افق روشن
www.ofros.com

(روزگار سیاه کارگران در ایران (شهریور


خبرگزاری کار ایران                                                                                    چهارشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۲۱ سپتامبر ۲۰۱٦

پرداخت بخشی از معوقات کارگران ستاره خلیج فارس

جمعی از کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در تماس با ایلنا از پرداخت بخشی از مطالبات مزدی خود خبر دادند. به گفته این کارگران، در روزهای گذشته، مطالبات مزدی حدود هزار کارگر پیمانکاری ستاره خلیج فارس تا خرداد ماه پرداخت شده است. این کارگران که در حال حاضر با احتساب این ماه، سه ماه معوقات مزدی دارند می گویند: هیچ وعده‌ای در مورد زمان پرداخت این مطالبات داده نشده است. تا پیش از شهریور ماه، مطالبات مزدی کارگران ستاره خلیج فارس در سال جدید پرداخت نشده بود و این کارگران با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کردند. کارگران ستاره خلیج فارس در عین حال که از شرایط شغلی خود و تعدد شرکت‌های پیمانکاری در پالایشگاه، انتقاد دارند؛ ابراز امیدواری می‌کنند باقیمانده مطالبات مزدی آنها در روزهای آغازین ماه آینده پرداخت شود.

-------------------------

ماده 41 دستخوش تغییر می‌شود/ تهدید مزد با قید «شرایط اقتصادی کشور»

به گزارش ایلنا، در لایحه ای که تحت عنوان اصلاح قانون کار به مجلس ارائه شده، ماده 41 قانون کار که یکی از اصولی‌ترین و زیرساختی‌ترین مواد این سند قانونی است و تعیین کننده یکی از مهمترین دغدغه‌های کارگران یعنی حداقل دستمزد است، دچار تغییرات اساسی شده است. یکی از مهمترین این تغییرات افزودن شرط "شرایط اقتصادی کشور" به عنوان یکی از معیارهای تعیین حداقل دستمزد است.
در متن فعلی ماده 41، دو شرط میزان تورم اعلام شده و سبد معاش خانوار به عنوان معیارهای تعیین حداقل دستمزد در نظر گرفته شده است که باید گفت شرط دوم یعنی محاسبه سبد معیشت خانوار و تعیین حداقل دستمزد براساس آن، حداقل در دو دهه گذشته هرگز اجرایی نشده است و حالا افزودن شرط جدید یا همان شرایط اقتتصادی کشور بر نگرانی کارگران افزوده است چرا که این معیار افزوده شده، به راحتی می‌تواند دو معیار پیشین را نقض کند و مفری قانونی برای فرافکنی و قانون‌گریزی‌های دولت و کارفرمایان بگشاید.
به نظر می رسد در شرایطی که یکی از مهمترین مطالبات کارگران و فعالان جامعه کارگری در سالهای گذشته، درخواست اجرای بند دوم ماده 41 یا همان محاسبه سبد معیشت خانوار و کاهش شکاف تاریخی هزینه- دستمزد است، افزودن شرط شرایط اقتصادی، تلاش برای به کرسی نشاندن اظهاراتی است که در ماهها و هفته های اخیر در ارتباط با لزوم تخطی از حداقل دستمزد به بهانه افزایش بهره‌وری به گوش می رسد و این یعنی مقامات در تلاشند کارفرمایان شاکی از بالا بودن هزینه دستمزد را گرچه این شکایت هیچ مبنای محاسباتی و عقلانی معتبری ندارد، به هر قیمت ممکن راضی نگه دارند.
مساله بعد، افزودن بند تعیین حداقل مزد کارآموزان موضوع بند (ب) ماده 112 قانون کار به ماده 41 است و این در حالیست که ماده 112 و شرایط کارآموزی نیز در لایحه پیشنهادی دچار تغییر شده به گونه‌ای که این تغییر ماده 41 به همراه تغییرات بند (ب) ماده 112، به معنای به رسمیت شناختن شمول از قانون کار به نام کارآموزی یا احیای قانونی طرح استاد شاگردی است که این تغییرات پیشنهادی در ماده 112 خود جای بحث جداگانه دارد.
در نهایت، تبصره دومی به ماده 41 افزوده شده که متن آن به شرح زیر است:
تبصره 2-  حداقل مزد کارگران با قرارداد موقت تا ده درصد بیشتر از حداقل مزد کارگران دارای قرارداد دائم حسب مورد می‌باشد. این تبصره در شرایطی که حداقل 95 درصد کارگران فاقد قرارداد دائم هستند، قابلیت اجرایی چندانی نخواهد داشت، علاوه بر این، افزودن "حسب مورد" این تبصره را از الزام اجرا خارج می‌کند و دست کارفرمایان را برای اجرایی نکردن آن باز می‌گذارد.
در کل باید گفت تغییرات پیشنهادی دولت در ماده 41 صد درصد به زیان کارگران و براساس خواسته‌های کارفرمایان تدوین شده، کارفرمایانی که از لزوم رعایت حداقل دستمزد ابراز ناراحتی کرده‌اند و می‌کنند، در صورتی که این لایحه تصویب شود به خواسته های خود خواهند رسید.
طبیعی است که با تصویب این لایحه، پس از این در مذاکرات مزدی درصد افزایش حداقل دستمزد بسیار پایین تر از آنچه که باید، تعیین خواهد شد، چرا که دولت و کارفرمایان می‌توانند به راحتی استدلال کنند که شرایط اقتصادی کشور بد است و توان پرداخت وجود ندارد. این استدلال باطل پیش از این وجود داشت، اما هرگز مهمل قانونی نداشت که حالا با ارائه این لایحه می‌خواهند، مهملی بیابند تا این استدلال فرافکنانه و غیرمنطقی را به کرسی بنشانند.
از طرف دیگر با تغییر ماده 112 و تعیین حداقل دستمزد برای کارورزان، راه برای بیگاری سه ساله نیروی کار باز می‌شود که این خود حدیث مفصلی است که جای بحث بسیار دارد...

-------------------------

نگرانی کلاه زردها از خلف وعده مسئولان/ عمر دولت تمام شود سرگردانی ادامه خواهد داشت

اعضای شورای اپراتورهای پست های فشار قوی برق در تماس با ایلنا از اهمال در برآورده شدن وعده‌های قبلی مسئولان ابراز نگرانی کردند.
به گفته این اپراتورها پس از تجمعات و اعتراضات فراوان قرار شده بود طرح قرارداد دائم اپراتورها در سازمان مدیریت و برنامه مصوب شده و به وزارت نیرو ابلاغ شود، که تا کنون این مساله اجرایی نشده است.
اپراتورهای برق می‌گویند در حالی که کمتر از یک سال از عمر دولت فعلی باقی مانده است، عدم تحقق وعده‌ها به معنای ادامه سرگردانی و بلاتکلیفی است و اگر قرار باشد کار به دولت بعدی بکشد، همه رایزنی ها و اعتراضات بی‌نتیجه خواهد ماند.
این اپراتورها که خواستار تبدیل قرارداد به کارگر دائم هستند و این تبدیل توسط مجلس نیز تایید شده، می‌گویند: زمزمه هایی مبنی بر واگذاری پروژه های شرکت توانیر به بخش خصوصی به گوش می‌رسد که این مساله بر نگرانی کادر قرارداد معین افزوده است.
 این فعالان کارگری تاکید کردند در صورت برآورده نشدن مطالبات و عدم تحقق وعده‌ها، در هفته های آتی رایزنی‌ها و اعتراضات را ادامه خواهند داد.

-------------------------

الزامی‌برای رعایت مقررات تردد سرویس کارگران نیست

به گزارش ایلنا، اگرچه در حادثه 6 صبح روز گذشته 11 نفر از کارگران شرکت ایران خودرو براثر برخورد سرویس حمل و نقل خود در محدوده جهان شهر کرج کشته و زخمی شدند؛ در این رابطه «مجتبی حاجی‌زاده» مسئول اتحادیه کارگران صنعت خودروسازی ایران، می‌گوید: اصولا چنین مشکلی مختص به کارگران یک شرکت خودرو سازی خاص نیست.
وی ادامه داد: اگرچه قواعد قانونی در مورد چگونگی به کارگیری خودروهایی که قرار است برای جابه‌جایی کارگران مورد استفاده قرار بگیرند مشخص است اما می‌دانیم که انجام این تکلیف قانونی نه در واحدهای خودروسازی و نه در دیگر محیط‌های صنعتی چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد. این مقام صنفی کارگری افزود: فارغ از اینکه کارگران  در استخدام کدام کارخانه هستند، یک مسئله مشخص است و آن اینکه پیمانکارانی که مسئولیت تامین وسیله رفت و آمد کارگران را برعهده گرفته‌اند چندان خود را مقید به رعایت مقررات مربوط به شرایط خودرو و وضعیت راننده آن نمی دانند. وی افزود: به صورت مشخص رویکرد اقتصادی پیمانکاران به آنها اجازه نمی دهد تا به طور کامل به میزان فرسودگی وضعیت موتوری و بدنه خودرو سرویس و خستگی و خواب آلودگی راننده آن توجه کنند.
حاجی زاده تصریح کرد: مطلع هستیم که دست کم در صنعت خودروسازی کارگرانی که با چنین مشکلاتی مواجه هستند تاکنون بارها مسئولان مرتبط را از مسئله خرابی و نقص سرویس‌ها مطلع کرده‌اند اما در بیشتر مواقع بازخورد مناسبی از دریافت نکرده‌اند.
مسئول اتحادیه کارگران خودرو کشور افزود: بسیاری از این خودروها که برای جا به جایی کارگران استفاده می‌شود بالای 50 سال عمر دارند که باید طبق مقررات هر چه سریعتر برای توقف تردد آنها و جلوگیری از اتفاقی که روز گذشته افتاد چاره اندیشی کرد .
وی در این خصوص به دستورالعمل‌های سیستم رفاهی شرکت‌های خورد روسازی اشاره کرد و افزود: مطابق این مقررات که در معاونت روابط انسانی بسیاری از خورروسازی‌ها تدوین شده است برای سرویس‌هایی که کارگران را جا به جا می‌کنند عمر سنواتی مشخصی تعیین شده که در عمل به دلیل وجود دستورالعمل‌های متناقض دیگر، مجریان مربوطه  موفق به اجرای کامل این مقررات نمی‌شوند.
حاجی زاده همچنین جدول زمانبدی مربوط به ساعت‌های استراحت رانندگان سرویس‌ها را نامناسب ارزیابی کرد و افزود: برای نمونه یک راننده سرویس کارگران باید بین ساعت 4:50 دقیقه تا 5:30 صبح کارگران را از منطقه‌ای مانند وارمین تا محل کارگاه جا به‌جا کند تا کارگران برای حوالی ساعت 6:30 دقیقه تا 6:40 در محل کار خود حاضر شوند.
وی در توضیح سختی کار ادامه داد: البته این راننده باید بعد از چند ساعت دوباره برای جابجایی همین کارگران که ساعت کاری آنها با فرارسیدن شیفت شبانه خاتمه یافته است باز گردد و صد البته چون معمولا درآمدها جوابگوی هزینه های زندگی نیست بیشتر این رانندگان ترجیح می‌دهند تا بعد از یک استراحت کوتاه دوباره در جاهای دیگر مشغول کار شوند.
رئیس اتحادیه کارگران خودروسازی کشور  بابیان اینکه این رویه در دراز مدت می تواند باعث خستگی مزمن کارگر راننده شود؛ از مدیران واحدهای صنعتی به ویژه مدیران واحدهای مرتبط با صعت خودرو می‌خواهیم تا امکان اجرای کامل قوانین مربوطه را فراهم کنند.
این اظهارات در حالی است که به دنبال حادثه روز گذشته گروهی از کارگران خودروساز در تماس‌های جداگانه با ایلنا گفتند: به طور معمول از  سوی پیمانکاران مسئول قواعد ایمنی مربوط به تردد خورودهای سرویس حمل و نقل و فعالیت رانندگان آنها رعایت نمی‌شود.
کارگران یادشده در ادامه اظهارات خود که به نوعی تایید کننده صحبت‌های حاجی زاده است، با یادآوری اینکه حادثه اخیر در روز تعطیل رسمی اتفاق افتاده است؛  می‌گویند:صرف‌نظر از اینکه  رانندگی در فواصل طولانی و در زمان کوتاه کار راحتی نیست، معمولا در شیفت صبح بیشتر راننده‌ها خواب‌آلود هستند که همین مسئله می‌تواند احتمال بروز حوادث رانندگی را افزایش دهد.

-------------------------

کشته و زخمی شدن 11 کارگر ایران خودرو در حادثه تصادف

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز صبح (30 شهریور)، سرویس رفت و آمد کارگران ایران خودرو در محدوده جهان شهر کرج دچار سانحه تصادف شد و در جریان این حادثه، یازده کارگر کشته و زخمی شدند.
در این رابطه تا این لحظه اعلام شده است که در جریان این حادثه 10کارگر زخمی و 1 کارگر جان خود را از دست داده است.
مصدومین حادثه در حال حاضر به بیمارستان‌های کرج منتقل شده‌اند.
از قرار معلوم، این حادثه حدود ساعت 6 صبح و هنگام انتقال کارگران به محل کار و درجریان برخورد با یک مینی بوس رخ داده است.
به گفته کارگران ایران خودرو براساس تصمیم کارفرما هم عید قربان و هم امروز که عید غدیر (روز تعطیل رسمی) است، کارگاه دایر بوده و به همین دلیل تمامی آنها سر کار خود حاضر شدند.

-------------------------

تاخیر در پرداخت معوقات مزدی کارگران گندله سازی اردکان

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از دویست کارگر کارخانه گندله سازی اردکان در استان یزد، تا 6 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم تعدادی از این کارگران بابت عیدی و سنوات سال گذشته نیز از کارفرما طلبکارند.
ظاهرا این کارگران روز یکشنبه (28 شهریور) در اعتراض به عدم پرداخت این مطالبات مزدی، دست از کار کشیدند و در محوطه کارخانه تجمع کردند.
پس از این تجمع، کارفرما به کارگران وعده داده است که تا آخر هفته جاری دو ماه از این مطالبات را پرداخت می‌کند.
کارخانه گندله سازی اردکان در شهر اردکان در 25 کیلومتری غرب جاده اردکان-نایین قرار دارد.

-------------------------

تجمع کارگران شهرداری لوشان مقابل ساختمان شهرداری

یکی از منابع خبری ایلنا در شهرداری لوشان گفت: این کارگران در واحد اداری شهرداری لوشان و سازمان‌های واسطه به آن به‌صورت پیمانی و قراردادی مشغول کارند. آنها صبح امروز (29 شهریور ماه) در اعتراض به معوقات مزدی خود به نشانه اعتراض مقابل ساختمان شهرداری تجمع کرده‌اند.
براساس این گزارش؛ حدود 75 نفر از کارگران شهر لوشان که در طی دست‌کم سه ماه گذشته دستمزد و حق بیمه آنان پرداخت نشده است؛ می‌گویند با تغییر شهردار که از دی ماه سال گذشته انجام شده؛ بازهم ما با مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت مزد مواجهیم.
همچنین به نقل از این کارگران گفته می‌شود بی‌توجهی مسئولان شهرداری و شورای شهر لوشان به پرداخت مطالبات آنها باعث شده تعدادی از همکاران باسابقه آنها به دلیل پرداخت نشدن سهم بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور از شش ماه پیش معطل صدور احکام بازنشستگی خود باشند.
طبق اظهارات آنان تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران در مجموعه شهرداری‌های شهر لوشان درحالی ادامه دارد که براساس شنیده‌ها، یکی از طلبکاران مالی شهرداری لوشان بابت طلب 100 میلیون تومانی خود با حکم قضایی حساب‌های مالی شهرداری را مسدود کرده است.

-------------------------

دو نفر از مصدومان حادثه کارخانه روغن جان سپردند

به گزارش ایلنا، در این حادثه که روز 27 شهریور ماه به علت انفجار تانکر حامل هیدروکربن در یک کارخانه تولید روغن در قزوین رخ داده است، 5 نفر از کارگران به همراه راننده تریلی و یک نوجوان 12 ساله همراه دچار سوختگی شدند که متاسفانه دو نفر از کارگران عصر دیروز در بخش سوختگی بیمارستان شهید رجایی قزوین جان خود را از دست دادند.
براساس این گزارش؛ از قرار معلوم بعد از این اتفاق که منجر به مرگ دو کارگر شد، دو کارگر دیگر این کارخانه که از درصد سوختگی بالای 90 درصد برخوردارند؛ به بیمارستان شهید مدنی کرج منتقل شده‌اند که از وضعیت جسمی آنها هنوز اطلاعی در دست نیست.
گفتنی است پیش از این یکی دیگر از مصدومان که نوجوان 12 ساله است؛ به بیمارستان شهید مدنی کرج انتقال پیدا کرده بود.
همچنین براساس گزارش منابع خبری ایلنا؛ یک نفر از مجروحان در روز نخست به صورت سرپایی مداوا و ترخیص شده بود و در حال حاضر یک نفر نیز در بیمارستان شهید رجایی قزوین بستری‌ست که درصد سوختگی آن حدود 60 درصد است.

-------------------------

قانون کار را از ظرفیت‌های حمایتی خالی نکنید

به گزارش ایلنا، انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران با صدور بیانیه‌ای نسبت به لایحه پیشنهادی قانون کار اعتراض کرده و این اصلاحیه را دست‌اندازی به حقوق کارگران دانسته است.
در بخش‌هایی از این بیانیه آمده است: قانون کار پس از قانون اساسی، مهم‌ترین و فراگیرترین قانون جامعه است و روزانه بیشترین ارجاعات به آن صورت می‌گیرد. قانونی است که روابط بین کارگر و کارفرما و دولت را تنظیم می‌کند و هنگام بروز اختلاف، قاضی با استناد به این قانون، داوری کرده و حقوق و منافع طرفین را از یکدیگر تمییز می‌دهد.
در بخش دیگری از این بیانیه می‌خوانیم: طی بیست و چند سال گذشته، در راستای سیاست‌های بازارمحورانه با جهت‌گیری به سود کارفرمایان، این قانون توسط آیین‌‌نامه‌های مختلف، از شماری از ظرفیت‌های حمایتیِ باقی‌‌مانده تهی شده است. هم اکنون برای دومین بار، لایحه‌ی اصلاح قانون کار به زیان کارگران و با هدف حذف و بی‌اثر کردن آخرین ظرفیت‌های حمایتیِ آن، به مجلس رفته است. دولتی که با شعار تدبیر و امید، گسترش عدالت، ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری و وزیری که با برنامه و شعار بهبود روابط کار و افزایش حقوق و دستمزد کارگران، رأی گرفته و بر سر کار آمده است، لایحه‌ای را به مجلس برده که این قانون را از روح و فلسفه‌ی وجودی آن و آخرین ظرفیت‌های حمایت از کارگران تهی می‌کند.
در ادامه بیانیه آمده است: در انبوه نیروی کار کشور، گروه بزرگی نیز از روزنامه‌نگاران و شاغلان رسانه با قراردادهای موقت و بدون هیچ پشتوانه و امنیت شغلی و گروه بزرگ‌تری از این صنف حتا بدون قرارداد و هرگونه پوشش بیمه‌ای و حمایتی و یا با قراردادهای سفید امضا، با کارِ گزارشگری و خبررسانی خود در حوزه‌های مختلف اجتماعی و در رسانه‌های گوناگون در خدمت ارتقای فرهنگی جامعه قرار دارند. این گروه نیز مانند سایرین از نبود پوشش حمایتیِ قانون کار و در واقع از بی‌قانونی بیشترین آسیب‌ها نصیب‌شان می‌شود.
در پایان، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران ضمن تاکید بر حق داشتن کار و امنیت شغلی و حق آزادی تشکل‌های کارگریِ تمامی مزد و حقوق‌بگیران، مخالفت خود را با این‌گونه تغییر در قانون کار اعلام کرده است.

-------------------------

خودکشی یک کارگر در دیواندره کردستان

به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز چهارشنبه (24 شهریور)، یک کارگر در دیواندره کردستان با مصرف قرص برنج به زندگی خود خاتمه داد.
نام این کارگر متاهل 45 ساله که دارای 4 فرزند است، بسطام قزایی فرزند ملا احمد اهل روستای "نساره" ذکر شده و از قرار معلوم، دو تن از فرزندان او فلج مادرزاد هستند.
ظاهرا این کارگر، چند ماه پیش از این، از کارخانه نیک الیاف دیواندره اخراج شده و در این مدت با مشکلات معیشتی بسیار دست و پنجه نرم می کرده‌است.
در عین حال انگیزه اصلی این خودکشی هنوز مشخص نیست.

-------------------------

اخبار تکمیلی از حادثه انفجار در کارخانه روغن قزوین

به گزارش خبرنگار ایلنا، هرچند تاکنون علت اصلی این انفجار به صورت رسمی اعلام نشده است اما برخی منابع عامل انفجار را ناشی از حضور یک دستگاه تانکر 33 هزار لیتری حامل روغن گیربکس و موتور دانسته که حین بارگیری دچار حادثه می شود.
به دنبال این انفجار و حضور گروه های امداد ونجات در محل حادثه همه 7مصدوم برجای مانده که اغلب کارگر بوده‌اند به اورژانس بیمارستان شهید رجایی قزوین منتقل وبعد از اقدامات اولیه اورژانس به بخشهای سوختگی وتحت نظر بستری می شوند.
ظاهرا در میان مصدومان این حادثه میزان سوختگی چهار نفر تا حدود 90درصد گزارش شده است.
بین مصدومان 5 نفر کارگر کارخانه مورد نظر قرار دارند و هویت دو نفر باقیمانده نیز راننده تانکر و فرزند 12 ساله وی عنوان شده است.
گفته می‌شود فرزند مصدوم راننده تریلی همان عصر دیروز برای ادامه درمان به بیمارستان سوختگی در کرج منتقل شده است.
همچنین یکی از پنج کارگر مصدوم که از هویت وی اطلاعاتی در دست نیست براثر موج انفجار پرتاب شده که همین اتفاق منجر به مصدومیت سطحی شده که در نتیجه بعد از مراقبت های اولیه درمانی اورژانس بیمارستان شهید رجایی کرج مرخص شده است.
به گفته منابع خبری ایلنا هویت چهار مصدوم دیگر این حادثه که درصد سوختگی آنها بالا عنوان شده است «محمد علی شعبانی » 40 ساله،«محمد پور استر آبادی » 55ساله، «عباس حبیبی فر» و»«محمد حسن پور عسکری» اعلام شده است.

-------------------------

تغییر ماده 27 با هدف حذف نقش نهادهای صنفی

به گزارش ایلنا، در لایحه ای که تحت عنوان اصلاح قانون کار به مجلس ارائه شده، ماده 27 دچار تغییرات اساسی شده است. با اعمال این تغییرات، نهادهای صنفی کارگری از دخالت و تصمیم گیری در ارتباط با فسخ قرارداد به دلیل قصور کارگر کنار گذاشته می‌شوند و در عوض نقش کمیته‌های انضباطی به ظاهر در راستای آنچه که ترویج گفتمان سه جانبه گرایی در مناسبات روابط کار نام دارد؛ پررنگ تر می‌شود.
این تغییر به معنای تلاش دولت و تصمیم گیرندگان برای کاهش هرچه بیشتر مشارکت کارگران و نمایندگان آنها در محیط کار است. به نظر می‌رسد دولت به دنبال حذف بقایای نقش مشارکتی کارگران است، هرچند که مشارکت کارگران در حال حاضر حداقلی و ناکافی است، با این وجود، این تلاش‌های به ظاهر اصلاحی، با هدف کاهش همین حداقل‌ها انجام می‌شود.
و اما متن ماده 27 قانون کار که به نهادهای صنفی شامل شوراها، انجمن‌های صنفی و نمایندگان کارگران اجازه مداخله در روند فسخ قرارداد می‌دهد، به شرح زیر است:
ماده 27 - هرگاه کارگر در انجام وظائف محوله قصور ورزد و یا آئین نامه های انضباطی کارگاه را پس از تذکرات کتبی نقض نماید کارفرما حق دارد در صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار علاوه بر مطالبات و حقوق معوقه به نسبت هر سال سابقه کار معادل یکماه آخرین حقوق کارگر رابعنون ((حق سنوات )) به وی پرداخته و قراردادکار را فسخ نماید. در واحدهایی که فاقد شورای اسلامی کار هستند نظر مثبت انجمن صنفی لازم است . در هر مورد از موارد یادشده اگر مساله با توافق حل نشد به هیات تشخیص ارجاع ودر صورت عدم حل اختلاف از طریق هیات حل اختلاف رسیدگی واقدام خواهد شد. در مدت رسیدگی مراجع حل اختلاف ، قراردادکار به حالت تعلیق در می آید.
تبصره 1 - کارگاههائی که مشمول قانون شورای اسلامی کار نبوده و یا شورای اسلامی کار و یا انجمن صنفی در آن تشکیل نگردیده باشد یا فاقد نماینده کارگر باشند اعلام نظر مثبت هیات تشخیص ( موضوع ماده 158 این قانون ) در فسخ قرارداد کار الزامی است .
تبصره 2 - موارد قصور و دستورالعمل ها و آئین نامه های انضباطی کارگاهها به موجب مقرراتی است که با پیشنهاد شورایعالی کار به تصویب وزیر کار و امور اجتماعی خواهد رسید(الحاقی بموجب بند (8) قانون رفع برخی موانع تولید وسرمایه گذاری صنعتی مصوب (7/5/86)

چگونه در متن پیشنهادی، تشکل های صنفی حذف شده اند؟
در این تغییرات، تبصره یک حذف شده و ماده قانونی به شرح زیر اصلاح می شود:
ماده 27- تخلفات کارگران در کمیته انضباطی کارگاه مطرح و در مورد آن، تصمیم گیری خواهد شد. در صورتی که کارگاه فاقد کمیته انضباطی باشد، موضوع مستقیما در مراجع حل اختلاف مطرح و رسیدگی خواهد شد.
در این تغییرات پیشنهادی، تشکل های کارگری به طور کامل از روند تصمیم گیری برای فسخ قرارداد کارگر به علت قصور، کنار گذاشته شده اند و این حذف عمدی، هم به معنای کاهش سطح مشارکت کارگران است و هم از طرف دیگر، دست کارفرما را برای فسخ قرارداد و اخراج کارگر باز می‌گذارد، چرا که با کنار رفتن عوامل بازدارنده و تعدیل کننده، کارفرما و کمیته‌های انضباطی به راحتی می‌توانند کارگران را به "بهانه" قصور در انجام تکالیف محوله، از کار بیکار کنند.

-------------------------

نگرانی کارگران فنی رجا از تعدیل/ معوقات پرداخت نشد

جمعی از کارگران فنی شرکت حمل و نقل ریلی رجا در تماس با ایلنا از ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، هنوز دستمزد مردادماه بیش از چهارصد کارگر پیمانکاری فنی، برق و موتوریست رجا پرداخت نشده و مدیران شرکت‌های پیمانکاری در مورد زمان دقیق پرداخت این مطالبات هیچ وعده‌ای نداده‌اند.
در عین حال این کارگران می‌گویند احتمال افزایش ساعات کاری کارگران شاغل و تعدیل نیرو در شرکت‌های پیمانکاری وجود دارد و همین مساله بر نگرانی آنها افزوده است.
به گفته کارگران رجاء، معوقات مزدی کارگران پیمانکاری تعمیرکار در شهرستان‌ها متغیر است و برخی از این کارگران سه ماه است که دستمزد خود را نگرفته‌اند.
کارگران رجا ضمن نگرانی از وضعیت پیش آمده و عدم پاسخگویی مسئولان، خواستار رسیدگی به وضعیت شرکت‌های پیمانکاری رجا و تامین امنیت شغلی کارگران این شرکت‌ها شدند.

-------------------------

هیات اجرایی وزارت صنعت در کارخانه پلی اکریل مستقر شد/ انتظار کارگران برای دریافت بخشی از مطالبات معوقه

تعدادی از کارگران کارخانه پلی‌اکریل اصفهان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: به دنبال تحولاتی که بعد از فوت سهامدار عمده این کارخانه اتفاق افتاده است، وزارت صنعت، معدن و تجارتی افرادی را برای تصمیم گیری در مورد مدیریت موقت این کارخانه انتخاب کرد.
آنها افزودند: ظاهرا این هیات تا پیش از برپایی اجتماعات صنفی روزهای گذشته ما و همکارانمان در داخل کارخانه و مقابل ساختمان استانداری عملکرد علنی و مشهودی نداشت و تنها از زمان خاتمه جلسه‌ای که روز گذشته برای رسیدگی به وضعیت کارخانه پلی اکریل در استانداری اصفهان برگزار شده بود؛ فعالیت علنی خود را آغاز کرد.
برپایه این اطلاعات ظاهرا در جلسه روز گذشته استانداری به هیات اجرایی اداره کننده کارخانه پلی اکریل اصفهان ماموریت داده می‌شود تا هرچه زودتر اقدامات خود را برای از سرگیری فعالیت واحدهای مختلف این کارخانه و اشتغال مجدد 2 هزار کارگر آن آغاز کند.
اگرچه از سرگیری فعالیت خطوط تولید مهمترین خواسته کنونی کارگران کارخانه پلی اکریل است اما با توجه به نزدیکی زمان بازگشایی مدارس و شروع سال جدید تحصیلی این کارگران در حال حاضر خواهان دریافت بخشی از معوقات مزدی خود هستند.
در همین رابطه ظاهرا قرار است برای آغاز مجدد فعالیت کارخانه یک بودجه اعتباری در اختیار اعضای هیات اجرایی قرار داده شود و به همین دلیل کارگران نیز توقع دارند تا دست کم بخشی از مطالبات آنها از محل همین منابع پرداخت شود.
از قرار معلوم همه کارگرانی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در کارخانه پلی اکریل اصفهان مشغول کارند بین 5 تا 6 ماه مزد معوقه طلبکارند.

-------------------------

سوختگی شدید 7 کارگر بر اثر آتش سوزی درانبار روغن

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، «موسی خانی» معاون عملیات سازمان آتش نشانی قزوین در تشریح جزئیات این حادثه گفته است: در آتش سوزی انبار یک کارخانه تولید کننده روغن درمحور جاده قزوین به رشت 7 کارگر دچار سوختگی شدند.
وی افزود: این حادثه روز گذشته (27شهریور ماه) حدود ساعت 11 و 35 دقیقه در محل انبار یک واحد کارخانه تصفیه روغن اتفاق افتاد و آتش نیز از انفجارتانکر حمل روغن آغاز شده است.
همچنین در این زمینه نامدار، رئیس مرکز فوریت های پزشکی قزوین با تایید این خبر به رسانه های محلی قزوین گفته است:میزان سوختگی 4 نفر از کارگران بالای 90 درصد است و 3 نفر نیز بین 40 تا 60 درصد دچار سوختگی شده اند.
به گفته وی: 5 دقیقه بعد از حادثه، نیروهای امدادی در محل حاضر شده و مصدومان را به بیمارستان منتقل کردند.

-------------------------

معوقات مزدی کارگران شهرداری سی سخت ادامه دارد

تعدادی از کارگران شهرداری سی سخت در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: دست‌کم 102کارگری که در شهرداری و سازمان‌های وابسطه به آن به صورت رسمی ،قراردادی وپیمانی مشغول کارند که از اسفند ماه سال 94 بابت عمده مطالبات مزدی خود طلبکارند.
برپایه این اظهارات کارگران مورد نظر در این مدت تنها مبالغی جزئی را به صورت علی الحساب دریافت کرده‌اند و در اصل بابت عمده مزایای مزدی شش ماه گذشته ، عیدی و حدود 5ماه از مطالبات مزدی سال 92 بستانکار هستند.
به گفته این کارگران، علاوه بر همه این موارد همسان با دستمزد سال جاری، شهرداری سی سخت در پرداخت حق بیمه آنها به تامین اجتماعی نیز کوتاهی کرده است.
به نقل از این کارگران که در دارای سوابق 6 تا 13ساله در شهرداری سی سخت هستند، گفته می‌شود که مشکلات شهرداری سی سخت از چندین سال پیش زمانی آغاز شده که بسیاری از نهاد های مختلف دولتی وخصوصی از پرداخت به موقع عوارض شهرداری خوداری می کنند.
این کارگر شهرداری سی سخت با بیان اینکه در حال حاضر شهرداری فقط بابت عوارض سالهای 89 تا 94 بیش از 6میلیارد تومان از چند نهاد دولتی مستقر در این شهر طلب کار است گفت: طبق اظهارات برخی مسئولان شهرداری ،در صورتیکه شهرداری بتواند با همکاری مسئولان استانی وشهرستانی مطالبات معوقه خود را نهاد های مختلف دولتی وصول کند توانایی پرداخت یکجای همه معوقات مالی وبیمه ای کارگران را خواهد داشت.

-------------------------

کارگران ایران چوکا خواستار دریافت معوقات مزدی خودشدند

این کارگران در تماس با ایلنا گفتند: دست‌کم بابت مطالبات مزدی ماه‌های تیر ومرداد طلبکاریم و با توجه به مخارج سنگین تحصیلی فرزندان دانش آموز و دانشجویمان از کارفرما می‌خواهیم که دست کم بخشی از این طلب مزدی را پرداخت کند.
از قرار معلوم به دنبال از سرگیری فعالیت‌های کارخانه صنایع چوب و کاغذ ایران «چوکا» هم اکنون نزدیک به هزار کارگر در این واحد تولیدی مشغول کارند.
بیشتر این افراد که از کارگران قدیمی کارخانه ایران چوکا محسوب می‌شوند، در نتیجه مشکلات مالی - اداری یکسال گذشته این واحد تولیدی تا مدت‌ها با مشکل دریافت مطالبات روبرو بودند و از قرار معلوم در همین ایام عمده مطالبات مزدی خود را به صورت علی الحسابی دریافت کرده‌اند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که این موضوع تاثیرات منفی در وضعیت تحصیلی کارگران و فرزندانشان گذاشته است.
البته مشکل تامین هزینه های تحصیلی فرزندان دانش آموز و دانشجوی کارگران ایران چوکا موضوعی جداگانه از مشکل قدیمی پرداخت نشدن به موقع حق بیمه‌های سازمان تامین اجتماعی و گرفتاری تمدید نشدن دفترچه بیمه‌های این کارگران محسوب می‌شود
این کارگران با یادآوری اینکه از سه هفته قبل که فعالیت کارخانه ایران چوکا دوباره از سر گرفته شده است نوعی حس امیدواری در میان آنها به وجود آمده است؛ افزودند: این روزها تامین هزینه‌های مربوط به تحصیل با هیچ کسی شوخی ندارد و به همین دلیل است که از مسئولان مربوطه می‌خواهیم که در این مورد چاره‌اندیشی کنند.

