افق روشن
www.ofros.com

تجمع کارگران مخابرات آذربایجان غربی، تجمع جمعي از

كارگران و مربیان پیش دبستانی و تهديد شغل ۲۰ هزار کارگر سنگبریها


خبرگزاری کار ایران                                                                                              دوشنبه ٩ مرداد ١٣٩١

تجمع کارگران مخابرات آذربایجان غربی درمقابل مجلس

کارگران شرکت مخابرات آذربایجان غربی، همزمان با آغاز جلسه علنی مجلس، در برابر ساختمان اصلی مجلس تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نزدیک به ۵۰ نفر از کارگران شرکت مخابرات آذربایجان غربی در اعتراض به وضعیت نامشخص شغلی و همچنین عدم دریافت ۵ ماه حقوق معوقه خود در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و خواستار رسیدگی نمایندگان به وضعیت خود شدند.
یکی از کارگران شرکت کننده در این تجمع به ایلنا گفت: متاسفانه ۵ ماه است که حقوقمان را پرداخت نکرده‌اند و این درشرایطی است که هنوز وضعیت بیمه و قرارداد ما مشخص نیست و ما را به امید اینکه شرایط کاری بهتر می‌شود، در محل کار نگه داشته‌اند.
گفتنی است کارگران معترض، پلاکاردهایی جهت درخواست برای رسیدگی توسط نمایندگان دردست داشتند.
این تجمع با همراهی نیروی انتظامی به صورت مسالمت آمیز در حال برگزاری است.

---------------------------

تجمع جمعي از كارگران و مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس

با وجود گذشت چندین هفته از اخرج مربیان پیش دبستانی تجمع آنان در مقابل مجلس شورای اسلامی همچنان ادامه دارد در حالی که هیچ کدام از مسوولین آموزش و پرورش پاسخگوی آنان نیست‌. ‌
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، جمعی از معلمان پیش دبستانی، سیلوداران بخش خصوصی و کارگزاران مراکز مخابرات روستایی آذربایجان غربی صبح امروز (یکشنبه) مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند‌. ‌
همچنین جمعی از معلمان پیش دبستانی استان اصفهان و گیلان با تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار حمایت مجلس از حقوق معلمان پیش دبستانی شدند‌. ‌
جمعی از سیلوداران بخش خصوصی نیز با تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی از نمایندگان خواستند در سال حمایت از تولید ملی اجازه ندهند سیلوداران این بخش نابود شوند‌. ‌
جمعی از کارگزاران مراکز مخابرات روستایی آذربایجان غربی نیز با تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار اجرای کامل طرح بیمه کارگزاران مخابرات روستایی بر اساس مصوبه مجلس شدند. آنان در پلاکاردهایی که در دست داشتند بیان کرده بودند که پنج ماه است که بدون قرارداد و بدون دستمزد مشغول کارند‌. ‌

---------------------------

تعویق ۱۵ ماهه حقوق کارگران نقش ایران

نماینده کارگران کارخانه نقش ایران اعلام کرد: ۱۵ ماه حقوق و ۴ ماه بیمه سال جاری ۴۸ کارگر کارخانه نقش ایران قزوین پرداخت نشده است.
سید مجتبی رضوی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: بعد از واگذاری کارخانه نقش ایران به بخش خصوصی در آذر ماه سال ۸۳ این واحد تولیدی دچار مشكلات مديريتي شده و به مرور تولید این کارخانه متوقف شد.
او افزود: بیش از هزار کارگر این کارخانه در جریان خصوصی سازی به مرور از چرخه فعالیت خارج شده و هم اکنون ۴۸ کارگر در این واحد باقی مانده‌اند.
او اضافه کرد: سابقه فعالیت کارگران کارخانه نقش ایران بیش از ۲۲ سال است و این کارگران به امید بازنشسته شدن هر روز در این کارخانه حضور می‌یابند.
رضوی با بیان اینکه امکان بازنشسته شدن کارگران هم اکنون فراهم نیست افزود: این درحالیست که مالکان این واحد تولیدی به بهانه راکد بودن فروش محصولات کارخانه و شروع بحران اقتصادی با متقاعد کردن مسئولان بیمه‌ای فقط ۱۰ درصد از حق بیمه کارگران را واریز کرده‌اند واین عمل کارفرما باعث شده است امکان بازنشسته شدن کارگران فراهم نشود.
به گفته رضوی متولیان بخش خصوصی این کارخانه با ارائه طرح‌های اصلاح ساختار در یک پروسه زمانی ۱۰ ساله باعث ایجاد مشکلات و معضلات غیر قابل جبرانی شدند که باعث تعطیلی کارخانه شد.
او اشاره کرد: همه دستگاها و تجهیزات این کارخانه فروخته شده و سوله‌ها وانبار‌های خالی این کارخانه بدون استفاده باقی مانده است.
اوبا بیان اینکه هیچ متولی و مسئولی در باره مشکلات کارگران ونحوه مدیریت کارخانه پاسخگو نبوده است در این زمینه افزود: هکتار‌ها زمین، سوله و انبار و سایر تجهیزاتی که یک روزی به امید تولید و اشتغال و توسعه کشور ساخته شده بودند، امروز به طرز باور نکردنی خالی شده‌اند.

