افق روشن
www.ofros.com

(در پارس خودرو چه می گذرد؟ (مشتی از خروار


جمعی از کارگران صنایع خودروسازی                                                                       دوشنبه ١١ دی ١٣٩١

شرکت پارس خودرو یکی از شرکتهای بزرگ خودروسازی ایران است که به ادعای مدارک و اسنادتبلیغاتی پارس خودرو، بهترین و با کیفیت ترین خودروساز ایرانی محسوب می شودکه تا دیروز با تولید روزانه بیش از هزار دستگاه انواع خودرو جزء خودروسازان برترایران بوده که با توجه به بحران چندین ساله سرمایه داری، که گریبانگیر صنایع ما از جمله نساجی و کفش و الکترونیک و... شده، اکنون دامنه این بحران به خودروسازی‌ها هم رسیده و همین شرکت برتر، تولیداتش به کمتر از یک سوم کاهش یافته، سهامش در بازار بورس به ارزشی کمتر از ٦٠ تومان رسیده که در زبان بورس به معنای ورشکستگی می باشد، این شرکت در دوران رونق و شکوفایی‌اش با تحت فشار گذاشتن پرسنل و اجباری کردن اضافه کاری‌های جمعه و تعطیلات رسمی، تولید هر روزه و هر ماهه و سالانه اش را افزایش می داد و هر روزه رکورد خودش را می شکست و معمولا در آن زمان رونق تولید، مبلغی به عنوان آکورد (پاداش افزایش تولید) به پرسنل پرداخت می گردید، امااگر کارگری به هر دلیل نمی توانست در اضافه کاری حاضر شود از این آکورد کاسته می شد و در همین دوران پاداش و انعام مدیران افزوده می گردید، که این پاداش هاچنان رقابتی برای افزایش تولید بیشتر بین مدیران ایجاد کرده بود که پیامدش از کارافتادگی کارگران برای دستیابی به تولید بیشتر بود . دریافت وام های آنچنانی و خودرو های مدل بالا به عنوان پاداش و دست مریزاد برای مدیران، ره آورد این سیاست شوم ضد کارگری بود. در حالی که پرسنل برای گرفتن یک وام برای کمک خرج و یا کارهای ضروری زندگی اش می بایستی کلی دوندگی و این و آن را دیدن و مدارک ارائه کند که در صورت موافقت بتواند دو، سه میلیون تومان وام بگیرد .به هر حال با رسیدن دامنه بحران به خودرو سازی ها از جمله شرکت پارس خودرو و افت تولید به یک سوم تولید قبل، تعطیل شدن اجباری جمعه ها و پنجشنبه ها و محدود شدن اضافه کاری ها، رسیدن آکوردها به حدود یک چهارم و به این ترتیب کاهش حدود ۵٠ درصدی دریافتی کارگران و کاهش حق شیفت و شب کاری و تعطیلی حداقل دو تا سه شیفت در هفته و از طرفی چند برابر شدن هزینه های زندگی و در کنار همه اینها نگرانی و نا امنی شغلی و ترس و وحشت از بیکار شدن، موجب تخریب جسم و روان کارگران گردیده است.
اما با توجه به بحرانی که اشاره شد وهر روز در این شرکت به بهانه صرفه جویی و کاهش هزینه ها، کارگران را ازتعدیل نیرو می هراسانند، و اخراج کارگران پیمانی اولین پیامد آن است ، مدیریت های جدید خلق الساعه ای مانند ( مدیریت سبک رهبری ،مدیریت استراتژیک، مدیریت بحران و کاهش هزینه ایجاد شده اند. ما کارگران در حیرتیم شرکتی که گرفتار بحران اقتصادی است و کارگران را تحت فشار قرارداده که نمی توانند اضافه کاری کنند و باید از مرخصی هایشان استفاده کنند و مرخصی ذخیره تا پایان سال نداشته باشند در غیر اینصورت مواخذه می شوند و اکثر روزها بدلیل نداشتن قطعه، خطوط تولید متوقف است و اکثرروزها در طول هفته شیفتهای شب را تعطیل اعلام می نمایند ، شرکتی با وضع فوق الذکر، اضافه کردن این همه مدیریت پر هزینه که هر کدام با زیرمجموعه ای باحقوق های نجومی که نه از لحاظ فکری و یدی هیچ نقشی هم در تولید ندارند ودر کنار آنها ایجاد قائم مقام های مدیر و قائم مقام های معاونت وقائم مقام های مدیر عامل و مشاورهای متعدد در حوزه مدیر عامل و ...؟؟ طبعاً هر پرسنل شرکت و حتی هر ناظر خارج از شرکت در این اوضاع مات و مبهوت می شود که شرکتی با این توصیف چگونه مبالغ نجومی به مدیران بی فایده می پردازد؟ بهر حال شرکتی که در حال ورشکستگی است و کاهش هزینه در صدر برنامه هایش قرار دارد و هر روزه کارگران را به بهانه کار نداشتن در تنگنا قرار می دهند که" شرکت لطف کرده تا حالا شما را اخراج نکرده است و..." ما هم علیرغم مشاهده انتصابات فوق، ولی دستمان را روی کلاه خودمان گذاشته ایم واز ترس اینکه الآن موقع حرف زدن نیست دم نمی زدیم ، تا اینکه چند ماه قبل پرینت فیش های چند نفر از آقایان مشاور مدیر عامل همه را مات و مبهوت کرد به طوری که باور کردن ارقام این فیش ها دشوار است، مگر می شود در حالی که میانگین حقوق ماهانه کارگران حدود پانصد هزار تومان است یک مشاورمدیر عامل مبلغ یکصد ، دویست ، سیصد و . . . میلیون تومان در ماه ویابیشترحقوق بگیرد ؟؟ آن هم در شرکتی که دچار بحران است و اضافه کاری و پاداش و مرخصی و ...کارگران را برای جلوگیری از تعدیل کارگران و تعطیل کارخانه به حداقل رسانده اند ، دندانهایمان را به هم می فشاریم و مجدداً صفرهای اعداد فیش ها را کنترل می کنیم که شاید اشتباه کرده باشیم ولی نوشته حروفی ارقام فیش جای شک نمی گذارد، بعد از پخش شدن پرینت فیشها در میان کارگران عده ای به باورشان نمی آمد این اعداد را بپذیرند، از بالا خبر پخش شد که اشتباه چاپی بوده است ؟؟ اما چرا این اشتباه چاپی فقط در میان مشاوران مدیر عامل رخ داده و حتی فیش یک کارگر هم به عنوان نمونه اشتباه نشده است؟
جای بسی تاسف است در کشوری که از بام تا شام ادعای عدالت گستری اش گوش فلک را کر کرده این همه اختلاس و دزدی میلیاردی علنی و آشکار میشود و صدها برابر آن مانند موارد شرکت پارس خودرو در خفا می ماند و کسی هم خم به ابرو نمی آوردو وقتی به درون سازمان ها و ادارات و وزارت خانه ها می روی عمق فاجعه و فساد را عریان تر می بینی؟؟

 

 

 

جمعی از کارگران صنایع خودروسازی - دی ١٣٩١