افق روشن
www.ofros.com

حكم اخراج كارگران فولاد زاگرس لغو شد

پرداخت مطالبات معوقه ظرف ۱۵ روز

خبرگزاری کار ایران                                                                                         چهارشنبه ٢ مرداد ۱۳۹٢

اصرار كارگران فولاد زاگرس بر قطع نشدن رابطه همكاری/ كارفرما انكار می‌كند

پس از آنکه روز گذشته نماینده کارگران فولاد زاگرس از نتایج مثبت جلسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با نمایندگان کارگران و کارفرمای این واحد صنعتی خبر داد، کارفرمای این کارخانه بخشی از توافقات مورد اشاره نماینده کارگران را تکذیب کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «زاهد ربیعی» که به عنوان نماینده کارگران در جلسه کمیسیون اصل ۹۰ شرکت کرده بود درباره نتیجه این جلسه به ایلنا گفته بود: در جلسه کمیسیون اصل ۹۰ مصوب شد تمامی ۲۳۵ کارگر اخراج شده به کار خود بازگردند و کارفرما حق قطع رابطه کاری این کارگران با کارخانه را ندارد.

رابطه‌ای كه كارگران می‌خواهند قطع نشود
«قطع نشدن رابطه همکاری کارگران با کارخانه»، مهم‌ترین موضوعی است که مورد اعتراض و تکذیب کارفرما قرار گرفته است.
«ابراهیم ملا بیگی» مدیر عامل کارخانه فولاد زاگرس در واکنش به اظهارات نمایندگان کارگری گفت: در جلسه کمسیون اصل نود مصوبه‌ای در خصوص بازگشت به کار کارگران تصویب نشد و قرار شده است همه کارگران برای دریافت بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شوند و صحبت از هیچ شورایی که رابطه کارگر با کارفرما را حفظ کند نشده است.
این کارفرما ادامه داد: بازگشت بکار کارگران منوط به آن است که در مرحله نخست کارخانه به سرمایه گذاری که دارای صلاحیت باشد واگذار شود و بعد به مرور با فراهم شدن زمینه‌های تولید توسط سرمایه گذار، کارگران به کار خود باز می‌گردند. ملابیگی همچنین درباره اظهارات نماینده کارگران که از مهلت ۱۵ روزه کارفرما برای پرداخت حقوق چهار ماه گذشته کارگران خبر داده بود، گفت: معوقات حقوقی کارگران پرداخت خواهد شد اما بر خلاف گفته نماینده کارگران زمانی برای آن تعیین نشده است.

كارفرما حق اخراج کارگران را ندارد
پس از طرح این سخنان متناقض، ایلنا برای بررسی این موضوع و کشف حقیقت، به سراغ یکی دیگر از نمایندگان کارگران فولاد زاگرس که در جلسه روز دوشنبه کمیسیون اصل ۹۰ شرکت کرده بود رفت.
«صدیق عزیزی» درباره مصوبات این جلسه گفت: طبق مصوبه کمسیون اصل نود، علاوه بر الزام كارفرما به پرداخت معوقات حقوقی کارگران، مقرر شد او حق اخراج کارگران را ندارد.
او افزود: همچنین مقرر شد کارخانه به سرمایه گذاری که صلاحیت راه اندازی کارخانه را دارد واگذار شود.
نماینده کارگران گفت: راه اندازی کارخانه منوط به آن است که سرمایه گذار جدید تمام برنامه‌های خود را به نظر شورای عالی کار و اداره کار استان برساند و در صورت تایید توانایی سرمایه گذار برای بازسازی و نوسازی کارخانه، اجازه فعالیت صادر می‌شود.
عزیزی درباره ادعای کارفرما درباره معرفی کارگران به بیمه بیکاری گفت: در این جلسه مقرر شد کارگران تا زمان راه اندازی کارخانه از بیمه بیکاری استفاده کنند اما در عین حال اعضای کمسیون اصل نود مصوب کردند برای اینکه رابطه کارگران با کارخانه تداوم داشته باشد، کارفرما با اضافه کردن ۳۵ درصد به ۶۵ درصد بیمه بیکاری، رابطه کارگران با کارخانه را قطع نکند.
عزیزی در خاتمه گفت: در این جلسه همچنین مقرر شد فروش کارخانه حداقل تا یکماه به تعویق بیافتد تا فرصت پیدا شدن سرمایه دار جدید فراهم شود.
ایلنا برای بررسی دقیق‌تر این موضوع در تلاش است نسخه‌ای از صورتجلسه روز دوشنبه کمیسیون اصل ۹۰ را به دست آورد اما به دلیل پیچیده بودند روند اداری یافتن اینگونه مکاتبات در مجلس، تا کنون موفق به این کار نشده‌ایم.

------------------------------

حكم اخراج كارگران فولاد زاگرس لغو شد/ پرداخت مطالبات معوقه ظرف ۱۵ روز

در جریان دومین سفر کارگران اخراجی کارخانه فولاد زاگرس به تهران، کمسیون اصل ۹۰ مجلس دیروز با حضور نمایندگان کارگران و کارفرما به همراه نمایندگانی از سهامداران این کارخانه تشکیل جلسه داد.
«زاهد ربیعی» که به عنوان نماینده کارگران در جلسه دیروز کمیسیون اصل ۹۰ شرکت کرده بود درباره نتیجه این جلسه به ایلنا گفت: در جلسه دیروز مصوب شد تمامی ۲۳۵ کارگر اخراج شده به کار خود بازگردند و کارفرما حق قطع رابطه کاری این کارگران با کارخانه را ندارد.
او افزود: همچنین تکلیف شد کارخانه به سرمایه گذاری که صلاحیت مدیریت کارخانه را داشته باشد واگذار شود و هر سرمایه‌داری که کارخانه را تحویل گرفت، برای ادامه تولید از نیروهای فعلی استفاده کند و حق اخراج کارگران را ندارد.
این کارگر کارخانه فولاد زاگرس ادامه داد: کارفرما در جلسه دیروز متعهد شد تا یافتن سرمایه گذار جدید با استفاده از امکانات شورای ویژه‌ای بنام شاک که از کارگران واحد‌های بحران‌زده حمایت می‌کند، مقرری بیکاری کارگران را پرداخت کند تا ارتباط کارگران با کارخانه تداوم داشته باشد. ربیعی افزود: در این جلسه کارفرما تعهد داد معوقات حقوقی کارگران را حداکثر تا ۱۵ روز آینده پرداخت کند و از کارگران خواست با دریافت حقوق ماهانه تا اطلاع ثانوی در کارخانه حضور فیزیکی نداشته باشند.
او اضافه کرد: طبق دستور رئیس کمسیون اصل نود، صورت جلسه مصوبه دیروز کمسیون برای اطلاع و اجرا به کارفرما و سایر ادارات و نهادهای دولتی ابلاغ می‌شود.

------------------------------

تأخیر ۵ ماهه در پرداخت حقوق ۲۵۰ کارگر ایران برک

یک فعال کارگری در کارخانه ایران برک رشت با انتقاد از پرداخت نشدن حقوق و مطالبات کارگران گفت: کارگران این واحد از اسفند ماه سال گذشته تاکنون حقوق دریافت نکرده‌‏اند.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود، با اشاره به ۵ ماه بلاتکلیفی کارگران، به ایلنا گفت: کارفرمای کارخانه پشم بافی ایران برک رشت از اسفند ماه سال ۹۱، حقوق ۲۵۰ کارگر شاغل در این کارخانه را نپرداخته است.
او در تشریح جزئیات مشکلات کارخانه ایران برک رشت افزود: این کارخانه که ۱۸ سال پیش از بخش دولتی (سازمان صنایع ملی) به بخش خصوصی واگذار شده بود، به سبب افزایش مشکلات مالی علاوه بر کاهش تولید نتوانست اشتغال ۱۵۰۰ کارگر خود را حفظ کند و به تدریج با تعدیل و بازنشستگی، تعداد کارگران را به ۲۵۰ نفر رساند.
او اضافه کرد: خصوصی‌سازی بی‌ضابطه و بدون برنامه در «ایران برک» بیشترین ضربه را به تولید و کارگران این کارخانه وارد کرد به طوری که هم اکنون این کارخانه با کمترین ظرفیت تولید و حداقل نیروی کار به فعالیت خود ادامه می‌دهد و نیمه تعطیل‌‌‌ رها شده است.
این نماینده کارگران افزود: در تمام این مدت اکثر کارگران ایران برک به مرور بازنشسته شده‌اندو هم اکنون کارگران باقی مانده با سوابق ۳ تا ۲۰ سال نگران امنیت شغلی خود هستند.
وی در پایان گفت: تا کنون وعده‌های زیادی از طرف مسئولان برای پی گیری مشکلات ما و سایر کارگران واحدهایی که هم اکنون دچار مشکلات شده‌اند داده شده که متاسفانه هیچ کدام از این وعده‌ها به مرحله عمل نرسیده است.

------------------------------

کارگران اخراجی فولاد زاگرس به تهران بازگشتند/ تجمع مقابل مجلس

صبح امروز (دوشنبه ۳۱ تیرماه) حدود ۲۰۰ نفر از کارگران اخراج شده کارخانه «فولاد زاگرس» برای پیگیری مطالبات صنفی خود با سفر به تهران مجددا در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نماینده کارگران کارخانه فولاد زاگرس درباره تجمع امروز گفت: بعد از آنکه اعتراض صنفی کارگران فولاد زاگرس روز ۲۶ تیر ماه در تهران با وعده تعدادی از نمایندگان مجلس ناتمام ماند، قرار شد طبق وعده آقای «قادر مرزی» نماینده شهرستان قروه مشکلات ما روز دوشنبه در کمسیون اصل ۹۰ طرح شود.
او افزود: امروز از ساعت ۱۰ صبح، کمسیون اصل ۹۰ مجلس جلسه‌ای را برای حل مشکلات کارگران و کارخانه فولاد زاگرس با حضور نماینده‌های کارگران و همچنین مدیر عامل کارخانه و سرمایه گذار جدید تشکیل شده است.
این کارگر در خاتمه افزود: امروز فرصتی که مجلس از کارگران خواسته بود تا به مشکلاتشان رسیدگی کند تمام شده است، با این حال صبر می‌کنیم تا ببینیم چه تصمیمی برای کارگران و کارخانه گرفته می‌شود.

پیشینه اعتراض
۲۳۵ کارگر کارخانه فولاد زاگرس که در روزسه شنبه ۱۸ تیرماه، به دلیل آنچه از سوی کارفرما «ناتوانی مالی و زیان‌ده بودن تولید» ذکر می‌شد اخراج شدند. این کارگران اخراجی که در روزهای ۱۹ و ۲۰ تیرماه در مقابل اداره کار قروه و استانداری کردستان تجمع کرده بودند روز (دوشنبه ۲۴ تیرماه) به دلیل دریافت نکردن پاسخی از سوی مسئولان استانی راهی تهران شدند و با تجمع در خیابان پاستور که محل استقرار تعدادی از نهادهای دولتی و حکومتی است، تجمع کردندوبعد از آن در روز‌های ۲۵ و۲۶ تیر ماه به در ادامه تجمعات خود در مقابل ساختمان قوه مقننه خواستار بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه خود شدند، که در ‌‌نهایت در آخرین روز تجمع خود در تهران، با وعده‌ نماینده شهرستان قروه «قادرمرزی» در مجلس، اعتماد کردند وبه شهر خود بازگشتند.
پس از بازگشت ۱۸۰ کارگر اخراجی فولاد زاگرس از سفر اعتراضی سه روزه به تهران، صبح روز ۲۷ تیر ماه تمامی ۲۳۵ کارگر اخراجی این کارخانه برای چهارمین روز متوالی تجمع اعتراضی خود را مقابل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه ادامه دادند وهمه این کارگران برای بازگشت بکار خود با تشکیل یک پرونده واحد به اداره کار شهرستان قروه طرح شکایت کردند.
با وجود این، کارگران فولاد زاگرس بامداد امروز نیز برای پی گیری مطالبات خود به تهران آمده و در مقابل مجلس شورای اسلامی، حضور پیدا کردند.

------------------------------

هدفمندی یارانه‌ها ۳۰۰ کارخانه تولید لبنیات را تعطیل كرد

دبیر انجمن صنایع لبنی از تعطیلی بیش از ۳۰۰ کارخانه کوچک تولید لبنیات پس از شروع طرح هدفمندی یارانه‌ها خبر داد.
«رضا باکری» با یادآوری سخنان اخیر رئیس جمهور منتخب که گفته بود «در طول هشت سال گذشته، سالانه ۱۴ هزار نفر مشغول به کار شده‌اند» به ایلنا گفت: پس از قطع یارانه شیر کارگران بسیاری از واحد‌های کوچک تولید لبنیات بیکار شده‌اند.
وی ادامه داد: با اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، بسیاری از کارخانه‌های لبنیات شرایط رقابت در بازار را از دست دادند و ظرفیت تولیدشان را به ۲۰ الی ۲۵ درصد کاهش داده‌اند.
این فعال صنفی در پایان اظهار داشت: البته کارخانه‌های برندی وجود دارند که با احداث واحد تولیدی در مراکز استان‌ها، نیروی کار جذب کرده و ظرفیت تولیدشان را افزایش داده‌اند اما نمی‌توان بدون در نظر گرفتن کارگران اخراجی، آمار اشتغالزایی را مثبت نشان داد.
گفتنی است رییس جمهور منتخب روز یکشنبه ۲۳ تیر ماه در جمع نمایندگان مجلس با اشاره به شرایط اقتصادی کشور گفته بود: «این اولین بار است که پس از دوران جنگ تحمیلی در دو سال متوالی، رشد اقتصادی ما منفی است. این برای اولین بار است که در کنار رشد اقتصادی منفی، کشور با تورم ۴۲ درصدی و بیکاری مواجه است.»
«حسن روحانی» با بیان اینکه تعداد کسانی که در طول هشت سال گذشته مشغول به کار شده‌اند اندک بوده است، بیان کرده بود: براساس گزارش مرکز آمار بین سال‌های ۸۵ تا ۹۰ رقم شاغلان سالی ۱۴ هزار نفر بوده است.
این سخنان، واکنش مسئولان دولتی را به همراه داشت و آنان در اظهار نظرهای گوناگون در رسانه‌های متبوعشان (و رسانه‌هایی که تا پیش از این منتقد دولت احمدی‌نژاد محسوب می‌شدند) با انتقاد صریح از رئیس جمهور منتخب، بر ایجاد بیش از یک میلیون شغل در سال توسط دولت‌های نهم و دهم تاکید می‌کنند.

------------------------------

برق، جان کارگر گچسارانی را گرفت

به گزارش خبرنگار ایلنا از گچساران، روز گذشته بیست و نهم تیرماه ۹۲ هنگامی که «محمد بخشی‌زاده» ۳۵ ساله در حین کار بر روی یک ساختمان بود، براثر برق گرفتگی کشته شد. گفته می‌شود نکات ایمنی در این ارتباط رعایت نشده است. شهرستان گچساران یکی از شهرستان‌های کهگیلویه و بویراحمد است.

