افق روشن
www.ofros.com

اخبار دولتی: روزگار سیاه کارگران درایران (تیر)


خبرگزاری کار ایران                                                                                            دوشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۸ - ۲۲ ژولای ۲۰۱۹


تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات راه دور شیراز مقابل وزارت صمت

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۳۰۰ نفر از بازنشستگان شرکت مخابرات راه دور شیراز صبح امروز، دوشنبه (۳۱ تیر) با حضور در مقابل وزارت صمت در خیابان سمیه، نسبت به عدم دریافت مطالبات ایام اشتغال اعتراض کردند.
بازنشستگان اظهار داشتند: مسئولان هیات حمایت از صنایع بیش از ۱۲ سال است که مطالبات ایام اشتغال حدود ۱۲۰۰ بازنشسته را پرداخت نمی‌کنند و در پاسخ به ما می‌گویند: مشکلات اقتصادی مانع از این کار شده است.
آنها افزودند: کارخانه مخابرات راه دور شیراز سال ۸۵ تعطیل شد و از آن زمان هم در رابطه با احیای آن و هم در رابطه با پرداختِ مطالبات کارگران بازنشسته مرتب وعده داده شد.
به گفته بازنشستگان، هر کدام از آنها حدود ۵ تا ۷۰ میلیون تومان طلب دارند که بیشتر حجم مطالبات آنها به مزایای مزدی‌شان برمی‌گردد.
آنها با بیان اینکه کل طلب آنها بدون احتساب خسارت تاخیر و تادیه حدود ۳۵ میلیارد تومان است، گفت: اگر به بازنشسته‌ای که ۵ میلیون تومان در سال ۸۵ طلب داشت، این پول پرداخت می‌شد، می‌توانست برای خانه خود وسیله‌ای تهیه کند اما حالا با ۵ میلیون تومان، نمی‌توان یک خودروی بی‌کیفیت خرید.
از قرار معلوم نمایندگان کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیراز با کلاهدوزان (معاون دفتر وزارتی و بازرس ویژه وزیر صمت) و دیگر اعضای وزارتخانه جلسه‌ای تشکیل داده‌اند.

---------------

بحران اقتصادی گلوی کارگران را می‌فشارد/ از هفت‌تپه‌ای‌ها حمایت می‌کنیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی انجمن صنفی کارگران ساختمانی بیانیه‌ای مشترک صادر کردند و در آن از کارگران هفت‌تپه حمایت نمودند.
در این بیانیه که توسط انجمن‌های صنفی مریوان، کامیاران، سقز، بانه و دیواندره امضا شده، آمده است: این کارگران به زندگی زیر خط فقر و شرایط سخت معیشتی و از دست رفتن اموالشان تحت عنوان خصوصی‌سازی دست به اعتراض زدند.
آنها در ادامه اعلام کردند: بحران اقتصادی موجود گلوی زندگی کارگران و خانواده‌هایشان را روز به روز بیشتر می‌فشارد و کارگران را با انواع تهدیدات از جمله اخراج، دستمزدهای معوقه، دستمزد پایین‌تر از خط فقر و بیکاری مواجه می‌کند در حالی که کارگران مسئول به وجود آمدن هیچکدام از بحران‌ها و نابسامانی‌های اقتصادی طول تاریخ نبوده‌اند.

---------------

انتقاد کارکنان دانشکده نفت و گاز گچساران نسبت به مرخصی اجباری

کارکنان شرکتی دانشکده نفت و گاز گچساران در تماس با خبرنگار ایلنا، از وضعیت شغلی خود انتقاد کردند.
این کارکنان که طرف قرارداد با یک شرکت خصوصی هستند، یک ماه را در تابستان به مرخصی اجباری فرستاده شده‌اند؛ شرکت به آنها گفته این یک ماه کاری نداریم؛ این کارکنان می‌گویند: قرار است یک ماه حقوق نگیریم؛ آیا این یک ماه، ما کرایه خانه و هزینه‌های زندگی نداریم؟ چگونه باید هزینه‌های زندگی خود را تامین کنیم؟ آنها روز گذشته به فرمانداری گچساران مراجعه کردند و خواستار توجه این نهاد به مشکلات و مطالبات شرکتی‌های دانشگاه شدند.
این کارکنان می‌گویند: شرکتی‌های دانشگاه‌ها، اوضاع خوبی ندارند؛ معمولاً تابستان‌ها به مرخصی اجباری فرستاده می‌شوند و پولی درنمی‌آورند؛ باید این اوضاع تغییر کند.

---------------

بلاتکلیفی ۱۳۵ کارگر گیت‌های عوارض آزادراه قزوین با اجرای طرح الکترونیکی شدن عوارض

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در آزادراه قزوین از سرگردانی حدود ۱۳۵ کارگر شاغل در گیت‌های اخذ عوارض آزادراه قزوین همزمان با اجرای طرح الکترونیکی شدن اخذ عوارض خبر دادند. این‌ کارگران روز گذشته در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی خود مقابل ساختمان استانداری قزوین تجمع کردند.
آنها گفتند: نزدیک به ۱۳۵ نفر از کارگران گیت‌های اخذ عوارض آزادراه قزوین که سالها تحت مسئولیت اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان مشغول کار بوده‌اند، اخیرا با اجرای طرح الکترونیکی شدن اخذ عوارض آزادراهی در بلاتکلیفی به سر می‌برند و از شرایط جدید کاری خود رضایت ندارند.
یکی از کارگران گفت: از پایان اسفند ماه سال ۹۷ که طرح پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه‌ها در کشور اجرایی شد، وضعیت شغلی ما نیز همانند سایر همکارانمان در سایر استانها نامشخص شده است.
او با بیان اینکه اخیرا تعدادی از ما در شرکت سپندار، مجری طرح الکترونیکی اخذ عوارض مشغول کار شده‌ایم و مابقی همکارانمان که حدود ۸۰ نفر هستند، از شرایط جدیدی که برای آنها تعیین شده، رضایت ندارند.
او افزود: تعداد زیادی از کارگران شاغل در گیت‌های اخذ عوارض قزوین با سوابق بالای کاری در شرف بازنشستگی هستند و از آنها خواسته شده برای پرکردن سوابق کاری خود برای بازنشستگی؛ با شرایط جدید کاری خود کنار بیایند در غیر اینصورت کنار گذاشته خواهند شد.
طبق ادعای این کارگر، در حال حاضر آنها به کارهای غیرمتعارفی همانند جمع‌آوری و دور کردن سگ‌های ولگرد و پاک کردن پلاک خودروهایی که دوربین‌های جایگاه امکان ثبت پلاک آنها را برای اخد الکترونیکی عوارض ندارند، مشغول هستند.
در این زمینه علی برجعلی‌زاده (سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای قزوین) گفته است: بر اساس دستورات ابلاغی، این نیروها تاکنون کلیه حقوق و مزایای خود را به طور کامل دریافت نموده‌اند و در حال حاضر براساس موافقت معاونت وزیر و ریاست سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تعدادی از این نیروها از طریق شرکت سپندار (مجری و طرف قرارداد طرح) جذب و تعدادی هم از طریق اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قزوین در امور راهداری به کار گرفته شده‌اند که حقوق و مزایای آنان بر اساس شرایط جدید و بر اساس قوانین پرداخت دولتی خواهد بود و افرادی هم اگر تمایل به ادامه همکاری با شرایط جدید را نداشته باشند با آنها مطابق مقررات خاتمه همکاری اعمال خواهد شد.

---------------

مراجعه کارکنان سهام عدالت به مجلس و معاونت تعاونِ وزارت کار برای پیگیری مطالبات خود

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از کارکنان دفاتر سهام عدالت گفت که حوالی ظهر امروز (دوشنبه ۳۱ تیر ماه) و ساعتی پس از آنکه او و همکارانش برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند، گروهی از کارکنان تصمیم گرفتند با حضور در مقابل ساختمان معاونت امور تعاون وزارت کار واقع در میدان تختی و خیابان صابونچی، خواسته‌های صنفی خود را در این اداره نیز پیگیری کنند.
وی در توضیح علت جابجایی محل اجتماع خود و همکارانش گفت: از همان آغاز هدف ما از برپایی تجمع صنفی پیگیری خواسته‌هایمان بود. بعد از انتقال مشکلاتمان به آقای نجفی زاده (دبیر کمیسیون اصل۴۴) ایشان وعده پیگیری داد در نتیجه تصمیم گرفتیم محل تجمع خود را تغییر بدهیم.
او گفت: همزمان با اجتماع مقابل ساختمان معاونت تعاون، جلسه مهمی با آقای ناطقی (مدیرکل تعاونی‌های جدید آن معاونت) نیز برگزار کردیم و ایشان به صورت جدی مشکلات دفاتر تعاونی‌های سهام عدالت شهرستانی و معوقات حقوق و سایر هزینه‌های جاری را از زبان کارکنان دفاتر سهام عدالت گوش دادند.
به گفته وی، انتظار ما این است آقای ناطقی به وضعیت اشتغال و پرداخت مطالبات کارکنان سهام عدالت که همگی از مددجویان تحصیلکرده نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) و از اقشار ضعیف جامعه‌اند، توجه ویژه کنند.

---------------

سقوط کارگر ۲۰ ساله از داربست جان وی را گرفت

به گزارش ایلنا، علی بهرامی، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان گلستان گفت: برابر اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر سقوط فردی از یک ساختمان نیمه کاره در یکی از خیابان‌های گرگان، بلافاصله ماموران به محل اعزام شدند.
وی ادامه داد: در بررسی‌های اولیه ماموران در خصوص علت حادثه مشخص شد که جوانی ۲۰ ساله هنگام کار در یک ساختمان نیمه کاره از روی داربست سقوط کرده و به شدت مجروح شده است.
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه مصدوم توسط نیروهای اورژانس به بیمارستان منتقل شد، تصریح کرد: متاسفانه این فرد به دلیل شدت جراحات وارده در بیمارستان، جان خود را از دست داد.
بنابراعلام پایگاه خبری پلیس، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی گلستان با بیان اینکه کارشناسان علت حادثه را عدم رعایت اصول ایمنی اعلام کردند، گفت: رعایت موارد ایمنی هنگام کار در ارتفاعات می‌تواند نقش بسزایی در پیشگیری از وقوع چنین حوادثی تلخی داشته باشد.

---------------

یکشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۸ - ۲۱ ژولای ۲۰۱۹

تجمع کارکنان سهام عدالت مقابل ساختمان مجلس

به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارکنان دفاتر سهام عدالت، امروز ‌یکشنبه (۳۰ تیر ماه) مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی واقع در میدان بهارستان حضور یافتند.
این گروه از کارگران که از استان‌ها و شهرستان‌های مختلف برای پیگیری وضعیت شغلی و مطالبات معوقه خود عازم تهران شده‌اند، می‌گویند: حدود ۱۵۰۰ نفر هستیم که پس از ۱۳سال فعالیت در دفاتر شرکت‌های تعاونی سهام عدالت، هنوز وضعیت شغلی‌مان مشخص نیست.
یکی از افراد حاضر در تجمع گفت: عدم توجه مجلس و دولت به امنیت شغلی کارکنان تعاونی‌های شهرستانی سهام عدالت در سطح کشور که ۱۳ سال سابقه کار و بیمه دارند و زحمات این کارکنان، سهام عدالت را به ثمر رسانیده است، عامل تجمع امروز کارکنان سهام عدالت شده است.
او در تشریح جزئیات مشکلاتشان افزود: متاسفانه در چند سال گذشته سازمان خصوصی‌سازی به طرق مختلف غیرقانونی سعی در حذف دفاتر تعاونی‌ها داشته و خود که یک نهاد دولتی است، مالکیت و مدیریت سهام عدالت را به دست گرفته و سهام عدالت را از جایگاه واقعی خود که می‌بایست طبق فرمان ۸ ماده‌ای مقام معظم رهبری پیش رود، دور نموده است.
در عین حال متاسفانه مجلس و به خصوص کمیسیون نظارت بر سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی نیز تاکنون نتوانسته یا شاید نخواسته است مانع خصولتی‌بازی سازمان خصوصی‌سازی شود و قرار است لایحه آزادسازی سهام عدالت را روز دوشنبه ۳۱تیرماه در کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر سیاست‌های کلی اصل ۴۴ به رای بگذارد. این درحالی‌ست که ظاهرا مجلس نیز به فرمان ۸ ماده‌ای مقام معظم رهبری بی‌توجه است و این بی‌توجهی به مالکیت و مدیریت مردم در اداره سهام عدالت خود لطمه شدیدی وارد می‌کند.
به گفته وی؛ در تجمع امروز مهرداد لاهوتی (عضو هیئت رئیسه کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی) و الیاس حضرتی (عضو کمسیون اقتصادی مجلس) با حضور در جمع کارکنان معترض سهام عدالت وعده پیگیری مطالبات آنها که تامین امنیت شغلی است را دادند.

---------------

خواسته کارگران تعمیرات پالایشگاه آبادان برخورداری از قرارداد سود مدیریتی است

به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارگری پالایشگاه آبادان خواستار برخورداری از قرارداد سود مدیریتی هستند.
آنها اظهار داشتند: اگر قرار است کارگران پیمانکاری همیشه پیمانکاری باقی بمانند، باید حداقل در زمینه مزایای رفاهی میان آنها با سایر همکاران خود برابری باشد.
کارگران پیمانی واحد تعمیرات پالایشگاه آبادان خواستار رسیدگی به وضعیت شغلی خود هستند. آنها همچنین نسبت به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، پایین بودن مزد و عدم برخورداری از مزایای قانونی مثل «بدی آب و هوا» انتقاد دارند.
یکی از کارگران در همین رابطه گفت: یکسان‌سازی حقوق تا به حال در بین کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان از جمله کارگران واحد تعمیرات اعمال نشده و این امر موجب شده افزایش دستمزد کارگرانی که سالهاست در این واحد پالایشگاهی به کارهای سخت مشغولند، متناسب با سوابق کاری آنها نباشد.
وی اظهار داشت: لایه‌لایه کردن نیروی کار و تفاوت در مزد در بخش‌های مختلف پالایشگاه آبادان که کارگران آن زیر نظر حدود ۹۴ شرکت پیمانکاری مشغول کارند، به چشم می‌خورد. یکی از مهم‌ترین این بخش‌ها نیز واحد تعمیرات است. در این بخش کارگران پیمانکاری از شرایط شغلی خود رضایت ندارند.
این کارگر با بیان این سوال که چرا طرح جدیدی که در قالب قرارداد سود مدیریتی برای کمرنگ شدن فعالیت پیمانکاران در حال اجراست، به کارگران واحد تعمیراتی که با دستگاه‌های ثابت مشغول کارند، تعلق نمی‌گیرد، افزود: البته اگر قرار است در قالب قرارداد سود مدیریتی موارد قانونی کار رعایت نشود، تفاوت زیادی نمی‌کند که ما همچنان زیر نظر پیمانکاران مشغول کار باشیم یا در قالب قرارداد سود مدیریتی با پالایشگاه مستقیما طرف قرارداد باشیم.

---------------

مرگ کارگر پیمانکاری پارس جنوبی به علت گرما زدگی

پیمانکاری‌ها روزی دوازده ساعت در شرجی کار می‌کنند!

