در هیچ جای دنیا زلزله ۶ ریشتری کشته نمیدهد
ایلنا: پدر علم زلزلهشناسی ايران گفت: در هیچ جای دنیا زلزله ۶ ریشتری کشته نمیدهد و در نهایت حداکثر در چنین زلزلهای باید۱۰ نفر زخمی میشد.
پرفسور بهرام عکاشه در گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه خوشبختانه زلزله روز گذشته آذربایجان شرقی ساعت ۱۷ اتفاق افتاد، اظهار کرد: اگر این زلزله ساعت ۵ صبح رخ میداد همانند زلزله بم چندین هزار کشته بر جای میگذاشت.
وی با بیان اینکه در هیچ جای دنیا زلزله ۶ ریشتری کشته نمیدهد، تصریح کرد: در نهایت حداکثر باید۱۰ نفر در این زلزله زخمی شود در حالی که به دلیل ساختار نامناسب ساخت و سازها شهرها و روستاهای ما در این زلزله بسیار آسیب دیدهاند این نشان میدهد که مدیریت بحران ما در مقاوم سازی بسیار مشکل دارد.
پدر علم زلزلهشناسی ایران با تاکید بر اینکه قطعا ساختار سازهها و مدیریت بحران در کلانشهرهایی همچون تهران، اردبیل و تبریز فوقالعاده مشکل دارد، خاطرنشان کرد: احتمالا زلزله بزرگتر از این در منطقه آذربایجان بسیار کم است و به عقیده من زلزله اصلی در این منطقه رخ داده است البته پس لرزههای آن همچنان۲ تا ۶ ماه ادامه خواهد داشت که کاملا عادی است.
عکاشه با بیان اینکه سه زلزله اتفاق افتاده در منطقه آذربایجان در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داده است، گفت: به دلیل این عمق خسارت وارده شده بسیار زیاد است و از آنجا که ساختمانهای روستاهای ما ضعیف بودند، خسارت زیادی وراد شده است. البته تمام روستای کشور به درد مقاوم نبودن ساختمانهایشان مبتلا هستند و قطعا حتی اگر شهر تهران زلزلهای با این شدت بیاید زخمیهای زیادی خواهد داشت اگرچه در ۱۰ سال گذشته برای شهر تهران مدیریت بحران ورود جدی داشته است اما این مدیریت کافی نیست.
وی با اشاره به اینکه براساس زلزله رخ داده در آذربایجان میتوان گفت فلات ایران تحت فشار زیادی است، خاطرنشان کرد: انتظار من این بود که زلزلهای که در وان ترکیه اتفاق افتاد در ایران رخ دهد که در واقع شانس آوردیم. چند سال است که منتظر زلزله بالای ۷ ریشتری هستم که باید هر ۱۰ سال یک بار اتفاق بیفتد که تاکنون پس از گذشت ۱۵ سال رخ نداده است.
پدر زلزله ایران با بیان اینکه زلزلهای که در آذربایجان رخ داده است زلزله ۷ ریشتری که ما انتظارش داشتیم، نیست تاکید کرد: پیش بینی میکنیم زلزلهای با عمق ۷ ریشتر در کوههای البرز مرکزی یا شرقی، زاگرس یا شرق کشور رخ دهد که قطعا در آینده انتظار آن را میکشیم.
به گفته وی ایران کشوری زلزله خیزی است و در بحث زمینشناسی شانس و اقبال مطرح نیست ما نمیتونیم قوانین طبیعت را به سخره بگیریم بلکه باید همانند کشور ژاپن وآمریکا به مقاوم سازی ساختمانهای خود بپردازیم تا زلزله ۶ ریشتری ما را با فاجعه مواجه نسازد.
----------------------------------
شبکههای خارجی بهتر از صدا و سیما در انعکاس اخبار زلزله عمل کردند
ایلنا: نماینده سابق اهر در مجلس شورای اسلامی گفت:اگر اطلاع رسانی به موقع توسط صدا و سیما انجام میشد کمکهای مردمی و حتی کمکهای خارجی به این مناطق سرازیر میشد.
مسعودی ریحان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: زلزله روز گذشته باعث خرابی و خسارات زیادی به خانهها مردم و محل کسب و کار مردم شده است و بسیاری از خانهها تخریب شده است.
وی ادامه داد: مردم این شهرستانها به اندازه کافی از فشار اقتصادی در رنج و مشقت بودند و معضل بیکاری مردم این مناطق، آنها را در گرفتاری قرار داده است و امروز که با این حادثه تلخ خانههای مردم ویران شده است دولت باید تدابیری بیاندیشد که سریعتر مردم در خانههای امن زندگی کنند.