------------------------------

۴ حضور اعتراضی یكصد نماینده کارگران ساختمانی در مجلس

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی کشور از حضور اعتراض آمیز بیش از ۱۰۰ کارگر به نمایندگی از كارگران ساختمانی نقاط مختلف كشور در بخش تماشاچیان صحن علنی مجلس خبر داد.
«اکبر شوکت» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این کارگران ساختمانی كه از شهرهای كوچك استان‌های خراسان‌شمالی، جنوبی و رضوی، سمنان، گلستان، مازندران، قم، فارس، یزد، لرستان، آذربایجان شرقی و تهران با حضور در ساختمان پارلمان نسبت به مصوبهٔ مجلس شورای اسلامی مبنی بر اختصاص ۹ هزار میلیارد ریال به سازمان تامین اجتماعی برای بیمهٔ کارگران ساختمانی معترضند زیرا این مبلغ برای بیمه کردن یک میلیون و ۷۰۰ هزار کارگر ساختمانی واجد شرایط کافی نیست.
گفتنی است قانون بودجه سال جاری مجلس شورای اسلامی، ‌ سازمان مالیاتی را مکلف کرده تا معادل عملکرد ۹ هزار میلیارد ریال از کل عوارض ارزش افزوده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از محل منابع مندرج در بندهای (ج) و (د) ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده متمرکز نزد سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌های کشور را برای بیمه کارگران ساختمانی به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کند. این مبلغ به جای سهم ۲۰ درصدی حق بیمه کارفرمایان در بیمه کارگران ساختمانی که تا پیش از این از محل پروانه‌های ساختمانی تامین می‌شد اختصاص داده شده است.
رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی کشور تصریح کرد: این قانون تصویب و برای تایید نهایی به کمیسیون اصل ۴۴ مجلس ارسال شده است و در آنجا می‌خواهند اعمال سهمیه بندی سالانه برای بیمه کارگران ساختمانی را احیا کنند.

تذکر قاضی‌پور برای توجه به کارگران ساختمانی معترض
پس از حضور کارگران ساختمانی در بخش تماشاچیان صحن علنی مجلس و بی‌اعتنایی نمایندگان به آن‌ها، «نادر قاضی‌پور» نماینده ارومیه در تذکری گفت: نمایندگان کارگرانی ساختمانی کل کشور در مجلس تجمع کرده‌اند. از این رو از شما می‌خواهم یک نفر از نمایندگان را به نمایندگی از مجلس به جمع آنان بفرستید تا مسائل آنان به مجلس منتقل شود. وی تصریح کرد: ۱۴ درصد کشته‌های کشور، کارگران ساختمانی‌اند. جامعه کارگران ساختمانی هم کشته می‌شوند و هم خانواده‌های‌شان گرفتار مشکلات عدیده‌ای هستند. برای حل مشکلات این کارگران یک نماینده برای صحبت به جمع کارگران ساختمانی تجمع کننده بفرستید.

اعمال مجدد سهمیه بندی در کمیسیون اصل ۴۴ مجلس
در همین رابطه، «علی یارمحمدی» دبیر کانون انجمن‌های صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی کشور با اشاره به قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی که ۲۰ درصد سهم حق بیمهٔ کارفرمایان را از محل پروانه‌های ساختمانی تامین می‌کرد، گفت: در سال‌های اخیر، شهرداری و کارفرمایان مدعی‌اند این موضوع باعث افزایش قیمت ساخت در کشور شده است. وی در گفتگو با ایلنا تصریح کرد: این در حالی است که مطابق تحقیقات مرکز پژوهش‌های مجلس، تاثیر اخذ سهم حق بیمه از محل پروانه‌های ساختمانی در افزایش قیمت ساخت مسکن، حداکثر ۳ درصد است.
این فعال صنفی در ادامه بیان کرد: محل تامین سهم حق بیمهٔ کارفرمایان به كارگران ارتباطی ندارد بلکه ما به دنبال تخصیص بودجه کامل برای بیمهٔ همهٔ کارگران ساختمانی هستیم. یارمحمدی افزود: در حالی که قانون «رفع موانع اجرایی قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی» تصریح داشت سالانه ۲۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر بیمه شوند و از سال جاری، سهمیه بندی به طور کامل برداشته شود بحث‌هایی در کمیسیون اصل ۴۴ مجلس مطرح است که سالانه ۲۰۰ هزار کارگر بیمه شوند. دبیر کانون انجمن‌های صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی کشور در پایان اظهار داشت: امسال از مجموع ۱۷۰ هزار کارگر ساختمانی دارای کارت مهارت، کمتر از ۷۰۰ هزار نفر بیمه شده‌اند.

------------------------------

دردسر بازنشستگان با اینترنتی شدن فیش حقوقی

دبیر کانون کارگران بازنشسته شهرستان البرز واقع در استان قزوین از اجرای ارائه فیش حقوقی بازنشستگان و مستمری بگیران از طریق سایت رسمی سازمان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: بهره برداری از این سیستم الکترونیکی برای بازنشستگانی که کم سواد و یا بی‌سوادند بسیار دشوار است.
«محمد سجادی» در این باره به ایلنا گفت: با حذف روال سنتی تهیه و ارائه فیش که تا دو ماه گذشته به صورت کاغذی انجام می‌شد و تبدیل آن به روش مکانیزه، تعداد زیادی از متقاضیان دریافت فیش حقوقی دچار مشکل شده‌اند.
او افزود: ارائه خدمات الکترونیکی به مستمری بگیران در هر نقطه از کشور و حتی خارج از کشور بسیار خوب است اما باید برای عده‌ای از بازنشستگان که به دلیل نداشتن سواد یا عدم دسترسی به اینترنت نمی‌توانند به اطلاعات فیش حقوقی خود دست‌یابند فكری می‌شد.
این فعال مدنی جامعه بازنشستگان، درباره یکی دیگر از مشکلات استفاده از سامانه دریافت فیش حقوقی مستمری بگیران تامین اجتماعی گفت: علاوه بر مشكلات مربوط به سواد و امكانات سخت‌افزاری، تعداد زیادی از بازنشستگان از کاهش سرعت اینترنت و عدم دسترسی به سامانه دریافت فیش حقوقی گله‌مند بوده و به همین دلیل نمی‌توانند به سامانه فیش حقوقی خود دسترسی پیدا کنند.
این فعال کارگری با بیان اینکه بسیاری از بازنشستگان تامین اجتماعی هم اکنون بلاتکلیف شده‌اند، اظهار داشت: با توجه به اینکه مابه‌التفاوت افزایش مستمری بازنشستگان با چهار ماه تاخیر پرداخت شد، بسیاری از بازنشستگان برای فهمیدن مبلغ دقیق افزایش مستمری‌شان خواستار دریافت فیش حقوقی به صورت سنتی (فیش کاغذی) هستند.

فیش حقوقی جزء مسائل شخصی است
او در بخش دیگری از سخنان خود درباره مشکلات صدور فیش بازنشستگان شهرستان البرز قزوین گفت: از دو ماه گذشته اداره تامین اجتماعی و بانک رفاه کارگران که مسئولیت پرداخت حقوق و ارائه فیش حقوقی کارگران بازنشسته ومستمری بگیر این شهرستان را بر عهده دارند، در انجام وظایف خود کوتاهی کرده و مسئولیت توزیع فیش حقوقی بازنشستگان را بر عهده نمی‌گیرند.
او افزود: هم اکنون بازنشستگان این شهرستان در تاریخ پنجم هر ماه برای پیدا کردن فیش حقوقی خود که در میان راهرو بانک رفاه گذاشته شده اند، دچار مشکل شده و این عمل بانک و تامین اجتماعی را بی‌احترامی به خود می‌دانند.
او در خاتمه با بیان اینکه وظیفه تامین اجتماعی است که محترمانه فیش‌های حقوقی بازنشستگان خود را به آنان تحویل دهد افزود: شاید بازنشسته‌ای نخواهد کسی اطلاعات فیش حقوقی‌اش را ببیند، بنابراین پسندیده نیست این روش توزیع فیش (بدون متصدی) ادامه یابد.

------------------------------

۴ ماه تأخیر در پرداخت حقوق ۳۰۰ کارگر پیمانی آبفای اهواز

دبیر خانه کارگر اهواز اعلام کرد: ۳۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری «سولار» در اهواز که تحت نظارت آبفای این شهر فعالیت دارند حدود چهار ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند.
«آقایار حسینی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارفرمای این شرکت علاوه بر تاخیر در پرداخت حقوق این کارگران در چهار ماه گذشته، حق بیمه (تامین اجتماعی) آنان را نیز واریز نکرده است. او با بیان اینکه این تعداد کارگر به صورت قراردادی به عنوان موتورچی و پمپ چی آب در سطح شهر اهواز فعالیت می‌کنند، افزود: این ۳۰۰ کارگر دارای سوابق کاری ۴ تا ۱۵ ساله هستند که از دلایل كارفرما برای نپرداختن دستمزدشان اظهار بی‌اطلاعی می‌كنند.
این فعال کارگری با بیان اینکه نظارتی بر کار شرکتهای پیمانکاری نیست تصریح کرد: انتظار داریم مسئولان در این استان نظارت خود را بر شرکتهای پیمانکاری و نحوه فعالیت‌شان بیشتر کنند. حسینی در پایان به تشریح شرایط كار این كارگران پرداخت و گفت: این کارگران در گرمای بیش از ۵۰ درجه اهواز و در فضای باز زیر آفتاب سوزان کار می‌کنند. وعده پرداخت حقوق فروردین و اردیبهشت تا سه روز آینده
اظهارات دبیر خانه کارگر اهواز درحالی است که مدیر روابط عمومی شرکت آبفای اهواز ضمن تایید تاخیر چهار ماهه حقوق ۳۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری سولار، گفت: حقوق فروردین و اردیبهشت ماه این کارگران حداکثر تا سه روز آینده به حساب‌شان واریز می‌شود.
«پژمان کیماسی» همچنین در خصوص زمان پرداخت حقوق معوقه خرداد و تیر ماه کارگران گفت: با توجه به اینکه درآمد حاصله شرکت آب و فاضلاب کشور از سوی مردم به خزانه دولت واریز می‌شود، ما باید منتظر دریافت این هزینه‌ها از تهران (خزانه دولت) باشیم تا بتوانیم حقوق کارگران را به حسابشان واریز کنیم. او در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مشکلات این ۳۰۰ کارگرمربوط به شرکت پیمانکاری سولار است، گفت: با این حال شرکت آبفای اهوازدر تلاش است تا به مشکلات این کارگران رسیدگی و مطالبات آنان را پرداخت کند.

۱۲۲ هزار کارگر قطعه‌ساز بیکار شده‌اند
عضو انجمن قطعه سازان خودرو گفت: از سال گذشته تا کنون حداقل ۱۲۲ هزار کارگر شاغل در واحدهای سازنده قطعات خودرو به دلیل نواسانات اقنصادی کار خود را از دست داده‌اند.
«محمدرضا نجفی منش» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: تا پیش از تشدید بحران اقتصادی سال قبل، حداقل ۳۵۰ هزار کارگر در واحدهای سانده قطعات خودرو فعالیت داشتند.
وی افزود: از سال ۹۱ که نوسانات ارزی نیز به جمع دیگر مشکلات قطعه سازان خودرو اضافه شد، حداقل ۳۰ تا ۵۰ درصد کارکنان شاغل در این واحد‌ها تعدیل شدند.
این مقام کارفرمایی بابیان اینکه این کارگران در سمت‌ها و تخصص‌های مختلف شغلی مشغول کار بودند، گفت: شدت بحران اقتصادی به حدی است که فعالیت واحدهای قطعه سازی از سه شیفت کاری به یک شیفت کاری کاهش پیدا کرده است.
وی یادآور شد: کاهش فعالیت روزانه واحدهای قطعه سازی به منزله حذف اضافه کاری و کاهش مزایای نقدی کارگران شاغل در این واحدهای تولیدی است.
عضو انجمن قطعه سازان همچنین از تعطیلی ۱۳۷ واحد قطعه سازی در جریان بحران اقتصادی سال گذشته خبر داد و گفت: شرایط کنونی واحدهای قطعه سازی با گذشته قابل مقایسه نیست. در گذشته کارگران قطعه ساز علاوه بر درآمد بالا از امنیت شغلی بالایی نیز برخوردار بودند.
این مقام کارفرمایی بابیان اینکه نهادهای دولتی مانند سازمان محیط زیست، بانک مرکزی و... بیشترین لطمه را به صنعت قطعه سازی ایران وارد کرده‌اند، گفت: شدت آسیب این تصمیم گیری‌ها حتی از موانعی که توسط تحریم‌های اقتصادی ایجاد شده است نیز بیشتر است.
نجفی منش گفت: بدون شک این وضعیت بر اشتغال کارگران شاغل در کارخانه‌های خودروسازی نیز تاثیر گذاشته است. وی بایادآوری اینکه شخص معاون اول رئیس جمهور سال گذشته وعده پرداخت وام ۲ هزار میلیارد تومانی به قطعه سازان را داده بود، گفت: تا این لحظه به این وعده عمل نشده است.

------------------------------

پیامک کارفرمای فولاد زاگرس به ۵۰ کارگر باقی مانده

در پی اخراج ۲۳۵ نفر از مجموع ۲۸۵ کارگر کارخانه فولاد زاگرس، یکی از ۵۰ کارگر باقی مانده در این کارخانه در تماسی با ایلنا مدعی شد مدیر عامل کارخانه فولاد زاگرس که اواخر سال گذشته مسئولیت این کارخانه را بر عهده گرفته است، بعد از اخراج ۲۳۵ کارگر در تاریخ ۱۸ تیرماه، با ارسال پیامکی به ۵۰ کارگر باقی مانده اعلام کرده است تا اطلاع ثانوی در محل کار خود حاضر نشوند.
این کارگر شاغل در کارخانه فولاد زاگرس به ایلنا گفت: تصور کارگران از دریافت این پیامک بعد از اخراج همکارانشان این است که کارفرما می‌خواهد زمینه اخراج آنان را نیز به مرور فراهم کند.
او ادامه داد: با احتساب امروز (۲۹ تیر ماه) هم اکنون ۱۰ روز است که ۵۰ کارگر باقی مانده همانند کارگران اخراج شده بر سر کار خود حاضر نمی‌شوند و در طول این چند روز از ترس اینکه مبادا به مشکلاتشان افزوده شود، از گفتن واقعیت‌ها به رسانه‌ها خودداری کرده‌اند.
این کارگر در خاتمه اظهار داشت: این ۵۰ کارگر نیز همانند ۲۳۵ کارگر اخراج شده علاوه بر دریافت نکردن حدود چهار ماه حقوق معوقه، در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
با پی گیری ایلنا از طریق دو نفر دیگر از کارگران شاغل، صحت ارسال این پیامک تایید شده است اما «ابراهیم ملابیگی» مدیر عامل کارخانه فولاد زاگرس ضمن تکذیب ادعای این کارگران، به ایلنا گفت: هیچ پیامکی برای هیچ کارگری ارسال نشده و کارخانه برای پی گیری مشکلات کارخانه به این تعداد کارگر باقی مانده نیازمند است.
گفتنی است ارسال پیامك از سوی كارفرمای این كارخانه به كارگران دارای سابقه است. به طور مثال پیش از این، در تاریخ ۲۷ فروردین‌ماه سال جاری، کارگران فولاد زاگرس با تجمع در مقابل فرمانداری قروه از دریافت پیامکی از سوی کارفرمای جدید خبر داده بودند که از آنان خواسته بود تا اطلاع ثانوی بر سر کار خود حاضر نشوند.