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته، موسی رضایی کارگر پیمانکاری فاز ۴ و ۵ پارس جنوبی بر اثر گرمازدگی جان باخت.
این کارگر روز گذشته (۲۹ تیر ماه) در حال کار دچار گرمازدگی شد و در حالی از پتروشیمی به همراه پزشک به بیمارستان منتقل شد که بدون علایم حیاتی بود.
از قرار معلوم، این کارگر در فضای باز مشغول به کار بوده است؛ منابع خبری ایلنا می‌گویند در روزهای گذشته دمای هوا در عسلویه و کنگان به بالای پنجاه درجه رسیده و در شرایطی که ساعت کاری کارگران پیمانکاری تغییر نکرده و همچنان همان دوازده ساعت است، گرمازدگی در هوای شرجی و گرم عسلویه، پدیده‌ای معمول در بین کارگران است. به گفته منابع خبری ایلنا، در هر هفته، یکی، دو کارگر عسلویه بر اثر گرمازدگی راهی بیمارستان می‌شوند.

---------------

شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۸ - ۲۰ ژولای ۲۰۱۹

اعتراض کارگران پیمانکاری‌های پالایشگاه آبادان به عدم تبدیل وضعیت قرارداد کاری

به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارگران بخش تعمیرات پالایشگاه آبادان به عدم تبدیل وضعیت قراردادهای خود اعتراض کردند.
یکی از کارگران در این‌باره گفت: اخیرا طرح جدیدی در قالب قرارداد سود مدیریتی برای تبدیل وضعیت قرارداد کار کارگران پیمانی از سوی مدیریت پالایشگاه به تمامی بخش‌ها ابلاغ شده که طبق آن همه کارگران پیمانکاری با سود مدیریتی فعالیت می‌کنند.
یکی دیگر از کارگر واحد تعمیرات پالایشگاه آبادان با تاکید بر اینکه بعد از سال‌ها کار در این واحد از همه مزایای قانونی کار بی‌بهره است و به نوع قرارداد‌های موقت خود با پیمانکار انتقاد دارد، گفت: دستورالعمل تبدیل وضعیت قراردادهای جدید قرار است برای همه کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان به جز کارگران واحد تعمیرات که با دستگاه‌های ثابت کار می‌کنند، اجرا شود. دلیل اجرا نشدن این دستورالعمل از سوی مسئولان مربوطه نیز حجمی بودن کار کارگران واحد تعمیرات است.
او با بیان اینکه در واحد تعمیرات حدود 600 کارگر مشغول کارند که در صورت اجرا نشدن دستورالعمل تبدیل وضعیت قراردادهای جدید، همه آنها از این حق محروم می‌مانند، در ادامه گفت: کارگران واحد تعمیرات در مقایسه با سایر کارگران بیشترین میزان فشار کار را متحمل شده و شرایط کار بسیار سخت و طاقت‌فرسایی دارند. لذا از زمانی که کارگران واحد تعمیرات از عدم تغییر وضعیت قراردادهای خود مطلع شده‌اند، آنها دست به اعتراض زده و این تصمیم را تبعیض و تفرقه‌اندازی در میان کارگران پیمانکاری می‌دانند.
وی با بیان اینکه طرح جدیدی که پالایشگاه قرار است با عنوان سود مدیریتی اجرا کند، نقش پیمانکاران مجموعه پالایشگاه را تا 95 درصد کمرنگ خواهد کرد، افزود: در قراردادهای جدید با طرح سود مدیریتی؛ هزینه‌های جاری پالایشگاه با کمرنگ شدن پیمانکاران بسیار کاهش پیدا می‌کند و این موضوع به نفع کارگران خواهد بود لذا از مسئولان پالایشگاه آبادان می‌خواهیم در مقام کارفرمای اصلی نسبت به تبدیل قراردادهای استخدامی آنها نیز به سود مدیریتی اقدام کند.

---------------

خصوصی‌سازیِ ۴ پالایشگاه نفت/ کارگران نگران آینده هستند

به گزارش خبرنگار ایلنا، مشاور سازمان خصوصی‌سازی از واگذاری چهار پالایشگاه نفت توسط دولت خبر داد.
جعفر سبحانی افزود: این پالایشگاه‌ها شامل نفت اصفهان، نفت تهران، نفت بندرعباس و نفت تبریز است.
وی همچنین اظهارداشت: قیمت پایه شرکت در مزایده پالایشگاه نفت اصفهان چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان، قیمت پایه پالایشگاه نفت بندر عباس چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان، قیمت پایه پالایشگاه نفت تهران چهار هزار میلیارد تومان و قیمت پایه پالایشگاه نفت تبریز دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تعیین شده است.
مشاور سازمان خصوصی‌سازی گفت: واگذاری سهام این چهار بنگاه به صورت بورسی خواهد بود.
وی در ادامه افزود: بورس تاریخ عرضه سهام پالایشگاه نفت اصفهان و تهران را به ترتیب نهم و دوازدهم مرداد ماه سال جاری اعلام کرد.
سبحانی بیان داشت: تاریخ عرضه سهام دو پالایشگاه دیگر یعنی نفت بندر عباس و تبریز نیز بزودی از سوی بورس اعلام خواهد شد.
در این شرایط، کارگران این پالایشگاه‌ها نسبت به آینده شغلی خود ابراز نگرانی می‌کنند. این کارگران می‌گویند: می‌ترسیم به روال همیشه، بعد از خصوصی‌سازی، تعدیل و کاهش مزایای شغلی از راه برسد. باید منتظر افول زندگی و معیشت خود باشیم.
این کارگران از دولت می‌خواهند از واگذاری منصرف شود و در صورتیکه حتما بر این واگذاری اصرار دارد، بر روند کار نظارت کند و اجازه ندهد کارگران به امان خدا رها شوند.

---------------

کارگران نیروگاه دماوند به کاهش مزایای مزدی و رفاهی اعتراض کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (شنبه ۲۹ تیرماه) شماری از کارگران نیروگاه دماوند در انتقاد به کاهش مزایای مزدی و رفاهی دست به اعتراض صنفی زدند.
کارگران نیروگاه دماوند گفتند: ما انتظار داریم که برای مشکلات این نیروگاه به صورت ریشه‌ای چاره اندیشیده شود. از وقتی که نیروگاه دماوند در سال ۹۱ از سوی بنیاد شهید به یکی از بانک‌ها واگذار شد، علارغم سود بدست آمده، کارگران دچار مشکل شده‌اند لذا ما می‌گوییم اگر نیروگاه سود ده است کارگران هم باید از آن سهم ناچیزی داشته باشند.
طبق اظهارات کارگران؛ مدیریت نیروگاه دماوند اخیرا اعلام کرده قصد دارد برخی از مزایای مزدی و رفاهی کارگران را با توجه به اعمال افزایش دستمزد سالانه، کاهش دهد.
این کارگران اظهار داشتند: بودجه نیروگاه برای پرداخت حقوق و سایر مزایای مزدی کارگران در سال جاری حدودا ۱۱۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که به نسبت سال قبل که ۱۰۰ میلیارد تومان بود، تغییری نکرده است به همین دلیل مدیریت نیروگاه قصد دارد برای جبران هزینه‌های افزایش سالانه دستمزد کارگران، از سایر مزایای مزدی و رفاهی آنها کسر کند.
آنها با تاکید بر اینکه خواسته ما دریافت مطالبات قانونی است، در ادامه افزودند: این واحد نیروگاهی حدود ۶۰۰ کارگر شاغل قرارداد دائم دارد که در حال حاضر یک ماه دستمزد آنها به تاخیر افتاده است. در عین حال انتقاد کارگران به کاهش مزایای مزدی و رفاهی همانند اضافه‌کاری، بیمه تکمیلی و سرویس‌های ایاب و ذهاب است که قرار است عملی شود.
الکیت نیروگاه حرارتی دماوند که هشت سال از شروع فعالیت آن می‌گذرد در سال ۹۱ از شرکت توانیر به بنیاد شهید واگذار شد.

---------------

چهارشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۸ - ۱۷ ژولای ۲۰۱۹

اعتراض کارگران شهرداری لوشان به عدم دریافت معوقات

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران شهرداری لوشان که ۷ ماه معوقات مزدی (سه ماهه پایانی سال گذشته وچهار ماه سال جاری) طلبکارند درخواست تسریع در تعیین مطالبات از مبلغ حاصل از فروش کارخانه آسفالت و شن و ماسه شهرداری را دارند.
به گفته کارگران، شهرداری لوشان حدود یک ماه پیش در مزایده‌ای کارخانه آسفالت و شن و ماسه خود را بابت پرداخت طلب ۳۰۰ میلیونی یکی از طلبکاران به مبلغ یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان فروخته است و مابقی مبلغ آن در حساب سپرده دادگستری است اما به دلیل بی‌توجهی مسئولان شهری لوشان، کارگران تاکنون موفق به وصول مطالبات ۷ ماهه خود نشده‌اند.
کارگران تصریح کردند: شهرداری لوشان بدهی‌های مالی دیگری به سایر نهادهای دولتی و خصوصی ازجمله تامین اجتماعی دارد. در این بین تامین اجتماعی قصد دارد برای وصول طلب مالی خود از شهرداری مانده مبلغ فروش کارخانه آسفالت را دریافت کند.
طی سه سال گذشته کارگران شهرداری لوشان به دلیل انباشت معوقات مزدی‌شان با مشکل مواجه بوده‌اند.
پیش از این نیز در تاریخ (۸ خرداد ماه) ابوذر غیاثوند (رئیس شورای شهر لوشان) به ایلنا گفته بود که مخالف فروش دو کارخانه شن و ماسه و آسفالت است چراکه حدود ۷۰ کارگر مجموعه شهرداری که حدودا ۸ ماه معوقات مزدی طلبکارند هیچ پولی از فروش کارخانه‌ها نصیب آنها نخواهد شد.
به گفته وی، حساب بانکی شهرداری لوشان بابت شکایت تعدادی از طلبکاران مالی با حکم قضایی مسدود شده است، و بزرگترین طلبکار شهرداری سازمان تامین اجتماعی با حدود ۲ میلیارد تومان طلب است که اگر پولی از بابت فروش این دو کارخانه به حساب شهرداری واریز شود سریعا از جانب تامین اجتماعی وصول می‌شود.
لوشان ازجمله شهرهای بخش مرکزی شهرستان رودبار در استان گیلان است. این شهر در میانه راه قزوین به رشت قرار دارد و اولین شهر ورودی استان گیلان است.

---------------

وعده پرداخت مطالبات کارگران شهرداری منجیل عملی نشد

جمعی از کارگران شهرداری منجیل در استان گیلان در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
این کارگران که تعداد آنها ۴۰ نفر است، می‌گویند: روز شنبه هفته جاری (۲۲ تیر ماه) برای معوقات مزدی و مشخص نبودن وضعیت پرداخت دستمزدمان در مقابل ساختمان اداره کار شهرستان رودبار دست به اعتراض صنفی زدیم. که در نهایت سرپرست اداره کار شهرستان رودبار با حضور در جمع متعرضان و در تماس تلفنی با معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری رودبار به کارگران وعده پرداخت معوقات مزدی کارگران را در ۴۸ ساعت آینده را داد و در نتیجه با اعتماد به این وعده‌ها به اعتراض یک روزه خود خاتمه دادیم. براساس ادعای کارگران، شهرداری منجیل هنوز (تا لحظه ارسال خبر) معوقات مزدی آنها را نپرداخته‌ است.
کارگران شهرداری منجیل می‌گویند: بارها برای دریافت مطالبات خود به دفتر شهردار و شورای شهر منجیل مراجعه کرده‌ایم، اما تاکنون پاسخ روشنی نگرفته‌ایم و علارغم وعده‌های داده شده از سوی معاونت سیاسی اجتماعی فرمانداری مشخص نیست چه زمانی قرار است شهرداری، مطالبات ما را پرداخت کنند.
کارگران شهرداری منجیل تاکید کردند: مطالبات مزدی ما به بخشی از دستمزد ماه‌های فروردین و اردیبهشت ماه و حقوق کامل خرداد ماه سال جاری مربوط می‌شود و حال به پایان تیر ماه نیز نزدیک می‌شویم. ما همچنین در زمینه پرداخت عیدی و معوقات یکساله سنواتی سال ۹۷ خود شاهد اتفاق خاصی نبوده‌ایم.

---------------

حریق در کارخانه تزریق پلاستیک جان گرفت

به گزارش ایلنا، «پیمان صابریان» رئیس اورژانس تهران درباره جزئیات حریق کارخانه تزریق پلاستیک گفت: این حادثه امروز (چهارشنبه) حدود ساعت ۸:۲۴ دقیقه در روستای باغ کمش پردیس رخ داد.
او افزود: با اعلام حادثه به اورژانس ١١۵ بلافاصله نیروهای اورژانس به محل اعزام شدند. صابریان گفت: متاسفانه در این حادثه ۱ نفر جان خود را از دست دادند و ۳ نفر مصدوم شدند که بعد از اقدامات اولیه درمانی توسط تکنسین‌های اورژانس به نزدیکترین مرکز درمانی انتقال یافتند.

---------------

سقوط از بالابر جان کارگر جوان را گرفت

به گزارش ایلنا، فرمانده انتظامی شهرستان زنجان گفت: یک جوان ۲۲ ساله بر اثر سقوط بالابر در یکی از مناطق شهر زنجان از نواحی مختلف بدن به شدت مصدوم و قبل از انتقال به بیمارستان به کام مرگ فرو رفت.
.سرهنگ مختار شیرمحمدی، افزود: در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر سقوط بالابر در یکی از محله‌های شهر زنجان ماموران برای بررسی بیشتر موضوع به محل حادثه اعزام شدند.
وی در ادامه با بیان اینکه در تحقیقات و بررسی‌های اولیه به عمل آمده از سوی پلیس، مشخص شد این پسر جوان خانواده بر اثر سقوط بالابر جان خود را از دست داده که در این خصوص پرونده تشکیل شد، اظهار داشت: نکات ایمنی در ساخت و سازها باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

---------------

محرومیت زندانیان از دستمزد مکفی و خدمات رفاهی؛

"کار" برای یک بسته سیگارِ بهمن

به گزارش خبرنگار ایلنا، روزها را به عنوان نگهبان در یک دامداری می‌گذراند اما شب‌ها را پشت میله‌های زندان به سر می‌برد؛ او از طرح اشتغال زندانیان استفاده کرده و کاری آن سوی میله‌های زندان پیدا کرده؛ اما دستمزدش به هیچ وجه کافی نیست؛ خودش می‌گوید: فقط به خاطر روزی یک بسته سیگار بهمن کوتاه کار می‌کنم!
دستمزدِ علی، زندانی جرائم مالی، تقریباً نصف حداقل دستمزد است؛ هیچ گونه بیمه و خدمات حمایتی شامل حال او نمی‌شود؛ از آنجا که او «بیمه» ندارد، خانواده ۵ نفره تحت تکفل او نیز بیمه نیستند و از خدمات درمانی مناسب محرومند. او بیش از آن که نگران خودش باشد نگران خانواده‌اش است؛ خانواده‌ای که مجبور شده از خیر تحصیلات دانشگاهی فرزند بگذرد و برای نان‌آور زندانیِ خانواده، یک «جایگزین» پیدا کند؛ علی، نگهبان دامپروری می‌گوید: «کار» می‌کنم اما نمی‌توانم کمک‌حال خانواده‌ام باشم.
این روزها «تامین معیشت» برای همه خانواده‌ها سخت و جانکاه است؛ اما برای خانواده‌هایی که سرپرست آنها دوران محکومیت زندان را سپری می‌کند، این سختی چند برابر است؛ به گفته‌ی احمد راهرو خواجه (مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی اشتغال و حرفه آموزی سازمان زندان‌های کشور) بیش از نیمی از زندانیان افرادی هستند که سرپرست خانوارند و اشتغال در زندان می‌تواند عاملی برای تامین نیازهای مالی خانواده‌های آنها باشد.

