افق روشن
www.ofros.com

تجمع كارگران نساجی مازندران، ادامه اعتراض

كارگران قند اهواز و مشكل بازنشستگی كارگران لوله سازی خوزستان


خبرگزاری کار ایران                                                                                             دوشنبه ١٣ آذر ١٣٩١

تجمع اعتراضی كارگران نساجی مازندران در مقابل نهاد ریاست جمهوری

صبح امروز حدود ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه نساجی مازندران به نمایندگی از ۸۰۰ کارگر این كارخانه برای ششمین بار طی یك سال اخیر در اعتراض به پرداخت نشدن ۲۷ ماه حقوق و مطالبات معوقه و همچنین عدم بازگشایی این کارخانه در مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.
سعید ابراهیمی، نماینده منتخب کارگران نساجی مازندران كه در این تجمع حضور داشت به ایلنا گفت: با وجود اتمام مهلت مقرر شده، نماینده کارفرما به توافق خود در خصوص بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات کارگران عمل نکرده است.
منتخب کارگران کارخانه نساجی مازندران ادامه داد: در حال حاضر سه روز از مهلت تعیین شده می‌گذرد اما ریالی بابت مطالبات کارگران پرداخت نشده و کارخانه همچنان تعطیل است. گفتنی است، در اواخر ماه گذشته کارگران کارخانه نساجی مازندران، نماینده سرمایه گذار و خریدار خارجی کارخانه با اطلاع برخی مسئولان کشوری و استانی در خصوص بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه کارگران توافق کرده بودند.
به موجب این توافق نماینده کارفرمای خارجی کارخانه نساجی مازندران متعهد شده بود تا ۱۰ آذرماه ۲ میلیارد تومان بابت بخشی از مطالبات معوقه کارگران پرداخت کند و هم‌زمان کارخانه را بازگشایی کند.
همچنین به موجب این توافق دولت متعهد شده بود تا در صورت عملی شدن تعهدات کارفرماٰ، مبلغ ۲ تا ۳ میلیارد تومان تسهیلات بابت پرداخت طلب باقیمانده کارگران فراهم کند.
نماینده کارگران نساجی مازندران در این باره گفت: از آنجا که در خصوص بدقولی نماینده کارفرما هیچ کسی پاسخگو نبود شب گذشته حدود ۲۰۰ نفر از کارگرا کارخانه به نمایندگی از همه همکاران شاغل و بازنشسته خود برای پیگیری خواسته‌های صنفی به تهران آمدند.
یكی دیگر از كارگران حاضر در این تجمع، در گفتگو با ایلنا، ضمن بیان اینکه تصمیم شب گذشته كارگران برای مسافرت به تهران برای برخی مسولان استانی خوشایند نبوده است، افزود: به نمایندگی از حدود ۸۰۰ کارگر به تهران آمدیم تا بدانیم چرا کارفرما در موعد مقرر به توافق خود عمل نکرده است.
ابراهیمی منتخب کارگران کارخانه نساجی مازندران در خصوص نتایج تجمع صبح امروز کارگران این کارخانه که در محل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: به دنبال این تجمع، سه نفر از کارگران با مسئولان مرکز رسیدگی به شکایات مردمی نهاد ریاست جمهوری گفت‌و گو کردند.
وی افزود: به دنبال این گفت‌وگو مسئولان این مرکز طی نامه‌ای از مسولان وزارتخانه‌های دارایی و صنایع در مورد وضعیت کارخانه نساجی مازندران توضیح خواستند تا بر اساس آن طی جلسه‌ای در مورد وضعیت کارحانه و کارگران ان تصمیم گیری کنند.

-----------------------------------

تجمع اعتراضی كارگران قند اهواز برای دومین روز متوالی

بیش از ۸۰ کارگر کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز صبح امروز - دوشنبه ۱۳ آذرماه - بار دیگر در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا و سایر مطالبات ۲۲ ماهه خود در مقابل درب ورودی ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. هوشنگ طاهری، عضو شورای اسلامی کار کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که در این تجمع حضور یافته بود، به ایلنا گفت: بیش از ۸۰ کارگر این کارخانه بیش از ۲۲ ماه است که به سبب بلاتکلیفی کارخانه و تعطیلی خط تولید، حقوق نگرفته‌اند. این کارگران فقط و فقط به دنبال حقوق معوقهٔ خودشان هستند. او افزود: متاسفانه وضعیت این کارخانه به گونه‌ای درآمده است که گویا هیچ مسئولی ندارد. نه بانک‌های ملی و ملت جلو می‌آیند تا مسئله را حل کنند و نه وزارت صنایع و معادن قدمی به جلو بر می‌دارد. این فعال کارگری در ادامه اظهار داشت: حداقل بیایند ورشکستگی این کارخانه را اعلام کنند تا کارگران این کارخانه تحت پوشش بیمهٔ بیکاری قرار گیرند و از مزایا و سنوات خود برخوردار شوند و ظرف ۳ یا ۴ سال آینده بازنشسته شوند. گفتنی است این کارگران روز گذشته نیز در همین مکان برای رسیدن به خواسته‌های خود تجمع کرده بودند.

