افق روشن
www.ofros.com

(روزگار سیاه کارگران در ایران (شهریور


خبرگزاری کار ایران                                                                                     سه شنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۵

تجمع مطالبات مزدی کارگران معدن چشمه پودنه

به گزارش منابع ایلنا، کارگران معدن خصوصی چشمه پودنه که حدودا ۱۵۰ نفر هستند، صبح امروز به محل کار خود آمدند اما به نشانه اعتراض به جای اعتراض از انجام وظیفه شغلی خود در محوطه معدن تجمع کردند.
کارگران این معدن اظهار کردند: جدا از آنکه نحوه محاسبه مزایای آنها نسبت به مزایای مزدی کارگران معادن مجاور کمتر است اما از اواسط فصل بهار تاکنون بابت مزایای مزدی خود طلبکارند.

--------------------------

۳۸۰ کارگر اخراجی شیر آلات قهرمان به کار بازگشتند

«عوض سلطانی» در این باره به ایلنا گفت: حدود ۳۸۰ کارگر قرار دادی کارخانه شیر آلات قهرمان که از از اول شهریور ماه سال جاری به تعطیلات تابستانی رفته بودند، هنگام بازگشت به کارخانه متوجه شدند از ورودشان به کارخانه جلوگیری شده است.
دبیر خانه کارگر پاکدشت دلیل تعدیل ۳۸۰ نفر از مجموع ۵۰۰ کارگر این کارخانه را مشکلات مالی به تبع افزایش بدهی‌های کارخانه به اداره دارایی عنوان کرد و گفت: این کارخانه یکی از واحد های تولید شیرآلات در کشور است که علاوه بر کارگران شاغل در این کارخانه تعداد زیادی از نیروی کار خارج از آن از همکاری با این کارخانه امرار معاش می‌کنند.
این فعال کارگری سابقه کار کارگران این کارخانه را ۱۰ سال عنوان کرد و گفت: خوشبختانه با حمایت مسئولان شهرستان پاکدشت بخشی از مشکلات کارفرمای این کارخانه مرتفع شد و کارگران اخراجی به کارشان بازگشتند.
به گفته این فعال کارگری در پاکدشت، این اقدام حمایتی مسئولان بعد از آن اتفاق افتاد که کارفرمای این واحد تولیدی بیش از ۱۰ میلیارد تومان به اداره دارایی پاکدشت بدهی دارد.
سلطانی همچنین در خاتمه سخنان خود گفت: کارگران این کارخانه معوقات حقوقی ندارند و هم اکنون در کارخانه مشغول کارند.

--------------------------

انفجار در کارخانه اسلحه سازی در چک قربانی گرفت

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، «لادیسلاو هولومچیک» سخنگوی نیروهای آتش نشانی چک با تایید این خبر گفت: انفجار ساعت ۱ بعداز ظهر به وقت محلی در کارخانه «سلیِراند بِلوت» در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی پراگ رخ داد.
وی تاکید کرد که هنوز شماری از کارگران این مجتمع وضعیت مشخصی ندارند و آتش نشانان نتوانسته‌اند با نفوذ به آتش، آنان را نجات دهند.

--------------------------

مرگ کارگر در دستگاه بزرگ بتون ساز

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، وقوع این حادثه ظهر روز دوشنبه (۳۰ شهریور ماه) توسط کارگران این شرکت تولیدی بتون اطلاع داده شد که بلافاصله کاردان‌های پایگاه فوریت‌های پزشکی ۲۲۰ تبریز در محل حادثه واقع در جاده تبریز- تهران، محدوده کرکج حاضر شدند و عملیات خود را آغاز کردند.
بر اساس این گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان شرقی با وجود تلاش عوامل آتش نشانی و اورژانس برای نجات این کارگر ۴۲ ساله، متاسفانه وی جان خود را از دست داد.

--------------------------

تعویق ۱۱ ماه حقوق کارگران دکل سپنتا بین الملل در اهواز

منابع کاگری ایلنا در اهواز با اعلام این خبر افزودند: کارگران یاد شده بصورت پیمانکاری برای شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب مشغول به کارند و به دلیل بدحسابی کارفرمای اصلی در یازده ماه گذشته پرداخت مطالبات مزدی آنها دچار تاخیر شود.
برپایه این اطلاعات کارگران دکل شرکت حفاری «سپنتا بین‌الملل» در نتیجه افزایش حجم معوقات مزدی خود روز ۲۹ شهریور ماه مقابل استانداری اهواز تجمع اعتراضی برگزار کردند.
به ادعای این کارگران یکی دیگر از عوامل پرداخت نشدن طلب مزدی آنه دکل مربوط بودن شرکت پیمانکاری آنها با دکل نفتی گمشده است و این حالی است کارگران این شرکت در پیش آمدن وضعیت پیش آمده بی‌تقصیرند.
منابع کارگری ایلنا با بیان اینکه کارگران حفار مناطق نفت‌خیز جنوب به دلیل نداشتن امنیت شغلی و ترس از اخراج قدرت بیان مشکلاتشان را ندارند و در صورت اعتراض تهدید به اخراج می‌شوند، افزودند: حدود سه ماه پیش گروهی ۴۰ نفری از این کارگران که در میدان نفتی آزادگان کارمی‌کرند به دلیل اعتراض به پرداخت نشدن طلب مزدی خود تعدیل شدند.
در همین رابطه آقایار حسینی دبیر اجرایی با تایید مشکلات صنفی کارگرانی که از طریق شرکت حفاری سپنتا بین الملل در دکل‌های نفتی شرکت مناطق جنوب مشغول کارند، گفت: چند روز پیش مردمی که از مقابل استانداری اهواز گذر می کردند شاهد برپایی تجمع صنفی این کارگران بودند.
وی بابیان اینکه کمابیش بیشتر کارگران شاغل در پروژه‌های نفتی با مشکلات نظیر گرفتاری کارگران سپنتا بین‌الملل روبرو هستند، افزود: البته همیشه کارگرانی که بصورت پیمانکاری کار می‌کنند از بابت بدقولی پیمانکار و کارفرمای اصلی گرفتاری‌های صنفی داشته‌اند اما در مورد کارگران سپنتا بین‌اللمل چون مسئله رنگ و بوی سیاسی گرفته مشکل آنها به نوعی تشدید شده است.

--------------------------

وضعیت نامعلوم سهام کارگران بازنشسته آردل

به گزارش ایلنا، بیش از ۱۰۰ نفر از این کارگران که خود را سهام‌دار شرکت آردل می‌دانند روز گذشته با حضور در تجمع در مقابل محوطه این مجتمع تولیدی اعتراضی خواهان تعیین تکلیف میزان سهام خود شدند.
این کارگران در تماس با ایلنا گفتند: سال ۷۵ به ۷۰۰ نفرکارگر شرکت آردل گفته شد که شرکت وارد بورس شده و هر کارگر می‌تواند با خرید ۲۰۰ هزار تومان سهام‌دار شرکت شود.
به گفته کارگران آردل آنزمان هریک از آن‌ها بابت دریافت سبد سهام مذبور مبلغ ۵۰ هزار تومان را نقدی پرداخت کردند و قرار شد که باقیمانده مبلغ بصورت قسطی از حساب آن‌ها کسر شود.
کارگران بازنشسته تولیدی افزودند: حدود بیست سال از خرید سهام شرکت آردل می‌گذرد اما هنوز مدرک مستندی برای استفاده از مزایای سهام نداریم و این درحالی است که شرکت آردل منحل شده و شرکت‌های وابسته نیز تعطیل شده و بعضا به فروش رسیده‌اند.
همچنین آنها می‌گویند که در مراجعه به سازمان بورس به آن‌ها گفته شده، کارفرما مبلغ ۱۵۰ هزار تومان خرید سهام اولیه را نپرداخته است و به همین دلیل سازمان بورس نمی‌تواند به نام کارگران برگه سهام صادر کند.
به نقل از فعالان کارگری گروه صنعتی آردل، این واحد تولیدی هنوزهم توانایی احیا شدن را دارد اما مدیران شرکت با تدابیر شخصی تعداد کارگران را از ۷۰۰ نفر به حدود ۴۰ نفر کاهش داده‌اند و آن‌ها را بازنشسته کرده‌اند.
در همین رابطه مدیر شرکت صنعتی آردل در گفتگو خبرنگار ایلنا گفت: شرکت صنعتی آردل یکی ازشرکت‌های زیر شاخه شرکت کامیار است که به دلیل حمایت نشدن از طرف دولت و وزیر صنایع و اداره کار به این وضعیت کشیده شده است.
«کریم اقبال» افزود: سهام شرکت آردل به صورت سهامی خاص وارد بورس شد اما با توجه به مشکلات اقتصادی که در بورس نیز تاثیر فراوانی داشت که واحد صنعتی ما هم از این معضل بی‌بهره نماند و الان مدت‌هاست نام واحد صنعتی ما به دلیل زیانده بودن از صفحه بورس حذف شده است.
وی گفت: من مدیر تسویه شرکت صنعتی آردل هستم و تمام کارگران را بازنشسته کرده‌ایم، حدود ۴۰کارگر باقی مانده را نیز برایشان ترک کار آن‌ها را به اداره کرده‌ایم و به کارگران نیز گفته شده به جای تجمع‌های بی‌نتیجه برای احقاق حقوقشان به اداره کار و سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنند.
اقبال درباره تعطیلی واحدهای صنعتی گفت: وقتی حمایتی در این راستا صورت نمی‌گیرد و با حجم بالای کالاهای چینی و گران بودن و نبود مواد اولیه مدیران واحدهای تولیدی را وارار به تعطیلی واحد می‌کند.
وی در خصوص مطالبه سهام کارگران افزود: اگر این کارگران خود را سهام‌دار می‌دانند چرا به سازمان بورس مراجعه نمی‌کنند و اگر واحد صنعتی ما به بورس بدهکار است چرا بورس تاکنون این طلب را از مت مطالبه نکرده است.
مدیر واحد صنعتی آردل تاکید کرد: تا زمانی که واردات ادامه دارد تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی امری غیرقابل پیشگیری است و اگر وزیر صنایع و اداره کار و وزیر بازرگانی به داد مشکلات واحدهای تولیدی کشور نرسد باید هر روز شاهد تعطیلی چند واحد تولیدی در کشور باشیم.

--------------------------

اعتراض کارگران F. P. C پتروشیمی امیر کبیر به افزایش نیافتن مزایای مزدی

فعالان صنفی کارگری منطقه بندر امام با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: در جریان این اعتراض صنفی نزدیک به ۳۰۰ نفر از کارگرانی که از طریق شرکت پیمانکاری F. P. C (شرکت تعمیر و نگهداری صنایع فارس) در بخش تعمیرات و نگهداری مجتمع پتروشیمی امیرکبیر شاغل هستند شرکت داشتند.
منابع ایلنا تاکید دارند که اقدام اعتراضی امروز کارگران F. P. C تنها محدود به خوردن غذا در ساعت ناهار بوده و در سایر ساعات کاری کارگران معترض مطابق روال روزانه به کار خود مشغول بوده‌اند.
گفته می‌شود دلیل این اعتراض صنفی خودداری کارفرما و پیمانکار از افزایش و پرداخت برخی مزایای شغلی است که در حال حاضر در دیگر مجتمع‌های پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) به کارگران پیمانکاری پرداخت می‌شود.
به نقل از کارگران معترضی که در اقدام امروز تحریم غذای پتروشیمی امیرکبیر شرکت داشته‌اند گفته می‌شود که از سال گذشته مدیران دیگر مجتمع‌های پتروشمی همچون بوعلی، تندگویان و بندر امام در اقدامی هماهنگ برخی از مزایای مزدی کارگران پیمانکاری را خود را افزایش دادند اما تا این لحظه موضوع وعده افزایش مزایای مورد نظر در مورد ان‌ها محقق نشده است.
همچنین برپایه این اطلاعات گفته می‌شود که این کارگران از اینکه در آستانه شروع سال تحصیلی جدید برای فرزندان در حال تحصیل آن‌ها کمک‌های نقدی کمتری در نظر گرفته شده است معترض هستند.
برپایه این گفته‌ها از قرار معلوم در مجتمع پتروشمیمی بندر امام به هر کدام از فرزندان در حال تحصیل کارگران قراردادی معادل ۱۰۰ هزار تومان کمک‌هزینه تحصیل شده است اما در مورد کارگران پیمانکاری F. P. C دارای فرزند محصل یا دانشجو بدون در نظر داشتن تعداد فرزند تنها مبلغ ۱۰۰ هزار تومان پرداخت شده است.

--------------------------

ریزش آوار عامل مرگ یک کارگر ساختمانی در چاه

به گزارش ایلنا، در این حادثه بعد اظهر روزگذشته (۲۹ شهریور ماه) زمانی رخ داد، یک کارگر در حوالی بلوار کاوه نرسیده به پل صدر تهران در حالیکه که مشغول تخلیه آب چاهی در یک محل گود بر داری شده بود با ریزش بخشی از دیواره ساختمان مجاور زیر خروار‌ها خاک مدفون می‌شود.
بنا بر این گزارش، با حضور گروهای امداد و نجات در محل حادثه، جسداین کارگر ۲۰ ساله که به طور کامل در خاک مدفون شده بود با تلاش چند ساعته امداد گران حوالی ساعت۲۴ شب گذشته از زیر خاک بیرون کشیده شده است.

--------------------------

۱۸۶ کارگر کمباین‌سازی اراک اخراج شدند

یکی از کارگران کمباین‌سازی اراک در این‌باره به خبرنگار ایلنا گفت: «در یک‌ماه اخیر کارگران ۱۰ روز تجمع اعتراضی داشته‌اند چرا که معتقدند ادعای کارفرما در خصوص مشکل نقدینگی نادرست است».
به گفته وی، «این‌گونه نیست که شرکت ضرر بدهد بلکه هم کار و هم درخواست کار هست ولی آن‌ها نمی‌خواهند کار کنند».
وی با اشاره به «هم‌زمانی آغاز بازگشایی مدارس و اخراج کارگران» اظهار داشت: «مدیر اداری شرکت به کارگران اعلام کرده است که کارگران هر چه زود‌تر برای دریافت بیمه بیکاری خود را به اداره کار شهرستان معرفی کنند».
وی بابیان اینکه روند اخراج با ورود مدیرعامل جدید از سال ۹۱ آغاز شده است، ادامه داد: در حالی‌که کارگران این واحد تولیدی سه ماه حقوق معوقه طلبکارند در میان اخراج شدگان افرادی با سابقه بیمه ۱۰ ساله و از ایثارگران و خانواده شاهد نیز دیده می‌شود».
به‌گفته این کارگر، شیوه اخراج همکاران آنها بوده است که قرارداد‌های کار آنها از قبل برای «مدت زمان‌های ۸ – ۶ -۳ – ۲ و یک‌ماه»، «بدون ذکر ماهیت کار» و با قید کردن «کارگر ساده» تنظیم شده بود و در نتیجه پس از خاتمه زمان قرارداد مانعی برای اخراج وجود نداشته باشد.
وی توجیه دیگر کارفرما برای اخراج کارگران را «خلف وعده وزارت جهاد کشاورزی برای خرید ۶۲۵ دستگاه کمباین کشاورزی اعلام کرد» و ادامه داد: بنا به اظهارات مدیرمالی شرکت، وزارت جهاد کشاورزی تنها ۲۵ دستگاه خریداری کرده است».
به گفته این کارگر، «بنا به فرض که وزارت جهاد کشاورزی خلف وعده کرده باشد، گناه کارگر چیست؟ کارگران نباید تاوان سوء مدیریت مدیران را بپردازند».
وی ادامه می‌دهد: در سال‌های گذشته نیز مدیریت شرکت با بهانه‌هایی هم‌چون پرداخت نشدن وام توسط بانک کشاورزی و عدم همکاری وزارت جهاد کشاورزی حدود ۳۵ نفر از کارگران را اخراج کرد اما با مقاومت کارگران و دریافت وام از بانک مربوطه حکم بازگشت کارگران را با قراردادهایی ناقص در قالب قراردادهایی یک‌ماهه و سه ماهه صادر کرد.

--------------------------

تعویق حقوق ۱۰۰کارگر «سدید ریخته گر» به ۸ ماه رسید

کارگران این کارخانه گزارش کردند؛ کارفرمای کارخانه سدید ریخته گر از بهمن ماه سال گذشته (۹۳) به دلیل کمبود نقدینگی، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را ندارد. این کارگران در ۸ ماه گذشته مبلغ بسیار ناچیزی را بصورت علی‌الحساب دریافت کرده‌ بودند.
به گفته کارگران کارخانه سدید ریخته گر علاوه بر حقوق، بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه از جانب کارفرماست بطوری که این کارگاه بدهی زیادی به تامین اجتماعی بدهکار است.
به ادعای کارگران، مشکلات کارخانه و کارگران از چند سال پیش، زمانی آغاز شد که این واحد تولیدی از بنیاد صدوق به بخش خصوصی انتقال یافت.
طبق اظهارات آنان، یکی از عوامل بروز مشکلات نقدینگی در این واحد طولانی شدن روند تولید هر قلطک است. «برای تولید این محصول حدود ۴ ماه وقت صرف می‌شود. بعد از آن بیش از یک ماه (در صورت خوش حسابی مشتری) طول می‌کشد که پولش نقد شود.»
به گفته آنان؛ با وجود آنکه کارگران امیدوارند با حمایت دولت مشکلات این واحد تولیدی مرتفع شود و در شرایطی که همه مسئولان استانی و شهرستانی از مشکلات کارگران سدید ریخته گر باخبرند اما هنوز بی‌تفاوتی‌ کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها ادامه دارد.

--------------------------

اقدام قضایی بررسی علت سکته «شاهرخ زمانی» انجام می‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال ایلنا٬ در خصوص علت فوت شاهرخ زمانی از فعالان کارگری که چندی پیش در زندان در گذشت٬ گفت: افرادی که متهم هستند و محکوم می‌شوند اگر نگوییم بیش از سایر افراد دچار مشکلات جسمی و روحی می‌شوند به اندازه آنها با این مشکلات مواجه خواهند شد٬ به هرحال بیرون از زندان هم مریض می‌شوند و سکته می‌کنند.
قائم مقام دستگاه قضا افزود: شکل ظاهری این مسئله نشان می‌دهد که متهم سکته کرده است٬ اما در مورد اینکه علت سکته او چه بوده در حال بررسی هستیم. در این مورد پزشک باید نظر بدهد قاضی نمی‌تواند نظر شخصی بدهد. ما همه اقدامات قضایی لازم را برای بررسی علت سکته این متهم انجام می‌دهیم٬ اما نتیجه نهایی هنوز اعلام نشده است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود متهم در طول این مدت به مرخصی نرفته بوده است٬ گفت: از این موضوع اطلاعی ندارم. مرخصی زندانیان ضوابطی دارد. گاهی مرخصی رفتن آنها مضر نیست و گاهی بر عکس در این مورد هم جز در مورد استثنایی فرد تصمیم نمی‌گیرد بلکه شورا تصمیم می‌گیرد. معیارهایی برای اعطای مرخصی به زندانیان وجود دارد اما در کل در حال بررسی علت سکته این متهم هستیم و نتیجه نهایی هنوز مشخص نشده است.

--------------------------

تاخیر ۴ ماهه در پرداخت حقوق کارگران شهرداری زابل

منابع کارگری در زابل با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: این کارگران که تحت مسئولیت مستقیم شهرداری زابل در نقاط مختلف شهر به کارهای خدماتی و فضای سبز مشغول‌اند ۴ ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند.
در خصوص پرداخت نشدن معوقات مزدی این کارگران گفته می‌شود که کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی دلیل بروز این اتفاق بوده‌است.
بر پایه اطلاعاتی که به نقل از این کارگران شهرداری زابل در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است شهرداری زابل بدهی‌های زیادی به افراد حقوقی وحقیقی دارد و مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن حقوق کارگران، مسدود شدن حسابهای شهرداری زابل است.
به گفته کارگران شاغل درشهرداری زابل، در آستانه آغازسال تحصیلی فرزندانمان نیازمند دریافت همه معوقات حقوقی خود هستیم.

--------------------------

کشته شدن کارگر شرکت مخابرات تهران در اثر تصادف

به گزارش ایلنا، این حادثه حوالی ساعت ۱۷ روز گذشته در حالی رخ داد که یک خودرو سواری پرایددر حین عبور از خیابان فدائیان اسلام روبروی ورزشگاه جانبازان با یک کارگر شرکت مخابرات بشدت برخورد کرد.
مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور (فاتب)، دلیل این حادثه را عدم توجه به جلو از سوی سواری پراید عنوان کرده است.

--------------------------

تجمع کارگران خودروسازی در مقابل مجلس

به گزارش خبرنگار ایلنا، در این تجمع که نزدیک به 300 نفر از کارگران شاغل در کارخانه‌های خودروساز و قطعه‌سازی مستقر در استان تهران حضور داشتند با حضور در مقابل مجلس، خواستار تضمین امنیت شغلی خود و سایر همکارانشان شدند.
تجمع‌کنندگان معتقدند در شرایطی که مرزهای رسمی کشور به روی واردات خودروهای خارجی باز نگهداشته شده است ادامه تحریم خرید خودروهای صفر کیلومتر داخلی می‌تواند به ابزاری برای آغاز اخراج کارگران شاغل در این صنعت منجر شود.
به باور این کارگران با آغاز این اتفاق باید شاهد تکرار تعدیل‌های ساختاری باشیم که در سالهای پس از جنگ در کارخانه‌های نساجی، چرم و کفش و لوازم خانگی اتفاق افتاد و باعث شد تا در نتیجه واردات رسمی و غیر رسمی کالاهای مصرفی خارجی، شمار زیادی از کارگران این صنعت شغل خود را از دست بدهند.
همچنین گفته می شود که همزمان با برپایی این تجمع کارگری، فراکسیون کارگری مجلس با ارائه طرحی پیشنهادی خواستار آن شد تا در حمایت از اشتغال کارگران شاغل در صنایع خودروسازی تعرفه‌های مالیاتی واردات خودروهای خارجی تا یک هزار درصد افزایش یابد.

--------------------------

سومین تجمع کارگران پیمانکاری معادن البرز شرقی در ماه جاری

منابع خبری ایلنا در استان سمنان می‌گویند در این اجتماع صنفی نزدیک به ۱۵۰ نفر از کارگران معدن برناکی حضور داشتند.
دلیل این اجتماع صنفی که آخرین بار نمونه مشابه آن در تاریخ نهم و شانزدهم ماه جاری در همین مکان برگزار شده بود پرداخت نشدن ۴ ماه دستمزد معوقه عنوان شده است.
به نقل از تجمع کنندگان گفته می‌شود در این واحد معدنی حدود ۶۰۰ کارگر به صورت رسمی و ۸۰۰ کارگر به صورت پیمانکاری اشتغال دارند و تجمع امروز مربوط به کارگران پیمانکاری تونل برناکی است که از چهار ماه قبل بجز مبلغ کمی (حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان) به صورت الحساب دریافتی دیگری نداشته‌اند.
کارفرمای کارگران پیمانی معدن برناکی پیش‌تر در جریان تجمع روز ۱۶ شهریور ماه به کارگران قول پرداخت مطالبات کارگران را تا پایان ماه جاری داده بود که با عملی نشدن وعده کارفرما دوباره کارگران تصمیم به ادامه اعتراضات صنفی خود گرفته‌اند.
همچنین برپایه اظهارات کارگران پیمانکاری البرز شرقی، بیمه کارگران پیمانی این معدن نیز هر ماه به طور کامل به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شود و به همین دلیل سوابق بیمه‌ای آن‌ها با مشکل روبرو شده است.
به گفته کارگران معترض کارفرمای شرکت پیمانکار در پاسخ به اعتراض کارگران مدعی است که منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران در اختیار ندارد.

--------------------------

ادامه طلب سه ماهه کارگران معدن ذغال سنگ «گِلتوت»

یکی از کارگران این واحد معدنی در خصوص وضعیت خود و سایر همکارانش گفت: نزدیک به ۲۵۴ نفر هستیم که بابت دستمزد ماه‌های تیر، مرداد و شهریور طلبکاریم.
یه گفته این کارگر در معدن ذغال‌سنگ گلتوت همه کارگران با قراردادهای ۲۹ روزه‌ای که ماه به ماه تمدید می‌شود مشغول به کارند و ترس از تمدید نشدن این قرارداد‌ها باعث شده است تا آن‌ها به ندرت پیگر معوقات مزدی خود بشوند.
وی با اشاره به اجتماع اعتراضی که هفته گفته گذشته توسط کارگران این واحد معدنی برپا شد، گفت: روز یکشنبه گذشته (۲۱ شهریور) از موارد نادری بود که کارگران معدن گلتوت تحت فشار اقتصادی نسبت به پرداخت نشدن معترض شدند.
این کارگر معدن گلتوت بابیان اینکه تا هفته پیش مطالبات پرداخت نشده او و همکارانش شاما دستمزد خرداد ماه نیز شده بود؛ افزود: همزمان شدن این مسئله با شروع سال تحصیلی باعث شد تا تمامی ۲۵۴ کارگر معدن گل‌توت روز یکشنبه گذشته به مدت چند ساعت جاده کوهبندان به شهرستان زرند را مسدود کنند.
وی در توضیح ماجرا گفت: این اجتماع صنفی از ساعت ۷ صبح تا ۲ بعد از ظهر طول کشید و در جریان آن کارگران معترض با مسدود کردن مسیر کوهبندان به زرند باعث شدند تا علاوه بر توقف این واحد معدنی در فعالیت سایر معادن ذعال سنگ این منطقه نیز اخلال ایجاد شود.
وی بابیان اینکه مسیر عبور و مرور کارگران معادن ذغال سنگ «پابدانای جنوبی»، «چشمه پودنه» نیز از جاده کوهبندان به زرند می‌گذرد، گفت: در ساعاتی که کارگران گلتوت مسیر جاده را بسته بودند هیچ کدام از کارگران معادن دیگر نتوانستند به محل کار خود بروند.
این کارگر گلتوت گفت: در ‌‌نهایت پس از اینکه کارگران معترض قانع شدند که تجمع اعتراضی خود روز به داخل مخوطه معدن منتقل کنند، کارگران دیگر معادن توانستند با تاخیر در محل کار خود حاضر شوند.
وی گفت: برپایی این تجمع صنفی باعث شد تا ظهر روز یکشنبه، دستمزد خرداد ماه کارگران گلتوت پرداخت شود اما از آنزمان تاکنون هنوز برای پرداخت مطالبات باقیمانده اقدامی نشده است.
وی بابیان اینکه کارگران گلتوت بعد از دریافت دستمزد خردادماه به کار خود بازگشته‌اند، ادامه داد: کارگران می‌دانند که مشکل پرداخت نشدن معوقات مزدی آن‌ها به بدحسابی وزارت صنعت، معدن و تجارت بازمی‌گردد.
این کارگر افزود: از آنجا که محصول ذغال سنگ معدن گلتوت توسط شرکت ذغال سنگ ایران خریداری می‌شود و این شرکت به عنوان یکی از زیر مجموعه‌های وزارت صنعت و معدن در پرداخت بهای ذغال سنگ خریداری شده تاخیر می‌کند، پیمانکار نمی‌تواند به تعهدات خود در برابر آن‌ها عمل کند.
وی ادامه داد: تاثیر این بدحسابی حتی از به تاخیر افتادن زمان پرداخت مزد نیز بیشتر است بطوری که نه تنها مقایسه با کارگران شاغل در معادن دولتی به آن‌ها مزایای مزدی کمتری تعلق می‌گیرد بلکه حتی کارفرما به تعهدات قانونی خود در خصوص توزیع ابزار و وسایل حفاظت ایمنی و بهداشت کار عمل نمی‌کند.
این کارگر گفت: با اینکه حجم کار ما با کارگران معادن دولتی برابر است اما به آن‌ها حدود ۱۲۰ هزار تومان سختی کار در ماه پرداخت می‌شود و به ما با احتساب اضافه کاری و کار در روزهای تعطیل، نهایتا یک میلیون و سیصد هزار تومان حقوق می‌پردازند اما کارگران معادن دولتی در موعد مقرر مزدشان را می‌گیرند و دریافتیشان حداقل پانصد هزار تومان از ما بیشتر است.

--------------------------

مرگ کارگر افغان هنگام لایروبی چاهی در زرندیه

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، براساس خبری که به نقل از فرمانده انتظامی شهرستان زرندیه در استان مرکزی دررسانه‌ها منتشر شده است این حادثه براثر بریده شدن کابل بالا کشنده سطل داخل چاه رخ داد و کارگر افغان که مشغول لایروبی چاه بود به علت شدت جراحت جان خود را از دست داد.
در این رابطه سرهنگ داوود کاظمی به رسانه‌ها گفته است: در خصوص این حادثه پرونده‌ای تشکیل شده و علت وقوع حادثه در دست بررسی است.

--------------------------

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، براساس خبری که به نقل از فرمانده انتظامی شهرستان زرندیه در استان مرکزی دررسانه‌ها منتشر شده است این حادثه براثر بریده شدن کابل بالا کشنده سطل داخل چاه رخ داد و کارگر افغان که مشغول لایروبی چاه بود به علت شدت جراحت جان خود را از دست داد.
در این رابطه سرهنگ داوود کاظمی به رسانه‌ها گفته است: در خصوص این حادثه پرونده‌ای تشکیل شده و علت وقوع حادثه در دست بررسی است.

