افق روشن
www.ofros.com

اخبار بین المللی کارگری

کمیته هماهنگی                                                                                    یکشنبه ٢۵ مرداد ۱٣٨٨


بیکاری بیش از ۵ میلیون جوان در اتحادیه اروپا

بر اساس آمار یورواستاتEurostat که در روز پنج شنبه ٢٣ ژوئیه منتشر شده است تعداد جوانان بیکار در ٢٧ کشور اتحادیۀ اروپا در طول یک سال به شدت افزایش یافته است. در سه ماهۀ اول سال جاری بیش از ۵ میلیون جوان ( بین سنین ١۵ تا ٢٤ سال) بیکار و خانه نشین بوده اند. این رقم یک میلیون بیشتر از سه ماهۀ اول سال ٢٠٠٨ است.
نرخ بیکاری در این گروه سنی در طول این دوره در کشورهای مختلف مابین ٦ در صد تا ١٨،٣ در صد گزارش شده است. اسپانیا بالاترین رقم را به لحاظ کثرت بیکاری جوانان به خود اختصاص داده است. در این کشور از هر سه جوان یک نفر بیکار است ( ٣٣،٦ در صد ). هلند با ٦ در صد پایین ترین تعداد بیکاران جوان را دارد.

بازهم هزاران کارگر جنرال موتورز در خطر اخراج

جنرال موتورز کنسرن بزرگ خودرو سازی آمریکا اعلام کرده است که تا پایان سال جاری برای چندمین بار از شمار کارگران خود در کارخانه های مختلف آمریکا می کاهد. طرح ضدکارگری اخراج و بیکارسازی های دسته جمعی کارگران در تراست صنعتی جنرال موتورز که در برخی موارد زیر نام بازخرید صورت می گیرد یک بار دیگر به صورت وسیع در دستور کار سرمایه داران قرار گرفته است. این اخراج ها همه جا با همراهی و همدلی اتحادیه ها ی کارگری ابزار دست صاحبان سرمایه صورت می گیرد. سرمایه داران جنرال موتورز می گویند که تا پایان سال جاری شمار کارگران خود را تا مرز ٤٠۵٠٠ نفر کاهش می دهند و همه کارگران مازاد این رقم را رهسپار دیار گرسنگی و فقر می کنند. آنان اضافه می کنند که وجود این کارگران در شرايط موجود مناسب حال سودجويی هر چه کلان تر سرمایه ها نیست و بر همین اساس هیچ دلیلی برای تمدید اعتبار پروانه حیات آن ها هم وجود ندارد. بر اساس ادعای سرمایه داران جنرال موتورز پیشنهاد آنان دائر بر بازخرید کارگران با موافقت ٦ هزار کارگر مواجه شده است!! و این جمعیت ٦ هزار نفری هر چه زودتر کارخانه ها را ترک می گویند. سرمایه داران راست می گویند. کارگران به خواست آنان تن داده اند زیرا یک قرن است رفرمیسم منحط اتحادیه ای هر نوع احساس مقاومت در مقابل شدت استثمار و جنایات سرمایه را از هستی کارگران جراحی کرده است و برای تبدیل توده های کارگر به بردگان زبون، سر به راه و بی قدرت و مفلوک در برابر سرمایه از هیچ تلاش و دسیسه و ترفندی خودداری نكرده است. سرمایه داران به یمن آنچه اتحادیه ها انجام داده اند تا امروز هر چه خواسته اند كارگر اخراج کرده اند. اینک هم ٦٠٠٠ نفر را بیکار می کنند و با قدرت تمام اعلام می كنند که تا چند ماه دیگر هم ٧۵٠٠ نفر را اخراج خواهند کرد.

