افق روشن
www.ofros.com

بیكاری ٢٠٠٠ کارگر فصلی نی بُر، تجمع

...خانواده‌های کارگران نساجی مازندران، اخراج، عدم تمدید قرارداد و


خبرگزاری کار ایران                                                                                       شنبه ١٦ اردیبهشت ١٣٩١

بیكاری ٢٠٠٠ کارگر فصلی «نی بُر» کشت و صنعت کارون شوشتر

دو هزار کارگر فصلی «نی بُر» در اعتراض به اخراجشان قبل از پایان فصل برداشت در محوطه کارخانه تجمع کردند/ بهانه مسئولان از اخراج کارگران پیش از موعد مقرر این بوده که می‌خواهند اجرای این پروژه را به پیمانکار دیگری بسپارند.
ایلنا: عضو شورای اسلامی کار کارگران نی بر کشت صنعت کارون شوشتر گفت: دو هزار کارگر فصلی «نی بُر» کشت و صنعت کارون شوشتر در اعتراض به اخراج‌شان، پیش از پایان برداشت محصول و همچنین در خصوص عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل طی دو روز گذشته در محوطه کارخانه تجمع کرده‌اند.
رحم خدا عباسی در گفتگو با خبرنگار ایلنا ضمن اشاره به اینکه کارگران فصلی به کار تخصصی بریدن نی اشتغال دارند خواستار اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برای این کارگران شد و اظهار داشت: کارگران در ابتدای هر فصل برداشت تا پایان فصل مشغول بکار بودند اما امسال متاسفانه با وجود اینکه ۳۵۰۰ هکتار از نی‌ها باقی مانده است از کارگران خواسته شده بر سر کار خود حاضر نشوند.
او افزود: عده زیادی از کارگران نی بر کشت و صنعت به سن بازنشستگی رسیده‌اند اما به دلیل تعویق در پرداخت حق بیمه توسط کارفرما امکان بازنشسته شدن و استفاده از مزایای بازنشستگی تامین اجتماعی را ندارند، علاوه بر این سازمان تامین اجتماعی کار این کارگران را جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی‌کند.
او یاد آور شد: کارگران فصلی نی بر تا پایان برداشت نی، قرار داد امضاء کرده‌اند و بهانه مسئولان این واحد تولیدی از اخراج کارگران پیش از موعد مقرر این بوده که می‌خواهند اجرای این پروژه را به پیمانکاران دیگری واگذار کنند.
عباسی همچنین گفت: طرح طبقه بندی مشاغل برای این کارگران مصوب شده بود اما اجرای این طرح با مخالفت مدیریت جدید به جهت عدم پرداخت مابه‌تفاوت سالهای ۷۲ کارگران تا هم اکنون متوقف شده است.

--------------------------

تجمع خانواده‌های کارگران نساجی مازندران مقابل استانداری مازندران

ساری - ایلنا: صبح امروز کارگران نساجی مازندران به اتفاق خانواده هایشان در مقابل استانداری مازندران تجمع كردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از ساری، کارگران نساجی مازندران که طی‌ماه‌های اخیر بلاتکلیف و سرگردان بوده‌اند، اعتقاد دارند نزد خانواده‌های خود شرمنده هستند و ماههاست که با دست خالی به خانه می‌روند.
تعدادی از کارگران اظهار داشتند: امروز پس از مراجعه به فرمانداری قائمشهر و در نبود فرماندار مجبور به حضور در مقابل استانداری شدیم تا پاسخی بگیریم.
حضور کارگران رسمی به اتفاق خانواده‌هایشان در مقابل استانداری مازندران بازتاب گسترده ای در شهر ساری داشته است.

--------------------------

بیكاری ۵۰ كارگر كارخانه شهر دارو

سابقه کار و فعالیت بعضی از این کارگران به ۱۳ سال نیز می‌رسد/ اکثر واحد‌های صنعتی و دامداری‌های منطقه شهریار در نخسین روز‌های سال ۹۱ اقدام به تعدیل نیرو کرده‌اند.
ایلنا: یك فعال كارگری در شهریار گفت: ۵۰ کارگر قراردادی کارخانه «شهر دارو» بعد ازاتمام تعطیلات نوروزی تمدید قرار داد نشدند.
سید حسین باقریان در گفتگو با ایلنا ضمن اشاره به اینکه اکثر واحد‌های صنعتی و دامداری‌های منطقه شهریار در نخسین روز‌های سال ۹۱ اقدام به تعدیل نیرو کرده‌اند، افزود: به دلیل كمبود مواد اولیه تولید در پی تحریم‌ها، واحد تولیدی شهر دارو با ۵۰ نیروی قراردادی خود که سابقه کار و فعالیت بعضی از این کارگران به ۱۳ سال نیز می‌رسد تمدید قرارداد نکرده است.
دبیر اجرایی خانه كارگر شهریار توضیح داد كه این شرکت در مجموع ۲۶۵ کارگر قراردادی و رسمی دارد از این تعداد حدود ۳۵ نفر كارگر رسمی و مابقی قراردادی و پیمانی می‌باشند.
باقریان گفت: این شرکت خصوصی تولید دارو عده‌ای از کارگران اخراجی را به اداره کار جهت دریافت بیمه بیکاری معرفی کرده و به مابقی قول مساعد داده است تا اوایل خرداد ماه به شرط تهیه و تامین مواد اولیه تولید از آنان دعوت بکار کند.
گفتنی است کارخانه شهر دارو تولید کننده انواع محصولات دارویی و بهداشتی در جاده شهریار- تهران واقع شده است.

