كارفرمایان برای گریز از اجرای قانون تعهد محضری میگیرند
ایلنا: درحالی كه قانون كار بر رعایت و اجرای نكات ایمنی و اصول بهداشت در محیطهای كار تاكید دارد؛ دبیر اجرایی خانه كارگر ساوه میگوید: به تازگی برخی كارفرمایان در زمان استخدام با گرفتن تعهد نامه محضری از كارگران، خود را از انجام تعهدات قانونی خلاص میكنند.
محمد نوری زمانی، دبیراجرایی خانهكارگر ساوه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا؛ گفت: براساس این رویه كه بهتازگی در منطقه ساوه مرسوم شدهاست؛ كارگران در زمان استخدام با امضای اسناد محضری متعهد میشوند كه درصورت وقوع حادثه حینكار از كارفرما هیچ حقی را مطالبه نكنند.
این درحالی است كخ مطابق ماده ٩١ قانون كار كارفرمایان و مسوولان كلیه واحدها موظف هستند تا بر اساس مصوبات شورای عالی حفاظت فنی (یكی از شوراهای عالی سهگانه كشور) نسبت به تامین حفاظت، سلامت و بهداشت كارگران خود در محیطهای كار اقدام كنند.
زمانی نوری افزود: این اقدام درشرایطی مرسوم و متداول شدهاست كه در منطقه ساوه كارگاهها و كارخانههای صنعتی كارگران زیادی وجود دارد و به همین دلیل تاكنون كارگران بسسیاری در نتیجه وقوع حوادث حین كار دچار آسیبدیدگی شدهاند و پروندههای آنها هم اكنون در ادارات كار و تامین اجتماعی در حال رسیدگی است.
نماینده قانونی كارگران ساوه در مراجع تشخیص و حل اختلاف یادآور شد در حال حاضر در منطقه ساوه حدود ۵۵ هزار كارگر شاغل و بازنشسته بیمه شده سازمان تامین اجتماعی زندگی میكنند كه این آمار معادل نیمی از ساكنان این شهرستان است.
به گفته زمانی مرسوم بودن چنین رویههایی ناشی از عدم نظارت بر حسن اجرای قانون كار و تامین اجتماعی است.
وی از مسوولان خواست در این خصوص توجه بیشتری را به جامعه كارگری مبذول دارند.
---------------
گزارشی كوتاه از وضعیت كنونی كارگران كارخانه لاستیك البرز
به دنبال اعتراضات گسترده و پیگیر كارگران كارخانه لاستیك البرز مسئولان این كارخانه درحد مینیمم اقداماتی گام برداشته اند ,یكی از كارگران كارخانه لاستیك البرز در مورد وضعیت كنونی كارگران گفت :” بعد از مجموعه اعتراضاتی كه اخیرا داشتیم قرار شد مواد اولیه را كه خواسته بودیم به كارخانه بیاورند. حقوق شهریور را ریختند و وعده دادند كه در رابطه با طلب های سال های گذشته كارگران, دولت مبلغ ۵ میلیارد تومان وام بدهد و مسائل ما را حل كنند. اما راستش زیاد خوشبین نیستیم. تا ببینیم چكار می كنند”.
---------------
تجمع اعتراضی كارگران كارخانه لوله سازی خوزستان
آروز شنبه ١۵ آبان بیش از ٨٠ نفر از كارگران لوله سازی خوزستان دراعتراض به تعویق ١٧ ماهه حقوقشان درمقابل دفتر كارخانه دست به تجمع اعتراضی زدند.یكی از كارگران گفت : ”فقط به ماوعده ووعید میدهند وازاجرایی شدن وعده ها خبری نیست , این ها سیاست سردواندن كارگران را پیش گرفته اند. اما این بارماهم كوتاه نمی آییم وتا گرفتن حق وحقوقمان ازپا نمینشینم وادامه میدهیم ”
---------------
اعلام انحلال شركت راه سازی خرم دشت واخراج كلیه كارگران
بدنبال بحرانی كه گریبانگر اقتصاد و واحدهای تولید كشور میباشد، شركت راه سازی خرم دشت با ٢٣٠ كارگر و راننده بیل و لودر و... اعلام انحلال كرده و كارگرانش را یك جا اخراج كرده است . یكی از كارگران این كارخانه گفت : ”شركت خرم دشت بدلیل اینكه برای ادامه كار از حمایت های دولتی برخوردار نبوده و عملا با بدهی هایی كه داشته نتوانسته ازپس مخارج یومیه و همچنین پرداخت حقوق كارگران بر بیاید درخرداد ماه , لاجرم اعلام انحلال نموده و همه كارگرانش را یك جا اخراج نمود”.
آژانس ایران خبر - ۱۶/۸/۱۳۸۹