افق روشن
www.ofros.com

جان باختن دو کارگر و كارگران در شوك افزایش قیمت نان


خبرگزاری کار ایران                                                                                        یکشنبه ٢١ خرداد ١٣٩١

سقوط كارگر درون چاهك آسانسور

ایلنا: كارگر جوانی كه در ساختمان 7 طبقه در حال ساخت مشول كار بود به علت نبود حفاظ مناسب در كنار اتاقك آسانسور از طبقه همكف به طبقه منفی دو سقوط كرد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری 125، این كارگر پس از افتادن در ته چاهك آسانسور به سختی دچار مصدومیت و شكستگی اعضای بدن شد.
در پی وقوع این حادثه همكاران وی روز گذشته با سامانه 125 آتش نشانی تماس گرفتند كه ستاد فرماندهی آتش نشانی زنگ ایستگاه 6 را به صدا در آورد و آتش نشانان به سوی محل اعلام شده درخیابان نیاوران حركت كردند.
محمود افتخاری رئیس ایستگاه 6 آتش نشانی در این باره گفت: این كارگر كه وحید - س نام داشت به هنگام گذر در طبقه همكف ناگهان به داخل چاهك آسانسور افتاد و تا طبقه منفی دو سقوط كرد.
وی افزود: آتش نشانان با حضور در انتهای چاهك، كمك های اولیه امدادی را بر روی این كارگر 23 ساله انجام دادند و سپس با همكاری عوامل اورژانس حاضر در محل وضعیت مصدوم را ثابت كردند و به بیرون از چاهك انتقال دادند.
افتخاری ادامه داد: مصدوم بلافاصله توسط عوامل اورژانس به مركز درمانی انتقال یافت.
رئیس ایستگاه آتش نشانی به بی احتیاطی كارگر در هنگام عبور از كنار چاهك بی حفاظ اشاره كرد و ادامه داد: اگر برای این فضا حفاظ مناسب در نظر گرفته می شد چنین حادثه ای رخ نمی‌داد.

--------------------------------

كشته شدن كارگر ساختمانی 17 ساله

ایلنا: گودبرداری غیراصولی جان كارگر 17 ساله را گرفت.
به گزارش ایلنا، مدیر روابط عمومی اورژانس تهران در تشریح جزئیات این خبر افزود: بر اثر حادثه‌ای كه بدلیل گودبرداری غیر اصولی در خیابان یخچال تهران اتفاق افتاد یك نفر كشته شد و دو نفر مصدوم توسط عوامل اورژانس به بیمارستانهای فیروزگر و شهداء تجریش منتقل شدند.
به گفته مدیر روابط عمومی اورژانس تهران در جریان این حادثه جوان 17ساله‌ای به دلیل ریزش‌آوار جان خود را از دست داد.

--------------------------------

كارگران در شوك افزایش قیمت نان

ایلنا: بی‌شک افزایش قیمت نان برای هیچ قشری، به اندازه جامعه کارگری ایران شوك آور نبود.
افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان درحالی از ۲۰ خردادماه سال جاری، قابل اجرا شده است، که میزان دستمزد کارگران برای سال جاری تنها ۱۸درصد رشد داشته و از آنجایی که قوت غالب کارگران کشور نان است، این گرانی نا به هنگام شوک بزرگی به جامعه کارگری وارد کرده است.
به گزارش ایلنا، دولت در حال حاضر حدود چهار هزار میلیارد تومان یارانه به نان اختصاص می‌دهد که ۱۳۰۰ میلیارد تومان آن در راستای حمایت از کشاورز و ۲۵۰۰ تا ۲۷۰۰ میلیارد تومان آن در راستای حمایت از مصرف‌کنندگان پرداخت می‌شود.
سهم هر ایرانی از یارانه آرد و نان در ماه ۴ هزار تومان محاسبه شده است که کار‌شناسان معتقدند این رقم با میزان مصرف نان در ایران که بسیار بالا‌تر از میانگین جهانی است تناسب ندارد. حال اگر افزایش قیمت نان را در سبد هزینه خانوار کارگری را محاسبه کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که تاثیر افزایش قیمت نان بر زندگی کارگران، تاثیری بیشتر از اقشار دیگر جامعه داشته است.

