عدم پرداخت حق بیمه كارگران صنایع چوب پونل
دبیر خانه کارگر شهرستان پاکدشت اعلام کرد: کارفرمای کارخانه صنایع چوب پونل پاکدشت حق بیمه حدود ۷۰ کارگر خود را طی یکسال گذشته پرداخت نکرده است.
«عوض سلطانی» با اشاره به ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی که کارفرمایان را موظف به پرداخت حق بیمه کارگران خود میکند به ایلنا گفت: ایجاد فاصله بیمهای در سوابق كارگران در حالی رخ داده كه کارفرما به بهانه پرداخت حق بیمه، ماهانه مبالغی را از حقوق کارگران کسر میکرده اما پولی به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است و در این شرایط در طول این مدت هیچ سابقه بیمهای برای کارگران در سازمان به ثبت نرسیده است.
او سابقه کار این کارگران را از ۷ تا ۲۷ سال عنوان کرد و افزود: با توجه به عدم پرداخت حق بیمه کارگران در یکسال گذشته، اداره تامین اجتماعی شهرستان نیز دفترچه درمانی کارگران این کارخانه را بعد از پایان فروردین ماه سال ۹۱ تمدید نکرده و این کارگران برای دریافت خدمات درمانی در درمانگاها و بیمارستانهای تابعه با مشکل مواجه شدهاند.
این فعال كارگری با اشاره به بازگشت بکار ۲۰ کارگر صنایع چوب پونل که به بهانه انحلال کارخانه از سوی کارفرما تعدیل شده بودند، گفت: بلاحاظ قانونی در مدتی كه كارگران پیگیر بازگشت به كار خود بودهاند هم وظیفه كارفرماست تا حق بیمهشان را پرداخت كند.
دبیر خانه کارگر پاکدشت در پایان افزود: مسئولان استانی و شهرستانی نسب به مشکلات کارگران این واحد تولیدی آگاه هستند اما در این زمینه اقدام قابل ملاحظهای انجام نمیدهند.
--------------------------
آب و هوای بد منطقه در مزد کارگران پتروشیمی محاسبه شود
عضو هیئت مدیرهٔ اتحادیهٔ کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام از میزان دستمزد کارگران منطقهٔ ویژهٔ اقتصادی ماهشهر انتقاد کرد و آن را «ناچیز» خواند.
«علیرضا ملکوتی» در این باره به ایلنا گفت: دستمزد ۷۰۰ هزار تومانی کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام با تورم افسارگسیختهای که دامن گیر کشور شده و قامت جامعه کارگری را خم کرده است، هیچ گونه نسبتی ندارد.
وی افزود: این در حالی است که آب و هوای بسیار بد منطقه ویژهٔ اقتصادی ماهشهر و فضای آلودهای که در مجتمعهای پتروشیمی این منطقه وجود دارد بایستی در مزد کارگران محاسبه شود.
این فعال کارگری از تفاوت شرح کار كه مجتمعهای پتروشیمی مختلف بندر امام وجود دارد انتقاد کرد.
ملکوتی در پایان تصریح کرد: میان کارگران مجتمعهای پتروشیمی بندر امام در پرداخت پاداش و مزایایی همچون بدی آب و هوا، تفاوت وجود دارد. دامنهٔ این تبعیض بعضا به كارگران یک کارخانه ی خاص نیز میرسد.
--------------------------
تجمع گروهی از كارگران نساجی اصفهان در مقابل مجلس
همزمان با برگزاری جلسه صبح امروز رای اعتماد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تعدادی از کارگران نساجی اصفهان در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
نماینده تجمع کنندگان در خصوص علت این تجمع به ایلنا گفت: ما میخواهیم طبق قانون مشاغل سخت و زیان آور با ۲۰ سال سابقه کار بازنشسته شویم اما متاسفانه طبق قانون اجرا نمیشود.
وی بابیان اینکه در جمع ما کارگران ایثارگری هستند که در دوران جنگ سابقه اسارت در زندانهای رژیم بعث عراق را دارند گفت: ما چیزی جز اجرای قانون نمیخواهند..