آمار زندانیانِ شاغل

اشتغال در زندان، در ماده ۱۳۰ آیین‌نامه اجرایی سازمان زندانها مصوب آذر ماه ۸۴ به صراحت بیان شده است. اشتغال زندانیان بسته به نوع فعالیت و محیط کاری، هم در کارگاه‌های داخل زندان و هم در کارگاه‌های خارج از زندان پیش‌بینی شده است.
آمار زندانیانی که در دوران سپری کردن محکومیت خود «کار» می کنند، کم نیست. راهرو خواجه در رابطه با این آمار می‌گوید: اگر بخواهیم به صورت دقیق به فعالیت زندانیان سطح کشور علاوه بر زندانیان مشغول در اردوگاهها در بحث اشتغال اشاره داشته باشیم، باید بدانیم تعداد ۲۴۵۳۳ نفر از محکومان در موسسه‌های درون و خارج از زندان مشغول به کار هستند که از این تعداد ۱۴۱۱۶ نفر از آنها در داخل زندان‌های سطح کشور و تعداد ۱۱۰۵۲ نفر نیز در خارج از زندان مشغول فعالیت هستند.
اگر آمار ارائه شده برای اشتغال زندانیان -۲۴۵۳۳ نفر- را مبنا قرار دهیم، با این فرض که اندازه استانداردِ هر خانوار متوسط، ۳.۳ نفر است، نتیجه می‌گیریم که حدود ۸۰۹۵۸ نفر در سراسر کشور به کارِ زندانیان وابسته هستند. حتی اگر نصف این تعداد یعنی ۴۰ هزار نفر نیز به اشتغال فرد زندانی و درآمد آن وابسته باشند، نقش مولفه‌هایی مانند دستمزد و حمایت‌های اجتماعی پررنگ می‌شود.

نوع اشتغال زندانیان

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی اشتغال و حرفه آموزی سازمان زندان‌های کشور در رابطه با نوع اشتغال زندانیان نیز توضیحاتی می‌دهد: اشتغال زندانیان در بخش‌های تولیدی، خدماتی، کشاورزی، صنایع دستی (خوداشتغالی) و اعزام به کار به مراکز عمومی و خصوصی خارج از زندان است که طبق قوانین بالادستی (قانون تبدیل شورای سرپرستی و مواد ۱۲۲، ۱۲۴،۱۲۶ و ۱۲۷ آیین نامه) زندانیان در طول مدت حبس باید در صورت داشتن شرایط به اشتغال مشغول شوند که از این حیث هر بخش به ۳ نوع مختلف تقسیم می‌شود:
- بنیاد تعاون با قراردادهای کاری در بخش‌های خصوص یا دولتی برای مددجویان در کارگاه‌های داخل زندان ایجاد کار و اشتغال می‌کند.
- اشتغال نشسته که با تامین مواد مصرفی اولیه توسط خود زندانی و یا زندان در داخل زندان ایجاد می‌شود.
- اشتغال رای باز برای زندانیانی که با حکم قضایی در خارج از زندان مشغول به کار هستند.

دستمزد زندانیان

حال علیرغم وابستگی چند ده هزار نفر از جمعیت کشور به اشتغال زندانیان، محکومان در دوران گذراندن محکومیت خود «نمی‌توانند» کمک‌حال خانواده‌های خود باشند؛ زندانی‌ها از شمول قانون کار خارج هستند؛ لذا الزامات حداقل دستمزد شامل حال آنها نمی‌شود؛ معمولاًٌ کار در کارگاه‌های داخل زندان به شیوه «کارمزدی» است و زندانی بدون توجه به نوع کار – خیاطی، نجاری و ...- براساس کمیت تولید خود حقوق می‌گیرد؛ حقوقی که معمولاً بسیار ناکافی‌ست. اشتغال در خارج زندان نیز، خارج از ضوابط معمول صورت می‌گیرد؛ زندانی در خارج از زندان یا به صورت «توافقی» و یا باز هم به شیوه «کارمزدی» دستمزد می‌گیرد.
در هرحال، دستمزد ناکافی زندانیان، معضلی‌ست که کار را برای آنها و خانواده‌هایشان دشوار می‌کند؛ گرچه از اشتغال زندانی به عنوان راهکاری برای پر کردن مثبت اوقات فراغت و یکی از متدهای بازپروری و اصلاح یاد می‌شود، اما نمی‌توان نادیده گرفت که برخی از اینها در کارگاه‌ها روزی ۸ تا ۱۰ ساعت کار می‌کنند اما نمی‌توانند خرج خودشان را دربیاورند یا به خانواده‌هایشان کمک چندانی بکنند.
با توجه به مواد ۱۲۹ و ۱۳۰ آیین‌نامه سازمان زندان‌ها، درآمد کارمزدی زندانی به این شیوه تقسیم و پرداخت می‌شود: پنجاه درصد از در آمد ﺑﻪ ﺣﺴﺎب ﺑﺎﻧﻜﻲ ﺳﺮﭘﺮﺳﺖ ﻣﻮﻗﺖ ﻋﺎﺋﻠﻪ ﺗﺤﺖ ﺗﻜﻔﻞ ﻣﺤﻜﻮم وارﻳﺰ ﻣﻲشود، ﺑﻴﺴﺖ و ﭘﻨﺞ درﺻﺪ از درآمد ﺑﻪ ﺣﺴﺎب ﻣﺤﻜﻮم وارﻳﺰ ﻣﻲﺷﻮد ﻛﻪ در ﻣﻮﻗﻊ آزادی ﺑﻪ او ﭘﺮداﺧﺖ شود، بیست درصد از درآمد ﺑﻪ ﺣﺴﺎب ﺧﻮد ﻣﺤﻜﻮم ﺑﺮای ﻣﺨﺎرج ﺿﺮوری ﭘﺮداﺧﺖ ﻣﻲﺷﻮد و در نهایت، پنج درصد از درآمد ﺑﺮای ﺟﺒﺮان ﺧﺴﺎرت و ﺣﻮادث ﻧﺎﺷﻲ از ﻛﺎر ﺑﺮ اﺳﺎس ﻗﺮارداد ﻣﻴﺎن ﺳﺎزﻣﺎن و ﻣﺤﻜﻮﻣﺎن ﺷﺎﻏﻞ اﺧﺘﺼﺎص داده ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ.
در نتیجه، با این روال قانونی، ۵۰ درصدِ دستمزد کارمزدی یک زندانی، نمی‌تواند هیچ گرهی از مشکلات خانواده چشم‌انتظار او بگشاید.

نگاه غالب به «نیروی کار ارزان»

علی خدایی (عضو کارگری شورای عالی کار و نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار) که مطالعات میدانی بسیاری در مورد اشتغال زندانیان انجام داده، در رابطه با این موضوع می‌گوید: در عرصه روابط کار به موضوع اشتغال زندانیان بسیار کم پرداخته شده؛ در واقع اینها «فراموش‌شدگانند».
او نگاهی که به اشتغال زندانیان وجود دارد را قابل مقایسه با نگاه غالب در برخی انجمن‌های خیریه می‌داند که از کار گروه‌های آسیب‌پذیر اجتماعی مثل معلولان یا زنان بهبودیافته «سوءاستفاده» می‌کنند و با این ادعا که قصد ما «خِیر» است، دستمزدی بسیار کمتر از آنچه فرد شاغل سزاوار آن است، می‌پردازند.
به گفته‌ی او، ارزش افزوده این آدم‌ها که به نوعی نیروی کار بسیار ارزان هستند، برای کارفرما بسیار زیاد است؛ این درحالیست که خود این آدم‌ها و خانواده‌هایشان علیرغم کار فراوان، از همه حداقل‌های زندگی محرومند.
خدایی به موضوع مهمی در رابطه با دستمزد کارمزدی زندانیان اشاره می‌کند: من طبق بررسی‌های میدانی که انجام دادم متوجه شدم متوسط درآمد زندانیان در سال گذشته، ۴۰۰ هزار تومان بوده است؛ البته برخی از آنها که هم به اصطلاح زرنگ‌ترند و هم زمان بیشتری صرف کار می‌کنند، تا ماهی ۶۰۰، ۷۰۰ هزار تومان هم درآمد داشتند! اینها مجبورند با این درآمد کم بسازند چراکه نه حق انتخاب دارند و نه حق اعتراض!
به گفته‌ی او، خروج از شمول قانون کار، تبعات دیگری نیز دارد از جمله عدم رعایت دقیق اصول ایمنی در بسیاری از کارگاه‌هایی که زندانیان در آنها شاغلند.
خدایی می‌گوید: بد نیست نهادهای حمایتی برای حمایت از حقوق شغلی و اجتماعی زندانیان شکل بگیرد تا این اندازه، فراموش‌شده نباشند.
او «محرومیت از بیمه و خدمات رفاهی» را ذیل «محرومیت از حقوق اجتماعی زندانیان» می‌داند؛ اما سوال اینجاست که این محرومیت تا کجا باید امتداد داشته باشد؟ آیا محرومیت از حقوق اجتماعی زندانیان، باید محرومیت از دستمزد مکفی را نیز به دنبال داشته باشد؟

محرومیت تا کجا؟!

علیرضا مقدم (کارشناس حقوقی و وکیل دادگستری) در ارتباط با این محرومیت می‌گوید: زندانی مشمول قوانین خاص خود است و این قوانین قابل احترام است؛ برای زندانی محرومیت از برخی مسائل ایرادی ندارد و جنبه «تنبیهی» دارد؛ منتها اگر زندانی در چارچوب همان قوانین موجود، کار کند، بحث علیحده‌ای است؛ بدیهی‌ست که زندانی نیاز به مسکن و خورد و خوراک ندارد اینها را زندان تامین می‌کند؛ اما باید مسائل جانبی دیگر را نیز در نظر گرفت.
مقدم معتقد است سیاست‌ها باید تغییر کند و برای برخی زندانی‌ها که سرپرست خانوار هستند و صلاحیت آنها برای مدیریت زندان‌ها ثابت شده است و در حال ارائه خدماتی مشابه کارگاه‌های بیرون هستند، باید قوانین، مخصوصاً قوانین مزدی تغییر کند.
این وکیل دادگستری ادامه می دهد: برای زندانی‌های سرپرست خانوار، بایستی چارچوب‌ها و استانداردهای بین‌المللی کار رعایت شود. ما در این حیطه، ضعف قانونگذاری داریم که شفاف و دقیق، سازوکارها مشخص نشده؛ در واقع مکانیسم‌های کار در زندان باید هدفمند و برنامه‌ریزی‌شده، تغییر کند و حقوق زندانی شاغل رعایت شود. منتها اینکه زندانیان خارج از شمول قانون کار هستند، خیلی غیرمعمول و خارج از رویه نیست.
ادبیاتی که اخیراً در عرصه روابط کار بر مبنای پارادایم «توانمندسازی» و «آشتی با اجتماع» شکل گرفته، مثل یک سکه‌ی دو رو می‌ماند؛ از یکسو زندانی و دیگر گروه های آسیب‌پذیرِ اجتماع را با محیط پیرامونی آشتی می‌دهد و حس مفید بودن را در فرد تقویت می‌کند اما از سوی دیگر، این ادبیات، محملی‌ست برای فراهم‌سازی «نیروی کار ارزان»؛ نیروی کاری که چون «حق انتخاب» و فرصتِ خروج از دایره تنگِ معذوریت‌های خود را ندارد، مجبور است با بسیار کمتر از حداقل دستمزد بسازد و دم برنیاورد؛ از این ادبیات غالب، خیلی‌ها سود می برند؛ از انجمن‌های خیریه که در میان زندانیان فعلی و سابق، دنبال نیروی کار می‌گردند گرفته تا آن دامپروری حاشیه شهر که علی را با بسیار کمتر از حداقل دستمزد به کار می‌گیرد؛ کاری دشوار و طولانی فقط برای یک پاکت سیگار بهمن....
گزارش: نسرین هزاره مقدم

---------------

سه شنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۸ - ۱۶ ژولای ۲۰۱۹

تجمع بازنشستگان کشوری مقابل وزارت کار

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (25 تیرماه) جمعی از بازنشستگان کشوری با درخواست بهبود سطح مستمری‌ها، ارتقای خدمات درمانی و بیمه‌ای و صیانت از اموال صندوق‌ها، مقابل وزارت کار جمع شدند.
این بازنشستگان می‌گویند: خواستار اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و الزامات تصریح شده در آن هستیم؛ در شرایط فعلی باید سطح خدمات درمانی بیمه پایه و خدمات رفاهی بازنشستگان بهبود یابد. ما نگران آینده صندوق‌های بازنشستگی کشور هستیم.
در بین حاضران، معلمان و پرستارانِ بازنشسته حضور داشتند؛ در عین حال تعدادی از بازنشستگان صندوق فولاد نیز در این جمع حاضر بودند.

---------------

بازنشستگان بافنده سوزنی تهران خواستار پایبندی به حقوق کار شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از بازنشستگان سندیکای بافنده سوزنی تهران در بیانیه‌ای به عدم پایبندی به مقاوله‌نامه‌های بنیادین کار و عدم رعایت حقوق کارگران انتقاد کردند. آنها امنیت شغلی، اشتغال کامل و رعایت حقوق سندیکایی را از الزامات حقوق کار دانستند.
در این بیانیه، بازنشستگان به مقاوله‌نامه ۱۲۲ که مروبط به لزوم برقراری شرایط «اشتغال کامل» است، اشاره کرده و گفته‌اند: بیکاری فراگیر جایگزین سیاست اشتغال کامل و امنیت کار دستخوش آفت قراردادهای موقت و سفید امضا شده است.
آنها در ادامه به حقوق سندیکایی مندرج در مقاوله‌نامه‌های ۹۸ و ۸۷ پرداخته و آورده‌اند: همه دولت‌های عضو سازمان بین‌المللی کار موظفند در بازه زمانی مشخص، اصول مندرج در این مقاوله‌نامه‌های بنیادین را در قوانین خود به رسمیت بشناسند و به آن پایبند باشند.

---------------

دو کارگر افغان در عمق چاهی در قاسم‌آباد دچار خفگی شدند

به گزارش ایلنا، دو کارگر افغانستانی در روستای قاسم‌آباد رفسنجان در حین حفر چاه به داخل چاه سقوط کرده و فوت کردند.
یکی از کارگران ساعت ۲۰و ۱۴ دقیقه شب گذشته (۲۴ تیرماه) حین حفاری چاه سقوط کرده و به دلیل نشت آب به داخل چاه دچار خفگی شده بود. همچنین کارگر مقنی دیگر برای نجات به داخل چاه وارد شده بود که او نیز دچار خفگی شده و جان باخت. این درحالی است که این دو کارگر ۳۸ و ۴۰ سال سن داشتند.

