آقایان مسئول یک ماه بدون حقوق را برای خودتان تصور کنید
۳۳ ماه حقوق معوقه داریم
در حالی که دولت محترم قول داده بود در سال جدید ۲میلیون و پانصد هزار شغل ایجاد کرده و مشکل بیکاری را برای همیشه ریشه کن کنند اما خبرهای رسیده از گوشه و کنار کشور چنین موضوعی را تائید نمی کند و هر روز شاهد بیکار شدن عده ای در شهرهای کوچک و بزرگ هستیم.
به گزارش جهان، محمود احمدی نژاد در ابتدای امسال از برنامه ریزی دولت برای تحقق ۲.۵ میلیون شغل در سال جدید در سال ۱۳۹۰ هجری شمسی خبر داده بود.
در همین زمینه، محمدرضا باهنر، نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از برخی سخنان رییس جمهور ایران گفت: «ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در سال ۹۰ نزدیک به ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایه جدید نیاز دارد و همین نشان می دهد که دست نیافتنی است.
اما شواهد نشان می دهد که نه تنها این میزان اشتغالزایی در کشور متناسب با چهارماهی که ازسال جدید گذشته ایجاد نشده است بلکه تعدادی قابل توجهی از کارخانه های کشور به دلیل مشکلات فراوانی که با اجرای هدفمندکردن یارانه ها و عدم تحقق وعده های دولتمردان برای پرداخت ۲۰ درصد سهم تولید از نقدی کردن یارانه ها به حالت نیمه تعطیل درآمده و بسیاری از کارگران از کار اخراج شده اند و یا چندین ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده اند.
اما با نگاهی به مشکلاتی که در حال حاضر کارگران با آن دست و پنجه نرم می کنند می توان گفت تعداد زیادی از کارخانه ها در ماه های اخیر با مشکل کمبود نقدینگی مواجه بوده و اخراج کارگران اولین اقدامی است که کارخانه داران صورت می گیرد.
طبق گزارش خبرنگار ما از کارخانه ریسندگی و بافندگی کاشان که کارگران این کارخانه حدود ۳۳ ماه است حقوق خود را به طور کامل دریافت نکرده اند و معوقه دارند و حدود ۴ ماه است که در اعتصاب به سر برده و طبق گفته کارگران این کارخانه ۱۱۹۰ نفر که در این کارخانه در حال کار بوده اند هم اکنون بیکار هستند.
یکی از کارگران این کارخانه که خواست نامش فاش نشود در گفتگو با جهان گفت: ما برای گرفتن حق و حقوق خود طومار تهیه کرده و این مشکل را به مسئولین استانی از جمله فرماندار، مدیر کل کار استان اصفهان، استاندار و امام جمعه کاشان گفته اند و نامه هایی را هم به وزیر کار و امور اجتماعی و نمایندگان مجلس نوشته و فرستاده ایم ولی هیچ یک پاسخی به این موضوع نداده اند.
مدیر کارخانه تولیدی شهد آدین در شهرستان قائن درباره اخراج کارگران این کارخانه گفت: کارخانه ما که با خط تولید انواع مشکلات و با سرمایه اولیه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در سال ۸۶ راه اندازی شد، هم اکنون به دلیل کمبود سرمایه در گردش و نبود نقدینگی تعطیل شده و ما مجبور به اخراج کارگران شده ایم.
رئیس سازمان کار استان تهران تعداد افراد خروجی از کار این استان را در سال گذشته ۱۵ هزار نفر اعلام کرد.
به گفته رفیعی، افرادی که از کار خود به صورت قطعی اخراج شده باشند با افرادی که به اداره کار دادخواست داده اند تفاوت دارد ولی با این حال حدود ۱۵هزار نفر در سال گذشته اخراج شده اند.
---------------------
افزایش نرخ تورم
به گزارش ایسنا بنقل از بهروز مرادی رئیس سازمان هدفمندی یارانه ها نرخ تورم اعلام شده از طرف بانک مرکزی١۵.۴ می باشد.
به گزارش ایسنا، آخرین بار بانك مركزی در اردیبهشت ماه نرخ تورم را اعلام كرد و به گفته رییس كل بانك مركزی، پس از آن اعلام این شاخص به عهده مركز آمار ایران گذاشته شده است. این در حالی است كه تیر ماه روزهای پایانی خود را سپری میكند، ولی مركز آمار ایران هنوز نرخ تورم خرداد ماه را اعلام نكرده است. این مركز نرخ تورم اردیبهشت را ١٦.٧ درصد اعلام كرده بود.
