افق روشن
www.ofros.com

(روزگار سیاه کارگران در ایران (تیر


خبرگزاری کار ایران                                                                                             پنجشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۵

شغلی که عمر را کوتاه می‌کند/ کارگرانی که ایستاده می‌میرند

علاوه بر کار زیاد، سخت و زیان‌آور این شغل استرس بالایی را بر کارگران چاپخانه‌ها تحمیل می‌کند. کارگر چاپخانه مسئولیت زیادی دارد ولی حق مسئولیت دریافت نمی‌کند.
هر کارگری از روزی که وارد چاپخانه می‌شود با حروف، الفبا،‌ کاغذ، رنگ، نوشتار، مجله و ... سروکار دارد. در میان گروه‌های کارگری شاید این قشر بیشترین تنوع را در کار خود تجربه می‌کنند. اما اینکه کارگر چاپخانه هر روزش با روز قبل متفاوت است و کاری روزمره و یکنواخت ندارد، تنها یک روی سکه کار در چاپخانه است.
خطرات شغلی و نبود تامین اجتماعی در چاپخانه‌ها ... ادامه گزارش را اینجا مشاهده و مطالعه نمائید.

---------------------------

برگزاری تجمع آزاد است/برخورد باعث تشدید موضوع می‌شود/مجلس ورود کند

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، علی مطهری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه همه مجالس دنیا فضای مناسبی برای تجمع مردم دارند، به تجمع امروز فرهنگیان مقابل مجلس اشاره و تصریح کرد: نباید در مورد این تجمعات حساسیت زیادی نشان داد. حساسیت زیاد در این مورد ضرورت ندارد.
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس با تاکید بر کمبود فضای جلوی مجلس تصریح کرد: با تغییراتی که در دیوارهای اطراف مجلس ایجاد شده، فضای جلوی مجلس کم شده و باید پیگیری شود این کاهش فضا آیا موقتی است یا می‌خواهد دائمی باشد؟ و اگر قرار است دائمی باشد حتما مورد پیگیری قرار گیرد.
مطهری با تاکید بر اینکه اگر به معلمان اجازه تجمع داده می‌شد، حداکثر اتفاقی که می‌افتاد این بود که مطالباتشان را بگویند و بروند، تصریح کرد: هر تجمعی مادام که منجر به آشوب،‌ بی‌نظمی و تخریب نشود، باید ‌آزاد باشد و طبق اصل 27 قانون اساسی؛ راهپیمایی اگر مخل مبانی اسلام نباشد، آزاد است و در این باره در قانون حتی اشاره به گرفتن مجوز نیز نشده. البته در این میان بعضی معتقدند بعدا در قانون قید شده باید مجوز گرفته شود.
این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: برخورد با چنین تجمع‌هایی باعث تشدید موضوع می‌شود. در مورد بازداشت‌شدگان نیز باید بگویم که از اتهام‌های آنها خبر ندارم اما اگر اتهامشان صرفا تجمع و اظهارنظر باشد؛ برخورد با آنها درست نیست.
مطهری با تاکید بر اینکه مجلس باید به اینگونه موارد ورود پیدا کند، تصریح کرد: مجلس تاکنون کمتر به این موارد ورود پیدا کرده؛ اما تذکر امروز آقای ابوترابی فرد خوب بود که باید پیگیری شود.

---------------------------

ممانعت از برگزاری تجمع فرهنگیان در مقابل مجلس

محمد رضاخواه عضو کانون صنفی معلمان به خبرنگار ایلنا گفت:قرار بود صبح امروز تجمع آرام همراه با سکوت مقابل مجلس داشته باشیم که از اولین ساعات برگزاری صحن علنی مجلس، معلمان به سمت محل برگزاری تجمع آمدند که نیروی انتظامی مانع از برگزاری تجمع شد.
عضو کانون صنفی معلمان با بیان اینکه از 2 هفته گذشته برای این تجمع برنا‌مه ریزی شده بود ،مدعی شد: در این تجمع فرهنگیان از نقاط مختلف کشور از جمله کردستان، کرمانشاه، همدان، اصفهان، گیلان، مازندران، مشهد به تهران آمده بودند.
رضاخواه از دستگیری برخی معلمان در این تجمع خبر داد.

---------------------------

کشته شدن کارگر پرچمدار آزاد راه زنجان -تبریز در برخورد با خودرو

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، حوالی ظهر روز گذشته (30 تیر ماه) یکی از کارگران پیمانکاری پرچمدار کیلومتر 75پروژه آزاد راه زنجان –تبریز هنگامی که به خوردروهای عبوری این محور مسدود بودن قسمتی از مسیر پیشرو را هشدار می داد با یک خودروی سواری پراید برخورد کردودر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.
سرهنگ «علی اصغر شیرمحمدی» ,رئیس پلیس راهنمایی رانندگی فرماندهی انتظامی استان زنجان ضمن تایید این خبر در گفتگو رسانه‌ها گفته است، فرد فوت شده که از کارگران شرکت پیمانکاری اداره راه بود هنگام نصب علایم ایمنی در این مسیر ارتباطی به دلیل رعایت نشدن موارد ایمنی و سهل انگاری در به کارگیری تجهیزات لازم ازجمله چراغ چشمک زن و استوانه های ترافیکی و کله قندی دچار این حادثه تلخ و دلخراش شده است.
شیرمحمدی همچنین گفته است، راننده خودرو پراید در این حادثه مقصر نیست و کارشناسان پلیس راه اعزامی به محل بر اساس قانون ، کارگر متوفی و پیمانکار مربوط را به دلیل عدول از قوانین و مقررات به صورت 50 - 50 مقصر تشخیص داده اند.
وی تاکید کرد: طبق ماده چهار قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، تردد هرگونه وسایط نقلیه غیرمجاز و ورود اشخاص به اتوبان ها ممنوع است و اگر حادثه ای برای آنان اتفاق بیفتد رانندگان خودروها مقصر نخواهند بود

---------------------------

کارگران فولاد چدن درود در سال جاری حقوق نگرفته‌اند

منابع خبری ایلنا در این کارخانه گزارش داده‌اند 120 کارگر قراردادی و رسمی کارخانه فولاد و چدن دورود به دلیل آنچه که رکود بازار فروش قطعات فولاد و چدن عنوان می‌‌شود بیش از 4 ماه است حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند.
به ادعای کارگران، علی رغم وعده‌های داده شده در خصوص پرداخت معوقات حقوقی کارگران، هنوز هیچ اقدامی از سوی کارفرما جهت پرداخت این مطالبات صورت نگرفته و کارگران حقوق ماههای فروردین،اردیبهشت ،خرداد وتیر ماه سال جاری را طلب دارند.
کارگران فولاد و چدن دورود همچنین افزودند؛ علاوه بر تعویق 4 ماه حقوق، از سه سال پیش تاکنون حق بیمه‌های آنها با چندین ماه تاخیر به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود بطوری که هم اکنون دفتر چه‌های درمانی بیشتر کارگران این واحد صنعتی فاقد اعتبار است.
آنها مدعی هستند که در این شرایط این مسئله هم برای کارگرانی که خود یا یکی از اعضای خانواده‌ آنها به خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی نیازد دارند و هم برای کارگرانی که در آستانه بازنشستگی هستند مشکلت زیادی را ایجاد کرده .
این کارگران در عین حال افزودند: با این شرایط که هنوز تکلیف معوقات مزدی 120 کارگر قدیمی روشن نشده است کارفرما تمایل به جذب نیروی جدید دارد چنانچه از دو سال پیش که مدیریت کنونی مسئولیت اداره کارخانه را برعهده دارد حدود 40 کارگر جدید در این کارخانه مشغول کار شده‌اند.
گفتنی است عمده‌ترین خریدار محصولات شرکت فولاد وچدن دورود، شرکت‌های سیمانی هستند که قطعات سنگ شکن و سیمانی مورد استفادهٔ خود را از این طریق تامین می‌کنند، اما به دلیل آنجه رکود بازار خرید و فروش مصالح سیمانی و ساختمانی عنوان شده است، در چند ماههٔ اخیر با مشکل جدی در پرداخت معوقات حقوقی کارگران خود مواجه شده‌اند.

---------------------------

واژگونی یک دستگاه جرثقیل در فاز 19 عسلویه

برپایه اطلاعاتی که توسط منابع خبری ایلنا بدست آمده است خوشبختانه این حادثه بدون کوچکترین تلفات جانی در روز چهارشنبه 17 تیرماه اتفاق افتاد اما خسارت تجهیزاتی زیادی از خود برجای گذاشت.
در این رابطه فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه با یادآوری تلفات جانی و خسارت‌های مالی حوادث مشابه حادثه اخیر که پیشتر در پروژه‌های این منطقه اتفاق افتاده است می‌گویند وقوع این حوادث با سهل انگاری و نادیده گرفتن اصول ایمنی و حفاظت فنی کار ارتباط مستقیم دارد.
برپایه مقررات مربوط به اصول ایمنی و حفاظت فنی کار حادثه Over Load شدن جرثقیل زمانی اتفاق می‌افتد که براثر بارگیری بیش از اندازه دستگاه جرثقیل حالت الاکلنگی به خود گرفته و با از دست دادن وضعیت تعادلش بر روی تجهیزات و کارگرانی که در محیط اطراف آن هستند سقوط می‌کند.
در این رابطه منابع ایلنا می‌گویند در چنین شرایطی هرچه موقعیت مکانی بار معلق شده از جرثقیل به مرکز ثقل آن نزدیکتر باشد، دستگاه بار بیشتری را می‌تواند حمل کند اما هر چه این فاصله دورتر باشد امکان بروز حادثه واژگونی بیشتر می‌شود.
این منابع همچنین در توضیح علل وقوع اتفاقاتی از این دست می‌گویند اصرار بیش از اندازه کارفرمایان و مجریان طرح های در دست احداث بر هرچه زودتر پایان یافتن پروژه‌های در دست ساخت باعث می‌شود تا در برخی موارد رانندگان و هدایت کنندگان جرثقیل تنها به صرف داشتن گواهینامه استخدام شوند در حالی که در محیط‌هایی نظیر مجتمع‌های پتروشیمی کارکردن با دستگاه هایی مانند جرثقیل‌های 25 تنی به تجربه قبلی نیز نیازمند است.
برپایه این ادعا در این خصوص حتی مواردی هم مشاهده شده است که در آن افرادی که مسئولیت رانندگی و هدایت جرثقیل را برعهده داشتند به سبب تجربه‌ و آشنایی با اصول ایمنی در ابتدا حاضر به انجام هر کاری نبوده‌اند اما در نهایت با اعمال فشار مجبور شده اند تا برخلاف اصول ایمنی طبق خواسته کارفرما رفتار کنند.

---------------------------

کارگران «آجرنکا» خواهان بازگشایی محل کار خود شدند

منابع کارگری ایلنا در کارخانه « آجر نکا» در توضیح این خبر گفتند: در حال حاضر حدود 76 نفر از مجموع 80 کارگر کارخانه آجرنکا از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کنند و در صورت ادامه این وضعیت مستمری بازنشستگی آنها بر اساس مبالغ حداقلی که هم اکنون تحت عنوان مقرری بیمه بیکاری دریافت می‌کنند محاسبه شود.
کارگران بیکار شده این کارخانه آجرپزی که در اصل بربازگشایی و راه آندازی مجدد محل کار خود تاکید دارند می گویند با توجه به شرایط جسمی و سنی هم اکنون در بازار نامتعادل کار برای آنها هیچ شانسی برای یافتن فرصت شغلی جدید وجود ندارد اما اگر دولت از بازگشایی این کارخانه آجرنکا حمایت کند آنها می توانند به کار قبلی خود بازگردند و در عین حال از داشتن رفاه نسبی در زمان بازنشستگی خاطر جمع شوند.
به گفته این کارگران تا پیش از شهریور ماه سال گذشته در آجرنکا حدود 80 کارگر قرار دادی مشغول کار بودند اما آن زمان کارفرمای این واحد تولیدی با این توجیه که در نبود سرمایه درگردش کافی ادامه کار فاقد صرفه اقتصادی است کارخانه را تعدیل و حدود 90 درصد آنها را به بیمه بیکاری معرفی کرد.
همچنین افزایش هزینه حامل‌های انرژی، راکد شدن بازار ساخت وساز و افزایش بیش از اندازه شمار کارخانه‌های سازنده آجر ، رطوبت بیش از اندازه هوا از دیگر عواملی است که باعث توقف 10 ماهه این واحد تولیدی شده است.
بصورت مشحص در مورد تاثیر افزایش بهای حامل های انرژی بر فعالیت این واحد آجر پزی گفته می‌شود که اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها باعث شد تا هزینه گاز مصرفی این کارخانه از حدود 30 میلیون تومان در ماه تا حدود 90 میلیون تومان در ماه افزایش یابد.
آنها می‌گویند که تاکنون چندین بار به امید بازگشایی کارخانه به نهادهای صنفی و دولتی استان مازندران مراجعه کرده‌اند اما در مورد بازگشایی کارخانه هنوز پاسخی نگرفته‌اند.
کارگران آجرنکا همچنین در مورد ارزش مطالبات معوقه‌خود می‌گویند که تاکنون نزدیک به یک میلیارد تومان بابت سه ماه مزد و عیدی و پاداش پرداخت نشده طلبکار هستند و بصورت مشخص هر کارگر رقمی بین 10 تا 15 میلیون تومان از طلبکار است.
این کارگران که خواهان بازگشایی دوباره کارخانه هستند ادامه می‌دهند: صرف نظر از تلنبار شدن حجم معوقات مزدی آنها برخی اشخاص حقوقی دیگر نظیر بانک صادرات نیز تا حدود 4 میلیارد تومان از کارفرمای آجرنکا طلبکار است و این احتمال وجود دارد که این گروه از طلبکاران برای وصول طلب خود اموال کارخانه را توقیف و بدین ترتیب از راه اندازی دوباره کارخاه جلوگیری کنند.

---------------------------

ریزش کوه جان کارگر معدن گرانیت اوره را گرفت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، مسوول آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نطنز اعلام کرد: در حادثه بامداد امروز یکی از کارگران معدن سنگ گرانیت اوره در شهرستان نطنز با ریزش ناگهانی سنگهای بالادستی کوه بر روی سرش مدفون شد.
حمید رضا فایضی در تشریح جزییات این حادثه گفته است: براساس بررسی‌ها و تحقیقات انجام شده از شاهدان عینی، متوفی حین انجام کار و براثر جدا شدن بخشهایی از کوه مدفون شده و جان خود را از دست داده است.
وی افزود: ماموران آتش نشانی پس از حضور در محل با همکاری سایرکارگران معدن با لودر و بیل مکانیکی جسد کارگر جان باخته را از زیر آوار خارج کردند.
فایضی گفت: جسد این کارگر پس از انجام تشریفات قانونی، در اختیار خانواده اش قرار گرفت.

---------------------------

تجمع کارگران بازنشسته ایران پوپلین مقابل درب کارخانه

به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران بازنشسته که تعدادشان 200 نفر گزارش شده است علت برگزاری این تجمع را اعتراض به عملکرد سهامداران عمده کارخانه عنوان کردند.
کارگران سهامدار کارخانه ایران پوپلین رشت که همگی‌آن‌ها در حال حاضر بازنشسته شده‌اند؛ مدعی‌اند ازسهامی که از سال 67 تاکنون به آنها واگذار شده هیچ گونه سودی به آن‌ها پرداخت نشده است و سهامدار عمده در خصوص گزارش سالانه و توزیع سود سهام شفاف عمل نمی‌کند.
به گفته یکی ازکارگران بازنشسته، در سال 67سهام کارخانه ایران پوپلین(تولید کننده انواع پارچه‌های پیراهنی، روپوشی، چادری، ملحفه‌ای و پرده‌ای ) از سوی وزارت صنایع دولت وقت درمیان خریدار بخش خصوصی ،دولتی و بیش از 1160 کارگرشاغلی که ازآن زمان تا کنون دراین واحد صنعتی بازنشسته شده اند تقسیم شد ه است.
این کارگران سهامدار در ادامه افزود: درحال حاضر سهام‌داران عمده این کارخانه شرکت‌های سرمایه گذاری بانک ملی، ملت و صادرات هستند وسایر اشخاص حقیقی و حقوقی سهام جزء هستند.
به گفته کارگران سهامدارکارخانه ایران پوپلین بیش از 25 سال است سهامدار این کارخانه هستند که متاسفانه طی این مدت سود سهامی دریافت نکرده‌اند.
آنان با اشاره به بی توجهی مدیریت کارخانه جهت پرداخت سود سهام تصریح کردند: هر موقع برای دریافت سود سهام به کارخانه می رویم می‌گویند که در 25 سال گذشته کارخانه ایران پوپلین سودی نداشته و متضرر بوده است و این درحالیست که این کارخانه دارای منابع سرشاری است و در سالهای گذشته افزایش سرمایه کارخانه ومیزان سودهی آن از سوی مدیران سابق کارخانه گزارش می شده است.
این کارگران بازنشسته ایران پوپلین در خاتمه خواستار رسیدگی جدی مسئولین استانی و کشوری در حل و فصل این موضوع که حق قانونی و مسلم کارگران و بازنشستگان شرکت ایران پوپلین به شمار می رود، شدند.

---------------------------

۲ ماه از مطالبات ۴ ماهه کارگران گسترش مانا ساز پرداخت شد

منابع کارگری در کارخانه گسترش مانا ساز می گویند: طی چند سال گذشته کارفرمای این واحد تولید کننده انواع قطعات سنگین بتنی و فلزی به دلیل ناتوانی های مالی توان پرداخت بموقع دستمزد کارگران وسایر هزینه های کارخانه را نداشت اما به تازگی با تامین شدن منابع مالی دو ماه از معوقات مزدی آنها پرداخت شده است.
به گفته منابع کارگری ایلنا هم اکنون در قسمت تولید قطعات فلزی کارخانه مانا ساز حدود 103 کارگر رسمی قدیمی و قرارداد موقت با سابقه کار می‌کنند که پس از دریافت معوقات مزدی فرودین و اردیبهشت ماه سال جاری هنوز بابت مزد خرداد و تیر ماه بستان کار هستند.
همچنین گفته می‌شود که کارفرمای مانا گستر هم اکنون بابت حق بیمه معوقه این کارگران به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه ،واحد قطعات بتنی این کارخانه نیز در ماه های پایانی سال گذشته (93) تعطیل شد و از آن زمان تاکنون کارگران شاغل در این بخش به سایر قسمت‌های کارخانه منتقل شدند.
کارگران کارخانه مانا ساز مدعی هستند که صرف نظر از آنکه تشدید شدن مشکلات اقتصادی در بروز وضعیت نامناسب کنونی بی تاثیر نبوده است اما در عمل نمی توان تاثیر نوع مدیریت این واحد صنعتی را نیز در بروز مشکلات کنونی بی‌تاثیر دانست.

---------------------------

کشته شدن دو کارگر معدن البرز شرقی در حادثه کار

به گزارش ایلنا کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی می‌گویند که حوالی ساعت 9 صبح روز گذشته (دوشنبه 29 تیر ماه) سه کارگر واحد خدمات تونل شماره 30 منطقه طزره در عمق 300 متری زمین دچار حادثه شده‌اند.
برپایه این اطلاعات هویت این کارگران که دو نفر از آنها در این حادثه کشته شده اند «محمدباقری »،«محمد غیاثی»و «ناصررضوانی» اعلام شده است.
از قرار معلوم آقای رضوانی تنها کارگر جان بدر برده این حادثه هم اکنون براثر شدت جراحات در بیمارستان ولایت دامغان بستری است.
در توضیح علت این حادثه گفته می‌شود کارگران حادثه دیده هنگامی که قصد انتقال چوب به عمق 300 متری تونل را داشتند به دلیل پاره شدن ناگهانی سیم بکسلی که توسط دستگاه «وینچ» (نوعی دستگاه کشنده واگن‌های در سطح شیب دار) به دیواره تونل برخورد می‌کنند.
به گفته منابع خبری ایلنا آقایان باقری و رضوانی اهل وساکن روستای پشت بسطام از توابع شهرستان علی آباد هستند وآقای غیاثی نیز ساکن روستای چار باغ است که امروز مراسم تدفین کشته شدگان برگزار می شود.
منابع خبری ایلنا در معدن زغال سنگ البرز شرقی همچنین درباره حادثه اخیری که در یکی دیگر از واحد های بخش خصوصی معدن طزره اتفاق افتاد ،عنوان کردند: پیش از این حادثه دیگری حدود ساعت 11 صبح روز دوشنبه (22 تیر ماه) دریکی دیگر از بخشهای خصوصی معدن زغال سنگ طزره اتفاق افتاده است.

---------------------------

تجمع صیادان بوشهری در اعتراض به طرح دریابست در مقابل فرمانداری

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، در این تجمع صیادان معترض که تعدادشان دست کم به 50 نفر گزارش شده است خواستار لغو اجرای طرح دریابست در بوشهر هستند که از 17 ماه پیش از سوی اداره شیلات و تعاونی های صیادی بوشهر اجرایی شده است.
طبق اظهارات معترضین ,ظاهرا اجرای طرح دریا بست برای حفظ ذخایر آبزیان در دریا است اما اصلی‌ترین مشکل صیادانی که به صورت قانونی زیر نظر اتحادیه کار می‌کنند این است که برخی افراد همچنان به شیوه‌های غیر معمول و نادرست آبزیان دریایی را صید می‌کنند بطوری که این شیوه غیر قانونی صید باعث از بین رفتن آ بزیان شده است.
به ادعای صیادان بوشهری ,آنها با اجرای طرح دریابست در سواحل بوشهر در حالی از ادامه صید منع شده‌اند که صیادان استان همجوار (خوزستان) هنوز زیر بار اجرای این طرح نرفته‌اند بطوری که هم اکنون بازار صیادی بوشهر پر از آبزیان بویره میگوهای صید شده‌ای است که از خوزستان با قایق های غیرمجاز صید و عرضه می شود.
به ادعای آنان چندین سال است که به دلیل بی‌توجهی برای حفاظت از ذخایر دریا روز به روز مسئله کاهش صید جدی‌تری می‌شود و طبیعی است با توجه به گرانی سوخت و ادوات صید چاره‌ای جز‌‌ رها کردن شغل کنونی برای آنها وجود ندارد

---------------------------

اعتراض کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس به طولانی شدن معوقات مزدی

براساس اطلاعاتی که به نقل از فعالان صنفی کارگری استان هرمزگان در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است این واکنش اعتراضی از حوالی روز 22 تیرماه آغاز و دست کم به مدت دو روز ادامه داشته است.
گفته می‌شود پرداخت نشدن سه ماه معوقات مزدی دلیل اصلی برپایی این اعتراضات صنفی کارگری بوده است.
برپایه این اطلاعات کارگران معترض که از طریق شرکت‌های پیمانکاری نیروی انسانی در این پروژه در حال احداث مشغول کار هستند و دست کم از ابتدای سال جاری بابت معوقات مزدی خود از طلبکار هستند.
همچنین نامناسب بودن وضعیت غذای روزانه، خدمات خوابگاه و امکانات اوژانس پزشکی که برای کارگران شاغل دراین پروژه درنظر گرفته شده است از دیگر دلایل این اعتراض صنفی عنوان شده است.
در عین حال «مردانی» از مسئولان روابط عمومی پالایشگاه ستاره خلیج فارس با تکذیب هرگونه اعتراض صنفی کارگری در مجموعه‌ی کارگاها یا اقامت‌گاه‌های مرتبط با این پروژه در دست ساخت گفت: هیچ مشکلی وجود ندارد و در حال حاضر کارگران مانند روزهای گذشته به فعالیت عادی خود مشغولند.
شمار کارگرانی که در پروژه پالایشگاه ستاره خیلج فارس مشغول کارند تا چند هزار نفر برآورد می‌شود.
عملیات ساخت این پالایشگاه از سال 85 شروع شده و پیش بینی می‌شود که دست کم تا پایان سال جاری بهره برداری از آن طول بکشد.

