یکشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹٧ - ۲۲ ژولای ۲۰۱٨
تجمع بازنشستگان فولاد مقابل ساختمان صندوق فولاد
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز یکشنبه (۳۱ تیرماه) شماری از بازنشستگان صنعت فولاد کشور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد واقع در خیابان خالد استانبولی تجمع کردند.
تجمعکنندگان خواستار اجرای همسانسازی براساس تبصره ۵ ماده ۱۰۹ آییننامه فولاد، دریافت مطالبات معوقه، تضمین اجرای تعهدات درمانی مطابق با آییننامه فولاد وتسریع در پرداخت مستمری ماهانه خود از صندوق فولاد شدند.
این گروه از بازنشستگان که از مناطقی همچون کرمان، اصفهان، مشهد، مبارکه، زیرآب، طبس، سمنان، شاهرود، سنگرود گردهم آمدهاند، میگویند: خواستار دریافت پاسخ قاطعانه از سوی مدیریت صندوق در خصوص مطالبات صنفی خود هستیم.
-----------------------
ادامه تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در تهران
ز این رفت و برگشتها خستهایم
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (31 تیرماه) در ادامه تجمع روز گذشته کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی، معترضان مقابل مجلس شورای اسلامی جمع شدند.
در این تجمع چند صد نفر از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمدهاند و خواستار رفع سریع ایرادات وارد به طرح جذب هستند.
کارگزاران میگویند: خواسته اصلی ما این است که نمایندگان مجلس هرچه سریعتر به ایراداتی که مجمع تشخیص مصلحت گرفته، رسیدگی کنند تا زودتر تعیین تکلیف شویم.
در عین حال نمایندگان کارگزاران از مذاکره با اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر دادند و گفتند: روز گذشته پس از خاتمه تجمع با اعضای مجمع تشخیص گفتگو کردیم و قرار شد پس از رفع ایرادات طرح در مجلس و ارسال آن به مجمع، از ما نمایندگان کارگزاران دعوت شود تا بتوانیم از طرحمان دفاع کنیم.
کارگزاران از این همه دوندگی و طولانی شدن روندِ تصویب طرح انتقاد کردند و گفتند: نگرانیم که طرح جذب که پس از ماهها دوندگی در مجلس تصویب شده، لابلای بوروکراسی و رفت و برگشتهای فرساینده، فراموش شود و به انجام نرسد.
طرح جذب کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در بدنه دولت، پس از تصویب در صحن علنی مجلس به شورای نگهبان فرستاده شد که در نهایت مجمع تشخیص مصلحت نظام به آن ایراداتی وارد کرد و طرح دوباره به مجلس برگردانده شد.
-----------------------
دیدار همسران معلمان زندانی با فاطمه سعیدی
سعیدی: امیدوارم با تعامل مشکلات حل شود
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (سی تیرماه) همسران دو معلم زندانی (محمود بهشتی لنگرودی و محمد حبیبی) با فاطمه سعیدی نماینده مجلس دیدار و گفتگو کردند.
همسران معلمان در این دیدار به بیان مهمترین خواستهها و دغدغههای خود پرداختند و سعیدی هم قول داد که این نگرانیها را پیگیری کند.
این نماینده مجلس در توئیتر خود نوشت:
امروز در مجلس میزبان همسران دو معلم زندانی آقایان حبیبی و بهشتی بودم. خواستههای آنان ازجمله تقاضای انتقال آقای حبیبی به زندان اوین و مساله قطع شدن حقوق ایشان را به مسئولان قضایی و دولتی منتقل کردم. امیدوارم بتوانیم با پیگیری جدی و تعامل، مساله این دو معلم را حل کنیم.
-----------------------
تجمع بازنشستگان کشوری مقابل مجلس
بیمه کارآمد، اجرای همسانسازی و رفع مشکلات معیشتی، مطالبات اصلیست
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز صبح، صدها بازنشسته کشوری از نقاط دور و نزدیک خود را مقابل مجلس شورای اسلامی رساندند و دست به تجمع اعتراضی زدند.
در این تجمع که از ساعت ده صبح آغاز شده، صدها بازنشسته کشوری از ارگانها و نهادهای مختلف و ازجمله بازنشستگان آموزش و پرورش شرکت دارند.
خواسته اصلی معترضان که اولین بار نیست تجمع میکنند، رفع دغدغههای معیشتی و درمانیست؛ بازنشستگان کشوری میگویند: همسانسازی اجرایی نشده؛ خدمات رفاهی ناکافیست و بیمه کارآمد و مکفی نداریم.
یکی از حاضران در تجمع که معلم بازنشسته است و از کرج برای برگزاری تجمع به تهران آمده، میگوید: قانون مدیریت خدمات کشوری سالهاست که به دست فراموشی سپرده شده؛ مسئولان ما بازنشستگان را از یاد بردهاند؛ در این شرایط بد اقتصادی و با این گرانیهای افسارگسیخته، مستمریای که دریافت میکنیم حتی کفاف نصف ماه را نمیدهد.
بازنشستگان با در دست داشتن پلاکاردهایی حاوی مطالبات اصلیشان، از نمایندگان مجلس میخواهند که در جهت رفع مشکلات معیشتی و رفاهی بازنشستگان اقدام کنند.
-----------------------
تجمع آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی مقابل مجلس
انتقاد اصلی از محدودیتهای «قانون تعیین تکلیف» است
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (سی و یکم تیرماه) آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تجمعکنندگان خواستار «تغییر تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش» هستند. آنها میگویند این قانون، معلمانی که از سال ۹۲ به بعد مشغول به کار شدهاند را شامل نمیشود؛ بنابراین باید در جهت فراگیری بیشتر اصلاح شود.
این چندمین بار است که آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی مقابل نهادهای مرتبط، تجمع اعتراضی برپا میکنند.
-----------------------
شنبه ۳۰ تیر ۱۳۹٧ - ۲۱ ژولای ۲۰۱٨
تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی مقابل مجمع تشخیص مصلحت
فرصت بدهند از خودمان دفاع کنیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (سی تیرماه) جمعی از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجمع تشخیص مصلحت نظام تجمع کردند.
تجمعکنندگان میگویند: ایراداتی که مجمع تشخیص مصلحت نظام به طرح جذبِ مصوب مجلس گرفته، بدون رایزنی و مشورت با ما بوده و درخواست داریم فرصتی به ما بدهند تا از طرح دفاع کنیم.
کارگزاران خواستار تصویب هرچه سریعتر طرح جذب هستند و میگویند: امیدواریم بحث ایرادات مطرح به زودی به نتیجه برسد و بعد سالها بلاتکلیفی، بتوانیم نفسی از سر آسودگی بکشیم.
طرح جذب کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی پس از تصویب در مجلس به شورای نگهبان ارسال شد که پس از آن مجمع تشخیص مصلحت نظام چند ایراد به این طرح وارد کرد. قرار است در هفته جاری طرح مزبور بار دیگر در مجلس مطرح و ایرادات آن رفع شود.
حاضران در تجمع میگویند: تا زمان احقاق حق و برآورده شدن مطالبه اصلیمان که همان جذب در بدنه دولت است، از همه کانالها پیگیریها را ادامه خواهیم داد.
-----------------------
مهمانداران و ماموران فنی پشتیبانی شرکت رجا مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از مهمانداران و ماموران فنی پشتیبانی شرکت رجا، روز گذشته در پیگیری مطالبات صنفی خود مقابل دفتر مدیریت این شرکت تجمع کردند.
این کارگران در تماسهای جداگانه به ایلنا گفتند: در حدود ۹۰ نفر از کارگران مهمانداران و ماموران فنی پشتیبانی شرکت رجا روز گذشته (جمعه ۲۹ تیر ماه) از حوالی ساعت ۹ صبح مقابل دفتر مدیریت تجمع کرده و خواهان دریافت معوقات مزدی خود شدند.
آنطور که مهمانداران و ماموران فنی پشتیبانی شرکت رجا به ایلنا گفتهاند؛ دستکم دو هزار نفر از مهمانداران و ماموران فنی پشتیبانی شاغل در شرکت راهآهن رجا که تحت مسئولیت چندین شرکت پیمانکاری به کارهای خدماتدهی به مسافران یا همان شغل مهمانداری مشغولاند، دستکم از اردیبهشت ماه سال جاری مطالبات مزدیشان به تاخیر افتاده است.
این کارگران که از ۸ تا ۱۵ سال دارای سابقه کار هستند، در عین حال گفتند جدا از معوقات مزدی از امنیت شغلی برخوردار نیستند.
طبق اظهارات مهمانداران و ماموران فنی پشتیبانی شرکت رجا، آنها به دلیل عدم دریافت بهموقع حقوق و دستمزد طی ماههای گذشته با مشکلات مالی و خانوادگی روبرو شدهاند.
آنها همچنین اعلام کردند: بارها از مدیران شرکتهای پیمانکاری شرکت رجا درخواست کردهایم حقوق معوقه را پرداخت نمایند ولی آنها تنها قول میدهند و در عمل کاری انجام نمیشود.
-----------------------
زنانِ کارگر برزیلی فقط با یک تلفن همراه، حقوق خود را میآموزند
به گزارش خبرنگار ایلنا، "کروزا ماریا اولیویرا" ۱۰ ساله بود که پدرش را از دست داد و مثل بسیاری از دختران سیاهپوست در برزیل که خانوادهای فقیر دارند، چارهای نداشت جز اینکه بهعنوان کارگر خانگی از همان سن کم مشغول کار شود. در همان ده سالگی در خانهای که استخدام شد، همزمان مسئولیت آشپزی، تمیز کردن خانه و نگهداری از بچههای خانواده بر دوش او بود. دو سال بعد، مادرش را هم از دست داد و رویای اینکه بتواند روزی دوباره به مدرسه برگردد، دود شد.
کروزا ماریا که حالا ۶۱ ساله است، هنوز هم خانههای افراد ثروتمند را میسابد و تمیز میکند، میگوید: «در این پنجاه و یکسال هر درد و ظلمی را که بتوانید تصور کنید، به سرم آمده است. از کتک خوردن گرفته تا آزار جنسی. از حمل چیزهایی که برای تن نحیف دختربچهای ده ساله به غایت سنگین بود تا فحش شنیدن و تحقیر.»
ماریا اولیویرا روزی در میانسالی به این نتیجه رسید که کسی به داد زنان کارگر خانگی در برزیل نخواهد رسید مگر خودشان. پس دستش را به روی زانو گذاشت، بلند شد و تصمیم گرفت که: «دیگر بس است.»
براساس گزارش سازمان جهانی کار، نزدیک به ۷ میلیون زن برزیلی، کارگر خانگیاند. اکثر این زنان سیاهپوستاند و همچون ماریا، سواد حداقلی دارند یا کاملا بیسوادند. سالیان سال است که این فرهنگ رایج طبقه مرفه یا متوسط برزیل است که یک کارگر خانگی داشته باشند که همزمان آشپز و پرستار بچهها هم هست.
ماریا کمی بیش از ده سال پیش تصمیم گرفت که دانش خود درباره حقوق کارگر را بالا ببرد. پس راهیِ اتحادیههای کارگری شد، جزوهها را گرفت و با همان سواد اندکش خواند، هرجا را نمیفهمید، برمیگشت و از کارکنان اتحادیههای کارگری میپرسید. در کلاسهای آموزشی اتحادیههای کارگری شرکت کرد و آموختههای خود را بیشتر کرد. کمکم فعالیت خود در اتحادیه را بیشتر کرد و درنهایت در انتخابات، به سمت ریاستِ اتحادیه کارگران خانگی انتخاب شد. ماریا اما خوب میدانست که اکثر زنان کارگر مثل خود او؛ وقت، انرژی و جان کافی ندارند تا بتواند مسافت تا دفتر اتحادیه را طی کنند، در کلاسها بنشینند و تمرکز کنند یا جزوههای اغلب طولانی را بخوانند. پس با خودش فکر کرد: «همه زنان کارگر یک تلفن همراه هوشمند دارند.»
ماریا سراغ چند جوان وارد به فنآوری و اینترنت رفت و آنها را راضی کرد تا داوطلبانه به او کمک کنند و یک اپلیکیشن ویژه برای زنان کارگر خانگی راه بیندازند. اپلیکیشنی که نام آن را به یاد اولین زن کارگر در برزیل که جان کند تا اتحادیه راه بیندازد «Laudelina de Campos Melo» گذاشتند.
این اپلیکیشن تمام حق و حقوق کارگر را به زبان ساده و گاه با تصویر به زنان کارگر یاد میدهد. یک دستگاه محاسبهگر دارد تا با توجه به حداقل دستمزد و میزان ساعت، کارگران بتوانند دستمزد خود را به آسانی محاسبه کنند و بدانند آیا کارفرما به قانون حداقل دستمزد پایبند است یا نه. اپلیکیشن همچنین به کارگران این امکان را میدهد که بهآسانی نزدیکترین دفتر محلی اتحادیه به محل زندگی خود را پیدا کنند تا در صورت لزوم به سراغ آنها روند. خیلی از زنان کارگر خانگی تا قبل این نمیدانستند که اتحادیه آنها دفاتر کوچک محلی هم دارد و لازم نیست برای هر کاری ساعتها وقت بگذارند و سراغ دفتر مرکزی بروند.
اتحادیه زنان کارگر برزیل حالا در دفترهای کوچک و محلی خود کلاسهای آموزشی راه انداخته تا نحوه استفاده از اپلیکیشن را به زنان کارگر مسنتر آموزش دهد که گاه چندان از قابلیتهای گوشیهای همراه سر درنمیآورند. ماریا میگوید: «بعضی زنان مسنتر حتی نمیدانند که اتحادیه دارند. اما حالا بعد این اپلیکیشن، دوستان و همکارانشان به آنها خبر میدهند که چنین چیزی وجود دارد و نزدیکترین دفتر محلی اتحادیه کجاست؛ تا بتوانند برای اولینبار با حقوحقوق خود بیشتر و دقیق آشنا شوند.»
ماریا میگوید: «در برزیل همیشه احقاق حقوق کارگر، سخت و پیچیده بوده است. برزیل اصلا تا سال ۱۹۷۲ هنوز هیچ قانون کار و کارگر درستی نداشت و تصویب نکرده بود. سالها نیز طول کشید تا بالاخره کار کودک در خانهها ممنوع شود.» اما او خوشبین است و امیدوار که این اپلیکیشن بیشتر از هرچیز به زنان کارگر این امکان را بدهد که اول با حقوق خود آشنا شوند، بعد اتحادیه محلی خود را بشناسند، در قدم بعدی با زنان کارگر دیگر در تماس باشند و بهوقت لزوم متحد و همراه باشند و مطالبهگری کنند.
ترجمه: فرناز سیفی
-----------------------
مرگ یک کولبر در مرز چالدران
به گزارش خبرنگار ایلنا، پنجشنبه شب یک کولبر جوان در مرز چالدران جان خود را از دست داد.
دستهای از کولبران در حوالی روستای وکیل از توابع چالدران در آذربایجان غربی در حال تردد بودند که این حادثه رخ داد.
هویت کولبر متوفی حکیم حیدرانلو و اهل روستاهای همان اطراف اعلام شدهاست.
-----------------------
اسامی مصدومان و فوتیهای حادثه شهر صنعتی خمین اعلام شد
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی اورژانس کشوری، اسامی مصدومان و فوتیهای حادثه انفجار مخزن نفت در شرکت «تولیدی و شیمیای پویان صنعت» واقع در شهر صنعتی خمین اعلام شد.
این حادثه ۴ مصدوم و دو نفر فوتی داشت. «بهرامی» ۷۰ ساله و «بلوتی» ۳۴ ساله از نیروهای شاعل در شهر صنعتی خمین بودند که فوت شدند.
«بهرام رنجبری» ۳۰ساله، «ابراهیم عزیزی» ۳۹ساله، «احمد یار محمدی» ۴۰ سال که هر سه از کارگران شهر صنعتی خمین هستند دچار سوختگی شدهاند.
«علی اکبر هاشمی» ۴۹ ساله تنها آتشنشان مصدوم این حادثه بود.
-----------------------
کشته و زخمی شدن ۳ کارگر بر اثر ریزش آوار در تهران
به گزارش ایلنا، روز گذشته ( ۲۹ تیر ماه)، به علت گودبرداری غیراصولی در منطقه مجیدیه شمالی، دو نفر از کارگران افغانستانی که در محل حادثه مشغول کار بودند بر اثر ریزش آوار در زیر تلی از خاک مدفون شدند.
در این حادثه یکی از کارگران بر اثر مدفون شدن زیر آوار و وارد شدن ضربه به سر، جان خود را از دست داد.
نیروهاى امداد ونجات با حضور در محل حادثه توانستند جان دو نفر از کارگران را نجات و بلافاصله مصدومان را به نزدیک ترین درمانگاه منتقل کنند.
-----------------------
جمعه ۲۹ تیر ۱۳۹٧ - ۲۰ ژولای ۲۰۱٨
آوارگیهایِ جوشکاری از بندرلنگه که با چهار پلاتین در پا به حال خود رها شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، «درد میکشم؛ شبها که سر بر بالین میگذارم و چشمها را میبندم، درد هجوم میآورد؛ یک باره همه وجودم درد میشود؛ درد مثل یک بختک روی سینهام میافتد؛ روزگارم سیاهست.....»
کارگریست در آستانه میانسالی که از بندر لنگه به تهران آمده؛ از آن دوردستها، به امید اینکه شاید صدایش را بشنوند؛ به این امید که شاید جایی باشد که این کارگر حادثهدیده بتواند از رنجهای مدامش روایت کند و این روایتها به گوش همگان رسانده شود.
پرونده قطوری زیر بغل دارد؛ تا دلتان بخواهد کاغذ A۴ و گلاسه؛ ورقهای چاپی و احکام اداری؛ تا مینشیند؛ درد دلش باز میشود: دوربین ندارید؟ دوربین بیاورید میخواهم بیپروا و بیپرده صحبت کنم؛ از خیلیها گلایه دارم.....
قلم و کاغذ را بیرون میآورم و قطره قطره دردهای وجودش روی کاغذ میچکد:
«به همه مقامات مراجعه کردم؛ ۶ تا بچه دارم؛ زندگیام دارد از هم میپاشد؛ به زور زندگیام را بغل گرفتهام که از هم نپاشد؛ چهار ماهه که درآمد ندارم؛ دیابتی هستم؛ قبلاً دو سال پیش سکته هم کردم؛ چهار تا پلاتین در پایم است؛ مهرههای کمرم هم مشکل دارد؛ بعد بیست و پنج سال جان کندن در یک کار سخت، الان نه شاغلم نه بازنشسته؛ با این سن و سال کجا بروم دنبال کار بگردم؛ با این همه پلاتین و مصدومیت؟»
«علی بسطامیان» کارگر جوشکار شاغل در یک گروه مهندسی است؛ البته الان چهار ماه است که تعدیل شده؛ بیست و پنج سال سابقه کار فنی دارد ولی ظاهراً به دلیل «عدم نیاز» عذرش را خواستهاند؛ اما ماجرا از چهار ماه پیش شروع نمیشود؛ شروع این ماجرا مال خیلی قبلتر است؛ سال ۱۳۹۲....
دوازدهم مهر ۹۲ بسطامیان در کارگاه دچار حادثه میشود؛ در گزارش حادثه، که چند ماه پس از حادثه توسط کارشناسان دادگستری تنظیم میشود، کارفرما هفتاد درصد مقصر شناخته میشود:
دادیار محترم شعبه ۳ دادسرای عمومی و انقلاب لنگه
با سلام و احترام در اجرای دستور آن دادیار محترم در خصوص بررسی حادثه علی بسطامیان اینجانبان کارشناسان رسمی دادگستری فارس در رشته حوادث ناشی از کار پس از خواندن پرونده و شنیدن گفتههای طرفین برداشت و نظریه خود را در خصوص چگونگی و دلایل بروز حادثه به شرح زیر بیان میداریم:
چگونگی بروز حادثه:
بر اساس گزارش حادثه تنظیمی از سوی کارفرما آقای بسطامیان از روز ۱ مرداد ۹۱ در شرکت گروه مهندسی - دریایی .... در کارگاه موجشکن فارو به نام جوشکار و آهنگر به کارگیری شده است. در روز ۱۲ مهر ۹۲ ساعت نزدیک به ۱۰ صبح نامبرده به همراه همکارش بدون به کار بردن وسایل مکانیکی در حال جابجا کردن بازوهای بلدوزر، برای حمل با بیل مکانیکی بودند که فشار وارده به پلاتین که قبلا در پایش بوده موجب خم شدن پلاتین و آسیبهای نوشته شده در آخرین نظریه پزشک معتمد دادگستری به شرح ذیل شده است:
شکستگی مجدد استخوان نازک نی ساق چپ،
آسیب بافت نرم ناشی از عمل جراحی،
آسیب بافت استخوان لگن چپ
آسیب بافت نرم مهرههای کمر
دلایل بروز حادثه:
دلیل اول- عدم رعایت ماده ۴ آیین نامه حفاظتی حمل دستی بار
ماده ۴- حمل دستی بار در صورتی مجاز است که امکان استفاده از وسایل یا تجهیزات مکانیکی مناسب و یا اصلاح شرایط کارگاهی نظیر چیدمان دستگاهها و تجهیزات و ایستگاههای کاری مقدور نباشد.
دلیل دو- عدم رعایت ماده ۹ آیین نامه حفاظتی حمل دستی بار
ماده ۹ - کارفرما مکلف است ضمن تعلیم روشهای صحیح و مناسب حمل دستی بار کارگران خود را از خطرات احتمالی آگاه نموده و نظارتهای لازم را در این زمینهها اعمال نماید.
دلیل ۳ - عدم رعایت ماده ۵ آیین نامه حفاظتی حمل دستی بار
ماده ۵ - کارفرما مکلف است تدابیر لازم جهت ارزیابی چگونگی وضعیت حمل دستی بار در کارگاه و شناسایی خطرات مربوطه را اتخاذ نموده و با استفاده از راهکارهای فنی مهندسی و علمی به اصلاح وضعیت حمل دستی بار از نظر ارگونومی و ایمنی مبادرت نماید.
دلیل ۴- اقدام به جابجایی بار سنگین از سوی حادثه دیده و وارد کردن فشار بیش از حد به پای خود نیز در بروز این حادثه موثر بوده است زیرا وی می بایست شرایط جسمی خود را به کارفرما اطلاع داده و با توجه به آگاهی که از شرایط خود داشته از انجام کار سنگین و وارد آوردن فشار به پای خود خودداری می کرد.
مقصرین حادثه: به نظر اینجانبان انجام نشدن موارد نوشته شده در بندهای یک تا سه از سوی شرکت گروه مهندسی دریایی .... به میزان ۷۰ درصد و انجام نشدن موارد نوشته شده در بند ۴ از سوی حادثه دیده آقای علی بسطامیان به میزان ۳۰ درصد در بروز این حادثه موثر بوده است.
در گزارش بازرسان اداره کار که به تاریخ ۲۷ خرداد قبل از گزارش کارشناسان دادگستری تنظیم شده، کارفرما تنها مقصر حادثه پیشنهاد میشود. بعد از این گزارش است که هیاتی از کارشناسان دادگستری پس از اخذ وجه یک میلیون و نیم تومانی از از کارگر حادثهدیده، از جانب دادگاه به محل حادثه مراجعه میکنند و نظر کارشناسی خود را ارائه می دهند. نتیجه قطعیست کارفرما به علت عدم رعایت آییننامههای حفاظتی، هفتاد درصد مقصر است و کارگر به این دلیل که بیش از حد به خودش فشار آورده، فقط سی درصد تقصیرکار است.
از بعد از بروز حادثه، روایتها مغشوش میشود و در هم میرود؛ کارگر مدعی میشود علیرغم اینکه کارشناسان دادگاه ۷۰ درصد کارفرما را مقصر تشخیص دادند، غرامت مناسب پرداخت نشدهاست؛ او میگوید:
یک فرم رضایتنامه ترتیب دادند و در همان دادگاه از من رضایت گرفتند؛ نفهمیدم چی را امضا میکنم؛ انگار گیج و خسته بودم؛ فقط میخواستم زودتر به یک لقمه نان برای خانوادهام برسم؛ گفتند بیا برویم شرکت؛ هم خسارت میدهیم و هم بازنشستهات میکنیم؛ هیچ مبلغی پرداخت نکردند، این هیچ؛ نه تنها بازنشسته نشدم که از کار بیکارم کردند....
از قرار معلوم، مدتی مرخصی پزشکی داشته و بعد به سر کار بازگشته؛ کارفرما هم این کارگر حادثه دیده را از ابتدای امسال به بهانه عدم نیاز، بیکار کردهاست. بسطامیان از آنچه به سرش آمده به عنوان «دست به دست شدن» از یک سال به سال بعد یاد میکند: سال ها دویدم و دست به دست شدم تا اینکه رسیدم به امروز که هیچ منبع درآمدی ندارم؛ آس و پاسم؛ حتی بیمه بیکاری هم هنوز به من تعلق نگرفتهاست.
به کارفرمای بسطامیان زنگ میزنم؛ میگوید چندان او را به یاد نمیآورم؛ در پاسخ به این سوال که بسطامیان ادعا میکند از او رضایت گرفته شده اما نه غرامتی پرداخت شده و نه بازنشستگی نصیبش شده، میگوید: چندان به خاطر ندارم؛ اگر دادگاه غرامت تعیین کرده، حتما پرداخت شده، گرچه جزئیات را به یاد نمیآورم.
در ادامهی گفتگو، از کارفرما در مورد بیکاری بسطامیان سوال میپرسم؛ میگوید علت اصلیاش «عدم نیاز» است؛ فقط محدود به این فرد خاص هم نیست؛ امسال تعدادی از کارگران ما پس از خاتمه قرارداد به دلیل عدم نیاز، بیکار شدند؛ شرکت نیاز ندارد؛ بنابراین اینها را تعدیل کردهاست....
بسطامیان علیرغم ۲۵ سال کار سخت حتی نمیتواند از مزایای بازنشستگی پیش از موعد استفاده کند؛ تامین اجتماعی میگوید کارفرما ۴ درصد سختی کار را نپرداخته؛ میگوید کار ما شامل آییننامه سخت و زیانآور نمیشود؛ این قسمت ماجرا روشن است؛ هیچ تردید و ابهامی ندارد؛ علی بسطامیان با چهار پلاتین در پا و مهرههای جابجا شدهی کمر اگر قصد داشته باشد از مزایای بازنشستگی بهرهمند شود، باید بگردد و جایی را برای ۵ سال کار کردن پیدا کند تا بتواند سی سالِ تمام را پُر کند، بازنشسته شود و مستمری بگیرد.
حدود ظهر است؛ دور و برش را با یاٌس برانداز میکند؛ پاچه شلوار را به آرامی و با شرم بالا میزند؛ چهار تا پلاتین! انگار رنگ داغ فلزها از زیر پوست نازکش پیداست؛ صدایش هم زنگ فلز دارد: به سختی راه میروم؛ شبها بدجور درد سراغم میآید؛ راستی دوربین نداشتید؟ میخواستم دردهایم را با صدای خودم فریاد بزنم؛ از خیلیها گلایه دارم.....
گزارش: نسرین هزاره مقدم
-----------------------
پنجشنبه ۲٨ تیر ۱۳۹٧ - ۱۹ ژولای ۲۰۱٨
کارگران شب را در راهآهن ماندند و امروز سر کار حاضر نشدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران بخش تعمیرات شرکت گسترش آهن راه که در روز گذشته در ساختمان راه آهن تبریز به علت دو ماه معوقات مالی تجمع کرده بودند؛ شب گذشته را در این ساختمان برای پیگیری مطالباتشان به سر بردند. این کارگران برای اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان صبح امروز از حضور در محل کار ممانعت کرده و دست به اعتصاب زدند.
یکی از این کارگران در گفتگو با ایلنا بیان کرد: ما کارگران قراردادی هستیم. به علت سختی بالای کار بیمهی ما از روز اول پرداخت شدهاست. اما مقدار بیمهی پرداخت شده با درجهی سختی کار ما هماهنگ نیست.
وی در اینباره ادامه داد: ضریب سختی کار ما از ۱۰ به ۷ رساندهاند. این کار روی بیمهی پرداختی شرکت برای کارگران تاثیر مستقیم دارد.
این کارگر گفت: کارگران راهآهن آذربایجان نزدیک به ۱۰ یا ۱۲سال است که قراردادی کار میکنند. شرکتی که کارش تمام شده، با ما تسویه نکردهاست . ما حتی شکایت آن شرکت را به تهران بردیم ولی نتیجه نداد. ما از فروردین امسال حقوق دریافت نکردهایم.
کارگران شب را در راهآهن تبریز ماندند
شاهپور ارسلانی (مدیرکل راهآهن آذربایجان) با تایید این خبر بیان کرد: تجمع این کارگران به علت دو ماه معوقه حقوق از اردیبهشت و خرداد بودهاست و شب گذشته را در ایستگاه بودند. مسولان مربوطه در حال پیگیری مطالبات کارگران هستند. این کارگران امروز از حضور در محل کار خود ممانعت کردهاند.
-----------------------
سفرههای مردم را خالی میکنند تا به آقازادهها نان و کباب بدهند
اتحاد واردکنندگان با شبکههای مافیایی/نفوذیها در مجلس و دولت کار خود را میکنند
به گزارش خبرنگار ایلنا، هدفگذاری میکنند تا در افق ۱۴۰۴، ۶۰۰ هزار شغل به صورت مستقیم به واسطه صنعت خودروسازی و قطعهسازی ایجاد کنند؛ اما مگر میتوان بدون داشتن «عزمِ واقعی» هدفگذاری کرد؟ در همه جای دنیا برای ایجاد شغل در صنایع قدیمی و البته نحیف ساختارهای اقتصادی را اصلاح میکنند و برای مثال بر واردات، تعرفههای بالا وضع میکنند تا به جای شکستن کمر کارگران کمر واردکنندگان را بشکنند؛ بگذریم از اینکه در کشوری همانند ژاپن که صنایعاش توسط آمریکا در جنگجهانی دوم بمباران شدند، کسی خودروی وارداتی نمیخرد حتی زمانی که تعرفه واردات این خودورها صفر باشد!
در مشتریِ ژاپنی حمایت از «تویوتا»، «نیسان»، «سوزوکی» و «هوندا» نهادینه شده است؛ گویی که اگر روزی این برندها زنده نباشند کارگران هم زنده نیستند. جنگ و بحرانهای اقتصادی برای ژاپنیها نعمت بود و البته درسی شد در حمایت از بنیانهای تولید در اقتصادِ مبتنی بر بازار آزاد.
اینها را بگذارید کنار لیستی که بانک مرکزی به تازگی و پس از انتقادهای فراوان به عملکرد اقتصادی دولت از شرکتهای واردکننده کالا با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان منتشر کرد. البته فهرست واردکنندگان خودرو که چندتایی از آنها با ارز دولتی اختصاص یافته به خود «دستگاه چایساز» و... وارد کرده بودند چند روز بعد و در پی افزایش فشار افکار عمومی بر وزارت صنعت، معدن و تجارت، منتشر شد.
مرور این فهرست شگفتزدهترمان میکند وقتی درمییابیم «وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی» با دریافت ۱۸ میلیون و ۵۳۴ هزار یورو، بیشترین حجم از واردات خودرو را به خود اختصاص داده است. هرچند مقامهای این نهاد مسئول در حوزه بهداشت و درمان کشور میگویند تمام این پول برای واردات آمبولانس و نوسازی ناوگان، هزینه کردهاند و نه واردات خودرو.
اما ادعای وزارت بهداشت به چند دلیل از همین حالا زیر سوال است: در شرح تعرفه واردات وزارت بهداشت آمده است: با حجم موتور ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سی سی (بنزینی). حال آنکه آمبولانسهای مراکز درمانی بالای ۲ هزار سی.سی حجم دارند و دیزلی هستند، نه بنزینی. حتی اگر ادعای وزارت بهداشت در مورد واردات آمبولانس با ارز دولتی درست باشد، نمیتوان بر مبنای اطلاعات درج شده در این جدول صحت آن را سنجید. اگرهم این ادعا صحت نداشته باشد، باید پرسید که آیا رسالت وزارت بهداشت واردات خودرو است؟!
در مجموع این شرکتها بیش از ۱۰۰ میلیون یورو ارز با نرخ دولتی دریافت کردهاند. در کنار حمایت دولتی، مجلس شورای اسلامی هم از واردکنندگان حمایت میکند. نمایندگان اردیبهشت ماه امسال تعرفه واردات خودرو را به ۲۰ درصد کاهش دادند که نتیجهاش میشود: حمایت ضرب در دو.
به نظر می رسد که عالیترین سطوح تصمیمگیری دل در گرو اشتغال و محکمکردن امنیت شغلی کارگران ندارند، آنها به دنبال سود بیشتر برای واردکنندگان هستند و میخواهند از هر طریقی که شده جلوی ضرر آنها را بگیرند. سیاستهای آنها کوچکترین نشانی از لحاظ کردن منافع ملی و خیرجمعی در خود، ندارد.
به صورت کلی آنجا میتوان از صیانت از منافع ملی سخن گفت که حقوق نیروی کار به اندازه سرمایههای غیرنقدی و نقدی ارزش داشته باشد اما محملِ واردکنندگان و حامیان آن سازمانیافتهتر از قواعد تولید هست که نیروی انسانی به آن هویت میدهد؛ تا آنجا که میتوان مدعی شد نهادها در ایران آزادیِ گردشِ سرمایه را میپسندند.
هزینههای فراوان برای یک صنعت قدیمی
«مجتبی حاجیزاده» رئیس اتحادیه کارگران صنعت خودورسازی کشور در ضرورت جلوگیری از سقوط صنعت خودروسازی و بیکاری کارگران این حوزه، گفت: برای اینکه یک کارخانه خودروسازی کشور با صدها و هزاران کارگر قدمتی ۴۰ ساله پیدا کند، هزینههای فروانی شده است اما دولت و دستگاههای مسئول بدون توجه به این امر که چه لطماتی به تولیدکنندگان و کارگران شاغل در این صنعت مادر کشور وارد میشود، به واردکنندگان بزرگ که دست در دست شبکههای مافیایی دارند برای واردات، ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی اختصاص میدهند.
وی با بیان اینکه واردکنندگان خودرو افزون بر نیاز بازار با دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی خودروهای چینی، کرهای، ژاپنی و فرانسوی وارد کردهاند، گفت: واردکنندگان همین حالا تا پایان سال ۹۷ خودروهای مورد نیاز بازار را وارد کردهاند و دیگر نیازی به واردات ندارند، اما چه میشود که واردات همین حالا در جریان است؟
حاجی زاده افزود: فریاد برمیآید که کارگران خودروسازیهای کشور امنیت شغلی ندارند، نان ندارند و فشار کار بروی آنها زیاد است، اما بازهم میبینیم که درهای گمرکات کشور برروی خودروهای وارداتی باز است. ما در این شرایط چگونه میتوانیم خودروی ملی داشته باشیم؟ اگر آقایانی که در سیستمهای رانتی و مافیایی خوابیدهاند کنار بکشند خودروسازیها میتوانند، بهترین محصولات را تولید کنند و حداقل با کشورهای همسایه رقابت کنند.
