افق روشن
www.ofros.com

روزگار سیاه کارگران در ایران (اردیبهشت)


خبرگزاری کار ایران                                                                                      پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹ مه ۲۰۱٦

درخواست کارگران پارسیلون از وزیر کشور برای معوقات مزدی

منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر گفتند: این تجمع صنفی صبح امروز (پنجشنبه، 30 اردیبهشت ماه) و در جریان سفر از قبل اعلان شده «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور به استان لرستان صورت گرفته است.
کارگران نساجی پارسیلون خرم آباد طی دو سال گذشته تجمعات متعددی را در اعتراض به معوقات مزدی و مشخص نبودن شرایط ادامه کارشان برپا کرده‌اند، که آخرین آن روز گذشته صورت گرفته بود.
در این باره یکی از کارگران این واحد تولیدی به ایلنا گفت: در کارخانه نساجی پارسیلون بیش از 123 نفر کارگر رسمی فعالیت دارند که از دی ماه حقوق نگرفته‌اند. علاوه بر آن عیدی سال 94 کارگر هنوز پرداخت نشده وحق عیدی وپاداش سالهای گذشته کارگران به صورت کامل پرداخت نشده است.
طبق اظهارات کارگران شاغل در پارسیلون، به غیر از دستمزد پرداخت نشده بابت حق بیمه نیز طلبکارند و جدا از همه اینها کارفرمای آنها بابت بخشی از مطالبات معوقه سالهای گذشته بدهکار است.
این کارگران که خواهان وصول طلب مزدی خود هستند می‌گویند علاوه بر کارگران شاغل حدود 110 کارگر بازنشسته ای این کارخانه که از دو سال قبل مشمول بازنشستگی بامشاغل سخت وزیان آور شده اند که هنوز بابت دست کم 12 ماه معوقات مزدی و سنوات پایان خدمت طلبکارند.
به گفته آنان بصورت میانگین هر یک از بازنشستگان نساجی پارسیلون حدود 10 تا 12 میلیون بابت معوقات مزدی خود وهمچنین حدود 20 میلیون تومان بابت سنوات پایان خدمت از کارفرما طلب دارند.

--------------------------

معوقات مزدی کارگران ستاره خلیج فارس

منابع خبری ایلنا در بندرعباس از مطالبات مزدی پرداخت نشده کارگران شاغل در پالایشگاه ستاره خلیج فارس خبر دادند.
در پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس دست کم تا نزدیک به هزار نفر مشغول کارند و از قرار معلوم دستمزد کارگرانی که طلبکارند از بهمن ماه سال گذشته پرداخت نشده است و در حال حاضر این کارگران نزدیک به 4 ماه معوقات مزدی دارند.
این کارگران در شرکت های پیمانکاری خرد و درشت طرف قرارداد با پالایشگاه، فعالیت دارند ولی هیچ یک از این شرکت ها در 4 ماه گذشته مطالبات مزدی کارگران را پرداخت نکرده اند.
ظاهرا کمبود نقدینگی و عدم پرداخت صورت وضعیت های شرکت های پیمانکاری ، علت اصلی تاخیر در پرداخت معوقات مزدی کارگران عنوان شده است.

--------------------------

کارگران پارسیلون در پی معوقات مزدی تجمع کردند

به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه نساجی پارسیلون خرم آباد صبح امروزچهارشنبه (۲۹ اردیبهشت ماه) در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی وبلاتکلیفی در دریافت مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان استانداری لرستان تجمع کردند.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت داشته‌اند گفته می‌شود، در کارخانه نساجی پارسیلون بیش از ۱۲۳ نفر کارگر رسمی فعالیت دارند که از دی ماه حقوق نگرفته‌اند. علاوه بر آن عیدی سال ۹۴ کارگر هنوز پرداخت نشده وحق عیدی وپاداش سالهای گذشته کارگران به صورت کامل پرداخت نشده است.
طبق اظهارات کارگران شاغل در پارسیلون، همسان با دستمزدشان، حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است، همچنین مطالباتی نیز در ارتباط به دستمزد از سالها قبل وجود دارد.
به گفته آنان پیش از این (حدود۴ ماه قبل) نیز تعداد حدود ۲۵۰ کارگر قراردادی کارخانه از سوی کارفرما به بهانه مشکلات مالی بااتمام قرار داد کار بیکار شده‌اند.
این کارگران که خواهان وصول طلب مزدی خود هستند می‌گویند بخش عمده‌ای از مشکلات کارخانه پارسیلون عدم حضور کارفرما در محل کارخانه است به همین دلیل با افزایش مشکلات کارخانه به سبب نبود کارفرما تقریبا از سه ماه قبل این واحد صنعتی موقتاهیچ تولیدی ندارد وفعالیت آن به حداقل ممکن رسیده است.
آن‌ها می‌گویند در آخرین پی گیری‌های که با کارفرما انجام دادیم هیچ پاسخ قاطعی از سوی کارفرما برای دریافت مطالباتمان نشنیدیم و به همین دلیل ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفته‌مان تجمع کنیم.

--------------------------

تجمع کارگران فولاد ارفع اردکان در اعتراض به شرایط نامناسب شغلی

منابع خبری ایلنا در استان یزد از تجمع امروز صبح کارگران فولاد ارفع اردکان در استان یزد خبر دادند.
از قرار معلوم حدود دویست نفر از کارگران پیمانکاری این واحد تولیدی امروز صبح در فضای کارخانه تجمع کرده اند.
دلیل برپایی این تجمع صنفی بی توجهی مسئولین به مطالبات کارگران و تاخیر در پرداخت دستمزدها عنوان شده است.
در همین رابطه مدیریت شرکت فولاد ارفع ضمن تایید خبر به خبرنگار ایلنا گفت: این تجمع مربوط به کارگران پیمانکاری است که طرف قرارداد شرکت فولاد ارفع نیستند و به احتمال زیاد نسبت به عملکرد کارفرمایان شرکت های پیمانکاری اعتراض دارند.

--------------------------

بلاتکلیفی کارگران «صابون سازی یاس خرمشهر» چهارساله شد

منابع کارگری در این واحد صنعتی با اعلام این خبر به ایلنا می‌گویند با توقف فعالیت تولیدی این کارخانه از ابتدای سال ۹۱، در حال حاضر حدود ۸۰ کارگر باقیمانده به همراه ۴۰ نفر از همکاران بازنشسته خود همچنان برای دریافت مطالبات خود در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده در حالی برای کارگران باقیمانده تولید زحمت کرده است که هریک از آنها به دلیل داشتن نزدیک به ۱۷سال سابقه انجام کارهای سخت و زیان اکنون در آستانه بازنشستگی قراردارند اما به دلیل وضعیت نامعلوم کارخانه امکان بازنشستگی آنها وجود ندارد.
این کارگران که طی چند سال گذشته و یک ماه اخیر بار‌ها مقابل نهاد‌های مختلف دولتی در استان وشهرستان خرمشهر دست به اعتراض صنفی زده‌اند می‌گویند آخرین تجمع ما روز ۲۷ اردیبهشت ماه مقابل ساختمان فرمانداری خرمشهر انجام شد که طی آن مسئولان قول دادند تا برای پنجمین بار نسبت به فروش این کارخانه اقدام کنند.
طبق ادعای کارگران پیش از این صابون سازی خرمشهر ۴ مرتبه برای فروش به مزایده گذاشته شده است اما هر بار با سنگ اندازی برخی از مسئولان سابق کارخانه موضوع فروش کارخانه منتفی شده است .
کارگران کارخانه یاس خرمشهر با بیان اینکه ما در این تجمعات خواستار دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین از سر گیری فعالیت کارخانه هستیم، افزودند: با همه تلاشمان تا به امروز موفق نشده‌ایم مطالبات معوقه خود را دریافت کنیم.
مطابق اطلاعاتی که کارگران صابون سازی خرمشهر در اختیار ایلنا قرار داده‌اند از ابتدای سال ۹۱ فعالیت کارخانه صابون سازی خرمشهربه دلیل مشکلات مالی متوقف شده است و باگذشت نزدیک به چهار سال از این زمان هنوز اقدام مشخصی در خصوص پرداخت معوقات مزدی و روشن شدن وضعیت شغلی آن‌ها صورت نگرفته است.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که به دنبال بی‌اعتنایی مسئولان پیشین کارخانه وشکایت کارگران تقریبا از دوسال قبل مشکلات این کارخانه وکارگرانش با غیبت طولانی مدت کارفرما از سوی مراجع قضایی پی گیری ورسیدگی می‌شود.
آنان با بیان اینکه این کارخانه برای راه اندازی مجدد و تولید هیچ مشکلی ندارد، تصریح کرد: همه دستگاهای وماشین آلات کارخانه صابون سازی خرمشهر مدرن وآماده تولید هستند وتن‌ها مشکلات مدیریتی است که مانع از راه اندازی کارخانه شده است.
کارگران صابون سازی خرمشهر با بیان اینکه همه مسئولان استانی و کشوری از وضعیت این واحد تولیدی و کارگرانش با خبرند، افزودند: این کارخانه با تجهیزات مدرنی که دارد می‌تواند ظرفیت اشتغال بیش از ۸۵۰ کارگر را بصورت مستقیم فراهم کند.

--------------------------

پرداخت بخشی از معوقات مزدی کارگران فاز 14 عسلویه

به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، تجمع صنفی کارگران شرکت گاما در فاز 14 منطقه ویژه عسلویه که در روز یکشنبه (26اردیبهشت‌ماه) آغاز شده بود با پرداخت حقوق اسفند 94 آنان پایان یافت.
به گفته کارگران، روز گذشته سه‌شنبه (بیست و هشتم مردادماه) آنها پس از اطمینان از دریافت کردن بخشی از مطالبات مزدی معوقه به اعتراض صنفی خود خاتمه دادند.
بر پایه این اطلاعات مزایای مربوط به عیدی سال 94 و حقوق فروردین و اردیبهشت‌ماه سال 95 نزدیک 300 نفر از کارگران و کارمندان این پیمانکاری هنوز پرداخت نشده به قوت خود باقی مانده است.
از قرار معلوم با وعده‌ای که مدیریت پروژه به کارگران داده است، مقرر شده تا روز سه شنبه هفته آینده ( 4 خرداد ماه) بخش مربوط به عیدی سال 94 آنها نیز پرداخت شود.
بنا به این گزارش، از پرداخت مابقی معوقات مزدی کارگران خبری در دست نیست؛ مسئله ای که به گفته کارگران زندگی آنان را تحت تأثیر قرارد داده و آنان را به بدهکاران مبدل ساخته که روزگار خود را با قرض سپری می کنند.
گفته می‌شود در این مدت حتی کارگرانی که به دلیل فوریت‌های مختلف مانند پزشکی به مشکل مالی دچار شده بودند موفق به دریافت مساعده نشده بودند.
به گفته کارگران، کارفرما به دلیل نداشتن نقدینگی از دراختیار قرار دادن لیوان یک بار برای نوشیدن چای و آب کارگران نیز ناتوان است.

--------------------------

کارگر کارخانه لوله سازی اهواز بر اثر ضربه مغزی جان باخت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، شامگاه روز دوشنبه (۲۷ اردیبهشت)، یکی از کارگران کارخانه‌ شماره چهار لوله سازی اهواز، که بنام « پور آذر »شهرت دارد حین انجام کاربر اثر برخورد یکی از قطعات دستگاه با جمجمه سرش درجا کشته می‌شود.
بر اساس این گزارش همچنین گفته شده شدت جراحات وارد بر سر این کارگر جان باخته به حدی بوده که امداد گران حاضر در محل حادثه نتوانسته‌اند این کارگر را به زندگی بازگردانند.
در ارتباط با این حادثه یکی از کارگران کارخانه لوله سازی با بیان اینکه پیش از این نیز حوادث کار مشابهی که منجر به جراحت و مصدومیت کارگران شده، در این کارخانه رخ داده است گفته است اتفاقات اخیر ناشی از افزایش فشار کار زیاد به کارگران است که با تغییر مدیریت کارخانه بیشتر شده است.

--------------------------

هفت کارگر کشته و زخمی شدند

به گزارش ایلنا، در اثر انفجار خط لوله گاز گچساران که روز گذشته به وقوع پیوست، شش نفر از کارگران و عوامل اجرایی مجروح و پیمانکار پروژه نیز جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم این حادثه به دنبال ترکیدگی لوله در پی عملیات برشکاری سرد بر روی خط لوله چهار اینچ گاز اتفاق افتاده است.
بر اساس اطلاعات دریافتی یکی از مجروحان حادثه از ناحیه پا دچار قطع عضو شده و پنج نفر دیگر نیز دچار جراحات سطحی شده‌اند که در مراکز درمانی محلی تحت درمان قرار دارند.
محل وقوع این حادثه در نزدیکی چاه شماره ۱۰۰ گچساران بوده است.

--------------------------

کسی پاسخگو نیست/ همچنان در انتظار بیمه بیکاری هستیم

دو کارگر بیکار شده فولاد زاگرس به نام های «احمد امینی» و «علیرضا رستمی» که در هفته های گذشته چند بار جهت پیگیری بیمه بیکاری به تهران آمده اند،برای دومین روز جهت پیگیری بیمه بیکاری در وزارت کار به سر می برند.
این کارگران که با نامه معرفی برای دریافت بیمه بیکاری هفته گذشته به کردستان بازگشتند، پس از بلاتکلیفی مجدد و عدم پاسخگویی مسئولان استانی، به تهران بازگشتند و امروز برای دومین روز پیاپی به وزارت کار مراجعه کرده اند.
این دو کارگر در حالی که یک پلاکارد را به نشانه اعتراض مقابل وزارت کار در دست گرفته اند می گویند، در وزارتخانه نیز کسی پاسخگو نیست و به ما گفته اند که اداره کار استان باید نظر کتبی خود را ابلاغ کند، اما مدیریت روابط کار استان کردستان تا کنون از ارسال این نامه خودداری کرده است.
امینی و رستمی می گویندبیش از یک سال که بیکاریم، در این وضعیت بارها به تهران آمده و دست خالی بازگشته‌ایم برای همین اکنون خواهان روشن شدن وضعیتمان هستیم.

--------------------------

۱۷۰کارگر نساجی الگانت سه ماه مزد معوقه طلبکارند

منابع کارگری استان سمنان به ایلنا می‌گویند حدود ۱۷۰ کارگر شاغل در کارخانه «الگانت» که در زمینه تولید انواع پارچه‌های پرده‌ای در استان سمنان فعالیت دارد دست کم بابت سه ماه مزد معوقه طلب کارند. همچنین هنوز عیدی و پاداش سال و ۹۴و۹۳به کارگران پرداخت نشده است.
به گفته کارگران الگانت، کارفرما این واحداز ابتدای سال گذشته به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع دستمزد کارگران را ندارد وآن‌ها در چند ماه گذشته بجز دستمزد فروردین ماه سال جاری مبلغ بسیار ناچیزی را بصورت علی‌الحساب دریافت کرده‌اند.
همچنین درباره وضعیت نیروی کار کارخانه گفته می‌شود که این واحد نیمه اول سال گذشته حدود ۳۰۰ کارگر داشته است اما به دلایل نامعلومی که اطلاعات آن در دست نیست نیمه دوم سال تعداد قابل توجه‌ای از کارگران این کارخانه به نوعی فعالیت شغلی خود را از دست داده‌اند.
از قرار معلوم، طی روز‌های ۲۲ و۲۳اردیبهشت ماه جمعی از کارگران این کارخانه در اعتراض به وضعیت موجود، تجمعات اعتراضی را در محوطه کارخانه ترتیب داده بودند اما کارفرما با پرداخت بخش کمی ازبدهی خود به کارگران موفق شده است موقتا به اعتراض صنفی کارگران خاتمه بدهد.
به ادعای کارگران این واحد تولیدی، کارخانه الگانت با سرمایه گذاری مشترک دو کشور ایران وترکیه در شهر سمنان احداث شده و در حال حاضرفعالیت تولیدی خوبی دارد.

--------------------------

معوقات مزدی کارگران فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه

منابع خبری ایلنا در عسلویه از عدم پرداخت دستمزد اسفند ماه کارگران پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ خبر دادند.
به گفته این منابع، علیرغم گذشت دو ماه از سال جدید هنوز مطالبات مزدی سال گذشته کارگران پرداخت نشده است.
علاوه بر این، مطالبات مزدی کارگرانی که با آن‌ها تسویه حساب صوری انجام شده است و در سال جدید قرارداد ندارند نیز پرداخت نشده است.
از قرار معلوم، براساس وعده‌های کارفرمایان، قرار است روز تعطیل پانزدهم خردادماه، دستمزد اسفندماه این کارگران که تعداد آن‌ها بیش از هزار نفر برآورد می‌شود، پرداخت گردد که این تاریخ با اولین روزهای ماه رمضان نیز مصادف است.
این کارگران در شرکت‌های پیمانکاری دست چندم مشغول به کار هستند و تنها پرداختی که به آن‌ها در سال جدید انجام شده است مربوط به دستمزد بهمن ماه سال گذشته است.

--------------------------

استمرار سیاست‌های غلط اقتصادی به ورشکستگی تعاونی‌ها می‌انجامد

«مازیار گیلانی نژاد»، فعال کارگری در گفتگو با ایلنا با اشاره به واردات بی رویه سالهای اخیر گفت: با توجه به اتخاذ سیاست های اقتصادی جدید که به ورود روز افزون شرکت‌های بازرگانی خارجی منجر شده است، بیم آن می رود که نرخ تعطیلی و ورشکستگی بنگاه‌های ایرانی از واحدهای صنعتی به فروشگاههای ملی و به خصوص تعاونی ها سرایت پیدا کند.
وی افزود: با بسته شدن قراردادهای بازرگانی با ترکیه و فعال شدن فروشگاههای زنجیره ای ترکیه ای با نام هایی از قبیل «جامبو»، این فروشگاهها با داشتن اندوخته های نجومی به بازار مصرف ایران حمله ور شده و با عرضه محصولات خود به قیمتی بسیار کمتر از بهای فروش کالاهای مشابه موجود در خرده فروشی‌ها و فروشگاه‌های تعاونی کارمندی و کارگری زمینه انحلال این بخش از اقتصاد کشور را فراهم کنند.
این فعال فلزکار مکانیک ادامه داد: برای نمونه، تعاونی مصرف کارگران کشور یا همان اتحادیه امکان که یک تعاونی مادر است چند سالی است که به دلیل مشکلات اقتصادی نوعی سیاست انقباضی در پیش گرفته است، چنانچه در ابتدای راه اقدام به محدود کردن فعالیت‌های خود کرد و در ادامه این مسیر از مدتی به دلیل استمرار وضعیت نامطلوب اقتصادی در برخی از نقط کشور شعب فروشگاهی خود را تعطیل و واگذار کرده است.
گیلانی نژاد با بیان این که اتفاقی که افتاده است باعث وارد آمدن لطمات جبران ناپذیر به چرخه توزیع منصفانه کالا در میان اقشار مزدبگیر و آسیب پذیر شده است، افزود: در نهایت این جابجایی به سود مافیای مالی است که می خواهد جریان توزیع کالا را به صورت هدفمند دنبال کند.
وی ادامه داد: برای همین است که امروز کلیه فروشگاههای زنجیره ای قدرتمند مانند فروشگاههای قدس متعلق به شهرداری، اتکا متعلق به نیروهای مسلح، فروشگاههای فرهنگیان و اتحادیه امکان به مرز ورشکستگی کشیده شده‌اند.
گیلانی نژاد با اشاره یادآوری شعارهایی که مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکنون در خصوص حمایت و توسعه تعاونی‌ها داده‌اندع گفت: در شرایط کنونی بیش از این تعلل برای حمایت نکردن از تعاونی های قابل تاب آوری نیست.
این فعال کارگری در پایان تصریح کرد: اگر این سیستم توزیع جای پایش را در ایران محکم کند، هیچ ضمانتی وجود ندارد که پس از چندی کالاهای بی کیفیت ترکیه ای را به خورد مردم ایران ندهند و کارخانه های ما را به تعطیلی نکشاند و موجبات بیکاری بیش از پیش کارگران را فراهم نیاورند.

--------------------------

کارگران چاپخانه مجاب رای بازگشت به‌کار گرفتند/ خودداری کارفرما از پذیرش اخراج شدگان

منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر افزودند: بصورت مشخص شمار کارگران اخراجی چاپخانه مجاب ۳۰ نفر است که در روز چهاردهم فروردین با میانگین ۱۵ تا ۲۰سال سابقه کار با توقف فعالیت چاپخانه اخراج شده بودند.
به گفته کارگران از قرار معلوم این ۳۰ کارگر اخراجی پس از دریافت خبر اخراج خود شکایتی را در اداره کار شهید رجایی (منطقه ۱۵) مطرح و خواستار بازگشت به کار و دریافت مطالبات مزدی خود می‌شوند.
برپایه این گزارش، هیات تشخیص اداره کار شهید رجایی در روز ۲۲ اردیبهشت ماه با این استدلال که «ماهیت کار کارگران رسمی چاپخانه مجاب دائمی است» اخراج آن‌ها را نپذیرفته و برای آن‌ها رای بازگشت به کار صادر کرده است.
کارگران با بیان اینکه این ۳۰ نفر با وجود اینکه احکام بازگشت به کار آن‌ها صادر شده است اما مدیریت چاپخانه مجاب از به کارگیری مجدد کارگران اخراج شده خودداری می‌‌کند، افزودند: علاوه بر آن طبق احکام صادره کارفرما مکلف است یک ماه از معوقات مزدی (اسفند ۹۴) وسه ماه حق بیمه‌ای کارگران را به همراه عیدی سال ۹۴پرداخت کند اما اعتنایی به این موضوع ندارد.
همچنین ۵ سال بن کارگری سالهای ۸۸ تا ۹۴ به همراه مانده اضافه کاری سال ۹۴از دیگر مطالبات کارگران چاپخانه مجاب است که هیات تشخیص با رای خود کارفرما را مکلف به پرداخت آن کرده است.
در همین رابطه یکی از کارگران اخراجی چاپخانه مجاب به ایلناگفته است: چند وقت پیش نامه‌های بازگشت به کارمان را به چاپخانه مجاب بردیم اما مدیریت این واحد می‌گوید که اعضای هیئت مدیره که در دفتر تهران هستند با بازگشت به کارمان موافقت نمی‌کند.
به گفته وی هنوز وضعیت پرداخت مطالبات معوقه کارگران مشخص نیست ودر این رابطه نیز کارفرما مدعی است منابع مالی کافی در دست ندارد و باید کارگران تا فروش ماشین آلات چاپخانه منتظر بمانند.

--------------------------

تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران شهرداری امیدیه ادامه دارد

تعدادی از کارگران شهرداری امیدیه در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: به‌صورت مشخص حدود ۲۶۰کارگر در شهرداری امیدیه و سازمان‌های وابسطه به آن به صورت پیمانی وقرار دادی مشغول کارند؛ که از آذر ماه سال گذشته (۹۴) دستمزد نگرفته‌اند.
همچنین به ادعای کارگران علاوه بر تاخیر ۵ ماهه در پرداخت دستمزد ۲۶۰ کارگر، پیمانکار سابق بخش خدماتی وفضای سبز شهرداری امیدیه در پرداخت حق سنوات سال ۹۲به همراه حق مرخصی ویک یک ماه حقوق فروردین ماه سال ۹۳ به ۶۴ کارگر بدهکار است.
این کارگران می‌گویند جدا از آنکه در نتیجه استمرار این وضعیت دستمزدهای آن‌ها دیگر پاسخگوی هزینه‌های زندگی نیست، پیمانکار کنونی در حال حاضر بابت حدود ۱۷۵روز مزد معوقه بدهکار است.
همچنین از قرار معلوم علاوه بر تاخیر ۵ ماهه در پرداخت دستمزد ۲۶۰ کارگر، پیمانکار سابق بخش خدماتی وفضای سبز شهرداری امیدیه در پرداخت حق سنوات سال ۹۲به همراه حق مرخصی ویک یک ماه حقوق فروردین ماه سال ۹۳ به ۶۴ کارگر بدهکار است وکارگران در این زمینه به مراجع قانونی شکایت کرده‌اند.
به گفته کارگران با وجود آنکه مراجع قضایی خوزستان حکم به پرداخت مطالبات کارگران از سوی کارفرمای شرکت پیمانکاری (شمس گستر جنوب) کرده است اما پیمانکار سابق توجه‌ای به این موضوع ندارد.
بر پایه اطلاعاتی که به نقل از این کارگران شهرداری امیدیه در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است شهرداری امیدیه کمبود منابع مالی را بهانه پرداخت نکردن مطالبات کارگران عنوان می‌کند این در حالیست که شهرداری از وضعیت مالی خوبی بر خوردار بوده و هم اکنون چند پروژه فضای سبزدر دست اجرا دارد.
کارگران پیمانی شهرداری امیدیه خواستار آن هستند تا شهردار در مقام کارفرمای اصلی مطالبات معوقه کارگران را پرداخت کند اما در نتیجه پی گیری کارگران از شهرداری هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده است.

--------------------------

برق کارخانه قند اهواز قطع شد/ اختلال در زندگی کارگران ساکن کوی سازمانی

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران این کارخانه می‌گویند که با قطع برق این واحد تولیدی، برق حدود ۵۰ واحد مسکونی سازمانی و خانوارهای تعدادی از روستاهای مجاور که از کنتور این واحد صنعتی تامین می‌شد، قطع شده است.
بنا بر این گزارش، ماموران اداره برق اهواز روز گذشته (۲۶ اردیبهشت ماه) به دلیل انباشت بدهی‌های کارخانه قند اهواز با ورود به محل کارخانه برق این واحد تولیدی را قطع کرده‌اند.
بر اساس اظهارات کارگران، فعالیت کارخانه قند اهواز از حدود دو سال پیش متوقف شده است و قطع برق این واحد صنعتی به دلیل بدهی یک میلیارد و۲۰۰ میلیون تومانی انجام گرفته است.
به گفته یکی از کارگران، آنچه موجب نگرانی شده، وضعیتی است که در حال حاضر برای کارگران ساکن خانه‌های سازمانی و اهالی روستاهای اطراف به وجود آمده است، چراکه به سبب قطعی برق، آب شرب کوی سازمانی و روستاهای مورد نظر نیز قطع شده است.
این کارگر در ادامه اضافه کرد: از روز گذشته تاکنون قطعی برق موجب اختلال فعالیت محیط‌های آموزشی ، درمانی همانند مدارس ودرمانگاه و غیره شده است.
به گفته این کارگر ساکن مجتمع سازمانی قند اهواز آنها در حال حاضر در تلاش هستند تا از طریق نهاد‌های دولتی همانند استانداری و فرمانداری اهواز به نوعی این مشکلی که برای اهالی روستاها وساکنین مجتمع سازمانی قند اهواز بوجود آمده را مرتفع کنند.

--------------------------

بین تهران و کردستان سرگردانیم/ از بیمه بیکاری خبری نیست

دو کارگر بیکار شده فولاد زاگرس به نام های «احمد امینی» و «علیرضا رستمی» که در هفته های گذشته بارها جهت پیگیری بیمه بیکاری به تهران آمده اند، در تماس با ایلنا از ادامه سرگردانی خود خبر دادند.
از قرار معلوم، هفته گذشته پس از پیگیری های مکرر، وزارت کار این دو کارگر را برای دریافت بیمه بیکاری به استان کردستان معرفی کرده است اما مسئولان استان اواخر هفته گذشته گفته اند که این مساله باید در کمیته استانی مطرح شود.
روز گذشته کمیته استانی بیمه بیکاری سنندج علیرغم نامه کتبی وزارت کار اعلام کرده است که با بیمه بیکاری این کارگران مخالفت شده است.
امروز صبح، این دو کارگر بار دیگر به تهران آمده اند تا برای چندمین بار به وزارت کار مراجعه کنند.
این کارگران می گویند با وجود بیش از یک سال بیکاری و عدم توانایی مالی مجبور شده ایم حداقل هفته ای یک بار هزینه سفر را تحمل کنیم و در مسیر تهران-سنندج تردد داشته باشیم.
امینی و رستمی می گویند: تا مشخص شدن تکلیفمان، وزارت کار را ترک نمی‌کنیم.

--------------------------

کارگران «لنت تلدا خاوران» معوقات مزدی دارند

منابع خبری ایلنا در قزوین اعلام کردند با وجود تغییرات مدیریتی در کارخانه «لنت تلدا خاوران»، معوقات مزدی حدود۳۰کارگر این کارخانه هنوزپرداخت نشده است.
این کارگران می گویند با بهبودی که دروضعیت تولید کارخانه بوجود آمده این ۳۰ کارگر انتظار داشتند کارفرمای جدیدمطالبات معوقه مزدی آنان را که مربوط به سالهای گذشته است را پرداخت می‌کرد.
یکی ازکارگران لنت تلدا خاوران درباره جزئیات مطالبات معوقه خود گفت: تا آذر ماه سال گذشته حدود ۷۰ کارگر این کارخانه با دارا بودن حدود ۱۴ ماه دستمزد وبیمه معوقه کار می‌کردند اما با ورود سرمایه گذار جدید بخش زیادی از مشکلات مالی این کارخانه وکارگرانش مرتفع شد.
او با بیان اینکه در حال حاضر دستمزد کارگران در موعد مقرر پرداخت می‌شود افزود: آنچه باقی مانده حدود ۱۴ ماه از مطالبات معوقه سالهای ۹۳ و ۹۴ حدود ۳۰ نفر از کارگران است که هنوز پرداخت نشده است.
به نقل از این کارگرگفته می‌شود که جدا از مزد معوقه، بیش از ۱۵ ماه حق بیمه آن‌ها به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است.
به گفته وی میزان بدهی این واحد تولید کننده به تامین اجتماعی حدود ۵۸۰ میلیون تومان است و طی ماههای اخیر دفترچه‌های بیمه درمانی کارگران با مساعت اداره تامین اجتماعی تمدید شده است.