مركز آمار ایران همچنین بیش از یك سال است كه نرخ بیكاری را به عنوان یكی دیگر از شاخصهای كلان اقتصادی اعلام نكرده است
---------------------
برخورد حکومت با فعالان کارگری در واکنش به اعتراض های کارگری
بهروز کارونی
کانون مدافعان حقوق کارگر، يکی از تشکل های مستقل کارگری در ايران، گزارش داد که شاهرخ زمانی، از اعضای هيات بازگشايی سنديکای کارگران نقاش، روز چهارشنبه بعد از گذراندن ۳۴ روز انفرادی در بازداشتگاه اداره اطلاعات تبريز به زندان اين شهر منتقل شده است.
اين تشکل کارگری در گزارش خود مربوط به شاهرخ زمانی نوشته است که اين فعال کارگری بعد از گذشت يک هفته از بازداشت، برای اعتراض به آنچه بازداشت غير قانونی خود می داند، دست به اعتصاب غذا زده بود.
بر اساس اين گزارش، آقای زمانی پس از انتقال به زندان تبريز، با درخواست ديگر زندانيان، به اعتصاب غذای خود پايان داد.
کانون مدافعان حقوق کارگر به نقل از خانواده اين فعال کارگری نوشت که وی از نظر وضعيت جسمی و روحی، در شرايط بدی قرار دارد و نيازمند رسيدگی پزشکی است.
شاهرخ زمانی در حالی زندانی شده که تاکنون هيچ اتهامی به او تفهيم نشده است.
در اين حال، از وضعيت نيما پور يعقوب و ساسان وهابی وش، دو دانشجو و فعال کارگری در تبريز، که يک ماه پيش بازداشت شدند، خبری در دست نيست. در عين حال، تاکنون اتهام اين دو اعلام نشده است.
همچنين يدالله قطبی، از اعضای کميته هماهنگی برای ايجاد تشکل های کارگری، روز چهارشنبه در دادگاه انقلاب شهر سنندج محاکمه شد.
آقای قطبی چند روز قبل از مراسم اول ماه مه همراه با سه عضو ديگر کميته هماهنگی برای ايجاد تشکل های کارگری به اداره اطلاعات احضار شده و پس از ۱۲ روز بازداشت با قرار وثيقه های ۵۰ و ۳۰ ميليون تومانی از اداره اطلاعات آزاد شدند.
مهدی کوهستانی نژاد، مشاور کنفدراسيون بين المللی اتحاديه های کارگری و مشاور کنگره کار کانادا، با اشاره همزمانی برخورد با فعالان کارگری و اعتراض های صنفی روزافزون در ايران به راديو فردا می گويد:« همزمان با هدفمند شدن يارانه ها و حذف آنها، فشار اقتصادی ای که بر روی جامعه کارگری و مردم ايران وارد می آيد، شاهد اعتراض های کارگری هستیم.»
او در این ارتباط با اشاره به اینکه حکومت در واکنش به این اعتراض ها دست به سرکوب اجتماعی زده است، می افزاید:« فعالان کارگری هم که از حقوق خود و همکارانشان دفاع می کنند، بخشی از افرادی هستند که به نظر من، از سوی حکومت به اسيری گرفته شده و زندانی می شوند.»
در اين ميان، بهنام ابراهيمزاده، فعال کارگری و فعال حقوق کودکان، از سوی دادگاه انقلاب به تحمل پنج سال حبس تعزيری محکوم شد. وی به اجتماع و تبانی عليه نظام متهم شده است.
آقای ابراهيم زاده ، پيش از اين از سوی دادگاه انقلاب به ۲۰ سال حبس تعزيری و تبعيد به زندان رجايیشهر کرج محکوم شده بود. اين حکم سپس با اعتراض او و نيز تشکل های کارگری در ايران و اتحاديه های بين المللی کارگری مواجه و در ديوان عالی کشور نقض شد.
وی در خرداد سال گذشته از سوی نيروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شد و چند ماه در سلول انفرادی در بند « ۲ الف» زندان اوين زندانی بود.