رئیس اتحادیه کارگران صنعت خودروسازی با بیان اینکه صنعت خودرو جز صنایع مادر است که به راحتی میتواند برای صدها هزار نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کند، گفت: اما دقیقا چه کردهاند که خودورسازها از تعدیل کارگران خود سخن میگویند؟ از کاهش سطح تولید و تعطیلی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه سخن میگویند؟ چه کردهاند که خودروسازان داخلی هم به سراغ واردات خودرو میروند؟
حاجیزاده افزود: همین چند ماه پیش و زمانی که صحبت از خروج آمریکا از برجام و برقراری تحریمهای ۳ روزه و ۶۰ روزه نبود، خودروسازان داخل صحبت از تعطیلی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و تعدیل کارگران و کاستن از حجم تولید خود، نمیکردند. اما حالا به راحتی و زمانی که هنوز تحریمها اجرایی نشدهاند، به راحتی صحبت از بیکار کردن کارگران میکنند. آیا خودروسازیها آن زمان در خواب زمستانی بودند، من بعید میدانم. آنها دقیقا میدانستند که وضعیت بازار پس از اجرای دو مرحله تحریم به کدام سمت میرود، آنها وقت داشتند که برای سال ۹۷ برنامهریزی دقیق داشته باشند.
تامین نبودن قطعه، بهانه است
وی با بیان اینکه خودروسازیها تامین نبودن قطعات مورد نیاز ساخت خودرو را هم بهانهای برای تعدیل کارگران قرارداده اند، گفت: قطعهسازان فعلا نیاز خودروسازان را تامین میکنند. پرسش این است که کدام کارخانه خودورسازی سفارش تولید قطعه داده بود که کارخانه قطعهسازی به وی گفته باشد ما نمیتوانیم آن را برای شما بسازیم؟ اگر هرکدام از این شرکتها چنین جوابی به شما دادهاند نامش را منتشر کنید!
رئیس اتحادیه کارگران صنعت خودروسازی با بیان اینکه واردات بیرویه و بیضابطه خودرو با ارز دولتی مشکل امروز و دیروز نیست، که بگوییم برایمان تازگی دارد، گفت: در اوج تحریمهای وضع شده علیه ایران در دولت «باراک اوباما» ایران خودرو تولید میکرد هرچند شرکتهای خارجی با ایران تولید مشترک داشتند تکنولوژی را در اختیار ایران نمیگذاشتند و تنها سود خود را میبردند و پاسخگویی هم نداشتند. اما این صنعت با تکیه بر توان همین کارگران خودرو تولید کرد؛ کارگرانی که به خاطر فشار کار دچار امراض روانی، اعتیاد و به خاطر ساعتها سرپا ایستادن ناراحتیهای ستون فقراط گرفتند. اینها همه امراضی است که سن امید به زندگی را میکاهد.
حاجیزاده افزود: خودروسازها کارگران را با زور، تهدید و فشار و وعده پرداخت اضافهکار ساعتها در خطوط تولید نگه میدارند و قاعدتا باید از آنها در چنین مواقعی حمایتهای رفاهی کنند و امنیتشغلی آنها را تضمین کنند. ما خوب به یاد داریم که چه حوادثی برای کارگران این صنعت در خطوط تولید اتفاق افتاد. خوب به یاد داریم که برای سرویسهای رفت و آمد کارگران به خاطر قدیمی بودن و خستگی رانندهها (سه شیفت کار) چه اتفاقاتی افتاد. آیا اینها کافی نیست تا دولت و همه کسانی که شعارهای حمایت از مستصعف، کارگر و کالای ایران سر میدهند، بیایند و یکبار هم که شده در عمل از آنها حمایت کنند.
رقابتها منصفانه نیست
وی با بیان اینکه البته شرایط رقابت خودروسازان داخلی و چینی در بازار ایران منصفانه نیست، گفت: خودروهای چینی در ایران با شرایط ویژه به فروش میرسند. مثلا ۱۰ درصد نقد و باقی به صورت چکی با اقساط ۶۰ ماهه بدون اینکه از مشتری بخواهند ضامن بیاورد. حتی برخی از شرکتهای فروشنده خودرو چینی ماه به ماه از خریداران خود چک نمیگیرند و مثلا به مشتری میگویند هر ۶ ماه چک بدهد. آنچه که باید بدان توجه داشته باشیم این است که بسیاری از چکهای مشتریان به موقع نقد نمیشود لذا این شرکتها باید تیمهای حقوقی ویژهای تشکیل دهند تا چکها مشتریان را به پول نقد تبدیل کنند. قاعدتا حتی زمانی که خودروساز چینی تنها ۱۰ درصد از پول فروش محصول خود را نقدی دریافت میکند، بازهم سود میکند؛ چراکه تعداد سفارشهایی که برای تولید یک خودرو با کیفیت متوسط دریافت میکند، بسیار بالاست.
رئیس اتحادیه کارگران صنعت خودروسازی، افزود: این در شرایطی است که شرکتهای ایرانی حتی اگر بخواهند هم نمیتوانند با این شرایط محصول خود را بفروشند. برای نمونه وقتی محصول خود را نقد میفروشند یک ماه تا سه ماه و حتی بیشتر طول میکشد تا خودور را به خریدار تحویل دهند تازه مواقعی پیش میآید که خودروی دیگری را به جای خودرو درج شده در قرارداد خرید، به مشتری تحویل میدهند. تازه بعد هم مدیران صورت جلسه میکنند که به خاطر تحریم و فشارهای اقتصادی مجبور شدهایم که خودروی دیگری را تحویل دهیم. با این شرایط چه عکسالعملی را از مشتریان خود انتظار داریم آیا به آنها حق نمیدهیم که به سراغ خودروی چینی بروند که تازه کیفیت چندان بالایی هم ندارد!
حاجیزاده با بیان اینکه نارضایتی مردم از خودروساز داخلی ارتباطی با کیفیت کار کارگران ندارد، چراکه کارگران وظیفه خود را به خوبی انجام میدهند، گفت: کارگر قطعهای را که کارفرما به وی میدهد در خط تولید سرهم میکند. اگر کیفیت قطعات پایین است، چه ارتباطی به کارگر دارد که وی را به متهم به کم کاری «به دردنخور بودن» میکنیم.
القا میکنند که ناتوانید
وی افزود: جریاناتی که در واردات قطعات چینی، کرهای و... دست دارند تمام تلاش خود رو میکنند که بگویند کارگران قطعهساز ایران توان تولید جنس باکیفیت را ندارند لذا ناچاریم که در این وانفسا قطعه وارد کنیم. این جریانات به همراه همدستانشان که ارز مورد نیاز واردات را برای آنها تامین میکنند تمام مجراهای تنفسی تولید را بستهاند و کاری کردهاند که کسی انگزه تولید قطعه را نداشته باشد. آنها القا میکنند که مردم برای نشستن در «خودروهای امن» و «حفظ جانشان» به صورت مستمر به وجود آنها نیاز دارند و اگر آنها نباشد عنقریب است که صدها هزار نفر مثلا به خاطر پایین نیامدن شیشههایهای خودروهایشان جان میدهند. القای ناتوانیِ کارگرِ ایرانی نهایت هنر این رانتجویان است. آنها برای امرار معش چارهای جز روی آوردن به مفتخوارگی ندارند؛ در واقع آنها از ناحیه بیکاری کارگران و خالی مانده سفرههای آنان به آقازادههای خود، نان و کباب میدهند.
رئیس اتحادیه کارگران صنعت خودروسازی با بیان اینکه شرکتهایی را داریم که با ارز ۴۲۰۰ تومانی و به اسم واردات خودرو دستگاه چای ساز یا غلات وارد کشور کردهاند، افزود: زمانی که اساسنامه این شرکتها را نگاه کنیم میبینیم که در آنها نوشته شده است:« واردات و صادرات آزاد». اِشکال از کجاست؟ چرا دست شرکتها را برای نابودی تولیدکنندگان و بیکار کردن کارگران بازگذاشتهایم؟ این شرکتها چه فایدهای برای اقتصاد ایران در دوره تحریمها و پس از آن، تاکنون داشتهاند؟ این پروسه به صورت زیرکانه و موذیانه از چند سال قبل و به شکل جنگ نرم و خلاف شعارهای اقتصاد مقاومتی و به اسم حمایت از تولید، آغاز شد. هرچند هم کارشناسان فریاد زدند که ما پتانسیل تولید در داخل را داریم و نیازی به واردات نداریم اما آقایان خود را به ناشنوایی زدند، به ندیدن زدند. به قول یکی از فعالان کارگری شاید آنها ایران را محل کار خود و خارج از ایران را محل زندگی خود درنظر گرفتهاند که این چنین خاک مُردگی را بر تولید میپاشند.
وی افزود: زمانی میگویند واردات موتورهای بالای ۲۵۰۰ سی.سی حجم موتور ممنوع است؛ چراکه مصرف سوخت بالا میرود این به نفع کشوری که میخواهد صرفهجویی در مصرف سوخت داشته باشد، نیست اما وقتی به خیابان میرویم تازه میفهمیم چه خبر است! انبوه موتورهای بالای ۲۵۰۰ سی.سی در سطح شهر وجود دارند؛ این یعنی واردات تنها بروی کاغذ ممنوع است. اما چرا عدهای که سیاهنمایی میکنند و میگویند ابدا جلوی واردات این موتورها را گرفتهایم! به هر حال مردم از این تخلفات و قانونگریزیها به واسطه شبکههای اجتماعی آگاه هستند و کسی نمیتواند مدعی شود که همه اطلاعاتی که در شبکههای اجتماعی منتشر میشود دروغ است. پشت واردات با این حجم انبوه و خانمانسوز نیتهای شیطانی خوابیده است؛ اگر خودمان را حالا به خواب بزنیم دیگر هیچگاه به ما فرصت بیدار شدن نمیدهند.
گفتگو: پیام عابدی
-----------------------
چهارشنبه ۲٧ تیر ۱۳۹٧ - ۱٨ ژولای ۲۰۱٨
تجمع جمعی از کارگران راهآهن تبریز به علت معوقات مالی
به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران شرکت «گسترش آهن راه» صبح امروز در اعتراض به معوقات مالی و کاهش ضریب سختی از ۱۰ به ۷ در راهآهن تبریز تجمع کردند. این کاهش ضریب سختی کار باعث کاهش سطح مزایای آنان شده است.
شاهپور ارسلانی (مدیرکل راهآهن آذربایجان) با تایید این خبر بیان کرد: تجمع این کارگران به علت دو ماه معوقه حقوق از اردیبهشت و خرداد بودهاست.
-----------------------
رانندگان بازنشسته شرکت واحد اتوبوسرانی مقابل صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تجمع کردند
صندوق ذخیره کارکنان شهردای: مطالبات بخشی تسویه شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، دو نفر از رانندگان بازنشسته «شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه» ساعتی پیش در اعتراض به «پرداخت نشدنِ پساندازهایشان» در صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران مقابل ساختمان این صندوق تجمع کردند.
آنها در این مورد به ایلنا، گفتند: تمام کارکنان شهرداری تهران در سالهایی که کار میکنند، ۳ درصد از حقوق و دستمزدهایشان را به این صندوق میپردازند و ۳ درصد هم کارفرما بر روی این رقم میگذارد تا در هنگام بازنشستگی سود آن را بگیریم. حتی قرار بود که پس از بازنشستگی هر زمان که خواستیم اصل پول و سود سرمایهگذاری خود را باهم مطالبه کنیم.
کارگران بازنشسته معترض شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، افزودند: با این حال مدتی است که پس از مراجعه به صندوق ذخیره کارکنان شهرداری به ما میگویند که پرداخت پولهایتان ممکن نیست؛ چراکه صندوق مشکلاتی در تامین نقدینگی دارد.
«سیدرحیم میرعبدالله» نائب رئیس اتحادیه کارگران شهرداری تهران در مورد مشکلات ایجاد شده به ایلنا، گفت: در سالیان پیش طبق مصوبه شورای اسلامی شهر تهران صندوقی به نام صندوق ذخیره کارکنان شهرداری ایجاد شد و مبلغی هم توسط شورای شهر به این صندوق تزریق شد. پس میتوان گفت که خود شورای شهر هم به عنوان سهامدار این صندوق در آن مشارکت دارد.
وی افزود: قرار شد که سرمایهگذاری ۳ درصدی کارکنان شهرداری از محل حقوق و دستمزد آنها به همراه ۳ درصد دیگری که کارفرما در صندوق میگذارد، هنگام بازنشستگی، فوت و بازخرید به آنها پرداخت شود. الان دو سال است که از پرداخت سود براساسنامه صندوق و قراردادی که وجود داشته، خبری نیست.
وی با بیان اینکه ما از مقامهای مسئول و شورای اسلامی شهر تهران و بازرسی کل کشور و سایر دستگاهها میخواهیم که برای رسیدگی بیایند. باید پبرسیم که اصل پول کجاست؟ ما بارها به این مسئله اعتراض کردیم؛ چراکه به صورت شفاف نمیگویند که پول بازنشستگان را کجا سرمایهگذاری کردهاند و کسی هم پاسخگو نیست.
صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش که چه مشکلاتی سبب شده است که پرداخت پول سرمایهگذاریهای بازنشستگان با مشکل مواجه شود، توضیحات زیر را به خبرگزاری ایلنا، ارسال کرد:
همانگونه که در اخبار و اطلاعیههای موسسه صندوق ذخیره کارکنان به کرات اعلام شده است، پرداخت مطالبات بازنشستگان از اولویتهای موسسه بوده و با استقرار تیم مدیریتی فعلی در بهمن ماه سال گذشته و تلاشهای صورت گرفته، صف پرداخت مطالبات بازنشستگان که از خرداد ۹۶ با تاخیر مواجه شده بود به بازنشستگان آبان ماه و سپس دی ماه رسید و مطالبات متقاضیان تا این زمان تسویه شد.
در عین حال به دلایل متعدد ازجمله خواب سرمایهگذاریهای صندوق در رکود بخش مسکن و ساختمان وعدم وصول برخی مطالبات از مراکز هزینه که به بیش از ۲۰ میلیارد تومان بالغ میشود هم اکنون با کمبود نقدینگی برای تسویه دیون خود روبروست.
تلاش مدیریت موسسه صندوق ذخیره برای پیگیری مطالبات از دیگر مجموعههای شهرداری و پاسخگویی به مراجعات بازنشستگان خود ادامه دارد و در هفتههای آتی نیز با تامین منابع برنامه صندوق برای تسویه بخشی از مطالبات سپرده گذاران اعلام خواهد شد.
از سویی در تداوم مراحل گذشته تسویه دیون اعضای صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران، مطالبات ۵۲۰ نفر دیگر نیز تسویه شد.
بر این اساس با تامین اعتبار انجام شده در روز گذشته جمعی دیگر از اعضای موسه از صف پرداخت مطالبات خارج شدند. پیش از این نیز صف پرداخت مطالبات سپرده گذاران صندوق ابتدا از خرداد ماه به آبان و سپس به پایان دی ماه ۹۶ رسیده بود.
سازمانها و مجموعههای شهرداری تهران هم اکنون بیش از ۲۰ میلیارد تومان به موسسه صندوق ذخیره کارکنان بدهکارند که با وصول این بدهی، تسویه دیون صندوق به کل اعضا امکانپذیر و صف موجود جمع خواهد شد. هماهنگی و مذاکرات مدیران موسسه صندوق ذخیره با سازمانهای مذکور برای وصول این مطالبات و بهروز رسانی پرداختهای اعضاء ادامه دارد.
-----------------------
توفان توئیتری در اعتراض به فیشهای حقوقی معلمان
به گزارش خبرنگار ایلنا، شب گذشته معلمان با راهاندازی یک توفان توئیتری نسبت به فیشهای حقوقی خود با هشتگ "چالش فیش حکم معلمان" اعتراض کردند.
در روزهای گذشته معلمان در فضای مجازی نسبت به فیشهای حقوقی خود اعتراض کردهاند؛ به گفته معلمان نه تنها افزایش حقوق وعده داده شده اعمال نشده بلکه از بسیاری از مزایای مزدی کاسته شدهاست.
-----------------------
وزارت نیرو حقآبههای مردم را به یغما برده / درختان کهنسال مردم مقابل چشمانشان خشک میشوند/مسئولان فقط وعده میدهند
به گزارش خبرنگار ایلنا، اسفندیار امینی (دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان) در توضیح وضعیت کشاورزان اصفهان و دلیل تجمعات پی در پی آنها گفت: حقآبههای مردم را وزارت نیرو به یغما برده است. نه حاضر است حقآبه آنها را به آنها تحویل دهد و نه خسارتی به آنها پرداخت میکند. هر وقت هم کشاورزان اعتراضی میکنند، با قوه قهریه با آنها برخورد میشود. این افراد تاکنون به مراکز و نهادهای متعددی برای پیگیری مطالباتشان رجوع کردهاند. نه از دستگاه قضایی جواب گرفتهاند و نه از نهاد ریاست جمهوری. مجلس هم تاکنون اقدامی نکرده است. وزارت نیرو هم بهعنوان، دستگاه اجرایی مسئول، میگوید توانایی برآوردن مطالبات کشاورزان را ندارد.
امینی در انتقاد از رویکرد مجلسیها به بحران آب در اصفهان، گفت: نمایندگان مجلس حداکثر کاری که بتوانند انجام دهند طرح پرسش از وزیر نیرو است. وزیر هم به مجلس آمده، جوابی میدهد و بقیه نمایندگان را نیز به همین طریق مجاب میکند. من تعجب میکنم از نمایندگان مجلسی که با پاسخهای وزیر نیرو مجاب میشوند. آنها مگر نمیبینند که زایندهرود خشک شده است.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان سپس، با بیان اینکه اکنون مردم سردرگم و دچار استیصال شدهاند، اظهار داشت: در مقابل چشمان آنها، درختان کهنسالی که متعلق به آنهاست، خشک میشود. اما در مقابل، شاهدند که در ارتفاعات، درختان تازه کاشته میشود.
وی با یادآوری جلسهای که در تاریخ 23 اسفند سال گذشته با علی لاریجانی (ریاست مجلس) برگزار شد، گفت: این جلسه با حضور 19 نفر از نمایندگان مجلس، نظام صنفی کشاورزان، استاندار اصفهان، وزیر نیرو و رییس مجلس برگزار شد. در آن جلسه مصوب شد وزیر نیرو مصوبات شورای عالی آب در سال 92 را و زمانبندی و نحوه اجرای آنها را در حوزه زایندهرود تا پایان اردیبهشت 97 به ما ارائه دهد اما تاکنون چیزی در این راستا ارائه نشده، کسی هم نیست که بگوید چرا تاکنون اعلام نشده اند.
وی درباره تجمع روز گذشته، بیان داشت: این افراد باغداران غرب و شرق اصفهان بودند. حرفشان این است زراعت که نداریم، باغاتمان هم که میوه ندارند، حداقل اینکه مصوب شد اندکی آب داده شود تا درختانما خشک نشوند را، اجرایی کنید.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان در پایان، گفت: اکنون کشاورزانی را سراغ داریم که بابت هر متر مکعب، حاضر شدهاند بیستهزار تومان بپردازند اما واحدهای صنعتی بزرگ با درآمدهای بسیار بالا هستند که با شش هزار میلیارد تومان درآمد، بابت هر متر مکعب، هزار تومان هزینه کردهاند. کشاورز حقآبهدار که آب متعلق به اوست، تا بیستهزار تومان خریداری کرده است.
کریم صفاری قهدریجانی (دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان فلاورجان، عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان و دبیر کمیته تخصصی حقآبهداران غرب استان اصفهان) نیز در ارتباط با فرجام تجمع کشاورزان به ایلنا، گفت در تجمع روز دوشنبه، تعدادی از نمایندگان کشاورزان معترض با تنی چند از مسئولان شرکت آب منطقهای گفتگویی داشتند. در پایان این گفتگوها، قرار بر این شد کشاورزان تا ۴۸ ساعت آینده، دست به تجمع نزنند. در مقابل، مسئولان مربوطه نیز وعده پیگیری مطالبات باغداران و کشاورزان را در ظرف این ۴۸ ساعت دادند.
-----------------------
"گرانی" غبارِ جیبِ زحمتکشان را هم جارو کرده / دولت بر درآمدِ دلالان مالیات ببندد
به گزارش خبرنگار ایلنا، این روزها همه جا صحبت از «بحران» است؛ بحران آب، بحران محیط زیست، بحران ارز و از همه مهمتر بحران معیشت مردم. در این فضای بحرانی، برونرفت از اوضاع نابسامان، نیازمند تدبیر جدیست؛ تدبیری که بتواند مشکلات را در راستای «منافع عموم» به سرانجام برساند؛ اما به نظر نمیرسد راهکارهایی مثل کوبیدن بیش از پیش بر طبل خصوصیسازی یا واردات کالاهای لوکس و غیرضروری با ارز دولتی بتواند در حل این بحرانها کمک کند.
ناصر آقاجری (فعال کارگری و سخنگوی اتحادیه کارگران پروژهای ایران) با اشاره به مشکلاتی که گریبانگیر عموم مردم شده، میگوید: اتفاقاتی که افتاده محصول سالها بیتوجهیست. برای دهههای متوالی؛ مردم هشدارهای دلسوزان را جدی نگرفتند و حالا به بحران رسیدهایم. بحرانهای اجتماعی - اقتصادی و بحران جدی در وضعیت محیط زیست و آب در ایران، نتوانسته دولت را از راه و مناسبات اقتصادی تعدیل ساختاری و خصوصیسازی منصرف کند. پس از ناتوانی دولت در کنترل منابع ارزی و فاجعه سقوط آزاد قدرت خرید ناچیز مردم و صعود درآمد دلالان و رانتخواران که از این وضعیت منتفع میشوند، مسئولان بازهم درباره دفاع از تولید ملی وحمایت از زحمتکشان، شعارهای رنگارنگ سر میدهند، اما خودشان هم میدانند که در این اوضاع، این حرفها فقط در حد شعار باقی خواهد ماند؛ متاسفانه باز هم واکنشها نشاندهندهی برخورد ناصحیح و غیراصولیست.
دعوت به خصوصیسازی بیشتر، نگرانکننده است
آقاجری «واکنشهای مسئولان» در قبال بحران جاری را مورد انتقاد قرار میدهد: دعوت رییس جمهور از بخش خصوصی برای همکاری با دولت برای خصوصیسازی بیشتر، در این اوضاع، به شدت نگرانکننده است. به زعم ایشان، با این شیوه عملکرد، میتوان بحران را مهار کرد. گویی در این سی سال اخیر، تمام دولتهای پس از جنگ کاری به جز واگذاری نامناسب و بدون ضوابط منابع ملی داشتهاند. گویا نمیدانند خصوصیسازی در این سی سالِ پس از جنگ، یکی از علل وضعیت رقتبار امروز ماست.
او معتقد است: در این شرایط بحرانی، فقط قصدِ سختتر کردن شرایط برای مردم را دارند و میخواهند باز هم از جیب خالی مردم، مشکلات را حل کنند.
گرانی در گلوگاههای تجارت، گلوی مردم را خواهد فشرد
آقاجری در ادامه میگوید: ۲۶ اردیبهشت ۹۷ اخبار ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه شبکه ۵ تلویزیون، افزایش ۳۰ درصدی عوارض راههای کشور را اعلام نمود بدون توجه به اینکه این گرانی در گلوگاههای تجارت کشور، باعث گرانی همه کالاها در سطح کشور خواهد شد و گلوی مردم را خواهد فشرد. اعلام افزایش ۷ درصدی عوارض آب و فاضلاب توسط همان منبع خبری اعلام شد. پیش از آن نیز نرخ مترو، اتوبوس و تاکسی گران شده بود؛ این گرانیها نشانه چیست؟ آیا به راستی نشانه تدبیر و درایت مسئولان است؟ دولتی که در این شرایط با گرانی در گرانی حتی غبار جیب زحمتکشان را هم به تاراج میبرد آیا قادر به جلب اعتماد عمومیست و میتواند ورق را به نفع مردم برگرداند؟
به گفتهی آقاجری مردمی که در چنین شرایط سختی به سر میبرند، بازهم تحت فشار قرار میگیرند: نوبخت میگوید: "کسانی که ارز و طلا در خانه دارند، تزریق کنند تا به تولید کمک شود" این حرفها یا نشانه ناآگاهی است یا تجاهل میکند؛ اگر مردم این منابع مالی را دراختیار داشتند که کارد به استخوانشان نمیرسید؛ آقایان مسئول بهتر است به جای استمداد از مردمِ کارد به استخوان رسیده بر درآمد دلالان و واردکنندگان، مالیات ببندند و بار این فجایع اقتصادی را به دوش مردم نیندازند؛ بهتر است تجارت خارجی را ملی اعلام نمایند تا مانع ورود کالاهای غیرضرور به کشور شوند؛ طبق معمولِ دوران حاکمیت الیگارشی دلالی؛ علتهای اصلی را رها کردهاند و همچنان با سخنان خوش آب و رنگ، آدرس نادرست به جامعه میدهند.
از خودِ نئولیبرالها درس بگیرید!
او خطاب به مسئولان میگوید از همین کشورهای اروپایی و آمریکا که خودشان پدر لیبرالیسم اقتصادی هستند، درس بگیرید؛ این جماعت نمیخواهند ببینند چگونه بخشی از سرمایهداران آمریکایی، تعرفه بر کالاهای وارداتی بستهاند! این حرکت ناشی از دیوانگی یک رییس جمهور نیست، بلکه، واقعیتی است در پاسخگویی به یک نیاز و یک ضرورت اقتصادی سرمایهداری داخلی آمریکا؛ بزرگترین اقتصاد جهان که خود بنیانگذار این مناسبات نولیبرالی بوده است، اینگونه بدان پاسخ میدهد اما جای تاسف بسیار است که ما همچنان به واردات غیرضرور و آزادانه توسط یکسری از خواص رانتخوار ادامه میدهیم و با این روند، مقابلهی جدی نمیشود. حداقل از همین نئولیبرالها درس بگیرند و نگذارند این چنین، بیرویه کالاهای غیرضرور وارد شود، آنهم با ارز دولتی.
آیا تدبیر، تحمیل گرانی بر گردهی مردم زحمتکش است!؟
آقاجری ادامه میدهد: در چنین اوضاعی بهتر است شرح حال را از زبان یکی از نمایندگان مجلس بشنویم؛ سیدجواد ساداتی نژاد نماینده مردم کاشان: "فضای کارگری کاشان اورژانسی شده است. اگر به وضع آنهارسیدگی نشود، همه در آستانه تعطیلی پیش میرود. شش هزار کارگر کاشان و دوهزارتولید کننده ریسندگی و بافندگی در این منطقه در انتظار رسیدگی به مشکلاتشان و رفع تعطیلی کارخانجات خود هستند." حالا باید از آقایان وزرا و کاربدستان پرسید آیا تدبیری که برای حل این شرایط اورژانسی در پیش گرفتهاید، همین خصوصیسازیها است؛ همین باز کردن درهای کشور به روی کالاهای بنجل و دست چندم خارجیست؛ همین تحمیل گرانی و تورم بر گردهی مردمِ زحمتکش؟!
این فعال کارگری در انتهای بحث به جمعبندی میپردازد: هر سال دولت طبق اصول نگرش تعدیل ساختاری و خصوصیسازی، قیمت همه خدمات و کالاهای اصلی را بالا میبرد وبرای منتفع شدن خواص، "شوک درمانی " نولیبرالی را با بازی با نرخ ارز کاربردی میکند تا قدرت خرید مردم را پایین بیاورد. از سوی دیگر با سیاستهای ضدآبخیز داری، از محیط زیست و کشتزارهای خرم ایران تنها بیابانهای شورهزار به جای گذاشته شده تا کشاورز ایرانی حتی قادر به تولید گندم و نان خود هم نباشد و کشور نیازمند واردات جو و گندم و برنج باشد. انگار همه امکانات مالی کشوربه سپرِ مدافع الیگارشی دلالان تبدیل شده که جامعه را آن چنان غارت کنند که دیگر برای مردم رمقی باقی نماند. مردم و طبقات فرودستتر نیز برای خروج از این اوضاع نه تنها هیچ دستاویز و راهکاری ندارند، بلکه حتی بلندگویی در درون ساختارهای تصمیمگیرنده ندارند و لذا صدایشان هیچکجا شنیده نمیشود؛ مگر اینکه به کوچه و خیابان بروید؛ به کارخانهها و کارگاهها سربزنید و پای درد دلها و مصائب ناتمام این مردم بنشینید تا دریابید که سنگهایی که کج گذاشتهاند دارد تا ثریا کج میرود.....
گفتگو: نسرین هزاره مقدم
-----------------------
سه شنبه ۲۶ تیر ۱۳۹٧ - ۱٧ ژولای ۲۰۱٨
تجمع بازنشستگان بانکها مقابل صندوق
کارد به استخوانمان رسیده، تدبیری بیاندیشید
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (26 تیرماه) جمعی از بازنشستگان بانکهای مختلف از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل صندوق بازنشستگی بانکها تجمع کردند.
خواسته بازنشستگان اجرای کامل قانون همسانسازی، همتراز با شاغلان و برخورداری از خدمات رفاهی است.
این بازنشستگان که در گرمای تابستان از شهرهای دور و نزدیک به تهران آمدهاند، میگویند از شرایط معیشتی خود به ستوه آمدهایم و خواستار این هستیم که از تمامی مزایای رفاهی زمان بازنشستگی برخوردار شویم.
در بیانیهای که تجمعکنندگان منتشر کردهاند، خواستههای خود را در قالب موارد زیر عنان کردند.
اجرایی شدن کامل قانون همسازی مانند شاغلین همتراز و همردیف
احیا و اجرایی نمودن ماده 41 آیین نامه نظام بانکی
شفافسازی منابع، اموال و شرکتهای زیرمجموعه
پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ضروری
این بازنشستگان همچنین خواستار مشارکت خود در تصمیمگیریها و حضور نمایندگانشان در جلساتی هستند که برای امور رفاهی بازنشستگان تصمیم گرفته میشود. آنها همچنین خواستار کاهش هزینه بیمه درمانی و اختصاص بیمه مکملِ باکیفیت برای خود و افراد تحت تکفل خود هستند.
یکی از حاضران در تجمع که بازنشسته بانکی ملی است، میگوید صندوق بایستی به سوالات و مطالبات بازنشستگان پاسخ روشن بدهد. همکاران ما با وجود کهولت سن از صبح در خیابان سر پا ایستادهاند و خواستار برآورده شدن مطالبات قانونی و برحق خود هستند.
در پایان تجمع، مدیران صندوق به بازنشستگان وعده دادند که خواستههای آنها ازجمله مساله همسانسازی را پیگیری خواهند کرد.
-----------------------
بازنشستگان کیانتایر مقابل وزارت صنعت تجمع کردند
وعدههایی که دادند به درستی محقق نشد
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۲۰۰ نفر از بازنشستگان کارخانه کیانتایر از صبح امروز همزمان با موعد پرداخت اقساط سنوات ایام اشتغال خود، مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کردهاند.
حاضران در تجمع امروز گفتند: طبق صورتجلسه اسفند ماه سال پیش باید مطالبات بازنشستگان به صورت قسطی پرداخت شود. هم اکنون ۳۵۰ بازنشسته کیانتایر حدود ۲ میلیارد تومان از شرکت طلبکارند. حتی کارگرانی که از سال ۹۰ بازنشسته شدهاند پس از گذشت ۷ سال به مطالبات خود به صورت کامل نرسیدهاند.
آنها افزودند: تا به حال جلسات متعددی با حضور نمایندگانِ بازنشستگان، هیات حمایت از صنایع و وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شده است اما هربار مشکلی پیش میآید و پرداخت اقساط به تاخیر میافتد یا رقمی که باید پرداخت شود، نمیشود و همه اینها در مجموع موجب نارضایتی بازنشستهها شده است. وعدههایی که به ما دادند به درستی محقق نشد.
-----------------------
دادگاه محمد حبیبی اول مرداد برگزار میشود
درخواست برای آزادی مشروط اسماعیل عبدی
حسین تاج (وکیل فعالان صنفی معلمان) در تماس با خبرنگار ایلنا، از تقدیم درخواست آزادی مشروط برای اسماعیل عبدی خبر داد.
او گفت: مجدداً درخواست آزادی مشروط و مرخصی درمانی عبدی به دادستانی تحویل داده شده و امیدواریم اینبار با توجه به وضعیت درمانی ایشان، با این درخواست موافقت شود.
وی ادامه داد: به جد پیگیر وضعیت درمانی و سلامتی اسماعیل عبدی هستیم که از بیماری کلیه و دردهای مزمن رنج میبرد.
اسماعیل عبدی در حال گذراندن دوران محکومیت خود در زندان اوین است.
وی در ادامه گفت: دادگاه محمد حبیبی (دیگر عضو کانون صنفی معلمان تهران) اول مرداد ماه برگزار میشود.
به گفته تاج، موکلش روز اول مرداد در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب محاکمه میشود.
او از پیگیریهای مکرر خانواده حبیبی خبر داد و گفت: خانواده ایشان مرتباً به مراجع مختلفی مثل وزیر دادگستری، معاون وزیر آموزش و پرورش، کمیسیونهای اصل ۹۰، آموزش و قضایی مجلس، ستاد حقوق بشر قوه قضاییه و معاون دادستان تهران مراجعه کردند و خواسته آنها مشخصا در ابتدا رسیدگی به وضعیت جسمی محمد حبیبی بود که اصلا وضعیت خوبی ندارد و دوم انتقال ایشان به زندان اوین بود.
محمد حبیبی 20 اردیبهشت سال جاری در تجمع سراسری معلمان بازداشت شد.
-----------------------
"ایرج توبهایها" فعال صنفی معلمان آزاد شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، ایرج توبهایها فعال صنفی معلمان استان اصفهان که در تاریخ ۲۱ خردادماه پس از شرکت در تجمع ۲۰ اردیبهشت فرهنگیان کشور در محل کار خود بازداشت شده بود، روز گذشته (بیست و پنجم تیر ماه) با تودیع قرار آزاد شد.
این فعال صنفی معلمان به دلیل فعالیتهای صنفی خود پرونده دیگری از سال گذشته دارد که با قید وثیقه آزاد شده اما پرونده کماکان مفتوح است.
-----------------------
دستمزد ما از ۹۰۰ به ۳۰۰ دلار رسیده
مسئولانی که برای معیشت مردم تصمیم میگیرند، یک هفته با حقوق آنها زندگی کنند
به گزارش خبرنگار ایلنا، بار سنگین نوسانات اقتصاد و افزایش افسارگسیخته نرخ ارز، بیش از همه بر دوش دستمزدبگیران سنگینی میکند. دستمزدی که در بهترین حالت بین ده درصد برای معلمان و بیست درصد برای کارگرانِ حداقلبگیر افزایش یافته در شرایطی که هزینههای زندگی به تبع افزایش قیمت دلار سر به آسمان زده، نمیتواند به اندازه ارزنی از مشکلات معیشتی کم کند.
رضا مسلمی (عضو کانون صنفی معلمان همدان) با اشاره به چالش «نه به فیش حقوقی» که معلمان در فضای مجازی راهاندازی کرده اند، میگوید: این حرکت خودجوش، واکنش منطقی معلمان است به کاهش بیسابقه قدرت خرید در ماههای اخیر؛ معلمان که انتظار داشتند دولت حداقل در حیطه معیشت، حافظ سطح زندگی آنها باشد، به ناگاه دیدند دولتی که به نگه داشتن نرخ تورم تک رقمی مینازید، ناگهان افسار اقتصاد را رها کرد و یک شبه بسیاری از مردم فرودست ازجمله معلمان و کارگرانِ زیر خط فقر را به قعرِ چاه گرسنگیِ مطلق کشاند.