---------------

وشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۸ - ۱۵ ژولای ۲۰۱۹

کارگران شهرداری «اردل» سه ماه دستمزد معوقه دارند

جمعی از کارگران خدماتی شهرداری اردل در استان چهار محال بختیاری در تماس با خبرنگار ایلنا، از چندین ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند. یکی از کارگران گفت: در بخش خدماتی شهر اردل مشغول به کار هستیم که در سه ماه گذشته مطالبات مزدی‌مان به تاخیر افتاده است. جدا از دستمزد، حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی نیز پرداخت نشده است.
او با بیان اینکه از سال ۹۶ مطالبات مزدی کارگران خدماتی شهر اردل با تاخیر پرداخت می‌شود، در ادامه گفت: مشکلات معیشتی و عدم پرداخت مطالبات مزدی و بیمه‌ای، مشکلات بسیاری برای خانواده‌های کارگران به وجود آورده است.
این کارگر در ادامه گفت: نداشتن احساس مسئولیت و بی‌توجهی برخی مسئولان به استیفای حقوق کارگران حوزه خدمت‌شان باعث شده مشکلات این کارگران همچنان پابرجا بماند و کارگران نتوانند به حقوق اولیه صنفی خود دست یابند.
در این زمینه علی احمدی (سرپرست شهرداری اردل) گفته است: شهرداری اردل دچار مشکلات مالی است به همین دلیل مطالبات مزدی کارگران با تاخیر افتاده است. به گفته وی، معوقات مزدی کارگران مربوط به گذشته است که شهردار سابق هنوز نسبت به تعیین تکلیف آنها اقدام نکرده است. وی افزود: پرداخت مطالبات کارگران از سوی شرکت‌های طرف قرارداد در حال پیگیری است.

---------------

خاتمه اعتراض کارگران آب معدنی داماش با پرداخت یک ماه مزد معوقه

منابع کارگری در کارخانه آب معدنی داماش گزارش کردند: به دنبال تجمع اعتراضی سه روز گذشته کارگران آب معدنی داماش روز گذشته (۲۳ تیرماه) کارفرما یک ماه از مطالبات ۳ ماهه آنان را پرداخت کرد و کارگران موقتا به اعتراض صنفی خود خاتمه دادند.
این کارگران که دستمزد فروردین خود را دریافت کرده‌اند، در ادامه اظهار داشتند: هنوز دو ماه مطالبت مزدی پرداخت نشده که مربوط به ماه‌های اردیبهشت و خرداد ماه است، از کارفرما طلبکاریم.
به گفته آنها، کارفرما روز گذشته وعده پرداخت یک ماه دیگر از مطالبات مزدی کارگران را در چند روز آینده داده است. بر همین اساس؛ تمامی کارگران از ساعت پایانی کار روز گذشته به کار خود بازگشته‌ و فعالیت تولیدی خود را از سر گرفته‌اند.
بنا به اظهارات این منابع کارگری در کارخانه آب معدنی داماش، جدا از مشکل معوقات مزدی از ابتدای سال جاری حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده و در حال حاضر مشکلات بیمه‌ای ناشی از عدم تمدید دفترچه‌های درمانی این تعداد کارگر و خانواده‌هایشان به مشکلات معیشتی آنان افزوده است.
گفتنی است از روز ۲۰ تا ۲۳ تیر ماه جاری به مدت سه روز حدود ۳۰ کارگر کارخانه آب معدنی داماش برای پیگیری معوقات مزدی خود دست به اعتراض زده بودند.

---------------

کارگران فضای سبز شهرداری منجیل: منتظر هستیم فردا حقوق بگیریم

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شهرداری منجیل با بیان اینکه در تجمع روز شنبه (۲۲ تیرماه) کارگران فضای سبز، علی اکبر پورعلی (معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری شهرستان رودبار) وعده پرداخت حداقل بخشی از مطالباتشان را در ۴۸ ساعت آینده داده است، افزود: از روز گذشته کارگران به امید دریافت مطالبات معوقه خود مشغول کار هستند. در عین حال آنها فردا با اتمام ۴۸ ساعت مهلتی که معاونت سیاسی اجتماعی فرمانداری وعده داده است، منتظر عملی شدن وعده پرداخت مطالبات خود هستند.
به گفته آنها، صبح روز شنبه (۲۲ تیر ماه) معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری شهرستان رودبار در تماس تلفنی با محمد حیدری (سرپرست اداره کار شهرستان) که در جمع اعتراضی کارگران حضور داشت، از پرداخت بخشی از معوقات مزدی‌مان در ۴۸ ساعت آینده خبر داد.
کارگران با بیان اینکه حقوق فروردین و اردیبهشت ماه خود را به صورت علی‌الحساب دریافت کرده‌ایم و حقوق خرداد ماه به صورت کامل طلبکاریم، در ادامه افزودند: در عین حال عیدی و سنوات سال ۹۷ کارگران بعد از گذشته حدود چهارماه از سال جاری پرداخت نشده است.

---------------

مرگ کارگر بروجردی در اثر سقوط از راه پله

به گزارش ایلنا، فرمانده انتظامی لرستان از مرگ کارگری ۵۵ ساله در آن شهرستان بروجرد خبر داد و گفت: این کارگر مشغول به کار در ساختمانی نوساز بوده که در نهایت بر اثر سقوط از راه پله جان باخته است.
سرهنگ سیدعلی میراحمدی بیان کرد: در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر سقوط فردی ۵۵ساله حین بالا رفتن از راه پله ساختمانی در حال ساخت، بلافاصله ماموران برای بررسی موضوع به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: پس از حضور ماموران، مصدوم بلافاصله برای مداوا به بیمارستان چمران بروجرد اعزام ولی اقدامات پزشکی بی‌نتیجه ماند و این کارگر بر اثر شدت جراحات جان باخت. سرهنگ میراحمدی اضافه کرد: عوامل پلیس آگاهی، قاضی کشیک و پزشک قانونی نیز در محل حاضر و جسد متوفی به سردخانه انتقال یافت.

---------------

یکشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۸ - ۱۴ ژولای ۲۰۱۹

تجمع مربیان پیش دبستانی و معلمان حق‌التدریس مقابل مجلس!

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (بیست و سوم تیرماه) جمعی از مربیان پیش دبستانی سراسر کشور به همراه تعدادی از معلمان حق‌التدریسی، در اعتراض به عدم اجرای قانون جذب، مقابل مجلس شورای اسلامی جمع شدند.
مربیان پیش دبستانی خواستار اجرای مصوبه مجلس درباره‌ حق‌‌التدریس شدن مربیان پیش دبستانی از سال ۹۲ تا ۹۷ شدند. معلمان حق التدریس نیز خواستار استخدام رسمی در آموزش و پرورش هستند و می‌گویند ظرفیت‌های جدید جذب، بایستی به ما که سالها سابقه تدریس داریم، اختصاص یابد.

---------------

سقوط بار لیفتراک بر سر یک کارگر حادثه آفرید

به گزارش ایلنا، امروز (۲۲ تیرماه) یک کارگر حین جابجایی بار به وسیله لیفتراک و سقوط بارهای آن روی سرش جان باخت.
راننده وظیفه هدایت کردن لیفتراک‌ها هنگام انتقال بار به روی تریلی‌ها را برعهده داشت که این حادثه رخ داد.
به گفته سرهنگ حبیبی (رئیس کلانتری خلیج فارس) این کارگر بدون رعایت نکات ایمنی ازجمله استفاده از کلاه ایمنی، در محدوده خطرناک و ناایمن ایستاده بود که در همین لحظه لیفتراک دچار نقص فنی شد و پس از پاره شدن تسمه‌اش بارها به همراه چنگک روی سر این کارگر سقوط کرد. این کارگر به علت اصابت جسم سخت بر سر و صورت جان خود را از دست داده است.

---------------

مرگ شبانه کارگر فضای سبز آبادان بر اثر برخورد با خودرو

منابع خبری ایلنا در شهرداری آبادان، از مرگ یکی از کارگران بخش فضای بر اثر برخورد با خودرو سواری خبر دادند.
به گفته آنها، این کارگر حوالی ساعت ۱۲ شب (۲۲ تیر ماه) در میدان پارسیان شهر آبادان مشغول کار بود که بر اثر ورود یک دستگاه خودرو سواری در داخل میدان به شدت مصدوم شده و بر اثر شدت جراحات جان خودرا از دست می‌دهد. از قرار معلوم راننده خودروسواری خاطی متواری شده است.

---------------

شنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳ ژولای ۲۰۱۹

اعتراض کارگران شهرداری منجیل به عدم دریافت مطالبات/ فرمانداری: معوقات طی دو روز پرداخت می‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، مجموعه شهرداری منجیل حدود ۴۰ کارگر خدماتی و فضای سبز دارد که طی چند ماه گذشته دستمزد آنها به تاخیر افتاده است. به همین دلیل کارگران که با ادامه بی‌توجهی مسئولان شهری مواجه شده‌اند؛ به نشانه اعتراض امروز شنبه (۲۲ تیر ماه) در مقابل ساختمان اداره کار واقع در میدان تکاوران شهر منجیل تجمع کردند.
کارگران می‌گویند: در سال جاری چندین بار پیگیر مطالباتمان شده‌ایم. هر بار مسئولان شهری وعده پیگیری پرداخت مطالبات معوقه ما را می‌دهند اما در عمل هیچ اتفاقی نمی‌افتد و کارگران همچنان با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند.
به گفته آنها، کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری منجیل تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری در سطح شهر مشغول کارند. پیمانکار علارغم اینکه یک سال سنوات و عیدی سال ۹۷ کارگران را پرداخت نکرده، دستمزد ماه‌های فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری را به صورت علی‌الحساب ماهیانه ۷۰۰ هزار تا یک میلیون تومان پرداخت کرده است. آنها می‌گویند: ما هنوز حقوق خرداد ماه خود را به صورت کامل دریافت نکرده‌ایم.
به گفته این کارگران، پیمانکار شهرداری منجیل همواره مدعی هستند که به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی، امکان پرداخت به‌موقع مزد کارگران را ندارند. این کارگران با ابراز نگرانی از وضعیت بوجود آمده برای همکاران خود می‌گویند: از مسئولان شهری و شهرستانی می‌خواهیم با درک همه مشکلاتی که در نتیجه حضور پیمانکاران برای مجموعه کارگران شهرداری بوجود می‌آید، درخصوص پرداخت حداقل بخشی از مطالبات مزدی ما اقدام کنند.
لازم به ذکر است که تلاش خبرنگار ایلنا تا لحظه ارسال این خبر برای تماس با آقای بابک خیرزاده (شهردار منجیل) و قاسم عبداللهی (عضور شورای شهر منجیل) به جایی نرسید اما کارگران می‌گویند که بعد از اجتماع در مقابل ساختمان اداره کار شهرستان رودبار (که ساختمان آن در شهر منجیل واقع شده است) معاون سیاسی فرمانداری در تماس تلفنی با محمدحیدری (سرپرست اداره کار) اعلام کرد معوقات کارگران معترض طی 48 ساعت آینده پرداخت خواهد شد.

---------------

۲کشته بر اثر حریق تانکر حمل سوخت

به گزارش ایلنا، بر اثر واژگونی و حریق تانکر حمل بنزین، در جادیه سبزوار به شاهرود دو سرنشین آن جان باختند. محمد همتی مسئول روابط عمومی آتش نشانی سبزوار، گفت: آتش نشانان به محل حادثه اعزام و اقدام به ایمن‌سازی محل و مهار آتش کردند. به دلیل اشتعال بنزین و خودرو، دو سرنشین آن قبل از رسیدن نیروهای امدادی در آتش سوخته و جان خود را از دست دادند.

---------------

جمعه ۲۱ تیر ۱۳۹۸ - ۱۲ ژولای ۲۰۱۹

مرگ کارگر افغان بیست ساله در عمق ۸۰ متری چاه

به گزارش ایلنا، روز گذشته (۲۰ تیرماه) یک کارگر ۲۰ ساله در حین حفاری چاه در یکی از روستاهای شهرستان خمین در اراک جان باخت. این کارگر افغان در عمق ۸۰ متری چاه مشغول حفاری بوده که به دلیل ریزش دهانه چاه در جا فوت می‌کند.

---------------

مرگ یک دانشجوی «سوخت بر» در مسیر سراوان به کوهک

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته، یک دانشجوی سوخت بر در استان سیستان و بلوچستان در مسیر سراوان به کوک جان خود را از دست داد. این دانشجو در اثر تصادف جاده‌ای جان باخت؛ منابع خبری ایلنا، هویت او را «عباس الله وردی» اعلام کرده‌اند. از قرار معلوم، متوفی برای کمک هزینه‌های تحصیل و زندگی، «سوخت بری» می‌کرده است.

---------------

پنجشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۸ - ۱۱ ژولای ۲۰۱۹

اعتراض کارگران آب معدنی داماش به عدم دریافت معوقات مزدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران آب معدنی داماش صبح امروز (پنجشنبه ۲۰ تیر ماه) در اعتراض به مطالبات مزدی پرداخت نشده؛ دست از کار کشیدند.
کارگران شرکت آب معدنی داماش که مدتی است مدیریت آن تغییر کرده، می‌گویند که از فروردین ماه سال جاری تاکنون دستمزد خود را دریافت نکرده‌اند.
به گفته یکی از این کارگران، تولید در این کارخانه از ابتدای ماه جاری به دلیل تامین نشدن مواد اولیه تولید متوقف شده است.
در ادامه این نیروی کار شرکت آب معدنی داماش گفت: از روز گذشته چهارشنبه کارفرما با تامین حداقلی مواد اولیه از کارگرانی که سه ماه دستمزد نگرفته‌اند و دچار مشکلات معیشتی شده‌اند، درخواست کار کرده ولی ما کارگران خواستار حداقل بخشی ازطلب مزدیمان برای ادامه همکاری هستیم.
وی از مسئولان خواست هرچه سریعتر به مشکلات کارگران و کارخانه رسیدگی کنند.
در همین رابطه، روز ۱۵ تیرماه جاری محمد حیدری (سرپرست اداره کار شهرستان رودبار) با تایید سه ماه معوقات مزدی کارگران آب معدنی داماش وعده رسیدگی به مطالبات کارگران را داده بود.
او در مورد وضعیت شرکت به ایلنا گفته بود: تولید در این کارخانه به حداقل کاهش یافته است به طوری که کارگران کاری برای انجام دادن ندارند. شرکت آب معدنی داماش از اردیبهشت‌ماه سال ۹۵ پس از سه سال وقفه بابت بدهی‌های مالی از شرکت سرمایه‌گذاری امیر منصورآریا به بانک ملی واگذار شد.

---------------

اعتراض کارگران قطار شهری اهواز به عدم وصول مطالباتشان

تعدادی از کارگران قطار شهری اهواز واقع در استان خوزستان در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: حدود ۱۵۰ کارگر در پروژه ساخت قطار شهری تحت مسئولیت پیمانکار بخش خصوصی مشغول کارند که هنوز بابت ۱۲ ماه دستمزد سال ۹۷ به همراه عیدی و سه ماه دستمزد سال جاری از کارفرما طلبکارند. آنها صبح روز گذشته (۱۹تیر ماه) با مراجعه به ساختمان شهرداری به معوقات مزدی خود اعتراض کردند.
کارگران اظهار داشتند: در شرایط فعلی اقتصاد کشور که هر روز شاهد افزایش قیمت اجناس مصرفی و غیرمصرفی هستیم، ما کارگران نگران تامین هزینه‌های زندگی خود شده‌ایم. به گفته آنها؛ صبح دیروز قبل از اجتماع مقابل ساختمان شهرداری برای بیان مشکلات خود به ساختمان قطار شهری و بعد از آن به دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان مراجعه کردیم که نتیجه‌ای حاصل نشد.
این کارگران گفتند: در عین حال وضعیت شغلی چند نفر از همکارانمان که با ۶ تا ۷ سال سابقه کار در روزهای پایانی سال گذشته به دلیل اتمام قرارداد کار بیکار شده‌اند، هنوز مشخص نیست.
کارگران با یادآوری اینکه کارگران پروژه قطار شهری اهواز سالها در سخت‌ترین شرایط با همت و اراده پولادین کارکنان آن بهترین خدمات را ارائه کرده و باعث سربلندی صنعت متروی کشور شده‌است، افزودند: شایسته نیست با مماشات حقوق کارگران به فراموشی سپرده شود. آنها تاکید کردند: نیازمند حمایت مسئولان استانی هستیم تا قانون را برای وصول مطالباتمان به اجرا درآورند.

