افق روشن
www.ofros.com

... تجمع در گروه صنعتی صفا، اشغال آرسلور متال فرانسه توسط کارگران و


خبرگزاری کار ایران                                                                                   سه شنبه ٩ اسفند ماه ١٣٩٠

تجمع ۴٠٠ كارگر گروه صنعتی صفا

یك فعال كارگری در ساوه از تجمع ۴٠٠ نفر از كارگران گروه صنعتی صفا در اعتراض به دریافت ۴ ماه حقوق معوقه به احتساب ٢ ماه عیدی و پاداش قانونی خبر داد و افزود:گروه صنعتی صفا تولید كننده انواع لوله واقع در آزاد راه ساوه- تهران بیش از ١١٠٠ كارگر دارد كه تعداد ۴٠٠ كارگر آن در اعتراض به دریافت معوقات قانونی خود در سالن استیرال كارخانه دست به تجمع زدند.
مهدی زمانی، دبیر اجرایی خانه كارگر ساوه در گفتگو با ایلنا ضمن اشاره به اینكه مسئولین كارخانه از جمله قائم مقام گروه صنعتی و مدیریت كارخانجات صفا با حضوردر این تجمع قولهای مساعدی در خصوص پرداخت یك ماه از حقوق معوقه كارگران تا پایان هفته داده اند تصریح کرد: مسئولین گروه صنعتی صفا به کارگران خود توصیه می کنند به جهت افزایش مشکلات این کارخانجات در صورت پیدا کردن کار بهتر از این کارخانه استعفا دهند.
او با تاکید بر اینکه گروه صنعتی صفا مطالبات میلیاردی دارد افزود: مشکل عمده گروه صنعتی صفا عدم تعهدات کارخانجات خریدار طرف قرار داد است که با خرید محصولات این واحد تولیدی در پرداخت حسابهای مالی خود کوتاهی می‌کنند.

---------------------------

كارگران آرسلور متال فرانسه كارخانه را اشغال كردند

كارگران معترض برای نشان دادن مخالفت جدی خود با توقف فعالیت این مجموعه، راه‌های ورودی و خروجی آن را بستند و با جلوگیری از هرگونه تردد، مانع ادامه كار شدند.
ایلنا: کارگران معترض فعالیت کارخانه فولادسازی آرسلور متال فرانسه را متوقف کردند.
به گزارش ایلنا، بر اساس این گزارش شماری از کارگران و کارمندان کارخانه‌ای وابسته به یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های فولادسازی اروپا در فرانسه که به علت بحران مالی در آستانه تعطیلی کامل قرار دارد، برای مخالفت با این وضعیت و تاکید بر امنیت شغلی خود دست به اعتراض زدند.
کارگران معترض در کارخانه «آرسلور متال» روز سه شنبه برای نشان دادن مخالفت جدی خود با توقف فعالیت این مجموعه، راه‌های ورودی و خروجی آن را بستند و با جلوگیری از هرگونه تردد، مانع ادامه کار شدند.
فعالیت بخش‌هایی از این کارخانه فولادسازی در منطقه موزل از ماه‌ها پیش به دلیل بحران مالی متوقف شده و تلاش‌ها نیز برای پایان این وضعیت بی‌نتیجه مانده است.
«ادوارد مارتین» رییس اتحادیه صنفی «ث اف د ت» نیز در این زمینه گفته است: راه‌های ورودی و خروجی کارخانه تا عصر امروز و تعیین تکلیف کارکنان و کارگران شاغل بسته است.
شرکت بین المللی ارسلرمتال پس از بروز بحران مالی و کاهش تقاضای جهانی برای فولاد، فعالیت برخی شعبات خود در کشورهای اروپایی از جمله «لییژ» بلژیک را متوقف کرد. در همین حال، «نیکلا سارکوزی» رییس جمهوری فرانسه که در حال رقابت برای انتخابات ریاست جمهوری در اردیبهشت ماه سال آینده است، با وعده سرمایه گذاری ۱۵۰ میلیون یورویی در صدد برآمده راه حلی بیابد.
همزمان اتحادیه‌های کارگری این وعده دولت را با توجه به الزام تایید آن در کمیسیون اروپایی، ناممکن خوانده‌اند.
مارتین با اشاره به تعلیق فعالیت بخش‌های ذوب این کارخانه گفت: این نگرانی وجود دارد که با تداوم بحران، فعالیت کارخانه کاملا قطع شود.
همزمان با افزایش تنگناهای دولت فرانسه برای حل مشکلات کارخانه ارسلر متال و ادامه اعتراضات کارگری، گزارش‌هایی مبنی بر ابراز علاقه سرمایه گذاران چینی برای کارآفرینی در منطقه منتشر شده است.
چینی‌ها اعلام کرده‌اند که می‌توانند با ایجاد چند شرکت در منطقه فعالیت این کارخانه تا سال ۲۰۱۴ سه هزار شغل ایجاد کنند.