وی تصریح کرد: مسئولان باید بازماندگان زلزله را دریابند و با این وضع اقتصادی آشفته و با این بیکاری مردم را تنها نگذارند و نباید این مردم به خاطر مشکلات مالی زیر ساختمانهای تخریب شده باشند و نگذارند درد دیگری به درد آنها اضافه شود.
وی افزود: متاسفانه صدا و سیما در امر اطلاع رسانی خوب عمل نکرد و حتی شبکه استانی هم ضعیف عمل کرد و شبکههای خارجی خیلی بهتر از صدا و سیما عمل کردند.
وی افزود: اگر اطلاع رسانی به موقع توسط صدا و سیما انجام میشد خیلی از کمکهای مردمی و حتی کمکهای خارجی به این مناطق سرازیر میشد و متاسفانه تا ساعت ۵ صبح امروز هیچ نیروی امدادی و کمکی صورت نگرفت.
وی تاکید کرد: اگر از دیشب امدادرسانی هوایی و بالگردهای امداد در منطقه حضور پیدا میکردند شاهد تلفات کمتری بودیم چرا که برخی برای انتقال اعضای خانواده خود به بیمارستان تبریز چند ساعت در راه بودند و راههای مواصلاتی هم با مشکل مواجه بود اما متاسفانه بالگردها به موقع در منطقه حضور پیدا نکردند.
نماینده اهر در دوره هشتم مجلس اظهار داشت: در دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی و زلزلهای که در اردبیل و روستای بنمار رخ داد آقای خاتمی در این روستا حضور پیدا کردند و از مردم آنجا دلجویی کردند و حتی اول مهر نیز در یکی از مدارس آنجا حضور یافتند.
وی ادامه داد: رییس جمهوری که هر روز به سفر میرود و در استانها حضور پیدا میکند به مناطق زلزله زده هم سری بزند. حضور رییس جمهور در این مناطق موجب تسریع در امدادرسانی خواهد شد و باعث تسلی خاطر مردم داغدیده میشود.
----------------------------------
جانباختگان ۳۰۰ نفر شدند/ بيش از دو هزار مجروح
تبریز - ایلنا: مدیر ستاد بحران استان آذربایجان شرقی گفت: بر اساس آمار رسیده از فرمانداران شهرستانهای زلزله زده شمار جان باختگان زلزله عصر روز شنبه به ۳۰۰ نفر رسید.
خلیل ساعی در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: همچنین شمار مجروحان شناسایی شده به سه هزار نفر رسیده است
وی افزود: اغلب کشته شدگان ساکنان بافت روستایی هستند و خسارات وارده به شهرهای نقاط زلزله زده بین ۲۵ تا ۳۵ درصد بوده است
رئیس ستاد حوادث غیر مترقبه شهرستان اهر نیز به ایلنا گفت: گروهها کارشناسی به نقاط زلزله زده اعزام شدهاند تا ضمن برآورد خسارات ریالی با دستور مقامات ارشد استان و کشور بازسازی نقاط آسیب دیده به سرعت آغاز شود.
وی همچنین اعلام کرد مناطق زلزله زده همچنان به چادر، آب، غذاهای آماده و پتو نیاز دارند.
----------------------------------
تخریب ۱۰۰ درصدی ۱۰ روستا در زلزله عصر دیروز
ایلنا: مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: در جریان زلزله اهر، ورزقان و هریس تاکنون ۱۳۳ روستا بین ۳۰ درصد تا ۸۰ درصد دچار خسارت شده است و متاسفانه در برخی از روستاها گزارش تخریب ۱۰۰ درصدی داشتیم.
حسین درخشان مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات هلال احمر در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: اطلاع دقیقی از میزان افرادی که زنده از زیر آوار خارج شدند ندارم و وضعیت تعداد کشتهها و تفکیک سنی و جنسی آنها بیخبرم.
وی ادامه داد: ۸ تا ۱۰ روستا ۱۰۰ درصد تخریب شده است و تاکنون ۲۶۰۰ نفر مصدوم شناسایی شدهاند که با همکاری اورژانس به بیمارستان تبریز منتقل شدند.
درخشان با اظهار بیاطلاعی از تعداد کشتهها افزود: رئیس سازمان مدیریت بحران کشور آمار تلفات زلزله دیروز را۲۵۰ نفر کشته را اعلام کرده است. در اهر و هریس کار جستوجو به اتمام رسیده و در ورزقان و برخی روستاهای دیگر هنوز کار جستوجو ادامه داشته و هنوز پایان نیافته است و امیدواریم تا بعدازظهر امروز جستوجو تمام شود.