حفظ قدرت خرید از افزایش رقمی دستمزد مهمتر است
وی با بیان اینکه حفظ قدرت خرید از افزایش رقمی دستمزد به مراتب مهمتر است؛ گفت: در عین حال وعدههای مزدی برای معلمان محقق نشد. قرار بود حقوق کارمندان دولت بین شش تا بیست درصد افزایش یابد که سهم معلمان از این وعدهها چیزی حدود ده درصد افزایش حقوق شد که این افزایش به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای زندگی نیست.
او در تشریح مکفی نبودن افزایش حقوق در سال جاری گفت: طبق قانون مدیریت خدمات کشوری، حقوق کارمندان دولت باید متناسب با نرخ تورم افزایش پبدا کند؛ حال سوال اینجاست این افزایشِ قطره چکانی به میزان ده درصد، چه تناسبی با نرخ «واقعی» تورم دارد؛ این افزایش چقدر از هزینههای روزمره زندگی که به یکباره چندبرابر شده را پوشش میدهد و از همه اینها مهمتر، آیا مسئولانی که برای معیشت مردم تصمیم میگیرند، خودشان میتوانند با این حقوقها حتی یک هفته زندگی کنند؛ چرا باید امتیازات نصیب آنها باشد و ریاضتکشیها سهم مردم؟
مسئولانِ آموزش و پرورش در اقناع بالادستیها برای تخصیص بودجه عادلانه ناتوانند
مسلمی در ادامه گفتگو به ناکارآمدی سیستم بودجهبندی میپردازد و میگوید: سیستم مدیریتی وزارتخانه آموزش و پرورش سالهاست که در اقناع دولت برای تخصیص بودجه عادلانه و مناسب به آموزش و پرورش ناتوان است؛ سالهاست که بودجه نهادهای شبه دولتی و «خاص» که هیچ کارآمدی برای جامعه ندارند، چند برابر بودجه آموزش و پرورشی است که به زعم قریب به اتفاق جامعهشناسان و سیاستمداران، کلیدیترین و پایهایترین نهاد هر کشور است.
در این شرایط قدرت خرید معلمان چقدر کمتر از قبل شده؛ اگر نرخ افزایش مزد روی کاغذ را کنار بگذاریم و به کوچه و خیابان برویم؛ معلمان در بطن زندگی واقعی خود، چقدر احساس ناتوانی معیشتی دارند؛ مسلمی در این باره با مقایسه قدرت خرید سال ۹۰ با امسال می گوید: سال ۹۰ آغاز نوسانات ارزی بود و نرخ دلار از هزار تومان به حدود دو هزار تومان رسید؛ با این وجود متوسط دستمزد معلمان حدود ۹۰۰ دلار بود؛ اما امسال حتی اگر معلمی حدود سه میلیون تومان دریافتی داشته باشد، این حقوق معادل فقط ۳۰۰ دلار است.
افت شدید قدرت خرید، یک زلزلهی تمام عیار است
وی تاکید میکند: این افت شدید قدرت خرید، خارج از عرف اقتصادی و مثل یک زلزله تمامعیار است که ارکان زندگی را به لرزه درمیآورد. همه مزدبگیران و ازجمله معلمان از این اتفاقاتِ خرقالساعه در فضای کلان اقتصاد به شدت متضرر شدهاند و البته هیچکس پاسخگو نیست و مسئولیت را به گردن نمیگیرد؛ دولت مسئولیت را به گردن رانتخواران میاندازد؛ نمایندگان مجلس، دولت را مقصر میدانند و این وسط، ما دستمزدبگیران سرِمان بیکلاه ماندهاست.
مسلمی ادامه میدهد: این مشکل باید در فضای کلان اقتصاد حل شود وگرنه حتی اگر به فرض محال بیایند و ده درصد دیگر هم به حقوق معلمان بیافزایند، بازهم مشکلی حل نمیشود و ناتوانی معیشتی همچنان پابرجا خواهند ماند.
-----------------------
مرگ یک کارگر بر اثر ریزش آوار در داراب
به گزارش ایلنا، محمد جاسم محمدی (سرپرست اورژانس ۱۱۵ شهرستان داراب) گفت: طی تماس تلفنی با مرکز ۱۱۵ اورژانس داراب مبنی بر ریزش آوار روی یک کارگر، بلافاصله تیمهای امدادی به محل اعزام شدند.
او افزود: در این حادثه، یک کارگر ۳۷ ساله که اقدام به تخریب دیوار بین آشپزخانه و سالن کرده بود؛ به دلیل ریزش دیوار جان خود را از دست داد.
سرپرست اورژانس ۱۱۵ شهرستان داراب اضافه کرد: این حادثه در بلوار استقلال داراب به وقوع پیوست.
-----------------------
دوشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹٧ - ۱۶ ژولای ۲۰۱٨
تجمع کارگران پیمانکاری حاتمی در معدن چادرملو/توضیح اداره کار
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (۲۵ تیرماه) حدود هشتاد نفر از کارگران پیمانکاری حاتمی شاغل در معدن چادرملو در اعتراض به برآورده نشدن وعدهها و توافقات دست از کار کشیدند و در محوطه کارگاه تجمع کردند.
حسین رجائیان (رئیس انجمن صنفی کارگران پیمانکاری حاتمی) در ارتباط با دلایل این اعتراض صنفی گفت: توافقنامهای در اداره کار با حضور مسئولان اداره کار امضا شد که براساس آن قرار بود تا آخر خرداد ماه، کارفرما مطالبات مزدی کارگران را پرداخت کند؛ متاسفانه این توافقنامه اجرا نشد و کارفرما به تعهدات خود عمل نکرد.
وی با تاکید بر اینکه کارگران حاتمی از سال ۹۳ مطالبات مزدی پرداخت نشده ازجمله حق سنوات و حق اولاد دارند، افزود: امروز صبح کارگران دست از کار کشیدند و در محوطه کارگاه جمع شدند. ما اعضای انجمن صنفی نیز به عنوان نمایندگان کارگران در حال رایزنی و مذاکره با مسئولان اداره کار هستیم تا بتوانیم مشکل را حل کنیم.
قراردادها تغییر نکرد؛ بندهای غیرقانونی حذف نشد
یکی دیگر از مواردی که رجائیان به عنوان خواستههای کارگران عنوان میکند، تغییر قراردادهای شغلیست. به گفتهی او قرار بوده بندهای قرارداد تغییر کند و قراردادهای سه ماهه جدید که از تیرماه در اختیار کارگران قرار میگیرد، دارای همه ضوابط قانونی باشد که این اتفاق نیفتاده است و قراردادها بدون کوچکترین تغییری در اختیار کارگران قرار گرفتهاست.
اصغر دشت آبادی (رئیس اداره کار اردکان) در رابطه با تجمع این کارگران به ایلنا گفت: کارگران پیمانکاری حاتمی دارای مطالباتی غیر از دستمزد ازجمله پایه سنوات معوق و حق اولاد بیش از دو فرزند (موضوع مصوبه ۲۹/۴/ ۹۲ مجلس شورای اسلامی) و مطالباتی از این دست هستند. سازوکار اصلی پیگیری مطالبات در اداره کار، تقدیم دادخواست برای رسیدگی و صدور رای و ارجاع پرونده به دادگاه در صورت عدم اجرای رای است. کارگران حاتمی به اداره کار مراجعه کردند و ما به آنها راهنمایی کردیم که در جهت پیگیری مطالبات مزدی خود به اداره کار دادخواست ارائه کنند که انجمن صنفی امتناع کرد بنابراین تنها راهی که باقی ماند، دعوت از کارفرما و تنظیم صورتجلسهی سازش برابر با ماده ۱۵۷ قانون کار بود که این کار انجام شد و توافقنامهای در این جلسه به امضا رسید و در آن پیمانکار متعهد شد که تا ۳۱ خرداد مطالبات مزدی کارگران را پرداخت کند.
طبق ماده ۱۳ کارفرمای مادر مسئول است
وی ادامه داد: در این مدت پیگیریهایی انجام دادیم و کارفرما مرتب میگفت که در حال محاسبات و انجام مقدمات کار هستیم که این به هیچ وجه برای اداره کار پذیرفتنی نبود. طبق ماده ۱۳ قانون کار به کارفرمای مادر (معدن چادرملو) مراجعه کردیم و در نهایت به ما گفتند چون مبلغ مطالبات زیاد است ممکن است از ۳۱ خرداد بیشتر طول بکشد و ممکن است کمی زمان بر باشد؛ ما بازهم به اعضای انجمن صنفی گفتیم که کارگران را برای طرح دادخواست راهنمایی کنند که همچنان امتناع شد.
یکی از مطالبات کارگران پیمانکاری حاتمی، تغییر قراردادهای شغلی و حذف مفاد غیرقانونی آن است؛ دشتآبادی با بیان اینکه انجمن صنفی چادرملو ادعا کرده کلیه قراردادهای شغلی باطل است و این ادعا اصلا درست نیست، افزود: براساس ماده ۹ قانون کار، اصل بر صحت کلیه قراردادهاست مگر اینکه بطلان آن در مراجع ذیصلاح به اثبات برسد؛ انجمن صنفی مرجعی نیست که بتواند بدون مدرک کافی و رسیدگی اعلام کند که قراردادها باطل است. این کار باعث تنش در کارگاه میشود.
قراردادها را به اداره کار ارائه کنند تا بررسی شود
به گفتهی دشت آبادی، هیات مدیره انجمن صنفی با اداره کار همکاری نکردهاند و قراردادهایی که ادعا میکنند غیرقانونیست را تحویل اداره کار ندادهاند. حداقل کار این است که باید قرارداد را به اداره کار تحویل دهند تا ادعای ابطال قانونی قراردادها بررسی شود.
رئیس اداره کار اردکان از انجمن صنفی حاتمی و اعضای هیات مدیره آن درخواست کرد که بیش از این با اداره کار همکاری داشته باشند. وی افزود: کارفرما الان حاضر است نصف مبلغ را علیالحساب به حساب کارگران پرداخت کند و باقی مبلغ را کمی دیرتر بپردازد، اما هیات رئیسه انجمن صنفی این را هم نپذیرفت؛ درحالیکه در مورد ارائه دادخواست قانونی نیز با اداره کار همکاری نکرد. همچنین در زمینه ارائه قراردادهای کارگران نیز این همکاری صورت نگرفت.
وی ادامه داد: انتظار ما از اعضای هیات رئیسه انجمن صنفی این است که در جهت تضعیف تشکلهای کارگری عمل نکنند و با همکاری با اداره کار، پیگیری مطالبات کارگران را تسهیل نمایند.
-----------------------
تجمع اعتراضی کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی زاگرس
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (۲۵ تیر ماه) گروهی از کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راهآهن زاگرس که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «تراورس» مشغول کارند، در محدوده محل کار خود تجمع کردند.
به ادعای این کارگران؛ پرداخت مطالبات مزدی و بیمهای آنها چندین ماه به تاخیر افتاده و یکی دیگر از مشکلات صنفی آنها نداشتن امنیت شغلی به سبب داشتن قراردادهای کوتاهمدت است که باعث نگرانی بیشتر کارگران شده است.
کارگران خطوط ابنیه راهآهن زاگرس یادآور شدند؛ پیش از این نیز به دلیل بیتوجهی مدیریت کارفرما نسبت به مشکلاتشان، اعتراضی مشابهی را انجام داده بودند.
-----------------------
کشته شدن ۶ معدنچی در گرجستان
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری رویترز، چهار معدنچی امروز -دوشنبه- در اثر فرو ریختن سقف یک معدن در غرب گرجستان کشته شدند. در پی این حادثه شش تن دیگر نیز زخمی شدند. این خبر وزارت کشور گرجستان اعلام کرد.
براساس بیانیه این ورازتخانه، این حادثه در معدن میندلی، در شهر تکیبولی، در ۲۰۰ کیلومتری غرب پایتخت، تفلیس، روی داد.
یک انفجار باعث فرو ریختن سقف این معدن شده است. چهار زخمی این حادثه به بیمارستان منتقل شدهاند.
-----------------------
کشته شدن پنج کارگر آفریقایی بر اثر آتشسوزی در معدن مس
به گزارش ایلنا، پنج کارگر در جریان حادثه آتشسوزی در یکی از معادن مسِ آفریقای جنوبی جان خود را از دست دادند.
جستوجوها برای پیدا کردن تنها بازمانده این حادثه که داخل معدن گرفتار شده، ادامه دارد.
شرکت "پالابورا" که مدیریت این معدن را برعهده دارد در بیانیهای اعلام کرد که حادثه حریق روز گذشته (یکشنبه) روی تسمههای نقاله داخل معدن رخ داده و موجب مرگ پنج کارگر شده است.
کارشناس، مدیریت معدن و مقامات مربوطه برای بررسی وضعیت به محل حادثه اعزام شدهاند.
-----------------------
رانندگان استیجاری هفتتپه، هفت ماه مزد دریافت نکردهاند
یکی از رانندگان استیجاری مجتمع نیشکر هفت تپه در تماس با خبرنگار ایلنا، گفت: برخی رانندگان استیجاری که در مجتمع نیشکر هفت تپه مشغول به کار هستند، هفت ماه مزد معوقه طلبکارند.
وی گفت: بیش از ۵۰ راننده وانتبار، مینیبوس، اتوبوس، تریلی و لودر که مسئولیت جابجایی حمل بار و کارگران را در بین مزارع کشاورزی برعهده دارند، هفت ماه مزد معوقه طلبکارند.
او با بیان اینکه قرارداد این خودروها از تیرماه هر سال تا ۳۰ خرداد ماه سال آینده به مدت یکسال تمدید میشود، افزود: هنوز کارفرما هفت ماه از مطالبات مزدی قرارداد سال گذشته را با کارگران تسویه حساب نکرده است.
وی در پیگیری مطالبات خود و همکارانش گفت: هفته گذشته یک روز فقط رانندههای وانتهای استجاری با خاموش کردن خودروها دست به اعتصاب زدند که در نتیجه آن ارفرما حدود دو میلیون تومان به حساب هریک از آنها واریز کرد.
وی با بیان اینکه طبق قرارداد؛ مدیریت شرکت باید هر ماه اجاره بهای خودروها را پرداخت کند، افزود: رانندههای این خودروها فاقد دستمزد هستند و آنچه کارفرما پرداخت میکند فقط اجاره بهای خودروهاست که آنهم با تاخیر و به صورت حداقلی پرداخت میشود.
این کارگر در توضیح چرایی اقدام اعتراضی هفته گذشته خود و سایر همکارانش گفت: رانندگان معترض حتی پول بنزین مورد نیازبرای روشن کردن ماشینهای خود را ندارند و تا امروز با قرض گرفتن به کار خود ادامه دادهاند.
در این زمینه از سوی مدیریت مجتمع نیشکر هفت تپه به ایلنا گفته شد که رانندههای خودروهای استیجاری مطالبات برحقی دارند که به محض تامین منابع مالی پرداخت میشود.
به گفته وی، در حال حاضر اسامی رانندگان خودروهای استجاری در لیست پرداختیها قرار دارد.
-----------------------
حق اضافهکاری نداریم و جمعهها هم مجبوریم کار کنیم/کارفرما: مطابق با قانون کار عمل میکنیم
کارگران شرکت گلوکزان آذر که با نام تجاری «اکین» که تحت مسوولیت کارخانه شیرین عسل فعالیت میکند، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درحالی از کار در روزهای تعطیل شکایت دارند که طبق ماده ۵۹ قانون کار در شرایط عادی ارجاع کار اضافی به کارگر با شرایط ذیل مجاز است:
الف) موافقت کارگر
ب) پرداخت ۴۰درصد اضافه بر مزد هرساعت کار عادی.
این کارگران گفتند: ما هر جمعه باید در محل کار حاضر شویم اما برای جمعهها به ما مزد روز عادی را هم پرداخت نمیکنند. ما طبق قانون کار یک میلیون و دویست دریافتی حقوق داریم. این یعنی کارفرما برای روزهای جمعه برخلاف قانون کار، حقوق ۴۰درصدی اضافه بر مزد هرساعت کار عادی را پرداخت نمیکند.
یکی از کارگران گفت: اعتراضات ما به هیچ جا نمیرسد. یکبار یکی از همکارانمان با ۱۷سال سابقه کار اعتراض کرد که در نهایت از طرف کارفرما اخراج شد.
وی ادامه داد: شرایط کار در کارخانه بسیار سخت است. سر و صدا زیاد است. در حدی که گوش را آزار میدهد. ما اینجا نشاسته گلوگز را برش میدهیم. برای مثال در کارخانه هر قاچ از کیک نشاسته نزدیک به ۸۰کیلو است.
این کارگر گفت: هر کارخانه که کار سنگین و بارکشی دارد؛ ماشین لیفتراک دارد اما اینجا در قسمت خشککن هر کارگر نزدیک به ۳۰۰کیسه ۲۵کیلویی را روزانه روی کمر جابهجا میکند. با این وجود این همه سر و صدا و امکانات کار، هیچ سختی کاری به ما تعلق نمیگیرد. شرکت ما زیرشاخه شرکت شیرین عسل است. ۵شرکت با این شرکت بزرگ کار میکنند. با این وجود ماحتی یک دستگاه لیفتراک هم در اینجا نداریم تا روی کمر کارگر بار جابهجا نکنیم.
کارگر دیگری بیان کرد: ما در جمعه اگر شیفت بعدازظهر باشیم، ساعت کاریمان ۲تا ۱۰شب است. نه شیفت ما در بعدازظهر و نه کارگران شیفت صبح در جمعهها سرویس ایابوذهاب نداریم. وقتی ۱۰شب کار تعطیل میشود؛ ساعت ۱۲به خانه میرسیم. روز بعد هم ما شیفت صبح میشویم و مجبوریم ساعت ۴صبح سوار اتوبوس شویم و تا ۲بعدازظهر کار کنیم. یعنی ما کلا ۴ساعت میخوابیم. این اگر بیگاری نیست؛ نامش چیست؟
کارگر دیگری با اشاره به وعده غذایی در کارخانه بیان کرد: با این شرایط کاری در روزهای تعطیل، کارخانه حتی وعده غذایی گرم به ما نمیدهد و غذای روز قبل را به کارگران میدهد.
نداشتن سرویس ایاب و ذهاب در شرکت گلوکزان آذر درحالی است که مطابق با ماده ۱۵۱ و ۱۵۲قانون کار کارفرما موظف به تهیه حداقل یک وعده غذای گرم و سرویس ایاب و ذهاب مناسب برای کارگران است.
محمدرضا مصطفیزاده (مدیرعامل شرکت گلوکزان آذر) با بیان اینکه ما مطابق با قانون کار عمل میکنیم، افزود: در روزهای جمعه هم اگر کاری انجام میشود، مطابق با شرایط کارخانه است.
-----------------------
یکشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹٧ - ۱۵ ژولای ۲۰۱٨
کارگران رنگین نخ سمنان دوباره تجمع کردند/هنوز کسی پاسخگو نیست
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز یکشنبه (۲۴ تیر ماه ) تعدادی از کارگران بیکار شده کارخانه رنگین نخ سمنان برای چندمین بار مقابل استانداری تجمع کردند.
این کارگران میگویند: نزدیک به۵۰ کارگر رسمی شرکت رنگین نخ هستیم که از سال ۹۲ همزمان با تعطیلی کارخانه برای دریافت معوقات مزدی دوران اشتغال و نیز سنوات پایان خدمت معطل ماندهایم.
به گفته این کارگران، بعد از گذشت حدود ۵ سال از زمان بیکاری مراجعه آنان برای وصول مطالباتشان از سوی نهادهای مختلف دولتی، پیگیریها بینتیجه بوده وآنها همچنان سرگردان هستند.
به گفته آنها، جدا از آنکه کارفرما توجهی به پرداخت مطالبات کارگران رسمی کارگران خود ندارد و آنها را با دها میلیون مطالبات معوقه رها کرده، مسئولان نیز هیچ واکنشی از خود نشان نداده و آنها را بین نهادهای مختلف پاسکاری میکنند.
کارگران رنگین نخ سمنان مدعی هستند که جدا از مطالبات مزدی آنها، سالهاست همه آنها مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت و زیانآور هستند اما امکان بازنشستگی برایشان فراهم نشده است.
این کارگران در ادامه میگویند: حتی هزینه بازنشستگی پیش از موعد خود را بعد از آنکه کارفرما هیچ اقدامی برای پرداخت هزینه بازنشستگی آنها نکرد، از جیبشان پرداخت کردهاند.
یکی از کارگران درباره روند پیگیری حقوقی دریافت مطالبات خود و سایر همکارانش میگوید: بعد از بدقولی کارفرما همه کارگران به صورت مجزا به اداره کار سمنان شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات داد اما بازهم کارفرما تمکین نکرد و پرونده برای اجرای احکام به سایر مراجع قضایی انتقال پیدا کرد.
به گفته او، بعد از کش و قوسهای فراوان تعداد کمی از کارگران توانستند بخشی حداقلی از مطالبات خود را دریافت کنند اما تعداد دیگری از کارگران باقی ماندهاند که هر کدام مبالغ زیادی از کارفرما طلب دارند و طی سالهای گذشته نیز بلاتکلیف بودهاند.
این کارگر بازنشسته «رنگین نخ سمنان» در خاتمه میگوید: پس از پیگیریهای حقوقی سرانجام توانستیم حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت طلبمان بگیریم اما پیش از کارگران بانک ملی و سازمان تامین اجتماعی برای وصول مطالبات معوقه خود اموال کارخانه را توقیف کرده بود و در نتیجه پیگیری انجام شده بازهم بینتیجه ماند.
-----------------------
تجمع آبداران خوزستان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدیشان
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز شنبه جمعی از کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان در اعتراض به پرداخت نشدن ۵ ماه معوقه مزدی خود در مقابل این شرکت در اهواز تجمع کردند و پیگیر مطالبات خود شدند.
کامران احمدی (رییس اداره روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان) به ایلنا گفت: آبداران (نامی که بهطور رسمی برای کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی به کار برده میشود) پیشانی و خط مقدم خدماترسانی به روستاییان هستند.
وی تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب روستایی یک شرکت دولتی است و اعتبار آن از سوی دولت تعیین و پرداخت میشود. بهخاطر مشکلات مالی که دولت در سال جاری با آن مواجه بوده و هست، پرداخت حقوق آبداران نه فقط در این استان، بلکه در کل کشور دچار مشکل شده است. مناطقی در کشور است که آبداران در آنجا بین ۹ الی ۱۱ ماه مطالبه مزدی دارند.
احمدی با تاکید بر اینکه ما وظیفه خود را در پیگیری مطالبات مزدی آبداران میدانیم، گفت: شرکت ما مستثنی از شرایط عمومی کشور نیست؛ هرگاه دولت مشکل مالی داشته باشد ما نیز دچار مشکل میشویم.
وی افزود: درآمدزایی این شرکت از آببها بسیار محدود است. نرخ قبض آب در بعضی شهرستانها تا یکسوم دیگر مناطق شهری است. در بسیاری از مناطق روستایی هم، میزان پرداختها بسیار کم و نامنظم است. اخیرا برای بهبود نظام پرداختها، تمهیداتی با فرمانداران و بخشداران چیدهایم تا بتوانیم کسب درآمد بیشتری از مناطق روستایی کنیم. از این طریق، هم مطالبات آبداران پرداخت خواهد شد و هم تعمیر و نگهداری تاسیسات آبرسانی (تصفیهخانهها و خطوط انتقال و شبکههای توزیع آب) ارتقا داده میشود.
احمدی در رابطه با وضعیت حقوقی آبداران خوزستانی، اظهار داشت: آبداران یاد شده نه در استخدام شرکت ما، بلکه طرف قرارداد با پیمانکاران هستند. مطالبه مزدی آنها نه از ما، بلکه از پیمانکاران و بین ۴ الی ۵ ماه است. مطالبات آنها براساس شرکتها و شهرها و مناطق روستایی که در آن مشغول به کار هستند، متفاوت میباشد.
وی با خاطرنشان کردن مشکلات شرکت آب و فاضلاب روستایی، گفت: وقتی ما دچار فقدان اعتبارات هستیم، در پرداخت به پیمانکاران مشکل ایجاد میشود و آنها نیز مطالبات مزدی آبداران را نمیتوانند تامین کنند.
رییس اداره روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان در پایان، به اقدامات شرکت متبوع خود و استاندار برای تسویه مطالبات آبداران پرداخت و بیان داشت: در روز دوشنبه هفته گذشته، جلسهای با حضور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان و استاندار خوزستان، غلامرضا شریعتی برای پیگیری دریافت اعتبارات شرکت آب و فاضلاب روستایی این استان برگزار شد. بعد از این جلسه، مدیرعامل شرکت و استاندار خوزستان در سفری که هفته گذشته به تهران داشتند، راسا پیگیر بودجه شرکت شدند. در همین راستا، روز چهارشنبه، آنها جلسهای با محمدرضا نوبخت (معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه) و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور داشتند که قولهای مساعدی هم در این زمینه داده شده است.
-----------------------
تجمع معلمان فارس مقابل اداره آموزش و پرورش/به فیشهای حقوقی معترضیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (بیست و چهار تیر ماه) جمعی از معلمان استان فارس در اعتراض به فیشهای حقوقی مقابل اداره آموزش و پرورش تجمع کردند.
تجمعکنندگان میگویند: نه تنها بیست درصد افزایش حقوق وعده داده شده، محقق نشد بلکه از مزایای مزدی ما کاستهاند.
یکی از حاضران در تجمع با بیان اینکه فاصله حقوق ما و هزینهها خیلی زیاد است، گفت: اینکه به بهانه کمبود بودجه، افزایش عادلانه حقوق معلمان را پشت گوش میاندازند، بیانصافیست.
حاضران در تجمع خواستار پاسخگویی مسئولان آموزش و پرورش شدند.
-----------------------
جمعه ۲۲ تیر ۱۳۹٧ - ۱۳ ژولای ۲۰۱٨
مرگ کارمند اداره برق در بابل به دلیل برقگرفتگی
به گزارش ایلنا، مهدی غلامنیا روشن، سخنگوی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی بابل در تشریح جزییات این خبر گفت: شب گذشته طی گزارش به مرکز پیام ارتباطات اورژانس بابل مبنی بر برق گرفتگی فردی در جاده قدیم بابل به آمل، پرسنل اورژانس به محل اعزام شدند.
وی با بیان اینکه ماموران پایگاه اورژانس احمد چاله پی بعد از هفت دقیقه به محل این حادثه واقع در بالا احمد چاله پی روستای خطیب بابل رسیدند، اظهار داشت: نیروی شرکتی اداره برق بابل که در بالای دکل برق مشغول انجام کار بود، دچار برق گرفتگی شد.
سخنگوی اورژانس بابل با اشاره به اینکه پیش از حضور ماموران اورژانس، اهالی منطقه این جوان ۳۲ ساله را از بالای دکل برق به پایین آورده بودند، تصریح کرد: به دلیل شدت آسیبدیدگی ناشی از برقگرفتگی، اقدامات پزشکی احیا برای بازگرداندن وی به زندگی نتیجه نداشت.
وی اضافه کرد: با این وجود و محرز بودن فوت این فرد، ماموران اورژانس پیکر وی را به بیمارستان روحانی بابل انتقال دادند.
-----------------------
کشته و زخمی شدن ۳۱ نفر در انفجار کارخانه مواد شیمیایی در چین
به گزارش ایلنا، به نقل از خبرگزاری شینهوا، انفجار در یک کارخانه مواد شیمیایی در منطقه سیچوان کشور چین دستکم ۱۹ کشته و ۱۲ زخمی برجای گذاشته است.
گزارش شده که ساختمان این کارخانه به صورت کامل در آتش سوخته است؛ البته آتش صبح امروز به صورت کامل مهار شد.
-----------------------
پنجشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹٧ - ۱۲ ژولای ۲۰۱٨
فعالیت «صنایع چراغ جلو اتوموبیل مدرن» با ۷۰۰ کارگر متوقف شد
بیکاری ۵ هزار نفر به صورت غیرمستقیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، فعالیتهای کارخانه «صنایع چراغ جلو اتومبیل مدرن» که قطعات مورد نیاز خودروسازیهای بزرگ کشور را تامین میکند با بیش از ۷۰۰ کارگر از روز شنبه متوقف شد.
«چنگی» مدیر امور مالی شرکت در مورد دلایل تعطیلی آن، گفت: عمدهترین مشکل تحریم کالاست و اینکه اجناس به ایران منتقل نمیشوند. مدیریت حتی پول مورد نیاز برای خرید اجناس را به کره جنوبی فرستاده اما به دلیل تحریمها کالاها به دست ما نمیرسد.
وی افزود: حالا از طریق ترکیه عمل کردیم و به آنجا پول حواله زدیم اما ترکیه هم میگوید که با ایران کار نمیکند و مشکلاتی برای ما ایجاد کرده است. این موارد موجب شده که نتوانیم دستمزد اردیبهشت و خرداد ماه بیش از ۷۰۰ نفر از کارگران خود را بپردازیم و در نتیجه فعالیتهای کارخانه متوقف شده است.
مدیر امور مالی صنایع چراغ جلو اتومبیل مدرن افزود: این شرکت چراغهای محصولاتی همچون دنا، دنا پلاس، ۲۰۶، سمند، پژوپارس و... را تامین میکند. مثلا درمورد دنا و دنا پلاس انحصار چراغهای نصب شده روی آنها در دست اتومبیل مدرن است و توقف فعالیتهای آن به زیان شرکتهای خودروسازی بزرگ کشور است.
وی با بیان اینکه بالا رفتن قیمت دلار موجب شده قیمت پلیکربنات به عنوان ماده اولیه تولید چراغ اتومبیل بالا برود، گفت: پیش از اعلام برقراری دوباره تحریمها که به بالا رفتن قیمت ارز منجر شد، قیمت پلیکربنات ۹ هزار و ۷۰۰ تومان بود اما حالا قیمت آن به ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان رسیده و دیگر اجازه واردات آن به ایران داده نمیشود.
چنگی افزود: شرکت همچنین مطالبات سالهای ۹۴ و ۹۵ خود را از شرکت «سازه گستر» پس از سه سال دریافت نکرده است. چندی پیش سازهگستر به ما اعلام کرد بیاید نامه بگیرید و به بانک بروید تا به طلب خود برسید. علاوه بر اینکه دو ماه برای گرفتن یک نامه معطل شدیم، پس از آن هم نتوانستیم از طریق بانک خرید دِین داشته باشیم.
مدیر امور مالی صنایع چراغ جلو اتومبیل مدرن با بیان اینکه مشکل دیگر این شرکت نام آن است، گفت: چون کلمه اتوموبیل در نام شرکت است، مشمول تحریمها شدهایم، چراکه یکی از اجزای تحریمهای آمریکا صنعت حملونقل است اما ثبت شرکتها اجازه تغییر نام را به ما نمیدهد.
چنگی افزود: ۵ هزار نفر به صورت غیرمستقیم برای صنایع چراغ جلو اتومبیل مدرن کار میکنند لذا توقف فعالیتهای شرکت تعداد زیادی از شاعلان را خانهنشین میکند و این امر به هیچ وجه به نفع اشتغال موجود در کشور نیست.
-----------------------
چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹٧ - ۱۱ ژولای ۲۰۱٨
تجمع کارگران «رسا نور» در اعتراض به وضعیت شغلی و مطالباتِ معوقه
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (۲۰ تیر ماه) شماری از کارگران تعدیل شده کارخانه «رسا نور» برای پیگیری وضعیت شغلی خود در محوطه این واحد تولیدی تجمع کردند.
علت اعتراض کارگران، تعدیل حدود ۵۰ نفر از کارگران کارخانه در اوایل فروردین ماه سال جاریست درحالیکه آنها خواستار بازگشت به کار و پرداخت معوقات حقوقی خود هستند.
این کارگران که تاکنون چندین بار پیگیر وضعیت شغلی و دریافت مطالبات مزدی خود از کارفرما بودهاند، گفتند: متاسفانه تا این لحظه کارفرما پاسخی به خواستههایمان نداده است.
از قرار معلوم کارفرما برای کم کردن هزینههای کارخانه؛ اقدام به تعدیل این ۵۰ نفر کرده است.
به گفته یکی از معترضان، بعد از گذشت سه ماه هنوز وضعیت شغلی کارگران تعدیل شده مشخص نیست. از قرار معلوم هریک از کارگران حدود ۱۱ تا ۱۲ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند. حق بیمه تامین اجتماعی این کارگران نیز به تاخیر افتاده است.
به گفته وی، برخی کارگران با سوابق ۲۰ سال خدمت؛ در آستانه بازنشستگی با مشاغل سخت و زیانآور بودند اما به دلیل خاتمه قرارداد، شغل خود را از دست دادند.
شرکت رسا نور تولیدکننده انواع لامپهای کم مصرف در شهرک صنعتی البرز قزوین است که تحت مسئولیت یک کارفرمای واحد با شرکت کنتورسازی است.
-----------------------
بیکاری ۷ کارگر پمپ سی ان جی شهرداری کامیاران
عباس صفری (دبیر اجرایی خانه کارگر کردستان) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، از تعدیل ۷ کارگر پمپ سی ان جی شهرداری کامیاران خبر داد.
صفری در ادامه بیان کرد: شرکت صنعت کوشان بصیر، ۷ کارگر مشغول را در حالی تعدیل کرده که این کارگران دارای قرارداد یک ساله بودهاند.
وی در ادامه افزود: قرارداد این کارگران هنوز به اتمام نرسیده و عملکرد شرکت صنعت کوشان بصیر برخلاف قانون کار است.
دبیر خانه کارگر کردستان گفت: این شرکت پیش از این کارگران همین پمپ سی ان جی را تعدیل و کارگران جدیدی استخدام کرده بود. حال بعد از گذشت چند ماه، با تعدیل کارگران جدید؛ بار دیگر کارگران قدیمی را استخدام کرده است.
-----------------------
ریزش معدن زغال سنگ کلاریز/عملیات امداد برای نجات کارگران ادامه دارد
به گزارش منابع کارگری در معدن زغال سنگ البرز شرقی، حادثه ریزش معدن در حدود ساعت ۱۱ صبح امروز چهارشنبه (۲۰ تیر ماه) در یکی از تونلهای معدن کلاریز اتفاق افتاده است.
از سوی کارگران این واحد معدنی گفته میشود؛ شماری از همکاران آنها دچار حادثه شده و در حال حاضر عملیات امداد برای نجات آنها ادامه دارد.
معدن کلاریز با حدود ۳۰۰ کارگر پیمانی، یکی از معادن زیرمجموعه معدن البرز شرقی است که در شهرستان شاهرود استان سمنان واقع شده است.
مصدوم شدن یک معدنچی در حادثه امروزِ کلاریز/تونل برناکی هم ریزش کرده است
کارگران معدن زغال سنگ کلاریز با اعلام خبر مجروح شدن یکی از همکاران خود به خبرنگار ایلنا گفتند: حادثه ریزش معدن زغال سنگ کلاریز که امروز چهارشنبه (۲۰ تیر ماه) اتفاق افتاد، موجب مصدومیت یکی از کارگران واحد استخراج به نام «ابراهیم بینائیان» از ناحیه کمر و دست شد.