-------------------------

تجمع کارگران پلی اکریل مقابل استانداری اصفهان

تعدادی از این کارگران در تماس با ایلنا گفتند: حدود 600 نفر هستیم و به نمایندگی از سوی مجموع 2 هزار کارگر شاغل در کارخانه پلی اکریل اصفهان از ساعت 9 صبح امروز (شنبه 27 شهریور ماه) مقابل ساختمان استانداری اصفهان جمع شده‌ایم.
آنها در توضیح مطالبات صنفی خود گفتند: تا این لحظه کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان 5 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند که این مسئله در مورد کارگران شاغل در واحدهای اقماری این کارخانه تا 6 ماه برآورد می‌شود.
این کارگران که احتمال می دهند در نتیجه وضعیت پیش آمده دستمزد شهریور ماه آنها نیز به سرنوشت مطالبات مزدی پرداخت نشده آنها دچار شود؛ افزودند: از آنجایی که از ابتدای ماه جاری تاکنون فعالیت کارخانه پلی اکریل متوقف شده است، با برپایی تجمع صنفی امروز نگرانی خود را از وضع پیش آمده اعلام کردیم.
آنها در عین حال پیرامون علت دیگر مراجعه خود به استانداری اصفهان گفتند: تجمع صنفی امروز از این رو صورت گرفته است که تمامی افرادی که به تازگی از سوی وزارت صنعت به عنوان اعضای هیات مدیره انتخاب شده‌اند برای امروز در استانداری با مسئولین استانی جلسه دارند.
این کارگران با یادآوری اینکه یکی از سهامداران اصلی کارخانه پلی اکریل اصفهان در اواخر سال گذشته فوت کرده است؛ افزودند: به دنبال این اتفاق در ترکیب اعضای هیات مدیره کارخانه تغییراتی به وجود آمد و در ادامه این تحولات نماینده سهامدار اصلی به نمایندگان آنها اعلام می کند که تصمیم گیری در مورد ادامه فعالیت کارخانه برعهده مدیریت جدید کارخانه است.
برپایه این اظهارات پیش از این در ماه‌های گذشته کند شدن روند فعالیت‌های کارخانه پلی اکریل اصفهان باعث بروز نگرانی‌هایی در میان کارگران این کارخانه شده بود اما به دنبال آنچه که از سوی کارگران توقف کامل فعالیت کارخانه نامیده می‌شود در حال حاضر این نگرانی‌ها شدت گرفته است.
برپایی اجتماع صنفی صبح امروز در حالی است که پیش از این نیز کارگران پلی اکریل در روز چهارشنبه تجمعی در محوطه کارخانه برگزار کردند و در جریان این کنش صنفی به صورت نمادین تابوتی را بر روی آن عنوان «مرحوم شرکت پلی اکریل ایران» نوشته شده بود را حمل و تشییع کردند.
کارخانه پلی‌اکریل ایران که به نوعی قطب صنعت ساخت الیاف نساجی کشور محسوب می‌شود حدود 40 سال سابقه فعالیت دارد.

-------------------------

کارگری داخل استخر قیر افتاد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، سقوط در استخر قیر یک واحد تولیدی در کیلومتر 17 جاده کلات در استان خراسان رضوی، کارگر 35 ساله را به شدت مجروح و راهی بیمارستان کرد.
«ابوالفضل تیموری» مدیر عملیات منطقه 2 آتش نشانی مشهد، اظهار کرد: این کارگر هنگام کار دچار سانحه شد و با سقوط در استخر قیر تا گردن در قیر محبوس شد.
وی با بیان اینکه وقوع این حادثه در ساعت 9:58 صبح دیروز (25 شهریور) اتفاق افتاد و مأموران آتش‌نشانی فرد حادثه‌دیده را از داخل نزدیک به 1000 تن قیر نسبتا گرم خارج و تحویل تکنسین‌های اورژانس حاضر در محل کردند.
تیموری با تاکید بر اینکه علت وقوع این حادثه در دست بررسی است، افزود: کارفرمایان باید رعایت نکات ایمنی و کارگاهی را جدی بگیرند تا از تکرار حوادث دلخراش جلوگیری شود.

-------------------------

نگرانی کارگران کشت‌و صنعت مهاباد از هزینه‌‌های سال تحصیلی جدید/ وعده شفاهی کارفرما برای پرداخت معوقات مزدی

تعدادی از کارگران این مجتمع در تماس های جداگانه به ایلنا گفتند که کارفرما در روز سه شنبه (23 شهریور ماه) با گروهی از همکاران آنها داشته است به صورت شفاهی وعده پرداخت مطالبات مزدی آنان را داده است.
مجموع کارگران کشت و صنعت مهاباد بالغ بر 100 نفر است و آنطور که خود می گویند بیشتر از 1 سال است که مزد و مزایای مزدی خود را دریافت نکرده‌اند.
طبق ادعای این کارگران در این مدت یک ساله کارفرما فقط مبالغی را به صورت علی الحساب به آنان پرداخت کرده است که در مجموع با توجه به هزینه های بالای زندگی جوابگوی معیشت آنان نبوده است.
از قرار معلوم در جلسه روز سه شنبه یکی از دغدغه‌های کارگران نگرانی از نزدیک شدن به زمان بازگشایی مدارس و ناتوانی در تامین هزینه‌های متداول مربوط به شروع سال تحصیلی جدید بوده است.
کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد می‌گویند: با گذشت سه روز از برگزاری این جلسه هنوز ساز و کار تحقق وعده کارفرما معین نشده است و این در حالی است که کمتر از یک هفته تا بازگشایی مدارس نمانده است.

-------------------------

کارگران مجتمع نی‌شکر هفت‌تپه در محل کارشان تجمع کردند

منابع ایلنا به نقل از کارگران این واحد تولیدی گفتند: روز گذشته(چهار شنبه 24 شهریورماه) تعداد قابل توجهی از کارگرانی که در کوی سازمانی مجتمع نی‌شکر هفت‌تپه ساکن هستند در محوطه این واحد صنعتی تجمع کرده‌اند.
از قرار معلوم تجمع روز گذشته کارگران در اعتراض به افزایش اجاره بهای بیش از 600 واحد سازمانی مستقر در مجتمع نی‌شکر هفت‌تپه صورت گرفته است.
به نقل از کارگرانی که محل سکونت‌شان در خانه‌های سازمانی مجتمع واقع شده؛ پیش از این هر یک از کارگران ساکن منازل مسکونی مجتمع نی‌شکر هفت‌تپه اجاره بهایی حدود 185 هزار تومان به مدیریت مجتمع پرداخت می‌کردند اما اخیرا کارفرمای بخش‌خصوصی کارخانه با صدور بخشنامه‌ای جدید، اجاره بهای هر یک از منازل مسکونی کارگران را براساس کیفیت منازل به 350 تا 650 هزار تومان افزایش داده است.
برپایه این اطلاعات، مدیریت مجتمع این بخشنامه را از ابتدای ماه آینده لازم اجرا دانسته وتاکید دارد کارگران ساکن کوی سازمانی باید مابه‌التفاوت اجاره شش‌ماه گذشته خود را نیز پرداخت کنند.
به گفته وی، کارفرما تهدید کرده کارگرانی که توانایی پرداخت اجاره منازل خود را براساس بخشنامه جدید ندارند بایستی منازل خود را تا پایان شهریورماه جاری تخلیه و تحویل دهند.
این کارگر که به نمایندگی از سایر همکاران خود سخن می‌گفت تصریح کرد: مدیریت فعلی مجتمع بدون در نظر داشتن شرایط زندگی آنها این افزایش اجاره بها را انجام داده و این در حالی است که تمامی ساکنان این منطقه را خانواده‌های حداقل‌بگیر تشکیل می‌دهند که مطالبات مزدی آنها با تاخیر پرداخت می‌شود.
آنها در توجیه دلیل مخالفت خود می‌گویند: در محدوده مجتمع مسکونی رفاهی کارگران مجتمع نی‌شکر هفت‌تپه، سال‌هاست بیش از 600 خانوار کارگری در ساختمان‌های سازمانی سکونت دارند که از عمر آنها حدود 50 سال می‌گذرد و در طول این سال‌ها کارگران ساکن برای نگهداری این واحدها هزینه‌های زیادی را متقبل شده‌اند.
به گفته وی پیش از این مدیران قبلی مجتمع که دولتی بودند هر سال با افزایش تورم مبالغی کمی بر اجاره بهای منازل مسکونی کوی کارگران می‌افزودند تا اینکه با بخشنامه اخیر کارفرمای بخش‌خصوصی قرار است رقم اجاراه بهای منازل‌مسکونی به چندین برابر افزایش پیدا کند که با مخالفت کارگران روبرو شده است.

-------------------------

لایحه اصلاح قانون کار امنیت‌شغلی کارگران را به مخاطره می‌اندازد

رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو در گفت‌وگو با ایلنا اظهار داشت: کارگران نگران قانونی شدن لایحه اصلاح قانون کار هستند زیرا بر این باورند که قانونی شدن این لایحه شرایط معیشتی کارگران و امنیت شغلی آنان را بیش از گذشته به خطر می‌اندازد. همچنین بهره‌وری را کاهش می‌دهد که این به خودی خود با امنیت و نظم عمومی گره خورده است.
علیپور بر تقویت جایگاه تشکل‌های کارگری تاکید کرد و افزود: اگر تشکل‌های مستقل وجود داشته باشند و به استقلال آنها احترام گذاشته شود، یک‌جانبه‌نگری به قانون کار پایان می‌یابد.
رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو یک‌جانبه‌نگری دولت به قانون کار در راستای حذف شرکای اجتماعی را خطرناک ارزیابی کرد و افزود: این نگاه که در راستای حفظ منافع صاحبان سرمایه و دنبال تامین امنیت سرمایه است سال‌هاست که انتظار جراحی قانون کار را می‌کشد و از هیچ تلاش مذبوحانه‌ای فروگذار نیست.
علیپور فشار این جریان را بر سه دولت گذشته ناموفق ارزیابی و تصریح کرد: البته نمایندگان مردم که توسط کارگران و طبقات محروم انتخاب شده‌اند اجازه جراحی قانون کار در راستای منافع سودجویان را نخواهند داد.
رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو در پایان تاکید کرد: تشکل‌های کارگری با توجه به ماهیت ضد کارگری لایحه اصلاح قانون کار خواهان بررسی این لایحه در شورای‌عالی کار با رعایت سه‌جانبه‌گرایی هستند.

-------------------------

کارگران پلی‌اکریل اصفهان تجمع صنفی برگزار کردند

چندین نفر از کارگران کارخانه پلی‌اکریل اصفهان در تماس‌های جداگانه با خبرنگار ایلنا اعلام کردند که حدود 2 هزار کارگر این کارخانه 4 ماه معوقات مزدی دارند.
برخی کارگران این کارخانه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا متذکر شدند که روز سه‌شنبه 16 شهریور جلسه‌ای در استانداری اصفهان درباره مشکلات این کارخانه تشکیل و در این جلسه مقرر شد، تشکیل هیات‌مدیره جدید در دستور کار قرار بگیرد و تزریق نقدینگی و پرداخت مطالبات کارگران و راه‌اندازی مجدد در کارخانه انجام شود.
البته روابط عمومی شرکت پلی‌اکریل به کارگران اعلام کرده که هیات‌مدیره جدید از روز شنبه 20 شهریور با حکم وزیر صنایع کار خود را آغاز می‌کند اما بنابر گفته‌های کارگران تمام صحبت‌های این چند ماهه به یک‌باره تکذیب شده و حتی نامه روابط عمومی نیز از سایت شرکت حذف شده است.
کارگران تاکید کردند که پس از حذف نامه از روی سایت، سه‌شنبه 23 شهریور نماینده تام الاختیار سهامدار در تماس با نمایندگان کارگران اعلام کرده«تمامی تصمیمات درباره کارخانه پلی‌اکریل در حیطه وظایف سهامدار است».
نماینده تام‌الاختیار سهامدار به نمایندگان کارگران متذکر شده«اگر قرار به راه‌اندازی باشد خود سهامدار عمده با فروش املاک شرکت، نقدینگی لازم شرکت را تامین کرده و تولید راه‌اندازی می‌شود».
لازم به ذکر است، نمایندگان شورای اسلامی کار کارخانه پلی‌اکریل سه‌شنبه 23 شهریور به استانداری اصفهان مراجعه کردند که متاسفانه از پذیرش آنها ممانعت شد و کسی از مسئولان پاسخگوی آنها نبود.
شرکت پلی‌اکریل ایران قطب صنعت نساجی کشور و مادر صنایع نساجی با سابقه 40 ساله و اشتغال 2000 نفر به صورت مستقیم و چندین هزار نفر به صورت غیر مستقیم است.

-------------------------

مدیرعامل ایران چوکای تالش برکنار شد

کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: طی حکمی که روز گذشته (24 شهریور ماه) ازسوی مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت سرمایه‌گذاری تاپیکو صادر شده است، مدیرعامل فعلی کارخانه برکنار و تا تعیین مدیریت جدید، آقای محمدمهدی حاجی قربانی به سمت سرپرستی شرکت صنایع چوب و کاغذ ایران چوکا منصوب شد.
به گفته آنان، پس از گذشت چندین ماه از آغاز اعتراضات صنفی کارگران ایران چوکای تالش، سرانجام یکی از مهمترین مطالبات صنفی آنان محقق شده است.
کارگران ایران چوکا ابراز امیدواری کردند با تغییرات مدیریتی به وجود آمده، این قطب تولیدکننده کاغذ کشور از رکود خارج شود و سطح تولید افزایش پیدا کند و به تبع آن مشکلات کارگران از قیبل تاخیر‌های متداول در پرداخت مطالبات مزدی نیز برطرف شود.
کارگران ایران چوکا در پایان اظهار کرد: کارگران این کارخانه آمادگی دارند با همکاری اعضای هیات مدیره و مدیریت فعلی کارخانه به مشکلات این واحد تولیدی و کارگران آن رسیدگی کنند.

-------------------------

کشته و زخمی شدن دو کارگر کارخانه سیمان درود بر اثر حادثه

یک منبع خبری در کارخانه سیمان درود در مورد جزئیات این حادثه به ایلنا گفت: حوالی ساعت 7 صبح امروز پنجشنبه (25 شهریور ماه) دو کارگر شاغل در بخش دوپل واحد سه سیمان درود حین انجام رفع گرفتگی یکی از دریچه‌ها با فشار مواد مذاب سیمان دچار حادثه می شوند.
منابع خبری در گفت‌وگو با ایلنا، هویت کارگر کشته شده را «حمید رسول خانی» اعلام کرد و گفتند این کارگر با فشار مواد مذاب از ارتفاع 50 متری به پایین سقوط کرده و بلافاصله جان خود را از دست داده است.
آنان درباره وضعیت کارگر مصدوم افزودند: کارگر مصدوم این حادثه که بنام «محمد لشنی» شهرت دارد، در جریان این حادثه بر اثر مواد مذاب دچار سوختگی شده و بلافاصله برای درمان از یکی از بیمارستان‌های شهر درود منتقل و از آنجا به بیمارستانی در اصفهان انتقال پیدا کرده و هنوز از وضعیت جسمی وی اطلاعی در دست نیست.

-------------------------

تجمع کارگران روغن نباتی گلنار مقابل استانداری کرمان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه روغن نباتی گلنار صبح روز گذشته(چهارشنبه 24 شهریور ماه) در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و بلاتکلیفی در دریافت مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان استانداری کرمان تجمع کردند.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت داشته‌اند؛ گفته می‌شود، در کارخانه روغن نباتی گلنار حدود هزار کارگر فعالیت دارند که در سه ماه گذشته دستمزد نگرفته‌اند. علاوه بر آن وضعیت شغلی کارگران این کارخانه به سبب شرایط نامناسب تولید بحرانی است.
کارگران با بیان اینکه کارفرما مرتبا به کارگران وعده پرداخت مطالبات کارگران را می‌دهد؛ در ادامه اظهار داشت: بی‌توجهی کارفرما به پرداخت مطالبات کارگران باعث شد تا طی سه ماه گذشته چندین بار کارگران مقابل کارخانه و سایر نهاد‌های مختلف دولتی شهر چوپار تجمع اعتراضی نسبت به بی‌توجهی کارفرمادر پرداخت مطالباتشان داشته باشند.
به ادعای کارگران این واحد تولیدکننده روغن نباتی واقع در کیلومتر 18 جاده جوپار در صورتی که مسئولان نتوانند مشکلات کارخانه و کارگران را پیگیری کنند طی روزهای آینده شاهد تعطیلی کامل این واحد تولیدی و به دنبال آن بیکاری کارگران خواهیم بود.
طبق اظهارات کارگران شاغل در روغن نباتی گلنار، علاوه بر دستمزدشان، حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است، همچنین دفترچه‌های درمانی برخی کارگران فاقد اعتبارشده است.

-------------------------

جزئیات آخرین وضعیت سلامت مصدومان حادثه پتروشیمی مبین

به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، میزان سوختگی یکی از مصدومان حادثه صبح دیروز (24 شهریور) در ایستگاه تقلیل فشار پتروشیمی مبین در منطقه ویژه پارس جنوبی 60 درصد است.
بنا بر این اظهارات، مداوا برای این مصدوم که به دلیل سوختگی بالا به بیمارستان سوختگی امیرالمؤمنین در شهرک صدرای شیراز بستری شده؛ هنوز ادامه دارد.
به گزارش منابع کارگری ایلنا، مصدوم منتقل شده به بیمارستان سوختگی امیرالمؤمنین 32 ساله بوده و دچار سوختگی عمیق و سطحی شده است.
همچنین 2 نفر از مصدومان این حادثه به بیمارستان نبی اکرم عسلویه منتقل و به صورت سرپایی مداوا شدند و دیگر مصدوم نیز که به بیمارستان توحید در شهرستان جم منتقل شده بود؛ به صورت سرپایی مداوا و مرخص شد.
انفجار در ایستگاه تقلیل فشار پتروشیمی مبین زمانی رخ داد که کارگران در حال تمیزکاری فیلتر در ایستگاه تقلیل فشار بودند و بنا به اعلام شرکت ملی صنایع پتروشیمی، این حادثه منجر به تعطیلی تمامی واحدهای پتروشیمی فازهای یک و دو عسلویه شد.

-------------------------

انتقال یکی از مصدومان انفجار پتروشیمی مبین به شیراز

به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، در حادثه انفجار و حریق امروز صبح در پتروشیمی مبین واقع در عسلویه یکی از مجروحان به دلیل شدت جراحت های ناشی از سوختگی به شیراز اعزام شده است.
در همین زمینه، مدیر بهداشت،ایمنی و محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز اعلام کرد: براساس اعلام همکاران حاضر در محل حادثه، این انفجار و پس از آن آتش سوزی به دلیل وجود ناخالصی در گاز دریافتی بوده است که گاز دریافتی به فیلتر آسیب رسانده و هنگام تمیزکاری فیلتر این حادثه رخ داده است.
«حمیدرضا عجمی» تصریح کرد: دلیل اصلی حادثه در دست بررسی است و کارشناسان در محل پتروشیمی مبین حضور دارند.

-------------------------

مصدومیت 4 کارگر براثر آتش سوزی در پارس جنوبی

به گزارش ایلنا، مدیرکل بحران استان بوشهر از آتش‌سوزی صبح امروز در ایستگاه تقلیل فشار پتروشیمی مبین در منطقه ویژه پارس جنوبی خبر داد.
بنا به اظهارات «قاسم قائدی» در این حادثه 4 نفر مصدوم شدند ولی مجتمع‌های پتروشیمی به‌روال عادی فعالیت خود ادامه می‌دهند.
وی با بیان اینکه تا ساعتی دیگر این آتش سوزی مهار می‌شود، تصریح کرد: این حریق با مشارکت نیروهای امدادی و آتش نشانی تحت کنترل بوده و حرق در حال مهارشدن است

-------------------------

نجات سه کارگر ساختمانی از زیر آوار در تهران

به گزارش خبرنگار ایلنا، این حادثه حوالی ظهر روز گذشته (یکشنبه 22 شهریور ماه) زمانی رخ داد که این سه کارگر در حین تخریب یک ساختمان قدیمی در بلوار نبرد، میدان امام حسن مجتبی(ع)، خیابان لرستان با ریزش ناگهانی بخشی از دیواره ساختمان، زیر خروار‌ها خاک و آجر مدفون می شوند.
بنا بر این گزارش، گروه امداد و نجات شهر تهران این سه کارگر را که بشدت ازناحیه سر وگردن آسیب دیده بودند را از زیر آوار خارج کرده و برای درمان به اورژانس انتقال داده اند.

-------------------------

تعویق 7 ماه مطالبات 400کارگر نگهبانی قطار شهری اهواز

کارگران نگهبان پروژه قطاری شهری اهواز صبح امروز دوشنبه (23 شهریور ماه) به ایلنا گزارش دادند که با وجود پیگیری مداومی که برای دریافت به موقع دستمزدشان انجام داده‌اند اما پیمانکار مربوطه از بهمن ماه سال گذشته تاکنون نسبت به انجام تعهدات مزدی خود بدحساب بوده است.
برپایه این اظهارات مسئولیت کنونی این کارگران از سال 91 تاکنون به همان شرکتی پیمانکاری در حال حاضر مجری پروژه قطار شهری اهواز است، سپرده شد اما پیمانکار جدید نیز مانند پیمانکار سابق تاکنون در قبال آنها خوش حساب نبوده است.
این کارگران که شمار آنها در حال حاضر 400 نفر است از قرار معلوم علاوه بر دستمزد، بابت پرداخت نشدن به موقع حق بیمه‌های خود طلبکارند و در همین رابطه گفته می‌شود که به دلیل بدحسابی پیمانکار، سازمان تامین اجتماعی دفترچه‌ بیمه‌های آنها به صورت ماهانه تمدید می‌کند.
به گفته کارگران پروژه قطار شهری اهواز جدا از مشکل کنونی نزدیک به 180 نفر از آنها بابت بخشی از مزایای مزدی حق سنوات، حق مرخصی، عیدی و پاداش مربوط سال‌های 87 تا 91 از شرکت پیمانکاری قبلی طلبکارند.
آنها در توضیح مشکل این گروه از همکاران خود گفتند: کارگران یادشده بعد از جابه‌جایی پیمانکار در سال 92 برای پی گیری طلب معوقه خود از پیمانکار سابق به اداره کار غرب اهواز شکایت کردند و برهمین اساس حتی حکم دریافت معوقات مزدی خود را گرفته‌اند اما چون اثری از پیمانکار سابق (شرکت میثاق سبز حافظان) وجود ندارد، هنوز امکان اجرای حکم صادره را پیدا نکرده‌اند.
در عین حال این کارگران با بیان اینکه مجریان اصلی پروژه قطار شهری اهواز بدون رعایت تشریفات قانونی با پیمانکار قبلی واحد انتظامات تسویه کرده‌اند، یادآور می‌شوند: برابر قانون کار کارفرمای اصلی می‌بایست قبل از تسویه حساب از بابت پرداخت شدن معوقات مزدی کارگرانی که در استخدام پیمانکار بوده اند اطمینان پیدا می‌کرد و این درست همان اتفاقی است که در مورد ما افتاده است.

-------------------------

کارگران شهرداری لوشان سه ماه مزد طلب دارند

منابع کارگری در شهر لوشان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: حدود 78 کارگرشاغل در مجموعه‌های شهرداری لوشان وسازمان‌های وابسته به آن هنوز دستمزد ماه‌های خرداد ، تیر، مرداد، خود را دریافت نکرده‌اند.
این کارگران که در سازمان‌هایی همانند آتش نشانی، فضای سبز و خدماتی شهرداری لوشان کار می‌کنند، می‌گویند: مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است.
کارگران در ادامه تصریح کردند؛ جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی ، حدود 2 ماه است که حق بیمه آنها به سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است.
بر اساس گزارش کارگران، بخش دیگری از مشکلات شهرداری لوشان مربوط به شکایت یکی از طلبکاران مالی شهرداری لوشان می شود که بابت طلب 100 میلیون تومانی خود با حکم قضایی حسابهای مالی شهرداری را مسدود کرده است.
همچنین کارگران شهرداری لوشان در بخش دیگری از مشکلات خود گفتند همچنین تعداد 8 نفر از همکارانمان به دلیل داشتن شغل سخت و زیان‌آور از یکسال پیش تا هم اکنون مشمول بازنشستگی پیش از موعد شده‌اند اما چون هنوز شهرداری حق بیمه اضافی مربوط به سخت و زیان‌آور بودن شغل آنها را به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده در نتیجه حکم بازنشستگی آنها هنوز صادر نشده‌است.
کارگران در ادامه تصریح کردند: مشکلاتی که در زمینه پرداخت دستمزد بوجود آمده زندگی آنان را بسیار سخت کرده بطوریکه که می توان گفت برخی از همکارانمان حتی توان مالی خرید یک قرص نان را هم ندارند.

-------------------------

درخواست کارگران پیمانکاری منطقه پارسیان برای مطالبات حقوقی

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران پیمانکاری واحدهای ترابری سبک و سنگین ،خدمات و پشتیبانی ، نگهبانی باحضور در سالن اجتماعات فرمانداری لامرد نشستی را با حضور فرماندار لامرد و مسئول دفتر نماینده مردم شهرستان های لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی برگزار کردند.
این گروه از کارگران شاغل در منطقه عملیاتی پارسیان مدعی‌اند که در فیش حقوقی آنان باید آیتم های مزدی ویژه شرایط کاری خاص مانند بدی آب و هوا ، حق مسافت ، حق ماموریت و... اضافه شود.
این کارگران پیمانکاری تابع قانون کار می گویند؛ مجموع این آیتم ها بیش از یک میلیون است که کارگران رسمی(تابع قوانین و مقررات استخدامی وزارت نفت) واحدهای منطقه عملیاتی پارسیان این آیتم های مزدی را دریافت می کنند درحالیکه کارگران پیمانکاری باتوجه به اینکه در یک کارگاه و شرایط کاری قرار دارند نیز از دریافت آن محروم هستند.
کارگران پیمانکاری واحدهای منطقه عملیاتی پارسیان مدعی هستند که مسئولان شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی و رئیس منطقه عملیاتی پارسیان به عنوان نماینده کارفرما می بایست مطالبات حقوقی آنان را پیگیری نماید و این آیتم های مزدی را در دفترچه پیمان اضافه کند.
علینژاد مسئول کمیته برنامه ریزی فرمانداری لامرد باحضور در جمع کارگران و ارائه گزارشی به فرماندار لامرد گفت: جلسه ای در صبح امروز در فرمانداری برگزار شد که آیتم های مورد نظر کارگران مطرح شد.
وی با بیان اینکه اطمینان حاصل کنید که فرمانداری مطالبات حقوقی کارگران را دنبال خواهد کرد ، افزود: بحث جابه جایی دو نفر از رانندگان در واحد ترابری به کمپ ایثار مطرح بود و آن هم اگر بحث لج و لجبازی باشد هم کار درستی نیست و اگر سیکل برنامه ریزی شده و درست باشد و اگر همه ی نیروها به همین شکل دیده شود نیز درست است.
در ادامه عبدالـله حسینی فرماندار لامرد قول پیگیری مطالبات کارگران در نشستی کارشناسی داد و گفت: من را به عنوان نماینده خود بپذیرید و مطالبات شما کارگران را با برگزاری جلسه ای کارشناسی در روز سه شنبه باحضور نماینده کارگران و رئیس منطقه و کارشناسان بررسی خواهیم کرد و اگر نیاز باشد آنرا تا شیراز و تهران هم پیگیری خواهم کرد و بازهم اگر به نتیجه نرسیدم و کارگران هم کمک کنند تا نتیجه دهد.
یکی از کارگران منطقه عملیاتی پارسیان با بیان اینکه طرح طبقه بندی مشاغل در این منطقه اجرا نمی شود، گفت: کارگران با شرایط سختی در ارتفاع 1200 متری در این منطقه مشغول بکار هستند و یکی از کارگران دچار زردی شده بود و پس از آزمایش و استراحت 10 روزه مشکل وی حل شد و پزشک علت زردی این کارگر را کار در ارتفاع عنوان کرد.
وی کهر در هیات تشخیص اداره کار شهرستان لامرد نیز عضویت دارد، با تأکید براینکه کارگران پارسیان در شرایط سخت کاری قرار دارند، گفت: پیمان جدید واحد ترابری سنگین منطقه عملیاتی پارسیان در ماه های آینده منعقد می شود و بایستی این آیتم ها از سوی کارفرما در دفترچه پیمانکار لحاظ شود.
همچنین انصاری مسئول دفتر نماینده مردم لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی از برگزاری نشستی خصوصی نماینده با رئیس منطقه عملیاتی پارسیان خبر داد و گفت: در نشست نماینده بسیاری از مباحث مهم با آقای موسوی رئیس منطقه مطرح شد و استفاده از نیروهای بومی به عنوان رئیس واحدهای منطقه عملیاتی پارسیان یکی از خواسته های نماینده از آقای موسوی رئیس منطقه بود که ایشان قول دادند که از نیروهای بومی استفاده کنند.
در پایان نشست کارگران پیمانکاری منطقه عملیاتی پارسیان در فرمانداری لامرد مقرر شد که نشستی با حضور تعدادی از نمایندگان کارگری منطقه عملیاتی پارسیان ، فرماندار لامرد و رئیس منطقه عملیاتی پارسیان و تعدادی از کارشناسان برگزار شود و مطالبات کارگران در این نشست بررسی و پیگیری شود.
لازم بذکر است منطقه عملیاتی پارسیان دارای چهار میدان فعال عملیاتی شامل میادین تابناک، هما، شانول و وراوی بوده که در مجاورت شهرهای لامرد ، خنج و مُهر قرار گرفته اند. تعداد چاه‌های تولیدی این منطقه ۹۱ حلقه و ظرفیت تولید گاز این منطقه نیز حدود ۸۰ میلیون متر مکعب گاز در روز است.

-------------------------

نقد و بررسی پیش نویس لایحه اصلاح موادی از قانون کار

ایلنا: در ادامه واکنش‌های جامعه کارگری نسبت به رویکرد تیم اقتصادی دولت یازدهم در مورد لایحه اصلاح قانون کار، «حسین اکبری» از فعالان صنفی کارگری در یادداشت پیشرو تلاش می‌کند تا به صورت مورد تبعات این تغییرات را مورد ارزیابی قرار دهد.
ایلنا، در ادامه واکنش‌های جامعه کارگری نسبت به رویکرد تیم اقتصادی دولت یازدهم در مورد لایحه اصلاح قانون کار، «حسین اکبری» از فعالان صنفی کارگری در یادداشت پیشرو تلاش می‌کند تا به صورت مورد تبعات این تغییرات را مورد ارزیابی قرار دهد؛ البته با این توضیح که نویسنده این یادداشت را چند سال پیش و در جریان مطرح شدن مضوع اصلاح قانون کار در دولت گذشته نوشته و منتشر کرده بود اما از آنجا که محتوای آن به نسبت محتوای لایحه اخیر تقریبا ثابت مانده است در روزهای گذشته باردیگر آن را منتشر کرده است. ادامۀ مطلب را اینجا کلیک کنید.

-------------------------

تجمع کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه مقابل فرمانداری و اداره کار

به گزارش ایلنا، صبح امروز (یکشنبه21 شهریورماه) بیش از 80 نفر از کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه که از اسفند ماه سال 94 تاکنون مشمول مقررات بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور هستند؛ در اعتراض به برآورده نشدن خواسته‌های صنفی خود مقابل ساختمان اداره کار و فرمانداری شوش تجمع کردند.
کارگران تجمع کننده می‌گویند ازجمله 150 کارگری هستند که به دلیل داشتن شغل سخت و زیان‌آور مشمول بازنشستگی پیش از موعد شده‌اند اما چون هنوز کارفرما حق بیمه اضافی مربوط به سخت و زیان‌آور بودن شغل آنها را به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است بیش از شش ماه است که حکم بازنشستگی آنها صادر نشده‌است.
به ادعای آنان، ظاهرا کارفرما نبود منابع مالی را دلیل عمل نکردن به تعهدات خود عنوان کرده است اما آنها که از ادامه این وضعیت خسته شده‌اند؛ تصمیم به برپایی این تجمع گرفتند.
طبق اظهارات کارگران این مجتمع ،آنها در حدود شش ماه است که از محل کار خود خارج شده و منتظر حکم بازنشستگی‌اند در این فاصله نه کارفرما به آنها دستمزدی پرداخت می‌کند و نه وضعیت بازنشستگی‌شان مشخص شده تا بتوانند از مستمری دوران بازنشستگی برای معیشت زندگی‌شان استفاده کنند.

-------------------------

دادگاه تجدید نظر کارگران چادرملو برگزار شد

«محمدعلی جداری‌فروغی» که وکالت کارگران چادرملو را برعهده دارد با اعلام این خبر به ایلنا گفت: تشکیل این دادگاه در راستای مهلت اعتراض قانونی به رای دادگاه بدوی بود.
وی یادآور شد: براساس رای بدوی که پیش از این توسط شعبه 101 دادگاه اردکان صادر شده بود؛ پنج نفر از کارگران معدن چادرملو به مجازات تعلیقی محکوم و 25 نفر از کارگران از اتهامات وارده تبرئه شده بودند.
این وکیل دادگستری با یادآوری اینکه به غیر از کارگران محکوم شده، وکلای معدن چادرملو و شرکت پیمانکاری آسفالت طوس نیز در مقام شاکی نسبت به تبرئه دیگر متهمان معترض بودند، افزودند: البته قبل از این توسط شاکیان پرونده بصورت شفاهی گفته شده بود که قرار است با اعلام رضایت این پرونده قضایی بسته شود و به همین دلیل در جلسه روز پنجشنبه بسیاری از متهمان غایب بودند.
جداری فروغی در توضیح اتفاقات جلسه دادگاه تجدید نظر گفت: در این جلسه من به اتفاق معدود کارگران حاضر، دفاعیات لازم را به عمل آورده و اعلام کردیم که تمامی اقدامات کارگران معدن چادرملو و نهاد صنفیشان مربوط به پیگیری حقوق صنفی و قانونی آنها بوده است.
وی با بیان اینکه تا این لحظه هیچ‌گونه دلیل و مدرک محکمه‌پسند بر علیه موکلانش وجود ندارد؛ افزود: در خاتمه جلسه روز تجدید نظر ریاست دادگاه اعلام کرد که چنانچه تا چند روز آینده اعلام رضایت کارفرما به صورت رسمی وصول نشود؛ دادگاه براساس مستندات موجود رای خود را صادر خواهد کرد.
این وکیل دادگستری در مجموع با مثبت ارزیابی کردن جو جلسه دادگاه روز پنجشنبه گفت: البته دادگاه از ما نیز خواسته است تا ظرف مدتی معین تمامی مستندات مربوط به قانونی بودن فعالیت‌های صنفی صورت گرفته را ارائه کنیم.
فروغی بابیان اینکه در نهایت مدارک خواسته شده (شنبه 20 شهریور ماه) به دادگاه ارائه شد، افزود: با توجه فضای آرام و مثبتی که تاکنون در جلسات رسیدگی به این پرونده حاکم بوده است امیدواریم که در نهایت پرونده با تعامل سازنده طرفین پرونده و دستگاه قضایی در جهت تبرئه کارگران و جلب رضایت کارفرما مختومه شود.

