افق روشن
www.ofros.com

...تجمع ۱۰۰ نفر از اعضای تعاونی مسکن و ۷۰۰ کارگر پیمانی سیمان سپاهان


خبرگزاری کار ایران                                                                                            دوشنبه ١٩ تیر ١٣٩١

تجمع ۱۰۰ نفر از اعضای تعاونی مسکن کارگران نساجی کردستان

‏ عضو هیئت مدیره تعاونی کارگران نساجی کردستان اعلام کرد: ۱۰۰ نفر از مجموع ۳۰۰ عضو تعاونی مسکن کارگران نساجی کردستان امروز - دوشنبه - در اعتراض به عدم صدور مجوز ساخت مسكن در مقابل اداره كل مسکن و شهر سازی استان تجمع کردند.
جبار خدا مرادی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: اداره مسکن و شهرسازی استان کردستان با بلاتکلیف کردن تعاونی مسکن کارگران نساجی مجوز ساخت مسکن برای این تعاونی را صادر نمی‌کند و این در حالیست ۱۱ سال است زمین برای ساخت مسكن كارگران خریداری شده است.
او با بیان اینکه هم اکنون ۲۲ تعاونی مسکن واحد‌های مختلف تولیدی در این زمینه با اداره مسکن وشهر سازی درگیر هستند اظهارداشت: تعاونی مسکن نساجی کردستان ۳۰۰ عضو دارد که خواستار صدور مجوز ساخت از سوی اداره مسکن وشهرسازی هستند.

----------------------------------------

ناتواني كارگران در تامين تغذيه مناسب به دليل افزايش هزينه‌ها

‏ وضع سلامتي كارگران بدلیل ناتوانی از تأمین پروتئين‌ و ويتامين‌هاي مورد نياز بدن رو به تحلیل می‌رود و اين روند عواقب زیانباری در پی دارد.
دبیر اجرایی خانه کارگر اسلامشهر گفت: تورم افسار گسیخته از علایم روشن بيماري اقتصاد کشور است كه عوارض آن بر زندگي كارگران آشكار شده است.
حسن‌ پور طالبیان با بیان اینکه سیاست‌های غیر اصولی دولت باعث افزایش مشکلات اقتصادی اقشار آسیب پذیر شده است، به ايلنا گفت: ملموس‌ترین عارضه اقتصاد بيمار كشور در ناتواني كارگران جهت تهيه نيازهاي اساسي خانواده‌هاي خود از جمله «نان» كه قوت غالب خانوار كارگري به شمار مي‌رود متجلي شده و کارگران با دريافت حداقل حقوق قانوني حتی در تهیه نان شب خود نیز درمانده شده‌اند.
این فعال کارگری اضافه کرد: افزایش بی‌رویهٔ قیمت‌ها و بالارفتن هزينه‌هاي زندگی، بر روابط خانوادگي كارگران نيز تاثير گذار بوده است به طوري كه افزايش ميزان كار سرپرستان خانوار و همچنين ورود زودهنگام فرزندان كارگران به بازار كار جهت مقابله با فشار تورمي باعث شده است كه اعضای خانواده‌هاي كارگري کمتر فرصت در كنار هم بودن را پيدا كنند.
دبير اجرايي خانه كارگر اسلامشهر با اشاره به اینکه هم اکنون وضعیت سلامت جسمانی و روحی و بهداشت فردی و اجتماعی اقشار آسیب پذیر شدیدا به مخاطره افتاده است، عنوان کرد: وضع سلامتي كارگران بدلیل ناتوانی از تأمین پروتئين و ويتامين‌هاي مورد نياز بدن رو به تحلیل می‌رود و اين روند عواقب زیانباری در پی دارد.
این فعال کارگری در خصوص دغدغه‏‌های مربوط به تأمین مسکن کارگران نيز گفت: خانواده‏های متوسط و اقشار فقیر تمامي درآمد خود را به امر مسکن اختصاص داده و هر تغییر کوچک در قیمت مسکن و اجاره بها می‌‏تواند آثار مخرب و جبران ناپذیری بر زندگی آنان داشته باشد.
او در این زمینه اضافه کرد: رشد غیرمعمول قیمت و اجاره بهای مسکن به ویژه در شهرهای بزرگ و عدم توجه به این مشکلات از سوی دولتمردان گره‏های عدیده‏ای را در همه ابعاد زندگی کارگران بوجود آورده که یکی از این مشکلات گسترش حاشیه نشینی با اجرای طرح‌های ناموفقی همچون طرح مسکن مهر بوده است.

