افق روشن
www.ofros.com

روزگار سیاه کارگران درایران (اردیبهشت)


خبرگزاری کار ایران                                                                                       یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۲۱ مه ۲۰۱٧

یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۲۱ مه ۲۰۱٧

تجمع جمعی از کارگران روغن قو مقابل وزارت کار

جمعی از کارگران کارخانه پارس قو  تولید کننده روغن نباتی قو به ایلنا می‌گویند از حوالی ساعت ۱۰ صبح امروز مقابل وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خیابان آزدای تجمع کرده‌اند.
این کارگران که تعداد آنها در حدود ۲۰۰ نفر است خواستار بازگشایی هر  چه سریعتر کارخانه پارس قو هستند.
علاوه بر این، ۳۰۰ کارگر این کارخانه دستمزد بهمن، اسفند، بخشی از عیدی، سنوات ۹۵ و دستمزد فروردین ماه ۹۶ خود را دریافت نکرده‌اند.
کارخانه با تصمیم مدیران ان از روز ۵ بهمن سال گذشته تعطیل شده و در حدود ۳۰۰ کارگر آن در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

----------------------

علیرغم خاتمه کار؛ مطالبات در ستاره خلیج فارس پرداخت نشد

جمعی از کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس با ایلنا تماس گرفتند و از عدم پرداخت معوقات مزدی خود انتقاد کردند. این کارگران که کار آنها با تکمیل ساخت و افتتاح پالایشگاه به پایان رسیده، سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
یکی از این کارگران می‌گوید: با مسئولان شرکت پیمانکاری مربوطه تماس گرفتیم ولی می‌گویند صورت وضعیت‌ها پرداخت نشده و پولی در بساط نیست.
حدود هزار کارگر تجهیز و ساخت پالایشگاه در انتظار پرداخت توسط شرکت‌های پیمانکاری هستند و می‌گویند از اهمال در تسویه حساب خسته شده ایم. این کارگران در سال جدید با پالایشگاه قرارداد شغلی ندارند.

----------------------

طلب مزدی کارگران شیشه قزوین از ۴ ماه گذشت

این کارگران که تعداد آنها  تا حدود ۲۸۰ نفر است در توضیح این طلب وصول نشده خود به ایلنا گفتند که مطالبات مزدی آنان مربوط به طلب مزدی ماه‌های بهمن و اسفند ۹۵ و فروردین واردیبهشت ماه سال جاری می شود . همچنین کارفرما به  دلیل کمبود نقدینگی عیدی سال ۹۶ آنان را پرداخت نکرده است.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه شیشه قزوین با یاد آوری اینکه به دلیل کمبود منابع مالی و مشکلات مدیریتی، چند سال گذشته برای آنها با چالش‌هایی همراه بوده است؛ افزود: کارفرما پیش از تعطیلات نوروز به ما وعده داد که بعد تعطیلات معوقات ما پرداخت می‌شود؛ ولی نه تنها دستمزد را نپرداخت بلکه عیدی ما هم  واریز نشد.
وی با بیان اینکه هرکدام از ما به صورت میانگین ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه کار داریم،  گفت:  حدود ۲۱ نفر از کارگران این کارخانه که قبل از نوروز سال ۹۶ از کار بیکا واخراج شده اند هنوز نتوانسته اند مطالبات خود را از کارفرما وصول کنند.
این کارگر با تاکید بر پی گیری مسئولان استانی در مورد وضعیت  کارخانه شیشه قزوین به عنوان یکی از بزرگترین واحدهای تولید شیشه در کشور و کارگرانش، گفت: اگر مسئولان  هر چه سریعتر به وضعیت کارخانه رسیدگی کنند در آینده نزدیک شاهد بهبودی وضعیت کارخانه و کارگرانش خواهیم بود.

----------------------

رفع تبعیض در مخابرات؛ خواسته ما از دولت دوازدهم

به گزارش خبرنگار ایلنا، پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور، شرکتی‌های مخابرات که پیش از این بارها از شهرهای دور و نزدیک به تهران آمده اند و با برگزاری تجمعات صنفی خواستار رسیدگی به وضعیت نابسامان خود شده‌اند، می‌گویند مطالبات خود را  فراموش نمی‌کنیم و از دولت دوازدهم می‌خواهیم که شرایط شغلی مخابرات را تغییر دهد.
این کارکنان که خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، عقد قرارداد مستقیم با مخابرات و رفع تبعیض بین کارکنان رسمی و شرکتی هستند، با انتقاد از عملکرد نامناسب شرکت مخابرات ایران می‌گویند: در ماههای گذشته مجلس به مخابرات مهلت داد تا به وضعیت شغلی ما رسیدگی کند؛ حالا هفته ها از پایان این مهلت گذشته ولی ما همچنان بلاتکلیفیم. کارکنان شرکتی مخابرات خواستار توجه دولت دوازدهم به قانون کار یکسان-مزد یکسان در ارگان های دولتی هستند و می‌گویند امیدواریم حقوق قانونی به فراموشی سپرده شده کارگران در دولت دوازدهم احیا شود.

----------------------

سه ماه مزد معوقه کارگران آذرآب را به تجمع کشاند/بخشی از مطالبات پرداخت شد

کارگران کارخانه «آذر آب اراک» که در زمینه اجرای پروژه‌های نیروگاهی و پالایشگاهی فعالیت دارند، با اعلام این خبر به ایلنا  گفتند:  ما حدود ۱۵۰۰کارگر هستیم  که جدا از ۳ماه مزد معوقه بابت ۷ ماه حق بن نیز طلبکاریم.
این کارگران افزودند: ۳ ماه است  مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی و مراجعه به مسئولان مربوطه هنوز هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.
به گفته آنها در نتیجه همین وضعیت از روز سه شنبه/۲۶ اردیبهشت‌ماه در محل این واحد صنعتی برپایی تجمعات صنفی آغاز می‌شود و برای روزهای چهارشنبه و شنبه نیز ادامه می‌یابد.
طبق اظهارات کارگران آذر آب ، در پی این اتفاق، کارفرمای آنها برای روز چهارشنبه/۲۷ اردیبهشت ماه به صورت علی‌الحساب مبلغ یک میلیون تومان به حساب هر کارگر پرداخت می کند.
به گفته آنان مشکلات شرکت  صنایع آذرآب اراک طی دو سال گذشته  به مرور بیشتر شده تا جایی که هر ماه حقوق کارگران با تاخیر ۱۵تا ۲۰ روزه پرداخت می شد  و در حال حاضر نیز مطالبات مزدی پرداخت نشده کارگران به سه ماه رسیده است.

----------------------

مرگ کارگر جوان در آتش‌سوزی مرکز توزیع کپسول گاز در ورامین

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (سی اردیبهشت) آتش سوزی دریکی از مراکز توزیع کپسول های گاز در میدان الغدیر ورامین‌، منجر به مرگ یک کارگر۲۵ ساله و مصدوم شدن ۲ نفر دیگر شد.
به گزارش آتش‌نشانی ورامین، گزارش آتش‌سوزی در یک مرکز شارژ سیلندرهای گاز ویژه خودرو در نزدیکی کلاته دریافت شد و بلافاصله ماموران این سازمان به محل اعزام شدند.
از قرار معلوم، آتش‌سوزی در کوتاهترین زمان ممکن خاموش شد؛ اما متاسفانه یکی از کارگران جوان این مرکز که دچار سوختگی شدید شده بود پس از انتقال به بیمارستان ، دراین مکان درمانی جان خود را از دست داد.
به گفته منابع فوریت های پزشکی، این حادثه علاوه بریک فوتی ۲ مصدوم هم در پی داشته است . یکی دچار شکستگی پا ولگن شده است و دیگر به علت سوختگی زیاد به بیمارستان‌های تخصصی تهران انتقال یافت.

----------------------

شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۲۰ مه ۲۰۱٧

ادامه سرگردانی کارگران شهرداری اهواز برای دریافت معوقات مزدی

تبدیل شدن بی‌اعتنایی مدیران شهری به امری عادی

به گزارش خبرنگار ایلنا، گویا بی‌اعتنایی نسبت به پرداخت مطالبات مزدی کارگران شهرداری‌ها در حال تبدیل شدن به یک امر عادی در سراسر کشور است؛ شاهد این ادعا استمرار سرگردانی 72 کارگری است که در ناحیه چهارم شهرداری اهواز مشغول کارند اما از قبل شروع سال جدید تاکنون بابت معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
از قرار معلوم این کارگران که شماری از آنها بهار سال گذشته و در جریان برپایی یک اجتماع صنفی مشابه تحت تعقیب قضایی قرار گرفته‌بودند اکنون بابت دستمزد اسفند ماه و عیدی سال 95 و نیز دستمزد فروردین ماه سال جاری طلبکارند و در پیگیری های خود مدام میان پیمانکار و مدیران شهرداری پاس داده می‌شوند و همین مسئله باعث شده است تا نزدیک به 40 نفر از این جمع برای پیگیری معوقات مزدی خود راهی مراجع تشخیص و حل اختلاف اداره کار بشوند.
این بدحسابی که مشابه آن برای کارگران دیگر شهرداری‌ها اتفاق افتاده‌، در حالی است که مطابق تبصره 1  ماده 13 قانون کار، تمامی مطالبات کارگران پیمانکاری جز دیون ممتازه تلقی شده و همه کارفرمایان اصلی موظف شده‌اند تا در صورت بدحسابی پیمانکار نسبت به پرداخت طلب کارگران اقدام نمایند.
در ارتباط با مشکلات کارگران شهرداری اهواز اگرچه تاکنون تلاش ایلنا برای برقراری تماس با مدیران این مجموعه  بی‌نتیجه باقیمانده اما در مقابل «همایون یوسفی» نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی به ایلنا گفته است که مشکلات مالی نهاد شهرداری باعث این بدحسابی بوده و از طریق دستگاه‌های مرتبط پیگیری‌هایی برای پرداخت مطالبات بر زمین مانده کارگران انجام شده است.

----------------------

کشته‌شدن دوکارگر نیشکر هفت‌تپه براثر شلیک افراد ناشناس

شماری از کارگران مجتمع نیشکر هفته تپه در تماس با ایلنا گفتند: حوالی ظهر امروز (شنبه 30 اردیبهشت ماه) دو نفر از کارگران واحد انتظامات و نگهبانی مجتمع نیشکر هفت‌تپه هدف تیر اندازی افراد ناشناس قرار گرفتند. از قرار معلوم در اثر این حادثه یک نفر در جا کشته و فرد دوم حین انتقال به بیمارستان جان خود را از دست می‌دهد. گفته می‌شود که وظیفه شغلی سوء قصد شوندگان سرکشی از پست‌های نگهبانی و انتظامات مستقر در زمین‌های کشاورزی این مجتمع صنعتی بوده است.    منابع ایلنا می‌گویند: هویت عاملان این حمله هنوز مشخص نیست اما از قرار معلوم این تیراندازی توسط افراد موتورسواری که چهره‌های خود را پوشیده بودند، صورت گرفته است.

----------------------

اسامی کشته شدگان حادثه آتش‌سوزی سرویس ایران ایر/ علت حادثه در دست بررسی است

روابط عمومی شرکت ایران ایر در تماس با خبرنگار ایلنا، اسامی جانباختگان حادثه آتش‌سوزی مینی‌بوس حامل کارکنان این شرکت که روز چهارشنبه رخ داد را به شرح زیر اعلام کرد:
«خاطره باقرخانی»، «علی باقری»، «مسعود شهری» و «رضا طهماسبی».
این کارکنان جانباخته در دفتر مرکزی ایران ایر (شرکت هواپیمایی هما) در مهرآباد شاغل بوده اند. روابط عمومی ایران ایر در ارتباط با علت حادثه روز چهارشنبه گفت: علت حادثه توسط آتش‌نشانی و نهادهای مربوطه در حال بررسی است.

----------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی در اراک بر اثر سقوط از ساختمان

به گزارش ایلنا، در ساعت ۱۴:۰۸ روز گذشته طی تماس شهروندان با مرکز پیام آتش نشانی مبنی بر سقوط کارگر ساختمانی از پله، یک دستگاه خودروی نجات از ایستگاه مرکز آتش نشانی اراک به محل حادثه در کوی الهیه اعزام شد.
 بعد از اعزام آتش نشانان به صحنه مشخص شد که یک کارگر به دلیل نامعلوم از طبقه ششم یک مجتمع مسکونی ده طبقه در حال ساخت به پائین سقوط کرده و جان باخته است.  آتش نشانان پس رسیدن عوامل انتظامی و قضایی محل را تحویل آنان داده و به ماموریت خود پایان دادند.

----------------------

کمپین مجازی برای آزادی اسماعیل عبدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته کمپینی در فضای مجازی برای آزادی اسماعیل عبدی به راه افتاده است. از قرار معلوم در این کمپین که به همت فعالان صنفی راه‌اندازی شده تا کنون بیش از دوازده هزار نفر شرکت کرده‌اند. در متن این کمپین که خطاب به مسئولان دستگاه قضایی  نوشته شده، از آقای اسماعیل عبدی به عنوان فردی عاشق تعلیم و تربیت راستین ، انسانیت و دلسوز فرزندان ایران یاد شده که مرتکب هیچ عمل مجرمانه‌ای نشده است.
در بخش دیگری از متن کمپین درخواست برای آزادی اسماعیل عبدی  که هم اکنون دوره حبس شش سال خود را می‌گذراند، آمده است: [او] یک فعال صنفی معلمان محسوب می‌شود که برابر مقررات و آیین نامه کمیسیون ده احزاب و تشکلهای وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران توسط معلمان فرهیخته استان تهران به عنوان یکی از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران انتخاب شده است.
اسماعیل عبدی از یازدهم اردیبهشت در اعتراض به عدم موافقت مسئولان با اعطای حق مرخصی و همچنین با قصد اعتراض آنچه که از نظر او امنیتی کردن پرونده‌های فعالین صنفی تلقی می‌شود، از خوردن غذا خودداری کرده‌است؛ به گفته نزدیکانش، وضعیت جسمانی او مساعد نیست.

----------------------

معادن ناایمن بایستی تعطیل شوند/ انفجار یورت حاصل اهمال ها و بی تدبیری‌ها

بهرام حسنی‌نژاد (فعال مستقل کارگری) در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با حادثه انفجار معدن زمستان یورت غربی گفت: اولین مساله ای که باید به آن توجه شود، واگذاری مشاغل پرخطر مثل معادن به بخش خصوصی و افراد فاقد صلاحیت است که  در این شرایط، اصول ایمنی به هیچ وجه رعایت نمی‌شود. مساله بعدی این است که کارگران شاغل بایستی آموزش‌های ایمنی ببینند که در معادن خصولتی این اتفاق هم نمی‌افتد.
دبیر سابق انجمن صنفی معدن چادرملو ادامه داد: حتی اگر همه اصول ایمنی هم رعایت بشود باز هم در معادن، خطرات پیش‌بینی نشده وجود دارد؛ حال شما فرض کنید در معدن پرخطری مثل معدن یورت که مملو از گاز متان است و براساس گزارشات مشخص است که فاقد اصول ایمنی بوده، چقدر احتمال خطر بالا می‌رود.
وی با بیان این که کارگران یورت دو هزار متر زیر زمین به حال خود رها شده بودند؛ ادامه داد: نقطه ضعف بعدی که در همچین مواردی خودش را نشان می‌دهد، عدم آزادی کنش صنفی و فقدان تشکل های مستقل است که کارگران را بی دفاع می‌سازد و دست کارفرمایان را برای هر نوع اجحافی باز می‌گذارد.
حسنی‌نژاد افزود: در فیلم ها و کلیپ‌های یورت دیدیم که  کارگران بازمانده از حادثه می‌گویند چند ده میلیون طلبکاریم ولی پول نداریم فرزندمان را دکتر ببریم و این یعنی فاجعه به معنای واقعی کلمه.
این فعال کارگری در ادامه گفت: عدم رعایت اصول ایمنی، فقدان نظارت و کنترل مسئولان و بازرسان وزارت کار و ممانعت از ایجاد تشکل و کنش صنفی، مجموعه عواملی هستند که بستر مناسبی برای این قبیل فجایع فراهم می‌کنند.
حسنی‌نژاد در پایان گفت: متاسفانه کارگران، سنگ زیر آسیاب هستند؛ حالا پس از این حادثه، معلوم نیست چه سرنوشتی در انتظار بازماندگان یورت خواهد بود؟ کدام یک از مسئولان قرار است پاسخگوی خانواده ها و فرزندان این معدنکاران شهید باشند؟

----------------------

چهارشنبه ۲٧ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۱٧ مه ۲۰۱٧

تجمع کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه برای معوقات مزدی

منابع خبری ایلنا در کارخانه نی شکر هفت تپه می‌گویند: که حدود ۳۵۰ نفر از کارگران بازنشسته این واحد تولیدی که از اسفند ماه سال ۹۵ تا هم اکنون بازنشسته شده‌اند؛ هنوز نتوانسته‌اند مطالبات بازنشستگی وزمان اشتغال خود را دریافت کنند به همین دلیل شماری از آنها امروز (۲۷ اردیبهشت ماه) با تجمع مقابل درب ورودی این واحد تولیدی خواستار دریافت مطالبات خود شدند.
به گفته یکی از کارگران بازنشسته نی شکر هفت تپه؛ کارگران خواستار پرداخت سهم ۴ درصدی بازنشستگی خود در مشاغل سخت زیان آور به تامین اجتماعی هستند و در عین حال بابت پاداش بهره برداری سالهای ۹۴ و ۹۵ را از کارفرما طلبکارند.
براساس گفته‌های این کارگر بازنشسته از قرار معلوم  این دسته از کارگران بازنشسته مجتمه نی شکر هفته که پی گیر پرداخت مطالبات بازنشستگی خود هستند بعد از بی توجه ای کارفرما به اعتراضشان به فرمانداری شهرستان شوش مراجعه کرده اند.
به گفته وی همزمان با مراجعه شماری از کارگران بازنشسته، مسئولانی از فرمانداری در جمع معترضین حاضر شده وپس از شنیدن مشکلات بازنشستگان قول پی گیری مطالبات آنان را داده‌اند.

----------------------

مرگ نصاب بنر تبلیغاتی انتخابات بر اثر برق گرفتگی در فردیس

به گزارش خبرنگار ایلنا، شب گذشته (بیست و ششم اردیبهشت)، یک جوان سی ساله کرجی بر اثر برق‌گرفتگی جان خود را از دست داد.
این جوان که هنگام نصب بنر تبلیغاتی یکی از کاندیداهای شرکت در انتخابات شورای اسلامی شهر فردیس از تیر چراغ برق بالا رفته بود، دچار برق گرفتگی شد و سقوط کرد. از قرار معلوم، نیروهای اورژانس که به محل رسیدند، با جسد بیجان این جوان روبرو شدند.
در حال حاضر، اطلاعات بیشتری لازم است تا بتوان در ارتباط با این حادثه نظر قطعی داد؛ مشخص نیست این جوان برای کدام شرکت کار می‌کرده و آیا قراردادی برای نصب بنرهای تبلیغاتی در کار بوده یا نه. در عین حال، از منظر روابط کار، چنانچه این جوان در برابر انجام چنین کاری، مزد دریافت می‌کرده است، مسئولیت پرداخت خسارت و دیه او بر عهده فرد، افراد یا شرکت‌هایی است که او را برای تبلیغات، به کار گرفته بوده‌اند.

----------------------

مرگ ۴ نفر از کارکنان فرودگاهی براثر آتش سوزی خودرو

به گزارش  ایلنا، صبح امروز  بر اثر آتش سوزی  یک دستگاه مینی بوس  حامل کارکنان شاغل در مجموعه فرودگاهی مهر‌آباد در تهران, ۴ نفر جان باختند.
در این زمینه، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران با تایید این خبر اعلام کرده است، این آتش سوزی  بامداد امروز  چهارشنبه ( ۲۷ اردیبهشت ماه) حوالی ساعت  ۷:۲۰ صبح امروز در در بزرگراه آیت‌الله سعیدی، میدان فتح، نبش خیابان جرجانی اتفاق افتاده است.
به گفته کاظم هاشم آبادی، آتش‌نشانان در کمتر از ۳ دقیقه به محل حادثه رسیدند و اطلاعات اولیه اعلام شده به آتش‌نشانان حاکی از آن بود که هیچ محبوسی داخل مینی‌بوس نیست اما با حضور آتش‌نشانان در محل حادثه مشاهده شد که ۴ تن در میان شعله‌های آتش داخل مینی‌بوس گرفتار شده‌اند که به سرعت آتش‌نشانان حریق را اطفا کردند.
طبق اظهارات وی  پس از اطفای حریق، آتش‌نشانان با جسد بی‌جان ۴ تن از سرنشینان مینی‌بوس (سه مرد و یک زن) مواجه شدند. همچنین این مینی‌بوس اداری و در حال انتقال کارمندان به محل کار بود.
هاشم‌آبادی با بیان اینکه علت حادثه در دست بررسی است، تصریح کرد: هم‌اکنون کارشناسان سازمان آتش‌نشانی مشغول تحقیق درباره علت حادثه هستند، اجساد برای انتقال به پزشکی قانونی به عوامل انتظامی تحویل داده شده و عملیات پایان یافته است.

----------------------

مرگ دو کولبر دیگر در محدوده مریوان

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز یکشنبه ٢٤ اردیبهشت، به دلیل واژگونی یک دستگاه پیکان در نزدیکی روستای «دزلی» از توابع شهرستان مریوان، دو کولبر کشته و سه نفر دیگر به شدت مصدوم شده‌اند.
منابع خبری ایلنا می‌گویند این کولبران از کوهستان «تهته» برمی‌گشتند که خودروی حامل آنها واژگون می شود و دو کولبر جوان که اهل مریوان بودند، جان خود را از دست می‌دهند. کوهستان تهته از توابع مریوان یکی از مرزهای کوهستانی کولبری در مریوان است که هر روز تعداد زیادی از کولبران از طریق آن به حمل و نقل کالا می‌پردازند. اکثر این کولبران نیز کارگران ساختمانی ماهر و نیمه ماهر هستند که به علت رکود و بیکاری، به کولبری روی می‌آورند.

----------------------

پلی‌اکریلی‌ها از بیمه بیکاری دو ماه حقوق گرفتند/ امیدواری برای بازگشایی کارخانه تا مردادماه

به گزارش خبرنگار ایلنا، 1200 کارگر پلی اکریل اصفهان در حال حاضر حقوق خود را از بیمه بیکاری دریافت می‌کنند؛ حقوقی که مسئولان و سهامداران کارخانه وعده داده‌اند مابه‌التفاوت آن را در آینده می‌پردازند و اکنون این مابه‌التفاوت نیز به دیون کارگران افزوده می‌شود.
کارگران می‌گویند دیروز حقوق بیکاری فروردین و اردیبهشت به حسابمان واریز شد؛ می‌گویند این حالت فعلی، از قبل خیلی بهتر است، حداقل ماهانه مبلغی به حسابمان واریز می‌شود. ماهها بود که هیچ دریافتی نداشتیم.
کارگران پلی‌اکریل می‌گویند زمزمه‌ها حاکی از این است که منابع مالی مورد نیاز برای خرید مواد خام در حال تامین شدن است؛ قرار است تیرماه، اکریلیک دو و مرداد ماه، اکریلیک یک راه‌اندازی شود.
کارگران پلی اکریل که ماهها نگران آینده این واحد تولیدی بودند و سرگردانیشان هیچ راه حلی نمی‌یافت، این روزها کمی به آینده خوشبین شده اند؛ اگرچه  هنوز هیچ خبری از پرداخت ماهها مطالبات مزدی آنها نیست. گویا قرار است معوقات عقب افتاده، پس از راه اندازی مجدد کارخانه پرداخت شود. 

----------------------

پنج ماه از مطالبات مزدی کارگران گشت و بازرسی چاه‌های‌آب باقیمانده است

یکی از کارگران گشت وبازرسی از حفر چاه های غیر مجاز در استان سمنان به ایلنا گفت:حدود ۲۵ نفر هستیم که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری«پارس رای آب » در استان سمنان در رابطه با حفر چاهای غیر مجاز آب و جلوگیری از خشک شدن تالابها و دریاچه ها  مشغول کار هستیم اما در نتیجه بی‌توجه‌ای کارفرما اکنون نزدیک به  ۵ماه مزد معوقه طلبکاریم.
به گفته وی ، پیش از این آنها هفت ماه مزد معوقه طلبکار بودند که پس از یک وقفه چهار ماهه، معادل دو ماه از این طلب در روز دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه به آنها پرداخت شده است.
طبق اظهارات وی او و همکارانش به همین اندازه حق بیمه پرداخت نشده طلبکارند که در نتیجه باعث بروز مشکل در تمدید دفترچه‌های درمانی آنها شده است.
به ادعای این کارگر ، در مجموع حدود دو هزارکارگر شاغل در شرکت های آب منطقه ای  در سراسر کشور به حرفه گشت وبازرسی از چاه های غیر مجاز و جلوگیری از خشک شدن تالابها و دریاچه ها  مشغول کارند که از سه تا ۵ ماه  مطالبات عقب افتاده مزدی وبیمه ای دارند .
او با بیان اینکه  این گروه از کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه خود هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت شرکت های آب منطقه ای پاسخ مشخصی به این خواسته‌های کارگران داده نشده است.

----------------------

معوقات کارگران شهرداری بروجرد پرداخت نشد

به گزارش خبرنگار ایلنا، مطالبات مزدی کارگران فضای سبز شهرداری بروجرد در ماههای گذشته پرداخت نشده‌است.
از قرار معلوم این کارگران بین پنج تا شش ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند و شرکت‌های پیمانکاری، کمبود بودجه و نقدینگی را دلیل این تاخیر عنوان می‌کنند.
یکی از این کارگران در همین رابطه گفت: شش ماه است که نان شب نداریم؛ این روزها که ایام انتخابات است، اوضاع نابسامان ما در این هیاهو دیده نمی شود؛  کاندیداها به خصوص کاندیداهای شورای شهر بهتر است در برنامه‌های خود کارگران مظلوم شهرداری را هم در نظر بگیرند. 

----------------------

سه شنبه ۲٦ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۱٦ مه ۲۰۱٧

مصدومیت کارگران در اثر انفجار مخزن اسید در منطقه کمال شهر کرج

به گزارش خبرنگار ایلنا، ساعت 12:10 ظهر امروز کارخانه تولید دبه در بلوار بهشت سکینه در کمال شهر کرج دچار انفجار شد از قرار معلوم، بلافاصله پس از این حادثه نیروهای امدادی جهت کمک به آسیب دیدگان به منطقه اعزام شدند.  این حادثه، 5  مصدوم داشته است که این مصدومان  توسط اورژانس به نزدیک ترین مرکز درمانی انتقال یافتند.

----------------------

مصدوم شدن دو کارگر ساختمانی در شیراز در دو حادثه جداگانه

به گزارش ایلنا، ظرف دو روز گذشته، در دو حادثه جداگانه، دو کارگر ساختمانی در  شیراز  به شدت مصدوم شدند.
در اولین حادثه که روز دوشنبه (۲۴ اردیبهشت ماه)در مجتمع مسکونی در حال ساخت  در خیابان بنی هاشمی رخ داد، یک کارگر۳۰ ساله به علت  پاره شدن سیم بکسل دستگاه بالابر  از طبقات فوقانی به طبقات منفی سقوط کرد وبه شدت از ناحیه کمر مصدوم شد.
همچنین بعد اظهر دیروز  دوشنبه (۲۵ اردیبهشت ماه) نیز کارگری دیگری در حین کار در ساختمانی  در حال ساخت در خیابان ابیوردی شیراز بر اثر سقوط از ارتفاع  طبقه هم کف به زیر زمین  دچار مصدومیت شد.

----------------------

«علی نجاتی» آتش‌نشانی که در شهریار جان باخت

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیست و چهارم اردیبهشت،  آتش نشان داود نجاتی در حادثه آتش سوزی یک خانه مسکونی در شهرک ثامن الائمه فردوسیه شهریار جانش را ازدست داد.
این حادثه در یک ساختمان در شهرک مسکن مهر فردوسیه روی داد ، و دود ناشی از آتش ساختمان منجر به مرگ یک آتش نشان و مصدومیت هفت تن دیگر شد.
سه نفر از ساکنان و سه تن از آتش نشانان که دچار خفگی ناشی از دود شدند فورا به بیمارستان منتقل شدند اما یک نفر از آتش نشانان به دلیل شدت خفگی جانش را ازدست داد. مصدومان حادثه به بیمارستان امام سجاد شهریار اعزام شده اند.