-------------------------

تایید اخراج 39 کارگر باسابقه سیمان کارون در دیوان عدالت اداری

این کارگران در تماس با ایلنا در تشریح مشکلات خود گفتند: ما 39 کارگر پیمانی سیمان کارون هستیم که با گذشت یکسال از اخراجمان هنوز بلاتکلیف بوده و موفق به بازگشت بکار سابقمان نشده ایم.
بصورت مشخص ما 39 کارگر پس از اتمام مدت قراردادیمان در شامگاه روز 31مرداد ماه سال 94 با میانگین 15 سال سابقه کار اخراج شده‌ایم.
از قرار معلوم این تعداد کارگر سال گذشته پس از دریافت خبر اخراج خود شکایتی را در اداره کار مسجد سلیمان مطرح و خواستار بازگشت به کار و دریافت مطالبات مزدی خود می‌شوند.
برپایه این گزارش، ظاهرا در آن زمان هیات تشخیص اداره کار مسجد سلیمان بعد از طرح شکایت کارگران با این استدلال که «ماهیت کار کارگران پیمانی سیمان کارون دائمی است» اخراج آن‌ها را نپذیرفته و برای آن‌ها رای بازگشت به کار صادر کرده است که در نهایت مورد بی اعتراض کارفرما قرار می‌گیرد.
دراین زمینه یکی از کارگران اخراجی سیمان کارون به ایلناگفت: به دنبال اعتراض کارفرما رسیدگی به این پرونده به دیوان عدالت اداری محول شد و نهایت قضات دیوان با نقض رای بازگشت به کار اخراج همه ما را که بین 15 تا 20 سال داشتیم را تایید کردند.
این کارگرسابق سیمان کارون وضعیت زندگی و تامین معاش کارگران بیکار شده کارخانه را نامناسب توصیف کرد ودر ادامه گفت:در طول یکسال گذشته که بدنبال پی گیری وضعیت شغلی خود بودیم امکان دریافت مقرری بیمه بیکاری برایمان میسر نشده است.
وی ضمن در خواست همکاری مسئولان اداره کار وتامین اجتماعی برای برقراری بیمه بیکاری 39 کارگر اخراجی سیمان کارون در خاتمه تاکید کرد: از مسئولان شهرستانی واستانی می خواهیم موضوع بازگشت بکار 39 کارگر پیمانی سیمان کارون را پی گیری کنند چرا که این کارگران بیش ازاین تحمل بی‌کاری وبی پولی را ندارند و در این میان صدمات جبران ناپذیری به زندگی خانوادگی آنان وارد شده است.

-------------------------

یک ماه از طلب کارگران هفت تپه پرداخت شد/ ممنوع الورود شدن سه نفر از کارگران

تعدادی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: اگرچه این اعتراض صنفی در نهایت منجر به پرداخت معادل یک ماه از مطالبات مزدی کارگران کشاورزی و صنعتی مجتمع نیشکر هفت تپه شد اما در مقابل روز پنجشنبه کارفرما تصمیم گرفت تا از ورود سه نفر از کارگران رسمی به داخل کارخانه جلوگیری کند.
آنها افزودند: صرف نظر از وضعیت نامعلوم این سه کارگر، هنوز در شرایط مطالبات معوقه مجموع کارگران روزمزد و رانندگان وانت‌بارها و سرویس‌های کارکنان تغییری حادث نشده است.
به گفته آنها در یک هفته گذشته حدود دوهزار و200 کارگر مجتمع کشت وصنعت نی‌شکر هفت تپه برای چندمین بار متوالی در سال جاری بابت پیگیری معوقات مزدی خود اجتماعات صنفی برپاکرده‌اند.

-------------------------

معوقات مزدی کارگران شهرداری رشتخوار/ زباله ها جمع آوری نشد

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از ۵۰ کارگر شهرداری رشتخوار در استان خراسان رضوی ۹ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران که در بخش های خدماتی این شهرداری مشغول به کار هستند، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود از چهارشنبه عصر (هفدهم شهریور ماه) دست از کار کشیدند و از قرار معلوم، در شب چهارشنبه زباله های شهری جمع آوری نشد.
این کارگران پنج شنبه صبح نیز مقابل ساختمان مرکزی شهرداری رشتخوار تجمع کردند.
کارگران شهرداری رشتخوار می گویند: مقامات شهرداری که از امکانات و مزایای بالا برخوردارند، هیچ توجهی به مطالبات کارگرانی ندارند که نه ماه است سفره هایشان خالی مانده است.

-------------------------

دستمزد مردادماه کارگران فنی رجا پرداخت نشد/ کارگران از پیمانکاران ناراضی هستند

جمعی از کارگران فنی شرکت حمل و نقل ریلی رجا در تماس با ایلنا از ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود خبر می دهند.
این کارگران که به صورت مامور فنی، برق و موتوریست در شرکت های پیمانکاری مشغول به کار هستند و تعداد آنها بیش از صد نفر است، دستمزد مردادماه خود را دریافت نکرده اند.
کارگران ضمن ابراز نارضایتی از عملکرد شرکت های پیمانکاری می گویند با وجود این که همه مهمانداران رجا دستمزد مردادماه خود را دریافت کرده اند، مطالبات مزدی کارگران فنی پرداخت نشده است.
به گفته این کارگران، ناتوانی مالی و عملیاتی شرکت های پیمانکاری دلیل این تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی است و کارگران فنی رجا علاوه بر مشکلات مالی ناشی از این تاخیر، بابت تعدیل های احتمالی نیز نگرانند.

-------------------------

زخمی شدن 15 کارگر در حادثه واژگونی سرویس حامل کارگران

به گزارش ایلنا، صبح روز چهارشنبه(17 شهریور ماه) مینی‌بوس حامل کارگران یکی از واحدهای صنعتی شهرک ارقده در محور باقرآباد - آبگرم محلات به دلایل نامعلومی از مسیر خود منحرف و واژگون شد.
بر اثر این حادثه دلخراش 15 نفر از کارگران زخمی شدندکه حال یکی از آنها وخیم گزارش شده است.
براساس اعلام رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی شهرستان محلات، مینی‌بوس حادثه‌دیده سرویس حمل ونقل کارگران یکی از کارخانه‌های سنگ شهرک صنعتی ارقده بوده است.
به گفته میرمهدی هادی، امدادگران بلافاصله با حضور در محل حادثه مصدومین را از مینی‌بوس واژگون شده خارج و به بیمارستان امام خمینی شهرستان محلات انتقال دادند.

-------------------------

ریزش‌هایی که کارگران مترو را قربانی می‌کند

به گزارش خبرگزاری ایلنا، ریزش دیوار کارگاه متروی خط کیانشهر در حالی منجر به فوت 4 کارگر شده که صبح امروز نیز بنابر اعلام سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور؛ یک کارگر دیگر بر اثر ریزش کارگاه مترو در کوهسار شهران مصدوم شد.
بنابر اظهارات کولیوند، سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور که به تایید مترو نرسیده است، یک کارگر بر اثر ریزش کارگاه مترو در کوهسار شهران مصدوم شده است.
پس از حادثه مترو شهران، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور توپ را به زمین مترو انداخت و گفت که حفاری مترو باعث این حادثه شده است اما در این میان مسئولین مترو و شهرداری تهران هرگونه ارتباط بین حفاری و ریزش خاک بر اثر سستی را تکذیب کرده و تاکید کردند که حفاری در عمق زمین انجام می‌شده و ارتباطی با لوله‌های گاز ندارد.
البته تکذیب هرگونه ارتباطی بین حفاری و انفجار لوله‌های گاز در شهران در حالی بود که ابوالفضل قناعتی، عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران پس از ارزیابی‌های کارشناسی در خصوص علت وقوع این حادثه گفته بود بر اثر فعالیت‌های بیل مکانیکی زیر لوله گاز خالی شده و فروکش لوله سبب ترکیدن و آتش‌سوزی شده است.
اظهارات ضد و نقیض مسئولان مترو، شورای شهر و سازمان آتش نشانی این نگرانی را در اذهان کارگران مترو ایجاد کرده است که چرا تاکنون جلوی وقوع این حوادث گرفته نشده است.

-------------------------

احتمال مرگ سه کارگر در حادثه مترو کیانشهر

محسن سرخو در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد حادثه ریزش کارگاه مترو خط شش در محله کیانشهر گفت:‌ طبق بررسی‌های به عمل آمده در زمان حادثه ۱۱ کارگر در این این محل حضور داشتند که برخی اخبار حکایت از مرگ سه تن از کارگران در زیرآوار دارد.
رییس کمیته حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران ادامه داد:‌ بعد از وقوع حادثه، با همکاری عوامل امدادی، هشت نفر از کارگران نجات یافته و به مراکز درمانی منتقل می‌شوند.
رییس فراکسیون کارگری شورای شهر گفت: محل حادثه تا سطح زمین حداقل به ارتفاع یک ساختمان سه طبقه بوده که این امر امدادرسانی را با شرایط خاصی بوجود آورده است.

-------------------------

تجمع کارگران شرکت پیمانکاری سایبر در مقابل فرمانداری کوهرنگ

به گزارش ایلنا، روز گذشته گروهی از کارگران شرکت پیمانکاری سایبر بیرنگان که در زمینه ساختمان سدسازی و تاسیسات آبیاری در منطقه کوهرنگ استان چهارمحال بختیاری فعالیت دارند، به دلیل پرداخت نشدن مطالبات مزدی‌شان از تیرماه سال گذشته (94) مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.
به گفته معترضان؛ این تجمع در اعتراض به بی‌توجهی مدیریت شرکت سایبر نسبت به تاخیر در پرداخت مطالبات آنان انجام شده است.
کارگران شرکت سایبر در تجمع روز گذشته خود خواهان آن بودند که فرماندار کوهرنگ به «وضعیت معیشتی» و «بلاتکلیفی» آنها رسیدگی کند که ظاهرا فرماندار به آنها وعده‌هایی در خصوص پیگیری مطالبات‌شان داده است.
پیش از این کارگران شرکت سایبر تجمعات متعددی را در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی برگزار کرده بودند که با بی‌توجهی کارفرما مواجه شده بود.

-------------------------

خارج کردن 8 کارگر مصدوم از کارگاه متروی کیانشهر/ حادثه تلفات جانی نداشت

حسن عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت مصدومان حادثه ریزش کارگاه متروی خط 6 در محله کیانشهر گفت: تاکنون در این حادثه هشت نفر از کارگران توسط نیروهای امدادی خارج و پنج نفر از آنان به بیمارستان‌شهدای هفتم تیر منتقل شده‌اند.
سخنگوی اورژانس تهران با بیان اینکه امدادرسانی به سایر مصدومان احتمالی این حادثه ادامه دارد، گفت:‌ سه مصدوم این حادثه در محل به صورت سرپایی مداوا شدند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در این حادثه منجر به فوت کارگران شده، گفت: خوشبختانه تا این لحظه این حادثه تلفات جانی نداشته است.

۱۵ کارگر از حادثه ریزش مترو نجات یافتند / ۵ کارگر همچنان در تونل محبوس هستند

جلال ملکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه ساعت ۱۷ و ۲ دقیقه بعد از ظهر امروز حادثه‌ای در کارگاه در حال ساخت متروی منطقه کیانشهر اعلام شد ، گفت: ۵ ایستگاه به همراه لودر ، بیل مکانیکی و عوامل کمکی شهرداری تهران در محل حادثه حاضر شدند.
وی ادامه داد: محل حادثه بخشی از تونل در حال ساخت مترو بوده است که بخشی از سقف آن ریزش کرده است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی با تاکید بر اینکه این ریزش هیچ آسیبی به خیابان ها و معابر اطراف وارد نکرد و ساختمان‌های اطراف محل سالم هستند ، اضافه کرد: در حال حاضر تردد و عبور و مرور در این منطقه در جریان است و تنها بخشی از تونل در داخل زمین ریزش کرده است.
وی با اشاره به نجات ۱۵ نفر از کارگران حاضر در تونل توسط نیروهای آتش نشانی در لحظات ا ولیه گفت: برخی از این کارگران دوچار آسیب‌دیدگی شده بودند که به اورژانس تحویل داده شدند.
ملکی با اعلام اینکه بر اساس اطلاعات اولیه مشخص می‌شد ۵ نفر از کارگران در داخل تونل مترو محبوس هستند ، افزود: آتش‌نشانان از لحظات اولیه عملیات موقعیت‌یابی را آغاز کردند و در حال حاضر جای این افراد مشخص شده و آتش‌نشانان مشغول خارج کردن آنها از تونل هستند.
وی با بیان اینکه تا وقتی این افراد را از داخل تونل خارج نکنیم نمی‌توانیم درباره شرایط جسمانی آنها اطلاعاتی ارائه دهیم ، خاطرنشان کرد: در حال حاضر از داخل حفره با یک نفر از آنها ارتباط وجود دارد و از صداها مشخص است که این فرد زنده است.

نجات ششمین کارگر مترو خط ۶ از زیر آوار

حسن عباسی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: دقایقی قبل تیم امداد و نجات توانستند یکی دیگر از مصدومان حادثه امروز کارگاه مترو تهران در محله کیانهشر را زنده از زیر آوار خارج کنند.
وی بابیان اینکه این حادثه تا این لحظه تلفات منجر به فوت نداشته است؛ در توضیح وضیعیت جسمی این کارگر مترو گفت: این مصدوم نیز مانند سایر ۵ کارگر مصدوم دیگر برای ادامه عملیات درمانی به بیمارستان شهدای هفتم تیر اعزام شد.
وی بابیان اینکه عملیات امداد رسانی برای یافتن و نجات باقیمانده مصدمان احتمالی این حادثه همچنان ادامه دارد یادآور شد: تا این لحظه ۹ نفر از کارگرانی که در زمان ریزش دیوار کارگاه مترو در محل حادثه حضور داشتند زنده از زیر آوار خارج شده اند که سه نفر آنها در محل به صورت سرپایی مداوا و مابقی به بیمارستان شهدای هفتم تیر اعزام شدند.

-------------------------

سفره‌های خالی کارگران کشت و صنعت مهاباد / مسئولان فقط وعده می‌دهند

جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد در تماس با ایلنا از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم، حدود دویست نفر از کارگران شاغل در شرکت‌های چهارگانه سبز مهاباد شامل کشت و صنعت مهاباد، مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد، مجتمع هما مرغ مهاباد و سردخانه زمزم مهاباد تا 14 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
به گفته کارگران در این 14 ماه فقط مبالغی به عنوان علی‌الحساب به آنها پرداخت شده ولی بخش اعظم مطالبات مزدی آنها پرداخت نشده باقی مانده است.
کارگران می‌گویند: مدیر عامل مجتمع وعده‌ داده‌است که قبل از عید قربان مبلغی از این مطالبات را به صورت اقساطی به آنها پرداخت کند.
این کارگران ضمن انتقاد از وعده‌های توخالی مسئولان در ماههای گذشته می‌گویند: پارسال عید قربان تجمعی برگزار کردیم و در آن، پلاکاردی داشتیم با این مضمون که سفره‌های ما خالی از نان است، حالا بعد از گذشت یک سال نه تنها مطالبات ما پرداخت نشده، بلکه سفره‌های ما خالیتر هم شده است.
این کارگران در مرداد ماه در اعتراض به عدم پرداخت معوقات، بیش از ده روز مقابل درب مجتمع چادر زدند، اما نتوانستند با این اعتراض به مطالبات خود دست پیدا کنند.

-------------------------

سرگردانی کارگران سابق سازمان امور مالیاتی برای معوقات مزدی

به گزارش ایلنا، هیجدهم آبان ماه سال گذشته (94) 12 نفر از مجموع حدود 30 نفر از کارگران واحد اسکن و کمک ممیزی « سازمان امور مالیاتی مرکز تهران»، ، با تمدید نشدن قرارداد کار اخراج شدند.
یکی از کارگران اخراجی در تشریح جزییات مشکلاتشان گفت: در فروردین ماه سال 94 بعد از خروج آخرین شرکت پیمانکار سازمان امور مالیاتی مرکز تهران تا مدتی از نظر استخدامی بلاتکلیف شدیم و در این مدت مدیران تنها وعده مستقیم شدن قرار دادهای جدید را می‌دادند تا اینکه پس از سپری شدن 8 ماه به همراه 11 همکار دیگر اخراج شدم.
به گفته او؛ در زمان اشتغال بکارمان برای مشخص شدن وضعیت شغلی مان چندین بار به کارفرمای مربوطه مراجعه کردیم و ظاهرا همین مراجعات مکرر بهانه‌ای شد تا کارفرما به دلیل عدم نیاز ما را اخراج کند.
این کارگر همچنین تصریح کرد: پس از تعدیل ما تعداد 10 نفر دیگر از همکاران باقیمانده به مرور ترجیح دادند تا به همکاری خود خاتمه دهند و در حال حاضر تنها 8 نفر در ممیزی اداره لاله زار کار با شرایط سخت کار می کنند.
این کارگر درباره روند پی‌گیری حقوقی دریافت مطالبات‌شان گفت: پس از اخراج مسلم شد که کارفرما حتی حاضر نیست بابت هشت ماه مزدی که در غیاب پیمانکار انجام داده‌ایم تسویه حساب کند برای همین در نهایت هر 12نفر شکایتی را در اداره کار شمال شرق تهران مطرح کردیم که آنهم به دلیل غیر مرتبط تشخیص دادن پرونده ما از دستور کار مراجع تشخیص و حل اختلاف کنار گذاشته شد.
وی بابیان اینکه پس از این اتفاق همه آنها مجبور به طرح شکایتی در دیوان عدالت اداری شدند؛ افزود: در نهایت دیوان عدالت اداری نیز با استناد به اینکه نتوانسته‌ایم مدارک لازم مبنی بر داشتن رابطه همکاری را ارئه دهیم، ادعای مسئولان اداره مالیات مرکز تهران را پذیرفت و اعلام کرد که ما باید برای وصول مطالبات خود به پیمانکار مراجعه کنیم.
او ادامه داد: این درحالی است که همه ما بعد از رفتن پیمانکار به مدت هشت ماه برای کارفرمای اصلی (اداره مالیات مرکز تهران) کار کردیم و در این مدت پیمانکار هیچ نقشی نداشته است.
وی افزود: صرف نظر از این مسئله از طریق باقیمانده همکارانمان در اداره مالیات مرکز تهران مطلع شدیم که همه آنها به اداره مالیات منطقه لاله زار منتقل شده‌اند و با شرایطی مانند قبل یعنی بدون داشتن قرارداد و مشخص بودن شرایط کار و حقوق و مزایا و برخورداری از بیمه تامین اجتماعی مشغول کارند.
به گفته این کارگر در حال حاضر دریافتی همکاران باقیمانده آنها که هرکدام بین یک تا چهار سال سابقه کاری دارند تا نزدیک به 700 هزار تومان می‌شود که تازه آنهم از طریق واریز شدن به حساب یکی از کارکنان پرداخت می‌شود.

-------------------------

تلاش برای ایجاد ابهام در ماده 22/ احتمال ورود بیمه‌های خصوصی به حیطه روابط کار

به گزارش ایلنا، در لایحه ای که تحت عنوان اصلاح قانون کار به مجلس ارائه شده، ماده 22 که به بخشی از وظایف سازمان تامین اجتماعی در هنگام فوت کارگر اشاره دارد، دستخوش تغییری نگران‌کننده شده است. در این تغییر، از سازمان تامین اجتماعی به عنوان تنها سازمان بیمه گر کارگران به نوعی سلب تکلیف اجتماعی شده است و احتمال دارد خواسته دولت، بازکردن پای سرمایه گذاران خصوصی بیمه‌گر به حیطه روابط کار و بیمه کارگران باشد.
متن ماده 22 قانون کار از قرار زیر است:
در پایان کار ، کلیه مطالباتی که ناشی از قراردادکار و مربوط به دوره اشتغال کارگر در موارد فوق است ، به کارگر و در صورت فوت او به وارث قانونی وی پرداخت خواهد شد
تبصره - تا تعیین تکلیف وراث قانونی وانجام مراحل اداری و برقراری مستمری توسط سازمان تامین اجتماعی ، این سازمان موظف است نسبت به پرداخت حقوق متوفی به میزان آخرین حقوق دریافتی به طور علی الحساب و به مدت سه ماه به عائله تحت تکفل وی اقدام نماید.
این ماده قانونی به بخشی از تکلیف قانونی سازمان تامین اجتماعی اشاره دارد که همان پرداخت حقوق متوفی به عائله تحت تکفل وی است.
اما در لایحه پیشنهادی دولت، سازمان تامین اجتماعی از متن ماده، عامدانه حذف شده است. متن تغییرات پیشنهادی از این قرار است:
در تبصره ماده 22 عبارت «توسط سازمان تامین اجتماعی، این سازمان»، به عبارت «صندوق بیمه‌ای ذی ربط» اصلاح می شود.
صرف نظر از اینکه به موجب اصل 29 قانون اساسی برخورداری از بیمه‌های اجتماعی حقی همگانی است که دولت ملزم به فراهم کردن آن است؛ این تغییر پیشنهادی نویسندگان لایحه قانون کار بسیار نگران‌کننده است. گویی دولت با حذف سازمان تامین اجتماعی از یک ماده قانونی که به بخشی از وظایف این سازمان در قبال کارگران اشاره دارد، از گوشه‌ای از تصمیمات پنهان خود رونمایی کرده‌است.
اگر قرار باشد سازمان تامین اجتماعی در متن قانون به صندوق بیمه‌ای ذی‌ربط تغییر یابد، معنایی که به ذهن خطور می کند جز این نیست که قرار است پای سوداگران بخش خصوصی به بیمه و بازنشستگی کارگران نیز باز شود و عن‌قریب بیمه کارگران هم با استنادی مغشوش و مغلوط از اصل 44 به صندوق‌های خصوصی واگذار شود.
درحالیکه در شرایط فعلی، فعالان و تشکل های کارگری از عدم پایبندی سازمان عریض و طویل تامین اجتماعی به تعهدات قانونی خود انتقادها دارند، تلاش برای حذف این سازمان از روی کاغذ قانون، مسیری را می گشاید که انتهایش عدم برخورداری کارگران از همین حق و حقوق نصفه و نیمه بیکاری، بازنشستگی و ازکارافتادگی است.

-------------------------

معوقات مزدی کارگران نساجی مازندران پرداخت شد

کارگران این واحد نساجی صبح امروز چهارشنبه (17 شهریور ماه) به ایلنا گفتند: به دنبال جابجایی مدیریت کارخانه در اردیبهشت ماه سال جاری اکنون مدتی است که روند فعالیت این واحد تولیدی رو به بهبودی گذاشته و در همین راستا برخلاف شرایط بحرانی پیششین، معوقات مزدی همراه مزد جاری آنها پرداخت شده است.
به گفته کارگران نساجی مازندران در گذشته مشکلات مدیریتی و فقدان منابع مالی باعث شده بود تا جدا از به تاخیر افتادن 5 ماه مطالبات مزدی، حق بیمه آنها نیز تا چندین ماه به تعویق بیافتد اما پس از جابجایی مدیریت کارخانه، منابع مالی مربوط به مزایای پرداخت نشده آنها توسط سرمایه گذاران تامین شد.
آنها همچنین درباره وضعیت کارخانه و اشتغال خود گفتند: شش ماه پیش این کارخانه حدود 300 کارگر داشت که مدیر عامل جدید با اضافه کردن یک واحد دیگر ( واحد دوخت ودوز) به سایر واحد ها تعداد شاغل کارگران این به حدود 400 نفر افزایش داده است.
این کارگران می‌گویند ظاهرا نساجی مازندران در حال حاضر برای فروش و سفارش محصولات تولیدی مشکلی ندارد و در حال حاضر با تغییر وضعیت کارخانه، انگیزه کارگران برای تولید نیز بیشتر شده است.

-------------------------

معوقات مزدی کارگران شهرداری منطقه 8 اهواز/ کارگران تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، معوقات مزدی کارگران شهرداری منطقه 8 اهواز در ماههای گذشته پرداخت نشده است.
از قرار معلوم بیش از صد کارگر خدماتی این شهرداری بین دو تا 5 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
روز گذشته نیز این کارگران در اعتراض به این معوقات مزدی و عدم پاسخگویی مسئولان شهرداری مقابل شورای شهر اهواز تجمع کردند.
گفتنی است عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران شهرداری در اهواز مسبوق به سابقه است. پیش از این کارگران شهرداری منطقه 4 اهواز نیز در اعتراض به عدم دریافت معوقات مزدی تجمع اعتراضی ترتیب داده بودند که برگزاری این تجمع در خردادماه به بازداشت این کارگران و گشایش پرونده قضایی برای آنها انجامید.

-------------------------

تعدیل در کارخانه رهانه در شهرک صنعتی کاوه

جمعی از کارگران کارخانه رهانه واقع در شهرک صنعتی کاوه در شهرستان ساوه در تماس با ایلنا از تعدیل در این واحد تولیدی خبر دادند.
به گفته این کارگران، در ماه گذشته حدود بیست نفر از کارگران این واحد تولید شیرآلات صنعتی تعدیل شده اند.
از قرار معلوم در روزهای گذشته نیز سه نفر از کارگران باقیمانده این شرکت تعدیل شده اند که یکی از آنها پیش از این، دو انگشت دستش را در جریان حادثه کاری در همین کارخانه از دست داده است.
از قرار معلوم، مدیریت کارخانه بهانه‌هایی همچون کمبود نقدینگی و کاهش سطح تولید را دلیل این تعدیل‌ها عنوان می کند.
در این کارخانه حدود 200 کارگر مشغول به کار هستند که پیش از این نیز از عدم پرداخت به موقع دستمزدها و حق بیمه انتقاد داشتند.

-------------------------

تلاش برای تغییر ماده ۲۱ قانون کار/ قرارداد‌‌ به سود کارفرما خاتمه می‌یابد

به گزارش خبرنگار ایلنا، نویسندگان لایحه اصلاح قانون کار در لایحه پیشنهادی خود قصد دارند در راستای آنچه که می‌توان تسهیل شرایط تعدیل نیروی انسانی نامید، در متن ماده ۲۱ قانون کار که موضوع آن به شرایط خاتمه یافتن قراردادهای کار مربوط می‌شود؛ تغییراتی را اعمال کنند.
متن کنونی ماده ۲۱ قانون کار مشتمل بر ۶ بند (الف، ب، ج، د، هـ، و ) و یک تبصره است که متن کامل آن به شرح ذیل است: «قرارداد کار به یکی از طریق زیر خاتمه می یابد:
الف - فوت کارگر
ب - بازنشستگی کارگر
ج - از کارافتادگی کلی کارگر
د - انقضاء مدت در قراردادهای کار با مدت موقت و عدم تجدید صریح یا ضمنی آن.
ه - پایان کار در قراردادهائی که مربوط به کار معین است .
و - استعفای کارگر
ز- فسخ قراردادبه نحوی که در متن قرارداد پیش بینی گردیده است.
ح – کاهش تولید و تغییرات ساختاری در اثر شرایط اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی ولزوم تغییرات گسترده در فن آوری مطابق با مفاد ماده (9) قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل و نوسازی صنایع کشور.
تبصره - کارگری که استعفاء می کند موظف است یکماه به کار خود ادامه داده و بدوا" استعفای خود را کتبا" به کارفرما اطلاع دهدو در صورتی که حداکثر ظف مدت 15 روز انصراف خود را کتبا" به کارفرما اعلام نماید استعفای وی منتفی تلقی می‌شود و کارگرموظف است رونوشت استعفاء و انصراف از آن را به شورای اسلامی کارگاه و یا انجمن صنفی ویانماینده کارگران تحویل دهد».
اما چنانچه تغییرات مورد نظر نویسندگان لایحه اصلاح قانون کار در مجلس شورای اسلامی تصویب شود؛ این ماده قانونی به سود کارفرمایان از طریق تغییر متن بندهای «ز» و«ح» و اضافه شدن بند و تبصره جدیدی تحت عنوان بند «ط» و تبصره 2 مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.
البته در متن پیشنهادی به صورت غیر مستقیم به موضوع نادیده گرفته شدن قانون الزامی بودن پوشش‌بیمه‌های اجتماعی سازمان تامین اجتماعی برای کارگران مشمول قانون کار اشاره شده است که می‌تواند به عنوان یک مسئله حائز اهمیت صنفی برای جامعه کارگری حکم به صدا درآوردن زنگ خطر را داشته باشد.
متن پیشنهادی لایحه دولت در مورد اصلاح ماده ۲۱ به شرح ذیل است:
بندهای «ز» و «ح »ماده 21 به شرح زیر اصلاح و متون زیر به عنوان بند «ط» و تبصره 2 به ماده یاد شده اضافه و عنوان تبصره ماده مذکور به تصره یک اصلاح می‌شود :
ز – توافق بین کارگر و کارفرما
ت – کاهش تولید و تغییرات ساختاری که در اثر الزام قوانین و مقررات یا شرایط اقتصادی اجتماعی سیاسی و یا لزوم تغییرات گسترده در فناوری منجر به تعطیلی تمام یا بخشی از کار شود.
ط – فسخ قرارداد با تصمیم کمیته انضباطی کارگاه
تبصره 2 – موارد مذکور در بند ز در کارگاه‌های بیش از 50 نفر کارگر باید به تایید اکثریت هیئتی مرکب از استاندار یا معاون وی ، مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، مدیر کل دستگاه صادر کننده مجوز کارگاه ، نماینده صندوق بیمه‌ای ذیربط ، رئیس کل دادگستری ، نماینده تشکل کارگری حائز اکثریت استان ، نماینده تشکل کارفرمایی استان ، نماینده کارگران کارگاه و کارفرما یا نماینده تام الاختیار وی برسد. چنانچه به تشخیص هیئت مذکور تمام یا بخشی از کار تعطیل شود به همان نسبت مشمول مقررات بیمه بیکاری می‌شود.
و اما چه اتفاقی با این تغییر خواهد افتاد؟
اول:
چنانچه متن بند «ز» ماده ۲۱ به شیوه پیشنهادی نویسندگان لایحه اصلاح قانون کار، تغییر کند، در بهترین حالت هیچ تغییر جدیدی در شرایط کار کارگران ایجاد نخواهد شد چرا که از نظر معنی هیچ تفاوتی میان مفهوم متن کنونی با متن پیشنهادی بند «ز» وجود ندارد.
توضیح اینکه بند «ز» نخستین بار درسال ۸۶ و از طریق تصویب قانون رفع برخی موانع تولید و سرمایه‌گذاری به ماده ۲۱ قانون کار اضافه شد و اتفاقا از همان ابتدا این الحاق مورد مخالفت جدی کارگرانی قرار گرفت که معتقد بودند به دلیل برتری نسبی کارفرمایان بر روابط کار، همواره شرایط فسخ قرار داد به سود صاحبان سرمایه و به زیان کارگران تعیین خواهد شد.
در این خصوص چون محتوای تبصره دوم نیز در ارتباط با تغییرات همین بند قانونی است، باید گفت که هرچند نویسندگان لایحه اصلاح قانون کار تلاش کرده‌اند تا از طریق درگیر کردن متولیان دستگاه‌های مختلف دولتی و نهادهای صنفی کارگری و کارفرمایی و واگذار کردن مسئولیت تعیین شرایط فسخ قرارداد کار در کارگاه‌های بزرگ به آنها، در ظاهر صورت سه جانبه گرایی را حفظ کنند اما در عمل کارگران با شناختی که از چرخش مواضع دولت به سود مجموعه‌های کارفرمایی دارند (در موضوعاتی مانند تعیین مزد، توسعه مناطق آزاد و پیشنهاد ارزان سازی نیروی انسانی ) نمی‌توانند نسبت به این موضوع خوشبین باشند.
دوم: چنانچه بازهم متن بند «ح» ماده ۲۱ به شیوه پیشنهادی نویسندگان لایحه اصلاح قانون کار، تغییر کند، این بار کارگران باید انتظار سخت‌تر شدن شرایط تامین امنیت شغلی خود را داشته باشند.
با این مقدمه که بند «ح» نیز درست مانند بند قبلی، نخستین بار درسال ۸۶ و از طریق تصویب قانون رفع برخی موانع تولید و سرمایه‌گذاری به ماده ۲۱ قانون کار اضافه شده است در خصوص تاثیرات مخرب آن بر امنیت شغلی کارگران باید گفت: دست برقضا از همان سال تصویب تاکنون در نظر کارگران این بند به عنوان بهانه‌ای قلمداد شده است که کارفرمایان می‌توانند با تمسک به آن در هر زمان و در هر لحظه، خواستار قطع همکاری و فسخ قرارداد کار بشوند اما نکته حائز اهمیت در اصلاحیه اصرار و تاکیدی است که از سوی نویسندگان لایحه اصلاح قانون کار بر استفاده از عبارت «الزامات قوانین و مقررات» به عنوان یکی از شرایط فسخ قرارداد کار داشته اند.
به بیان دیگر حتی اگر بتوان مدعی شد که در متن کنونی بند «ح» ماده ۲۱ قانون کار، شرایط فسخ قرار داد کار به وقوع اتفاقات غیر ارادی منوط شده باشد، شکی وجود ندارد که نویسندگان لایحه کنونی اصلاح قانون کار قصد دارند تا از طریق بازنگری متن کنونی این امکان را به وضعیت وقوع اتفاقات ارادی، آگاهانه و حتی قابل پیش بینی برای کارفرمایان تعمیم و تسری دهند.
سوم: برفرض اینکه متن تبصره «طـ» ماده ۲۱ نیز طبق پیشنهاد نویسندگان لایحه به تصویب مجلس برسد، باید گفت که در این صورت امکان هرگونه پیگیری حقوقی در مراجع تشخیص و حل اختلاف از کارگران اخراجی که معتقدند کمیته انظباطی در رسیدگی به پرونده اتهامی آنها به هردلیل دچار خطا شده است سلب خواهد شد؛ قطع یقین نمونه و مشابه نزدیک این وضعیت موقعیتی باشد که تا اکنون برای کارگرانی اتفاق افتاده است که اخراج آنها به استناد ماده ۲۷ قانون کار مورد موافقت نهاد صنفی حاکم در کارگاه قرار گرفته و بدین وسلیه امکان پیگری حقوقی از آنها سلب شده است.
چهارم: اما نکته مستتر و پنهان این متن پیشنهادی آنجایی است که در متن تبصره ۲ و در تشریخ اعضای هیات بررسی کننده شرایط فسخ قرارداد کارگاه‌های بزرگ به جای استفاده از عبارت «نماینده سازمان تامین اجتماعی» از عبارت «نماینده صندوق بیمه‌ای ذی‌ربط » استفاده شده است، با این توضیح که برابر ماده ۲۳ قانون کنونی کار تمامی کارگران باید تحت پوشش خدمات بیمه اجباری سازمان تامین اجتماعی قرار بگیرند، این پرسش مطرح می‌شود که آیا ممکن است نویسندگان لایحه اصلاح قانون کار بخواهند در ادامه راهی که آغاز کرده‌اند زمینه فعالیت شرکت‌های خصوصی بیمه را به مناسبات بازار کار بازکنند و از این طریق حمایت‌های اجتماعی از کارگران را بیش از پیش تضعیف کنند؟

-------------------------

کارگران شهرداری شوشتر چهار ماه مزد طلب دارند

منابع کارگری در شهرداری شوشتر با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: این کارگران که تحت مسئولیت مستقیم شهرداری در مناطق مختلف شهر شوشتر مشغول‌ کارند طی سه ماه گذشته به همراه یک ماه از دستمزد فرودین ماه سال گذشته (94) از کارفرمای خود طلب دارند.
به گفته کارگران خدماتی شهرداری شوشتر ،یک ماه دستمزد فروردین ماه سال گذشته آنان مربوط به زمانی می شود که تحت قرار داد یک شرکت پیمانکاری در شهرداری مشغول کار بودند که همزمان با خروج پیمانکار، شهرداری ضمن عقد قرار داد مستقیم با کارگران مسئولیت پرداخت یک ماه مطالبات مزدی وبیمه ای همه کارگران را بررعهده گرفت که هنوز پرداخت نشده است.
کارگران در ادامه تصریح کردند؛ جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی ،شهرداری به اندازه چهار ماه دستمزد پرداخت نشده ، حق بیمه آنها را به تامین اجتماعی واریز نکرده است.
به گفته آنان، تاخیر در پرداخت حق بیمه آنان باعث شده که اداره تامین اجتماعی شوشتر از تمدید وتعویض دفترچه های در مانی آنان خوداری کند.
در خصوص پرداخت نشدن معوقات مزدی وبیمه کارگران شهرداری شوشتر می گویند که کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی دلیل بروز این اتفاق بوده است .

