اعتراض صنفی كارگران آب و فاضلاب روستایی دشتستان
کارگران اداره آب و فاضلاب روستایی دشتستان در اعتراض به عدم پرداخت چهار ماه حقوق خود در این اداره تحصن کردند.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اینترنتی اتحاد جنوب، نماینده این کارگران گفت: همه ما با سابقه بالای ۲۰ سال در اداره آب و فاضلاب روستایی کار میکردیم اما متاسفانه از سه سال پیش و با اجرای اصل واگذاری این اداره به بخش خصوصی، به ناچار مجبور به همکاری با بخش خصوصی و پیمانکاران شدیم و این آغاز مشکلات بود چرا که با این واگذاری، مشکلات مالی متعددی ایجاد شد تا اینکه الان کار به جایی رسیده است که تمامی کارگران استان ۶ ماه کامل است حقوق نگرفتهاند.
کارگر دیگری گفت: اگر مصوبه اجرایی دولت در راستای خصوصی سازی اعمال شده است، چرا رسیدگیهای لازم صورت نمیگیرد؟ چرا بودجهای اختصاص نمییابد؟
وی از شکستگی لولههای آب روستای محل کار خود گفت و افزود: متاسفانه هیچ بودجهای جهت تعمیر آن اختصاص نیافته است.
وی بیان کرد: این مشکل مختص به شهرستان دشتستان نبوده و تمامی آب فاضلاب روستایی و درگیر مشکل پرداخت اعتبار و بودجه است.
کارگر معترض دیگری نیز در این باره گفت: این اعتراض صنفی در پی اعلام عدم پرداخت حقوق کارگران از اول بهمنماه صورت گرفت.
وی ادامه داد: كارگران با توجه به مشکل بودجه و اعتبار در این بخش و پیگیریهای مکرر به استانداری و عدم توجه استانداری به بخش آب و فاضلاب روستایی کارگران دست از كار كشیده و خواستار حق و حقوق خود شدند.
این کارگر اضافه کرد: متاسفانه سال ۹۱ در حال اتمام است اما هیچ اعتباری از این سال به بخش آب و فاضلاب روستایی استان اختصاص نیافته است.
وی افزود: مدیرعامل تعاونی آب داران دشتستان گفته که شرکت تمامی حق و حقوق ما را تا امروز پرداخت خواهد کرد حتی اگر از بودجه شخصی خودش باشد اما از فردا هیج تعهدی در قبال پرداخت حقوق ما نخواهد داشت.
وی ادامه داد: کارگران وعده را از طرف مسئولان توهین به خود میدانند و تنها حق و حقوق نقدی چند ماه اخیر خود را خواستار هستند.
-----------------------------
سقوط کارگر ساختمانی از ارتفاع ۱۲ متری
کارگری بر اثر سقوط از ارتفاع ۱۲متری ساختمان در حال ساخت به شدت مصدوم شد.
به گزارش ایلنا، روز گذشته (۳۰ دی ماه) کارگری ۴۰ ساله به نام ایرج-ن در طبقه سوم یک ساختمان نیمه ساز در دربلوار کوهک مشغول کار کردن بر روی اسکلت فلزی بود که به دلیل نبود تجهیزات ایمنی و نداشتن مسیر عبور مطمئن در طبقات و همچنین نداشتن تعادل کافی، از ارتفاع ۱۲ متری به طبقه منفی دو سقوط كرد.
بر اساس این گزارش، با سقوط این کارگر میلگردی در قسمت ران پای او فرو رفت و بشدت به وی آسیب رساند.
بنا بر این گزارش، با ورود عوامل امداد و نجات قسمتی از میلگرد فرو رفته بر پای این کارگر را بریده و با استفاده از جرثقیل و برانکارد مصدوم را که در وضعیت مناسبی قرار نداشت از محل خارج کرده و تحویل امدادگران اورژانس دادند.
یکی از کارشناسان امداد و نجات در این زمینه تشریح کرد: مسئولان ایمنی و کارگران ساختمانی میبایستی همواره در هنگام کار کردن بر روی اسکلتها و ارتفاعات، از تجهیزات ایمنی که شامل کلاه ایمنی، هارنس، طناب حمایت و مسیر عبور مطمئن جهت بالا و پایین رفتن میباشد استفاده کنند و عدم استفاده از این تجهیزات میتواند مخاطرات جدی برای کارگران در پی داشته باشد.
-----------------------------
كارگران دریایی همچنان بدنبال اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
عضو انجمن صنفی کارگری دریانوردان جمهوری اسلامی مرکز خلیج فارس از عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای کارگران دریایی انتقاد کرد.
غلامرضا زنگی اهرمی در این باره به ایلنا گفت: کارگران دریایی مدتهاست كه خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستند. در این راه نیز اقدامات بسیاری انجام دادهاند و به ارگانهای مختلفی مراجعه كردهاند. مشخص نیست مسئولان تا چه زمانی می خواهند ما را مثل توپ به هم پاس بدهند.