----------------------

کارگران پیمانکاری رجاء در انتظار پرداخت دستمزدهای سال جدید

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران پیمانکاری موتوریست، فنی و برق  شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در انتظار دریافت دستمزد فروردین ماه هستند.
یکی از این کارگران که در روزهای گذشته همراه بیش از دویست کارگر موتوریست دیگر مقابل ساختمان سنایی شرکت رجاء تجمع کرده بود، می‌گوید: شرکت‌های پیمانکاری رجاء قادر به برآورده کردن تعهدات خود نیستند و در این بین دستمزدهای کارگران با تاخیر پرداخت می‌شود.
در عین حال روابط عمومی رجا اعلام کرد: حقوق، مزایا، عیدی و سنوات کلیه کارگران شاغل در شرکت رجا تا پایان اسفند 95 پرداخت شده است.

----------------------

دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۱۵ مه ۲۰۱٧

کلاه‌زردها می‌گویند از پاسکاری و بوروکراسی خسته‌ایم

به گزارش خبرنگار ایلنا، اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق که دیروز برای چندمین بار در ماههای گذشته به تهران آمده اند و تجمع برگزار کرده‌اند، از روند امور ابراز نارضایتی می‌کنند.
این اپراتورها می‌گویند: هنوز اجرای طرح کارگر دائم در هاله‌ای از ابهام است و با وجود موافقت همه نهادهای مربوطه، وزارت نیرو در این زمینه تعلل می‌کند.
از قرار معلوم پس از تجمع دیروز به اپراتورها گفته اند فعلا چارت خالی برای جذب وجود ندارد. اپراتورها هم می‌گویند از کاغذ بازی و بوروکراسی خسته‌ایم و خواستار احقاق حق خود هستیم.

----------------------

مرگ کارگر آجرپز در اثر گیر کردن در دستگاه خشت زنی

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز یک کارگر آجرپز در مشهد جان خود را از دست داد.
مقارن ساعت ۱۱:۵۱ امروز دوشنبه با اعلام حادثه گیر کردن کارگر کوره آجرپزی در دستگاه خشت زنی به آتش‌نشانی، نجاتگران ایستگاه هشتم مشهد به همراه تجهیزات کامل روانه محل حادثه واقع در جاده ابلغ، روستای شترک شدند.
بر اساس اطلاعات اولیه کارگر حادثه دید در اثر شدت جراحات جان باخته است.

----------------------

کارکنان بیکار شده موسسه ثامن الحجج خواستار مطالبات صنفی خودشدند

به گزارش ایلنا، در آستانه برگزاری دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، جمعی از کارکنان بیکار شده موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج بار دیگر مطالبات صنفی خود و همکارانشان را مطرح کردند.
کارکنان موسسه مالی و اعتباری تعطیل شده ثامن الحجج که شمار آنها ۲۷۰۰  نفر می‌شود تا پیش از این در نزدیک به ۴۷۰ شعبه‌ای که از طرف این موسسه مالی اعتباری ثامن الحجج  در سراسر کشور دائر بوده است، فعالیت می کردند از  مسئولان دولت کنونی و در عین حال نامزدهای دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری خواستند تا زمینه تحقق مطالبات صنفی آنها را فراهم کنند.
به گفته این کارگران اگرچه در نتیجه تخلفات مدیران و صاحبان وقت موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج، فعالیت تمامی شعب این موسسه از پاییز سال 94 در سراسر کشور متوقف شده‌است اما در نتیجه این اقدام اکنون تمامی آنها بیکار شده‌اند.
آنها با یادآوری اینکه در نتیجه تحولاتی که بعد از انحلال محل کارشان به وجود آمد، مسئولیت این موسسه به بانک پارسیان سپرده و قرارشد که این بانک از میان آنها تعداد 1500 نفر را به وسیله  آزمون استخدامی جذب نماید، گفتند: با وجود آنکه ماه‌هاست که آزمون یاد شده برگزار شده است اما هنوز هیچ اتفاق تازه‌ای نیفتاده است.
کارکنان موسسه مالی و اعتباری تعطیل شده ثامن الحجج می‌گویند: آثار تعطیلی شعب این موسسه و بیکاری همکارانشان در استان‌هایی نرخ بیکاری در آنها بالا اعلام شده است، مشهود تر است و باعث می شود تا همکاران بیکار شده خود در جمع اعضای خانواده بیشتر احساس سربار بودن را تجربه کنند.

----------------------

کارگران پایانه مسافربری زاهدان معوقات مزدی دارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران پایانه مسافربری زاهدان چندین ماه معوقات مزدی دارند.
از قرار معلوم، دستمزد این کارگران در سال جدید پرداخت نشده‌است. این کارگران ازسال گذشته مطالبات پرداخت نشده دارند. عیدی 95 و حق سنوات آنها پرداخت نشده‌است. روز گذشته (24 اردیبهشت) جمعی از این کارگران مقابل شهرداری زاهدان تجمع کردند. یکی از حاضران در این تجمع می‌گوید: ما را به شرکت های پیمانکاری واگذار کرده‌اند و مدتهاست که بدون پشتوانه، وعده می‌دهند که تبدیل وضعیت می‌شویم.
درهمین رابطه،محمدامین براهویی رئیس پایانه مسافربری انقلاب زاهدان در خصوص تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی اظهار داشت: این یکی از وعده هایی بوده که درحال پیگیری از سوی شهرداری، استانداری و حراست شهرداری بوده و امیدواریم هرچه سریعتر به نتیجه برسد.

----------------------

کارگران بازنشسته زمستان یورت هم از کارفرما شکایت کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، در ادامه مراجعه کارگران معدن زغال‌سنگ یورت به ادارات کار و طرح دادخواست برای دریافت معوقات مزدی، حدود  ۱۰۰کارگر بازنشسته این واحد معدنی نیز با طرح دادخواست مشابهی خواستار وصول مطالبات برزمین مانده خود شدند.
این کارگران که  از سال ۹۴ و با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آوربازنشسته شده اند، مدعی شدند که کارفرمای آنها قسمتی از مطالبات مزدی آن زمانشان را بابت هزینه‌های بازنشستگی‌ پیش از موعد آنها هزینه کرده است.
از قرار معلوم کارگران یاد شده تا آنزمان نزدیک به ۱۲ ماه مطالبات مزد طلبکار بودند که ارزش ریالی آن بین ۱۸ تا ۱۹ میلیون تومان برآورد می‌شد اما کارفرمای آنها بین ۶  تا۸ میلیون تومان از این مبلغ را بابت بازنشستگی سخت و زیان آور آنها هزینه کرده است.
برابر مقررات مربوط به بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور، کارفرمایان مشمول باید بابت ایامی که برای کارگران آنها سابقه انجام کارهای سخت و زیان آور ثبت شده است، ۴ درصد بیشتر حق بیمه پرداخت کنند.
اگرچه مسئولیت پرداخت این هزینه به کارفرما سپرده شده است اما در مواردی مانند معدن زمستان یورت کارفرمایان مشمول دست‌کم پرداخت قسمتی از این هزینه‌ را به عهده کارگران متقاضی گذاشته‌اند.

----------------------

یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۱۴ مه ۲۰۱٧

تجمع کلاه‌زردها مقابل نهاد ریاست جمهوری

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز نزدیک به200 نفر از اپراتورهای فشارقوی برق سراسر کشور  به نمایندگی از طرف نزدیک به 5000 نفر از اپراتورها قرارداد کار معین پستهای فشار قوی برق به تهران آمدند و  در اعتراض به  بد عهدی وزارت نیرو نسبت به اجرای تبدیل وضعیت، مقابل خانه دولت  در خیابان پاستور تجمع کردند و خواستار دخالت مستقیم رئیس جمهور در این قضیه شدند.
این اپراتورها می‌گویند: با وجود اینکه قبلا وزارت نیرو برای تبدیل وضعیت به کارگری دائم از سازمان اموراستخدامی کشور کسب تکلیف کرده بود و در تاریخ 12/2/96 سازمان استخدامی طی ابلاغیه ایی با درخواست کارگر دائمی اپراتورهای قرارداد کارمعین پستهای فشار قوی موافقت کرده است، وزارت نیرو نسبت به انجام این ابلاغیه که وزارت را مکلف به تبدیل وضعیت نامبردگان کرده، تعلل می ورزد.
یکی از اعضای شورای اپراتورهای برق که در تجمع حاضر بوده می‌گوید: امروز  با برگزاری تجمع صنفی از جناب آقای روحانی می خواهیم تا در این قضیه مستقیما ورود کنند .

----------------------

اعتراض کارگران فاز 12 کنگان نسبت به قراردادهای شغلی

به گزارش منابع کارگری ایلنا از کنگان، صبح امروز (24 اردیبهشت ماه) جمعی از کارگران شاغل در واحدهای تعمیرات و بهره برداری  پروژه‌های  فاز 12  کنگان نسبت به آنچه که تصمیم کارفرما و پیمانکار برای کاستن از مبلغ دستمزدها در قرار داد‌های جدید می‌نامند، اعتراض کردند. 
برپایه این اطلاعات مبلغی که قرار است برای سال 96 در قالب مزد و حقوق به حدود دویست نفر از کارکنان واحد بهره برداری و 600 تن از کارکنان و کارگران واحد تعمیرات پروژه فاز 12 عسلویه پرداخت شود، به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته است. 
در این باره منابع ایلنا می‌گویند برای سال 96 بار دیگر شرکت مادر  (پارس جنوبی) در مقام کارفرمای اصلی حداقل میزان مزد کارگرانی که در استخدام شرکت پیمانکاری (پتروصنعت) قرار دارند، را اعلام کرده است اما در کمال کارگران مشاهده کرده اند که مدیران پیمانکاری در محاسبات خود بازهم از این حداقل مبلغ تعیین شده، بابت هزینه مالیات و بیمه کاسته‌اند.
به گفته آنها ظاهرا این اقدام در راستای اجرای طرح آزمایشی است که برای اولین بار در فاز 12 عسلویه اجرایی شده است حال آنکه تا پیش از این هر رقمی که از سوی کارفرمای مادر به عنوان حداقل مزد تعیین می‌شد، بی هیچ کم و کاستی از جمله هزینه‌های بیمه ای و مالیاتی توسط پیمانکار به کارگران پرداخت می‌شد.
به گفته منابع ایلنا ظاهرا پیمانکار  عنوان کرده است که از سوی کارفرمای اصلی مجبور به تغییر شیوه محاسبه دستمزد کارگران خود شده است و در نتیجه گروهی از کارگران ناراضی نسبت به این وضع اعتراض خود را اعلام کرده است.
همچنین به گفته منابع ایلنا این شیوه محاسبه جدید قرار است در فازهای 1، 2، 3، 4 و 5 و تمامی پالایشگاههای پارس جنوبی اجرایی شود تا از این طریق ضمن یکسان سازی استانداردهای پرداخت مزد و حقوق از جابه جایی کارگران در پروژه‌های  فازهای مختلف منطقه پارس جنوبی جلوگیری شود.  از قرار معلوم به کارکنان و کارگرانی که مزد آنها به شیوه جدید محاسبه شده، تلویحا گفته شده که در صورتی که این نحوه محاسبه را قبول ندارند می توانند نسبت به تسویه حساب، فسخ قرار داد و  اختیار کردن شغل دیگر اقدام کنند. 
از قرار معلوم در روزهای گذشته نیز کارکنان ناراضی نسبت به این مسئله معترض شده اند و همچنین اعلام شده در این اعتراض کارکنان آتش نشانی نیز به جمع معترضان پیوسته‌اند.

----------------------

ادامه تجمع اپراتورهای فشار قوی مقابل وزارت نیرو

به گزارش خبرنگار ایلنا، ظهر امروز اپراتورهای  قرارداد معین پست های فشار قوی برق که از ابتدای صبح مقابل نهاد ریاست جمهوری در خیابان پاستور تجمع کرده بودند، مقابل وزارت نیرو رفتند و در آنجا تجمع کردند.
تجمع کنندگان می گویند از وزارت نیرو می‌خواهیم ابلاغیه کارگر دائم ما را هر چه سریعتر امضا کند. اپراتورها از تعلل وزارت نیرو در اجرای طرح کارگر دائم انتقاد دارند.

----------------------

جان کارگران معدن زمستان یورت فدای ثروت اندوزی زیاده‌خواهان شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به خاطر جانباختن کارگران معدن زمستان یورت آزادشهر، پیام تسلیت منتشر کردند.
در بخشی از این پیام آمده است:  بی توجهی به ایمنی کار در معدن زمستان یورت، فاجعه انسانی به وجود آورد. چهل و چهار تن از زحمتکش ترین کارگران که با دستمزد بسیار ناچیز در شرایط ناایمن در عمق چند صد متری زمین در پی لقمه نانی بودند  و حتی دستمزد اندک شان معوق شده و به موقع پرداخت نمی شد در زیر آوار ماندند و جان عزیزشان فدای ثروت اندوزی زیاده خواهانی شد که برای حفظ جان این کارگران حاضر به تهیه تجهیزات و ابزار آلات ایمن نبودند. حوادث بیشمار ناشی از کار در کشور به دلیل عدم توجه به ایمنی کار، عدم بازرسی کار موثر و عاری از فساد، بی اهمیتی جان انسان در برابر کسب سود بیشتر و بی مسئولیتی مسئولان در انجام وظایف خود، جان کارگران را با مخاطرات جدی مواجه کرده و پیوسته شاهد جان باختن و معلولیت های کارگران هستیم.
در پایان این پیام ایجاد تشکل های مستقل کارگری تنها راه برای جلوگیری از اجحاف در حق کارگران دانسته شده است.

----------------------

کارگران کاشی اصفهان تولید را از سر گرفتند/ یک ماه دستمزد پرداخت شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، از اواسط فروردین ماه تولید در کارخانه کاشی اصفهان از سر گرفته شده است.
اعضای شورای اسلامی کار این کارخانه می‌گویند در حال حاضر 350 کارگر این واحد تولیدی به سر کار بازگشته‌اند و تولید در هر سه واحد این کارخانه با تمام ظرفیت انجام می‌شود.
در هفته های گذشته معادل یک ماه دستمزد به کارگران کاشی اصفهان که یک سال بود دستمزد نگرفته بودند، پرداخت شده‌است
یکی از اعضای شورا می‌گوید: علیرغم این که بعد خصوصی‌‌سازی سال 87 مشکلات ما آغاز شد، هیچ کس گوش شنوایی برای شنیدن مشکلات ما نداشت و در نهایت خطوط تولید متوقف شد، کارگران در یک سال گذشته دستمزد نگرفته بودند؛ در نهایت خود ما کارگران آستین ها را بالا زدیم و تولید را از سر گرفتیم؛ خدا را شکر مواد اولیه هم جور شد. در حال حاضر کاشی اصفهان فقط به همت خود کارگران است که چَرخَش دوباره می چرخد و تولید دارد.

----------------------

کارگران نیشکر هفت‌تپه در غم فاجعه معدن یورت:

«سکوت» به نشانه احترام به جانباختگان معدن یورت

خانواده‌های قربانیان را تنها نخواهیم گذاشت

به گزارش خبرنگار ایلنا، سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه در پیامی، فاجعه معدن یورت را به همه کارگران تسلیت گفته‌است.
در این پیام آمده‌است: هنوز اخبار کشیدن اجساد کارگران معدن یورت در صدر خبرهای کارگری است. کارگرانی که برای زندگی انسانی و شرافت خانواده اشان کار می کردند و جان خودشان را برای سهل انگاری و سودجویی سرمایه از دست دادند برخلاف سرمایه داران که فقط به فکر سود بیشتر هستند . در نبود قوانین ایمنی کار ما باید هر روز شاهد آمار بیشتری از مرگ و آسیب بدنی کارگران در محیط کار باشیم. هنوز قانونی وجود ندارد که کارگر زمانی که خطر کند دست از کار بکشد.
در بخشی دیگر از این پیام آمده: ما کارگران هفت تپه در گرمایی گاه بالای پنجاه درجه مجبور به کار هستیم؛ موضوعی که در تمامی کشورهای حل شده است و کارگران در دمای بالای 34 درجه نباید کار کنند و یا کارفرما شرایط مناسب را بوجود آورد. وضعیت ایمنی کار هر روز بدتر می شود و تنها راه حل کارگران ، به وجود آوردن تشکلات خودشان است، و ما امید داریم کارگران معادن دست به تشکیل نهاد بیرون از ساختار قدرت دست بزنند و در این راه ما آنها را تنها نخواهیم گذاشت.
در پایان این پیام می‌خوانیم: کارگران هفت تپه به احترام تمامی کارگران کشته شده در معدن یورت در محیط کار سکوت می کنند و در همراهی کارگران مجروح هر کاری بتوانیم انجام می دهیم و خانواده های کشنه شده و مجروح را تنها نمی گذاریم

----------------------

شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۱۳ مه ۲۰۱٧

تجمع کارگران فصلی معدن آق‌دره سه روزه شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع صنفی جمعی از کارگران سابق معدن طلای آق‌دره برای یافتن کار وارد سومین روز خود شد.
کارگران یاد شده که حدود ۴۰نفر از اهالی روستای آق دره وسط هستند  می گویندتا پیش از این به صورت فصلی در معدن طلای آق دره مشغول کار بودند اما در سال جدید هنوز موفق به یافتن شغل همیشگی خود نشده‌ و در نتیجه هنوز بیکارند.
از قرار معلوم کارفرمای این کارگران برای امسال تنها از مجموع ۲۵۰  کارگر  فصلی حدود ۴۰ کارگر را استخدام کرده است.
این کارگران می‌گویند از آنجایی که تا به امروز برای آنها در نیمه نخست سال جاری هیچ فرصت شغلی دیگری غیر از کار در معدن نبوده است آنها همچنان در مقابل محل کار سابقشان حضور دارند تا در صورت تغییر نظر کارفرما بتوانند استخدام شوند.

----------------------

«انتظار کارگران اخراجی «شهرداری تاکستان» برای بازگشت به کار

کارگران اخراجی شهرداری تاکستان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: در مرداد ماه سال گذشته قرارداد کاری ۷۵نفر از همکاران آنها پس از خاتمه تمدید نشد و در نتیجه این تعداد از کارگران اخراج شدند.
این کارگران بابیان اینکه همان زمان  شهرداری تاکستان علت این اخراج ها را عدم نیاز عنوان کرده بود، افزودند با شکایت اخراج شدگان به اداره کار  متاسفانه تا به امروز حدود نه ماه است که معطل رای اداره کار برای بازگشت بکار ودریافت مطالبات معوقه خود هستیم.
برپایه این اطلاعات در حال حاضر نزدیک به نه ماه از این ماجرا می‌گذرد اما هنوز تمامی کارگران اخراج شده نتوانستند به کار سابق خود بازگردند.
گفته می شود کارگران اخراجی  در حال حاضر۸ماه است تحت پوشش بیمه بیکاری هستند و نگرانند که با ادامه این وضعیت نتوانند برای مدت زیادی با این شرایط بتوانند زندگی کنند. یکی از کارگران این واحد تولیدی در توضیح این ماجرا گفت: همکارانی که اخراج شدند بین ۶ تا ۱۶ سال سابقه کاری داشتند و در زمان اخراج کارفرما به آنها وعده داد که در صورت بهبود شرایط همه آنها را دوباره استخدام خواهد کرد.
از قرار معلوم کارگران اخراج شده شهرداری تاکستان در نُه ماهی که اخراج شده‌اند در جستجوی کار به واحدهای صنعتی و خدماتی زیادی مراجعه کرده‌اند اما به دلیل شرایط سنی که دارند تا این لحظه هیچ کاری برای آنها پیدا نشده است.
گفتنی است مرداد ماه سال گذشته (۹۵) ۷۵ نفر  از  مجموع ۱۵۰ کارگر خدماتی شهرداری تاکستان که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «پاکراه» در استان قزوین مشغول بکارند ، با حداقل ۷ سال سابقه کار به دلیل عدم نیاز از سوی کارفرما اخراج شدند.

----------------------

«چاه» جان مقنی سبزواری را گرفت

به گزارش خبرنگار ایلنا، ظهر امروز با تماس کارگران زمینی در حال ساخت در روستای «ابارش» سبزوار با آتش نشانی، مبنی بر  از هوش رفتن یک چاه کن در چاه، بلافاصله تیم نجات ایستگاه ۲ آتش نشانی به محل اعزام شد
به گزارش روابط عمومی آتش نشانی سبزوار، آتش نشانان بلافاصله اقدام به خارج کردن پیرمرد مقنی که به علت استنشاق گازهای چاه هوشیاری خود را از دست داده بود کردند؛ ولی  تلاش اورژانس برای احیای او مثمر ثمر واقع نشد و مرگ وی تایید شد.

----------------------

جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۱۲ مه ۲۰۱٧

مصدومیت ٦ آتش نشان در حادثه آتش سوزی آبادان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، شامگاه دیشب (۲۱ اردیبهشت ماه) در عملیات مهار آتش در مغازه عرضه فست فود در خیابان شهید منتظری آبادان شش آتش نشان مصدوم شدند. به گفته مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری آبادان صاحب واحد صنفی، آتش نشانی را از وجود ۱۰ کپسول گاز بزرگ که در بخشی از مغازه نگهداری می شد، بی اطلاع گذاشت و هنگامی که پس از مهار آتش، آتش نشانان در حال بررسی نهایی موضوع در درون مغازه بودند با انفجار کپسول های گاز و پرتاب آتش نشانان به بیرون از مغازه مواجه شدیم.
مجید فرحانی افزود: از چهار آتش نشان اعزامی به اهواز برای انجام مداوا یکی از ناحیه دست، مچ پا، شکستگی صورت و کتف، دیگری از ناحیه ریه، یکی نیز از ناحیه صورت و دست و چهارمین آتش نشان نیز از ناحیه صورت دچار سوختگی شدند.
وی اظهار کرد: دو آتش نشان دیگر نیز به بیمارستان امام خمینی به شرکت پالایش نفت آبادان منتقل شدند که یکی از ناحیه ریه و دیگری از ناحیه صورت، سر و دست ها دچار سوختگی شد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری آبادان با انتقاد و گلایه شدید از کارکنان بیمارستان امام خمینی شرکت پالایش نفت آبادان گفت:هنگامی که دو آتش نشانی حادثه دیده در حین انجام وظیفه را برای مداوا به بیمارستان بردیم، اعلام کردند که باید تشکیل پرونده داده و پول پرداخت کنیم.
وی اظهار کرد: برخورد کادر بیمارستان امام خمینی شرکت نفت با آتش نشانان غیر قابل قبول بود، مسئولان این بیمارستان بایستی در نحوه برخوردشان با مراجعان به خصوص در مواجه با حوادثی این چنینی تجدید نظر کنند.

----------------------

پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۱۱ مه ۲۰۱٧

تجمع کارگران نی شکر هفت تپه در اعتراض به نصب دوربین مدار بسته در محل کارشان

به گزارش ایلنا، صبح امروز پنجشنبه (۲۱اردیبهشت ماه) کارگران بخش صنعت مجتمع کشت‌و صنعت هفت تپه  که تعداد آنها به حدود ۶۰۰ نفر گزارش می شود در اعتراض به آنچه امنیتی شدن محل کار خود عنوان می کنند در محل ورودی درب کارخانه مقابل ساختمان اداری تجمع کردند.
بر پایه گزارش  کارگران ، کارفرمای بخش خصوصی کارخانه اخیرا با کار گذاشتن دوربینهای  مدار بسته  فضای کار کار وکارگران را امنیتی کرده که این  موضوع باعث اعتراض کارگران شده است.
به گفته آنها یکی از اساسی ترین نیازهای واحدهای صنعتی و کارخانه ها، تضمین امنیت و نظارت مناسب از این اماکن است ،اما  کارفرما با نصب این دوربینها فضای امنیتی  خاصی را ایجاد کرده  وکارگران را نگران امنیت شغلی خود کرده است.
طبق اظهارات معترضین ترس از اخراج بازده کاری کارگرانی قرار دادی وروزمزی که فاقد  قرار داد کار معتبر وقانونی هستند را کم کرده است.
کارگران معترض مدعی‌اند از زمانی که دوربین های مدار بسته در محل کارشان نصب شده است حدود ۳۰ نفر از کارگران از کار اخراج ویا معلق از کار شده اند. معترضین در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کارگران در اجتماع امروز خود همچنین خواستار  مطالبات معوقه خود هستند ، افزود: دست‌کم پاداش وبهربرداری  سال‌های ۹۴ و ۹۵ به  همراه دو  تا سه ماه مزد معوقه از کارفرما طلبکاریم.همچنین حق بن همه کارگران مجتمع هفت تپه از اسفند ماه سال گذشته پرداخت نمی شود.

----------------------

چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۱۰ مه ۲۰۱٧

مشخص شدن دادگاه اعاده دادرسیِ اسماعیل عبدی

حسین تاج  (وکیل اسماعیل عبدی) از مشخص شدن دادگاه اعاده دادرسی موکل خود خبر داد.
به گفته تاج، پرونده اعاده دادرسی اسماعیل عبدی (فعال صنفی معلمان) به شعبه ٣٣ دیوان عالی کشور مستقر در شهر قم ارجاع شده‌است؛ پیش از این حکم شش سال حبس عبدی در دادگاه تجدیدنظر تایید شده بود.
تاج در عین حال از وضعیت نامساعد جسمانی عبدی پس از ده روز اعتصاب غذا خبر داد و گفت: خواسته اصلی عبدی اعاده دادرسی و همچنین اعطای حق مرخصی از زندان است و امیدوارم با توجه به این که فعالیت‌های موکلم همه در راستای دفاع قانونی از حقوق معلمان و دانش آموزان بوده، در جریان اعاده دادرسی حکم برائت او صادر شود.

----------------------

ادامه بلاتکلیفی آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی/ نهضتی‌ها مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (نوزدهم اردیبهشت) تعدادی از آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.
یکی از این آموزش‌دهندگان می‌گوید با وجود گذشت چند ماه از مصوبه مجلس مبنی بر لزوم جذب آموزش‌دهندگان، هیچ اقدامی در این راستا انجام نمی‌شود و همچنان بلاتکلیفیم. آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی تا کنون چندین بار به تهران آمده اند و مقابل نهادهای مسئول تجمعات اعتراض ی برگزار کرده اند؛ آخرین بار سوم اردیبهشت سال جاری مقابل مجلس جمع شدند.

----------------------

معوقات مزدی کارکنان علوم پزشکی گیلان هنوز پرداخت نشده است

تعدادی از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گیلان تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: به‌صورت مشخص بیش از یکسال است که مزایای مزدی مربوط به اضافه کار ،کارانه، تعطیل کاری ،جمعه کاری و... دریافت نکرده‌ایم.
به گفته آنان در مقابل این طلب مزدی، هر ماه به دفاتر مدیریتی بیمارستانها ودانشگاه علوم پزشکی گیلان مراجعه می کنیم اما متاسفانه علارغم وعدهای داده شده از سوی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی همچنان معوقات مزدی ما پرداخت نشده باقی مانده است.
از قرار معلوم، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان طلب وصول نشده از سازمان‌های بیمه‌گر را دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی نیروی انسانی اعلام می‌کنند و می‌گویند تا زمانی که بیمه خدمات درمانی و سازمان تامین اجتماعی بدهی‌های خود را وصول نکنند، قادر به پرداخت معوقات کارکنان خود نیستند.

----------------------

آغاز پرداخت معوقات کارگران معدن زمستان یورت/ مستمری ۲۲ کارگر جان‌باخته برقرار شد

منابع خبری ایلنا در استان گلستان از آغاز پرداخت مطالبات مزدی کارگران معدن زمستان یورت خبر دادند.  355 کارگر این معدن بین 3 تا 10 ماه دستمزد پرداخت نشده دارند که با احتساب عیدی و سایر مزایای مزدی، متوسط طلب هر کارگر بیش از ده میلیون تومان است.
در عین حال آخرین اخبار حاکی از این است که بیمه آسیا به عنوان بیمه‌گزار مسئولیت کارگران جانباخته، به خانواده‌های آنها 120 میلیون تومان غرامت می‌پردازد؛ خانواده ها برای دریافت این مبلغ از بیمه، بایستی پس از انجام انحصار وراثت به اداره کار یا دفتر بیمه مراجعه کنند.
همچنین منابع خبری می‌گویند مستمری 22 کارگر جانباخته برقرار شده و در مورد باقی درگذشتگان نیز کارهای برقراری مستمری در حال انجام است.