---------------------------

جنازه یکی از دو کارگر ناپدید شده چینی پیدا شد

به گزارش ایلنا براساس اخباری که تاکنون در ارتباط با حادثه سیل روز گذشته (یکشنبه 28 تیر ماه) در رسانه‌ها منتشر شده است دو کارگر حادثه دیده از جمله کارگران چینی هستند که در منطقه سولقان به سنگان در پروژه احداث آزاد راه تهران شمال مشغول کارند.
برپایه این اطلاعات کارگران مورد نظر در زمان وقوع سیل عصر دیروز در یکی از کانکس‌های مجاور رودخانه سنگان مشغول استراحت بودند که دچار آب‌گرفتگی شدند.
از سوی دیگر براساس همین اخبار از زنبان ابوالفضل قناعتی عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران نقل شده است که در پی این حادثه 20 نفر از شهروندان تهرانی در جاده امامزاده داود، سولقان و سنگان جان خود را از دست داده‌اند

---------------------------

فعالیت نیمه تعطیل واحدهای صنعتی و بیکاری کارگران ادامه دارد

«غلام رضارحمانی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در این شهرک صنعتی و نقاط حومه محورهای تاکستان به زنجان و تاکستان یه قزوین آن دست‌کم نزدیک به 200 واحد تولیدی بزرگ وجود دارد که در حال حاضر تعداد بسیار زیادی از این واحد‌های نیمه تعطیل و کارگران آنها تحت عنوان نیروی مازاد بیکار شده‌اند.
دبیر خانه کارگر تاکستان با ابراز نگرانی از وضعیت به وجود آمده گفت: این شرایط باعث شده است تا در واحدهای نیمه تعطیل پرداخت مطالبات مزدی کارگران با مشکلاتی مواجه شود.
وی گفت: به رکود کشیده شدن واحدهای تولیدی مستقر این منطقه به از تشدید بحران اخیر اقتصادی اخیر مربوط می‌شود و این درحالی است که این واحدهای تولیدی با هدف ایجاد اشتغال احداث شده بودند .

---------------------------

گرفتاری 80 کارگر زغال سنگ شمال شرق برای بازنشستگی پیش از موعد

منابع خبری ایلنا در این واحد معدنی گزارش دادند این 80 کارگران در بخشهای مختلف معدن زغال سنگ شمال شرق مشغول کارند و سخت و زیان آور بودن شغل سازمانی آنها از سوی کمیته بررسی کننده مشاغل سخت و زیان آور تایید شده است.
برابر مقررات تامین اجتماعی کارفرمایان مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور باید بابت بازنشستگی پیش از موعد هر کارگر معادل 4 درصد بیشتر حق بیمه پرداخت کنند و برابر اطلاعات موجود چون کارفرمای معدن زغال سنگ شمال شرق تاکنون به تکلیف قانونی خود در مورد این کارگران عمل نکرده است هم اکنون امکان بازنشستگی پیش از موعد آنها وجود ندارد.
بصورت مشخص گفته می شود که در این واحد معدنی کارفرما از سال 92 تاکنون به تعهد خود در خصوص پرداخت 4 درصد حق بیمه اضافی عمل نکرده است.
به ادعای منابع ایلنا وضعیت به وجود آمده درحالی است که تا مرداد ماه سال جاری تعداد معدنچیان مشمول بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور به حدود 100 کارگر خواهد رسید.
گفته می‌شود دلیل پرداخت نشدن این حق بیمه اضافی کمبود منابع مالی بوده و در عین حال به ادعای منابع ایلنا در برخی موارد مشاهده شده است که در لیست‌های بیمه سمت شغلی کارگران بیمه شده جابجا درج شده و همین مسئله برای بازنشستگی تعداد دیگری از کارگران مشکل آفرین شده است.

---------------------------

20 کارگر دیگر الکترود پارس بیکار شدند

منابع کارگری ایلنا در شهرستان تاکستان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: تعداد 30 نفر از این کارگران در ابتدای سال جاری تعدیل شده بودند که به تازگی نزدیک به 20 کارگر دیگر نیز به جمع آنها اضافه شده‌اند.
برپایه این اطلاعات کارفرمای این واحد تولید کننده الکترودهای جوشکاری بعد از اتمام قرار داد از ورود این کارگران به کارخانه جلوگیری کرده است.
به گفته این منابع کارگری, کارفرما مدعی است این واحد تولیدی به دلیل مشکلات مالی، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل کارفرما قرارداد کار 20 نفر از کارگران را تمدید نکرده است.
طبق اظهارات وی ,این واحد دارای تولید و بازار فروش خوبی است اما در عمل رونق این کارخانه متاثر از بازار ساخت وساز مسکن است که فعلا در حالت رکود قرار دارد

---------------------------

تاخیر سه ماهه کارگران پیمانی ورزشگاه آزادی

منابع خبری ایلنا در ورزشگاه آزادی با اعلام این خبر افزودند: حدود 43 نفر از کارگران تاسیساتی ورزشگاه آزادی که زیر نظر شرکت پیمانکاری «افشین کنترل» فعالیت دارند هنوز دستمزد ماه‌های فروردین ،اردیبهشت وخرداد سال جاری را دریافت نکرده‌اند.
گفته می شود سوابق کاری این 43 کارگر بین 10 تا ۱8 سال بوده و وظیفه شغلی آنها کنترل موتور خانه‌ها وتعمیر تاسیسات و لوله‌های آب گرم ورزشگاه آزادی است.
به ادعای این کارگران شرکت «افشین کنترل» از بدو ورود به مجموعه ورزشی آزادی حقوق کارگران خود را با تاخیر و بدون در نظر گرفتن جوانب قانونی پرداخت می کند.
کارگران می گویند با این شیوه محاسبه و پرداخت دستمزد آنها قادر به تامین هزینه معاش خانواده‌های خود نیستند و از مدیریت دولتی مجموعه ورزشگاه آزادی تقاضا دارند تا بصورت مستقیم با آنها قراردادهای کاری را منعقد کند.

---------------------------

مرگ کارگر بر اثر شکسته شدن شیشه سکوریت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا سرهنگ محمود زاده در تشریح این خبر گفت: در پی دریافت خبری از طریق مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر حادثه منجربه فوت در اطراف بازار پردیس ، مأموران جهت بررسی موضوع به محل اعلامی اعزام شدند.
وی افزود: مأموران با حضور در محل و تحقیقات از شاهدان دریافتند فردی ۴۱ ساله به نام "م-ر" حین جابجایی شیشه سکوریت و شکستن آن به شدت مجروح شد و جان باخت.

---------------------------

۷ میلیون کارگر کمتر از ۷۱۲ هزار تومان مزد می‌گیرند

خبرگزاری تسنیم: بنابر آمار ارائه شده از سوی وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی مبنی بر اشتغال ۷ میلیون نفری کارگران در مشاغل غیررسمی با توجه به گفته های مقامات کارگری می توان گفت این میزان افراد حقوقی کمتر از ۷۱۲ هزار تومان دریافت می کنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، پایین بودن مزد واقعی از علائم مهم گسترش مشاغل غیررسمی است. در شرکت‌های بزرگ و متوسط، شمار شاغلانی که کمتر از حداقل رسمی مزد دریافت می‌کنند، از پوشش بیمه‌های اجتماعی بی‌بهره‌ هستند و برای اضافه‌کاری مزد قانونی دریافت نمی‌کنند؛ همگی نشانه‌های رشد اشتغال غیررسمی است که امروز به شدت نمود دارد.
شناسایی مشاغل غیر رسمی همواره از ضعف های دولت‌ها به حساب آمده است. برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند طی سال‌های اخیر اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، با افزایش هزینه‌های تولید و به تعطیلی کشیده شدن برخی بنگاه‌ها، رشد اشتغال غیررسمی در فعالیت‌های خدماتی را تسریع کرده است.البته گسترش مشاغل غیر رسمی در بازار کاربیشتر در بازار کار زنان نمود دارد.
به گزارش تسنیم، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی چندی پیش از آمار ۷ میلیونی در مشاغل غیر رسمی خبر داد و گفت: از ۲۲ میلیون شاغل در کشور ۱۵ میلیون نفر بیمه هستند که این آمار حاکی از آن است که هفت میلیون نفر در مشاغل غیررسمی فعالیت می کنند.
این در حالی است که غلامرضا عباسی،رئیس کانون های عالی انجمن های صنفی کارگران ایران درباره وضعیت کارگران در مشاغل غیر رسمی می گوید: برخی از کارفرمایان با انعقاد قرارداد سفید امضا در مشاغل غیررسمی اقدام به سواستفاده از کارگر می کند.
وی بیان می‌کند: کارگرانی که در مشاغل غیر رسمی مشغول فعالیت هستند حقوقی کمتر از حداقل وزارت کار دریافت می‌‌کنند و در صورتی که دولت‌ها رسیدگی و ساماندهی کنند می‌توان مانع از ایجاد این موضوع شد.
به گزارش تسنیم، طرحی از هفته آینده در وزارت کار مورد بررسی قرار می گیرد که بر اساس آن کارگران فاقد هویت دارای کارت هوشمند می شوند.
هادی ابوی،دبیر کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران در گفت‌وگو با تسنیم از ایجاد بانک اطلاعاتی از کارگران از هفته آینده خبر داد و گفت: این طرح از هفته اول پس از ماه مبارک رمضان به صورت پایلوت در خراسان رضوی و شهر مشهد آغاز می‌شود و پس از آن در یک دوره زمانی یکساله در کل کشور اجرایی خواهد شد.
وی ادامه داد: کارگران به صورت خود اظهاری پس از اعلام آدرس سایت در هفته آینده به ۱۰دفتر پیشخوان در شهر مشهد مراجعه کنند و پس از آن اطلاعات خود را وارد کنند. متأسفانه بانک اطلاعاتی کاملی از کارگران وجود ندارد و تأمین اجتماعی لیست های بیمه های خویش فرما و غیر اجباری را در سازمان ساماندهی نکرده است.

---------------------------

ریزش معدن طزره جان کارگری را گرفت

به گزارش منابع کارگری ایلنا در معدن زغال سنگ البرز شرقی ، این حادثه در حدود ساعت ۱۱ صبح روز دوشنبه (۲۲ تیر ماه) در معدن طزره این واحد معدنی اتفاق افتاده است.
برپایه این اطلاعات کارگر فوت شده که « محمد گنجی وطن» نام دارم هنگام کمک همکاران خود برای نصب تیرکهای چوبی دچار حادثه شده است.
گفته می‌شود هدف از نصب این تریک‌های چوبی جلوگیری از ریزش دیوراه و سقف تونل معدن بوده است اما در زمان نصب با افتادن ناگهانی چند تکه سنگ بزرگ برسر کارگران این اتفاق می‌افتد.
برپایه این اطلاعات کارگر فوت شده که از ۱۵ سال پیش در این واحد معدنی مشغول کار بود دارای دو فرزند بود و در روستای وطن که از توابع شهرستان آزاد شهر استان گلستان است زندگی می‌کرد.
معدن طرزه که یکی از معادن زیر مجموعه معدن البرز شرقی است در شهرستان شاهرود استان سمنان واقع شده است.

---------------------------

ادامه بیکاری 80 کارگر فصلی معدن طلای آق‌دره

منابع خبری ایلنا در معدن طلای آق‌دره با اعلام این خبر گفتند که این 80 کارگر باقیمانده همان گروه 350 نفری کارگران فصلی هستند که از دی ماه سال گذشته در اعتراض به اخراج خود برای مدت چند روز تجمعات اعتراضی برپا کرده بودند.
برپایه این کارگران از قرار معلوم کارگران فصلی که در سال جاری به استخدام این واحد معدنی درآمده‌اند برخلاف سالهای گذشته دیرتر استخدام شده‌اند.
بصورت مشخص گفته می‌شود که این کارگران همیشه بعد از اتمام تعطیلات نوروزی فعالیت خود را در معدن طلای آق دره آغاز می کردند اما امسال استدام آنها از نمیه دوم اردیبهشت ما شروع شد.
به گفته فعالان صنف کارگری استان آذربایجان غربی به احتمال قوی دلیل طولانی شدن زمان استخدام کارگران فصلی معدن طلای آق دره با اعتراض زمستان سال گذشته آنها مرتبط است اما در عین حال گفته می‌شود که شرکت «پویا زرکان» در مقام پیمانکار معدن دلیل استخدام نکردن باقیمانده کارگران فصلی را «عدم نیاز به کار آنها» عنوان کرده است.
برپایه این اظهارات از مجموع 80 کارگر فصلی بیکار فقط حدود 15 از مقرری بیمه بیکاری استفاده می کنند.
به گفته کارگرانی که این اطلاعات به نقل از آنها در اختیار ایلنا قرار گرفته است جدا از همه این موضوعات در سالهای اخیر بهره برداری از این واحد معدنی با فشارهایی از سوی سازمان محیط زیست همراه بوده است.

---------------------------

نداشتن کمربند ایمنی باعث مرگ کارگر ساختمانی در عسلویه

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه عسلویه می گویند دلیل مرگ «عزیزاله آریائی» کارگر ساختمانی که در حادثه روز گذشته براثر سقوط از داربست جان خود را از دست داد «نداشتن کمربند و تجهیزات فنی» بوده است.
برپایه این اطلاعات این کارگر 22 ساله یاسوجی که به‌عنوان کمک داربست‌زن بر روی پروژه ساختمانی اتاق کنترل فاز در فاز 19 عسلویه مشغول به‌کار بود.
از قرار معلوم در زمان حادثه به این کارگر یاسوجی ماموریت داده می‌شود تا وسیله‌ای را در ارتفاع سازه درحال ساخت جابجا کند به درخواست بر همین اساس گفته می‌شود این کارگر ساختمانی پس از بالا رفتن تا ارتفاع 15 متری به‌دلیل آن‌که هیچ حفاظی نداشت به پائین سقوط می‌کند.
بر اساس اطلاعات به دست آمده کم نیستند کارگرانی که بدون تخصص و آموزش خاص و یا حتی در اختیار داشتن تجهیزات ایمنی ماموریت‌های پرخطر را به سفارش کارفرما یا مسئولان کارگاه انجام دهند.
یکی از کارشناسان ایمنی در تحلیل این‌دست از حوادث کاری اظهار داشت: هیچ‌گونه تعهدی در بخش ایمنی داربست‌ها نیست؛ اهمال‌کاری کارفرما در صدور مجوزهای کاری یا (پرمیت‌ها) دلیل عمده حوادثی از این دست هست.
وی افزود: فشار کارفرما به پیمانکاران برای به پایان رسانده هر چه سریع‌تر پروژه‌ها و راه‌اندازی فاز نیز از دلایل دیگر حوادث کاری است.
این کارشناس ایمنی ادامه داد: فشاری که برای راه‌اندازی سریع فاز بر پیمانکاران وارد می‌شود، حجم‌کار، به‌کارگیری ادوات و ماشین‌آلات و به‌دنبال آن استخدام نیروی انسانی را بالا می‌برد. اما چیزی که ثابت می‌ماند، تیم HSE ثابتی است که کنترل ایمنی همه موارد فوق را دشوار می‌سازد.
وی در پایان عدم‌تعهد مدیریت به اصول ایمنی را عامل اصلی حوادث کاری در منطقه پارس‌جنوبی برشمرد.

---------------------------

محرومیت دو ساله یک کارگر ساختمانی حادثه دیده از خدمات تامین اجتماعی

به گزارش ایلنا آقای «محمدعلی رستمی» که در سالهای اخیر به حرفه‌برق‌کاری ساختمان اشتغال داشته است با به اجرا درآمدن قانون بیمه‌ اجتماعی کارگران ساحتمانی از ابتدای سال 90 تحت پوشش خدمات بیمه اجباری سازمان تامین اجتماعی قرار گرفت تا اینکه در سال تاریخ 24 تیرماه سال 92 در یک پروژه تعمیراتی براثر سقوط از ارتفاع از ناحیه ران چپ دچار شکستگی استخوان می شود.
این کارگر ساختمانی که در آن زمان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار داشته است به استناد گواهی پزشکان ابتدا برای 5 ماه مشمول استراحت می‌شود که در نهایت مدت این استراحت پزشکی برای مدت دو سال تمدید می‌شود.
وی می‌گوید همان زمان وی به استناد اسناد معتبر پزشکی برای دریافت غرامت دستمزد به سازمان تامین اجتماعی مراجعه می کند اما تا به امروز سازمان تامین اجتماعی از پرداخت مزایای قانونی که می بایست به وی پرداخت شود خودداری کرده است.
آقای رستمی در توضیح اتفاقی که در این مدت دو ساله برای وی افتاده است می گوید از قرار معلوم سازمان تامین اجتماعی به استناد بخشنامه موسوم به «16» از پرداخت غرامت دستمزد به کارگران ساختمانی مانند من خودداری می کند.
وی که مدعی است در مدت این بازه دو ساله به غیر از سازمان بخش‌های مختلف سازمان تامین اجتماعی بارها و بارها به دفتر اشخاص مختلفی چون نمایندگان مجلس شورای اسلامی، انجمن‌های صنفی کارگری شهر تهران و حتی خانه کارگر مراجعه کرده است می‌گوید: در این بخشنامه آمده است براساس استعلام به عمل آمده از دفتر حقوقی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور اقدامات ساختمانی از قبیل، نقاشی، لوله‌کشی و قیرگونی و سایر موارد مشابه که عمدتا نیز پس از پایان کار صورت می‌گیرند تعمیرات اساسی تلقی نشده و در فرض غالب در خصوص آنها پروانه صادر نمی شود و برهمین اساس به کارگران بیمه‌شده‌ای که در جریان حوادث مربوط به قبیل فعالیت‌ها دچار آسیب‌دیدگی بشوند خدمات بیمه‌ای ارائه نمی شود.
وی ادامه داد: زمانی که سازمان تامین اجتماعی براساس مدارک سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای برای من به عنوان یک کارگر ساختمانی پرونده بیمه تشکیل داد کسی به من نگفت که برای استفاده از خدمات این سازمان باید حتما در پروژه‌های درحال ساخت کار کنم.
به گفته آقای رستمی کارهای ساختمانی همگی دارای ماهیتی غیر مستمر هستند و به همین دلیل محل کار کارگری که به این حرفه اشتغال دارد مدام در حال تغییر است.
این برقکار ساختمانی گفت: بلاخره همیشه که یک ساختمان را از نو بنا نمی کنند بسیار پیش می‌آید که یک ساختمان پس از تکمیل نیاز به تعمیرات پیدا می کند و برای این کار هم بازهم از کارگران ساختمانی استفاده می‌شود.
وی افزود: افراد مانند من اگر می دانستند که بعد از حادثه قرار است چه اتفاقی برای آنها بیفتند تمام تلاش خود را می‌کردند تا همیشه در پروژه‌های در حال ساخت کارکنند چون بالاخره بابت برخورداری از خدمات سازمان تامین اجتماعی در روز مبادا هزینه ای را پرداخت می کنند.

---------------------------

یک کارگر ساختمانی در عسلویه براثر سقوط از داربست جان باخت

منابع خبری ایلنا در منطقه عسلویه می گویند بامداد امروز یکی از کارگران ساختمانی «شرکت آرمنو» بر اثر سقوط از داربست دچار حادثه شد و جان باخت.
این منبع آگاه گفت: در زمان حادثه این کارگرساختمانی در حال ساخت و ساز ساختمان ویوگالری (اتاق کنترل فاز) بود که از داربست سقوط کرد.
به گفته این منبع آگاه، شرکت آرمنو یکی از پیمانکاران ساختمانی شرکت پتروپارس در فاز 19 عسلویه است که ساخت و سازهای صنعتی این فاز را برعهده دارد.
وی افزود: این پیمانکار ساختمانی در کارنامه ایمنی خود 4 تا 5 مورد حادثه سقوط از ارتفاع را داشته که در آن کارگران مصدوم تا چندین ماه در حالت بیهوشی کامل (کما) قرار داشته‌اند. اطلاعات تکمیلی این خبر منتشر خواهد شد.

---------------------------

ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران سامان کاشی

منابع کارگری در کارخانه سامان کاشی بروجرد به ایلنا گفته اند که مطالبات آنان مربوط به دستمزد ماه‌های تیرو مرداد سال 92 و سه ماهه بهار سال جاری است و علاوه بر آن هنوز 4 ماه از حق بیمه آنها به تامین اجتماعی پرداخت پرداخت نشده است.
برپایه این اطلاعات هم اکنون درکارخانه سامان کاشی 330 کارگر رسمی و قرا دادی مشغول کارند که از این تعداد 54 نفر رسمی ومابقی قرا دادی هستند.
از قرار معلوم در این واحد تولیدی کارفرما هر ماهه به کارگران قول می‌دهد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت می کند اما باوجود روند مطلوب تولید هنوز این وعده محقق نشده است.
در ادامه کارگران سامان کاشی در پیگیری مطالبات معوقه خود به ایلنا گفتند: برای پیگیر‌ مطالبات مزدی خود تاکنون نامه نگاریهای متعددی با دستگاه‌های دولتی داشتیم که تاکنون بی‌نتیجه بوده است

---------------------------

اخراج کارگر کاشی گیلانا به دلیل اعتراض به یک ماهه شدن قرارداد کار

«فرزین لطف علی پور» که از حدود 20 سال پیش در کارخانه کاشی گیلانا مشغول به کار است در خصوص چگونگی اخراج خود به ایلنا گفته است: کارفرما اصرار داشت که با من و سایر همکارانم بصورت یک ماهه قرارداد کار بندد.
وی افزود: سرانجام به دلیل مخالفت‌های من با این شیوه عقد قرارداد در نهایت مسئولان اداری کارخانه کاشی گیلانا به دستور کارفرما از روز 13 تیر ماه کارت حضور و غیاب مرا برداشتند و بدین ترتیب اکنون اخراج شده‌ام.
به گفته این کارگر کاشی گیلانا تا پیش از این مدت اعتبار قرارداد کارگران موقت یک ساله بود که به مرور زمان آن به شش ماه، سه ماه هم رسیده بود.
این کارگر کاشی گیلانا افزود: جدا از موضوع قراردادهای کار یک ماهه‌ کارفرما هنوز دستمزد اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری130 کارگر کاشی گیلانا را پرداخت نکرده است و علاوه بر همه اینها هنوز آنها بابت بخشی از معوقات مزدی گذشته از کارفرما طلبکار هستند.
به گفته آقای لطف علی پور دیگر معوقات مزدی آنها بابت حدود 23 مزایایی است که در فاصله سالهای 89 تا زمستان سال 93 پرداخت نشده است.
او همچنین در خصوص تشکیل شدن نهاد صنفی در کارخانه کاشی گیلانا گفت: آخرین دوره شورای اسلامی کار کارخانه کاشی گیلانا در سال ۸۳ به پایان رسید اما از آن سال دوره جدید هنوز به دلیل حد نصاب نرسیدن تشکیل نشده است.

