افق روشن
www.ofros.com

...تجمع بازنشستگان صنایع فلزی، یازدهمین تجمع کارگران قند اهواز و


خبرگزاری کار ایران                                                                                             سه شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۱

تجمع بازنشستگان صنایع فلزی در مقابل استانداری تهران

نماینده کارگران بازنشسته گروه صنایع فلزی از مراجعه و تجمع چند ساعته ۱۸۰ کارگر بازنسشته کارخانه‌های یک و دو صنایع فلزی به استانداری تهران خبر داد.
پروین محمدی با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: سه ماه از واگذاری موقت مسئولیت اداره کارخانه‌های صنایع فلزی یک و دو به استانداری تهران می‌گذرد و هر چند در این مدت بخشی از مطالبات کارگران شاغل پرداخت شده است اما هنوز کارگران بازنسشته نتوانسته‌اند حتی یک ریال از مطالبات خود را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه مجموع طلب بازنشستگان کارخانه‌های صنایع فلزی یک و دو بالغ بر ۲۲ میلیارد ریال است، گفت: بازنشستگان به توصیه مسئولان استانداری برای وصول مطالبات خود از هیاتهای تشخیص و حل و اختلاف و نیز واحد اجرای احکام قوه قضاییه حکم توقیف اموال کارخانه را گرفته‌اند.
محمدی به نقل از مسئولان استانداری تهران گفت: هرچند تاکنون مسئولان استانداری و قوه قضاییه نتوانسته‌اند مالکان کارخانه را نسبت به انجام تعهدات قانونی خود متعهد کنند اما گفته می‌شود که شورای تامین در این خصوص مصوباتی داشته است.
وی گفت: مسئولان استانداری گفته‌اند با توجه با مصوبه شورای تامین استانداری، قوه قضاییه باید مالکان کارخانه را برای پرداخت مطالبات بازنشستگان فراخوانده و یا نسبت به توقیف و فروش اموال کارخانه اقدام کند.
وی گفت: بر این اساس قرار است بازنشستگان یه هفته دیگر منتظر اجرای احكام صادره و وصول مطالبات خود بمانند.
این کارگر بازنشسته کارخانه صنایع فلزی در خصوص وضعیت کنونی این کارخانه گفت: هرچند استانداری تاکنون سه میلیارد تومان بابت مطالبات مزدی کارگران شاغل پرداخت کرده است اما هنوز ۶۰۰ کارگر شاغل در کارخانه‌های صنایع فلزی یک و دو بابت بخشی از حقوق آبان و همچنین تمامی حقوق ماه آذر، سه ماهه فصل زمستان و عیدی سال ۹۱ طلبکار هستند. وی گفت: هرچند استانداری به کارگران وعده پرداخت مطالبت را داده است اما کارگران شاغل در کارخانه‌های صنایع فلزی از اینکه این واحد تولیدی دیگر فعالیت ندارد ناخرسند هستند.