--------------------------

تجمع کارگران پارس متال برای وصول معوقات مزدی

منابع خبری ایلنا در در کارخانه «پارس متال» با اعلام این خبر می‌گویند که دلیل اعتراض کارگران است دستمزد مرداد و شهریور ماه نیز به جمع مطالبات مزدی پرداخت نشده اضافه شود.
برپایه این اطلاعات ظاهرا کارگران این مجتمع صنعتی با احتساب شهریور ماه نزدیک به دو ماه معوقات مزدی طلبکارند و همچنین گفته می‌شود که حق بیمه ماه‌های تیر و مرداد آنها هنوز به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
علاوه بر این به نقل از کارگران پارس متال گفته می‌شود که علاوه بر مطالبات مزدی وبیمه، هنوزکارفرما ۷۰ درصد از عیدی سال ۹۳ کارگران را نپرداخته است.
کارگران همچنین درباره بخش دیگری از مشکلات خود گفتند: بدحسابی کارفرمای کارخانه پارس متال در خصوص باز پرداخت تسهیلات بانکی است، که حقوق کارگران این کارخانه را تا مرز توقیف قضایی پیش برده است.
کارگران در تشریح این موضوع به ایلنا افزودند: در سال ۹۱، حدود۳۰۰ کارگر این واحد تولیدی به مدت ۵ ماه حقوق و مطالبات خود را دریافت نکرده بودند. در آن زمان مدیریت وقت کارخانه به کارگران پیشنهاد داد تا در ازاء مطالبات معوقه و بخشی از طلب جاری آن زمان ، مبلغی را در قالب تسهیلات وامی از بانک مهر اقتصاد دریافت کنند.
به گفته آنان، در آن زمان کارگران کارخانه پارس متال تحت فشار مالی و از ترس فسخ قرارداد کار مجبور به استفاده از این تسهیلات شده‌اند.
به ادعای آنان، قرار بود که کارگران پارس متال این وام بانکی را بابت مطالبات خود دریافت کنند و در مقابل کارفرما در قالب امضاء یک تعهد نامه محضری مسئولیت بازپرداخت اقساط چهار ساله را از حقوق کارگران برعهده بگیرد اما از آنزمان تاکنون مدیریت کارخانه بازپرداخت این وامها را به تاخیر انداخته است.

--------------------------

غرق شدن کارگر ۵۴ ساله در عسلویه

به گزارش خبرنگار ایلنا از عسلویه، شب گذشته کارگر ۵۴ ساله‌ای که در حاشیه ساحل پارک ساحلی مروارید شهر عسلویه درحال شناکردن بوده است بدلیل عدم آشنایی با اصول شنا غرق شد و همچنین و نبود نیروی امدادی نجات غریق، جان خود را از دست داد.
به گفته شاهدان عینی؛ متوفی از کارگران شاغل در منطقه عسلویه و از اهالی شهرستان لُردِگان بوده است که به دلیل عدم آشنایی با اصول شنا و نبود نجات غریق جان خود را از دست داده است.
به گفته اهالی این منطقه؛ بسیاری از مسافران و کارگران شاغل در شهرستان عسلویه بدلیل آب و هوای گرم این منطقه برای شنا کردن و تفریح به ساحل می‌آیند و ساعاتی از وقت خود را در کنار ساحل عسلویه می‌گذرانند و بار‌ها شاهد غرق شدن افراد شده‌ایم.
براساس این گزارش، سایت محلی چریف عسلویه دراین زمینه نوشت؛ در این منطقه ساحل محلی ایمن یا پلان خاصی به منظور شنا در نظر گرفته نشده است و درگذشته افراد دیگری نیز در این محل غرق شده‌اند که می‌طلبد متولیان امور نسبت به احداث محل مناسبی جهت شنا و نیز استقرار ناجیان غریق اقدام کنند تا شاهد بروز چنین حوادثی نباشیم.

--------------------------

تعویق ۶ ماه حقوق و۳ ماه بیمه ۱۵۰ کارگر پی وسی ایران

این منابع در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفتند: با وجود آنکه کارگران این واحد هر ماهه حقوق دریافت می‌کنند ولی دریافتی‌های آنان مربوط به معوقات حقوقی ماه‌های گذشته است.
کارگران بابیان اینکه بی‌نظمی‌های پرداخت حقوق در طی ۸ سال گذشته باعث تجمیع شش ماه حقوق معوقه آنان شده است، با ذکر مثالی تصریح کردند: به عنوان مثال کارگران این کارخانه حقوق اسفند ماه سال ۹۳ را، صبح امروز۲۸ شهریور ماه دریافت کرده‌اند.
یکی ازکارگران شرکت پی وی سی ایران با اشاره به مشکلات معیشتی بیش از ۱۵۰ کارگر به تبع تعویق ۶ ماه حقوق، افزود: علاوه بر ۶ ماه حقوق، ۳ ماه بیمه این کارگران نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است.
به گفته وی، خودداری اداره تامین اجتماعی مهدی شهر سمنان از دریافت لیست بیمه‌ای کارگران این مشکلات زیادی را برای کارگران بوجود آورده است.
طبق ادعای وی، از فروردین ماه سال جاری کارفرمای کارخانه پی وی سی سمنان به دلیل مشکلات مالی کارخانه توان پرداخت حق بیمه کارگران را بصورت ۱۰۰ درصدی ندارد. به همین دلیل دفتر چه‌های درمانی کارگران در سال جاری در دو مرحله (ماهای فروردین و اردیبهشت ومرداد وشهریور) از سوی تامین اجتماعی فاقد اعتبار شده است.
به گفته وی با وجود آنکه کارفرما آمادگی خود را برای اقساطی کردن معوقات بیمه‌ای کارگران به تامین اجتماعی اعلام کرده است اما متاسفانه اداره تامین اجتماعی مهدیشهر تمایلی به همکاری نشان نمی‌دهد.

--------------------------

گیر کردن انگشتان دست یک کارگر اغذیه فروشی در چرخ گوشت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه، راس ساعت ۱۱روز دوشنبه ۲۳ شهریور ماه در یکی ازمنازل مسکونی در خیابان ابوذر (فلاح سابق)، خیابان آقاجانی اتفاق افتاد و انگشتان دست این کارگر به شدت آسیب دید.
طبق این گزارش، دست چپ این کارگر که از ناحیه سه انگشت میانی آسیب دیده بود توسط امداد گران با برش دادن بخشی از چرخ گوشت خارج شده و وی به بیمارستان انتقال داده می‌شود.
در این زمینه رضا ناجی یکی از کار‌شناسان سازمان آتش نشانی منطقه ۵ تهران تشریح کرد: همواره به خانواده‌ها و کسانی که با چرخ گوشت‌های خانگی و صنعتی سر و کار دارند توصیه می‌شود هنگام کار با این وسیله خطرناک، احتیاط کرده و دست خود را بیش از حد مجاز درون گلویی چرخ گوشت قرار ندهید.
همچنین طبق تاکید این کار‌شناس در صورتیکه دست شخصی در چرخ گوشت گیر می‌کند و امکان خارج شدن آن وجود ندارد، کوچک‌ترین حرکتی را به دست آسیب دیده و چرخ گوشت وارد نکنید وهمواره سعی کنید در اولین فرصت با عوامل اورژانس و گروهای امداد نجات تماس بگیرید.

--------------------------

کارگران خدماتی شهرداری شوشتر بدون تجهیزات ایمنی مشغول‌کارند

منابع کارگری ایلنا در شوشتر گزارش دادند، پرداخت حقوق حدود ۳۰ کارگر خدماتی ناحیه یک شهرداری «شوشتر» در استان خوزستان ۵ ماه به تاخیر افتاده است.
این کارگران که تحت مسئولیت مستقیم شهرداری در نقاط مختلف ناحیه یک شهر شوشتربه کارهای خدماتی و نظافتی مشغول‌اند از ابتدای سال جاری دستمزد دریافت نکرده‌اند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که آنها پیش از آغاز سال ۹۴ نیز تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری تامین کننده نیروی انسانی در مجموعه شهرداری شوشتر فعالیت داشتند که آن موقع نیز هر ماه دستمزد آنها با تاخیر پرداخت می‌شد.
به ادعای این کارگران خدماتی شهرداری شوشتر، علاوه بر آنکه شهرداری شوشتر بابت دستمزد ۵ ماه گذشته به آنها بدهکار است، هنوز برخی از آنها بین یک تا ۲ میلیون تومان از پیمانکار قبلی شهرداری طلبکارند.
به گفته این کارگران، در سالهای اخیر کاهش درآمد شهرداری‌ها باعث شده است این نهاد نتواند به موقع دستمزد کارگران پیمانکاری و قرراداد مستقیم شاغل در این مجموعه را پرداخت کند..
از قرار معلوم در آمد ماهانه شهرداری شوشتردر حدی نیست که بتواند هزینه‌های جاری شهرداری و مطالبات معوقه کارگران خدماتی و فضای سبز را پرداخت کند، به همین دلیل شهرداری بدنبال افزایش اعتبارات و کسب در آمد است.
برپایه این اطلاعات، مشکلات مالی شهرداری شوشتر علاوه بر ایجاد تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی بر شرایط کار روزانه این کارگران نیز تاثیر گذاشته است.
منابع ایلنا با انتشار تصاویری که به تازگی از اشتغال کارگران خدمات شهری شهرداری شوشتر تهیه شده است از نادیده گرفته شدن اصول ایمنی و بهداشت کار در محیط کار این کارگران خبر می‌دهند.
در این رابطه به نقل از این کارگران گفته شده است که ظاهرا محدوده تاثیر مشکلات مالی شهرداری شوشتر از پرداخت نشدن دستمزد آنها فراتر رفته است بصورتی که در برخی موارد در سطح شهر شوشتر مشاهده می‌شود که مدیریت شهری بجای استفاده از دستگاه‌های لنجن کش برای خارج کردن فاضلابهای سطح شهر از کارگران خدماتی استفاده می‌کنند و این خود کارگران هستند که باید با دست‌خالی برای رفع گرفتگی جوی آب خیابان‌ها وارد لجن‌ها شوند.
این مسئله در حالی است که بر اساس ماده 91 قانون کار، کارفرمایان و مسئولان کلیه واحدها مکلفند برای تامین حفاظت و سلامت و بهداشت کارگران وسایل و امکانات را تهیه و در اختیار کارگران مورد نظر قرار دهند.
در همین رابطه یکی از مسئولان شهردای شوشتر با تایید اینکه تصاویر فوق، مربوط به فعالیت کارگران خدماتی این مجموعه است؛ گفت: ماجرا این است که کارگر مورد نظر با تصمیم خود و با هدف بازکردن گرفتگی جوی آب داخل لجن رفته است.
وی با تاکید بر اینکه در مجموعه شهرداری شوشتر هیچ مشکلی از بابت دسترسی کارگران خدماتی به ابزار ایمنی و بهداشت کار وجود ندارد، گفت: این کارگران از روی غیرت، وظیفه شناسی و احساس تعهد به مردم اینکار را می‌کنند و برای رفع مشکلات شهر منتظر دستور کسی نمی‌مانند.ما حتی برای این کارگر ابزار ایمنی بردیم که وی گفت تا کارش را انجام ندهد از آنجا بیرون نمی‌آید.
وی ادامه داد: اینکه می‌گویند به دلیل مشکلات مالی شهرداری، هم دستمزد کارگران با تاخیر پرداخت شده و هم آنها مجبورند تا بدون استفاده از دستگاه لجن کش گرفتگی جوی آب شهری را بازکنند درست نیست.

--------------------------

دستمزد پرداخت نشده کارگران سد«تنگ سرخ» به ماه هشتم رسید

علی لطفی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: متاسفانه بدلیل نبود اعتبار، حدود هشت ماه است که حقوق ۸۰ کارگر سدتنگ سرخ بویراحمد پرداخت نشده است.
وی با ابراز نگرانی وضعیت معیشت کارگران سدتنگ سرخ بویراحمد، اظهارکرد: باوجود تمامی رایزنی‌ها و پیگیری‌ها، اعتباری برای پرداخت حقوق و مطالبات این کارگران از سوی پیمانکار و خزانه مرکزی تخصیص داده نشد.
مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد افزود: برای راضی نگه داشتن کارگران سدتنگ سرخ مجبورشدیم که اعتباری معادل یکماه حقوق کارگران این سد بطور علی الحساب به پیمانکار پرداخت کنیم.
لطفی، میزان مطالبات کارگران سدتنگ سرخ بویراحمد را حدود ۱۰ میلیارد ریال عنوان و گفت: شرایط نگران کننده‌ای در این زمینه داریم و باید منتظر آینده بود.
وی افزود: از ابتدای سال‌جاری تاکنون هیچگونه اعتباری از سوی خزانه به اداره کل امور آب کهگیلویه و بویراحمد هم در زمینه حقوق کارگران سدتنگ سرخ بویراحمد و هم در ارتباط با پروژه‌های عمرانی پرداخت نشده است.
مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیمه کارگران سدتنگ سرخ بویراحمد توسط پیمانکار پرداخت می‌شود اما حقوق پرداخت نمی‌شود.

--------------------------

کارگر جوشکار کارخانه گندله سازی با سقوط از ارتفاع کشته شد

به گزارش اخباردریافتی ایلنا، این حادثه روز یکشنبه – ۲۲ شهریور ماه- راس ساعت یک بامدادزمانی رخ داد که این کارگر ۲۸ ساله با هویت «ر. ه» هنگام کار جوشکاری بر روی اسکله فلزی از ارتفاع ۹ متری سقوط می‌کند.
سرهنگ «سید رضا صادقیان» فرمانده انتظامی شهرستان «اردکان» با تایید این خبر گفته است ؛خبر سقوط کارگر جوشکار کارخانه «گندله سازی» این شهرستان از طریق تلفن ۱۱۰ اعلام شد و بلافاصله عوامل پلیس آگاهی و پاسگاه در محل حادثه حاضر شدند.
به گفته وی؛ با دستور مقام قضائی، روز حادثه جسد تحویل سردخانه شد و تحقیقات بیشتر پلیس در خصوص این پرونده، ادامه دارد.

--------------------------

ثابت ماندن مزایای مزدی کارگران قراردادی پالایشگاه پارسیان

یکی از کارگران قراردادی پالایشگاه گاز پارسیان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در سال ۹۰ تسط دولت وقت طرحی به اجرا درامد که بر اساس آن کارگران پیمانکاری شاغل در دستگاه‌های دولتی بصورت مستقیم با دستگاه دولتی مربوطه قرارداد کار موقت امضا کردند.
وی ادامه براین اساس‌‌ همان سال قرارداد کاری نزدیک به ۶۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری پالایشگاه گازی پارسیان تبدیل وضعیت شد اما از آن سال تاکنون بخشی از مزایای مزدی آن‌ها ثابت مانده است.
به گفته این کارگر قراردادی پالایشگاه گازی پارسیان هرچند در آغاز هرسال دستمزد او سایر همکارانش براساس بخشنامه ابلاغی شورای عالی کار افزایش می‌یابد اما در تمامی این سال‌ها ارزش نقدی مزایایی که بابت بدی آب و هوا، حق مسافت، ایاب و ذهاب، حق جذب به آن‌ها تعلق می‌گرفت ثابت مانده است.
به ادعای او وضعیت پیش آمده در حالی است که در تمامی پنج سال گذشته ارزش ریالی مزایای مورد نظر در مورد سایر کارگرانی که بصورت رسمی و پیمانکاری در استخدام پالایشگاه گازی پارسیان هستند افزایش یافته است.
طبق اظهارات این کارمند پالایشگاه به‌دلیل ممنوعیت جذب و استخدام در مجموعه شرکت نفت ایران، به دستور وزارت نفت و زیرنظر پالایشگاه قراردادهای این بخش از کارکنان در سال ۱۳۹۰ پس از تبدیل وضعیت به‌صورت یک‌ساله تمدید می‌شود.
وی افزود: مشاهده این ‌که حقوق دریافتی یک کار‌شناس با دریافتی یک کارگر ساده برابر است، از انگیزه این‌دست از کارکنان کاسته است، بطوری که از سال ۱۳۹۰ که قانون تبدیل وضعیت اجرا شد و بسیاری از کارکنان از وضعیت پیمانکاری به قرارداد موقت تغییر وضعیت دادند اجرای این رویه پرداختی اعتراضات کارکنان را در پی داشته است.
وی ادامه داد: کارکنان قرارداد موقت طی شکایت‌نامه‌ای مراتب اعتراض و رفع تبعیض را به وزارت نفت و ستاد گاز اعلام کردند که در ‌‌نهایت به تشکیل «کارگروه بررسی وضعیت» منجر شد.
این کارمند پالایشگاه شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس‌جنوبی گفت: تنها دستاورد جلسات این کارگروه از سال ۱۳۹۰ پرداخت «حق بدی آب و هوا» بوده که با عنوان «فوق‌العاده ترمیمی» به‌صورت ثابت و بدون افزایش سالیانه هر ساله پرداخت می‌شود.
در همین رابطه مدیرمنابع انسانی شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: حق مسکن، عائله‌مندی، بدی آب و هوا و فوق‌العاده شغل به تمامی گروه‌های کارکنان پالایشگاه اعم از رسمی، قراردادی پرداخت می‌شود.
«غلامحسین فروغی‌نیا» در خصوص پرداخت نشدن حق بدی آب و هوا به برخی از کارگران این شرکت گفت: پرداخت حق بدی آب و هوا بستگی به موقعیت جغرافیایی کار افراد در مناطق گرمسیری و سردسیری دارد؛ اگر این دسته از افراد در مناطق عملیاتی گرمسیری چون، پارسیان، نارکنگان، آغار و دالان کار کنند، بدون شک بایست از حق بدی آب و هوا برخوردار باشند و افرادی که در گروه مناطق سردسیری مشغول به کار نیستند، «بن نقدی» دریافت می‌کنند.
وی افزود: شمار کارگران قرارداد موقت ۶۰۰ نفر و قرارداد پیمانی حدود ۲۸۰۰ نفر هستند؛ کارکنان قراردادی که تغییر وضعیت داده‌اند و به نفت راه پیدا کرده‌اند تابع قوانین نفت شده و کارگران پیمانی بر اساس قانون وزارت کار هستند؛ «ساماندهی وضعیت کارکنان دارای قرارداد موقت و پیمانی بر عهده وزارتخانه و شخص وزیر است» و هنوز متأسفانه تصمیم جدید را به ما ابلاغ نکرد‌ه‌اند و مانند ایام گذشته وضعیت قرارداد‌ها به حال خود باقی است.
فروغی‌نیا با تأکید بر این‌که «شرایط دریافتی همکاران قراردادی و پیمانی با همکاران رسمی بسیار متفاوت است»، گفت: همکاران رسمی تابع قوانین و مقررات استخدامی وزارت نفت هستند و این وزارتخانه نیز قوانین استخدامی خاص خود را دارد.
وی افزود: آن‌دسته از کارگران قرارداد موقت که حق بدی آب وهوا به آنان تعلق نمی‌گیرد باید به ما مراجعه کنند و ما نیز تا جائی‌که قانون به ما اجازه می‌دهد این موضوع را پیگیری و بررسی کنیم.

--------------------------

معطلی کارگران معترض مس سرچشمه وارد سومین روز شد

به گزارش ایلنا، دست‌کم سه روز از بازگشت کارگران معترض مس سرچشمه به کرمان می‌گذرد و این کارگران هنوز منتظرند تا در حضور بازرسان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی از میان خود نمایندگانی را برای مذاکره با کارفرما و پیمانکارانتخاب کنند.
این کارگران که تعداد آن‌ها در حدود ۳۰۰ نفر است به واسطه شرکت پیمانکاری «آرین ناران» در شرکت مس سرچشمه مشغول ‌کارند و در شرایطی منتظر تبدیل وضعیت استخدامی خود بودند مطلع شدند که براساس قراردادهای جدید کار باید ازاین پس برای یک پیمانکار جدید و در ازای دریافت دستمزدی کمتر کار کنند.
به همین دلیل در ماه‌های اخیر حداقل دونوبت برای پیگیری مطالبات صنفی خود به تهران آمدند و در مقابل ساختمان وزارت، صنعت، معدن و تجارت و نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند و هر بار با وعده رسیدگی به خواسته‌های خود به کرمان بازگشتند.
یکی از این کارگران می‌گوید: وضعیت رفاهی و مزدی کارگرانی که بصورت قرارداد مستقیم در شرکت مس سرچشمه مشغول کارند در مقایسه با شرایط ما بسیار بهتر است و به همین دلیل ما همیشه منتظر رسیدن زمان تبدیل وضعیت استخدامی خود بودیم اما در قراردادهای جدیدی که تنظیم شده، حتی همین مزایای کنونی هم نادیده گرفته شده است
وی ادامه داد: از قرار معلوم با جابجایی پیمانکار نوع فعالیت ما نیز از کار معین به کار حجمی تغییر کرده و به همین دلیل نزدیک به یک میلیون تومان از دریافتی‌های آن‌ها کاسته شده‌است.
این کارگر مس سرچشمه ادامه می‌دهد: در جریان تجمع هفته گذشته مسئولان نهاد ریاست جمهوری به ما گفتند که از میان خود افرادی را به نمایندگی انتخاب کنیم تا آن‌ها با مسئولان شرکت مس و پیمانکار برای مذاکره تشکیل جلسه بدهند.
وی بایادآوری سابقه اخراج افرادی که از سوی آن‌ها به عنوان نماینده انتخاب شده بودند، گفت: از آنجایی که تضمینی برای تکرار این اتفاق برای نمایندگان جدید وجود ندارد، قرار شد که پس از بازگشت به کرمان در حضور بازرسان اداراه کار این استان بین پنج تا هفت نفر را به عنوان نماینده قانونی انتخاب کنیم و از زمان بازگشت به کرمان این درخواست خود را در اداره کار کرمان مطرح کردیم که تا این لحظه بی‌پاسخ مانده است.
در این خصوص «علیرضا مقدم» از کار‌شناسان حقوقی می‌گوید: با توجه به شرایط کنونی کارگران معترض مس سرچشمه، نمی‌توان رسیدگی به خواسته‌های آن‌ها را به انتخاب نماینده کارگر در حضور ماموران اداره کار منوط کرد.
این وکیل دادگستری در توضیح این مسئله گفت: از قرار معلوم تعداد کارگران معترض مس سرچشمه کم نیست و براساس اخبار منتشر شده تنها در هفته گذشته نزدیک به ۲۵۰ نفر آن‌ها برای مدت پنج روز در تهران بودند که منزله حضور نداشتن آن‌ها در محل کار است.
وی بابیان اینکه شیوع چنین سطحی از نارضایتی کارگران یک کارگاه می‌تواند روند فعالیت آن کارگاه را مختل کند، افزود: در چنین شرایطی اگر تصمیم بر ادامه فعالیت کارگاه‌ باشد به هیچ وجه معقول نیست که کارگران معترض را معطل نماینده اداره کار کرد. ‌
مقدم افزود: طبق گفته خود کارگران آن‌ها تاکنون برای پیگیری خواسته‌هایشان از میان خود افرادی معتمد و مطلعی را به عنوان نماینده انتخاب کرده‌اند و حتی از قرار معلوم این منتخبان تاکنون چند نوبت با مسئولان وزارت صنعت، شرکت مس و پیمانکار مذاکرده کرده‌اند.
وی ادامه بابیان ایتکه در چنین شرایطی نمی‌توان منتظر آمدن ماموران وزارت کار به شرکت مس سرچشمه برای تشکیل نهاد صنفی کارگری مورد تایید قانون کار شد، ادامه داد: در وضعیت کنونی حضور و نظارت ماموران وزارت کار در جلسه انتخاب نماینده اداره تنها جنبه نمادین دارد و اگر منظور تضمین وجه قانونی انتخاب این نمایندگان است کارگران معدن سرچشمه می‌توانند با مراجعه به یکی از دفا‌تر اسناد رسمی به همکاران منتخب برای پیگیری خواسته‌هایشان وکالت محضری بدهند.
این کار‌شناس حقوقی گفت: برابر فصل ششم قانون کار، کارگران هر کارگاه پس از داشتن همه شرایط قانونی می‌توانند در قالب یکی از سه تشکل «شورای اسلامی کار»، «انجمن صنفی کارگری» و «نماینده کارگر» از میان خود افرادی را به عنوان نماینده صنفی انتخاب کنند و مطابق همین مقررات تشریفات اداری مربوط به تشکیل هرکدام از نهادهای مورد نظر فرآیندی زمانبر است.

--------------------------

۸۵ کارگر شیشه آبگینه اخراج شدند

کارگران این واحد صنعتی در شهرک صنعتی البرز در تماس با ایلنا افزودند: این اخراج روز گذشته ( ۲۲ شهریور ماه) صورت گرفته و در حال حاضر همکاران اخراج شده آن‌ها برای پیگیری مطالبات مزدی خود در اداره کار شهر صنعتی البرز شکایتی را مطرح کرده‌اند.
به گفته این کارگران، علت اخراج این گروه از همکاران آنها که دست‌کم تا ۱۵ سال سابقه کار داشته‌انداتمام قرارداد کار بوده است.
آنها می‌گویند: روز گذشته کارگران مورد نظر طبق روال همیشه برای ادامه کار به کارخانه مراجعه می‌کنند اما انتظامات کارخانه از ورود آنها جلوگیری می‌کند.
این کارگران با یادآوری اینکه جدا از اخراجهای اخیر هنوز نزدیک به ۴۰ کارگرقرار دادی در این واحد مشغول کارند، افزودند: از قرار معلوم این تعدیل‌ها در راستای کاهش هزینه‌ها صورت گرفته و باعث شده است تا باقیمانده کارگران نیز از بابت امنیت شغلی خود احساس خطر کنند.
به ادعای آنان در کارخانه شیشه آبگینه زمانی نزدیک به ۴۰۰ کارگر کار می‌کردند که در حال حاضر با احتساب مجموع کارگران رسمی و قراردادی تعداد آن‌ها به کمتر از ۲۰۰ نفر کاهش یافته است.
کارگران شیشه آبگینه بابیان اینکه کارگران شاغل واخراجی هنوز بابت مزایای مزدی ۶ ماه گذشته از کارفرما طلبکارند، افزود: کارفرما علاوه بر حقوق حق عیدی سال گذشته را هم به کارگران پرداخت نکرده است.

--------------------------

توقف رسیدگی به مشکلات کارگران پیمانکاری مس سرچشمه

یکی از کارگران پیمانکاری مس سرچشمه با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در جریان تجمعی که هفته گذشته در مقابل نهاد ریاست جمهوری داشتیم به ما گفته شد که اگر از میان خود افرادی را به عنوان نماینده انتخاب کنیم این نمایندگان در جلساتی که قرار است برای رسیدگی به خواسته‌های صنفی ما برگزار شود شرکت خواهند کرد.
وی ادامه داد: به همین دلیل از زمانی که به کرمان بازگشتیم برای انتخاب نماینده درخواستی را در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح کرده‌ایم که تا این لحظه بی‌پاسخ مانده است و با این شرایط تکلیف وعده‌هایی که در نهاد ریاست جمهوری به ما داده شد معلوم نیست.
به گفته این کارگر پیمانکاری مس سرچشمه در جریان تجمع ماه گذشته او همکارانش نیز مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت از آن‌ها خواسته بودند تا برای رسیدگی به مطالبات صنفی آنه از میان خود نمایندگانی را انتخاب کنند اما آن زمان نیز اداره کار به درخواست ما ترتیب اثر ندادند.
این کارگر پیمانکاری مس سرچشمه ادامه داد: از آنجا که قراردادهای کاری همه ما کوتاه مدت است، این احتمال وجود دارد که قرارداد‌های کاری افرادی که به نمایندگی انتخاب می‌ شوند توسط کارفرما یا پیمانکار تمدید نشود.
وی ادامه داد: برای همین تصمیم داریم تا نمایندگان خود را بصورت قانونی و با تایید اداره کار انتخاب تا بلکه امنیت شغلی آن‌ها در زمان برگزاری جلسات مذاکره تامین شود.
نزدیک به ۲۵۰ کارگر پیمانکاری مس سرچشمه برای پیگیری مطالبات صنفی خود از شنبه تا چهارشنبه گذشته در تهران بودند، این کارگران که در ابتدا نزدیک به ۱۵۰ نفر بودند در مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کرده بودند، و چون از جلساتی که میان آن‌ها با مسئولان وزات صنعت، شرکت مس و پیمانکار راضی نبودند در روزهای بعد بر تعداد آن‌ها افزوده شد و در ‌‌نهایت این کارگران مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری تجمعی را برپا کردند.