---------------------------

محرومیت دو ساله یک کارگر ساختمانی حادثه دیده از خدمات تامین اجتماعی

به گزارش ایلنا آقای «محمدعلی رستمی» که در سالهای اخیر به حرفه‌برق‌کاری ساختمان اشتغال داشته است با به اجرا درآمدن قانون بیمه‌ اجتماعی کارگران ساحتمانی از ابتدای سال 90 تحت پوشش خدمات بیمه اجباری سازمان تامین اجتماعی قرار گرفت تا اینکه در سال تاریخ 24 تیرماه سال 92 در یک پروژه تعمیراتی براثر سقوط از ارتفاع از ناحیه ران چپ دچار شکستگی استخوان می شود.
این کارگر ساختمانی که در آن زمان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار داشته است به استناد گواهی پزشکان ابتدا برای 5 ماه مشمول استراحت می‌شود که در نهایت مدت این استراحت پزشکی برای مدت دو سال تمدید می‌شود.
وی می‌گوید همان زمان وی به استناد اسناد معتبر پزشکی برای دریافت غرامت دستمزد به سازمان تامین اجتماعی مراجعه می کند اما تا به امروز سازمان تامین اجتماعی از پرداخت مزایای قانونی که می بایست به وی پرداخت شود خودداری کرده است.
آقای رستمی در توضیح اتفاقی که در این مدت دو ساله برای وی افتاده است می گوید از قرار معلوم سازمان تامین اجتماعی به استناد بخشنامه موسوم به «16» از پرداخت غرامت دستمزد به کارگران ساختمانی مانند من خودداری می کند.
وی که مدعی است در مدت این بازه دو ساله به غیر از سازمان بخش‌های مختلف سازمان تامین اجتماعی بارها و بارها به دفتر اشخاص مختلفی چون نمایندگان مجلس شورای اسلامی، انجمن‌های صنفی کارگری شهر تهران و حتی خانه کارگر مراجعه کرده است می‌گوید: در این بخشنامه آمده است براساس استعلام به عمل آمده از دفتر حقوقی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور اقدامات ساختمانی از قبیل، نقاشی، لوله‌کشی و قیرگونی و سایر موارد مشابه که عمدتا نیز پس از پایان کار صورت می‌گیرند تعمیرات اساسی تلقی نشده و در فرض غالب در خصوص آنها پروانه صادر نمی شود و برهمین اساس به کارگران بیمه‌شده‌ای که در جریان حوادث مربوط به قبیل فعالیت‌ها دچار آسیب‌دیدگی بشوند خدمات بیمه‌ای ارائه نمی شود.
وی ادامه داد: زمانی که سازمان تامین اجتماعی براساس مدارک سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای برای من به عنوان یک کارگر ساختمانی پرونده بیمه تشکیل داد کسی به من نگفت که برای استفاده از خدمات این سازمان باید حتما در پروژه‌های درحال ساخت کار کنم.
به گفته آقای رستمی کارهای ساختمانی همگی دارای ماهیتی غیر مستمر هستند و به همین دلیل محل کار کارگری که به این حرفه اشتغال دارد مدام در حال تغییر است.
این برقکار ساختمانی گفت: بلاخره همیشه که یک ساختمان را از نو بنا نمی کنند بسیار پیش می‌آید که یک ساختمان پس از تکمیل نیاز به تعمیرات پیدا می کند و برای این کار هم بازهم از کارگران ساختمانی استفاده می‌شود.
وی افزود: افراد مانند من اگر می دانستند که بعد از حادثه قرار است چه اتفاقی برای آنها بیفتند تمام تلاش خود را می‌کردند تا همیشه در پروژه‌های در حال ساخت کارکنند چون بالاخره بابت برخورداری از خدمات سازمان تامین اجتماعی در روز مبادا هزینه ای را پرداخت می کنند.

---------------------------

سرگردانی کارگران کاشی خزر برای دریافت مطالبات مزدی

این منابع به ایلنا گفتند: کارخانه کاشی خزر که با در دو واحد مجزا در شهرک صنعتی رشت فعالیت دارد به دلیل کمبود نقدینگی، توان پرداخت حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی کارخانه را ندارد وبه همین دلیل کارگران این واحد صنعتی از شب سه شنبه (16 تیر ماه)تا ظهر روز پنجشنبه (18 تیر ماه) دست از کار کشیده ودر محوطه کارخانه تجمع کرده بودند.
طبق اظهارات کارگران، این اعتراض صنفی کار کارگران کاشی خزر در نهایت با وساطت برخی مسئولان استانی همانند معاونت بر نامه ریزی استانداری گیلان ورئیس اداره کار تا وصول مطالبات بصورت موقت خاتمه یافته است.
کارگران با بیان اینکه معوقات حقوقی شان مربوط به ماه‌ خرداد می‌شود، در خصوص سایر مطالبات مزدی خود، افزودند: که علاوه بر دستمزد، سایر مزایای جانبی همچون سنوات سالهای 91 تا 93، عیدی پاداش 93 و بن نیمه سال 91 وکامل 92 را نیز دریافت نکرده‌اند.
علاوه بر تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران کاشی خزر، برخی از کارگران این واحد تولیدی از کوتاه بودن قرارداد کار شان ابراز نگرانی می کنند چنانچه از آذر ماه سال گذشته وضعیت شغلی آنها نامشخص است.
همچنین به دلیل معلق بودن وضعیت شغلی کارگران کارفرما با همکاری اداره کار از آذر ماه تا فروردین ماه سال جاری هر ماه با بکار گیری 120 نفر از کارگران سایر کارگران را به مرخصی های اجباری فرستاده و بابت ایام مرخصی به آنها حقوقی پرداخت نکرده است.
کارگران کارخانه کاشی خزرهمچنین می‌گویند که کارفرما هر ماهه به کارگران قول می‌دهد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت کند که باوجود روند مطلوب تولید به بهانه فقدان نقدینگی هنوز مطالبات آنها پرداخت نشده است.

---------------------------

اشتغال دو هزار کارگر پلی اکریل اصفهان از امروز متوقف شد

منابع کارگری در کارخانه پلی اکریل ایران گفتند: صبح امروز اداره گاز شهرستان مبارکه با قطع گاز کارخانه پلی اکریل فعالیت تولیدی آنان را با دو هزار کارگر متوقف کرده است. کارگران با بیان اینکه در این واحد صنعتی حدود دوهزار کارگر با سابقه مشغول کار هستند افزودنذ: هم اکنون این واحد‌ها به مدت نامعلومی تعطیل اعلام شده‌اند و کارگران شاغل در این واحد صنعتی با شنیدن این خبر دچار سرگردانی شده‌اند.
کارگران درباره میزان مطالبات اداره گاز گفتند: از قرار معلوم میانگین مطالبات اداره گاز شهرستان مبارکه از کارخانه پلی اکریل حدود 30 میلیارد تومان است که این واحد توانایی پرداخت آن را به صورت یکجا ندارند.
به گفته کارگران این واحد صنعتی قطع ناگهانی گاز بدون اطلاع مسئولان کارخانه خسارات جبران ناپذیر زیادی را به این کارخانه وارد کرده است بطوریکه طبق برآوردهای اولیه این واحد هم اکنون حدود 4 میلیارد تومان خسارت دیده است.
همپچنین به ادعای کارگران کارخانه پلی اکریل قطع ناگهانی گاز منجر به خود سوزی پلیمر ونشت گازسینانور در بخش اکریلیک شده که این اتفاق می تواند منجربه یک فاجعه زیست محیطی شود.
به گفته کارگران ؛افزایش سرسام آور قیمت گاز، توان تولید را از کارخانه پرواکریل وسایر کارخانه ای تولیدی وصنعتی گرفته است

---------------------------

انتظار ۴ ساله کارگران قفل‌کار قزوین برای ۹ ماه مطالبات مزدی

برپایه این اطلاعات که به نقل از کارگران کارخانه قفل کار در اختیار خبرنگار ایلنا گذاشته شده است؛ کارفرمای این واحد تولیدکننده قفل و یراق آلات درب‌های چوبی هر ماه مبالغ کمی را بصورت علی‌الحساب بابت مطالبات مزدی کارگران پرداخت می کند.
بر اساس این گزارش، بی‌نظمی‌های پرداخت حقوق کارگران این واحد تولیدی که در شهرک صنعتی البرز قرار دارد از سال 89 آغاز شده است و تا امروز نزدیک به پنج سال از انباشت معوقات مزدی این چهل کارگر می‌گذرد.
به گفته کارگران تنها ماه گذشته مبلغ 50 هزار تومان به آنها بصورت علی‌الحساب پرداخت شده است و علاوه بر آن حدود 9ماه حق بیمه آنها (از مهر ماه سال 93 تاکنون) نیز هنوز به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
منابع ایلنا می‌گویند هرچند تا به این لحظه از بابت تمدید دفترچه‌های بیمه مشکلی پیش نیامده است اما دسترسی به سوابق کاری کارگران کارخانه برای استفاده از امتیاز بازنشستگی غیرقابل ممکن است.
گفته می‌شود تعداد کارگران کارخانه قفل کار حدود 40 نفر می‌شود که از این تعداد 11 کارگر رسمی و مابقی با قرارداد موقت مشغول به کارند.
کارگران قفل کار می‌گویند، با وجود اینکه وضعیت فروش و تولید این کارخانه مطلوب است اما از زمان روی کار آمدن مدیریت فعلی وضعیت پرداخت حقوق و دستمزد کارگران با مشکل مواجه شده است و این وضعیت درحالی است که کارفرما در شروع سال جاری تعداد 30نفر از کارگران کارخانه قفل کار را با هدف بهبود جبران معوقات مزدی اخراج کرده است.
به ادعای این کارگر آنها تا به امروز در خصوص جبران مطالبات عقب افتاده خود بارها به مسئولان دولتی مستقر در قزوین همانند استانداری ،فرمانداری ،اداره کار و ... مراجعه و با آنها نامه نگاری کرده اما تاکنون هیچگونه اقدام مشهودی برای حل مشکل پیش نیامده است.

---------------------------

پایان اعتراض کارگران سیمان کارون با وعده پرداخت مطالبات

به گفته ی منابع کارگری ایلنا، با توافقی که روز گذشته در چهاردهمین روز اعتصاب بین اعضای هیات مدیره و کارگران سیمان کارون حاصل شد، قرار بر این شد بعد از پایان تعمیرات کوره کارخانه مزد کارگران پرداخت شود.
کارگران این واحد صنعتی می‌گویند برهمین اساس همه کارگران کارخانه سیمان کارون با اعتماد تا با پایان یافتن تعمیرات کارخانه که دست کم یک ماه طول می کشد موقتا به اعتصاب از کار خود پایان دادند اما زمانی که متوجه شوند وعده های کارفرما محقق شدنی نیست مجددا به اعتراض صنفی خود ادامه می دهند.
کارگران معترض سیمان کارون از بخش‌های مکانیک ،بهربرداری ،اداری ، تولید ، فنی وسایر بخشها هستند که سه ماه است که حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند وبه همین دلیل از صبح روز شنبه (ششم تیرماه) تا پایان روز گذشته (بیستم تیر ماه)همزمان با آغاز فصل تعمیرات سالیانه دست از کار کشیده وهر روز در محوطه کارخانه تجمع می کنند

---------------------------

خودسوزی یک کارگر نان فانتزی پس از نزاع با کارفرما

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا این حادثه شب گذشته مقارن ساعت 20:30 دقیقه در خیابان امام رضا شهر مشهد رخ داده است.
گفته می‌شود که در این حادثه کارگر زنی که در یک کارگاه نان فانتزی به دنبال اختلافات صنفی با کارفرمای سابق خود با ریختن بنزین بر روی سرش اقدام به خود سوزی می‌کند که خوشبختانه با اقدام به موقع نیرو های مردمی بعد از انتقال به بیمارستان نجات می یابد.
‌طبق گزارش سرپرست ایستگاه شماره 32 سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی مشهد زن جوان دچار سوختگی سطحی شده ودر حال حاضردر بیمارستان بستری است.

---------------------------

تاخیر سه ماهه در پرداخت حقوق ۱۰۰ مهماندار«راه آهن شرق»

منابع کارگری ایلنا در راه آهن شرق گزارش داده‌اند این کارگران که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «جهان گلشن امین» به کارهای خدمات دهی به مسافران (مهمانداری) در محور تهران به طبس مشغول‌اند در 3ماه گذشته علاوه بر مبالغی بسیار کم بصورت الحساب حقوقی دریافت نکرده‌اند.
به گفته کارگران که از 4 تا 15 سال دارای سابقه کار هستند، کار معوقات حقوقی نیروی کار این واحد صنعتی در ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد به تعویق افتاده است.
آنها در عین حال می‌گویند که تا پیش از آبان ماه سال 93 حدود 50 نفر از آنها از طریق شرکت پیمانکاری «نادر کاران فردا» در همین مجموعه مشغول کار بودند که در نهایت مسئولان این شرکت پیمانکاری هنوز بابت 2 سال سنوات و20 روز معوقه به آنها بدهکارند تا به امروز هیچ مسئولی پاسخگوی آنها نبوده است.
بنا بر ادعای کارگران، پیمانکار کنونی راه آهن شرق که از آبان ماه سال گذشته تمامی کارگران مهماندار را در استخدام خود دارد در مورد پرداخت مطالبات جاری این کارگران مدعی است که به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع همه مطالبات مزدی را ندارد.
به گفته کارگران مهماندار راه آهن شرق تهران به تعویق افتادن مطالبات مزدی آنها درحالی است که ظاهرا شرکت رجا بصورت منظم صورت وضعیت‌های پیمانکار را پرداخت می کند.
آنها می‌گویند در حال حاضر به غیر از سه ماه مزد پرداخت نشده حق بیمه‌های آنها نیز هر بار با یک تا دو ماه تاخیر به حساب سازمان تامین اجتماعی ریخته می‌شود

---------------------------

بدقولی کارفرما سیمان کارون اعتراض کارگران را به روز چهاردهم کشاند

براساس اطلاعاتی که از سوی منابع کارگری این کارخانه در اختیار ایلنا قرار گرفته است ؛ قرار بود روز گذشته (19 تیر ماه ) طبق وعده ای که پیشتر کارفرما درحضور فرماندار به کارگران داده بود بخشی از مطالبات کارگران پرداخت شود.
کارگران این واحد صنعتی می‌گویند برهمین اساس همکاران واحد مکانیک روز گذشته آماده بودند تا با پایان یافتن اعتراض 13 روزه همکاران خود تعمیرات کارخانه را برای مدت یک ماه آغاز کنند اما زمانی که متوجه شدند وعده های کارفرما محقق شدنی نیست مجددا به اعتراض صنفی خود ادامه دادند.
کارگران معترض سیمان کارون از بخش‌های مکانیک ،بهربرداری ،اداری ، تولید ، فنی وسایر بخشها هستند که سه ماه است که حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند وبه همین دلیل از صبح روز شنبه (ششم تیرماه) همزمان با آغاز فصل تعمیرات سالیانه دست از کار کشیده وهر روز در محوطه کارخانه تجمع می کنند.
معترضان در عین حال مدعی هستند که کارفرما با ایجاد دو دستگی در بین کارگران سعی دارد آخرین حربه های خود را در شکستن اعتصاب کارگران سیمان کارون بکار گیرد.
به ادعای کارگران سیمان کارون همه مسئولان بویژه مسئولان استان و شهرستانی از موضوع اعتصاب کارگران قرار دادی و رسمی سیمان کارون با خبرند اما تاکنون مطالبات آنها بر زمین مانده است.
این کارگران می‌گویند ما به دنبال تامین هزینه زندگی خانواده‌های‌مان هستیم و از مسئولان استان خوزستان انتظار داریم که مشکلات زندگی بدون دریافت سه ماه حقوق را درک کنند.

---------------------------

کشته شدن یک کارگر ساختمانی با سقوط از طبقه پنجم

به گزارش ایلنا ؛ این حادثه عصر دیروز (19 تیر ماه) زمانی رخ داد که یک کارگر 25 ساله افغان بنام« بسم الله احمدی» حین انجام کار از پنجم یک ساختمان نیمه کاره در منطقه فرهنگ شهر دزفول دچار حادثه شده و سقوط می کند.

---------------------------

مرگ تنها کارگر حادثه دیده پتروشیمی مارون

براساس این اطلاعاتی که از سوی فعالان صنفی کارگری در اختیار ایلنا قرار گرفته است آقای محمدی تنها کارگری که در حادثه آتشسوزی اخیر پتروشیمی مارون آسیب دید.
وی که از کارگران شاغل در پتروشیمی مارون بود پیشتر در حادثه آتشسوزی که در تاریخ نهم تیرماه اتفاق افتاد دچار آسیب شده بود.
گفته می‌شود آقای محمدی که پس از حادثه برای درمان به تهران اعزام شده بود ساعتی پیش در بیمارستان شهید چمران درگذشت.
براساس خبری که پس از حادثه در رسانه‌ها منتشر شده بود آقای محمدی به خاطر تلاشی که در زمان حادثه تلاش برای جلوگیری از گسترش شعله‌های آتش کرده بود دچار سوختگی شد.
تلاش ایلنا برای گفتگو با منابع رسمی از جمله اعضای خانواده آقای محمدی، مسئولان پتروشیمی مارون و مقامات بیمارستان چمران ادامه دارد.

---------------------------

جزئیات حادثه کشته شدن کارگر پتروشیمی مارون از زبان برادرش

به گزارش ایلنا، «ایمان محمدی» برادر «شهرام محمدی» کارگر تعمیرکاری که روز گذشته بر اثر جراحت ناشی از انفجار روز نهم تیرماه پتروشیمی مارون درگذشت می گوید: برادر من در زمان مرگش حدودا 34 ساله و دارای 4 فرزند بود که نزدیک به 13 سال در واحد تاسیسات مربوط به گاز هگزان کار می‌کرد.
او در توضیح اتفاقی که منجر به مرگ برادرش شد می‌گوید: اینطور شنیده‌ایم که در روز حادثه شهرام مشغول بستن شیر مخزن اصلی بود که بخارت گاز هگزان متصاعد شده به بالا تنه وی پاشیده می‌شود و در نهایت بر اثر ایجاد جرقه پیکر وی در شعله های آتش می سوزد .
آقای محمدی ادامه می‌دهد : برادرم پس از سوختگی چندروز در بیمارستانی در بندر امام بستری شد و در ادامه به بیمارستان شهید چمران در تهران منتقل شد که در نهایت روز گذشته تلاش پزشکان برای نجات وی بی نتیجه ماند.
او در ادامه در خصوص جزئیات مرگ آقای شهرام محمدی گفت: به گفته پزشکان معالج وی به دلیل شدت سوختگی امکان دیالیزم برایش وجود نداشته وبلاخره در نوزدهمین روز از ماه مبارک رمضان به دلیل از کار افتادن فعالیت کلیه ها یش وافت فشار خون فوت می کند.
به گفته آقای محمدی از قرار معلوم در گزارش‌های رسمی به فعالیت جرثقیلی که روز حادثه در مجاروت محل کار بردارش مشغول فعالیت بوده اشاره شده است.
وی گفت: با وجود آنکه همه جزئیات حادثه از سوی مراجع قانونی تایید شده است امیدواریم برای امروز (شنبه 20 تیر ماه) بتوانیم پس از طی مراحل قانونی جنازه برادرم را برای تدفین از پزشکی قانونی تحویل و به زادگاهش در شهرستان ایذه منتقل کنیم.

---------------------------

توضیحات کارخانه ذوب آهن اصفهان در مورد حادثه امروز

«مرادیان» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: اینکه گفته می‌شود دلیل احتمالی وقوع حادثه به افتادن توده‌ای از مواد مذاب به داخل پاتیل‌های حاوی آهن آلات قراضه مربوط می شود درست نیست و در حال حاضر فعالیت این واحد صنعتی ادامه دارد.
این مقام مسئول افزود: در کارخانه ذوب آهن اصفهان تمامی فعالیت‌ها بصورت مکانیزه انجام می‌شود و از سوی دیگر واحدی که حادثه صبح امروز در آن اتفاق افتاده است پس از تعمیرات اخیر برای بهره‌برداری چندین نوبت مورد استفاده قرار گرفته است .
وی بابیان اینکه این حادثه از اتفاقات نادر محسوب می شود ادامه داد: ممکن است برخی افراد از جمله همکاران خودمان در مجموعه ذوب آهن اصفهان در خصوص این حادثه تحلیل‌های داشته باشند که تا اتمام بررسی‌های کارشناسی نمی‌توان آنها را قطعی و درست قلمداد کرد.
مسئول روابط عمومی کارخانه ذوب آهن اصفهان همچنین در مورد وضعیت مصدومان این حادثه گفت: در حا حاضر سه کارگر مصدومی که براثر انفجار صبح امروز به شدت آسیب دیده اند در بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان بستری هستند تا مقدمات اعزام آنهاها برای درمان به کشور آلمان فراهم شود.
مرادیان بابیان اینکه کارخانه ذوب آهن اصفهان بهترین امکانات پزشکی استان اصفهان را در اختیار دارد افزود: تمامی قربانیان حادثه امروز از کارگرانی بودند که در ذوب ‌اهن اصفهان مشغول کار می کردند و بنابراین بعد از حادثه به وضعیت آنها و خانواده‌هایشان رسیدگی خواهد شد.
وی همچنین در مورد وضعیت دیگر کارگران مصدوم گفت: تاکنون یکی از کارگران پس از تکمیل درمان سرپایی به منزل منتقل شده است و دو کارگر مصدوم دیگر هم به زودی پس از تکمیل درمان سرپایی مرخص می‌شوند.
وی همچنین در خصوص وضعیت خانواده‌های سه کارگر کشته شد گفت: در این خصوص ذوب آهن اصفهان خود را موظف می‌داند تا پیگیر تمامی نیازها و مطالبات مروبط به برگزاری مراسم‌ و مسائل قانونی و حقوقی بازماندگان باشد.

---------------------------

دلیل احتمالی حادثه ذوب‌آهن اصفهان مشخص شد

برپایه اطلاعاتی که به نقل از کارگران کارخانه ذوب آهن اصفهان در اختیار ایلنا قرار گرفته است؛ در قسمت کونورتور شماره دو واحد فولاد سازی ذوب آهن اصفهان سنگ آهن ذوب شده از داخل کوره بیرون آمده و برای ساخت شمش‌های آلیاژی به داخل ظرف‌های بزرگی که «پاتیل» نامیده می‌شوند ریخته می‌شود.
به گفته منابع ایلنا بصورت معمول همیشه از قبل در داخل این پاتیل‌ها مقداری آهن آلات قراضه وجود دارد تا براثر حرارت مواد مذابی که بعدا به آنها اضافه می‌شود ذوب شده و در ترکیب با سایر مواد افزودنی در فرآیند ساخت آلیاژها مورد استفاده قرار بگیرند.
کارگران ذوب آهن اصفهان همچنین در توضیحی مواد مذابی که از کوره ذوب آهن بیرون می‌آید؛ یادآور شده‌اند همواره در سطح بالایی این مواد لایه‌‌ای اصلاحا «سرباره» نامیده می‌شود قرار دارد که مواد تشکیل دهنده آن را معمولا ناخالصی‌های شامل می شوند.
آنها می‌گویند ممکن است مقداری از این سرباره در قسمتی از مسیر انتقال گیر کند و برای همین همیشه تعدادی از کارگران وجود دارند که با مشاهده این وضع از دستگاه‌های جوش و برش استفاده می‌کنند تا توده شکل گرفته از سرباره را جداکنند.
این کارگران می‌گویند آنطور که آنها مطلع شده‌اند در جریان حادثه امروز نیز مقداری توده سرباره در مسیر انتقال مواد مذاب ایجاد می‌شود و در ادامه گروهی از کارگران با استفاده از ابزار‌های جوش و برش مشغول جدا سازی آن می‌شوند که نهایت توده ایجاد شده به داخل یکی از پاتیل‌ها سقوط کرده و این حادثه اتفاق می‌افتد.
به گفته آنها در مورد چرایی این انفجار باید معلوم شود که در زمان افتادن مواد مذاب به داخل پاتیل چه مواد افزودنی دیگری نیز به غیر از آهن قراضه در داخل آن وجود داشته است.
این اظهارات در حالی است که پیشتر «مرادیان» سرپرست ارتباطات و اطلاع رسانی ذوب آهن اصفهان در توضیح این حادثه به رسانه‌ها گفته بود: انفجار صبح امروز به دلیل فعل و انفعالات شیمیایی بوده است.
در خبری که به نقل از وی در رسانه‌ها منتشر شده با اشاره به سابقه چنین اتفاقی آمده است: با توجه به اینکه بخشی از کار در کارخانه با قراضه‌های آهن است که اگر در این قراضه‌ها کمی ناخالصی مثل آب وجود داشته باشد به هنگام پرس احتمال وقوع انفجار پیش می‌آید چرا که به هنگام پرس کردن قراضه‌های آهن و عمل اکسیدزدایی اگر آب یا روغن در این قرضه ها باشد انفجار پیش می‌آید.
همچنین به گفته این مقام مسئول کارخانه ذوب آهن اصفهان در جریان حادثه امروز سه کارگر کشته و شش کارگر دیگر مجروح شده‌اند که از میان آنها قرار است سه کارگر به دلیل بالا بودن میزان جراحت به آلمان منتقل شوند و سه کارگر دیگر بصورت سرپایی مداوا شده‌اند.
این اظهارت در حالی است که پیشتر بنابر اعلام کارخانه ذوب‌آهن اصفهان در قسمت کونورتور شماره دو واحد فولاد سازی این واحد صنعتی (قسمتی که حادثه صبح امروز در آن اتفاق افتاده است) عملیات تعمیرات اساسی انجام گرفته بود.

