افق روشن
www.ofros.com

،تجمع اهالی سوهانک مقابل وزارت راه

جانباختن یک کارگر و عدم پرداخت حقوق بازنشستگان


خبرگزاری کار ایران                                                                                           چهارشنبه ٢١ تیر ١٣٩١

تجمع اهالی سوهانک مقابل وزارت راه و شهرسازی

به دلیل عدم اجازه ساخت بعد از گذشت حدود ١٧ سال از ارائه زمین در منطقه سوهانک لواسان، تعدادی از اهالی این منطقه از ساعت اولیه صبح امروز در مقابل وزارت راه و شهرسازی تجمع کردند. یکی از شاهدان این تجمع در این باره به خبرنگار ایلنا می‌گوید: حدود ٦٠٠ نفر از اهالی متقاضی ساخت درمنطقه سوهانک لواسان به منظور عدم اجازه ساخت توسط وزارت راه و شهرسازی از حدود ساعت ٩ صبح امروز مقابل درب اصلی وزارت راه و شهرسازی تجمع کردند. و شعارهایی سر دادند.
وی ادامه می دهد: از حدود ١٧ سال پیش زمین های این منطقه به مردم واگذار شده است و حدود ٦ هزار سند برای زمین ها صادر شده است.
وی درباره دلیل عدم اجازه ساخت توسط وزارت راه و شهرسازی برای ساخت و واكنش مردم در این تجمع گفت: به گفته برخی از تجمع کنندگان این زمین ها به منظور منابع طبیعی و درختکاری در نظر گرفته شده است و به دلیل ایجاد فضای سبز، اجازه ساخت در این منطقه به آنها داده نشده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این تجمع تا حدود ساعت ١٢ ظهر امروز ادامه داشت تا اینکه یکی از مسئولان وزارتخانه برای پاسخگویی به تجمع کنندگان می آید و وعده بررسی این موضوع را می دهد و می گوید این موضوع تا دو ماه آینده بررسی و نتیجه آن اعلام می شود.
بر اساس این گزارش، از ورود خبرنگاران سیما به منظور پوشش خبری این موضوع جلوگیری شد.نیروی انتظامی نیز در محل حاضر بود و از تجمع کنندگان می خواست که محل را ترک کنند که در نهایت در نزدیکی ظهر موفق به پراکنده کردن جمعیت شدند.

---------------------------

مرگ دلخراش یك كارگر در قلعه رئیسی

یك كارگر شهرداری قلعه رئیسی در استان كهگیلویه و بویر احمد به طرز دلخراشی طی یك سانحه شغلی كشته شد.
به گزارش ایلنا از بخش قلعه رئیسی شهرستان کهگیلویه، محمدتقی آبادیان كارگر كارخانه سنگ شكن شهرداری قلعه رئیسی كه سه ماه بود در این كارخانه مشغول به كار شده بود ساعت ١٩ دیروز - سه شنبه ٢٠ تیرماه - در ماسه‌های شور كارخانه فرو رفت كه همین عامل سبب كشیده شدن وی به دستگاه و جدا شدن سر از بدن این كارگر زحمتكش به گونه‌ای بسیار دلخراش شد. وی از اهالی روستای فیلگاه دهدشت بوده است.

---------------------------

هنوز افزایش حقوق بازنشستگان پرداخت نشده است

رئیس هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی شهرستان ری گفت: با وجود گذشت سه ماه از سال هنوز افزایش حقوق بازنشستگان پرداخت نشده است.
به گزارش ایلنا، مرتضی اطیابی که در جمع کارگران بازنشسته سخن می‌گفت با بیان اینکه سه ماه از سال جدید گذشته هنوز کسی در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان پاسخگو نیست اظهار داشت: کانون‌های بازنشستگی در سراسر کشوراجازه نخواهند داد افراد غیرمسئول در سرنوشت کارگران بازنشسته دخالت کرده و در کارشان سنگ اندازی کنند.
به گفته وی با افزایش تورم ٢١.٢ درصدی نرخ تورم بازنشستگان توان پرداخت هزینه‌های زندگی خود را ندارند.
این فعال کارگری در بخش دیگری از سخنان خود نسبت به عملکرد بیمه دی انتقاد کرد و افزود: سازمان تامین اجتماعی و بیمه دی باید در انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تجدید نظر کنند.
او در این زمینه اضافه کرد: اگر قرار است مجددا سازمان تامین اجتماعی بازنشستگان را مشمول بیمه تکمیلی کند باید پیش از اعمال در خصوص بیمه تکمیلی آنان اطلاع رسانی کرده تا بازنشستگان از روند بیمه تکمیلی خود اطلاعات داشته باشند.
اطیابی در خصوص بخش درمان سازمان تامین اجتماعی که وظیفه بزرگی در قبال بیمه شده دارد، خواستار نظارت بر عملکرد درمانگاه‌ها و بیمارستانهای تحت پوشش خود شد.