--------------------------

احتمال افزایش حوادث کار با ورود تجهیزات ایمنی نامرغوب

«ابوالفضل اشرف منصوری» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: نگاه سودجویانه باعث شده است، پیمانکاران همواره نامرغوب‌ترین و ارزان‌ترین اجناس را خریداری می‌کنند؛ آنان «زیربار خرید تجهیزات نمی‌روند» و یا اگر هم بروند با انجام خریدهای جزئی مسئله را سر هم می‌کنند.
این کارشناس ایمنی افزود: وضعیت پیش آمده در حالی است که مطابق ماده ۹۱ قانون کار تمامی کارفرمایان مکلفند تا علاوه بر خرید وسائل ایمنی آنها را در اختیار کارگران قرارداده و روش استفاده و نگهداری از آنرا نیز به کارگران بیاموزند.
وی ادامه داد: فروشندگان تجهیزات حفاظت فردی نیز به‌دلیل آن‌که از فضای موجود بازار اطلاع درستی ندارند و سود خوبی نیز نصیب آن‌ها می‌شود، ترغیب می‌شوند تا این اجناس را وارد کشور کنند.
این کار‌شناس ایمنی با اشاره به اینکه مطابق ۹۰ قانون کار تولید یا واردات هرگونه وسائل ایمنی و حفاظت فنی باید با تایید وزارتخانه‌های کار و بهداشت صورت بگیرد، یادآور شد: برای جلوگیری از واردات وسائل ایمنی نامرغوب ایمنی خارجی به داخل کشور میان معاون روابط کار وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با گمرک و وزارت صنعت و معدن و تجارت مکاتباتی صورت گرفته است.
به گفته وی، «مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار» در کشور طبق قانون موظف به تأئید نمونه‌های وارداتی و تولیدی است، وجود تجهیزات فردی نامرغوب به ناکافی بودن بازرسان کار، کنترل‌های مهندسی، گستردگی کار و شدت و ضعف نظارتی آنان مربوط ‌می‌شود.
اشرف منصوری ادامه داد به عنوان مثال در مرکز یاد شده، در مورد ارزیابی کیفیت کلاه ایمنی، باید استحکام کلاه مورد نظر از نظر مقاومت در برابر سقوط اجسام سنگین، نفوذ پذیری در برخورد با اشیاء نوک‌تیز، جریان الکتریسته، شعله‌های آتش و گدازه‌های فلزی مورد ارزیابی قرار بگیرد و سپس مجوز واردات و توزیع این کالا در بازار مصرف صادر شود.
منصوری همچنین در خصوص نظارت ایمنی در کارگاه‌ها گفت: نظارت فنی در کارگاه‌های صنعتی مرتب و همیشگی است زیرا ماهیت کار دائم و ثابت است اما در کارگاه‌های عمرانی - ساختمانی به‌دلیل پراکندگی جغرافیایی و عدم اطلاع از وجود این کارگاه‌ها نظارت را دشوار و خارج از دسترس می‌سازد.
این کار‌شناس ایمنی با تأکید بر این‌که مجموعه عوامل تجهیزات فردی استاندارد مانند: کلاه، کفش، کمربند و... بر حفظ و سلامت نیروی انسانی مؤثر است، ادامه داد: با این‌که بخشی از حوادث کاری به کالاهی نامرغوب و بی‌کیفیت وارداتی باز می‌گردد اما به‌کارگیری و نحوه استفاده کارگران از تجهیزات حفاظت فردی نیز در کاهش حوادث کاری تأثیرگذار است؛ در کارگاه‌ها و پروژه‌ها مشاهده شده، آنان از پوشیدن تجهیزات سرباز می‌زنند و یا آن‌ها را معیوب می‌کنند.
وی در خصوص توانائی تولید تجهیزات حفاظت فردی در کشور گفت: تولید تجهیزات حفاظت فنی در داخل کشور غیرممکن نیست بلکه با ایجاد تعاونی‌های تولیدی و حفظ استاندارد‌ها تولید می‌سر خواهد شد.
منصوری با بیان این‌که ماده اولیه کلاه ایمنی نفت - پلیمر است، اظهار داشت: اگر وزارت نفت و صنعت حمایت کنند می‌تواند به جای واردات این محصول آنرا در همین داخل کشور تهیه کنیم.

--------------------------

کشته شدن کارگر جوان شهرداری بندر سیراف براثر برق گرفتگی

به گزارش خبرنگار ایلنا از شهرستان کنگان، «قاسم امجدی»کارگر جوان شهرداری بندر سیراف که در حوالی ساعت 12.30 ظهر امروز در حال هرس کردن چمن‌های بلوار خلیج فارس بوده است براثر برق‌گرفتگی جان خود را از دست داد.
گفته می‌شود این حادثه براثر برخورد این کارگرجوان با شبکه برق شهری بوده است.

--------------------------

تعویق ۲ ماه و نیم دستمزد کارگران پارس میلنگ تاکستان

یکی از کارگران کارخانه پارس میلنگ در گفتگو با ایلنا با بیان اینکه کاهش تولید خودرو سازان، قطعه سازان را نیز با چالش‌هایی مواجه ساخته است، اظهار کرد: این واحد تولیدی به سبب رکود بازار فروش خودوهای داخلی دچار مشکل شده‌اند به همین دلیلی علارغم آنکه حقوق کارگران به تاخیر افتاده آنان نگران امنیت شغلی خود شده‌اند.
این کارگرهمچنین در مورد مطالبات معوقه کارگران افزود: کارگران حقوق کامل خرداد ومرداد ماه خودرا از کارفرما طلب دارند، علاوه بر آن ۵۰ درصد حقوق کارگران پارس می‌لنگ در تیر ماه پرداخت نشده است.
وی مشکلات این واحد قطعه‌سازی را از تبعات وجود بحران در کارخانه‌های بزرگ خودروسازی دانست و افزود: امیدواریم در دولت جدید تمهیداتی اندیشیده شود تا امنیت شغلی کارگران در واحد‌های تولیدی و صنعتی ضمانت داشته باشد.
برپایه این اطلاعات کارخانه پارس میلنگ که در زمینه تولید قطعات خودرو در تاکستان فعالیت می‌کند از مدتی پیش به دلیل کمبود نقدینگی و توقف گردش مالی، توان پرداخت دستمزد کارگران خود را ندارد.

--------------------------

کلاه‌ ایمنی به دست کارگران نمی‌رسد

برابر آمارهای رسمی در سال ۸۹ نزدیک به ۲۱۷ تن کلاه ایمنی وارد ایران شده است و این در حالی است که دست کم تا سال ۹۳ نزدیک به ۷۰ درصد حوادث کاری که در ایران ثبت شده‌اند براثر سقوط از ارتفاع و یا اصابت اجسام سنگین بوده است.
در حالی که انتظار می‌رود که ورود این حجم از کلاه ایمنی به داخال کشور دست‌کم امنیت کارگرانی که در معرض خطر سقوط از ارتفاع یا اصابت جسم سخت هستند بیشتر تامین شده باشد اما مقایسه آمارهای فوق نشان می‌‌دهد که همچنان بیشتر کارگران حادثه دیده یا از ارتفاع سقوط کرده‌اند و یا در معرض برخورد اجسام سخت بوده‌اند.
در این رابطه «حسین عشقی» از کار‌شناسان ایمنی کار به ایلنا می‌گوید: در عمل کلاه‌های ایمنی که وارد می‌شوند الزاماً دست کارگران نمی‌رسد بلکه کارفرمای ارشد یا پیمانکار تعدادی از آن‌ها را در انبار ذخیره می‌کند و معمولا به کارگران کلاه‌هایی که مربوط به کارگران پروژه قبلی است را تحویل می‌دهند.
وی با یادآوری اینکه کلاه ایمنی وسلیه‌ای است که در بیشتر مشاغل پرخطر از آن برای محافظت اندام سر کارگران استفاده می‌شود، گفت: البته می‌توان برحسب فعالیت‌های مختلف برای کلاه‌های ایمنی که قرار است میان کارگران توزیع شوند تنوع‌ قائل شد اما وجه مشترک همه کلاه‌های ایمنی تاریخ مصرفی است که در کارخانه سازنده برای آن معین شده است.
وی افزود: براین اساس کلاه ایمنی ابزاری است که اگر در پایان دوره‌ای معین تعویض نشود ممکن است کارایی اصلی خود را از دست بدهد و در نتیجه بر شمار قربانیان حوادث کار افزوده شود.
این کار‌شناس ایمنی ادامه داد: اما از آنجایی که کلاه‌های ایمنی نیز مانند هر کالای دیگر در بازار عرضه و تقاضا باهدف کسب سود مبادله می‌شوند بسیار معمول است که پیمانکاران و یا کافرمایان در راستای صرفه جویی در هزینه‌های جاری خود بازهم از کلاه‌های ایمنی مستهلک شده استفاده کنند.
وی در عین حال نقش کلاه‌های ایمنی نامرغوب را در بالا بودن حوادث کار بی‌تاثب ندانست و ادامه داد: این کلاه‌ها باید دارای تاریخ مصرف باشند و عمر مفید آن‌ها بین ۲ تا ۵ سال پیش‌بینی شده که باید بر روی کلاه‌ها حک ‌شود. اغلب کلاه‌هایی که از اروپا و یا شرکت‌های معتبر وارد می‌شوند دارای این استاندارد هستند و کلاه‌های وارداتی چینی فاقد این استاندارند.
عشقی ادامه داد: رعایت فرهنگ ایمنی از سطوح بالای پروژه یا سازمان به سطوح پائین اجرا می‌شود و عدم ‌رعایت آن و استفاده نکردن از تجهیزات حفاظت‌فردی توسط کارفرمای‌ارشد یا پیمانکار حاکی از جا نیافتادن این موضوع و بی‌اهمیت تلقی کردن توسط آنان است.
به باور این کار‌شناس ایمنی، کارفرما در محاکم حوادث‌کاری همواره «برنده» میدان است؛ هرچند در اغلب این حوادث انگشت اتهام به سوی کارفرماست؛ اما وی مدعی است که در هنگام تحویل تجهیزات حفاظت فردی از کارگر «رسید تحویل» دریافت ‌کرده و با ارائه رسید تحویل کالا به محکمه خود را تبرئه کرده و از هر جهت کارگر مقصر و گناهکار اعلام می‌شود و کسی کار ندارد که آیا کلاه تحویل داده شده مرغوب بوده است یا نه؟
عشقی افزود: مطابق ماده ۹۰ قانون کار، «کلیه‌ اشخاص‌ حقیقی‌ یا حقوقی‌ که‌ بخواهند لوازم‌ حفاظت‌ فنی‌ و بهداشتی‌ را وارد یا تولید کنند، باید مشخصات‌ وسایل‌ را حسب‌ مورد همراه‌ با نمونه‌های‌ آن‌ به‌ وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌ و وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ ارسال‌ دارند و پس‌ از تأئید، به‌ ساخت‌ یا وارد کردن‌ این‌ وسایل‌ اقدام‌ نمایند» ولی این‌که تأئیدیه فوق چقدر استاندارد بودن تجهیزات ایمنی را تضمین می‌کند، مشخص نیست. به عنوان نمونه، آیا از کلاه‌های ایمنی وارداتی «تست ضربه» گرفته می‌شود؟
این کارشناس‌ارشد ایمنی ادامه داد: در حالی‌که در پروژه‌ها و یا کارگاه‌ها با نوشته «اول ایمنی بعد کار» روبه رو می‌شویم، باور و اعتقاد قلبی به اجرای این جمله در کارفرمایان ارشد یا پیمانکاران وجود ندارد.
وی اجرای «فرهنگ کنترل» را موضوع مهم دیگری عنوان می‌کند که پس از برقراری «فرهنگ ایمنی» باید اجرا شود.
به گفته وی، اگر کارفرمایان ارشد مانند پیمانکاران خارجی منطقه عسلویه در هنگام انعقاد قرارداد ۵ تا ۲ درصد پرداخت صورتحساب پیمانکار را منوط به اجرای امنیت در کار اختصاص دهد، ضمانت اجرائی قوی بر اجرا و الزام رعایت ایمنی در کار به‌وقوع خواهد پیوست.

--------------------------

تجمع کارگران کاشی نیلو مقابل فرمانداری نجف آباد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این کارگران به از سرگیری تلاش‌ دولت برای خصوصی‌سازی این واحد تولید کننده کاشی و عقب‌افتادگی ۵ماهه بخشی از مزایای خود معترض‌اند. معترضین معتقدند خصوصی‌سازی امنیت شغلی آن‌ها را به خطر می‌اندازد.
ظاهرا کارفرما از ۵ ماه پیش بخش عمده‌ای از مطالبات مزدی ومزایای این کارگران را از جمله حقوق، بیمه، بن کارگری، وسایر مزایای شغلیشان... را در طی ۵ ماه گذشته به تاخیر انداخته است.
بر اساس این گزارش همچنین تاخیر چند ماهه در پرداخت مطالبات مزدی رانندگان سرویس‌های حمل و نقل دراین واحد صنعتی باعث شده است رانند‌ها خدمات خود را به کارگران قطع کنند وکارگران مجبورا با صرف هزینه اضافه به کارخانه بروند.
همچنین گفته شده پیش از این کارگران کاشی نیلو، تجمعات دیگری را طی روز‌های گدشته در محوطه کارخانه و مقابل ساختمان نهاد‌های دولتی شهرستان نجف آباد اصفهان برگزار کرده‌اند ولی کارگران در هر تجمع با اعتماد به مسدولان به شکلی مسالمت‌آمیز به تجمعشان خاتمه داده‌اند.

--------------------------

دستگاه علوفه زنی جان کشاورز مشهدی را گرفت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، حادثه ای در یک مزرعه کشاورزی در حومه مشهد موجب جان باختن مرد 40 ساله شد.
سرپرست ایستگاه شماره 36 آتش‌نشانی مشهدروز گذشته افزود: یک کارگر 40 ساله در هنگام کار با یک دستگاه علوفه زنی در داخل آن گیر کرد و جان باخت.
کاظمی با اشاره به عملیات رها سازی فرد حادثه دیده توسط نجاتگران ایستگاه شماره 36 گفت: با تایید مرگ مرد کشاورز توسط عوامل اورژانس وی به مقامات قضایی تحویل داده شد.

--------------------------

کارگران معترض مس سرچشمه به کرمان بازگشتند

یکی از کارگران معترض مس سرچشمه با اعلام این خبر به ایلنا گفت: به دنبال تجمعی که روز گذشته در مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری داشتیم، یکی از مسئولان نهاد ریاست جمهوری گفت که برای روز شنبه جلسه‌ای در خصوص مشکلات کارگران پیمانکاری مس سرچشمه تشکیل شود.
وی ادامه داد: از قرار معلوم بازهم در این جلسه به غیر از نمایندگان ما، مسئولان وزارت صنعت، شرکت مس و نمایندگان پیمانکار نیز حضور خواهند داشت.
به گفته این کارگر مس سرچشمه اوو همکارانش با این وعده که در جلسه پیشرو به خواسته‌های صنفی آن‌ها رسیدگی خواهد شد، روز گذشته تهران را به مقصد کرمان ترک کردند.
کارگران معترض مس سرچشمه که از جمله نیروهای پیمانکاری این واحد معدنی هستند از روز شنبه (چهاردهم شهریور ماه) در تهران بودند؛ شمار این کارگران در ابتدا حدود ۱۵۰ نفر بود اما با طولانی شدن مدت حضورشان در تهران در روزهای گذشته نزدیک به ۱۰۰ نفر دیگر به جمع آن‌ها اضافه شد.
این کارگران از اینکه به تازگی با جابجایی پیمانکار، قراردادهای کاری آن‌ها از کار معین به کار حجمی تغییر کرده است اعتراض دارند.
معترضان می‌گویند در شرایطی که منتظر بودند تا با توجه به سوابق کاری که دارند قراردادهای جدید شغلی خود را بصورت مستقیم با شرکت مس سرچشمه منعقد کنند؛ متوجه شدند که با تصمیم کارفرما نتنها از تبدیل وضعیت استخدامی خبری نیست بلکه قرار است از مزایای مزدی آن‌ها نیز کاسته شود.
به گفته این کارگران در متن قراردادهای جدید از یکسو مدت رابطه کاری تا سقف دو دو ماه تعیین شده و از سوی مقابل نیز از مزایای مزدی که هم اکنون به آن‌ها پرداخت می‌شود تا نزدیک به یک میلیون تومان کاسته شده است.

--------------------------

کشته شدن یک کارگر معدن یال شمالی در حادثه کار

منابع خبری ایلنا درمعدن زغال سنگ یال شمالی می‌گویند که حوالی ساعت ۸ شب گذشته (چهارشنبه ۱۸ شهریور ماه) یکی از همکاران آنها حین انجام کار براثر برخورد با یکی از واگن‌های حمل زغال سنگ در جا کشته می‌شود.
برپایه این اطلاعات هویت این کارگر کشته شده معدن یال شمالی که مسئولیت گاز سنجی معدن را بر عهده داشته، «حامد دلیری» اعلام شده است.
در توضیح علت این حادثه گفته می‌شود کارگر کشته شده هنگامی که قصد گاز سنجی تونل را داشت به دلیل کم توجه‌ای به نکات ایمنی وکم تجربگی ناگهان با یکی از واگن‌های داخل تونل برخورد می‌کنند.
به گفته منابع خبری ایلنا مرحوم دلیری که در زمان حادثه ۲۷ سال داشت اهل وساکن شهر طبس بود.
منابع خبری ایلنا در معدن زغال سنگ یال شمالی همچنین درباره حادثه مشابه که در این واحد اتفاق افتاد، عنوان کردند: پیش از این اواخر آذر ماه سال ۹۱ در حادثه انفجارجنازه ۸ کارگر در عمق ۶۰۰ متری تونل بیرون کشیده شد.

--------------------------

حوادث کار در چهار ماه نخست سال ۹۴ قربانی گرفت

به گزارش روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان تهران، در چهار ماه نخست امسال ۹۴ نفر جان خود را در حوادث کار از دست داده‌اند که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد فوت ناشی از حوادث کار ۱۹۰ نفر اعلام شده بود ۵۰. ۵ درصد کاهش یافته است.
در این گزارش با اشاره به جنسیت فوت شدگان حوادث کار در استان آمده است: تمام فوت شدگان حوادث کار در چهار ماه نخست امسال مرد بوده‌اند.
این گزارش تعداد فوت ناشی از حوادث کار در تیر ماه امسال را نیز ۲۶ نفر اعلام کرده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۶. ۶ درصد کاهش یافته است.

--------------------------

کشته شدن کارگر پرچمدار جاده نائین در برخورد با خودرو

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته (۱۷ شهریور ماه) یکی از کارگران پیمانکاری پرچمدار کیلومتر ۴۶ جاده نایین در استان یزد هنگامی که به خوردروهای عبوری این محور مسدود بودن قسمتی از مسیر پیشرو را هشدار می‌داد با یک خودروی سواری پراید برخورد کردو با پرتاب شدن به زیر یک دستگاه غلطک در اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.
سرهنگ سید رضا صادقیان فرمانده انتظامی اردکان ضمن تایید این خبر در گفتگو رسانه‌ها گفته است، فرد فوت شده که ۲۵ سال سن داشت از کارگران یک شرکت آسفالت کاری بود.
صادقیان ضمن اشاره به متواری شدن راننده خودرو سواری پراید از محل حادثه در ادامه گفته است: با دستور مقام قضائی تحقیقات بیشتر در خصوص جزئیات این حادثه ادامه دارد.

--------------------------

ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران کنتور سازی ایران

فعالان صنفی کارگری ایلنا در استان قزوین با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: در حال حاضر کارگران این واحد صنعتی دست‌کم سه ماه مزد معوقه طلبکارند.
این منابع همچنین در مورد دیگر مشکلات صنفی کارگران کارخانه کنتور سازی گفتند: از قرار معلوم کارفرما کنتور سازی قزوین بابت حق بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است و به همین دلیل از حدود یک سال پیش دفترچه بیمه این کارگران با مشکل تمدید مواجه است.
کارگران کنتور سازی قزوین که نگران مخدوش شدن سوابق بیمه‌ای خود هستند، می‌گویند: کارفرما در حالی بابت حق بیمه ایام گذشته به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است که کارفرما پیشتر سهم 7 درصدی حق بیمه‌ را از حساب او کسر کرده است.
منابع خبری ایلنا در کارخانه کنتور سازی میانگین سابقه کار کارگران این واحد را ۲۰ سال عنوان کرده و در ادامه می‌گویند: با فاصله‌ای که در سوابق بیمه‌ای آنها به وجود آمده است امکان بازنشستگی زود هنگام را از آنها سلب شده است.
به گفته کارگران، حدود ۳۰ نفر از کارگران این کارخانه از سه ماه پیش مشمول بازنشستگی با قانون نوسازی هستند، که اگر کارفرما مطالبات بیمه‌ای آنان را به تامین اجتماعی پرداخت کند امکان بازنشسته شدن فراهم می‌شود.
کارگران کارخانه کنتورسازی ایران بهانه کارفرما را پرداخت نشدن حقوق کارگران، دریافت نکردن طلب کارخانه از وزارت نیرو ذکر کردند و گفتند: طبق اظهارات کارفرما، خریدار محصولات این کارخانه که وزارت نیرو و سایر ادارات برق در سراسر کشور هستند، بدهی‌های خود را به موقع پرداخت نمی‌کنند.
به ادعای کارگران کنتور سازی، اخیرا کارفرمای کارخانه به دلیل افزایش مشکلات مالی تولید در این کارخانه به حداقل کاهش داده است.

--------------------------

کارگران مس سرچشمه دوباره مقابل وزارت صنعت تجمع کردند

به گزارش ایلنا این کارگران که شمار آنها در حدود ۱۵۰ نفر می‌شود، از صبح امروز تجمعات صنفی خود را در اعتراض به دو ماهه بودن مدت اعتبار قرارداد کار و دریافت مزایای مزدی کمتر از آنچه که به سایر همکاران آنها پرداخت می‌شود را در مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت از سرگرفتند.
کارگران مورد نظر که پیش از این به منظور پیگیری همین مطالبات صنفی در روزهای پایانی مردادماه به تهران آمده بودند، می‌گویند: به دلیل محقق نشدن وعده‌های قبلی مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت باردیگر در روزهای چهاردهم و پانزدهم شهریور (شنبه و یکشنبه) در مقابل ساختمان این وزارتخانه تهران تجمع صنفی کرده بودند.
به گفته این کارگران پس از برپایی این تجمعات قرار شد تا به پشنهاد مسئولان این وزارت‌خانه وزارت صنعت، معدن و تجارت در ظهر روز یکشنبه جلسه مشترکی میان نمایندگان کارگران با مسئولان وزارت صنعت، شرکت مس سرچشمه و پیمانکار برگذار شود که تا این لحظه نتیجه‌ای در برنداشته است و به همین دلیل آنها از امروز بار دیگر در مقابل وزارت صنعت تجمع کردند.
این کارگران در خصوص بی‌نتیجه بودن جلسات گفتگوی چند روز گذشته می‌گویند: بصورت مشخص در جلسات برگزار شده رفتار نمایندگان پیمانکار با نمایندگان کارگران آنقدر نامناسب بوده که این جلسات بدون دستاورد مشخصی خاتمه یافته است.

--------------------------

۱۲ کارگر لوله و نورد صفا اخراج شدند

فعالان صنفی کارگری شهرستان ساوه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند که این تعدیل‌ها در یک هفته گذشته اتفاق افتاده است.
برپایه این اطلاعات کارگران اخراجی کارخانه لوله و نورد صفا دست کم بین ده تا ۱۵ سال سابقه کار داشتند و تا پیش از خاتمه قرارداد به عنوان بخشی از ۸۰۰کارگر شاغل در این واحد تولیدی مشغول به کار بودند.
در فاصله زمانی اردیبهشت تا خرداد ماه سال جاری کارخانه لوله و نورد صفا صحنه تجمعات صنفی کارگرانی بود که خواستار پرداخت شدن ۴ ماه مزد و نزدیک به ۱۶ ماه حق بیمه بودند.
۱۲ کارگر تعدیل شده لوله و نورد هنوز مانند سایر همکاران خود بابت ۴ماه مطالبات مزدی طلبکارند و به ادعای کارگرانی که هنوز در لوله و نورد صفا شاغلند احتمال دارد که اخراج آنها با اقدامات اعتراضی اخیر مرتبط باشد.
به گفته این کارگران آخرین بار آنها در اواخر ماه گذشته دستمزد مروبط به ماه‌های اردیبهشت را دریافت کرده‌اند و از آن آنزمان تاکنون نزدیک به ۴ ماه مزد دریافت نشده طلبکارند.
همچنین این کارگران مدعی هستند کارفرما هنوز بابت ۱۴ ماه حق مربوط به سال ۹۲ تا ۹۳ به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.

--------------------------

مخالفت نیمی از کارگران تولیدی تهران با بازخریدی اجباری

منابع خبری ایلنا در کارخانه تولیدی تهران با اعلام این خبر افزودند: در حال حاضر حدود ۸۰ نفر از کارگران این واحد سازنده چرم‌های مصنوعی در برابر دریافت سالی سه ماه سنوات خود را بازخرید کرده‌اند و باقیمانده کارگران هنوز بر بازگشایی کارخانه و بازگشت به کار اصرار دارند.
این کارگران که بر اجباری بودن بازخریدی همکاران خود تاکید دارند، یادآور شدند: از هفته گذشته مدیریت جدید کارخانه به همه ۱۶۰ کارگری که در استخدام تولیدی تهران هستند، گفته که چنانچه تا پیش از خاتمه قرارداد‌های کار برای بازخریدی اقدام نکنند از ابتدای پاییز مبنای تسویه حساب سالی یک ماه خواهد بود.
از قرار معلوم در جلسه‌ای که شنبه گذشته میان مدیریت کارخانه با صندوق بازنشستگی کشوری در مقام مالک کارخانه تولیدی تهران تشکیل شده است، معادل مبلغ ۲/۵ میلیارد تومان بابت سنوات کارگرانی که تاکنون برای بازخریدی خود اقدام کرده‌اند کنار گذاشته‌است.
براساس این اظهارات در ادامه توافقی که از خردادماه سال جاری در فعالیت این واحد تولیدی به وجود آمده است؛ از حدود یک هفته پیش کارفرما به هریک از کارگران تولیدی تهران پیشنهاد بازخریدی به نرخ سالی سه ماه سنوات را داد و در ‌‌نهایت از ابتدای هفته جاری به آن‌ها اعلام کرد که دیگر لازم نیست تا در محل کار خود حاضر شوند.
برابر ماده ۲۴ قانون کار در زمان خاتمه قرارداد کارفرما مکلف است تا به کارگر مبلغی را به عنوان حق سنوات پرداخت کند، حداقل ارزش مبلغ سنوات پایان کار برمبنای هر سال کاری معادل یک ماه دستمزد پایه کارگر است اما طرفین قرارداد می‌توانند بصورت توافقی مبلغ بیشتری را بابت این مزایای قانونی معین کنند.
در کارخانه تولیدی تهران نزدیک به ۱۶۰ کارگر مشغول کارند که از این تعداد حدود ۱۴۰ نفر بصورت قراردادی و ۲۰ نفر باقیمانده بصورت رسمی مشغول‌کارند.
گفته می‌شود باقیمانده کارگران این واحد تولیدی که هنوز حاضر به قبول پیشنهاد کارفرما برای بازخریدی اجباری نشده‌اند، بیشتر از کارگران باسابقه‌ای هستند که در صورت استمرار فعالیت کارخانه می‌توانند بصروت پیش از موعد بازنشسته شوند.

--------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط در چاه آسانسور

به گزارش ایلنا، یک کارگر ۲۱ساله‌ راس ساعت ۴۵ :۱۷ دقیقه عصر پانزدهم شهریور ماه هنگام کار در یک مجتمع ساختمانی در خیابان ستارخان، خیابان یکم دریا نو، بر اثر برخورد با کف چاهک آسانسور کشته شد.

--------------------------

حذف استراحت دوره‌ای کارگران فاز ۱۹ عسلویه نگران کننده‌است

این منابع خبری در توضیح این اتفاق به ایلنا می‌گویند: مطابق عرف جاری کارگرانی که در پروژه‌های در دست احداث منطقه عسلویه مشغول کارند در ازای هر ۲۴ روز کار حق دارند تا دست‌کم نزدیک به یک هفته محل کار خود را ترک کرده و استراحت کنند.
منابع ایلنا همچنین با یادآوری تأکیداتی که در مقررات اشتغال مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بر «معین بودن ساعات کاری کارگران» شده است، ادامه می‌دهند: به‌صورت مشخص برابر مواد ۱۶ و ۲۱ این مقررات، مجموع ساعات کاری ماهانه هیچ کارگری نباید از ۱۷۶ ساعت بیشتر باشد و در عین باید حق برخورداری کارگر از یک روز تعطیل در هفته و استفاده از تعطیلات رسمی به رسمیت شناخته شود.
با وجود این تأکید قانونی کارگرانی که هم اکنون در پروژه‌های در دست‌ساخت منطقه عسلویه شاغلند می‌گویند: در منطقه عسلویه این حق صنفی کارگران با افزایش سرعت ساخت پروژه‌‌ها و یا نزدیک شدن به زمانی‌که از ابتدا برای اتمام آن معین شده است، محدود شده است.
کارگران شاغل در عسلویه به‌صورت مشخص در این‌باره می‌گویند: این‌که پیمانکاران برای پیشبرد پروژه در دست ساخت، مقررات مربوط به محدودیت ساعات کار روزانه را نادیده گرفته و کارگران را در هوای گرم و طاقت فرسای عسلویه از صبح زود تا پاسی از شب به انجام کارهای سخت و طاقت‌فرسا و حتی پرخطر وادارند امری معمول است اما با توجه به گردشی بودن نوع کار تا این لحظه همیشه به کارگران مهلت داده می‌شد تا پس از سه هفته فعالیت در کارگاه بتوانند از یک فرجه مرخصی یک هفته‌ای استفاده کنند.
به‌گفته منابع ایلنا، اتفاقی که به‌تازگی در فاز ۱۹ منطقه ویژه عسلویه برای کارگران شاغل در پروژه‌های در دست ساخت پتروشیمی و پالایشگاهی اتفاق افتاده این است که پیمانکاران جدا از نادیده گرفتن محدودیت معین شده برای ساعات کار روزانه، حق استراحت دوره‌ای کارگران را نیز کاهش داده‌اند.
بر اساس اظهاراتی که به نقل از کارگران شاغل در پروژه‌های در دست ساخت فاز ۱۹ به‌دست آمده است در راستای تکمیل هرچه زود‌تر پروژه‌های در دست ساخت این فاز به تازگی مدت مرخصی دوره‌ای آن‌ها از یک هفته به حدود سه تا چهار روز کاهش یافته است.
به گفته این کارگران با این حال در شرایط جدید از طرف پیمانکاران به آن‌ها وعده داده شده است که حق استراحت استفاده نشده برای همه کارگران ذخیره شده و پس از تکمیل پروژه به هرکارگر اجازه داده خواهد شد تا تحت عنوان «ذخیره مرخصی» از آن استفاده کند.
با این وجود کارگرانی که هم اکنون در پروژه‌های فاز ۱۹ عسلویه مشغول کارند از کاهش حق استراحت دوره‌ای خود ناراضی هستند و می‌گویند: در کنار همه مشکلاتی و گرفتاری‌هایی که از بابت پرداخت نشدن به‌موقع، کاهش مزد و سختی شرایط کاری آن‌ها وجود دارد، دست‌کم برخورداری از حق استراحت دوره‌ای فرصتی بود که آن‌ها می‌توانستند با بودن در کنار خانواده مشکلات کاری خود را برای مدتی محدود فراموش کنند.
به گفته این گروه از کارگران عسلویه اهمیت حق استراحت دوره‌ای برای آنهایی که به‌صورت مستمر در کارهای سخت و طاقت‌فرسا شاغلند به حدی است که اخلال در ترتیب آن می‌تواند به‌احتمال وقوع حوادث کار را افزایش دهد.
به‌گفته یکی از کارشناسان‌ارشد ایمنی در فاز ۱۹، پیمانکاران با اجرای سیستم مدیریت هم‌زمان فعالیت‌ها – (Simops) که در این روش چند کار در آن واحد انجام می‌شود، نتیجه‌ای جز افت حدودا ۴۰ درصدی بهره‌وری به‌دست نخواهد آورد. بر اساس تحقیقات، کسانی‌که متوجه این ماجرا نیستند در عمل فریب خورده و تصور می‌کنند، کار بیشتری انجام شده است درحالی‌که آن‌ها فقط به سرعت از این کار به آن کار پریده و فقط بین کار‌ها وقفه‌های بی‌حاصل ایجاد کرده‌اند و در ‌‌نهایت زمان مفید را از دست داده‌اند.
این کار‌شناس ایمنی در ادامه گفت: کارگران در فاز ۱۹ در شرایطی کار می‌کنند که به‌طور نمونه باید کارگرانی که در کنار جرثقیل مشغول کارند با رعایت حد فاصل ۲۵-۳۰ متری کار کنند و نه در کنار یکدیگر و یا نباید روغن‌کار فلشینگ در کنار جوشکار و برقکاری که با برق زنده کار می‌کند، باشد؛ ولی متأسفانه این موضوع در حال اتفاق است و برای کارفرما تنها اتمام پروژه مهم است.

