افق روشن
www.ofros.com

،تعدیل نیروی کار در صنعت خودرو

.... محکومیت قطعی رضا شهابی، مصدومیت ۱۵ کارگر در قشم و


هرا - ایلنا - مهر                                                                                                 شنبه ٢۴ تیر ١٣٩١

کارخانه شوفاژ کار در آستانه تعطیلی است

ایلنا: کارخانه شوفاژ کار به سبب واردات بی‌رویه محصولات مشابه در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.
دبیر اجرایی خانه کارگر تهران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: انبار تولیدات کارخانه شوفاژ کار به دلیل واردات پکیج‌های حرارتی انباشته از محصولات با کیفیت ساخت داخل است که به سبب نداشتن بازار فروش و فقدان زمینه رقابت دچار مشکل بحران است.
او با اشاره به اینکه تبلیغات گسترده محصولات گرمایشی باعث رکود بازار این کارخانه شده است، افزود: به دلیل رونق گرفتن بازار محصولات خارجی حتی بسیاری از ماموران و مسئولان تاسیساتی ادارات برق و آب و گاز مشتریان خود را تشویق به خرید محصولاتی می‌کنند که ساخت کارخانجات خارجی است.
او اضافه کرد: نصب پکیج‌های دیواری وارداتی به خاطر اینکه فضای کمتری را در داخل ساختمان پر می‌کند خطرات و عواقبی را برای متقاضیان این محصولات خواهد داشت. او گفت: کارخانه شوفاژ کار با تولید دیگ‌های چدنی و شوفاژ‌های دیواری یکی از بهترین و بزرگ‌ترین تولید کنندگان محصولات حرارتی است که به دلیل تبلیغات گستره محصولات مشابه و بی کیفیت خارجی بازار رقابت و فروش خود را از دست داده است و مشتریان بدون شناخت محصولات این واحد تولید کننده داخلی به خرید محصولات مشابهه خارجی روی آورده‌اند.
او گفت: هم اکنون این واحد بزرگ تولیدی با حدود ۱۵۰ كارگر و با حداقل ظرفیت نیروی کار مشغول به فعالیت است و این در شرایطی است که این کارخانه در سالهای گذشته حدود ۱۰۰۰ كارگر فعال داشته است.

-------------------------------

یك سوم واحدهای نساجی استان قزوین تعطیل شده‌اند

ایلنا: عضو هیات مدیره كانون عالی شوراهای اسلامی كار استان قزوین اعلام كرد:‌ به دلیل عدم اعمال سیاست های حمایتی از سوی دولت یك سوم واحدهای نساجی استان قزوین تعطیل شده‌اند.
محمد احمدی از بحرانی شدن واحدهای تولیدی این استان خبر داد و به ایلنا گفت: امسال در مقایسه با سال های گذشته روند اخراج كارگران افزایش یافته است.
به گفته این فعال كارگری: به علت كاهش مهلت قرارداد كارگران به زیر یك سال تا كنون نتوانسته‌ایم آمار دقیقی از تعداد كارگران اخراجی این استان ارائه كنیم. ولی می توان گفت كه ٨٠ درصد از كارگران قراردادی به علت كاهش زمان قرارداد بیمه بیكاری دریافت نمی‌كنند.
احمدی با بیان این كه نقش شبکه‌ی بانکی کشور در تحقق شعار سال جاری بسیار ویژه است یادآور شد‌: شبکه‌ بانکی می‌تواند با اهتمام بسیار بالا در جهت رفع مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی گام بردارد به شرطی که زیر ساخت‌های لازم فراهم و موانع و مشکلات پیش روی بانک‌ها برداشته شود‌.
وی تصریح کرد‌: وضعیت کنونی عرصه‌ی تولید و رفع بخش زیادی از مشکلات واحدهای تولیدی پیش از اعطای وام‌های کلان بانکی و تسهیلات نیازمند مدیریت کارشناسانه است و با مدیریت مبتنی بر رفع رجوع‌، تنها مشکلات زیاد می‌شود‌.

