افق روشن
www.ofros.com

تجمع بازنشستگان صنایع فلزی، ممانعت

... از ورود ۳۵ کارگر معترض به مجتمع پتروشیمی و


ایلنا - ایسنا - مهر                                                                                              چهارشنبه ٦ دی ١٣٩١

بازنشستگان صنایع فلزی در مقابل استانداری تهران تجمع کردند

یکصد و هشتاد نفر از بازنشستگان كارخانه‌های شماره یك و دو صنایع فلزی ایران در اعتراض به عدم پرداخت سنوات بازنشستگی از سوی کارخانه، در مقابل استانداری تهران تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، صبح امروز - سه‌شنبه 5 دی‌ماه - بیش از یکصد و هشتاد نفر از بازنشستگان کارخانه‌های شماره یک و دو صنایع فلزی ایران در اعتراض به بی‌توجه‌ای مالكان کارخانه صنایع فلزی ایران در پرداخت سنوات بازنشستگی‌شان، در مقابل استانداری تهران تجمع کردند.
نماینده کارگران بازنشسته صنایع فلزی ایران در این باره گفت: در پی اعتراضات مکرر بازنشستگان در مقابل کارخانه و نهاد‌های مختلف دولتی در خصوص عدم دریافت سنوات پایان كار، و قولهای بی‌عمل مدیرعامل جدید کارخانه که به عنوان نماینده دولت از سوی استانداری در این کارخانه منصوب شده است، متاسفانه امروز نیز ناچار شدیم در مقابل استانداری تهران تجمع كنیم.
پروین محمدی افزود: کل سنوات بازنشستگان این دو کارخانه دو میلیارد و دویست میلیون تومان است که این رقم بعد از گذشت بیش از ۵ سال از بازنشستگی کارگران و كاهش شدید ارزش پول ملی هنوز به آنان پرداخت نشده است.
او درباره جزئیات مطالبات بازنشستگان اضافه کرد: هشتصد میلیون تومان مربوط به سنوات بازنشستگان صنایع فلزی شماره یک و یک میلیارد و چهارصد میلیون تومان نیز مربوط به سنوات ۹۷ نفر بازنشستگان صنایع فلزی شماره دو است که مسئولان این کارخانه نسبت به پرداخت این مبلغ به کارگران كوتاهی می‌كنند.
این كارگر بازنشسته اضافه کرد: بعد از تجمع بازنشستگان صنایع فلزی در مقابل معاونت برنامه ریزی استانداری تهران که در آبان ماه سال جاری صورت گرفته بود، طبق توافق قرار شد چهار نماینده‌ای که حضورا به معاونت برنامه ریزی استانداری معرفی شدند با همکاری معاونت برنامه ریزی استانداری، پی گیر مطالباتشان شوند.
محمدی اظهار داشت: بعد از اعتراض بازنشستگان صنایع فلزی در مقابل ساختمان معاونت استانداری و قول مساعد آنان متاسفانه پی گیری‌های خاصی در خصوص رفع مشکلات بازنشستگان صورت نگرفت از این رو تصمیم گرفته شد برای احقاق حق قانونی خود در مقابل ساختمان مرکزی استانداری تجمع کنیم.
او در خاتمه گفت: معاونت برنامه ریزی استانداری تهران در جمع بازنشستگان صنایع فلزی قول داده بود در صورت عدم پرداخت مطالبات بازنشستگان از جانب کارخانه، استانداری به عنوان نماینده دولت میزان سنوات خدمتی این ۱۸۰ بازنشسته را پرداخت کند که متاسفانه هیچ کدام از این قول‌ها عملی نشده است.

