افق روشن
www.ofros.com

(روزگار سیاه کارگران در ایران (تیر


خبرکزاری کار ایران                                                                                         پنجشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۵ - ۲۱ ژوئیه ۲۰۱٦

انجمن‌های صنفی در تضییع حقوق کارگران سهوا یا عامدا مقصر هستند

«حسن امیدی» در گفتگو با ایلنا با اشاره به سهمیه بندی بیمه کارگران ساختمانی اظهار داشت: سهمیه بندی بیمه کارگران ساختمانی کاملا خلاف قانون است و در این خصوص انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی می‌توانستند با اتکا به دایره اختیارات خود جلوی این اقدام ناعادلانه و خلاف قانون را بگیرند. اما می‌بینیم که انجمن‌های صنفی نه تنها نمی‌توانند به این اوضاع وخیم پایان دهند بلکه به صورت سرخود افرادی را که کارگر ساختمانی نیستند در لیست بیمه‌ای خود می‌گنجانند.
این فعال مستقل کارگران ساختمانی از بازرسی‌های ضعیف سازمان‌های بیمه‌ای گلایه کرد و افزود: سازمان‌های بیمه‌ای توجهی به ماهیت فصلی و کوتاه بودن کار کارگران ساختمانی ندارند و تنها بر این پافشاری می‌کنند که در صورت بازرسی‌های سرزده به محل کار موقت، کارگر در محل حضور داشته باشد، این در حالی است که کارگر مدت‌ها است که کارش در آن محل تمام شده است.
امیدی فرایند ثبت و احراز کارت مهارت و بیمه کارگران ساختمانی را زمان‌بر دانست و افزود: در حال حاضر فرایند صدور کارت مهارت بسیار دشوار و زمان بر است و پس از صدور این کارت هم کارگر با سد سازمان‌های بیمه‌ای رو به رو است.
امیدی امنیت شغلی کارگران ساختمانی را از حیث عملکرد کارفرما اسف‌بار دانست و تصریح کرد: کارفرمای کارگاه ساختمانی ضوابط ایمنی را در خصوص داربست و کار با مواد شیمیای توسط کارگر رعایت نمی‌کند و در صورتی که کارگر به شرایط اعتراض کند وی را اخراج می‌کند از این رو امنیت شغلی کارگران از همه حیث در خطر است.
این فعال مستقل کارگران ساختمانی قصور در تامین امنیت شغلی کارگران را تنها محدود به عملکرد کارفرمایان ندانست و انجمن‌های صنفی را هم در این زمینه مقصر دانست: انجمن‌های صنفی ملزم هستند پس از شکایت کارگران ساختمانی از کارفرما یک بازرس زبده را به محل کار وی اعزام کنند تا بر کیفیت کار گارگر و تضییع حقوق وی نظارت کنند اما در اینجا هم می‌بینیم که که انجمن‌ها سهوا یا عامدا یک فرد کم سواد را به محل اعزام می‌کنند که کوچکترین اطلاعی از مسائل فنی ندارد. این در حالی است که اگر همین کارگر به دادسرا در خصوص تضییع حقوقش توسط کارفرما شکایت کند دادسرا یک مهندس زبده را به عنوان کارشناس به محل کار کارگر اعزام می‌کند.
امیدی با اشاره به نرخ بالای بیکاری کارگران ساختمانی در پی کاهش ساخت و ساز، اظهار داشت: در کنار کاهش ساخت و ساز کارگر ساختمانی نمی‌تواند کار پیدا کند و مجبور است با هر دستمزدی کار کند مثلا کارگری که بالای داربست کار می‌کند نباید کمتر از 150 هزار تومان در روز دستمزد بگیرد اما شاهد هستیم که به همین کارگر در شهر تهران کمتر از 90 هزار توان در روز دستمزد پرداخت می‌شود.

--------------------

تاخیر 5 ماهه در پرداخت دستمزد 130کارگر کک‌سازی طبس

منابع کارگری ایلنا در طبس گزارش دادند، این کارگران که در بخشهای فنی کارخانه در حال ساخت کک سازی طبس به صورت قراردادی مشغول کارند؛ 5 ماه حقوق معوقه طلب دارند. علاوه بر این عیدی سال 95 این کارگران پرداخت نشده است.
به نقل از این کارگران که اکثرا دارای سوابق 8 تا 10 ساله هستند، گفته می‌شود پیش از این مجموع همکاران شاغل در پروژه ساخت این و احد کک سازی به بیش از 300 نفر می‌رسید که اسفند ماه سال 94 بعد از اتمام ساخت بخش زیادی از پروژه ساختمانی کارخانه؛ حدود 170 کارگر پیمانی یکجا بیکار شدند.
کارگران کک سازی طبس با بیان اینکه دلیل پرداخت نشدن مطالبات آنها اتمام اعتبارات مالی مرتبط است؛ افزود: این واحد کک سازی که بعد از افتتاح ظرفیت اشتغال دست‌کم 350 نفر را فراهم خواهد کرد؛ برای تکمیل شدن نیاز به اعتبار مالی دارد.
گفتنی است شرکت کک طبس تنها تولیدکننده کک متالورژی با تکنولوژی بازیافت حرارتی در ایران و خاورمیانه است.

--------------------

توسعه مناطق آزاد به نابودی تولید منجر شده/ کارگران از زندگی در مناطق آزاد نفعی نمی‌برند

«محمدرضا راهداری زاده» در گفتگو با ایلنا؛ با اشاره موافقت مجلس با کلیات لایحه پیشنهادی دولت برای ایجاد ٧ منطقه آزاد تجاری، صنعتی و ١٢ منطقه ویژه اقتصادی گفت: باید توجه داشت گسترش این مناطق نه تنها به اشتغالزایی منجر نشده بلکه به تولید ضربه زده و آن را به حاشیه برده است و به صورت مشخص با اعمال این معافیت‌ها امکان کوچکترین تحرک صنفی از کارگران گرفته شده است.
رئیس مجمع نمایندگان کارگری استان خوزستان بابیان اینکه طبق مقاوله‌نامه‌های سازمان جهانی کار دست‌کم هر کارگری باید از حق عضویت در نهاد صنفی، داشتن ساعت کار معین و چانه‌زنی برای افزایش مزد برخوردار باشد، افزود: این وضعیت درحالی است که در متن مقررات اشتغال حاکم در این مناطق به‌رغم وجود عبارات لازم‌الرعایه بودن اجرای مقاوله نامه‌های سازمان جهانی کار، جو کارگری حاکم در این نواحی به شدت محدود است.
وی ادامه داد: نتیجه این امر جدا از اعتراضات صنفی کارگری این است که کارگران شاغل در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای استفاده از یک حق طبیعی مانند بازنشستگی پیش از موعد باید بیش از اندازه معطل و سرگردان بمانند.
راهداری زاده با بیان اینکه کارفرمایان مناطق آزاد دستمزد و مزایای کارگران مناطق آزاد را مطابق همان قوانین مناطق آزاد پرداخت نمی‌کنند، ادامه داد: رسیدگی به اختلافات کارگران و کارفرمایان در مناطق آزاد در هیات‌های تشخیص و حل اختلاف مطابق قوانین مناطق آزاد است که در آن اثری از نماینده کارگری برای دفاع و یا امکان اعتراض به رای صادره وجود ندارد و همین موضوع به خودی خود دست کارگران را برای اعتراض به تعدی به حقوق صنفی‌شان بسته است.
رئیس مجمع نمایندگان کارگری استان خوزستان با بیان اینکه از نظر کارگران به ویژه آنهایی که در مناطق آزاد ویژه مشغول کارند، عملکرد دولت در این مناطق بسیار جای انتقاد دارد؛ افزود: دولت در مناطق آزاد در کنار به حاشیه راندن کارگران و سنگین کردن کفه سودجویی به نفع کارفرمایان، زندگی را برای کارگران بومی و غیربومی شاغل در این مناطق دشوار و پرهزینه کرده است.
راهداری زاده افزود: هزینه‌های زندگی برای اهالی مناطق آزاد که بیشتر کارگران بومی و خانواده‌های آنها هستند 3 برابر گرانتر از سایر مناطق کشور است این در حالی است که کارگران از منافع واردات در این مناطق منتفع نمی‌شوند زیرا ماشین های گران قیمتی که با تعرفه‌های پایین در مناطق آزاد پلاک می‌شوند، به درد کارگرانی که نمی توانند ابتدایی ترین هزینه‌های زندگی خود را تامین کنند، نمی‌خورد.

--------------------

توسعه مناطق آزاد حمایت از کارگر را هدف گرفته‌است

«ناصر آغاجری» که خود به واسطه سالها انجام کار در پروژه‌های نفتی مستقر در مناطق آزاد و ویژه‌اقتصادی به خوبی با نارسایی‌های مربوط به مقررات کار و اشتغال حاکم بر این نواحی آشناست در واکنش به اعلام تصویب کلیات لایحه پیشنهادی دولت برای توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مجلس به خبرنگار ایلنا گفت: در صورت گسترش این مناطق شاهد تشدید شیب سقوط مناسبات اجتماعی در مناسبات الگوهای سوداگرانه نئولیبرالیستی خواهیم بود.
این فعال صنفی کارگری تاکید کرد: از آنجا که این اقدام به معنی سوراخ کردن چتر حمایت‌های اجتماعی از نیروی کار است، بنابراین جا دارد که تمامی کنشگران صنفی با واکنش به موقع خود جلوی این اتفاق را بگیرند.
آغاجری گفت: حدود بیست سال پیش که اولین منطقه آزاد در جزیره کیش ایجاد شد کسی گمان نمی‌کرد روزی دایره معافیت‌های این مناطق تا ناحیه ساوجبلاغ که در مجاورت پایتخت قرار دارد توسعه یابد، بنابراین اگر این لایحه تصویب شود باید به زودی شاهد تعمیم آن به کارگاه‌های مستقر در سایر نقاط کشور نیز باشیم.
وی ادامه داد: کسانی که به پشتوانه رای مردم راهی دولت و مجلس شده‌اند دانسته یا نادانسته به نام ایجاد اشتغال و توزیع عادلانه ثروت و رفاه اجتماعی در مسیری بیراهه گام برداشته‌اند که پایان آن چیزی جزء تامین خواسته‌های سودمحور سرمایه‌داری جهانی نیست.
این فعال کارگری گفت: با محدودیت‌هایی که در قانون کنونی کار برای پیگیری مطالبات صنفی کارگران وجود دارد اما این قانون و مقررات وابسته به آن بسیار در برابر جزوه‌ای که از دو دهه پیش تاکنون بر روابط کار کارگران و کارفرمایان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی حاکم است، کاربردی‌تر است.
آغاجری مقررات 51 ماده‌ای اشتغال حاکم در مناطق آزاد و ویژه‌اقتصادی را مانند جزوه‌ای دانست که هیچ انسجامی میان مواد و بخش‌های مختلف آن وجود ندارد و ادامه داد: به عنوان مثال در این مقررات امکان کوچکترین تحرک صنفی از کارگران سلب شده و همه آنها ناچارند مادامی که دغدغه کار و نان دارند تابع رفتارهای کارفرما باشند.
وی ادامه داد: این وضعیت در حالی است که در همین مقررات اجرای مقاوله نامه‌های سازمان جهانی کار لازم‌الرعایه تلقی شده و در عین حال به کارگران به صورت ضمنی اجازه داده شده در مواردی همچون تامین خواسته‌های ضروری خود با کارفرما و گردانندگان مناطق آزاد وارد مذاکره شوند.
این فعال صنفی کارگری، اوج فضای بسته و محدود روابط کار حاکم در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را به وضعیت نامعلوم تامین مطالبات کارگرانی مرتبط دانست که با دست به دست شدن فعالیت‌های پروژه‌ای در میان پیمانکاران ریز و درشت سرگردانند.
وی افزود: اگر قرار بود مناطق آزاد و ویژه اقتصادی رونق آفرینی کنند دیگر نباید از کارگاه‌های مستقر در این مناطق صدای نارضایتی کارگران از مناسبات ناعادلانه شغلی به گوش برسد.
آغاجری گفت: مدافعان توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دولت و مجلس حداقل قطعا در میان آشنایان خود افراد معتمدی را سراغ دارند که از نارضایتی کارگران شاغل در مناطق باخبر باشند و بدانند که اینجا همه کارگران از بومی و غیربومی گرفته تا پیمانکاری و قراردادی از شرایط شغلی خود چقدر ناراضی هستند.
وی تصویب لایحه توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را کمک دولت و مجلس به شتاب گرفتن چرخ‌های قطار نئولیبرالیستی دانست وافزود: توسعه این مناطق به معنی آن است که در آینده نزدیک حدود 99 درصد کارگران از شمول حمایت‌های قانون کار خارج می‌شوند.
وی ادامه داد: اگر هدف جذب سرمایه است کافی است که تنها سرمایه‌های خود را در کشور خود هزینه کنیم تا دیگر نیازی به سرمایه‌گذاری دیگران جز در بخش‌هایی که باید تکنولوژی را وارد کنیم نداشته باشیم، همان گونه که پس از انقلاب کار تولیدی ما متوقف نشد در حالی که جنگ را هم بر دوش می‌کشیدیم.

--------------------

تجمع کارگران بازنشسته ریخته‌گری ماشین سازی تبریز مقابل اداره کار

به گزارش ایلنا، به نقل از منابع خبری در کارخانه ریخته گری ماشین سازی تبریز گفته می شود که حدود55 نفر از کارگران بازنشسته این واحد تولیدی که از اسفند ماه سال 93 تا اسفند 94 به مرور بازنشسته شده‌ اند هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان کار خود را دریافت کنند و به همین دلیل تعدادی از این کارگران بازنشسته صبح امروز با تجمع مقابل ساختمان اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی این شهرستان خواستار پی گیری مسئولان این نهاد دولتی در دریافت مطالبات خود شدند.
به گفته یکی از کارگران بازنشسته صنایع ریخته‌گری ماشین سازی تبریز مجموع مطالبات سنواتی آنان به حدود یک میلیارد 500 میلیون تومان می‌رسد که به صورت مشخص میزان طلب هر یک از کارگران حدود 30 میلیون تومان می شود.
طبق اظهارات یکی از کارگران بازنشسته بعد از سالها تلاش با سوابق بالای 20 سال توانستیم با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آور از این کارخانه بازنشسته شویم اما ظاهرا کارفرما نبود منابع مالی را دلیل عمل نکردن به تعهدات خود عنوان می کند اما آن‌ها که از ادامه این وضعیت خسته شده‌اند تصمیم به برپایی این تجمع گرفته اند.

--------------------

ارائه آخرین دفاعیات عظیم زاده به دادسرای ساوه

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل جعفر عظیم زاده در تماس تلفنی با ایلنا گفت: حدود 15 روز پیش جعفر عظیم زاده به شعبه چهارم بازپرسی دادسرای ساوه مراجعه کرد که از وی خواسته شد آخرین دفاعیه خود را تسلیم نماید.
وی افزود: امروز صبح ( سی‌ام تیرماه) به اتفاق موکلم به بازپرسی مراجعه و لایحه آخرین دفاع توسط عظیم زاده به بازپرسی تسلیم شد.
این وکیل دادگستری در پایان در ارتباط با اتهامات وارده به موکلش گفت: به عظیم زاده اتهاماتی از قبیل برهم زدن امنیت ملی، تشویش اذهان عمومی و اخلال در نظم عمومی وارد نموده‌اند.

--------------------

تجمع کارگران قند اهواز روز گذشته خاتمه یافت

آنطور که منابع خبری ایلنا گزارش داده‌اند؛ معترضان از کارگرانی هستند که روز گذشته (29 تیر ماه) در واکنش به پرداخت نشدن دست کم 4 ماه مزد معوقه، عیدی وپاداش سال 94 و همچنین وضعیت بلاتکلیفی که از زمان توقف فعالیت این واحد تولیدی به آن دچارند، در مقابل ساختمان استانداری خوزستان دست به اعتراض صنفی زنده بودند.
این کارگران که شمار آنها به 41 نفر می رسد می‌گویند: روز گذشته مسئولان استانداری خوزستان جلسه‌ای را به صورت حضوری با نمایندگان آنها ترتیب دادند.
به گفته آنان مسئولان استانداری خوزستان با گوش دادن به سخنان ومشکلات کارگران از زبان نمایندگان کارگری وعده پی گیری ومطرح کردن مشکلات را در کمسیون کارگری استان در جلسه هفته آینده دادند.
کارگران تصریح کردند: خواسته ما پرداخت مطالبات معوقه مزدی و مشخص شدن وضعیت کارخانه است که مالکان آن(بانک ملی وملت) تا به امروز به این موضوع بی اعتنا بوده اند.
کارگران این واحد صنعتی می‌گویند برهمین اساس همه کارگران کارخانه قند اهواز با اعتماد به وعده مسئولان استانداری موقتا به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.

--------------------

سومین روز از تجمع صنفی آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی

به گزارش ایلنا، امروز ( سی‌ام تیرماه)، سومین روز از تجمع صنفی آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی است.
این آموزش‌دهندگان که از شهرهای مختلف به تهران آمده‌اند، در دو روز گذشته نیز مقابل مجلس دست به تجمع اعتراضی زدند.
تجمع کنندگان می‌گویند در روزهای گذشته موفق شده‌اند با تعدادی از نمایندگان مجلس دیدار داشته باشند و این نمایندگان وعده داده‌اند که پیگیر وضعیت شغلی آنها باشند.
یکی از این تجمع کنند‌گان با بیان این مطلب که امیدواریم این وعده‌ها مشابه وعده‌هایی نباشد که نمایندگان مجلس نهم دادند و هرگز اجرایی نشد، گفت: بیشتر این تجمع‌کنندگان خانم هستند و در گرمای سخت تابستان سه روز است که مقابل مجلس به انتظار نشسته‌اند تا گوش شنوایی برای بیان مطالبات خود بیابند.
از قرار معلوم، این معترضان برای اسکان در تهران با مشکل مواجهند و دو شب گذشته را با سختی سپری کرده‌اند.
آموزش‌دهندگان می‌گویند: امروز نیز بنا بر شنیده‌ها قرار است "علی اصغر فانی" وزیر آموزش و پرورش به مجلس بیاید و در انتظار هستیم که با وزیر دیدار کنیم.
خواسته این آموزش‌دهندگان که سالها سابقه کار بدون بیمه و قرارداد دارند، جذب به صورت حق‌التدریسی در آموزش و پرورش است.

--------------------

تجمع کارگران معترض کارتن سازی ایران به روز دوم رسید

جمعی از کارگران کارخانه کارتن سازی ایران واقع درشاد آباد استان تهران به ایلنا خبردادند که امروز (چهارشنبه، 30 تیر ماه)، برای دومین روز پیاپی، در محوطه محل کار خود تجمع کردند.
پیشتر این کارگران به نشانه اعتراض در فاصله روزهای شنبه تا دوشنبه (26 تا 28) تیر ماه برای مدت سه روز از خوردن یک وعده غذای گرم در کارخانه خوداری کرده بودند.
یکی از کارگران این واحد تولیدی بصورت مشخص در مورد مطالبات خود وهمکارانش می گوید: در کارخانه کارتن سازی ایران حدود380 کارگر مشغول کارند که 98 درصد از این جمعیت کارگری بصورت قراردادی کار می کنند اما رفتار مدیریت کنونی که از سه سال پیش در این کارخانه حضور دارد، در رسیدگی به مطالباتمان طوری است که احساس امنیت شغلی نداریم.
به صورت مشخص بی توجهی به پرداخت اضافه کاریها و درج نشدن عناوین شغلی کارگران در احکام شغلی از جمله مواردی است که کارگران نسبت به آن معترضند.
بصورت مشخص از سوی کارگران کارخانه کارتن سازی ایران گفته می شود برپایی تجمع امروز در حالی است که روز گذشته نیز همین کارگران در همین محل تجمع مشابهی را برپا کرده بودند که در نهایت شب گذشته با وعده مسئولان کارخانه و صحبت‌های مقامات صنفی‌خاتمه پیدا کرد اما کارگران معترض با استناد به اینکه کارفرما در ابتدای ورود به کارخانه وعده پرداخت مطالبات و تامین امنیت شغلی آنها را داده بود همچنان پیگیر مطالبات صنفی خود هستند.

--------------------

حادثه پتروشیمی بوعلی نتیجه غفلت مسئولان دولتی

«ابوالفضل اشرف منصوری»، رئیس کانون مسئولین ایمنی و بهداشت کار کشور در گفتگو با ایلنا در ارتباط با وقوع حادثه آتش‌سوزی در پتروشیمی بوعلی گفت: ضعف زیرساختی و عدم اجرای دقیق آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها علت اصلی بروز چنین حوادثی است.
وی با بیان این مطلب که در کشورهای مترقی با نصب دستگاه اطفاء حریق در مخازن سوخت، درشرایط مشابه، در کمتر از یک دقیقه آتش مهار می‌شود افزود: زیرساخت‌ها در بخش نفت و گاز ایران برای دهه‌های متوالی به روز نشده‌اند و باید اذعان کنیم که در حال حاضر براساس استانداردهای جهانی، این زیرساخت‌ها سالهاست که از رده خارج شده‌اند.
وی افزود: علاوه بر این، بسیاری از قوانین و مقررات نوشته شده در آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها اجرایی نمی‌شوند، چرا که الزامی برای اجرای آنها وجود ندارد و این مساله علاوه بر امکان هدر دادن منابع و سرمایه‌های ملی، امنیت جانی نیروی انسانی را نیز به شدت تهدید می‌کند.
اشرف منصوری در ارتباط با واکنش‌ها نسبت به علت وقوع حادثه و پاسکاری‌های دولت و بخش خصوصی در زمینه یافتن مقصر گفت: واگذاری به بخش خصوصی به خصوص در حیطه صنایع کلیدی و مادر، رافع مسئولیت‌های دولت نیست.
وی تشریح کرد: ابتدا باید قراردادهای واگذاری به بخش خصوصی بررسی شود و اگر انجام تعهدات در این قراردادها گنجانده نشده، بایستی در نوع قراردادها تجدیدنظر شود.
وی ادامه داد: پس از این بررسی، بایستی درصد قصور پیمانکار و بخش خصوصی مشخص شود.
عضو شورای عالی حفاظت فنی وزارت کار در پایان تصریح کرد: مسئولیت نظارتی دولت در واگذاری منابع ملی و صنایع مادر به بخش خصوصی، بسیار مهم است و این صنایع به هر شکل و سیاقی که به بخش خصوصی واگذار می‌شوند باید دولت نظارت مستمر داشته باشد و این درست نیست که با فرافکنی بخواهند بخش خصوصی را مقصر قلمداد کنند.

--------------------

مرگ یک کارگر ایزوگام‌کار در زرندیه

به گزارش ایلنا، یک کارگر ایزوگام‌کار به هنگام کار در پشت بام یکی از محله‌های زرندیه دچار برق گرفتگی شد و جان خود را از دست داد. از قرار معلوم، این کارگر ۳۸ هنگام منتقل کردن لوله داربست به پشت بام و در برخورد با کابل فشار قوی دچار برق گرفتگی شد و جان سپرد . جسد فرد متوفی برای تحقیقات تکمیلی به پزشکی قانونی منتقل شد. زرندیه یکی از شهرستان‌های استان مرکزی است.

--------------------

اعتراض صنفی کارگران پتروشیمی پردیس سه روزه شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگرانی که در منطقه ویژه عسلویه مشغول به کارند، می‌گویند: در سه روز گذشته گروهی از همکاران آنها در پتروشیمی پردیس با خودداری از خوردن وعده غذایی روزانه توزیع شده در محل کارشان نسبت به تامین نشدن مطالبات صنفی خود معترض شدند.
بر این اساس، حدود 800 تا 900 نفر کارگران قرارداد رسمی پتروشیمی پردیس از روز دوشنبه 27 تیرماه تاکنون به دلیل آنچه که تغییر ناعادلانه زمان شیفت های کاری نام برده می‌شود، از امکانات وعده‌های غذایی صبحانه، ناهار و شامی که توسط کارفرما توزیع می شود، خودداری کرده‌اند.
از قرار معلوم، در چند روز گذشته و درست قبل از آغاز اعتراض صنفی در قالب تحریم غذای روزانه آغاز شود، حدود 280 نفر از پرسنل معترض این واحد پتروشیمی با انتشار نامه ای خواسته‌های صنفی خود را مطرح کرده بودند که تاکنون بی‌نتیجه بوده است.
بنا به محتویات این نامه، آنچه کارگران را در نهایت به این اقدام صنفی سوق داده است، تغییرات نوبت های کاری آنان از صورت هفتگی (یک هفته روز کار، یک هفته شبکار و یک هفته استراحت) به وضعیت 8 ساعت کار روزانه (7 بامداد تا 15:00 - شیفت یک ، 15:00 تا 23:00- شیفت دو و از 23:00 تا 7 بامداد - شیفت سه) است که گفته می‌شود به دستور مدیرعامل جدید و رئیس مجتمع پتروشیمی پردیس از ابتدای امرداد سال جاری برای پرسنل تعمیرات، ایمنی، آتش نشانی و خدمات فنی نیز اجرایی خواهد شد.
به گفته این منابع آگاه، کارگرانی که در شیفت سه قرار دارند بیش از همه به این موضوع معترضند چرا که به گفته آنان استراحتگاه های خانوادگی آنان در شهر جم قرار دارد و آنان باید مسیری نیم تا 45 دقیقه ای را در جاده ای پر پیچ و خم و خطرناک که هر ساله حوادث رانندگی آن جان بسیاری از همکارانشان را گرفته سپری کنند تا به محل کار خود با استرس و نگرانی برسند.
از سوی دیگر، کاهش مزد دریافتی کارگران به دنبال تغییر شیفت کاری، حضور اندک کارگران در کنار خانوادهایشان و اسکان اجباری آنان در منطقه و متعاقب آن بالا رفتن هزینه های اجاره (رهن یک آپارتمان معمولی در شهر جم 60 میلیون تومان) از جمله موارد اعتراض برانگیز کارگران این پتروشیمی به حساب می آید.
برپایه این اطلاعات اقدام اعتراضی اخیر پس از واکنش‌هایی که این کارگران به خاطر کاهش سبد سهام 10 هزار سهمی خود به 3 هزار سهم نشان دادند، دومین قدام اعتراضی کارگران این واحد تولیدی محسوب می‌شود.

--------------------

تجمع کارگران کارتن سازی ایران در محوطه کارخانه

تعدادی از کارگران این واحد صنعتی واقع درشهرک شادآباد تهران در تماس با ایلنا افزودند: این تجمع صنفی در ادامه حرکت اعتراضی است که آنها و دیگر همکارانشان از سه روز پیش با خودداری از خوردن غذای کارخانه آغاز کرده‌اند.
آنها دلیل این سلسله کنش‌های اعتراضی صنفی خود و همکارانشان خودداری کارفرما از درج واقعی عناوین شغلی در احکام شغلی ۳۸۰ کارگری عنوان کرند که از سالهای قبل در این واحد مشغول کارند.
این کارگران می گویند: با اینکه کارفرمای کارتن سازی ایران بار‌ها به وعده پی گیری این موضوع را داده است اما هنوز مشکل باقی است.
آنها در خاتمه افزودند: جدا از موضوع غیر واقعی بودن عناوین شغلی مندرج در پرونده‌های کارگزینی، به تازگی تعداد شیفتهای کاری آنها از سه شیفت به دو شیفت کاهش یافته و در عین حال تعداد ۱۰ نفر از همکاران پیمانی آنها اخراج شده‌اند و همین مسئله باعث شده است تا برنگرانی‌های آنها افزوده شود.

--------------------

گسترش مناطق آزاد بهانه‌ای برای حذف قانون کار

«کامبیز نوروزی»، حقوقدان، در گفتگو با ایلنا در ارتباط با موافقت نمایندگان مجلس با لایحه توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: طراحان و ارائه دهندگان این طرح پیش از پافشاری بر گسترش مناطق خارج از شمول قانون کار، باید به این پرسش پاسخ بدهند که تجربه مناطق آزاد در طول ۲۵ سال گذشته چگونه بوده است.
وی ادامه داد: در واقع بایستی روشن شود که آیا این مناطق توانسته‌اند به اهداف تعیین شده برسند و آیا هدف رونق اقتصاد و ایجاد اشتغال با ایجاد این مناطق محقق شده است. جالب اینجاست که در اردیبهشت نود و پنج، معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد در یک گزارش تخصصی به طور صریح اعلام می‌کند که مناطق آزاد کشور به اهداف خود نرسیده‌اند. علاوه بر این گزارشات تحقیق و تفحص مجلس در سال هشتاد و هفت را داریم که به ضعف‌ها و کاستی های بیشمار این مناطق اشاره دارد.
نوروزی افزود: متاسفانه با وجود این پیش‌فرض‌ها باید گفت در ارائه چنین لوایحی هیچ بررسی میدانی و تاریخی دقیقی به عمل نمی‌آید و باید اذعان کرد شیوه قانونگذاری و نحوه ارائه لوایح و طرح‌ها، به شکل حیرت انگیزی ذهنی و غیر تجربی است و این شتابزدگی‌ها بسیار سوال برانگیز و مخاطره‌آمیز است.
این کار‌شناس حقوقی با بیان این مطلب که تجربه مناطق آزاد در ایران یک تجربه ناموفق بوده است، افزود: این تجربه بیش از آنکه به اهداف تعیین شده برسد، مفری شده برای کارفرمایان و صاحبان سرمایه که به راحتی بتوانند از انجام تعهدات قانونی شانه خالی کنند. وی در تشریح این مطلب افزود: سرمایه گذاران با ثبت شرکت‌ها در مناطق آزاد از اجرای قوانین فرار می‌کنند و بسیاری از محدودیت‌های قانونی را دور می‌زنند.
نوروزی در ارتباط با اوضاع نابسامان کارگران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: گزارشات و اخبار روزانه حکایت از مشکلات متعدد کارگران این مناطق از جمله فقدان امنیت شغلی، تاخیر در پرداخت دستمزد‌ها و تعدیل‌های گسترده دارد، حال با این تفاصیل با مطرح نمودن چنین لوایحی، دولت و مجلس در پی توسعه هرچه بیشتر این مشکلات برای جامعه کارگری هستند.
وی ادامه داد: به نظر می‌رسد دولت در پی انحلال برخی از قوانین دست و پاگیر برای کارفرمایان است که یکی از مهم‌ترین این قوانین، سند حمایتی قانون کار است و از آنجا که انحلال رسمی این قوانین برای مقامات و مسئولان دردسرساز است، می‌خواهند از حربه‌ای به نام گسترش مناطق آزاد استفاده کنند و در عمل این قوانین را از حیز انتفاع ساقط کنند.
نوروزی تصریح کرد: در واقع باید گفت با در دستور قراردادن این لایحه، قصد دارند به جای لغو قانون کار آن را در عمل از موضوعیت خارج کنند و بی‌قانونی را در عرصه مناسبات و روابط کار حاکم نمایند.
وی در پایان گفت: این شیوه مواجهه دولت و تصویب فوریت اینگونه لوایح در مجلس، بیشتر با هدف سودآوری اقلیت های اقتصادی و حفظ منافع اشخاص خاص انجام می‌شود، حال باید پرسید این صاحبان منافع چه کسانی و یا چه گروههایی هستند.

--------------------

برقراری مستمری خانواده کارگر کشته شده پتروشیمی مارون

به گزارش ایلنا، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان از نتیجه تحقیقات بازرسان کار استان و پرداخت مستمری خانواده مرحوم «شهرام محمدی» کارگر فوت شده پتروشیمی مارون خبر داد.
براین اساس در گزارش بازرسان کار استان آمده است: حسب دستور مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان مبنی بر بررسی ویژه حادثه فوق، نتیجه تحقیق بازرسان کار نشان می‌دهد از حدود یک ماه پیش مستمری خانواده مرحوم «شهرام محمدی» کارگر فوت شده در حادثه انفجار در شرکت پتروشیمی مارون بندر امام خمینی (ره)، برقرار شده و در حال پرداخت است.
همچنین شرکت پتروشیمی مارون (کارفرمای کارگاه) به عنوان مقصر و مسوول حادثه موصوف معرفی شده و موضوع به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بندر امام خمینی (ره) به عنوان مرجع قضایی رسیدگی به پرونده منعکس شده است.
از سوی دیگر، حسب رای مرجع قضایی، دیه مرحوم «شهرام محمدی» از سوی شرکت بیمه البرز به عنوان شرکت بیمه گر کارفرما به حساب دادگستری واریز شده و مراحل قانونی پرداخت دیه از سوی مرجع قضایی به خانواده مرحوم در حال پیگیری است.

--------------------

معلمان حق‌التدریس مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش ایلنا، صبح امروز (بیست و نهم تیرماه)، جمعی از معلمان حق‌التدریس سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
این تجمع کنندگان که از استانهای مختلفی از جمله یزد، لرستان و کرمانشاه به تهران آمده‌اند، خواستار روشن شدن وضعیت استخدامی خود و توجه نمایندگان مجلس به وضعیت شغلی نابسامان خود هستند.
یکی از این تجمع کنندگان می‌گوید: حتی وضعیت شغلی حق‌التدریسی ما نیز به سامان و قانونمند نیست و غالبا با تعویق‌های طولانی در پرداخت حق‌الزحمه خود روبرو هستیم. ما مصرا خواستار جذب در آموزش و پرورش و استخدام رسمی هستیم.
این معلمان پیش از این نیز بارها در اعتراض به وضعیت شغلی خود تجمعات صنفی برگزار کرده‌اند.