---------------------------

انفجار در ذوب آهن اصفهان به فاصله کمی از تعمیر سالانه رخ داد

برپایه اطلاعاتی که به نقل از کارگران این واحد صنعتی در اختیار ایلنا قرار گرفته است؛ عملیات تعمیرات اساسی واحد کنورتور شماره دو کارخانه ذوب آهن اصفهان (قسمتی از خط تولید کارخانه ذوب آهن اصفهان که انفجار صبح امروز در آن اتفاق افتاده است) از حدود دو هفته پیش آغاز شده بود و قرار بود تا همین روزها با تمام شدن آن بهره‌برداری دوباره از واحد مذکور آغاز شود.
این منابع می‌گویند با حادثه امروز صبح؛ بهره‌برداری از این قسمت از خط تولید کارخانه تا برطرف کردن خسارت‌های ناشی از انفجار باردیگر به تاخیر خواهد افتاد.
به گفته منابع ایلنا در جریان عملیات تعمیرات اساسی این بخش از کارخانه ذوب‌آهن اصفهان؛ کارگران زیادی مشغول کار بودند که برخی از آنها در استخدام خود مجتمع و برخی دیگر در استخدام شرکت‌های پیمانکاری قرار داشتند.
برپایه اخباری که صبح امروز توسط رسانه‌های مختلف منتشر شده است در این حادثه تاکنون سه کارگر کشته و دو نفر دیگر مجروح شده‌اند.

---------------------------

کشته شدن سه کارگر ذوب‌آهن اصفهان براثر انفجار

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا در خبری که در این رابطه به نقل از یک منبع آگاه در رسانه‌ها منتشر شده زمان وقوع این حادثه در حدود ساعت 4 بامداد اعلام شده است.
این منبع گفت: انفجار سه کشته و چهار مصدوم داشته و مصدومان آن به بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان انتقال یافته اند.
گفته می شود این سانحه در حین ذوب ضایعات در کوره رخ داده است.
فرماندار شهرستان لنجان استان اصفهان نیز وقوع این انفجار را تایید و بیان جزییات آن را موکول به دریافت گزارشهای دقیق کرد.
شرکت ذوب آهن اصفهان که در 30 کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد از تولید کنندگان محصولات فولادی از جمله آهن، تیرآهن، مفتول، میلگرد و محصولات شیمیایی از جمله کک و سولفات آمونیم است.

---------------------------

تعویق ۴ ماه حقوق کارگران کومه ایران در قزوین

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولید قابلمه گزارش داده‌اند معوقات حقوقی کارگران مربوط به اسفند ماه سال گذشته وسه ماه فروردین ,اردیبهشت وخرداد سال جاری است. علاوه بر تعویق حقوق، بخش قابل توجهی از حق بیمه کارگران به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است.
کارگران می‌گویند طی دو سال اخیر که این واحد تولیدی از سوی مالک به کارفرمای جدید اجاره داده شده است و در حال حاضر به دلیل مشکل نقدینگی تعویق سه تا چهار ماهه حقوق کارگران به به روال عادی تبدیل شده است.
به گفته آنان مطالبات معوقه کارگران کومه ایران در حالی به تاخیر افتاده است که پیشتر در سال 85 این واحد تولیدی به دلیل افزایش بدهی های مالی وزیان ده بودن منحل اعلام شد اما با شکایت تعدادی از کارگران رسمی به دیوان عدالت اداری تا امروز انحلال این کارخانه با رای بازگشت بکار کارگران رسمی به تاخیر افتاده است.

توضیحات کارفرما
در این رابطه،آقای «راسخ» قائم مقام مدیر عامل کارخانه کومه ایران ضمن تایید تعویق حقوق کارگران این کارخانه ، دلیل تعویق حقوق کارگران را مشکلات نقدینگی عنوان کرد.
وی گفت: این تعداد از کارگران در حالی خواستار مطالبات خود هستند که هر ماهه بخشی از حقوق قانونی خود را به صورت الحساب دریافت کرده اند .
به گفته وی , کارخانه کومه ایران یکی از معتبرترین واحدهای تولید ی است که از سال 85 به دلیل مشکلات مالی وزیان ده بودن تولید منحل اعلام شد و در حال حاضر با وجود همه مشکلاتی که در زمینه تولید و عرضه محصولات داریم تمام تلاش خود را برای به روز کردن مطالبات کارگران این کارخانه انجام می دهیم.
او مجموع کارگران کارخانه کومه ایران را 10 نفر ذکر کرد که از این تعداد 6 نفر به صورت رسمی و مابقی به صورت قرار داد موقت در این واحد مشغول بکارند.
طبق اظهارات وی کارگران رسمی کارخانه بعد از اعلام انحلال کارخانه کومه ایران در سال 85 به دیوان عدالت اداری شکایت کردند واین موضوع باعث تاخیرانحلال کارخانه تا به امروز شده است.
به گفته وی حدود 20 کارگر رسمی این کارخانه بعد از شکایت به دیوان همه مطالبات قانونی خود را از کارخانه دریافت کرده و تسویه حساب شده اند در این بین فقط یک الی دو کارگر باقی مانده اند که هنوز تسویه نشده اند وحتی بخشی از اموال کارخانه توسط یکی از کارگران مصادره شده است.
قائم مقام مدیر عامل کارخانه کومه ایران در خاتمه با اظهار امیدواری در حل مشکلاتی که باعث نگرانی کارگران کارخانه کومه ایران شده است در مورد بدهی کارخانه به تامین اجتماعی گفت: این واحد حدود 75میلیون تومان به تامین اجتماعی بدهی دارد.

---------------------------

معرفی 50 کارگر ایران برک به بیمه بیکاری

منابع خبری ایلنا در استان گیلان می‌گویند که کارفرمای ایران برک با هماهنگی فرمانداری و اداره کار رشت این تعداد از کارگران برای تسویه حساب به پنج گروه تقسیم کرده‌است و براین اساس اعضای هرگروه می‌بایست در روزهای 15، 18، 22، 24 و 29 تیرماه به واحد مالی کارخانه مراجعه کنند.
براساس این اظهارات در روزهای اخیر کارفرمای ایران برک با کمک گروهی از کارگران این واحد تولیدی خطوط تولید کارخانه را راه‌اندازی کرده است و در حال حاضر شنیده می‌شود که از کارگران سابق این کارخانه نیز دعوت به کار شده است.
منظور از کارگران سابق کارخانه ایران برک رشت افرادی است که در سالهای اخیر از طریق بازنشستگی یا تمدید نشدن قرارداد کار به همکاری آنها با کارخانه ایران برک خاتمه داده شده است و گفته می‌شود که این کارگران بصورت مشروط برای بازگشت به کار اعلام آمادگی کرده‌اند
همچنین گفته می‌شود که طبق تقسیم بندی صورت گرفته روز گذشته کارگرانی که در گروه نخست تسویه حساب جای دارند برای دریافت مطالبات مزدی خود به کارخانه مراجعه کردند اما در نهایت مطلع شدند ارزش ریالی چک‌های بانکی که توسط کارفرما بابت تسویه حساب آنها صادر شده است از ارزش واقعی مطالبات مزدی آنها کمتر است.
برپایه این اطلاعات کارگران مورد نظر در نهایت بدون دریافت چک و امضا اوراق تسویه حساب محل شرکت را ترک کرده‌اند.
کارگرانی که به تازگی برای تسویه حساب فراخوانده شده اند می‌گویند که حاضرند تا در ازای دریافت به روز تمامی مطالبات مزدی خود تسویه حساب کنند اما حاضر نیستند تا مانند دیگر همکارانی که پیشتر تعدیل شده‌‌ بودند تا مدت نامعلوم منتظر پرداخت مطالبات خود بمانند.
این کارگران یادآور می‌شوند بصورت مشخص در فاصله شهریور 93 تا بهار سال جاری نزدیک به 30 نفر از همکاران سابق آنها تعدیل شده‌اند اما هنوز معوقات مزدی آنها پرداخت نشده است.
ازسرگیری فعالیت کارخانه ایران برک و معرفی شدن حدود 50 کارگر باسابقه این واحد تولیدی به صندوق بیمه بیکاری در حالی است که 120 کارگر ایران برک در اعتراض به پرداخت نشدن هشت ماه معوقات مزدی از حدود 50 روز پیش فعالیت این واحد تولیدی را متوقف کرده بودند.

---------------------------

کارگر جوان ۱۹ ساله بر اثر پاره شدن سیم بالا بر درچاه کشته شد

به گزارش ایلنا روز گذشته (15 تیر ماه ) یک کارگر 19 ساله تبعه افغانستان، هنگام کار در روستای دینار آباد شهریاربر اثر پاره شد‌ن سیم بالابر به کف چاه 7متری سقوط کرد و کشته شد‌.
بر اساس این گزارش در پی تماس با سامانه 125 سازمان آتش نشانی شهریار مبنی بر حادثه چاه ، در ساعت 13:04روز دوشنبه تیم امداد و نجات به محل اعزام و با تجهیزات مربوطه اقدام به خروج فرد متوفی کردند.

---------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط در چاه آسانسور

به گزارش ایلنا، یک کارگر 18 ساله‌ راس ساعت 23:51 دقیقه شب سیزدهم تیر ماه هنگام کار در یک مجتمع ساختمانی در خیابان امام رضا مشهد، بر اثر برخورد با کف چاهک آسانسور کشته شد.

---------------------------

توقف بیمه حدود هزار کارگر ساختمانی در نیشابور

عبدالـله قدمیاری در این باره به ایلنا گفت: از سال 89 تا به امروز حدود هزار کارگر ساختمانی در شهرستان نیشابوربه دلایل مختلف از پوشش بیمه تامین اجتماعی خارج شده اند که عمدتا کارگرانی هستند که قبلا به دلایلی امکان به موقع پرداخت بیمه به تامین اجتماعی را نداشته و تامین اجتماعی بیمه آنان را متوقف کرده و مجددا آنان را تحت پوشش قرار نمی دهد.
او با بیان اینکه در حال حاضر حدود سه هزار کارگر ساختمانی در شهرستان نیشابور از خدمات بیمه تامین اجتماعی بهر مند هستند افزود: نگرانی کارگران ساختمانی این است که مبادا نتوانند به هر دلایلی یک ماه از بیمه تامین اجتماعی خود را به موقع به تامین اجتماعی پرداخت کنند.
به گفته وی در حال حاضر هزار کارگر ساختمانی در نیشابور که تمامی مراحل اداری استفاده از سهمیه بیمه کارگران ساختمانی را طی کرده‌اند در نوبت بیمه هستند

---------------------------

ادامه اعتراض کارگران عسلویه به پرداخت نشدن معوقات مزدی

فعالان صنفی کارگری در منطقه ویژه عسلویه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند که از ابتدای هفته جاری این اقدام اعتراضی هر روز ادامه داشته است.
به گفته کارگرانی که هم اکنون در منطقه عسلویه مشغول کارند دور جدید اعتراض کارگران پیمانکاری فازهای 15 و 16 منطقه عسلویه از هفته گذشته شروع شده است و براین اساس گفته می شود که برخی از کارگران معترض با تجمع در مقابل محل استقرار و اقامت عوامل کارفرما خواستار وصول معوقات مزدی خود شده‌اند.
همچنین منابع ایلنا می‌گویند در جریان این اقدامات اعتراضی، در روز شنبه (13 تیرماه) گروهی از کارگران پیمانکاری شاغل در فازهای 15 و 16 عسلویه با تجمع در مقابل ساختمانی موسم به شش‌ضلعی که در اختیار عوامل کارفرمای اصلی قرار دارد خواستار پرداخت مطالبات خود شده بود.
برپایه این اطلاعات به نقل از شاهدان گفته می‌شود که در این اقدام اعتراضی یکی از کارگران به نشانه اعتراض از دکل مخابراتی ساختمان شش‌ضلعی بالا‌می‌رود که در نهایت با پادرمیانی همکارانش وی بار دیگر از بالای دکل به زمین باز می‌گردد.
گفته می‌شود کارگر مذکور که در استخدام شرکت پیمانکاری تسکو است به دلیل طولانی شدن پرداخت مطالبات مزدی و مشکلات اقتصادی از وضعیت روحی مناسبی برخودار نبوده است.
در دور قبلی اعتراض‌های صنفی کارگران پیمانکاری فازهای 15 و 16 منطقه عسلویه به واپسین روزهای سال 93 مربوط می‌شود که در جریان آن کارگران معترض با تجمع در کمپ‌های اقامتی و یا خوددرای از ورود به محل کارگاه خواستار وصول معوقات مزدی خود شده بودند.
کارگران معترض پیمانکاری فازهای 15 و 16 منطقه عسلویه که در استخدام شرکت‌های پیمانکاری همچون آذران گستر، توانمند، تلاش‌گستر، آزمون فلز و پتروصنعت هستند بابت باقیمانده معوقات مزدی سال 93 و مطالبات مزدی جاری سال 94 طلبکارند.

---------------------------

تعطیلی آجر سفال«البرز» رستم کلا 45 کارگر را بیکار کرد

«نصرالـله دریابیگی»، دبیر خانه کارگر مازندران با اعلام این خبر، به ایلنا گفت: کارفرمای این واحد آجر پزی به دلیل آنچه کمبود نقدینگی و مشکلات فروش محصولات می‌خواند، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی کارخانه را ندارد.
وی افزود: ظاهرا کارفرمای این واحد تولیدی به همین دلیل از اول خرداد ماه سال جاری تولید در این کارخانه را به بهانه نوسازی وتعمیرات متوقف کرده و در نتیجه حدود 45 کارگر بیکار شده‌اند.
به گفته این فعال کارگری، اغلب کارگران این واحد تولیدی بیش از 7سال سابقه کار دارند که در شرایط فعلی با از دست دادن شغل، یافتن شغل جدید برای آنان بسیار مشکل است.
به ادعای وی رکود بازار ساخت و ساز به فعالیت کارخانه‌های آجر ماشینی لطمه وارد کرده و کارخانه‌های مستقر در استان مازندران توان رقابت در این بازار را ندارند.
این فعال کارگری در خاتمه یکی دیگر از عوامل تعطیلی این واحد تولید کننده سفال رامیزان افزایش بدهی‌های آن به ادارات دارایی و تامین اجتماعی اعلام کرد.

---------------------------

۹ کارگر کارخانه کفش در چین کشته شدند

به گزارش ایلنا ،بنابر اعلام مقامات محلی استان «ژجیانگ»، عصر روز گذشته (شنبه ۱۳ تیر ماه) دست کم ۹ کارگر در جریان ریزش ساختمان یک کارخانه تولید کننده کفش کشته شدند.
طبق اعلام نیروهای امداد و نجات استان ژجیانگ در زمان وقوع حادثه ۵۱ نفر داخل کارگاه تولید کفش مشغول به کار بودند که ۹ نفر از آنان زیر آوار گرفتار شدند.
بر اساس این گزارش همچنین گفته شده بیش از ۴۰ کارگراز سوی گروهای امدادی مستقر در محل حادثه به بیمارستان منتقل شدند.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، علت ریزش ساختمان این کارگاه در حال بررسی است.

---------------------------

اعتراض کارگران پتروشیمی فجر به افزایش نیافتن مطالبات مزدی

برپایه این اطلاعات دلیل اعترض کارگران معرتض که شمار آنها تا حدود 180 نفر می‌رسد خودداری مدیریت پتروشیمی رازی از اجرای مصوبه‌ای است که براساس آن مزایای مزدی کارگران شاغل در این مجتمع می‌بایست از دی ماه سال گذشته افزایش می‌یافت.
گفته می‌شود مصوبه مورد نظر از سوی هلدینگ خلیج فارس به شرکت زیر مجموعه از جمله مجتمع‌های پتروشیمی رازی و بندر امام ابلاغ شده است و کارگران معترض از روز گذشته تاکنون تلاش کرده‌اند تا به نشانه اعتراض کاری انجام ندهند.
کارگران معترض در تماس با خبرنگار ایلنا هرچند در حال حاضر مدیریت مجتمع پتروشیمی بندر امام براساس مصوبه یاد شده دستمزد ماهانه کارگران پیمانی شاغل در این مجتمع را افزایش داده است اما تا این لحظه مدیریت پتروشیمی رازی از این اقدام خودداری کرده است.
آنها می‌گویند قرار بود این مصوبه تا پایان فصل بهار اجرایی شود اما در حال حاضر که در میانه نخستین ماه از فصل تابستان هستیم مطلع شدیم که ممکن است این افزایش مزد تا آخر تابستان به تاخیر بیفتد.
از قرار معلوم در مصوبه‌ای که توسط هلدینگ خلیج فارس برای افزایش دستمزد کارگران تهیه شده موضوعاتی چون رسیدن مزایای حق شیفت به میزان 35 درصد مزد پایه، افزودن 30 درصد مزد پایه به دریافتی کارگر تحت عنوان سایر مزایا پیش بینی شده است.
در همین رابطه روابط عمومی پتروشیمی رازی به ایلنا گفت: براساس مصوبه هلدینگ خلیج فارس موضوع افزایش دستمزد کارگران شاغل در این مجتمع پتروشیمی صحت دارد اما اجرای کامل این مصوبه نیازمند تمهیداتی است که هنوز بصورت کامل برآورد نشده است.
براساس توضیحات روابط عمومی پتروشیمی فجر در راستای اجرای مصوبه هلدینگ خلیج فارس از یکسو باید سوابق بیمه‌ای کارگران بازبینی و مورد ارزیابی قرار بگیرد و از سوی دیگر در طرح طبقه‌بندی مشاغل این واحد صنعتی بازبینی‌هایی صورت بگیرد.
روابط عمومی پتروشیمی فجر با یادآوری اینکه تعداد شرکت‌های زیر مجموعه هلدینگ خلیج فارس تا حدود 14 شرکت می رسد می‌افزاید: ممکن است اجرای مصوبه در شرکت‌های مختلف زمان متفاوتی را بگیرد اما در نهایت طبق مصوبه این مزایا به همه کارگران پرداخت خواهد شد.

---------------------------

اعتراض کارگران «سیمان کارون» به روز هشتم رسید

به گزارش ایلنا، کارگران معترض سیمان کارون از بخش‌های مکانیک ,بهربرداری , اداری , تولید ،فنی وسایر بخش هستند که سه ماه است که حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند و به همین دلیل از روز شنبه (۶ تیر ماه) همزمان با آغاز فصل تعمیرات سالیانه دست از کار کشیده و هر روز در محوطه کارخانه تجمع می‌کنند.
کارگران می‌گویند اگرچه روز گذشته دو نفر از اعضای هیات مدیره برای گفتگو در میان آنها حاضر شدند اما تا این لحظه در خصوص پیگیری‌خواسته‌های شان پاسخ روشنی را دریافت نکرده‌اند.
در رابطه با جلسه روز گذشته همچنین گفته می‌شود که دو عضو هیات مدیره بعد از گفتگو با کارگران با فرماندار شهرستان مسجد سلیمان نیز دیدار داشته و در نهایت چند روز فرصت گرفته اند تا موضوعات مطرح شده را با سایر اعضای هیئت مدیره در تهران مطرح کنند.
طبق اظهارات منابع کارگری ایلنا درکارخانه سیمان کارون بیش از 500 کارگر رسمی، قرار دادی و روزمزد مشغول بکارند که از سه ماه پیش پرداخت دستمزد کارگران قرار دادی وروز مزدی به تعویق افتاده است همچنین دستمزد کارگران رسمی این کارخانه نیز باتاخیر 10 تا 20 روزه پرداخت می شود .

---------------------------

ممنوع‌الورود شدن کارگر قدیمی پتروشیمی رازی به محل کارش

براساس اطلاعاتی که توسط منابع خبری ایلنا بدست آمده است آقای «غلامحسین حیدری» کارگر واحد تعمیرات و نگهداری پتروشیمی رازی و از اعضای اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی بندر امام از ورود به محل کار خود منع شده است.
به گفته کارگرانی که این خبر را به ایلنا داده‌اند دلیل ممانعت از حضور این فعال کارگری مباحثه اخیر وی با یکی از عوامل کارفرما بوده است.
براساس این اطلاعات آقای حیدری در روز چهارشنبه گذشته (11 تیر ماه) تلاش می کند تا نظر مثبت کارفرما را برای تغییر شرایط کاری کارگر دیگری به دلیل انجام کار سخت و زیان آور از ناحیه دیسک کمر دچار آسیب شده بود را جلب کند.
به نقل از منابغ ایلنا این گفتگو در همان روز چهارشنبه بدون دستیابی به ‌نتیجه مورد نظر خاتمه می‌باید اما از قرار معلوم پایان این مباحثه تنها به عدم موافقت کارفرما با تغییر شرایط شغلی کارگری که براثر عئارض شغلی دچار نقص بدنی شده محدود نمی‌شود و در در نهایت باعث ممنوع‌الورود شدن آقای حیدری به محل کارش می شود.
فعالان صنفی کارگری با یادآوری محکومیت تعلیقی آقای حیدری در راتباط با انجام فعالیت‌های صنفی کارگری مدعی‌هستند که دلیل جلوگیری از حضور این کارگر باسابقه پتروشیمی رازی نمی تواند با این مسئله بی‌ارتباط بوده باشد.
در همین رابطه دکتر «قمر» فرماندار بندر ماهشهر به ایلنا گفت که از روز گذشته از خبر ممنوع الورود شدن آقای حیدری مطلع شده است و تلاش می کند تا اسرع وقت به این موضوع رسیدگی کند.
به گفته این مقام اجرایی از ظاهرا آقای حیدری طی نامه‌ای نهاد فرمانداری را از اتفاقی که افتاده مطلع کرده است و آنها با شناخت مثبتی که از وی دارند تلاش خواهند کرد تا پس از تحقیق امکان بازگشت به کار وی را فراهم کنند.
فرماندرا بندرماهشهر گفت: این مسئله در چارچوب روابط کار اتفاق افتاده است و امیدواریم که هرچه زودتر مرتفع شود اما چنانچه لازم باشد برای رسیدگی به این اختلاف از ظرفیت‌های مراجع حل اختلاف ادارات کاری که در بیرون و درون منطقه ویژه بندر امام قرار دارند استفاده می کنیم.

