سال گذشته حقوق نگرفته‌ایم و تعدادی از همکاران‌مان هم مطالباتی از شهریور سال گذشته دارند.
کارگران شهرداری کوت عبدالله می‌گویند: طی یک ماه گذشته چندین بار برای مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالباتمان مقابل نهادهای مختلف دولتی استان دست به اعتراض صنفی زده‌ایم که آخرین آن هفته گذشته (نهم اردیبهشت ماه) مقابل ساختمان استانداری انجام شد.
به گفته آنها، مطالبات مزدی حدود ۲۵۰ نفر از کارگران شاغل در بخش فضای سبز با احتساب نیمی از حقوق بهمن ماه، دو ماه و نیم به تاخیر افتاده است. یکی از کارگران معترض می‌گوید: در شرایط سخت گرمای هوا در سطح شهر مشغول کاریم و با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان نیز فرار رسیده است، خواسته‌ای جز دریافت حداقل بخشی از مطالباتمان را نداریم.
پیش از این (در تاریخ نهم اردیبهشت ماه) نواب حاجیان سعیدی (شهردار کوت عبدالله) با اشاره به معوقات مزدی اسفند و فرودین ماه کارگران گفته است: شهرداری کوت عبدالله دچار کمبود منابع مالی است و به محض تامین اعتبارات مالی این معوقات پرداخت می‌شوند.
به گفته وی، در هیچ شهری از کشور؛ کارگران برای حقوق معوق یک‌ ماه خود تجمع نمی‌کنند و دلیل تجمع کارگران شهرداری کوت عبدالله برخی فشارهای افراد پشت پرده است.
سعیدی گفته است: برخی برای استخدام نیروهای خدماتی به شهرداری فشار وارد می‌کنند و وقتی با مقاومت مواجه می‌شوند، زمینه اینگونه تجمعات را فراهم می‌کنند.
به گفته وی این شهرداری تا سال ۹۳ با ۲۵۰ نیرو اداره می شد اما درحال حاضر تعداد نیروهای شهرداری به ۸۵۰ نفر رسیده که بیش از ظرفیت است.

----------------

۳۵ کارگر تعدیل شده کیوان» به اداره کار شکایت کردند

به گزارش ایلنا، ۳۵ کارگر اخراجی صنایع غذایی کیوان که روز چهارشنبه (۲۸ فروردین ماه) با تصمیم کارفرما بیکار شده‌ بودند، طی روزهای گذشته با طرح شکایت در اداره کار شهرستان همدان، پیگیر مطالبات صنفی خود شدند.
این کارگران که بین ۴ تا ۱۸ سال سابقه کار دارند، یادآور شدند: خواسته ما این است که مانند سایر همکارانمان بتوانیم در کار سابق خود مشغول کار شویم و برای همین تصمیم گرفتیم تا از کمک مراجع قانونی استفاده کنیم.
به گفته کارگران شاغل در کارخانه، در این کارخانه بزرگ مواد غذایی در حال حاضر ۶۳ کارگر مشغول به کار هستند که با وجود سه ماه مزد معوقه به دلیل متوقف شدن فعالیت خطوط تولیدی کارخانه، کاری برای انجام ندارند.
این کارگران اظهار داشتند: مطالبات مزدی کارگران شاغل در کارخانه شامل حقوق بهمن و اسفند ۹۷ و حقوق فروردین ماه سال جاری می‌شود. آخرین حقوقی که دریافت کرده‌ایم حقوق دی ماه بود که تقریبا ۴ ماه پیش آن را دریافت کردیم.
آنها گفتند: در حال حاضر اکثر خطوط تولیدی کارخانه همانند شیرینی، کیک دولایه‌ای، پتی بور یاپتی مانژ، نان سوخاری، کیک مغزدار، چوب‌شور و واحد پودر متوقف شده و تنها خط تولید تافی با حداقل ظرفیت فعالیت دارد که کفاف هزینه‌های آب و برق کارخانه را هم نمی‌دهد.
کارگران صنایع غذایی کیوان با بیان اینکه در این واحد هیچ مسئولی نیست که پاسخگوی کارگران باشد، افزوند: از آنجا که این کارخانه ظرفیت اشتغال حداقل ۷۰۰ کارگر را دارد و برای فروش محصولات تولیدی خود هیچ مشکلی ندارد، از مسئولان درخواست داریم برای رفع مشکلات پیش آمده که امنیت شغلی کارگران را به خطر انداخته، چاره‌اندیشی کنند.
در این زمینه احمد توصیفیان (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان) از پیگیری وضعیت کارگران شاغل و بیکار شده صنایع غذایی کیوان خبر داده و گفت: متأسفانه مشکل کارخانه کیوان مدیرعامل آن است که دسترسی به او نداریم.
به گفته احمد توصیفیان؛ صنایع غذایی کیوان از نظر فروش و بازار هیچ مشکلی ندارند و ما به دنبال این هستیم کارگران به کار خود بازگردند.

----------------

مصدومیت 5 کارگر در جریان مهار آتش‌سوزی خط لوله امیدیه

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (۱۶ اردیبهشت ماه) یک آتش‌سوزی در خط لوله نفت امیدیه به اهواز رخ داد که در جریان آن ۵ نفر از کارکنان شرکت نفت و گاز آغاجاری که در عملیات مهار آتش شرکت داشتند، دچار مصدومیت تنفسی شدند.
جریان واقعه از این قرار بود که گروه تعمیراتی در حال تعمیر بخشی از لوله‌های عبور نفت بود که ناگهان بر اثر برخورد یک دستگاه بیل میکانیکی با خط ۴۲ اینچ نفت آتش‌سوزی رخ داد.
طبق گفته‌های مهران رفیعی (فرماندار شهرستان امیدیه) این آتش‌سوزی (که بامداد امروز سه‌شنبه مهار شد) ۵ نفر مصدوم تنفسی به جا گذاشته است. این افراد در عملیات مهار آتش شرکت داشتند. از میان آنها ۲ نفر مرخص و سه نفر دیگر تا ساعتی دیگر مرخص می‌شوند.

----------------

غرق شدن یک کارگر پروژه استخر دانش‌آموزی در ایلام

به گزارش ایلنا، روز گذشته، یک کارگر 40 ساله پروژه استخر دانش‌آموزی در استان ایلام جان خود را از دست داد. جریان از این قرار بود که این کارگر که شنا بلد نبود، بعد از اقدام برای شنا در آب استخر غرق شد. این حادثه در شهر «سرابله» رخ داد.

----------------

"شوک‌درمانی ارزی" مردم را فلج کرد/ سرریزِ چرک و عفنِ نظام سرمایه‌داری بر سر کارگران و فرودستانِ جهان

به گزارش خبرنگار ایلنا، ناصر آقاجری (فعال کارگری و سخنگوی اتحادیه نیروی کار پروژه‌ای ایران) تورم افزایشی سال گذشته در نتیجه‌ی کاهش ارزش پول ملی را یکی از معلول‌های قابل پیش‌بینیِ سیاست‌های تعدیلی می‌داند و معتقد است؛ آنچه امروز بر سرمان آمده، دنباله سیاست‌های اقتصادی پس از جنگ است که در راستای اجرای فرامین و دستورالعمل‌های صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی کاربردی شده است.
این فعال کارگری در تشریح بیشتر این ادعا می‌گوید: فرماسیون سرمایه‌داری تولد و تاریخی دارد که سراسر نسل‌کشی و جنایت است و یکی از برآیندهای آن، استقرار سیاست‌های نئولیبرالی است که حتی کشورهای بزرگ سرمایه‌داری مانند آمریکا را به چالشی جدی گرفته است که توسعه جنگ‌های منطقه‌ای و سرکوب بی‌رحمانه وال‌استریت (یا لگد مال کردن دموکراسی لیبرالی ادعایی‌شان) توانسته خونی در رگ‌های فرسوده او به جریان بیندازد؛ ولی در ایران این نظام اقتصادی باعث شده تورم بدون وقفه صعود کند، بیکاری ابعادی نجومی بیابد، کارگران صنعتی و دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها به کارهای کاذب مانند خرید و فروش سیگار و آدامس بپردازند و نیروی کار در کل، به عقوبتی سخت دچار شود.
آقاجری معتقد است؛ عده‌ای در سه دهه گذشته، علیه حقوق قانونی کارگران در قانون اساسی فعالیت کرده‌اند و این قانون را سترون نموده و به دور ریخته‌اند تا روند قانون‌زدایی نولیبرالی‌شان کامل شود.
او در ادامه اضافه می‌کند: تعدیل ساختاری و خصوصی‌سازی یا سرمایه‌داری مالی و نئولیبرالی عملکردی در پی دارد که گریزی از آن نیست، زیرا درون‌مایه و سرشت آن با قانون‌زدایی و آزادی بازار و حراج منابع ملی به نام خصوصی‌سازی تنیده شده است. این ساختار اقتصادی به گونه‌ای سازمان و پردازش شده است که تنها عملکرد خاصی را در هر شرایط اجتماعی کاربردی می‌کند و برخی دولت‌های پس از جنگ نیز این جریان اقتصادی را کاربردی کرده‌اند و این نوع اقتصاد را پیاده نموده‌اند و در ایجاد این مناسبات اشتباهی را مرتکب نشده‌اند.

امکان حدف دولت‌های رفاه را فراهم آوردند

او به تاریخ سرمایه‌داری که به زعم او با جنایات بسیار همراه بوده، اشاره می‌کند: سرمایه‌داری و ایدیولوژی‌اش- لیبرالیسم- به رغم ادعاهای ماکیاولیستی‌اش، تاریخی سراسر خونینی را گذرانده است. استثمار وحشیانه نیروی کار جامعه با بیش از ۱۶ ساعت کار مرد و زن و کودکان در روز، در اروپا و همه کشورهای سرمایه‌داری پیشرفته؛ و بعد، استعمار و نسل‌کشیِ مردمان دیگر کشورهای عقب مانده. سرمایه‌داری پس از آن با رسیدن به مرحله‌ی امپریالیسم، جهان عقب‌مانده را بیشتر به عقب راند و وابسته به اقتصاد خود کرد تا بازار فروش کالاهایش کوچک نشود. در این نسل‌کشی جدید، چندین جنگ جهانی و صدها کودتاهای خونین را کاربردی نمود و بیش از دوران استعمار به ابعاد نسل‌کشی افزود و در نهایت، با پیشرفت‌های علمی و فناوری‌های آن، امکان حذف دولت رفاه و نئولیبرالی را فراهم نمود.
این فعال کارگری به تصوری که بخش آگاه جامعه در روزهای انقلاب داشت، بازمی‌گردد؛ به تلاش برای حذف استثمار و امید به ایجاد دنیایی عادلانه و برابر: بخش آگاه جامعه در روزهای پیروزی انقلاب توانست نوعی اقتصاد را در قانون اساسی قرار دهند که منافع اکثریت مردم را نیز در نظر گرفته باشد که متاسفانه به تدریج برخی دولت‌های پس از جنگ، نئولیبرلیسم را در ایران جایگزین نمودند و به همین دلیل است که می‌بینیم چگونه زندگی اقتصادی و اجتماعی روز به روز در ورطه هولناک‌ فرو می‌رود و در این بین، برخی‌ دولت‌ها به وظیفه خود که کامل کردن استقرار نئولیبرالیسم بود، درست عمل نموده و با «شوک‌درمانی ارزی» آن سوی چهره‌ی ساختار سرمایه‌داری دلالی کشور را آشکار نمودند.

روندی که خمیرمایه‌اش «قانون‌زدایی» است!

او در جمع‌بندی اوضاع فعلی می‌گوید: علل فاجعه، در این روند خزنده بر علیه منافع و حقوق مردم در قانون اساسی است نه نقد این شرایط یا آن شرایط و یا کاستی‌های این دولت یا آن دولت!
سخنگوی اتحادیه نیروی کار پروژه‌ای ایران با بیان اینکه هواداران سیستم سوداگری قدرت دولتی را در دست گرفتند و با اقتصاد تعدیل ساختاری و خصوصی‌سازی قانون‌زدایی را به مرتبه‌ای رساندند که مدتهاست بخش‌هایی از مردم و کارگران و حقوق‌بگیران را از حقوق اولیه محروم کرده‌اند، اضافه می‌کند: در کدامین منابع دینی جهان و یا قوانین مدون تمدن‌ها اعلام شده که در یک "بیع متقابل" مانند قرارداد کار؛ گناهکاری که ماه‌ها حقوق کارگران را مصادره می‌کند و به او پرداخت نمی‌نماید و زندگی هزاران خانوار را به تباهی می‌کشاند، بی‌گناه شناخته شده و "کارآفرین" نامیده شود ولی کارگری که ماه‌ها به دلیل عدم پرداخت حقوق، قادر به پرداخت اجاره خانه و بدهی بازار نیست، باید محکوم شود!
او بر این باور موکد است که کوچکترین فساد مالی دولت‌های نئولیبرالی، واگذاری شرکت‌های تولیدی و خدماتی تامین اجتماعی و دیگر صندوق‌های بازنشستگی به "خودی‌ها" است آن هم به نام "خصوصی‌سازی". آقاجری ادامه می‌دهد: واگذاری اموال تاریخی مردم در قالب اعطای رانت خصوصی‌سازی، دروغی به عظمت تاریخ است؛ متاسفانه در کمال ناباوری، اموال خصوصی چندین نسل کارگران و حقوق‌بگیران را مصادره می‌کنند و نامش را خصوصی‌سازی می‌گذارند. با این فرمان که پیش می‌روند، کارگران امروزی امیدی به فردای بازنشستگی نیز نخواهند داشت چراکه همه اموال صندوق‌ها که مایملک قطعی و بی‌چون‌ و چرای کارگران است، به خودی‌ها و وابستگان به بلوک‌های ثروت واگذار خواهد شد و دیگر سرمایه‌ای برای کارگران امروز باقی نخواهد ماند؛ به همین دلیل است که می‌گویم باید کل ساختار معیوبِ «نئولیبرالیسم وطنی» را مورد انتقاد قرار داد نه این معلول و آن محصول را!
گفتگو: نسرین هزاره مقدم

