شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹٦ - ۲۲ ژوئیه ۲۰۱٧
تجمع کارگران شهرداری اهواز در گرمای بالای ۵۰ درجه
خواسته اصلی کارگران «تبدیل وضعیت» است
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (۳۱ تیرماه) حدود ۷۰۰ نفر از کارگران مناطق ۸گانه شهرداری اهواز مقابل ساختمان مرکزی شهرداری تجمع کردند.
در این تجمع کارگران پیمانکاریِ شاغل در بخشهای مختلف از جمله بخش خدمات و فضای سبز حضور دارند.
خواسته اصلی این کارگران که طرف قرارداد با شرکتهای پیمانکاریِ خصوصی هستند، تبدیل وضعیت و عقد قرارداد مستقیم با شهرداری است.
یکی از حاضران در این تجمع که نمیخواهد نامش فاش شود، میگوید: در گرمای بالای ۵۰ درجه در خیابان جمع شدهایم تا از حقمان دفاع کنیم؛ خواستهٔ ما کاملا مشخص است؛ میخواهیم تبدیل وضعیت انجام شود و با خود شهرداری، قرارداد ببندیم.
این کارگر با بیان اینکه کارگران همه مناطق شهرداری در این تجمع شرکت کردهاند، میگوید: همه ما در مناطق مختلف معوقات مزدی داریم؛ حق سنوات هم برای دو سال گذشته طلبکاریم.
این کارگر، همه این مشکلات را ناشی از قراردادهای حجمیِ پیمانکاری میداند و میگوید: اگر قراردادِ مستقیم با شهرداری داشته باشیم، این مشکلات به وجود نمیآید؛ چرا باید در ساختار شهرداری بین کارگران پیمانکاری و کارگران رسمی و قرارداد مستقیم، تبعیض وجود داشته باشد؟
----------------------
معدنچیان مصدوم «راور» ترخیص شدند
منابع خبری ایلنا از ترخیص کارگرانی خبر میدهند که در جریان حادثه انفجاز روز چهارشنبه (28 تیرماه) معدن راور کرمان مصدوم شده بودند.
پیش از این اعلام شده بود: در جریان این حادثه دو کارگری که برای نجات جان همکارشان به داخل معدن رفته بودند مصدوم و برای مداوا به به بیمارستان پیامیر اعظم استان کرمان منتقل شدهاند.
از قرار معلوم این دو معدنچی بعد از انجام معاینه پزشکی از بیمارستان مرخص شده و هماکنون نیز وضعیت مناسبی دارند.
در پی این انفجار مسئول ایمنی معدن ذغال سنگ راور جان خود را از دست داد.
----------------------
کارگران «شرکت رعد تبریز» در منگنه مشکلات معیشتی/ دستمزدها قسطی پرداخت میشود
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شرکت قطارهای مسافری رعد تبریز از اوضاع و احوال شغلی خود رضایت ندارند.
این کارگران میگویند: دستمزد به صورت اقساطی آن هم با حداقل دو ماه تاخیر پرداخت میشود و این مساله، وضع معاش خانوادههای ما را دشوار کردهاست.
یکی دیگر از مشکلات این کارگران، کمبود امکانات رفاهی است؛ این کارگران میگویند: الان پرسنل تعمیرات و مامورین نزدیک 5 سال است که هیچ لباس کاری دریافت نکردهاند؛ البته زمستان پارسال بعد از 7 سال یک کاپیشن دادند. تعمیراتچیها هم مشکل ابزار کار دارند؛ شرکت حتی در خرید ابزار کار هم خِساست به خرج میدهد.
یکی از کارگران رعد تبریز که به قول خودش از شرایط به تنگ آمده، میگوید: یک سوال دارم؛ خدا وکیلی آیا مسئولین میتوانند با حقوق یک میلیون و پانصد هزار تومانی زندگی کنند؛ البته آن هم با دو ماه تاخیر؟
شرکت رعد تبریز در سال ۱۳۸۲ در تبریز به عنوان یکی از اندک شرکتهای مالک در بخش حمل و نقل ریلی مسافری کشور بنیان گذاری شد.
----------------------
کارگر حادثهدیده با میلهی داربست در بدن، زنده ماند
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگر جوانی که پنج شنبه (29 تیر) بر اثر سقوط از داربست، میله داربست وارد بدن او شده بود، در بیمارستان امام خمینی تهران، مورد عمل جراحی قرار گرفت و خوشبختانه زنده ماند.
از قرار معلوم امید چندانی به بهبودی این کارگر وجود نداشت که پزشکان موفق شدند میله داربست را از بدنش خارج کنند؛ در حال حاضر این کارگر در بیمارستان بستری است.
روز پنجشنبه در اثر بروز حادثه برای دو کارگر ساختمانی در خیابان شیراز جنوبی در تهران، یکی از این دو کارگر که تبعه افغانستان بود، دچار آسیب جدی شد. میله داربست از پهلوی چپ وارد قفسه سینه او شده بود که بلافاصله به بیمارستان امام خمینی اعزام شد.
----------------------
جمعه ۳۰ تیر ۱۳۹٦ - ۲۱ ژوئیه ۲۰۱٧
کارگران پیمانی اتوبوسرانی رشت خواهان حذف پیمانکار شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۱۰۰نفر از کارگران اتوبوسرانی رشت به دلیل نداشتن امنیت شغلی خواستار تبدیل وضعیت استخدامی خود از پیمانی به قرارداد مستقیم هستند.
تعدادی از این کارگران گفتند: حدود ۱۰۰ کارگری که در بخشهای مختلف شرکت «اتوبوسرانی رشت» تحت عناوین شغلی راننده، تعمیرات، موتوری و ستادی توسط شرکتهای واسطه نیروی انسانی (پیمانکاری) مشغول به کارند که از بابت ثبات شغلی و ناچیز بودن دستمزدهای خود ، ابراز نارضایتی میکنیم.
آنها با بیان اینکه در شرکت اتوبوسرانی رشت بین یک تا ۲۰ سال سابقه کاری داریم در ادامه افزودند: پیمانکار علاوه بر آنکه هر ماه دستمزد ماهیانه خود را با تاخیر پرداخت میکند و برای همین خواستار تغییر وضعیت شغلی خود هستیم.
به گفته کارگران این وضعیت باعث شده است برای چند نوبت دست به اعتراض صنفی بزنند که آخرین مرتبه تجمع روز دوشنبه (۲۵ تیر ماه) برگزار و در نتیجه آن ۴ ماهه مزدی پرداخت شد.
در عین حال این کارگران میگویند: از چند سال پیش تعداد حدودا ۷ تا ۱۰ نفر کارگر شاغل در شرکت اتوبوسرانی رشت مشمول بازنشستگی هستند اما به دلیل پرداخت نشدن هزینه بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور هنوز امکان بازنشستگی برایشان فراهم نشده است.
کارگران پیمانی اتوبوسرانی رشت با تاکید بر اینکه کارگران بعد از سالها کار در این واحد از همه مزایای قانونی کار بیبهره بوده و از قراردادهای موقت خود با پیمانکار خسته شدهاند، در خاتمه از مدیریت شهرداری رشت خواستند در مقام کارفرمای اصلی در راستای اجرای طرحهای مستقیم شدن قراردادهای کاری کارگران پیمانکاری با آنها قرارداد مستقیم کار منعقد کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی کشور در نامهای خطاب به وزیر ارتباطات خواستار برآورده شدن مطالبات قانونی خود شدند.
در بخشی از این نامه آمده است: ما جامعه ایی به نام کارگزاران مخابرات روستایی هستیم که به وسعت پراکندگی کشورعزیزمان، ایران قرار گرفته اییم وخدا را شاهد میگیریم که خواسته ما اجرای قانون هست و بس. شما که تا حدودی در جریان امورات ما قرار دارید انتظار ما از شما به تناسب رابطه سازمانی وزارت تحت امر شما با شرکت مخابرات ایران، بیشتر است و شاید هم دادن آمارهای نادرست به شما تا امروز نتوانسته است این انتظارات قانونی ما را برآورده نماید.
در ادامه نامه میخوانیم: آقای دکتر شما شاید درجریان باشید که ما سالهاست برای دستابی به حق و حقوق قانونی در تلاشیم ولی چرا تاکنون این خواستههای قانونی محقق نشده است؟ آیا آنرا به ما دادهاند که ما قبول نکرده و نگرفته باشیم؟ آیا ذهنیتی واقعی و بدون تبعیض از طرف مخابرات وجود دارد که بخواهد برای همیشه این مسئله را پایانی به آن ببخشد؟ آیا و آیاهای دیگر....
در ادامه نامه به مطالبه اصلی کارگزاران یعنی عقد قرارداد دائم به علت مستمر بودن کار اشاره شده و ضمن بیان اینکه نمایندگان مجلس نیز بر مستمر بودن کارگزاری مخابرات اذعان دارند؛ آمده است: وزارت کار که تشخیص نوع رابطه بین کارگری و کارفرمایی یکی از وظایف و سیاستهای آن است طی صدور بخشنامة با این مفاد که شرکت مخابرات ایران ملزم به عقد قرارداد دائم با کارگزاران مخابرات روستایی است، دو بار نامههایی به شرکت مخابرات ایران در این خصوص ارسال نموده است. چیزی که مورد تایید این وزارتخانه است فقط قرارداد دائم است ولی شرکت مخابرات حتی به توافقنامههای خودش هم پایبند نیست و همچنان اصرار بر قرارداد موقت غیر قانونی دارد تا جایی که اخیرا از طرف شرکت مخابرات به تمامی استانها و شهرستانها نامه رسیده است که کارگزاران یا باید این قرارداد موقت را امضا نمایند یا باید تسویه حساب کرده و اخراج شوند.
در ادامه نامه به اجرای طرح طبقه بندی مشاغل به عنوان یک خواسته قانونی دیگر اشاره شده و آمده است: طرح طبقه بندی مشاغل مورد دیگری ست که کارگزاران خواهان آن هستند، امروزه شرکت مخابرات ادعا مینماید «کارگزاران از حقوق و مزایای برابر با کارکنان دائم و قراردادی شرکت برخوردار میباشند.» این ادعا، عاری از حقیقت است.
در پایان نامه از دولت تدبیر و امید خواسته شده که در وزارتخانههای تحت امر خود، مطالبات قانونی کارکنان را برآورده
----------------------
پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹٦ - ۲۰ ژوئیه ۲۰۱٧
کارگران آذر آب اراک دست به اعتراض صنفی زدند
تعدادی از کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفت: از روز دوشنبه/ ۲۵ تیر ماه برای معوقات مزدیمان در محوطه کارخانه تجمع کردهایم اما هربار به جز وعده، سخن دیگری از زبان کارفرما و مسئولان مربوطه نشنیدیم.
او ادامه داد: در نتیجه ادامه همین وضعیت به ناچار دو روز گذشته نیز در محدوده میدان باغ ملی و مرکزشهر اراک در حوالی محل استقرار کارخانه قرار دارد، جمع شدیم تا بلکه این بار وعدههایی تکراری رنگ اجرایی به خود بگیرد.
براساس اظهارات این کارگر آذرآب دلیل اعتراض صنفی او و همکارانش، پرداخت نشدن دست کم ۴۳ماه مزد معوقه و۹ماه حق بن از سوی کارفرماست.
کارگران این واحد سازنده پروژههای نیروگاهی، در ادامه گفتند: هریک از ما کارگران دستکم دارای سه سر عائله هستیم و تامین مخارج زندگی بسیار برایمان سخت شده است.
----------------------
معاش آبرومندانه و امنیت شغلی حق ما است
پرداخت نشده دستمزد خرداد ماه ۳۰۰ کارگر
به گزارش خبرنگار ایلنا، دستمزد خرداد ماه کارگران معدن شماره ۱۲۱۴ ذغال سنگ زرند کوهبان کرمان که به صورت پیمانکاری کار میکنند پرداخت نشده است.
جمعی از کارگران معدن شماره ۱۲۱۴ ذغال سنگ زرند کوهبنان کرمان به ایلنا میگویند که دستمزدهای خرداد ماه سال جاری آنها پرداخت نمیشود.
این کارگران که تعداد آنها حدود ۳۰۰ نفر است میگویند در عین حال به ایلنا گفتند که کارفرما در ماههای گذشته مبالغی به صورت علیالحساب از بابت دستمزدهای فرودین و اردیبهشت ماه سال جاری به آنها پرداخت کرده است با این حال انتظار دارند که معوقات مزدی آنها به صورت کامل هر چه سریعتر پرداخت شود.
آنها افزودند: با وجود اینکه ۴ ماه از سال جدید گذشته است مزایای مزدی پایان سال ۹۵ کارگران همچون عیدی و سنوات پرداخت نشده است.
این کارگران با بیان اینکه در این رابطه بارها به اداره کار و دفتر امام جمعه زرند مراجعه کردهاند، افزودند: کارفرما پس از مراجعات مکرر ما به اداره کار زرند و دفتر امام جمعه این شهر وعده داد که این مشکل به زودی برطرف شود.
در عین حال کارگران نگرانیهایی از بابت ایمنی معدن شماره ۱۲۱۴ دارند: سال گذشته یک نفر از همکارانمان به علت ریزش آوار جان بخت که به علت نبود امکانات کافی در معدن پیکر وی را بر دوشمان گذاشتیم از معدن خارج کردیم.
کارگران معدن ذغال سنگ زرند کوهبان کرمان در پایان افزودند: معدن ۱۲۱۴ به علت زحمات بیوقفه کارگران که بعضی از آنها حتی ۱۲ ساعت در روز کار میکنند در منطقه به عنوان معدن نمونه شناخته شده است. در این شرایط داشتن معاش آبرومندانه و امنیت شغلی کمترین توقعی است که داریم.
----------------------
انفجار معدن زغالسنگ موجب مرگ یک کارگر شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، دو کارگری که صبح امروز بر اثر انفجار معدن زغال سنگ شهرستان روار مصدوم شدهاند به بیمارستان پیامیر اعظم استان کرمان منتقل شده و تحت مداوا هستند.
دلیل انفجار معدن زغال سنگ راور مشخص نیست اما گفته میشود که یک کارگر بر اثر این حادثه جان خود را از دست داده است.
----------------------
چهارشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹٦ - ۱۹ ژوئیه ۲۰۱٧
تجمع کارگران بازنشسته وشاغل مجتمع کشت وصنعت هفت تپه
به گزارش ایلنا به نقل از منابع خبری در کارخانه نی شکر هفت تپه؛ گفته میشود صبح امروز چهارشنبه (۲۸ تیر ماه) شماری از کارگران شاغل و بازنشسته این واحد تولیدی با اجتماع مقابل ساختمان اداری مجتمع خواستار دریافت مطالبات عقب افتاده خود شدهاند.
از قرار معلوم از مجموع ۳۴۱ نفر از کارگران بازنشسته این واحد که از اسفند ماه سال ۹۵ تا هم اکنون بازنشسته شدهاند؛ حدود ۱۰۰ نفرهنوز نتوانستهاند مطالبات بازنشستگی خود را دریافت کند.
این کارگران خواستار پرداخت سهم ۴ درصدی بازنشستگی خود در مشاغل سخت زیان آور به تامین اجتماعی هستند و در عین حال بابت پاداش بهره برداری سالهای ۹۴ و ۹۵ را از کارفرما طلبکارند.
در عین حال کارگران شاغل بخش صنعت مجتمع که در اجتماع امروز همکاران بازنشسته خودرا همراهی میکردند، میگویندبابت دو ماه مزد معوقه و پاداش و بهره برداری سالهای ۹۴ و ۹۵ دست به اعتراض صنفی زدهاند.
طبق اظهارات آنان، علاوه بر آن، کارفرما از حدود یک سال قبل مزایای را که طبق عرف کارگاه به عنوان هزینه لوازم التحریر، حق لباس، سبد کالا ماه رمضان و به کارگران اختصاص میداد را کم ودر برخی موارد بهطور کامل قطع کردهاست.
از قرار معلوم جدا از کارگران شاغل وبازنشسته کارگران روز مزدی مجتمع نی شکر از اسفند ماه مطالبات مزدی خودرا دریافت نکردهاند. جدا از معوقات مزدی ۸ ماه حق بن این کارگران در سال ۹۵ پرداخت نشده است.
----------------------
تجمع کارگران بلبرینگ سازی در محوطه کارخانه
به گزارش ایلنا، روز گذشته (۲۷ تیر ماه ماه) شماری از کارگران کارخانه «بلبرینگ سازی تبریز» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود دست از کار کشیده ودر محوطه کارخانه تجمع کردهاند.
منابع خبری ایلنا در در کارخانه «بلبرینگ سازی تبریز» علت برپایی این اعتراض صنفی را چهارماه معوقات مزدی اعلام کردهاند.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت دارند گفته میشود، در کارخانه بلبرینگ سازی تبریز حدود۱۹۰ نفر کارگر رسمی وقرار دادی فعالیت دارند که از زمان خصوصی سازی محل کارشان با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند.
کارگران بلبرینگ سازی یادآور میشوند که پیش از این نیز به دلیل بیتوجهیمدیریت این واحد صنعتی ، بابت معوقات مزدی خود اقدامات اعتراضی مشابهی را انجام داده بودند.
----------------------
تجمع کارگران کشتی سازی بحرگستر هرمز برای معوقات مزدی
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۲۰۰ نفر از مجموع کارگران شرکت کشتی سازی بحر گستر هرمز، صبح امروز چهارشنبه (۲۸ تیر ماه) تجمع اعتراضی برپا کردند.
این کارگران که از زیر مجموعههای مجتمع کشتی سازی خلیج فارس محسوب میشوند، در مقابل این مجتمع صنعتی تجمع کردند.
به نقل ازتجمع گفته میشود، نزدیک به ۵۰۰ کارگر از طریق شرکت بحر گستر هرمز در پروژههای کشتیسازی در استان هرمزگان مشغول کارند که از اردیبهشت ماه مطالبات مزدی خود را به صورت کامل دریافت نکردهاند.
طبق اظهارات کارگران شاغل دراین واحد کشتی سازی، جدا از مطالبات مزدی، حق بیمه کارگران چندین ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
این کارگران که خواهان وصول طلب مزدی خود هستند میگویند بخش عمدهای از مشکلات مالی آنها ناشی از تاخیر در پرداخت صورت وضعیتهای مالی است.
آنها میگویند در آخرین پی گیریهای که با کارفرما انجام دادیم هیچ پاسخ قانع کنندهای نشنیدیم و به همین دلیل ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفتهمان تجمع کنیم.
از قرار معلوم مجموع شرکتهای زیر مجموعه هلدینگ خلیح فارس دست کم سه ماه دستمزد کارگران خود را به تاخیر انداخته اند.
----------------------
درخواست برای اجرای «طرح طبقهبندی مشاغل» در پتروشیمی رازی
معوقاتِ سال گذشته پرداخت نشدهاست
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران پیمانکاری پتروشیمی رازی در ماهشهر خواستار اجرای طرحِ برزمین ماندهٔ طبقه بندی مشاغل هستند.
در هفته جاری این کارگران برای چند روز در مقابل کارگاهها دست به تجمع اعتراضی زدند.
این کارگران خواستههای خود را پرداخت نشدن معوقه طرح طبقهبندی مشاغل در دیماه ۹۵ و اصلاح نشدن قرارداد جدید منطبق با طرح طبقهبندی مشاغل عنوان میکنند.
این کارگران در سال ۹۵ نیز به همین دلیل دست به اعتراض زده بودند که در آن زمان با دادن قول مساعد برای رفع مشکلات از سوی مسؤولان پتروشیمی رازی به کار خود ادامه دادند. در اعتراضات شهریور ماه ۹۵، کارگران بیش از یک هفته دست از کار کشیدند. اما امروز بعد از گذشت ماهها کارگران میگویند وعدههای مساعد مسئولان فقط در حدِ وعده باقی ماند و در عمل، هیچ اتفاق مثبتی نیفتاد.
این کارگران پیمانکاری با انتقاد از بیتوجهی مسئولان میگویند: اگر قرار باشد بازهم اجرای قانون بر زمین بماند، باز هم اعتراض خواهیم کرد.
----------------------
شرکتیهای مخابرات نگران بیتوجهی نمایندگانِ خانه ملت/ «مماشات با دولت» به قیمت قربانی شدنِ کارکنان تمام نشود
به گزارش خبرنگار ایلنا، در هفتههای اخیر بارها کارکنان شرکتی مخابراتِ سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع برگزار کردند.
این کارکنان میگویند: نمایندگان مجلس با وجود اینکه اعتراضات ما را به چشم دیدهاند و در جریان مشکلات ما هستند، با بیاعتنایی از کنار این موضوع میگذرند و به طور جدی به اوضاع ما رسیدگی نمیکنند.
نمایندگان کارکنان شرکتی مخابرات میگویند: سه شنبه ۱۶ خرداد سوال قاضیپور، نماینده مردم ارومیه از وزیر ارتباطات درباره بیتوجهی شرکت مخابرات به وضعیت معیشتی - رفاهی و شغلی و اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل کارکنان شرکتی مخابرات که در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شده بود در صحن علنی مجلس مطرح گردید که متاسفانه نمایندگان با نادیده گرفتن حق قانونی ۲۴ هزار نفر از کارکنان شرکتی مخابرات با ۱۱۰ رای موافق در مقابل ۷۷ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۲۸ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس، سوال قاضیپور نماینده مردم ارومیه از وزیر ارتباطات را وارد ندانستند.
این کارکنان با بیان اینکه همراهی نمایندگان با دولت نباید به قیمت ضایع شدن حق و حقوق موکلان تمام شود میگویند: این بیتوجهی در حالی صورت میگیرد که کارکنان شرکتی مخابرات بارها برای حل مشکل امنیت شغلیشان، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردهاند و خواستار حذف واسطهها و عقد قرارداد مستقیم با مخابرات ایران، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل طبق ماده ۳۶ و ۳۸ قانون کار و امنیت شغلی شده بودند.
گفتنی است یازده نفر از کارکنان شرکتی مخابرات لرستان در روزهای گذشته از کار بیکار شدهاند که با وجود پیگیریهای بسیار هنوز به سر کار بازنگشتهاند. در این رابطه نمایندگان شرکتیهای مخابرات لرستان خواستار این هستند که نمایندگان مردم لرستان در مجلس ضمن بازگرداندن دوباره کارکنان اخراج شده، از حق و حقوق قانونی کارکنان شرکتی مخابرات دفاع کنند.
----------------------
کارگران «تولی پرس» و «بسته بندی البرز» به مرخصی اجباری فرستاده شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در کارخانه تولی پرس وبسته بندی البرز میگویند، با افزایش مشکلات این واحد تولیدی، کارفرما از روز دوشنبه (۲۵ تیر ماه) فعالیت این واحد تولیدی را به مدت یک هفته مجددامتوقف اعلام کرده است و در نتیجه بیش از ۵۸۰ کارگر شاغل در این واحد را برای چهارمین باربه مرخصی فرستاده شدند.
به گفته یکی از کارگران، امنیت شغلی ۵۸۰ کارگر تولی پرس وبسته بندی البرز به خطر افتاده و کارگران سر گردان شدهاند در ادامه افزود: مسئولان استان قزوین با وجود اطلاع از وضعیت کارخانه وکارگرانش هیچ واکنشی از خود نشان نمیدهند.
او با بیان اینکه هنوز مشخص نیست دلیل واقعی این مرخصیهای اجباری یک هفتهای چیست اما عمدهترین دلایلی که از سوی کارفرما عنوان میشود کمبود نقدینگی است گفت: پیش از این نیز کارگران این دوکارخانه سه بار به مرخصی اجباری فرستاده شده بودند که درنهایت کارفرما ۱۷ روز از ایام مرخصی هریک از کارگران کسر کرده است.
----------------------
پرسنلِ شرکت احیاصنعت ادوات نگران شرایط نامساعد شغلی
کارگران خواستار نظارت بیشتر رجاء هستند
در روزهای گذشته، کارگران شرکت احیاصنعت ادوات که یک شرکت مسئول تعمیر و نگهداری قطارهای مسافربری و باری و پیمانکار شرکت حمل و نقل ریلی رجاء است با ایلنا تماس گرفتند و از شرایط نامساعد شغلی خود انتقاد کردند.
این کارگران می گویند: علاوه بر این که دستمزدها معمولا با دو ماه تاخیر و خیلی وقتها به صورت علیالحساب پرداخت میشود، حق بیمه ما نیز به طور مرتب به حساب تامین اجتماعی واریز نمیشود و در تعویض دفترچههای بیمه با مشکل مواجه هستیم.
این کارگران همچنین از کیفیت بد غذای خود و امکانات کم رفاهی انتقاد دارند و میگویند در طول سفرها با قطار، یا غذا را نمیخوریم یا با اکراه میخوریم. علاوه بر این، وضعیت سرویسهای بهداشتی و امکانات رفاهی دیگر هم نامناسب است و در گرمای تابستان با مشکلات جدی روبرو هستیم.
این کارگران با بیان این که در کل شرایط شغلی خوبی نداریم و از امکانات حداقلی محرومیم، میگویند: بارها درخواست کردهایم و باز هم این درخواست را تکرار میکنیم؛ شرکت رجاء بایستی بیشتر بر عملکرد شرکتهای پیمانکاری نظارت داشته باشد تا حق و حقوق کارگران پیمانکاری بیش از این ضایع نشود.
----------------------
کارگران نگران امنیت شغلی خود هستند/ طرح طبقهبندی مشاغل اجرا نشدهاست
«رضا شمسالدینی» نماینده کارگران کارخانه موکت ترمه کرمان در گفتگو با ایلنا، اظهار داشت: در حدود ۸۰ کارگر این کارخانه نگرانیهای در خصوص امنیت شغلی خود و عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در این کارخانه تولید موکت دارند.
وی به اخراج مقطعی همگی کارگران این کارخانه در ابتدای سال جاری اشاره کرد و افزود: فرودین ماه امسال کارفرما با این استدلال که کارگران غیربومی را جایگزین کارگران فعلی میکند عذر همگی کارگران کارخانه را به صورت شفاهی خواست اما چند روز بعد از تصمیم خود برگشت و کارگران بر سر کار خود بازگشتند.
شمسالدینی با بیان اینکه بیشتر کارگران کارخانه موکتسازی دارای قراردادهای موقت کوتاهمدت و گاها سفید امضا هستند، افزود: این در حالی است که بیشتر از ۸۰ کارگر این کارخانه کمی بیشتر یا کمتر از دو دهه سابقه کار دارند و این برخورد کارفرما موجب شده نگرانیهای آنان از این بایت تشدید شود.
وی افزود: در عین حال دستمزدهای کارگران غالبا بیستم هر ماه پرداخت میشود و گاها حق بیمههای آنان دیر به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز میشود البته این یک مشکل همیشگی نیست اما از کارفرما خواستهایم در این خصوص دقت بیشتری به خرج دهد.
شمسالدینی در ادامه با بیان اینکه ماه رمضان امسال برخلاف سالهای گذشته به کارگران افطاری و سحری رایگان داده نشد، افزود: طیق عرف هر ساله افطاری و سحری رایگان به کارگران داده میشد اما امسال این اتفاق رخ نداد. این در حالی است که عرف بالاتر از قانون است اما کارفرما به تعهد خود عمل نکرده است.
مسئول نهاد صنفی کارگران کارخانه موکت ترمه کرمان در ادامه با بیان اینکه عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در این کارخانه مانع از افزایش سطح دستمزدهای آنان شده است، افزود: در برخی از سالنهای این کارخانه کارگران سه شیفت در روز و در تماس مستقیم با مواد شیمیایی کار میکنند با این حال عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل موجب شده کارگران متناسب با شرایط کاری که دارند، دستمزدهایشان افزایش نیابد.
شمسالدینی در ادامه با بیان اینکه تعدادی از کارگران این کارخانه معطل بازنشستگی زودتر از موعد خود براساس قانون مشاغل سخت و زیانآور هستند، افزود: وقتی از اداره تامین اجتماعی استان کرمان استعلام کردیم متوجه شدیم که کار با مواد شیمیایی در این کارخانه ماهیتا سخت است و قاعدتا باید کارگرانی که در این شرایط کار میکنند با ۲۰ سال سابقه کار بازنشست شوند. اما مشکل اینجاست که کارفرما از کارگرانی که در این شرایط کار میکنند سفته دریافت کرده تا دست آنها برای شکایت به اداره کار باز نباشد.
وی در پایان افزود: تعدادی از دستگاههای این کارخانه نیاز به تجهیز و بهروزرسانی دارند چراکه ممکن است کارگران بر اثر کار با این دستگاهها دچار آسیب شوند.
----------------------
مرگ راننده جوان معدن گلگهر بر اثر ریزش کنسانتره
به گزارش خبرنگار ایلنا، دوشنبه شب، یک راننده ۲۵ ساله در معدن ۳ گلگهر سیرجان در استان کرمان جان خود را از دست داد.
علت مرگ این کارگر، ریزش کنستانتره اعلام شده است.
از قرار معلوم ریزش کنستانتره ساعت ده و نیم دوشنبه شب رخ داد و راننده جوان را مدفون کرد.
شرکت صنعتی و معدنی گل گهر در استان کرمان، شهرستان سیرجان- کیلومتر ۵۵ جاده شیراز قرار دارد.
----------------------
سه شنبه ۲٧ تیر ۱۳۹٦ - ۱۸ ژوئیه ۲۰۱٧
تجمع کارگران شرکت حمل و نقل خلیج فارس مقابل سازمان خصوصی سازی
یکی از این کارگران شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس در تماس به خبرنگار ایلنا گفت: شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس ۱۲۸۶ نفر نیروی کار دارد که در سراسر کشور مشغول به کار هستند.
براساس این اظهارات جمعی از کارکنان شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس به تهران سفر کردهاند تا با تجمع در مقابل سازمان خصوصی سازی، اعتراض خود را نسبت به نحوه محاسبه و پرداخت دستمزدهایشان اعلام کنند.
به نقل از این کارگران، گفته میشود از زمانی که وزارت بازرگانی سهام خود را به بخش خصوصی واگذار کرده است، مشکلات کارکنان نیز شروع شده است.
آنها در این باره میگویند: همه ما در بزرگترین شرکت حمل و نقل کشور مشغول جابهجا کردن گندم و آرد در همه نقاط ایران هستیم، ما خواستار دریافت حقوق خود به صورت کامل هستیم. تقریبا همه کارکنان شرکت به پرداختغیر کامل مطالبات مزدی اعتراض دارند.
----------------------
نگاه تجاری به «حادثه کار» در طرح کارورزی/ «گارانتی کالا» به جای «بیمه اجتماعی»
ایلنا، «فرشاد اسماعیلی» از پژوهشگران حقوق کار و تامین اجتماعی در یادداشت پیشرو به نقص برنامههای اشتغالزایی دولت در خصوص محافظت از نیروی کار در برابر حوادث کار میپردازد.
آیا میدانستید تعداد کارگرانی که در جهان بر اثر بیماری یا حادثه کارشان را از دست میدهند از کل تعداد بیکاران جهان بیشترند؟
حقوق کار و تامین اجتماعی آبشخور واحدی داشته و به نوعی نظام تامین اجتماعی در جهت حمایت اجتماعی از کارگران پیدایش یافته و در ابتدای پیدایش نیز به معنای بیمه اجتماعی کارگران بوده و پیوند تنگاتنگی داشتهاند..
«بیمه تامین اجتماعی» کارگران که حاصل دستاورد مقاومت سالیان سال آنهاست، به معنای حمایت ساختاری و نسلی از کارگران است، این درحالیست که «بیمه خصوصی حوادث» به معنای ضمان کارفرما در قبال کارگر و تعهد به جبران خسارت است.
در «طرح کارورزی» و طرح «مهرات آموزی در محیط کار واقعی» مهارت آموزان و کارورزان از بیمه تامین اجتماعی محروم شده و تنها دولت متعهد به پرداخت مبلغی بابت بیمه حوادث به شرکتهای بیمه ایی در قبال وقوع حادثه برای مهارت آموز و کاررورز شده است.
بیمه حوادث یک بیمه تجاری است، نگاه بیمه تجاری به حادثه از زاویه «سودآوری» ست. در حالی که نگاه بیمه اجتماعی به حادثه از منظر «حمایتی» است. منطق بیمه خصوصی «منطق بازار» است در حالی که منطق بیمه اجتماعی «منطق رفاه» است.
نگاه طراحان کارورزی به حادثه کارورز ریشه در نگاه اقتصادی و بازاری به مفهوم حادثه در روابط کار دارد. نگاهی که کارگران جهان و فعالان کارگری سالها با آن مبارزه کردند، چشمان آنرا کور کردند و دید اجتماعی را جای آن نشاندند.
جالب است که در ماده ۱۴ طرح کارورزی یکی از موارد فسخ قرارداد، از «کار افتادگی» کارورز است. در ادبیاتی مبهم گستره و مصادیق و شقوقی از کار افتادگی سربسته مانده است و مشخص نگردیده این از کار افتادگی مورد نظر قانونگذار ناشی از بیماری ست یا ناشی از کار؟ از کار افتادگی کلی است یا جزئی؟ تنها ناشی از کاررا شامل میشود یا غیر ناشی از کار را هم در بر میگیرد؟ با همه این ابهامات- که تنها دست کارفرما را در تضعییع حقوق کارورز باز میگذارد-. مساله زیر بناییتر این است که پیش بینی این موارد وبندهای دیگر در ماده ۱۴ به عنوان انفساخ قراداد کارورزی، روابط کار را از ذیل «حقوق عمومی» خارج کرده و به سمت «حقوق خصوصی» کشانیده است.
در طرح «مهارت آموزی» نیز ادبیاتی استفاده نموده که انعقاد قرارداد با این افراد را دقیقا به قراردادهای خصوی تنزل داده است.
به عنوان مثال در طرح «مهارت آموزی» از «رعایت مفاد قرارداد آموزشی منعقد شده بین مربی (استادکار) و مهارت آموز (یا ولی وی)» صحبت شده است و دقیقا روابط کار بین طرفین را در حد یک قرارداد معمالاتی تنزل دادهاند.
اصل «آزادی قرادادی» جایگزین اصل «حمایتی بودن» شده است.
در مناسباتی که بیکاری را ناشی از عدم مهارت بیکاران معنا کردهاند. «راه حلهای ساختاری» برای حل بیکاری را به «راه حلهای فردی» تقلیل دادهاند. «آموزش همگانی و سیستمی» را به «آموزشهای انفرادی و سلولی» تنزل دادهاند. در همین مناسبات، مسیر حرکت طرح کارورزی در حقوق کار را در بحث بیمه ایی از منتهی علیه چپ به منتهی علیه راست بردهاند.
در این مسیر است که کار کالا میشود، قرارداد کارورزی اجاره میشود، کارورز صاحب کالا میشود، و در این مناسبات، راهکار پیشگیرانه برای مواجهه با حادثه برای یک کارورز همان راهکاری پیشگیری از حادثه حادثه یک اتوموبیل به کار گگرفته میشود.
تفاوتهای بیمه اجتماعی با بیمه حوادث در منطق تجاری دیدن کار از بین میرود، «چتر حمایت اجتماعی از کار» جای خودش را به «گارانتی معتبر از کالا» میدهد.
----------------------
رواج عنوان جعلی «مرخصی اجباری» در روابط کار
مشکلات صنفی کارگران دیگر تنها به اخراج، پرداخت نشدن دستمزد، تعطیلی کارگاه و یا ناقص بودن سوابق بیمهای محدود نمیشود، اکنون چند ماهی است که کارگران که برای بیان مشکلات صنفی خود با ایلنا تماس میگیرند از دغدغه جدیدی تحت عنوان مرخصی اجباری حرف میزنند؛ اینکه به تصمیم کارفرما درهای کارگاه به روی آنها بسته شده و همگی برای مدت معینی راهی مرخصی اجباری شدهاند و معلوم نیست کارفرما مطالبات مزدی این ایام را چگونه با آنها حساب و کتاب کند؟!؟!
در همین رابطه «مسعود نجم الساداتی» حقوقدان و وکیل دادگستری در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: اصطلاح مرخصی اجباری جعل عنوانی است که نه در قوانین استخدامی و نه در قوانین حمایتی همچون قانون کار به آن اشاره شده است.
وی با بیان اینکه در مبحث سوم از فصل سوم قانون کار با موضوع «تعطیلات و مرخصیها» تنها دو نوع مرخصی «استحقاقی» و استعلاجی با حقوق داریم، گفت: اصطلاح مرخصی اجباری از زمانی وارد حیطه روابط کار شد که بحران اقتصادی گریبانگیر حوزه تولید شد از این رو هیچ ارتباطی میان این مفهوم جدید الورود و جعلی با قانون کار وجود ندارد.
این حقوقدان در ادامه افزود: تعطیلی کارگاه بر اساس اراده کارفرما به هر دلیلی که باشد جزء مرخصیهای کارگران محسوب نمیشود و البته باید گفت که تا خود کارگر درخواست مرخصی ندهد این تعطیلی جزء مرخصیهای وی محسوب نمیشود.
نجم الساداتی با بیان اینکه حتی در صورت تعطیلی کارگاه باید حقوق کارگران اعم از مزد و سنوات پرداخت شود، تصریح کرد: از این رو کارفما نمی تواند از این بابت هیچ مبلغی از دستمزد کارگران کسر کندو اگر کارگر در این رابطه شکایتی مراجع حل اختلاف ادارت کار ارائه دهد رای به نفع وی صادر میشود و کارفرما مکلف زاست که کلیه مطالبات وی را پرداخت کند.
وی افزود: کارفرما در این شرایط تنها در صورت تعلیق قرارداد کارگر میتواند مزد و مزایای وی را پرداخت نکند که موارد آن در ماده 14 تا 20 قانون کار آمده است.
این حقوقدان در پایان با بیان اینکه اصطلاح مرخصی تابستانی هم ناشی از شناخته نشدن قانون کار است، افزود: اساسا چیزی به نام مرخصی تابستانی وجود ندارد و کارفرما مجاز نیست که به این عناوین کارگاه خود را تعطیل کند.
----------------------
دوشنبه ۲٦ تیر ۱۳۹٦ - ۱٧ ژوئیه ۲۰۱٧
آغاز دور جدید اعتراض کارگران کیان تایر
نگرانی معترضان از بازگشت مالک خصوصی
جمعی از کارگران کارخانه کیانتایر در تماس با خبرنگار ایلنا از شروع دور جدید تجمعات صنفی خود و همکارانشان خبر دادند.
به گفته این کارگران از ساعت ۹ صبح امروز (دوشنبه/ ۲۶ تیرماه) نزدیک به ۴۰۰ کارگر با برپایی یک تجمع صنفی در محوطه کارخانه لاستیک البرز، انتقاد خود را نسبت به عملکرد مدیریت جدید اعلام کردند.
کارگران معترض که در نوبت کاری صبح مشغول کارند میگویند از زمان تغییر رئیس هیاتی که از سوی دولت مسئولیت اداره کارخانه لاستیک البرز را برعهده دارد با مشکلاتی مانند پرداخت نشدن دو ماه مزایای مزدی، و متوقف شدن فعالیتهای کارخانه به علت تامین نشدن مواد اولیه مواجهند.
آنها در رابطه با مطالبات صنفی خود، افزودند: فعالیتهای کلیه خطوط تولید کارخانه از روز شنبه متوقف شده است چرا که با تغییر رئیس هیات حمایت از صنایع در هفتههای گذشته کارخانه دچار بحران در تامین مواد اولیه شده است.
این کارگران که عقیده دارند مدیریت قبلی کارخانه توانسته بود که با نوعی تعامل سازنده مزد و مزایای مزدی کارگران را به موقع بپردازد، میگویند جدا از مشکلات یاد شده، این روزها میشنویم که به احتمال قوی مدیریت کارخانه باردیگر به مالک خصوصی آن سپرده خواهد شد و همین مسئله باعث تشدید نگرانیهایمان شده است.
کارخانه کیانتایر که در زمینه ساخت انواع تایر خودرو فعالیت دارد در منطقه چهاردانگه (کیلومتر ۱۰ آزادراه تهران-ساوه) قرار دارد و در مجموع نزدیک به ۱۲۰۰ کارگر در سه شیفت مشغول کارند.
این واحد تولیدی در میانه دهه ۸۰ از سوی دولت به بخش خصوصی واگذار شد اما به دلیل نحوه عملکرد کارفرمای خصوصی از همان ابتدای واگذاری با مشکلات کارگری جدی مواجه شد که در نهایت از سوی وزارت صنایع وقت مسئولیت اداره این کارخانه از کارفرمای جدید سلب و به هیات حمایت از صنایع واگذار شد.
براساس قانون حمایت صنعتی و جلوگیری از تعطیل کارخانههای کشور در صورت ناتوانی کارفرما در اداره صحیح واحدهای صنعتی، گروهی دولتی موسوم به هیات حمایت از صنایع عهدهدار اداره این کارگاه خواهد بود، همچنین به موجب ماده ۱۴۱ قانون کار هرگاه اختلاف روابط کار منجر به توقف فعالیت کارگاه در شرایط حضور داشتن کارگر بشود نیز مسئولیت اداره کارگاه برعهده این هیات خواهد بود.