--------------------------

زخمی شدن سه کارگر یک واحد تولیدی بر اثر حمله گرگ

به گزارش ایلنا، عصر روز شنبه یک قلاده گرگ به کارگران یک واحد صنعتی تولیدی سموم شیمیایی در جاده اصلی روانسر به کرمانشاه و در نزدیکی روستای حسن آباد حمله می کند. از قرار معلوم این گرگ مشکوک به هاری توسط کارگران بیهوش و تحویل عوامل محیط زیست می شود. در جریان این حادثه سه کارگر این واحد از ناحیه سر، پا و گردن زخمی شدند که در مراکز درمانی شهرستان روانسر تحت مداوا قرار گرفتند. حال مجروحان حادثه وخیم توصیف نشده است.

--------------------------

تاخیر پرداخت مطالبات کارگران آبفای اهواز ادامه دارد

تعدادی از کارگران آبفای اهوازدر تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: به‌صورت مشخص حدود ۳۰۰ کارگر در بخش پمپ چی و موتور چی به صورت پیمانکاری با سوابق بالای ۱۵ سال مشغول کارند که هنوز بابت دستمزد اسفند و عیدی و پاداش سال گذشته به همراه مزد یک ماهه نخست سال جاری طلبکارند.
به ادعای این تعداد کارگر پمپ پی وموتور چی، سالهاست که زیر نظر پیمانکار در آبفای اهواز به سختی کار می‌کنیم و در تمامی این سال‌ها پیمانکار در مقام کارفرما به تمامی تعهدات مزدی خود عمل نکرده است.
این کارگران می‌گویند جدا از آنکه در نتیجه استمرار این وضعیت دستمزدهای آن‌ها دیگر پاسخگوی هزینه‌های زندگی نیست، پیمانکار کنونی در حال حاضر بابت حدود ۸۵ روز مزد و حق عیدی بدهکار است.
کارگران پیمانی آبفای اهواز خواستار آن هستند تا مدیریت آبفای اهواز در مقام کارفرمای اصلی در راستای اجرای طرح‌های مستقیم شدن قراردادهای کاری کارگران پیمانکاری با آن‌ها قرارداد مستقیم کار منعقد کند.
به همین دلیل کارگران آبفای اهواز می‌گویند چون به مشکلاتشان از جانب مسئولان استانی اهمیتی داده نمی‌شود تصمیم داریم به زودی در ادامه پیگیری مشکلات شغلیمان که ناشی از حضور پیمانکاران متعدد در ابفای اهواز برای کارگران بوجود آمده به تهران سفر کنیم تا شاید صدایمان از سوی مسئولان کشوری شنیده شود.
به گفته کارگران، طی چند سال گذشته کارگران شرکت آبفای اهواز تحت مسئولیت چندین شرکت پیمانکاری همانند «سولار مکانیک»، «اسکله ساز»، «عمران سازان بردیا»، «شباهنگ» و «پرتو داچک» فعالیت می‌کرد ه‌اند و در عین حال بخشی از مطالبات این کارگران در زمان هر یک از این پیمانکاران پرداخت نشده است.

--------------------------

کارفرما پاسخگو نیست/ کارگران نگران آینده شغلی هستند

اعضای شورای اسلامی کارخانه قند فسا در تماس با ایلنا از توقف کامل خط تولید و عدم تامین مواد اولیه برای این کارخانه خبر دادند.
به گفته این فعالان، اگر شکر خام به عنوان ماده اولیه تولید در اختیار این کارخانه قرار بگیرد، بحران معیشتی حدود ۳۰۰ کارگر و نگرانی آن‌ها برطرف خواهد شد.
آن‌ها افزودند: مدیرعامل کارخانه به هیچ وجه حاضر به پاسخگویی و دیدار با فعالان صنفی کارخانه نیست و کارگران نگران هستند که اخباری مبنی بر فروش کارخانه و تعطیلی کامل آن صحت داشته باشد.
از قرار معلوم پس از توقف کامل خط تولید کارخانه قند فسا در ماههای پایانی سال گذشته، ۱۶۷ کارگر به بیمه بیکاری معرفی شدند که هنوز مبلغی بابت بیمه بیکاری به حساب این کارگران واریز نشده است. در حال حاضر تنها حدود ۸۰ کارگر در این کارخانه در بخش‌های نگهداری و تعمیرات مشغول به کار هستند.

--------------------------

ضعف تشکل‌های کارگری دلیل دست‌اندازی وزارت بهداشت به تامین اجتماعی

«ابوتراب فیضی»، فعال پیشکسوت جامعه کارگری در گفتگو با ایلنا، در ارتباط با طرح ادغام صندوق درمان سازمان تامین اجتماعی در بیمه سلامت گفت: تامین اجتماعی متعلق به کارگران است و هیچ نهاد دولتی و یا غیر دولتی حق تصرف آن را ندارد.
وی ادامه داد: گرچه باید اعتراف کنیم مدیران تامین اجتماعی فارغ از حسن نیتی که داشته‌اند در وصول بدهی‌های دولت کاملا ناتوان عمل کرده‌اند چرا که اگر این طور نبود و دولت را ملزم به پرداخت سرانه درمان می‌کردند اکنون حجم بدهی وصول نشده دولت به تامین اجتماعی به مرز صدهزارمیلیارد تومان نمی‌رسید.
فیضی در ادامه به ناتوانی ساختاری کارگران در امر مطالبه‌گری پرداخت و گفت: طبیعی است وقتی اجازه تشکل یابی براساس موازین بین المللی را نمی‌دهند، کارگران قادر نیستند از اموال، دارایی‌ها و حقوق خود صیانت کنند.
وی در تشریح این مطلب گفت: اگر کارگران هم صنف و هم حرفه بتوانند آزادانه اتحادیه‌های صنفی داشته باشند و اتحادیه‌های مختلف بتوانند در یک ساختار هرمی و در قالب فدراسیون‌های کشوری با هم تعامل و فعالیت مشترک داشته باشند، هیچ نهاد دولتی یا غیر دولتی نخواهد توانست به اموال کارگران تعدی و دست درازی کند.
این پیشکسوت جامعه کارگری در ادامه به عملکرد نادرست وزارت بهداشت در تدوین و اجرای طرح تحول نظام سلامت پرداخت و گفت: این طرح به علت افزایش سرسام آور تعرفه‌های پزشکی از لحاظ طراحی و تدوین دچار ایراد‌های ساختاری است و باید گفت همین طرح کار‌شناسی نشده، در مرحله اجرا نیز تا کنون موفق نبوده است.
فیضی افزود: ظاهرا مدیران وزارت بهداشت از وضعیت سلامت و معیشت مردم بی‌خبرند و باید بپذیرند که این طرح‌های انتزاعی نمی‌تواند مشکلات بهداشتی و درمانی مردم را حل کند.
وی ادامه داد: در جامعه‌ای که ۶۰ درصد مردم به دلیل مشکلات اقتصادی و ناکافی بودن قدرت معاش از سوء تغذیه رنج می‌برند، سخن گفتن مسئولان از تحول نظام سلامت فقط یک شعار تبلیغاتی است.

--------------------------

کارگران پیمانکاری شهرداری آبیک خواستار مستقیم شدن قراردادهایشان شدند

منابع کارگری ایلنا در شهر داری شهرستان آبیک در استان قزوین با اعلام این خبر گفتند: حدود ۱۰کارگر واحد اجرائیات شهرداری شهرستان آبیک هستیم که سالهاست زیر نظر پیمانکاران مختلف به عنوان مسئولی پیشگیری و رفع تخلفات شهری مشغولیم.
این کارگران می‌گویند: از یکسو در نتیجه استمرار این وضعیت دستمزدهایشان دیگر پاسخگوی هزینه‌های زندگی نیست و از سوی مقابل پیمانکار کنونی هر ماه دستمزد آنان را نزدیک به حداقل مزد و با ۱۵ روز تاخیر پرداخت می‌کند.
به گفته این کارگران با وجود انجام روزانه ۱۲ ساعت کار مداوم و سخت از مزایای مانند مرخصی، اضافه کاری و کار در روزهای تعطیل محروم هستند و مسئولان شهرداری آبیک واداره کار به مشکلات صنفی آنها که نتیجه حضور پیمانکار است، اعتنایی نمی‌کنند.
کارگران واحد اجرائیات شهرداری آبیک، در ادامه یاد آور شدند: طی چند سال گذشته آن‌ها برای دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین در اعتراض به سیاست گذاری‌های مدیران شهرداری در رابطه با واگذاری بخشی از تأمین نیروی انسانی این واحد به شرکتهای پیمانکاری نامه نگاریهای را با برخی مسئولان انجام داده‌اند که در نتیجه این پیگیری‌ها در مقطعی از سال گذشته (آبان ماه) به دستور شهردار ۵ نفر از کارگران واحد اجرائیات اخراج شدند واین کارگران بعداز مدتی با وساطت برخی مسئولان شهرستان مجددا با تحت مسئولیت پیمانکار جدید به کار سابقشان باز می‌گردند.
آن‌ها افزودند: از آن زمان تا هم اکنون مسئولان هیچ تصمیم جدی برای حذف پیمانکارو نوع قرار داد کارگران نگرفته‌اند واین موضوع هر روز نگرانی ما را بیشتر می‌کند چرا که جدا از مشکل ناکافی بودن مزد، در سالهای اخیر به دلیل نبود نظارت بر عملکرد پیمانکاران کارگران واحد اجرائیات بویژه ۵ کارگری که به عملکرد شهرداری آبیک به اداره کار شکایت کرده بودند فاقد امنیت شغلی هستند.
به گفته کارگران پیمانکاری واحد اجرائیات شهرداری آبیک، آن‌ها می‌خواهند تا شهرداری آبیک در مقام کارفرمای اصلی در راستای اجرای طرح‌های مستقیم شدن قراردادهای کاری با آنها قرارداد مستقیم کار منعقد کند.
آن‌ها با اشاره به میانگین ۵ سال سابقه کاری خود در شهرداری آبیک می‌گویند، تجربه سال‌ها حضور پیمانکاران در این شهرداری نشان داده است که مدیران پیمانکاری نه تنها تاثیری بر فرآیند کار شهرداری ندارند بلکه در عمل می‌توانند به عاملی برای تهدید امنیت شغلی کارگران تبدیل شوند.
به گفته این کارگران در حال حاضر شش ماه از آمدن پیمانکار جدید نیروی انسانی در واحد اجرائیات شهرداری آبیک می‌گذرد اما قبل از آن در وقفه زمانی ۲ ماهه‌ای که در جابجایی پیمانکار ایجاد شده بود همه آنها بصورت مستقیم در استخدام شهرداری درآمده بودند.
آنها با استناد به این مسئله می گویند: وقتی شهرداری آبیک در مقام کارفرمای اصلی می تواند به صورت مستقیم با همه ما قرارداد منعقد و همه مطالباتمان را به صورت کامل پرداخت کند؛ دیگر چه نیازی است تا با واسطه قراردادن پیمانکار امکان نادیده گرفته شدن بخشی از مطالبات مزدیمان را رقم بزند.
کارگران واحد اجرائیات شهرداری آبیک، در ادامه یاد آور شدند، تیر ماه سال۹۴ بنا به توصیه مسئول اداره کار آبیک به استناد به مستمر بودن قرار داد کارمان یک شکایت در رابطه با قطع رابطه کاری با کارفرمای پیمانکاری به اداره کار تنظیم کرده‌ایم اما اداره کار علارغم توصیه‌های خودبه ما به دلایل نامعلومی رای را به نفع شهرداری صادر کرد ودر ‌‌‌نهایت کارگران در اعتراض به رای اداره کار به دیوان عدالت اداری شکایت کرده اندکه روند پی گیری این پرونده در دیوان عدالت اداری در دست اقدام است.
آنان با تاکید بر اینکه کارگران واحد اجرائیات شهرداری آبیک بعد از سال‌ها کار از همه مزایای قانونی کار بی‌بهره بوده و از قرارداد‌های موقت خود با پیمانکار خسته شده‌اند، در خاتمه خواستار پاسخگویی مسئولان دولتی در خصوص افزایش مشکلات کارگران این واحد شد.

--------------------------

تجمع کارگران فاز ۱۴ عسلویه در پی معوقات مزدی

بر اساس اخباری که به نقل از کارگران شاغل در منطقه ویژه عسلویه در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است، کارگران شاغل در فاز ۱۴ عسلویه با برگزاری تجمع صنفی خواهان تعیین تکیلف 5 ماه طلب مزدی پرداخت نشده خود، شدند.
گفته می شود این کارگران تعداد آنها نزدیک 300 نفر می‌شود، بامداد امروز در محوطه اطراف محل کار خود تجمع کردند بطوری که سایر افراد ازجمله کارگرانی طبق معمول هر روز قصد ورود به پروژه‌های مختلف فاز 14 را داشتند، متوجه وضعیت آنها شدند.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماع صنفی بوده‌اند گفته می‌شود که آنها از کارفرمای اصلی خواستار رسیدگی به موضوع مطالبات مزدی معوقه (دی ماه تا اردیبهشت ماه) خود شده‌‌اند.
لازم به یادآوری است، سال گذشته کارگران این فاز در پی معوقات مزدی خود دست به تجمع اعتراضی زده بودند که با پرداخت معوقات ماه‌های آبان و آذر خود با وعده کارفرما مبنی بر پرداخت باقیمانده معوقات (سه ماه زمستان) تا پایان سال به این تجمع پایان داده بودند.

--------------------------

دومین حادثه شغلی هفته اخیر در شهرک سلیمی آذرشهر/ جزئیاتی از حادثه کارخانه مقواسازی در تبریز

طی یک هفته، دو حادثه مرگبار در یک شهرک صنعتی آذربایجان شرقی اتفاق افتاده است. هر دو حادثه دقیقا در شهرک سلیمی آذرشهر تبریز رخ داده است.
پنج شنبه ۱۶ اردیبهشت، در کارخانه فولاد آذرشهر در شهرک سلیمی، ۴ کارگر ۲۲ تا ۴۰ ساله دچار سوختگی شدند. ریختن مواد مذاب بر بدن این کارگران موجب سوختگی و آسیب شدید شد. یکی از کارگران ۸۵ درصد سوخت و روز بعد به بیمارستان سینا در تبریز منتقل شد..
یک هفته بعد، پنج شنبه ۲۳ اردیبهشت، در کارخانه مقواسازی آذرشهر و باز هم دقیقا در شهرک سلیمی، سه کارگر در دستگاه خمیرگیری مقوا سقوط می‌کنند و در دم، جان خود را از دست می‌دهند.
«حبیب حسینقلی‌زاده»، مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌شرقی در مورد جزئیات حادثه دوم به خبرنگار ایلنا می‌گوید: کارگر جوان ۲۲ ساله داخل دستگاه خمیرگیر می‌افتد و پس از آن، صاحب ۶۰ ساله کارگاه اقدام به نجات کارگر می‌کند که او نیز داخل دستگاه می‌افتد و آخر سر، فرزند ۲۹ ساله صاحب کارگاه به قصد نجات پدر و کارگر جلو می‌آید که او نیز سقوط کرده و به این ترتیب، هر سه جان خود را از دست می‌دهند.
از قرار معلوم حادثه دوم ظهر روز پنجشنبه حوالی ساعت دو ظهر اتفاق افتاده است. نیروهای امداد پس از اعزام به محل و بررسی وضعیت مصدومان حادثه از مرگ هر سه آنان خبر می‌دهند.
تا کنون پیگیری‌های خبرنگار ایلنا برای تماس با بازرسان اداره کار و روابط عمومی این اداره در تبریز در ارتباط با علت بروز این دو حادثه پی درپی، بی‌پاسخ مانده است.
تردیدی نیست که شهرک آذرشهر یک منطقه صنعتی است و شهر تبریز یکی از قطب‌های بزرگ صنعت کشور است اما بروز این گونه حوادث نه کار تقدیر است و نه اتفاقی است.
دلیل بروز دو حادثه مرگبار در یک شهرک صنعتی آن هم در فقط طول یک هفته هر چه که باشد، نشانه عدم رعایت اصول ایمنی و قواعد بهداشت کار است و بی‌شک، مسئولیت تامین جانی کارگران بر عهده مسئولانی است که باید در قبال این حوادث دلخراش پاسخگو باشند.

--------------------------

زاگرس خودرو با ۸۰ کارگر در آستانه تعطیلی

محمد گودرزی دبیر خانه کارگر بروجرد با بیان اینکه، این واحد تولیدی با ۸۰ کارگردر استان لرستان هم اکنون با حداقل ظرفیت تولید در آستانه تعطیلی است، افزود: ظاهرا مدیریت این کارخانه پس از چندین ماه کاهش در ظرفیت تولید، از ابتدای سال جاری به صورت رسمی اعلام کرده است که قصد تعطیلی کارخانه را دارد.
او افزود: همچنین مشکلات مالی در این کارخانه باعث شد تامدیران آن طی دو سال گذشته با تعداد ۲۰۰ کارگر بعد از اتمام قرار داد کار تسویه حساب کنند، درحال حاضر ادامه روند مشکلات مالی کارخانه باعث به تاخیر افتادن بیش از هفت ماه دستمزد کارگران شاغل شده است که در آستانه اخراج قرار گرفته اند.
به گفته وی، مدیران زاگرس خودرو که از شرکت‌های وابسته به یک گروه خودروسازی در کشور مالزی است علی رغم آنکه می‌دانند کارگران این منطقه فرصت شغلی دیگری در انتظارشان نیست اصرار دارند تا به دلیل نبود مواد اولیه ٰکارخانه را به طور کامل تعطیل کنند.
گودرزی تصریح کرد: مشکلات این کارخانه دست کم از ۷ تا ۸ سال قبل از زمان تحریم‌های اقتصادی آغاز شده است به همین دلیل در حال حاضر این کارخانه که با یک خودروساز داخلی همکاری دارد می‌تواند منابع مالی لازم را برای بالا بردن توان تولید ودستمزد کارگرانش تامین کند.

--------------------------

روایت بلاتکلیفی ۳۰۰ کارگر اخراجی وبازنشسته «شیشه آبگینه» برای دریافت مطالبات معوقه

به گزارش ایلنا، کارخانه «شیشه آبگینه» در قزوین از آبان ماه سال ۹۴ به دلیل آنچه از سوی کارفرما «مشکلات مالی» خوانده می‌شد تعطیل اعلام شد و از آن زمان تاکنون هنوز بخش عمدهای از مطالبات ۲۰۰ کارگر‌ تعدیل شده این واحد تولیدی پرداخت نشده است.
علاوه براین گفته می‌شود حدود ۸۰ کارگری که ازسال ۹۳ بارنشسته شده‌اند هنوز موفق به دریافت سنوات خود نشده‌اند.
بر اساس این گزارش همچنین ۲۰ کارگری که هم اکنون در کارخانه برای نگهداری ازماشین الات ونگهبانی از آن باقی مانده‌اند در ده ماه گذشته (از مرداد ماه سال گذشته تا کنون) هیچ دستمزدی دریافت نکرده‌اند.
به گفته یکی از کارگران اخراجی، کارفرما در زمان اخراج کارگران مرتبا وعده پرداخت مطالباتشان را می‌داد اما بعدا به بهانه‌های مختلف از جمله مشکلات مالی از پرداخت مطالبات کارگران طفره رفت.
این کارگر درباره روند پی‌گیری حقوقی دریافت مطالباتشان خود وسایرهمکارانش می‌گویند، بعد از بدقولی کارفرما‌ همه کارگران به صورت مجزابه اداره کار قزوین شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد اما کارفرما تمکین نکرد و پرونده برای اجرای احکام به سایر مراجع قضایی انتقال پیدا کرد.
به گفته او، بعداز کش و قوس‌های فراوان تعداد کمی از کارگران توانستند بخشی حداقلی ازمطالبات خود را دریافت کنند. اما بیشتر کارگران باقی مانده که هر کدام مبالغ زیادی از کارفرما طلب دارند طی ماهای گذشته بلاتکلیف بوده‌اند.
این کارگر «شیشه آبگینه» می‌گویند پس از پی‌گیری‌های حقوقی سرانجام توانستند حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت طلبشان بگیرند اماکارفرما اموالی که کارگران برای وصول مطالبات معوقه خود توقیف کرده‌اند را بصورت غیر قانونی برای پرداخت بدهی‌های خود به نهاد های دولتی وبانکهامی‌فروشد و در نتیجه پیگیری کارگران تا کنون بی‌نتیجه بوده است.
به گفته وی بیشتر بدهی این کارخانه حدود ۹ میلیارد تومان به اداره گاز، ۶۰۰ میلیون به اداره برق، ۴میلیارد تومان به تامین اجتماعی وحدود ۱۷ میلیارد تومان هم به بانک صادرات است.
او در ادامه سخنان خوددرباره جرئیات مطالبات کارگران بازنشسته واخراجی کارخانه شیشه آبگینه می‌گویند میانگین سنوات پایان خدمت هر یک از بازنشستگان بر اساس سوابق کاری حدود۴۰ میلیون تومان است که کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی، توان پرداخت آن را ندارد.
به گفته وی کارگران بازنشسته شیشه آبگینه علارغم دریافت نکردن سنوات، حدود ۲تا ۶ ماه مطالبات معوقه مزدی دارند که مربوط به زمان اشتغالشان می‌شود.
به ادعای این کارگر کارخانه شیشه آبگینه، همچنین ۲۰۰ کارگر قراردادی کارخانه که از سوی کارفرما همزمان با تعطیلی کارخانه اخراج شده‌اند به طور میانگین هر کارگر حدود ۱۲ میلیون طلب دارند.

--------------------------

تعویق ۸ ماه دستمزد و ۵ ماه بیمه ۱۷۰ کارگر کاشی جم

«محمد گودرزی» دبیر خانه کارگر بروجرد با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه کاشی جم در بروجرد حدود ۱۷۰ کارگر دارد که کارگران آن طی هشت ماه گذشته حقوق دریافت نکرده‌اند.
به گفته وی در حال حاضر فعالیت تولیدی این واحد تولید کننده انواع کاشی به حداقل رسیده وفقط یکی از خطوط تولیدی آن فعالیت دارد.
اوبابا تاکید بر اینکه زمزمه‌هایی از تعدیل ۷۰ کارگر کاشی جم شنیده می‌شود، افزود: این کارگران به سبب یک ماهه بودن قرار داد کارشان فاقد امنیت شغلی هستند.
به گفته وی آذر ماه سال گذشته نیز تعداد ۵۰ کارگر قرار دادی این کارخانه با اتمام قرا رداد کار بیکار شده بودند.
گودرزی با اشاره به مشکلات معیشتی بیش از ۱۷۰کارگر به تبع تعویق ۸ ماه حقوق، افزود: علاوه بر ۸ ماه حقوق، دوسال حق عیدی کارگران پرداخت نشده است.

--------------------------

مسمومیت غذایی ۲۹ کارگر و انتقال به بیمارستان

براساس اخبار دریافتی ایلنا، امروز حوالی ظهر ۲۹ نفر از کارگران شرکت آلومینیوم پردیس به دلیل مسمومیت غذایی به بیمارستان منتقل شدند.
رئیس بیمارستان ولی عصر (عج) اعلام کرده است: این کارگران در قالب اتوبوس اورژانس مرکز فوریت‌های پزشکی بلافاصله پس از مشاهده مسمومیت به بیمارستان منتقل شده‌اند.
وی افزود: این بیماران بر اثر مسمومیت غذایی دچار اسهال و استفراغ شدید شده و هم‌اکنون تحت درمان و مراقبت قرار گرفتند. خوشبختانه حال بیماران وخیم نیست.

--------------------------

"صدور رای نهایی" به هفته آینده موکول شد

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل کارگران معدن سنگ آهن بافق در تماس با ایلنا از احتمال صدور رای نهایی در هفته آینده خبر داد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه طبق قانون رای دادگاه باید ظرف یک هفته صادر شود و اکنون دقیقا یک ماه از تاریخ دادگاه سپری شده، مراجعاتی به شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری ۲ یزد انجام دادیم.
وی ادامه داد: در آخرین مراجعه، مدیر دفتر این شعبه قضایی به یکی از موکلانم گفته است که هفته آینده رای دادگاه صادر خواهد شد.
جداری فروغی در پایان ابراز امیدواری کرد با توجه به مستندات و قراین، حکم برائت موکلانم در هفته آینده صادر شود.

--------------------------

بیکاری حدود هزار کارگر از نیمه دوم سال گذشته

براساس اخبار دریافتی ایلنا، «مصطفی گودرزی»، رئیس اتحادیه کاشی سازان با اشاره به رکود موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله صنعت کاشی و سرامیک، ‌ اظهار داشت: این رکود باعث شده تا به اندازه تولید یک سال و نیم کارخانه‌های کاشی و سرامیک، موجودی در انبار کارخانه‌ها و مراکز توزیع وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه هم اکنون کارخانه‌های کاشی و سرامیک با ۶۰ درصد ظرفیت خود فعال هستند، افزود: در حال حاضر حدود ۵۰۰ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک در انبار‌ها وجود دارد و این در حالی است که از نیمه دوم سال گذشته تاکنون ۳ تا ۴ کارخانه تعطیل شده‌اند و حدود هزار نفر از کارگران بیکار شده‌اند.
گودرزی با اشاره به پیشنهادات ارائه شده به تولیدکنندگان کاشی و سرامیک برای سال جاری، ‌ گفت: پیشنهاد کرده بودیم که کارخانه‌ها، تولید خود را تا اواخر فروردین و یا نیمه اردیبهشت ماه متوقف کنند که حدود نیمی از کارخانه‌ها این کار را انجام دادند.

--------------------------

سالهاست منتظر تبدیل وضعیت هستیم

به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران قراردادی شرکت نفت و گاز شمال در نامه‌ای سرگشاده خطاب به نمایندگان مجلس اعلام کردند سالهاست منتظر تبدیل وضعیت هستند.
در بخشی از این نامه آمده است: ما امضاکنندگان این نامه، نیروهای شاغل در شرکت نفت و گاز مازندران و در قالب کارکنان قراردادی کار مدت موقت هستیم. این مرقومه در راستای احقاق حقوق حقه‌ای است که درطول چهار سال از زمان مصوبه هیات وزیران (مورخ ۱ بهمن ۱۳۹۰ به شماره ۲۱۳۴۷۱) و سپس لغو آن و ارایه مفاد قانونی جدید به منظور اصلاح نامه قبلی در بخشنامه جانشین معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوردر خصوص تعیین وضعیت برونسپاری نیرو‌ها و عقد قرارداد مستقیم دستگاه‌ها با نیروهای خود است.
در این نامه اهم مشکلات و خواسته‌های ۴۰ هزار نیروی قراردادی این شرکت به شرح زیر عنوان شده است:
۱- نقص در اجرای قانون: عدم بهره‌مندی از مزایای کارگری اعم از طبقه بندی شغلی، پایه سنوات، عیدی، مدرک تحصیلی، تخصص، مرخصی سی روزه و... بخشهایی از عدم اجرای قانون در کمترین سطح آن است.
۲-عدم رعایت قوانین مرتبط با وزارت نفت: ماهیت قرارداد‌ها به گونه‌ای است که لازم است با سپری شدن چهارسال از آن و نیاز دستگاه‌ها به تخصص و سمتهای همکاران، وضعیت قرارداد و استخدام ایشان بازنگری و به پیمانی و رسمی ارتقا یابد. در این خصوص زمزمه‌های بکارگیری فرزندان بازنشستگان نیروهای رسمی به گوش می‌رسد. درحالیکه نیروهای آموزش یافته و ماهر درسراسر شرکت‌ها در قالب این نوع قرارداد منتظر تبدیل وضعیت هستند.
۳- تبعیض و ناعدالتی: عدم توجه به مدرک تحصیلی، تخصص و توانمندیهای همکاران در پرداختی‌های ماهانه، موجب ایجاد شکاف طبقاتی درسطح سازمانهاشده است. تنها بخاطر تمایز نوع قرارداد درسازمان، تفاوت دریافتی دو همکار به بیش از دو یا سه برابر می‌رسد. توضیح اینکه این نیرو‌ها، فاقد سمتهای مدیریتی متناسب با فعالیت به عنوان مسوول یا رییس، سالهای سال به آموزش برخی از مسوولان کم تجربه خود نیز همت می‌گمارند. همچنین عدم برخورداری این قبیل نیرو‌ها از مزایای حقوقی و رفاهی و فوق العاده‌های شغلی رایج در شرکتهای تابعه وزارت نفت از دیگر موضوعاتی است که بر این قشر از همکاران چ‌تر حسرت و انفعال گسترانیده است.
۴- تبعات خانوادگی، اخلاقی و روانی: باتوجه به دریافت حقوقهای پایین و به منظور جبران هزینه‌های زندگی، اکثر همکاران به اضافه کاری و یا شغلهای دیگر پس از اتمام ساعت کار مشغول می‌گردند. فرسایش جسم، دوری بیش از ساعات معمول از خانواده، و عدم انگیزشهای پیشرفت نیروهای عمدتا جوان را به سرخوردگی اجتماعی و تنشهای روحی و روانی در نزد خود و خانواده واداشته است. عصبیتهای جامعه و شرایط متفاوت خانواده‌ها نیز به بغرنج شدن موضوعات دامن می‌زند. این مطلب در آموزهای دین اسلام بسیار تذکر داده شده که وقتی فقر از یک در وارد شود ایمان از در دیگر خارج می‌شود. لذا خطر گسست و فروپاشی نظام خانواده و فساد اداری به منظور تامین مالی در کمین افراد نشسته است. هرچند ما با شرافت، صداقت و وجدان کاری بالا تاکنون مبادرت به انجام وظایف نموده‌ایم و لازم است مسوولین نیز وظایف متقابل را به نحو احسن انجام دهند.
۵-اعمال قوانین مختلف در خصوص یک موضوع در سطح سازمانهای کشور: بر اساس اخبار واصله، سایر ارگان‌ها در اسرع وقت نسبت به تبدیل وضعیت و بهبود شرایط حقوقی و رفاهی پرسنل خود اقدام کرده‌اند. درحالیکه وزارت نفت و کارکنان آن نقش بسزایی در تامین منافع ملی کشور و بیت المال داشته‌اند، وزارتخانه‌هایی چون نیرو و آموزش و پرورش که بسیاری از شرکتهای آنان مولد و درآمدزا نبوده‌اند، در تبدیل وضعیت نیرو‌ها جدی‌تر عمل کرده و نیروهای خود را مدتهاست از آن بهره‌مند کرده‌اند. و این در حالیست که تفاوت دستمزد نهایی به دوبرابر یا بیشتر در فیشهای حقوقی آنان نسبت به نیروهای وزارت نفت کاملا مشهود و مستند است.
در پایان نامه از نمایندگان مجلس علی الخصوص نمایندگان استان مازندران خواسته شده که به مطالبات این نیرو‌ها بر اساس قوانین مصوب رسیدگی و تعیین تکلیف آن‌ها را در دستور کار قرار دهند.