-------------------------------

تعدیل ۳۰ درصدی نیروی کار در صنعت خودرو

رییس انجمن قطعه سازان گفت: بحران نقدینگی ریالی در بخش صنعت قطعه سازی و خودرو سازی سبب شد بیش از ۳۰ درصد از نیرو ها در این بخش تعدیل شود. به گزارش مورخ٢٠ تیر خبرگزاری اقتصادی ایران(econews.ir)،" محمدرضا نجفی منش "با اشاره به مشکلات نقدینگی صنعت خودروسازی و قطعه سازی اظهار داشت: صورت مساله مشکل هم به مجلس و هم دولت گفته شده است و برای رفع مشکل باید اقدام کنند.
وی ادامه داد: مشکل اصلی ما در بخش نقدینگی ریالی است که توسط آقای رحیمی وعده رفع آن به قطعه سازان و خودرو سازان داده شد اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است. عضو انجمن قطعه سازان تصریح کرد: تامین نیاز ارزی، مساله بعدی ما است و هم اکنون نقدینگی ریالی هم برای ما رفع نشده است به همین جهت خودروساز مشکل مالی داشته و نمی تواند نقدینگی لازم را برای قطعه ساز تامین کند، از طرف دیگر صنعت خودرو برای جبران آن مجبور شدند بیش از ۳۰ درصد نیروی خود را تعدیل کنند.
نجفی منش علت بروز این مشکل را در وجود قوانین بانکی دانست و افزود: یکی از مشکلات اینکه بانکها از قانون بال استفاده می کنند و بر اساس آن ۲۰ درصد از منابع خود را نمی توانند به یک واحد بدهند و چون خودروسازان و قطعه سازان را یک واحد می بینند؛ نمی توانند نقدینگی به آنها اختصاص دهند و در صورتی که این مشکل رفع شود دیگر نگرانی در این حوزه وجود ندارد.
به گفته وی، ۳۵۰ هزار نفر در بخش قطعه سازی فعال هستند و ۱۰۰ هزار نفر نیز در بخش تولید خودرو فعالیت می کنند و در مجموع با احتساب مشاغل کناری بیش از یک میلیون شغل در این حوزه فعال است.
گفتنی است: بر اساس گفته های فوق از ۴۵۰ هزار نفر فعال مستقیم در صنعت خودرو و قطعه سازی بیش از ۱۳۰ هزار نفر باید تعدیل نیرو شده باشند.

-------------------------------

محکومیت قطعی رضا شهابی، فعال کارگری به شش سال حبس تعزیری

خبرگزاری هرانا - رضا شهابی، فعال کارگری و عضو سندیکای شرکت واحد و اتوبوسرانی تهران و حومه از سوی دادگاه انقلاب شعبه تجدید نظر استان تهران به شش سال حبس تعزیری، پنج سال محرومیت از فعالیت سندیکایی و هفتاد میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.
مسعود شفیعی در گفتگو با گزارشگر هرانا گفت: «حکم هنوز رسما ابلاغ نشده است و من زمانی که پیگیر بودم در دفا‌تر دادگاه متوجه شدم که تائید حکم ایشان ثبت شده است.» وی در خصوص امکان اعتراض مجدد و اعمال ماده ۱۸ در مورد این فعال کارگری گفت: «اعمال ماده ۱۸ زمانی قابل استفاده است که حکم خلاف شرع باشد و با موافقت ریاست قوه قضائیه، کار مشکلی است، انشالله پس از ابلاغ رسمی با آقای شهابی هماهنگ می‌کنیم و اگر لازم بود این کار را نیز انجام می‌دهیم.»
و در پایان در خصوص صدور چنین حکم سنگینی با توجه به بیماری آقای شهابی اعلام داشت: «اعتقاد من این بود که قطعا اگر دقت بیشتری بخرج می‌دادند این حکم با توجه به بیماری‌اش می‌توانست نقض شود.»
همسر این زندانی نیز در گفتگو با گزارشگر هرانا ضمن تائید خبر محکومیت ایشان در مورد وضعیت فعلی وی اعلام داشت ایشان کماکان در بیمارستان بستری هستند و در انتظار جراحی بسر می‌برند.
رضا شهابی، فعال کارگری، عضو سندیکای کارگران اتوبوسرانی تهران و از مسئول سابق واحد کارگری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران پیش‌تر از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران توسط قاضی صلواتی به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس و هم چنین به اتهام تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی نیز به پنج سال حبس محکوم شده بود وی همچنین در این حکم به ۵ سال ممنوعیت از فعالیت سندیکایی و هفتاد میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شده است.

بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
• بند ۴ ماده ۲۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد که برای دفاع از منافع خود با دیگران اتحادیه تشکیل دهد و یا به اتحادیه‌های موجود بپیوندد.
• ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
• بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
• بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
• بند ۱ ماده ۲۲ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق اجتماع آزادانه با دیگران دارد از جمله حق تشکیل سندیکا (اتحادیه‌های صنفی) و الحاق به آن برای حمایت از منافع خود.
• بخش الف ماده ۸ میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی: حق‌ هر کس‌ به‌ اینکه‌ به‌ منظور پیشبرد و حفظ‌ منافع‌ اقتصادی‌ و اجتماعی‌ خود با رعایت‌ مقررات‌ سازمان‌ ذیربط‌ مبادرت‌ به‌ تشکیل‌ اتحادیه‌ نماید و به‌ اتحادیة‌ مورد انتخاب‌ خود ملحق‌ شود، بایستی به رسمیت شناخته شود.