----------------

دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۶ مه ۲۰۱۹

درخواست کارگران روغن قو تهران برای بازگشایی کارخانه

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری کارخانه «روغن قو» اظهار داشتند: کارخانه روغن قو که در جنوب شهر تهران واقع شده است اوایل سال ۹۶ با حدود ۳۰۰ کارگر به دلیل مشکلات زیست محیطی تعطیل اعلام شد. در حال حاضر حدود ۸۷ کارگر رسمی که در این واحد باقی مانده‌اند با دو ماه مزد معوقه در انتظار بازگشایی کارخانه از سوی مسئولان هستند.
کارگران بیکار شده این کارخانه که بر بازگشایی و راه‌اندازی مجدد محل کار خود تاکید دارند، گفتند: این واحد تولیدی حدودا۳۰۰ کارگر شاغل داشت که بعد از اعلام تعطیلی حدود ۱۳۰ نفر از آنها بازنشسته شده و تعدادی که قراردادی بودند، بیکار شده و هم‌اکنون از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کنند. در حال حاضر حدود ۸۷ نفر از کارگران رسمی که به دلیل کامل نبودن سوابق بیمه امکان بازنشسته شدن ندارند با دو ماه معوقات مزدی بدنبال بازگشایی کارخانه هستند.
آنها گفتند: باتوجه به شرایط جسمی و سنی، هم‌اکنون در بازار نامتعادل کار برای ما هیچ شانسی برای یافتن فرصت شغلی جدید وجود ندارد اما اگر دولت از بازگشایی این کارخانه با بیش از ۵۰ سال سابقه تولید روغن در ایران حمایت کند، می‌توانیم به کار قبلی خود بازگردیم و در عین حال امکان اشتغال جوانان بیکاری که جویای کار هستند، فراهم می شود.
کارگران با بیان اینکه این واحد صنعتی در حالی تعطیل اعلام شد که قرار بود با همه تجهیزاتش به مکانی دیگر انتقال داده شود، در ادامه افزودند: در حال حاضر همه خطوط تولیدی این کارخانه به بهانه نوسازی به فروش رسیده و فقط سوله‌های خالی آن در جنوب تهران باقی مانده است.
به گفته کارگران، پیش از تعطیلی نیز خطوط تولیدی این کارخانه چندین بار به صورت موقت تعطیل اعلام شد که با حمایت مسئولان مجددا به چرخه تولید بازگشت.
آنها اظهار داشتند: تاکنون چندین بار به امید بازگشایی کارخانه به نهادهای صنفی و دولتی استان تهران مراجعه کردیم اما درمورد بازگشایی کارخانه هنوز پاسخی نگرفته‌ایم.
کارگران روغن نباتی قو همچنین درمورد مطالبات معوقه‌ خود گفتند: در کل دو ماه معوقات مزدی به همراه سنوات پرداخت نشده طلبکاریم.
این کارگران که خواهان بازگشایی دوباره کارخانه هستند، با تاکید بر اینکه کارگران این مجموعه بزرگ از زحمتکشان به حق جامعه هستند، در خاتمه تصریح کردند: تنها منبع درآمدی و اشتغال دست‌کم ۳۰۰کارگر به‌صورت مستقیم است، از شما مسئولان تقاضا داریم که درخصوص رفع مشکلات این واحد تولیدی و بازگشت به کار کارگران آن که اکنون در وضعیت بد معیشتی قرار دارند، اقدام عاجل کنید.

----------------

مسمومیت ۷ کارگر شرکت بلورک البرز در اثر نشت آمونیاک

به گزارش ایلنا، پیمان نامدار مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان قزوین گفت: ساعت ۱۶ و ۱۷ دقیقه عصر دیروز ۷ نفر از کارکنان شرکت بلورک البرز در شهر صنعتی البرز، بر اثر نشت گاز آمونیاک مسموم شدند.
به گفته نامدار، ۴ نفر از مصدومان حادثه با آمبولانس و ۳ نفر با وسیله شخصی به بیمارستان بوعلی قزوین منتقل شدند. علت حادثه در دست بررسی است.

----------------

یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۵ مه ۲۰۱۹

مجادله کارگران پیمانکاری قروه با کارفرما/ دلایل عدم توافق کارگران چیست؟

کارگران پیمانکاری فولاد زاگرس در تماس با خبرنگار ایلنا، از ادامه تاخیر در دریافت مطالبات مزدی خود خبر دادند. این کارگران که تعداد آنها حدود ۳۰ نفر است، می‌گویند: از زمان خاتمه کار شرکت پیمانکاری «خوان‌گل» در سال ۹۱، مطالبات مزدی پرداخت نشده، داریم و کارفرمای شرکت پیمانکاری علیرغم گذشت سال‌ها این مطالبات را نپرداخته است.
یکی از این کارگران می‌گوید: من دو میلیون تومان طلب دارم اما ارزش واقعیِ دو میلیون تومان در سال ۹۱ کجا و آنچه امروز می‌توان با این پول خرید کجا؟!
از قرار معلوم، شرکت پیمانکار بعد از خاتمه کار، مطالبات مزدی ۳۱۰ کارگر را پرداخته است اما معوقات ۳۰ کارگر همچنان پرداخت نشده مانده است.
امامی (مدیرعامل شرکت پیمانکاریِ خوان‌گل) در رابطه با معوقات مزدی این ۳۰ کارگر می‌گوید: از سال ۸۵ تا ۹۱ در فولاد زاگرس کار کردم اما بعد از اینکه به دلیل خصوصی‌سازی، شرکت چندپاره شد، کار شرکت ما سال ۹۱ خاتمه یافت. بعد از خروج، یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از سهامداران فولاد زاگرس، طلب داشتیم که به ما پرداخت نشده بود.
وی ادامه می‌دهد: بعد از اینکه کارفرمای مادر در سال ۹۳، پول ما را داد، با هماهنگی فرمانداری قروه، استانداری کردستان و اداره کار به همه پرسنل اطلاع دادیم که برای تسویه حساب مراجعه کنند. مبلغ تسویه حساب هر کارگر را نیز خود اداره کار مشخص کرده بود. ۴ روز فرصت تسویه حساب دادیم که از ۳۴۰ کارگر حدود ۲۸۰ نفر تا ۳۰۰ نفر آمدند؛ بعد از آن دوباره مهلتی را در روزهای آخر هفته برای تسویه حساب تعییین کردیم که این بار ۱۵ نفر دیگر مراجعه کردند و در نهایت حدود ۳۰ تا ۴۰ نفر باقی ماندند که بازهم فرصت سوم تعیین کردیم و بازهم حدود ۳۰ نفر مراجعه نکردند.

----------------

کارگران توافق کنند برای تسویه‌حساب می‌آیند

امامی با بیان اینکه می‌تواستم همان اول پول را به حساب دادگستری بریزم، می‌گوید: همین الان هم اگر همه کارگران توافق کنند که برای تسویه حساب می‌آیند، حاضرم به قروه بروم و مبلغ اولیه تسویه حساب به اضافه سقف ۲۰ درصد را به آنها بپردازم اما بیش از این مبلغ نمی‌توانم بپردازم؛ به شرطی که همه این ۳۰ نفر – حداقل ۲۵ نفر از آنها توافق کنند که روز تسویه حساب بیایند، برای تسویه حساب به قروه خواهم رفت. او تاکید می‌کند: نمی‌توانم هر بار از محل کار فعلی‌ام به کردستان و قروه بروم اما کارگران نیایند و بعد مدعی شوند که مطالباتشان پرداخت نشده است.

----------------

احتمال تعطیلی کارخانه روغن نباتى شیراز در آینده‌ای نزدیک/ زمزمه فروش کارخانه به خریدار غیر بومی

بلا‌تکلیفی بیش از 200 کارگر

به گزارش ایلنا «نرگس شیراز» در سال‌هاى اخیر با مسائل و مشکلاتى دست و پنجه نرم مى‌کند که به گفته برخى از کارگران آن، تداوم تولید و روند حیات آن را نشانه رفته و امنیت شغلى و حیات فعالیت مولد شان را به خطر انداخته است، این در حالی است که در حال حاضر عده‌ای در تلاش انتقال این کارخانه به پایتخت هستند.
دبیر اجرایى خانه کارگر فارس در مراسم روز کارگر نسبت به وضعیت قرمز کارخانه روغن نباتى شیراز هشدار داد و گفت: بسیارى از کارخانه‌هاى ما به دلیل ضعف مدیریتى به استان هاى دیگر انتقال یافتند. على راستگو گفت: عده‌اى هستند که قصد دارند کارخانه روغن نباتى را به تهران انتقال دهند این در حالی است که در سال هاى گذشته کارخانه قالى‌بافى فارس به کاشان انتقال یافت.
از سویى دیگر اکبرى نماینده مردم شیراز هم با بیان اینکه به نظر مى‌رسد صاحبان کارخانه روغن نباتى شیراز انگیزه‌اى براى ادامه فعالیت و سر پا نگه داشتن این کارخانه ندارند مى‌گوید: طبق جلسات و بازدیدى که از مجموعه کارخانه روغن نباتى شیراز و با صاحبان آن برگزار کردم مسئولان این مجموعه تمایلى براى ادامه فعالیت و انتقال این کارخانه در شیراز ندارند.
على اکبرى در گفت و گو با ایلنا مى‌افزاید: اگرچه قرار بود که این کارخانه به منطقه ویژه اقتصادى انتقال یابد اما تاکنون این موضوع به جایى نرسیده است.
وى با بیان اینکه واگذارى‌ کارخانجات و واحدهاى تولیدى به مالکان جدید از مشکلاتى است که صنعت با آن دست و پنجه نرم مى‌کند، ادامه مى دهد: صاحبان جدید کارخانه روغن نباتى شیراز روغن‌هاى خام و مواد اولیه‌ای را که براى کارخانه خریدارى می‌شوند را در شهرهاى دیگر مانند سیرجان استفاده مى کنند.
نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه بخشى از خط تولید و ماشین آلات کارخانه روغن نباتى شیراز به دیگر شهر‌هاى کشور انتقال داده شد‌ه‌اند،مى افزاید: این در حالی است که هنوز مشخص نیست این منطقه کجاست.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزى مجلس ادامه مى دهد: در شرایط فعلى نیاز است تا سازمان صمت و مجموعه هاى استان باید به صورت جدى به این موضوع ورود پیدا کنند به‌ طوری که برای رفع و حل مشکلات تولیدى باید آن را به کارگروه رفع موانع تولید ارجاع دهند و به حل مشکلات آن بپردازند.
عضو فراکسیون امید با اشاره به اینکه در نگاه مدیران این مجموعه انگیزه‌اى براى ادامه فعالیت این کارخانه وجود ندارد بیان مى کند: مدیران و صاحبان این کارخانه برای رفع و بررسى مشکلات این مجموعه هیچ مکاتبه‌اى با نمایندگان مردم شیراز در مجلس انجام نداده اند.
وى خاطر نشان مى‌کند: غیر بومى بودن مالکان و صاحبان بعضى از کارخانه ها مشکلاتى را ایجاد کرده است که نیاز است در زمان واگذارى چنین مجموعه هایى دقت عمل بیشترى صورت بگیرد. به گفته اکبری مدیران کارخانه روغن نباتى شیراز در جلسات حضور پیدا نمى کنند.

----------------

زمزمه خروج کارخانه روغن نباتى از شیراز

مهرزاد مویدى عضو شوراى عالى کار هم با بیان اینکه انتقال کارخانه روغن نباتى شیراز هنوز قطعى نشده است مى گوید: در حال حاضر تنها زمزمه خروج کارخانه روغن نباتى از شیراز به گوش مى رسد.
وى در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه شواهد موجود از فعالیت کارخانه روغن نباتى موضوع انتقال این مجموعه از شیراز را تایید مى کند مى‌افزاید: تجربه تعطیلى شرکت‌هایى مانند لامپ سازى فارس و …
بیانگر این موضوع است که انتقال کارخانه روغن نباتى شیراز هم دور از واقعیت نیست.
وى خاطر نشان مى کند: به نظر مى رسد که صاحبان کارخانه روغن نباتى شیراز تمایلى براى ادامه فعالیت این کارخانه ندارند.
مویدى با اشاره به اینکه به دلیل نداشتن تولید در کارخانه روغن نباتى کارگران بیکارند ادامه مى دهد: پرداخت نکردن حقوق کارگران، پرداخت حق بیمه آنها به صورت اجبار از دیگر مشکلات کارگران این مجموعه محسوب مى شود.
وى با اشاره به اینکه ادامه فعالیت این کارخانه در هاله‌اى از ابهام قرار دارد مى‌افزاید: طبق صحبت‌هایى که با شوراى اسلامى کار داشتیم آن ها همواره اذعان مى‌کردند که کارگران این کارخانه در حالت بلاتکلیفى به سر مى برند.
عضو شوراى عالى کار مى افزاید: این در حالی است که مدیران این کارخانه در استاندارى موضوع راکدى و عدم فعالیت مجموعه روغن نباتى را تکذیب کردند.
مویدى خاطر نشان مى کند: با توجه به اینکه وضعیت کارخانه هایى مانند لامپ فارس و نقره نخ شیراز هم در مقطعى از زمان راکد و بعد تعطیل شد گمان می رود که متاسفانه روغن نباتى شیراز هم به سرنوشت این دو کارخانه دچار شود.
عضو شوراى عالى کار با بیان اینکه انتقال کارخانه روغن نباتى سبب تعطیلى آن مى‌شود، ادامه مى‌دهد: از آنجا که زمین کارخانه روغن نباتى ارزش زیادى دارد بنابراین صاحبان این کارخانه همواره تمایل به فروش زمین این مجموعه دارند تا ادامه فعالیتش.
به گفته وى دلالانى هم وجود دارند که صاحبان این کارخانه را به فروش زمین این مجموعه تشویق مى کنند.
مویدى با اشاره به اینکه تحت هیچ شرایطى از تعطیلی کارخانه‌ها استقبال نمى‌کنیم ادامه مى دهد: افرادى که توانایى راه اندازى کارخانه ندارند باید کار را به افراد زبده بسپارند.
وى با اشاره به اینکه تکلیف 200 کارگر و خانواده کارگران روغن نباتى نامشخص است ادامه مى دهد: این در حال ست که آثار اجتماعى این مهم روزانه خودش را نشان مى دهد.
مویدى در ادامه با اشاره به اینکه کارخانه قند فسا نیز در حال نابودى است تصریح کرد: این در حالى است که نمایندگان استان در مجلس به جاى حل و رفع مشکلات کارخانه‌ها به مسایل حاشیه اى پرداختند.
گزارش: محمدرضا طاهری

----------------

مرگ یک کارگر بر اثر ریزش دیوار در تربت جام

به گزارش ایلنا، هوشنگ کیانی (فرمانده انتظامی تربت‌جام) در تشریح جزییات این حادثه گفت: در این حادثه کارگری ۴۵ ساله، هنگام ساخت و ساز دیوار، با فرو ریختن آن دچار حادثه شد و پس از انتقال به بیمارستان جان باخت.
وی افزود: متأسفانه رعایت نشدن اصول ایمنی ساخت‌وساز باعث وقوع این حادثه شده است.