گفته میشود؛ این کارگر بر اثر شدت جراحاتِ حادثهی امروز بلافاصله به بیمارستان سمنان انتقال داده شد.
به نقل از کارگرانی که در این معدن زغال سنگ مشغول به کار هستند، گفته میشود که این واحد معدنی تحت مسئولیت یکی از پیمانکاران فعالیت دارد و امکانات ایمنی در آن به درستی رعایت نمیشود.
به گفته کارگران معدن کلاریز بهرغم اینکه به نظر میرسد عدم رعایت نکات ایمنی عامل بروز حادثه بوده است، اما هنوز نتیجهٔ گزارش بازرسیها اعلام نشده است.
به گفته آنها؛ در حادثهی مشابه دیگری که روز یکشنبه همین هفته در تونل برناکی در معدن دیگری اتفاق افتاد، کارگر دیگری به نام «مسلم قرائیان» بر اثر ریزش زغال سنگ بر روی سرش؛ دچار مصدومیت شده است.
کارگران شاغل در معدن زغال سنگ البرز شرقی اتفاقات اخیر را در نتیجه کمبود امکانات ایمنی میدانند.
به گفته آنها در این چند ماه در کارگاههای استخراج، چوبِ کافی برای ستون کردن سقف تونلها وجود نداشته به همین دلیل در این زمینه صرفهجویی میشود.
کار در معدن سخت و مخاطرهآمیز است/حادثه امروز جزئی بود
به گزارش خبرنگار ایلنا، کرامت قنبری در تشریح جزییات حادثه ریزش تونل کلاریز که منجر به مصدوم شدن یک معدنچی شد، گفت: حادثه امروز معدن کلاریز یک حادثه معمول است که در واحدهای معدنی به ویژه در معادن زغال سنگ به وفور شاهد آن هستیم.
او گفت: در حادثه امروز معدن کلاریز برخی رسانههای غیرمعتبر؛ این اتفاق را بزرگنمایی کردند حال آنکه در این واحد معدنی اتفاق خاصی نیفتاده است.
مسئول سابق اچ اس ای معدن البرز شرقی گفت: در حال حاضر حال عمومی کارگر مصدوم این حادثه که بر اثر ریزش بخشی از سقف تونل بر روی بدنش دچار آسیبدیدگی شده بود، خوب گزارش شده و هماکنون در بیمارستان دامغان تحت درمان است.
توضیح معدن البرز شرقی درباره حادثه کلاریز
به گزارش خبرنگار ایلنا، توضیحات شرکت البرز شرقی در واکنش به اخبارغیرمعتبری است که همزمان با این حادثه توسط برخی رسانهها مخابره شده بود به شرح زیر است:
ساعت ۱۰،۱۵ دقیقه صبح امروز چهارشنبه (۲۰ تیر ماه) پس از اعلام حادثه در معدن کلاریز، بلافاصله یک واحد امدادرسانی با تجهیزات کامل از منطقه طزره به محل اعزام شد. در محل حادثه مشاهده شد به دلیل برخورد سنگ با یکی از کارگران استخراج بنام «ابراهیم روشنیان» در کارگاه استخراج k۱۹ نامبرده از ناحیه لگن و کمر دچار آسیبدیدگی شده و پس از انجام کمکهای اولیه در بهداری معدن با علائم حیاتی نرمال توسط آمبولانس به بیمارستان دامغان انتقال گردید.
اما در حادثه دوم که درروزهای گذشته در معدن برناکی اتفاق افتاده، یکی دیگر از کارگران بر اثر سقوط یک سنگ کوچک بر روی سرش دچار مصدومیت جزئی شده بود.
-----------------------
کارگران مناطق شهرداری اهواز پیگیر مطالبات مزدی خود هستند
به گزارش ایلنا، عباس آبیار گفت: کارگران مناطق چهار و پنج شهرداری اهواز برای دریافت و افزایش مزایایی مانند حق اولاد، شب کاری، نوبت کاری و مزایای کار در تعطیلات تجمع کرده و خواستار رسیدگی پیمانکاران بودند.
وی تصریح کرد: در گذشته حقوق کارگران شهرداری با ماه ها تعویق پرداخت میشد اما با رویکرد جدید شهرداری این خلا پرشد و درحال حاضر تمام تلاش ما آن است که حقوق این کارگران به موقع پرداخت شود.
آبیار با اشاره به اینکه روز گذشته با نمایندگان این کارگران صحبت شد، افزود: پیمانکار حق اولاد کارگران را تا ۲ فرزند پرداخت میکرد که قرار شد این مشکل رفع و حق اولاد آنها را کامل پرداخت کند.
وی یادآور شد: یکی دیگر از خواستههای کارگران دریافت حق شب کاری و نوبت کاری بود اما در قانون چنین اجازهای به پیمانکار داده نشده و تنها یکی از آنها باید پرداخت شود. درواقع کارگران در این خصوص دچار اشتباه شده بودند که با توضیحات ارائه شده این مساله رفع شد.
آبیار گفت: در واقع شهرداری اهواز به صورت مستقیم با این کارگران طرف قرارداد نیست زیرا اینها به صورت حجمی و از طریق پیمانکار به کارگیری شدهاند با این وجود برای احقاق حقوق آنها رایزنی و درنهایت پیمانکار متعهد به پرداخت این مزایا شد.
روز یکشنبه کارگران خدماتی مناطق چهار و پنج اهواز مقابل مقابل ساختمانهای شهرداری مناطق تجمع کرده و خواستار پرداخت حقوق و مزایای خود شده بودند.به رغم صحبتهای مسئولان شهرداری مبنی بر پرداخت به موقع حقوق، کارگران مدعی هستند که حقوق آنها چند ماهیست به تعویق افتاده است.
هشتم خردادماه امسال نیز کارگران فضای سبز منطقه سه اهواز در اعتراض به آنچه که پرداخت نشدن سه ماه حقوق معوقه خود عنوان شد در برابر ساختمان شهرداری اهواز تجمع کردند.
-----------------------
کارگران معوقات مالی دارند
شهردار دزفول: بدهیهای شهرداری ۶ برابر درآمد سالانه است
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز سهشنبه ۱۹ تیر ماه ۹۷ کارگران شهرداری دزفول در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات معیشتیشان، مقابل فرمانداری و شهرداری دزفول تجمع کردند. کارگران فضای سبز شهرداری دزفول از مناطق مختلف شهر دزفول در این تجمع اعتراضی گردهم آمده بودند.
یکی از این کارگران شهرداری دزفول با اشاره به عدم رعایت قانون کار توسط شهرداری دزفول به ایلنا گفت: ما نیروهای خدماتی شهرداری در این هوای گرم در خیابانها مشغول به کار هستیم. با گرمای ۵۰درجهی اهواز، روزهای تعطیل هم به سرکار میرویم اما قانون کار به صورت کامل اجرا نمیشود. طبق قانون کار پرداختی روزهای تعطیل دوبرابر است اما ما تنها ۱میلیون و سیصد را دریافت میکنیم.
این کارگر ادامه میدهد: حقوق ۱میلیون و سیصد، حقوقی نیست که بشود با آن زندگی کرد. این از جیب کارگر زدن است. روزهای تعطیل ما باید حقوق دو برابر دریافت کنیم.
وی با اشاره به تجمعات اواخر فروردین ماه امسال این کارگران، گفت: کارگران شهرداری دزفول با بیش از ۱۰ سال سابقه کار که تعداد آنان نزدیک به ۱۰۰ نفر است؛ چندین ماه حقوق، عیدی و پاداش سال۹۵و۹۶، سنوات سال۹۴ را طلبکار هستند و کارفرما بیش از ۷ماه بیمه تامین اجتماعی ما را واریز نکرده است.
میزان بدهیهای شهرداری دزفول ۶ برابر درآمد سالانه
پیشتر محمدعلی دواییفر ( شهردار دزفول) با اشاره به میزان بدهیهای شهرداری دزفول بیان کرده بود: بدهیهای شهرداری دزفول ۶ برابر درآمد سالانه است و برای این موضوع باید چارهاندیشی کرد. اکنون وضعیت مالی شهرداری دزفول به قدری نامناسب است که در پرداخت حقوق کارکنان خود نیز دچار مشکل است.
وی با بیان اینکه درآمد سالانه شهرداری ۶۰ میلیارد تومان است، افزود: بدهیهای شهرداری اکنون ۶ برابر درآمد سالانه آن است؛ ضمن اینکه بدهی پنهان بسیار متعددی نیز وجود دارد که حین کار مشخص میشود.
-----------------------
سه شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹٧ - ۱۰ ژولای ۲۰۱٨
روایت بلاتکلیفی ۳۳ کارگر اخراجی «آریا فولاد» برای دریافت مطالبات معوقه
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارخانه «آریا فولاد» واقع در شهرک صنعتی خرمدشت تاکستان از شهریورماه سال ۹۵به دلیل آنچه از سوی کارفرما «مشکلات مالی» خوانده میشد؛ تعطیل اعلام شد و از آن زمان تاکنون هنوز بخش عمده ای از مطالبات حدود ۳۳ کارگر رسمی و قراردادی این واحد تولیدی پرداخت نشده است.
به گفته یکی از کارگران اخراجی، کارفرما در زمان اخراج کارگران مرتبا وعده پرداخت مطالباتشان را میداد اما بعدا به بهانههای مختلف ازجمله مشکلات مالی از پرداخت مطالبات کارگران طفره رفت.
این کارگر درباره روند پیگیری حقوقی دریافت مطالباتشان خود و سایر همکارانش میگوید: بعد از بدقولی کارفرما؛ همه کارگران به صورت مجزا به اداره کار تاکستان شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد اما کارفرما تمکین نکرد و پرونده برای اجرای احکام به سایر مراجع قضایی انتقال پیدا کرد.
این کارگر «آریا فولاد» در ادامه میگوید: پس از پیگیریهای حقوقی سرانجام توانستیم حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت طلبمان بگیریم اما پیش از کارگران یکی از بانکهای دولتی برای وصول مطالبات معوقه خود اموال کارخانه را توقیف کرده بود و در نتیجه پیگیری ما کارگران تاکنون بینتیجه مانده است.
او در ادامه درباره جرئیات مطالبات خود و همکارانش میگوید: میانگین مطالبات مزدی و سنواتی هریک از ما کارگران براساس سوابق کاری حدود۷ میلیون تومان است که کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی، توان پرداخت آن را ندارد.
-----------------------
"مختار اسدی" فعال صنفی معلمان آزاد شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (هجدهم تیرماه) مختار اسدی، فعال صنفی معلمان کردستان، پس از گذراندن یک سال حبس از زندان اوین آزاد شد.
جمعی از فعالان صنفی معلمان از این فعال صنفی در مقابل زندان اوین استقبال کردند.
-----------------------
تنها ۵۵ درصد از مطالبات ما پرداخت میشود
کارگران شرکت ماشین آلات ماشینسازی تبریز که در ماههای گذشته به علت اجرایی نشدن ماده ۱۲قانون کار، به روند واگذاری این شرکت به تراکتورسازی تبریز معترض بودند؛ بار دیگر در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفتند: پس از پیگیریهای کارگران، کارفرما با ارایه برگه تصدیق طلب به کارگران، مطالبات گذشتهی آنها را بررسی کرده است و بخشی از این مطالبات کارگران به صورت پیش اقساط پرداخت خواهد شد.
یکی از کارگران در ادامه افزود: کارفرما اعلام کرده است که تمامی این مبلغ پرداخت نخواهد شد. آن قسمت پرداختی هم بخشی به صورت پیش پرداخت و بخش دیگر به صورت غرمایی پرداخت میشود. هرچند طبق تبصره یک ماده ۱۲قانون کار مطالبات کارگر، دیون ممتازه است و باید آنی پرداخت شود.
این فعال کارگری گفت: این شرکت در سال۹۵ با ۲۰میلیارد زیر قیمت، به مبلغ ۴۵میلیارد یعنی به شرکت تراکتورسازی فروخته شدهاست. امروز تنها حدود ۵۵درصد از مطالبات کارگران پرداخت میشود. این در حالی است که شرکت ماشین آلات امروز ۱۲۵میلیارد ارزشگذاری شده است.
کارگری دیگر ادامه میدهد: با این نرخ تورم و بالا رفتن دلار در ایران ما حتی اصل پول خود را هم دریافت نمیکنیم. اینجا کارگر است که باید در ضرر کارخانه و ورشکستگی آن شریک شود. کاش حداقل کارفرمای جدید در این سود ۸۰میلیاردی خود ما کارگران را هم مثل ضرر کارخانه سهیم میکرد! همیشه به ما میگفتند این خبرها که از کارگران شهرهای دیگر میرسد؛ دروغ است و کار دشمنان خارجنشین است. اما من امروز همه چیز را با پوست و گوشت حس میکنم.
پیشتر میراحد حسینی (مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی) در مورد مطالبات کارگران شرکت ماشینآلات صنعتی تبریز به ایلنا گفته بود: اداره کار تبریز ملزم به اجرا کردن ماده ۱۲قانون کار است. کارگرانی که با اجرایی نشدن این قانون دراستان مواجهاند، میتوانند به ادارهی کار و تعاون آذربایجان شرقی مراجعه کنند.
-----------------------
دوشنبه ۱٨ تیر ۱۳۹٧ - ۹ ژولای ۲۰۱٨
معدنچیان البرز شرقی حتی یک آبسردکن ندارند/کارفرما: پیگیری خواهیم کرد
به گزارش خبرنگار ایلنا، نزدیک به ششصد کارگر معدنچی در واحد زغال سنگ البرز شرقی فعالیت دارند که این افراد به صورت قرار دادی و با کمترین میزان دستمزد دریافتی مشغول بهکار هستند. اینکارگران از شرایط دشوار شغلی خود انتقاد دارند و میگویند حداقلهای رفاهی در این گرمای تابستان برای ما فراهم نیست.
این کارگران میگویند: دستکم ۴۰ سال از آغاز فعالیت تولیدی این واحد معدنی میگذرد اما در طول این مدت این واحد بزرگ معدنی فاقد دستگاه خنککننده آب برای کارگران بوده است.
به گفته آنها در حال حاضر کارگران برای تامین آب مورد نیار از آب شیر استفاده میکنند که بسیار گرم و غیرقابل تحمل است. آنها میگویند: بعد از یک شیفت کاری سخت وقتی از زیرزمین به رختکن میآییم، حتی یک لیوان آب سرد برای نوشیدن نیست و مجبوریم به آب گرم شیر قناعت کنیم.
طبق اظهارات کارگران معدن البرز شرقی، تعبیه دستگاه آبسرکن حداقل خواسته یک کارگر معدنچی برای تامین آب مورد نیاز بدنش است که نه در کارگاهها ، نهرختکن و نه در واحد غذاخوری وجود ندارد و فقط در برخی از روزها در رستوران قالبهای یخ غیربهداشتی گذاشته میشود.
آنها میگویند: تاکنون چندین بار به امید نصب آبسرکن به واحد اداری معدن مراجعه کردهایم اما درمورد نصب آن هنوز پاسخی نگرفتهایم.
کرامت قنبری (معاون معدنی شرکت البرز شرقی) با تایید این خبر گفت: شرایط خاص یعنی کوهستانی بودن معادن زغال سنگ البرز شرقی در فصل تابستان در ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته طوری بوده که نیاز به نصب آبسردکن نداشتهایم و با قالبهای یخ آب شرب کارگران تامین میشده است.
او با بیان اینکه موضوع تامین یخ در این واحد تولیدکننده زغال سنگ به یک روال تبدیل شده است، گفت: به هر روی این موضوع قابل پیگیری است و با شورای کارگری هماهنگ میکنیم.
به گفته وی، تامین امکانات رفاهی کارگران در شرکت البرز شرقی که حدود ۵۵ معدن در استان سمنان را تحت پوشش خود دارد، حائز اهمیت است.
-----------------------
کارگران سازه بتونی مجتمع پتروشیمی گچساران:
به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از کارگران شرکت پتروشیمی شهرستان گچساران گفت: ۷۰ نفر از کارگران این شرکت با اتمام مهلت قرارداد، بدون پرداخت مطالبات خود اخراج شدهاند و کارفرما آنها را تحت فشار قرار داده تا محل اقامت خود در گچساران را هم ترک کنند.
وی ادامه داد: این کارگران از اهالی شهرستانهای مرکزی و نیمه شمالی کشور هستند که در سال ۹۶ توسط پیمانکار «سازه بتونی مجتمع پتروشیمی گچساران» مشغول به کار شدند. در حقیقت این کارگران به دلیل شغل خود به این منطقه مهاجرت کردهاند. حالا هم هر روز ما را مجبور به ترک محل زندگی خود میکنند.
این کارگر با بیان اینکه در روزهای گذشته جمعی از کارگران اخراجی مجتمع شرکت پتروشیمی شهرستان گچساران در اعتراض به اخراج و عدم پرداخت مطالبات معوقه خود در مقابل فرمانداری گچساران دست به تجمع زدهاند؛ افزود: در این مدت مسئولان شهرستان گچساران حاضر به گفتگو با کارگران نشده و به پرسشهای آنها پاسخ ندادهاست.
این کارگر ادامه داد: در این شرایط اقتصادی تنها در خواست ما بازگشت به کار خود است چراکه ما به دلیل اشتغال در این شرکت از محل زندگی قبلی خود مهاجرت کردهایم. اخراج از محل کار شرایط را برای ما سختتر از گذشته کرده است.
مسئول حل معضلات کارگران اداره کار است نه فرمانداری
ابوالفتح کرمینژاد (رییس اداره کار، رفاه و تعاون اجتماعی گچساران) با تایید خبر تجمعات گذشته کارگران پیمانکاری سازه بتونی مجتمع پتروشیمی گچساران مقابل فرمانداری بیان کرد: این تجمع به دلیل عدم پرداخت مطالبات معوقه این کارگران بوده است. این کارگران مدعی هستند که پرداختیها مطابق سوابق کاری آنها نیست و کارفرما مطابق با قانون کار برخورد نمیکند.
وی گفت: بررسی مطالبات کارگران برعهدهی اداره کار است. کارگران اگر هم مشکلاتی در محیط کار خود دارند باید به اداره کار مراجعه کنند. ادارهی کار همانطور که در گذشته پیگیر این معضلات کارگران این شرکت بوده است؛ در ادامه هم پیگیر درخواستهای این کارگران خواهد بود.
-----------------------
یکشنبه ۱٧ تیر ۱۳۹٧ - ٨ ژولای ۲۰۱٨
تجمع کارگران فولاد بویرصنعت یاسوج مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد
به گزارش ایلنا، گروهی از کارگران کارخانه فولاد بویرصنعت یاسوج که بیش از یک سال است حقوقی دریافت نکردهاند، روز گذشته (۱۶ تیرماه) برای چندمین بار مقابل ساختمان استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند.
یکی از کارگران معترض این کارخانه میگوید: چندین سال است از کارفرمای کارخانه بویرصنعت طلب مزدی داریم اما وقتی برای دریافت مطالبات معوقه خود به دفتر کارفرما مراجعه میکنیم، کارفرما در پاسخ میگوید که منابع مالی کافی برای پرداخت مطالباتمان ندارد.
به گفته وی، بیشتر کارگران این کارخانه نانآور خانه هستند و طبعا به دلیل عدم دریافت حقوق؛ مشکلات زیادی برای آنها و خانوادههایشان ایجاد شده است.
طبق ادعای کارگران فولاد بویر صنعت یاسوج؛ بیشتر کارگران این کارخانه مبلغ ۳۰ میلیون تومان از این کارخانه طلبکار هستند اما کسی پاسخگو نیست.
یکی از کارگران این کارخانه درباره مطالبات بیمهای خود و همکارانش گفت: از مهر ماه سال ۹۶ حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده و علاوه بر آن در سوابق بیمهای هر یک از کارگران مشکلاتی دیده میشود.
وی افزود: به عنوان مثال کارگری که ۸ سال سابق بیمهای در این کارخانه باید داشته باشد کارفرما فقط سه سال حق بیمه آن را به تامین اجتماعی پرداخت کرده است. این در صورتیست که هر ماه مبالغ قابل توجهی از دستمزد کارگران برای پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی کسر شده است.
وی تصریح کرد: مهمترین خواسته او و همکارانش تعیین وضعیت شغلی و کاری کارگران و رفع دغدغههای خانوادههای آنان است و در این راستا برای چندمین بار از مسئولان تقاضای رسیدگی به مشکلاتمان را داریم.
-----------------------
مصدومیت یک کارگر در حادثه آتشسوزی کارگاه تعمیر خودرو در گناوه
به گزارش ایلنا، در این حادثه که بامداد امروز یکشنبه (۱۷ تیر ماه) حوالی ساعت ۴ رخ داد، یک نفر از کارگران نگهبان کارگاه تعمیر خودرو که موجب سوختگی سطحی شده بود، جهت درمان به بیمارستان اعزام شد.
به گفته ولی سیفی (سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری گناوه) در حادثه بامداد امروز همزمان ۳۴ دستگاه خودرو در آتش سوختند.
سیفی گفت: نگهبان این کارگاه نیز از ناحیه دست راست دچار سوختگی شده بود به درمانگاه اعزام شد.
-----------------------
کجای قانون گفته کارگری که مقرری بیکاری میگیرد باید در منزل بنشیند؟
بازرسان تامین اجتماعی کرامت انسانی مردم را رعایت کنند
به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از دغدغههای نیروی کار، بهرهمندی مناسب از خدمات حمایتی در زمان بیکاریست؛ باتوجه به شرایط نابسامان و متزلزلِ بازار کار و تعطیلیِ مکررِ واحدهای تولیدی و خدماتی، «بیکاری» به هیچ وجه پدیدهای دور از انتظار نیست و در این شرایط، حق بدیهی کارگر است که از بیمه بیکاری بهرهمند شود.
اما شرایط این بهرهمندی و نحوه برخورد بازرسان تامین اجتماعی، انتقادات فعالان کارگری را برانگیختهاست. عباس سالاری (مشاور عالی کانون انجمنهای صنفی کارگران ایران و مشاور عالی کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران) در اینباره با تاکید بر حق مسلم کارگران در برخورداری از بیمه بیکاری گفت: درشرایطی که تامین اجتماعی از کارفرما هر ماه سه درصد بابت بیمه بیکاری دریافت میکند، باید کارگران به راحتی بتوانند در صورت بیکاری از مقرری مناسب و «امن» بهرهمند شوند.
چرا بازرسان تامین اجتماعی با آبروی بندگان خدا بازی میکنند؟
وی در رابطه با امنیت مقرری بیکاری با انتقاد از برخورد بازرسان تامین اجتماعی گفت: چرا بازرسان تامین اجتماعی کرامت انسانی را رعایت نمی کنند؛ چرا با آبروی این بندگان خدا که از سر ناچاری مقرری میگیرند، بازی میکنند؟ خیلی جالب است که بازرسان به محل زندگی کارگر میروند و از همسایهها و کاسبان محل با نشان دادن عکس کارگر میپرسند: آیا ایشان جایی کار میکند و اگر یک نفر بگوید چرا کار میکند و یا من شنیدهام که کار میکند، فوری بیمه بیکاری او را بدون تحقیق قطع میکنند. آخر در کجای قانون بیمه بیکاری چنین دستوری داده شده که بازرسان با آبروی مردم بازی کنند؟ این روش علاوه بر داشتن معایب بسیار، راه را برای تخلف باز کردهاست.
سالاری ادامه میدهد: در کجای قانون گفته شده کارگری که بیمه بیکاری میگیرد، باید از 8 صبح تا 4 بعدازظهر در خانه بنشیند که اگر بازرس به در منزل آمد او خانه باشد تا ثابت شود که او بیکار است؛ جناب وزیر در کجای قانون بیمه بیکاری چنین مصوبهای ثبت شده است؟
وزیر کار جلوی این نوع برخوردها را بگیرد
این فعال کارگری در ادامه خطاب به وزیر کار میگوید: وزیر کار که خود را متعلق به بدنه کارگری و برآمده از بطن جامعه میداند باید جلوی این نوع برخوردهای سلبی و پر از ایراد را بگیرد و نگذارد که با آبروی کارگر در محل زندگیاش بازی شود.
سالاری این نوع برخوردها را منافیِ کرامت انسانی توصیف میکند و میگوید: بسیاری از مقرریبگیران، زنان سرپرست خانوار و نیازمند هستند؛ من خودم زنی را میشناسم که سرپرست خانوار است و چند فرزند دانشآموز و دانشجو دارد؛ او چند سال پیش، به زحمت کاری در یک کارگاه تولیدی جمهوری پیدا کرد که بعد چند مدت، کارگاه ورشکست و مجبور شد برای دریافت بیمه بیکاری مراجعه کند؛ چند وقت نگذشتته، مقرری بیکاری او هم قطع شد؛ وقتی به تامین اجتماعی مراجعه میکند به او میگویند دوبار بازرسان ما آمدند منزل نبودید؛ گفتیم لابد رفتهاید سر کار!
به گفتهی سالاری این زن که در آن تاریخهای خاص یعنی زمان مراجعه بازرسان، دنبال کارهای ثبت نام مدرسه فرزندانش بوده، مجبور شده کلی دوندگی کند و به این در و آن در بزند، تا «ثابت کند» بیکار است و دوباره مقرری بیکاریاش برقرار شود.
آیا کسی که چند ماه بیمه بیکاری میگیرد، باید درخانه زندانی باشد؟
این فعال کارگری ادامه میدهد: این نوع برخوردها با اقشار نیازمند، شایسته ارگانی نیست که خود را حافظ و تامینکننده حقوق زحمتکشان میداند؛ این رویهی ناکارآمد و ناصحیحِ بازرسی باید اصلاح شود؛ آیا کسی که چند ماه بیمه بیکاری میگیرد، باید درخانه زندانی باشد تا هروقت بازرس آمد، او را درخانه ببیند؟ اگر مریض شود چه؛ اگر فرزندانش را به مسافرت ببرد چه؛ اگر برای خرید روزانه ازخانه خارج شود، چه؟
سالاری تاکید کرد: قانون بیمه بیکاری به صراحت میگوید هرزمان از سوی اداره کار شغلی پیدا شد و به کارگری که بیمه بیکاری میگیرد، پیشنهاد شد و او به هر دلیلی نپذیرفت، آنوقت باید بیمه بیکاری او را قطع کرد؛ در اروپا و امریکا نیز به تمام بیکاران، بیمه بیکاری پرداخت میشود؛ مدت زمان هم ندارد، تا زمانی که شغل پیدا نشده، این پرداخت انجام میشود؛ حال درست نیست ما که مدعی مسلمانی و درستکاری هستیم با کارگر زحمتکشی که به خاطر نداری مجبور شده از حق خودش که همان مقرری بیکاری است، استفاده کند، اینطور برخورد کنیم.
-----------------------
شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹٧ - ٧ ژولای ۲۰۱٨
تجمع کارگران شهرداری مریوان در اعتراض به معوقات مزدی
مطالبات سالهای قبل تسویه نشد
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز حدود سی نفر از کارگرانِ واحد تنظیف شهرداری مریوان در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی خود مقابل دفتر شهرداری تجمع کردند.
این کارگران میگویند بخشی از معوقات مزدیِ سالهای 95 و 96 پرداخت نشده و در سال جاری نیز دو ماه دستمزد معوقه داریم.
به گفته کارگران، کمبود بودجه و مطالبات وصول نشده شهرداری، دلیل تاخیر در پرداخت دستمزدهاست.
روابط عمومی شهرداری مریوان پیش از این گفت: شهرداری مریوان حدودا 40 میلیارد بدهی دارد که از این مبلع تقریبا 18 میلیارد تومان مربوط به دستمزدِ معوق کارگران و پرسنل شهرداری است.
او ریشه مشکلات فعلی را در کاستیهای دوره قبل میداند و میگوید: حقوق معوق کارکنان و کارگران شهرداری مریوان مربوط به دوره مدیریت شهردار سابق و شورای دوره چهارم مریوان است.
-----------------------
۷۰ کارگر بیکار شده «کیش چوب»به اداره کار شکایت کردند
مسئولان: پیگیر مطالبات کارگران هستیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، ۷۰ کارگر کیش چوب که از مهر ماه سال ۹۶ با تصمیم کارفرمای کارخانه بیکار و بلاتکلیف شده بودند، امروز شنبه (۱۶ تیرماه) با طرح شکایتی در اداره کار و خدمات اشتغال منطقه آزاد کیش، پیگیر مطالبات صنفی خود شدند.
این کارگران که بین ۱۰ تا ۱۲ سال سابقه کار دارند، یادآور شدند: از مهر ماه سال ۹۶ برای مدت ده روز به مرخصی اجباری فرستاده شده بودیم و به همین ترتیب کارفرما به این مهلت؛ ده روز افزوده کرد و تا هماکنون که بیش از ۱۰ ماه از این اتفاق میگذرد، همچنان فعالیت تولیدی کارخانه کیش چوب متوقف مانده و ما کارگران سرگردان و بلاتکلیف ماندهایم.
آنها میگویند: خواسته ما بازگشت به کار و پرداخت مطالبات معوقه مزدی و سنواتی است و برای همین تصمیم گرفتیم از کمک مراجع قانونی استفاده کنیم.
«محمدرضا واعظی»، سرپرست اداره کار و خدمات اشتغال منطقه آزاد کیش در خصوص پیگیری وضعیت مطالبات کارگران این واحد گفت: حدود ۷۰ نفر از کارگران این واحد تولیدی شکایت خود را در اداره کار مطرح کردهاند که به صورت جدی پیگیر مطالبات این کارگران هستیم.
به گفته وی، درحال حاضر آرای نهایی ۱۲۰ نفر از کارگران به نفع آنها صادر شده و برای مابقی کارگران که امروز طرح دعوی کردهاند نیز به زودی (خارج از نوبت) حکم صادر میشود.
او با بیان اینکه مطالبات کارگر از کارفرما، جرء دیون ممتازه است، افزود: کارگرانی که امروز در اداره کار طرح دعوی کردهاند رابطهکاریشان با کارفرما قطع نشده و آنها به دنبال بازگشت به کار و دریافت مطالبات معوقه خود هستند.
سرپرست اداره کار و خدمات اشتغال منطقه آزاد کیش با بیان اینکه پیگیر مشکلات کیش چوب و کارگرانش هستیم، افزود: خوشبختانه کارفرما منابع مالی کافی برای پرداخت مطالبات کارگران دارد و در حال حاضر هر چند ماه یکبار به صورت علیالحساب برای کارگران پول واریز میکند.
او درباره بیمه بیکاری کارگران کیش چوب گفت: کارگرانی که پیش از این به اداره کار شکایت کرده بودند هماکنون از مقرری بیمه بیکاری استفاده میکنند و مابقی کارگران اگر تمایل به استفاده از مقرری بیمه بیکاری داشته باشند، سریعا برای برقراری بیمه بیکاری آنان اقدام میکنیم.
طبق اظهارات سرپرست اداره کار و خدمات اشتغال کیش؛ صنایع چوبی کیش چوب یکی از بزرگترین واحدهای تولیدی در خاورمیانه محسوب میشود.
-----------------------
نگرانی کارگران رجا از بیپولی و بیکاری قریبالوقوع
روابط عمومی رجا: پیگیر پرداخت معوقات هستیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران فنی و برق رجا که در شرکتهای پیمانکاری مختلف مشغول به کار هستند، دو ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران که از اهمال شرکتهای پیمانکاری و عدم نظارت کارفرمای مادر انتقاد دارند، میگویند: قرار بود تا دهم تیرماه بخشی از مطالبات ما پرداخت شود که متاسفانه این وعده عملی نشد.
یکی از کارگران برق به نمایندگی از جانب همکارانش میگوید: عدم پرداخت دستمزد در این شرایط بد اقتصادی، خانوادههای کارگران را با مشکلات جدی روبرو کردهاست؛ تحمل این شرایط برای کارگران ساده نیست. بیش از دو هفته است که در انتظار پرداخت بخشی از مطالباتمان هستیم.
نگرانی دیگر کارگران فنی، برق و مهماندار رجا، اجرایی شدن طرح شرکت راهآهن برای خروج ۳۹۷واگن فرسوده از خطوط ریلی است؛ این طرح میتواند به بیکاری تعداد زیادی از کارگران پیمانکاری منجر شود؛ کارگران نگران اجرایی شدن این تصمیم هستند؛ آن هم در شرایطی که به گفتهی خود کارگران، محدودیت فرصتهای شغلی، ترس از بیکاری را دوچندان میسازد.
تورانی (مدیر روابط عمومی شرکت حمل و نقل رجا) در ارتباط با نگرانیها و انتقادات کارگران به ایلنا گفت: پیگیر پرداخت معوقات کارگران هستیم و امیدواریم به زودی این مطالبات پرداخت شود.
به گفتهی وی کاهش درآمدهای شرکت رجا در شرایطی که هزینهها به دنبال افزایش نرخ ارز ، روند صعودی داشته، از عوامل اصلی این تاخیر است.
تورانی در ارتباط با کاهش تعداد واگنها گفت: این تصمیم به راهآهن مربوط است و خود شرکت رجا نیز از منتقدان این تصمیم است؛ چراکه این کار، فرصتهای شغلی را از بین میبرد.
پیش از این، مجتبی تفقدی (معاون امور ناوگان شرکت راهآهن) در گفتگو با یکی از رسانهها از خروج ۳۹۷ واگن مسافربری فرسوده خبر داده که در صورت جایگزین نشدن آنها با واگنهای نو، این احتمال داده میشود که تعداد زیادی از مهمانداران بیکار شوند.
-----------------------
مطالبات کارگران سیستمهای صنعتی پرداخت نشده
درخواست پیگیری ازسوی مدیران استانی
منابع کارگری در کارخانه «سیستمهای صنعتی» در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با انتقاد از پرداخت نشدن حقوق و مطالبات خود و همکارانش گفتند: کارگران این واحد از خرداد ماه سال گذشته تاکنون مطالبات خود را به صورت نصف یا علیالحساب دریافت کردهاند.
این کارگران با بیان اینکه مطالبات مزدیشان به حدود ۱۰ ماه میرسد، افزودند: هر ماه کارفرما مبالغی بین ۵۰۰ تا یک میلیون تومان به حساب کارگران واریز میکند و آخرین پرداختی حدودا ۲۰ روز پیش انجام شده است.
کارگران یاد شده مدعیاند: کارفرمای کارخانه سیستمهای صنعتی نسبت به پرداخت معوقات مزدیشان بیتوجه است و برای همین اکنون نگرانند که با ادامه این وضعیت بر معوقات مزدیشان افزوده شود.
آنها یادآور میشوند که در اعتراض به شرایط موجود بارها مشکلات خود را به مسئولان شهرستانی و استانی انتقال دادهاند اما همچنان در عملکرد کارفرما تغییری مشاهده نشده است.
کارگران از مسئولان مربوط استان قزوین به خصوص استاندار و مدیرکل کار خواستهاند پیگیر وضعیت بحران مالی آنها باشند.
کارخانه سیستمهای صنعتی در زمینه تولید انواع مخازن نفتی و گازی در شهرستان تاکستان قزوین فعالیت دارد.
