هشدار مدیرعامل شركت متروی تهران:
۴٠٠ كارگر كارخانههای واگنسازی بهدلیل پرداختنشدن بدهكاری دولت بیكار شدند
مدیرعامل شركت متروی تهران در مراسم افتتاح رسمی مسیر توسعه شمالی خط یك از ایستگاه قلهك تا قیطریه كه صبح امروز با حضور قالیباف شهردار تهران و حسن بیادی نایب رئیس شورای شهر تهران در ایستگاه قیطریه برگزار شد، با اشاره به روند ساخت ایستگاه قیطریه در مسیر توسعه شمالی خط یك مترو ضمن گلایه از نامهربانیهای دولت در مورد عدم تخصیص بودجه مصوب برای مترو گفت: عمده فعالیت ساخت ایستگاه قیطریه از سال ٨۴ شروع شد كه این ایستگاه از جمله ایستگاههایی بود كه با فاینانسهای خارجی و منابع مالی شهرداری اقدام به ساخت آن شد كه در وضعیتی هستیم كه عمده خطوط مسیر شمالی خط یك مترو با فاینانسهای خارجی تامین مالی شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن هاشمی با اشاره به دیگر خطوط متروی تهران گفت: خط چهار متروی تهران تا انتهای شرق و غرب عملیات ساخت تونل آن به پایان رسیده است و ایستگاههای آن آماده بهرهبرداری شده است و تا اواسط سال آینده در خط چهار متروی تهران به میدان آزادی میرسیم. خط ٢ متروی به انتهای شرق تهران رسیده است. خط ٣ از آزادگان تا شهرك محلاتی در شمالشرقی تهران كاملا فعال است و به نتایج مثبتی هم رسیده است.
وی افزود: اگر بودجههای مصوب ما تزریق شود تا سال ٩٠ خطوط در دست ساخت مترو در اختیار شهروندان قرار میگیرد مخصوصا اگر یك میلیارد دلاری كه از صندوق ذخیره ارزی برای مترو در نظر گرفته است به ما برسد میتوانیم ظرفیت ساخت متروی شهری را از سالی ١۵ كیلومتر به ٣٠ كیلومتر برسانیم.
وی با اشاره به اینكه در حال حاضر در ساخت خطوط متروی شهر تهران از فناوری به روز دنیا استفاده میشود گفت: با تجهیز چهار دستگاه PBN سرعت ساخت هر تونل به ٦٠ متر و ٣٠ كیلومتر در سال میرسد كه قطعا باعث حل مشكل ترافیك در شهر تهران میشود.
وی با اشاره به اینكه در حال حاضر به صورت مستقیم ٢٠ هزار نیرو و ٦٠ هزار نیرو به صورت غیرمستقیم درگیر ساخت ایستگاههای مترو هستند، اظهار داشت: هماكنون مسافرین و شهروندان تهرانی پای كار هستند و منتظر ایستگاهها و واگنهای جدید هستند اما هنوز واگنها در گمرك خاك میخورد و به دست ما نرسیده است.
وی با انتقاد از نامهربانیهای دولت در تخصیص بودجههای مصوب مترو خطاب به قالیباف گفت: سال ٨۴ خود شما دستور دادید كه مشكل واگنها را حل كنید و الان قرارداد ساخت كارخانههای واگنسازی در سه منطقه كشور بسته شده و فعال است كه اگر بودجه برسد مشكلی نداریم و هماكنون تنها مشكل ما این است كه كالاها رسیده است اما در گمرك بندرعباس مانده و اگر پول برسد آنها را ترخیص میكنیم.
وی با بیان اینكه بیش از ٢٩ میلیارد تومان به گمرك بدهكار هستیم، گفت: نامهربانیهای دولت در بخش یارانهها هم به چشم میآید و ۴٨ میلیاردی كه باید هم به اتوبوس و مترو اختصاص یابد تنها ١۴ میلیارد آن اختصاص یافته است و علیرغم نامهربانیهایی كه با آن مواجه هستیم پروژهها در حال انجام است و به نظر من این پرت ظرفیتهای عمرانی و مهندسی كشور است.
وی افزود: هماكنون در آخرین روزهای بهمن به سر میبریم اما بودجه مصوب خود را دریافت نكردهایم. بعضی اوقات در رسانهها مطرح میكنیم كه بودجه هنوز به دست ما نرسیده است اما دوستان گلهمند میشوند كه چرا این مسائل را در رسانهها مطرح كردهاید كه واقعا نمیدانم اسم این موضوع را چه میتوان گذاشت.
وی افزود: بیش از ۴٠٠ نفر در كارخانههای واگنسازی كار میكنند و چون تجهیزات و قطعات نرسیده است اكنون بیكار شدهاند.
وی با اشاره به مشكلات ساخت ایستگاه قیطریه گفت: این منطقه دارای آبهای زیرزمینی زیاد و ریزش خاك بسیاری بود كه نگرانی ما را برانگیخته بود و این مشكلات به دست مهندسان ما حل شد و پیمانكاران ساخت خط یك قول دادهاند تا پایان پائیز سال آینده ایستگاه تجریش هم افتتاح شود.