--------------------

حداقل مزد تکاپوی معاش کارگران را نمی‌کند

« رمضان علی نوروزی» در گفتگو با ایلنا با اشاره حداقل مزد تعیین شده برای کارگران خبازی ها اظهار داشت: حداقل مزد تعیین شده برای شاطر، خمیرگیر، نان گیر و نان آور هنوز با شرایط کار و هزینه‌های زندگی آنها متناسب نیست زیرا بیشتر آنها در روز در حدود 11 ساعت کار مفید انجام می دهند اما حتی به اندازه هشت ساعت کار قانونی هم دستمزد نمی‌گیرند.
وی افزود: از این رو انجمن‌های صنفی خبازان در سراسر کشور همواره تاکید دارند که مزد کارگران خبازی ها باید بر اساس سهمیه آرد هر نانوایی تعیین شود.
علی نوروزی افزود: برای مثال حداقل مزد شاطر توسط وزارت کار 48 هزار تومان تعیین شده اما اکثریت شاطرها درحال حاضر کمتر از این میزان دریافت می کنند. این در حالی است که با احتساب اضافه کاری یک شاطر باید بیشتر از در حدود 60 هزار تومان بایت هر ساعت کار دریافت کند.
نایب رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران خباز کشور در خصوص اعمال قانون سختی و زیان آور برای کارگران خباز کشور افزود: هم اکنون کارگران خمیرگیر و نان آور کشور شامل قانون سختی و زیان آور نمی شوند که از این رو کانون انجمن‌های صنفی کارگران خباز به دنبال است که این کارگران نیز مشمول این قانون شوند البته کارگران شاطر و نان آور در گذشته سختی و زیان آور شامل حالشان شده است.
علی نوروزی در ادامه به مشکلات بیمه ای کارگران خبازی‌های کشور اشاره کرد و گفت: در هر کارگاه خبازی 4 کارگر باید بیمه شوند اما شاهد هستیم که کارفرما با دور زدن قوانین بیمه ای کارگران را بیمه نمی‌کند و غالبا افرادی بیمه می‌شوند که به عنوان کارگر در آن کارگاه مشغول به کار نسیتند.
نایب رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران خباز کشور در خصوص این پرسش که چرا کارگران خباز در خصوص بیمه نشدن توسط کارفرما به سازمان تامین اجتماعی شکایت نمی کنند، اظهار داشت: غالب کارگران خبازی‌ها برای اینکه کار خود را از دست ندهند به سازمان‌های بیمه ای شکایت نمی کنند از این رو امنیت شغلی کارگران خبازی‌ها در خطر است.

--------------------

تجمع کارگران قند اهواز در مقابل استانداری

به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز صبح امروز سه شنبه (۲۹ تیر ماه) در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی وبلاتکلیفی در دریافت مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان استانداری اهواز تجمع کردند.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت داشته‌اند گفته می‌شود، در کارخانه قند وتصفیه شکر اهواز ۴۱ نفر کارگر رسمی فعالیت دارند که از اسفند ماه حقوق نگرفته‌اند. علاوه بر آن عیدی سال ۹۴ کارگران هنوز پرداخت نشده است.
طبق اظهارات کارگران شاغل در قند اهواز، علاوه بر دستمزدشان، حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است، همچنین دفترچه های درمانی کارگران فاقد اعتبار است.
به گفته آنان پیش از این حدود ۸۰ نفر بودیم که نیمی از این جمعیت طی چند سال گذشته بازنشسته وباز خرید شده‌اند و در این میان کارگران غیر شلغلی هم هستند که از سال ۹۱ تاکنون به دلیل پرداخت نشدن هزینه سختی کار خود سرگردان صدور احکام بازنشستگی خود هستند.
طبق ادعای کارگران قند اهوازچهار سال است بانک‌های ملی و ملت بعنوان مالکین اصلی، کارخانه را‌‌ رها کرده و هم اکنون حدود ۳۳ کارگران باقی مانده آن به عنوان نگهبان و کارکنان بخش اداری تنها در محل کار خود حضور دارند.
آنان با اشاره به اینکه از چند سال پیش تا به امروز کارگران این کارخانه چندین بار در خصوص بلاتکلیفی در وضعیت شغلیشان وجهت دریافت مطالبات قانونی خود مقابل دفتر مقامات مسئول در تهران و استان خوزستان دست به تجمع زده‌اند، اظهار داشتند: با اینکه تجمع و اعتراضاتی در خصوص حل مسائل صنفیمان انجام داده‌ایم، اما متاسفانه تاکنون با بی‌توجه‌ای مسئولان مواجه شده‌ایم.
به گفته کارگران معترض مالکیت این کارخانه بر عهده بانک ملی و ملت است واین دوبانک به سبب افزایش مشکلات این واحد تولیدی برای پرداخت مطالبات کارگران آنان را بین خود پاس کاری می‌کنند.

--------------------

مصدومیت یک کارگر نانوا در تبریز

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (بیست و هشتم تیرماه)، در خیابان جلالیه تبریز یک حادثه منجر به مصدومیت یک کارگر شاغل در یک نانوایی شد. در جریان این حادثه که حدود ساعت ده صبح رخ داد، دست یک کارگر نانوا به هنگام کار در دستگاه گیر کرده که بلافاصله نیروهای آتش نشانی وارد عمل شده و اقدام به رهاسازی نمودند. گفتنی است نیروهای آتش نشانی پس از رهاسازی، مصدوم را به عوامل اورژانس تحویل دادند.

--------------------

انفجار در اتاقک کارگری / سوختگی شدید سه کارگر

به گزارش خبرگزاری ایلنا، سه کارگر یک شرکت پیمانکاری راهسازی در شهرستان فریدن واقع در 150 کیلومتری اصفهان صبح شنبه بر اثر انفجار گازپیکنیکی دچار سوختگی 70 درصد شدند.
«عباس عابدی» مدیر روابط عمومی سازمان مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی اصفهان در این خصوص به خبرگزاری ایلنا گفت: صبح شنبه انفجار گازپیکنیکی در اتاقک کارگران موجب شد تا آنها دچار سوختگی 70 درصدی شوند.
آنطور که مدیر روابط عمومی سازمان مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی به ایلنا گفته این کارگران با 3 آمبولانس به بیمارستان «داران» و پس از آن به مرکز سوانح و فروریت‌های پزشکی منتقل شدند.
هم اکنون حال این 3 کارگر به علت شدت بالای سوختگی وخیم گزارش شده است.

--------------------

تاخیر پرداخت مطالبات کارگران کارخانه آذر آب اراک ادامه دارد

کارگران این واحد در تماس به ایلنا گفتند: با وجودی که کارفرما این واحد ادعا می‌کرد منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق وسایر مطالبات کارگران ندارد اما طی یک ماه گذشته منابع مالی زیادی از بابت طلب‌های مالی که از انجام پروژه‌های نیرو گاهی وپالایشگاهی وارد حساب کارخانه شده که کارگران از این پول‌ها تا به امروز بی‌بهره بوده‌اند.
به ادعای کارگران، کارفرما هنوز بابت دستمزد خرداد و بخشی از مزد فروردین واردیبهشت ماه سال جاری به کارگران بدهکار است ودر حال حاضر که در واپسین روزهای تیر هستیم نگرانی از بابت پرداخت نشدن دستمزدهای ماه جاری نیز وجود دارد.
همچنین جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی این کارگران، بر پایه اطلاعات کارگران این کارخانه به دلیل پرداخت نشدن بخشی از حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی دفتر چه‌های درمانی تعداد زیادی از کارگران هم اکنون فاقد اعتبار شده است.
طبق ادعای کارگران آذر آب همچنین کارفرمای این واحد از پرداخت بدهی حدود یک میلیاردو ۲۰۰ میلیون تومان به تعاونی مصرف کارگران این کارخانه علارغم داشتن منابع مالی کافی خودراری می‌کند.
در عین حال کارگران آذر آب مدعی شدند گزارش شده مدیر عامل کار خانه آذر آب که در عین حال مدیر عامل یکی از کارگزاری رسمی کشور است همه مبالغی که بایت بدهی کارخانه از انجام پروژه‌ها دریافت کرده در بورس سرمایه گذاری کرده است.
بنا بر این گزارش، کارگران کارخانه آذر آب خواستار دریافت مطالبات معوقه خود هستند، اما مسئولان ذیربط و کارفرما هیچ پاسخ قانع‌کنده‌ای به کارگران نمی‌دهد.

--------------------

افزایش آمار مصدومین حوادث کار در استان خراسان شمالی

به گزارش ایلنا، تا پایان خرداد ماه امسال ۶۰ نفر به دلیل مصدوم شدن حین کار به مراکز پزشکی قانونی استان خراسان شمالی مراجعه کرده و معاینه شدند.
بر اساس اعلام پزشکی قانونی خراسان شمالی، از تعداد ۶۰ نفر مصدوم ناشی از حادثه حین کار، ۵۸ نفر مرد و ۲ نفر زن بوده‌اند. این تعداد در مدت مشابه سال گذشته ۴۶ نفر بوده است.
بر اساس این گزارش، از ابتدای سال جاری تا پایان خرداد، بجنورد با تعداد ۲۵ نفر بیشترین و فاروج با تعداد یک نفر کمترین مصدوم معاینه شده حادثه کار را داشتند و بعد از بجنورد به ترتیب، شهرهای شیروان با ۱۳ نفر، جاجرم هشت نفر، اسفراین شش نفر، آشخانه پنج نفر و راز با تعداد دو نفر مصدوم در رتبه‌های بعد قرار داشته‌اند.
لازم به ذکر است مطابق تعاریف سازمان پزشکی قانونی، مصدومیت ناشی از حادثه کار به «آثار ناشی از صدمات فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و روانی به دنبال کار» گفته می‌شود و لزوما نیازی به وجود رابطه کارگر و کارفرما برای مصدوم نیست.
طی سال ۱۳۹۴، تعداد۲۵۱ نفر مصدوم حوادث‌کار (۱۱ زن و۲۴۰ مرد) در مراکز پزشکی قانونی استان خراسان شمالی معاینه شده‌اند.

--------------------

ادامه اعتراضات معلمان حق‌التدریس/ مسئولان گوش شنوایی ندارند

به گزارش ایلنا، روز گذشته (27 تیرماه)، در جریان حضور گسترده کارگران و بازنشستگان مقابل مجلس، جمعی از معلمان حق‌التدریس نیز حضور داشتند.
این معلمان که از کمترین حقوق شغلی از جمله قرارداد ثابت و بیمه محرومند بارها پیش از این نیز تجمعات اعتراضی سازماندهی کرده بودند.
خواسته اصلی این معلمان، عقد قرارداد دائم با آموزش و پرورش و استخدام توسط این سازمان است. این معلمان می‌گویند: پس از سالها خدمت در آموزش و پرورش، دستمزدی که دریافت می‌کنیم بسیار ناچیز است و از همه مزایای شغلی محرومیم. حتی حق بیمه ما نیز به صورت مرتب پرداخت نمی‌شود.
به گفته این حق التدریسی ها، مسئولان گوش شنوایی ندارند و صدای این اعتراضات سریالی را نشنیده‌اند.
از قرار معلوم، دستمزد این معلمان که به صورت ساعتی محاسبه می‌شود، معمولا با ماهها تاخیر پرداخت می‌شود و وزارت آموزش و پرورش تا کنون به خواسته‌ها و مطالبات این کادر آموزشی توجهی نکرده‌است.

--------------------

مرگ کارگر جوشکار بر اثر سقوط از ساختمان

به گزارش ایلنا، ظهر روز گذشته ( بیست و هفتم تیرماه) عدم رعایت اصول امنی منجر به مرگ یک کارگر در کرمان شد.
از قرار معلوم، یک کارگر جوشکار حین انجام کار، از اسکلت یک ساختمان نیمه سار سقوط می‌کند و در دم جان می‌سپارد.
مقامات محلی عدم رعایت اصول ایمنی همچون عدم اتصال کمربند ایمنی و یا قرار ندادن یک پوشش محافظ در کنار عملیات جوشکاری را علت این سقوط و مرگ کارگر عنوان کرده‌اند.

--------------------

«آموزش دهندگان» نهضت سوادآموزی باز هم تجمع کردند

به گزارش ایلنا، امروز صبح حدود چند صد نفر از آموزش دهندگان نهضت سودآموزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
این تجمع کنندگان که از سال ۸۲ با نهضت سواد آموزی همکاری دارند، نسبت به لغو قرارداد آموزش دهندگی در سال جدید و بلاتکلیفی شغلی اعتراض دارند.
تجمع کنندگان خواسته خود را جذب به صورت حق التدریس عنوان کردند و گفتند: این چندمین بار است که برای رساندن صدای خود به مسئولان به تهران می‌آییم. پیش از این نیز در اردیبهشت ماه دو نوبت تجمع داشتیم، اما تا کنون هیچ پاسخ مشخصی به ما داده نشده است.
این آموزش‌دهندگان می‌گویند: سالها در روستاهای دورافتاده و مالرو برای خدمت به مردم و ریشه کن کردن بیسوادی کار کردیم، اکنون پس از این همه سال، نه قرارداد استخدامی داریم و نه سابقه بیمه.
از قرار معلوم، این تجمع کنندگان پیش از این نامه‌نگاری‌هایی با وزارت آموزش و پرورش و کمیسیون آموزش مجلس انجام داده‌اند و همچنین با نمایندگان فراکسیون کارگری مجلس دیدار داشته‌اند که تا کنون همه این رایزنی‌ها و مکاتبات بی پاسخ مانده است.

--------------------

کارگرانی که قبل از بازنشستگی قبض روح می‌شوند

ایلنا، ساعت 9 شب روز یکشنبه 20 تیر ماه، «بهمن رجبی» کارگر باسابقه واحد تعمیرات پتروشیمی فجر بر اثر عارضه قلبی جایی در محل کارش به صورت طبیعی فوت کرد.
اما آنچه باعث می‌شود تا آنها پس از گذشت هشت روز بر انتشار خبر مرگ این همکار سابق خود پافشاری کنند گرفتاری مشترکی است که همه آنها با آن رو به رو هستند و آن چیزی نیست مگر «مشکل بیمه ای بازنشستگان مشاغل سخت و زیان آور».
از قرار معلوم، آقای رجبی از جمله کارگرانی بود که در سال 91 توانست از فرصت پیش آمده برای تبدیل وضعیت استخدامی خود از حالت پیمانکاری به قرارداد مستقیم استفاده کند اما زمانی که خواست از فرصت قانونی دیگری برای بازنشستگی پیش از موعد استفاده کند با بدحسابی پیمانکاران سابق مواجه شد و ناکام ماند.
بر پایه این اطلاعات، وی از جمله کارگرانی بود که تا پیش از مرگش بیش از 20 سال در مشاغل سخت و زیان آور مشغول کار بوده و می‌بایست به پشتوانه همین سابقه مدت زیادی پیش از مرگش با استفاده از مقررات مربوط به مشغول سخت و زیان آور به صورت پیش از موعد بازنشسته شود. اما بدحسابی کارفرمایانی که آقای رجبی در گذشته در استخدام آنها بود در نهایت باعث شد تا وی هرگز نتواند شاهد صدور حکم بازنشستگی خود باشد.

مشکل: بدحسابی پیمانکاران
در توضیح این مشکل که منابع ایلنا از آن به عنوان پدیده‌ای رایج در میان کارگران شاغل در منطقه ویژه ماهشهر یاد می‌کنند همین بس که کارگرانی پتروشیمی این منطقه که کار آنها در طبقه بندی مشاغل سخت و زیان آور قرار گرفته و در شرف بازنشستگی هستند با دو مشکل عمده وصول حق بیمه توسط تأمین اجتماعی و پرداخت به موقع حق بیمه توسط کارفرمایان مواجه هستند.
مطابق ماده 14 قانون تأمین اجتماعی، کارفرما مکلف است پس از احراز شرایط بازنشستگی بیمه شده شاغل در کارگاه طبق این آئین نامه معادل 4 درصد میزان مستمری برقراری بیمه شده نسبت به سنوات اشتغال او در مشاغل سخت و زیان آور را که توسط سازمان تامین اجتماعی محاسبه و مطالبه می گردد به طور یکجا به سازمان یاد شده پرداخت کند اما کارفرما به وظیفه خود عمل نمی کند و تامین اجتماعی نیز با سردرگم کردن کارگران بازنشستگی آنان را منوط به پرداخت حق 4 درصد بیمه ای کارفرما می کنند.

همه کارگران مشمول به این وضع دچارند
ظاهرا شمار قابل توجهی از همکاران کارگر درگذشته شاغل در پتروشیمی فجر وضعیتی مشابه او را دارند تنها با این تفاوت که آنها برخلاف آقای رجبی زنده هستند و چشم انتظارند تا با برطرف شدن مشکل پیش آمده هرچه زودتر حکم بازنشستگی آنها از سوی سازمان تأمین اجتماعی صادر شود.
این کارگران می گویند، اگر چه برابر مقررات سازمان تأمین اجتماعی به بازماندگان همکار تازه درگذشته آنها مقرری بازماندگی تعلق می‌گیرد اما واقعیت این است که مرحوم رجبی به نوعی در انتظار بازشدن گره مشکل بازنشستگی خود دق مرگ شد و این اتفاقی است که آنها اصلاً نمی خواهند برسرشان بیاید و دوست دارند تا قبل از قبض روح شدن، دوران بازنشستگی خود را تجربه کنند.

گزارش: ندا احمدی لفورکی

--------------------

توضیحات مدیریت طلای آق‌دره در مورد تجمع امروز کارگران

به گزارش ایلنا، به دنبال انتشار خبر تعطیلی موقت و تجمع صبح امروز کارگران معدن و کارخانه استحصال طلای آق‌‌دره، «عباس احمدی نیری» به عنوان مدیرعامل این مجموعه جهت تنویر افکار عمومی توضیحاتی را منتشر کرد که متن کامل آن به شرح ذیل است.
اینجانب «عباس احمدی نیری» مدیرعامل شرکت فرآوری پویا زرکان آق دره (سهامی خاص) در توضیح پیرامون خبر مربوط به توقف فعالیت این مجموعه و تجمع صبح امروز کارگران در مقابل فرمانداری شهرستان تکاب به اطلاع می‌رسانم؛در روز جمعه گذشته (بیست و پنجم تیرماه) به دلیل درگیری تعدادی از کارگران با نماینده آنها کار به زدوخرد کشید شد که در نهایت با دخالت نیروی انتظامی پیگیری موضوع به روز شنبه (بیست و ششم تیرماه) موکول و در نتیجه مسئله موقتا خاتمه پیدا کرد.
اما در روز شنبه پس از آنکه با انجام بررسی‌ها مشخص شد که کارگران یاد شده مقصر بودند، امور کارگزینی جهت تعیین و تکلیف آنها را معلق از کار کرد اما در این فاصله متخلفان به کمک تعدادی از اقوام خود اقدام به مسدود نمودن راه ورود کامیون حمل ماده معدنی به کارخانه شدند که این امر منجر به تعطیلی معدن انجامید.
پس از این اتفاق اخیر که به ورود دوباره عوامل نیروی انتظامی منجر شد، افراد متخلف در اقدامی دیگر در شبکه برق کارخانه اختلال ایجاد کردند و در نتیجه این اتفاق باعث خرابی سیم برق و تابلوهای آسیاب معدن شد و درنهایت فعالیت کارخانه استحصال طلا متوقف شد.
بعد از این اتفاق در روز یکشنبه (بیست و هفتم تیرماه) کارگران مجموعه معدن و کارخانه استحصال طلای جهت برخورد با افراد متخلفی که باعث اختلال در امور تولید شده اند به فرمانداری و اداره کار شهرستان تکاب مراجعه کردند و در نهایت طی تصمیم اتخاذ شده قرار شد تا هم با این افراد برخورد شود و در عین حال اقدامات لازم نیز از سوی مهندسان شرکت جهت تعمیر تابلوهای آسیب دیده صورت بگیرد؛ بدیهی است که باپایان عملیات بازسازی فعالیت مجموعه معدن و کارخانه بلافاصله از سرگرفته خواهد شد.

--------------------

کارگران مجموعه طلای آق‌دره همزمان تجمع کردند

تعدادی از کارگران این واحد معدنی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: از روز گذشته به دستور مدیریت فعالیت معدن و کارخانه استحصال طلای آق دره به دلایل نامعلومی متوقف شده است.
این کارگران می‌گویند در میان ما و همکارانمان این طور شایع است که این تصمیم به تعطیلی این واحد معدنی با اختلافی که روز گذشته میان تعدادی از کارگران به وجود آمده مرتبط است.
آنها در توضیح این ماجرا می گویند: از قرار معلوم روز گذشته میان شماری از کارگران که از اهالی روستاهای اطراف کارخانه هستند بر سر موضوعی اختلاف ایجاد می‌شود و در نهایت بروز این اختلاف به درگیری میان تعدادی از آنها منجر شد که پس از این ماجرا تعداد دو نفر از کارگران مرتبط با این درگیری به دستور مدیریت شرکت پویازرکان اخراج می شوند.
به گفته منابع ایلنا تصمیم مدیریت به جای آنکه خاتمه ماجرا را سبب شود باعث ایجاد درگیری دیگری در بیرون از محوطه کارخانه استحصال طلای آق دره شد و ظاهرا از همان زمان تاکنون به دستور کارفرما فعالیت معدن و کارخانه استحصال به صورت همزمان متوقف می شود.
برپایه این اطلاعات ظاهرا از لحظه توقف فعالیت معدن و کارخانه استحصال طلای آق دره تمامی 800 کارگر شاغل در این دو مجموعه متوقف شده است و به همین دلیل صبح امروز تمامی آنها با تجمع در مقابل فرمانداری تکاب خواستار تعیین تکلیف وضعیت خود شدند.
تجمع کنندگان می‌گویند: از نظر ما درگیری روز گذشته هیچ ارتباط منطقی با تصمیمی که کارفرما در خصوص توقف فعالیت معدن و کارخانه استحصال طلا گرفته است ندارد، زیرا برای پایان دادن به این مسله راه‌های منطقی و عملی‌تر دیگری نیز وجود دارد.

--------------------

تعطیلی گسترده کارگاه‌های شهرک «شمس آباد»

«عوض سلطانی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در شهرک‌ صنعتی شمس آباد بیش از سه هزار و۸۰۰ واحدهای تولیدی وصنعتی وجود دارد که طبق تحقیقات انجام شده، هم اکنون فعالیت حدود دو هزارو ۶۰۰واحد‌های صنعتی این شهرک متوقف شده وکارگرانشان بیکار شده‌اند.
سلطانی با ابراز نگرانی از وضعیت به وجود آمده گفت: فعالیت واحد‌های باقی مانده نیزهم اکنون با ظرفیت ۲۰ تا ۴۰ درصدی انجام می‌شود وکارگران آن‌ها با چند ماه معوقات مزدی در آستانه بیکاری قراردارند.
این فعال کارگری در ادامه واردات بی‌رویه کالا را مهم‌ترین مشکل پیش روی تولید داخلی برشمرد و یادآور شد: ضعف مدیران دولتی در حمایت از تولید داخلی و همزمان اجازه ورود کالای خارجی به کشور، کمر تولید کننده داخلی را شکسته است.
طبق اظهارات وی همچنین طی چند سال گذشته که قانون هدفمند سازی یارانه‌ها توسط دولت اجرا شده است با افزایش یارانه حامل‌های انرژی واحدهای تولیدی مستقر در این شهرک‌های صنعتی بیش از پیش دچار مشکل شدند و هر کدام از این واحد‌ها علاوه بر بانک‌ها بدهی مالی زیادی به ارگانهای مختلف دولتی همانند اداره برق وگاز دارند.
به گفته دبیر خانه کارگر پاکدشت؛ حمایت از تولیدات داخلی مستلزم برطرف کردن موانع تولید است و این حمایت نیازمند ارتقاء فنی کارخانجات تولیدی است.

--------------------

بازنشستگان صنایع فولاد در مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، تعدادی از بازنشستگان صنایع فولاد با تجمع مقابل درب ورودی مجلس شورای اسلامی، خواستار برقراری بیمه درمان و همچنین بیمه عمر و حوادث خود شدند.
تجمع‌کنندگان همچنین درخواست دارند که ضریب حقوقی آن‌ها همسان با سایر بازنشستگان کشوری تعیین شود و آن‌چنان که در برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته به بازنشستگان فولاد توجه بیشتری صورت گیرد.

--------------------

مرگ سه کارگر لایروب در باغ ملک

«آقایار حسینی»، دبیر اجرایی خانه کارگر اهواز با اعلام این خبر به ایلنا، اظهار داشت: صبح امروز کارگری حین لایروبی یک چاه دچار گاز گرفتگی شد و پس از آن 2 کارگر دیگر که برای نجات وی داخل چاه رفته بودند پس از گاز گرفتگی جان خود را از دست دادند. یک مامور هلال احمر هم که برای نجات آنها داخل چاه رفته بود دچار گاز گرفتگی شد اما موفق شد خود را نجات دهد.
از قرار معلوم صاحب خانه نیز برای نجات کارگران به داخل چاه رفته بود جان خود را به علت گازگرفتگی از دست داد.
آنطور که آتشنشانی باغ ملک به ایلنا گفته روز گذشته صاحبخانه جهت کشتن خزندگان ته چاه داخل چاه سه لیتر گاز ریخته بود اما به علت تنگی دهنه چاه فشار گاز در داخل چاه افزایش یافته بود و همین موجب شد تا کارگران لایروبی جان خود را از دست بدهند.

--------------------

مرگ یک کارگر در کارخانه ریسندگی پارس نفیس گلدشت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه در ساعت ۸ صبح دیروز (جمعه) -۲۵ تیر ماه- زمانی اتفاق افتاد که کارگری بنام «موسی باقری» حین انجام کار زمانی که می‌خواست آتش بر افروخته یکی از دستگا‌ها در این واحد تولیدی را خاموش کند دچار سانحه سوختگی می‌شود.
در این رابطه یک منبع آگاه به سایر رسانه‌ها گفته است: پس از حضور امداد گران کارگر حادثه دیده بلافاصله به بیمارستان انتقال داده شد اما به دلیل شدت جراحات وارد اقدامات درمانی بیمارستان نتیجه‌ای در بر نداشته واین کارگر جان خود را از دست داد.

--------------------

پاسخ خانواده شهرام محمدی به جوابیه پتروشیمی مارون

به دنبال انتشار جوابیه روابط عمومی پتروشیمی مارون در خصوص خبرحمایت مردم ایذه از احقاق حقوق خانواده شهرام محمدی، متنی از سوی بستگان و جمعی از مردم ایذه به این خبرگزاری ارسال شد؛ که چکیده آن بدین شرح است:
با سلام خدمت تمامی کسانی که در این یک سال به هرطریقی با خانواده شهرام محمدی ابراز همدردی نموده‌اند به اطلاع می رساند تمامی کمک های مالی که از سوی پتروشیمی مارون در برگزاری مراسم‌ ترحیم مرحوم «شهرام محمدی» هزینه شد با نظارت مستقیم پتروشیمی همراه بوده و برخلاف گفته های مسئولان این مجتمع خانواده مرحوم محمدی در خرید و انجام هزینه های آن هیچ دخالتی نداشته است.
در بخش دیگری از این نامه اعضای خانواده کارگر فوت شده پتروشیمی مارون با ابراز تعجب از اینکه مدیران این مجتمع پتروشیمی در دفاع از عملکرد خود ارزش چنین فداکاری را با محاسبات ریالی منتشر و مقایسه کرد‌ه‌اند؛ یاد آور شده‌اند: که اعداد و ارقامی منتشر شده از سوی مدیران پتروشیمی مارون تنها اقدامی در جهت توجیه عملکرد این مجموعه است و به هیچ وجه نمی توان آنرا با ارزش اقدام فداکارانه مرحوم محمدی قیاس کرد.
همچنین اعضای خانواده شهرام محمدی در مقام نویسندگان این نامه در خصوص ادعای «نحوه پرداخت مستمری و دیه مرحوم محمدی» یادآور شده اند، طبق مصوبه داخلی وزارت نفت، بایست خیلی پیش از این معادل آخرین حقوق دریافتی مرحوم معادل ۸۱۲ هزار تومان به فرزند ارشد وی پرداخت می شد اما این مصوبه در مورخه 95/02/25 و در آستانه سالگرد این حادثه به جریان افتاد.
از سوی دیگر خانواده مرحوم محمدی در واکنش به ادعای روابط عمومی پتروشیمی مبنی بر پرداخت شدن دیه آن مرحوم به خانواده اش در نامه خود، صحت چنین ادعایی را تکذیب کرده و یادآور شده‌اند: نه تنها این موضوع صحت ندارد؛ بلکه پس از گذشت یک سال با پیگیری‌های نزدیکان خانواده مرحوم محمدی و مساعدت نماینده مجلس شورای اسلامی در ماهشهر ، تنها در چند روز اخیر مشخص شده است که مبلغ دیه توسط بیمه البرز به حساب دادگاه و نه خانواده آن مرحوم واریز شده است تا پس از طی مراتب قانونی که هنوز مدت آن برای بازماندگان این حادثه نامشخص است به حساب آنها پرداخت شود.
همچنین در این نامه تصریح شده، جمع آوری امضاء و تهیه طوماری در زمینه احقاق حقوق خانواده مرحوم محمدی نه به خاطر موارد مادی بلکه این اقدام خودجوش خطاب به تمام نماینده‌های مجلس، استانداری‌ و فرمانداری‌ خوزستان و ایذه بوده تا این فداکاری نادیده گرفته‌ نشود زیرا ما تا احقاق حقوق این کارگر فوت شده و زنده نگهداشتن این چنین فداکاری‌هایی ساکت نخواهیم نشست.

--------------------

وضعیت مبهم کارکنان اخراج‌‌شده میراث خوزستان/ درخواست‌ غیرقاطعانه استانداری برای حفظ نیروها

به گزارش خبرنگار ایلنا، ۱۳ تیرماه سال جاری خبر دستور تعدیل نیروی ۸۰ نفر از کارکنان میراث فرهنگی استان خوزستان، شامل تعدادی از کار‌شناسان، نیروهای یگان حفاظت، کارمندان اداری و... منتشر شد و موجی از اعتراضات را در میان فعالان و دوستداران میراث فرهنگی ایجاد کرد، زیرا خوزستان با ۹۰۰ اثر ثبت شده در فهرست آثار تاریخی و هزاران اثر و محوطه ثبت نشده تاریخی یکی از مهم‌ترین استان‌های کشور از نظر میراث فرهنگی و آثار باستانی است و با وجود تعداد زیاد آثاری که در انتظار تعیین عرصه و حریم و ثبت ملی در این منطقه هستند و همچنین مورد هجوم قرار گرفتن متعدد این آثار از سوی قاچاقچیان به نظر می‌رسد که اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی گردشگری این استان حتی به نیروهای بیشتری نیاز دارد.
این مطلب را سرهنگ موسوی؛ فرمانده یگان حفاظت از میراث فرهنگی استان خوزستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا تایید می‌کند و هرچند از دادن هرگونه اطلاعات در مورد تعداد نیروهای یگان حفاظت و آخرین وضعیت نیروهای در حال تعدیل این یگان خودداری می‌کند اما اظهار می‌کند: صد در صد به نیروهای بیشتری در یگان حفاظت نیاز داریم.
علاوه بر نگرانی‌های موجود در مورد آثار تاریخی این استان، بیکار شدن ۸۰ نفر از نیروهای شاغل نیز نگرانی‌های ویژه‌ای را برای این افراد ایجاد کرده است که این مساله سبب شد تا این افراد و فعالان حوزه میراث فرهنگی در تاریخ ۲۰ تیرماه در مقابل استانداری تجمع کنند و در ‌‌نهایت این تجمع منجر به انتشار نامه‌ای از سوی سرپرست اداره کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری خوزستان به مدیرکل میراث فرهنگی شد که در آن درخواست کرده است، پس از بازبینی سابقه و مکانیسم جذب پرسنل و با توجه به تعداد آثار ثبت شده استان و افزایش تعداد گردشگران خوزستان همکاری لازم در این مورد صورت بگیرد.
مجتبی گهستونی (فعال مدنی و دبیر انجمن تاریانا) در این باره به ایلنا می‌گوید: تجمعی که در جلو استانداری شکل گرفت، در ‌‌نهایت منجر به این مساله شد که استانداری نامه‌ای را خطاب به مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان بنویسد، هرچند که در این نامه نیز به طور قاطع درخواست صرفنظر از اخراج این نیرو‌ها نشده است.
وی با اشاره به اینکه تعداد قابل توجهی از این افراد کار‌شناسان میراث فرهنگی و دارای تحصیلات لیسانس و فوق لیسانس هستند و بخشی نیز نیروی یگان حفاظت هستند؛ می‌افزاید: در میان اخراج شده‌ها حتی رئیس اداره میراث فرهنگی دو شهرستان استان خوزستان نیز به چشم می‌خورد، تعدادی از این افراد هم حدود یکسال است که اصلا سر کار نیستند و از قبل از آن‌ها خواسته شده است که دیگر به سر کار نیایند. حال این سوال برای ما ایجاد شده است که وقتی یگان میراث فرهنگی کمبود نیرو دارد، چه گونه قصد تعدیل نیرو در این حوزه وجود دارد؟
گهستونی تاکید می‌کند: مدیرکل پیشین ۸۰ نفر را به نیرو‌های میراث فرهنگی استان اضافه کرد که اکنون می‌گویند؛ این کار غیر قانونی بوده و برای امتیاز دادن به برخی افراد انجام شده است؛ اما به نظر می‌رسد این حرف معقول نباشد، زیرا مگر می‌شود؛ مدیری قصد امتیاز دادن به ۸۰ نفر را داشته است؟ علاوه بر آن، بین این افراد نیروهای توانمند بسیاری وجود دارد و چرا باید همه آن‌ها بدون در نظر گرفتن توانایی‌هایشان تعدیل شوند؟

--------------------

بلاتکلیفی ۴۰۰کارگر چوکا تالش ادامه دارد

این کارگران در تماس با ایلنا می‌گویند: طی ماه‌های اخیروضعیت مالی این واحد تولیدی با توقف فعالیت کارخانه همچنان نامساعد است و در نتیجه منابع مالی کافی برای هزینه‌های جاری کارخانه وپرداخت مطالبات مزدی آن‌ها وجود ندارد.
این کارگران که بیش از سه ماه طلب مزدی وبیمه‌ای دارند افزودند: با شرایط فعلی نگرانیم که مبادا دستمزد تیرماه نیز به طلب پرداخت نشده آن‌ها اضافه شود.
کارگران صنایع چوب چوکا افزودند: وضعیت به وجود آمده در حالی است که پیش از این به دلیل مشکلات مالی امکانات همچون سرویس ایاب وذهاب، ویک وعده غذای گرم آن‌ها قطع شده بود.
طبق اظهارات کارگران کارخانه چوب چوکا در جریان برپایی اجتماعات صنفی که در اعتراض به وضع موجود در روز‌های گذشته انجام شد، تا هم اکنون مدیران کارخانه حاضر نشد موعد مشخصی را برای پرداخت قطعی مطالبات آن‌ها وبازگشایی کارخانه تعییین کند.