---------------------------

تجمع اعتراضی 170 کارگر شاغل و بازنشسته نیشکر هفته تپه

منابع ایلنا در استان خوزستان می‌گویند نزدیک به صد نفر از کارگران روز مزدی مجتمع نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به عدم دریافت 5 ماه حقوق، صبح امروز یکشنبه(14 تیر ماه 94) دست از کار کشیده ودر محوطه کارخانه مقابل دفتر مدیریت مجتمع تجمع کرده‌اند.
برپایه این اطلاعات تجمع کنندگانی که در اجتماع صنفی امروز حضور داشتند کارگرانی هستند که بصورت شفاهی از یک تا 5 سال پیش دربخش صنعتی کارخانه به صورت روزمزدی کار کرده‌اند و اکنون خواستار تامین امنیت شغلی و دریافت معوقات مزدی (دو ماه آخر سال 93 و سه ماهه نخست سال جاری) هستند.
درباره مشکلات بیمه ای کارگران روز مزد نیز گفته می شود که کارگران روز مزدی علاوه بر آنکه 5 ماه حقوق نگرفته اند بیمه آنان نیز از ابتدای سال 94 تاکنون فقط به میزان 15 روز به تامین اجتماعی پرداخت شده است .
این منابع در عین حال یادآور شدند که روز گذشته نیز حدود هفتاد نفر از کارگران بازنشسته‌ای که در گذشته به عنوان کارگر نی بر برای نیشکر هفت‌تپه کار می کردند نیز در اعتراض به وضعیت مبهم بازنشستگی‌شان تجمع کردند.
در این خصوص گفته می شود که کارگران نی بر شاغل نیز هنوز یک ماه حقوق آخرین بهربرداری از مزارع نی شکر را در فروردین ماه دریافت نکرده اند.
قرار بود که مشکل بازنشستگی پیش از موعد این کارگران که شمار آنها در نهایت 404 نفر است سال گذشته به دستور وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی برطرف شود که از قرار معلوم هنوز ادامه دارد.

---------------------------

کارگر ناشنوای داروپخش پس از چهار سال اخراج شد

به گزارش ایلنا «آرش عالی فطرت» کارگر 34 ساله‌ای که بصورت مادرزادی دچار مشکل ناشنوایی است از سال 90 تا پایان سال خرداد ماه سال جاری در بخشی از خطوط تولید کارخانه داروپخش کار می‌کرد اما به دلیل اتمام اعتبار قرارداد کار از ابتدای تیرماه (14 روز پیش) اخراج شده است.
در این رابطه مادر آقای عالی فطرت می گوید: در این چند سال قرارداد کار آرش در اول هر تابستان تمدید می‌شد و از این بابت خانواده آرش می توانستند امورات خود را تامین کنند اما حدود دو هفته پیش وقتی پسرم قصد داشت تا مانند همیشه وارد محل کارش بشود از ورود او جلوگیری کردند.
وی ادامه داد: همان موقع آرش با تلفن همراهش با من تماس گرفت و من توانستم با پرسنل نگهبانی صحبت کنم که بی‌نتیجه بود اما بعدا فهمیدم که به دلیل اتمام مدت قرارداد او را اخراج کرده‌اند.
خانم عالی‌فطرت افزود: تا قبل از این پیش آمد آرش بصورت پیمانکاری در داروپخش کار می کرد و کارش آنقدر خوب بود که گفته بودند از اول تابستان امسال قرارداد جدید کارش را با خود کارخانه خواهد بست با این حال الآن اینطور به من گفته‌اند که هیات مدیره کارخانه با ادامه حضور کارگران معلولی مانند پسرم در کارخانه مشکل دارد.
مادر این کارگر تعدیل شده کارخانه داروپخش ادامه می دهد: آرش از طریق بهزیستی برای کار به کارخانه داروپخش معرفی شده بود و برای همین پس از شنیدن خبر اخراجش به مسئولان کارخانه گفتم که برابر قانون دست‌کم تا دو درصد فرصت‌های شغلی کارگاه‌های دولتی باید در اختیار افراد معلول گذاشته شود اما آنها در مقابل مدعی شدند که داروپخش به بخش خصوصی واگذار شده‌ و دیگر نمی توان این مصوبه را در آن اجرا کرد.
وی افزود: درهمین رابطه شنیده‌ام که غیر از پسرم قرارداد کار چند کارگر دیگر داروپخش تمدید نشده‌است که دست کم یکی از این کارگران نیز مانند آرش دچار معلولیت ناشنوایی بوده است.
در این رابطه ایلنا در روزهای اخیر تلاش کرد تا نظر مسئولان کارخانه داروپخش و حتی نهاد صنفی شورای اسلامی کار این واحد تولیدی را جویا شود که تا این لحظه بی نتیجه بوده است اما در عین حال همکاران آقای عالی فطرت در کارخانه داروپخش دست کم با تایید خبر اخراج وی اعلام کردند که هرچند این کارگر پیشین کارخانه داروپخش شرایط متفاوتی داشت اما در موقع کار مانند سایر کارگران خط تولید کار می کرد و آنطور که بعد از اخراج وی شنیده‌اند دلیل تمدید نشدن قرارداد کار وی با این معلولیت بی‌ارتباط نبوده است.

---------------------------

روشن شدن خطوط ایران برک توسط کارفرما/ ۱۲۰ کارگر همچنان منتظر طلب خود هستند

۱۲۰ کارگر کارخانه ایران برک رشت که از چهل پنچ روز پیش در اعتراض به پرداخت نشدن هشت ماه معوقات مزدی فعالیت‌های این واحد تولیدی را متوقف کرده‌اند با اعلام این خبر به ایلنا گفتند که در حال حاضر کارفرما در کارخانه ایران برک حضور دارد و تلاش می کند با روشن نگهداشتن خطوط تولید به اعتراضات صنفی آنها خاتمه دهند.
این کارگران در می‌گویند: ممکن است تعدادی از همکاران آنها در این اقدام کارفرما حضور داشته باشند اما در عمل تعداد کسانی که در داخل کارخانه حضور دارند آنقدر نیست که بتوانند در طول یک روز کاری همه خطوط تولید را فعال نگهدارند.
این کارگران همچنین از تصمیم 51 نفر از همکاران خود برای مراجعه به کارخانه و دریافت معوقات مزدی خبر داده و افزودند که این کارگران با دردست داشتن نامه اداره کار خوستار دریافت تمامی معوقات مزد و انجام تسویه حساب به نرخ روز شده‌اند.
از قرار معلوم این اقدام درپی یکی از وعده‌های کارفرمای ایران برک رشت مبنی براینکه حاضر است با کارگرانی که قادر قبول شراریط کنونی نیسستند به نرخ روز تسویه حساب کند و تمامی مطالبات جاری و معوقه آنها را بصورت آنی پرداخت کند.
گفته می‌شود بیشتر این کارگران از نیروهای قدیمی کارخانه ایران برک رشت محسوب می‌شوند و تقریبا سابقه کاری بعضی از آنها تا حدود 18 سال هم می‌رسد و در شرایط نامساعد بازار کنونی کار ممکن است پس از تسویه برای ادامه اشتغال و یا استفاده از مزایای مقررات پیش از موعد دچار مشکل جدی شوند.

---------------------------

تاخیر دو ماهه در پرداخت حقوق کارگران شهرداری آبادان

«مصطفی نظری» نماینده محوری کانون شورای اسلامی کار شهرستانهای آبادان، خرمشهر و اروندرود با اعلام این خبر به ایلنا گفت:حدود 3 هزار کارگرشاغل در مجموعه های شهرداری آبادان وسازمان های وابسته به آن همانند کارگران شاغل در اتوبوس رانی ,آرامستان ,عمران ,متوری وآتش نشانی حقوق ماه‌های اردیبهشت و خرداد 94 را دریافت نکرده‌اند.
وی با بیان اینکه با وجود تعویق دوماه حقوق در سال جاری،به طور میانگین بیش از 4 ماه است که بیمه کارگران نیز به تامین اجتماعی آبادان پرداخت نشده است.
وی افزود: تاخیر در پرداخت حقوق قانونی کارگران خدماتی باعث شد هفته گذشته جمعی از کارگران واحد اتوبوسرانی دست به تجمع یک ساعته بزنند.
نظری با بیان اینکه کارگران به دلیل نداشتن امنیت شغلی و ترس از اخراج قدرت بیان مشکلاتشان را ندارند و در صورت اعتراض تهدید به اخراج می شوند، در خاتمه درباره مطالبات کارگران مناطق سه گانه شهرداری آبادان گفت:از یک سال پیش حقوق کارگران مناظق سه گانه شهرد(یک ،دو وسه)با چند ماه تاخیر پرداخت می شود

---------------------------

مشکل دسترسی کارگران فولاد قروین به بیمه مکمل به دلیل بدحسابی کارفرما

«غلام رضا رحمانی» در این زمینه به ایلنا گفت: کارخانه فولاد قزوین که در جاده ابهر به تاکستان واقع شده است بیش از ۴۰۰ کارگر دارد که به اجبار کارفرما تحت پوشش بیمه تکمیلی دانا قرار گرفته اند.
وی گفت: این کارگران از شش ماه پیش به دلیل آنچه واریز نشدن حق بیمه تکمیلی به حساب شرکت بیمه گر عنوان می‌شود نمی توانند از خدمات درمانی مراکز درمانگاهی وبیمارستانی استفاده کنند.
رحمانی ادامه داد: بصورت مشخص اکنون تعداد قابل توجهی از خانواده های کارگران بیمه‌ شده این کارخانه هستند که بابت خدمات درمانی مورد نیاز خود هزینه‌هایی را به بیمارستان‌های خصوصی پرداخت کرده‌اند اما برای دریافت معرفی نامه از شرکت بیمه گربا مشکل مواجه هستند.
این فعال کارگریگفت: این وضعیت در حالی ادامه دارد که کارفرمای فولاد قزوین در دیگر واحدهای تولیدی این منطقه نیز به عنوان کارفرما خضور دارد و در بیشتر این کارخانه ها نیز کارگران برای استفاده از خدمات بیمه مکمل با مشکل مشابهی مواجه هستند.
وی با انتقاد از عدم پاسخگویی مناسب از سوی مسئولان کارخانه فولاد قزوین گفت: انتظار می‌رود مسئولین شهرستانی نسبت به بی‌توجهی کارفرمای کارخانه فولاد قزوین به مطالبات به حق کارگران اقدامی فوری انجام دهند.

---------------------------

اعتراض یک هفته‌ای کارگران سیمان مسجد سلیمان برای معوقات مزدی

براساس اطلاعاتی که از سوی این منابع در اختیار ایلنا قرار گرفته است این اجتماع صنفی اعتراضی از صبح روز شنبه (ششم تیرماه) همزمان با آغاز فصل تعمیرات سالیانه در داخل کارخانه سیمان مسجد سلیمان آغاز شده است.
به گفته آنان در کارخانه سیمان مسجد سلیمان بیش از 500 کارگر رسمی، قرار دادی و روزمزد مشغول بکارند که از سه ماه پیش پرداخت دستمزد کارگران قرار دادی وروز مزدیبه تعویق افتاده است همچنین دستمزد کارگران رسمی این کارخانه نیز باتاخیر 10 تا 20 روزه پرداخت می شود .
کارگران معترض می‌گویند تاخیر‌هایی که در پرداخت مطالبات مزدی آنها ایجاد شده است به هیچ وجه با کار سخت و دشواری که آنها هر روز انجام می‌دهد همخوانی ندارد و آنها علاوه جبران این وقفه خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل نیز هستند.
معترضان با یادآوری اینکه آنها در ماه گذشته نیز در اعتراض به تاخیر افتادن مطالبات مزدی کارگران رسمی اعتراض مشابهی را انجام داده‌بودند افزودند: پس از این اقدام اعتراضی کارفرما وعده داد که مطالبات کارگران رسمی را به موقع پرداخت کند که تا این لحظه این وعده نیز محقق نشده است.
کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان در باره سایر مشکلات صنفی خود می‌گویند؛ به غیر بحث تاخیری که در پرداخت معوقات مزدی آنها وجود دارد هنوز وضعیت استخدامی 34 نفر از همکاران آنها مشخص نشده است.
به گفته آنها این 34 کارگر روز از زمان اشتغال در این کارخانه بصورت روز مزد مشغول فعالیت بوده‌اند و مشاهده شده که کارفرما به بهانه مشکلات مالی از پرداخت همه مطالبات مزدی آنها خودداری کرده است.

---------------------------

مرگ کارگر فولکس واگن توسط روبات صنعتی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا یک کارگر کارخانه‌ی فولکس واگن در آلمان توسط یک روبات به صفحه‎ی فلزی کوبیده شد. این کارگر ۲۲ ساله چند ساعت پس از این حادثه‎ در بیمارستان درگذشت.
برای پیش‎گیری از حوادث این‎چنینی روبات‎ها در داخل قفسه‎های امنیتی گذاشته می‌شوند، اما با این حال مواقعی پیش می‎آید که کارگران چاره‎ای جز وارد شدن به قفسه‎های امنیتی ندارند.
بر اساس گزارش فایننس تایمز این کارگر در هنگام وقوع حادثه داخل قفسه‎ی امنیتی روبات بوده‎است. فولکس واگن معتقد است علت این حادثه «خطای انسانی» بوده‎است.

---------------------------

مصدومیت یک کارگر تهرانی براثر سقوط از تاورکرین

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا «حسن عباسی» در این باره گفت: این حادثه در ساعت 10:48 صبح امروز به اورژانس اطلاع داده شد که پس از حضور عوامل اورژانس در محل حادثه واقع در میدان سپاه مشخص شد که اوپراتور یک تاور کرین در پی سقوط این دستگاه دچار مصدومیت شده است.
مدیر روابط عمومی اورژانس تهران با بیان اینکه عوامل اورژانس اقدامات اولیه درمانی را بر روی این جوان حدود 20 ساله انجام دادند گفت: پس از آن این فرد در حالی که مصدومیت شدیدی داشت از سوی عوامل اورژانس به بیمارستان ایران شهر منتقل شد.

---------------------------

کارگران سیمان لوشان معطل اجرای مصوبه کمسیون کارگری هستند

کارگران کارخانه سیمان لوشان در تماس با ایلنا اعلام کردند که چهارمین جلسه بررسی وضعیت کارگران سیمان لوشان، صبح روز چهارشنبه (سوم خردادماه) در کمسیون کارگری رودبار برگزار شد و با وجود اصرار کارگران هنوز هیچ اقدامی برای تحقق ‌خواسته‌های صنفی آنها صورت نگرفته است.
به گفته این کارگران در جلسه مورد نظر کمسیون کارگری از یکسو کارفرما مکلف به پرداخت همه مطالبات کارگران شد و از سوی دیگر قرار است تا 25 کارگر باسابقه این کارخانه تا زمان رسیدن به شرایط استفاده از حق بازنشستگی به واحدهای دیگری همچون کارخانه‌های سیمان ایلام و ترتبت حیدریه انتقال پیدا کنند
با این حال کارگران سیمان لوشان می‌گویند که به دلیل بعد مسافت امکان انتقال آنها به کارخانه‌های سیمان ایلام و تربت حیدریه وجود ندارد و چون شنیده‌اند که کارفرما قصد بازسازی و احیا کارخانه سیمان لوشان را دارد آنها می‌خواهند تا همچنان در این واحد صنعتی مشغول کار شوند.
آنها می گویند مطلع شده‌‌اند که با مصوبه کمسیون کارگری فرمانداری رودبار قرار است تا کارفرما براساس طرح پیشنهادی سازمان صنعت، معدن و تجارت عملیات بازسازی کارخانه سیمان لوشان را آغاز کند و در این مدت براساس آیین نامه اجرایی ماده 4 قانون بیمه بیکاری تمامی کارگران بصورت موقت به صندوق بیمه بیکاری معرفی شوند.
به گفته کارگران سیمان لوشان حالا که قرار است آنها تا اتمام پروژه بازسازی کارخانه به صندوق بیمه بیکاری معرفی شوند آنها ترجیح می‌دهند که خود شخصا در فرآیند بازسازی کارخانه مشارکت داشته باشند.
به گفته کارگران سیمان لوشان با این حال در جلسه اخیر کمسیون کارگری دیدگاه‌های برخی از حاضرین به سمت تسویه حساب کامل بوده و در عمل به هیچ یک از خواسته‌‌های آنها که در راستای ادامه فعالیت این کارخانه است اهمیتی داده نشد.
کارگران با یاد آوری اینکه کارفرما به بهانه اینکه این کارخانه مستهلک است و توجیه اقتصادی ندارد، فعالیت «سیمان لوشان» را از اول مهر ماه سال 92متوقف کرده است در ادامه افزودند: تا به امروز هیچ مقام مسئولی حاضر به پاسخگویی به وضعیت بلاتکلیف آنها نشده است.
به گفته کارگران سیمان لوشان، این واحد قبل از خرداد سال 92بیش از 180کارگر داشت که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «خوشایند خزر» کار می‌کردند اما با وقوع مشکلات مربوط به کمبود منابع مالی تمامی این 180کارگر پیمانکاری در ماههای تیر و شهریور 92در دو مرحله اخراج شدند.
باقیمانده کارگران سیمان لوشان که خود بین 10 تا 18 سال سابقه کار دارد یا آور می‌شوند که تعدیل‌های سال 92 همه همکاران آنها موفق به دریافت معوقات مزدی خود نشدند.

---------------------------

اعتراض دوباره کارگران عسلویه به طولانی شدن معوقات مزدی

کارگرانی که هم اکنون در منطقه عسلویه مشغول به کارند در توضیح این اتفاق به ایلنا می‌گویند که از حدود چهار روز پیش باقیمانده کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه‌های در دست احداث فازهای 15 و 16 منطقه ویژه عسلویه در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در محل کار حاضر نشده‌اند.
گفته می‌شود که دلیل اصلی این اعتراض صنفی را طولانی شدن پرداخت معوقات مزدی باقیمانده از سال 93 و بخش‌هایی از مطالبات مزدی سال 94 است و از طرف پیمانکار به کارگران گفته شده است که کارفرمای اصلی از پرداخت صورت وضعیت‌های پیمانکاران خودداری می‌کند.
برپایه این اطلاعات کارگران معترض که شمار آنها دست‌کم تا حدود 800 نفر نیز می‌رسد در شرکت‌های آذران گستر، توانمند، تلاش‌گستر، آزمون فلز و پتروصنعت مشغول کارند‌و در روزهای گذشته با ماندن در خوابگاه و یا تجمع در مقابل دفتر کارفرمای اصلی پیگیر مطالبات مزدی خود شده بودند.
البته این کارگران در واپسین ماه‌‌های سال گذشته نیز برای پیگیری مطالبات مزدی خود به مدت چند روز با تجمع در محوطه خوابگاه و یا خودداری از ورود به داخل کارگاه اعتراض خود را اعلام کرده بودند.
شکل گیری این اقدام اعتراضی در حالی است که چندی پیش کارگران شاغل در این قسمت از منطقه عسلویه با انتشار عکسی که از متن قراردادهای جدید کار آنها تهیه شده بود نشان دادند که برخی شرکت‌های پیمانکاری در تلاشند تا با محدود کردن حقوق صنفی امکان هرگونه اعتراض قانونی را از آنها سلب کنند.
براساس این تصاویر در متن قراردادهای جدید آمده بود که چنانچه کارگر اعتصاب کند هیچ گونه وجهی بابت کار انجام شده به وی پرداخت نخواهد شد همچنین در این قرارداد آمده بود که اگر رابطه کاری کارگر و کارفرما کمتر از یک هفته قطع شود بازهم به کارگر بابت کار انجام شده مزدی تعلق نخواهد گرفت.

---------------------------

ادامه سرگردانی ٨٠ کارگر پیمانی پالایشگاه آبادان برای وصول مطالبات

منابع ایلنا در استان خوزستان با اعلام این خبر افزودند کارگران یاد شده از طریق شرکت پیمانکاری «ثمین صنعت فردان» به مدت ۲۰ ماه در بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان مشغول به کار بودند که با وجود گذشت هشت ماه از از زمان قطع همکاری آنها هنوز موفق به انجام تسویه حساب نشده‌اند.
برپایه این اطلاعات کارگران یاد شده تا به این لحظه برای وصول مطالبات خود از طریق مراجع تشخیص و حل اختلاف اقدام کرده‌اند و با وجود دریافت احکام قانونی هنوز برای وصول بخشی از مزایای حق سنوات خدمت و حق عیدی خود را در طول سال ۹۲، ٨ ماه سال ۹۳، حق بیمه، مرخصی، اضافه کاری‌های عادی و جمعه کاری‌ها معطل مانده‌اند.
کارگران درباره نتایج شکایت به اداره کار به ایلنا گفتند: با وجود آنکه اداره کار اروند رود در ٢٧ اسفند ماه حکم پرداخت مطالبات معوق کارگران را صادر کرد اما تا این لحظه پیمانکار در مقابل این حکم مقاومت کرده ودر نهایت پرونده شکایت کارگران برای اجرای حکم به دادگستری ارجاع شد.
بنا بر ادعای کارگران، با وجود آنکه آنها چند بار به پشتوانه رای دادگاه برای حقوق معوقه خود حکم توقیف اموال شرکت ثمین صنعت را دریافت کرده‌اند اما کارفرما در هر دوره با اعتراض به این حکم، مانع از اجرای حکم شده است.
همچنین این کارگران می‌گویند که دادگستری آبادان تاکنون سه مرتبه پس از ابلاغ حکم به پیمانکار شرکت ثمین صنعت اقدام به برداشت پول از حساب پیمانکار نموده است اما در نهایت بازهم پیمانکار با دریافت دستور توقف از دیوان عدالت اداری جلوی پرداخت طلب کارگران را گرفته است.
بنا بر ادعای کارگران، کارفرمای شرکت ثمین صنعت فردان به هر کارگر بخش حمل و نقل پالایشگاه حدود ۳ تا ٨ میلیون تومان بدهی دارد اما پیمانکار این ادعای کارگران را رد می‌کند.
کارگر ان در خاتمه سخنان خود تاکید کردنذ: آنچه کارگران از مسئولان می‌خواهند دریافت مطالباتشان است.

---------------------------

معطلی ۱۰۰ کارگر اخراجی سد «تنگ سرخ » برای تسویه حساب

به گزارش ایلنا در فاصله بهمن ماه تا پایان اسفند سال گذشته ۱۰۰ نفر از کارگران پروژه سد «تنگ سرخ»شیراز در استان فارس پس از اتمام اعتبار قراردادهای کارشان اخراج شدند و گفته می شود که در حال حاضر فقط ۲۵ کارگر تحت عنوان نگهبان مشغول محافظت از اموال سد هستند اما این کارگران نیز مانند دیگر همکاران تعدیل شده خود بابت معوقات مزدی از کارفرما طلبکارند.
یکی از این کارگران در این باره به ایلنا گفت: با وجود آنکه کارگران بیکار شده با طرح شکایت در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شیراز پی‌گیر مطالبات معوقه خود شده‌اند اما کارفرما به بهانه مشکلات مالی اعتنایی به پرداخت مطالبات کارگران شاغل و اخراجی نمی کند.
وی افزود: مجموع مطالبات کارگران این پروژه عمرانی حدود یک میلیاردو ۲۰۰ میلیون تومان است که کارفرما در زمان اشتغال آنان هر ماه وعده می‌داد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت کند، اما نه تنها مطالبات حقوقی و سنواتی آنان برقرار نشد بلکه پس از چندی شغل‌شان را نیز از دست دادند.
طبق ادعای کارگران سد تنگه سرخ ،ادامه ساخت این پروژه عمرانی هم اکنون به دلیل مشکلات زیست محیطی از سوی اداره محیط زیست متوقف شده است.

---------------------------

مجروح شدن یک کارگر در حادثه انفجار پتروشیمی مارون

به گفته منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام از قرار معلوم این خبر حادثه در واحد پلی اتیلن پتروشیمی مارون اتفاق افتاده است.
همچنین براساس اطلاعاتی که به نقل از کارشناسان H.S.E (ایمنی و حفاظت فنی و بهداشت کار) این شرکت پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام منتشر شده است حادثه روز گذشته زمانی رخ داد که گروهی از کارگران در واحد H.D مشغول تعمیرات بودند.
برپایه این اطلاعات کارگران تعمیرکار هنگام کار متوجه نشتی قسمتی از تاسیسات گاز هگزان شده و بلافاصله محل را تخلیه می‌کنند اما بخارات متصاعد شده گاز در مجاورت گرما فضا مشتعل شده و انفجار صورت می‌گیرد که در نتیجه آن یکی از کارگران دچار سوختگی می‌شود.
در مورد سرنوشت این کارگر که گویا تنها قربانی حادثه انفجار و آتشسوزی روز گذشته است گفته می‌شود که وی ابتدا برای درمان به بیمارستان شرکت نفت اهواز و سپس به تهران منتقل شده است.
همچنین به نقل از این منابع گفته می‌شود که واحد آتشنانشانی پتروشیمی مارون در همان محدوده وقع انفجار اقدام به خاموش کردن شعله‌های آتش می‌کند این منابع در عین حال می‌گویند که هرگونه توضیح در مورد چرایی و چگونگی اتفاق روز گذشته بدون انجام تحقیقات کارشناسی مقدور نیست.
همچنین تماس خبرنگار ایلنا برای گفتگو با مسئولان شرکت مارون در رابطه با حادثه روز گذشته تا این لحظه تنها به تایید ضمنی حادثه و انتقال کارگر مصدوم به تهران محدود شده است.
شرکت پتروشیمی مارون در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام قراردارد و نزدیک به 3 هزار کارگر در آن مشغول کارند براساس اخبار منتشر شده جدا از حادثه دیروز این شرکت در سالهای گذشته محل وقوع حوادث مشابهی بوده که در برخی موارد به تعدادی کارگر نیز آسیب‌های جانی رسیده است.