-----------------------
کار در آتشبارِ خورشید در کوت عبدالله و اهواز، جهنم با اعمالِ شاقه
به گزارش خبرنگار ایلنا، چهارشنبه (سیزدهم تیرماه) دمای هوا در شهرهای استان خوزستان به ۵۲ درجه رسید. کار کردن در این دما، آنهم در فضای باز و در خیابان به هیچ وجه ساده نیست. همانطور که سوار از پیاده خبر ندارد، کسی که در اتاق خنک و کولردار نشسته، از کارگری که در خیابانِ گرم اهواز یا روی سکوهای نفتیِ جنوب کار میکند، بیخبر است. شاید به همین دلیل است که وقتی میخواهد «تصمیمگیری» کند، چون «خبر» ندارد، نمیداند که این گرما به راحتی میتواند کارگران را از پا بیندازد.
پنجشنبه دوم مرداد ۱۳۹۵، یک کارگر ساختمانی حدود ۴۰ ساله در اثر گرمازدگی در اهواز جان خود را از دست داد. تشخیص اولیه پزشکان خونریزی مغزی ناشی از گرمازدگی بود؛ در آن روز، دمای هوا در اهواز، ۵۱ درجه بود. یک سال بعد از این حادثه، در تابستان ۹۶، گرمازدگی، جان دو کارگر را در استان خوزستان گرفت. در یک مورد، یک کارگر ۵۵ ساله کارخانه آلومینیومسازی مسجدسلیمان در ساعت چهار بعد از ظهر یک روز شنبه، در هنگام کارکردن در اوج گرما به علت توقف عملکرد قلب و ریه جان خود را از دست داد. پیش از آن نیز یک کارگر ۳۱ ساله در ساعت چهار بعد از ظهر ۱۹ تیر ماه بر اثر گرمازدگی در محل کورههای آجرپزی در کوت عبدالله شهرستان کارون فوت کرد.
قائممقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز همان زمان در ارتباط با مرگ کارگر کارخانه آلومینیومسازی بر اثر گرمازدگی گفت: کارگاه عمرانی شرکت آلومینیومسازی مسجد سلیمان، استانداردهای لازم طب کار و حفاظت فردی را ندارد و زمان کاری ادارات و شرکتهای تولیدی تا ساعت ۱۳ باید رعایت شود.
در هر دو مورد مرگ ناشی از گرمازدگی در سال ۹۶، ساعت مرگ، ۴ بعدازظهر است؛ یعنی دقیقاً در ساعتی که انباشت گرمای روزانه به بالاترین سطح خود میرسد و به اصطلاح از زمین و آسمان «آتش» میبارد؛ این ساعت، دقیقاً چند ساعت پس از پایان کار ادارات دولتی و ستادیها در استان خوزستان است، اما کارگران بخش خصوصی همچنان مشغول به کار هستند.
امسال نیز به روال سالهای قبل، استانداری خوزستان ساعات کار ادارات دولتی استان را به دلیل گرمای شدید کاهش داد؛ کارمندان دولت، ۱۲:۳۰ ظهر تعطیل میشوند بنابراین از گرمای شدید ساعات آغازین عصر در امان هستند. ولی این بخشنامه کمافیالسابق شامل حال کارگران نمیشود؛ نه کارگران پیمانکاری شهرداری، نه کارگران کارخانجات خصوصی و نه کارگران پیمانکاری نفت و گاز. حتی تعطیلی سراسری روز چهارشنبه (سیزدهم تیرماه) در استان خوزستان، فقط نیروی کار در بخش دولتی را شامل شد؛ به عبارتی کارگران در دمای ۵۲ درجهی چهارشنبهی اهواز بازهم سر کار رفتند.
این را هم باید در نظر گرفت که «احتمال» گرمازدگی و ایست قلبی یا خونریزی مغزی ناشی از این گرمازدگی، برای کارگران به علت ماهیت دشوار شغلشان و الزام به ایستادن در زیر تابش خورشید و فضاهای بدون خنککننده، به مراتب بیشتر از کارمندان دولت است.
-----------------------
واژگونی مینیبوس حامل کارگران فصلی در گنبد کاووس/یک نفر کشته و ۳۱ نفر مجروح شدند
به گزارش ایلنا، مجید ایگدری(رییس مرکز فوریتهای پزشکی اورژانس ۱۱۵ گنبدکاووس) با اعلام این خبر گفت: صبح امروز در مسیر جاده خط نو شهرستان گنبد کاووس مینیبوس حامل کارگران فصلی واژگون شد.
به گفته وی، این حادثه ساعت ۱۶ روز گذشته رخ داد و سرنشینان این خودرو، کارگران فصلی و در حال برگشت از محل کار بودند.
وی اضافه کرد: از مجموع مصدومان این حادثه ۱۶ نفر توسط اورژانس، ۶ نفر توسط هلال احمر و ۱۰ نفر نیز توسط خودروهای عبوری به بیمارستان شهید مطهری گنبدکاووس منتقل شدند.
ایگدری افزود: از مصدومان منتقل شده به بیمارستان، یک نفر به دلیل شدن جراحات وارده فوت کرده است.
شهرستان گنبد کاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان گلستان واقع است.
-----------------------
آتش گرفتن تانکر قیر در زاهدان/راننده زن مصدوم شد
ه گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (شانزدهم تیر) یک تانکر حامل قیر در شهرستان زاهدان به سمت پارک ملت این شهر در حال حرکت بود که طعمه حریق شد.
راننده این تانکر، یک خانم بود که در جریان حریق، مصدوم و به بیمارستان منتقل شد. حال عمومی این راننده، مساعد گزارش شدهاست.
این حادثه در ساعات آغازین صبح رخ دادهاست.
-----------------------
جمعه ۱۵ تیر ۱۳۹٧ - ۶ ژولای ۲۰۱٨
کارگران کدام سهم از زندگی خود را به دولت بسپارند
آنها که سالها سر سفره انقلاب بودهاند، اندوختههایشان را به میدان بیاورند
به گزارش خبرنگار ایلنا، آنچه از سخنان اخیر محمدباقر نوبخت مبنی بر سپردنِ ارز و طلا مردم به دولت؛ به ذهن مخاطب متبادر میشود؛ این است که دولت برای کاهش بحران اقتصادی خود دست به دامن مردم شده است. هرچند هنوز این موضع به صورت علنی ازسوی دولت مطرح نشده اما میتوان دریافت مدیران اجرایی کشور درصدد افکارسنجی مردم درباره این موضوع هستند.
نتیجه این افکارسنجی که با واکنش و حمایت سریعِ معاون حقوق شهروندی رئیسجمهور همراهی شد، رسیدن به یک وضعیت و قیاس بود: مقایسه میان وضعیت ایران با کرده در سال ۱۹۹۸. کرهی ورشکستهی آن روزها، خود را مسبب ورشکستگی کشور و دولت عنوان کرد و با عذرخواهی از مردم، خواهان دریافتِ کمکهای مردمی برای حل بحران اقتصادی شد و البته اعضای کابینه، خود در فهرست اولین افرادی بودند که داراییهای خود را به میدان آورده و بیشترین سهم را در تزریق پول به دولت داشتند. این حقیقتی بود که در این سالها در هیچیک از بحرانهای اقتصادی کشور ما و ازسوی هیچ دولتی محل بروز و ظهور نیافت. یعنی درست همان زمان که مردم از خود میپرسیدند افرادی که بیش از ۴۰ سال و اندی بر سر سفره انقلاب نشسته و از نعماتِ فراوانِ آن به وفور برخوردار شدند، حال چرا برای بازسازی کشور و ترمیمِ توان تولیدی کشور پیشقدم نمیشوند و بخشی از ثروتهای خود را به کشور اهدا نمیکنند؟!
بیش از چهار دهه اصولگرا و اصلاحطلب مهمانانِ خاصِ سفرهای بودند که هرآنچه از دستاوردِ کشور حاصل میشد، در آن بیهیچ کم و کاستی گردآورده آمده و مردم نظارهگران برداشتهایی بودند که از سفرهی انقلاب و به نام انقلاب کسر میشد. بررسی دیدگاههای مردم کوچه و بازار این گزارش را به سوالات و ابهاماتی روبرو میکند که در زیر میآید.
اگر اندوختهای داشتیم، چرا نمیدادیم؟
فرهاد بهادری، کارگر ۵۰ سالهی اهل اراک است که در شرکت هپکو مشغول به کار است. از این ۵۰ سال، ۲۰سال در بخش تولید این کارخانه به کارگری سپری شده است.
بهادری به ایلنا میگوید: تا قبل از خصوصیسازی سه برابر حقوقمان دریافتی داشتیم به همراهِ مزایا و اضافهکاری اما حالا همان حداقل حقوق را هم با تاخیر به ما میدهند. خیلی از خانوادهها در این مدت از هم پاشیده شد. امروز دیگر چیزی برایمان نمانده. کارگران اگر طلا و سرمایهی اندکی هم داشتند که ماحصلِ ذره ذره پسانداز حقوقها بوده، پای وامهایی رفت که در این سالها از بانکها گرفتهاند. آیا میدانی وقتی جلوی چشمات پرایدی که همکارت برای مسافرکشی خریده را ببرند، یعنی چه؟!
وقتی با او خبرهای این روزهای اقتصاد ایران را مرور میکنیم، میگوید: اگر اعتمادی بود و اگر اندوختهای داشتیم، چرا نمیدادیم؟ این کشور اگر درست شود؛ برای خودمان است. مگر غیر از این است؟ اما کدام اعتماد؟ کدام اندوخته؟ دیگر نه اصلاحطلبش برای ما فرقی میکند نه اصولگرایش. کارگرها هم چیزی ندارند که به دولت بدهد. مردم ما از دیرباز یاد گرفتهاند که پسانداز کنند اما چقدر و کجا؟ آیا جمعِ تمام پساندازهای تمام کارگران ایران به اندازهی یک ملکِ برخی دولتمردان و نمایندگان مجلس میشود؟! برای ما زندگی یعنی همین مرغی که امروز گران شده، نانی که گران شده، پنیری که گران شده.
داشته و نداشتهام سوخت شد
توکل محمدی، کارگر بازنشسته ملایر است.۵۶ ساله است و به گفتهی خودش دو دختر دانشجو در شهرستان دارد. همان اول که تیتر خبرها را برایش میخوانیم، میگوید: ۲۵ سال در کارخانه کارگری کردم و شبها هم در خانه تا صبح ترجمه کردم تا خرج خانوادهام تامین شود. پاداش پایان خدمتم هرچه که بود در بانک گذاشتم. دست آخر موسسه مالی آرمان ورشکست شد و هرچه بود؛ سوخت شد. حالا من ماندهام با دو دانشجو در شهرستان و حقوقی که بیمه پرداخت میکند.
صدایش بالا میرود، عصبی شده، میگوید: ۴۰سال است که طلبکاریم حالا چه چیز را باید به چه کسانی بدهیم؟! چیزی مانده که بدهیم؟!
واقعا نمیدانند یا خود را به ندانستن زدهاند؟
جمیله مشکینی، معلم بازنشسته تاریخ و اهل اصفهان است. مشکینی هنوز در مدارس غیرانتفاعی درس میدهد. میگوید: همسرم اعتیاد داشت. همه زندگی را به تنهایی اداره کردم. پاداش پایان خدمت را برای پسرم یک ماشین خریدم که مسافرکشی کند و بخش دیگرش را برای جهیزیه و عروسی دخترم خرج کردم. دیگر چیز زیادی برایم نماند تا با سودش گذران زندگی کنم. خرجها را که میبینید. برای همین هنوز در مدارس غیرانتفاعی درس میدهم.
مشکینی با همان لحنِ مخصوصِ تمام معلمها از پشتِ تلفن میگوید: نه اینکه فکر کنید این طرح جدید باشد، مرحوم مصدق سال ۳۱ اوراق قرضه ملی را راه انداخت. اولین و بیشترین کسی که اوراق قرضه را خرید؛ خود مصدق و پسرش بود. اما حالا آقازادهها و خانمزادهها در خارج از کشورند. آنوقت اینها از مردم طلا و ارز میخواهند. واقعا نمیدانند یا خود را به ندانستن زدهاند؟ به دولت از جانبِ منِ معلمِ بازنشسته بگویید مردم فقط همینقدر دارند که روزشان را شب کنند، چیزی دیگر برای فرداها نمانده است. آنها که سالها سر سفره انقلاب بودهاند، پا پیش بگذارند و اندوختههایشان را به میدان بیاورند.
الان یک چادر برای ما مانده و بس، اینهم پیشکش
دَدَه افسانه، زن ۴۰سالهی کرمانشاهی است. در زلزله با او و خانوادهاش آشنا شدیم. کل روستا را یک نفره اداره میکند. در خرابیها و بحبوحههای زلزله همه حواسش به کل روستا بود. پیش از ورود به روستا همه چیز را کف دستمان میگذاشت. هر خانه و اینکه چه میخواهد و چه ندارد... به دَدَه که زنگ میزنیم، میگوییم؛ دده جان دولتیها میگویند اگر طلا داری به آنها بده تا خرج تولید در کشور کنند، میگوید: دده جان! زمستان؛ که ما چادرنشین بودیم، الان هم هنوز چادرنشینیم، نه چیزی که گرممان کند و نه چیزی که در این گرما با آن خنک شویم، داریم. کل زندگیمان زیر آوار رفت. آبِ باران چادرها را برد. کاش آن روزها که بچههایمان در سرما جان میدانند هم ما را میدیدند.
دَدَه افسانه میگوید: پسر بزرگم کولبر بود. تیر خورد، تیر آنقدر در پایش ماند تا چرک کرد. الان پایش قطع شده. پسر کوچکترم هم کولبری میکند. چندوقتیست که مرزها را بستهاند.
میخندد و میگوید: گیان (عزیزم) بگو مرزها را باز کنند تا ما طلادار شویم و بدهیم به خودشان، برگه سبزیست تحفهی درویش. اما الان یک چادر برای ما مانده است و بس. اینهم پیشکش.
اگر پولی داشته باشم، با آن بطری آبِ معدنی میخرم
زنگ میزنیم به اهواز. ابورحمان رهنما، فعال محیطزیست ساکن اهواز است. از اهواز و آبادان و بیآبی میپرسیم. ابورحمان، دانشجو و کارگر فصلی است. درباره طرح دولتیها میگوید: اینجا یک روز خودسوزی از روی استیصال داریم، یک روز هجوم گرد و غبار، یک روز انفجار پالایشگاه، یک روز شوری آب، یک روز تلخی سرنوشت، یک عمر غفلت و کمکاری و بیتوجهی مسئولان و دیگرانی که بدهکارمان هستند و با لحن طلبکار پاسخمان را میدهند. ما چهکار میتوانیم بکنیم؟!
ابورحمان میگوید: شهر ما تقسیم شده میان شرکت نفت و منطقه آزاد. شهری با زرق و برق و ویراژ ماشینهای میلیاردی اما نالههای تشنگیاش شنیده نمیشود و مردمش از این زرق و برق نصیبی ندارند. درآمدهای میلیاردی که نه حتی میلیونیاش برای از ما بهترانها بود. از این پولها چیزی نصیب آبادانیها نشد. ما شدیم کارگرانی که زیر چرخدنده جان میکنند تا آقازداه به خارج از ویرانی که پدرش ساخته است، برود.
دل ابورحمان پر است و میگوید: نه اینکه فکر کنی این دولت تنها مقصر این قائله است. نه! در هر دولتی با هر بهانهای شیرهی جان خوزستان را مکیدند و بردند. سد پشت سد. بعد از جنگ هم تنها لقلقهی زبانشان شدیم که از این محفل تا آن محفل با نام و یاد شهدای ما سخن برانند اما فقط نام شهدای ما را بردند. این دولت و آن دولت هم ندارد. آداب سیاستشان این است. اگر دو جناح در ایران حاکم باشد، در ظاهر در تقابل باهماند اما در باطن به هم نان قرض میدهند. من اگر پولی و طلایی هم داشته باشم، با آن بطری آبِ معدنی میخرم که ۳۰۰۰ تومان شده. زنده ماندن الان دغدغهی من است.
گزارش: پروین محمدی
-----------------------
مرگ یک کارگر بر اثر سقوط از آسانسور
به گزارش ایلنا، یک مرد ۴۰ ساله بر اثر در چاله آسانسور واقع در شهرک منظریه این شهر، جان خود را از دست داد.
علت وقوع این حادثه، خرابی آسانسور گزارش شده است.
-----------------------
مرگ کارگر ساختمانی بر اثر سقوط از طبقه سوم
به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (۱۴ تیر ماه)، یک کارگرساختمانی حین انجام کار در یک ساختمان در حال ساخت از طبقه سوم سقوط کرد.
براساس گزارش سخنگوی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پرشکی مازندران، این حادثه حدود ۸:۱۵ صبح در روستای آبکسر ساری رخ داده است و بلافاصله امداد گران به محل اعزام شدهاند.
از قرار معلوم عملیات امدادی و احیا برای این کارگر که در ابتدا مصدوم بوده انجام شد، اما به علت شدت جراحات علائم حیاتی نداشت و تلاش تکنسینهای اورژانس بیسمارستان امام خمینی ساری موثر واقع نشد
پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹٧ - ۵ ژولای ۲۰۱٨
بازنشستگان ۹۶ اولین گروه از فرهنگیان نیستند که پرداخت پاداش آنها با تأخیر همراه شده است
به گزارش خبرنگار ایلنا، کانون صنفی معلمان تهران در بیانیهای، نسبت به تاخیر در پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان انتقاد کرد.
در این بیانیه آمدهاست: یکی از نواقص اصلی و کاستیهای مهم آموزش و پرورش ما که مبنایی برای بسیاری از مشکلات بزرگ و کوچک دیگر آن محسوب میشود، کسری بودجه مزمن در این دستگاه است. اینکه بگوییم آموزش و پرورش اولویت هیچیک از دولتها از گذشته تا اکنون نبوده است، جملهای به غایت تکراری است. اما آنچه موجب می شود پیامدهای این عدم اولویت دستکم در بخش بودجهی آن مجدداً خودنمایی کند، اعتراضات ناگزیر جمعی از بازنشستگان سال ۹۶ این وزارتخانه است. اینکه پاداش پایان خدمت بازنشستگان آموزش و پرورش با تأخیر طولانی و در چند مرحله پرداخت شود، موضوع جدیدی نیست. اما آنچه اعتراض این گروه را برانگیخته، اوضاع نابسامان اقتصادی کشور است.
این تشکل صنفی، دغدغه اصلی بازنشستگان فرهنگی را کاهش ارزش سرمایهها و بالا رفتن نرخ برابری ریال و دلار دانسته: اینکه در مدت کوتاهی ارزش پول ملی تا حدود نصف کاهش یابد، قیمت مسکن - دستکم در تهران - به طور میانگین در هر متر تا نزدیک به یک میلیون تومان افزایش یابد و... هر شهروندی را نسبت به حال و آیندهی خود بیمناک میکند و از اینکه به دلیل بیتوجهی دستاندرکاران از فرصتهای اندک و محدودی هم که با دریافت به موقع پاداش خود میتوانسته به دست آورد، اما موفق نشده آن را به دست آورد، ناراحت است. اینکه وزارتخانه کوتاهی کرده یا مجموعهی دولت یا مجلس، یا هر نهاد دیگر، اکنون دیگر مطرح نیست. او خود را با مجموعهای مواجه میبیند که برای حل مسائل متعددِ کلاف سردرگم آموزش در کشور و در این مورد خاص کسری بودجه دائمی آن هیچگونه اراده و برنامهای ندارد. چهرهی فرتوت برخی بازنشستگان سالهای پیش را همچون آیینهای در مقابل خود میبیند که با تمام مشکلات جسمی ناشی از کهنسالی همچنان ناچارند برای کسب حقوقی که حداقلهای یک زندگی معمولی را برای آنان فراهم کند، یا بدست آوردن حقی برابر با همکاران خود، در سرما و گرما در مقابل این یا آن دستگاه دولتی و ... بایستد و بیاعتناییها و در برخی موارد توهینها و تهدیدها را تحمل کند و البته دست خالی به خانه بازگردد. اسفبارتر اینکه با نگاهی به قانون بودجهی سال جاری، شاهد آن است که برای بازنشستگان روبه افزایش سال۹۷ این دستگاه نیز منبع تامین بودجهی قابل اطمینانی پیشبینی نشده است.
در ادامهی این بیانیه، روند متداول سالهای گذشته نقد شدهاست: بازنشستگان ۹۶ اولین گروه از فرهنگیان نیستند که پرداخت پاداش آنها با تأخیر طولانی همراه شده است، اگر باور دارید که فردای این کشور در کلاسهای درس امروزش رقم میخورد؛ شیوهی کنونی توزیع منابع راه به فردایی روشن نمیگشاید. آموزش و پرورش نیاز به تغییرات بنیادی و بودجهی آن نیاز به افزایشی چند برابری دارد. بازنشستگان۹۷ در راهند...
-----------------------
چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹٧ - ۴ ژولای ۲۰۱٨
اعتراض به قرار بازداشت محمد حبیبی رد شد
مخالفت با مرخصی درمانی اسماعیل عبدی
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین تاج (وکیل فعالان صنفی معلمان) در ارتباط با آخرین وضعیت محمد حبیبی با اشاره به وضعیت نامناسب جسمی او گفت: روز شنبه به دنبال درد در ناحیه سینه و گلو، ایشان به پزشک قانونی شهر ری اعزام شد و ما منتظر نتیجه معاینات هستیم.
به گفتهی تاج، همان روز شنبه (نهم تیر) شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان تهران، اعتراض به بازداشت محمد حبیبی را مردود دانسته است.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه خانواده و دوستان این فعال صنفی معلمان، نگران وضعیت سلامتی او هستند، گفت: از آنجا که قرار بازداشت ایشان تایید شده و ایشان به جای اوین در زندان تهران بزرگ نگهداری میشود، نگرانیهای ما بیشتر شده است.
وی درباره وضعیت اسماعیل عبدی، دیگر عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران نیز گفت: علیرغم تاکید پزشک متخصص به لزوم برخورداری عبدی از معاینات پزشکی منظم که نامه آن روی پرونده هست، با مرخصی استعلاجی ایشان تاکنون موافقت نشده است.
تاج ادامه داد: اسماعیل عبدی، سه عید نوروز متوالی را در اوین گذرانده و علیرغم گذشت بیش از نیمی از دوران حبس، فقط دو بار با مرخصی ایشان موافقت شده است.
این وکیل دادگستری گفت: خواسته ما در پرونده اسماعیل عبدی، برخورداری ایشان از حق مرخصی درمانی و آزادی مشروط است.
محمد حبیبی در جریان تجمعات روز معلم در اردیبهشت ماه بازداشت شد. اسماعیل عبدی نیز در جریان اعتراضات معلمان، به شش سال حبس محکوم شدهاست.
-----------------------
کارگران: برای تامین مخارج زندگی دچار مشکل شدهایم د
به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از ۷۰۰ کارگر شاغل در معدن زغال سنگ البرز شرقی از حذف مزایای اضافهکاری و تعطیلکاری خود در سه ماه گذشته خبر میدهند.
کارگران شاغل در معدن زغال سنگ البرز شرقی میگویند: از سه ماه بیش کارفرما؛ مزایای اضافهکاری و تعطیلکاری کارگران را به بهانه کاهش هزینهها حذف کرده است.
به گفته آنها، با حذف اضافهکاری از حقوق هر یک از کارگران معدن البرز شرقی؛ حدود ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان کسر شده است.
کارگران مدعی هستند که تنها ۵۰ درصد از مزایای آخرین اضافهکاری آنها ازسوی کارفرما همزمان با حقوق خرداد ماه پرداخت خواهد شد.
کارگران معدن البرز شرقی میگویند: دلیل حذف اضافهکاری و تعطیلکاری آنها بهکارگیری نیروی جدید کار به بهانه توسعهی اشتغال در منطقه است.
آنها با بیان اینکه مسئولان به بهانه توسعهی اشتغال، تقریبا شش ماه قبل حدود ۳۰۰ کارگر جدید را جذب یکی از معادن زیرمجموعه البرز شرقی کردهاند، یادآور میشوند: تعداد زیادی از نیروی کار مازاد این واحد به سایر معادن قدیمی شرکت انتقال داده شدهاند، به همین دلیل نیاز به اضافهکاری و تعطیلکاری نیروی کار قدیمی برای افزایش تولید نیست.
کارگران البرز شرقی اعتقاد دارند که درآمد فعلی مخارج زندگی خانوادهایشان راتامین نمیکند. آنها تاکید دارند که با حذف اضافهکاری و تعطیلکاریها برای تامین مخارج زندگی دچار مشکل شدهاند.
-----------------------
تاخیر سه ماهه در پرداخت دستمزد کارگران پیمانکاری شهرداری «الوند»
پیمانکار: دستمزد فروردین ماه امروز پرداخت میشود
به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی منابع کارگری در شهرداری الوند گزارش دادند: کارگرانی که در شهرداری الوند بهصورت پیمانی تحت مسئولیت شرکت «تارا نام آسیا» مشغول کارند، دستکم ۳ ماه حقوق معوقه طلب دارند.
این کارگران با بیان اینکه مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است، در ادامه افزودند: درحالی مطالبات مربوط به سه ماهه نخست سال جاری خود را از پیمانکار دریافت نکردهایم که کارفرما مدعی است صورت وضعیت مالی خود را از شهرداری دریافت نکرده است.
طبق اظهارات کارگران شهرداری الوند؛ آنها به دلیل عدم دریافت حقوق و دستمزد در ۳ ماه گذشته با مشکلات مالی و خانوادگی روبرو شدهاند.
آنها همچنین اعلام کردند: بارها از شهردار و شورای شهر درخواست کردهایم حقوق معوقه را پرداخت نمایند ولی مسئولان تنها قول میدهند و در عمل کاری انجام نمیشود.
حقوق فروردین ماه کارگران شهرداری الوند امروز پرداخت میشود
نماینده شرکت پیمانکاری «تارا نام آسیا» در شهرداری الوند با تایید عدم پرداختِ معوقات مزدی، پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیتهای مالی پیمانکاران را دلیل به تاخیر افتاده دستمزد کارگران دانست و گفت: امروز چهارشنبه با تامین منابع مالی دستمزد فروردین ماه کارگران پیمانی شهرداری الوند پرداخت میشود.
علی حیدری با بیان اینکه شهرداری الوند هر سه تا چهار ماه یکبار بخشی از صورت وضعیت مالی شرکت پیمانکاری «تارا نام آسیا» را برای پرداخت مطالبات کارگران و سایر هزینههای جاری پرداخت میکند و این موضوع باعث تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران شده است، افزود: در حال حاضر شهرداری الوند بیش از ۲ میلیارد تومان به شرکت پیمانکاری «تارا نام آسیا »بدهکار است.
او با بیان اینکه طی یکی دو سال گذشته با تامین اعتبارات مالی که بخشی از آن وصول طلبهای مالی از شهرداری است، توانستیم بخش زیادی از مطالبات کارگران را پرداخت کنیم، افزود: شرکت تارا نام آسیا چندین قرارداد پیمانکاری در سراسرکشور دارد که بجز با شهرداری الوند با هیچکدام از کارفرمایان برای وصول طلبهای مالی خود دچار مشکل نیست.
وی همچنین درباره معوقات بیمهای کارگران شهرداری الوند گفت: مشکلاتی درخصوص پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی کارگران وجود ندارد و در حال حاضر حق بیمه کارگران به موقع پرداخت میشود.
-----------------------
سه شنبه ۱۲ تیر ۱۳۹٧ - ۳ ژولای ۲۰۱٨
تاخیر شش ماه در پرداختِ دستمزد کارگران «راهسازی بروجرد به اراک»
منابع کارگری استان لرستان به خبرنگار ایلنا گفتند که کارگران این پروژه عمرانی از طریق شرکت پیمانکاری «رامان» در پروژه راهسازی باند دوم تور بروجرد به اراک مشغول کارند.
براساس اظهارتی که به نقل از کارگران این پروژه در اختیار ایلنا قرار گرفته است، در حال حاضر رابطه استخدامی کارگران پروژه راهسازی باند دوم تور بروجرد به اراک ادامه دارد و به صورت مشخص این کارگران بابت دستمزد شش ماه گذشته طلبکارند.
گفته میشود؛ دلیل پرداخت نشدن به موقع طلب مزدی این کارگران تاخیرهایی است که وزارت راه و شهرسازی در مقام کافرمای اصلی در پرداخت صورتوضعیتهای پیمانکار انجام میدهد.
بنا بر ادعای کارگران، شرکت پیمانکاری به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع مزد آنان و سایر هزینههای جانبی را ندارد و در نتیجه علاوه بر کند شدن روند اجرای پروژه آنها هماکنون با مشکل مالی مواجه هستند.
به گفته آنان، پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیتهای مالی پیمانکاران پروژه راهسازی باند دوم تور بروجرد به اراک باتوجه به تعویق افتادن حقوق ۶ ماهه کارگران باعث کاهش چشمگیر سرعت احداث این پروژه راهسازی شده است.
در همین زمینه یک مقام مسئول در پروژه راهسازی باند دوم تور بروجرد به اراک، معوقات مزدی شش ماهه کارگران را تایید کرد.
او با بیان اینکه کارگران این پروژه در وضعیت بد مالی و معیشتی قرار دارند، گفت: در خصوص پرداخت مطالبات مزدی کارگران این پروژه، کارفرما «شرکت رامان» مدعی است امکان به موقع صورت وضعیتهای مالی خود را از کارفرمای اصلی ندارد به همین دلیل پرداختِ مطالبات مزدی کارگران خود را به تاخیر انداخته است.
او گفت: این ادعا در حالی مطرح است که کارفرمای اصلی (وزارت راه و شهرسازی ) در پاسخ به پیگیری کارگران گفته است که همه صورت وضعیتهای مالی شرکت پیمانکاری رامان را پرداخت کرده است.
به گفته وی، مسئولان در خصوص پرداخت حقوق کارگران و صورت وضعیتهای معیشتی آنها بیتوجه هستند.
-----------------------
کار دولت به دست بردن در جیب کارگران رسیده / از رئیسجمهور به دیوان عدالت اداری شکایت میکنیم
محمدرضا تاجیک (عضو هیات مدیره مجمع عالی نمایندگان کارگری) در گفتوگو با ایلنا، درباره پیگیری شکایتهای تشکلهای کارگری از بند (و) تبصره هفت قانون بودجه، گفت: در ادامه شکایتهایی که از رئیس جمهوری به دیوان عدالت اداری ارائه شده است، مجمع عالی نمایندگان کارگری هم به خاطر تصویب بند (و) تبصره هفت در قانون بودجه سال جاری از رئیس جمهوری شکایت میکند.
وی با بیان اینکه شکایت از رئیسجمهوری ابتدا باید در جلسه هیات مدیره مجمع عالی نمایندگان کارگری مصوب میشد، افزود: دولت نه تنها از تولید حمایت نکرده، نه تنها از اشتغال حمایت نکرده و نه تنها در مقابل نابرابری درآمدی و شکاف فقیر و غنی نهایستاده؛ بلکه کارش به جایی رسیده است که دست در جیب کارگران میکند و به این منظور قانون بودجه را دستاویز این کار قرار میدهد.
تاجیک افزود: باید تلاش کنیم که گوشهای از حق از دست رفته کارگران را بازیابیم. از این رو از کارگران خواستهایم که به صورت جداگانه و با شخصیت حقیقی از رئیس جمهوری شکایت کنند و مجمع عالی نمایندگان کارگری هم با شخصیت حقوقی از آقای روحانی شکایت میکند.
رئیس مجمع صنفی نمایندگان کارگری در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه امیدوارید که بتوانید جلوی اجرای بند (و) تبصره هفت قانون بودجه را بگیرید، گفت: به هر حال رئیسجمهوری به منظور اینکه نتوان به همین سادگی جلوی اجرای قانونی که دستاندازی به اموال بیمهشدگان در سازمان تامیناجتماعی تسهیل میکند، گرفت آن را با لابی کردن با نمایندگان مجلس ابتدا در لایحه بودجه گنجاند.
وی افزود: اساسا دولت به دنبال منابع جدیدی برای اجرای طرحهای بر زمین مانده خود است لذا با خود اجازه میدهد که در تمام حوزه ورود و به اصطلاح دستاندازی کند.
-----------------------
دورنمای روشن برای کارگزاران مخابرات روستایی کشور/ امیدواریم «قرارداد دائم» اجرایی شود
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمال ملا (مسئول انجمن صنفی کارگزاران مخابرات روستایی استان آذربایجان غربی) در ارتباط با رای صادره دیوان عدالت اداری با موضوعیت وضعیت شغلی کارگزاران مخابرات روستایی ایران گفت: باتوجه به اینکه تعارض آرا در مورد رابطه کارگری و کارفرمایی و پیمانکاریِ اشتغالِ کارگزاران مخابرات روستایی وجود داشت و تناقضاتی در این بین بود، صبح امروز (دوازدهم تیرماه) هیات عمومی دیوان عدالت اداری رای داد که کارگزاران مخابرات روستایی، «کارگران شرکت مخابرات ایران» هستند.
وی ادامه داد: براساس این رای، از زمان واگذاری مخابرات به بخش خصوصی، یعنی از سال 1388، کارگزاران مخابرات روستایی، کارگر شرکت مخابرات ایران هستند و شامل مزایا و مقررات قانون کار هستند.
وی به مطالبه دیگر کارگزاران مخابرات روستایی یعنی بحث «قرارداد دائم» پرداخت و گفت: انشاء رای یا متن کامل رای، دو هفته دیگر صادر میشود و ما از مسئولان دیوان عدالت اداری درخواست کردیم در انشاء رای، قرارداد دائم را بگنجانند و شرکت مخابرات را ملزم به عقد قرارداد دائم با کارگزاران مخابرات روستایی کنند.
ملا تاکید کرد: البته براساس مندرجات قانون کار، از آنجا که ماهیت شغلی کارگزاران مخابرات روستایی، دائمی است، الزام قانون، عقد قرارداد دائم است ولی در عمل این الزام اجرایی نمیشود؛ لذا منتظر انشاء رای میمانیم و اگر در آن زمان احساس نیاز کردیم، بحث قرارداد دائم را جداگانه به دیوان عدالت خواهیم برد.
این فعال صنفی در پایان، رای دیوان عدالت را یک اقدام مثبت در جهت احقاق حق کارگزاران مخابرات روستایی دانست و گفت: امیدواریم این قشر زحمتکش پس از سالها مطالبهگری، بتوانند به حقوق اولیه شغلی دست پیدا کنند.
-----------------------
پیدا شدن دومین جسد در کارخانه مواد شیمایی/جستجو ادامه دارد
جلال ملکی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره آخرین جزییات حادثه آتشسوزی در کارخانه مواد شیمیایی در جاده مخصوص کرج گفت: آتشنشانان بدون وقفه تا این لحظه در محل حادثه حضور دارند و عملیات جستجو را در تمام زوایا و نقاط پنهان این مجموعه ادامه دادند.
وی ادامه داد: در ساعات میانی بامداد امروز با وضعیت کاملا سوخته مردی در ضلع جنوب غربی این مجموعه در پشت دیوار و در یک محوطه کوچک مواجه شدند که پس از معاینه مشخص شد این فرد فوت شده است.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تصریح کرد: با پیدا شدن این فرد تاکنون بر اثر این آتشسوزی گسترده دو نفر جان خود را از دست دادهاند.
ملکی تاکید کرد: حضور آتشنشانان کماکان در محل ادامه دارد و تا ساعتی دیگر محل را تحویل مالکان و نیروی انتظامی خواهند داد.