---------------

مرگ یک کارگر بر اثر سقوط از درخت گیلاس

به گزارش ایلنا، سرهنگ کریم نوری معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اردبیل در خصوص جزئیات حادثه سقوط کارگر از درخت گفت: متاسفانه یک کارگر مرد ۳۳ مشکین شهری به علت سقوط از درخت گیلاس جان خود را از دست داد.
نوری افزود: روز گذشته این کارگر در روستای انار مشکین شهر در حال چیدن گیلاس بوده که از بالای درخت به پایین سقوط می‌کند و به علت شدت جراحات وارده در دم فوت می‌شود.

---------------

کارگر ساختمانی از طبقه چهارم سقوط کرد

به گزارش ایلنا، صبح امروز حادثه سقوط یک کارگر از ارتفاع به سامانه ۱۲۵ اطلاع داده شد که در پی آن ستاد فرماندهی آتش‌نشانی تهران، آتش‌نشانان ایستگاه ۳ و گروه نجات یک را به محل حادثه واقع در خیابان هفده شهریور، خیابان آبشار، کوچه محمدی بیگ اعزام کرد.
با حضور عوامل آتش نشانی در محل مشاهده شد کارگری حدود ۲۵ ساله در حال کار در یک ساختمان در حال ساخت بوده که ناگهان در ارتفاع ۱۲ متری در طبقه چهارم به طبقه سوم سقوط کرده و در وضعیت ناایمنی گرفتار شد که بلافاصله اقدامات لازم برای پایین آوردن این کارگر انجام شد و عوامل آتش‌نشانی با فیکس کردن کارگر که از چند ناحیه دچار آسیب و شکستگی شده بود در برانکارد مخصوص او را به سطح زمین منتقل کردند.
با انتقال کارگر آسیب دیده به سطح زمین، این فرد در اختیار عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه قرار گرفت و پس از دریافت خدمات درمانی اضطراری برای ادامه روند درمان به بیمارستان منتقل شد.
آتش نشانی تهران با تأیید این خبر اعلام کرد علت قطعی وقوع حادثه از سوی کارشناسان آتش‌نشانی در دست بررسی است اما گمانه‌زنی‌های اولیه حاکی از آن است که بی‌احتیاطی کارگر حین کار منجر به وقوع این حادثه شده است.

---------------

اعتراض کارگران کنتورسازی ایران به مشکلات کارخانه

به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از کارگران کارخانه «کنتورسازی ایران» واقع در شهرصنعتی قزوین در اعتراض به آنچه بی‌توجهی کارفرما به وضعیت شغلی خود و کارخانه می‌خوانند، صبح امروز (۱۹ تیر ماه) در مقابلل ساختمان استانداری قزوین دست به اعتراض صنفی زدند.
به گفته این کارگران، افزایش مشکلات کارخانه باعث شده میزان تولیدات کارخانه نسبت به قبل کاهش یافته و کارگران نگران امنیت شغلی خود باشند.
به گفته کارگران حاضر در تجمع، طی دو سال گذشته در کارخانه کنتورسازی حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ کارگر مشغول کار بودند که این تعداد هم‌اکنون به حدود ۱۵۰ کارگر تقلیل یافته است. طبق ادعای کارگران کنتورسازی، آنها طی یک سال گذشته چند بار خواستار مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالباتشان بوده‌اند اما مشکلات به قوت خود باقی‌ست.
از قرار معلوم؛ سیده حمیده زرآبادی(نماینده مردم قزوین) در جمع اعتراضی کارگران حاضر شده و به صورت تلفنی مطالبات کارگران کنتورسازی را از مدیرکل کار استان قزوین پیگیری کرده است.

---------------

مرگ کارگر مشهدی به دلیل ریزش آوار زمین گودبرداری شده

به گزارش ایلنا، محمدجواد سبحانی اظهار داشت: صبح امروز چهارشنبه (۱۹ تیر ماه) براثر ریزش آوار دیوار مجاور زمین گودبرداری شده در خیابان ناصر خسرو در مشهد، یک کارگر مدفون شد.
پسبحانی افزود: گروه‌های امدادی آتش‌نشانی سریعا پیکر بی‌جان این کارگر ۳۸ ساله را از زیر آوار بیرون کشیدند درحالی‌که متاسفانه در همان دقایق اولیه جان خود را ازدست داده بود.

---------------

کارگر چینی حادثه فروم کروم رفسنجان نیز جان باخت

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگر خارجی چینی حادثه کارخانه فروکروم رفسنجان که بر اثر زبانه‌های آتش از کوره ذوب به همراه یک کارگر ایرانی دچار سوختگی شده بود، شب گذشته جان باخت.
در حادثه روز ۱۷ تیر ماه در کارخانه فروکروم شرکت تاپ اکو خاورمیانه واقع در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان، دو کارگر ایرانی و چینی این شرکت دچار سوختگی شدید شدند. شدت سوختگی‌شان به حدی بود که کارگر ایرانی بنام احسان رفسنجانی عصر روز حادثه و کارگر چینی دیشب فوت کرد.

---------------

مرگ رئیس قطار باری در محور راه آهن زاگرس

به گزارش ایلنا، حسین شهابی‌مقدم (رئیس قطار باری) در هنگام بازدید قطار در بلاک شهبازان تله زنگ دچار سانحه شد. وی شامگاه سه شنبه در حین بازدید قطار، بین تونل ۱۲ و ۱۳، به علت سقوط در دره جان خود را از دست داد. علت سانحه هنوز اعلام نشده است.

---------------

سه شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۸ - ۹ ژولای ۲۰۱۹

اعتراض کارگران رینگ‌سازی مشهد به مشکلات موجود

منابع کارگری کارخانه رینگ‌سازی مشهد به خبرنگار ایلنا گفتند: سه روز از اعتراض کارگران کارخانه «رینگ‌سازی» می‌گذرد و آنها هنوز منتظرند تا مسئولان برای پرداخت مطالباتشان کاری انجام دهند.
این کارگران امروز نیز مقابل دفتر شورای اسلامی کارگران کارخانه «رینگ‌سازی مشهد» حضور یافتند.
کارگران درباره بخش دیگری از مطالبات صنفی خود و تعویق در برگزاری انتخابات شورایی کارخانه گفتند: در فاصله زمانی ۲ ساله‌ای که از توقف فعالیت آخرین شورای اسلامی کار گذشته است، چندین بار برای ایجاد نهاد صنفی تلاش کردیم اما در هر دوره مدیران وقت با مانع تراشی مانع از انجام این کار شدند.
به گفته کارگران، در حال حاضر آنچه مانع از برگزاری انتخابات و تشکیل شورای اسلامی کار در کارخانه رینگ‌سازی شده، نارضایتی کارفرما و تعلل اداره کار مشهد است.

---------------

اعتراض کارگران ابنیه فنی لرستان به عدم وصول مطالباتشان

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران ابنیه فنی ناحیه لرستان در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی و بیمه‌ای خود به تهران سفر کرده و در مقابل ساختمان راه‌آهن حضور یافتند.
به ادعای این کارگران، پرداخت مطالبات مزدی ماه‌های اردیبهشت و خرداد آنها به تاخیر افتاده و پرداخت حق بیمه آنها نیز با مشکل روبروست.
طبق اظهارات کارگران معترض، یکی دیگر از مشکلات صنفی آنها نداشتن امنیت شغلی به سبب داشتن قراردادهای کوتاه‌مدت است که باعث نگرانی بیشتر کارگران شده است. به گفته آنها، مشکلات کارگران خطوط ابنیه فنی راه‌آهن کشور از ۴ سال پیش همزمان با واگذاری آن به بخش خصوصی آغاز شده و از آن پس مسئولان بدون توجه به پرداخت مطالبات کارگران و مشخص کردن وضعیت شغلی آنها، کارگران را به حال خود رها کرده‌اند.
به گفته کارگران، در جلسه‌ای که آنها روز گذشته با مدیرعامل راه‌آهن در ارتباط با مشکلات کارگران پیمانکاری خطوط ابنیه فنی راه‌آهن داشتند، نتیجه‌ای حاصل نشد و مسئولان پاسخ روشنی به مطالبات کارگران ندادند .
آنها می‌گویند: انتظار ما این است مسئولان راه‌آهن به وضعیت اشتغال و پرداخت مطالبات کارگران خطوط ابنیه فنی کشور که همگی امنیت ریلی کشور را تامین می‌کنند، توجه ویژه کنند.

---------------

کارگر ایرانی حادثه فروکروم رفسنجان جان باخت

به گزارش ایلنا، «احسان رفسنجانی» کارگر جوانی که در حادثه آتش‌سوزی در کارخانه فروکروم منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان دچار سوختگی شدید شده بود، شب گذشته در بیمارستان شفای کرمان جان باخت.
در اثر حادثه‌ای که روز گذشته در کارخانه فروکروم شرکت تاپ اکو خاورمیانه واقع در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان رخ داد، دو کارگر ایرانی و چینی این شرکت دچار سوختگی شدید شدند.

---------------

سقوط از طبقات موجب مصدومیت کارگر شد

به گزارش ایلنا، یک کارگر ساختمانی ظهر روز گذشته (۱۷ تیرماه) در حین کار در ساختمان نیمه‌کاره از طبقات بالا سقوط کرد.
این کارگر که در خیابان هوشنگ مرادی کرمانی مشغول به کار بود، سقوط کرده و دچار مصدومیت شد که در نهایت توسط مأموران امداد و نجات به بیمارستان منتقل شد.

---------------

از عدم پایبندی به مقاوله‌نامه‌های سازمان جهانی کار تا خصوصی‌سازی‌های بی‌محابا

بازگشتِ امنیت شغلی با واگذاری‌های بی‌ضابطه ممکن نیست

به گزارش خبرنگار ایلنا، چگونه شد که «روابط کار» به وجود آمد و موازین بین‌المللی بر آن حاکم شد؛ کاظم فرج‌اللهی (فعال کارگری) مسیر قانونمند شدن رابطه کارگر-کارفرما را توصیف می‌کند: انسان در گذر زمان برای تهیه ضروریات زندگی به هر حال ناگزیر از انجام نوعی از کارها بوده است. به این ترتیب کار کردن و داشتن شغل به مثابه شرط لازم برای ادامه‌ی زندگی، حق طبیعی تمامی کسانی‌ست که توانایی کار کردن دارند. از زمانی که دانش و توانایی بشر در ساخت و استفاده از ابزار به اندازه‌ای رسید که فرد یا افرادی توانستند محصول کار دیگران را به نوعی از آن خود یا تصاحب کنند، یا به گفته‌ی دیگر، دارندگان زمین و ابزار کار توانستند محرومان از این ابزارها را مطابق میل خود به کار بگمارند، مساله فروش نیروی کار و دریافت مزد و به تبع آن حقوق و روابط کار وارد مناسبات اجتماعی شد.
وی ادامه داد: همزمان با رشد صنعت و تکامل نظام سرمایه‌داری، متاثر از آن، حقوق کار نیز به تدریج مدون و کامل‌تر شد. تلاش و پیگیری و مبارزه‌ی سازمان یافته کارگران، در گستره‌ی جنبش جهانی کارگری، برای دستیابی به مزدی عادلانه‌تر و شرایط کاری منصفانه‌تر از یکسو و خشونت و آزمندی اردوی صاحبان سرمایه در بهره‌کشی از نیروی کار، از سوی دیگر "یکم ماه می" روز جهانی کارگر را پدید آورد که در تاریخ ثبت و در تقویم بیشترین شمار کشورها، از جمله ایران، به عنوان روز فریاد و دادخواهی کارگران به رسمیت شناخته شد. تقابل دو اردوی کار و سرمایه، توازن قوای طبقاتی و شرایط کلی جامعه بشری در نخستین دهه‌های قرن بیستم، سبب عقب‌نشینی بلوک سرمایه و شکل‌گیری و تثبیت سازمان بین‌المللی کار شد.

مقاوله‌نامه‌هایی که دیده نشدند

وی به مسیر تطور ILO می‌پردازد: سازمان بین‌المللی کار طی فرآیندهای پیش‌بینی شده و بر حسب نیازهای روز جامعه جهانی به تنظیم و تصویب کنوانسیون‌هایی در تعریف و حمایت از حقوق کارگران در مقابل صاحبان سرمایه و کارفرمایان پرداخت که تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد، که بطور تبعی عضو ILO نیز شناخته می‌شوند، ملزم به پیوستن به این کنوانسیون‌ها و رعایت مفاد آنها به مثابه قوانین مدنی داخلی خود هستند. حق کارگران در ایجاد تشکل‌های آزاد و مستقل و پیوستن به آنها، دریافت منظم مزد دستکم حداقل حقوق متناسب با شرایط زندگی هر جامعه، به رسمیت شناختن روز جهانی کارگر و اجتماعات مربوط به آن، از جمله مواردی هستند که مقاوله‌نامه‌های ILO بر آنها تاکید دارند.
به گفته فرج‌اللهی، متاسفانه با وجود اینکه در چند دوره گذشته نمایندگان دولت در هیات مدیره این سازمان حضور و نقش داشته‌اند هنوز به مقاوله‌نامه‌های ۸۷ و ۹۸ که بر آزادی تشکل‌های کارگری و قراردادهای دسته جمعی دلالت دارد، نپیوسته‌ایم.

خصوصی‌سازی با کارگران چه کرد؟!

فرج‌اللهی، علاوه بر نقدِ عدم برخورداری از حقوق مندرج در مقاوله‌نامه‌های سازمان بین‌المللی کار از جمله حقِ برخورداری از مزد شایسته، افول شرایط شغلی کارگران در پی اجرای سیاست‌های تعدیلی را یک «آسیب بزرگ» دیگر برآورد می‌کند و می‌گوید: شمار زیادی از کارگران در پی خصوصی‌سازی واحدها و بنگاه‌های صنعتی و تولیدی، در اعتراض به پرداخت نشدن چند ماهه‌ی مزد، نبود امنیت شغلی و خطر تعطیلی واحدها و بیکار شدن، مجبورند اعتراض خود را به نهادهای تصمیم‌گیر از جمله ادارات کار اعلام کنند؛ خواسته این گروه از کارگران، بازگشت امنیت شغلی و پرداخت منظم دستمزد شایسته است که البته با واگذاری‌های بی‌ضابطه در تهدید قرار گرفته است و بعید می‌نماید که کارگرانِ واگذار شده به بخش خصوصی که اکنون درصد بالایی از شاغلان ایران را تشکیل می‌دهند، در فضای به وجود آمده فعلی بتوانند از تمامی این حقوق بهره‌مند شوند.
او به نمونه‌های متعددی از این دست کارگران اشاره می‌کند و می‌گوید: در این میان، سال گذشته وضعیت کارگران فولاد اهواز و مجتمع نیشکر هفت تپه از دیگران بغرنج و پیچیده‌تر شده بود.
فرج‌الهی در پایان با انتقاد از سلب حقوق سازمان یافته که با عدم پایبندی به مقاوله‌نامه‌های سازمان جهانی کار شروع شده و با اجرای سیاست‌های تعدیلی تداوم یافته، می‌گوید: برای احقاق حقوق کارگران در شرایط فعلی باید قانون احیا و اجرا شود؛ هم قوانین داخلی مانند قانون کار – که البته نیاز به ترمیم و اصلاح به نفع کارگران دارد- و هم قوانین بین‌المللی مثل مقاوله‌نامه‌های ILO. در عین حال تعدیل و خصوصی‌سازی که حیات و امنیت کارگران را تهدید می‌کند، بایستی متوقف شود.