--------------------

کارگران کارخانه تعطیل شده ستبر گرانول علیه کارفرما شکایت کردند

این کارگران که تعداد آنها نزدیک به ۸۰ نفر است در تماس با ایلنا گفتند: در اسفند ماه سال گذشته به دنبال توقف فعالیت این واحد تولید کننده مواد اولیه کاشی پس از سالها کار بیکار شدیم و در حال حاضر از صندوق بیمه بیکاری مقرری دریافت می کنیم.
این کارگران که به گفته خود در زمان فعالیت کارخانه ستبر گرانول دست‌ کم بین پانزده تا بیش از بیست سال در این واحد تولیدی مشغول کار بوده‌اند، افزودند: بیشتر ما برای سالیان طولانی در محیط‌های سخت و زیان آور کارخانه مانند واحدهای سنگ شکن، فرزکار و کوره ذوب که دمای آن تا ۱۵۰۰ درجه نیز می‌رسید مشغول کار بودیم اما باوجود سخت زیان آور بودن این شغل نمی‌توانیم از مزایای بازنشستگی پیش از موعد استفاده کنیم.
آنها در تشریح این مشکل افزودند: چون در سالهایی که در محیط سخت و زیان آور مشغول کاربوده‌اند کارفرما در لیست بیمه‌ای آنها به جای ثبت عنوان شغلی سخت و زیان آور، عنوان شغلی کارگر ساده را درج کرده است و در نتیجه امکان بازنشستگی پیش از موعد آنها منتفی شده است.
به گفته این کارگران به دلیل آنکه در تمامی این سالها قراردادهای شغلی آنها به صورت موقت یک تا دو ماهه منعقد شده است تمامی آنها از ترس بیکار شدن در برابر این وضعیت سکوت کرده بودند اما حالا که دیگر کارخانه تعطیل شده است تصمیم گرفته‌اند تا از مراجع قانونی خواسته‌های صنفی خود را دنبال کنند.

--------------------

80 تن از کارکنان میراث فرهنگی استان خوزستان بیکار شدند

سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان در گفتگو با خبرنگار ایلنا از تسویه حساب 80 تن از کارکنان میراث فرهنگی و صنایع گردشگری استان خوزستان تا پایان ماه جاری خبر داد.
«مجتبی گهستونی» گفت: این افراد معوقات مزدی و حقوق قانونی (بیمه و عیدی) خود را از ابتدای مردادماه سال 94 دریافت نکرده اند.
وی همچنین از بدهی بیمه ای این اداره کل به مبلغ 75 میلیون و جریمه آن نیز اطلاع داد و افزود: مشکلات جذب این نیروها و تأمین اعتبار پرداخت های مزدی آنان دلیل این اقدام است.
وی ادامه داد: کارکنان شرکت ارتباط گستر اندیشه که دارای تخصص های دانشگاهی هستند و با دستور مدیر کل قبلی میراث فرهنگی خوزستان از سال 92 به تدریج جذب سازمان میراث فرهنگی و صنایع گردشگری استان خوزستان شدند اما با تغییر مدیریت در آبان ماه تأمین اعتبار پرداخت معوقات آنان با مشکل مواجه شد.
به گفته این فعال میراث فرهنگی، مدیر جدید تسویه حساب کارکنان را تا پایان ماه جاری اطلاع داد که با شکایت کارکنان به دیوان عدالت اداری، دیوان این اقدام سازمان را محکوم و غیرقانونی اعلام کرد.
به گفته گهستونی باتوجه به رقم بالای تعداد محوطه های باستانی در سطح استان (ایذه، اهواز، شوش، شوشتر، بهبهان، دزفول، مسجدسلیمان و...) نگهداری و حفاظت از آنها با تعداد اندک حاضر در سازمان با مشکل مواجه خواهد شد و در واقع کمبود نیروی انسانی در این سازمان مشهود است.
وی ادامه داد: در میان این افراد، شماری از آنان به تازگی تشکیل خانواده داده و وام دیافت کرده بودند که با اعلام تسویه حساب ناگهانی به آنان تا پایان ماه جاری شرایط دشواری برای آنان رقم زده خواهد شد.
به گفته این فعال میراث فرهنگی، این شمار کارکنان اخراجی مراتب اعتراض خود را به استانداری اعلام کرده اند و با پاسخ مثبت پیگیری حقوق این افراد مواجه شدند.

--------------------

مطالبات مزدی کارگران پیمانکاری شهرداری بهبهان پرداخت نشد

جمعی از کارگران پیمانکاری شهرداری بهبهان در تماس با ایلنا از مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند.
به گفته این کارگران در سال جدید فقط بخشی از مطالبات فروردین ماه پرداخت شده و هیچ وعده‌ای به کارگران در مورد زمان پرداخت بیش از دو ماه معوقات مزدی داده نشده است.
این کارگران که تعداد آنها بیش از صد نفر است، طرف قرارداد با یک شرکت پیمانکاری هستند و این شرکت، عدم پرداخت صورت وضعیت‌ها توسط شهرداری را دلیل ناتوانی در پرداخت مطالبات مزدی کارگران عنوان کرده است.
در عین حال این کارگران می‌گویند حق بیمه آنها نیز به طور مرتب به سازمان تامین اجتماعی واریز نمی‌شود و برای تمدید دفترچه‌های بیمه خود با مشکل مواجه هستند.
به گفته این کارگران، تعداد زیادی از آنها حتی قرارداد نیز ندارند و ماههاست بدون قرارداد مشغول به کار هستند.
این مشکل تنها محدود به کارگران بهبهانی نیست. اوضاع شغلی و معیشتی کارگران پیمانکاری در همه شهرداری‌های خوزستان نامساعد است. چندی پیش نیز کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز در اعتراض به مطالبات پرداخت نشده تجمع اعتراضی برپا کردند که با وجود بازداشت تعدادی از این کارگران و برخوردهای امنیتی، هنوز بخشی از مطالبات مزدی آنها پرداخت نشده‌است.

--------------------

مصدومیت دو کارگر پمپ بنزین در مشهد

به گزارش ایلنا، صبح امروز (25 تیرماه) وقوع یک آتش‌سوزی در یک پمپ بنزین مشهد به مصدومیت دو کارگر منجر شد. این آتش سوزی ساعت 4:48 بامداد امروز در جایگاه سوخت خیابان حر عاملی مشهد رخ داده است. در همان لحظات اولیه وقوع آتش سوزی، پرسنل جایگاه نسبت به مهار آن اقدام کرده بودند. دو نفر از جایگاه داران در این حادثه مصدوم و به بیمارستان منتقل شده اند. از قرار معلوم، نشت بنزین از قسمت پمپ مخازن علت بروز این آتش‌سوزی بوده است.

--------------------

بلاتکلیفی ۲۰۰کارگر در پی تعطیلی موقت کارخانه کاشی زرین خراسان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، منابع کارگری در این واحد تولیدی گزارش کرده‌اند، کارخانه کاشی زرین خراسان که کیلومتر ۹ جاده تربت حیدریه به مشهد فعالیت تولیدی دارد به دلیل آنچه از سوی کارفرما بحران در منابع مالی عنوان می‌شود، از اول تیر ماه سال جاری موقتا تعطیل اعلام شده است وحدود ۲۰۰ کارگر شاغل در این واحد تولیدی با ۷ ماه مزد معوقه هم اکنون بلاتکلیف هستند.
نا‌بر ادعای کارگران، طی چند سال گذشته کارخانه کاشی زرین خراسان به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق آنان و سایر هزینه‌های جانبی را نداشته و همین مسئله باعث ایجاد وقفه در پرداخت مطالبات آن‌ها شده بود.
طبق اظهارات ک انان بی‌توجه‌ای مدیران این واحد تولید در پرداخت مطالبات کارگران باعث شده کارگران بعد ازتعطیلی کارخانه طی دفعاتی مقابل درب ورودی کارخانه ومقابل ساختمان فرمانداری تربت حیدریه دست به اعتراض صنفی بزنند.
بنا به ادعای کارگران مشکلات این کارخانه درست بعد از واگذاری نیمی از سهام کارخانه (۵۲ درصد) به یکی از شرکتهای سرمایه گذاری آغاز شده است.

--------------------

مرگ یک کارگر تصفیه خانه فاضلاب در کاشان

به گزارش ایلنا، ظهر روز گذشته (23 تیرماه) ریزش آوار منجر به مرگ یک کارگر 35 ساله در تصفیه خانه فاضلاب کاشان شد.
از قرار معلوم، علت این حادثه ریزش آوار به هنگام عملیات ساختمانی در محل تصفیه خانه فاضلاب بوده است و پس از آن که در ساعت 12:30 ظهر امروز حادثه به آتش نشانی کاشان اعلام شد تیمی از آتش نشانان بلافاصله به محل اعزام شدند.
این کارگر تبعه افغانستان بر اثر ریزش آوار بر روی او در محل تصفیه خانه فاضلاب کاشان در جاده نوش آباد فوت شد.

--------------------

یک سال انتظار کارگران فولاد البرز برای معوقات مزدی

کارگران این واحد تولیدی در شهرستان تاکستان در تماس با ایلنا گفتند: به‌صورت مشخص حدود ۱۴۸ کارگر در این واحد صنعتی به صورت قرار دادی مشغول کارند؛ که ازفروردین ماه سال گذشته تا خرداد ماه سال جاری هیچ دستمزدی دریافت نکرده‌اند.
به ادعای این کارگران کارفرمای آنها مدعی است که به دلیل مشکلات مالی قادر به تادیه مطالبات آنها نیست و در حال حاضر غیر از پرداخت دستمزد خردادماه سال جاری کار دیگری نمی‌تواند انجام دهد.
کارگران شرکت فولاد البرز با بیان اینکه کارفرمای این کارخانه همزمان مالک دههاکارخانه بزرگ وکوچک در کشور است؛ ادامه دادند: از قرار معلوم در دیگر واحدهایی که متعلق به این فرد است نیز وضعیتی کما بیش مشابه حاکم است.
کارگران شرکت فولاد البرز درباره معوقات بیمه‌ای خود می‌گویند علاوه بر طلب مزدی، حق بیمه آنها نیز از ۱۴ ماه پیش تاکنون پرداخت نشده است و به همین دلیل سازمان تامین اجتماعی دیگر حاضر به تمدید دفترچه بیمه‌های آنها نیست.
به گفته منابع کارگری ایلنا در کارخانه فولاد البرز، کارگران این واحد با قراردادهای کوتاه مدت یک ماهه کار می‌کنند و در پایان هر ماه نگران از دست دادن شغلشان هستند.
همچنین به نقل از کارگران گفته می‌شود طی یکی دوسال گذشته تا کنون نزدیک به ۲۰۰ کارگر شاغل در این کارخانه به سبب مشکلات بوجود آمد خود خواسته ویا به دستور کارفرما از محل کار خود بیرون رفته‌اند.

--------------------

انتظار کارگران شهرداری اهواز برای مزد خرداد

این کارگران در تماس با ایلنا گفتند: از زمانی که با قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شده‌اند، پیمانکار مطالبات مزدی مربوط به ماه‌های فروردین و اردیبهشت را پرداخت کرده‌است اما تا این لحظه هیچ خبری از وضعیت پرداخت دستمزد خردادماه آن‌ها نشده است.
آن‌ها همچنین مدعی هستند که پیمانکاری که مسئولیت ادراه آن‌ها را دارد حاضر نیست به اندازه سایر پیمانکاران شهرداری به آن‌ها مزایای حق اولاد پرداخت کند چرا که از در حالی که آن‌ها به صورت ماهانه نهایتا بابت دو فرزند حق اولاد می‌گیرند، سایر همکارانشان در مناطق مجاور بابت تمامی فرزندان خود حق اولاد می‌گیرند.
در عین حال آن‌ها با یادآوری اینکه زمانی قصد داشتند تا برای پیگیری مطالبات مزدی خود شکایتی را در اداره کار ثبت کنند؛ افزودند: به دلیل آنکه هنوز پرونده قضایی که با شکایت شهرداری اهواز برعلیه ما تشکیل شده، مفتوح است از طرف پیمانکار و کارفرمای اصلی به گفته شده است که از طرح این شکایت صرف نظر کنیم.
در تاریح ۲۴ خردادماه سال جاری تعداد ۲۱ نفر از کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز تصمیم گرفتند تا در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه از معوقات مزدی خود در مقابل ساختمان اصلی شهرداری تجمع کنند که در ‌‌نهایت پس از برپایی این اجتماع صنفی با شکایت شهرداری زندانی شدند.
اگرچه هر یک از این کارگران پنج روز بعد با سپردن وثیقه ۳۰ میلیون تومانی آزاد و به کار سابق خود بازگشته‌اند اما به دلیل پرونده قضایی که در حال حاضر برای آن‌ها تشکیل شده است منتظر تشکیل دادگاه هستند.
از سوی دیگر کارگران مرود نظر می‌گویند که از زمان بازگشت به کار خود مشاهده کرده‌اند که ساعات کاری آن‌ها توسط پیمانکار مربوطه جابجا شده است و زمان شروع آن از ساعت ۴ صبح به ساعت ۵ صبح منتقل شده است.
از قرار معلوم این اقدام کارفرما در راستای پرداخت نکردن مزایای شب کاری صورت گرفته است؛ چرا که به استناد ماده ۵۸ قانون کار در ساعات شبانه (۱۰ شب تا ۶ بامداد) باشد باید به کارگر تا سقف ۳۵ درصد مزد بیشتر پرداخت کرد.
کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز می‌گویند فارغ از اینکه در نتیجه اینجابه‌جایی مزایای مزدی آن‌ها تاحدودی کاهش می‌یابد، آن‌ها دیگر نمی‌توانند از فرصت خلوت بودن معابر و خیابان‌ها برای نظافت شهر استفاده کنند.

--------------------

تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران سموم علف کش ادامه دارد

تعدادی از کارگران سموم علف کش در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: به‌صورت مشخص حدود ۲۵ نفر از کارگران این واحد صنعتی از بهمن ماه سال ۹۴ بجز دستمزد اردیبهشت ماه حقوقی دریافت نکرده‌اند. این کارگران علارغم دریافت نکرده عیدی وپاداش پایان سال ۹۵ هنوز بابت حدود ۸ ماه بیمه خود به تامین اجتماعی از کارفرما طلبکارند.
به نقل از کارگران سموم علف کش گفته می‌شود تقریبا اواخر تیر ماه جاری قرار است مجمع عمومی انتخاب اعضای هیئت مدیره جدید کارخانه برگزار شود وما هنوز برای دریافت مطالبات خود از یکسال پیش دچار مشکل هستیم.
به صورت مشخص این کارگران می‌گویند تعداد سه نفر از کارگران با استفاده از قانون مشاغل سخت وزیان اور ودو نفردیگر به صورت عادی در شرف بازنشستگی هستند اما به دلیل بدهی‌های مالی کارفرما به تامین اجتماعی این امکان برای بازنشسته شدن آنان وجود ندارد.

--------------------

ادامه گرفتاری ساکنان شهرک کارگری سایپا در کرج

این کارگر سایپا در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: از حدود ۶ سال پیش عملیات ساخت و ساز شهرک ۱۴۴ واحدی تعاونی مسکن کارگران سایپا در یک قطعه زمین ۲۰ هزار ۳۰۰ متری در منطقه کلاک کرج بدون کار کار‌شناسی آغاز شد.
او افزود: به دلیل آنکه مجموعه زمین‌های تعاونی مسکن کارگران سایپا در مجموعه باغشهر ناحیه کلاک واقع شده بود تراکم ساختمانی زیادی نداشت و اعضای هیئت مدیره بدون اطلاع کارگران ساخت و ساز پروژه ۱۴۴ واحدی را آغاز کردند و در نتیجه همه این واحد‌ها به صورت ناقص، بدون امکانات رفاهی و به قیمتی بالغ بر سه برابر بهای مندرج در قرارداد به مالکان واگذار شده است و در حال حاضر ۱۳۰ نفر از خانوار کارگری در آن ساکن شده‌اند.
به گفته وی آنچه موجب نگرانی و بروز مشکلات جدیدی برای اعضای ساکن این تعاونی شده است استفاده از مصالح ساختمانی غیر استاندارد ودرجه پایین در ساخت پروژه بوده که باعث نشست فضای حاشیه‌ بتونی اطراف ساختمان، ریزش چاه فاضلاب و ترک برداشتن برخی از دیوارهای پروژه و در نتیجه نگرانی اهالی و ساکنان از افزایش احتمال وقوع حوادث شده است.
وی افزود: علارغم هه این مشکلات شهرداری کلاک نیز به دلیل طلب ۹۰۰ میلیونی خود از مجریان این پروژه از ارائه خدمات شهری همچون جمع آوری زیاله ونظافت محوطه به اهالی این شهرک خوداری می‌کند.
طبق اظهارات این کارگر حدود ۱۳۰ خانوار کارگری ساکن در پروژه مسکونی کلاک، هم اکنون از امکاناتی همچون روشنایی خیابان در شب، دسترسی به آب آشامیدنی، لوله کشی گاز، تلفن، فضای سبز و اماکن تفریحی، خیابان‌های آسفالت شده و سرویس خدمات حمل و نقل عمومی محروم‌اند.
بنا به گفته وی با وجود پی گیری‌های زیاد اهالی این مجتمع کارگری که همگی شاغلین شرکت خودرو سازی سایپا می‌باشند از اعضای هیئت مدیره تعاونی مسکن وپیمانکارپروژه هنوز هیچ نتیجه‌ای در بر نداشته و در صورت بروز حوادث احتمالی اعضای هیئت مدیره وپیمانکار پروژه مقصر حادثه خواهند بود.

--------------------

جمعی از معلمان بازنشسته مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش ایلنا، صبح امروز حدود صد نفر از معلمان بازنشسته مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تجمع‌کنندگان می‌گویند: با وجود سالها خدمت در آموزش و پرورش و برعهده داشتن وظیفه تعلیم و تربیت فرزندان این سرزمین، مستمری ما بسیار پایین‌تر از خط فقر است.
از قرار معلوم، بازنشستگان آموزش و پرورش خواستار اعمال افزایش عادلانه مستمری‌ها و اجرای قانون همسان سازی دریافتی بازنشستگان آموزش و پرورش با دیگر ارگان‌های دولتی هستند. این چندمین تجمع اعتراضی فرهنگیان بازنشسته در ماههای اخیر است.

--------------------

کارگران و جوانان جویای کار ماهشهر تجمع کردند

به گزارش ایلنا، صبح امروز جمعی از کارگران پتروشیمی بندر امام به همراه تعدادی از جوانان جویای کار ماهشهر در اعتراض به معضل بیکاری در منطقه ماهشهر مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند.
تجمع کنندگان که تعداد آنها حدود صد نفر است، خواسته اصلی خود را ایجاد اشتغال در منطقه و جذب جوانان بومی در پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی عنوان کردند.
به گفته معترضان، با وجود چندین شرکت پتروشیمی در ماهشهر، تعداد زیادی از جوانان بومی این شهر بیکار هستند و برای کار مجبورند که راهی نقاط دیگر کشور بشوند.
تجمع کنندگان می‌گویند: وظیفه مسئولان محلی و فرمانداری، تدوین مقررات اجرایی برای الزام کارفرمایان به جذب نیروهای بومی است.

--------------------

سرویس‌های رفت و آمد کارگران متوقف شد

براساس اخباری که به نقل از کارگران شاغل در این واحد تولیدی در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است، اجتماعات صنفی کارگران شاغل در این کارخانه تولید کننده صنایع چوب از حدود یک ماه پیش آغاز شده بود که از صبح امروز (۲۲ تیرماه) با متوقف شدن سرویس ایاب ذهاب وارد مرحله جدیدی شد.
به گفته کارگران، بیش از ۴۰۰ نفر از کارگران صنایع چوب و کاغذ ایران «چوکا» از تقریبا یک ماه پیش هر روزدر اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود مقابل در اصلی کارخانه تجمع کرده اند.
به گفته منابع کارگری ایلنا با وجود تاخیر سه ماهه دستمزد کارگران از صبح دیروز ۲۱ تیر ماه کارفرمای کارخانه سرویس ایاب ذهاب کارگران را متوقف کرد وعلارغم آن از قبل از آغاز سال ۹۵ سالن غذاخوری این واحد تولیدی از دادن یک وعده غذا به کارگران خوداری می‌کند. همچنین گفته می‌شود آبدارخانه ساختمان اداره مرکزی کارخانه نیز از دادن خدمات به کارگران وسایر کارکنان معذور است.
به گفته کارگران معترض در ادامه تشدید اعتراضات کارگری در این کارخانه صبح امروز ۱۲ نفر از کارگران کارخانه با شکایت کارفرما ی کارخانه صنایع چوب وکاغذ ایران چوکا برای ادای توضیحات به مراجع قضایی فراخوانده شده‌اند.
به اداعا آنان کارفرما با شکایت از کارگران مدعی است این ۱۲کارگر نقش کلیدی در ایجاد اعتراضات واغتشاشات یک ماه گذشته مجموعه کارگران این کارخانه داشته‌اند.

--------------------

مرگ ۱۲ کارگر در اصفهان بر اثر حوادث شغلی

به گزارش ایلنا؛ در دوماهه نخست سال جاری ۱۲ مورد فوت ناشی از حوادث کار در استان اصفهان ثبت شده است.
از قرار معلوم، بیشترین علل فوت در حوادث کار مربوط به سقوط از بلندی و برق گرفتگی بوده است.
به گزارش روابط عمومی پزشکی قانونی استان اصفهان، در این مدت آمار مصدومین ناشی از حوادث کار با ۴۶۱مورد شامل (۱۷ زن و ۴۴۴ مرد) نسبت به مدت مشابه سال قبل که این تعداد ۴۴۵ مورد (۸ زن و ۴۳۷ مرد) بوده، معادل سه و ۶دهم درصد افزایش داشته است.
همچنین در اردیبهشت ماه سال جاری تعداد ۷ نفر همگی مرد بدلیل فوت ناشی از حوادث کار در مراکز پزشکی قانونی استان اصفهان مورد معاینه قرار گرفته‌اند که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (۸ نفر مرد) کاهش داشته است.
آمار مصدومین ناشی از حوادث کار در اردیبهشت ماه سال جاری ۲۶۲مورد شامل (۱۰ زن و ۲۵۲ مرد) بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که این تعداد ۲۶۰ مورد (۵زن و ۲۵۵مرد) بوده، معادل ۷۶ صدم درصد افزایش داشته است.

--------------------

می‌خواهند مقررات حمایتی قانون کار را حذف کنند/ تحمیل بیش از پیش فقر و بی‌قانونی به کارگران

«عبدالـله وطنخواه»، نایب رئیس مجمع نمایندگان استان تهران در گفتگو با ایلنا در ارتباط با طرح تسری معافیت‌های کارفرمایان بقاع متبرکه به کارگاه‌های کوچک زیر 5 نفر گفت: سالها پیش در دوران احمدی‌نژاد نیز این طرح در دستور کار قرار گرفت که به دلیل این که در دولت دهم تمدید نشد، وجاهت قانونی ندارد.
وی ادامه داد: با همه این‌ها در حال حاضر در بسیاری از کارگاههای کوچک زیر ده نفر شرایط شغلی بسیار نامساعدی حاکم است و مقررات قانون کار اجرا نمی‌شود. کارگران کارگاههای کوچک علاوه بر این که در بسیاری از موارد از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار محرومند، از حقوق صنفی حداقلی مانند حق ایجاد تشکل‌های رسمی نیز بی‌بهره هستند.
وطنخواه ادامه داد: باید از مسئولان و پیشنهاددهندگان چنین طرح‌هایی پرسید که رهاورد این راهکارهای بدون خروجی چیست و چرا هیچ آماری از موفقیت این نوع معافیت‌ها در رونق اشتغال و کارآفرینی منتشر نمی‌شود.
این فعال کارگری با بیان این مطلب که هدف سرمایه‌داران و حامیان دولتی آنها احیای ماده 33 قانون کار نظام شاهنشاهی و تسهیل اخراج کارگران است افزود: برای پذیرفته شدن در سطح جهانی و کسب رضایت سرمایه‌داران بین المللی به تامین نیروی کار ارزان نیاز است و این تلاش‌ها برای اعمال اصلاحات ضدکارگری در قانون کار، در جهت رسیدن به همین هدف است.
وی با تاکید بر این که هدف غایی، حذف قوانین حمایتی از قانون کار است ادامه داد: می‌خواهند به کارگران حقنه کنند که تنها راه نجات، چشم دوختن به سرمایه‌داری جهانی و چشم پوشیدن از حقوق بنیادین صنفی است.

--------------------

مرگ یک کارگر پتروشیمی مارون

به گزارش ایلنا، صبح امروز (۲۱ تیر) ترکیدگی لوله گاز به مرگ یک کارگر در پتروشیمی مارون انجامید. از قرار معلوم، ترکیدگی و آتش‌سوزی خط لوله مایعات گازی NGL منجر به بروز این حادثه شده است. این دومین حادثه آتش‌سوزی در صنایع نفت و گاز در هفته اخیر است و همچنین این کارگر متوفی دومین کارگری است که در یک سال گذشته در این پتروشیمی جان خود را از دست می‌‌دهد. تحقیقات خبرنگار ایلنا برای کشف جزییات این حادثه ادامه دارد.

--------------------

سقوط کارگر ساختمانی در ساختمان نیمه‌کاره

به گزارش ایلنا، عصر روز شنبه (۱۹ تیر) حادثه سقوط در یک ساختمان نیمه‌کاره به مصدومیت یک کارگر جوان در سعادت آباد تهران انجامید. به گزارش روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران، کارگران ساختمانی سرگرم کار در یک ساختمان نیمه کاره ۷ طبقه بودند که ناگهان یکی از کارگران از طبقه دوم به طبقه منفی یک سقوط کرد. از قرار معلوم، نیروهای آتش نشانی بلافاصله بعد از ایمن کردن محل حادثه، این کارگر آسیب دیده را برروی برانکارد مخصوص تثبیت کرده و سپس با استفاده از ابزار مخصوص نجات و جرثقیل، وی رابه سطح زمین انتقال دادند. این کارگر ۲۴ ساله بلافاصله برای انجام معاینات و انتقال به مرکز درمانی تحویل امدادگران اورژانس شد.

--------------------

کارگران مخابرات کرمان تجمع کردند

تعدادی از این کارگران به ایلنا گفتند: در حدود 80 نفر هستیم که در مرکز 118 مخابرات کرمان مشغول کاریم و بابت 4 ماه مزد و مزایای پرداخت نشده طلبکاریم.
از قرار معلوم این مطالبات مزدی از اسفند سال گذشته تاکنون پرداخت نشده است و برای همین کارگران معترض صبح امروز مقابل ساختمان مخابرات شهید مفتح کرمان تجمع کردند.
البته به گفته این کارگران امروز دومین روز متوالی بوده است که آنها برای پیگری مطالبات معوقه خود در همین محل تجمع کرده‌اند.
برپایه این اطلاعات به غیر از کارگران معترض واحد 118 مخابرات کرمان، دست‌کم 100 نفر از نیروهای پیمانی بخش‌ خدماتی این مجموعه بابت 6 ماه حق اضافه کاری و سنوات سال 94 خود از کارفرما طلبکارند علاوه بر همه این‌ها بابت بخشی از مزایای مزدی مربوط به سه ماهه اول سال جاری از کارفرما طلب دارند.
آنطور که نیروهای پیمانی خدماتی شرکت مخابرات کرمان به منابع ایلنا در شهر کرمان گفته اند یکی از اعضای هیات مدیره شرکت مخابرات به آنها گفته است که باید با همین شرایط کار کنند چرا که در غیر این صورت ممکن است اخراج شوند.

--------------------

کارگران فولاد زاگرس مقابل وزارت کار تجمع کردند

به گزارش ایلنا، امروز صبح ۲۸ کارگر فولاد زاگرس از قروه کردستان به تهران آمدند و در اعتراض به ماه‌ها بلاتکلیفی مقابل وزارت کار تجمع کردند.
این کارگران می‌گویند یازده ماه است دستمزد ما پرداخت نشده است و به خلف وعده مسئولان اعتراض داریم.
از قرار معلوم، شرکت فولاد زاگرس به موجب مجمع فوق العاده‌ای که در اسفند ماه ۹۲ توسط سهامداران عمده این شرکت شامل صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد و سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، منحل اعلام گردید.
پس از برگزاری این مجمع حدود ۲۰۰ کارگر این شرکت تعدیل شدند و در‌‌‌‌ همان مجمع مقرر شد ۲۸ نفر از کارگران به منظور انجام امور جاری و حفظ و حراست از دارایی‌ها به فعالیت ادامه دهند و مزایای آن‌ها توسط سهامداران پرداخت گردد که تا کنون سهامداران از اجرای این مصوبه طفره رفته‌اند.
کارگران از وعده‌های بی‌پاسخ وزارت کار خبر می‌دهند و می‌گویند در ماههای گذشته مقرر شده بود که مسئولان وزارت کار جهت تعیین تکلیف ما با سهامداران شرکت جلسه‌ای برگزار کنند که تا کنون چنین جلسه‌ای برگزار نشده است.

--------------------

گاز گرفتگی جان یک کارگر را در خرمشهر گرفت

به گزارش ایلنا، این حادثه ظهردیروز (یکشنبه ۲۰ تیر ماه) حوالی ساعت ۱۱ صبح برای دو نفر از کارگران یک شرکت پیمانکاری در شهرک صنعتی خرمشهر اتفاق افتاده است که در نتیجه آن یکی از کارگران جان خود را از دست می دهد.
از قرار معلوم دونفر از کارگران یک شرکت پیمانکاری که مسئولیت محوطه سازی شهرک را بر عهده دارد حین تخلیه یکی از کانالهای فاضلاب شهرک صنعتی این شهردچار حادثه گاز گرفتگی می‌شوند.
بنا بر اظهرات شاهدین حادثه گاز گرفتگی در ابتدا برای یکی از کارگران حین تخلیه کانال اتفاق می‌افتد وپس از آن نیز کارگر دیگری برای نجات همکار مصدوم خود وارد کانال می‌شوند.
به گفته شاهدین یکی از کارگران بنام «مسعود علیخانی» که برای نجات جان همکار خود وارد کانال شده بود در محل حادثه جان خود از دست می‌دهد و کارگر بعدی که به شدت دچار گاز گرفتگی شده بودند به بیمارستان ولی عصر خرمشهر انتقال پیدا می‌کنند .

--------------------

تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران آذر آب

تعدادی از کارگران کارخانه آذرآب در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: به‌صورت مشخص بیش از دو هزار کارگر در این واحد صنعتی به صورت پیمانی وقرار دادی مشغول کارند؛ که ازفروردین ماه سال جاری دستمزد آن‌ها به صورت کامل پرداخت نشده است.
همچنین به ادعای کارگران علاوه بر تاخیر یک ماهه در پرداخت دستمزد کارگران در خرداد ماه، کارفرما نیمی از حقوق فروردین واردیبهشت ماه را به کارگران بدهکار است.
به نقل از کارگران آذر آب گفته می‌شود حدود۴۰۰ نفر از کارگران این کارخانه تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری فعالیت دارند و در نتیجه به غیر از حدقل مزد از دریافت سایر مزایایی که باید به آنها تعلق بگیرد بی‌بهره هستند.
به صورت مشخص در مورد این کارگران گفته می‌شود که حق بن ۱۷۰۰کارگر قراردادی این کارخانه از مهر ماه سال ۹۴ به تاخیر افتاده وکارگران پیمانی نیز از ابتدای سال جاری حق بن خود را دریافت نکرده‌اند.
بر پایه اطلاعاتی که به نقل از این کارگران آذر آب در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است کارفرما ی این کارخانه کمبود منابع مالی را بهانه پرداخت نکردن مطالبات کارگران عنوان می‌کند این در حالیست که کارگران معتقدا این مجموعه با خصوصی سازی بدون برنامه از حدود هفت سال قبل دچار مشکل شده است.
همچنین در مورد بکار گیری تعدادی از کارگران بازنشسته گفته می‌شود که کارفرما بیش از ۱۲ نفر از کارگران بازنشسته این کارخانه را که از مزایای بازنشستگی خوبی برخوردارند در کارخانه ودر دفتر مرکزی بصورت ساعتی بکار گرفته است.
جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی این کارگران، بر پایه اطلاعات منابع کارگری ایلنا به دلیل پرداخت نشدن بخشی از حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی دفتر چه‌های درمانی تعداد زیادی از کارگران هم اکنون فاقد اعتبار شده است.
گفتنی است شرکت آذر آب اراک در زمینه تولید صنایع نیرو گاهی وپالایشگاهی با بیش از دوهزار کارگر در کیلومتر پنج جاده اراک به تهران فعالیت دارد.