افزایش قیمت نان و کاهش قدرت خرید کارگران
افزایش قیمت کالاهای اساسی، همواره تاثیر بیشتری بر میزان هزینه خانوار ایرانی داشته است. افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان هم از این قائده مستثنی نیست و این افزایش باعث کاهش قدرت خرید جامعه کارگری ایران می‌شود. یک کار‌شناس اقتصادی در این زمینه معتقد است: با افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان قدرت خرید جامعه کارگری ۱۵ درصد کاهش یافته است. مهدی تقوی در تشریح این ادعا، به ایلنا می‌گوید: با توجه به اینکه نان ۵۰ درصد اقلام مصرفی خانوارهای کارگری کشور را تشکیل می‌دهد، در پی افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان، قدرت خرید جامعه کارگری ۱۵ درصد کاهش می‌یابد. کاهش قدرت خرید کارگران از آنجایی ناشی می‌شود که بخش نسبتا زیادی از هزینه‌های سبدکالای خانوار کارگری، مربوط به تهیه نان و استفاده آن در محیط کار و منزل است، لذا این افزایش می‌تواند تاثیری تصاعدی بر هزینه‌های اقشار کارگری داشته باشد. فتح الله بیات، رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور نیز معتقد است: ‌ افزایش قیمت کالاهای اساسی از جمله نان به میزان۳۰ درصد، شرایطی را برای کارگران ایجاد می‌کند که جبران آن به راحتی انجام نمی‌شود و به طور قطع این تورم، باعث ایجاد یاس و ناامیدی برای جامعه کارگران می‌شود، چرا که این قشر از جامعه به دلایل اقتصادی، دسترسی مناسبی به تغذیه مفید و مناسب ندارند، لذا نان قوت غالب آن‌ها محسوب می‌شود.

افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان در مقابل افزایش ۱۸درصد افزایش دستمزد
طبق مصوبه شورایعالی کار، میزان حقوق کارگران در سال جاری و با ۱۸درصد افزایش، به ۳۸۹ هزارتومان رسیده است، که به اعتقاد کار‌شناسان امر، افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان، تناسبی با میزان این حقوق ندارد و می‌تواند مشکلات زیادی را برای کارگران ایجاد کند.
غلامرضا خادمی‌زاده، رئیس کانون‌عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور در این زمینه می‌گوید: ۴۳ درصد کارگران ایران از افزایش ۱۸ درصدی حقوق محروم هستند و حتی این تعداد از کارگران دستمزدهایی کمتر از حداقل‌های تعیین شده دریافت می‌کند که نمی‌تواند تاثیری در زندگی و آینده آن‌ها داشته باشد. افزایش ۳۰ درصدی قمیت نان، با توجه به افزایش تنها ۱۸ درصدی حقوق کارگران، بار زیادی بر زندگی آن‌ها وارد می‌کند که جبران آن برای کارگران امری سخت و دشوار است.
اصغر برشان، یك فعال كارگری در اصفهان نیز با انتقاد از عدم تناسب افزایش دستمزد با قیمت نان اظهار داشت: افزایش حقوق ۱۸ درصدی کارگران نسبت به نرخ واقعی تورم، قدرت خرید کارگران را کاهش داده است.
دبیر اجرایی خانه كارگر اصفهان با بیان اینکه افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان در سبد معیشتی کارگران نقش بسزایی دارد، افزود: تاوان افزایش قیمت بعضی از اقلام مصرفی همانند مواد پروتئینی و میوه و سبزیجات که نقش بسزایی در تغذیه و سلامت نیروی کار دارد را کارگران پرداخت می‌کنند.