وی خاطرنشان کرد: از تعداد افرادی که زنده از زیر آوار بیرون آمدند بیاطلاعم و سگهای زنده یاب در حال شناسایی افرادی که در زیر آوار قرار گرفتند هستند و همچنین ۶ فروند بالگرد با امداد هوایی در حال تجسس و شناسایی مناطق تخریب شده هستند.
مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات هلال احمر تاکید کرد: اطلاع دقیقی از میزان افرادی که زنده از زیر آوار خارج شدند ندارم و وضعیت تعداد کشتهها و تفکیک سنی و جنسی آنها بیخبرم. هم بچهها و بزرگسالان و هم زن و مرد در این آمار بوده اند.
----------------------------------
فرماندار اهر در گفتوگو با فارس:
آمار جانباختگان زلزله به ٣٠٠ نفر رسید/تعداد مصدومین بیش از ٢ هزار نفر
خبرگزاری فارس: فرماندار شهرستان اهر تعداد جان باختگان زلزله در مناطق اهر، ورزقان و هریس را نزدیک به ٣٠٠ نفر اعلام کرد.
رضا صدیقی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: همچنین زلزله بیش از ٢ هزار نفر مصدوم و زخمی نیز در این مناطق داشته است.
وی، گفت: به جهت بافت سنتی روستایی اکثر خسارات وارده در روستاها هستند و در خود شهر نیز بیش از ٢۵ درصد اماکن عمومی، ابنیه، ساختمان اداری و مناظر مسکونی مردم آسیب دیده است.
رئیس ستاد حوادث غیر مترقبه در شهرستان اهر گفت: اکیپهای کارشناسی ذیربط و نمایندگان حوادث غیر مترقبه به روستاها اعزام شده اند تا ضمن بررسی خسارات وارده در کمترین زمان ممکن عملیات مرمت و بازسازی اماکن روستایی آغاز شود.
وی با اشاره به شایعات به وجود آمده در شهر اهر گفت: سد ستارخان اهر هیچگونه آسیبی ندیده و مقاومت این سد برای بیش از ١٠ ریشتر پیشبینی شده است و سد ستارخان اهر کاملا سالم است.
فرماندار شهرستان اهر ارسال مواد غذایی و چادر به این شهرستان را ناکافی دانست و گفت: مناطق زلزله زده شدیدا به چادر، آب، جیره خشک، کنسرو و آب معدنی نیاز دارد.
----------------------------------
۲۲۳كشته و ١٣٨٠ مجروح آخرين آمار از مناطق زلزله زده/ كسي زير آوار نيست
تبریز - ایلنا: مدیرکل ستاد بحران استان آذربایجان شرقی تعداد کشته شدگان زلزله عصر شنبه در سه شهرستان آذربایجان شرقی را ۲۲۳ نفر اعلام کرد.
خلیل ساعی در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: همچنین بر اساس اعلام فرمانداران سه شهرستان که بیشترین خسارات را در زلزله اخیر دیدهاند، تعداد مجروحان هزار و ۳۸۰ نفر است.
۹۸ درصد افراد زنده از زیر آوار خارج شدهاند
وی افزود: با تلاش امدادگران و نیروهای امدادی حاضر در منطقه ۹۸ درصد افراد زنده، از زیر آوار خارج شدهاند و هم اکنون شاید دو تا سه درصد دیگر در زیر آوارها باقی ماندهاند.
ساعی خاطرنشان کرد: صدها چادر در مناطق زلزله زده بین افرادی که بر اثر زلزله بیخانمان شدهاند توزیع شده و همچنین دهها بسته اقلام غذایی و نیازهای ضروری بین آسیب دیدگان توزیع شده است.
وی تصریح کرد: در ساعات اولیه نابسامانیهای در توزیع اقلام مورد نیاز وجود داشت و برخی افراد غیره نیز خدمات دریافت کردند اما با ورود نیروی انتظامی و نظارت زحمتکشان این نیرو هم اکنون توزیع اقلام مورد نیاز زلزله زدگان به صورت اصولی شده است.
کلیه تدفینهای جان باختگان با اصول شرعی و حضور روحانی صورت میگیرد
مدیرکل ستاد بحران آذربایجان شرقی یادآور شد: کلیه جان باختگان زلزله تحویل پزشک قانونی میشوند و پس از شناسایی و ثبت تحویل بازماندگان میشوند.
وی ادامه داد: همچنین با نظارت نمایندهای روحانی کلیه روحانیون مستقر در مناطق زلزله زده بر کفن و دفن شرعی اموات نظارت دارند و کسی بدون شناسایی و اصول شرعی خاکسپاری نمیشود.
ساعی تاکید کرد: حفظ آرامش و همکاری با نیروهای امدادی و انتظامی خدمات رسانی را تسهیل کرده و اقلام مورد نیاز را به صاحبان آنها خواهد رساند.