لازم به یادآوری است که تا لحظه انتشار این خبر تلاش خبرنگار ایلنا برای گفتگو با مسئولان وزارت صنایع که مسئولیت انتخاب ریاست هیات حمایت از صنایع را برعهده دارند، بیثمر بوده است.
----------------------
پرستارانی هستند که با ۵۰۰ هزار تومان درآمد بدون بیمه سرمیکنند/ طرح «تربیت پرستار بیمارستانی» مشکلدار است
به گزارش ایلنا، محمد شریفی مقدم در نشست خبری با موضوع تربیت پرستار بیمارستانی اظهار داشت: شاید در بیمارستانهای تهران دچار کمبود شدید پرستار هستیم ولی در دیگر شهرهای کشور اینگونه نیست و حتی پرستار بیکار هم داریم بنابراین نباید به خاطر کمبود پرستار در بیمارستانهای تهران بخشنامه کشوری صادر کرد.
وی ادامه داد: هم اکنون ۱۸۵ دانشکده پرستاری فعال هستند و سالانه ۱۲ هزار فارغ التحصیل پرستاری داریم و تربیت پرستار بیمارستانی میتواند در آینده باعث اشباع پرستار شود، همچنین اصرار وزارت بهداشت این است که این کار تربیت پرستار بیمارستانی در بیمارستانها صورت پذیرد ولی باید از شورای گسترش و شورای انقلاب فرهنگی مجوزها لازم را دریافت کنند.
قائممقام سازمان نظام پرستاری کشور عنوان کرد: همچنین برای تربیت پرستار بیمارستانی با هیچ کدام از صاحبنظران پرستاری از جمله سازمان نظام پرستاری، خانه پرستار، انجمن علمی پرستاری و سه تشکل دیگر پرستاری نظر کارشناسی گرفته نشده است و باید از مشورت جامعه ۳۰۰ هزار نفری پرستاری استفاده شود.
شریفی مقدم درباره تعداد پرستاران بیکار عنوان کرد: سازمان نظام پرستاری طی سه روز گزینهای را در سایت خود ایجاد کرده که تاکنون بیش از ۹ هزار پرستار بیکار ثبت نام کردند و این آمار حداقلی است، زیرا معتقدیم نیمی از فارغ التحصیلان پرستاری بیکار هستند.
وی تصریح کرد: نباید پرستاری آکادمیک با تربیت پرستاری بیمارستانی دچار ضربه شود، و اگر وزارت بهداشت دغدغه مردم است و این در حالی است که در خیلی از شهرها متخصص کم داریم بنابراین چرا به دنبال رفع کمبود متخصصان رشتههای پزشکی نیست.
قائممقام سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به اینکه ما پرستارانی داریم که با ۵۰۰ هزار تومان کار میکنند ولی آنها را بیمه نمیکنند، عنوان کرد: برای کمبود پرستار در بیمارستانهای تهران نیز فرمول داریم، ولی باید از صاحبنظران این رشته مشورت گرفته شود.
----------------------
کارگران «حفاری شمال» نگران تعدیل هستند/ زمزمههای فروش ساختمان اصلی شرکت
صبح امروز (بیست و ششم تیرماه) کارگران حفاری شمال با ایلنا تماس گرفتند و از زمزمههای تعدیل نیرو ابراز نگرانی کردند.
به گفته این کارگران در جلسه مجمع عمومی شرکت که روز گذشته (بیست و پنجم تیرماه) برگزار شده، یکی از تصمیمات تعدیل نیروهای ستادی و عملیاتی بوده و این مساله موج شدیدی از نگرانی میان کارکنان این شرکت به وجود آوردهاست.
در کنار این تعدیل که اگر اجرایی شود میتواند به بیکاری چند صد شاغل این شرکت بیانجامد، کارگران از اعمال سیاستهای کاهش هزینه نگرانند. کارگران میگویند قرار است در راستای این نوع سیاستهای ریاضتی، دفتر مرکزی شرکت در تهران فروخته شده و کارکنان دفتر پس از سالها سکونت و کار کردن در تهران، به یکی از شهرستان ها که به احتمال زیاد اهواز است، منتقل شوند.
کارگران میگویند به خاطر این فروش و نقل و انتقال، ممکن است ستادیها در تهران مجبور به تسویه حساب شوند.
کارکنان حفاری شمال میگویند: نمیتوانیم بپذیریم که با کارکردن در این شرکت، هر روز احساس ناامنی داشته باشیم و به جای افزایش مزایای شغلی، منتظر تعدیل و جابجایی باشیم.
شرکت حفاری نفت شمال، ابتدا در بهشهر مازندران شروع به کار کرد و الان در بهشهر ، تهران ، اهواز و کیش ستاد و پایگاه عملیاتی دارد.
----------------------
درآمد صیادان خوزستانی به ۴۰۰ هزارتومان رسید/منابع صیدگاهها رو به پایان است
غلامرضا دهقانی، مدیرعامل اتحادیه صیادان خوزستان به خبرنگار ایلنا گفت: با کم شدن ذخایر آبزیان در سواحل استان درآمد صیادان بومی بسیار کاهش پیدا کرده است به طوری که به صورت میانگین هر صیاد درماه ۴۰۰ هزارتومان درآمد دارد.
او ادامه میدهد: هر شناور صیادی اجازه دارد هر ماه تنها در در دو نوبت ده روزه به دریا بزنند. خوزستان بیش از ۳۴ هزار صیاد دارد که مقدار ماهی صید شده باید بین آنها تقسیم شود. باید به این نکته اشاره کنیم که صیدگاههای خوزستان یک پنجم صیدگاههای استان بوشهر است.
این فعال صنفی خوزستانی با پرداختن به مشکل عمده ماهیگیران استان خاطرنشان کرد: مشکل عمده ماهیگیران استان، ۵ هزار شناور بی هویتی است که به صورت غیر قانونی صید میکنند.
او میگوید: یکی از اصلیترین دلایلی که موجب این رخداد شده است سیاستهای نادرست مسئولان استانی است. آنها در ابتدای اینکه برسرکار میآیند برای کاهش میزان بیکاری استان، جویندگان کار را به سمت دریا سوق میدهند.
مدیرعامل اتحادیه صیادان خوزستان معتقد است تنها راه مسئولان استانی برای حل بحران بیکاری صید از دریایی است که منابع آن رو به پایان است.
دهقانی در پایان به وضعیت صیادان از کار افتاده اشاره کرد و گفت: برخی از صیادان هستند که بر اثر حادثه شناورهای خود را از دست دادهاند. برخی هم با ده سال سابقه کاری بازنشسته شدهاند که تنها ماهیانه ۲۰۰ هزار تومان حقوق بازنشستگی دریافت میکنند. عدهای هم تحت نظر کمیته امداد و بهزیستی امورات زندگی خود را میگذرانند که وضعیت معیشتی مناسبی ندارند.
----------------------
منتظر تحقق وعدههای شهردار هستیم/ بدهیهامان سر به فلک کشیده
پس از اظهارات دفتر شهرداری سردشت در ارتباط با تاخیر در پرداخت معوقات کارگران و وعده پرداخت سه ماه از این مطالبات تا آخر تیرماه، جمعی از کارگران شهرداری سردشت با ایلنا تماس گرفتند و در ارتباط با تحقق این وعدهها ابراز امیدواری کردند.
این کارگران در عین حال نگرانند که مبادا به بهانه کمبود بودجه و بار سنگین بدهیهای شهرداری، این وعده محقق نشود.
یکی از کارگران خدماتی شهرداری سردشت با بیان این که به خاطر بیپولی در ماههای گذشته به همه آشنایان و اقوام مقروض شدهایم؛ افزود: بدهیهایمان سر به فلک کشیده؛ نمیتوانیم سرمان را جلوی در و همسایه بلند کنیم؛ وعده مسئولان شهرداری ما را کمی امیدوار کردهاست؛ خدا نکند این وعده عملی نشود و پرداختی در کار نباشد.
این کارگر میافزاید: قبول داریم که شهرداری مشکل مالی دارد و منبع درآمد ثابتی ندارد؛ اما پرداختِ مطالبات مزدی کارگران باید در اولویت باشد.
----------------------
مرگ کارگر هرمزگانی در حادثه سقوط لودر
به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته بر اثرسقوط یک دستگاه لودر در مسیر روستای شهورخ شهرستان بشاگرد استان هرمزگان به دره ۲ نفر جان خود را از دست دادند.
«یوسف حسینی»بخشدار بخش گوهران شهرستان بشاگرد در این رابطه به رسانه ها گفته است که این لودر متعلق به بخش خصوصی است که دیروز برای بازگشایی مسیر برق رسانی و حفر چاله های تیرهای برق روستای شهورزخ مشغول بکار بود که به علت کوهستانی بودن منطقه، نامناسب بودن مسیر و تسلط نداشتن راننده به دره سقوط کرد.
حسینی افزود: در این حادثه پیمانکار و راننده لودر به نام های "اسماعیل قربانی" و "اسماعیل فضل آبادی" جان باختند
----------------------
عدهای قصد دارند قانون کار را دور بزنند
به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی فعالان صنفی در مجتمع نیشکر هفتتپه با یادآوری اینکه اجرای طرح کارورزی به هیج وجه باعث کاهش نرخ بیکاری نمیشود و کارفرما در این طرح الزامات قانونی پس از دوران کارورزی را رعایت نخواهد کرد، افزودند؛ طرح کارورزی موجب تضعیف آن بخش از قوانین کار محدودی که در راستای منافع کارگر ان است، خواهد شد.
این فعالان کارگری با انتقاد از اجرای این طرح ادامه دادند: همانطور که در مسئله قراردادهای سفید امضا؛ قانون کار دور زده شد، اجرای طرح کارورزی نیز به منزله عدم انجام تعهدی است که دولت برای خود ایجاد کرده و آن عبارت از پرداخت حق بیمه کارورزان توسط دولت به تامین اجتماعی است.
به گفته این فعالان کارگری، درصورتی که دولت نتواند موضوع پرداخت حق بیمه کارورزان به تامین اجتماعی را به عنوان تعهداتی که برای خود ایجاد کرده؛ عملی کند، این بار فاجعه عظیمتری اتفاق میافتد و اینجاست که سازمان تامین اجتماعی با کمبود بیمهگذار مواجه میشود و تناسب بیمهگذار به مستمری بگیر هم از میان میرود.
طبق گفتههای این عده، پیش از این نیز دولت به جای پرداخت مطالبات معوقه خود به سازمان تامین اجتماعی، شرکتهای ورشکسته را در قالب اصل ۴۴ به تامین اجتماعی واگذار کرد که به زیان سازمان و بیمهشدگان تامین اجتماعی تمام شد.
آنها گفتند: اگر سازمان تامین اجتماعی با این سیاست دولت مخالفت جدی نمیکند دلیلی جز این ندارد که مدیرعامل این سازمان توسط دولت منصوب میشود.
آنها ادامه دادند: بیمهشدگان تامین اجتماعی اقدامات ضدکارگری و مصیبتبار مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی در زمان دولتهای نهم ودهم را فراموش نکردهاند و آثار مخرب سیاستهای غلط ایشان هنوز برطرف نشده که حال شاهد اجرای طرح کارورزی و چند طرح دیگر هستیم که تیشه به ریشه سازمان میزند.
فعالان کارگری در مجتمع نیشکر هفتتپه در ادامه با بیان اینکه طرح کارورزی را میتوان یک سیستم بردهداری نوین محسوب کرد که در آن کارفرما میتواند به راحتی از کارگران خود با کمترین حقوق کار بکشد، افزودند: طرح کارورزی را میتوان به نوعی دور زدن و تضعیف قانون کار به حساب آورد.
آنها با یادآوری مغایرتهای طرح کاروررزی با اهداف قانون برنامه پنجم توسعه و فصل پنجم قانون کار در ادامه تصریح کردند: در سالهای اخیر، برخی تمام تلاش خود را در جهت تغییرات قانونی کار کردند که با مقاومت جامعه کارگری مواجه شد اما گویا این عده بار دیگر با اجرای طرح کارورزی قصد دور زدن قانون کار را دارند.
به اعتقاد فعالان کارگری در مجتمع نیشکر هفتتپه، طرح کارورزی بهانهای شده برای ایجاد شغل، شغلی که در آن یک سوم حقوق ثابت به کارورز پرداخت میشود و هیچ تضمینی در رابطه با کارفرما و پس از پایان دوره کارورزی وجود ندارد.
آنان در خاتمه تصریح کردند: ما به صراحت نگرانی خودمان را از تکرار این قانونگریزی در طرح کارورزی اعلام میکنیم و به صورت مشخص از دولت میخواهیم به قیمت اعطای معافیتهای سلیقهای به منابع بیمهشدگان در سازمان تامین اجتماعی آسیب وارد نسازد.
----------------------
طلبِ رانندگان دانشگاه علوم پزشگی گیلان پرداخت نشدهاست/از بیمه هم خبری نیست
منابع کارگری ایلنا در دانشگاه علوم پزشکی گیلان خبر دادند، مطالبات مزدی حدود ۶۴ نفر از رانندههای استیجاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان که مسئولیت جابجایی مدیران را در این واحد پزشکی برعهده دارند؛ در دو ماه گذشته پرداخت نشده است.
در همین رابطه، یکی از کارگران راننده که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: ما حدود ۶۴ راننده خوروهای سواری و مینیبوس در دانشگاه علوم پزشکی گیلان هستیم که به صورت مستقیم با علوم پزشکی گیلان قرارداد کار داریم.
کارگران بخش حمل و نقل دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین مدعی هستند جدا از مطالبات مزدی، حق بیمه آنها ازسوی دانشگاه علوم پزشکی به تامین اجتماعی پرداخت نمیشود.
----------------------
یکشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹٦ - ۱٦ ژوئیه ۲۰۱٧
معطلی ۵۰ کارگر قند ورامین برای بازنشستگی پیش از موعد
منابع کارگری در این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا میگویند با توقف فعالیت تولیدی این کارخانه از ۱۵ اسفند ماه سال ۹۴ تاکنون، حدود ۵۰ کارگر رسمی آن در بلاتکلیفی بهسر میبرند و در عین حال همه آنها هنوز بابت سه ماه مزایای مزدی معوقه و چندین ماه حق بیمه طلبکارند.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده درحالی است که پیشتر و در زمان فعالیت کارخانه «قند ورامین» تعداد کارگران این واحد تولیدی به حدود ۴۲۰ نفر میرسید که از این تعداد حدود ۲۲۰ نفر از آنها که بصورت قرار دادی فعالیت داشتند در فروردین ماه سال جاری به دلیل عدم نیاز اخراج شدهاند.
در این زمینه گفته میشود که از مجموع ۲۰۰ کارگر رسمی باقی مانده کارخانه حدود ۱۵۰ نفر توانستند با استفاده از مزایای قانون مشاغل سخت وزیان آور بازنشسته شوند اما وضعیت بازنشستگی مابقی کارگران رسمی کارخانه (بجز تعدادی حدود ۱۵ نفر که سوابق بیمهای آنها کامل نیست) مشخص نیست وکارفرما از پرداخت سهم ۴ درصدی خود به تامین اجتماعی خوداری میکند.
به نقل از این کارگران گفته میشود جدا از وضعیت پیش آمده هرکدام از همکارانشان بهصورت میانگین حدود سه ماه مزد معوقه از کارفرماطلب کارند و حق بیمه آنها نیز از فروردین ماه سال جاری به تامین اجتماعی پرداخت نشده بود که اخیرا بخش از آن برای تمدید دفتر چههای در مانی کارگران پرداخت شده است.
به ادعای آنان با این حال با گذشت حدود ۱۵ ماه از تعطیلی کارخانه هنوز اقدام مشخصی در خصوص پرداخت معوقات مزدی و روشن شدن وضعیت استخدامی وبازنشستگی کارگران شاغل در آن صورت نگرفته است.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه در صورتی که دولت با برطرف کردن مشکلات این واحد تولیدی وکارگرانش اقدام به بازگشایی مججدا آن کند این کارخانه ظرفیت اشتغال بیش از ۶۰۰نیروی کار جدید را به صورت مستقیم خواهد داشت.
----------------------
انفجار مخزن سوخت جان یک کارگر را گرفت
به گزارش ایلنا، عصرروز گذشته (24 تیر ماه)، یک کارگرحدودا ۴۰ساله در یک کارخانه قدیمی در شهرک صنعتی قدیم شهرستان زرندیه استان مرکزی براثرحادثه انفجار دچار سوختگی شد وجانش را ازدست داد.
از قرار معلوم پس از بروز حادثه، همکاران کارگر حادثه دیده و آتش نشانان کارگر مصدوم را به بیمارستان انتقال می دهند اما تلاش پزشکان بیمارستان برای نجات وی بی نتیجه ماند و کارگر مزبور فوت کرد.
جسد این فرد با هماهنگی دستگاه قضایی برای بررسی بیشتر به پزشکی قانونی منتقل شد.
----------------------
«تشکلیابی» الزامِ کارگران یورت
اگر تشکلها مستقل شوند؛ کارگران له نمیشوند
اکبر علیپور، رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو (شرکت آسفالت طوس) در گفتگو با خبرنگار ایلنا با بیان این که کارگران کشور در انتظار نتیجه کمیته حقیقت یابی در ارتباط با حادثه معدن یورت در استان گلستان هستند؛ گفت: حادثه معدن یورت، برای همه معدنکاران کشور اندوهی بزرگ به همراه آورد و امیدواریم که برای مسئولان زنگ خطر را به صدا درآورده باشد.
وی افزود: ما کارگران معدن در سخت ترین و خطرناکترین شرایط کار میکنیم و اگر قرار باشد مانند کارگران یورت نه معوقاتمان به موقع پرداخت شود و نه امنیت جانی داشته باشیم، باید بگوییم کلاهمان پس معرکه است؛ بایستی اذعان کنیم در زمینه حقوق کارگران معدنِ کشور، اهمال شده؛ آنهم اهمالی که به قیمت جان 43 نفر تمام شده است.
علیپور با بیان این که پس از بازگشایی معدن یورت، تشکل یابی یک الزام اساسی است؛ گفت: اگر کارگران به خصوص در معادن که بخش پرخطر اشتغال است، تشکل داشته باشند، میتوانند رعایت اصول ایمنی را در صدر مطالبات خود قرار دهند و کارفرمایان نخواهند توانست با جان آنها به راحتی بازی کنند.
وی تاکید کرد: در معادن هرجا تشکل کارگری حضور ندارد، بیگاری و برده داری به وضوح دیده میشود.
رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو در ادامه بحث به لزوم استقلال تشکلهای کارگری پرداخت و گفت: یکی از مولفههای کار صنفی استقلال است؛ اگر تشکلهای صنفی مستقل باشند و به بلوکهای ثروت و قدرت وابستگی نداشته باشند، میتوانند مدعی نمایندگی زحمتکشان باشند؛ در صورت استقلال تشکل های کارگری است که کارگران، شان و کرامت پیدا میکنند و زیر دست و پای سرمایه، له نمیشوند.
علیپور در پایان، ارتباط تشکل ها در سطوح بالاتر و رایزنی آنها برای پیگیری مطالبات جمعی را یک الزام دیگر دانست و گفت: جلسات منظم و سازمانیافته تشکلها و ارتباط ساخت یافته آنها میتواند طرفهای مقابل را به پذیرش خواستهها وادار کند؛ که یکی از مهمترین این خواستهها احقاق حق کارگران معدن و فراهمآوردن محیط کار ایمن برای آنهاست.
----------------------
تجمع اعتراضی کارگران روغن قو
کارفرما هنوز بابت مزایای مزدی بدهکار است
به گزارش ایلنا، حدود ۸۰ نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی پارس قو در اعتراض به عدم پرداخت کامل معوقات مزدی اردیبهشت و خرداد سال جاری و پرداخت نشدن نیمی از دستمزد بهمن خود از ساعت ۱۰ صبح امروز در محوطه این کارخانه تجمع کردهاند.
تعداد کلی تعداد کارگران کارخانه پارس قو در حدود ۲۰۰ نفر است که بارها در تجمعات اعتراضی خود با حمل بنرهایی نسبت به خطر فروپاشی زندگی خود و خانوادههایشان براثر تعطیلی این واحد صنعتی، هشدار دادهبودند.
جمعی از این کارگران به ایلنا گفتند: علی رغم برگزاری تجمعات صنفی متعدد، مدیریت این کارخانه پرداخت معوقات مزدی، وعده بازگشایی کارخانه را نیز به دست فراموشی سپرده است و در عین حال اموال و داراییهای کارخانه به فروش رفته است.
آنها با بیان اینکه پیش از این طبق توافق با کارفرما قسمتی از درآمد حاصل از فروش اموال کارخانه بابت پرداخت حق بیمه سازمان تامین اجتماعی اختصاص یافته بود، افزودند: فعلا از بابت واریز حق بیمه ها مشکلی نداریم اما هنوز وضعیت پرداخت مطالبات مزدی معوقه روشن نیست.
همچنین این کارگران میگویند: که حدود ۱۱۰ نفر از همکاران آنها مشمول قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور هستند، اما به دلیل پرداخت نشدن هزینههای مربوطه با وجود داشتن ۲۰ سال سابقه کار هنوز معطل صدور احکام بازنشستگی هستند.
برابر قانون تامین اجتماعی کارفرمایان مشمول قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور موظف هستند تا معادل ۴ درصد حق بیمه ای که در دوران فعالیت کارگر در مشاغل سخت و زیان آور به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شده است را به عنوان هزینه بازنشستگی پیش از موعد پرداخت کنند.
توضیحات کارفرمای روغن پارس قو در مورد یک خبر
به گزارش ایلنا، ۸۰ نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی قو صبح امروز در محوطه این کارخانه تجمعی صنفی برگزار کرده بودند. به گفته آنها کارفرمای این کارخانه دستمزدهای اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری آنها را پرداخت نکرده است. علاوه بر این بخشی از دستمزد بهمن ماه سال ۹۵ کارگران نیز پرداخت نشده است.
در عین حال کارگران از مبهم بودن سرونشت بازگشایی این کارخانه نگرانیهایی دارند و میگویند تکلیف بازنشستگی بیش از ۱۰۰ نفر از آنها نامشخص است. به گفته کارگران روغن نباتی قو این نگرانی با فروش قسمتی از تجهیزات کارخانه همزمان شده است.
در همین رابطه «گلرخ آزرمی» کارفرمای کارخانه روغن نباتی پارس قو در تماس با ایلنا توضیحاتی در این رابطه به ایلنا ارائه کرد. آزرمی با بیان اینکه فروش اموال کارخانه امری غیر واقع است، افزود: کارخانه پارس قو یک تعهدنامه به وزارت صنایع و اداره تامین اجتماعی استان تهران دارد که بر اساس آن اجازه نداریم اموال کارخانه رو به فروش برسانیم.
وی با بیان اینکه این کارخانه صرفا نسبت به فروش ضایعات این کارخانه اقدام کرده است، گفت: در خصوص فروش ضایعات صورت جلسهای با شورای اسلامی کار کارخانه امضا شده است. منابع حاصل از فروش این اموال به حسابی مستقل واریز شده است تا از این محل حق بیمههای کارگران واریز شود.
آزرمی افزود: از این رو اگر کسی ادعا دارد که ما اموال کارخانه را فروختهایم باید در خصوص آن مدارک خود را ارائه کند. در عین حال کلیه مدارک و صورت جلسهای که در این رابطه تهیه شده موجود است.
این مدیر کارخانه روغن نباتی پارس قو با بیان اینکه این کارخانه به سازمان تامین اجتماعی از بابت حق بیمه کارگران بدهکاری ندارد، گفت: پارس قو تنها شرکتی است که حتی یک ریال هم به تامین اجتماعی بدهکار نیست.
آزرمی با بیان اینکه هیچ کدام از کارگران این کارخانه مشمول بازنشستگی با استفاده از قانون سخت و زیان آور نیستند، تصریح کرد: تلاش داریم تا کارگرانی که در سن بازنشستگی هستند با استفاده از ماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع بازنشسته شوند.
وی افزود: مدیریت کارخانه پارس قو هر هفته با مسئولان سازمان تامین اجتماعی، استانداری، اداره کل کار استان تهران و معاون دادستان برای بازنشستگی این کارگران و مشکلات بیمهای آنان جلسه دارد و قرار است که حداکثر ظرف مدت یک تا دو ماه وضعیت بازنشستگی این کارگران مشخص شود.
آزرمی ادامه داد: طبق مصوبه هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی ما میتوانیم از ماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع برای بازنشسته نمودن کارگران بهره جوییم. البته باید مبلغی در حدود ۱۰ میلیارد تومان از این بابت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنیم که هم اکنون سازمان تامین اجتماعی به علت توان مالی کارخانه ایم مبلغ را قسط بندی کرده است.
وی با بیان اینکه تمام تلاش مدیریت کارخانه برای معرفی نشدن کارگران به بیمه بیکاری متمرکز شده است، افزود: از این رو در پی آن هستیم که کارخانه در مکان جدید و در فضایی آزام و بدور از تنش بازگشایی شود.
آزرمی در پایان با تاکید بر اینکه کارخانه پارس قو دیگر در مکان فعلی بازگشایی نمیشود، فزود: زمینی برای بازگشایی کارخانه در ورامین تهیه شده است اما به علت اعتراضاتی که صورت گرفته است که تاکنون نتوانستهایم که پولی از این بابت پرداخت کنیم.
----------------------
بازنشسته صنعت فولاد کشور مقابل ساختمان صندوق فولاد تجمع کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته (۲۴ تیر ماه) کارگران بازنشسته صنعت فولاد از اقصی نقاط کشور با سفر به تهران برای چندمین بار در شش ماه گذشته دست به تجمع اعتراضی زدند.
این بازنشستهها که خواستار وصول مطالبات محقق نشده وپرداخت به موقع مستمری بازنشستگی خود هستند، میگویند: با وجود اعتراضات مکرر هنوز مطالبات صنفی آنها برآورده نشده است.
آنان درباره بخشی از مطالبات روز گذشته خود میگویند از سال ۹۱ بخشی از مطالبات بازنشستگی که مربوط اجرا و پرداخت مجدد احکام معلق شده حق سرپرستی و حق سختی کار میشود پرداخت نشده است.
همچنین بازنشستههای صنعت فولاد خواستار به روز کردن دستورالعمل مصوب احکام مربوطه مطالبات فوق هستند که متاسفانه مسئولان ذیربط هیچ توجهای به آن ندارند.
از قرار معلوم اعتراض روز گذشته گروهی از بازنشسته فولاد کشور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد در خیابان وزرا تهران با بیتوجه مسئولان این صندوق موقتا خاتمه پیدا می کند.
----------------------
معوقات مزدی کارگران منیزیم فرودس را به تجمع کشاند
به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه منیزیم فردوس در استان خراسان جنوبی روز گذشته (شنبه/۲۴ تیرماه) در اعتراض به عدم پرداخت ۸ ماه از معوقات مزدی و ۴ ماه از حق بیمههایشان در محوطه کارخانه تجمع کردند.
تجمع کارگران منیزیم فرودس با سفر «عصمت سرافرازی» معاون امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی به این کارخانه و بازدید وی از خطوط تولید همزمان شده است.
در همین راستا روز گذشته جلسهای با حضور فرماندار خراسان جنوبی، مدیریت کارخانه و نمایندگان کارگران برگزار شد تا در خصوص پرداخت معوقات مزدی کارگران تصمیم عاجل گرفته شود.
از سویی به گفته مدیریت منیزیم فرودس، این کارخانه ۷۰۰ میلیون تومان بدهی از بابت هزینههای آب، برق و گاز دارد و نیز ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بدهی به بانکها از بابت وامهایی و جریمههای دیرکرد پرداخت اقساط آن دارد.
در عین حال «فرامرز کافی» مدیریت این کارخانه در گفت و گو با رسانهها از سود بالای بانکی که از بابت تسهیلات از تولیدکنندگان گرفته میشود گلایه کرده و این پرسش را مطرح کرده است که چرا وقتی نرخ سود تسهیلات بانکی ۱۸ درصد است بخش تولید باید ۹ درصد اضافه تر یعنی نرخ ۲۷ درصد را به عنوان سود پرداخت کند؟
----------------------
کارگر ان ذوب آهن اردبیل دستکم ۱۱ ماه معوقات مزدی طلبکارند
اخراج ۱۲۰ کارگر به دلیل عدم نیاز
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه دوب آهن اردبیل در تماس با ایلنا از مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، علیرغم اینکه از آغاز سال ۹۶ تاکنون حدود ۱۲۵ روز گذشته است اما تا این لحظه در خصوص پرداخت ۱۱ ماهه مطالبات مزدی و عیدی ۲۱۸ کارگر باقیمانده در این واحد صنعتی اقدامی صورت نگرفته است.
براین اساس ۹ ماه از مطالبات معوقه کارگران ذوب آهن اردبیل مربوط به سالهای ۹۳ و ۹۴ میشود که کارخانه برای مدت ۱۸ ماه تعطیل اعلام شده بود.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه یک ماه از دستمزد اسفند۹۵ ،به همراه دستمزد خرداد ماه سال جاری رااز کارفرما طلبکارند.
این کارگران که در شرکت ذوب آهن اردبیل بصورت پیمانی ورسمی مشغول به کار هستند، از این دیرکرد ناراضی هستند در بخش دیگری از مطالبات خود میگویند: نوروز سال جاری کارفرما تعداد ۱۲۰ نفر از همکارانشان را به دلیل عدم نیاز از کار اخراج کرد.
به گفته وی، این تعداد از کارگران غلارغم آنکه تا خرداد ماه سال جاری با کارفرما قرار داد کاری داشتند دارای سوابق کاری ۱۲ تا ۱۳ ساله بودند.
در ادامه کارگران این کارخانه درباره مطالبات همکاران اخراجی خود میگویند؛ کارگران اخراجی نیز همسان با کارگران شاغل ۱۱ ماه مطالبات معوقه وجاری از کارفرما طلبکار هستند. مجموع معوقات مزدی این تعداد کارگر برای تسویه حساب کامل به حدود ۳میلیارد تومان میسد.
طبق اظهارات یکی از کارگران ذوب آهن اردبیل تعدادی از همکاران اخراجی هفته گذشته ۲۲ تیر ماه در اعتراض به بیتوجهای کارفرما به پرداخت مطالباتشان در مسجد میرزاعلی اکبر اردبیل دست به اعتصاب غذا زده بودند.
به گفته وی ، بعد این اتفاق که نتیجه آن ضعف جسمی شماری از معترضان و انتقال آنها به بیمارستان بود، کارفرما با صدور چند فقره چک بانکی وعده پرداخت بخشی از مطالباتشان را داد وبدین ترتیب اعتراض کارگران اخراجی موقتاخاتمه پیدا کرد.
از سوی دیگر به نقل از کارگران این واحد نقل میشود که سال گذشته حق بیمه کارگران این کارخانه با مشکل پرداخت مواجه بود به طوری که چندین ماه دفتر چههای درمانی کارگران فاقد اعتبار می شود.
----------------------
تجمع کارگران بیکارشده معدن «خاک سرخ هرمز» مقابل بخشداری
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (بیست و چهارم تیرماه) 35 کارگر بیکار شده معدن خاک سرخ هرمز به دلیل تعطیلی ناگهانی معدن مقابل بخشداری جزیره هرمز تجمع کردند.
از قرار معلوم، مشکل معدن و تعطیلی آن به اختلافات درشرکت تعاونی مرزنشینان برمیگردد؛ بیشترین سهام این معدن به مردم جزیره هرمز تعلق دارد.
کارگران بیکارشده از بخشداری و مقامات محلی میخواهند که فکری به حال اشتغال آنها کنند. این کارگران میگویند با تعطیلی معدن، معاش خانوارها در جزیره هرمز با مشکل مواجه خواهد شد.
رئیس هیئتمدیره شرکت پودر خاک سرخ هرمز روز گذشته در گفتگو با دیگر رسانهها گفت: دادستان قشم در حکم ابلاغی مبنی بر اختلافات هیئتمدیره منتخب مردم و هیئتمدیره انتخابی اداره تعاون هرمزگان، دستور تعطیلی معدن و کارخانه پودر خاک سرخ هرمز را داده است.
به این ترتیب حکم تعطیلی معدن و بیکاری 35 کارگری که در حال حاضر در این معدن شاغلند، به صورت قانونی صادر شده است.
معدن خاک سرخ، معدنی کوچک برای تهیه خاکی به رنگ سرخ است؛ این خاک مصرف خوراکی دارد.
----------------------
طرح پرستارستیز «تربیت پرستار بیمارستانی» بایستی متوقف شود
حسین علینسایی (فعال صنفی پرستاران) در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با طرح تربیت پرستار بیمارستانی گفت: تحولات فعلی پرستاری در کشور نگرانکننده است.
وی افزود: جامعه پرستاری کشور بایستی با اتحاد و هماهنگی در مقابل طرح پرستار ستیزِ تربیت پرستار بیمارستانی موضع بگیرد؛ والا اگر وقتکُشی شود، دیگر نمیتوان جلوی اپیدمی شدن این طرح مخرب را در بیمارستانهای کشور گرفت.
عضو شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: ما پرستاران بایستی در مخالفت با این طرح، بیانیه هماهنگ کشوری منتشر کنیم و هم اینکه نامه کتبی به روسای دانشگاهها و با رونوشت به مسئولین مختلف استانی و کشوری نوشته و خواستار لغو فوری این طرح مخرب شویم و اگر آنی پاسخ لازم دریافت نشد، وارد اقدامات جدی تر شویم.
علینسایی تصریح کرد: بایستی بدون اغماض خواستار لغو فوری این طرح و ابلاغیه شویم؛ چرا که بدون شک با اجرای این طرح، هم پرستاری آکادمیک نابود میشود و هم سلامت مردم و جامعه در معرض فاجعه قرار دارد؛ مهمتر از همه چیز آگاهی رسانی است، باید این طرح نقادی شود و مردم در جریان امر قرار بگیرند؛ باید به همه مسئولین استانی و کشوری رونوشت بزنیم و آنها را اگر اطلاعات کاملی ندارند و یا موضوع را سرسری گرفتهاند، آگاه نماییم.
وی با بیان این که این مساله به شورایعالی انقلاب فرهنگی هم دقیقا ارتباط دارد و باید از آن مجرا هم موضوع را پیگیری کنیم؛ افزود: گر قرار باشد هر وزارتخانه ای به سلیقهی خود رشتههای آکادمیک را دستکاری کند و از ساختار استاندارد خارج کند که دیگر اثری از علم و دانش در این کشور باقی نخواهد ماند.
----------------------
معطلی ۵۰ کارگر قند ورامین برای بازنشستگی پیش از موعد
منابع کارگری در این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا میگویند با توقف فعالیت تولیدی این کارخانه از ۱۵ اسفند ماه سال ۹۴ تاکنون، حدود ۵۰ کارگر رسمی آن در بلاتکلیفی بهسر میبرند و در عین حال همه آنها هنوز بابت سه ماه مزایای مزدی معوقه و چندین ماه حق بیمه طلبکارند.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده درحالی است که پیشتر و در زمان فعالیت کارخانه «قند ورامین» تعداد کارگران این واحد تولیدی به حدود ۴۲۰ نفر میرسید که از این تعداد حدود ۲۲۰ نفر از آنها که بصورت قرار دادی فعالیت داشتند در فروردین ماه سال جاری به دلیل عدم نیاز اخراج شدهاند.
در این زمینه گفته میشود که از مجموع ۲۰۰ کارگر رسمی باقی مانده کارخانه حدود ۱۵۰ نفر توانستند با استفاده از مزایای قانون مشاغل سخت وزیان آور بازنشسته شوند اما وضعیت بازنشستگی مابقی کارگران رسمی کارخانه (بجز تعدادی حدود ۱۵ نفر که سوابق بیمهای آنها کامل نیست) مشخص نیست وکارفرما از پرداخت سهم ۴ درصدی خود به تامین اجتماعی خوداری میکند.
به نقل از این کارگران گفته میشود جدا از وضعیت پیش آمده هرکدام از همکارانشان بهصورت میانگین حدود سه ماه مزد معوقه از کارفرماطلب کارند و حق بیمه آنها نیز از فروردین ماه سال جاری به تامین اجتماعی پرداخت نشده بود که اخیرا بخش از آن برای تمدید دفتر چههای در مانی کارگران پرداخت شده است.
به ادعای آنان با این حال با گذشت حدود ۱۵ ماه از تعطیلی کارخانه هنوز اقدام مشخصی در خصوص پرداخت معوقات مزدی و روشن شدن وضعیت استخدامی وبازنشستگی کارگران شاغل در آن صورت نگرفته است.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه در صورتی که دولت با برطرف کردن مشکلات این واحد تولیدی وکارگرانش اقدام به بازگشایی مججدا آن کند این کارخانه ظرفیت اشتغال بیش از ۶۰۰نیروی کار جدید را به صورت مستقیم خواهد داشت.
----------------------
شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹٦ - ۱۵ ژوئیه ۲۰۱٧
اینبار کارگران شاغل نیشکر هفت تپه تجمع کردند
منابع خبری ایلنا در مجتمع نیشکر هفتتپه میگویند: دست کم سیصد نفر از کارگران شاغل در مجتمع نیشکر هفت تپه، از صبح امروز شنبه (۲۴ تیر ماه) با برپایی یک اجتماع صنفی در مقابل دفتر کارفرما خواستار پیگیری مطالبات معوقه خود شدند.
این درحالی است که از حدود دو ماه قبل تا هفته گذشته گروهی از کارگران بازنشسته این واحد صنعتی برای پیگیری مطالبات خود مدام در حال برپایی اعتراض صنفی بودند.
خواسته اصلی کارگران بازنشسته معترض که تعداد آنها ۳۴۱ نفر بود به پرداخت هزینههای مربوط به بازنشستگی پیش از موعد آنها و صدور احکام بازنشستگی در سازمان تامین اجتماعی مربوط میشد اما در مورد کارگران شاغلی که از صبح امروز اجتماع صنفی خود را برپا کردهاند، گفته میشود که معوقات مزدی و بیمهای دلیل اصلی اعتراض بوده است.
طبق اظهارات یکی از کارگران این مجتمع، پرداخت مطالبات مزدی کارگران رسمی وقرار دادی هفتتپه از اردیبهشت ماه سال جاری به تاخیر افتاده همچنین پاداش و بهربرداری سالهای ۹۴ و ۹۵ آنها هنوز پرداخت نشده است.
در عین حال کارگران روزمزدی حاضر در تجمع امروز نیز مدعیاند جدا از مطالبات معوقه سال جاری در دوماههٔ اردیبهشت وخرداد، دستمزد بهمن واسفند ماه سال گذشته (۹۵) ر از کازفرما وصول نکردهاند.
به گفته این کارگر ،مشخص شدن وضعیت بیمه تکمیلی یکی دیگر از خواستههای معترضان است چراکه هزینههای آن از پاییز سال ۹۵ تاکنون به صورت ماهانه از دستمزد آنها کسر میشود اما ظاهرا شرایط ارائه خدمات به آنها نامعلوم است.
----------------------
تاخیر ۷ماهه در پرداخت دستمزد کارگران شهرداری «سی سخت»
منابع کارگری در شهر سی سخت با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: حدود ۱۰۶ کارگر رسمی، قراردادی وپیمانی شهرداری سی سخت و سازمانهای وابسطه به آن به دلیل آنچه از سوی شهرداری «کمبود منابع مالی» عنوان میشود؛ دست کم ۷ماه مزد معوقه طلبکارند.
به گفته کارگران شهرداری سی سخت، آخرین حقوقی که آنها دریافت کردهاند مربوط به دستمزد آبان ماه سال ۹۵ است که کارفرما آن را اخیرا به حساب کارگران پرداخت کرده است.
کارگران مورد نظر که به صورت رسمی و قراردادی مشغول کارند با بیان اینکه مهمترین عامل این وقفه هفت ماهه کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است، در ادامه گفتند: مشکلات شهرداری سی سخت از چندین سال پیش از زمانی آغاز شد که بسیاری از نهادهای مختلف دولتی وخصوصی از پرداخت به موقع عوارض شهرداری خوداری میکنند.
طبق اظهارات کارگران شهرداری سی سخت، در صورتیکه شهرداری بتواند با همکاری مسئولان استانی وشهرستانی مطالبات معوقه خود را نهادهای مختلف دولتی وصول کند توانایی پرداخت یکجای همه معوقات مالی کارگران را خواهد داشت.