وی ادامه داد: من کتابچه ای از نامه نگاری های وزیر کار با مدیران ادارات کار استان تهران و هرمزگان دارم که تمام این نامه نگاری ها تا امروز بی نتیجه بوده است و مشخص نیست که چه زمانی این طرح برای کارگران دریایی اجرا میشود.
-----------------------------
تعویق ۱۱ ماه حقوق ۲۰ کارگر پیمانکاری فرآیند کاو
کارگر شرکت پیمانکاری «فرآیند کاو» در ۱۱ ماه گذشته حقوقی دریافت نکردهاند.
غلام رضا محمدی، دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان طبس با اعلام این خبر به ایلنا گفت: شرکت پیمانکاری فرآیند کاو که تحت نظارت شرکت آب و فاضلاب طبس فعالیت دارد از اسفند ماه سال ۹۰ تا هم اکنون، در پرداخت حقوق ۲۰ کارگر خود قصور کرده است.
او افزود: در پی شکایت کارگران به اداره کار، قرار شد کارفرما ضمن ارائه مدارکی مبنی بر پرداخت معوقات حقوقی کارگران یک سوم ازحقوق معوقه آنان را نیز پرداخت کند که تا به امروز که بیش از سه ماه از این موضوع میگذرد هنوز این کارفرما هیچ اقدامی انجام نداده است.
محمدی با بیان اینکه این کارگران هم اکنون بیکار هستند، اضافه کرد: طبق گفته کارگران، پیمانکار سعی دارد به دلیل افزایش مشکلات مالی با کارگران خود تسویه حساب کند ولی این اقدام هنوز عملی نشده است.
این فعال کارگری اضافه کرد: به سبب قصور کارفرما و عدم حضور وی درجلسات اداره کار، پرونده شکایت این ۲۰ کارگر به مراجع قانونی ارجاع شده است.
گفتنی است این واحد پیمانکاری در گذشته حدود ۵۰ کارگر داشت که این تعداد هم اکنون به ۲۰ نفر رسیده است.
-----------------------------
وقوع سه حادثه آتش سوزی در سه کارگاه چوب بری
طی بیست وچهار ساعت گذشته سه حادثه آتش سوزی در سه کارگاهای چوب بری در تهران گزارش شده است.
به گزارش ایلنا، دو کارگاه تولیدی درهای چوبی واقع در شرق تهران دیشب به علل نامعلومی در شعلههای آتش سوختند.
طبق این گزارش وقوع این حادثه در ساعت ۲۱: ۲۲ دقیقه شب گذشته در خیابان خاوران، شهرک صنعتی توتک به دلایل نامشخصی رخ داده است.
گفتنی است در این محل یك کارگاه دیگر سازنده درهای چوبی MDF نیز دچار حادثه اتش سوزی شد و صدمات مالی زیادی به این واحدها وارد شده است.
کارگاه چوب بری در غرب تهران دچار حریق شد
آتش سوزی مشابهی نیز راس ساعت ۲۲: ۴ دقیقه بامداد امروز در محور شرق به غرب بزرگراه تهران کرج، روبروی شهر قدس به وقوع پیوست که خوشبختانه خسارات جانی در پی نداشته است.
به گزارش ایلنا، در داخل این کارگاه ۱۵۰۰ متری مقدار زیادی ضایعات چوب و الوار وجود داشته که با بروز آتش به شدت آتش سوزی می افزاید و آتش در حال سرایت به قسمتهای دیگر کارگاه بود که توسط امداد گران مهار شد.
بر اساس این گزارش در جریان این حادثه دو دستگاه خودرو سواری، یک کامیون و یک دستگاه جرثقیل و تعدادی از اتاقکهای خودرو دچار خسارت شدهاند.
-----------------------------
تأخیر ۱۰ ماهه در پرداخت حقالزحمه نیروهای ستادی آموزش و پرورش
عضو کانون صنفی معلمان، از پرداخت نشدن حقالزحمه نیروهای ستادی آموزش و پرورش از اسفند ماه سال گذشته تا كنون خبر داد.
محمدرضا نیکنژاد در این باره به ایلنا گفت: در حال حاضر ۱۰ ماه در پرداخت حق الزحمه نیروهای ستادی آموزش و پرورش تأخیر وجود داشته است و بیش از چهار ماه از موعد پرداخت اضافه كاری (حقالتدریس) معلمان گذشته است و هیچ برنامه و خبری هم مبنی بر پرداخت این اضافه كاری ها از طرف آموزش و پروش اعلام نمیشود.
عضو کانون صنفی معلمان با بیان اینكه «ما امیدوار نیستیم که در روزهای آتی مبلغ مورد نظر را دریافت کنیم» اظهار داشت: مدیران به ما اعلام میکنند که لیستها را به اداره آموزش و پرورش دادهاند و هنوز هیچ خبری از پرداخت این حقوقها از طرف اداره دریافت نشده است.
نیکنژاد افزود: ما در آموزش و پرورش دو نوع دریافتی داریم. یکی حقوق ثابت است که بین ۲۵ تا ۳۰ هر ماه پرداخت میشود. دریافتی دیگری که معلمان از آموزش و پروش دارند حقوق حقالتدریس است که هر دو ماه یک بار پرداخت میشود. نیروهای ستادی و اجرایی مدارس هر دو ماه این حقالزحمهها را دریافت میکنند. امسال در یک حالت غیر معمول با وجود قرار گرفتن در ماه پنجم، هنوز این حقالتدریسها به معلمان پرداخت نشدهاند.