--------------------------------

ممانعت از ورود ۳۵ کارگر معترض به مجتمع پتروشیمی امیر کبیر

یک فعال کارگری در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر از عدم اجازه ورود ۳۵ نفر از کارگرانی كه نسبت به قرارداد خود معترض‌اند به مجتمع پتروشیمی امیر کبیر خود داد و به دلیل این اقدام را از سوی حراست این مجتمع تولیدی «گم شدن قرارداد آن‌ها» ذكر كرد.
مهرداد مهرانی در این باره به ایلنا گفت: از روز پنج شنبه هفتهٔ گذشته مورخ ۳۰ آذر به ۳۵ نفر از کارگران کارخانهٔ پتروشیمی امیر کبیر، اجازهٔ ورود به محل کار خود را نمی‌دهند و ماموران حراست مجتمع به آنان می‌گویند قرار داد شما فعلا موجود نیست و گم شده است.
وی در توضیح این ماجرا افزود: پنج شنبهٔ ۲ هفته پیش، مورخ ۲۳ آذر ماه، حراست پتروشیمی امیر کبیر از ورود بیش از ۴۰۰ نفر از پرسنلی که قرارداد خود را با بهره گیری از ماده ۱۴۲ قانون کار با شرکت پیمانکاری spc (تعمیرات و نگهداری صنایع فارس) امضا نکرده بودند جلو گیری کرد.
ماده ۱۴۲ قانون کار تصریح دارد: «در صورتی که اختلاف نظر در مورد مواد مختلف این قانون و یا پیمانهای قبلی و یا هر یک از موضوعات مورد درخواست طرفین برای‌انعقاد پیمان جدید، منجر به تعطیل کار ضمن حضور کارگر در کارگاه و یا کاهش عمدی تولید از سوی کارگران شود، هیأت تشخیص موظف است بر‌اساس در خواست هر یک از طرفین اختلاف و یا سازمانهای کارگری و کارفرمایی، موضوع اختلاف را سریعاً مورد رسیدگی قرار داده و اعلام نظر نماید.»
این فعال کارگری ادامه داد: کارگران نیز در اعتراض به این عمل دست به یک اعتراض صنفی زدند و در مقابل فرمانداری منطقه ویژه ماهشهر تحصن کردند.
مهرانی با مروری بر اعتراضات صورت گرفته از آن زمان تا به حال در مورد چگونگی گم شدن قرار داد این پرسنل گفت: این تحصن در مقابل فرمانداری روز شنبه مورخ ۲۵ آذر بار دیگر تکرار شد و در روز‌های بعد تا تاریخ ۲۹ آذر، کارگران در مقابل مجتمع پتروشیمی امیر کبیر دست به تجمع می‌زدند. اما این اعتراضات در پایان ۲۹ آذر با ترفندهای خاصی اتمام یافت. در حال حاضر به ۳۵ نفر از کارگران پتروشیمی امیر کبیر که در این اعتراضات فعال بودند اجازهٔ ورود به محل کار را نمی‌دهند و می‌گویند که قرار داد شما گم شده است. این فعال کارگری در ماهشهر در پایان این گفتگو خواستار پاسخگویی مدیران حراست و رئیس مجتمع پتروشیمی امیر کبیر به این کارگران شد.