میزان یارانه نقدی پاسخگوی افزایش قیمت نان نیست
مشکل دیگری که شرایط را برای کارگران سخت‌تر می‌کند، عدم تامین نیاز این قشر با پرداخت نقدی یارانه‌ها است. بسیاری از کار‌شناسان اقتصادی معتقدند، میزان یارانه نقدی پرداخت شده به مردم، تاثیر زیادی در جبران هزینه‌های افزایش قیمت‌ها به ویژه قیمت نان ندارد.
یک کار‌شناس مسائل کارگری معتقد است افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان باعث افزایش هزینه‌های سبد خانوار کارگران به صورت تصاعدی می‌شود. علیرضا حیدری در این زمینه به ایلنا می‌گوید: در چندسال اخیر و بعد از اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه‌ها، قیمت بسیاری از کالا‌ها از جمله نان افزایش یافت که به دلیل عدم ایجاد سیستم جبرای برای این افزایش قیمت، مشکلات زیادی متوجه کارگران و خانواده آن‌ها شده است که جبران آن نه با افزایش دستمزد و نه با افزایش پرداخت یارانه نقدی دیده نشده است.
از آنجایی که افزایش قیمت خرید گندم و به طور کلی افزایش هزینه‌های تولید نان، علت اصلی گرانی ۳۰ درصدی نان اعلام شده است، به نظر نمی‌رسد دولت طرحی برای افزایش پرداخت نقدی یارانه به مردم داشته باشد و در صورت رخ دادن چنین شرایطی، باید به فکر راه حل‌های مناسب تری بود.
یکی از راهکارهایی که به نظر می‌رسد می‌تواند تاثیری در جبران افزایش قیمت نان داشته باشد، افزایش میزان دستمزد کارگران است که اجرایی شدن این طرح نیاز به توافق مسئولین کارفرمایی، کارگری و دولتی در شورایعالی کار دارد.

مجلس: دولت در مورد گرانی نان توضیح دهد
افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان، صدای نمایندگان مجلس شورای اسلامی را نیز درآورده است. تا جایی که بسیاری از نمایندگان از جمله دبیرکل خانه کارگر با انتقاد از مسئولین عنوان کرد که گران شدن نان، سفره ۱۵ میلیون ایرانی را تهدید می‌کند.
علیرضا محجوب در نطق میان‌دستور خود در صحن علنی مجلس گفت: مسوولان در میان کالاهای مصرفی باتوجه به حساسیت اجتماعی در مورد افزایش قیمت نان یعنی اصلیترین خوراک کارگران، کشاورزان و سایر اقشار مردم به چه جسارتی توانسته‌اند قیمت نان را افزایش دهند؟
او با طرح این پرسش که مسئولانی که از افزایش قیمت نان صحبت می‌کنند آیا از گرسنگی چیزی نمی‌دانند، گفت: از کودک، مادر و پدری که باید تنها کالای باقی مانده برای سفره خود (نان) را تهیه کنند آیا چیزی شنیده‌اید.
محجوب ادامه داد: با این کار مسئولان، امروزه فقرا می‌بایست برای غذای خود نان خشک گندیده و غذاهای مصرف شده اغنیا را مصرف کنند.
رئی فراكسیون كارگری دوره‌های ششم تا هشتم مجلس عنوان کرد: با وجود تضمین از سوی مسئولین برای پرداخت یارانه نان، اما برای افزایش قیمت نان هیچ یارانه‌ای در نظر گرفته نشده است و حتی تلاش برای کنترل قیمت آن هم نمی‌شود لذا باید گفت آن‌ها درد گرسنگان را ندارند و در واقع این امر سفره ۱۵میلیون نفر را تهدید می‌کنند.
نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه نیز یکی دیگر از نمایندگانی بود که در صحن علنی مجلس به شدت به افزایش قیمت نان واکنش نشان داد.
نماینده مجلس نهم در این زمینه معتقد است: ‌ حقوق کارگران ۳۰ درصد افزایش نیافته که ۳۰ درصد قیمت نان را افزایش دهیم و دولت پول‌های که برای خرید گندم‌های خارجی اختصاص می‌دهد اگر به کشاورزان داخلی اختصاص دهد بسیاری از مشکلات حل است.
نماینده ارومیه تصریح کرد: با فشار مجلس قیمت خرید تضمینی گندم تنها ۶ درصد افزایش یافت اما دولت قیمت نان را ۳۰ درصد افزایش یافت.
قاضی‌پور گفت: دولت برای خرید گندم از حلقوم کارگران مردم مستضعف و فقرا پول بیرون می‌کشد.