--------------------------

ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران سامان کاشی

کارگران سامان کاشی در تماس با ایلنا با اعلام این مطلب گفته‌اند که به غیر از این طلب مزدی، کارگران دو ماه دستمزد تیر و مرداد ماه سال ۹۲ را نیز از کارفرما طلب دارند.
برپایه این اطلاعات بخش دیگری از مطالبات کارگران سامان کاشی مربوط به حق بیمه است که کارفرما از سه ماه پیش تا کنون آن را به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است.
طبق اظهارات کارگران سامان کاشی یکی از عوامل بروز مشکلات در این واحد تولیدی از دیدگاه کارگران، عملی نشدن وعده مسئولان استانی برای ایجاد کمک‌های مالی به این کارخانه است.
به ادعای کارگران، همه مسئولان بویژه مسئولان استانداری لرستان،فرماندار ی ،اداره کاروسایر نهادهای شهرستانی از موضوع مشکلات کارگران سامان کاشی با خبرند اما هیچ توجهی به مطالبات کارگران ندارند.
بر این اساس مشکلات سامان کاشی طی دو سال گذشته به مرور بیشتر شده تا جایی که هر ماه حقوق کارگران با تاخیر پرداخت می‌شد و در حال حاضر نیز مجموع مطالبات مزدی پرداخت نشده کارگران آن به ۶ماه رسیده است.
همچنین در مورد پرداخت نشدن حق بیمه این کارگران نیز گفته می‌شود که با فاصله‌ای که در سوابق بیمه‌ای کارگران بوجود آمده است مشکلاتیدر زمینه بازنشستگی زود هنگام برخی از کارگران به وجود آمده است.
در این خصوص شنیده می‌شود که در حال حاضر حدود ۴۳ نفر از کارگران این کارخانه از چند ماه پیش مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور هستند که به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه و نیز پرداخت نشدن ۴ درصدی حق بیمه‌اضافی اکنون وضعیت بازنشستگی آن‌ها قطعی نیست.

--------------------------

تاخیر سه ماهه در پرداخت مطالبات کارگران شهرداری طبس

یک فعال کارگری در این باره به ایلنا گفت: حدود ۱۵۰ کارگر خدماتی شهرداری طبس که تحت نظارت سه شرکت پیمانکاری فعالیت می‌کنند بابت ماه‌های خرداد، تیر ومرداد مزد طلبکارند.
برپایه این اطلاعات علاوه بر کارگران پیمانی شهرداری طبس، به تازگی مطالبات مزدی کارگران قراداد مستقیم شهرداری طبس نیز با مشکل روبرو شده است.
به گفته منابع ایلنا کارگران پیمانکاری از طریق سه شرکت «آوای کویر داغ»، «صنعت گستر» و «در خشان کویر یزد» در شهرداری طبس مشغول کارند.
در خصوص پرداخت نشدن معوقات مزدی این کارگران گفته می‌شود که کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی دلیل بروز این اتفاق بوده‌است.
علاوه بر مشکل پرداخت نشدن دستمزد معوقه کارگران پیمانکاری شهرداری طبس نگران هستند که مبادا با وضعیت کنونی پس از اتمام مهلت قرارداد کار در پایان شهریور ماه بیکار شوند.

--------------------------

ادامه اعتراض کارگران پیمانی البرز شرقی به ۴ ماه حقوق معوقه

یک منبع آگاه در معدن البرز شرقی در این باره به ایلنا گفت: امروز (دوشنبه ۱۶ شهریورماه) سومین روزی است که کارگران پیمانکاری تونل برناکی منطقه طزره شاهرود در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات صنفیشان، کار در بخش‌های مختلف معدن را متوقف کرده‌اند.
کارگران معترض می‌گویند که مطالبات مزدی پرداخت نشده آنها به ۴ ماه می‌رسد که تا این لحظه به بهانه نبود منابع مالی پرداخت نشده است.
همچنین برپایه اظهارات کارگران پیمانکاری البرز شرقی، بیمه کارگران پیمانی این معدن نیز هر ماه به طور کامل به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شود و به همین دلیل سوابق بیمه‌ای آن‌ها با مشکل روبرو شده است.
به گفته کارگران معترض کارفرمای شرکت پیمانکار در پاسخ به اعتراض کارگران مدعی است که منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران در اختیار ندارد.
در این خصوص منابع ایلنا با یادآوری سابقه اعتراض صنفی کارگران پیمانکاری البرز شرقی می‌گویندپیش از این کارگران واحد معدنی برناکی در طزره استان سمنان روز‌های ۲۲ تا ۲۴ خردادماه بمدت سه روز اعتصاب کرده‌اند. همچنین بصورت مشخص این کارگران روز ۹شهریور ماه به سبب ادامه بی‌توجه‌ای به پرداخت مطالباتشان مجددا دست از کار کشیده بودند.

--------------------------

کارگران شیشه آبگینه مقابل استانداری تجمع کردند

یکی از کارگرانی که در این تجمع صنفی حضور داشت به ایلنا گفت: حدود ۵۰ نفر هستیم و پس از آنکه از مراجعه کارفرما به استانداری قزوین مطلع شدیم این تجمع را برپا کردیم.
وی افزود: در کارخانه شیشه آبگینه زمانی نزدیک به ۴۰۰ کارگر کار می‌کردند که در حال حاضر تعداد آن‌ها به حدود ۲۷۰ نفر کاهش یافته است.
این کارگر شیشه آبگینه بابیان اینکه او سایر همکارانش هنوز بابت مزایای مزدی چون دستمزد اسفند تا مرداد، حق بیمه اردیبهشت تاکنون، عیدی سال ۹۳ و سنوات مربوط به بعد از سالهای ۸۷ از کارفرما طلبکارند، افزود: به تازگی مطلع شدیم که در ادامه این وضعیت قرار است برق کارخانه نیز قطع شود.
این کارگر آبگینه افزود: از قرار معلوم به دلیل پرداخت نشدن بهای برق مصرفی کارخانه، اداره برق قصد دارد تا برق کارخانه را قطع کند و چنانچه این اتفاق بیفتد فعالیت کوره‌هایی که در حال حاضر برای ذوب کردن شیشه‌های ضایعاتی فعال هستند مختل می‌شود.
وی در توضیح این مسئله گفت: با قطع شدن برق، موتور دیزلی کارخانه در ‌‌نهایت تا صبح فردا برای روشن نگهداشتن این کوره‌ها سوخت دارد و در این شرایطی اگر کوره خاموش شود احتمال دارد خطر انفجار کارگاه را تهدید می‌کند.
وی افزود: اگر کوره بطور ناگهانی سرد شود، ممکن است یه دلیل سنگینی شیشه‌های ضایعاتی دیواره آن ریزش کند و وقوع چنین اتفاقی در ‌‌نهایت می‌تواند باعث ریزش سقف کارگاه و وقوع انفجار شود.

--------------------------

نمایندگان کارگران معترض مس سرچشمه به مذاکره دعوت شدند

یکی از کارگرانی که در تجمع صبح امروز حضور داشت با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ساعتی پیش به درخواست مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت از میان خود هفت نفر را به عنوان نماینده انتخاب کردیم.
وی بابیان اینکه قرار است نمایندگان آن‌ها با نمایندگان وزارتخانه و شرکت‌ملی مس دیدار کنند، به غیر از این هفت‌نفر سایر کارگران تجمع‌کننده محل اجتماع امروز را به مقصد حرم امام خمینی (ره) در بهشت‌ زهرا ترک کردند.
وی افزود: همزمان با برپایی تجمع صبح امروز مطلع شدیم که کارفرما مبالغی را بابت دستمزد مرداد ماه پرداخت شده است اما به عقیده تجمع کنندگان مبالغ واریز شده با میزان کارکرد آن‌ها در ماه گذشته همخوانی ندارد.

--------------------------

دولت امنیت شغلی کارگران خودروسازی را تضمین کند

به گزارش ایلنا، این روز‌ها در فضای مجازی کمپینی راه افتاده است که در آن از مردم خواسته شده است تا در اعتراض به قیمت بالا و کیفیت نازل خودروهای داخلی از خریدن خودروی داخلی صفر کیلومتر خودداری کنند.
از قرار معلوم موضع‌گیری‌ها و سخنان وزیر صنعت معدن و تجارت نیز در سریع‌تر شدن روند شکل‌گیری این کمپین بی‌تاثیر نبوده است اما مسئله‌ای که در این میان نباید از کنار آن بی‌تفاوت عبور کرد سوء استفاده‌های است که احتمال دارد توسط کارفرمایان خودروساز از این کمپین بشود.
اینکه چرا مدیران دولتی کارخانه‌های خودروسازی در ایران تا به امروز توانسته‌اند برخلاف همه تئوری‌های اقتصادی نبض قیمت را در بازار خودرو به سود خود کنترل کنند، پرسش تازه‌ای نیست؛ اما با بالاگرفتن کمپین اخیر این نگرانی نیز به وجود می‌آید که مبادا در ‌‌نهایت کمپین یاد شده به جای کاهش قیمت خودرو، باعث تعدیل کارگرانی بشود که هم اکنون در بخش‌های مختلف این صنعت مشغول کارند.
نگرانی‌ از تاثیر معکوس کمپین مورد نظر از آنجایی قوت می‌یابد که با به اجرا درآمدن سیاست‌های تعدیل ساختاری در سالهای پس از خاتمه جنگ شمار قابل توجهی از کارگران شاغل بیکار و به جمع جویندگان کار اضافه شدند.
در این باره «حسین اکبری» از فعالان مستقل کارگری می‌گوید: هر‌گاه و به هر دلیل بحران در محیط‌های کار و تولید ایجاد می‌شود، آسیب پذیر‌ترین حلقه در شرایط بحران کارگران خواهند بود. همچنان در شرایط جنگ هشت ساله این چنین بود. در سال‌های پس از جنگ و دوران سازندگی که سیاست تعدیل ساختاری آغاز شد کارگران اولین قربانیان بودند. زمانی که واگذاری بخش‌های دولتی به بخش خصوصی هم شروع شد باز این کارگران بودند که از کار بیکار شدند.
وی ادامه می‌دهد: نمونه‌های فراوانی در دست است که این واقعیت دردناک را نشان می‌دهد که کارگران بلا تشبیه هم در عروسی قربانی می‌شوند و هم در عزا و حالا هم که موضوع انبار بی‌حد خودرو و ظاهرا عدم تمایل خریداران تبدیل به موضوعی سیاسی شده است این احتمال را نیز پر رنگ کرده که شاید برای مقابله با این بحران باز هم کارگران از واحد‌های خودرو ساز تاوان این بحران را بپردازند و سونامی این بحران آنان را با خود ببرد و بیش از همیشه امنیت کاری در این واحد‌ها به مخاطره افتد. همچنین دنباله این بحران دامن گیر واحد‌های تولیدی و خدماتی مرتبط با این صنعت به ویژه قطعه سازان و کارگرانشان را بگیرد.
این فعال صنفی کارگری گفت: این سناریو هم محتمل است که بحران فعلی مصنوعی و پوششی باشد تا در ادامه آن بنا به توافقات احتمالی با سرمایه گذاران خارجی پیش شرط تعدیل نیرو منجر به فرایند اخراج کارگران به بهانه مقابله با ورشکستگی ناشی از بحران گردد.امروز در ذهن کارگران این پرسش منطقی شکل می‌گیرد که چنانچه بازار خودرو به همین صورت باقی بماند تکلیف ما چه خواهد شد به ویژه آنکه اغلب کارگران شاغل در این حوزه قراردادهای موقت دارند.
به باور اکبری در واحد‌های خودرو ساز همچون سایر واحد‌های بزرگ و کوچک صنعتی متاسفانه هیچ تشکل مستقل صنفی وجود ندارد و چنانچه در شرایط کنونی آنچه به عنوان مذاکرات دسته جمعی می‌تواند پاره‌ای از خواست‌های کارگران را به شکلی قانونمند به رسمیت بشناسد و در شرایط بحرانی کارگران را قادر به دفاع از امنیت شغلی خود سازد اصلا موضوعیت ندارد.
وی با یادآوری اینکه دولت‌های پس از انقلاب اسلامی سال ۵۷ به هیچ روی حاضر به پذیرش ساز و کارهای موجود در مقاوله نامه‌های بنیادین و از جمله مقاوله نامه‌های حق آزادی تشکل و مذاکرات دسته جمعی (موضوع مقاوله نامه‌های ۸۷ آزادی سندیکا‌ها و حمایت از حقوق سندیکایی و ۹۸ حق تشکل و مذاکره دسته جمعی، سازمان بین المللی کار) نشده‌اند، افزود: این عدم تعهد دولت‌ها و کارفرمایان به مقاوله نامه‌های الزام آور یاد شده آشکارا به پایمال شدن حقوق کارگران منجر گردیده و می‌گردد.
به گفته این کنشگر صنفی در شرایطی که بعد از انجام توافق هسته‌ای اخیر قرار است با برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی پای سرمایه داران خارجی به بنگاه‌های مختلف تولیدی، صنایع و معادن و دیگر بخش‌های کلیدی اقتصاد کشور باز شود، کارگران منتظرند تا ببینند که مجموع این اتفاقات قرار است چه ارمغانی را نصیب آن‌ها بکند.
وی با اشاره به این گفته‌های مسوولین دولت یازدهم مبنی براینکه حاصل دستاوردهای برجام منجر به ایجاد اشتغال خواهد شد؛ افزود: اگر این موضوع صحت داشته باشد دولت یازدهم باید در قدم اول مسئولیت تامین امنیت شغلی کارگران واحد‌های خودروسازی را به عهده گیرد و این اطمینان داده شود که در بحران‌های کنونی کارگران نه تنها اخراج نخواهند شد بلکه از هرگونه تضییع حقوقشان مصون خواهند ماند.

--------------------------

تجمع دوباره کارگران مس سرچشمه در مقابل وزارت صنعت

این کارگران که هم اکنون در مقابل ساختمان وزارت صنایع و معادن در خیابان سمیه تهران هستند با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: مدت دوماه است که دستمزد خود را دریافت نکرده‌اند و به میزان دستمزد و به نداشتن امنیت شغلی خود معترضند.
تجمع‌کنندگان که شمار آن‌ها تا حدود ۱۵۰نفر برآورد می‌شود از جمله نیروهای قراردادی شاغل در مجتمع مس سرچشمه هستند که به دلیل تغییر نکردن شرایط کاری و دستمزدشان بر اساس میزان ساعت کاری آن‌ها وعمل نکردن مسئولان به وعده‌هایشان برای بار دوم به تهران آمدند.
تجمع کنندگان بایادآوری اینکه ماه گذشته نیز تعدادی از آن‌ها در اقدامی مشابه برای تجمع اعتراضی به تهران آمده بودند، افزودند: آنزمان نیز برای پیگیری خواسته‌هایمان نزدیک به چهار روز در تهران بودیم و سرانجام با وعده‌ای که یکی از معاونان وزیر صنایع در مورد رسیدگی به مشکلاتمان داده بود به محل سکونت خود بازگشتیم.
وی بابیان اینکه طبق وعده‌ای که آنزمان از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت داده شد؛ قرار بود که ظرف ۱۰ روز مهلت به درخواست کارگران رسیدگی شود، با گذشتن این مدت زمان هنوز به درخواستمان رسیدگی نشده است.
این کارگران در خصوص خواسته‌های صنفی برآورده نشده خود گفتند: نسبت به تبعیض‌های شغلی که میان ما و دیگر کارگران مس سرچشمه که بصورت پیمانی یا قرارداد مستقیم هستند اعتراض داریم.
از قرار معلوم این کارگران که از طریق پیمانکار و در قالب قراردادهای موقت دو ماهه در مجتمع مس سرچشمه مشغول‌کارند نسبت به تبعیض‌هایی که در محاسبه مزد و توزیع مزایای شغلی میان آن‌ها با کارگران قرارداد مستقیم مس سرچشمه وجود دارد، معترضند.

--------------------------

انتظار ۴هزار کارگر ساختمانی نیشابور برای بیمه تامین اجتماعی

رئیس انجمن صنفی کارگران و استادیاران ساختمانی نیشابور از انتظار ۴هزار کارگر ساختمانی این شهرستان برای قرار گرفتن تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی خبر داد.
عبدالـله قدمیاری در این باره به ایلنا گفت: در حال حاضر ۴ هزار کارگر ساختمانی در نیشابور که تمامی مراحل اداری استفاده از سهمیه بیمه کارگران ساختمانی را طی کرده‌اند در نوبت هستند.
وی با بیان اینکه امسال ۷۰۰سهمیه بیمه تامین اجتماعی به شهرستان نیشابورتعلق گرفته است در ادامه افزود: اعضای انجمن صنفی کارگران ساختمانی نیشابور با سهمیه سال جاری فقط توانستند نیمی از متقاضیانی که از سال ۹۱ در نوبت بیمه قرار داشتند را تحت چوشش بیمه اجتماعی قرار دهد.
وی با بیان اینکه هنوز حدود هزار نفر از کارگران ثبت نام کننده سال ۹۱ درنوبت بیمه قرار دارند، گفت: سهمیه بیمه کارگران ساختمانی هیچگاه عادلانه نبوده و ما همواره به سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده ایم برای حمایت از نیروی کار ساختمانی باید سهمیه بیمه اجتماعی آنان را افزایش دهند.
او افزود: شهرستان نیشابور بیش از ۶۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و اختصاص تنها ۷۰۰سهمیه بیمه به اعتراض جدی کارگران ساختمانی این شهرستان دامن می‌زند.
به گفته وی سال گذشته نیزسهمیه بندی بیمه کارگران ساختمانی در بودجه ۹۳ حذف شد وبه همین دلیل کارگران ساختمانی این شهرستان در انتظار بیمه در سال ۹۴ بودند.

--------------------------

اعتراض کارگران کاشی کویر به پرداخت نشدن معوقات مزدی

یکی از این کارگرانی که در این اجتماع صنفی حضور داشت با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این تجمع صنفی در قسمتی از مسیر یزد به تهران برپا شده بود و شرکت کنندگان از اینکه با وجود فروش بخشی از محصولات کارخانه هنوز مطالبات آن‌ها پرداخت نشده است معترض بودند.
وی ادامه داد: جدا از آنکه هنوز اقدامی در خصوص پرداخت معوقات مزدی ما صورت نگرفته است به تازگی مطلع شدیم که قرار است که تعطیلی این واحد تولیدی برای یک هفته دیگر تمدید شود.
وی بایادآوری اینکه در چند هفته گذشته به دستور مدیریت این واحد تولیدی به مدت ۱۲ روز متوقف شده بود، ادامه داد: روز پنجشنبه (دوازدهم شهریور) پیامکی از طرف کارفرما برای تمامی کارگران ارسال شد که در آن آمده بود تعطیلی کارخانه برای یک هفته دیگر ادامه خواهد داشت.
به گفته این کارگر در جریان تجمع روز گذشته حدود۶۰ کارگر از مجموع ۶۴۰ کارگری که بصورت قراردادی در این واحد صنعتی کار می‌کنند، حضور داشتند.
در این رابطه یکی از مدیران کارخانه کاشی کویر با تایید برپایی این تجمع صنفی به ایلنا گفت: که کارفرمای کاشی کویر تا پایان هفته جاری معوقات مزدی کارگران را پرداخت خواهد کرد.
به گفته این مقام مسئول کاشی کویر، این کارخانه مشکل خاصی ندارد و این تاخیر درپرداخت‌ها در تمام واحدهای تولیدی و کارخانجات کشور وجود دارد.
وی افزود: شرایط بد اقتصادی و نبود بازار برای فروش کالای تولید شده و هزینه‌های بالای تولید با توجه به کم شدن نقدینگی و ندادن وام و تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی و تحریم‌ها باعث شده است تا جدا از تاخیر در پرداخت مزایای مزدی کارگران، فعالیت تولیدی با وقفه‌هایی روبرو شود.
وی گفت: مدیریت این کارخانه تلاش دارد معوقه حقوقی کارگران خود را تا پایان هفته بپردازد و در حال پیگری پرداخت بیمه کارگران به صورت اقساط می‌باشد که این امر قدری زمان‌بر است.

--------------------------

کارگران آردل مقابل دفتر فروش تجمع کردند

یکی از کارگران این واحد تولید لوازم خانگی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: حدود ۳۴ نفر هستیم که از ابتدای سال جاری تاکنون معطل بازنشستگی هستیم و در این مدت نیز مزایای مزدی ما بصورت نامنظم پرداخت شده است.
وی ادامه داد: از طرف کارفرما به ما گفته شده است که برای بازنشستگی خود را به شعبه تامین اجتماعی معرفی کنیم اما مسئولان سازمان می‌گویند چون حق بیمه ما بصورت کامل پرداخت نشده است نمی‌توانند احکام بازنشستگی ما را صادر کنند.
به گفته این کارگر آردل، او سایر همکارنش از باقیمانده کارگران رسمی کارخانه آردل هستند که طبق قانون مشاغل سخت و زیان آور می‌توانند بصورت پیش از موعد بازنشسته شوند.
وی ادامه داد: ظاهرا کارفرما ۴ درصد حق بیمه مربوط به ایام اشتغال در کارهای سخت و زیان‌آور را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است و به همین دلیل بازنشستگی ما به تاخیر افتاده است.
برابر قانون مشاغل سخت و زیان آور کارفرمایان مشمول باید در زمان بازنشستگی پیش از موعد کارگران معادل ۴درصد مبلغ بیشتری را بابت حق بیمه به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند.
البته در این خصوص برخی فعالان صنفی کارگری می‌گویند که سازمان تامین اجتماعی به تازگی ارزش ریالی این مبلغ را تا حدود دو برابر افزایش داده است.
به غیر از مبهم ماندن وضعیت بازنشستگی باقیمانده کارگران آردل، این کارگران در جریان تجمع امروز مدعی شدند که از زمانی که توسط کارفرما برای بازنشستگی به سازمان تامین اجتماعی فرستاده شده‌اند پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها دچار وقفه شده است.
به گفته این کارگران تقریبا از ابتدای سال جاری دستمزد و حق بیمه‌ها بصورت نامنظم پرداخت شده است و در این مدت آن‌ها منتظر بودند تا با صدور حکم بازنشستگی و برقراری مستمری دوران سرگردانی آن‌ها خاتمه می‌یابد.
این کارگران که مدعی هستند هنوز با مدیریت آردل تسویه حساب نکرده‌اند، خواستار روشن شدن مشکلات صنفی خود شدند.

--------------------------

واکنش منفی کارگران «تولیدی تهران» به پیشنهاد بازخریدی

یکی از کارگران این واحد تولیدی در تایید این مطلب به ایلنا گفت: مدیریت کارخانه می‌گوید با هر کارگر که بعد از اتمام این مهلت تعیین شده برای بازخریدی مراجعه کند به استناد قانون کار تنها در ازای پرداخت سالی یک ماه تسویه حساب خواهد کرد.
به گفته این کارگر تولیدی تهران اگرچه این پیشنهاد با مخالفت کارگران روبرو شده است اما ادامه اصراری که کارفرما برای بازخریدی دارد، باعث شده است تا مجموعه کارگران تولیدی تهران و به ویژه کارگرانی که به دلیل داشتن سابقه بالا در آستانه بازنشستگی هستند از آینده شغلی خود نگران شوند.
وی گفت: در همین رابطه مطلع هستیم که برخی از همکارنمان بصروت جدی به پیشنهاد کارفرما برای بازخریدی خود فکر می‌کنند.
برابر قانون ماده بیست و چهار قانون کار، کارفرمایان موظف هستند در زمان خاتمه قرارداد حداقل با هرکارگر به نسبت پرداخت سالی یک ماه سنوات تسویه حساب کند.
این کارگر تولیدی تهران ادامه داد: از قرار معلوم هیات مدیره این واحد تولیدی قرار است فراد (یکشنبه پانزدهم شهریور ماه) در مورد ادامه فعالیت یا انحلال این واحد تولیدی تصمیم گیری کند.
وی بابیان اینکه او و همکارانش در سه ماه گذشته شاهد توقف فعالیت تولیدی تهران بوده‌اند در توضیح شرایط کنونی این واحد سازنده چرم‌های مصنوعی گفت: به دستور مدیریت به کارگران گفته شده است که از امروز (شنبه، چهاردهم شهریور) در محل کارخانه حاضرنشوند و تا اتمام جلسه فردا منتظر بمانند.
این وضعیت درحالی است که پیش از این به نقل از مسئولان کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران گفته شده بود که فعالیت کارخانه تولیدی تهران در سه ماه گذشته متوقف شده اما در تمامی این مدت کارگران هر روز به امید راه‌اندازی دوباره کارخانه در محل کار خود حاضر شده‌اند.
کارگران تولیدی می‌گویند هرچند تا این لحظه مدیریت مطالبات مزدی آن‌ها را برمبنای مزد پایه پرداخت کرده است اما آن‌ها نگران هستند که مبادا با قطعی شدن موضوع تعطیلی و انحلال شرکت امنیت شغلی آن‌ها با مشکل روبرو شود.
یکی از کارگران تولیدی تهران در این باره گفت: بصورت مشخص به غیر از حق بیمه‌ای که از اسفندماه سال گذشته تاکنون پرداخت نشده و مانع از تمدید دفترچه‌های بیمه ما و اعضای خانواده‌هایمان شده است تا این لحظه مشکل جدی دیگری نداشتیم اما از بابت آینده خود نگران هستیم.
وی ادامه داد: در این مدت سه ماه تعطیلی مدیریت کارخانه به کارگران مزد پایه را پرداخت کرده است اما گویا از امروز این رویه تغییر کرده و دیگر قرار نیست که مزدی به کارگران تعلق بگیرد.
او ادامه داد: مطابق قانون ما مشکل خاصی برای انجام کار نداریم، توقف تولید تصمیم مدیریت است و با صحبت‌های اخیری که در مورد نیامدن به کارخانه و پرداخت نشدن مطالبات ما شده است دیگر نمی توانیم ساده و بی‌خیال از کنار پیشنهاد کارفرما بگذریم.
این کارگر کارخانه تولیدی تهران افزود: همه ما نگرانیم که کارفرما به دلیل آنچه که مقرون به صرفه نبودن چرخه تولید عنوان می‌شود کارخانه را تعطیل کند.
کارگران واحد تولیدی در این باره می‌گویند مدیریت جدید که کمتر از دو ماه است که در کارخانه مستقر شده است عقیده دارد که فعالیت این واحد تولیدی به شیوه کنونی مقرون به صرفه نیست و به همین دلیل فعالیت کارخانه به دلیل نبود مواد اولیه کارخانه متوقف شده است.
این کارگران با یادآوری اینکه از زمان متوقف شدن فعالیت تولیدی تهران تاکنون چندین بار به مرخصی اجباری و تعطیلات تابستانی رفته‌اند، افزودند: در مجموع ۱۴۰ کارگر قرادادی و ۲۰ کارگر باقیماده رسمی هستیم که به دلیل سخت و زیان آور بودن نوع حرفه، بیشترمان در آستانه بازنشستگی پیش از موعد قرار داریم.
در همین رابطه تماس خبرنگار ایلنا برای گفتگو با مدیریت کارخانه تولیدی تهران در خصوص تایید یا تکذیب گفته‌های کارگران این واحد تولیدی بی‌نتیجه بود و بصورت مشخص از طرف مدیریت کارخانه گفته شد که برای فردا پاسخگوی پرسش ایلنا خواهند بود.