----------------------------------------

۷۰۰ کارگر پیمانی سیمان سپاهان دست از کار کشیدند

‏ حکایت کهنه نابرابری حقوق کارگران رسمی و پیماني (شركتي)، بیش از ۷۰۰ نفر از کارگران پيماني سیمان سپاهان را اعتراض واداشته و باعث شده است آنان طي يك اعتراض صنفي هماهنگ براي چندمين بار متوالي ظرف يك سال گذشته، دست از کار بکشند.

داستان همیشگی نابرابری کارگران رسمی و پیمانی
به گزارش خبرنگار ایلنا در اصفهان، اعتراض کارگران کارخانه سیمان سپاهان به شرایط کاری و حقوقی سابقه طولانی دارد اما از آنجا که همه نامه نگاری‌ها و پی گیری‌هاي كارگران خطاب به مسوولان وزارت کار گرفته تا مجلس، به نتیجه نرسید، حدود ۷۰۰ نفرشان طي سه روز گذشته دست از کار کشیده‌اند و در محوطه کارخانه تجمع كرده‌اند.
غلامی نماینده کارگران پيماني سيمان سپاهان خواسته این افراد را حذف تبعیض‌ها در پرداخت مزایا از جمله سنوات و کارانه میان نیروهای رسمی و پیمانی می‌داند و به ايلنا می‌گوید: کارخانه سیمان سپاهان یک‌هزار و ۱۰۰ کارگر پيماني و رسمی دارد، خواسته کارگران معترض نیز به اطلاع فرمانداری، استانداری و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسیده است و ما با استخدام وكيل از طريق مراجع قضايي پيگير مطالبات خود هستيم.

شرکت‌های واسطه‌ای حقوق کارگران را نمی‌پردازند
احمدرضا معینی رییس کانون شوراهای اسلامی کار استان اصفهان در گفتگو با ایلنا، این مشکل را مربوط به کارگران طرف قرارداد با شرکت‌های پیمانکاری دانست و گفت: بیش از ۷۰۰ نفر از کارگران این کارخانه، زیر نظر پیمانکاران فعالیت می‌کنند و همانگونه که بار‌ها اعلام شده این شرکت‌های واسطه‌ای حقوق قانونی کارگران را نمی‌پردازند.
وی مهم‌ترین خواسته کارگران معترض را دریافت حقوق و مزایا بر اساس طرح طبقه بندی مشاغل بیان کرد و افزود: متاسفانه در حالی که دو سوم کارکنان شرکت سیمان سپاهان، با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند، كار محول شده به کارگران پيماني و رسمی برابر است و در این شرايط تبعیض در میان کسانی که شغل یکسانی دارند قابل قبول نیست.
معینی معتقد است بر اساس قانون طبقه بندی مشاغل، همه افرادی که در یک شغل خاص مثلا به عنوان تکنیسین برق در یک واحد تولیدی مشغول به کار هستند باید از حقوق و مزایای برابر برخوردار شوند، به عبارت دیگر کارخانه باید به افراد مزد شغل و کاری که انجام می‌دهند را بپردازد و نوع رابطه کاری آن‌ها را با واحد توليدي را لحاظ نكند.

مزد به اندازه کار است نه نوع قراراداد
اين فعال كارگري استان اصفهان دومین خواسته کارگران معترض این کارخانه را اجرای قانون بهره وری دانست و تاکید کرد: با توجه به اینکه قراردادهای کارگران غیر رسمی، سال به سال تمدید می‌شود نباید تفاوتی بین این قشر، با کارگران رسمی وجود داشته باشد و هر کس باید به نسبت اختیار و کارکرد خود، مزد و مزایای بهره وری را دریافت کند.
رییس کانون شوراهای اسلامی کار استان اصفهان راه حل تمام این مشکلات را داشتن قرارداد مستقیم با کارخانه اعلام کرد و گفت: کارگران معترض، حدود ده روز است که در اعتراض به تبعیض و پرداخت نشدن کامل حق و حقوق قانونی‌شان، دست از کار کشیده‌اند و در اعتصاب هستند.