------------------------------

تعطیلی فولاد زاگرس، نشانه ناتوانی دولت در حفظ اشتغال موجود است

دبیرخانه کارگر استان کردستان با انتقاد از بی‌توجه‌ای مسئولان استانی و کشوری نسبت به اخراج ۲۳۵ کارگر شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس، تعطیلی این واحد بزرگ تولیدی را نشانه ناتوانی دولت در حفظ اشتغال موجود دانست.
«عباسعلی صفری» در این باره به ایلنا گفت: تعطیلی یکی از بزرگ‌ترین واحدهای صنعتی استان محروم کردستان در مقطعی که تبلیغات اشتغالزایی دولت به اوج رسیده است، خود گواه عملکرد دستگاه اجرایی در بازار کار است.
این فعال کارگری با اعلام هشدار نسبت به افزایش نرخ بیکاری در استان کردستان، اظهار داشت: مهم‌ترین وظیفه هر دولتی در بازار کار، حفظ «اشتغال موجود» است و پس از آنکه در این زمینه موفق عمل کرد، از دولت انتظار می‌رود که به سراغ «ایجاد اشتغال» برود.
صفری با ذکر مثالی ادامه داد: اخراج کارگران فولاد زاگرس با سوابق کاری بیش از ۲۰ سال، به معنی نابودی تجارب ارزشمند صد‌ها کارگر متخصص صنعتی است و پیام این اخراج برای سایر کارگران جوان که در انتظار فرصت شغلی هستند نابودی انگیزه کار و کسب تجربه است.
دبیر خانه کارگر استان کردستان درباره دلایل سفر سه روزه کارگران اخراجی فولاد زاگرس به تهران گفت: این کارگران طی سه روز گذشته با سفر به تهران بدون هیچگونه امکاناتی در مقابل نهادهای مهم حکومتی و مجلس جمع شده بودند تا صدای خود را به گوش مسئولان برسانند، که متاسفانه توجهی به خواسته‌های آنان نشد.
او اضافه کرد: از ابتدای این اعتراض صنفی بعضی مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس با وعده‌هایی که ضمانت اجرا نداشتند، سعی داشتند این کارگران را از ادامه اعتراض خود منصرف کنند که در این زمینه موفق هم شدند و ظهر چهارشنبه (۲۷ تیرماه) کارگران به قروه (شهرشان) بازگشتند.
صفری با تأکید بر ضرورت پی‌گیری مطالبات صنفی این کارگران از سوی مسئولان استانی و کشوری، اظهار داشت: در حال حاضر این کارگران برای پیگیری مطالبات خود به طور قانونی به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی طرح شکایت کرده‌اند و ازاین طریق با تشکیل پرونده پی گیر مطالبات معوقه و بازگشت بکار خود شده‌اند.

------------------------------

بیكاری بیش از یک میلیون کارگر در پروژه های عمرانی طی دو سال اخیر

دبیر کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی کشور گفت: دولت با نپرداختن اعتبارات عمرانی طی دو سال اخیر باعث بیکاری حداقل یك میلیون کارگر شده است.
«محمد عطاردیان» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: دولت از دو سال پیش حداقل ۱۲ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان از معوقات پیمانکاران پرو‌ژه‌های عمرانی از قبیل راه‌سازی، سد سازی، احداث تونل، پل و نیروگاه، ساخت بیمارستان و سالن‌های ورزشی را نپرداخته است.
وی افزود: در نیتجه این وضع بخش قابل توجهی از پروژ‌های عمرانی کشور به حالت نیمه تعطیل در آمده و افرادی که با سمت‌های مختلف مهندسی، کارگر ماهر، كارگر نیمه‌ماهر و ساده در این پروژه‌ها مشغول به کار بودند به خیل بیکاران اضافه شده‌اند.
این مقام کارفرمایی بابیان اینکه حداقل ۲ میلیون نفر در پروژه‌های عمرانی مشغول به کار بودند، گفت: به دلیل بدقولی‌های دولت تعداد این افراد به نصف کاهش یافته است. به گفته دبیر کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران تعلل دولت در پرداخت مطالبات پیمانکارن پروژه‌های عمرانی در حالی است که چندی پیش مسئولان عالی‌رتبه مملکتی طی دستوری دولت را مکلف به پرداخت مطالبات کارگران کرده بودند.
وی بابیان اینکه فعالیت بسیاری از شرکت‌های پیمانکاری پس از تسویه حساب با کارگران خود به دلیل مشکلات مالی متوقف شده است، گفت: در این شرایط اداره دارایی بدون توجه به وضع موجود برای شرکت‌های پیمانکاری صورت وضعیت مالیاتی و اجراییه صادر کرده‌است. به گفته عطاردیان وضعیت نامطلوب شرکت‌های عمرانی در حالی است که تا پیش از بد حسابی دولت، کارگران شاغل در این شرکت‌ها یکی از پردآرمد ترین کارگران ایران محسوب می‌شدند.
این مقام کارفرمایی گفت: مشکل به اندازه‌ای جدی است که حتی در جلسه اخیر شورای‌عالی اشتغال مسئله بحران پیمانکاران پروژه‌های عمرانی در حضور رئیس جمهور و معاون اول وی نیز مطرح شده است. به گفته عطاردیان تا زمانی که دولت درآمد حاصل از فروش نفت را صرف پرداخت یارانه‌ به همه مردم ایران بکند، گره‌ای از مشکل اشتغال حل نخواهد شد

------------------------------

مرگ دو كارگر مقنی بر اثر گازگرفتگی

دو کارگر مقنی در تبریز هنگام كار جان‌شان را از دست دادند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، این دو کارگر ۵۸ و ۲۹ ساله مشغول تعمیر چاهی در پاساژ صاحب الامر تبریز بودند كه یکی از مقنی‌ها به داخل چاه رفته و دیگری پس از مطلع شدن از گاز گرفتگی وی برای نجات نفر اول وارد چاه می‌شود که هر دو بر اثر مسمومیت با گازهای متصاعد شده جان خود را از دست می‌دهند.

------------------------------

مترون‌ها با وجود شغل پراسترس، حق سختی كار دریافت نمی‌كنند

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارگری پرستاران تهران خوستار پرداخت حق سختی کار به مترون‌های (مدیریت ارشد پرستاران) شاغل در بیمارستاهای خصوصی شد.
«مسعود نیازی» در این باره به ایلنا گفت: شرح شغل پرستارانی که به عنوان مترون در بیمارستان‌های خصوصی فعالیت می‌کنند نه از سوی کمیته‌های استانی وزارت کار و نه از سوی کمیته‌های شعبات تامین اجتماعی، مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور قرار نمی‌گیرد.
وی در ادامه بر وجود فاکتور استرس در شغل پرستاران مترون به دلیل رصد زنده ماندن بیماران و پاسخگویی به خانواده‌شان تاکید کرد.
این فعال صنفی در پایان از وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی خواست تا نسبت به شمول قانون مشاغل سخت و زیان آور برای مترون‌ها اقدام کنند.
گفتنی است هدایت کارکنان تحت سرپرستی، تصمیم در مورد تشویق و یا تنبیه پرسنل، بازدید روزانه از بخش‌ها و درمانگاه‌های بیمارستان، شرکت در نشست‌های بیمارستانی به منظور بازگویی مشکلات، جایگزینی سر پرستاران بخش‌های مختلف بیمارستان و گزینش آنان، برنامه ریزی برای ارتقاء کمی و کیفی خدمات پرستاری و ارزشیابی پی در پی و جابجایی پرسنل پرستاری، بهیاران و کمک بهیاران در بخش‌های مختلف بیمارستان بخشی از وظایف مترون‌ها می باشد.

------------------------------

شرط جدید وزارت كار برای افزایش ۱۰ هزار تومانی حقوق كارگران

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، در تازه‌ترین اظهار نظری پیرامون وعده افزایش حقوق کارگران، موافقت دولت با افزایش حق مسکن و حق خوار و بار کارگران را منوط به توافق کارفرمایان کرده است.
به گزارش ایلنا خبرنگار ایلنا، «اسدالله عباسی» با اشاره به برگزاری نشست هفته آینده شورای عالی کار به منظور بررسی امکان افزایش حق مسکن و حق خوار و بار کارگران گفته است: وزارت کار موافق افزایش حق مسکن و حق خوار و بار کارگران است اما این توافق باید سه‌ جانبه باشد و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی با آن موافق باشند.
وی در ادامه به عدم جلب نظر مثبت کارفرمایان برای افزایش ۱۰ هزار تومانی حق مسکن کارگران در نشست قبلی شورای عالی کار اشاره کرده است.

شرط جدید برای افزایش۱۰ هزار تومانی حقوق
ادعای جدیدی وزیر کار در حالی مطرح می‌شود که او پیش‌تر از موافقت دولت با افزایش ۱۰ هزار تومانی حق مسکن خبر داده بود.
در همین رابطه «ناصر چمنی» رئیس انجمن صنفی کارگران پتروشیمی تبریز به ایلنا گفت: دولت ادعا می‌کند با افزایش ۱۰ هزار تومانی حق مسکن موافق است که با احتساب نمایندگان کارگری در شورا، نصف به علاوه یک اعضا به افزایش حق مسکن رای مثبت می‌دهند. پس چرا افزایش آن را به تاخیر می‌اندازند؟
همچنین «محمد احمدی» عضو کارگری شورای عالی کار با انتقاد از منوط کردن موافقت دولت به نظر مثبت کارفرمایان با افزایش مزایای جانبی مزد کارگران می‌گوید: با توجه به حضور ۳ عضو کارگری و ۵ عضو دولت در شورای عالی کار (شورای تعیین مزد)، در صورتی که دولت با افزایش حق مسکن و حق خوار و بار کارگران موافقت کند برای افزایش مزایای جانبی مزد مشکلی نداریم.
سخنان این فعال کارگری به ماده ۱۶۷ قانون کار اشاره دارد که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به عنوان رئیس شورای عالی کار تعیین کرده است. همچنین دو نفر از افراد بصیر و مطلع در مسائل اجتماعی و اقتصادی به پیشنهاد وی و تصویب هیات دولت، سه نفر از نمایندگان کارفرمایان و سه نفر از نمایندگان کارگران در این شورا حضور دارند.
اما ماده هشت قانون نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی و تبصره سه ماده ۱۸ قانون اصلاح قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، در سال ۸۶ موجب شده است ۲ نفر دیگر از سوی دولت به اعضای شورای عالی کار اضافه شوند و به این ترتیب تعداد اعضای دولتی این شورا به پنج نفر رسیده است.
بنابراین در حالی که ۱۱ نفر عضو رسمی در شورای عالی کار حضور دارند، جلسات این شورا مطابق آیین نامهٔ مصوب هیئت دولت با ۷ نفر رسمیت می‌یابد و موافقت یا مخالفت گروه کارفرمایی با افزایش حق مسکن و حق خوار و بار کارگران نه تنها بر تصمیم این شورا تاثیر گذار نیست بلکه حتی عدم حضور ۳ نمایندهٔ کارفرمایی در شورا، تاثیری بر رسمیت یافتن جلسه نخواهد داشت.
این نقص قانونی که قدرت نسبی شورای عالی کار را در اختیار دولت قرار می‌دهد، در اغلب موارد به زیان منافع صنفی کارگران تماتم شده است، اما این بار با توجه به اعلام موافقت طرف دولتی با خواست کارگران، طبیعتا باید شورا بدون نیاز به رضایت طرف کارفرمایی، افزایش حقوق کارگران را تصویب کند.

------------------------------

اعتراض کارگران فولاد زاگرس در قروه ادامه یافت

پس از بازگشت ۱۸۰ کارگر اخراجی فولاد زاگرس از سفر اعتراضی سه روزه به تهران، صبح امروز تمامی ۲۳۵ کارگر اخراجی این کارخانه برای چهارمین روز متوالی تجمع اعتراضی خود را مقابل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه برگزار کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران که در تاریخ ۱۸ تیرماه به دلیل آنچه از سوی کارفرما «ناتوانی مالی و زیان‌ده بودن تولید» عنوان شده بود اخراج شده بودند، پس از برگزاری دو تجمع در روز‌های ۱۹ و۲۰ تیر ماه درمقابل اداره کار شهرستان قروه و استانداری کردستان سرانجام به دلیل آنچه از سوی کارگران اخراجی «بی‌توجهی مسئولان استانی به مطالبات صنفی‌شان» خوانده شد، به تهران آمدند.
اعتراض کارگران اخراجی فولاد زاگرس روز دوشنبه، ۲۴ تیر ماه به خیابان پاستور تهران رسید و در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیر ماه نیز در مقابل ساختمان مجلس ادامه یافت تا سرانجام آنان که سه روز متوالی را در گرمای کم‌سابقه خیابان‌های پایتخت گذرانده بودند و شب‌ها را در محوطه آرامگاه رهبر فقید انقلاب (بهشت زهرا) سپری می‌کردند، بدون دریافت پاسخ مشخصی از نمایندگان و دولت راهی شهرشان شوند.
با وجود این، کارگرانی که بامداد امروز به قروه رسیده بودند با همراهی سایر کارگران اخراجی که به تهران نیامده بودند، صبح امروز برای چهارمین روز متوالی تجمعی را در مقابل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه برگزار کردند.
نماینده کارگران کارخانه فولاد زاگرس درباره تجمع امروز کارگران به ایلنا گفت: بعد از آنکه اعتراض صنفی کارگران فولاد زاگرس دیروز در تهران با وعده تعدادی از نمایندگان مجلس ناتمام ماند، کارگران پس از بازگشت از تهران، تصمیم گرفته‌اند با پی‌گیری شکایتشان در اداره کار، حکم بازگشت بکار خود را دریافت کنند.
او افزود: مسئولان در پاسخ به اعتراضات کارگران در تهران گفته‌اند با توجه به اینکه از جانب مدیر عامل کارخانه گفته شده هنوز این واحد تولیدی تعطیل نشده است، کارگران می‌توانند با طرح شکایت در اداره کار حکم بازگشت بکار خود را دریافت کنند.
نماینده کارگران فولاد زاگرس با بیان اینکه کارگران از ابتدای سال جاری حقوق دریافت نکرده‌اند، افزود: علاوه بر حدود ۸۰۰ هزار تومان هم به عنوان مانده تسویه حساب سال ۹۱ به همراه سنوات آن سال هنوز به کارگران پرداخت نشده است.

------------------------------

یورونیوز: اعلام ممنوعیت موقت برپایی تظاهرات در آتن

پلیس یونان برگزاری هرگونه تظاهرات و راهپیمایی را به دلیل سفر ولفگانگ شویبله، وزیر اقتصاد و دارایی آلمان ممنوع اعلام کرده است.
این نخستین سفر آقای شویبله به آتن، پس از آغاز بحران بدهی های یونان در سال ۲۰۰۹ میلادی است.
یک مهندس ۵۰ ساله می گوید: «شویبله باید به خانه اش برگردد. ما اینجا نیازی به چهره های کشورگشا نداریم. یونان بسیار درگیر کارهای آلمانی ها بوده است. اکنون همه آن کشورهای ظاهرا اروپایی به کمک یونان نمی آیند. به نظرم آنان فقط از ما گرفته و چیزی پس نمی دهند.»
بازنشسته ای ۶۱ ساله نیز بر این باور است که: «بسته حمایت مالی جدید اثری منفی خواهد داشت. همه این مردم شغلشان را از دست می دهند. شرم آور نیست؟. چه می توان گفت؟. مساله این است که بیشتر مردم متوجه نیستند.»
هزاران تن از شهروندان یونان، چهارشنبه شب و در پی تصویب لایحه تعدیل مشاغل در بخش دولتی، در برابر پارلمان یونان تظاهرات کردند. معترضان در آتن شعار خروج یونان از اتحادیه اروپا را سر دادند

------------------------------

کارگران و بازنشستگان بیشترین آسیب حذف یارانه‌ها را متحمل شدند

دبیر کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی استان یزد گفت: با به دلیل انکه مستمری بازنشگان کمتر از دستمزدهای تعیین شده افزایش یافته است، جامعه بازنشستگان ومستمری بگیران فقیر‌تر از قبل شده‌اند.
«قاسم رضایی» با بیان اینکه وضعیت معیشتی کارگران بازنشسته بحرانی است به ایلنا گفت: بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی به جز مستمری بازنشستگی عایدی و درآمدی دیگری ندارند. وی با اشاره به تورم بیش از سی درصدی سال ۹۱ گفت: ادعای بازنشستگان و مستمری بگیران مبنی بر فقر معیشت و اقتصاد سیاه نمایی نیست بلکه واقعیتی عینی است.
رضایی افزایش ۲۵ درصدی مستمری بازنشستگان را در مقایسه با تورم سال ۹۱ عقبگرد دانست و گفت: با پرداخت این مبلغ جامعه بازنشستگان و مستمری بگیران بیش از ۷ درصد فقیر‌تر شده‌اند. وی بابیان اینکه این وضعیت با شعار عدالت‌محوری دولت منافات دارد، گفت: در هیچ زمانی کارگران و بازنشستگان وضعیت اسفبار کنونی را نداشته‌اند و به اندازه امروز فقیر نبوده‌اند.
وی همچنین با انتقاد از نحوه اجرای قانون هدفمند سازی که به حذف یارانه‌ها منجر شد، گفت: با شیب تند و افزایش یکباره قیمت حامل‌های انرژی اقشار کم درآمد شهری مانند کارگران و بازنشستگان با وجود دریافت مبلغی به عنوان یارانه تحت فشار مضاعف قرار گرفته‌اند.ادعای بازنشستگان و مستمری بگیران مبنی بر فقر معیشت و اقتصاد سیاه نمایی نیست بلکه واقعیتی عینی است.
رضایی اظهار امیدواری کرد: در دولت ‌آینده معیشت قشر حداقل حقوق بگیر بازنشسته و کارگر در اولویت ویژه قرار گیرد تا عدالت و توزیع ثروت و اختصاص منابع ملی به آحاد مردم از مرحله شعار خارج شده و به معنای واقعی محقق شود.