----------------

شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۴ مه ۲۰۱۹

تجمع کارگران کاغذ پاژ/"بوی نامطبوع" ما را بیکار کرد

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز شنبه ۱۴ اردیبهشت ماه، کارگران کارخانه کاغذ پاژ نیشابور دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی خود مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند.
کارفرمای این کارخانه به دلیل تولید بوی نامطبوع ناشی از فعالیت‌های این کارخانه و اعتراض اهالی منطقه، این کارخانه را از شهرک صنعتی خیام واقع در بخش "زبرخان" نیشابور در استان خراسان رضوی به منطقه صنعتی بینالود منتقل کرده که در نتیجه این جابجایی ۱۳۰ کارگر از کار بیکار شده‌اند.
کارگران بیکارشده می‌گویند: بوی بد، سرنوشت ما را ویران کرده است و این، عادلانه نیست.
به گفته سعید شیبانی (فرماندار نیشابور) تعطیلی کارخانه کاغذ پاژ با تصمیم‌گیری شورای پیشگیری از جرم استان همراه بوده است و با توجه به اینکه مهلت جابجایی کارخانه به علت بوی نامطبوعی که برای اهالی بخش زبرخان به خصوص شهر خرو ایجاد کرده بود، تمام شده است؛ به همین دلیل دستگاه قضایی شهرستان اقدام به تعطیلی این کارخانه کرده است.
وی گفت: در این کارخانه حدود ۱۳۰ کارگر فعال بوده‌اند که در حال حاضر به حالت تعلیق درآمده و بیکار شده‌اند. صاحب کارخانه متعهد شده بود که در صورت تعطیلی کارخانه برای کارگران خود به دنبال کار جدیدی باشد تا آن‌ها بیکار نمانند.
وی بیان کرد: به علت اینکه صاحب کارخانه به قول خود مبنی بر جابجایی کارخانه عمل نکرده و همچنین به دلیل اعتراض دو ساله‌ای که از سوی اهالی شهر خرو به بوی نامطبوعی که از کارخانه خارج می‌شده، کارخانه کاغذ پاژ تعطیل شد.

----------------

۸۷ کارگر لوله‌سازی سدید ماهشهر در نوبت تعدیل قرار گرفتند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه «لوله‌سازی سدید» واقع در سایت یک منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر گزارش دادند؛ در این واحد تولیدی دست کم ۱۵۰ کارگر مشغول به کار هستند اما طی یک سال گذشته به دلیل آنچه از سوی کارفرما «کمبود منابع مالی» عنوان می‌شود، اسامی ۸۷ کارگر این واحد تولیدی تا پایان ماه جاری و با اتمام قرارداد در لیست تعدیل قرار گرفته است.
بنا بر ادعای کارگران لوله‌سازی سدید ماهشهر، تعدیل ۸۷ نفر از کارگران در‌حالی صورت می‌گیرد که این شرکت زمستان سال گذشته، ۱۰۸ نفر از کارگران را تعدیل کرده بود که با پادرمیانی فرماندار ماهشهر کارگران مجددا مشغول بکار شدند.
طبق اظهارات آنان، علاوه بر آن تاخیر‌هایی که در پرداخت مطالبات مزدی آنها ایجاد شده است، طی ماه‌های گذشته چندین بار کارگران دست به اعتراض صنفی زده‌اند.
کارگران درباره مشکلات مالی لوله‌سازی سدید گفتند: این شرکت، ضمانت‌نامه‌ای نزد بانک تجارت دارد که در صورت تامین اعتبار از سوی این بانک تا حدودی می‌توان مشکل مالی شرکت لوله‌سازی ماهشهر را حل کرد.
کارگران لوله‌سازی اظهار داشتند: امیدواریم با تامین اعتبار لازم، مشکلات این شرکت حل شود و کارگران تعدیل شده به سر کار بازگردند.
به گفته کارگران این کارخانه، تمامی کارگران لوله‌سازی ماهشهر هرچند ماه یکبار پس از خاتمه قرارداد کارشان نگران بیکاری هستند.
واحد کار و خدمات اشتغال بند امام خمینی نیز در گفتگو با ایلنا، خبر تعدیل کارگران شرکت لوله‌سازی سدید ماهشهر را به دلیل مشکلات مالی تایید کرد.

----------------

طبقات کارگری از 4 جبهه مورد تهاجم قرار گرفته‌اند

تحلیلی بر جریان‌های عام سیاسی که تحولات کارگری را رصد می‌کنند

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد مالجو در نشست ویژه هفته کارگر که با حضور فرشاد مومنی (اقتصاددان) امروز در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: بخش اعظم نیروی کار طبقات کارگری تحت تهاجم چهار جبهه قرار گرفته است.
وی افزود: معیشتِ بخش عظیمی از این جمعیت آماج این چهار جبهه قرار گرفته است. در واقع نیروی کار و طبقات کارگری چون داشته‌هایی به واسطه این آماج ندارند، مورد دست‌اندازی قرار گرفته است. وی در تشریح این چهار جبهه گفت: جبهه اول به نقش شهروند در حوزه اقتصادی، جبهه دوم به نقش نیروی کار، جبهه سوم به درجات گوناگون نابرخورداری از حقوق مالکیت و جبهه چهارم به موضوعات مربوط به توازن قوا درون طبقه مسلط که از اقتصاد ناسالم تغذیه می‌کند، برمی‌گردند.
وی در تشریح دسته اول این دست اندازی گفت: بخش اعظمی از طبقات کارگری از هسته سیاسی دور است و در نتیجه در نقش شهروند مورد انتقاد قرار می‌گیرد. از این منظر تصاحب به مدد سلب مالکیت رقم زده می‌شود.
این اقتصاددان افزود: درواقع هرچه بیشتر اقلیت، منابع را به زیان توده‌ها در اختیار می‌گیرند.
مالجو با بیان اینکه اقلیتی منابع اقتصادی را با ساز و کارهای مختلفی مانند خصوصی‌سازی در اختیار می‌گیرند، گفت: به هر کس که دارایی سپرده شده لااقل به توده‌ها سپرده نشده است. در این ساز و کار توده‌ها چیزی را به مدد سلب مالکیت از دست می‌دهند.
این کارشناس علوم اجتماعی به یکی دیگر از ساز و کارهای سلب مالکیت از عموم اشاره کرد و گفت: بر بستر خصوصی‌سازی، شرکت‌هایی را که در مالکیت دولت هستند (دولت بر روی کاغذ نماینده عموم) در اختیار خود در می‌آورند.
وی با بیان اینکه خلق نقدینگی در بازارهای پولی، دیگر ساز و کار سلب مالکیت است، گفت: خلق نقدینگی در بازارهای پولی در شرایطی رخ داده که تولید رشد نمی‌کند اما تورمی از این رهگذر حاصل می‌شود. این اقتصاددان تصریح کرد: این تورم قدرت خرید حقوق و دستمزدبگیرها را سلب می‌کند. اینگونه تهیه لوازم معاش از مزد و حقوق‌بگیرها سلب می‌شود. مالجو نحوه توزیع اعتبارات در شبکه بانکی را دیگر ساز و کار سهم مالکیت دانست و گفت: سهم اکثریت جامعه از نقدینگی که به شکل تسهیلات خلق می‌شود بسیار کمتر از اقلیتی است که به واسطه سلب مالکیت از منافع بهره‌مند می‌شوند.
این کارشناس علوم اجتماعی افزود: فساد اقتصادی در بدنه جامعه دیگر ساز و کار سلب مالکیت از شهروندان است.
این اقتصاددان به دیگر الگوهای سلب مالکیت اشاره کرد و گفت: الگوی مخارج دولت، الگوی مالیات‌ستانی، زمین‌خواری، رود دره‌خواری، کالایی‌سازی عمودی شهرها، دولتی کردن پرسپکتیوها و... همه اینها ذیل تصاحب به مدد سلب مالکیت از دولت‌ها اتفاق می‌افتد.
وی با بیان اینکه سلب مالکیت به واسطه شهروندی اولین حوزه‌ای است که در آن طبقات کارگری مورد دست‌اندازی قرار می‌گیرند، گفت: این شهروند در قانون اساسی حقوقی دارد؛ مانند آموزش، مسکن و غیره. دولت این حقوق را به رسمیت شناخته اما به مدد سلب مالکیت این حقوق از شهروندان گرفته می‌شود. در این حوزه تصاحب به مدد سلب مالکیت نه به مدد رشد تولید اتفاق افتاده است. این جمعیت هم داشته‌های خود را از دست داده‌ است.
مالجو افزود: به این اعتبار، این شهروند زمانی که در نقش نیروی کار در محل کار حاضر می‌شود مجبور است که نیروی کار خود را به کارفرمایان خصوصی، دولتی را شبه‌دولتی در ازای دریافت دستمزد بفروشد.
این کارشناس علوم اجتماعی تصریح کرد: در این بستر رابطه قدرت با کارفرمایان به زیان کارگران و به نفع کارفرمایان تحت تاثیر قرار می‌گیرد؛ در نتیجه شاهد هستیم که بیش از 90درصد از نیروی کار با قراردادهای موقت سرگرم است. این شهروند که حالا هم مسکن، بهداشت، آموزش و غیره خود را از دست رفته می‌بیند، مجبور است که در مقام نیروی کار امنیت شغلی خود را هم از دست بدهد.
مالجو اضافه کرد: در اینجا اراده کارفرما به مراتب تعیین‌کننده‌تر از اراده کارگر است.
وی با بیان اینکه زمانی که طبقه کارگر امنیت شغلی‌اش را از دست می‌دهد قادر نیست در مورد بهبود شرایط معیشتی‌اش چانه‌زنی کند، گفت: به مدد سلب مالکیت و ساقط شدن امنیت شغلی، توده‌ها نمی‌تواند بر سر میزان دستمزدهایشان با کارفرمایان چانه‌زنی کنند. این در شرایطی است که دستمزد شرایط زیستی کارگران را تغییر می‌دهد اما کارگر بر آن اختیاری ندارد.
این کارشناس علوم اجتماعی یکی از آفات تضعیف قدرت چانه‌زنی طبقه کارگر را ظهور شرکت‌های تامین نیروی انسانی دانست و گفت: شرکت‌های تامین نیروی انسانی که زالوصفت هستند از طریق قطع رابطه کارگر و کارفرما نقش‌آفرینی می‌کنند و از فروش توان نیروی کار سهم می‌برند.
مالجو با اشاره به خارج شدن کارگاه‌های کمتر از 10 نفر و 5 نفر و مناطق آزاد و ویژه‌ اقتصادی از شمول حمایت‌های درج‌شده در قانون کار گفت: در واقع قانون کار هست اما تا حد زیادی انگار وجود ندارد. وی افزود: اخراج نیروی انسانی در دولت از اشل‌های پایین شغلی و پرتاب به بازار کار آزاد از دیگر مواردی است که به مدد ساز و کارهای نامبرده ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه به همین کارگران اجازه تشکل‌یابی مستقل داده نمی‌شود، گفت: این در حالی است که گروه‌های مختلفی از جامعه که اتفاقا صاحب نفوذ هم هستند می‌توانند دست به عمل جمعی بزنند اما کارگران حق تشکل‌های مستقل کارگری را ندارند. آنها تنها حق دارند که سه تشکل (شورای اسلامی کار، انجمن صنفی و مجمع نمایندگان کارگری) داشته باشند؛ تشکل‌هایی که وابسته به دولت و کارفرمایان هستند. مالجو تصریح کرد: این تشکل‌ها در قالب مصالحه‌ای میان دولت و کارفرمایان به اسم سه‌جانبه‌گرایی قرار می‌گیرد که ای کاش این سه‌جانبه‌گرایی واقعی بود. این رابطه به زیان کارگران و به نفع کارفرمایان است. این اقتصاددان افزود: بخش اعظمی از جمعیت سلب مالکیت شدند، رابطه قدرتشان با کارفرمایان تغییر کرده و سهم اندکی از منافع در محیط کار دارند.
وی با بیان اینکه از این رهگذر دو دسته افراد از جامعه وجود دارند، گفت: یک دسته برخورداران از حقوق مالکیت و یک دسته نابرخورداران از حقوق مالکیت هستند.
وی در ادامه به تشریح دیگر انواع مالکیت پرداخت و گفت: حق برخورداری از مالکیت وقفی، محیط زیستی و غیره از این جمله هستند. از این منظر کالایی‌سازی ظرفیت‌های محیط زیست را شاهد هستیم. از این منظر می‌بینیم که حق اسکان آبرومندانه از توده‌ها سلب شده است. اینگونه می‌بینیم که به طور مستمر برای زندگی به سمت جنوب شهر پرت می‌شوند و در خانه‌هایی با متراژ کم و در محیط‌هایی با آلودگی بالای فراوان زندگی می‌کنند. بنابراین نابرخورداری از حقوق مالکیت خود را در اسکان نشان می‌دهد. البته این نوع اعمال قدرت تنها در زمینه‌های محیط زیستی صورت نگرفته است اما می‌توانیم آن را به صورت پررنگتر ببینیم. محیط ناسالم برای زندگی، آلودگی خاک، آلودگی آب و غیره سهم توده‌ها است.
وی با اشاره به آخرین دسته از (دسته چهارم) دست‌اندازی که به طبقه کارگر صورت می‌پذیرد، گفت: دسته چهارم دست‌اندازی غیرمستقیم است. به چه معنی؟ به این معنی که اقلیتی که منابع در دستش متمرکز شده برای سرمایه‌گذاری وارد می‌شود و به همگان می‌گوید که منابع حاصل از سرمایه‌گذاری من به سمت طبقات فرودست رخنه می‌کند.
وی افزود: در این بستر شاهد اتحادی میان فراکسیون‌های گوناگون قدرت هستیم. آنها همصدا این پیام را منتقل می‌کنند که بهره‌مندان از منابع و قدرت برای توزیع امکانات میان عموم سرمایه‌گذاری می‌کند اما ما شاهد این هستیم که منابع اقتصادی حاصل شده توسط اقلیت به نفع نیروهای غیرمولد توزیع می‌شود.
مالجو افزود: در چنین شرایطی آن بخش از سرمایه‌گذارانی که می‌خواهند در حوزه تولید سرمایه‌گذاری کنند، متضرر می‌شوند چراکه قواعد بازی به ضرر اینها و به نفع فراکسیون سرمایه‌داران تجاری است. وی گفت: در نتیجه تقویت سرمایه‌داری تجاری، تقاضا به سمت خرید تولیداتی می‌روند که خارج از مرزها به فروش می‌رسند. از زمان قاجارها روابط قدرت به نفع سرمایه‌داری تجاری بوده است. مالجو تصریح کرد: در چنین شرایطی سرمایه‌برداران وضعیت بهتری دارند و نیروهای غیرمولد و سرمایه‌داری تجاری بر همتایان خود غلبه می‌کنند. همچنین در چنین شرایطی نابرخورداران از انواع حقوق و مالکیت به نفع برخورداران تضعیف می‌شوند.
وی با اشاره به راهکار خروج از این وضعیت از نگاه طبقات فرودست گفت: راه برون‌رفت از لنز طبقات فرودست این است که هویت جمعی پیدا شود. طبقه فرودست می‌خواهد که با تشکل‌یابی و هویت جمعی مشکلاتش را حل کند.
مالجو تاکید کرد: راه‌حل تنها تشکل‌یابی، تشکل‌یابی و تشکل‌یابی است.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه آنچه که درخصوص اعتراضات کارگری می‌بینیم، بازنمایی آنها در قالب رسانه‌ها است، گفت: آنچه می‌بینیم تصویر دقیقی از وضعیت نیست. دیدیده‌های من هم درخصوص چرایی اعتراض‌های کارگری معطوف به مسائل اقتصادی است. به نظر می‌رسد که بخشی از مشارکت‌کننده در اعتراض‌های کارگری به این شناخت رسیده‌اند که مشکلات اقتصادی معلول مشکلات سیاسی در بدنه جامعه است.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی چند جریان عام سیاسی که تحولات را رصد می‌کنند وجود دارند، گفت: یکی از این جریان‌ها، جریان ناهماهنگی ذیل جریان اصولگرایی است که راه‌حلی برای مشکلات ندارد. این جریان با وجود اینکه ابزارها را در اختیار دارد و در ارتباط با اطلاعات کارگری اظهارنظر می‌کنند اما در تحلیل نهایی خود راه‌حلی که ندارد هیچ، راه‌حل‌ها را برخورد هم می‌کند.
مالجو درخصوص جریان دوم گفت: اصلاح‌طلبان در این دسته قرار دارند و می‌خواهند وضعیت کمتر بدتری را رقم بزنند. اصلاح‌طلبان چون ابزاری را در اختیار ندارند و اجازه مداخله هم ندارند در مقابل این وضعیت سکوت می‌کنند. درواقع بخش‌های صدابلند اصلاح‌طلبان به این نتیجه رسیده‌اند که در مقابل این وضعیت سکوت کنند چراکه اگر علل آن را به صورت علنی تایید و اعلام کنند از سوی طرف مقابل (جریان اصولگرایی) با آنها برخورد می‌شود. جریان دوم به لحاظ گفتمانی ناهمسو با اعتراضات کارگری حرکت می‌کند.
وی البته می‌گوید: به تشخیص خود، جریان سوم دیگری را هم می‌توانم اضافه کنم. این جریان سوم خواهان تغییر در نظام با اتکا به مداخله خارجی از طریق تحریم، جنگ و غیره است. این جریان با رسانه‌هایی که در بیرون مرز در اختیار دارد، اینگونه جلوه می‌دهد که این حرکات را سازماندهی می‌کنند و این به عقیده من یک برساخته است.
وی با بیان اینکه بخش اعظمی از نابسامانی‌ها به سرشت دوگانه قدرت سیاسی برمی‌گردد، گفت: سرشت دوگانه قدرت سیاسی تحت تاثیر مطالبات جابه‌جا نمی‌شود.