--------------------------------

با گذشت ۸ ماه از اخراج، مقرری بیمه بیكاری نمی‌گیریم

در پی بیكاری ۲۰۰ کارگر مشمول مقرری بیمه بیكاری کارخانه ذوب آهن غرب ایران (کوره بلند) در ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری، ۱۶۲ کارگر تعدیل شده این واحد هنوز موفق به دریافت مقرری بیمه بیکاری نشده‌اند.
به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران بیکار شده شرکت ذوب آهن فولاد غرب به نمایندگی از ۱۶۲ کارگر با ارسال نامه‌ای به ایلنا از ۸ ماه تاخیر برای دریافت مقرری بیمه بیكاری اعتراض كردند و با اشاره به شرایط اقتصادی خواستار تسریع در برقراری این مقرری شدند. در این نامه آمده است: ما جمعی از کارگران سابق شرکت ذوب آهن غرب ایران، به نمایندگی از سایر کارگران خواستار رسیدگی به مشکلاتمان در خصوص عدم همکاری سازمان تامین اجتماعی و اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه در زمینه برقراری مقرری بیمه بیکاری هستیم.
بر اساس نامه این كارگران، ۲۰۰ کارگر کارخانه تولید شمش چدن با تمام قرار داد کاریشان در مورخه ۳۱ اردیبهشت ماه سال ۹۱ به علت مشکلاتی که به گفته مسئولان کارخانه باعث ورشکستگی این واحد عظیم صنعتی شده است،تعدیل شدند و تمامی این کارگران برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه همدان معرفی شدند.
در ادامه این نامه ذکر شده است: از مجموع ۲۰۰ کارگر فقط بیمه۳۸ کارگر برقرار شد و بیمه بیکاری ۱۶۲ کارگر باقی مانده از خرداد ماه امسال تا هم اکنون به بهانه‌های مختلفی از سوی اداره کار و سازمان تامین اجتماعی تایید نشده و به آنان گفته شده برای برقراری بیمه بیکاری خود تا آذر ماه صبر کننتد. در ادامه این کارگران متذکر شدند: با شروع آذر ماه با مراجعه به اداره کار وقتی پی گیر مقرری بیمه بیکاری خود شدیم اداره کار به بهانه اینکه سازمان تامین اجتماعی حاضر به همکاری نیست از پرداخت مقرری بیمه بیكاری خودداری كردند.
گفتنی است کارخانه فولاد غرب، تولید كننده شمش چدن در استان همدان به بهانه نداشتن توجیه اقتصادی و زیان ده بودن تولید از سوی کارفرما اعلام ورشکستگی کرد و کارگران متخصص این کارخانه که طی آزمون کتبی و مصاحبه و گذراندن دوره‌های آموزشی و ایمنی، استخدام شده بودند، با پایان قرارداد کاریشان در مورخه ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری بیکار شدند. از این تعداد كارگر مقرری ۱۶۲ نفر با گذشت هشت ماه هنوز برقرار نشده است. این در حالی است كه كارگران در هنگام كار ماهانه سه درصد از دستمزدشان را به صندوق بیمه بیكاری میسپارند تا در هنگام بیكاری بتوانند از حمایت این صندوق بهره‌مند شوند.

--------------------------------

تجمع بازیگران یک نمایش در اعتراض به تعویق ۶ ماهه دستمزد

گروه تولید و بازیگران نمایش «سیاست خواجه» پس از شش ماه به تعویق افتادن پرداخت دستمزد، سرانجام صبح امروز (۶دی‌ماه) برای دریافت طلب خود در ساختمان معاونت هنری وزارت ارشاد تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض عوامل این نمایش پس از این صورت می‌گیرد که طی چندماه گذشته مراجعات پیوسته‌ای برای دریافت حقوق خود به مرکزهنرهای نمایشی و انجمن نمایش داشته اما پاسخ روشنی دریافت نکردند.
یکی از این عوامل این نمایش در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در میان ما افرادی هستند که حتی برای پرداخت هزینه‌های درمانی فرزندان‌شان با مشکل مواجه شده‌اند اما مرکز هنرهای نمایشی هیچ توجهی به مشکلات اقتصادی ما ندارد.
در گوشه‌ای دیگر یکی از کارمندان جوان معاونت هنری در گفتگو با یکی از هنرمندان، تاکید داشت: مرکز برای پرداخت حقوق به کارمندان خود با مشکل مواجه است و پرداختی‌ها چهارماه است که به تعویق افتاده و مرکز پولی دریافت نکرده که بتواند پرداختی داشته باشد.
به تعویق افتادن پرداخت دستمزد بازیگران و عده‌ای از عوامل این نمایش درحالی رخ داد که پس از اجرای نمایش «سیاست خواجه» آثار دیگری در تالار اصلی روی صحنه رفته و یکی دیگر از هنرمندان حاضر در تجمع معتقد بود عوامل این نمایش‌ها به دلیل ارتباط کارگردان با مدیران مرکز و انجمن هنرهای نمایشی به سرعت دستمز‌دهای خود را دریافت کرده‌اند و در این میان به نمایش «ساقی» آخرین اثر امیر دژاکام اشاره کرد.
در همین رابطه و پیش از این شکایت‌های متعددی ازسوی هنرمندان به اعضای هیت مدیره خانه تئا‌تر ارسال شده است.
نمایش «سیاست‌خواجه» نوشته عبدالحی شماسی و به کارگردانی سیدعظیم موسوی خردادماه ۱۳۹۱ در تالار اصلی مجموعه تئاترشهر به روی صحنه رفت.
در تجمع اعتراضی صبح امروز چهره‌هایی همچون: محسن حسینی، آتش تقی‌پور، خسرو احمدی، محمود راسخ‌فر، مهدی آگاهی و محمد ساربان به همراه عده‌ای از اعضای گروه فرم این نمایش حضور داشتند. گفتنی است نامه اعضای این گروه نمایشی به پیوست این خبر ارسال شده است.