---------------------------

کارخانه قند قهستان در آستانه تعطیلی است

رئیس شورای اسلامی کارخانه قند قهستان اعلام كرد: کارخانه قند بهستان با ١٠٠ کارگر رسمی،٣٠ کارگر قراردادی و١۴٠ کارگر فصلی به جهت کم بودن ورودی چغندر قند و کمبود نقدینگی از پرداخت ٧ ماه حقوق و بیمه معوقه کارگران خود بازمانده است.
محمد خسروی در گفتگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه این واحد تولید قند و شکر ٧ میلیارد تومان بدهی همراه با بهره معوقه به بانکها دارد، تصریح کرد: مشکل اصلی این کارخانه همین وام های بانکی است که سالانه ١ میلیارد تومان بهره بانکی به این وام‌ها افزوده می‌شود.
او یكی از مهمترین عوامل ایجاد بحران در كارخانه‌ها را افزایش قیمت حامل‌های انرژی به تبع هدفمندی یارانه‌ها دانست و افزود: اگر این واحد تولیدی با مشکلات پیش روی خود تعطیل شود قطعا بطور مستقیم و غیر مستقیم زندگی ۵ هزار کارگر با بحران روبرو خواهد شد.
او با اشاره به اینکه از مرداد ماه گذشته تا هم اکنون کارگران قند قهستان حتی یک ریال هم دریافت نکرده اند افزود: این واحد تولیدی بابت حق بیمه کارگران خود و جرایم مربوط به آن مبلغ یک میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکاراست که در ماههای اخیر جهت پلمب واحد انبار این شرکت از طرف بازرسان سازمان تامین اجتماعی اقدام شده بود که با تجمع کارگران این مشکل برطرف شد.
او اظهار داشت: این واحد تولیدی با دریافت کمک‌های نقدی از سوی ارگان‌های دولتی استان در تلاش است که خود را از بحران هزینه‌ها نجات دهد، در صورتی که در این کارخانه درآمد کم جوابگوی هزینه‌ها نیست.
او ادامه داد: کشت چغندر قند در استان خراسان جنوبی در سال ١٣٠ هزار تن است که کشاورزان به جهت اینکه کارخانجات تولید قند و شکر داخل استان دچار کمبود نقدینگی هستند و در پرداخت بدهی‌های خود دیر اقدام می‌کنند ١٠٠ هزار تن از محصولات خود را خارج از استان بفروش می‌رسانند.
خسروی در خاتمه افزود: خراسان جنوبی منطقه‌ای محروم و مرزی است که با بیکارشدن این عده، معلوم نیست چه سرنوشتی در انتظار آنان و خانوادهایشان خواهد بود.

---------------------------

میزان عیدی و پاداش امسال کارگران اعلام شد

از سوی مدیر كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی خوزستان میزان عیدی و پاداش امسال کارگران مشمول قانون کار اعلام شد.
به گزارش ایلنا از آبادان سید خلف موسوی گفت: میزان عیدی و پاداش امسال حداقل ٦ میلیون و ٦٠٦ هزار رالا و حداكثر ٩ میلیون و ٩٠٩ هزار رالا است.
او افزود: تمامی كارفرمایان كارگاههای مشمول قانون كار مكلفند به هر یک از كارگران شاغل در آن واحد به نسبت یک سال كاركرد در سال جاری معادل شصت روز آخرین دستمزد ثابت را به عنوان عیدی و پاداش پرداخت كنند.
دبیركارگروه اشتغال و سرمایه گذاری خوزستان با بیان اینكه میزان عیدی و پاداش در سال ٩٠ نباید از ٩٠ روز حداقل دستمزد به میزان ٩ میلیون و ٩٠٩ هزار رالب بیشتر شود اظهار داشت: میزان حداقل عیدی و پاداش امسال ٦ میلیون و٦٠٦ هزار رالو است.
وی تصریح کرد: عیدی و پاداش كارگرانی كه كمتر از یک سال كاركرد داشته‌اند به نسبت مدت كاركرد محاسبه و پرداخت خواهد شد و مبلغ پرداختی به ازای هر ماه نمی‌بایست از ٨٢۵ هزار و ٧۵٠ رالش بیشتر باشد.
او یادآور شد: چنانچه مزد ثابت روزانه كمتر از ١٦۵ هزار و ١۵٠ رالب باشد به ماخذ مزد و به ازای هر ماه ۵ روز محاسبه و پرداخت خواهد شد. مدیركل تعاون ،كار و رفاه اجتماعی خوزستان با اشاره به تعاملی كه بین دستگاه های اجرایی و كارفرمایان بخش خصوصی وجود دارد گفت: اطمینان داریم كه كارفرمایان این بخشنامه را به طور دقیق اجرا خواهند كرد.
موسوی افزود: چنانچه برخی كارفرمایان در خصوص اجرای این مصوبه كوتاهی كنند كارگران می توانند براساس قانون كار با مراجعه به اداره های تعاون، كار و رفاه اجتماعی در سراسر استان خوزستان موارد را اطلاع دهند.

---------------------------

چایكاران را به شوخی گرفته‌اند

ارییس اتحادیه چایکاران گفت: در حالی که وعده داده شده بود اول اسفندماه سال جاری بدهی ١٠ میلیارد تومانی چایکاران پرداخت شود اما همچنان پس از گذشت یک هفته شاهد به تعویق افتادن این مسئله هستیم.
ایرج هوسمی در گفت وگو با ایلنا با اشاره به مشكلاتی كه چایكاران به دلیل تاخیر در این پرداختی ها مواجه می‌شوند، گفت: با توجه به وعده پرداخت بدهی به چایکاران همچنان این قشر در انتظار دریافت حق خود بوده اما با وجود گذشت یك هفته از موعد پرداخت، هیچ وجهی به چایكاران داده نشده است.
وی گفت: به نظر ‌می‌رسد هیچ یک از وعده ها جنبه واقعیت نداشته و چایکاران را به شوخی گرفته‌اند.
هوسمی در پایان افزود: از اوایل اردیبهشت ماه فصل بهره برداری چای شروع ‌می‌شود و این درحالی است که حتی ٢ درصد از چایکاران نیز وارد باغ‌ها نشده‌اند و هیچ کاری اعم از هرس‌، کود پاشی و غیره صورت نگرفته چرا كه حق آنها پرداخت نشده است