------------------------------

تجمع کارگران فولاد زاگرس پایان یافت/ بازگشت ناامیدانه به كردستان

تجمع اعتراضی کارگران اخراجی فولاد زاگرس در تهران که بامداد روز دوشنبه (۲۴ تیر ماه) در خیابان پاستور آغاز شده بود، صبح امروز نیز در مقابل ساختمان مجلس ادامه یافت و با وجود جلوگیری از ورود نمایندگان کارگران به ساختمان مجلس، کارگران به وعده‌های دیروز «قادرمرزی» نماینده شهرشان در مجلس اعتماد کردند و اینک به تدریج در حال متفرق شدن هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس در مقابل ساختمان مجلس در حالی خاتمه یافته است که شب گذشته حدود ۲۰ نفر از کارگران اخراجی این کارخانه که در ابتدای سفر ۱۸۰ کارگری دیگر را همراهی نکرده بودند، با سفر به تهران به جمع آنان پیوسته بودند.
به گفته یکی از کارگران، معترضان پس از گذشت سه روز از سفر به تهران ناچار شده‌اند به وعده‌های نمایندگان مجلس برای پی گیری مطالباتشان اعتماد کنند. این کارگران دو شب گذشته را در محوطه مرقد رهبر فقید انقلاب، واقع در بهشت‌زهرای تهران گذرانده‌اند و با توجه به گرمای طاقت‌فرسای هوای تهران و عدم دسترسی به امکانات بهداشتی، در شرایط مناسبی به سر نمی‌برند.
یکی از کارگران در حال ترک این اعتراض صنفی، با یادآوری اینکه کارگران پس از ناامیدی از مسئولان استانی راهی تهران شده بودند، به ایلنا گفت: مسئولان کشوری از طریق رسانه‌ها از سفر ما به تهران مطلع‌اند، اما با گذشت سه روز متوالی از این سفر، مسئولان کشوری هم مانند مسئولان استانی اعتنایی به خواسته‌های ما نکردند.
او با اشاره به مشهود بودن غم و ناامیدی در چهره كارگران اخراجی، گفت: به ما قول داده شده است تا روز یکشنبه هفته آینده (۲۹ تیر ماه) که مجلس تعطیل است به نمایندگاه فرصت پی گیری بدهیم.
این کارگر اخراجی افزود: نماینده مرده شهرستان قروه به ما گفته است روز یکشنبه پنج نفر از کارگران را به نمایندگی از ۲۳۵ کارگر اخراجی فولاد زاگرس به تهران بفرستیم مطالباتمان را پی‌گیری کنند.
او افزود: بعد از گذشت سه روز فرصتی که مجلس از کارگران خواسته است تا به مشکلات رسیدگی کند، در صورت بی‌پاسخ ماندن خواسته‌هایمان به تجمعات خود ادامه خواهیم داد.

------------------------------

جلوگیری از ورود نمایندگان كارگران اخراجی فولاد زاگرس به داخل مجلس

در سومین روز حضور کارگران اخراجی فولاد زاگرس در تهران، صبح امروز ۱۸۰ نفر از این کارگران برای پیگیری مطالبات صنفیشان بار دیگر در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و شعارهای اعتراضی سر دادند اما بر خلاف دیروز، از ورود نمایندگان کارگران که خواستار مذاکره با وکلای مجلس بودند به داخل ساختمان پارلمان جلوگیری شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران که دوشنبه و سه شنبه هفته جاری (۲۴ و ۲۵ تیر ماه) به ترتیب در خیابان پاستور تهران و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند پیش از این در روزهای ۱۹ و ۲۰ تیرماه نیز در مقابل اداره کار قروه و استانداری کردستان دست به اعتراض زده بودند.
نماینده کارگران اخراجی فولاد زاگرس با اشاره به صحبت‌های امیدوار کنندهٔ روز گذشتهٔ «احمد قادرمرزی» نماینده مردم قروه (محل استقرار كارخانه) در مجلس شورای اسلامی، گفت: اما امروز لحن آقای سلیمانی متفاوت بود و از کارگران خواست تا تجمع مقابل مجلس را خاتمه دهند.
نماینده كارگران تاكید كرد: كارگران قصد تجمع در هیچ مكانی غیر از مجلس را ندارند. اخبار تکمیلی ارسال خواهند شد.

------------------------------

چرا كارگران فولاد زاگرس اعتراض‌شان را به تهران آوردند

سه شنبه ۱۸ تیرماه سال جاری، ۲۳۵ کارگر کارخانه «ذوب آهن فولاد زاگرس» واقع در استان کردستان به دلیل آنچه از سوی كارفرما «ناتوانی مالی و زیان‌ده بودن تولید» عنوان شده بود اخراج شدند و پس از برگزاری دو تجمع در استان كردستان سرانجام به دلیل آنچه «بی‌توجهی مسئولان استانی به مطالبات كارگران» خوانده شد، تهران آمدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران اخراجی فولاد زاگرس در روزهای ۱۹ و ۲۰ تیرماه در مقابل اداره کار قروه و استانداری کردستان تجمع کرده بودند و دوشنبه ۲۴ تیرماه راهی تهران شدند و با تجمع در خیابان پاستور که محل استقرار تعدادی از نهادهای دولتی و حکومتی است، خواستار بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه خود شدند و روز بعد در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
كارفرمای این كارخانه رقم بدهی‌اش را ۹۰ میلیارد تومان ذكر می‌كند و این واحد تولیدی را ورشکسته می‌داند، از همین رو به کارگران گفته‌ است تا آمدن سرمایه گذار جدید از بخش خصوصی، تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گیرند.
در همین رابطه، نمایندهٔ کارگران اخراجی فولاد زاگرس با اشاره به ۳ ماه حقوق معوقهٔ کارگران این کارخانه در سال ۹۲، می گوید: روز ۱۸ تیرماه سال جاری، کارخانه را تعطیل کردند و بازگشایی‌اش تا آمدن سرمایه گذارخصوصی امکان پذیر نیست چرا كه این کارخانه برای سود دهی باید خط تولیدش را از چدن به فولاد تغییر دهد.
این كارگر ادامه می‌دهد: با توجه به اینکه بسیاری از کارگران این کارخانه مشمول بازنشستگی پیش از موعد، تحت قانون مشاغل سخت و زیان آورند اما کارفرما با کوتاهی در پرداخت سهم ۴ درصدی‌اش به سازمان تامین اجتماعی، مانع بازنشستگی کارگران شده است.
این کارگر اخراجی فولاد زاگرس مدعی شده است: کارفرما در بیشتر مواقع با ما قرار داد کار امضاء نمی‌کند و اگر هم قرار دادی بین ما و کارفرما رد و بدل شود، زمانش یک تا سه ماهه و آنهم بصورت یکطرفه است، به طوریکه بعداز گذشت یک ماه از موعد قرار داد قبلی از ما خواسته می‌شود قرار داد سه ماهه گذشته را امضاء کنیم که برای ما هیچ ارزش حقوقی ندارد و کارفرما هرگاه اداره کرد می‌تواند عذر ما را بخواهد.
او در ادامه با اشاره به اعتراضاتی که کارگران این کارخانه در روزهای اخیر در مقابل نهاد‌های دولتی و حکومتی انجام داده‌اند تصریح می کند: تعطیلی کارخانه را تا ماه رمضان کش دادند بلکه از تحصن و اعتراض کارگران جلوگیری کنند.

حقوق معوقه كارگران به ما ربطی ندارد
«محمد رضا امامی» پیمانکار سابق کارخانه فولاد زاگرس به ایلنا می گوید: شرکت «خوان گل» بیش از ۶ سال پیمانکار کارخانه فولاد زاگرس بود که در ابتدای سال جاری به کارش خاتمه داد بنابراین ۳ ماه حقوق معوقهٔ سال جاری کارگران ربطی به پیمانکاری ندارد.
به گفتهٔ وی، کلیه حقوق و عیدی پرسنل تا پایان سال ۹۱ پرداخت شده اما سنوات و بن کارگری‌شان باقی مانده است.
امامی تصریح می کند: کارخانه فولاد زاگرس از شهریور ماه سال ۹۱ برای انجام تعمیرات به صورت غیر رسمی تعطیل است که پولی برای انجام آن وجود نداشت و چون پرسنل از ابتدای سال جاری کاملا بیکار بودند و در کارخانه صرفا حضور فیزیکی داشتند اعضای هیات مدیره به این نتیجه رسیدند كه پرسنل به مدت ۶ الی ۷ ماه حقوقشان را از بیمه بیکاری دریافت کنند تا کارخانه با کمک بخش خصوصی مجددا راه اندازی شود و تا حدی که من می‌دانم قول داده شده است اولین کسانی که به کار بازگردند کارگران سابق کارخانه باشند.

سو استفاده مدیران قبلی کارخانه از معاون اول رئیس دولت
«ابراهیم ملا بیگی» مدیر عامل شرکت فولاد زاگرس از ضرر متوالی ۵ الی ۱۵ میلیارد تومانی این کارخانه در ۱۰ سال اخیر خبر می دهد.
وی در گفتگو با خبرنگا ایلنا با اشاره به بدهی ۹۰ میلیون تومانی کارخانه‌اش بیان می کند: سرمایه اولیه کارخانه ۴ میلیارد تومان بوده است. قانون تجارت می‌گوید اگر شرکتی ۵۰+۱ درصد زیان انباشته داشته باشد ورشکسته می‌شود. کارخانه فولاد زاگرس ۶۰ میلیارد تومان زیان انباشته دارد که بیش از ۱۰ برابر سرمایهٔ اولیه‌اش است.
این مقام کارفرمایی که ۲ ماه است به سمت مدیر عاملی کارخانه فولاد زاگرس منصوب شده می‌افزاید: ظرفیت تولید این کارخانه ۷۰ هزار تن چدن در سال است که جز در ۲ سال اول همیشه نصف این مقدار تولید شده و به دلیل آنکه صنایع بالا دستی و پایین دستی تولیدات این کارخانه در منطقه ایجاد نشده و تنها به تولید صنایع میانی (چدن) که قیمت تمام شدهٔ مواد اولیه از قیمت فروشش بیشتر است پرداخته‌اند کارخانه در طی ۱۰ سال گذشته به صورت متوالی ضرر داده است.
ملابیگی با اشاره به سو استفاده مدیران قبلی کارخانه فولاد زاگرس از آقای رحیمی معاون اول رئیس دولت می گوید: در طول این سال‌ها این کارخانه با توصیه معاون اول دولت و نامه نگاری‌های ایشان با وزارت صنعت، معدن و تجارت اجبارا به فعالیت خود ادامه داده است.
این مقام کارفرمایی در پایان تصریح می کند: تصمیم گرقته شده است کارخانه برای نجات از این شرایط به بخش خصوصی واگذار شود که ظرف یکی دو هفته آینده قراردادش منعقد می‌شود و یکی دو هفته بعد از آن، بخش خصوصی موظف است همهٔ معوقات کارگران را پرداخت کند و در ‌‌نهایت با راه اندازی مجدد کارخانه، کارگران سابق را به سر کارشان باز گرداند.

------------------------------

كارگران معترض فولاد زاگرس به رئیس قوه مقننه نامه نوشتند

نمایندگان کارگران کارخانه فولاد زاگرس در نامه‌ای ۸ بندی به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، خواسته‌های صنفی خود را طرح کردند.
به گزارش ایلنا، در تجمع امروز کارگران اخراجی ذوب آهن فولاد زاگرس در مقابل ساختمان مجلس، این کارگران در نامه‌ای خطاب به رئیس قوه مقننه از بی‌توجهی مسئولان استانی و سوءمدیریت کارخانه انتقاد کردند.
در این نامه که به امضای ۱۷۰ نفر از مجموع ۲۳۵ کارگر اخراجی رسیده است، ضمن اشاره به سوءمدیریت کارخانه، آمده است: علی‌رغم هشدارهایی که کارگران طی چندین تجمع به مسئولان داده بودند، اما مسئولان حوزه کار و تامین اجتماعی در پی گیری مطالبات صنفی کارگران موفق نبوده‌اند و به همین دلیل خواستار رسیدگی شما هستیم.
همچنین کارگران فولاد زاگرس در نامه خود به علی لاریجانی، از عملکرد برخی مسئولان استانی درشنیدن مشکلات کارگران گله‌مند بوده و آورده‌اند: برخی مسئولان [...] شهرستان قروه به مشکلات مردم بخصوص کارگران توجه‌ای نشان نمی‌دهند و حتی حوصله شنیدن درد مردم را ندارند و وقتی کارگران فولاد زاگرس برای پی گیری چرایی تعطیلی کارخانه و بیکاری خود به دفا‌تر این مسئولان مراجعه می‌کنند هیچ اهمیتی نمی‌دهند.
کارگران امضاء کنند گان این «دست‌نوشته»، خواستار بازگشت به کار خود شده‌ و معوقات حقوقی سه ماهه گذشته‌شان را مطالبه کرده‌اند.
همچنین در بخش انتهایی نامه کارگران به رئیس قوه مقننه، درج سوابق سختی کار در پرونده بیمه تامین اجتماعی کارگران، دریافت مابه‌التفاوت سختی کار، بررسی پروندهای پزشکی کارگران با توجه به اینکه تعداد قابل توجه‌ای از کارگران به سبب سختی کار دچار عوارض ناشنوایی و دیسک کمر شده‌اند، و در ‌‌نهایت استمرار بیمه درمانی آنان که از اول اردیبهشت ماه فاقد اعتبار شده است از دیگر خواسته های کارگران عنوان شده است.

------------------------------

دومین تجمع کارگران فولاد زاگرس در تهران/ امروز مقابل مجلس

كارگران اخراجی كارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس كه در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان استانی به مطالبات صنفی‌شان از دیروز به تهران آمده‌اند، صبح امروز (سه‌شنبه) در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع كردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این كارگران كه دیروز نیز در خیابان پاستور تهران تجمع كرده بودند پیش از این در روزهای ۱۹ و ۲۰ تیرماه در مقابل اداره کار قروه و استانداری کردستان تجمع کرده بودند.
این كارگران دلیل اعتراض خود را عدم دریافت سه ماه حقوق و اخراج ذكر كرده‌اند.
در تجمع امروز كارگران فولاد زاگرس مقابل ساختمان مجلس، محمد بیاتیان عضو کمیسیون صنایع و معادن و حامد قادرمرزی نماینده شهرستان قروه نیز حضور پیدا كردند و كارگران پس از مشورت، دو تن از نمایندگان خود را به همراه آنان به داخل ساختمان مجلس فرستادند تا مذاكرات در فضای آرام‌تری پی‌گیری شود.
ایلنا پیش از این اعلام كرده بود در تاریخ ۱۸ تیرماه ۲۳۵ نفر از کارگر موقت كارخانه فولاد زاگرس به دلیل آنچه از سوی کارفرما «ناتوانی مالی و زیان‌ده بودن تولید» ذکر می‌شد اخراج شدند. اخبار تكمیلی ارسال می‌شوند.