--------------------------------

تجمع اعتراضی کارگران فضای سبز شهرداری اصفهان مقابل ساختمان شهرداری

مهر، صبح امروز کارگران فضای سبز شهرداری اصفهان با حضور مقابل ساختمان شهرداری اصفهان تقاضای رسیدگی به مشکلات خود را داشتند.
براساس این گزارش،بسیاری از این کارگران حاضر در مقابل شهرداری اصفهان بر این باورند که با وجود سختی کار در این حوزه هیچگونه حق سختی کاری به آنها تعلق نمی‌گیرد.
یکی از این کارگران در این خصوص گفت: متاسفانه موضوع به همین جا ختم نمی‌شود و اگر یکی از آنها در محل کار دچار آسیب شود برای او مرخصی رد خواهد شد و مشمول مرخصی استعلاجی و ... نمی‌شود.
وی ادامه داد: متاسفانه تا کنون هیچ افزایش حقوقی را نیز شاهد نبوده‌ایم و افزایش حقوق کشوری نیز به ما تعلق نگرفته است.
این کارگر شهرداری اصفهان که به نمایندگی از دیگران سخن می‌گفت ادامه داد: بهانه آنها از این موضوع این است که چون مجموعه شهرداری اصفهان گسترده است نمی‌توان برای شما اقدام خاصی انجام داد و علاوه بر آن هیچ گونه اضافه کار و معوقاتی نیز به ما تعلق نمی‌گیرد.
بنا بهمین گزارش،سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز اصفهان نیز گفت: لحظاتی پیش در خصوص این موضوع مطلع شدم و هیچ گونه اطلاعی در خصوص دلیل این تجمع ندارم و باید موضوع را بررسی کنم.
دارویش فتحی ادامه داد: احتمال دارد کسانی که امروز مقابل شهرداری بوده‌اند کارگران شرکتهای پیمانکاری باشند و باید موضوع را بررسی کنم.

--------------------------------

کارگران نساجی مازندران با ۲۹ ماه بیکاری، محروم از صندوق حمایتی دولت

دبیراجرایی خانه کارگر مازندران اعلام کرد: صندوق حمایتی وزارت کار، تعاون ورفاه اجتماعی هیچ اقدامی درجهت حمایت از کارگران بیکار كارخانه نساجی مازندران انجام نمی‌دهد.
نصرالله دریابیگی در این باره به ایلنا گفت: صندوق حمایتی وزارت کار با دریافت بودجه‌های قابل توجه از دولت هیچ اقدام حمایتی از کارگران بیکار نساجی مازندران كه بیش از ۲۹ ماه است حقوقی دریافت نكرده‌اند انجام نداده است.
او افزود: در شرایط سختی که بسیاری از واحد‌های تولیدی با وقوع بحران اقتصادی تعطیل شده و به تبع آن تعداد زیادی از کارگران نیز بیکارشده‌اند، صندوق حمایتی وزارت کار در قبال بیکاری این جمعیت بیکار که هیچ منبع درآمدی ندارند مسئولیتی نمی‌پذیرد.
این فعال کارگری در باره وظایف این صندوق در جهت حمایت از کارگران بیکار گفت: این صندوق طبق قانون نقش یک نهاد حمایتی را دارد و وزارت کار موظف به پرداخت مقرری به کارگرانی است كه کارفرمایان آن واحد‌ها قدرت پرداخت مطالبات کارگران خود را نداشته باشند.
او در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از مصاحبه اخیر رئیس جمهور در یک برنامه تلویزیونی در خصوص اینکه هیچ مشکلی در صنعت کشور وجود ندارد، اظهار داشت: صد‌ها واحد صنعتی در استان مازندران تعطیل شده یا در آستانه تعطیل شدن هستند. این مسئله‌ای است كه در مازندران به وضوح مشاهده می‌شود. طبق اخباری كه هر روز در رسانه‌ها درج می‌شود بحران صنایع در سایر استان‌ها نیز گریبان كارگران را گرفته است. حال رئیس جمهور با چه منطقی منكر وجود بحران در صنایع می‌شود؟
او اضافه کرد: بسیاری از این واحد‌ها علاوه بر اینکه کارگران خود را بیکار کرده‌اند توان پرداخت معوقات حقوقی کارگران خود را نیز ندارند از این رو صندوق حمایتی وزارت کار باید تمام توان حمایتی خود را برای حمایت از این قشر شریف كه در موقعیت ضعف قرار گرفته‌اند به كار گیرد. اما با انكار بحران صنایع به جز آنكه بلحاظ روانی باری بر دوش كارگران بیكار شده می‌گذارند، قدمی برای رفع این بحران برداشته نمی‌شود. به گفته این فعال كارگری در مازندران، در این استان افزایش نرخ بیکاری و رکود اقتصادی و کاهش قدرت خرید كارگران شاغل کاملا نمایان است.
او ادامه داد: نمونه بارز کارگرانی که نیاز به چتر حمایت دولت دارند کارگران نساجی مازندران هستند که بعد ازگذشت ۲۹ ماه از بیکاری‌شان و دریافت نکردن حقوق، متحمل مشکلات زیادی شده‌اند، از این رو وزارت کار باید نسبت به این بی‌توجه‌اش پاسخگو باشد.
دبیر خانه کارگر مازندران خطاب به وزیر کار در این زمینه اضافه کرد: آقای وزیر! شما که خود مازندرانی بوده و به در و رنج کارگران نساجی آشنا هستید، چرا به فریاد این کارگران نمی‌رسید؟
او گفت: صندوق حمایتی که بودجه آن از در آمد‌های نفتی از سوی مجلس تخصیص یافته است وظیفه حمایت از این كارگران را دارد و هر نوع كوتاهی در این زمینه برای جامعه كارگری مازندران قابل پذیرش نیست.
دریابیگی تاکید کرد: کارگران از وعده‌ها و شعارها خسته شده‌اند و منتظر یك اقدام عینی از جانب دولتی هستند كه مدعی «عدالت‌گستری» بود.