-----------------------
از دهه هفتاد هرگز افزایش دستمزد بهاندازه نرخ تورم نبوده
/اختلاسکنندگان آزادند / سپردههای مردم به غارت میرود اما اشتغال ایجاد نمیشود
به گزارش خبرنگار ایلنا، کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی با اصلاح بخش عمده قانون حداکثر استفاده از توان فنی، مهندسی، تولیدی، صنعتی و اجرایی کشور در اجرای پروژهها مصوب ۱۳۷۵، طرح جدیدی با عنوان حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی تهیه کرده است.
این طرح 17 مادهای که در راستای شعار حمایت از کالای ایرانی تدوین شده، بهخاطر دربرداشتن بندهایی جنجالبرانگیز که موجب نقض مواد 40 و 41 قانون تامین اجتماعی میشود؛ مورد نقد و اعتراض فعالان کارگری قرار گرفته است. کاظم فرجاللهی (فعال و پژوهشگر حوزه کارگری) در گفتگوی پیشرو علاوه بر مرور ابعاد مختلف این طرح، درباره الگوی کلی رویکردهای سیاستگذارانه حمایت از تولید در دو دهه و نیم اخیر بحث کردهاست.
طرح حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی نگرانیهایی را برای جامعه کارگری ایجاد کرده است. عدهای معتقدند این طرح مواد 40 و 41 قانون تامین اجتماعی را هدف گرفته و موجب زیانهای جبرانناپذیری برای منابع سازمان تامین اجتماعی خواهد شد. نظر شما چیست؟
من بهطور کلی فکر نمیکنم این طرح چندان موفق باشد. ما مشابه این طرح را در دهه 60 و 70 هم شاهد بودهایم به این صورت که کالایی را که داخل تولید میشد برای ورود آن ممنوعیت گذاشته بودند. همانطور که بسیاری از آن قوانین و دستورالعملها در کوتاهمدت بعد از تصویب، ابتدا متروک و بعد منسوخ شدند. محتمل است این قانون هم باتوجه به موانع اجرایی آن به همان سرنوشت دچار شود.
برای پیشنهاد طرح و تصویب قانونی که هم از تولیدات و کالاهای داخلی حمایت کند و هم به انتظاری که ما بهعنوان جامعه کارگری داریم یعنی ایجاد اشتغال برای جمعیت شش میلیونی بیکاران پاسخ درخور بدهد، دولت باید وظیفه خودش را، یعنی سیاستگذاری و هدایت و حمایت صحیح را بهعهده بگیرد. این مهم نیازمند سوگیری مردمی و داشتن وجهه و حمایت مردم، اراده و دید جامعهگرا، داشتن برنامه مناسب و در اختیار داشتن آمار صحیح است که متاسفانه دولت ما تقریبا فاقد تمامی این ویژگیهاست
لازم است در همین ابتدا متوجه چند نکته باشیم: یک؛ هم سیاستگذاران اقتصادی و هم مردم باید این نکته را درنظر بگیرند که اصولا حق هر فرد و مصرفکنندهایست که بهترین و مرغوبترین کالا را با نازلترین قیمت ممکن دریافت کند. بهاین ترتیب و ابتدا به ساکن، برای بیشترین شمار مصرفکنندگان در شرایطی که بیشتر آنها با فقر دست به گریبان و درمانده از تامین مایحتاج اولیهشان هستند، فرق زیادی نمیکند این کالا تولید داخل یا خارج است. قیمت ارزان و مرغوبیت؛ دغدغه اصلی آنها است. برای پیشنهاد طرح و تصویب قانونی که هم از تولیدات و کالاهای داخلی حمایت کند و هم به انتظاری که ما بهعنوان جامعه کارگری داریم یعنی ایجاد اشتغال برای جمعیت شش میلیونی بیکاران پاسخ درخور بدهد، دولت باید وظیفه خودش را، یعنی سیاستگذاری و هدایت و حمایت صحیح را بهعهده بگیرد. این مهم نیازمند سوگیری مردمی و داشتن وجهه و حمایت مردم، اراده و دید جامعهگرا، داشتن برنامه مناسب و در اختیار داشتن آمار صحیح است. متاسفانه دولت ما تقریبا فاقد تمامی این ویژگیهاست. این مهم وظیفهایست که با بخشنامه و دستور یا گذاشتن موانع قانونی چندان امکان عملی شدن ندارد.
نکته دومی که باید در نظر گرفته شود؛ آن است که کسانی که کار مولد انجام میدهند طبیعتا کارفرمایان و سرمایهگذاران هستند. ذات سرمایه و سرمایهداری کسب سود بیشتر در هر شرایط ممکن است. شاهدیم سرمایهداران مناطق آزاد ایجاد میکنند یا سرمایههایشان را به مناطق و کشورهای دیگر مهاجرت میدهند تا سود بیشتری کسب کنند. این موضوع گفتگوی ما نیست و من هم؛ اصالت و رسالتی برای اینگونه افراد و سرمایهها قائل نیستم. همانطور که گفتم واقعیت نظام (جامعه) سرمایهداری کسب سود بیشتر است. در شرایط کنونی ایران، سرمایهگذاران شاهد این امر هستند که توان رقابت با کالای خارجی در بازار را عملا ندارند. بعلاوه، این نکته را باید لحاظ کرد که ما در جامعهای جهانی زندگی میکنیم که به هیچوجه مرزهای جغرافیایی و اقتصادی آن نمیتواند کنترل و بسته بشود. گذشته از این، از آنجا که بخش بزرگی از اقتصاد ما تحت مالکیت ارگانها و نهادهای خاص است که به هیچ سازمانی آمار ارائه نمیدهند _ که این امر شامل بخش تولید هم میشود _ نتیجتا هیچ برنامهریزی نمیتواند شامل حال آنها بشود. به عبارت دیگر، هر گونه برنامهریزی را آنها با تولیدات و عمدتا با واردات نابههنگام خراب میکنند. نا بههنگام برای منافع عمومی جامعه وگرنه برای تامین منافع خودشان بسیار هم بههنگام است. این جامعهایست که ما در آن زندگی میکنیم.
بعد از جنگ جهانی دوم، وقتی دولتها ورشکست میشدند یا در اثر جنگ، اقتصادها درب و داغان شده بود برای نجات اقتصاد و ایجاد انگیزه، از منابع خاصی و توامان بدون ایجاد فشار بر طبقه کارگر و مصرفکنندگان، سعی میکردند صنایع داخلیشان را تقویت کنند
فردی که بخواهد در اینجا سرمایهگذاری کند روشن است که با انگیزه کسب سود، البته هرچه بیشتر، وارد کار میشود. تامین این سود را دولتی که میخواهد کاری انجام دهد باید در نظر داشته باشد؛ اما در قانون این قضیه دیده نمیشود و نمیتواند دیده هم شود بهدلیل همان نکتهای که پیشتر اشاره کردم؛ از همه چیز گذشته برنامهریزی در دولتی که دسترسی به آمار درستی ندارد نمیتواند به درستی صورت گیرد.
اگر هدف ایجاد اشتغال و حمایت از تولیدات داخلی است برای این امر باید توجیه اقتصادی هم برای تولیدات داخلی و هم برای سرمایهگذار وجود داشته باشد. منظور بازار مناسب برای این تولیدات است. هم بازار داخلی مناسب و هم صادرات. ولی ما در این طرح شاهد هیچکدام از اینها نیستیم. درواقع، در چنین شرایطی، دولت انگیزه اقتصادی را برای سرمایه مولد باید ایجاد کند. براساس تجربیات جهانی، بعد از جنگ جهانی دوم، وقتی دولتها ورشکست میشدند یا در اثر جنگ، اقتصادها درب و داغان شده بود برای نجات اقتصاد و ایجاد انگیزه، از منابع خاصی و توامان بدون ایجاد فشار بر طبقه کارگر و مصرفکنندگان، سعی میکردند صنایع داخلیشان را تقویت کنند. امیدوارم از این حرف من سوءاستفاده نشود. من بههیچوجه از سرمایه و سرمایهگذاری داخلی دفاع نمیکنم. چون برای طبقه کارگر، سرمایهگذار و سرمایهدار داخلی و خارجی تفاوتی ندارد، هر دو در پی کسب سود و بهرهکشی هستند. من واقعیت اقتصادی را بیان میکنم.
در چندسال گذشته، هر وقت صحبت از رونق اقتصادی شده و ایجاد فضای مساعد برای تولید، بلافاصله روی دوچیز انگشت گذاشته شده است یا دستمزدها را کاهش دادهاند یا مشوق بیمهای را درنظر گرفتهاند
بعلاوه، من بهعنوان یک کارگر این انتقاد را مطرح میکنم که چرا دولت و سیاستگذاران یا پیشنهاددهندگان همین طرح وقتی میخواهند یک انگیزه حتی کوچک اقتصادی ایجاد کنند میآیند نیروی کار را ارزان میکنند یا براساس مواد 14 و 15 همین طرح، مشوقهای بیمهای برای کارفرما ایجاد میکنند؟ محل اعتبار این حمایت، صندوق بیمه تامین اجتماعی است که بازهم سرمایه آن از آن کارگران است. شاهد هستیم در چندسال گذشته، هر وقت صحبت از رونق اقتصادی شده و ایجاد فضای مساعد برای تولید، بلافاصله روی دوچیز انگشت گذاشته شده است یا دستمزدها را کاهش دادهاند یا مشوق بیمهای را درنظر گرفتهاند. در بند 14 طرح مذکور، بحث از بخشودگی جریمه بیمهای کارفرمایان خوشحساب میشود. آخر اگر این کارفرما خوشحساب میبود که جریمه نمیشد یا در پرداخت سهمیه بیمههایش، تاخیری نمیافتاد.
سالهاست کارفرمایانی را میبینیم که وقتی بدهی از گذشته دارند بهدلایلی برای آنها بخشودگی و تشویق در نظر گرفته میشود. درواقع از کیسه خلیفه به آنها بخشیده میشود. کارفرما سهم بیمه کارگر و ایضا مالیات را قبل اینکه کارگر حقوقش را دریافت کند، از دریافتی ماهانه او کسر کرده و سودش را پیشتر برداشته است. پس چه دلیلی دارد که آن سهم 27 درصد را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمیکند؟ این کارفرما، کارفرمای خوشحساب نیست و چرا باید شامل بخشودگی بشود؟ چرا مشوق برای کسب سود بیشتر کارفرمایان را، صندوق تامین اجتماعی - که همین الان هم ورشکسته است - باید پرداخت کند؟
وقتی میخواهند قیمت تمام شده کالا را کم کنند اولین جایی که از آن میکاهند هزینه بخش پرسنلی است و از ترمیم دستمزدها جلوگیری میکنند
دستمزدها بهشدت ناکافی است و سالهاست که سرکوب شده و براساس تورم و نیازهای حداقلی خانوارها افزایش نیافته است
از زمان تصویب قانون کار در سال 1369، بهجز دو یا سهمورد، هیچ سالی را سراغ نداریم که میزان افزایش دستمزد بهاندازه نرخ تورم باشد
به اعتقاد شما، همان الگویی که بر سر تعیین دستمزد پیگیری میشود یعنی همراهی کارفرمایان و دولت برای کاهش دستمزد کارگران بهبهانه هزینه تولید، بهجای تحت فشار گذاشتن دولت برای ارائه تسهیلات بیشتر به تولید از سوی کارفرمایان، در بحث تامین اجتماعی و بیمه کارگران هم پیگیری میشود؟
دقیقا؛ وقتی میخواهند قیمت تمام شده کالا را کم کنند اولین جایی که از آن میکاهند هزینه بخش پرسنلی است و از افزایش – که بهنظر من، بهتر است واژه افزایش را بهکار نبریم - یا درواقع، از ترمیم دستمزدها جلوگیری میکنند. متاسفانه، دستمزدها بهشدت ناکافی است و سالهاست که سرکوب شده و براساس تورم و نیازهای حداقلی خانوارها افزایش نیافته است.
بنابراین آنچه در انتهای سال در زمینه تصمیمگیری برای دستمزد بهنام افزایش رخ میدهد، بیشتر یک نوع ترمیم دستمزد است تا افزایش؟
بله؛ درواقع، این ترمیم و جبران بخشی از عقبماندگی و شکاف دستمزد است. از زمان تصویب قانون کار در سال 1369، بهجز دو یا سهمورد، هیچ سالی را سراغ نداریم که میزان افزایش دستمزد بهاندازه نرخ تورم باشد. بگذریم از این واقعیت که به روشهای مختلف مثلا حسابسازیها و دستکاری در ضریب اهمیت کالاهای موجود در لیست کالاهای مورد محاسبه برای تعیین نرخ تورم، نرخی را برای تورم اعلام میکنند که هیچ کارگر و مصرفکنندهای آن را واقعی نمیبیند و در مقابل، رقم واقعی غیراعلامشده آن را با گوشت و پوست خود درک میکند. تورم واقعیای که در سبد کالای مورد نیاز کارگران دیده میشود بسیار بیشتر از آن چیزی است که دولت هر سال اعلام میکند و بر مبنای آن در واقع دستمزدها را ترمیم نمیکند!. در حقیقت، یکبخشی از این نابهسامانی برمیگردد به نبود تشکلهای مستقل کارگری که موجب شده، ما ساز و کار لازم برای دفاع از دستمزد را نداشته باشیم.
حوادث اخیر نشان داد میان مردم و حاکمیت وحدت و اعتماد وجود ندارد. دستمزدهای ناکافی هم حتی، پرداخت نمیشود و ماهها به تاخیر میافتد. با دانشجویان و فعالان و معترضان اجتماعی و پیگیران مطالبات صنفی کارگری و معلمان برخوردهایی صورت میگیرد درحالیکه اختلاسکنندگان آزادند. سپردههای مردم در بانکها به غارت میرود. اشتغال ایجاد نمیشود و در عوض پول و سرمایههای غارت شده کشور به خارج میرود
فکر میکنید طرح مورد بحث در اینجا که اکنون در دستور کار مجلس قرار دارد بیشتر حاصل ناآگاهی نسبت به مسائل اقتصادی و تجربیات جهانی است، یا ناشی از یک ساز و کار ناکارآمد یا منافع شخصی عده یا گروهی صاحبان منافع خاص؟
فکر میکنم چنین طرحهایی، یک نوع قانونگذاری "بهفرموده" است که وقتی از سوی مقامات بالادست مثلا موضوع حمایت از تولید داخلی مطرح میشود مجلس هم میخواهد از آن تبعیت کند و یکچیزی هم برای آن ارائه کند ولی، تازه اگر خوشبین باشیم و منافع طبقاتی خاص را در نظر نگیریم، عجولانه و بدون انجام کار کارشناسی و بدون درنظر گرفتن همه جوانب آن طرحی ارائه میشود و احتمالا چندی بعد هم شاهد تصویب آن هستیم.
آنچه برای پیشبرد درست برنامههای با هدف ایجاد اشتغال و حمایت از تولیدات داخلی حائز اهمیت است، وجود سازوکار دموکراتیک هم در تدوین و هم در اجرای قوانین و هم در نظارت بر تخلفات است. این سازوکار دموکراتیک شامل دو بخش میشود: یک؛ تشکلهای مستقل کارگری که باید وجود داشته باشند و برخوردار از امکان اعلام نظر و دخالت در سرنوشت خود باشند دوم؛ رسانهها. رسانهها، خبرنگاران و روزنامهنگاران آزادی باید وجود داشته باشند که ترس و دلهره از بستهشدن و زیرتیغ سانسور رفتن یا از دست دادن شغل را نداشته باشند تا بتوانند نقایص را بهدرستی مشاهده و گزارش کنند و مردم و مسئولان را از تخلفات رخداده، آگاه نمایند. زمانی که ما این دو بخش نظارتی را نداریم حتی در صورت بهرهمندی از بهترین قوانین دستاوردی حاصل نخواهد شد. درواقع، تا زمانی که سازوکار دموکراتیک وجود نداشته باشد حتی اگر این طرح کامل هم باشد شاهد متروک و سپس منسوخ شدن آن خواهیم بود؛ حتی نتیجه عکس خواهد داد و تبدیل میشود به محملی برای سرمایهگذاری عدهای فرصتطلب که از فرصت استفاده کرده، و وامها و تسهیلاتی کلان میگیرند و آنها را در جاهای دیگر مورد استفاده قرار میدهند بدون اینکه ما شاهد افزایش تولیدات داخلی و اشتغال باشیم.
ممکن است در بین اقتصاددانان کسانی باشند که به اشکال مختلف یا از نظرگاههای متفاوت از چنین طرحهایی دفاع کنند؛ مثلا اقتصاددانانی که لزوما چپ یا راست نباشند بلکه در میانه قرار داشته باشند؛ اقتصاددانانی که دیدگاههایشان در راستای مصالح حکومتی باشد یا کسانی که مدعی این نکته شوند که در بسیاری کشورهای دیگر هم در ابتدا توسعه اقتصادی بهدست آمد و بعدا آزادیهای دموکراتیک و عدالت اجتماعی ایجاد شد و با تکیه بر چنین استدلالی، چندان به منافع نیروهای کار در حین پیشبرد سیاستهای حمایت تولید وقعی ننهند. در همین راستا، مثلا به تجربه کشورهایی همچون آلمان و تاحدی هم انگلستان رجوع کنند و بگویند این کشورها ابتدا به توسعه اقتصادی رسیدند و سپس، عدالت اجتماعی را در دستور کار خود قرار دادند. در این زمینه، حتی ممکن است کسانی دست به یک تحریف تاریخی بزنند و بگویند تنها بعد از دهه 30 و چهل قرن بیستم بود که موضوعات با محوریت عدالت اجتماعی-اقتصادی در دستور کار دولتها قرار گرفت.
من متوجه این بحث هستم اما هرآنچه در گذشته اتفاق افتاده حتا اگر آنچه میگویند کاملا درست هم باشد، هیچ دلیلی بر رخداد مجدد آن وجود ندارد. اگر شاهدیم در جوامع اروپایی پیش از جنگ جهانی دوم، توسعه و رشد اقتصادی پیش از توسعه سیاسی و برقراری نظام عدالت اجتماعی اتفاق افتاده، دلیل نمیشود لزوما درست باشد و یا مجددا شاهد همان رویه باشیم. البته این را هم باید درنظر گرفت که آنجا به چه قیمتی چنین توسعهای حاصل شده؟ بهقیمت ایجاد دو جنگ جهانی و کشتار میلیونها انسان که یا زیر چرخ صنعت نابود شدند یا زیر چرخ جنگ؟! نتیجه آن رشد اقتصادی نامتوازن، جنگها و فجایع زیستمحیطی است که بهوجود آمد.
اقتصاددانان راست و نظریهپردازان محافظهکار ما، خواهان حفظ چارچوب موجود و بقای نظام مبتنی بر تجارت و بازرگانی و متاسفانه قاچاق کالا و دور زدن قوانین گمرک و مالیات و... هستند
وقتی انواع و اقسام راههایی وجود دارد که سرمایه بازرگانی و مالی میتوانند با استفاده از رانتهای موجود، کالایی وارد بازار کرده و به کمک تبلیغات مصرف آن را تحمیل کنند این کالا بهراحتی میتواند کالایی را که در داخل تولید شده، سرکوب کند آنهم کالایی که از تکنولوژی لازم برخوردار نیست و گران تمام میشود
تجربه 50-60 سال گذشته جامعه بشری و محاسبات اقتصادی نشان داده هیچجا ما نمیتوانیم در میانمدت و با توجه به رشد رسانهها و نشر آزاد اطلاعات، رشد اقتصادی داشته و یکسره متکی به آن باشیم و اما در بخش عدالت اجتماعی و توسعه سیاسی پیشرفتی نداشته باشیم. همه اینها در کنار هم و بهشکل مکمل یکدیگر رشد میکنند تا جامعه به یک سطحی از تعادل برسد؛ مثلا تعادلی سرمایهدارانه که ما در جامعه سرمایهداری پیشبینی و از آن گفتگو میکنیم نه جامعهای که مورد نظر من و جامعه کارگری میتواند باشد. اقتصاددانان راست و نظریهپردازان محافظهکار ما، خواهان حفظ چارچوب نظم موجود و بقای نظام مبتنی بر تجارت و بازرگانی و متاسفانه قاچاق کالا و دور زدن قوانین گمرک و مالیات و... هستند. وقتی انواع و اقسام راههایی وجود دارد که سرمایه بازرگانی و مالی میتوانند با استفاده از رانتهای موجود، کالایی وارد بازار کرده و به کمک تبلیغات مصرف آن را تحمیل کنند این کالا بهراحتی میتواند کالایی را که در داخل تولید شده، سرکوب کند؛ کالایی که از تکنولوژی لازم برخوردار نیست و لابد گران هم تمام میشود. دولت اگر واقعا قصد انجام کاری را دارد باید در این قسمت هم اقدام قابل توجهی انجام دهد. بنابراین اقتصاددانان راست، اصلا روی خوشی به این طرح، البته با فرض درست بودن آن، نشان نمیدهند و چوب لای چرخ آن خواهند گذاشت؛ ضمن اینکه هیچ سرمایهگذاری هم حاضر نیست متضرر شود. کدام سرمایهگذار حاضر است با توجه به تکنولوژی ناکافی موجود در ایران بیاید روی تولیدات داخلی با هزینههای بالای کنونی، سرمایهگذاری کند؟
در تاریخ ژاپن و آلمان شاهد بودهایم که بهخاطر عرق ملی، مردم ترجیح میدادند از کالای نامرغوب و حتی گرانتر داخلی برای حمایت از سرمایهگذاری داخلی حمایت کنند. آنجا شاهد وحدت و همبستگی بین مردم و حاکمیت هم بودهایم اما متاسفانه اکنون در کشور خودمان، شاهد چنین وحدت و همبستگیای نیستیم
دورههایی در تاریخ ژاپن و آلمان را شاهد بودهایم که بهخاطر عرق ملی، مردم ترجیح میدادند از کالای نامرغوب و حتی گرانتر داخلی برای حمایت از سرمایهگذاری داخلی حمایت کنند اما آن زمان مرزهای اقتصادی، شرایط و دورهی تاریخی بهگونهای دیگر بود. آنجا شاهد وحدت و همبستگی بین مردم و حاکمیت هم بودهایم اما متاسفانه اکنون در کشور خودمان، شاهد چنین وحدت و همبستگیای نیستیم. جامعه ما بهشدت دچار فاصله طبقاتی بین دارا و ندار است. فاصله بین دهک بالا و پایین بسیار وحشتناک است. حوادث اخیر نشان داده که میان مردم و حاکمیت وحدت و اعتماد وجود ندارد. دستمزدهای ناکافی هم حتی، پرداخت نمیشود و ماهها به تاخیر میافتد. با دانشجویان و فعالان و معترضان اجتماعی و پیگیران مطالبات صنفی کارگری و معلمان برخوردهایی صورت میگیرد درحالیکه اختلاسکنندگان آزادند. سپردههای مردم در بانکها به غارت میرود. اشتغال ایجاد نمیشود و در عوض پول و سرمایههای غارت شده کشور به خارج میرود. طبیعتا در چنین جامعهای، مصرفکننده وحدتی بین خود و کارفرمایی (چه دولتی و چه خصوصی) که بخواهد جنس نامرغوب و گران تولید کند و به بازار دهد، احساس نمیکند. بهتجربه، از آنجا که دولتهای مختلف مکرر به وعدههایشان آنطور که باید و شاید عمل نکردهاند هیچ تضمینی هم وجود ندارد مردم در عمل از سیاستهای آنها حمایت کنند. بنابراین، قدم اول در این زمینه را دولتها باید بردارند و بهشکلی برنامهریزی کنند که کالای تولید داخل قابلیت رقابت را با دیگر کالاها داشته باشد. در بازار مصرفکننده باید انتخاب کند و نباید از جیب او و توان تولید کارگر هزینه شود.
گفتگو: علی رفاهی
دوشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹٧ - ۲ ژولای ۲۰۱٨
تجمع دوباره کارگران «تولیپرس» و «بستهبندی البرز»
یکی از کارگران دو کارخانه تولیپرس و بستهبندی البرز درباره تکرار اعتراض صنفی خود و همکارنش به خبرنگار ایلنا گفت: ۵۰۰ کارگر که در این دو واحد تولیدی مشغول کار هستند به دلیل اختلال در روند فعالیت این واحد تولیدی و در نتیجه تهدید امنیت شغلیشان همچنان نگرانند.
او در تشریح مشکلات شرکت تولیپرس و و نیز شرکت بستهبندی البرز گفت: یکی از شرکتهای طرف قرارداد از مدتی قبل بابت طلب مالی خود از مراجع قضایی حکم توقیف اموال این دو کارخانه را دریافت کرده و در حال حاضر با پلمب درهای انبار، در روند فعالیت این دو واحد تولیدی اختلال ایجاد شده است.
او گفت: طی روزهایی که کارگران با تجمعات اعتراضی سعی در نگه داشتن اموال و تجهیزات محل کار خود داشتند؛ با توافقی که بین مدیران شرکت و مسئولان شهرستانی منعتقد شد، قرار بود دو شرکت تولیپرس و بستهبندی البرز به فعالیت تولیدی خود ادامه دهند اما با گذشت چند روز هنوز این امکان فراهم نشده و بلاتکلیفی یکماهه کارگران ادامه دارد.
این کارگر معترض در پایان گفت: از مسئولان بالادستی ازجمله استانداری میخواهیم که صدای ما کارگران «تولیپرس» و «بستهبندی البرز» را بشنوند و برای مشکلات ما چارهای بیندیشند.
-----------------------
تجمع پلی اکریلیها در اعتراض به وضعیت موجود / کمبود مواد اولیه تولید را مختل کردهاست
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (یازدهم تیرماه) جمعی از کارگران شرکت پلیاکریل اصفهان در اعتراض به وضعیت موجود، دست به تجمع صنفی زدند.
این کارگران که در بخشهای مختلف کارخانه مشغول به کارند، میگویند: بحران مواد اولیه همچنان ادامه دارد و به جز در بخشهای محدودی، در بقیه قسمتها، تولید متوقف است.
کارگران پلیاکریل از عدم پرداخت معوقات مزدی خود نیز انتقاد دارند و میگویند: علاوه بر مطالبات پرداخت نشده سال جاری (بخشی از دستمزد فروردین و اردیبهشت و تمام دستمزد خرداد) از سال قبل نیز معوقات مزدی داریم که هنوز نقدینگی برای پرداخت این مطالبات تامین نشدهاست.
یکی از کارگران پلیاکریل میگوید: هیات اجرایی دولت که بیش از یک سال است در کارخانه مستقر شده، نتوانسته مشکل مواد اولیه را حل کند و کارخانه را بهطور کامل راهاندازی نماید. کارگران در حال حاضر نگران شرایط هستند و واهمه دارند که خدای ناکرده پلیاکریل به سرنوشت چیت ری و کارخانههای نساجی دیگری که کاملاً تعطیل شدند، دچار شود.
شرکت پلیاکریل اصفهان تیرماه سال گذشته بهطور موقت تولید را متوقف و کارگران را به بیمه بیکاری معرفی کرد؛ کارگران فروردین ۹٧ به سر کار بازگشتند اما به نظر میرسد وقفه چند ماهه نتوانسته است مشکلات این قطب نساجی کشور را حل کند.
-----------------------
یک ماه از مطالبات کارگران «پارس میلنگ» پرداخت شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه «پارس میلنگ» تاکستان میگویند: روز پنجشنبه گذشته (هفتم تیر ماه) همزمان با پایان اعتراض صنفی یک هفتهای کارگران؛ آنها معادل یک ماه از مجموع ۴ ماه معوقات مزدی خود را دریافت کردند.
این کارگران که شمار آنها به حدود ۲۰۰ نفر میرسد، درباره سرنوشت دیگر مطالبات خود میگویند: در حال حاضر به غیر از یک ماه معوقات مزدی پرداخت شده که مربوط به اسفند ماه سال گذشته است، هنوز دستمزد و بیمه تامین اجتماعی سه ماهه سال جاری را طلبکارند.
بر پایه این اظهارات، علاوه بر معوقات یاد شده، هنوز مطالبات سنواتی حدود ۲۸ نفر از کارگران بازنشسته این کارخانه نیز پرداخت نشده است.
کارگران پارس میلنگ با بیان اینکه بخش زیادی از مشکلات مالی این شرکت به پرداخت نشدن طلبهای مالی آن برمیگردد، در ادامه افزودند: شرکت پارس میلنگ طلبهای مالی زیادی از خریداران محصولات خود که عمدتا شرکتهای خودروساز هستند، دارد. به گونهای که اگر بدهیهای مالی به موقع پرداخت شود؛ ما کارگران پارس میلنگ معوقات مزدی نخواهیم داشت.
-----------------------
کارگرانِ «سدِ شفارود»سه ماه معوقات مزدی طلبکارن
تعدیل ۷ نفر از کارگران / فرماندار: فرمانداری نمیتواند وارد جزئیات شود
به گزارش ایلنا، حدود ۷۰۰ کارگران پیمانی شاغل در پروژه ساخت سد شفارود رضوانشهر واقع در استان گیلان دستکم سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده؛ دارند.
به گفته کارگران «سد شفارود» کارفرمای این پروژه عمرانی علاوه بر تاخیر در پرداخت مطالبه مزدی آنان، ۷ نفر از همکارانشان را به دلیل عدم نیاز با اتمام قرارداد کار تعدیل کرده است.
کارگران میگویند: کارفرما در حالی تصمیم به تعدیل همکارانمان گرفته که از مدتها قبل در حال جذب نیروی کار جدید است.
همچنین به نقل از این کارگران گفته میشود؛ کارفرما به این دلیل که این کارگران در جریان اعتراضات کارگری سال گذشته و جاری دست داشتهاند، آنها را تعدیل کرده است.
گفته میشود کارگران این پروژه عمرانی که از شهرهای مختلف در پروژهای ساخت سد شفارود مشارکت کردهاند، برخی از روزهای سال برای دریافت مطالبات معوقه خود به نشانه اعتراض؛ کار را متوقف کردهاند. از قرار معلوم پیمانکار پروژه به کارگران گفته است؛ به دلیل عدم تامین اعتبار از پرداخت دستمزد آنان ناتوان است.
عسگر حسنپور (فرماندار شهرستان رضوانشهر) با اشاره به اخراج کارگران سد شفارود گفت: مجموعه کارگری، چارچوبی دارد و من نمیتوانم ورود کنم؛ هرچند در بخشهایی که بعضاً کارگران حقوق معوق داشتند ما بر خود فرض دانستیم و مطالباتشان را پیگیری کردیم.
وی با بیان اینکه حدود ۷۰۰ کارگر در شرکت سد شفارود مشغول به کار هستند، میگوید: ما معتقد هستیم که حقوق کارگر حتی یک روز هم نباید به تعویق بیفتد و دولت نیز همیشه در احقاق حقوق، حق را به کارگران داده است.
فرماندار شهرستان رضوانشهر با اشاره به اخراج کارگران شرکت ژیان؛ دلیل تعویق سه تا چهار ماهه حقوق کارگران شفارود را فاینانس بودن پروژه سد شفارود عنوان کرد و گفت: مشکلات مالی و رکودی که در اجرای پروژه سد شفارود وجود داشت، اکنون از بین رفته و این شرکت منظم و با دو شیفت کاری مشغول ساختوساز است.
وی ادامه داد: از مجموع حدود ۷۰۰ نفر جامعه کارگران شفارود ۱۰ نفری هستند که کمتر صبوری به خرج دادند و دست به اعتصاب زدند، ما به جامعه کارگری اعلام کردیم که حقوق شما پرداخت میشود و حقوقشان نیز در اسرع وقت پیگیری و پرداخت شد و این وظیفه ما است.
وی با بیان اینکه همیشه حق با کارگر است اما استیفای حقوق حدودی دارد، یادآور شد: همانگونه که کارگران حقوقی دارند، کارفرما نیز حقوقی دارد که باید به آن توجه شود.
فرماندار شهرستان رضوانشهر با بیان اینکه موضوع اخراج کارگران شفارود در دست بررسی است و این کارگران میتوانند به اداره کار مراجعه کنند، گفت: ما از شرکت خواستهایم تا جایی که ممکن است با خویشتنداری و تعامل از ظرفیت کارگران اخراجی استفاده و مجدداً به کار برگردند اما فرمانداری نمیتواند وارد جزئیات و مسائل کارگاهی شود.
وی در پاسخ به این سوال که قرارداد یکماهه شرکت با کارگران موجب شده تا آنها امنیت شغلی نداشته باشند و بهناچار با شرکت همکاری میکنند، بیان کرد: حدود ۶۵۰ نفر با این شرکت براساس همین قرارداد همکاری میکنند و چون این شرکت معتبر و مورد اعتماد است و دستگاههای نظارتی نیز فعال هستند، خطری شغل کارگران را تهدید نمیکند.
پروژه سد مخزنی شفارود در غرب گیلان، منطقه پونل رضوانشهر، روی رودخانه شفارود و در فاصله دو نیم کیلومتری شهرستان رضوانشهر و ۶۵ کیلومتری کلانشهر رشت برای تامین آب شرب و کشاورزی منطقه در حال ساخت است.
-----------------------
مرگ ۵ کارگر کارخانه مقواسازی پاکدشت بر اثر گازگرفتگی
به گزارش ایلنا، صبح امروز گازگرفتگی ناشی از مواد کاغذی در یک شرکت مقواسازی در پاکدشت جان ۵ کارگر را گرفت.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پاکدشت با تایید این خبر گفت: طی گزارشی که امروز صبح بدست ما رسیده؛ متاسفانه باخبر شدیم ۵ نفر در گارگاهی در روستای محمودآباد پاکدشت جان خود را ازدست دادند.
رحیم علیش پور افزود: در همان دقایق اولیه بازپرس ویژه قتل سریعا به محل اعزام شد که با پیکر بیجان ۵نفر پدر و پسر و برادرزادهی صاحب کارگاه و یک نفر از اتباع بیگانه و یک نفر دیگر از هموطنانمان روبرو شدند.
وی افزود: شواهد اولیه نشان از گازگرفتگی در حوضچهی دیگ خمیرسازی دارد ولی برقگرفتگی نیز دور از ذهن نیست زیرا هر ۵نفر پشت سرهم و به فاصلهی کوتاه یکی پس از دیگری وارد حوضچه شده و جان خود را ازدست دادند ولی باتوجه به حجم حادثه، قضیه با دستور ویژه مورد بررسی قرار خواهد گرفت که به محض اعلام نظر کارشناسی، به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.
وی در پایان به تمامی ادارات مربوط و نهادهای نظارتی هشدار داد که نظارت و امنیت محیط کار را بیشتر مورد توجه قرار دهند تا دیگر شاهد حوادث تلخ اینچنین نباشییم.
-----------------------
تاخیر دو ماهه در پرداخت دستمزدها دیگر عادی شده / افزایش قیمت خرید ذغالسنگ معیشت معدنکاران را بهبود میدهد
علی نصیری (عضو هیات مدیره انجمن ذغالسنگ ایران) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به افزایش قیمت خرید ذغالسنگ به عنوان تابعی از شمش فولاد و تاثیر آن بر ایمنی و معیشت کارگران ذغالسنگ گفت: با تزریق منابع حاصل از افزایش قیمت ذغالسنگ میتوانیم شاهد تحولات مثبتی در حوزه رفاه کارگری و معیشت معدنکاران کارگاههای ذغالی باشیم.