-------------------------

تدوین لایحه اصلاح قانون کار بدون جلب نظر شرکای اجتماعی / دولت خلف وعده کرده‌است

به گزارش خبرنگار ایلنا، لایحه اصلاح قانون کار جنجالی‌ترین بحث هفته‌های اخیر مجامع کارگری است. این لایحه که سوم مرداد ماه در اختیار نمایندگان مجلس قرار گرفته، نگرانی‌ها و البته اعتراض‌های جمعی تشکل‌های کارگری را به همراه داشته‌است.
در روزهای گذشته، هم تشکل‌های رسمی و هم تشکل‌های غیررسمی کارگری بیانیه‌های متعدد صادر کرده اند و به این ترتیب، هم به این دست اندازی فراقانونی به حقوق صنفی خود اعتراض کرده‌اند؛ هم خواستار توقف این چرخه ناکارآمد شده‌اند. چرخه‌ای که در تلاش است از اسناد قانونی، مفهوم زدایی کند و راه را برای بهره‌مندتر شدن مقربان به بلوک‌های قدرت و ثروت هموارتر سازد.
سابقه تلاش قوه اجرایی کشور برای اصلاح قانون کار و مخدوش کردن سندی که در دو دهه گذشته، فقط نصفه‌نیمه اجرا شده است، به دولت قبل باز می‌گردد.
حالا این روزها در دولت تدبیر و امید دوباره اصلاحیه قانون کار به مجلس ارائه شده، شباهت این لایحه به لایحه دولت قبل تام و تمام عیار است. انگار کاغذهایی که برای چند سال در بایگانی مجلس خاک خورده اند، بار دیگر بیرون کشیده شده‌اند و با روکش و ظاهری جدید به صحن علنی مجلس آمده‌اند.
کارگرانی که در دو دهه گذشته در اثر اجرایی نشدن اصول قانون کار و قانون اساسی در منگنه مشکلات معیشتی گرفتار آمده اند، این روزها دغدغه جدیدی دارند: همین سند حمایتی قابل اتکا که البته خالی از اشکال هم نیست و علاوه بر این، سالهاست برزمین مانده و اجرا نشده، قرار است تغییر کند و آن هم تغییر در جهتی که بسیاری معتقدند فقط تضمین کننده منافع سرمایه‌داران خاص و حامیان آنها در دولت است.

یکسونگری به جای سه‌جانبه‌گرایی
جدا از ایرادات ماهوی به بندهای این لایحه اصلاحیه، به نحوه تدوین آن هم اشکالات بسیار وارد است. لایحه اصلاح قانون کار هم در دولت قبل و هم در دولت فعلی بدون مشارکت شرکای اجتماعی تنظیم و به مجلس ارائه شده است. نه کارگران و نه کارفرمایان در تنظیم این لایحه دخیل نبوده‌اند و این هم بر خلاف اصول قانون کار است و هم مخالف با ماده ۷۳ برنامه پنجم توسعه است.
در ماده ۷۳ برنامه پنجم توسعه، دولت مکلف شده با رعایت سه جانبه گرایی، تغییراتی در قانون کار اعمال نماید و آنهم در راستای پیشبرد اهدافی خاص که یکی از این اهداف، تقویت تشکل های کارگری و کارفرمایی، متصمن حق اعتراض صنفی است، اما در عمل دولت هرگز به این تکلیف خود عمل نکرده است.
«محمد مروج حسینی»، دبیر کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی کشور» می‌گوید: اصلا و ابدا با شرکای اجتماعی مشورت نشده است. وی از این که سه جانبه‌گرایی سالهاست به محاق رفته و فراموش شده، انتقاد دارد و معتقد است نه در دولت قبل و نه در دولت فعلی، رایزنی برای تدوین لایحه اصلاحیه انجام نشده و دولت دارد یک‌‌جانبه عمل‌ می‌کند و به پیش می‌تازد. در روزهایی که ما منتظر رایزنی بودیم، ناگهان این لایحه از مجلس سردرآورد.
مروج حسینی می‌گوید: روند ایجاد تغییرات در قانون کار و قانون تامین اجتماعی در قانون به صراحت آمده است. لایحه بایستی در جلسات شورای عالی کار تدوین شود و حتما نظرات و دیدگاههای تشکل های رسمی کارگری و کارفرمایی اعمال شود، اما به نظر می‌رسد در منطق دولت ها، چانه زنی ومذاکرات سه جانبه محلی از اعراب ندارد.
وی می‌گوید: احتمال دارد نهادهای دیگری مانند اتاق بازرگانی به جای تشکل‌های رسمی کارفرمایی وارد عمل شده و با دولت در تهیه این لایحه مشارکت کرده باشد که این مشارکت اگر اتفاق افتاده باشد, خلاف اصل 131 قانون کار و در کل مردود است.

دولت تدبیر و امید خلف وعده کرده‌است
«علی خدایی»، عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور نیز می‌گوید: ما منتظر تشکیل کارگروه سه‌جانبه بودیم که خبر ارسال لایحه به مجلس، علنی شد.
به گفته خدایی، در آخرین جلسه شورای سه جانبه ملی که تقریبا دو هفته پیش از ارسال ناگهانی این لایحه به مجلس برگزار شد، مقرر شد که کارگروهی تشکیل شود و در مورد لایحه پیشنهادی برای اعمال تغییرات احتمالی در قانون کار، فعالیت کند که ناگهان دولت خلف وعده کرد و یک لایحه ای را که در عمل فقط بازنویسی مجدد لایحه دولت قبل بود، به مجلس فرستاد.
خدایی می گوید گرچه با این حرکت دولت، شرکای اجتماعی به حاشیه فرستاده شده‌اند اما بدون تردید، این کارگران خواهند بود که مانع تصویب این لایحه می‌شوند. به اعتقاد خدایی، مقابله با منافع جمعی کارگران آن هم به شیوه های غیرقانونی و فراقانونی هرگز راه به جایی نخواهد برد.
به حاشیه راندن شرکای اجتماعی و خلف وعده‌ها و قانون‌گریزی‌های دولت، کار را به جایی رسانده که حداقل‌ حقوق صنفی کارگران در معرض خطر قرار گرفته، اگر این لایحه تصویب شود، کارگران می توانند به راحتی اخراج شوند، کارگران می‌توانند حتی فاقد قرارداد مکتوب باشند و حق اعتراض هم نخواهند داشت، با این اصلاحیه پیشنهادی، کارگران از اعتراض و تجمع بیش از همیشه منع خواهند شد.
این روزها کارگرانی که به‌تدریج از عملکردهای ضدکارگری دولت تدبیر و امید به ستوه آمده‌اند، از مجلس یک خواسته قانونی را مطالبه می‌کنند: این لایحه غیر قانونی برگشت داده شود ، نمایندگان، دولت را متوجه وظایف قانونی خود کنند و این لایحه را برگردانند.
این خواسته‌ای است که باید منتظر ماند و دید که آیا برآورده‌ خواهد شد یا نه. اما در هر صورت این تنها اعتراضات فردی و جمعی کارگران است که بدون شک ادامه خواهد داشت و جای هیچ تردیدی نیست که خود کارگران با اتکا به خود، در مقابل این حمله‌های بی‌امان پی‌در‌پی، ایستادگی خواهد کرد.

نسرین هزاره مقدم

-------------------------

اعتراض دوباره کارگران ایران چوکا به نحوه اداره کارخانه

منابع خبری ایلنا در توضیح این خبر افزودند: کارگران ایران چوکا عملکرد مدیریت کنونی کارخانه را در تعطیلی یک سال گذشته محل کارشان موثر می‌دانند برای همین روز گذشته (دوشنبه 15 شهریور) وقتی از حضور مدیریت کنونی مطلع می‌شوند به نشانه اعتراض تجمع صنفی برپا می‌کنند.
به نقل از کارگرانی که این اجتماع صنفی را در مقابل دفتر مدیریت برپا کرده بودند، گفته می‌شود: مدیریت فعلی از یک سال قبل از تعطیلی موقت کارخانه مستقر بوده است و در مدت این دو سال طوری عمل کرده که همه ما به مرور ما شاهد تنزل راندمان تولید و در نهایت توقف یک ساله فعالیت کارخانه و سرگردانی خود بودیم.
آنها که نگران هستند مبادا بازهم رویه منجر به تعطیلی کارخانه ایران چوکا از سرگرفته شود، از سهامدار اصلی کارخانه خواستند تا به هر ترتیب مدیریت این واحد صنعتی را ملزم به حفظ تولید و اشتغال بکند.
بصورت مشخص کارگران ایران چوکا می گویند طی یکسال گذشته که وضعیت کارخانه وکارگرانش مشخص نبود حدود هزار کارگر کارخانه صنایع چوب و کاغذ ایران «چوکا» مرتبا با برپا کردن اجتماعات صنفی متعدد خواستار راه‌اندازی دوباره کارخانه و بازگشت به کار خود بودند.
به گفته منابع خبری ایلنا در کارخانه ایران چوکا با وجود آنکه کارگران این کارخانه با داشتن چندین ماه معوقات مزدی عقب افتاده ای از وضعیت فعلی خود رضایت دارند اما امیدوارند سهام دار اصلی کارخانه طی روز های آینده مدیریت جدیدی به کارخانه معرفی کند تا پی گیر وضعیت کارخانه وکارگرانش باشد.

-------------------------

بازگشت به کار کارگران پیمانکاری پتروشیمی رازی

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام با اعلام این خبر افزودند: پیش از این همه این کارگران عصر روز گذشته با قرار کفالت از زندان ماهشهر آزاد شده بودند.
پیشتر کارگران مورد نظر در ارتباط با اعترضات صنفی که توسط همکارانشان در رابطه با نارسایی‌های طرح طبقه بندی مشاغل برپا شده بود با شکایت کارفرما چند نوبت به دستگاه قضایی احضار شده و در نهایت در روز یکشنبه با قرار بازداشت موقت روانه محبس شدند.
به نقل از فعالان صنفی کارگری گفته شود که به دلیل درجریان بودن شکایت کارفرما پرونده قضایی گشوده شده علیه این کارگران همچنان تا رسیدگی نهایی مفتوح است.

-------------------------

تجمع دانشجویان رشته تغذیه مقابل وزارت بهداشت

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته بیش از صد نفر از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته تغذیه مقابل وزارت بهداشت در تهران تجمع کردند.
از قرار معلوم، مهم ترین علت اعتراض دانشجویان، موافقت وزارت بهداشت با شرکت فارغ التحصیلان رشته های غیر مرتبط با رشته علوم تغذیه در آزمون کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی علوم تغذیه بوده است.
دانشجویان می گویند در سال های گذشته به تدریج دانشجویان رشته‌های غیرمرتبط وارد آزمون‌های تخصصی رشته تغذیه شده‌اند و به این ترتیب نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان این رشته افزایش یافته است.
از قرار معلوم، این دانشجویان در ماههای گذشته چندین تجمع اعتراضی مختلف بر پا کرده‌اند اما تا کنون مسئولان وزارت بهداشت به مطالبات آنها پاسخی نداده اند.

-------------------------

مرگ کودک کار در مشهد بر اثر برق‌گرفتگی

قضیه از این قرار بوده است که ظهر روز سیزدهم شهریور، کارگر فضای سبز پارک گل‌ها در مشهد تصمیم به نظافت حوضچه داخل پارک گرفت. او می‌خواست برگ‌هایی که به داخل حوضچه افتاده بود را جمع کند اما وقتی دید کابل برقی داخل حوضچه است، از نگهبان پارک خواست آن را بیرون بکشد. نگهبان 23ساله پارک از برادر 16ساله‌اش که با او کار می‌کرد خواست که کابل را بیرون بکشد و پسر نوجوان به طرف حوضچه رفت و وارد آن شد اما همین‌که بدنش با آب تماس پیدا کرد، شروع به لرزیدن کرد و همانجا افتاد.
افرادی که شاهد این صحنه بودند به کمک او شتافتند. آنها ابتدا برق را قطع کردند و پیکر نیمه‌جان وی را از داخل حوضچه بیرون کشیدند. پس از آن پلیس و اورژانس را خبر کردند و طولی نکشید که امدادگران راهی محل حادثه شدند و او را به بیمارستان منتقل کردند. معاینات اولیه از این حکایت داشت که پسر نو جوان بر اثر بر‌ق‌گرفتگی جانش را از دست داده و دلیل آن نیز کابل برقی بوده که از داخل حوضچه رد می‌شده و اتصالی آن باعث برقدار شدن آب حوضچه شده بود.

-------------------------

مصدومیت یک کارگر بر اثر آتش سوزی انباری در شهر ری

به گزارش پایگاه خبری آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ، ساعت 12 ظهر روز گذشته (پانزدهم شهریورماه) حادثه انفجار و آتش سوزی در یک انبار مواد شیمیایی در خیابان انبار نفت شهرستان ری به سامانه ۱۲۵ اعلام و ماموران پنج ایستگاه آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند.
بر اساس گزارش پیمان نیکبخت جانشین معاون عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران که در محل حادثه حضور داشت محل آتش سوزی سوله ای مسقف به مساحت 500 متر بود که یکی از انبارهای آن که کاربری انبار مواد شیمیایی و آزمایشگاهی داشته دچار آتش سوزی وانفجار می شود.
به گفته وی ؛ در اثر این انفجار و آتش سوزی یک کارگر دچار آسیب دیدگی وسوختگی از ناحیه پا می شود که پس از خروج از محل حادثه تحویل عوامل اورژانس و در ‌‌نهایت برای مداوای بیشتر راهی بیمارستان می شود.

-------------------------

قرار کفالت برای کارگران بازداشت‌ شده بندر امام به جریان افتاد/ آزادی کارگران تا ساعتی دیگر

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی از به اجرا در آمدن قرار قانونی کفالت برای کارگران بازداشت شده پتروشیمی رازی خبر می‌دهند.
کارگران بازداشت شده که شمار آنها 10 نفر است از جمله افرادی هستند که از طریق شرکت پیمانکاری در نصب و تعمیرات نیروگاه‌های خوزستان در مجتمع پتروشیمی رازی مشغول کار بوده‌اند.
گفته می‌شود که علیه این کارگران به دلیل اعتراضی که طی روزهای گذشته در میان همکارانشان نسبت به طرح طبقه بندی مشاغل به وجود آمده بود با شکایت کارفرما پرونده قضایی تشکیل شده است.
برپایه این اظهارات قرار کفالت برای آزادی موقت این کارگران روز گذشته صادر شده بود اما اجرای تشریفات اداری آن تا عصر امروز طول کشید.
از قرار معلوم ساعتی پیش مکاتبات اداری میان دستگاه قضایی با زندان ماهشهر که از روز گذشته تاکنون محل بازداشت موقت این کارگران بوده انجام شده است و به احتمال زیاد همه آنها پس از سپری شدن مراحل نهایی تشریفات اداری آزاد خواهند شد.
منابع ایلنا با یادآوری اینکه هنوز شکایت طرح شده علیه این کارگران به قوت خود باقیست، افزودند: پرونده تمامی این متهمان تا زمان خاتمه رسیدگی قضایی و صدور رای نهایی مفتوح است.

-------------------------

تجمع کارگران معترض نی شکر هفت تپه به روز چهارم رسید

جمعی از کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه در استان خوزستان به ایلنا خبردادند که امروز (دوشنبه15 شهریور ماه)، برای چهارمین روز پیاپی در مقابل ساختمان مدیریت که در محوطه محل کارشان واقع است تجمع می‌کنند.
یکی از کارگران این واحد تولیدی با بیان اینکه او و همکارانش به‌جز روزهای تعطیل پنجشنبه وجمعه به اعتراض خود ادامه داده‌اند در خصوص خواسته‌های صنفیشان می گوید: در مجتمع نی شکر هفت تپه حدود یک هزارو 200 کارگر رسمی وحدود یک هزارو کارگر روزمزدی مشغول کارند که هر کدام به ترتیب دو و چهار ماه مطالبات مزدی عقب افتاده از کارفرما طلب دارند.
به گفته وی ، یکی دیگر از مواردمورد اعتراض آنان ، بی توجهی کارفرما به پرداخت 5 ماه حق بیمه کارگران روز مزدی است این کارگران به تبع نداشتن قرار داد کار از ابتدای سال جاری فاقد امنیت شغلی هستند.
به گفته این کارگر اسفند ماه سال گذشته، چند سرمایه دار بخش خصوصی سهام این کارخانه را خرید اری کرده اند و در طول این شش ماه، با وجود آنکه بخش عظیمی از آورده‌های مالی کارخانه را به عنوان سود برداشت کرده دراین بین کارگران را فراموش کرده و به تعهدات قانونی خود در قبال معوقات مزدی وبیمه ای کارگران عمل نمی کنند.
در عین حال وی تصریح کرد: در جریان اعتراضات روزهای اخیر مدیریت مجتمع هیچ پاسخ قانع کننده ای به کارگران معترض نداده است.
او در ادامه درباره سایر مطالبات همکاران خود به ایلنا گفتند ؛ علاوه بر مطالبات معوقه کارگران رسمی وروز مزدی در این میان حدود 650 نفر از کارگران این واحد تولیدی که از دست کم دوسال پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار دارند اما به دلیل آنکه کارفرما هنوزبابت سهم 4درصدی حق مربوط به سابقه سخت و زیان‌آور آنها را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است فعلا در وضعیت نامشخصی قرار دارند.
به ادعای این کارگر معترض وضعیت به وجود آمده درحالی ادامه دارد که 50 نفر از کارگران مشمول بازنشستگی به دلیل پی گیری مطالبات مزدی خود وسایر همکارانشان از مدتها قبل از کارخانه خارج شده اند اما خبری از پرداخت سهم 4 درصدی سختی کارشان از سوی کارفرماوسایر مطالبات آنها نیست.
طبق اظهارات او علاوه بر موارد ذکر شده کارفرمای این مجتمع تولیدی به حدود 70 نفر از رانند‌های وانت‌های باری استیجاری و 50 نفر از راننده های سرویس های ایاب وذهاب کارگران هر کدام به ترتیب 6 وسه ماه معوقات مزدی بدهکار است.

-------------------------

ادامه حبس کارگران پیمانکاری منطقه ویژه بندر امام/ مذاکره وکلا ادامه دارد

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی با اعلام این مطلب گفتند: کارگران یاد شده همچنان با شکایت کارفرما در حبس هستند و هنوز در خصوص تبدیل قرار بازداشت موقت آنها به قرار کفالت اقدامی صورت نگرفته است.
در عین حال منابع ایلنا از گفتگو میان وکلای کارگران با وکلای کارفرما در خصوص آزادی کارگران بازداشت شده و پایان یافتن این پرونده خبر می‌دهند.
کارگران بازداشت شده که به صورت پیمانکاری مشغول کارند در رابطه با اعتراضات صنفی روزهای قبل برای چندمین بار با شکایت کارفرما دیروز (14 شهریور) به مراجع قضایی احضار شده بودند.
به نقل از همکاران این کارگران گفته می‌شود در جریان مراجعه روز گذشته از سوی مقامات قضایی قرار کفالت برای کارگران متهم صادر شده بود که در نهایت با موکول شدن روند تشریفات اداری به روز بعد (امروز ، دوشنبه 15 شهریور ماه) تمامی این کارگران به‌صورت روانه محبس شدند.
لازم به یادآوری است، صبح دیروز نیز گروهی از همکاران این کارگران در حمایت از همکاران احضار شده خود تجمع اعتراضی را برپا کرده بودند.
اعتراض به ایراد‌های طرح طبقه بندی مشاغل از طریق برپایی اجتماعات صنفی شده از دلایلی کارفرما برای شکایت از کارگران مورد نظر عنوان شده است.

-------------------------

بخشی از معوقات مزدی کارگران ارگ قدیم بم پرداخت شد

به گزارش ایلنا کارگران پروژه بازسازی ارگ قدیم بم می‌گویند در روز چهارشنبه 27مرداد ماه معادل چهار ماه از مجموع معوقات مزدی خود را دریافت کرده اند.
به گفته آنان زمان این پرداخت مصادف با سومین روز اجتماع صنفی آنها در مقابل پایگاه میراث فرهنگی ارگ بوده است.
این کارگران می‌گویند: که طی چند سال گذشته پایگاه میراث فرهنگی ارگ به عنوان متولی اصلی پروژه بازسازی ارگ قدیم بم به دلیل ناتوانی‌های مالی توان پرداخت به موقع دستمزد کارگران و سایر هزینه‌های این پروژه را نداشت اما به تازگی با تامین شدن منابع مالی پایگاه بخشی ازمعوقات مزدی وبیمه ای کارگران پرداخت شدiه است.
کارگران شاغل در پروژه بزسازی ارگ بم که شمار آن‌ها حدود 120 نفر است، در توضیح مابقی مطالبات خود می‌گویند: در حال حاضر آن‌ها به غیر از یک ماه معوقات مزدی مربوط به مرداد ماه سال 95 ، بابت عیدی و پاداش پایان دو سال 93 و94 نیز از کارفرما طلبکارند.
از قرار معلوم پایگاه میراث فرهنگی ارگ به عنوان متولی اصلی پروژه بازسازی ارگ قدیم بم به کارگران گفته است: چنانچه سازمان میراث فرهنگی بتواند به تعهدات مالی خود در قبال پایگاه میراث فرهنگی عمل کند، تمامی مطالبات مزدی و بیمه‌ای کارگران به زودی پرداخت خواهد شد.
کارگران ارگ قدیم در خاتمه تصریح کردند:مشکلاتی که در زمینه پرداخت مطالبات مزدی و بیمه‌ای آنها بوجود آمده است باعث نگرانی کارگران در ماه های آینده شده است که مبادا دوباره مطالبات مزدیشان به تاخیر بیافتد.

-------------------------

مرگ کارگر جوان رستوران بر اثر برق‌گرفتگی

به گزارش ایلنا، روز گذشته (14 شهریور) یک کارگر جوان 19 ساله در کرمان بر اثر برق‌گرفتگی جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، متوفی کارگر یک رستوران بوده که در حین نظافت حوض آب، دچار برق گرفتگی شده و پس از حادثه، توسط نیروهای امداد به بیمارستان منتقل شده است.
این کارگر جوان براثر شدت جراحات در بیمارستان فوت و با تشکیل پرونده به پزشکی قانونی انتقال و تحقیقات در این رابطه ادامه دارد.

-------------------------

کارگران احضار شده به دادگستری بندر امام بازداشت شدند

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی از بازداشت موقت کارگرانی خبر می‌دهند که صبح امروز با شکایت کارفرما برای چندمین بار به مراجع قضایی احضار شده بودند.
برپایه این اطلاعات برای تمامی این کارگران که به صورت پیمانکاری در یکی از واحدهای مجتمع پتروشیمی رازی مشغول کارند و نسبت به نجوه اجرای طبقه بندی مشاغل خود معترض بودند، با شکایت کارفرمای اصلی پرونده قضایی تشکیل شده است.
به نقل از منابع ایلنا گفته می‌شود که در جریان مراجعه امروز این کارگران برای آنها قرار کفالت تعیین مس‌شود اما با موکول شدن تشریفات اداری به فردا (دوشنبه 15 شهریور ماه) تمامی این کارگران به صورت موقت روانه محبس می‌شوند.
این اتفاق در حالی افتاده است که صبح امروز گروهی از همکاران این کارگران در حمایت از آنها تجمع اعتراضی مقابل دادگستری برپا کرده بودند و در نهایت با وعده مقامات مسئول مبنی براینکه کارگران احضار شده آزاد خواهند شد در نهایت به تجمع خود خاتمه دادند.

-------------------------

مصدومیت یک کارگر بر اثر سقوط در چاه آسانسور

به گزارش ایلنا، روز گذشته(13 شهریور ماه) یک کارگر 24 ساله‌ از تبعه کشور افغانستان، هنگام کار در یک مجتمع ساختمانی نیمه کاره در خیابان نبرد شمالی، خیابان شهید داودآبادی غربی ، بر اثر برخورد با کف چاهک آسانسور به شدت از ناحیه پا ،کمر وگردن مجروح می شود.
بر اساس گزارش عباس شاطر معصوم فرمانده آتش نشانی اعزامی به محل وقوع حادثه عامل این اتفاق بی احتیاطی کارگر ونبود حفاظ ایمنی در اطراف چاهک آسانسور بوده است.

-------------------------

تجمع صنفی کارگران پیمانکاری واحدهای پتروشیمی منطقه بندر امام

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام با اعلام این خبر افزودند: تجمع کنندگان که تعداد آنها در حدود 200 نفر می‌شود از جمله کارگرانی هستند که به صورت پیمانکاری در واحدهای پتروشیمی این منطقه مشغول کارند.
برپایه این اطلاعات این کارگران از طریق شرکت پیمانکاری نصب و تعمیرات نیروگاه‌های خوزستان در مجموعه پتروشیمی رازی مشغول کارند و از قرار معلوم به دنبال برپایی اعتراضات صنفی روزهای گذشته با شکایت پیمانکار برای تعدادی از همکاران آنها پرونده قضایی تشکیل شده است.
گفته می‌شود در روزهای اخیر کارگرانی که در حال حاضر از سوی کارفرما مورد اتهام قرار گرفته‌اند تا چند نوبت برای پاسخگویی به مراجع قضایی احضار شده و در حال حاضر نیز با قرار کفالت همکاران خود به صورت موقت آزاد هستند.
از قرار معلوم به دنبال احضار مجدد این کارگران به دستگاه قضایی شماری از همکارانشان در حمایت از آنها اجتماع صنفی امروز را برپا می‌کنند.
در خصوص علت برپایی اعتراضات صنفی که منجر به شکایت گروهی از این کارگران شده است نیز گفته می ‌شود که تمامی این کارگران نسبت به جدول طبقه بندی مشاغلی که در حال حاضر برای محاسبه مزد و مزایای قانونی آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد، معترضند.

-------------------------

فعالیت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز از سر گرفته شد

یکی از کارگران این واحد صنعتی با اعلام این خبر گفت: بعد از گذشت دو سال از اعلام توقف فعالیت کارخانه «ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز»، سرانجام این واحد صنعتی از سوی اداره تصویه و امور ورشکستگی دادگستری شهرستان تبریز به یک شرکت سرمایه گذاری بصورت اجاره واگذارشد و فعالیت این کارخانه با 220کارگر از سرگرفته شده است.
کارگر ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز که دست کم در یکسال گذشته دستمزد دریافت نکرده‌اند می گویند مشکلات این کارخانه از سال 86 و از زمانی آغاز شد که مدیران دولتی وقت بر اساس اصل 44 قانون اساسی این واحد صنعتی را به بخش خصوصی ( شرکت سرمایه گذاری ملت) واگذار کردند.
وی افزود: بازگشت به کار کارگران و شروع فعالیت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز در حالی بود که در زمان توقف فعالیت کارخانه این واحد حدود 300 کارگر داشت که هم اکنون به 220 نفر کاهش یافته است .
به گفته کارگران واگذاری این واحد به صورت اجاره ای یکساله امنیت شغلی کارگران را فراهم نکرد و در عین حال تکلیف معوقات مزدی وبیمه ای کارگران نیز در آن مشخص نشده است.

-------------------------

دادگاه تشکیل نشد/ پرونده کارگران به بازپرسی برگردانده شد

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد در تماس تلفنی با ایلنا از عدم برگزاری دادگاه موکلانش خبر داد.
جداری فروغی گفت: امروز (14 شهریور)، ساعت ده صبح طبق قرار قبلی، به شعبه اول دادگاه انقلاب ساوه مراجعه کردیم که ریاست دادگاه به دلیل وجود نواقص و ایرادات در کیفرخواست، پرونده را برای رفع نقص به شعبه 4 بازپرسی ارسال کرد.
وی افزود: از آنجا که پرونده مطروحه در شعبه 101 دادگاه کیفری 2 ساوه نیز به بازپرسی عودت داده شده، همراه موکلان به بازپرسی مراجعه و مدیر دفتر بازپرسی اظهار داشت در صورت نیاز احضاریه فرستاده خواهد شد.

-------------------------

سرکوب مطالبات صنفی جامعه پرستاری با اجرای طرح‌های ضربتی

«حسین علی نسایی»، عضو شورای عالی نظام پرستاری در گفتگو با ایلنا با اشاره به طرح جذب کاردان بدون کنکور در بسیاری از رشته‌های پرستاری و پیراپزشکی گفت: در شرایطی که بسیاری از همکاران ما در بسیاری از رشته‌ها از جمله بهداشت با وجود داشتن مدرک کارشناسی بیکار هستند، در دستور کار قرار دادن این طرح ها چشم انداز روشنی نخواهد داشت.
علی نسایی با بیان این که هدف از اجرای طرح‌های این چنینی تضعیف جامعه پرستاری و پیراپزشکی است گفت: وزارت بهداشت، یک ساختار پزشک سالار دارد و در این ساختار، بدون مشارکت پرستاران طرح هایی تدوین و اجرا می‌شود که به ضرر جامعه پرستاری است و طبیعی است که هدف از اجرای این طرح‌ها سرکوب گذاشتن بر مطالبات برحق پرستاران و پیراپزشکان است.
این فعال صنفی پرستاران با بیان این که توجیه مقامات وزارت بهداشت برای اجرای این طرح‌های خرق‌الساعه، کمبود نیرو علی الخصوص در مناطق محروم است افزود: برای حل مشکل کمبود نیرو می توانند فراخوان بدهند و از میان نیروهای فارغ التحصیل بیکار، نیرو جذب کنند.
علی نسایی از افزایش ظرفیت‌های بومی در مناطق محروم به عنوان راهکاری دیگر نام برد و گفت: ظرفیت دانشگاهها در مناطق محروم بایستی به داوطلبان بومی اختصاص داده شود و پس از فارغ التحصیلی نیز این نیروهای بومی هستند که باید در اولویت جذب قرار داشته باشند.

-------------------------

توقف فوری تصویب لایحه اصلاح قانون کار

به گزارش ایلنا، انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه با صدور یک بیانیه نسبت به تصمیم دولت و مجلس برای ارزان‌سازی بیشتر کارگران و ارائه لایحه اصلاح قانون کار اعتراض کرده است.
در بخش‌هایی از این بیانیه آمده است: لایحه اصلاحیه قانون کار توسط دولت بدون خبری و رسانه ای کردن آن در تیر ماه سال جاری برای تصویب به مجلس فرستاده شده است. لایحه اصلاحیه قانون کار درراستای ارزان سازی بیش ازپیش نیروی کار،رسمیت بخشیدن به طرح دوران عشیرتی وفئودالی استاد شاگردی وخارج کردن سازمان تأمین اجتماعی ازتعهدات خود نسبت به کارگران و موارد دیگرتدوین شده است.
در ادامه بیانیه آمده است: تلاش مشترک مجموعه قانونگذاران و مجریان آن حتی در صورت به قانون در آوردن برنامه های ضد کارگری جدید در فضای سکوت و بی خبری کارگران، اعتراضات وسیع کارگری را به دنبال خواهد داشت و محکوم به شکست خواهد شد.
در پایان بیانیه این تشکل کارگری ضمن درخواست توقف فوری تصویب لایحه اصلاح قانون کار، هرنوع اصلاح و تغییر در قانون کار را منوط به رعایت منافع معیشتی طبقه کارگر و دخیل کردن آرای نمایندگان کارگران دانسته است.

-------------------------

کارگران نی شکر هفت تپه برای دومین بار تجمع کردند

یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفت: در تجمع روز نخست( چهارشنبه 10 شهریور ماه) در مقابل ساختمان ادری این مجتمع هیچ پاسخ قاطعی از سوی مسئولان شنیده نشد و ما ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفته‌مان مجددا امروز نیز در مقابل ساختمان اداری مقابل دفتر مدیریت تجمع کنیم.
به ادعای کارگران، این واحد تولید کننده شکر در بازار رقابت از فروش خوبی بر خوردار است با این حال وضعیت مطالبات معوقه آنها همچنان پرداخت نشده باقیمانده است.
به گفته آنان معوقات مزدی حدود یک هزارو 200 کارگر رسمی کارخانه به ماههای تیر ومرداد ماه مربوط می شود این در صورتی است که یک هزارو کار روزمزد کارخانه نیز علارغم داشتن 4 ماه معوقات مزدی و 5 ماه بیمه عقب افتاده هنوز فاقد قرار داد کار مشخصی با کارفرمای جدید هستند. همچنین برپایه این اطلاعات، حدود 650 نفر از کارگران این واحد تولیدی که از دست کم دوسال پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار دارند اما به دلیل آنکه کارفرما هنوزبابت سهم 4درصدی حق مربوط به سابقه سخت و زیان‌آور آنها را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است فعلا در وضعیت نامشخصی قرار دارند.
به ادعای کارگران وضعیت به وجود آمده درحالی ادامه دارد که 50 نفر از کارگران مشمول بازنشستگی به دلیل پی گیری مطالبات مزدی خود وسایر همکارانشان از مدتها قبل از کارخانه خارج شده اند اما خبری از پرداخت سهم 4 درصدی سختی کارشان از سوی کارفرماوسایر مطالبات آنها نیست.
همچنین کارگران در خاتمه درباره سایر مطالبات همکاران خود گفتند جدا از مطالبات کارگران شاغل وبازنشسته در کارخانه حدود 70 نفر از رانند‌های وانت‌های باری استیجاری به همراهحدود 50 نفر از راننده های سرویس های ایاب وذهاب کارگران هر کدام به ترتیب 6 وسه ماه معوقات مزدی طلبکارند.