به نقل از این کارگران که در دارای سوابق ۶ تا ۱۳ساله در شهرداری سی سخت هستند، گفته میشود که سالها به صورت روزمزدی در مجموعه شهرداری مشغول کار بودند که در سال جدید نوع قرار داد کاری آنها با شهرداری تغییر کرده وبصورت قرار دادی در آمده است.
----------------------
فقط چهار کوره آجر سُنتی در قرچک فعالند/ هزاران کارگر برای معاش دستفروشی میکنند
«جعفر معصومی اصل» عضو انجمن صنفی کارگران کورهپزخانههای قرچک ورامین در گفتگو با ایلنا، گفت: کوره پزخانههای قرچک به دلیل رکود بازار و افزایش قیمت حاملهای انرژی تقریبا غیرفعال شدهاند، به طوریکه از حدود ۴۰، ۵۰ کوره پزخانه این منطقه، در حال حاضر فقط ۳ یا ۴ واحد فعال هستند.
وی افزود: اگر فرض بگیریم به طور متوسط در هر واحد ۴۰ نفر کار میکردهاند، با این رکود و توقف فعالیت، بیش از هزار کارگر بیکار شدهاند.
این فعال صنفی کارگران کورهپزخانهها با بیان اینکه مسئولان باید فکری به حال کارگران این صنف بکنند افزود: کارگران بیکار شده یا دستفروشی میکنند یا در مشاغل کاذب دیگر مشغول به کار هستند.
وی ادامه داد: این کارگران حتی در زمان اشتغال، بخش قابل توجهی از سوابق بیمهای خود را نیز از دست دادهاند و تعداد بسیاری از آنها با وجود کهولت سن، نمیتوانند بازنشست شوند.
معصومی اصل در ادامه به روند افزایش دستمزد کارگران کورهپز اشاره کرد و گفت: هرساله افزایش دستمزد کارگران این صنف با انعقاد پیمانهای دستهجمعی میان انجمنهای صنفی کارگران و اتحادیههای کارفرمایی با حضور نمایندگان دولت انجام میشد که متاسفانه از سال گذشته هیچ پیمانی منعقد نمی شود و دستمزدها همچنان بدون تغییر باقی مانده است.
وی در پایان تصریح کرد: کارگران کورهپزخانهها با دستمزد سالهای پیش بایستی کار کنند و البته با توجه به بیکاری گسترده، فرصت شغلی با همان شرایط هم برایشان فراهم نمیشود.
----------------------
سقوط یک کارگر ساختمانی دزفولی از طبقه ششم
به گزارش ایلنا، ساعت ۱۲ امروز یک کارگر دزفولی از طبقه ششم یک ساختمان نیمه کاره به طبقه دوم سقوط کرد.
در این حادثه که به علت شکستن تخته سکو از روی داربست فلزی اتفاق افتاد این کارگر ۳۶ ساله به شدت زخمی شد. با اعلام این حادثه بلافاصله اکیپ امداد و نجات از ایستگاه مرکزی شماره ۱ به محل حادثه واقع در خیابان شهید نونچی اعزام شد.
این کارگر مصدوم که از ناحیه کمر،گردن و هر دو دست دچار آسیب دیدگی شدید شده هم اکنون در بیمارستان دزفول تحت درمان و مداوا است.
----------------------
جمعه ۲۳ تیر ۱۳۹٦ - ۱۴ ژوئیه ۲۰۱٧
تجمع کارکنان تعدیلی مخابرات لرستان به همراه خانواده هایشان
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (۲۲ تیرماه) کارکنان تعدیلی مخابرات لرستان مقابل اداره مخابرات این استان تجمع کردند؛ این کارکنان به همراه خانواده هایشان در این تجمع شرکت کرده بودند.
در این تجمع معاون اداره کار استان لرستان حاضر شد و با تجمع کنندگان به صحبت پرداخت.
کارکنان شرکتی لرستان در هفته های گذشته بارها تجمعات اعتراضی برگزار کردند. خواسته آنها علاوه بر طرح طبقه بندی مشاغل و تامین امنیت شغلی، بازگشت به کار همکارانی است که اخیرا بیکار شده اند.
در تجمع روز گذشته به تعدیلی ها وعده دادند که برای بازگشت به کار آنها تمهیداتی صورت خواهد گرفت.
----------------------
تجمع کارگران ماشین سازی لرستان بابت مطالبات مزدی
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته ( ۲۲ تیرماه) کارگران کارخانه ماشینسازی لرستان دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی، مقابل استانداری لرستان تجمع صنفی برپا کردند.
این کارگران که چندین ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، می گویند حق بیمه ما نیز در ماههای گذشته پرداخت نشده و برای تعویض دفترچه های بیمه خود با مشکل مواجهیم.
یکی از این کارگران می گوید: مساله معوقات مزدی نیست؛ ما کارگران نگران آینده این واحد تولیدی با بیش از 40 سال سابقه کار هستیم؛ اگر اوضاع به همین شکل پیش برود، در آینده ای نه چندان دور این کارخانه تعطیل خواهد شد؛ همین الان هم کار چندانی در کارخانه نداریم.
برگزاری این اجتماعی صنفی با سفر وزیر کشور به استان لرستان همزمان شده بود و تجمع کنندگان از مسئولان محلی و کشوری خواستند که به اوضاع آنها رسیدگی کنند.
----------------------
کشته و زخمی شدن دو کارگر در بادرود بر اثر برق گرفتگی
به گزارش ایلنا، روز گذشته (بیست و دوم تیرماه)، دو کارگر حین کار در ساختمان نیمه کاره بادرود براثر برق گرفتگی کشته وزخمی شدند.
در این باره رئیس مرکز فوریت های پزشکی شهرستان نطنز به رسانهها گفته است: حوالی ظهر روز پنج شنبه در ساختمان نیمه کاره در کنار مسجد توکل بادرود واقع در بلوار کشاورز دو نفر کارگر ساختمانی که در حال عملیات جوشکاری و بنایی بودند دچار برق گرفتگی شدید شدند.
حسین مخلصی با بیان این که نیروهای پایگاه اورژانس ۱۱۵ و هلالاحمر بادرود بدون فوت وقت و با دو دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شدند، افزود: یکی از حادثه دیدگان به نام علی باغبانی که بر اثر برق گرفتگی از یکی از طبقه های ساختمان نیمه کاره به پایین پرت شده بود علائم حیاتی نداشت و با وجود تمام تلاش های پزشکان و عوامل درمانی در بیمارستان فاطمیه بادرود درگذشت.
وی اضافه کرد: عیسی حدادی ۴۶ ساله که مصدوم دیگر این حادثه است نیز دچار سوختگی از ناحیه دو دست شده و هم اکنون در بیمارستان فاطمیه بادرود بستری و مداوا بر روی وی در حال انجام است.
رئیس مرکز فوریت های پزشکی شهرستان نطنز با بیان این که حال عمومی این مصدوم رضایت بخش است، خاطر نشان کرد: علت حادثه توسط کارشناسان فنی و انتظامی در دست بررسی است.
----------------------
خبری از بهبود وضعیت قراردادموقتی ها در صنعت نفت نیست
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ماههای گذشته بارها وعده تبدیل وضعیتِ کارگران قرارداد موقت در صنعت نفت مطرح شد اما تا کنون هیچ اقدام عملی در این خصوص صورت نگرفته است.
دی ماه سال گذشته، وزیر نفت از ساماندهی قرارداد موقتی ها در آینده ای نزدیک خبر داد؛ این خبر موجی از امیدواری میان کارگران پیمانکاری و قرارداد موقت در صنعت نفت ایجاد کرد؛ اما تا حالا که شش ماه از این وعده گذشته، چشم انداز روشنی از تلاش برای ساماندهی به چشم نمیخورد.
یکی از مشکلات اصلی شاغلین در صنعت نفت، تنوع قراردادهای شغلی است. کارکنان قرارداد موقت که از امنیت شغلی نیز بی بهره اند، در مقایسه با رسمی ها دستمزد پایین تری دارند؛ علاوه بر آن کارگران پیمانکاری که طرف قرارداد با شرکت های دست چندم هست، نسبت به قراردادمستقیم ها از مزایای شغلی کمتری بهره مندند و علاوه بر بیکار شدنهای گاه و بیگاه، دستمزد خود را هم اغلب مرتب دریافت نمیکنند.
خواسته اصلی کارگران قراردادموقت در صنعت نفت، تبدیل وضعیت و رفع تبعیض در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور است.
----------------------
«یونس فیضی» کولبرِ بدون پا
به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته، تصاویری در اینستاگرام منتشر شد که واکنش خیلیها را برانگیخت؛ خیلیها نوشتند باید بر این اوضاع خون گریست؛ خیلی ها تعجب کردند و خیلی ها خواستند که بیشتر بدانند.
علی فیضی اهل پیرانشهر است؛ او از قرار معلوم کولبری میکند اما پا ندارد.
فیضی دو پایش را در کودکی در انفجار مین از دست داده است، خواهر و برادرش هم در همین حادثه جان خود را از دست داده اند؛ حالا او کولبر است؛ کولبرِ بدون پا.
این تصاویر منتشر شده بار دیگر حساسیت ها نسبت به کولبری و کولبران در مناطق کردنشین را برانگیخته است.
تحقیقات خبرنگار ایلنا، برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد علی فیضی و تماس با مقامات مسئول در این مورد همچنان ادامه دارد.
----------------------
پنجشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹٦ - ۱۳ ژوئیه ۲۰۱٧
ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران سازمان حمل و نقل شهرداری رشت
منابع کارگری ایلنا در رشت گزارش دادند، این کارگران که در واحدهای اتوبوس رانی، تاکسیرانی و پایانه سازمان حمل و نقل و بار و مسافر شهرداری رشت به صورت پیمانی، قراردادی وروزمزدی مشغول کارند، دست کم۲ تا ۳ماه حقوق معوقه طلب دارند.
این کارگران با بیان اینکه مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است، در ادامه درباره جزئیات مطالبات خود افزودند: مطالبات معوقه کارگران شاغل در سازمان حمل و نقل و بار و مسافر شهرداری رشت به بخشی از دستمزد سال ۹۵ و به تاخیر افتادن دستمزد ماهای اردیبهشت وخرداد سال ۹۶ مربوط میشود.
کارگران شاغل در سازمان حمل و نقل و بار و مسافر شهرداری رشت همچنین مدعی هستند جدا از مطالبات مزدی، حق بیمه آنها از زمستان سال ۹۵ به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
به گفته این کارگران، بخش زیادی از مطالبات آنها در زمان مدیریت قبلی اتفاق افتاده است که روز گذشته چهارشنبه مدیریت فعلی وعده پرداخت بخش از آن را امروز پنجشنبه (۲۲ تیرماه) داده است.
----------------------
کارگران خوزستانی مستحق دریافت مزایای بدی آب وهوا هستند
«مصطفی نظری» با اشاره به گرمای ۵۰ درجهای هوای مناطق جنوبی کشور در فصول گرم سال، به ایلنا گفت: حرارت ۵۰ درجهای هوا به همراه بالا رفتن مستمر رطوبت (گاه بیش از ۹۰ درصد) موجب بروز انواع بیماریهای تنفسی، پوستی و قلبی برای کارگرانی شده است که در فصول گرم سال ناچارند در فضای باز کار کنند.
وی گفت: این وضعیت در حالی است که در خوزستان ۸ ماه از سال آب و هوا بیش از اندازه گرم است و وجود ریزگردها نیز به یک عامل مزاحم برای انجام فعالیتهای عادی مردم تبدیل شده است بنابر این باید به کارگرانی که در چنین محیطی حضور مستمر دارند؛ مزایای مزدی اضافی تعلق بگیرد.
نظری با تاکید بر «سخت و زیانآور بودن هر شغلی در شرایط نامناسب آب و هوایی» از قرار نگرفتن کارگران مشاغل بد آب و هوا در دایره شمول قانون مشاغل سخت و زیانآور انتقاد کرد و گفت: میانگین عمر کارگرانی که در مناطق بد آب و هوا کار میکنند کمتر از کارگران سایر مناطق است و به همین خاطر دولت باید نگاه ویژهای به این مردم داشته باشد.
او با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میبایست کارگران شاغل در این منطقه را مشمول بازنشستگی پیش از موعد کند، افزود:
افرادی که در خوزستان و شرایط بدآب و هوایی به فعالیت میپردازند دچار فرسودگی میشوند. یعنی کارکردن در منطقه بدآب وهوا معادل دوسال کار کردن در منطقه خوش آب و هوا است.
طبق اظهارات نماینده محوری کانون شورای اسلامی شهرستانهای آبادان، خرمشهر واروند روزد با شرایط کارگرانی که در مناطقی مانند خوزستان کار میکنند اگر خوش شانس باشند میتوانند بالاخره پس از فراز و فرودهای فراوان با رای موافق کمیتههای بررسی کننده مشاغل سخت و زیانآور چند سالی زودتر از موعد بازنشسته شوند اما درنهایت عوارض ناشی از محیطهای شغلی در بیشتر مواقع باعث میشود تا این گروه از کارگران در دوران بازنشستگی خود با عوارض جسمی دست به گریبان باشند.
----------------------
گرمازدگی موجب مرگ کارگر شهرداری چغادک شد
افزایش بیسابق گرمای هوا در استان بوشهر، موجب مرگ یک کارگر شهرداری چغادک شد.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه روز سه شنبه (۲۰ تیر ماه) برای یکی از کارگران شهرداری چغادک بنام «یوسف زنده بودی» زمانی رخ داد که حین انجام کار دچار گرما زدگی میشود.
از قرار معلوم، وی مبتلا به بیماری قلبی نیز بوده که حین انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داده است.
چُغادَک شهری است در استان بوشهر و در مسیر جاده بوشهر به شیراز قرار دارد.
----------------------
چهارشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹٦ - ۱۲ ژوئیه ۲۰۱٧
ناپدید شدن یک مقنی در قنات عشرت آباد سبزوار
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته چهار مقنی به منظور افزایش ظرفیت آب دهی وارد قنات عشرت آباد در سبزوار شدند که پس از مدتی یک تن از آنان ناپدید می شود.
گفتنی است جستجوی نیروهای امدادی در محل از روز گذشته آغاز شده و امروز نیز عملیات حفاری انجام میگیرد.
در حال حاضر مقامات محلی در محل حادثه حضور دارند و تلاشها برای نجات مقنی ادامه دارد.
مهرماه سال گذشته نیز پنج مقنی در حادثه ریزش چاه در منطقه کَسکَن سبزوار جان خود را از دست دادند.
----------------------
مرگ سه کارگر تبریزی بر اثر مسمومیت گاز
«جلیل ستاری» معاون عملیات سازمان آتش نشانی تبریز در گفت و گو با ایلنا از جان باختن سه کارگر یک کارخانه تولید کننده مواد غذایی واقع در جاده اهر تبریز خبرداد و گفت که آنها به علت گازهای متصاعد شده از مخزن فاضلاب صنعتی کارخانه (سبتیک) جان خود را از دست دادهند.
ستاری افزود: حادثه حوالی ساعت ۱۰ صبح به اطلاع مرکز آتش نشانی تبریز رسید و بلافاصله ماموران به محل حادثه اعزام شدند.
معاون عملیات سازمان آتش نشانی ادامه داد: گازهای متصاعد شده از این مخزن مسمومیت آور هستند و انباشت آنها بر اثر مرور زمان موجب مرگ این سه کارگر شده است.
به گفته معاون عملیات سازمان آتش نشانی پیکر این کارگران که ۲۳، ۳۹ و ۴۰ ساله بودند، پس از خارج شدن از کارخانه تحویل اورژانس داده شد.
----------------------
کارگران سنگ پاسارگاد تا ۱۱ماه طلبکارند/ بیکاری ۵۰ کارگر
منابع خبری ایلنا در تاکستان از عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران کارخانه سنگ پاسارگاد خبر میدهند؛ این کارگران که تعداد آنها ۷۵ نفر است، بین ۸ تا ۱۱ ماه مزد پرداخت نشده طلب دارند.
این وضعیت درحالی است که پیش از این تعداد ۵۰ کارگر دیگر این واحد سنگبری در اسفند ماه سال ۹۵ پس از خاتمه قراردادهای کاری خود تعدیل شده بودند.
یکی از کارگران کارخانه سنگ پاسارگاد در تشریح پرداخت مطالبات مزدی خود وهمکارانش گفت: ظاهرا کارفرما توانایی مالی لازم برای پرداخت مطالبات معوقه را ندارد و برای همین درصدد برآمده است تا از طریق دریافت وام بانکی این بدهی خود را تسویه کند.
وی افزود: در همین راستا به تازگی کارفرما با یکی از بانکهای خصوصی وارد مذاکره شده است تا طلب هر کارگر را از طریق وامهای ۱۰ میلیونی جبران کند.
این کارگر تاکید کرد: حتی در صورتی که این وام بانکی به تمامی کارگران باقیمانده سنگ پاسارگاد پرداخت شود بازهم این تسیلات پاسخگوی تمامی معوقات مزدی آنها نخواهد بود.
براساس این اظهارات قرار است مسئولیت بازپرداخت تمامی اقساط این تسهیلات برعهده کارفرما باشد اما ضمانت آنها برعهده خود کارگران سپرده شده است.
این کارگربا بیان اینکه برای تشکیل پرونده ودریافت وام هر چند روز یکبار کارگران به صورت گروهای چند نفره به تهران سفر میکنند افزود: نگرانی ما کارگران از این است در صورتی که کارفرما به هر دلیل توانایی پرداخت اقساط بانکی این وامها را نداشته باشد مشکلات ما کارگران دو چندان خواهد شد.
طبق اظهارات یکی دیگر از کارگران پیش از این نیزبیمه تامین اجتماعی ما کارگران دست کم ۴ تا ۵ ماه به تاخیر افتاده بود که حدودا دو هفته پیش معوقات بیمهای مان به تامین اجتماعی پرداخت شده است.
این کارگر با بیان اینکه تاخیر در پرداخت مطالبات بیمهای از سوی کارفرما باعث شده بود دفتر چههای درمانی کارگران فاقد اعتبار شود در ادامه افزود: تعدادی از کارگران که از دریافت خدمات بیمه اجتماعی ناامید شده بودند بدنبال دریافت بیمه سلامت بودند وحتی عدهای از کارگران موفق به دریافت دفترچههای بیمه سلامت نیزشدند.
وی با تاکید بر پی گیری مسئولان استانی در مورد وضعیت کارخانه سنگ پاسارگاد و کارگرانش گفت: اگر مسئولان هر چه سریعتر به وضعیت کارخانه رسیدگی نکنند در آینده نزدیک شاهد تعطیلی کامل کارخانه وبیکاری کارگرانش خواهیم بود.
----------------------
لزوم پیگیری مطالبات صنفیِ معلمان توسط تشکلهای مستقل/ منتقدان «حاشیه امن» داشته باشند
رضا مسلمی، فعال صنفی معلمان، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اظهارات مدیر کل آموزش و پرورش استان همدان مبنی بر آزادی عمل تشکلهای معلمان و توضیحاتی که در این ارتباط در گفتوگو با یک رسانه محلی مطرح کرده است، گفت: این اظهارات نشان دهنده این است که اطلاعات ایشان نسبت به تشکلهایی که در مجموعه آموزش و پرورش استان فعالیت میکنند، چندان دقیق نیست.
وی با بیان این که کانون صنفی معلمان همدان یک تشکل صددرصد صنفی است و مجوز فعالیت هم دارد؛ افزود: اگر از معلمان توقع داریم که در سیستم آموزشی کشور مشارکت داشته باشند و با بهرهمندی از رضایت شغلی بتوانند نقش بسزایی در افزایش سطح کیفی آموزش داشته باشند، باید برای فعالیت آزادانه و بدون مانعِ تشکلهای مستقل، بسترسازی شود و در مسیر فعالیت آنها، سنگاندازی نشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان در مصاحبه خود گفته بود "در دولت یازدهم با هیچ معلمی به دلیل فعالیت سیاسی برخورد نشده است، مگر نهاد دیگری آنها را احضار کرده باشد اما ما شکایتی نکردیم" که در این رابطه مسلمی توضیح داد: هرچند که در مصاحبه تان "نهاد های دیگر" را در این بازداشت ها و احضار ها مقصر قلمداد کرده اید، اما فراموش نفرمایید که وظیفه اداره کل حراست آموزش و پرورش، حراست و حمایت از فرهنگیان است و توقع ما از وزارتخانه آموزش و پرورش در دولت دوازدهم، توجه بیشتر به این حراست و حمایت است.
عضو کانون صنفی معلمان همدان در پایان اظهار داشت: بایستی منتقدان سیاستهای دولت که در قالب تشکلهای قانونی فعالیت میکنند، حاشیه امنیت داشته باشند؛ تنها در این صورت است که مطالبهگری در جامعه رونق میگیرد و مسیر رشد و ترقی هموار میشود.
----------------------
مطالبات کارگران تونل «گزردره»پرداخت نشده است
منابع ایلنا در استان کردستان میگویند که در حدود ۲۰ کارگر که بر روی پروژه راه سازی تونل همرو - گزردره در جاده سنندج مریوان کار میکردند پس از اتمام کارشان در این پروژه مشکلاتی در پرداخت معوقات مزدی خود دارند.
کارگرانی که بر روی این پروژه کار میکردند به منابع ایلنا در استان کردستان گفتهاند معوقات مزدی آنها مربوط به سالهای ۹۵ و ۹۶ است.
این کارگران در عین حال به منابع ایلنا گفتهاند که سال گذشته برای دریافت معوقات خود تجمع صنفی برگزار کردهاند با این وجود تاکنون معوقات آنها پرداخت نشده است.
این کارگران سال گذشته و امسال از طریق اداره کار استان کردستان پیگیر معوقات مزدی خود بودهاند اما حالا با اتمام کارهایشان از اینکه پیمانکار پروژه مطالبات آنها را به صورت کامل پرداخت نکرده است، نگران هستند.
----------------------
سه شنبه ۲۰ تیر ۱۳۹٦ - ۱۱ ژوئیه ۲۰۱٧
کارگران «ایران برک» ۱۰ تا ۲۰ ماه مزد طلبکارند
جمعی از کارگران کارخانه ایران برک رشت در تماس با ایلنا با اشاره به معوقات مزدی خود گفتند: نزدیک به ۱۱۰ کارگر هستیم که در سه بخش ریسندگی، بافندگی ودوزندگی کارخانه ایران برک رشت کار میکنیم اما در حال حاضر بابت ۱۰ تا ۲۰ ماه مطالبات مزدی طلبکار یم.
به گفته یکی از کارگران دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی او وسایر همکارانش کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی به دلیل کاهش حداقلی فعالیت تولیدی ونیروی کار کارخانه است.
طبق اظهارات این کارگر که به صورت رسمی وقرار دادی در استخدام کارخانه ایران برک رشت هستند، وضعیت پیش آمده در حالی است که درگذشته در کارخانه ایران برک بیش از هزارو ۲۰۰ کارگر کار میکردند اما در نتیجه اتفاقاتی که در دو سال گذشته اتفاق افتاد، اکنون تعداد انها به حدود ۱۱۰ کارگر رسیده است.
وی بابیان اینکه این ۱۱۰ کارگر، در بخشهای ریسندگی، بافندگی ودوزندگی کار میکنند، اظهار داشت: متوسط سابقه کاری کارگران باقیمانده بین ۱۰ تا ۲۰ سال است، بیشتر این کارگران مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور هستند اما به دلیل مسائلی که در کارخانه با آن مواجه هستیم امکان بازنشستگی پیش از موعد را پیدا نکردهاند.
به گفته این کارگر مجموعه اتفاقاتی که در مدت دو سال گذشته در این واحد نساجی افتاده آنزمان به شکل گیری اعتراضات صنفی حدودا ۵۰ روزه منجر شد و که نتیجه تمدید نشدن قرارداد شمار دیگری از کارگران این واحد تولیدی بود.
او بابیان اینکه از دو سال قبل وضعیت تولید در کارخانه ایران برک به حداقل ممکن کاهش یافته است، گفت: در حال حاضر ایران برک به صورت نیمه تعطیل درآمده است به طوری که بخش بافندگی که زمان روزی هفت هزار متر پارچه تولید میکردیم هم اکنون تنها۱۰۰ متر بارچه تولید میکند، در واحد ریسندگی نیز حجم محصول از ۲ تن به ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلو گرم کاهش یافته و در بخش دوزندگی ایران برک نیز ( نوپوش) نیز امکان تولید روزی بیش از ۱۰ دست کت وشلوار وجود ندارد.
به گفته این کارگر در شرایط کنونی آنچه برای او همکارانش حائز اهمیت است دریافت مطالبات وحفظ امنیت شغلی است چراکه در منطقه محل کارشان فرصت شغلی دیگری وجود ندارد اما آنها باید پاسخگوی نیازهای خانوادههایشان باشند.
----------------------
سقوط و فوت کارگر 27 ساله در کارخانه میدوک شهربابک
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز هجدهم تیرماه، یک کارگر 27 ساله در کارخانه میدوک شهر بابک در استان کرمان، بر اثر سقوط از بلندی جان خود را از دست داد.
این کارگر در بخش تغلیظ معدن مشغول به کار بودهاست.
در عین حال، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شهربابک از تشکیل پرونده قضایی برای حادثه کارخانه میدوک وقتل این کارگر جوان خبر داده است.
این مقام قضایی تصریح کردهاست: پس از انجام تحقیقات تکمیلی با مقصران احتمالی برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
----------------------
اعتراض کارگران رینگ سازی پس از یک هفته خاتمه یافت
منابع خبری ایلنا از خاتمه اعتراضات صنفی کارگران رینگ سازی مشهد و بازگشت به کار آنها خبر میدهند.
در کارخانه رینگسازی مشهد دست کم ۸۰۰ کارگر مشغول کارند و از قرار معلوم همه این کارگران پس از برگزاری جلسه اخیر شورای تامین شهرستان مشهد از امروز (سه شنبه/۲۰ تیر ماه) به کار خود بازگشتهاند.
از قرار معلوم در جلسه مورد نظر که روز گذشته برگزار شده است کارفرما رینگ سازی و مسئولان دولتی به نمایندگان کارگران وعده دادهاند که ظرف مدت یک ماه به خواستههای صنفی کارگران معترض رسیدگیخواهند کرد.
برهمین اساس کارگران این واحد صنعتی پس از اطلاع از ابلاغ خواستههای صنفی خود و براساس اعتمادی که به وعدههای داده شده دارند تصمیم به خاتمه اعتراض و بازگشت به کار گرفتند.
تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی، اعتراض به نحوه اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، انتقادات از نحوه عملکرد مدیریت و وضعیت شغلی نامعلوم یکی از اعضای نهاد صنفی کارگران این واحد صنعتی از جمله مطالبات صنفی بود که باعث شد تا در این واحد صنعتی برای مدت یک هفته اعتراضات صنفی کارگری برپا شود.
کارخانه رینگ سازی مشهد با گروه خودروسازی ایران خوردو در ارتباط است، این واحد صنعتی در زمینه ساخت انواع رینگ خودروهای بزرگ و کوچک فعالیت داشته اما به گفته کارگران در حال حاضر فعالیت آن تنها بر تولید رینگ کوچک متمرکز است.
در رابطه با مشکلات صنفی کارگران این واحد صنعتی، تلاش خبرنگار ایلنا برای گفتوگو با روابط عمومی شرکت ایرانخودرو تا لحظه انتشار خبر بینتیجه بوده است.
----------------------
تجمع مربیان پیش دبستانی در کهکیلویه و بویراحمد
نیروهای «غیررسمی» آموزش و پرورش در تلاش برای برخورداری از حقوق شغلی
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (نوزدهم تیرماه)، مربیان پیش دبستانی کهکیلویه و بویراحمد، دراعتراض به وضعیت استخدامی،سطح پایین حقوق ونداشتن بیمه،مقابل استانداری تجمع کردند.
تجمع کنندگان میگویند: یک ماه کار میکنیم اما دستمزدمان بین 300 تا 450 هزار تومان است. از بیمه و باقی حقوق شغلی نیز محرومیم.
400 مربی پیش دبستانی در استان کهکیلویه و بویراحمد با مشکلات شغلی دست و پنجه نرم میکنند؛ این مربیان هفته گذشته برای چندمین بار در مقابل مجلس تجمع کردند اما به تا کنون به نتیجهای نرسیده اند.
در هفتهها و ماههای گذشته نیروهای غیررسمی آموزش و پرورش شامل آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی، مربیان پیشدبستانی و معلمان مدارس غیر دولتی یا به اصطلاح معلمان آزاد، بارها تجمعات اعتراضی برگزار کردهاند؛ خواسته این نیروهای غیر رسمی مشخص است: برخورداری از حقوق شغلی از جمله حداقل دستمزد، قرارداد قانونی و بیمه.
تجمعات نیروهای غیر رسمی آموزش و پرورش، با واکنش نمایندگان مجلس مواجه شدهاست اما تا کنون هیچ اقدام عملی برای به سامان کردن شرایط شغلی این نیروها انجام نشدهاست.
----------------------
عدم پرداخت معوقات مزدی در شهرداری سردشت
در این شهر مرزی و محروم نه دفترچه بیمه داریم و نه قدرت خرید نان
جمعی از کارگران شهرداری سردشت با ایلنا تماس گرفتند و از عدم پرداخت معوقات مزدی خود انتقاد کردند.
این کارگران میگویند 200 کارگر شهرداری سردشت هستیم که در بخشهای مختلف فضای سبز، آتشنشانی و خدمات مشغول به کاریم؛ از ابتدای سال جاری دستمزد و مزایای مزدی ما را نپرداختهاند و حتی حق بیمه ما به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده؛ در نتیجه نمیتوانیم دفترچههایمان را تمدید کنیم.
از این 200 کارگر، تعدادی شرکتی و طرف قرارداد با شرکتهای خصوصی و تعدادی هم با خود شهرداری قرارداد دارند، اما از قرار معلوم دستمزد همه آنها در ماههای گذشته پرداخت نشدهاست.
یکی از این کارگران که نمیخواهد نامش فاش شود میگوسد: ما را از مراجعه به ارگانها منع میکنند؛ جرئت نداریم به شورای شهر یا دیگر نهادها رجوع کنیم؛ میترسیم اعتراض کنیم، چون تحت فشاریم.
این کارگر از وعدههای شهردار سردشت یاد میکند و میگوید: یازدهم اردیبهشت، روز جهانی کارگر، شهردار وعده داد که دو ماه حقوقمان را بپردازد، ولی هیچ خبری نشد، حالا همکاران من قدرت پرداخت کرایه خانه را ندارند؛ حتی قدرت خرید نان خالی برای خانواده خود را ندارند.
این کارگر در ادامه از وضعیت دشوار زندگی در سردشت میگوید: شهری که هنوز آثار شیمیایی دوران جنگ را به همراه دارد؛ این شهر محروم مرزی با امکانات محدود، نیازمند توجه بیشتر مسئولان است؛ ما کارگران شهرداری سردشت، سالهاست که حال و روز خوشی نداریم؛ یک بار شهردار عوض شد و تا مدتها اوضاع خوب پیش میرفت؛ اما حالا دوباره چند ماهیست که جیبمان خالیست و مشکلاتمان بینهایت.
کارگران شهرداری سردشت خواستار رسیدگی به مشکلات خود هستند و میگویند: ساعت کارمان طولانی است؛ حق اعتراض نداریم؛ از پرداخت هم که خبری نیست؛ اگر مسئولان به دادمان نرسند، نمیدانیم باید چه کنیم.
----------------------
تحریم امتحانات توسط دانشجویان پرستاری دانشگاه شهید بهشتی
دانشجویان در اعتراض به طرح تربیت پرستار تجمع کردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته (نوزدهم تیرماه) دانشجویان دانشکده پرستاری دانشگاه بهشتی در اعتراض به ابلاغیه جدید وزارت بهداشت در مورد تربیت پرستار در بیمارستان،از شرکت در امتحانات پایان ترم خودداری کردند.
این دانشجویان در محوطه دانشگاه شهید بهشتی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
علت تجمع دانشجویان ابلاغیه جدید وزارت بهداشت در ارتباط با اجرای طرح تربیت پرستار بیمارستانی و ابلاغ آن به دانشگاههای علوم پزشکی عنوان شدهاست.
دانشجویان پرستاری دانشگاه شهید بهشتی میگویند: مسئولان دانشکده پرستاری از ارائه پاسخ مناسب به معترضان خودداری کردند و به دانشجویان پاسخ قانعکنندهای ندادند.
----------------------
«نه» به طرح تربیت پرستار بیمارستانی
جمعی از فعالان صنفی پرستاران در تماس با ایلنا از به اجرا گذاشتن طرح تربیت پرستار بیمارستانی انتقاد کردند.
وزارت بهداشت امسال برای نخستین بار قرار است طرح «پذیرش دانشجوی پرستاری در بیمارستان ها» را در پانزده بیمارستان دولتی و خصوصی تهران اجرا کند. یعنی حدود بیش از 1300 پرستار بدون تحصیلات آکادمیک و پس از انتخاب رشته در دفترچه کنکور جذب بیمارستانها خواهند شد.
فعالان صنفی پرستاران این طرح را نابودی پرستاری آکادمیک میدانند و میگویند: در شرایطی که تعداد زیادی از فارغالتحصیلان پرستاری بیکارند و رقم بالایی از پرستاران در بیمارستانهای خصوصی و با شرایط نامناسب مشغول به کار هستند، طرح تربیت پرستار بیمارستانی به ضرر قطعی جامعه پرستاری است.
این فعالان در عین حال طرح تربیت پرستار بیمارستانی را در تعارض با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی با کیفیت به مردم میدانند و نسبت به پایین آمدن سطح خدمات درمانی در صورت اجرایی این طرح انتقاد کردند.
طرح تربیت پرستار بیمارستانی که از اردیبهشت ماه امسال به گفته مقامات وزارت بهداشت منظور رفع سریع کمبود نیروی پرستاری و با هدف افزایش خدمات درمانی به بیماران کلید خورده، واکنش دانشجویان و بیش از 20 هزار فارغالتحصیل بیکار پرستاری را به دنبال داشته است.
----------------------
حریق جان یک کارگر 25 ساله مغازه ساخت و ساز عروسک را گرفت
به گزارش ایلنا، «جلال ملکی» از وقوع یک حریق در یک مغازه ساخت و ساز عروسک در ساعت 4 و سی و هفت دقیقه روز گذشته خبر داد که در نتیجه آن یک کارگر 25 ساله جان خود را از دست داده است.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران با بیان اینکه این مغازه در محدوده بزرگراه آیتالله سعیدی نرسیده به پاسگاه نعمت آباد قرار داشت افزود: در این مغازه که از آن به عنوان کارگاه ساخت و ساز عروسک استفاده میشد، مواد رنگی قابل اشتعال نگهداری میشد.
ملکی گفت: دو کارگر در این مغازه بودند و زمانی که آتشنشانان به این محل رسیدند مغازه کاملا شعلهور بود و همسایهها مشغول کمک به آنها بودند.
او ادامه داد: سه ایستگاه به محل اعزام شده و پس از حضور در محل مشاهده میکنند در یک گاراژ به وسعت 2 هزار متر مربع که چند باب مغازه در آن قرار داشته داخل یکی از مغازهها به وسعت 20 متر در دو طبقه پس از وقوع یک انفجار آتشسوزی رخ میدهد.
ملکی افزود: آتشنشانان در اولین اقدام این دو نفر را از آتش خارج کردند که یکی از آنها از ناحیه دست دچار سوختگی شده بود و نفر دوم که یک کارگر 25 ساله بود به علت سوختگی تحویل اورژانس شد که متاسفانه فوت کرد.
----------------------
پیمانکاران شهرداری مشهد از پارکبانها و رفتگران کاغذ سفید امضا میگیرند/از عدم آگاهی کارگران شهری سوءاستفاده میشود
احسان سهرابی، عضو کانون شوراهای اسلامی کار خراسان رضوی، به خبرنگار ایلنا گفت: پارکبانها و رفتگران شهرداری مشهد به دلیل اینکه از آگاهی و اطلاعات صنفی پایینتری برخوردار هستند، در حوزه کاری خود دچار مشکلات صنفی بسیاری شدهاند.
او در این خصوص ادامه میدهد: این قشر از کارگران سازمان شهرداری مشهد به دلیل اینکه کار آنها شبانهروزی است به نحوه محاسبه میزان دستمزد خود اعتراض دارند.
این فعال کارگری به عدم نظارت بر پیمانکاران شهرداری مشهد اشاره کرد و گفت: نظارتی بر عملکرد پیمانکاران شهرداری مشهد وجود ندارد. پیمانکاران بابت پرداخت عیدی، پاداش، اضافه کار و ... از کارگران کاغذ سفید امضا دریافت میکنند.
سهرابی با اشاره به وضعیت دیگر کارگران سازمان شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: عدم پرداخت صحیح حقوق کارگران سازمان شهرداری مشهد مورد اعتراض همه فعال کارگری استان است. به طور کلی میتوان گفت که همه کارگرانی که به نوعی جزء کارگران سازمان شهرداری مشهد محسوب میشوند؛ وضعیت مشابهی با پارکبانها و رفتگران دارند.
----------------------
دوشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹٦ - ۱۰ ژوئیه ۲۰۱٧
«یورت» دو ماه و یکهفته بعدِ حادثه/ گلستانِ سوگوار همچنان در انتظار
به ده خانواده که کارهای انحصار ورثه را انجام دادهاند، ۲۱۰ میلیون تومان دیه دادند؛ باقی هم باید کارها را انجام دهند که دیه بگیرند؛ یک مستمری ناچیز هم برای خانوادهها برقرار کردند؛ اما این پرداختها که نمیتواند جوان خانواده را برگرداند؛ پسرعمویم زیر خروارها خاک خوابیده؛ عمو و زن عمویم، دارند دق میکنند. کاش زودتر علت حادثه مشخص شود؛ کاش معلوم شود چه کسی و تا چه اندازه در این حادثه مقصر بودهاست
سیزده اردیبهشت ۱۳۹۶، روز دردناکی برای معدنکاران ایران بود؛ روزی که شاید در تقویم کارگری ایران، چندان پُرسابقه نباشد؛ روز آغاز یک فاجعه؛ فاجعه در انبوه جنازههایی که در طول یازده روز از زیر آوار بیرون کشیده شدند، خودش را نشان داد؛ در انتظار برای مردگان بیشتر؛ انتظار برای جسم بیجان مردانی که از فرط بیهوایی خفه شدهاند و دیگر نفس نمیکشند.
سیزدهم اردیبهشت، معدن زمستان یورت غربی منفجر شد و پس از آن روزها به کندی گذشت؛ خانوادهها اطراف معدن، روزها و روزها چادر زدند و انتظار کشیدند. هر روز جسد بیجان کارگران را بیرون کشیدند و باز هم کار را ادامه دادند؛ ادامه دادند چون کارگرانی هنوز بودند که زیر آوار بیهوایی و زغالسنگ و گاز متان خفه شده بودند و شباهنگام به خانه بازنگشته بودند؛ ادامه دادند تا شمارمعدنکاران جانباخته به ۴۳ نفر رسید....
علی کارگر معدن زغالسنگ یورت است؛ او بیش از ده سال سابقه کار دارد؛ این روزها معدن هنوز تعطیل است و علی بیمه بیکاری میگیرد. او پسرعمویش را در حادثه معدن از دست داده و از روزهای بعدِ حادثه با اندوه بسیار یاد میکند:
اوایل عمو و زن عمویم باور نمیکردند؛ اوایل که میگویم منظورم همان چند روز اولِ بعد از انفجار است؛ وقتی جنازهاش را بیرون کشیدند، باد کرده بود، صورتش از دوده سیاه بود و باد کرده بود؛ ورم خفگی...
علی از وضعیت خودش میگوید و از وضعیت بازماندگان حادثه: وضعیت ما بیکار شدهها خیلی بد است؛ نه میدانیم کی قرار است به سر کار بازگردیم و نه با این حقوق ناچیز بیکاری میتوانیم امرار معاش کنیم؛ از اینها گذشته، هنوز مطالبات قبلی ما را ندادهاند. چند ماهی حقوق طلبکاریم؛ بیمه را هم که خیلی وقت است نپرداختهاند. از سرِ التفات آقایانِ مدیر عامل، بعد از این همه جان کندن، حالا یک دفترچه درمانیِ معتبر نداریم بتوانیم بچههایمان را پیشِ دکتر ببریم.
او از پرداخت غرامت به خانوادهها میگوید: به ده خانواده که کارهای انحصار ورثه را انجام دادهاند، ۲۱۰ میلیون تومان دیه دادند؛ باقی هم باید کارها را انجام دهند که دیه بگیرند؛ یک مستمری ناچیز هم برای خانوادهها برقرار کردند؛ اما این پرداختها که نمیتواند جوان خانواده را برگرداند؛ پسرعمویم زیر خروارها خاک خوابیده؛ عمو و زن عمویم، دارند دِق میکنند. کاش زودتر علت حادثه مشخص شود؛ کاش معلوم شود چه کسی و تا چه اندازه در این حادثه مقصر بودهاست..