هنوز با خانواده کارگران کشته شده پالایشگاه شازند تسویه حساب نشده است

«احد مولایی» که برادرش «محمود مولایی» یکی از سه کارگر کشته در حادثه روز هفتم اردیبشهت ماه پالایشگاه شازند است با اعلام این خبر به ایلنا گفت: نه از طرف پالایشگاه شازند و نه از طرف پیمانکاری که برادرم به اتفاق دو همکاران دیگر کشته‌ شده‌اش در استخدام او بودند هنوز بابت تسویه حساب آخرین مطالبات آنها اقدامی نکرده‌اند.
وی یادآور شد: این سه نفر از نیمه دوم فرودین ماه که تعطیلات نوروزی خاتمه یافت برای انجام پروژه تعمیرات دوره‌ای اساسی (overhaul) پالایشگاه شازند بصورت موقت توسط پیمانکار استخدام شدند و تا روز هفتم اردیبهشت ماه که در یکی از برج‌های مستقر در واحد 18 این پالایشگاه دچار حادثه شدند به دستور کارفرما مشغول فعالیت بودند.
وی یادآور شد: در اصل این عوارض ناشی از تنفس گاز سولفید هیدروژن بود که بعد از حادثه هفتم اردیبهشت ماه برادرم و همکار انش را از محیط پالایشگاه راهی بیمارستان کرد و اگر نه آنها هیچ دلیل و یا برنامه‌ای برای ترک کار خود نداشتند و تازه بعدا مطلع شدیم که در وقع این حادثه کارفرما و پیمانکار بی‌تقصیر نبوده‌اند.
مولایی در ادامه با بیان اینکه برادر و دو همکار حادثه دیده او به ترتیب در روزهای یازدهم، پانزدهم و هفدهم اردیبهشت ماه و در تخت بیمارستان جان خود را از دست دادند گفت: بعید می دانم که از نظر قانونی بتوان مدعی شد که وقوع حادثه کار رابطه استخدامی آنها را با کارفرما برهم زده باشد.
وی ادامه داد: با این حال هنوز بابت حدود یک ماهی که این کارگر کشته شده پالایشگاه شازند در پروژه تعمیرات اساسی مشغول کار بودند با خانواده‌های آنها تسویه حساب نشده است.
مولایی در عین حال از برقراری مقرری تامین اجتماعی به خانواده‌های سه کارگر کشته شده حادثه روز هفتم اردیبهشت خبر داد و گفت: نمی‌دانیم براساس کدام منطق قانونی حداقل مستمری به خانواده‌های بازمانده این کارگران پرداخت می شود.
وی افزود: بصورت مشخص برادر من نزدیک به 15 سال بابت کار در پروژه‌های پالایشگاهی و پتروشیمی دارای سابقه سخت و زیان آور بود و تازه پرداختی حق بیمه‌اش هم رقم بالایی بود بنابراین اگر این اتفاق برای او نیافتاده بود تا چند سال دیگر بصورت پیش از موعد بازنشسته می‌شد و مستمری بیشتر از حداقل قانونی دریافت می کرد.
مولایی بابیان اینکه روز گذشته برای پیگیری این مسائل به وزارت نفت در تهران مراجعه کرده بودند افزود: در مورد پرداخت دیه و خسارت مالی به خانواده کارگران کشته شده نیز تا این لحظه هنوز اتفاق جدیدی نیفتاده است.

---------------------------

یک ماه از مطالبات کارگران کارخانه هفت تپه پرداخت شد

منابع خبری ایلنا در خوزستان گزارش کردند، حدود 50 کارگر کارخانه نی شکر هفت تپه در روز گذشته برای چندمین بار در اعتراض به عدم دریافت بیش از 2ماه حقوق معوقه در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند.
کارگران می‌گویند، با وجودی که کارفرما ادعا می‌کرد منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران ندارد اما روز گذشته ، یک ماه از مطالبات معوقه کارگران را که مربوط به حقوق اردیبهشت ماه می شد را پرداخت کرد.
به ادعای کارگران، کارفرما هنوز دستمزد خرداد ماه را به همراه بخشی از حقوق فروردین ماه سال جاری را به کارگران بدهکار است .
بنا بر این گزارش، کارگران کارخانه نی شکر هفت تپه خواستار دریافت مطالبات معوقه خود هستند، اما مسئولان ذیربط و کارفرما پاسخ قانع‌کنده‌ای به کارگران نمی‌دهد.
در عین حال گزارش می‌رسد مطالبات معوق کارگران روزمزد ی نیز به سه ماه می‌رسد و آنان علارغم سوابق کار بالا به سبب نداشتن قرار داد کار با کارفرما امنیت شغلی ندارند.
همچنین تعداد بیش از 50 نفر از راننده‌های کامیون که با ماشین‌های استیجاری در این مجتمع مشغول به کارند مدعی‌اند در 6ماه گذشته هنوز با آنان تسویه حساب نشده است.
کارگران در عین حال با اشاره به اینکه هم اکنون در این واحد صنعتی هیچ نماینده قانونی مسئولیت پیگیری مطالبات صنفی آن‌ها را برعهده ندارد، درباره انحلال شورای اسلامی کارخانه نی شکر هفت تپه توسط کارفرمامی گویند: زمانی که هشت ماه از فعالیت ای نهاد صنفی می‌گذشت کارفرما به بهانه تخلف انتخاباتی شورای اسلامی کار کارخانه نی شکرهفت تپه را منحل کرد و با گذشت 4 ماه از آن زمان دیگر اجازه فعالیت این نهاد صنفی را نمی‌دهد.

---------------------------

تجمع کارگران معدن گل‌گهر در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی

یکی از کارگرانی که در این تجمع صنفی حضور داشت با اعلام این خبر به ایلنا گفت: نزدیک به 1500 کارگر از طریق شرکت‌های پیمانکاری شهسوار ماشین و فتح جنوب در فعالیت‌های استخراجی معدن معدن شماره 4 گل‌گهر مشغول‌ کارند که دست‌کم از اسفند ماه سال گذشته تاکنون بابت معوقات مزدی طلبکارند.
وی گفت: تا به امروز برای وصول مطالبات خود چندین مرتبه به نهادهای مسئول مراجعه کردیم که تمامی آنها بی‌نتیجه بوده است.
این کارگر معدن گل‌گهر گفت: تنها زمانی که بعد از عید بصورت جدی پیگیر مطالبات معوقه خود شدیم کارفرما حاضر شد تا عیدی و پاداش پایان سال 93 را در انتهای فرودین ماه پرداخت کند.
وی افزود: در تمامی این مدت در معدن مشغول کاربودیم اما چون هنوز ریالی بابت مزد جاری و مع.قه به ما پرداخت نشده است در این مدت به ناچار همه ما برای تامین معاش در ساعاتی غیر کاری بصورت موقت در مشاغل دیگری مانند مسافرکشی و کارهای روزمزد دیگر کار کرده‌ایم.
این کارگر معدن گل‌گهر ادامه داد: از آنجا که ادامه این وضعیت دیگر مقدور نیست از ابتدای ماه جاری (9 روز پیش) دست از کار کشیدم و امروز برای پیگیری مطالبات معوقه خود به اداره کار و فرمانداری سیرجان مراجعه کردیم.
وی گفت: در جریان تجمع امروز که حدود 300 کارگر حضور داشتند به ما وعده پرداخت شدن یک ماه از معوقات مزدی داده شده است و امیدواریم که این اتفاق بیفتند.
در همین رابطه یک منبع آگاه در اداره کار سیرجان به ایلنا گفت: شرکت های فتح جنوب و شهسوار ماشین از حوالی سال 90 به عنوان پیمانکار در استخراج معادن شماره چهار و پنج گل‌گهر که زیر نظر وزارت صنایع قرارد دارد حضور دارند.
وی افزود: از قرار معلوم در میان کارگران اینطور شایع شده است که دلیل به تاخیر افتادن مطالبات مزدی آنها به تاییدنشدن صورت وضعیت‌های ماهیانه این دو شرکت پیمانکاری از سوی شرکت ایمیدرو باز می‌گردد.
این منبع آگاه گفت: در حال حاضر تا بیشتر از 50 درصد پرونده‌هایی که در هیات‌های تشخیص و حل اختلاف ادارات کار مطرح می‌شوند مربوطه کارگران سابق این دو شرکت است که معمولا از طریق مصالحه توافقی بر سر چگونگی پرداخت مزایای پایان کار کارگران خاتمه می‌یابد.

---------------------------

۱۴ کارگر باسابقه کاشی«ایرانا» بیکار شدند

کارگران این واحد صنعتی با اعلام این خبر افزودند: با شروع فصل تابستان قرارداد کار نزدیک به ۱۴ نفر از همکاران قراردادی آنها به دلیل آنچه که از سوی کافرما عدم نیاز عنوان می‌شود تمدید نشده است و هم اکنون این تعداد کارگر برای پیگیری مطالبات مزدی معوقه خود به اداره کار تهران شکایت کرده‌اند.
کارگران می‌گویند؛ کاشی ایرانا درحال حاضر حدود 700 کارگر دارد که از این تعداد 230 نفرشان رسمی هستند.
به گفته آنها کارگران تازه اخراج شده از جمله کارگرانی بودند که در آبان ماه سال گذشته با حذف فعالیت پیمانکار بصورت مستقیم با کارخانه قرارداد موقت سه ماهه امضا کردند البته همان زمان نیز برخی از کارگران نیز که در جریان برچیده شدن قرارداد پیمانکار به عنوان نیروی مازاد تعدیل شده‌بودند اعلام کردند که سازمان تامین اجتماعی مقرری بیمه بیکاری آنها را برقرار نمی‌کند.
در همین رابطه یکی از کارگران تازه اخراج شده کاشی ایرانا به ایلنا گفت: از ابتدای آبان ماه سال گذشته که قرارداد پیمانکار تمام شد خود کارفرما با ما قرارداد کار موقت انعقاد کرد و این قرارداد دست‌کم تا دو نوبت تمدید شد.
وی ادامه داد: روز 31 خرداد بود که مطلع شدیم کارفرما قصد ندارد قرارداد کاری ما را تمدید کند و در حال حاضر 9 روز از اخراج ما که در کاشی ایرانا از 5 تا نزدیک به 20 سال سابقه کار داشتیم می‌گذرد.
به گفته این کارگر اخراجی از مجموع کارگران تعدیل شده تعدادی با شکایت به اداره کار خواستار بازگشت به کار و یا حتی دریافت مقرری بیمه بیکاری شده‌اند و در مقابل عده‌ای دیگر گمان می برند که در صورت منتظر ماندن امکان استخدام دوباره آنها وجود داشته باشد.
به گفته کارگرانی که خبر اخراج همکاران خود را به ایلنا داده‌اند در کارخانه کاشی ایرانا مدتی است که کارفرما با تاخیر 20 روزه مطالبات آنها را پرداخت می‌کند و علاوه بر این در حال حاضر حدود دو ماه است که سازمان تامین اجتماعی به بهانه واریز نشدن حق بیمه از تمدید دفترچه بیمه کارگران این کارخانه خودداری می‌کند.
کارگران تعدیل شده کاشی ایرانا نیز نگران هستند که مبادا به دلیل بدحسابی‌های کافرما سازمان تامین اجتماعی از پرداخت مقرری بیمه بیکار به آنها خودداری کند..

---------------------------

وعده فرمانداری برای بررسی مشکلات کارگران ایران برک در روز پنجشنبه

120 کارگر کارخانه ایران برک که امروز وارد چهل و دومین روز اعتراض صنفی خود شدند با اعلام این خبر به ایلنا یادآور شدند: قرار بود این جلسه روز گذشته برگزار شود که به دلایل نامعلومی این اتفاق نیفتاد.
راه‌اندازی دوباره کارخانه، پرداخت هشت ماه معوقه مزدی و تمدید قرار داد کار تمامی کارگرانی که در روزهای اخیر به دلیل تمام شدن اعتبار قرارداد زمزمه اخراجشان شنیده می شود از جمله خواسته‌های کارگران صنفی کارگران ایران برک رشت است.
از چهلو دو روز پیش که اعتراضات اخیر صنفی کارگران ایران برک رشت با متوقف شدن تولید آغاز شده‌است بیشتر این کارگران با تجمع در محوطه کارخانه خواسته های صنفی خود را پیگیری کرده‌اند.
منابع خبری ایلنا با یادآوری اینکه از زمان شروع اعتراض‌های صنفی‌شان تاکنون بارها نمایندگان آنها با مسئولان اداری استان گیلان در مورد خواسته‌های صنفی خود صحبت کرده‌اند افزود: امیدواریم که جلسه کمسیون کارگری فرمانداری رشت طبق وعده داده شده برای روز پنجشنبه برگزار شود.

---------------------------

کارگران «فیروزالکتریک» به دلیل تعطیلی کارخانه بیمه بیکاری می‌گیرند

کارگران فیروزالکتریک نیشابور به ایلنا گفته‌اند پیش از تعطیلی این کارخانه که در زمینه تولید انواع کلید وپریز در کیلومتر فعالیت می‌کرد 40 کارگر قراردادی در این کارخانه کار می کردند که اکنون براساس سوابق کاری که داشتند مقرری بیمه بیکاری دریافت می‌کنند.
کارگران می‌گویند دلیل تعطیلی این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی و خصوصی بوده است.
به گفته کارگران عمده ترین مشکل مالی این کارخانه بدهی به بانک صادرات است که در نتیجه آن کارفرما کارخانه را تعطیل کرده است.
طبق ادعای منابع کارگری، تا پیش از تعطیلی کارخانه فیروزاالکتریک کارفرمای این کارخانه در پرداخت مطالبات مزدی کارگران تاخیراتی داشته است.

---------------------------

اعتراض دو روزه کارگران فولاد زرند به پرداخت نشدن معوقات مزد

کارگرانی که خود در دیگر بخشهای احداث پروژه فولاد زرند مشغول به کارند با اعلام این خبر به ایلنا می‌گویند:دست‌‌کم حدود ۲۰۰ کارگر در انجام این اقدام اعتراضی حضور دارند.
در توضیح این اقدام اعتراضی صنفی دو روزه گفته می‌شود که در روز نخست (دیروز یکشنبه 7 تیر) معترضان در اعتراض به انباشته شدن مطالبات مزدی خود در داخل کارگاه تجمع کردند و امروز نیز با انتقال این تجمع به مقابل محل استقرار کارفرمای اصلی اقدامات اعتراضی خود را دنبال کردند.
به گفته منابع ایلنا از قرار معلوم شرکت زرند ایرانیان در مقام کارفرمای اصلی پروژه فولاد زرند کرمان با به تاخیر انداختن پرداخت صورت وضعیت‌های پیمانکاران ایرانی باعث شده است تا دست کم هریک از کارگران معترض سه تا چهار ماه معوقات مزدی طلبکار بشوند.
مسئولیت احداث پروژه کارخانه فولاد زرند کرمان بصورت مشترک به دو شرکت چینی و ساینو استیل و شرکت ایرانی قائم رضا سپرده شده است و به گفته کارگران شاغل در این پروژه در حالی که شرکت چینی مسئولیت تعیین و خرید تجهیزات فنی لازم را برعهده دارد شرکت ایرانی نیز موظف است تا طبق قرارداد منعقد شده تجهیزات خریداری شده را نصب کند.
منابع ایلنا می‌گویند با وجود این تقسیم کار، مطلع هستند که قرار است در راستای واگذاری مسئولیت طرف ایرانی نیز به شرکت‌های چینی از این پس کارگران چینی به جای آنه در این پروژه مشغول به کار شوند.
براین اساس گفته می‌شود که ممکن است دلیل به تاخیر افتادن پرداخت صورت وضعیت‌ پیمانکاران ایرانی و در نتیجه انباشته شدن معوقات مزدی کارگران آنها باهمین رویکرد صورت گرفته باشد.
این وضعیت در حالی است که چندی پیش مدیرعامل فولاد زرند با ارسال جوابیه‌ای به ایلنا مدعی شده بود «قرار نیست کارگران ایرانی بیکار شوند، نیروی کار چینی در راستای اهداف مشارکتی پروژه وارد سایت شده است و پس از اتمام کار محل احداث پروژه را ترک خواهد کرد».

---------------------------

وضعیت نامناسب خدمات درمانی کارگران شاغل در عسلویه

به گفته این کارگران در منطقه عسلویه وقوع اتفاقاتی همچون انواع مسمومیت غذایی یا حوادث کار ی امری شایع است که در حالت اول می‌توان امیدوار بود که امکانات درمانی موجود می‌تواند پاسخگوی کارگر یا کارگران مسموم باشد اما در حالت دوم کارگر حادثه دیده باید خیلی خوش‌شنانس باشد تا بتواند پس از انتقال به بیمارستان‌های «توحید» در جم و «امام‌خمینی» در کنگان تحت درمان قرار بگیرد.
فعالان صنفی کارگری در منطقه عسلویه تاکید دارند بیمارستان‌های توحید و امام خمینی شهرستان‌های کنگان و جم دست‌‌کم در فاصله 60 کیلومتری از عسلویه قرار دارند و به دلیل همین دوری مسافت و یا نبود امکانات برای نقل و انتقال بیمار در برخی کارگران مصدوم جان خود را در مسیر انتقال از دست داده‌اند.
براین اساس بیشتر کارگران حادثه دیده به بیمارستان امام‌خمینی کنگان منتقل می‌شوند که هرچند به نسبت بیمارستان جم مجهزتر است اما از نظر کار درمانی متخصص در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و به همین دلیل در بسیاری از مواقع حضور انبوه مراجعه کنندگان بیمار باعث طولانی شدن فرآیند درمان شده است.
برپایه این اطلاعات هرچند هنوز مدت زیادی از بهره برداری تنها بیمارستان ملکی متعلق به سازمان تأمین اجتماعی در منطقه عسلویه نمی‌گذرد اما در حال حاضر از یکسو این بیمارستان فاقد بخش سوانح و سوختگی و متخصص جراحی و ارتوپدی است است و از سوی دیگر بخشهای فعال آن با ظرفیتی پایین‌تر از ظرفیت اسمی خود مشغول ارائه خدمت به بیمه‌شدگان است.
به ادعای کارگرانی که هم اکنون در منطقه ویژه عسلویه کار می‌کنند یکی دیگر از معایب کنونی بیمارستان تامین اجتماعی عسلویه فقدان دستگاه سی‌تی‌اسکن و ام‌آرای و متخصصان رادیولوژی و سونوگرافی است که اتفاقا مورد تقاضای آن به دلیل شرایط نامناسب زندگی و ماهیت سخت و زیان آور کار کارگران مقیم این منطقه بسیار بالاست.
بصورت مشخص این کارگران در مورد خالی بودن جای «بخش سوانح و سوختگی» در بیمارستان تأمین اجتماعی عسلویه می گویند: به دلایل مختلف از جمله نادیده گرفته شدن اصول ایمنی و حفاظت فنی بسیار در میان کارگران اوقوع حوادث سوختگی پدیده نادر و غیر معمولی نیست اما چون در بیمارستان تامین اجتماعی عسلویه هنوز بخش سوختگی فعال نشده است کارگران مصدوم باید برای درمان به بیمارستان بندرگناوه بوشهر که 3 ساعت و نیم تا عسلویه فاصله دارد، منتقل می‌شوند.
این کارگران می‌گویند تازه به غیر همکاران مصدوم آنها شهروندان منطقه نیز نیازهای درمانی خاص خود را دارند که این مسئله باعث شده تا توزیع خدمات درمانی و پزشکی در این ناحیه هرچه بیشتر محدود شود.
برپایه این اطلاعات در چنین شرایطی اکنون مدت طولانی است که پرواز تنها هواپیمایی ویژه حمل بیماران از فرودگاه عسلویه متوقف شده و در عمل هیچ اورژانس هوایی برای انتقال کارگران مصدوم به مراکز درمانی مناسب وجود ندارد.
لازم به یادآوری است، شمار افراد زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی در استان بوشهر 890 هزار نفر است و بیشترین ضریب نفوذ بیمه‌ای کشور در استان بوشهر است.

---------------------------

90 کارگر «ضامن پارس» پس از تعطیلی کارخانه بیکار شدند

منابع کارگری ایلنا در کارخانه کاشی وسرامیک ضامن پارس گزارش دادند، کارفرمای این واحد تولیدی ازابتدای اردیبهشت ماه سال جاری کلیه خطوط تولید کارخانه را به دلیل نداشتن منابع مالی کافی برای تهیه مواد اولیه تولید، غیرفعال و تعطیل کرده است.
برا این اساس این واحد تولید کننده انواع کاشی وسرامیک تا پیش از تعطیلی دارای 90 کارگر قرار دادی با سوابق 7 تا 10 سال بود که گفته می‌شود حدود 50 نفر از آنها پس از شکایت به اداره کار توانستند مقرری بیمه بیکاری دریافت کنند.
منابع کارگری در کارخانه ضامن پارس با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰ کارگر بلاتکلیف‌اند و وضعیت شغلی و حقوقی روشنی ندارند، می‌گویند: این کارگران که در پی اخراجشان از کارخانه هنوز از کارفرما شکایتی در مراجع قضایی نکرده اند امید وارند بکارشان بازگردند.

---------------------------

تعویق دو ماه مزد 190 کارگر صنایع گسترش بلوچ

کارگرانی که در تماس با ایلنا از مشکلات صنفی خود در این واحد صنعتی حرف زده‌اند، می‌گویند: «صنایع گسترش بلوچ» که در زمینه رنگرزی نخ و تولید الیاف در جنوب سیستان بلوچستان در شهرستان ایرانشهر فعالیت دارد حدود 80کارگر رسمی قدیمی و 110کارگر جدید قرارداد موقت دارد که هر ماه مزد آنها با تاخیر پرداخت می‌شود.
براساس این اظهارات در حال حاضر معوقات مزدی کارگران صنایع گسترش بلوچ مربوط به دستمزد اردیبهشت وخرداد ماه می شود اما پیش از این مطالبات کارگران این واحد نساجی شامل سه ماه مزد به همراه عیدی پایان سال 93 نیز می‌شد که در روز 6 تیر ماه توسط کارفرما پرداخت شد.
منابع کارگری همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران رسمی و قراردادی کارخانه صنایع گسترش بلوچ می‌گویند: بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی است که کارفرما از دی ماه سال 93به صورت مستمر آن را پرداخت نکرده است.
کارگران می‌گویند؛ افزایش بدهی‌های این واحد به اداره تامین اجتماعی و سایر نهادهای دولتی باعث شده است تامین اجتماعی از تمدید دفترچه‌های درمانی کارگران خوداری کند و دراین زمینه کارگران با مشکل روبرو شده‌اند.
به ادعای کارگران صنایع گسترش بلوچ ، همچنین قرار بود این واحد دولتی اواخر سال 93 بر اساس اصل 44 قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شود که با مخالفت کارگران این واحد از لیست واگذاری خارج شد .