-------------------------

کارگران پیمانی مخابرات شوشتر خواهان حذف پیمانکار شدند

این کارگران در تماس با ایلنا گفتند: سالهاست که زیر نظر پیمانکاران مختلف در این واحد مخابراتی در بخش های مختلف شبکه کابل، سالن دستگاه، واحد تنظیف، نگهبانی و بخش اداری مشغول کاریم و در تمامی این مدت دریافتی آنها کفاف زندگی خانوادگیشان را نداده است.
آنها با اشاره به میانگین 10 تا 17 سال سابقه کاری خود در شرکت مخابرات شهرستان شوشتر می‌گویند در حال حاضر سه ماه از حضور از آخرین پیمانکار نیروی انسانی در شرکت مخابرات شوشتر می‌گذرد و در این مدت با هیچ یک از آنها قرار داد جدید امضا نشده است چنانچه پیش از این نیز پیمانکار قبلی با کارگران بصورت سه ماهه قرارداد منعقد کرده بود.
به گفته آنان این در حالی است که شرکت مخابرات شوشتر پیش از این در سالهای 85 تا 87 با آنان قرار داد مستقیم داشته است و تنها از زمان به روی کار آمدن دولت دهم در سال 88 تاکنون است که قراردادهای آنها از حالت مستقیم به پیمانی تغییر کرده است.
کارگران پیمانکاری مخابرات شوشتر، در بخش دیگری از مشکلات خود با بیان اینکه سالهاست آنها منتظر اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستند در ادامه افزودند: مسکوت ماندن تحقق این خواسته باعث شده است تا درآمد این گروه از مزد بگیران در حد و اندازه حداقل‌های قانونی باقی بماند.
در عین حال منابع کارگری ایلنا در خصوص درج شدن عناوین غیر واقعی در احکام شغلی خود می‌گویند: به دلیل غیر واقعی بودن احکام شغلی ثبت شده در لیست‌های بیمه سازمان تامین اجتماعی بسیاری از کارگران مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور برای استفاده از مزایای مشاغل سخت و بازنشستگی پیش از موعد در آینده دچار مشکل خواهند شد.
همچنین کارگران در باره مشکلات بیمه‌ای خودافزودند: متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل نبود نظارت بر عملکرد پیمانکار در مقاطعی حق بیمه‌های ما با تاخیر پرداخت شده است که این مسئله باعث ایجاد گرفتاری‌هایی برای همه ما شده است.
کارگران پیمانی مخابرات شهرستان شوستر با تاکید بر اینکه کارگران بعد از سال‌ها کار در این واحد از همه مزایای قانونی کار بی‌بهره بوده و از قرارداد‌های موقت خود با پیمانکار خسته شده‌اند، در خاتمه از مدیریت این واحد مخابراتی خواستند در مقام کارفرمای اصلی در راستای اجرای طرح‌های مستقیم شدن قراردادهای کاری کارگران پیمانکاری با آنها قرارداد مستقیم کار منعقد کند.

-------------------------

دادگاه دو فعال کارگری فردا برگزار می‌شود

«محمدعلی جداری فروغی»، در تماس تلفنی با ایلنا از برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد خبر داد.
فروغی گفت: طبق اخطاریه‌ای که به من ابلاغ شده است، ساعت ده صبح فردا (14 شهریور)، جلسه رسیدگی به اتهامات تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی موکلانم در شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان ساوه برگزار می‌شود.
این وکیل دادگستری در پایان افزود: طبق اطلاع، پرونده رسیدگی به اتهامات اخلال در نظم و تشویش اذهان عمومی که دادگاه آن هفته گذشته در شعبه 101 کیفری 2 شهرستان ساوه برگزار شد، به شعبه 4 بازپرسی عودت داده شده‌است.

-------------------------

تعویق 16 ماه حقوق کارگران «قفل کار» و احتمال تعطیلی کارخانه

به گزارش ایلنا، علاوه بر تأخیر 16ماهه در پرداخت حقوق کارگران،دست کم 30 نفر از کارگران «قفل کار» طی یکسال گذشته بیکار شده‌اند.
به گفته کارگران، تعداد نیروی کار باقی مانده در این واحد تولید کننده انواع ماشین آلات صنعتی اکنون به کمتر از 33نفر رسیده است.
یکی از کارگران قدیمی کارخانه «قفل کار» نیز در گفتگو با ایلنا دلیل پرداخت نشدن 16ماه حقوق به کارگران را کمبود منابع مالی عنوان کرد.
او بابیان اینکه با این وضعیت همه ما از بابت آینده وضعیت شغلی خود نگران هستیم درباره مشکلات کارخانه گفت: عمده‌ترین مشکلات این واحد تولیدی عدم حمایت مسئولان دولتی از ایجاد اشتغال و حمایت از تولیدات این کارخانه است.
این کارگر رسمی ضمن اشاره به وضعیت بحرانی این واحد تولید کننده انواع قفل اظهار داشت: کارخانه « قفل کار» با وجود آنکه سفارش وفروش خوبی دارد اما در حال حاضر به دلیل تامین نشدن مواد اولیه (ورق و آلیاژ زاماک)، تولید آن به حداقل رسیده است و همه ما نگران تعطلیل شدن این کارخانه هستیم.
به گفته وی، بخش دیگر از مشکلات این واحد مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی است که کارفرما از مرداد ماه سال 93 آن را به تعویق انداخته است.
طبق اظهارات این کارگر شاغل در کارخانه قفل کار افزایش بدهی های مالی کارخانه به تامین اجتماعی باعث شده است از هیجدهم مرداد ماه سال جاری اداره تامین اجتماعی شهرستان البرز قزوین همه تجهیزات وماشین آلات این کارخانه را بابت طلب دو میلیارد و 200 میلیون تومانی خود توقیف کند. این اداره حتی بر روی کپسولهای آتش نشانی نیز برجسب توقیف اموال چسبانده است.
به گفته وی، بی‌توجه‌ای کارفرما در پرداخت مطالبات معوقه آنها وسایر نهاد های دولتی وخصوصی باعث شده است تا آنها نگران از دست داد ن شغل خود باشند.

-------------------------

مخالفت با تلاش برای تغییر ضدکارگری قانون کار

به گزارش ایلنا، اتحادیه آزاد کارگران ایران، با انتشار بیانیه‌ای مخالفت خود را با لایحه اصلاح قانون کار ابراز کرده است.
در بخش‌هایی از این بیانیه آمده است: لایحه اصلاحیه ای که دولت به مجلس شورای اسلامی ارجاع کرده است همان لایحه اصلاحیه قانون کار در دولت احمدی نژاد است که با مقاومت وقت کارگران با شکست مواجه شد. حال دولت یازدهم همان لایحه را در سکوت کامل خبری به مجلس شورای اسلامی برده است.
در ادامه این بیانیه می‌خوانیم: کارگران ایران همانگونه که در دوره های پیشین، هر گونه تلاش برای ایجاد تغییرات ضد کارگری در قانون کار را به شکست کشاندند، اینبار نیز اجازه این کار را به دولت و مجلس نخواهند داد.
در پایان این تشکل کارگری عنوان کرده است هر گونه تغییری در قانون کار بایستی با توجه به شرایط مشقت بار طبقه کارگر ایران و در راستای تامین یک زندگی انسانی برای آنان صورت بگیرد.

-------------------------

مصدومیت سه کارگر بر اثر سقوط آسانسور

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (11 شهریور)، سقوط آسانسور در یک مجتمع تجاری و اداری در تهران، مصدومیت سه نفر از کارگران را به دنبال داشت.
براساس اعلام روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، این حادثه ساعت 9:50 دقیقه صبح روز گذشته در خیابان استاد معین رخ داد.
علیرضا سیفی زاده رئیس ایستگاه 8 آتش نشانی تهران در این مورد گفت: در یک مجتمع تجاری و اداری 11 طبقه با شش طبقه منفی، به یکباره کابین آسانسور به علت حمل بار بیش از ظرفیت مجاز و پاره شدن کابل های آن از طبقه منفی سه به طبقه منفی شش سقوط کرد.
وی اضافه کرد: براثر این حادثه سه نفر کارگر که در داخل آسانسور مشغول جابجایی بار بودند از ناحیه دست، پا و کمر مصدوم شدند.
سیفی زاده تصریح کرد: آتش نشانان بلافاصله پس از مهار کابین آسانسور و باز کردن درب آن، مصدومان که سه نفر مرد 18، 28 و 37 ساله بودند را از داخل کابین آسانسور خارج کرده و برای انتقال به مراکز درمانی تحویل امدادگران اورژانس دادند.

-------------------------

مرگ 90 کارگر در استان تهران بر اثر حوادث کاری

به گزارش ایلنا، در چهارماهه نخست سال جاری 90 نفر در استان تهران بر اثر حوادث کاری جان خود را از دست داده‌اند.
براساس اعلام روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان تهران، درچهارماه نخست سال 1395،نود مورد فوت ناشی از حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی استان تهران ارجاع شده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد فوت ناشی از حوادث کار 106نفر اعلام شده بود1/15درصد کاهش یافته است.
از کل فوت شدگان ناشی از حوادث کار در 4ماه امسال 88نفرمردو2نفرزن بوده‌اند.

-------------------------

نگرانی کارگران «نورد لوله اهواز » از تهدید امنیت شغلی

کارگران این کارخانه در تماس با ایلنا گفتند فعالیت روزمره کارخانه که در زمینه تولید انواع ورق گرم فولادی و لوله‌های گالوانیزه فعالیت دارد از فروردین ماه سال جاری به بهانه مشکلات مالی به حداقل رسیده است.
آنان با بیان اینکه هم اکنون کارگران این کارخانه از وضعیت موجود رضایت ندارند، در ادامه گفتند: کاهش تولیدات این کارخانه تهدیدی بر امنیت شغلی کارگران قرادادی کارخانه شده بطوریکه از تیر ماه سال 93 تا هم اکنون تعداد کارگران این کارخانه از هزارو 100 نفر به 700 نفر تقلیل یافته است. منابع کارگری می‌گویند علارغم موارد ذکر شده کارگران شاغل در این کارخانه دو ماه (تیر ومرداد) حقوقشان را دریافت نکرده‌اند و بیمه تامین اجتماعی آنان نیز دچار مشکلاتی است.
به گفته کارگران این کارخانه پیش از این مطالبات معوقه آنان سه ماه بوده که کارفرما در تاریخ 25 مرداد ماه دستمزد خرداد ماه کارگران را یکجا پرداخت کرد ه است. به ادعای آنان مدیریت و مالکیت کارخانه نورد لوله اهواز در سال 93 به بخش خصوصی واگذار شد و مسئله به تاخیر افتادن مطالبات این کارگران از زمانی آغاز شد که مدیریت جدید با مسئله کمبود نقدینگی روبرو شد.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود جدا از وضعیت پیش آمده، کارگرانی که به مرور از آبان ماه سال گذشته با استفاده از مزایای قانون مشاغل سخت وزیان آور امکان بازنشستگی دارند به دلیل پرداخت نشدن سهم 4 درصدی کارفرما به تامین اجتماعی نمی توانند بازنشسته شوند. همچنین کارگرانی که پیش از این بازنشسته شده اند هنوز نتوانسته اند سنوات پایان خدمت خود را از کارفرما وصول کنند.
کارگران نورد لوله اهواز در ادامه درباره نگرانی های اخیر خود می‌گویند طی هفته های گذشته کارفرما برای جلوگیری از اعتراضات احتمالی کارگران از حدود 300 تا 400 نفر از کارگران تعهد نامه کتبی گرفته است که این روند تا به امروز ادامه دارد.
به ادعای آنان در عین حال کارفرما قصد دارد به بهانه جلوگیری از اعتراضات احتمالی کارگران، در کارخانه نورد لوله اهواز کمیته انظباطی تشکیل دهد در این زمینه اسامی چند نفر از کارگران را برای تشکیل کمیته انظباطی به اداره کار معرفی کرده است.

-------------------------

معوقات کارگران پلی اکریل پرداخت نشد/ کارگران نگران آینده شرکت هستند

جمعی از کارگران شرکت پلی اکریل اصفهان درتماس با ایلنا از ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم این کارگران فقط 50 درصد دستمزد اردیبهشت ماه را دریافت کرده‌اند و پس از آن، مطالبات مزدی ماههای بعدی پرداخت نشده است.
کارگران می‌گویند: مدیران شرکت در مورد زمان پرداخت بیش از سه ماه مطالبات مزدی هیچ وعده‌ای نداده اند و وضعیت معیشتی کارگران پلی اکریل با مشکلات بسیار مواجه است.
این کارگران که تعداد آنها حدود دو هزار نفر است، قراردادهای شغلی مختلف دارند و به صورت رسمی، قرارداد مستقیم و پیمانکاری در پلی اکریل مشغول به کار هستند.
کارگران پلی اکریل می گویند با توجه به تعطیلی خط تولید، نگران سرنوشت این شرکت هستیم و در حال حاضر، هیچ آینده‌ای برای این قطب نساجی کشور متصور نیستیم.
در عین حال از قرار معلوم، در روزهای گذشته جلساتی در استانداری اصفهان برای حل مشکلات پلی اکریل برگزار شده است که از چند و چون این جلسات و نتایج آن اطلاعی در دست نیست.

-------------------------

انتظار 85 کارگر قند ورامین برای بازنشستگی پیش از موعد

منابع کارگری در این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا می‌گویند با توقف فعالیت تولیدی این کارخانه از 15 اسفند ماه سال گذشته (94) تاکنون، حدود 85کارگر رسمی آن در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند و در عین حال همه آنها هنوز بابت سه ماه مزایای مزدی معوقه و پنج ماه حق بیمه طلبکارند.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده درحالی است که پیش‌تر و در زمان فعالیت کارخانه «قند ورامین» تعداد کارگران این واحد تولیدی به حدود 285 نفر می‌رسید که از این تعداد حدود 220 نفر از آنها که بصورت قرار دادی فعالیت داشتند در فروردین ماه سال جاری به دلیل عدم نیاز اخراج شده اند.
در این زمینه گفته می‌شود که از مجموع 130کارگر رسمی کارخانه حدود 40 نفر توانستند با استفاده از مزایای قانون مشاغل سخت وزیان آور بازنشسته شوند اما وضعیت بازنشستگی مابقی کارگران رسمی کارخانه (بجز حدود 15 نفر که سوابق بیمه ای آنها کامل نیست )مشخص نیست وکارفرما از پرداخت سهم 4 درصدی خود به تامین اجتماعی خوداری می کند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود جدا از وضعیت پیش آمده هرکدام از همکارانشان به‌صورت میانگین حدود سه ماه مزد معوقه از کارفرماطلب کارند و حق بیمه آنها نیز از فروردین ماه سال جاری به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
کارگران رسمی قند ورامین در بخش پایانی می‌گویند، ثبت نشدن دست کم 5 ماه از حق بیمه کارگران در پرونده سوابق بیمه ای آنان در تامین اجتماعی خسارت های غیر قابل جبرانی در زمینه بازنشستگی آنان بوجود اورده است.
به ادعای آنان با این حال با گذشت حدود شش ماه از تعطیلی کارخانه هنوز اقدام مشخصی در خصوص پرداخت معوقات مزدی و روشن شدن وضعیت استخدامی وبازنشستگی کارگران شاغل در آن صورت نگرفته است.

-------------------------

"جمع‌ آوری" کودکان کار بروجرد به بهانه فروش آدامس‌های آلوده

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از مقامات مسئول در شهرستان بروجرد از جمع آوری کودکان کار در این شهرستان خبر داده است.
ظاهرا به اعتقاد این مقام مسئول، این کودکان که اکثرا لهجه دارند و از شهرهای دیگر وارد بروجرد شده و غیر بومی هستند، قصد دارند تا با فروش آدامس های آلوده از مردم اخاذی کنند.
به گفته وی این کودکان با ظاهری نامناسب که دارند با احساسات و عواطف مردم بازی می کنند و از فرصت ها استفاده کرده که طبق هماهنگی قرار شده جمع اوری این کودکان در بروجرد به زودی اجرا شود.
این اظهارات در حالی انجام می شود که کار کودک بر اساس پیمان نامه جهانی حقوق کودک و همچنین مقاوله نامه‌های بنیادین سازمان جهانی کار در اساس، ممنوع است.
در عین حال، استفاده از واژه «جمع آوری» به جای ساماندهی و رفع مشکلات، در مورد کودکان کار، در هفته‌های گذشته با انتقادات بسیار فعالان حقوق کودک مواجه شده است، انتقاداتی که در ارتباط با طرح جمع‌آوری کودکان کار توسط بهزیستی تهران و تراشیدن سر کودکان کار در کرمانشاه ابراز شد. فعالان حقوق کودک می گویند، به جای طرح‌های ضربتی مشابه برخورد با متکدیان و اوباش، به حل مشکلات معیشتی خانوارهای فرودست و متوقف کردن چرخه بازتولید کودکان کار، کمر همت ببندید.

-------------------------

کارگران معدن منگنز قم هنوز سه ماه مطالبات مزدی دارند

منابع خبری ایلنا در این واحد معدنی با اشاره به اینکه تغییر مدیریت معدن منگنز و نارچ معوقات مزدی سال گذشته آنها را پرداخت کرده است، یادآور شدند: البته کارگران این معدن هنوز مزد و مزایای مزدی خرداد، تیر و مرداد سال 95 خود را دریافت نکرده‌اند.
برپایه این اظهارات مطالبات مربوط به کارانه و اضافه کار کارگران این معدن با تاخیر پرداخت می‌شود و برپایه همین رویه، مزایای کارانه فروردین و اردیبهشت سال 95 این کارگران هنوز پرداخت نشده است.
در همین رابطه پیشتر اکبر شوکت، دبیر اجرایی خانه کارگر قم به ایلنا گفته بود که پس از گذشت بیش از پنج ماه از شروع سال 95، کارگران معدن «منگنز و نارچ قم» تازه موفق به دریافت معوقات مزدی اسفندماه سال قبل خود شده‌اند.
شوکت همچنین گفته بود، واگذاری و دست به دست شدن معدن بین پیمانکاران مختلف را دلیل اصلی ایجاد مشکلات مزدی کارگران معدن منگنز ونارچ قم است.
معدن منگنز قم، بزرگ‌ترین معدن منگنز خاورمیانه بوده و محل آن در ۲۸ کیلومتری شهر قم، جاده قم-نیزار و نزدیکی روستای نارج قرار دارد.

-------------------------

مطالبات کارگران پیمانکاری ستاره خلیج فارس پرداخت نشد/ کارفرما پاسخگو نیست

جمعی از کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در تماس با ایلنا از تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، مطالبات مزدی حدود هزار کارگر پیمانکاری این پالایشگاه از اردیبهشت ماه پرداخت نشده است. این کارگران علاوه بر سه ماه مطالبات مزدی معوقه، بخشی از دستمزد و مزایای اردیبهشت را نیز نگرفته اند.
کارگران ستاره خلیج فارس می‌گویند با وجود مراجعات مکرر به شرکت های پیمانکاری مربوطه و کارفرمای اصلی، هیچ پاسخی در مورد زمان پرداخت مطالبات داده نشده است و مسئولان پالایشگاه به هیچ وجه در مقابل کارگران پیمانکاری، پاسخگو نیستند.
از قرار معلوم حق بیمه بسیاری از این کارگران نیز در سال جاری پرداخت نشده است.
این کارگران در شرکت های پیمانکاری دست چندم در این پالایشگاه مشغول به کار هستند و می‌گویند کارگران شاغل در شرکت های دست اول و یا طرف قرارداد با کارفرمای مادر، مطالبات مزدی خود را به موقع دریافت می‌کنند و این اجحاف فقط محدود به کارگران پیمانکاری است که نه امنیت شغلی دارند و نه امکانی برای اعتراض به شرایط موجود برای آنها وجود دارد.

-------------------------

اعتراض کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه از سرگرفته شد

این کارگران که بصورت رسمی ، قراردادی وروزمزدی در این مجتمع مشغول کارند در تماس با ایلنا افزودند: نزدیک به دو تا چهار ماه مطالبات مزدی و حدود پنج ماه حق بیمه پرداخت نشده طلبکاریم و با وجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی تا این لحظه نه مدیریت و نه مسئولان به خواسته ما رسیدگی نکرده‌اند.
آنها در تشریح جزئیات مطالبات خود گفتند : معوقات مزدی حدود یک هزارو 200 کارگر رسمی کارخانه به ماههای تیر ومرداد ماه مربوط می شود این در صورتی است که یک هزارو کار روزمزد کارخانه نیز علارغم داشتن 4 ماه معوقات مزدی و 5 ماه بیمه عقب افتاده هنوز فاقد قرار داد کار مشخصی با کارفرمای جدید هستند.
همچنین برپایه این اطلاعات، حدود 650 نفر از کارگران این واحد تولیدی که از دست کم دوسال پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار دارند اما به دلیل آنکه کارفرما هنوزبابت سهم 4درصدی حق مربوط به سابقه سخت و زیان‌آور آنها را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است فعلا در وضعیت نامشخصی قرار دارند.
به ادعای کارگران وضعیت به وجود آمده درحالی ادامه دارد که 50 نفر از کارگران مشمول بازنشستگی به دلیل پی گیری مطالبات مزدی خود وسایر همکارانشان از مدتها قبل از کارخانه خارج شده اند اما خبری از پرداخت سهم 4 درصدی سختی کارشان از سوی کارفرماوسایر مطالبات آنها نیست.
همچنین به نقل از کارگران این واحد گفته می شودجدا از مطالبات کارگران شاغل وبازنشسته در کارخانه حدود 70 نفر از رانند‌های وانت‌های باری استیجاری به همراهحدود 50 نفر از راننده های سرویس های ایاب وذهاب کارگران هر کدام به ترتیب 6 وسه ماه معوقات مزدی طلبکارند.
برپایه این اظهارات کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه با در نظر گرفتن رویه‌ای که تاکنون مدیریت و مسئولان در مواجه با آنها اتخاذ کرده‌اند به این نتیجه رسیده‌اند که بازهم قرار نیست در خصوص پرداخت شدن مطالبات مزدی و حق بیمه‌های معوقه آنها اتفاق خاصی بیفتد و برای همین صبح امروز در مقابل ساختمان اداری مجتمع اجتماعات صنفی خود را آغاز کردند.
کارگران با یادآوری اینکه از سال گذشته مالکیت این واحد صنعتی وکشاورزی به بخش خصوصی واگذار شده است، مدعی شد: قبل از واگذاری، خریدار در مقام کارفرمای جدید مرتبا وعده پرداخت تمامی مطالبات کارگران شاغل وبازنشسته را می داد.
به گفته آنان صرف نظر از اینکه این مجتمع تولیدی کننده شکر چگونه واگذار شده است، تنها توقع ما این است که دست کم کافرمای جدید به تعهدات قانونی خود در قبال کارگران پایبند باشد.
طبق اظهارات کارگران ،مسئولان بدون در نظر گرفتن شرایط زندگی وکار کارگران این واحد تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند که کاملا به زیان کارگران است . با این حال کارگران وسیله‌ای جز برپایی اجتماعات صنفی برای پیگیری خواسته‌های خود ندارند.

-------------------------

نگران سرنوشت ارج هستیم/ چوب لای چرخ این کارخانه گذاشتند

به گزارش ایلنا، جمعی از کارکران و بازنشستگان ارج با ارسال نامه ای خطاب به مقامات عالی کشور، از شرایط فعلی ارج ابراز نگرانی کردند.
در این نامه که رونوشت آن برای سران سه قوه، مسئولان ارشد دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز ارسال شده است، کارگران خواستار رسیدگی مسئولین به مشکلات این کارخانه قدیمی و ارائه راه حل برای خروج از بحران شدند.
در بخش‌هایی از این نامه آمده‌است: همگی ما چه بازنشستگان و چه شاغلین بیکار شده و چه سهام داران نگران تعطیلی این مجموعه بزرگ و این سرمایه ملی می‌باشیم و در حیرتیم که چرا هیچکس به فکر نجات این کارخانه قدیمی نیست و احساس مسئولیت در بین مسئولین کمتر مشاهده می‌شود و چرا همه سکوت کرده‌اند و نمی‌خواند باور کنند که قبل از اینکه عوامل مختلف گلوی این واحد صنعتی را شروع به فشردن کنند دوران پررونقی را سپری کرده و برخود می‌بالید که هر خانواده ایرانی یک یا چند محصول تولیدی آن را در حال استفاده کردن هستند.
در ادامه این نامه می‌خوانیم: ما به عنوان کسانی‌که عمر و جوانی خود را در این شرکت گذرانیده‌ایم اکنون نگران تعطیلی و سرنوشت این سرمایه ملی می‌باشیم و اعلام می‌داریم که برای حفظ این واحد بزرگ صنعتی حاضریم بدون هیچگونه چشم داشت و در احیا و زنده ماندن آن هر گونه کمک و همکاری لازم را خالصانه اهدا نمائیم و بر همین باور هم دست نیاز به سوی شما مسئولین دراز می‌کنیم و یادآوری می‌کنیم که این کارخانه هم و سن و سال کارخانه‌های معتبر تولید لوازم خانگی اروپایی در رقابت با آنها دوران روبه رشدی را سپری نموده است به گونه‌ای که در بالاترین رقم تولیدی چهار صد هزار واحد تولیدی رکوردار بوده است. متاسفانه کم توجهی ها اکنون شرایطی را برای این مجموعه بزرگ فراهم نموده است که دیگر رمقی برای برپای ماندن آن نگذاشته است.
در ادامه کارگران با منحصر به فرد خواندن امکانات زیر بنایی کارخانه ارج و یادآوری اینکه طراحان اولیه دست‌کم برای فعالیت صد ساله کارخانه ارج برنامه ریزی کرده بودند؛ آمده است: به تدریج دست‌های آلوده و افکار تیره که چشم پیشرفت و شکوفایی بیشتر صنایع مملکت را نداشتند چوب لای چرخ گذاشتند و شرایط را بدین جا رساندند که دیده می‌شود.
نویسندگان این نامه در خاتمه از مسئولان خواسته‌اند که به وضعیت این کارخانه که از سرمایه‌های ملی است رسیدگی کنند و یادآور شده‌اند: سخن آ‌خر ، شما مسئولین عزیز دلسوز نگذارید کارخانه ارج به عنوان یک میراث و سرمایه ملی دچار غارت و چپاول شده و کلنگ ویرانگر بر پیکر آن به جهت ساخت و ساز و برج‌سازی فرود آید که هر ضربه این کلنگ بر قلب تمامی کسانی است که ارجی هستند و دلسوز ارج.

-------------------------

وضعیت شغلی نامشخص حق التدرسی های آموزش و پرورش کلاله

به گزارش ایلنا، جمعی از معلمان حق التدریس شهرستان کلاله در استان گلستان از نامشخص بودن وضعیت شغلی خود در سال جدید تحصیلی ابراز نگرانی کردند.
از قرار معلوم، قرارداد تدریس این معلمان یک ساله بوده و آموزش و پرورش در قبال بکارگیری مجدد و استخدام آنها هیچ تعهدی را متقبل نشده است.
این معلمان می گویند: مدیر کل آموزش و پرورش گلستان شرط به کارگیری ما را نیازسنجی عنوان کرده و با این شرایط، امنیت شغلی ما بیش از همیشه در معرض خطر قرار گرفته است.
از قرار معلوم این معلمان، هشتم شهریور ماه مقابل فرمانداری کلاله تجمع اعتراضی برپا کردند که مسئولان مشخص شدن وضعیت آنها را به اول آبان ماه موکول کردند.

-------------------------

مرگ کارگر جیرفتی حین کندن چاه

براساس اخبار دریافتی ایلنا، دوشنبه (هشتم شهریور)، یک کارگر در "جیرفت" حین کندن چاه کشاورزی به علت ریزش سنگ به داخل چاه در عمق 30 متری زمین جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم این حادثه در روستایی به نام چمن در حوالی جیرفت رخ داده است.
پس از حضور نیروهای امداد در محل مشخص شد مردی30 ساله حین حفر چاه در زمین کشاورزی بر اثر ریزش سنگ از دهانه چاه به پایین، در عمق 30 متری زمین دچار حادثه شده است.
با تلاش اهالی روستا و افراد حاضر در محل، این فرد کارگر از عمق چاه به بیرون کشیده شد که متاسفانه بر اثر شدت جراحات وارده، قبل از رسیدن به مراکز درمانی جان خود را از دست داد.

-------------------------

دادگاه نظارت بر پرونده اسماعیل عبدی تشکیل می شود

«سمانه اسدخانی»، وکیل اسماعیل عبدی در گفتگوی تلفنی با ایلنا از برگزاری دادگاه نظارت بر پرونده موکل خود خبر داد.
به گفته اسدخانی، دادگاه نظارت بر پرونده اسماعیل عبدی، ۲۴ شهریور در شعبه ۳٦ تجدیدنظر دادگاه انقلاب برگزار خواهد شد.
اسدخانی افزود: با توجه به مندرجات پرونده، امیدوارم نتیجه دادگاه به تبرئه دبیرکل کانون صنفی معلمان بیانجامد. این وکیل دادگستری ادامه داد: پیش از این نیز در ۱۲ خرداد جلسه دادگاه تجدید نظر عبدی برگزار شد که تا کنون رای این دادگاه صادر نشده است.

-------------------------

بازگشت ایران چوکا به مدار تولید باعث شادمانی کارگران شد

کارگران این واحد صنعتی در تماس با ایلنا گفتند: از حدود یک هفته قبل فعالیت این واحد صنعتی از سرگرفته شده بود اما ساعت 22 و 30 دقیقه شب گذشته به دنبال تکمیل عملیات بازسازی خط تولید، نخستین سری محصول نهایی کاغذ تولید شد.
آنها افزودند: شامگاه روز گذشته (دوشنبه 8 شهریور ماه) کارخانه ایران چوکا پس از یک سال تعطیلی دوباره به مدار تولید بازگشت و اولین محموله کاغذ نهایی از انتهای خط تولید روانه انبار فروش محصولات شد.
این کارگران افزودند: نظر به سختی‌هایی که به دلیل تعطیلی کارخانه در یک سال گذشته متحمل شده بودیم، تصمیم گرفتیم تا با توزیع شیرینی این اتفاق مهم را جشن بگیریم.
آنها افزودند: امیدواریم طبق وعده کارفرما دیگر با مشکلاتی نظیر آنچه که در یک سال گذشته باعث تعطیلی کارخانه شده بود روبرو نشویم.
یاد آوری می‌شود در روزهای گذشته این کارگران با برپایی سلسله تجمعات صنفی موفق شدند تا در نهایت از مدیریت این مجموعه وعده راه اندازی دوباره کارخانه را بگیرند.
کارخانه ایران چوکا که نزدیک به هزار کارگر دارد و از قرار معلوم مدیریت و مالکیت آن به یکی از صندوق‌های بیمه‌های اجتماعی تعلق دارد.

-------------------------

"کارگران ممنوع الورود" وارد رازی شدند/ کارگران همچنان معترضند

منابع خبری ایلنا در پتروشیمی رازی از ورود 10 کارگری خبر دادند که روز گذشته نتوانسته بودند وارد مجتمع شوند.
به گفته این منابع، عصر روز گذشته با فرمان مدیریت پتروشیمی این ده کارگر وارد مجتمع شدند و به دنبال آنها، کارگرانی که تا آن لحظه در حمایت از آنها بیرون مجتمع ایستاده بودند نیز وارد محل کار خود شدند.
از قرار معلوم، با وجود بازگشت همه معترضان به داخل محیط کار ظاهرا اعتراضات کارگران مجتمع پتروشیمی رازی امروز (نهم شهریور)، همچنان ادامه دارد.
این کارگران که از اول شهریور ماه در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل اعتراضات خود را آغاز کرده‌اند، امروز نیز در دفترهای کار خود نشسته و به نشانه اعتراض فقط کارهای اضطراری را انجام می‌دهند.
برپایه این اظهارات در روزهای قبل اقدام اعتراضی این کارگران هیچگونه خللی در روند کارهای اصلی واحد مانند: دانه بندی، غربالگری، جوشکاری، پمپ روغن و... وارد نکرده بود.
منابع ایلنا می‌گویند حدود 300 نفر از کارگران این مجتمع نسبت به عدم اجرای صحیح طرح طبقه بندی مشاغل اعتراض دارند.
ظاهرا معترضان از جمله کارگرانی هستند که در بخش تعمیرات نیروگاه حرارتی زیر مجموعه پتروشیمی رازی مشغول کارند و ازاینکه تاکنون وعده‌های کارفرما در خصوص برطرف شدن ایرادات طرح طبقه بندی مشاغل عملیاتی نشده است، ناراضی هستند.
یکی از معترضان در تشریح علت نارضایتی از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این مجتمع اظهار داشت: با اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در سال 92 اعتراضاتی صورت می‌گیرد و همان زمان عوامل مدیریت در مقام کارفرما وعده می‌دهند که نارسایی‌های پیش آمده را برطرف خواهند کرد.
وی ادامه داد: اما با گذشت چند سال از ماجرا هنوز هیچ تغییری در جهت برطرف کردن نوافق طرح طبقه بندی مشاغل ایجاد نشده است و در همین رابطه از سوی کارگران شکایتی در اداره کار سربندر طرح شده است که به دلیل عدم حضور نماینده کارفرما تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

-------------------------

کارگران «پی وی سی سمنان» تا 9 ماه مزد طلبکارند

تعدادی از کارگران پی وی سی سمنان در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: به‌صورت مشخص حدود 70 نفر از کارگران قدیمی این واحد صنعتی از آبان ماه سال 94حقوقی دریافت نکرده‌اند ومابقی 30 کارگری که از ابتدای سال جاری در کارخانه مشغول کار شده اند نیز بابت 4 ماه دستمزد از کارفرما طلبکارند.
کارگران با بیان اینکه این معوقات حاصل بی‌نظمی در پرداخت به موقع مطالبات مزدی است در ادامه افزودند: با وجود آنکه کارگران این واحد هر 45 روز تا دو ماه یکبار حقوق دریافت می‌کنند ولی دریافتی‌های آنان مربوط به معوقات حقوقی سالهای گذشته است.
در این رابطه به نقل از کارگران پی وی سی گفته می‌شود که آخرین مزدی که کارگران کارخانه پی وی سی سمنان دریافت کرده‌اند مربوط به آبان ماه سال 94 بود که تازه آنهم با 9 ماه تاخیر در تاریخ 22 تیرماه سال جاری پرداخت شد.
همچنین کارگران درباره معوقات بیمه‌ای خود نیز می‌گویند، با وجود آنکه کارفرما هر ماه مبالغی را از حقوق کارگران این واحد برای پرداخت حق بیمه آنان کسر می‌کند اما آن را به موقع به تأمین اجتماعی پرداخت نمی‌کند و به همین دلیل در حال حاضر 4 ماه است که دفترچه‌ بیمه آنها و اعضای خانواده هایشان فاقد اعتبار شده است.
کارگران با بیان اینکه به صورت مشخص تعویق حقوق آنان ناشی ازمشکلات مالی کارخانه است در ادامه گفتند: سال گذشته این واحد تولیدی وضعیت مالی خوبی داشت اما آنچه حاصل شد کارفرما خرج بدهی های مالی کارخانه می کند.
به گفته کارگران این کارخانه وضعیت موجود در حالی ادامه دارد که کارگران شاغل در کارخانه که تا پایان شهریور ما جاری با کارفرما قرار داد کار دارند نگران از دست دادن شغلشان هستند.
به ادعای کارگران پی وی سی،کارفرمای کارخانه به برخی مسئولان استانی وشهرستان اعلام کرده است درصورتی که مشکلات این واحد صنعتی رفع نشود ناچار است برای کاهش هزینه های کارخانه تعدادی از کارگران را اخراج کند.
کارگران در خاتمه تصریح کردند با وجود آنکه مسئولان اداره کار، سازمان تأمین اجتماعی و استانداری استان سمنان از مشکلات کارگران وکارخانه پی وی سی اطلاع دارند اما تا این در وضعیت آنها تغییری حاصل نشده است.

