محرومیت شش فعال کارگری از ملاقات با خانواده و وکیل
خبرگزاری هرانا - پس از گذشت ۱۰ روز از بازداشت جمعی از فعالین کارگری در شهر کرج برخی از خانوادههای بازداشت شدگان کماکان از حق ملاقات با بستگان و وکلای خود محروم هستند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شش تن از فعالین کارگری بازداشتی که به بازداشتگاهی در شهر رشت منتقل شدهاند با گذشت ۱۰ روز از بازداشت از ملاقات با خانوادهها و وکلایشان محروم هستند.
طی حضور مستمر این خانوادهها در دادسرا واقع در پل عراق رشت روز گذشته ماموران به ایشان اعلام کردند که بازداشت شدگان تا روز پنج شنبه در بازداشت بسر خواهند برد.
گفتنیست، بعد از یک هفته بیخبری روز پنجشنبه میترا همایونی، سعید مرزبان و سیروس فتحی توانستد تماس کوتاهی با خانوادههای خود داشته باشند.
در طی این روزها خانوادههای مسعود سلیمپور و فرامرز فطرتنژاد بعد از مراجعههای متوالی موفق شدند داروهای این افراد را که سخت بیمار هستند را از طریق ماموران مستقر در بازداشتگاه به ایشان تحویل دهند. شایان ذکر است که هیچ یک از بازداشت شدگان تا کنون تفهیم اتهام نشده و از حق دسترسی به وکیل نیز محروم بودهاند.
----------------------------------------
-بعد از یك هفته هنوز از سرنوشت ٩ فعال كارگری خبری نیست
٩ تن از فعالان کارگری بازداشتشده در شهر کرج، همچنان در زندان و تحت بازجویی قرار دارند.
بنابر آخرین اخبار رسیده، مسعود سلیمپور، فرامرز فطرتنژاد، میترا همایونی، مازیار مهرپور،سعید مرزبان، علیرضا عسگری،ریحانه انصاری، سیروس فتحی و جلیل محمدی افرادی هستند که با وجود گذشت ٩ روز، هنوز از علل بازداشت و اتهامشان اطلاعی در دست نیست. پیشتر شش تن از بازداشتشدگان به نامهای سیروس فتحی، مازیار مهرپور، فرامرز فطرتنژاد، مسعود سلیمپور، میترا همایونی و سعید مرزبان در تماس با خانوادههایشان، اعلام کردند که در اختیار اداره اطلاعات " رشت" قرار دارند.
خانوادههای بازداشتشدگان، امروز با مراجعه به دادگاه انقلاب شهر کرج، با عدم پاسخگویی مسئولین روبرو شدند. روز جمعه ٢۶ خردادماه،۶٠ تن از اعضای شرکتکننده در مجمع عمومی سالیانهی "کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری"، توسط مأموران امنیتی بازداشت شدند.
در این بازداشت که با حمله ناگهانی شمار زیادی از افراد لباس شخصی و نیروی انتظامی همراه بود، نیروهای امنیتی اقدام به تیراندازی و ضرب و شتم شدید حاضران در جلسه کردند. به گفتهی شاهدان عینی، "تیراندازی مأموران منجر به سوراخ شدن لولههای آب آپارتمان شده و همسایگان با تعجب از مأموران میپرسیدند که چه خبر شده است.؟.."
مأموران امنیتی نیز برای جلوگیری از بروز اعتراض همسایگان و مردم، با اعلام اینکه افراد بازداشتشده " مجرم" هستند، آنها را به بازداشتگاه منتقل کردند.
بر اساس گزارشها، مأموران در این حمله، زنان حاضر در جلسه را نیز مورد ضرب و شتم قرار دادهاند.
به گفتهی شرکتکنندگان در این جلسه، ۵ نفر از بازداشتشدگان همان شب آزاد شده و حدود ۵٠ نفر نیز یک روز بعد آزاد شدهاند.
گفته میشود از میان افراد بازداشتشده،" جلیل محمدی"، تاکنون هیچ تماسی با خانوادهاش نداشته است.
کمیته گزارشگران حقوق بشر
----------------------------------------
-شمار تعدیل نیروی كار شهابخودرو به ۶۶۷ نفر رسید
ایلنا: نماینده کارگران اخراجی شهاب خودرو اعلام کرد: این کارخانه وابسته به آستان قدس رضوی با تعدیل ۱۷ کارگر قراردادی دیگر، شمار کارگران بیکار خود را به ۶۶۷ نفر رساند.
نماینده کارگران اخراجی شهاب خودرو، با بیان این خبر به ایلنا گفت: کارخانه شهاب خودرو که طی روزهای ۱۴ و ۱۵ فروردین ماه سال جاری تعداد ۶۵۰ کارگر قراردادی خود را به بهانه افزایش مشکلات کارخانه تعدیل و اخراج کرده بود هم اکنون با عدم تمدید قرارداد با ۱۷ کارگر قراردادی دیگر تعداد کارگران اخراجی خود را افزایش داده است.