معامله دوسر سود برای پیمانکاران
معینی با اشاره به فعالیت کارخانه سیمان زیر نظر خیریه همدانیان اصفهان خاطرنشان کرد: درست است که این کارخانه مشمول اجرای قانون حذف شرکت‌های پیمانکاری نیست با این حال اداره کار، تعاون و رفاه استان اصفهان موظف است بر عملکرد شرکت‌های واسطه‌ای نظارت داشته باشد تا کمتر، حقوق نیروهای وابسته به آن‌ها ضایع شود.
وی بزرگ‌ترین گلایه کارگران این واحد تولیدی را نابرابری رفتار با پرسنل رسمی و پیمانی بیان کرد و ادامه داد: شرکت‌های پیمانکار، از یک سو حقوق و مزایای کامل یک کارگر را از کارفرما دریافت می‌کنند و از سوی دیگر قسمتی از آن را به نیروی کار می‌پردازند و با این کار مثل زالو به جان کارگران افتاده‌اند.
رییس کانون شوراهای اسلامی کار استان اصفهان، خواستار تعریف طرح طبقه بندی مشاغل و بهره وری و اجرای آن در این کارخانه شد و گفت: عدم وجود نظارت کافی مسوولان بازار کار استان باعث شده این مشکل هر روز بزرگ‌تر شود چرا که این کارگران، در سال گذشته هم بار‌ها شکایتشان را به اداره کار و حتی کمیسیون اجتماعی مجلس اعلام کرده بودند اما گره‌ای از کارشان باز نشده است.

حداقل حقوق ومزایا برای کارگران قراردادی
وی با تاکید بر اینکه بیشتر کارگران فعال در این کارخانه پیمانکاری هستند و حداقل حقوق و مزایای مندرج در قانون کار را دریافت می‌کنند گفت: متاسفانه از این دست بی‌مهری‌ها به جامعه کارگری، کم نیست و امیدواریم با رسانه‌ای شدن مشکلات، اندکی از فشار موجود بر این قشر زحمت کش، کاسته شود.
معینی اظهار امیدواری کرد این مشکل با توافق دو طرف کارگر و کارفرما حل شود و افزود: اخراج کارگران هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد و فقط صورت مساله را پاک می‌کند.

همه قوانین کار اجرا شده است
از سوی دیگر اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان پاسخگویی درباره این موضوع را به محمد رضا اسلامی مدیر اداره تعاون، کار ورفاه شهرستان مبارکه واگذار کردند و او در پاسخ به ایلنا، هرگونه بی‌توجهی به اجرای قانون کار در این واحد تولیدی را رد کرد و گفت: حدود ۷۰۰ نفر از کارگران سیمان سپاهان، زیر نظر شرکت‌های پیمانکاری هستند با این حال همه آن‌ها در این اعتراض شرکت ندارند و مشکل فقط مربوط به ۱۵۰ نفر از کارگران قسمت بارگیری کارخانه است.
وی در واکنش به انتقاداتی که به عملکرد شرکت‌های پیمانکاری وارد شده، گفـت: گفته‌ها وشنیده ها هیچ سندیتی ندارد و ما که در مسند کار این شهرستان هستیم می‌توانیم بگوییم همه اسناد و مدارک موجود نشان می‌دهد حق و حقوق قانونی این کارگران پرداخت شده است.

حذف شرکت‌های پیمانکاری منطقی نیست
اسلامی همچنین با تاکید بر پرداخت همه حق و حقوق قانونی این افراد ادامه داد: برخی از مطالبات کارگران سیمان سپاهان، قانونی نیست، مثل اینکه انتظار دارند به طور مستقیم با کارفرمای خود قرارداد ببندند و شرکت‌های پیمانکاریشان حذف شوند، چون این کارخانه جزو بخش خصوصی به شمار می‌آید و مشمول مصوبه دولت برای حذف پیمانکاران نمی‌شود.
وی تفاوت و نابرابری حقوق کارگران قراردادی و پیمانی در این واحد تولیدی را بی‌عدالتی ندانست و تصریح کرد: این مشکل فقط مربوط به سیمان سپاهان نیست و نمی‌توان انکار کرد تفاوت بین کارگران رسمی و پیمانی و حتی قراردادی در همه جای کشور وجود دارد و با اینکه نوع استخدام افراد متفاوت است هیچ اتفاق غیر قانونی رخ نداده است.

موضوع در حال بررسی است
مدیر اداره تعاون، کار ورفاه شهرستان مبارکه در پاسخ به این پرسش که آیا چنین تبعیضی در میان افرادی که مشاغل یکسانی دارند درست است گفت: هیچ حقی از این افراد ضایع نشده و اطمینان می‌دهم نه تنها این افراد تمام حداقل مزایای مندرج رد قانون کار را دریافت کرده‌اند بلکه این مبلغ، از بسیاری کارگرانی که در واحدهای تولیدی دیگر مشغول به کار هستند، بیشتر است.
وی از تشکیل جلسات ویژه کمیسیون کارگری در فرمانداری مبارکه برای حل این مشکل خبر داد و گفت: به هیچ وجه اعتصاب و دست از کار کشیدن را تایید نمی‌کنیم با این حال موضوع در آرامش و به دور از هیاهو در دست بررسی است و به زودی نتیجه تصمیم گیری‌ها اعلام خواهد شد.
اسلامی در پاسخ به ایلنا درباره برنامه مسوولان اداره کار شهرستان مبارکه برای ایجاد تفاهمی منطقی بین کارگر و کارفرما گفت: بستن قراداد مستقیم با کارگران پیمانی سیمان سپاهان، بار مالی سنگینی دارد که نمی‌توان کارفرما را به آن وادار کرد چون ممکن است پیامدهای بدتری مانند تعدیل نیرو و بحران مالی در این واحد تولیدی داشته باشد با این حال تلاش می‌کنیم دوطرف برای رسیدن به حق و حقوق و خواسته‌های خود به توافقی منطقی برسند.
کارخانه سیمان سپاهان در کیلومتر ۴۵ محور اصفهان- مبارکه قرار دارد که با سه خط تولید روزانه حدود ۱۳ هزار تن سیمان تولید می‌کند.