--------------------------

ادامه تاخیر مطالبات مزدی کارگران زغال سنگ البرز شرقی

منابع خبری در این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند که کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی که شمار آن‌ها تا هزارو ۴۰۰ نفر برآورد می‌شود، به غیر از مطالبات مربوط به دو ماه مزد معوقه (اسفند ۹۴ وفروردین ۹۵) هنوز عیدی سال ۹۵ را نگرفته‌اند.
به گفته این کارگران جدا از معوقات مزدی، کاهش مزایای حق انجام اضافه کاری وحذف یک شیفت از سه شیف کاری فعالیت معدن و در نتیجه افزایش ساعات کاری شیفت‌های باقیمانده از دیگر اتفاقاتی است که بر نگرانی این کارگران افزوده است.
به گفته کارگران روند فعلی کار در این واحد معدنی که اخیرا از سوی مدیر عامل جدید اتخاذ وتصمیم گیری شده فشار کار را بر کارگران افزایش داده است.
کارگران معدن البرز شرقی که امیدوارند با حمایت دولت مشکلات این واحد تولیدی مرتفع شود می‌گویند: در این واحد تولیدی کارفرما هر ماهه به کارگران قول می‌دهد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت می‌کند اما باوجود روند نسبتا مطلوب تولید هنوز این وعده محقق نشده است.

--------------------------

بلاتکلیفی کارگران فولاد خرم آباد در دریافت حقوق معوقه

منابع کارگری در خرم آباد با اعلام این خبر به ایلنا می‌گویند با توقف فعالیت تولیدی این کارخانه از ابتدای آذر ماه سال گذشته (۹۴) تاکنون، حدود ۳۰ کارگر آن در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند و در عین حال هنوز بابت ۷ ماه مزایای مزدی معوقه و چندین ماه بیمه طلبکارند.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده درحالی است که پیش‌تر و در زمان فعالیت کارخانه «فولاد خرم آباد» تعداد کارگران این واحد تولیدی به بیش از ۸۰ نفر می‌رسید.
در این زمینه گفته می‌شود که کارفرمای این واحد تولیدی به دلیل مشکلات مالی هنوز با ۵۰ کارگر تعدیل شده به صورت کامل تسویه حساب کند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود هرکدام از همکارانشان به‌صورت میانگین حدود ۱۲تا ۱۳میلیون تومان از کارفرماطلب کارند و درحال حاضر با انجام مشاغلی چون مسافرکشی و دستفروشی مخارج زندگی خود را تامین می‌کنند.
کارگران اخراجی فولاد خرم آباد در بخش پایانی می‌گویند، هم اکنون برای پیگیری مطالبات صنفی خود به اداره کار خرم آباد شکایت کرده‌ و براساس پیگیری‌های انجام شده تعدادی از آنها موفق به دریافت حکم توقیف اموال شده‌اند.
به ادعای آنان با این حال با گذشت بیش از پنج ماه از تعطیلی کارخانه هنوز اقدام مشخصی در خصوص پرداخت معوقات مزدی و روشن شدن وضعیت استخدامی کارگران شاغل در آن صورت نگرفته است.

--------------------------

کاهش مزایای نقدی در سال جدید

جمعی از کارگران شهرداری سردشت در تماس با ایلنا، از کاهش مزایای نقدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران مزایای نقدی ۴۲ کارگر قراردادی این شرکت در سال جدید حدود صد هزار تومان کاهش یافته است.
براساس اظهارات کارگران و با استناد به فیش‌های حقوقی آن‌ها که نسخه‌ای از آن در اختیار ایلنا قرار گرفته است، به دلیل کاهش در مزایای نقدی پرداختی، دریافتی کارگران در سال جدید تغییر چندانی نکرده است و حتی برای برخی از این کارگران، علیرغم افزایش ۱۴ درصدی مزد پایه، هیچ افزایشی در دریافتی‌ها رخ نداده است.
کارگران شهرداری سردشت در ماههای گذشته با تاخیر بسیار در پرداخت‌ها و مشکلات متعدد مواجه بوده‌اند.

--------------------------

خودکشی یک کارگر نانوایی در سنندج

به گزارش ایلنا، روز گذشته یک کارگر جوان شاغل در یک نانوایی در خیابان طالقانی سنندج خودکشی کرد. این کارگر جوان که حدود 30 سال سن داشت، بهزاد علیپور نام دارد و پدر یک فرزند خردسال است.
از قرار معلوم، این کارگر در محل کار خودش را حلق آویز کرد و هنگامی که همکارانش اورا پیدا کردند، جان خود را از دست داده بود. گمانه ها و اظهارات همکاران متوفی علت اصلی این خودکشی را ناتوانی در تامین معاش خانوار و استیصال کارگر عنوان می کند اما علت اصلی این خودکشی به طور قطعی مشخص نیست. پیگیری خبرنگار ایلنا در رابطه با چند و چون ماجرا و علت این خودکشی همچنان ادامه دارد.

--------------------------

آموزش دهندگان نهضت سوادموزی مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش ایلنا، صبح امروز حدود دویست نفر از آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی برای چندمین بار مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
این تجمع کنندگان که دارای سابقه تدریس طولانی در نهضت سواد آموزی بدون حق بیمه هستند، نسبت به لغو قرارداد آموزش دهندگی در سال جدید معترض هستند و خواسته آنها از نمایندگان مجلس این است که طرحی مشابه طرح مربیان پیش دبستانی جهت جذب به صورت "حق التدریس" در دستور کار قرار بگیرد.
ظاهرا از آنجا که این بار نیز آموزش دهندگان نشانه ای از تحقق وعده های داده شده ندیدند، از شهرهای دور و نزدیک به تهران آمدند تا با ساماندهی این اعتراض صنفی خواسته خود را به گوش مسئولان برسانند.
به گفته یکی از این آموزش دهندگان، سالها رنج سوادآموزی به افراد بزرگسال و خدمت در روستاهای بعضا مالرو و دور افتاده جوانی آموزش دهندگان را به یغما برده است و اکنون خواسته حداقلی این کادر آموزشی نه رسمی شدن که تنها جذب به صورت "حق التدریس" است.

--------------------------

تجمع کارگران ریخته‌گری ماشین سازی تبریز در محوطه کارخانه

منابع خبری ایلنا در در کارخانه «ریخته‌گری ماشین سازی تبریز» واقع درشهرک صنعتی قراملک تبریز با اعلام این خبر می‌گویند به دلیل اینکه از اسفند ماه سال گذشته تا کنون پرداخت مطالبات مزدی کارگران ریخته‌گری با وقفه روبرو بوده است، این تجمع کارگری برپا شده است.
همچنین گفته می‌شود که حق بیمه کارگران یاد شده نیز به همان اندازه پرداخت مطالبات مزدی آنها با وقفه همراه شده است.
برپایه این اطلاعات ظاهرا کارگران این مجتمع صنعتی دلیل به تعویق افتادن مطالبات مزدی خود را تامین نشدن منابع مالی کارخانه از سوی کارفرما بخش خصوصی عنوان می‌کنند که به تازگی مدیریت کارخانه را بر عهده گرفته است.
به گفته یکی از کارگران معترض، شرکت ریخته‌گری ماشین سازی تبریز تا قبل از اسفند ماه سال گذشته دولتی بود (سازمان گسترش نوسازی) ولی بعد از آن در راستای سیاست‌های اصل ۴۴ به بخش خصوصی (به صندوق بازنشستگی فولاد) واگذار شد و از آن زمان تاکنون وضعیت مالی کارخانه و کارگران بد‌تر شده و عمده مزایای شغلی کارگران قطع شده است.
طبق اظهارات وی، از زمانی که شرکت ریخته‌گری ماشین سازی تبریز بخش خصوصی واگذار شد روند تولید محصولات ان که در زمینه قطعات فولادی وچدنی فعالیت دارد کاهش محسوسی پیدا کرده است، به نحوی که اگر این روند ادامه یابد، خطر توقف دائم تولید و بیکاری کارگران را پیش رو خواهیم داشت.
به گفته او کارگران ریخته‌گری ماشین سازی تبریز در این تجمع اعتراضی خواستار مشخص شدن وضعیت شغلی خود و همچنین پرداخت حداقل بخشی از مطالبات معوقه‌شان شدند.

--------------------------

بیکاری۱۵۰۰کارگرمعادن زغال سنگ طی ۶ماه گذشته

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، «سعید صمدی»، رئیس کمیته معدن خانه اقتصاد، در یک نشست خبری از واردات یک و نیم میلیون تنی زغال سنگ به کشور در سال گذشته و بیکار شدن ۱۵۰۰ نفر از کارگران معادن زغال سنگ در ۶ ماه گذشته خبر داد.
وی گفت: در سال گذشته کمتر از یک میلیون تن ذغال سنگ در کشور تولید شد و حدود یک و نیم میلیون تن واردات ذغال سنگ صورت گرفت که فاجعه است.
رئیس کمیته معدن خانه اقتصاد ادامه داد: بلایی که سر کارخانه‌های نساجی آمد بر سر معادن ذغال سنگ نیز خواهد آمد و در حال حاضر بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده ذغال سنگ کشور تعطیل شده‌اند.
صمدی توضیح داد: شرکت ذوب‌آهن اصفهان که حدود ۹۵ درصد مصرف ذغال سنگ را به خود اختصاص می‌دهد دچار بحران شده و قادر به تأمین نقدینگی مورد نیاز معادن نبوده است. در چنین شرایطی قیمت ذغال سنگ در دو، سه سال اخیر ثابت مانده که به ضرر معدن‌کاران است.
وی ادامه داد: طی ۲ سال اخیر یک سری خصوصی‌سازی‌ در معادن ذغال سنگ صورت گرفت که باعث ضرر این بخش شد، به طوری که برخی معادن ذغال سنگ به صندوق‌ بازنشستگی فولاد واگذار شد و به دلیل مشکلات متعدد مدیریتی، دچار افت تولید و بحران نقدینگی شدند.

--------------------------

تجمع صیادان هندیجانی مقابل فرمانداری این شهر

به گزارش ایلنا از استان خوزستان، در این تجمع صیادان معترض که تعدادشان دست کم به ۳۰۰نفر گزارش شده است خواستارپی گیری مسئولان استانی وشهرستانی در خصوص مشکلات صنفی خود شدند.
طبق اظهارات معترضین؛ پایگاه دریایی ازحدود ۴ ماه به صیادانی که از تعاونی صیادان مجوزصید می‌گیرند اجازه صید وورود به دریا را نمی‌دهند. این در حالیست که تعاونی صیادی برای صدور دفترچهٔ صید، مبلغ ۲۰۰ هزار تومان از صیادان می‌گیرد، ولی پایگاه دریایی نمره ۴آن را قبول نمی‌کند.
به ادعای صیادان هندیجانی، همچنین بخش دیگری از مشکلاتشان مربوط است به ابطال مجوز گُل اصلی (نوعی مجوز دریایی) بیش از یکصد لنج از سوی اداره شیلات است.
او گفت: بهانه اداره شیلات استان برای ابطال این مجوز افزایش قدرت موتور لنجهای صیادی بوده است.

--------------------------

کارگران نی بر مجتمع نی شکر هفت تپه تجمع کردند

در این زمینه یکی از کارگران حاضر در این اجتماع صنفی روز گذشته کارگران به ایلنا گفته است: دلیل اعتراض امروز کارگران نی بر وصول نشدن حدود ۱۰ میلیارد حق بیمه فصول بیکاری سالهای ۶۸ تا ۹۲ کارگران فصلی است که پس از سالهای هنوز پرداخت نشده است.
او با بیان اینکه در این خصوص نیزدولت مصوبه‌ای را در سال ۹۳ بدنبال اعتراضات کارگران نی‌بر دو مجتمع نی شکر هفت تپه و کارون شوش‌تر در خوزستان وتهران صادر کرده است افزود: در آن مصوبه برای برطرف شدن مشکل فاصله بیمه‌ای کارگران نی بر مجتمع نی شکر هفت تپه دولت ۲۵ میلیارد تومان اختصاص داد که ۱۵ میلیون از آن وصول شد وتعداد زیادی از کارگران بازنشسته شدند.
او با بیان اینکه در صورت پرداخت مابقی حق بیمه فصول بیکاری کارگران حدود ۳۳۶ کارگر از مجموع ۴۵۰ کارگرنی بر در این مجتمع بازنشسته می‌شوند افزود: با این حال پس از گذشت دو سال از تصویب این مصوبه هنوز پرداخت مابقی حق بیمه فصول بیکاری کارگران مشخص نیست.
به گفته وی وجود فاصله بیمه‌ای در سوابق این کارگران به آن دلیل است که به دلیل امکان برداشت محصول نی‌شکر تنها در نیمی از سال، کارگران نی‌بر به صورت فصلی مشغول به کارند و به همین دلیل حق بیمه آنان نیز تنها نیمی از سال پرداخت می‌شود.
او با بیان اینکه یکی دیگر از خواسته‌های صنفی کارگران نی بر در اجتماع دیروز، ادامه همکاری کارگرانی بر در ایام بیکاری است در خاتمه اظهار داشت: کارگران نی بر که به صورت فصلی کار می‌کنند می‌خواهند کارفرما در ایام بیکاری که بیمه آنان نیز پیشاپیش پرداخت شده است آنان را در بخشهای دیگر بکار گیرد.
گفتنی است کارگران نی بر در فصل بیکاری مبالغی را به صورت امانت در اختیار کارفرما قرار می‌دهند تا حق بیمه آنان را در فصول بیکاری پرداخت کند.

--------------------------

مرگ دو کارگر کاغذ سازی پارس در اثر سانحه تصادف

به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته دو نفر از کارگران کارخانه کاغذسازی پارس واقع در محدوده هفت تپه خوزستان در اثر سانحه تصادف جان خود را از دست دادند.
از قرار معلوم این حادثه حدود ساعت ۱۹ دیروز و هنگام برگشت از کارخانه رخ داده است.
این دو کارگر به نام‌های «باقری» و «خسروی» از کارخانه کاغذسازی عازم کوی سازمانی کارخانه بودند که خودروی حامل آن‌ها دچار سانحه تصادف می‌شود.
ظاهرا یکی از این کارگران در محل فوت می‌کند و کارگر دیگر پس از انتقال به بیمارستان محلی به علت شدت مصدومیت، جان خود را از دست می‌دهد.
این دو کارگر ۴۵- ۵۰ ساله از نیروهای غیربومی کارخانه کاغذسازی بودند که در منازل سازمانی این واحد تولیدی سکونت داشتند.

--------------------------

تجمع کارگران ساختمانی مقابل ساختمان شرکت عمران پرند

یکی ازکارگران معترض در تماس با ایلنا درباره دلایل تجمع امروز خود وسایر همکارانش گفت: ما بیش از۱۰۰ کارگر ساختمانی شاغل در پروژه‌های تجاری فاز ۶ شهرک پرند هستیم که که تحت مسئولیت چند شرکت پیمانکاری از پنج ماه قبل دستمزد نگرفته ایم.
او با بیان اینکه از آذر ماه سال گذشته به دلایلی که کارفرمایان شرکتهای پیمانکاری آنرا مشکلات مالی ناشی از عدم دریافت پایان کار شهرداری عنوان می‌کنند، دستمزد کارگران ساختمانی شاغل در این پروژه پرداخت نمی‌شود.
براساس این اظهارات مطالبات معوقه هر یک از کارگران ساختمانی رقمی حدود ۶ تا ۸ میلیون تومان است که پیمانکاران به بهانه تراشی‌های مختلف قصد پرداخت آن را به کارگران ندارند.
به گفته وی مشکلات مالی ناشی از ندادن پایان کار واحد‌های تجاری از سوی شهرداری وشرکت عمران پرند به کارگران ساختمانی مربوط نمی‌شود ودر این بین نباید کارگران خسارت ببینند.

--------------------------

دستمزد خبازان تغییر نکرده است/ لزوم قانونمند شدن اشتغال در نانوایی ها

«رمضان علی نوروزی»، عضو کانون عالی انجمن های صنفی کارگران خباز کشور، در گفتگو با ایلنا با اشاره به عدم افزایش مزد خبازان در سال جدید گفت: سطح معیشتی و شغلی کارگران خباز در پایین ترین سطح ممکن است.
وی افزود: یک مطالبه اصلی جامعه خباز، خارج شدن روند افزایش دستمزد از حالت توافقی است. تنها در این صورت است که علاوه بر افزایش دستمزد، حقوق قانونی دیگر از قیبل مزایا، حق مسکن و سنوات نیز به این کارگران تعلق خواهد گرفت.
وی ادامه داد: اگر حداقل بگیران شاغل در نانوایی ها براساس مصوب شورای عالی کار دستمزد بگیرند، سپس می توان براساس اجرای طبقه بندی مشاغل، مزد رده های شغلی مختلف خبازی ها را مشخص کرد.
نوروزی با بیان این مطلب که امسال هیچ افزایش مزدی برای کارگران نانوا پیش بینی نشده گفت: براساس عرف رایج، افزایش مزد کارگران نانوایی ها، به افزایش قیمت نان بستگی دارد و از آنجا که هیات دولت اعلام کرده امسال قیمت نان افزایش نخواهد یافت، تکلیف افزایش مزد خبازان نامشخص باقی مانده است.
رئیس انجمن صنفی کارگران خباز استان مرکزی با تاکید مجدد بر لزوم قانونمند شدن تعیین دستمزد خبازان گفت: کارگران خباز از مزایای قانونی محرومند و این برعهده وزرات کار است که با رایزنی و مشارکت انجمن های صنفی، وضعیت شغلی کارگران نانوایی ها را ساماندهی کند.
وی از مذاکرات متعدد کانون عالی انجمن های صنفی کارگران خباز با مقامات مسئول وزارت کار خبر داد و گفت: متاسفانه تا کنون این پیگیری ها بی نتیجه مانده است و مسئولان می گویند این مطالبه باید از طریق مجلس پیگیری شود.

--------------------------

کارگران فضای سبزمنطقه دوشهرداری اهواز تجمع کردند

منابع کارگری ایلنا در شهرداری اهواز گزارش دادند، صبح امروز کارگران خدماتی فضای سبز منطقه دو شهرداری اهواز در اعتراض به معوقات حقوقی خود دست از کار کشیده و در ساختمان مرکزی شهرداری اهواز تجمع کردند.
این کارگران که در استخدام شرکت پیمانکاری «صنعتگران جوان نادر کارون» هستند در این تجمع خواستار پاسخ قاطع مسئولان شرکت پیمانکاری در خصوص پرداخت کردن دو ماه دستمزد در ماه‌های اسفند ۹۴ وفرودین سال جاری شدند.
براساس این اطلاعات پیمانکار فضای سبز شهرداری اهواز از تقریبا چهار سال پیش مسئولیت پرداخت مطالبات مزدی بیش از ۲۳۰کارگر را بر عهده گرفته است.
گفته می‌شود یکی دیگر از موارد مورد اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو اهواز محدودیت حق اولاد وبیمه خانواده‌های آنان است.
آنان می‌گویند تا پیش از تصویب و ابلاغ قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده، حق اولاد تنها به دو فرزند از مجموع فرزندان خانوداه‌های کارگری پرداخت می‌شد اما با تصویب و ابلاغ قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده محدودیت‌های مربوط به پرداخت حق اولاد و بیمه اجباری فرزندان کارگران برطرف شد.

--------------------------

ادامه تاخیر مطالبات مزدی کارگران خدماتی قطار شهری تهران

منابع خبری ایلنا در متروی تهران گفتند این کارگران که تحت مسئولیت چند شرکت پیمانکاری در خطوط یک، دو و چهار متروی تهران مشغول کارند به غیر از مطالبات مربوط به یک ماه نیم دستمزد (آذرماه سال گذشته ونیمی از دستمزد فروردین ماه سال جاری) تا کنون، بابت هفت ماه اضافه کاری، ۱۴ ماه سنوات، بخشی از عیدی و حق بیمه پرداخت نشده نیز طلبکارند.
در این باره یکی از کارگران خدماتی متروی تهران عمده به تاخیر افتادن مطالبات خود وسایر همکارانش را بدحسابی پیمانکار ان عنوان کردند ودر ادا مه گفت: در حال حاضر حدود ۱۶۰ کارگر خدماتی در خط یک، ۱۳۰ کارگر در خط چهار متروی تهران تحت مسئولیت شرکت پیمانکار «پیمان مرو» و حدود ۱۵۰ کارگر خدماتی دیگر در خط دو متروی تهران با مسئولیت شرکت خدماتی «رخش پاکان» کار می‌کنند.
وی با بیان اینکه بخش قابل توجه‌ای از مطالبات کارگران خدماتی خطوط یک، دو وچهار متروی تهران از سوی پیمانکار پیشین (شرکت پیمانکاری زمان روب) پرداخت نشده است تاکید کرد: آبان ماه سال گذشته با اتمام قرار داد قطارشهری تهران با شرکت پیمانکاری زمان روب، شرکت قطار شهری می‌بایستی مطالبات معوقه کارگران را از این شرکت وصول می کرد. در این مورد هیچ کدام از پیمانکاران قبلی وجدید ونه مسئولین قطار شهری تهران مسئولیت پرداخت مطالبات کارگران خدماتی را برعهده نمی‌گیرند.
کارگران خدماتی قطار شهری تهران که امیدوارند با حمایت مسئولان بالادستی مشکلاتشان مرتفع شود، می‌گویند: در این مجموعه هر ماهه به کارگران قول می‌دهد که معوقات مزدی آنان را پرداخت می‌کنند اما باوجود روند فعلی که مسئولان سازمان قطار شهری که نظارت خود را از ژیمانکران زیر مجموعه خود کم کرده اند هنوز این وعده محقق نشده و در این بین کارگران بلاتکلیف بیشترین خسارت را دیده‌اند.

--------------------------

«سقوط از ارتفاع» حاصل عدم نظارت و فقدان تجهیزات ایمنی است

به گزارش ایلنا، در روزهای گذشته دو کارگر پتروشیمی ایلام که یکی از آنها جوشکار و دیگری داربست زن بود، در حین کار جان خود را از دست دادند.
از قضا، علت مرگ هردو کارگر اثر سقوط از ارتفاع در کارگاه ساختمانی است.
در همین رابطه، «شهرام غریب» در گفتگو با ایلنا با اشاره به افزایش نرخ حوادث مرگبار در کارگاههای ساختمانی و از جمله سقوط از داربست اظهار داشت:‌ صد درصد وظیفه نظارت بر کار کارگر در ارتفاع بر عهده ناظر ایمنی کارگاه است و وی مسئول است که بر لزوم اجرای قوانین دقیق و اصولی کار در ارتفاع "WORKING AT HIEGHT" ، در محیط کارگاه نظارت داشته باشد.
غریب افزود:‌ سازه داربست باید دارای برچسب سبز، قرمز و زرد باشد. برچسب سبز به معنای استاندارد بودن آن، برچسب قرمز به معنای این است که کار بر روی آن ممنوع است و برچسب زرد هم به این معنی است که فقط گروه تعمیرات داربست می‌توانند بر روی آن کار کنند.
این کارشناس ایمنی کار ادامه داد: علاوه بر این، حتما کارگری که در ارتفاع کار می‌کند، باید از کمربند و چانه بند استفاده کند. علاوه برآن باید حفاظ ایمنی و ریل محافظ که دو نوع "MID RAIL" تا ارتفاع 41 و 47 سانتی متر و "HAND RAIL" در ارتفاع 90 و 1 متر و 10 سانتی متری است بر روی داربست وجود داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه کارفرما می‌تواند با آموزش و در عین حال اتخاذ تدابیر تشویقی از آمار حوادث سقوط از ارتفاع بکاهد، افزود: کارفرما موظف است که دوره های آموزش تخصصی کار در ارتفاع را برای کارگر تدارک ببیند تا کارگر قوانین استفاده از کمربند ایمنی را فرابگیرد. ضمن اینکه کمربندی که کارگر استفاده می‌کند باید مورد تایید ناظر ایمنی کارگاه باشد.
غریب با تاکید بر اینکه بیشتر حوادث سقوط از ارتفاع در مرحله ساخت و ساز رخ می‌دهد، تصریح کرد: علاوه بر نظارت دستورالعملی باید نظارت عملیاتی( نظارت حین اجرای کار) وجود داشته باشد. در خصوص دستورالعمل‌ها مشکلی نداریم اما در خصوص نظارت دست اندرکاران باید کنکاش بیشتری به خرج دهند.

--------------------------

طرح "کارگر دائم" کلاه زردها بررسی می شود

اعضای شورای اپراتورهای پست های فشار قوی برق در تماس با ایلنا از احتمال برگزاری جلسه تعیین تکلیف این کارگران ظرف یکی دو هفته آینده خبر دادند.
از قرار معلوم سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعلام کرده است، جلسه بررسی طرح "کارگر دائم" اپراتورها به زودی در دستور کار قرار می گیرد و نتیجه به وزارت نیرو ابلاغ خواهد شد.
تبدیل شدن به کارگر دائم مدتهاست که به مهمترین مطالبه اپراتورهای پست های فشار قوی برق تبدیل شده است و سال گذشته، این طرح در کمیسیون اجتماعی مجلس نیز بررسی شده است.
اعضای شورای اپراتوری ابراز امیدواری کردند، که حداکثر تا دو ماه آینده تعیین تکلیف انجام شده و نتیجه برای اجرا به وزارت نیرو ابلاغ شود.

--------------------------

غرق شدن یک کارگر جوشکار حین کار

براساس اخبار دریافتی ایلنا، یک کارگر جوشکار در منطقه جرف جزیره مینو از توابع شهرستان خرمشهر در اروند رود غرق شد.
از قرار معلوم، این کارگر به نام "هادی حسانی" در حالی که بر عرشه کشتی در حال ساخت مشغول به کار بود، در آب سقوط کرده و غرق شده است.
غواصان خرمشهری همچنان در حال جست و جوی جسد این غریق هستند، ولی تاکنون جسد وی پیدا نشده است.
شرکت صنایع دریایی ساحل اروند در کنار رودخانه اروند قرار دارد و فعالیت آن در بخش کشتی‏سازی است.