چرایی وضعیت فعلی کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز
کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز در ابتدا متعلق به بانک‌های ملی و ملت بوده است. ظرفیت تولید این کارخانه، ۵۰۰ هزار تن شکر در روز است. این کارخانه تا ۱۰ تیر ۸۷ تولید داشته و در این تاریخ به دلیل بازسازی و نوسازی کارخانه برای مدت موقت تعطیل شد که این تعطیلی تا به امروز ادامه داشته است. در سال ۸۷ طی سفر استانی رئیس دولت به خوزستان و مصوبهٔ هیئت دولت در این سفر در تاریخ ۱۳ تیر ۸۸، مسئولیت این کارخانه بر عهدهٔ وزارت صنایع و معادن قرار گرفت تا هر چه سریع‌تر این کارخانه راه اندازی شود.
در همین رابطه ایرج امامی رئیس شورای اسلامی کار کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز گفت: از وزارت صنایع و معادن برای راه اندازی مجدد این کارخانه آمدند و باز بینی‌هایی را انجام دادند که نهایتا تخمین زدند که با هزینه ۲۵۰ میلیارد تومان می‌توانند کارخانه را دوباره راه اندازی کنند. وی در رابطه با تعطیلی ۴ ساله کارخانه تا به امروزاظهار داشت: از دلایل تعطیلی این کارخانه واردات بی‌رویه شکر به کشور و برداشتن تعرفهٔ آن بود. در حالی که کارخانهٔ ما هر کیلو شکر را با قیمت ۶۲۰ تومان تولید می‌کرد طبق مصوبه دولت هر کیلو شکر با قیمت ۵۶۰ تومان بایستی به فروش می‌رفت که این تماما برای کارخانه ضرر بود و قاعدتا امکان ادامهٔ فعالیت خط تولید وجود نداشت.
این فعال کارگری ادامه داد: در آن زمان تعدیل نیرویی انجام شد به طوری که ۱۲۰ نفر از کارگران قرار دادی تعدیل شدند و بیش از ۳۰ نفر از پرسنل این کارخانه را بازخرید کردند و تعدادی هم بازنشست شدند و در ‌‌نهایت از ۳۳۵ نفر از کارگران این کارخانه تنها ۱۷۵ نفر ماندند.
در حال حاضر نه مالکان و سهامداران جلو می‌آیند تا مسئله کارگران را حل کند و نه دولتی‌ها و هر یک حل مشکلات را به دیگری پاس می‌دهند و تنها چیزی که برای آن‌ها مهم نیست وضعیت و سرنوشت معیشتی کارگران این کارخانه است. شاید تنها ورود رئیس دولت به این ماجرا بتواند گره از کار کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که بیش از ۲۲ ماه است حقوق نگرفته‌اند باز کند.

-----------------------------------

مشكل بازنشستگی كارگران لوله سازی خوزستان همچنان ادامه دارد

مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان خوزستان از ادامه مشکلات بازنشستگی کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان خبر داد.
هوشنگ درویشی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: با وجود راكد بودن فعالیت لوله سازی خوزستان هم اکنون تعداد کارگران این واحد تولیدی به ۵۰۰ نفر رسیده است. علاوه بر این کارگران باقیمانده لوله سازی خوزستان با وجود آنکه از شرایط استفاده از بازنشستگی‌ پیش از موعد برخوردار هستند اما به دلیل واریز نشدن حق بیمه همچنان بلاتکلیف هستند.
این فعال كارگری گفت: كارگران لوله سازی خوزستان در پی مشكلات به وجود آمده حداقل ۴۰ ماه مطالبات و حقوق معوقه طلبكار هستند.
درویشی افزود: مشخص نبودن وضعیت حقوقی و استخدامی کارگران لوله سازی خوزسستان در حالی است که در چند ماه اخیر هزینه‌های زندگی افزایش چشمگیری داشته است.
او یادآور شد: در دهه ۸۰ در پی واگذاری غیر اصولی مدیریت و مالکیت کارخانه لوله سازی اهواز به بخش خصوصی مشکلات کارگران این واحد تولیدی به تدریج شروع شد که تا به امروز همچنان ادامه دارد.
مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان خوزستان با بیان اینکه کارخانه زمانی متعلق به بانک صنعت و معدن بود، گفت: به دلیل اشتباهی که در زمان واگذاری رخ داد وضعیت بحرانی کارگران این کارخانه تا مدت‌ها ادامه خواهد شد.