--------------------------

بیكاری كارگران در پی بحران در كارخانه‌های روغن كشی

ایلنا: دبیر كانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران از بیكاری كارگران واحدهای تولیدی روغن‌كشی به دلیل عدم پرداخت تسهیلات بانكی و اعمال تحریم خبر داد.
ابوالحسن خلیلی در گفتگو با خبرنگار ایلنا وابستگی كارخانجات روغن كشی به خارج از كشور را ٩۵ درصد اعلام كرد و گفت: در حال حاضر به دلیل عدم پرداخت تسهیلات بانكی و اعمال سیاست‌های تحریم، بخش عمده واحدهای تولیدی موجود در این بخش از فعالیت بازمانده‌اند.
خلیلی با بیان این كه کم‌ترین حمایت ها از تولیدکنندگان مواد غذایی صورت می گیرد، اظهار كرد: تولیدکنندگان خودرو در اولویت حمایت‌های تعرفه‌ای قرار دارند. اما تولیدکننده صنعت غذایی هرگاه خواست از حقوق خود دفاع کند از تعرفه و دیوار حمایتی دولت به عنوان عامل بازدارنده استفاده شد.
خلیلی در رابطه با فشارهایی که از سوی بانک‌ها به تولید کنندگان صنایع غذایی اعمال می‌شود گفت: اگر قرار است منابع بانکی مورد انقباض قرار بگیرند تولیدکننده صنعت غذایی تمایل دارد در مرحله آخر دستورالعمل‌های انقباضی قرار بگیرد، اما متاسفانه اولین جایی که برخوردها و فشارهای بانكی اعمال می‌شود بر کارخانجات تولیدکننده مواد غذایی است.
دبیرکل کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران با اشاره به عدم استفاده كارفرمایان از ظرفیت واحدهای تولیدی تصریح كرد: در بحث حمایت از تولیدات كارفرمایان ترجیح می دهند با اعمال مدیریت در هزینه‌ها از منابع انسانی استفاده حداكثری كنند و نسبت به تعدیل نیروی كار در این بخش اقدام كنند.
او با انتقاد از اعمال سیاست‌های انقباضی بانك ها در نیمه دوم سال گذشته تصریح كرد: در بخش پرداخت عوارض هیچ گونه تسهیلاتی به تولید كنندگان پرداخت نشده است. و كارفرمایان با شرایط نا مناسب كسب و كار مواجه شده اند.

--------------------------

عدم تمدید قرارداد و بیكاری ١٠٠ نفر از كارگران داروسازی كوثر

ایلنا: یكی از كارگران اخراجی كارخانه داروسازی كوثر در تماسی با خبرگزاری ایلنا از عدم تمدید قرارداد و اخراج حدود ١٠٠ نفر از كارگران از ابتدای سال خبر داد.
این كارگر با بیان اینکه هیچ کس پاسخگوی کارگران اخراج شده نیست،افزود: در حال حاضر مدیر عامل کارخانه عنوان می‌کند که به دلیل اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها و عدم ارائه تسهیلات دولتی از جمله وام بانکی و گشایش اعتبارات اسنادی و معافیت‌های بیمه و مالیاتی نمی‌تواند مواد اولیه مورد نیاز تولید دارو را بخرد و کارگران قراردادی را با چندین سال سابقه فعالیت بیکار کرده است.
او تصریح کرد: اداره کار نیز از دادن بیمه بیکاری به علت تعداد زیاد اخراجی‌ها طفره می‌رود.