--------------------------

کارگران پیمانکاری پگاه تهران خواستار مستقیم شدن قراردادهایشان شدند

منابع کارگری ایلنا در صنایع شیر پگاه تهران با اعلام این خبر گفتند: حدود ۲۲۰کارگر روز مزدی و ۱۲۰ کارگر حجمی هستیم که سالهاست زیر نظر پیمانکاران مختلف مشغول کاریم.
این کارگران که عقیده دادند به واسطه حضور پیمانکار دریافتی‌های آنها به نسبت سایر کارگران کاسته شده است، می‌گویند: جدا از مشکل ناکافی بودن دستمزد دریافتی آنها با مشکل تهدید امنیت شغلی نیز مواجه هستیم چنانچه بطور مشخص در واپسین روز‌های سال گذشته (۹۴) پیمانکار، حدود ۳۰ کارگر حجمی را پس از اتمام قرار داد کار اخراج کرد.
کارگران صنایع شیر پگاه تهران خواستار آن هستند تا مدیریت این واحد صنعتی در مقام کارفرمای اصلی در راستای اجرای طرح‌های مستقیم شدن قراردادهای کاری کارگران پیمانکاری با آن‌ها قرارداد مستقیم کار منعقد کند.
به گفته آنان طی چند سال گذشته مدیریت فعلی کارخانه طرح جایگزینی نیروی کار روز مزدی وحجمی کارخانه را به جای نیروی کار بازنشسته در دست گرفته است.
به گفته این کارگران در حال حاضر بیش از یکسال از حضور آخرین پیمانکار نیروی انسانی در کارخانه شیر پگاه تهران می‌گذرد وعلارغم اینکه با هر یک از کارگران قرا داد‌های یکساله بسته است اما کارگران حجمی وروز مزدی هیجگاه احساس امنیت شغلی نمی‌کنند

--------------------------

معوقات مزدی ۵۰۰۰ کارگر شرکت معدن سنگ آهن بافق

جمعی از کارگران شرکت معدن سنگ آهن بافق در تماس با ایلنا از مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند.
از قرار معلوم، دستمزد اسفند این کارگران ساعاتی پیش پرداخت شده است اما مزایا و عیدی و حق سنوات سال گذشته این کارگران همچنان پرداخت نشده باقی مانده است.
دستمزد فروردین ماه این کارگران نیز که تعداد آن‌ها حدود ۵۰۰۰ نفر و با قراردادهای شغلی مختلف شامل رسمی، شرکتی، قرارداد معین و روزمزد مشغول به کار هستند هنوز پرداخت نشده است. ظاهرا مدیرعامل شرکت، کمبود بودجه را علت این دیرکرد عنوان کرده است.

--------------------------

۲۰۰ کارگر چاه نفت کمان‌کوه تعدیل شدند

منابع خبری ایلنا در استان ایلام با اعلام این خبر افزودند: کارگران مورد نظر دست کم از ۵ تا ۲۰ سال سابقه کاری دارند و در حال حاضر آنها خواهان در وهله اول خواهان تمدید قراردادهای خود هستند.
برپایه این اطلاعات کارگران مذکور پیش از این در روزهای گذشته با برپایی یک اجتماع صنفی در مقابل استانداری ایلام پیگیر خواسته‌های خود شده بودند مدعی هستند که ظاهرا حتی در شرایط کنونی قرار نیست به آنها بیمه بیکاری تعلق بگیرد.
ظاهرا مسئله رابطه همکاری پیمانکاری که کارفرمای این کارگران محسوب می‌شده از حدود دو هفته پیش با وزارت نفت که کارفرمای اصلی پروژه چاه‌های نفت کمان‌کوه محسوب می‌شود، قطع شده است.
کارگران مورد نظر مدعی‌هستند با توجه به فعالیت سایر پیمانکاران، فعالیت پروژه استمرار داشته و به همین دلیل نیازی به تعدیل آن‌ها نبوده است.
در عین حال آنطور که منابع ایلنا گفته‌اند، این کارگران از نیروی‌های بومی استان و نیرو طرح توسعه هستند که زمان بندی فعالیت‌های آن‌ها (time sheet) با خود کارفرمای اصلی بوده و بیکار شدن آن‌ها ارتباطی به اتمام قرارداد پیمانکار ندارد.

--------------------------

سوختگی چهار کارگر کارخانه فولاد با مواد مذاب

به گزارش ایلنا، عصر پنج شنبه ۴ کارگر کارخانه فولاد آذرشهر در آذربایجان شرقی بر اثر ریختن مواد مذاب دچار سوختگی و به بیمارستان منتقل شدند.
بر اساس اعلام روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌شرقی این حادثه حوالی ساعت ۱۶ روز پنج شنبه رخ داده است.
در این حادثه، چهار کارگر۲۲ الی ۴۰ ساله دچار سوختگی‌های ۱۰ الی ۸۵ درصد شدند که توسط ماموران اورژانس به بیمارستان آذرشهر منتقل شدند.
آذرشهر در ۵۴ کیلومتری جنوب غرب تبریز و در محور تبریز- بناب واقع شده‌است.

--------------------------

اراده ای برای تعیین تکلیف کلاه زردها وجود ندارد

گروهی از این کارگران که در قالب شورای اپراتورهای فشار قوی پیگیر مطالبات صنفی خود و همکارانشان هستند، در تماس با ایلنا از عدم تعیین تکلیف وضعیت شغلی خود در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور خبر دادند.
به گفته این اپراتورها، پس از گذشت جلسات متعدد با هدف ترمیم قرارداد اپراتورهای کار معین پست های فشار قوی برق کشوردر مجلس، در این خصوص مکاتبه ایی نیز در مورخه بیست و نهم بهمن 94 از سوی وزارت نیرو جهت تعیین تکلیف وضعیت قراردادهای این قشر به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور صورت گرفته است.
این گروه از کارگران وزارت نیرو افزودند: باوجود این شرایط به نظر می رسد که هیچ گونه اراده خاصی در برگزاری جلسه تعیین تکلیف اپراتورهای کار معین از سوی سازمان مدیریت وجود ندارد.
این اپراتورها در ادامه از شرایط موجود ابراز نارضایتی کردند و افزودند: با توجه به شرایط موجود، ادامه پیگیری از مجاری مختلف قانونی را برای خود محفوظ می دانند.

--------------------------

کارگران «سها طب» مشهد ۷ماه مزد معوقه طلب دارند

کارگران این کارخانه در تماس با ایلنا گفتند: حدود ۶ نفر هستند که جدا از دریافت نکردن طلب مزدی فروردین ماه سال جاری هنوز از مدیریت کارخانه بابت ۶ ماه از مطالبات سال گذشته طلب کارند.
این کارگران می گویند: در مقابل این طلب مزدی از کارفرما هرماه به صورت علی الحساب مبالغی در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان دریافت کرده اند.
به ادعای کارگران، این واحد تولیدی تا سال ۸۷ حدود ۱۲۰ کارگر فعال داشت اما به سبب مشکلات مذکور بخش زیادی از کارگران خود را از دست داد تا به جایی که تا اوایل سال گذشته تعداد کارگران به ۱۴ نفر رسید.
کارگران با بیان اینکه حدود نیمی از این ۱۴ کارگر خود خواسته بدون دریافت مطالبات معوقشان، محل کار خود را ترک کردند افزود: این کارگران که هرکدام بین یازده تا بیست و چهار میلیون تومان طلبکارند از مرداد ماه سال گذشته راهی مراجع قضایی واداره کار شده اند.
از قرار معلوم این کارگران که بیش از هفت سال سابقه کار در این کارخانه را دارد، به دلیل مشکلات معیشتی بیش از این نمی‌توانند منتظر پرداخت دستمزدشان بماند و به همین دلیل از مسئولان دولتی در استان خراسان رضوی از جمله استانداری خواستار رسیدگی به وضعیت خود شده‌اند.
گفتنی است شرکت تجهیزات پزشکی س‌ها طب که در زمینه تولید تجهیزات پزشکی فعالیت داشت هم اکنون به دلیل مشکلات تولید با استفاده از تجهیزات موجود در زمینه تولید سازه‌های فلزی فعالیت دارد.

--------------------------

کارگران فولاد زاگرس به کردستان بازگشتند

به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته (چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت) دو کارگر فولاد زاگرس در پی صدور نامه معاونت اشتغال وزارت کار به شهرستان محل اقامت خود برگشتند.
ظاهرا این نامه خطاب به مدیر کل اداره کار استان کردستان با موضوعیت لزوم جذب این دو کارگر بیکار شده در یکی از واحدهای تولیدی این استان، نوشته شده است.
این دو کارگر از دوشنبه (۱۳ اردیبهشت) برای پیگیری وضعیت بیمه بیکاری خود به تهران آمده بودند. پیگیری‌های خبرنگار ایلنا تا زمان روشن شدن وضعیت این دو کارگر همچنان ادامه دارد.

--------------------------

ممنوعیت انجام اضافه کاری در کارهای سخت و زیان آور

به گزارش ایلنا، در روزهای 11 و 12 اردیبهشت ماه سال جاری اخبار رسمی در خصوص مرگ دو کارگر پتروشیمی ایلام که به عنوان جوشکار و داربست زن در پروژه الفین 13 مشغول این واحد صنعتی مشغول به کار بوده‌اند منتشر شد.
براساس اخباری که در رابطه با این حوادث منتشر شده است، همکاران کارگران حادثه دیده عقیده دارند که بالا بودن ساعات کار روزانه در بروز حوادث یاد شده موثر بوده است.
«محمد شریف»‌در همین رابطه به ایلنا گفت:‌ البته تا زمانی که نتیجه تحقیقات کارشناسی این حادثه منتشر نشده باشد، نمی‌توان در مورد علت اصلی وقوع حادثه اظهار نظر کرد.
وی افزود: اما چنانچه پس از اتمام تحقیقات مشخص شود که مرگ این کارگران از بابت عمل نکردن پیمانکار یا کارفرما به وظیفه ایمن سازی محیط کار است، آنگاه عوامل مسئول از نظر قانون متخلف شناخته می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه مطابق با ماده 85 قانون کار کارفرما و یا پیمانکار ملزم است تا ایمنی محیط کار را برای فعالیت کارگر فراهم کند، گفت: بصورت کلی در حوادث کاری که تلفات جانی منجر به فوت داشته باشند می‌توان برای متخلفان با عنوان اتهامی "قتل غیر عمد" در محاکم قضایی تشکیل پرونده داد.
شریف در خصوص عدم رعایت ساعت کاری مطابق با قانون برای کارهای سخت و زیان آور گفت:‌مطابق ماده 61 قانون کار کارفرما حق ارجاع کار اضافه به کارگران که کار سخت و زیان آور انجام می دهند ندارد، بنابراین حتی اگر کارگری که کار سخت و زیان اور انجام می‌دهد بخواهد خارج از ساعات موظفی کار اضافی انجام دهد، کارفرمای او باید از این اقدام جلوگیری کند.
این وکیل دادگستری افزود: ‌جدا از این مسئله دست کم یکی از دو کارگر پتروشیمی ایلام در روز جهانی کارگر فوت کرده است و از آنجا که برابر قانون کار فعالیت کارگر در این روز حکم انجام کار در روزهای تعطیل را دارد، با در نظرگرفتن اصول قانونی و بررسی شرایط کار، بازهم کارفرما ار نظر قانون مرتکب تخلف شده است.
وی با تاکید بر اینکه ضمانت اجرایی قتل غیر عمد پرداخت دیه است،‌ گفت:‌ البته در واحدهای بزرگ تولیدی پرداخت دیه مرگ دو کارگر شاید بارمالی سنگینی را به دنبال نداشته باشد اما واقعیت این است که در عمل این خانواده‌های کارگران هستند که از اتفاق صورت گرفته ضرر کرده‌اند.
شریف تصریح کرد:‌ با توجه به اینکه این دست حوادث تاثیرات منفی عمیقی بر روی اذهان عمومی دارد مقامات مسئول اعم از بازرسان وزارت کار ملزم هستند که به تامین ایمنی کارگران در محیط کار توجه نشان دهد و نسبت به ریشه یابی وقوع این حوادث و موجبات وقوع آنها توجه نشان دهند، تا بیش از این جامعه کارگری شاهد فوت کارگران در محل کار نباشند.
این حقوقدان در این خصوص که کارفرمایان در بعضی شهرها حوادث کاری و عدم رعایت حقوق اولیه کارگران را ناشی از نبود پیمانکار صاحب صلاحیت ارزیابی می‌کنند، گفت:‌ سازمان های مرتبط مثل سازمان برنامه و بودجه ملزم به درجه بندی پیمانکاران هستند از این رو صاحبان کارخانه‌ها باید برای به کار گیری پیمانکاران صاحب صلاحیت پول بیشتری هزینه کنند و حتی در این خصوص باید از سایر شهرها برای پروژه های خود پیمانکار صاحب صلاحیت بیاورند.

--------------------------

سرگردانی دو نفر از کارگران فولاد زاگرس در تهران

به گزارش ایلنا، دو نفر از کارگران بیکار شده فولاد زاگرس جهت پیگیری وضعیت بیمه بیکاری به تهران آمده‌اند اما با گذشت دو روز هنوز نتوانسته‌اند مسئولان وزارت کار را متقاعد کنند که بیمه بیکاری حق کارگرانی است که از ابتدای ۹۳ به علت «انحلال کارخانه» بیکار شده‌اند.
این دو کارگر به نام‌های «احمد امینی» و «علیرضا رستمی» از جمله کارگران فولاد زاگرس در قروه کردستان بودند که با تعطیلی کارخانه پرونده بازگشت به کار را در دیوان عدالت اداری پیگیری کردند.
امینی می‌گوید: به بقیه کارگران بیمه بیکاری تعلق گرفته است چون آن‌ها از پیگیری شکایت از کارفرما جهت بازگشت به کار را منصرف شدند، فقط ما دو نفر هستیم که از حق قانونی بیمه بیکاری محروم مانده‌ایم.
به گفته امینی اگرچه پرونده شکایت مختومه شده و در بهمن ماه سال گذشته رای «لغو بازگشت به کار» صادر شده، همچنان تامین اجتماعی از پذیرش بیمه بیکاری این دو نفر سر باز می‌زند.
امینی و رستمی امروز از صبح زود در پیاده رو مقابل وزارت کار با پلاکاردی در دست به انتظار نشسته‌اند: «پس از بیکاری و اخراج، چرا لغو بیمه بیکاری؟»
این دو کارگر اخراجی و مستاصل می‌گویند: آن قدر مقابل وزارت کار می‌مانیم، تا مسئولان مجبور شوند به ما پاسخ بدهند. اگر خواسته ما غیرقانونی است، مکتوب اعلام کنند که چرا بیمه بیکاری به ما تعلق نمی‌گیرد.

--------------------------

راه دشوار دریافت بیمه بیکاری کارگران شاغل در مناطق ویژه و آزاد

شماری از کارگران شاغل در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ایلنا اعلام کردند، به‌دلیل ماهیت کار غیردائم کارگران مناطق آزاد و ویژه و قوانین این مناطق روند برای آنها دریافت بیمه بیکاری ناممکن و یا با دشواری بسیار همراه است.
بنا به اظهارنظر این کارگران، قرارداد کاری که کارفرما با این دست از کارگران منعقد می‌کند، سالیانه و یا صوری (سفیدامضاء) است که در صورت عدم تمایل کارفرما وی مختار است تا قرارداد آنان را برای سال بعد تمدید نکند و یا به همکاری کارگر پایان دهد.
به‌گفته آنان، شرط دریافت بیمه بیکاری کار دائم است و آن‌چنان که در این مناطق مشاهده می‌شود، کارگران شاغل در این مناطق به‌دلیل ماهیت قراردادهایشان که مداوم نیست و از طرف دیگر اکتفای کارفرما به ماده ۳۴مقررات اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تأمین اجتماعی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از این حق (بیمه بیکاری) محروم می‌شوند.
به موجب ماده 34 هرگاه اخراج کارگر از سوی هیئت رسیدگی موجه شناخته نشود، کارفرما را مخیر خواهد کرد تا کارگر را به کار برگردانده و حقوق ایام بلاتکلیفی وی را بپردازد و یا آن‌که در قبال هرسال خدمت حقوق (45 روز) وی را به عنوان خسارت اخراج بپردازد.
در مراجعه یکی از همین کارگران به اداره بیمه یکی از این مناطق، معطلی بیش از اندازه ارباب رجوع و برخورد نامناسب متصدیان امور بیمه در این ادارات گزارش شده است؛ طبق مشاهدات وی، این متصدیان با مواجه شدن پرسش از سوی ارباب رجوع، روند رسیدگی پرونده را با لحنی تهدیدآمیز به چندین ماه بعد مؤکول می‌کنند.

--------------------------

کارگران شهرداری های استان خوزستان

معوقات مزدی دارند/ هر هفته شاهد تجمع کارگران شهرداری هستیم

«آقایار حسینی»، دبیرخانه کارگر خوزستان در گفتگو با ایلنا با اشاره به معوقات مزدی کارگران شهرداری‌های استان خوزستان گفت: وضعیت شغلی کارگران شهرداری‌ها در استان خوزستان بسیار نامساعد است.
وی افزود: دیرکرد در پرداخت، در همه شهرداری‌های استان وجود دارد و درواقع می‌توان گفت میانگین معوقات مزدی کارگران مجموعه شهرداری‌های استان بالای سه ماه است، به طوری که هر هفته شاهد تجمع کارگران شهرداری در یکی از نقاط استان هستیم.
حسینی به تجمع اعتراضی روز جهانی کارگر کارگران شهرداری خرمشهر اشاره کرد و گفت: این کارگران حدود ۴ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند و بار‌ها نسبت به این عدم پرداخت اعتراض کرده‌اند.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه‌ای دیگر می‌توان به کارگران شهرداری اندیمشک اشاره کرد که حدود ۸ ماه معوقات مزدی دارند.
دبیرخانه کارگر خوزستان بی‌توجهی مسئولان شهرداری‌ها و مجموعه استانداری به مطالبات کارگران را علت اصلی بروز این کاستی‌ها و نارسایی‌ها دانست و گفت: یکی ازمشکلات، واگذاری پروژه‌ها و خدمات عمرانی به شرکت‌های پیمانکاری بدون اعمال نظارت‌های قانونی است.
وی ادامه داد: طبق قانون، شرکت پیمانکار مکلف است تا سقف سه ماه بدون پرداخت صورت وضعیت توسط کارفرمای مادر، مطالبات مزدی کارگران را پرداخت کند و علی القاعده باید این توانایی را در زمان مناقصه اثبات نماید، اما متاسفانه واگذاری‌ها بدون در نظر گرفتن این ضوابط قانونی انجام می‌شود.
حسینی در پایان گفت: مساله واگذاری به پیمانکاران تنها بخشی از مساله است، چرا که کارگران قرارداد مستقیم شهرداری‌های خوزستان نیز با مشکل مشابهی مواجهند و مطالبات مزدی آن‌ها نیز به موقع پرداخت نمی‌شود.

--------------------------

تجمع کارگران آلومینیوم المهدی مقابل استانداری هرمزگان

یکی از کارگران معترض که در این تجمع اعتراضی حضور یافته، به ایلنا گفت: دلیل تجمع امروز کارگران مقابل ساختمان استانداری هرمزگان مشخص شدن وضعیت کارخانه وکارگران در جلسه امروز اعضای شورای تامین استان است.
به گفته وی اعضای شورای تامین استان از ساعت ۹ صبح امروز چهارشنبه (پانزدهم اردیبهشت ماه) با حضور نماینده سازمان خصوصی سازی، کارفرمای بخش خصوصی، نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی ونمایندگان کارگری تشکیل جلسه داده‌اند اما تا این لحظه کارگرانی که خارج از ساختمان استانداری حاضر هستند از نتیجه جلسه وصحبتهای که در داخل ساختمان برای برسی وضعیت کارخانه وتکلیف کارگران می‌شود، بی‌خبرند.
او با اشاره به اینکه پیش از این نیز اعضای کمسیون کارگری استان جلساتی را پیرامون خواسته‌های صنفی کارگران آلومینیوم المهدی برگزار کرده بودند که در آن کارفرما مکلف به انجام تعهدات قانونی خود در قبال کارگران شده بود افزود: متاسفانه کارفرما در انجام مفاد مصوبات اعضای کمسیون کارگری بی‌تفاوت بود واین موضوع باعث شد تا کارگران طی روز‌های هفتم وهشتم ونهم اردیبهشت ماه در محوطه کارخانه تجمع کنند.
به گفته این کارگر، در مجتمع آلمینیوم المهدی حدود ۲۴۰۰ کارگر مشغول کارند، افزود: از زمان خصوصی سازی این واحد صنعتی و جابجایی کارفرما، کارگران احساس می‌کنند که مطالبات صنفی آنها چندان جدی گرفته نمی‌شود.
طبق اظهارات این کارگر کارفرما از بدو ورود در صدد حذف برخی از مزایای مربوط به حق افزایش تولید و پرداختی‌های ویژه اعیاد کارگران است که از بدو تاسیس این مجتمع به آنان پرداخت می‌شده است. علاوه بر آن احتمال اخراج تعداد زیادی از کارگران بخش خدماتی کارخانه برای جبران کمبود منابع مالی کارخانه قوت گرفته است.

--------------------------

کارگران پتروشیمی ایلام خواستار کاهش ساعات کار شدند

منابع خبری ایلنا در پتروشیمی ایلام با اعلام این خبر افزودند: در حال حاضر عمده‌ترین خواسته صنفی کارگران واحد الفین پتروشیمی کاهش ساعات روزانه کار است و در همین رابطه در روزهای اخیر گروه‌هایی از کارگران از طریق اجتماع صنفی این موضوع را مطرح کرده‌اند.
براساس اطلاعاتی که به نقل از کارگران پتروشیمی ایلام بدست آمده است دست‌کم تا پیش از حوادث جداگانه‌ای که در روزهای یازدهم و دوازدهم اردیبهشت ماه سال جاری، منجر به فوت دو نفر از کارگران این مجتمع پتروشیمی شد، ساعت روزانه کار کارگران این مجتمع از حوالی ۷ صبح تا ۷ عصر بوده است.
برابر اطلاعاتی که به صورت رسمی از سوی پتروشیمی ایلام منتشر شده است در حادثه روز ۱۱ اردیبهشت ماه مرادجان قبادی از کارگران پیمانکاری و باسابقه داربست‌زن واحد الفین هنگام کار براثر سقوط از ارتفاع مجروح و به فاصله یک روز براثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست می‌دهد، همچنین در حادثه دوم که به فاصله یک روز بعد در همین واحد رخ می‌دهد، یکی دیگر از کارگران پیمانکاری جوشکار به نام علی کاظمی براثر سقوط از ارتفاع جان خود را از دست می‌دهد.
از قرار معلوم پس از این حوادث، ساعت کار روزانه گروهی از این کارگران با دو ساعت کاهش از ساعت ۷ صبح تا ۵ عصر تغییر کرده است و در همین رابطه باقی کارگران پتروشیمی ایلام نیز خواستار کاهش ساعات کار روزانه خود هستند.
به گفته مدیریت پتروشیمی ایلام، این واحد صنعتی که از سال ۹۲ وارد فاز تولید شده است حدود ۲ هزار کارگر دارد و بهره برداری از واحد الفین آن نیز تا پایان سال جاری به صورت کامل انجام خواهد شد.
کارگران پتروشمی ایلام می‌گویند با توجه به شرایط سخت کاری آن‌ها چنانچه در ساعات کار روزانه و زمان استراحت و امکانات رفاهی آن‌ها بازنگری صورت بگیرد، قطعا دیگر حوادثی مانند آنچه که در روزهای گذشته اتفاق افتاد، رخ نخواهد داد.

--------------------------

مطالبات مزدی بازنشستگان صنعت فولاد پرداخت نشده است

«ابوالقاسم ترابیان»، عضو کانون بازنشستگان شرکت ملی فولاد استان تهران در گفتگو با ایلنا گفت: بخش اعظمی از ۸۵ هزار بازنشسته صندوق فولاد در سراسر کشور، مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
وی با بیان این مطلب که دستمزد فروردین ماه نیز هنوز پرداخت نشده افزود: بخش عمده این مطالبات مربوط به سالهای گذشته است.
ترابیان در تشریح این مطالبات گفت: از سال ۹۱ مابه التفاوت احکام، حق مدیریت و سختی کار بازنشستگان پرداخت نشده است.
وی ادامه دارد: مدیریت صندوق، علت عدم پرداخت را کمبود بودجه عنوان کرده و علاوه بر این برای انجام پرداخت‌ها نیاز به دستورالعمل هیات امنای صندوق‌های بازنشستگی است.
این بازنشسته صندوق فولاد در پایان گفت: اگر اراده‌ای در سطح مدیران وجود داشته باشد، امکان پرداخت مطالبات از محل بودجه‌های تخصیص یافته توسط مجلس وجود دارد.

--------------------------

آتش سوزی در یکی از کمپ های کارگران

به گزارش ایلنا، ساعت ۱۶ روز گذشته یکی از کمپ‌های فاز ۱۴ پارس جنوبی که فضای استراحت کارگران بود، دچار حریق شد.
از قرار معلوم، اتصال برق در کولر علت بروز این حادثه عنوان شده است.
پس از اعزام نیروهای امداد و آتش نشانی، پس از یک ساعت این حریق بدون تلفات جانی خاتمه یافت اما به کانکس‌های محل اقامت کارگران آسیب جدی وارد شد.
در همین رابطه شب گذشته، یکی از رسانه‌های محلی نیز با اعلام خبر این حادثه نوشت: خوشبختانه به دلیل عدم حضور اغلب کارگران در این کمپ و خروج بموقع حاضران، این آتش سوزی تلفاتی نداشته، ولی بخشی از کمپ که شامل ۲۰ اتاق استراحت بوده، خسارت کلی دید.

--------------------------

تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران پیمانکاری عسلویه

منابع خبری ایلنا در عسلویه از عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ خبردادند.
به گفته این منابع، در نیمه اردیبهشت دستمزد بهمن ۹۴ پرداخت شده است اما دستمزد اسفند و فروردین ماه این کارگران که تعداد آن‌ها تا چندصد نفر برآورد می‌شود، همچنان پرداخت نشده باقی مانده است.
از قرار معلوم، این کارگران در شرکت‌های پیمانکاری دست چندم مشغول به کار هستند. با تعدادی از آن‌ها نیزکه در سال جدید تعدیل شده‌اند، تسویه حساب صوری بدون پرداخت مطالبات مزدی انجام شده است.
ظاهرا کارفرمایان شرکت‌های پیمانکاری کمبود نقدینگی را دلیل عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران اعلام کرده‌اند و تا کنون، هیچ وعده‌ای در ارتباط با زمان پرداخت معوقات به کارگران داده نشده است.

--------------------------

وکیل کارگران معدن سنگ آهن بافق:

صدور حکم موکلانم با تاخیر مواجه شده است

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل کارگران معدن سنگ آهن بافق در تماس با ایلنا از تاخیر در صدور حکم موکلانش خبر داد.
این وکیل دادگستری که وکالت ۹ نفر از کارگران معدن بافق را برعهده دارد اظهار داشت: آخرین جلسه رسیدگی به پرونده کارگران معدن سنگ آهن بافق در تاریخ ۲۳ فروردین ماه برگزار گردید.
وی ادامه داد: طبق ماده ۳۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری بایستی حکم ظرف یک هفته صادر شود ولی علیرغم گذشت بیست روز از آخرین جلسه رسیدگی، هنوز حکمی صادر نشده است.
جداری فروغی در پایان افزود: فردا (۱۵ اردیبهشت) جهت پیگیری موضوع به شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری ۲ یزد مراجعه خواهم کرد و طبیعی است که علی القاعده در صورت عدم صدور حکم، بایستی جلسات دادرسی ادامه داشته باشد.

--------------------------

کارگران فضای سبز شهرداری نیشابور با تاخیر مزد می‌گیرند

منابع کارگری در شهرستان نیشابور با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: این کارگران که تحت مسئولیت مستقیم شهرداری نیشابور در فضای سبز منطقه مرکزی شهر مشغول‌اند هر ماه حقوق خود را با یک الی دو ماه تاخیر دریافت می‌کنند.
در خصوص پرداخت نشدن معوقات مزدی این کارگران گفته می‌شود که کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی دلیل بروز این اتفاق بوده است.
جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی این کارگران، بر پایه اطلاعاتی که به نقل ازیکی از کارگران شهرداری نیشابور در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است؛ شهرداری نیشابور وضعیت شغلی تعداد حدود ۱۵ کارگر فضای سبز را از قرار داد مستقیم به پیمانی تغییر داده است و به همین دلیل طی روز‌های اخیرگروهی از کارگران شهرداری با برپایی تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر در محل باغ امین الاسلامی شهر نیشابور خواستار به روز شدن مطالبات معوقه و تغییر وضعیت شغلی ۱۵ همکار خود شده‌اند.
این کارگر شاغل درفضای سبز شهرداری مرکزی نیشابوربا بیان اینکه کارگران شهرداری از حداقلهای مزدی برخوردار بوده وامنیت شغلی ندارند افزود: همچنین تعداد ۱۲۰ نفر از همکارانمان که در بخش خدماتی منطقه یک شهرداری نیشابور تحت مسئولیت پیمانکارفعالند مطالبات معوقه‌ای دارند که تا به امروز بر آورده نشده است.
او گفت: مشکلات صنفی این تعداد کارگر در ارتباط با پرداخت نشدن به موقع دستمزد وبیمه آنان است.

--------------------------

تاخیر ۴ ماه در پرداخت دستمزد ۵۰ کارگر نساجی پاکان

منابع کارگری ایلنا در این کارخانه گزارش داده‌اندکارگران این واحد تولیدی که در زمینه بافت نمدی روکش‌های صندلی خودرو در جنوب غرب تهران مشغول کارند در ۴ ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.
به گفته کارگران؛ معوقات حقوقی نیروی کار این واحدصنعتی در ماه‌های دی، بهمن واسفند سال گذشته وفروردین ماه سال جاری به تاخیر افتاده است. همچنین ۵۰ درصد از حق عیدی و پاداش پایان سال کارگران تا کنون پرداخت نشده است.
بنا بر ادعای کارگران، نساجی پاکان به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق آنان و سایر هزینه‌های جانبی را ندارد در نتیجه این تاخیر و تعلل چند ماهه، کارگران را از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی قرار داده است.
کارگران می‌گویند؛ علاوه بر دستمزد، ۶ ماه از حق بیمه کارگران به اداره تامین اجتماعی واریز نشده است.
کارگران می‌گویند پاسخی که کارفرما برای پرداخت نشدن مطالبات معوقه به آنان داده؛ وصول نشدن حدود ۲ میلیارد تومان طلب این کارخانه از شرکتهای خودرو ساز است.
کارگران با اشاره به اشتغال حدود ۲۰ کارگر رسمی و ۳۰ کارگر قرار دادی درشرکت «نساجی پاکان» می‌گویند: ادامه روند کنونی باعث توقف کامل فعالیت‌ کارخانه نساجی پاکان وبیکاری کارگران شاغل در آن می‌شود.
همچنین گفته می‌شود، تعدادی از کارگران قدیمی این شرکت که در ماههای آینده امکان بازنشسته شدن دارند به دلیل عدم واریز ۴ درصد حق بیمه کارفرما با مشکل مواجه شده‌اند و هنوز تکلیف بازنشستگی آن‌ها مشخص نیست.