گزارش از ناهید شفیعی

----------------------------------------

سقوط كارگر جوان از داربست ساختمان

‏ كارگر جواني که بر اثر سقوط از روي داربست يك ساختمان در حال ساخت در بلوار شاهد مصدوم و قادر به حرکت نبود به بیمارستان منتقل شد.
به گزارش ايلنا به نقل از پایگاه خبری ١٢۵، ستاد فرماندهي آتش نشاني تهران با دريافت خبر سقوط يك كارگر از ساختماني در بلوار شاهد تهران، آتش نشانان ايستگاه24 را ساعت ١١:۵٦دقيقه صبح امروز به محل حادثه اعزام كرد.
عليرضا چراغي معاون منطقه2 عمليات در اين باره گفت: اين كارگر در حال كار كردن بر روي داربست در طبقه پنجم ساختمان بود كه ناگهان بر اثر بر هم خوردن تعادل به پايين سقوط كرده و بر روي داربستهاي طبقات پايين افتاده بود و قادر به حرکت نبود.
وی افزود: در جريان اين حادثه اين كارگر از چند ناحيه از بدن دچار آسيب ديدگي شده بود كه با تلاش آتش نشانان از روي داربست به پايين ساختمان منتقل و تحويل عوامل اورژانس شد و بلافاصله به مركز درماني انتقال يافت.

----------------------------------------

کارکنان ۱۱۸ شیراز دست از کار کشیدند

‏ کارکنان مرکز اطلاعات تلفن ۱۱۸ شیراز در اعتراض به تحمیل قراردادهای جدید از سوی پیمانکار برای پنجمین روز پیاپی دست از کار کشیدند و در مقابل استانداری تحصن کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در شیراز، این اعتراض زمانی رخ داد که پیمانکار جدید مرکز ۱۱۸ مخابرات شیراز حضور مجدد کارمندان در این مرکز را مشروط به امضای قراردادی جدید کرده است که بر اساس آن حقوق دریافتی کارمندان بر اساس میزان تماس‌های مردم با این مرکز تعیین خواهد شد و بنا به گفته این کارمندان طبق قرارداد جدید ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان از میزان دریافتی آنان نسبت به قرارداد فعلی کسر خواهد شد.
بنا بر این گزارش، امروز صبح - یکشنبه ۱۸ تیرماه - بیش از ۱۰۰ نفر از کارکنان مرکز اطلاعات تلفن ۱۱۸ مخابرات شیراز برای چندمین بار در اعتراض به تعدیل نیرو، شرایط کاری نامناسب و شیوه جدید عقد قرارداد‌ها در مقابل استانداری فارس گرد هم آمدند و با وعده حل مشکلاتشان توسط مسئولان مربوطه مواجه شدند.
اعتراض صنفی کارکنان مرکز ۱۱۸ شیراز در حالی وارد پنجمین روز خود می‌شود که روزانه بیش از ۸۰ هزار تماس با این مرکز با بوق اشغال مواجه می‌شود.

