تاخیر دو ساله در پرداخت سنوات ۹۷ نفر از بازنشستگان صنایع فلزی
نمایندگان کارگران بازنشسته کارخانه صنایع فلزی از عدم پرداخت سنوات ۹۷ نفر از بازنشستگان این کارخانه انتقاد کردند.
بهروز چابک از نمایندگان کارگران بازنشسته کارخانه شماره ۲ صنایع فلزی با حضور در غرفه ایلنا در نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات، به خبرنگار ما گفت: شرکت صنایع فلزی از زمانی که اصل ۴۴ قانون اساسی (خصوصی سازی) اجرا شد و از زیر نظر سازمان گسترش خارج و به بنیاد شهید واگذار شده همواره در بحران بوده است.
وی ادامه داد: به خصوص در ۶-۷ سال اخیر همواره با مشکل حقوق، بیمه و... مواجه بودهایم. درحال حاضر نیز با مشکل دریافت سنوات خود رو به رو هستیم که برای هر یک از کارگران مبلغی معادل ۱۸ میلیون تومان میشود.
نماینده کارگران بازنشسته صنایع فلزی با اشاره به اعتراضات مکرر کارگران این مجموعه بیان کرد: تا به حال چندین بار اعتراض کردهایم که هر بار به ما قول دادهاند که مشکلات را حل میکنند. تعداد بازنشستگان کارخانه صنایع فلزی شماره ۲، ۹۷ نفر است و کل طلب آنان حدود یک میلیارد و ۴۰۰ هزار تومان میشود.
چابک افزود: اخیرا بعد از اینکه از سوی استانداری مدیرعامل جدیدی منصوب شد اعتراضی را در کارخانه صنایع فلزی انجام دادیم که ایشان به ما گفتند برای دریافت سنوات خود بایستی از کارخانه شکایت کنید. این صحبتها از نظر من برای معطل کردن بازنشستگان است. به علاوه اینکه در صورتی که ما شکایت کنیم ممکن است برای کارگران شاغل مشکلی پیش بیاید که ما اینطور دوست نداریم. متاسفانه با تاخیر سه سالهای که در پرداخت سنوات ما ایجاد شده ارزش پول ما بسیار کاهش یافته است.
او با اشاره به افزایش بیسابقه قیمتها در چند ماه گذشته اعلام کرد: در همین دو سه ماه گذشته قیمت تمامی كالاهای اساسی چندین برابر شده است و این در حالی است که بعد از سه سال زحمت در شرکت به ما میگویند که برای گرفتن حق خود بایستی شکایت کنید.
در ادامه محمدنژاد محمدباقری، یكی دیگر از بازنشستگان صنایع فلزی اظهار داشت: متاسفانه امروزه حقوق کارگران زیر خط فقر قرار دارد. ما نه از اتباع خارجی و نه غیر ایرانی و مزدور هستیم. گناه ما تنها این است که کارگریم و این آقایان میخواهند با پا گذاشتن بر روی دوش ما به مراحل بالاتر بروند.
همچنین علی عابدینی، یكی دیگر از بازنشستگان در پایان با تاکید بر کاهش ارزش ۱۸ میلیون تومانی سنوات کارگران در دوره فعلی بیان کرد: بسیاری از ما برای پول سنوات خود برنامه ریزی کرده بودیم. خیلیها مجبور شدند که برای حل مشکلاتشان وام بگیرند. تورم و گرانی باعث شده که همین پول سنوات نیز بیارزش شود. دو سال پیش این پول برای خود ارزشی داشت اما در شرایط فعلی این طور نیست.
-------------------------------
حادثه در معدن اهرا سپاهان جان ۴ کارگر را گرفت
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان اصفهان گفت: حادثه ریزش معدنی در اهرا سپاهان واقع در منطقه لایبید گلپایکان جان ۴ کارگر را گرفت.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، حیدر علی خانبازی درباره حادثهای در معدن اهرا سپاهان در منطقه لایبید گلپایگان اظهار داشت: این حادثه به دلیل ریزش زمین در معدن در زیر دستگاهی به نامپیکور که برای استخراج سنگهای معدن استفاده میشود، رخ داد.