--------------------------------

حوادث ناشی از كار در گیلان 47 قربانی گرفت

ایلنا: مدیر کل پزشکی قانونی گیلان گفت: در سال ۹۰ تعداد كشته‌شدگان حوادث ناشی از کار ۴۷ نفر بوده است که این آمار نسبت به آمار سال ۸۹ ده درصد کاهش داشته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا در گیلان، فریبرز آیتی فیروز آبادی اضافه کرد: تعداد مصدومین ناشی از حوادث کار در سال گذشته در استان گیلان ۵۵۰ نفر بوده که ۲۱ نفر زن و ۵۲۹ نفر مرد بوده‌اند.
این مقام مسئول متذکر شد: آمار مصدومین حوادث ناشی از کار در استان گیلان نسبت به سال ۸۹ شش درصد افزایش داشته است.
به گفته آیتی فیروز آبادی در سال ۸۹، گیلان از لحاظ متوفیات ناشی از حوادث کار در رتبه هفتم کشوری بعد از استانهای تهران، اصفهان، فارس، آذربایجان شرقی، هرمزگان و کرمان قرار داشته است.
مقایسه حوادث ناشی از کار در سال ۹۰ متعاقبا از سوی اداره پزشکی قانونی گیلان اعلام خواهد شد.

--------------------------------

موج جدید بیکاری کارگران نانوایی‌ها در راه است

با افزایش قیمت نان خرید این كالا مخصوصا در مناطق كارگری كم خواهد شد و این روند به بیكاری كارگران نانوایی‌ها خواهد انجامید.
ایلنا: یك فعال كارگری در مازندران اعلام کرد: افزایش قیمت نان موج جدیدی از بیکاری کارگران نانوایی‌ها و تعطیلی واحد‌های تولید نان را به‌ همراه خواهد داشت.
نصرالله دریابیگی با بیان اینکه توقع کارگران نانوایی‌ها نسبت به کارفرما بیشتر شده است،اظهار داشت: کارگران نانوایی‌ها انتظار دارند با افزایش قیمت نان حقوق و سایر مزایای قانونی‌شان نیز افزایش یابد.
دبیر اجرایی خانه كارگر مازندران با بیان اینکه به جهت کاهش توان اقتصادی واحدهای نانوایی، امکان افزایش حقوق کارگران وجود ندارد،تصریح کرد: اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و امروز نیز افزایش قیمت نان توان اقتصادی واحد‌های تولید نان را کاهش داده است و از طرفی با افزایش قیمت نان خرید این كالا مخصوصا در مناطق كارگری كم خواهد شد و این روند به بیكاری كارگران نانوایی‌ها خواهد انجامید.
دریابیگی با اشاره به کاهش قدرت خرید نیروی کار بعد ازاجرای فاز اول طرح هدفمند کردن یارانه‌ها افزود: این اتفاق به جهت كاهش ارزش مالی یارانه‌های پرداختی اتفاق افتاده است.
به گفته او یارانه‌های بخش تولید به بنگاهای اقتصادی که قرار بود بین ۲۰ تا ۳۰ درصد درآمد حاصل از اجرای قانون به آن‌ اختصاص یابد، هنوز پرداخت نشده است.
دریابیگی گفت: افزایش بی‌رویه قیمت نان سبب نارضایتی کارگران هم از نظر معیشتی و هم از بعد سیاسی خواهد شد.
این فعال کارگری با بیان اینکه در شرایط فعلی جامعه کارگری با هرگونه افزایش قیمنی مخالف است تصریح کرد: نیروی کار به ریال حقوق می‌گیرد اما هزینه‌ها و مخارجش به دلار است.
او از مسئولان دولتی به خصوص وزارت کار خواست با گذاشتن جلسه‌ای اضطراری حقوق کارگران را بر اساس تورم موجود و همچنین بر اساس سبد هزینه واقعی افزایش دهند.