--------------------

تعویق ۴ ماه دستمزد کارگران سیستم‌های صنعتی در تاکستان

منابع کارگری ایلنا در تاکستان می‌گویند علاوه بر تأخیر ۴ ماهه در پرداخت حقوق کارگران، ۵۵ نفر از کارگران «سیستم‌های صنعتی» از ابتدای تیر ماه جاری بیکار شده‌اند.
به گفته کارگران، تعداد نیروی کار باقی مانده در این واحد تولید کننده انواع مخازن نفتی وگازی اکنون به کمتر از ۶۰نفر رسیده است که علاوه بر دریافت نکردن مزد، عیدی سال ۹۵ خود را از کارفرما دریافت نکرده‌اند.
طبق ادعای کارگران این کارخانه، علاوه بر معوقات مزدی حدود ۸ ماه است حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است، بطوری که گفته می شود کارگران این کارخانه در زمینه تمدید دفتر چه‌ای درمانی خود دچار مشکل شده‌اند.

--------------------

کارگران پیمانی ماشین سازی اراک نسبت به قراردادهای جدید معترض شدند

گروهی از کارگران پیمانکاری شاغل در کارخانه ماشین سازی اراک که در زمینه جوشکاری صنعتی فعال هستند در تماس با ایلنا مدعی شدند که از طرف شرکت‌های پیمانکارانی از آنها خواسته شده است تا قراردادهای جدید شغلی خود را به صورت سفید امضا کنند.
از قرار معلوم این کارگران که تعداد آنها 200 تا 300 نفر است به صورت پیمانکاری در سمت‌های شغلی همچون متخصص جوشکار صنعتی فلزسنگین و دیگ های بخار مشغول کارند اما در قراردادهایی که به تازه‌گی برای امضا به آنها داده شده است هیچ اشاره‌ای در خصوص نحوه محاسبه و میزان مزایای سنوات، مرخصی، هزینه رفت و برگشت، ناهار، عیدی نشده است.
این کارگران نگرانند که مبادا با امضا چنین قرارداد سفید امضائی نتوانند از بابت پرداخت نشدن احتمالی این مزایا به کارفرمای خود اعتراض کنند و در نتیجه ناچار شوند تا از ترس حفظ موقعیت شغلی کنونی و برای تامین بخشی از هزینه‌های زندگی خانواده‌های خود با شرایط پیشرو مدارا کنند.
بر اساس اظهارت کارگران، آنان به ازای 88 ساعت کاری یک میلیون تومان دریافت می کنند که با کسر 60 هزار تومان حق بیمه این رقم کمتر می شود؛ این وضعیت زمانی بدتر می شود که کارفرما به ازای روزهای غیبت کارگران مبلغی را از حقوقشان کسر می کند.
این کارگران که سوابق کاری بالای 8 سال دارند، می گویند: اختیارات کارفرما در زمینه پرداخت حقوق و مزایا و حتی ادامه همکاری با شرکت خود، نامحدود و غیرعادلانه است، به طور ی که بدون داشتن نظارتی بر کار خود به راحتی کارگران را اخراج و یا استخدام می کند.
در بخش دیگری از اظهارات این کارگران، آنان گفتند: وضعیت کنونی در حالی است که آنها شاهد هستند که چگونه افراد فاقد تخصص توسط پیمانکاران در همین مجموعه مشغول کارند و در مقابل تمامی حداقل‌های قانونی در مورد آنها رعایت می‌شود.
تمامی کارگران پیمانکاران ما تکالیف مشخصی دارند
در تماس خبرنگار ایلنا با معاونت نیروی انسانی ماشین سازی اراک، رضایی در پاسخ به وضعیت کارگران اظهار داشت: «به دلیل مدیریت کنترل عملکرد بخش پیمانکاران به خوبی رصد شده و قصوری در این زمینه مشاهده نشده است».
رضایی ادامه داد: تمامی کارگران زیر مجموعه پیمانکاری ما دارای قراردادهای کاری بوده و تکایف خودشان مشخص است، تمامی کارگران بیمه شده و از مزایایی چون، بن، حق مسکن، ناهار، هزینه رفت و آمد برخوردار هستند.
وی در پایان اظهار داشت: پیمانکار شاید در کارگاهایی از این صنعت، به دلیل کار حجمی کارگران را به صورت ساعتی استخدام کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا با وجود اعلام شرکت های پیمانکاری هیچ پاسخی از سوی مسئولان نیروی انسانی این شرکت دریافت نشد.

--------------------

کارگران معدن سه چاهون تجمع کردند

به گزارش ایلنا کارگران پیمانی معدن سه چاهون که زیر نظر شرکت «کاوشگران نصر بافق»، مسئول استخراج معدن سه چاهون کار می‌کنند معوقات مزدی خرداد و مزایای مزدی سال‌های 93 و 94 خود را دریافت نکرده‌اند.
از قرار معلوم تعداد این کارگران 600 نفر است و 50 نفر از آنها در تجمع اعتراضی صبح امروز شرکت کردند.
این کارگران پس از تجمع امروز مقابل فرامانداری بافق موفق شدند مزد و مزایای مزدی اردیبهشت خود را دریافت کنند.
آنطور که یکی از منابع محلی به ایلنا گفته کارگران تاکید دارند که مزایای مزدی سال‌های 93 و 94 خود را دریافت نکرده‌اند و در تجمع امروز خود مقابل فرمانداری خواستار دریافت مزایای مزدی سال‌های 93 و 94 خود شده‌اند.

--------------------

بلاتکلیفی کارگران تعدیل شده حفاری نفت شمال/ کارگران مقابل دفتر کارفرما تجمع کردند

جمعی از کارگران تعدیل شده شرکت حفاری نفت شمال در تماس با ایلنا از ادامه بلاتکلیفی خود خبر دادند.
از قرارمعلوم، قرارداد شغلی این کارگران در چهارم خرداد ماه به دلیل پایان قرارداد پیمانکاری شرکت حفاری نفت شمال، فسخ شده است.
کارگران می‌گویند در جلسه‌ای که در خردادماه با حضور شرکت‌های درگیر و مقامات استان در استانداری مازندران تشکیل شد، مقرر شد که این ۷۰ کارگر جذب شرکت برنده مناقصه شوند که تا کنون این وعده عملی نشده‌است.
بر اساس گفته کارگران، امروز صبح حدود ۳۰ نفر از این کارگران تعدیل شده مقابل دفتر کارفرمای مادر که شرکت نفت خزر است، تجمع کردند.
کارگران می‌گویند با وجود اعتراضات مکرر و وعده‌های مسئولان، همچنان بلاتکلیفی کارگران ادامه دارد و مقامات مسئول در شرکت کارفرمای اصلی به هیچ وجه پاسخگوی کارگران نیستند.

--------------------

تعداد کارگران قند یاسوج به 30 نفر رسیده است/ انتظار کارگران قدیمی برای بازگشایی مجدد

«بیژن معبودی» در گفتگو با ایلنا با اعلام این مطلب اظهار داشت: کارخانه قند یاسوج به علت سوء مدیریت و بدهکاری به سیستم بانکی نتوانست از دو سال پیش به تولید خود ادامه دهد در نتیجه امروز از کارخانه ای که در سال‌های گذشته بیش از 200 کارگر داشت هم اکنون تنها 30 کارگر باقیمانده است.
معبودی افزود: از این 30 کارگر در حدود 20 نفر از رسمی و الباقی دارای قراردادهای یک ماهه هستند که در بخش‌های نگهبانی، باغبانی، اداری و مالی مشغول کارند.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه قند یاسوج در خصوص سوء مدیریت‌هایی منجر به تعطیلی کارخانه شد، افزود: از سال‌های گذشته که در حدود 80 درصد از سهام کارخانه به علت بدهی به در اختیار بانک تجارت قرار گرفت، سوء مدیریت‌ها شدت گرفت و از سویی شکر مورد نیاز برای ادامه تولید محیا نشد، البته همه این اتفاقات در زمانی بود که سایر کارخانه‌های قند در تامین شکر خام خود موفق بودند.
معبودی با اشاره به وعده مدیریت کارخانه مبنی بر بازگشایی کارخانه از اواسط امسال، افزود: ظاهرا مدیریت کارخانه تصمیم گرفته دوباره کارخانه را راه اندازی کند که البته اگر این اتفاق صورت بگیرد امیدواریم دست کم امکان بازگشت به کار کارگران بیکار شده باسابقه فراهم شود زیرا بسیاری از آنها به دلیل روی آوردن به دست فروشی نتوانستند از مزایای بیمه بیکار برخوردار شوند.

--------------------

۲۵ کارگر فولاد قزوین با اتمام قرارداد کار اخراج شدند

کارگران این واحد صنعتی واقع در شهرستان تاکستان استان قزوین در تماس با ایلنا افزودند: این اخراج در تاریخ اول تیر ماه سال جاری صورت گرفته و در حال حاضر همکاران اخراج شده آن‌ها برای پیگیری مطالبات مزدی خود در اداره کار شکایتی را مطرح کرده‌اند.
این کارگران با یادآوری اینکه جدا از تعدیل‌های اخیر هنوز نزدیک به ۱۵۰ کارگردر این واحد مشغول کارند، افزودند: ماه گذشته (اول خرداد ماه) نیز حدود ۱۲۰ نفر از همکارانشان در این واحد تولیدی با اتمام قرارداد کار اخراج شده بودند که هنوز پیگیر دریافت مطالبات معوقه خود از کارفرما هستند.
کارگران فولاد قزوین با بیان اینکه تمامی کارگران هر ماه پس از خاتمه قرارداد کارشان نگران از دست دادن شغلشان هستند، افزودند: بهمن ماه سال گذشته (۹۴) نیز حدود ۱۰۰ نفر از همکارانشان در این واحد تولیدی با اتمام قرارداد کار در دو دسته ۵۰ تایی اخراج شده بودند.
به گفته آن‌ها، این تعدیل‌ها در راستای کاهش هزینه‌ها صورت گرفته و باعث شده است تا همکاران باقیمانده آن‌ها از بابت امنیت شغلی خود احساس خطر کنند.
بر اساس گزارش کارگران، با وجود اخراج این ۲۵کارگر قراردادی از سوی کارفرما، هنوز آنان بابت سنوات دو ماه آخر فعالیتشان طلبکارند. به گفته این کارگران همچنین از شهریور سال ۹۴ حق اضافه کاری آن‌ها پرداخت نشده است.

--------------------

افزایش مرگ‌ومیر ناشی از حوادث‌کار در لرستان

به گزارش ایلنا، شمار جان‌باختگان حوادث کار در استان لرستان در سال گذشته حدود ۴۳ درصد افزایش یافته است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان لرستان؛ دکتر «حمیدرضا نظیفی» با بیان اینکه سال گذشته ۲۰ نفر در استان بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند، اظهار کرد: شمار جان‌باختگان حوادث کار در سال ۹۴ نسبت به مدت مشابه سال ۹۳، به میزان ۸. ۴۲ درصد افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: شمار جان‌باختگان حوادث کار در سال ۹۳ تعداد ۱۴ نفر بوده است؛ که از این تعداد ۱۳ نفر مرد و یک نفر زن بوده است.
دکتر نظیفی در ادامه اظهار کرد: در سال ۹۴، ۶۴۳ نفر در سوانح ناشی از کار مجروح و مصدوم شده‌اند که از نظر جنسیت ۶۲۲نفر از مجروحان مرد و ۲۱ نفر زن بوده‌اند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان افزود: در سال ۹۳ نیز ۷۸۷ مرد و ۲۰ زن در حوادث ناشی از کار مجروح و مصدوم شده‌اند.
وی تصریح کرد: برخی از افراد پیش از بروز سانحه به علت بیماری از جمله سکته قلبی جان خود را از دست می‌دهند سپس دچار سانحه کار می‌شوند که در معاینات پزشکی این موضوع رصد و مشخص می‌شود. دکتر نظیفی، سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت، سوختگی، برق گرفتگی و کمبود اکسیژن را از مهم‌ترین عوامل فوت ناشی از حوادث کار دانست

--------------------

مرگ کارگر فولاد مبارکه در حین کار

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا صبح امروز یک نفر از پرسنل ناحیه نورد سرد در کارگاه قلع اندود حین فرزکاری بر روی غلتک دچار حادثه شده و جان خود را از دست می‌دهد. هنوز علت اصلی این حادثه منجر به فوت مشخص نیست

--------------------

ارائه لایحه تجدیدنظرخواهی کارگران بافق به دادگاه

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل نه کارگر معدن سنگ آهن بافق که به شلاق و حبس تعلیقی محکوم شده‌اند در تماس تلفنی با ایلنا از ارائه لایحه تجدیدنظرخواهی مربوط به پرونده این کارگران در آخر وقت اداری روز سه شنبه خبر داد.
به گفته فروغی در این لایحه آمده است که در پرونده هیچ دلیلی دال بر مجرمیت کارگران وجود ندارد و شهادت تنها شاهد پرونده نیز از آنجا که برخلاف مقررات قانونی شهادت و گواهی است، اعتبار قانونی ندارد و مردود است.
فروغی در پایان ابراز امیدواری کرد که هرچه سریعتر دادگاه تجدیدنظر بر طبق قانون، جلسه رسیدگی تشکیل دهد و با تعقیب دفاعیات، حکم برائت موکلین صادر شود.

--------------------

مرگ یک کارگر زن بر اثر سقوط از نردبام

به گزارش ایلنا، ظهر روز پنج شنبه (۱۷ تیرماه) سقوط از نردبام به مرگ یک کارگر میانسال زن انجامید.
براساس اعلام سازمان آتش‌نشانی مشهد، مأموران آتش‌نشانی با حضور در محل حادثه مشاهده کردند که بانوی حدوداً ۵۰ ساله هنگام کار بر روی نردبام کشویی در یک ساختمان مسکونی در خیابان امام رضا (ع)، از طبقه پنجم ساختمان بر روی سقف پارکینگ سقوط کرده و جان باخته است.
از قرار معلوم، جسم بی‌جان این بانوی میانسال توسط ماموران ایستگاه شماره ۲ آتش نشانی مشهد به سطح زمین منتقل و جسد متوفی به پزشکی قانونی و پرونده این فوت به دلیل اینکه مربوط به حوادث ناشی از کار بود، به دادسرای محل وقوع ارجاع شد.

--------------------

یازده کارگر فولاد زاگرس در بلاتکلیفی/ صدور نامه پایان کار توسط کارفرما

به گزارش ایلنا، برای یازده کارگر فولاد زاگرس از ابتدای سال جاری نامه پایان کار صادر شده است.
این کارگران می‌گویند از ابتدای اردیبهشت ماه در محل کار حاضر نمی‌شوند و این در حالیست که چندین ماه معوقات مزدی آن‌ها نیز پرداخت نشده است.
از قرار معلوم، شرکت فولاد زاگرس به موجب مجمع فوق العاده‌ای که در اسفند ماه ۹۲ توسط سهامداران عمده این شرکت شامل صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد و سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، منحل اعلام گردید.
پس از برگزاری این مجمع حدود ۲۰۰ کارگر این شرکت تعدیل شدند و در‌‌‌ همان مجمع مقرر شد ۲۸ نفر از کارگران به منظور انجام امور جاری و حفظ و حراست از دارایی‌ها به فعالیت ادامه دهند و مزایای آن‌ها توسط سهامداران پرداخت گردد که تا کنون سهامداران از اجرای این مصوبه طفره رفته‌اند.
در حال حاضر برای یازده تن از این ۲۸ کارگر حکم پایان کار صادر شده و این کارگران در حال پیگیری وضعبت خود از مراجع قانونی هستند.
این کارگران می‌گویند بر خلاف مصوبه مجمع، اخراج شدیم و معوقات ما نیز پرداخت نشده است، بنابراین به اداره کار قروه شکایت کرده‌ایم و منتظر برگزاری جلسات حل اختلاف هستیم.

--------------------

کارگران پیمانی آبفای گرگان سه ماه مزد معوقه طلب دارند

یکی از کارگران آبفای کرگان به ایلنا گفت: حدود ۱۰۰کارگر شاغل در شرکت آب وفاضلاب گرگان هستیم که شرکت پیمانکاری که هم اکنون طرف قرارداد کارفرمای اصلی است از ابتدای سال جاری پرداخت دستمزد ما را به تاخیر انداخته است.
او با بیان اینکه پیمانکار دلیل پرداخت نشدن مطالبات آنها را به بدحسابی کارفرمای اصلی در پرداخت صورت وضعیت‌های مالی مرتبط کرده است؛ افزود: در این بین نه پیمانکارو نه آبفای گرگان در مقام کارفرمای اصلی هیچکدام مسئولیت پرداخت طلب مزدی کارگران را بر عهده نمی‌گیرند.
به نقل از کارگران گفته می‌شود که کارگران پیمانکاری اداره آبفای گرگان علاوه بر سه ماه طلب مزدی و ناقص بودن سوابق بیمه‌ای از بابت امنیت شغلی خود نیز نگران هستند.
به گفته آنان در شرایطی که همه مسئولان استانی و شهرستانی از مشکلات کارگران پیمانی آب وفاضلاب با خبرند اما هنوز بی‌تفاوتی‌ کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها ادامه دارد.

--------------------

پرداخت معوقات مزدی کارگران معدن سنگ آهن بافق

منابع خبری ایلنا در بافق از پرداخت معوقات مزدی کارگران خبر دادند. از قرار معلوم دستمزد اردیبهشت ماه 4 هزار کارگر بافق در روزهای گذشته پرداخت شده است. به گفته مدیران این واحد معدنی، قرار است دستمزد خرداد ماه نیز تا 25 ماه جاری پرداخت شود. به گفته این مدیران روال کار به این صورت است که همیشه دستمزد هر ماه تا اواخر ماه بعد پرداخت می شود و به این ترتیب این دیرکرد، تعویق در پرداخت محسوب نمی شود.

--------------------

تعدیل نیرو در مناطق ویژه اقتصادی پتروشیمی و بندر امام

به گزارش ایلنا، در چند ماه اخیر به‌خصوص در مناطقی که تابع قانون کار مناطق ویژه و آزاد هستند، به بهانه‌ تعدیل نیرو، کارگران بومی به‌راحتی اخراج می‌شوند.
ادارات کار این مناطق، آمار مشخصی از میزان اخراجی‌ها اعلام نکرده‌اند، اما آنچه از آمار غیر رسمی به دست آمده، از اخراج حدودهزار نفر در یک سال اخیر در این مناطق حکایت می‌کند.
مسئله‌ای که اکثر این کارگران اخراجی در گفتگو با خبرنگار ایلنا مطرح کرده‌اند، این است که چرا باید کارگران غیر بومی که از استان‌ها و شهرستان‌های دیگر آمده‌اند و همچنین برخی نیروهای بازنشسته، به کار مشغول باشند ولی ما که محل زندگی و خانواده‌هایمان متعلق به این خطه است، بیکار بمانیم.
«پیرایش»، دبیر اجرایی خانه کارگر بندر امام وجود قانون اشتغال مخصوص مناطق آزاد را یکی از موانع پیگیری حقوق کارگران می‌داند و معتقد است که باید نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در خصوص یکپارچه کردن قانون کار، اقدام نمایند. زیرا شوراهای حل اختلاف ادارات کار، اهرمی برای نفوذ در این‌گونه مناطق ندارند.
او می‌گوید: وجود این دو منطقه‌ ویژه باعث تغییر شیوه کار سنتی در مناطق ماهشهر و بندر امام شده، یعنی بخش‌های کشاورزی، دام‌پروری، صیادی و... که تا قبل از ورود صنعت به این مناطق، رونقی داشته است را از بین برده و جوانان را وابسته به خود کرده است.
پیرایش گفت: معمولاً در این مناطق ما به‌صورت عمده با دو نوع نیروی کار بومی و غیربومی روبرو هستیم و از آنجائی که اکثر مدیران ارشد، غیربومی هستند و از طرفی، کارگران غیربومی معمولاً با واسطه و سفارش به کار گرفته شده‌اند و دیواری بلند‌تر از کارگران بومی دارند، اخراج نیروهای بومی به سهولت انجام می‌گیرد و قانون کار این مناطق نیز قادر به جلوگیری از سیل این اخراج‌ها نیست.
پیرایش گفت: آخرین موردی که به ما اطلاع داده شده، اخراج تعدادی از کارگران بومی شاغل در شناورهای اداره بندر امام می‌باشد، که ظاهراً برای جلوگیری از زیان پیمانکار مربوطه، اخراج شده‌اند. در حالیکه تعدادی از نیروهای مشغول بکار در این رده از نیروهای بازنشسته اداره بنادر می‌باشند و تعدادی دیگر، نیروهای غیربومی هستند.
«منصور قمر» فرماندار شهرستان ماهشهر نیز در خصوص توجه به اشتغال نیروهای بومی به ایلنا گفت: لیستی از متقاضیان کار تهیه نموده‌ایم که در برگیرنده مشخصات کامل متقاضی با شماره تماس بوده و در اختیار تمام شرکت‌های منطقه قرار داده‌ایم تا از این به بعد در صورت نیاز به استخدام، از این لیست استفاده کنند.

--------------------

مرگ کارگر قطعه ساز در منطقه صنعتی دولت آباد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، کارگر ۳۲ ساله شرکت اطلس پمپ (از شرکت های قطعه سازی صنعت خودرو استان اصفهان) به دلیل کشیده شدن به زیر دستگاه پرس جان خود را از دست داد.
بنا به این گزارش، حدود ساعت ۲۳ شب سه شنبه پانزدهم تیر ماه کارگر شرکت اطلس پمپ واقع در منطقه صنعتی دولت آباد که در شیفت شب مشغول به کار بوده است، به زیر دستگاه پرس کشیده شده و جان خود را از دست می دهد.

--------------------

پتروشیمی بوعلی سینا آتش گرفت / شبهه بر سر وجود تلفات انسانی

به گزارش منابع خبری ایلنا، در حالی که منابع کارگری احتمال می‌دهند که جریان آتش سوزی دو کارگر جان باخته باشنداما «علی اکبر درویش» مشاور مدیرعامل بوعلی سینا هر گونه حادثه جانی را تکذیب کرده است.
به گفته کارگرانی که در این منطقه مشغول کارند وسیعت این آتش سوزی به قدری است که برای مهار آن از شهر بوشهر تقاضای ارسال بالگردهای آب پاش شده است.
همچنین، «منصور قمر» فرماندار شهرستان بندر ماهشهر اعلام کرد، «اگر این آتش مهار نشود، امکان سرایت آن به سایر واحد‌ها وجود دارد بنابراین نخستین اقدامی که پس از آتش سوزی انجام شد تخلیه کارکنان بوده به همین دلیل، تلفات جانی گزارش نشده است».

مهار آتش سوزی پتروشیمی بوعلی/تعطیلات، تلفات انسانی به کمترین میزان رساند


کارگرانی که در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر مشغول کارند به ایلنا گفتند: حادثه آتش سوزی روز گذشته پتروشیمی ماهشهر بامداد امروز مهار شده است.
این حادثه حوالی عصر روز گذشته در برج 8001 واحد پارازیلین که با 121 متر ارتفاع یکی از بلندترین برج های مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا محسوب می شود؛ آغاز شده بود.
اگرچه بنا بر اعلام رسمی «سیاوش فرجی» مسئول روابط عمومی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر این حادثه که به دلیل نشتی یکی از ولوهای (شیر های) واحد پارازایلین بوعلی سینا «آروماتیک سوم» ایجاد شده بود بدون تلفات جانی خاتمه یافته است اما کارگرانی که در این ناحیه مشغول کارند از آسیب دیدن دست کم دو نفر در این حادیه خبر می دهند.
در عین حال منابع کارگری ایلنا با یادآوری گستردگی ابعاد حادثه آتش سوزی پتروشیمی بوعلی سینا تاکید دارند: همزمانی این حادثه با تعطیلات کارگران شاغل در این منطقه باعث شد تا روز گذشته عملیات تخلیه کارگران باقیمانده در اطراف محل حادثه با سرعت و سهولت بیشتری صورت بگیرد و در نتیجه عملیات مهار آتش به صورت موفقیت آمیز و با کمترین تلفات ممکن خاتمه یابد.
همچنین در مورد زمان بازگشایی مجدد محل حادثه، کارگاه های مجاور و کارگران شاغل در این نقاط آن گفته می شود که به دلیل ملاحظات ایمنی و فنی تعیین این زمان برعهده ستاد بحرانی است که از زمان شروع حادثه تشکیل شده است.

--------------------

معوقات مزدی کارگران شهرداری میرجاوه

به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری میرجاوه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند. دستمزد این کارگران که تعداد آنها بیش از صد نفر است، در ۴ ماه گذشته پرداخت نشده است.
این کارگران می‌گویند: در منطقه صفر مرزی و با شرایط سخت، مشغول خدمت رسانی به مردم هستیم اما دولت و مسئولان هیچ فکری به حال ما نمی‌کنند.
به گفته این کارگران، مسئولان شهرداری ماههاست که میگویند برای پرداخت دستمزد کارگران بودجه نداریم.
در همین رابطه شهردار میرجاوه به یک رسانه محلی گفته است: شهرداری میرجاوه با مشکل تامین منابع مالی مواجه است و اوضاع اقتصادی شهرداری میرجاوه خوب نیست چراکه میرجاوه شهرستانی مرزی است که درآمد آن وابسته به مرز و گمرک است که از این منابع نیز چیزی عاید شهرداری میرجاوه نمی شود.
وی درباره عدم پرداخت حقوق کارگران شهرداری، خاطرنشان کرده است: کارگران قشر سخت کوش و فهیم جامع هستند که در هر شرایطی در انجام وظایف خود کوتاهی نمی کنند اما حقوق ۴ ماهه کارگران تاکنون به تعویق افتاده است و مشکلات اقتصادی شهرداری باعث عدم پرداخت به موقع حقوق معوقه کارگران شهرداری است، وقتی شرایط اقتصای شهرداری آنقدر نامساعد است که در حقوق کارگران مانده ایم چگونه سایر امورشهر را انجام دهیم.

--------------------

مرگ کارگر جوان بر اثر سقوط از بالابر

به گزارش ایلنا، روز دوشنبه (۱۴ تیرماه) سقوط بالابر در منطقه جنت آباد تهران منجر به مرگ یک کارگر جوان شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، در یک ساختمان پنج طبقه در حال احداث، یک کارگر با استفاده از دستگاه بالابر مشغول حمل بار بود که به یکباره بالابر دچار نقص فنی شده و این کارگربه همراه بالابراز طبقه دوم به طبقه منفی دو سقوط کرد.
از قرار معلوم، آتش نشانان به سرعت خود را به طبقه منفی دو رساندند و پس از قطع جریان برق و ایمن سازی محل حادثه، با استفاده از تجهیزات ویژه کارگر ۲۵ ساله تبعه افغانستان که کاملاً بی‌هوش بود را به محل امن منتقل کرده و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند.
متأسفانه پس از انجام معاینات اولیه از سوی امدادگران اورژانس، مشخص شد کارگر جوان در‌‌ همان لحظات اولیه جان خود را از دست داده است.

--------------------

ادامه معوقات مزدی کارگران معدن سنگ آهن بافق

جمعی از کارگران معدن سنگ آهن بافق در تماس با ایلنا از تاخیر در پرداخت دستمزدهای خود خبر دادند.
به گفته کارگران، پرداخت دستمزد حدود ۴۰۰۰ کارگر رسمی، پیمانی و قراردادی این معدن برای دو ماه به تاخیر افتاده است.
از قرار معلوم شرکت معدن سنگ آهن مرکزی بافق دستمزد اردیبهشت و خرداد کارگران خود را پرداخت نکرده است.
در عین حال این کارگران گفتند: شرکت‌های پیمانکاری که حدود ۲۰۰۰ کارگر این معدن را در استخدام دارند، دستمزد اردیبهشت ماه کارگران را پرداخت کرده‌اند، و بنابراین کارگران پیمانکاری معدن سنگ آهن بافق فقط یک ماه دستمزد معوقه دارند.

--------------------

تاخیر سه ماهه در پرداخت دستمزد ۱۵۰ مهماندار«راه آهن شمال»

منابع کارگری ایلنا در استان گلستان گزارش داده‌اند این کارگران که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «صنعت کاران بهمن» به کارهای خدمات دهی به مسافران (مهمانداری) در محورگرگان به تهران مشغول‌اند در ۳ماه گذشته علاوه بر مبالغی بسیار کم به صورت‌الحساب حقوقی دریافت نکرده‌اند.
به گفته کارگران که از ۴ تا ۱۵ سال دارای سابقه کار هستند، کار معوقات حقوقی نیروی کار این واحد صنعتی در ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد به تعویق افتاده است.
آن‌ها در عین حال می‌گویند شرکت پیمانکاری صنعت کاران بهمن از ابتدای تیر ماه جاری از بکارگیری حدود ۲۵ نفر از کارگران مهماندار با سابقه در این خطوط خودداری کرده است.
به گفته آن‌ها این اقدام کارفرما در حالی انجام شده است که شرکت پیمانکاری صنعت کاران بهمن از دو قطار تحت قرار داد خود با شرکت رجاء خدمات یکی را به یک شرکت پیمانکاری دیگرواگذار کرد و در این بین حدود ۲۰نفر از کارگران بلاتکلیف و بیکار شده‌اند.
بنا بر ادعای کارگران، پیمانکار کنونی راه‌آهن گرگان به تهران که از یک سال ونیم گذشته تمامی کارگران مهماندار را تا تیرماه جاری در استخدام خود داشت در مورد پرداخت مطالبات جاری این کارگران مدعی است که به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع همه مطالبات مزدی را ندارد.
به گفته کارگران مهماندار راه‌آهن گرگان تهران به تعویق افتادن مطالبات مزدی آن‌ها درحالی است که ظاهرا شرکت رجا به‌صورت منظم صورت وضعیت‌های پیمانکار را پرداخت می‌کند.
آن‌ها می‌گویند درحال حاضر به غیر از سه ماه مزد پرداخت نشده در زمینه قرارداد کار با پیمانکاران دچار مشکل هستند.

--------------------

حدیث بی‌قراری کارگران آق دره/ هم سرطان می‌گیریم، هم شلاق می‌خوریم

این گزارش نگاهی است به وضعیت زندگی و اوضاع معیشتی کارگران معدن طلای آق دره، کارگرانی که خبر اجرای حکم شلاق در مورد آنها، این روزها فضای رسانه‌ها را پرکرده است.

"شیر گوسفند سرطان زاست، آب آلوده است. دستمان به کاری نمی رود، بیکاریم. کاری نیست که خرج زندگی را از دلش بیرون بیاوریم، نه زمینی مانده برای شخم زدن و نه آب و علوفه‌ای باقی مانده که دامداری کنیم."

حدیث کارگران فصلی معدن طلا در آق‌دره علیا، روستایی در سی و چند کیلومتری شهرستان تکاب آذربایجان غربی طولانی است، بی بهره از کار، زمین و درآمد و در محرومیت منطقه‌ای مرزی روزگار می‌گذرانند، صدای دادخواهی‌شان به هیچ جا نرسیده است که هیچ، شلاق هم خوردند، جریمه هم شدند، سابقه کیفری هم پیدا کردند. دی ماه سال گذشته شرکت پویا زرکان به عنوان پیمانکار اصلی معدن طلای آق‌ دره 350 نفر از کارگران فصلی این معدن را به دلیل تمام شدن مدت قرارداد کاری‌شان تعدیل کرد. در اعتراض به این اقدام کارفرما، تجمع گسترده‌ای توسط کارگران اخراجی صورت گرفت که در نتیجه برخورد عوامل نگهبانی با معترضین، حوالی ساعت 8 شب روز ششم دی ماه سال 93 یکی از کارگران که تحت فشار روحی وارده شده قرار داشت در اعتراض به از دست دادن شغلش اقدام به خودکشی کرد. در آن زمان دادگاه تکاب با شکایت کارفرمابه اتهام ایجاد اغتشاش حدود 26 نفر از کارگران را بازداشت کرد. همین شکایت کارفرما، باعث شد که حکم جریمه و شلاق برای 17 نفر از همین بازداشتی‌ها اواخر ماه گذشته اجرایی شود. کارگرانی که ماه‌هاست بیکارند و قرارداد شغلی ندارند، کارگرانی که تنها دلخوشی‌شان کار در معدن طلایی است که از سال 1383 در محدوده سکونتشان به بهره برداری رسیده، به جرم برگزاری یک تجمع صنفی، تجمعی که حاصل و نتیجه‌ای هم برای آنها در بر نداشته، شلاق می‌خورند.

"مدت‌هاست قرارداد نداریم، فقط یکی از ما 17 نفر این روزها در معدن کار می‌کند، با بقیه ما قرارداد نبستند، ماه‌های گذشته خیلی تحت فشار بودیم، به ما مشکوک هستند، همه اتفاقات را گردن ما می اندازند، همه کاسه کوزه‌ها سر ما شکسته می‌شود".