وی با بیان اینکه قیمت خرید ذغالسنگ خام ۲۱ درصد، ذغالسنگ شسته ۲۰ درصد و ذغال کوک ۱۷ درصد افزایش یافته است، گفت: با اینکه پس از مدتها قدمی رو به جلو برداشته شده است اما رقم قابل توجهی برای معادن نیست. به هر روی تا تحولی در زمینه نقدینگی معادن صورت نگیرد، مشکلات معادن با این افزایشها حل نمیشود.
این عضو هیات مدیره انجمن ذغالسنگ ایران با تاکید بر اینکه تاخیر دو ماهه در پرداخت دستمزد کارگران کارگاههای ذغالی دیگر یک روال عادی شده، گفت: چند سالی شاهد افزایش قیمت ذغالسنگ نبودیم و حتی افزایش فعلی هم به سختی و در مذاکرات طولانی ممکن شد.
وی افزود: ما تازه در اولین جلسهای که در کمیته پشتیبانی ذغالسنگ در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد پس از یک جلسه طولانی در این خصوص با خریدار عمده ذغالسنگ کشور به توافق رسیدیم.
نصیری با بیان اینکه هرچند اختلاف یک درصدی که بین قیمت ذغالسنگ خام و کنستانتره وجود دارد، چندان چشمگیر نیست، افزود: خواسته کارفرمایان معادن این بود که این اختلاف یک درصدی حتما وجود داشته باشد چراکه میخواهند منابع حاصل از آن را خرج ایمنی معادن کنند.
عضو هیات مدیره انجمن ذغالسنگ ایران گفت: در یک کلمه نمیتوانم بگویم که افزایش فعلی قیمت خرید ذغالسنگ عالی است، خوب است یا اصلا بدرد نمیخورد اما باید آن را به فال نیک بگیریم.
-----------------------
یکشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹٧ - ۱ ژولای ۲۰۱٨
کارگران «تولی پرس» و «بستهبندی البرز» خواستار تشکیل نهاد صنفی شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در دو کارخانه «تولی پرس» و «بستهبندی البرز» اعلام کردند: آخرین دوره شورای اسلامی کار این دو واحد تولیدی تقریبا دو سال قبل شکل گرفته اما از آن زمان تاکنون دیگر هیچ نهاد صنفی کارگری در این واحد صنعتی تشکیل نشده است به همین دلیل کارگران معتقدند در شرایط کنونی که آنها در اعتراض به تعطیلی یک ماهه محل کار خود معترض هستند، شکلگیری نهاد صنفی میتواند به پیگیری مطالبات صنفی بر زمین مانده جمعیت حدود ۵۰۰ نفری آنها کمک کند.
یکی از کارگران این کارخانه در خصوص علت تشکیل نشدن شورای اسلامی کار در این واحد تولیدی به ایلنا گفت: در فاصله زمانی ۲ سالهای که از توقف فعالیت آخرین شورای اسلامی کار گذشته است، چندین بار برای ایجاد نهاد صنفی تلاش کردیم اما در هر دوره مدیران وقت با مانع تراشی مانع از انجام این کار شدند.
او گفت: در حال حاضر آنچه مانع برگزاری انتخابات و تشکیل شورای اسلامی کار در دو کارخانه «تولی پرس» و «بستهبندی البرز» شده یکی نارضایتی کارفرما و دیگری تعلل اداره کارشهرصنعتی البرز است.
این کارگر تاکید کرد: پس از دو روز اعتصاب، خلاء نهاد کارگری در این کارخانه بیش از هر زمانی احساس میشود چون شورای سابق این کارخانه همیشه قوی عمل میکرد و محلی برای پیگیری قانونی مشکلات صنفی کارگران به شمار میآمد.
او یاد آور شد: تقویت امنیت شغلی و جلوگیری از اخراج سلیقهای کارگران، وصول مطالبات معوقه مزدی و بیمهای توسط برخی کارفرمایان در گرو ایجاد تشکلهای مستقل کارگری است تا بتوانند در مقابل مشکلات موجود مقاومت کنند.
این کارگر در ادامه پیرامون روند بررسی مشکلات کارگران ««تولی پرس» و «بستهبندی البرز» از سوی مسئولان شهرستان البرز تصریح کرد: پس از دو روز اعتراض صنفی در محوطه کارخانه و مقابل ساختمان نهادهای مختلف دولتی همانند اداره کار و فرمانداری شهرستان البرز، سرانجام مسئولان شهرستان وعده پیگیری مطالباتمان را دادند و درنهایت کارگران موقتا به اعتراض صنفی خود خاتمه دادند.
آنها با بیان اینکه براساس تصمیم گیری مسئولان قرار شد کارگران بعد از یک ماه تعطیلی محل کارشان فردا (دوشنبه ۱۱ تیر ماه) به محل کارشان بازگردند، در خاتمه افزودند: عقیده داریم که اگر در محیط کارمان امکان تشکیل نهاد صنفی کارگری وجود داشته باشد، دستکم وضعیت مبهم پیش آمده تا حد قابل چشمگیری شفافسازی میشد.
-----------------------
مرگ یک کارگر بر اثر ریزش دیوار باغ
به گزارش ایلنا، مرادی (مسئول پایگاه اورژانس ۱۱۵ بهمن) گفت: در این حادثه جوان ۲۰ ساله بهمنی هنگام ساخت و ساز دیوار باغ، با فرو ریختن آن سقوط کرد و دچار شکستگی قفسه سینه شد و در دم جان باخت.
وی افزود: جزئیات بیشتر این حادثه در دست بررسی است.
شهر بهمن آباده در ۲۷۵ کیلومتری شمال شیراز است.
-----------------------
مرگ دختر جوان ارومیهای در اثر واژگونی تراکتور
یک کارگر دیگر مصدوم شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز گذشته (نهم تیر) کارگران کشاورزی در روستای « ژارآباد محال» ارومیه دچار حادثه شدند.
در این حادثه، بر اثر واژگونى یک دستگاه تراکتور در مزارع روستا، دختر٢٠ سالهاى جان خود را از دست داد و راننده تراکتور که پدربزرگ وى بود، به شدت مجروح و به بیمارستان منتقل شد.
علت سانحه، عدم کنترل راننده و بریده شدن ترمز تراکتور عنوان شدهاست.
شنبه ۹ تیر ۱۳۹٧ - ۳۰ ژوئن ۲۰۱٨
تجمع کارگران دو کارخانه «تولی پرس» و «بستهبندی البرز» در اعتراض به وضعیت کارخانه
مرخصی اجباری دلیل اعتراض
به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از کارگران دو کارخانه «تولی پرس» و «بستهبندی البرز» واقع در شهرک صنعتی البرز در اعتراض به آنچه بیتوجهی کارفرما به وضعیت شغلی خود و کارخانه میخوانند، صبح امروز (۹ تیر ماه) ابتدا مقابل ساختمان اداره کار و بعد مقابل فرمانداری شهرستان البرز دست به اعتراض صنفی زدند.
طبق ادعای کارگران؛ با افزایش مشکلات این دو کارخانه، کارفرما از روز نهم خرداد ماه با اعلام تعطیلی موقت کارخانه، حدود ۵۰۰ کارگر این دو واحد تولیدی را به مرخصی اجباری فرستاده است.
این کارگران که نگران امنیت شغلی خود هستند؛ همچنین مدعیاند: کارفرمای مشترک طبق اطلاع قبلی قصد دارد همانند سال گذشته با تعطیلی کارخانه از مزایای شغلی آنها کسر کند.
به گفته کارگران معترض «تولی پرس » و «بستهبندی البرز»؛ یکی دیگر از مشکلات این دو واحد تولیدی فشار یکی از طلبکاران مالی شرکت بابت وصول بدهی مالی خود است بهطوریکه اخیرا با حکم قانونی قصد توقیف اموال کارخانه را داشته است.
آنها گفتند: در آخرین پیگیریهایی که برای حل مشکلات کارخانه با کارفرما انجام دادیم هیچ پاسخ قاطعی ازسوی کارفرما برای مشخص شدن وضعیت شغلیمان نشنیدیم به همین دلیل ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفتهمان تجمع کنیم.
این کارگران گفتند: با اجتماع صبح امروز مقابل ساختمان اداره کار هیچ پاسخی دریافت نکردیم به همین دلیل کارگران معترض تصمیم گرفتند مطالبات صنفی خود را با انتقال اجتماع خود به فرمانداری شهرستان البرز پیگیری کنند.
-----------------------
شمار جانباختگان حادثه پتروشیمی آبادان به ۲ نفر رسید
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (هشتم تیر) «نادر فرحانی» از مصدومان حادثه آتشسوزی واحد ۶۰۰ پتروشیمی آبادان بهعلت شدت جراحتهای وارده جان خود را از دست داد.
این مصدوم بامداد پنجشنبه (۷ تیرماه) پس از آتشسوزی از آبادان به بیمارستان سوانح و سوختگی آیتالله طالقانی اهواز انتقال یافت که متاسفانه روز بعد بر اثر وخامت حال و شدت جراحات درگذشت. به این ترتیب شمار جان باختگان حادثه به دو نفر رسید.
صبح پنجشنبه در اثر آتشسوزی در پتروشیمی آبادان، هجده نفر مصدوم شدند که یکی از مصدومان در همان ساعات اولیه فوت کرد.
-----------------------
انفجار کوره یک واحد صنعتی به مصدومیت هفت کارگر منجر شد
به گزارش ایلنا، انفجار کوره یک واحد صنعتی در جوزدان از توابع شهرستان نجف آباد بامداد شنبه به مصدومیت هفت کارگر منجر شد.
«غفور راستین» مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان در این رابطه گفت: حادثه ساعت چهار و ۳۲ دقیقه بامداد امروز رخ داد و طی آن هفت نفر از افراد حاضر در محل مصدوم شدند.
وی افزود: این مصدومان که بین سنین ۳۰ تا ۴۰ سال بودند پس از مداوای اولیه، به بیمارستان های فاطمه الزهرا (س) و منتظری نجف آباد منتقل شدند.
علت وقوع این حادثه هنوز مشخص نشده است.
-----------------------
پنجشنبه ٧ تیر ۱۳۹٧ - ۲٨ ژوئن ۲۰۱٨
تعداد مصدومان حادثه پتروشیمی آبادان به به ۱۸ نفر رسید
به گزارش ایلنا، شهیار میرخشتی (رئیس مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی خوزستان) اعلام کرد که که تعداد مصدومان حادثه پتروشیمی آبادان به ۱۸ نفر رسیده است.
به گفته وی، از این تعداد ۸ نفر به صورت سرپایی درمان شدند، شش نفر از مصدومان به بیمارستان امام خمینی اهواز، سه مصدوم به بیمارستان سوانح و سوختگی آیتالله طالقانی اهواز و یک مصدوم به بیمارستان بهشتی آبادان منتقل شدند.
یک نفر هم در محل حادثه فوت کرد.
-----------------------
حادثه در واحد ۶۰۰ پتروشیمی آبادان ۶ نفر مصدوم برجای گذاشت
احتمال بر افروخته شدن مجدد آتش
به گزارش ایلنا، آتشسوزی در واحد ۶۰۰ پتروشیمی آبادان تا این لحظه ۶ نفر مصدوم بر جای گذاشته که حال یک نفر از آنها به خاطر شدت سوختگی وخیم است.
کیامرث حاجی زاده (مدیرکل بحران استانداری خوزستان) در مورد حادثه گفت: در این حادثه ۶ نفر دچار مصدومیت شده که ۲ نفر از آنان به دلیل سوختگی زیاد به اهواز اعزام شدند که حال یکی از آنها وخیم اعلام شده است.
حاجی زاده افزود: هماکنون آتش در این واحد مهار شده است ولی به دلیل وجود گاز در مخزنهای واحد ۶۰۰ احتمال بر افروخته شدن مجدد آتش در این واحد وجود دارد. برای مهار این آتشسوزی ۲۰ دستگاه خودرو امداد از شهرهای اهواز، ماهشهر، بندر امام شادگان و خرمشهر به آبادان اعزام شدند.
این واحد ۲۴ اردیبهشت ماه سالجاری نیز دچار آتشسوزی شد که با تلاش بیوقفه آتشنشانان پس از چند ساعت مهار شد.
-----------------------
چهارشنبه ۶ تیر ۱۳۹٧ - ۲٧ ژوئن ۲۰۱٨
در پی تجمع کارگران ماشینسازی تبریز مطرح شد؛
فرماندار تبریز: ما مدافع و پشتیبان کارگران هستیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته (۵ تیرماه) کارگران ماشینسازی تبریز برای دومین روز متوالی به علت معوقات مزدی در محیط کارخانه دست به تجمع زدند.
یک کارگر ماشینسازی تبریز در تماس با خبرنگار ما گفت: گروه ماشینسازی تبریز اوایل سال ۹۶ از سوی دولت به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شده بودند. اما حدود یک ماه پیش به وکالت ازسوی این نهاد به یک کارفرمای بخش خصوصی واگذار شده است.
این کارگر با اشاره به واگذاری کارخانه به یک کارفرمای خصوصی بیان کرد: کارگران کارخانههای خصوصی شده هر روز با ورشکستگی و معوقات مالی شدید مواجه میشوند. ما نمیخواهیم ماشینسازی تبریز هم با این موضع روبهرو شود. در این واگذریها و تغییر کارفرماها کارگر چه میشود؟
وی ادامه داد: حدود ۸۰۰ کارگر این واحد تولیدی چندین ماه دستمزد معوقه دارند و کارفرما از پرداخت آن خودداری میکند.
کارفرما موظف به پرداخت مطالبات کارگر است
در ادامه علیار راستگو (فرماندار تبریز) با اشاره به اعتراض کارگران کارخانه ماشینسازی تبریز نسبت به عدم وجود برنامه برای آینده مجموعه، ابراز داشت: دیروز کمیسیون کارگری در محل حاضر و با کارگران و نماینده آنان گفتگو کرد. حقوق و مزایای خرداد ماه کارکنان پرداخت شده است و در این رابطه مشکلی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه کارگران نسبت به سرنوشت کارخانه احساس مسئولیت میکنند و نگران آینده شغلیشان هستند، تصریح کرد: مالک کارخانه باید دغدغههای مسئولان استان و کارگران را رفع نماید.
فرماندار تبریز با اعلام اینکه کارخانه ماشینسازی یکی از برندهای کشور است و نباید در عرصه کنونی اجازه پسرفت آن را داد، یادآور شد: بنده سه هفته قبل از مالک جدید مجموعه خواستم دغدغههایمان را رفع کند و اکنون نیز بر تامین مواد اولیه، بروزرسانی تکنولوژی و ایجاد فضای کسب و کار تاکید داریم.
وی در پایان اظهار داشت: اصولاً مدیران کارخانه بایستی برای آینده مجموعه برنامه داشته باشند و با تغییر رویکردها حرکت کنند. ما مدافع و پشتیبان کارگران هستیم و خود را موظف به حل مشکلات آنان میدانیم.
-----------------------
یک کارگر با سقوط از طبقه چهارم یک ساختمان خودکشی کرد
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از یک منبع آگاه، روز گذشته یک کارگر شرکت «محورخودرو» با سقوط از طبقه چهارم ساختمان مرکزی این شرکت خودکشی کرده است.
این منبع آگاه افزود: بنابر شواهد موجود این خودکشی به دلیل مشکلات خانوادگی و شخصی بوده است.
کارگری که اقدام به خودکشی کرده است درجا جان باخته است.
-----------------------
بخشی از مطالبات بازنشستگان کارخانه کیان تایر پرداخت شد
بازنشستگان کارخانه کیانتایر به خبرنگار ایلنا گفتند که بخشی از مطالبات آنها در روزهای گذشته پرداخت شده است.
آنها با بیان اینکه تعدادشان حدود ۳۵۰ نفر است، افزودند: کل طلب بازنشستگان از کارخانه تا پیش از پرداخت آخرین قسط آن توسط کارفرما ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بود و حالا ۲ میلیارد از آن باقی مانده است.
بازنشستگان کارخانه کیانتایر افزودند: طبق آخرین صورتجلسه باید ۷۰۰ میلیون تومان به ما پرداخت میشد. البته مذاکرات در جریان است تا به طلب خود برسیم.
-----------------------
سه شنبه ۵ تیر ۱۳۹٧ - ۲۶ ژوئن ۲۰۱٨
تجمع کارگران «ناز نخ» مقابل استانداری قزوین
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز، سهشنبه (۵ تیر ماه) گروهی از کارگران کارخانه «ناز نخ» در اعتراض به بلاتکلیفی در وضعیت شغلی و پرداخت مطالباتشان مقابل ساختمان استانداری قزوین تجمع کردند.
کارگران میگویند: علارغم اینکه این واحد تولیدی چندین سال است تعطیل اعلام شده و کارگرانش بلاتکلیف شدهاند؛ مدیران شرکت به بهانههای مختلف از پرداخت مطالباتمان خوداری میکنند.
به گفته آنان، کارگران این کارخانه در پیگیری مطالبات معوقه خود و مشخص شدن وضعیت شغلیشان بارها مقابل نهادهای مختلف دولتی در قزوین و نیز در تهران مراجعه کرده و دست به اعتراض صنفی زدهاند اما تاکنون هیچ پاسخی که نشان از برطرف شدن مشکلاتمان داشته باشد، دریافت نکردهاند.
در رابطه با اجتماع امروز کارگران ناز نخ مسعود بابایی (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین) گفت: شرکت ناز نخ تعطیل است و در حال حاضر تنها حدود ۷ تا ۸ کارگر به عنوان نگهبان در آن مشغول کارند اما شرکت فر نخ که در جوار این شرکت دایر است، هنوز به فعالیت تولیدی خود ادامه میدهد.
مسعود بابایی اظهار داشت: در سالهای قبل کارگران بازنشسته برخی واحدهای تولیدی برای دریافت بخشی از مطالبات خود به توافق رسیدند اما با توقیف داراییهای برخی از این شرکتها توسط بانک و اداره تامین اجتماعی به دلیل بدهی، بازنشستگان این واحدها در دریافت حق خود به مشکل برخورده کردهاند. البته راهکارهایی در این خصوص وجود دارد که نیازمند طی شدن فرایندهای قانونی مربوطه است.
-----------------------
تجمع کارگران شهرداری یاسوج مقابل ساختمان شورای شهر
روابط عمومی: کارگران به نحوه پرداخت بیمه معترض هستند
به گزارش ایلنا، کارگران پیمانی فضای سبز شهرداری که در سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری یاسوج مشغول به کار هستند، روز گذشته (۴ تیر ماه) در اعتراض به چند ماه معوقات مزدی خود مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند.
از قرار معلوم مطالبات مزدی این کارگران از نیمه دوم فروردین ماه سال جاری پرداخت نشده و آنها چندین ماه مطالبات مزدی سال ۹۲ را نیز طلبکاراند.
در این رابطه روابط عمومی سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری یاسوج گفت: نگهداری از فضای سبز سه ناحیه شهریاسوج به سه پیمانکار مجزا واگذار شده است و کارگرانی که دیروز تجمع کردهاند از کارگران پیمانکاری یکی از این نواحی سه گانه شهر یاسوج هستند.
به گفته وی، صورت وضعیتهای مالی پیمانکاران تا پایان فروردین ماه ۹۷ پرداخت شده و در حال حاضر پیمانکاران درحال صدور فیش حقوقی و پرداخت مطالبات آنان هستند.
روابط عمومی سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری یاسوج همچنین با بیان اینکه اهتمام جدی در دوره مدیریت جدید شهرداری برای پرداخت مطالبات کارگران وجود دارد، افزود: حدود ۵۰ درصد از بدهیهای گذشته مربوط به سالهای ۹۰ تا ۹۵ در چند ماه گذشته پرداخت شده و مابقی بعد از تعین تکلیف حقوقی و قضایی بعضی از پیمانکاران، به کارگران عزیز پرداخت خواهد شد.
به گفته وی، در قراردادهای جدید پرداخت صورت وضعیت پیمانکاران با همت و نظر مساعد شهردار توسط شهرداری پرداخت میشود که قطعا در یک ماه آینده بهروز خواهد شد.
طبق اظهارات روابط عمومی فضای سبز شهری یاسوج، تجمع کارگران در اعتراض به نحوه پرداخت بیمه کارگران توسط یکی از پیمانکاران صورت گرفته که موضوع در جلسهای با حضور نماینده اداره کار، پیمانکار و معاونت خدمات شهری بررسی و به پیمانکاران تذکرات لازم داده شد.
-----------------------
مرگ یک کارگر ساختمانی در ارومیه/سقوط از ساختمان شش طبقه
به گزارش ایلنا، صبح امروز (پنجم تیر) یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط از ساختمان ۶ طبقه در حال ساخت در خیابان حسنیِ ارومیه جان خود را از دست داد.
شاد (رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ارومیه) در این رابطه گفت: متاسفانه در این حادثه موارد ایمنی رعایت نشده بود و فرد سقوط کرده در دم فوت کرد.
این اتفاق در ساعات ابتدایی صبح رخ داد.
-----------------------
تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران فنی و برق رجا
روابط عمومی: سیاست اصلی پیگیری حقوق پرسنل است
ماموران فنی و برق رجا در تماس با خبرنگار ایلنا از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند. این کارگران که طرف قرارداد با شرکتهای پیمانکاری هستند، میگویند که دستمزد آنها در دو ماه گذشته پرداخت نشدهاست.
آنها میگویند: عدم پرداختِ به موقعِ دستمزد، زندگی ما را با مشکلات بسیار مواجه کردهاست. از آنجا که نمیدانیم چه زمانی قرار است دستمزدهایمان پرداخت شود، نمیتوانیم برنامهریزی مالی داشته باشیم. مراجعاتمان به مدیران شرکت پیمانکاری نیز بینتیجه بودهاست و هر بار شرکت از بیپولی و عدم پرداخت صورت وضعیتها انتقاد دارد.
روابط عمومی شرکت حمل و نقل ریلی رجا در ارتباط با تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی ماموران فنی و برق نیز به ایلنا گفت: سیاست اصلی شرکت و اولویت تصمیم گیریهای آن، پیگیریِ پرداخت دستمزد ماموران فنی و برق و مهمانداران است و این کار در راس اهداف شرکت است.
وی در ارتباط با تاخیر پیش آمده گفت: دلیل اصلی کمبود بودجه است، پیش از این بابتِ ارائه خدمات تکلیفی زیان انباشته داشتیم، در ماههای اخیر با کمبود قابل توجه درآمد هم مواجه شدهایم. بخشی از مشکل هم به نوسانات اقتصاد برمیگردد؛ هزینههای ارزی بالا رفته ولی درآمد ریالی ثابت ماندهاست.
پیش از این نیز روابط عمومی شرکت حمل و نقل ریلی رجا توضیحاتی در ارتباط با کمبود نقدینگی ارائه کرده بود. در بخشی از این توضیحات آمده بود: در زمانی که رجا شرکت دولتی بود زیانهای این شرکت از بابت راهبری قطارهای تکلیفی توسط دولت پرداخت میشد ولی اکنون سالهاست که این زیانهای انباشته که مبلغ آن تا پایان سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان میباشد، به شرکت رجا پرداخت نمیشود و علیرغم پیگیریهای گسترده در قوای مجریه و مقننه، فعلا نتیجهای حاصل نشده است.
-----------------------
مرگ ۴ کارگر چاهکن فریمانی بر اثر مسمومیت با گاز
به گزارش ایلنا، روز گذشته (۴ تیرماه) حوالی ساعت ۹ و۳۰ دقیقه چهار کارگر مقنی حین کندن چاه بر اثر مسمومیت با گاز منوکسید کربن در یکی از روستاهای شهرستان فریمان جان خود را از دست دادند.
به گفته شهرام طاهرزاده (رئیس اداره حوادث و مدیریت بحران دانشگاه علوم پزشکی مشهد)، این ۴ کارگر مشغول حفر چاه در روستای 'چکاب' از توابع شهرستان فریمان در استان خراسان رضوی بودند که حین انجام کار دچار حادثه گازگرفتگی میشوند.
وی، علت مرگ این چهار کارگر را روشن کردن موتور برق در چاه و انتشار گاز مسمومیتآور منوکسید کربن عنوان کرد.
-----------------------
کارخانهها را به دستِ «نااهلان» سپردهاند
به منابع کشور چوب حراج میزنند تا فقط امورات روزمره را بگذرانند
ناصر آقاجری (فعال کارگری) در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با شرایط فعلی اقتصاد ایران و دشواریهای زندگی کارگران گفت: سیاستهای ضدکارگری و ضدمردمی خصوصیسازی و تعدیل ساختاری، نزدیک به سه دهه است که علیرغم اعتراضات گسترده کارگران ادامه پیدا کردهاست؛ به نظر میرسد مسئولان بالادستی به هیچ وجه و در هیچ شرایطی حاضر نیستند از خصوصیسازی و تعدیل ساختاری دست بردارند.
وی ادامه داد: در این میان نمیتوان منکر این واقعیت شد که امتیاز بزرگ این مناسبات، تامین منافع صنایع تولید انبوه کشورهای بزرگ سرمایهداری جهان و چین است. فروش تولیدات بدون کیفیت صنایع این کشورها به ایران علاوه بر نابودی صنایع ملی، باعث تولید کار و اشتغال در آن کشورها شده است؛ در عوض بیکاری میلیونی را در ایران ایجاد کرده است. شاید خیلی از تصمیمگیران کلان اقتصادی تصور میکنند ما که نفت داریم؛ پول نفت را میدهیم و «کالا» وارد میکنیم و به این ترتیب، اموراتمان میگذرد اما از آسیبهای اساسی این دست مناسبات غافل ماندهاند و نمیدانند که وقتی صنایع داخلی بخوابد، جامعه به سمت انحراف و مرگ سوق داده میشود.
کارخانهها را به دستِ «نااهلان» سپردهاند
آقاجری معتقد است خصوصیسازیِ سریالی کارخانهها و سپردن آن به «نااهلان» یا به عبارت دقیقتر، عدم حمایت از تولید وطنی، آب به آسیاب دشمن یا همان امپریالیسم ریختن است و مصرفکننده داخلی را به پیادهنظام صنایع انبوهِ «دیگران» تبدیل میکند.
او اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی یا به عبارتی سوءبرداشت از این اصل قانونی را اینگونه توصیف میکند: به نام عدم کارآمدی دولت، مشتی انگل اجتماعی را بر سرنوشت اقتصادی ملت حاکم کردند تا بدین گونه چوب حراج به منابع و صنایع ملی بزنند و درنتیجه، یک بیکاری بزرگ ایجاد کردهاند که در طول تاریخ صنعتی کشور کمنظیر است و دو نسل جوان کشور را به نیستی کشیدهاند.
بیشترین آسیب را از سیاستهای تعدیلی، کارگران پروژهای یا همان قراردادموقتیها متحمل میشوند؛ آقاجری در ارتباط با این گروه از کارگران که بیش از 90 درصد بازار نیروی کار را تشکیل میدهند، میگوید: کارگران پروژهای که سازندگان واقعی اقتصاد و صنعت هستند، در باتلاق فقر، بیحقوقی و بیکاری فرورفتهاند و به نظر میرسد راه خروجی ندارند؛ تنها راهکار خروج از این بحران این است که تولید و صنعت برای سیاستگذاران و آنهایی که تصمیمگیرندهاند، ارزشمند شود و به صورت عملی و عینی از تولید ملی حمایت کنند.
راهحل بازگشت به قانون اساسیست
وی در ادامه بحث به یک نمونه کوچک از واردات بیرویه و بیتوجهی به نیروی کارداخلی اشاره میکند: درحالیکه در فروشگاههای بزرگی که زیر نظر شهرداری کار میکنند تکههای کوچک گوشت ماهیِ وارداتی از ژاپن و نروژ و غیره را با نرخ نجومی در تهران میفروشند، مدیران دولتی، های و هوی مبارزه با واردات غیرضروری را سر میدهند. این جماعت بهجای ایجاد ناوگان بزرگ صید، ماهی از ژاپن و نروژ وارد میکنند تا ماهیهای خلیج فارس و دریای عمان به وسیله ناوگان ماهیگیری چینی صید شود.
آقاجری ادامه میدهد: سوال اینجاست که چرا در چین دولت بدون خصوصیسازی با کارآمدی توانست به دومین اقتصاد جهان در همین دنیای نولیبرالی تبدیل شود؛ درحالیکه به جز ذغال سنگ منابع قابل توجه دیگری ندارد، ولی دولتهای پس از جنگ ایران، منابع را به صورت خام و نیمه خام چوب حراج میزنند تا فقط امورات روزمره را بگذرانند؛ تا ایران بهجای توسعه صنعتی، بازارِ مصرفِ جهان سرمایهداری و چین شود.
این فعال کارگری در پایان تاکید میکند: این راهی که میروند، به ترکستان است! برای اصلاح امور، مناسبات نولیبرالی آن هم نسخه ایرانی آن که ملغمهای از سودجویی، استثمار و بیتوجهی به حقوق انسان است، بایستی از ساختار اقتصادی دور ریخته شود و اصل 44 و 45 روزهای اول انقلاب، هرچه سریعتر در ایران کاربردی شود.
-----------------------
دوشنبه ۴ تیر ۱۳۹٧ - ۲۵ ژوئن ۲۰۱٨
تجمع کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه برای دریافت سنوات
به گزارش ایلنا، صبح امروز (دوشنبه، 4 تیر ماه) شماری از کارگران بازنشسته نیشکر هفتتپه با اجتماع مقابل مدیریت این مجتمع، خواستار دریافت مطالبات سنواتی خود شدند.
از قرار معلوم این کارگران بازنشسته که شمارشان به حدود ۳۷۰ نفر میرسید، از آذر ماه تا اسفند ماه سال ۹۶ به مرور بازنشسته شدهاند و بعد از گذشت حدودا سه ماه هنوز نتوانستهاند مطالبات عقب افتاده خود را دریافت کنند.
یکی از کارگران بازنشسته میگوید: بعد از سالها تلاش با سوابق بالای ۲۰ سال توانستیم با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیانآور از این کارخانه بازنشسته شویم اما ظاهرا کارفرما نبود منابع مالی را دلیل پرداخت نشدن سنوات ما عنوان میکند لذا آنها که از ادامه این وضعیت خسته شدهاند؛ تصمیم به برپایی این تجمع گرفتهاند.
-----------------------
تحویل درخواست معلمان برای آزادی محمد حبیبی به مجلس
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته نامهای با امضای 6500 معلم و فعال مدنی به مجلس شورای اسلامی تحویل داده شد.
امضاکنندگان نامه خواستار آزادی محمد حبیبی (فعال صنفی معلمان) شدهاند و از کمیسیون آموزش مجلس و همچنین وزارت آموزش و پرورش خواستهاند به این موضوع رسیدگی شود.
این نامه به کمیسیونهای مختلف مجلس ازجمله کمیسیون آموزش، مقامات مجلس شورای اسلامی و همچنین وزارت آموزش و پرورش تحویل داده شد.
محمد حبیبی در تجمع هفته معلم در تهران بازداشت شد.
-----------------------
تجمع کارگران پارس میل لنگ برای پیگیری معوقات مزدی و دیگر مطالبات
به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران شرکت تولیدی پارس میل لنگ در تاکستان، طی چند روز اخیر تجمعاتی را در محل این شرکت جهت اعتراض و پیگیری وضعیت معوقات مزدی و دیگر مطالباتشان برگزار کردند.
یکی از کارگران به ایلنا گفت: کارگران این شرکت 4 ماه کامل معوقه مزدی دارند. همچنین دو سال (شامل سالهای 95 و 96) میشود که مسئولان شرکت، پاداش بهرهوری (آکورد) کارگران را پرداخت نکردهاند.
وی افزود: مرخصیهایی که کارگران شرکت طی سالهای 93، 94، 95 و 96 استفاده نکردهاند و طبق قانون، میبایستی هزینهاش به کارکنان بازگردانده شود، معوق شده است.
این کارگر درباره وضعیت کارگرانی که در آستانه بازنشستگی قرار دارند، گفت: تعدادی از نیروهای کار (هم قراردادی و هم رسمی) هستند که سابقه کار بالایی دارند و در آستانه بازنشستگی قرار دارند. اینها دو گروه هستند. تعدادی که موعد بازنشستگی آنها در سال گذشته بود و عدهای نیز موعد بازنشستگی آنها در سال جدید است و مجموعا حدود 28 نفر میشوند. متاسفانه سنوات آنها بهدرستی پرداخت نشده و بخشی از آن باقی مانده است.
وی درباره وضعیت حق بیمههای کارگران، اظهار داشت: حق بیمهها نامنظم و بهسختی واریز میشود و مشکلات بسیاری را برای وضعیت درمانی کارگران و خانواده آنها ایجاد کرده است.
این کارگر در پایان، گفت: در این شرکت، حدود 200 نفر کارگر مشغول به کار هستند که مطالبات مختلفی دارند. حتی رانندگانی هستند که صرفا بار حمل میکنند و قراردادی با این شرکت ندارند اما آنها نیز مطالبه دارند.
-----------------------
تجمع معلمان حقالتدریس در اردبیل
معوقاتمان را تا بیارزشتر نشده، پرداخت کنید
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (سوم تیر) جمعی از معلمان حقالتدریسی اردبیل در اعتراض به شرایط معیشتی خود، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
حاضران در تجمع میگویند: وزارت آموزش و پرورش بایستی هرچه زودتر معوقات مزدی معلمان رسمی و حقالتدریس را بپردازد؛ در شرایطی که روز به روز از ارزش نقدینگی و سرمایه مردم کم میشود، تاخیر در پرداخت مطالبات نقدی، به ضرر صددرصدی معلمان است.
یکی دیگر از خواستههای معلمان، افزایش حقوق است؛ یکی از حاضران در تجمع میگوید: با این حقوقی که دریافت میکنیم، قادر به اداره زندگی و رفع مایحتاج اولیه نیستیم و مجبوریم به کار دوم یا سوم روی بیاوریم.
-----------------------
معوقات مزدی کارگران شهرداری لوشان به ماه ششم رسید
مدیریت شهری بجای پرداخت معوقات کارگران پروژههای غیرضروری میسازد
به گزارش خبرنگار ایلنا، «جبار نظامیوند چگینی» در تشریح مشکلات شهرداری لوشان و کارگرانش گفت: مهمترین موضوع در شهرداری لوشان تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان و کارگران است. در حال حاضر کارگران شهرداری لوشان حدود شش ماه مطالبات معوقه دارند که این موضوع آنها را در شرایط سخت مالی قرار داده است.
او با بیان اینکه مدیریت شهری لوشان بهجای حفظ وضعیت موجود، به هزینههای شهر میافزاید، افزود: پروژههایی که هماکنون در شهر لوشان با هزینههای بالا در دست ساخت است؛ غیرضروری است.
عضو شورای شهر لوشان با تاکید بر اینکه شهرداری حدود ۶۰۰ میلیون تومان بابت سنوات پایان کار به چند کارگر که سال پیش بازنشسته شدهاند؛ بدهکار است، افزود: همچنین شهرداری از پرداخت هزینه بازنشستگی حدودا 8 کارگر ناتوان است و این کارگران از چندین ماه قبل معطل ماندهاند.
چگینی در ادامه با بیان اینکه بخش دیگری از مشکلات و چالشهای شهرداری لوشان ریشه در گذشته دارد و امروز این بحران با عدم تعامل اعضای شورای شهر، شهرداری و مسئولان دولتی ادامه دارد، افزود: هماکنون شهرداری لوشان برای جبران بخش زیادی از مشکلات مالی خود پیگیر وصول منابع مالی است که در دورههای گذشته مدیریت شهری به یغما رفته و هماکنون پرونده تخلفات مالی آنها در مراجع قضایی در دست رسیدگی است.