----------------

جمعه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۳ مه ۲۰۱۹

بیکاری ۱۳۰کارگر در اثر جابجایی کارخانه پردیس کاغذ پاژ

به گزارش خبرنگار ایلنا، در نتیجه جابجایی کارخانه پردیس کاغد پاژ از شهرک صنعتی خیام به منطقه صنعتی بینالود به دلیل مشکلات زیست محیطی حدودا ۱۳۰ کارگر بیکار شدند.
این کارگران که به‌طور مستقیم در این واحد تولیدی مشغول به کار بودند، روز چهارشنبه مصادف با روز جهانی کارگر مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان نیشابور دست به تجمع زدند.
این کارگران می‌گویند: از چند وقت پیش فشار برای جابجایی کارخانه شروع شد و در نهایت کارفرما باتعطیلی کارخانه، تیر خلاص را بر زندگی و اشتغال ما وارد آورد.
فرماندار شهرستان نیشابور علت تعطیلی این کارخانه را تولید بوی نامطبوع ناشی از فعالیت این کارخانه و اعتراض اهالی منطقه عنوان کرده است.
به گفته «سعید شیبانی» تعطیلی کارخانه کاغذ پاژ با تصمیم‌گیری شورای پیشگیری از جرم استان همراه بوده است با توجه به اینکه مهلت جا به جایی کارخانه به علت بوی نامطبوعی که برای اهالی بخش زبرخان به خصوص شهر خرو ایجاد کرده بود، تمام شده است؛ به همین دلیل دستگاه قضایی شهرستان اقدام به تعطیلی این کارخانه کرده است.
وی گفت: در این کارخانه حدود ۱۳۰ کارگر فعال بوده‌اند که در حال حاضر به حالت تعلیق درآمده و بیکار شده‌اند. صاحب کارخانه متعهد شده بود که در صورت تعطیلی کارخانه برای کارگران خود به دنبال کار جدیدی باشد تا آن‌ها بیکار نمانند.
وی بیان کرد: به علت اینکه صاحب کارخانه به قول خود مبنی بر جابجایی کارخانه عمل نکرده و همچنین به دلیل اعتراض دو ساله‌ای که از سوی اهالی شهر خرو به بوی نامطبوعی که از کارخانه خارج می‌شده، کارخانه کاغذ پاژ تعطیل شد.
شیبانی گفت: به علت گرانی‌های موجود جابجایی کارخانه فعلا میسر نیست. کارگر فعلا بلاتکلیف است به همین دلیل جلسه کمیسیون کارگری را در روز ۱۵ اردیبهشت خواهیم داشت تا در رابطه با وضعیت کارگران این کارخانه تصمیم‌گیری شود.

----------------

مرگ یک کارگر معدن سنگ در اصفهان

به گزارش ایلنا، «سرهنگ محمدرضا خدادوست» گفت: گزارشی از مرگ کارگر یکی از معادن سنگ در شهرستان اصفهان به مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ اعلام و تیمی از ماموران انتظامی ۲۲ بهارستان برای بررسی موضوع به محل اعزام شدند.
وی گفت: متاسفانه در اثر این انفجار یک تکه بزرگ سنگ رها و بر روی کارگری ۲۱ ساله می‌افتد که به علت شدت جراحات وارده این جوان جان خود را از دست می‌دهد.
سرهنگ خدادوست ادامه داد: جسد توسط عوامل آتش نشانی به بیرون انتقال و توسط ماموران اورژانس به پزشکی قانونی منتقل شد.
فرمانده نیروی انتظامی شهرستان اصفهان در پایان تصریح کرد: یک لحظه بی‌احتیاطی و رعایت نکردن اصول ایمنی می‌تواند خسارت جانی و مالی جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.

----------------

چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱ مه ۲۰۱۹

تجمع کارگران و بازنشستگان مقابل مجلس

به گزرش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران، بازنشستگان و معلمان آزاد و حق التدریس امروز(11 اردیبهشت ماه) مقابل مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز جهانی کارگر تجمع کردند.
حاضران در این تجمع خواستار بهبود سطح معیشت کارگران، الغای قراردادهای موقت کار و آزادی تشکل‌یابی و برگزاری تجمعات خود شدند.
برای این تجمع از چند روز پیش در فضای مجازی فراخوان منتشر شده بود.
به گفته شاهدان عینی، حضور نیروی‌های انتظامی در محل پررنگ بود.

----------------

قرار منع تعقیب پروین محمدی صادر شد

محمدعلی جداری فروغی (وکیل پروین محمدی) در تماس با خبرنگار ایلنا گفت: همزمان با روز جهانی کارگر قرار منع تعقیب پروین محمدی (فعال کارگری) از طرف محمد جلالیان عزیزی (قاضی شعبه 7 دادسرای عمومی انقلاب فردیس) در مورد اتهامات پروین محمدی مبنی بر تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی با توجه به اینکه فعالیت‌های موکل، صنفی و کارگری تشخیص داده شده، صادر شد.
این وکیل دادگستری ضمن ابراز خوشحالی از صدور این قرار ابراز امیدواری کرد که پروین محمدی به موجب پرونده دیگری که در دادسرای کرج مورد رسیدگی است و روز جمعه در پارک جهان‌نمای کرج بازداشت شده، آزاد شود.

----------------

اعاده دادرسی برای جعفر عظیم‌زاده کلید خورد

محمدعلی جداری فروغی (وکیل جعفر عظیم‌زاده) در تماس با خبرنگار ایلنا گفت: پیرو تقاضای اعاده دادرسی در مورد پرونده جعفر عظیم‌زاده، امروز همزمان با روز جهانی کارگر، پرونده موکل به شعبه 33 دیوان عالی کشور ارجاع شد.
وی ادامه داد: امیدواریم با رسیدگی عادلانه موجب توقف اجرای حکم شش سال زندان موکلم فراهم شود.

----------------

دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۹ آوریل ۲۰۱۹

تجمع کارگران خدماتی خط یک متروی تهران در اعتراض به معوقات مزدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران خدماتی خط یک قطار شهری تهران به دلیل عدم دریافت دو ماه اضافه‌کاری (بهمن و اسفند ۹۷) و عیدی سال گذشته به همراه حقوق فروردین ماه سال جاری خود تجمع برگزار کردند.
این کارگران گفتند: به دلیل استمرار بی‌توجهی‌های کارفرمای شرکت پیمانکار «پیمان مرو» پیمانکار بخش خدمات خط یک قطار شهری تهران به مطالبات صنفی کارگران، علاوه بر حدودا ۲۵۰ کارگر معترض که شغل‌شان قطارشویی و خدمات حین سرویس است، در اجتماع امروز کارگران خدماتی ایستگاهای خط یک نیز ما را همراهی می‌کنند.
آنها پیش از این نیز برای پیگیری مطالبات مزدی خود، فعالیت شغلی‌شان را با اجتماع مقابل پایانه‌ی فتح آباد متوقف کرده بودند.
کارگران معترض گفتند: مطالبات مزدی‌مان از بهمن ماه سال گذشته که مربوط به دو ماه اضافه‌کاری است، پرداخت نشده است. علاوه بر آن کارفرما هنوز عیدی سال گذشته و حقوق فروردین ماه سال جاری را پرداخت نکرده است.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود؛ بخش دیگری از اعتراضات کارگران خدماتی خط یک مربوط به ۴ سال سنوات و پرداخت نشدن حدودا ۷ ماه حق بیمه به تامین اجتماعی است.
به گفتهٔ کارگران شرکت پیمانکاری «پیمان مرو»، کارفرما درحالی «کمبود منابع مالی» را برای پرداخت نکردن حقوق کارگران مطرح می‌کند که اخیرا بخشی از مطالبات کارگران خدماتی خط ۴ که مطالباتی شبیه ما کارگران خط یک داشتند را پرداخت کرده است.
آنها با بیان اینکه کارگران شاغل در بخش خدمات خط یک قطار شهری تهران آخرین حقوقی که دریافت کرده‌اند مربوط به اسفند ماه سال قبل بود که بدون اضافه‌کاری پرداخت شد، در ادامه افزودند: کارگران حاضرند با دریافت حداقل بخشی از مطالبات معوقه خود به کارشان بازگردند.

----------------

واله زمانی آزاد شد/ ادامه بازداشت سه فعال کارگری

به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز گذشته، «واله زمانی» فعال کارگری و از اعضای سندیکای کارگران نقاش، از زندان رجائی‌شهر کرج آزاد شد. در حال حاضر از فعالان کارگری که روز جمعه در پارک جهان‌نمای کرج بازداشت شده بودند، همچنان سه نفر (پروین محمدی، هاله صفرزاده و علیرضا ثقفی) در بازداشت به سر می‌برند.

----------------

کارگران از رنج و تبعیض‌ها در عسلویه می‌گویند؛

کار در عسلویه به قدم گذاشتن در میدان مین می‌ماند

استثمار نیروهای کار در پایتخت انرژی ایران/ آتش و دود؛ ارزانی ریه‌ کارگران

به گزارش خبرنگار ایلنا، در آخرین روزهای سال ۹۷ حسن روحانی سفری داشت به یکی از ثروتمندترین و در عین حال، فقیرترین استان‌های ایران؛ بوشهر. استانی کوچک اما برخوردار از مزایای فراوان طبیعی استراتژیک مثل سواحل خلیج نیلگون فارس و البته منابع عظیم گاز. رییس‌جمهور در این سفر ۴ فاز ۱۳، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی در شهرستان کنگان را افتتاح نمود. پروژه‌هایی که به لحاظ هزینه و فعالیتی که برای آن صورت گرفته، از ارزش بالایی برخوردار هستند. اما تا چه میزان این اقدامات سترگ به کیفیت زندگی مردم منطقه و کارگران شاغل در آنها، یاری رسانده است؟
برای وقوف یافتن به ابعاد این مساله، نیاز است که ابتدا نگاهی به موقعیت خود عسلویه بیاندازیم. این شهر ساحلی که تا چند دهه پیش دیاری کوچک با جمعیتی اندک بوده، به لطف قرار گرفتن در محدوده میدان گازی پارس جنوبی مبدل به یکی از پرجنب و جوش‌ترین کانون‌های تولید در ایران و متعاقبا، ضامن کسب درآمدی سرشار برای کشور شده است.
اما این همه نعمت برای مردم و کارگران شاغل در عسلویه چیزی که نداشته هیچ، بلکه برای آنها سرنوشتی را مشابه ساکنان شهرهای نفتی خوزستان رقم زده، بدین معنا که سود را دیگران می‌برند، مضرات زیست محیطی را بومیان و مازاد بر مشکلات زیست محیطی، کار طاقت‌فرسا را فرودست‌ترین زحمت‌کشان.