خوشبینی یک مقام دولتی نسبت به حل مشکل
درحالیکه شنیده می‌شود بیست نفر از از پرسنل این مرکز به دلیل آنچه آن‌ها فشار زندگی و مشکلات معیشتی می‌نامند قرار داد جدید را با پیمانکار امضاء کرده‌اند، معاون توسعه منابع انسانی استانداری فارس نیز با بیان اینکه نسبت به حل این مشکل خوشبین است، دلیل تغییر شیوه قرارداد‌ها در این مرکز را افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی می‌داند و می‌گوید: قصد همگی حل مشکلات کارکنان مرکز ۱۱۸ مخابرات شیراز است به نحوی که نه حق کارگر پایمال و نه حقوق مخابرات ضایع شود.
هرچند ظاهرا ریشه این خوشبینی این مقام دولتی را باید در جلسات مشترک با مدیران مخابرات، ‌ کار و سایر بخش‌های مرتبط با مشکلات کارکنان مرکز ۱۱۸ جستجو کرد، اما یکی از اعضاء هیئت مدیره شرکت مخابرات فارس ضمن حمایت از این اقدام پیمانکار و بی‌توجهی به اعتراض کارمندان تصریح می‌کند: این کار در راستای تعدیل هزینه‌ها صورت گرفته و از سوی دیگر برای انجام هر کاری باید ابتدا قرارداد بسته شود و پیمانکار جدید نیز خواستار قرارداد جدید است و این افراد بر مبنای کاری که انجام می‌دهند و بر اساس پاسخگویی به مردم حقوق دریافت می‌کنند اما بر مبنای نشستن در این مرکز دستمزد دریافت نمی‌کنند.
علی اصغر روزگار با تهدید کارکنان ۱۱۸ به اخراج تصریح کرد: اگر کارکنان مرکز ۱۱۸ تا این هفته در محل کار خود حضور نیابند، مجبور هستیم از نیروهای جدید در این مرکز استفاده کنیم.

دولت به نفع پیمانکار
امادر این میان مدیرعامل شرکت مخابرات استان فارس نیز شیوه جدید پیمانکار در محاسبه حقوق پرسنل مرکز اطلاعات تلفن ۱۱۸ را تایید می‌کند و معتقد است وجود ذهنیت‌های متفاوت نسبت به شیوه قراردادهای جدید موجب بروز این اعتراضات شده و پیمانکار جدید بر اساس مقررات و نظارت اداره کار موظف به عقد قرارداد با کارکنان بوده اما در این نظام جدید میزان پرداخت دستمزد تغییری نکرده و تنها شیوه دریافت حقوق از روزمزدی به کارمزدی یا ساعت مزدی تغییر یافته است.
این درحالیست که ادعای عبدالعظیم قنبریان با گفتهٔ پرسنل مرکز اطلاعات تلفن ۱۱۸ که از کاهش حقوق خود از ۱۵۰تا ۲۰۰هزار تومان درقرارداد جدید سخن می‌گویند در تعارض است.
بنا بر این گزارش در حالی که هنوز هم ۳۱۴ نیروی کار مرکز ۱۱۸ مخابرات شیراز دست از کار کشیده‌اند و این مرکز همچنان ناتوان از پاسخگویی به تماس‌های مردم است.

----------------------------------------

سقوط دلو چاه باعث كشته شدن يك مقني شد

‏ سقوط وسیله خاکبرداری چاه بر روی يك مقنی که در عمق ۱۷ متری چاه در حال حفاری بود باعث مرگ وی شد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبري ۱۲۵، افسر منطقه چهار سازمان آتش نشانی تهران گفت: دو جوان ۲۰ ساله بدون هیچگونه تجهیزات ایمنی فردی در عمق چاه ۱۷ متری در حال حفر چاه بودند که «دلو چاه» هنگام بالا بردن خاک از چاه بر روی آن‌ها سقوط کرده بود.
علی اسدی افزود: نجاتگران پس از ایمن سازی محل و با بکارگیری تجهیزات نجات، یکی از مقنی‌ها را که از ناحیه کتف دچار مصدومیت شده بود را از داخل چاه خارج و تحویل عوامل اورژانس دادند.
افسر منطقه چهار سازمان آتش نشانی تهران خاطرنشان کرد: نجاتگران با رعایت نکات ایمنی، انجام کمک‌های اولیه و بستن مقنی دیگر وی را از داخل چاه خارج کرده که پس از معاینه عوامل اورژانس مرگ وی بر اثر بر خورد دلو آهنی به سر و شکستگی گردن تأیید شد.

----------------------------------------

دو كارگر در انفجار گاز در ساختماني سوختند

‏ رعایت نکردن نکات ایمنی در یک ساختمان در حال تخریب در خیابان صرافهای جنوبی، انفجار ساختمان و سوختگی دو کارگر را در پی داشت.
ستاد فرماندهی آتش‌نشانی تهران با دریافت خبر این حادثه بلافاصله آتش‌نشانان ایستگاه ٢۵ را به محل حادثه در خیابان صرافهای جنوبی اعزام کرد.
مجید شهرمی فرمانده آتش نشانان درباره این آتش سوزی گفت: دو کارگر۴٠ و ٢۴ ساله در هنگام برش کاری در یک ساختمان در حال تخریب و به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی و کشیدن شلنگ گاز از علمک و نشت گاز در محیط بسته باعث انفجار این ساختمان شده بودند.
وی افزود: در پی این انفجاراین دو کارگر بشدت دچار سوختگی شدند که نجاتگران پس از ایمن سازی محل یکی از آنها را که بر اثر این انفجار در زیر آوار گرفتار شده بود بیرون آوردند و هر دوی آنها را برای مداوا تحویل عوامل اورژانس دادند.

