مشکلات کارگران لباس سبز پارک ها
لباس سبزها كه در هر پارك وابسته به شهرداری تهران مشغول به كار هستند، از معیشت كافی برخوردار نبوده و اجهاف زیادی در حق آنان میشود. عبدالله مختاری ـ رییس اتحادیه كارگران شهرداری تهران ـ در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینكه محرومترین قشر جامعه كارگری در شهرداری تهران لباس سبزهای مشغول به كار در پاركها هستند، گفت: باید به معیشت این افراد و نوع زندگی آنها با توجه به مشكلاتی كه دارند توجه ویژهای از سوی دولت شود.
وی با بیان اینكه اكثر این لباس سبزها نیروهای پیمانكاری هستند، خاطر نشان كرد: در حال حاضر بیشترین اجهاف به نیروهای پیمانكاری است و افرادی كه دست به جذب نیروی كار از این طریق میپردازند، پیمانكار نیستند بلكه پیمانكار نیروی انسانی هستند. مختاری تصریح كرد: كارفرمایان باید بدانند پولی را كه به عنوان دستمزد به پیمانكار میدهند حق كارگران است و باید مستقیم به آنها پرداخت شود نه از طریق شركتهای پیمانكاری!
رییس اتحادیه كارگران شهرداری با تاكید بر اینكه كارفرمایان باید بدانند كه جذب نیرو از طریق پیمانكاریها برخلاف قانون است، اظهار كرد: متاسفانه عدهای از كارفرمایان یا از قانون آگاه نیستند و یا از آن فرار میكنند وگرنه چرا هنوز در كشور باید با مشكل نیروهای پیمانكاری مواجه باشیم؟
------------------
کارگران اشکان چینی قزوین چند ماه است حقوق نگرفته اند
کارگران اشکان چینی قزوین که چندین ماه است حقوق نگرفتهاند از عدم رسیدگی به مشکلات خود گله کردند.
به گزارش مهر، برخی از کارگران شرکت اشکان چینی قزوین با امضای نامهای عنوان کردند، در حالی که مدیران شرکت قول داده بودند تا ۲۵ اسفند ۸۹ حقوق و عیدی آنها را پرداخت کنند ولی از ۱۵ اسفند شرکت را تعطیل کردند.
این کارگران گفتهاند بعد از تجمع در جلوی کارخانه به اداره کار مراجعه کردیم که آنان نیز گفتند شکایت کنید، به فرمانداری و استانداری رفتیم، گفتند به اداره کار میگوییم سه روزه رای صادر کنند تا مراحل قانونی طی شود، بعد از مراجعه به اداره کل کار استان قزوین، مسئول محترم روابط کار اعلام کرد این موضوع به ما ربطی ندارد به اداره صنایع مراجعه کردیم که مسئول حفاظت آن گفت: حامی کارخانه هستیم و این تجمعها غیرقانونی است و ربطی به ما ندارد.
------------------
کارگران خوزستانی در بیم بیکاری
آژانس ایران خبـــر: کارخانه نوشابهسازی خرمشهر بر اثر سوءمدیریت و بدهی هنگفت به بانکهای ملی و صادرات، ورشکسته شده و دست به اخراج کارگران خود زده است. این کارخانه در حالی تعطیل میشود که آبمیوهها و نوشابههای تولید عربستان، کویت و امارات، بازار جنوب ایران را اشباع کردهاند. به گفته منابع محلی، قرار بوده با وام صد میلیون تومانی بانک ملی، خط تولید جدیدی به این کارخانه افزوده شود، اما تعلل در ترخیص ماشینآلات خریداری شده از آلمان، موجب خوابیدن کار، تراکم بهره وام بانکی و در نهایت سقوط مالی کارخانه شده است.
فعالان کارگری از تجمع اعتراضی کارگران ۲۳ شرکت تخلیه و بارگیری فعال در بارانداز شلمچه نیز خبر میدهند. واگذاری امور این بارانداز به یک شرکت خصوصی، زندگی دستکم ۴۰۰ کارگر بارانداز، راننده اتوبوس و خانوادههای آنان را به خطر میاندازد.
کمبود بودجه، تعدیل نیرو
شرکت لولهسازی اهواز در تعطیلات نوروزی، اقدام به اخراج ۵۰ کارگر قراردادی به بهانه تعدیل نیرو و کمبود بودجه کرده است. مدیران این واحد تولیدی در شب عید سال گذشته هم صدها کارگر را با بهانهای مشابه جواب کرده بودند.
یکی از فعالان کارگری منطقه به دویچهوله میگوید: «شهرداری و باراندازی و خیلی واحدهای دیگر، مدتهاست که کارهای خود را به دست پیمانکاران دادهاند. دولت هیچگونه نظارتی بر نحوه رفتار این پیمانکاران ندارد. پیمانکاران بعضی واحدها در چند ماه میلیاردر شدند، در صورتی که کارگران در بهترین حالت روزی هفت الی هشت هزار تومان درآمد داشتند. تازه با همین حقوقهای پایین، بیشتر آنها حقوق معوقه دارند. خوشبختانه صحبتها و اصرارهای فراوان در لولهسازی موجب شده که به ۳۵ نفر فرصت دوباره بدهند و برای صرفهجویی در هزینهها، منتظر بازنشستگی چند کارگر قدیمیشوند».
قراردادهای ظالمانه
این فعال کارگری تاکید میکند که دلیل اخراجها در ماههای اسفند و فروردین این است که کارفرما، سنوات و اضافه دستمزد سالانه ندهد. او میگوید: « برای کارفرما صرف نمیکند که در تعطیلات نوروز به کارگر دستمزد بدهد. شب عید تعدیل نیرو میکنند که هم پول ندهند و هم سنوات تکمیل نشود. پس از فروردین اما ممکن است همین کارگران را به کار برگردانند. این غیرانسانی است. برخی شرکتها، قراردادهای ۸۹ روزه با کارگر میبندند، چون کارفرما برای قراردادهای سه ماههبه بالا باید حق بیمه پرداخت کند. این ظالمانه است. اینگونه است که قانون را دور میزنند و کارگر بهدلیل بیپناه بودن و نیاز به کار مجبور است زیر بار چنین ستمی برود». دویچه وله