کارگران کارخانه در انتظار بازنشستگی پیش از موعد هستند
دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین نیز با اظهار تاسف از وضعیت کارخانه نقش ایران تصریح کرد: کارخانه نقش ایران یکی از پر رونق‌ترین کارخانه‌های تولید فرش ماشینی و موکت در استان بود که متاسفانه پس از واگذاري به بخش خصوصي به جهت سوء مدیریت هم اکنون تعطیل شده است.
او با بیان انکه هم اکنون کارگران بلاتکلیف این کارخانه در انتظار بازنشتگی پیش از موعد هستند اظهار داشت: به جهت مشکلات بوجود امده در نحوه پرداخت حق بیمه کارگران این کارخانه هم اکنون امکان بازنشسته شدن این کارگران وجود ندارد.
عید علی کریمی با ابراز نگرانی از اینکه پرداخت مطالبات این کارگران ۱۵ ماه به تاخیر افتاده است عنوان کرد: مالک این کارخانه اگر فقط انبارهای خالی این کارخانه ر اجاره دهد پرداخت معوقات حقوقی این کارگران جبران خواهد شد.

---------------------------

كارگر جوان در حين كار با دستگاه فرز سنگ بري جان باخت

کارگر ۲۵ ساله‌ای که در شهرک ولیعصر تهران در حال کار با دستگاه فرز بود، بر اثر حادثه‌اي دچار خفگي شد و جان باخت.
به گزارش ايلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس، ساعت ۱۵ و ۵۰ دقیقه روز گذشته هفتم مردادماه خبر فوت کارگر جوانی به ماموران کلانتری ۱۵۳شهرک ولیعصر (عج) مخابره شد و در دستور کار آنان قرار گرفت.
بنا بر اين گزارش، تحقیقات و مشاهدات ماموران حکایت از آن داشت که جوان ۲۵ ساله به نام «عزيز» حین انجام کار دستمال دورگردنش به دستگاه فرز گره خورده و باعث خفگی وی شده است.
شایان ذکر است، حسب خواسته مقام قضایی پرونده‌ای در کلانتری تشکیل و جسد به تحویل پزشکی قانونی شهر تهران انتقال یافت و پیمانکار ساختمان نیز به کلانتری احضار و تحقیق از وی نیز کماکان ادامه دارد.

---------------------------

سرنوشت کارگران نساجی مازندران در انتظار ۱۰۰۰ کارگر دخانیات؟

دبیر خانه کارگر مازندران نسبت به واگذاری مجتمع دخانیات اين استان به بخش خصوصی هشدار داد.
نصرالله دریابیگی ضمن حمایت از اجرای اصولي و كارشناسانه اصل ۴۴ قانون اساسی به ايلنا گفت: متاسفانه با اجراي خصوصي سازي بدون اعمال نظارت در استان مازندران، هیچ واحد تولیدی خصوصي شده‌اي در اين استان موفق نبوده است.
به گفته این فعال کارگری در كارخانه دخانيات مازندران بیش از ۱۰۰۰ کارگر قراردادی و رسمی كار مي‌كند و آنها نگرانند كه در صورت خصوصي شدن مالكيت كارخانه به سرنوشت كارگران نساجي دچار شوند.
دریابیگی با تاكيد بر اينكه اجراي خصوصي‌سازي به روال گذشته امنيت شغلي و به تبع معیشتی هزار كارگر دخانيات را به خطر مي‌اندازد، ادامه داد: در استان مازندران اجرای غيركارشناسانه و بي‌نظارت خصوصی سازی مشکلات شدید اجتماعی و معیشتی و حتی امنیتی بوجود آورده است.
وی یاد آور شد: معوقات حقوقی ۲۴ ماهه کارگران نساجی مازندران، مشکلات کارگران زغال سنگ البرز مرکزی، کشت صنعت شمال، چیت سازی بهشهر و بسیاری از واحد‌های تولیدی که با واگذاري به بخش خصوصی دچار مشکل شده‌اند نمونه بارز اجرای ناموفق اصل ۴۴ قانون اساسي بوده است.
اين فعال كارگري اظهار داشت: قرار بود خصوصی سازی عامل شکوفایی اقتصاد و تحقق عدالت اجتماعی و تقسیم عادلانه ثروت باشد که متاسفانه به خاطر سوء مدیریت و ضعف نظارت در اجرای این اصل قانون اساسی، خصوصی‌سازی سبب کاهش امنیت شغلی و فقيرتر شدن کارگران شده است.
دبیر اجرایی خانه کارگر از مسئولان استانی خواست بدور از جناح بندی‌های سیاسی به دغدغه‌هاي دلسوزانه جامعه کارگری توجه كنند.