پوتوسی؛ حکایت بهره‌کشی و ناکارآمدی توامان

حکایت شهرهایی همچون عسلویه یادآور نمونه مشهور شهر پوتوسی در بولیوی است؛ شهری خوابیده بر پای کوه نقره که اسپانیایی‌ها با استخراج منابع آن به واسطه بومیان توانستند اسپانیا را تبدیل به قدرتمندترین و ثروتمندترین کشور روی زمین کنند؛ موفقیتی که البته چندان دیری نپایید و به زودی این کشور در باتلاق نهادهای ناکارآمد و بهره‌کش فرو رفت. آن همه ثروت هم دیگر نتوانست از زوال تدریجی اسپانیا طی قرون آتی و تبدیلش به یک قدرت نیمه پیرامونی در میان کشورهای استعمارگر اروپایی جلوگیری به عمل آورد. حال یک‌چنین حکایتی سال‌هاست که در سایه دولت‌های گوناگون در کشور ما نیز سایه افکنده و درآمدهای سرشار نفت، گاز، مس و... نتوانسته‌اند گره کور توسعه نیافتگی، فقر و محرومیت را برای همیشه باز کنند.

نامه آلام فرودست‌ترین کارگران عسلویه

عسلویه و برخی دیگر شهرهای استان بوشهر مثل کنگان حدود دو دهه می‌شود که سرنوشتی متفاوت از گذشته‌شان یافته‌اند. بهره‌برداری از منابع نفت و گاز حوزه پارس جنوبی و انجام فعالیت‌های اقتصادی گسترده شرایط ویژه‌ای را برای منطقه ایجاد کرده است.
کارگران عسلویه در شرایطی نیروی کارشان را می‌فروشند و برای کشورشان تولید سرمایه می‌کنند که خود حتی محروم از استنشاق هوای روح‌بخش خلیج فارس هستند. فی‌الواقع، آنچه آنها به درون ریه‌هایشان می‌کشند نه اکسیژن، بلکه سم است. آنچه که پیرامون آلودگی هوای عسلویه گفته می‌شود یادآور شرایط کارگران معدن است با این تفاوت که معدنچی را رهایی است از درون معدن و اما کارگر عسلویه را خیر، چراکه وی حداقل نیمی از سال را زیر سقف آسمان سیاه گشته عسلویه می‌گذراند، غذا می‌خورد، می‌آشامد، حرف می‌زند و می‌خوابد...
در این میان، کارگرانی که استخدام دائم نیستند و برای پیمانکار فعالیت می‌کنند، متحمل رنجی مضاعف هستند که از تبعیض در پرداخت‌ها، فقدان داشتن حقوق کاری مناسب و بسیاری موارد دیگر ناشی می‌شود که در ادامه شرحشان خواهد آمد و این همه به لطف آیین‌نامه‌ها و مصوباتی عملی شده که طی سه دهه اخیر به طرق و بهانه‌های مختلف، قانون کار (این دستاورد بزرگ حاصل از مطالبات کارگران) را تضعیف کرده‌اند.

هوای فصول گرم سال، برای کارگران به مثابه آتشی است که در آن دود می‌دمند

کارگران عسلویه در نامه‌ای شرحش خواهد رفت، از شرایط سخت کاری‌شان و فضای سنگین امنیتی حاکم بر محیط و روابط کارشان می‌گویند. آنها کار در پروژه‌های گازی عسلویه را بسان قدم نهادن بر روی میدان مین می‌دانند چراکه بعد از صنایع اتمی، صنایع گاز از بیشترین حساسیت و درجه مخاطره برخوردار هستند.
البته این نکته مستند است به گفته‌های محمدرضا یوسفی‌پور (مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز) که ۶ سال پیش با تاکید بر اینکه صنعت گاز، خطرناک‌ترین صنعت بعد از صنعت هسته‌ای است، گفته‌های کارگران را تایید کرده بود.
تراکم گازهای مختلف، نبود امکانات و تدابیر لازم ایمنی آسیب‌ها و بیماری‌های پوستی برای کارگران را موجب شده و البته مواردی هم بوده که آنها را (به خاطر گازگرفتگی) به مرگی خاموش درافکنده است. اما اثرات این گازها محدود به روح و جسم کارگران نمی‌باشد. میزان بیماری و رنج کارگران آن اندازه است که برخی از آنها بعد از ده سال کار با تحمل بیماری‌های مختلف با دنیا وداع می‌کنند.
از هوای عسلویه می‌گویند؛ اینکه گرمای محیط تا پیش از اینکه پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها احداث شوند خود طاقت‌فرسا بوده، اما طی حداقل یک الی دو دهه اخیر که پالایشگاه‌ها سربرآوردند دود آنها هوا را از هر آنچه که پاکی و تمیزی بوده، پالوده و با دی اکسید کربن جایگزین نموده است. هوای محیط در فصول گرم سال، برایشان به مثابه آتشی شده که در آن دود می‌دمند.
آلودگی شدید هوای عسلویه البته چیزی نیست که بر مسئولان و مقامات عالی‌رتبه کشوری پوشیده باشد و رسانه‌های ایران پر است از هشدارها و اظهارنظرهای مسئولان به ویژه حوزه محیط زیست. با این‌حال، سابقه نشان می‌دهد که تاکنون اقدام خاص و ضربتی قابل توجهی در دستور کار قرار نگرفته است.
در اینجا بد نیست صحبت‌های مهم عیسی کلانتری (رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور) در نخستین نشست شورای ارزیابی محیط‌ زیست منطقه آزاد چابهار در بهمن سال ۹۷ را یادآوری کنیم که گفته بود: عمر مردم عسلویه ۹ سال کمتر شده و هر کسی در آن ورود کند نمی‌تواند ۲۴ ساعت دوام بیاورد. برای همین هیچ مسئولی حاضر نیست در آن سکونت یا تردد کند.
وی در آن نشست با بیان اینکه هیچ یک از مسئولان کشور و حتی وزیر نفت که این همه منفعت از آن منطقه دارد نمی‌توانند در عسلویه زندگی کنند، خواستار این شده بود که شرایط پیشامد کرده در عسلویه و منطقه پیرامون مس سرچشمه کرمان، نباید در چابهار و استان محروم سیستان و بلوچستان (با توجه به طرح توسعه سواحل مکران) تکرار شود.
بنا بر آنچه کارگران در نامه‌شان تاکید می‌کنند؛ شرایط عسلویه مصداق مرگی تدریجی است که قرار نیست کار خاصی هم برای آن انجام شود. عسلویه، حتی شیراز و بم و سرپل ذهاب و کرمانشاه نیست که وقوع حادثه‌ای طبیعی و ناگهانی توجه افکار عمومی و مقامات را به آن جلب کند و به صدور دستورهایی دهن پرکن و رسانه‌پسند و پرخرج، اما بدون چشم‌انداز و برنامه منجر شود. بضاعت رسانه‌ای عسلویه در این حدود هم نیست.
اصلا مگر پیش از این برای شهرهایی همچون اراک که ازجمله قطب‌های صنعتی ایران بوده و البته مشهور به داشتن آب و هوای آلوده، کار خاصی انجام شده که حال برای عسلویه بشود؟ در واقع، به نظر می‌رسد خاصیت تقریبا عمومی مناطق با منابع غنی طبیعی این است که ساکنان اصلی آنجا و بخش مهمی از نیروهای کار ناچار از تحمل شرایط رقت‌باری هستند که منطق کسب بیشینه‌سازی سود در نظام سرمایه‌داری به آنها تحمیل کرده است.

مرخصی، دستمزد و امکانات کمتر برای کارگران پیمانکاری

البته در این میان برخی امتیازها در نظر گرفته شده تا به نیروی کار فرصت تجدید قوا بدهد بدین معنا که عسرت کار در عسلویه موجب ایجاد روالی در اعطای مرخصی شده که به بهبود کیفیت کار بیانجامد. ۱۴ روز کار در مقابل ۱۴ روز مرخصی برای جبران زخم‌هایی که در محیط سخت عسلویه می‌بایستی تحمل کنند. اما این امر فقط شامل عده‌ای از کارکنان عسلویه می‌شود و تعداد زیادی از کارگران -حتی آنان که برخوردار از مهارت بالا هستند- به لطف پیمانکاران، بهره‌مند از چنین شرایطی نیستند و مرخصی ماهانه آنها نصف کسانی است که قرارداد رسمی دارند. یعنی کارگران پیمانکاری ۷ روز بیش از دیگران کار می‌کنند. البته قضیه تنها به اینجا ختم نمی‌شود. دستمزدهایی که داده می‌شود البته عامل دیگری است که تبعیض موجود را فریاد می‌زند. ۷ روز کار بیشتر کم بود، پرداخت دستمزدهایی پایین‌تر به کارگران پیمانکاری، مضاف بر تبعیض قبلی؛ جسم و روح آنها را بیشتر می‌خراشد. به گفته آنها؛ کارگران ماهری که در اینجا با هشت سال سابقه کار در خدمت پیمانکار هستند ماهانه در حدود سه میلیون تومان دریافت می‌کنند درحالی‌که نیروهای رسمی با سه سال سابقه کار، هشت میلیون تومان دستمزد ماهانه دارند.
دل‌شکسته از این تبعیض‌ها، می‌نویسند: بیشترین زحمت بر دوش ما است. کارگران پیمانکاری به‌رغم مهارت و تجربیات بالایی که دارند از کمترین حقوق انسانی برخوردار هستند و این مساله به شدت انگیزه را در ما کاهش داده است.
شرکت‌های پیمانکاری مسئولیت پرداخت سختی کار کارگران را برعهده نمی‌گیرند. این امر موجب شده کارگران خود پرداخت سختی کارشان را برعهده گرفته و حتی بعضا ناچار از کار بیش از بیست سال بشوند. مساله‌ای که به گفته کارگران موجب شده کم نباشند همکارانی که رخت سپیدی بر موها و فرسودگی بر تن‌شان نشسته باشد اما هنوز ناچار از کار در عسلویه باشند.
در نامه‌شان به این نکته هم اشاره می‌کنند کارگران دارای قرارداد رسمی از امکانات مختلف دیگری هم برخوردار هستند که یک کارگر پیمانکار به آنها دسترسی ندارد. حمل و نقل مناسب، خدمات درمان و تفریحی و... امکاناتی که وقتی نیروهای پیمانکار درخواست‌شان می‌کنند با عدم پاسخگویی و در صورت تداوم مطالبه با تهدید و ارعاب پیمانکار و مدیران بخش‌ها مواجه می‌شوند. خاطراتی از درگیری‌هایشان با مسئولان بخش‌ها می‌گویند و اینکه مواردی بوده که حتی کارگران زحمتکش تنها به خاطر پای فشردن بر حقوق مندرج در قراردادشان ضرب و شتم هم شده‌اند.

قانون‌زدایی و فقدان رویکرد توسعه محور در مواجهه سیاست‌گذاران با پایتخت انرژی کشور

آنچه که از این مختصر برمی‌آید این است که قانون‌زدایی (در راستای کاهش حقوق بنیادین نیروهای کار) از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی موجب شده شرایطی برای کارگران مناطق ثروتمندی همچون عسلویه پیش آید که به واسطه آن عزت و کرامت انسانی زحمت‌کش‌ترین نیروها در نظر گرفته نشود. فقدان نظارت، نبود تشکل‌های آزاد و قدرتمند و عدم اجرای قانون کار در عسلویه امکان نمایش درنده‌خویی سرمایه‌سالاری را در این منطقه را فراهم آورده است. سرمایه‌سالاری که خود را ملزم به پاسخگویی به هیچکدام از مطالبات نیروهایش نمی‌داند چراکه اساسا ساز و کاری هم در راستای تحت فشار گذاشتن آنها فراهم نیامده است. درحالی‌که بخش عمده‌ای از نیروهای کار در جایی مثل عسلویه که ملقب به پایتخت انرژی ایران است، در شرایطی غیرانسانی زندگی می‌کنند، چشمداشت توسعه و رشد پایدار در این شرایط به یک سراب می‌ماند. انسان‌ها در پیوند اجتماعی، اقتصادی و سیاسی با یکدیگر و با به کار بستن قوای جمعی خود، استخراج می‌کنند، می‌سازند، عرضه می‌کنند و توسعه می‌دهند. در نبود این اتحاد و همکاری به سختی می‌توان امید این را داشت که دستاوردهای بزرگ بشری حاصل ‌شوند و چرخ‌های عظیم اما کند توسعه، رو به تعالی حرکت کنند.
دردناک است که در قرن بیست و یکم و با توجه به دستاوردهای ارزشمند کشورهای مختلف در عرصه ارتقای شاخص‌های توسعه انسانی، کار شایسته و... در کشور همچنان اقشار زحمت‌کش دخیل در تولید ارزش‌های پایدار در شرایطی همچون دوران آغاز انقلاب صنعتی در اروپا زندگی می‌کنند. در واقع، به نظر می‌رسد صدای بلند آسیب‌های اجتماعی و زیست محیطی محیط‌های کارگری، از دیوار سخت و ستبر غفلت و بی‌توجهی مسئولان برنامه‌ریز و تصمیم‌ساز نمی‌گذرد. البته روزی عبور خواهد کرد، اما کی و چگونه، هنوز بر کسی هویدا نیست.
گزارش: علی رفاهی

----------------

یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۸ آوریل ۲۰۱۹

مراجعه معلمان حق‌التدریس به وزارت آموزش و پرورش/ دستمزد ما چند یورو است؟!