--------------------------

مشکل گوارشی 26 کارگر پیمانکاری رامپکو را به بیمارستان کشاند

به گزارش منابع خبری ایلنا از عسلویه، بامداد روز جمعه هفته گذشته (10 اردیبهشت‌ماه) حدود 26 نفر از کارگران دو شرکت پیمانکاری وابسته به شرکت رامپکو پیمانکار شرکت پتروشیمی بوشهر دچار مشکل گوارشی شده و به بیمارستان تأمین اجتماعی نبی‌اکرم (ص) عسلویه منتقل شدند.
به گفته این منابع خبری، 40 تن از کارگران این دو شرکت پیمانکاری در حالی به بیمارستان منتقل می‌شوند که شب قبل از سوی کارفرما میان آنها برای وعده غذایی شام، نوعی خوارک چرب که با «گوشت چرخ‌کرده » درست شده بود توزیع شده بود.
از قرار معلوم بعد از مراجعه کارگران یاد شده به بیمارستان، شبکه بهداشت منطقه برای بررسی چرایی این مشکل گوارشی کارگران اقدام به نمونه برداری از باقیمانده این غذا کرده است که تاکنون نتیجه آن هنوز مشخص نشده است.
بر همین اساس از 40 کارگری که دچار مشکل گوارشی شده‌اند، حدود 26 تن از آنان تا مدتی در بیمارستان بستری بوده‌اند و مداوای باقی کارگران بصورت سرپایی بوده است.
پیش از این بنا به اخبار منتشر شده در شبکه‌های خبری محلی بوشهر، «ابراهیم مؤمنی» مدیر بیمارستان حضرت نبی اکرم(ص) عسلویه مسمومیت غذایی کارگران را تأئید کرده بود.
در عین حال منابع خبری ایلنا در مورد پیمانکاری که در شب حادثه مسئولیت تهیه و پخت غذا را برعهده داشته است، می‌گویند: این شرکت نزدیک به دو سال است مشغول فعالیت بوده و در این مدت چنین اتفاقی مشاهده نشده است.
در گفتگوی تلفنی خبرنگار ایلنا با یکی از مسئولان ایمنی – بهداشت این شرکت وی با بیان این‌که «هنوز معلوم نیست که مسمومیتی رخ داده یا خیر» اظهار داشت: فعالیت آشپزخانه به تأئید شبکه بهداشت (مرجع رسمی) رسیده بود و تا روشن شدن نتیجه هنوز تحقیقات نمی‌توان دلیل این اتفاق را بیان کرد و احتمال دارد شرایط نگهداری مواد اولیه ناسالم بوده باشد.
این مقام مسئول ایمنی –بهداشت افزود: «تهیه خوراک کارگران در دست شرکت های پیمانکاری است که وی نیز با آشپزخانه‌های متفاوتی قرارداد می‌بندد. ناظر بهداشت شرکت مادر نیز از آنجا بازدید می‌کند. تمام موارد بهداشتی کنترل شده و اگر موارد غیربهداشتی مشاهده شود، همکاری با پیمانکار رد می‌شود و در صورت تطبیق با نکات بهداشتی به تأئید مسئول مربوطه رسیده و فعالیت آن ادامه می‌یابد.
به گفته این مقام مسئول، «آشپزخانه فوق دارای مجوز بهداشت بوده و در تهیه مواد اولیه خوراکی هر ماه ناظر بهداشت شرکت نظارت داشته است».

--------------------------

"استفاده ابزاری از کودکان" محصول جامعه سرمایه داری

به گزارش خبرنگار ایلنا در این نشست که عصر روز گذشته به میزبانی انجمن طلوع بی‌نشان‌ها برگزار شده بود، «محمد قراگوزلو» درخصوص مزد، «پروین محمدی» در خصوص کار ارزان، کارگر خاموش، و «حسین میربهاری» در خصوص حقوق کودک سخنرانی کردند.
سخنران اول این نشست محمد قراگوزلو بود. قراگزلو بابیان اینکه: در تعیین دستمزد 95 ، مجموعه کافرمایان دولتی و خصوصی با همراهی وزارت کار مبلغی کمتر از خط فقر تعیین کردند، افزود: اینکه سرمایه‌داری در ایران اجازه واقعی شدن دستمزدها را نمی دهد نتیجه مختل شدن روند فعالیت‌های صنغای مولد و در عین حال حاکم شدن مناسبات سوداگری بر روابط اقتصادی است.
قراگوزلو ادامه داد:‌چندی پیش در خبرها آمده بود که آقای احمد توکلی از یکی از مسئولین پرسیده بود ماهیانه چقدر حقوق میگیری و این فرد در پاسخ گفته بود 37 میلیون تومان و وقتی آقای توکلی اعتراض کرد این فرد به وی گفت با کمتر از این مقدار زندگی نمی‌گذرد.
وی ادامه داد: حال چگونه است که عده ای از افزایش دستمزد کارگران این همه واهمه دارند، خودشان مدعی هستند که با رقم‌هایی کمتر از 37 میلون تومان نمی‌توانند زندگی کنند.
قراگوزلو با اشاره به اینکه خط فقر در حال حاضر رقمی در حدود سه و میلیون تومان است، افزود: کسانی که پرداخت چنین رقمی را به جای مزد تورم زاد و ناممکن می‌‌دانند، بدانند: بحران نقدینگی به موسسات اعتباری برمی‌گردد که در سال‌های گذشته قارچ گونه رشد کرده‌اند و طبق آمارهای رسمی 75 درصد نقدینگی در اختیار کمتر از 15 درصد است و چندی پیش هم اعلام شد که حجم نقدینگی هزار هزار میلیارد تومان است.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه ساختار شورای عالی کار معیوب است،‌افزود: تاریخچه شکل گیری شورای عالی کار به زمانی برمی‌گشت که دولت ‌های سیوسیال رفاهی در اروپا وجود داشتند. از این رو چون دولت‌های امروز نسبتی با دولت های رفاه ندارند در نتیجه روح کارفرمایی بر آن حاکم است در نتیجه مصوبات شورای عالی کار شکست خورده است.
سخنران دوم «پروین محمدی» بود. محمدی با تاکید بر اینکه سرمایه داری ایران به دلیل ماهیت ویژه خود نتوانسته خودش را با جریان گردش سرمایه در دنیا هماهنگ کند، اظهار داشت:‌ در این شرایط سرمایه داری بحران‌های ناشی از اقدامات تنش‌زای خود را بر دوش کارگران و اقشار محروم انداخته است و پس از آن سعی کرده است که صدای کارگران را خاموش کند.
محمدی به عدم افزایش دستمزد در 8 سال جنگ ایران و عراق اشاره و کرد و افزود:‌جنگ بهانه ای بود که بازهم تحت تاثیر آن نسبت به افزایش مزد اقدامی نکنند.
محمدی با اشاره به ماده 7 قانون کار تصریح کرد:‌ علی رغم ظاهر مترقی که این قانون دارد اما توانسته اند به لطف گنجاندن بخشنامه‌ها و آراء حقوقی به مجموعه مقررات قانون کار در عمل امنیت شغلی را قلع و قمع کنند از این رو امروز شاهدیم که 97 درصد از قراردادها موقت و سفید امضا هستند و بدیهی است که این بند قانون کار نیازمند اصلاح و بازنگری است.
این فعال کارگری گفت:‌ پس از تدوین قانون کار، رویکرد سیاست‌گذاریهای خرد و کلان در کشور در جهت تامین منافع کارفرمایان بوده است و برای همین امروز شاهد ارزان خری هرچه بیشتر نیروی طبقه کارگر هستیم.
محمدی در این خصوص افزود: به این منظور کارگاه‌های زیر 5 نفر و 10 نفر را از شمول قانون کار خارج کردند و طرح استاد- شاگردی را دوباره احیا کردند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها فقیران را فقیرتر و ثروتمندان را غنی تر ساخته است،‌اظهار داشت:‌دولت گذشته صرفا دنبال خالی کردن جیب مردم بود ضمن اینکه در موازات اجرای این طرح به دنبال آن بود که با افزایش هزینه‌های دیگر دستمزد را کاهش دهد.
این فعال کارگری با اشاره به افزایش 9 درصدی مالیات بر ارزش افزوده گفت:‌ما مزد بگیران فقط به کاهش یا افزایش مزد توجه داریم اما سایر کسورات مثل مالیات بر ارزش افزوده را در نظر نمی‌گیریم در حالی که با احتساب افزایش 9 درصدی ارزش افزوده متوجه می‌شویم که مزد فقط 5 درصد افزایش یافته در حالی که مسئولان کنونی وزارت کار بر سر کارگران منت می گذارند که مزد را دو درصد بیشتر از تورم افزایش داده‌ایم.
محمدی در خصوص عملکرد دولت روحانی در بحث افزایش دستمزد و امنیت شغلی گفت:‌هم اکنون کارگران زیادی هستند که در کارخانه‌ها با مزد 300 تا 400 هزار تومان کار می‌‌کنند. همچنین انبوهی از معلمان حق التدریس را داریم که دستمزدی بسیار پایین دریافت می‌کنند. در عین حال موج بیکاری افزایش یافته و نا امنی شغلی و قراردادهای موقت افزایش یافته است.
حسین میربهاری فعال حقوق کودکان در جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان به عنوان سخنران سوم این نشست با تاکید بر اینکه چرکین‌ترین نقطه جامعه سرمایه داری آنجایی است از کودکان در چرخه تولید ارزش استفاده می‌کند،‌اظهار داشت:‌ خیلی‌ها از من می‌پرسند که جنبش لغو کار کودک چه پیوندی با حقوق کارگران دارد.
میربهاری ادامه داد: ‌من در پاسخ به این افراد می‌گویم جنبش لغو کار کودک بخشی از جنبش لغو پایین نگهداشتن دستمزد است، زیرا سرمایه داری برای فرار از پرداخت همین دستمزد ارزان نیز از کودکان به عنوان ابزاری برای کار ارزان بهره می‌جوید.
وی با اشاره به اینکه یکی دو دهه پیش وقتی از حقوق کودک صحبت می‌کردیم همه تعجب می کردند،‌گفت:‌ با تصویب پیمان نامه های جهانی حقوق کودک توانستیم در این زمینه گام‌های رو به جلویی برداشتیم. از این رو بنده اعتقاد دارم حقوق کودکان مقدم بر هر مصلحتی است.
وی ادامه داد:‌ کار عنصری است که کودک را از چرخه طبیعی زندگی دور می‌کند و کودک را در سطح مزد بگیران و شاغلان جامعه قرار می‌دهد.
میربهاری در این خصوص که چرا سیستم جامعه سرمایه‌داری کار را به کودکان تحمیل می‌کند،‌گفت:‌ این سیستم برای بقای حیات چرکین خود نیاز به نیاز به نیروی کار ارزان و خاموش دارد که کودکان دقیقا این نیاز را تامین می‌کنند.
این فعال حقوق کودکان افزود:‌ وقتی دستمزد سرپرست خانواده پایین است باید از سایر هزینه‌ها بزند و اولین کسی که آسیب می‌بیند کودکان هستند. پس به خوبی متوجه وابستگی این چرخه می‌شویم

--------------------------

کاهش دستمزدهای فردی و اجتماعی کارگران در دو دهه گذشته

به گزارش خبرنگار ایلنا، «محمد مالجو»، اقتصاددان و پژوهشگر اقتصاد سیاسی، در نشست «کار و کارگر در ایران» که به مناسبت روز جهانی کارگر، روز گذشته (۱۲ اردیبهشت) در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: دهک‌های پایین جامعه در یک چرخه باطل معیشتی گرفتار آمده‌اند.
وی ادامه داد: نقطه عزیمت شکل گیری این دور باطل هم از نظر تاریخی و هم از نظر تحلیلی عبارت است از کاهش توان چانه زنی فردی و جمعی کارگران که این شاخص نیز معلول اعمال ۶ سیاست غلط توسط دولت‌های پس از جنگ است.
مالجو در تشریح این سیاست‌های غلط گفت: اولین سیاست، موقتی سازی قرارداد‌ها و محروم نمودن ۹۳ درصد کارگران شاغل از امنیت شغلی است. دومین مورد، ظهور قارچ گونه شرکت‌های پیمانکاری نیروی انسانی است که براساس برآورد‌ها، سه میلیون شاغل از طریق پیمانکاران اشتغال دارند و رابطه حقوقی آن‌ها با کارفرمای اصلی قطع شده است.
وی ادامه داد: تعدیل نیروی انسانی در بخش دولتی یکی دیگر از این سیاست هاست که موجب شده بخش عظیم کسانی که سابقا شغل دولتی داشته‌اند، به بازار کار آزاد روی بیاورند و از چ‌تر حمایت دولت محروم بمانند.
مالجو خارج نمودن بخش زیادی از کارگران از شمول قانون کار را سیاست مشکل ساز بعدی برشمرد و گفت: خروج کارگاههای زیر ده نفر از شمول قانون کار و تدوین مقررات ویژه برای مناطق آزاد اقتصادی، کارگران بسیاری را از چ‌تر حمایت حداقلی قانون کار محروم کرده است.
این اقتصاددان افزود: تشکل ستیزی فرادستان و اشکالات مبرز فصل ششم قانون کار، ششمین سیاستی است که باعث افت قدرت چانه زنی کارگران شده است.
مالجو با تاکید بر اینکه این شش سیاست قدرت چانه زنی فردی و جمعی کارگران را هم در محل کار و هم در بازار کار کاهش داده است، گفت: این مساله به افت شدید شرایط کاری و زیستی کارگران انجامیده است.
وی در ادامه به کاهش دستمزدهای انفرادی کارگران و به طور مشخص به مقوله حداقل دستمزد به عنوان یک پیامد اصلی پایین بودن توان چانه زنی اشاره کرد و گفت: سهم حداقل دستمزد از پوشش هزینه‌های خانوار‌های شهری در دهک‌های فرودست، بسیار پایین است و مشخص است که هرچه این سهم کمتر باشد، فشار معیشتی بر کارگران بیشتر است.
مالجو ادامه داد: کارگران در دو دهه گذشته کاهش در «دستمزدهای اجتماعی» را نیز تجربه کرده‌اند.
وی در تشریح دستمزدهای اجتماعی به عنوان وظایف رفاهی-حاکمیتی دولت‌ها گفت: دستمزدهای اجتماعی مخارجی است که دولت‌ها در مورد خدمات پایه‌ای از قبیل مسکن، بهداشت و آموزش برعهده می‌گیرند. اصول قانون اساسی از جمله اصول ۲۹ و ۳۰ این سند قانونی به صراحت بر وظایف دولت‌ها تاکید دارند اما با قاطعیت می‌توان گفت که همه دولت‌های پس از جنگ از این اصول تخطی کرده‌اند و ارائه خدمات را به بازار سپرده‌اند.
این اقتصاددان در ادامه گفت: به این‌ها باید سومین مقوله را که به دلیل پیشرفت‌های تکنولوژیکی و تاریخی رخ داده اضافه کنیم و آن هم، انبساط سبد معیشت خانوار‌ها یا ورود اقلام مصرفی جدید است و باید گفت کاهش دستمزد‌ها همراه با حجیم شدن امر مصرف باعث عدم تعادل ساختاری در بودجه خانوار شده است.
مالجو با بیان اینکه اول ماه مه پیام اتحاد و همبستگی طبقاتی را به همراه دارد، تصریح کرد: برای حل مشکلات کارگران راه حل‌های جمعی مورد نیاز است و باید باور کنیم که راه حل‌های فردی نه تنها پاسخگو نیست بلکه در مواردی به تشدید این مشکلات می‌انجامد.

--------------------------

مشکل صنفی کارگران پیمانکاری بهشت‌زهرا ادامه دارد

«رحیم عباسی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: کارگران راننده آمبولانس، فضای سبز و بخش کفن و دفن اموات این سازمان از طریق شرکت‌های پیمانکاری مشغول کارند و در نتیجه از تمامی مزایای شغلی که باید به آنها تعلق بگیرد برخوردار نیستند.
این مقام صنفی در خصوص مزایای صنفی که طبق ادعای او به کارگران پیمانکاری سازمان بهشت زهرای تهران تعلق نمی گیرد، گفت: مستقیم شدن قراردادهای موقت کار، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، برخورداری از مزایای سختی کار و پرداخت شدن کامل حق بیمه‌ای که براساس دریافتی واقعی کارگر تعیین می‌شود از جمله خواسته‌های این کارگران است.
عباسی با یادآوری پیگیری‌هایی که از سوی فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران و کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران برای تحقق خواسته‌های کارگران پیمانکاری سازمان بهشت زهرای تهران انجام شده است، گفت: بصورت مشخص این کارگران و به ویژه خانواده‌های تحت سرپرست‌ آنها نیاز دارند تا در صورتی که به هر دلیل برای مدتی معین و یا همیشه مقرری بگیر سازمان تامین اجتماعی شدند بتوانند از حمایت‌های کامل اجتماعی برخوردار شوند.
وی در عین حال با بیان اینکه کارگران سازمان بهشت‌زهرا نیز جزئی از نیروهای استخدامی شهرداری تهران محسوب می‌شوند، گفت: متاسفانه به دلیل متفاوت بودن نظام استخدامی کارمندان و کارگران شهرداری تهران به همه این افراد مزایای یکسان و برابر تعلق نمی‌گیرد و به صورت مشحص مزایای شغلی کارمندان در مقایسه با مزایای شغلی کارگران بهتر و بیشتر است.
عباسی گفت: انتظار کارگران سازمان بهشت زهرا از دولت و به ویژه مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این است که زمینه تحقق خواسته‌های صنفی آنها را فراهم کنند.

--------------------------

معوقات مزدی کارگران سموم علف کش به ۵ ماه رسید

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ منابع خبری ایلنا در کارخانه سموم علف کش گزارش داده‌اند ۲۵کارگر قراردادی این شرکت به دلیل آنچه «کمبود مواد اولیه» عنوان می‌‌شود؛ بیش از ۵ ماه است حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اندو در عین حال هنوز بابت عیدی سال ۹۵طلبکارند.
یکی از کارگران در تشریح جزئیات این خبر گفت: به‌رغم وعده‌های داده شده درخصوص پرداخت معوقات حقوقی کارگران از سوی کارفرمای اصلی کارخانه، هنوز هیچ اقدامی جهت پرداخت این مطالبات صورت نگرفته و علاوه بر آن از ابتدای سال جاری یک ماه فروردین به مطالبات گذشته کارگران افزوده شده است.
وی با بیان اینکه فعالیت تولیدی کارخانه سموم علف کش از ابتدای سال 94متوقف شده و کارگران کاری برای انجام دادن ندارند ،افزود: با وجود انکه اخیرا اعضای هیئت مدیره کارخانه مدیریت جدید شرکت تولیدی سموم علف کش را برای بهبود اوضاع کارخانه تغییر داده‌اند اما عملا هنوز هیچ مدیری در کارخانه مستقر نشده وهیچ اقدامی انجام نداده‌اند.
همچنین به نقل از کارگران این واحد تولیدی گفته می‌شود، با بحرانی شدن وضعیت کارخانه، در این میان به وضعیت شغلی کارگران وهمچنین مطالبات حقوقی آنان مشخص نیست.

--------------------------

قطع دست کارگر راننده در سانحه رانندگی

به گزارش ایلنا پس از این حادثه ماموران اورژانس 115 قم خود را به محل حادثه می‌رسانند و متوجه می‌شوند که دست شاگرد راننده از محل ساعد قطع شده است.
معاون مرکز فوریت های پزشکی استان قم در خصوص امداد رسانی به این کارگر مجروح به ایلنا گفت:‌ بلافاصله وی را از محل حادثه به وسیله بالگرد به بیمارستان شهید بهشتی قم منتقل کرده و تحت مراقبت‌های ویژه قرار دادیم.
فرهانی افزود: با توجه به اینکه دست این فرد قطع شده بود مجبور بودیم او در حداقل زمان ممکن به تهران منتقل کنیم تا عضو قطع شده پیوند بخورد.
وی ادامه داد: در ساعت 14:07 دقیقه این فرد را با بالگرد به بیمارستان امام خمینی تهران رساندیم تا عمل پیوند روی دست وی انجام شود.

--------------------------

"اتحادیه های کارگری" اجتماع مداوم صنفی- طبقاتی کارگران است

به گزارش خبرنگار ایلنا، «حسین اکبری» فعال کارگری در نشست «چالش‌های پیش‌ِروی تشکل‌های کارگری در ایران» که توسط موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی برگزار شد، در ارتباط با تشکل‌ها و اتحادیه‌های کارگری گفت: تعریف اتحادیه‌های کارگری ساده است، اجتماع مداوم صنفی- طبقاتی کارگران به‌منظور حفظ و بهبود شرایط زندگی خود. به اعتبار این تعریف، این اتحادیه ویژگی‌هایی دارد. این اتحادیه‌ها، صنفی- طبقاتی، توده‌ای یا فراگیر، دموکراتیک، بهبودخواه و مداوم هستند.
وی ادامه داد: این اتحادیه‌ها صنفی‌-طبقاتی هستند، صنفی هستند چرا که مجموعه‌ای که در آن فعالیت می‌کنند شامل ویژگی‌های حرفه‌ای است و طبقاتی هستند از آنجا که در بعد کلان در مقابل طبقه‌ای قرار دارند که از نیروی کار آن‌ها بهره می‌گیرد. دموکراتیک هستند به این معنا که کارگران خود باید این تشکل‌ها را تشکیل دهند و ارگان‌های رهبری و ساختار آن را تعیین کنند. فراگیر هستند، از این جهت که تفاوت‌های قومی، نژادی و جنسیتی نمی‌تواند در شکل‌گیری این اتحادیه‌ها تغییری ایجاد کند. در نتیجه برای اینکه فراگیر باشند، نیاز دارند که ایدئولوژیک نباشند و هیچ پسوندی هم نداشته باشند.
این فعال کارگری افزود: اگر اتحادیه زنان کارگر، اتحادیه اسلامی کارگران و... داشته باشیم، قطعا آن اتحادیه، اتحادیه به معنای واقعی نیست.
اکبری گفت: اتحادیه‌های کارگری بهبودخواه هستند، یعنی باید شرایط زندگی کارگران را بهبود دهند. این شرایط در کشورهای مختلف متفاوت است، اما شاخص‌های توسعه‌ای در زندگی کارگران تأثیر دارد. به این اعتبار، کارگران بهبودخواه هستند، پس می‌توانند در همه عرصه‌هایی که به بهبودخواهی منجر می‌شود، مشارکت فعال اجتماعی داشته باشند.
به گفته اکبری اگر باور بر این است که وجود جنبش کارگری برای توسعه نیاز است، نمی‌توان اتحادیه‌ها را از فعالیت‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی منع کرد. به همین اعتبار، کارگران در اتحادیه‌های کارگری حق دارند به نسبت جمعیتشان، در نظام قانون‌گذاری یک جامعه شرکت کنند. حق دارند در مجلس یک کشور نمایندگانی داشته باشند که از حقوق آن‌ها دفاع کنند.
وی افزود: اما اگر تحت رهبری اتحادیه‌های کارگری این نمایندگان انتخاب شوند، قطعا حضور آن‌ها منجر به تصویب قوانینی خواهد شد که این بهبودخواهی را تضمین می‌کند. کارگران حق دارند در شرایطی که جامعه تحت بحران‌های ویژه قرار می‌گیرد، برای حل بحران مشارکت کنند و از دولت‌ها بخواهند نسبت به این بحران‌ها، سیاست‌های درستی را برگزینند و اگر دیدند سیاست‌های غلطی درباره حل بحران ایجاد می‌شود، آن را به نقد بکشند و از آن جلوگیری کنند.
اکبری در ادامه گفت: موانع قانونی تا سال‌های پیش از کودتا برای تشکیل اتحادیه‌های کارگری وجود نداشت؛ به‌ویژه از سال‌های ١٣٢٠ به این سو. پس از استقرار رژیم کودتا در سال ١٣٣٢ به این سو، تلاش‌هایی در جهت ایجاد محدودیت برای اتحادیه‌های کارگری صورت گرفت. پس از کودتا، اداره‌ای به اسم «اداره هیأت کارگری ایالات متحده در ایران» شکل گرفته بود.
وی ادامه داد: آمریکا می‌خواست شرایطی ایجاد کند که کارگران از فعالیت سیاسی پرهیز داده شوند اما به‌صورت صنفی فعالیت کنند. بنابراین در قانون مصوب ١٣٣٧، در قبال پذیرش سندیکاهای کارگری، مشروط به پرهیز از فعالیت سیاسی، محدودیت‌هایی ایجاد شد که این محدودیت‌ها با توجه به وزنی که این اتحادیه‌ها در گذشته داشتند، به شکلی که امروز در قانون کار داریم، نبودند. آن‌ها در بخش ششم قانون کار می‌پذیرند، در فعالیت‌های صنفی خود ائتلاف داشته باشند، اما به‌مرور این محدودیت‌ها بیشتر شد.
این فعال کارگری افزود: فعالیت‌های اتحادیه‌ای تا سال ١٣۶٢ گسترش یافت و سندیکا‌ها و شورا‌ها به فعالیت خود ادامه می‌دادند اما موردموافقت مسئولان نبود. به همین دلیل، تشکیل اتحادیه‌های کارگری در واحدهای بزرگ اقتصادی منع شد. جنبش قانون کار بعد از انقلاب تلاش کرد فعالیت‌های کارگری به‌صورت گسترده حرکت کند. به همین دلیل ١٠ پیش‌نویس قانون کار از سوی نهادهای مختلف کارگری ارائه شد، اما آن بخش از نیروهایی که باورمند بودند نظام مستقر پس از انقلاب پاسخ‌گوی نیازهای آنهاست، با توجه به ایدئولوژیک‌شدن آن‌ها، کمک می‌کردند قانون کار به شکلی نوشته شود که نیاز استقرار نظام جدید را برطرف کند.
وی اظهار کرد: بنابراین قانون کار آن‌طورکه می‌خواستند تغییر کرد و تشکل‌های واقعی اجازه تشکیل و فعالیت پیدا نکردند.

--------------------------

تجمع سه روزه کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی موقتا خاتمه یافت

به گزارش ایلنا، تجمع سه روزه کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل در حالی روز پنجشنبه (9 اردیبهشت) موقتا خاتمه یافته که همزمان با اعتراض، اعضای کمسیون کارگری شهرستان بندر عباس جلسه‌ای را برای رفع مشکلات کارگران برگزار کردند.
کارگران می‌گویند: در جلسه‌ روز پنجشنبه مصوب شد که وضعیت مطالبات صنفی حدود 2 هزارو 400کارگر مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل حداکثر تا یک هفته آینده مشخص شود.
به گفته کارگران، طبق جلسه اعضای کمسیون کارگری شهرستان بندر عباس تمامی کارگران به همراه 10 کارگر اخراجی بخش خدمات که اول سال جاری اخراج شده بودند با اعتماد به وعده مسئولان به امید پی گیری مطالبات صنفیشان تا پایان هفته به کار خود بازگشتند.
این کارگران مدعی اند از هفت ماه پیش مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل به بخش خصوصی واگذار شده است کارفرما علاوه بر تامین نکردن امنیت شغلی کارگان بویژه کارگران خدماتی ر صدد حذف برخی از مزایای مربوط به حق افزایش تولید و پرداختی‌های ویژه اعیاد کارگران است که از بدو تاسیس این مجتمع به آنان پرداخت می شده است.

