پایه دستمزد کارگران طبق درآمد سرانهٔ ملی ۱۵ میلیون ریال است
نماینده سابق کارفرمایان ایران در سازمان جهانی کار با بیان این مطلب كه «حقوق یک ماه کارگران مطابق فرمول محاسبه اتحادیه اروپا نزدیک ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است» خواستار تعیین حداقل دستمزد بر اساس در آمد سرانهی ملی شد.
عباس وطن پرور با اشاره به تجربهٔ موفق اتحادیهٔ اروپا در تعیین میزان حداقل دستمزد کارگران، به ایلنا گفت: یکبار کاری را که تمام دنیا از جمله اتحادیه اروپا کرده است باید انجام دهیم. بر اساس قوانین اتحادیهٔ اروپا دستمزد کارگر نباید از ۵۰ درصد درآمد سرانهٔ ملی کمتر باشد. درآمد سرانهٔ ملی ایران حدود ۹۰۰۰ هزار دلار است که اگر در ۴ هزار تومان ضرب شود حقوق یکسال کارگران مطابق قانون اتحادیه اروپا بدست میآید که ماهانه نزدیک ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
وی افزود: بیماری مزمنی سالهای متمادی بر کشور حاکم است که در آخرین لحظه نمایندگان کارگری و کارفرمایی در شورای عالی کار نظرات دولت را امضا میکنند و سپس به جامعه میگویند ما مخالف بودیم، در صورتی که زیر امضایشان اثری از مخالفت دیده نمیشود.
وطن پرور با اشاره به افزایش فاصله ی میان حداقل دستمزد كارگران و خط فقر بیان كرد: باید برنامهای برای پر کردن فاصلهٔ میان حداقل دستمزد کارگران و واقعیتهای اقتصادی جامعه طراحی شود تا در یک مدت مشخص، این خلاء پر شود. فاصلهٔ میان حداقل دستمزد کارگران و خط فقر روز به روز بیشتر میشود. حداقل حقوق کارگران باید با توجه به نرخ تورم و خط فقر افزایش بیابد اما پرسش آنجاست که کارفرمایان توانایی پرداخت این مبلغ را دارند؟ اگر نخواهند بالا ببرند میخواهند چه کنند؟ مانند گذشته ۱۸ درصد دستمزدها را افزایش بدهند؟ آیا با این مقدار ناچیز، خلاء دستمزد پر میشود؟
این فعال کارفرمایی تصریح کرد: متاسفانه به دلیل ضعف مدیریت در سنوات گذشته فاصلهٔ میان حداقل دستمزد و خط فقر زیاد شده که امروز تبدیل به فاجعه شده است و راه حلی برای این کلاف سردرگم نمیتوان متصور بود.
او با انتقاد از آزاد نبودن انتخابات تشکلهای کارگری و کارفرمایی رسمی کشور، بیان کرد: هیچ کدام از نمایندگان کارگری و کارفرمایی حاضر در شورای عالی کار نمایندگان واقعی شرکای اجتماعی نیستند. کدام یک از آنها با انتخابات آزاد از سوی شرکای اجتماعی انتخاب شدهاند؟
این فعال كارفرمایی با بیان اینكه «هزینه سبد معیشت خانوار ۲۰۰ درصد افزایش داشته است»، افزود: بانک مرکزی بیش از ۳۶۰ قلم کالا را در سبد تنظیم تورم اعمال میکند که اکثر آنها در سبد خانوار کارگری نقشی ندارد اما این اقلام میزان تورم را به صورت غیر واقعی کاهش میدهند.
نماینده سابق کارفرمایان ایران در سازمان جهانی کار در پایان اظهار داشت: آقایان مملکت را رها کرده و یک مشت قاچاقچی تولید مملکت را نابود میکنند. هم اکنون در فرانسه به هر کارگر ساعتی ۹/۵ دلار حقوق میدهند در حالی که کارگران ایرانی روزانه ۱۵ هزار تومان دستمزد می گیرند.
-------------------------
مرگ کارگر ۵۰ ساله در آتش سوزی استراحتگاه
بر اثر آتش سوزی در یک اتاقک استراحت کارگران در خیابان هلال احمر تهران، کارگر میانسالی جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، شامگاه جمعه یک آتش سوزی در اتاق استراحت کارگران یک گاراژ در خیابان هلال احمر به وقوع پیوست. در این گاراژ یک ساختمان دو طبقه قرار داشت که طبقه دوم آن محل استراحت کارگران بود. این ساختمان به طور کامل شعله ور شده بود و آتش نشانان به اطفای حریق پرداختند.
بنا بر این گزارش ساعت ۲۳ و ۱۳ دقیقه شب گذشته این عملیات به پایان رسید که آتش نشانان در بررسی محل با جسد سوخته مردی حدود ۵۰ ساله روبه رو شدند.
هم اکنون بررسیها برای مشخص شدن علت حادثه از سوی کارشناسان ادامه دارد.
-------------------------
زندگی دشوار بازنشستگان با وجود ۳۰ سال پرداخت حق بیمه
یک فعال صنفی بازنشستگان تامین اجتماعی با انتقاد از عدم تناسب عیدی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی با افزایش تصاعدی قیمتها، بر همسان سازی امتیازات بازنشستگان این سازمان و بازنشستگان کشوری و لشکری تاکید کرد.
محمد سلیمی در این باره به ایلنا گفت: در هفته گذشته میزان عیدی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی ۴۰۲ هزار و پانصد تومان اعلام شد که در مقایسه با عیدی سال گذشته تنها ۵۲ هزار تومان اضافه شده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که قیمت یک کیلو گوشت از ۱۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان، یک کیلو برنج ایرانی از ۳۵۰۰ تومان به ۷۰۰۰ هزار تومان، یک حلب روغن جامد ۵ کیلویی از ۱۲ هزار تومان به ۲۲ هزار تومان رسیده است.