--------------------------------

روند بیکاری کارگران در سال جاری تشدید می‌شود

ایلنا: یک کار‌شناس اقتصادی اعلام کرد: در پی قطع انرژی واحدهای تولیدی روند بیکاری کارگران در سال جاری تشدید می‌شود.
محمود جام ساز قطع انرژی واحدهای تولیدی بدهکار را از سوی دولت مغایر با شعار حمایت از کار و تولید ملی در سال جاری اعلام کرد و به ایلنا گفت: به رغم ادعای دولت مبنی بر پرداخت ۳۰ درصدی یارانه واحدهای تولیدی طی یک سال گذشته، یارانه بخش تولید نه تنها پرداخت نشد بلكه امسال نیز دولت به جای حمایت از کار و تولید با اعمال سیاست‌هایی از قبیل قطع انرژی واحدهای تولیدی تیر خلاص را به بخش تولیدی کشور زد.
این کار‌شناس اقتصادی با بیان اینکه کشور دچار رکود تورمی شده است خاطرنشان ساخت: اعمال سیاست‌های غلط اقتصادی از سوی دولت منجر به افزایش نرخ بیکاری و تورم به صورت همزمان در کشور شده است.
جام ساز در بخش دیگری از سخنان خود یاد آور شد: طی ماه‌های اخیر باوجود تند شدن شیب تورم که ابعاد آن به طور گسترده معیشت مردم و فعالیت بنگاه‌های اقتصادی را تحت‌الشعاع قرار داده است، همواره آماری از سوی دستگاه‌های رسمی از نرخ تورم اعلام می‌شود که پذیرش آن با توجه به وضعیت واقعی اقتصاد، سخت و دور از ذهن است. در حالی که بهای برخی کالا‌ها و خدمات اساسی و مصرفی همچون مواد خوراکی، مسکن و حمل و نقل با روند صعودی بالایی همراه بوده است به تبع این امر اعتماد به آمار ارائه شده از سوی مراجع دولتی که پیش از این نیز با شبهه همراه بود، بیش از پیش مورد تردید قرار گرفت.
به گفته جام ساز تحلیل‌های آماری ما به جای ارزیابی براساس داده‌های اقتصادی، برمبنای رویکردهای سیاسی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. این اقتصاددان معتقد است؛ به تبع سیاست‌های دولت و با توجه به آمارهای موجود، نرخ تورم در سال جاری به مراتب بیش از سال گذشته افزایش خواهد یافت.

--------------------------------

كارگران با 18 درصد افزایش دستمزد توان تحمل افزایش 30 درصدی نان را ندارند

ایلنا: رئیس انجمن صنفی کارگران، افزایش بی‌رویه قیمت نان را یکی از تاثیرگذاری‌ترین عوامل در سخت شدن زندگی کارگران و خانواده‌های آن‌ها عنوان کرد.
غلامرضا خادمی‌زاده با بیان اینكه كارگران با 18 درصد افزایش حقوق نمی‌توانند افزایش 30 درصدی نان را تحمل كنند، به ایلنا گفت: ‌ افزایش ۳۰ درصدی قمیت نان، با توجه به افزایش تنها ۱۸ درصدی حقوق کارگران، بار زیادی بر زندگی آن‌ها وارد می‌کند که جبران آن برای کارگران امری سخت و دشوار است.
وی افزود: ‌ در ۲ سال اخیر و بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، زندگی بسیاری از کارگران ایران فلج شده است، و این قشر از جامعه توان رونق بخشیدن به زندگی خود را به دلایل افزایش بی‌رویه قمیت‌ها از دست داده‌اند.
رئیس انجمن صنفی کارگران افزایش ۱۸ درصدی دستمزد‌ها در سال جاری را، امری غیرقانونی ارزیابی و خاطرنشان کرد: افزایش ۱۸ درصدی میزان دستمزد کارگران مورد تایید نهادهای کارگری نیست و از سوی دیگر این مقدار افزایش، سهمی در تامین زندگی کارگران با توجه به افزایش قیمت‌ها را ندارد.
خادمی‌زاده روال افزایش قیمت‌ها را، روندی غیر منطقی عنوان و تاکید کرد: ۴۳ درصد کارگران ایران از افزایش ۱۸ درصدی حقوق محروم هستند و حتی این تعداد از کارگران دستمزدهایی کمتر از حداقل‌های تعیین شده دریافت می‌کند که نمی‌تواند تاثیری در زندگی و آینده آن‌ها داشته باشد.
این فعال کارگری معتقد است: سیاست‌های دولت نهم و دهم به گونه‌ای بوده است که با عدم کنترل قیمت‌ها، عملا مسئولیت خود را از میزان رضایت کارگران فراموش کردند و از طرف دیگر با سخت‌تر شدن شرایط اقتصادی، کارفرما‌ها و واحدهای صنعتی و تولیدی نیز دچار مشکلات زیادی برای اداره کارخانه شدند.
وی ادامه داد: سیاست‌های غلط دولت در زمینه مسائل اقتصادی، کارخانجات را به سوی تعطیلی کشانده است که متاسفانه تا زمانی که این دولت برسر کار است و یا در سیاست‌های خود در قبال کنترل قیمت‌ها تجدیدنظر نکرده است، نمی‌توان امیدی به بهبود اوضاع اقتصادی و به دنبال آن بهبود اوضاع کارگران داشت.