--------------------------

رفع مشکلات اقتصادی، در گرو تحقق مطالبات کارگران است

به گزارش ایلنا، انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران در آستانه روز جهانی کارگر بیانیه ای صادر کرده است.
در این بیانیه از روزنامه نگاران به عنوان "کارگران بخش خدمات فرهنگ" یاد شده و عنوان شده که با کاهش روزافزون قدرت خرید نیمی از جامعه و برخوردارنبودن از تشکل های مستقل و کارآمد به منظورمشارکت در تصمیم گیری ها، بهبود وضعیت اقتصادی امکان پذیر نیست.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
اول ماه مه روز جهانی کارگر است. در این روز کارگران سرتاسر جهان با یکدیگر برای تغییر وضعیت ناعادلانه خود متحد می شوند.
بر خلاف باور عمومی و رایج توسط مقام ها و رسانه های رسمی کشور، عنوان «کارگر» فقط به کارکنان بخش های تولیدی و کارخانه ای و یا کارهای بدنی اطلاق نمی شود.
بر اساس تعریف و موازین بین المللی همه کسانی که درگیر تولید هر نوع کالا و خدمات هستند، در قبال کار خود دستمزد دریافت می کنند و با درآمد ناشی از کار خود هزینه زندگی شان را تامین می کنند در گستره مفهوم کارگر قرار می گیرند.
از این رو شفاف سازی و روشنگری افکار عمومی در زمینه تعریف «کارگر» و پرداختن به جوانب و ابعاد آن از جمله وظایف کلیدی اهل قلم، رسانه ها و روزنامه نگارانی است که خودشان نیز کارگران بخش «خدمات فرهنگی» محسوب می شوند.
هم اکنون بیش از 13 میلیون کارگربیمه شده در کشور وجود دارد که بخش عمده ای از آن ها دارای حقوق های حداقلی هستند. اگر کارگران فاقد پوشش بیمه ای را نیز به آن ها اضافه کنیم با در نظر گرفتن شمار خانوار در ایران، بیش از نیمی از جمعیت را کارگران تشکیل می دهند.
دستمزدهای پایین، قراردادهای موقت کار، نبود امنیت شغلی و نداشتن تشکل های مستقل کارگری از مهم ترین مشکلات نیمی از افراد جامعه است که همواره شاهد کاهش روز افزون قدرت خرید و افزایش شکاف میان هزینه های زندگی و قیمت تعیین شده نیروی کار جسمی و فکری خود هستند.
در زمانه ای که «وضعیت اقتصادی کشور» مهم ترین مانع افزایش دستمزد نیروی کار عنوان می شود کمتر رسانه ای است که به رسالت مستقل خود عمل کرده و عنوان کند که بهبود وضعیت اقتصادی هر کشور در گروی غنا بخشیدن به سطح زندگی انسانی شهروندانش است و با کاهش روزافزون قدرت خرید نیمی از جامعه و برخوردارنبودن از تشکل های مستقل و کارآمد به منظورمشارکت در تصمیم گیری ها قابل تحقق نیست.
انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران ضمن گرامیداشت روز جهانی کارگر معتقد است رفع مشکلات تولیدکنندگان اصلی جامعه نیازمند عزم و اراده جدی این طبقه است که جز با سازماندهی و تشکل یابی مستقل آن ها امکان پذیر نیست.
روزنامه نگاران و اهل قلم می توانند با بررسی و ریشه یابی مشکلات پیش رو، از سویی به روشنگری و آگاهی بخشی دیگر زحمتکشان یاری رسانند و از سوی دیگر به تغییر وضعیت موجود کمک شایانی کنند.

--------------------------

مرگ ۳ کارگر جوان بر اثر سقوط در چاه فاضلاب

به گزارش ایلنا، روز گذشته سه کارگر ۲۵، ۳۰ و ۳۵ ساله به علت سقوط به درون چاه فاضلاب کارخانه بسته بندی گوشت مرغ و ماهی و استنشاق گاز چاه فاضلاب، در کاشان جان خود را از دست دادند.
از قرار معلوم، کارگر ۲۵ ساله که برای تخلیه وارد چاه فاضلاب شده بود، بر اثر استنشاق گاز دچار خفگی شد، ۲ کارگر دیگر نیز که برای نجات جان وی تلاش کرده بودند با سقوط در چاه دچار خفگی شدند و هر ۳ نفر جان باختند.
به گفته مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان گروه امداد و نجات از دو ایستگاه آتش نشانی برای انتقال اجساد از درون چاه به محل حادثه اعزام شدند و کارگران جان باخته را به خارج از چاه منتقل کردند.

--------------------------

تجمع کارگران آلومینیوم المهدی وارد سومین روز شد

منابع خبری ایلنا در کارخانه «آلومینیوم المهدی هرمزآل» با اعلام این خبر گفتند: دلیل اعتراض امروز آن‌ها بی‌توجهی کارفرمای کارخانه به اجرای مصوبه شورای تامین استان درخصوص پرداخت مجموع مطالبات صنفی آن‌ها است.
این کارگران یادآور شدند: در پی برپایی تجمعات صنفی که در روزهای هفتم وهشتم اردیبهشت ماه انجام شد، شورای تأمین استان طی جلسه‌ای در محل استانداری هرمزگان مصوب کرد که کارفرما موظف به اجرای خواسته‌ای کارگران است.
به گفته کارگران در این مصوبه آمده است کارفرما مکلف است ضمن بازگرداندن ۱۰ کارگر اخراجی بخش خدمات که اول سال جاری اخراج شده‌اند امنیت شغلی سایر کارگران را تامین کند.
طبق اظهارات آنان همچنین قبول عنوان سخت وزیان آور بودن کار کارگران این واحد وپرداخت حق پاداش تولید به کارگران همانند سالهای قبل از دیگر موارد مصوب شده جلسه دیروزاعضای شورای تامین بوده است که کارفرما را موظف به انجام آن کرده اند که اگر این اتفاق نیافتند کارگران انگیزه‌ای برای ادامه همکاری ندارند.
این کارگران که شمار آن‌ها در حدود ۲ هزارو ۴۰۰ نفر است، با یادآوری اینکه پیش از این نیز در واکنش به بدقولی کافرما تجمعاتی را انجام داده‌اند؛ افزودند: امروز نیز کارگران در واکنش به بد عهدی کارفرما دوباره تصمیم گرفتند با بستن دربهای ورودی کارخانه از مسئولان این نهاد دولتی بخواهند به مشکلاتشان که ناشی ازخصوصی سازی این مجموعه تولیدی برای کارگران ایجاد شده، رسیدگی کنند.

--------------------------

کارگران شهرداری لوشان سه ماه معوقات مزدی دارند

منابع کارگری ایلنا در شهرداری لوشان واقع در استان گیلان گزارش دادند، این کارگران که در شهرداری لوشان و سازمان‌های وابسطه به آن به صورت پیمانی وقرار دادی مشغول کارند؛ سه ماه حقوق معوقه طلب دارند.
کارگران با بیان اینکه مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است افزودند: با تغییر شهردار که از دی ماه سال گذشته انجام شده باز هم کارگران با مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت مزد مواجه اند.
بر پایه اطلاعاتی که به نقل از این کارگران شهرداری لوشان در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است تعداد 5 نفر از همکاران باسابقه آنها به دلیل پرداخت نشدن سهم بیمه مشاغل سخت و زیان آور از شش ماه پیش معطل صدور احکام بازنشستگی خود هستند.
همچنین به گفته کارگران شهرداری لوشان در حال حاضر از موعد بازنشستگی یکی از همکارانشان حدود یکسال گذشته است اما وی که هنوز حکم بازنشستگی‌اش صادر نشده، به دلیل پی‌گیری برای بازنشسته شدن از ابتدای سال جاری اخراج و در حال حاضر در بلاتکلیفی به سر می‌برد.
کارگران در خاتمه تصریح کردند: مشکلاتی که در زمینه پرداخت دستمزد بوجود آمده باعث نگرانی شده وآنان نیازمند دریافت همه معوقات حقوقی خود هستند.

--------------------------

زنانِ دست‌فروشِ پایتخت چگونه روزگار می‌گذرانند

گزارش زیر نگاهی‌ست به دغدغه‌ها و مشکلات زنان دست‌فروش در مترو تهران. زنانی که بار سنگین تامین معاش خانوار بر دوش‌ آنهاست.
ایلنا: بدیهی‌ست که پدیده دست‌فروشی محصول اقتصاد بیماری است که شغل ایجاد نمی‌کند. اقتصادی که در آن ثروت‌های ملی عادلانه توزیع نمی‌شود، اقتصاد بیماری که طبقات فرودست نصیب چندانی از فرصت‌ها و امکانات ندارند.
در همین فضای بیمار اقتصاد است که این روزها راهروهای تاریک و سالن‌های پرازدحام مترو محل کسب و کار و امرار معاش زنانی شده که چاره دیگری برای گذران زندگی ندارند و ساعت‌های متوالی را برای ارتزاق خانوار در فضای تاریک و بسته و بدون هیچ‌گونه امکانات و امنیت به‌سر می‌برند و در این میان ترس از مامور و بازداشت و ضبط اموال قسطی و عاریه مزید بر علت است.
شاید همان‌طور که مسئولان می‌اندیشند، دست‌فروشی چهره دلخراشی داشته باشد اما پاک کردن صورت مساله آن‌هم با قوه قهریه مشکلی را حل نمی‌کند. زدودن این چهره‌ی ناگوار به همین سادگی‌ها هم نیست. دست‌فروشی زنان واقعیتی‌ست که در بازارِ کارِ بیمار این روزها انکار شدنی نیست، بازار کاری که زنانِ فاقد "فرصت‌های شغلی شایسته" را شامل می‌شود.
اواخر سال گذشته شهرداری تهران تصمیم می‌گیرد که صورت به‌ظاهر زشت مساله را پاک کند. برخورد با زنان دست‌فروش مترو برای چند وقت اوج می‌گیرد. اوج این برخوردها در بهمن ماه و اسفند است. مامورانِ مرد و زن با خشونت با زنانِ دستفروش برخورد می‌کنند، اموال زنان ضبط می‌شود، چند ساعت بازداشت می‌شوند و گاهی شدت برخوردها آنقدر زیاد است که نگرانی‌ها اوج می‌گیرد، ترس از این است که این دغدغه‌ی به‌اصطلاح زیباسازی شهر، حادثه‌ی دلخراش دیگری از نوع مرگ "علی چراغی" رقم بزند. این برخوردها با انتقاد فعالان کارگری و حامیان حقوق زنان مواجه می‌شود. از همین روست که این روزها از شدت برخوردها کاسته شده، زنان دستفروشِ مترو آزادانه‌تر تردد می‌کنند و ماموران؛ ظاهرا از خشونت و برخوردهای تند، حداقل برای مدت کوتاهی منصرف شده‌اند.

متروی تهران، ایستگاه انقلاب
در اولین روزهای ماه دوم بهار به یک ایستگاه شلوغ و پرتردد قطارهای بین شهری می‌رویم. در ایستگاه متروی انقلاب گوش به درد و دل‌ِ زن‌هایی می‌سپاریم که اسبابِ کسبِ روزی بر دوش‌شان به سختی سنگینی می‌کند.

خدیجه: شوهرم روزگاری کارگر ساختمانی بود و حالا زمین‌گیر است
خدیجه 32 سال دارد و اهل کرمانشاه است. می‌گوید 12 سال است که به ناچار سرپرستی خانوار بر دوش‌اش افتاده.
خدیجه می‌گوید: شوهرم کارگر ساختمانی بود حالا به سلِ استخوان مبتلا و از کارافتاده است. دو فرزند 10 و 4 ساله دارم. خرج درمان شوهرم هم بالاست.
خدیجه و خانواده‌اش بیمه ندارند. از "تقسیم رفاه و عدالت اجتماعی" چیری به خدیجه و خانواده‌اش نرسیده. می‌گوید همه جا رفته‌ام. بارها کمیته امداد رفتم و همه مشکلاتِ شوهرم را گفتم اما تا امروز هیچ اتفاق مثبتی نیفتاده. شاید کسی صدای ما را نمی‌شنود.
خدیجه، ژیلت و دستکش می‌فروشد و درآمدش این روزها خوب نیست. اگر هر روز، در مترو باشد و روزی چند ساعت کار کند، ماهی 500، 600 هزار تومان درآمد دارد. خانه استیجاری خدیجه، فرزندان و همسر مسلولش؛ قلعه حسن‌خان است.

پری‌گلِ 63 ساله با کتفِ شکسته دست‌فروش است
پری‌گل 63 سال دارد. شوهرش قبلا سیگارفروشی می‌کرده، اما این روزها بیمار دیالیزی است که خرج درمانش خیلی سنگین است. شوهرش بیمه خویش‌فرما دارد. در این شرایط هم که بیکار و زمین‌گیر است، باید ماهی 250 هزار تومان به تامین اجتماعی بپردازد.
می‌گوید: کتفم مدت‌هاست شکسته اما نه فرصت داشته‌ام، نه پول تا به فیزیوتراپی مراجعه کنم. آرتروز و پوکی استخوان هم دارم. پسرم روزگاری کشتی‌گیر بود که بر اثر یک حادثه، مصدوم شد، حالا او هم زمین‌گیر است و مدام در خانه، سیگار پشت سیگار دود می‌کند.
پری‌گلِ 63 ساله با کتفِ شکسته هر روز کار می‌کند. بار سنگین معاش سه نفر بردوش‌اش است به اضافه‌ی ماهی 400 هزار تومان اجاره‌ی یک واحد استیجاری در جنوب شهر. می‌گوید: بعدِ چهار سال کار کردن، یک میلیون تومان پس‌انداز هم ندارم.
موقعِ ناهار است و پری‌گل از بساطش لقمه‌ای نانِ بیات بیرون می‌کشد. لای نان چیزی نیست جز مقدار ناچیزی از مانده‌ی غذای دیشب. پری‌گل غذا می‌خورد، صحبت می‌کند و اشک می‌ریزد.....

شوهرِ مینا با یک دختر جوان رفت، او ماند با دو بچه
میینا حدودا سی ساله است. از عاشق شدن شوهرش می‌گوید و فرارش با یک دختر جوان‌تر. می‌گوید: مجبور به طلاق شدم و به خاطر این‌که حضانت بچه‌ها را بگیرم، یک خانه موروثی در شهرستان داشتم که به نام شوهر سابقم کردم. دو دختر نه و یازده ساله دارم. ظهرها که دخترها را مدرسه می‌برم، خودم راهی مترو می ‌وم و تا عصر جورابِ زنانه و آدامس و گلِ‌سر می‌فروشم.
مینا از برخوردهای ماموران ناراضی‌ست. می‌گوید: دو ماه قبلِ عید؛ گرفتندم و همه اجناس‌ام را ضبط کردند. مینا بارها، برای چند ساعت در بازداشت بوده. اما می‌گوید: سال جدید اوضاع بهتر شده انگار کاری به کارمان ندارند.
وقتی می‌پرسیم نظرت درباره ساماندهی دست‌فروشان چیست؟ فکر می‌کنی اگر شهرداری بخواهد به شما غرفه بدهد، اوضاع بهتر نمی‌شود؟، لبخند می‌زند و با ناامیدی می‌گوید: ما را به خیر اینها امیدی نیست. غرفه پیشکش، همین که اجناس‌مان را ضبط نکنند، راضی هستیم.

از رنجی که می‌بریم
هرچه بیشتر پای صحبت‌های زنانِ دست‌فروش می‌نشینیم، بیشتر و بیشتر پی به دردهایی می‌بریم که هر روز تجربه می‌کنند. دردهایی که قبل از هر چیز ریشه در نرخِ بیکاری مضاغفِ زنان و فقدان فرصت‌های شغلی مناسب دارد. براساس جدیدترین اطلاعات مرکز آمار ایران، بیکاری جوانان 15 تا 24 ساله معادل 26.1 درصد است. سهم مردان از این آمار بیکاری 22.3 و زنان 42.8 درصد است.
علاوه بر بیکاری، افزایش آسیب‌های اجتماعی از قبیل افزایش آمار طلاق و از هم پاشیدگی خانواده‌ها، عدم حمایت‌های دولت از بیماران و از کار افتادگان و فقدان بیمه‌های توانمند و افزایش سرسام‌آور هزینه‌های معاش، علل زیرساختی بحران دستفروشی زنان است که بدون رفع آنها زدودن چهره دلخراش دست‌فروشی به هیچ وجه چاره‌ساز نیست.

جلوی هرچه را با ضربِ زور و اجبار بگیرید، هزینه‌اش را جای دیگر باید بپردازید
«زهرا کریمی موغاری» عضو هئیت علمی دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران معتقد است: مسئله اشتغال زنان دستفروش در مترو تهران را می‌توان از منظر اقتصاد خانوار بررسی کرد. به گفته وی، زنان ناگزیرند برای بقای حیات خود و اعضای خانواده‌شان کار کنند؛ برخی از بانوان تأمین‌کننده درآمد خانوار هستند. حال آنان برای امرار معاش می‌توانند دستفروش مترو، کنار خیابان یا.... باشند. در برابر ممانعت از اشتغال این افراد بایست ناگزیر به پذیرش پیامدهای آن به صورت آسیب‌های اجتماعی مختلف باشیم. باید بپذیریم وقتی فرصت شغلی و درآمد بهتری موجود نباشد، این قبیل مشاغل شکل می‌گیرد.
موغاری در پاسخ به این پرسش که «آیا راه‌حلی برای این مشکلات پیدا می‌شود»، می‌گوید: ناگزیر هستیم تا وقتی اقتصاد، مشاغل بهتری ایجاد کند، این صحنه‌های ناگزیر را تحمل کنیم. جلوی هرچیزی را که با ضربِ زور و اجبار بگیرید، هزینه‌اش را جای دیگر باید بپردازید.
در پایان تنها چیزی که به ذهن می‌رسد، اصول فراموش شده‌ی قانونی‌ست. وعده‌هایی که در قانون اساسی به ملت داده شده و وظایفی که دولت در قبال مردم دارد.
بند دوم ماده 43 قانون اساسی می‌گوید: تامین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل وظیفه دولت است. تنها همین یک "بند" کافی‌ست تا دریابیم این روزها کجا ایستاده‌ایم.

گزارش: نسرین هزاره مقدم - ندا احمدی

--------------------------

اضافه شدن 100 کارگر دیگر به جمع بستانکاران پیمانکار عسلویه/ خلف وعده کارفرما ادامه دارد

براساس این خبر که توسط فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه در اختیار ایلنا قرار گرفته، در حال حاضر شمار کارگرانی که هنوز بابت مطالبات مزدی خود از پیمانکار فاز 19 بستانکارند تا نزدیک به 200 نفر افزایش یافته است.
به گفته منابع ایلنا کارگران مورد نظر که به عنوان رنگ‌کار مشغول فعالیت هستند مانند دیگر همکاران خود بابت معوقات بهمن و اسفند سال94 و نیز عیدی پایان سال طلبکارند.
این وضعیت در حالی است که بیشتر کارگران طلبکار گروه نخست هنوز موفق به تسویه حساب نشده‌اند و به صورت مشخص وعده‌ای که پیشتر از سوی کارفرمای آنها در خصوص پرداخت شدن مطالباتشان تا روز چهارشنبه (اول اردیبهشت ماه) داده شده بود، همچنان برآورده نشده است.
لازم به یادآوری است، این کارگران که به مشاغل همچون جوشکاری، مونتاژکاری، ساپورت،فورمن رنگ و کمکی اشتغال داشتند که از واپسین روزهای سال گذشته اعتراضات خود را آغاز کرده و تا هفته اخیر نیز ادامه دادند.
در این خصوص گفته می‌شود که در حال حاضر کارگران بستانکار به استناد صورت جلسه‌ای که در آن کارفرما متعهد به تسویه حساب با آنها شده بود درصدد پیگیری قانونی از طریق مراجع قانونی و ضابطین قضایی هستند.

--------------------------

کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی برای دومین روز تجمع کردند

جمعی از کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل واقع در استان هرمزگان به ایلنا خبردادند که امروز چهارشنبه (هشتم اردیبهشت)، برای دومین روز پیاپی، مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کرده اند.
یکی از کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل بصورت مشخص در مورد مطالبات خود وهمکارانش می گوید: در مجتمع آلمینیوم المهدی حدود 2400 کارگر مشغول کارند این کارگران علاوه بر آنکه فاقد امنیت شغلی اند کارفرمای بخش خصوصی کارخانه در پرداخت مطالبات آنان بی توجه ای می کند.
به گفته این کارگر از هفت ماه پیش که کارفرمای بخش خصوصی وارد مجتمع شده است در صدد حذف برخی از مزایای مربوط به حق افزایش تولید و پرداختی‌های ویژه اعیاد کارگران است که از بدو تاسیس این مجتمع به آنان پرداخت می شده است. علاوه بر آن احتمال اخراج تعداد زیادی از کارگران برای جبران کمبود منابع مالی کارخانه قوت گرفته است.
این کارگر با بیان اینکه حدود 600 کارگر این کارخانه بصورت خدماتی با قراردادهای کوتاه مدت تحت مسئولیت چند پیمانکار مشغول کارند افزود:تقریبا دوروز پیش کارفرما 10 نفر از این کارگران واحد خدمات کارخانه را با اتمام قرار داد کار اخراج کرد واز قرار معلوم این روند ادامه دارد.
بصورت مشخص از سوی کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی گفته می شود برپایی تجمع امروز در حالی است که روز گذشته نیز همین کارگران در همین محل تجمع مشابهی را برپا کرده بودند که با بی توجه ای مسئولان استانی شب گذشته خاتمه پیدا کرد اما کارگران معترض با استناد به اینکه کارفرما بخش خصوص در ابتدای ورود به کارخانه وعده پرداخت مطالبات و تامین امنیت شغلی آنها را داده بود همچنان پیگیر معوقات مزدی خود هستند.

--------------------------

مرگ یک کارگر بر اثر سقوط سنگ

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا ، «زمانی»رئیس اداره راه و شهرسازی سوادکوه گفت : کارگر یکی از شرکت های راه سازی که در حال حفر تونل شماره یک در محور سوادکوه محدوده شهر شیرگاه بود بر اثر ریزش سنگ جان خود را از دست داد.
زمانی افزود: جان باخته «شهرام – الف» نام داشت و 27 ساله بود و در قسمت نصب سازه های حفاظتی در حال حفرتونل مشغول کار بود که ریزش یک قطعه سنگ از دیواره تونل و برخورد با سر وی سبب مرگ این کارگر جوان را رقم زد.

مرگ کارگر جوان با سقوط در عمق چاه 25 متری

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا،سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران در خصوص جزئیات این حادثه گفته است:پس از تماس با سامانه125واطلاع رسانی وقوع حادثه ،حدود ساعت 15:30 دیروز( ششم اردیبهشت ماه ) ، ستاد فرماندهی این سازمان نجاتگران دو ایستگاه را به محل حادثه در خیابان هنگام تهران اعزام کردند.
سید جلال ملکی افزود: در محوطه یک ملک شخصی کارگر ساختمانی 35 ساله به دلیل بی احتیاطی بر روی دهانه چاه ناگهان به عمق چاهی حدود25متر سقوط می کند.
به گفته وی آتش نشانان ضمن ایمن سازی محل حادثه،‌ بلافاصله وارد عمل شدند و این کارگر تبعه افغانستان را بعد از خارج کردن از چاه تحویل عوامل اورژانس دادند که بعد از معاینات اولیه مشخص شد جان خود را از دست داده است.

--------------------------

تعطیلی در روز جهانی کارگر حق قانونی است

«سعید ناصری»در گفتگو با ایلنا یادآور شد: طبق ماده 63 قانون کار، فعالیت تمامی کارگاه در روز جهانی کارگر باید تعطیل بوده و به کارگرانی که در این روز مشغول فعالیت هستند باید بر اساس شرایط انجام کار در روز تعطیل مزد و مزایا پرداخت کرد.
وی بابیان اینکه مطابق ماده 62 قانون کار تمامی کارگرانی که در روز تعطیل خود مشغول کار می‌شوند باید 40 درصد مزد بیشتر پرداخت شود، گفت: به صورت طبیعی این استدلال مطرح است که به دلایل اقتصادی و غیر اقتصادی نمی‌توان فعالیت بسیاری از کارگاه‌ها را حتی در روزهای تعطیل متوقف کرد و به همین دلیل دست کم این انتظار از کارفرمایان و مدیران واحدهای صنعتی و خدماتی می‌رود که برای کارگرانی که در روز 11 اردیبهشت ماه مشغول فعالیت هستند نیز مزایای انجام کار در روز تعطیل را در نظر بگیرند.
این مدرس دانشگاه گفت: جدا از این تعهد قانونی نمی‌توان منکر شد که کارگران گرداننده اصلی چرخه اقتصاد و کار و تولید در جهان هستند،بنابراین انتظار می رود کارفرمایان مراسم ویژه ای به منظور بزرگداشت مقام کارگران و زحمتکشان عرصه اقتصاد برای ارج نهادن به یک سال تلاش و پشتکار آنان برگزار کنند.
عضو مراجع تشخیص و حل اختلاف ادارات کار افزود: قطعا کارگری که بداند تمامی حقوق قانونی او توسط کارفرمایش رعایت می‌شود دل بستگی بیشتری به حرفه خود خواهد داشت و همین مسئله باعث افزایش بهره‌وری کارگاه رونق اقتصادی می‌شود.

--------------------------

250 کارگر پارس سرام با اتمام قرارداد کار بیکار شدند/ بلاتکلیفی کارگران رسمی

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی می‌گویند در این واحد تولیدی حدود 350 کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای فروردین ماه جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، از این تعداد حدود 250کارگر قرار دادی این کارخانه که بصورت میانگین یک تا 15سال سابقه کاری داشتند پس از خاتمه قرارداد اخراج شده‌اند.
بنا بر ادعای این کارگران، کارفرما بعد از اخراج 250 کارگر به کارگران باقی مانده رسمی اطلاع داده است که به دلیل مشکلات مالی حداقل تا پایان فروردین ماه فعالیت تولیدی ندارد و در نتیجه آنها دیگر بر سر کار خود حاضر نشوند.
به گفته این منابع خبری؛ وقتی کارگران رسمی کارخانه موعد مقرر(28 فروردین) به محل کارشان می روند علاوه بر آنکه دیده شد هنوز فعالیت کاری کارخانه آغاز نشده کارفرما برای از سر گیری فعالیت کارخانه برای کارگران رسمی شرایط جدید کار در نظر گرفته است که با مخالفت آنان روبرو شده است.
از قرار معلوم بعد از اعلام تعطیلی کارخانه پارس سرام از سوی کارفرما، کارگران رسمی برای مشخص شدن وضعیت شغلیشان تقریبا از روز 28 فروردین ماه هر روز در محوطه کارخانه تجمع کرده اند.
کارگران رسمی درباره شرایط جدیدی که کارفرما برای آنها در نظر گرفته اند گفتند:کارفرما گفته است در صورت ادامه همکاری برخی مزایای مربوط به حق افزایش تولید و اضافه کاری آنها که طی 30 سال گذشته به کارگران رسمی این واحد تولیدی پرداخت می‌شد بطور کامل قطع خواهد شد.این در حالیست که این مزایای شغلی برای کارگران قراردادی کارخانه از سال 88 قطع شده است.
کارگران این کارخانه در توضیح شرایط جدید افزودند: به طور نمونه «حق اضافه کاری» که مشمول کارگران رسمی پارس سرام می‌شود یکی از مزایایی است که کارفرما قصد قطع کردن آنرا دارد، از قرار معلوم این مزیت مزدی از سالها قبل در قالب روزانه حدود 10 ساعت اضافه کاری بصورت تشویقی به آنها تعلق می‌گرفته که در شرایط جدید کارفرما قصد توقف پرداخت آنرا دارد.
در ادامه کارگران کارخانه پارس سرام درباره بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل خود می‌گویندظاهرا کارفرما به بهانه مشکلات مالی قصد عملیاتی کردن این طرح را ندارد.
به گفته آنان یکی از دلایل مخالفت کارفرما با اجرای طرح طبقه بندی مشاغل همسان شدن دستمزد کارگران قرار دادی با کارگران رسمی کارخانه بوده است که در نهایت منجر به اخراج 250 کارگر قرار دادی شد.
در عین حال منابع خبری ایلنا در خصوص وضعیت اشتغال کارگران رسمی گفتند:صرف نظر همه مشکلاتی که در این کارخانه برای کارگران رسمی بوجود آمده است یکی دیگر از شرایط جدید کارفرما برای پرداخت کامل دستمزد کارگران رسمی تولید بدون ضایعات است.
به گفته آنان طبق پیشنهاد کارفرما زمانی به کارگران رسمی مزایای مزدی تعلق می گیرد که یک محصول بعداز انجام همه مراحل تولید بدست کارگران سالم تولید شود وضایعاتی نداشته باشد.

--------------------------

کارگران کارخانه نسوز خرم یک سال معوقات مزدی دارند

براساس اخبار دریافتی ایلنا، «غلامرضا مافی»، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشهر در حاشیه آغاز به‌کار مجدد شرکت صندوق نسوز « خرم» نوشهر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر 45 تا 50 کارگردرکارخانه صندوق نسوزنوشهرمشغول کار هستند که بیش از یک سال است حقوق خود را دریافت نکرده‌اند، یادآور شد: در چند سالی که شرکت با مشکلات مالی مواجه شد بارها توسط بانک‌های مختلف تسهیلات پرداخت شد و اداره تعاون،کار و رفاه نیز 100 میلیون تومان به صورت بلاعوض کمک کرد، اما با وجود حمایت‌هایی که از سوی مسئولان و بانک‌ها شد تا این لحظه این شرکت نتوانسته است فعالیت کامل خود را با وجود مالکان و شرکای قبلی از سر گیرد.
وی افزود: شرکت گروه صنعتی «خرم» سازنده انواع صندوق نسوز و درب خزانه و نردبان کشویی آتش‌نشانی چند دهه قبل توسط شخصی به نام خرمی در محدوده روستای عالم‌کلا در زمینی به مساحت 15 هزار متر راه‌اندازی شد که تولیدات خوبی داشت و کارگران و خانواده‌های زیادی از قبل آن امرار معاش می‌کردند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشهر تصریح کرد: بعد از فوت مالک اصلی شرکت، فرزندان وی عهده‌دار مدیریت شرکت شدند که آنها نیز پس از چندین سال یا از دنیا رفتند و یا مشکلاتی ایجاد شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته شرکت توسط چند شریک مالی و هیأت‌مدیره اداره می‌شد و بعد از مدتی به علت اختلاف بین شرکا و مسائل و مشکلات مالی که به‌وجود آمد، میزان تولید شرکت کاهش یافت و در نتیجه کارگران با مشکل عقب افتادگی حقوق و مزایا و بیمه مواجه شدند.