----------------------------------
تعداد قربانیان زلزله آذربایجان شرقی ۲۵۰ نفر اعلام شد
در تازهترین آمار تعداد قربانیان زلزله روز گذشته آذربایجان شرقی را ۲۵۰ نفر و آمار مجروحان این حادثه نيز به بیش از ۲۰۰۰ نفر رسیده است.
ايلنا: با حضور وزیر کشور و استاندار جلسه شورای هماهنگی به منظور بررسی آخرین نیازهای سه شهرستان زلزله زده برگزار میشود.
به گزارش ايلنا، حسن قدمی معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور که در منطقه حادثه ديده حضور دارد از برگزاری جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان آذربایجان شرقی با حضور محمد نجار خبر داد.
وی تصریح کرد: تا دقایقی دیگر با حضور وزیر کشور و استاندار جلسه شورای هماهنگی به منظور بررسی آخرین نیازهای سه شهرستان زلزله زده برگزار میشود.
ساعت ۱۶: ۵۳: ۱۵ دیروز زمینلرزهای به بزرگی ۶/۲ مقیاس ریشتر، تبریز و مناطقی دیگر از استان آذربایجانشرقی را لرزاند. همچنین این زمین لرزه در مناطقی از استانهای آذربایجان غربی، گیلان، زنجان و اردبیل نیز احساس شد و بطور کلی ۵۵ زمین لرزه و پس لرزه بالای سه ریشتر ۵۳۷ روستای منطقه را تحت تاثیر قرار داده است.
----------------------------------
پای امدادگران هنوز به ١٠ تا ٢٠ روستا نرسیده است
تبریز - ایلنا: نماینده مردم اهر و هریس در مجلس گفت: روستاهای شهرستان هریس پراکنده هستند و هنوز به ١٠ تا ٢٠ روستا سرکشی نشده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، عباس فلاحی باباجان اظهار داشت: همچنین ٨ روستا در اهر هنوز نیازمند امدادگران هستند و نیروهای امدادرسان در حال تلاشند تا به کمک آنها نیز بشتابند.
وی افزود: استان اردبیل که خود نیز تکانهای زلزله را احساس کرده و همجوار استان آذربایجان شرقی است تنها استانی است که تاکنون معین مناطق زلزله زده شده و برخی امکانات را به منطقه اعزام کرده است.
به گفته وی نیاز اساسی مناطق زلزله زده چادر اسکان و آمبولانس برای انتقال مجروحان است و سایر نیازهای اولیه نظیر پتو، آب معدنی، دارو و کمکهای اولیه به گفته فرماندار هریس فراهم شده است.
در حوزه انتخابیه این نماینده مجلس بیش از ۵٠ درصد روستاها بین ۵٠ تا ١٠٠ درصد خسارت دیده اند. همچنین در شهرستان اهر ٦٠ روستا آسیب کلی دیده اند.
بر اساس گزارش شبکه های لرزه نگاری وابسته به مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران وقوع این زلزله ها با شدت ٦ و ٦.٢ ریشتر در ساعات ١٧ و ۴ دقیقه و ١٦ و ۵٣ دقیقه به ثبت رسیده است.
تاکنون هزار و ٣٠٠ نفر بر اثر این زلزله مجروح شده و بیش از ١۵٠ نفر جان باخته اند.
----------------------------------
شمار جان باختگان زلزله آذربایجان شرقی به ١٨٢ نفر رسید
تبریز - ایلنا: آخرین گزارشات رسیده از شهرهای مختلف استان آذربایجان شرقی حاکی از جان باختن ١٨٢ نفر در شهرهای مختلف استان است.
به گزارش خبرنگار ایلنا در تبریز، این آمار در حالی اعلام شده که هنوز خدمات رسانی به برخی مناطق یا صورت نگرفته تا تکمیل نشده است.
همچنین بر اساس آمارهای رسمی منتشره بیش از هزار و ٣٠٠ نفر در شهرهای مختلف استان مجروح شده و بیش از ٧٠٠ نفر در بیمارستانهای مختلف تبریز بستری شده اند.
بر اثر دو زلزله شدید ٦ و ٦.٢ ریشتری در دو شهرستان اهر و ورزقان علاوه بر وارد آمدن خسارات جدی به چهار شهرستان استان و دهها روستای حومه تبریز استانهای همجوار نیز از این زلزله ها متاثر شدند.
تاکنون بیش از ١۵ پس لرزه به خصوص در ورزقان و اهر به ثبت رسیده و مسئولان از مردم خواسته اند که شب را بیرون از خانه های خود سپری کنند.
در این زلزله خانه های روستایی شهرستانهای اهر و ورزقان بین ٦٠ تا ١٠٠ درصد آسیب دیده اند.