--------------------------------

نان گوی سبقت افزایش قیمت را از حامل های انرژی ربود؛

قوت غالب مردم، سبد خانوار را گرانتر كرد

نماینده مردم ارومیه: دولت با افزایش قیمت نان، با هر بهانه و هر اسمی، تخلف كرده است/ در جریان بررسی لایحه بودجه 91، تذكراتی نسبت به افزایش دوباره قیمت نان در سال جاری داده شده بود.
ایلنا: در حالی افزایش مجدد قیمت نان طی روزهای اخیر کلید خورد که گرانی کالاهای اساسی بازار را فرا گرفته و به تبع آن قدرت خرید مصرف کننده به ویژه دهک های پایین و متوسط در طول ماه های اخیر به شدت تحت الشعاع قرار گرفته است.
به گزارش ایلنا، افزایش نرخ نان در شرایطی صورت گرفت که پیش از این دولت اعلام کرده بود، پیش از اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها، قیمت نان افزایش نخواهد یافت. اما افزایش 25 تومانی نرخ خرید تضمینی گندم در ماه اخیر، بهانه ای به دست دولت داد تا برخلاف وعده های خود، افزایش قیمت نان را پیش از اصلاح نرخ حامل های انرژی اجرایی كند.
به تبع شوك روانی كه یكباره ای به تبع افزایش قیمت نان به جامعه تحمیل شد، آن هم در شرایطی كه دولت در آستانه ورود به اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها قرار دارد، محمدرضا فرزین را بر آن داشت كه روز گذشته طی اطلاع رسانی گسترده اعلام كند كه افزایش بهای نان ارتباطی با هدفمندی یارانه ها نداشته و این امر به واسطه افزایش قیمت خرید تضمینی گندم از كشاورزان صورت گرفته و این تصمیم در ستاد تنظیم بازار اخذ شده است.
باتوجه به اینكه نان قوت غالب مردم محسوب می شود، هرگونه تغییر در قیمت این محصول تبعات اجتماعی و اقتصادی گسترده ای در سطح جامعه به همراه دارد. در همین حال، اواخر سال گذشته پس از افزایش قیمت نان در دو مرحله، وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام كرد كه نرخ نان در سال 91 افزایش نخواهد یافت. ضمن اینكه همزمان با آغاز اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در اواخر سال 89، دولت اعلام كرد كه به واسطه حساسیت موضوع "نان" شیب حذف یارانه این محصول كندتر از نرخ حامل های انرژی خواهد بود. این در حالی است كه امروز، روند افزایش قیمت نان، گوی سبقت را از حامل های انرژی ربوده و نسبت به آن پیشی گرفته است.
در همین راستا، در جریان بررسی لایحه بودجه 91، تذكراتی نسبت به افزایش دوباره قیمت نان در سال جاری داده شده بود. برمبنای این امر، حجت الاسلام والمسلمین سلیمان ذاکر، نماینده مردم ارومیه در تذكری اعلام كرده بود كه اصلاح نرخ نان در سال گذشته مردم را به تنگ آورده و اصلاح دوباره قیمت نان آثار نامطلوبی بر مسائل اقتصادی و سیاسی كشور به همراه خواهد داشت. طبق قانون هدفمندی یارانه ها در بودجه 91؛ نان در لیست اصلاح نرخ های فاز دوم قرار گرفته است. قاضی پور: دولت تخلف كرده است
به تبع افزایش قیمت نان، شاهد انتقادات گسترده نمایندگان مجلس به این امر بودیم. بر این اساس روز گذشته، خانه ملت شاهد تذكراتی از سوی نمایندگان به این اقدام دولت بود. شهباز حسن‌پور بیگلری، نماینده مردم بردسیر و سیرجان در تذکر شفاهی در روز گذشته، مطرح كرد: در چند روز گذشته نان که مایحتاج اصلی مردم به شمار می‌رود ۳۰ درصد گران شده و مجلس می‌بایست برای راهکارهای جمع آوری نقدینگی و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها جلسه‌ای را با حضور مسئولان مربوطه برگزار کند. وی در این زمینه خواستار پیگیری مجلس در خصوص افزایش قیمت نان شد.
در همین خصوص "نادر قاضی پور"، نماینده مردم ارومیه نیز در گفتگو با ایلنا اعلام كرد: اصلا قرار نبود كه دولت قیمت نان را یكباره افزایش دهد، اصلاح نرخ این محصول می بایست در طول پنج سال و به تدریج صورت می گرفت.
وی با تاكید بر ارائه تذكراتی در این زمینه به دولت، گفت: دولت با افزایش قیمت نان، با هر بهانه و هر اسمی، تخلف كرده است. این موضوع از سوی مجلس مورد پیگیری قرار می گیرد.