------------------------------

کارگران معترض فولاد زاگرس دیشب را در بهشت زهرا صبح کردند

امروز، سه شنبه تجمع اعتراضی کارگران کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس كه از كردستان به تهران آمده‌اند در حالی وارد دومین روز شد كه کارگران شب گذشته را در محوطه بهشت زهرا، نزدیک حرم امام خمینی به صبح رساندند.
یکی از کارگران ذوب آهن فولاد زاگرس حاضر در تجمع امروز مقابل مجلس، به ایلنا گفت: شب گذشته اولین شبی بود که کارگران فولاد زاگرس به دور از خانوادهای خود برای پی‌گیری خواسته‌های صنفی‌شان به تهران آمده بودند و از آنجا كه هیچ نهادی از ما حمایت نمی‌كند، ناچار شدیم با هدایت ماموران برای گذراندن شب به بهشت‌زهرا برویم.
او افزود: ما که طی این دو روز به سختی توانسته‌ایم بدور از هر امکاناتی به تجمع خود ادامه دهیم همچنان مصمم‌ایم تا زمان دریافت پاسخ قانع کننده‌ای که نشان دهنده حل مشکلاتمان باشد در تهران حضور یابیم.
این کارگاضافه کرد: با وجود آنکه سه ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌ایم هر کارگر به سهم خود حدود ۱۵۰ هزار تومان برای این سفر هزینه کرده است كه طبیعتا كفاف اقامت را نمی‌دهد. او ادامه داد: خانواده‌هایمان هم به امید شنیدن خبری خوش، همه سختی‌ها و کمبود‌ها را در شهرستان قروه تحمل می‌کنند و ما چاره‌ای نداریم جز اینكه تا گرفتن پاسخ قانع کننده‌ای از مسئولان به تجمع خود ادامه دهیم.
گفتنی است کارگران کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس واقع درشهرستان قروه در استان کردستان، علاوه بر درخواست دریافت سه ماه از معوقات حقوقی خود، خواستار احیاء و بازگشایی کارخانه فولاد زاگرس هستند.

------------------------------

تهدید و اخراج نمایندگان‌ كارگری جهت توقف پی‌گیری مطالبات صنفی

دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز نسبت به برخورد با نمایندگان کارگران واحدهای تولیدی صنعتی استان آذربایجان شرقی هشدار داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کریم صادق‌زاده با اشاره به اقدامات اخیر برخی از کارفرمایان در قبال نمایندگان کارگران اظهار داشت: بنا بر گزارش‌های رسیده در برخی از واحدهای تولیدی، کارفرمایان با روش‌هایی در پی تحت فشار قرار دادن نمایندگان کارگران و منصرف ساختن آنان در پی‌گیری این مطالبات هستند.
وی با تأکید بر اینکه مطابق قانون همکاری و نظارت بر امور رفاهی کارگران، پیگیری و مراقبت در جهت حسن اجرای مقررات قانون کار، استیفای حقوق قانونی کارگران، پیگیری در جهت ایجاد و تشکیل کمیته انضباطی، پرهیز از تنبیهات خودسرانه کارگران از جمله وظایف نمایندگان کارگران به شمار می‌رود افزود: پیگیری مطالبات کارگران مطابق قانون به هیچ عنوان نباید موجب اخراج، کسر حقوق و اضافه کاری و ایجاد شرایط سخت کاری برای نمایندگان کارگران شود.
صادق‌زاده با تأکید بر اینکه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی به ویژه معاونت روابط کار نباید اجازه سوء استفاده کارفرمایان را در این راستا بدهد و باید جلوی خواسته‌های نامعقول کارفرمایان در قبال کارگران و نمایندگان‌شان گرفته شود گفت: کاهش و حذف ساعات اضافه کاری، در اختیار کارگزینی قرار دادن، تهدید به اخراج، کسر حق جذب، حق پست و حق فوق العاده شغلی نمایندگان کارگران و عدم رعایت قانون کار در قبال نمایندگان کارگران از جمله اقداماتی است که اخیرا توسط برخی کارفرمایان از جمله مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری آذرنگین به‌دلیل کم توجهی مسئولین اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی در حال وقوع است.
دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز اجرای کامل قانون کار را حداقل خواسته کارگران عنوان کرد و گفت: در شرایط سخت اقتصادی فعلی مطالبات کارگران تنها از راه اجرای قانون کار محقق می‌شود و نباید فرصت داد تا این حداقل‌ها هم از جامعه کارگری گرفته شود بلکه باید با تفاهم میان نمایندگان کارگران و کارفرمایان راهکارهای اصولی برای برون رفت از مشکلات و رفع موانع کاری ارایه و عملیاتی شود.
صادق‌زاده با تأکید بر گسترش تشکل‌های قانونی کارگران گفت: در شرایطی که قانون از توسعه تشکل‌های کارگران حمایت می‌کند شاهد هستیم در بین ۱۲ هزار واحد تولیدی صنعتی استان آذربایجان شرقی تعداد این تشکل‌ها در قالب نمایندگان کارگران، انجمن‌های صنفی کارگری درون کارگاهی و برون کارگاهی، شوراهای اسلامی کار از رشد قابل توجهی روبرو نیست.
وی گفت: در این شرایط که باید بستر برای توسعه تشکل‌های کارگری فراهم شود شاهد هستیم نه تنها به انحاء مختلف انگیزه کارگران برای حضور در این تشکل‌ها کمرنگ‌تر می‌شود بلکه روندی آغاز شده که نمایندگان فعلی کارگران هم از ادامه مسئولیت خود سرباز زنند، چرا که اگر نمایندگان کارگران به وظایف قانونی خود عمل می‌کردند حداقل‌های قانونی کارگران تحقق پیدا می‌کرد.
صادق‌زاده در پایان ابراز امیدواری کرد مجمع نمایندگان کارگران، کانون‌ها انجمن‌های صنفی کارگران و شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی با هشیاری بیشتری نسبت به این مسایل در عرصه دفاع از حقوق کارگران حضور داشته باشند.

------------------------------

پی‌گیری مطالبات صنفی، کارگران اخراجی فولاد زاگرس را به تهران كشاند

صبح امروز حدود ۱۸۰ نفر از کارگران اخراج شده کارخانه «فولاد زاگرس» برای پیگیری خواسته‌های قانونی خود در خیابان پاستور تهران تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سه شنبه ۱۸ تیرماه، ۲۳۵ کارگر کارخانه فولاد زاگرس واقع در استان کردستان به دلیل آنچه از سوی کارفرما «ناتوانی مالی و زیان‌ده بودن تولید» ذکر می‌شد اخراج شدند. این کارگران اخراجی که در روزهای ۱۹ و ۲۰ تیرماه در مقابل اداره کار قروه و استانداری کردستان تجمع کرده بودند امروز (دوشنبه ۲۴ تیرماه) به دلیل دریافت نکردن پاسخی از سوی مسئولان استانی راهی تهران شدند و با تجمع در خیابان پاستور که محل استقرار تعدادی از نهادهای دولتی و حکومتی است، خواستار بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه خود شدند.
معترضان همچنین از پرداخت نشدن سه ماه دستمزد و حق بیمه خود خبر دادند.
به گفته یکی از کارگران پس از اخراج هفته گذشته فعالیت کارخانه متوقف شده است و در حال حاضر تنها کارکنان اداری در محل کار خود حاضر می‌شوند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی به خبرنگار ایلنا گفت: ناتوانی مسئولان استانی در احقاق حقوق کارگران باعث شده آنان برای رایزنی با مسئولان کشوری جهت دریافت مطالبات خود به تهران سفر کنند.
او افزود: هفته گذشته دو تجمع (نوزدهم و بیستم تیر ماه) در مقابل استانداری و اداره کار برای پی گیری مطالبات خود داشته‌ایم که با بی‌اعتنایی مسئولان استانی روبرو شدیم.
این کارگر با اشاره به افزایش مشکلات کارخانه فولاد زاگرس وبه تبع کارگران، اظهار داشت: هفته گذشته (۱۸ تیر ماه) کارفرما با اخراج ۲۳۵ کارگر به بهانه زیان ده بودن تولید مشکلات معیشتی کارگران را که حتی با دریافت دستمزد قادر به تامین مخارجشان نبودند، دوچندان کرد.
این کارگر معترض با اشاره به سوابق کاری بین ۱۰ تا ۲۳ سال کارگران اخراجی، گفت: کارگری که ۲۰ سال در یک کارگاه کار کرده و از سنین جوانی‌اش گذشته است در این شرایط اقتصادی چگونه می‌تواند شغل دیگری برای امرار معاش بیابد.
او ادامه داد: کارفرما در بیشتر مواقع با ما قرار داد کار امضاء نمی‌کند و اگر هم قرار دادی بین ما و کارفرما رد و بدل شود، زمانش یک تا سه ماهه و آنهم بصورت یکطرفه است، به طوریکه بعداز گذشت یک ماه از موعد قرار داد قبلی از ما خواسته می‌شود قرار داد سه ماهه گذشته را امضاء کنیم که برای ما هیچ ارزش حقوقی ندارد و کارفرما هرگاه اداره کرد می‌تواند عذر ما را بخواهد.
نماینده کارگران فولاد زاگرس با تاکید بر اینکه باید تکلیف مطالبات صنفی کارگران مشخص شود، گفت: پی‌گیری و حضور امروز ما در تهران تا این لحظه بی‌نتیجه بوده است و کارگرانی که در «قروه» هستند با تماس‌های مکرر همچنان منتظرند خبر امیدوار کننده‌ای از سوی مسئولان بشنوند.

كارفرما: ناچار به اخراج كارگران شدیم
مدیر عامل شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس با تایید تعدیل ۲۳۵ کارگر این کارخانه، گفت: ناچار شدیم این تعداد کارگر را به سبب زیان‌ده بودن تولید تعدیل کنیم.
«ابراهیم ملا بیگی» در گفتگو با ایلنا ضمن اعلام این وعده که «معوقات حقوقی کارگران پرداخت می‌شود»، افزود: این کارگران اخراجی تا زمان مشخص شدن تکلیف نهایی کارخانه به اداره کار شهرستان قروه معرفی خواهند شد و از مستمری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.
این مقام كارفرمایی در کارخانه فولاد زاگرس پیرامون مشکلات فعلی کارخانه گفت: این کارخانه با سرمایه اولیه ۴ میلیارد تومان در سال ۸۲ برای توسعه اقتصادی واشتغال در شهرستان قروه توسط «محمدرضا رحیمی» معاون اول رئیس جمهور که در آن زمان استاندار کردستان بود، احداث شد.
ملابیگی ادامه داد: در طول این ده سال، به دلیلی آنکه صنایع بالا دستی و پایین دستی تولیدات این کارخانه در منطقه ایجاد نشده است، فولاد زاگرش هر ساله حدود ۵ تا ۱۵ میلیارد تومان زیان داده است به طوری که تاکنون این شرکت حدود ۹۰ میلیارد تومان زیان داده و ۶۰ میلیارد تومان انباشت سرمایه دارد.
او با یادآوری اینكه قروه زادگاه معاون اول رئیس جمهور است، گفت: در طول این سال‌ها این کارخانه با توصیه معاون اول دولت و نامه نگاری‌های ایشان با وزارت صنعت، معدن و تجارت اجبارا به فعالیت خود ادامه داده است.
مدیر عامل فولاد زاگرس در خاتمه با اشاره به اینکه این کارخانه نیاز به امکانات وتعمیرات دارد گفت: هم اکنون بدنبال سرمایه گذاری هستیم که بتواند طرح توسعه در این واحد تولیدی را بخوبی اجرا کند.

------------------------------

حریق مرگبار در مجتمع کارگاهی خیابان جمهوری

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران شمار قربانیان حادثه حریق در یک مجتمع کارگاهی تولیدی را بیش از این ۳ تن اعلام کرده بود، اصلاح و اعلام کرد: در حریق گسترده در یک مجتمع کارگاهی تولیدی دو تن (یک مرد و یک زن) جان خود را از دست داده و هشت تن دیگر نیز مجروح شدند.
سید جلال ملکی در گفت‌وگو با خبرنگار«حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ در تشریح جزئیات این خبر گفت: وقوع آتش سوزی گسترده در یک مجتمع تولیدی کارگاهی واقع در خیابان جمهوری حد فاصل چهار راه مخبرالدوله و میدان بهارستان در ساعت ۱۰:۵۵ صبح امروز پنج شنبه به سامانه ۱٢۵ اطلاع داده شد.
وی با بیان اینکه با توجه به نوع حادثه و تعداد تماس‌های مکرر شهروندان ۹ ایستگاه آتشنشانی به همراه سه دستگاه بالابر سه دستگاه خودرو حامل تجهیزات تنفسی و سه تانکر آب به محل حادثه اعزام شدند، افزود: آتش نشانان پس از حضور در محل مشاهده کردند که حریق گسترده‌ای در طبقه سوم یک ساختمان شش طبقه رخ داده و شعله‌های آتش به طبقات بالایی نیز سرایت کرده است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به محبوس شدن تعدادی از افراد حاضر و کارگران مشغول به کار در این ساختمان میان شعله‌های آتش و دود، اظهار کرد: آتشنشانان با تقسیم به چند گروه، عملیات نجات و اطفای حریق را به شکل همزمان آغاز کرده و یک گروه از آتش نشانان با استفاده از بالابر به طبقات فوقانی و پشت بام ساختمان رفته و پنج تن را که دچار آسیب دیدگی سطحی شده بودند نجات دادند.
وی با بیان اینکه سه تن دیگر نیز که دارای سوختگی بودند توسط آتشنشانان نجات پیدا کردند به ایسنا گفت: متاسفانه در اقدامی عجیب و عجولانه یکی از کارگران خود را از طبقه چهارم این ساختمان به پایین پرتاب کرد که همین موضوع سبب مرگ وی شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شعله‌های آتش در این ساختمان به طور کامل مهار و از سرایت آن به اماکن دیگر جلوگیری شده است، گفت: با توجه به اینکه در طبقه سوم این کارگاه تولیدی پارچه و انبار مملو از مواد قابل اشتعال وجود داشت شعله‌های آتش به سرعت به طبقات و اماکن دیگر ساختمان سرایت کرده بود.
ملکی با بیان اینکه علت این حادثه از سوی کارشناسان سازمان آتشنشانی در حال بررسی است، افزود: در حال حاضر شعله‌های آتش در این ساختمان اطفاء شده است.
همچنین حسن عباسی، مدیر روابط عمومی اورژانس تهران نیز در تشریح جزئیات این حادثه به ایسنا گفت: اورژانس تهران در ساعت ۱۱:۰۵ مطلع شد و به دنبال آن شش دستگاه آمبولانس را به همراه یک اتوبوس آمبولانس به محل حادثه اعزام کرد.
مدیر روابط عمومی اورژانس تهران اضافه کرد: عوامل اورژانس پس از حضور در محل حادثه سه مسدوم را به بیمارستان‌های سینا و امام حسین منتقل کرده و به پنج تن دیگر نیز خدمات درمانی را به شکل سرپایی ارائه کرده است.
عباسی درباره مشخصات فرد فوت شده نیز به ایسنا گفت: فردی که خود را از طبقه چهارم به پایین پرتاب کرد مردی حدود ۶۰ ساله بوده است.
به گفته وی عوامل اورژانس همچنان تا پایان اطمینان عملیات آتش نشانان در محل حاضر خواهند بود.
به گزارش ایسنا در حال حاضر آتشنشانان مشغول عملیات لکه گیری در این محل هستند و پس از آن، اقدامات خود برای یافتن علت حادثه را آغاز خواهند کرد.

