تجمع كارگران نساجی مازندران در مقابل فرمانداری
۱۵۰ کارگر نساجی مازندران در اعتراض به عدم دریافت ۲۶ ماه حقوق معوقه خود در مقابل فرمانداری قائمشهر تجمع کردند.
نصرالله در یابیگی، دبیر خانه کارگر مازندران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: صبح امروز ۱۵۰ کارگر کارخانه نساجی مازندران در اعتراض به عدم دریافت ۲۶ ماه حقوق معوقه پس از راهپیمایی در مقابل فرمانداری این شهر تجمع کرده و نسبت به عدم توجه دولت به وضعیتشان اعتراض کردند.
او افزود: نساجی مازندران پس از اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و جریان خصوصی سازی به دلیل سوء مدیریت و عدم نظارت دولت و همچنین واردات بیرویه کالاهای مشابه تولیدات این کارخانه دچار بحران مالی شده است.
این فعال کارگری اضافه کرد: نساجی مازندران در دو دهه گذشته بیش از ٧٠٠٠ کارگر داشته است که این تعداد طی چند سال اخیر به ٧٦۵ نفر کاهش یافته است.
او با بیان اینکه مشکلات مالی و اقتصادی کارگران نساجی مازندران نگران کننده است اظهار داشت: نساجی مازندران متشکل از نساجی تلار، نساجی طبرستان، گونی بافی و فاین نایس و نساجی تجن است که کارگرانشان با عدم دریافت بیش از ۲۶ ماه حقوق در شرایط سختی به سر میبرند.
این فعال کارگری افزود: کارگران این واحد تولیدی دیگر توان پاسخگویی به حداقلهای یک زندگی را ندارند و شرمنده خانواده خود هستند.
دبیر خانه کارگر مازندران تصریح کرد: تعطیلی کارخانه نه تنها باعث از دست دادن شغل شده بلکه این کارگران به دنبال ماهها عدم دریافت حقوق، آبرو و شرافت خود و خانوادههایشان را در خطر میبینند.
او با بیان اینکه مشکلات کارگران نساجی مازندران با برگزاری جلسات متعدد و تهدید و فشار مسئولان حل نخواهد شد تصریح کرد: رئیس جمهور باید به قول خود در سفر به استان مازندران که وعده احیاء کارخانه و حل مشکلات کارگران را داده بود پایبند باشد.
تاین فعال کارگری ادامه داد: هم اکنون کارگران نساجی مازندران حتی از عهده پرداخت قبوض آب و برق وتلفن و اجاره بهای مسکن، اقساط بانکی و همچنین از پرداختن هزینههای تحصیلی فرزندان خود نیز عاجز شدهاند.
دریابیگی از رئیس جمهور و رئیس قوه مقننه در خواست کرد برای حل مشکلات این کارگران با ارائه طرحهای فوریتی و اختصاص بودجهای برای پرداخت معوقات حقوقی اقدام کنند.
------------------------------
قرارداد ۸۰ درصد از کارگران بروجردی موقت است
یک فعال کارگری دربروجرد اعلام کرد: بیش از ۸۰ درصد ازکارگران بروجردی دارای قرارداد موقت هستند.
محمد گودرزی با بیان مطلب فوق به ایلنا گفت: بیش از ۸۰ درصد ازکارگران بروجردی بدون توجه به استمراری بودن نوع كارشان با قرارداد موقت استخدام شدهاند.
دبیر خانه كارگر بروچرد با بیان اینکه قراردادهای موقت امنیت شغلی كارگران را سلب میكند، اظهار داشت: بسیاری از واحدهای تولیدی در شهرستان بروجرد کارگران خود را وادار به امضاء قرارداد موقت و سفید امضاء میکنند و بدلیل عدم توازن در عرضه و تقاضای نیروی كار در بازار اشتغال، كارگران نیز چارهای جز پذیرش شرایط ناعادلانه و خلاف قانون كارفرمایان ندارند.
این فعال كارگری افزود: به دلیل تعطیلی کارخانجات، تعدیل نیروهای انسانی و اخراج کارگران، جذب نیروهای جدید عملا صورت نمیگیرد و بیش از ۸۰ درصد قراردادهای کاری هم که به امضا میرسد موقتی بوده و خارج از ضوابط قانون کار است.
به گفته وی آمار کارگران قراردادی و پیمانی در این شهرستان رو به گسترش است و روزانه بر تعداد کارگران پیمانی و قرارداد موقت افزوده میشود.
گودرزی با بیان اینکه استان لرستان رتبه نخست بیکاری را در سطح کشور دارد، گفت: در این استان آمار تعداد متقاضیان آماده بکار جوان و تحصیلکرده افزایش یافته است.
------------------------------
کارگران رنگ سازی بوشهر ۵ ماه حقوق دریافت نکردهاند
یک فعال کارگری در بوشهر اعلام کرد: كارگران کارخانه رنگ سازی بوشهر پنج ماه حقوق دریافت نكردهاند.
سید موسی جهانمرد با اشاره به مشكلات مالی این واحد تولیدی، به ایلنا گفت: صاحبان کارخانه رنگ سازی بوشهر به جهت كمبود مواد اولیه و از دست دادن بازار فروش محصولات تولیدی خود به جهت واردات گسترده محصولات مشابه، از پرداخت ۵ ماه حقوق ۵۰ کارگر خود ناتوان شدهاند.
سرپرست خانه کارگر بوشهر با بیان اینکه این واحد خصوصی نیازمند حمایت دولت است اظهار داشت: طرحهای سرمایه گذاری واحدهای تولیدی خصوصی که توجیه اقتصادی و فنی دارند باید در اولویت حمایتهای دولتی قرار بگیرند.
او با اشاره به اینکه در سال تولید ملی دولت باید بستههای حمایتی برای واحدهای تولیدی در نظر بگیرد اضافه کرد: بخش دولتی و سیستم بانکی باید صریح و شفاف برنامههای خود را برای حمایت از بخش خصوصی اعلام نمایند و اگر تعلل و بیتفاوتی صورت گیرد و کارها با ابهام و ندانم کاری پیش برود امسال نیز مانند سال گذشته بسیاری از فرصتهای طلایی خود را از دست خواهیم داد.