وی با بیان اینکه این اتفاق ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه رخ داد، تاکید کرد: این حادثه پنج نفر حادثه دیده به دنبال داشت که سه نفر از کارگرها در همان لحظه فوت کرده و دو نفر دیگر به بیمارستان انتقال داده شدند که یک نفر ازآنها نیز در راه رسیدن به بیمارستان فوت کرد.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان اصفهان ادامه داد: برای کمک رسانی به مصدومان در این حادثه چهار امدادگر از پایگاههای قروقچی و موته با یک دستگاه آمبولانس و خودروی نجات در صحنه حاضر شدند.
-------------------------------
رانندگان در انتظار تحقق وعده شهرداری هستند
جمعی از فعالین مستقل کارگری شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن بازدید از غرفه خبرگزاری کار ایران در نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات، خواستار انعكاس مشكلات صنفی كارگران در رسانههای داخلی شدند.
صبح امروز - چهارشنبه - عباس نژند کودکی، ناصر غلامی، وحید فریدونی و داوود رضوی از اعضای تشكل مستقل صنفی رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با حضور در غرفه ایلنا به تشریح آخرین فعالیتهای خود پرداختند.
این فعالین کارگری بابیان اینکه رسانههای جمعی وظیفهای کلیدی در تنویر افکار عمومی جامعه دارند برضرورت بازتاب دقیق اخبار کارگری در مطبوعالت و فضای رسانهای کشور تاکید کرده و یادآورشدند: هرچند تحت تاثیر شرایط اقتصادی کشور وضعیت معیشت کارگران مناسب نیست اما انتشار اخبار درست کارگری در ایلنا باعث آگاهی جامعه و مسئولان میشود.
وحید فریدونی از فعالین مستقل صنفی در شرکت واحد همچنین از وعده پیگیری مسولان شهرداری تهران مبنی بر افزایش حق جذب و حق مسکن کارگران شرکت واحد خبر داد.
فریدونی با یادآوری اینکه در همین رابطه در تاریخ ۱۸ مهر ماه سال جاری نیز تجمعی در مقابل شهرداری تهران برگزار شده بود گفت: در آن روز من به اتفاق سه نفر دیگر از تجمع کنندگان (آقایان کیومرث الفتی، حسین سعیدی و محسن حسینی تبار) به عنوان نماینده کارگران با مسولان مالی و منابع انسانی شهرداری در رابطه با دلایل تجمع و خواستههای صنفی گفتوگو کردیم.
وی در توضیح نتیجه این گفتوگو گفت: در نهایت مسئولان شهرداری وعده دادند تا مطالبات مورد نظر کارگران شرکت واحد هرچه زودتر پرداخت شود.
به گفته این کارگر شرکت واحد تجمع ماه گذشته درحالی برگزار شد که پیش از این در اواخر سال ۹۰ حدود چهار هزار نفر از کارگران شرکت واحد با امضای نامهای از شهرداری تهران خواسته بودند تا حق جذب و حق مسکن کارگران شرکت واحد را متناسب با سایر کارکنان شاغل در سازمانهای تابعه شهرداری افزایش دهد.
فریدونی به نقل از مسولان شهرداری تهران در خصوص پرداخت حق حذب درصدی به کارگران شرکت واحد گفت: این مبلغ از سال ۹۱ محاسبه شده و به زودی پس از تامین منابع آن به کارگران شرکت واحد پرداخت میشود.
وی همچنین در خصوص پرداخت حق مسکن گفت: مسئولان شهرداری تهران پرداخت این پول را به سال ۹۲ و اختصاص بودجه مشخص موکول کردهاند.
این عضو سندیکای کارگران شرکت واحد با بیان اینکه کارگران مطابق قانون کار و قانون اساسی میتوانند فعالیت صنفی داشته باشند گفت: متاسفانه برخی افراد چون از فعالیتهای صنفی کارگری برداشتهای نادرستی دارند با فعالان صنفی کارگری سوگیرانه برخورد میکنند.
وی به عنوان نمونه از محدودیتهایی که برای او به دلیل داشتن فعالیتهای صنفی ایجاد شده یادکرد و گفت: خوشبختانه از آنجا كه نگاه دستگاه قضایی کشور به فعالیتهای صنفی کارگری روشن و شفاف است این محدودیتها با حکم دادگاههای صالحه برطرف میشود.