نماینده مدیریت نساجی اصفهان نیز که به منظور پیگیری مطالبات کارگران نساجی در این تجمع حاضر بود به خبرنگار ایلنا گفت: متاسفانه سازمان تامین اجتماعی طبق مقررات و قوانین عمل نمیکند و میخواهد از ما پول بیشتری بگیرد و بخاطر همین موضوع کارگری که باید با سابقه ۲۰ سال بازنشسته شود را تحت فشار قرار میدهد.
بنابر مشاهده خبرنگار ایلنا، کارگران حاضر در این تجمع خواستار دیدار با علیرضا محجوب رئیس فراکسیون کارگری مجلس شدند.
--------------------------
تجمع بازنشستگان پالایشگاه نفت ایران در مقابل وزارت نفت
تعدادی از بازنشستگان پالایشگاه نفت ایران در مقابل وزارت نفت تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ امروز یکشنبه -۱۵ اردیبهشت ماه سال ۹۲ - جمعی از از بازنشستگان پالایشگاه نفت ایران در مقابل وزارت نفت تجمع کردند.
بر اساس این گزارش، علت تجمع این بازنشستگان در مقابل وزارت نفت، تاخیر در دریافت مطالباتشان عنوان شده است و كفته میشود كه تجمع كنندگان خواستار پیگیری وضعیت مطالباتشان از مسئولان هستند.
--------------------------
یک کارگر ساختمانی زیر آوار محبوس شد
یک کارگر ساختمانی هنگام خاکبرداری از ساختمانی واقع در ابتدای خیایان شریعتی زیر آوار محبوس شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «احمد فیروزکوهی» ساعاتی پیش هنگام خاکبرداری از ساختمانی واقع در ابتدای خیابان شریعی کوچهٔ میر جمالی با ریزش آوار بر سرش، محبوس شد.
هنوز خبری از چگونگی وضعیت سلامت این کارگر ساختمانی در دست نیست.
--------------------------
مطالبات کارگران کارخانه کنف به ۲۲ماه رسید
نماینده کارگران شرکت کنف کار رشت اعلام کرد: ۲۵کارگر کارخانه کنف کار رشت ۲۲ ماه حقوق معوقه از کارفرما خود طلب دارند.
او با اشاره به بلاتکلیفی کارگران وکارخانه به ایلنا گفت: کارفرمای کارخانه کنف کار رشت به دلیل آنچه كه سوء مدیریت اعلام میشود ۲۲ ماه از حقوق و سنوات كارگران شاغل و بازنشسته را نپرداخته است.
او در تشریح جزئیات مشکلات کارخانه کنف کار رشت افزود: کارخانه کنف کار در سال ۸۴ به بهانه خسارات ناشی از بارش برف سنگینی آن سال بارید به بخش خصوصی واگذار شد و۲۴۰ کارگر آن برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شدند.
او اضافه کرد: پس از اتمام مقرری بیمه بیکاری طبق ضوابط باید کارگران مشغول کار میشدند، اما متاسفانه مدیریت این واحد از راه اندازی مجدد کارخانه سرباز زده و برای ماهها حقوق کارگران خود را نپرداخت.
نماینده کارگران افزود: در تمام این مدت بیشتر کارگران كنف كار به مرور بازنشسته شدند بطوری که هم اکنون تعداد کارگران این کارخانه به ۲۵ نفر رسیده است.
این کارگر ارزش ریالی معوقات حقوقی کارگران را ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: علاوه بر ۲۲ ماه حقوق معوقه ۲۵ کارگر که سهم هر كدام بالغ بر ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان میشود، هیچ کدام از کارگران بازنشسته نیز ریالی بابت سنوات در یافت نکردهاند.