تعداد مجروحان و کشته شدگان در حالی این میزان است که شمار زیادی از روستاییان در حال زراعت یا باغبانی در مزارع و باغات بوده اند.
ساعت ١٦ و ۵٣ دقیقه عصر شنبه ٢١ مردادماه زلزله ای با قدرت ٦ ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین در شهرستان اهر به وقوع پیوست.
تنها ١١ دقیقه بعد از زلزله اول یعنی در ساعت ١٧ و چهار دقیقه ، زمین لرزه ای شدیدتر با قدرت ٦.٢ ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین در شهرستان ورزقان روی داد که شهرستانهای هریس، تبریز و روستاهای حومه را لرزاند.
زلزله هایی در استانهای اردبیل و آذربایجان غربی و شهرستان آستارا در استان گیلان گزارش شده است. همچنین زلزله خفیفی در استان خراسان جنوبی به ثبت رسیده است.
٦٦ تیم امدادی همراه با سه تیم دارای سگهای زنده یاب به مناطق زلزله زده اعزام شده اند و استان اردبیل به عنوان استان معین مناطق زلزله زده وارد عمل شده و امکانات اولیه را در حد بضاعت تامین کرده است.
همچنین نیروها و خدمات امدادی از استانهای تهران، کردستان، زنجان، آذربایجان غربی، و... به مناطق زلزله زده اعزام شده است.
بیشترین نیاز مناطق زلزله زده در حال حاضر آمبولانس و چادر جهت اسکان اعلام شده است. دهها هلی کوپتر در مناطق مختلف استان در حال تردد و حمل و نقل کمکهای اولیه و مجروحان هستند.
----------------------------------
مردم اغلب شهرهای آذربایجان شرقی همچنان در خیابانها هستند
تبریز - ایلنا: مردم شهرهای مختلف استان آذربایجان شرقی و نیز اردبیل و بخشی از زنجان بدنبال وقوع زلزله های سنگین عصر روز شنبه همچنان در خیابانها و پارکها و فضاهای سبز به سر می برند تا آرامش خود را بازیابند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در شهرهای اهر، ورزقان، کلیبر، هریس و تبریز شمار قابل توجهی از مردم در بیرون از خانه در چادر یا فضای آزاد هستند.
زلزله عصر شنبه که تاکنون جان ١۵٣ نفر را گرفته است در شهرهای مراغه، بناب، مهربان، سراب و تبریز محسوس بود و استانهای همجوار اردبیل و آذربایجان غربی و زنجان و شهر آستاران در استان گیلان نیز زلزله هایی با شدتهای مختلف داشتند.
با توجه به اینکه امشب آخرین شب از شبهای مبارک قدر و سومین روز شهادت اول امام شیعیان علی (ع) است صدای نیایش و مناجات از گوشه گوشه شهرهای زلزله زده و هر جا که گروهی دور هم جمع شده اند به گوش می رسد.
وقوع دو زلزله ٦ و ٦.٢ ریشتری در شهرهای اهر و ورزقان و دهها پس لرزه علاوه بر به جای گذاردن خسارات فراوان تاکنون ١۵٣ قربانی و بیش از هزار و ٣٠٠ مجروح داشته است.
----------------------------------
تعداد مجروحان زلزله از مرز ١٣٠٠ نفر گذشت/ ١۵٣ نفر جان باخته اند
تبریز - ایلنا: بر اساس آخرین آمار دریافتی به نقل از رئیس سازمان مدیریت بحران تاکنون ۵٠ نفر در شهرستان هریس، ۴۵ نفر در شهرستان اهر، ۴٠ نفر در شهرستان ورزقان و ١٨ نفر نیز در بیمارستانهای تبریز جان خود را از دست داده اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، برغم تلاش امدادگران برای افراد گرفتار در زیر آوار بدلیل مسدود بودن برخی راهها و دسترسی زمان بر به آنها احتمال افزایش این آمار وجود دارد.
بر اساس اعلام وزیر بهداشت همچنین تاکنون بیش از ٧٠٠ مجروح در این حادثه آسیب دیده اند. جدیدترین آمارها حکایت از مجروحیت بیش از هزار و ٣٠٠ نفر در شهرهای مختلف استان دارد.
وقوع دو زلزله ٦ و ٦.٢ ریشتری در شهرهای اهر و ورزقان و دهها پس لرزه علاوه بر به جای گذاردن خسارات فراوان تاکنون ١۵٣ قربانی و بیش از هزار و ٣٠٠ مجروح داشته است.