---------------------------

مذاکره نمایندگان کارگران ایران برک با فرمانداری و اداره کار رشت

این کارگران در تماس با ایلنا گفتند: در حالی که امروز نیز مانند روزهای پیشین در محل کار خود تجمع کرده‌ بودیم نمایندگان ما در جلسات جداگانه خواسته‌های آنها را پیگیری کردند.
کارگران برک می‌گویند که به غیر مسئله پرداخت معوقات مزدی اکنون تامین امنیت شغلی و استمرار فعالیت کارخانه ایران برک رشت نیز به خواسته های صنفی آنها افزوده شده است.
از قرار معلوم سه کارگری که برای پیگیری مطالبات صنفی از همکاران خود وکالت محضری گرفته اند به اتفاق دو کارگر دیگر کسانی هستند که امروز به نمایندگی از۱۲۰ کارگر ایران برک رشت در جلسات امروز فرمانداری و اداره کار حضور داشتند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که مسئولان فرمانداری به آنها توصیه کرده‌اند تا هرچه زودتر با خاتمه دادن به اعتراضات صنفی خود فعالیت کارخانه را از سربگیرند.
گفته می‌شود دلیل این توصیه از یکسو تسریع در روند پرداخت معوقات مزدی کارگران معترض و از سوی دیگر وضعیت نامعلومی است که به تازگی با پایان قرارداد کار برای برای ۳۲ کارگر ایران برک به وجود آمده است.
کارگرانی که با وکالت محضری وظیفه پیگیری مطالبات صنفی خود و همکارانشان را برعهده دارند نیز از جمله این ۳۲ کارگر هستند و در روزهای اخیر کارگران معترض گفته بودند که کارفرما دستور تسویه حساب دو نفر از آنها را صادر کرده است.
کارگران ایران برک رشت که شمار آنها تا حدود ۱۲۰ نفر می‌رسد چهل روز پیش در اعتراض به هشت ماه مطالبات مزدی معوقه حرکت‌های اعتراضی خود را با تجمع در محوطه کارخانه و توقف تولید آغاز کردند که تا به امروز همچنان ادامه دارد.

---------------------------

تعطیلی «باند و گاز لطیف» 30 کارگر را بیکار‌‌ کرد

کارگران باند و گاز لطیف سمنان به ایلنا گفته‌اند پیش از تعطیلی این کارخانه که در زمینه تولید انواع باند وگاز استریل در شهرک صنعتی شرق سمنان فعالیت می‌کرد 30کارگر قرارداد موقت در این کارخانه با سوابق کار متفاوت مشغول کار بودند که در حال حاضر برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده اند.
کارگران می‌گویند دلیل تعطیلی این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی و خصوصی همانند اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی بوده است.
به گفته کارگران عمده ترین مشکل مالی این کارخانه بدهی به اداره مالیات و امور دارایی سمنان است که در نتیجه آن کارفرما کارخانه را تعطیل کرده است.
طبق اظهارات منابع کارگری، بیکاری 30کارگر قرارداد موقت و دائمی با چندین سال سابقه کار ، شرایط زندگی را برای خانواده‌هایشان سخت کرده است

---------------------------

سرنوشت نامعلوم 80 کارگر بیکار شده «دست‌چین پاکدشت»

به گزارش ایلنا، صنایع غذایی «دست چین بهمن پاکدشت» به دلیل آنچه مشکلات بهداشتی عنوان می‌شود، از اول فروردین ماه سال جاری موقتا تعطیل شده است و 80 کارگر این کارخانه بیکار شده اند.
فعالان صنفی کارگری منطقه پاکدشت می‌گویند: صنایع غذایی دست چین بهمن به دلیل مشکلات بهداشتی، وضعیت نامناسب فضای ساختمانی و رعایت نکردن بهداشت محیط و نوع محصولاتی که در این کارخانه بدون مجوز تولید می شد متخلف شناخته شد و با رای رئیس شعبه ۵۴ اداره کل تعزیرات استان تهران تعطیل شده است.
به گفته آنان؛ این واحد تولید کننده مواد غذایی بهمن ماه سال ۹۳ از سوی ماموران گشت اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران مور دبازدید قرار گرفت که درنهایت ماموران متوجه تولید و پخش آبلیموهای تقلبی با نام‌های تجاری مختلف از جمله دست چین می‌شوند.
در مورد سرنوشت این کارگران گفته می‌شود به احتمال قوی در این واحد صنعتی نیز مانند بیشتر کارگاه‌های تولیدی کوچک و بزرگ تشکل صنفی منسجمی وجود نداشته و در نتیجه از وضعیت پرداخت مطالبات، تسویه حساب پایان و احتمالا معرفی این کارگران به صندوق بیمه بیکاری هیچ اطلاع موثقی در دست نیست.

---------------------------

گرفتاری کارگران ساکن شهرک کلارک هنوز ادامه دارد

این کارگران که سال گذشته در تماس با ایلنا گفته بودند که شهرداری منطقه 11 کرج برای دسترسی به خدمات عمومی همکاری لازم را نمی کند این بار می‌گویند که این بار علاوه بر استمرار مشکلات از آنها خواسته شده است تا بابت هرینه ساخت حدود 25 میلیون ‌تومان دیگر نیز پرداخت کنند.
یکی از این کارگران در این باره به ایلنا گفت: در حال حاضر تعداد ساکنان مجمتع 144 واحدی شهرک باغشهر کلارک کرج به حدود 70 خانوار رسیده است و هنوز از امکانات عمومی همچون فضای سبز و اماکن تفریحی، خیابان‌های آسفالت شده، مسجد، مدارس و سرویس خدمات حمل و نقل عمومی خبری نیست.
وی ادامه داد: این شهرک مسکونی در واپیسن ماه های سال 92 به مالکان آن که همگی از کارگران شرکت سایپا هستند بصورت ناتمام تحویل داده‌شد و مالکان مجبور شدند برخلاف قرارداد تمام هزینه ها و پیگیری‌های مربوط به تامین آب شرب و روشنایی برق، خطوط تلفن و گاز کشی را پرداخت کنند.
یکی دیگر از این کارگران ادامه داد: تامین آب شرب و سیم کشی برق خانه‌های این مجتمع از شب عید سال 93 تا اواسط تابستان زمان برد و پس از آن به تدریج کارگران صاحب‌خانه به منازل جدید نقل مکان کردند اما تقریبا اواخر زمستان سال گذشته بود که بازهم توانسیم با پیگیری‌های قبلی از خدمات گاز شهری و خطوط تلفن مخابرات استفاده کنیم.
این کارگر سایپا افزود: بصورت مشخص سرتاسر زمستان گذشته ناچار بودیم تا با بخاری و هیتر‌های برقی گرمای منازل خود را تامین کنیم و برای همین تقریبا در این مدت مبلغ بسیاری هنگفتی را بابت قبض برق پرداخت کردیم.
این کارگران می‌گویند در چنین شرایطی هیات مدیره تعاونی مسکن کارکنان سایپا از ما توقع دارد تا مبلغ 25 میلیون‌تومان دیگر بابت هزینه ساخت این منازل از جمله هزینه خلافی ساخت و بیمه و مالیات پیمانکار پرداخت کنیم و این درحالی است که طبق قرارداد ما از قبل همه هزینه‌ها را پرداخت کرده بودیم.
وی افزود: در این میان هنوز مشکلات اهالی با عوامل شهرداری ادامه دارد و آنها از هر از چند گاهی سعی می کنند تا به شیوه‌هایی از جمله بستن راه ورودی شهرک اهالی را به آنچه تسویه حساب نامیده می شود وادار کنند.

---------------------------

مرگ دو کارگر تخلیه چاه براثر گازگرفتگی

به گزارش ایلنا براساس خبری که به نقل از سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در رسانه‌ها منتشر شده است این حادثه در حیاط یک منزل مسکونی که در جنوب تهران قرار دارد برای سه کارگر اتفاق افتاده است.
در این رابطه «جلال ملکی» به رسانه‌ها گفته است: ساعت 15: 12 روز گذشته حادثه محبوس شدن سه کارگر داخل چاه در منطقه قیام دشت ،خیابان باهنر به سامانه ۱۲۵ اعلام و ماموران دو ایستگاه آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: پس از حضور آتش نشانان در محل حادثه، معلوم شد در داخل حیاط یک منزل مسکونی، چاهی حفر شده و سه کارگر در عمق 2متری در داخل چاه گرفتار شده‌اند.
به گفته سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در زمان حضور آتش نشانان در محل حادثه درچاه مذکور گاز و دم زیادی بوده و آتش نشانان پس از ایمن سازی کامل وارد چاه می‌شوند و سه کارگرحدودا 20 ، 25 و 40 را از درون چاه بیرون و تحویل عوامل اورژانس می‌دهند.
وی خاطرنشان کرد: به تشخیص عوامل اورژانس به دلیل شدت گاز گرفتگی متاسفانه دو کارگر جان خود را از دست داده بودندو کارگر سوم به بیمارستان انتقال داده شده است.

---------------------------

19 کارگر فرش باستان؛ 6 ماه مزد و عیدی پرداخت نشده؛ طلبکارند

این کارگران که تعداد آنها 19 نفر است در توضیح این طلب وصول نشده خود به ایلنا گفتند که از آذر ماه سال 93 تاکنون هیچ وجهی بابت مزد ماهانه و عیدی پایان سال دریافت نکرده‌اند و کارفرما دلیل این وضعیت را کمبود نقدینگی اعلام کرده است.
این کارگران همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای‌شان گفتند که از اردیبهشت ماه سال جاری حق بیمه آنها هنوز به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است.
یکی از کارگران قدیمی فرش باستان درباره سابقه این کارخانه گفت: کارخانه فرش باستان حدود سه سال پیش بیش از 180کارگر داشت که به تدریج بازنشسته شده‌ وتعدادی نیز اخراج شده اند و در حال حاضر این کارخانه با 19 کارگر به صورت نیمه تعطیل به فعالیت تولیدی خود ادامه می دهد.
به گفته وی بعد از روی کار آمدن دولت‌های نهم و دهم حمایت‌ دولت از کارگران نساجی به حداقل رسید بطوری که این کارخانه همانند سایر کارخانه‌های فرش بافی بحران سختی را پشت سر گذاشت.
طبق اظهارات وی، علی رغم اینکه مسولین کارخانه برای پرداخت بدهی‌های مالی و حقوقی خود بار‌ها اقدام به فروش مواد اولیهٔ شرکت کرده‌اند، اما در یک سالهٔ گذشته به طور متوسط حقوق کارگران هر ۳ ماه یک بار پرداخت شده است ضمن اینکه در ۳سال گذشته نیز مزایایی به آنها تعلق نگرفته است .
وی گفت: وضعیت کارخانه فرش باستان یزد علی رغم سابقهٔ طولانی این شرکت در صنعت فرش کشور به لحاظ وضعیت تولید و کمبود نقدینگی خوب نیست و عمده‌ترین دلیل آن تمایل سهامداران اصلی شرکت در خصوص فروش زمینی است که کارخانه در آن قرار دارد.
این کارگران همچنین روند رسیدگی به وضعیت خود از طریق اداره کار یزد و سایر مسولین ذیربط را نامطلوب عنوان می‌کنند.

---------------------------

کارگران ایران برک لغو اخراج دو همکار خود را مطالبه کردند

یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز، به ایلنا گفت: «رمضان رفیع زاده» و «لیدا مسرت بخش» که هم اکنون در کارخانه حضور ندارند بخشی از 32 کارگری هستند که از ابتدای ماه جاری اعتبار قرارداد کاری آنها به پایان رسیده است.
وی ادامه داد: 30 کارگر دیگر برخلاف این دو نفر همچنان در محل کار خود حضور دارند هنوز دستور تسویه حساب آنها صادر نشده است و امروز همگی ما با تجمع در محوطه کارخانه از کارفرما خواستیم تا با لغو دستور تسویه حساب امکان بازگشت به کار آنها را فراهم کند.
این کارگر ایران برک رشت در عین حال یادآور شد: کارگران مورد نظر افرادی هستند که اخیرا به همراه سه نفر دیگر از همکاران به عنوان نماینده صنفی کارگران ایران برک رشت انتخاب شده‌اند.
این کارگر یاد آور شد: همچنین برخی مسئولان شهرستانی برای بازگشت به کار این دو کارگر چندین نوبت تلفنی با کارفرما وارد مذاکره شده‌اند که متاسفانه موثر نشده است.
او گفت: کارگران ایران برک با تجمع امروز خود به مسئولان کارخانه اعلام کردند که تصمیمهای اتخاذ شده در جهت متوقف کردن تولید، با تصمیم جمعی کارگران صورت گرفته و این دو کارگر اخراجی هیچ گونه دخالتی در اتخاذ این تصمیم به صورت فردی نداشته‌اند.
او که به نمایندگی از سایر همکارانش سخن می‌گفت در ادامه در خصوص پی گیری مطالبات کارگران ایران برک طی سی ونه روز گذشته گفت: هنوز تحول مثبتی در راستای استیفای معوقات مزدی آنها صورت نگرفته است.
وی افزود: امروز هم مانند روزهای گذشته کارگران ایران برک رشت با ماموران انتظامی که از آغاز حرکت‌های اعتراضی اخیر در کارخانه حضور دارند دیدار کرده و باردیگر خواسته‌های صنفی خود را گوشزد کردند.
گفتنی است مجموع مطالبات 120 کارگر ایران برک بیش از 8 ماه است و معترضان از کارفرمای انتظار دارند تا ضمن پرداخت بخشی از این مطالبات و تضمین استمرار فعالیت کارخانه زمینه بازگشت به کار دوباره کارگران را فراهم کند.

---------------------------

وضعیت نامشخص پرداخت بیمه بیکاری به کارگران کشتی‌های سوخته بندر دیر

«عباس پولادی» با اعلام این خبر یادآور شد: عصر روز گذشته 17 فروند لنج ماهیگری و باربری بر اثر وقوع آتشسوزی در بندر «دیر» سوختند.
وی افزود: هنوز بصورت رسمی دلیل وقوع این حادثه اعلام نشده است اما در حالی حاضر تمامی کارگرانی که بصورت مستقیم بر روی این لنج‌ها کار می‌کردند بیکار شده‌اند.
وی افزود: از مجموع لنج‌های آتشگرفته 12 فروند ویژه صیادی و 5 فروند ویژه بابربری بودند که متاسفانه به دلیل وزش باد تمامی آنها بصورت 100 دچار سوختگی شده‌اند.
این مقام مسئول بندر دیر ادامه داد: در شرایط عادی بصورت متوسط در هر لنج باربری و صیادی به ترتیب تعداد 8 و 10 کارگر مشغول کارند.
رئیس شورای اسلامی بندر دیر افزود: با توجه به نزدیک شدن فصل برداشت میگو بیشتر لنج‌های صیادی آتش گرفته در حال آماده شدن برای این فصل بودند که این حادثه اتفاق افتاد.
وی افزود: از قرار معلوم تمامی کارگرانی که در استخدام این لنج‌ها بودند تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند اما با توجه به شرایط خاصی که برای بیمه شده آنها خصوصا کارگران صیاد وجود دارد هنوز مشخص نیست که به همه این کارگران بیمه بیکاری تعلق بگیرد.

---------------------------

تعطیلی زودهنگام کارخانه ایران برک به دلیل بیرون ماندن 32 کارگر

کارگران ایران برک رشت با اعلام این خبر به ایلنا می‌گویند که همزمان با این اتفاق تعداد دیگری از همکاران آنها در حمایت از کارگران اخراج شده از حضور در داخل کارخانه خودداری کردند.
به گفته این کارگران کارفرما هنوز اصرار دارد که چون کارگران اتمام قرارداد شده در شکل گیری اعتراضات صنفی نقش موثری داشته‌اند باید اخراج شوند و به همین دلیل دیگر کارگران امروز ترجیح دادند تا به جای رفتن به محل کار در کنار آنها حضور داشته باشند.
برپایه این اطلاعات شنیده می شود که کارفرما با مشاهده این وضعیت کارگران باقیمانده در محوطه کارخانه را زودتر از موعد زمانی همیشگی مرخص کرده است.
کارگران کارخانه ایران برک رشت می‌گویند وضعیت پیش آمده در حالی است که پیشتر مسئولان دادستانی در مراجعه حضوری 18 نفر از همکاران آنها گفته بودند که با بازگشت به کار خود امکان از سرگیری فعالیت‌های کارخانه ایران برک رشت را فراهم کنند.
به گفته این کارگران با وجود آنکه تمامی کارگران احضار شده از فردای دیدار با مسئولان دادستانی برای اثبات حسن نیت خود آماده به کار بودند اما تا به امروز مانع تراشی‌های کارفرما مانع از سرگیری فعالیت ایران برک رشت شده است.

---------------------------

مرگ کارگر نظافت‌چی در شهرک صنعتی نیشابور

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا پایگاه اطلاع رسانی پلیس روز گذشته (چهار شنبه 3 تیرماه) به نقل از «سرهنگ حسن حسینی» گفت: با اعلام خبری مبنی بر مرگ کارگر یک شرکت تولید ظروف مقوایی در شهرک صنعتی خیام بخش زیرخان نیشابور به مرکز فوریت های پلیسی 110، گروهی از ماموران به محل اعزام شدند.
وی افزود: بررسی های انجام شده و تحقیقات به عمل آمده حاکی از آن بود که دست کارگر 21 ساله به نام 'سجاد' هنگام نظافت، به نوار غلطک گیر کرده و به دلیل چرخش نوار جراحت زیاد به بدن وی وارد می شود.
وی اظهار کرد: فرد مصدوم با کمک نیروهای امدادی به بیمارستان منتقل می شود اما تلاش کادر پزشکی برای نجات جان مصدوم این حادثه نتیجه نمی دهد و وی به علت شدت جراحات وارده فوت می کند.
چندی پیش نیز دو کارگر براثر سانحه ای در شرکت فولاد خراسان واقع در نیشابور جان خود را از دست دادند

---------------------------

کارگران بازنشسته گیلانا هر ماه 400 تومان از سنواتشان را می‌گیرند

این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا می‌گویند که احکام بازنشستگی‌ بیشتر آنها با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آور صادر شده و رقم حق سنوات پایان خدمتشان با توجه به میزان سوابق کاری از 10 تا27 میلیون تومان متغیر است اما تاین لحظه هنوز با آنها بصورت کامل تسویه حساب نشده است.
کارگران بازنشسته کاشی گیلانا در شهر منجیل با یادآوری اینکه برابر مقررات کار و تامین اجتماعی سنوات پایان کار حقی است که بابت جبران سال‌هایی که کارگران نیروی جوانی و تجربه کاری خودر را در توسعه کارگاه صرف کرده‌است افزودند: مطابق همین قوانین این مزایا باید در زمان بازنشستگی و ترک کار پرداخت شود تا به پشتوانه آن کارگران بازنشسته بتوانند از عهده مخارج سالمندی برآیند.
همچنین بر اساس اظهارات این گروه از کارگران کاشی گیلانا، هرکدام از آنها علاوه بر دریافت نکردن سنوات خدمتشان از 6 تا 11 ماه معوقات حقوقی از کارفرما طلب دارند و به همین دلیل تعداد ی از کارگران هفته گذشته با تجمع در مقابل درب ورودی کارخانه به نحوه پرداخت سنوات خدمتشان اعتراض کردند.
یکی از این کارگران بازنشسته درباره سرانجام مطالبات خود و سایر همکارانش گفت: مهم‌ترین عامل معوق ماندن سنوات کارگرانی که به مرور از کارخانه کاشی گیلانا بازنشسته می‌شوند کمبود نقدینگی است به همین دلیل کارفرما مطالبات کارگران بازنشسته را به صورت اقساطی ماهانه مبلغ 400 هزار تومان پرداخت می‌کند.
به گفته او، با اقساطی پرداخت شدن سنوات کارگران بازنشسته سالها زمان نیاز است تا کل سنوات یک کارگر به مرور پرداخت شود.
این کارگر بازنشسته که به نمایندگی از سایر بازنشستگان کاشی گیلانا سخن می‌گفت افزود: هم اکنون در آمد حاصل از فروش محصولات این کارخانه صرف هزینه‌های جاری کارخانه و پرداخت حقوق کارگران شاغل می‌شود.
کارگران بازنشسته کاشی گیلانا می‌گویند با وجود انکه یک قسط از مطالبات کارگران بازنشسته پرداخت شده ،اما کارگران معتقدا بایستی مطالبات تشان به روز محاسبه وپرداخت شود.در غیر اینصورت

---------------------------

مجروح شدن چهار کارگر شرکت کربنات سدیم براثر انفجار

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی استان سمنان در گزارش امروز خود (پنجشنبه 4 تیر ماه) اعلام کرد که این حادثه در ساعت 13 روز سه شنبه رخ داده است.
برپایه این گزارش چهار تن از کارگران این واحد تولیدی در حال جوشکاری مخزن و شستشوی آن بودند که مخزن فلزی مورد نظر منفجر شد و هر چهار کارگر را مجروح کرد.
گفته می‌شود با حضور تیم امدادی کارگران مصدوم به بیمارستان کوثر سمنان انتقال یافتند که حال همگی آنها رو به بهبودی است و همچنین پرونده قضایی نیز برای این حادثه تشکیل شده است.

---------------------------

کارگران ذوب آهن اردبیل حکم جلب کارفرما را گرفتند

کارگران ذوب آهن اردبیل در تماس با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این اقدام پس از آن صورت گرفت که روز دوشنبه در مقابل ساختمان استانداری اردبیل تجمع کردند.
برپایه این اطلاعات نزدیک به 200 کارگر بصورت قراردادی و رسمی در استخدام کارخانه ذوب آهن اردبیل هستند که بصورت میانگین از 6 تا 16 ماه دستمزد طلبکارند.
یکی از کارگران این واحد صنعتی به ایلنا گفت: مشکل کارخانه در واپسین ماه‌های سال 92 آغاز شد بیشتر ما از هنوز بابت عیدی سال 92 طلبکاریم در 16 ماه گذشته تعدادی از ما کارگران ترجیح دادند برای تامین معاش خود با کارخانه قطع همکاری کرده و در بازار به مشاغلی همچون جوشکاری و آهنگری مشغول شوند.
وی ادامه می‌دهد هنوز با هیچکدام از کارگران شاغل و یا کارگران قطع همکاری شده حتی تسویه حساب نشده است و اداره کار از ابتدای سال جاری قرارداد کاری کارگران موقت را سه ماه به سه ماه تمدید می‌کند اما تا این لحظه در خصوص تمدید اعتبار دفترچه بیمه کارگران هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
هرچند در ماه‌های گذشته کارگران ذوب آهن اردبیل توانستند تا بابت پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود از هیات‌های تشخیص و حل اختلاف احکامی را به سود خود دریافت کنند اما در نهایت چون این احکام به اجرا درنیامد تعدادی از کارگران از دادگاه قضایی حکم جلب مدیرعامل را دریافت کردند.
در این باره «مرتضی مقدم» دبیراجرایی خانه کارگر اردبیل به ایلنا گفت: به موجب وکالتی که از سوی 200 کارگر کارخانه ذوب آهن اردبیل به یک وکیل دادگستری داده شده بود دادگاه صالحه حکم جلب مدیرعامل را صادر کرده است.
وی ادامه می دهد طبق گفته کارگران مشکل پرداخت نشدن مطالبات به اختلاف به وجود آمده میان مدیرعامل و یکی از بانک‌های بازمی گردد و از قرار معلوم این داستان از زمانی آغاز شد که به دلیل جهش‌ قمیت ارز حجم بدهی معوقه کارفرما به بانک عامل چندین برابر افزایش یافت.
به گفته مقدم رابطه با وضعیت کارگران ذوب آهن اردبیل از همان سال گذشته مسئولان اداری استان اردبیل جلساتی را تشکیل دادند که تشکیلات خانه کارگر اردبیل نیز به واسطه مراجعاتی که کارگران این واحد صنعتی برای پیگیری مطالبات خود داشتند در جریان آن قرارداشت.
این فعال صنفی کارگری با یادآوری اینکه خواسته‌های کارگران ذوب آهن اردبیل کاملا صنفی است افزود: با همین رویکرد از طریق خانه کارگری برای کارگران وکیل گرفته‌شده است، هدف کارگران وصول مطالبات مزدی است و برای همین تاکنون کارگران باوجود داشتن حکم جلب مدیرعامل برای اجرای آن اقدامی نکرده‌ تا حسن نیت خود را ثابت کرده باشند.