---------------

دوشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۸ - ۸ ژولای ۲۰۱۹

دستمزد اردیبهشت کارگران آذراب پرداخت شد

اگر بخش خصوصی نمی‌تواند کارخانه را اداره کند، واگذاری را لغو کنید

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران آذراب از پرداخت دستمزد اردیبهشت ماه خود خبر دادند.
به گفته کارگران؛ طی سه روز گذشته کارگران این واحد صنعتی به دلیل عدم پرداخت حقوق اردیبهشت و خرداد و نبود امنیت شغلی ماه دست از کار کشیده بودند اما نهایتاً امروز (۱۷ تیر ماه) یک ماه معوقه کارگران پرداخت شد.
کارگران آذراب می‌گویند: ما انتظار داریم که برای مشکلات آذراب به صورت ریشه‌ای چاره اندیشیده شود. از وقتی که آذراب به بخش خصوصی واگذار شده در یافتن پروژه دچار مشکل شده لذا ما می‌گوییم اگر بخش خصوصی توان اداره این شرکت مادر صنعتی را ندارد، خصوصی‌سازی شرکت را لغو کنید.
طبق اظهارات کارگران؛ مدیرعامل شرکت روز گذشته طی سخنانی با کارگران از وضعیت آتی شرکت ابراز نگرانی کرده بود.
این درحالی است که امروز در جلسه‌ای با حضور مدیرعامل بانک کشاورزی، سهامداران عمده و اعضای شورای اسلامی کار شرکت آذراب، مقدسی و کریمی نمایندگان مردم اراک در مجلس شورای اسلامی، حاجی پور مدیرکل صنعت معدن و تجارت اراک، آقازاده استاندار اراک، حیدری و قلعه‌بانی مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آذراب، در محل بانک کشاورزی در تهران به تفصیل درباره مسائل و مشکلات این واحد تولیدی و راه‌های برون رفت از آن بحث و گفتگو شد.

---------------

محکومیت یک فعال صنفی معلمان به حبس و زندان

به گزارش خبرنگار ایلنا، حمید رحمتی (عضو کانون صنفی معلمان و از معلمان شهرضا در استان اصفهان) توسط دادگاه کیفری 2 شهرستان شهرضا به دو حبس 18 ماهه، 74 ضربه شلاق و پرداخت 2 میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد. این حکم، هنوز بدوی است و امکان اعتراض دارد.

---------------

سوختگی شدید دو کارگر فروکروم رفسنجان

به گزارش ایلنا، دو کارگر کارخانه فروکروم واقع در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در کرمان ظهر روز امروز (۱۷ تیر ماه) به دلیل اصابت شعله دچار سوختگی شدند. این دو کارگر کارخانه فروکروم رفسنجان به فرودگاه شهرستان منتقل شدند و سپس توسط بالگرد امداد هوایی به بیمارستان سوانح و سوختگی کرمان اعزام شدند.

---------------

مسمومیت کارگران شرکت «جگوار لند رُووِر» در اثر نشت مواد شیمیایی

به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک؛ عصر دیروز بر اثر نشست گاز مواد شیمیایی در منطقه «سولیهول»انگلیس شماری از کارگران کارخانه «جگوار لند رُووِر» مسموم شدند.
بر اساس اعلام این رسانه، این اتفاق به دنبال صدور هشدار مبنی بر نشت مواد شیمیایی در منطقه «سولیهول» رخ داده که در نتیجه آن مصدومان حادثه در بیمارستان بستری شدند. تاکنون اطلاعات بیشتری در خصوص وضعیت سلامتی کارکنان مذکور منتشر نشده است.

---------------

یکشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۸ - ۷ ژولای ۲۰۱۹

۵ ماه انتظار کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی برای دریافت عیدی، سنوات و حق کمپ

جمعی از کارگران پیمانکاری فاز 12 پارس جنوبی که در پالایشگاه نهم کار می‌کنند، در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم پرداخت مطالبات معوق خود خبر دادند.
این کارگران می‌گویند: الان پنج ماه است که با پیمانکار جدید کار می‌کنیم اما خبری از دو سال عیدی، سنوات و حق کمپ شرکت قبلی نیست.
آنها از تاخیر پنج ماهه انتقاد دارند و می‌گویند: تا چه زمانی باید منتظر دریافت مطالبات خود بمانیم؟ ما حدود هزار نفر کارگر هستیم که در پالایشگاه نهم مشغول به کاریم؛ اینکه به عنوان کارگر پیمانکاری همیشه حقوقمان را با تاخیر می‌گیریم، بماند، حالا پنج ماه تمام است که منتظریم پیمانکاری که کارش تمام شده و رفته، مطالبات ما را بپردازند.
این کارگران از مسئولان پالایشگاه نهم در مقام کارفرمای مادر انتظار دارند که پیگیر وصول مطالبات معوق کارگران پیمانکاری باشند. فاز 12 پارس جنوبی در شهرستان کنگان واقع شده است.

---------------

مرگ یک کارگر بر اثر ریزش دیوار در تربت جام

به گزارش ایلنا، سرهنگ هوشنگ کیانی در تشریح جزییات این حادثه گفت: در این حادثه کارگری، هنگام ساخت و ساز دیوار، با فرو ریختن آن دچار حادثه شد و بعد از انتقال به بیمارستان جان باخت. وی افزود: متأسفانه رعایت نشدن اصول ایمنی ساخت‌وساز باعث وقوع این حادثه شده است.

---------------

شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ - ۶ ژولای ۲۰۱۹

اعتراض کارگران خطوط ابنیه فنی راه‌آهن ناحیه زاگرس به معوقات مزدی

منابع کارگری در راه‌آهن اندیمشک به خبرنگار ایلنا گفتند: گروهی از کارگران نگهداری از خطوط راه‌آهن ناحیه زاگرس (از منطقه ریلی شوش تا تنگ هفت) که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری مشغول کارند، به تاخیر در دریافت مطالبات مزدی خود اعتراض کردند.
به ادعای این کارگران؛ پرداخت مطالبات مزدی و بیمه‌ای‌ آنها دو ماه به تاخیر افتاده و درخواست آنها، تسریع در پرداخت حداقل بخشی از معوقات مزدی و بیمه‌ای است. آنها از عملکرد بخش خصوصی نیز رضایت ندارند.
به ادعای این کارگران، مشکلات‌ کارگران خطوط ابنیه فنی از ۴ تا ۵ سال قبل زمانی آغاز شد که این بخش زیر بنایی راه‌آهن به بخش خصوصی واگذار شد و آنها از آن زمان تاکنون با مشکلات مختلفی روبه‌رو هستند و طی این مدت به دلیل بی‌توجهی مسئولان نه تنها وعده‌ها هنوز بی‌عمل مانده که بر مشکلات افزوده نیز شده است.
این گروه از کارگران اظهار داشتند: بخش‌های زیربنایی همچون امور تعمیر و نگهداری راه‌آهن قابل واگذاری نیستند و اساسا باید منابع مالی نگهداری از آن از بودجه جاری راه آهن تامین شود.
این کارگران که در خطوط ریلی راه‌آهن ناحیه زاگرس به عنوان نگهدارنده و تعمیرات مشغول کارند، اظهار داشتند: چند سالی هست که وضعیت شغلی و پرداخت مطالبات مزدی مشخصی نداریم.
کارگران خطوط ابنیه راه‌آهن زاگرس در خاتمه یادآور شدند: هفته گذشته نیز به دلیل بی‌توجهی‌ مدیریت کارفرما نسبت به مشکلاتمان، اعتراضی مشابهی را انجام دادیم. از قرار معلوم، اعتراض کارگران خطوط ریلی ناحیه زاگرس تاخیر در حرکت قطار اندیمشک به تهران را در پی داشته است.

---------------

کارگران آب معدنی داماش سه ماه معوقات مزدی طلبکارند/ اداره کار: پیگیر مطالبات کارگران هستیم

جمعی از کارگران کارخانه آب معدنی داماش در تماس با خبرنگار ایلنا، با اشاره به معوقات مزدی خود گفتند: نزدیک به ۳۰ کارگر هستیم که در کارخانه آب معدنی داماش کار می‌کنیم اما در حال حاضر بابت سه ماه مطالبات مزدی طلبکاریم.
به گفته یکی از کارگران، دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی او وهمکارانش؛ کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی عنوان شده است. طبق اظهارات این کارگر، در گذشته حدود ۱۴۰ کارگر در این کارخانه مشغول به کار بوده‌اند اما امروز تعداد آنها به حدود ۳۰ نفر رسیده است.
او در خصوص وضعیت تولید در کارخانه آب معدنی داماش، گفت: در حال حاضر شرکت آب معدنی داماش با تمام ظرفیت نیروی انسانی تولید ندارد به طوریکه کارگران این کارخانه به صورت تک شیف مشغول کارند.
وی افزود: از دیگر مشکلات کارگران آب معدنی داماش پرداخت نشدن حق بیمه تامین اجتماعی است.
به گفته وی، حدود یک الی دو ماه حق بیمه برخی کارگران آب معدنی داماش طبق استعلامی که از اداره تامین اجتماعی شهرستان رودبار گرفته‌ایم، پرداخت نشده است.
این کارگر در بخش پایانی سخنان خود گفت: از مسئولان محلی و کشوری انتظار می‌رود با حساسیت بیشتری وضعیت این شرکت را مورد نظر داشته و با اقدامات پیشگیرانه از تعطیلی دوباره آن جلوگیری کنند تا این شرکت به سرنوشتی مشابه سابق دچار نشود.
تلاش خبرنگار ایلنا برای برقراری تماس با مدیرعامل شرکت آب معدنی داماش جهت پیگیری و دریافت اطلاعات دقیق‌تر تا ساعت مخابره این خبر بی‌نتیجه ماند. محمد حیدری (سرپرست اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان رودبار) ضمن تایید سه ماه معوقات مزدی کارگران آب معدنی داماش به ایلنا گفت: معوقات مزدی مربوط به سه ماهه سال جاری است.
او با بیان اینکه طبق گزارش کارگران این کارخانه تولید در این واحد تولیدی به حداقل رسیده است، افزود: پیگیر مطالبات کارگران و وضعیت کارخانه هستیم که به محض رسیدن به نتیجه قابل توجه آن را اعلام خواهیم کرد.
شرکت آب معدنی داماش نخستین شرکتی است که توسط گروه سرمایه‌گذاری امیر منصورآریا دایر شده است. این شرکت پس از ماجرای اختلاس سه هزار میلیاردی و مصادره شرکت‌های متهم اصلی پرونده در دی‌ماه سال ۹۱ با ۱۴۲ کارگر تعطیل شد و سرانجام اردیبهشت‌ماه سال ۹۵ پس از سه سال وقفه بابت بدهی‌های مالی به یک بانک دولتی واگذار شد و فعالیت خود را با حدود ۳۰کارگر از سر گرفت.

---------------

دو کارگر حین تخریب یک ساختمان قدیمی کشته شدند

به گزارش ایلنا، دو کارگر ساختمانی در خیابان بروجرد (روبروی انبار غله) ملایر در استان همدان، ظهر دیروز (جمعه ۱۴ تیر ماه) به دلیل ریزش آوار کشته شدند.
این دو کارگر که در حال تخریب بخشی از دیوار ساختمان مسکونی قدیمی بودند، در اثر ریزش سقف خانه زیر آوارسنگین محبوس می‌شوند. عوامل امداد و نجات بعد از عملیات نجات و بررسی علائم حیاتی، مرگ این دو کارگر تایید کردند.

---------------

مرگ کارگر نیشابوری در دستگاه نوار نقاله

به گزارش ایلنا، «سیدمهدی حسینی» مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی نیشابور امروز (شنبه ۱۵ تیر ماه) اعلام کرد که یک نفر از کارگران کارخانه‌ای واقع در شهر صنعتی این شهرستان شب گذشته به علت گیر کردن در نوار نقاله جان باخت.
وی افزود: علت این حادثه به‌طور دقیق مشخص نیست و توسط کارشناسان در دست بررسی است ولی در این گونه حوادث بی‌احتیاطی از سوی کارگر و کارفرما عامل اصلی بروز حادثه است که در این مورد نیز پس از بررسی دقیق مشخص خواهد شد. به گفته وی، شدت جراحات وارده به قدری زیاد بوده که این فرد در همان لحظات اولیه فوت کرد.

---------------

چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ - ۳ ژولای ۲۰۱۹

اعتراض راننده‌های استیجاری مجتمع هفت‌تپه بابت معوقات مزدی

منابع کارگری ایلنا در مجتمع نی شکر هفت تپه خبر دادند که صبح امروز (۱۲تیرماه )بیش از 50 نفر از رانندگان ماشین های استیجاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه که مسئولیت جابجایی کارگران و برخی مدیران را در بین مزارع کشاورزی بر عهده دارند در اعتراض به۴ماه مطالبات پرداخت نشده مقابل ساختمان اداره کشاورزی دست به اعتراض صنفی زدند.
در همین رابطه، یکی از کارگران راننده که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: ما بصورت مستقیم با کارفرما قرارداد کار داریم.
او با بیان اینکه طبق قرار داد مدیریت شرکت باید هر ماهه مطالبات مزدی ما را به همراه اجاره بهای خودروها پرداخت کند، افزود: رانندگان استیجاری که قالبا وانت بار هستند روزانه ۸ تا ۱۲ ساعت در شرایط سخت در مزارع به ازای دریافت ۸۵۰۰ تومان در هر ساعت کار می کنند .این در حالیست که راننده‌های این خودروها فاقد دستمزد هستند و آنچه کارفرما پرداخت می‌کند فقط اجاره ‌بهای خودروهاست که آن هم با تاخیر و به صورت حداقلی پرداخت می‌شود.

---------------

کارگران شهرداری سرفاریاب ۴ ماه مزد معوقه طلبکارند

یکی از منابع خبری در شهرداری سرفاریاب واقع در شهرستان چرام به خبرنگار ایلنا گفت: این کارگران در واحد اداری و خدماتی شهرداری سرفاریاب به‌صورت قراردادی مشغول کارند. آنها صبح روز گذشته (۱۱ تیر ماه) با مراجعه به ساختمان شهرداری به معوقات مزدی خود اعتراض کردند.
حدود ۱۵ نفر از کارگران شهر سرفاریاب که در ۴ ماه گذشته دستمزد و حق بیمه آنان پرداخت نشده است، گفتند: در شرایط فعلی اقتصاد کشور که هر روز شاهد افزایش قیمت اجناس مصرفی و غیرمصرفی هستیم، نگران تامین هزینه‌های زندگی خود شده‌ایم.
به گفته کارگران شهرداری سر فاریاب، شهرداری و شورای شهر هیچ برنامه‌ای برای پرداخت مطالبات‌ آنها ندارد.
از قرار معلوم حق بیمه کارگران شهرداری سر فاریاب طی یک الی دو ماه گذشته پرداخت نشده و کارگران برای تعویض دفترچه‌های بیمه دچار مشکل هستند.

