سومین تجمع کارگران قند اهواز؛ این بار به همراه خانوادهها
کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز برای سومین روز متوالی در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران که در دو روز گذشته نیز در اعتراض به تعویق حقوق ۲۲ ماه گذشته خود و همچنین محرومیت از خدمات رایگان درمانی تجمع کرده بودند، امروز صبح به همراه خانوادههایشان به مقابل استانداری خوزستان آمدند.
یکی از کارگران قند اهواز درباره علت همراهی خانوادههای کارگری در این تجمع به خبرنگار ما گفت: معمولا بعد از این تجمعها، وقتی به خانه میرسیم خانواده منتظر شنیدن اخبار خوب درباره رفع مشکلات و تاریخ پرداخت حقوق هستند اما از آنجا که مسئولان هیچوقت جواب مشخصی به ما نمیدهند ما هم جوابی برای خانوادههایمان نداریم و شرمندهشان میشویم. امروز آنها را به همراه آوردیم تا خود شاهد باشند.
هوشنگ طاهری، عضو شورای اسلامی کار کارخانه قند اهواز نیز که در این تجمع حضور داشت، از تشکیل جلسهای ویژه با حضور معاون سیاسی استانداری، معاون دادستانی، مدیرکل کار استان و نمایندگانی از تامین اجتماعی، بانک ملی و ملت در استانداری خوزستان خبر داد.
طاهری درباره نتیجه این جلسه گفت: امروز مقرر شد کمیتهای کارگری که در استانداری تشکیل شده است وظیفه تشخیص مالک واقعی کارخانه را به عهده بگیرد و پس از مشخص شدن مالکیت، کارگران میتوانند مطالبات خود را از مسیر قانونی پیگیری کنند.
مطلب مرتبط: ١٣٩١-٠٧-٠۴
در تجمع دیروز كارگران و خانوادههایشان مقابل استانداری صورت گرفت:
جزئیات مذاكره کارگران قند اهواز و مسئولان دولتی
در پی ادامه بحران کارخانه قند اهواز و بلاتکلیفی کارگران و کارمندان این کارخانه، روز دوشنبه سوم مهرماه، جمعی از کارگران این کارخانه به همراه اعضای خانواده، در مقابل استانداری خوزستان در شهر اهواز تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در این تجمع که با همراهی نیروی انتظامی و در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای کارگران کارخانه قند اهواز صورت گرفت، بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران این کارخانه، به همراه اعضای خانواده خود در مقابل استانداری خوزستان تجمع کرده و خواستار عملی شدن وعدههای داده شده از سوی مسئولان شدند.
ایرج امامی، رئیس شورای اسلامی کار، كارخانه قند اهواز در این زمینه به ایلنا گفت: به دنبال عدم تحقق وعدههای مسئولان درباره حل مشکلات کارگران و کارکنان کارخانه قند اهواز، بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران قند اهواز به همراه خانواده در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.
وی افزود: پس از آغاز تجمع، برای کنترل فضا، مکانی در ساختمان استانداری برای حضور معترضان درنظر گرفته شد که با هماهنگیهای لازم، کارگران داخل ساختمان شده و در سالن اجتماعات استانداری مستقر شدند، که از مسئولان مهندس ترکاشوند مدیرکل تامین اجتماعی استان خوزستان، مهندس نظری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و یکی از معاونین استاندار خوزستان در میان کارگران حاضر شده و به ارائه وعدههای تازه در زمینه حل مشکلات کارگران پرداختند.
رئیس شورای اسلامی کار قند اهواز درباره جزئیات مذاکرات میان کارگران معترض و مسئولان مورد اشاره گفت: در این تجمع، کارگران نسبت به قطع خدمات بیمه کارگرانی که بعضا دارای بیش از ۲۰ سال سابقه کار هستند اعتراضاتی را داشتند و همچنین اعتراضاتی را نسبت به عدم صدور دفترچه جدید بیمه درمانی مطرح کردند.
وی افزود: کارگران حاضر در این تجمع معتقدند که بسیاری از وعدههای مسئولان در زمینه حل مشکلات کارگران و کارکنان کارخانه قند اهواز، عملی نمیشود و باتوجه به سن بالای برخی از این کارگران که قرارداد رسمی با کارخانه داشتند، مشکلات درمانی آنها، به این زودیها حل نمیشود.
ایرج امامی خاطرنشان کرد: طبق اعلام مسئولان حاضر در این نشست قرار شد، روز چهارشنبه این هفته یا شنبه هفته آینده، جلسهای در استانداری خوزتسان تشکیل و شورای تامین استان در زمینه رسیدگی به مشکلات کارگران کارخانه قند اهواز تصمیم گیری کند.
این فعال کارگری، تشکیل کمیسیون کارگری در استانداری خوزستان را یکی دیگر از وعدههای مسئولان در تجمع کارگران قند اهواز عنوان و تصریح کرد: در این کمیسیون کارگری قرار است مسائل بیمه، پرداخت حقوق و همچنین مساله مالکیت کارخانه قند اهواز مورد بحث و بررسی قرار گیرد که امیدواریم این وعده و وعیدها این بار عملی شود چرا که دیگر نمیتوان امیدی داشت که کارگران به سادگی شرایط سخت موجود را تحمل کنند.