----------------------------------------

سقوط بالابر جان چهار كارگر را گرفت

‏ سقوط بالابر از ارتفاع ٢۵ متری موجب مرگ ۴ کارگر در کازرون شد.
به گزارش ايلنا، در حادثه‌اي كه در محل ساخت سد نرگسی در بخش جره و بالاده شهرستان كازرون رخ داد، سقوط بالابر موجب مرگ این کارگران شد.
سرهنگ کشتکار جانشین فرماندهی انتظامی کازرون گفت: ساعت ٧ و ٣٠ دقیقه دیروز -جمعه- چهار نفر از کارگران ساخت سد نرگسی که در یک بالابر از مشغول کار بودند با سقوط بالابر از ارتفاع ٢۵ متري زمين در دم جان باختند.
علت این حادثه هنوز مشخص نشده و در دست بررسی است. اخبار تكميلي متعاقبا ارسال خواهند شد.

----------------------------------------

اخراج تمامی کارگران رسمی کارخانه ماه ماشین

‏ ایلنا: نماینده کارگران اخراجي کارخانه ماه ماشین گفت: با انحلال كارخانه ماه ماشين به بهانه ركود اقتصادي۳۰ کارگر دائمی اين واحد توليدي اخراج شدند.
علی حق پرست، نماينده اين كارگران با حضور درتحریریه ایلنا اعلام کرد: مدیران کارخانه ماه ماشین از سال ۸۴ با ایجاد شرایطي تلاش کرده‌اند وضعیت قراداد این کارگران را از دائمی به موقت تبدیل كنند.
او اضافه کرد: در حال حاضر پس از مخالفت کارگران از مورخه سیزدهم خرداد ماه سال جاری مالکان این کارخانه به بهانه رکود اقتصادی و انحلال کارخانه همه کارگران رسمی این کارخانه را اخراج کردند این در حالیست که طبق مشاهدات كارگران فعالیت این کارخانه نسبت به سالهای گذشته بهتر بوده و سفارش کار بیشتری نیز داشته است.
نماینده کارگران ماه ماشین با بیان اینکه شرط ادامه فعالیت کارگران رسمی منوط به پذیرفتن شرایط کار موقت به صورت قراردادی است، اظهار داشت: کارخانه ماه ماشین با ۲۰ کارگر قرار دادی در حال تولید است و این در صورتی است که در تاريخ سیزدهم خرداد ماه با اعلام انحلال کارخانه مدیران این واحد تولیدی به دور از نظارت مسئولان بازرسی اداره کار به فعالیت خود ادامه داده‌اند.
بنا به ادعاي اين كارگر، مدیران کارخانه ماه ماشین برای فرار از تخلفاتی که در اجرای طرح طبقه بندی مشاغل مرتکب شده‌اند موضوع انحلال کارخانه را مطرح كرده‌اند.
او ادامه داد: در بسیاری از صورت جلسه‌های تنظیم شده توسط اعضای کمیته طرح طبقه بندی مشاغل که با حضور کار‌شناسان این طرح تشكيل شده، کارفرما موظف به انجام وظایف و تکالیفي شده كه در پي آن كارفرما براي خلاص شدن از اجراي مفاد صورت جلسه‌ها رویه انحلال را پیش گرفته است.
نماینده کارگران اخراجی کارخانه ماه ماشین با انتقاد از عدم همکاری اداره کار استان، گفت: معاونت روابط کار استان سمت و سوی رسیدگی به مشکلات کارگران را به جانب هیئت حل اختلاف اداره کار شهرستان ری سوق داده و این در حالي است که اجرای طرح طبقه بندی مشاغل تخصصی بوده و مربوط به معاونت روابط کار می‌باشد.
او با بیان اینکه هم اکنون کارگران اخراجی بلاتکلیف هستند افزود: هدف صاحبان این کارخانه داشتن نیروهای کارقراردادی است تا هر گاه لازم دانستند بتوانند بدون دردسر اخراج‌شان کنند.
نماینده کارگران معترض با اشاره به اینکه کارخانه ماه ماشین ظرفیت ایجاد اشتغال بیش از ۱۰۰ نیروی کار را دارد عنوان کرد: هم اکنون این واحد تولیدی با حداقل نیروی کارقراردادی مشغول به فعالیت است.
حق پرست در خاتمه گفت: از مسئولان وزارت کار رفاه و تامین اجتماعی می‌خواهیم با اعزام کار‌شناسان و بازرسان خود به این کارخانه قبل از اینکه مشکلات کارگران این واحد تولیدی به مرحله جدی‌تری برسد اقدام کنند.
گفتنی است کارخانه ماه ماشین تولید کننده و طراح ماشین آلات و ابزار توليد، واقع در شهرک صنعتی شمس آباد است که در این راستا ماشین آلات مورد نیاز خطوط تولید آرد، بیشترین سهم تولید را در این واحد تولیدی به خود اختصاص داده و علاوه بر آن به توليد رباط‌های صنعتی و دستگاهای توزین عبوری.. مي‌پردازد.