حالا بیش از دو ماه از این حادثه دردناک گذشته؛ گزارشی از حادثه منتشر شده؛ اواخر خردادماه گزارش معدن یورت به مجلس ارائه شد. بندهایی از این گزارش خواندنی است و توجه را جلب میکند. در این گزارش، علت حادثه اینطور بیان شدهاست:
- عدم کفایت تهویه طبیعی موجود، با توجه به تغییر فصل و یا ریزش احتمالی در دویل انتهایی رابط تونل دو به یک
- تجمع احتمالی گاز در منطقه انفجار به دلیل عدم کفایت تهویه، حبس گاز در فضای تخریبی به جا مانده ناشی از استخراج در محل انفجار و همچنین وجود گرد ذغال که در محیط عمده معادن ذغال وجود دارد.
- منبع جرقه احتمالا باطری حمل شده به داخل تونل میباشد که برخلاف مقررات برای روشن کردن لکوموتیو از کار افتاده در نزدیک انتهای تونل استفاده شده است، در عین حال دیگر منابع تولید جرقه به ویژه لکوموتیو مدفون زیر آوار قابل بررسی است.
- لازم است به مجرد اتمام آواربرداری و باز شدن تونل اصلی و تعریض مقطع دویل، گروه کارشناسی ضمن مجدداً بازدید مجدد میدانی از معدن، نظریه نهایی جهت اقدامات بعدی اعلام نماید.
در گزارش در شرح نحوه جانباختن کارگران آمدهاست: از افراد فوت شده داخل تونل: ۶ نفر در فاصله ۷۰۰ متری دهانه تونل، ۵ نفر کمی جلوتر (که بر اثر گازگرفتگی فوت شدهاند)، ۱۰ نفر در جلو ریزش (بر اثر موج انفجار)، ۲ نفر در زیر آوار ریزش، یک نفر در پشت آوار به سمت دویل، ۱۲ نفر بین دویل هوا و سینه کار و ۷ نفر در داخل کارگاه استخراج (بر اثر گاز مونوکسید کربن (Co) جان خود را از دست دادهاند.
در بخشی دیگر از این گزارش، در ارتباط با تجهیزات ایمنی و کیفیت آنها در معدن یورت آمده: مطابق مشاهدات میدانی صورت گرفته، معدن فاقد سیستم تهویه مکانیزه بوده و تهویه معدن به صورت طبیعی صورت میگرفته است. گازسنجهای موجود در معدن به دو نوع گازسنج قدیمی روسی و گازسنجهای جدید (که اخیرا توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت خریداری شده و به معادن تحویل داده شده است) تقسیم بندی میشدند که گازسنجهای قدیمی در معدن وجود داشته) ولی اطلاعات دقیقی از تعداد و استاندارد بودن آنها بدست نیامد) و دو عدد گازسنجهای جدید که توانایی سنجش چهار نوع گاز به طور همزمان را دارند، در معدن موجود و در تاریخ ۹۵/۱۱/۱۲ کالیبره شده و سالم بودهاند.
و این هم یک جمله دیگر از این گزارش رسمی است؛ جملهای که علت مرگ تعدادی از معدنکاران را روشن میکند: مطابق مشاهدات میدانی صورت گرفته، تعداد دستگاه خودنجاتهای موجود در معدن نامعلوم است.
و اما این هم یک جمله روشنگر دیگر در ارتباط با سیستم امداد و نجات معدن: با توجه به مشاهدات میدانی صورت گرفته، هواساز موجود در معدن که در دهانه تونل نصب شده بود، همچنین bobcat (لودر مخصوص تونل)، در معدن موجود نبوده و پس از حادثه به محل آورده شده است.
این جملات که در ارتباط با وضعیت کیفیت ایمنی معدن در این گزارش آمده، مشخص میکند که چرا کارگرانی که برای کمک به همکاران زیر آوار مانده داخل تونل رفتند، زنده بیرون نیامدند و جان خود را از دست دادند؛ نه تهویهای در کار بوده و نه سیستم خودنجاتی، امداد و نجات هم مشکل داشته و حالا سوال اینست که عاقبت این حقیقتیابی به کجا میانجامد؟ آیا مقصرین قرار است مشخص شوند یا نه؟
به سراغ اداره کار استان گلستان میروم؛ مسئولان روابط عمومی اداره کار گلستان میگویند: کمیته تحقیق تا حالا سه بار برای بازدید از معدن آمده ولی نتیجه نهایی مشخص نشده؛ باید آواربرداری و خاکبرداری کامل تمام شود تا کارشناسان بتوانند کل معدن را بازدید کنند و نظر نهایی بدهند. میگویند بعد از اتمام خاکبرداری، بازدید نهایی انجام میشود و نتیجه نهایی در ارتباط با حقیقتیابی حادثه منتشر خواهد شد.
در واقع میزان قصور کارفرما، پیمانکار، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، اطلاعاتی است که خانوادههای بازماندگان توقع دارند در نتیجه نهایی حقیقت یابی مشخص شود.
شهرام غریب (کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت کار) در ارتباط با حقیقت یابی یورت میگوید:
حکایتِ یورت، حکایت خانهای است که خراب شده؛ مهندسان و کارشناسان در ارتباط با ساخت خانه نظر میدهند و برای مثال میگویند این و این و این، الزام است؛ اما وقتی خانه خراب شد، باید مشخص شود، چه کسی و چرا قصور کرده حالا یورت هم فروریخته؛ کار ما کارشناسان ایمنی فقط نظر دادن است که نظر هم دادهایم. زمانش رسیده که بازرسان و مسئولان حقیقت یابی بگویند که قصور متوجه چه کسی است؛ بگویند نهادهای مرتبط هر یک تا چه درصدی مقصرند؛ پیمانکار و کارفرما چقدر کوتاهی کردهاند و نظارت چرا انجام نشده.
محمد یکی دیگر از بازماندههای یورت است. او پسرخالهاش را در حادثه انفجار از دست داده؛ خودش در تیم تعمیرات است و به سر کار بازگشته او میگوید: ۴۰، ۵۰ نفری با قرارداد سه ماهه به سر کار بازگشتهایم تا خاکبرداری را تمام کنیم؛ بقیه هم قرار است از برج ۷ بازگردند؛ از قبلِ انفجار هم طلب داریم که بخشی از این طلب را به حسابمان ریختهاند؛ اما هنوز طلبکاریم. بعضیها تا چند میلیون هم از شرکت طلبکارند.
محمد از وضعیت پسرخالهاش میگوید که بدون اینکه آموزش کافی دیده باشد و بدون هیچ دوره مقدماتی، در معدن مشغول به کار شد. او میگوید: حالا قرار است برای خانوادههای بازماندگان خانه بسازند؛ بروند یک چهاردیواری برای هر خانواده در آزادشهر بسازند که بازماندهها بیسرپناه نباشند و بتوانند با مستمری و دیه، زندگی خودشان را سرپا نگهدارند. اما چه فایده؟ پسرخالهام رفت و هنوز مشخص نشده چه کسی مقصر است؟
در نهایت، از محمد یک سوال کلی میپرسم: من حیثالمجموع، رفتار مسئولان ذیربط در قبال بازماندهها چطور بوده؟ آیا در این دو ماه خوب رسیدگی کردهاند یا نه؟ او در پاسخ میگوید: از اینکه نباید این اتفاق رخ میداد بگذریم؛ بعدِ حادثه وعدههای خوبی دادند؛ از حق نگذریم، شروع کردهاند دیهها را دارند میپردازند؛ خانه هم که قرار است بسازند. ولی مساله اینجاست که شاید بشود گفت ارگانها و نهادهای دیگر، بد عمل نکردهاند، اما خود شرکت پیمانکار این وسط چه کرده؟ تقریبا هیچ. هنوز معوقات ما کارگران بیکار را نپرداختهاند. باید زودتر به تعهداتش عمل کند.
محمد آخر صحبت میگوید: اصلا بحث این حرفها نیست؛ بحث ده میلیون و بیست میلیون نیست؛ حتی بحث ۲۰۰ میلیون دیه هم نیست؛ بحث این است که آنقدر بگوییم و بگوییم که یورت فراموش نشود؛ بحث این است که کاری بکنیم که دیگر هیچ جای کشور، هیچ معدنکار سینه سوخته از بخار ذغالسنگ، قربانی نشود؛ دیگر خانواده هیچ کارگری عزیزش را در تونلهای پر از دود و بدونِ تهویه از دست ندهد و بعد از آن مجبور نشود دنبال دیه و مستمری از این راهرو به آن اداره دوندگی کند. بحث این است که بدانیم مقصر کیست تا جان آدمها اینقدر ارزان نباشد.
گزارش: نسرین هزاره مقدم
----------------------
حمله افراد ناشناس ، منجر به مرگ یک کارگر شهرداری شد
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، شب گذشته (۱۸ تیر ماه) یکی از مامران کشت زنی شهرداری تهران که در جریان حمله افراد ناشناس دچار مصدومیت شد ه بود ، صبح امروز به علت شدت جراحات جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، وی که 27 سال سن داشت از کارگران پیمانی شهرداری منطقه 6 تهران بود که حین کشت زنی در حوالی خیابان 13 آبان به دلایل نامعلومی از سوی افرادی ناشناس مورد حمله قرار می گیرد.
----------------------
پس از دو ماه اعترض صنفی مداوم صورت گرفت؛
بلاخره هزینه بازنشستگی ۳۴۱ کارگر نیشکر هفت تپه پرداخت شد
شماری از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: بعد از گذشت حدودا دو ماه از برپایی اجتماعات صنفی اعتراضی که هر روز توسط ۳۴۱ نفر از کارگران تازه بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه برپا میشد، سر انجام کارفرما هزینه بازنشستگی آنان را پرداخت کرد.
براساس این اطلاعات کارگران مذکور از اسفند ماه سال ۹۵ مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور شده بودند اما به دلیل عدم واریز ۴درصد حق بیمه توسط کارفرما صدور احکام بازنشستگی آنها تاکنون به تاخیر افتاده بود.
طبق اظهارات یکی از کارگران بازنشسته با توجه به اینکه ترک کار آنها از تاریخ ۲۵ اسفند ماه سال ۹۵ از سوی کارفرما تایید شده است طبق قانون میتوانند از مرداد ماه مستمری بازنشستگی خود را از تامین اجتماعی دریافت کنند.
به گفته وی دلیل به تاخیر افتادن موضوع بازنشستگی آنان در طول سه ماه گذشته ناتوانی مالی کارفرما بوده که از پرداخت هزینه بازنشستگی آنها خوداری میکرده است.
به ادعای این کارگر بازنشسته در حال حاضر این ۳۴۱ نفر فقط سنوات بازنشستگی خود را طلبکارند و امیدوارند کارفرما با تامین منابع مالی آن هر چه سریعتر آن را پرداخت کند.
----------------------
معوقات مزدی کارگران آب وفاضلاب روستایی دزفول
براساس اخبار دریافتی ایلنا، کارگران شاغل در بخشهای مختلف اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان دزفول در استان خوزستان دست کم سه ماه است که دستمزد و مزایا دریافت نکردهاند.
از قرار معلوم، عیدی و سنوات سالهای ۹۴ و ۹۵ نیز به این کارگران پرداخت شده است.
این کارگران مزایای مزدی خود را از ابتدای سال جاری دریافت نکردهاند در ادامه میگویند این عدم پرداخت دستمزد کارگران درحالیست که در سال گذشته وجاری برای پی گیری مطالبات معوقه خود چندین تجمع اعتراضی مقابل ساختمان اداره آبفای روستایی انجام دادهایم.
مسئولان اداره آب و فاضلاب روستایی دزفول میگویند: با توجه به تخصیص نیافتن اعتبارات دولتی و ضعیف بودن بنیه مالی شرکت، جهت حل مشکل دستمزدها، توجه ویژه مسئولان را خواستاریم.
----------------------
کارگران اخراجی بلورک قزوین هنوز سرگردانند
محرومیت از دریافت مقرری بیکاری
به گزارش ایلنا، این کارگران که پیشتر در این کارخانه مشغول کار بودند از تقریبا نهم اسفند ماه سال ۹۵ به دلیل آنچه که رکود بازار نامیده شده است به دستور کارفرما تعدیل شدهاند.
گفته میشود این کارگران قرار بود برای اردیبهشت ماه سال ۹۶ دوباره به سرکار سابق خود بازگردند، اما بنا براظهارت کارفرما هنوز امکان این امر میسر نشده است.
یکی از کارگران در تشریح موقعیت خود و دیگر همکاران بیکار شدهاش گفت: زمانی که بعد از اخراج برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به شعبه تامین اجتماعی شهر صنعتی البرز مراجعه کردیم به ما گفته شد که به دلیل مخدوش بودن سوابق بیمهایشان مقرری بیمه بیکاری به ما تعلق نمیگیرد.
به گفته وی تقریبا از یکسال قبل حق بیمه کارگران این کارخانه به اداره تامین اجتماعی شهر صنعتی البرز پرداخت نشده است.
این منابع کارگری از تلاش کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر دادهاند. آنان میگویند: بعد از ۱۶ تا ۲۰ سال سابقه کار در این کارخانه وسایر واحدهای دیگر فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد.
به غیر از این ۶۵ کارگر اخراجی، هنوز ۴۵ کارگر قدیمی دیگر در این کارخانه باقیماندهاند که در مجموع هرکدام از آنها نیز از شهریور ماه سال گذشته تاکنون فقط مبالغی را به صورت علی الحساب دریافت کردهاند.
در ادامه این کارگر دلیل کاهش فعالیت تولیدی بلورک را بدهیهای معوقه عنوان کرد و گفت: عمدهترین مشکل مالی این کارخانه بدهی به اداره گاز شهر صنعتی است چنانچه اسفند ماه سال گذشته گاز کارخانه تقریبا به مدت یک ماه قطع شده، همچنین بخشی از ماشین آلات واموال این کارخانه از سوی یکی از طلبکاران بانکی توقیف شده است.
از قرار معلوم در راستای این مسئله دولت با پرداخت تسهیلات به این واحد صنعتی موافقت کرده است و برای همین کارگران انتظار داشتند که وضعیت شغلی و مزدی آنها بهبود یابد.
----------------------
مسئولان برای بازگشت به کار اخراجیهای مخابرات لرستان اقدام کنند
به گزارش خبرنگار ایلنا، در پی تجمعات مکرر شرکتیهای مخابرات کشور و از جمله شرکتیهای مخابرات استان لرستان، روز گذشته (هجدهم تیرماه) نشستی با موضوع بازگشت به کار اخراجیها در استانداری لرستان برگزار شد.
در این نشست، استاندار و معاون سیاسی استاندار و معاون اداره کار خرم اباد و مسئولان منطقهای مخابرات حضور داشتند که در آن، همه حاضران بر بازگشت به کار اخراجیها، متفق القول شدند و قرار شد مراحل قانونی بازگشت به کار انجام شود.
اخراجیها اما میگویند تا زمانی که به طور رسمی به سر کار بازنگردیم، به وعدهها امید چندانی نداریم و نمیتوانیم به قولها دلخوش باشیم.
در عین حال این کارگران از تلاش برای ایجاد انجمن صنفی در بخش خصوصی مخابرات خبر دادند و گفتند اگر تشکل داشته باشیم بهتر میتوانیم مطالباتمان را پیگیری کنیم.
----------------------
یک کشته و یازده زخمی؛ نتیجه واژگونی نیسان وانت در جادههای فسا
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (هجدهم تیر)، براثر واژگونی وانت بار نیسان در روستای امیرحاجیلوی بخش ششده و قره بلاغ شهرستان فسا 11 کارگر فصلی مجروح شدند و یک نفر جان خود را از دست داد.
این کارگران فصلی برای کار در بخش ششده و قره بلاغ به این منطقه عزیمت کرده بودند که به علت واژگونی وانت دچار حادثه شدند.
دکتر نجفی رئیس اورژانس شهرستان فسا گفت: با اطلاع از این حادثه پنج دستگاه خودروی آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به محل حادثه اعزام شد و مجروحان به بیمارستان فوق تخصصی ولی عصر فسا اعزام شدند.
محورقدیم فسا - داراب حد فاصل بخش ششده وقره بلاغ و محل حادثه از جمله حادثه ساز ترین محورهای شهرستان فسا است که معمولا هر ماه تصادفات مرگبار در آن رخ می دهد.
----------------------
کارگران کارخانههای چای وضعیت مناسبی ندارند/چایچینها در سال ۳۵۰ هزار تومان درامد دارند
پرویز شعبانی (رییس اتحادیه چایکاران کشور) به خبرنگار ایلنا گفت: کارگران کارخانههای چای به دلیل اینکه نمیتوانند حقوق حداقلی خود را از کارفرماها دریافت کنند وضعیت معیشیتی مناسبی ندارند. از سوی دیگر کارفرما هم نمیتواند چای خشک خود را به فروش برساند.
او ادامه میدهد: در مجموع استانهای گیلان و مازندران(غرب) ۱۲۰ کارخانه چایسازی داریم. در هر یک از این واحدها به صورت میانگین ۳۰ تا ۴۰ کارگر مشغول به کار هستند.
شعبانی با اشاره به تعداد روزهای فعالیت این کارگران افزود: کار در کارخانههای چای در سال حدود بیست روز است.
وی خاطرنشان کرد: با پایان یافتن روزهای کاری در کارخانهها؛ این کارگران روی به مشاغل کاذب میآورند و برخی نیز به کارگری در شالیزارها و دیگر مشاغل کارگری میپردازند.
این مقام صنفی؛ بروز این مشکل را در عدم توازن بین خریداری چای سبز و چای خشک توسط دولت میداند و میافزاید: دولت تنها چای سبز کشاورز را خریداری میکند و مبلغ چای را به کشاورز میپردازد. در سوی دیگر کارخانهدار باید برای فروش چای ایرانی که در بازار رقیبهای بسیاری دارد؛ به دنبال مشتری در بخش خصوصی باشد.
شعبانی با اشاره به وضعیت کارگران کارخانههای چای ادامه میدهد: برخی کارگران کارخانهها بومی هستند که تعداد آنها هر سال رو به کاهش است به این دلیل که کارگرانی از استانهای همجوار با دریافت حقوق پایین و ساعت کار بیشتر، مورد توجه کارفرما قرار میگیرد.
او در توضیح وضعیت کارگران غیربومی میافزاید: کارگران غیربومی با ساعات کاری حدود ۱۸ ساعت در روز و با دریافت روزانه ۸۰ هزار تومان گوی رقابت را از کارگران بومی دزیدهاند و بعد از ۲۰ روز کار با درآمدی حدودا یک میلیون و ششصد هزار تومان به شهر خود بازمیگردد.
این فعال صنفی ادامه میدهد: هنگامی که کارخانهدار نمیتواند چای خود را به موقع به فروش برساند مجبور میشود هزینههای خود را کمتر کند و با استفاده از کارگرانی که بیشتر کار میکنند و حقوق کمتری هم دریافت میکنند؛ به سود بیشتر برسند.
وی با تشریح وضعیت کارگران مزارع چایکاری پرداخت و گفت: کارگران مزارع چای وضعیت مناسبتری نسبت به کارگران کارخانهها ندارند. کارگران مزارع چای در سال در حدود یک هفته بیشتر نمیتوانند چای چینی مشغول باشند.
رییس اتحادیه چایکاران افزود: این کارگران بابت هر کیلو چای ۵۰۰ تومان دریافت میکنند. هر کارگر در روز قابلیت چینش ۸۰ تا ۱۰۰ کیلو چای را دارد. نهایت درآمد یک کارگر چایچین در سال به ۳۵۰ هزار تومان میرسد که آن هم باید بابت بدهیهای خود به نانوایی، سوپرمارکت، قصابی و ... بپردازد.
----------------------
یکشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹٦ - ۹ ژوئیه ۲۰۱٧
در معدن طلای آقدره چه خبر است؟
«معدن در زمینهای ماست، ما سهممان را میخواهیم»؛ این را مرد جوانی میگوید که در روستای «انگورد»، یکی از چهار روستای نزدیک معدن طلای «آقدره» از توابع استان آذربایجان غربی زندگی میکند. بعد از حدود ۴۰ روز تحصن عدهای از مردم در مقابل معدن طلای آقدره، برداشت از معدن، ابتدای تیرماه از سر گرفته شده است؛ اما جو منطقه هنوز آرام نیست.
تحصنهای معدن آقدره سابقه تاریخی دارد.
زمستان سال ۹۳ بعد از اینکه ۳۵۰ نفر از کارگران معدن طلا در پی پایان قراردادهای کاریشان بیکار شدند، اولین تحصن در برابر ورودی معدن برپا شد. کارگران به تمدیدنشدن قراردادهایشان در فصل سرما اعتراض داشتند؛ در حالی که قانون دست کارفرما را باز گذاشته است تا قراردادهای فصلی ببندد و تعهدی به تمدید آن ندهد.
در تجمع دیماه سال ۹۳، یکی از کارگران اقدام به خودکشی کرد که سایرین جلویش را گرفتند. بعد از آن، کارفرما از تجمعکنندگان شکایت کرد و در نتیجه ۲۶ نفر بازداشت شدند. نگهبانهای معدن هم از متحصنها شکایت کردند و ۸ کارگر در پی این شکایت به دادگاه احضار شدند.
سال بعد، عدهای از همین کارگران در اعتراض به آغاز دیرهنگام کار در معدن تحصن کردند؛ میگفتند در حالی که معمولا شرکت قراردادهای جدید را در فرودینماه امضاء میکند، در ۱۰ روز اول اردیبهشت قراردادی بسته نشده است و نگرانند که شغلشان را از دست بدهند. از ۳۵۰ نفری که سال قبل معترض شده بودند، ۸۰ نفر در سال بعد دعوت به کار نشدند که تعدادی از آنها از بیمه بیکاری استفاده کردند.
اوایل سال ۹۵، گروهی دیگری از متقاضیان کار جلوی معدن آقدره تحصن کردند؛ این بار تجمع، سر و صدای بیشتری به پا کرد و یک بار دیگر، کارفرما و نگهبانان معدن آقدره از متحصنها شکایت کردند. این بار دادگاه برای «ممانعت و بازداشتن مردم از انجام کسب و کار با ایجاد هیاهو و جنجال»، «توهین به نگهبان شرکت»، «تخریب لباس و توقیف غیرقانونی نگهبان» و «تخریب عمدی تابلوی شرکت» ۱۷ نفر از متحصنها را گناهکار دانست، شرکت از بخشی از شکایت خود صرفنظر کرد، در نتیجه مجازاتهای زندان تماما لغو و مجازاتهای شلاق و جریمه نقدی بعد از کاهش در دادگاه تجدیدنظر اجرا شد.
امسال، دوباره در بهار منطقه تکاب و آغاز فصل کار معدن، گروه دیگری از مردم با تحصن در برابر معدن، خواهان استخدام در معدن شدند، آن هم در شرایطی که معدن به دلیل کاهش سقف برداشت خاک مدتی به اعتراض کار را تعطیل کرده بود و کارگران معدن و کارخانه در مقابل فرمانداری تحصن کرده بودند تا با تحت فشار گذاشتن فرمانداری درِ معدن باز شود و کار از سر گرفته شود، هر چند تحصن کارگران معدن آنقدرها طول نکشید. تحصن مردم مقابل معدن 40 روز طول کشید. در این مدت گروههای مختلفی به همراه نماینده منطقه، فرماندار و ریشسفیدان محلی سعی کردند مردم را از ادامه تجمع منصرف کنند؛ اما نتوانستند. در نهایت وقتی یک نفر شایعهای به روستای «آقدره وسط» برد که ماموران چادرهای متحصنان را آتش زدهاند، خانوادههای متحصنان به محل چادرها رفتند و با نگهبانهای معدن درگیر شدند، به برخی از اموال معدن خسارتهایی وارد کردند و دعوا آنقدر پیش رفت که با عدهای از متحصنان بازداشت شدند. در روزهای بعد، علاوه بر دو نفری که در بازداشت باقی ماندند، عده دیگری از متحصنان هم احضار و بازجویی شدند؛ اما در نهایت بازداشتشدگان، بعد از تعطیلات عید فطر آزاد شدند؛ هر چند شکایت از آنها هنوز پابرجاست و ممکن است ختم به حکم زندان شود.
متحصنین چه میخواهند؟
«کار» بخشی از خواستههای آنهاست. بیشتر مردمی که در دور اخیر تحصن مقابل معدن آقدره شرکت کردهاند، از ساکنان آقدره وسط هستند. میگویند حدود ۸۰ نفر از مردم این روستا بیکار ماندهاند و میخواهند که معدن آنها را استخدام کند، معدن اما این درخواست را قبول نمیکند.
مدیرعامل مجتمع زرپویان که بهرهبرداری از معدن را به عهده دارد میگوید: «تعهد معدن به وزارت صنایع این بوده که ۲۳۰ نفر کارگر محلی استخدام کند. ما در حال حاضر ۴۲۰ نفر نیروی محلی از چهار روستا داریم، در حالی که کار معدن ذاتا فصلی است. هر سال به صورت دورهای عدهای از کارگران را در زمان بارشهای زمستانی نگه میداریم و با دیگران در بهار دوباره قرارداد میبندیم؛ اما معدن ظرفیت نامحدود برای ایجاد اشتغال ندارد. ما همین حالا هم میگوییم که هر چه نیرو با تحصیلات مربوط به کار معدن باشد بدون شک استخدام میکنیم. علاوه بر این معدن بارها اعلام کرده است که هر کسی را که گواهینامه پایه یک داشته باشد، فورا استخدام میکند؛ اما کسی با این مدارک به ما مراجعه نکرده است، به همین دلیل ما به فرماندار پیشنهاد دادیم که در زمینهای آقدره وسط و فقط برای مردم همین روستا سرمایهگذاری کنیم و بهرهبرداری از منابع سنگ منطقه را آغاز کنیم تا برای مردم اشتغال ایجاد شود.»
سرنوشت این معدن سنگ چه شد؟
مردم روستا خیلی از این ایده استقبال نکردند، وقتی ماموران اکتشاف از طرف معدن در زمینهای آقدره وسط چادر زدند تا مکان مناسب برای ایجاد معدن سنگ را پیدا کنند، گروهی از مردم روستا چادر آنها را آتش زدند و مجبورشان کردند کار را نیمهتمام رها کنند.
مردم میگویند «معدن جدید نمیخواهیم.» یکی از معترضان معتقد است که معدن آقدره برای مردم روستا چیزی به جز آلودگی به همراه نداشته و معدن سنگ هم چیزی غیر از آن نخواهد بود. به علاوه میگویند: «چیزی با ارزشتر از طلا نیست، معدن باید سهم ما را از طلایی که از زمینهایمان برمیدارد به ما بدهد یا اینکه حداقل در همین معدن طلا به ما کار بدهد. ما زمینهایمان را برای معدن دیگری نمیدهیم.»
متحصنهای معدن آقدره را باید به دو گروه تقسیم کرد؛ گروهی از متحصنها، کسانی هستند که میخواهند در معدن کار بگیرند. گروه دیگر، کارگران معدن هستند که نسبت به قراردادهای فصلیشان معترضند. فرآیند استخراج طلا از برداشت خاک دارای طلا در معدن آغاز میشود. ماشینهای خاکبرداری عظیم در هفت نقطه که محلهای برداشت خاک هستند در سه شیفت کاری، خاکی را که در نتیجه انفجار از بدنه کوه جدا میشود، پشت کامیون میریزند و به کارخانه میآورند. بیشتر کسانی که میخواهند در معدن استخدام شوند، در همین بخش به کار گرفته میشوند. کارشان معمولا رانندگی است. در کارخانه، این خاک، بسته به اینکه از کدام قسمت معدن برداشته شده باشد انبار و به مرور وارد دستگاههای استخراج طلا میشود. در حالی که انبار خاک در کارخانه برای چند ماه خوراک ذخیره دارد و کارش تعطیل نمیشود، خاکبرداری از معدن در فصل زمستان به دلیل بارش برف متوقف میشود.
مردم روستا میگویند: «زمستان اینجا سخت است، گاهی روی کوهها تا دو متر برف مینشیند، معلوم است که در زمستان ماشینهای خاکبرداری در معدن کار نمیکنند، به همین دلیل معدن قراردادهای کارگران این بخش را ششماهه یا ۹ ماهه مینویسد.» این مساله محل اعتراض کارگران معدن است. آقای «دن» نماینده کارگران معدن در اینباره میگوید: «ما سالهاست که میخواهیم با معدن به توافقی برسیم که قراردادها را دائمی یا سالانه کند اما هنوز نتوانستهایم این خواسته را عملی کنیم. در تحصنهای قبلی هم همین را تکرار کردیم اما در نهایت کار معدن، فصلی و سخت است. با این حال معدن این برنامهریزی را دارد که عیدی و سنوات کارگرانی را که در آغاز زمستان قراردادهایشان تمدید نمیشود، در طول این ماههای بیکاری بپردازد. بعضی از کارگران هم در این زمان از بیمه بیکاری استفاده میکنند، با این حال کارفرما هنوز قراردادها را به صورت فصلی منعقد میکند.»
روستاییها میگویند معدن زندگی آنها را مختل کرده است:
«خاکی که از زمین برداشت میکنند دارای عناصر سنگین است که با باد جابجا میشود و زمین را آلوده میکند. در نتیجه مردم نمیتوانند گوسفندداری کنند. معدن باید به جبران این ضرر به مردم کار بدهد»، معدن اما این ادعا را قبول نمیکند.
با اینکه مردم مدعی هستند که گوسفندانشان به خاطر چرا در مراتعی که به دلیل کار معدن آلوده شده است، جان میدهند، دامپزشکان محلی این مساله را تایید نمیکنند. یکی از دامپزشکانی که در این مورد با ایسنا صحبت کرده است، میگوید: «تا به حال به موردی از این دست برخورد نکردهام که گوسفندان به دلیل چرا در زمینهای اطراف تلف شده باشند.» چوپانهایی هم که میگویند گوسفندانشان تلف شدهاند، گواهی از اداره بهداشت در مورد مرگ بیعلت دام و یا آلودگی گوشت گوسفندان منطقه ندارند.
نماینده مردم منطقه تکاب در مجلس اما میگوید: «مسلم است که آب و هوای منطقه به دلیل استخراج غیرقانونی جیوه در کنار طلا و نقره از خاک منطقه آقدره، آلوده به جیوه است.» «همایون هاشمی» معتقد است که معدن به تعهدات محیطزیستیاش عمل نمیکند. آقای هاشمی میگوید دوستانش که از پزشکان شناختهشده کشور هستند «حاضر نیستند نامشان در این ماجرا برده شود، اما میگویند حتی تنفس در هوای تکاب هم میتواند زیانبار باشد.»
در حالی که هاشمی معتقد است هر نوع تولید جیوه غیرقانونی است و باید متوقف شود، مهندس «عظیمی» - معاون بهرهبرداری از معادن فلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت - میگوید: «کار شرکت پویازرکان (پیمانکار بهرهبرداری از معدن آقدره) غیرقانونی نیست. درست است که در بسیاری از نقاط دنیا تولید جیوه ممنوع شده است اما وقتی معدنی در پروانه بهرهبرداریاش موافقت با استخراج یک فلز را گرفته باشد، تولید آن فلز در مجتمع صنعتی غیرقانونی نیست.»
«رکابطلایی»، رییس کارخانه طلای آقدره که در فاصله اندکی از معدن طلا قرار دارد، ادعا در مورد ایجاد آلودگی محیطزیستی در منطقه به دلیل برداشتهای معدن را رد میکند: «درست است که تولید جیوه در بسیاری از کشورها منسوخ شده اما اینجا جیوه یکی از تولیدات ثانویه مهم ماست. ما مشتاق تولید جیوه نیستیم اما این خاک در کنار طلا و نقره، جیوه هم دارد. وقتی طلا و نقره را جدا میکنیم جیوه را هم باید جدا کنیم، اما خود ما، وزارت صنایع و سازمان محیط زیست، بیش از هر کسی نگرانیهای محیط زیستی داریم. اول اینکه در کارخانه از جیوه به عنوان عامل استخراج طلا از خاک استفاده نمیشود، دیگر اینکه ما جیوه را به محض استخراج تبدیل به سولفید میکنیم که هیچ صدمهای به طبیعت وارد نکند. به علاوه دستگاههای بسیار پیشرفته سنجش آلودگی پساب در کارخانه مستقر کردهایم که به صورت لحظهای، پساب کارخانه را کنترل و اطلاعات آن را آنلاین برای سازمان محیط زیست ارسال میکنند؛ یعنی سازمان به صورت شبانهروزی کار ما را زیر نظر دارد، بنابراین هر چند هیچ معدنی نمیتواند ادعا کند که مطلقا هیچ آلودگی در محیط زیست ایجاد نمیکند اما ما میتوانیم تضمین بدهیم که هیچ آلودگی از جانب جیوه منطقه و مردم و کار ما را تهدید نمیکند.»
مدیرعامل معدن هم در مورد تهدیدات سلامت کارگران کارخانه به دلیل عملیات استخراج جیوه در آقدره میگوید: «علاوه بر آزمایشها و پایشهای سالانهای که ما موظف به انجام آن هستیم، ماهانه از گروههایی از کارگران که به صورت تصادفی انتخاب میشوند، آزمایش خون و ادرار می گیریم و به آزمایشگاه میفرستیم تا کارگرانمان را از نظر احتمال رسوب جیوه در بدن پایش کنیم، هزینه این آزمایشها تماما توسط معدن پرداخت میشود و نهادهای ناظر نتایج آن را به صورت مرتب بررسی میکنند تا از این نظر هیچ نگرانی وجود نداشته باشد»
یکی از اعتراضهای مردم این است که معدن «در زمینهای روستا» کار میکند و به همین دلیل باید ماهانه یا سالانه سهمی از طلایی را که از معدن برداشت میکند به مردم بدهد، این درحالی است که قانونا معدن نمیتواند بدون خرید زمینهای مردم، بهرهبرداری از منابع را شروع کند، معدن طلا هم از این قاعده جدا نیست.
فرماندار تکاب در این مورد میگوید: «در زمان کشف طلا در منطقه، معدن زمینهای اطراف را خریده تا بتواند مجوز بهرهبرداری را بگیرد. حالا هر کاری که انجام میدهد در زمینهایی است که قانونا به معدن تعلق دارد»؛ هرچند تعدادی از مردم میگویند «معدن سر ما را کلاه گذاشته و زمینهای ما را ارزان خریده است.»
فرماندار تکاب تاکید میکند که «اگر تخلفی در جریان باشد، نهادهای ناظر باید در این مورد شکایت کنند. اینجا نه محیط زیست شکایت دارد، نه منابع طبیعی، نه دادگستری و دیگران،. مردم هم اگر شاکی هستند میتوانند شکایت رسمی مطرح کنند اما این کار را نمیکنند، چون ما معدن را به دقت زیر نظر داریم و به عنوان نماینده مردم و دولت در منطقه وظیفهمان را انجام میدهیم ولی عدهای میخواهند به بهانههای مختلف ایجاد مساله کنند. قانونا معدن زمینهایی را که قبلا چراگاه بوده است، به قیمت زمان خودش از مردم خریده است، چون اگر این طور نبود، معدن اصلا نمیتوانست موافقت اصولی برای آغاز کار را بگیرد.»
مردم آقدره اما خریدار این توضیحات نیستند. عدهای از آنها مدعی هستند که «معدن با پرداخت رشوه، همه را خریده است و کار خودش را پیش میبرد.» مردم میگویند معدن متخلف است و تلاش میکند از واگذاری معدن طلا به کارفرمای معدن «دندی» که در بالادست منطقه مشغول برداشت مواد معنی است، جلوگیری کند.
مساله اما به این سادگیها نیست. مدیرعامل معدن آقدره میگوید: «ممکن است خیلیها بخواهند از یک معدن طلا بهرهبرداری کنند اما ما در اینجا سرمایهگذاری کردهایم و برداشتمان قانونی است، اطلاعی هم نداریم که کسی بخواهد با طرح این دعوا که صالحتر یا حرفهایتر از ماست، جایگزین ما شود، تازه اگر چنین باشد باید امکان این سرمایهگذاری را داشته باشد.»
علاوه بر این، شرکت «کالسیمین» پیمانکار معدن دندی که مردم معتقد هستند «میخواهد بهرهبرداری از معدن طلای آقدره را به عهده بگیرد» در این مورد موضع شفافی دارد. مسئولان شرکت سهامی عام کالسیمین در گفتوگو با ایسنا، به صراحت تاکید کردهاند که «جاهای بسیار زیادی برای سرمایهگذاری در صنایع معدن وجود دارد و نیازی نیست که کالسیمین به سرمایهگذاری در منطقهای که قبلا یک شرکت معدنی دیگر در آن وارد شده بپردازد.» مسئولان کالسیمین در پاسخ به این مساله که آیا ممکن است به دلیل «سهامی عام بودن» شرکت، مردم علاقهمند باشند که کالسیمین در منطقه آقدره سرمایهگذاری کند، میگویند: «متاسفانه مردم منطقه علاقهمند هستند که از هر چیز کوچکی شایعه بسازند و موضوعات را قلب کنند، حالا ممکن است در ساخت این ادعا هم از همین فرمول استفاده شده باشد و آن چیزی که خودشان دلشان میخواهد را به عنوان واقعیت جا زده باشند.»
راهانداختن معدن هر کجا که باشد، تاثیرات اقتصادی مهمی در منطقه میگذارد.
شرکت پویازرکان، در مجموع 1000 کارگر دارد که به گفته فرماندار منطقه تکاب «۹۵۰ نفر آنها بومی هستند، ۲۵۰ نفرشان از چهار روستای اطراف معدن هستند و باقی از شهر تکاب، زمانی که معدن به منطقه نیامده بود. کل ماشینهای سنگین منطقه به ۲۰ تا نمیرسید، الان ما ۱۰۰ ماشین سنگین در منطقه داریم و این تاثیر معدن بوده است. همین طور معدن در فصل سرد وقتی که بارشها زیاد است، امکاناتش را در اختیار فرمانداری میگذارد که راهها را باز کنیم، در صورتی که قبل از اینکه معدن در منطقه مستقر شود، ماهها در زمستان دسترسی چهار روستای اطراف معدن به شهر مختل میشد، قبل از این که معدن برای این روستاها دبیرستان بسازد، بچهها یا درس را رها میکردند یا مجبور بودند با سرویس به شهر بیاییند و برگردند، اما حالا مشکل ادامه تحصیل هم تا حدودی در منطقه برطرف شده است. اگر معدن اینجا نبود، نه آن هزار نفر الان سر کار بودند، نه این مدرسه الان وجود داشت، نه بخش مهمی از راههای ما بازسازی و بهسازی شده بود.»
با این حال بخشی از اعتراضات مردم به این است که معدن به اندازه کافی در منطقه سرمایهگذاری نکرده است و کمتر از ۱۵ کیلومتر راه روستایی به جاده اصلی را آسفالت و هزینههای بهسازی روستاها را پرداخت نکرده است. فرماندار در این مورد میگوید: «اجرای طرح هادی یا هر طرح توسعهای دیگر در روستاها در مرحله اول نیازمند این است که مردم قانع شوند و طبق الگوی منظمی که در نقشه پیشبینی شده است، عقبنشینی کنند تا حریم خیابان و پیادهرو و ... مشخص شود، اما در روستاهای منطقه عدهای از مردم هنوز این موضوع را قبول ندارند و تن به عقبنشینی نمیدهند و تا زمانی که عقبنشینی انجام نشود هم نمیتوان سنگفرشها را اصلاح کرد.»
«امید» - عضو شورای روستای انگورد - نیز در اینباره میگوید: «معدن بارها گفته است که حاضر است هزینه بهسازیها را بپردازد، منتها باید به روشنی اعلام شود که این هزینه را معدن داده است، اما شوراها راضی نمیشوند و میخواهند این کار به نام خودشان تمام شود. تا زمانی که این اختلاف باقی باشد، کاری از پیش نمیرود. معدن میتواند راه روستا تا جاده اصلی را آسفالت کند که حسن نیتش را نشان بدهد، اما همین حالا هم مثلا معدن هزینه ساخت، تعمیر، نگهداری و حتی سوخت مساجد اینجا را تقبل میکند. همین امسال برای بازسازی خانه ماموستای روستا کمک کرده است. اگر دیگران پیش راهش سنگ نیندازند، میتواند کارهای دیگری هم انجام دهد.»
جو روستاهای منطقه آقدره چندان آرام نیست و نگرانی از پرونده قضایی علیه دو نفر از کسانی که در جریان تحصن امسال بازداشت شدهاند، وجود دارد. با این حال طرح پیشنهادهایی مثل گرفتن وکیل و شکایت جمعی از معدن و پیگیری درخواستها از راههای قانونی، آنقدرها در میان مردم محبوبیت ندارد. یکی از مردم روستا در این مورد میگوید: «واقعیت این است که معدن قبلا در برابر مردم کوتاه آمده است. عدهای قبلا توانستهاند با همین شیوه تهدید و ارعاب و جلوگیری از کار معدن، در معدن استخدام شوند. حالا مردم فکر میکنند که این روشها هنوز هم جواب میدهد!»