--------------------------------

مرگ کارگری در ساختمان نوساز

کارگر ۳۵ ساله‌ای در طبقه سوم یک ساختمان ۴ طبقه نو ساز در حال راه اندازی آسانسور بود که سر وی به علت نامعلوم در قسمت کابین آسانسور گیر کرد و بدن وی معلق ماند. گیر کردن سر کارگری در بین در و کابین آسانسور، باعث مرگش شد.
به گزارش ایلنا، ساعت ۳ بامداد امروز در خیابان قصرالدشت تهران، کارگر ۳۵ ساله‌ای در طبقه سوم یک ساختمان ۴ طبقه نو ساز در حال راه اندازی آسانسور بود که سر وی به علت نامعلوم در قسمت کابین آسانسور گیر کرد و بدن وی معلق ماند.
بنا بر این گزارش، آتش نشانان با ورود به محل حادثه اقدام به ایمن سازی محل و قطع کامل برق، اقدام به خارج کردن مصدوم کردند.
آتش نشانان مصدوم را تحویل امدادگران اورژانس حاضر در محل دادند که متاسفانه مرگ وی پس از معاینه تایید شد.

--------------------------------

نگرانی کارگران روغن قو از واگذاری كارخانه/ كارفرما: نگران نباشید

بیش از ۴۰۰ کارگر کارخانه روغن نباتی پارس قو به سبب واگذاری سهام این کارخانه به بخش خصوصی که باعث کاهش روند تولید در این کارخانه شده است، ابراز نگرانی کردند. دبیر اجرایی خانه کارگر تهران اعلام کرد: ۴۰۰ کارگر کارخانه روغن نباتی پارس قو به سبب واگذاری سهام این کارخانه به بخش خصوصی که باعث توقف سه روزه تولید در این کارخانه شده است، ابراز نگرانی می‌كنند.
اسماعیل حق پرستی با بیان این مطلب، به ایلنا گفت: کارخانه روغن نباتی پارس قو به دلیل انباشت بدهی‌ها ناچار شد سهام خود را به بخش خصوص واگذار کند از این رو ۴۰۰ کارگر این واحد تولیدی با توجه به مشكلات مشابهی كه سایر واحد های تولیدی را به تعطیلی كشانده است، نگران اشتغال خود شده‌اند.
این فعال کارگری میزان بدهی‌های این کارخانه را یک و نیم میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: به سبب مشکلاتی که در گذشته کارخانه پارس قو داشت، تعطیلی موقت و واگذاری كارخانه كارگران را نگران كرده است.