----------------------------------------

تهدید شغل ۱۰۰ هزار کارگر نساجی اصفهان

شكي نيست كه افزايش قيمت حامل‌هاي انرژی، نرسیدن بسته‌های حمایتی هدفندی یارانه‌ها، تحریم‌ها و بالا بودن نرخ بهره بانکی مشکلاتی برای صنعتگران استان اصفهان ایجاد کرده اما این مشکلات، از بحرانی که کارگران و حقوق بگیران با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، سخت‌تر نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا در اصفهان، حدود یک دهه پیش بود که داستان بحران در صنعت نساجی اصفهان آغاز شد، این زخم کهنه، از اوایل دهه ۸۰ با فرسودگی ماشین آلات و کمبود سرمایه در گردش کارخانه‌ها سرباز کرد و با موجی که از اعتراض کارگران و تعطیلی واحد‌ها بوجود آورد، به سرعت مورد توجه مسوولان قرار گرفت و آن‌ها را بر آن داشت كه با استفاده از تسهیلات کمکی ارزان قیمت و حتی استفاده از حساب ذخیره ارزی این بحران را خاتمه دهند.
اما اکنون که بیش از یک دهه از شروع بحران مي‌گذرد، هنوز هم این صنایع بر این باورند که مشکلاتشان حل نشده و هر ماه، تعدادی از کارخانه‌ها دست به تعدیل نیرو مي زنند یا اعلام ورشکستگی می‌كنند.

تعطیلی سه کارخانه نساجي اصفهان در سه ماه
مظفر چولمقانی دبیر انجمن صنفی کارفرمایان نساجی‌های اصفهان در این باره به ایلنا گفت: هیچ تغییری در وضعیت این صنعت مشکل دار بوجود نیامده و همچنان واحدهای فعال با زخم‌های کهنه دست و پنجه نرم می‌کنند.

او خبر تعطیلی سه کارخانه نساجی در سه ماه گذشته را تایید کرد و گفت: متاسفانه نه تسهیلاتی به کارخانه‌های مشکل دار پرداخت شده و نه بهبودی در کارشان حاصل شده است.

ادامه کار با ۴۰ درصد ظرفیت تولید
چولمقانی با تاکید بر اینکه بسیاری از کارخانه‌های نساجی، با ۴۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت خود به فعالیت ادامه می‌دهند، بیان داشت: مشکل اصلی، کمبود مواد اولیه است که عمدتا در سالهای گذشته از خارج از كشور وارد می‌شد اما اخیرا با تحریم‌های جدید، برای خرید و واردات پنبه و الیاف مصنوعی دچار مشکل شده‌ایم.
وی با انتقاد از همکاری نکردن بانک‌ها برای بازکردن ال سی و انجام فعالیت‌های مربوط به تجارت خارجی این صنف گفت: متاسفانه بسیاری از واحدهای تولیدی، ماههاست که ۲ تا ۵ میلیارد تومان هزینه لازم برای خرید مواد اولیه را در دست دارند اما نمی‌توانند خط تولید کارخانه‌شان را به راه اندازند.

کمبود مواد اولیه داخلی
وی با اشاره به ادامه فعالیت نساجی‌ها با استفاده از مواد اولیه داخلی گفت: مشکل اینجاست که نه پنبه داخلی از کیفیت مورد نیاز کارخانه‌های نساجی برخوردار است و نه محصول صنایع پتروشیمی داخلی جوابگوی نیاز ماست.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان نساجی‌های اصفهان با اشاره به جلسات متعدد این صنف با مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و حتی مدیران استانی و محلی گفت: با این وجود هنوز مشکلات پابرجاست و کارفرمایان چاره‌ای جز تعدیل نیرو نداشته‌اند.
دو هزار کارخانه نساجی اصفهان و ١٠٠ هزار شغل مستقیم در خطر
این همه در حالي روي مي‌دهد که به گفته حاتم شاه‌کرمی، رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنایع نساجی استان اصفهان، در حال حاضر، یکصد هزار اصفهانی در این صنعت شاغل هستند و بی‌برنامگی و عدم ارائه راهکارهای صحیح برای حل مشکل نساجی‌ها، این مشاغل را تهدید می‌کند.
وی با اشاره به وجود بیش از هشت هزار واحد صنعتی در استان افزود: از این تعداد دو هزار و ۲۰۰ واحد متعلق به صنعت نساجی است.
شاه کرمی همچنین خواستار اجرای قانون مبارزه با کالای قاچاق شد و گفت: با توجه به ماده ۱۰۳ تامین اجتماعی که به ماده ۸۰ تبدیل شده، این قانون اجرا نمی‌شود و باعث وارد آمدن فشارهایی بر صنعت نساجی شده است.