---------------------------

تهديد شغل ۲۰ هزار کارگر در صورت تعطيلي سنگبري‌هاي اصفهان

ایلنا: افزایش هزینه‌های تولید، مالیات و پرداخت عوارض آلودگی، رکود در بزرگ‌ترین واحدهاي تولید سنگ‌های تزیینی کشور را شدت بخشیده و امنیت شغلی ۲۰ هزار کارگر فعال در سنگبری‌های اصفهان را تهدید می‌کند.
به گزارش خبرنگار ايلنا در اصفهان، وجود ۲۳۰ معدن سنگ و بیش از هزار و ۸۰۰ کارخانه فراوری آن، اصفهان را به بزرگ‌ترین تولیدکننده سنگ‌های تزیینی در کشور تبدیل کرده كه با استفاده از این شرایط، سنگبری‌های استان بیش از ۵۰ درصد سنگ‌های فرآوری شده موجود در بازار کشور را تامین می‌کنند.
اما با اين حال اغلب سنگبری‌های اصفهان سنتی هستند و سالهای سال است از‌‌ همان روش‌های قدیمی برای تبدیل سنگ خام به ورقه‌های قابل استفاده در ساخت و ساز استفاده می‌کنند و به همین دلیل در هزارتوی مشکلاتی همچون مصرف بالای انرژی، ضایعات بالا و بهره وری پایین گرفتار شده‌اند که البته اجراي قانون هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی، به این مشکلات شدت بیشتری بخشیده است.
کانون تجمع کارخانه‌های سنگبری در استان اصفهان، منطقه صنعتی محمودآباد است که بیش از ۷۰۰ واحد فرآوری سنگ را در خود جا داده، پس از آن شهرستان‌های نجف آباد و رضوان شهر با استقرار ۴۵۰ کارخانه، قطب صنعت سنگ کشور را تشکیل می‌دهند.
قدمت صنعت سنگبری در این منطقه به بیش از صد سال قبل باز می‌گردد که وجود ستون، درب و وسایل سنگی قدیمی در نقاط مختلف شهرستان شاهدی بر این ادعا است.

تعطیلی واحدهای تولیدی، بیکاری کارگران
اکنون مهم‌ترین مشکلی که سنگبری‌های اطراف اصفهان را به حالت تعطیل و نیمه تعطیل درآورده و باعث شده بار‌ها و بار‌ها در مقابل استانداری تجمع کنند، ممنوع شدن عبور کامیون در این منطقه است.
مسئول یکی از کارخانه‌های فعال در این منطقه می‌گوید: واحد‌های سنگبری، بیش از ۴۰ سال است که در خیابان امام خمینی اصفهان از سه راه رهنان تا بیمارستان امام حسین فعالیت می‌کنند اما با گسترش شهر، در میان بافت مسکونی، آموزشی و فرهنگی قرارگرفته و به عنوان مشاغل مزاحم شناخته شده‌اند.
وی مساحت ۶۰۰ هکتاری شهرک صنعتی محمودآباد را برای انتقال کارخانه‌های سنگ کافی ندانست و افزود: برای حل این مشکل، سال گذشته قرار شد ۲۷۰ هکتار، زمین به این شهرک اضافه شود اما نه تنها این کار انجام نشد، بلکه ۳۶ هکتار زمینی که مالکان سنگبری‌ها در غرب این شهرک خریداری کرده‌اند ۱۳ سال است بلاتکلیف مانده و مجوز انتقال کارخانه‌های سنگ به این منطقه صادر نمی‌شود.
این فعال صنعت سنگ اصفهان با اشاره به تعطیل و نیمه تعطیل شدن سنگبری‌های اطراف اصفهان به دلیل همین مشکلات گفت: در این محدوده ۳۶ کارخانه سنگ وجود داشت که برای بیش از ۸۰۰ کارگر شغل ایجاد کرده بودند اما با نیمه تعطیل شدن واحد‌ها، این کارگران نیز بیکار شده‌اند. سنگ اندازی برای دریافت عوارض بیشتر
اين همه در حالي روي مي‌دهد كه عضو انجمن سنگ اصفهان و مسئول کانون سنگ ایران در گفتگو با ایلنا، اصفهان را بزرگ‌ترین تولیدکننده سنگ‌های تزیینی در کشور معرفی کرد و گفت: تولید سنگ، نقش مهمی در توسعه اقتصادی در استان دارد چون زمینه اشتغال تعداد زیادی از افراد بومی و غیر بومی را فراهم کرده است. حسین امیر یوسفی با اشاره به وجود بیش از ۳ هزار کارخانه فرآوری سنگ در استان اصفهان، تصریح کرد: از این تعداد، کمتر از هزار و ۷۰۰ واحد فعال هستند و بقیه به دلیل مشکلات مالی یا اختلاف بین شرکا، فعلا دست از کار کشیده‌اند.
وی با انتقاد از سنگ اندازی‌های شهرداری برای جلوگیری از ادامه فعالیت سنگبری‌های اطراف اصفهان گفت: در حالی که وضعیت استقرار یا انتقال واحدهای فعال در خیابان امام خمینی هنوز مشخص نیست، مسوولان شهری خارج از قوانین و چارچوب اختیاراتشان به صنعت تجاوز می‌کنند.
امیر یوسفی وضعيت تعدادی از سنگبری‌ها در مناطق دیگری استان از جمله خمینی شهر را نیز مشابه اعلام کرد و افزود: دلیل اصلی مخالفت با ادامه فعالیت سنگبری‌های این مناطق دریافت عوارض بیشتر است، غافل از اینکه با تولید هر متر مربع سنگ در این واحد‌ها، برای ۵ نفر شغل ایجاد می‌شود.