سید داوود رضوی یکی دیگر از فعالین مستقل صنفی شرکت واحد در جریان بازدید از غرفه ایلنا گفت: در چند سال اخیر فعالین مستقل کارگری شرکت واحد توانستند با جمع آوری امضا و طومارهای دسته جمعی برخی از مطالبات رانندگان و کارگران شرکت واحد را محقق کنند.
وی از احداث استراحتگاه رانندگان در پایانه خط تندرو (بی آر تی) یک، پرداخت پاداش ۳۰ هزار تومانی به رانندگان بی ار تی یک و نیز فراهم کردن امکان استفاده رایگان از امکانات متروی تهران برای تمامی کارگران شرکت واحد به عنوان نمونههایی از این اقدامات یاد کرد و گفت: ما خواهان تعامل با کارفرما و تمامی فعالین صنفی هستیم.
این فعال کارگری همچنین با اشاره به حق ناچیز خوار و بار کارگران شرکت واحد گفت: یکی دیگر از دغدغههای کارگران پرداخت ماهانه ۲۱۰ تومان تحت عنوان حق خوار و بار است.
عضو نهاد صنفی مستقل کارگران شرکت واحد با بیان اینکه این مبلغ در شرایط نامساعد کنونی پاسخگوی نیازهای مالی رانندگان شرکت واحد نیست گفت: از مدتها قبل با جمع آوری امضا تلاش کردیم تا این مبلغ را افزایش دهیم و امیدواریم که مسئولان شرکت واحد با مساعدت خود این امکان را فراهم سازد.
همچنین ناصر غلامی از دیگر فعالین صنفی مستقل شرکت واحد به بیان برخی از مشکلات کنونی کارکنان شرکت واحد پرداخت و گفت: ما خواهان آن هستیم تا از طریق بهبود شرایط کار روحیه کارگران شرکت واحد نیز افزایش یابد.
وی افزود: به عنوان مثال در توقفگاه منطقه ۹ شرکت واحد مشکلاتی وجود دارد که باید هر چه زودتر توسط مسئولان و با مساعدت آنها مرتفع شود.
وی گفت: در این توقفگاه که چند سال پیش در ابتدای جاده جاجرود دایر شد امکانات رفاهی اولیه وجود ندارد زیرا این توقفگاه در مجاورت محل تخلیه و دفن زبالههای بیمارستانی دایر شده است.
وی با بیان اینکه روزانه بیش از ۱۵۰۰ نفر راننده تعمیرکار، نگهبان و کارگر خدماتی در توقفگاه منطقه ۹ فعالیت میکنند گفت: به دلیل تخلیه مدام زبالههای بیمارستانی هوای توقفگاه همواره غبارآلوده است که تنفس این غبار برای سلامتی کارگران مضر است.
-------------------------------
ادامه مشكلات كارگران لولهسازی خوزستان با گذشت دو سال از تعطیلی كارخانه
۵۰ کارگر لولهسازی خوزستان با وجود گذشت دو سال از تعطیلی کارخانه همچنان در محل کار خود حاضر میشوند و خواستار بازگشت به کار یا تحقق وعدههای مسئولان به کارگران در هنگام تعطیلی کارخانه هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این ۵۰ کارگر که ۳۷ حقوق معوقه طلب دارند، بین ۱۵ تا ۲۳ سال در کارخانه لولهسازی خوزستان كار كردهاند و این در حالی است که پیش از این ۱۲۰ کارگر رسمی این کارخانه طی سالهای گذشته بازنشسته شده و در حال حاضر تعداد دیگری نیز دارای شرایط بازنشسته شدن هستند.
وعدههایی که محقق نشد
دبیر خانه کارگر خوزستان درباره مشکلات پیش آمده برای کارگران لولهسازی خوزستان تصریح کرد: مالکان کارخانه قرار بود با تعطیلی کارخانه ۵۰ کارگر رسمی خود را به کارخانههای هم نوع مانند فولاد خوزستان بفرستند که این امکان هنوز محقق نشده و این ۵۰ کارگر هر روز صبح بدون انجام دادن کاری فقط در محل کارخانه حاضر میشوند.