--------------------------

ادامه وضعیت نامناسب اشتغال کارگران بلوچ در عسلویه

یکی از کارگران شاغل در عسلویه در این باره به ایلنا گفت: کارگران نیمه‌ماهر و ماهری که از بلوچستان برای کار به این منطقه آمده‌اند با حداقل شرایط‌کاری و پرداختی در این مناطق مشغول به‌کار می‌شوند.
وی ادامه داد: هرچند به دلایلی همچون بدحسابی پیمانکار و بالابودن هزینه‌ها و فقدان امکانات اولیه زندگی در منطقه ویژه عسلویه، وضعیت عمومی اشتغال، درآمد و زندگی کارگران شاغل در پروژه‌های دردست ساخت چندان رضایت بخش نیست اما بصورت کاملا مشخص وضعیت کارگرانی که در جستجوی کار از بلوچستان به عسلویه آمده‌اند به نسبت سایر کارگران غیر بومی نامناسب‌تر است.
این کارگر شاغل در منطقه عسلویه ادامه داد: صرف‌نظر از اینکه به موجب مقررات خاص حاکم در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کارگران شاغل در این منطقه به نسبت کارگران مشمول قانون کار از کمترین حمایت‌های قانونی برخوردارند اما همین حداقل جنبه‌های حمایتی در مورد کارگران بلوچ کمرنگ‌تر است.
وی ادامه داد: در حالی که به دلیل شرایط آب و هوایی، تخصصی بودن کار و از همه مهم‌تر اهمیتی که بهره‌برداری هرچه زود‌تر پروژه‌های نفتی برای مالکان و کارفرمایان اصلی دارند، درآمد کارگران شاغل در این پروژه با همه محدودیت‌ و کاستی‌ها رقم به نسبت بالایی است اما در مورد شرایط کاری کارگران بلوچ شنیده می‌شود که چیزی به جزء ۵۵ هزار تومان مزد روزانه نیست.
به گفته این فعال کارگری هرچند برابر مقررات اشتغال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هیچ الزام قطعی برای پرداخت مزایایی چون پرداخت حق بیمه، حق مرخصی و سنوات و عیدی سالانه کارگر وجود ندارد اما با همه خاص بودن مقررات حاکم در مناطق آزاد عرف حاکم بر کارگاه‌های این مناطق طوری است که کارفرمایان و حتی پیمانکاران دست چندم خود را متعهد به پرداخت این مزایا می‌دانند.
وی ادامه داد: با این حال در مورد کارگران بلوچی که در پروژه‌های منطقه عسلویه شاغل هستند شنیده می‌شود که نه تنها خبری از این مزایا نیست بلکه حتی در پاره‌ای موارد از دستمزد آن‌ها بابت هزینه غذای روزانه و کرایه محل اقامت نیز مبالغی کسر شده است.
وی افزود: بصورت مشخص این گروه از کارگران غیر بومی عسلویه اگر در مجاورت محل پروژه دوست و آشنایی نداشته باشند و به تنهایی برای کار آمده باشند تا یافتن محل اقامت در پیاده‌رو‌ها و پارک‌ها بر روی کارتن می‌خوابند اما اگر بصورت گروهی آمده باشند، در گروه‌های ۱۸ -۲۰ نفری یک اتاق را بدون هیچ امکاناتی اجاره می‌کنند که در این صورت هرکدام باید ماهانه ۱۲۰ هزار تومان کرایه بپردازند.
وضعیت متفاوت کارگران بلوچ در منطقه ویژه عسلویه در حالی ادامه دارد که سال گذشته بیش از ۲۰۰ کارگر بلوچ شاغل در منطقه آزاد تجاری – صنعتی عسلویه با ارسال طوماری از رئیس جمهور خواستار رسیدگی به وضعیت خود شده بودند.

--------------------------

سرگردانی کارگران پیمانکاری مخابرات نیشابور برای وصول معوقات مزدی

یکی از کارگران شرکت مخابرات نیشابور در گفتگو با ایلنا از تعویق ۴ماهه در پرداخت حقوق و سایر مزایای شغلی کارگران این شرکت خبر داد و گفت: ۱۱ کارگر شاغل در شرکت مخابرات نیشابور که از مهر ماه سال ۹۳ با شرکت خدمات همراه اول قرار دادکاری دارند پیش از این (از آذر ماه ۹۲ تا مهر ۹۳) بمدت ۱۰ ماه تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «ماهان پیمان نیشابور» در بخش تلفن‌های ضروری ۱۱۸ نیشابور کار می‌کردند که این شرکت بیش از ۴ ماه حقوق وسایر مزایای شغلی کارگران را پرداخت نکرده است.
به گفتهٔ این کارگر معوقات حقوقی کارگران به ماه‌های آذر، دی، بهمن واسفند ۹۲ مربوط می‌شود که در مدت این ۴ ماه کارگران مورد نظر فقط ۵۰۰ هزار تومان مساعده گرفته‌اند و علاوه بر آن این کارگران بابت مزایای عیدی و پاداش، سنوات و عائله‌مندی تا مهر ماه سال ۹۳ طلبکارند.
او بابیان اینکه ما کارگران پیمانکاری هستیم که برخی از ما از حدود ۱۰ سال پیش در مخابرات نیشابور کار می‌کنیم، ظاهرا این پیمانکار دیگر رد مجموعه مخابرات هیچ فعالیتی ندارد و به همین دلیل با وچود دریافت رای هیات های تشخیص و حل اختلاف در یک سال گذشته موفق به وصول معوقات خود نشده‌ایم.
به گفته این کارگر مراجع قضایی واداره کار حکم به پرداخت مزالبات کارگران ۱۱۸ مخابرات نیشابور داده است، اما با عدم تمکین پیمانکار از قبول رأی هیات تشخیص برای پرداخت مطالبات این ۱۱ کارگر، در ‌‌‌‌نهایت با حکم هیات بدوی پرونده آنان به دادگستری برای توقیف اموال کارفرما ارجاع شد.
این کارگر در ادامه گفت: در ابتدا توانستیم خودروی سواری کارفرمای سابقمان را مصادره کنیم اما پس از گذشت چند روز این خودرو که تحت مالکیت وی نبود سریعا آزاد شد. در ‌‌‌نهایت پیمانکار سابق دو فقره چک برای رضایت کارگران به تاریخهای ۲۵ تیر و ۲۷ مرداد ماه به ارزش ۳۰ میلیون ۵۰۰ هزار تومان ارائه داد که تا به امروز این چک‌ها به دلیل نداشتن موجودی حساب نقد نشده است.

--------------------------

کارگران صنایع دریایی دست از کار کشیدند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، یکی از کارگران که نخواسته نامش فاش شود، به وبسایت محلی خلیج فارس گفته «کارگران حدود ۱۴۷ روز حقوق نگرفته‌اند، بخش کارمندی نیز ۱۳۴ روز از شرکت طلبکار است، اما وقتی برای پرداخت آن زمانی اعلام نشد، تنها راه چاره کارگران این بوده که دست از کار کشیده‌اند.»
از قرار معلوم این کارگران در پروژه «فراساحل جزیره صنعتی صدرا» واقع در استان بوشهر کار می‌کنند.
براساس این گزارش، ساخت سکوی دریایی فازهای ۱۷، ۱۸، ۲۲ و ۲۴ در صدرا در دست اجراست اما ظاهرا مدیران صدرا با وزارت نفت اختلاف حساب پیدا کردند و در این وضعیت اولین بخشی که نادیده گرفته شده، حقوق کارگران بوده است.
وبسایت محلی خلیج فارس همچنین نوشته از حدود ۴ هزار کارگری که در دوران اوج فعالیت شرکت صنایع دریایی ایران در این مجتمع صنعتی مشغول به کار بودند، تنها ۱۵۰۰ کارگر در این مجموعه باقیمانده‌اند.
از سویی یکی از مسئولان شرکت صنایع دریایی ایران وعده داده که بخشی از حقوق کارگران اعتصابی در روزهای آینده پرداخت می‌شود اما در عین حال تاکید کرده است انتشار خبر دست کشیدن کارگران صدرا از کار باب طبع مدیریت نبوده است.
گفتنی است در اردیبهشت ماه سال جاری، محمد حسینی، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر از بدهی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی شرکت صنایع دریایی به تامین اجتماعی خبر داده بود و گفته بود «بدهی این شرکت به بانک و امور مالیاتی سنگین‌تر از این رقم هاست.»

--------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی در سراب

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا «سعید مسلمانی» با اعلام این خبر گفت: در این حادثه که در یکی از روستاهای سراب اتفاق افتاد یک کارگر ۱۷ ساله به علت افتادن پتک از بالای بام بر سرش جان خود را از دست داد.
وی با اشاره به اینکه چندمین مرگ کارگران در طول سال در شهرستان سراب رقم خورد که این حادثه نیز در اثر بی احتیاطی و عدم رعایت موازین ایمنی صورت گرفت، ابراز داشت: مرگ این کارگر ساختمانی نخستین مورد از مرگ کارگران ساختمانی نیست.
مسلمانی با اشاره به اینکه متاسفانه این کارگر تحت پوشش بیمه کارگران ساختمانی قرار نداشت، اظهار کرد: سهمیه بندی در بیمه کردن کارگران ساختمانی و نیز وجود برخی افراد غیرکارگر در لیست بیمه کارگران ساختمانی باعث شده تا تعدادی از کارگران حقیقی نتوانند تحت پوشش بیمه حمایتی قرار گیرند.
نماینده کانون های صنفی کارگری شمال غرب کشور از تلاش و پیگیری های این تشکل کارگری در افزایش سهمیه بیمه کارگری استان آذربایجان شرقی خبرداد و یادآور شد: قطعا عدم حمایت از کارگران در برابر حوادث موجب هزینه های سنگین برای خانواده های متوفی می شود.

--------------------------

بخشی از مطالبات کارگران تابان شهر پرداخت شد

به گزارش ایلنا کارگرانی که در این پروژه عمرانی مشارکت دارند می‌گویند که از مجموع دستمزد پرداخت نشده ماه‌های خرداد، تیر و مرداد در روز هشتم شهریور معادل یک ماه از مطالبات آن‌ها توسط شرکت پیمانکاری تابان شهر پرداخت شده است.
این کارگران تعداد آن‌ها نزدیک به ۱۵۰ نفر می‌شود امیدوارند که در روزهای آینده باقی مانده مطالبات مزدی آن‌ها از سوی پیمانکار پروژه پرداخت شود.

--------------------------

کارگر ترک در بغداد ربوده شدند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، اسوشیتد پرس درخبری فوری به نقل از مقامات عراقی اعلام کرد ۱۷ کارگر ترک در بغداد بوسیله افرادی نقاب دار ربوده شدند. وزارت امور خارجه ترکیه ربوده شدن ۱۶ کارگر ترک در بغداد را تائید کرده است. هنوز هویت ربایندگان مشخص نیست ولی رسانه‌ها از آنان به عنوان افراد مسلحی که لباس نظامی بر تن داشتند یاد کرده‌اند. جزئیات بیشتری در این خصوص منتشر نشده است.

--------------------------

اعتصاب کارگران هندی در اعتراض به سیاست های ضد کارگر دولت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، کارگران هندی صبح امروز علیه سیاست‌های «ضد کارگری» نخست‌وزیر این کشور، دست به اعتصاب زدند.
۱۰ اتحادیه بزرگ این کشور پس از اینکه مذاکرات با «آرون جایتلی»، وزیر دارایی به شکست انجامید، این اعتصاب یک روزه را سازماندهی کرده‌اند.
بزرگ‌ترین اتحادیه‌های کارگری هند در اعتراض به سیاست‌های حمایت کننده «نارندرا مودی» نخست‌وزیر این کشور از کارفرمایان، و پس از شکست مذاکرات اخیر با وزیر دارایی هند، از اعضای خود خواستند تا امروزدر این اعتصاب شرکت کنند.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، انتظار می‌رود حدود ۱۵۰ میلیون نفر از کارکنان بخش‌های بانکی، تولید، ساخت و ساز و معدنکاری روز چهارشنبه در اعتصاب باشند.
این اعتصاب بر بخش حمل و نقل تاثیر گذاشت و باعث ایجاد صف‌های طولانی مسافران در ایستگاه‌های اتوبوس و تاکسی شد.
گفته می‌شود که خدمات مالی هم در نتیجه این اعتصاب‌ها مختل می‌شود زیرا بسیاری از بانک‌ها روز چهارشنبه تعطیل شدند.
انتظار می‌رود فروشندگان دوره گرد، خدمتکاران خانگی و کارگران روزمزد برای درخواست افزایش حداقل حقوق، به این اعتصاب ملحق شوند.
تصاویر تلویزیونی تاثیر اعتصاب در ایالت بنگال غربی که در آن اتحادیه‌ها حضور قوی دارند را نشان داد. شهر کلکته مرکز این ایالت با تعطیلی فروشگاه‌ها و بانک‌ها در ساعات ابتدایی روز چهارشنبه کاملا خلوت بود.
نارندرا مودی، نخست وزیر هند که در انتخابات ماه مه سال گذشته به پیروزی رسید، وعده داده است با اجرای اصلاحات اقتصادی مناسب، به جذب سرمایه گذاری خارجی و احیای اقتصاد کشور بپردازد اما مخالفت‌ها مانع اجرای اصلاحات مالیاتی و زمین شده و نگرانی سرمایه گذاران را تشدید کرده است. از سوی دیگر نارضایتی اتحادیه‌ها نسبت به اصلاحات مذکور افزایش یافته است.
اقتصاد هند در سه ماهه اول سال مالی جاری به میزان هفت درصد رشد کرد. کار‌شناسان اظهار می‌کنند اصلاحات برای ایجاد میلیون‌ها فرصت شغلی برای جوانان ضروری است. اعتصاب‌های قبلی باعث تعطیلی شهر‌ها شده و به اقتصاد هند میلیون‌ها دلار زیان وارد کرده بود

--------------------------

کشته و مصدوم شدن دو کارگر چاه کن در تهران

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه بعداظهر روز دوشنبه (۹ شهریور) در منطقه حکیمیه تهران، خیابان بهار زمانی رخ داد که دوکارگر چاه کن در طبقه منفی دو یک ساختمان با کاربری ورزشی در حال حفر چاه ۱۰۰ متری بودند که ناگهان با ریزش سقف طبقات فوقانی ساختمان، دو کارگر زیر آوارسنگ وبتن در چاه محبوس می‌شوند.
بنا بر این گزارش، گروهای امداد و نجات پس از حضوردر محل کارگران محبوس را بعداز ۱۴ ساعت تلاش بی‌وقفه از زیرآوار خارج کردند. که متاسفانه عوامل اورژانس مستقر در محل مرگ یکی کارگر را تایید کردند و کارگر مصدوم دیگر برای ادامه درمان به بیمارستان منتقل شده است.

--------------------------

بدحسابی پیمانکاران بازنشستگی بیش از ۳۵۰۰ معدنچی را متوقف کرد

«حسن رهجو» رئیس شورای اسلامی کار معادن زغال سنگ همکار در منطقه هشتونی کرمان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این معوقات به ۴ درصد حق بیمه‌ اضافی مربوط می‌شود که می‌بایست توسط کارفرمایان قانون مشاغل سخت و زیان آور بابت ایامی که کارگر مشمول در مشاغل سخت و زیان آور اشتغال داشته به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود.
وی بابیان اینکه روز به روز بر تعداد کارگران معدنچی که موعد بازنشستگی پیش از موعد آنها فرامی‌رسد اضافه می‌شود؛ گفت: از قرار معلوم برخی از شرکت‌های پیمانکاری که زمانی در استخراج این معادن فعالیت داشتند دیگر فعالیتی ندارند و معلوم نیست که چه کسی باید به جای آنها حق بیمه اضافی را پرداخت کند.
به ادعای رهجو گفت: هیچکدام از شرکتهای پیمانکاری که با نزدیک به ۳۵۰۰ کارگر در معادن زغال سنگ کرمان فعالیت دارند سهم ۴ درصدی خود را برای بازنشستگی کارگران مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آور پرداخت نکرده‌اند.
به گفته نماینده کارگران زغال سنگ شرکت همکار اگر به این وضعیت رسیدگی نشود با استمرار شرایط کنونی تمامی کارگران معدنچی که بازنشستگی پیش از موعد آنها معطل پرداخت شدن حق بیمه اضافی است باید مانند کارگران معمولی تا رسیدن به شرایطی که قانون برای بازنشستگی کارگران معمولی معین کرده است منتظر بمانند.
به ادعای وی، اداره تامین اجتماعی کرمان به دلیل مشخص نبودن کارفرمای واقعی و اینکه پیمانکاران مجموعه معادن زغال سنک کرمان دائما در حال تغییر بوه‌اند از دریافت اضافه سهم ۴ درصدی کارفرمایان خوداری می‌کند و همین وضعیت به نوبه خود باعث شده‌است تا هر یک از این پیمانکاران به نوبه خود از مسئولیت واریز سهم ۴ درصدی شانه خالی کنند که نهایت این کارگران اصلی هستند که زیان می‌کنند.
طبق ادعای وی؛ در معادن زغال سنگ کرمان حدود ۷ هزار کارگر معدنچی در مناطق معدنی هشتونی، پابندان، باب نیزو، حجتک، آبنیل و همکارشاغلند که از این تعداد حدود ۳۵۰۰ نفر تحت مسئولیت شرکتهای پیمانکار ی کار می‌کنند. مابقی کارگران از کارگران رسمی شرکت زغال سنگ هستند.
اظهارات این فعال کارگری در حالی است که پیشتر برخی فعالان صنفی کارگری نسبت به اقدام اخیر سازمان تامین اجتماعی در خصوص افزایش دو برابری ۴ درصد حق بیمه‌ اضافی کارگران مشمول مشاغل سخت و زیان آور هشدار داده بودند.

--------------------------

ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقی ۳۰۰ کارگر شیشه آبگینه

فعالان صنفی کارگری استان قزوین با اعلام این خبر به ایلنا گفتند که کارگران آبگینه به غیر از مطالبات مربوط به اسفند ماه سال گذشته تا کنون، بابت چهار ماه حق بیمه پرداخت نشده نیز طلبکارند.
در این باره کارگران آبگینه عمده مشکل محل کار خود را نداشتن مواد اولیه تولید (کربنات) و همچنین انباشته شدن بدهی‌های کارخانه دانسته و می‌گویند: بیش از یک سال است که فعالیت تولیدی کارخانه متوقف شده و در حال حاضر فقط یک خط تولیدی آنهم صرفا بخاطر خاموش نشدن کوره‌های ذوب شیشه‌های ضایعاتی فعالیت دارد.
این کارگران همچنین می‌گویند طبق وعده این کارفرما قرار بود نزدیک به ۱۲ میلیارد تومانی که برای تعویض آجر‌های نسوز کوره‌های کارخانه کنارگذاشته شده بود بابت بدهی اداره گاز، تامین اجتماعی و بخشی از معوقات مزدی کارگران پرداخت شود که هنوز این وعده محقق نشده است.
کارگران آبگینه که امیدوارند با حمایت دولت مشکلات این واحد تولیدی مرتفع شود می گویند:در این واحد تولیدی کارفرما هر ماهه به کارگران قول می‌دهد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت می‌کند اما باوجود روند نسبتا مطلوب تولید هنوز این وعده محقق نشده است.
بنا براین گزارش، کارگران کارخانه شیشه آبگینه خواستار دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین از سرگیری فعالیت کارخانه هستند، اما نه مسئولان و نه کارفرما پاسخ قانع‌کننده‌ای به آنها نمی‌دهند و در این بین کارگران بلاتکلیف بیشترین خسارت را دیده‌اند.

--------------------------

تامین اجتماعی بازنشستگی سخت وزیان آور را برای کارگران مشمول سخت‌تر کرد

«سید رحیم می‌رعبدالـله» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: برابر ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی ارائه خدمات به کارگران بیمه‌شده ارتباطی با خوش‌حسابی یا بد حسابی کارفرما ندارد.
وی ادامه داد: مطابق همین ماده قانونی تمامی کارگرانی که تحت پوشش خدمات سازمان تامین اجتماعی هستند باید تا رسیدن به زمان بازنشستگی از تمامی مزایای خدمات بیمه‌های اجتماعی و درمانی این سازمان استفاده کنند و این بازرسان و کار‌شناسان سازمان تامین اجتماعی هستند که باید با استفاده از ابزارهای قانونی کارفرمایان را متقاعد کنند تا به موقع و به طور کامل به تعهدات مالی خود عمل کنند.
بازرس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران افزود: بصروت مشخص در مورد کارفرمایان مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور به غیر از پرداخت ماهانه حق بیمه یک تکلیف مالی دیگر نیز وجود دارد که آن پرداخت ۴ درصد حق بیمه بیشتر بابت ایام اشتغال کارگر در مشاغل سخت و زیان آور است.
وی با یادآوری اینکه به موجب قانون مشاغل سخت و زیان آور این مبلغ بابت بازنشستگی پیش از موعد به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌شود، افزود: البته به تازگی شنیده شده که سازمان تامین اجتماعی هم ارزش این مبلغ را تا میزان دو برابر افزایش داده است و هم در مقابل با گرو نگهداشتن این مبلغ از صدور حکم بازنشستگی برای کارگران مشمولی که هنوز مبلغ ۴ درصد آن‌ها توسط کارفرما واریز نشده است خودداری می‌کند.
عضو شورای اسلامی کار شرکت واحد افزود: این رویه تازه که حتی در قالب بخشنامه شماره ۴۹. ۵ سازمان تامنی اجتماعی به صورت رسمی ابلاغ شده است و براساس کارفرمایان موظف‌اند تا پیش از بازنشستگی کارگران مشمول این مبالغ را بصورت یکجا پرداخت کنند.
به گفته می‌رعبدالـله از زمانی که این بخشنامه توسط سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شده است در شعب این سازمان بسیاری از کارگران مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور برای بازنشستگی معطل شده‌اند.
این مقام کارگری افزود: بصورت مشخص در شرایط مالی کنونی کارفرمایان این کارگران قادر به پرداخت یکجای ۴ درصد حق بیمه اضافی نیستند و به همین دلیل کارگران مورد نظر برای برخورداری از مزایای بازنشستگی پیش موعد سرگردان شده‌اند.
بازرس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کاراستان تهران با یادآوری اینکه بصروت میانگین هزینه این ۴ درصد برای یک کارگر با حداقل دریافتی نزدیک به ۴۰ میلیون تومان است افزود: خیلی از کارفرمایان مدعی هستند که در وضعیت اقتصادی کنونی نمی‌توانند همه این مبلغ را بصورت یکجا پرداخت کنند و در نتیجه طبیعی است که در شعب سازما تامین اجتماعی شاهد سرگردانی این کارگران باشیم.
این مقام کارگری افزود: ممکن است برای مدیران سازمان تامین اجتماعی و کارفرمایان اهمیت به تاخیر افتادن بازنشسستگی کارگران چندان محسوس نباشد اما این اتفاق برای کارگرانی که دیگر در کارخانه جایی ندارند و برای دریافت مستمری در راه روهای شعب تامین اجتماعی سرگردان شده‌اند تحمل ناپذیر است.
وی ادامه داد: این وضعیت درست مانند آن است که سازمان تامین اجتماعی بخواهد به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه از تمدید دفترچه بیمه کارگران خودداری کند.

--------------------------

مشکل بیمه کارگران سوزن‌دوز همچنان ادامه داد

«مریم کریمی» از استادکاران پیشه سوزن‌دوزی در شهرستان خاش در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: با گذشت بیش از یکسال از رسانه‌ای شدن مشکلات بیمه‌ای زنان سوزن‌دوز شهرستان خاش هنوز هیچ سازمان و نهادی به مشکلات ما رسیدگی نکرده است.
این استاد سوزن‌دوزی بلوچ ادامه داد: در مراجعه به سازمان تأمین اجتماعی زاهدان و درخواست بیمه شدن، آن‌ها عملی شدن این امر را منوط به پرداخت ۱۷ میلیون تومان منوط کردند اما نه من او نه هیچ کارگر سوزن‌دوز دیگری ین رقم پول را نداریم.
به گفته خانم کریمی حرفه سوزن‌دوزی از جمله مشاغلی است که بیشتر زنان شهرستان خاش بصورت سنتی در آن مشغول کار بودند و از طریق این حرفه بخشی از هزینه‌های زندگی خود را تامین می‌کنند.
کریمی با اعتراض به این‌که چرا کسی به فریاد ما نمی‌رسد، گفت: برای انتقال این هنر، دخترانی از سنین مختلف و از بخش‌های خاش، ایرندگان، اسپکه، هریدک، بمپور نزد من آمده و به‌طور رایگان به آن‌ها آموزش می‌دهم که شماری از آنان خودسرپرست هستند و باید از سوی دولت برای برخوداری آن‌ها از بیمه‌های اجتماعی چاره‌اندیشی شود.
در خصوص رسیدگی به وضعیت این گروه از زنان پیشه‌ور سیستان و بلوچستان، امیریان از اعضای شورای‌شهر ایرانشهر به خبرنگار ایلنا گفت: در عمل تسهیلات مالی که می‌تواند مشکلات این گروه از پیشه‌وران مرتفع کند به افراد غیر واجد شرایط پرداخت می‌شود.
وی افزود: بصروت مشخص سال گذشته که مشکل یکی از همین کارگران سوزن‌دوز در در شورای اسلامی شهر ایرانشهر مطرح شد، خودم شخصاً با مراجعه به صندوق کارآفرینی پیگیر اعطای تسهیلات به وی شدم اما در ‌‌نهایت پاسخ رد شنیدم.
امیریان با اعتراض به این‌که نباید از چنین اساتید هنرمندی استفاده ابزاری شده و فقط در زمان‌های خاص فرهنگی ویترینی برای تماشای هنر استان باشند، ادامه داد: متأسفانه در مراجعه به سازمان میراث فرهنگی و گفتگو با مدیر قبلی این سازمان نیز درخواست معرفی این بانوی سوزن‌دوز به‌عنوان «کارآفرین» شد که آنان هیچ‌گونه همکاری با ما نکردند.
وی ادامه داد: پیگیری‌های شورا ادامه دارد و امیدواریم با رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی مساعدتی برای حل مشکل این دست از زنان خودسرپرست ایجاد شود.
لازم به یادآوری است، سوزن‌دوزی (بلوچی – اصفهان – ترکمن) جزو بند الف – ۱۴ – رودوزی‌های سنتی قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی است که مشمولان قانون با ارائه مجوز کسب و کار خانگی می‌توانند نزد صندوق تأمین اجتماعی بیمه و از مزایای آن برخوردار می‌گردند؛ همچنین در ماده ۱ بند «پ» دستورالعمل اعطای تسهیلات اشتغال صندوق کارآفرینی امید آمده است، کارفرمایی و کارآفرینی نوعی اشتغال که در آن فرد مالکیت و مدیریت کسب و کار خود را عهده دار باشد و می‌تواند علاوه بر خود برای افراد دیگری نیز ایجاد اشتغال کند.

--------------------------

تایید اخراج کارگران سیمان دشتستان با تغییر اعضای هیات حل‌اختلاف

فعالان صنفی کارگری استان بوشهر با اعلام این خبر یادآور شدند: در تاریخ پنجم فرودین ماه سال جاری دو نفر از کارگران سیمان دشتستان به عنوان نیروی مازاد از سوی کارفرما تعدیل شدند.
برپایه این اطلاعات‌‌ همان زمان کارگران تعدیل شده که تا پیش از این نزدیک به سیزده سال در این واحد صنعتی مشغول کار بودند با طرح شکایتی در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواهان بازگشت به کار خود می‌شوند که در ‌‌نهایت هیات تشخیص این اداره در تاریح ۱۴ اردیبهشت ماه سال جاری رای بازگشت به کار آن‌ها را صادر می‌کند.
به گفته منابع ایلنا پس از صدور این رای با اعتراض کارفرمای سیمان دشتستان پرونده این کارگران به هیات حل اختلاف اداره کار دشتستان ارسال می‌شود و هیات مذکور طبق تکلیف قانونی در تاریخ ۲۷ خرداد ماه برای بررسی این پرونده تشکیل جلسه می‌دهد.
از قرار معلوم در این جلسه اعضای ۹ نفره هیات حل اختلاف اداره کار دشتستان در خصوص بازگشت به کار یا اخراج کارگران یادشده به توافق نمی‌رسند و در ‌‌نهایت به استناد ماده ۵۶ آیین نامه دادرسی کار قرار مقرر می‌شود تا در تاریخ دیگری هیات مذکور به این پرونده رسیدگی کند.
در این باره فعالان صنفی کارگری دشتستان می‌گویند ظاهرا جلسه بعدی هیات حل اختلاف اداره کار دشتستان در تاریخ ۱۸ مرداد ماه سال جاری تشکیل جلسه می‌دهد اما ابن بار به غیر از دو نفر تمامی اعضای این هیات تغییر می‌کند و این بار اکثریت اعضای هیات حل اختلاف اخراج کارگران سیمان دشتستان را تایید می‌کنند.
منابع کارگری ایلنا می‌گویند صرف نظر از طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده کارگران اخراج شده سیمان دشتستان، معلوم نیست که چرا بیشتر اعضای هیات اختلاف در زمان تشکیل دومین جلسه به ناگهان تغییر می‌کنند.
به ادعای این منابع هیات مذکور در شرایطی رای به اخراج کارگران سیمان دشتستان داده‌است که به موازات رسیدگی به این پرونده دو نفر دیگر از کارگران اخراج شده این واحد صنعتی توانستند از هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار دشتستان رای بازگشت به کار خود را دریافت کنند.

--------------------------

مرگ کارگر معدن هشتونی براثر حادثه کار

فعالان صنفی کارگری در استان کرمان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: حادثه ریزش معدن زغال سنگ هشتونی در روز چهارشنبه (۴ شهریور ماه) اتفاق افتاد که نتیجه آن یکی از کارگران معدنچی به نام «احمد امیری» از ناحیه سر مصدوم شد.
گفته می‌شود که این کارگر معدن هشتونی براثر شدت جراحات حادثه پس از ۳ روز اغما در روز شنبه (۷ شهریور) در بیمارستان باهنر کرمان در گذشته است.
به نقل از کارگرانی که در این معدن زغال سنگ مشغول کارند گفته می‌شود که همکار فوت شده آن‌ها در زمان حادثه ۳۲سال سن داشته است.
بر پایه این اطلاعات مرحوم احمد امیری ازاستاد کاران ماهر کارگاه استخراج معدن زغال سنگ هشتونی بود و مراسم خاکسپاری وی در روزیکشنبه (۸ شهریور) در روستای زادگاهش «کوهبنان» انجام شده است.
به گفته کارگران معدن هشتونی علی رغم اینکه به نظر می‌رسد عدم رعایت نکات ایمنی عامل حادثه بوده است، اما هنوز نتیجهٔ گزارش بازرسی اداره کار اعلام نشده است.