---------------------------

احتمال اخراج 32 کارگر ایران برک به دلیل اتمام قرارداد

برپایه این اطلاعات که به نقل از کارگران ایران برک رشت به دست ایلنا رسیده است از مجموع کارگران اتمام قرارداد شده هم اکنون تعداد 5 کارگر به موجب وکالت محضری وظیفه پیگیری مطالبات صنفی همکاران خود را برعهده دارند.
در توضیح این ماجرا کارگرانی که با ایلنا در ارتباط هستند می‌گویند: تا از سه روز پیش که اعتبار قرارداد کاری همکارنمان به سر رسید این امید را داشتیم که می توان با مذاکره و رایزنی قراردادهای کار فسخ شده را تمدید کرد اما در روز‌های گذشته کارفرما دستور تسویه حساب دو نفر از همکارانمان را صادر کرده است.
در عین حال کارگران ایران برک رشت به مسئولان شهرستان می گویند در جلسه‌ای که قرار است امروز برای رسیدگی به وضعیت کارخانه ایران برک رشت در فرمانداری رشت برگزارشود به موضع تمدید قرارداد کارگران نیز رسیدگی خواهد شد.
این وضعیت در حالی است که روز گذشته تعداد 18 نفر از کارگران این واحد تولیدی با شکایت کافرما به دادسرای رشت احضار شده بودند.
120 کارگر کارخانه ایران برک رشت از 27 اردیبهشت ماه تا کنون بابت هشت ماه مطالبات معوقه دست از کار کشیده و در اعتراض صنفی هستند.

---------------------------

بیمه آتیه سازان به تعهدات خود عمل نمی‌کند

«ابراهیم یوسف‌زاده» در این باره به ایلنا گفت: شرکت بیمه آتیه سازان حافظ به عنوان پوشش دهنده هزینه‌های درمانی بازنشستگان ومستمری بگیران تامین اجتماعی با کانون کارگران بازنشسته قرار دادی منعقد کرده است اما از یک ماه پیش به دلیل انباشته شدن مطالبات بیمارستان‌های خصوصی از صدور معرفی نامه جدید برای مستمری بگیرانی که خواستار استفاده از خدمات درمانی این مراکز هستند خودداری می‌کند.
وی افزود: بصورت مشخص اکنون تعداد قابل توجهی از خانواده های بازنشسته بیمه‌ شده هستند که بابت خدمات درمانی مورد نیاز خود هزینه‌هایی را به بیمارستان‌های خصوصی پرداخت کرده‌اند اما برای دریافت معرفی نامه از شرکت بیمه آتیه سازان حافظ با مشکل مواجه هستند.
این فعال حقوق صنفی کارگران بازنشسته روند جاری را موجب نگرانی بازنشستگان دانست و گفت: این وضعیت در حالی است که تنها در محدوده شهرستان رشت حدود 80 هزار بازنشسته ومستمری بگیر به همراه افراد تحت تکفلشان وجود دارد که هر ماهه سرانه بیمه تکمیلی از حقوق بازنشسته و مستمری بگیر توسط سازمان تامین اجتماعی کسر وبه حساب بیمه آتیه سازان حافظ پرداخت می شود.
وی با انتقاد از عدم پاسخگویی مناسب از سوی نمایندگان بیمه آتیه‌سازان در شهرستان رشت و حومه گفت: انتظار می‌رود مسئولین بویژه کانون عالی بازنشستگان نسبت به بی‌توجهی این شرکت بیمه‌گر به مطالبات به حق بازنشستگان و مستمری‌بگیران اقدامی فوری انجام دهند

---------------------------

استانداری کردستان اجازه وصول مطالبات کارگران آجر شیل را نمی‌دهد

کارخانه آجر ماشینی «شیل» که تحت مسئولیت وزارت کشور اداره می‌شود در 5 کیلومتری جاده سنندج به کرمانشاه قرار دارد و به گفته کارگرانی که با ایلنا در ارتباط هستند از زمانی که در سال 91 تعطیل شده‌است هنوز 18 کارگر قراردادی آن موفق به دریافت مطالبات مزدی خود نشده‌اند.
این کارگران از قرار معلوم در مدت این سال‌ها گذشته به اداره کار نیز شکایت کرده‌اند می گویند ؛پس از آنکه در نیمه دوم سال 91 به اداره کار سنندج شکایت کردیم، کارفرما از حکم هیات حل اختلاف اداره کار برای پرداخت مطالبات کارگران تبعیت نکرد و در نتیجه پرونده به دادسرای سنندج ارجاع شد.
آنها می‌گویند در سه سال گذشته حداقل برای سه نوبت دادسرای سنندج به نفع کارگران و سازمان تامین اجتماعی دستور مزایده اموال کارخانه آجر شیل را صادر کرده است اما در هر نوبت استانداری کردستان مانع از برپایی مزایده شده است.
از قرار معلوم دلیل مانع تراشی استانداری کردستان این است کارخانه آجر شیل هم اکنون تحت نظارت وزارت کشور اداره می‌شود و در این سه سال استانداری کردستان به نمایندگی از این وزارت خانه تلاش می‌کند تا از به اجرا درآمد حکم مزایده اموال کارخانه جلوگیری کند.
به گفته کارگران آجرشیل مانع تراشی‌های مسئولان استانداری در حالی است که برابر قانون مطالبات مزدی آنها جزء دیون ممتازه تلقی می‌شود.
کارگران می‌گویند در طول سه سال گذشته بارها در مقابل کارخانه تعطیل شده و نهادهای مختلف دولتی تجمع کرده‌اند و اما صدای‌شان به جایی نمی‌رسد و هیچ مقام مسئولی به مطالبات‌شان توجهی نشان نمی‌دهد.

---------------------------

گاز چاه جان کارگر رستوران را گرفت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا «سید جلال ملکی» سخنگوی سازمان آتشنشانی گفته است: در ساعت 15:11 روز سشنبه حادثه چاه در خیابان حافظ تقاطع شاهپور به سامانه 125 اعلام و ماموران سه ایستگاه آتش نشانی به این محل اعزام شدند.
وی بیان کرد: در یک رستوران چاهی برای دفع چربی ها و پسماند غذاها وجود داشت که بدلیل استشمام بوی گاز مدتها بود کارگران را دچار آزار کرده بود.
ملکی ادامه داد: یکی از کارگران درب چاه را به یکباره باز می کند که بدلیل استشمام بوی گاز بدلیل ضعف و بی حالی به داخل چاه سقوط می کند.
وی خاطرنشان کرد: چهار کارگر دیگر این رستوران هم به همین ترتیب بدلیل استشمام گاز به درون چاه سقوط می کنند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: به هنگام رسیدن آتش نشانان پنج کارگر در درون چاه گرفتار می شوند که با استفاده از تجهیزات لازم آتش نشانان هر پنج کارگر را از درون چاه خارج می کنند.
وی افزود: دو کارگر به وسیله عوامل اورژانس در محل حادثه مداوا اما سه کارگر دیگر این حادثه برای ادامه مراحل درمانی به بیمارستان منتقل شدند و این عملیات در ساعت 16:10 دقیقه به پایان رسید.
همچنین « حسن عباسی» مدیر روابط عمومی مرکز اورژانس تهران در تکمیل اخبار مربوط به این حادثه از مرگ یکی از کارگران حادثه دیده خبرداده است .
به گفته این مقام مسئول گزارش سقوط کارگران یک رستوران در محدوه خیابان وحدت اسلامی عصرسه شنبه به مرکز اورژانس تهران اعلام و بلافاصله پنج دستگاه آمبولانس به این محل اعزام شدند.
وی با بیان اینکه کارگران با هدف لایه روبی کف چاه آشپزخانه رستوران در چاه مزبور سقوط کرده اند گفت: پس از بررسی تکنسین های مرکز اورژانس تهران یک نفر از مصدومان بعد از سقوط به علت گاز سمی متصاعد شده از چاه در دم جان باخته و حال دو نفر از مصدومان وخیم اعلام شد.
عباسی افزود: بلافاصله اقدام اولیه درمانی روی مصدومان صورت گرفت و برای تکمیل درمان دومصدومی گه حال شان وخیم بود به بیمارستان های سینا و بهارلو و دو مصدوم دیگر نیز به بیمارستان لقمان انتقال یافتند

---------------------------

بلاتکلیفی کارگران «آجر جیل» دو ساله شد

منابع کارگری ایلنا در کارخانه آجر جیل اعلام کردند: کارفرما از مرداد ماه سال 92تولید در این واحد صنعتی را بر سر اختلاف با دو سهام دار دیگرش متوقف کرده است به همین دلیل حدود 220 تن از کارگران این کارخانه در 24ماه گذشته بیکار و بلاتکلیف بوده‌اند.
کارگران می‌گویند؛ حدود 24ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌ایم و تمدید دفترچه بیمه‌هایمان نیز متوقف شده است و به هر دستگاه مسئولی هم که شکایت می‌کنیم مسئولان آن فقط شنونده هستند و هیچ اقدامی نمی‌کند.
به ادعای آنان، تعداد زیادی از کارگران این کارخانه با سوابق کار 20 ساله در شرف بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور قرار دارند اما کسی برای اعلام ترک کار این کارگران به کارخانه نمی‌آید. حتی مستمری بیمه بیکاری این کارگران به دلیل عدم حضور کارفرما هنوز بر قرار نشده است.
به ادعای کارگران آجر جیل، مسئولان اداره کار، سازمان تامین اجتماعی و استانداری خوزستان تا این لحظه نسبت به سرنوشت کارگران آجر جیل و خانواده‌هایشان بی‌توجه‌ بوده‌اند.

---------------------------

پرداخت معوقات مزدی و معرفی کارگران معدنجو به بیمه بیکاری

براساس خبری که امروز به نقل از «حجت الاسلام عباس اسلامی» مدیرکل دفتر سیاسی استانداری کرمان در سانه‌ها منتشر شده است قرار است با مصوبه کمسیون کارگری تمامی معوقات مزدی 380 کارگر معدنجو پرداخت و تمامی آنها برای دریافت مقرری به صندوق بیمه بیکاری معرفی شوند.
به گفته این مقام مسئول در استانداری کرمان اعضای کمسیون کارگری در جلسه روز شنبه خود تصمیم گرفته‌اند که مصوبات مربوط به کارگران معدنجو بصورت فوری به اجرا درآید.
آقای اسلامی در توضیح این مصوبات گفت: از جمله این مصوبات این است که کارگران شرکت معدنجو زرند فرصت دارند طی 10 روز که از 28 خرداد آغاز شده است برای واریز حقوق در مدت تعطیلی و وصل شدن دستمزد خود به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان، تامین اجتماعی و شرکت معدنجو مراجعه کنند.
وی گفت: از مصوبات دیگر این است که به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان 10 روز فرصت داده شد تا گزارشی جامع از معدن ذغالسنگ شرکت معدنجو با این محتوا که وضعیت فعلی معدن چگونه است و آیا ادامه کار برای این معدن امکان پذیر می باشد تهیه کند تا بتوان در تصمیمات بعدی از آن استفاده کرد.
در این خبر همچنین به نقل از «رضا اسماعیلی پور» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان هم آمده است: از اسفندماه سال گذشته کارفرما به دلایلی از جمله اقتصادی نبودن فرآیند استخراج افعالیت این واحد معدنی را متوقف کردند.
به گفته این مقام مسئول پس از این اتفاق به غیر از یک دوره تعطیلی در گذشته، تعداد 460 نفر از کارگران شرکت معدنجو در اسفند سال گذشته به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مراجعه و در مدت 30 روز زمانی که در اختیار آنان قرار گرفت فرم هایی را به عنوان درخواست بیمه بیکاری تکمیل کردند.
وی با بیان اینکه بیمه بیکاری روند طولانی دارد اظهار کرد: فرم های درخواست بیمه بیکاری به تامین اجتماعی فرستاده شده است تا بعد از بررسی پاسخ داده شوند.
از سوی دیگر در خبر منتشر شده از زبان «مهدی حسینی نژاد» معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ‌آمده است: با توجه به اینکه روش های استخراج ذغالسنگ موجود در معادن استان کرمان به علت های گوناگون به صورت سنتی انجام می شود در نتیجه قیمت تمام شده به مراتب بالا رفته است.
مهدی حسینی نژاد تک خریدار بودن ذغالسنگ را عامل دیگر در بروز مشکلات فعلی دانست و افزود: درحال حاضر شرکت ذوب آهن اصفهان خریدار ذغالسنگ این شرکت می باشد که با افزایش اعمال شده قیمت سالیانه موافقت نکرده است.
وی که مدعی است در همین رابطه اسفندماه سال گذشته جلسه مشترکی میان وزیر صنعت با کارفرمایان معادن ذغالسنگ استان کرمان برگزار شد، افزود: معدن شرکت معدنجو اواخر سال گذشته تعطیل شد و قرار بر این بود که کارگران بیمه بیکاری دریافت کنند و تا جایی که اطلاع دارم در پرداخت هایی که می بایست از سوی تامین اجتماعی انجام شود تاخیری صورت گرفته است.
حسینی نژاد اضافه کرد: ظاهرا مبلغی را هم شرکت معدنجو می بایست برای بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت کند که در این موضوع هم اقدامی از سوی شرکت انجام نشده است.
مجموعه اظهاراتی که به نقل از مسئولان اداری استان کرمان در خصوص وضعیت کارگران معدنجو منتشر شده در حالی است که تا لحظه انتشار این خبر هنوز تلاش خبرنگار ایلنا برای جویا شدن واکنش کارگران این واحد معدنی ادامه دارد.
کارگران معدنجو که شمار آنها در حدود 380 نفر است در تاریخ 26 خرداد ماه در اعتراض به آنچه که متوقف شدن فعالیت این واحد معدنی در سال 94 عنوان می شود تجمع کرده بودند که در جریان این تجمع یکی از تجمع کنندگان به نام «محمد علی میرزایی» براثر برخورد با تریلر حامل زغال سنگ جان خود را از دست داد.
به گفته منابع ایلنا تجمع روز 26 خرداد از ساعت 6 صبح و با اجتماع حدود 60 نفر از کارگران معدنجو در قسمت ابتدایی جاده پابدانا آغاز شد که در واکنش به آن عوامل انتظامی با استفاده از گاز اشک‌آور برای بازکردن مسیر جاده وارد عمل شدند.
در همین رابطه طبق اظهاراتی که هنوز از سوی نهادهای رسمی تایید نشده است آقای میرزایی براثر عوارض ناشی از انتشار گاز اشک‌آور دچار اختلال بینایی شده و در نتیجه با تریلر در حال عبور برخورد می‌کند.

---------------------------

18 کارگر ایران برک با شکایت کارفرما احضار شدند

به گزارش ایلنا کارگران کارخانه ایران برک می‌گویند ، در سی وششمین روز اعتصاب آنها 18 نفر از همکارانشان از طرف کارفرما به ایجاد اغتشاش متهم شده‌اند.
برپایه این اطلاعات گفته می‌شود که کارگران احضار شده از صبح امروز تا لحظه انتشار این خبر در دادستانی گیلان حضور دارند.
در عین حال همکاران این کارگران تاکید دارند دلیل اعتراض‌های سی و شش روز گذشته پرداخت نشدن 8 ماه حقوق معوقه بوده است و هیچ کدام از کارگرانی که اکنون کارفرما از آنها شکایت کرده است در شکل گیری و استمرار این اقدام صنفی نقش خاصی نداشته‌اند.
گفته می شود از مجموع 18 کارگراحضار شده ایران برک ،سه نفرشان به تازگی از سوی جمعیت 120 نفری کارگران ایران برک به عنوان نماینده قانونی انتخاب شده و وکالت محضری گرفته اند.
پیش از این، در روز 29 نهم اعتصاب یکی از نمایندگان کارگران به ایلنا گفته بود که کارفرما با اعمال فشار به 4 نفر از نمایندگان کارگران ایران برک به نوعی قصد داشته آنان را تهدید کند.

---------------------------

در سال 93 نزدیک به 19 هزار کارگر دچار حادثه کار شدند

به گزارش ایلنا بر اساس اعلام دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی این سازمان، از 18هزار و916 بیمه شده حادثه دیده، 97درصد مردان، دچار حادثه شدند و در مقابل سهم زنان 3درصد بوده در حالی که نسبت بیمه شدگان زن به مرد 23درصد است.
بر اساس این گزارش، از مجموع حادثه دیدگان، 17هزار و551 نفر معادل 92درصد از آنها بهبودی کامل یافته اند، 458 نفر از کارافتاده شدند و786نفر غرامت نقص عضو دریافت کرده اند و 121 نفر نیز فوت کردند.
بی احتیاطی با تعداد 12 هزار و 930 مورد معادل 64درصد عمده ترین علت در ایجاد حادثه ناشی از کار بیمه شدگان بوده است.
از مجموع 18هزار و916 بیمه شده ای که در سال گذشته، حادثه دیده اند استان های اصفهان با یک هزار و731 مورد و شهرستان های تهران با یک هزار و515مورد بیشترین میزان حادثه را به خود اختصاص داده اند و در این خصوص کمترین آنها مربوط به استان های خراسان شمالی و سیستان بلوچستان به ترتیب با 75 و 83نفر بوده است.
همچنین در سال گذشته، 18هزار و916 بیمه شده سازمان تأمین اجتماعی دچار حادثه ناشی از کار شدند که آمار حوادث ناشی از کار در سال 1393، نسبت به دوره مشابه سال قبل، 3 درصد کاهش را نشان می دهد.

---------------------------

ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران کاشی گیلانا

منابع کارگری در کارخانه کاشی گیلانا با اعلام این خبر به ایلنا گفته‌اند که هنوز دستمزد ازدیبهشت و خرداد ماه سال جاری 129 کارگر این کارخانه به آنها پرداخت نشده و علاوه بر همه اینها هنوز 16 ماه از مطالبات مربوط به سالهای 89 تا دی ماه سال 93 را نگرفته‌اند.
به گفته کارگران کاشی گیلانا، براساس جلسه‌ای که در تاریخ ۲۶ آذر ماه سال گذشته و با حضور هشت نفر از کارگران کاشی گیلانا در اداره صنعت، معدن و تجارت استان گیلان برگذار شد «آقای رسولی» کارفرمای سابق کارخانه کاشی گیلانا و دارنده حدود ۵۲ درصد ازسهام کارخانه بار دیگر مدیریت این واحد را را بر عهده گرفت.
طبق وعده این کارفرما قرار است مجموع 2 میلیارد و 400 میلیون از مطالبات معوقه 129 کارگرکاشی گیلانا از شهریور ماه سال 94 هر ماه علاوه بر حقوق جاری به حساب کارگران پرداخت شود.
منابع کارگری همچنین در مورد تعداد کارگران شاغل در کاشی گیلانا گفتند؛ این واحد حدود 129 کارگر داشت که به مرور با ادامه فعالیت کارخانه ، تعداد نیروی کاربه بیش از 170 نفررسید.این کارگران طی شش ماه گذشته حقوق خود را با تاخیر دریافت کرده اند.
منابع کارگری همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران رسمی و قراردادی کارخانه کاشی گیلانا می‌گویند: بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی است که کارفرما به صورت مستمر آن را پرداخت نکرده است

---------------------------

تجمع کارگران ذوب آهن اردبیل مقابل ساختمان استانداری

منابع کارگری ایلنا در کارخانه ذوب آهن اردبیل گزارش دادند، نزدیک به ٢٠٠ کارگر کارخانه ذوب آهن اردبیل در اعتراض به تعویق ١٦ ماه حقوق و نامشخص بودن وضعیت شغلی‌شان صبح روز گذشته در ابتدا مقابل ساختمان اداره کار اردبیل تجمع و در ادامه برای پیگیری مطالبات صنفی و قانونی خود به استانداری اردبیل مراجعه کردند.
به گفته کارگران، در آخرین تجمعات که در مقابل ساختمان استانداری و سایر نهاد های ذیربط انجام دادیم هیچ پاسخ قاطعی از سوی مسئولان نشنیدیم به همین دلیل ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفته‌مان مجددا دیروز نیز در مقابل ساختمان استانداری تجمع کنیم.
به گفته کارگران، با وجود آنکه اجتماع روز گذشته کارگران ذوب آهن اردبیل با دخالت ماموران انتظامی نیز همراه بود، شخص استاندار در جمع معترضین حاضر شد و با دعوت نمایندگان کارگری و کارفرمایی تشکیل جلسه داد.
کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل می‌گویند در جلسه‌ روز گذشته ، حاضرین پیرامون بررسی مشکلات کارگران ذوب آهن تصمیم گیری کردند و در نهایت با وعده پی گیری مطالبات کارگران جلسه بدون نتیجه خاتمه یافت.
به گفته کارگران؛ کارفرما به بهانه اینکه تولید در این واحد صنعتی توجیه اقتصادی ندارد فعالیت این کارخانه را از اردیبهشت ماه سال جاری متوقف کرده است اما نظر کارگران خلاف عقیده کارفرماست.

گزارش تصویری خبرنگار سبلانه

 

 

---------------------------

کارگر یک واحد مرغداری براثر سقوط در چاه کشته شدند

به گزارش ایلنا،این حادثه صبح امروز دوشنبه (یکم خرداد ماه ) زمانی رخ داد که دو کارگر یک واحد مرغداری در حوالی روستای خرند شهرستان مهدیشهر برای تعمیر پمپ آب به عمق چاهی می‌روند که هنگام خروج به علت فشار زیاد گاز و نداشتن تعادل به درون چاه سقوط کرده و محبوس می‌شوند.
بر اساس این گزارش، با حضور گروهای امداد و نجات این ٢ کارگر از عمق چاه به بیرون انتقال یافته اما مرگشان به علت گاز گرفتگی شدید توسط عوامل اورژانس تایید شد

---------------------------

تاخیر پنج ماهه در پرداخت حقوق کارگران «زمستان یورت»شمال شرق

کارگران این معدن به ایلنا گفته‌اند، علی رغم گذشت سه ماه از سال جدید هنوز حقوق ماه‌های بهمن و اسفند٩٣ و همچنین حقوق اردیبهشت وخرداد سال جاری به آن‌ها پرداخت نشده است.
یکی از کارگران معدن ذغال سنگ «زمستان یورت » شمال شرق با اعلام نارضایتی از شرایط به وجود آمده در معدن، گفت: سال جاری فقط حقوق فروردین ماه پرداخت شده و هنوز از دستمزد باقی ماه‌های دیگر خبری نیست.
این کارگر ادامه داد: در شرایط فعلی اگر اعتراضی هم صورت گیرد مستقیما به اخراج کارگر منجر می‌شود.
به گفتهٔ این کارگر اردیبهشت ماه امسال ٨٠ نفر از کارگران پیمانی معادن زمستان یورت به دلیل عدم نیاز از کار اخراج شده‌اند که البته دلیل اخراج آنان نیز از سوی پیمانکاران عدم نیاز عنوان شده است.
به گفته کارگران علاوه بر تعویق در پرداخت حقوق از سوی شرکت البرز شمال شرق، یکی از عمده‌ترین مشکلات کارگران این است که علی رغم کار طاقت فرسایی که انجام می‌دهند اصلا استراحتی ندارند و حقوق بسیار پایینی دریافت می‌کنند.
منابع خبری همچنین به مشکلات بیمه‌ای کارگران این شرکت معدنی اشاره کردند و بیان داشتند: متاسفانه چندین ماه است که بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده و دفترچه‌های درمانی عده زیادی از کارگران فاقد اعتبار است.