----------------------

پیکر پنج جانباخته دیگر معدن آزادشهر احراز هویت شدند

به گزارش ایلنا،«حسین زارعی»  مدیرکل پزشکی قانونی استان گلستان با اعلام این خبر گفته است ، با شناسایی هویت این ۵ کارگر ،تاکنون پیکر ۳۷ تن از  کارگران جانباختگان حادثه زمستان یورت شناسایی و به خانواده های آنان تحویل شده اند.
او با بیان اینکه علاوه بر کشف هویت این ۳۷ کارگر هنوز هویت پنج معدن کار شناسایی نشده است افزود: در مجموع پیکر ۴۲ جانباخته برای احراز هویت و شناسایی به پزشکی قانونی منتقل شده است که هویت  ۵ معدنکار روز گذشته شناسایی و به خانواده‌های آنان تحویل شده است.
زارعی در ادامه گفته است  اقدامات و آزمایش های تخصصی برای شناسایی و احراز هویت سایر جانباخته دیگر این حادثه دلخراش در حال انجام است. وی اسامی پنج  کارگر جانباخته احراز هویت شده  اخیر را به این شرح اعلام کرد:
۱- غفور آریون ۲- ابوالقاسم میردار وطن ۳- مصیب هدایت ۴- محمود گنجی وطن ۵- سید حبیب جاهدی

----------------------

فوت کارگر ساختمانی در شهرک اندیشه تبریز

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجانشرقی از سقوط و فوت ظهر امروز یک کارگر ساختمانی از ساختمان دو طبقه در شهرک اندیشه تبریز خبر داد. 
بر همین اساس، «وحید شادی نیا» افزود:  کاردان های اعزامی مرگ کارگر 55 ساله را به دلیل شدت جراحات وارده در محل تایید کردند.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی تاکید کرد: هیجان تماشاگران حوادث گاها منجر به دخالت در امر امدادرسانی می شود که این دخالت شدت صدمات وارده به مصدومان را بالا می برد.
شهرک اندیشه در جنوب کلان شهر 1.8 میلیون نفری تبریز از شهرک های جدید و پرجمعیتی است که در دو دهه اخیر بخش چشمگیری از سرریز جمعیت تبریز را در خود جای داده است.

----------------------

مرگ یک کارگر حفاری شمال روی سکوی نفتی

به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز گذشته (نوزدهم اردیبهشت)، یک کارگر حفاری شمال براثر حادثه شغلی جان خود را از دست می‌دهد. متوفی به نام رشید عالی پور  حدودا 30 سال سن داشت.
جریان حادثه به این شکل بوده که این کارگر روی سکوی حفاری سحر یک که مشغول حفاری در خلیج فارس بوده، بعد از اتمام عملیات کیسینگ، به علت دررفتن غلتک و لَگَد آچار هوا، گیر می‌افتد و جان خود را از دست می‌دهد.
از سوی دیگر همکار این کارگر جانباخته می‌گویند که هنوز دستمزدهای فروردین آنها کامل پرداخت نشده و با وجود سختی کار، روحیه بالایی ندارند.

----------------------

سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۹ مه ۲۰۱٧

تجمع کارگران قرارداد موقت جایگاه‌های سوخت

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته، دوشنبه (هجدهم اردیبهشت) جمعی از کارگران قرارداد موقت جایگاه‌های سوخت کشور مقابل شرکت ملی پالایش نفت تجمع کردند.
تجمع‌کنندگان که از کارگران قرارداد موقت جایگاه‌های سوخت هستند، می‌گویند پس از خصوصی‌سازی و واگذاری جایگاه‌ها به بخش خصوصی، بیکار شده‌ایم. تجمع‌کنندگان از نمایندگان مجلس و وزیر نفت خواستند که به وضعیت اشتغال آنها رسیدگی شود.
یکی از تجمع کنندگان گفت: سالها سابقه کاردارم اما اکنون ماههاست که بیکارم و هیچ نهادی هم پاسخگوی وضعیت نابسامان ما نیست.

----------------------

طعم تلخ محرومیت و تبعیض را در شهرداری تهران چشیده‌ایم/ادعای قالیباف داغ ما را تازه می‌کند

در روزهای گذشته جمعی از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با ایلنا تماس گرفتند و از تبعیض در ساختار شهرداری تهران انتقاد کردند.
این کارگران که سالهاست برای دریافت مسکن تعاونی ثبت نام کرده‌اند و مبالغ زیادی هم به شرکت تعاونی پرداخته‌اند؛ می‌گویند: به هر مقام مسئولی در شهرداری تهران مراجعه کرده‌ایم، پاسخی نگرفته‌ایم.
این کارگران می‌گویند: در ساختار شهرداری کارگران از حداقل امکانات محرومند؛ مسئولان پاسخگوی کارگران نیستند؛ خانه‌هایی که قرار بود سالها قبل تحویل شود، هنوز در ابتدای راه مانده است ولی عده‌ای در این سالها از رانت‌ها و امکانات استفاده کردند و صاحب املاک نجومی شدند.
کارگران اتوبوسرانی مدعی هستند که اواخر اسفندماه سال گذشته شروع به جمع‌آوری امضا و ارائه طومار به مسئولان شهرداری نمودیم؛ خواسته ما ساده بود: چرا تسهیلات مسکن به رانندگان پرداخت نمی‌شود؟ در مقابل مسئولان شهرداری مانع پیوستن رانندگان به این حرکت شدند؛ به عبارتی رانندگان را ترساندند؛ در نهایت هم پاسخی به رانندگان ندادند. به قول یکی از این رانندگان، وقتی جناب قالیباف از منافع 96 درصدی‌ها حرف می‌زند، ما پرسنل شهرداری می‌مانیم که بخندیم یا گریه کنیم؛ سالهاست که در شهرداری طعم تلخ محرومیت و تبعیض را چشیده‌ایم و این ادعاها داغ ما را تازه می‌کند.

----------------------

بیشتر کارگران فصلی معدن طلای آق دره هنوز بیکارند

کارگران به ایلنا گزارش داده‌اند؛ حدود ۲۵۰کارگر فصلی معدن طلای آق دره هستیم  که در بهار هرسال فعالیت خود را در معدن آق‌دره شروع کرده و تا شروع سرمای فصل زمستان به همکاری خود با این واحد معدنی ادامه می‌دهیم.
این کارگران بابیان اینکه همیشه از نیمه دوم هر سال فعالیت خود را در این واحد معدنی از سر می‌گرفتند، گفتند: امسال برخلاف گذشته تنها ۴۰ نفر از کارگران فصلی در این واحد معدنی مشغول بکار شده‌اند  وهنوز وضعیت شغلی ۲۱۰ کارگر فصلی باقیمانده هنوز مشخص نیست.
آنها با یادآوری شرایط نامناسب بازار کار منطقه سکونت خودافزودند: این واحد معدنی تنها فرصت شغلی است که می تواند برای مدتی معین از طول سال در اختیار اهالی این منطقه قرار بگیرد.
به گفته این گروه از اهالی منطقه تکاب حتی در شرایطی که امکان استخدام موقت آنها وجود داشته باشد بازهم با رسیدن فصل سرما فعالیت آنها برخلاف سایر معادن مستقر در این منطقه متوقف می‌شود.
معدن طلای آق دره در۲۵ کیلومتری شهرستان تکاب در منطقه سرد سیر آذربایجان غربی قرار دارد اما به گفته کارگرانی که در این واحد معدنی مشغول کارند برخلاف سالهای گذشته سرمای هوای امسال آنقدر شدید نسیت که امکان فعالیت کارگران متوقف شود.

----------------------

اعتراض گروهی از کارگران فاز 12 کنگان به شرایط نامناسب شغلی

به گزارش منابع کارگری  ایلنا از کنگان، صبح امروز (19 اردیبهشت ماه) جمعی از کارگران شاغل در واحدهای تعمیراتی پروژه‌های  فاز 12 کنگان در اعتراض به شرایط شغلی خود  تجمع کردند. 
به گفته این منابع کارگری، این اعتراض صنفی از سه روز گذشته آغاز شده و دلیل آن نامشخص بودن وضعیت قراردادهای کاری، وضعیت نامناسب استراحتگاه‌ها و بی کیفیت بودن وعده‌های خوراک تدارک شده از سوی کارفرما، عنوان شده است. 
بنا به اظهار این منابع در راستای همین اقدام اعتراضی، کارگران معترض از خوردن وعده‌های غذایی توزیع شده نیز خودداری کرده‌اند.  همچنین گفته شده،  با گذشت دو ماه از سال جاری هنوز قراردادهای کاری کارگران منعقد نشده و مبلغ قراردادها نیز از سال گذشته کمتر و به همین دلیل ناراحتی کارگران را به همراه داشته است.  به گفته این منابع خبری، فاز 12 کنگان مدت ها بدون مدیریت مشخص اداره می شود.

----------------------

برگزاری دادگاه دو فعال کارگری در جوی مناسب

محمدعلی جداری فروغی (وکیل جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد) در تماس تلفنی با ایلنا گفت: ساعت 10:30 صبح امروز (نوزدهم اردیبهشت)، دادگاه تجدیدنظر، در شعبه هشتم دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی (اراک) در جوی مناسب برگزار شد؛ در این دادگاه بار دیگر به اتهامات موکلین مبنی بر تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی که قبلا هرکدام براساس این اتهامات به یازده سال زندان محکوم شده بودند، رسیدگی شد.
این وکیل دادگستری افزود: قضات محترم دادگاه با دقت به دفاعیات ما توجه کردند و با توجه به پایان رسیدگی امیدواریم حکم برائت موکلین صادر شود.

----------------------

تجمع کارگران سهامدار معدن اسفندقه در مقابل فرمانداری ارزوئیه

جمعی از کارگران  سهامدار « معدن کرمیت اسفندقه » در این زمینه به ایلنا گفتند: امروز دومین روز متوالی است که برای روشن شدن وضعیت سهامشان مقابل ساختمان فرمانداری ارزوئیه تجمع کرده‌اند.
یکی از کارگران معدن کرمیت اسفندقه در مورد این تجمع می گوید: ، در سال  ۷۱ سهام  معادن کرومیت اسفندقه که یکی از بزرکترین معادن کرومیت کشور محسوب می شود، از سوی وزارت صنعت ومعدن دولت وقت  بین صندوق بازنشستگی فولاد وشرکت  صنعتی معدنی امیر و  بیش از ۶۵۰ کارگری که آن زمان در این واحد معدنی مشغول بوده‌اند، تقسیم شد.
او با بیان اینکه کارگران معترض به روند توزیع سود سهام وگزارشهای سالانه  عملکرد هیئت مدیره  انتقاد دارند افزود: درحال حاضر سهام‌داران این شرکت صندوق بازنشستگی فولاد با ۵۱ درصد سهم ،شرکت صنعتی معدنی امیر با ۱۷ درصد سهم وپرسنل وکارگران معدن اسفندقه که ۳۲ درصد سهام را دارا هستند.
طبق ادعای کارگران معترض او وسایر همکارانش که  بیش از ۲۵ سال است سهامدار این  واحد معدنی هستند که متاسفانه طی این مدت سود سهامی دریافت نکرده اند. این کارگر با تاکید بر اینکه ما خواستار جدا سازی سهمام متعلق به خود هستیم در ادامه افزود: تجمع دو روز گذشته نتیجه بی‌توجهی به یک خواسته صنفی قدیمی کارگران است و هیچ ربطی به رقابت‌های  سیاسی که امروز در جامعه مشاهده می‌شود، ندارد.
وی با بیان اینکه ما خواستار رسیدگی جدی مسئولین استانی و کشوری در حل و فصل این موضوع که حق قانونی و مسلم کارگران و بازنشستگان  معدن اسفندوقه به شمار می رود، هستیم افزود: اعتراض صنفی کارگران در حالی است که روز گذشته نیز همین کارگران تجمع مشابهی را  در محوطه کارگاه آبدشت مقابل ساختمان مدیریت برپا کرده بودند که با بی توجه ای مسئولان امروز نیز ادامه پیدا کرد.
به گفته این کارگر تجمع روز گذشته  کارگران معترض معدن اسفندوقه در حالی خاتمه پیدا کرد که مسئولین فرماندار وعده پی گیری مطالباتمان را امروز سه‌شنبه دادند به همین دلیل امروز به فرمانداری مراجعه کرده ایم تا پاسخ روشنی به مشکلاتمان داده شود.

----------------------

وعده وزارت کار برای حل مشکلات بازنشستگی کارگران روغن قو

به گزارش ایلنا، مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تعدادی از کارگران روغن نباتی قو که مشکلاتی در بازنشستگی خود با استفاده از قانون سختی و زیان آور دارند وعده داده است که هر چه سریعتر مشکلات آنان برطرف شود.
جمعی از کارگران روغن نباتی قو در این رابطه به ایلنا، گفتند که پس از تجمع روز گذشته مقابل وزارت کار، «عباس مجتهدزاده» مشاور وزیر کار به آنان در خصوص مذاکره با کارفرمای این کارخانه و تامین منابع مالی لازم برای بازنشستگی آنان وعده مساعد داده است.
تعدادی کارگران روغن قو که بر این اساس باید بازنشست شوند در حدود 40 نفر است. این کارگران که تاکنون به علت امتناع کارفرما، تامین منابع مالی لازم برای انجام این کار با اخلال مواجه شده است. 

----------------------

30 کارگر «ریز موج» با اتمام قرار داد کار اخراج شدند

منابع کارگری ایلنا در کارخانه ریز موج (تولید کننده انواع سی دی ودی وی دی) می‌گویند در این واحد تولیدی حدود400 کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری به دلیل نامعلومی که کارگران از آن اظهار بی اطلاعی می کنند ، تعداد 30 کارگر پس از خاتمه قرارداد، کارشان را از دست داده‌اند.
این کارگران که بصورت میانگین بین 10 سال سابقه کار دارند، در ادامه درباره وضعیت خود می‌گویند: اخراج کارگران در حالی صورت می گیرد که کارفرما بعد از اخراج نیروی کار قدیمی نیروی کار جدید استخدام می کند.
در ادامه کارگران اخراجی  درباره معوقات مزدی خود می گویند؛تمامی کارگران اخراجی به همراه کارگران شاغل  دست کم بابت سه ماه مزد و نیمی از عیدی سال 95 و 96 طلبکارند.
به گفته آنها در زمان اشتغال شرایط تولید در کارخانه ریز موج خوب بود بنابراین آنچه باعث شده است تا کارفرما تصمیم  به اخراج ناگهانی ما 30 کارگر بگیرد ، معلوم نیست. در عین حال کارگران در خصوص وضعیت بیمه اجتماعی  وتکمیلی خود گفتند: بیمه تامین اجتماعی کارگران کارخانه ریز موج  در برخی از ماه های سال پرداخت نشده وبیمه تکمیلی نیز دچار مشکلاتی است.

----------------------

انتقال پیکر ۷ معدنچی به سردخانه/شمار جانباختگان به ۴۲ نفر رسید

به گزارش خبرنگار ایلنا، در پنجمین روز امدادرسانی به معدنچیان یورت در استان گلستان؛ پیکر ۷ معدنچی جانباخته دیگر در انتهای تونل شماره یک معدن زمستان یورت آزادشهر کشف و از معدن خارج شد.
جانشین شورای هماهنگی مدیریت بحران گلستان گفت: با تلاش نیروهای تجسس پیکر هفت معدنچی دیگر در کارگاه استخراج ذغال سنگ تونل شماره یک معدن در عمق ۱۸۰۰ متری کشف شد.
رضا مروتی افزود: این پیکرها از معدن خارج و برای شناسایی و احراز هویت به پزشکی قانونی منتقل شدند. جانشین شورای هماهنگی مدیریت بحران گلستان خاطرنشان کرد: ۳۵ پیکر تا بامداد دوشنبه در معدن آزادشهر کشف شده بود و با احتساب ۷ پیکر کشف شده دیگر، در مجموع ۴۲ پیکر معدنچیان جانباخته کشف شده است.
 گفته معاون عمرانی استاندار؛ پیکرهای پیدا شده به سردخانه منتقل شده است.
وی افزود: کار عملیات جستجو همچنان ادامه دارد و احتمال اینکه یک یا دو نفر دیگه هنوز باقی مانده باشند؛ هست.

کشف پیکری دیگر از معدن زمستان یورت/ تا یک ساعت دیگر جسد خارج می‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، سخنگوی کمیته بحران استان گلستان از کشف پیکری دیگر در آوار معدن یورت غربی خبر داد.
 با کشف این جسد، تعداد جانباختگان در حادثه انفجار معدن زمستان یورت غربی به 43 نفر می‌رسد. از قرار معلوم عملیات بیرون آوردن این جسد، یک ساعت دیگر طول می‌کشد.
به نظر می‌رسد این جسد، آخرین جسد احتمالی حادثه باشد، معهذا عملیات تا آواربرداری کامل محل ادامه دارد.

اسامی 10 نفر دیگر از جانباختگان حادثه معدن آزادشهر اعلام شد

به گزارش ایلنا، حسین زارعی، مدیرکل پزشکی قانونی استان گلستان اسامی 10 نفر از جانباختگان حادثه معدن زغالسنگ آزادشهر که احراز هویت شده‌اند را اعلام کرد. اسامی به شرح زیر است:
1- ابراهیم گنجی 2- مجید نیکی 3-حسین محبوبی نرگس چال 4-مجید علیخانی 5-مهدی سوسرایی 6-قاسمعلی صادقیان 7-ابوالقاسم برآبادی 8- هادی سوسرایی 9- مجید طالبی سوسرایی 10 عباس دامن زن
گفتنی است پیش از این19  نفر از جانباختگان حادثه انفجار معدن زغال سنگ زمستان یورت شهرستان آزادشهر شناسایی و تعیین هویت ، تحویل بستگان شده بودند.

----------------------

دوشنبه ۱٨ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ٨ مه ۲۰۱٧

تجمع کارگران روغن نباتی قو مقابل وزارت کار

به گزارش ایلنا، بیش از  ۱۰۰ نفر از کارگران کارخانه  روغن نباتی قو از ساعت ۹ صبح امروز مقابل وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تجمع کرده‌‌اند.
تعدادی از این کارگران به ایلنا می‌گویند اعتراض آنان به عدم پرداخت مطالبات مزدی اسفند ۹۵ ، فروردین ۹۶، و بخشی از عیدی سال گذشته باز می‌گررد.
علاوه بر این بیش از ۶۰ نفر از کارگران روغن قو خواهان بازنشستگی با استفاده از قانون سختی و زیان آور هستند که تاکنون کارفرما با بازنشستگی آنان موافقت نکرده است. این دومین تجمع کارگران روغن نباتی قو در اردیبهشت ماه است. پیشتر در روز ۱۱ اردیبهشت (روز جهانی کارگر) تعدادی از کارگران روغن با حمل پلاکارد در محوطه حرم امام خمینی تجمع کرده بودند. ایلنا: می گویند فاجعه وقتی که زیاد تکرار می‌شود، دیگر فاجعه نیست؛ روزمرگی است.  فاجعه، تکرار که شد، دیگر  فقط یک اتفاق روزمره است با چاشنی تلخ و نادلچسبِ بی‌تفاوتی. نیمروز چهارشنبه (سیزدهم اردیبهشت) هنوز زمان زیادی از حادثه بهت‌آور و پر از اندوهِ پلاسکو نگذشته بود که  خبر یک انفجار در  استان گلستان، داغ جمعی ملت را تازه کرد و این بار باز هم کارگران قربانی شدند؛ معدنکاران زغالسنگ در معدن زمستان یورت غربی آزادشهر، جان باختند؛ کارگرانی که چندماهی بود مطالباتشان پرداخت نشده بود، دستمزد نگرفته بودند ولی در سخت ترین شرایط با حداقل دستمزد کار می‌کردند؛ روزی حداقل ۱۲ ساعت آنهم حدود دوکیلومتری اعماق زمین.
تا خبر را می‌شنویم، گوشی را برمی‌داریم و به کارگران زنگ می‌زنیم؛ به آنها که بارها و بارها با ایلنا تماس گرفته بودند و از عقب ماندگی‌های دستمزدها گفته بودند؛ از اخبار تجمع  گفته بودند و از بدعهدی‌های کارفرمای خصوصی معدن. اما تماس بی پاسخ می‌ماند: مشترک مورد نظر قادر به پاسخگویی نیست؛ مشترک مورد نظر زیر آوار گیر کرده‌است؛ صدای گرم و مهربان آن‌ورِ خط خاموش است و این یعنی شروع فاجعه...
روایت‌ها از زمان شروع حادثه متفاوت است؛ به طور رسمی شروع انفجار ، حدود ساعت ۱۲ اعلام شد اما روایت کارگرها از شروع حادثه متفاوت است. آنهامی‌گویند آتش‌سوزی کمی بعد از ساعت نُه صبح رخ داد؛ کارفرما نمی‌خواست خبری به بیرون درز کند؛ می‌خواست یک جوری، جمع و جورش کند که نشد و در نهایت، پای خبر به رسانه‌ها کشیده شد، نیروهای امداد حاضر شدند و فاجعه‌ای شد در ابعاد ملی.  معدن زغالسنگ،  کارگران را به کام مرگ کشیده بود.
شش روزِ تمام عملیات امداد و نجات به طول انجامید؛ در نهایت، امروز، دوشنبه (هجدهم اردیبهشت) عملیات به نقطه ای رسید که می‌شود گفت: نقطه پایان تلخ؛ نقطه پایان برای یک تراژدی... سرجمع، ۳۵ پیکر بیجان در تونل منفجر شده، پیدا شد؛ ۲۱ پیکر همان شب حادثه، یک پیکر، دو روز بعد و در نهایت شش روز بعد یعنی امروز، ۱۳ پیکر دیگر. هنوز هم  مسئولان به طور قطع نمی‌توانند بگویند که دیگر نیاز به تجسس نیست؛ ستاد بحران استانداری گلستان، اعلام کرده‌است که هنوز تجسس ادامه دارد؛ چرا که ممکن است اجساد احتمالی زیر آوار محبوس مانده باشند. می‌گویند هنوز تعدادی آن زیر گیر کرده اند.
برمی‌گردیم چند روز عقبتر؛ به روز وقوع حادثه و قدم به قدم جلوتر می‌آییم تا ببینیم در این چند روز چه گذشت؛ اظهارات مقامات چه بود و روایات از کجا سردرآورد... از ساعات اولیه حادثه، اخبار متناقضی به بیرون می‌آمد؛ آمار دقیقی از تعداد کارگرانی که محبوس شده بودند، وجود نداشت، می‌گفتند حداقل پنجاه نفر آن زیر گیر کرده‌اند؛ بعد گفتند چهل نفر و آخر سر گفتند همان سی و پنج نفر؛ مشخص شد که اصلا لیست دقیقی از کارگران مشغول به کار در معدن زمستان یورت غربی وجود نداشته؛ کارفرما و مسئول شیفت هیچ آمارگیری دقیقی انجام نداده بودند. به خصوص، هیچ آمار دقیقی از کارگران پیمانکاری معدن وجود ندارد. در مورد علت حادثه هم ابهامات بسیار بود و البته هنوز هست، در مقطعی همان اول کار، از خطای انسانی صحبت کردند و گفتند کارگر مقررات را زیر پا گذاشته چون باتری دیزل را سرخود عوض کرده، اما بعد این ادعا هم واهی درآمد؛ معدن،  ضعف ایمنی داشته، قواعد حفاظت و بهداشت کار رعایت نشده؛ گازسنجی انجام نشده و آن اتفاقی که افتاده، این است: تراکم بیش از حد گاز متان به انفجار انجامیده.... شهرام غریب، کارشناس ارشد ایمنی در این مورد می‌گوید: گاز متان گازی است بسیار قابل انفجار؛ گازی است که سمی نیست ولی با افزایش حجم آن، به شدت درصد اکسیژن پایین می‌آید و جای اکسیژن را می‌گیرد. حالا این گاز وقتی تجمع پیدا می‌کند، در اصطلاح ایمنی، ایجاد ابر می‌کند و آماده انفجار می‌شود. ببینید در یک چنین محیط هایی وقتی که وجود گاز متان هست، باید در هر نوبت به وسیله دستگاه‌های گازسنج، قبل از شروع کار و حضور نفرات، یعنی قبل از آغاز هر شیفت کاری، گازسنجی انجام شود.  پس نتیجه خیلی ساده و سرراست است: انفجار نتیجه قصور کارفرمای بخش خصوصی معدن زمستان یورت است.
و اما این کارفرمای خصوصی کیست؟ اسناد حکایت از این دارد که مدیران معدن زمستان یورت از سوی یکی از هلدینگ‌های وابسته به یک نهاد انقلابی منصوب شده‌‌اند. اسناد می‌گوید که بعد خصوصی‌سازی، معدن را به یک نهاد انقلابی واگذار کرده‌اند؛ این معدن تحت پوشش شرکت صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود است که حسب گزارش ۱۳ /۲/ ۹۶ هیات مدیره این شرکت سه عضو از پنج عضو هیات مدیره آن به شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ توسعه معادن روی ایران تعلق دارد. کارفرمای خصوصی این معدن، در طول سالها به اعتراضات کارگران بی توجه مانده است و این مساله، این بی تفاوتی به مطالبات و منافع کارگران، دلیل اصلی فاجعه‌ای است که به هر شکل نتوانستند از بروز آن جلوگیری کنند.
بعد کم کم جنازه ها را بیرون می‌آورند و به تدریج تحویل خانواده‌ها می‌دهند؛ خانواده‌های داغدار و زخم‌خورده هیچ مرهمی بر دردهایشان نمی‌یابند. شاید فقط ابراز همدردی ها بتواند کمی از دردها بکاهد؛  خانواده‌های کارگران جانباخته معدن سنگرود با بازماندگان حادثه یورت ابراز همدردی کردند؛ در پیامی که به همین منظور فرستادند، نوشتند: «ما هم طعم  تلخ مصیبت انفجار معدن را که موجب کشته شدن مردان نان‌آور دست‌کم ۲۰ خانوار شد را چشیده‌ایم و در این لحظات جان‌کاه آرزوی صبر وشکیبایی از خدا برای شما عزیزان را داریم. ۲۱ سال قبل  بود که خبر انفجار معدن ذغال‌سنگ سنگرود رودبار دهان به دهان چرخید؛ در این حادثه ۲۰ کارگر کشته  و حدود ۵۰ کارگر دیگر مجروح شدند. آن روزها که هنوز از شبکه‌های مجازی خبری نبود، نه پُروفایلی سیاه شد و نه پُستی در ماتم کشته شدگان معدن سنگرود لایک خورد. اما دلهای نگران هزاران کارگر چشم انتظار پدر کارگری بودند که به عمق معدن رفته و خبری از سلامتش نبود و همه پرسان پرسان جویای حال عزیزانشان بودند.» درد مشترک، قلبها را به هم نزدیک می‌کند؛ این درد مشترک، کم دردی نیست... همدردی‌ها زیاد است اما رسانه ملی باز هم سکوت می‌کند؛ گویی حادثه‌ای که دور از پایتخت رخ داده، برایشان آنقدر اهمیت ندارد که بخواهند چند روزی، یا حداقل چند ساعتی، پخش برنامه های شاد و شوهای رنگارنگ تلویزیونی را متوقف کنند. به زیرنویس و ارائه گزارش از حادثه در شبکه خبر اکتفا می‌کنند.
روزهای بعد حادثه، مسئولان به محل حادثه می‌شتابند؛ اول مسئولان وزارت کار و خود وزیر به محل حادثه می‌روند، یکشنبه خود رئیس جمهور، به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور به محل حادثه می‌رود و با داغدیدگان دیدار می‌کند؛ طبیعی است که با حجم بالای آوار و خرابی و داغ، نمی‌شد انتظار داشت که این دیدارها در جوی کاملا دوستانه و پر از اعتماد و محبت دوطرفه برگزار شود؛ کارگران بازمانده و خانواده ها از دردهایشان با  رئیس قوه مجریه گفتند و از زخم‌هایی که هنوز آنقدر تازه است که هیچ مرهمی نمی پذیرد. این حضور را می شود به فال نیک گرفت؛ می شود مثبت  تفسیر کنیم، اما فقط کاش سرآغازی باشد برای رسیدگی به احوال بازماندگان و کشف علت وقوع حادثه و تنبیه مقصرین و مسببین؛ کاش راهی باز شود برای رسیدن به  سه هدف اصلی کمیته‌های حقیقت یاب حادثه: حل مساله بیمه و خسارت بازماندگان، کشف علت حادثه و از همه مهمتر اقدام برای تجهیز و ایمنی معادن پرخطر کشور، علی الخصوص در بخش خصوصی. کمیته هایی که همانطور که فعالان کارگری خواسته اند نه تنها باید از مسئولین ایمنی و کارشناسان برای حضور در آنها دعوت شود، بلکه خود کارگران و نماینده‌های تشکل های کارگری بایستی در آنها حاضر شوند؛ چرا که این حادثه، یک حقیقیت عریان را از همیشه عریان‌تر کرده‌است: اگر کارگران موقت و پیمانکاری، آنهم در مشاغل سخت و پرخطر مانند معادن بتوانند تشکل‌های مستقل و پرقدرت ایجاد کنند، اجحاف کارفرمایان به جایی نمی رسد که به این راحتی، جان کارگران، قربانی شود.
طبیعی است که کارگران دلخور باشند؛ طبیعی است که خانواده های داغدیده، در این شرایط حاضر به شنیدن نباشند؛ کارگرانی که بارها از دست کارفرمای خصوصی به ستوه آمده اند و تجمع کرده اند ولی صدایشان به جایی نرسیده؛ کارگرانی که یکی از آنها به نمایندگی از جمیع داغداران خطاب به رئیس جمهورمی‌گوید: پارسال آمدیم فرمانداری ۱۴ ماه حقوق نگرفته بودیم، آمدیم فرمانداری اعتراض کنیم، من ۲۰ میلیون تومان از این شرکت طلب دارم، ولی ده هزار تومان پول در خانه ام نیست بچه ا م را ببرم دکتر. چرا برای مردگان ما، تشییع جنازه‌شان این جوری شد، ساختمان پلاسکو ۱۴ نفر مردند؛ این جا ۴۰ نفر مردند، این تشییع جنازه‌شان چی شد، این مادرها را نگاه کن....
گزارش: نسرین هزاره مقدم

----------------------

احتمال افزایش قربانیان معدن زمستان یورت

براساس اطلاعاتی که از سوی منابع ایلنا بدست آمده است این احتمال وجود دارد که دست‌کم بین 5 تا 8 کارگر معدنچی دیگر هنوز در زیر آوار‌های معدن باقیمانده باشد. برپایه این اطلاعات با وجود آنکه ساعاتی قبل جسد 13 معدنچی از داخل معدن خارج و به سردخانه منتقل شده است اما هنوز اعضای تیم امداد و نجات به فعالیت آوار برداری در تونل شماره 1 مشغولند.
هم اکنون به گزارش ایلنا به نقل از منابع آگاه در واحد شمال شرق گفته می شود  که جدا ازکشف اجساد 35 نفر از کارگران دستکم اجساد تعداد 5 نفر از کارگران در زیر آوار تونل شماره یک باقی مانده است.
گفته می‌شود تمامی این کارگران به صورت پیمانکاری در استخدام معدن زمستان یورت بوده‌اند در زمان وقوع حادثه در نزدیکی محل انفجار حضور داشتند. گمانه‌زنی در خصوص افزایش قربانیان حادثه براساس تطبیق لیست‌های حضور و غیاب شیفت‌های کاری قبل از حادثه صورت گرفته است.