----------------------------------
زلزله عصر شنبه آذربایجان شرقی تاکنون جان ٨٣ نفر را گرفته است
تبریز - ایلنا: بدنبال دو زلزله سنگین ٦ و ٦.٢ ریشتری که عصر امروز در چهار شهرستان استان آذربایجان شرقی روی داد، تاکنون ٨٣ نفر جان باخته اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، آمار ٨٣ نفر در حالی است که مسئولان محلی تعداد کشته شدگان را ٨٧ نفر اعلام کرده اند.
بر این اساس، بر اثر وقوع دو زلزله عصر شنبه تاکنون ٣٠ نفر از شهرستان ورزقان، ٣۵ نفر از شهرستان اهر و هشت نفر از شهرستان هریس تحویل پزشکی قانونی شده اند و مابقی آمار متعلق به سایر مناطق است.
همچنین بنابر اعلام سازمان امداد و نجات کشور با تلاش امدادگران این سازمان از استانهای مختلف تاکنون ٢١٠ نفر از زیر آوار نجات یافته اند و تعداد دیگری نیز همچنان در زیر آوار در انتظار خدمات رسانی هستند.
گفته می شود حال برخی مجروحان حادثه وخیم است و احتمال افزایش تلفات وجود دارد.
عصر شنبه دو زلزله به قدرت ٦ و ٦.٢ ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین در ساعات ١٦ و ٣ دقیقه و ١٧ و ٢١ دقیقه چهار شهرستان استان آذربایجان شرقی را لرزاند.
شدت این دو زمین لرزه به اندازه ای بود که ساکنان سایر شهرهای استان و نیز استانهای همجوار از جمله زنجان و اردبیل نیز آنرا حس کردند.
----------------------------------
۸۷ کشته در زلزله آذربایجانشرقی/ آمار مجروحان به بیش از ۷۰۰ نفر رسید
خبرگزاری فارس: مدیرکل ستاد بحران آذربایجان شرقی از ۸۷ کشته بر اثر زلزله در شهرستانهای اهر، ورزقان و هریس خبر داد.گزارشهای تکمیلی حاکی از افزایش مجروحان به بیش از ۷۰۰ نفر است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، ساعی در اخبار سراسری شبکه یک سیما با اشاره به آخرین آمار تلفات زلزله در آذربایجان شرقی که در ساعت ١٦ امروز در منطقه اهر با قدرت ٦.٢ ریشتر رخ داد، اظهار داشت: زلزلهای با قدرت ٦ ریشتر در شهرستان ورزقان رخ داده است که تاکنون ٩ پسلرزه در این شهرستان نیز در پی داشته است.
وی با اشاره به برگزاری جلسه اتاق بحران با حضور رؤسای کار گروههای مرتبط افزود: در این زمینه بالگرد جمعیت اهلال احمر برای ارزیابی و امدادرسانی در مناطق زلزلهزده حضور دارد.
ساعی با اشاره به کشته شدن ٣٠ نفر در شهرستان اهر، ۴٠ نفر در شهرستان ورزقان، ١٠ نفر در شهرستان هریس و جان سپردن ٧ نفر به هنگام انتقال به بیمارستان تصریح کرد: تا کنون ۴٠٠ نفر نیز در پی این زلزله زخمی شدهاند.
وی افزود: ٦٠ روستا در منطقه اهر بین ۵٠ تا ٨٠ درصد خسارت دیده و ۴ روستا نیز حدود ١٠٠ درصد تخریب شده است.
ساعی در پایان از مردم کلیبر و ورزقان درخواست کرد که امشب در خارج از خانههای خود به سر ببرند و جلسه ستاد حوادث تشکیل شده و اطلاعات از طریق اداره کل مدیریت بحران استان اعلام میشود.
آمار مجروحان زلزله آذربایجان شرقی از مرز ٦٠٠ نفر گذشت
در همین حال رئیس اورژانس کشور گفت: آمار مجروحان زلزله امروز در آذربایجان شرقی از مرز ٦٠٠ نفر گذشت.
غلامرضا معصومی دقایقی پیش در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با اشاره به مجروحان زلزله در آذربایجان شرقی اظهار داشت: تاکنون و براساس آخرین آمار تعداد مجروحان در آذربایجان شرقی از مرز ٦٠٠ نفر عبور کردهاست.
همچنین دقایقی قبل مدیرکل ستاد بحران آذربایجان شرقی از کشته شدن ٨٧ نفر بر اثر زلزله در شهرستانهای اهر، ورزقان و هریس خبر داده بود.
زلزلهزدگان احتیاج مبرم به نان، آب آشامیدنی سالم و چادر دارند
نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی از احتیاج مبرم زلزلهزدگان آذربایجان شرقی به نان، چادر و آب سالم خبر داد.