قبادی: نان هم مثل بستنی، با افزایش قیمت مواد اولیه، باید تعدیل قیمت شود!
مسئولان دولت طی روزهای اخیر سعی بر گره زدن موضوع گرانی نان با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم داشتند. قیمت خرید تضمینی گندم در سال جاری 395 تومان تعیین شده و خرید برمبنای این نرخ صورت می گرفت، اما با اصلاحیه دولت، قیمت خرید تضمینی با 25 تومان افزایش به 420 تومان در هر كیلوگرم افزایش یافت. در این زمینه، نسبت افزایش قیمت خرید تضمینی گندم از كشاورزان و رشد بهای نان حائز اهمیت است.
بر اساس مصوبه جدید کارگروه تعیین قیمت آرد و نان، قیمت هر قرص نان سنگک 600 تومان، بربری 500 تومان، تافتون 300 تومان و لواش 160 تومان تعیین شد. قیمت قبلی نان سنگك 500 تومان، نان لواش 120 تومان، بربری 375 تومان و تافتون 250 تومان بود. البته باید متذكر شد كه طبق محاسبان مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، قیمت آرد و گندم بیش از 25 تومان افزایش یافته است.
"عباس قبادی"، معاون بازرگانی دولتی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این خصوص به ایلنا گفت: سال گذشته قیمت خرید تضمینی گندم 360 تومان بود كه در سال جاری این نرخ به 395 تومان افزایش یافت. براین اساس با دستور رئیس جمهور، مقرر شد قیمت خرید تضمینی گندم 420 تومان محاسبه شود و مابه التفاوت 25 تومانی خرید صورت گرفته در سال جاری نیز به كشاورزان پرداخت شود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر سازمان بازرگانی دولتی، گندم را با نرخ 420 تومان از كشاورز خریداری كرده و آن را با احتساب هزینه های تبعی چون حمل و نقل و بارگیری، با قیمت 465 تومان به كارخانجات آرد می فروشد. كارخانجات نیز آرد را با نرخ 530 تا 560 تومان به واحدهای نانوایی تحویل می دهند.
به گفته قبادی؛ قرار نیست دولت از محل افزایش قیمت نان درآمدی كسب كند. براین اساس این افزایش قیمت در قالب قانون هدفمندی یارانه ها محسوب نمی شود.
وی در پاسخ به این سوال ایلنا كه افزایش قیمت نان به واسطه افزایش قیمت گندم، باتوجه به اهمیت نان در معیشت مردم، نمی تواند توجیه مناسبی برای اصلاح دوباره قیمت نان باشد، گفت: نان هم مثل بستنی و سایر محصولات لبنی! مگر وقتی قیمت مواد اولیه هر كالایی مثل محصولات لبنی افزایش یابد، نباید قیمت محصول نهایی افزایش پیدا كند. نان هم همچون كالاهای دیگر، به تبع افزایش هزینه های تولید، با رشد قیمت نهایی مواجه می شود.