----------------------

یک کارگر معدن البرز شرقی بر اثر گاز گرفتگی جان باخت

به گزارش منابع کارگری ایلنا در معدن زغال سنگ البرز شرقی ، این حادثه در حدود ساعت 11  ونیم صبح امروز دوشنبه (18 اردیبهشت ماه) در تونل رزم جای غربی معدن طزره اتفاق افتاده است.
برپایه این اطلاعات کارگر فوت شده که « حمید تیموری» نام دارم هنگام بازرسی از معدن وهمکاران خود دچار حادثه شده  واز قرار معلوم حین انتقال به بیمارستان دامغان فوت شده است.
برپایه این اطلاعات کارگر فوت شده که از تقریبا 6 سال پیش در این واحد معدنی مشغول کار بود و در شهرک البرز شهرستان شاهرود در استان سمنان زندگی می‌کرد. معدن طرزه که یکی از معادن زیر مجموعه معدن البرز شرقی است در شهرستان شاهرود استان سمنان واقع شده است.

----------------------

دادگاه دو فعال کارگری فردا برگزار می‌شود

به گفته محمد علی جداری فروغی وکیل دادگستری قرار است برای فردا (سه‌شنبه 19 اردیبهشت‌ماه) در شعبه هشتم دادگاه تجدید نظر استان مرکزی به پرونده اتهامی جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی‌راد از فعالان صنفی کارگری رسیدگی شود.
فروغی که تاکنون به عنوان وکیل مدافع این دو فعال کارگری در مراجع قضایی حضور داشته است در ادامه گفت: پیرو دادنامه‌ای که پیش از این توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ساوه صادر شده بود، هرکدام از موکلینم به اتهام اقدام عیله امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به تحمل یازده سال حبس محکوم شده بودند.
وی افزود: به دنبال اعتراض موکلینم به این حکم قرار است دادگاه تجدید نظر در موعد مقرر به این پرونده رسیدگی کند.
این وکیل دادگستری با یادآوری اینکه پیش از این در لایحه دفاعیه ارائه شده، اتهامات وارد شده به متهمان پرونده رد شده بود، ادامه داد: از آنجایی که موکلان من فعالیتی غیر کار صنفی نداشته‌اند امیدواریم که برای آنها در مرحله تجدید نظر حکم برائت صادر شود.

----------------------

کارگران فولاد الماس؛ 4 ماه مزد و عیدی پرداخت نشده طلبکارند

این کارگران که تعداد آنها  تا حدود 45 نفر است در توضیح این طلب وصول نشده خود به ایلنا گفتند که مطالبات مزدی آنان مربوط به سه ماهه مهر ،آبان و اسفند 95 به همراه دستمزد فروردین ماه سال جاری می شود . همچنین کارفرما به  دلیل کمبود نقدینگی نیمی از عیدی سال 96 آنان را پرداخت نکرده است.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه فولاد الماس واقع در شهرک صنعتی خرمدشت تاکستان  با یاد آوری اینکه به دلیل کمبود منابع مالی و سایر مشکلات مدیریتی،  چند سال گذشته برای آنها با چالش‌هایی همراه بوده است؛ افزود: کارفرما پیش از تعطیلات نوروز به ما وعده داد که بعد تعطیلات معوقات ما پرداخت می‌شود؛ ولی نه تنها دستمزد را نپرداخت بلکه مابقی عیدی ما هم  واریز نشد.
وی با بیان اینکه سوابق کاری هر یک از کارگران به صورت میانگین به 15 سال می رسد، در عین حال گفت جدا از معوقات مزدی 4 ماه گذشته، سنوات  سالهای 94 و 95  به همراه  حدود 10 ماه حق بیمه کارگران به تعویق افتاده وخبری از پرداخت آن نیست.
وی با تاکید بر پی گیری مسئولان استانی در مورد وضعیت  کارخانه فولاد الماس و کارگرانش گفت: اگر مسئولان  هر چه سریعتر به وضعیت کارخانه رسیدگی کنند در آینده نزدیک شاهد بهبودی وضعیت کارخانه و کارگرانش خواهیم بود.

----------------------

انتظار 8 ماهه کارگران بیکار شده آریا فولاد برای دریافت مطالبات معوقه

کارگران اخراجی  این واحد صنعتی در تماس با ایلنا گفتند: شهریور ماه سال گذشته(۹۵) حدود ۳۳ نفر  از کارگران کارخانه «آریا فولاد تاکستان» در استان قزوین همزمان با تعطیلی کارخانه،بیکار شدند.
به گفته  آنان با وجود آنکه از آن تاریخ تا کنون کارگران بیکار شده پی‌گیر مطالبات معوقه خود  هستند،اما کارفرما اعتنایی به پرداخت مطالبات معوقه آنان نمی کند وکارگران در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
طبق اظهارات کارگران اخراجی  این شرکت صنعتی ، هر کدام از همکاران اخراج شده دست کم ۷ میلیون تومان از کارفرما بابت مطالبات مزدی وسنواتی طلب دارند.
این کارگران  همچنین مدعی شدند به صورت میانگین  سابقه هر کدام از کارگران اخراجی ۵ تا ۶ ماه است  که در زمان اشتغال از قرار داد کار معتبر برخوردار نبوده‌اند.
آنها در ادامه در مورد دریافت مطالبات معوقه خود گفتند:با وجود انکه برای وصول مطالبات معوقه خود از مراجع قضایی رای به توقیف اموال کار خانه گرفته ایم اما پیش از ما یکی از بانکهای همه اموال کارخانه را بابت طلب خود توقیف کرده بود ودست ما کارگران به جایی بند نیست.

----------------------

دستمزد بهمن ماه معدنچیان زغال سنگ البرز شرقی پرداخت شد

به گزارش ایلنا، کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی می‌گویند روز گذشته یکشنبه (۱۸ فروردین ماه) معادل یک ماه مزد از مجموع  سه ماه مطالبات باقی مانده سال  گذشته وجاری را دریافت کرده‌اند.
پیش از این کارگران مورد نظر از مجموع معوقات مزدی خود، معادل یک  ماه را در (۱۴ اسفند ماه ۹۵)   را که مربوط به دی ماه   می‌شد را دریافت کرده بودند. به گفته این کارگران، کارفرمای آنها وعده داده‌است که  تا پایان خرداد ماه همه معوقات مزدی را به روز خواهد کرد.
کارگران در توضیح مابقی مطالبات خود می‌گویند: در حال حاضر آن‌ها  فقط بابت دو ماه معوقات مزدی مربوط به اسفند ۹۵ وفروردین سال جاری از کارفرما طلبکارند.

----------------------

یکشنبه ۱٧ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ٧ مه ۲۰۱٧

ابراز همدردی خانواده‌های معدنچی سنگرود با معدنچیان زمستان یورت

ایلنا، در پی حادثه انفجار معدن زغال‌سنگ زمستان یورت در استان گلستان و در شرایطی هنوز عملیات امداد برای نجات باقیمانده معدنچیان محبوس ادامه دارد، گروهی از خانواده‌های کارگران جان باخته در حوادث کار معدن  زغال سنگ سنگرود (واحد البرز غربی) در استان گیلان با ارسال پیامی همدردی خود را با بازماندگان این حادثه اعلام کردند. صرف‌نظر از ابراز همدردی‌هایی که در روزهای گذشته از سوی گروه های مختلفی از مردم متوجه کارگران حادثه دیده معدن زمستان یورت و اعضای خانواده‌های آنها شده است، شاید وجه اهمیت پیام خانواده‌های معدنچی زغال‌سنگ سنگ رود در این باشد که تا همین چند سال پیش که هنوز فعالیت این واحد معدنی متوقف نشده بود، شمار قابل توجهی از کارگران براثر حوادثی مشابه جان خود را از دست داده بودند.
متن پیام همدردی خانواده‌های کارگران کشته شده، معدن زغال‌سنگ البرز بدین شرح است:
ما هم طعم  تلخ مصیبت انفجار معدن را که موجب کشته شدن مردان نان‌آور دست‌کم ۲۰ خانوار شد را چشیده‌ایم و در این لحظات جان‌کاه آرزوی صبر وشکیبایی از خدا برای شما عزیزان را داریم.
۲۱ سال قبل  بود که خبر انفجار معدن ذغال‌سنگ سنگرود رودبار دهان به دهان چرخید؛ در این حادثه ۲۰ کارگر کشته  و حدود ۵۰ کارگر دیگر مجروح شدند. آن روزها که هنوز از شبکه‌های مجازی خبری نبود، نه پُروفایلی سیاه شد و نه پُستی در ماتم کشته شدگان معدن سنگرود لایک خورد. اما دلهای نگران هزاران کارگر چشم انتظار پدر کارگری بودند که به عمق معدن رفته و خبری از سلامتش نبود و همه پرسان پرسان جویای حال عزیزانشان بودند.
این پایان کار معدن سنگرود رودبار نبود، با تعطیلی ۱۷ ماهه معیشت قریب یک هزار کارگر این معدن دچار فراز و فرود شد، با پیگیری مسئول وقت معدن شروع بکار دوباره کرد اما رفته رفته از نیروهایش کاسته شد تا بعد از چندین دهه مهر تعطیلی بر پیکره این معدن خورد.
معدن سنگرود در کنار دامداری و کشاورزی مهمترین منبع درآمد و امرار معاش بخش اعظمی از ساکنین دو بخش عمارلو و خورگام بود و کارگران و نان آوران بسیاری را در همین معدن مشغول بکار کرده بود که به واسطه آن شور و نشاط در بیش از ۵۰ روستای این دوبخش برقرار بود و زندگی جریان داشت.
معدن سنگرود که تعطیل شد، ساکنانش کوچ کردند، مدرسه شبانه روزی اش تعطیل شد و از گلدسته مسجدش دیگر صدای اذان بلند نشد و خاطرات سی چهل ساله کارگرانی که اگر بعد از کار طاقت فرسای تونل آنها را می دیدی همه سیاه و یک رنگ بودند تا لقمه نانی را برای زن و فرزند خود تهیه کنند، به ویرانی تبدیل شد. بیاد جان باختگان امروز معدن زغالسنگ آزاد شهر و انفجار تونل شماره ۹ دیروز معدن سنگرود!

----------------------

مشارکت معدنچیان پیشکسوت البرز شرقی برای یافتن محبوس شدگان معدن زمستان یورت

گروهی از کارگران معدن البرزشرقی در استان سمنان در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند که در روزهای گذشته شماری از همکاران بازنشسته وپیشکسوت‌آنها به همراه یک گروه از کارگران بخش ایمنی ونجات این واحد معدنی برای نجات  معدنچیان محبوس زمستان یورت شمال غربی در محل حادثه حضور دارند.
پیش از این اعلام شده بود که به دنبال حادثه انفجار در معدن زمستان یورت و حبس شدن شماری از معدنچیان این واحد معدنی در داخل معدن، یک گروه 50 نفری متشکل از کارگران ایمنی ونجات معادن زغال سنگ طبس ، کرمان و البرز مرکزی با تجهیزات امدادی خود راهی محل حادثه شده‌اند.
از قرار معلوم 80 درصد از مراحل امداد ونجات توسط کارگران ایمنی و  نجات معادن البرز شرقی ،کرمان ،طبس والبرز مرکزی انجام می شود. حادثه انفجار معدن زمستان یورت غرب آزاد شهر  استان گلستان ظهر روز 13 اردیبهشت ماه رخ داد که تاکنون پیکر 22 جان باخته این حادثه پیدا شده است.

----------------------

کارگران رنگین نخ سمنان برای پنجمین بار تجمع کردند

به گزارش ایلنا ،صبح دیروز شنبه(16 اردیبهشت ماه) کارگران بازنشسته کارخانه رنگین نخ سمنان برای پنجمین باردر سال جاری در اعتراض به  آنچه که پرداخت نشدن مطالبات مزدی و سنوات پایان خدمت آنها عنوان شده است، مقابل ساختمان فرمانداری سمنان تجمع کردند. به گفته یکی از کارگران معترض ، با وجود آنکه در چندین نوبت از مسئولان استانی وشهرستانی خواسته شده است تا پی گیری مطالبات مزدی وسنواتی آنان باشند اما تا این لحظه به خواسته‌های صنفی آنها توجهی نشده است.
به گفته وی، در پی تجمعات گذشته، روز سه شنبه هفته گذشته شورای تامین فرمانداری سمنان در این باره جلسه‌ای تشکیل داد که به دلیل عدم حضور کارفرما بی‌نتیجه پایان یافت. طبق اظهارات کارگران رنگین نخ آنچه موجب نگرانی برخی کارگران شده است تمدید نشدن دفترچه های درمانی تعدادی آنان از سوی اداره تامین اجتماعی سمنان است.
به گفته یکی از آنان از شهریور ماه سال 94 مطالبات بیمه ای ما  کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده به همین دلیل تامین اجتماعی سمنان از زدن اعتبار دفتر چه های در مانی ما خوداری می کند.
 گفتنی است حدود 49 نفر از کارگران بازنشسته وشاغل کارخانه رنگین نخ سمنان که بعد از تعطیلی کارخانه بیکار وتعداد زیادی از آنان بازنشسته شده اند بابت وصول معوقات مزدی دوران اشتغال و نیز سنوات پایان خدمت وبازنشستگی خود معطل مانده اند.

----------------------

تجمع اعتراضی کارکنان پتروشیمی پردیس

به گزارش ایلنا، شماری از کارکنان مجتمع پتروشیمی پردیس بامداد امروز (17 اردیبهشت ماه) نسبت به آنچه نادیده انگاشتن اصول ایمنی و سوء مدیریت گفته شد، دست به تجمع اعتراضی زدند. 
یکی از آنها در تماس با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: با بروز حادثه هفته گذشته نشتی آمونیاک در فاز یک پتروشیمی پردیس و مصدومیت همکاران ما که تا سر حد مرگ پیش رفتند، خواستار برکناری مدیر مجتمع (تولید) هستیم. 
وی گفت: در تاریخ 12 اردیبهشت (روز حادثه) با وجود نشتی شدید آمونیاک، اصرار بر راه اندازی باعث این حادثه شد. 
وی افزود: در این حادثه  10 نفر از کارکنان آتش نشان و بهره بردار مصدوم شدند که 6 نفر دارای مشکلات تنفسی شدند و  4 نفر از آنان با گذشت 5 روز از حادثه هنوز در بخش Icu بیمارستان های شیراز بستری هستند. 
به گفته وی، این حوادث کاری ناگوار ناشی از نادیده گرفته شدن اصول ایمنی و سوء مدیریت که همواره افزایش میزان تولید را بر سایر مسائل در اولویت قرار می دهد، رخ داده است.

----------------------

کارگران میدان تره بار خیابان کرمان دست از کار کشیدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (شانزدهم اردیبهشت)، حدود چهل کارگر میدان میوه و تره‌بار تهران در اعتراض به وضعیت نامناسب غرفه ها دست از کار کشیدند.
این کارگران می‌گویند در روزهای گذشته خدمات رفاهی از جمله وسایل خواب و تجهیزات تهیه چای از غرفه ها جمع آوری شده است؛ این در حالیست که در هر غرفه، حدود هشت کارگر به صورت شبانه روزی حضور دارند و اگر قرار باشد امکانات نباشد، اوضاع خیلی سخت می‌شود.
یکی از کارگران می‌گوید جالب اینجاست که جمعه (پانزدهم اردیبهشت) در مراسمی که شهرداری تهران به مناسبت هفته کارگر برگزار کرد، رحیمی مدیر میادین میوه و  تره‌بار تهران از اقدامات خود در جهت افزایش رفاه کارگران داد سخن داد. به گفته کارگران این اعتراض صنفی حدود یکساعت به طول انجامیده است.  

----------------------

مرگ دو کارگر ساختمانی در اراک در دو حادثه جداگانه

به گزارش ایلنا، ظرف امروز و دیروز، در دو حادثه جداگانه، دو کارگر ساختمانی در اراک جان خود را از دست دادند.
در  اولین حادثه  که روز گذشته در مجتمع مسکونی در حال ساخت پشت هتل امیرکبیر رخ داد، یک کارگر 25 ساله به علت برخورد با آسانسور حمل بار از طبقه هفتم سقوط کرد و جان خود را از دست داد.
 صبح امروز (یکشنبه) نیز کارگری 48 ساله در حین کار در ساختمانی در بلوار قدس شهرستان اراک بر اثر سقوط از داربست و تخریب دیوار بر روی آن، جان باخت.

----------------------

بیاینه یک تشکل صنفی کارگری در مورد حادثه معدن زمستان یورت

به گزارش ایلنا؛ اتحادیه آزاد کارگران با صدور بیانه‌ای حادثه منجر به فوت کارگران معدن زمستان یورت آزاد شهر را به خانواده‌های آنان و ملت ایران تسلیت گفت.
در این بیانیه به کشته ومدفون شدن دهها معدن چی زمستان یورت اشاره شده آمده است، متاسفانه حادثه‌تلخ‌دیگری،در معدن زمستان یورت رقم خورد واین‌بار در خطّه‌دیگری از میهن‌عزیزمان عزادار کارگرانی هستیم.
همچنین دربیانیه این تشکل صنفی آمده است:اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن عرض تسلیت به محضر خانواده‌های داغدار وآحاد کارگران شریف در سرتاسر ایران از مسئولین محترم انتظار دارد اقدام عاجل وفوری برای  خدمت دهی‌به مصدومین و خانواده‌های بازماندگان را به نحواحسن تسریع نمایند.

----------------------

تاخیر در صدور حکم دادگاه دو فعال کارگری

محمدعلی جداری فروغی (وکیل جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد) در تماس تلفنی با ایلنا گفت: در تاریخ بیست و یکم اسفند 95 در شعبه 101 دادگاه کیفری 2 شهرستان ساوه آخرین جلسه محاکمه موکلین به اتهاماتی از قبیل تشویش اذهان عمومی و اخلال در نظم، تشکیل شد و در این جلسه، آخرین دفاعیات به عمل آمد و شهودی که از طرف وکیل کارفرما معرفی شده بود، همگی به نفع موکلین شهادت دادند؛ وکیل شرکت پروفیل ساوه نیز اعلام داشت هیچ گونه شکایتی از ابتدا علیه عظیم زاده نداشته و ندارد.
این وکیل دادگستری افزود: طبق قانون آیین دادرسی، علی القاعده باید ظرف یک هفته حکم صادر می‌شد، ولی با گذشت حدود دو ماه، هنوز حکمی برای موکلین صادر نشده‌است. جداری فروغی در پایان گفت: امیدوارم با توجه به دفاعیات و محتوای پرونده، هرچه سریعتر حکم برائت موکلین صادر شود.

----------------------

مدیر معدن زمستان یورت با قرار وثیقه آزاد شد

هادی هاشمیان رئیس کل دادگستری گلستان گفت: مدیر معدن زغال‌سنگ آزادشهر پس از احضار، صبح امروز در دادسرا حضور یافت. وی افزود: این فرد پس از بازجویی با قرار وثیقه آزاد شد.

----------------------

معطلی کارگر ان اخراجی افق کوروش برای دریافت طب مزدی

منابع ایلنا در فروشگاه افق کوروش شیراز با اعلام این خبر افزودند کارگران یاد شده که  تا آبان ماه سال 95 در شعبه خیابان گلستان شهر شیراز  افق کوروش مشغول به کار بودند که با وجود گذشت حدود 7 ماه از زمان قطع همکاری آنها هنوز موفق به انجام تسویه حساب نشده‌اند.
برپایه این اطلاعات کارگران یاد شده که تا این لحظه هیچ شکایتی را در مراجع حل اختلاف مطرح نکرده اند  تا به این لحظه برای وصول مطالبات خود  چندین بار به واحد اداری مالی و دفتر کارفرما مراجعه کرده‌اند اما هنوز برای وصول مطالبات مزدی خود معطل مانده‌اند.
بنا بر ادعای کارگران، کارفرمای  فروشگاه افق  کوروش شیراز به هر یک از این کارگران اخراجی  از یک ونیم تا  حدود 3میلیون تومان تومان بدهی دارد اما  هر ماه با وعده پرداخت مطالبات، آنان را معطل کرده است.
همچنین  هر یک از  افراد اخراج شده که از کارگران قرار دادی فروشگاه افق کوروش هستند نگران بازپس گیری اسناد تجاری به ارزش 45 میلیون تومان  هستند که کارفرما در بدو استخدام به عنوان ضمانت  در گرو  خود دارد.
به گفته آنان دلیل اصلی شکایت نکردن کارگران اخراجی افق کورش  به مراجع حل اختلاف وقضایی وجود همین اسناد ضمانتی  است که باعث تردید آنها در شکایت شده است.

----------------------

خانواده جان‌باختگان معدن یورت ۲۱۰ میلیون تومان دیه می‌گیرند

براساس اخبار دریافتی ایلنا، عبدالناصر همتی (رئیس کل بیمه مرکزی) گفت: جانباختگان حادثه معدن یورت گلستان تحت پوشش بیمه مسئولیت بودند.
وی افزود: با توجه به پوشش بیمه مسئولیت معدن یورت گلستان توسط شرکت سهامی بیمه آسیا در حد 210 میلیون تومان برای هر نفر خسارت محاسبه شده که شرکت مذکور، مبلغ خسارت را به بازماندگان جانباختگان حادثه در اسرع وقت پس از طی مراحل قانونی پرداخت خواهد کرد.

----------------------

آخرین وضعیت مصدومان حادثه معدن یورت گلستان+ اسامی

به گزارش خبرنگار ایلنا، حادثه انفجار معدن زمستان یورت غربی که چهارشنبه هفته گذشته رخ داد، هفتاد و پنج مصدوم داشته که از قرار معلوم همه آنها از بیمارستان ترخیص شده‌اند.
لیست این مصدومان، بیمارستان محل بستری و زمان ترخیص آنها به شرح جدول زیر است: متن کامل را اینجا کلیک کنید.

----------------------

شنبه ۱٦ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ٦ مه ۲۰۱٧

حریق در پالایشگاه زغال سنگ اصفهان/یک آتش‌نشان به شهادت رسید

به گزارش ایلنا، حریق در پالایشگاه قیطران زغال سنگ اصفهان که ساعاتی پیش در قسمت انبار نفتالین رخ داد با تلاش آتش نشانان پالایشگاه و ذوب آهن اصفهان مهار شد و اکنون آتش نشانان در حال لکه گیری هستند.
متاسفانه در این عملیات یکی از پرسنل آتش نشانی پالایشگاه قطران زغال سنگ اصفهان به نام "معین قهرمان دوست" دلیل انفجار به شهادت رسید.

----------------------

آتش در پتروشیمی ماهشهر اطفاء شد/ سه کارگر به بیمارستان اعزام شدند

سیاوش فرجی (سخنگوی کمیته بحران بندر ماهشهر) در گفتگو با خبرنگار ایلنا از اطفاء حریق در پتروشیمی رجال ماهشهر خبر داد. به گفته این مقام مسئول، آتش‌سوزی در ساعت 12:22 امروز به علت انفجار یک کپسول محتوی کاتالیز رخ داد که به حمدالله اطفاء شد. فرجی افزود: در کل ده نفر دچار سوختگی شدند که سه کارگری که سوختگی بیشتری داشتند، به بیمارستان بعثت ماهشهر اعزام شدند؛ بقیه مصدومین که سوختگی سطحی دارند در درمانگاه پتروشیمی بستری هستند. وی از احتمال اعزام سه کارگر مصدوم دیگر به بیمارستان خبر داد. در حال حاضر خطوط تولید این پتروشیمی تعطیل است.

----------------------

درخواست اعاده دادرسی اسماعیل عبدی ثبت شد

حسین تاج (وکیل اسماعیل عبدی) در تماس با خبرنگار ایلنا از روند پیگیری حقوق قانونی موکل خود خبر داد. این وکیل دادگستری با بیان این که تمام فعالیت های عبدی قانونی و در جهت احقاق حق معلمان و بهبود نظام آموزشی کشور بوده، افزود: درخواست اعاده دادرسی، دهم اردیبهشت در دبیرخانه دیوان عالی کشور ثبت شده ولی هنوز پرونده به هیچ شعبه مشخصی ارجاع نشده است.
تاج افزود: از روز دهم اردیبهشت، اسماعیل عبدی با خواسته لغو اتهامات امنیتی در پرونده و اعطای حق مرخصی، در اعتصاب غذاست و در ملاقاتی که با ایشان در زندان داشتم، متوجه شدم مقداری وزن کم کرده است.
این وکیل دادگستری در پایان گفت: از تمام ظرفیت‌های قانونی برای پیگیری حقوق موکلم استفاده خواهم کرد. گفتنی است اسماعیل عبدی، عضو کانون صنفی معلمان برای گذراندن حکم شش سال زندان، در زندان اوین به سر می برد.