ایسنا - فاطمه کریمخان
----------------------
کارگران هپکو از اول هفته به مرخصی اجباری رفتند
شماری از کارگران کارخانه ماشین سازی هپکو در استان مرکزی در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: بدون آنکه مطلع شده باشند از روز گذشته (شنبه / هفدهم تیرماه) به مرخصی فرستاده شده اند و در حال حاضر دربهای این واحد صنعتی تا پایان ماه جاری به روی آنها بسته شده است.
از قرار معلوم این تصمیم در جلسه روز پنج شنبه (۱۵ تیر ماه) مسئولان استان مرکزی، سهامدارومدیریت در محل استانداری استان مرکزی گرفته شده و ظاهرا اعضای شورای اسلامی کار کارخانه از آن بیاطلاع بودهاند.
به گفته منابع ایلنا بعد از این تصمیم، خبر تعطیلی کارخانه در ساعات پایانی شنبه شب، از طریق شبکههای اجتماعی به کارگران اطلاع رسانده میشود اما با این حال شماری از همکاران آنها که همچنان بیخبر بودند برای بامداد شنبه در محل توقف سرویس حمل و نقل کارخانه حاضر میشوند اما چون از آمدن ماشین خبری نمیشود با هزینه شخصی به محل کار خود مراجعه و در نهایت با دربهای بسته کارخانه مواجه میشوند.
این کارگران همچنین نگران آن هستند در نتیجه مشکلاتی که شرکت هپکو با آن روبروست رویه مرخصهای اجباری آنها در ماههای آتی نیز ادامه پیدا کند.
نزدیک ۹۰۰ کارگر در کارخانه هپکو اراک اشتغال دارند، آنها میگویند که این شرکت دستکم از اسفند ماه سال ۹۵ تا هم اکنون بابت حدود چهار ونیم ماه مطالبات مزدی هنوز بدهکار است.
این کارگران آخرین بار درروزهای (۱۲، ۱۳، ۱۴ و۱۵ تیر ماه) برای وصول معوقات مزدی خود به مدت ۴۱روز تجمع کردند که در نهایت کارفرما وعده پرداخت بخشی از مطالبات مزدیشان را در محل نماز خانه داد اما این وعده تاکنون محقق نشده است.
----------------------
مرگ ۴ کارگر چاه کن در عمق ۸ متری چاه
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، عصر روز جمعه (شانزدهم تیرماه) چهار کارگر مقنی حین کندن چاه در خیابان ولی عصر (عج) - کوچه اسعدی جان خود را از دست دادند.
براساس گزارش سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران، این ۴ کارگرمشغول حفر چاه در طبقه منفی ۳ یک ساختمان ۳ طبقه با کاربری مسکونی و تجاری بودند که ۳ طبقه فوقانی ساختمان مسکونی و طبقه منفی ۳ آن نیز کاربری تجاری داشت.
طبق اظهارات ملکی، عملیات امدادی نیروهای آتش نشان به دلیل کوچک بودن دهانه چاه بیش از ۸ ساعت طول کشید و نیروهای امدادی (آتش نشان، اورژانس و پلیس) در نهایت ساعت ۴ بامداد روز شنبه پس از خارج کردن اجساد از داخل چاه، محل را ترک کردند.
به گفته ملکی، به احتمال زیاد این ۴ نفر به دلیل سمی بودن هوای داخل چاه و استنشاق این گازهای سمی جان خود را از دست دادهاند.
----------------------
وعده مسئولان برای بازگشت به کار تعدیلیهای مخابرات لرستان
به گزارش خبرنگار ایلنا، پیرو تجمعات مکرر نیروهای شرکتی مخابرات لرستان در حمایت از همکاران اخراجی خود، محمدرضا ملکشاهی راد، نماینده مردم لرستان در مجلس با معاون وزیر ارتباطات مذاکراتی داشته که در این مذاکرات، معاون وزیر وعده داده به زودی تعدیلیها به سر کار باز خواهند گشت.
نمایندگان کارکنان معترض مخابرات لرستان با اعلام این خبر، از ادامه رایزنیها برای بازگشت به کار همکاران اخراجی خود خبر دادند.
از قرار معلوم، امروز (هجدهم تیرماه) نشستی در استانداری لرستان با حضور مقامات استانی با موضوع بازگشت به کار تعدیلیهای شرکتی مخابرات برگزار میشود.
کارکنان شرکتی مخابرات ضمن امیدواری در مورد نتیجه مثبت این نشست، اعلام کردند تا زمانی که تکلیف همکارانمان مشخص نشود به اعتراضات و نامهنگاریها ادامه خواهیم داد.
گفتنی است در روزها و هفتههای گذشته کارکنان شرکتی مخابرات لرستان همزمان با دیگر استانها تجمعات اعتراضی برگزار کردند. خواسته آنها در این تجمعات علاوه بر بازگشت به کار همکاران اخراجی، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و عقد قرارداد مستقیم با شرکت مخابرات است.
----------------------
رانندگان چوکای تالش هنوز از پیمانکار سابق طلبکارند/ کسی پاسخگو نیست
شماری از رانندگان سرویسهای رفت و آمد کارگران کارخانه چوکای تالش در تماس با ایلنا از بدحسابی یکی از ادامه پیمانکاران پیشین این شرکت در مورد پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
این گروه از رانندههای خودروهای استجاری شاغل در کارخانه چوکای تالش میگویند: که از حدود یک سال پیش تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری (۹۶) تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری (مریان سفر بزرگ تالش) به عنوان راننده سرویس ایاب وذهاب در کارخانه چوکای تالش مشغول به کار بوده اما از زمان خاتمه قرارداد پیمانکار، تاکنون هنوز نتوانستهاند مطالبات معوقه خود را از پیمانکار دریافت کنند.
در همین رابطه، یکی از کارگران راننده که نخواست نامش فاش شود، گفت: ما حدود ۲۰ نفر هستیم که از طریق شرکتهای پیمانکاری به عنوان راننده سواری، مینیبوس واتوبوس به جابجایی کارگران کارخانه چوکای تالش میپردازیم.
او با بیان اینکه سال گذشته قرار داد کار ما تا اردیبهشت ماه سال جاری با شرکت مریان سفر بزرگ تالش بود افزود: اگرچه بعد از خروج پیمانکار سابق قرار داد ما با یکی دیگر از شرکتهای پیمانکاری برای نقل و انتقال کارگران چوکای تالش ادامه یافته است اما هنوز بابت بخشی از مطالبات مزدی از کارفرمای سابق طلبکاریم.
او با بیان اینکه کارفرمای سابق همه صورت وضعیت های مالی خود را از کارخانه چوکای تالش وصول کرده است افزود: طبق قرارداد مدیریت شرکت پیمانکاری باید هر ماهه مطالبات مزدی ما را به همراه اجاره بهای خودروها در موعد مقرر پرداخت میکرد که در حال حاضر پیمانکار سابق چهار ماه از مطالبات مزدی مان را پرداخت نکرده و زمانی که پیگیر مطالبات خود از او میشویم کسی پاسخگوی نیست.
به گفته وی، جدا ازمعوقات مزدی، هیچ یک از شرکتهای پیمانکاری در زمان اشتغال پرداخت حق بیمه ما ۲۰ راننده را برعهده نمی گیرند و ما در طول فعالیت چند ساله شغلیمان بهرغم سختی کاری که داریم فاقد بیمه تامین اجتماعی هستیم.
طبق اظهارات رانندههای سرویس ایاب ذهاب در ماه هایی که پیمانکار پیشین سرویسهای ایاب ودهاب کارگران کارخانه چوکای تالش مزالبات صنفی مارا پرداخت نکرد رانندگان حتی پول بنزین مورد نیاز برای روشن کردن ماشینهای خود را نداشتند و با قرض گرفتن از دیگران به کار خود ادامه می دادند.
----------------------
نابسامانی در پرداخت مطالبات کارگران مترو کرج ادامه دارد
علی اصلائی در گفتگو با خبرنگار ایلنا خاطرنشان کرد: همواره با جابهجا شدن پیمانکاران مترو، کارگران از لحاظ دریافت دستمزد با مشکل روبهرو میشوند. البته تلاشهایی برای برطرف کردن این مشکل شده است ولی تاثیر بلند مدت نداشت.
او ادامه میدهد: سال گذشته با سفر استانی رییس جمهور همه معوقههای کارگران مترو پرداخت شد ولی پس از آن باز هم شاهد عقب افتادن پرداخت دستمزد به کارگران مترو هستیم.
این فعال کارگری افزود: وضعیت نابسامان شهرداری کرج، آینده کارگران را تهدید میکند. باید هرچه سریعتر به وضعیت پیمانکاران مترو کرج رسیدگی شود تا تغییرات زود هنگام آنها به کارگران آسیب نرساند.
----------------------
سفرههای کارکنان شرکتی مخابرات هر روز کوچکتر میشود
به جرم حقگویی و حق طلبی اخراج شدهایم
به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته، جمعی از کارکنان بیکارشده مخابرات لرستان، نامه سرگشادهای خطاب به وزیر ارتباطات منتشر کردند.
در این نامه ضمن انتقاد از رویه شرکت مخابرات ایران، خواستار پاسخگویی مقامات و بازگشت به کار خود شدند. متن این نامه در زیر آمدهاست:
ما جمعی از پرسنل شرکت مخابرات لرستان سخنی از سرمهر ، نه از سر نفرت ، درد و دلی دلسوزانه و نه اعتراضی فتنه انگیزانه با مسئولین مخابرات داریم.
جناب آقای واعظی وزیر محترم ارتباطات، جمعی از پرسنل شرکتی مخابرات لرستان به جرم حق گویی و عدالتخواهی و احقاق خواسته قانونی خود از کار اخراج شده اند.
کارکنانی که خواهان برقراری امنیت شغلی و انعقاد قرارداد مستقیم با شرکت مخابرات و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل مصوبه وزارت کار و رفاه اجتماعی هستند؛ اما امروز در کمال ناباوری و بهت و حیرت آنان را اخراج می کنند و مسئولین مخابرات متاسفانه با ابزار قدرتی که در دست دارند نیروهای جوان و تحصیلکرده ای را که به دنبال خواسته قانونی خود هستند را از کار بیکار میکنند . این در حالیست که این کارکنان مدتهاست به دنبال حق قانونی خود به مراجع ذیصلاح مراجعه نمودهاند ولی نه تنها پاسخی شفاف دریافت نکردهاند بلکه مدیران با بی مهری هرچه تمامتر با آنان برخورد کردهاند. حضرتعالی در سفر چندماه گذشته خود به استان لرستان و در جمع خبرنگاران اذعان میکنید که مخابرات خصوصی شده و مشمول قوانین دولتی نمی شود و عملا با پاسخ دادن به وضعیت کارکنان بخش خصوصی از خود سلب مسئولیت میکنید.
جناب آقای واعظی اگر مخابرات خصوصیسازی شده و به شما مربوط نیست چرا به وزیر کار نامه میزنید و در آن خواستار عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل میشوید ؟مگر مخابرات خصوصی نیست چرا حضرتعالی برای عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل پیشقدم میشوید ؟سالانه وزارت ارتباطات میلیاردها تومان پول از شرکت مخابرات میگیرد، این پولها صرف چه کاری میشود ؟ آیا آنجایی که پای سود درمیان باشد مخابرات زیرمجموعه وزارت ارتباطات و دولتی میشود و هرجا که منفعتی برای وزارت درمیان نباشد مخابرات خصوصی میشود و مشمول قوانین وزارت کار نمیشود . و شما جناب آقای زارعیان که اینطور بیان داشته اید: «طی چند سال اخیر گروه ها و جناح های سیاسی هر از چند گاه به تحریک کارکنان به نفع منافع خود و با عدم لحاظ موازین حقوقی و قانونی و مصالح ملی، تجمع هایی را سازماندهی می نمایند که موجب بهره برداری عوامل ضد انقلاب در داخل و خارج از کشور می گردد، اما علی رغم این موارد، هیچ اختلالی در خدمت رسانی به مردم ایجاد نشده است.»
بهتر است بدانید عدالت در رساندن حق به ذیحق است نه در کشتن روح حق طلبی ، با چنین کارهایی گزک به دست دشمن ندهید!! و خوراک برای صف عدو فراهم نکنید!! مردم را از عدالت خواهی نترسانید. این شما هستید که موجب بهره برداری عوامل ضد انقلاب در داخل و خارج از کشور هستید. از تمام این حرفها چنین برمیآید که بوی بهبود از وضعیت نابسامان مخابرات به مشام نمی رسد.
جناب آقای واعظی وزیر محترم ارتباطات آیا شما کتمان می کنید که این نیروها پیش از خصوصی سازی مخابرات در بدنه مخابرات مشغول به کار بوده اند؟ مگر نه اینست که مخابرات پس از خصوصی سازی موظف بود نیروهای انسانی را ساماندهی کند ؟ پاسخ عمر و جوانی برباد رفته نیروهایی که از پیش از خصوصی سازی مخابرات تاکنون در مخابرات مشغول کار بوده اند را چه کسی می دهد؟ نیروهای پیمانکاری در سایر ارگانها و نهادها پس از چندسال کار جذب و تعیین تکلیف شده اند چرا درمورد مخابرات هیچ تغییر وضعیتی مشاهده نشده است؟آیا پاسخ حق طلبی منطبق با دین اخراج است؟ آیا عدالت و عدالتخواه با ارعاب و تهدید و وادار نمودن به سکوت حاصل میشود؟ آیا دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اجرای اصل 44 و ایجاد شغل به مفهوم بیکار نمودن جوانان تحصیلکرده با تجربه بالای ده سال کار است؟ براستی کدامین وزیر و مرجع دادرسی به صدای در گلو مانده این جوانان پاسخ خواهد داد؟ آیا خصوصی سازی برابر است با عدم وجود امنیت شغلی و عدم رعایت قوانین و دستورالعمل های وزارت کار و رعایت عدالت مزدی و سرباز زدن از قوانین مصوب که مبادا سفره کارگران زحمتکش رنگی شود؟ جناب آقای دکتر ما وقت گرانقدر شما را مسدع نشده ایم که اینگونه پاسخ بشنویم. سفره های کارکنان شرکتی مخابرات هرروز کوچکتر میشود ، جوانهای متخصص و باتجربه این شرکت به جرم حق خواهی اخراج میشوند. ما شما را نماینده دولت تدبیر و امید میدانیم و شما را مسئول میدانیم که پیام ما را به جناب رئیس جمهور منتقل نمایید و مستحضرید تنها با تکیه بر اجرای قوانین می توانید به تحصن های مخابرات خاتمه دهید تا ما هم به دولت تدبیر امیدوارتر شویم .
آنکه فکرش گره از کار جهان بگشاید
گو در این کار بفرما نظری بهتر از این
در حق من لبت این لطف که می فرماید
سخت خوب است ولیکن قدری بهتر از این...
----------------------
تعطیلی کارخانه ناز اصفهان معیشت بیش از ۳۰ خانوار کارگری را به خطر میاندازد
آلاینده بودن کارخانه بهانه است
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته «مهران شنتیایی» رئیس اداره حفاظت محیط زیست استان اصفهان به دلیل آنچه که «مزاحمت زیست محیطی» کارخانه روغن نباتی ناز خوانده، از تعطیلی این کارخانه که در خیابان امام خمینی شهر اصفهان واقع شده است، خبر داد.
این در حالی است که در شهریور ماه سال ۹۳ و با اصرار اداره حفاظت محیط زیست استان اصفهان بخشهایی از این کارخانه تعطیل و خطوط تولید واحد به تدریج به کارخانه روغن نباتی گلبهار واقع در فاصله ۱۰ کیلومتری میمه منتقل شد.
کارگران روغن نباتی ناز اصفهان با بیان اینکه این کارخانه زمانی ۴۰۰ کارگر داشت که با انتقال فعالیتهای آن به کارخانه روغن نباتی گلبهار به تدریج بیکار شدند، افزود: بسیاری از همکاران ما به علت اصراری که بر آلاینده بودن فعالیتهای این کارخانه و انتقال آن به خارج شهر وجود داشت، بیکار شده و مجبور شدند که برای دریافت مقرری بیکاری به ادارت کار مراجعه کنند.
آنها با بیان اینکه پس از تعطیلی بخشهایی از این کارخانه در شهریور ماه سال ۹۳ نسبت به نوسازی و احیای دستگاههای این کارخانه اقدام شد، افزود: حتی پس از نوسازی تجهیزات و وسایل این کارخانه بازهم بهانه آلاینده بودن فعالیتهای این کارخانه ادامه داشت و حالا شرایط به گونهای شده که محیط زیست اصفهان اصرار بر تعطیلی کامل این کارخانه دارد.
به گفته مسئولان اداره محیط زیست استان اصفهان هم اکنون روزانه حدود ۲۵ تن روغن گیاهی از کارخانه گلبهار به منظور صمغگیری و بیرنگسازی به شرکت روغن نباتی ناز واقع در خیابان امام خمینی، انتقال مییابد و با تانکر برای بستهبندی به شرکت گلبهار منتقل میشود که همین بخش هم به دلایل زیستمحیطی باید به طور کامل تعطیل شود.
----------------------
گرمای هوا جان کارگران سیستانی را تهدید میکند
وزارت بهداشت نظارتی بر سلامتی کارگران ندارد
محمد گل بامری، به خبرنگار ایلنا گفت: با گذشت ده روز از مصوبه دولت مبنی بر تغییر و کاهش ساعت کار در مناطق گرمسیر برای بهینهسازی مصرف انرژی، در سیستان و بلوچستان هیچ کارفرمایی در بخش خصوصی حتی نیم ساعت از زمان کار را تغییر نداده است.
این فعال کارگری خاطرنشان کرد: کمتر کارفرمایی در محیطهای کاری استان از سیستمهای خنک کننده میکند و هیچ فعالیتی نیز برای بهبود وضعیت کارگران انجام نشده است.
"با توجه به ابلاغ مصوبه دولت به استانداران در تمامی شهرهای استانهای هرمزگان، خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس، یزد، ایلام و سمنان که دمای بالاتر از ۴۵ درجه دارند، این اختیار داده شده که بنا بر تشخیص شرکتهای توزیع نیروی برق، ساعات شروع و پایان کار ادارات و دستگاههای مشمول را به ساعت ۶ و ۳۰دقیقه صبح تا ۱۳ و ۳۰ دقیقه تغییر دهند".
او با اشاره به ماجرای دو نوجوانی که هفته گذشته به دلیل گرما در سیستان و بلوچستان جان خود را از دست دادند، گفت: فعالیت در دمای بالای هوا میتواند بیماریهای پوستی، ریوی و ... را برای کارگران به همراه داشته باشد که در بلند مدت تاثیرات منفی دربرخواهد داشت.
این فعال کارگری گفت: خبر مرگ دو نوجوان سیستانی که بر اثر گرمای هوا جان خود را از دست دادند برای اهالی استان نگرانکننده بود زیرا خطر مرگ، جان کارگرانی که در دمای بالا فعالیت میکنند را تهدید میکند.
بامری با اشاره به طرح مشترک وزارت بهداشت با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای رسیدگی به وضعیت کارگران گفت: باتوجه به طرح مشترک وزارت بهداشت با وزارت کار قرار بر این بود که نیروهای اورژانس، کارگاههایی که بالای ۵۰ نفر کارگر دارند را زیر نظر داشته باشند.
این فعال کارگری در همین خصوص ادامه میدهد: نزدیک به سه سال است که این طرح در سیستان و بلوچستان انجام نمیگیرد. گویا آنها فراموش کردهاند که در این استان تعداد زیادی از کارگران زیر فشار گرما مشغول به کار هستند.
----------------------
شنبه ۱٧ تیر ۱۳۹٦ - ۸ ژوئیه ۲۰۱٧
بازنشستگان سرگردان هفتتپه:
کارفرما مطالباتمان را پرداخت کند/برای پیگیری ناچاریم هرروز مراجعه کنیم
به گزارش خبرنگار ایلنا، ۳۴۱ کارگر بازنشسته کارخانه «نی شکر هفت تپه» از حدود دو ماه پیش برای برقراری مستمری و دریافت سنوات پایان خدمت خود در اعتراض صنفی به سرمیبرند.
شماری از این کارگران در تماس با ایلنا گفتند به دلیل سرگردانی ناچارند هر روز در محل کار سابقشان حاضر شوند.
از زمان آغاز این سرگردانی این چندمین باری است که کارگران مورد نظر از مدیریت مجتمع نیشکر هفتتپه و مسئولان محلی خواسته اند تا به این وضعیت آنها رسیدگی کنند.
به گفته یکی از این کارگران تا زمانی که در خصوص پرداخت مطالبات آنها اقدام موثری صورت نگیرد آنها ناگزیر هستند تا به محل کار سابقشان مراجعه کنند.
همچنین یکی دیگر از این کارگران گفت: خوب میدانیم که مراجعه مداوم و حضور مستمر یک جمعیت 300 نفری به یک محل چندان خوشایند نیست، همکاران سابقمان حق دارند به دلیل مشکلات احتمالی که از رفت و آمد پیدرپی ما ایجاد شده است ناراحت باشند اما بدقولی کارفرما و بیتفاوتی مسئولان برای ما راه دیگری باقینگذاشته است.
این کارگران که در قالب قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور به صورت پیش از موعد بازنشسته شدهاند، میگویند: به دلیل واریز نشدن هزینههای مربوطه، احکام بازنشستگی آنها صادر نشده و در نتیجه سازمان تامین اجتماعی از پرداخت مستمری به آنها خودداری میکند.
برابر قانون تامین اجتماعی کارفرمایان مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور باید بابت بازنشستگی پیش از موعد هر کارگر مبلغ اضافی را به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند که میزان آن معادل چهار تا هشت درصد حق بیمه ای است که بابت حضور کارگران در مشاغل سخت و زیان اور پرداخت شده است.
همچنین این کارگران مدعی هستند که هنوز بابت سنوات دوران خدمت از کارفرمای سابقشان طلبکارند.
پیش از این قائم مقام مدیر عامل شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه از پرداخت هزینه بازنشستگی ۳۴۱ نفر از کارگران بازنشسته این واحد تولیدی خبر داده بود، اما این اتفاق تا کنون نیافتاده است.
گفتنی است ترک کار کارگران بازنشسته نی شکر هفت تپه نیز طبق قانون از اسفند سال ۹۵صادر شده است.
----------------------
تعویق ۴ ماه دستمزد وبیمه ۵۰ راننده سازمان اتوبوسرانی رشت
به گفته منابع کارگری ایلنا در رشت، پرداخت دستمزد وبیمه حدود ۵۰ راننده شاغل در سازمان اتوبوسرانی رشت وحومه در چهار ماه به تاخیر افتاده است.
براساس این اطلاعات، رانندگان یادشده تحت نظر شرکتهای پیمانکاری در خطوط مختلف این شهر به جابجایی مسافر مشغولند.
از قرار معلوم مطالبات مزدی پرداخت نشده است کارگران به ماههای اسفند سال 95 و فرودین، اردیبهشت وخرداد ماه سال جاری مربوط میشود و علاوه براین به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه نیز سازمان تامین اجتماعی در دسترسی این کارگران به خدمات درمانی محدودیتهایی قائل شده است.
در مجموع این کارگران به دلیل اتفاقاتی که تاکنون افتاده است خوستار تغییر شرایط شغلی خود شدهاند .
----------------------
مصدوم شدن ۸ کارگر فصلی در پی واژگونی مینی بوس
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، سرهنگ طالب زوار، فرمانده پلیس راه نقده به مهاباد با اعلام این خبر به سایر رسانه ها گفته است :صبح امروزدر مسیر فرعی سه راهی روستای حمزه آباده در جاده مهاباد - سردشت مینی بوس حامل کارگران فصلی واژگون شد.
وی افزود: در این حادثه۸ نفر زخمی و به مراکز درمانی منتقل شدند.
فرمانده پلیس راه محور نقده به مهاباد در خصوص علت این حادثه تصریح کرد: علت حادثه کنترل نکردن به موقع راننده در سربالایی گزارش شده است.
فرمانده پلیس راه نقده - مهاباد تاکید کرد با توجه به اینکه هرساله تعدادی از مردان و زنان در قالب گروههای کارگری و با می نی بوس سر مزارع کشاورزی حاضر میشوند، احتیاط در جاده به خصوص مسیرهای صعب العبور و خاکی به رانندگان توصیه میشود.
----------------------
کشته وزخمی شدن سه کارگر یزدی در جریان ریزش آوار
ایلنا: در اثر ریزش دیوار ساختمان در حال ساخت که روز پنجشنبه در خیابان کاشانی یزد به وقوع پیوست، یک کارگر جان خود را از دست داد و دو کارگریدیگر مصدوم شد.
----------------------
مرگ راهدار مینودشتی در سانحه تصادف
به گزارش ایلنا، روز چهارشنبه (چهاردهم تیر ماه)، عباسقلی قزلسفلی، مامور اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان مینودشت استان گلستان، حین انجام عملیات راهداری بر اثر سانحه تصادف، جان خود را از دست داد.
مراسم سوم درگذشت این کارگرراهداری روز گذشته برگزار شده است.
در پی این حادثه پیام تسلیتی نیز از سوی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان صادر شده که در قسمتی از آن آمده است.
راهداری" دیگر در راه خدمت به هموطنان ؛دل به آرامش ابدی سپرد و به سوی معبود شتافت؛ بدون تردید " فرشته نجات"زیبنده مقام راهدارانی همچون عزیز سفرکرده "عباسقلی قزلسفلو" است که با ایثارگری و روحیه از خود گذشتگی و بدون هیچ چشم داشتی، جان شیرین خود را در یکی از گرمترین روزهای سال و در لباس مقدس خدمت راهداری، فدای خدمات رسانی به مردم عزیز کرد.
----------------------
جمعه ۱٦ تیر ۱۳۹٦ - ٧ ژوئیه ۲۰۱٧
کارکنان شرکتی مخابراتِ لرستان باز هم تجمع کردند
بازگشت به کار کارکنان تعدیلی یک خواسته اصلی
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارکنان شرکتی مخابرات در استان لرستان برای چهارمین بار در هفته جاری تجمع اعتراضی برگزار کردند.
در این تجمع که از ساعت 9 صبح روز گذشته (پنج شنبه/15 تیرماه) مقابل نمایشگاه بین المللی شهر خرم آباد برگزار شده، کارکنان شرکتی مخابرات به همراه خانواده هایشان شرکت کرده اند.
خواسته تجمع کنندگان، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، عقد قرارداد مستقیم با مخابرات و بازگشت به کار کارکنانی است که در هفته ها و ماههای گذشته تعدیل شده اند.
گفتنی است در طول هفته گذشته چندین بار کارکنان شرکتی مخابرات در شهرها و استانهای مختلف تجمعات اعتراضی برگزار کرده اند. این تجمعات با واکنش نمایندگان مجلس مواجه شده است. در روزهای گذشته، نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس از لزوم ساماندهی شرکتی ها و عقد قرارداد مستقیم با آنها سخن گفتند.
----------------------
دشواری حفاری در گرمای بالای 50 درجه/ مسئولان فکری به حال «کارگران خوزستانی» بکنند
جمعی از کارگران حفاری جنوب در تماس با ایلنا از سختی کار در گرمای طاقت فرسای خوزستان انتقاد کردند.
به گفته این کارگران در روزهای گذشته دمای هوا از 50 درجه بالاتر رفت ولی با اینحال کار حفاری با همان شدت قبلی، ادامه داشت.
این کارگران با بیان این که نیروهای ستادی و کارمندان در گرمای شدید مشمول کاهش ساعت کار می شوند ولی کارگران عملیاتی که عموما پیمانکاری هستند، مجبورند 8 ساعت در گرما کار کنند، افزودند: بهتر است مسئولان در روزهای گرم فکری به حال کارگران پیمانکاریِ حفار بکنند.
در عین حال سایت نفت ما، رسانه نفت و انرژی در روزهای گذشته گزارش کرد که کارگران حفار خوزستان برای در امان بودن از موج گرما از ماسک پارچه ای استفاده می کنند.
----------------------
انفجار کپسول گاز، ۴ کارگر تراشکار را سوزاند
به گزارش ایلنا، بر اثر انفجار یک کپسول گاز CNG در کارگاه تراشکاری در شهرستان شوش استان خوزستان که روز گذشته (پنجشنبه/۱۵ تیرماه) اتفاق افتاد، ۴ کارگر دچار سوختگی شدند.
مطابق اعلام «محمد محمودی نژاد» سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دزفول، ۴ کارگر ۲۱ ،۲۲،۳۳ ،۳۵ ساله هستند که ۲ نفر سوختگی ۲۰ درصد، یک نفر ۱۲درصد و یک نفر صدمه جزیی دیده است.
مصدومین این حادثه با ۲ آمبولانس به بیمارستان نظام مافی شوش منتقل شدند.
----------------------
پنجشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹٦ - ٦ ژوئیه ۲۰۱٧
تجمع دوباره کارگران بازنشسته کشت و صنعت هفتتپه
شماری از کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: حوالی ظهر روز گذشته، چهارشنبه/۱۴ تیرماه برای سومین بار در یک هفته جاری، حدود۲۰۰ نفر از همکاران بازنشسته برای رفع مشکلات بازنشستگی خود مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان شوش تجمع کردند.
این تجمع در حالی حوالی ظهر دیروز اتفاق افتاده است که طی روز های دوازدهم وسیزدهم نیز کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه برای پیگیری مطالبات بازنشستگی خود مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کرده بودند.
از قرار معلوم ترک کار این کارگران طبق قانون از اسفند سال ۹۵صادر شده است اما به دلیل پرداخت نشدن هزینه بازنشستگی از سوی کارفرما از آن زمان تاکنون سازمان تامین اجتماعی برای این کارگران مستمری برقرار نکرده است و در نتیجه آنها هر چند روز یکبار دست به اعتراض صنفی میزنند.
به نقل از کارگران بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه گفته میشود تا این لحظه از جانب مدیریت بخش خصوصی مجتمع و مسئولان شهرستانی و استانی پاسخ مشخصی به خواستههای آنان داده نشده که در نتیجه آن اعتراض صنفی کارگران استمرار پیدا کرده است.
----------------------
چهارشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹٦ - ۵ ژوئیه ۲۰۱٧
تجمع کارگران آیدا سرام در اعتراض به معوقات مزدی
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، منابع کارگری درکارخانه «آیدا سرام» واقع درشهرک صنعتی بیرجند با اعلام این خبر به سایر رسانها گفته اند دلیل اعتراض روز گذشته حدود ۲۰۰ از کارگران شاغل در این واحد تولیدی، تاخیر در پرداخت مطالباتشان در حداقل ۵ ماه گذشته بوده است.
این منابع کارگری همچنین گفته اند دلیل دیگر اعتراض کارگران این کارخانه به تعویق افتادن حق بیمه آنان به سازمان تأمین اجتماعی طی چند ماه گذشته است.
به گفته کارگران معترض این کارخانه، وقتی برای پی گیری مطالبات صنفی خود واکنش نشان می دهیم کارفرما کارگران را تهدید به اخراج می کند.
به گفته آنان در اجتماعات قبلی که انجام دادیم کارفرما چند نفر از کارگران را اخراج کرد.
وی تصریح کرد: متاسفانه مسئولان کارخانه برای پرداخت حقوق کارگران وعده می دهند، اما هیچ وقت به این وعده ها عمل نمی کنند و تحمل این وضعیت برای ما سخت شده است.
گفتنی است «آیدا سرام» تولید کننده کاشی و سرامیک، شرکتی تازه تاسیس است و تحت مالکیت خصوصی اداره میشود. به گفته کارگران، از چند سال قبل کارخانه با مشکل مالی روبرو شده و از آن زمان به بعد تمام کارگران این شرکت که تعدادشان به ۲۰۰ نفر میرسد نتوانستهاند حقوق و معوقات خود را به موقع دریافت کنند.
----------------------
آتشسوزی در کارخانه کارتنسازی ۵ مصدوم و ۱ کشته برجای گذاشت
جلال ملکی سخنگوی آتش نشانی تهران با تایید خبر آتشسوزی در کارخانه کارتنسازی در منطقه خاوران به خبرنگار ایلنا گفت: دقایقی پیش خبر آتشسوزی یک کارخانه کارتنسازی ۵۰۰ متری در خاوران به اطلاع ما رسید.
وی ادامه داد: در این حادثه ۵ نفر مصدوم شدند و یک نفر هم به دلیل شدت آتش سوزی در طبقه دوم این کارخانه در لابهلای کارتنها جان خود را از دست داد.
----------------------
طلب مزدی کارگران معدن شکافان تهران به ماه نهم رسید
این منابع خبری به ایلنا گزارش دادند: شرکت معدن شکافان تهران در زمینه تولید شن وماسه وسنگ در شهرستان رودبار استان گیلان فعالیت دارد و کارگرانی که در این واحد معدنی کار میکنند از مهر ماه سال گذشته تاکنون بابت مزد معوقه طلبکارند.
به نقل از ۸۰ کارگر شاغل در این واحد معدنی گفته میشود که طلب انباشته آنها مربوط به ۶ ماه دستمزد سال ۹۵، سه ماه دستمزد سال جاری و عیدی پایان سال ۹۵ است.
علاوه به پرداخت نشدن این طلب مزدی، بیمه این کارگران نیز به سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است و در نتیجه سازمان تامین اجتماعی از تمدید دفترچه درمانی کارگران خودداری کرده است.
از قرار معلوم در این رابطه کارگران این واحد معدنی شکایتی را در اداره کار منجیل مطرح کردهاند ودر حال حاظر منتظر صدور رای هستند.
کارگران شرکت معدن «شکافان تهران» با یادآوری اینکه کار در معدن یکی از سختترین مشاغل است، میگویند که باوجود انجام کار سخت درآمدی نزدیک به حداقلهای قانونی داریم که تازه همین مبلغ نیز با تاخیر چند ماهه پرداخت میشود.
ظاهرا کارفرمای این واحد معدنی در طول نُه ماه گذشته کارفرما فقط مبالغی را به عنوان علیالحساب به آنها پرداخت کرده است و این درحالی است که به گفته کارگران وضعیت فروش معدن در حد مطلوبی قرار دارد.
آنها افزودند: از آنجایی که این معدن از شرکتهای احداث شده توسط گروه سرمایهگذاری امیر منصورآریا در شهرستان رودبار است بعد تشکیل پرونده قضایی برای متهم پرونده، این واحد معدنی تقریبا از پاییز سال گذشته بابت دیون معوقه به بانک ملی واگذار شده است.
----------------------
علل حادثهای مثل «انفجار پالایشگاه آبادان» صرفا گرمای هوا نیست/ اولویت اصلی حفظ جان انسانهاست حتی اگر تولید بخوابد
غلامحسین عشقی (کارشناس ارشد ایمنی و مدیر HSE پالایشگاه ستاره خلیج فارس) در ارتباط با وقوع حادثه انفجار در پالایشگاه آبادان و مصدومیت شش کارگر گفت: در ارتباط با حادثه انفجار پالایشگاه آبادان از آنجایی که هنوز اطلاعات کارشناسی در ارتباط با علت حادثه منتشر نشده، نمیتوان به طور قطعی ابراز نظر کرد؛ ولی بایستی یک مساله را با دقت در نظر گرفت و آن این که در واحدهای پرخطر مانند پالایشگاهها، اولویت اصلی باید ایمنی و حفظ جان کارگران باشد.
وی افزود: اگر قرار باشد جان کارگر به خطر بیفتد، حتی به قیمت خوابیدن تولید هم که شده باید عملیات تعمیرات را متوقف کرد؛ اما متاسفانه در برخی واحدهای پالایشگاهی و نفتی کشور این اولویتگذاری وجود ندارد؛ یعنی اولویت اصلی برایشان حفظ تولید است، حتی اگر این حفظ تولید، ریسک خطر جانی هم داشته باشد.
عشقی در ادامه به تشریح روند فعالیتهای تعمیراتی در پالایشگاهها پرداخت و گفت: در حالت کلی، فعالیتهای تعمیراتی در پالایشگاهها بر دو دسته است: یا برنامهریزیشده است و یا ناگهانی و دفعتی و بنابراین، غیربرنامهریزیشده است.
وی در ادامه گفت: در تعمیراتِ برنامهریزیشده، واحد مورد نظر از سرویس خارج و پس از آن، تعمیرات انجام میشود؛ در این نوع تعمیرات، شرایط ایمنی به صورت کامل برقرار است؛ چرا که همه اصول و ضوابط قبل از این که کارگران دست به کار شوند، رعایت شده است.
مدیر HSE پالایشگاه ستاره خلیج فارس در ادامه گفت: اما یک وقتی تعمیراتی پیش می آید که ناگهانی است و برایش برنامهریزی انجام نشده؛ مثلا پمپ یا تجهیزات دیگر دچار نشتی میشود که به اصطلاح به آن failure میگویند؛ در این شرایط چون معمولا فشار برای ادامه کار در پالایشگاهها زیاد است و خوابیدن تولید در مواردی مصداق بحران و اخلال است، بایستی هرچه سریعتر تعمیرات انجام شود و نمیشود گفت الان اوج گرماست و بگذاریم مثلا شب انجام دهیم.
عشقی با بیان این که اگر عملیات تعمیرات در پالایشگاه آبادان در اوج گرمای تابستان ودر ساعت 3 بعدازظهر انجام شده، میتواند همین تعمیرات در گرمای شدید، حادثه ساز باشد، اما علت فقط همین گرما و حرارت نیست؛ افزود: البته کاملا درست است که یکی از پیشنهادات منطقی، همین به تعویق انداختن تعمیرات پرخطر به ساعتهای خنکتر شبانهروز است اما در اکثر موارد، دلیل انفجار، صرفا گرمای هوا نیست.
این کارشناس ارشد ایمنی از حذف ریشه حریق به عنوان یک الزام در شرایطی که تعمیرات یک اجبار است، یاد کرد و گفت: وقتی قرار است کار تعمیرات حتما انجام شود و اگر اولویت ما هم حفظ جان انسانهاست، باید سه عملیاتِ ایمنسازی از قرار ایزوله سازی، تخلیه و خنثیسازی به دقت انجام شود.
وی ادامه داد: بعد از انجام این عملیات باید تست نشتی گاز توسط دستگاههای مخصوص انجام شود و در نهایت این که عملیات تعمیرات بایستی در حضور نیروهای آتشنشانی انجام شود.
عشقی در پایان باز هم بر لزوم رعایت اصول ایمنی در هر شرایطی حتی در شرایط بسیار بحرانی تاکید کرد و گفت: بایستی سیستم اولویت گذاری علیالخصوص در محیطهای پرخطر مثل صنایع نفت و گاز و پالایشگاهها که هرلحظه احتمال انفجار میرود، تغییر کند و به جای حفظ تولید، حفظ جان انسانها در صدر جدول برنامهریزیها قرار بگیرد.
----------------------
نگرانی کارگران پیمانکاری رجاء از تعدیل/ دستمزدها کامل پرداخت نمیشود
در روزهای گذشته کارگران پیمانکاری رجاء با ایلنا تماس گرفتند و شرایطی که در آن کار میکنند را باعث نگرانی توصیف کردند.
این کارگران که که کارگران برق و موتوریست هستند، میگویند معمولا دستمزدها با تاخیر و به صورت علیالحساب پرداخت میشود؛ تعدادی از ما هنوز تتمه حقوق اردیبهشت را هم نگرفتهایم.
این کارگران در عین حال از تعدیل احتمالی ابراز نگرانی کردند و گفتند: با وجودی که به نظر میرسد نیروهای فنی رجاء کم هستند، اما زمزمههای تعدیل به گوش میرسد و همین باعث نگرانی است. ما کارگران پیمانکاری با وجودی که کارمان مستمر و ثابت است، قرارداد محکم و درازمدت نداریم و همیشه از بابت امنیت شغلی نگرانیم.
این کارگران در پایان از مسئولان شرکت حمل و نقل ریلی رجاء خواستند بر عملکرد شرکتهای پیمانکاری و نحوه تعامل آنها با کارگران، نظارت بیشتری داشته باشد.
----------------------
ما را به رسمیت نمیشناسند/ساخت و سازهای دریایی بیکارمان کردهاست
به گزارش خبرنگار ایلنا، ساخت و سازهای صورت گرفته در حاشیه سواحل بندر انزلی موجب تغییر شرایط کاری بسیاری از صیادانی شده که پیش از این در قالب شرکت تعاونی به ماهیگیری مشغول بودهاند. این گروه از ماهیگیران که تا چندی پیش از حق بیمه و مطالبات صنفی خاص خود برخوردار بودهاند امروز مجبور هستند بهعنوان صیادان آزاد به دریا بزنند. این اتفاق مسیر زندگی ماهیگیران انزلیچی را تغییر داده و کار صید را با مخاطرات بیشتری همراه کرده است.