پی‌گیری خبر
خبرنگار ایلنا جهت پیگیری صحت خبر با یك فعال كارگری در كارخانه داروسازی كوثر تماس گرفت و او با تایید خبر اخراج١٠٠ كارگر قراردادی و پیمانی در پی عدم تمدید قرارداد كاری‌شان بعد از تعطیلات نوروز، گفت: دلیل تمدید نشدن قرارداد این كارگران متوقف شدن تولید این كارخانه است.
این كارگر با اشاره به اینکه در سال گذشته تعداد کارگران این واحد تولید دارو به ۲۳۰ نفر می‌رسید افزود: امسال تنها ١٣٠ كارگر در این كارخانه باقی مانده‌اند كه با وجود فقدان مواد اولیه تولیدی هم صورت نمی‌گیرد و آنها عموما بیكارند.
او با تاکید بر این که این واحد تولیدی در شرایط خوبی به سر نمی‌برد اظهار داشت: عدم وجود مواد اولیه تولید دارو باعث شده است تولید بخش اعظمی از داروهای این کارخانه متوقف شود.
او در ادامه دلیل متوقف نشدن تولید سایر تولید کنندگان دارو را تنوع محصولات تولیدی و آرایشی اعلام كرد و گفت: کارخانه تولید داروی کوثر فقط تولید کنده داروهای آنتی بیوتیک است وامکان تولید داروهای دیگر به جهت اینکه محیط و فضای ساخت دارو‌های آنتی بیوتیک و مواد سازنده این دارو‌ها متفاوت است وجود ندارد.
این کارگر از سایر مشکلات تولید دارو از بهره های زیاد بانکی یاد كرد و اذعان داشت: پایین بودن قیمت دارو و اینکه دولت اجازه افزایش قیمت دارو را نمی‌دهد شرایط را برای تعطیل شدن کارخانه فراهم کرده است.
او گفت: در حال حاضر کارخانه دارو سازی کوثر بمناسبت روز کارگر و اینکه تولید دست پا شکسته‌ای دارد تا شنبه تعطیل است.
این فعال کارگری ادامه داد: کارخانه تولید دارو کوثر به تبع وجود مشکلات موجود در سال گذشته فقط از دو قلم داروی خود ۲۰ درصد ضرر کرده است.
او در خاتمه با بیان اینکه در صورت حل مشکلات کارگران دوباره به کار دعوت می‌شوند اظهار داشت: کارخانه تولید داروی کوثر با تمامی کارگران اخراجی خود تسویه حساب کرده و به اداره کار جهت دریافت بیمه بیکاری معرفی شده‌اند.
گفتنی است تلاش خبرنگار ایلنا جهت تماس با مدیریت كارخانه داروسازی كوثر تا این لحظه بی نتیجه مانده است.

--------------------------

اخراج بیش از ١٢ درصد از كارگران قراردادی واحدهای بزرگ تولیدی طی سال گذشته

ایلنا: رئیس اتحادیه كارگران قراردادی و پیمانی سراسر كشور از اخراج بیش از ١٢ درصد كارگران پیمانی از واحدهای بزرگ تولیدی در سال ٩٠ خبر داد.
فتح الله بیات در گفتگو با خبرنگار ایلنا از افزایش تعداد واحدهای بحرانی در كشور خبر داد و گفت: طی یك سال گذشته بیش از دو هزار و ٧٠٠ واحد بحرانی در كل كشور شناسایی شده‌اند.
او در ادامه تصریح كرد: به دلیل عدم پرداخت یارانه واحدهای تولیدی طی یك سال گذشته ٣٠٠ واحد تولیدی ورشكست شده‌اند.
او با بیان این كه كارگران قراردادی و پیمانی در كشور اكثرا از نسل جوان با مشكلات اقتصادی و معیشتی فراوان هستند، افزود: با توجه به تورم رو به افزایش در كشور، شورای عالی كار باید سیاست‌هایی را اتخاذ كند كه توان خرید كارگران بخصوص كارگران قراردادی و پیمانی افزایش یابد.
بیات، با تاكید بر اینكه متاسفانه حمایت‌ها از جامعه كارگری نا‌مطلوب است، گفت: نه كارت اعتباری كه وعده شده بود به دست كارگران رسید و نه بخش عظیمی از كارگران از سهام عدالت برخوردار شدند.

--------------------------

تعويق ٧ ماه حقوق كارگران مجتمع دامداری مهاباد

ایلنا: يك فعال كارگري در مهاباد گفت: کارگران مجتمع دامداری مهاباد ۷ ماه حقوق معوقه طلب دارند.
سعید مصطفی‌نژاد در گفت گو با خبرنگار ایلنا با اعلام این خبر گفت: بهانه عدم پرداخت معوقات حقوقی کارگران توسط کارفرمای این واحد تولیدی واردات بی‌رویه گوشت بوده است.
اين فعال كارگري با اشاره به توقف توليد اين كارگاه، افزود: کارگران مجتمع دامداری مهاباد در حال حاضر بلاتکلیف هستند و بي‌هدف در محل کار خود حضور می‌یابند.
مصطفي نژاد ادامه داد: مدیر عامل این واحد صنعتی تولید گوشت به کارگران و مسئولان استانی قول داده بود که در موقع پرداخت حقوق کارگران ۲ ماه از حقوق معوقه آنان را نیز پرداخت کند که تا كنون اين وعده محقق نشده است.
گفتني است مجتمع دامداری مهاباد وابسته به شرکت غدیر سبز بوده و داری زیر مجموعه‌های صنعتی همانند هما مرغ، سردخانه زمزم، و کشت صنعت مهاباد است.