------------------------------

حقوق ۵۰۰ هزار تومانی معلمان جوابگوی نیازهای زندگی‌شان نیست

یک فعال صنفی معلمان با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و تورم افسارگسیخته‌ای که دامنگیر مردم شده است، وضعیت معیشتی معلمان را نامناسب توصیف کرد.
«محمد تقی فلاحی» در این باره به ایلنا گفت: یک معلم زمانی که رسمی می‌شود، ۵۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرد که قاعدتا این دستمزد جوابگوی نیازهای معیشتی‌اش نیست.
وی با اشاره به خط فقر اعلام شده از سوی دولت که دوبرابر حقوق پایهٔ معلمان است تصریح کرد: این مساله سبب می‌شود نیروهای جوان برای اشتغال در وزارت آموزش و پرورش و فعالیت در کسوت معلمی، انگیزهٔ لازم را نداشته باشند.
این فعال صنفی معلمان در پایان، بیمهٔ طلایی فرهنگیان را از معدود طرح‌های مثبت اجرا شده در ۴ سال گذشته عنوان کرد و افزود: بیمهٔ طلایی فرهنگیان در قیاس با بیمهٔ تکمیلی سابق بهتر شده است. البته نزدیک به یکسال است که وزارت آموزش و پرورش، سهم خودش را در این بیمه به معلمان پرداخت نمی‌کند.
گقتنی است هر ماه مبلغی معادل ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان برای بیمهٔ طلایی از حقوق معلمان کسر می‌شود که نصف این مبلغ (سهم وزارت آموزش و پرورش) بعد از یکی دوماه باید به حساب آنان بازگردانده شود.

------------------------------

اعتراض کارگران به تاخیر دو ماهه در پرداخت حقوق

در حالی که یکی از کاربران ایلنا از اعتراض سه روزه کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز خبر می‌دهد، مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی گفت: با مداخله فرمانداری تبریز اعتراض کارگران خاتمه یافته است.
«چنگیز قاسمی» با اعلام اینکه ۳۰۰ کارگر کارخانه ماشین‌آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز در هفته گذشته به دلیل عدم دریافت حقوق ماه‌های اردیبهشت و خرداد در مقابل محل کار تجمع کرده بودند؛ گفت: از دو روز پیش با مداخله فرمانداری تبریز اعتراض کارگران خاتمه یافته است.
وی بابیان اینکه در حال حاضر تمامی کارگران در محل کار خود حضور دارند، گفت: فرمانداری تبریز کارفرمای این کارگران را مکلف به پرداخت مطالبات معوقه کرده است.
این مقام کارگری دلیل پرداخت نشدن مطالبات کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز را مشکلات مدیریتی و اختلافات اعضای هیات مدیره اعلام کرد و یادآور شد: پیش‌تر شورای اسلامی کار این واحد تولیدی در این خصوص به مسئولان استان هشدار داده بود.
قاسمی افزود: برهمین اساس مسئله کارگران این واحد تولیدی در چند جلسه اخیر کمسیون کارگری فرمانداری تبریز مطرح شد که طی آن کارفرمای کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی برای پاسخگویی از تهران به تبریز فراخوانده شد.
وی بابیان اینکه کارخانه یادشده زیر مجموعه تراکتور سازی تبریز بوده و در زمیه ساخت ماشین آلات راه سازی فعالیت دارند، گفت: این واحد تولیدی از سال ۸۷ به بخش خصوصی واگذار شده است.
این مقام صنفی کارگری افزود: هرچند در حال حاضر به دلیل افزایش نرخ ارز فعالیت‌های صنعتی با رکود نسبی همراه است اما کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز به دلیل داشتن بازار انحصاری و تولید کالای مرغوب هنوز به فعالیت سابق خود ادامه می‌دهد.
اظهارات رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی در خصوص پایان یافتن اعتراض کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز درحالی است که روز گذشته یکی از کاربران ایلنا در پیامی مدعی شد که اعتراض کارگران این کارخانه همچنان ادامه دارد.
براساس ادعای این کاربر ایلنا کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز از روز ۱۹ تا ۲۱ تیر ماه به نشانه اعتراض در مقابل محل کار خود تجمع کرده‌اند.

------------------------------

مرگ ۲۶۵ نفر بر اثر حوادث ناشی از كار ظرف دو ماه

رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی اعلام کرد: ‌ در دو ماهه سال جاری ۲۶۵ نفر در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده‌اند.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، دکترمحمود خدادوست افزود: در دو ماهه امسال ۲۶۳ مرد و دو زن در حوادث کار جان باخته‌اند که در این میان سقوط از بلندی با ۱۲۷ فوتی بیشترین تعداد متوفیات حوادث ناشی از کار را در برمی گیرد.
وی گفت: ‌ پس از سقوط از بلندی، برخورد جسم سخت با ۶۱ فوتی و برق‌گرفتگی با ۳۵ فوتی در رتبه‌های بعدی دلایل مرگ بر اثر حوادث ناشی از کار قرار دارند.
رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی ادامه داد: ‌ در دو ماهه امسال استان‌های تهران با ۴۸ فوتی، خراسان رضوی با ۲۵ فوتی و کرمانشاه با ۱۷ فوتی بیشترین تعداد تلفات حوادث ناشی از کار را داشته‌اند که این آمار در هر یک از استان‌ها در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۴/۳، ۵۶/۳ و ۴۱/۷ درصد افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: ‌ در این مدت استان‌های خراسان جنوبی با یک فوتی و اردبیل، خراسان شمالی، زنجان و سمنان هر کدام با دو فوتی کمترین مرگ بر اثر حوادث ناشی از کار را داشته‌اند ضمن آنکه استان ایلام طی این مدت هیچ مرگی بر اثر حوادث کار نداشته است.
به گفته خدادوست از کل فوت شدگان حوادث ناشی از کار در دو ماهه امسال تنها دو نفر زن بودند که به دلیل برق گرفتگی در استان‌های مازندران و همدان جان خود را از دست دادند.

------------------------------

سقوط کارگر نوجوان بر روی میلگرد

در حالی كه قانون كار اشتغال نوجوانان را تنها تحت شرایط كارآموزی و در صورت وجود امكانات ایمنی مجاز می‌داند، نوجوانی در اصفهان هنگام نصب حصار یك ساختمان سقوط کرد و میلگردهای نصب شده، در بدن وی فرو رفت.
بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه در خیابان چهار باغ خواجو شهر اصفهان زمانی رخ داد که کارگر ۱۶ ساله‌ای بنام حامد هنگام نصب حصار نرده‌ای یک ساختمانی به دلیل برهم خوردن تعادلش ناگهان بر روی میله‌های نوک تیز نصب شده سقوط كرد که این سقوط منجر به فرو رفتن ۳ میله در کمر وی شد.
بر اساس این گزارش، نیروهای امداد و نجات پس از رسیدن به محل حادثه، اقدام به بریدن میله‌های فرو رفته در بدن کارگر کرده تا قابل انتقال به آمبولانس باشد و کمترین میزان حرکت را داشته باشد. کارگر مصدوم با کمک عوامل اورژانس حاضر در محل به بیمارستان الزهرا اصفهان انتقال یافت.

------------------------------

متوسط حقوق معلمان کمتر از یک میلیون تومان است

یک فعال صنفی معلمان با توهین آمیز خواندن اظهارات روز گذشتهٔ «ابراهیم سحرخیز» معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش، بیان کرد: متوسط حقوق معلمان به ازای ۲۴ ساعت کار هفتگی در مدارس دولتی، ماهانه کمتر از یک میلیون تومان است.
«محمود بهشتی لنگرودی» در این باره به ایلنا گفت: بخش عمدهٔ صحبت‌های آقای سحر خیز به عدم اطلاع صحیح ایشان از نظام‌های آموزشی و نظام‌های پرداخت در سراسر جهان بر می‌گردد. اینکه گفته شود حقوق معلمان به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده غیر قابل قبول است. شاید سقف حقوق برخی معلمان به این عدد برسد اما متوسط حقوق معلمان کمتر از یک میلیون تومان است.
وی در ادامه، گفتهٔ آقای سحرخیز مبنی بر اینکه حقوق معلمان در زمان شروع به کار «حاجی بابایی» وزیر آموزش و پرورش، ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان بوده است را نادرست خواند و بیان کرد: این مقام دولتی برای زیاد نشان دادن افزایش حقوق معلمان در ۳ سال گذشته، رقم اولیه را کمتر و رقم فعلی را بیشتر از حد واقعی اعلام کرده است.
این فعال صنفی با اشاره به این سخن معاون وزیر آموزش و پرورش که «کارمندان دولت از شنبه تا پنجشنبه و در حدود ۴۴ ساعت کار می‌کنند در حالی که معلمان حدودا ۳ بار در هفته در مدرسه حضور دارند و تابستان‌ها نیز تعطیل هستند»، ساعت کاری معلمان را بیش از ۲۴ ساعتی دانست که در مدارس حاضرند و گفت: معلمان در بقیهٔ ساعت‌ها باید مطالعه و تحقیق کنند و در اختیار دانش آموزان باشند. معلمان خوشحال می‌شوند شرایطی فراهم شود که به جای مسافر کشی در ساعات بیکاری؛ امکانات آمورشی، پژوهشی و رفاهی در اختیارشان گذاشته شود تا ۶ روز هفته را به طور تمام وقت در مدرسه حضور داشته باشند.
به گفتهٔ آقای بهشتی لنگرودی، ساعت کاری معلمان در همهٔ کشورهای جهان، همین حدود است و حقوقشان نیز بر اساس این ساعت کاری تنظیم می‌شود.
این فعال صنفی معلمان در پایان ضمن غیر قابل قبول خواندن سخن معاون وزیر آموزش و پرورش که گفته بود «دستمزد معلمان از کارمندان تمام وزارتخانه‌ها بیشتر است» اظهار داشت: کارمندان بسیاری از وزارتخانه در ساعت کاری که برایشان معین شده حقوق بالاتری از معلمان دریافت می‌کنند و این در حالی است که مطابق نتیجهٔ تحقیقات مرکز پژوهش‌های مجلس، در سراسر جهان حقوق معلمان از حقوق کارمندان بالا‌تر است.

------------------------------

تجمع کارگران ذوب آهن زاگرس در مقابل استانداری شهر سنندج

صبح امروز ۲۳۵ نفر از کارگران قراردادی شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس برای دومین روز متوالی، در اعتراض به اخراج و عدم دریافت مطالبات مالی خود در مقابل استانداری کردستان واقع در شهر سنندج تجمع کردند.
نماینده کارگران کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس كه در این تجمع حضور داشت، به ایلنا گفت: امروز دومین روز تجمع کارگران کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس برای احقاق حقوق معوقه و اعتراض به اخراج ۲۳۵ کارگر است، که متاسفانه تا این ساعت از تجمع باز هم جواب قانع کننده‌ای از سوی مسئولان استانداری دریافت نکرده‌ایم.
او گفت: این کارگران که دارای سوابق کاری بین ۱۰ تا ۲۳ سال هستند، در این شرایط سنی و مخصوصا در اوضاع اقتصادی فعلی كه بسیاری از جوانان بیكارند، امكان یافتن شغل دیگری را ندارد.
نماینده كارگران فولاد زاگرس با اشاره به پیشینه مشكلات نیروهای كار این واحد تولیدی، گفت: از سال ۸۶ با واگذاری بخشی از فعالیت کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس به شرکت پیمانكاری خوان گل، مشکلات کارگران افزایش یافت.
او اضافه کرد: بعد ازسپری شدن همه مشکلاتی که به واسطه تاخیر در پرداخت حقوق، تعدیل واخراج کارگران به دلیل وجود این شرکت متحمل شده بودیم، اواخر سال گذشته کارگران تصور كردند مدیر عامل جدید با حذف پیمانکار، امنیت شغلی را به آنان باز گردانده است، غافل از آنکه مدیر عامل سعی دارد در مرحله نخست با حذف پیمانکار و سپس کارگران، کارخانه را به بهانه تعمیرات تعطیل كند.
گفتنی است روز گذشته در پی اولین تجمع كارگران اخراجی در مقابل فرمانداری قروه، «ابراهیم ملا بیگی» مدیر عامل شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس با تایید تعدیل ۲۳۵ کارگر این کارخانه، به ایلنا گفته بود: ناچار شدیم این تعداد کارگر را به سبب زیان ده بودن تولید تعدیل کنیم.
ملابیگی درباره دلیل تعطیلی این كارخانه نیز اظهار كرده بود: در طول ده سال فعالیت كارخانه، به دلیل آنکه صنایع بالا دستی و پایین دستی تولیدات این کارخانه در منطقه ایجاد نشده، فولاد زاگرس هر ساله حدود ۵ تا ۱۵ میلیارد تومان زیان داده است به طوری که تاکنون این شرکت حدود ۹۰ میلیارد تومان زیان داده و ۶۰ میلیارد تومان انباشت سرمایه دارد.

------------------------------

تجمع كارگران اخراجی فولاد زاگرس مقابل اداره كار قروه

صبح امروز ۲۳۵ کارگر کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس در اعتراض به اخراجشان در مقابل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه تجمع کردند.
نماینده کارگران کارخانه فولاد زاگرس در این باره به ایلنا گفت: از مجموع ۲۸۵ کارگر این کارخانه ۲۳۵ کارگر با سوابق ۱۰ تا ۲۳ سال كار به دلیل آنچه «افزایش مشکلات مالی کارخانه» عنوان می‌شود، اخراج شده‌اند.
این كارگر افزود: مسئولان کارخانه در پاسخ به اعتراضات کارگران گفته‌اند با توجه به اینکه تعدادی از کوره‌های این کارخانه نیاز به تعمیرات اساسی دارد، روند تولید به صرفه نیست و با این وضعیت امكان پرداخت حقوق کارگران وجود ندارد.
او با بیان اینکه این کارگران از ابتدای سال جاری (چهار ماه) حقوق نگرفته‌اند افزود: مبالغ ۸۰۰ هزار تومان به عنوان مانده تسویه حساب سال ۹۱ به همراه سنوات آن سال نیز باید به کارگران پرداخت شود.
نماینده کارگران کارخانه فولاد زاگرس همچنین اظهار داشت: با توجه به اینکه بسیاری از کارگران این کارخانه مشمول بازنشستگی پیش از موعد، تحت قانون مشاغل سخت و زیان آورند اما کارفرما با كوتاهی در پرداخت سهم ۴ درصدی‌اش به سازمان تامین اجتماعی، مانع بازنشستگی كارگران شده است.
مدیرعامل: کارگران مستمری بیمه بیکاری بگیرند
در این زمینه «ابراهیم ملا بیگی» مدیر عامل شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس با تایید تعدیل ۲۳۵ کارگر این کارخانه، گفت: ناچار شدیم این تعداد کارگر را به سبب زیان ده بودن تولید تعدیل کنیم.
او با اعلام این وعده که «معوقات حقوقی کارگران پرداخت می‌شود»، افزود: این کارگران اخراجی تا زمان مشخص شدن تکلیف نهایی کارخانه به اداره کار شهرستان قروه معرفی خواهند شد واز مستمری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.
این مقام كارفرمایی در کارخانه فولاد زاگرس پیرامون مشکلات فعلی کارخانه گفت: این کارخانه با سرمایه اولیه ۴ میلیارد تومان در سال ۸۲ برای توسعه اقتصادی واشتغال در شهرستان قروه توسط «محمدرضا رحیمی» معاون اول رئیس جمهور که در آن زمان استاندار کردستان بود، احداث شد.
ملابیگی ادامه داد: در طول این ده سال، به دلیلی آنکه صنایع بالا دستی و پایین دستی تولیدات این کارخانه در منطقه ایجاد نشده است، فولاد زاگرش هر ساله حدود ۵ تا ۱۵ میلیارد تومان زیان داده است به طوری که تاکنون این شرکت حدود ۹۰ میلیارد تومان زیان داده و ۶۰ میلیارد تومان انباشت سرمایه دارد.
او با یادآوری اینكه قروه زادگاه معاون اول رئیس جمهور است، گفت: در طول این سال‌ها این کارخانه با توصیه معاون اول دولت و نامه نگاری‌های ایشان با وزارت صنعت، معدن و تجارت اجبارا به فعالیت خود ادامه داده است.
مدیر عامل فولاد زاگرس در خاتمه با اشاره به اینکه این کارخانه نیاز به امکانات وتعمیرات دارد گفت: هم اکنون بدنبال سرمایه گذاری هستیم که بتواند طرح توسعه در این واحد تولیدی را بخوبی اجرا کند.