وی در پایان گفت: حاجیبابایی (وزیر آموزش و پرورش) در آغاز ورودش اعلام کرد که به خاطر حفظ شان معلمان میخواهد هر ماه حقالتدریسهای معلمان و حقالزحمه نیروهای ستادی را پرداخت کند. اما تنها یک ماه آموزش و پروش به وعدهاش عمل کرد و مبلغ اضافهکاری را در همان ماه پرداخت کرد.
-----------------------------
عدم پرداخت حقوق ۵۰ کارگر دریایی به دلار
عضو انجمن صنفی کارگری دریانوردان جمهوری اسلامی مرکز خلیج فارس از عدم پرداخت حقوق ۵۰ کارگر دریایی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی به دلار انتقاد کرد.
غلامرضا زنگی اهرمی در این باره به ایلنا گفت: بانک تجارت حقوق ۵۰ کارگر شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی را به دلار پرداخت نمیکند. کارگران هم از روی ناچاری مجبور میشوند تا حقوق خود را به ازای هر دلار ۲۱۰۰ تومان دریافت کنند.
عضو انجمن صنفی کارگری دریانوردان جمهوری اسلامی مرکز خلیج فارس در پایان اظهار داشت: کارفرما در فیش حقوقی کارگران مینویسد که دستمزدها از طریق بانک تجارت پرداخت میشود. این بدان معناست که دلار را به حساب بانک تجارت ریخته است. اما بانک تجارت میگوید که دلاری نداریم تا به شما بدهیم و این قابل قبول نیست.
وی در پایان تاكید كرد: کارگران شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی از این وضعیت راضی نیستند و اگر حقوق خود را به این شیوه دریافت میکنند نه از روی میل باطنی بلکه به اجبار است.
-----------------------------
تجمع كارگران بازنشسته شرکت پتروشیمی آبادان
مروز ۶۰ نفر از کارگران بازنشسته شرکت پتروشیمی آبادان با تجمع مقابل ساختمان شرکت نفت خواستار پرداخت «حق معیشت» خود شدند.
مشاور رئیس هیئت مدیره صندوقهای بازنشستگی وزارت نفت با تایید این تجمع اعتراضی، به ایلنا گفت: مستمری بازنشستگان شرکت پتروشیمی آبادان را صندوق بازنشستگی وزارت نفت پرداخت میکند ولی حق معیشت آنان را نمیتوانیم قانونا پرداخت کنیم زیرا کارفرمای آنها این مبلغ را به ما پرداخت نکرده است.
محمد حسین عبدالعزیزی ادامه داد: بخش عمدهای از بازنشستگان در شرکتهایی مشغول به کارند که کماکان در دل وزارت نفت قرار دارند اما تعدادی از آنها که عمدتا پتروشیمی هستند طبق اصل ۴۴ واگذار شدهاند. وزارت نفت تنها مستمری بازنشستگان را به صورت مستقیم میپردازد. باقی هزینههایی را که وزارت نفت به بازنشستگان میپردازد باید پیشتر از طریق کارفرمای مربوطه به صندوق بازنشستگی پرداخت شود.
وی افزود: مثلا اگر کسی در شرکت ملی حفاری بوده و بازنشسته شده است به جز مستمری که جزء تعهدات صندوق بازنشستگی قرار دارد هزینهٔ درمان، هزینهٔ سفر، حق معیشت را باید شرکت ملی حفاری در چارچوب تعاملات اداری به ما بپردازند و ما هم به نیابت از آنان به بازنشستگان بپردازیم.
مشاور رئیس هیئت مدیره صندوقهای بازنشستگی وزارت نفت در پایان با تاکید بر لزوم تعیین نهاد نظارتی بر سرنوشت تعهدات بازنشستگان شرکتهایی که طبق اصل ۴۴ به بخش خصوصی واگذار شدهاند اظهار داشت: باید در چارچوب اولیهٔ خصوصی سازی، نهادهای نظارتی مسئول بر این قضیه دیده میشدند. زمانی که پتروشیمی آبادان به بخش خصوصی واگذار میشد بایست سرنوشت تعهدات آنها به بازنشستگان خود به طور دقیق مشخص میشد تا در شرایط بد اقتصادی کشور این مشکلات به وجود نیاید.
-----------------------------
ادامه اعتصاب كارگران شهرداری در گرانادا
اعتصاب نامحدود کارگران شهرداری «گرانادا» در اسپانیا همچنان ادامه دارد.
به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز، «خوزه تورس هورتادو» شهردار گرانادا گفته است كه در صورت ادامه این اعتصاب از واحد فوریتهای ارتش برای نظافت شهر درخواست كمك خواهد کرد.
هر روز به میزان زبالههای انباشه شده در کنار خیابانها افزوده میشود و سطلهای زباله زیر انبوه کیسههای سربسته مدفون شدهاند.