----------------------

آتش سوزی در پتروشیمی ماهشهر/ ۹ نفر دچار سوختگی شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، بر اثر وقوع آتش‌سوزی در پتروشیمی رجال ماهشهر، نه نفر دچار سوختگی شدند.
مجتمع پتروشیمی رجال، که نخستین واحد خصوصی پتروشیمی کشور به شمار می‌آید در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی واقع در شهرستان بندر ماهشهر احداث شده است.  این مجتمع پتروشیمی سالانه ۹۰ هزار تن پلی پروپیلن تولید می‌کند. هنوز از علت، حجم و میزان خسارات آتش‌سوزی اطلاعاتی در دست نیست

----------------------

تشکل‌یابی یک راهکار برای جلوگیری از بروز حوادث دردناک/ کارگران معدن یورت حق اعتراض نداشتند

یدالـله صمدی (فعال کارگری) در گفتگو با خبرنگار ایلنا ضمن ابراز تاسف از بروز حادثه معدن یورت و مرگ دلخراش بیش از بیست معدنچی، گفت: یکی از ابزارهای جلوگیری از فجایع کارگری، تشکل یابی است.
وی ادامه داد: در خیلی از کشورهای جهان، بحث نظارت بر ایمنی به خصوص در بخش خصوصی به تشکل های کارگری سپرده می‌شود و یا حداقل تشکل های کارگری برعملکرد بازرسان ایمنی و حفاظت کار، نظارت دارند.
او در تشریح این مطلب گفت: اگر کارگران یورت حق اعتراض داشتند و می‌توانستند نسبت به حقوق معوقه خود و همچنین ناایمن بودن محیط کار اعتراض کنند و این اعتراض شنیده می‌شد،  حادثه دلخراش انفجار رخ نمی‌داد؛ اگر این معدنکاران تشکل قدرتمند داشتند، کارفرما هرگز نمی‌توانست نسبت به رعایت اصول ایمنی قصور بورزد و کارگران را به راحتی به تیغ مرگ بسپارد.
صمدی با بیان این که هم قانون کار و هم مقاوله نامه های 98 و 87 سازمان جهانی کار، تکلیف  را روشن کرده و حق اعتراض در قانون به رسمیت شناخته شده؛ افزود: اگر این متون صریح قانونی اجرا شوند و سودجویی‌ها و طمع ورزی ها مانع اتحاد کارگران نشود، ارزش جان نیروی کار افزایش خواهد یافت.
وی در پایان اظهار داشت: در این شرایط اسف‌بار چه کسی قرار است پاسخگوی فرزندان و خانواده  معدنچیان جان باخته استان گلستان باشد؟ غیر از حسرت و دریغ از ما کاری برنمی‌آید؛ باشد که مسئولان تدبیری بیاندیشند و از این قبیل فجایع جلوگیری کنند.

----------------------

معوقات مزدی کارگران کارخانه ایران سوئیچ همچنان ادامه دارد

جمعی از کارگران کارخانه ایران سوئیچ در تماس با ایلنا گفتند که در حدود ۶۰ کارگر هستیم که بابت ۵ ماه معوقات مزدی داریم و در عین حال در فاصله سال‌های ۹۴ و ۹۵ برای حدود  ۱۲ ماه حق بیمه به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است.
از قرار معلوم در میان این کارگران بیش از ۴۰  کارگر قراردادی وجود دارد. کارگران یاد شده در هفته گذشته شاهد تعدیل حدود ۱۰ نفر از همکاران خود بوده‌اند و برای همین اکنون نگرانند که در ادامه این وضعیت بر شمار تعدیلی‌ها افزوده شود.
آنها یادآور می‌شوند که در اعتراض به شرایط موجود از سال گذشته تاکنون دست‌کم برای سه نوبت اجتماع صنفی برگزار کرده‌اند اما در عملکرد کارفرما تغییری مشاهده نشده است. کارخانه ایران سوییچ که از حدود نیم قرن پیش در زمینه ساخت تابلوهای برقی فعالیت داردو به گفته کارگران آن این کارخانه می توانست از نظر سطح تولید و فروش با کارخانه‌های خودروسازی رقابت کند.

----------------------

جمعه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۵ مه ۲۰۱٧

مرگ دو کارتن‌خواب زیر آوار بتن یک کارخانه

به گزارش ایلنا، ساعت 17:40 روز گذشته (چهاردهم اردیبهشت) حادثه ریزش آوار در خاوران شهرک کارون به آتش‌نشانی  اعلام شد و ماموران 3 ایستگاه آتش نشانی به همراه جرثقیل سازمانی به محل حادثه اعزام شدند.
از قرار معلوم، درکنار دیوار یک کارخانه تولید بتن، حجم بسیار زیادی از مواد اولیه نگهداری می‌شد که به دلایل نامشخص این دیوار دچار ریزش شد.  به هنگام ریزش دیوار 3 کارتن خواب در پشت دیوار قرار داشتند که هر 3 نفر در زیر آوار محبوس شدند.  
نیروهای امداد یکی از آنها را که از ناحیه سر و دست مجروح شده بود به بیمارستان منتقل  کردند. ولی دو کارتن خواب دیگر، یکی افغانستانی و دیگری ایرانی، به دلیل حجم بالای آوار و شدت جراحات وارده، جان خود را از دست دادند.

----------------------

مصدومیت کولبران در مریوان بر اثر واژگونی مینی‌بوس

به گزارش خبرنگار ایلنا، چهارشنبه (سیزدهم اردیبهشت) بر اثر واژگونی مینی‌بوس حامل کولبران مرانه در گردنه سیاناو، 21 نفر از کارگران کولبر مصدوم شدند. چهارشنبه بعدازظهر در مسیر گردنه سیاناو یک دستگاه خودروی مینی بوس حامل کولبران مرانه بدلیل بریدن ترمز چپ کرده بود که با توجه به جراحات صورت گرفته، بلافاصله با تماس با مسئولین بهداشت و درمان و اعزام چند دستگاه آمبولانس ، تعدادی آمبولانس به محل حادثه اعزام شدند.
 با اعزام پنج دستگاه آمبولانس به محل، تعداد بیست و یک مصدوم به بیمارستان های فجر و بوعلی منتقل شدند. بعد از انجام اقدامات اولیه تاکنون تعداد چهار نفر بر اثر شدت جراحات به اتاق عمل منتقل شدند و دو نفر جهت مراقبت های پزشکی بیشتر به سنندج اعزام شدند و چند نفر هم بدلیل سطحی بودن جراحات، ترخیص و بقیه مصدومین نیز در دو بیمارستان فجر و بوعلی بستری هستند.

----------------------

پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۴ مه ۲۰۱٧

پیکر بی‌جان 4 کارگر دیگر معدن زمستان یورت یافت‌شد

منابع خبری ایلنا در استان گلستان می‌گویند: در ادامه عملیات جستجو برای یافتن باقیمانده معدنچیان محبوس در معدن زغال‌سنگ زمستان یورت، پیکر بی‌جان چهار نفر دیگر از این کارگران یافت شد.
برپایه این اطلاعات پیکرهای یافت شده هنوز از داخل معدن خارج نشده است و در عین حال جستجو برای یافتن سایر کارگران محبوس ادامه دارد.
با این حساب تاکنون 26 پیکر از کارگرانی در جریان حادثه انفجار روز گذشته معدن زغال سنگ زمستان یورت جان خود را از دست داده‌اند، یافت شده است.
همچنین منابع ایلنا که پیش از این خاکسپاری پیکر سه نفر از کارگران کشته شده خبر داده بودند اعلام کردند که در چند ساعت گذشته مراسم تشییع شمار دیگری از این کارگران برگزار شده است و در عین حال قرار است برای فردا نیز شمار دیگری از این کارگران جان باخته مراسم مشابهی برگزار شود.

اسامی تعدادی جانباختگان حادثه معدن زمستان یورت اعلام شد

به گزارش ایلنا، حسین زارعی مدیرکل پزشکی قانونی استان گلستان گفتگو با رسانه‌ها، اسامی پیکرهای آن گروه از کارگران جانباخته حادثه معدن زغال سنگ زمستان یورت را که تا این لحظه خارج شده است را به شرح زیر اعلام کرد: ۱- بهرام هدایتی کرد ۲-مهدی مشهدی ۳- عباس طاهردوست ۴-حسین سنچولی ۵-محسن گنجی وطن ٦-حسین خلیلی ٧-صادق منصوری رضی ٨ -محمد مهران پور ۹-علی جعفری فر ۱۰-حمید میردار ۱۱-حمزه گیلکی ۱۲-نوراله سوسرایی ۱۳-مجتبی سوسرائی ۱۴-جعفر علیخانی ۱۵-علی مسعودی ۱٦-سید محمود حسینی ۱٧-ناصر نوروزی ۱٨ -علی اکبر شهمرادی ۱۹. حسن قره داغلی

حضور معدنچیانی طزره، طبس و کرمان برای کمک به حادثه‌دیدگان

گروهی از کارگران معدن طزره در استان سمنان در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند که شماری از همکارنمان از روز گذشته برای نجات  معدنچیان محبوس زمستان یورت شمال غربی در محل حادثه هستند.
براساس این اظهارات یک گروه ۵۰ نفری متشکل از واحد کارگران ایمنی ونجات معدن زغال سنگ طزره که به چراغ افرادی معدنف کپسول خود نجات و دستگاه تهیه و سایر تجهیزات امدادی پیشرفته مجهز هستند در محل این حادثه در کنار دیگر اعضای تیم امداد و نجات مشغول فعالیت هستند.
در عین حال گفته می‌شود که گروهی از کارگران واحدهای ایمنی معادن زغال سنگ استان کرمان و طبس در خراسان جنوبی نیز در این عملیات مشارکت دارند.
حادثه انفجار معدن زمستان یورت غرب آزاد شهر  استان گلستان ظهر دیروز رخ داد که تاکنون پیکر ۲۲ جان باخته این حادثه پیدا شده است.

----------------------

کارگران کشتی سازی بحرگستر هرمز در بند عباس تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود 400 نفر از مجموع  کارگران شرکت کشتی سازی بحر گستر هرمز که از شرکت های تابعه مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو)  می باشد صبح روز گذشته (چهارشنبه 13 اردیبهشت ماه) در محوطه کارگاه  مقابل دفتر مدیریت تجمع کرده اند.
تجمع کنندگان می‌گویند در حال حاضر حدود 700 کارگر از طریق شرکت بحر گستر هرمز در پروژه‌های کشتی‌سازی در استان هرمزگان مشغول کارند اما در عین حال هنوز بابت دوماه معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
این کارگران که خواهان وصول طلب مزدی خود هستند می‌گویند بخش عمده‌ای از مشکلات  مالی شرکت بحر گستر هرمز  ه باعث تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران  وشرکت های زیر مجموعه آن  شده است ، وصول نشدن به موقع صورت وضعیت های مالی آن از شرکت اصلی است. به گفته کارگران ، کارفرما با حضور در جمع معترضان، قول داد که بخشی ازحقوق  آنان را تا روز یکشنبه هفته آینده پرداخت کند.

----------------------

چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۳ مه ۲۰۱٧

انفجار در معدن زغال سنگ/ جان‌باختن ۳۳ معدنچی در انفجار معدن زمستان یورت آزادشهر

شاهین فتحی معاونت عملیات امداد و نجات در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا از انفجار در معدن زغال سنگ در استان گلستان، منطقه خوش ییلاق، معدن زمستانه یورت، خبر داد و گفت: این حادثه ساعت ١٢:٥ رخ داده و ٥٥ نفر حادثه دیده احتمالی هستند و  ۱۵ نفر مصدوم شده‌اند. وی با اشاره به اینکه  ٦ نفر از مصدومان توسط اورژانس و هلال احمر به بیمارستان منتقل شده اند،  افزود: طبق گزارش کارگران حاضر در معدن ۴۰ نفر محبوس شده احتمالی در معدن هستند.
فتحی از انتقال سیستم های تنفسی آتش نشانی با بالگرد هلال احمر به منطقه خبر داد و گفت:  ٦ تیم عملیاتی از پایگاه های شعب استان گلستان منتقل شده است.

ریزش در معدن زغال سنگ یورت غربی براثر انفجار/ 32 کارگر محبوس شدند

منابع خبری ایلنا در منطقه آزاد شهر استان گلستان می‌گویند: در ساعت 11/5  امروز (چهارشنبه 13 اردیبهشت ماه) براثر وقوع یک مورد حادثه انفجار در معدن زغالسنگ « زمستان یورت غربی » دست‌کم حدود 8 کارگر زخمی و حدود 32  تن دیگر محبوس شده‌اند.
این حادثه در  نوبت صبح کاری این معدن رخ داد که بر اثر آن تونل  شماره یک ریزش کرده است.
بر اساس این اطلاعات هم اکنون  یگانهای ویژه امداد ونجات در محل حادثه حضور دارند وکارگران مجروح نیز به بیمارستان حضرت معصومه انتقال یافته اند هنوز اطلاعات از وضعیت جسمی کارگران محبوس در دست نیست و اخبار تکمیلی متعاقبا ارسال خواهند شد.

«جمع شدن گاز» علت ریزش معدن یورت غربی/ با یک جرقه معدن منفجر شد

منابع خبری ایلنا در استان گلستان در ارتباط با  انفجار معدن زغال سنگ در معدن زغال سنگ زمستان یورت غربی که تا این لحظه به مجروح شدن 8 کارگر و محبوس شدن 32 کارگر دیگر انجامیده، اطلاعاتی ارائه کردند.
از قرار معلوم، ضعف دستگاه تهویه 24 ساعته معدن باعث جمع شدن گاز در فضای معدن شده؛ در ساعت 11 صبح وقتی موتور دیزل از کار می‌افتد کارگران خارج می‌شوند و هنگام برگشتن و تعمیر دیزل، با روشن شدن آن، در اثر یک جرقه، و به علت تجمیع گاز  انفجار رخ می‌دهد.
در حال حاضر معدن ریزش کرده و کارگران در زیر آوار محبوس شده اند.

خروج ۲جسد از زیر آوار معدن یورت غربی/ ۲۵ کارگر در بیمارستان بستری شدند

منابع خبری ایلنا در استان گلستان از خروج جسد دو کارگر محبوس در زیر ریزش آوار معدن زمستان یورت غربی خبر دادند. نام این دو کارگر، «مجید نیکی» و «بولاقی» اعلام شده‌است.
از قرار معلوم تا این لحظه، ۲۵ کارگر مصدوم حادثه، در بیمارستان بستری شده‌اند. گویا تونل فوق الذکر که دچار انفجار شده، فعال‌ترین تونل معدن بوده و در زمان بروز حادثه، حدود ۶۰ تا ۷۰ کارگر در تونل مشغول به کار بوده‌اند.
تیم های عملیاتی و واکنش سریع  هلال احمر استان به همراه دوقلاده سگ جستجو و یه فروند بالگرد به منطقه اعزامی شدند. هم اکنون نیز  تیم آتش نشانی رامیان به محل حادثه ریزش تونل استخراج ذغال سنگ اعزام شدند.
تعداد محبوسین به صورت دقیق مشخص نیست؛ تا این لحظه،  بین سی تا پنجاه کارگر محبوس گزارش شده‌است.

توضیحات حادثه معدن زمستان یورت شمال غربی از زبان کارفرما

 فیض الـله کاکوئی  مسئول معدن زمستان یورت شمال غربی با بیان اینکه در حادثه  که امروز، حدود 50 نفر از کارگران از جمله دو نفر از مسئولان ایمنی  داخل تونل بودند  افزود: این حادثه  در فاصله هزارو 200  تا هزارو 500متری ورودی  تونل شماره یک  رخ داده وتا هم اکنون تعداد زیادی از کارگران مجروح وبه بیمارستان انتقال یافته اند.
او با بیان اینکه  جدا از کارگران محبوس  تعدادی از مجروحان کارگرانی هستند که به نیت کمک به همکاران محبوس خود وارد تونل می شوند  در ادامه گفت: حجم بالای گاز باعث مصدومیت این کارگران شده وبه بیمارستان انتقال یافته اند.
او در تکمیل گفته های خود در خصوص علت وقع این حادثه گفت:زمانی که موتور دیزل از کار می‌افتد کارگران توسط یک دستگاه باطری که خارج از تونل تهیه کرده بودند قصد روشن کردن متور دیزل کشنده لوکوموتیو را داشتند که به محض برقراری اتصال با جرقه ایجاد شده تونل منفجر شده وتعداد زیادی از کارگران دچار حادثه می شوند.
طبق اظهارات وی بعد از وقوع حادثه سریعا به امداد گران ونیروهای امداو نجات شهرستان اطلاع رسانی شد وآنان سریعا خود را به محل حادثه رساندند اما امکانات آنان برای حوادث اینچنینی بسیار محدود است.

بیست ویک نفر از زیر آوار معدن یورت غربی خارج شدند/ حدود 50 نفر محبوس هستند

مدیریت اورژانس استان گلستان در گفتگو با خبرنگار ایلنا اعلام کرد تا کنون یک بار دوازده کارگر و بار دیگر 9 کارگر از زیر آوار خارج شده اند که تعدادی از آنها به بیمارستان منتقل شدند. این درحالیست که منابع خبری ایلنا از خروج دو جسد از زیر آوار خبر داد. اورژانس گلستان محبوس شدن حدود 50 کارگر را تایید کرد. از قرار معلوم، مصدومین حادثه به مراکز درمانی آزادشهر ومینودشت و گنبد انتقال داده شدند.

آخرین اخبار از انفجار در معدن زغال‌سنگ زمستان یورت + اسامی مصدومان و عکس

به گزارش خبرنگار ایلنا، درپی وقوع انفجار در معدن زغال سنگ زمستان یورت شمال غربی، شماری از کارگران این واحد معدنی براثر ریزش تونل معدن گرفتار شدند که در حال حاضر عملیات امداد برای نجات آنها ادامه دارد.
آمار محبوسان به ۲۶ نفر رسید/کارگر فوتی نداریم حمیدرضا منتظری در گفتگو با ایلنا، اظهار داشت: ۲۶ نفر هم‌اکنون مفقود و ۴۰ نفر مصدوم هستند و هیچ کارگری جان خود را از دست نداده است.
متن کامل را اینجا کلیک کنید.

همه نیروهای امداد استان گلستان بسیج شده‌اند/ گاز زیاد است؛ به محبوسین معدن یورت غربی دسترسی نداریم

حمیدرضا منتظری (معاونت بحران استانداری گلستان) در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با جزئیات ریزش معدن زغالسنگ زمستان یورت غربی گفت: همه نیروهای امداد استان گلستان بسیج شده‌اند. وی افزود: حدود 30- 40 نفر در داخل معدن محبوس شده‌اند. منتظری با بیان این که 25 نفر از مصدومین در بیمارستان‌های مختلف بستری شده اند گفت: مصدومین از کسانی بوده‌اند که برای کمک داخل تونل شده اند و دچار گازگرفتگی شده اند. وی افزود: وجود گاز زیاد در تونل ورودی معدن زغال سنگ زمستان یورت آزادشهر، دسترسی به کارگران محبوس شده در معدن را دشوارکرده است.

حفر تونل غربی در زمستان یورت آغاز شد/ مدیر کل بحران استانداری گلستان: می‌خواهیم کارگران را زنده خارج کنیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، کار آوار برداری و حفر تونل فرعی برای دسترسی به کارگران محبوس شده در معدن ذغال سنگ زمستان یورت آزادشهر آغاز شده است. از طرف دیگر،  مدیر کل مدیریت بحران گلستان  در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت : با فعالیت گروههای تخصصی امداد و نجات هلال احمر ، اورژانس و سپاه تلاش می کنیم تا کارگران را زنده از داخل معدن خارج کنیم اما به دلیل فضای محدود تونل و وجود گاز فراوان دسترسی دشوار شده است. وی افزود :نیروهای امداد و نجات به دلیل وجود گاز فراوان در داخل تونل معدن نمى توانند پیوسته به کار خود ادامه دهند.

هنوز آمار رسمی از تلفات حادثه معدن یورت غربی نداریم/ امدادگران از سراسر کشور اعزام شدند

شاهین فتحی، معاونت عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با آخرین جزئیات حادثه معدن یورت غربی گفت: هنوز آمار رسمی از میزان تلفات حادثه اعلام نشده است. وی افزود: نیروهای امداد استان در حال عملیات هستند و برای امدادرسانی بیشتر فراخوان داده اند. فتحی گفت: در حال اعزام نیروهای امداد از سراسر کشور هستیم.

حال مصدومین حادثه معدن یورت خوب است/ سی مصدوم در بیمارستان حضرت معصومه (ع) آزاد شهر

منابع خبری ایلنا از مساعد بودن حال مصدومین حادثه انفجار معدن زغالسنگ یورت غربی خبر دادند. به گفته این منابع، حدود سی مصدوم در بیمارستان حضرت معصومه (ع) آزاد شهر در استان گلستان بستری شده اند که همه آنها دچار مشکل تنفسی شده اند. از قرار معلوم حال این مصدومین مساعد است. در عین حال منابع ایلنا می‌گویند خطر ریزش در معدن حادثه دیده وجود ندارد و فقط به علت انباشت گاز دسترسی محدود شده است.   ازسازمان اتش نشانی گنبد، دودستگاه ماشین امداد ونجات وآتش نشانی به معدن زمستان یورت اعزام شده است.

تعداد حادثه دیدگان، 67 نفر است/ تیم های امدادی از سراسر کشور اعزام شده‌اند

شاهین فتحی، معاون عملیات امداد و نجات هلال احمر کشور در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با آخرین جزئیات حادثه معدن زمستان یورت غربی گفت: تعداد حادثه دیده احتمالی 67 نفر است که تا کنون 27 نفر توسط اورژانس و هلال احمر به بیمارستان ها منتقل شده‌اند. وی افزود: بنا بر گفته کارگران، حدود 40 کارگر در زیر تونل محبوس شده‌اند.
فتحی با بیان این که تیم های امداد از سراسر کشور به منطقه اعزام شده اند؛ گفت: انتقال سیستم‌های تنفسی آتش نشانی با بالگرد هلال احمر گرگان به منطقه انجام شده است. وی در عین حال از اعزام ٦٢ نفر در قالب ١٧ تیم عملیاتی از پایگاه های شعب استان گلستان، اعزام ٢ قلاده سگ جستجو، اعزام ١١ دستگاه آمبولانس و ٦ دستگاه خودروی کمکدار  و اعزام ٢ تیم واکنش سریع از خراسان شمالی و یک تیم از سمنان خبر داد.

آتش‌نشان‌ها با تجهیزات داخل تونل هستند؛ سگ های زنده‌یاب کاربرد ندارند/ هنوز به محبوسان معدن یورت غربی دسترسی نداریم

مدیر روابط عمومی آتش‌نشانی استان گلستان در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با آخرین وضعیت امداد و نجات گفت: هنوز اتفاق خاصی نیفتاده و نتوانسته‌ایم به محبوسان دسترسی پیدا کنیم. این مقام مسئول وجود گاز در تونل و طولانی بودن تونل را عوامل مشکل ساز عنوان کرد و گفت: از ابتدا تا انتهای تونل، حدود دو کیلومتر مسافت دارد و این مساله همراه با گاز زیاد تونل،  کار را دشوار کرده است. وی افزود: در حال حاضر فقط نیروهای آتش‌نشانی گلستان با همراه داشتن کپسول اکسیژن داخل تونل هستند ولی به علت وجود گاز، سگ‌های زنده یاب کاربردی ندارند.

هنوز به هیچ موفقیتی در امداد و نجات نرسیدیم/ همه مسئولان در محل معدن منفجر شده حضور دارند

حمیدرضا منتظری (معاونت بحران استانداری گلستان ) در ارتباط با آخرین جزییات عملیات امداد و نجات محبوس شدگان معدن یورت غربی گفت: تا این لحظه (ساعت 17:50 عصر) هیچ موفقیتی در عملیات حاصل نشده. وی افزود: هنوز دسترسی به محبوس شدگان امکان پذیر نیست. منتظری افزود: همه مسئولان استانداری، از جمله مدیریت بحران استانداری گلستان در محل حادثه حضور دارند ولی هنوز هیچ آمار رسمی اعلام نشده‌است.

جان‌باختن 33 معدنچی در انفجار معدن زمستان یورت آزادشهر/ تشکیل کمیته‌‌ای برای بررسی حادثه

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی ربیعی که در محل حادثه انفجار معدن زمستان یورت آزادشهر حضور یافته در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار کرد: متاسفانه در این حادثه 33 کارگر معدن که پس از انفجار رخ داده محبوس شده بودند جان خود را از دست دادند. وی با عرض تسلیت به خانواده‌های جان‌باختگان، از تشکیل کمیته‌ای برای یافتن علت این حادثه دلخراش خبر داد. به گفته وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی ۱۶ تن از این جانباختگان شناسایی شده اند.

----------------------

گیر کردن پای کارگر میانسال زیر بالابر

به گزارش ایلنا، روز گذشته پای کارگر 55 ساله مغازه لوازم تاسیساتی زیر بالابر مغازه گیر کرد.
براساس اعلام روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، طی اطلاع رسانی این حادثه، آتش نشانان ایستگاه 48 به همراه گروه امداد و نجات 2 بی درنگ با هماهنگی ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی تهران، ساعت ۱۴:۱۵ روز گذشته خود را به خیابان پیروزی، بلوار ابوذر رساندند.
به گفته امیر رابعی فرمانده نیروهای اعزام شده به محل حادثه، در یک مغازه لوازم تأسیسات و تجهیزات ساختمانی کارگر ۵۵ ساله مشغول انتقال بار به طبقه زیرزمین(قسمت انبار) با استفاده از بالابر بود که ناگهان پای چپ وی زیر بالابر گرفتار شد.
وی در ادامه گفت: آتش نشانان بلافاصله پس از قطع جریان برق و مهار بالابر، با استفاده از تجهیزات مخصوص پای مرد میانسال را از زیر بالابر رهاسازی کردند. این فرمانده آتش نشانی اضافه کرد: با توجه به آسیب دیدگی کارگر میانسال، نیروهای آتش نشانی وی را برای اقدامات بعدی تحویل امدادگران اورژانس حاضر در محل دادند.

----------------------

واله زمانی آزاد شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، واله زمانی، فعال کارگری، که روز یازدهم اردیبهشت مقابل مجلس شورای اسلامی دستگیر شده بود، روز گذشته آزاد شد. از قرار معلوم این فعال کارگری که شب را در پلیس امنیت گذرانده بود، ساعت 14:30 روز گذشته آزاد شد.

----------------------

گرفتاری کارگران امین‌موکت قزوین برای بازنشستگی پیش از موعد

جمعی از کارگران کارخانه امین موکت قزوین به ایلنا می‌گویند با وجود اینکه کارهایشان مشمول قانون سختی و زیان آور می‌شوند و بین ۲۱ تا ۲۳ سال نیز سابقه کاری دارند اما امکان استفاده از فرصت بازنشستگی پیش از موعد را ندارند.
 این کارگران که ۱۳ نفرشان رسمی و و ۷ نفر از آنها قراردادی هستند در بخش های رنگ و رزین، الیاف سازی، تولید و تکمیل کار می‌کنند و عموما ودر محیط کار مستقیما با مواد شیمیایی تماس دارند.
این در حالی است که به گفته‌ کارگران امین موکت تا پیش از این شمار قابل توجهی از همکارنشان که موقعیت شغلی مشابهی داشتند توانستند با مزایای قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته بشوند.
کارگران مذکور مدعی هستند که حرفه آنها دارای ماهیتی سخت و زیان آور است و حتی در صورت رعایت اصول ایمنی بازهم باید حق استفاده از بازنشستگی پیش از موعد را برای آنها محفوظ نگهداشت.
مطابق آیین نامه جدید مشاغل سختی و زیان آور  مصوب سال ۸۵ مشاغلی که شامل این قانون می‌شوند را به دو دسته تقسیم می‌شوند، دسته اول مشاغلی هستند که دارای ماهیت سختی و زیان آور هستند و حتی در صورت استفاده از تمهیدات بهداشتی و ایمنی بازهم سخت و زیان آور باقی می‌مانند.
دسته دوم مشاغلی هستند که از نظر محیطی سخت و زیان آور محسوب شده و در صورت رعایت استانداردهای ایمنی کار از شمول سختی کار خارج می‌شوند.