حسین جوانی ۳۵ ساله است که حدود بیست سال ماهیگیری میکند. او در گفتوگو با ایلنا میگوید: چند سال پیش به صورت قانونی در شرکت تعاونی پَره (یک شرکت تعاونی که با مشارکت ۵۰ تا ۱۰۰ صیاد شکل میگیرد. این شرکتها در محلی تعیین شده تورهای ماهیگیری خود را پهن میکنند و به صورت دسته جمعی ماهیگیری میکنند.) مشغول به کار بودم ولی به دلیل ساخت موج شکنهای جدید و مرزبندی دریا برای تردد کشتیها مجبور شدیم محل پَره خود را ترک کنیم. در این پَره نزدیک به صد صیاد مشغول به کار بودند که اکنون یا منبع درآمد دیگری دارند یا به عنوان صیاد آزاد و غیرمجاز شناخته میشوند.
او ادامه میدهد: زمانی که هنوز پَره ما پابرجا بود همانند دیگر کارگران و کارمندان تحت پوشش بیمه بودیم و مطالبات صنفی خاص خودمان را داشتیم اما پنج سال پیش با ساختوسازی که در ساحل انزلی رخ داد به نوعی از کار بیکار شدیم. حالا نه از بیمه خبری است و از مطالبات صنفی.
حسین در مورد سختیهای صیادی میگوید: از سختیهای کار در دریا که بگذریم مسائل حاشیهای، مشکلات را سختتر و طاقت فرساتر میکند. ما به عنوان صیادان آزاد برای اینکه بتوانیم ماهیگیری کنیم باید ۸ تا ۱۰ تور، ۷۰ هزار تومانی بخریم و در دریا پهن کنیم ولی هیچ ضمانتی وجود ندارد که این تورها تا صبح سرجایش باقی بماند.
او در پاسخ به این سوال که مگر چه بر سر تورهایتان میآید، گفت: چون ما صیاد آزاد هستیم برخی مواقع میآیند و تورهای ما را جمع میکنند. پس از آن مجبوریم برای اینکه گرسنه نمانیم برویم یک تور دیگر بخریم. تنها هزینه تور نیست، این تور برای آماده شدن وسیلههای دیگری هم میخواهد که مجموعا هزینههای آن به یک میلیون تومان میرسد. مگر ما چقدر درآمد داریم که باید سالی چند تور بخریم؟ بارها به آنها گفتهایم که اگر کار ما غیرمجاز است بگویید ولی پاسخی نمیشنویم.
حسین با اشاره به درآمد صیادان دریاچه کاسپین خاطرنشان کرد: دریا را نمیتوان پیشبینی کرد، یک روز طوفانی است و یک روز بدون ماهی، به همین دلیل صیادان درآمد ثابتی ندارند. یک روز صبح میبینی تور پر از ماهی است و اینبار میبینی که تور ماهی چندانی ندارد. البته جدا از بحثهای مادی وقتی تور پر از ماهی است زندگی جذابیت بیشتری دارد.
وی در این مورد ادامه داد: پایان فصل ماهیگیری مبلغ زیادی باید بابت تورها، سنگ (جهت سنگین کردن تورها تا به کف دریا بچسبد) و چوب پنبه پرداخت کنیم. به غیر از آن باید هزینههای کارگران و کرایه قایق موتوری را در نظر بگیریم. اگر این هزینه را کنار بگذارم میتوانم بگویم که هر سال چیزی بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان از راه صیادی درآمد کسب میکنم.
این صیاد انزلیچی گفت: من و بسیاری از دوستانم از وقتی چشممان را باز کردیم دریا و ماهی و تور را دیدیم و کار دیگری جز این بلد نیستیم. درآمد ماهیگیری تنها برای شش ماه من و خانوادهام کافی است. همه صیادان مجبوراند در ماههای دیگر سال هم کار کنم. من یک رستوران کوچک دارم که تابستانها در آن کار میکنم ولی بسیاری از همکارانم در ماههای غیرصید به مشاغلی چون کارگری ساختمان، کارگری کشاورزی، دستفروشی و ... مشغول هستند.
او اضافه کرد: با اینکه ما نسل به نسل در دریا ماهیگیری میکنیم و همه همشهریها ما را با این حرفه میشناسند ولی گاهی با دیدن رفتار برخی با خودم میگویم که چرا با ما چنین رفتاری میکنند انگار کار صیادی از اساس خلاف است.
حسین در پایان خاطرنشان میکند: به غیر از شرکت ما که به دلیل ساخت و ساز تعطیل شده است شرکتهای دیگری به دلایلی چون نزدیکی به رودخانه و ... کارشان به تعطیلی کشیده شده است. تا آنجا که من اطلاع دارم در پنج سال اخیر صیادان شش، هفت پره به سرنوشت ما دچار شدهاند یعنی نزدیک به ۶۰۰ نفر. برخی مواقع به این فکر میکنم که نکند روزی بیاید که دیگر نگذارند در دریا ماهیگری کنیم. شاید آن روز زیاد دور نباشد.
----------------------
سه شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹٦ - ۴ ژوئیه ۲۰۱٧
تجمع کارگران رینگ سازی مشهد در اعتراض به تعویق مطالبات صنفی
به گزارش ایلنا ، حوالی ظهر امروز بیش از ۴۰۰ نفر از کارگران شیفت صبح بخش تولید کارخانه رینگ سازی مشهد با حضور در مقابل دفتر شورای اسلامی کارخانه، نسبت به طولانی شدن تاخیرها در پرداخت مطالبات صنفی خود اعتراض کردند.
کارگران کارخانه رینگ سازی میگویند علاوه بر تاخیر ۱۵ روزهای که اکنون در پرداخت دستمزد خردادماه آنها ایجاد شده است بابت کاهش یا توقف برخی مزایای مزدی دیگر از جمله حق افزایش تولید، بهره برداری و کمکهای غیر نقدی که در سالهای گذشته به آنها پرداخت میشد، طلبکارند.
همچنین این کارگران نسبت به اجرای سلیقهای طرح طبقه بندی مشاغل کارخانه رینگ سازی اعتراض دارند.
طبق ادعای کارگران ، در نتیجه اجرای طرح کنونی طبقه بندی مشاغل، درآمد نزدیک به ۱۲۰۰ کارگر رسمی وقرار دادی شاغل در این واحد صنعتی در حد حداقلهای قانونی باقی مانده است.
همچنین کارگران معترض رینگ سازی می گویند به دلیل پیگیری مطالبات صنفی، هم اکنون وضعیت اشتغال یکی از اعضای نهاد صنفی این واحد تولیدی نامشخص باقیمانده است.
----------------------
دور جدید اعتراض کارگران هپکو از سر گرفته شد
یکی از کارگران هپکو با اعلام این خبر به ایلنا گفت: حدود ۹۰۰ کارگر کارخانه هپکو اراک دیروز و امروز (12 و 13 تیرماه) به نشانه اعتراض به محقق نشدن وعده پرداخت مطالباتشان از سوی کارفرمای در فاصله محل کارخانه تا ساختمان استانداری و میدان مرکزی شهر اراک را راهپیمایی کردند.
وی در ادامه این کارگر در تشریح جزئیات اعتراض خود وسایر همکارانش گفت: از روز شنبه (۱۳ خرداد ماه) سازمان خصوصی سازی مدیریت این واحد صنعتی را به شرکت هیدرو اطلس واگذار کرده است که یکی از تعهدات این واگذاری برعهده گرفتن مسئولیت پرداخت ۴ ونیم ماهه مزد کارگران بود که هنوز محقق نشده است.
به گفته وی ، قرار بود بر اساس تعهدات کارفرمای جدید تا پایان خرداد ماه همه معوقات مزدی وبیمه ای کارگران پرداخت شود اما تا به امروز که ۱۳ روز از پایان خرداد ماه میگذرد ظاهرا کارفرمای جدید توان مالی کافی برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران را ندارد. این در حالیست که مسئولان اهلیت مالی شرکت هیدرو اطلس را به عنوان خریدار جدید هپکو تضمین کرده بودند.
وی یادآور شد: به دنبال برپایی دور نخست اعتراضات کارگران هپکو اراک که در سال گذشته اتفاق افتاد، سازمان خصوصی سازی سهام دار سابق(شرکت واگن سازی کوثر) را به دلیل نداشتن اهلیت برکنار کرد و در نتیجه اعتراضات صورت گرفته خاتمه یافت.
او با بیان اینکه تصور این بود که سهامدار جدید در مقام کارفرما به تعهدات خود عمل خواهد کرد، افزود: وضعیت مالی کارگران مناسب نیست و آنان برای تامین معاش خود ناتوان شدهاند و این در حالی است که کارفرمای جدید قبل از واگذاری، مرتبا وعده پرداخت تمامی مطالبات را میداد.
کارگران معترض هپکو میگویند: مسئولان بدون در نظر گرفتن شرایط زندگی آنها در مورد واگذاری این واحد صنعتی تصمیماتی را اتخاذ میکنند که کاملا به زیان آنها و خانوادههایشان است و برای همین است که آنها با برپایی اجتماعات صنفی پیگیر خواستههای خود شدهاند.
----------------------
«آتش سوزی در پالایشگاه آبادان/ ۶ نفر مصدوم شدند
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (دوازدهم تیرماه) یک آتشسوزی در پالایشگاه آبادان رخ داد که در جریان آن شش نفر مصدوم شدند.
جریان واقعه از این قرار بود که گروه تعمیراتی در حال تعمیر بخشی از لولههای عبور گاز و آب در پالایشگاه بوده و قصد بریدن لوله را داشتند که انفجار رخ داد؛ علت حادثه، حرارت بیش از حد محیط و وجود مواد سوختی عنوان شدهاست.
این حادثه 6 نفر مصدوم به جا گذاشت که 2 نفر از آنها سوختگی بالا داشته به بیمارستانی در اهواز منتقل شدند، 2 نفر در بیمارستان آبادان بستری شدند و 2 نفر نیز سرپایی مداوا شده و مرخص شدند.
از قرار معلوم این آتشسوزی مهار شدهاست.
«گرمای شدید هوا» علت انفجار در پالایشگاه آبادان/ حال دو نفر از مصدومین وخیم است
منابع خبری ایلنا در خوزستان از وخامت حال دو نفر از مصدومین انفجار پالایشگاه آبادان خبر دادند.
این دو مصدوم از عصر روز گذشته به اهواز اعزام شدهاند و هماکنون در بیمارستان سوانح سوختگی اهواز بستری هستند.
در عین حال منابع خبری روند حادثه و علت آن را اینطور تشریح کردند: در هنگام حادثه، کارگران در حال کندهکاری در زیر لاین گازِ پالایشگاه بودند؛ چون فشار گاز بالا بوده و گرمای هوا هم بسیار شدید بوده، گاز متصاعد شده و انفجار رخ داده است.
به گفته کارگران و منابع محلی اگر عملیات در ساعت خنکتری از شبانه روز انجام میشد، احتمال بروز انفجار بسیار پایین و نزدیک صفر بود.
گفتنی است حوالی ساعت 15 روز گذشته، یک انفجار در پالایشگاه آبادان رخ داد؛ در این انفجار، شش کارگر مصدوم شدند.
----------------------
انتظار کارگران اخراجی «آذر آب اراک» برای بازگشت به کار
کارگران اخراجی که تحت مسئولیت شرکت شرکت میثاق صنعت مرکزی در کارخانه آذر آب اراک فعالیت می کردند با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: اول خرداد ماه سال جاری قرارداد کاری ۲۲ نفر از همکاران آنها با تغییر پیمانکار به اتمام رسید و در نتیجه این تعداد از کارگران اخراج شدند.
این کارگران بابیان اینکه همان زمان کارفرما علت این اخراج ها را عدم نیاز عنوان کرده بود، افزودند با شکایت اخراج شدگان به اداره کار متاسفانه تا به امروز معطل رای اداره کار برای بازگشت بکار ودریافت مطالبات معوقه خود هستیم.
برپایه این اطلاعات در حال حاضر نزدیک به ۴۳ روز از این ماجرا میگذرد اما هنوز کارگران اخراجی نتوانستند به کار سابق خود بازگردند به همین دلیل تقریبا هر روز این کارگران مقابل درب ورودی شرکت آذر آب تجمع کردهاند.
گفته می شود کارگران اخراجی نه تحت پوشش بیمه بیکاری هستند و نه از کارفرمای کارخانه حقوقی دریافت میکنند با این حال مطالبات معوقه هر یک از این کارگران از کارفرما ۳ماه مزد معوقه، ۷ ماه حق بن پرداخت نشده است.
یکی از کارگران این واحد تولیدی در توضیح این ماجرا گفت: همکارانی که اخراج شدند بین ۶تا ۸ سال سابقه کاری داشتند و در زمان اخراج کارفرما به آنها وعده داد که در صورت بهبود شرایط همه آنها را دوباره استخدام خواهد کرد.
از قرار معلوم کارگران پیمانی اخراج شده آذر آب اراک در مدتی که اخراج شدهاند در جستجوی کار به واحدهای صنعتی و خدماتی زیادی مراجعه کردهاند اما به دلیل شرایط سنی که دارند تا این لحظه هیچ کاری برای آنها پیدا نشده است.
با این حال خواسته کارگران تعدیل شده آذر آب اراک بازگشت به کار سابق تا رسیدن به شرایط قانونی ترک کار و بازنشستگی است.
به اعتقاد کارگران پیمانی آذر آب اراک، در شریط کنونی که بیکاری بیداد میکند قطع یقین برای افرادی که در موقعیت جسمی و سنی ما هستند؛ راه آبرومندی برای گذران زندگی و تامین معاش خانواده وجود ندارد.
----------------------
مواضع «شرکت مخابرات» مخالف نص صریح قانون است
این که بگویند «چون در قانونِ کار نام کارگزار نیامده، حقوق ساقط است» استبداد و ظلم است
به گزارش خبرنگار ایلنا، چندی پیش، مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران، در توضیحاتی که برای خبرگزاری ایلنا ارسال کرد، ادعا کرد که عدالت در حق کارگزاران مخابرات روستایی رعایت شده و حقوق آنها برابر رسمیهاست.
پس از آن جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی کشور، نامهای منتشر کردند و در این نامه ضمن انتقاد از اظهارات مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات، خواستار رعایت قانون و پایان دادن به بیعدالتیها شدند.
متن این نامه به شرح زیر است:
گویا پایانی برای بحثها و مناظرات کارگزاران مخابرات روستایی و شرکت مخابرات ایران متصور نیست و هر کدام یک از آنها بر خواسته های خود اصرار دارند و نوع نگاههای آنها در مورد مسائل جاری و پیش رو به اندازهایی دور و مخالف هم است که گویا در دو چارت سازمانی متفاوت قرار گرفتهاند؛ در حالی که آنها در یک بدنه مشترک فعالیت دارند و در این بین قانون است که صراحت کامل داشته و بر تمامی نظرات و سلایق شخصی افراد و سازمانی ارجحیت تام دارد .
چیزی که در اینجا مطرح میشود این نکته است که آیا استناد به قوانین ، بخشنامه ها و دستورالعملهای سابق که اکنون جای آنها را موارد و مواد قانونی دیگری پر کرده اند مبنای حقوقی و سندیت دارد یا خیر؟
طبق ماده ۴ حقوق مدنی " اثر قانون نسبت به آتیه است و قانون نسبت به ماقبل خود اثر ندارد مگر این که در خود قانون، مقررات خاصی نسبت به این موضوع اتخاذ شده باشد "
پس ادعا و استناد شرکت مخابرات به صورتجلسه مورخه ۱۳۹۴/۰۲/۲۳ کمیسیون محترم صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی ، معاونت روابط کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و ابلاغ الگوی قرارداد کار معاونت روابط کار به شماره ۳۶۹۴۵ مورخ ۱۳۹۴/۰۳/۰۳ که در گذشته جاری و ساری بوده است کاملا فرافکنی و نادرست است به این دلیل که بعد از این موارد اتفاقات تازه ایی در این خصوص افتاده و بخشنامههای جدیدی صادر شده است که یکی از آنها ابلاغ نظریه مشورتی مجلس به شماره ۴۸۵۱۷ مورخ ۱۳۹۵/۰۷/۰۶ و دیگری بخشنامه معاونت روابط کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به شماره ۱۴۱۷۲۸ مورخ ۱۳۹۵/۰۸/۰۱ بود که شرکت مخابرات ایران را مکلف به انعقاد قرارداد دائمی با کارگزاران مخابرات روستایی مینماید؛ در حالی که شرکت مخابرات آنرا نادیده گرفته و به این مستندات اشاره و استناد نمیکند و این در حالی ست که بر اساس قانون این مواضع شرکت مخابرات در قبال این مسئله مغایر و خلاف نص صریح قانون میباشد .
در اینجا این سوال مطرح میشود که اگر واقعا شرکت مخابرات در تقابل با کارگزاران نیست پس چرا پس به مستندات ، قوانین و بخشنامه های فعلی استناد نمیکند و آنها را ملاک قرار نمیدهد ؟
شرکت مخابرات چرا صورتجلسه خود با نمایندگان کارگزاران در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ را که در بند ۴ آن اشاره به این نکته دارد که قرارداد باید به تایید وزارت کار برسد اجرا نکرده و قبول ندارد ؟
همچنانکه میدانیم قرارداد تنظیمی شرکت مخابرات توسط وزارت تایید نشده و مورد ایراد قرار گرفت و به مخابرات ایران برگشت داده شد .
لازم به یادآوری ست تا قبل ازاعمال این تغییرات کارگزاران هیچ گونه مشکلی با موارد یاد شده نداشتند و هرنوع قراردادی را شرکت مخابرات اعلام و ابلاغ کرده است تایید و إمضاء نموده اند برای نمونه تایید و إمضاء قرارداهای سال ۹۳ و ۹۴ مبین این واقعیت است و حال که در این خصوص اتفاقات تازه و رو به رشدی افتاده است کارگزاران حق خود میدانند که در این مسیر حرکت رو به جلو قرار بگیرند .
طبق " اصل هفتاد و سوم : شرح و تفسیر قوانین عادی در صلاحیت مجلس شورای اسلامی ست. مفاد این اصل مانع از تفسیری که دادرسان در مقام تمیز حق، از قوانین می کنند نیست. "
معاونت قوانین مجلس که " ماده ۸۳ قانون الحاق " را تفسیر کرده است ، طبق قانون و مصوبات مجلس یکی از ارکان مهم مجلس شورای اسلامی محسوب میشود که شرح وظایفی خاص برای این نهاد قانونی زیر مجموعه مجلس در نظر گرفته شده است و بر همین اساس بوده که ماده ۸۳ توسط آن تفسیر شده است .
در تبصره ب بند ۱ از این تفسیر آمده است : " این قرارداد باید به صورت مستمر بسته شود و هر گونه تغییر در قرارداد فوق تابع شرایط و ضوابط قانون کار خواهد بود. " در حالی که شرکت مخابرات تفسیر این نهاد مهم و قانونی مجلس را نادیده گرفته ، زیر سوال برده و به آن عمل نمیکند .
در این بند به صراحت تغییر قرارداد تابعی از شرایط و ضوابط قانون کار دانسته شده است ولی مخابرات که این تغییرات را به میل و خواست خود انجام داده و قرارداد را یکطرفه تنظیم و ارسال نموده است مورد تایید قانون کار و وزارت کار که رابطه بین کارگری و کارفرمایی را تبین و تنظیم میکند ، نمی باشد و مستند این قانون گریزی و فرافکنی مخابرات هم بخشنامه شماره ۱۴۱۷۲۸ مورخ ۱۳۹۵/۰۸/۰۱ میباشد که پیرو همین بخشنامه دو بار این موضوع به شرکت مخابرات اعلام و ابلاغ شده است .
در بند ۲ نظریه مشورتی به صراحت تاکید شده است که ماده ۸۳ " شامل کارگزاران ، پیمانکاران حقیقی و افراد حقوقی و سایر افرادی که به عنوان کارگر یا تحت هرعنوان دیگر طرف قرارداد مخابرات روستایی بوده و میباشد ( قبل از ابلاغ قانون و در هنگام ابلاغ قانون ) ، می شود ."
پس با این حساب و به خاطر اینکه کارفرما نتواند افراد حاضر در مراکز روستایی را به بهانه عدم ذکر نام آنها در قانون از بدنه خود جدا نماید ، قانون گذار برای جلوگیری از قانون گریزیهای شرکت مخابرات نام کارگزار ، پیمانکار ، کارگر و تحت هر عنوان دیگری را به صراحت ذکر کرده است چون شرکت مخابرات سابقه دور و درازی در اطلاق اسامی مختلف نسبت به کارگزاران روستایی داشته است و هر سال آنها را با نامهای مختلف از جمله کارگزار ، پیمانکار ، کارگر ، متصدی ، مسئول مراکز و غیره می نامیده است . پس مادامی که قانون گذار شرایط و ضوابط مقرر در قانون کار را خواستار شده و بر آن تاکید نموده است حکم کارگری بر این قشر جاری و ساری خواهد شد و اگر چنانچه مخابرات تفسیر به رای کرده و تاکید کند که چون در قانون کار اسمی از کارگزار نیامده است پس مواد قانونی قانون کار شامل آنها نخواهد شد؛ این دیگر نهایت قانون گریزی و استبداد است .
حتی در متن قرارداد ( بند آخر ) نیز به این نکته اشاره شده است که قرارداد که در چهار نسخه تنظیم شده است باید یک نسخه از آن به اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و نسخه ایی هم به تشکل کارگری تحویل داده شود ، پس اگر قرارداد کارگزاران خارج از شمول قاعده کارگریست چطور هست که قانونگذار با صراحت تمام تاکید بر شرایط و ضوابط مقرر در قانون کار دارد و دو تا نسخه از قرارداد هم به نهادهای مرتبط با کارگری تحویل میشود ؟
همه ما میدانیم که حکم دیوان به شماره ۴۰۲ مورخ ۱۳۹۰/۰۹/۲۱ در مورد تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار فراگیر و مشمولیت دارد و خارج کردن کارگزاران از این مشمولیت ، خارج از توان شرکت مخابرات است و نوعی نگاه تنگ نظرانه و همسونگرانه نسبت به این موضوع است .
قبل از خصوصی شدن شرکت مخابرات که در محافل سیاسی و اقتصادی کشور ایرادهای اساسی بر آن وارد است، کارگزاران همچنان وجود داشتهاند و نیروهای شرکت مخابرات بودهاند و اگر در این واگذاری مورد توجه قرار نگرفته و در داخل چارت سازمانی شرکت قرار نگرفتهاند، دیگر این مشکل به مدیریت نادرست آن زمان سران مخابرات بر میگردد که بایستی آنها را تعیین تکلیف میکردند و نمیبایست این موضوع تا به امروز زنده نگه داشته میشد .
کارگزاران سنگ آسمانی نبودند که باریده و یا از کرات دیگر پا بر زمین نهاده باشند .
و حال ما کارگزاران مخابرات روستایی تقابل و رویارویی با شرکت مخابرات را به فال نیک نمیگیریم و همیشه خواستار حل مسالمت آمیز مسئله بودهایم ولی متاسفانه هر بار بعضی از مدیران شرکت به جای اینکه در پی حل مسئله باشند، خواسته و یا ناخواسته باعث تعمیق این مسئله میشوند و با اظهار نظرها و اقداماتی که انجام میدهند باعث تحریک کارگزاران میشوند و با احساسات آنها بازی مینمایند از جمله چنین اظهار نظری که : " کارگزاران از حقوق و مزایای برابر با کارکنان دائم و قراردادی شرکت برخوردار می باشند." آنچنان از واقعیت دور هست که کارگزاران این اظهار نظر را توهین به درک و شعور خود میدانند چون همه میدانیم که کارگزاران در حال حاظر حداقل حقوق قانون کار را دریافت میکنند ولی در حالی که دریافتی حقوق و مزایای کارمندان رسمی شرکت چندین برابر کارگزاران میباشد .
گاها ما شاهد هستیم که مدیران شرکت مخابرات با اقدامات تحریک آمیز خود باعث به وجود آورن تنشها خواهند شد؛از جمله عدم پرداخت حقوق و اخیرا که صحبت از اخراج و دادن تسویه حساب به کارگزاری به بهانه عدم امضاء قراردادی ست که غیر قانونی و مغایر با هر آنچه که قانون در مورد کارگزاران مصوب کرده است .
نتیجه این همه اقدامات نادرست و ناپخته برگزاری اعتصابات و اعتراضات عوامل نیروی انسانی مخابرات از جمله کارگزاران روستایی ست که اگر تدبیری فوری و شایسته برای آن اندیشیده نشود قطعا شرکت عزیز ما دچار بحران خواهد شد که قطعا پیامدهای آن خوشایند و به نفع نخواهد بود .
خواسته ها و مطالبات ما کاملا قانونی و منطبق با چهارچوبهای قانونیست و فراتر از آن خواسته ایی دیگر نداریم که ما را به زیاده خواهی متهم نمایند .
خواسته های کارگزاران مخابرات روستایی بر دو اصل اساسی استوار است :
۱ . انعقاد قرارداد دائم که مورد تایید وزارات تعاون ، کار و رفاه اجتماعی باشد .
۲ . اجرای طرح طبقه بندی مشاغل که اخیرا تهیه و تنظیم و از طرف وزارت کار به شرکت مخابرات ایران ارسال و ابلاغ شده است .
در پایان ما کارگزاران اعلام میداریم که برای پیشرفت ، اهداف و سیاستهای کلی شرکت مخابرات ایران آماده همکاری و تعامل سازنده هستیم. یعنی مادامی که شرکت بخواهد به کارگزاران اعتماد کرده و امنیت شغلی کارگزاران را با اجرای خواسته های قانونی فوق الذکر تامین نماید و نه اینکه با تهدید ، فشار و اخراج بخواهد آینده این قشر زحمتکش روستایی را به خطر بیاندازد؛ چون همه میدانیم که کارگزاران با داشتن اینهمه سابقه کار در مخابرات راه برگشتی را برای خود متصور نیستند و اجبارا باید در این پروسه باقی بمانند .
----------------------
دوشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹٦ - ۳ ژوئیه ۲۰۱٧
به زحمتکشان خطِ مقدم بهداشت که میرسد، از کمبود بودجه مینالند/ تعرفه خدمات پرستاری گرفتار منفعت طلبیِ متولیان سلامت
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه رسمی سازمان نظام پرستاری ، حسین پوپ (نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشور) به مناسبت فرا رسیدن دهمین سالگرد تصویب قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، اظهارداشت: زمانی که ذی نغعان قانون تعرفه گذاری بدون داشتن هیچ قدرت اجرایی جایی در امر اجرا ندارند چگونه می توانند مانع تفکر تمامیت خواه وزارت بهداشت شوند. گرچه قدرت اجتماعی کادر پرستاری قدرتی بلامنازع است ولی این قشر به دلیل برخورداری از تفکر اخلاقی و حضور بین مردم و بیماران به خود اجازه نمی دهند خللی در عرصه خدمات رسانی در حوزه سلامت وارد شود. بنابراین در نگاهی اجمالی باید بگوییم ضعف قانون و قانون گذار، سهم خواهی مضاعف مجریان و عدم قدرت اجرایی ذی نفعان موانع جدی اجرای قانون هستند.
نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری در رابطه با اثرات مطلوب اجرای تعرفه گذاری، افزود:اجرای قانون تعرفه گذاری سبب می شود که پرستاران نتیجه خدمات خود را مستقیم تر و شفاف تر دریافت کنند و در قبال خدماتی که ارائه می کنند و اقداماتی که خودشان به شخصه انجام می دهند دریافتی داشته باشند. در حال حاضر هر پزشکی بابت خدماتی که انجام می دهد و بر اساسK خدمتی سهمش به طور مستقیم و واضح مشخص می شود ولی پرستار بابت خدمات خود نباید تعرفه داشته باشد و از آن سهمی ببرد. این امر به طور بدیهی کاملاً منافی عدالت است. چرا پرستار زمانی که مراقبتی را انجام می دهد یا پروسیجری را به شخصه برای بیمار اجرا می کند باید به نام شخص دیگری ثبت شود و سپس درصد اندکی از آن بین کلیه کارکنان توزیع شود. یا بایستی قانون تعرفه و k خدمتی برداشته شود یا اگر قرار است پا برجا باشد باید به نحو عادلانه اجرا شود.
وی در ادامه با اشاره به ادعای وزارت بهداشت مبنی بر عدم کفاف بودجه برای اجرای این قانون تصریح کرد: فرض این موضوع که علت عدم اجرای قانون تعرفه گذاری در طی این سال ها کمبود بودجه بوده است بسیار ضعیف و دور از ذهن است چراکه تا کنون بودجه های چندین برابری به قانون های نانوشته و غیر مصوب اختصاص داده شده ولی به طیف این زحمت کشان خط مقدم که میرسد سخن از کمبود بودجه به میان می آورند. در حقیقت بایستی بگویند علت این امر همان نگاه ارباب رعیتی است که گاهاً بروز می کند و این تفکر که چون پزشکان به اصطلاح نان آور بیمارستان هستند بایستی دیگر اعضا تابع آنان باشند. در صورتی که چنین تفکری کاملاً غلط است.
پوپ ادامه داد: تیم درمان مانند زنجیره ای به هم متصل هستند هر قسمتی از این زنجیره کم کاری کرده و یا به نحو صحیح وظایف خود را انجام ندهد می تواند بزرگترین مشکلات را ایجاد نماید. بنابراین نبایستی ارزش کار هیچ بخشی کم تلقی شود.گرچه ما منکر ارزش واقعی کار پزشکان و تأثیر گذاری آنان نیستیم ولی عدالت بایستی در پرداخت برای تمام سطوح رعایت گردد. ضمن اینکه در اینجا باید اشاره کنم اکثریت پزشکان و متخصصان خودشان به این سخن و عدالت در پرداخت واقف بوده و به آن اشاره دارند ولی این جریان حاکم و تصمیم گیر است که اینچنین بخشنامه صادر نموده و خواهان توزیع نادرست و ناعادلانه در آمدهاست.
وی سپس با تاکید بر لزوم پیگیری موضوع از طرف جامعه پرستاری و جلوگیری از به فراموشی سپرده شدن موضوع گفت:بایستی پرستاران از طریق مبادی قانونی و از طریق مجلس و نمایندگان خواهان پیگیری اجرای قانون باشند البته در این جا هم باید نمایندگانی باشند که باز خودشان جزو طیف دینفع نباشند. متاسفانه این جای کار نیز دوباره محل اشکال است که تیم نظارتی مجلس در این قضیه متشکل از پزشکان و صاحبان منافع است. اما این موضوع نباید مانع از پیگیری های مستمر جامعه پرستاری شود. مراجع قانون گذار و نیز مراجع نظارتی بایستی با توجه به گذشت 10 سال از تصویب این قانون این خواسته به حق و در حقیقت ام المطالبات پرستاری را پیگیری نمایند تا با اجرای آن هم مدد جویان خدمات بهتری دریافت کنند هم پرستاری به حق خودش برسد و در قبال ارائه خدمات تعرفه لازم دریافت کنند.
نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری در پایان خاطر نشان کرد: هم وزارتین بهداشت و رفاه و هم نمایندگان مجلس می توانند در اجرای این قانون که به سمت اجرای عدالت در پرداخت ها رهنمون می شود کمک بسزایی ارائه دهند. حتی شخص رئیس جمهور. با توجه به گستردگی پرستاری و وجود جمعیت اثر گذار پرستاری در کشور می تواند به عنوان مجری قانون ورود کرده و این خواسته اصلی و به عمد مغفول مانده پرستاری را به مرحله اجرا برساند.
----------------------
کشته شدن کارگر کارخانه کارتن سازی بر اثر سقوط در دستگاه خمیر گیر
به گزارش ایلنا، روز گذشته، یک شنبه (۱۲ تیر ماه)، یک کارگر ۲۴ ساله در یکی از کارخانههای کارتن سازی شهرستان ساوجبلاغ، بر اثر سقوط به داخل مخزن خمیر کاغذ جان باخت.
مهرداد بابایی، رئیس فوریتهای پزشکی استان البرز، در ارتباط با این حادثه به رسانه ها گفته است: کارخانه محل وقوع حادثه در شهرک طاووسیه ساوجبلاغ واقع است که دیروز پس از اعلام حادثه به اورژانس ۱۱۵ ، گروه های امداد ونجات به محل حادثه اعزام شدند.
بابایی افزود: برخورد پره های در حال چرخش همزن داخل مخزن دستگاه خمیر به مرگ آنی کارگر میانجامد .
----------------------
تجمع معلمان مدارس غیردولتی خاتمه یافت
معلمان آزاد: چطور به مسئولان آموزش و پرورش بقبولانیم حقمان ضایع شده؟
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (یازدهم تیرماه) بیش از یکصد معلم آزاد از سراسر کشور به تهران آمدند و در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
پس از برگزاری این تجمع، نمایندگان این معلمان به وزارت آمورش و پرورش رفته و با مسئولان این وزارتخانه به مذاکره و رایزنی پرداختند؛ مذاکرهکنندگان میگویند صحبتهای روز گذشته موفقیت آمیز نبوده و مسئولان وزارتخانه حاضر نیستند قبول کنند که ما، کادر آموزشی بخش خصوصی، دچار مشکلات صنفی جدی هستیم.
یکی از معلمان آزاد که در تجمع روز گذشته شرکت داشته، میگوید: بی توجهی مسئولین آزاردهنده است؛ در صورتی که ما نیروهای آماده با تجارب ارزنده ای هستیم که افتخارات زیادی هم داشتهایم، ولی آموزش و پرورش نمیخواهد زیر بار مسئولیت حق و حقوق و بیمه این نیروها که تعدادشان کم هم نیست، برود. گویا قصد دارند مدام نیروهای جدید بگیرند و آمار اشتغال زائی بدهند ، در صورتی که در بدنه آموزش و پرورش نیروهای غیر دولتی زحمت میکشند و بار بزرگی از روی دوش این وزارتخانه برمیدارند.
این معلم آزاد بلاتکلیفی، دستمزد پایین تر از حداقل دستمزد مصوب، فقدان بیمه و عدم هماهنگی بین آموزش و پرورش و وزارت کار در ارتباط با ساماندهی نیروهای آموزشی بخش خصوصی را از مهمترین مشکلات خود و همکارانش برشمرد.
----------------------
کاشی فروختیم؛ کاشی اصفهان را راه انداختیم/ مدیرعاملی بیاید که «آورده» داشته باشد
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه کاشی اصفهان از سال گذشته ده ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند؛ معوقاتی که با تعطیلی کارخانه و خوابیدن خطهای تولید پرداخت نشد.
حالا شورای اسلامی کار این کارخانه میگوید: خودِ شورا با همکاری کارگران؛ سه خط از چهار خط تولید این کارخانه را در شرایطی که کارخانه مدیرعامل ندارد، راهاندازی کردهاست.
اعضای شورا میگویند: با فروختن کاشی مواد اولیه خریدیم و چهاردهم فروردین قفل تعطیلی را شکستیم؛ در این مدت با فروش محصولات توانستیم دستمزد فروردین و اردیبهشت کارگران را بپردازیم؛ اما مطالبات سال گذشته همچنان پابرجاست و پرداخت نشده.
یکی از اعضای شورا با بیان این که کارخانه مدیرعامل ندارد، ولی چرخش میچرخد؛ میگوید: اگر قرار است مدیرعاملی بیاید که مشکلات را حل نکند و آوردهای برای پرداخت مطالبات کارگران به همراه نداشته باشد، بهتر است که به کارخانه نیاید؛ چرا که مدیریت این کارخانه نیازمند نقدینگی است، وگرنه همت کارگران توانسته خطوط تولید را فعال کند.
به گفته این نمایندگان کارگران، قرار است هجدهم ماه جاری سهامداران مجمع برگزار کنند و در آن مجمع، مدیرعامل جدید را انتخاب کنند.
----------------------
تجمع ناظران جهادِ کشاورزی کهکیلویه و بویراحمد در اعتراض به بیکاری و بلاتکلیفی
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (یازدهم تیرماه)، تعدادی از ناظران جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد دراعتراض به بلاتکلیفی و نبود اعتبار برای اشتغال که منجر به بیکاری آنها شدهاست، در مقابل استانداری دست به تجمع زدند.
تجمعکنندگان میگویند: به همه نهادهای مربوطه مراجعه کردهایم، به استانداری، سازمان برنامه و بودجه استان، وزارت جهادکشاورزی و سازمان برنامه و بودجه کشور؛ اما تا کنون پاسخی نگرفته ایم. میگویند بودجه کافی برای تامین اشتغال ما در استان وجود ندارد.
108 نفر از ناظران جهاد کشاورزی در کهکیلویه و بویراحمد همه مراحل گزینش و استخدام را انجام دادهاند اما به دلیل نبود بودجه نتوانستهاند مشغول به کار شوند.
در تجمع روز گذشته نیز مسئولان استانی به تجمع کنندگان وعده دادند که در صورت تامین اعتبار توسط سازمان برنامه، امکان اشتغال برای آنها به زودی فراهم خواهد شد.
----------------------
سرگردانی کارگران اخراجی «واریان لوشان» برای بازگشت به کار
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگرانی که از ۲۹خرداد تا به امروز توسط کارفرمای کارخانه پالایش روغن واریان لوشان اخراج شدهاند خواستار بازگشت به کار خود شدند.
این کارگران تعداد آنها ۶ نفر است در تماس با ایلنا گفتند که پس از نزدیک به دو دهه فعالیت از سوی کارفرما به عنوان نیروی مازاد تلقی شده و در نتیجه اینطور از ابتدای تابستان بیکار شدهاند.
کارگران اخراج شده بخشی از یک گروه ۱۱ نفری هستند که به دلیل داشتن سابقه کار در مشاغل سخت و زیان آور از مدتی قبل منتظر بازنشستگی بودند اما چون کارفرمای حاضر به پرداخت هزینههای مربوطه نشده بود سازمان تامین اجتماعی از صدور احکام بازنشستگی برای آنها خودداری کرده است.
برابر قانون تامین اجتماعی کارفرمایانی که مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور میشوند باید برای بازنشستگی کارگران مشمول هزینه ای معادل 4 تا 8 درصد حق بیمه دوران اشتغال کارگر در مشاغل سخت و زیان آور پرداخت کنند.
از قرار معلوم این کارگران در دو هفته اخیر اقدام به طرح شکایتی در اداره کار شهرستان منجیل کردهاند و از این طریق خواستار بازگشت به کار خود شدهاند.
کارگران مذکور علاوه بر پیگیری برای بازگشت به کار، بابت ۴ ماه دستمزد و عیدی سال ۹۵ نیز طلبکار هستند؛ میگویند: تا به امروز در مهلتهای زمانی تعیین شده مدام به اداره کار مراجعه کردهاند اما هر بار به دلیل غیبت مسئولان مربوطه معطل رسیدگی به پروندههای خود شدند.
----------------------
روابط عمومی شرکت مخابرات ایران: تجمعات اخلال است؛ ممکن است مجبور به تعدیل شویم
کارکنان شرکتی مخابرات: اعتراضات ما صنفی است؛ ما را از تعدیل نترسانید
به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته اعتراضات کارکنان شرکتی مخابرات در شهرها و استانهای مختلف کشور ادامه داشتهاست.
به دنبال این اعتراضات، روابط عمومی شرکت مخابرات ایران بیانیهای در چهار بند منتشر کردهاست. متن این بیانیه با عنوان «تجمعات، اختلالی در خدمت رسانی به مردم ایجاد نکرده است» به شرح زیر است:
1-طی چند سال اخیر گروه ها و جناح های سیاسی هر از چند گاه به تحریک کارکنان به نفع منافع خود و با عدم لحاظ موازین حقوقی و قانونی و مصالح ملی، تجمع هایی را سازماندهی می نمایند که موجب بهره برداری عوامل ضد انقلاب در داخل و خارج از کشور می گردد. اما علی رغم این موارد، هیچ اختلالی در خدمت رسانی به مردم ایجاد نشده است .