--------------------------

نگرانی ۱۶۰ کارگر «تولیدی تهران» از تهدید امنیت شغلی

«محمد رضا فرزعلیان» از اعضای هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی ایتان تهران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: فعالیت روزمره کارخانه تولیدی تهران که در زمینه تولید چرم مصنوعی فعالیت دارد از ابتدای خرداد ماه سال جاری به بهانه غیر اقتصادی بودن متوقف شده است.
مسول کانون شوراهای اسلامی کار کارخانه‌های غرب استان تهران با بیان اینکه در کارخانه تولیدی تهران نزدیک به ۱۶۰ کارگر مشغول کارند، گفت: تمامی این کارگران که در سه ماه گذشته هر روز در محل کار خود حاضر شده‌اند از وضعیت به وجود آمده احساس نگرانی می‌کنند.
وی به نقل از کارگران این واحد تولیدی گفت: از قرار معلوم مدیریت جدید تولیدی تهران که تازه چند ماهی است در کارخانه مستقر شده است عقیده دارد که فعالیت این واحد تولیدی به شیوه کنونی مقرون به صرفه نیست.
این مقام صنفی کارگری بابیان اینکه از زمان متوقف شدن فعالیت تولیدی تهران تاکنون چندین بار کارگران این مجموعه به مرخصی اجباری و تعطیلات تابستانی فرستاده شده‌اند، افزود: از مجموع این کارگران ۱۴۰ کارگر قرادادی و ۲۰ کارگر باقیماده رسمی هستند.
وی ادامه داد: گویا از طرف مدیریت به کارگرانی که بین ۱۰ تا ۲۵ سال سابقه کار دارند پیشنهاد بازخریدی به نرخ سالی سه ماه دستمزد داده شده است اما این پیشنهاد با مخالفت کارگرانی که در آستانه بازنشستگی هستند روبرو شده است.
فرزعلیان با یادآوری اینکه شمار قابل توجهی از کارگران این واحد تولیدی چرم مصنوعی مشمول بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور می‌شوند، وضعیت موجود باعث شده است تا کارگران از بابت تامین آتیه شغلی خود احساس خطر کنند.
این مقام صنفی کارگری افزود: از قرار معلوم وضعیت پیش آمده در کارخانه تولیدی تهران تاثیری بر پرداخت مزد جاری کارگران ندارد و از خردادماه تا کنون مطالبات مزدی کارگران بر مبنای مزد پایه پرداخت شده است.
وی در عین حال از مشکل پرداخت نشدن حق بیمه این کارگران به سازمان تامین اجتماعی خبر داد و افزود: گویا بصورت مشخص بیمه تامین اجتماعی این کارگران از اسفند ماه سال ۹۳ به تاخیر افتاده ودفترچه‌های در مانی کارگران فاقد اعتبار شده است.
وی افزود: در کارخانه تولیدی تهران علاوه بر مشکل شش ماه پرداخت نشدن حق بیمه کارگران در زمینه بیمه تکمیلی این کارگران نیز مشکلاتی به وجود آمده است.
فرزعلیان گفت: در این خصوص کارگران تولیدی تهران مدعی هستند که با وجود آنکه هزینه بیمه مکمل درمانی دانا بصورت ماهانه از دستمزد آن‌ها کسر می‌شود اما گویا این مبالغ به حساب شرکت بیمه پرداخت نشده و در نتیجه ارائه خدمات درمانی مکمل به این کارگران متوقف شده است.
وی افزود: وضعیت پیش آمده در کارخانه تولیدی تهران در حالی است که از قرار معلوم کارگران این واحد تولیدی همچنین خبر داده‌اندکارفرما بخشی از ماشین الات این کارخانه با اجاره ۱۱ میلیونی یک سوله‌ای به چرم شهر ورامین انتقال داده است واو قصد دارد برای ادامه تولید کارگرانی را که در مجاورت کارخانه در شهرکهای اطراف ساکنند به شهرستان ورامین انتقال دهد.

--------------------------

اعتراض صنفی کارگران پتروشیمی بسپاران در دومین روز خاتمه یافت

براساس اخباری که به نقل از این کارگران معترض در اختیار ایلنا قرار گرفته است، ساعتی پیش معترضان با وعده مدیریت پتروشیمی به کار سابق خود بازگشتند.
از قرار معلوم به دنبال استمرار تجمع روز گذشته، صبح امروز مدیریت «پتروشیمی بسپاران» که از زیر مجموعه‌های «مجتمع پتروشمی بندر امام» محسوب می‌شود با کارگران معترض در خصوص پیگیری خواسته‌های صنفی آن‌ها گفتگو می‌کند.
بصورت مشخص گفته می‌شود که در این جلسه مدیریت پتروشمی بسپاران پس از شنیدن گفته‌های کارگران و مشاهده مستندات آن‌ها به وعده داده است که به پیمانکار دستور پرداخت مزایای کسر شده را خواهد داد.
معترضان که شمار آن‌ها در حدود ۱۰۰ کارگر برآورد می‌شود از طریق شرکت پیمانکاری فریمکو در واحد تعمیرات و نگهداری پتروشیمی بسپاران مشغول کارند.
این کارگران از روز گذشته در اعتراض به کسر شدن بخشی از مزایای مزدی خود در محل کار به صورت آرام تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند.
فعالان صنفی کارگری منطقه ویژه اقتصادی بندر امام در مورد علت برپایی این تجمع اعتراضی گفتند: از قرار معلوم در محاسبه دستمزد مرداد ماه کارگران معترض مبلغی که تاپیش از این از سوی پیمانکار بابت سایر مزایا به آن‌ها تعلق می‌گرفت کسر شده است.
در رابطه با دلیل این کاهش مزدی گفته می‌شود: سال گذشته مدیریت مجتمع پتروشیمی بندرامام در مقام کارفرمای اصلی تصمیم گرفت تا مزایای مزدی و حق شب‌کاری کارگران شاغل در واحدهای مختلف این مجتمع را به ترتیب معادل ۳۰ و ۳۵ درصد مزد پایه افزایش دهد و در ‌‌نهایت این افزایش از دی ماه سال گذشته عملیاتی شد و در نتیجه دستمزد کارگران پیمانکاری شرکت‌های مختلف مجتمع پتروشیمی بندر امام افزایش یافت اما به تازگی شنیده می‌شود که پیمانکار قصد دارد در ازاء این افزایش مزدی، پرداخت مبلغی را که تا پیش از این با مزایای مزدی نامیده می‌شد را متوقف کند.

--------------------------

اعتراض کارگران پیمانکاری معدن البرز شرقی به ۴ ماه مزد معوقه

فعالان صنفی کارگری استان سمنان با اعلام این خبر گفتند: معترضان از جمله کارگرانی هستند که زیر نظر پیمانکار در تونل برناکی منطقه طزره شاهرود به استخراج زغال سنگ اشتغال دارند.
برپایه این اطلاعات این کارگران بابت ۴ ماه مزد معوقه طلبکارند از روز یکشنبه ۸ شهریور ماه اعتراض خود را آغاز کردند.
از قرار معلوم در این واحد معدنی البرز شرقی حدود ۶۰۰ کارگر به صورت رسمی و ۸۰۰ کارگر به صورت پیمانکاری اشتغال دارند که اعتراض صنفی اخیر مربوط به کارگران پیمانکاری شاغل در تونل برناکی است.
به ادعای کارگران معترض آنها علاوه بر ۴ ماهه د‌ستمزد پرداخت نشده بابت حق بیمه‌های خود نیز طلبکارند؛ همچنین گفته می‌شود ۵۵ نفر از راننده‌های اتوبوس و کامیون نیز که در سه ماه گذشته دستمزد پرداخت نشده طلبکارند نیز به نشانه اعتراض از روز گذشته حاضر به جابجا کردن کارگران معترض نشده‌اند. گفتنی است واحد معدنی طزره در معدن البرز شرقی شامل تونلهای یک و دو، تونل غربی، تونل مرکزی، تونل شرقی، تونل مادر، تونل برناکی، تونل کلاریز، تونل ۳۵، تونل ۱۵ و تونل ۴۲ می‌شود که در هر یک از آن‌ها دو تا سه پیمانکار فعالیت دارند.

--------------------------

پرداخت بخشی از معوقات مزدی کارگران فاز‌های ۲۰ و۲۱

به گزارش ایلنا، این کارگران که شمار آن‌ها بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ نفر برآورد می‌شود از طریق چهار شرکت پیمانکاری که در زمینه «پایپینگ»، «ساپورت»، «جوشکاری» و برق‌کشی تاسیسات نفتی و پالایشگاهی فعالیت دارند در پروژه‌های فاز‌های ۲۰ و۲۱ منطقه عسلویه شاغل هستند.
پیش از این در روز ۱۷ مرداد ماه این کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه دستمزد تجمع سکوتی را برپا کرده بودند.
در زمان برگزاری این تجمع که از حوالی ساعت ۸ صبح آغاز و برای مدت نزدیک به سه ساعت ادامه داشت، فعالیت روزانه کارگاه‌ها متوقف شده بود که در ‌‌نهایت با وعده مسئولان منطقه ویژه عسلویه مبنی بر پرداخت شدن بخشی از معوقات مزدی خاتمه یافت.
البته در جریان این اعتراض صنفی به نقل از مدیران پروژه‌های در دست ساخت گفته شده بود که امکان پرداخت هزمان تمامی معوقات مزدی وجود ندارد و در بهترین حالت ممکن است کارگران معادل نصف یک ماه از مزد معوقه را دریافت کنند.
به گفته منابع ایلنا در ادامه این ماجرا مچون مسئله طلب مزدی در حد وعده باقیمانده بود کارگران مورد نظر بار دیگر در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود در روز اول شهریور ماه تجمع سکوت دیگری را برگزار کردند.
در خصوص این تجمع اخیر گفته می‌شود ابتدا مدیران پروژه با همکاری انتظامات تلاش کردند تا با تهدید به اخراج و تسویه حساب به اعتراض کارگران خاتمه دهند اما در ‌‌نهایت خود متقاعد شدند که بهتر است با پرداخت دست‌کم بخشی از معوقات مزدی به وقفه پیش آمده در کار خاتمه دهند.

--------------------------

نامه کارگران لنت تلدا خاوران خطاب به مسئولان قزوین

به گزارش ایلنا در این نامه که دست‌کم به امضاء ۵۰ نفر از جمعیت ۷۰ نفری کارگران کارخانه تلدا رسیده آمده است: از ابتدای سال جاری تاکنون بجز ۸۰۰ هزار تومانی که بصورت مساعده به ما پرداخت شده است هیچ وجهی دریافت نکرده‌ایم.
نویسندگان این نامه همچنین با یاد آوری مشکلاتی که باعث شده است تا این واحد صنعتی به بهانه غیر اقتصادی بودن توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را نداشته باشد، افزوده‌اند: در حال حاضر شرایط مالی کارگران این کارخانه بسیار نامناسب و بحرانی است و در صورت بی‌توجهی به مشکلات باید به زودی شاهد تعطیلی و بیکاری کارگران باشیم.
به گفته کارگران، شرایط فوق تهدیدی برای امنیت شغلی حدود ۷۰کارگری است که در کارخانه کار می‌کنند. به همین دلیل طی یکسال گذشته کارگران «لنت تلدا خاوران» چندین بار هم به بصورت کتبی وشفاهی مشکلات ناشی از پداخت نشدن مطالبات مزدی خود را است به اطلاع مسئولان از جمله استانداری، فرمانداری، دادگستری و اداره کار قزوین رسانده‌اند، که تاکنون بی‌فایده بوده است.
کارگران «لنت تلدا خاوران» در این نامه درباره معوقات بیمه‌ای خود می‌گویند علاوه بر تعویق ۱۴ ماه حقوق، حدود ۹ ماه است که بیمه کارگران این واحد به تامین اجتماعی پرداخت نشده و دفترچه‌های درمانی خانواده‌های کارگران فاقد اعتبار است.

--------------------------

۳ کارگر کشتارگاه سیمرغ اخراج شدند

این منابع به ایلنا گفتند: کارگران تعدیل شده که از ۳ تا ۷ سال سابقه کاری داشتند، دوشنبه هفته گذشته (۲ شهریور ماه) بعد از اعتراض شبانه‌ای که از سوی همه کارگران این واحد تولیدی برپا شده بود اخراج شدند.
به گفته آنان، کارگران تعدیل شده در ابتدا ۴ نفر بودند که بعد ازشکایت آنان به اداره کار نیشابور یکی از کارگران سریعا بازگشت بکار می‌شود اما پرونده رسیدگی به شکایت دیگر کارگران هنوز در اداره کار در دست پی گیری است.
در این زمینه کارگران کشتارگاه سیمرغ درباره جزئیات مورد اعتراض خود گفتند: اردیبهشت ماه سال جاری این واحد به دلیل تخلفات بهداشتی بمدت دوماه موقتا تعطیل شد و۱۲۰ کارگر بیکار شدند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که با گذشت بیش از دو ماه از بازگشایی مجدد کشتارگاه هنوز معوقات مزدی آنها پرداخت نشده است.
همچنین به دنبال این اقدام کارفرما کارگران شب دوشنبه کار در کشتارگاه را متوقف کردند که در ‌‌نهایت منجر به اخراج ۴ کارگر به بهانه ایجاد اختلال شد.
به ادعای انان یکی دیگر از دلایل اعتراض کارگران این بود که کارفرما در روزهای پایانی بازسازی کشتارگاه قصد داشت با همه کارگران رسمی کشتارگاه قرار داد‌های یک ماهه امضاء کند که این موضوع نیز با مخالفت کارگران رسمی منتفی شد.
کارگران همچنین مدعی هستند که دستمزدهای همه زنان و مردانی که به عنوان کارگر در این کشتارگاه مشغول کار هستند کمتر از حداقل‌های تعیین شده در شورای عالی پرداخت می‌شود.
این کارگران در خاتمه گفتند: به همین دلیل کارفرما هفته پیش از آنها خواسته است تا اگر دستمزد مربوط به ایام تعطیلی کارخانه را ببخشند او حاضر است تا از ماه آینده به کارگران مزد قانونی پرداخت کند.

--------------------------

سقوط از ساختمان در حال احداث جان یک کارگر را گرفت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، «حبیب حسینقلی زاده» مسوول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی گفت: این حادثه در یک ساختمان نیمه کاره که در شهر گوگان قرار دارد رخ داده است.
وی افزود: با اعلام این حادثه تکنیسین های فوریت های پزشکی گوگان به محل اعزام شدند که به دلیل شدت حادثه، این کارگر جوان در دم جان باخته بود.
حسینقلی زاده بر لزوم رعایت موارد ایمنی توسط کارگران ساختمانی تاکید کرد و گفت: متاسفانه به دلیل بی احتیاطی کارگران و کارفرمایان سالانه شاهد جان باختن شمار زیادی از کارگران به دلیل سقوط از ساختمان های نیمه کاره هستیم.
شهر گوگان در 45کیلومتری جنوب تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی واقع است.

--------------------------

دو کارگر حین تخریب ساختمان قدیمی مصدوم شدند

به گزارش ایلنا، این حادثه بعدازظهردیروز – شنبه ۷شهریور ماه – زمانی رخ داد که دو کارگر ساختمانی هنگام تخریب ساختمانی دو طبقه در خیابان شهید رجایی مشهد، زیر خرواری از خاک و نخاله مدفون می‌شوند.
بنابر این گزارش، پس از حضور نیروهای امداد ونجات در محل حادثه، این دو کارگر ۳۰ و ۵۰ ساله از زیر آوار خارج شد ه وسریعا توسط عوامل اورژانس به بیمارستان منتقل می‌شود.
گفتنی است ماه گذشته – ۴ مرداد ماه –دو کارگر ساختمانی هنگام عملیات بهسازی یک تالار قدیمی در بلوار سازمان آب زیر خرواری از خاک و نخاله کشته و مصدوم شدند.

--------------------------

اعتراض کارگران «پتروشیمی بسپاران» به کاهش مزایای مزدی

براساس اخباری که به نقل از فعالان صنفی کارگری خوزستان در اختیار ایلنا قرار گرفته است، معترضان از جملع کارگرانی هستند که از طریق شرکت پیمانکاری فریمکو‌ در شرکت پتروشیمی بس‌اران مشغول کارند.
در این باره گفته می‌شود معترضان که تعداد آن‌ها تا حدود ۱۰۰ نفر برآورد می‌شود از جمله کارگران واحد تعمیرات و نگهداری هستند.
این کارگران از صبح امروز در اعتراض به آنچه که کاهش مزایای مزدی مرداد ماه آن‌ها عنوان می‌شود فعالیت خود را متوقف کرده‌اند.
به گفته این کارگران از قرار معلوم در محاسبه دستمزد مرداد ماه آن‌ها مبلغی که تاپیش از این از سوی پیمانکار بابت سایر مزایا به آن‌ها تعلق می‌گرفت کسر شده است.
منابع ایلنا به نقل از معترضان در این باره می‌گویند: سال گذشته مدیریت مجتمع پتروشیمی بندرامام در مقام کارفرمای اصلی تصمیم گرفت تا مزایای مزدی و حق شب‌کاری کارگران شاغل در واحدهای مختلف این مجتمع را به ترتیب معادل ۳۰ و ۳۵ درصد مزد پایه افزایش دهد.
برپایه این توضیحات این افزایش از دی ماه سال گذشته عملیاتی شد و در نتیجه دستمزد کارگران پیمانکاری شرکت‌های مختلف مجتمع پتروشیمی بندر امام افزایش یافت.
کارگران مجتمع پتروشیمی بندر امام با یادآوری اینکه تا قبل از این تصمیم مدیریت، ماهانه به هر کارگر بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ هزار تومان بابت سایر مزایا تعلق می‌گرفت افزودند: بصورت میانگین پیمانکار موظف بود تا بین ۲۰ تا ۱۰۰ هزار تومان از این مبلغ را به هر کارگر پرداخت کند.
طبق گفته این کارگران از دی ماه سال ۹۳ که سرانجام مصوبه مدیریت در خصوص افزوده شدن ۳۰ درصد دستمزد پایه هر کارگر به مبلغ سایر مزایا اجرایی شد، تمامی کارگران پیمانکاری شاغل در شرکت‌های مختلف این واحد پتروشیمی مزایای مزدی جدید را به همراه مبلغ قبلی دریافت می‌کردند.
منابع ایلنا می‌گویند از قرار معلوم کارفرمایان اصلی و واسط کارگران پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندرامام به توافق رسیده‌اند تا دیگر قسمتی از مبلغ مزایای قبلی را به کارگران پرداخت نکنند.
برپایه این اظهارات ماه گذشته تصمیم جدید کارفرما و پیمانکار در خصوص کارگرانی که از طریق شرکت پیمانکاری رامپکو در واحد پتروشیمی فراورش مشغول کار هستند برای نخستین ‌بار اجرایی می‌شود و این بار در ادامه اجرای این تصمیم اکنون نوبت کارگرانی است که از طریق شرکت پیمانکاری فریم‌کو در واحد پتروشیمی بس‌پاران بندر امام فعالیت دارند.
در خصوص پیگیری این مسئول روابط عمومی مجتمع پتروشیمی بندر امام به خبرنگار ایلنا گفت که طبق پیگیری‌های انجام شده وضعیت در پتروشیمی بس‌پاران به حالت عادی و معمول است و بصورت مشخص خبر اعتراض کارگران پیمانکاری این مجموعه صحت ندارد.

--------------------------

بلاتکلیفی ۱۸۰ کارگر اخراجی کمباین‌سازی اراک ادامه دارد

۱۸۰ تن از مجموع ۲۰۰ کارگر شرکت کمباین‌سازی اراک از کار بیکار شده‌اند و هنوز با برگشت‌شان به کار موافقت نشده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) یکی از کارگران این شرکت گفته که قرارداد ۱۸۰ نفر از اول ماه تمدید نشده و حدود سه ماه است که کلیه پرسنل حقوق نگرفته‌اند.
این کارگر که نامش «محسن» است افزوده سهامدار عمده شرکت کمباین‌سازی اراک، «یک مؤسسه خاص» است و تعدیل نیرو نیز بر اساس یک تصمیم بالادستی گرفته شده و از سوی مدیریت این شرکت نیست.
آستان قدس رضوی مشهد سهامدار اصلی این شرکت است. تولید و ارائه بیش از ۳۰۰ نوع محصول کشاورزی، صنعتی، لبنی، مالی، خدماتی و فنی و تجارت و مالکیت حداقل ۴۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی، آستان قدس رضوی را به بنیاد بزرگ در اقتصاد و سیاست ایران تبدیل کرده است.
حسین بختیاری، فرماندار ارک گفته که در جلسه‌ای که طی روزهای گذشته با مدیرعامل کمباین‌سازی، نمایندگان جهادکشاورزی و بانک کشاورزی برگزار شده، قرار شده که برای حل مشکل به این شرکت وام ۱۵ میلیارد تومانی پرداخت شود که هنوز پرداخت نشده است.
همچنین جهاد کشاورزی نیز موظف شده که سالانه ۶۲۵ دستگاه کمباین از این شرکت خریداری کند.
در همین حال مدیرعامل کمباین‌سازی اراک نیز پذیرفته که اگر این وام پرداخت شود و جهاد کشاورزی هم کمباین‌ها را خریداری کند، با آستان قدس رضوی برای تمدید قرارداد کار کارگران اخراج‌شده مذاکره کند.
پیش از این نیز فرماندار اراک در تیرماه سال جاری از آستان قدس رضوی خواسته بود که قرارداد کارگران را تمدید کند اما این خواسته او رد شد.
کارگران بیکارشده کمباین‌سازی اراک چندین بار در اعتراض به اخراج خود در مقابل این شرکت تجمع کرده‌اند.

--------------------------

۳۵ کارگر پردیس سرام پاژ اخراج شدند

فعالان صنفی کارگری شهرستان نیشابور با اعلام این خبر به ایلنا گفتند که حدود یک ماه از اخراج این کارگران می‌گذرد و در این مدت کارگران تعدیل شده به امید آنکه ممکن است پس از چند روز یا چند هفته دوباره استخدام شوند از طرح مشکل خود خودداری کردند.
برپایه این اطلاعات کارگران اخراجی کارخانه پردیس سرام دست کم بین دو تا ده سال یابقه کار داشتند و تا پیش از خاتمه قرارداد به عنوان بخشی از ۶۰۰ کارگر شاغل در این واحد تولیدی مشغول به کار بودند.
این کارگران به نقل از کارفرما پردیس سرام پاژ دلیل اخراج خود را رکود بازار فروش محصولات عنوان می‌کنند ودر عین حال مدعی می‌شوند که در زمان اشتغال به دستور کارفرما برای افزایش تولید از ساعات استراحت روزانه آنها (ناهار و نماز) کاسته شده‌است.
در عین حال گفته می‌شود که این کارگران تعدیل شده مانند دیگر همکاران خود هنوز بابت دو ماه مطالبات مزدی طلبکارند.
به ادعای کارگران تعدیل‌های اخیر پردیس سرام پاژ در حالی صورت گرفته است که به دستور کارفرما همه کارگران این واحد تولیدی از تاریخ ۶ تا ۲۹ تیر ماه بصورت اجباری به مرخصی بدون حقوق اعزام شده‌بودند.

--------------------------

اعتراض صنفی کارگران معدن آق‌دربند به اخراج ۴ کارگر منجر شد

فعالان صنفی کارگری استان خراسان رضوی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: این کارگران که تعداد آن‌ها بالغ بر ۱۶۵ نفر است از ابتدای سال جاری با مشکل دریافت دستمزد مواجه بوده‌اند.
گفته می‌شود که این کارگران علاوه بر مزد ۵ ماهه سال جاری، نیمی از آنان بابت ۵۰ درصد دستمزد ماه‌های اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد، اسفند وعیدی وپاداش سال ۹۲ و همچنین ۵۰ درصد دستمزد ماه‌های اردیبهشت و حقوق کامل بهمن واسفند سال ۹۳ از کارفرما طلب دارند.
بنا بر ادعای کارگران معدن آق‌دربند، تاخیر در پرداخت دستمزد باعث شد تا آن‌ها در روز ۲۴مرداد ماه به نشانه اعتراض دست از کار بکشند و در ‌‌نهایت در روز ۳۱ مرداد ماه به مدت یک ساعت در مقابل ساختمان فرمانداری سرخس تجمع کنند.
از قرار معلوم به دنبال این اقدام اعتراضی کارگران معدن آق‌دربند، دو نفر از نمایند گان صنفی کارگران به همراه دو کارگر رسمی و قرار دادی اخراج می‌شوند.
در خصوص سرنوشت این کارگران اخراجی گفته می‌شود، در حال حاضر نمایندگان اخراج شده از طریق هیات موضوع ماده ۲۲ و کارگران اخراجی نیز از طریق هیات تشخیص حل اختلاف برای بازگشت به کار خود اقدام کرده‌اند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که جدا از مسئله معوقات مزد، دفترچه بیمه‌های آن‌ها نیز به دلیل افزایش حجم مطالبات سازمان تامین اجتماعی تمدید نمی‌شود و همین موضوع به مشکلی دیگر تبدیل شده است.
همچنین به نقل از این کارگران گفته می‌شود که کارفرمای آن‌ها به تعهدات قانونی خود در خصوص تامین لباس کار آن‌ها عمل نمی‌کند و در نتیجه این خود کارگران هستند که با هزینه شخصی لباس و کفش ایمنی مورد نیازشان را تهیه می‌کنند.
کارگران در خاتمه می‌گویند، با وجود اینکه وضعیت فروش و تولید این شرکت معدنی مطلوب است اما در سال جاری تولید کاهش یافته است.

--------------------------

مرگ یک کارگر بر اثر آتش سوزی مرکز درمان حیوانات

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، صبح امروزحادثه آتش سوزی در یک مرکز درمان حیوانات در ۲۴ کیلومتری شهر اشتهارد در استان البرز باعث مرگ یک کارگر شد.
بر اساس گزارش آقای یوسف علی میرزا مسوول ایستگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اشتهارد این کارگر ۶۰ ساله زن که مسئولیت نگهداری ودرمان گربه‌ها را بر عهده داشته، بر اثر استنشاق دود و مواد سمی دچار خفگی شده است.
همچنین به نقل از وی گزارش شده است در این حادثه آتش سوزی نزدیک به ۲۰۰ قلاده گربه نیز تلف شده‌اند.

--------------------------

نماینده کارگران «قفل کار» اخراج شد

«باقر رضوانی نیا» نماینده اخراج شده کارگران قفل‌کار، درباره دلایل اخراج خود به ایلنا گفت: اخراج من به عنوان رئیس شورای اسلامی کارگران کارخانه قفل کار پس از آن صورت گرفت که کارفرما کارخانه با پیگیری‌های این نهاد صنفی مخالفت می‌کرد.
این کارگر رسمی بابیان اینکه از مجموع ۲۳ سال حضورش در کارخانه قفل کار به مدت ۱۰ سال فعالیت شورایی داشته است، ادامه داد: انتظامات کارخانه از صبح امروز (۷ شهریور ماه) به دستور مدیریت کارخانه از ورود من به محل کار جلوگیری کردند.
وی بااشاره به رسمی بودن قرارداد کارش و نیز داشتن اعتبار نامه شورایی از اداره کار، گفت: حتی اگر من مرتکب تخلفی شده باشم بازهم طبق قانون کارفرما باید از طریق هیات موضوع ماده ۲۲ قانون شوراها برای برخورد قانونی و در نهایت اخراج من اقدام کند.
این کارگر قفل کار افزود: به دلیل اینکه ممانعت کارفرما از ورود من به داخل کارخانه هیچ توجیه قانونی ندارد، از طریق مراجع قانونی برای بازگشت به کار خود اقدام خواهم کرد.
وی بابیان اینکه تمامی فعالیت‌های وی در شورای اسلامی کار کارخانه قفل کار جنبه صنفی و قانونی داشته است، افزود: از آنجا که معتقدم تمامی کارهای من در جهت بهبود وضعیت کارخانه بوده است خواهان بازگشت به کار خود هستم.
رضوانی نیا در باره مشکلات مربوط به پیگیری مطالبات صنفی کارگران قفل کار گفت: میانگین مطالبات مزدی ۴۰ کارگر شاغل در کارخانه قفل کار در یک سال و نیم گذشته دست کم به ۱۰ ما ه می‌رسد. همچنین بیمه کارگران از مرداد ماه سال ۹۳ به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
وی افزود: تصور می‌کنم پیگیری‌هایی که برای وصول این مطالبات در شورای اسلامی کار کارخانه قفل‌کار داشتیم باعث شد تا در نهایت از ورود من به داخل کارخانه جلوگیری شود.

--------------------------

وضعیت نامعلوم کارگران تعدیل شده «نیشکر میان‌آب»

فعلان صنفی کارگری استان خوزستان با اعلام این خبر به ایلنا افزودند: خرداد ماه سال جاری شرکت کشت وصنعت نیشکر «میان آب»۲۹۰ نفر از کارگران روز مزدی که در مجاورت این کارخانه در روستایی به همین نام ساکن هستند را به دلیل تمام شدن مدت قرارداد کار تعدیل کرد و مدتی بعد به جای آنها کارگرانی را اهالی غیر بومی روستا استخدام کرد.
به گفته این منابع در اعتراض به این اقدام کارفرمای نیشکر میان آب، کارگران تعدیل شده با مراجعه به نهادهای مختلف اداری خواهان بازگشت به کار خود شدند اما در نهایت چون به نتیجه‌ای نرسیدند برای روز چهارشنبه (۲۸ مرداد ماه) به همراه خانواد‌هایشان در محدوده این شرکت تجمع کردند.
در این رابطه به نقل از کارگران نیشکر میان آب گفته می‌شود که تاپیش از اخراج اخیر، کارفرمای این واحد صنعتی بصورت معمول هر شش ماه یک بار همه کارگران روزمزد خود را اخراج و در نهایت پس از گذشت چند روز آنها را به کار سابق خود باز می‌گرداند و برهمین اساس تعدیل شوندگان انتظار داشتند که این بار نیز پس از چند روز به کار سابق خود بازگردند.
به گفته این کارگران از قرار معلوم چون این بار کارفرمای میان آب قصد جذب دوباره کارگران تعدیل شده را نداشت به جای آنها افراد غیر بومی را از مناطق اطراف استخدام کرد و همین مسئله باعث شد تا کارگران تعدیل شده به همراه خانواده خود مقابل کارخانه تجمع کردند.
برپایه این اظهارات هرچند در جریان تجمع روز ۲۸ مرداد اعضای خانواده‌های کارگران تعدیل شده نیشکر میان آب در مقابل محوطه کارخانه، تعدادی از تجمع‌کنندگان بصورت موقت بازداشت شدند اما در نهایت این اقدام اعتراضی باعث شد تا برخی مسئولان محلی برای بازگشت به کار این کارگران پادرمیانی کنند.
به گفته منابع ایلنا با وجود پادرمیانی مسئولان محلی اما هنوز به درستی معلوم نیست که در صورت موافقت کارفرما برای بازگشت به کار این کارگران شرایط شغلی آنها در حضور کارگران جایگزین شده چه تغییری خواهد.