حسینی اضافه کرد: انتقال نیروهای رسمی این کارخانه به صنایع فولاد باید در اولویت کاری مسئولان کارخانه قرار میگرفت.
این فعال کارگری اظهار داشت: به گفته کارگران کارفرمای قدیمی این کارخانه برای راه اندازی مجدد خطوط تولید این واحد تولیدی نیازمند حمایت مسئولان دولتی و کشوری است و در این خصوص اعلام همکاری کرده است.
دبیر خانه کارگر خوزستان با بیان اینکه محصولات این واحد تولیدی در سطح کشور منحصر به فرد و با کیفیت بالا است گفت: این کارخانه برای فروش محصولات خود که اکثر مشتریان آن از شرکتهای آب و فاضلاب وانتقال آب است هیچ مشکلی ندارد و قبل از تولید همه محصولاتش پیش فروش میشود.
او در ادامه درباره مشکلات کارخانه یاد آور شد: بدهیهای انباشتهای که مالکان قبلی این کارخانه از بانکها و برخی ارگانهای دولتی دریافت کردهاند این واحد تولیدی را از یک واحد موفق به یک واحد بدهکار تبدیل کرده است.
عملکرد مالکان قبلی مشکلات را دوچندان کرده است
غلامرضا عشقی مالک کارخانه لوله سازی خوزستان ضمن تایید مشکلات کارخانه، حقوق معوقه کارگران را ۳۰ ماه عنوان کرد و افزود: کارخانه لوله سازی خوزستان بعد از ۵ سال کشمکش مشکلات از سال ۸۹ به دلیل نداشتن نقدینگی به ناچار تعطیل شد.
او در ادامه گفت: بیش از ۵ میلیارد تومان بدهیهای این کارخانه که حدود دو میلیارد آن از سوی مالکان قبلی کارخانه بر جا مانده است، مشکلات این کارخانه را دو چندان کرده است.
به گفته عشقی تسهیلات ۱۰ میلیاری که دولت در یکی از سفرهای استانی خود برای راه اندازی کارخانه و رفع مشکلات کارگران مصوب کرده بود به طور کامل پرداخت نشد و از این رقم فقط سه میلیارد و نهصد میلیون تومان به کارگران اختصاص یافت.
مالک کارخانه لوله سازی خوزستان با تاکید بر اینکه اگر تسهیلات مصوب دولت به این کارخانه اختصاص یابد این واحد تولیدی راه اندازی خواهد شد، افزود: این واحد تولیدی همچنین در تهیه مواد اولیه تولید هیچ مشکلی ندارد چرا که مواد اولیه آن از داخل تامین میشود.
او درادامه درباره انتقال کارگران لولهسازی به صنایع فولاد گفت: تعدادی از کارگران قرا دادی را به صنایع فولاد انتقال دادیم تا اشتغال آنان حفظ شود اما در مورد کارگران رسمی چون آنان راضی به انعقاد قرار داد جدید با صنایع فولاد نبودند و تاکید داشتند طبق قانون لوله سازی با انان قرار داد بسته شود، راضی به انتقال به صنایع فولاد نشدند.
-------------------------------
اعتراض صنفی كارگران کشت و صنعت کارون شوشتر
كارگران فصلی «نیبر» كشت و صنعت شوشتر در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای چندمین بار متناوب طی یك سال اخیر ضمن یك اعتراض صنفی دست از كار كشده و تجمع کردند.
نماینده این کارگران به ایلنا گفت: دو هزار کارگر «نی بُر» کشت و صنعت کارون شوشتر در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، از صبح روز یکشنبه دست از کار کشیده و در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردهاند.
این کارگر افزود: کارگران فصلی که به کار تخصصی بریدن نی اشتغال دارند خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و همچنین افزایش دستمزد ماهانه خود هستند.
رفع مشكلات سنوات و باقی ماندن معضل طبقهبندی مشاغل
دبیر اجرایی خانه کارگر اهواز ضمن تایید اعتراض صنفی و تجمع کارگران نی بر کارون شوشتر، اظهار كرد: کارگران نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر برای چندمین بار است كه نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و محاسبات سنواتی خود تجمع و اعتراض میکنند.