----------------------

آخرین وضعیت مصدومان حادثه پتروشیمی پردیس

به گزارش خبرنگار ایلنا،  در اثر حادثه نشت آمونیاک در پتروشیمی پردیس، نُه نفر دچار مشکلات تنفسی شدند. از این نه نفر، هفت نفر کارگران پتروشیمی و دو نفر نیز از نیروهای امداد بودند.
منابع خبری ایلنا از بهبود نسبی هفت نفر از مصدومین و ترخیص آنها از بیمارستان خبر می‌دهند؛ اما حال دو کارگر دیگر چندان مساعد نیست. علی آهنگری و محسن موسوی پرسنل بهربرداری پتروشیمی پردیس ، شب گذشته به شیراز منتقل شدند  و در بیمارستان میرحسینی و در بخش مراقبت های ویژه این بیمارستان بستری شده‌اند.
از قرار معلوم، علی آهنگری نسبت به روز قبل وضعیت بهتری دارد، اما همچنان بی هوش است. محسن موسوی که جراحات کمتری نسبت به آهنگری به وی وارد شده، در هوشیاری کامل است، اما به علت مشکلات تنفسی در بخش مراقبت های ویژه بستری شده‌است.

----------------------

تجمع بازنشستگان فرهنگی برای بزرگداشت روز معلم

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز ۱۲ اردیبهشت، گروهی از بازنشستگان فرهنگی برای بزرگداشت روز معلم و پیگیری طرح همسان‌سازی که اجرای آن طی سال‌های گذشته وعده داده شده، در مقابل مجلس گرد آمدند. در این تجمع که حدود ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه صبح آغاز شد، حدود ۱۰۰ نفر از بازنشستگان شرکت داشتند. این بازنشستگان با در دست داشتن پلاکاردهایی، خواسته‌های خود را بیان کردند و پس از آن به قرائت یک قطعنامه اقدام کردند. این تجمع تا ساعت ۱۱:۳۰ ادامه پیدا کرد.

----------------------

سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۲ مه ۲۰۱٧

تجمع کلاه زردها مقابل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز حدود دویست نفر از اپراتورهای پست های فشار قوی برق سرسر کشور به تهران آمدند و تجمع اعتراضی برپا کردند. این تجمع از ساعت ده صبح مقابل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برگزار شده‌است.
خواسته تجمع‌کنندگان، تغییر وضعیت و تصویب طرح کارگر دائم توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور است.
کلاه زردها می‌گویند: پیرو پیگیری‌های مداوم همکاران طی ماه های گذشته در خصوص طرح‌های در دستور کار و وعده های مکرر مسئولین وزارت نیرو در خصوص ترمیم حقوقی و بهبود یافتن وضعیت موجود، اما نه تنها این وضعیت ترمیم نیافته؛ جلسات مکرری طی روزهای گذشته بصورت محرمانه در وزارت نیرو در حال انجام جهت واگذاری پست های فشار قوی فوق توزیع به شرکت های توزیع است.
اپراتورهای پست های فشار قوی برق بارها پیش از این نیز به تهران آمده اند و در مقابل نهادهای مربوطه تجمع برگزار کردند.

----------------------

وضعیت جسمی دو مصدوم حادثه پتروشیمی مساعد نیست

به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه،  وضعیت جسمی دو تن از مصدومان حادثه شب گذشته (۱۱ اردیبهشت ماه) نشتی آمونیاک در پتروشیمی پردیس مساعد نیست. بر همین اساس، مهندس آهنگر و طاهری  نیروهای  بهره برداری پتروشیمی پردیس در حادثه شب گذشته به علت قرار گرفتن در حجم بالای آمونیاک دچار اسیب دیدگی شدند.  از قرار معلوم، ریه هر دو نفر دچار سوختگی شدید شده و بر اثر جراحت بالا ابتدا به بیمارستان کنگان اعزام سپس  به علت وخامت حال هر دو نفر  ظهر امروز به بیمارستانی در شیراز اعزام شده اند.

----------------------

بهنام ابراهیم زاده با پایان محکومیت آزاد شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز، بهنام ابراهیم زاده، فعال کارگری و حقوق کودک، پس از گذراندن دوران محکومیت 7 ساله از زندان اوین آزاد شد. ابراهیم زاده سالهای گذشته را در حالی در زندان سپری کرد که تنها فرزند او نیما ابراهیم زاده، به سرطان خون مبتلا است و تحت درمان قرار دارد.

----------------------

روزنامه نگاران هنوز در ناامنی شغلی کامل هستند/ حداقل مزد مصوب زیر خط فقر است

به گزارش خبرنگار ایلنا، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران به مناسبت اول ماه مه بیانیه صادر کرده‌است.
در بخشی از این بیانیه آمده‌است: شمار زیادی از روزنامه نگاران هنوز در ناامنی شغلی کامل ، بدون هر گونه قرارداد و بیمه به صورت حق التحریری و یا با قرار دادهای موقت، حداقل دستمزد، بدون امید به ادامه‌ی قرارداد روزگار می گذارنند ؛ هنوز برای دفاع از منافع و حقوق اجتماعی خود ازداشتن تشکل های صنفی مستقل و پر قدرتِ منطقه ای و سراسریِ ویژه ی روزنامه نگاران محروم هستند .
در بخشی دیگر از این بیانیه می خوانیم: هنوز بیشترین شمار کارگران ایران -کارگران صنعتی ، کشاورزی ، خدمات اداری و فرهنگی و بهداشتی و ... - با حداقل مزد مصوب شورای عالی کار که فاصله ی 300 درصدی با خط فقر دارد گذارن زندگی می کنند . همچنان  شمار زیادی از کارگران بازنشسته به دلیل فاصله ی چند برابری حقوق بازنشستگی با خط فقر مجبورند برای پر کردن نسبی این فاصله، با درجه ی استثماری بیشتر به کار گمارده شوند؛ به این ترتیب از سرِ اجبر و ناخودآگاه ابزار خراب تر کردن وضع بازار کار و سرکوب بیشتر دستمزدهای ناچیز موجود هستند.
در ادامه آمده است: هنوز شمار بسیار زیادی از کودکان ما به دلیل فقر و نداریِ خانواده ها و به رغم صراحت قانون اساسی بر آموزش و تحصیل رایگان، به جای درس خواندن در مدرسه وداشتن فرصت برای کودکی کردن و بازی و رشد طبیعی، در شرایط بسیار بد در کارگاه ها ی غیر استاندارد و کوچه و خیابان به کار گمارده می شوند و مورد ستم و بهره کشی جسمی و جنسی قرار می گیرند .  به رغم گذشت بیش از 70 سال از پیدایش و شکل گیری بیمه های اجتماعی و بنیان گذاری سازمان تامین اجتماعی در ایران و با وجود تاکید قانون تامین اجتماعی در مورد "الزام به درمان کامل بیمه شدگان"  به دلیل سوء مدیریت و ممانعت از مشارکت کارگران در مدیریت این سازمان، کارگران بیمه شده در نتیجه ی نابسامانی وضع خدمات درمانی و بهداشتی و غارت اموال سازمان تامین اجتماعی مجبور هستند بیش از 70 درصد از هزینه های درمانی خود بپردازند . و این یعنی پرتاب شدن باز هم بیشتر خانواده ها به درۀ فقر .
در بخشی دیگر می‌خوانیم: نه تنها تا کنون نقایص قانون کار به نفع کارگران اصلاح نشده ، حتا دور نمایی از اصلاحِ نقاط ابهام دار و ظرفیت های موجود در قانون که به کمک آنها حقوق کارگران ضایع می شود مشاهده نمی شود . هنوز هم به کمک ماده 7 قانون کار قرار دادهای موقت کار در کارهای دائمی مجاز شمرده و همگانی شده است . هنوز هم ماده 41 قانون کار در مورد تصویب دستمزد متناسب با سبد معیشت خانوارکارگری و تامین هزینه زندگی خانواده رعایت نمی شود و ابزاری برای اجرای این قانون در اختیار کارگران نیست.

----------------------

کشته شدن یک راننده تراکتور در روستای آدینان شهرستان سقز

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا؛ این حادثه روز  گذشته (۱۱ اردبهشت ماه) دریکی از جاده های مزارع روستای آدینان بخش مرکزی شهرستان سقز   در استان کردستان زمانی اتفاق افتاد  که یک دستگاه تراکتور حامل بار به دلایل نامشخصی از  محل  استقرار خود  خارج شده و به راننده برخورد می کند.

----------------------

بخشی از مطالبات کارگران معدن طزره پرداخت شد/ افزایش حس امیدواری در میان معدنچیان

شماری از کارگران معدن ذغال سنگ طزره در گفتگو با خبرنگار ایلنا از پرداخت شدن بخشی از معوقات مزدی خود خبر می‌دهند.
به گفته این این کارگران در هفته‌های گذشته نزدیک دو ماه از مجموع پنج ماه معوقه مزدی آنها پرداخت شده‌است و همین مسئله تاحدودی آنها را نسبت به آینده امیدوار کرده است. طبق گفته این کارگران در معدن ذغال‌سنگ طزره تا نزدیک به هزار کارگر  مشغول کارند که همچنان بابت معوقات مزدی بهمن و اسفند سال گذشته خود طلبکارند
یکی از کارگران شاغل در معدن زغال سنگ طزره با بیان اینکه مشکل نداشتن منابع مالی کافی باعث شده بود حقوق و بیمه کارگران چندین ماه به تعویق بیافتد، گفت: با پرداخت بخشی ازتسهیلات به این واحدزغال سنگ  مدیر عامل  دو ماه از معوقات حقوقی کارگران را در دو مرحله   پرداخت  کرد .
علاوه بر این گفته می‌شود که کارفرما از محل تسهیلات دریافتی، بخشی از معوقات بیمه‌ای کارگران را نیز به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرده است.
اوهمچنین درباره  بیمه تکمیلی خود و همکارانش گفت: مدیر عامل  اخیرا قرار داد بیمه تکمیلی کارگران را با یکی از شرکت های بیمه گر بر قرار کرده است.
این کارگر با بیان اینکه این واحد در زمینه فروش زغال سنگ مشکلی ندارد اما به دلیل مشکلات مالی در آستانه تعطیلی کامل قرار داشت، در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر با بهبود وضعیت مالی معدن، انگیزه کارگران برای تولید نیز بیشتر شده است.
وی با تاکید بر پی گیری مسئولان استانی در مورد وضعیت  معدن طزره و کارگرانش گفت: اگر توجه مسئولان به وضعیت این  معدن بیشتر شود بی شک شاهد بهبودی وضعیت  معدن و افزایش تولید زغال سنگ خواهیم بود.

----------------------

خصوصی‌سازی غلط کارگران روغن نباتی قو را هم گرفتار کرد/ دولت گذشته سرآغاز مشکلات

جمعی از کارگران کارخانه روغن قو در تماس با ایلنا، می‌گویند: مشکلات این کارخانه سازنده روغن نباتی خوراکی از حدود یک دهه قبل و با ورود مدیرانی که عملکرد نامطلوبی داشته‌اند آغاز شد ور در نهایت با واگذاری مالکیت این کارخانه به بخش خصوصی به اوج خود رسید.
این کارگران بابیان اینکه مالکیت و مدیریت این کارخانه در سال ۹۱ و در آخرین سال از عمر دولت گذشته به بخش خصوصی واگذار می‌شود، افزودند: به صورت مشخص در فاصله زمانی کوتاهی بعد از خصوصی سازی حجم تولیدات روزانه این کارخانه تا یک سوم کاهش یافت .
آنها در شرایطی که از افت میزان حجم محصلات خود به عنوان سر آغاز مشکلات معیشتی خود یاد می‌کنند، افزودند: همان زمان به اتفاق دیگر همکارانمان در روغن قو چندین تجمع صنفی مقابل وزارت کار و سازمان خصوصی سازی برگزار کردیم اما در وضعیت نهاییما تغییری ایجاد نشد.
این کارگران ضمن انتقاد از استفاده نابجای گروه های سیاسی از مشکلات صنفی آنها ؛ افزودند: تعطیلی کارخانه روغن نباتی قو در شرایطی به حوزه علاقمندی جریان‌های سیاسی تبدیل شده است که در زمان آغاز این مشکلات رسانه‌های یاد شده ترجیح دادند در پیروی از خط مشی سیاسی خود نسبت به خواسته‌های صنفی‌مان رویه بی‌تفاوتی و سکوت پیشه کنند.
آنها افزودند: اگر از همان زمان اجرای غلط قانون خصوصی سازی رسانه‌ها نسبت به عملکرد مدیران دولت گذشته حساسیت  لازم را به خرج داده بودند، امروز آنها بابت مطالبات مزدی بهمن و اسفند ۹۵ و  نیز فرودین ۹۶  طلبکار نبودند.
این کارگران با یادآوری کارخانه روغن‌نباتی قو از حدود چند هفته پیش به صورت موقت متوقف شده است، افزودند: تا پیش از این اتفاق سطح تولید روزانه کارخانه تا میزان  ۲۰ تن در روز تقلیل یافته بود اما با همین شرایط نیز تعداد کارگران باقیمانده حدود  ۳۰۰ کارگر می‌شد.
از قرار معلوم مشکلات معیشتی کارگران روغن نباتی قو تنها محدود به کارگران معرفی شده به بیمه بیکاری نمی‌شود ، بلکه ۵۰ بازنشسته این کارخانه سنوات بازنشستگی نیز هنوز در وصول سنوات پایان خدمت خود با مشکل روبرو هستند.
این کارگران در ادامه با اشاره به هجمه‌های صورت گرفته از سوی شهرداری و رسانه‌های وابسته به آن مبنی بر آلاینده بودن فعالیت‌های این کارخانه، یادآور شدند که فعایت‌های کارخانه روغن قو  هیچ آسیبی از لحاظ محیط زیستی به آب و هوای تهران وارد نمی کند.

----------------------

حادثه نشتی پتروشیمی پردیس هشت مصدوم بر جای گذاشت

«آزاده مهراوند» در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: خوشبختانه این حادثه تلفات جانی در پی نداشت؛ مصد.مان به علت استنشاق گاز آمونیاک و داشتن حالت خفگی به بهداری شرکت منتقل و به صورت سرپایی مدوا شدند. 
این مقام مسئول افزود: نشتی از یکی از قسمت های سنتز اوره بود که واحد آتش نشانی با آبپاشی منطقه نشتی سعی در کنترل حادثه کردند. 
وی ادامه داد: به دلیل شرایط موجود نمی توان وارد منطقه شد اما همین قدر لازم به ذکر است که این حادثه تلفات جانی نداشته است. 
از سوی دیگر منابع کارگری ایلنا از عسلویه خبر دادند: یکی از کارگران مصدوم در این حادثه فاز (علی آهنگر) هم اکنون به بیمارستانی در شیراز منتقل شده است.  
همچنین به گفته دیگر منابع خبری، در حال حاضر منطقه را بوی آمونیاک شدیدی فرا گرفته و از بعضی واحدهای صنعتی خبر می رسد که نیروها در نقاطی که غلظت آمونیاک زیاد شده با هماهنگی محل کار خود را ترک کرده اند.

----------------------

دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۱ مه ۲۰۱٧

نشت امونیاک در پتروشیمی پردیس

به گزارش منابع خبری ایلنا از عسلویه، فاز یک اوره پتروشیمی پردیس به دلیل نشت شدید آمونیاک تخلیه شد. بر همین اساس، کل سایت تخلیه و آتش‌نشانان مشغول آب‌پاشی برای جلوگیری از حوادث احتمالی هستند. تاکنون هیچ مقام مسئولی این خبر را تائید نکرده است. 

----------------------

تجمع جمعی از کارگران مقابل مجلس شورای اسلامی

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (یازدهم ازدیبهشت)، جمعی از کارگران تهرانی به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر، مقابل مجلس شورای اسلامی رفتند. از قرار معلوم، این کارگران قصد برگزاری تجمع به مناسبت روز جهانی کارگر داشتند که با برگزاری این تجمع، مخالفت شده است. کارگران مقابل مجلس پلاکاردهایی در ارتباط با افزایش دستمزدها، لغو قراردادهای موقت و آزادی عمل صنفی همراه داشتند.

----------------------

بیانیه جمعی از کارگران پارس جنوبی به مناسبت روز جهانی کارگر

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران پروژه های نفت و گاز پارس جنوبی به مناسبت روز جهانی کارگر بیانیه صادر کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده‌است: سالیان است که می‌گوییم و می نویسیم و اعتراض می‌کنیم که با حقوق یک میلیون و دویست هزار نمی شود زندگی کرد. در سرما و گرما چرخهای اقتصادی این مملکت را با تلاش بی وقفه و تولید خود به حرکت در می آوریم ولی در نهایت دستها و سفره خانواده مان خالی است و نزد خانواده و فرزندان خود شرمنده هستیم و تامین حداقل نیازهای خانواده برایمان غیرممکن است.
در بخشی دیگر از این بیانیه می خوانیم: آنهم در شرایطی که روی منابعی از نفت گاز و سرمایه ملی نشسته ایم و آنرا استخراج و صادر میکنیم. پس اینهمه سرمایه های کشور به کجا میرود و چرا ما کارگران باید در این شرایط مصیبت بار زندگی دست و پا بزنیم و هیچ آینده یی برای خود و فرزندانمان نباشد.
در پایان این بیانیه، کارگران خواسته‌های کلیدی خود از جمله افزایش دستمزد و توقف خصوصی سازی‌ها و واگذاری‌ها به شرکت های پیمانکاری را بیان کردند.

----------------------

دو کارگر معدن زغال سنگ البرز مرکزی کشته و زخمی شدند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ، صبح امروز (دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه) دو کارگر واحد زغال سنگ البرز مرکزی در منطقه لله بند پایین از توابع شهر زیرآب  بر اثر ریزش تونل دچار حادثه شده‌اند.
برپایه این اطلاعات هویت این کارگران که یک نفر از آنها در این حادثه کشته شده‌اند «مجید مردادی » ۴۰ ساله و«رمضان خلیلی»  ۴۸ ساله اعلام شده است.
از قرار معلوم آقای رمضان خلیلی تنها کارگر جان بدر برده این حادثه در ناحیه کمر وقفسه سینه دچار مصدومیت شده و هم اکنون در بیمارستان شهدای زیرآب بستری است.
 در این زمینه« عین اللـه طالبی»فرماندار شهرستان سواد کو با تایید این خبر به سایر رسانه ها گفته است پس از اعلام وقوع این حادثه نیروهای شرکت زغالسنگ البرز مرکزی مستقر در منطقه انجیل تنگه برای نجات کارگران  حادثه دیده اعزام شدند.
به گفته وی پس از انتقال این دو کارگر به بیمارستان شهدای زیرآب از سوی عوامل امداد ونجات، متاسفانه عملیات احیای یکی از کارگران به نام «مجید مرادی» موفقیت آمیز نبود و این فرد در بیمارستان فوت کرد.
وی در ادامه  تعداد معادن فعال زغالسنگ  در شهرستان سوادکوه را بیش از ۱۰ معدن اعلام کرد و افزود :آذرماه سال گذشته نیز یک کارگر ۴۵ ساله هنگام کار در معدنی در سوادکوه در گودالی سقوط کرد و جان خود را از دست داد .

----------------------

عدم پرداخت عیدی و معوقات کارگران حفاری شمال/ کارگران نگران «تعدیل پلکانی» هستند

جمعی از کارگران حفاری شمال که یک شرکت حفاری چاه‌های نفت است، در تماس با ایلنا از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران عیدی و مابه التفاوت دستمزد سال گذشته پرداخت نشده؛ این کارگران همچنین دستمزد فروردین ماه خود را دریافت نکرده اند.
کارگران می‌گویند کارفرما وعده داده که تا هفته بعد مبلغی را به عنوان علی‌الحساب به کارگران پرداخت کند، اما خبری از پرداخت معوقات سال گذشته نیست.
در عین حال کارگران حفاری شمال از تعدیل احتمالی نگرانند و می‌گویند زمزمه های تعدیل به گوش می‌رسد و این نگران کننده است؛ به گفته این کارگران پیش از این هم تعدیل هایی در ماههای گذشته به صورت پلکانی صورت گرفته و در هر مرتبه، تعدادی از کارگران بیکار شده اند.
شرکت حفاری شمال، 3000 کارگر دارد که در سه دفتر تهران، اهواز و بهشهر مازندران مشغول به کار هستند.

----------------------

نیروهای قرارداد موقت جایگاه‌های سوخت تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (دهم اردیبهشت)، جمعی از کارگران قرارداد موقت جایگاه های سوخت، مقابل وزارت نفت تجمع کردند.
این کارگران که پس از خصوصی‌سازی و واگذاری جایگاه‌های سوخت به بخش خصوصی، بیکار شده اند می‌گویند: سالها سابقه کار و تخصص داریم؛ ولی با واگذاری جایگاه‌های سوخت به شرکت های خصوصی، بیکار شده‌ایم.
ایمن کارگران می‌گویند واگذاری اموال ملی به شرکت ها، منافع کارگران را تهدید می‌کند.

----------------------

تجمع کارگران سهام دار معدن کرومیت اسفندقه

به گزارش ایلنا، از حوالی ساعت ۹ صبح امروز یکشنبه (۱۱ اردیبهشت ماه)، جمعی از کارگران سهام دار کارخانه معدن کرمیت اسفندقه که از کارگران شاغل ،بازنشسته وتعدیل شده این واحد تولیدی هستند با تجمع  مقابل ساختمان اداره کل بازرسی استان کرمان خواستار رسیدگی به مشکل مربوط به دریافت سود سهام این شرکت شدند .
این گروه از کارگران که صاحب ۳۲  درصد از سهام این واحد معدنی هستند، گفتند:  صندوق بازنشستگی فولاد وشرکت صعتی معدنی امیر که به ترتیب صاحب ۵۱ و ۱۷  درصد از سهام  این واحد معدنی را دارند، در خصوص گزارش سالانه و توزیع سود سهام شفاف عمل نمی‌کند.
آنطور که بازنشستگان و کارگران معدن کرومیت اسفندوقه می‌گویند، در سال  ۷۱ سهام  معادن کرومیت اسفندقه (یکی از بزرکترین معادن کرومیت کشور )از سوی وزارت صنعت ومعدن دولت وقت  بین صندوق بازنشستگی فولاد وشرکت  صنعتی معدنی امیر و  بیش از ۶۵۰ کارگری که آن زمان در این واحد معدنی مشغول بوده‌اند، تقسیم شده است.
معترضین خواهان شفاف سازی از روند توزیع سود سهام وگزارشهای سالانه هستند و تاکید دارند که خرید و فروش سهام این معدن وتغیرات مدیریتی آن بدون در نظر گرفتن میزان سهم آنان عملی غیر قانونی است.

----------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی بر اثر ریزش آوار در بابل

صبح روز گذشته (ده اردیبهشت)، ریزش آوار موجب مرگ یک کارگر ساختمانی 30 ساله در بابل شد. ساعت 11:57 صبح روز گذشته (یکشنبه) افرادی به پایگاه اورژانس مراجعه و این حادثه را گزارش کردند که بلافاصله نیروهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند. در این حادثه تخریب غیراصولی موجب ریزش آوار و یکی از ستون‌ها شده بود و کارگر به دلیل شدت جراحات و خونریزی جان خود را از دست داد.

----------------------

آتش‌سوزی در اتوبوس کارگران پتروشیمی عسلویه

به گزارش ایلنا، مدیر ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست و پدافند غیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در باره این حادثه گفت: این اتفاق صبح امروز و هنگام انتقال کارگران به محل کارشان رخ داد که خوشبختانه کسی در این حادثه آسیب ندیده است. بهرام دشتی نژاد افزود: کارگران پیش از آن که اتوبوس آتش بگیرد پیاده شده بودند. وی علت حادثه را نقص فنی اتوبوس عنوان کرد که درحال رسیدگی است.

----------------------

یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۳۰ آوریل ۲۰۱٧

در تمام جهان کارگران را استثمار می‌کنند و به قدرت می‌رسند/ اتحاد کارگری راه رسیدن به مطالبات

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور با صدور بیانیه‌ای در آستانه روز جهانی کارگر، مطالبات خود را بیان داشته اند. متن بیانیه به شرح زیر است:
در طول تاریخ بشریت انچه که عینیت داشته بهره کشی از طبقه ای از اجتماع به نام طبقه کارگر بوده است. تضاد و ستم در دوران های متفاوت میان برده و برده دار ، فئودال و کشاورز و نهایتا کارگر و سرمایه دار ادامه داشته و این تضاد و ستم و فاصله طبقاتی با کالایی شدن محصولات به اوج خود رسیده است که اکنون ستم و استثمار طبقه کارگر پیش از هر دورانی قابل لمس و عیان تر شده است. ما در حالی به پیشواز روز کارگر میرویم که جز فروش نیروی کارمان در قبال اندک مزد چیزی دیگر نداریم؛ نیرویی که خالق همه ثروت ها و نیازهای جهان است اما متاسفانه خود از یک زندگی ساده و بخور و نمیر و انسانی هم محروم هستیم و در شرایط اسفبار و سختی زندگی را می گذرانیم.
حمایت از قشر ضعیف و طبقه کارگر امروزه به شعاری تبدیل شده که در تمامی جهان از ان برای رسیدن به قدرت مورد استفاده قرار میگیرد این استثمار خواهد در امریکایی که خود را مهد تمدن می نامد باشد و یا در کشورهای جهان سومی که رنگ پیشرفت را به خود ندیده اند. با توجه به شرایط موجود و با نیم نگاهی به اخبار و رسانه ها می توان به صراحت دید که وضعیت کارگران در شرایط مطلوبی قرار ندارد ، و این نه در اقتصاد سرمایه داری آمریکا و نه در سوسیالیست بودن اروپایی ها و نه کمونیستی چین و حتی در اسلامی بودن بسیاری از کشورهای آسیایی حقوق کارگران هیچ گاه رعایت نشده است.
در خصوص وضعیت فلاکت بار ، رکود و بیکاری کارگران ساختمانی و مشکلات این قشر از جامعه به مانند سالیان پیش با فرا رسیدن روز کارگر ،خواسته های قانونی و مطالباتمان  را به شرح زیر بیان خواهیم کرد.
۱. با توجه به عدم حمایت از کارگران ساختمانی حادثه دیده که موجب مرگ و نقص عضو و از کارافتادگی می شود ، ما خواستار غرامت ناشی از حادثه کار و ایام بیکاری و از کارافتادگی هستیم.
۲ . با وجود شرایط سخت و زیان اور بود فعالیت در صنعت ساختمان  هیچ کارگر ساختمانی رنگ و بوی بازنشستگی را نخواهد دید این شرایط در حالی است که کارهای ساختمانی شامل سخت و زیان اور بودن نمی شوند .
۳ .با توجه به فصلی بودن کار و همچنین بحران های ادواری ساخت و ساز ، خواستار پرداخت بیمه بیکاری در فصول بیکاری هستیم.
۴. سهمیه بندی بیمه کارگران ساختمانی بر خلاف ماده ۵ تامین اجتماعی هنوز وجود دارد و ما کارگران ساختمانی خواهان لغو سهمیه بودن بیمه کارگران ساختمانی هستیم .
۵. دولت کارگران ساختمانی را از اصل ماده ۲۹ قانون اساسی خارج کرده است ، ما کارگران ساختمانی آن را مغایر همین حقوق اندک می دانیم و خواستار لغو چنین تصمیمی هستیم.
۶. کارهای فرهنگی در جهت ارتقا منزلت اجتماعی کارگران صورت نگرفته است ما کارگران ساختمانی خواستار توجه بیشتر بر شرایط زندگی کارگران ساختمانی هستیم
۷. با وجود ۵۰ درصد از میزان حوادث کار در دنیا برای کارگران ساختمانی هنوز کارفرمایان ملزم به رعایت موارد ایمنی در ساختمان نمیباشند.
در نهایت ما کارگران ساختمانی همگام با سایر هم طبقه ای هایمان در صنوف ها و جاهای مختلف از مطالبات آنها هم حمایت می کنیم و با اطمینان می توانیم بگوییم با اتحاد و همبستگی و یاری همدیگر می توانیم به خواسته هایمان برسیم.