از این کارگر که حتی حاضر نیست نام کوچکش جایی نوشته شود می پرسم، چگونه گذران زندگی می‌کنید؟ منبع درآمدتان کجاست؟ می‌گوید: نصف سال آواره کوهستانیم، نصف دیگر سال دربه‌در شهرهای بزرگ و تهرانیم. چند نفری هم هر سال می‌رویم بندر دستفروشی می‌کنیم. از روستاها و شهرهای دیگر بیش از 1000 نفر در معدن طلا کار می‌کنند، ولی از آق دره علیا فقط 60 نفر امسال قرارداد دارند و در معدن مشغولند. این کارگر تازه از تهران برگشته است، چند روزی یک کار موقت ساختمانی داشته: "معدن در محدوده روستای ماست، به نظر شما این عدالت است که با وجود این همه طلای زیر پاهایمان، آواره و سرگردان شهرها باشیم، شب‌ها روی نیمکت‌های پارک بخوابیم و روزها فعلگی کنیم؟"
خانه‌های کاهگلی روستا سال‌هاست که از شدت انفجارهای معدن ترک خورده است، خبر شلاق خوردن کارگران که رسید، این ترک‌ها عمیق‌تر شد، شلاق هم یک سرطان دیگر بود ، یک آلودگی دیگر، حاصل همان طلاهایی که زیر پای روستاییان آق دره علیا، زیر خاک خانه‌های آنها خوابیده است. این روزها رسانه‌ها پر شده است از اخبار این شلاق خوردن، چند تا از تشکل‌های رسمی کارگری هم در اعتراض به این حکم بیانیه و اطلاعیه صادر کرده‌اند، همین امروز صبح هم مدیرکل استان آذربایجان غربی به دلیل بی‌اطلاعی از اجرای این حکم شلاق برکنار شده است، همه فعالان کارگری همه آنها که دغدغه معاش فرودستان را دارند معتقدند که قوه قضاییه نباید به این پرونده ورود می‌کرد. همه این واکنش ها در عرض همین یک هفته، شاید توانسته باشد کمی این کارگران را آرام کند، شاید هم بتواند مرهم ناچیری باشد بر زخم شلاق‌های ماموران و معذوران، اما تا وقتی که کارگران آق دره بیکارند، تا زمانی که نصیب آنها از گنجینه طلای زیر پاهایشان، آوارگی و دربه‌دری و داغ مجرمیت باشد، خوشبختی و امنیت واژه‌های گنگ و گمنامی هستند که در قاموس دورافتاده منطقه محروم و مرزی آق دره ، به این زودی‌ها معنا نمی‌شوند.

نسرین هزاره مقدم

--------------------

اعضای صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، ظهر امروز بیش از ۲۰۰ نفر از شاغلین و بازنشستگان تحت پوشش صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز در شهرک والفجر تهران مقابل ساختمان مدیریت صنعتی تجمع کردند.
این تجمع صنفی از ساعت ۱۵ و سی دقیقه شروع شد و مشمولان این صندوق که غالبا در شرکت‌های خودروسازی سابقه اشتغال دارند به تهران آمدند تا اعتراض خود نسبت به تخلفات قانونی مدیران صندوق حمایت و بازنشستگان را به گوش مسئولان برسانند.
تعدادی از تجمع کنندگان به خبرنگار ایلنا گفتند ما خواستار اجرا شدن مقررات تامین اجتماعی در مورد خود و دیگر کارگرانی هستیم که بر خلاف قوانین مصوب از بدو استخدام تاکنون به صورت ناخواسته به عضویت این صندوق درآمده‌اند.
از قرار معلوم از اواخر دهه ۶۰ شرکت‌های تابعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع بیمه اجباری بخشی کارگران شاغل خود را از صندوق تامین اجتماعی به این صندوق خصوصی منتقل کرده است.
این در حالی است که بر اساس ماده ۱۴۸ قانون کار مشمولین قانون کار، نباید بیمه‌ای غیر از بیمه تامین اجتماعی داشته باشند.
تجمع کنندگان می‌گویند از نظر ما این صندوق غیرقانونی است و مسئولان سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار از‌‌ همان زمان نباید اجازه این انتقال را می‌دادند.
معترضان مهم‌ترین مطالبات خود را نظارت بر عملکرد صندوق حمایت و بازنشستگان آینده ساز، شفافیت در مورد اطلاعات مالی صندوق و افزایش پرداختی‌های مستمری و مقرری بگیران بر اساس قوانین سازمان تامین اجتماعی اعلام کردند.
به گفته این معترضین در نتیجه جا به جایی غیر قانونی پرونده‌های بیمه‌ای آنها، مقرارت بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور برای بیمه شدگان این صندوق به درستی اجرا نمی‌شود و میزان مستمری بازنشستگان سخت و زیان آور این صندوق بسیار کمتر از مبلغ مستمری بازنشستگان همتراز آن‌ها در سازمان تامین اجتماعی است.
معترضان افزودند: ما تا دستیابی به مطالباتمان از همه مجاری قانونی استفاده خواهیم کرد و هم‌اکنون نیز در حال پیگیری این مطالبات از طریق مجلس هستیم.

--------------------

کارگران شهرداری آزاد شهر در پی معوقات مزدی تجمع کردند

این کارگران در تماس با ایلنا در خصوص علت برپایی این تجمع گفتند: حدود ۱۲۰ نفر هستیم که تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری در سطح شهر آزاد شهر به جمع آوری زباله ورسیدگی به فضای سبز مشغولیم اما در نتیجه بی‌توجه‌ای مدیران این شرکت بابت ۳ماه مزد از کارفرما طلبکاریم.
به ادعای کارگران معترض شهرداری آزاد شهر مسئولان شهرداری آزاد شهر در پاسخ به اعتراض کارگران گفته اند که همه صورت وضعیت‌های مالی شرکت پیمانکاری را به موقع پرداخت می‌کنند واین پیمانکار است که در پرداخت مطالبات مزدی کارگران قصور می‌کند.
در همین رابطه یک فعال کارگری دراستان گلستان می‌گویند: اعتراض یک روز کارگران خدماتی وفضای سبز شهرداری آزاد شهر باعث کند شدن روند جمع اوری زبال‌ها در برخی معابر سطح شهر آزاد شهر شده است.
به گفته این منابع جمع نشدن این زباله چهره بدی به شهر داده و بوی تعفن زبال‌ها در برخی معابربه سبب گرم بودن هوا به استشمام عابران می‌رسد.

--------------------

فیش‌های نجومی ظلم به کارگران است/ دولت شفافیت مالی را اجرایی کند

به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران فلزکار در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور خواستار رسیدگی به دریافتی‌های نجومی مسئولان شدند.
در بخش‌هایی از این نامه آمده است: همانطوری که طبق قانون تامین اجتماعی نباید فاصله سقف و کف حق بیمه بیش از ۷ برابر باشد، می‌بایست در بحث پرداخت حقوق مدیران نیز اختلاف میان مبلغ کف و سقف از چنین الگوی مشابهی تبعیت کند؛ اگر فقط هر کدام از این افرادی که در روزهای اخیر مبلغ نجومی فیش‌های حقوقی آنها اسباب حیرت افکار عمومی را فراهم کرده‌است؛ بطور متوسط فقط ۱۰ میلیون تومان بیشتر بابت حقوق و مزایا گرفته باشند می‌توان با جلوگیری از ادامه پرداخت این دریافتی‌ها، پاداش‌ها، وام‌های بی‌ضابطه حداقل ماهانه مبلغ قابل توجهی را به خزانه دولت برگرداند.
به باور نویسندگان این نامه دولت می‌تواند بودجه‌ای که از این طریق بدست آمده است را بابت مصارفی همچون پرداخت ۲۰ هزار تومان حق مسکن مسکوت مانده کارگران و یا بازسازی بافت فرسوده مدارس و یا تجهیز بهداشت عمومی رایگان اختصاص دهد.
در ادامه این نامه خطاب به رئیس جمهور آمده است: ما پیشنهاد می‌کنیم، برای اینکه اقتصادی مستقل داشته باشید شفافیت مالی را در همه ارکان اجرایی کنید. با فرستادن بازرسان پاک دست نگذارید هیچ ارگانی از این شفافیت مالی بگریزد. مالیات را نه از فقرا بلکه ثروتمندان که از منابع این کشور استفاده می‌کنند باید گرفت. هرگونه قراردادهای اقتصادی که به صنعت و خدمات اجتماعی ضربه می‌زند را ممنوع اعلام کنید.
در پایان این نامه می‌خوانیم: اگر می‌خواهید فساد ریشه کن شود، حیف و میل‌ها، رانت خواری، جلویش گرفته شود کافی است شما از مردم بخواهید تا چشمان تیز بین شما باشند و فساد را در هر کجا و مقام افشا کنند و صد البته اراده‌ای برای برخورد با این بی‌قانونی‌ها باشد. آیا اراده‌ای برای برخورد با این ظلم آشکار هست؟

--------------------

معطلی کارگران سدیدریخته گر برای دریافت طلب مزدی

کارگران این واحد صنعتی در تماس با ایلنا گفتند: تعطیلی محل کار آن‌ها اواخر اردیبهشت ماه سال گذشته (۹۴) و در زمانی اتفاق افتاد که کارفرما به دلیل مشکلات ناشی از کمبود منابع مالی، فعالیت خود را در خطوط تولید متوقف کرد و از آن زمان تاکنون تعداد زیادی از همکاران آنها این کارخانه بدون دریافت معوقات مزدی بیکار شده‌اند.
آن‌ها می‌گویند: کارفرما در سال ۹۴ از مجموع کارگران این کارخانه تعداد حدود ۳۰کارگر را پس از تمام قرارداد کاراخراج کرد که هم اکنون این کارگران با پرداخت حق بیمه واریز نشده خود از محل هزینه شخصی موفق به دریافت مقرری بیمه بیکاری شده‌اند.
به ادعای آنان تعداد حدود ۴۰ کارگر نیز که در شهریور ماه سال گذشته با اتمام قرار داد کار از این واحد اخراج شده‌اند که همگی هنوز بین سه تا ۴ ماه از مطالبات حقوقی زمان اشتغالشان را از کارفرما طلب دارند.
همچنین بر اساس گفته‌های کارگران کارخانه سدید ریخته گر ۴۴ کارگرباقی مانده این کارخانه نیزاز فروردین ماه سال ۹۴ تا به امروز (۱۴ تیر ما) هیج حقوقی دریافت نکرده‌اند.
به نقل از آن‌ها گفته می‌شود بجز بخشی ازدستمزد فرودین ماه سال گذشته کارفرما دست کم ۱۶ ماه مزد پرداخت نشده به این کارگران بدهکار است.
طبق اظهارات آنان از قرار معلوم علاوه بر تقریبا ۱۶ ماه مزد معوقه، کارفرما هنوز عیدی وپاداش سالهای ۹۴ را به این ۴۴ کارگر باقی مانده پرداخت نکرده است.
کارگران بیان اینکه کارفرما مرتبا به کارگران وعده پرداخت مطالبات کارگران را می‌دهد در ادامه اظهار داشت: بی‌توجه‌ای کارفرما به پرداخت مطالبات کارگران باعث شد تا طی یک سال گذشته چندین بار کارگران مقابل کارخانه وسایرنهاد‌های مختلف دولتی شهرستان اسلامشهر وحتی مقابل ساختمان مجلس تجمع اعتراضی نسبت به سیاستهای مدیریتی داشته باشند.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده درحالی ادامه دارد که بیشتر تعداد کارگران کارخانه «سدید ریخته گر» به بیش از ۵۰۰نفر می‌رسید که به مرور تعدیل شده‌اند.
طبق اظهارات این کارگر پس از توقف فعالیت کارخانه و بیکار شدن کارگران سدید ریخته گر، مسئولان شهرستان اسلامشهر وعده پی گیری بازگشت بکار وپرداخت مطالبات کارگران را دادند اما تا کنون اتفاقی رخ نداده و کارگران همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

--------------------

هیچ جرمی مرتکب نشدیم/ برای اجرای مصوبه مزد به شهرداری مراجعه کردیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران پیمانکاری شهرداری اهواز که چندی پیش به دلیل اچتماع برای پیگیری مطالبات مزدی خود با شکایت کارفرما تحت تعقیب قضایی قرار گرفته‌اند؛ می‌گویند هیچکدام از عناوین اتهامی که اکنون متوجه آنهاست صحت ندارد و آنها تنها برای پیگیری خواسته‌های صنفی خود مقابل شهرداری اهواز تجمع کرده بودند.
این کارگران که شمار آن‌ها ۲۱ نفر است به دلیل آنکه در تاریخ ۲۴ خرداد ماه برای ۲ ماه مزد پرداخت نشده خود در مقابل ساختمان شهرداری اهواز تجمع کرده بودند باشکایت شهرداری بازداشت و برای مدت ۵ روز روانه محبس شدند.
اگرچه کارگران یادشده در ‌‌نهایت از ۱۶ روز پیش تاکنون با قرار قانونی به صورت موقت آزاد شده و در حال حاضر به کار سابق خود بازگشته‌اند اما براساس شکایتی که در زمان بازداشت علیه آن‌ها ثبت شده است هنوز تحت تعقیب قضایی قرار دارند.
در حالی که این روز‌ها کارگران مورد نظر به اتفاق اعضای خانواده، بستگان و همکاران خود منتظر تشکیل دادگاه و روشن شدن وضعیت پرونده اتهامی خود هستند، تعدادی از آن‌ها در تماس با ایلنا گفتند: پیش از این ماجرا و با وجود توافقات ضمنی هرگز مطالبات مزدی آن‌ها براساس مصوبات شورای عالی کار پرداخت نشده است و به صورت مشخص جلسه‌ای که در مورد مزایای مزدی سال ۹۵ میان نمایندگان آن‌ها با نمایندگان شهرداری، پیمانکار و اداره کار برگزار شده بود بدون نتیجه مشخصی خاتمه می‌یابد.
این کارگران مدعی هستند که در روز بازداشت خود تنها برای پیگیری مطالبات صنفی تجمع کرده بودند و تمامی صحبت‌هایی که در مورد مغرضانه بودن و سوء نیت داشتن آن‌ها از مراجعه به ساختمان شهرداری اهواز گفته می‌شود از پایه کذب و دروغ است.
به گفته این کارگران پرداخت حقوق ثابت، حق اولاد، حق مسکن، حق بن و خواروبار ومزایای مربوط به شب کاری و کار در روز تعطیل هفتگی مهم‌ترین خواسته‌های آن‌ها بوده است و به غیر ازاین تمامی اتهامات مجرمانه‌ای که با شکایت کارفرما در پرونده قضایی آن‌ها ثبت شده؛ همگی بی‌پایه و اساس است. ‌
آن‌ها در خاتمه با تاکید بر بی‌گناهی خود افزودند از مسئولان قضایی و دولتی خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.

--------------------

صدور چک مدت‌دار بابت طلب مهمانداران تعدیل شده رجاء

جمعی از مهمانداران تعدیل شده رجاء در تماس با ایلنا از عدم پرداخت معوقات مزدی خود خبر دادند.
این کارگران که در شرکت‌های پیمانکاری طرف قرارداد با رجاء مشغول به کار هستند، در سال جدید تعدیل شده اند اما این شرکت ها معوقات مزدی آنها را پرداخت نکرده‌اند.
مهمانداران تعدیل شده می‌گویند: پس از مراجعه به شرکت ها مجبور به امضای فرم‌های تسویه حساب می‌شویم اما در ازای مطالبتمان، به ما چک‌های مدت‌دار می‌دهند.
این کارگران که ماههاست منبع درآمدی ندارند، از مسئولان شرکت حمل و نقل ریلی رجا می‌خواهند که بر عملکرد شرکت‌های پیمانکاری نظارت بیشتری اعمال کنند.
در ماههای آغازین سال جدید موج تعدیل نیروهای پیمانکاری رجاء در بخش های خدمات، مهمانداری و فنی شدت گرفته است.

--------------------

مشکلات کارگران شهرداری خاش/ کارگران به رئیس جمهور نامه نوشتند

به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری خاش چهار ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران تا کنون بارها برای دریافت مطالبات مزدی خود به مسئولان شهرداری مراجعه کرده‌اند اما تا کنون موفق به دریافت معوقات مزدی خود نشده اند.
از قرار معلوم حق بیمه این کارگران نیز به طور مرتب به تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شود و این کارگران در تعویض دفترچه های بیمه خود با مشکل مواجه هستند.
شهرداری خاش، مشکلات مالی و کمبود نقدینگی را دلیل این تاخیر طولانی اعلام کرده است.
این کارگران که در شرایط معیشتی بسیار ناگواری به سر می‌برند، در آستان عید فطر در نامه ای خطاب به رئیس جمهور خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.
در بخشهایی از این نامه آمده است:
قریب به چهار ماه هست که کارگران زحمت کش و کارکنان شهرداری در شهرستان خاش و نوک آباد سیستان و بلوچستان حقوق خود را به دلیل ضعف مالی شهرداری ها دریافت نکرده اند. با عنایت به اینکه شهرداری هایی مانند خاش به لحاظ بافت جمعیتی فقیر و کم درآمد و نبود صنایع و ساخت و سازها با مشکلات مالی فراوانی مواجه هستند انتظار می رود دولت نگاه ویژه ای به خاش و منطقه سیستان و بلوچستان داشته باشند گرچه شهرداری های مرکز و اطراف کشور هم با مشکلاتی بدتر مواجه هستند ولی شهرداری هایی مانند خاش بسیار نیازمندند.
در پایان این نامه ضمن درخواست رسیدگی آمده است: خدا می داند کارگران شهرداری خاش از نان شب محروم گشته و سرشار از بدهی به فروشگاهها و مراکز اقتصادی شهر هستند و هم اینک در آستانه عید سعید فطر بدترین شرایط را متحمل می گردند.

--------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی/ نجات چهار کارگر از زیر آوار

به گزارش ایلنا، روز شنبه ریزش آوار منجر به بروز یک حادثه در شهر یزد شد.
در این حادثه پنج کارگر زیر آوار مدفون شدند که نیروهای امداد و نجات تواستند چهار نفر از آنها را نجات دهند و تلاش برای یافتن یک کارگر دیگر تا صبح روز گذشته ادامه داشت.
این حادثه در خیابان کاشانی یزد و در یک ساختمان سه طبقه رخ داده است.
جسد کارگر پنجم کارگر پنجم که از اتباع خارجی است، روز گذشته در زیر آوار پیدا شد.
از قرار معلوم این حادثه به ساختمان‌های اطراف آسیب رسانده‌است.

--------------------

۱۲۰ کارگر کارخانه کاچیران تعدیل شدند

کارگران اخراجی کارخانه کاچیران به ایلنا گفته‌اند در این واحد تولیدی حدود ۸۰ کارگر دائمی و۴۰۰ کارگر قرار دادی مشغول به کار هستند اما از ابتدای فروردین ماه سال جاری تا هم اکنون به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد ۱۲۰ نفر از همکارانشان پس از اتمام قرارداد اخراج شده‌اند.
این کارگران بابیان اینکه همکاران تعدیل شده آنها بین ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه کار داشتند؛ می‌گویند: آخرین اخراج کارگران کارخانه کاچیران مربوط به ۲۰نفر از همکاران قرادادیمان می‌شود که اول تیر ماه جاری با دو ماه دستمزد معوقه بعد از اتمام قرار داد کاریشان اخراج شده‌اند.
به گفته آنان کارفرما مدعی است کارخانه در زمینه فروش محصولات تولیدی خود دچار مشکل شده است و توان پرداخت به موقع حقوق حدود ۴۸۰ کارگر شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل با تعدیل ۱۲۰نفر از کارگران قصد کاهش هزینه‌های جاری کارخانه را دارد.
این منابع کارگری از تلاش کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر داده‌اند. آنان می‌گویند: بعد از ۱۶سال سابقه کار در این کارخانه فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد.
کارگران اخراجی همچنین می‌گویند رکود فعالیت کارخانه‌های کاچیران همچنین باعث شده تا کارفرما به کارگران استخدامی برای بازخریدی اجباری فشار وارد کند.
به گفته آن‌ها کارفرما به کارگران دائمی کارخانه گفته است در صورتی که پیشنهاد بازخریدی را در موعد تعیین شده بپذیرند می‌توانند بر مبنای دو ماه دستمزد بازخرید شوند در غیر اینصورت با یک ماه بازخرید خواهند شد.

--------------------

کارکنان قرارداد مستقیم هما مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش ایلنا صبح امروز حدود دویست نفر از کارکنان قرارداد مستقیم هما از ساعت ده صبح مقابل مجلس تجمع کردند.
این کارکنان که در فرودگاههای مهرآباد و بین المللی امام خمینی مشغول به کار هستند، نسبت به پایین بودن دستمزد و مزایای خود اعتراض دارند.
به گفته یکی از حاضرین در تجمع، وضعیت شغلی کارکنان قرارداد مستقیم هما نامشخص است و این پرسنل قراردادی، خواهان همسان‌سازی حقوق و مزایا با نیروهای رسمی هستند.
این کارکنان می‌گویند: دفترچه تامین اجتماعی داریم اما مطالبات مزدی ما نه برمبنای مصوب شورای عالی کار که به شیوه محاسبه حقوق کارکنان دولت اعمال می‌شود.
به عنوان نمونه از قرار معلوم این کارگران برخلاف قانون کار که بر پرداخت شدن دو ماه مزد پایه به عنوان حق عیدی تاکید دارد به شیوه کارمندان دولت عیدی خود را دریافت می‌کنند و به همین دلیل نسبت به عملکرد مدیریت شرکت هما و مدیران این مجموعه اعتراض دارند.

--------------------

مرگ یک کارگر در اثر برق‌گرفتگی در اصفهان

به گزارش خبرنگار ایلنا، حادثه برق‌گرفتگی در یک کارگاه سنگبری در منطقه صنعتی دولت آباد اصفهان، منجر به مرگ یک کارگر ۲۰ ساله شد.
این کارگر که «بهروز طغیانی» نام داشت، از قرار معلوم مستاجر سنگبری بوده است و در آن کارگاه یک دکه کوچک در اجاره داشته است.
ظهر روز گذشته (۱۲ تیرماه) برق کارگاه قطع‌می شود که کارگر متوفی برای وصل نمودن برق، بالای تیر چراغ برق می‌رود که بر اثر نزدیکی به ترانس فشار قوی، جان خود را از دست می‌دهد.
شاهدان عینی می‌گویند ماموران امداد و اورژانس با تاخیر بسیار در محل حاضر می‌شوند و جسد این کارگر حدود دو ساعت در حالت معلق بالای تیر چراغ برق باقی می‌ماند.
به گفته این شاهدان در دقایق اول پس از بروز حادثه، کارگر متوفی هنوز نفس می‌کشیده است.
از قرار معلوم پیش از این نیز چندین بار قطعی برق این کارخانه اتفاق افتاده که کارگران به همین شیوه خطرناک اقدام به وصل برق نموده‌اند.
جسد این کارگر که اهل اصفهان بوده است، به خانواده او تحویل داده شده و امروز مراسم تشییع جنازه او در اصفهان در حال برگزاری است.

--------------------

نماینده کارگران «ارسا ساختمان» اخراج شد

کارگران این پروژه عمرانی در آزاد راه تهران شمال با اعلام این خبر به ایلنا گفته‌اند: «ابوالقاسم رحمانی» از کارگران قرار دادی و نماینده منتخب کارگران ارسا ساختمان است از حدود ۵ روز پیش تاکنون اجازه حضور در این پروژه عمرانی را نداشته است.
به گفته این کارگران کارفرما در حالی به قصد اخراج، از حضور نماینده آنها در محل کارش جلوگیری کرده است که وی از چند ماه پیش به عنوان نماینده کارگران پروژه آزاد راه تهران شمال در پی گیری مطالبات صنفی کارگران انتخاب شده است.
همکاران این فعال کارگری می‌گویند که کارفرمای آن‌ها به بهانه عدم نیاز در روز نهم تیرماه در صدد اخراج او برآمده ست.
کارگران در توضیح مخالفت خود با اخراج این کارگر می‌گویند: آقای رحمانی مدت‌ها پیش از سوی کارگران آزاد راه تهران شمال مسئول پی گیری مطالبات صنفی کارگران بود. بخش زیادی از مطالبات کارگران این پروژه عمرانی مربوط به تعویق سه ماه حقوق واخراج تعداد زیادی از کارگران بود ه است.
به گفته آنان اخیرا هم با پی گیری آقای رحمانی تعدادی از کارگران اخراجی این شرکت به کار سابقشان برگشته اند اما کارفرما از ورود آقای رحمانی به عنوان نماینده منتخب کارگران به محل کارش جلوگیری کرد.
کارگران در ادامه گفتند: از قرار معلوم کارفرماقصد ندارد آقای رحمانی را به کارش بازگرداند از سوی دیگر نیز این کارگر با دست کم سه ماه دستمزد معوقه از کار اخراج شده است.
این کارگران بابیان اینکه تمامی فعالیت‌های نماینده آنها جنبه صنفی و قانونی داشته است، خواستار بازگشت به کار او شده‌اند.

--------------------

۶۰ کارگر کارخانه اکسید منیزیم تعدیل شدند

به گزارش ایلنا، طی ۶ ماه گذشته حدود ۶۰ نفر از کارگران کارخانه اکسیدمنیزیم در شهرستان سربیشه استان خراسان جنوبی اخراج شده‌اند.
این کارخانه اولین و تنها تولیدکننده اکسیدمنیزیم در کشور و یکی از بزرگ‌ترین مراکز اشتغال این شهرستان است.
کارگران این کارخانه با ابراز نگرانی از وضعیت فعلی تولید در این واحد معدنی، از شرایط به وجود آمده ابراز ناراحتی کردند و گفتند: با کاهش تولید و خطر تعطیلی معادن خراسان جنوبی، امنیت شغلی و معیشت کارگران در این شهرستان محروم در معرض خطر قرار گرفته است.
نماینده خراسان جنوبی در مجلس نیز در مورد وضعیت این کارخانه گفته است: با ادامه این روند، باید به جای تولید در سربیشه از چین منیزیم وارد کرد.
پیش از این در فروردین ماه رئیس امور معادن سربیشه گفته بود، کمبود نقدینگی عامل توقف کار معادن در شهرستان سربیشه است و مسئولان باید با حمایت از صنایع از رشد بیکاری در این شهرستان جلوگیری کنند.

--------------------

تاخیر سه ماهه در پرداخت مطالبات کارگران شهرداری کرمانشاه

منابع کارگری در شهرداری کرمانشاه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: این کارگران که تحت مسئولیت دو شرکت پیمانکاری در فضای سبز وخدمات منطقه دو شهرداری کرمانشاه مشغول‌اند طی سه ماه گذشته دستمزد دریافت نکرده‌اند.
در خصوص پرداخت نشدن معوقات مزدی این کارگران گفته می‌شود که کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی دلیل بروز این اتفاق بوده است.
جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی این کارگران، بر پایه اطلاعاتی که به نقل ازیکی از کارگران منطقه دو شهرداری کرمانشاه در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است به اندازه سه ماه دستمزد پرداخت نشده, حق بیمه آنها نیز هنوز واریز نشده است.
این کارگر شاغل درفضای سبز شهرداری کرمانشاه با بیان اینکه کارگران شهرداری از حداقلهای مزدی برخوردار بوده وامنیت شغلی ندارند افزود: طی یک ماه گذشته دست کم ۱۰۰ نفر از همکاران پیمانکاری ما در مجموعه مناطق شهرداری کرمانشاه شغلشان را از دست داده‌اند.
به گفته وی وجود قراردادهای موقت سفید امضاء یکی از مهم‌ترین دغدغه های صنفی او و همکارانش است که شهرداری کرمانشاه در مقام کارفرمای اصلی هیچ اعتنایی به اصلاح این وضعیت ندارد.

--------------------

اعتراض به احکام تعلیقی کارگران بافق

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل نه کارگر شرکت معدن سنگ آهن بافق که پیش از این به حبس و شلاق تعلیقی محکوم شده اند، در تماس تلفنی با ایلنا گفت: فردا لایحه تجدید نظر را به دادگاه ارائه خواهم داد.
وی افزود: بر اساس قانون، نسبت به احکام حبس و شلاق تعلیقی صادره برای این کارگران که در بیست و نهم خرداد ماه توسط شعبه 105 دادگاه کیفری 2 یزد صادر شده، اعتراض خواهم کرد.
وی تصریح کرد: امیدوارم در مرحله رسیدگی و تجدیدنظر، با توجه به دفاعیات به عمل آمده حکم برائت کامل موکلین صادر شود.

--------------------

ادامه معوقات مزدی کارگران ستاره خلیج فارس

کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در تماس با ایلنا از عدم پرداخت مطالبات مزدی سال جدید خبر دادند.
از قرار معلوم اواسط هفته گذشته دستمزد اسفند ماه این کارگران که تعداد آنها بالغ بر هزار نفر است، پرداخت شده اما مطالبات مزدی سال جدید این کارگران پرداخت نشده است.
این کارگران که در شرکت های پیمانکاری دست چندم مشغول به کار هستند، تعدد شرکت‌های پیمانکاری و ساختار سلسله مراتبی این شرکت‌ها را دلیل این مشکل می‌دانند و می‌گویند: هر شرکت پیمانکاری، چند شرکت خُردتَر در زیرشاخه خود دارد و کارفرمایان اصلی به هیچ وجه در مورد عملکرد پیمانکاران زیر شاخه خود، پاسخگو نیستند.
به گفته این کارگران، کارگران شرکت‌های دست اول مطالبات مزدی خود را به موقع دریافت می‌کنند اما کارگران شرکت‌های دست چندم مجبورند ماهها با قرض گرفتن و مشکلات مالی زندگی کنند و معمولا بعد از چندین ماه تاخیر، یک ماه از معوقات مزدی آنها پرداخت می‌شود.
این کارگران فقدان امنیت شغلی را یکی دیگر از مشکلات کارگران پیمانکاری این مجموعه دانستند و گفتند: قراردادهای ما سه ماهه است و کارفرمایان به راحتی کارگران معترض را اخراج می‌کنند.

--------------------

طلب مزدی کارکنان طرحی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج سه ماهه شد

شماری از کارکنان مشمول خدمات طرح بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در تماس با خبرنگار ایلنا، از پرداخت نشدن حدود 3 ماه مطالبات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم، شمار این نیروها (فارغ التحصیلان رشته های علوم پزشکی مشمول طرح) تا نزدیک به 100 نفر می‌رسد و بابت مطالبتی همچون مزد و مزایایی همچون همچون، کارانه، پرکیس، اضافه کاری نیز محروم مانده‌اند.
به گفته این افراد، مسئولان دانشگاه اعلام کردند که هیچ تعهدی در پرداخت های مزدی کارکنان مشمول طرح نداشته و این تصمیم به دلیل تخصیص نیافتن بودجه از سوی وزارت بهداشت گرفته شده است.
در این رابطه به آنها hughl شده است که اکثر نیروهای طرحی «نه بر اساس نیاز واقعی و رعایت بهره وری بلکه بر اثر فشارهای بیرونی و تقاضای فارغ التحصیلان» مشغول به کارند و این در حالی است که به گفته خود این افراد بیشتر آنها نه در چارچوب طرح خدمات که به دعوت مسئولان بیمارستان مشغول فعالیت هستند.
همچنین در مکاتبه انجام شده میان مسئولان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان شده است که جذب نیروهای طرحی منوط به موافقت اعضای کمیته‌ای است که هر سه ماه یکبار با حضور نمایندگان واحدهای منابع انسانی، برنامه ریزی و معاونت بهداشتی استان تشکیل می‌شود.
بنا به اظهارات این افراد، این وضعیت در حالی برای نیروهای مشمول طرح بیمارستان اتفاق می افتد که نیروهای مشمول طرح سایر بیمارستان های استان های همجوار همچون، فارس، تهران و اصفهان و... دچار این وضعیت نیستند.

--------------------

تاخیر در بازنشستگی زنان غساله بهشت زهرا / قول وزیر عملی نشد

جمعی از کارگران بهشت زهرا در تماس با ایلنا از تداوم مشکلات شغلی خود می‌گویند.
به گفته این کارگران، در جریان بازدید وزیر کار از بهشت زهرا در هفته کارگر، به زنان غساله وعده داده شد که مشکل بازنشستگی پیش از موعد آن‌ها حل شود، اما با گذشت دو ماه از آن تاریخ، هنوز آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور برای این زنان اجرا نمی‌شود و تعدادی از آن‌ها که به سن بازنشستگی پیش از موعد رسیده‌اند، نتوانسته‌اند از مزایای بازنشستگی استفاده کنند.
از قرار معلوم، زنان غساله بهشت زهرا حدود ۵۰ نفر هستند که تنها ده نفر آن‌ها رسمی هستند و برای همه آن‌ها در لیست‌های بیمه، کارگر ساده رد می‌شود.
در عین حال یکی دیگر از مشکلات این کارگران، سابقه کار بدون بیمه است که هرکدام از آن‌ها چندین سال اول کار، بیمه نبوده‌اند.
از قرار معلوم، رانندگان آمبولانس بهشت زهرا نیز مشکل مشابهی دارند و با وجود اینکه سختی شغلی آن‌ها احراز شده، قانون مشاغل سخت و زیان آور برای آن‌ها اجرا نمی‌شود و نمی‌توانند از بازنشستگی پیش از موعد استفاده کنند.
کارگران بهشت زهرا از وعده‌های مدیرعامل این سازمان خبر دادند و گفتند: از آنجا که حدود ۳۰۰ نفر از کارگران در سال جاری بازنشسته می‌شوند، مدیر عامل وعده داده که به جای آن‌ها کارگران شرکتی را به استخدام سازمان بهشت زهرا دربیاورد و با آن‌ها قرارداد مستقیم منعقد کند.