آقایار حسینی ادامه داد: مشکلات سنواتی این کارگران هم اکنون رفع شده است ولی همچنان قانون طبقهبندی مشاغل در خصوص این كارگران اجرا نمیشود.
به گفته این فعال کارگری بسیاری از این کارگران به سن بازنشستگی رسیدهاند اما به دلیل تعویق در پرداخت حق بیمه توسط کارفرما امکان بازنشسته شدن و استفاده از مزایای تامین اجتماعی را ندارند.
دبیر خانه کارگر اهواز اضافه کرد: مشکلات صنفی کارگران با واحدهای تولیدی استان همچنان به قوت خود باقی است و در بخشهای مختلف تولیدی کماکان کارگران با تاخیر حقوق و دستمزد مواجهاند.
گفتنی است تماس خبرنگار ایلنا برای پی گیری مشکلات کارگران با مسئولان این کارخانه بینتیجه مانده است، علاوه بر آن رئیس اداره تعاون، کارو رفاه اجتماعی شوشتر نیز حاضر به پاسخگویی در این زمینه نشد.
-------------------------------
مرکز آمار، آمار بیکاران را ۳ میلیون و ۲۳ هزار نفر اعلام کرد
مرکز آمار ایران با انتشار جدیدترین گزارش فصلی طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان امسال اعلام کرد: ۳۸٫۲ درصد جمعیت در سن کار طی تابستان امسال از نظر اقتصادی فعال بوده است؛ به این معنی که در گروه شاغلان یا بیکاران قرار داشتهاند.
به گزارش مهر، نتایج این طرح نشان می دهد که نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است.
بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور حاکی از افزایش ۱٫۲ درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل(تابستان ۱۳۹۰) بوده ، این شاخص نسبت به فصل گذشته تغییری نداشته است.
بررسی نرخ بیکاری جمعیت ده ساله و بیشتر نشان می دهد که ۱۲٫۴ درصد از جمعیت فعال در تابستان امسال بیکار بودند. براساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان می دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل(تابستان ۱۳۹۰) ۱٫۳ درصد افزایش و نسبت به فصل گذشته ۰٫۵ درصد کاهش داشته است.
بر اساس این گزارش، نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر نشان می دهد که ۱۲٫۴ درصد از جمعیت فعال کشور در تابستان امسال بیکار بودند و نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
سهم اشتغال ناقص نشان می دهد که ۸٫۲ درصد جمعیت شاغل دارای اشتغال ناقص بودهاند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.
بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نشان می دهد که خدمات با ۴۶٫۹ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش های صنعت با ۳۲٫۷ و کشاورزی با ۲۰٫۳ درصد قرار دارند.
نرخ بیکاری جوانان ۲۴-۱۵ ساله حاکی از آن است که ۲۷ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بودند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است، روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان ۲۴-۱۵ ساله نشان می دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته ۲٫۳ درصد افزایش، نسبت به فصل قبل ۱٫۶ درصد کاهش یافته است.
همچنین نرخ بیکاری جوانان ۲۹-۱۵ ساله نیز حاکی از آن است که ۲۴٫۸ درصد از جمعیت فعال این دوره سنی بیکار بودند و این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری در این گروه سنی نشان می دهد که این شاخص نیز نسبت به فصل مشابه در سال گذشته ۲٫۳ درصد افزایش و نسبت به فصل قبل یک درصد کاهش پیدا کرده است.
بررسی سهم شاغلین ۱۵ ساله و بیشتر با ساعت کار معمول ۴۹ ساعت و بیشتر نشان میدهد ۴۱٫۷ درصد شاغلین به طور معمول بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار می کنند این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته است نشان می دهد در کشور سهم زیادی از شاغلین بیشتر از استاندارد کار می کنند.
-------------------------------
بیکار شدن ۶۱ هزار نفر در عسلویه
پرویز کاظمی ،وزیر سابق رفاه و تامین اجتماعی در دولت احمدی نژاد از «بیکار شدن ۶۱ هزار نفر در عسلویه» خبر داده است.