عباس فلاح در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، با اشاره به زلزله و پسلرزههایی که از عصر امروز در شهرستان اهر، ورزقان و هریس در آذربایجان شرقی رخ داده است، اظهار داشت: تاکنون ٦٠ روستا به طور میانگین ۵٠ تا ٨٠ درصد تخریب شدهاند و ۴ روستا نیز به طور ١٠٠ درصد از بین رفته است.
وی با اشاره به ۴٠ کشته و ۴٠٠ زخمی در شهرستان اهر افزود: در حال حاضر در تلاشیم تا بتوانیم با افزایش تعداد آمبولانسها و انتقال هر چه سریعتر مجروحان به مراکز درمانی از افزایش آمار کشته شدگان بکاهیم.
فلاح خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیاز مبرم مردم زلزلهزده به آب، نان و چادر است و اکنون که آب تمام روستاهای مذکور قطع شده است نیاز مبرمی به آب سالم معدنی وجود دارد.
تعداد مجروحان زلزله آذربایجان شرقی از ٧٠٠ نفر گذشت
وزیر بهداشت با اشاره به کشته شدن بیش از ٧٠ نفر در زلزله امروز در آذربایجان شرقی و عبور تعداد مجروحان این زلزله از مرز ٧٠٠ نفر از انجام عملهای جراحی زلزله دیده گان در بیمارستانها خبر داد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، مرضیه وحید دستجری در حاشیه مراسم خوندهی در سازمان انتقال خون در جمع خبرنگاران با اشاره به کشته شدن بیش از ٧٠ نفر در پی زلزله در استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: متأسفانه تعداد مجروحان این زلزله از مرز ٧٠٠ نفر گذشته است.
وزیر بهداشت با اشاره به اعزام دو اتوبوس آمبولانس و ۴٨ آمبولانس از تبریز و همچنین یک اتوبوس آمبولانس از اردبیل به همراه ١٠ آمبولانس از این استان به مناطق زلزلهزده آذربایجان شرقی گفت: در این زمینه یک اتوبوس آمبولانس به همراه ١۵ آمبولانس از ارومیه نیز به مناطق زلزلهزده اعزام شدند.
وی با بیان اینکه تاکنون و براساس آخرین آمارها بیش از ٧٠ نفر بر اثر زلزله جان سپردهاند، افزود: بر اساس آخرین اطلاعات تاکنون ٧٠٠ نفر نیز مجروح شدهاند که همگی آنان به بیمارستانهای استان آذربایجان شرقی و غربی انتقال یافتهاند.
وحید دستجری اظهار داشت: در حال حاضر مصدومان سرپایی در حال مداوا شدن هستند و دیگر مجروحان که دچار شکستگی و احتیاج به عمل جراحی دارند در حال انجام فرآیندهای بستری برای آنان هستیم.
وزیر بهداشت با اشاره به آمادگی کامل ارگانهای پزشکی و امدادی برای کمک به زلزلهزدگان خاطرنشان کرد: در حال حاضر تمام شرایط امدادرسانی از جمله آمبولانس، اتوبوس آمبولانس و گروههای امدادی و پزشکی برای برطرف کردن مشکلات نیازمندان و حادثهدیدگان این زلزله مهیا شده است.
تلفات زمین لرزه آذربایجان شرقی به ۲۲۰ نفر رسید
‘ خلیل ساعی ‘ صبح روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: تعداد مجروحان و مصدومان این زمین لرزه نیز به بیش از یکهزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.
وی افزود: کارشناسان بنیاد مسکن پس از طلوع آفتاب، عملیات ارزیابی خسارت مالی را انجام و جمع بندی آن را ارایه خواهند کرد.
وی ابراز کرد: همچنین صبح امروز بیمارستان صحرایی در ورزقان برپا و نسبت به مداوای زلزله زدگان اقدام خواهد کرد.
ساعی اضافه کرد: سه فروند بالگرد در فرودگاه تبریز آماده هستند تا با دستور ستاد بحران به پرواز درآمده و اقدام به حمل اقلام و آذوقه های مورد نیاز به مناطق زلزله زده و انتقال مجروحان به بیمارستان های تبریز کنند.
به گفته وی متروی تهران و برخی ارگان ها و فرمانداری ها نیز برای کمک به زلزله زدگان اعلام آمادگی کرده اند.
عصر روز شنبه دو زمین لرزه به بزرگی ۶٫۲ و شش درجه در مقیاس امواج درونی زمین ‘ ریشتر ‘ به ترتیب شهرستان های اهر و ورزقان در آذربایجان شرقی را لرزاند.