--------------------

تنها راه پیگیری مطالبات «اتحاد» است

«اکبر علیپور» رئیس انجمن صنفی کارگران چادرملو (شرکت آسفالت طوس) در گفتگو با ایلنا با اشاره به ارتباطات تشکل متبوع خود با تشکل های صنفی در واحدهای دیگر گفت: در ماههای گذشته، انجمن صنفی چادرملو ارتباط خوبی با تشکل های کارگری در سطح استان و کشور برقرار کرده است و راغب هستیم که این ارتباطات را گسترده‌تر کنیم.
وی افزود: تنها راه پیگیری مطالبات همین اتحاد است و تنها در صورت همبستگی کارگران است که صدای آنها به گوش مسئولان می‌رسد.
علیپور با بیان این که حق کارگر، شلاق و احکام قضایی نیست ادامه داد: در صورتی که ارتباطات تقویت شود، کارفرماها و صاحبان سرمایه نمی‌توانند به سادگی از کارگران معترض شکایت کنند و پای آنها را به محاکم قضایی بکشانند.
وی با اشاره به بازداشت کارگران شهرداری اهواز و گشودن پرونده قضایی برای آنها افزود: کارگران همیشه در اولین گام از حربه چانه زنی و مذاکره استفاده می‌کنند، اما در شرایطی که کارفرمایان و بالادستی‌ها، حاضر به پاسخگویی نیستند، چاره ای به جز تجمع و اعتراض جمعی باقی نمی‌ماند و بدیهی است که این اعتراض، حق قانونی کارگران است.
وی ادامه داد: به هیچ وجه قانونی نیست که هر اعتراضی یا با فشار کارفرمایان به تهدید و اخراج منجر شود و یا پای محاکم قضایی به میان کشیده شود، این تحدید آزادی‌های صنفی و در تعارض با قوانین داخلی و بین المللی است.
رئیس انجمن صنفی کارگران چادرملو با بیان این که کارگران منفرد قادر به احقاق حق نیستند و به راحتی تحت فشار قرار می‌گیرند، اظهار داشت: کارگران باید در صدد افزایش سطح آگاهی جمعی و تشکل یابی باشند و با ایجاد تشکل های صنفی در واحدهای تولیدی و صنعتی مختلف، به ابزارهای لازم برای مطالبه گری مجهز شوند و بدون تردید پس از ایجاد این تشکل‌ها، گام بعدی برقراری اتحاد و ارتباط میان این تشکیلات صنفی است.
وی افزود: بدون تردید این وظیفه دولت و مسئولان است که امر تشکل‌یابی کارگران را تسهیل کنند و در راه سازمانیافتگی آنها مانع تراشی نکنند.

--------------------

حمایت مردم ایذه از احقاق حقوق خانواده شهرام محمدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، در جریان مراسم راهپیمایی روز قدس امسال که روز گذشته (جمعه یازدهم تیرماه) در شهر ایذه برگزار شد، جمعی از اهالی این شهر با امضا طوماری خواستار تسریع در احقاق حقوق قانونی خانواده مرحوم «شهرام محمدی» کارگر جان‌باخته حادثه سال گذشته پتروشیمی مارون شدند.
برپایه این اطلاعات جمع آوری امضاهای این طومار که متن آن خطاب به نماینگان مجلس نوشته شده است از روز چهارشنبه آغاز شده و هنوز جمع آوری امضاها ادامه دارد.
گفته می‌شود شهروندان ایذه‌ای که تاکنون این طومار را امضا کرده‌اند از آنچه که اجرا نشدن تعهدات کارفرمای پتروشیمی مارون پس از یکسال وقوع حادثه منجر به فوت شهرام محمدی عنوان شده است انتقاد کرده‌ و خواستار برخورد جدی‌تر همه مقامات مسئول و مرتبط با این مسئله شده‌اند.
از قرار معلوم در این طومار پرداخت نشدن دیه، حق و حقوقی که پتروشیمی مارون و مسکوت ماندن نامگذاری یکی از خیابان ها و میادین شهر به یاد این کارگر کشته شده پتروشیمی مارون از جمله خواسته‌های امضا کنندگان بوده است.
جمع آوری امضا در حمایت از خانواده شهرام محمدی در حالی است که در روز پنجشنبه هفته گذشته (دهم تیر ماه) جمعی از بزرگان بختیاری با حضور بر مزار وی نسبت به وی ادای احترام کردند.
لازم به یادآوری است، «شهرام محمدی» کارگر تعمیرکاری که بر اثر جراحت ناشی از انفجار روز نهم تیرماه پتروشیمی مارون در نوزدهم تیرماه به دلیل از کار افتادن فعالیت کلیه هایش و افت فشار خون در بیمارستان شهید چمران تهران درگذشت.
در هنگام حادثه وی مشغول بستن شیر مخزن اصلی بود که بخارات گاز هگزان متصاعد شده به بالا تنه وی پاشیده می‌شود و در نهایت بر اثر ایجاد جرقه پیکر وی در شعله های آتش می سوزد.
«شهرام محمدی» در زمان مرگش حدوداً 34 ساله و دارای 4 فرزند بود و نزدیک به 13 سال در واحد تاسیسات مربوط به گاز هگزان کار می‌کرد؛ آنطور که منابع ایلنا می‌گویند: اختلاف بین کارفرما و پیمانکار از جمله مواردی است که باعث به تاخیر افتادن دیه و دیگر حقوق قانونی بازماندگان وی شده است.

--------------------

اعتصاب غذای جعفر عظیم زاده خاتمه یافت

یکی از نزدیکان جعفر عظیم زاده با اعلام این خبر به ایلنا گفت: به دنبال موافقت مقامات قضایی با خواسته‌های آقای عظیم زاده، وی پس از ۶۳ روز به اعتصاب غذای خود خاتمه داد.
بازبینی پرونده محکومیت قضایی و برخورداری از حق مرخصی قابل تمدید از جمله مهمترین خواسته های این فعال کارگری بوده است.
نزدیکان وی با بیان اینکه عظیم زاده هم اکنون با سپردن وثیقه آزادی خود را به دست آورده است، یادآور شدند که وی به دلیل ضعف و مشکلات جسمانی همچنان تحت مداوای پزشکی خواهد بود.
جعفر عظیم زاده از حدود یک هفته پیش به دلیل ضعف جسمانی از زندان به بیمارستان منتقل شده بود.
روز گذشته فروغی وکیل جعفر عظیم زاده از موافقت دستگاه قضایی با خواسته های موکلش خبر داده بود و در عین حال آنطور که اعضای خانواده وی می گویند از سوی نهاد ریاست جمهوری و برخی نمایندگان مجلس در خصوص رسیدگی به خواسته های جعفر عظیم زاده وعده های مساعدی داده شده بود که ظاهرا به این وعده ها عمل شده است.
پیش از این براساس پرونده اتهامی که علیه عظیم‌زاده تشکیل شده بود، مراجع قضایی وی را به تحمل ۶ سال حبس محکوم کرده بودند و در راستای اجرای حکم، دوران محکومیت عظیم زاده از زمستان سال گذشته آغاز شده بود.

--------------------

مقدمات مرخصی موکلم آماده است

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل جعفر عظیم زاده در گفت‌وگو با ایلنا گفت: امروز ساعت 11 صبح جهت تعیین تکلیف مرخصی موکلم به قاضی ناظر زندان مراجعه کردم.
وی در توضیح اتفاقات امروز بابیان اینکه به دنبال انجام مذاکرات مراحل لازم برای بررسی وثیقه 450 میلیون تومانی موکلش در دادسرا طی شده است، گفت: با توجه به اتفاقی که امروز افتاد می‌توان گفت که مقدمات مرخصی عظیم زاده آماده است.
این وکیل دادگستری بابیان اینکه مقام قضایی مربوطه با نظر مساعد اعلام کرد که موارد بررسی و نتیجه در اسرع وقت به اطلاع خواهد رسید؛ افزود: با توجه به شرایط جسمی موکلم و فراهم بودن مقدمات، امیدوارم مقامات قضایی مساعدت لازم را به عمل بیاورند و با مرخصی موکلم موافقت شود.

--------------------

«فراموشان» قلعه حسن‌خان و حاشیه شهرها/ روزگار دردناک کارگران بلوچ فاقد شناسنامه

تهرانی‌ها می‌گویند «کولی»، در ادبیات خراسانی «لولی» است، مازندرانی‌ها و حوالی گرگان «جوگی» می‌گویند و در زبان بلوچی «لودی» است. شغلشان نوازندگی دوره گرده است، قیچک می‌زنند و تنبک، سازهای محلی بلوچ. سهم بزرگی از موسیقی فولکور ایران زمین بر دوش‌های اینهاست، بر دوش نوازندگان بلوچ فاقد شناسنامه....
بیش از دو دهه است که بلوچ‌ها و سیستانی‌ها مهاجرت می‌کنند، دریاچه هامون که خشک شد، «توتن»‌ها و قایق‌های ماهیگیری کناره گرفتند، کشاورزی در دشت‌های فراخ سیستان تعطیل شد و زابلی‌ها و بلوچ‌ها راهی جاده‌ها شدند. «همه جا زمین خداست، بلوچ مرد کار است». گرگان یکی از مقصد‌ها بود. چندهزار سیستانی در جلگه‌های گلستان ساکن شدند. حاشیه ‌های خراسان جنوبی، محلات گوشه و کنار شهر مشهد و بالاخره گروهی هم به پایتخت آمدند. اطراف جاده ساوه، شهریار و قلعه حسن‌خان، سالهاست بلوچ‌ها را در خود جای داده است.
این جمعیت بزرگ مهاجر بلوچ در جستجوی کار بودند، هرجا که کار هست، چهره‌های آفتاب سوخته کارگران بلوچ هم هست، نجابت و سکوت عمیق بلوچ‌ها هم هست، خمیرمایه سرشته با رنج همین‌ها که از محرومیت و خشکسالی گریخته‌اند.
این جمعیت بزرگ در جستجوی کارِ سالهای دور، یک جمعیت کوچکتری هم در دل خود دارد، نوازنده‌های دوره‌گرد بلوچ و زابلی.
نوازندگی برای بلوچ‌ها یک فرهنگ است و برای موسیقی فولکوریک ایرانی، یک سرمایه. این روز‌ها، نوازندگی سازهای بلوچی، از جمله مشاغلی است که فراموش شده، نوازنده‌های بلوچ دهه هاست که مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند، نه حقوق اجتماعی دارند و نه اوراق هویت، غالبا شناسنامه هم ندارند. این نوازنده‌ها بیمه ندارند، درآمد ثابتی ندارند، گاهی کارگر ساختمانی هستند، گاهی دستفروشی می‌کنند، گاهی در جلگه‌های حاصلخیز گرگان کارگر کشاورزی هستند.
«میرخان مزارزئی» یکی از همین نوازنده‌هاست. میرخان وارث سنت نوازندگی پدران بلوچش است و از قضا بسیار هم زبردست است. او می‌گوید: دهل و ساز و قیچک می‌زنم، پدرم و اجدادم هم همین شغل را داشتند. سال ۷۳ برای صداو سیما در تهران هم برنامه اجرا کردم.
میرخان شناسنامه ندارد، کار رسمی ندارد، ماه رمضان و محرم و صفر، ساز و دهل تعطیل است، تعطیلی دوره گردی و نوازندگی یعنی فعلگی و کارگری آنهم بدون اوراق هویت.
«همه جا کار می‌کنم، هرجا که صاحبکار جرئت کند و به من بی‌شناسنامه کار بدهد، گرگان، تهران، مشهد، فرقی نمی‌کند، هرجا که کار باشد من هستم.»
میرخان، کارت هنری وزارت ارشاد دارد، اما شناسنامه ندارد. بار‌ها به مقامات مراجعه کرده‌است، اما نتیجه نگرفته، او، هم وارث نوازندگی است هم وارث بی‌شناسنامگی. پدر و عمو‌هایش شناسنامه نداشته‌اند. میرخان، پدر چهار فرزند بی‌شناسنامه است. می‌گوید بچه‌هایم هم بدون اوراق هویت نمی‌توانند درس بخوانند، در ‌‌نهایت مجبور می‌شوند کار کنند، آن هم هر کاری که بشود... ما انتخابی نداریم.
معضل نداشتن شناسنامه، یکی از مشکلات اصلی قوم بلوچ است. یک سنت اجتماعی دیرپا در منطقه بلوچستان این است که خیلی از ازدواج‌ها ثبت نمی‌شود، کودکان این ازدواج‌ها هم از نگاه دولتی‌ها، غیررسمی هستند و شناسنامه نمی‌گیرند و این دور تسلسل بی‌شناسنامگی سال‌ها و سالهاست که ادامه دارد.
«زهره صیادی» فعال حقوق کودکان است. او سال‌ها در مورد احقاق حق کودکان بلوچ بی‌شناسنامه در قلعه حسن ‌خان و حاشیه‌های تهران کار کرده‌است. او خوشحال است که در این زمینه در یکی دو سال گذشته پیشرفت‌هایی داشته است. صیادی می‌گوید: حداقل ۱۵۰۰ کودک بلوچ فاقد شناسنامه شناسایی شده است، این در حالیست که براساس پیمان‌نامه حقوق کودک، حداقل بچه‌ها باید شناسنامه و اوراق هویت داشته باشند. او می‌گوید: این کودکان بلوچ بدون شناسنامه مدرسه هم نمی‌ِ‌رود، و اگر سیاست مسئولان تغییر نکند و نخواهند فرایند هویت دار کردن کودکان بدون شناسنامه را تسهیل کنند، ما شاهد چرخه بازتولید کودکان کار خواهیم بود.
صیادی می‌گوید: بلوچ‌ها و سیستانی‌های حاشیه نشین به دنبال کسب و کار حلال و شرافتمندانه هستند، اما موقعیت‌های اشتغال فراهم نمی‌شود، کودکان آن‌ها بدون اوراق هویت مجبور می‌شوند کار کنند، اغلب دستفروشی و گاهی زباله‌گردی.
صیادی باز هم از مصائب کارگر حاشیه تهران با قومیت بلوچ و زابلی می‌گوید: حتی گواهی تولد نمی‌دهند به بچه‌ها. چون در بیمارستان به دنیا نیامده‌اند، کارت تولد هم به آن‌ها نمی‌دهند. کودکان بی‌تاریخ و بی‌روزی و نسلی که سرگردان خیابان‌ها و جاده‌هاست.....
صیادی باز هم می‌گوید از اینکه تنها یک انجمن‌ مردم‌نهاد، برای کودکان بی‌شناسنامه بلوچ حاشیه تهران، در چادر‌ها مدرسه برپا کرده‌است، اینکه از دولتی‌ها امکانات می‌خواهند. اینکه در محلات حاشیه‌ای، بلوچ‌ها چادرنشین هستند و گاهی زردزخم شیوع پیدا می‌کند، از نوازندگی و دوره‌گردی و حرمان می‌گوید.. از میرخان‌ها، از نوازنده‌ها و دوره‌گردانی که بدون شناسنامه و هویت سرگردانند، از خرده فرهنگ «لودی‌ها» و «لولی‌ها» که به آهستگی دارد نابود می‌شود.
چهره میرخان، چهره هنر و درد است، چهره هنرمندی که درد می‌کشد، چهره درهم نوازندگی قوم بلوچ. او روزهای پی‌در‌پی، وقتی که به دنبال شناسنامه با یک کارت هنری کهنه وزارت ارشاد در دست، ادارات دولتی را زیر پا می‌گذارد، بخشی از سرنوشت آوارگان بلوچ را دوره می‌کند. باز هم میرخان از هنر اجدادیش می‌گوید.. میرخان وارث است، او هم وارث نوازندگی است، هم وارث درد بی‌شناسنامگی.....

نسرین هزاره‌مقدم

--------------------

مراجعه کارگران شیشه آبگینه به دادگستری الوند

منابع خبری ایلنا در کارخانه شیشه آبگینه قزوین با اعلام این خبر گفتند: حدود ۵۰ نفر از مجموع ۳۰۰کارگر شاغل وبازنشسته کارخانه «شیشه آبگینه» صبح امروز پس از طولانی شدن روند پرداخت مطالبات معوقه خود از سوی دادگستری الوند به این نهاد قضایی مراجعه کردند.
این منابع با بیان اینکه حدود ۲۰۰ کارگر شاغل و۸۰ کارگر بازنشسته این کارخانه ۵ ماه بعد از تعطیلی این واحد تولیدی با وجود صدور حکم توقیف اموال کارخانه هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه حقوقی و حق سنوات خدمت خود را دریافت کنند در ادامه افزودند: کارگران با دریافت حکم مصادره اموال کارخانه فقط توانسته‌اند بخش کمی از طلب حدود ۷ میلیاردی خود را از کارفرما وصول کنند.
به گفته آنان با حکم قضایی کوره شماره یک کارخانه شیشه آبگینه به ارزش ۳میلیارد و۹۰۰ میلیون به فروش رسید ه است و دادگستری الوند بعد از حدودا یک هفته حدود ۹۰۰ میلیون از یک میلیارد و۱۰۰ میلیون تومان پرداختی خریدار را بین کارگران تقسیم کرد.
کارگران با بیان اینکه حدود یک ماه پیش دوباره خریدار کوره شماره یک کارخانه مبلغ ۵۰۰میلیون تومان دیگر به حساب دادگستری شهرستان الوند پرداخت کرد ه است افزودند: به صورت مشخص در مجموع حدود ۷۰۰ میلیون از کل پرداختی‌های خریدار کوره کارخانه هم اکنون در حساب دادگستری الوند موجود است اما کارگران هم اکنون از طولانی شدن روند پرداخت پول به حساب کارگران که هر بار بین یک هفته تا ۱۰ روز به طول می‌انجامید نگران شده‌ وبه این نهاد قضایی مراجعه کرده اند.
به گفته آنان این کارخانه جدا از کارگران بدهی‌های مالی زیادی به نهاد‌های دولتی وبانک‌ها دارد که هر کدام از آن‌ها بصورت قانونی بدنبال وصول مطالبات معوقه خود هستند.
طبق گزارش کارگران این کارخانه حدود ۹ میلیارد تومان به اداره گاز، ۶۰۰ میلیون به اداره برق، ۴میلیارد تومان به تامین اجتماعی وحدود ۱۷ میلیارد تومان هم به بانک صادرات بدهکاراست.

--------------------

موج تعدیل نیروها در سال جدید/ کارگران پیمانکاری رجا معوقات مزدی دارند

جمعی از کارگران پیمانکاری رجا در تماس با ایلنا از عدم مطالبات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، برخی از شرکت‌های پیمانکاری رجا در سال جدید مطالبات مزدی کارگران را پرداخت نکرده‌اند. این کارگران که به دلیل تعدد شرکت های پیمانکاری تعداد دقیق آنها مشخص نیست، از فروردین ماه دریافتی نداشته‌اند.
در عین حال این کارگران با بیان این که در سال جدید کلیه قراردادهای شرکت حمل و نقل رجا با شرکت های پیمانکاری، حجمی شده است، افزودند: موج تعدیل مهمانداران و نیروهای فنی قطارها که از سال گذشته آغاز شده بود، پس از این حجمی سازی گسترده، شدت گرفته است.
این کارگران می گویند به علت زیاد شدن تعداد ارجاعات کارگران رجا، بیمه بیکاری نیز به تعویق افتاده است، چرا که وزارت کار به این کارگران گفته است به علت تعداد زیاد مراجعات برای دریافت بیمه بیکاری، پرونده کارگران رجا برای بررسی بیشتر به اداره بازرسی کل کشور ارجاع داده خواهد شد.
این کارگران با انتقاد از وضعیت شغلی نامناسب کارگران پیمانکاری رجا و عدم امنیت شغلی گفتند: دستمزدهای حداقلی ما با تاخیر بسیار پرداخت می شود و با مشکلات معیشتی بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنیم، در چنین شرایطی از مسئولین رجا می‌خواهیم تا برای اثبات حسن نیت خود، علاوه بر پیگیری وضعیت کارگران و نظارت بر عملکرد پیمانکاران، در مورد فیش های حقوقی مدیران ارشد ریلی نیز شفاف سازی کنند.

--------------------

مرگ یک کودک کار در جوانرود

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (هشتم تیرماه)، یک کودک کار در جوانرود کرمانشاه جان خود را از دست داد.
این کودک ۱۶ ساله، «شادمان» نام داشت و بر اثر سقوط از طبقه سوم یک پاساژ در شهر جووانرود در دم جان سپرد.
از قرار معلوم، شادمان ۱۶ ساله به دلیل مشکلات مالی خانواده‌اش از چند ماه قبل در این پاساژ دستفروشی می‌کرده‌است و دلیل سقوط او از طبقه سوم، نامشخص است.
گفته می‌شود پدر این کودک به حرفه چوپان و مادرش نیز در منزل به نانوایی اشتغال داشته است.

--------------------

کارگران ساختمانی اهواز مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند

منابع کارگری اهواز با اعلام این خبر در تماس با ایلنا گفتند: تجمع امروز کارگران ساختمانی اهواز مقابل ساختمان استانداری خوزستان به دلیل رکودبازار کار وتصاحب بخش زیادی از مشاغل ساختمانی از سوی کارگران فاقد کارت مهارت انجام شده است.
به گفته این منابع کارگری بخش زیادی از مشاغل ساختمانی از سوی کارگر های ساختمانی غیر مجاز که فاقد کارت مهارت هستند تصاحب شده است به همین دلیل این کارگران با مشکل بیکاری روبرو هستند.
طبق اظهارات وی کارگران ساختمانی با تجمع مقابل ساختمان استانداری از مسئولان خواستار رسیدگی به وضعیت شغلیشان شده اند.

--------------------

جسد دومین کارگرمتوفی حادثه شهران پیدا شد

به گزارش ایلنا، مدیر منطقه یک عملیات سازمان آتش نشانی تهران از پیدا شدن دومین متوفی حادثه انفجار لوله گاز در منطقه کوهسار شهران خبر داد و گفت: عملا با پیدا شدن وی، جسد هر دو مفقودالاثر این حادثه پیدا شد تا عملیات جست‌و‌جو به پایان برسد.
از قرار معلوم، حوالی ساعت ۹ صبح امروز پس از ساعات طولانی جست‌و‌جو توسط پرسنل مترو و ماموران آتش نشانی، عملیات خاکبرداری و برش بیل مکانیکی به پایان رسید.
سعید علیزاده با بیان اینکه آتش نشانان توانستند جنازه مرد ۴۳ ساله ایرانی را از زیر خروار‌ها خاک بیرون آورده و به خارج از محل حادثه منتقل کنند، افزود: این فرد راننده بیل مکانیکی است که بعد از معاینات اولیه مشخص شد، در دقایق نخستین حادثه انفجار لوله گاز در شهران جان خود را از دست داده بود.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر جسد تحویل عوامل نیروی انتظامی شده است، خاطرنشان کرد: با یافتن جسد متوفی مذکور، محل به پرسنل مترو تحویل داده شد و عملا با پیدا شدن این جسد، هر دو متوفی این حادثه که هر دو نیز در ابتدا مفقودالاثر شده بودند، یافته و تحویل مقامات انتظامی شد.

--------------------

دست کم ۳۰ کارگر آزاد راه تهران شمال بیکار شده اند

منابع کارگری ایلنا در پروژه آزاد راه تهران - شمال با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: از حدود یک ماه پیش تا به امروزنزدیک به ۳۰کارگر پیمانی پروژه آزاد راه تهران شمال که تحت مسئولیت شرکت ارسا ساختمان فعالیت دارند اخراج شده‌اند که دست کم ۱۳ نفر از این کارگران روز فاصله روزهای سوم تا پنجم تیرماه اخراج شده‌اند.
بنا بر ادعای این کارگران شرکت ارسا ساختمان مجری بخشی ازپروژه آزاد راه تهران شمال است و از قرار معلوم بخشی از این اخراج‌ها زمانی اتفاق می‌افتاده است که کارگران خواستار وصول طلب خود شده بودند .
آنان می‌گویند با وجود آنکه پولی از کارفرما دریافت نکردیم صبح روز بعد به صورت غیر منتظره با حکم اخراج از کار خود روبرو شدیم.
به نقل از این کارگران اخراجی گفته می‌شود که درحال حاضر بیش از ۴۰۰کارگر بصورت قرار دادی وپیمانکاری تحت مسئولیت شرکت ارسا ساختمان در آزاد را تهران - شمال مشغول کارند که دست کم ۴ماه دستمزد معوقه طلب دارند.
بصورت مشخص یکی از این کارگران گفته است: که در ادامه بی‌توجه‌ای کارفرما در وصول مطالبات خود تطی روز های گذشته تعدادی از نیروهای پیمانی شاغل در تونلهای ۸، ۹، ۱۰ و۱۲ وپل های ۸ و ۹ پروژه آزاد راه تهران شمال دست از کار کشیده بودند.
به گفته او، کارگران این پروژه عمرانی که هر کدام از استانهای مختلف کشور برای انجام کار با مسئولیت ارسا ساختمان به آزاد راه تهران شمال آمده‌اند بعد از اخراج، کارفرما با آنان تسویه حساب نمی کند .
این کارگردر این زمینه اضافه کرد، بنابر این کارگرانی که محل اقامتشان در کمپ‌های نزدیک محل احداث پروژه است؛ پولی برای رفتن به محل سکونت خود در شهرستان ندارند در عین حال کارفرما مانع ورود آنان به خوابگاه می‌شود.
به گفته این کارگر اخراج شده، تعدادی از کارگران مذکور بیش از ۸سال سابقه کاری داشته‌اند و برای پیگیری مطالبات صنفی خود هنوز شکایتی را در اداره کار مطرح نکرده‌اند.
به ادعای این کارگر پیمانی، کارفرما در زمان اشتغال مطالبات مزدی او وسایر همکارانش را با تاخیردو تا سه ماه پرداخت می‌کرده است.

--------------------

ملاقاتی با دادستان نداشته‌ام/ همسرم در بیمارستان بستری است

همسر جعفر عظیم‌زاده با ارسال نامه‌ای به ایلنا در واکنش به انتشار خبری مبنی بر تکذیب ملاقات دادستان تهران با همسر جعفر عظیم‌زاده اظهار داشت: در حالی که همسرم در بیمارستان و تحت نظر سه مامور است و خودم نیز در بیمارستان حضور دارم خبر درخواست من برای دیدار با دادستان به صورت گسترده منتشر شده است که در اینباره باید بگویم هرگز در هیچ مصاحبه‌ای عنوان نکرده‌ام که با دادستان محترم تهران ملاقات کرده‌ام.
او با بیان اینکه خواسته‌ ما رسیدگی مجدد به پرونده و رفع اتهام‌های امنیتی است، متذکر شد: یکی از وکلای ما درخواست اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور تقدیم کرده و منتظر نتیجه رسیدگی هستیم.
همسر عظیم‌زاده تصریح کرد: بر خلاف آنچه که در خبر مبنی بر موافقت دادستانی با مرخصی جعفر عظیم‌زاده آمده است، باید بگویم علیرغم سپردن وثیقه ۴۵۰ میلیون تومانی از سوی خانواده از یک هفته پیش، ایشان با سرباز مراقب همچنان بر روی تخت بیمارستان است و اگر با مرخصی ایشان موافقت شده چرا او هنوز و پس از گذشت یک هفته از سپردن وثیقه ۴۵۰ میلیون تومانی هنوز در بیمارستان است؟
همسر جعفر عظیم زاده در پایان تاکید کرد که رسانه‌ها نسبت به یک زندانی کارگر که در اعتصاب غذا و شرایط نامساعد جسمی است، انصاف داشته باشند و مقام‌های قضایی نیز در اجرای قانون کمک و همکاری فرمایند.

--------------------

قرارداد شغلی نداریم/ اضافه کار اجباری داریم

جمعی از کارگران شرکت ساخت کارخانه گندله‌سازی بندرعباس در تماس با ایلنا از اوضاع شعلی خود انتقاد کردند.
به گفته این کارگران، کارفرمای شرکت پیمانکاری مسئول ساخت کارخانه که ظاهرا باید طرف قرارداد با کارخانه گندله‌سازی باشد،‌‌ همان مالک کارخانه است و هیچ نظارت و مدیریتی بر عملکرد کارگران پیمانکاری این شرکت اعمال نمی‌شود.
این کارگران از ساعات طولانی کار در این کارخانه انتقاد کردند و گفتند: مجبور به اضافه کاری اجباری هستیم. روزهای معمولی ۱۳ ساعت و در ماه رمضان ۱۲ ساعت کار می‌کنیم. حتی روزهای تعطیل هم، تعطیلی نداریم.
این کارگران می‌گویند: پرداخت‌ها هم ضابطه‌مند نیست. برای این ساعات کار طولانی پرداخت قانونی اضافه کار انجام نمی‌شود و حتی تعدادی از ۴۰۰ کارگر این کارخانه با وجود شرایط سخت و ساعات کار طولانی، حداقل بگیر هستند که این دستمزد حداقلی معمولا با تاخیر هم پرداخت می‌شود.
ظاهرا کارگران شرکت در حال حاضر قرارداد هم ندارند و برای سه ماهه اول سال جدید نیز یک قرارداد سفید پس از سه ماه تاخیر به دستشان رسیده که مجبور به امضا بوده‌اند.
کارگران این شرکت می‌گویند: ماه رمضان در گرمای ۴۵ درجه بندرعباس روزی ۱۲ ساعت کار می‌کنیم و هنوز دستمزد اردیبهشت و خرداد را نگرفته‌ایم.
این کارگران با ابراز نگرانی از امنیت شغلی خود گفتند: ما کارگران بدون قرارداد یا در بهترین حالت قرارداد موقت، حق هیچ اعتراضی نداریم و درصورت بروز هر نوع اعتراض، به سادگی اخراج می‌شویم.

--------------------

تجمع کارگران صنایع چوب وکاغذ «چوکا» مقابل درب کارخانه

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران از مجموع بیش از ۸۰۰ کارگر که در صنایع چوب وکاغذ چوکا اشتغال دارند، برای چندمین بار در ماه جاری در اعتراض به تاخیر در پرداخت دستمزد و حق بیمه در سه ماه گذشته مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند.
این کارگران می‌گویند دست‌کم طی یکسال گذشته کارفرمای صنایع چوب وکاغذ چوکا به بهانه شرایط بد اقتصادی، حقوق و بیمه آنان را با تاخیر پرداخت کرده است. به همین دلیل کارگران مرتبا در این واحد صنعتی دست به اعتراض صنفی می‌زنند.
آن‌ها با یادآوری اینکه پیش از این نیز در واکنش به بدقولی کافرما تجمع مشابهی را در روز شنبه (پنجم تیر ماه) مقابل درب کارخانه انجام داده بودند؛ افزودند: این تجمع که با حمایت خانواده‌های کارگران همراه بود در ‌‌نهایت منجر به درگیری کارگران با عوامل کارفرما شد.
براساس گزارش یکی از کارگران، در اجتماع صبح شنبه کارگران چوکا با مسدود کردن درب‌های ورودی کارخانه مانع ورود برخی مدیران کارخانه به محل کارشان شده‌اند.
به گفته وی، با بحرانی شدن وضعیت کارخانه صبح امروز دوشنبه اعضای شورای تامین استان جلسه‌ای را در محل استانداری برای بررسی وضعیت کارخانه و کارگرانش برگزار کرده‌اند. به همین دلیل اجتماع صبح امروز دوشنبه کارگران با وعده رسیدگی موقت خاتمه یافته است.
این کارگر در ادامه افزود: با گذشت بیش از ۷ روز از شروع ماه تیر هنوز کارفرمای صنایع چوب وکاغذ چوکا به وعده خود مبنی بر پرداخت حداقل بخش از مطالبات معوقه کارگران عمل نکرده است.
بر اساس گزارش یکی دیگر از کارگران؛ آنان دستمزد سه ماه جاری را به همراه حق بیمه از کارفرما طلب دارند.
به گفته وی، پیش از این مطالبات معوقه کارگران بیش از ۴ ماه به همراه حق اضافه‌کاری‌های سال ۹۴ بود که کارفرما اردیبهشت ماه سال جاری معوقات مربوط به سال ۹۴ را یکجا تسویه حساب کرد.

--------------------

کارگران فولاد و چدن دورود مقابل شرکت فارس خوزستان تجمع کردند

این کارگران که به نمایندگی از بیش از 100 کارگر این شرکت هستند در تماس‌های جداگانه به خبرنگار ایلنا گفتند که از آبان سال گذشته تاکنون مزد و مزایای مزدی خود را دریافت نکرده‌اند و حق بیمه همگی آنها از آذر سال گذشته به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است. از این رو امروز مقابل شرکت فارس خوزستان، مالک اصلی کارخانه تجمع کردیم.
این کارگران اکثرا داری قراردادهای سه ماهه هستند و به صورت شرکتی کار می‌کنند. آنها می‌گویند که شرکت از ابتدی خرداد با آنها قرارد بسته اما تاریخ اتمام قرارداد را در متن قراردادها ذکر نکرده است.
کارگران تاکید دارند که مدیرعامل شرکت فولاد و چدن دورود سال گذشته بارها به آنها وعده داده بود که مطالبات آنها را پرداخت می‌کند اما پس از گذشت 8 ماه هنوز به وعده خود عمل نکرده‌است.
کارگران فولاد و چدن دورود در سال‌های گذشته تجمعات اعتراضی گوناگونی را در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی خود برگزار کرده بودند. از جمله در سال 93 به دنبال عدم دریافت دستمزد 4 ماه ( مهر، آبان، آذر و دی‌ماه) مقابل واحد اداری کارخانه تجمع کردند.
در آن زمان علت عدم دریافت دستمزد کارگران؛ رکود بازار فروش قطعات فولاد و چدن و بدهی‌های کلان این شرکت به شرکت‌های دیگر اعلام شده بود.