او عمده مشکلات کارخانه کنف کار را بعد از خصوصی سازی مشکلات مدیریتی ومالکتی کارخانه عنوان کرد وگفت: از سال ۸۴ که به بخش خصوصی واگذار شد مالکان آن چندین بار تغییر کردهاند بطوری كه اکنون که کارگران نمیدانند كه مالک اصلی کارخانه کیست و باید مطالبات خود را چه کسی پیگیر شوند.
این کارگر در خاتمه با اشاره به تجمعات مکرر بازنشستگان وشاغلین در مقابل نهادهای مختلف استانی تصریح کرد: تا کنون وعدههای زیادی از طرف مسئولان به ما داده شد ه و هیچ نتیجهای مبنی بر متقاعد کردن کارفرما برای پرداخت حقوق کارگران به دست نیامده است.
--------------------------
صنایع پوشش به بخش دولتی بازگشت
نماینده کارگران گروه کارخانجات صنایع پوشش ایران از واگذاری مجدد مدیریت سه کارخانه «ریسندگی پوشش»، «حوله و بلوجین» و «مخمل پوشش» به شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند خبر داد.
این كارگر با اشاره به اینکه حذف مدیریت خصوصی کارخانه باعث بهبود وضعیت کارگران شده است، به ایلنا گفت: شرکت صنایع پوشش که به بخش خصوصی واگذار شده بود با توجه به عدم اجرای تعهدات مندرج در قرارداد، با رعایت و اعمال موارد قانونی، به شرکت سرمایهگذاری آتیه دماوند بازگشت.
این نماینده کارگران افزود: مشكلات مدیریت و نداشتن منابع مالی کافی برای راه اندازی کارخانه و پرداخت نکردن حقوق کارگران باعث شد دولت با باز گرداندن مجدد مدیریت کارخانه به شرکت آتیه دماوند بخش عمدهای از مشکلات این کارخانه را کاهش دهد.
این کارگر با بیان اینکه مجموعه صنایع پوشش ایران سالهاست در سایه حوادث مختلف دستخوش بحرانهای شدید مدیریتی، تولیدی ومهمتر ازهمه بحران تخریب ناشی از حادثه برف ۱۳۸۳ شده است، اظهار داشت: بخش زیادی از این کارخانه به دلیل خسارتهای برف آن سال هنوز بازسازی نشده و بخشهایی که سالم ماندهاند اموال و دستگاهای آن توسط طلب کاران مصادره شده یا به غارت رفتهاند.
او با طرح این سوال که چرا دولت مسئولیت رسیدگی به کارخانهای را که نبض اشتغال واقتصاد استان محسوب میشود به اشخاصی واگذار میکند که صلاحیت نگهداری ازآن را ندارند گفت: این کارخانه در گذشته ۳۸۰۰ نیروی کار فعال داشته است که با واگذاری آن به بخش خصوصی به مرور این کارگران به حدود ۱۰۰ نفر تقلیل یافتهاند.
او همچنین گفت: ۱۰۹ کارگر این کارخانه که تا آبان سال ۹۱ شش ماه حقوق نگرفته بودند، با تصمیم شورای تامین و رای به بازگشت مدیریت کارخانه به آتیه دماوند، هم اکنون بخش عمدهای از حقوق معوقه خود را دریافت كردهاند.
به گفته نماینده کارگران، در این دوره که بخش خصوصی مدیریت کارخانه را بر عهده داشته است هر ماهه از حقوق کارگران برای پرداخت بیمه کسر میشده ولی به حساب تامین اجتماعی واریز نمیشده است.
او در این زمینه اضافه کرد: هم اکنون ۱۰۹ کارگر رسمی این کارخانه شرایط بازنشستگی با قوانین مشاغل سخت وزیان آور را دارا هستند که به واسطه پرداخت نشدن بیمه آنان شرایط بازنشستگی برای آنان سخت شده است.
این کارگر در خاتمه گفت: با حمایت ببشتر دولت از کارخانجات صنایع پوشش ایران که در گذشته یکی از بزرگترین کارخانههای تولیدی در کشور و منطقه خاورمیانه بوده است، میتوان زمینه اشتغال بیش از هزار نیروی جویای کار این استان را فراهم کرد.