-------------------------------

انفجار کارخانه‌ای در قشم و مصدومیت ۱۵ کارگر

ایلنا: بر اثر انفجار یکی از کوره‌های کارخانه آلیاژ قشم ۱۵ نفر از کارگران دچار مصدومیت شدند. بر اساس گزارش‌هایی که از جزیره قشم می‌رسند، این انفجار شامگاه پنجشنبه - ۲۲ تیرماه - به دلیل انفجار در یکی از کوره‌های کارخانه رخ داد که در پی این انفجار ۱۵ کارگر این کارخانه دچار سوختگی شدند.
بر اساس این گزارش دو نفر از مجروحین به دلیل وخامت حال به بیمارستان شهید محمدی بندرعباس منتقل شده‌اند.
انفجار شامل انبار مواد پلاستیکی درون باتری به همراه نفت سیاه بوده که موجب سوختگی سر و صورت کارگران کارخانه شده است.
کارخانه آلیاژ گس‌تر قشم واقع در شهرک صنعتی تولا، کار تولید شمش سرب و آلیاژهای نقره را انجام می‌داده است. اخبار تکمیلی متعاقبا ارسال خواهند شد.

-------------------------------

نرسیدن آب به سیستم خنک کننده باعث انفجار کوره آلیاژ گستر قشم

ایلنا: دبیر اجرایی خانه کارگر بندر عباس گفت: حادثه کارخانه آلیاژ گستر قشم در اثر نرسیدن آب به سیستم خنک کننده کوره اتفاق افتاده است.
محمد دریانوس بااعلام این خبر به ایلنا گفت: انفجار کوره کارخانه الیاژ گستر قشم که به دلیل نرسیدن آب به سیستم خنک کننده به بوقوع پیوسته است باعث زخمی شدن ۱۵ کارگر این کارگاه شده که دو نفر از این تعداد به نام های علی کمالی و عباس حقیقی به دلیل شدت جراحات و سوختگی بالای ۴۰ درصد از ناحیه صورت و کمر به بیمارستان شهید محمدی بندر عباس منتقل شده و تحت درمان قرار دارند.
او اضافه کرد: ۱۳ کارگر باقی مانده این حادثه دیده نیز به دلیل صدمات سطحی بصورت سرپایی مداوا شده‌اند.
این فعال کارگری بااشاره به اینکه کارخانه آلیاژ گستر تولید کننده آلیاژهای سربی واقع درغرب جزيره قشم هم اکنون ۱۰۰ کارگر دارد افزود: انفجار کارخانه آلیاژ گستر قشم ساعت ۱۸:۳۰ روز پنج شنبه به وقوع پیوسته است.
دریانوس دلیل اصلی وقوع چنین حوادثی را رعایت نکردن نکات ایمنی قبل ازکار عنوان کرد و گفت: متاسفانه واحدهای تولیدی حادثه ساز به این موارد توجه‌ای ندارند.

-------------------------------

گودبرداری غیر اصولی باز هم جان کارگری را گرفت

ایلنا: رعایت نکردن نکات ایمنی در محل گودبرداری باز هم سبب مرگ یک کارگر ساختمانی شد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری ۱۲۵، پس از اطلاع رسانی این حادثه در ساعت ۱۲: ۳۵ دقیقه ظهر امروز - جمعه ۲۳ تیرماه - به سامانه ۱۲۵ آتش نشانی، آتش نشانان ایستگاه ۸۰ و گروه امداد و نجات ۳ به محل حادثه در بلوار فردوس شرق خیابان حسینی روانه شدند.
حسین حسین بیگی افسر آماده منطقه ۴ سازمان آتش نشانی تهران در این باره گفت: حادثه در محل گودال بزرگی به مساحت ۳۰۰مترمربع هنگامی رخ داد که کارگران در عمق ۴ متری آن سرگرم خاک برداری دستی از دیواره خاکی در مجاورت یک ساختمان مسکونی بودند.
وی افزود: ریزش ناگهانی بخشی از این دیواره خاکی باعث شد که کارگر ۲۵ ساله تبعه افغانستان در زیر خروار‌ها خاک بدام افتد.
حسین بیگی تصریح کرد: بنابه اظهار شاهدین، به دنبال بروز این حادثه دو نفر از کارگران گرفتار شده به علت ماندن در عمق کم خاک توانستند خود را از زیر آوار بیرون کشیده و نجات یابند.
وی ادامه داد: آتش نشانان به محض رسیدن به محل حادثه، بلافاصله عملیات خاکبرداری را با استفاده از ابزار لازم آغاز کرده و موفق شدند نفر سوم را از زیر عمق زیاد خاک خارج کنند.
این افسرآماده آتش نشانی با اعلام اینکه آتش نشانان تا رسیدن اورژانس، کمک‌های اولیه را برای احیای این شخص انجام دادند، افزود: عوامل اورژانس به محض رسیدن به محل، معاینات اولیه را انجام داده وسپس فوت این کارگر را اعلام کردند. جنازه این فرد برای انجام تحقیقات بیشتر به نیروی انتظامی سپرده شد.
افسر آماده منطقه ۴ عملیات آتش نشانی تهران، عدم شمع بندی مناسب و خاک برداری غیر اصولی در خاک سست و رعایت نکردن نکات ایمنی را علل وقوع این حادثه تشخیص داد.