--------------------

آینده نامعلوم ۲۰۰۰ کارگر پلی اکریل/ ریشه مشکلات در خصوصی‌سازی است

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز صبح (هشتم تیرماه)، نمایندگان کارگران پلی اکریل با ارسال نامه‌ای خطاب به اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور نسبت به وضعیت پیش آمده در این شرکت و بی‌توجهی مسئولان نسبت به مشکلات کارگران این قطب نساجی کشور، انتقاد کردند.
در بخش‌هایی از این نامه آمده است: متاسفانه بی‌توجهی مسئولین طی یک دهه گذشته، اشتغال حدود ۲۰۰۰ نفر را به صورت مستقیم و هزاران نفر را به صورت غیرمستقیم به خطر انداخته است. امروز کارگران این کارخانه با سه ماه حقوق عقب افتاده و آینده‌ای نه چندان روشن مواجه هستند.
در ادامه این نامه می‌خوانیم: ریشه تمام این مشکلات به خصوصی‌ سازی خارج از ضابطه این کارخانه برمی‌گردد. بی‌برنامگی صاحبان سهام در این مدت باعث از بین رفتن بخش عمده‌ای از دارایی‌های ثابت و غیرثابت و انباشت بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان بدهی و تولید با ظرفیت بسیار پایین شده است.
در پایان این نامه با اشاره به عواقب ناگوار این سیاست‌های ناصحیح آمده است: از شما مسئولین محترم تقاضامندیم که تدبیری بیاندیشید که از تاراج سرمایه‌های این کارخانه جلوگیری شود و این کارخانه استراتژیک به مسیر اصلی خود که‌‌ همان تولید است برگردد. مشکلات امروز پلی اکریل بر هیچ کدام از مسئولین استان اصفهان پوشیده نیست و هدف از نگارش این متون اتمام حجت با همه مسئولین کشور است که فردا خدای ناکرده نگویند که ما نمی‌دانستیم. امید است دولت تدبیر و امید به صورت جدی و فوری برای برون از شرایط موجود تمهیداتی بیاندیشد.

--------------------

ادامه تاخیر مطالبات مزدی کارگران شهرداری سی سخت

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری ایلنا در شهرداری سی سخت گزارش دادند، این کارگران که در شهرداری سی سخت و سازمان‌های وابسطه به آن به صورت پیمانی و قراردادی مشغول کارند؛ ۷ ماه حقوق معوقه طلب دارند.
کارگران با بیان اینکه مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آن‌ها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است، افزودند: با تغییر شهردار که از بهمن ماه سال گذشته انجام شده بازهم کارگران با مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت مزد مواجه‌اند.
برپایه اطلاعاتی که به نقل از این کارگران شهرداری سی سخت در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است؛ جدا از معوقات مزدی، سه ماه است که حق بیمه کارگران به تامین اجتماهی پرداخت نشده است. افزایش بدهی‌های مالی شهرداری به تامین اجتماعی باعث بسته شدن حسابهای مالی شهرداری شده است.
در این‌باره یکی از کارگران خدماتی شهرداری سی سخت عمده به تاخیر افتادن مطالبات خود و سایر همکارانش را کمبود منابع مالی شهرداری عنوان کردند و در ادامه گفت: ادامه مشکلات مالی آن‌ها درحالی است که شورای شهر و شهردار نیز بار‌ها به کارگران قول پرداخت حقوق معوقه آنان را داده‌اند ولی عملاً نتوانسته‌اند قول خود را عملی کنند.
همچنین یکی دیگر از کارگران شهرداری سی سخت نیز گفت: به دلیل عدم پرداخت حقوق و دستمزد در ۷ ماه گذشته با مشکلات مالی و خانوادگی روبرو شده‌ایم. اخیرا هم شایعه تعدیل نیرو برخی کارگران شرکتی باعث افزایش نگرانی‌های در این مجموعه شده است.
به گفته وی آن‌ها بار‌ها از شهردار و شورای شهر درخواست کرده‌اند که حقوق معوقه را پرداخت نمایند ولی تنها قول می‌دهند و در عمل ما را فراموش کرده‌اند.

--------------------

ضایعات فروشی کارگران ابر صنعتی قزوین برای گذران زندگی

منابع خبری ایلنا در استان قزوین با اعلام این خبر افزودند: دست‌کم از پنج سال پیش پرداخت دستمزد ۲۳ نفر کارگر باقیمانده این واحد صنعتی دچار تاخیرهای طولانی مدت شده است و برای همین از چند سال قبل این کارگران برای تامین معیشت خانواده‌هایشان به کارهای همچون فروش ضایعات پلاستیکی وآهنی روی آورده‌اند.
انجام کارهای ساختمانی، پیک موتوری و رانندگی در موسسات کرایه خودرو از دیگر راه‌های امرار معاشی است که این روز‌ها کارگران ابر صنعتی برای گذراندن مخارج زندگی خود مشغول انجام آن هستند.
به نقل ازیکی از کارگران ابر صنعتی گفته می‌شود فعالیت کارخانه این واحد تولیدی از سال ۹۰متوقف شده و از آن زمان به بعد کارگران علارغم پی گیری‌های قضایی مرتبا بدنبال مطالبات معوقه مزدی وبازنشستگی خود هستند اما تا کنون نتیجه‌ای حاصل نشده است.
وی با بیان اینکه مجموع میزان مطالبات کارگران ابر صنعتی بیش از ۲ میلیارد تومان می‌شود گفت: سال گذشته کارفرما برای تضمین پرداخت بخشی از مطالبات کارگران تا سه ماهه آینده یک سفته یک میلیاردی به کارگران داد اما با خلف وعده وی ما کارگران ناچار شدیم از طریق مراجع قضایی این سفته را به اجرا بگذاریم.
وی بابیان اینکه در میان ۲۳ کارگر باقی مانده از موعد بازنشستگی حدود ۱۳ نفر از کارگران گذشته است گفت: کارگران باقی مانده این کارخانه نیز دارای سوابق ۲۰ تا ۲۵ سال هستند که برای دریافت معوقات مزدی خود در ۵ ساله گذشته بلاتکلیف بوده‌اند.
به گفتهٔ این کارگر در این پنج سال مدیران شرکت مرتبا وعده رسیدگی به وضعیت بازنشستگی کارگران وپرداخت مطالبات آنان را داده‌اند اما هیچ پولی به حساب کارگران پرداخت نمی کنند.
وی گفت: می‌دانیم که فروش ضایعات، دستفروشی.... هیچ آینده شغلی ندارد، همه به عنوان کارگر متخصص ابر صنعتی ایران در سازمان تامین اجتماعی دارای پرونده بیمه هستیم اما وقتی که ۵سال است نه مزدی داده می‌شود و نه حق بیمه ناچاریم تا به نحوی مخارجمان را با انجام کارهای متفرقه تامین کنیم.
به گفته وی، ادامه بلاتکلیفی در وضعیت کارگران این کارخانه باعث شده زندگی خانواده گی برخی از کارگران متلاشی شود وآنان امروز از زن وفرزندان خود دور شوند.
این کارگر کارخانه ابر صنعتی در ادامه اظهار کرد: کارگران بعد از چند ماه دوندگی بی‌وقفه برای وصول مطالبات خود فقط توانستند ازطریق مراجع قضایی حکم مصادره اموال کارخانه را بگیرند اما قبل از کارگران این بانک‌ها وسایر طلب کاران هستند که اموال کارخانه را پلمب وضبط کرده‌اند ودست کارگران به جایی بند نیست.
به گفته وی، ظاهرا کارفرما مدعی است که منابع کافی برای تامین پرداخت معوقات مزدی وبیمه‌ای کارگران ندارد و این در حالیست که به فاصله چند ماه بعد بعد از تعطیلی کارخانه تمامی فضای کارخانه توسط کارفرما تفکیک و به اشخاص مختلف اجاره داده شده است.

--------------------

مرگ کارگر چاه کن در عمق ۱۵ متری چاه

به گزارش ایلنا، عصر روز سوم تیرماه یک کارگر مقنی ۲۰ ساله تبعه افغانستان حین کندن چاه در خیابان اتحاد تهران جان خود را از دست داد.
براساس گزارش سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران، در گوشه‌ای از یک قطعه زمین ۴ هزار مترمربعی کارگر چاه کن در حال حفر چاهی به عمق ۱۵ متر بود که بنا به اظهار شاهدان ناگهان بی‌هوش شده و قادر به خارج شدن از چاه نبود.
از قرار معلوم، آتش نشانان به سرعت با استفاده از تجهیزات ویژه هوای داخل چاه را تهویه کرده و با بکارگیری ابزارهای مخصوص خود را به کارگر ۲۰ ساله تبعه افغان رساندند و وی را به خارج از چاه انتقال دادند.
نیروهای عملیاتی کارگر جوان که کاملاً بی‌هوش بود را تحویل امدادگران اورژانس حاضر در محل دادند که پس از انجام معاینات اولیه مشخص شد وی در‌‌ همان لحظات اولیه جان خود را از دست داده است.

--------------------

کارگران پلی اکریل مقابل فرمانداری مبارکه تجمع کردند

تعدادی از این کارگران در تماس‌های جداگانه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند که تجمع امروز به نمایندگی از جمعیت 2 هزار نفری تمامی کارگری برپا شده است که به صورت‌های رسمی، قراردادی یک ساله، پیمانکاری و شرکتی در کارخانه پلی‌اکریل مشغول کارند بین 3 تا 4 ماه مزد پرداخت نشده طلبکارند.
کارگران شرکت پلی اکریل اصفهان البته تاکید دارند که کارخانه مشکلی از بابت فروش تولیدات خود ندارد اما تاکنون مدیران و سهام داران کارخانه نسبت به پرداخت مطلبات کارگران قراردادی و پیمانکاری شرکت اقدامی نکرده‌اند.
کارگران پلی اکریل در تجمع امروز خواهان آن هستند فرماندار مبارکه به «وضعیت معیشتی» و «بلاتکلیفی» آنها رسیدگی کند که ظاهرا فرماندار مبارکه به آنها وعده‌هایی در خصوص پیگیری مطالبات آنها داده است.
پیش از این کارگران پلی اکریل تجمعات متعددی را در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی برگزار کرده بودند که با بی‌توجهی کارفرما مواجه شده بودند.

--------------------

کارگرن معدن زغال سنگ بغلان افغانستان دست به اعتراض زدند

به گزارش خبرگزاری ایلنا؛ کارگران این معدن می‌گویند که چندی پیش کارفرما از دادن امکانات برای پیش بردن کار استخراج زغال خودداری کرد تا کار استخراج معدن متوقف شد.
در مقابل مدیران شرکتی که مسئولیت استخراج این معدن را دارند با رد این گفته‌های کارگران دلیل تعطیلی معدن را حمله افراد مسلح و درپی آن ربودن ۲۱ مهندس و کارگر و تجهیزات معدن اعلام کرده‌اند.
از طرفی جاوید بشارت سخنگوی پلیس بغلان به شبکه سی. ان .ان گفت که هیچ مشکل امنیتی باعث توقف کار استخراج معدن در بغلان نشده است.
البته سخنگوی پلیس تلویحا حمله افراد مسلح به این معدن را تایید کرده اما تاکید کرد «اشراری» که به این معدن حمله کرده بودند کشته شدند و هم اکنون معدن زغال سنگ بغلان از امنیت کامل برخوردار است.

--------------------

طلب مزدی کارگران فولاد زرند ایرانیان به۴ ماه رسید

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، تامین نشدن منابع مالی شرکت‌های پیمانکاری در شرکت فولاد زرند ایرانیان از سوی پیمانکار چینی بهانه‌ای شده تا دستمزد کارگران شرکتهای پیمانکاری از جمله شرکت مانا از اسفند ماه سال ۹۴ تا هم اکنون پرداخت نشود.
طبق اظهارات منابه کارگری در این واحد تولیدی ،پیمانکار چینی باید صورت وضعیت‌های مالی پیمانکاران را به موقع به هلدینگ شرکت پرداخت کند تا کارفرما بتواند مطالبات مزدی کارگران را پرداخت کند. اما این موضوع به دلایلی که کارگران شاغل درشرکت مانا از ان بی‌خبرند با تاخیر همراه بوده است.
بصورت مشخص کارگران این واحد به سایر رسانه گفته‌اند قرار شده پیمانکار چینی اواسط هفته جاری مبلغی را از سوی هلدینگ به حساب شرکت مانا پرداخت کند با این حال کارگران امیدو ارند در این بین بخشی از معوقات مزدی آنان پرداخت شود.
طبق اظهارت کارگران شرکت پیمانکاری مانا به طور قطع مشکلات اصلی شرکت مانا تامین نشدن منابع مالی آن است . در صورت فراهم شدن منابع مالی قرار است دو ماه از مطالبات معوقه کارگران به زودی پرداخت شود.

--------------------

نگرانی کارگران I.T.I از به تاخیر افتادن زمان دریافت مطالباتشان

یکی از بازنشستگان این کارخانه با اعلام این خبر به خبرگزاری ایلنا گفت: مدیران و یکی از سهامداران اصلی کارخانه که در جلسات گذشته کمیسون کارگری وعده داده بودند که پیش از پرداخت طلب بانک در خصوص پرداخت طلب کارگران بازنشسته اقدام خواهند کرد اما ظاهرا در آخرین جلسه کمیسون کارگری گفته شده است که بازنشستگان باید تا آخر سال 96 صبر کنند.
از قرار معلوم این جلسه در روز یکشنبه هفته گذشته برگزار و این مطلب از سوی متولیان این واحد صنعتی به اعضای کمسیون کارگری استان فارس گفته شده است.
بیش از 1200 بازنشسته کارخانه I.T.I شیراز که از نیمه دوم دهه 80 بازنشست شده‌اند؛ تاکنون مزایای سنوات پایان خدمت و دیگر معوقات مزدی خود که ارزش بالغ بر 30 میلیارد تومان می‌شود را دریافت نکرده اند.
بازنشستگان کارخانه همواره تاکید دارند که قصد ندارند مانع از ادامه فعالیت‌های کارخانه تعطیل مخابرات راه دور شیراز شوند اما در عین حال انتظار دارند که پس از گذشت یک دهه شاهد پرداخت شدن مطالبات معوقه خود باشند.
جمع آوری چادرهای بازنشستگان این کارخانه در روز 20 خرداد با فشار مدیران کارخانه شاهدی بر این ادعای بازنشستگان است.

--------------------

تاخیر ۸ ماهه در پرداخت دستمزد ۶۰ کارگر پیمانکاری مترو شیراز

کارگران شرکت پیمانکاری درسا ساختمان صبح امروز شنبه (۵ تیر ماه) به ایلنا گزارش دادند که با وجود پیگیری مداوم آنان برای دریافت به موقع دستمزدشان، پیمانکار بخش زه کشی این پروژه ۸ماه دستمزد کارگران را به همراه عیدی وپاداش سال ۹۴پرداخت نمی‌کند.
بر اساس این گزارش، حدود ۶۰ کارگر شاغل دربخش زه کشی پروژه قطار شهری شیراز که از ۸ سال قبل زیر نظر شرکت پیمانکاری ارسا ساختمان در ایستگاه گل سرخ (روبروی فرودگاه) فعالیت دارند هر ماه دستمزد خود را با تاخیر دریافت می‌کنند.
یکی از کارگران ارسا ساختمان در پروژه قطار شهری شیراز در تشریح جزئیات مطالبات همکارانش توضیح داد: معوقات مزدی کارگران به ماههای آبان، آذر، دی، بهمن واسفند ۹۴ و فروردین؛ اردیبهشت وخرداد سال جاری (۹۴) به همراه عیدی وپاداش سال ۹۴ مربوط می‌شود.
او در ادامه گفت: نیروی کار پیمانکاری شرکت ارساساختمان در پروژه قطار شهری شیراز دارای سوابق کاری ۸ ساله‌اند که کار آنان ( زه کشی مترو) با نظارت سازمان آب وفاضلاب استان در مترو انجام می شود.
به گفته وی سال‌های گذشته دستمزد او و سایر همکارانش حدود یک تا دو ماه به تاخیر می‌افتاد اما از نیمه دوم سال ۹۴ معوقات مزدی کارگران بیشتر شده بطوری که از آبان ماه سال ۹۴ تا هم اکنون کارگران هیچ دستمزدی دریافت نکرده‌اند.

--------------------

فقدان تجهیزات ایمنی حادثه سیمان دورود را رقم زد

در همین رابطه یکی از کارگران این کارخانه با اعلام این خبر به ایلنا گفت که قطع دست «مظفر پایی» به علت نبود دستگاه قطع نوارِ پیش گرم کن کوره بوده است.
از قرار معلوم این حادثه در قسمت پیش گرم کن کوره‌ای که در طبقه هشتم واحد شماره 2 سیمان دورود قرار دارد اتفاق افتاده است و دستگاهی که فقدان آن در محل کار این کارگر حادثه دیده گزارش شده است جدا از کاربردهای فنی معمول به عنوان بخشی از تجهیزات ایمنی نیز کاربری داشته است.
گفته می شود اگرچه در اعزام تیم امداد به محل حادثه تاخیری صورت نگرفته است اما در نهایت چون محل آسیب دیدگی در نزیدکی یکی از شریان‌های حیاتی کارگر حادثه دیده قرار داشته در نتیجه مرحوم مظفر پایی پس گذشت چند دقیقه از وقوع حادثه جان خود را از دست می‌دهد.
گفته می شود این حادثه باعث شده است تا دو کارگر باقیمانده این واحد از بابت تکرار این حادثه احساس نگرانی کنند.
کارخانه سیمان دورود بیش از 50 سال قدمت دارد و هم اکنون با مشکلات دیگری مثل استحکام دیوارهای کوره رو برو است که ریزش این دیوارها برای کارگران مخاطرات جانی دارد.

--------------------

حقوق های نجومی مدیران با مزد‌های پایین منافات دارد/ انفعال روشنفکران عامل تشدید این بی‌عدالتی است

«شاپور رواسانی»، اقتصاددان در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به فیش های حقوقی نجومی و انتشار آن در رسانه‌ها گفت: این پرداخت های نجومی، ادعاهای مسئولان مبنی بر کمبود بودجه و ناتوانی در پرداخت دستمزدهای بالاتر به مزدبگیران کارگر و کارمند را باطل می‌کند.
وی افزود: این پرداخت‌های هنگفت از خزانه ملت به افراد معدود، مخالف شعارهایی است که مسئولان سالهاست در جهت برقراری عدالت اجتماعی سرمی‌دهند.
رواسانی ادامه داد: افشا شدن این دریافتی‌ها، نشان می‌دهد که پتانسیل کافی برای بالا بردن کف دستمزدها وجود دارد و هیچ توجیهی قابل قبول نیست.
این صاحب کرسی دانشگاه اولدنبرگ آلمان با انتقاد از سیستم اقتصادی ایران گفت: این سیستم اقتصادی، غلط و سراپا غیر عادلانه است. در سیستمی که در نتیجه اعمال آن، کودک 8 ساله کنار خیابان گدایی می‌کند، دیوار مدرسه بر سر معلم منطقه محروم خراب می‌شود و یا گروهی از کارگران صرفا به دنبال پیگیری مطالبات خود تحت تعقیب قضایی قرار می‌گیرند، عده ای از بیت المال همین محرومین دریافت های نجومی دارند.
وی افزود: برای اصلاح این سیستم، نیازمند شفاف سازی هستیم و این شفاف سازی باید از بالاترین سطوح آغاز شود، چرا که همواره آلودگی‌ها از بالا به پایین سرایت می‌کند و زدودن این آلودگی‌ها هم نیازمند پاکسازی سطوح بالاتر است.
این اقتصاددان به قانون «از کجا آورده اید» اشاره کرد و گفت: در زمان نخست وزیری مرحوم محمد مصدق قانونی به همین نام تصویب شد اما تاکنون اجرای آن همواره مسکوت مانده است. حال اگر می‌خواهیم به عدالت برسیم و به این نابرابری‌های فاحش خاتمه دهیم، بایستی قانونی با همین مضمون در دست اجرا قراربگیرد.
وی در تشریح این مطلب گفت: اگر یک کمیسیون از افراد صالح تشکیل شود و افراد برای پاسخگویی و اعلام دارایی‌ها و منابع مالی، در این کمیسیون حاضر شوند، به تدریج شفاف سازی در جامعه نهادینه می‌شود.
رواسانی با بیان این مطلب که مصوبه مهرماه 94 مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر لزوم محرمانه بودن اموال مسئولان در تناقض با هر نوع شفافیت مالی است، افزود: این مصوبه با شفافیت مالی و قانون "از کجا آورده اید" در تضاد آشکار است و تا زمانی که چنین قوانین و مصوباتی در دستور کار باشد، توزیع عادلانه ثروت و امکانات از آمال دست نیافتنی خواهد بود.
این اقتصاددان در پایان به تعهد روشنفکران و مسئولیت اجتماعی آنها اشاره کرد و گفت: انفعال و خمودگی، بیماری جامعه روشنفکری ماست. فعالان مدنی، روزنامه نگاران و روشنفکران به جای این که از مسائل داخلی و الزامات سعادت ملی فاصله بگیرند و به مسائل خارجی و دلمشغولیت های تئوریک ، وقت صرف کنند، باید به مساله فقر فزاینده در جامعه بپردازند. این روشنفکران، باید با صراحت تمام به موضوع پرداخت های نجومی ورود کنند و اجازه ندهند که در جامعه عده‌ای چند ده میلیون درآمد ماهانه داشته باشد و در کنار آنها، کودکان کار و زنان سرپرست خانوار با این همه آسیب‌های اجتماعی و فقر دست و پنجه نرم کنند و دستمزدبگیران از تامین معیشت خانوارهای خود ناتوان باشند.

--------------------

۵۵ کارگر سیستم‌های صنعتی تاکستان اخراج شدند

منابع کارگری ایلنا در تاکستان می‌گویند در این واحد تولیدکننده مخازن نفتی وگازی حدود ۱۰۵ کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای تیر ماه جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «کمبود منابع مالی» عنوان شده است؛ تعداد ۵۵کارگر قرار دادی این کارخانه با میانگین سوابق کاری یک تا ۱۶ سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان تعدیل شدند.
بنا بر ادعای این کارگران، سال گذشته نیز (۹۴) دست کم ۲۵ کارگر به صورت تدریجی بعد از اتمام قرار داد کار اخراج خود شده‌بودند.
در عین حال از زبان کارگران اخراجی شرکت سیستم‌های صنعتی تاکستان درباره مطالبات معوقه آنها گفته می‌شود که هرکدام از آنها با مزد اسفند سال ۹۴ وسه ماه سال جاری و حق عیدی سال ۹۴ طلبکارند
طبق ادعای کارگران اخراجی، علاوه بر معوقات مزدی حدود ۸ ماه است حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
کارگران شرکت سیستم‌های صنعتی تاکستان با بیان اینکه تمامی کارگران هر ماه پس از خاتمه قرارداد کارشان نگران از دست دادن شغلشان هستند، افزودند: زمانی این کارخانه بیش از ۳۰۰ کارگر داشت که به مرور با اتمام قرارداد کار و یابه صورت اجباری از کارخانه خارج شده‌اند.

--------------------

مرگ دلخراش کارگر سیمان دورود

به گزارش ایلنا، ظهر روز گذشته یک کارگر سیمان دورود به نام «مظفر پاپی» دچار سانحه می‌شود و پیش از رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست می‌دهد.
از قرار معلوم، این حادثه ساعت ۱۴ روز گذشته رخ می‌دهد اما نیروهای امداد ساعت ۱۵ در محل حاضر می‌شوند که خیلی دیر شده و این کارگر جان خود را از دست می‌دهد.
کارگر حادثه دیده مشغول عملیات تمیزکاری در واحد سه کارخانه سیمان دورود بود که دچار حادثه شده و دست او از کتف قطع می‌شود و به علت تاخیر در رسیدن نیروهای امداد، قبل از رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست می‌دهد.
کارخانه سیمان دورود در شهرستان دورود استان لرستان واقع شده است.

--------------------

در پی بیکاری کارگران آمار طلاق در بروجرد بالا رفت

براساس اخبار دریافتی ایلنا، «حمیدرضا بوالحسنی»، رئیس دادگستری بروجرد بیکاری روزافزون در شهرستان بروجرد را از عوامل رشد طلاق در میان زوجین این شهرستان دانست و عنوان کرد: نداشتن اشتغال و عدم تأمین هزینه‌های مالی از دیگر دلایل مراجعه زوجین و درخواست آن‌ها برای طلاق در محاکم قضایی این شهرستان است به‌طوری‌که در یک سال گذشته با توجه به افزایش بیکاری کارگران کارخانجات مختلف همچون سامان کاشی شدت قابل‌ملاحظه‌ای گرفته است.
وی افزود: حدود 60 کارگر سامان کاشی بروجرد برای درخواست طلاق به محاکم قضایی این شهرستان مراجعه کرده و تشکیل پرونده داده‌اند.
این مقام قضایی به تشکیل کمیته حمایت اقتصادی در این شهرستان و اقدامات آن اشاره و خاطرنشان کرد: سال گذشته در قالب این کمیته چند کارخانه و واحد صنعتی در شهرک صنعتی بروجرد از طریق مذاکره با بانک‌ها و دریافت مهلت بازپرداخت اقساط بانکی از تعطیلی حتمی نجات داده شدند و اقدامات لازم در راستای حمایت از سرمایه‌گذاری و رعایت حقوق کارگران انجام‌شده است.

---------------------

افزایش ۲۰ درصدی اخراج کارگران در واحدهای صنعتی قاین

براساس اخبار دریافتی ایلنا، براساس اظهارات رئیس اداره کار، تعاون ورفاه اجتماعی قاین، میزان اخراج کارگران در واحد‌های صنعتی قاین در سه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: میزان شکایات از واحد‌های تولیدی واستفاده کنندگان از بیمه بیکاری نیز در ۳ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰درصد افزایش داشته است وعلت آن هم مشکلات واحد‌های اقتصادی است که مجبور شده‌اند تعدیل نیرو داشته باشند.
وی کاهش میزان تولید کارخانه وعدم کار کارخانه‌ها با ظرفیت کامل را دلیل اخراج و تعدیل نیرو عنوان کرد و گفت: معمولا با این شرایط کاری هر واحد تولیدی به صورت میانگین ۳ تا ۴ نیروی خود را کم کرده‌اند.
رئیس اداره کار قاین یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مهم در بخش کارگری شهرستان را مربوط به بخش پیمانکاران دانست و گفت: با توجه به اینکه مطالبات پیمانکاران به خصوص پیمانکاران راه و آب وفاضلاب از سوی ادارات کل پرداخت نشده است، با تعویق ۳ تا ۶ ماهه در حقوق کارگران مواجه هستیم.

---------------------

بیکاری ۳۰۰ کارگر در پی تعطیلی یک واحد صنعتی در بافق

به گزارش ایلنا، در روزهای گذشته مجتمع معدنی صنعتی آهن و فولاد بافق تعطیل شده است و همه ۳۰۰ کارگر آن بیکار شده‌اند.
از قرار معلوم، ناتوانی در تامین انرژی و سوخت دلیل تعطیلی این واحد صنعتی اعلام شده است.
این پروژه در اسفندماه سال گذشته افتتاح شد اما پس از سه ماه فعالیت به علت عدم همکاری شرکت گاز و ناتوانی در تامین سوخت، این واحد صنعتی به طور کامل تعطیل شد.
کارگران این مجتمع معدنی و صنعتی می‌گویند در روزهای آینده برای دریافت بیمه بیکاری مراجعه خواهند کرد.

---------------------

مرگ کارگر فنی بر اثر سقوط از مخزن

به گزارش منابع کارگری ایلنا، این حادثه چند روز قبل و در زمانی که این کارگر فنی در حال کار بر روی مخزن دوجداره بتونی - فلزی بود اتفاق افتاده است.
از قرار معلوم، این کارگر جان باخته 25 ساله بوده و بر اثر پاره شدن تسمه جرثقیل و اصابت آن به نردبانی که وی بر روی آن قرار گرفته بود از بالای مخزن به سطح زمین سقوط می کند؛ پس از حادثه وی به بیمارستان نبی اکرم (ص) عسلویه منتقل شده اما جان خود را از دست می‌دهد.
لازم به یادآوری است، در خردادماه 93 راننده جرثقیل برجی (کرین) این شرکت که برای جمع‌آوری سیم‌های برق پروژکتور اقدام می کند، به دلیل تماس با سیم حامل برق در دم خشک شده و جان می‌سپارد.

---------------------

شرکت فراورده‌های تزریقی و دارویی 30 نفر از کارگرانش را اخراج کرد

یکی از کارگران شرکت فراورده‌های تزریقی و دارویی در تماس با ایلنا؛ با اعلام این خبر گفت: 30 نفر از کارگران این شرکت که 2 نفر از آنها استخدامی و الباقی دارای قراردادهای 3 ماهه بودند؛ پس از اتمام قراردادهاشان در پایان خرداد از شرکت اخراج شدند.
شرکت فراورده‌های تزریقی و دارویی از مهر سال 93 تا اواخر سال 93، در حدود 90 نفر ازکارگران قراردادی خود را به دلیل فرسودگی ماشین آلات و پایین آمدن سقف تولید اخراج کرده بود.
کارگران اخراجی این شرکت در همان زمان گفته بودند که اخراج آنها بر اثر فشارهای وزیر بهداشت به دلیل فرسودگی ماشین آلات بوده است اما اخراج 30 کارگر این شرکت در پایان خرداد سال جاری در حالی است که این شرکت تولید فراورده‌های تزریقی از سال گذشته کلیه ماشین آلات تولیدی خود را تعویض کرده است.
گفتنی است اخراج کارگران این کارخانه در حالی از سال 93 تاکنون ادامه یافته که مدیرعامل این شرکت هر سال به عنوان کارآفرین نمونه از سوی دولت انتخاب می‌شود.

---------------------

۳۰۰ کارگر شرکت «ارسا ساختمان» ۴ ماه مزد طلب دارند

کارگران آزادراه تهران به شمال در تماس با ایلنا گفتند؛ شرکت «ارسا ساختمان» که پیمانکار و سازنده آزادراه تهران به شمال است از ۴ ماه پیش معوقات مزدی بیش از ۳۰۰کارگر خود را پرداخت نکرده است.
به گفته این کارگران علارغم به تاخیر افتادن ۴ ماه دستمزد؛ پرداخت ۱۰ ماه حق اضافه کاری کارگران به همراه سنوات سال ۹۴ کارگران به تاخیر افتاده است. در زمینه بیمه تامین اجتماعی هم کارگران دچار مشکل هستند.
بر اساس گزارش کارگران این پروژه عمرانی، بی‌توجهی مدیران شرکت ارسا ساختمان به مطالبات کارگران باعث شده تا حدود ۷۰ نفر از کارگران این پروژه، تقریبا دو هفته پیش برای چندمین بار تجمع اعتراضی را در حاشیه جاده (یک کیلومتر باقی مانده به سنگان) مقابل دفتر شرکت انجام دهند که در نتیجه این تجمع؛ کارفرما ۱۲ تن از کارگران را به بهانه ایجاد اغتشاش اخراج کرد.
به گفته آنان، وزیر راه ساختمان و شهرسازی طی روزهای گذشته حین بازدید از روند اجرای پروژه آزادراه تهران شمال در جریان مشکلات کارگران ومعوقات مزدی آنان قرار گرفته است.
به ادعای کارگران، دلیل مشکل به وجود آمده این است که مسئولان شرکت پیمانکاری ارسا ساختمان به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی؛ امکان به موقع پرداخت حقوق کارگران را ندارند. این درحالیست که مسئولان اداره راهسازی مدعی پرداخت مطالبات همه پیمانکاران سازنده این محور هستند.
کارگران شاغل در محور آزادراه تهران شمال در بخش پایانی سخنان خود گفتند شرکت ارسا ساختمان بجز ۳۰۰ کاری که به صورت مستقیم در اختیار دارد با چندین شرکت پیمانکاری جز با حدود ۱۰۰ کارگر طرف قرارداد است که چندین ماه مطالبات خود را دریافت نکرده‌اند.

---------------------

یک کارگر 26 ساله شرکت هپکو اراک درگذشت

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری پلیس ماموران انتطامی اراک روز گذشته از مصدوم شدن یک کارگر مطلع شدند و پس از حضور در محل حادثه مشخص شد که مصدوم به هنگام کار در انبار مواد خام شرکت هپکو ، بر اثر سقوط ضایعات مجروح و در بیمارستان جان سپرده است.
شرکت هپکو واقع در ابتدای جاده اراک به تهران در سال 1351 در زمینی به وسعت 90 هکتار با هدف مونتاژ ماشین آلات راهسازی تاسیس و از سال 1354 با همکاری شرکتهای اینترناش، پوکلین، ساکائی، دایناپاک، و لوکومو از کشورهای آمریکا، فرانسه، ژاپن، سوئد و فنلاند شروع به فعالیت کرد.