--------------------------

قند ورامین بطور کامل تعطیل شد/ بیکاری 285 کارگر

منابع کارگری ایلنا در شهرستان ورامین گزارش کردند، کارخانه قند ورامین که یکی از معتبرترین واحد های تولید کننده قند کشوراست به دلیل آنچه از سوی کارفرما نداشتن توجیه اقتصادی و بحران در منابع مالی عنوان می‌شود، از اول فروردین ماه بطور کامل تعطیل اعلام شده است .
این منبع خبری تعداد کارگران رسمی وقراردادی این واحد تولیدی را 285 نفر ذکر کرد و افزود:از این تعداد کارگر حدود 200نفربصورت قراردادی فعالیت دارند که با آغاز سال جدید با اتمام قرار داد کار به دلیل عدم نیاز اخراج شده اند.
به گفته کارگران علاوه بر کارگران قراردادی اخراج شده که هم اکنون پی گیر مطالبات صنفی خود با شکایت در اداره کار هستند کارگران رسمی نیز که در آستانه بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور هستند به دلیل مشکلات بیمه ای امکان بازنشسته شدن ندارند وبلاتکلیف شده اند.
طبق ادعای آنان ، کارگران قراردادی کارخانه نیز به دلیل نداشتن سابقه کار یک ساله با کارفرما براساس قوانین جدید بیمه بیکاری از امکان دریافت مقرری بیمه بیکاری محروم هستند.
بنا بر ادعای کارگران،طی چند سال گذشته کارخانه قند ورامین به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق آنان و سایر هزینه‌های جانبی را نداشته و همین مسئله باعث ایجاد وقفه در پرداخت مطالبات آنها شده بود.
کارگران می‌گویند؛ یکی دیگر از دلایل تعطیلی این کارخانه افزایش بدهی‌های این واحد به اداره تامین اجتماعی و سایر نهادهای دولتی همانند اداره برق وگاز است که هر روز بر مطالبات آنان افزوده می شود.
بنا بر اظهارات کارگران قند ورامین ،در چند سال اخیر این کارخانه در بعضی از ماهای سال به دلیل نداشتن شکر خام موقتا تعطیل می‌شد اما این بار با وجود آنکه مشکلات تهیه مواد اولیه تولید در این کارخانه مرتفع شده کارفرما به دلیل مشکلات مالی واینکه تولید در این واحد توجیه اقتصادی ندارد کارخانه را به طور کامل تعطیل کرده بطوریکه طی یک ماه اخیر تعداد زیادی از ماشین آلات آن از کارخانه به چند واحد تولیدی دیگر در سایر استانها انتقال داده شده است.

--------------------------

پرویز صداقت در گفت‌وگو با ایلنا:

قراردادهای شرکتی برای تضعیفِ قدرت کارگران است/ حضور دستگاه قهریه در اعتراض‌های کارگری بیشتر می‌شود

«پرویز صداقت»، کارشناس اقتصادی در آستانه روز جهانی کارگر در گفت‌وگوی تفصیلی با ایلنا که متن کامل آن به شرح ذیل است، به ترسیم وضعیت معیشتی کارگران در وضعیت فعلی و نقش تشکل‌های کارگری در پیشبرد مطالبات جمعی کارگران پرداخت. او معتقد است؛ اگر اوضاع جاری به همین منوال ادامه یابد، چشم‌انداز روبرو چندان روشن نیست.

نمود عینی پسابرجام در زندگی کارگران چه می تواند باشد؟ می‌دانیم که مزد امسال با استناد به این استدلال که تورم اتفاقی ماه بهمن ۱۲ درصد و تورم انتظاری سال بعد ۱۰ درصد است، ۱۴ درصد افزایش پیدا کرد درحالیکه سال قبل که هنوز حرفی از برجام نبود، مزد ۱۷ درصد افزایش پیدا کرد.
با نگاهی به واقعیت‌های عینی و ملموس به نظر می‌رسد که فقیرتر شدن طبقه‌ کارگر و طبقات فرودست جامعه کماکان ادامه خواهد داشت و به عبارت دیگر پسابرجام هنوز برای طبقه‌ کارگر به لحاظ معشیتی دستاوردی نداشته است، البته دولت امیدوار است که در دوران پسابرجام با بهبود شرایط سرمایه‌گذاری و بهبود فضای کسب‌وکار و جذب سرمایه‌های خارجی موج جدیدی از انباشت سرمایه اتفاق بیفتد. در چنین حالتی گفته می‌شود طبقه‌ کارگر و فرودستان هم از مزایای ناشی از انباشت سرمایه بهره‌مند بشوند.

ایدئولوژی اقتصادی رایج در ایران، بر مبنای جزمیت نولیبرالی تدوین شده است

ایدئولوژی اقتصادی رایج در ایران از پس از دوران جنگ تاکنون، برمبنای این جزمیت نولیبرالی تدوین شده که معتقد است انباشت سرمایه در درازمدت به سبب اثرات فروبارشی پیامدهایی به نفع بهبود وضعیت معیشتی طبقات فرودست خواهد داشت. به همین دلیل، این ایدئولوژی انجماد دستمزدها و محدود ساختن افزایش دستمزدها را در کوتاه‌مدت توجیه می‌کند. به این ترتیب که به رغم سختی‌های کوتاه‌مدت از آن‌جایی که کاهش یا عدم افزایش بسنده‌ دستمزد منجر به افزایش حاشیه‌ سود و به تبع آن افزایش بیشتر سرمایه‌گذاری خواهد شد در درازمدت طبقه کارگر از آن بهرمند می‌شوند؛ ولو آن که در کوتاه‌مدت آسیب ببیند.
علاوه بر تجربه‌های متعدد جهانی که خلاف این را نشان می‌دهد، در ایران آن‌چه از سال ۱۳۶۸ تا امروز اتفاق افتاده این بوده که به‌رغم این‌که تقریباً همواره این سیاست اجرا شده اما آمار و ارقام و واقعیت‌های عینی که مشاهده می‌کنیم همه نشان می‌دهد این اثرات فروبارشی که صحبتش بوده هیچ‌گاه تحقق پیدا نکرده است. یعنی فقرا به صورت نسبی فقیرتر و ثروتمندان غنی‌تر شده‌اند. گویی هیچ وقت قرار نیست این به‌اصطلاح اثرات فروبارشی اتفاق بیفتد. البته باید تأکید کرد که این صرفاً یک حکم جزمی ایدئولوژیک نیست که در شالوده‌ی برنامه‌ها و سیاست‌های اقتصادی دولت وجود داشته، این صرفاً یک خطای فکری نیست، بلکه منافع طبقاتی عظیمی هم پشت سر خودش دارد.

بحثی که شما پیش کشیدید این است که سیاست کلی در دولت‌های پس از جنگ به افزایش تضاد طبقاتی انجامیده است؛ حال حتی اگر قرار باشد بعد از برجام سرمایه‌گذاری‌های خارجی رونق بگیرد در شرایطی که دستمزد فقط ۱۴ درصد افزایش پیدا کرده، پس هر نوع سرمایه‌گذاری خارجی نمی‌تواند سطح معاش کارگران را بهبود ببخشد؛ حال می‌خواهم این سوال را مطرح کنم که این مسئله واقعی نبودن دستمزد؛ چشم‌انداز روشنی باقی می‌گذارد؟
اساساً سیاست دولت‌ها بهبود وضعیت معیشت طبقات فرودست جامعه نیست. سیاست دولت‌ها در سه دهه‌ گذشته، بهبود فضای کسب‌وکار در همان مفهومی است که مثلاً در اسناد بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول از آن بحث می‌شود.
فضای مطلوب کسب‌وکار در ایدئولوژی اقتصادی سرمایه‌داری معاصر آن چیزی است که در بهشت‌های مالیاتی مانند پانامای امروز می‌بینیم. یعنی جریان آزاد ورود و خروج سرمایه، باز بودن حساب‌های سرمایه، واگذاری مالکیت‌ها به بخش خصوصی، گسترش انواع و اقسام شرکت‌های پیمانکاری، حضور حداقلی دولت، حداقل پوشش‌های تامینی اجتماعی و غیره.
بهبود فضای کسب‌وکار برای سرمایه‌گذاری، یعنی بهبود فضای فعالیت‌های اقتصادی دارندگان سرمایه‌ها. مهم‌ترین الزامش هم این است که حاشیه‌ سود سرمایه‌ها افزایش پیدا کند. حاشیه‌ سود سرمایه‌ها در کوتاه‌مدت با تثبیت دستمزدها یا افزایش حداقلی دستمزدها افزایش پیدا خواهد کرد.
البته، همین امر پاشنه آشیل این سیاست در درازمدت است. چون این گروه‌های دستمزدبگیر که در مرحله‌ بعد به عنوان متقاضی همین کالاها یا خدمات باید وارد بازار بشوند قدرت خرید کافی نخواهند داشت که این باعث می‌شود رکود ناشی از فقدان تقاضای مؤثر در اقتصاد ایجاد شود و همان دارندگان کسب و کار زیان خواهند دید اما طبقه‌ سرمایه‌دار فاقد نگاه درازمدت است و اساساً کوتاه مدت می‌اندیشد.

طبقه‌ کارگر و دستمزدبگیران به نیروهای درونی خودشان اتکا کنند

الان این اتفاق افتاده و اکثر دستمزدبگیران زیر خط فقر هستند و قدرت خرید پایینی دارند. اما همانطور که شما بیان کردید در یک نگاه بلند سرمایه‌محور هم پایین ماندن طولانی مدت دستمزد، باعث می‌شود تولید داخلی بیش از پیش ورشکسته بشود. با این وجود شما هیچ چشم‌اندازی نمی‌بینید که واقعی شدن دستمزدها حداقل در سال‌های آینده در دستور کار قرار بگیرد؟
ببینید این‌جا طبقه‌ کارگر و دستمزدبگیران باید به نیروهای درونی خودشان اتکا کنند. این‌که منتظر باشند عقلانیتی در جریان سیاست‌گذار به نفع افزایش دستمزدها پدید بیاید؛ خطاست. من چنین منطق و عقلانیتی را در برنامه‌ریزی‌های دهه‌های اخیر ندیده‌ام.

طبقه کارگر در شرایط کنونی فاقد قدرت چانه‌زنی جمعی شده است

برسیم به بحث تشکل‌ها؛ اولا اینکه در جلسه‌های دستمزد، دولت و کارفرمایان دست بالا را دارند و نمایندگان به اصطلاح کارگری قدرت چانه‌زنی ندارند و ما در این شرایط دچار پارادوکس شدیدی هستیم از یک طرف توقع داریم توان چانه‌زنی دستمزدبگیران افزایش پیدا کند و از طرف دیگر مدیریت دولتی اجازه هیچگونه کنش صنفی را به دستمزدبگیران نمی‌دهد.
اینجا شما به یک پارادوکس اشاره کردید و این یک پارادوکس خیلی مهم و یک نکته‌ کلیدی برای شناخت وضعیت طبقه‌ کارگر امروز است. طی چهار دهه‌ گذشته طبقه‌ کارگر در ایران به لحاظ عینی بسط پیدا کرده است، اما به لحاظ ذهنی قبض یافته است. چرا به لحاظ عینی بسط پیدا کرده است؟ چون تعداد افردی که در زنجیره‌ خلق ارزش در جامعه در مقام دستمزدبگیر هستند، به انحای مختلف از طریق گسترش مناسبات سرمایه‌داری، به پیمان سپردن بسیاری از فعالیت‌ها، خصوصی‌سازی‌ها و مجموعه برنامه‌ها و سیاست‌های اقتصادی حاکم افزایش پیدا کرده است.

بی‌ثباتی شغلی، مانع همبستگی کارگران شده است

به رغم افزایش کمّی طبقه‌ کارگر، مجموعه شرایط حاکم باعث شده که این طبقه به‎‌شدت فاقد قدرت کنشگری و چانه‌زنی جمعی باشد. صرف‌نظر از لایه‌ خاصی از مدیران و اقشار بالایی، امروز حدود 12.5 میلیون نفر هستند که به‌صورت مستقیم تحت پوشش تأمین اجتماعی به کار مشغول‌اند. بخش عمده‌ی این افراد، یعنی حدود 87 درصد دارای قراردادهای موقتی هستند و 80 درصد این گروه دارای قراردادهای کوتاه‌تر از یک سال‌اند، بنابراین یک مانع مهم شکل‌گیری همبستگی درون این طبقه بی‌ثباتی شغلی کارگران است.
دومین و احتمالاً مهم‌ترین مانع این است که در خوش‌بینانه ترین برآوردها براساس همان تعاریف غریب مرکز آمار ایران که فرد را با یک ساعت کار در هفته شاغل به حساب آورده، رقمی نزدیک به 2.5 میلیون بیکار داریم. پس با این حساب، 5/2 میلیون ارتش ذخیره‌ بیکاران را داریم و انبوهی از بی‌ثبات‌کاران یعنی حدود 10 تا 11 میلیون افراد فاقد امنیت شغلی.

شعارها علیه کارگران مهاجر همبستگی طبقه کارگر را از بین می‌برد

یک گام جلوتر بیاییم و به درون طبقه‌ کارگر نگاه کنیم. در درون طبقه‌ی کارگر ایران انبوهی از تقسیم‌بندی‌ها، اختلاف‌ها و تبعیض‌ها براساس جنسیت، قومیت و انواع هویت‌های دیگر را شاهد هستیم. این یعنی طبقه‌ کارگر به‌شدت پاره‌پاره و به گروه‌های مختلف تجزیه شده است. برای مثال بیکاری بین زنان جویای کار دو برابر مردان است. نمونه‌ دیگر شعارهایی است که در مراسم رسمی سال گذشته‌ روز کارگر علیه کارگران مهاجر داده شد. این شعارها به‌نوعی از بین بردن همبستگی درونی طبقه‌ی کارگر است.

در شاکله‌ بالادست جامعه، طبقه‌ کارگر محلی از اعراب ندارد

ناگفته نباید گذاشت که سیاست حاکمیت نیز در قبال حرکت‌های جمعی کارگری مطلقاً تساهل‌گرایانه نبوده است. در واقع در شاکله‌ی بالادست جامعه، طبقه‌ی کارگر محلی از اعراب ندارد و به همین دلیل شاهد هستیم که این طبقه حتی قدرت ایجاد تشکل‌های مستقل خود را هم ندارد.

بخش عمده‌‌ی طبقه‌ کارگر دچار توهم تعلق به طبقه‌ متوسط است

مایلم به این نکته هم که یکی از عواملی که در قبض ذهنی طبقه‌ی کارگر مؤثر بوده این است که بخش عمده‌ای از طبقه‌ کارگر ما دچار توهم تعلق به طبقه‌ متوسط است. آموزگاران و پرستارانی که در یک رابطه‌ دستمزدی در زنجیره‌ بازتولید اجتماعی (در آموزشگاه‌ها و بیمارستان‌هایی اغلب خصوصی یا کالایی‌شده) کار می‌کنند اما به دلایلی مانند سلایق و سبک زندگی یا سطح تحصیلات خود را طبقه‌ متوسط می‌دانند، دچار توهم‌اند.
آنان به‌رغم تفاوت سلایق و علایق، قراردادها و شرایطِ کاری مشابه کارگران یقه‌آبی دارند، اما خود را متفاوت تصور می‌کنند. در واقع توهم بخشی از طبقه‌ کارگر به تعلق به طبقه‌ متوسط که باید مفصل درباره‌‌ی عوامل‌اش صحبت و تحقیق کرد از عوامل مهم درخودماندگی طبقه‌ی کارگر ایران است و یکی از دستور کارهایی که علاقمندان به مسائل کارگری باید دنبال کنند مبارزه با همین توهم است.
به سبب مجموعه‌ این دلایل است که می‌گویم طبقه‌ کارگر ایران گرچه به لحاظ عینی گسترش پیدا کرده ولی به لحاظ ذهنی به‌شدت تضعیف شده است. این طبقه اکنون فاقد سوبژکتیویته‌ جمعی است و به عبارت دیگر اکنون طبقه‌ کارگر به‌اصطلاح طبقه‌ای کاملاً در خود است، نه برای خود. از همین رو، کارگران فاقد اثرگذاری کافی در زمینه‌ی چانه‌زنی در مسئله‌ افزایش دستمزد و به طور کلی بر روی سرنوشت جمعی خودشان هستند.

حضور دستگاه قهریه در اعتراض‌های کارگری بیشتر می‌شود

شما کارنامه دولت را در این سه سالی که گذشته در زمینه نهادهای صنفی و آزادی کنش‌های صنفی چطور ارزیابی می‌کنید؟
در این حیطه عملکرد دولت فعلی را استمرار عملکرد دولت قبل می‌دانم. به گمانم اینکه شما در برخی زمینه‌ها افزایش فشار می‌بینید ناشی از تشدید بحران اقتصادی است. در شرایط بحرانی اعتراض‌ها ولو پراکنده افزایش پیدا می‌کند و دستگاه قهریه هم حضور قاطعانه‌تری پیدا می‌کند. ولی در واقع در زمینه‌ آزادی تشکل‌های صنفی کماکان همان سیاست‌های قبلی ادامه یافته است.

قراردادهای کارگری با شرکت‌های پیمانکاری قدرت چانه‌زنی طبقه‌ کارگر را می‌کاهد

ما در جریان تماس‌هایی که با تشکل‌های رسمی کارگری در کارخانه‌ها داریم همین تشکل‌های رسمی مثل انجمن‌های صنفی و شوراهای اسلامی کار هم که مطابق فصل ششم قانون کار تشکیل می‌شوند، با این وجود دولت دخالت می‌کند و بازرس‌های وزارت کار اجازه نمی‌دهند افرادی که در دفاع از طبقه کارگر توانا هستند سرکار بیایند و اجازه اجرای همان فصل ششم ناقص را هم نمی‌دهند. فکر می‌کنید در حال حاضر با تمام مشکلات معیشتی که کارگران دارند مثل دغدغه دستمزد و امنیت شغلی پایدار آیا می‌تونیم بگوییم تغییراتی در فصل ششم قانون کار و ایجاد تشکلات مستقل کارگری می‌تواند یکی از مطالبات محوری کارگرها باشد؟ آیا کارگران می‌توانند فرصت پرداختن به این مطالبه را نیز پیدا کنند؟
نهاد تنظیم‌کننده‌ی بازار کار، یعنی وزارت کار، نهادی بی‌طرف نیست و اساساً منافع کارفرمایان را درنظر می‌گیرد. بنابراین در شرایط نبود فشار مؤثر از پایین، اگر اصلاحی هم در قانون صورت بگیرد احتمالاً اصلاحاتی صوری در جهت ایجاد شباهت با کنوانسیون‌های بین‌المللی با هدف سهولت بیش‌تر هم‌پیوندی اقتصاد ایران با اقتصاد جهانی است، نه به قصد ایجاد امکان ایجاد تشکل‌های کارگری.
کلیت سیاست‌های دولت برای بی‌ثبات کردن کارگران، واگذاری فعالیت‌های اقتصادی به پیمانکاران و به تبع آن بستن قراردادهای کارگری با شرکت‌های پیمانکاری و غیره همه در جهت تضعیف قدرت جمعی چانه‌زنی طبقه‌ی کارگر بوده است. به همین ترتیب طبیعی است دولتی که این سیاست‌ها را دنبال کرده است دنبال مجوز دادن به تشکل‌های مستقل کارگری نخواهد بود.
ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری یکی از مهم‌ترین مطالبات کارگران است زیرا بدون ساماندهی و داشتن تشکل‌های مستقل نمی‌توان گام‌های بعدی را برداشت و این نخستین اقدامی است که طبقه کارگر باید در دستور کار قرار دهد.

تحقق مطالبات کارگری بدون حرکت جمعی امکان‌پذیر نیست

به نظر می‌رسد سه جانبه‌گرایی در کشورهایی با سیاست‌های نولیبرالی تا حدودی واقعی است ولی ایران اصول پایه‌ای سرمایه‌داری را اخذ کرده بدون اینکه اصول سه جانبه‌گرایی را قبول داشته باشد.
در کشورهای دیگر هم این سنت‌ها از آسمان نازل نشده و به دلیل صدها سال مبارزه بوده است. دست‌یابی به این شرایط و مطالبات بدون حرکت جمعی طبقه‌ی کارگر امکان‌پذیر نیست.

حالا که پسابرجام اتفاق افتاده، باوجود این نرخ پایین افزایش دستمزد چقدر احتمال می دهید که بستری ممکن است برای جذب سرمایه‌های خارجی‌ فراهم شود به ابزاری برای ارزان سازی بیشتر نیروی کار و بهره‌کشی کار کارگر تبدیل شود؟
بله، بدیهی است. از این رو که می‌خواهند فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران خارجی حاشیه‌ سود هرچه جذاب‌تری داشته‌ باشد، یکی از راه‌ها هم انجماد دستمزدهاست. البته به گمانم توجه اصلی سرمایه‌گذاران خارجی به ایران نه در صنایع کاربر، بلکه به سبب مزیت‌های نسبی اقتصاد ایران در حوزه‌ی نفت و گاز و انرژی و نیز توجه به بازار ایران برای فروش محصولات‌شان است.

نگه‌داشتن نرخ بیکاری در شرایط کنونی نیازمند سرمایه‌گذاری‌های کلان است

این هم گفتنی است که ایجاد اشتغال در این حوزه‌ها به سرمایه‌گذاری‌های کلان نیاز دارد. اگر مثلاً در بخش خدمات میزان سرمایه‌گذاری نسبتاً اندکی می‌تواند یک شغل ایجاد کند، در حوزه‌های نفت و گاز میزان سرمایه‌گذاری که اشتغال‌زایی بکند، بسیار بالا خواهد بود. به همین دلیل، با توجه به برآورد واقع بینانه‌ای که از میزان سرمایه‌گذاری‌های خارجی باید داشته باشیم اشتغال‌زایی در این بخش‌ها قادر به حل بحران بیکاری نخواهد بود و این یک توهم است که سرمایه‌گذاری خارجی مشکل بیکاری را حل کند. حتی اگر دولت بتواند نرخ بیکاری را در همین حدود فعلی هم نگه دارد نیازمند سرمایه‌گذاری‌های کلان است که در شرایط رکود فعلی خیلی بعید به نظر می‌رسد.

گفت‌وگو: نسرین هزاره مقدم

--------------------------

مرگ یک کارگر جوان بر اثر سقوط از داربست

به گزارش ایلنا، چهارم اردیبهشت، برق گرفتگی کارگر نصاب در منطقه خانی آباد تهران به مرگ وی انجامید.
به گزارش روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران، یک کارگر 29 ساله بنام میثم–ی در بالای داربست های مجاور ساختمان مشغول بازکردن میله های داربست بود که ناگهان وی براثر برق گرفتگی از بالای داربست به پیاده روی خیابان سقوط کرد.
آتش نشانان پس از نصب نوار خطر و قطع جریان برق توسط عوامل امداد برق، کارگر مصدوم را که از ناحیه سر دچار خونریزی شدید بود تحویل امدادگران اورژانس دادند که پس از انجام معاینات اولیه مرگ وی توسط امدادگران اورژانس مورد تائید قرار گرفت.

--------------------------

کارگران پلی اکریل معوقات مزدی دارند

جمعی از کارگران شرکت پلی اکریل اصفهان در تماس با ایلنا از معوقات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم با وجود اینکه مدیریت این کارخانه در اواخر سال گذشته تغییر کرده است، بهبودی در وضعیت کارگران به وجود نیامده و حتی اوضاع بدتر نیز شده است.
به گفته کارگران، دستمزد آنها از بهمن ماه 94 پرداخت نشده و علاوه بر این سه ماه دستمزد معوقه، این کارگران که تعداد آنها حدود 1700 نفر است، 4 ماه مزایای مزدی پرداخت نشده نیز دارند.
کارگران با اعلام این مطلب که در حال حاضر وضعیت این قطب نساجی کشور مطلوب نیست، گفتند: متاسفانه هزینه جابجا شدن تصمیمات مدیران و بالادستی ها را کارگران می پردازند و جالب اینجاست که مدیریت کارخانه در هفته های گذشته هیچ وعده ای جهت پرداخت مطالبات مزدی، به کارگران نداده است.
ظاهرا این کارگران در روزها و هفته های گذشته در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود اجتماعات صنفی را ترتیب داده اند که تا این لحظه با بی توجهی کارفرما مواجه شده است.

--------------------------

انتظار 100 کارگر باقیمانده فاز 19 عسلویه برای تسویه حساب

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه عسلویه در تماس با خبرنگار ایلنا اعلام کردند: با وجود تعهد شرکت بلندطبقه مبنی بر تسویه حساب کامل با 280 کارگر پیمانکاری فاز 19 عسلویهاین شرکت تا روز چهارشنبه (اول اردیبهشت ماه) 100نفر دیگر از این کارگران موفق به دریافت معوقات مزدی خود نشدند.
بر اساس صورتجلسه ای که در حضور مسئولان محلی توسط طرفین امضا شده است، شرکت بلندطبقه متعهد شده بود تا در موعد مقرر با تمامی 280 کارگر این پیمانکاری تسویه حساب کند که در عمل جزء حدود 180 کارگر با سایر کارگران هنوز تسویه حساب نشده است.
لازم به یادآوری است، این کارگران که به مشاغل همچون جوشکاری، مونتاژکاری، ساپورت،.فورمن و کمکی اشتغال داشتند که از واپسین روزهای سال گذشته اعتراضات خود را آغاز کرده و تا هفته اخیر نیز ادامه دادند.

--------------------------

15 کارگر کارخانه ستبران تاکستان اخراج شدند

کارگران اخراجی کارخانه ستبران به ایلنا گفته‌اند در این واحد تولیدی حدود 30 کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد 15 کارگر این کارخانه با سوابق کار 6 تا 16 سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شده‌اند.
در این زمینه یکی از کارگران اخراجی کارخانه ستبران می‌گویند از مجموع 15 کارگر اخراجی این واحد 11 نفرشان برای دومین بار است که طی یک سال گذشته اخراج می شوند.
به گفته وی ، او دیگر همکاران اخراجی یک بار اردیبهشت ماه سال گذشته اخراج شده و در نهایت در مرداد ماه همان سال با اعلام نیاز کارفرمابه کارسابقشان باز گشتند.
این کارگر اخراجی از تلاش خود برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر می دهد ودر ادامه می‌گویند: زمانی که برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار تاکستان مراجعه کردیم متوجه شدیم که چون 4 ماه از سال گذشته از مقرری بیمه بیکاری استفاده کرده‌ایم در نتیجه طبق شرایط جدید بیمه بیکاری امکان برقراری دوباره مقرری وجود ندارد.
این کارگر اخراجی در ادامه گفت:از سوی اداره کار به ما گفته شده به موجب قانون جدید بیمه بیکاری، آن دسته از بیمه شدگانی که سابقه دریافت مقرری بیمه بیکاری دارند باید از زمان اشتغال به کار مجددا آنان تا قطع رابطه کاری یکسال گذشته باشدتا مشمول دوباره مقرری بیمه بیکاری شوند.
وی در تشریح خواسته‌ خود و دیگر همکاران اخراجی خود می‌گوید: مشکل اصلی این نیست که چراکارفرما هر زمان که نیاز به تخصص ما دارد ما را به سر کار می برد. در حال حاضر پرداخت مقرری بیمه بیکاری خواسته اصلی ماست؛ در تمامی این سال‌ها بر اساس دستمزد‌هایمان حق بیمه پرداخت کرده‌ایم و اکنون که برای تامین معاش خود شغلی نداریم، حق داریم که از مزایای بیمه بیکاری که پولش را پرداخت کرده‌ایم استفاده کنیم اما اگر به هر دلیلی امکان پرداخت بیمه بیکاری وجود ندارد کارفرما با ید ما را به کارسابقمان بازگرداند.

--------------------------

کارگر کارخانه ستبران تاکستان اخراج شدند

کارگران اخراجی کارخانه ستبران به ایلنا گفته‌اند در این واحد تولیدی حدود 30 کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد 15 کارگر این کارخانه با سوابق کار 6 تا 16 سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شده‌اند.
در این زمینه یکی از کارگران اخراجی کارخانه ستبران می‌گویند از مجموع 15 کارگر اخراجی این واحد 11 نفرشان برای دومین بار است که طی یک سال گذشته اخراج می شوند.
به گفته وی ، او دیگر همکاران اخراجی یک بار اردیبهشت ماه سال گذشته اخراج شده و در نهایت در مرداد ماه همان سال با اعلام نیاز کارفرمابه کارسابقشان باز گشتند.
این کارگر اخراجی از تلاش خود برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر می دهد ودر ادامه می‌گویند: زمانی که برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار تاکستان مراجعه کردیم متوجه شدیم که چون 4 ماه از سال گذشته از مقرری بیمه بیکاری استفاده کرده‌ایم در نتیجه طبق شرایط جدید بیمه بیکاری امکان برقراری دوباره مقرری وجود ندارد.
این کارگر اخراجی در ادامه گفت:از سوی اداره کار به ما گفته شده به موجب قانون جدید بیمه بیکاری، آن دسته از بیمه شدگانی که سابقه دریافت مقرری بیمه بیکاری دارند باید از زمان اشتغال به کار مجددا آنان تا قطع رابطه کاری یکسال گذشته باشدتا مشمول دوباره مقرری بیمه بیکاری شوند.
وی در تشریح خواسته‌ خود و دیگر همکاران اخراجی خود می‌گوید: مشکل اصلی این نیست که چراکارفرما هر زمان که نیاز به تخصص ما دارد ما را به سر کار می برد. در حال حاضر پرداخت مقرری بیمه بیکاری خواسته اصلی ماست؛ در تمامی این سال‌ها بر اساس دستمزد‌هایمان حق بیمه پرداخت کرده‌ایم و اکنون که برای تامین معاش خود شغلی نداریم، حق داریم که از مزایای بیمه بیکاری که پولش را پرداخت کرده‌ایم استفاده کنیم اما اگر به هر دلیلی امکان پرداخت بیمه بیکاری وجود ندارد کارفرما با ید ما را به کارسابقمان بازگرداند.