-------------------------------

بحران اقتصادی و ترک تحصیل فرزندان کارگران

بحران اقتصادی فزاینده در ایران که به تعطیلی یکی پس از دیگری کارخانه ها و کارگاه های تولیدی منجر شده به سرعت تبعات و نتایج خود را خصوصا در وضعیت معیشتی کارگران نشان می دهد.
یکی از نتایج این وضعیت، افزایش ترک تحصیل فرزندان کارگرانی است که توان تامین هزینه های تحصیل را ندارند. برخی از این جوانان نیز برای کمک به خانواده خود ناچار به ترک تحصیل و تلاش برای یافتن کار شده اند.
نایب رئیس دوم کمیسیون اجتماعی مجلس نیز با تایید این معضل، خواستار بررسی مساله ترک تحصیل فرزندان جامعه کارگری توسط دولت و کمیسیون اجتماعی مجلس شد.
فرج الله عارفی در این زمینه به ایلنا گفت: ممکن است عده‌ای از این کودکان و نوجوانان با استفاده از فرصت تابستان به کار در واحدهای صنعتی مشغول شوند، اما در صورتی که شرایط اقتصادی عامل این پدیده باشد، این مساله باید بررسی شده و علت‌های آن برطرف شود، چرا که در صورتی که این مشکل حل نشود، در بلند مدت، کشورمان از نظر نیروهای متخصص و تحصیلکرده دچار مشکل می‌شود.