به گفته وی، متعهد نبود پیمانکاران سابق شهرداری از دیگر مشکلاتی است که شهرداری را بسیار متضرر کرده است. وی افزود: مثلا بین سالهای ۸۹ تا ۹۰ برای ساخت ساختمان جدید شهرداری ۲۳میلیارد ریال با یکی از پیمانکاران قرارداد بسته شده که این پیمانکار با دریافت یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان فقط ۲۵۰ میلیون تومان در ساخت این پروژه هزینه کرده و از مابقی پولها خبری نیست.
او با تاکید بر اینکه تسریع در رسیدگی به پرونده تخلفات مالی شهرداری لوشان میتواند کارگشا باشد، در پایان گفت: نمونه این تخلفات مالی در شهرداری لوشان بسیار است که در حال حاضر با مراجع قضایی پیگیر وصول این منابع مالی از متخلفان هستند.
-----------------------
تاخیر در پرداخت حقوقِ کارکنان رسمیِ شرکت ملی حفاری
به گزارش خبرنگار ایلنا، پرداخت حقوق خردادماه کارکنان رسمی شرکت ملی حفاری ایران به تعویق افتاد.
کارکنان رسمی این شرکت میگویند: ماه پیش نیز حقوق را با چند روز تاخیر دریافت کردیم و نگرانیم که این تاخیر در درازمدت به یک رویه عادی تبدیل شود. به این ترتیب در برنامهریزیهای مالی و پرداخت اقساط وام بانک به مشکل برخواهیم خورد.
این کارکنان میگویند: به احتمال زیاد تا هفته آینده حقوق و مزایای مزدی پرداخت میشود.
روابط عمومی شرکت حفاری شمال در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا که چه زمانی قرار است حقوق کارکنان رسمی پرداخت شود، از ارائه زمان دقیق خودداری کرد.
بسیاری از شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت، حقوق و مزایای مزدی پرسنل خود را قبل از پایان خرداد، پرداخت کردهاند.
-----------------------
۶۳ کارگر فولاد میانه بیکار شدند
کارفرما: اتمام قرارداد دلیل بیکاری بوده است
مهرداد ناجی (مدیرعامل شرکت فولاد میانه) به خبرنگار ایلنا گفت: ۶۳ کارگر شاغل در ساخت فاز ۲ فولاد میانه به علت اتمام قرارداد با شرکت پیمانی و خصولتی بیکار شدند.
وی ادامه داد: این کارگران از بومیان شهرستان میانه بودند که دو تا پنج سال در این شرکت مشغول به کار بودهاند. اکثریت این کارگران روزمزد بودند و تعداد محدودی از این کارگران که ماهر بودند به پروژههای دیگر منتقل شدند. این ۶۳ کارگر نیمهماهر محسوب میشدند.
این درحالیست که یکی از کارگران این شرکت در تماس با ایلنا گفت: مسئولان کارخانه هفته گذشته با ۱۶ نفر تسویه حساب کردند و روز پنجشنبه نیز لیست تسویه ۴۷ نفر را در اختیار کارگران قرار دادند و گفتهاند طی روزهای آینده با عدهای دیگر نیز تسویه خواهد شد.
وی ادامه داد: ما در فاز احیاء مشغول به کار بودهایم و گرد و خاک آن را خوردهایم تا فاز دوم سرپا نگه داشته شود.
این کارگر با بیان اینکه پرسنل با پیمانکاران قرارداد داشتند و در طول یک سال اخیر در بخش تولید فعالیت میکردند، افزود: درحالی که شهرستان رتبه اول بیکاری استان را به خود اختصاص داده است، اخراج کارگران چندان خوشایند نیست و ۵۹ نفر از ۶۳ نفری که با آنان تسویه شده، بومی هستند.
وی در پایان یادآور شد: برای این کارخانه ۲۵۰ نفر ظرفیت استخدام قرار داده بودند، اما به علت تاخیرهای پی در پی در نهایت ۱۵۰ نفر در کارخانه مشغول فعالیت شدند و مابقی افراد به استخدام نهادهای دیگری درآمده بودند، حال نیروهای سابق در کنار نیروهای جدید ۲۵۰ نفر میشوند اما ما را از کار بیکار میکنند.
-----------------------
مرگ کارگر کارخانه سیمان مهریز بر اثر حادثه کار
به گزارش ایلنا، عباسعلی دهقانیزاده (رئیس اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی مهریز) با اشاره به اینکه متوفی ۳۴ ساله و ۲ فرزند دارد، افزود: دیروز (یکشنبه) پس از وقوع این حادثه بلافاصله امدادگران مرکز فوریتهای پزشکی به محل اعزام شدند ولی مصدوم به خاطر شدت جراحت قبل از رسیدن به بیمارستان جان باخت.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲ مورد و سال گذشته نیز همین تعداد حادثه در واحدهای تولیدی و صنعتی مهریز منجر به فوت کارگران شد.
در کارخانه سیمان مهریز که فعالیت خود را از سال ۱۳۸۵ آغاز کرد، روزانه افزون بر چهار هزار تن سیمان تولید میشود که بخشی از نیاز داخلی را تامین میکند و مقداری هم به خارج صادر میشود.
مهریز ۱۲۰ واحد تولیدی و صنعتی فعال با چهار هزار کارگر دارد و مرکز این شهرستان ۵۰ هزار نفری در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
-----------------------
یکشنبه ۳ تیر ۱۳۹٧ - ۲۴ ژوئن ۲۰۱٨
تجمع اعضای تعاونی مسکن کارگران شرکت برق تهران/بلاتکلیفی ۲۰ هزار نفر
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعضای تعاونی مسکن کارگران شرکت برق تهران از ساعت ۱۰ صبح امروز مقابل دادگاه کیفری شماره ۱ در خیابان خیام تجمع کردهاند.
جمعی از آنها که مقابل دادگاه حضور دارند، در مورد دلایل اعتراض خود، گفتند: با وجود اینکه سالها از موعد تحویل آپارتمانها میگذرد اما تکلیف بیش از ۲۰ هزار نفر از کارگران و افرادی که به صورت آزاد و البته غیرقانونی آنها را خریدهاند، مشخص نیست.
کارگران معترض افزودند: چندین نفر از کسانی که عضو هیات مدیره این تعاونی بودهاند در سالهای گذشته به اتهام شرکت در کلاهبرداری، جعل و انتقال مال به غیر بازداشت شدهاند. البته دو نفر از متهمان هماکنون با قید وثیقه از زندان بیرون آمدهاند. ما به این مسئله اعتراض داریم چراکه متهمان اهتمامی نسبت به تحویل آپارتمانها به خرج ندادهاند.
اعضای تعاونی مسکن کارگران شرکت برق تهران در سالهای گذشته تجمعات متعددی مقابل دادگاه و مجلس شورای اسلامی برگزار کردهاند به امید اینکه مشکلاتشان برطرف شود.
یک نفر از معترضان افزود: بسیاری از کسانی که از این تعاونی آپارتمان خریدهاند درآمد چندانی ندارند. خیلی از آنها در خیابان دستفروشی میکنند، مثلا سبزی میفروشند و مستاجر هستند یا پس از بازنشستگی به مسافرکشی روی آوردهاند؛ آنها چه گناهی کردهاند که باید سالها معطل شوند و زجر خانه به دوشی را بکشند.
معترضان طوماری نیز تهیه کردهاند که متن آن به شرح زیر است:
مستحضر هستید حدود ۲۷ سال از تشکیل تعاونی کارکنان برق تهران میگذرد که حدودا از سال ۸۵ تعاونی فوق به لحاظ انحرافاتی که هیئت مدیره وقت (متهمان امروز) در نتیجه زیادهفروشیها، جعل اسناد و کارتهای عضویت و رواج بازار خرید و فروش – دخالت افراد بیرونی و وابستگان غیرمسئول تعاونی و اخلال در انجام قوانین و مقررات بخش تعاون و اساسنامه تعاونی عملا کار واگذاری زمینها مسکوت ماند که متعاقب آن منجر به دستگیری عوامل شبکه کلاهبرداری گردید اما اعضای شاکی همچنان در انتظار محاکمه متهمان هستند که نه تنها هنوز با وجود حجم سنگین کلاهبرداری متهمان و مشخص بودن جرائم آنان طبق کیفرخواست هیچ رای محکومیتی صادر نگردیده بلکه وثیقههای ۲۰۰ الی ۱۵۰ میلیارد تومانی آنها به هیئت میلیارد تومان رساندهاند و آنها هم آزادانه دارند به ریش اعضای دربند و سرگردان میخندند و تنها حدود شش سال پیش در زمان آقای مدیر .... با دعوت ۱۲۰ نفر به وسیله پیامک قول دادند که تا آبانماه سال ۹۲ زمینهای ۲۳ هزار نفر را تحویل خواهند داد اما در حال حاضر آنچه که را مدنظر اعضای تعاونی خصوصا بعد از انتخابات اردیبهشت ۹۵ هیئت مدیره تعاونی هست انتشار عبارات ضد و نقیض و بازار داغ نهادهای قضایی و اجرایی گفته میشود که واقعا در شرایط همسویی همه دستگاهها و تعاونی با یکدیگر فشارهای روحی و روانی اعضا و خانوادههایشان را دوچندان نموده است که عامل آن هم طی این مدت ۲۷ سالهای که به اعضا گذشته است سکوت طولانی دادگاه کیفری و تعاونی و عدم پاسخگویی مدلل و عدم شفافسازی است که گویی وظیفهای جز این ندارند که امیدداریم دادگاه محترم و قضات دلسوز با حفظ حرمت از باب تکریم ارباب رجوع نسبت به پاسخ سوالات و خواستههای اعضای مالباخته که ذیلا خواهد آمد جامه عمل بپوشند.
۱. با توجه به اینکه شکایت اعضای تعاونی برق به صورت انفرادی از تعاونی فوق به منزله شکایت از هیئت مدیرههای قبلی بوده و جرائم و تخلفات و زیادهفروشیها و اعمال خلاف قوانین و اساسنامه و رواج سوداگریهای غیرقانونی و جعل اسناد و وارد کردن پای دلالان و وابستگانشان به تعاونی بر آن دادگاه محترم و سایر دستگاهها پوشیده نیست بنابراین چه دلیلی صدور احکام محکومیت متهمان مشمول مرور زمان گردیده.
۲. با توجه به اینکه اسناد جعلی و غیرجعلی هم در پرونده شاکیان و هم در بانک اطلاعاتی و سیستم رایانهای تعاونی برق قرار دارد آیا واقعا این توصیه دادگاه محترم به هیئت مدیره هست که باید با ثبت نام جامع اینترنتی اقدام به تفکیک اسناد جعل از اسناد غیرجعل نمایند که از این رهگذر هیئت مدیره تعاونی پروندههای دارای نواقص اسنادی را جزء اسناد جعلی قلمداد مینمایند.
۳. نظر به اینکه هیئت مدیره تعاونی واگذاری زمینهای اعضای دارای مدرک واقعی را منوط به کسب اجازه از دادگاه محترم کیفری میدانند لذا شایسته است به دادگاه محترم مراتب و چگونگی زمینهای آن دسته از اعضا که مشکلی ندارند را جهت واگذاری کتبا اعلام نمایند.
۴. نظر به اینکه اغلب اعضای محترم تعاونی برق اغلب بازنشسته و سالمند هستند در عمر جوانی درآمدهای ناچیز خود را در کف اخلاص برای خرید زمینی که سرپناهی داشته باشند به حساب تعاونی واریز کردهاند لذا امیدوارانه در انتظار صدور و ابلاغ حکم تحویل زمین به متهمان هستند و شاید به حق خود برسند. امید میرود دادگاه محترم با متهمان و افراد بیرونی که جرم آنان محرز و مشخص گردیده با شدت و قدرت عمل نمایند نه با مماشاتی که قطعا با در نظر گرفتن اوضاع و احوال اعضای از کار افتاده و زحمات خانواده آنان زیبنده دادگاه کیفری نیست.
۵. در خاتمه خواست اعضا از محاکمه متهمان وسودجویانی که هر کدام با جعل اسناد به تعداد بسیاری از مردم این سرزمین و آن هم در حکومت جمهوری اسلامی که به جای زمین گنجشک را در هوا فروختهاند زندان ابد و محرومیت از فعالیتهای اجتماعی نیست بلکه محکومیت آنان میباید به تهیه و خرید زمین و تحویل به اعضایی باشد که خودشان کلاهبرداری کردهاند.
-----------------------
تجمع کارگران پیمانی فضای سبز شهرداری منطقه 11 کرج به دلیل معوقات مزدی
شهرداری: امروز دو ماه معوقه پرداخت میشود
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته کارگران فضای سبز منطقه 11 شهرداری کرج بهدلیل عدم دریافت سهماه از حقوق خود مقابل ساختمان شهرداری مرکزی کرج تجمع کردند.
در همین رابطه، مرتضی جبهداری (مسئول روابط عمومی شهرداری منطقه 11 کرج) به ایلنا گفت: کارگران مورد بحث، نه طرف قرارداد با شهرداری بلکه پیمانکار هستند. طبق قرارداد، پیمانکار موظف به تامین مالی دو ماه حقوق کارکنان طرف قرارداد خود است. به علاوه، روال کار اینگونه است که پیمانکار موظف به ارائه صورت وضعیت اقداماتش به مسئولان مربوطه در شهرداری است.
مسئول روابط عمومی شهرداری منطقه 11، اظهار داشت: با توجه به اینکه پیمانکار صورت وضعیت فروردین و اردیبهشت را تاکنون ارائه نکرده، از شهرداری هم هزینهای دریافت نکرده است. معمولا پروسه ارائه صورت وضعیت یکهفته به طول میانجامد. از این بابت، خود شهرداری راسا و بهصورت علیالحساب، امروز اقدام به پرداخت معوقات مزدی فروردین و اردیبهشت کارگران مذکور میکند. در رابطه با ماه خرداد نیز، ابتدا باید مشکلات دوماه قبل آن را رفع و رجوع کند تا بتوان درباره خرداد کاری کرد.
وی افزود: البته جدا از معوقات مزدی، سختی و فشار کار ازجمله دیگر مشکلاتیست که کارگران به آن مبتلا هستند و اینکه پیمانکار به اشکال مختلف، از میزان تعیین شده دستمزد میکاهد.
جبهداری در پایان، تاکید کرد: البته تعلل در ارائه صورت وضعیت و تامین حقوق کارگران موجب جریمه شدن پیمانکار خواهد شد چراکه چنین اقداماتی، مشکلاتی را در پیشبرد اهداف تعیینشده کار ایجاد میکند.
-----------------------
تجمع معلمان حقالتدریس مقابل مجلس/«تعیین تکلیف» خواسته اصلی معترضان است
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (سوم تیرماه) جمعی از معلمان حقالتدریس مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
خواسته اصلی آنها در مرحله اول، تعیین تکلیف استخدامی و تصویب هرچه سریعتر طرح یک فوریتی الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی از سوی نمایندگان مجلس است.
به گفته یکی از معترضان، تصویب این طرح مدتهاست که به درازا کشیده و بلاتکلیفی ما حقالتدریسیها همچنان ادامه دارد.
خواسته دیگر معترضان، به سامان شدن واریز دستمزدها و پرداخت معوقات مزدیست. آنها میگویند باید مدتها منتظر بمانیم تا وزارتخانه برای پرداخت مطالبات مزدی ما اقدام کند.
این چندمین بار است که معلمان حقالتدریس دست به تجمع اعتراضی میزنند و خواستار روشن شدن وضعیت استخدامی خود میشوند.
-----------------------
تمامی کارگران «کیان کرد» به بیمه بیکاری معرفی شدند
یکی از کارگران شرکت «کیان کرد» در گفتو گو با خبرنگار ایلنا، با اعلام خبر تعطیلی موقت این شرکت گفت: جمعه ( اول تیرماه) با تمامی کارگران این شرکت تماس گرفته و به آنها گفته شد از روز شنبه به بیمه بیکاری مراجع کنند.
این فعال کارگری ادامه داد: تمامی کارگران این شرکت بهصورت میانگین دارای ۷ ماه مطالبات مزدی و ۳ سال عیدی پرداخت نشده، از این شرکت هستند. حق بیمه کارگران هم تنها در حدی پرداخت شده است که دفترچه بیمه کارگران تمدید شود. شرکت هنوز به خاطر حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی بدهکار است. ما بارها برای معوقات مزدیمان تجمع و با فرماندار صحبت کردهایم.
وی گفت: تنها ۳۰ نفر از نیروی حراست برای نگهبانی از شرکت و دستگاهها در شرکت ماندهاند و باقی کارگران به بیمه بیکاری معرفی شدهاند.
وی ادامه داد: ابتدای سال به ما گفتند یک ماه شرکت تعطیل است تا تکلیف آن مشخص شود. بعد از یک ماه در روز جمعه با ما تماس گرفتند و گفتند شرکت برای همیشه تعطیل است.
غلامرضا کارگر (رئیس اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی ملایر) نیز با تایید معرفی کارگران به بیمه بیکاری گفت: در حال حاضر این امر به صورت موقت صورت گرفته است تا مشکلات کارگران رفع شود.
-----------------------
مطالبات کارگران دوچرخهسازی قوچان ۲ ونیم میلیارد تومان است/الویت پرداخت حقوق کارگران است
به گزارش ایلنا، سیدحسن حسینی (رئیس دادگستری قوچان) روز گذشته در یک نشست خبری درباره پیگیری مشکلات دوچرخهسازی قوچان و کارگرانش گفت؛ میزان بدهی این واحد تولیدکننده انواع دوچرخه حدود ۸۰ میلیارد تومان است که دو نیم میلیارد تومان آن متعلق به کارگران است.
او افزود: دوچرخهسازی قوچان سالها بدون فعالیت تعطیل بوده و کارگران آن پس از مدتها بهدلیل عدم دریافت بدهی خود به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شکایت میکنند.
به گفته وی؛ پس از شکایت کارگران بیش از ۱۰۰ فقره پرونده در هیأت تخلفات اداره کار تشکیل میشود که درنهایت رأی توسط این هیأت صادر و طبق قانون و اجرای احکام مدنی دادگستری موظف بهاجرای احکام شد.
رئیس دادگستری قوچان اولویت را احقاق حقوق کارگرانی دانست که برای آنها رأی قطعی صادر شده و در ادامه خاطرنشان کرد: پس از شکایت کارگران تعدادی از اموال شرکت مورد توقیف قرار گرفت.
حسینی با یادآوری این موضوع که کار به مزایده اموال کشیده شد و سعی بر توقیف قطعات یا لوازمی بود که در صورت راهاندازی مجدد کارخانه مشکلی بهوجود نیاید، تصریح کرد:
روز مزایده نیز توسط فردی؛ خریداری اموال صورت گرفت که از ناحیه کارخانه بود و هیچ قطعهای از تجهیزات و تولیدات بهخارج کارخانه نرفت تا واحد تولیدی متضرر شود.
وی با بیان اینکه نگرانیهایی در زمینه وامهای دریافتی این واحد وجود دارد که شاید در جای دیگر هزینه شده، البته شرط اعطای تسهیلات راهاندازی کامل کارخانه است و دادگستری با وجود همه شبهات ایجاد شده، مانع فعالیت نیست.
رئیس دادگستری قوچان با تأکید بر اینکه پلمب این کارخانه تعطیل شده تنها برای جلوگیری از حیفومیل اموال بوده است، گفت: بخشی از اموال برای احقاق حقوق کارگران توقیف شد که وقتی حقوق کارگران گرفته شد، رفع پلمب صورت گرفت.
حسینی با بیان اینکه طی بررسیهای انجام شده این کارخانه قریب به ۸۰ میلیارد تومان بدهی دارد، تصریح کرد: پاسخ استعلامات انجام شده درباره بدهیهای این کارخانه بهخریداران اعلام شد که این موضوع موجب میشود، خریداران تمایلی برای خرید پیدا نکنند.
-----------------------
نماینده کارگران کنتورسازی ایران اخراج شد/کارفرما: این فرد با اتمام قرارداد بیکار شده است
کارگران کارخانه کنتورسازی ایران در شهرستان البرز با اعلام به خبرنگار ایلنا گفتند: «محمدجواد بابایی» از کارگران قراردادی و از اعضای شورای اسلامی کار کارخانه کنتورسازی از سه روز پیش تاکنون اجازه حضور در این واحد تولیدی را نداشته است.
به گفته این کارگران، کارفرما در این سه روز از حضور این کارگر در محل کار جلوگیری کرده است. این کارگر در سه سال گذشته در نهاد صنفی کارگران کارخانه کنتورسازی ایران عضویت داشته است.
همکاران این فعال کارگری میگویند که کارفرما به بهانه عدم نیاز در روز اول تیرماه؛ این کارگر را بیکار کرده است.
کارگران در توضیح مخالفت خود با تعدیل این کارگر میگویند: آقای بابایی با ۲۲ سال سابق کار مدتها پیش از سوی کارگران کنتورسازی ایران مسئول پیگیری مطالبات صنفی کارگران بود. بخش زیادی از مطالبات کارگران این کارخانه مربوط به تعویق ۱۳ماه حقوق و بیکاری تعداد زیادی از کارگران بوده است.
کشاورز (سرپرست کل شرکت کنتورسازی ایران) با تایید این خبر به ایلنا گفت: آقای «محمدجواد بابایی» از نیروهای قرادادی کارخانه است که اخیرا با اتمام قرارداد خود بیکار شده است.
او با بیان اینکه این اقدام هیچ ربطی به وظیفه شورایی وی در کارخانه ندارد، افزود: عملکرد ایشان در حوزه کار رضایتبخش نبود و با مسائلی که در شرکت بوجود آورده بود، ناچارشدیم همزمان با اتمام قرارداد وی را اخراج کنیم.
یک فعال کارگری در قزوین نیز به ایلنا اظهار داشت: تا زمانی که اعتبارنامه نماینده کارگران در درون واحدهای صنفی اعتبار دارد کارفرما در صورت اتمام مدت قرارداد کاری وی، نمیتواند او را از کار اخراج کند.
عیدعلی کریمی با بیان اینکه نمایندگان کارگران قاعدتا باید قادر باشند با خیال راحت از حقوق کارگران دفاع کنند و نگران امنیت شغلی خود نباشند، تصریح کرد: حتی اگر کارفرما با استناد به اتمام قرارداد کارگر بخواهد او را به علت همسو نبودن با خود اخراج کند، نماینده کارگر میتواند به اداره کار شکایت کند و در صورتی که تاریخ اعتبار نامه وی منقضی نشده باشد، ادارات کار ملزم هستند که رای را به نفع وی صادر کنند.
دبیر خانه کارگر قزوین با بیان اینکه نماینده کارگر منصوب کارفرما نیست که با برخورد سلیقگی وی مواجه شود، تصریح کرد: ماده ۱۶ آییننامه چگونگی انتخاب، عملکرد، حدود و وظایف و اختیارات نمایندگان کارگران در کارگاهها شرایط لغو اعتبار نامه نمایندگان کارگران را تشریح کرده است.
-----------------------
غرق شدن کارگر سد کانی سیو پیرانشهر حین انجام کار
به گزارش ایلنا، یکی از کارگران شاغل در سدکانی سیو پیرانشهر در استان آذربایجان غربی حین انجام کار در سد سقوط کرد و جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، این کارگر که «احمدی» نام دارد، درحالیکه در محل خروجی یکی از تونلهای هدایت آب سد کانی سیو مشغول کار بوده، در آب سقوط کرده و غرق شده است.
تیمهای مختلف امدادی عصر روز جمعه حوالی ساعت ۴ عصر همزمان با وقوع این حادثه در حال جست و جوی جسد این غریق میشوند، ولی پس از گذشت حدودا دو تا سه ساعت با کمک همکاران وی در خروجی یکی از تونلهای در حال ساخت فرعی سد، جسد این کارگر از آب گرفته میشود.
از قرار معلوم کارگر متوفی ساکن روستای «کانی_اشکوت» از توابع بخش مرکزی پیرانشهر است.
-----------------------
انتشار گاز سمی در دکل نفتی منطقه لالی/دو کارگر مصدوم شدند
به گزارش ایلنا، در حادثه متصاعد شدن بوی شدید گاز که در ساعت ۰۲:۰۲ دقیقه بامداد امروز (سوم تیر) در دکل نفتی ۴۱ – چاه ۱۵ عنبر شهرستان لالی رخ داد، دو نفر مصدوم شدند.
در پی این حادثه، یکی از مصدومان که دچار مصدومیت جزئی شده بود، در محل دکل حفاری، به صورت سرپایی درمان و در درمانگاه مستقر در این مکان بستری شد. مصدوم دیگر که یک مرد ۴۰ ساله بود به بیمارستان نفت مسجدسلیمان انتقال یافت.
-----------------------
شنبه ۲ تیر ۱۳۹٧ - ۲۳ ژوئن ۲۰۱٨
تجمع اعضای تعاونی مسکن شرکت واحد مقابل شهرداری و شورای شهر/پنج سال است منتظر سرپناهیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (دوم تیرماه) حدود ۵۰ نفر از کارگران خریدار آپارتمان در پروژههای سپیدار ۲ و ۳ (متعلق به شرکت تعاونی مسکن شرکت واحد اتوبوسرانی) مقابل شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران تجمع کردند.
این چندمین بار در هفتههای اخیر است که این کارگران در اعتراض به خلف وعدهها در دریافت مسکن تجمع اعتراضی برگزار میکنند. آنها سه شنبه هفته گذشته نیز به نشانه اعتراض تجمع کردند.
حاضران در تجمع میگویند: بیش از پنج سال است که دویست و هفتاد خانوار منتظر دریافت واحدهای مسکونی هستیم ولی هیچ پاسخ روشنی به ما نمیدهند. معلوم نیست پس از سالها انتظار چه زمانی قرار است صاحبِ یک سرپناه شویم.
به گفتهی یکی از رانندگان حاضر در تجمع، در روزهای اخیر بازهم شرکت تعاونی مسکن شرکت واحد مبالغی را برای تکمیل آپارتمانها مطالبه کردهاست که این مطالبه، خارج از قرارداد و وعدههای قبلیست.
اعضای هیات مدیره تعاونی مسکن پرسنل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، دلیل تعویقهای مکرر در تحویل آپارتمانها را بدعهدی پیمانکار اول پروژه عنوان میکنند و تاکید دارند که در این زمینه هیچ قصوری نداشتهاند. در غیر این صورت دستگاه قضایی کشور بدون هیچ تسامحی آنها را مقصر اعلام میکرد و رای به محکومیتشان میداد.
هماکنون پیمانکار اول پروژههای سپیدار ۲ و ۳ با شکایت این تعاونی مسکن و رای دادگاه مسئول رسیدگی به پرونده در زندان و پیمانکار جدید مشغول تکمیل پروژه است اما زمان تحویل آپارتمانها همچنان مشخص نیست.
-----------------------
تجمع کارگران بیکارشده فاز 19 پارس جنوبی
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز چهارمین روزی است که کارگران بیکارشده فاز 19 پارس جنوبی مقابل پالایشگاه تجمع کردهاند.
این کارگران که تعداد آنها حدود بیست نفر است، پیش از این در بخش نگهبانی و حراست مشغول به کار بودند ولی با شروع بهرهبرداری پالایشگاه دهم بیکار شدهاند.
این کارگران میگویند: با اتمام پروژه و بهرهبرداری از پالایشگاه بیکار شدیم ولی مسئولان وعده دادند که ما را به سرکار بازمیگردانند که این وعدهها محقق نشد. ما که سالها در این فاز پارس جنوبی کار کردهایم درست نیست که به بهانه اتمام پروژه بیکار شویم و نتوانیم چرخ زندگیمان را بگردانیم.
یکی دیگر از این کارگران که بومی کنگان است، میگوید: چهار روز است که مقابل پالایشگاه جمع شدهایم. با توجه به نابودی مشاغل محلی در منطقه مانند کشاورزی و صیادی به دلیل حضور صنعت؛ تنها مسیر درآمدی مردم منطقه، پالایشگاههای پارس جنوبی هستند که این مسیر نیز روز به روز برای بومیان مسدودتر میشود.
او ادامه میدهد: بهتر است مسئولان فکری به حال بومیهای بیکار شده بکنند چون اگر در پروژهها به کارگرفته نشویم، هیچ راهی برای امرار معاش در منطقه نداریم.
پیش از این با پیگیریهای سکینه الماسی (نماینده مجلس) و وعدههای مدیرعامل منطقه ویژه قرار شده بود این نیروهای حراستی به صورت قرارداد موقت جذب شوند که از قرار معلوم این وعدهها به سرانجام نرسیده و این کارگران دوباره بیکار شدهاند.
فاز 19 پارس جنوب یدر شهرستان کنگان واقع است.
-----------------------
انتقاد کارگران مس درهزار از حداقل دستمزد دریافتی
از پس مخارج زندگی برنمیآییم
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران معدن درهزار که هفته گذشته در انتقاد به دستمزد حداقلی و نداشتن امنیت شغلی سه روز در مقابل این واحد معدنی دست به اعتراض صنفی زده بودند، در خصوص مطالبات خود میگویند: هر یک از کارگران با سوابق کاری بالا در سختترین شرایط و آلایندگی مشغول کار هستند اما حداقل حقوق دریافتی کفاف مخارج زندگی کارگران را نمیدهد.
یکی از کارگران معدن درهزار در خصوص مشکلات خود و همکارانش گفت: قرار بود براساس وعده برخی مسئولان باتوجه به آلایندگی معدن و سختی کار در وضعیت شغلی ما کارگران قراردادی تغییراتی ایجاد شود اما علارغم وعدههای داده شد هنوز هیچ تغییری در وضعیت شغلی ما ایجاد نشده است.
وی افزود: علاوه بر اینکه تبدیل وضعیت نشدهایم همچنان با حقوق ناچیزی که هیچ مزایایی هم شامل حال ما نمیشود؛ آنهم با پرداختی که گاه با تاخیر مواجه است، کار در معدن را ادامه میدهیم.
این کارگر گفت: طی هفته گذشته سه روز دست به اعتراض صنفی زده بودیم. روز چهارشنبه که آخرین روز از اعتراض ما کارگران معدن درهزار بود با اعتماد به وعدههای مسئولان معدن مبنی بر تغییر در وضعیت شغلیمان موقتا به اعتراض صنفی خود خاتمه دادیم.
محمدحسین شاه رحمانی (مجری پروژه معدن مس درهزار) درباره وضعیت مطالبات کارگران معدن مس درهزار گفت: براساس قرارداد پیمانکاری هیچگونه تعهدی برای تبدیل وضعیت این کارگران به پیمانی وجود ندارد.
وی گفت: با پیگیریهای انجام گرفته شده تلاش داریم مزایایی را برای کارگران برقرار سازیم.
معدن مس درهزار با بیش از یکصد کارگر در ۶۰ کیلومتری شمال سیرجان قرار دارد.
-----------------------
جمعه ١ تیر ۱۳۹٧ - ۲۲ ژوئن ۲۰۱٨
تجمع کارگران کشت و صنعت شمال مقابل استانداری مازندران
کارفرما: کارگران تعدیل شده هیچ مطالبه مزدی ندارند
به گزارش خبرنگار ایلنا، علت اعتراض کارگران، تعدیل چند نفر از کارگران مجتمع کشت و صنعت شمال در اوایل فروردین ماه جاری است درحالیکه آنها خواستار بازگشت به کار و پرداخت معوقات حقوقی خود هستند.
این کارگران که تاکنون چندین بار اقدام اعتراضی در مقابل کارخانه و نهادهای مرتبط دولتی در استان مازندران انجام دادهاند، گفتند: متاسفانه تا این لحظه هیچ پاسخی از سوی مسئولان و کارفرما به خواستههایمان نگرفتهایم.
از قرار معلوم کارفرما برای کم کردن هزینههای کارخانه به بهانه عدم نیاز اقدام به تعدیل این ۵۰ نفر کرده است.
به گفته یکی از معترضان، بعد از گذشت سه ماه هنوز مقرری بیمه بیکاری آنها برقرار نشده است. همچنین از وعدههایی که در اجتماعات قبلی برخی مسئولان برای پیگیری وضعیت شغلی داده شده هنوز خبری نیست.
به گفته وی برخی همکارانمان با سوابق ۲۰ سال در آستانه بازنشستگی با مشاغل سخت و زیانآور بودند که کارفرما به بهانه خاتمه قرارداد همه آنها را یکجا بیکار کرد.
ابوالحسن خلیلی (یکی از مدیران مجتمع کارخانجات روغن نباتی کشت و صنعت شمال) در گفتگو با ایلنا، گفت: رکود اقتصادی 4سال اخیر که با عدم همراهی دولت در زمینه هزینهها و فروش با در نظر گرفتن اینکه روغن یک کالای اساسی است و دولت در تمام مسائل آن حضور دارد، شرایط سختی را برای تولید بههمراه داشته است. نوسانات اقتصادی چندماه پایانی سال 96 نیز وضعیت بد مذکور را تشدید کرده است. از همین روی، ما با توجه به تغییر ساختاری که داشتیم، مجبور به تعدیل نیرو شدیم.
وی افزود: با توجه به تغییر ساختار رخداده، کارگران نیز به این وضعیت معترض شدهاند. با این حال، کارگران تعدیل شده هیچگونه مطالبه مزدیای ندارند. دستمزد، عیدی، پاداش و مزایای سال 96 این کارگران پرداخت شده است. در طول سهماه اخیر در سال 97 نیز، دستمزدهای آنها بهطور کامل پرداخت شده است.
خلیلی تصریح کرد: اعتراض کارگران بهخاطر از دست شغلشان است. این حق را ما نیز برای آنها محترم میشماریم. با این حال، فعالیت این واحد صنعتی براساس تعداد نیازی که به پرسنل دارد؛ تنظیم میشود.
وی در پایان گفت: طبق توافقاتی که با مسئولان استانی و اداره کار صورت گرفته، قرار بر این شد که یک قرارداد کار سهماهه با نیروهای تعدیل شده در سه ماه ابتدای سال 97 داشته باشیم که این اقدام از سوی ما انجام شد. بعد از آن، بیمه بیکاری به آنها پرداخت خواهد شد و این امر برعهده مسئولان اداره کار است اما هنوز استارت آن نخورده است.
-----------------------
بازداشتیهای گروه ملی فولاد اهواز آزاد شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، در آخرین ساعات شب گذشته (سی و یکم خرداد)، پنج کارگر بازداشتی فولاد اهواز آزاد شدند.
بیست و یکم خرداد تعدادی از کارگران گروه ملی فولاد اهواز بازداشت شدند که بیشتر آنها در روزهای بعد از بازداشت، آزاد شدند. در نهایت نامه آزادی پنج کارگر در آخرین ساعات پنج شنبه شب صادر شد.
اسامی کارگرانی که دیشب آزاد شدند:
۱- کریم سیاحی
۲- محمد فلاحی
۳- سجاد حسین پور
۴- عبدالرحمن ساکی
۵- جواد اسکندری
کارگران گروه ملی فولاد اهواز در پی تجمعات خرداد ماه بازداشت شدند. مهمترین خواسته کارگران این واحد صنعتی، پرداخت معوقات مزدی و تهیه مواد خام برای ادامهی تولید است.