صنعتی که آلودگی ندارد
عضو انجمن سنگ اصفهان در پاسخ به این پرسش که آیا مراحل مختلف فرآوری و برش سنگ در کارخانه‌ها موجب آلودگی و شکایت اهالی منطقه نشده، گفت: صنعت سنگ اصفهان، هیچ گونه آلودگی ندارد و همه مواد اولیه و سنگ خامی که وارد کارخانه می‌شود قابل استفاده است. بنابراین هرکجا باشد، مزاحمتی برای اطرافیان ایجاد نخواهد کرد. وی با اشاره به استفاده از آب برای برش و شکل دهی به سنگ‌ها، خاطرنشان کرد: تنها ایرادی که به این واحدهای تولیدی وارد است آلودگی صوتی بوده که آنهم با استفاده از پنجره‌های دو جداره برطرف می‌شود.
امیر یوسفی تاکید کرد: تمام کارخانه‌های این منطقه از دستگاههای تمام اتوماتیک استفاده می‌کنند که باعث می‌شود هیچ گرد و خاکی در هوا منتشر نشود.

اشتغال ۲۰ هزار نفر در صنعت سنگ
از سوی دیگر رئیس انجمن سنگ استان اصفهان با انتقاد از اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده بعد از هدفمندی یارانه‌ها گفت: پیش از این ستاد هدفمندی یارانه‌ها، سنگ را آسیب پذیر‌ترین صنعت شناخته بود که متاسفانه با اجرای این طرح، هیچی گونه توجهی به مشکلات این بخش از تولید نشده است.
وی گران شدن حامل‌های انرژی و هزینه‌های حمل و نقل را موجب ادامه فعالیت بسیاری از واحد‌ها با ۳۰ درصد ظرفیت خود دانست و افزود: متاسفانه دو هزار واحد سنگبری با اشتغال بالای ۲۰ هزار نفر، جایگاهی در استان اصفهان ندارند در حالی که همین صنعت در استان لرستان به دلیل تمركز صنایع پتروشیمی، فولاد و ذوب آهن در اصفهان، صنعت بر‌تر شناخته می‌شود.

افزایش مالیات با وجود رکود
علاوه بر این مشکلات، عضو کانون سنگ ایران از افزایش شدید مالیات بر ارزش افزوده به ویژه در سال جاری انتقاد کرد و گفت: این در حالی است که افزايش هزینه‌های تولید و به ویژه انرژی پس از هدفمندی یارانه‌ها، سنگبری‌های استان اصفهان را با رکود شدید روبرو کرده است.
وی از مذاکره با اداره کل امور مالیاتی استان برای جلوگیری از رشد چند برابری مالیات این صنعت خبر داد و عنوان کرد: انتظار ما این بود که صنعت سنگ نیز تا سال ۹۲ مشمول اجرای آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده شود در حالی که امسال براساس میزان سرمایه گذاری در این واحد‌ها، مالیات‌های سنگینی در نظر گرفته شده كه بسیاری واحدهای تولیدی توان پرداخت آن را ندارند.

گزارش: ناهید شفیعی