---------------------------

۳۵ کوره‌پزخانه پاکدشت با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها تعطیل و ۴ هزار کارگر بیکار شده‌اند

به گفته یک فعال کارگری ۳۵ کوره‌پزخانه پاکدشت با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها تعطیل و ۴ هزار کارگر بیکار شده‌اند. اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها از جمله دلایل ورشکستگی برخی صنایع ایران است.
به گفته یک فعال کارگری با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها ۳۵ کوره پزخانه در شهرستان پاکدشت تعطیل شده و ۴ هزار کارگر بیکار شده‌اند. خبرگزاری ایلنا، روز پنجشنبه ( ۱۵ تیر ۱۳۹۱) به نقل از عوض سلطانی دبیر اجرایی خانه کارگر ضمن اعلام این خبر گزارش داده است از مجموع ۶۰ واحد کوره‌پز‌خانه فعال شهرستان پاکدشت، ۳۵ واحد تعطیل شده‌اند.
به گفته دبیر اجرایی خانه کارگر ۲۵ واحد کوره‌پز‌خانه باقی‌مانده نیز در حال حاضر با ظرفیت ۲۰ درصدی نیروی کار فعالیت دارند.
عوض سلطانی همچنین یکی دیگر از دلایل بیکاری کارگران کارخانه‌های آجرسازی را جایگزینی دستگاه‌های خشت‌زن با نیروی کار انسانی عنوان کرده است. خبرگزاری کار ایران ایلنا، اواخر خرداد ۱۳۹۱ نیز گزارش داده بود بیش از ۱۰ هزار کارگر واحدهای صنعتی از ۵ استان ایران، با امضای نامه‌ای خطاب به وزیر کار به تاثیراتی که اجرای قانونی هدفمندی یارانه‌‌ها بر زندگی آنان تحمیل کرده است اعتراض کرده‌اند.
رواج قراردادهای سفید امضا میان کارگر و کارفرما در بازار کار ایران از جمله دیگر مواردی است که در ماه‌های اخیر فعالان اقتصادی نسبت به آن هشدار داده‌اند. رشد نقدینگی بدون پشتوانه اقتصادی در کنار آشکار شدن تاثیر تحریم‌های اقتصادی و تورم ناشی از اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها باعث شده برخی صنایع ایران به مرز ورشکستگی برسند.
تازه‌ترین آمار بانک مرکزی از "شاخص بهای تولید کننده" نشان می‌دهد هزینه‌ تولید در داخل ایران در سال ۹۰ نسبت به سال پیش، بیش از ۳۴ درصد افزایش داشته است. همچنین در هفته‌های اخیر بانک مرکزی در گزارشی رسمی هشدار داده بود به‌دنبال افزایش تورم ناشی از اجرای هدفمندی یارانه‌ها، پرداخت یارانه‌ها بی‌تاثیر شده، سطح رفاه مردم کاهش یافته و شکاف طبقاتی عمیق‌تر شده است.

بیکاری کشاورزان
خبرگزاری ایلنا همچنین روز دوشنبه ۲۹ خرداد به نقل از محمد چیذری کارشناس بخش کشاورزی، خبر داده بود که كاهش روند سرمایه‌گذاری در بخش كشاورزی منجر به بیكاری گروه عظیمی از كشاورزان ایران شده است.
این گزارش افزوده بود تولید محصولات كشاورزی یكی از پرمخاطره‌ترین فعالیت‌های اقتصادی در ایران است.
به عقیده برخی کارشناسان، با كاهش بهره‌وری در بخش كشاورزی ایران، هزینه‌های تولید در این بخش افزایش چشمگیری یافته و تولید محصولات كشاورزی ایران نسبت به محصولات وارداتی گرانتر شده است.