رشد ۴۰ درصدی صادرات نساجی ها
اما از سوی دیگر رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان در مراسم تجلیل از ۳۰ تلاشگر صنایع و معادن اصفهان، اعلام کرد: صاردات صنعت نساجی در سه ماهه نخست سال جاری در حدود ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.
سید عبدالوهاب سهل‌آبادی با اشاره به مشکلات موجود بر سر راه صنعت و تولید تصریح کرد: با توجه به روزهای سخت و وجود تحریم‌ها، تورم، عدم کمک و ارایه بسته‌های حمایتی طرح هدفمندی یارانه‌ به خود می‌بالیم که در صنعت نساجی در سه ماهه نخست امسال در حدود ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته‌ایم.
وی از اختصاص رتبه نخست توسعه یافتدگی رتبه دوم در صادرات صادرات کشور به اصفهان با وجود همه مشکلات موجود خبر داد و گفت: صنعت اصفهان در تمام دولت‌ها پویا بوده اما در حال حاضر با مشکلات بسیاری از جمله رفتن برخی از فعالان این عرصه پشت ميله‌هاي زندان روبرو است.

مشکلات اقتصادی محدود به صنعت نیست
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان و نایب رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اصفهان در پاسخ به ایلنا درباره ناهماهنگی آمار رشد صاردات نساجی‌ها با بحران و تعدیل ظرفیت آن‌ها گفت: مشکلات اقتصادی در همه بخش‌ها وجود دارد و مختص به صنعت و معدن هم نیست البته با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، افزایش دامنه تحریم‌ها، بالابودن نرخ بهره بانکی و موارد دیگر، کار واحدهای تولیدی کند شده اما این به آن معنا نیست که سیاه نمایی کنیم و همیشه در انتظار حل مشکلات از بیرون مجموعه خود باشیم.
وی با اشاره به نقش مدیریت صحیح در شرایط کنونی و برای کاهش اثرات بحران‌های اقتصادی در کارخانه‌ها گفت: افزایش صادرات صنعت نساجی اصفهان، موضوعی بود که در جلسات با استاندار و دیگر نشست‌های تخصصی اعلام شده و مورد تایید اعضای این انجمن صنفی نیز بوده و هست.

مشکل کارگران و کارمندان، بیشتر است
سهل آبادی که معتقد است در حال حاضر وضع کارگران و حقوق بگیران سخت‌تر از کارفرمایان است افزود: بار‌ها از کارفرمایان خواسته‌ام به جای تعدیل نیرو، کارگران خود را حفظ کنند، چراکه سالهاست از کارآن‌ها بهره برده‌ایم و از نتیجه کار و تلاش آن‌ها استفاده کرده‌ایم. وی با استناد به کارگاههای تولیدی مشکل داری که این هفته به ستاد تسهیل استان مراجعه کردند و خواستار حل مشکلاتشان شدند گفت: به جز دو سه کارخانه، بقیه واحدهای تولیدی فعالند و مشکل تعدیل نیرو نداشته‌اند.

رشد تصاعدی هزینه‌های کارگران
علیرضا حیدری کار‌شناس مسایل اقتصادی در اصفهان نیز با تایید مشکلات روزافزون جامعه حقوق و دستمزد بگیر گفت: افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان باعث افزایش هزینه‌های سبد خانوار کارگران به صورت تصاعدی می‌شود.
وي یادآور می‌شود: بعد از اجرای مرحله نخست هدفمندی یارانه‌ها، قیمت بسیاری از کالا‌ها از جمله نان افزایش یافت که به دلیل عدم ایجاد سیستم جبرای برای این افزایش قیمت، مشکلات زیادی متوجه کارگران و خانواده آن‌ها شده است که جبران آن نه با افزایش دستمزد و نه با افزایش پرداخت یارانه نقدی دیده نشده است.

گزارش از ناهید شفیعی