------------------------------

مرگ ۳ کارگر در آتش سوزی ۱۸ کارگاه تولیدی

سخنگوی سازمان آتش نشانی از آتش سوزی گسترده در یک کارگاه تولیدی در خیابان جمهوری و مرگ سه کارگر در بررسی های اولیه خبر داد.
جلال ملکی در گفتگو با خبرنگار مهر، در تشریح این حادثه گفت: ساعت ۱۰:۵۵ صبح امروز آتش سوزی در یک کارگاه تولیدی در خیابان جمهوری نرسیده به بهارستان به سازمان آتش نشانی اطلاع داده شد.
وی افزود: در ادامه آتش نشانان ۹ ایستگاه همراه ۳ دستگاه بالابر سه خودرو تجهیزات تنفسی و ۲ تانکر آب خود را به محل حادثه رساندند.
ملکی ادامه داد: در بررسی های اولیه مشخص شد در یک ساختمان ۶ طبقه ۱۸ کارگاه تریکو، پارچه و سلیکون قرار داشت که طبقه سوم این ساختمان کاملا شعله ور بود و آتش در حال سرایت به طبقات بالایی این ساختمان بود.
سخنگوی سازمان آتش نشانی خاطر نشان کرد: تعدادی از افرادی که در این ساختمان حضور داشتند خود را به پشت بام رسانده بودند که آتش نشانان با کمک بالابر ۵ نفر را به پایین انتقال دادند در ادامه نیز ۳ نفر که دچار آسیب دیدگی شده بودند از طریق راه پله به بیرون انتقال داده شدند.
وی افزود: یک نفر از کارگران قبل از حضور آتش نشانان در اقدامی نسنجیده خود را از طبقه چهارم به پایین پرت کرده بود که بر اثر شدت جراحات در دم جان سپرد.
ملکی ادامه داد: متاسفانه به دلیل چیدمان نامناسب اجناس و فرسودگی ساختمان شدت آتش هر لحظه افزایش یافته و در این لحظه آتش نشانان موفق شدند شعله های آتش را تحت کنترل قرار دهند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی در ادامه افزود: آتش نشانان در بررسی ساختمان جسد دو کارگر زن و مرد دیگر را نیز کشف کردند که احتمال می رود طی دقایق آینده تعداد قربانیان افزایش پیدا کند. سازمان آتش نشانی پیش از این نیز در بازرسی این ساختمان نکات ایمنی را گوشزد کرده بود.
وی در پایان گفت: آتش نشانان در حال حاضر مشغول عملیات لکه گیری بوده و با پایان عملیات در خصوص آمار دقیق مجروحان و کشته شده ها و همچنین میزان خسارت اطلاع رسانی خواهد شد.

------------------------------

کشته و زخمی شدن ۱۰ کارگر در آتش سوزی گسترده در یک مجتمع کارگاهی تولیدی

ایسنا، آتش سوزی امروز مجتمع کارگاهی تولیدی کارگاهی واقع در خیابان جمهوری کشته و زخمی شدن ۱۰ کارگررا بهمراه داشت.
براساس این گزارش،سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران شمار قربانیان حادثه حریق در یک مجتمع کارگاهی تولیدی کارگاهی واقع در خیابان جمهوری حد فاصل چهار راه مخبرالدوله و میدان بهارستان،را پیش از این ۳ تن اعلام کرده بود، اصلاح و اعلام کرد: در حریق گسترده در یک مجتمع کارگاهی تولیدی دو تن (یک مرد و یک زن) جان خود را از دست داده و هشت تن دیگر نیز مجروح شدند.
برپایه این گزارش،سید جلال ملکی ‌ در تشریح جزئیات این خبر گفت: آتش نشانان پس از حضور در محل مشاهده کردند که حریق گسترده‌ای در طبقه سوم یک ساختمان شش طبقه رخ داده و شعله‌های آتش به طبقات بالایی نیز سرایت کرده است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به محبوس شدن تعدادی از افراد حاضر و کارگران مشغول به کار در این ساختمان میان شعله‌های آتش و دود، اظهار کرد: آتش نشانان با تقسیم به چند گروه، عملیات نجات و اطفای حریق را به شکل همزمان آغاز کرده و یک گروه از آتش نشانان با استفاده از بالابر به طبقات فوقانی و پشت بام ساختمان رفته و پنج تن را که دچار آسیب دیدگی سطحی شده بودند نجات دادند.
وی با بیان اینکه سه تن دیگر نیز که دارای سوختگی بودند توسط آتش نشانان نجات پیدا کردند گفت: متاسفانه در اقدامی عجیب و عجولانه یکی از کارگران خود را از طبقه چهارم این ساختمان به پایین پرتاب کرد که همین موضوع سبب مرگ وی شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شعله‌های آتش در این ساختمان به طور کامل مهار و از سرایت آن به اماکن دیگر جلوگیری شده است، گفت: با توجه به اینکه در طبقه سوم این کارگاه تولیدی پارچه و انبار مملو از مواد قابل اشتعال وجود داشت شعله‌های آتش به سرعت به طبقات و اماکن دیگر ساختمان سرایت کرده بود.

------------------------------

دستگاه خشک کن هتل دست كارگر جوان را قطع كرد

دست کارگر جوانی در یکی از هتل­های مشهد به وسیله دستگاه خشک کن قطع شد.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، این کارگر ۱۸ ساله به علت تجربه کم بدون اینکه ماشین لباسششویی را خاموش کند و از ترمز تعبیه شده برای کم کردن سرعت دستگاه استفاده کند اقدام به باز کردن در دستگاه و خارج کردن پتو کرد که به علت دور تند دستگاه که در حال آب گیری البسه بود دست این جوان از ناحیه کتف قطع شد.
ابوالفضل تیموری افزود: دست قطع شده کارگر قبل از رسیدن ماموران امداد برای پیوند احتمالی در فضای بهداشتی و سرد نگهداری شده بود و ماموران امداد مصدوم را به همراه عضو قطع شده به بیمارستان امام رضای مشهد منتقل کردند.
طباطبایی مدیر روابط عمومی بیمارستان امام رضای مشهد نیز گفت: با وجود تلاش تیم پزشکی برای پیوند عضو قطع شده به دلیل آسیب دیدگی عضو، عمل پیوند با موفقیت انجام نشد.

------------------------------

سقوط مرگ‌بار كارگر ساختمانی در خیابان فرشته تهران

سقوط یک كارگر ساختمانی از طبقه دوم به طبقه منهای سه در خیابان فرشته تهران، منجر به مرگ او شد.
«سید جلال ملکی» در گفت و گو با خبرنگار ایلنا از سقوط کارگری در یک ساختمان در حال ساخت واقع در خیابان ولیعصر، خیابان فیاضی (فرشته) خبر داد و گفت: این حادثه ساعت ۴۵ /۹ دقیقه رخ‌ داد و بلافاصله بعد از اطلاع رسانی به سامانه آتش نشانی ایستگاه ۸۸ به محل حادثه اعزام شد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران ادامه داد: آتش نشانان به هنگام ورود به محل حادثه یک ساختمان در حال ساخت را مشاهده می‌کنند كه یک کارگر از طبقه دوم به طبقه منهای سه سقوط کرده است و به سرعت با برانکار مخصوص این کارگر را تحویل عوامل اورژانس می‌دهند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران اعلام كرد: متاسفانه این کارگر ایرانی سی ساله در این حادثه جان خود را از دست داد.

------------------------------

۱۲ کارگر ساختمانی در چین كشته شدند

بر اثر ریزش دیوار یک ساختمان در منطقه‌ای در شمال استان «شانشی» ۱۲ کارگر ساختمانی جان خود را از دست دادند.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، بنا بر اعلام مقام‌های محلی استان شانشی، ریزش دیوار موجب شد تا محل اقامت این کارگران در زیر آوار مدفون شود و ۱۲ قربانی برجای بگذارد.
این حادثه عصر روز گذشته (سه‌شنبه) در محوطه یک کارگاه اتفاق افتاد و هفت نفر دیگر از کارگران را روانه بیمارستان کرد. بررسی‌های اولیه حاکی از آن است که این دیوار به دلیل بارش باران فروکش کرده است.

------------------------------

تجمع اعتراضی بازنشستگان اتوبوسرانی تهران در مقابل شورای شهر

صبح امروز جمعی از بازنشستگان شرکت اتوبوسرانی شهر تهران با تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر به آنچه «محاسبه نشدن ده سال از سابقه بیمه‌شان» ذكر می‌كردند، اعتراض كردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این گروه با تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر و با در دست داشتن پلاکاردهایی خطاب به شهردار و رئیس شورای شهر خواهان اجرای قانون شدند.
حسن بیادی، نایب رئیس شورای شهر تهران درباره این تجمع گفت: این حرکت‌ها کاملا هدایت شده و در راستای دیر اعلام کردن نرخ جدید کرایه‌های اتوبوسرانی است. رسول خادم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز درباره این تجمع گفت: اعتراض این افراد کاملا به حق است چراکه حق و حقوق خود را می‌خواهند و بیژنی (مدیرعامل سابق اتوبوسرانی شهر تهران) حقوق این افراد را به صورت کامل پرداخت نکرده است.
وی ادامه داد: این افراد که تعدادشان به ۶۰۰ نفر می‌رسد هرکدام از اتوبوسرانی تهزان ۱۵ میلیون تومان مطالبه دارند. از این رو باید بودجه‌ای به این منظور اختصاص دهیم. همچنین سازمان بازنشستگی تهران باید نسبت به بیمه تکمیلی این بازنشستگان اقداماتی انجام دهد و با تخصیص اعتبار این مشکل رفع شود.
تقوی، معاون پارلمانی شهرداری تهران نیز صبح امروز با حضور در میان تعدادی از تجمع کنندگان مطالبات آن‌ها را «کاملا قانونی» دانست و خطاب به آنان گفت: این اشکال مدیریتی است و ما به دنبال این هستیم تا شما نیز مشمول قانون شوید.

------------------------------

۶۷ کارگر اخراجی قارچ سینا در انتظار بازنشستگی پیش از موعد

دبیر خانه کارگر همدان از اجرا نشدن قانون مشاغل سخت و زیان آور برای ۶۷ کارگر اخراجی قارچ سینا در استان انتقاد کرد.
«فرامرز اصلانی» با اشاره به توقف تولید و اخراج ۶۷ کارگر قرارداد رسمی قارچ سینا، به ایلنا گفت: با وجود آنكه كارگران اخراجی مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور قرار می‌گیرند و به طور قانونی باید بازنشسته شوند، اما به دلیل عدم پرداخت سهم كارفرما به تامین اجتماعی و اجرا نشدن قانون، این كارگران هم‌اكنون بیكار و مقرری‌بگیر بیمه بیكاری شده‌اند.
این فعال كارگری به تشریح مشکلات این کارگران پرداخت و افزود: کارفرمای این واحد تولیدی، علاوه براینکه بخشی از معوقات سنوات گذشته کارگران را پرداخت نمی کند، در پرداخت سهم ۴ درصدی خود را برای بازنشسته شدن این کارگران به حساب تامین اجتماعی نیز كوتاهی می‌کند.
او اضافه کرد: نوع كار این کارگران در واحد تولیدی قارچ سینا به سبب رطوبت زیاد، مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور شده است و این کارگران با حداقل ۲۰ سال سابقهٔ کار به طور قانونی امکان بازنشسته شدن پیش از موعد را دارند.
به گفته این فعال کارگری همه مسئولیت‌ها در این واحد از سوی کارفرما به هیئت تسویه حساب واگذار شده و عملکرد این هیئت برای دریافت مطالبات کارگران به کندی صورت می‌گیرد.
او گفت: این هیئت می‌تواند با فروش بخشی از املاک این واحد تولیدی مطالبات کارگران را پرداخت کند واین امکان را برای کارگران بوجود آورد که با بازنشستگی از وضعیت بلاتکلیفی رهایی یابند.

------------------------------

مسمومیت شدید دو کارگر مقنی بر اثر گاز گرفتگی

صبح امروز دو کارگر مقنی درحین حفر چاهی در یک «مسافر خانه» دچار گاز گرفتی شدید شدند.
به گزارش ایلنا، صبح امروز (سه شنبه) دو کارگر ۴۰ و ۴۴ ساله که مشغول حفر چاهی در زیرزمین یک مسافرخانه واقع در خیابان ناصرخسرو تهران بودند به علت ورود گازهای سمی از کانال ارتباطی میان این چاه با چاه فاضلاب قدیمی مجاور، دچار گازگرفتگی شدید شده و امکان خروج نداشتند.
بر اساس این گزارش، این دو کارگری که به شدت دچار مسمومیت شده بودند توسط گروهای امداد و نجات از داخل چاه خارج و تحویل عوامل اورژانس شدند.
یک کار‌شناس امداد ونجات در این زمینه خطاب به کارگرانی که قصد حفر چاه را دارند، گفت: با توجه به اینکه گازهای سمی حتی توانایی عبور از لایه‌های خاک را نیز دارند، بنابراین باید حتما هنگام حفر چاه، بررسی‌های لازم پیرامون حضور گازهای سمی در عمق چاه انجام شود و در صورت مثبت بودن جواب بررسی‌ها، چاه‌کنان حتما باید با تجهیزات مربوطه وارد چاه شوند.