----------------------------
۶ سال بلاتکلیفی کارگران پیمانکاری شرکت مخابرات
بعد از گذشت بیش از ۶ سال از مصوبه هیئت دولت مبنی بر تبدیل قرارداد پیمانکاری کارکنان مشاغل تخصصی دولت، نمایندگان کارگری مخابرات استان آذربایجان شرقی از بلاتکلیف ماندن وضعیت كارگران خبر میدهند.
محمد رضا غفوری رئیس انجمن صنفی کارگران پیمانکاری مخابرات استان آذربایجان شرقی با اشاره به اجرایی نشدن مصوبه دولت، به ایلنا گفت: طبق مصوبه ۸۴۵۱۵/ت۳۴۶۱۳هـ مورخ ۸۴/۱۲/۱۵ در سال ۸۴ ابلاغیهای از سوی هیئت وزیران اعلام شد که بایستی در بسیاری از مشاغل تخصصی دولت، پیمانکاریها حذف شده و قرارداد کارکنان دولتی به طور مستقیم با دولت منعقد شود. اما متاسفانه این مسئله تا به امروز برای کارکنان شركت مخابرات استان آذربایجان شرقی عملی نشده است.
وی ادامه داد: در تاریخ ۱۸ آبان ۸۸، شرکت مخابرات در راستای اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد و به نظر میرسد که کارکنان این مجموعه از سوی دولت رها شدهاند.
این فعال کارگری ضمن انتقاد از عملكرد شركتهای پیمانكاری اظهار داشت: معمولا شرکتهای پیمانکاری، مبالغی همچون شیفتها، شب کاری، اضافه کاری و عیدی را به طور کامل پرداخت نمیکنند. تنها خواستهٔ کارگران پیمانکاری شرکت مخابرات، اجرای کامل مصوبه هیئت دولت، حذف شرکتهای پیمانکاری و انعقاد قرارداد مستقیم با شرکت مخابرات بر اساس قانون کار است.
مصوبهای که اجرا نمیشود
اجرای طرح ساماندهی نیروهای شرکتی و یا همان «تبدیل قرارداد کارگران پیمانکاری» موضوعی بود که تقریبا از ابتدای شروع به کار دولت نهم مطرح شد ولی تا به امروز عملا تحقق نیافته است.
بر پایه مصوبه دولت در سال ۱۳۸۴ که در سالهای ۸۵ و ۸۶ هم تکرار شد دستگاههای دولتی موظف شدهاند تا با نیروهایی که در مشاغلی از جمله امور دفتری و کارشناسی به شکل مستقیم به سازمانها خدمات عرضه میکنند، قرارداد تنظیم کنند.
در مصوبهٔ هیئت وزیران مورخ ۱۵ اسفندماه سال ۸۴، تعدادی از ردههای شغلی به عنوان مشاغل خدماتی مشمول طرح حذف پیمانکاران نام برده شده که در مصوبهٔ ۴ دی سال ۹۰، مشاغل مشمول طرح حذف پیمانکاران افزایش یافته است.
متاسفانه در کشورمان وظیفهٔ شرکتهای پیمانکاری به درستی تعریف نشده است و معمولا تنها کاری که این شرکتها انجام میدهند دریافت حقوق کارگران از كارفرمای اصلی، برداشت درصدی از آن حقوق برای خود و واریز مابقی مبلغ به حساب کارگران و رهاندن كارفرمایان از تبعات قانونی اخراج كارگران است.
----------------------------
تجمع كارگران نساجی مازندران برای دومین روز متوالی
۲۰۰ کارگر نساجی مازندران که به نمایندگی از همکارانشان از دیروز به تهران آمده بودند، امروز برای دومین روز متوالی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، با اتمام بینتیجه تجمع دیروز این کارگران در مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری، کارگران معترض امروز نیز در تهران ماندند تا تجمع دیگری در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی برپا کنند.
بنا بر این گزارش، کارگران علاوه بر اینکه به تعویق ۲۷ ماهه حقوقشان معترضاند، از محقق نشدن وعدههای مسئولان دولتی که در تجمع اعتراضی ماه گذشته به آنان داده شده بود نیز گلایهمندند.
سعید ابراهیمی، نماینده منتخب کارگران نساجی مازندران به ایلنا گفته است که با وجود گذشت چهار روز از مهلت مقرر شده، نماینده کارفرما به توافق خود در خصوص بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات کارگران عمل نکرده است.
گفتنی است، در اواخر ماه گذشته کارگران کارخانه نساجی مازندران، نماینده سرمایه گذار و خریدار خارجی کارخانه با اطلاع برخی مسئولان کشوری و استانی در خصوص بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه کارگران توافق کرده بودند.
به موجب این توافق نماینده کارفرمای خارجی کارخانه نساجی مازندران متعهد شده بود تا ۱۰ آذرماه ۲ میلیارد تومان بابت بخشی از مطالبات معوقه کارگران پرداخت کند و همزمان کارخانه را بازگشایی کند.
اخبار تکمیلی ارسال خواهند شد.