2- موضوع تجمعات گروه معدودی از کارکنان یکی از شرکتهای پیمانکاری خدمات عمومی و فنی در استان خراسان رضوی و استان لرستان، مطالبه اعلامی از سوی گروه معدودی از کارکنان شرکت پیمانکار خدمات عمومی و فنی شرکت مخابرات ایران مربوط به مصوبه شماره ۸۴۵۱۵ / ت ۳۴۶۱۳ هـ مورخ ۱۳۸۴/۱۲/۱۵ ملزم به برون سپاری فعالیتهای خدمات عمومی، طبخ وتوزیع غذا، امور حمل و نقل، خدمات فضای سبز، تعمیر ونگهداری ساختمان، تأسیسات و نظایر آن است که پس از واگذاری شرکت مخابرات ایران به بخش خصوصی در سال ۸۸، نیروهای دائمی، قراردادی و همچنین نیروهای شرکت های پیمانکاری هم به بخش غیر دولتی واگذار گردید. شرکت مخابرات ایران با عنایت به پیشرفت سریع تکنولوژی صنعت مخابرات وعلی رغم عدم نیاز به این تعداد نیرو به خصوص در بخش پیمانکاری وجهت جلوگیری از بیکاری این افراد، قراردادهای شرکت های پیمانکاری مربوطه را در قالب قرارداد با شرکت های پیمانکاری خدماتی، تعاونی وشرکت هایی که سهامداران آن پرسنل شاغل و بازنشسته مخابرات می باشند واگذار نمود و طبق ماده ۱۳ قانون کار بر اجرای صحیح مفاد قراردادها نظارت داشته است و در مواردی علاوه بر پرداخت حقوق قانونی، مبالغی تحت عنوان بهره وری و پاداش نیز به این گروه پرداخت کرده است .
۳-شرکت مخابرات ایران از زمان ورود به عرصه خصوصیسازی و علی رغم وجود اختیار قانونی برای تعدیل نیروی انسانی در بخش رسمی و پیمانکاری و عدم صرفه اقتصادی به حفظ وضع موجود با توجه به تغییرات فناوری اطلاعات و ارتباطات و واگذاری فعالیت ها به صورت حجمی به شرکت های پیمانکاری،کماکان به لحاظ وضعیت معیشتی پرسنل موصوف از هرگونه برنامه تعدیل نیز خودداری نموده است. لیکن بیم آن می رود که اگر این روند ادامه پیدا کند و حمایت تعدادی از جریان های سیاسی به تقویت آن منجر شود، این شرکت علی رغم میل خود مجبور شود جمع زیادی از این پرسنل را تعدیل کند.
۴-شرکت مخابرات ایران و شرکت های پیمانکاری خدمات عمومی و فنی آمادگی دارند براساس روش های مذاکره سه جانبه گرایی نسبت به تعامل با کارکنان، اقدامات لازم را در چارچوب قوانین موضوعه به انجام رسانند و برای تنویر اذهان افکار عمومی لازم به ذکر است که کلیه شرکت های پیمانکاری خدمات عمومی، دارای طرح طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند و ادعا و مطالبات ایشان مربوط به بخشنامه هایی می باشد که از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری از تاریخ تصویب، ابطال گردیده است.
واکنش شرکتیهای مخابرات به این بیانیه
پس از انتشار بیانیه توسط روابط عمومی شرکت مخابرات ایران، کارکنان شرکتی مخابرات در استانهای مختلف به این بیانیه واکنش نشان داده و آن را دور از انصاف دانستهاند.
در بیانیهای که توسط گروهی از کارکنان شرکتی مخابرات منتشر شده آمده است: نیروهای شرکتی مخابرات ایران ضمن التزام و اعتقاد به قوانین جمهوری اسلامی ایران ومقام عظمی ولایت، هرگونه وابستگی به گرایشات و طیفهای گوناگون سیاسی داخلی و خارجی، همچنین عناصر ضد انقلاب و رسانه های خارجی را قویاً تکذیب می کنند و صرفاً اعتراضات یک اعتراض صنفی آنهم به مدیران شرکت مخابرات به جهت عدم اجرای قوانین کار در پرداخت حقوق و مزایای این نیروها است. و تاوان و هزینه ی این توهین به نیروهای دلسوز و انقلابی را باید شرکت مخابرات ایران بپردازد که آب به آسیاب دشمن می ریزد. نیروهای شرکتی مخابرات ایران در حضور نمایندگان کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی در طول سال ۹۵ و ۹٦ بارها با مدیران مخابرات نشست و مذاکرە داشته و هر بار شرکت مخابرات خلف وعده کرده است. و دیگر هیچ گونه نشستی با مدیران شرکت مخابرات نخواهیم داشت و تنها خواستهی ما قرارداد مستقیم و بدون واسطه همراه با اجرای طرح طبقهبندی مشاغل شرکت مخابرات ایران مطابق مادههای۴۹ و۵۰ قانون کار جمهوری اسلامی ایران است.
در بیانیه دیگری که کارکنان شرکتی مخابرات منتشر کرده اند، آمده: تهدید به اخراج و تعدیل نیرو تا کنون حربه ای بوده برای عدم اجرای قانون و پرداخت مطالبات و جلوگیری از خواسته های بر حق پرسنل خصوصی؛ تا کنون بارها مذاکره کردیم و هر بار مدیران زمان را به تعویق انداخته و فقط به وعده اکتفا نمودهاند. در این بیانیه ادعای اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در مخابرات، ادعایی بیاساس دانسته شده و اظهارات روابط عمومی شرکت مخابرات کاملا رد شدهاست.
----------------------
یکشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹٦ - ۲ ژوئیه ۲۰۱٧
یک ماه معوقات در لوله و نورد صفا پرداخت شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، به دنبال برپایی چند نوبت اعتراض صنفی سرانجام، ظهر امروز (یازدهم تیرماه) کارفرمای لوله و نوردصفا حاضر شد یک ماه از معوقات کارگران این کارخانه را پرداخت کند.
از قرار معلوم کارگران این کارخانه در ساوه، حدود چهارماه مطالبات مزدی پرداخت نشده داشتند که کارفرما امروز یک ماه از آن را پرداخت کرد.
کارگران این کارخانه صبح امروز در اعتراض به معوقات مزدی دست از کار کشیده بودند که با پرداخت یک ماه از مطالبات به سر کار بازگشتند.
پیش از این نیز مقامات کارخانه وعده داده بودند که با وصول طلبهای کارخانه، معوقات کارگران را پرداخت میکنند.
----------------------
ادامه اعتراضات شرکتیهای مخابرات در استانهای مختلف
به گزارش خبرنگار ایلنا، با گذشت بیش از ده روز از شروع اعتراضات کارکنان شرکتی مخابرات در مشهد، این اعتراضات همچنان ادامه دارد و به شهرها و استانهای دیگر هم کشیده شده است.
صبح امروز (یازدهم تیر) در مشهد، همدان، شیراز، شهرهای استان لرستان و همچین در استان خوزستان، بیش از چند صد نفر از کارکنان شرکتی مخابرات دست از کار کشیدند و مقابل ساختمانهای این سازمان تجمع کردند.
این کارکنان که طرف قرارداد با شرکتهای خصوصی و اغلب در شبکه کابل هوایی مخابرات مشغول به کار هستند، خواستار اجرایی شدن طرح طبقه بندی مشاغل در مخابرات، عقد قرارداد مستقیم و تامین امنیت شغلی هستند.
امروز دومین روزی است که این تجمعات به صورت گسترده و همزمان در چندین شهر و استان برگزار میشود
شرکتیهای مخابرات در استانهای مختلف میگویند: تا زمانی که مطالباتمان برآورده نشود، به اعتراضات خود ادامه خواهیم داد.
----------------------
تجمع صیادان بندر دیرِ بوشهر مقابل فرمانداری
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته (دهم تیرماه)، جمعی از صیادان قایق دار بندر دیر استان بوشهر در اعتراض به تخریب ادوات صید و صیادی خود توسط شناورها و کشتی های صید ممنوعه ترال در صیدگاه های این منطقه، مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع آرام برگزار کردند.
در این تجمع بیش از صد نفر از صیادان شرکت داشتند و از فرماندار خواستند که امکان اشتغال آنها را فراهم و با موانعی که باعث شده نتوانند به صید بپردازند، مقابله کند.
کشتیهای صید ترال برای صید ماهیان یال اسبی در محدوده صید قایق ها (محدوده10 تا 20 مایلی آب های ساحلی بندر دیر) فعالیت می کنند که این امر باعث تخریب ادوات صید صیادان معمولی شده و جلوی کسب و کار آنها را میگیرد.
----------------------
تجمع معلمان آزادِ سراسر کشور مقابل خانه ملت/ شاگرد مغازه باید بیمه باشد؛ اما ما نَه!
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (یازدهم تیرماه) بیش از صد نفر از معلمان شاغل در مدارس غیرانتفاعی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
این معلمان که نه از حق بیمه بهرهمندند و نه حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار نصیبشان میشود، از شرایط شغلی خود به شدت ناراضی هستند.
یکی از حاضران در این تجمع میگوید: فرق ما با معلمان رسمی چیست؟ ما هم همان کار را انجام میدهیم اما دستمزدمان از آنها خیلی کمتر است؛ در تابستان درآمد نداریم و از مزایای بیمه هم محرومیم و این به هیچوجه عادلانه نیست.
این معلم آزاد خواسته خود را جذب در آموزش و پرورش و برخورداری از مزایای دیگر معلمان عنوان کرد.
این معلمان که از چند روز پیش در فضای مجازی برای این تجمع هماهنگی کرده بودند، از ساعات 8 صبح مقابل مجلس شورای اسلامی جمع شدند و هماکنون نیز در حال رایزنی با مقامات و نمایندگان مجلس هستند.
----------------------
کشته و زخمی شدن دو کولبر در بانه
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (دهم تیرماه) در ارتفاعات بانه یک کولبر جان خود را از دست داد و کولبر دیگر به شدت زخمی شد.
این حادثه در در اطراف روستای “کنده سوره” واقع در مرز شهرستان بانه رخ داد.
منابع محلی هویت کولبر جان باخته را «واحد قادری» فرزند سلام وکولبر زخمی را«آرام ناصری» اعلام نمودند.
در هفتهها و ماههای گذشته آمار رو به افزایش مرگ و میر کولبران واکنشهای بسیاری را در پی داشته و نگرانی فعالان مدنی و اجتماعی را برانگیختهاست.
----------------------
کارگران «نساجی پاکان» ۴۰ نفر شدند/ نگرانی باقیماندهها از تعطیلی احتمالی
شماری از کارگران کارخانه نساجی پاکان در تماس با ایلنا گفتند: تا یک دهه پیش بیش از ۲۳۰کارگر در این کارخانه نساجی مشغول کار بودند اما با به حداقل رسیدن تدریجی فعال خطوط تولیدی تنها۴۰کارگر در این کارخانه باقیماندهاند.
از قرار معمول بیشتر کارگران این واحد صنعتی درقالب اجرای مقررات بازنشستگی و یا خاتمه قرارداد تعدیل شدهاند.
به گفته کارگران، فعالیت این کارخانه که از حدود ۵۰ سال پیش برای تولید محصولات ریسندگی وبافندگی تأسیس شده بود مانند سایر واحدهای صنعتی با مشکل تامین نقدینگی مواجه است.
این منابع کارگری با بیان اینکه این واحد در زمینه فروش و سفارش محصولات تولیدی مشکلی ندارد تصریح کرد: بخش عمده مشکلات این واحد تولیدی به مطالبات دارایی وتامین اجتماعی باز میگردد و در این بین پافشاری اداره دارایی برای وصول طلب معوقه باعث نگرانی کارگران باقیمانده از بابت آینده شغلی شده است.
وی ضمن بیان اینکه هر چند تلاش مدیریت فعلی کارخانه نساجی پاکان را برای از سر پا نگه داشتن کارخانه درخور توجه است، اظهار داشت: از مدتها قبل مدیران این کارخانه در راستای نجات این واحد بحران زده از دولت در خواست دریافت تسهیلات کرد که هنوز با این درخواست موافقت نشده است.
----------------------
شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹٦ - ۱ ژوئیه ۲۰۱٧
آتجمع کارگران صبا فولاد زاگرس مقابل استانداری چهار محال بختیاری
به گزارش خبرنگار ایلنا، به دنبال اخراج ۱۲۰ کارگر کارخانه صبافولاد در ابتدای تیرماه صبح امروز این کارگران به اتفاق خانوادههایشان مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کردند.
شماری از این کارگران در تماس با ایلنا یادآور شدند: از زمان اخراج این چندمین باری است که نقاط مختلفی همچون مقابل کارخانه و نهاد های مرتبط دولتی در شهر کرد تجمع میکنیم اما تا این لحظه هیچ پاسخی از سوی مسئولان و کارفرما به خواستههایمان داده نشده است.
معترضان که طی ۱۰ روز گذشته بارها پیگیر وضعیت شغلی خود بوده اند در خاتمه می گویند با گذشت ده روز هنوز موفق به بازگشت بکار سابقمان نشده ایم به همین دلیل امروز از مسئولان استانداری در چهار محال بختیاری میخواهیم به وضعیتی که ما کارگران صبا فولاد به آن دچاریم رسیدگی کند.
از قرار معلوم کارفرما این کارخانه که در شهر صنعتی سفید دشت شهرستان بروجن واقع شده در راستای کاهش هزینه تولید این تعداد از کارگران را تعدیل کرده است.
----------------------
تجمع کارکنان شرکتی مخابرات خوزستان با خواسته اجرای طرح طبقهبندی
جمعی از کارکنان شرکتی مخابرات خوزستان در تماس با ایلنا از تجمع امروز صبح خود (دهم تیرماه) خبر دادند.
معترضین میگویند: امروز صبح در همراهی با کارکنان شرکتی مخابرات لرستان و مشهد دست از کار کشیدیم و مقابل دفتر علی ساری، نماینده مردم اهواز در مجلس جمع شدیم.
تجمعکنندگان هدف از جمع شدن مقابل دفتر نماینده مجلس را آگاه ساختن بیشتر نمایندگان مجلس از وضع شرکتیهای مخابرات عنوان کردند و گفتند: نمایندگان مجلس شورای اسلامی بایستی آستین بالا بزنند و شرکت مخابرات ایران را به اجرای قانون مجبور کنند.
خواسته معترضین، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و عقد قرارداد مستقیم با مخابرات عنوان شدهاست.
----------------------
شرکتیهای مخابرات در شهرهای استان لرستان تجمع کردند
«اجرای طرح طبقهبندی» و «تامین امنیت شغلی» دو خواسته محوری معترضان
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (شنبه/ دهم تیرماه) کارکنان شرکتی مخابرات در شهرهای مختلف استان لرستان دست از کار کشیدند و در اعتراض به وضعیت نامساعد شغلی تجمع کردند.
معترضان در کوهدشت، پلدختر، خرم آباد و دیگر شهرهای لرستان، یا در مقابل ادارات مخابرات و یا در فضاهای سرپوشیده جمع شدند و از مسئولان شرکت مخابرات میخواهند که به وضعیت آنها رسیدگی کنند.
یکی از حاضران در تجمع که در شهرستان پلدختر استان لرستان مشغول به کار است، میگوید در این شهرستان به دلیل گرمای هوا، خانمها در دبیرخانه و آقایان در قسمت فنی جمع شدهاند.
این تجمعات در حالی برگزار میشود که اعتراضات شرکتیهای مخابرات خراسان پس از گذشت ده روز، همچنان ادامه دارد.
شرکتیهای مخابرات خواستههای خود را اجرای طرح طبقهبندی، عقد قرارداد مستقیم با مخابرات و تامین امنیت شغلی و در نهایت، رفع تبعیض در مخابرات عنوان میکنند. معترضان میگویند واکنش مسئولان شرکت مخابرات ایران به تجمعات و اعتراضات شرکتیها، ناامیدکننده است؛ با این حال تا اجرای کامل قانون و احقاق حق خود، به اعتراض ادامه خواهیم داد.
----------------------
کار در گرمای سوزان اهواز برای نیروهای عملیاتی نفت ادامه دارد/ ستادیها و کارمندان ساعت 13 تعطیل شدند
جمعی از کارگران عملیاتی نفت که در شرکتهای مختلف پیمانکاری مشغول به کار هستند، در تماس با ایلنا از سختی کار در گرمای سوزان خوزستان انتقاد کردند.
به گفته این کارگران، عملیات حفاری و بقیه کارهای شرکتی در گرمای غیرقابل تحمل ادامه دارد؛ این کارگران میگویند در روزهای گذشته دما در خوزستان به 54 درجه رسید ولی کارِ کارگران شرکتی تعطیل نشد.
از قرار معلوم امروز به دلیل گرمای بالای هوا ساعت کار کارمندان و نیروهای ستادی صنعت نفت، در ساعت 13 خاتمه پیدا کرد؛ اما عملیاتیها و شرکتیها همچنان مجبور هستند به کارکردن در گرمای نفسگیر ادامه دهند.
----------------------
وعده بازنشستگی پیش از موعد هنوز محقق نشده است
منابع کارگری در مجتمع کشت وصنعت هفت تپه با اعلام این خبر به ایلنا می گویند در تاریخ یکم تیر ماه امسال «سیامک افشار »قائم مقام مدیر عامل مجتمع نی شکر هفت تپه در حضور برخی مسئولان به کارگران بازنشسته معترض نی شکر هفت تپه گفته است که مشکل بازنشستگی آنها را حل کرده است.
وی افزود: با این حال پس از گذشت ۱۰روز، هنوز سازمان تامین اجتماعی با درخواست بازنشستگی پیش از موعد ۳۴۱ کارگر مجتمع نی شکر هفت تپه موافقت نکرده است.
این کارگر ادامه داد: افزایش بدهی های مالی مجتمع نی شکر هفت تپه به سازمان تامین اجتماعی به ۲۳۰میلیارد تومان رسیده است که حدود ۵۰میلیارد تومان از بدهی های مذکور مربوط به مدیریت فعلی است که از اسفند ماه سال ۹۴ مسئولیت این شرکت را بر عهده گرفته اند.
این فعال کارگری در تشریح جزئیات مشکل بازنشستگی این کارگران گفت: شغل کارگران مورد نظر جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب میشود و برای همین آنها خواهان استفاده از مزایای بازنشستگی پیش از موعد هستند.
از قرار معلوم ترک کار این کارگران طبق قانون از اسفند سال ۹۴ صادر شده است اما به دلیل پرداخت نشدن هزینه بازنشستگی از سوی کارفرما از آن زمان هنوز با مشکل برقراری مستمری بازنشستگی مواجه هستند و برای همین هر چند روز یکبار دست به اعتراض صنفی می زنند.
وی با بیان اینکه پیش از این شمار قابل توجهی از کارگران شاغل در مجتمع نی شکر هفت تپه توانستند به همین شیوه بازنشسته شوند، در ادامه افزود: ظاهرا سازمان تامین اجتماعی تا این لحظه به دلیل مسائل مالی با در خواست بازنشستگی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه مخالفت کرده است.
این کارگر بایادآوری اینکه کارشناسان هزینه مالی مربوط به بازنشستگی ۳۴۱ کارگر نی شکر هفت تپه را بالغ بر ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان برآورد میکنند، افزود:کارگران مورد نظر که از زمان بازنشستگی آنها حدودا ۱۵ ماه گذشته تا به امروزبلاتکلیف بوده و هیچ گونه در آمدی برای گزران زندگی خود ندارند.
----------------------
مرگ پرستار شرکتیِ یزدی حین انجام کار/ ایست قلبی پرستارانِ قراردادی مسبوق به سابقه است
به گزارش خبرنگار ایلنا، چند روزقبل، یک پرستار شرکتی اورژانس پیش بیمارستانی یزد درحین شیفت کاری سکته قلبی کرد وجانش را ازدست داد.
بنا به گزارشاتی که نهم تیر در ارتباط با این حادثه دلخراش رسانه ای شد،این کارشناس پرستاری جان باخته «حسین خیر اندیش» نام داشته است. متوفی فقط 27سال سن داشت واز نیروهای اورژانس جاده ای استان یزد بود که در پایگاه خضرآباد خدمت می کرد.
وی سابقه هیچ نوع بیماری خاصی نداشته و به مدت یک سال به عنوان نیروی شرکتی اورژانس پیش بیمارستانی یزد مشغول فعالیت بود.
مرگ پرستاران شرکتی براثر ایست قلبی و در حین شیفت کاری، مسبوق به سابقه است. روز سیزدهم فروردین ماه نیز، یک پرستار جوان بیمارستان فیروزگر تهران در حین شیفت کاری جان خود را از دست داد. این پرستار 28 ساله به نام مهدیه رمضانی، در بخش مراقبهای ویژه بیمارستان فیروزگر به صورت قراردادی مشغول به کار بوده است که در پایان شیفت کاری شب سیزدهم فروردین به علت ایست قلبی به دیار باقی سفر کرد.
جانباختن پرستاران جوان شرکتی، ساماندهی وضعیت شغلی این پرستاران و کاستن از فشار کاری آنها را ضروری ساختهاست. پیش از این نیز فعالان صنفی پرستاران بارها در ارتباط با وضعیت شغلی نامناسب پرستاران شرکتی هشدار دادهاند.
----------------------
کارگران چوب و کاغذ مازندران دو ماه مزد طلبکارند/معطلی بازنشستگان برای دریافت سنوات پایان کار
جمعی از کارگران کارخانه چوب و کاغذ مازندران در تماس با ایلنا با اشاره به مشکلات معیشتی خود گفتند: در حدود ۱۸۰۰ کارگر هستیم که در بخشهای مختلف این کارخانه به صورت رسمی، قراردادی و پیمانکاری کار میکنیم و در حال حاضر بابت دستمزدهای فرودین و اردیبهشت ماه طلبکاریم.
این کارگران با بیان اینکه کارفرما تنها ۷۰ درصد از دستمزدهای فروردین ماه آنان را پرداخت کرده است، افزودند: این در شرایطی است که مدیران این کارخانه بارها وعده داده اند که در صورت ادامه تولید و متوقف نشدن فعالیت کارخانه مطالبات مزدی باقیمانده را در کوتاهترین زمان ممکن پرداخت خواهند کرد و برای همین آنها در هفتههای گذشته از برپایی اجتماعات صنفی اعتراضی خودداری کرده و در نتیجه کارخانه در هر سه شیفت کاری دایر بوده است.
این وضعیت در حالی است که به گفته این کارگران با وجود داشتن حرفهای سخت و طاقت فرسا، مبلغ دریافتی آنها رقمی نزدیک به حداقل مزد است و هنوز خواسته های آنها در مورد اجرای طرح طبقه بندی مشاغل تامین نشده است.
در عین حال کارفرما تنها حداقل دستمزد قانون کار را به این ۲۰۰ کارگر پرداخت میکند که این امر بارها مورد اعتراض آنها قرار گرفته است.
از سوی دیگر این کارگران از سرگردانی نزدیک به ۲۰۰ نفر از همکاران بازنشسته خود برای دریافت سنوات پایان کار خبر داده و افزایند: از میان همکاران آنها، کارگرانی که از سال ۷۴ تا کنون به تدریج بازنشست شدهاند، مطالبات پایان کار خود را به صورت قسطی دریافت کردهاند.
کارگران کارخانه چوب و کاغذ مازندارن در ادامه یادآور شدند که این کارخانه زمانی محصولات خود را به کشورهای همسایه صادر میکرد و یا کیفیت ترین کاغذ را با استفاده از چوب جنگلهای شمال تولید میکرد اما حالا شرایطی پیش آمده است که بازارهای صادرات از دست رفته و محصولات تولید شده جذابیت سابق را برای مشتریان ندارند.
آنها در پایان تاکید کردند که چنانچه بانک ملی در مقام سهامدار اصلی این واحد تولیدی در مدیریت این کارخانه دقت بیشتری به خرج دهد، امکان بازگشت از شرایط کنونی برای این کارخانه فراهم خواهد شد.
----------------------
مرگ کارگرِ زن در یک نانوایی در سمنان
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته (جمعه/ نهم تیرماه)، یک زن کارگر نانوایی در سمنان، به دلیل افتادن در داخل مخزن خمیرگیر جان خود را از دست داد.
روح الامین قاسمی، فرمانده انتظامی استان سمنان در همین رابطه به خبرنگاران گفت: این حادثه ساعت هشت صبح جمعه در خیابان باهنر سمنان رخ داد که طی آن یک زن ۴۵ ساله در گذشت.
وی افزود: علت این حادثه گیر کردن بخشی از لباس این کارگر زن و کشیده شدن وی به داخل دستگاه خمیرگیری بود که متاسفانه به مرگ وی انجامید.
فرمانده انتظامی استان سمنان، گفت: این زن تبعه افغانستان، کارگر این خبازی بود.
----------------------
جمعه ۹ تیر ۱۳۹٦ - ۳۰ ژوئن ۲۰۱٧
آمار واقعی بیکاران مشخص نیست/ اشتغال بایستی هزینه های زندگی را تامین کند
ناصر آقاجری (فعال کارگری)، در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با بحران بیکاری در کشور گفت: «هر کس یک ساعت در هفته کار کند شاغل محسوب می شود»؛ این نگاهی است که سازمان جهانی کار به مساله اشتغال و نرخ بیکاری دارد و کشورهای عضو این سازمان، همین دیدگاه را دستمایه ارائه آمارهای صوری و غیرواقعی قرار داده اند.
وی با تاکید بر این که معیار یک ساعت کار در هفته نمی تواند شاخص مناسبی برای اندازه گیری میزان اشتغال در کشورها باشد، افزود: مسئولان ایران نیز برای توجیه آمار های نادرستی که به مردم و رسانه ها اعلام می کند، این نظریه سازمان جهانی کار را بدون توجه به این واقعیت که آیا با یک ساعت کار در ایران می شود هزینه زندگی یک خانواده یا حتی تنها هزینه زندگی یک روز یک نفر را تامین کرد، مورد استناد قرار می دهند و اعلام می نمایند آمار بیکاری در ایران سه میلیون و دویست هزار است.
آقاجری تصریح کرد: نکته جالب توجه اینجاست که مسئولان ذیربط بدون توجه به مسئولیت سنگینی که نسبت به مردم دارند، مانند یک روزنامه نگار نو لیبرالی اظهار نظر میکنند و آمار میدهند و دردناکتر این است که از آنجا که از نظر حقوقی مسئولند و قدرت اجرایی هم دارند، با استناد به همین آمارهای غلط و مغشوش و فرافکنانه، راه حل های عملی هم ارائه میدهند.
وی ادامه داد: یک نمونه اخیر از این گونه طرحها و راه حلها، طرح برده داری کارورزی است که در آن دستمزد یک دانش آموخته دانشگاه مبلغ 310 هزار تومان خواهد بود؛ بدون بیمه تامین اجتماعی بدون بازنشستگی بدون سنوات و. ...
این فعال کارگری با بیان این که متاسفانه کارورزی که بیگاری مسلم است، طرح بنیادی مسئولان برای ایجاد اشتغال است؛ گفت: با عملی شدن این طرح، یک دانش آموخته دانشگاه پس از حداقل 16 سال تحصیل که چهار سال آخرش آموزش آکادمیک است تازه می باید با ماهانه 310 هزار تومان استخدام شود و زندگیش را سامان دهد. در حالی که حداقل دستمزد چندین برابر زیر خط فقر است، شما یک سوم حداقل حقوق را که یک دانش آموخته جوان باید دریافت کند محاسبه کنید و ببینید این دستمزد ناچیز، چه در صدی از خط فقر است؟
آقاجری در پایان گفت: به نظر میرسد آقایان اشتغال را فقط یک پدیده آماری، آنهم براساس معیارهای نولیبرالی درنظر میگیرند و از پذیرش عینیِ مفهوم واقعی اشتغال که توان تامین هزینه های زندگی است، تعمدانه سرباز می زنند.
----------------------
آزادی صیادان ایرانی از زندان عربستان
به گزارش ایلنا، روز گذشته (هشتم تیرماه) عبدالغنی رحیمی و فرزندش اکبر رحیمی که حدود یک سال و نیم پیش در دریا توسط سربازان سعودی دستگیر شده بودند آزاد شدند و به شهر محل سکونتشان، گناوه، بازگشتند.
علاوه بر آزادی صیادان گناوه ای، منابع محلی از آزادی سه صیاد بوشهری خبر میدهند.
طبق اطلاعات دریافتی، صیادان آزادشده بوشهری وحید خسروی، سعید خسروی و مجید ماهینی هستند.
بازداشت این ۵ صیاد به اردیبهشت ماه سال گذشته در مرزهای آبی دو کشور مربوط می شود و صیادانی که هفته های اخیر بازداست شده اند همچنان در بند هستند و از وضعیت آنها اطلاعی در دست نیست.
----------------------
پنجشنبه ۸ تیر ۱۳۹٦ - ۲۹ ژوئن ۲۰۱٧
پاتولوژیستها خواستار رعایت اصل تناسب شغل هستند
به گزارش ایلنا، پاتولوژیستهای پزشکی کشور خواهان رعایت اصل تناسب شغلی در حرفه خود هستند.
یکی از این پاتولوژیستها در گفتگو با خبرنگار ایلنا مطرح کرد: مگر میشود دو متخصصِ از دو رشته متفاوت برای یک کار واحد متخصص شناخته شوند، اگر چنین چیزی ممکن است، چه نیازی به وجود هر دو رشته است.
وی با اشاره به اصل تناسب شغلی اظهار داشت: باید سازگاری بین فرد و سازمان در کاری که انجام میدهد، برقرار باشد یعنی دانش، مهارت و تواناییهای فرد همان دانش، مهارتها و تواناییهایی است که شغل فرد در سازمان به آن نیاز دارد.
به گفته وی، این اقدام وزارت بهداشت یعنی سپردن سلامت مردم به افرادی که دانش پزشکی بالینی ندارند.
وی افزود: با اعتراض صنفی دستیاران تخصصی پاتولوژی به یکی از آییننامههای وزارت بهداشت؛ ما خواهان رفع این مشکل و پاسخ منطقی وزارت بهداشت به خواستههای پاتولوژیستها هستیم.
به گفته وی، هیئت بورد پاتولوژى، مدیران گروههاى پاتولوژى سراسر کشور و هیئت مدیره انجمن پاتولوژی و دستیاران رشته جراحی عمومی شیراز اعتراضاتی را تاکنون به این اقدام وزارت بهداشت داشتهاند.
لازم به یادآوری است، مهمترین اشکال از دید این پزشکان متخصص به تغییرات آییننامه تأسیس آزمایشگاه و افزودن بندهایی به آن، ندید گرفتن دانش ایشان در پزشکی است. دانشی که در تشخیص به کار میآید و براساس آن، متخصص آزمایشگاه میتواند به پزشک مشاوره دهد.
همچنین خواسته پاتولوژیستها به تأیید کمیسیون محترم بهداشت مجلس، شورایعالى نظام پزشکى و سایر انجمنهاى علمى کشور رسیده است.
----------------------
۱۵ صیاد ایرانی از سه ماه تا سه سال در کشورهای عربی بازداشت بودند
هنوز از وضعیت چهار صیاد زندانی خبری در دست نیست
حسین بهشتینژاد، مدیرعامل تعاونی صیادی بندر دَیر استان بوشهر، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا؛ در مورد مشکلات رایج صیادان این بندر خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات رایج صیادان بندر دیر به مشکل پهلوگیری شناورهای باری بعد از تخلیه بار در پست چهار لنگرگاه بازمیگردد.
او ادامه میدهد: مشکل ترافیک شناورهای باری در این اسکله که برای صیادان مشکلات بسیاری را به وجود میآورد مربوط به اداره شیلات است که از طرق تعاونی صیادی دَیر بارها از طریق مکاتبهای و حضوری به مسئولان امر اطلاع رسانی کردیم اما متاسفانه تاکنون هیچ نتیجهای دربرنداشته است.
مدیرعامل تعاونی صیادی بندر دَیر با اشاره به نبود امکانات ایمنی در این بندر گفت: تداخل در تردد شناورهای باری، صیادی و کشتیهای بزرگ در این اسکله از یک سو و نبود امکانات ایمنی و آتشنشانی از سوی دیگر باعث به وجود آمدن نگرانیهای بسیاری شده است.
وی در همین خصوص ادامه میدهد: سال گذشته بر اثر آتشسوزی که در این اسکله رخ داد متاسفانه ۱۹ شناور باری و صیادی به طور کامل در آتش سوخت که تنها به دلیل نبود امکانات آتشنشانی این اتفاق رخ داد. متاسفانه با این وجود باز هم مشکل ایمنی این محل بر طرف نشده است.
بهشتینژاد با اشاره به دستگیری صیادان ایرانی به دست نیروهای امنیتی کشورهای حاشیه خلیج فارس خاطرنشان کرد: پیش از این ۱۵ نفر از صیادان بندر دَیر توسط نیروهای امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس دستگیر شده بودند که مدت سه ماه تا سه سال در زندانهای این کشورها بدون مشخص بودن وضعیت بازداشت بودند.
او میافزاید: بسیاری از این صیادان تاکنون از بند زندان آزاد شدهاند ولی هنوز در مورد ۴ نفر اطلاعی در دست نیست. شایعاتی در خصوص ۴ صیاد زندانی وجود دارد. عدهای میگویند که آزاد شدهاند و عدهای میگویند که همچنان در بند هستند ولی اعضای تعاونی صیادی بندر دَیر اطلاع دقیقی از آنها ندارند.
مدیرعامل تعاونی صیادی بندر دَیر در پایان در مورد وضعیت معیشتی صیادان زندانی میگوید: باید توجه داشت که تنها سرمایه این صیادان شناورها و قایقهایی است که هنگام دستگیری مصادره میشود و پس از آزادی آنها با دست خالی به کشور بازمیگردند. حمایتهایی از این صیادان صورت میگیرد که باری از دوش آنها برنمیدارد.
----------------------
چهارشنبه ٧ تیر ۱۳۹٦ - ۲۸ ژوئن ۲۰۱٧
هفتمین روز از تجمع کارکنان شرکتی مخابراتِ مشهد/ تجمع به مقابل اداره کار کشیده شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز چهارشنبه (هفتم تیر) اعتراضات کارکنان شرکتی مخابرات مشهد برای هفتمین روز ادامه دارد.
از قرار معلوم تجمعکنندگان از ساعات آغازین صبح امروز مقابل اداره کار رفتهاند و خواستار این هستند که اداره کار به روابط میان کارگر و کارفرما در مخابرات نظارت داشته باشد و مخابرات را وادار به اجرای قانون کند.
این کارکنان، که کارگران پیمانکاری شبکه کابل هوایی مخابرات مشهد هستند، از هفته گذشته در اعتراض به اجرایی نشدن طرح طبقهبندی مشاغل در مخابرات و با طرح خواسته عقد قرارداد مستقیم دست به تجمع صنفی زدهاند.
یکی از حاضران در این تجمع میگوید: در طول اعتراضات هفته گذشته هیچ از مسئولان مخابرات خراسان حاضر نشدند در جمع ما حاضر شوند و یا پاسخگوی مطالبات ما باشند.
----------------------
چراغ کارخانه روشن است؛ اما چرخ زندگی کارگر پیمانکار لَنگ میزند/ استخوانی که لای زخم تیر میکشد
کردستان، سرزمین کولبران و بازارچههای مرزی؛ سرزمین آنها که از زورِ بیکاری به کوه میزنند تا با هزار زحمت از سنگ و سنگلاخ روزی بگیرند. سرزمین آنها که بساط دستفروشی پهن میکنند ؛ گوشه کنار سنندج یا حواشیِ تهران، فرقی نمیکند؛ زمین خدا بزرگ است و برای روزی، باید پاشنه ها را بَرکشید و رفت. باید رفت و رفت...
کردستان و تعداد اندکی کارخانه که شاید از تعداد انگشتان یک یا دو دست هم تجاوز نکند. کردستان و خیل عظیم بیکاران... سال 92 فولاد زاگرس در قروه که تعطیل شد ، بیش از دویست کارگر متخصص بیکار شدند. همین است، کار کم است و کارگر زیاد؛ بیش از آن که کارخانهها و کارگاهها کفاف بدهند.
اما خبر خوش هم هست؛ پنجم فروردین ماه امسال، کارخانه لاستیک بارز در سنندج افتتاح شد؛ مجتمع بارز کردستان با 600 میلیارد تومان و 94 میلیون یورو سرمایه گذاری احداث شده و گفته میشود برای 960 نفر به صورت مستقیم و 5 هزار نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده است. افتتاح این کارخانه و اشتغالزایی آن، کورسوی امیدی است در کردستان؛ در سرزمین کولبران و بازارچه های مرزی؛ در سرزمین آنها که از زورِ بیکاری راهی پایتخت میشود.
این امید، این چراغ کوچکِ روشن برای بابامحمدی که یک کارگر پیمانکاری است، هیچ گشایشی در برنداشته است. او که کارگر پیمانکار شرکتِ سازه صنعتکاران، شرکت طرف قرارداد لاستیک بارز است، در فروردین ماه، چند روزی بعد از افتتاح کارخانه بیکار میشود و همچنان هم بیکار است. بابامحمدی در حالی که هنوز کارگاه دایر است، بیکار شده، حق و حقوقش را هم نداده اند. خودش ادعا میکند که قراردادش زمان خاتمه نداشته و حالا که کارگاه برقرار است؛ چرا باید یک کارگرِ متخصصِ نصب و تجهیزات بیکار باشد؟
از سابقه کار و تخصصش که میپرسم میگوید: سرجمع، بیست سالی کار فنی کردهام؛ دو سال و خوردهای در همین شرکت سابقه کار دارم؛ قبل از آن هم کارگر فولاد زاگرس بودم که بیخود و بیدلیل تعطیل شد و دستمان را در حَنا گذاشت؛ پیشتر از آن هم، در پروژهای در شهرستان لار استان فارس کار میکردم؛ متخصص جوشکار هستم، کارم نصب و تجهیزات است اما الان نزدیک به سه ماه است که با شش سَر عائله، بیکارم و هیچ ممر درآمدی ندارم.
در عین حال، شاکر ابراهیمی ( مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان کردستان) از لاستیک بارز و افتتاح آن به عنوان یک نقطه مثبت یاد میکند و میگوید: دارند نیرو جذب میکنند؛ شرایط استخدامی دارند؛ سعیشان بر این است که نیروهای جوان و تحصیلکرده استان را جذب کنند تا پتانسیل انسانی بیکار در استان کم شود.
او میگوید: تا آنجا که خبر دارم، دارند نیروهای بومی جذب میکنند و اولویت جذب هم در خود کارخانه و هم در شرکتهای خدماتی تابعه، با کردستانیهاست.
اما یک سوال هنوز پابرجاست. پس چرا بابامحمدی با بیست سال سابقه کار و تخصص بیکار ماندهاست؟ بابامحمدی که میگوید پروژه نصب و تجهیزاتِ شرکت پیمانکاری هنوز برقرار است و من هم که هنوز قرارداد دارم، علاوه بر این او که میگوید: اگر نصب و تجهیزات هم نشد، نشد؛ به نظافت هم راضیم. پس چرا در کارخانه جایی ندارد؟
ابراهیمی در پاسخ این سوال، از شرایط استخدامی میگوید. او میگوید احتمالا شرایط سنی برای استخدام در لاستیک بارز وجود دارد و کارگران پیمانکاری که بیکار شدهاند و یا کارگران فولاد زاگرس، این شرایط را ندارند. او معتقد است که بهتر است مسئولان محلی فکری به حال اشتغال باسابقه ها هم بکنند و اجازه دهند تخصص این نیروهای باتجربه در معدود کارخانههای استان، به کار گرفته شود.
از قرار معلوم، بابا محمدی، کارگر پیمانکار باتجربه، شرایط سنی ندارد. استخدامش نمیکنند؛ رهایش کردهاند، به امان خدا رهایش کرده اند؛ شرکت پیمانکار میگوید خاتمه همکاری؛ کارخانه هم که ضوابط سفت و سخت دارد و دستِ رَد به سینه اش میزند.
مشکل کارگران پیمانکاری، همه جا همینست؛ همیشه و هرسال، جا عوض میکنند؛ خبری از استقرار و پاگیر شدن نیست. سالها مجبورند از این پروژه به آن پروژه، از این کارگاه به آن کارخانه سرگردان باشند؛ قرارداد که تمام میشود یا حتی قبل از تمام شدن قراردادهای نصفه نیمه و بی ضابطه، آواره میشوند. اما در جایی مثل کردستان که کارگاه و کارخانه کم است، این قبیل مشکلات حادتر میشود.
بابامحمدی از شرایط زندگیش میگوید: یک مادر فلج دارم که با ما زندگی میکند، فرزندانم هم مدرسه رو هستند؛ پسرم سال چهارم نظری است، می ترسم با این اوضاع مادرم از دستم برود؛ میترسم پسرم از فرطِ بیپولی و غم و غصه، خدای نکرده به راه نادرست کشیده شود، چه میدانم معتاد شود، به بیراهه بیفتد.
او از 80 روز دوندگی در اداره کار میگوید که عاقبتش حکم بازگشت به کار نبوده است: حکم دادند که معوقاتم را بپردازند اما برخلاف وعدههای قبلی، برای بازگشت به کارم هیچ قدمی برنداشتند. فکر میکنید عاقبتم چه میشود؟ این بار زن و بچهام را برمیدارم میروم جلوی اداره کار. هرجا که لازم شد میروم. به هر ریسمانی آویزان میشوم تا حقم را بگیرم.