سلیمی با تاکید بر همسان سازی امتیازات بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی و بازنشستگان کشوری و لشکری افزود: امتیازهای از قبیل کارت طلایی بیمه تکمیلی، سبد کالا، هزینه گردشگری و وام ازدواج فرزندان که به بازنشستگان کشوری و لشکر تعلق میگیرند بایستی مشمول بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی نیز شود.
این فعال جامعه بازنشستگان تامین اجتماعی شهر ری در ادامه با اشاره به وضعیت سخت معیشتی كارگران بازنشسته، گفت: شعارهایی مانند عدالت اجتماعی، چاره وضعیت ناگوار جامعه بازنشستگان و مستمری بگیران نیست.
محمد سلیمی در پایان با بیان اینكه «سازمانی که جمعیتی بیشتر از ۳۵ میلیون نفر بیمه شده اصلی و تبعی دارد حتی در دخل و خرج خود به مشکل خورده است» اظهار داشت: بازنشستگان و مستمری بگیران ۳۰ سال پیش از دریافت دستمزد به این سازمان حقبیمه ندادهاند تا در وضعیت ناگوار فعلی با تورم و گرانی دست و پنجه نرم کنند.
-------------------------
دومین حادثه منجر به مرگ در كارخانه ذوب آهن ملایر
یکی از کارگران کارخانه ذوب آهن ملایر صبح امروز در حین کار جان خود را از دست داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در همدان، این کارگر ۲۲ ساله با نام «فرهاد دردی» در قسمت قراضه آهن مشغول به کار بود که امروز (۲۹ بهمن) هنگام جابجایی «زنبیل قراضه» دچار حادثه شد و پس از اعزام به بیمارستان قرضی ملایر بر اثر شدت خونریزی داخلی جان خود را از دست داد.
بر اساس گزارشهای رسیده از ملایر، این دومین حادثه ظرف مدت ۴۲ روز در ذوب آهن ملایر است که منجر به مرگ کارگران شده است.
گفتنی است ۴۲ روز پیش كارگر دیگری با نام «یاسر میآبادی» ۲۹ ساله، که در بخش نورد این کارخانه مشغول به کار بود نیز دچار حادثه شغلی شد و جان خود را از دست داد.
-------------------------
ریزش آوار ساختمان مرگ کارگری را در یزد رقم زد
ریزش آوار در شهر یزد باعث کشته شدن یک کارگر ساختمانی و مجروح شدن کارگر دیگری شد.
به گزارش ایلنا، بعد از ظهر دیروز (بیست و هشتم بهمن) دو نفر از کارگران ساختمانی در هنگام خاک برداری ساختمانی قدیمی در خیابان شهید بهشتی شهر یزد در زیر آوار آن مدفون شدند.
بر اساس این گزارش، ریزش آوار ساختمان ۳ طبقه قدیمی باعث مدفون شدن این دو کارگر شد که با حضور ماموران امداد و نجات و با استفاده از دستگاههای زنده یاب و بیل مکانیکی یکی از کارگران مجروح به بیرون از خاك منتقل شد و دیگری به سبب محبوس شدن در زیر حجم زیادی از خاک جان خود را از دست داد.
-------------------------
مشكلات كارگران «نی بر» خوزستان در مجلس بررسی میشود
کمیسیون اجتماعی مجلس عصرامروز و فردا (۲۹ و ۲۸ بهمن) در خصوص بررسی مشکلات کارگران نی بر هفت تپه و کشت و صنعت کارون تشکیل جلسه میدهد.
یکی از نمایندگان کارگران نی بر كشت و صنعت كارون با اعلام این خبر به ایلنا گفت: بررسی مشکلات بیمهای بیش از سه هزار کارگر نی برخوزستان عصر امروز و فردا در کمسیون اجتماعی مجلس با حضور نمایندگان و کارفرمایان این دو مجموعه تولیدی و همچنین نمایندگانی از تامین اجتماعی بررسی میشود.
او افزود: پیش از این، کارگران نیبر مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر و هفت تپه از بامداد سوم بهمن ماه تا شامگاه روز دوشنبه ۹ بهمن ماه در مقابل ساختمان دولت ادامه تجمع كرده بودند. طبق پی گیری نمایندگان این دو واحد تولیدی پس از گذشت ۲۰ روز از پایان تجمع، عصر امروز یکشنبه مشکلات کارگران در کمسیون اجتماعی مجلس بررسی میشود.
او اضافه کرد: کارگران نی بر علاوه بر درخواست اجرای قانون مشاغل سخت و زیانآور، اجرای بازنشستگی پیش از موعد، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و پرداخت منظم دستمزد و حقوق؛ خواستار تغییر ساز و کار رفع فاصله بیمهای خود هستند.
این کارگر با اشاره به اینکه معوقات حقوقی کارگران نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر به دو ماه رسیده است، افزود: کارفرمای كشت و صنعت كارون شوشتر، از کل دو ماه مطالبات کارگران که حدود یک میلیون ۸۰۰ هزار تومان است، حدود ۴۰۰ هزار تومان به صورت الحساب پرداخت کرده است و از سایر مزایا همانند عیدی و پاداش پایان سال و پرداخت نقدی بن کارگری خبری نیست.
نماینده کارگران نیبر کارون شوشتر با تاکید بر اینکه باید تکلیف مطالبات صنفی کارگران نی بر مشخص شود، گفت: امیدواریم مشکلات کارگران نی بر با مساعدت نمایندگانی که از سوی دولت و مجلس مسئول پی گیری مطالبات کارگران در کمسیون اجتماعی و هیات دولت هستند مرتفع شود.