---------------

شورای تامین اعتراض کارگران «قندفسا» را بررسی کرد/ کارفرما مکلف به پرداخت مطالبات مزدی وبیمه‌ای کارگران شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، بدنبال اجتماع روز یکشنبه کارگران کارخانه قند فسا در اعتراض به ۴ ماه معوقات مزدی، کارگران این واحد صنعتی می‌گویند که جلسه روز گذشته شورای تامین فرمانداری شهرستان فسا با حضور مسئولان شهرستانی برگزار شد.
منابع کارگری در کارخانه قند فسا با اعلام این خبر یادآور شدند: طبق مصوبات این جلسه قرار است تا پایان تیر ماه جاری مطالبات عقب افتاده کارگران این واحد تولیدی پرداخت شود. در عین حال تا پایان روز بیستم تیر ماه بخشی از معوقات بیمه‌ای کارگران برای تمدید دفترچه‌های درمانی به تامین اجتماعی واریز شود.
کارگران قند فسا همچنین، اظهار داشتند: در این جلسه همچنین مقرر شد کارفرما وضعیت پرداخت هزینه بازنشستگی کارگران مشمول بازنشستگی با قانون مشاغل سخت و زیان آور را مشخص کند.
این کارگران گفتند: بخشی یگری از مشکلات کارخانه مربوط به بدهی کارفرما به پیمانکاران چغندر قند بود که در این خصوص نیز کارفرما مکلف به مشخص کردن وضعیت پرداخت مطالبات آنها شده است.
به گفته کارگران، پرداخت هزینه بازنشستگی کارگران مشمول، پرداخت معوقات مزدی، پرداخت سنوات و سامان دادن به وضعیت کارخانه، نمونه‌ای از دلایل اعتراض این کارگران است که تاکنون از سوی مسئولان شرکت اجرایی نشده است.
به گفته آنان؛ مدیریت کارخانه قند فسا در مقام کارفرمای کنونی مکلف به انجام وعده‌های داده شده است.

---------------

مرگ یک نوجوان بلوچ 15 ساله حین کار در کارواش

به گزارش ایلنا، یک نوجوان پانزده ساله در حین کار در کارواش در شهرستان مهرستان استان سیستان و بلوچستان فوت کرد. این کارگر نوجوان روز گذشته(۱۱ تیر ماه) در هنگام کار در حاشیه شهرستان مهرستان دچار برق‌گرفتگی شده و پیش از انتقال به بیمارستان جان باخته است.

---------------

سه شنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۸ - ۲ ژولای ۲۰۱۹

اعتراض مهمانداران قطار تهران-خرمشهر به شرایط شغلی خود

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (۱۰ تیر ماه) شماری از مهمانداران تهران به خرمشهر پیگیر وضعیت شغلی‌ خود در محوطه ایستگاه اندیمشک شدند.
علت اعتراض کارگران، تعدیل حدود ۶ نفر از مهمانداران در اوایل خرداد ماه سال جاری‌ست درحالی‌که آنها خواستار بازگشت به کار برخی همکاران خود و مشخص شدن وضعیت شغلی‌شان هستند.
این کارگران که تاکنون چندین بار پیگیر وضعیت شغلی و دریافت مطالبات مزدی خود از کارفرما بوده‌اند، گفتند: متاسفانه به علت خروج یک رام قطار تهران به خرمشهر امنیت شغلی‌مان به خطر افتاده و تاکنون پیمانکار با ۶ نفر از مهمانداران و ماموران باسابقه همزمان با پایان قرارداد قطع همکاری کرده است.
پیش از این روابط عمومی شرکت پیکانکار مربوطه، با تاکید بر اینکه کسی با خروج رام قطار تهران به خرمشهر اخراج نمی‌شود به ایلنا گفت: به مهمانداران اطمینان می‌دهیم برای تامین امنیت شغلی‌شان قرار است آنها را به دیگر قطارهای خطوط ریلی تحت نظارت این شرکت انتقال دهند.
به گفته یکی از معترضان، بعد از گذشت چندماه از خروج رام قطار تهران به خرمشهر هنوز وضعیت شغلی مهمانداران و سایر کارکنان آن مشخص نیست. از قرار معلوم هریک از مهمانداران از ۲ تا ۱۰ سال سابقه کاری دارند.

---------------

کارگران شهرداری آقاجاری چندین ماه مطالبات مزدی طلبکارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شاغل در شهرداری آقاجاری در استان خوزستان حدود سه ماه مزد معوقه طلب دارند.
این کارگران اظهار داشتند: مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزدمان کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی در شهرداری است. همچنین بخشی از بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است. آنها گفتند: در منطقه‌ای نفت‌خیز و ثروتمند با شرایط سخت، مشغول خدمت‌رسانی به شهرورندان هستیم اما مسئولان شهری آقاجاری فکری به حال ما نمی‌کنند. به گفته یکی از کارگران شهرداری شادگان، این کارگران روز گذشته (۱۰ تیر ماه) برای پیگیری مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان شهرداری حضور یافتند با این وجود مسئولان شهری هنوز به این اعتراض واکنشی نشان نداده‌اند.
طبق اظهارات این کارگران، از فروردین ماه سال جاری، مطالبات مزدی آنها به تاخیر افتاده و البته آنها بخشی از طلب خود را به صورت علی‌الحساب دریافت کرده‌اند.
عیسی حسینی (رئیس شورای شهر آغاجاری) با اشاره به اینکه اتکای درآمدهای شهر آقاجاری در گذشته بر دریافت عوارض ساخت و ساز بود، اظهار داشت: اکنون شهر آقاجاری همانند اغلب شهرهای کشور به دلیل رکود در بازار مسکن با چالش جدی روبه‌رو شده و توان پاسخ به طلبکاران مالی خود به ویژه کارگران شاغل در شهرداری را نیز ندارد.
به گفته او، تمامی زمین آغاجاری در تملک وزارت نفت است و شهرداری در تلاش است با رایزنی با شرکت نفت مبلغی به‌صورت علی‌الحساب برای حقوق کارگران واریز شود.
به گفته حسینی، باتوجه به میزان فروش نفت آغاجاری و بر اساس ماده ۳۸ قانون ارزش‌افزوده‌ باید در سال حدود ۲۰۰ میلیارد تومان به آغاجاری پرداخت شود درحالی‌که حدوداً ماهی ۶۰ میلیون تومان ارزش‌افزوده پرداخت می‌شود و مطالبات اصلی مربوط به سال‌های طولانی است که پرداخت نشده است.
او گفت: کارگران شهرداری آقاجاری ۱۱۰ نفر هستند که باید شهرداری ماهی ۷۰۰ میلیون تومان بابت دستمزد به آنها بپردازد.

---------------

بیش از دو سال است که بلاتکلیفیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی با حضور در مقابل سازمان اداری استخدامی کشور در تهران، خواستار اجرایی کردن مصوبه سال ۹۵ مجلس در زمینه جذب در آموزش و پرورش شدند. این آموزش‌دهندگان می‌گویند: علیرغم گذشت بیش از دو سال از مصوبه مجلس، همچنان بلاتکلیفیم و امیدواریم وزارت آموزش و پرورش که اخیراً مجوز جذب صادر کرده، ما را که سالها سابقه تدریس در کوه و کمر و اطراف و اکناف این مرزوبوم را داریم در اولویت قرار دهد. گفتنی است اخیراً آموزش و پرورش از بیست هزار مجوز جذب و استخدام خبر داده است.

---------------

مرگ کارگر کرجی به دلیل ریزش آوار

به گزارش ایلنا، یک کارگر ساختمانی روز گذشته (۱۰ تیرماه) در حین کار به دلیل ریزش آوار جان باخت. این کارگر ساختمانی ۶۳ ساله که در حال کار بر یکی از ساختمان‌های نیمه کاره د ر ماهدشت کرج بود، به دلیل سقوط دیوار زیر آوار مانده بود. این کارگر پس از انتقال به بیمارستان به دلیل شدت جراحات وارده فوت کرد.

---------------

کارگران پیمانکاری یارد خرمشهر: با ۵۰ سال سن کجا برویم؟ / کارفرما: سفارش نداریم و کار تعطیل است

به گزارش خبرنگار ایلنا، ۱۶۰ کارگر اندود بتن تاسیسات دریایی یارد خرمشهر که با سالها سابقه کار بدنبال تعطیلی کارخانه از کاربیکار شده‌اند، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به هیئت مدیره شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران یارد، وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی و دفتر ریاست جمهوری، خواهان پایان دادن به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و بازگشت به کار شدند.
در این نامه می‌خوانیم: کارگران شاغل در کارخانه اندود بتن شعبه شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران از سال ۱۳۷۸ تاکنون در سخت‌ترین شرایط کاری و تحمل مشقت فراوان از جمله سختی گرمای طاقت فرسای ۶۰درجه هوا و گرد و خاک همچنین تحمل مشکلات زیست محیطی در کارخانه از قبیل میکس مواد شیمیایی (مواد انامل. پرایمر. پشم شیشه و میکس ماسه و سیمان) و تشعشع مواد سمی به صورت شبانه‌روزی انجام وظیفه کرده تا پروژه‌های نفتی پارس جنوبی به ثمر برسند.
در ادامه نامه آمده است: با توجه به فعالیت ۲۰ ساله کارخانه اندود بتن اکثر کارگران در سنین جوانی در این شرکت مشغول به کار شده‌اند و هر کدام در حال حاضر بین ۴۰ تا ۵۰سال سن دارند که با این وضعیت شانس استخدام در دیگر واحدهای تولیدی و خدماتی در منطقه را ندارند.

سفارش جدید نداریم

مدیر یارد شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی خرمشهر در همین رابطه گفت: کارخانه اندود بتن تاسیسات دریایی یارد خرمشهر از بهمن ماه ۱۳۹۷ به دلیل نداشتن سفارش کار عملاً تعطیل شده است. از زمان تعطیلی این کارخانه تا ۳۱خرداد امسال پایه حقوق ۱۴۲ کارگر این کارخانه به حساب آنها واریز شده است.
وی تاکید کرد: این کارخانه تا زمان گرفتن سفارش جدید (سفارش ساخت لوله‌های قطور) همچنان تعطیل است.
شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران به عنوان نخستین شرکت پیمانکاری عمومی ساخت و نصب سازه‌‌های فراساحلی صنعت نفت و گاز ایران در سال ۱۳۷۲ تاسیس شد و در سال ۱۳۷۸ با تاسیس کارخانه اندود بتن لوله توسعه قابل یافت.

---------------

دفترچه‌ درمانی کارگران هفت‌تپه تمدید نمی‌شود/ توضیحات تامین اجتماعی هفت تپه

به گزارش خبرنگار ایلنا، در حالی که کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه از مشکل تمدید نشدن دفترچه‌ بیمه‌های خود و اعضای خانواده‌هایشان خبر می‌دهند، رئیس اداره تامین اجتماعی هفت‌تپه می‌گوید: کارفرمای هفت تپه هنوز لیست بیمه‌ اردیبهشت ماه کارگران را ارسال نکرده است.
به گفته «فردین خسروی» طبق ضوابط و مقررات سازمان تامین اجتماعی در صورت عدم ارسال فهرست بیمه، امکان تایید دفترچه‌های بیمه کارگران وجود ندارد.
وی با بیان اینکه میزان بدهی‌های بیمه‌ای کارفرمای این مجتمع به سازمان تامین اجتماعی بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود، در مورد تمدید نشدن دفترچه‌های کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه گفت: با توجه به شرایط خاصی که مجتمع نیشکر هفت تپه در استان دارد طبق دستور مسئولان ارشد استان و همکاری سازمان تامین اجتماعی قرار شد حق بیمه فروردین تا خرداد ماه کارگران این مجتمع با یک دهم مبلغ حق بیمه پرداخت شود با این حال کارفرمای هفت تپه از پرداخت این رقم کم هم کوتاهی کرده و تاکنون حق بیمه اردیبهشت ماه کارگران مجموعه خود را به تامین اجتماعی پرداخت نکرده است.
او با ذکر مثالی گفت: به عنوان نمونه اگر حق بیمه مجموعه هفت تپه ۴ میلیارد تومان است قرار است یک دهم این مبلغ حدودا ۴۰۰ میلیون تومان آن به تامین اجتماعی پرداخت شود.
او افزود: زمانی که اسامی افراد بیمه شده در موعد مقرر یعنی یک ماه زودتر به تامین اجتماعی ارسال نشود ثبت بیمه انجام نمی‌شود و سامانه جوابگو نیست و در نهایت بیمه شده را برای تمدید دفترچه درمانی آن شناسایی نخواهد کرد.
به گفته وی، در صورتی که کارفرمای مجتمع هفت تپه حق بیمه اردیبهشت ماه این کارگران را به تامین اجتماعی بپردازد دفترچه‌های درمانی آنها سریعا تمدید خواهد شد.
در شرکت نیشکر هفت تپه بیش از ۴ هزار کارگر رسمی، قراردادی و موقت مشغول به کار هستند که به نقل از کارگران رسمی گفته می‌شود که جدا از مطالبات بیمه‌ای در حال حاضر یک ماه حقوق خرداد ماه خود را از کارفرما طلبکارند.