----------------------------------
زمین لرزههای آذربایجان شرقی ’بیش از ۴۰ کشته داد’
بی بی سی
رییس اورژانس ایران به خبرگزاری ایسنا گفته است در دو زلزله عصر امروز آذربایجان شرقی بیش از ۴۰ نفر کشته و حدود ۴۰۰ نفر مجروح شده اند.
به گزارش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران مرکز این زمین لرزهها که بزرگی شدیدترین آن ۶.۲ ریشتر بوده است، در عمق ۱۰ کیلومتری زمین در اهر قرار داشته است.
به گزارش ایسنا، خلیل ساعی، مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی گفت ۶۰ روستا ۵۰ تا ۷۰ درصد و شش روستای شهرستان اهر صد درصدتخریب شده اند.
به گفته آقای ساعی هنوز آمار دقیقی از تلفات و خسارات در دست نیست.
آقای ساعی از ساکنان استان آذربایجانشرقی خواست تا امشب را بیرون از منزل سپری کنند و به هشدارها توجه کنند.
زلزلههای امروز، ۲۱ مردادماه، در ساعت چهار و پنجاه و سه دقیقه بعد از ظهر رخ داد و در استانهای آذربایجان غربی، گیلان، زنجان و اردبیل نیز احساس شد.
پس از آن، حدود ۱۰ پسلرزه دیگر هم ورزقان در استان آذربایجان شرقی را لرزاند.
غلامرضا معصومی، رییس اورژانس ایران تعداد جان باختگان زمین لرزه را حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر اعلام کرد.
به گفته این مقام مسئول، حدود ۴۰۰ تن در مناطق زلزلهزده مجروح و به مراکز درمانی تبریز و اردبیل منتقل شدند.
منابع خبری مختلف در ایران، آمار واحدی از کشته شدگان ارائه ندادهاند.
ترافیک سنگین در جاده اهر - تبریز
پلیس راه ایران، بار ترافیکی جاده اهر - تبریز را سنگین گزارش کرده و از رانندگان خواسته که از مسیرهای جایگزین استفاده کنند.
مرتضی اکبرپور، معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت و بحران پیشتر آخرین آمار مصدومان را ۵۰ تن اعلام کرده و از تشکیل ستاد بحران آذربایجان شرقی خبر داده بود.
اللهوردی دهقانی، نماینده مردم ورزقان در مجلس ایران به ایسنا گفت: "همه زیرساختهای مخابراتی به هم ریخته و تمامی خطوط قطع شده است."
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر ایران نیز گفت، چهار روستای خرمالو، آهنلو، حیغه، ورزگاه در این حادثه خسارت دیدهاند.
کانون این زلزلهها بین شهرستانهای اهر و ورزقان گزارش شده است.
----------------------------------
سکوت صدا و سیما درباره زمینلرزه آذربایجان
دیگربان : صدا و سیمای جمهوری اسلامی از پوشش اخبار دو زمین لرزه پر قدرت در آذربایجان شرقی که تاکنون بیش از ۱۸۰ کشته و دستکم هزار و ۳۰۰ داشته٬ خودداری کرده است.
عصر روز شنبه (۲۱ امرداد) دو زمین لرزه در آذربایجان شرقی رخ داد که شبکههای رادیویی و تلویزیونی جمهوری اسلامی در اقدامی بیسابقه از پوشش اخبار مربوط به این حوادث خودداری کردهاند.
مسئولان این سازمان تاکنون در خصوص علت سکوت در برابر این حادثه غمانگیز توضیحی ارائه نکردهاند.
در ۳۳ سال گذشته تاکنون سابقه نداشته که صدا و سیمای جمهوری اسلامی از کنار حوادثی از قبیل زلزله که قربانیان قابل توجهی داشته است٬ بیاعتنا گذشته باشد.
اخبار این دو زمینه لرزه در شرایطی از سوی خبرگزاریهای رسمی پوشش داده میشود که صدا و سیما به عنوان مهمترین رسانه ملی در این خصوص عملکردی بسیار انتقاد آمیز داشته است.
احتمال دارد مقامهای جمهوری اسلامی تاکنون درباره نحوه اطلاعرسانی این دو زمینلرزه به توافق و جمعبندی نهایی نرسیده باشند.
نحوه پوشش این حادثه٬ چگونگی ارائه میزان خسارات و آمار قربانیان آن میتواند از جمله مسائلی باشد که مسئولان مربوطه تاکنون درباره نحوه برخورد صدا و سیما با آنها به نتیجه مشخصی نرسیدهاند.
اعتراض خانوادههای قربانیان این حادثه از ناکارآمدی٬ بیتوجهی و تاخیر در ارسال کمکهای اولیه از دیگر نگرانیهای مقامهای جمهوری اسلامی است که این اعتراضها میتواند به سرعت در استانهای شمال غربی کشور گسترش یابد.