او با بیان اینکه شایعه اخراج ۵۰ کارگر دیگر طی هفتههای آینده قوت یافته است گفت: با وجود تجمعات گستردهای که کارگران در مقابل نهادهای مختلف ذیربط انجام دادهاند متاسفانه بعد از گذشت سه ماه هنوز عکس العمل مسئولان را در قبال حل مشکلات کارگران شهاب خودر مشاهده نکردهایم.
اين كارگر اخراجي با اشاره به اینکه وابستگی کارخانه شهاب خودرو به آستان قدس رضوی محدودیتهایی را جهت پيگيري مشکلات بیش از 667 کارگر اخراجی بوجود آورده است، اظهار داشت: با وجود حکم مراجع قانونی و اداره کار مبني بر بازگشت به کار کارگران، متاسفانه کارفرمای شهاب خودرو از اجرای این حکم امتناع میکند.
نماینده کارگران اخراجی شهاب خودرو با ابراز نگرانی از وضعیت بوجود آمده، اظهار کرد: مشکلات معیشتی و روحی روانی و همچنین خانوادگی کارگران در طول این مدت افزایش یافته است.
این فعال کارگری گفت: صبح روز شنبه تعداد کثیری از کارگران اخراج شده شرکت شهاب خودرو با مراجعه به اداره کار شمال غرب تهران خواستار دریافت هرچه سریعتر مستمری بیمه بیکاری خود شدند.
او متذکر شد: مسوولین اداره کار استان تهران مدت سه ماه است که دستور پرداخت مقرری بیمه کارگران اخراج شده را به بهانه پیگیری بازگشت به کار آنها صادر نمیکنند و پس از دو ماه هنوز موفق به بازگشت بکار نیز نشدهایم، این در شرایطی است که کارگران در طول این سه ماه با مشکلات معیشتی فراوانی مواجه بودهاند.
اين فعال كارگري همچنین خبر داد: از ابتدای تیرماه اعتبار دفترچههای بیمه تامين اجتماعي كارگران به پایان رسیده است و خانوادههاي آنها دیگر قادر نخواهند بود از بيمه نیز استفاده کنند.
----------------------------------------
۲۵ نفر از کارگران کارخانه منابع تغذیه الکترونیک تعدیل شدند
روند تعدیل و اخراج کارگران واحدهای صنعتی، این بار مشمول کارخانه صنعتی «منابع تغذیه الکترونیک» تهران شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، قرارداد ۲۵ نفر از کارگران کارخانه منابع تغذیه الکترونیک، از ابتدای تیرماه سال جاری تمدید نشده است و این کارگران با دریافت نامه از مسئولان کارخانه، برای دریافت بیمه بیکاری به مراجع ذیصلاح معرفی شدند.
اسماعیل حق پرستی، دبیراجرایی خانه کارگر تهران، در این زمینه به ایلنا گفت: تعدیل ۲۵ نفر از کارگران کارخانه منابع تغذیه الکترونیک برای دومین بار است که در سال جاری انجام میشود که بنابراطلاعات دریافتی، این روند، تا تعطیلی کامل این کارخانه ادامه پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: این کارخانه بیش از ۳۰ سال، سابقه فعالیت درعرصه تولید قطعات الکترونیکی دارد که به دلیل واردات بیرویه در این زمینه، توان تولید خود را از دست داده است و نمیتواند به صورت عادلانه با قطعاتی که به کشور وارد میشود رقابت کند، لذا به دلیل کاهش فروش و افزایش هزینهها، به اخراج و تعدیل کارگران کارخانه روی آورده است.
به گزارش ایلنا، کارگرانی که از کار در این کارخانه محروم شدند، دارای سوابقی از ۴ تا ۱۷ سال هستند که به دلیل مشکلات کارخانه نمیتوانند به فعالیت خود ادامه دهند، این درحالی است که تعدادی از کارگران این کارخانه، به دلیل اشتغال در این شرکت، در حال اقدام برای آغاز زندگی مشرک بودند.
گفتنی است کارخانه منابع تغذیه الکترونیک، یکی از پرسابقهترین کارخانجات تولید قطعات الکترونیکی محسوب میشود که از چند سال پیش بسیاری از قراردادهای رسمی را به قراردادهای موقت و ۳ ماهه تبدیل کرده است.
----------------------------------------
کارگران کارخانه ریسند گی خاورگیلان تجمع کردند
ایلنا: به گزارش ایلنا، صبح امروز تعداد ۴۸ کارگر کارخانه ریسندگی خاور گیلان در اعتراض به ۱۱ ماه حقوق معوقه خود در مقابل استانداری گیلان تجمع کردند.
یکی از کارگران معترض که در این تجمع حضور دارد به خبر نگار ایلنا گفت: کارخانه ریسندگی خاور وابسته به بخش خصوصی بمدت دو سال است که تعطیل شده وتعداد ۴۸ کارگر این کارخانه با سوابق بیش از ۲۰ سال بلاتکلیف شدهاند.
او که خواست نامش فاش نشود اظهار داشت: به واسطه خصوصی سازی این کارخانه وبا شروع مشکلات آن، کارفرمای این کارخانه از پرداخت ۱۱ ماه حقوق و۴ ماه بیمه این کارگران امتناء کرده است.