---------------

دوشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۸ - ۱ ژولای ۲۰۱۹

استمداد کارگران ابر صنعتی ایران از مسئولان/ ده سال است که سرگردانیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران کارخانه ابر صنعتی ایران با گذشت حدودا ۱۰ سال از زمان تعطیلی این واحد تولیدی هنوز وضعیت پرداخت مطالبات مزدی، بیمه‌ای و بازنشستگی مشخصی ندارند.
به گفته این کارگران، هرچند بار‌ها شرایط دشوار کاری آنها از رسانه‌های جمعی اطلاع‌رسانی شده اما توجهی به تغییر شرایط آنها نشده است. موضوعی که به اعتقاد این افراد؛ ناشی از مهم نبودن این وضعیت برای کارفرما و مسئولان به حساب می‌آید.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه؛ از سال ۸۹ فعالیت کارخانه ابر صنعتی متوقف شده و از آن زمان به بعد کارگران در بلاتکلیفی کامل بسر می‌برند.
یکی از کارگران در ارتباط با وضعیت کنونی کارخانه ابر صنعتی گفت: کارفرما به دلیل کمبود نقدینگی از سال ۸۹ تاکنون از پرداخت حقوق، سنوات، پاداش، عیدی و سایر مطالبات قانونی کارگران امتناع کرده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر همه کارگران با سوابق کاری بالای ۲۳ سال مشمول بازنشستگی هستند، در ادامه گفت: در حال حاضر علاوه بر معوقات مزدی، موضوع بازنشستگی و تعیین تکلیف کارگران بیکار شده از مشکلات اساسی است که عزم جدی برای رسیدگی به آن نه از سوی کارفرما و نه از سوی مسئولان مشاهده نمی‌شود.
به گفته این کارگر، در این ده سال مدیران شرکت بارها در حضور مسئولان وعده رسیدگی به وضعیت کارگران باسابقه را داده‌اند در عین حال قرار بود در ازای پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی شمار زیادی از کارگران باسابقه بازنشسته شوند که در عمل این اتفاق نیفتاده است.
وی با بیان اینکه مجموع میزان مطالبات کارگران ابر صنعتی بیش از ۲ میلیارد تومان می‌شود، گفت: از سال ۹۵ کارگران با اجاره یکی از سوله‌های کارخانه، ماهانه مبلغی حدودا ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند که این پول صرف هزینه ایاب و ذهاب و پیگیری پرونده شکایت کارگران در مراجع قضایی و سایر نهادهای دولتی می‌شود.
به گفتهٔ این کارگر، در این ده سال مدیران شرکت مرتبا وعده رسیدگی به وضعیت بازنشستگی کارگران و پرداخت مطالبات آنان را داده‌اند اما هیچ پولی به حساب کارگران پرداخت نشده است. کارگران نیز در طول این زمان به جز چند مورد در دادگاه و سایر نهادهای دولتی هیچ دسترسی به کارفرما ندارند.
وی با بیان اینکه در طول این چند سال ما کارگران برای تامین معاش خانواده‌هایمان به دستفروشی، ضایعات‌فروشی و سایر مشاغل کاذب روی آورده‌ایم، گفت: می‌دانیم که فروش ضایعات، دستفروشی.... هیچ آینده شغلی ندارد، همه به عنوان کارگر متخصص ابر صنعتی ایران در سازمان تامین اجتماعی دارای پرونده بیمه هستیم اما وقتی که ۱۰ سال است نه مزدی داده می‌شود و نه حق بیمه، ناچاریم به نحوی مخارجمان را با انجام کارهای متفرقه تامین کنیم.
به گفته وی، ادامه بلاتکلیفی در وضعیت کارگران این کارخانه باعث شده زندگی خانوادگی برخی از کارگران متلاشی شود و آنها از خانواده خود دور باشند.
او در بخش دیگری از سخنان خود درباره مشکلاتی که به دنبال پرداخت نشدن حقوق و بیمه کارگران ایجاد شده، گفت: ما کارگران ابر صنعتی ایران در شرایط بسیار سختی زندگی می‌کنیم. تامین اجتماعی هم دفترچه‌های ما را اعتبار نمی‌زند به همین دلیل از مسوولان می‌خواهیم تا فکری به حال ما و خانواده‌هایمان بکنند.
تلاش خبرنگار ایلنا برای برقراری تماس با مدیرعامل شرکت ابرصنعتی ایران جهت پیگیری و دریافت اطلاعات دقیق‌تر تا ساعت مخابره این خبر بی‌نتیجه ماند.

---------------

اعزام محمد حبیبی به بیمارستان فارابی

خانواده محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان که در حال گذراندن دوران محکومیت خود در زندان اوین است، در تماس با خبرنگار ایلنا از اعزام او به بیمارستان فارابی تهران خبر دادند.
از قرار معلوم، اعزام حبیبی به دلیل مشکلات بینایی او رخ داده و قرار است در بیمارستان مورد مداوا قرار گیرد. خانواده حبیبی می‌گویند: حبیبی مدتهاست که از ضعف بینایی رنج می‌برد. حبیبی اردیبهشت 97 در تجمع معلمان دستگیر و ابتدا به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

---------------

آتش‌سوزی واحد فرآوری مشتقات نفتی در کرمانشاه/ یک کارگرجان باخت

به گزارش ایلنا، مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه از مهار آتش‌سوزی واحد فرآوری مشتقات نفتی در شهرک صنعتی فرامان کرمانشاه خبر داد و گفت: متأسفانه در این حادثه یکی از کارگران این واحد فوت کرد و یک نفر نیز مصدوم شده است.
از قرار معلوم، ساعت چهار و ۱۵ دقیقه امروز (۱۰ تیر) یک واحد پالایشگاهی که در زمینه تبدیل میعانات نفتی به نفتا فعالیت دارد، دچار انفجار و آتش‌سوزی شد که در نهایت ساعت هشت و ۲۵ دقیقه آتش به طور کامل مهار شد. دلیل حادثه هنوز مشخص نیست اما به احتمال زیاد نوسانات برق و یا عمل نکردن سیم ارت عامل این حادثه بوده است.

---------------

وای به روزی که پای خصوصی‌سازی به صندوق‌های بازنشستگی برسد/ بیمه از جیب کارگر است نه کارفرما

به گزارش خبرنگار ایلنا، بازنشستگان، فرقی نمی‌کند مستمری بگیرِ کدام صندوق بازنشستگی باشند، کارگر بازنشسته محسوب شوند یا کارمندِ مستمری بگیر، از اوضاع معیشتی خود ناراضیند.
در کنار این نارضایتی بازنشستگان که به مطالباتی مانند لزوم اجرای دقیق همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و ارتقای سطح مستمری‌ها به بالاتر از خط فقر گره خورده است؛ یک نگرانی دیگر هم وجود دارد؛ نگرانی نسبت به آینده و سرنوشت صندوق‌های بازنشستگی.
سال گذشته، صندوق بازنشستگی کشوری با کمک ۵۰ هزار میلیاردی دولت توانست سرپا بماند و مستمری‌ها را بپردازد؛ صندوق تامین اجتماعی نیز که سرپاترین و پررونق‌ترینِ صندوق‌های بازنشستگی محسوب می‌شود، سال گذشته برای اولین بار ضریب پشتیبانی‌اش به زیر ۵ رسید و در زمره صندوق‌های در معرض بحران قرار گرفت؛ این صندوق امروز حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان به نظام بانکی کشور مقروض است.
ناصرآقاجری (فعال کارگری پروژه‌ای و سخنگوی اتحادیه نیروی کار پروژه‌ای ایران) در این رابطه می‌گوید: سالهاست که سیاست‌های اقتصادی دیکته شده‌ی نهادهای امپریالیستی مثل صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی را در ایران کاربردی کرده‌اند و دولت‌های متوالی - چه اصلاح‌طلب و چه اصول‌گرا- آن را ادامه داده‌اند و تا امروز به این مناسبات نئولیبرالیستی همچنان وفادارند؛ آنهم در شرایطی که که مدت سی سال از کاربردی شدن این مناسبات می‌گذرد و از خود این همه بحران اقتصادی و بیکاری به‌جا گذاشته است، ولی هنوز آقایان با قاطعیت از این مناسبات نئولیبرالی بدون تردید دفاع می‌کنند.

"تعدیل" دامان صندوق‌های بازنشستگی را هم گرفت

آقاجری معتقد است؛ گسترش این سیاست‌های تعدیلی و بسط یافتن آن در همه عرصه‌ها، دامان صندوق‌های بازنشستگی را هم گرفته است: «پس از حراج صنایع دولتی به نام خصوصی‌سازی و رسیدن نوبت به صندوق‌های بازنشستگان، آنها را هم ورشکسته کرده‌اند. صندوق‌هایی که پیش از این دولت‌ها کسری موازنه سالانه‌شان را با وام گرفتن از آنها علی‌الخصوص صندوق تامین اجتماعی جبران می‌کردند و هنوز بدهکار آن هستند، امروزه به دلیل سیاست‌های غلط دولت‌های پس از جنگ، به این روز افتاده‌اند و در واقع با این سیاست‌ها، پس‌انداز چند نسل کارگران و حقوق بگیران را به صفر رسانده‌اند.» او معتقد است از دو سو کارگران و بازنشستگان مورد تهاجم قرار گرفته‌اند: دشمن ما کارگران و بازنشستگان، هم سرمایه‌داری انحصاری، متجاوز و ددمنش جهانی به سرکردگی آمریکاست و هم سرمایه‌داری دلالی وطنی است که بنیادهای رفاهی و حمایتی را هدف گرفته است و ایران را به بهشت دلالان تبدیل نموده است؛ پس درون‌مایه انتقادات ما کارگران و بازنشستگان، اعتراض ساختاری به مناسبات تعدیل ساختاری و خصوصی‌سازی است که با کمک عوامل سرمایه‌داری جهانی و نئولیبرالیسم در حال اجرا شدن است.

"بازنشستگان را به گروه‌های سیاسی نچسبانید!

در روزهای گذشته، بازنشستگان بارها به نهادهای تصمیم‌گیر و بالادستی مراجعه کرده‌اند؛ مراجعاتی پی‌درپی و مکرر با خواست شنیده شدن صدای کسانی که بعد از سی سال خدمت صادقانه به مملکت، در تهیه ساده‌ترین مایحتاج زندگی خود درمانده‌اند و از سوی دیگر نگران سرمایه‌های بین‌النسلی خود در صندوق‌های بازنشستگی هستند؛ آقاجری با اشاره به این مراجعات، هر نوع برداشت و سوءاستفاده سیاسی از اعتراضات بازنشستگان را نادرست دانسته و محکوم می‌کند و می‌گوید: بازنشستگان در واقع حقوق مدنی – اقتصادی خود را که با حذف اصول مردمی قانون اساسی – اصول ۳۰،۳۱، ،۴۳ و ۴۴- به دور ریخته شده‌ا‌ند، مطالبه می‌کنند. نسبت دادن شعارهای بازنشستگان، به این و آن گروه سیاسی، نوعی برچسب زدن است که شایسته این زحمتکشان نیست. بازنشستگان فرقی نمی‌کند، متعلق به کدام صندوق هستند، همگی نگران آینده و معیشت خود هستند؛ به خصوص که در سال‌های اخیر سیاست‌های نادرست، خزانه صندوق‌ها را تهی کرده است.

"چرا قوانین اجرا نمی‌شوند؟!

او معتقد است؛ دلیل اجرایی نشدن اصول حمایتی قانون، استیلای تفکر تعدیلی‌ست که فقط یک اصل و قانون را به رسمیت می‌شناسد؛ اصلِ کاستن از حقوق مردم به نفع سرمایه و سرمایه‌دار؛ اصل کوچک‌سازی و قانون‌زدایی.
او ادامه می‌دهد: به همین دلیل است که قوانینی مثل قانون مدیریت خدمات کشوری یا مثلاً همسان‌سازی مستمری بازنشستگان اجرایی نشده است و هر بار به بهانه‌های مختلف از اجرای این قوانین سرباز زده‌اند. «تعدیل» در همه عرصه‌های روابط کار حضور دارد؛ آنهم حضوری پررنگ و همه‌جانبه. کارگر با کار خود، «ارزش افزوده» تولید می‌کند؛ ارزش افزوده‌ای که منشا سود برای سرمایه‌دارِ کارفرماست؛ تعدیل و نئولیبرالیسم اما همواره تلاش می‌کنند ارزشِ این ارزش افزوده را نادیده بگیرند و آن را در رتبه چندم ارزش‌گذاری تولید قرار دهند؛ چراکه قصدشان این است که اولویت را به «سرمایه» بدهند؛ غافل از اینکه سرمایه به خودی خود نمی‌تواند منشا تولید و آبادانی شود؛ آقاجری عقیده دارد نه تنها نیروی کار کارگر را نادیده گرفته‌اند بلکه برای پیشبرد اهداف تعدیلی خود «وارونه‌نمایی» می‌کنند؛ در واقع معنا و مفهوم قوانین و اصول را وارونه جلوه می‌دهند تا به اهدافشان برسند.

بیمه از جیب کارگر است نه کارفرما!

او در این زمینه می‌گوید: برای اینکه مانع رسیدن کارگران به حقوق قانونی‌شان بشوند موارد قانونی را وارونه به خورد مردم می‌دهند، به صورت نمونه موضوع تامین اجتماعی کارگران که در سال‌های ۲۵ و ۲۶ پس از اعتصابات بزرگ و سراسری در ایران، دولت شاه را وادار به پذیرفتن بازنشستگی و سنوات کارگران و حقوق‌بگیران نمود. در قانون تامین اجتماعی قرار شد، ۲۰ درصد از حقوق کارگر را سرمایه‌دار بدون پرداخت به کارگر و حقوق بگیر، مستقیم به حساب بیمه تامین اجتماعی بریزد و ۷ درصد دیگر هم از حقوق کارگر کم می‌کنند تا امکان یک پس‌انداز برای چند روز باقی مانده از زندگی، پس از ۳۰ سال کار فرسایش‌کننده جسم و جان فراهم گردد. ولی بعدها دولت‌ها برای حمایت از سرمایه‌داری اعلام می‌کنند این ۲۰ درصد از جیب سرمایه‌دار به حساب کارگر ریخته می‌شود!! در حالی که حقیقت این است که آنچه به نام سود سرمایه اعلام می‌شود، ارزش اضافی است که کارگر تولید کرده و سرمایه‌داری به پشتوانه دولت‌های سرمایه‌داری آن را تصاحب می‌کند.
او ادامه می‌دهد: نمی‌خواهند اعتراف کنند که این ۲۰ درصد، بخش دیگری از حقوق کارگر است که پیمانکار موظف است و باید مستقیم به حساب تامین اجتماعی بریزد که امروزه بسیاری از سرمایه‌داران و پیمانکاران این وظیفه را انجام نمی‌دهند چون در مناطق آزاد تجاری – صنعتی کشور که روز به روز بیشتر توسعه می‌یابد، سرمایه‌داران و پیمانکاران دیگر موظف به بیمه کردن کارگران نیستند. یعنی پس از ۳۰ سال کار و در دوران بازنشستگی و ناتوانی باید کاسه گدایی را به دست بگیرند. آیا عدالت همین است؟!
آقاجری در مجموع بر این باور پای می‌فشارد که کارگران و بازنشستگان باید در مقابل مناسبات تعدیل ساختاری و خصوصی‌سازی بایستند؛ در غیر این صورت، خصوصی‌سازی مارِ خوش خط و خالِ هزار رنگی است که به هر سو که روی کنی، شروع به گزیدن می‌کند.
او در ارتباط با موقعیت امروز بازنشستگان می‌گوید: کنشگری صنفی بازنشستگان تا تغییر مناسبات حاکم ادامه دارد و دولت را بایستی موظف کرد که کلیه صنایع و بنیادهای مالی بازنشستگان را به صندوق آنها بازگرداند و از واگذاری آنها به بخش مثلاً خصوصی دست بردارد. پس از آن، نمایندگان مستقل و انتخابی بازنشستگان باید بر صندوق‌های بازنشستگی نظارت همه‌جانبه داشته باشند. اگر این مراحل طی نشود، بحران و ناتوانی صندوق‌های بازنشستگی با شتاب هرچه بیشتر ادامه خواهد داشت.
گفتگو: نسرین هزاره مقدم

---------------

مرگ یک کارگر معدن سنگ مهاجران همدان

به گزارش ایلنا، یک کارگر در معدن سنگ شهر مهاجران شهرستان بهار در استان همدان، براثر سقوط سنگ روی سرش جان باخت.
علی احسان (مدیرکل پزشکی قانونی همدان) در ارتباط با این حادثه گفت: این حادثه روز هشتم تیر ماه رخ داده و کارگر مصدوم بی درنگ به بیمارستان همدان منتقل شده اما به علت شدت ضربه به ناحیه سر و بروز خونریزی داخلی، روز گذشته (۹تیر ماه) بعد از یک روز جان خود را از دست داد.
وی در خاتمه از همه معدنکاران و بهره‌برداران از معادن خواست مسائل ایمنی را جدی بگیرند و هنگام فعالیت از تجهیزات ایمنی استفاده کنند.