--------------------------

مرگ یک کارگر مجتمع جهان فولاد سیرجان بر اثر سقوط

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا ،ظهر امروز ( یکشنبه پنجم اردیبهشت) یکی از کارگران پیمانکار مجتمع جهان فولاد حین انجام تعمیرات جان خود را از دست داد.
بر مبنای این خبر «علی بیگلری» کارگر ۳۴ ساله سیرجانی در حین تعمیرات بر اثر لیز خوردن به درون حوضچه آب کارخانه سقوط می کند و جان خود را از دست می دهد.
پس از رسیدن نیروهای امدادی و عوامل نجات جسد این کارگر از حوضچه خارج و به مراکز درمانی انتقال داده شد.
لازم به ذکر است مرحوم بیگلری متاهل و دارای دو فرزند است که به علت نبود وسایل ایمنی در محل کار جان خود را از دست داد.

--------------------------

روایتی از زندگی یک کارگر؛

۱۰ هزار تومان همه دار و ندار یک کارگر با ۴ فرزند معلول

به گزارش خبرنگار ایلنا، خانه در کوچه پس کوچه‌های حاشیه پایتخت است، گاز ندارد، آب لوله‌کشی ندارد، کوچه‌هایش آسفالت ندارند؛ اما هزینه‌اش برای یک خانواده کارگری ۱۵ میلیون پول پیش و ماهیانه ۳۰۰ تومان اجاره بها تمام شده است و جالب اینکه مستاجرانش هم با رضایت از اجاره این خانه حرف می‌زنند؛ آخر کسی به این خانواده ۹ نفری که ۴ فرزند معلول دارد؛ خانه اجاره نمی‌دهد.
ماجرای قصه مستاجران این خانه قصه‌ای است که هیچ وقت تکراری نمی‌شود و هر بار هم که بگویی؛ داغی تازه و اشکی تازه است که از چشمان این پدر کارگر برای هزارمین بار جاری می‌شود.
کارگر تولیدی پوشاک پس از ۱۵ سال کار، لب به اعتراض باز می‌کند، چرا بیمه‌اش نمی‌کنند، گله می‌کند که بازنشستگی و سابقه کار پیش کش، حداقل دفترچه بیمه‌ای بدهند تا بتواند؛ فرزندان معلولش را پیش دکتر ببرد.
دختر ۲۸ ساله معلولش از ۹ سالگی دیگر دکتر نرفته، خدا می‌داند که معلولیتش خوب می‌شود یا نه؟ اگر هم خوب نشود، شاید دو پا و یک دستش که به خاطر تشنج در ۳ سالگی فلج شده، حداقل کمی بهتر شود. ۳ پسر دیگرش هم همین وضع را دارند؛ معلولیت شدید جسمی و ذهنی و حفره‌هایی در قلبشان که باید هرچه زود‌تر درمان شوند.
اما زبان به اعتراض گشودن همانا و اخراج شدن از تولیدی همان....
حالا پدر یکسال است که اگر پولی به دستش بیاید؛ پارچه می‌خرد، لباس زنانه‌ای می‌دوزد و در کوچه پس کوچه‌های شهر روانه می‌شود تا لباس‌ها را به مردم بفروشد.
۲ تا از ۹ فرزندش ازدواج کرده‌اند و رفته‌اند، اما سیر کردن ۷ فرزند به این راحتی‌ها نیست.
دختر بزرگ حداقل هر دوسال یکبار باید کفش طبی جدیدی بخرد تا بتواند از خانه خارج شود، اما ۶ سال است که کفش نخریده است و‌‌ همان کفش طبی کهنه را با چسب و تکه پارچه به هم چسبانده، اما میخ‌های کفش طوری بیرون زده که عملا استفاده از آن ممکن نیست. با همین کفش‌ها آنقدر رفته و آمده تا با مدرک کامپیوتری که گرفته کار پیدا کند، اما این رفت‌و آمدها بی‌حاصل بوده و موفق به پیدا کردن کار نشده است. به همین خاطر هم مدتهاست که خانه‌نشین شده و به قول خودش از اسباب کشی تا اسباکشی رنگ خیابان را نمی‌بیند و از روز اول تا آخر سال سهم او چشم دوختن به دیوار‌های خانه است.
البته بهزیستی تا الان دوبار به دختر هزینه خرید کفش نو را داده، اما دختر هربار با دیدن گرفتاری‌های مالی خانه و بی‌لباس و غذا ماندن خواهر وبردار‌هایش پول کفش طبی را به پدر داده تا به سهم خودش کمک خرج زندگی باشد.
دختر و پسر بزرگ خانواده هم به دنبال کار تا همه جا رفته‌اند؛ پسر بزرگ خانواده که دانشگاهش را به خاطر هزینه‌هایش‌‌ رها کرده، این روز‌ها خیاطی می‌کند، بنایی می‌کند، گچ کاری می‌کند و هر کار دیگری که از دستش بر بیاید؛ انجام می‌دهد تا مرهمی بر زخم‌های خانواده بگذارد، اما گله می‌کند که چرا کار پیدا نمی‌شود.
پیش از عید کارد به استخوان می‌رسد، هیچ چیز در خانه برای خوردن نمی‌ماند و پدر تصمیم می‌گیرد که با ۱۰ هزار تومانی که برایشان مانده خودش را به وزارت کار برساند و از کارفرمای بی‌انصافش شکایت کند تا شاید را به جایی ببرد.
همین رفتن او به وزارتخانه سبب می‌شود که خبر وضعیت زندگی‌اش به گوش علی ربیعی؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برسد و وزیر مهمان خانه کوچک‌شان شود، درد و دلشان را بشنود و ببیند که دختر معلول چه طور با وجود همه ناملایمات، نا‌امید نیست و برای پیدا کردن کار به هر دری زده است و بشنود که چه طور خواسته همه بچه‌ها، یک ماشین لباسشویی برای دست‌های ترک خورده مادر است، همین همیت آخر پدر سبب می‌شود که وزیر قول بدهد که او را دوباره در جایی مشغول به کار کند و در اولویت گرفتن مسکن معلولان قرار بدهد.
از زمان حضور ووزیر در خانه‌شان پدر سر بالا نمی‌آورد؛ کلمه‌ای حرف نمی‌زند و با جمله به جمله‌ای که بچه‌ها از زندگی‌شان برای وزیر می‌گویند، اشک می‌ریزد؛ تنها صدای دختر ۲۸ ساله معلولش است که در فضای خانه می‌پیچد: آقای وزیر به داد پدرم برسید!

گزارش: آیسان زرفام

--------------------------

کارگرانی در همین نزدیکی‌ها اما دور از چشم جامعه

اولین روز هفته کارگر، بهشت زهرای تهران
هفته کارگر بهانه‌ای است که دولتی‌ها سراغی از کارگران بهشت زهرا بگیرند. کارگرانی که شاید بتوان گفت یکی از آسیب پذیرترین و دشوارترین مشاغل را برعهده دارند.
ساعت حدود 8 صبح است سخنرانی وزیر کار در جمع کارگران بهشت زهرا تمام می‌شود. وزیر و جمعیت همراه وارد محوطه بهشت زهرا می‌شوند و به سمت غسالخانه راه می‌افتند.
بوی عود و اسپند همه جا پیچیده. مدیریت بهشت زهرا در ظرف‌های یکبار مصرف تدارک چایی و صبحانه دیده و این ظرف‌ها همه جا پراکنده است.
وزیر و معاونان و مشاوران به همراه خبرنگاران و عکاسان در مسیر غسالخانه حرکت می‌کنند. دورادور کارگرانی ایستاده‌اند و جمعیت را مشاهده می‌کنند.
تعدادی از آنها را گوشه و کنار مسیر می‌بینم؛ می‌پرسم: شما کارگر کدام بخش هستید؟ یکی از آنها می‌گوید: ما کارگر خدماتی هستیم که برای یک شرکت خصوصی کار می‌کنیم. می‌پرسم: امسال قرارداد بسته‌اید؟ جواب می‌دهد: بیشتر ما قرارداد نداریم. همکارش ادامه می‌دهد: هنوز قراردادها نیامده است.

غسالخانه زنان
وارد محوطه غسالخانه زنان می‌شویم. زنان غساله با چادرهای مشکی دورادور سالن ورودی ایستاده‌اند. مسئول غسالخانه زنان و سرپرست این کارگران می‌گوید؛ 15 سال سابقه کار دارد که 8 سال آن بیمه نبوده است. "صفری" جوان‌ترین زن غسال بهشت زهراست که تنها 25 سال سن دارد. چند ثانیه‌ای به صورتش خیره می‌شوم. تردید و امید همزمان در چهره زیبا و جوان بیست و پنج ساله‌اش خیلی خوب هویداست. وزیر کار و رئیس سازمان تامین اجتماعی پشت میزی در سالن ورودی غسالخانه زنان می‌نشینند و دو کارگر زن به نمایندگی همکارانشان مقابل آنها جای می‌گیرند. کارگران زن از وضعیت شغلی خود گلایه‌های بسیار دارند: «اصلا تعطیلات نداریم»، «حوادث شغلی و بیماری‌های عفونی زیاد است»....
یکی از زنان که سرپرست خانوار و مادر چهار فرزند است از مشکلات جسمی زنان غسال می‌گوید؛ از کمردرد و آرتروز و بیماری‌های زنانه که همه حاصل 8 ساعت کار سنگین و حمل جنازه است.
این زنان اجرایی نشدن آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور برای کارگران غسال را مهمترین مشکل می‌دانند و می‌گویند بازنشستگی پیش از موعد برای زنانی که در جوانی به علت کار سنگین سالخورده می‌شوند تنها خدمتی است که می‌توان در حق این کارگران انجام داد.
وزیر در اواسط صحبت‌ها می‌گوید: از همه کارگرانی که حقشان ضایع شده می‌خواهم که من را ببخشند و رئیس سازمان تامین اجتماعی هم قول می‌دهد که سوابق سخت و زیان‌آور غسالان بررسی شود.
زنان غسال به ردیف ایستاده‌اند. سعی می‌کنم از یکی از آنها شماره تلفن بگیرم یا ارتباطی برقرار کنم اما نفوذناپذیر به نظر می‌رسند. سرپرست‌شان با تندی می‌گوید: ما شماره نمی‌دهیم اگر مشکلی داشته باشیم خودمان حل می‌کنیم.
خانم سرپرست که می‌رود زنها مهربان‌تر می‌شوند. از سال‌های طولانی کار شرکتی و بدون بیمه و عدم محاسبه سابقه سخت و زیان‌آور خود می‌گویند. زنان می‌گویند از حدود 50 غسال زن فقط ده نفر رسمی هستند.
اکبر توکلی‌نژاد، مدیرعامل سازمان بهشت زهراست. در سالن حضور دارد و متوجه صحبت‌های من با کارگران می‌شود. کنارم می‌ایستد و می‌گوید چند ماهی است که مساله سخت و زیان‌آور حل شده است. می‌پرسم: چطور حل شده؟ یعنی در لیست بیمه؟ کارگران بهشت زهرا دیگر کارگر ساده نیستند؟ پاسخ روشنی نمی‌گیرم. بقیه جریان را به تامین اجتماعی حواله می‌کند و می‌گوید من مشکل را حل کرده‌ام.
کارگران با چشم و ابرو اشاره می‌کنند که اینطور نیست. خیلی‌ها هنوز در لیست‌های بیمه کارگر ساده هستند.
وزیر و هیات همراه وارد غسالخانه مردان می‌شوند. من نمی‌توانم وارد شوم بیرون در می‌مانم و بازهم با کارگران صحبت می‌کنم. زنان از مشکلات جسمی و روحی می‌گویند. یکی از آنها می‌گوید مادر هستم و این شغل روحیه من را تحت تاثیر قرار داده است. بیشتر از ده سال است که در این شغل هستم شما بگویید مگر چند سال دیگر می‌توانم دوام بیاورم.

محوطه خاکسپاری
یک کارگر دفن مشغول کندن زمین است. وزیر کار بعد از سلام و تعارف روز کارگر را تبریک می‌گوید. می‌پرسد: از همه چیز راضی هستی؟ کارگر با لبخند می‌گوید: بله همه چیز خوب است، مشکلی ندارم.
پچ پچه خبرنگاران و اطرافیان بلند می‌شود که: احتمالا مجبور است زورکی راضی باشد. هرچه از دستمزدش می‌پرسند فقط می‌گوید: خوب است و لبخند می‌زند.
در همین حین، ربیعی، وزیر کار می‌گوید: کارگران کفن و دفن ماهی دو میلیون تومان دستمزد می‌گیرند. چند نفر از فعالان کارگری و اعضای شورای بهشت زهرا کنارم ایستاده‌اند؛ می‌گویند؛ اینطوری هم که شنیده‌اند نیست: فیش حقوقی کمتر هم داریم. اما این را آهسته و درگوشی می‌گویند و سرتکان می‌دهند.

پرده آخر
بازدید صبحگاهی وزیر و هیات همراه رو به پایان است. دولتی‌ها در حال رفتنند. دوربین‌ها در حال جمع شدن هستند صدای روشن شدن اتوموبیل‌ها می‌آید. ناگهان مرد نسبتا جوانی خودش را به من می‌رساند. عباس سعیدی است، رئیس بخش خاکسپاری بهشت زهرا که 130 کارگر بخش خاکسپاری تحت نظارت او کار می‌کنند. سعیدی از وزیر کار دلخور است و با اصرار می‌خواهد که این دلخوری منعکس شود.
او می‌گوید: وزیر کار در سخنرانی امروز از اصطلاح «کارگران گورکن» استفاده کرد درحالیکه ما «کارگران خاکسپاری»؛ نمی‌دانم یا جامعه از ما اطلاعات درستی ندارد یا ما کارگران بهشت زهرا نتوانسته‌ایم خودمان را به خوبی به جامعه معرفی کنیم.
این بازدید رسمی هم بالاخره به پایان می‌رسد. هفته کارگر هرچه که هست، این دردهای این کارگران است که دروغ نیست.
در مسیر برگشت به چهره‌های خسته کارگران بهشت زهرا فکر می‌کنم و به قول‌هایی که مسئولان دادند، به زنان غسال با دردهای عضلانی و آرتروز گردن فکر می‌کنم، به خاک آلودگی دستان کارگر خاکسپاری که ده سال است قبرهای چند طبقه حفر می‌کند و به اینکه حتما یک جای کار می‌لنگد که دستم به راحتی به نوشتن این گزارش نمی‌رود..

گزارش: نسرین هزاره مقدم

--------------------------

تعویق 2 ماه دستمزد وعیدی 170 کارگر شهرداری هویزه

منابع کارگری در شهر هویزه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: حدود 170کارگرشاغل در مجموعه‌های شهرداری هویزه وسازمان‌های وابسته به آن هنوز دستمزد ماه‌های اسفند 94 و فروردین سال جاری خود را دریافت نکرده‌اند.
از قرار معلوم، این کارگران که در سازمان‌هایی همانند آتش نشانی، فضای سبز و خدماتی شهرداری هویزه کار می‌کنند سال گذشته هیچ عیدی و مزایای دریافت نکرده اند.
طبق ادعای این کارگران، مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است.
کارگران در خاتمه تصریح کردند مشکلاتی که در زمینه پرداخت دستمزد آنان بوجود آمده باعث نگرانی کارگران شهرداری شده وآنان نیازمند دریافت همه معوقات حقوقی خود هستند.

--------------------------

کارگران اخراجی معدن چشمه پونه جاده را بستند

تعدادی از کارگران این معدن درتماس‌های جداگانه به ایلنا گفتند همه ما خواهان دریافت معوقات مزدی سال ۹۴ و بازگشایی معدن هستیم.
از قرار معلوم این کارگران پس از بی‌نتیجه بودن مذاکراتی که در روزهای گذشته با مدیران اداری شهرستان و استان کرمان داشته‌اند تصمیم به برپایی اجتماع صنفی امروز گرفتند.
معترضان مدعی هستند که تا این لحظه مسئولان مربوطه آنطور که باید به خواسته‌های قانونی آنها توجه نشده است.
آنها یادآور می‌شوند که در سال ۹۴ و درست در زمانی که هنوز فعالیت معدن چشمه پودنه متوقف نشده بود نیز برای پیگیری معوقات مزدی خود حرکت‌های صنفی انجام داده بودند اما که در نهایت به اخراج دست کم یک نفر از همکاران متخصص آنها منجر شده بود.

------------------

یک ماه از معوقات مزدی کارگران معدن طزره پرداخت شد

به گزارش ایلنا کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی می‌گویند در روز دوشنبه 30 فروردین ماه معادل یک ماه از مجموع معوقات مزدی خود را دریافت کرده اند.
کارگران معدن طزره که جدا از مطالبات جاری بابت سه ماه مزد پرداخت نشده از کارفرمای خود طلبکارند، گفتند: این اتفاق صبح روز دوشنبه (سی ام فروردین) درست یک روز قبل از ورود رئیس جمهوری به استان سمنان اتفاق افتاده است.
این کارگران که شمار آن‌ها بیش از هزار و 200نفر است، در توضیح مابقی مطالبات خود می‌گویند: در حال حاضر آن‌ها به غیر از دو ماه معوقات مزدی مربوط به اسفند سال 94 وفروردین ماه سال جاری، بابت عیدی و ۱۶ ماه حق بیمه نیز از کارفرما طلبکارند.
از قرار معلوم کارفرمای طزره به کارگران گفته است: چنانچه ذوب آهن اصفهان در مقام خریدار اصلی زغال‌سنگ‌های استخراجی معدن طزره به تعهدات مالی خود عمل کند، تمامی مطالبات مزدی و بیمه‌ای کارگران تا دو هفته آینده پرداخت خواهد شد.
کارگران معدن طزره در خاتمه تصریح کردند:مشکلاتی که در زمینه پرداخت مطالبات مزدی و بیمه‌ای آنها بوجود آمده است باعث نگرانی کارگران در سال جاری شده وآنان نیازمند دریافت همه معوقات حقوقی خود هستند.

------------------

مرگ حداقل ۲۴ کارگر در انفجار پتروشیمی مکزیک

به گزارش ایلنا، شمار تلفات انفجار روز چهارشنبه در یک مجتمع پتروشیمی در مکزیک به ۲۴ نفر رسیده است.
بر اساس آمار منتشر شده، در اثر این حادثه تاکنون ۱۳۶ تن زخمی شده‌اند که وضعیت ۱۳ تن از آن‌ها در حال حاضر وخیم است.
از قرار معلوم، خانواده‌های کارکنان این پتروشیمی با تجمع در اطراف این کارخانه خواستار اطلاعات بیشتر در مورد وضعیت نزدیکانشان شدند.
این مجتمع پتروشیمی متعلق به شرکت ملی نفت مکزیک (پمکس) می‌باشد که در نزدیکی بندر کواتزلاکوالکوس در خلیج مکزیک واقع شده که یکی از مراکز صادرات نفت پمکس می‌باشد. مدیر عامل این شرکت پس از وقوع انفجار گفته است که علت این حادثه هنوز مشخص نیست.

------------------

35 کارگر باسابقه دو کارخانه «تولی پرس» و«بسته بندی البرز»اخراج شدند

35 کارگر باسابقه دو کارخانه «تولی پرس» و«بسته بندی البرز»اخراج شدند منابع کارگری ایلنادر قزوین می گویند: این اخراج برای 35 کارگر دو کارخانه«تولی پرس»و«بسته بندی البرز» که تحت مدیریت یک کارفرما فعالیت دارند، در تاریخ 14فرودین ماه سال جاری صورت گرفته است.
این کارگران با یادآوری اینکه جدا از تعدیل‌های اخیر هنوز نزدیک به 600کارگردر این دو واحد مشغول کارند، افزودند: این تعدیل‌ها در راستای کاهش هزینه‌ها صورت گرفته و باعث شده است تا همکاران باقیمانده آنها از بابت امنیت شغلی خود احساس خطر کنند.
طبق اظهارات کارگران از قرار معلوم تعدیل شدگان 27 نفرشان از کارگران کارخانه تولی پرس و7 نفر دیگر از کارگران بسته بندی البرز هستند که هر یک تا نزدیک به 14 سال سابقه کاری دارند و قرارداد کاری آنها پیش از شروع سال جدید خاتمه یافته است.
بنا بر ادعای کارگران، مشکلات این کارخانه از سال 90 با ورود مدیریت فعلی کارخانه آغاز شده است و در طول این مدت میزان تولیدات این کارخانه با متوقف شدن صادرات به کشوری های خارجی به حداقل رسیده است.
به گفته آنان قبل از ورود کارفرمای فعلی در این واحد روزانه حدود 120 تریلی از محصولات تولید شده بارگیری می شداما طی یکسال گذشته این میزان به حداقل 20 تریلی کاهش یافته است.
طبق اظهارات کارگران هرچند مشکلات مالی کارخانه در یک سال گذشته، تاثیری بر پرداخت مطالبات مزدی کارگران این واحد تولیدی نداشته است اما آن‌ها نگرانند که با ادامه این وضعیت تمدید قراردادهای چند ماهه آن‌ها با مشکل مواجه شود.
به گفته این منابع همچنین از زمان جابجایی مدیریت کارخانه تاکنون بر حجم مشکلات مالی این واحد تولیدی افزوده شده‌است به طوریکه مبالغ زیادی به ادارات مالیات ، برق وتامین اجتماعی بدهکار است و در همین رابطه چند روز پیش می خواستند اشتراک برق مصرفی این کارخانه را قطع کنند که کارگران مانع ان شدند.
کارگران درادامه درباره معوقات بیمه ای خود می‌گویند، با وجود آنکه کارفرما هر ماه مبالغی را از حقوق کارگران این دو واحد برای پرداخت حق بیمه آنان کسر می کند اما آن را به موقع به تامین اجتماعی پرداخت نمی کند به همین دلیل چهار الی ۵ ماه از سال دفترچه‌های درمانی خانواده‌های کارگران فاقد اعتبار است.
کارگران دو کارخانه تولی پرس وبسته بندی البرز در بخش دیگری از نگرانی خود می‌گویند در طول یکسال گذشته کارفرما حق استفاده از مرخصی ساعتی را از کارگران سلب کرده وهر کارگری که بخواهد به هر دلیلی از حق مرخصی قانونی خود چند ساعتی را استفاده کند کسر کار می خورد.

------------------

بلاتکلیفی 170کارگر در پی تعطیلی موقت کارخانه قطعات بتنی گیلان

منابع کارگری ایلنا در رشت گزارش کردند، کارخانه قطعات بتنی گیلان واقع درکیلومتر 12 جاده رشت به قزوین که در زمینه ساخت و تولید کانال پیش ساخته، لوله و قطعات بتنی فعالیت دارد به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود مواد اولیه تولید و بحران در منابع مالی عنوان می‌شود، از اول فروردین ماه موقتا تعطیل اعلام شده است و170 کارگر شاغل در این واحد تولیدی بدون دریافت عیدی وسنوات سال 94هم اکنون بلاتکلیف هستند.
این منبع خبری تعداد کارگران این واحد تولیدی را 170 نفر ذکر کرد و افزود:از این تعداد کارگر حدود 130 نفربصورت خدماتی تحت نظارت شرکت پیمانکاری «خادم فرهنگ گیل» فعالیت دارند که با آغاز سال جدید با اتمام قرار داد پیمانکاربا کارفرمای اصلی تعداد 20 کارگر به دلیل عدم نیاز اخراج شده اند.
به گفته کارگران علاوه بر کارگران اخراج شده که هم اکنون پی گیر مطالبات صنفی خود با شکایت در اداره کار رشت هستند تعداد حدود 15 کارگر دیگر به دلیل شرایط بد مالی کارخانه خود خواسته محل کار خود را ترک کرده اند.
همچنین بنا بر گزارش کارگران قطعات بتنی گیلان کارفرما بعد از تعطیلات نوروزی به همه کارگران شاغل در کارخانه گفته بود به دلیل کمبود منابع مالی کارخانه به مدت یک ماه(اول اردیبهشت )تعطیل است.
ظاهرا در روز چهارشنبه (اول اردیبهش ماه) که کارگران به محل کارشان مراجعه می‌کنند، دوباره کارفرما از ورود کارگران به کارخانه خوداری کرده و گفته است تا مشخص شدن وضعیت کارخانه بجز 15 کارگری که مسئولیت نگهداری ماشین آلات کارخانه را بر عهده دارند مابقی حق ورود به محل کارشان را تا اطلاع ثانوی ندارند.
کارگران می‌گویند شرایط تولید در کارخانه قطعات بتنی گیلان بسیار خوب است و آنچه باعث بحرانی شدن وضعیت این واحد شده است وصول نشدن مطالبات معوقه از نهاد های دولتی همانند استانداری ،شهرداری واداره آب وفاضلاب .. وهمچنین بهم خوردن قرار داد فروش با چندین خریدار دولتی دیگراست.
کارگران در خاتمه درباره مطالبات معوقه خود افزود: سنوات سال 93 کارگران مربوط به شرکت پیمانکاری «گیلان آفتاب یکتا» ( پیمانکار سابق) است که بدون پرداخت مطالبات کارگران کارخانه را ترک کرده وعیدی وسنوات سال 94 نیز مربوط به شرکت پیمانکاری«خادم فرهنگ گیل» می شود که این شرکت نیز در سال جدید هیچ قرار دادی با کارفرمای اصلی ندارد.

------------------

تنها با 20 تن از کارگران فاز 19 عسلویه تسویه حساب شد

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه عسلویه می‌گویند: باوجود وعده‌ای که از سوی کارفرمای 280 کارگر پیمانکاری فاز 19 عسلویه در خصوص پرداخت معوقات مزدی آنها داده شده بود، در نهایت تنها 20 نفر از این کارگران موفق به دریافت معوقات مزدی خود شدند.
برپایه این اطلاعات همه کارگران مذکور که به عنوان مونتاژکاری، جوشکاری، امور دفتری و... پایپینگ در پروژه‌های فاز 19 منطقه ویژه عسلویه فعالیت دارند تا عصر روز چهارشنبه (اول اردیبهشت ماه) منتظر دریافت معوقات مزدی خود بودند که در نهایت این اتفاق تنها برای گروهی کوچک از همکاران آنها افتاد.
گفته می‌شود که از جانب کارفرما به باقیمانده کارگرانی که هنوز بابت معوقات مزدی خود طلبکارند اعلام شده است که به دلیل تامین نشدن اعتبارات مالی تسویه حساب با آنها تا روز شنبه (چهارم اردیبهشت ماه) به تعویق افتاده است.
از قرار معلومطلب مزدی هرکدام از 20 کارگری که معوقات مزدی آنها در موعد معین توسط کارفرما پرداخت شده است کمتر از 5 میلیون تومان بوده و ظاهرا کارگران یاد شده به عنوان داربست زن و کمک استاد مشغول کاربودند.
لازم به تأکید است، طی جلسه ای که یکشنبه (22 فروردین ماه) با حضور کارفرما، نماینده کارگران معترض و مسئولان اداری منطقه ویژه عسلویه برگزار شد، مقرر شده بود تمامی معوقات مزدی کارگران تا روز چهارشنبه (اول اردیبهشت ماه) پرداخت شود.
کارگران که تا روزهای قبل این جلسه در محل ورودی پروژه دست به تجمع صنفی همراه با سکوت زده بودند، پس از اطمینان از قطعی بودن پرداخت معوقات مزدی خود به اعتراضات صنفی‌ خود که از واپسین روزهای سال گذشته آغاز و تا روزهای اخیر نیز ادامه داشت، پایان دادند.

------------------

اعتصابات سندیکاهای کارگری نفت و گاز کویت سه روز ادامه یافت

به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز؛ سندیکاهای کارگری در حالی به اعتصابات خود پایان داده‌اند که پیش بینی می‌شود در روزهای آینده توقف تولید نفت و گاز ادامه داشته باشد.
دولت کویت در روز اول این اعتصاب‌ها از دادستان این کشور خواسته بود که مسئولان سندیکاهای کارگری را مورد پیگرد قانونی قرار دهد، این در حالی است که با پافشاری مسئولان سندیکاهای کارگری اعتصابات تا سه روز ادامه یافت.
یورونیوز گزارش داده که سندیکاهای کارگری و اعتصاب کنندگان به کاهش حقوق و درآمد کارکنان صنعت نفت، خصوصی سازی برخی شاخه‌های این صنعت و اجرای برنامه‌ استخدام نیروهای خارجی در صنعت نفت و گاز اعتراض داشته‌اند. این اعتصاب‌ها اندکی قیمت نفت و گاز را افزایش داده است.