---------------------

بخش اعظیمی از کارگران نانوایی ها زیر حداقل بگیر هستند

«رمضانعلی نوروزی»، رئیس انجمن صنفی کارگران خباز استان مرکزی، در گفتگو با ایلنا با اشاره به عدم افزایش مزد خبازان در سال جدید گفت: نه تنها ادارات کار استان ها افزایش مزد خبازان را پیگیری نمی‌کنند، بلکه در حال حاضر بخش عظیمی از کارگران خباز کشور، دستمزد زیر حداقل دریافت می‌کنند.
وی در تشریح این مطلب افزود: در بسیاری از نقاط کشور از جمله در استان مرکزی مزد خبازان براساس تعداد پخت نان پرداخت می‌شود و از آنجا که به علت مشکلات معیشتی مردم و کاهش قدرت خرید، تقاضا برای نان کاهش یافته، از مزد کارگران خبازی‌ها هم کاسته شده است.
وی ادامه داد: این در حالیست که گاهی کارگران خباز تا روزی یازده ساعت در شرایط بسیار سخت کار می‌کنند.
نوروزی از ارسال نامه ای به اداره کار استان مرکزی توسط انجمن صنفی کارگران خباز این استان خبر داد و گفت: شش ماه پیش نامه ای از جانب انجمن صنفی خطاب به اداره کار ارسال شد که در آن درخواست شده بود به مساله افزایش مزد خبازان و قانونمند کردن آن رسیدگی شود ولی متاسفانه تا کنون این نامه بی‌پاسخ مانده است.
وی با انتقاد از عدم برگزاری جلسه جهت عقد پیمان دسته جمعی افزایش مزد خبازان گفت: اتحادیه‌های کارفرمایی خبازان نیز با انجمن های صنفی همکاری نمی‌کنند.
رئیس انجمن صنفی کارگران خباز استان مرکزی در ادامه به مساله بیمه کارگران خبازی‌ها پرداخت و گفت: طبق بررسی‌های انجمن صنفی، تا سقف 30 درصد بیمه شدگان خبازی‌ها، غیر نانوا هستند و با استفاده از روابط از حق بیمه کارگران خباز استفاده می‌کنند. در حالی که کارگرانی هستند که سالها کنار آتش نانوایی ها زحمت می‌کشند اما هنوز بیمه نیستند.
نوروزی در پایان گفت: کارگران خباز قشر مظلومی هستند که حتی از کمترین امنیت شغلی هم محرومند و با مشکلات معیشتی بسیار دست و پنجه نرم می‌کنند و بدون تردید در شرایط بحرانی فعلی، بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمایت‌های توانمند مسئولان هستند.

---------------------

کارخانه پردیس سرام پاژ موقتا تعطیل شد/بیکاری ۴۰۰ کارگر

به گزارش ایلنا، کارخانه پردیس سرام پاژ در استان خراسان رضوی که در زمینه ساخت انواع کاشی وسرامیک فعالیت دارد به دلیل آنچه از سوی کارفرما انجام تعمیرات ونوسازی ماشین آلات عنوان می‌شود، موقتا تعطیل شده است وحدود ۴۰۰ کارگر از مجموع ۶۵۰ کارگر کارخانه موقتا بیکار شده‌اند.
کارگران این واحد صنعتی به ایلنا گفته‌اند؛ در حالی این کارخانه از خرداد ماه سال جاری تعطیل اعلام شده است که کارفرمای این واحد تولیدی با نگه داشتن حدود ۲۵۰ نفر از کارگران از اول خرداد ماه کلیه خطوط تولید کارخانه را به منظور بهسازی و انجام تعمیرات کلی تا زمان اصلاح، غیرفعال و تعطیل کرده است.
کارگران با بیان اینکه انجام تعمیرات کارخانه حداقل سه ماه زمان می‌برد افزودند: در طول مدت بهسازی و انجام تعمیرات کلی بین کارگران با کارفرما توافق شده است حق بیمه کارگرانی که خارج از کارخانه هستند بدون دریافت دستمزد پرداخت شود.

---------------------

غیرارادی بودن بیکاری شراط اصلی برقراری مقرری بیکاری

به گزارش ایلنا، برابر قانون بیمه بیکاری، بیکار از نظر قانون بیمه بیکاری، بیمه شده‌ای است که بدون میل و اراده بیکار شود و آماده به کار باشد.
تشخیص ارادی و غیرارادی بودن بیکاری بیمه شدگان بر عهده کمیته‌ای متشکل از نمایندگان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی است و شعب تامین اجتماعی بر اساس معرفی ادارات تعاون، کار ورفاه اجتماعی در خصوص برقراری مقرری بیمه بیکاری اقدام می‌کنند.
براین اساس، علاوه بر بیمه شدگانی که به علت تغییرات ساختار اقتصادی کارگاه، به تشخیص کمیته مذکور و شورای عالی کار، بیکار موقت شناخته می‌شود و محق دریافت بیمه بیکاری می‌شود، بیمه شدگانی که به علل بروز حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، جنگ و آتش سوزی بیکار می‌شوند، می‌توانند از مقررات قانون بیمه بیکاری استفاده کنند.
بر این اساس، بیمه شده‌ای که کار خود را به صورت غیر ارادی از دست می‌دهد، برای دریافت مقرری بیمه بیکاری باید حداکثر ظرف مدت ٣٠روز از تاریخ بیکاری، موضوع را به واحدهای اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاع دهد و آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی خود یا کار مشابه آن اعلام کند.
شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری را می‌توان این چنین خلاصه کرد: مشمول قانون کار و تامین اجتماعی باشد، تبعه کشورهای خارجی نباشد، مستمری بگیر بازنشسته یا از کارافتاده کلی نباشد، بیمه شده قبل از بیکار شدن حداقل ۶ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد (بیمه شدگانی که به علت حوادث غیرمترقبه، بیکار می‌شوند از این شرط مستثنی هستند) و بیمه شده در دوره‌های کارآموزی اداره کار شرکت کند.
مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیمه شدگان واجد شرایط، به سابقه پرداخت حق بیمه از سوی آنان بستگی دارد و در هر حال مدت آن از ٣۶ ماه برای بیمه شدگان مجرد و ۵٠ماه برای بیمه شدگان متاهل و متکفل بیشتر نیست.

---------------------

سرگردانی کارگران معدن زغال سنگ بلده برای تسویه حساب

منابع خبری ایلنا با اعلام این مطلب یادآورشدند: کارفرمای اصلی معدن بلده به تازگی به کارگران تعدیل شده پیشنهاد داده است تا بابت یک دستمزد اسفند ماه سال گذشته یک فقره چک بانکی مدت را که تاریخ سررسید 10 تیر ماه است؛ دریافت کنند.
برپایه این اطلاعات گفته می شود که تنها 13 نفر از این کارگران حاضر به قبول پیشنهاد کارفرما اصلی شده و حدود 30 کارگر باقیمانده هنوز اصرار دارند که کل طلب 6 ماهه خود را نقدی و یکجا دریافت کنند.
این وضعیت در حالی است که هنوز مدت زیادی از اخراج و تعدیل این کارگران نگذشته است و هنوز پیگیری‌های آنها برای تسویه حساب کامل ادامه دارد.
در این باره یکی از این کارگران می‌گوید: ظاهرا مسئول ناظر شرکت در خصوص مطالباتمان به صورت ایمیلی با مدیران شرکت مکاتبه کرده است؛ از محتوای این مکاتبات بی‌اطلاع هستیم اما از قرار معلوم سهامداران معدن در واکنش به اعتراضات اخیر ما گفته‌اند که با شرایط کنونی تنها می‌توانند به صورت تدریجی با ما تسویه حساب کنند.
نزدیک به 40 کارگر معدن زغال سنگ بلده شهرستان نور، بابت دستمزد و مزایای جانبی سه ماه ابتدای امسال و مزایای جانبی برج 11 و 12 را از کارفرما دریافت نکرده اند؛ این کارگران با صدور دستور تعطیلی معدن در 25 خرداد بیکار شده اند.
پیش از این در اسفند سال گذشته در حدود 70 نفر دیگر از این کارگران به دستور کارفرما اخراج شده بودند.

---------------------

معوقات مزدی کارگران ارگ قدیم ۴ ماهه شد

تعدادی از کارگران ارگ قدیم بم به ایلنا گفته‌اند، معوقات مزدی مربوط به ماه‌های اسفند سال گذشته و سه ماه نخست سال جاری به همراه عیدی و پاداش پایان دو سال ۹۳ و۹۴ آنها هنوز پرداخت نشده است.
این کارگران که تعداد آنها در حدود ۱۱۸ نفر است همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ایشان گفتند: از اسفند ماه سال گذشته بیمه کارگران هم به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است.
به ادعای این کارگران پایگاه میراث فرهنگی ارگ به عنوان متولی اصلی پروژه بازسازی ارگ قدیم بم، کارفرمای آنها محسوب می‌شود و به دلیل آنچه که پرداخت نشدن بودجه وکمبود منابع مالی عنوان می‌شود پرداخت مطالبات آنها دچار چنین تاخیری شده است.
این کارگران می‌گویند به دلیل آنکه حجم مطالبات پرداخت نشده آنها ۱۲۰روز رسیده است دیگر قادر به گذران زندگی خود نیستند و این وضعیت در حالی است که برخلاف ادعای کارفرما عواید حاصل از گردشگری می تواند مشکل کمبود نقدینگی را تامین کند.
باوجود آنکه کارگران قرار دادی ارگ قدیم بم خواستار آن هستند تا سازمان میراث فرهنگی در مقام کارفرمای اصلی مطالبات معوقه کارگران را پرداخت کند اما تا این لحظه پیگیری‌های آنها بی‌نتیجه مانده است.

---------------------

معوقات مزدی کارگران شرکت شهرک‌های صنعتی ایلام

به گزارش ایلنا، ۱۸ نفر از کارکنان شرکتی «شرکت شهرک‌های صنعتی ایلام» برای سومین ماه متوالی حقوق و مزایا دریافت نکردند.
از قرار معلوم بیمه این کارگران نیز در ماههای گذشته پرداخت نشده است.
این کارگران شرکتی از تبعیض در شرکت استخدامی خود انتقاد کردند و گفتند: حقوق و مزایای کارگرانی که به طور مستقیم با شرکت قرارداد دارند، به طور مرتب پرداخت شده است و تنها کارگران شرکتی هستند که در سال جدید یک ریال هم دریافت نکرده‌اند.
به گفته این کارگران مدیرعامل شرکت با وجود مراجعات مکرر، در رابطه با مطالبات مزدی پرداخت نشده این کارگران پاسخگو نیست.

---------------------

شرایط ناایمن محیط کار کارگران عسلویه و بی توجهی کارفرما

فعالان صنفی کارگری منطقه ویژه عسلویه تصاویری را در اختیار ایلنا قرارداده‌اند که به مسئله نادیده گرفته شدن مقررات مربوط به اصول ایمنی و شرایط نا مناسب شغلی کارگران شاغل در فاز 14 منطقه ویژه عسلویه مربوط می‌شود.
به صورت مشخص تعدادی از این تصاویر به نادیده گرفته شدن اصول ایمنی در داربست بندی محیط کار این کارگران مربوط می‌شود.
به نقل از کارگرانی که در این محیط‌ها مشغول کارند با وجود تذکرات داده شده به پیمانکاران مجری این پروژه‌ها، هنوز محل کار شمار قابل توجهی از کارگران از نظر نوار هشدار خطر و جلویگری از امکان ریزش نا ایمن است.
در این باره گفته می‌شود با وجود آنکه ناظران ایمنی به وظیفه خود در خصوص شناساندن کانون های خطر و دادن تذکرات لازم جهت اصلاح رفتارهای ناایمن پیمانکار عمل کرده‌اند اما همچنان کارگران به فعالیت روزانه خود در این محیط‌ها ادامه می دهند و همین امر باعث شده تا همیشه نگرانی از وقوع حوادث کار احساس شود.
مطابق مـاده 95 و 85 مسئـولیـت اجـرای مـقــررات و ضوابط فنی و بهداشت کار بـر عهـده کـارفرمـا یا مسئولان واحدهـا خـواهـد بـود و هـر گـاه بـر اثـر عـدم رعایـت مقررات مذکور از سـوی کـارفــرما یـا مسئولان واحدها، حادثـه ای رخ دهـد، شخص کـارفرما یـا مسئول مـذکـور از نظـر کیفـری و حقوقـی و نیـز مجـازات های مندرج در ایـن قانون مسئـول خواهد بود.

---------------------

کارگران آهن وفولاد لوشان به بیمه بیکاری معرفی شدند

کارگران کارخانه آهن وفولاد لوشان در تماس با ایلنا گفتند این اتفاق (معرفی کارگران به اداره کار برای دریافت مقرری بیمه بیکاری) صبح امروز سه شنبه (یکم تیر ماه) درست چند روز بعد از پرداخت شدن بیش از ۶۰۰ میلیون از معوقات بیمه‌ای کارگران این کارخانه را به تامین اجتماعی انجام شده است.
به گفته کارگران سایر همکاران بیکار شده آنان نیز به دلیل سوابق کم بیمه ای مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری نشده‌اند.
این کارگران با اشاره به مراجعات مکرر کارگران بیکار شده به مقامات مسئول در شهرستان گفتند: کارفرمای کارخانه مشکل اصلی تعطیلی این واحد صنعتی را تامین نشدن منابع مالی عنوان کرده است و در عین حال زمان مشخصی برای بازگشایی مجدد کارخانه اعلام نکرده است.
کارگران کارخانه آهن وفولاد لوشان در پایان با ابراز نگرانی از وضعیت بیکاری خود گفتند: کارخانه آهن وفولاد لوشان منبع درآمد خانوارهای کارگری در شهرستان رودبار است و با تعطیلی این کارخانه معیشت نیروی کار این واحد با مشکل جدی مواجه شده است.
از قرار معلوم کارخانه آهن وفولاد لوشان که در زمینه طراحی، ساخت و نظارت انواع سازه‌های فلزی و بتنی و پانل‌های مختلف درشهرک صنعتی جمال آباد لوشان در استان گیلان فعالیت دارد، از اول اردیبهشت ماه سال جاری (۹۵) به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده و تمامی کارگران آن طی دو مرحله در فروردین ماه بیکارشده‌اند.

---------------------

حقوق‌های میلیونی مدیران دلیلی بر ضرورت ترمیم مزد کارگران

«علیرضا حیدری» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: پس از افشای فیش‌های حقوقی مدیران تمام توجه‌ افکار عمومی در جهت زیر سوال بردن این میزان پرداختی بوده است و حال آنکه کسی این پرسش را مطرح نمی کند که چرا همیشه باید به کارگران دستمزد ناچیز پرداخت شود.
وی ادامه داد: انتشار چنین فیش‌هایی یعنی مشکلات اقتصادی آنقدر نیست که اجازه واقعی شدن مزد کارگران را ندهد و در نتیجه در شرایط کنونی کسانی دغدغه مردم را دارند باید از فرصت پیش آمده برای افزایش درآمد مزدبیگران نهایت استفاده را بکنند.
نایب ریس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: زمانی در جامعه به دلیل شرایط خاص اجتماعی و اقتصادی ساده زیستی و نداری الگو بود اما امروز تردد خودروهای آنچانی خارجی و دیدن آسمان‌خراشهای مسکونی در نقاط مرفه نشین بیانگر آن است که دیگر از شرایط بیرون آمده‌ایم و دیگر این الگو قدیمی شده است.
وی ادامه داد: به همین دلیل اصرار به تحمیل و تعمیم دادن به جامعه یا از روی بی‌اطلاعی و یا با هدف و قصد دیگری است؛ واکنش جامعه به چنین پرداختی‌هایی خوب و به جاست ولی باید این انرژی جمعی را در جهت ترمیم واقعی قدرت مزدبگیران تعمیم داد.
حیدری گفت: مادامی که برای افزایش مزد کارگران و کارمندان شاغل و به تبع آن تعیین مستمری بازنشستگان رویکردهای بازدارنده خسست گونه حاکم است، افکار عمومی حق دارد که نسبت به انتشار اسناد مربوط به پدراخت شدن چنین مبالغی واکنش نشان دهد.
وی بیان اینکه اگر در مقابل درامد میلیونی مدیران برای ترمیم مزد کارگران و کارمندان گامی برداشته نشود در عمل فقر را ترویج داده‌ایم, افزود: توزیع نابرابر ثروت همیشه منشاء فساد بوده بنابراین وقتی منباع مالی برای پرداخت مستمر چنین مبالغ هنگفتی وجود دارد باید آن را به نسبت عادلانه میان همه آحاد مردم تقسیم کرد.
این فعال صنفی کارگری در توضیح مقصودش از به کار بردن توزیع عادلانه افزود: قطعا دیگر کسی تحمل تکرار داستان تلخ پرداخت نقدی یارانه نیست؛ چرا که همین اتفاق سرآغاز تشدید اختلاف طبقاتی میان ثروتمندان و فقرا بود.
وی افزود: منظور از توزیع عادلانه این است که حداقل بخش اعظم این منابع بابت ترمیم مزدی و تقویت حمایت‌های اجتماعی از افراد آسیب پذیر هزینه شود زیرا فرض براین است که این منابع با وجود همین وضعیت اقتصادی بیمار بدست آمده و همه افرا جامعه از جایگاه مدیر و مشاور گرفته تا مزدبگیران حداقلی و افراد ناتوان در تولید این ثروت سهیم هستند.
حیدری افزود: به عنوان مثال در مقررات سازمان تامین اجتماعی نوعی پیش بینی در مورد حداقل و حداکثر درآمد افراد صورت گرفته است و برهمین اساس سالهاست که حق بیمه‌های این سازمان برمنای 30 درصد حداقل مزد تا هفت برابر آن محاسبه و وصول می‌شود.
حیدری افزود: می‌توان از این مقررات قانونی برای ساماندهی و شفاف سازی نحوه محاسبه و پرداخت مزایای مدیران استفاده کرد و در نتیجه در کنار افزایش واقعی مزد کارگران به روند لجام گسیخته‌ای که در مورد حقوق مدیران اعمال می‌شود، خاتمه داد.

---------------------

هدف از شلاق کارگران، حفظ «تضاد» میان «کار» و «سرمایه»

به گزارش ایلنا، «فرشاد اسماعیلی» از پژوهشگران کار و تامین اجتماعی در یادداشت پیشرو با دستمایه قرار دادن صدور محکومیت شلاق تعزیری برای کارگران آق‌دره به مسئله تمایل کارفرمایان برای استفاده ابزار «شکایت» به عنوان «اهرم فشار» بر کارگران می‌پردازد.
اجرای حکم شلاق کارگران معدن طلای آق دره و خشونت اعمال شده علیه آنان شکل هندسی چند ضلعی شده است که با همدستی چند ضلع به وجود آمده و نمی‌توان تنها دست روی یکی از ان‌ها گذاشت و از تحلیل اضلاع دیگر دست برداشت.
با این حال متاسفانه سهم «کارفرمایان» و «قانون» در نقش آفرینی این خشونت به خوبی دیده نشده است. در حالی که ما هر چه «داد» داشتیم باید بر سر کارفرما و قانون می‌زدیم.

پشت پرده؛ دست کافرمایان، دست قانون
کافرما به این خاطر که بالاخره این شرکت یا‌‌ همان کافرمای بوده است که شکایت کیفری‌اش را در مرجع قضایی مطرح و تا اجرای حکم آنرا پیگیری کرده است.
قانون هم به این خاطر که این قانون است که مجازات شلاق را برای این اعمال وضع کرده و ضمانت اجرایش را هم خود قانون برایش پیش بینی کرده است.
اما کارفرمایان چرا اینقدر از ضمانت اجرای کیفری یا طرح شکایت کیفری علیه کارگرانشان استفاده می‌کنند؟
نگاهی در بین کارفرمایان وجود دارد که در همه دعوا‌ها یشان، به ویژه اختلافات کارگری و کارفرمایی، شکایت را به عنوان «اهرم فشار» یا به قول عامیانه ترش به عنوان «سمبه پر زور‌تر» ی استفاده می‌کنند تا به واسطه «حکم‌های سالب حق» در کیفر و «ایجاد سوء پیشینه» کیفری برای کارگران، آن‌ها را از پی گیری حقوق حقه و مکتسبه خود بهراسانند و باز دارند.
مثلا همین گواهی عدم سو پیشینهٔ یکی از شرایط قانونی است که در قراردادهای کار توسط کافرمایان همواره لحاظ می‌شود و حقوق اجتماعی بسیاری از متقاضیان کار را تضییع می‌کند و نتیجتا فردی که سوء پیشینه داشته باشد شانس به کارگیری توسط کارفرمایش را ازدست می‌دهد یا به میزان زیادی شانسش در رقابت با دیگران کاهش می‌یابد. حال خود این «سوء پیشینه» در کدام قانون تعریف دقیق شده است و چقدر خطر سلب آزادی اشخاص را جدی‌تر می‌کند، سوالی است که قانونگذار خودش هم جوابش را نمی‌دهد و کافرمایان هم قطعا از این بی‌پاسخی خوشحالند.

شلاقِ کارگران؛ خلاف سه استثنا ی حقوقی
کارفرمایان به دنبال بازدارندگی از طریق ایجاد هراس در بین کارگران انند. هدف طرح شکایت کیفری کارفرمایان در این گونه پرونده‌ها و پی گیری آن تا مرحله آخر قطعا با نیت ایجاد فضای هراس آور برای کارگران آن کارگاه و کارگران دیگر کارگاه‌ها و بازدارندگی آن‌ها از طریق همین ترساندن با حکم است. یعنی احیا و زنده کردن یکی از اهداف کیفر که‌‌ همان «جنبه ارعابی» در حقوق جزای سیستم‌های کیفری سنتی باشد.
این هدف و پی گیری این هدف از کیفر در حالی است که همه حقوقدانان در همه جای دنیا و همه کیفر‌شناسان در همه دانشگاه‌های دنیا معتقدند که ضمانت اجرای کیفری یا مجازات یک امر «استثنائی» و «خلاف اصل» است. یعنی اینکه اصل بر آزادی انسان، آزادی اعمال و رفتار شهروندان است و نمی‌توان آزادی آن‌ها را سلب یا محدود کرد. از همین نگاه استثنایی و حداقلی به حقوق جزا اصول مسلم حقوقی دیگری مثل «اصل برائت» و به تبع آن «اصل تفسیر جرم به نفع متهم» منتج می‌شود.
حالا در همین مجازات‌ها و کیفر‌ها که جنبه استثنایی دارد نیز «مجازات‌های بدنی» را داریم که باز خودش مجازاتی استثنایی است. یعنی استثنایی است در استثنا.
این استثنایی بودن حقوق جزا و اسنثنایی بودن مجازات‌های بدنی در تعزیرات در مورد کارگران اسنثنایی‌تر می‌شود. این مجازاتِ بدنیِ استثنائی معمولا بر گرده اراذل و اوباش و مزاحمین خیابانی می‌نشست و اینبار به دست کارفرمایان بر گرده کارگران نشسته است. قانون اساسی ما و قوانین تامین اجتماعی و قوانین کار ما برای حمایت از کارگران تحت گزاره سه جانبه گرایی وضع گردیده‌اند و اصل در قوانین ما حمایت از کارگر در مقابل کافرما است. پس خود اعمال این مجازات استثنایی بر علیه کارگران باز هم استثنا است. یعنی ما با سه استثنا روبروییم. ۱) خود کیفر ۲) کیفر بدنی ۳) سه کیفر بدنی بر علیه کارگران. و در اجرا ی حکم شلاق کاگران معدن طلای آق دره هر سه این استثنائات، اصل شدند.

مجازات تعذیبی؛ خوار کردن کارگران
در تحقق امر «قضا زدایی» و کاهش «تورم کیفری» که جالب است از سیاست‌های جنایی سیستم کیفری کشور هم می‌باشد، می‌بایست تا می‌توانیم از ضمانت اجرای کیفری اجتناب کنیم و در همین راستاست که امر داوری و سازش و مراجع حل اختلاف شبه قضایی و نهادهای می‌انجی دیگر و هم چنین ضمانت اجراهای غیر کیفری دیگر توسط قانونگذاران و از جمله قانونگذار ما پیشنهاد شده است.
به پیرو این سیاست است که می‌بایست تا می‌توانیم در تعزیرات از مجازات‌های بدنی اجتناب کنیم و در همین راستا است که ضمانت اجراهای کیفری دیگری مثل جریمه نقدی و کارهای عام المنفعه و مجازاتهای اجتماعی دیگری به جای کیفرهای بدنی توسط قانونگذاران پیشنهاد گردیده است.
با این حال سوال اساسی این است که؛ هدف قانونگذار از مجازاتی مثل همین شلاق بر گرده کارگران چه بوده است؟
به هرحال نظر قانونگذار بیشتر از آنکه جنبه «درد آوری» و جنبه «تعذیب» فرد مجازات دهنده در شلاق تعزیری مد نظر باشد بیشتر «خفت دهی» و «خوار کنندگی» فرد متهم مورد هدف قانونگذار از اعمال کیفر است.
با حفظ همین رویکرد بحث بر سر این است که با هر عنوان اتهامی، مجازات شلاق برای کارگران چه توجیه کیفری دارد؟، از شلاق زدن کارگران به دنبال چه هستیم؟ کدام هدف قانونگذار را توانسته اییم تامین کنیم؟ پس سوال مهم‌تر که به آن پاسخ می‌دهیم این است که هدف کارفرما از اجرای این مجازات چه بوده است؟
پاسخ این است که در بین اهداف متعدد کیفر، به اجرا درآورندگان این حکم تنها یک هدف را انتخاب و اجرا کردند و آن جنبه «تخفیفی» کیفر بوده است. به عبارت دیگر با این مجازات توسط کافرمایان غیر از خوار و خفیف کردن کارگران هیچ هدفی از اهداف قانونگذار تامین نشده است.
هر چند اصل «اصل تناسب جرم و مجازات» به ما می‌گوید که در این مجازات هیچ تناسبی بین اعتصاب کارگران و برخورد کافرمایان و دستگاه‌های مرتبط با آنان وجود نداشته است و کارگران بی‌هدف و بی‌توجیه و بی‌کارکرد و بی‌تناسب مجازات شدند اما کافرمایان، قانونگذار و مجریان آن اهدافشان را در اجرای این مجازات پی گیری کرده‌اند.

هدف؛ حفظ تضاد کار و سرمایه
سوال نخستین و اساسی هم چنان باقی می‌ماند. مگر هدف کارفرما‌ها در طرح این شکایت و پی گیری اجرای آنچه بوده است؟
کارفرما‌ها غیر از «حفظ مناسبات تولیدی» که داشته‌اند هیچ هدف دیگری را دنبال نمی‌کرده‌اند. یعنی مساله‌‌ همان «حفظ تضاد کار و سرمایه» است. تخفیف کارگران از طریق اجرای علنی حکم شلاق و در نتیجه آن ایجاد بازدارندگی در اعمال آن‌ها که‌‌ همان اعتصاب برای به دست آوردن حقوقشان است برای هدفی کلان که‌‌ همان حفظ تضاد کار و سرمایه باشد. این هدف کلان یعنی حفظ تضاد کار و سرمایه از طریق قراداد‌های موقت و کوتاه مدت با دستمزدهای حداقلی و با حفظ مبسوط الید بودن کار فرمایان در قطع همکاری با کارگران تامین می‌شود. یعنی «هروقت که دلشان بخواهد» قطع همکاری کنند. این تعبیر «هر وقت که دلشان بخواهد» تنها تعبیری عامیانه نیست و قطعا معنای حقوقی نیز دارد. وقتی تبصره‌های ماده ۷ قانون کار هنوز اجرایی نشده است و هنوز نمی‌دانیم که کدام مشاغل ماهیت مستمر دارند و کدام مشاغل غیر مستمرند و هنوز لیست مشاغل با ماهیت مستمر به تصویب مجلس نرسیده است پس تبعا کارفرمایان نیز به راحتی می‌توانند قرادادهای شفاهی بدون مدت و یا قراردادهای کتبی یک ماهه و چند ماهه ببندند و هیچ الزامی هم به تمدید آن در هیچ شغلی نداشته باشند و این بشود که مثلا ناگهان عده زیادی از کارگران را «هرو قت دلشان بخواهد» تعدیل یا اخراج کنند.

علت؛ تبصره ماده ۷ قانون کار
نتیجه اینکه؛ اگر در جرم‌شناسی اجرای این شلاق بر گرده کارگران بخواهیم علت محور نگاه کنیم. باید چند قدم عقب‌تر برویم، به مناسبات برسیم و یکی از بارز‌ترین مصادیق مناسبات یعنی «قانون» بر گردیم. یعنی‌‌ همان ماده هفت قانون کار و عدم تکلیف تبصره‌های این ماده. به این سوال برگردیم که اینکه تا چند سال قرار است لیست مشاغل با ماهیت مستمر در ابهام بماند و به مجلس تقدیم نگردد و کارفرمایان به راحتی از آن سو استفاده و بهره بردای کنندد؟!!
بنابر این در «مجرم سازی کارگران» از طریق برچسب زنی‌های امنیتی مثل «برهم زدن نظم عمومی» بیشتر از هر کسی این کافرمایان و قانون بودند که برای «حفظ شیوه تولید»شان و در نتیجه آن «حفظ تضاد کار و سرمایه» شلاق را بر گرده کارگران نشاندند.
کافرمایان با اجرای این کیفرِ شلاق به نوعی می‌خواستند از دل پتانسیل‌های نهفته موجود در قانون، کارگران را بهراسانند که به قراردادهای کوتاه مدتتان و اختیار کارفرمایانتان در اینکه هر وقت و هر مدت که دلشان بخواهد قرارداد‌هایتان را تمدید کند یا نکند اعتراض نکنید.

---------------------

چهار کارگر قرار دادی شرکت فالیز پژوهش پارس اخراج شدند

این کارگران که از طریق شرکت فالیز پژوهش پارس در زمینه تولید دستگاهای حفاری وتعمیر بازسازی در شهرک صنعتی شماره دو اهواز شاغل بوده و هنوز بابت سه ماه مزد پرداخت نشده طلبکارند در تماس با ایلنا گفتند که پس از خاتمه یافتن قرارداد کار پیمانکار حاضر به بستن قرارداد جدید نشده است.
این کارگران می‌گویند: تا پیش از این به اتفاق ۱۰ کارگر در این کارگاه مشغول کار بودیم تا اینکه روز گذشته (دوشنبه 31 خرداد ماه) موعد قراردادهایمان سر رسید و در نتیجه به دلیل اعلام عدم نیاز از سوی کارفرما اخراج شدیم.
آن‌ها در عین حال از احتمال افزایش این تعدیل‌ها ابراز نگرانی کرده و گفتند: اواخر سال گذشته تعداد همکاران آنها نزدیک به ۳۵ نفر بود و از قرار معلوم مشکلات مالی کارفرما باعث شد تا از اسفند ماه تعدیل‌ها آغاز شود.
به گفته یکی از کارگران اخراجی این واحد تولیدی با وجود اخراج شمار قابل توجهی از کارگران، بی‌نظمی‌ در پرداخت حقوق همچنان در این واحد تولیدی ادامه دارد.
بنا بر اظهارات این کارگران از آنجایی که هنوز شکایت همکاران پیشتر تعدیل شده آنها در اداره کار اهواز بی نتیجه مانده است در حال حاضر آنها نیز در پی گیری مطالبات صنفی خود از طریق اداره کار مردد شده‌اند.

---------------------

کارگران نورد لوله اهواز در سه ماه مزد معوقه طلبکارند

تعدادی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این مطلب به ایلنا گفتند: از مجموع 900 کارگری که در این واخد صنعتی مشغول کارند 700 نفر رسمی و 200 کارگر دیگر به واسطه پیمانکار مشغول کارند.
برپایه این اطلاعات معوقات مزدی کارگران رسمی تا حدود 3 ماه و در مقابل مطلبات مزدی کارگران پیمانکاری تا نزدیک به 6 ماه برآورد می‌شود.
گفته می‌شود مدیریت و مالکیت کارخانه نورد لوله اهواز در سال 93 به بخش خصوصی واگذار شد و مسئله به تاخیر افتادن مطالبات این کارگران از زمانی آغاز شد که مدیریت جدید با مسئله کمبود نقدینگی روبرو شد.

---------------------

کارگران آب معدنی داماش هنوز بلاتکلیفند

منابع کارگری در این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا می‌گویند با توقف فعالیت تولیدی این کارخانه از ابتدای خرداد ماه سال جاری تاکنون، حدود ۴۰ کارگر آن در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند و در عین حال با احتساب عیدی ۹۴هنوز بابت ۸ ماه مزایای مزدی معوقه و چندین ماه بیمه طلبکارند.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده درحالی است که پیش‌تر و در زمان آغاز بکار فعالیت کارخانه «آب معدنی داماش» تعداد کارگران این واحد تولیدی به بیش از ۱۵۰نفر می‌رسید.
در این زمینه گفته می‌شود که کارفرمای این واحد تولیدی به دلیل مشکلات مالی هنوز وضعیت ۴۰ کارگربلاتکلیف را مشخص نکرده استبه همین دلیل کارگران این کارخانه بمدت 5 روز از هفتم تا دوازدهم خرداد ماه مقابل درب ورودی کارخانه دست به اعتراض صنفی زده بودند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود اخیرا هم کارفرما لیستی از کارگران به اداره کار فرستاده شده که از قرار معلوم قصد اخراج کارگران را دارد.
به ادعای آنان با این حال با گذشت یک ماه از تعطیلی کارخانه هنوز اقدام مشخصی در خصوص پرداخت معوقات مزدی و روشن شدن وضعیت استخدامی کارگران شاغل در آن صورت نگرفته است وکارگران صرفا برای حضور غیاب در کارخانه حاضر می‌شوند.