او با بیان اینکه ظرفیت تولید این کارخانه بسیار زیاد بوده و گنجایش فعالیت ۸۰۰ کارگر را در گذشته داشته است تصریح کرد: کارخانه خاور تا سال ۱۳۷۵ به کشورهای زیادی از جمله تایلند آلمان، سوئد وسویس وغیره صادرات نخ داشته است این در حالیست هم اکنون این کارخانه با داشتن ظرفیت بالای تولید دچار مشکل شده وهم اکنون تولیدی ندارد.
اين كارگر معترض در ادامه افزود: سوابق اکثر کارگران ریسندگی خاور بالای ۲۰ سال بوده وشرایط بازنشستگی برای ۳۸ کارگر فراهم است که به واسطه عدم پرداخت بیمه این تعداد از کارگران وفاصله افتادن در بیمه انان در بازنشسته شدن آنا مشکل ایجاد شده است.
او با بیان اینکه تجمع ما در مقابل استانداری گیلان نتیجهای ندارد وکسی پاسخگو نیست اذعان داشت استانداری وسایر مسئولان استانی وذیربط هر روز به ما وعدههای تو خالی میدهند و از عمل خبری نیست.
----------------------------------------
تجمع اعتراضآمیز صدها تن از کارگران شهرداری ارومیه
روز گذشته صدها تن ازکارگران شهر داری ارومیه در اعتراض به حذف پیمانکار در مقابل ساختمان شهرداری ارومیه تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، اسماعیل صادقی با اشاره به مصوبه هیئت وزیران در خصوص حذف شرکتهای قراردادی اظهار داشت: کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری ارومیه پس از اتمام قرداد با پیمانکار قبلی به مدت دو ماه به طور مستقیم با شهرداری همکاری کردهاند که در حال حاضر با روی کار آمدن پیمانکار جدید، حاضر به همکاری مجدد به صورت قرار داد شرکتی نشدند و با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری ارومیه نسبت به این موضوع معترض شدند.
او افزود: متاسفانه مشکل این کارگران هنوز برطرف نشده است و عده کثیری از این کارگران حاضر به همکاری مجدد با شرکتهای واسطهای نیستند.
او با بیان اینکه اکثر ارگانهای دولتی از جمله اداره برق دراستان به مصوبه هیئت دولت در ارنباط با حذف پیمانکاران خود توجهای نکردهاند اذعان داشت: بیشتر کارگرانی که در ادارات دولتی تماما به صورت شرکتی مشغول خدمت رسانی هستند هیچگونه امنیت شغلی ندارند و در صورت حذف پیمانکار و بستن قرارداد مستقیم با نهاد دولتی که در آن شاغل هستند بسیاری از مشکلات شغلی شان برطرف خواهد شد.
خبرگزاری هرانا پیشتر گزارش داده بود، در تاریخ ۱ تیرماه سال جاری کارگران شهرداری ارومیه تحصنی در اعتراض به خصوصی سازی در واحدهای مختلف شهرداری این شهر، در مقابل ساختمان شهرداری برپا نموده بودند.
----------------------------------------
صنعت كوهدشت تعطیل است
ایلنا: نماینده مردم کوهدشت در مجلس گفت: بررسی جذب غیر بومیها در پتروشیمی لرستان در دستور کار مجمع نمایندگان استان قرار میگیرد و در این خصوص تلاش خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خرم آباد، اللهیار ملکشاهی در يك نشست خبری در پاسخ به سئوالي در خصوص جذب ۴۶ درصد از نیروی کار پتروشیمی لرستان از كارگران غیر بومی، با وجود نرخ بالاي بیکاری در استان تصریح کرد: بررسی جذب غیربومیها در پتروشیمی لرستان در دستور کار مجمع نمایندگان استان قرار میگیرد و تلاش میکنیم که در راه اندازی پتروشیمی لرستان از نیروهای بومی استفاده شود.
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نهم با اشاره به اینکه باید واقع بینانه به قضایا نگاه کنیم، تصریح کرد: فکر میکنم که اتمام طرحهای نیمه کاره تا پایان عمر دولت دهم نوعی بلند پروازی است.
او با بيان اينكه اگر بخواهیم به دنبال صنعت برای کوهدشت برویم بلندپروازی کردهایم، اظهار کرد: صنعت فعلی کوهدشت تعطیل است و وقتی که نتوانستیم صنعت کوهدشت را اداره کنیم چطور میتوانیم به دنبال تقویت صنعت این شهرستان برویم.
يك هكتار زمين كشاورزي مرغوب به ازاي هر كوهدشتي وجود دارد
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به وجود ۲۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی مرغوب در کوهدشت از آن به عنوان یکی از ظرفیتهای این شهرستان نام برد و گفت: زمینهای زراعی کوهدشت یک چهارم زمینهای زراعی استان لرستان را تشکیل میدهند؛ به گونهای که به ازای هرنفر در کوهدشت حدود یک هکتار زمین کشاورزی مرغوب وجود دارد و با این وجود باید به دنبال تقویت کشاورزی مکانیزه و ایجاد صنایع تبدیلی باشیم.