گرامی باد اول ماه مه، روز جهانی کارگر

 انجمن کارگران ساختمانی مریوان و سرواباد -  انجمن کارگران ساختمانی کامیاران - انجمن کارگران ساختماتی سقز - انجمن کارگران ساختمانی بانه - انجمن کارگران ساختمانی دیواندره - انجمن کارگران ساختمانی شهرستان ابهر-  انجمن کارگران ساختمانی شهرری، حسن اباد-  انجمن کارگران ساختمانی خلیل آباد - انجمن کارگران ساختمانی مهاباد - انجمن کارگران ساختمانی خرمشهر - انجمن کارگران ساختمانی هریس - انجمن کارگران ساختمانی دورود - انجمن کارگران ساختمانی نی ریز فارس - انجمن کارگران ساختمانی آبادان - انجمن کارگران ساختمانی سراب - انجمن کارگران ساختمانی دزفول - انجمن کارگران ساختمانی پل سفید - انجمن کارگران ساختمانی بوکان - انجمن کارگران ساختمانی یزد - انجمن کارگران ساختمانی قوچان - انجمن کارگران ساختمانی میاندوآب - انجمن کارگران ساختمانی خرمدره - انجمن کارگران ساختمانی شاهرود - انجمن کارگران ساختمانی سمنان

----------------------

کارگران فصلی واحد کشاورزی هفت تپه امروز تجمع کردند

به گزارش ایلنا، صبح امروز شنبه (۱۰ اردیبهشت ماه)گروهی ازکارگران فصلی بخش کشاورزی مجتمع کشت‌و صنعت هفت تپه در اعتراض به بکار گیری نیروی کار غیر بومی از سوی کارفرما در محل ورودی درب کارخانه مقابل ساختمان اداری تجمع کردند.
بر پایه گزارش کارگران ،اردیبهشت ماه هر سال همزمان با پایان  بهره برداری نی شکر، فعالیت کارگران فصلی بخش کشاورزی که تعدادشان به حدود ۵۰۰ نفر می رسد خاتمه و در نتیجه همه آنها بیکار می شوند.
از قرار معلوم سال جاری فعالیت بخش کشاورزی با پایان بهربرداری نیشکر خاتمه نیافته ایت اما براساس تصمیم کارفرما کارگران مذکور بیکار و به جای آنها تعدادی از افراد غیر بومی مشغول کار شده‌اند.
کارگران معترض مدعی‌اند اگر کارفرما به نیروی کار جدید  نیاز دارد چرا از کارگران فصلی  که سالهاست در این واحد مشغول کارنداستفاده نمی‌کند.

----------------------

۲۰۰ نفر از رانندگان کامیون های نفت کش ماموت دیزل تجمع کردند

به گزارش ایلنا، بیش از  ۲۰۰ نفر از رانندگان کامیون های نفت کش  ساخته شده شرکت ماموت عصر روز گذشته(یکشنبه/۱۰ اردیبهشت) مقابل کارخانه ماموت واقع در جاده کرج قزوین تجمع کردند.
جمعی از این رانندگان در تماس با ایلنا گفتند که اعتراض آنان به گران فروشی کشنده و کیفیت پایین تانکرها بازمی‌گردد چرا که قیمت هر کامیون نفت کش تولید شده توسط این شرکت در حدود ۷۰۰ ملیون تومان است.
این رانندگان که کامیون‌های آنها در سراسر کشور تردد می‌کند، افزودند: این کامیون‌ها به صورت قسطی خریداری شده‌اند و با این شرایط برای رانندگان به صرفه نیستند؛ چرا که مجبور هستیم هزینه‌های زیادی برای تعمیرات آن پرداخت کنیم.
این رانندگان در پایان خواستار آن شدند که شرکت ماموت نسبت به اعتراضات صنفی آنها پاسخگو باشد. 

----------------------

۴کارگر سیمان کارون با شکایت کارفرما احضار شدند

تعدادی از کارگران این واحد صنعتی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: که دلیل احضار همکاران آنها سلسله تجمعات صنفی بوده است که از بهمن واسفند سال گذشته توسط مجموعه کارگران شاغل در این واحد  برپا شده است.
به گفته این کارگران ظاهرا کارفرمای سیمان کارون به اتهام  انجام اغتشاش ، اخلال در نظم و جلوگیری از اجرای پروژه فاز دوم کارخانه این شکایت را مطرح کرده است .
از قرار معلوم تعداد زیادی از کارگران این کارخانه در حمایت از کارگران احضار شده مقابل پاسگاه شهر گلگیر که در مجاورت این واحد صنعتی است، تجمع کرده‌اند.
برپایه این اطلاعات گفته می‌شود که کارگران احضار شده از صبح امروز تا لحظه انتشار این خبر در پاسگاه شهر گلگیرحضور دارند.  

----------------------

تجمع کارگران شرکت حمل ونقل خلیج فارس بابت مطالبات مزدی

به گزارش ایلنا ،نزدیک به ۴۲۰ کارگر شرکت حمل ونقل خلیج فارس صبح  دیروز وامروز(۱۰ اردیبهشت ماه) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود از سوی کارفرما در محوطه این  شرکت واقع در میدان نماز شهر اسلامشهر تجمع کردند.
 کارگران یاد شده که مدعی‌اند   مشکلات شرکت حمل ونقل خلیج فارس از زمانی مدیریت جدید آغاز شده است  در ادامه گفتند: کارفرمای بخش خصوصی  این واحد خدماتی که از اردیبهشت سال ۹۵ مسئولیت این آن را بر عهده گرفته است حق اضافه کاری ، کارانه،بهره بری وبیمه تکمیلی  حدود ۱۲۰۰ نفر از کارگران را پرداخت نمی کند.
از قرار معلوم  همزمان با کارگران  تعدادی از راننده های تجاری شرکت حمل ونقل خلیج فارس به نمایندگی از ۶۲۰ راننده نیز بابت  ۴۲ میلیارد تومان از مطالبات خود  خارج از محوطه مقابل درب ورودی شرکت دست به اعتراض زده اند.

----------------------

مرگ کارگر تعویض روغنی در ساوه بر اثر انفجار

به گزارش ایلنا، روز گذشته (نهم اردیبهشت) انفجار در یک تعویض روغنی در شهرستان ساوه به مرگ یک کارگر جوان انجامید. از قرار معلوم، در یک تعویض روغنی واقع در خیابان رجایی ۲۴ شهرستان ساوه، یک بشکه ۷۰ لیتری روغن خالی هنگام بازشدن دچار انفجارشد ویک کارگر مشغول به کار بر اثر شدت انفجار جان باخت.

----------------------

انتظار ۴ ساله کارگران اشکان چینی برای دریافت مطالبات معوقه

به گزارش ایلنا، فعالیت کارخانه «اشکان چینی » در قزوین  یکبار با ۲۰۰ کارگر در سال ۹۲ وبار دیگر مرداد ماه سال  ۹۴ با ۱۵۰ کارگر به دلیل آنچه از سوی کارفرما «مشکلات مالی» خوانده شده‌است، تعطیل  اعلام شد و از آن زمان تاکنون هنوز بخش عمدهای از مطالبات کارگران‌ تعدیل شده این واحد تولیدی پرداخت نشده است.
به نقل از کارگران این کارخانه تولید کننده ظروف چینی گفته می‌شود که  مجموع مطالبات مزد ی وبیمه‌ای ۲۰۰ کارگریکه در سال ۹۲ بیکار شده اندبه بیش از یک میلیارد تومان می رسد و علاوه بر آن ۱۵۰ کارگر دیگری که در فاصله زمانی بازگشایی  کارخانه چینی اشکان تا تعطیلی مجدد آن  در مرداد ماه سال ۹۴ بیکار شده‌اند تا بیش از ۲ میلیارد تومان  می‌رسد.
این کارگر درباره روند پی‌گیری حقوقی دریافت مطالباتشان خود وسایرهمکارانش می‌گویند، بعد از بدقولی کارفرما‌ همه کارگران بیکار شده به صورت مجزا بعد از دریافت ترک کار خود به اداره کار قزوین شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات آنها را داده است اما کارفرما تمکین نکرد و بعد آن پرونده به مراجع قضایی واگذار شده است.
کارگران اشکان چینی در ادامه تصریح کردند:با وجود انکه  در این ۴ سال  کارگران اخراجی طی سه مرحله با دریافت حکم توقیف از مراجع قضایی ، اموال کارخانه را برای فروش به مزایده گزاشته اند اما هر بار  به دلایلی نامعلومی امکان  فروش برای آنها مهیا نشده وآنان هنوز به مطالبات خود نرسیده اند.

----------------------

مرگ 14 پرستار در سال گذشته بر اثر فشار کاری

به گزارش خبرنگار ایلنا، سختی کار پرستاران، عواقب بسیار ناگواری برای آنها دارد. این در حالیست که به گفته دبیر کل خانه پرستار، پرستاران نمی‌توانند به راحتی از مزایای بازنشستگی پیش از موعد استفاده کنند و آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور برای پرستاران شرکتی نیز اجرایی نمی شود.
در همین سال جدید که حدود چهل روز از آغاز آن گذشته، اخبار وقوع حادثه برای دو پرستار جوان براثر فشار کاری منتشر شد که در مورد اول به مرگ یک پرستار و در مورد دوم به خونریزی مغزی پرستاری دیگر منجر شد.
حالا رئیس سازمان نظام پرستاری در گفتگو با دیگر رسانه‌ها از مرگ 14 پرستار بر اثر فشار کاری در سال گذشته خبر داد.
علی محمد آدابی گفت: سال گذشته 14 نفر از پرستاران کشور که اغلب در گروه سنی 25 تا 45 سال بودند بر اثر فشار کاری زیاد، جان خود را از دست دادند.
وی خاطرنشان کرد: کمبود پرستار در تمام بخش‌های بیمارستانی مشهود است اما در بخش اورژانس، جراحی و مراقبت‌های ویژه کمبود پرستار بیشتر احساس می‌شود که یکی از دلایل این امر پایین بودن تمایل پرستاران برای اشغال در این بخش‌هاست زیرا پرستاران در این بخش‌ها باید ضمن تحمل فشار کاری بسیار، از درآمد اندکی برخوردار باشند.

----------------------

شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۲۹ آوریل ۲۰۱٧

اول ماه مه بایستی تعطیل رسمی باشد/ مجبورمان نکنند «روز کارگر» کار کنیم

جمعی از کارگران پروژه‌ای و پیمانی که در بخش های نفت و پتروشیمی مشغول به کار هستند، در تماس با ایلنا از تعطیل نبودن و اجبار به کار در روز جهانی کارگر انتقاد کردند. این کارگران می‌گویند: علیرغم تصریح ماده 63 قانون کار، مجبوریم یازده اردیبهشت سر کار برویم و مانند روزهای عادی، هشت ساعت کار کنیم.
گفتنی است براساس ماده 63 قانون کار، یازدهم اردیبهشت (برابر با روز جهانی کارگر) تعطیل رسمی محسوب می‌شود و کارفرمایان نباید کارگران را ملزم به کار کنند، از سوی دیگر مطابق ماده 22 مقررات مربوط به اشتغال نیروی انسانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از این روز  به عنوان تعطیلی رسمی کارگران مشمول یاد شده است.
از طرف دیگر در ارتباط با خدمات عمومی و کارگاه‌هایی که تعطیل‌پذیر نیستند، ماده 62 قانون کار کارفرمایان را ملزم کرده است که برای کار در روزهای تعطیل، 40 درصد اضافه بر مزد پرداخت کنند.
کارگران پروژه ای می‌گویند نه قانون تعطیلی رعایت می شود و نه از اضافه پرداخت خبری هست؛ حق ما ضایع می‌شود و کارفرمایان تعطیلی اول ماه مه را به رسمیت نمی شناسند.

----------------------

شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۲۸ آوریل ۲۰۱٧

2 مصدوم در آتش‌سوزی کارخانه ایران خودرو

به گزارش ایلنا، مدیر روابط عمومی مرکز اورژانس تهران اعلام کرد، در حادثه آتش سوزی در یکی از کارگاههای رنگکاری کارخانه ایران خودرو 2 نفر دچار مصدومیت شدند. بنا به اظهارات «حسن عباسی» حوالی ساعت 19 امروز حادثه آتش سوزی در کارخانه ایران خودرو به سامانه 115 اعلام و عوامل اورژانس با 5 دستگاه آمبولانس و 1 دستگاه اتوبوس آمبولانس به محل حادثه اعزام شدند.
بر همین اساس، در این حادثه آتش سوزی جزیی 2 مرد میانسال دچار تنگی نفس شدند که توسط عوامل اورژانس کارخانه ایران خودرو به درمانگاه داخل این کارخانه منتقل شدند. به گفته عباسی عملیات تخلیه دود و ایمن سازی در محل پایان یافت و با ترک عوامل آتش نشانی تکنسین های اورژانس نیز در حوالی ساعت 21 امشب محل را ترک کردند.  

----------------------

سوختگی شدید یک کارگرجوان در حادثه انفجارکارگاه گاز

به گزارش خبرنگار ایلنا، ساعت ۱۳ ظهرروز گذشته (هفتم اردیبهشت) وقوع حادثه انفجار در یک کارگاه ال. پی جی (مخصوص پر کردن کپسول‌های گاز)، به مصدومیت یک کارگر جوان انجامید.
از قرار معلوم، انفجار در یک کارگاه روباز پر کردن کپسول اتفاق افتاد و شدت حادثه باعث سوختن یک دستگاه کامیون در محل کارگاه شد. یک کارگر جوان  نیز که در حال انجام کار بود در این حادثه دچار مصدومیت شد که بلافاصله از سوی عوامل اورژانس حاضر در محل حادثه به بیمارستان منتقل شد.  

----------------------

ابتلای تعدادی از کارگران یک کشتارگاه زاهدان به تب کریمه کنگو

به گزارش ایلنا، در اثر شیوع تب کریمه کنگو در استان سیستان و بلوچستان، تعدادی از کارگران شاغل در یک کشتارگاه زاهدان به این بیماری مبتلا شده‌اند. در همین رابطه، معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از ابتلای تعدادی از کارگران یکی از کشتارگاه های زاهدان به تب کریمه کنگو خبرداد. دکتر محمود نبوی گفت:چند روز اخیر تعدادی از کارگران یکی از کشتارگاه‌های زاهدان با تب مشکوک ابتلا به تب کریمه کنگو به بیمارستان بوعلی زاهدان مراجعه کردند. وی با اشاره به اینکه برای جلو گیری از ابتلا به این بیماری ابتدا دام را بعد از کشتار باید به مدت 24 ساعت در سیستم‌هایی با دمای معمولی نگه‌داری و سپس بسته بندی کرد،افزود:متاسفانه به سبب اختلال و خرابی این سیستم پیش سرد کارگران کشتارگاه بلافاصله اقدام به بسته بندی لاشه های آلوده کردند که متاسفانه به این بیماری آلوده شدند.

----------------------

پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۲۷ آوریل ۲۰۱٧

عدم پرداخت مطالبات کارگران فضای سبز شهرداری اهواز

جمعی از کارگران اهوازی در تماس با ایلنا گفتند که بیش از ۱۰۰ کارگر فضای سبز ناحیه ۴ شهرداری اهواز هستیم که دستمزد اسفند ۹۵، فرودین ۹۶ و پاداش و عیدی سال گذشته خود را دریافت نکرده‌ایم.
آنها با اشاره به برگزاری چند نوبت تجمع صنفی در سال ۹۵ تاکید کردند که پیمانکار این مجموعه نسبت به پرداخت مطالبات آنها بی‌توجهی می‌کند.
علاوه بر کارگران فضای سبز پیمانکار ناحیه ۴ شهرداری اهواز مطالبات کارگران خدماتی این ناحیه را هم پرداخت نکرده است و از آنها خواسته شکایت خود را از اداره کار اهواز پس بگیرند تا به مطالبات خود برسند.   

----------------------

کشته و زخمی شدن دو کارگر در دو حادثه

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، در حادثه اول که حوالی ساعت  ۸:۴۵ در شهرک ارم رخ داد، یک کارگر حدودا ۶۵ ساله حین گودبرداری دچار حادثه ریزش آوار می‌شود.
طبق این گزارش، کارگر مصدوم پس از حضور عوامل امداد ونجات به به بیمارستان علی نصب تبریز انتقال پیدا می‌کند اما به دلیل شدت جراحات وارده علارغم تلاش کادر درمانی جان خود را از دست می‌دهد.
اما در حادثه دیگر که ساعت ۹:۴۱ دقیقه صبح  همان روز چهارشنبه (ششم اردیبهشت ماه) مربوط می‌شود، کارگر ۲۹ ساله دیگری براثر ریزش آوار دچار مصدومیت می‌شود. به گفته «شادی نیا» مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌شرقی، عوامل امداد و نجات پس از رسیدن به محل حادثه این کارگر آسیب دیده را به بیمارستان امام رضا در تبریز منتقل کردند.

----------------------

چهارشنبه ٦ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۲٦ آوریل ۲۰۱٧

اخراج پیش از موعد ۷۰ کارگر روز مزدی «مجتمع نی شکر هفت تپه»

فعالان صنفی کارگری مجتمع نی شکر هفت تپه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: زمان خاتمه قرارداد این کارگران پایان ماه جاری است اما از  صبح امروز چهارشنبه  به این کارگران اجازه ورود به محل کارشان داده نشده است.
به گفته این منابع اخراج کارگران یاد شده در حالی صورت گرفته است که تمامی کارگران روز مزد از جمله نیروهای باقیمانده بابت مزایای مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
از قرار معلوم این طلب مزدی مجموع این کارگران که تعداد آنها بیش هزار نفر می‌شود، شامل حقوق بهمن و اسفند  سال ۹۵ وفروردین ماه سال جاری به همراه مزایای حق بن مربوط به سال‌های گذشته است.
به ادعای یکی از کارگران  اخراجی همچنین کارفرما  زمانی اقدام به اخراج ما کارگران  روز مزدی کرده است که در این فصل از سال   فعالیت  تولیدی بخش های کشاورزی وصنعتی آغاز شده است و بیش از هر موقع نیاز به نیروی کار دارد  این در حالیست که  اخیرا کارفرمای بخش خصوصی مجتمع نیروی کار جدید استخدام کرده است.

----------------------

انتقاد کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی از عدم تمدید قرارداد

جمعی از کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی در کنگان با ایلنا تماس گرفتند و از عملکرد شرکت «پتروصنعت جنوب» به عنوان پیمانکار این فاز گازی انتقاد کردند.
کارگران می‌گویند این فاز گازی در تاریخ اول اسفند ۹۵ در برون سپاری به شرکت پتروصنعت جنوب واگذار شده ولی تا کنون هیچ گونه  عقد قرار داد با پرسنل پیمانکار انجام نشده و حتی دستمزد اسفند ماه کارگران به صورت علی الحساب واریز شده و متعاقباً قرار است به دلیل آنچه که عدم عقد قرار داد نامیده می‌شود، دستمزد فروردین نیز به صورت علی الحساب واریز گردد.
به گفته این کارگران همه این اجحافات در شرایطی رخ می‌دهد که کارفرمای پیمان دهنده (شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی) نیز هیچ گونه حمایتی از کارگران نمی کند و به مقررات اشتغال مناطق آزاد مبنی بر مسئولیت تضامنی کارفرمای مادر عمل نمی‌کند.
کارگران فاز ۱۲ می‌گویند: بیش از هزار کارگر پیمانکاری هستیم که به امان خدا رها شده‌ایم، نگرانیم که در این شرایط چه بر سر آینده شغلی و سوابق کاری ما می‌آید.

----------------------

تشدید نگرانی کارگران آب‌فر از تعطیلی کارخانه

«ابولقاسم قادری» رئیس شورای اسلامی کار کارخانه آبفر در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: تمامی تجهیزات تولید کارخانه آبفر تولید کننده کنتورهای آب به فروش رسیده است و همین موضوع یک گام کارخانه به تعطیلی نزدیک‌تر کرده است. اعلام این خبر از سوی مسئول نهاد صنفی کارگران کارخانه آبفر در شرایطی است که هنوز در این کارخانه نزدیک به ۴۰ کارگر باقیمانده‌ و از قرار معلوم قرارداد آنها تا پایان اردیبهشت اعتبار دارد. وی گفت: تا به امروز این کارگران امیدوار بوده‌اند تا در صورت از سرگیری فعالیت‌های این کارخانه نه‌تنها قرارداد آنها تمدید که بر شمار همکارانشان افزوده شود. همچنین بخش زیادی از تولیدات این کارخانه تا پایان سال به فروش رسیده بود اما مشخص نیست که به چه دلایلی سهام دارعمده این کارخانه تصمیم به فروش تجهیزات این کارخانه و تعطیلی احتمالی آن گرفته است. قادری در پایان افزود: اواخرسال ۹۵ اعضای تعاونی مصرف کارخانه آبفر تصمیم گرفته بودند تا برند آبفر را از سهام دارعمده آن خریداری کنند تا بتوانند با خرید تجهیزات این کارخانه به صورت قسطی تولید را ادامه دهند اما این تصمیم مورد مخالفت سهام دار اصلی کارخانه قرار گرفت.

----------------------

عدم پرداخت معوقات کارگران پیمانکاری ستاره خلیج فارس/ عیدی هم پرداخت نشد

جمعی از کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند. از قرار معلوم، دستمزد حدود دویست نفر از کارگران پیمانکاری این پالایشگاه از دی ماه سال گذشته پرداخت نشده است. کارگران می‌گویند پیش از تعطیلات نوروز به ما وعده دادند که بعد تعطیلات معوقات ما پرداخت می‌شود؛ ولی نه تنها دستمزد را نپرداختند بلکه عیدی هم واریز نشد.
این کارگران از خاتمه قرارداد شغلی خود در پایان سال گذشته خبر می‌دهند و می‌گویند قرارداد برخی از شرکت‌های پیمانکاری در پالایشگاه تمام شده و تعداد زیادی از کارگران بیکار شده‌اند.
این کارگران از اوضاع نامساعد شغلی کارگران پیمانکاری این پالایشگاه انتقاد دارند و خواستار رسیدگی مسئولین به وضعیت شرکت‌های پیمانکاری و قراردادهای شغلی کارگران هستند.

----------------------

معوقات مزدی کارگران شهرداری اهواز هنوز ادامه دارد

به گزارش ایلنا، بیش از ۸۰ کارگر ناحیه ۴ شهرداری اهواز، با وجود پشت سر گذاشتن یک ماه از سال جدید هنوز مطالبات مزدی مربوط به اسفند ۹۵ و پاداش و عیدی سال ۹۶ خود را دریافت نکرده‌اند.
تعدادی از این کارگران با اعلام این خبر به ایلنا، گفتند که با وجود اینکه ۴۰ نفر از آنان شکایتی در این خصوص به اداره کار اهواز ارائه کرده‌اند اما در عمل پیمانکار مربوطه تمایلی برای پرداخت مطالبات آنان نشان نمی‌دهد و توپ را به زمین شهردای می‌‌اندازد و شهردای نیز پاسخ مشخصی به کارگران نمی‌دهد. مطابق تبصره ۱ ماده ۱۳  قانون کار مطالبات کارگر جزء دیون ممتاز بوده و کارفرمایان موظف می‌باشند. بدهی پیمانکاران به کارگران را برابر رای مراجع قانونی از محل‌ مطالبات پیمانکار از محل ضمانت حسن انجام کار، پرداخت نمایند.
این وضعیت در حالی است که بیش از این  ۷۰ نفر از کارگران ناحیه ۴ شهردای شهرداری سال گذشته به دنبال برگزاری یک تجمع صنفی مقابل ساختمان شهرداری با شکایت پیمانکار این مجموعه بازداشت شده بودند.
در آن زمان پیمانکار به کارگران وعده داد بود در صورت اینکه در خصوص پرداخت مطالباتشان شکایت نکنند هر چه سریعتر به حق و حقوق خود می رسند اما این کارگران با بدعهدی پیمانکار مواجه شدند.

----------------------

بازماندن اخراجی‌های«تولی پرس»و«بسته بندی البرز» ا ز دریافت مقرری بیکاری

به گفته منابع خبری ایلنا، حدود ۳۵نفر از کارگران رسمی وقرار دادی دو کارخانه «تولی پرس»و«بسته بندی البرز» که در هفته‌های گذشته تعدیل شده بودند، به دلیل مخدوش بودن سوابق بیمه‌ای  خود از حق در یافت مقرری بیمه بیکاری بازماندند.
آنها می‌گویند: کارگران  اخراج شده زمانی که برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کردند متوجه شدند که به دلیل آنچه که سازمان تامین اجتماعی آنرا مخدوش بودن سوابق بیمه عنوان کرده است، واجد شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری نیستند.
در همین رابطه یکی از کارگران تعدیل شده «تولی پرس»و«بسته بندی البرز» می‌گوید: حدود ۳۵ کارگر هستیم که تا نزدیک به ۱۴ سال سابقه کاری داریم.
برپایه این اظهارات تعداد ۲۷ نفر از این کارگران تا قبل از تعدیل در استخدام کارخانه تولی پرس بودند و ۷ کارگر دیگر در صنایع بسته بندی البرز مشغول کار بودند.
این کارگر در تشریح موقعیت خود و دیگر همکاران بیکار شده‌اش گفت: زمانی که بعد از اخراج برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره  تامین اجتماعی شهر صنعتی البرز مراجعه کردیم به ما گفته شد که  چهار ما از حق بیمه سال ۹۵ آنان به تامین اجتماعی پرداخت نشده است و بنابراین با وجود پرداخت شدن حق بیمه هیچ مبلغی بابت مقرری بیمه بیکاری به ما تعلق نمی‌گیرد.
وی  همچنین  در مورد وضعیت کارگران دو کارخانه «تولی پرس»و«بسته بندی البرز» به ایلنا گفت: ظاهرا کارفرما  قصد  کم کردن تعداد روز های مرخصی حدود ۵۸۰ کارگری  شاغل در این دو کارخانه را دارد که به اجبار  تا روز نوزدهم اردیبهشت به مرخصی فرستاده شده بودند.
به گفته وی از  چند روز پیش  مسئولین اداری این دو کارخانه » که  تحت مسئولیت کارفرمای واحد در محوطه‌ای واقع در شهر صنعتی البرز قزوین مشغول به کارند از کارگران در خواست می کنند که پای برگه های را  امضاء کنند که نشان از توافقی بودن مرخصی ها می داد.ضمن اینکه کارفرما تاکید کرده بعد از تایید این برگه ها هیچ یک از کارگران تا شهریور ماه حق استفاده از مرخصی را ندارند.

----------------------

مصدومیت نُه کارگر بر اثر واژگونی کامیونت

به گزارش ایلنا، روز گذشته، بر اثر واژگونی یک کامیونت در بزرگراه امام علی (ع) ۹ کارگر مصدوم شدند.
از قرار معلوم، این حادثه ساعت 2:25 بامداد دیروز در مسیر شمال به جنوب بزرگراه امام علی (ع) نرسیده به پل شهید محلاتی رخ داد و در جریان آن، نه کارگر افغانستانی (از 14 تا 60 سال) که در قسمت بار کامیونت سوار بودند، در هنگام تصادف به بیرون از خودرو پرتاب و دچار مصدومیت شدند؛ همچنین مصدومیت برخی از این افراد شدید بود که با کمک آتش‌نشانان مصدومان به عوامل اورژانس تحویل داده شدند.
در جریان این حادثه، یک دستگاه کامیونت که بار ضایعات پلاستیک حمل می‌کرده به هنگام حرکت به دلایل نامشخصی از مسیر اصلی منحرف و پس از برخورد با بلوکهای حاشیه بزرگراه واژگون شد.

----------------------

تعهد کارفرما به پرداخت مابه التفاوت بیمه بیکاری در پلی اکریل/ با کارگران قرارداد منعقد شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، هزار و صد نفر از کارگران پلی اکریل و DMT به بیمه بیکاری معرفی شده‌اند. قرار است این کارگران نیمه اول سال را بیمه بیکاری دریافت کنند و از اول مهرماه دوباره به سر کار بازگردند.
کارفرما با این کارگران برای نیمه دوم سال یک قرارداد شش ماهه منعقد کرده‌است.
اعضای شورای اسلامی کار کارخانه پلی اکریل می‌گویند تفاهم‌نامه‌ای میان شورا به نمایندگی کارگران و اعضای هیات اجرایی و مدیرعامل منعقد شده که طی آن کارفرما متعهد شده‌است در شش ماه اول سال، مابه التفاوت بیمه بیکاری را به کارگران پرداخت کند.
در عین حال کارگران پلی اکریل از عدم پرداخت معوقات مزدی خود خبر می‌دهند و می‌گویند چند ماه مطالبات مزدی کارگران پرداخت نشده و قرار هم نیست در نیمه اول سال و پیش از بازگشت به کار پرداخت شود.
پلی اکریلیها امیدوارند شش ماه آینده فرصتی باشد که مشکلات این واحد تولیدی مرتفع شود و کارگران با خیال راحت سر کار بازگردند.