کارگران نگران امنیت شغلی خود نباشند
در همین زمینه رئیس هیئت مدیره کارخانه روغن نباتی پارس قو در گفتگو با ایلنا علت اصلی توقف موقت تولید کارخانه را انبارگردانی، حساب رسی و بازبینی خطوط تولید کارخانه عنوان کرد.
مصطفی ارجایی در تشریح وضعیت کارخانه روغن نباتی پارس قو گفت: در پی واگذاری کارخانه روغن نباتی قو از سرمایه گذار قبلی (سازمان اقتصادی کوثر) به سرمایه گذار جدید (شرکت نهان گل) ٰ فعالیت این واحد تولیدی از از روزسه شنبه ۲۸ آذر ماه تا جمعه یکم دی متوقف شد.
وی افزود: چون حسابرسی و انبار گردانی کارخانه مصادف با دستور سازمان محیط زیست مبنی بر توقف فعالیت کارخانه بود به ناچار در زمان یاد شده کارخانه بصورت موقتا تولید خود را متوقف کرد. او اضافه کرد: هم اکنون این کارخانه از روز یکشنبه (سوم دی) فعالیت خود را از سر گرفته و روند تولید با فعالیت کارگران ادامه دارد.
عضو هیئت مدیره پارس قو ادامه داد: مراحل نقل و انتقالات کارخانه زمان بر است، از این رو برای متوقف نشدن تولید طبق توافق طرفین، این واگذاری بصورت وکالتی انجام شده است.
او با تاکید بر اینکه کارگران نگران امنیت شغلی خود نباشند، اظهار داشت: در گذشته کارگران کارخانه پارس قو دچار مشکلات زیادی در زمینه مطالبات وامنیت شغلی خود شده بودند که با مدیریت جدید همه این مشکلات به مرور مرتفع خواهند شد. به گفته این کارفرما، تعدادی از کارگران در شرف بازنشستگی به علت بدهی‌های کارخانه به بیمه تامین اجتماعی امکان بازنشستگی برایشان وجود نداشت، این در حالیست که درطول مدت واگذاری کارخانه به شرکت نهان گل تعداد ۵۱ نفر از کارگرانی که بعد از ۳۰ سال فعالیت امکان بازنشسته شدن نداشتند، به زودی از حق قانونی‌شان بهره‌مند خواهند شد.
این کارفرما ظرفیت تولید روزانه این کارخانه را ۳۵۰ تن اعلام کرد و گفت: با توجه به افزایش مشکلات کارخانه در سالهای گذشته تولیدات روزانه این واحد تولیدی به حداقل رسیده بود از این رو طبق سیاست گذاری‌های جدید با حل مشکلات و موانع تولید بعد از واگذاری کامل به مرور افزایش تولید خواهیم داشت. او افزود: در ماه‌های ابتدایی واگذاری سعی می‌کنیم با تولید روزانه ۱۰۰ تن در روز به مرور این رقم را به حداکثر تولید (روزانه ۳۵۰ تن) برسانیم.
او در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مشکلات تامین ارز در تهیه مواد اولیه وارداتی گفت: نوسانات قیمت ارز و مشکلات تامین آن باعث شده ۹۰ درصد مواد اولیه تولید ما که وارداتی است با مشکل روبرو شود.
رئیس هیئت مدیره کارخانه روغن نباتی قو در خاتمه عنوان کرد: مشکلات کارخانه با افزایش تولید مرتفع می‌شود از این رو تمام تلاش خود را در جهت حفظ اشتغال کارگران انجام می‌دهیم.
گفتنی است شرکت سهامی عام روغن نباتی پارس تولیدکننده انواع روغن نباتی تحت نام تجاری «قو» در سال ۱۳۳۳ تاسیس شد و این واحد تولیدی طی سالهای گذشته به سبب افزایش مشکلات در زمینه تغییرات متعدد مدیریتی و مشکلات کارگری، که عمده سهام آن در اختیار سازمان اقتصادی کوثر بود طی مزایده‌ای به شرکت «نهان گل» واگذار شد.