-------------------------

فاضلاب ملارد جان یک کارگر را گرفت

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، هفتم شهریور یکی از کارگران احداث فاضلاب ملارد به علت ریزش آوار جان باخت.
از قرار معلوم، طی فعالیت کارگران برای احداث کانال فاضلاب در جاده ملارد، به علت سست بودن و دستی‌بودن خاک دیواره این حفاری، دیواره فرو می‌ریزد و کارگران زیر آوار می‌مانند.
افراد زیر آوار مانده با تلاش مأموران سازمان آتش‌نشانی شهرداری ملارد از زیر آوار درآورده شدند اما متأسفانه یک نفر به علت خفگی جان خود را از دست داد.

-------------------------

ده کارگر پتروشیمی رازی ممنوع‌الورود شدند

کارگران پتروشیمی رازی در تماس با ایلنا از ممنوع الورود شدن ده نفر از همکاران خود خبر دادند. به گفته این کارگران، در هشتمین روز از اعتراض صنفی این کارگران، صبح امروز (هشتم شهریورماه) کارفرما از ورود ده نفر از کارگران به مجتمع جلوگیری کرده است.
این کارگران در هشت روز گذشته نسبت به عدم اجرای طبقه بندی مشاغل در این مجتمع اعتراض کرده‌اند. از قرار معلوم، حدود سیصد نفر از پرسنل که همه کارگران این شرکت هستند در حمایت از ممنوع الورود شدن نمایندگان خود صبح امروز پشت درب مجتمع رازی تجمع نمودند و از ورود به آن مجتمع خودداری کردند.
به گفته این کارگران، چند نفر از ممنوع الورودی ها از کارگرانی هستند که سه سال پیش با شکایت کارفرما و با اتهام اخلال در نظم عمومی، به شلاق و حبس محکوم شدند.

-------------------------

دادگاه دو فعال کارگری برگزار شد

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل دادگستری در تماس تلفنی با ایلنا از برگزاری جلسه رسیدگی به اتهامات دو فعال کارگری، «جعفر عظیم زاده» و «شاپور احسانی راد» در شعبه 101 دادگاه کیفری 2 شهرستان ساوه خبر داد.
جداری فروغی گفت: امروز (هشتم شهریور) این جلسه از ساعت ده صبح آغاز و تا ساعت دوازده ادامه داشت و در پایان ادامه رسیدگی و دفاعیات به جلسه بعدی موکول شد.
وی افزود: در این پرونده به اتهاماتی از قبیل اخلال در نظم و تشویش اذهان عمومی پرداخته شد و رسیدگی به دیگر اتهامات این دو فعال کارگری، 14 شهریور در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ساوه برگزار خواهد شد.
این وکیل دادگستری در پایان ضمن تشکر از سعه صدر قاضی دادگاه و جو آرام رسیدگی، تصریح کرد: با توجه به مستندات پرونده، امیدوارم موکلانم در هر دو دادگاه تبرئه شوند.

-------------------------

سه سال است در یک "کیوسک" محبوسم

آقای کاف، کارگر فنی و مهندسی شرکت داروسازی کوثر است که یازده سال و اندی سابقه کار دارد. اما پس از سالها کارکردن در این شرکت داروسازی، برایش مسیر اتفاقات ناگوار به شکلی پیش می‌رود که او سه سال گذشته را در یک کیوسک یک متر در یک متر محبوس مانده است. او هشت ساعت در روز، موظف است در همین کیوسک که روی دیواره اش حک شده «واحد فنی و مهندسی» بنشیند و عملا کاری نکند.
ماجرای کیوسک نشینی از سال 90 آغاز می شود، از زمانی که کارفرمای این شرکت خصوصی تصمیم می‌گیرد، دست به قراردادی کردن کارگران بزند و به قولی، «رسمی‌زدایی» کند.
شرکت‌ها چه دولتی وچه خصوصی سالهاست که کارگر رسمی استخدام نمی‌کنند. اما حکایت در داروسازی کوثر چند گام جلوتر پیش می رود، کارفرما تصمیم می‌گیرد تعدادی از کارگران رسمی قدیم را هم به هر شکل که شده، قراردادی کند.

فقط سه نفر قبول نکردیم
"اوایل سال 90 آمدند و 20 نفر از رسمی‌هایی را که کم سابقه‌تر بودیم، برای قراردادی شدن انتخاب کردند. 17 نفر از انتخابی‌ها که قرار بود با قرعه مدیران و کارفرمایان به جرگه کارگران موقت و قراردادی بپیوندند، با هر شیوه‌ای که بود اقناع شدند و قراردادی شدن را پذیرفتند، ما سه نفر بودیم که قبول نکردیم، مدیران وعده دادند، تهدید کردند اما ما حاضر نشدیم بپذیریم و خوب هم می‌دانستیم که "قانون" طرف ماست."

گفتند قانون فقط حرفه
"مدیرعامل ادعا می‌کرد که قانون کاغذ نوشته‌ای است که اجرانخواهد شد، او بارها می‌گفت: قانون فقط حرفه و اگر میخواهید کار کنید باید قراردادی شدن را بپذیرید و مثل دیگران ادامه دهید."
آقای کاف از پافشاری خود و دو تن از همکارانش و مصائبی که به خاطر این مقاومت قانونی متحمل شده اند قصه‌ها می‌گوید. از نامه مدیر عامل برای مدیر اداری که بایستی حقوق این سه نفر تا زمانی که قراردادی شدن را نپذیرفته‌اند، قطع شود، از قطع شدن موقت حقوق و مزایا و از اولین شکایت به اداره کار که البته آخرین باری نیست که آقای کاف مجبور می‌شود برای دفاع از حقوق شغلی خود، راهروهای پر پیچ و خم قانون را گز کند و باز دوباره از نو برگردد سرجای اول.

به دلیل مقاومت اخراج شدیم
"دقیقا سه ماه بعد اخراج شدیم. به اداره کار شکایت کردیم و کارفرما دعوا را باخت، اداره کار حکم داد که اجبار برای قراردادی شدن غیر قانونی است. اوایل همان سال 90 بود که سر کار بازگشتیم. اما مصیبت از جایی آغاز شد که کارفرما دشمنی را علنی کرد."
آقای کاف که پیش از این ماجراها سرپرست فنی مهندسی بود، مجبور می شود در نگهبانی بنشیند: وقتی برگشتیم، ما هر سه را در نگهبانی نشاندند و گفتند از این به بعد باید اینجا کار کنید.
"دوباره شکایت کردیم و این بار حکم ابقاء در سمت‌های قبلی را گرفتیم. اداره کار تاکید کرد که باید من را به همان «واحد فنی و مهندسی» برگردانند.
در گیرودار این کشاکش‌ها، همواره مطالبات ما با تاخیر پرداخت می‌شد و هرگز هم به سر پست‌های قبلی برنگشتیم. در این بین، یکی دو بار هم اخراج شدیم که هر بار با حکم اداره کار به شرکت رجوع کردیم."

به ابقاء اصرار کردم، در کیوسک محبوس شدم
"اواخر سال 91 که بر ابقاء در سمت قبلی اصرار کردم، پای ماموران اداره کار به شرکت باز شد و کارفرما تحت فشار قرار گرفت، یک روز بعد از رفتن ماموران، لجاجت کارفرما کار خودش را کرد، یک کیوسک آوردند که روی دیواره‌اش نوشته شده بود: «واحد فنی و مهندسی»."
آقای کاف سه سال است که از صبح تا غروب در همین کیوسک با ابعاد یک متر در یک متر می‌نشیند و عملا هیچ کاری نمی کند، روی کیوسک نوشته شده واحد فنی و مهندسی تا کارفرما قانون را به راحتی دور بزند و از طرف دیگر کارگری را که در مقابل فشار غیرقانونی مقاومت کرده، به مرز استیصال بکشاند.
آقای کاف حق استفاده از سرویس بهداشتی عمومی شرکت را ندارد، حق رفتن به رستوران ندارد و غذایش را از نگهبانی تحویل می گیرد و طبیعی است که می‌اندیشد ده سال تا بازنشستگی راه است و سرکردن در یک کیوسک کوچک برای این مدت طولانی ممکن نیست .

گفتم زندانی شدم، گفتند نمی‌توانیم اجبار کنیم به شما اتاق بدهند
"بعد از این که «کیوسک نشین» شدم، به دادگستری مراجعه کردم. مدیرعامل را خواستند. گفت: دروغ می‌گوید. چون با شرکت دشمنی دارد صلاح نمی دانیم به تجهیزات و دستگاههای ما نزدیک شود، صلاح نمی‌دانیم کار کند. ادعا کرد به من اتاق داده است.
باز هم سراغ اداره کار رفتم. گفتند نمی‌توانیم اجبار کنیم به تو اتاق بدهند. گفتم زندانی شده ام. گفتند زندانی معنایی ندارد،در شغل خودت هستی. حقوق خودت را می‌گیری، حالا اگر از نظر شخصیتی به تو توهین شده می توانی به پلیس مراجعه کنی."

مدیرعامل می‌گوید استعفا بده
حالا آقای کاف از اداره کار هم هیچ پاسخی نگرفته . آقایان مسئول میگویند مجبوری با شرایط موجود بسازی و مدیرعامل هم می گوید اگر ناراحتی استعفا بده.
سرنوشت آن دو کارگر دیگر هم که نپذیرفتند قراردادی شوند، چندان بهتر نبوده‌است. یکی از آنها همان سالها سرطان می‌گیرد و دو سال بعد فوت می‌کند، آقای کاف این همه کشاکش و استرس را در سرنوشت همکار متوفی خود بی تاثیر نمی داند. آن دیگری هم این روزها دوباره اخراج شده و درگیر و دار شکایت مکرر به اداره کار و رجوع چندباره به هیات‌های حل اختلاف است.
آقای کاف و همکارانش نمونه کوچکی از قربانیان سیاست های موقت سازی هستند، سیاست‌هایی که سرراست و دقیق، امنیت شغلی کارگران را نشانه گرفته اند و دست کارفرمایان را برای هرنوع جرح و تعدیل در ساختار نیروی کار باز می‌گذارند.
از طرف دیگر کارفرمایی که «پول» دارد و از «قدرت» هم بهره مند است، بلد است چگونه قانون را دور بزند و ادعا کند که این کاغذپاره‌ها فقط حرف است و دقیقا به همین علت است که آقای کاف سه سال متوالی، بیکار درون یک کیوسک محبوس مانده است.

نسرین هزاره مقدم

-------------------------

مطالبات مزدی کارگران «مهر ایران» با تاخیر پرداخت می‌شود

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولید انواع بخاری وشومینه های گازی گزارش داده‌اند معوقات مزدی کارگران مربوط به چهار ماه گذشته می شود و علاوه بر این بخش قابل توجهی از حق بیمه کارگران به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است.
به گفته آنان مطالبات معوقه کارگران مهر ایران در حالی به تاخیر افتاده است که در فاصله سال 89 تا 90 فعالیت این واحد تولیدی با 200 کارگر به دلیل افزایش بدهی و زیان مالی تعطیل شده بود.
برپایه این اظهارات اگرچه با روی کار آمدن دولت یازدهم این کارخانه مجددا فعالیت تولید خود را با بازگشت بکارحدود 20 کارگر از سر گرفت اما در حال حاضر به دلیل مشکل نقدینگی پرداخت مطالبات مزدی این کارگران با سه تا چهار ماهه تاخیر همراه است.
به گفته کارگران کارخانه بخاری سازی مهر ایران، بخشی از مشکلات مالی این کارخانه مربوط به حادثه آتش سوزی این واحد تولیدی در خرداد ماه سال 93 مربوط می‌شود که از آن موقع تا به امروز این واحد صنعتی نتوانسته است خسرات های ناشی از این اتفاق را جبران کند.

-------------------------

30 کارگر کارخانه «شاد گل» اخراج شدند

تعدادی از کارگران اخراج شده با اعلام این خبر به ایلنا افزودند: تا پیش از این اتفاق حدود 70 کارگر بودیم اما از ابتدای شهریورماه جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان می‌شود، در قالب یک گروه 30 نفره تعدیل شدیم.
کارخانه روغن شادگل در شهرک صنعتی خیام نیشابوری واقع شده است و از قرار معلوم هرکدام از کارگر تعدیل شده تا نزدیک به 10 سال سابقه کاری داشته‌اند.
به گفته آنان کارفرمای این واحد تولیدی مدعی است توان پرداخت به موقع حقوق حدود 70کارگر شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل با تعدیل کارگران قصد کاهش هزینه‌های جاری کارخانه را دارد.
به ادعای آنان این تعدیل‌ها در حالی اتفاق افتاده است که پیشتر کارفرما در تاریخ 15مرداد، کارخانه را به بهانه تعطیلات تابستانی تعطیل کرده بود و از آن زمان تاکنون نیز این واحد صنعتی به دلیل آنچه که انجام تعمیرات عنوان می‌شود؛ تعطیل باقیمانده است.
این کارگران می‌گویند از مجموع همکاران باقی‌مانده آنها تنها حدود 20 نفر تقریبا به صورت روزانه در محل برای انجام تعمیرات کارشان حضور دارند و در مقابل سایر کارگران باقیمانده هنوز نمی‌دانند که قرار است توسط کارفرما چه کاری برعهده آنها محول شود.

-------------------------

کارگران DMT هم مشکل مزدی پیدا کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شرکت DMT وابسته به شرکت پلی اکریل اصفهان معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران که تعداد آنها تا 300 نفر برآورد می‌شود، می‌گویند که دستمزد و مزایای مزدی آنها از فروردین ماه پرداخت نشده است.
به گفته آنها از آنجا که خط تولید پلی اکریل با مشکل مواجه است، محصولات DMT که به عنوان مواد خام اولیه در پلی اکریل مصرف می‌شود، فروش ندارد و شرکت قادر به پرداخت مطالبات مزدی کارگران نیست.
از قرار معلوم حق بیمه این کارگران نیز در ماه‌های سال جاری به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
کارگران DMT که روز گذشته (هفتم شهریور ماه)، مقابل فرمانداری مبارکه تجمع برگزار کردند، می‌گویند: مسئولان محلی و استانی پاسخگوی مشکلات کارگران نیستند و طبیعی است که اگر در اسرع وقت برای حل مشکلات شرکت پلی اکریل و شرکت های تابعه چاره‌اندیشی نشود، اشتغال در شهرستان مبارکه با مشکل مواجه خواهد شد.

-------------------------

تجمع کارگران خدماتی شهرداری رشت برای معوقات مزدی

یکی از منابع خبری ایلنا در استان گیلان گفت که این کارگران در مناطق مختلف شهر رشت به کار جمع آوری زباله مشغول کارند روز گذشته در اعتراض به معوقات مزدی خود مسیر «سبزه میدان» تا «میدان شهرداری» و «مسیر میدان صیقلان» را به نشانه اعتراض پیاده روی کرده اند.
براین اساس کارگران خدماتی شهرداری شهر رشت که در طی دست کم سه ماه گذشته دستمزد وحق بیمه آنان پرداخت نشده است بصورت حجمی تحت مسئولیت چندین پیمانکار بدون داشتن امیت شغلی مشغول کارند.
همچنین به نقل از کارگران خدماتی شهر داری شهر رشت گفته می شود بی توجه‌ای پیمانکاران به پرداخت مطالبات آنها ،باعث شده است تا در روزهای گذشته نیز مشابه چنین تجمع صنفی برپا شود.
طبق اظهارات آنان تاخیر در پرداخت مطالبا ت مزدی کارگران در مجموعه شهرداری های شهر رشت در حالی ادامه دارد که بر اساس شنیده‌ها ، شهرداری رشت سال جاری بیش از یک میلیارد تومان به مدیران زیر مجموعه خود پاداش داده است.

-------------------------

تعطیلی نزدیک به 5 هزار واحد تولیدی در آذربایجان شرقی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ؛غلامعلی راستی پیش از ظهر امروز در نشست خبری خود گفته است: طبق آخرین پایشی که در سال 93 انجام شده استان آذربایجان شرقی حدود 9 هزارو 800 واحد تولیدی فعال داشت اما در پایش امسال تعداد این واحدها به 4 هزارو 800 واحد کاهش یافته است که بیش از 4 هزارو 500 واحد آن مربوط به واحدها و صنایع کوچک و خرد می شود.
وی افزود: در سال جاری 16هزار میلیارد تومان اعتبار به بخش صنعت اختصاص داده شده است که حدود 700میلیارد آن به آذربایجان شرقی تخصیص داده شده است.
راستی اضافه کرد: در استان ما بیش از 90درصد سرمایه گذاری صنعتی مربوط به بخش خصوصی است و این امر عمده ترین دلیل برای در امان ماندن واحد های تولیدی محسوب می شود.
قائم مقام سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی در بخش دیگر از سخنان خود ببا اشاره به رکورددار بودن استان آذربایحان شرقی دربخش صنعت ومعدن در خاتمه تصریح کرد: حدود 6 هزارو 600 واحد معدنی، 8/2میلیون تن ذخیره مواد معدنی در استان وجود دارد که آذربایجان شرقی در بخش ذخیره معدنی، رتبه اول کشور را از آن خود کرده است .

-------------------------

بدحسابی پیمانکار قطار شهری شیراز 8 ماهه شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران که در حال حاضر بابت 8 ماه مزد معوقه و عیدی و پاداش سال گذشته طلبکارند؛ افزودند: به گفته کارفرمای اصلی تمامی هزینه‌های مربوط به اجرای پروژه متروی شیراز به پیمانکار مربوطه پرداخت شده است اما معلوم نیست که چرا مدیران این شرکت پیمانکاری حاضر نیستند تا از محل اعتبارات دریافت شده به تعهدات مالی خود عمل کنند.
این کارگران که تعداد آنها در حدود 60 نفر است می‌گویند: آنطور که شنیده‌اند پیمانکار این پروژه در دیگر پروژ‌ه‌های عمرانی از جمله احداث قسمتی از آزاد راه تهران- شمال حضور دارد و ظاهرا در آن منطقه نیز کارگرانی که مشغول کارند با مشکلی مشابه روبرو هستند.
آنها می‌گویند از قرار معلوم مدیران شرکت ارسا در مقام پیمانکار پروژه زه‌کشی قطار شهری اهواز، عواید حاصل از اجرای این پروژه را در دیگر بازارهای مالی هزینه کرده است و همین مسئله باعث ایجاد این وقفه شده است.
کارگران بخش زه کشی پروژه مترو شیراز با اشاره به جوابگو نبودن مسئولین قطار شهری و سازمان آب و فاضلاب شهر شیراز به عنوان کارفرمای اصلی و ناظر پروژه افزودند: مطابق قانون کار حتی در انجام کارهای پیمانکاری و مقاطعه‌ای کارفرما اصلی باید بر حسن عملکرد پیمانکار نظارت کند.
کارگران با بیان اینکه شرکت قطار شهری شیراز باید تکلیف نهایی معوقات حقوقی کارگران پیمانکاری زیر مجموعه خود را مشخص کند گفتند: شرکت ارسا ساختمان هر ماه به بهانه نداشتن منابع مالی از پرداخت حقوق کارگران در موعد مقرر طفره می‌رود.

-------------------------

مرگ یک کارگر مجتمع صنعتی بر اثر رانش خاک

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (6 شهریور)، رانش دپوی خاک در مجتمع صنعتی معدنی روی تیران در استان اصفهان باعث مفقود شدن یک کارگر شد که در ساعت ۹ و ۳۵ دقیقه به سامانه ۱۲۵ آتش نشانی تیران اطلاع داده شد.
به محض وقوع این حادثه آتش نشانی و نیروهای امدادی شهرستان تیران و کرون به محل اعزام شدند و فورا عملیات جستجو و نجات آغاز شد.
عملیات جستجو توسط اکیپ و نیروها و لودرهای حاضر در محل حادثه حدود ۱۲۰ دقیقه به طول انجامید و متاسفانه جسد کارگر ۳۵ ساله به نام عبدالمطلب حمزه ی صادق آبادی پیدا شد.

-------------------------

کارگران شهرداری بروجرد معوقات مزدی دارند/ عضو شورای شهر بروجرد: مسئولان تهدید نکنند

به گزارش ایلنا، روز گذشته حدود دویست نفر از کارگران شهرداری بروجرد در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی دست از کار کشیدند و مقابل شهرداری تجمع کردند.
از قرار معلوم، مطالبات مزدی این کارگران که در بخش‌های مختلف خدماتی و فضای سبز شهرداری بروجرد مشغول به کار هستند، در 6 ماه گذشته پرداخت نشده است.
این کارگران پیش از این نیز بارها در اعتراض به معوقات مزدی خود تجمع کردند که تا کنون هیچ پاسخ روشنی از مقامات شهرداری بروجرد دریافت نکرده اند.
کارگران می گویند: حق بیمه آنها نیز به تامین اجتماعی واریز نشده و در تعویض دفترچه‌های بیمه خود با مشکل مواجه هستند.
ظاهرا شهرداری بروجرد علاوه بر عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران، مبلغ هنگفتی به تامین اجتماعی بدهکار است.
در همین رابطه «ناصر مرادی»، عضو شورای شهر بروجرد با انتقاد از برخورد امنیتی با کارگران و عدم پاسخگویی مسئولان به یک رسانه محلی گفت: سال قبل کارگران شهرداری بروجرد در پی اعتراض به چند ماه حقوق معوقه تجمع کردند و وقتی پاسخی دریافت نکردند به سمت فرمانداری راهی شدند که متاسفانه تهدید شدند و چهار نفر از کارگرانی که در تجمع حضور داشتند از کار اخراج شدند که سه نفر از آنها با کلی دوندگی و شکایت دوباره به کار بازگشتند اما یک نفر از کارگران همچنان بیکار است.
وی اضافه کرد: مسئولین این کارگران را به عنوان اغتشاشگر عنوان می کنند در حالی که این کارگران خواستار حق و حقوق خود هستند و مسئولین بهتر است به جای تهدید کارگران، راه کار برای حل مشکلات ارائه دهند.
به گفته وی همچنین امروز زمزمه هایی شنیده می شود که کارگرانی که امروز تجمع کرده اند دیگر حق بازگشت به کار در شهرداری بروجرد را ندارند و اغتشاشگر هستند.
مرادی اظهار داشت: البته کارگران شهرداری بروجرد اعلام کرده اند که در صورت عدم توجه مسئولین شهرستانی، موضوع حقوق معوقه و مشکلات را از طریق وزارت کشوری پیگیری خواهند کرد.

-------------------------

مرگ یک کارگر در کارخانه قند شیروان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، رئیس بیمارستان امام خمینی شیروان در استان خراسان شمالی اعلام کرد: حوالی ساعت سه ونیم صبح روز گذشته یک کارگر شاغل در کارخانه قند شیروان حین انجام کار در انبار شکر زرد بر اثر سقوط داخل قیف جان خود را از دست می دهد.
به گفته سید رضا سید حسینی پس از حضور امداد گران کارگر حادثه دیده بلافاصله به بیمارستان انتقال داده شد اما به دلیل خفگی ناشی از آوار شدن شکر بر روی سرش اقدامات درمانی بیمارستان نتیجه‌ای در بر نداشته واین کارگر جان خود را از دست داده.
سید حسینی تاکیده کرد، تحقیقات درباره علت بروز این حادثه از سوی کارشناسان مربوطه ادامه دارد.
گفته می شود فرد فوت شده با هویت ' م . ع' و اهل روستای رضا آباد از توابع شیروان است.

-------------------------

انجماد مزدی فقط برای حداقل‌بگیران بوده است

مازیار گیلانی نژاد با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ظاهرا تا به این لحظه تیم اقتصادی دولت استراتثری ترمیم دستمزد را در جهت ثابت نگهداشتن و انجماد افزایش مزد اقشار کم درآمد اجرا کرده است.
وی ادامه داد: در چنین که حتی افزایش یک درصد مزد کارگران با هزاران مانع مواجه است، شاهدیم که اقلیتی از افراد تحت عنوان مدیران و اعضای هیات‌ مدیره شرکت‌های مختلف دولتی و غیر دولتی همچنان به صورت نجومی درآمد دراند و هیچ نظارتی بر نحوه محاسبه حقوق آنها وجود ندارد.
این فعال کارگری افزود: ظاهرا از نظر اعضای تیم اقتصادی دولت آسانترین راه برای به سامان کردن وضعیت اقتصادی کشور از مسیر پایین نگهداشتن هزینه‌های مربوط به نیروی انسانی می‌گذرد چنانچه در همین رابطه دولت هنوز حاضر به ابلاغ مصوبه افزایش 20 هزار تومانی حق مسکن کارگران نشده است و در عین حال ظاهرا برای خروج کارگران از شمول مقررات حمایتی قانونی کار برنامه جدی وجود دارد.
وی افزود: نتیجه همین رویه است که باعث می‌شود در شهری مانند اهواز با کارگرانی که تنها به صرف پیگیری معوقات مزدی خود تجمع کرده‌اند برخورد قضایی صورت بگیرد.
گیلانی‌نژاد در عین حال با یادآوری اظهارات جنجال برانگیز مدیر کل اشتغال وزارت کار مبنی براینکه دولت آمده است تا برای ایجاد اشتغال و توسعه از هزینه‌های مربوط به نیروی انسانی به نفع صاحبان سرمایه بکاهد، افزود: در چنین موقعیتی قطع یقین با اقداماتی همچون توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، احیا شیوه نامه استاد شاگردی موازنه در بازار کار به سود صاحبان قدرت و سرمایه تغییر خواهد کرد و کوچکترین نفعی نصیب کارگران و جویندگان کار نخواهد شد.

-------------------------

بیش از دو هزار کارگر نی‌شکر هفت‌تپه تا چهار ماه مزد طلبکارند

تعدادی از کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: این مطالبات مزدی مربوط به ماه‌های اخیر است و برهمین اساس هر کارگر رسمی و قراردادی به ترتیب بابت دوماه وچهار ماه کار انجام داده، مزد طلبکار است.
از قرار معلوم از مجموع این کارگران حدود یک‌هزارو 200 نفرکارگر رسمی و حدود یک‌هزار کارگر دیگر روز مزد هستند.
این کارگران با بیان اینکه معوقات مزدی کارگران رسمی کارخانه به ماههای تیر ومرداد ماه مربوط می شود، افزودند: این در حالی است که کارگران روزمزدی علاوه بر این طلب مزدی پرداخت نشده بابت دستمزد ماه‌های بهمن واسفند سال گذشته (94) نیز طلبکارند.
همچنین برپایه این اطلاعات ، 650نفر از کارگران این واحد تولیدی که از دست کم دوسال پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار دارند اما به دلیل آنکه کارفرمای آنها هنوزبابت سهم 4درصدی حق مربوط به سابقه سخت و زیان‌آور آنها را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است فعلا در وضعیت نامشخصی قرار دارند.
به ادعای منابع کارگری ایلنا وضعیت به وجود آمده درحالی ادامه دارد که 50 نفر از کارگران مشمول بازنشستگی به دلیل پی گیری مطالبات مزدی خود وسایر همکارانشان از مدتها قبل از کارخانه خارج شده اند اما خبری از پرداخت سهم 4 درصدی سختی کارشان از سوی کارفرماوسایر مطالبات آنها نیست.
همچنین به نقل از کارگران این واحد گفته می شودجدا از مطالبات کارگران شاغل وبازنشسته در کارخانه حدود 70 نفر از رانند‌های وانت‌های باری استیجاری به همراه رانند های سرویس های ایاب وذهاب کارگران هر کدام به ترتیب 6 وسه ماه معوقات مزدی طلبکارند.
در عین حال به نقل از کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه گفته می شود که کارفرمای جدید کارخانه طی ماه های اخیر با افزایش تعداد نیروهای بخش حراست ونگهبانی در محوطه کارخانه سعی دارد از وقوع احتمالی اعتراضات صنفی کارگران جلوگیری کند که این موضوع باعث اعتراض کارگران شده است.

-------------------------

کارگران صنف حمل و نقل خرده بار خیابان شوش تجمعی صنفی برگزار کردند

به گزارش ایلنا کارگرانی که در تجمع امروز حضور داشتند، افزودند: در کل نزدیک به چهار هزار نفر هستیم که روزانه از طریق حمل و جابه‌جایی بار کسبه محلی، تخلیه و بارگیری ماشین‌های حامل بار کسب درآمد می‌کنیم.
این کارگران افزودند: از قرار معلوم به واسطه اجرای عملیات تعریض قسمتی از خیابان شوش در محدوده خیابان بعثت، عبور و مرور خودروهای سنگین و نمیه سنگین حامل بار برای مدت سه روز آینده متوقف خواهد شد و از آنجایی که این اتفاق تاثیر مستقیم بر معاش روزانه آنها دارد، نسبت به این مشئله معترضند.
برپایه این اظهارات این تجمع از ساعت 9 صبح آغاز و تا حوالی ظهر ادامه داشت و در حدود 400 کارگر در آن خواستار تعبیه‌ یک مسیر جایگزین موقت برای عبور و مرور خودروهای حامل بار شده‌اند.
معترضان می‌گویند: از سوی راهنمایی و رانندگی مسیر اصلی تردد خوروهای سنگین و نیمه سنگین بسته شده است واگرچه عنوان می شود که این انسداد موقتی و برای مدت سه روز است اما در عین حال هیچ تضمینی وجود ندارد که پس از خاتمه مدت زمان تعیین شده امکان تردد خودروها دوباره محیا شود.
کارگران صنف حمل و نقل خرده بار همچنین تاکید کردند که اختلال در تردد خوروهایشان در این مسیر به معیشت 4 هزار نفر آسیب وارد می‌کند و خسارات جبران ناپذیری را به آنها وارد می‌کند.

-------------------------

تولید در «ایران چوکا» از سر گرفته شد/انتظار کارگران برای بازگشت همکاران اخراجی

تعدادی از کارگران کارخانه ایران چوکا با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: امروز ششمین روزی است که پس از یک سال توقف فعالیت‌های خط تولید، مشغول کارند.
این کارگران یادآور شدند: فعالیت تولیدی کارخانه صنایع چوب و کاغذ ایران «چوکا» که از یکسال قبل به بهانه انجام نوسازی متوقف شده بود و در تمام این مدت نزدیک به هزار کارگری که تا پیش از این به صورت‌های مختلف در این کارخانه مشغول کار بودند، برای تامین معاش خود سرگردان بودند.
پیش از این کارگران مورد نظر در ادامه سرگردانی و بلاتکلیفی خود به مدت 10 روز در مقابل این واحد تولیدی تجمع کرده‌بودند که در نهایت در شامگاه واپسین روز (چهارشنبه 27 مرداد ماه) کارفرمای آنها توانست با دادن وعده بازگشایی کارخانه به اجتماعات برپا شده خاتمه دهد.
در عین حال این کارگران از زمان تعطیلی کارخانه بابت سه ماه مزد معوقه طلبکار بوده‌اند که ظاهرا تا این لحظه کارفرما هیچ وعده مشخصی در خصوص زمان پرداخت این طلب نداده است.
به گفته این کارگران از زمان خاتمه اعتراض ده روزه‌ آنها تا ابتدای ماه جاری عملیات بازسازی و انجام تعمیرات برای آماده سازی خطوط تولید اجرا شده است و در نهایت از روز دوشنبه (اول شهریور ماه) همه آنها به کار سابق خود بازگشته‌اند.
آنها می‌گویند: کارفرما تا این لحظه با بخشی از خواسته‌هایشان از جمله اشتغال همه هزار کارگر در چهار شیفت کاری موافقت کرده است و در همین رابطه از ابتدای ماه جاری واحد های سود سازی ، بخار ،خمیرگیری راه‌اندازی شده است.
این کارگران که عقیده دارند با ادامه و استمرار این روند فعالیت کارخانه در زمینه ساخت کاغذ به زودی راه اندازی خواهد شد، ادامه دادند: از هم اکنون بخشی از خواسته‌های آنها در خصوص راه اندازی سرویس های ایاب وذهاب کارگران ، سالن غذا خوری وبیمه مدنی کارگران محقق شده است.
بنا بر اظهرات این کارگر ایران چوکا خواستار بازگشت بکار آن تعداد از همکاران اخراجی خود هستند که در طول اعتراضات صنفییکسال گذشته توسط کارفرما اخراج شده‌اند.

-------------------------

عدم تمایل یکصد کارگر سیمان دورود برای طرح تقاضای بازنشستگی

«منصور ساکی» از کارگران کارخانه سیمان دورود و از اعضای سابق نهاد صنفی کارگری این مجموعه صنعتی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: از مدتی قبل تامین اجتماعی استان لرستان میانگین پنج سال آخر سابقه پرداخت حق بیمه کارگران را ملاک تعیین مستمری بازنشستگی قلمداد می‌کند.
وی بابیان اینکه طبق قانون باید میانگین دو سال آخر پرداخت حق بیمه ملاک تعیین پرداخت مستمری کارگران متقاضی استفاده از خدمات بازنشستگی تلقی شود؛ گفت: این اتفاق باعث شده است تا در حال حاضر شماری از کارگران سیمان دورود در استفاده از مزایای بازنشستگی مردد شوند.
به ادعای ان کارگر کارخانه سیمان دورود در حال حاضر تا یکصد از افراد شاغل در این کارخانه مشمول مقررات بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور تلقی شده‌اند اما به دلیل اصرار تامین اجتماعی بر افزایش زمان تعیین شده برای پرداخت مستمری نسبت به طرح درخواست خود تردید کنند.
وی مدعی شد این رویه در حالی است که پیش از این در سال 94 معاون امور حقوقی و مجلس سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به اعتراض سایر کارگرانی که نسبت به این مبنای جدید محاسبه معترض بودند، گفته بود که مبنای محاسبه مستمری مطابق «روال سابق» بر اساس دو سال آخر خدمت محاسبه می‌شود.
ساکی عملکرد سازمان تامین اجتماعی را در این خصوص «یک بام و دو هوا» دانست و تصریح کرد: اگر معاون امور حقوقی و مجلس سازمان تامین اجتماعی می‌گوید که مبنای محاسبه مستمری باید بر اساس پرداخت بیمه 2 سال آخر باشد دلیلی وجود ندارد که کارگران سیمان دورود بیش از این معطل بازنشستگی خود شوند. از این رو باید گفت که سازمان تامین اجتماعی با اتخاذ سیاست یک بام و دو هوا به علت کسری بودجه، قصد دارد سن بازنشستگی را به صورت غیر قانونی افزایش دهد.
رئیس اسبق شورای اسلامی کار کارخانه سیمان دورود بازنشسته نشدن این 100 کارگر را برای خودشان و کارخانه سیمان دورود «آسیب زا » دانست و افزود: کارخانه سیمان دورد با مشکلات در زمینه تامین نقدینگی و بازگرداندن بدهی‌های بانکی خود رو به رو است از این رو بازنشستگی این کارگران فشار‌های ناشی از پرداخت مزد و مزایای مزدی آنان را کاهش می‌دهد.
وی افزود: از سویی برای خود این کارگران بهتر است که هر چه سریعتر بازنشست شوند تا بیشتر از این سلامتشان در این کارخانه به خطر نیفتد زیرا آنها بیشتر از 20 سال است که در معرض عوامل سرطان زا قرار دارند.