بابامحمدی که درد دلش تمامی ندارد، نه؛ انگار تمامی ندارد. انگار استخوانی لای زخمش تیر میکشد؛ انگار زمزمه می کند با خودش حرف میزند، دردها را واگویه میکند: با این سن و سال کجا بروم فعلگی؟ نمیخواهم کولبری کنم؛ حقش نیست راهی شهر و دیارِ غریب شوم و بساط دستفروشی علم کنم. کاش بین 900 نفر کارگر کارخانه، جایی برای من هم باشد. راضیم به نظافت، راضیم به بیل و کلنگ دست گرفتن و تعمیر؛ راضیم به هر کاری؛ فقط بگذارند در لاستیک بارز بمانم...
نسرین هزاره مقدم
----------------------
اشتغال زایی با رویکرد ارزان سازی نیروی کار! چرا؟
ایلنا: حسین اکبری (فعال کارگری) در یادداشتی که متن آن در زیر آمده، به ریشههای ارزان سازی نیروی کار در قالب طرح های کارورزی و کارآموزی پرداختهاست.
شاید برای بسیاری این پرسش پیش آمده است که با توجه به بحران شدید حاکم بر بازار کسب کار که در نتیجه سیاست های غلط و خانمان برانداز اقتصادی دولت های تاکنون ایجاد شده، چرا دولت به جای ایجاد اشتغال از راه اصلاح سیاست های نادرست کنونی صرفا به ارزان سازی نیروی کار از طریق به کارگیری فرصت هایی که تحت اعمال سیاست های به ظاهر کارورزی ، مهارت آموزی خارج ازروند اعمال قانون کار در فصل ویژه کار آموزی و اشتغال پرداخته است ؟
سیاست های نادرستی مانند واردات بی رویه کالا وگسترش قاچاق کالا از مبادی قابل کنترل که دولت ها بهر دلیل چشم بر آن مبادی بسته اند، با وجود بحران در واحد های کار و تولید که به دنبال سیاست های تعدیل اقتصادی ایجاد شد و براثر خصوصی سازی ها عمق یافت و کارخانجات و مراکز کار و تولید را یکی پس از دیگری از مدار خارج ساخت، همچنین تکیه بر سیاست های غلط تجمیع و ادغام وزارت خانه های کلیدی صنایع و معادن با وزارت بازرگانی و اعمال سرکردگی سیاست های وزارت بازرگانی و اتاق صنایع و معادن و بازرگانی بر صنعت صنایع را در آستانه نابودی قرار داد و ادغام وزارت کار با وزارت تعاون و عملا خنثی کردن بخش تعاونی اقتصاد از به بی اهمیت شدن اقتصاد تعاونی انجامید. در کنار آن تاثیر تحریم های اقتصادی ایران به وسیله غرب و در راس آن دولت های امریکایی که راه تاخت و تاز فرصت طلبانه را برای کاسبان تحریم گشود و نتیجه آن خروج ارز و سرمایه ناشی از خام فروشی از دایره ذخیره هایی که می توانست در خدمت توسعه زیرساخت های اقتصادی کشور قرارگیرد و در این میانه رشد اختاپوسی بازار سرمایه با ویژگی رانتیری و به تبع آن باز هم خروج سرمایه ناشی از تخصیص اعتبارات رانتی از سوی دریافت کنندگان آن هرچه بیشتر فراهم کرد، همه و همه موجب ناتوانی بازار کسب و کار را در ایران فراهم آورده است و حاصل آن بیکاری روز افزون است! با این همه، چرا شورای عالی اشتغال که متاسفانه نمایندگانی هم از سوی نهاد های صنفی رسمی کانون عالی شورا ها، کانون عالی انجمن های صنفی و مجمع عالی نمایندگان کارگری در آن شرکت می کنند، به دور زدن فصل پنجم قانون کار از راه واژه سازی های توجیه گرانه ای چون کارورز و مهارت آموز از تعهدات قانونی خود در قبال کارآموزان طفره می رود و با بهانه قرار دادن نداشتن مهارت و تجربه در نزد دانش آموختکان دانشگاه ها و سایر نیروهای کار دیپلمه و زیر دیپلم، جواز بیگاری برای آنان را صادر می کند ؟
در هنگامه ای که شرکت های پیمان کاری تامین نیروی انسانی با زیر پا گذاشتن قوانین زمینه بهره کشی از کارگران را با ایجاد تعهدات غیر قانونی از راه قرارداد های یک طرفه و سفید امضادر واحد های کار و تولید کوچک و بزرگ برقرار کرده اند، در موقعیتی که امنیت شغلی کارگران تابعی از خواست و اراده کارفرمایان گردیده و معیشت مزد و حقوق بگیران در بهترین حالت و رعایت مصوبات مزدی؛ یک سوم نرخ ریالی خط فقر است، در هنگامه ای که کارگران به خاطر عدم رعایت استاندارد های حفاظت و بهداشت واحد های کار و تولید از سوی سرمایه داران در زیر آوار سنگین معادن جان و هستی شان را می بازند و آتش به جان شاهد ریزش و نابودی کار و زندگی خود هستند، در هنگامه ای که جمعیت هزاران نفری کارخانجات و مراکز کار و خدمات مانند هزاران نفر کارگران مخابرات امنیت شغلی ندارند و هیچ راه اعتراضی و هیچ امکان سازمان یابی برای شان فراهم نیست، درشرایطی که صدها تن از کارگران همچون کارگران هپکو و آذرآب اراک ماه ها حقوق و دستمزد خود را دریافت نکرده اند و همواره نگران از دست دادن شغل خود هستند، در حالی که کارگران خواهان کار معدن آق دره به جرم کارخواهی احکام شلاق می گیرند، در حالیکه هزاران کودک کار در بازار های غیر رسمی به کار سیاه وادار می شوند و از تحصیل و سواد آموزی باز می مانند، در حالیکه کارگران زن سرپرست خانوار برای تامین معاش خود وادار به روزانه دوازده ساعت کار به حقوق ماهیانه دویست هزار تومانی دز مراکز خیریه ای مدعی اشتغالزایی استثمار می شوند، چرا طرح هایی به ظاهر الصلاح نمایی کارورزی و مهارت آموزی با هدف ارزان سازی و مطیع سازی نیروهای جویای کار ظاهر قانونی پیدا می کنند و با توجه به مغایرت جدی با قوانین موجود کارآموزی و اشتغال اجرا می گردند؟
شاید پاسخ این پرسش ها را بتوان در سیاست های دولت در رابطه با اشتغالزایی ردیابی کرد . برابر با برنامه ششم توسعه دولت موظف است سالانه 950هزار شغل ایجاد کند. سیاست گزاران دولت در وزارت کار بر آنند که این میزان اشتغال را بر پایه سیاستی متکی بر دو بخش همزمان به پیش برند یکم سیاست های مالی_ حمایتی و دوم سیاست های مداخله ای در بازار کار . در مورد اول دولت می کوشد تا با دادن امکانات و تسهیلات و همچنین اعمال سیاست های تشویقی چون معافیت های بیمه ای و مالیاتی سرمایه گذاران را جذب و از طریق سرمایه گذاری های جدید و تقویت بنیه در سرمایه گذاری های تاکنونی به حد اقل 600 هزار شغل در سال دست یابد و مابقی رقم ایجاد اشتغال را از طریق مداخله مستقیم در بازار کار و تنظیم آن به سود سرمایه گذاران باهدف ارزان سازی نیروی کار و فراهم سازی امکان مهاجر فرستی به جای مهاجر پذیری است و همین سیاست است که موضوعاتی چون کارورزی، مهارت آموزی، اعزام کارگر به خارج و سازماندهی اتباع بیگانه را در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار داده است و این سیاست ازآنجا که اولا مغایر باوظایف دولت براساس قانون اساسی و قانون کار (به ویژه فصل پنجم آن ) و همچنین مغایر با مقاوله نامه 142 سازمان بین المللی کار است و از آنجا که در کوتاه مدت و دراز مدت استثمار کارگران را فراهم می کند و این بیعدالتی؛ به فقر و ناتوانی خانوار های کارگری در ایران خواهد انجامید هیچ گونه وجاهت و اعتبار قانونی ندارد. اصرار بر ادامه چنین سیاست هایی چیزی جز گسترش دامنه فاصله طبقاتی را به دنیال نخواهد داشت.
این سیاستها هشدار جدی به کارگران و زحمتکشان است تا از پیله روزمرگی و زندگی باری به هر جهت؛ به شناخت حقوق کار مبتنی بر حق آزادانه انتخاب کار و حرفه براساس قوانین موجود؛ به کوشش برای کسب این حقوق با توسل به همبستگی از راه سازمان یابی در سازمان های سندیکایی و اتحادیه ای دست زنند و به تلاش بی وقفه برای طرح و پیگیری مطالبات و از جمله مهمترین آنها چون داستن کار متناسب با حفظ کرامت انسانی ، داشتن امنیت شغلی و تامین متناسب مزد با معیشت، حق اعتراض و دفاع از حقوق صنفی ، برخورداری از دریافت مزد به هنگام ، برخورداری از مزد مناسی برای شغل یکسان زنان و مردان کارگر، رفع محدودیت استخدام از راه انحلال شرکت های تامین نیروی انسانی و برقراری سامانه های کاریابی دولتی پاسخگو و مبتنی بر برنامه های اشتغالزایی هدفمند و اجتماعا مفید بپردازند.
مقدم بر این کوشش و تلاش ها وظیفه آگاهان کارگری است تا با دوری جستن از اختلافات ناشی از اعمال سلایق و نظرات شخصی و گروهی، به رغم داشتن اختلاف نظر ها راه تفاهم را برای بستر سازی تلاش ها و کوشش هایی که کارگران را از روزمرگی به خود آگاهی سوق می دهد؛ فراهم کنند و با همگرایی در یاری رسانی به سازمان یابی کارگران حول مهمترین مطالبات شان بی دریغ باشند .
سیاست های نئولیبرالی حاکم بر مناسبات جهانی شده سرمایه داری هر روز در میهن ما دامن گسترتر می شود . فارغ از اختلافات بین مدافعان سرمایه داری از هرجناح و گروه و دسته، بر سر سهم بری از ثروت ها و منابع موجود در این کشور ، این سیاست نئو لیبرالی است که هر روز انسجام بیشتر و زیر ساخت های مقاوم تری را می یابد. تمام ذینفع ها اعم از اینکه در کدام بخش با چه میزان از توانمندی به رقابت سیاسی با یکدیگر مشغولند در نهایت در باره چگونگی مواجهه با نیروی کار تفاهم دارند و هیچ یک تا کنون نشان نداده است که مقید و متعهد به رعایت حقوق کار شناجته شده کارگران و زحمتکشان است. عرصه قوانین حمایتی از کارگران و زحمتکشان هر روز با نقض مقررات کار از راه های گوناگون تنگ تر از گذشته میشود. این وضعیت بیانگر این واقعیت هم هست که کارگران در ایران از تشتت و پراکندگی در رنجند. گروه هایی از کارگران هنوز متاثر از سازمان های کارگری وابسته اند. گرچه در این سازمان های کارگری اعم از شوراهای اسلامی کار، انجمن های صنفی و نمایندگان کارگری عناصری از واقع بینی در حال رشد است، گرچه بسیاری از آگاهان در این تشکل ها به ماهیت غیر کارگری خانه کارگر و احزاب راست کارگری چون حزب اسلامی کار، جامعه اسلامی کارگران و تشکل هایی از این دست پی برده اند؛ و تلاش آگاهانه و مستمری در فاصله گیری از سیاست های آنها هر روز مشخص تر اقدامات معینی را به سود کارگران رقم می زنند، اما این حد از مبارزات برای از بین بردن پراکندگی در صفوف کارگران کافی نیست! گرچه تشکل های مستقل سندیکایی و نهاد های حمایتی مستقل خاص دوران گذار از بی سازمانی به سازمانیابی کارگران؛ تحرکات معینی را به سود کارگران دارند اما از آنجا که این حد از کمیت و کیفیت فعالیت ها در محیط های کار و تولید راه نیافته است و کارگران را مستقیم و بی واسطه مورد توجه قرار نداده است، قادر نیست به تنهایی و با روش های تاکنونی در امر سازمان یابی آگاهانه و مستقلانه کارگران موثر افتد . از همین رو شرایط کنونی از همه اندیشمندان کارگری می طلبد تا با تفاهم بر سر مشترکات و گزینش بهترین راه ها برای توانمندسازی کارگران و زحمتکشان با اتکا به خرد جمعی و وحدت رویه و عمل مشترک به تقویت بنیه کارگری برای جبران ناتوانی اردوی کار در برابر اردوی سرمایه به ایجاد توازن قوا بیندیشند که امروز چاره ای جز این نیست ! وقت تنگ است و هجوم بی امان نفس زندگی کارگران را به شماره انداخته است ! خود را دریابیم.
----------------------
مطالباتِ نگهبانان میادین میوه و ترهبار تهران/ تبدیل وضعیت انجام شد؛ اما معوقات واریز نشد
نگهبانان میادین میوه و ترهبار تهران در تماس با ایلنا از عدم پرداخت بخشی از معوقات خود خبر دادند.
از قرار معلوم این مطالبات مربوط به عیدی و سنوات سالهای گذشته است که تا کنون به این کارکنانِ شاغل در زیرمجموعههای شهرداری تهران پرداخت نشدهاست.
این کارگران که پیش از این در استخدام شرکتهای پیمانکاری بخش خصوصی بودند، از ابتدای خرداد امسال به استخدام شرکت هادیان شهر از زیر مجموعههای شهرداری تهران درآمدند؛ این کارکنان با ابراز خوشحالی از این تغییر وضعیت میگویند: امیدوار بودیم و هستیم که این تبدیل وضعیت باعث شود مشکلاتی مثل تعویق دستمزدها و مطالبات برطرف شود.
در عین حال این کارگران میگویند: انتظار داریم نه تنها از این به بعد، کارها روی روال بیفتد؛ بلکه میخواهیم مطالبات پیشین نیز در اسرع وقت پرداخت شود.
----------------------
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹٦ - ۲٦ ژوئن ۲۰۱٧
آتشسوزی در انبار گوگرد پالایشگاه اصفهان/مصدومیت شدید ۱۰۰ نفر از کارگران
به گزارش منابع کارگری ایلنا از اصفهان، بامداد امروز (۵ خرداد) انبار گوگرد پالایشگاه اصفهان دچار حریق گسترده شد.
بر اساس این گزارش، حریق در ساعت ۱۱ رخ داد که بر اثر آن حدود ۱۰۰ نفر از کارگران شرکت ODCC دچار مصدومیت شدید با گازهای حاصل از سوختن گوگرد شدند.
همچنین گزارش شده، به علت وجود نداشتن امکانات اورژانس در شرکت پیمانکاری ODCC و پالایشگاه اصفهان تعدادی آمبولانس از صنایع همجوار پالایشگاه اصفهان به کمک مصدومان حادثه شتافتند.
از قرار معلوم، به دلیل کمبود امکانات درمانی کافی در این منطقه بزرگ صنعتی که پروژههای بزرگی در حال ساخت هستند، شماری از مصدومان به دلیل وخامت به بیمارستان گلدیس شاهین شهر منتقل شدند.
همچنین تاکنون هیچگونه حادثه فوتی گزارش نداشته است.
----------------------
تحت فشار ۱۰ ساعت کار روزانه؛
بیهوش شدن زنان کارگر کامبوجی در کارگاههای پوشاک/هشدار درباره بهرهکشی از کارگران
به گزارش ایلنا، شرایط سخت کار در کارگاههای تولید پوشاک نایک و پوما بازهم جنجال برانگیز شده است. در تازهترین اتفاق چند کارگر زن کامبوجی بیهوش شدهاند.
این در حالی است که در یک سال گذشته ۵۰۰ کارگر زن این کارگاههای تولید پوشاک حین کار بیهوش شده اند. به گفته کارگران خستگی، گشنگی و نبود دستگاههای تهویه هوا علت افت فشار و در نتیجه بیهوشی بوده است.
زنان شاغل در این کارگاهها ۶ روز از هفته را کار میکنند که در هر روز ساعت کار آنها از ۱۰ ساعت تجاوز می کند. این در حالی است که کنشگران صنفی کارگری و فعالان حقوق زنان بارها در خصوص بهرهکشی از زنان در کارگاههای پوشاک هشدار دادهاند.
قراردادهای کوتاه مدت و موقتی نیز عامل موثری در افزایش تنشهای روحی در میان کارگران بوده است. در عین حال دستمزدهایی که به کارگران پرداخت میشود کفایت هزینههای زندگی انان را نمیکند. به گونهای که حتی با پرداخت 300 پوند دستمزد به صورت ماهیانه بازهم کارگران برای گذران زندگی نیاز به شیفت کار دارند.
ارزان بودن نیروی کار در کشورهای آسیای جنوب شرقی و تعریف نشدن جایگاهی مستقل برای حقوق کار از سوی دولتها موجب شده است که شرکت غربی سرمایههای خود را به سمت این کشورها سرازیر کنند.
----------------------
پاداش کارگران شرکت فرودگاههای استان فارس در هالهای از ابهام
یکی از کارگران شرکت فرودگاههای استان فارس میگوید که حدود ۱۰۰ نفر از کارگران این شرکت هنوز مبلغ قابل توجهی که بنا بود از سوی وزارت راه و شهرسازی به عنوان پاداش به آنها تعلق بگیرد را دریافت نکردهاند.
بنا به گزاراش منابع ایلنا در استان فارس، طبق بخشنامهای که در سال گذشته از سوی وزارت راه و شهرسازی صادر شد قرار بود به همه کارکنان رسمی، پیمانکاری، قراردادی، روزمزد، قانون کار، قرارداد معین و کارگری فرودگاههای کشور به مناسبت میلاد پیامبر اسلام (ص) مبلغ قابل توجهی هدیه تعلق گیرد.
یکی از کارگران شرکت فرودگاههای استان فارس به ایلنا میگوید: بنا بود این مبلغ به همه کارکنان شرکت فرودگاهها پرداخت شود که تنها به کارمندان رسمی تعلق گرفت و هنوز خبری از پرداخت این مبلغ به کارگران پیمانی و غیره نیست.
او ادامه میدهد: با توجه به پیگیریهایی که ما انجام دادهایم گویا به هیچیک از کارگران فرودگاههای استان فارس این مبلغ پرداخت نشده است و متاسفانه مسئولان هم در این مورد پاسخگو نیستند و ما همچنان در پی دریافت این پاداش هستیم.
این کارگر در پایان با اشاره به تعداد همکارانش که این هدیه را دریافت نکردهاند، خاطرنشان میکند: جمع کارگرانی که این پاداش را دریافت نکردهاند به ۱۰۰ نفر میرسد. این مبلغ میتواند در زندگی ما تاثیر بسیاری داشته باشد و ما در انتظار دریافت این پاداش هستیم.
----------------------
یکشنبه ۴ تیر ۱۳۹٦ - ۲۵ ژوئن ۲۰۱٧
کارگران منطقه سه شهرداری آبادان تجمع کردند
منابع کارگری ایلنا در شهرداری آبادان خبر دادند، صبح امروز بیش از ۵۰ نفر از کارگران پیمانی خدماتی منطقه سه شهرداری آبادان که تحت مسئولیت چند شرکت پیمانی فعالیت دارند، بار دیگر تجمعهای اعتراضی خود را در مقابل ساختمان شهر داری از سر گرفتند. گروهی دیگر از این کارگران روز گذشته مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اهواز تجمع کرده بودند.
مشکل این کارگران به تاخیر افتادن دستمزد و دیرکرد در پرداخت برخی مزایای مزدی است.
همچنین براساس اطلاعاتی که از سوی این منابع گزارش شده است؛ کارفرما تا این لحظه که بیش از سه ماه از سال ۹۶ گذشته است؛ هنوز حق اضافهکاریهای مربوط به خردادومرداد سال۹۴، تیرومرداد ۹۵ و اردیبهشت و خرداد سالجاری ۹۶ را به آنها پرداخت نکرده است.
----------------------
کارخانه «صنایع فولاد گلستان» با ۱۳۰ کارگر تعطیل شد
منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی گزارش کردند، کارخانه «صنایع فولاد گلستان» که در زمینه تولید انواع مفتول و میلگرد در شهرستان مینودشت در استان گلستان فعالیت دارد، از اول تیر ماه سال جاری (۹۶) به دلیل مشکلاتی که در زمینه تهیه مواد اولیه تولید دارد؛ تعطیل شده و تمامی کارگران آن هم اکنون بیکار شدهاند.
این کارگران که به صورت میانگین بین ۱۰ سال سابقه کار دارند، در ادامه درباره وضعیت خود میگویند: مجموع ۱۳۰ کارگر این واحد تولیدی بعد از تعطیلی کارخانه همه اکنون بیکارند و برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار شکایت کردهاند.
کارگران میگویند پیش از این شرایط تولید در کارخانه صنایع فولاد گلستان که به فولاد مینودشت شهرت دارد بسیار خوب بود و آنچه در این مدت کوتاه باعث بحرانی شدن وضعیت این واحد شده است؛ تفاوت قیمت جهانی فولاد بین ایران و خارج از کشور است که به مقدار قابل توجهی افزایش یافته است.
به گفته آنان؛ در حال حاضر شرکتهایی که تولید فولاد دارند ترجیح میدهند بهجای اینکه شمش فولاد را به کارخانجات مصرف کننده داخلی بدهند؛ به خارج از کشور صادرات دارند.
آنها با یادآوری اینکه کارگران برای پیگیری مشکلات بوجود آمده بارها به نهادهای دولتی مستقر در شهرستان مینودشت مراجعه کردهاند، در خاتمه گفتند: باتوجه به وضعیت نامناسب معیشتی و شرایط دشوار اقتصادی انتظار داریم تا کارفرمای با بازگشایی کارخانه امکان اشتغال دوباره را برای کارگران فراهم کند.
به گفته کارگران صنایع فولاد گلستان کارفرمای این واحد تولیدی در عین واحد مالک چندین کارخانه تولیدی وصنعتی در استان گلستان و شهرستان مینودشت است.
----------------------
سقوط «پمپ چاه» کارگر را راهی بیمارستان کرد
به گزارش ایلنا، روز گذشته (سوم تیرماه) سقوط پمپ آب به درون چاه در تهران، یک کارگر را دچار حادثه کرد.
پس از این رخداد؛ ستاد فرماندهی آتشنشانی بیدرنگ زنگ ایستگاه ۶۴ و گروه نجات ۶ را ساعت ۱۲:۳۷ دقیقه روز گذشته به صدا درآورد و آتشنشانان بیدرنگ به سوی محل حادثه در خیابان زعفرانیه، خیابان علی حسینی، خیابان شیرکوه حرکت کردند.
رامین نایب پور (رئیس ایستگاه ۶۴ آتش نشانی) در این باره اظهار داشت: در محل حادثه چاهی به عمق ۱۵ متر در طبقه منفی پنج یک ساختمان پنج طبقه وجود داشت و کارگران در حال بیرون آوردن موتور پمپ از درون آن بودند.
وی ادامه داد: در زمان خارج کردن موتور پمپ آب از چاه، ناگهان پمپ از محل اتصال جدا شده و بر روی یکی از کارگران سقوط کرد.
نایب پور ادامه داد: یکی ازنیروهای آتش نشانی با همکاری همکارانش در کمترین زمان ممکن به عمق چاه رفته و پس از کنار گذاشتن پمپ آب از روی این کارگر میان سال، وی را که از ناحیه زانوی پای راست دچار مصدومیت شده بود به بالای چاه و سطح زمین منتقل کردند.
وی تاکید کرد: آتش نشانان پس از آتل بندی و فیکس کردن این شخص بر روی برانکارد و انتقال به طبقه همکف ساختمان، او را جهت انتقال به مرکز درمانی تحویل عوامل اورژانس دادند.
----------------------
8 کشته انفجار معدن ذغال سنگ در کلمبیا
به گزارش ایلنا، مقامهای کلمبیا روز شنبه (۳ تیرماه) اعلام کردند که انفجار یک معدن غیرقانونی زغال سنگ در مرکز این کشور منجر به کشته شدن دستکم هشت نفر و مفقود شدن پنج تن شد.
خبرگزاری فرانسه از بوگوتا اعلام کرد، این انفجار جمعه شب در منطقهای در فاصله ۹۰ کیلومتری شمال شهر بوگوتا روی داد.
مقامهای کلمبیایی اعلام کردند که یک نفر نیز در انفجار این معدن مصدوم شد. گزارشهای اولیه از کشته شدن دو نفر و ناپدید شدن ۱۱ معدنچی در حادثه انفجار این معدن حکایت داشته است.
یک تیم امداد شامل ۳۵ معدنچی و هفت مهندس عملیات تجسس برای یافتن معدنچیان مفقودی را آغاز کردهاند. خوان مانوئل سانتوس رئیس جمهوری کلمبیا که به سفر خود به فرانسه پایان داد، در پیامی توییتری با قربانیان این حادثه ابراز همبستگی کرد.
مقامهای کلمبیایی درخصوص علت وقوع انفجار در این معدن ابراز بیاطلاعی کردهاند. کلمبیا در سالهای اخیر شاهد افزایش فعالیتهای غیرقانونی در زمینه معدن بوده است.
بر اساس اعلام وزارت معادن و انرژی کلمبیا، تولید زغال سنگ در این کشور در سال گذشته به رقم بیسابقه ۹۰ میلیون تن رسید.
----------------------
کشته شدن کارگر کارخانه ذغالسازی بر اثر برخورد با کامیون
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته(سوم خرداد ماه)، یک کارگر کارخانه ذغالسازی دراردبیل، بر اثر بیاحتیاطی راننده کامیون کشته شد.
این حادثه روز گذشته (سوم خرداد ماه) برای این کارگر ۵۰ ساله که مشغول جمعآوری ذغال در این واحد تولیدی در شهرک صنعتی اردبیل، خیابان آفرینان ۲ بود، زمانی اتفاق افتاد که راننده یک دستگاه کامیون حین حرکت به عقب به این کارگر که در قسمت پشت آن فعالیت داشت، برخورد میکند و درنهایت منجر به مرگ وی میشود.
----------------------
شنبه ۳ تیر ۱۳۹٦ - ۲۴ ژوئن ۲۰۱٧
تجمع کارگران اخراجی صبا فولاد زاگرس در مقابل اداره صنعت ومعدن
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا؛صبح امروزشنبه (سوم تیر ماه)، حدود ۱۲۰ کارگر اخراجی صبا فولاد زاگرس برای پی گیری وضعیت شغلیشان مقابل ساختمان اداره صنعت،معدن و تجارت استان چهار محال بختیاری تجمع کردند.
از قرار معلوم علت این اقدام اعتراضی اخراج ناگهانی حدود ۱۲۰ نفر از کارگران صبا فولاد زاگرس در اوایل تیر ماه جاری است و آنان خواستار بازگشت به کار وپرداخت معوقات حقوقی خود هستند.
بر اساس این گزارش؛ این کارگران که خواستار بازگشت بکار خود هستند می گویند کارفرما برای کم کردن هزینه های کارخانه به بهانه عدم نیاز اقدام به اخراج آنها کرده است .
به گفته یکی از معترضین ، کارفرما از چند روز قبل اسامی کارگران اخراجی را برای اطلاع ودریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی ارسال کرده بود.
معترضان که به صورت میانگین ۱۰ سال سابقه کار در شرکت فولاد صبا واقع در شهرک صنعتی سفید دشت بروجن را دارند میگویند، هر یک از ما کارگران دستکم دارای سه سر عائله هستیم و تامین مخارج زندگی بعد از اخراج بسیار برایمان سخت شده است و نمیتوانیم جواب زن بچههایمان را بدهیم.
----------------------
کارگران خدماتی منطقه دو شهرداری آبادان تجمع کردند
یکی از منابع خبری ایلنا در استان خوزستان گفت که صبح امروزشنبه( سوم خرداد ماه) حدود ۳۰ نفر از کارگران خدماتی شهرداری منطقه دوآبادان مقابل ساختمان شهرداری این منطقه تجمع کردهاند.
براین اساس منابع خبری دلیل تجمع این کارگران را پرداخت نشدن دست کم سه ماه از معوقات مزدی عنوان می کنند.
از قرار معلوم این کارگران بخشی از نیروهایی هستند که از طریق شرکتهای پیمانکاری در شهرداری آبادان مشغول کارند و آنطور که منابع ایلنا میگویند: مجموع کارگران پیمانکاری شاغل در مجموعه شهرداری آبادان سالها است که با عدم دریافت به موقع معوقات مزدی رو برو هستند.
در مقابل این وضعیت مسئولان شهرداری آبادان همواره این ادعا را دارند که به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیتهای مالی امکان پرداخت به موقع مزد کارگران را ندارند.
----------------------
مصدومیت سه کارگر ساختمانی در خیابان ظفر تهران
به گزارش ایلنا، ریزش دیواره های یک زمین گودبرداری شده در خیابان ظفر تهران به مصدومیت سه کارگر انجامید.
براساس اعلام سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، پس از حضور آتش نشانان مشاهده شد که حادثه در قطعه زمینی به مساحت حدود 300 متر مربع رخ داده و در این زمین به عمق حدود 2.5 متر گودبرداری انجام شده بود.
از قرار معلوم، سه کارگر افغانستانی مشغول به کار بودند که با ریزش آوار مواجه شدند.
عوامل آتش نشانی همزمان با ایمن سازی محل اقدام به آواربرداری از روی این سه کارگر کرده و این افراد را در حالی که زنده اما دچار آسیب دیدگی شده بودند برای انتقال به بیمارستان به عوامل اورژانس تحویل دادند.
----------------------
اعزام کارگران «تولی پرس» و«بسته بندی البرز»ببه مرخصی اجباری
کارگران دو واحد تولیدی «تولی پرس» و «بسته بندی البرز» در تماس با ایلنا میگویند که از ابتدای فصل تابستان، برای سومین بار در سال جاری به مرخصی اجباری فرستاده شدهاند.
این کارگران که تعداد آنها بیش از ۵۶۰ نفر بوده و محل کارشان در شهرک صنعتی قزوین قرار دارد، می گویند هستیم که کارفرمای مشترک آنها از روز پنجشنبه /یکم تیر ماه تمامی کارگران شاغل در این دو واحد تولیدی را به مرخصی فرستاده است.
از قرار معلوم محل استقرار دو کارخانه تولیپرس و بسته بندی البرز در مجاورت یکدیگر است و هر دو کارخانه توسط مالک و مدیری یکسان اداره میشوند.
به گفته این کارگران پیش از این نیز فعالیت محل کارشان در دو نوبت روزهای پنجم تا ۱۹ فروردین ماه و یازدهم تا بیست و یکم خردادماه متوقف شده بود و بابت این ایام کارفرما دستمزد ۱۶ روز کاری را از حداقل دریافتی هر کارگر کسر کرده بود.
به گفته کارگران، عمده ترین دلایلی که از سوی کارفرما برای تعطیلی موقت این دو واحد عنوان میشود، کمبود نقدینگی است.
آنها با بیان اینکه ما کارگران نگران امنیت شغلی خود هستیم، و از این می ترسیم که مشکلات کارخانه در این مدت کوتاه رفع نشود افزودند:از قرار معلوم کارفرمای مشترک قصد دارد اینب ارنیز طی دفعات قبلی از ایام مرخصی هر یک از کارگران کسر کند که باعث نارضایتی کارگران شده است.
----------------------
ادامه اعتراضات در بخش خصوصی مخابرات مشهد/ بعدِ سالها خدمت «کارگر پیمانکار» محسوب میشویم
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراضات کارکنان بخش خصوصی مشهد که سه شنبه هفته گذشته آغاز شده، همچنان ادامه دارد.
تجمعکنندگان میگویند امروز (شنبه/ سوم تیر) نیز حاضر نیستیم سرِ کار حاضر شویم.
حاضران در تجمع میگویند: ما جمعی از پرسنل شرکتی مخابرات ایران هستیم، به دلیل اینکه بعد از گذشت حدود هشت سال از خصوصی سازی مخابرات و با وجود اینکه اجرای صریح قانون اساسی را بارها از مخابرات خواستار شدیم، هنوز شاهد قانون گریزی مخابرات بوده و هستیم و این تا جایی رسیده که حتی ما را جزء نیروی مخابرات ندانسته و میگویند نیروی پیمانکار هستیم!
یکی از معترضان میگوید: میخواهیم قبل از آن که فاجعهای رخ بدهد و تعامل سخت شود، مسئولان حرفهای ما را بشنوند و خواستههایمان را نادیده نگیرند.
----------------------
کارگران اخراجی نیشکر هفت تپه به کار خود بازگشتند
کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: این تعداد از همکاران آنها که ۳۰ نفر هستند در ارتباط با اعتراضات صنفی ماه های گذشته روز پنجشنبه توسط کارفرمای سابق اخراج شدند اما بعد از توافق با کارفرما و پیگیری برخی مسئولان به سرکار سابق خود بازگشتهاند.
در عین حال کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه میگویند که روز پنجشنبه ( یکم تیر ماه) کارگران شاغل در خط تولید این واحد تولید کننده شکر در حمایت از همکاران اخراجی خود مقابل ساختمان مدیریت مجتمع تجمع کردند.
کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه که در حدود۴۰۰۰ هزار نفر هستند عقیده دارند همه کسانی که در این واحد واحد تولیدی مشغول کارند ذر معرض مشکلات صنفی قرار دارند و برای همین نمیتوان از بابت اعتراضات دو ماه گدشته با گروهی خاص از کارگران برخورد کرد.
به گفته آنان به تازگی دستمزد فروردین ماه آنهاه پرداخت شده ودر حال حاضر دو ماه دستمزد معوقه طلبکارند، در عین حال پاداش و بهرهبرداری سالهای ۹۴ و ۹۵ آنان پرداخت نشده است.
----------------------
کشته و زخمی شدن دو کولبر در مرز ارومیه بر اثر حادثه غیرطبیعی
به گزارش خبرنگار ایلنا، شب اول تیر ماه، دو کولبر در دره کندالوک در مرز ارومیه دچار حادثه شدند.
در این حادثه یکی از کولبران جان خود را از دست داد و کولبر دیگر به شدت زخمی شد.
منابع خبری محلی، هویت کولبر جان باخته را «مراد عربی» فرزند تاجالدین اهل روستای «انبی» ٣٤ ساله و دارای سه فرزند اعلام کردند. کولبر زخمی نیز «کاردین عربپور» فرزند قاسم است.
در هفته گذشته نیز یک کولبر جوان در ارتفاعات مریوان جان خود را از دست داد.
----------------------
جمعه ۲ تیر ۱۳۹٦ - ۲۳ ژوئن ۲۰۱٧
ادامه اعتراضات کارکنان بخش خصوصی مخابراتِ مشهد/ تجمع به روز سوم کشیده شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (پنجشنبه/ اول تیرماه)، کارکنان شرکتی بخش خصوصی مخابراتِ مشهد برای سومین روز متوالی دست از کار کشیدند و مقابل ساختمان مرکزی مخابرات تجمع کردند.
این کارکنان که از روز سهشنبه اعتراضات خود را شروع کردهاند، به عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و نوع قراردادهای خود اعتراض دارند و میگویند تبعیض در مخابرات، جانمان را به لبمان رساندهاست.
یکی از حاضران در تجمع که بیش از ده سال سابقه کار دارد میگوید: بهتر است مسئولان نگاهی به فیشهای حقوقی ما و رسمیها بیاندازند تا تفاوت دریافتیها و تبعیضی که از آن رنج میبریم را متوجه شوند.
این کارگر مخابرات با بیان این که از رایزنی و نامهنگاری با مسئولان و نمایندگان مجلس خسته شدهایم؛ گفت: تا احقاق حقمان به اعتراضات ادامه خواهیم داد.
سیصد نفر از کارکنان شبکه کابل هواییِ مخابرات مشهد ماههاست که بدون قرارداد و امنیت شغلی مشغول به کار هستند و تا کنون اعتراضات آنها به نتیجه نرسیده است.
----------------------
پنجشنبه ۱ تیر ۱۳۹٦ - ۲۲ ژوئن ۲۰۱٧
سالگرد حادثه کشته شدن ۲۰ معدنچی زغال سنگ سنگرود
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز یکم تیر ماه، بیستمین سالگرد حادثه معدن زغال سنگ سنگرود است. در این حادثه انفجار، ۲۰ کارگر در دم جان خود را از دست دادند؛ حدود ۵۰ کارگر هم روانه بیمارستانهای داخلی و خارج از کشور شدند.
پس از این حادثه با تعطیلی ۱۷ ماهه ،معیشت قریب یک هزار کارگر این معدن دچار فراز و فرود شد هرچند با پیگیری مسئول وقت معدن شروع بکار دوباره کرد اما رفته رفته از نیروهایش کاسته شد تا بعد از چندین دهه، مهر تعطیلی بر پیکره این معدن خورد.
----------------------
مصدومیت یک کارگر در جریان آتشسوزی یک تعمیرگاه در کرج
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته (۳۱ خرداد) یک تعمیرگاه خودرو در بلوار دانش آموز کرج آتش گرفت و در جریان آن یک کارگر تعمیر کار مصدوم شد.
براساس آنچه سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی کرج اعلام کرده است، ساعت ۱۶:۲۸ ا دقیقه روز گذشته آتشسوزی در یک تعمیرگاه خودرو که در بلوار دانش آموز روبروی جایگاه سوخت در کرج رخ داد که در نتیجه آن ۲ واحد تعمیرگاهی دیگر به همراه چند خودرو دچار آتش سوزی شدهاند.
پایگاه اطلاع رسانی این سازمان، با اشاره به نجات یک تعمیر کاراز میان دود و آتش و انتقال آنها به مراکز درمانی به دلیل شدت سوختگی، در ادامه درباره علت حادثه گفته است:
اطلاعات اولیه حاکی از این بود که نشت بنزین حین جدا کردن باک بنزین یک خودرو پژو۴۰۵ توسط یکی از تعمیرکاران علت حادثه بوده است.
----------------------
جلوگیری از ورود ۳۰ کارگر «نی شکر هفت تپه» به کارخانه/ اعتصاب ادامه دارد
کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند؛ بدنبال اعتراض صنفی روزهای گذشته کارفرما با این استدلال که این ۳۰ کارگر اعتراضات را هدایت میکنند از ورودشان به کارخانه ممانعت کرده است.
برپایه اظهارات این منابع خبری، از قرار معلوم ۳۰ کارگری که صبح امروز پنجشنبه (یکم تیرماه) از حضور در محل کار همیشگی خود منع شدهاندبین ۱۸ تا ۲۲سال سابقه کار دارند.
در همین رابطه، یکی از کارگران به ایلنا گفت: در حالی که همه کارگران اعتصابی در واکنش به بی توجهی کارفرما در پرداخت مطالبات صنفی شان تصمیم به توقف تولید گرفتهاند، ماموران حراست با این استدلال که این ۳۰کارگر اعتراضات را هدایت میکنند از ورودشان به کارخانه ممانعت کردهاند.
به گفته وی ،کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه تقریبا از ابتدای سال جاری هر چند روز یکبار در اعتراض به معوقات مزدی و بیمهای خود در این واحد تولیدی دست از کار کشیده و تولید را متوقف می کنند.
طبق ادعای این کارگر مجتمع نی شکر هفت تپه همه کارگران این واحد در اعتراضات دو ماه گدشته نقش کلیدی دارند بنابراین اگر کارفرما قصد اخراج دارد باید همه کارگران را اخراج کند.
هزینه بازنشستگی ۳۴۱ کارگر بازنشسته نی شکر هفت تپه پرداخت شد
به گزارش ایلنا، سیامک افشار با اعلام این خبر گفته است:با تامین اعتبار ومساعدت سازمان تامین اجتماعی مشکل پرداخت هزینه بازنشستگی حدود ۳۴۱ کارگر مجتمع نی شکر هفت تپه مرتفع شد واین کارگران بازنشسته شدند.
به گفته وی، موضوع پرداخت ۴ درصد از هزینه بازنشستگی سخت وزیان آور این کارگران از مسائل مهم وبزرگی بود که بدون حمایت و مساعدت ویژه مسئولان عالی رتبه استان امکان نداشت به زودی مرتفع شود که خوشبختانه این موضوع بسیارمهم با همت و عنایت ویژه مسئولان استانی مرتفع شد.
طبق اظهارات آقای افشاربا احتساب کارگرانی که پیش از این در دوره مدیریت جدید بازنشسته شدهاند تعداد کارگران بازنشسته مجتمع نی شکر هفت تپه به حدود هزار کارگر می رسد.
قائم مقام مدیر عامل شرکت نیشکر هقت تپه با بیان اینکه با کمک کارگران روز های طلایی خوبی در پیش دارند در پایان گفته است : قصد داریم در سال جاری با افزایش ظرفیت تولید شکر به ۸۰ هزار تن گام های خوبی در این راستا برداریم.