------------------------------

كارگران معدن یال شمالی تقصیری در وقوع حادثه نداشتند

یك فعال كارگری در طبس نسبت به اظهارات اخیر رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور مبنی بر تقصیر ۲۰ درصدی كارگران كشته شده در معدن یال شمالی در وقوع حادثه، واكنش نشان داد.
«غلامرضا محمدی» با بیان اینکه رئیس سازمان نظام مهندسی معدن میزان قصور کارفرما و مسئول ایمنی کارگاه را به ترتیب ۶۰ و ۲۰ درصد عنوان کرده است، به ایلنا گفت: بعد از گذشت بیش از ۶ ماه از وقوع حادثه‌ای كه به مرگ هشت كارگر منجر شد، اینكه گفته شود كارگران مقتول به دلیل بی‌توجه‌ای به وضعیت هوای داخل تونل ۲۰ درصد در ایجاد حادثه مقصرند، نامنصفانه و تاسف‌بار است.
دبیر خانه كارگر طبس افزود: از بین بردن حقوق خانواده‌هایی که عزیزان‌شان را به دلیل نبود تجهیزات ایمنی در معدن از دست داده‌اند و قدرت دفاع ندارند، تنها سوءاستفاده از ضعف این خانواده‌های كارگری است.
محمدی اظهار داشت: مسئولیت کنترل ایمنی تونل و بررسی میزان گاز به عهده بخش ایمنی کارگاه است و امکانات این بخش (ایمنی) باهزینه کارفرما تامین می‌شود. از طرفی مسئولیت بازرسی مستمر از كارگاه برای جلوگیری از قصور كارفرما نیز به عهده بخش بازرسی كار است كه زیر نظر دولت كار می‌كند. بنابراین مسئولیت ایمنی كارگاه با كارفرما و دولت است و نه کارگر.
به گفته این فعال کارگری طبق قانون، هر ۲۵ معدنکار باید یک مسئول ایمنی متخصص داشته باشند و معدن یال شمالی نیز در روز حادثه یک مسئول ایمنی داشت که فاقد تخصص و تحصیلات در این زمینه بوده است.
این فعال كارگری اضافه کرد: کارگرانی که به ناچار با دستور کارفرما بدون تجهیزات هم در سمت کارگر و هم مسئول فنی در اعماق زمین کار می‌کنند، مقصر نیستند.

------------------------------

اعتراض جانبازان شاغل به توقف پرداخت مستمری‌ها

جانبازان شاغل در دستگاه های دولتی نسبت به قطع پرداخت مستمری‌شان که در ماده واحده قانون «حالت اشتغال مستخدمین شهید، جانباز، ازکارافتاده و مفقودالاثر انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی» تصریح شده است، معترض‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، قانون مذکور برای جانبازان و آزادگان از کارافتاده، مستمری مقرر کرده است اما لایحه جامع خدمات رسانی به ایثارگران كه در تاریخ ۲ دی ماه سال ۹۱ به تصویب مجلس رسید موجب شد این مستمری برای جانبازان شاغل در دستگاه های دولتی قطع ‌شود.
در همین رابطه، یکی از جانبازان جنگ در تماس با ایلنا گفت: جانبازان جنگ نسبت به سرنوشت مستمری حالت اشتغالشان نگرانند. حقوق جانبازان شاغل در دستگاه های دولتی که مشمول این قانون بوده‌اند قطع شده است.
پس از اعتراضات پراکنده جانبازان، ۱۰۲ نمایندهٔ مجلس نهم با تهیه طرح اصلاح «تبصره ۲ ماده ۳۹ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران» خواستار تداوم پرداخت حقوق حالت اشتغال جانبازان و ایثارگران و مجاز شدنشان برای اشتغال همزمان در دو دستگاه دولتی شدند.
در صورتی که این طرح تصویب می‌شد، پرداخت حقوق حالت اشتغال جانبازان و آزادگان از کار افتاده کلی كه در دستگاه‌های دولتی اشاره شده در بند الف ماده دو قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران شاغل‌اند دوباره از سر گرفته می‌شد.
اما نمایندگان مجلس، روز یکشنبه دوم تیر ماه سال جاری با دوفوریت طرح مذکور مخالفت کردند و در ‌‌نهایت با یک فوریت این طرح موافقت شد تا قطع پرداخت مستمری حالت اشتغال جانبازان تداوم پیدا کند و بررسی‌اش به آینده موکول شود. در چنین شرایطی مشخص نیست کدام نهاد باید نسبت به معیشت جانبازان جنگ و خانواده‌هایشان جوابگو باشد.
گفتنی است در مقدمه توجیهی این طرح آمده كه تا سال ۱۳۷۲، آن دسته از ایثارگران و رزمندگانی که کارمند دستگاه‌های دولتی و یا کادر نیروهای مسلح بودند و همچنین آن دسته از رزمندگان بسیجی و نیروهای وظیفه در صورتی که در همکاری با نیروهای مسلح به فیض شهادت نائل شده و یا جانباز می‌شدند، بازنشسته تلقی شده و حقوق بازنشستگی و یا وظیفه ایشان پرداخت می‌شد.
در ادامه مقدمه توضیحی این طرح که به امضای ۱۰۲ نفر از نمایندگان رسیده اشاره شده است: با توجه به رشد حقوق سایر کارکنان دولت و ایجاد تفاوت بین حقوق افراد شاغل با کارکنان بازنشسته و به منظور پاسخگویی به مراجعات و اعتراضات اقشار مختلف ایثارگر در سال ۷۲ قانونگذار با تصویب ماده واحده‌ای، تحت عنوان «قانون حالت اشتغال» وضعیت بازنشستگی را ملغی و ایشان را در حکم شاغل تلقی کرده و اعلام داشت همانند مستخدمین شاغل با دو گروه بالا‌تر توسط دستگاه‌های ذیربط با آنان رفتار شده و براساس مقررات استخدامی مربوط به سنوات مقرر بازنشسته شده و پس از آن از حقوق بازنشستگی یا مستمری مربوطه بهره‌مند خواهند شد.

------------------------------

تعطیلی خانهٔ بهداشت کارگران کوره پزخانه‌های قرچک

دبیر کانون انجمن صنفی کارگران کوره پزخانه‌های استان تهران از تعطیلی خانهٔ بهداشت کارگران کوره پزخانه‌های شهرستان قرچک توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد.
«علی حسینیان» در این باره به ایلنا گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خانهٔ بهداشت کارگران کوره پزخانه‌های شهرستان قرچک را منحل کرده و این در حالی است که حقوق بهداشت‌یاران را کارفرمایان پرداخت می‌کردند.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت برای هر سه الی چهار کورهٔ آجر پزی یک بهداشت‌یار انتخاب می‌کند تا در خانهٔ بهداشت آن منطقه مشغول به کار شود.
این فعال صنفی در پایان با انتقاد از وضعیت بهداشت کوره‌های آجرپزی اظهار داشت: در برخی کوره پزخانه‌ها، ۱۰ الی ۲۰ خانوار مشغول به کارند که از امکانات بهداشتی عمومی استفاده می‌کنند.

------------------------------

مرگ كارگر ساختمانی بر اثر تخریب غیر اصولی

ریزش یک ساختمان قدیمی در کرمانشاه منجر به مرگ یک کارگر جوان ۲۲ ساله شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمانشاه با اعلام این خبر گفت: صبح دیروز وقوع حادثه ریزش یک ساختمان قدیمی به سازمان آتش نشانی کرمانشاه گزارش شد و ماموران بلافاصله در محل حادثه حاضر شدند.
حجت الله جهانبخشی ادامه داد: صاحب یک منزل قدیمی و کلنگی بدون هماهنگی با شهرداری و یا ارگان دیگری، دو کارگر را برای تخریب منزل خود به کار گرفته بود و این کارگران نیز بدون رعایت مسائل ایمنی اقدام به تخریب این ساختمان كردند و در ‌‌نهایت ساختمان فرو ریخت و یکی از کارگران كه زیرآوار مانده بود جان باخت.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمانشاه در پایان گفت: پس از تلاش ماموران آتش نشانی جسد کارگر که جوانی ۲۲ ساله بود از زیر آوار بیرون کشیده شد.

------------------------------

تعویق سه ماه حقوق كارگران صدرا/ تعطیلی كارگاه از دهم تیرماه

یک فعال کارگری در بوشهر از پرداخت نشدن معوقات حقوقی حدود ۱۵۰۰ کارگر شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در سه ماه گذشته خبر داد و گفت: در پی اعتراض کارگران برای دریافت نکردن حقوق، کارفرما از تاریخ دهم تیر ماه این کارگاه را تعطیل اعلام کرده است.
«سید موسی میر جهانمردی»، دبیر خانه کارگر بوشهر در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: حدود ۱۵۰۰ کارگر قراردادی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) که با کارفرمایی چندین شرکت پیمانکاری در ساخت پروژه‌های دریایی فعالیت دارند، از سه ماهه گذشته حقوق دریافت نکرده‌اند.
او افزود: علاوه بر دستمزد، کارفرما با تغییر ساعت کاری این کارگران، نهار را از برنامه شرکت حذف کرده است.
این فعال کارگری همچنین اظهار داشت: به گفته این کارگران ۴۰ نفر از کارگران باتجربه این واحد تولیدی به دلایلی نامشخصی قبل از این موضوع با پایان قرار داد کاریشان تعدیل شده‌اند.
میر جهانمردی با بیان اینکه شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) یکی از مطرح‌ترین واحد‌های ساخت و تعمیرات کشتی و اجرای سکوهای نفتی و گاز در کشور است، اظهار داشت: اغلب نیروهای فعال در مجموعه «صدرا» را کارگران با تجربه و مهندسان متخصص تشکیل می‌دهند.
گفتنی است، علی‌رغم قول مساعد تلاش ایلنا برای گفتگو با مقامات كارفرمایی صدرا تا لحظه تنظیم این خبر به نتیجه نرسیده است.

------------------------------

کارگران پیمانکاری شهرداری طبس دو ماه حقوق طلبکار‌ند

دبیر خانه کارگر شهرستان طبس اعلام کرد: ۴۳ کارگر فضای سبز شهرداری طبس که تحت نظارت شرکت پیمانکاری درخشان کویر فعالیت دارند دو ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند.
«غلام رضا محمدی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارفرمای این شرکت علاوه بر تاخیر در پرداخت حقوق دو ماه گذشته، از کارگران خود در هنگام استخدام برگه تسویه حساب نیز گرفته است.
او با بیان اینکه قرار داد این کارگران با کارفرما هر دو ماه یکبار تمدید می‌شود، افزود: این کارفرما شرط هر گونه استخدام یا تمدید قرارداد را امضای برگه سفید امضا توسط کارگر اعلام کرده است.
این فعال کارگری در خصوص سایر مشکلات کارگران شرکت پیمانکاری درخشان کویر طبس گفت: کارگران این شرکت مدعی هستند کارفرما هر طور که دوست دارد به آنان دستمزد و حق استفاده از مرخصی را می‌دهد.
او بابیان اینکه زمان مرخصی این کارگران را خود کارفرما تعیین می‌کند، گفت: این در حالیست که اگر کارگری طبق قانون برای زمانی خاص درخواست مرخصی کند، کارفرما با آن موافقت نمی‌کند.
دبیر خانه کارگر با بیان اینکه نظارتی بر کار شرکتهای پیمانکاری نیست تصریح کرد: انتظار داریم مسئولان شهرداری و اعضای جدید شورای اسلامی شهر طبس نظارت خود را بر شرکتهای پیمانکاری ونحوه فعالیتشان بیشتر کنند.

حقوق اردیبهشت تا فردا پرداخت می‌شود
اظهارات دبیر خانه کارگر طبس درحالی است که «مهدی یوسف‌زاده»، مدیر عامل شرکت پیمانکاری درخشان کویر یزد ضمن تایید دو ماه حقوق معوقه ۴۳ کارگرفضای سبز شهرداری طبس گفت: حقوق اردیبهشت ماه این کارگران حداکثر تا صبح روز فردا (سه شنبه، ۱۱ تیر ماه) به حساب کارگران واریز می‌شود.
وی همچنین در پرداخت خصوص حقوق خرداد ماه کارگران گفت: به محض اینکه شهرداری طبس صورت وضعیت‌های مالی این شرکت را پرداخت کند دستمزدها به حساب کارگران واریز خواهد شد.
مدیر عامل شرکت پیمانکاری درخشان کویر یزد با بیان اینکه هر یک از این کارگران ماهانه، حدود یک میلیون تومان دریافتی دارند، افزود: کار این کارگران حجمی است وهر اندازه بیشتر کار کنند بیشتر حقوق می‌گیرند.
یوسف‌زاده اضافه کرد: اداره کار شهرستان طبس، این شرکت را در لیست شرکتهای که بیشترین حقوق واضافه کاری را به کارگران خود می‌دهد، قرار داده است.
این کارفرما در بخش دیگری از سخنان خود با رد ادعاهای مربوط به نحوه استفاده از مرخصی اجباری کارگران گفت: من به هیچ موردی استفاده از حق مرخصی کارگران خود امری را تحمیلی و اجبار نمی‌کنم و کارگران طبق قانون و شرایط کار از حق مرخصی خود استفاده می‌کنند.

------------------------------

کارگران «تدبیر نیرو» در ۸ ماه گذشته مزد نگرفته‌اند

بیش ازهشت ماه از حقوق ۸۰ کارگر شرکت مهندسی مشاور «تدبیر نیرو» از سوی کارفرما به تعویق افتاده است.
یکی از کارگران شرکت مهندسی مشاور تدبیر نیرو اعلام کرد: کارفرمای این شرکت که تحت نظارت شرکت برق تهران فعالیت می‌کند بیش از ۸ ماه است در پرداخت حقوق ۸۰ کارگر متخصص خود کوتاهی کرده و اهمیتی به این موضوع نمی‌دهد.
او که خواست نامش فاش نشود به ایلنا گفت: سوابق کارکارگران این مجموعه از سه سال تا ۲۸ است که از پاییز سال ۹۱ هیچ مبلغی از سوی کارفرمای به حسابشان واریز نشده است.
وی بابیان اینکه میزان بدهی شرکت تدبیر نیرو به سازمان تامین اجتماعی بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان است، افزودند: تاکنون کارفرما چندبار در خصوص پرداخت مطالبات وعده‌هایی را داده است که هیچ کدام محقق نشده است.
وی در خاتمه با اشاره به پیگیری‌هایی که خود و همکارانش برای وصول مطالبات خود انجام داه‌اند، تصریح کرد: تاکنون پیگیری‌های انجام شده بی‌نتیجه بوده است.

تشكیل جلساتی برای پی‌گیری حقوق كارگران
درهمین رابطه یکی از مسئولان اداری شرکت مهندسی مشاور تدبیر نیرو در خصوص ادعای كارگران، بابیان اینکه مدیرعامل شرکت به دلیل داشتن مسولیت‌های دیگر در شرکت حضور ندارد، افزود: در رابطه با وضعیت کارکنان شرکت، روز گذشته با مدیرعامل جلسه‌ای داشتیم که قرار است ادامه این جلسه عصر امروز برگزار شود.
وی ابراز امیدواری کرد که حداقل جلسه امروز با خبر‌های خوشی برای کارکنان به پایان برسد.
به گفته این مقام مسئول شرکت تدبیر نیرو در سراسر کشور برای پروژه‌های مختلف فعالیت‌های دارد اما به دلیل شرایط اقتصادی، موفق به وصول مطالبات خود نشده است.
وی افزود: به عنوان مثال بابت پروژه‌های انجام شده از شرکت برق تهران مبلغ قابل توجهی طلبکار هستیم که تاکنون این مبلغ پرداخت نشده است.

------------------------------

کارگران فصلی خانوادگی روزی ۱۵ ساعت كار می‌كنند

دبیر انجمن صنفی کارگران کوره پزخانه‌های استان تهران از ۱۵ ساعت کار روزانه‌ی کارگران فصلی کوره پزخانه‌ها به همراه خانواده‌شان خبر داد.
«علی حسینیان» در این باره به ایلنا گفت: کارگران قالب دار، قالب کش، گل ساز و بار جمع کن که از استان‌های خراسان، کردستان و... به تهران کوچ می‌کنند تا به عنوان کارگر فصلی در کوره پزخانه‌ها مشغول شوند روزانه بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند.
وی در ادامه با اشاره به کارمزد بودن کارگران فصلی تصریح کرد: کارگران فصلی در ۴ الی ۵ ماهی که در کوره پزخانه‌ها مشغولند مجبورند به این شیوه کار کنند تا مخارج ماه‌های بیکاری شان تامین شود.
این فعال صنفی در پایان افزود: البته کارگران آتش کار که از استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و همدان به تهران کوچ می‌کنند تا به عنوان کارگر دائم در کوره پزخانه‌ها مشغول شوند شرایط کاری بهتری دارند.