--------------------------

یادداشت حسین اکبری در خصوص بخشنامه‌های اخیر وزارت کار:

بخشنامه‌های وزارت کار موضوع قرارداد‌های اسارت بار را منتفی نمی‌سازد

از نیمه دوم خرداد سال جاری (۱۳۹۴) تا کنون دو بخشنامه از سوی وزارت کار صادر شده است، یکی بخشنامه «شماره ۴۰» که یک هفته بیشتر دوام نیاورد و صرفا جنبه سیاسی کاری این وزارت خانه برای گریز از اتهام احتمالی نقض حقوق کار در سازمان بین المللی کار پیرامون قرارداد‌های اسارت بار بود که به مجرد پایان یافتن اجلاس این سازمان و رفع خطر محکومیت احتمالی ایران به عنوان ناقض حقوق کار به «درخواست کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران مبنی بر برگزاری جلسات کار‌شناسی بیشترسه جانبه تا اجماع کامل شرکاء اجتماعی دولت پیرامون موضوع» کم لن یکن و متوقف گردید و دومی بخشنامه «شماره ۴۱» که بتازگی صادر شده است، بخشنامه اخیر نیز به حکم «رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی» نمونه قراردادی را در یازده بند تهیه کرده است و از همه مدیران کل این وزارت خانه خواسته است تا از تاریخ ابلاغ این بخشنامه، آن را به عنوان دستور العمل به کار گیرند.
از نیمه دوم خرداد سال جاری (۱۳۹۴) تا کنون دو بخشنامه از سوی وزارت کار صادر شده است، یکی بخشنامه «شماره ۴۰» که یک هفته بیشتر دوام نیاورد و صرفا جنبه سیاسی کاری این وزارت خانه برای گریز از اتهام احتمالی نقض حقوق کار در سازمان بین المللی کار پیرامون قرارداد‌های اسارت بار بود که به مجرد پایان یافتن اجلاس این سازمان و رفع خطر محکومیت احتمالی ایران به عنوان ناقض حقوق کار به «درخواست کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران مبنی بر برگزاری جلسات کار‌شناسی بیشترسه جانبه تا اجماع کامل شرکاء اجتماعی دولت پیرامون موضوع» کم لن یکن و متوقف گردید و دومی بخشنامه «شماره ۴۱» که بتازگی صادر شده است، بخشنامه اخیر نیز به حکم «رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی» نمونه قراردادی را در یازده بند تهیه کرده است و از همه مدیران کل این وزارت خانه خواسته است تا از تاریخ ابلاغ این بخشنامه، آن را به عنوان دستور العمل به کار گیرند.
در این بخشنامه هم هیچ نشانی از آنچه «اجماع شرکای اجتماعی» نامیده شده است دیده نمی‌شود و نمایندگان تشکل‌های رسمی هم آنرا کافی نمی‌دانند؛ شاه بیت این بخشنامه تنها یک چیز و آن هم حذف تدریجی قرار داد‌های دایم است که به ترتیب زیر در متن بخشنامه تحقق یافته است:
«به استناد بند (ح) الحاقی به ماده ۱۰ قانون کار و بند (ز) الحاقی به ماده ۲۱ قانون کار بند‌های ۲ و ۳ ماده ۴۱ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور طرفین می‌توانند در صورت توافق در قرارداد کار حق فسخ درج نمایند. لارم به توضیح است که گنجاندن شرط فسخ ویژه قراردادهای غیر موقت (دایم) می‌باشد و......».
حتی اگر هم هدف اساسی بخشنامه ۴۱ تعیین ساز و کار روشنی برای عقد قرارداد‌ها باشد همچنان هیچ ضمانت اجرایی برای آن وجود نداشته و ندارد کما اینکه قراردادهای اسارت باری به کارگران در عرصه‌های گوناگون تولید و خدمات به کارگران و مزد و حقوق بگیران تحمیل می‌شود و چه بسا این قرارداد‌ها طی سند رسمی در دفتر خانه‌ها ثبت می‌شوند و هر گونه دفاع صنفی را از کارگران و مزد و حقوق بگیران سلب می‌سازد.
متاسفانه هم اکنون شاهد بد‌ترین نوع قرار دادهای کار در همه عرصه‌های کار و تو لید و خدمات هستیم. از روابط کاری که یک سوی آن نیروی کار متخصص و باسواد قرار دارد ویا آنجا که نیروی کار از سواد وتخصص کمتری برخوردار است تا سطوح کارگران ساده؛ همه و همه با قرارداد‌هایی روبرو هستند که کمترین حق دفاع صنفی را به آن‌ها نمی‌دهد. قرارداد‌های کوتاه مدت یک ماهه و سه ماهه و بالا‌تر تا سقف زیر یکسال که یا مستقیم و یا توسط شرکت‌های پیمان کاری رسمیت می‌یابند و وزارت کار کوچک‌ترین حق دخالت یا نظارتی بر آنان ندارد.
برای روشن شدن موضوع نمونه‌ای از متن قراردادی که در دفتر خانه رسمی ثبت گردیده و ذیل شرایط و متون حقوقی؛ نیروی کار به تعهداتی تن در داده است را در زیر می‌خوانید:
«اینجانب......... با مشخصات فوق شاغل درشرکت تعاونی اعتبار.... به شماره تبت...... شناسه ملی........ بدینوسیله ضمن عقد لازم متعهد می‌گردم از تاریخ معرفی به کار تا زمانی که تعاونی مرا به کار می‌گیرد در خدمت تعاونی باقی مانده و مقررات جاری اداری و استخدامی تعاونی را دقیقا رعایت نموده و در صورت قطع رابطه خدمتی با تعاونی به هر دلیل وعلت که باشد ویا براثر تقصیر، قصور، غفلت، اشتباه ویا هرعلت دیگر (بسبب فعل یا ترک فعل و بالمباشره) ضرر و زیان و یا خسارتی که مستند عمل بنده باشد به تعاونی وارد آید خسارت وارده را بهر مبلغی که تعاونی تعیین می‌نماید به عنوان وجه التزام تخلف از ایفای تعهد و وجه التزام ناشی از ضرر و زیان و وجه الضمان به محض اخطار کتبی به تعاونی بپردازم و تعاونی حق دارد مبلغ مزبور را با صدور اجراییه از اینجانب وصول نماید و اینجانب با قبول و تصدیق این مطلب که تمام مطالبات قانونی تعاونی علیه اینجانب سندیت و قطعیت داشته است حق هر گونه اعتراض را از خود سلب و ساقط نمودم و بعلاوه تعاونی حق دارد از هرگونه اموال ودارایی اینجانب نزد خود مبلغ مزبور را جزئاٌ و کلاٌ برداشت نماید و نسبت به باقیمانده نیز اجراییه صادر نماید و همچنین متعهد می‌گردم از تاریخ صدور حکم استخدام قراردادی تا هر زمانی که تعاونی اعلام می‌دارد در خدمت تعاونی باقی مانده و تشخیص تعاونی بر ورود خسارت و مبلغ آن برای الزام اینجانب به پرداخت مبلغ مورد مطالبه تعاونی کافی بوده و برای صدور اجراییه از دفتر خانه صادر کننده این سند نیز کافی خواهد بود.»
این تعهد اسارت بار به همین جا خاتمه نمی‌یابد و از نیروی کار خواسته می‌شود که موارد فوق به وسیله «ضامن تنی» ضمانت شود و بدینوسیله ضامن با پذیرش متن زیرین متعهد می‌شود تا تمام موارد فوق را به عهده گیره و می‌پذیرد که در اجرای این سند «اقدام علیه یکی مانع اقدام علیه دیگری نخواهد بود». برای آگاهی از میزان و کیفیت این قرارداد کار تعهدات ضامن نیز عیناٌ در زیر می‌آید:
«اینجانب...... با مشخصات فوق در این دفتر خانه حاضر و ذیل این سند و ثبت آن را امضانموده و با اطلاع و وقوف کامل به وضع وشرایط استخدام بطور قطع و غیر قابل عدول متضامناٌ پرداخت هر مبلغی که تعاونی.... تعیین می‌نمایدو همچنین التزام تخلف از ایفای تعهد موضوع سند تعهد و کلیه خسارات وارده تا میزان هر مبلغی که تعاونی تعیین می‌نماید را تعهد نموده که به محض اخطار کتبی و بدون هیچ گونه اعتراضی در وجه تعاونی بپردازم و تعاونی حق دارد برای جبران خسارات خود ومطالبه وجه فوق در صورت قطع رابطه خدمتی به هریک از نامبردگان منفرداٌ یا مجتمعاٌ ٌمراجعه نماید و نامبردگان متضامناٌ مسئول پرداخت خسارت ناشی از تخلف ویا قصورو اشتباه می‌باشد و تصریح می‌گردد مفاد و مندرجات این تعهد و تضمین در تمام مدت خدمت در تعاونی تا پایان سال بعد از ترک خدمت ویا اخراج و یا استعفای نامبرده از خدمت تعاونی و تازمانی که تعاونی عدم اشتغال ذمه امضاکنندگان این سند را رسماٌ و کتباٌ اعلام ننموده است معتبر ولازم الاجرا خواهد بود و اقدام علیه یکی مانع اقدام علیه دیگری نخواهد بود و مادام که این تعاونی حقوق خود را استیفا ننموده است ذمه هردو نسبت به تمام مبلغ در قبال تعاونی مشغول خواهد بود معتبر و لازم الاجرا بوده است و ابطال آن به درخواست کتبی تعاونی انجام خواهد شد»
در توضیح این مسئله باید گفت که طبق تحقیقات به عمل آمده شرکت تعاونی..... یکی از چندین تعاونی‌های اعتباری است که در هم ادغام شده‌اند و موسسه.... را تشکیل داده‌اند و این موسسه نیز در ادغام با موسسه.... موسسه جدید دیگری به نام..... را تشکیل داده‌اند. مجموعه‌ای کارکنان بیش از ۱۱۰۰ نفری این موسسات از طریق این تعاونی قراردادی با متن یکسان بالا را به ناچار پذیرفته و امضا کرده‌اند و تنها ینج تن از کارکنان از امضای این قرارداد سرباز زده‌اند که همه این پنج نفر اخراج شده‌اند.
شاید در قرن بیست و یکم در کمتر جایی در دنیا چنین شیوه برده دارانه‌ای وجود داشته باشد که تنها یک طرف ذی حق است و اوست که تعیین می‌کند کی قرارداد شروع می‌شود و کی خاتمه می‌یابد و برایش استعفا و اخراج و هرگونه ترک فعل برابر با تخلف طرف دیگر قرارداد (کارگر) است و به این نیز بسنده نمی‌شود و ضامن اورا نیز شامل می‌گردد و جبران خسارات وارده را نیز کارفرما مشخص می‌کند حتی اگر قصور بر اثر اشتباه باشد و این ‌‌نهایت بهره کشی انسان از انسان در کشوری است که قانون اساسی آن به صراحت بهره کشی از کار دیگری را منع کرده است.
صورت دیگری از قرارداد‌ها که در بین رسانه‌ها متداول شده است گرفتن وثیقه‌های سنگین به صورت سفته از روز نامه نگاران و خبر نگاران در موسسات و رسانه‌های مکتوب است این وثیقه ها‌گاه تا بالای صد میلیون ریال (ده میلیون تومان) تعیین می‌شود و جالب اینکه حتی در صورت فسخ قرارداد این سفته‌ها به روزنامه نگاران پس داده نمی‌شود گویا برای شرایط ویژه‌ای این کارگران عرصه رسانه به گروگان نگاه داشته می‌شوند. این سفته گیری در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها و حتی در فروشگاه‌هایی که کارگر فروشنده به خدمت می‌گیرند امری رایج است و کارگران هم به دلیل عدم اطلاع از عواقب چنین تعهداتی و هم به دلیل بیکاری روز افزون و به ناچار تن به امضای چنین تعهداتی می‌دهند.
وزارت کار بنا به آنچه «رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی» می‌داند احکامی را که ناظر بر روان سازی روابط کار باشد! طی بخشنامه صادر می‌کند فارغ از اینکه این موانع بر سر راه تولید تا چه حد درست ارزیابی شده‌اند و با در نظر داشت این واقعیت که در عمل سال هاست قرارداد‌های دایم در بیش از ۹۵% از روابط کارگری و کارفرمایی وجود ندارد و صرفا به صورت تبصره‌ای در قانون کار به جا مانده است این پرسش را پیش روی کارگران قرار می‌دهد که وزارت کار با حذف تدریجی ماده قانونی در باره قرارداد‌های دایم و با رشد گسترده قراردادهای یک سویه و ناعادلانه در روابط کار کدام چ‌تر حمایتی را برای کارگران باقی گذاشته است؟ کدام کارگر از سوی کدام تشکل آزاد و مستقل توان دفاع از حقوق صنفی خود را می‌یابد؟ وقتی قراردادی مانند آنچه که در بالا آمد زندگی و هستی کارگران را از آن‌ها می‌ستاند و نسخه‌ای از این قرارداد محضری و رسمی حتی به وزارت کار هم فرستاده نمی‌شود؛ پس اساسا موجودیت وزارت کار برای چیست؟ قانون کار چه معنایی دارد؟ تکلیف بند (ج) اصل دوم قانون اساسی را که «نفی هرگونه ستم‌گری و ستم کشی و سلطه پذیری، قسط و عدل.......» چه می‌شود؟ تکلیف فصل سوم قانون اساسی در باره حقوق ملت که اکثریت آنرا کارگران و زحمتکشان تشکیل می‌دهند به کجا می‌انجامد؟
وزارت کار بخشنامه ۴۰ را به بهانه عدم مشارکت سه جانبه مردود اعلام می‌کند و پس از مدتی بخشنامه ۴۱ از راه می‌رسد که تنها جنبه حقوقی آن پذیرش توافق طرفین در تعیین فسخ قرارداد دایم (و به قول صادر کنندگان آن غیر موقت) است و بقیه مفاد این بخشنامه اساسا ارزش حقوقی ندارد و بیشتر ارایه نمونه و الگویی است که برای عقد قرارداد توصیه می‌شود. آنچه وزارت کار انجام می‌دهد به هیچ روی تصادفی و یا سهل انگاری در تدوین بخشنامه‌ها نیست و کاملا روشن است که یک هدف را دنیال می‌کند و به عنوان بخشنامه‌ای برای نفی قرارداد دایم تصویب شده است بهمین دلیل اساسا کار کار‌شناسی در این باره مفاد قابل توجه در عقد قرار داد در آن بدرستی و با جامعیت لازم صورت نگرفته است واز این رو شاهد دوگانگی در آن هستیم. این بخشنامه که از یک سو در قالب توصیه نامه می‌گنجد و رعایت مواردی را اندک درعقد قرارداد نمونه وار می‌آورد و از سوی دیگر به نفی تبصره دوم ماده هفت قانون کار همت می‌گمارد و با پذیرش توافق طرفینی فسخ قرارداد دایم این ماده قانونی را به سود قرارداد‌های موقت تغییر می‌دهد. تمام ماجرا جز این نیست که موادی از قانون کار از جمله ماده ۷ و ماده ۲۷ را به عنوان موانع تولید از این قانون خذف کند. اما این حق را هم به کارگران نمی‌دهد که برای دفاع از منافع صنفی خود از تشکل‌های صنفی و مستقل و آزاد خود سود جویند تا به هنگامه عقد قراردا‌ها زیر باز آنگونه تعهدات هستی برانداز نروند. چرا وزارت کار پس از نزدیک به یازده سال (از مهر ماه ۱۳۸۳ تا کنون) به مفاهمه نامه سه جانبه در حضور نمایندگان سازمان بین المللی کار در رابطه با اصلاح فصل ششم قانون کار هیچ اقدامی نمی‌کند؟ فصلی از قانون که ناکارآمدی آن بدانگونه که هست برهمگان و از جمله نهاد مرجع جهانی سازمان بین المللی کار آشکار گردیده است.
وزارت کار به عنوان یک نهاد بوروکراتیک در دفاع از منافع کارگران کارنامه قابل قبولی ندارد. حجم مطالبات معوقه کارگران در عادی‌ترین شکل آن یعنی درخواست آنان برای پرداخت به موقع دستمزد‌ها نیز از جانب وزارت کار بی‌پاسخ مانده است. مراجعات مکرر کارگران سراسر کشور درصحن و سرای این وزارت خانه و بست نشینی‌گاه تا یک هفته‌ای آنان کمتر به بار نشسته است و به بهمین دلیل کارگران و مزد و حقوق بگیران این نهاد را مرجعی برای رفع مشکلات خود نمی‌دانند و با وجود نبود سازمان‌های صنفی احساس بی‌پناهی آنان را به سوی پذیرش شرایط ناعادلانه در راستای داشتن کار و درآمد‌های ناچیز و تعهدات نادرست سوق می‌دهد و این درحالیست که کوچک‌ترین مطالبه کارفرمایان از جمله درخواست متوقف شدن بخشنامه ۴۰ یک روز زود‌تر از ارسال و ثبت نامه ایشان در دفتر خانه این وزارت اجابت می‌گردد.
در چنین شرایطی این وظیفه کارگران آگاه و نمایندگان دلسوز کارگری است که با همه محدودیت‌های موجود کارگران را در شناخت از مضمون و محتوای قراردا‌ها یاری دهند و به کارگران یاد آور شوند که به رغم وجود بیکاری گسترده و نامتوازن بودن نسبت عرضه و تقاضا در بازار کار از پذیرش قراردادهای ظالمانه و ستمکارانه سر باز زنند.

--------------------------

کارگران «فولاد البرز» ۴ماه مزد طلبکارند

۱۹۰کارگر شاغل درکارخانه «فولاد البرز» در استان قزوین طی ۴ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.
کارگران این واحد تولیدی در تماس با ایلنا افزودند که معوقات مزدی آنها مربوط به دستمزد پرداخت نشده ماه های اردیبهشت، خرداد، تیر ومرداد سال جاری است. علاوه بر این کارفرما هنوز بابت، عیدی سالهای ۹۳ و ۹۴ به آنها بدهکار است.
این کارگران در عین حال مدعی هستند که به دلیل نامناسب بودن شرایط تولید در کارخانه فولاد البرز فعالیت این واحد صنعتی از ابتدای شهریور ماه متوقف شده است.
بنابر اظهارات کارگران کارخانه فولاد البرز، این واحد صنعتی دارای تولید و بازار فروش خوبی بود و روزانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن میلگرد تولید می‌کرده است.
به گفته کارگران این واحد صنعتی، کارفرمای آنها عقیده دارد در این شرایط اقتصادی تولید هیچگونه توجیهی ندارد؛ بصورت همزمان در مالکیت کارخانه های مشکل دار دیگری همچون لوله و نورد صفا وپروفیل ساوه سهم دارد.
این کارگران می گویند اسن شیوه اداره کارخانه باعث شده است تا در مجموع یک سال گذشته از مجموع ۴۰۰ کارگر فولاد البرز نزدیک به ۲۱۰نفر تسویه حساب کنند.

--------------------------

کشته و مصدوم شدن دو کارگر پتروشیمی اروند

به گزارش خبرنگار ایلنا از بندر امام، در ساعات اولیه بامداد امروز به دلیل نشت گاز در واحد EPVC پتروشیمی مارون واقع در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام، یک کارگر جان باخت و یک نفر دیگر مصدوم شد.
به گفته منابع ایلنا کارگر مصدوم این حادثه بلافاصله به بیمارستان صنایع نفت در شهر چمران منتقل شده است. هنوز علت وقوع این حادثه اعلام نشده است.

--------------------------

پرداخت زودهنگام دستمزد مرداد ماه کارگران مس سرچشمه

فعالان صنفی کارگری استان کرمان می گویند که احتمال دارد به دنبال اعتراضات اخیر کارگران مجتمع مس سرچشمه، دستمزد مرداد ماه این کارگران به نسبت دستمزد ماه‌های گذشته زودتر پرداخت شده باشد.
براساس اطلاعاتی که به نقل از کارگران مجتمع مس سرچشمه در اختیار ایلنا قرار گرفته است، مدیریت این واحد صنعتی- معدنی در روز گذشته (سوم مرداد ماه) دستمزد تمامی کارگران را به حساب بانکی آنها واریز کرده است.
پرداخت شدن دستمزد ماه مرداد کارگران مجتمع مس سرچشمه در سومین روز از شهریور ماه از آن جهت حائز اهمیت است که به گفته همین منابع در ماه‌های گذشته ممکن بود پرداخت دستمزد همین کارگران دست کم تا روز دهم ماه جدید به تاخیر بیفتد.
منابع ایلنا می گویند از قرار معلوم تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران مجتمع مس سرچشمه به زمان آغاز فعالیت مدیریت کنونی مجتمع مس سرچشمه باز می‌گردد.
بصورت مشخص در مورد چرایی و چگونگی این تاخیر گفته می‌شود مدیریت کنونی بیشتر مواقع در تهران حضور دارد تایید لیست پرداختی دستمزد کارگران این مجتمع دچار تاخیر می‌شود.
به نقل از کارگران مجتمع مس سرچشمه گفته می‌شود که ظاهرا تجمعات صنفی اخیر باعث شده است تا مدیریت مجتمع دستمزد آنها را با تاخیر زمانی کمتری پرداخت کند.
همچنین این احتمال مطرح می‌شود که ممکن است کوتاه شدن زمان پرداخت دستمزد کارگران مس سرچشمه با زمزه‌هایی که در مورد سفر مسئولان ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت به استان کرمان و تغییرات احتمالی مدیریت مجتمع مس سرچشمه شنیده می‌شود بی‌ارتباط نباشد.

--------------------------

کارگر سیمان کارون اخراج شدند

این کارگران در تماس با ایلنا افزودند که به دلیل پایان یافتن اعتبار قراردادهای کاریشان از روز شنبه ( یکم شهریور ماه) اخراج شده‌اند.
گفته می‌شود که کارگران اخراج شده در واکنش به از دست دادن شغل خود روز گذشته (سوم شهریور ماه) مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.
بنا‌بر ادعای کارگران اخراجی سیمان کارون، آنها جدا از شغل ازدست داده خود هنوز بابت ۳ ماه دستمزد و۴ ماه بیمه طلبکارند و از کارفرما خواسته‌اند تا ضمن بازگشت به کار نسبت به پرداخت معوقات مزدی آنها اقدام کند.
گفته می‌شود در کارخانه سیمان کارون نزدیک به ۳۶۰ نفر مشغول کارند و آنها نیز مانند همکاران تعدیل شده خود بابت هیمن مطالبات مزدی طلبکارند.
به نقل از کارگران سیمان کارون گفته می‌شود که آنها با شنیدن خبر تعدیل همکاران خود نسبت به امنیت شغلی خود بدگمان شدند.
همچنین برپایه این اطلاعات به نقل از کارفرمای سیمان کارون گفته می‌شود که برای رفع مشکلات مالی کارخانه که بیشتر آن بدهی‌های مالی به چند نهاد دولتی است احتمال ادامه تعدیل‌ها وجود دارد.

--------------------------

تعویق ۵ ماه حقوق ۴۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری «سداد»

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، شرکت «سداد» که پیمانکار وسازنده جاده محور قزوین - رشت درمحدوده شهرستان رودباراست از ۵ ماه پیش معوقات حقوقی بیش از ۴۰۰کارگر خود را پرداخت نکرده است.
بر اساس اخبار منتشر شده ،بی‌توجه‌ای مدیران شرکت سداد به مطالبات کارگران باعث شده تا ۸۰ نفر از کارگران این پروژه عمرانی، صبح روز شنبه - یکم شهریورماه- تجمع اعتراضی را در حاشیه جاده (۱۱ کیلومتر باقی مانده آزاد راه) در محدوده شهر منجیل انجام دهند.
به ادعای کارگران، دلیل مشکل به وجود آمده این است که مسئولان شرکت پیمانکاری سداد به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی امکان به موقع پرداخت حقوق کارگران را ندارند.
بر همین اساس آقای «امینی» سرپرست کارگاه ساخت ۱۱ کیلومتر باقی مانده آزاد راه رشت - قزوین در پاسخ به اعتراض کارگران وعده پرداخت ۲ ماه از مطالبات معوقه کارگران راحداکثر تا پایان هفته آینده داده است.
گفتنی است شرکت سداد مجری ساخت آزاد راه رشت - قزوین حدود ۴۰۰ کارگر دارد. این شرکت مجری ساخت خط آهن رشت - قزوین هم است.

--------------------------

کارگران پروژه بیمارستانی سلامت برکت سه ماه مزد طلبکارند

این کارگران که تعداد آنها نزدیک به 150 نفر است در تماس‌هایی که در روزهای گذشته با بخش کارگری ایلنا داشتند با اعلام این خبر افزودند: که از قبل شروع سال 93 از طریق شرکت «تابان شهر» در پروژه ساخت این واحد بیمارستانی شاغل بوده‌اند.
این کارگران می‌گویند که تا این لحظه به این لحظه پیگیری‌های آنها از پیمانکاران کارگاه ساخت بیمارستان سلامت برکت بی‌نتیجه بوده است.
در همین رابطه خبرنگار ایلنا تلاش کرد تا در تماس با مسئولان این شرکت پیمانکاری صحت ادعای کارگران شاغل در پروژه بیارستان سلامت برکت را جویا شود که در نهایت توانست موضوع را با آقای «اسدی» که در میان کارگران این پروژه بیمارستانی به مسئول واحد اجرایی کارگاه معروف است درمیان بگذارد.
این مقام مسئول در رابطه با ادعای پرداخت نشدن سه ماه مزد کارگران بیمارستان سلامت برکت در گفتگویی بسیار کوتاه گفت: چنین مسئله‌ای صحت ندارد و دستمزد همه کارگران پرداخت شده است و از بابت معوقات مزدی هیچ کارگری طلبکار نیست.



به دنبال انتشار خبر پرداخت نشدن سه ماه مزد کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه ساخت بیمارستان سلامت برکت، روابط عمومی شرکت سلامت برکت در مقام مالک و کارفرمای اصلی این پروژه، با تکذیب این خبر توضیحات مکتوبی را برای انتشار در اختیار ایلنا قرار داد.
به گزارش ایلنا متن کامل این توضیحات به شرح ذیل است:
«با توجه به خبر منتشر شده توسط خبرگزاری ایلنا مبنی بر عدم دریافت حقوق پرسنل پیمانکاری طرف قرارداد شرکت سلامت برکت، به اطلاع می رسانیم همانطور که در متن خبر آمده است،‌ بنا به اظهارات یکی از مسئولین شرکت پیمانکاری طرف قرارداد با شرکت سلامت برکت، ایشان عدم دریافت حقوق پرسنل شاغل در کارگاه را تکذیب نموده و اعلام نموده اند تمامی حقوق متعلقه به آن‌ها تا این تاریخ کاملا پرداخت شده است. هم‌چنین لازم به توضیح است مسائل کاری پرسنل شاغل درکارگاه به طور کامل از طریق پیمانکار پروژه دنبال می‌شود و شرکت سلامت برکت در این موضوع دخالتی ندارد.»

--------------------------

تجمع دوباره کارگران مجتمع کشت و صنعت مهابآد

فعالان صنفی کارگری شهرستان مهاباد با اعلام این خبر به ایلنا یادآور شدند: 200 کارگر که در واحدهای تولیدی زیر مجموعه‌ این مجتمع مشغول کارند از بابت پرداخت نشدن معوقات مزدی و احتمال تمدید نشدن قراردادهای کار خود همچنان نگرانند.
مجتمع کشت و صنعت مهاباد که شامل کارخانه‌های «کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد» می‌شود.
به نقل کارگرانی که در این واحد تولیدی مشغول فعالیت هستند گفته می‌شود که مشکلات صنفی آنها از زمانی که مالکیت این مجتمع صنعتی در سال 86 با بخش خصوصی واگذار شد به تدریج شروع شده است.
بر این اساس گفته می‌شود که از یکسو این کارگران از تابستان سال گذشته تاکنون برای دریافت معوقات مزدی خود با مشکل مواجه هستند و از سوی دیگر به دلیل موقت بودن بیشتر قرارداد‌های این کارگران نگران هستند که مبادا کارفرما از تمدید دوباره قرارداد خودداری کند.
به ادعای کارگران مجتمع سبز مهاباد در حال حاضر بیشتر آنها دست کم نزدیک به 25 سال سابقه کار دارند و در مقابل این نگرانی در میان آنها وجود دارد که مبادا با استمرار پرداخت نشدن مزد امکان بازنشستگی آنها به تاخیر بیفتد.
گفته می‌شود در جریان این تجمع مسئولان اداری مهاباد بار دیگر با حضور در جمع معترضان به آنها وعده دادند که به خواسته‌های آنها رسیدگی خواهند کرد.
در این باره رسانه‌های محلی بصورت مشخص به نقل از «کتانی» فرماندار مهاباد نوشته‌اند که وی در پاسخ به درخواست کارگرانی که خواهان ورود دستگاه قضایی به مسئله بوده‌اند، گفته است: برای آنکه مدیریت مجتمع کشت و صنعت مهاباد به تعهدات مالی خود در مقابل کارگران و دیگر شخصیت‌های حقوقی دولتی و خصوصی عمل کند به تازگی با دستگاه قضایی رایزنی‌هایی صورت گرفته است.