وی در گفت و گو با روزنامه جهان صنعت خاطرنشان کرد:ما باید آمار عسلویه را دربیاوریم که در گذشته به چه صورت بوده ایم و اکنون چگونه ایم؟ در گذشته ۶۵ هزار نفر در آنجا شاغل بودند که هم اکنون چهار هزار نفر شده اند.»
کاظمی گفت:اگر کسی «این باور را داشته باشید با مردم خود رو راست خواهد بود، آمار و اطلاعات را به درستی اعلام کرده و اگر ایرادی وجود داشته باشد به مردم منعکس میکند، و اگر اشتباهی را مرتکب شود عذرخواهی خواهد کرد.
وی افزود:در حال حاضر دقیقا ۱۸۰ درجه برعکس است، فقط میخواهند زیر آب کسی را بزنند و خودشان جای او بروند و با آمار و اطلاعاتی که منتشر میکنند نفرات قبلی را تخریب کرده تا جایگاه بعدیها مستحکم شود.»
وزیر سابق رفاه همچنین از کاهش رشد اقتصادی از ۳.۴ درصد در ۱۲ سال گذشته به ۱.۳ درصد خبر داده است.
-------------------------------
افزایش قیمت بلیت اتوبوس های برون شهری برای دومین بار در سال جاری
یمت بلیت اتوبوسهای برون شهری از ابتدای هفته جاری و برای دومین بار در سال جاری با توجه به هزینههای شرکتهای مسافری افزایش یافت.
شهریار افندیزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: در شرایط فعلی اقتصادی و افزایش هزینه قطعات، روغن و لاستیک افزایش قیمت بلیت اتوبوس به خود استانها محول شده است.
وی با بیان اینکه این افزایش قیمت برای جبران هزینه شرکتهای مسافربری حمل ونقل جادهای صورت گرفته، تصریح کرد: در حال حاضر این افزایش قیمت توسط استانداریها و متناسب با شرایط هر استان مشخص میشود.
افندیزاده افزود: این اقدام در جهت ادامه حیات شرکتهای مسافربری حمل ونقل جادهای و در راستای افزایش هزینههای شرکتهای اتوبوسرانی و همچنین افزایش قیمت روغن لاستیک و قطعات انجام میگیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه افزایش قیمت بلیتهای اتوبوس پس از بررسی و هماهنگی با ستاد تنظیم بازار و مراجع ذیربط انجام میشود گفت: نکتهای که در حال حاضر مهم است افزایش هزینه شرکتهای اتوبوسرانی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، قیمت بلیت اتوبوس بعد از افزایش ۱۰ درصدی در اردیبهشت امسال به دلیل تورم، اینبار به منظور افزایش هزینههای شرکتهای مسافربری از ابتدای هفته جاری افزایش یافت.
در همین حال، قیمت بلیت اتوبوس VIP در مسیر تهران - مشهد از ۲۵ هزار تومان به۲۸ هزار تومان افزایش یافته است.
همچنین قیمت بلیت اتوبوس ویژه مسیر تهران – مشهد از ۱۷۵۰۰ به ۱۹۵۰۰، اتوبوسVIP مسیر تهران - کرمان از ۲۷۵۰۰ به ۳۱۰۰۰ هزارتومان، اتوبوسVIP مسیر تهران -شیراز از ۲۹ هزارتومان به ۳۲۵۰۰، اتوبوسVIP مسیر تهران - اصفهان از ۱۴۵۰۰ به ۱۷۵۰۰ افزایش یافت.
بر اساس این گزارش، قیمت در سایر مسیرهای برون شهری کشور نیز بنا بر تشخیص استانداریها تعیین شده است.
-------------------------------
دریافت تسویه حساب محضری از كارگران ماشینسازی نیرو محركه پیش از پایان قرارداد
در کارخانه ماشین سازی نیرو محرکه طی یک اقدام غیر قانونی پیش از پایان قرارداد از تعدادی از كارگران برگه تسویه حساب محضری گرفته میشود.
دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین با ارائه تعدادی از این اسناد محضری به ایلنا گفت: کارفرمای این کارخانه قبل از پایان قرارداد و حتی در هنگام استخدام، تعدادی از کارگران خود را به یکی از دفاتر ثبت برده و از آنان تعهدات محضری مبنی بر اینکه در هنگام پایان قرار داد آنان هیچ حقوقی از این کارخانه طلب ندارند گرفته است.
طبق این تعهدنامه محضری که نسخهای از آن در اختیار خبرگزاری ایلنا قرار گرفته است، کلیه حقوق قانونی متعلقه و مزایای رفاهی این کارگران از قبیل کمک هزینه و حق مسکن، حق خوار و بار، حق عائلهمندی، سهم پاداش، اضافه کاری، مطالبات مربوط به مرخصیهای ذخیره شده و مرخصیهای استفاده نشده، مزایای پایان کار، حق سنوات مدت مذکور و عیدیهای هر ساله، حق بیمه تامین اجتماعی سهم کارگر و کارفرما و کلیه مطالبات نقدی و غیر نقدی از آغاز خدمت تا زمان تنظیم سند بطور کامل به کارگر پرداخت شده و کارگر حق هیچگونه شکایت و ادعا درباره حقوق و مزایای خود را در قبال کارفرما ندارد.
این فعال كارگری در قزوین خواستار افزایش نظارت بازرسان کار بر کارگاها شد و اضافه کرد: دریافت تعهد محضری از کارگران قبل از تسویه حساب غیر قانونی است و این اقدام اجحاف در حق کارگران است.
كریمی تاکید کرد: مراجع و دفاتر اسناد رسمی که تن به اقدام این کارفرمایان میدهند نیز خلاف قانون عمل میكنند و باید توسط مراجع مربوطه این تخلف پیگیری شود.
دبیر خانه کارگر قزوین در پایان گفت: اگر کارگری بنا به خواسته کارفرمای خود تعهد محضری بدهد بعد از این تعهد طبق قانون و مدرکی که به کارفرما ارئه داده است امکان اینکه بتواند حقوق قانونی خود را مطالبه كند از بین میرود.
-------------------------------
شرایط بازنشستگی بیمه شدگان تامین اجتماعی تعیین شد
با موافقت دولت، آییننامه اجرایی بند (۶۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۱ کل کشور برای اجرا ابلاغ شد.
به گزارش ایلنا وبه نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، هیئت وزیران بنا به پیشنهاد مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و به استناد بند (۶۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۱ کل کشور آییننامه اجرایی بند (۶۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۱ کل کشور را تصویب کرد.
بر این اساس، مشمولان بند (۶۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۱ کل کشور که از اول فروردین امسال تا ۲۹ اسفند امسال حائز شرایطی از جمله بیمهشدگان مرد دارای حداقل ۶۰ سال سن و بیمهشدگان زن دارای حداقل ۵۵ سال سن که حداقل ۱۰ سال حق بیمه پرداخت کرده باشند و افرادی که به تشخیص کمیسیونهای موضوع ماده (۹۱) قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ و اصلاحات بعدی آن در سنین کمتر از بند (الف) از کارافتاده شدهاند ولی از حق مستمری برخوردار نیستند، باشند میتوانند درخواست بازنشستگی کنند.
همچنین افرادی که کمتر از ۱۰ سال حق بیمه پرداخت کردهاند، میتوانند با پرداخت مابهالتفاوت حق بیمه اعم از حق کارگر و کارفرما تا ۱۰ سال به نرخ سال جاری از امتیاز بازنشستگی برخوردار شوند.
بر اساس این مصوبه، مبنای کسر حق بیمه ماهانه بیمهشدگان موضوع این آییننامه که کمتر از ۱۰ سال حق بیمه پرداخت کردهاند، حداقل حقوق و دستمزد مصوب شورایعالی کار در سال ۱۳۹۱ است.
نحوه محاسبه و تعیین میزان مستمری نیز بر اساس، میزان مستمری بازنشستگی متقاضیان استفاده از مزایای این آییننامه با رعایت مفاد ماده (۷۷) قانون تأمین اجتماعی و تبصره آن محاسبه و تعیین میشود و مستمری قابل پرداخت معادل مستمری استحقاقی بیمه شده و متناسب با سنوات پرداخت حق بیمه خواهد بود.
این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.