-------------------------

تجمع کارگران معدن طزره در اعتراض به معوقات مزدی

کارگران معادن ذغال سنگ البرز شرقی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: صبح امروز شنبه ( 6 شهریور‌ماه) بیش از سیصد نفر از همکاران آن‌ها در محوطه این واحد معدنی تجمع صنفی برپا کردند.
این کارگران افزودند: بیش از هزار کارگر هستیم که چهارماه است مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.
طبق اظهارات کارگران طزره، کارفرما در تجمعات قبلی با حضور در جمع معترضان به آنان وعده داده بود که در صورت تامین مالی تا روز‌های آینده بخشی از طلب مزدی آنها را پرداخت خواهد کرد اما ظاهرا چون خریداران ذغال سنگ هنوز به تعهدات مالی خود در برابر کارفرما عمل نکرده‌اند هنوز آنها بستان‌کارند.
کارگران معدن طزره با یادآوری اینکه محل کار آنها یکی از معادن البرز شرقی محسوب می‌شود، افزودند: در حال حاضر بابت دستمزد اردیبهشت ، خرداد ، تیر ومرداد طلبکارند این در حالی است که کارگران دستمزد فروردین ماه خود رابا تقریبا چهار ماه تاخیر در پنجم مرداد ماه دریافت کرده اند.
همچنین به نقل از کارگرانی که در اجتماع صنفی امروز شرکت دارند اجتماع صنفی آنها بمدت یک ونیم ساعت از هفت ونیم تا 9 صبح ادامه داشته وپس از آن کارگران با وعده کارفرمای جدید معدن طزره واعضای شورای کارگری به کار خود بازگشته اند.

-------------------------

نگرانی از عملکرد پیمانکاران/ مطالبات تیرماه تعدادی از کارگران رجا پرداخت نشد

جمعی از کارگران پیمانکاری رجا در تماس با ایلنا از عدم پرداخت کامل مطالبات مزدی تیرماه خود خبر دادند.
به گفته این کارگران که در بخش‌های فنی و برق، طرف قرارداد با یک شرکت پیمانکاری هستند دستمزد تیرماه بیش از 250 کارگر این شرکت با تاخیر به صورت علی الحساب پرداخت شده و مدیران شرکت، پرداخت باقی مطالبات تیرماه را منوط به فراهم نمودن بودجه مورد نیاز می‌دانند.
این کارگران از ادامه فعالیت و آینده شغلی خود در این شرکت ابراز نگرانی کردند و گفتند در حالی که نزدیک به یک هفته از شهریور ماه گذشته است، هنوز حقوق تیرماه را کامل نگرفته ایم و مشخص نیست چه زمانی قرار است دستمزد مرداد ماه واریز شود.
به گفته کارگران، عدم بررسی توانایی مالی شرکت‌های پیمانکاری در هنگام واگذاری پروژه‌ها دلیل اصلی بروز این قبیل مشکلات است و دود ناتوانی شرکت‌ها در چشم کارگرانی می‌رود که از فقدان امنیت شغلی در رنج هستند.

-------------------------

نگرانی کارگران آبفای تهران از مختل شدن بیمه درمانی

تعدادی از کارگران شاغل در آبفای تهران در تماس ایلنا گفتند: به دلیل آنچه که واریز به موقع حق بیمه آنها عنوان می‌شود، در حال حاضر نمی‌توانند از خدمات بیمه درمانی استفاده کنند.
این کارگران که تعداد مجموع آنها در حدود 635 نفر است افزودند: از طرف مدیریت آبفای شهرتهران با یکی از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات بیمه‌ درمانی قراردادی منعقد شده است و براساس همین قرار داد هر ماه بخشی از دریافتی آنها بابت هزینه استفاده از خدمات بیمه کسر می‌شود.
آنها ادامه دادند: از قرار معلوم این حق بیمه کسر شده از اردیبهشت ماه سال جاری به حساب شرکت ارائه دهنده خدمات بیمه‌های درمانی واریز نشده است و به همنی دلیل در پنج ماه گذشته ارائه خدمات درمانی بیمه به آنها و اعضای خانواده‌هایشان با محدودیت‌هایی روبرو بوده است.
برپایه این اظهارات تعداد مجموع کارگران آبفا و اعضای خانواده‌های آنها که تحت پوشش خدمات بیمه درمانی هستند اما با مشکل به وجود آمده مواجه شده‌اند تا نزدیک به 4500 نفر برآورد می‌شود.
در همین رابطه منابع ایلنا از پیگیری اعضای شورای اسلامی کار شرکت آبفا برای حل مشکل به وجود آمده خبر داده و افزودند: ظاهرا در این خصوص نمایندگان آنها اقدامات موثری را انجام داده‌اند اما در مقابل مدیریت آبفا به جای همراهی در صدد توبیخ اعضای فعال این نهاد صنفی برآمده است.
آنها می‌گویند پرداخت نشدن مطالبات مربوط به حق بیمه آنها در باعث شده‌است تا بیمارستانها و درمانگاهای طرف قرار داد با شرکت بیمه گر خدمات خودرا به کارگران به حداقل برسانند و در مقابل آن دسته از کارکنانی هم که تاکنون موفق به استفاده از خدمات بیمه شده‌اند نتوانند طبق قرار داد منعقد شده هزینه‌های از جیب داده شده را پرداخت کنند.

-------------------------

دفاع از حقوق کار؛ وظیفه‌ای همگانی است

ایلنا: حسین اکبری از فعالان صنفی کارگری در یادداشت پیشرو با مروری برخی موضعگیری‌ها که تاکنون در نقد شیوه مخالفت با تعدیل حقوق کار صورت گرفته است، یاد آورمی‌شود که صرف نظر از متفاوت بودن خاسته‌های اجتماعی منتقدان سیاست‌های تعدیل ساختاری، دفاع از حقوق بنیادین کارگر یک وظیفه همگانی محسوب می‌شود. متن کامل را اینجا کلیک کنید.

-------------------------

توضیحات پتروشیمی جم در مورد یک خبر

به گزارش ایلنا، متن کامل این توضیحات که از سوی روابط عمومی پتروشیمی جم خطاب به این خبرگزاری منتشر شده به شرح ذیل است:
«در پی تذکر شفاهی نماینده محترم مردم شریف دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی مبنی بر اخراج تعدادی از کارگران پتروشیمیی جم و خبر منتشره در برخی از رسانه ها، روابط عمومی پتروشیمی به منظور تنویر افکار عمومی به اطلاع می رساند:
هیچ یک از کارکنان این شرکت اخراج نشده اند و موضوع مورد اشاره مربوط به چهار نفر از کارگران شرکت غیر صنعتی پازارگاد بوده که به صورت موردی در این شرکت فعالیت داشته وکوچک‌ترین رابطه استخدامی با پتروشیمی جم و پیمانکاران طرف قرارداد این شرکت ندارند. لازم به ذکر است که حسب اطلاع کسب شده از شرکت فوق‌الذکر اشخاص مورد اشاره کماکان مشغول به کار می باشند».

-------------------------

وعده بهبود معیشت برای کارگران تاکنون شعار بوده است

«مجتبی حاجی زاده» در گفتگو با ایلنا با اعلام این مطلب اظهار داشت: آنچه که در دوره های مختلف در خصوص بهبود وضعیت معیشت کارگران و ارتقای سطح زندگی آنها وعده داده شده است، به جز در مقاطعی کوتاه و گذرا صرفأ شعار بوده و دستاوردی برای کارگران کشور در بر نداشته است.
حاجی زاده افزود: شیطنت هایی که در حق جامعه کارگری روا داشته شده ،کار را به جایی رسانده که این بخش از جامعه در مقطع کنونی مستأصل تر و پر مسأله تر از هر زمان دیگری منتظر تصمیم درست مسئولان و سیاست گذاران برای برون رفت از شرایط دشوار کنونی است.
رئیس اتحادیه کارگران صنعت خوروسازی نمونه‌ای از این «شیطنت‌ها» را رواج قراردادهای موقت دانست و افزود: قراردادهای موقت محصول نوعی بردگی مدرن در راستای تفکر تمامیت‌خواهانه سوداگری است.
حاجی زاده با تاکید بر اینکه «شعار» ها و و «وعده‌»‌های پوچ کمر کارگران را زیر بارمشکلات اقتصادی خم کرده است، افزود: وضعیت فعلی را کسانی ایجاد کرده‌اند که به واسطه موقعیت و مسئولیتی که داشته‌اند به توزیع ناعادلانه ثروت و تشدید شکاف اجتماعی میان حداقل بگیران فرودست و صاحبان ثروت کمک کرده‌اند.
حاجی زاده پیش کشیدن بحث خصوصی سازی در شرایط فعلی را در جهت توزیع رانت‌های دولتی دانست و افزود: شبکه رانتی در ساختار اقتصادی کشور وجود دارد که در دوره‌های مختلف سیاسی از یارانه های دولتی برخوردار شده، سهام اکثر شرکت‌های دولتی و شبه دولتی را به نفع خود نگه‌می‌دارد، مالیات نمی‌پردازد و در عین حال همواره بزرگترین بدهکاران سیستم بانکی محسوب می‌شود.
وی گفت: انتظار جامعه کارگری از دولت یازدهم این است که دستگاه‌های مسئول و افکار عمومی را از این تخلفات مطلع کند چراکه بخش خصوصی و کارخانجات شبه دولتی ما باید در بستری کار کند که امنیت اجتماعی، روانی و شغلی کارگران در آن شکل گرفته باشد.
رئیس اتحادیه کارگران صنعت خوروسازی با اشاره به تضعیف نقش تشکلات کارگری در در جهت جلوگیری از تضییع حقوق کارگران، افزود: تشکل های کارگری در سال های اخیر با افزایش سختگیری‌ها کارفرمایان دولتی و خصوصی ضعیف تر شده‌اند و همین مسئله موجب شده است تا کارگران با وجود عدم دریافت چندین ماه از حقوق خود نتوانند کوجکترین اعتراض به شرایط معیشتی خود بکنند.
وی با بیان اینکه تنها دورانی که صنعت، تولید و نیروی انسانی به معنای واقعی در ایران مورد توجه قرار می گرفت دوره ابتدای انقلاب بود، تصریح کرد: اگر امروز اتحادی برای کم کردن حداقلهای حمایتی از کارگران به بهانه اصلاح قانون کار به وجود آمده،به این دلیل است که اقتصاد از مسیر درست خارج شده چون اقتصاد تجاری با روابط کار انسانی بیگانه است.
حاجی‌زاده روابط کار حاکم بر اقتصاد سودا زده ایران را از نوع استاد شاگردی خواند و افزود: این روابط همان روابط کاری است که در مغازه، استاد کار با شاگردش دارد و این ناشی از آن است روابط کار در این دوران صنعتی نیست. برای همین می بینیم که به رغم اینکه در مسیر صنعتی شدن قدم برمی داریم روابط حاکم همان روابط استاد،شاگردی است.
رئیس اتحادیه کارگران صنعت خوروسازی گفت: بدنه این اقتصاد هنوز صنعتی نیست و تولید کننده عاشق صنعت نیست. در این شرایط جای تاجر و صنعتگر عوض شده است و خود را ناچار از تولید صنعتی دیده است.
وی در پایان افزود: درست است که سرمایه به دنبال سود می دود اما تا این اندازه سوداگری در اقتصاد کشور بی سابقه است این تمایل طبیعی سرمایه نیست و آن را باید فرصت طلبی صاحبان سرمایه درایران قلمداد کنیم.

-------------------------

سقوط 12 متری کارگر جوان به کانال کولر

به گزارش ایلنا، نیمه شب گذشته، کارگر رستورانی که به داخل کانال کولر در عمق 12 متری آن افتاده بود، با کمک آتش نشانان نجات یافت و به مراکز درمانی منتقل شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، این حادثه ساعت 17 دقیقه بعد از نیمه شب گذشته در بزرگراه شهید چراغی، خیابان زمزم در تهران اتفاق افتاده است.
از قرار معلوم، یکی از کارگران یک تالار پذیرایی بر روی پشت بام این ساختمان در حال کار بود که به علت بی احتیاطی پای خود را بر روی پوشش فلزی دهانه کانال کولر آبی گذاشت. با شکستن این پوشش فلزی، این کارگر ناگهان به عمق 12 متری کانال کولر سقوط کرد ودر انتهای آن گرفتار شد.
آتش نشانان به سرعت با احتیاط کامل و با استفاده از تجهیزات مخصوص، خود را به کارگر 22 ساله رساندند و او را که از ناحیه پاها دچار مصدومیت شده بود، به سطح پشت بام منتقل کردند. این کارگر مصدوم به مراکز درمانی منتقل شده است.

-------------------------

مطالبات کارگران منطقه 4 شهرداری اهواز پرداخت نشده‌است

تعدادی از این کارگران که در بخش‌های مختلف خدماتی شهرداری ناحیه 4 اهواز کار می‌کنند، به ایلنا گفتند که پیمانکار با وجود گذشت 5 ماه از سال؛ مزایای مزدی آنها را به صورت کامل پرداخت نکرده است.
آنطور که اداره کار استان اهواز به کارگران گفته؛ پیمانکار ملزم است از ابتدای امسال به آنها در هر ماه چیزی در حدود 1 میلیون 500 هزار تومان با احتساب مزایای مزدی، دستمزد پرداخت کند، اما پیمانکار به صورت علی‌الحساب به آنها کمتر از این رقم پرداخت کرده است.
البته پیمانکار شهرداری اهواز برای21 کارگر شهرداری اهواز که پیش از این در پی یک تجمع مسالمت‌آمیز صنفی بازداشت شده بودند؛ کمتر از سایر کارگران به صورت علی‌الحساب مزد و مزایا واریز کرده است که مشخص نیست این میزان که چیزی در حدود 50 هزار تومان است، از چه بابت از حقوق آنها کسر شده است.
این در شرایطی است که سایر کارگران پیمانکاری مناطق 4 گانه شهرداری اهواز با مزایا و اضافه‌کاری چیزی در حدود 1 میلیون 500 هزار تومان مزد و مزایای مزدی دریافت می‌کنند.
لازم به ذکر است که در حدود 70 نفر از کارگران شهرداری اهواز سه ماه پیش یک تجمع مسالمت‌آمیز صنفی مقابل شهرداری ناحیه 4 برگزار کردند، که همان روز با شکایت پیمانکار 21 نفر از آنها بازداشت شدند و فعلا با قرار وثیقه آزاد هستند.
البته چند روز پس از آزاد شدن آنها از زندان مدیرکل کار استان اهواز در یک نشست خبری تاکید کرد که تخلفات پیمانکار منطقه 4 شهرداری اهواز «آشکار» است و باید از کارگران عذرخواهی کند.
این در حالی است که مطابق گفته‌های کارگران پیمانکار در این مدت به اشکال مختلف از عذرخواهی از آنها «طفره» رفته است.

-------------------------

تعویق 4 ماهه دستمزد کارگران صنایع غذایی حمیل در تویسرکان

منابع کارگری ایلنا در این کارخانه گزارش داده‌اند؛ در کارخانه حمیل که در زمینه تولید محصولات لبنی در استان همدان فعالیت دارد 126 کارگر مشغول کارند که در 4 ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.
به گفته کارگران؛ معوقات حقوقی نیروی کار این واحد تولیدی در چهار ماه اخیر به تاخیر افتاده است. همچنین بخشی از بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
بنابر ادعای کارگران، صنایع غذایی حمیل به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق آنان و سایر هزینه‌های جانبی را ندارد و این تاخیر و تعلل چند ماهه، کارگران را از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی قرار داده است.
طبق اظهارات آنان، یکی از عوامل بروز مشکلات نقدینگی در این واحد، طولانی شدن روند دریافت مطالبات معوقه کارخانه از خریداران محصولات است. علاوه بر آن وجود محصولات لبنی بدون مجوز در بازار داخلی به روند فروش محصولات این کارخانه آسیب زده است.
کارگران می‌گویند به صورت مشخص دلیلی که کارفرما برای پرداخت نشدن مطالبات معوقه به آنان داده؛ وصول نشدن به موقع چک‌های خریداران محصولات کارخانه است. از قرار معلوم کارفرما مدعی‌ست غالب خریداران محصولات این کارخانه چک‌های 5 تا شش ماهه می‌دهند که تا وصول این چک‌ها مطالبات مزدی کارگران را به تاخیر می‌افتد.
منابع کارگری با اشاره به اشتغال حدود 126 کارگر قراردادی در صنایع غذایی حمیل می‌گویند: ادامه روند کنونی باعث توقف کامل فعالیت‌ صنایع غذایی حمیل وبیکاری کارگران شاغل در آن می‌شود.

-------------------------

یکسان‌سازی حقوق کارگران اجرایی نشد/آقای وزیر! منتظر تحقق وعده‌ها هستیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران در آستانه سفر وزیر کار به استان کهگیلویه و بویراحمد با انتشار نامه‌ای خواهان یکسان‌سازی حقوق و مزایای کارگران این شرکت شدند.
در بخش‌هایی از این نامه ضمن انتقاد از عدم تحقق وعده‌های داده شده، آمده است: آقای وزیر؛ یکسان‌سازی حقوق کارگران شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران نه تنها اجرا نشد، بلکه اجرای ناقص طرح طبقه‌بندی مشاغل و لحاظ نشدن مدرک تحصیلی و سابقه کار کارگران باعث دلزدگی و افسردگی چهار هزار و اندی کارگری شده که با حداقل حقوق (حقوق پایین‌تر از کارگران قراردادی سایر ادارات) رنج و زحمت اصلی استخراج یک چهارم نفت و گاز کشور را برعهده دارند.
در ادامه این نامه آمده است: عدم پرداخت حق و حقوق واقعی کارگران شرکت نفت و گاز گچساران این روزها باعث افزایش خسارت‌های جانی و مالی در این شرکت شده است.
در پایان این نامه کارگران آمده: ما همچنان منتظر تحقق وعده‌های شما هستیم. ما بر آن عهد که بستیم هستیم شما هم خلف وعده نکنید.

-------------------------

خودکشی یک کارگر در موتور خانه شهرداری منطقه 22 تهران

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا در این خصوص روابط عمومی منطقه 22 شهرداری تهران ضمن تایید این خبر اعلام کرد است که این کارگر مرد سه شنبه شب با انگیزه شخصی و به دلیل مشکلات خانوادگی اقدام به خودکشی کرده است.
از قرار معلوم در اطلاعیه روابط عمومی شهرداری منطقه 22 تهران با ابراز تاسف توضیحاتی را به شرح ذیل آورده است:
شب گذشته مراتب مفقودی وی به مراجع ذی صلاح اعلام شده بوده که متاسفانه صبح امروز وی را در موتورخانه محل کارش درحالی که حلق آویز شده بود، یافتند.
نام برده نامه ای از خود بر جای گذاشته است که در آن تاکید شده به علت مشکلات خانوادگی دست به خودکشی زده است.
همچنین ماموران پلیس آگاهی پایتخت با حضور در محل، اقدام به بررسی شرایط و انتقال جسد کردند.

-------------------------

70 کارگر صنایع غذایی کارین سه ماه مزد معوقه طلبکارند

تعدادی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این مطلب به ایلنا گفتند:کارخانه کارین که در زمینه تولید کنسرو و کالباس فعالیت دارد تا دی ماه سال 94 به دلایلی تعطیل بود اما از آن زمان تاکنون که فعالیت خود را از سرگرفته است بابت سه ماه مزد معوقه به کارگران خود بدهکار است.
از قرار معلوم از زمان راه‌ اندازی دوباره این کارخانه حدود 70 کارگران شاغل شده‌اند و به غیر از مزد پرداخت نشده بابت مزایای عیدی و پایان سال 94 نیز از کارفرمای خود طلبکارند.
بنا بر ادعای کارگران، کارفرمای صنایع غذایی کارین به دلیل کمبود نقدینگی همسان با حقوق حدود سه ماه است که حق بیمه کارگران را به تامین اجتماعی پرداخت نکرده است به همین دلیل طی این مدت دفترچه های درمانی کارگران به همراه خانواده هایشان فاقد اعتبار شده است.
منابع خبری ایلنا در این واحد تولیدی با اشاره به اینکه کارخانه کارین که در حال حاضر درزمینه تولید انواع سوسیس، کالباس، برگر و کباب لقمه فعالیت دارد در تشریح مشکلات خود گفتند: تیر ماه سال 93 این مجتمع که از دو واحد«آرا پروتئین جنوب»(تولید کننده انواع سوسیس، کالباس، برگر و کباب لقمه) و «کنسرو خوزستان»(تولید کننده کنسرو ماهی تن، خوراک لوبیا چیتی، انواع شورجات، ترشی جات، مربا و…) تشکیل شده بود فعالیت خودرا به دلیل مشکلات مالی متوقف کردو در آن تاریخ حدود 102 کارگر بیکار شدند.
به گفته کارگران بعد از آغاز بکار دوباره کارخانه حدود 70 نفر از کارگران به کار سابقشان باز گشتند ومابقی کارگران هنوز بلاتکلیفند واز مزایای بیمه بیکاری استفاده می کنند.
طبق اظهارات آنان ، این مجتمع در حال حاضر برای چندمین بار در زمینه تولید مواد اولیه تولید دچار مشکل شده و واحد کنسرو سازی آن هم هنوز راه اندازی نشده است.

-------------------------

ادامه اعتراضات کارگران فولاد زاگرس مقابل مجلس/ نمایندگان کردستان: چرا دیون ممتازه پرداخت نمی‌شود؟

کارگران فولاد زاگرس در تماس با ایلنا از ادامه سرگردانی خود در تهران خبر دادند.
این کارگران که برای هجدمین بار از قروه کردستان به تهران آمده‌اند، در سه روز گذشته از وزارت کار پاسخی نگرفته اند و امروز (سوم شهریور ماه)، مقابل مجلس شورا تجمع کرده‌اند.
از قرار معلوم، این 28 کارگر شب گذشته را در بهشت زهرا سپری کرده‌اند.
در عین حال کارگران از نگرانی نمایندگان کردستان در مجلس خبر می‌دهند و می‌گویند: نمایندگان کردستان در مجلس شورا از وزیر کار می‌خوهاند که پاسخگو باشد و در اسرع وقت، وضعیت کارگرانی را که پس از انحلال کارخانه، بلاتکلیف رها شده اند و به دلیل خلف وعده سهامداران، یک سال است که هیچ درآمدی نداشته‌اند، مشخص کند.
به گفته کارگران، نمایندگان کردستان خواستار این شده اند که حقوق کارگران که جزء دیون ممتازه سهامداران است، در اسرع وقت پرداخت شود.
ظاهرا علیرغم وعده‌های مثبت وزیر کار، سهامداران حاضر به پرداخت هیچ بخشی از مطالبات معوقه کارگران فولاد زاگرس نیستند.

-------------------------

اخراج 4 کارگر پتروشیمی جم/ مدیران پتروشیمی تکذیب می کنند

کارگران پتروشیمی جم در بوشهر، در تماس با ایلنا از اخراج 4 تن از همکاران خود خبر دادند.
اگرچه برپایه این اطلاعات جمعه هفته گذشته (30 مرداد ماه)این 4 کارگر قراردادی از کار اخراج شده‌اند اما هنوز اطلاعات موثقی در خصوص جزئیات شرایط کاری این کارگران از جمله موعد سر رسید قرارداد، وجود ندارد.
ظاهرا کارگران اخراجی به دنبال تغییر وضعیت استخدامی خود از قرارداد موقت سه ماهه به قرارداد یک ساله بوده‌اند و در همین رابطه رایزنی‌هایی نیز با وزارت کار انجام ‌داده‌اند. کارگران پتروشیمی جم، این رایزنی‌ها را در اخراج آنها موثر می‌دانند.
در عین حال، مدیرعامل شرکت پتروشیمی جم روز گذشته (دوم اردیبهشت ماه) در نامه‌ای خطاب به معاونت پارلمانی وزارت کار، تحت عنوان پاسخ به ادعای غیرواقعی یکی از نمایندگان مجلس، نسبت به انتقادی که نماینده دشتی و دشستان به این اخراج ابراز داشته، اعتراض کرده است.
در این نامه آمده است: این چهار کارگر در شرکت عملیات غیرصنعتی پازارگاد، زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس به صورت موردی و موقت برای برخی فعالیت‌ها معرفی شده بودند و هیچ گونه رابطه استخدامی با این شرکت نداشته و ندارند.

-------------------------

کارخانه سیمان کارون از اول شهریور تعطیل است/ سرگردانی 450 کارگر

منابع کارگری ایلنا در مسجد سلیمان گزارش کردند، کارخانه سیمان کارون واقع در42 کیلومتری مسجدسلیمان ( شهرستان گلگیر) قرار دارد اما فعالیتش به دلیل آنچه از سوی کارفرما بحران در منابع مالی عنوان می‌شود، از اول مرداد ماه موقتا تعطیل اعلام شده است و در نتیجه تمامی 450کارگر شاغل در این واحد تولیدی سرگردان هستند.
برپایه این اظهارات کارگران مورد نظر که تا پیش از این به صورت‌های مختلف رسمی، قراردادی، روز مزد و پیمانکاری مشغول کار بودند بین سه تا 12 ماه مزد معوقه طلبکارند.
به‌صورت مشخص از سوی کارگران این واحد تولیدکننده سیمان در استان خوزستان گفته می‌شود: به دلیل کاهش تقاضا در بازار مصرف، از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری این واحد تولیدی با مشکل انباشت بی‌سابقه کلینکر (یکی از مواد اولیه ساخت سیمان) مواجه می‌شوند به طوری که کارگران به امور دیگری همچون بازسازی و تعمیرات مشغول شدند اما استمرار این وضعیت به مرور باعث شد تا از ابتدای شهریور ماه فعالیت کارخانه متوقف شود.
کارگران می‌گویند پیش از این شرایط تولید در کارخانه سیمان کارون بسیار خوب بود و آنچه در این مدت کوتاه باعث بحرانی شدن وضعیت این واحد شده است انباشت بدهی های مالی کارخانه به نهاد های مختلف دولتی و خصوصی همانند اداره مالیات وبیمه تامین اجتماعی است.
آنها با یادآوری اینکه کارگران برای پی گیری مشکلات بوجود آمده بارها به نهاد های دولتی مستقر در شهرستان مسجد سلیمان مراجعه کرده انددر خاتمه گفتند:باتوجه به وضعیت نامناسب معیشتی و شرایط دشوار اقتصادی انتظار داریم تا کارفرمای با بازگشایی کارخانه امکان اشتغال دوباره را برای کارگران فراهم کند.

-------------------------

آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز در حالی که قرائت گزارش کمیسیون آموزش مجلس در مورد طرح اصلاح تبصره (۱۰) ماده (۱۷) قانون تعیین‌تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش در دستورکار مجلس قرار گرفته، تعدادی از آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی برای چندمین‌بار مقابل مجلس تجمع کردند.
این تجمع‌کنندگان علاوه بر تعیین‌تکلیف وضعیت استخدامی خود در وزارت آموزش و پرورش، خواستار ارتقای وضعیت شغلی خود از آموزش‌دهنده به آموزشیار

-------------------------

مستاجری که سهامدار شد

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ «تهران - کیلومتر5 جاده مخصوص کرج- بانک ملی شعبه ارج- کد:172» شاید برای خیلی‌ها، چینش این واژگان معنای خاصی به غیر از یک نشانی از شعبه یک بانک نداشته باشد؛ اما برای افرادی که در تمامی سالهای گذشته خود را «کارگر کارخانه لوزام خانگی ارج» معرفی کرده‌اند و در ماه‌های گذشته با تعطیلی فعالیت این کارخانه سایه سنگین تعدیل را بر سر خود حس می‌کنند؛ معنای این واژگان چیزی فراتر از یک نشانی معمولی است.
همه آنها که دست‌کم به واسطه یکبار گذر کردن از مقابل محوطه جنوبی کارخانه ارج، از سر دقت نگاهی به ساختمان شعبه بانک ملی انداخته باشند؛ خواهند گفت که ساختمان بانک در زمینی قرار دارد که ظاهرا سالها قبل بخشی از زمین‌های کارخانه ارج بوده است، در این مورد نیز اگر از کارگران کارخانه ارج پرسشی صورت بگیرد؛ آنها نیز از زبان همکاران قدیمی‌تر خود روایت می‌‌کنند: که خیلی سال پیش، مدیریت وقت کارخانه ارج تصمیم گرفت تا برای تسهیل در امور مالی خود، ازجمله پرداخت دستمرد ماهانه کارگران قسمتی از زمین‌های کارخانه را به بانک ملی اجاره دهد.
شروع مجاورت و همسایگی بین نخستین کارخانه سازنده لوازم خانگی ایران و یکی از قدیمی موسسات بانکی‌ کشور اگرچه در ابتدا به شکل رابطه موجر و مستاجری بود اما به مرور زمان دچار چنان تحولی شد که در نتیجه آن امروز بانک ملی با حفظ موقعیت مستاجری خود به عنوان بزرگترین مالک و سهامدار موجر خود یعنی کارخانه ارج شناخته می‌شود.
آن‌طور که کارگران و مدیریت این کارخانه گفته‌اند دست‌کم از حدود 15 سال پیش برای نخستین بار بخشی از سهام این کارخانه به بانک ملی ایران واگذار شد و در نتیجه تحولاتی که در این سالها در ساختار مدیریت و ترکیب مالکیت کارخانه ارج به وجود آمد؛ به مرور بر میزان این سهام افزوده می‌شود به طوری که امروز بانک ملی ایران به واسطه مجموعه‌های مختلف خود توانسته‌ مالکیت نزدیک به 68 درصد سهام ارج را به نام خود سند بزند.
دانستن این مسئله از آن جهت حائز اهمیت است که در بهار امسال انتشار خبر تعطیلی کارخانه ارج باعث ایجاد یک جنجال رسانه‌ای کم‌سابقه شد؛ برپایه این خبر که نخستین بار در تاریخ 30 فروردین ماه از زبان کارگران کارخانه ارج انتشار یافت؛ اعلام شد: از مجموع جمعیت 200 نفری کارگران تمامی نیروهای قراردادی پس از دریافت آخرین مزایای مزدی خود سال 94 تعدیل شده‌اند و در حال حاضر تعداد کارگران باقیمانده در کارخانه ارج به حدود 60 نیروی رسمی می‌رسد که به دلیل دشوار بودن شرایط تعدیلشان، کافرما قصد ندارد تا قبل از فرارسیدن زمان بازنشستگی با آنها تسویه حساب کند.
این خبر اگرچه در ابتدا چندان مورد توجه افکار عمومی قرار نگرفت اما بازنشر دوباره‌اش به فاصله دو ماه بعد آنچنان در جلب توجه افکار عمومی موفق عمل کرد که تا مدت‌ها اشخاص و گروه‌های مختلف به فراخور موقعیت و وضعیت‌شان از این اتفاق به مثابه سنگ معیاری برای سنجش موقعیت اقتصادی کشور و عملکرد مسئولان مربوطه استفاده کنند.
البته این توضیح را باید درنظر داشت که بنابر گزارش‌های رسمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کارخانه ارج دست‌کم از سال 91 و به بیان دیگر جدود چهار سال پیش از آنکه خبر تعطیلی آن منتشر شود در زمره واحدهای تولیدی مشکل‌دار استان تهران قلمداد شده بود.
اگرچه خبر تعطیلی کارخانه ارج و تعدیل کارگرانش به فاصله مدتی کوتاه با این توضیح مدیریت که «کارخانه ارج تنها برای انجام پاره‌ای تعمیرات و بازسازی خطوط تولید تعطیل شده است» به صورت رسمی تکذیب می‌شود اما همزمان انتشار عکس‌هایی که از سالن‌های خالی از ماشین‌آلات کارخانه ارج گرفته شده؛ در کنار گفته‌های کارگران به این احتمال قوت بخشید که کارخانه ارج در مسیری قرار گرفته است که پایانش چیزی جز تعطیلی کامل خط تولید، تسویه حساب با همه کارگران باقیمانده و تبدیل زمین کارخانه به محلی احداث یک پروژه‌ چندمنظوره مسکونی- تجاری نخواهد بود.
اگرچه مدیریت کنونی کارخانه ارج اعلام کرده است که هنوز از سوی مجموعه سهامدارانی که در راس آن بانک ملی ایران است دستوری در خصوص انجام ماموریت تسویه و انحلال کارخانه دریافت نکرده و در همین راستا از دایر بودن بخش کوچکی از خط تولید کارخانه ارج که به ساخت روزانه چند دستگاه یخچال اختصاص دارد؛ داد سخن می‌دهد اما در عین حال با تایید این بخش از گفته‌های کارگران مبنی براینکه تاکنون قسمت‌های قابل توجهی از زمین‌های کارخانه ارج توسط مدیران پیشین برای نیاز مالی کارخانه به فروش رفته است بار دیگر به صورت غیرمستقیم بر این نگرانی که قرار است کارخانه ارج نیز به خیل دیگر کارخانه‌های تعطیل شده اضافه شود، دامن می‌زند.
کارخانه ارج حدود 79 سال پیش فعالیت خود را در محدوده خیابان امیرکبیر تهران آغاز کرد و به مرور از یک کارگاه آهنگری و سازنده میزو صندلی‌های تاشوی فلزی به نخستین کارخانه سازنده لوازم خانگی در کشور تبدیل شد که در سالهای گذشته شمار کارگران شاغل در آن از مرز500 نفر عبور کرد. اما به گفته مدیریت کنونی و کارگرانی که هنوز در ارج حضور دارند با تغییراتی که در سالهای پس از جنگ در شیوه مدیریت و سیاستگذاری‌های این کارخانه اعمال شد به مرور کارخانه بابت تامین منابع مالی مورد نیاز خود مجبور به دریافت وام‌های متعدد از موسسات بانکی مختلفی می‌شود که اکنون بانک ملی ایران در صدر بستانکاران این واحد تولیدی قرار دارد.
صرف‌نظر از درستی و نادرستی تمامی موضعگیری‌هایی که تاکنون در واکنش به چرایی و چگونگی تعطیلی کارخانه ارج اتخاذ شده ؛ نمی‌توان انکار کرد که وضعیت پیش آمده تازگی ندارد؛ تنها یک مرور بر اخباری که تاکنون منشتر شده است نشان می‌دهد که از زمان خاتمه جنگ تحمیلی و شروع سیاست‌های تعدیل ساختاری تاکنون خیلی از کارخانه‌های دیگر به سرنوشت ارج دچار شده‌اند، با این حال شاید قدمت و عقبه تاریخی که کارخانه و کارگران ارج در پشت سر خود دارند و همچنین آنچه از ارج در حافظه جمعی ما ثبت است، باعث متمایز شدن این کارخانه شده باشد.
با این حال شاید جنجالی که با انتشار خبر تعطیلی کارخانه ارج و تعدیل کارگران آن ایجاد شده در نزد افکار عمومی آنقدر تاثیرگذار باشد که بتوان آن را به برهانی قاطع برای اثبات این که در ساختار اقتصادی امروز ایران مناسبات سرمایه‌داری مالی بر سرمایه‌داری صنعتی چنان چیره و مسلط است تعبیر کرد؛ مناسباتی که در چارچوب قواعد آن بانک‌هایی که تامین اعتبارات مورد نیاز بخش صنعت یکی از اصلی‌ترین وظایف آنها قلمداد می‌شود آنقدر قدرت یافته‌اند که بتوانند به مرور در مقام بستانکار زمینه انحلال همیشگی یک برند تجاری 80 ساله و بیکاری شمار زیادی از کارگران آن را فراهم کنند.
http://www.ilna.ir

-------------------------

مطالبات مزدی کارگران شهرداری رشت/ عضو هیات رئیسه شورای شهر: پرداخت پاداش مدیران نباید در اولویت باشد

به گزارش ایلنا، در حدود چند صد کارگر خدماتی و فضای سبز شهرداری رشت ماهها معوقات مزدی دارند.
این کارگران روز گذشته ( دوم شهریور ماه) در اعتراض به این مطالبات مزدی پرداخت نشده مقابل شهرداری مرکزی رشت تجمع کردند.
از قرار معلوم شهرداری شرکت‌های پیمانکاری را مسئول این دیرکرد در پرداخت مطالبات مزدی کارگران می‌داند و به این ترتیب بلاتکلیفی کارگران شهرداری رشت همچنان ادامه دارد.
در همین رابطه، «محمد حسین واثق کارگرنیا»، عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر رشت به یک رسانه محلی گفت: تجمع کارگران به علت عدم دریافت دستمزد بوده است.
وی با بیان اینکه پاداشهای میلیونی در شهرداری پرداخت شده است گفت: در پیگیری که از مسئول بودجه و اعتبارات شهرداری داشتم گفته شده مشکلی در پرداخت حقوق کارکنان وجود ندارد و همه به موقع انجام می شود در حالی که اگر این گزارش درست بود امروز شاهد اعتراض جمعی از پاکبانان زحمت کش شهرداری نبودیم.
وی با اشاره به اینکه شهردار رشت نباید پاداشهای ۲۰ الی ۳۰ میلیونی به مدیران را در اولویت قرار می داد گفت : بی عدالتی است که حقوق کارگری که سقف آن نهایتا یک میلیون تومان است پرداخت نشود اما پاداشهای میلیونی به مدیران پرداخت شود.
عضو شورای شهر رشت در پایان گفت: امیدواریم که شهردار رشت پاسخ قانع کننده ای در مورد این پرداخت ها داشته باشند.

