تجمع اعتراض آمیز در مقابل سازمان هدفمندی یارانهها
هنوز چند روز از مصاحبه دبیر ستاد هدفمندی یارانهها مبنی بر عدم پرداخت یارانه ۲۸ هزار تومانی نان به ۴ میلیون نفر از خانوارها نگذشته که تجمع اعتراض آمیزی مقابل سازمان هدفمندی یارانهها از صبح امروز برگزار شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، افرادی که یارانه ۲۸ هزار تومان یارانه نان به حسابشان واریز نشده از صبح امروز مقابل سازمان هدفمندی یارانهها، تجمع اعتراض آمیز برگزار کردهاند.
از زمانی که دولت در پیچ و خمهای نحوه پرداخت یارانه آن هم ناشی از کمبود شدید نقدینگی مواجه شده، برای چندمین بار متوالی است که مردم در مقابل سازمان هدفمندی یارانه ها تجمع میکنند. این بار تجمع کنندگان به عدم دریافت یارانه نان به نشانه اعتراض و اینکه چرا از لیست دریافت کنندگان حذف شدهاند، مقابل سازمان هدفمندی جمع شدند.
نکته جالب توجه آنکه مسؤولان سازمان هدفمندی، مانند گذشته خود را از نگاه تجمع کنندگان مخفی کرده و کارشناسان خود را برای پایان دادن به این تجمع با وعدههایی به میان معترضان فرستاده است.
یکی از معترضان در این زمینه به خبرنگار ایلنا گفته که سازمان هدفمندی تا سه هفتهی دیگر به حساب آنها یارانه ۲۸ هزار تومان نان را واریز خواهد کرد.
این در حالی است که دبیر ستاد هدفمندی یارانهها در مقابل رسانهها از عدم پرداخت یارانه نان به افرادی که ۲۸ هزار تومان یارانه نقدی دریافت نکردهاند خبر داده بود.
هر چند که این تجمع با وعده پرداخت یارانه ۲۸ هزار تومانی در حال پایان یافتن است، اما هنوز این سئوال باقی است كه آیا سازمان هدفمندی به ۴ میلیون نفری که از دریافت یارانه ۲۸ هزار تومانی باز ماندهاند یارانه نقدی پرداخت میکند؟
این پرسشی است که باید سازمان هدفمندی و ستاد هدفمندی یارانهها پاسخ دهند اما آنچه که به رسانهها گفتهاند عدم واریز این میزان یارانه به حساب این افراد است.
************
تهدید به اخراج در صورت عدم پذیرش قرارداد سفید امضاء
یک فعال کارگری در طبس اعلام کرد: کارفرمایان معادن خاک نسوز منطقه چیروک در صورت امتناع كارگران از انعقاد قراردادهای سفید امضاء آنان را تهدید به اخراج میكنند.
غلامرضا محمدی با اشاره به توقف چند روزه كار توسط بیش از ۳۵ کارگر معدن خاک نسوز چیروک در هفته گذشته اظهار داشت: بیش از ۳۵ کارگر معدن خاک نسور چیروک که سوابق اکثرشان تا ۱۵ سال نیز میرسد، بمدت ۹ سال است که به جهت دائمی بودن کارشان هیچ گونه قراردادی با کارفرما امضاء نکردهاند.
او در ادامه افزود: امسال نیز طبق روال سالهای گذشته کارگران هیچ گونه قراردادی با کارفرما امضاء نکرده بودند در صورتی که با گذشت سه ماه از سال کارفرمای معدن به کارگران اخطار داده بود که اگر قراردادی که کوتاه مدت و بدون تاریخ و سفید امضاء است را نپذیرند از معدن اخراج میشوند.
این فعال کارگری گفت: به واسطه تهدید و اجبار کارفرما، همه کارگران به جز چهار نفر شرایط کارفرما را پذیرفته و قرادادی را که هیچ گونه مطابقتی با قانون کار ندارد را امضاء کردهاند.
محمدی با اشاره به بلاتکلیف بودن چهار کارگر معدن چیروک، اظهار داشت: متاسفانه نحوه قراردادها در معادن بگونهای شده است که اول از کارگر بمدت زیادی کار میکشند و بعد بفکر میافتند که باید با کارگر قرارداد سفید امضاء و موقت امضاء کنند.
او اذعان داشت: قراردادهای موقت کارگران را نابود خواهد کرد و کار کشیدن از کارگران با سختترین شرایط کاری بدون وجود قرارداد محكم و در حقیقت برده داری است.
دبیر اجرایی خانه کارگر با بیان اینکه کارگران معادن خاک نسوز در شرایط سخت کاری زود از کار افتاده میشوند افزود: کارگران معادن خاک نسوز به دلیل آلاینده بودن مواد ترکیبی خاک نسوز بیشتر از ۱۵ سال نمیتوانند کار کنند و حتی ماشین آلات این معادن نیز بعد از مدتی از کار افتاده شده و کار آیی نخواهند داشت.
او با اشاره به اینکه قانون دست مجامع قانونی الخصوص ادارات کار را در خصوص حمایت از کارگران بسته است در خاتمه گفت: دولت باید ازکارگران حمایت کند چرا که اگر کارگر نباشد تولید نیست واقتصاد کشور نابود خواهد شد.
************
افزایش ۱۰۰ هزارتومانی حقوق بازنشستگان کافی نیست
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی، ضمن استقبال از افزایش ۱۰۰ هزارتومانی حقوق بازنشستگان، این مبلغ را برای بازنشستگان ناکافی ارزیابی کرد.
علی اکبر خبازها در این زمینه به ایلنا گفت: در چند سال اخیر افزایش حقوق بازنشستگان به صورت ناقص اجرا میشد.
او افزود: این مبلغ از تیرماه سال جاری علاوه بر افزایش سالانه مبلغ مستمری، به بازنشستگان پرداخت میشود که این افزایش پرداختی در راستای اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی است.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: اجرای این ماده با استقبال بازنشستگان همراه بوده است که امیدواریم با عنایت مسئولین و همکاری هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی، با توجه به تورم و قانون همسان سازی، مشکلات دیگر بازنشستگان نیز حل شود.
گفتنی است براساس ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، سازمان مکلف است میزان کلیه مستمریهای بازنشستگی، از کارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یکبار کمتر نباشد باتوجه به افزایشهزینه زندگی با تصویب هیأت وزیران به همان نسبت افزایش دهد.