------------------------------

یازدهمین تجمع کارگران قند اهواز در مقابل استانداری

۸۰ کارگر کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز، صبح امروز (هشتم اسفند) برای یازدهمین بار طی سال جاری در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا و سایر مطالبات ۲۶ ماهه خود در مقابل درب ورودی ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.
حسن لویلی، نماینده کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که در این تجمع حضور یافته است، به ایلنا گفت: ۸۰ کارگر این کارخانه بیش از ۲۶ ماه است که به سبب بلاتکلیفی کارخانه و تعطیلی خط تولید، حقوق دریافت نكرده‌اند.
او با اشاره به اینکه تا کنون کارگران این کارخانه چندین بار جهت دریافت مطالبات قانونی خود دست به تجمع زده‌اند، اظهار داشت: با اینکه تجمع و اعتراضاتی در خصوص حل مسائل صنفی‌مان انجام داده‌ایم، اما متاسفانه تاکنون با بی‌توجه‌ای مسئولان مواجه شده‌ایم.
این فعال کارگری در این زمینه اضافه کرد: کارگران بارها در مقابل نهاد‌های مختلف دولتی همانند استانداری خوزستان و اداره کل صنعت و معدن و تجارت تجمع كرده‌اند اما به هیچ یک از این تجمعات پاسخ قاطعی از سوی مسئولان داده نشده است.
نماینده حقوقی كارگران قند اهواز ادامه داد: مشکلات کارگران کارخانه تصفیه قند اهواز به سبب افزایش مشکلات مالی کارخانه که با واگذاری كارخانه به بانک‌های ملی و ملت در سال ۸۷ شروع شد و در این جریان تعدادی از کارگران آن نیز اخراج شدند.
لویلی درادامه با تشریح مشکلات کارخانه اضافه کرد: مالکیت این کارخانه بر عهده بانک ملی و ملت بود که با افزایش مشکلات این واحد تولیدی با تصویب هیات دولت به وزارت صنایع جهت راه اندازی مجدد واگذار شد. اما چندی پس از معرفی و استقرار مدیر عامل جدید کارخانه از سوی معاونت راهبردی رئیس جمهور، روند بازسازی و فعالیت مجدد کارخانه متوقف شد. او با اشاره به اینکه این کارخانه چند مصوبه هیئت دولت و ستاد تسهیل و پشتیبانی صنایع را دارا است ادامه داد: کارخانه قند اهواز با ظرفیتی بالغ بر تولید ۲۵۰ تن قند و شکر در روز چهار سالی است که تعطیل و تولید آن متوقف شده است.
این فعال كارگری افزود: در جریان دور دوم سفرهای استانی دولت به خوزستان، هیات دولت مصوب کرد که کارخانه قند اهواز از مالکیت بانک ملی و بانک ملت خارج و به قیمت دفتری به وزارت صنایع و معادن واگذار شود، اما بعد از مدتی، به تشخیص وزارت صنایع و معادن، انتقال کارخانه به دولت مغایر قانون تشخیص داده شد و وزارت صنایع و معادن با استناد به همین مساله بازسازی کارخانه را تعلیق کرد.
او افزود: متاسفانه بانک‌های ملی و ملت نیز بعنوان مالکین قبلی کارخانه، با استناد به مصوبه دولت مبنی بر فروش کارخانه به وزارت صنایع و معادن از پیگیری امور کارخانه سرباز زدند که همین مساله تا امروز ادامه داشته و کارخانه در وضعیت تعطیلی کامل قرار دارد و هیچکدام از طرفین، مسئولیتی در قبال این کارخانه برعهده نمی‌گیرند.
نماینده كارگران قند اهواز یاد آور شد: با پیگیری‌های انجام شده، بانک‌های ملی و ملت حاضر نیستند مسئولیت کارخانه را برعهده بگیرند و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز، با استناد به غیرقانونی بودن مصوبه دولت، روند بازسازی و راه اندازی مجدد کارخانه را متوقف کرده، که این مساله مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.
کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که هم اکنون در حالت تعطیل کامل به سر می‌برد، با ایجاد بیش از ۵۰۰ فرصت شغلی مستقیم و اشتغال ۲ هزار نفر به صورت غیر مستقیم یکی از کارخانه‌های مهم و استراتژیک اهواز محسوب می‌شود که به دلیل تعطیلی این واحد تولیدی، اشتغال مردم منطقه تهدید شده است.
گفتنی است تجمع این کارگران تا لحظه ارسال این خبر همچنان ادامه دارد و تا كنون هیچ مسئولی از استانداری خوزستان در جمع كارگران حاضر نشده است.

------------------------------

تعویق چهار ماهه حقوق کارگران شرکت صنعتی دریایی ایران

یک فعال کارگری در بوشهر از پرداخت نشدن معوقات حقوقی حدود ۱۵۰۰ کارگر شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در چهار ماهه گذشته خبر داد.
سید موسی میر جهانمردی، دبیر خانه کارگر بوشهر در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: حدود ۱۵۰۰ کارگر قراردادی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) که با کارفرمایی چندین شرکت پیمانکاری در ساخت پروژه‌های دریایی فعالیت دارند از آبان ماه سال جاری به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی پیمانکاران حقوق دریافت نکرده‌اند.
او افزود: علاوه بر دستمزد، سایر مطالبات پایان سال این کارگران همانند عیدی و پاداش توسط کارفرما پرداخت نشده و قانونا باید این مطالبات به حساب کارگران واریز شود.
این فعال کارگری با بیان اینکه شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) یکی از مطرح‌ترین واحد‌های ساخت و تعمیرات کشتی واجرای سکوهای نفتی و گاز در کشور است اظهار داشت: اغلب نیروهای فعال در مجموعه سازی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) را کارگران با تجربه و مهندسان متخصص در زمینه کشتی سازی و تعمیرات آن، سکوهای نفتی، گاز و سایر صنایع دریایی تشکیل می‌دهند.