-------------------------------

قیمت مرغ با ۸ هزار تومان رکورد زد

ایلنا: قیمت مرغ به مرز ۸ هزار تومان نزدیک شد و انگار که ساز گرانی برای باز مرغ همچنان کوک است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در حالیکه برنامه ریزان اقتصادی وعده کاهش قیمت مرغ را بیش از این داده بودند، اما نه تنها کاهش قیمتی رخ نداد بلکه حتی از مرز ٧ هزار تومان عبور كرده و به ايستگاه ٨ هزار تومان رسيده است.
به نظر می‌رسد سناریوی نیمه‌تمام بازار مرغ با تصمیم برنامه ریزان اقتصادی همچنان در باره کاهش قیمت آن به اتمام نرسیده است. بر اساس گزارش خبرنگار ايلنا، در بازار خرده فروشی تهران، قیمت هر کیلو مرغ بین ۷هزار ٨٠٠ تا ۸ هزارتومان از سوی مصرف کنندگان خریداری می‌شود. این دومین بار طی یک ماه گذشته است که قیمت مرغ از مرز ۷ هزار ۵۰۰ تومان عبور می‌کند.
اين در حالي است كه سرپرست معاونت بازرگاني داخلي وزارت صنعت مي گويد: در حال حاضر متوسط قيمت هر كيلو گرم مرغ گرم در بازار به ۵ هزار ٣٠٠ تومان كاهش يافته و بر اساس پيش‌بيني‌ها اين روند تا مرز ۴ هزار ٧٠٠ تومان ادامه خواهد داشت.
رادمرد گفته: در حال حاضر روزانه يك هزار و ٧٠٠ تن مرغ گرم به قيمت ۴ هزار و ٧٠٠ تومان توزيع مي‌شود.
البته بازار مرغ در طی یک ماه گذشته چنان نابسامان شده که قیمت مرغ در مناطق مختلف تهران متفاوت و از نوسان قیمتی برخوردار هستند.
قیمت مرغ امروز در برخی از نقاط به ازاء هر کیلو ۶ هزار ٨٠٠ و در برخی مناطق جون جمهوری و سید خندان ٧ هزار و ٨٠٠ تومان و در برخی از مناطق شمالی تهران ٨ هزار تومان نیز فروخته شده است.
فروش مرغ به قیمت ۵ هزار و ٣٠٠ تومان نیز در برخی از میادین و مناطق تهران وجود داشته اما مردم ناچار هستند که در صف های طویل ساعت ها برای خرید مرغ به انتظار بنشینند.
این در حالی است که بسیاری از فعالان و کار‌شناسان اقتصادی عدم نظارت کافی دولت بر این حوزه و همچنین نبود تناسب بین رشد قیمت مرغ با افزایش قیمت خوراک طیور را از عوامل اصلی افزایش بی سابقه قیمت مرغ اعلام کرده‌اند.
به گفته کار‌شناسان و تولید کنندگان مرغ، اگر دولت قیمت نهاده‌های دام و طیور تولید داخل و واردات را افزایش می‌دهد، قیمت مرغ نیز باید به‌‌ همان نسبت افزایش پیدا کند نه به این شکل که بازار از کنترل خارج شود و اساسا دولت قيمت خود را در کنترل بازار ایفا نکند. باید قیمت تمام شده با در نظر گرفتن سود قابل قبول در نظر گرفته شود و این امر برای تمامی کالا‌ها صدق می‌کند.
از سوی دیگر، شائبه نبود تأمین ارز واکنش مدیران ارشد بانک مرکزی را در پی داشت.
مسئولان بانک مرکزی بار‌ها عنوان کرده‌اند مشکلی در تأمین ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی و اقلام ضروری وجود ندارد.
البته مقدم ‌نیا مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران کشور در این ارتباط گفته: قرار بود برای واردات نهاده‌های دامی ۱۶۳ میلیون دلار ارز با نرخ مرجع هزار و ۲۲۶ تومان در اختیار اتحادیه قرار بگیرد که متأسفانه به‌رغم پیگیری‌های انجام شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، این ارز هنوز اختصاص نیافته است.
به هر حال شاید پرچم‌های سفید به نشانه صلح و آرامش در صنعت مرغ به اهتزار درآمده باشد، اما خبر‌ها و نشانه‌ها از وزیدن بادی حکایت می‌کند که گرد خاکستر را می‌خواهد بر بازار مرغ بگستراند.

گزارش: علی پیرولی

-------------------------------

خبری درباره پایان اعتصاب وبازگشت به کارکارگران کارخانه سیمان سپاهان

به گزارش واحدمرکزی خبر، ایران پور مجلس نشین ازشهرستان مبارکه گفت: مسئولان استان اصفهان در دو روز گذشته برای حل مشکلات کارگران معترض این شرکت نشست های متعددی برگزار کردند.
وی افزود:در این نشست ها مقرر شد مدیرعامل شرکت سیمان سپاهان اصفهان به وعده های خود در خصوص اجرای قوانین کار از جمله اختصاص مزایایی همچون پرداخت بهره وری و کارانه عمل کند.
ایران پور گفت: خواسته های کارگران در مدت دو ماه در شرایطی آرام بررسی و رسیدگی می شود.
وی ادامه داد: در پی این نشست ها کارگران از صبح امروز به تجمعات خود پایان دادند و در محل کارشان حاضر شدند.
بنا بهمین گزارش،٧٠٠ کارگر قرارداری معترض این شرکت بمدت ١٢ روز در اعتراض به اجرانشدن یکسان کارانه و بهره وری همچون کارکنان رسمی شرکت در محل کارحاضر نشدند.
درهمین رابطه: تجمع کارگران اعتصابی سپاهان اصفهان همراه با خانواده جلوی درب کارخانه

-------------------------------

کشته شدن دوکارگر در پروژه ساخت اتوبان امام علی

مهر: شامگاه روز یکشنبه نوزدهم تیرماه ١٣٩١ دو تن از جان برکفان عرصه سازندگی در پروژه بزرگراه امام علی(ع) بنا بر احساس مسئولیت حرفه ای خود و اطمینان از رفع نقص نشتی خط فاضلاب گذرنده از لایه های زیرین خاک مسیر پروژه که شاید هیچ ارتباط مستقیمی نیز با حوزه ماموریت جاری ایشان نداشت ، لکن عدم پیگیری آن و گسترش نفوذ نشت به خاک منطقه و پایه های پل می توانست در آینده منجر به فاجعه ای غیرمترقبه گردد که مشخص نبود چه خطراتی را برای شهر و هموطنان در معرض آن قرار می داد ، دچار سانحه شدند و جانشان را از دست دادند و ما را با خاطرات خوش همکاری خود به سوگ نشاندند.