--------------------------------

رشد ۲۸ درصدی حوادث ناشی از كار در قزوین

بر اساس آمار مراجعین پزشکی قانونی در آبان ماه امسال ۷۷ نفر (۷۵ نفر مرد و دو نفر زن) در استان قزوین بر اثر حوادث ناشی از کار مصدوم شده‌اند، این رقم در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل، بیش از ۲۸ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، دکتر عاشوری، مدیر کل پزشکی‌قانونی استان قزوین با اعلام این خبر افزود: بر اساس آمارهای موجود در سال ۹۰ تعداد ۶۵۱ نفر (۶۳۷ نفر مرد و ۱۴ نفر زن) در استان قزوین بر اثر حوادث ناشی از کار مصدوم شده‌ بودند و این رقم در مقایسه با سال ۱۳۸۹ که تعداد مصدومین حوادث کار ۵۳۹ نفر (۵۲۳ نفر مرد و ۱۶ نفر زن) بود، بیش از ۲۰ درصد افزایش را نشان می‌داد. به گفته وی ۹۷ درصد مصدومین حوادث کار مرد و تنها سه درصد آن‌ها زنان بوده‌اند.

--------------------------------

کمردرد، افت شنوایی و مشکلات پوستی از شایع‌ترین بیماری‌های شغلی

ایسنا: دبیر علمی سمینار بازآموزی مدون طب کار گفت: بیماری‌های اسکلتی عضلانی مانند کمردرد، افت شنوایی و بیماری‌های پوستی از شایع‌ترین بیماریهای شغلی محسوب می‌شوند.
دکتر یاسر لبافی ن‍ژاد گفت: این بازآموزی جهت به روز کردن اطلاعات پزشکان عمومی است که در کارخانجات و اداره‌ها مشغول فعالیت هستند و نیاز است که برای معاینات دوره‌ای و سلامت شغلی افراد اطلاعات علمی آنها به روز باشد. مواجهات شغلی ممکن است که مواجهات جدیدی باشند و پزشکان عمومی باید نوع معاینات و دانش خود را در این زمینه به روز کنند.
وی افزود: در محیط های کاری با انواع مواجهات از جمله مواجهات شیمیایی، فیزیکی، روحی و روانی و بیولوژیک روبه رو هستیم که هر کدام به نوبه خود می توانند سلامت ما را به خطر بیندازند. در مواجهات شیمیایی ما حلال‌ها را در محیط های کاری داریم و اختلالات ارگونومیک باعث بروز بیماریهای اسکلتی عضلانی می شوند.
این متخصص طب کار بیماری‌های اسکلتی عضلانی و کمردرد، افت شنوایی و بیماریهای پوستی را از شایع ترین بیماریهای شغلی عنوان و تصریح کرد: وقتی روش درست انجام معاینات را به پزشکان آموزش دهیم این امر باعث می شود که بیماری‌ها را بهتر شناسایی کنیم، این امر گام موثری در ارتقاء سلامت شغلی افراد خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: نحوه رویکرد تشخیصی بیماری‌های شغلی، ارزیابی و معاینات بالینی کارگران، بیماری‌های ریوی ناشی از کار، بیماری‌های سیستم بینایی ناشی از کار، اختلالات اسکلتی عضلانی ناشی از کار در اندام تحتانی و کمر درد، نوبت کاری و اختلالات خواب از محورهای مورد بحث در این بازآموزی است.
لازم به ذکر است، سمینار بازآموزی مدون طب کار با همکاری مرکز تحقیقات طب کار دانشگاه علوم پزشکی تهران ٢ تا ٦ دی در مرکز همایش‌های رازی درحال برگزاری است. افزايش ٢٨٠ درصدي مرگ های ناشي از حوادث كار در استان اردبيل
مرگ و مير ناشي از حوادث كار در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ٢٨٠ درصد افزايش يافت و از ١٠ نفر در هشت ماهه سال گذشته به ٣٨ نفر در سال جاري رسيده است.
به گزارش واحد آمار اداره كل پزشكي قانوني استان اردبيل، از كل ٣٨ نفر فوت شده در هشت ماهه سال جاري ٣٧ نفر مرد و ١ نفر زن بر اثر حوادث كار در استان جان باخته‌اند.