معلمان حق‌التدریس در تماس با خبرنگار ایلنا از مراجعه خود به وزارت آموزش و پرورش خبر دادند.
از قرار معلوم، این معلمان که نماینده حق‌التدریسی‌ها در چند استان کشور هستند، روز گذشته به وزارت آموزش و پرورش مراجعه کرده و خواستار تغییر وضعیت شغلی خود شده‌اند.
این معلمان می‌گویند: سالهاست که به صورت حق‌التدریسی با آموزش و پرورش همکاری داریم ولی هنوز وضعیت شغلی ما تثبیت نشده است. دستمزد ما به صورت حق التدریس بر مبنای ساعات کار پرداخت می‌شود که حتی از حداقل مزد کارگران بسیار کمتر است. اگر بخواهیم دستمزدمان را به دلار و یورو تبدیل کنیم، شاید به بیست یا سی یورو در ماه هم نرسد؛ همین دستمزد ناکافی نیز نامرتب پرداخت می‌شود.
این معلمان می‌گویند: باید قانون کار یکسان- مزد یکسان در حوزه آموزش و پرورش رعایت شود و همه معلمان که کار یکسانی انجام می‌دهند، از حقوق برابر برخوردار باشند.

----------------

گزارشی از موانع پیش پای کارگرانِ مشمول مشاغلِ سخت و زیان‌آور؛

استخوان‌هایی که لابه‌لای چرخ‌دنده‌ها خرد می‌شوند

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز جهانی ایمنی و بهداشت محیطِ کار روزی است برای فراموش‌شدگان. فراموش‌شدگان پرشماری که یا زیر خروارها خاک‌ هستند یا سال‌هاست سرفه‌های خون‌آلود دمارشان را درآورده؛ دست‌ها و پاهایشان زیر پرس جا مانده، کمر درد و پا درد امان‌شان را بریده؛ چشم‌هایشان کم‌سو شده یا در کلامی؛ استخوان‌هایشان لابه‌لای «چرخدنده‌های کار» خرد شده است. روز جهانی بهداشت و ایمنی کار در عین حال روزی است برای به یاد نیاوردن. روزی که اگر شانس یار باشد، مسئولان بازدیدهای نمایشی می‌کنند و حرف‌های نمایشی‌تر می‌زنند اما همه انواع مصاحبه‌ها دلیلی نمی‌شود برای به یاد آوردن این فراموش‌شدگان؛ این فراموش‌شدگانِ کار!
بزرگداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت در محیط کار یک میثاق بین‌المللی سالانه برای ترویج کار امن، سالم و مناسب و معقول است و توسط سازمان بین‌المللی کار (ILO) از سال ۲۰۰۳ آغاز شده است. سازمان جهانی کار در بسیاری از قراردادهای ایمنی و سلامت کار، اعضا را ملزم می‌کند تا مکانیزم‌هایی برای جمع‌آوری و بهینه‌سازی اطلاعات ایمنی و سلامت شغلی جهت پیشگیری درنظر بگیرند. اگرچه نمی‌توان خیلی به آمارهای حوادث کار اعتماد کرد اما سالانه حدود یک هزار و ۴۰۰ حادثه کار در ایران رخ می‌دهد و در این میان ۴۳٫۸ درصد موارد مرگ و میر ناشی از حوادث کار در بخش صنعت ساختمان اتفاق می‌افتد.
از یکسو در کارگاه‌ها «کمیته‌‌های حفاظت فنی و بهداشتِ کار» که طبق ماده ۲ آیین‌نامه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار برای کارگاه‌های مشمول(موضوع ماده ۹۳ قانون کار) بالای ۲۵ کارگر الزام‌آور تلقی شده، تشکیل نمی‌شود و از سوی دیگر بازنشستگی کارگران مشمول سخت و زیان‌آوری تا حد ناممکن شدن، سخت شده است. آنچنان دامنه اقدام کارگران برای بازنشستگی تحت مشاغل سخت و زیان‌آوری بروکراتیک شده که شما حتماً در یکی از پیچ‌های هزار تو گم بشوی؛ مگر اینکه کارفرما شخصاً «تمایل» داشته باشد. اما در این بین منافعی در میان است که سبب می‌شود تا هم کارفرما و هم سازمان تامین‌اجتماعی این مسیر را بیشتر کِش بدهند؛ تا حد ناممکن شدن.

پرونده‌های پرسنلی و عناوین شغلی؛ جایی که کارفرما ضربهِ کاری را وارد می‌کند

کارگرانی که جز مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب می‌شوند می‌توانند بعد از ۲۰ سال کار بازنشسته شوند؛ خیلی از آن‌ها انواع و اقسام بیماری‌ها را دارند اما حتی موفق به بازنشستگی نمی‌شوند و بعضا تا ۳۰ سال برای کارفرما کار می‌کنند. از سویی سازمان تامین اجتماعی ترجیح می‌دهد با بازنشسته کردن کارگران از تعداد بیمه‌پردازانش نکاهد و مجبور به پرداخت مستمری به آنان نشود. از سوی دیگر کارفرما به دلیل اینکه در هنگام بازنشستگی کارگران مجبور به پرداخت سهم سخت و زیان‌آوری معروف به ۴ درصد است، برای کارگر موانعی ایجاد می‌کند؛ ازجمله اینکه پرونده پرسنلی کارگر را رد نمی‌کند و در سامانه مربوطه عنوان شغلی کارگر را نمی‌آورد.
ناصر چمنی (فعال صنفی کارگری) با اشاره به اینکه طبق قانون کار شورای عالی حفاظت فنی سخت و زیان‌آوری مشاغل مختلف را بررسی می‌کند، می‌گوید: شورای عالی حفاظت فنی آیین‌نامه‌هایی در این مورد صادر می‌کند و به کمیته‌های بدوی ابلاغ می‌کند. کارگران برای ثبت‌نام ذیل کارهای سخت و زیان‌آوری راهکارهایی داشتند که روز به روز سخت‌تر شده است. قبلا که سایتی وجود نداشت، کارگران برگه‌هایی را پر می‌کردند که به کمیته بدوی ارسال می‌شد. کمیته بدوی عناوین شغلی و بیمه‌ای را نگاه می‌کرد، اگر منطبق با آیین نامه‌هایش بود، آن را تایید می‌کرد. به این خاطر که جامعه کارگر را به مشکل بیندازند، روند ثبت نام و پیگیری را چند لایه کرده‌اند.
او درباره روند ثبت‌نام کارگران برای مشاغل سخت و زیان‌آور تصریح می‌کند: اول باید کارگران به بیمه بروند و عناوین شغلی‌شان را دربیاورند. بعد ثبت‌نام کند، بعد کمیته حفاظت فنی چند نفر برای بازرسی محیط کار می‌فرستد. بعد از بازرسی به کمیته بدوی گزارش می‌دهند و کمیته بدوی بعد از تایید به سازمان تامین اجتماعی شعبه مربوطه می‌فرستد و شعبه مربوطه هم جلسه می‌گذارد تا نهایتاً مشخص شود که این شغل سخت و زیان‌آور است.
اما بزگترین چالش‌های کارگران در خصوص سخت و زیان‌آوری زمانی است که می‌خواهند با ۲۰ سال سابقه کار بازنشسته شوند؛ جایی که انواع موانع در افق پدیدار می‌شود. این فعال کارگری می‌گوید: کارگر این مراحل را در عرض چندین ماه انجام می‌دهد. زمانی که کارگر می‌خواهد بازنشسته شود، سازمان تأمین اجتماعی پرونده پرسنلی از کارگران می‌خواهد اما کارفرما پرونده پرسنلی را به کارگر نمی‌دهد. کارفرما اعتراض می‌کند و به کمیته تجدیدنظر می‌رود.
او می‌افزاید: از این مراحل که بگذریم کارفرما حاضر نیست ۴ درصد سهم بیمه خودش بابت بازنشستگی کارگران در مشاغل سخت و زیان‌آور را بپردازد. درحالیکه در قانون تامین اجتماعی آمده است که کارگری نباید به خاطر عدم پرداخت تعهدات کارفرما کارگر از حق و حقوقی که قانون به او داده بازبماند. و اگر سخت و زیان‌آوری شغل کارگر ثابت شد و کارفرما ۴ درصد سهم بیمه خود را پرداخت نکرد، سازمان تامین اجتماعی باید کارگر را بازنشسته کند و از طریق جریمه کردن یا در نظر گرفتن حساب و کتاب برای کارفرما بعد سهم را از کارفرما بگیرد اما به این مساله توجهی نمی‌شود، کارفرما سخت و زیان آوری‌اش را پرداخت نکرده و کارگر بیش از ۲۰ سال مجبور به کار شده است.

کارگران پیمانکاری نمی‌توانند پرونده پرسنلی مشخصی داشته باشند

چمنی با اشاره به اینکه بعضا کارگران مجبور می‌شوند تا ۳۰ سالگی کار کنند، تصریح می‌کند: وقتی در کشور ما ۹۵ درصد کارگران قرارداد موقت هستند و بخش عظیمی از کارگران در پیمانکاری‌ها کار می‌کنند، پرونده پرسنلی مشخصی ندارند. هر پیمانکاری می‌آید ۶ پرونده پرسنلی تشکیل می‌دهد و هر پیمانکاری رفته پرونده پرسنلی را با خودش برده است.
او ادامه می‌دهد: این یک مشکل مهم برای کارگران پیمانکاری است. در عین حال وقتی کارگر با کارفرما قرارداد موقت منعقد می‌کند، وقتی درخواست بازنشستگی می‌کند، پرونده پرسنلی یا قراردادهای کارگر را به کارگر تحویل نمی‌دهد و شاهد هستیم که کارگر در جایی سر کوره کار کرده برایش عنوان کارگر ساده رد شده است. از سال ۸۷ مهمترین بحث برای تامین اجتماعی در خصوص مشاغل سخت و زیان‌آور ثبت عنوان شغلی در سازمان تامین اجتماعی است.
مکانیزه شدن عناوین شغلی کارگران بعد از سال ۸۷ نیز مانع دیگری را بر سر راه کارگران مشمول سخت و زیان‌آوری قرار می‌دهد: چمنی تاکید می‌کند: از مهر ماه سال ۸۷ که فرآیند مکانیزه شده و عناوین شغلی در یک دیسکت به تامین اجتماعی ارائه شده است. از این سال به بعد سازمان فقط عناوینی که در این سامانه ثبت شده را لحاظ می‌کند. مثلا کارگر در قرارداد به عنوان کارگر کوره قرارداد بسته اما کارفرما در سامانه کارگر ساده رد کرده است. سازمان تامین اجتماعی قراردادی که به دست کارگر است را قبول نمی‌کند و عنوان شغلی رد شده از سوی کارفرما را برای کارگران لحاظ می‌کند.
وی تصریح می‌کند: تمام اقدامات را انجام داده‌اند تا کارگر به حق خود نرسد. بحث سخت و زیان‌آور خیلی پیچ در پیچ است. سازمان تامین اجتماعی نمی‌خواهد این قانون اجرایی شود و می‌گوید از نظر تعهدات به من هزینه بیشتری وارد می‌شود. از طرفی کارفرما چون باید مبلغی به عنوان سخت و زیان‌آور که معروف به سخت و زیان‌آوری شده را بپردازد، پرداخت نمی‌کند. همه این‌ها برای این است که کارگر بیشتر کار کند و سال‌های بیشتری بیمه‌پردازی کند. منفعت سازمان تامین اجتماعی هم در عدم قوبل سخت و زیان‌آوری کارگران است.

کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار فرمالیته

کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار که قرار بر جلب مشارکت نظارت کارگران بر امر بهداشت کارخانه‌ها داشته اغلب مهجور است. به موجب ماده ۹۳ قانون کار قرار بود تا «به منظور جلب مشارکت کارگران و نظارت بر حسن اجرای مقررات حفاظتی و بهداشتی در محیط کار و پیشگیری از حوادث و بیماری‌ها، در کارگاه‌هایی که وزارت کار و امور اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضروری تشخیص دهند کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار تشکیل خواهد شد.»
ناصر چمنی اما معتقد است که اگر کارفرمایان بخواهند واقعاً به قوانین مرتبط با تشکیل کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار عمل کنند و برای از بین بردن عوامل ناایمن‌کننده کارگاه‌ها و آلاینده‌های موجود در محیط کار عمل کنند، هزینه‌های زیادی را باید صرف کنند.
او می‌گوید: متأسفانه حادثه ناشی از کار در کشور ما رقم بالایی است. آلاینده‌های موجود در محیط‌های کاری بدن خیلی از کارگران را فرسوده و بیمار می‌کند که این‌ها هیچ یک در آمار و ارقام نیز جایی پیدا نمی‌کند. حتی در کشور آمار درستی در مورد مرگ ناشی از حوادث کار نیز آمار درستی یافت نمی‌شود.
وی می‌افزاید: یکی از دلایل زیاد بودن حوادث ناشی از کار و بیماری‌های خاموش در اجرای قانون سخت و زیان‌آوری و بازرسی و تشکیل کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار ضعف داریم. اتفاقات نشان می‌دهد که این کمیته‌ها به درستی اجرایی نمی‌شود و در خیلی از جاها نیست و اگر هم باشد به صورت فرمالیته کار می‌کند.
این فعال کارگر با اشاره به اینکه در کشور ما متاسفانه نیروی کار و بها دادن به سلامتی نیروی کار از درجه اهمیت کمی برخوردار است، بیان می‌کند: این مسأله را از روی تعدادحوادث ناشی از کار در کشور می‌توان دریافت که سالانه چیزی حدود هزار و ۴۰۰ حادثه کار در ایران رخ می‌دهد.
او ادامه می‌دهد: اصلا اگر روز هشتم اردیبهشت برابر با ۲۸ آوریل، روز جهانی ایمنی و بهداشت در محیط کار نبود یا شاهد حوادثی چون معدن یورت که مرگ دست‌کم ۴۰ کارگر معدن را سبب شد، شاید کمتر کسی از مسئولان اساساً به فکر بهداشت و ایمنی کار می‌افتاد.
چمنی معتقد است که اداره کار که متولی اجرای قانون کار است به مشکلات کارگران در این حوزه‌ها رسیدگی نمی‌کند چون اگر کمیته‌ها بخواهد عملیاتی و اجرایی شود، باید هزینه‌هایی بپردازد، محل‌های غیرایمن را شناسایی کند.
در عین حال سهم باید چهار درصد کارفرمایی برای بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور باید پرداخته شود. این است که چمنی می‌گوید: کارفرما باید وسایل ایمن شدن کارگاه‌های ناایمن را تامین کند. امکانات جدید بیاورد. برخی شرکت‌های تولیدی که مواد شوینده تولید می‌شود، مضررات سلامتی کارگران زیاد است. در خیلی از تولیدات ما آلایندگی‌های محیطی نیز وجود دارد. اگر کارفرما بخواهد این‌ها را بهینه‌سازی کند، باید هزینه بپردازد و خیلی از کارفرماها به خاطر سود محوری این کار را انجام نمی‌دهند.
وی می‌افزاید: مطالبه‌گری وجود ندارد و آشنایی کامل از بحث حفاظت و ایمنی کار وجود ندارد، می‌بینیم کارگر حتی با وجود شرایط سخت بهداشتی و فنی محیط کارش حتی مطالبه نمی‌کند.بارها دیده‌ایم که در اثر حادثه ناشی از کار کارگران آسیب می‌بینند و وقتی مطالبات خود را از کارفرما درخواست کرده، بلکه اخراجش کرده‌اند. این مساله نشان می‌دهد که برخی کارفرماها حتی حاضر نیستند بعد از حادثه هم حق و حقوق کارگر را بپردازند بلکه در صورت مطالبه‌گری با تعدیل و اخراج مواجه می‌شوند.
او ادامه می‌دهد: ایمنی و بهداشت یک مساله مهم است؛ همانطور که بحث دستمزد برای ما مهم است. متاسفانه اینطور بحث‌ها به حاشیه رفته‌اند.
ساختار کمیته‌های حفاظت فنی به گونه‌ای تبیین شده که کارگران نیز بتوانند نماینده خود را در ابراز نظرات این کمیته داشته باشند اما این در حد حرف باقی ‌می‌ماند. چمنی در این خصوص تصریح می‌کند: در کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار نماینده کارفرما، نماینده بهداشت حرفه‌ای، کارگاه‌هایی که پزشک دارند، باید در جلسه حضور یابد، نماینده بهداشت محیط کار، نماینده کارگران ، مدیرفنی و در صورت نبودن او یکی از سراستادکاران کارگاه در کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت محیط کار باید شرکت داشته باشند.
او ادامه می‌دهد: اگر کارگاه شورای اسلامی، انجمن‌ صنفی یا مجمع نمایندگان داشته باشد، نماینده خود را در جلسات می‌فرستند، در غیر این صورت کارگران خودشان یک نفر را به عنوان نماینده به این جلسات می‌فرستند. البته واضح است در کارگاهی که کارگران از داشتن تشکل کارگری منع شده‌ باشند، از داشتن کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار نیز پیشاپیش محروم شده‌اند.
این فعال کارگری می‌گوید: وظیفه اصلی این کمیته این است که در کارگاه بازرسی کنند؛ نباید فراموش کرد که این روزها تکنولوژی‌های خوبی نیز شکل گرفته که می‌تواند آلاینده‌سنجی کند و از نظر آب و هوایی و درصدهای شیمیایی مسائل را بررسی کند. این کمیته باید بعد از بررسی‌ها یک گزارش کار به مدیرعامل شرکت بدهد تا محیط‌های ناایمن تجدیدنظر شود.
" قراردادهای موقت عملاً سبب شده تا در هر مساله‌ای کارگران به سکوت بکشانند. چمنی می‌گوید: ولی متاسفانه ۹۵ درصد جامعه کارگری قرارداد موقت دارد و اگر نماینده کارگر در جلسات برای ایمن‌سازی کارگاه اعتراض و پافشاری کند، احتمال اینکه آخر قرارداد تعدیل شوند، بیشتر خواهد شد. این کمیته باید ماهانه گزارش جلسات و بررسی‌های خود را به بهداشت محیط کار استان یا شهرستان اطلاع بدهند. بهداشت محیط کار استان باید رسیدگی کند و ببیند که کدام شرکت‌ها برای‌شان گزارش تهیه نمی‌کنند و آن‌ها را بازخواست کنند اما عملاً می‌بینیم که چنین اتفاقی نمی‌افتد. اداره هم می‌تواند در این مسائل ورود کند. نماینده بهداشت محیط کار در جلسات تعیین مشاغل سخت و زیان‌آور نیز حضور دارند و یکی از اعضای بدوی آن هستند. "
این فعال کارگری خاطرنشان می‌کند: کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار در جامعه کارگری ما جا نیفتاده است و جای آن در مطالبات کارگری نیز خالی است. زمانی که حادثه معدن یورت پیش آمد، خیلی حرف‌های تند و آتشینی درباره کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار بیان کردند اما همه حرف‌ها یک ماه بعد به فراموشی سپرده شد. بعد از این حادثه اقدام موثری در این حوزه از سوی دولت ندیدیم. قانون وجود دارد اما معلوم نیست چرا کسی اقدام نمی‌کند تا آن را اجرایی کند و کنترل و نظار بر اجرای آن نیست.
این حلقه بسته برای کارگرانی که جانشان در اثر کار فرسوده شده راهی به بیرون ندارد؛ مانند باقی جوانب زندگی کارگران که نه در دموکراسی راهی دارند و نه حتی راهی برای اعتراض‌شان باز است. همیشه این خطر تعدیل، مرگ و بیماری و گرسنگی است که انتظار نیروی کار کشور را می‌کشد؛ چه روز جهانی ایمنی و بهداشت در کاری باشد و چه نباشد.
گزارش: مریم وحیدیان

----------------

شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۷ آوریل ۲۰۱۹

بازداشت چند فعال کارگری در پارک جهان‌نمای کرج

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته تعدادی از فعالان کارگری در پارک جهان‌نمای کرج بازداشت شدند که 4 نفر از آنها به نام‌های پروین محمدی، هاله صفرزاد، واله زمانی و علیرضا ثقفی همچنان در بازداشت به سر می‌برند.
از قرار معلوم بازداشت‌شدگان به زندان رجائی شهر کرج منتقل شده‌اند. از دلیل این بازداشت‌ها اطلاعی در دست نیست.

----------------

پایان اعتراض کارگران منطقه ۵ شهرداری اهواز/ کارفرما وعده پرداخت یک ماه حقوق را داد

به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض صنفی کارگران پیمانی منطقه ۵ شهرداری اهواز در اعتراض به سه ماه معوقات مزدی پس از پنج روز خاتمه یافت.
از قرار معلوم؛ صبح روز پنجشنبه یکی از مدیران شهرداری منطقه ۵ اهواز با حضور در میان معترضان با اعلان نداشتن منابع مالی کافی وعده داد ظرف هفته آینده یک ماه از معوقات مزدی سه ماهه آنها را بلافاصله پس از بازشدن حساب شهرداری مرکزی که به دلایلی بسته است، پرداخت خواهد کرد.
کارگران شهرداری منطقه ۵ اهواز در مقابل این وعده‌ی شهرداری گفتند: ما برای نظافت شهر اهواز زحمات بسیاری کشیدیم و از ماه‌ها قبل مبالغ زیادی طلبکاریم. این درست نیست که چون دست‌مان به جایی بند نیست شهرداری با بی‌توجهی به مشکلات‌مان، از مجموع سه ماه مزد معوقه، وعده پرداخت فقط یک ماه را آنهم در یک هفته آینده به شرط باز شدن حساب‌های مالی شهرداری می‌دهد.
هفته گذشته (از تاریخ یکم تا پنجم اردیبهشت ماه) حدود ۵۰ کارگر خدماتی منطقه ۵ شهرداری اهواز که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری مشغول کارند، در اعتراض به سه ماه مزد معوقه مقابل ساختمان شهرداری و شورای شهر اهواز دست به اعتراض زده و خواستار رسیدگی به مشکلات خود در این زمینه شدند.
طبق گزارش کارگران استمرار بی‌توجهی مسئولان شهری باعث شد تا کارگران تنظیف و حمل زباله به نشانه اعتراض از جمع‌آوری زباله‌های برخی خیابان‌های منطقه ۵ اهواز خودداری کنند.

----------------

یک ریال برای پرداخت فیش آب و برق و خرید نان نداریم!

به گزارش خبرنگار ایلنا، عدم پرداخت دستمزد کارگران راه‌آهن، جمعی از کارکنان خط و ابنیه فنی راه‌آهن سراسر کشور را بر آن داشته تا با صدور بیانیه‌ای به این رویه‌های به زعم آنها غیرعادلانه اعتراض کنند.
در این بیانیه آمده است: «ما خواهان آن هستیم که حقوق بهمن و اسفند و عیدی و سنوات کارگران جنوب شرق زاهدان و سایر مناطق راه آهن فوری پرداخت شود.»
در ادامه این بیانیه می‌خوانیم: کارگران که نقش عمده‌ای در باز کردن خط راه‌آهن در هنگام سیل داشته‌اند و همچنان کارشان ادامه دارد ولی هم اکنون یک ریال پول برای پرداخت فیش آب و برق و خرید نان برای خانواده را ندارند.

----------------

معوقات مزدی کارگران خطوط ابنیه فنی لرستان به سه ماه رسید

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در راه‌آهن لرستان گزارش اعلام کردند کارگران پیمانکاری خطوط ابنیه فنی ناحیه لرستان به دلیل آنچه «کمبود منابع مالی» عنوان می‌‌شود، سه ماه است حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده‌اند.
یکی از کارگران در تشریح جزئیات این موضوع گفت: نزدیک به ۴۰۰ نفر هستیم که از طریق شرکت‌های پیمانکاری در خطوط ابنیه فنی راه‌آهن ناحیه لرستان مشغول کاریم.
وی ادامه داد: حدود یک ماه ونیم پیش کارفرما تازه دستمزد مربوط به دی ماه را به ما پرداخت کرد و از آن زمان تاکنون این آخرین وجهی بوده است که به عنوان مزد دریافت کرده‌ایم.
به ادعای این کارگر؛ همسان با دستمزد، بیمه تامین اجتماعی کارگران نیز پرداخت نشده و کارگران در زمینه بیمه تکمیلی هم دچار مشکل هستند.
این کارگر افزود: چندین سال است کارفرما از حقوق ماهانه ما کارگران مبالغی را بابت حق بیمه تکمیلی کسر می‌کند اما ما به دلیل آنچه واریز نشدن حق بیمه تکمیلی به حساب شرکت بیمه‌گر عنوان می‌شود، امکان استفاده از خدمات بیمه تکمیلی را در مراکز درمانی نداریم.
این کارگر همچنین گفت: فعالیت کاری تعدای از همکاران ما که در محدوده ریلی بین دو ایستگاه درود به کارون فعالیت دارند به دلیل نامناسب بودن بهسازی خط و اینکه در آن از شن‌های درجه سه که سریعا به گل و لای تبدیل می‌شوند، استفاده شده بسیار زیاد شده است. در عین حال حق اضافه‌کاری و تعطیل‌کاری مجموع کارگران با توجه به حجم زیاد کار به صورت حداقلی (هر ماه ۵ ساعت) پرداخت می‌شود. این درحالی‌ست که همکاران اداری که به نسبت کارگران خط از فعالیت کاری راحت‌تر و سبکتری برخوردارند، حق اضافه‌کاری‌های تا حدود ۶۰ ساعت دریافت می‌کنند.
وی افزود: از دیگر مشکلات کارگران خطوط ابنیه فنی لرستان پرداخت نشدن حق لباس کار است. حدود دو سال است حق لباس و کفش به کارگران خطوط ابنیه فنی راه‌آهن لرستان داده نمی‌شود و کارگران ناچارند برای تهیه آن از جیب خود هزینه کنند.
به گفته این کارگر؛ بخش دیگری از مشکلات کارگران این حوزه مربوط به کارگران راهبان یا راهدار است که کارفرما حق نهار به آنها نمی‌پردازد و آنها باید با هزینه خود آن را تهیه کنند.
وی یاد‌آور شد: کارگران بار‌ها از مسئولان راه‌آهن کشور درخواست کرده‌اند پیگیر حقوق معوقه و سایر مشکلات آنها باشند ولی آنها تنها قول می‌دهند و در عمل ما را فراموش کرده‌اند.

----------------

چهارشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۴ آوریل ۲۰۱۹

تجمع کارگران قند شوش/ کارفرما: حقوق اسفند امروز پرداخت می‌شود

به گزارش ایلنا، روز گذشته (سه‌شنبه، سوم اردیبهشت ماه) شماری از کارگران کارخانه قند شمال خوزستان (قند شوش) که در جوار مجتمع کشت و صنعت هفت تپه واقع شده است، در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود دست از کار کشیده و تجمع کردند.
کارگران علت برپایی این اعتراض صنفی خود را دست‌کم سه ماه معوقات مزدی اعلام کردند و اظهار داشتند: دفترچه‌های بیمه‌ای ما به دلیل افزایش بدهی‌های کارفرما از سوی اداره تامین اجتماعی تمدید نمی‌شود.
فرشید مومن غریب (مدیرعامل کارخانه قند شمال خوزستان) با تایید اجتماع صنفی روز گذشته تعدادی از کارگران کارخانه به ایلنا گفت: با پرداخت حقوق اسفند ماه کارگران که امروز چهارشنبه (چهارم اردیبهشت ماه) در شرف انجام است، کارگران تقریبا مطالبات معوقه دیگری به جز حقوق فروردین ماه که آنهم اواسط اردیبهشت ماه پرداخت خواهد شد، ندارند.
او با بیان اینکه این واحد تولیدی حدود ۲۰۰ کارگر فصلی و ۲۵۰ کارگر دائمی دارد، در ادامه افزود: در حال حاضر کارخانه در حالت اورهال است و تا حدودا ده روز دیگر فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
به گفته وی، با پرداخت حق بیمه اسفند ماه، مشکل بیمه‌ای کارگران نیز برطرف شده و دفترچه‌های درمانی آنها قابل تمدید و تعویض است.
طبق اظهارات وی، تقریبا از دو سال پیش کارخانه قند شمال خوزستان بعد از ۱۵ سال تعطیلی مجددا وارد چرخه تولید شده است و در حال حاضر مشکل خاصی ندارد.