--------------------------

دومین روز تجمع کارگران بازنشسته پالایشگاه آبادان مقابل وزارت نفت

به گزارش ایلنا در ادامه اعتراض صنفی روز گذشته کارگران بازنشسته پالایشگاه آبادان امروز- سه شنبه ۳ شهریور ماه- نیز این کارگران با بر افراشتن پارچه نوشته‌هایی در اعتراض به بی‌توجه‌ای به خواسته‌های صنفیشان از مسئولان وزارت نفت خواستند تا به مشکلات آنان رسیدگی کند.
نمایندگان کارگران به ایلنا گفته‌اند در دومین روز تجمع مقابل ساختمان وزارت نفت در خیابان طالقانی تهران متاسفانه هنوز هیچ مسئولی به خواسته صنفی‌‌ما توجه‌ای نکرده است.
بر پایه این اطلاعات کارگران بازنشسته پالایشگاه آبادان که در دهه ۸۰ در منازل سازمانی پالایشگاه آبادان سکونت داشته‌اند پس از آنکه در سال ۹۲ از بازنشسته شدند، مدیران پالایشگاه بر اساس مصوبه‌دولت ومجلس این واحد‌های مسکونی را از آنها باز پس گرفتند.
به گفته یکی از معترضین، جدا از آنکه پالایشگاه منازل سازمانی را از آنها پس گرفته است، از سنوات هر کارگر بازنشسته بابت سالهای اقامت مبالغی بین ۹ تا ۱۸ میلیون تومان به عنوان هزینه نگهداری کسر کرده است.
او گفت گرو نگه داشتن این میزان پول از سنوات بیش از ۱۰۰ کارگر بازنشسته قانونی نیست و به همین دلیل کارگرانی که امروز مقابل ساختمان وزارت نفت جمع شده‌اند خواستار بازپرداخت سنوات خدمت خود و همکارانان هستند
به گفته وی در آن زمان کارگران بازنشسته در واکنش به این اقدام چندین تجمع اعتراضی انجام دادند که در ‌‌نهایت وزیر وقت با امضاء نامه‌ای دستور داد تا بابت رفع مشکل کارگران بازنشسته پالایشگاه آبادان به هریک از آنها وام بانکی و زمین معوض تعلق بگیرد که در عمل ۹۲ نفر از این کارگران بازنشسته از فرصت به وجود آمده استفاده کردند.
معترضان می گویند با گذشت نزدیک به دو سال از آن زمان دست‌کم هنوز ۳۰ نفر از کارگران بازنشسته نتوانسته اند از دستوری که در زمان وزیر گذشته صادر شده بود استفاده کنند.

--------------------------

بازار کار، پراکندگی بیکاری و وظایف مسئولان

مرکز آمار ایران در تاریخ 10/4/94 جدیدترین گزارش خود را در بارۀ بیکاری در ایران ، شاخص های آن و پراکندگی بیکاری میان گروه های مختلف سنی و جنسی منتشر کرد . این مرکز با بکارگیری روش هایی چون قرار دادن نوجوانان و کودکان تا 10 ساله در شمار جمعیت فعال اقتصادی ( شاغلان و بیکاران ) و یا کاهش سطح شیوۀ شناسایی افراد شاغل به حد کسانی که " در هفتۀ منتهی به آمار گیری حداقل یک ساعت کار کرده باشند"، تلاش در کوچک تر نشان دادن نرخ بیکاری در جامعه را دارد. البته که هر یک از این روش ها جای بررسی و بحث مفصل را در جای خود دارند. با این همه این گزارش نکات بسیار مهم و قابل توجهی دارد :
الف ) با وجود افزایش نرخ رشد اقتصادی نسبت به سال های 1393 و 1392 ، نرخ بیکاری 18/10 درصدی در بهار 1394 نسبت به نرخ 6/10 درصد در سال 1393 و 2/10 درصد در پاییز 1392قدری افزایش داشته است . در همین سال نرخ بیکاری زنان 2/19 درصد و مردان 9 درصد است .
ب) نرخ بیکاری در میان جمعیت جوان 15تا 24 ساله کشور 2/25 درصد است؛ باز هم کودکان زیر سن اشتغال در آمار گیریِ اشتغال لحاظ شده اند . و تاسف بار این که در این گروه سنی مردان 9/20 درصد بیکارند و نرخ بیکاری زنان 1/43 درصد است .
پ) شمار جمعیت شاغل از 21 میلیون و 346 هزار نفر در سال 1393 به 21 میلیون و 304 هزار نفر در سال 1393 رسیده است و یک کاهش 42 هزار نفری را نشان می دهد . نکتۀ بسیار قابل توجه این است که دلیل این کاهش، برآیند کاهش 46 هزار نفری شاغلان زن و افزایش 4 هزار نفری شاغلان مرد طی این دوره است و این موضوع نشان دهندۀ عمیق تر شدن شکاف جنسیتی در بازار کار ایران طی سال 1393 است. در پایین باز هم به این موضوع خواهیم پرداخت.
ت) در میان جمعیت شاغلان 6/9 درصد افراد اشتغال ناقص دارند .
ث) 39 درصد از شاغلین در هفته بیشتر از 49 ساعت کار می کنند . با توجه به شاخص های کار شایسته ، این امر نشان دهندۀ این واقعیت است که جمعیت بسیار بزرگی از شاغلان بیشتر از حد استاندارد هفتگی کار می کنند تا بتوانند هزینه های زندگی خود را باتوجه به پایین بودن سطح دستمزدها تامین کنند .
ج) همین گزارش شمار بیکاران مطلق را 5/2 میلیون نفر اعلام می کند و این در حالی است که کارشناسان مستقل امور اجتماعی و اقتصادی و حتا پاره ای ازمسئولان دولتی با تاکید بر اختلاف نجومی این رقم با واقعیت موجود ، آمار واقعی بیکاران مطلق را دو برابر این رقم عنوان می کنند .
چ) بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران ، تعداد بیکارانِ دارنده ی تحصیلات عالی 2/1 میلیون نفر است . از منظر آسیب های اجتماعی وارد شده به جمعیت ، طولانی شدن دورۀ ورود به بازار کار ، دلسردی از یافتن شغل مناسب و حرکت جمعیت به سمت غیر فعال بودن و خانه نشین شدن را در پی دارد . جوانان فارغ التحصیل دانشگاه ها پس از مدتی تحمل کردن بیکاری وخانه نشینی اگر دلسرد و افسرده نشده باشند ، مجبور می شوند به مشاغلی که ارتباطی با رشتۀ تحصیلی آن ها ندارد وارد شوند. روشن است که این حالت بطور منطقی علاقه و بازده چندانی در پی نداشته و بهره وری نیروی کار را پایین می آورد . گروه زیادی نیز که امکاناتی هم برای فرار از بیکاری و پیدا کردن شانس بیشتر در یافتن شغل مناسب دوباره وارد دانشگاه شده راه ادامۀ تحصیل را در پیش می گیرند ؛ امری که در بیشتر موارد متاسفانه بازهم شانس چندانی برای جذب شدن در بازار کار و یافتن شغل مناسب به جود نمی آورد و در واقع بهانه ایست برای راحت تر یا آسان تر طی شدن یک دورۀ دیگر بیکاری در زندگی : ابتدا دیپلمه بیکار ، 4 سال بعد کارشناس بیکار و 2 سال بعد کارشناس ارشد با توقع و انتظارات بیشتر و شانس کاریابی باز هم کمتر . باز هم در این مورد:
ح) کورش پرند معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفته است: برا اساس گزارش ها و آمار موجود نزدیک به 40 درصد بیکاران کشور تحصیلات عالی دارند . نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی 9/18 درصد است . در این گروه نرخ بیکاری مردان 9/12 و زنان 3/31 درصد است . ایشان اضافه می کنند بیشترین نرخ بیکاری این گروه مربوط به فارغ التحصیلان رشته علوم کامپیوتر 2/27% است . پرند می گوید "برای حل معضل بیکاری این گروه چاره ای جز روی آوری به تواتمند سازی حرفه ای و مهارت آموزی دانشجویان وجود ندارد" . تو گویی سایر دارندگان توانایی و مهارت های حرفه ای در رشته های مختلف بیکار نیستند وهمگی شاغل اند. ( تامین شماره 24- 1/4/94 ) :
خ) سیهلا جلودارزاده، مسئول اتحادیه کارگران زن در یک مصاحبه با ایلنا می گوید زنان 64 د رصد فارغ التحصیلان دانشگاهی را تشکیل می دهند اما درصد ناچیزی از آن ها جذب بازار کار می شوند .
د) علی جمالی ، رئیس امور آمار ، برنامه ریزی و تامین نیروی انسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی، گفته است در آزمونی که در خرداد ماه گذشته برگزار شد 8 هزار نفر جذب بازار کار خواهند شد. (اقتصاد نیوز -17/5/2015)
در این آزمون د رعمل فرصت بسیار ناچیزی به زنان برای اشتغال در پست های دولتی اختصاص داده شده است .
در همین رابطه " فرارو " گزارش می دهد: ازمیان 2800 شغل ارائه شده 2284 شغل ویژۀ مردان ، 500 شغل به صورت مشترک میان مردان و زنان و تنها 16 مختص زنان است .
در مقابل این آمارها و اطلاعاتی منتشر شده از آخرین وضعیت عرضه و تقاضا در بازار کار، رسانه‌های مختلف تاکنون از زبان شخصیت‌های حقیقی و حقوقی متعددی که به نوعی با وضعیت بازار کار در ارتباط هستند هشدارهایی را نیز منتشر کرده‌اند.
الف) هشدار رئیس جمهور.
رئیس جمهور با هشدار نسبت به لزوم حل مشکل بیکاری و مواجه شدن کشور با پدیدۀ بیکاری جوانان تحصیل کرده اعلام کرده اند : تا زمانی که مشکل بیکاری در کشور حل و فصل نشود هیچ یک از تصمیمات فرهنگی امکان تحقق نخواهد داشت . (سرویس سیاسی خرداد - کد خبر 22718)
ب) هشدار وزیر کار در مورد سونامی بیکاری در ایران .
از سال 1389 به این سو تنها در طرح های عمرانی 500 هزار نفر شغل خود را از دست داده اند . .... د رسال گذشته 600 هزار نفر شغل ایچاد شده که 200 هزار آن از بین رفته است (!) ایشان در گفتگو یی دیگر در تاریخ 13/12/92 با اشاره به بیکاری فارغ التحصیلان می گوید : با توجه به شمار کنونی دانشجویان در حال تحصیل 5/4 میلیون در خواست شغلی جدید در راه است اگر راه حلی نداشته باشیم و سونامی بیکاران را خواهیم داشت . (خبرگزاری مهر- 30/2/94)
ایشان در جایی دیگر: "برای حل مشکل بیکاران نیاز به نرخ رشد اقتصادی 7 تا 8 درصد داریم . هریک درصد رشد اقتصادی یکصد هزار شغل ایجاد می کند". اما ایشان توضیح نمی دهند اگر رشد اقتصادی به خودی خود و به تنهایی اشتغال زایی می کند چرا رشد اقتصادی در دوره ی دولت پیشین اشتغال زایی نداشته است .
ج) رئیس مجلس شورای اسلامی : علی لاریجانی در حاشیۀ اجلاسیۀ شهدای شاهرود می گویند : 42% فارغ التحصیلان دانشگاه ها بیکار هستند . (خبرگزاری تسنیم . جمعه 4 اردبیهشت 1394)
رئیس کانون ملی معماری در ایران ( 2/2/949 می گوید 60% مهندسان معمار ایران بیکار هستند .
د) هشدار معاون اول ریاست جمهوری : بیکاری به مرز هشدار رسیده است . (ایلنا 23 خرداد 94)
به عنوان نتیجه‌ گیری باید گفت: گزارش ها و نقل قول هایی که در بالا آمد خود به قدر کافی گویا هستند و نیازی به توضیح و تفسیر نیست . اما یک سئوال مهم مطرح است که پاسخی د رخور طلب می کند
شخص رئیس جمهور ، معاون ایشان ، وزیر کار و ریاست مجلس به چه کسانی یا چه ارگانی هشدار می دهند ؟ مگر نه اینست که مطابق اصول بیست و هفتم و بیست و نهم قانون اساسی، ایجاد شغل مناسب و فراهم کردن زمینه اشتغال آحاد ملت و یا برقراری تامین اجتماعی برای آن ها، بخشی از تکالیف دولت است؟
یافتن نقاط ضعف و بحرانیِ جامعه در هر عرصه و ارایه گزارش آنها به مردم و مسئولان، هشدار دادن به مسئولان و وادار کردن آن ها به پاسخگویی در مقابل مردم در مورد بحران های پیش رو یا در مسیر آینده در حوزۀ وظایف رسانه ها و اهالی رسانه ها ست. اما پیدا کردن ریشه مشکلات و ارائه راه حل های کارشناسنانه برای آن ها، تهیه و تدوین نقشه ی راه، تصویب طرح و بودجه و اجرایی کردن این راهکارها، اگر در حوزه وظایف دولت و قوه مجریه نیست به عهدۀ کدام مرجع ونهاد است که مسئولان دولتی به آنها هشدارمی دهند؟ این هشدار ها جنبه ی تبلیغ و جلب توجه افکار عمومی را دارد یا علت های دیگری باید برای آن جستجو کرد
تدوین و تصویب سیاست های اقتصادی اشتغال زا و تعیین و تامین اعتبار برای اجرای آن ها، اتخاذ سیاست های متکی به تولیدات داخلی- صنعتی و کشاورزی- و استفاده از مزیت های اقتصادیِ کشور، ایجاد و توسعه رشته های دانشگاهی متناسب با نیازهای بازار کار کشور ، تربیت متخصصان و حرفه آموزی، مشاوره و راهنمایی دادن به دانشجویان و دانش آموزان در انتخاب رشته های متناسب با نیاز بازار کار کشور، و همچنین ایجاد سازمان یا نهاد ملی کاریابی جهت تسهیل دستیابی جویندگان کار به فرصت های شغلی در سطح کشور به نحوی که سود جویی و کسب منافع دلالیِ شرکت های واسطه و پیمانکار در آن دخیل نباشد، اگر در حوزه ی وظایف و تکالیفِ دولت و وزرای اقتصادی، کار و آموزشیِ کابینه نیست در حوزه ی وظایف کدام نهاد هاست؟ از دولت‌مردانی که یکی پس از دیگری با وعده های انتخاباتیِ رفع بحران بیکاری، ایجاد اشتغال و ترمیم و جبران عقب افتادگیِ مزمن دستمزد ها از تورم از مردم رای گرفت و بر سر کار می‌آیند اکنون انتظار می رود برای عمل به وعده های داده شده، برنامه ی اجرایی مشخص ارایه کنند، برنامه ای که مردم بتوانند پس از گذشت مدتی – که از سوی خود نویسندگان آن تعیین شده است- در مورد درستی یا نادرستی و موفقیت یا شکست آن را ارزیابی کرده و نمره بدهند.

--------------------------

طلب پرداخت نشده کارگران بازنشسته پالایشگاه آبادن را به تهران کشاند

به گزارش ایلنا تجمع کنندگان که در رابطه با خواسته‌های خود پلاکارت‌هایی نیز در دست داشتند خواستار دیدار با مسئولان وزارت نفت بودند.
در خصوص برپایی این تجمع یکی از کارگران حاضر به ایلنا گفت: مشکلات بازنشسته پالایشگاه آبادان از تقریبا دوسال و پیش زمانی آغاز شد که دولت وقت از طریق قوه قهریه بیش از ۶۰ کارگر بازنشسته را وادار کرد تا خانه‌های سازمانی دو منطقه «بریل» و «گوارد» شهر آبادان را تخلیه کنند.
او گفت: این وضعیت در حالی صورت گرفت که همان زمان مسولان دولت مصوبه‌ای را برای واگذاری این منازل مسکونی به بازنشستگان پالایشگاه آبادان بابت مطالبات مزدیشان امضاء کرده بود.
به گفته این کارگر بازنشسته شرکت نفت بعد از آنکه آنها خانه‌های سازمانی را که قرار بود بابت مطالبات مزدی تصاحب شوند را به اجبار ترک کردند این منازل در تملک اشخاصی غیر از کارکنان شرکت نفت قرار گرفته است.
معترضین با بیان اینکه ما کارکنان بازنشسته پالایشگاه آبادان خواستار اجرای مصوبه دولت در جهت واگذاری منازل سازمانی پالایشگاه آبادان با عمر بالای بیش از ۷۰ سال به بازنشستگان هستیم در ادامه افزودند: دولت وقت با امضاءاین مصوبه این منازل سازمانی را بابت پرداخت بخشی از بدهی‌های مالی‌اش به بازنشستگان واگذار کرده بود اما بعد از خارج کردن بازنشستگان نه خانه‌ها را به بازنشستگان تحویل می‌دهند و نه برای پرداخت مطالبات برجا مانده اقدامی می‌کنند.
براساس اظهارات این کارگران در آن زمان هریک از کارگران بازنشسته شرکت نفت بین ۲ تا ۵ میلیون تومان طلبکار بودند، که هنوز وزارت نفت بابت این بدهی با آنها تسویه حساب نکرده است.
به گفته کارگران بازنشسته‌ای که امروز در مقابل وزارت نفت تجمع کرده بودند تاپیش از جابجایی دولت به دستور رئیس دولت وقت قرار بود تا وزارت نفت در ازای بازپس گیری مالکیت خانه‌های سازمانی از کارگران بازنشسته به هر کارگر یک قطعه زمین واگذار کند که این اتفاق تا این لحظه رخ نداده است.

--------------------------

تاخیر ۷ماهه در پرداخت حقوق کارگران «زمستان یورت» شمال شرق

کارگران این معدن به ایلنا گفته‌اند، با گذشت پنج ماه از شروع سال جاری، هنوز بابت دستمزد ماه‌های دی، بهمن و اسفند۹۳ و همچنین دستمزد اردیبهشت و، خرداد، تیر ومرداد سال جاری با آن‌ها تسویه حساب نشده است.
به نقل از کارگران معدن ذغال سنگ «زمستان یورت» شمال شرق گفته می شود که در سال جاری فقط دستمزد فروردین و یک سوم حقوق اردیبهشت ماه پرداخت شده و هنوز بابت دستمزد پرداخت نشده باقی ماه‌ها و نیز حق سنوات واضافه کاری های سال 93 کارگران خبری نشده است.
منابع خبری ایلنا همچنین در زمینه مشکلات بیمه‌ای این کارگران گفتند: علاوه بر حقوق، بخش زیادی از حق بیمه کارگران معدن زمستان یورت شمال شرق به تامین اجتماعی واریز نشده و به همین دلیل دفترچه‌های بیمه‌ کارگران فاقد اعتبار است.
این منابع کارگری میزان بدهی این واحد معدنی به تامین اجتماعی را حدود ۵۰۰ میلیون تومان عنوان کردند.
برپایه این اظهارات معدن زمستان یورت شمال شرق حدود ۳۰۰ کارگر پیمانکاری دارد که زیر نظر چندین پیمانکار در این واحد معدنی کار می‌کنند.
در مورد چرایی پرداخت نشدن معوقات مزدی کارگران این واحد معدنی گفته می‌شود که پیمانکاران براساس قرارداد و عملکرد خود صورت‌وضعیت‌های مالی را به شرکت زغال سنگ البرز شرقی در مقام کارفرمای اصلی تحویل داده‌اند اما در عمل شرکت فولاد اصفهان در مقام خریدار این ذغال به تعهدات مالی خود به موقع عمل نمی‌کند در نتیجه این وضعیت به وجود آمده است.
برپایه اظهارات گفته می‌شود که میزان طلب شرکت زمستان یورت از شرکت البرز شرقی ودر نهایت فولاد اصفهان حدود ۴ میلیاردو ۸۰۰ میلیون تومان است که اگر این مطالبات به موقع پرداخت شود کارگران از نظر معیشتی دچار مشکل نمی‌شوند.

--------------------------

ضارب «علی چراغی» از اتهام قتل عمد تبرئه شد

وکیل خانواده چراغی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اظهار تعجب از انتشار خبر صدور حکم متهمان این پرونده گفت: دیروز جلسه رسیدگی به این پرونده بود و ما در این جلسه حاضر شدیم، اما امروز برخی رسانه‌ها خبر صدورحکم این پرونده را منتشر کرده بودند که این مسئله برای ما بسیار عجیب بود، چون حکم دادگاه باید انشاء و امضاء شود.
«ابراهیم‌‌ پور امام» افزود: در جلسه دیروز تنها یکی از شهود از طرف شاکی حاضر شد و اظهارات خود را بیان کرد و در این جلسه متهم اصلی (م ـ ص) اقرار کرد که به نقاط حساسی از بدن مرحوم چراغی مشت زده است. همچنین در این جلسه دفاعیات وکیل متهم نیز اخذ شد، اما حرف‌های متهم اصلی با دیگر متهمان متناقض بود.
وکیل خانواده چراغی تاکید کرد: طبق گزارش پزشک قانونی، محل ضربه سه سانت پارگی داشت که استفاده متهم از پنجه بوکس را تایید می‌کرد حتی شهود ما نیز استفاده متهم از پنجه بوکس را دیده بودند.
وی گفت: با همه این توضیحات امروز به شعبه دو دادگاه کیفری مراجعه کردم و قاضی خبر تبرئه متهم از قتل عمد را تایید کرد که به نظر می‌رسد وی به قتل شبه عمد و پرداخت دیه و همچنین مجازات شش ماه حبس محکوم شده است.
پورامام گفت: این پرونده 4 متهم داشت که یکی از آنها تبرئه شد و علاوه بر متهم اصلی دو متهم دیگر نیز به شش ماه حبس محکوم شده‌اند نکته قابل توجه این است که همه متهمان در پرونده خود سابقه کیفری دارند.
وکیل خانواده چراغی با انتقاد از حکم دادگاه مبنی بر تبرئه متهم اصلی از قتل عمد گفت: بدون شک این دو حکم قطعی نیست و ما در فرصت قانونی اعتراض خود را تقدیم خواهد کرد.

***************

جلسه گفت‌وگوی کارگران مس سرچشمه با کارفرما بی‌نتیجه ماند

فعالان صنفی کارگری استان کرمان با اعلام این خبر به ایلنا می‌گویند که تجمع اعتراضی کارگران مجتمع مس سرچشمه بار دیگر از سر گرفته شده‌است.
براساس این اطلاعات که به نقل از کارگران این مجتمع به ایلنا منتقل شده است از قرار معلوم در جلسه امروز مدیرعامل مجتمع مس سرچشمه نیز حضور داشته است.
پیش‌تر در روز چهارشنبه (۲۸ مرداد) دست کم ۵۰۰ نفر از کارگران مجتمع مس سرچشمه در اعتراض به پایین بودن مزایای مزدی خود تجمع کرده بودند.
این تجمع که از حوالی ساعت ۸ صبح تا ۹ شب طول کشید، در ‌‌نهایت با این وعده خاتمه یافت که در راستای رسیدگی به خواسته‌های کارگران معترض در روز یکشنبه (اول شهریور) مدیریت مجتمع با آن‌ها گفتگو خواهد یافت.
در این رابطه گفته می‌شود که با وجود برگزاری این نشست بازهم اختلاف کارگران مجتمع مس سرچشمه با کارفرما همچنان به قوت خود باقیمانده است.
در این باره اطلاعات تایید نشده دیگری در رابطه با جلسه امروز صبح وجود دارد که براساس آن‌ها برخی از معترضان خواستار استعفای مدیریت کنونی شدند و در ‌‌نهایت این جلسه که در محل نمازخانه تشکیل شده بود با بروز تنش‌هایی خاتمه یافت.
به نقل از این منابع گفته می‌شود که پس از این ماجرا مدیریت مجتمع مس در رابطه با خواسته‌های صنفی کارگران با تعدادی از نمایندگان آن‌ها بصورت جداگانه تشکیل جلسه داده است.
کارگران مجتمع مس سرچشمه از اینکه دستمزدهای آن‌ها به دلایلی چون تشدید تحریم‌های اقتصادی و پایین آمدن قیمت جهانی مس پایین نگهداشته شده است ناراضی هستند و در عین حال گروهی از این کارگران که در سالهای اخیر بصورت پیمانکاری در بخش‌های مختلف این مجتمع شاغل هستند خواستار تبدیل وضعیت استخدامی خود شده‌اند.

***************

اخراج شبانه ۳۹ کارگر قرار دادی کارخانه «سیمان کارون»

به گزارش منابع خبری ایلنا، شب گذشته - ۳۱ مرداد ماه- به حدود ۳۹ نفراز کارگران قراردادی شاغل در کارخانه سیمان کارون در شهر کلگیر شهرستان مسجد سلیمان اعلام شده است به دلیل اتمام اعتبار قرار داد کارشان دیگر برای آن‌ها در این واحد صنعتی شغلی وجود ندارد.
به گفته این منبع خبری، این واحد تولید کننده سیمان بیش از ۳۲۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانی مشغول به کار هستند که هر کدام از آنان دو ماه حقوق طلب دارند. کارگران قرار داد ی هم با سوابق یک تا ۱۵ سال زیر مجموعه یک شرکت پیمانکاری تامین کننده نیروی انسانی کار می‌کنند.
به ادعای کارگران قرار دادی سیمان کارون، پیش از این - اول شهریور ماه سال ۹۳- تعداد ۶۵ نفراز کارگران قراردادی شاغل در کارخانه سیمان کارون به بهانه اتمام قرار داد کاری اخراج شده بودند که ۲۹ نفر(که اسامی آنان در لیست اخراج امروز نیز است) بعد از پی گیری‌ از نهادهای دولتی مستقر در استان همچون استانداری، فرمانداری، اداره کار و اعضای شورای شهر «گلگیر» در اوایل مهر ماه سال ۹۳ مجددا به کارشان بازگشتند.
منابع کارگری همچنین به ایلنا گفتند از دو ماه پیش فعالیت تولیدی کارخانه سیمان کارون محدود شده و کارفرما به اجبار حدود ۲۵۰ نفر از کارگران خود را به مرخصی اجباری فرستاده است.
به گفته آنان مجموع کارگران باقی مانده در کارخانه از کارگران بخش خدمات ،نگهبانی، مکانیک وبهره بردار آسیاب کارخانه سیمان هستند.
یکی از کارگران درباره دلایل کارفرما برای فرستان کارگران به مرخصی به ایلنا گفت: هنوز مشخص نیست دلیل واقعی این مرخصی اجباری چیست اما عمده‌ترین دلایلی که از سوی کارفرمای کارخانه عنوان می‌شود کاهش فروش وادامه تعمیرات کارخانه است که آنهم نیمه کاره‌‌ از چند ماه پیش رها شده است.
به گفته این کارگرشاغل در کارخانه سیمان کارون بیمه کارگران نیزاز خرداد ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده ودفترچه‌های درمانی آنان نیز تمدید نمی‌شود.

***************

اخراج ۲۵ کارگر پیمانکاری شرکت کیوان انرژی

به گزارش خبرنگار ایلنا از بندر امام ، این کارگران که حدود دو سال به‌عنوان نیروی پیمانکار شرکت کیوان انرژی به‌عنوان انتظامات و نگهبانی مشغول به کار بوده‌اند، به دلیل پایان قرارداد پیمانکار از کار اخراج شده‌اند.
مسئول خانه کارگر بندر امام با تائید این خبر گفت: ظاهراً شرکت مذکور قصد دارد از نیروهای بهره‌بردار خود به‌عنوان نیروی جایگزین این کارگران استفاده نماید.
پیرایش افزود: با توجه به اینکه این کارگران تابع قانون مناطق ویژه اقتصادی هستند، امیدواریم که با رایزنی مسئولین ذی‌ربط، این مشکل برطرف گردد، زیرا اخراج دسته‌جمعی کارگران می‌تواند آسیب‌های اجتماعی گسترده‌ای را در پی داشته باشد.
لازم به ذکر است که شرکت کیوان انرژی در حیطه تخلیه و بارگیری مواد نفتی در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی فعالیت دارد.

***************

تعویق ۱۴ماه حقوق کارگران لنت تلدا خاوران در قزوین

منابع خبری ایلنا در قزوین اعلام کردند که معوقات حقوقی کارگران لنت تلدا خاوران مربوط به سالهای گذشته وسال جاری است و این کارگران برای امسال (۹۴) به جز ۸۰۰ هزار تومان مساعده پول دیگری از کارفرما دریافت نکرده‌اند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که جدا از مزد معوقه، حق بیمه آنها از آذر ماه سال ۹۳ تاکنون به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است و به همین شعبه تامین اجتماعی از تمدید دفترچه‌های بیمه درمانی آنها خودداری می‌کند.
کارگران لنت تلدا خاوران می‌گویند که نگران هستند مبادا مشکل پرداخت نشدن حق بیمه در دسترسی آنها به خدمات درمانی و بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی اشکال آفرینی کند.
در این خصوص بصورت مشخص گفته می‌شود که دز حال حاضر تعدادی از کارگران این واحد که شرایط بازنشستگی پیش از موعد تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور را دارند به دلیل مشکلات بیمه‌ای وعدم پرداخت اضافه سهم ۴درصدی کارفرما درمشاغل سخت وزیان آور به تامین اجتماعی امکان بازنشستگی ندارند.
این کارگران که بی‌نظمی مالی و اداری کارفرما را دلیل اصلی انباشته شدن معوقات مزدی خود می‌دانند، می‌گویند: کارفرمای کارخانه لنت تلدا خاوران به بهانه کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق آنان و سایر هزینه‌های جانبی را ندارد در نتیجه این تاخیر و تعلل چندین ماهه، کارگران را از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی قرار داده است.
به گفته این کارگران تا این لحظه مراجعه آنها به نهادهایی اداری همچون اداره کار، سازمان تامین اجتماعی و فرمانداری شهرستان البرز برای پیگیری خواسته‌های آنها بی‌نتیجه بوده است.