افق روشن
www.ofros.com

تجمع کارگران پارسیلون، جلسه تعیین

مصوبه مزدی و تعطیلی و ورشكستگی ... تولیدی


خبرگزاری کار ایران                                                                                         دوشنبه ١ اسفند ماه ١٣٩٠

امروز اتفاق افتاد:

تجمع اعتراض‌آمیز کارگران كارخانه پارسیلون خرم آباد

بیش از ١٢ ماه است که کارگران تولید نخ پارسیلون حقوق دریافت نکرده‌اند/ کارخانه پارسیلون به جهت انباشت بدهی‌ها تعطیل شده است/ این کارخانه دارای ٢۵٠ کارگر رسمی و ٢٦٠ کارگر قرار دادی است.
ایلنا: بیش از ١۵٠ کارگر كارخانه پارسیلون خرم آباد، بزرگ‌ترین تولید کننده نخ آسیا در اعتراض به دریافت مطالبات قانونی شان امروز صبح در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.
به گزارش ایلنا رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار لرستان با اعلام این كه کارخانه پارسیلون به جهت انباشت بدهی‌ها تعطیل شده است، اعلام كرد: این کارخانه دارای ٢۵٠ کارگر رسمی و ٢٦٠ کارگر قرار دادی است که همگی بیکار شده‌اند.
محمد موسیوند با انتقاد از عملکرد اداره کل نساجی‌های کشور به جهت عدم پی‌گیری در خصوص وضعیت بحرانی این واحد تولیدی عنوان کرد:٢٠ میلیارد تومان تسهیلات برای احیاء کارخانه پارسیلون اختصاص یافته است که اداره کل نساجی‌های کشور با عنوان اینکه تولید نخ منسوخ شده است از پرداخت این مبلغ ممانعت می کند.
او در ادامه با این عنوان که کمبود مواد اولیه و نقدینگی مشکل اساسی این واحد تولیدی است، خاطر نشان کرد: این کارخانه اگر بطور کامل احیاء شود گنجایش اشتغال ٢۵٠٠ کارگر را دارا می‌باشد.
این فعال كارگری استان لرستان افزود: بیش از ١٢ ماه است که کارگران تولید نخ پارسیلون حقوق دریافت نکرده‌اند و همچنین عیدی و سایر مزایای قانونی آنان نیز پرداخت نشده است.
موسیوند با تاکید بر اینکه وضعیت اشتغال استان لرستان مطلوب نیست افزود: از لحاظ بیکاری استان لرستان رتبه آخر اشتغال کشور را کسب کرده است.
او در خاتمه خواستار شد: با ١۵ میلیارد کمک و سرمایه گذاری در کارخانه پارسیلون که بزرگترین کارخانه تولید کننده نخ آسیاست مشکل کارخانه و کارگران حل خواهد شد.

--------------------------------------

برگزاری نخستین جلسه تعیین مصوبه مزدی کارگران چهارشنبه هفته آینده

ایلنا: رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور از برگزاری نخستین جلسه تعیین مصوبه مزدی کارگران توسط شورای عالی کار در روز چهارشنبه هفته آینده خبر داد.
اولیاء علی بیگی در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: طبق ماده ۴۱ قانون کار، دستمزد کارگران باید به صورت شفاف براساس نرخ سبد هزینه خانوار کارگری و نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی تعیین شود، اما به دلیل وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی این ماده قانونی در شورای عالی کار به صورت صحیح اعمال نمی‌شود.
علی بیگی در خصوص سیاست تعیین مصوبه مزدی کارگران در سال آینده تصریح کرد: ‌ مصوبه مزدی سال آینده براساس وضعیت واحدهای تولیدی کشور تعیین خواهد شد، به این معنا که وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی را در تعیین مصوبه منظور خواهیم کرد.
رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور با بیان اینکه سازوکار تعیین حداقل افزایش دستمزد در قانون مشخص شده است یاد آور شد: این معیارهای قانونی بر اساس میزان تورم و وضعیت معیشت خانوار است. هر ساله میزان تورم مبنای افزایش نرخ دستمزد قرار می‌گیرد که آن نیز به نظر می‌رسد با واقعیت جامعه همخوانی ندارد.
علی بیگی با اشاره به جایگاه مشخص و تضمین شده دستمزد در قانون کار، یاد آور شد: طبق قانون به کسی کارگر گفته می‌شود که بر اساس ضوابطی کار می‌کند و بر اساس‌‌ همان ضوابط نیز ماده ۴۱ قانون کار برای وی مزد تعیین می‌کند و کارفرما موظف است در پایان هر ماه آن را پرداخت کند.

--------------------------------------

تعطیلی و ورشكستگی بیش از ۶۰ واحد تولیدی در بوشهر

ایلنا: رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار بوشهر از تعطیلی بیش از ۶۰ واحد تولیدی در چند سال اخیر در این استان خبر داد و افزود: ۸ واحد بزرگ تعطیل و نیمه تعطیل در بوشهر وجود دارد.
محمد اسماعیل دشمن زیاری با بیان اینکه بعضی از این واحد‌ها برای برون رفت از بحران ورشکستگی به بانک‌های استان معرفی شده‌اند، تصریح کرد: کمبود نقدینگی، بدهی معوقه به سیستم بانکی و واردات بی‌رویه کالا‌ها از مهم‌ترین مشکلات این واحدهاست.
وی افزود: تعطیلی واحد‌ها در همه سال‌ها وجود داشته اما از سال ۸۹ به بعد این تعطیلی‌ها بیشتر از گذشته شده است. او با اشاره به اینکه این تعداد تعطیلی واحد‌ها به غیر از منطقه عسلویه برآورد شده است، ادامه داد: بعضی از شهرداری‌های استان از جمله شهرداری گناوه، بوشهر، برازجان به اخراج تعداد زیادی از کارگران خدماتی خود پرداخته‌اند.
به گفته رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار بوشهر، اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و واردات بی‌رویه کالاهای خارجی تاکنون به واحد‌های تولیدی بسیاری صدمه وارد کرده است و در حوزه صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی تعداد بیکاران افزایش یافته است.
او در ادامه به تعدادی از واحد‌ها ی بحران‌زده و تعطیل و نیمه تعطیل اشاره کرد و گفت: واحد‌های تولیدی چون نساجی اعتمادیه با حدود ۱۰۰ کارگر، رنگ سازی قهر با بیش از ۵۰ کارگر، مجموعهٔ پولیمر با واحد‌های زیر مجموعه خود با بیش از ۷۰۰ کارگر، صنایع دریایی صدرا که زمانی ۳۵۰۰ کارگر داشت (در حال حاضر در شرف تغییر کاربری است)و گونی بافی شفق با ۲۰۰ کارگر... همگی یا تعطیل شده و یا در شرف تعطیلی هستند.
این فعال کارگری در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات کشاورزان بوشهری پرداخت و اظهار داشت: ۱۵۰۰ نفر از باغداران و تولید کنندگان خرما به دلیل نبود بازار خوب داخلی و خارجی با مشکلات فروش محصولات خود مواجه شده‌اند.
او افزود: افزایش قیمت حامل‌های انرژی، دریافت کسب پروانه چاه آبیاری و کمبود آب همگی مشکلاتی هستند که باغداران نخلستان‌های بوشهر با آن مواجه هستند. به گفته وی، با ادامه افزایش مشکلات کشاورزان در آینده شاهد کاهش چشمگیر تولید و بیکاری هر چه بیشتر این قشر از کارگران کشور خواهیم بود.