----------------

امیدواری برای توقف حکم حبسِ جعفر عظیم‌زاده

محمدعلی جداری فروغی (وکیل جعفر عظیم زاده) در تماس با خبرنگار ایلنا گفت: امروز درخواست اعاده دادرسی درباره پرونده جعفر عظیم‌زاده را به دیوان عالی کشور تقدیم کردم. موکلم پیش از این در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده که در حال حاضر در حال سپری کردن این حکم در زندان اوین است.
این وکیل دادگستری متذکر شد: عظیم زاده در پرونده دیگر در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ساوه با اتهامات مشابه به ۱۱ سال حبس محکوم شده بود که خوشبختانه در این پرونده مشابه، در مرحله تجدیدنظر در شعبه ۸ دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی، حکم برائت وی صادر شد.
این وکیل دادگستری افزود: با توجه به بند "ت" ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری درخواست دادرسی دادم و امیدوارم با توجه به ماده ۴۷۷ همان قانون، این اعاده دادرسی پذیرفته شده و اجرای حکم زندان جعفر عظیم‌زاده متوقف شود.
فروغی یادآوری کرد که پیش از این جعفر عظیم‌زاده به خاطر غیبت از زندان به ۳۰ ضربه شلاق محکوم شده بود که حکم مزبور در شعبه ۱۴ دادگاه تجدیدنظر تهران فسخ و به ۷۰۰ هزار تومان جزای نقدی تبدیل شد.

----------------

تعمیرکار لنج جان خود را از دست داد

امکانات اطفای حریق دریایی در بابلسر وجود ندارد

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته خبری منتشر شد بر اینکه یک لنج ماهیگیری در بابلسر آتش‌ گرفته و عده‌ای نیز در این حادثه دچار مصدومیت شدند.
پیرامون حادثه دیروز مهرداد قلی‌پور (مدیرعامل اتحادیه ماهیگیران کیلکای استان مازندران) به ایلنا گفت: اکنون در دوره‌ای از سال هستیم که کیلکاکاران صیدشان را تعطیل می‌کنند و طی این دوره به تعمیر و بازسازی لنج‌هایشان می‌پردازند. آتش‌سوزی در زمانی رخ داد که یک تعمیرکار در طبقه پایین لنج، در جایی که موتور قرار داشت، مشغول انجام تعمیرات بود. دو نفر از کارگران شناور نیز روی عرشه بودند.
وی ادامه داد: متاسفانه در پی این حادثه، تعمیرکار یادشده جان خود را از دست داد. گفته می‌شود که تراکم دود در همان لحظات اولیه موجب خفگی تعمیرکار شد. دو کارگر روی عرشه نیز در تلاش برای نجات وی، از ناحیه دست و صورت دچار سوختگی شدند.
قلی‌پور در خصوص امدادرسانی نیروهای آتش‌نشانی در این حادثه گفت: آتش‌نشانان با در نظر گرفتن امکاناتی که داشتند، تلاش ۵-۶ ساعته‌ای را برای اطفای حریق نجات دادند. با توجه به اینکه تعمیرکار در همان اوایل آتش‌سوزی جان خود را از دست داد، فعالیت آتش‌نشانان برای نجات وی بی‌ثمر بود.
وی اشاره کرد: هنوز دلایل بروز این اتفاق به درستی مشخص نیست اما آنچه مسلم است این است که فایبرگلاس که جنس مورد استفاده در بدنه لنج‌ها است و مقاومت خوبی در مقابل آب دریا دارد در یک‌چنین حوادثی حجم آتش را بیشتر می‌کند و اطفای آن بسیار سخت خواهد بود.
قلی‌پور خاطرنشان ساخت: علاوه بر آتش‌نشانان، برخی مقامات شهر از جمله فرماندار، شهردار، اعضای شورای شهر، شیلات، امام جمعه و... نیز در محل حادثه حضور یافتند.
مدیرعامل اتحادیه ماهیگیران کیلکای استان مازندران پیرامون وضعیت ایمنی در بندرگاه‌ بابلسر، گفت: متاسفانه امکانات اطفای حریق دریایی در بابلسر وجود ندارد. بحث امداد و نجات شناورهای صیادی و ایمنی بنادر یک موضوع تخصصی است که لوازم و زیرساخت‌های خاص خود را می‌طلبد. ما باید قایق امداد نجات دریایی چه در دریا و چه در اسکله یعنی محل نگهداری شناورها داشته باشیم. متولیان امر نگهداری و امنیت بنادر قاعدتا سازمان شیلات و سازمان بنادر و دریانوردی هستند که عملکرد خوبی در این زمینه ندارند.

----------------

کارگر مصدوم در حادثه معدن سوادکوه ترخیص شد

۹ درصد افزایش حوادث کار در مازندران

میثم میلادی (مدیر روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، از ترخیص کارگر مصدوم شده در حادثه معدن زغال‌سنگ سوادکوه خبر داد.
به گفته او؛ طبق گزارش اولیه که به دست اداره کار استان رسیده حادثه آتش سوزی در معدن زغال‌سنگ سواد کوه در اثر اتصالی کابل داخل تونل در فاصله ۲۰۰ متری دهانه معدن اتفاق افتاده که ۹ کارگر به دلیل استنشاق دود دچار مشکلات تنفسی شدید شدند.
طبق اظهارات مدیر روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ یک کارگر به دلیل مسمویت نیاز به بستری شدن پیدا کرده بود که او نیز امروز ترخیص شد. میلادی می‌گوید؛ ۹ کارگر با حضور نیروهای امدادی اورژانس شهرستان زیرآب و پل سفید به صورت سرپایی درمان شدند.
به گفته او؛ در صورت وجود گاز در فضای تونل ممکن بود، جرقه منجر به انفجار شده و جان کارگران به خطر بیفتد که خوشبختانه چنین اتفاقی نیفتاد.
این در حالی است که علی عباسی (مدیر کل پزشکی قانونی استان) گفته بود: در سال گذشته تعداد ۸۸ نفر بر اثر حوادث ناشی از کار در استان جان خود را از دست دادند(همگی مرد)،که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۹ درصد افزایش داشت.
۲۵۰ معدن در استان مازندران وجود دارد که از این تعداد ۱۳۰ معدن فعال است. نبود بازرسی و نظارت دقیق بر ایمنی معادن حوادث مرگباری را برای کارگران رقم زده است. ریزش، گازگرفتگی و انفجار بخشی از احتمالات هر روزه کارگران شاغل در معادن است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

----------------

مدفون شدن ۵۴ معدنچی بر اثر رانش زمین در میانمار

احتمال کشته شدن همه معدنچیان/حادثه در زمان استراحت کارگران رخ داد

به گزارش ایلنا، در حادثه رانش زمین که در نزدیکی یک معدن یشم در میانمار اتفاق افتاد دست‌کم ۵۴ کارگر در میان گل و لای گرفتار شدند.
در این حادثه که روز گذشته (سه‌شنبه) در شمال میانمار اتفاق افتاد دست‌کم ۵۴ کارگر در زیر گل و لای مدفون شده‌اند که احتمال کشته شدن آنان وجود دارد.
به گفته یکی از مقامات محلی تنها سه جسد در محل حادثه پیدا شده و به دلیل حجم بالای گل و لای بیرون کشیدن اجساد دیگر دشوار است.
یکی از نمایندگان مجلس این کشور در بازدید از محل حادثه گفت: تلاش‌ها برای یافتن حادثه‌دیدگان از عمق حدودا ۳۰ متری معدن ادامه دارد اما احتمال زنده یافتن کارگران وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، رانش زمین اواخر روز و زمانیکه کارگران در حال استراحت بودند اتفاق افتاده‌ است.

----------------

سه شنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳ آوریل ۲۰۱۹

حادثه در معدن سنگ یشم در میانمار

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری رویترز، بیش از ۵۰ نفر در پی ریختن سقف یک معدن یشم در میانمار در خطر مرگ قرار دارند. این حادثه شامگاه گذشته -دوشنبه- روی داد. این خبر را یکی از اعضای پارلمان و یکی از نیروهای امدادی اعلام کردند.
«تین سوئه»، یکی از قانون‌گذاران در پارلمان این کشور، امروز اعلام کرد که تاکنون سه جسد از زیر زمین بیرون کشیده شده است و این نگرانی وجود دارد که دیگر کارگران محبوس نیز جان خود را از دست داده باشند. ریزش کوه و حوادث مشابه در معادن این کشور فقیر کاملا مرسوم است.

----------------

کشته شدن دست‌کم ۷ نفر در پی انفجار معدن در افغانستان

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، یک مقام افغان اعلام کرد که در پی انفجار در یک معدن ذغال‌سنگ در ولایت سمنگان، دست‌کم هفت معدن‌چی کشته شدند.
«هاشم بیان» سخنگوی پلیس این ولایت، گفت که در پی این انفجار که امروز -دوشنبه- روی داد، دو معدن‌چی دیگر نیز زخمی شدند. شمار چنین حوادثی در این ولایت، در پی نبود تجهیزات مناسب و امکانات ایمنی، رو به افزایش گذاشته است.

----------------

دوشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲ آوریل ۲۰۱۹

تعدیل ۳۵ کارگر باسابقه صنایع غذایی کیوان با سه ماه معوقات مزدی

کارفرما: کارگران با اتمام قرارداد کار بیکار شده‌اند

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در همدان از بیکاری ۳۵ کارگر صنایع غدایی کیوان به دلیل اتمام قرارداد کار خبر دادند.
به گفته این کارگران؛ حدود ۹۸ کارگر در این واحد مشغول به کار هستند اما از هفته‌های گذشته شائبه تعدیل تعدادی از آنها مطرح شد و در نهایت صبح روز چهارشنبه (۲۸ فروردین ماه) حدود ۳۵ نفر به دلیل پایان مدت قرارداد شغل خود را از دست دادند.
طبق اظهارات کارگران، هریک از این کارگران ۴ تا ۱۸ سال سابقه کاری دارند و قرارداد کاری آنها در زمان اخراج خاتمه یافته است.
این کارگران با یادآوری اینکه هنوز نزدیک به ۶۳ کارگر در این دو واحد مشغول به کار هستند، افزودند: این تعدیل‌ها در راستای کاهش هزینه‌ها صورت گرفته و این نگرانی را به وجود آورده است که همکاران باقیمانده نیز به سرنوشتی مشابه مبتلا شوند.
بنابر ادعای کارگران، مشکلات این کارخانه از زمان آغاز تحریم‌های اقتصادی شروع شده و از مدتها قبل این واحد برای تامین مواد اولیه تولید و فروش محصولات دچار مشکل شده است.
آنها اظهار داشتند: با وجود بیکار شدن این ۳۵ کارگر قراردادی، هنوز آنها به همراه سایر همکارنشان بابت سه ماه دستمزد بهمن و اسفند ۹۷ و فروردین ماه سال جاری طلبکارند.
صنایع غذایی کیوان از زیرمجموعه‌های هلدینگ داروگر است که پیش از این حدود ۳۰۰ کارگر در این کارخانه مشغول کار بودند.
حسین نیکو مرام (عضو کار گروه صنایع غذایی کیوان) با تایید خبر بیکاری ۳۵ از کارگران این واحد تولیدی گفت: کارگران بیکار شده از کارگران قراردادی صنایع غذایی کیوان هستند که قرارداد کاری آنها با شرکت پیمانکاری تامین نیرو به اتمام رسیده است.
به گفته وی؛ این کارخانه به دلیل شرایط اقتصادی کشور مدتی است دچار بحران مالی‌ست و در تامین مواد اولیه تولید دچار مشکل است در عین حال نیروی کار مازاد هم دارد.
عضو کار گروه صنایع غذایی کیوان درخصوص پیگیری وضعیت حقوقی مطالبات کارگران اخراجی این واحد گفت: از بهمن ماه مطالبات مزدی کارگران تعدیل شده و شاغل کارخانه به تاخیر افتاده و کارگران بیکار شده نیز برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند.

انتشار گاز متان در معدن زغال سنگ، جان هفت کارگر افغان را گرفت

به گزارش ایلنا، هفت کارگر معدنچی افغان بر اثر انتشارگازمتان در یک معدن زغال سنگ در استان سمنگان در شمال افغانستان کشته شده‌اند.
این حادثه زمانی رخ داد که ۳۰ کارگر مشغول برداشت زغال سنگ بودند که۲۳ نفرازتوسط مردم نجات یافتند.
سال گذشته نیز در پی انتشار گاز متان در یکی از معادن همین استان ، ۲۴ معدنچی جان خود را از دست داد و چهار تن دیگر نیز دچار مسمومیت شدید شدند.

----------------

مصدومیت ۱۱ کارگر در اثر آتش‌سوزی معدن زغال سنگ سوادکوه

به گزارش ایلنا، محمد محمدپور (رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران) از حادثه معدن زغال سنگ سواد کوه به دلیل سوختگی کابل انتقال نیرو (آنتی گریزو) خبر داد که بر اثر وقوع این حادثه که منجر به ایجاد دود زیادی شده بود ۱۱ نفر از کارگران این معدن مصدوم شدند.
محمدپور افزود: بلافاصله پس از وقوع این حادثه تیم‌های اورژانس مبادرت به انتقال حادثه‌دیدگان به بیمارستان شهدای زیرآب کرده که ٩ نفر از آنها به‌صورت سرپایی مداوا و ترخیص شدند و ٢ نفر دیگر به دلیل سابقه بیماری با نظر پزشکان در بخش مربوطه بستری تا پس از اطمینان از بهبودی کامل ترخیص شوند.
وی همچنین با اعلام اقدام به موقع کارگران و مدیران این معدن متعلق به بخش خصوصی، از حضور مسئولان شهری در نخستین ساعات حادثه خبر داده و از تلاش‌های مؤثر اورژانس مازندران و کادر درمانی بیمارستان شهدای زیرآب تقدیر و تشکر کرد.