-------------------------

خاتمه اعتراض کارگران قراردادی بندر امام با وعده رسیدگی

به گزارش منابع کارگری ایلنا از بندر امام، به دنبال تجمع اعتراضی روز گذشته گروهی از کارگران قرارداد موقت بندر امام خمینی، معاون فرمانداری با حضور در میان تجمع‌کنندگان وعده داد که ظرف مدت دو روز برای حل این مشکل پیش آمده، اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
بر این اساس، «سالم عبادی» خطاب به کارگران از برگزاری جلسات گوناگون با مدیران پتروشیمی بندر امام سخن گفته است.
روز گذشته (2 شهریور ماه) 700 تن از کارگران به همراه خانواده هایشان در اعتراض به شرایط مزدی در مقابل فرمانداری این شهر تجمع کرده و خواستار رسیدگی به آنچه که تبعیض مزدی میان کارگران رسمی و موقت منطقه ویژه امام خمینی عنوان می شود، شدند.
منابع ایلنا به نقل از معترضان می‌گویند: به دنبال محکوم کردن مدیران پتروشیمی بندر ماهشهر توسط اداره کار این شهر ، آنان از این رأی به دیوان عدالت اداری شکایت برده اما از سوی دیگر در تلاش بر آن هستند که توقف حکم را نیز از سوی دیوان عدالت دریافت کنند.
بنا به اظهارات این منابع، مدیران پتروشیمی در بندر امام با دریافت دستور توقف حکم از سوی دیوان عدالت اداری، اجرای رأی اداره کار صادره از بندر امام را بی اثر گذاشته‌اند و در نیتجه باعث ایجاد تاخیر در روند حقوقی این پرونده‌ شده‌اند.

-------------------------

تجمع دانشجویان دانشگاه صنعت نفت خاتمه یافت

به گزارش ایلنا، دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه صنعت نفت پس از سه هفته تجمع اعتراضی صبح امروز (سه شنبه 2 شهریورماه) طی بیانیه ادامه تجمعات خود را به حالت تعلیق درآوردند که متن آن بدین شرح است:
در ابتدا لازم مى دانیم از تمام افرادى که به هر نحو ما را در شکل گیرى این حرکت و ادامه حق خواهى فارغ التحصیلان و دانشجویان دانشگاه صنعت نفت کمک کردند، تشکر و قدرانى به عمل بیاوریم.
با توجه به اعتقاد جمیع افراد مبنى بر حرکت در چارچوب قانون و نظام مقدس جمهورى اسلامى ایران، اکنون متناسب با شرایط موجود، زمان آن رسیده است تا به دلایل ذیل بصورت موقت تجمع را به حالت تعلیق در آوریم:
١- پیگیرى از طریق رییس نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها جناب حجت الاسلام محمدیان که منجر به درخواست ایشان از وزیر محترم نفت و تاکید ایشان بر عدم نقض عهد از طرف وزارت نفت شده است.
٢- پیگیرى هاى نمایندگان مجلس شوراى اسلامى؛ از جمله مى توان به تشکیل کمیته اى به دستور رییس کمیسیون انرژى جناب آقاى حسنوند مبنى بر مذاکره و پیگیرى موضوع جهت حل مشکل بوجود آمده براى تمام عزیزان، همکاری صمیمانه و دلسوزانه اکثریت اعضای محترم کمیسیون انرژی و تذکر و طرح سوال هاى سایر نمایندگان (حداقل ده نماینده) اشاره کرد.
٣- نظر به تلاش هاى معاونت پارلمانى وزارت نفت جناب آقاى دکتر بازرگانى مبنى بر حل مشکلات بوجود آمده و انتقال صحیح خواسته ها و شرایط به وزیر محترم نفت به منظور اقدام در خصوص رسیدگی به مطالبات به حق دانش آموختگان و دانشجویان دانشگاه صنعت نفت بر طبق صحبت هاى وزیر محترم نفت در کمیسیون انرژى.
٤- به علت طولانى شدن تجمع، امکان سوء استفاده از این حرکت حق خواهانه و کاملا صنفی مطرح مى باشد. استفاده از اهرم هاى قانونى جهت احقاق حقوق باید همیشه محفوظ بماند.
لذا با بررسى تمامى جوانب اکنون زمان مهلت دادن به مجلس و وزارت نفت مى باشد تا چنانچه عزمى بر حل مشکل استخدامى وجود دارد، در فرصت داده شده، برطرف گردد. لازم به ذکر است پیگیرى و مراجعه به نمایندگان مجلس توسط افراد همچنان بدون وقفه ادامه دارد.
بنابراین در حال حاضر افزایش و استمرار ملاقات حضورى نمایندگان مجلس در راستاى شفاف سازى حقوق خود گامى ارزشمندتر و پربازده تر خواهد بود. لذا از تمامى هم دانشگاهیان عزیز تقاضامندیم تلاش هاى خود را در راستاى پیگیرى مجدد از طریق نمایندگان در دو روز آتی متمرکز نمایند.
دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه صنعت نفت از روز یکشنبه (17 امردادماه) و در اعتراض به مسئله استخدامشان مقابل مجلس تجمع کرده بودند و این تجمع تا روز گذشته دوشنبه (1 شهریورماه) ادامه داشت.

-------------------------

کارگران آذریت پس از سه روز تجمع به تبریز بازگشتند

یکی از کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: پس از سه روز اقامت در تهران برای اعتراض به دریافت نکردن دست کم 9 ماه حقوق و بلاتکلیفی در وضعیت شغلیمان ،بلاخره در جلسه روز گذشته (یکم شهریور) با دریافت قول مساعد از اعضای هیئت مدیره به محل کارمان در تبریز بازگشتیم.
کارگران تصیح کردند روز گذشته درجلسه مشترکی که میان نمایندگان کارگری با اعضای هیئت مدیره ورئیس هلدینگ فارس خوزستان برای رسیدگی به مشکلات پیش آمده برگزار شد قرار شد تا طی دو هفته آینده برای مشخص شدن تکلیف نهایی کارخانه آذریت و کارگرانش جلسه دیگری توسط هیات مدیره برگزار شود.
وی در توضیح خواسته‌های صنفی خود و همکارانش گفت:بعد از توقف فعالیت کارخانه قرار بود کارفرما هر ماه مطالبات ما کارگران را تا مشخص شدن وضعیت کارخانه پرداخت کنند.علارغم مشخص نشدن وضعیت کارخانه بعد از گذشت یکسال الان نه ماه است که دستمزد کارگران به همراه چندین ماه حق بیمه پرداخت نشده است..
به گفته این کارگر ازاول ماه پیش (تیر ماه) قرار داد کار این 46 کارگر به اتمام رسیده و کارگران از وضعیت موجود بسیار ناراحت ونگرانند.
طبق اظهارات کارگران آذریت تبریز از بدو تعطیلی کارخانه هر روز کارگران در کارخانه حاضر می شوند .صبح روز جاری که از تهران به تبریز برگشته ایم به خانه هایمان نرفته ایم ومستقیما به کارخانه آمده ایم تا حضور وغیاب شویم ودر سوابق کاریمان مشکلی ایجاد نشود.
به گفته وی به نظر می رسد علت توقف فعالیت کارخانه آذریت انجام اصلاحات ساختاری برای حذف ماده سمی و خطرناک آزبست از چرخه تولید کارخانه است اما این واحد سالهاست که در این زمینه فعالیت تولیدی ندارد وقبل از تعطیلی به تولید محصولی جدید ی بنام نانون ازبست مشغول بود که از لحاظ زیست محیطی نیز مشکلی نداشت..
در عین حال کارگران آذریت تبریز امید وارند مدیران این کارخانه وسایر اعضای تصمیم گیرنده در فرصتی که مقرر کرده اند تکلیف کارخانه وکارگرانش را مشخص کنند.

-------------------------

خاتمه اعتراض دو روزه کارگران فولاد البرز در تاکستان

جمعی از کارگران فولاد البرز در تماس با ایلنا از خاتمه یافتن اعتراضات صنفی دو روز گذشته خود خبر دادند.
از قرار معلوم، پس از آنکه روز گذشته اعتراض صنفی بیش از 150کارگر فولاد البرز برای دومین روز آغاز می‌شود، برخی مسئولان شهرستانی با میانجی‌گری شرایطی را فراهم می‌کنند که به موجب آن میان کارگران وکارفرما برسر بازگشت به کار و خاتمه اعتراض توافق می‌شود.
این کارگران که نسبت به تاخیر دست کم 7 ماه مزد معوقه و بابت عیدی وپاداش سال 94 و همچنین تاخیر در چرداخت 16 ماه حق بیمه خود به تامین اجتماعی از روز شنبه (31 مرداد ماه) در محوطه کارخانه دست به اعتراض صنفی زده بودند می گویند:طبق توافق کتبی که با میانجی گری برخی مسئولان شهرستان بین کارگران وکارفرما انجام شد قرار است کارفرما ضمن تامین امنیت شغلی کارگران تا پایان ماه جاری (31 شهریور ماه) همه مطالبات معوقه کارگران را یکجا پرداخت کند.
کارگران فولاد البرز می گویند این توافقنامه علاوه بر امضای نمایندگان کارگران و کارفرما، به امضای برخی مسئولان شهرستانی هماتنند نماینده اداره کار ومقامات نیروی انتظامی نیز رسیده است.
بنابر اعلام قبلی کارگران این کارخانه مدیریت این واحد صنعتی برای خاتمه اجتماع صنفی روز نخست کارگران آنان را تهدید به اخراج کرده بود.
پیش از این کارفرما فولاد البرز در مواجه با اعتراض کارگران اعلام کرده بود که هرکارگری که قصد ماندن در این واحد صنعتی را دارد باید تعهدنامه‌ای را امضا کند که به موجب آن با پذیرش شرایط کنونی امکان هرگونه اعتراض و پیگیری صنفی از وی سلب می‌شود؛ این اقدام کارفرما با در عمل با واکنش منفی کارگران مواجه شده بود و باعث شد تا اعتراض صنفی برای دومین روز متوالی تکرار شود.

-------------------------

وعده وزارت کار برای رسیدگی به وضعیت کارگران فولاد زاگرس/ مطالبات تا آخر ماه پرداخت می‌شود

«علی محمد مرادی»، نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با بلاتکلیفی وضعیت 28 کارگر کارخانه فولاد زاگرس با تایید حضور خود در جمع کارگران معترض گفت: امروز صبح (دوم شهریور ماه) با وزیر کار در ارتباط با وضعیت این کارگران جلسه داشتیم و مقرر شد که مطالبات مزدی آنها تا آخر ماه جاری پرداخت شده و وضعیتشان نیز مشخص شود.
این نماینده مجلس تصریح کرد: دو ماه پیش نیز پس از رایزنی‌های مکرر، مسئولان وزارت کار وعده دادند که ظرف مدت یک ماه مطالبات این کارگران پرداخت شود اما این وعده محقق نشد.
وی با بیان این که سهامداران کارخانه به تعهدات خود در قبال این کارگران عمل نکرده‌اند، افزود: این کارگران یک سال است که دستمزد دریافت نکرده‌اند واین چندمین بار است که برا ی پیگیری مطالبات خود به تهران می‌آیند اما پاسخی نمی گیرند.
مرادی ادامه داد: در حال حاضر سه روز است که این کارگران با تحمل سختی‌های فراوان در تهران به سر می‌برند و امیدوارم این بار مسئولان وزارت کار به وعده‌های خود عمل کنند.
نماینده مردم قروه در پایان تاکید کرد از آنجا که علیرغم انحلال کارخانه در سال 92 مصوب شده بود که این 28 کارگر در کارخانه باقی بمانند و مزد دریافت کنند ولی سهامداران از جمله تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی فولاد تا کنون به تعهدات خود عمل نکرده‌اند با قاطعیت پیگیر وضعیت آنها هستم و تا روشن شدن تکلیف این کارگران به رایزنی ادامه خواهم داد.

-------------------------

سرگردانی کارگران فولاد زاگرس به روز سوم رسید

کارگران فولاد زاگرس در قروه کردستان در تماس با ایلنا از ادامه پیگیری‌های خود در تهران خبر دادند.
به گفته این کارگران، امروز سومین روز حضور آنها در تهران است و با این وجود هنوز پاسخ روشنی از مقامات وزارت کار دریافت نکرده‌اند.
به گفته کارگران، عصر روز گذشته (اول شهریورماه)، «علی محمد مرادی»، نماینده مردم قروه در مجلس شورا در جمع کارگران حاضر شد و با بیان این که مسئولان باید به مطالبات این 28 کارگر باقیمانده از کارخانه منحل شده فولاد زاگرس رسیدگی کنند، خواستار پاسخگویی همه مقامات مسئول شد.
از قرار معلوم پیرو تجمعات روزهای گذشته، امروز سه تن از این کارگران با مقامات وزارت کار در ارتباط با پیگیری وضعیت بلاتکلیف این 28 کارگر جلسه دارند.
کارگران می‌گویند: پس از انحلال این کارخانه بزرگ در اسفند 92، مصوب شد 28 نفر از پرسنل برای اجرای امورات جاری در کارخانه باقی بمانند و مزایای آنها توسط سهامداران پرداخت شود ولی با این وجود در یک سال گذشته هیچ پرداختی به این کارگران انجام نشده است.

-------------------------

تجمع کارگران قرارداد موقت بندر امام خمینی در اعتراض به شرایط مزدی

به گزارش منابع کارگری ایلنا، بامداد امروز کارگران قرارداد موقت بندر امام خمینی به همراه خانواده هایشان در مقابل در فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند.
بر این اساس در این اچتماع صنفی تا نزدیک به 700 نفر از کارگران قرارداد موقت شاغل در واحدهای پتروشیمی بندر امام خمینی در اعتراض به آنچه که تبعیض مزدی میان کارگران رسمی و موقت منطقه ویژه امام خمینی عنوان می شود شرکت داشتند.
این کارگران در سال گذشته در مقابل اداره کار منطقه ویژه اقتصادی (سایت 1) تجمع کرده و از طریق امضا نامه مشترکی خطاب به رئیس اداره کار منطقه ویژه اقتصادی بندر امام با انتقاد از عدم رسیدگی مسئولان به خواسته‌هایشان خواستار اجرای مطالبات خود طبق ماده ۳۸ قانون کار و ۲۷ مناطق ویژه و مقاوله نامه شماره ۱۰۰ بین الملل در جهت رفع تبعیض شده بودند.
به گفته یکی تجمع کنندگان باوجود برابری ردیف‌های شغلی و مدارک تحصیلی کارکنان اما به دلیل وجود مقررات متنوع شغلی در نحوه محاسبه و میزان پرداخت مزایای مزدی تفاوت‌های فاحشی وجود دارد که میزان ارزش ریالی آنها بعضا از یک میلیون تومان بیشتر است.
همچنین، کارگران قرارداد موقت خواستار اجرای مصوبه هیئت وزیران با موضوع:«ساماندهی حقوق و مزایای نیروهای قراردادموقت» هستند.
به گفته کارگران، قوانین جاری در مناطق ویژه اقتصادی دست مدیران را از سرباز زدن به اجرای قوانین کار باز گذاشته است.

-------------------------

نگران فروش کارخانه هستیم/ شکر خام تامین نشد

اعضای شورای اسلامی کارخانه قند فسا در تماس با ایلنا نگرانی خود را از اینکه مبادا امنیت شغلی آنها با واگذاری مالکیت و مدیریت این واحد تولیدی به بخش خصوصی از بین برود، اعلام کردند.
این کارگران می‌گویند: در حالی که از ابتدای سال جاری فعالیت این کارخانه متوقف شده و از حدود 300 کارگر این کارخانه تنها 68 نفر باقی مانده‌اند، مسئولان دولتی حاضر به تامین شکر خام برای ازسرگیری فعالیت این کارخانه نیستند.
به گفته اعضای شورا، این زمزمه وجود دارد که به بهانه خشکسالی منطقه و عدم امکان کاشت چغندر خام از یک طرف و اصرار بر اجرای اصل 44 قانون اساسی از طرف دیگر، بخواهند کارخانه را به بخش خصوصی واگذار کنند و به این ترتیب سنوات و مزایای شغلی و امید به آینده کارگران بیش از پیش به خطر خواهد افتاد، در حالیکه با تامین شکر خام، این واحد تولیدی به راحتی می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند.
از قرار معلوم حدود 50 نفر از کارگران این کارخانه روز گذشته در اعتراض به عدم راه‌اندازی کارخانه مقابل فرمانداری فسا تجمع کردند که مقامات فرمانداری پاسخی به خواسته‌های این کارگران ندادند.
به گفته کارگران، معیشت جمعی مردم در شهر کوچک فسا به کارخانه قند بستگی دارد و اگر مسئولان همت کنند و به جای فروش این واحد، به فکر راه اندازی مجدد آن باشند، کمک بزرگی به اقتصاد خانوار در این شهر خواهد بود.

-------------------------

مرگ کارگر آتش‌بار معدن فلورین طبس در حادثه‌کار

به گزارش ایلنا، این حادثه حدود ساعت 10:15 صبح روز گذشته در معدن سنگ فلورین شماره‌ی 2 شهرستان طبس دراستان خراسان جنوبی برای یکی از کارگران آتش بار به نام «حسن فاطمی » اتفاق افتاد که تحت مسئولت شرکت سرمایه‌گذاری توسعه نور کار می کرد .
از قرار معلوم در هنگام حادثه آقای فاطمی که مسئولیت روشن کردن فتیله انفجاری آتشباری را به تنهایی بر عهده داشته به دلایلی نامعلومی پس از انفجار ناگهانی چالها ی انفجاری بشدت مجروح می‌شود.
بر پایه این اطلاعات این کارگر حادثه دیده پس از وقوع انفجار پس از طی مسافتی حدود 40 متری خود را به سختی به درب ورودی تونل می رساند.
به نقل از همکاران وی گفته شده است آقای فاطمی پس از خروج از تونل در حالی به زمین افتاد که از ناحیه سر وصورت وسینه بشدت مجروح شده بود.
طبق اظهارات آنان ،کارگرانی که خارج از تونل در جان پناه مستقر بودندبه کمک او رفتند که در نهایت این کارگر 50 ساله حین انتقال به بیمارستان طبس بر اثر شدت جراحات وارده و مشکلات تنفسی، جان خود را از دست داد.
گفتنی است؛ مراسم تدفین این کارگر امروز(سه شنبه 2 شهریور) در زادگاه وی روستای میان‌آباد بخش دستگردان شهرستان طبس برگزار می‌شود.

-------------------------

تجمع مربیان پیش‌دبستانی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی و جمعی از معلولان مقابل مجلس

به گزارش ایلنا، درحالی که بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد لغو ‌رسیدگی به لایحه حمایت از حقوق معلولان طبق اصل هشتاد‌ و پنجم ۸۵ قانون اساسی در دستور کار امروز پارلمان قرار گرفت، گروهی از معلولان و خانواده‌های آنان مقابل درب ورودی مجلس تجمع کردند.
این درحالی است که جمعی از آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی علاوه بر تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود در وزارت آموزش و پرورش، خواستار ارتقای وضعیت شغلی خود از آموزش‌دهنده به آموزشیار شدند.

-------------------------

بلاتکلیفی کارگران کاشی طوس قوچان

جمعی از کارگران کارخانه کاشی طوس در تماس با ایلنا از آینده شغلی خود ابراز نگرانی کردند.
به گفته این کارگران، این کارخانه از ابتدای سال 95 به مدت سه ماه تعطیل بوده و کارگران آن به مرخصی اجباری فرستاده شده بودند. این درحالیست که این کارگران همچنان بخشی از مطالبات سال گذشته خود را دریافت نکرده‌اند.
در سال گذشته، انجمن تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران به اعضای خود توصیه کرد برای خروج از بحران به مدت سه ماه فعالیت را تعطیل کنند و کارگران را به مرخصی اجباری بفرستند، در راستای اجرای این توصیه نامه بسیاری از کارگران صنعت کاشی، شغل خود را از دست دادند.
به گفته کارگران کاشی طوس، پیش از تعطیلی خط تولید حدود 300 کارگر در این کارخانه مشغول به کار بودند، که اکنون تعداد شاغلان زیر 200 نفر است و علاوه بر این، ظرفیت تولید نسبت به سال قبل به شدت کاهش یافته است.
این کارخانه در 7 کیلومتری جاده قوچان-فاروج در استان خراسان شمالی واقع شده است.

-------------------------

جمعی از کارگران سدید ریخته گر به تهران آمدند

منابع خبری ایلنا در کارخانه سدید ریخته گر در شهرستان اسلامشهر با اعلام این خبر گفتند: حدود 6 نفر از مجموع 44کارگر کارخانه سدید ریخته گر ،صبح امروز پس از طولانی شدن روند پرداخت مطالبات معوقه خود به دفتر مالک جدید قسمتی از زمین های واگذار شده این واحد صنعتی در تهران آمدند.
به گفته آنان با توقف فعالیت تولیدی این کارخانه از ابتدای سال گذشته (94)، در حال حاضر حدود 44 کارگر با سابقه در بلاتکلیفی به سر می‌برند و در عین حال هنوز 18 ماه مزایای مزدی وبیمه ای آنها به همراه عیدی سال 95 پرداخت نشده است.
به نقل از این کارگران گفته می شود که حدود یک هفته قبل بخش زیادی از اموال وماشین آلات این واحد تولیدی بابت یک بدهی حدودا یک میلیارد تومانی در حال مصادره شدن است و همین اتفاق باعث تضعیف امید کارگران برای بازگشایی دوباره کارخانه شده است.
طبق اظهرات کارگران سدید ریخته گر این وام در سالهای 85 تا 86 دریافت شد که بعدا بازپرداخت آن با مشکلاتی همراه شدو در نتیجه طی تفاهم نامه ای مالکیت حدود 10 هزار متر از زمین کارخانه در ازای قبول مسئولیت بازپرداخت وام دریافت شده به خریدار واگذار شد.
این کارگران در ادامه تصریح کردند:با وجود عملیاتی شدن این توافق متاسفانه مالک زمین های تفکیک شده به تعهد خود در خصوص در باز پرداخت بدهی مورد نظر عمل نمی کند و به همین دلیل طی یک هفته گذشته شرکت مورد نظر در حال مصادره کردن اموال وماشین آلات کارخانه برای فروش هستند.

-------------------------

تجمع کارگران سیمان دهلران به همراه خانوادهایشان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، حدود 43 نفر از کارگران سیمان دهلران که از زمان اخراج آنان از کارخانه حدود یکسال می گذرد علارغم داشتن احکام قضایی ورای اداره کار هنوز نتوانسته اند به مطالبات صنفی خود دست پیدا کنند.به همین دلیل این تعداد کارگر روز گذشته به همراه خانواده ایشان به نشانه اعتراض در دروازه ورودی شهر دهلران تجمع کردند.
به ادعای کارگران معترض ،کارفرمای کارخانه سیمان دهلران از اجرای احکام صادر شده از سوی مراجع قضایی واداره کار خوداری می کند به همین دلیل این تعداد کارگر که در یک سال گذشته از شرایط بد معیشتی رنج برده اند ناچار شدند به نشانه اعتراض در دروازه ورودی شهر دهلران تجمع کنند.
کارگران معترض در ادامه تصریح کردند کارفرما به کارگران اخراجی کارخانه سیمان دهلران که هر کدام دارای سوابق بیش از 7 سال هستند گفته است در شرایط می توانند به کار سابقشان بازگردند که بصورت قرار داد موقت در کارخانه کار کننداین در حالیست که پیش از این نوع قرار داد کار کارگران بصورت دائمی بوده وکارفرما حق اخراج آنها را نداشته است.
این کارگران که که اکنون بیش از یکسال معطل بازگشت بکار و دریافت مطالبات معوقه خود بر اساس احکام صادره هستند در ادامه تصریح کردندبا وجود آنکه همه مسئولان استانی و شهرستان از موضوع اخراج ما 43 کارگر با خبرند متاسفانه تا به امروز هیچ عکس العملی از جانب انها مشاهده نکرده ایم به همین دلیل درپایان اجتماع روز گذشته مان به دفتر امام جمعه شهرستان دهلران مراجعه کردیم تا از نزدیک مشکلاتمان را با ایشان در جریان بگذاریم.

-------------------------

مرگ یک کارگر چاهکن بر اثر برق‌گرفتگی

به گزارش ایلنا، روز گذشته یک کارگر 60 ساله در عمق 10 متری چاه دچار برق گرفتگی شد وجان خود را از دست داد.
از قرار معلوم این کارگر متوفی، تبعه افغانستان بوده است.
براساس اعلام روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، به دنبال وقوع این حادثه شاهدین ازسازمان آتش نشانی تهران درخواست کمک کردند که بلافاصله آتش نشانان این سازمان ساعت 12:25 دقیقه روز گذشته به محل حادثه در خیابان منصور شرقی، خیابان روحانی رهسپار شدند.
داود حقی افسرآماده منطقه 8 عملیات سازمان آتش نشانی تهران در مورد این حادثه گفت: در یک منزل قدیمی دو طبقه به مساحت 60 متر مربع، کارگران در گوشه از حیاط این منزل مشغول حفر چاه بودند و برای روشنایی ته چاه هم یک رشته سیم برق کشیده بودند که ناگهان در عمق 10متری، کارگرچاهکن از حال رفت ودرعمق چاه گرفتار شد.
وی اضافه کرد: نیروهای آتش نشانی تهران به سرعت پس ازقطع برق، محل حادثه را ایمن سازی کردند و این کارگر افغانی را از انتهای چاه خارج کرده و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند.

-------------------------

کارگران آذریت تبریز در تهران تجمع کردند

کارگران حاضر در تجمع امروز که تعدادشان بیش از 40 نفر گزارش شده، به ایلنا گفته‌اند: 9 ماه است که نه مزدی به ما پرداخت شده و نه تکلیف شغلمان روشن است برای همین از سه روز قبل در اعتراض به بی‌توجهی مجموعه مدیریت کارخانه به تهران آمده ایم تا از سهامدارن اصلی کارخانه پیگیر مطالباتبان بشویم.
برپایه این اظهارات فعالیت روزانه حدود 46 کارگر کارخانه آذریت تبریز نخستین بار از تیر ماه سال گذشته (94) با مشکل مواجه می شود اما در نهایت تشدید و استمرار این وضعیت باعث می شود که تمام پرداخت های مزدی این کارگران از 9 ماه قبل مختل شود.
بنا بر ادعای کارگران علت توقف فعالیت کارخانه آذریت انجام اصلاحات ساختاری برای حذف ماده سمی و خطرناک آزبست از چرخه تولید کارخانه عنوان شده است اما در عین حال کارگران آذریت از اینکه مدیریت کارخانه برخلاف توافق انجم شده در شورای تامین استان آذربایجان شرقی عمل کرده است انتقاد دارند.
آنها یادآور می شوند که طبق مصوبه شورای تامین استان آذربایجان شرقی مدیریت کارخانه آذریت در مقام کارفرما و قائم مقام سهامدار اصلی متعهد شده بود که ضمن پرداخت تمامی مطالبات مزدی و بیمه ای شرایط انتقال و جابجایی کارگران به دیگر کارخانه های متعلق به سهامدار اصلی را فراهم کند که تاکنون هیچ کدام از این تعهدات عملیاتی نشده است.
آنها در عین حال افزودند: البته قبل از اینکه این اتفاقات در کارخانه آذریت تبریز بیفتد تعداد کارگران شاغل در این کارخانه به حدود 67 نفر می رسید که در این بین تعداد 21 نفر از آنها توسط مدیریت بازخرید شدند.
به گفته این کارگران اگرچه در جریان مراجعه اخیر تهران به آنها اعلام شده است که سهامدار اصلی تصمیم دارد تا تمامی کارگران باقیمانده آذریت را به بیمه بیکاری معرفی کند اما نظر به اتفاقاتی که در 13 ماه گذشته بر سر آنها آمده است آن کارگران انتظار عملیاتی شدن تمامی وعده های مربوط به پرداخت مطالبات مزدی و حقوقی خود را دارند.

-------------------------

پرونده کارگران بافق به دادگاه تجدیدنظر ارجاع شد

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل کارگران معدن سنگ آهن بافق، در تماس تلفنی با ایلنا از ارجاع پرونده کارگران بافق به دادگاه تجدیدنظر خبر داد.
فروغی گفت: پرونده کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق که احکام صادره مبنی بر حبس و شلاق تعلیقی در شعبه 105 کیفری 2 یزد مورد اعتراض تجدیدنظرخواهی قرار گرفته بود، امروز ( اول شهریورماه) به شبعه اول دادگاه تجدیدنظر استان یزد ارجاع شد.
وی افزود: امیدواریم با تشکیل جلسه در دادگاه تجدید نظر و رسیدگی عادلانه، حکم برائت این کارگران صادر شود.

-------------------------

تجمع دوباره باقیمانده کارگران فولاد زاگرس در تهران

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (اول شهریور ماه)، دومین روز از تجمع صنفی بیست و هشت کارگر باقیمانده فولاد زاگرس در تهران است.
این کارگران که اهل منطقه قروه کردستان هستند از روز گذشته در تهران حضور دارند . امروز دومین روز متوالی است که برای مطالبات مزدی خود مقابل وزارت کار جمع می شوند.
یکی از کارگران بابیان اینکه شب گذشته را در تهران سپری کردیم می‌گوید: در حال حاضر یک سال تمام است که دستمزد نگرفته‌ایم و بلاتکلیفیم و در این یک سال دقیقا هجده بار برای تجمع و اعتراض به تهران آمده‌ایم، اما تا کنون هیچ پاسخ روشنی به ما داده نشده است.
از قرار معلوم، شرکت فولاد زاگرس به موجب مجمع فوق العاده‌ای که در اسفند ماه ۹۲ توسط سهامداران عمده برگزار شد، منحل اعلام گردید.
پس از برگزاری این مجمع حدود ۲۰۰ کارگر این شرکت تعدیل شدند و در‌‌‌‌ همان مجمع مقرر شد ۲۸ نفر از کارگران به منظور انجام امور جاری و حفظ و حراست از دارایی‌ها به فعالیت خود ادامه دهند و مزایای آن‌ها توسط سهامداران پرداخت گردد که تاکنون اجرای این مصوبه عملیاتی نشده است.

-------------------------

کارفرمای فولاد البرز از ورود کارگران جلوگیری کرد/ آغاز دومین روز تجمع صنفی کارگران

تعدادی از کارگران این واحد صنعتی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: که همکارانشان در واکنش به این رفتار کارفرما برای دومین روز متوالی تجمع صنفی برپا کردند.
از قرار معلوم این اجتماع صنفی از ساعتی قبل که توسط عوامل نگهبانی کارخانه از ورود کارگران به محل کارشان جلوگیری می شود؛ در مقابل در ورودی کارخانه فولاد البرز در حال برگزاری است.
بنابر اعلام قبلی کارگران این واحد صنعتی به دنبال خاتمه اجتماع صنفی روز گذشته مدیریت فولاد البرز در مقام کارفرما به آنها گفته بود: از این پس برای حضور در کارخانه باید فرد فرد کارگران یک تعهدنامه کتبی را اما کند که براساس متن آن کسی حق ندارد نسبت به وضعیت موجود مزدی معترض شود.
کارگران معترض می گویند دلیل اعتراض ما کارگران فولاد البرز عدم دریافت 7 ماه مزد معوقه و عیدی وپاداش سال 94 به همراه پرداخت نشدن 16 ماه حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی است که کارفرما از پرداخت آن به کارگران خوداری می کند.

-------------------------

مرگ کارگر افغان در زمان حفر چاه

جلال ملکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا به حادثه گرفتار شدن یک کارگر در چاه در ساعت 12:25 دقیقه ظهر امروز اشاره کرد و گفت: این حادثه در خیابان منصور شرقی ، خیابان روحانی اعلام شد که بلافاصله 2 ایستگاه آتش‌نشانی به محل اعزام شدند.
وی ادامه داد: ماموران متوجه شدند که کارگری در گوشه حیاط خانه‌ای کوچک و قدیمی مشغول حفر چاه بوده که ناگهان در عمق 10 متری از حال رفته و در چاه گرفتار می‌شود.
ملکی اظهارکرد: آتش‌نشانان پس از بررسی متوجه شدند که این فرد برای روشن کردن چاه یک لامپ و یک رشته سیم برق را به داخل چاه برده است که اقدامی به شدت خطرناک است، بنابراین ماموران برق را قطع کرده و وارد چاه شدند.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با اعلام اینکه پس از خروج این‌کارگر 60 ساله افغانستانی و تحویل وی به عوامل اورژانس مشخص می‌شود این فرد جان خود را ازدست داده است، خاطرنشان کرد: باتوجه به معیوب بودن سیستم روشنایی که این فرد به داخل چاه برده و نمناک بودن خاک داخل چاه احتمال فوت ناشی از برق‌گرفتگی وجود دارد هرچند که در نهایت علت مرگ این کارگر را پزشکی قانونی اعلام خواهد کرد.
وی در پایان از کارگرانی که زیر زمین یا داخل چاه و تونل فعالیت می‌کنند خواست که برای سیستم روشنایی یا گرمایشی از سیم‌های استاندارد و مناسب و نیز چراغ‌های حبابدار(تونلی) استفاده کنند تا از تماس مستقیم با بدنه سیم‌ها و اتصال و برق‌گرفتگی جلوگیری شود.