----------------------

دوشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۲۴ آوریل ۲۰۱٧

تجمع بازنشستگان فولاد مقابل ساختمان صندوق فولاد

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته یکشنبه (سوم اردیبهشت ماه) شماری از بازنشستگان صنعت فولاد کشور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد واقع در خیابان خالد استانبولی تجمع کردند.
تجمع‌کنندگان خواستار اجرای همسان سازی بر اساس تبصره 5 ماده 109 آیین‌نامه فولاد، دریافت مطالبات معوقه، تضمین اجرای تعهدات درمانی مطابق با آیین‌نامه فولاد و افزایش  حقوق سال 96 خود از فروردین ماه شدند.

----------------------

تجمع دوباره کارگران بازنشسته رنگین نخ مقابل فرمانداری سمنان

شماری از کارگران کارخانه رنگین نخ سمنان در تماس با ایلنا گفتند: نزدیک به۴۹ نفر از کارگران بازنشسته هستیم که بابت وصول معوقات مزدی دوران اشتغال و نیز سنوات پایان خدمت خود چندین بار مقابل ساختمان فرمانداری سمنان تجمع کرده‌ایم اما نتیجه‌ای حاصل نشده است.
گفته می‌شود که مراجعه این کارگران از زمان بازنشستگی آنها در شهریور ماه سال ۹۳ تاکنون بی‌نتیجه بوده است و برای همین امروز گروهی از آنها تصمیم گرفته‌اند تا برای پیگیری مطالباتشان مقابل ساختمان‌های فرمانداری و استانداری سمنان تجمع کردند.
به گفته یکی از این معترضان، کارخانه رنگین نخ سمنان در حال حاضر تعطیل شده است اما تا پیش از این در بخش‌های مختلف آن حدود ۵۵ کارگر رسمی و ۲۰ کارگر قراردادی مشغول کار بودند.
این کارگر سابق رنگین نخ سمنان گفت: به غیر از جمعی کارگران معترضی که هنوز معطل دریافت سنوات پایان خدمت هستند، سایر کارگران باسابقه این واحد صنعتی به دلیل مشکلات  بیمه هنوز امکان بازنشستگی پیدا نکرده‌اند.
به گفته وی؛ کارگران بازنشسته رنگین نخ علارغم دریافت نکردن سنوات، حدود ۶ ماه مطالبات معوقه مزدی دارند که مربوط به زمان اشتغالشان می‌شود.

----------------------

یک سال است حقوق نگرفته‌ایم/خصوصی‌سازی سال 87 کاشی اصفهان را زمین زد

به گزارش خبرنگار ایلنا، قصه دردهای کارگران کاشی اصفهان طولانی است. کارگران کارخانه‌ای که دهه‌ها سابقه کار و تولید دارد، این روزها در شرایط سختی گیر افتاده‌اند. حدود 400 کارگر کاشی اصفهان، یک سال است که دستمزد و مزایا نگرفته‌اند؛ آخرین پرداخت مربوط به فروردین سال گذشته است؛ این روزها کار تولید هم به خوبی پیش نمی‌رود؛ کارخانه فقط به اندازه خرید مواد اولیه فروش دارد؛ چیزی برای پرداخت به کارگران نمی‌ماند.
کارگران این کارخانه می‌گویند: مشکلاتمان از سال 87 شروع شد؛ از زمانی که در دولت احمدی‌نژاد کارخانه را به بخش خصوصی واگذار کردند؛ قبل از آن همه چیز خوب پیش می‌رفت اما بعد خصوصی‌سازی، ورق کاملا برگشت.
«رضا صالحی»، رئیس شورای اسلامی کار این کارخانه است. می‌گوید بعد خصوصی‌سازی کارخانه، یواش یواش از حقوق و مزایای کارگران زدند؛ کم کم پای پیمانکاران خرد و درشت به بخش‌ها باز شد و سهام و املاک کارخانه را به بهانه بدهی فروختند. حالا به روز سیاه نشسته‌ایم. حتی پول نداریم خرج ایاب و ذهاب به کارخانه را تامین کنیم. خصوصی‌سازی‌های بی‌رویه، صنعت را زمین زد
صالحی از نامه‌نگاری‌ها و رایزنی‌های متعدد خبر می‌دهد و می‌گوید: به همه مقامات و مسئولان نامه نوشته‌ایم؛ به نمایندگان مجلس، به مسئولان محلی و کشوری اما هیچ گشایشی حاصل نشده؛ انگار صدای ما را نمی‌شنوند؛ انگار کسی گوشش به این حرف‌ها بدهکار نیست. این فعال صنفی می‌گوید خصوصی‌سازی‌های بی‌رویه، صنعت را زمین زد؛ همین بغل دست ما، کاشی نیلو است؛ آن کارخانه هم همان سالها به بخش خصوصی واگذار شد؛ حالا کلا درش را تخته کرده‌اند و کارگران را فرستاده‌اند بیمه بیکاری.
کارگران صنعت کاشی در جریان خصوصی‌سازی ها و ورود پیمانکاران به این بخش صنعت، خیلی آسیبب دیده‌اند؛ اما کارگرانی که در کاشی اصفهان همچنان مشغول به کارند، مایوس و نگران آینده‌اند؛ این کارگران یک سال است که جیبشان خالی است و به شدت مستاصل هستند.

----------------------

راهپیمایی کارگر قطع نخاعی از بوکان به سمت اقلیم کردستان عراق

به گزارش خبرنگار ایلنا، کمال محبی یک کارگر ساختمانی اهل بوکان است که سال 92 از زور بیکاری و فقر، برای کار به اقلیم کردستان عراق رفت و آنجا دچار حادثه شد. او در شهرک داقوق در کرکوک مشغول به کار شد. یک روز هنگام جوشکاری روی اسکلت سوله، با کنده شدن پایه ستونی که روی آن مشغول بود، با ارتفاع تقریبی 13 متر به زمین افتاد و بر اثر آن، ضربه سنگینی بر ستون فقرات وارد شد. نتیجه این ضربه چیزی نبود جز  شکسته شدن مهره پشت و له شدگی نخاع.
پس از آن، صاحب کار عراقی از زیر بار پرداخت خسارت فرار کرد و خودش هم توان پرداخت هزینه‌های درمان را ندارد؛ محبی نه بیمه دارد و نه پشتوانه‌ای.
کمال محبی حالا تصمیم گرفته با ویلچر به سمت اقلیم کردستان عراق راهپیمایی کند. او می‌گوید: می‌خواهم از بوکان به سمت سلیمانیه از طریق مرز باشماق در مریوان با ویلچر راهیپمایی کنم و احتمالا بتوانم این فاصله 60 کیلومتری را در شش روز با همکاری و همراهی یکی از دوستانم طی کنم. امیدوارم راهپیمایی با ویلچر سبب جلب توجه رسانه‌ها و افکار عمومی به مشکل من شود و این امر سبب شود مسئولان اقلیم کردستان عراق کارفرمای بنده را مجبور به پرداخت خسارات وارده کنند.

----------------------

مرگ یک ناخدای میانسال در اثر آتش گرفتن یک لنج باری

به گزارش خبرنگار ایلنا، این حادثه ساعت 6 و 40 دقیقه صبح روز گذشته(3 اردیبهشت) پس از گذشت 20 دقیقه خروج این لنج از اسکله بندرلنگه به مقصد دبی رخ داد. چهار ملوان این لنج با قایق‌های صیادی که به محل حادثه نزدیک بودند نجات یافتند، ولی ناخدای 60 ساله شناور لحظاتی پس از پریدن به دریا غرق شد. در این حادثه به لنج و کالاهای صادراتی نیز خساراتی وارد شده‌است

----------------------

یکشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۲۳ آوریل ۲۰۱٧

کارگران شهرداری طبس دست از کار کشیدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران پیمانکاری شهرداری طبس صبح امروز در اعتراض به مطالبات مزدی پرداخت نشده دست از کار کشیدند. کارگران شرکت زرین برکت که مدتی است با شهرداری و قسمت خدمات شهری قرارداد بسته، از اسفند ماه سال گذشته تا کنون دستمزد، عیدی و سنوات خود را دریافت نکرده اند. به گفته یکی از این کارگران، این تعداد نیرو که 30نفر می باشند حتی عیدی و سنوات سال گذشته خود را دریافت نکرده اند.
 در ادامه این نیروی پیمانکاری شهرداری طبس گفت: از مرداد ماه سال گذشته هم هیچ اضافه کاری به این نیروها پرداخت نشده است. وی از مسئولان خواست که هر چه سریعتر این مسئله حل کنند؛ تا تکلیف حق و حقوق آنان مشخص شود.
در همین رابطه، محمد محمدیان رئیس شورای اسلامی شهر طبس درمورد اعتراض کارگران پیمانکاری شهرداری گفت: شرکت زرین برکت و شرکت‌های پیمانکاری دیگر موظف هستند حقوق سه ماه کارگران خود را پرداخت کنند که این شرکت به تعهدات خود عمل نکرده و براین اساس و طی جلسه ای که صورت گرفته،مقرر شد دستمزد اسفند ماه کارگران و همچنین عیدی و سنوات معوق آنان تا دو روز دیگر پرداخت شود.

----------------------

آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی باز هم تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز  (سوم اردیبهشت) جمعی از آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی به تهران آمدند و مقابل مجلس تجمع کردند. در این تجمع که از ساعت ده صبح مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار شده است، حدود 150 نفر از آموزش‌دهندگان شرکت دارند.
یکی از حاضران در تجمع می‌گوید: خواسته ما اجرای طرح تبدیل وضعیت آموزش‌دهندگان است که با وجود تصویب در شهریور 95، هنوز اجرایی نشده‌است.
این تجمع کننده با بیان این که در اعتراض به بدعهدی‌ها به تهران آمده‌ایم، خواستار رسیدگی نمایندگان مجلس به وضعیت نابسامان شغلی کادر آموزشی نهضت سوادآموزی شد.

----------------------

کارگران بازنشسته برق منطقه‌ای تهران تجمع کرده‌اند

به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران بازنشسته برق منطقه‌ای تهران که از 20 سال پیش اقدام به خرید زمین از طریق تعاونی منطقه‌ای برق تهران در منطقه هشتگردِ ساوجبلاغ کرده بودند، امروز در اعتراض به عملکرد هیات مدیره این تعاونی مقابل اداره کل تعاون استان تهران تجمع کرده‌اند.
تعدادی از این کارگران بازنشسته برق منطقه‌ای ایلنا در تماس با ایلنا یادآور شدند که اعضای هیات مدیره این تعاونی مانع از تحویل این زمین‌ها به اعضا می‌شوند. 
معترضان خواستار آن هستند که با برگزاری انتخابات اعضای هیات مدیره این شرکت برکنار شوند تا روند واگذاری زمین‌ها پس از 20 سال به سرانجام برسد.

----------------------

برق گرفتگی کارگر سبزواری را راهی بیمارستان کرد

به گزارش خبرنگار ایلنا، برق گرفتگی در ساختمان در حال ساخت  در بلوار سربداران، کارگر 22 ساله سبزواری را راهی بیمارستان کرد. از قرار معلوم این حادثه ساعت 10:30 صبح امروز رخ داده‌است.
کارگر مصدوم به بیمارستان امداد (شهید بهشتی) سبزوار منتقل شده؛ در حال حاضر بستری است و وضعیت عمومی او مساعد گزارش شده‌است.

----------------------

خونریزی مغزی پرستار جوان به علت فشار کاری

به گزارش  ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری، اول اردیبهشت ماه، «زهرا جعفر زاده» پرستار بخش اورژانس بیمارستان آیت الله کاشانی شهرکرد که جهت شیفت صبح و شب در بیمارستان حضور داشته، در حین برنامه اعتبار بخشی دچار سردرد، حالت تهوع و استفراغ شده و با کمک همکاران به بخش استراحت انتقال داده می شود.
در بررسی های اولیه با فرض احتمال بارداری، سونوگرافی از او به عمل آمده و این احتمال رد می شود. به دنبال ادامه شرایط نامطلوب این پرستار، در بررسی های بعدی از طریق سی تی اسکن مشخص می شود که ایشان دچار خونریزی داخل مغزی شده و سریعا به بخش ICU این بیمارستان منتقل می شود.
کمی بعد به دنبال از دست دادن کامل سطح هوشیاری، به دستور پزشک سی تی آنژیو گرافی برای این پرستار انجام شده و احتمال آنوریسم عروق مغزی (ضعف و کیسه ای شدن دیواره عروق) رد شده است‌.
در حال حاضر پرستار جعفر زاده در بخش ICU 4 بیمارستان آیت ا... کاشانی شهر کرد بستری است و فرآیند درمانی وی در حال انجام است.
به گزارش ایلنا، پیش از این نیز در فروردین ماه یک پرستار جوان قراردادی در بیمارستان فیروزگر تهران بر اثر ایست قلبی جان خود را از دست داد. این در حالی است که پیش از این رئیس کل سازمان نظام پرستاری چندین بار در رابطه با اثرات نامطلوب فشار کار زیاد بر پرستاران، هشدار داده بود.

----------------------

لزوم رسیدگی مجدد به پرونده اسماعیل عبدی

خانواده اسماعیل عبدی ( فعال صنفی معلمان و عضو کانون صنفی معلمان) در تماس با خبرنگار ایلنا خواستار بررسی مجدد پرونده این فعال صنفی معلمان شدند.
به گفته اعضای خانواده عبدی، در حال حاضر این فعال صنفی در شرایط مناسبی قرار ندارد و بهتر است که مسئولان قضایی در پرونده او که در مقام دبیرکل پیشین کانون صنفی معلمان به فعالیت در امور مربوط به حقوق صنفی معلمان و دانش‌آموزان مشغول بوده است، تجدید نظر کنند.
گفتنی است حکم دادگاه بدوی در ارتباط با شش سال حبس اسماعیل عبدی در دادگاه تجدیدنظر، تایید شده است؛ پیش از این وکیل عبدی از تلاش برای اعاده دادرسی خبر داده بود. از قرار معلوم پس از انتقال عبدی به بند 350 اوین تماس‌های تلفنی او با خانواده نیز قطع شده است.

----------------------

پلمپ دفتر به علت «عدم تمدید مجوز»/ کلاس‌ها در پارک برگزار می شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان پس از پلمپ دفتر این تشکل در روزهای گذشته، اطلاعیه‌ای صادر کرده است.
در بخشی از این اطلاعیه آمده‌است: روز شنبه  دو تن از اعضای جمعیت دفاع  برای  پیگیری مشکل و فک پلمپ و با ایراد «نداشتن مجوز» مواجه گردیدند. توضیح اینکه، جمعیت دفاع در سال ۱۳۸۴ مجوز رسمی خود را از وزارت کشور دریافت نموده و مطابق اساسنامه خود هر دو سال اعضای جدیدِ هیات مدیره را به وزارت کشور معرفی نموده است. در طول این سالها وزارت کشور با راکد گذاشتن بررسی اعضا به وظیفه قانونی خود عمل ننموده است؛ ضمن آنکه در مجوز صادره در سال ۸۴ تاریخی برای انقضا مجوز وجود ندارد.در واقع مشکل مترتب بر این مرکز " عدم تمدید" مجوز میباشد که بدلیل کوتاهی مراجع قانونی صورت گرفته است. ضمنا جمعیت دفاع برای دریافت مجوزی دیگر از بهزیستی اقدامات لازم را معمول داشته که علیرغم گذشت مدتی طولانی، این درخواست نیز بدون پاسخ مانده است.
در بخش دیگری از این اطلاعیه می‌خوانیم: با بسته شدن جمعیت دفاع کودکان و نزدیک به ۵۰۰ خانواده ای  که تحت پوشش این مرکز هستند تنها مکان سوادآموزی و توانمندسازی را ازدست داده اند. با این حال این مرکز  برخی کلاس های خود را در پارک نزدیک جمعیت برگزار می کند تا کودکان این مرکز که اغلب مهاجر و کودک کار هستند از پروسه آموزش عقب نمانند.

----------------------

کارگران ماشین رای نیستند که بعد از انتخابات به گوشه ای بخزند/مطالبات‌مان را پیگیری می‌کنیم

اکبر علیپور (رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو) در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با شرایط فعلی کارگران و انتخابات پیش رو گفت: بیشترین آرا را کارگران و خانواده‌هایشان دارند؛ پس انتظار ما این است که به کارگر و حقوق قانونی‌اش بیشتر ارج نهاده شود.
وی افزود: ملاک کارگران و تشکل‌های کارگری در انتخاب کاندیداها، میزان پایبندی آنها به مطالبات برحق کارگران و تعهدی است که برای برآورده کردن این مطالبات می‌دهند؛ لذا امیدواریم کسانی انتخاب شوند که بیشتر دیدگاههای کارگری داشته باشند تا کارفرمایی.
علیپور پس از مساله معیشت، رفع قراردادهای موقت در کارهای مستمر، اصلاح قانون کار توسط سه‌جانبه گرایی و آزادی عمل تشکل‌های صنفی را مهمترین مطالبات کارگران در برهه کنونی دانست و گفت: اینها خواسته‌هایی است که کارگران دارند و  از دولتی که سرکار بیاید، مطالبه می‌کنند.
رئیس انجمن صنفی کارگران چادرملو افزود: کارگران ماشین رای نیستند؛ اگر در انتخابات شرکت می‌کنند قصدشان این است که در تعیین سرنوشت خود مشارکت داشته باشند، بنابراین  این که بگویند کارگر نباید دنبال سیاست باشد، صحیح نیست؛ وقتی زندگی و معیشتش در گرو مسائل سیاسی است باید مداخله فعالانه داشته باشد.
وی ادامه داد: نباید توقع داشته باشند که کارگران بعد رای دادن به گوشه ای بخزند و دیگر محقق شدن وعده‌ها را مطالبه نکنند. 

----------------------

شنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۲۲ آوریل ۲۰۱٧

مصدومیت چهار کارگر در آتش سوزی شیشه همدان

به گزارش  ایلنا، در پی وقوع حادثه  آتش سوزی در  کوره مرکزی کارخانه شیشه همدان دو کارگر  کارخانه به همراه دو نفر از عوامل آتش نشانی زخمی و روانه بیمارستان  شدند. بر اساس گزارش  «محمد رضا بیاناتی» مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی همدان این حادثه که در ساعت ۲۲:۵۳ شب گذشته -یکم اردیبهشت ماه- اتفاق افتاد منجر به مصدوم شدن ۴ نفر انجامید که نتیجه تلاش آتش نشانان  این آتش سوزی  پس از دو ساعت مهار شد.

----------------------

نگرانی از پلمپ شدن تشکل‌های مردم نهاد/ مجوز فعالیتِ «انجمن دوستداران حقوق کودک» تعلیق شد

جمعی از فعالان حقوق کودک در تماس با ایلنا از روند فعلی در برخورد با تشکل‌های حامی حقوق کودکان انتقاد کرد.
31 فروردین ماه، دفتر جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان پلمپ شد. با بسته شدن جمعیت دفاع، کودکانی که در این مرکز تحت پوشش بودند، تنها مکان سوادآموزی و توانمندسازی را ازدست داده اند؛ با این حال، مربیان این مرکزِ حامی حقوق کودکان در اقدامی شایسته برخی کلاس های خود را در پارک نزدیک جمعیت برگزار می کنند تا کودکان این مرکز که اغلب مهاجر و کودک کار هستند از پروسه آموزش عقب نمانند.
در عین حال این فعالان می‌گویند: پیش از این نیز، مجوز فعالیتِ «انجمن دوستداران حقوق کودک» در تبریز با بیش از یک دهه فعالیت تا اطلاع ثانوی تعلیق شد.

----------------------

نجات کارگر محبوس از چاه ۲۰متری

به گزارش ایلنا، این حادثه روز گذشته (یکم اردیبهشت ماه)در یک ساختمان مسکونی قدیمی حوالی شهرک ولی عصر، خیابان شهید نامدار اتفاق افتاد که طی آن یک کارگر تبعه افغان حین برسی چاهی به دلیل کمبود امکانات در عمق ۲۰ متری چاه محبوس شد.
بر اساس این گزارش، گروهای امدادی بعد از یک ساعت تلاش توانستند کارگر مصدوم را از ته چاه نجات داده و پس از بررسی وضعیت این کارگر وی را تحویل عوامل اورژانس دادند.

----------------------

وحید قرایی، کارگر ساختمانی که با مرگ خود «جان» بخشید

به گزارش خبرنگار ایلنا، مرحوم وحید قرایی جوان ۲۴ ساله اهل روستای سردارآباد شهرستان کبودراهنگ همدان که برای کار به تهران رفته بود، چند روز پیش حین کار کردن از ارتفاع ۶۰ متری سقوط کرد و دچار مرگ مغزی شد.
پس از مرگ مغزی، با موافقت خانواده، اعضای قابل پیوند این جوان کارگر ناکام اهدا شد. اعضای بدن این کارگر، پنج بیمار نیازمند را از مرگ نجات داد؛ قلب، ریه، کبد و دو کلیه وحید قرایی در بیمارستان مسیح دانشوری تهران به ۵ بیمار نیازمند اهدا شد.
از قرار معلوم،  مرحوم قرایی دارای کارت اهدا عضو بوده است که خانواده مرحوم هیچ گونه مخالفتی با این موضوع نداشته و این عمل را خواسته قلبی فرزندشان عنوان کرده‌اند.

----------------------

وعده‌های مسئولان به کلاه زردها «باد هوا» بود/ نگران خصوصی‌سازی هستیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، شورای شورای هماهنگی بهره برداران پست های فشار قوی برق ایران به نمایندگی از جانب اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق، در اعتراض به عدم تحقق وعده‌ها، بیانیه صادر کرده‌است. در این بیانیه، نسبت به خصوصی‌سازی احتمالی، ابراز نگرانی شده است.
در بخشی از این بیانیه آمده‌است: پیرو پیگیری‌های مداوم همکاران طی ماه های گذشته در خصوص طرح‌های در دستور کار و وعده های مکرر مسئولین وزارت نیرو در خصوص ترمیم حقوقی و بهبود یافتن وضعیت موجود، اما نه تنها این وضعیت ترمیم نیافته؛ جلسات مکرری طی روزهای گذشته بصورت محرمانه در وزارت نیرو در حال انجام جهت واگذاری پست های فشار قوی فوق توزیع به شرکت های توزیع است.
در ادامه این بیانیه می‌خوانیم: مسئولین امر و آنهایی که از قبل این کار سود می‌برند در حال مقدمات و انجام زیرساخت های موجود هستند و در این زمینه مکاتباتی با شرک‌ های برق منطقه‌ای کشور نیز صورت گرفته است؛در حالیکه هر ساله بودجه تمدید قرارداد کارکنان مدت معین در نظر گرفته می‌شد، اما در بودجه امسال خبری از تمدید قرارداد مدت معین‌ها هم نیست. این تشکل صنفی در ادامه بیانیه حق اعتراض را برای خود محفوظ دانسته و آورده‌است: اپراتورها از تمامی کانال‌های قانونی، پیگیر مطالبات خود هستند.

----------------------

کشته شدن یک کارگر بر اثر سقوط ستون بتنی در شمال تهران

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا این حادثه که  در یک محل گودبرداری شده در حال ساخت در خیابان شریعتی، خیابان یخچال رخ داد، یک کارگر ساختمانی بر اثر برخورد یک قطعه بتنی بر روی سرش در جا کشته می‌شود.
«علیرضا جهانبخش» افسرآماده منطقه ۲عملیات سازمان آتش نشانی تهران که در محل حادثه حضور داشته در خصوص جزئیات این خبر گفت: تعدادی از کارگران درمحل گودبرداری به عمق ۳ متر مشغول کار و همچنین جابجایی ستونی به ارتفاع ۱۰ متر بودند که ناگهان این ستون بتونی بر روی یک کارگر افتاد.
به گفته وی، متاسفانه در جریان این حادثه، این کارگر۲۵ ساله که تبعه افغانستان بود براثر شدت صدمات وارده جان خود را از دست داد.

----------------------

جمعه ۱ اردیبهشت ۱۳۹٦ - ۲۱ آوریل ۲۰۱٧

پلمپ ساختمان یک تشکل حامی کودکان کار

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (پنجشنبه/31 فروردین‌ماه) محل استقرار جمعیت مدافع حقوق کودکان کار از تشکل‌های حامی کودکان کار و خیابان واقع در محدوده پاسگاه نعمت‌آباد، توسط عوامل انتظامی پلمپ شد.
یکی از مسئولان ضمن تایید این خبر به ایلنا گفت: امیدواریم که این محدودیت هرچه زودتر مرتفع شود و برای همین قرار است برای پیگیری این مسئله، فردا (شنبه/ دوم اردیبهشت‌ماه) به مراجع انتظامی مراجعه کنیم.
وی با بیان اینکه در نتیجه پلمپ شدن ساختمان این تشکل از روز گذشته تاکنون فعالیت‌های آموزشی انجمن در قالب برگزاری کلاس‌های آموزشی متوقف شده است، یادآور شد: جمعیت مدافع حقوق کودکان کار یک نهاد مردمی است که اعضای آن از سالها قبل تاکنون در تعامل با سازمان‌هایی مانند بهزیستی بوده و به فعالیت‌های داوطلبانه خود در ارتباط با مسائل کودکان کار‌ ادامه داده‌اند.

----------------------

نابسامانی اقتصادی ریشه کار کودک

مدیرعامل انجمن حمایت از کودکان کار می‌گوید: کار کودک پدیده ای تک سببی نیست و ریشه در نابسامانی های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی دارد.
به گزارش ایلنا، «زهرا بناساز» در نشستی که در رابطه با صعود اخیر گروهی از کوهنوردان حامی کودکان کار و خیابان به قله اورست برگزار شد، ادامه داد: ما به عنوان یک نهاد غیردولتی و مستقل در فراهم کردن مامنی در دسترس برای کودکان قربانی آسیب‌هایی مانند خشونت، آگاه کردن افکار عمومی در خصوص حمایت موثر از کودکان آسیب دیده و توانمندسازی نهاد خانواده با هدف کاهش نیاز به کار کودک و زمینه‌سازی برای اجرای دقیق مفاد پیمان‌نامه جهانی حقوق  کودک تلاش می‌کنیم.
عضو هیات امنای موسسه حمایتی کودکان سرزمین من در همین باره اظهار داشت: دور کردن یازده کودک از محیط پرتنش و پرخطر، ایجاد و تجهیز دو واحد خانه با نشاط و امن برای کودکان عضو، تلاش در جهت دستیابی تعدادی از کودکان عضو فاقد شناسنامه و فراهم آوردن شرایط مناسب برای کودکان عضو در زمینه‌های ورزشی و هنری از اقداماتی است که تا کنون توسط موسسه صورت گرفته است.
همچنین در این نشست «قاسم حسنی» تنها تصویب قوانین را برای بهبود شرایط کودکان کافی ندانست و افزود: بسترسازی برای اجرای قوانین و طراحی تمهیداتی به عنوان ضمانت اجرایی در شرایط نامناسبی که کودکان سپری می‌کنند، از ضروریات است.
تیم 14 نفره کوهنوردی حامی کودکان کار که به صورت داوطلبانه در تاریخ 27 اسفند 1395 تهران را برای صعود قله 6189 متری آیلندپیک هیمالیا با پرچم نه به کارکودک برای حمایت از انجمن حمایت از کودکان کار و موسسه حمایتی کودکان سرزمین من ترک کرد و پس از به اهتزاز درآوردن پرچم درتاریخ 20 فروردین 1396 به ایران بازگشتند.
صعود قله 6189 متری آیلند پیک توسط کوهنوردان ایرانی برای حمایت از انجمن حمایت از کودکان کار و موسسه کودکان سرزمین من با شعار نه به کارکودک، با سرپرستی حسن نجاریان به انجام رسید.

----------------------

کارگران پیمانکاری ماشین سازی اراک سه‌ماه حق بیمه طلبکارند

به گزارش منابع خبری ایلنا در استان مرکزی، کارگران پیمانکاری شرکت ماشین سازی اراک دارای 3 ماه معوقات بیمه ای هستند. 
یکی از کارگران در همین باره به خبرنگار ایلنا گفت: شماری از کارگران پیمانکاری ماشین سازی اراک که جهت استفاده از تسهیلات بیمه ای به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند از پرداخت نشدن حق بیمه خود مطلع شدند.
بنا به اظهار این کارگر، آنان این مسئله را با کارفرمای خود مطرح ساختند و در پاسخ به این عمل اظهار کردند که به دلیل پرداخت نشدن صورتحساب توسط کارفرمای اصلی و نداشتن نقدینگی پرداخت حق بیمه به تعویق افتاده است.