کارگر بل‍ژیكی با اصابت غلتک اسفالت دچار سانحه شد

کارگری ٢۵ ساله هنگام تمیزسازی ماشین آسفالت دچار حادثه شد و به شدت زخمی گردید. دست این کارگر از ناحیۀ مچ تا بازو در دستگاه گیر کرد و نه فقط تحت فشار غلتک به شدت پرس گردید بلکه به دلیل حرارت بسیار بالای دستگاه دچار سوختگی عمیق شد. او اکنون در بیمارستان به سر می برد. کارگر ٢۵ ساله در روستایی از توابع شهرداری ویخمال در کشور بلژیک کار می کرد و در همین جا در هنگام استثمار شدن توسط سرمایه با فشار غلتک دستگاه اسفالت دچار سانحه شد و به بیمارستان منتقل گردید. روزنامه ها نوشته اند که وضعیت جسمی و روحی این کارگر در زندان بسیار بحرانی است.

اخراج ۵٠٠ کارگرکارخانۀ تولید آسانسور در فنلاند

سرمایه داران کارخانه آسانسورسازی موسوم به Kone در فنلاند اعلام کرده اند که طی ٩ ماه آینده ۵٠٠ کارگر را اخراج خواهند کرد. این اخراج ها در شعبات پراکنده این شرکت در سطح جهان صورت می گیرد و اکثریت آن ها در واحدهای تولیدی خارج از فنلاند خواهد بود. در فنلاند در حال حاضر ١٠ کارگر کار خود را از دست می دهند. سرمایه داران صاحب شرکت می گویند که زیر فشار موج بحران در تدارک کاهش هزینه های تولید و از این طریق مقابله با کاهش نرخ سودها هستند. قربانی ساختن بیش از ۵٠٠ نفر از کل ٣٤٨٣١ کارگر شرکت و تسلیم آن ها به تیغ تیز بیکاری و گرسنگی عادی ترین و بی دردسرترین گزینه صاحبان سرمایه برای تأمین این هدف است. آنان ۵٠٠ کارگر را اخراج می کنند و کل کار آن ها را بر دوش همزنجیرانشان می اندازند. سطح تولید را پائین نمی آورند، در حالی که هزینه تولید را به اندازه دستمزد ۵٠٠ کارگر کاهش می دهند و همین رقم را به سود خویش اضافه می كنند. زندگی کارگران را آتش می زنند و خاکستر آن را سود می کنند. سود ناخالص شرکت حتی در بحبوحه بحران در سه ماهه دوم سال جاری بنا بر همه گزارشات رسمی مدیران با یک افزایش ٢ درصدی مرز ١١٧ میلیون یورو را پشت سر نهاده است. سرمایه داران می گویند که سود ناخالص آن ها در همین مدت در قیاس با دوره مشابه سال قبل %١٣ افت داشته است. معنای این سخن بسیار روشن است. آن ها به سودهای نجومی دست یافته اند اما بخش قابل توجهی از این سودها را برای پالایش و بازسازی و تضمین سودآوری بیشتر سرمایه هایشان هزینه کرده اند. سرمایه داران در همین راستا ۵٠٠ کارگر و چندین هزار نفر افراد خانواده آن ها را به روز سیاه می نشانند تا حتی هزینه های همین بازسازی و پالایش را هم از ارقام سودهای کلان خود نکاهند. کارخانۀ فنلاندی Kone سازندۀ آسانسور، پله برقی و درهای الکتریکی در سال ١٩١٠ در شهر Espoo فنلاند تاسیس شد و در حال حاضر یکی از بزرگ ترین شرکت های تولیدی در سطح بین المللی است. این شرکت با سرمایه گذاری ٤،٦ میلیارد یورو در سال ٢٠٠٨ سودی بالغ بر ٤١٨ میلیون یورو کسب کرد. Kone ٣٤٨٣١ کارگر را در سراسر دنیا استثمار می کند.

انفجار معدن در اسلواکی و کشته شدن ٢٠ کارگر

بار دیگر انفجار معدن جان ٢٠ کارگر را گرفت. روز دوشنبه ١٠ اوت در پی انفجار مهیبی در معدن ذغال سنگ درشهر Handlova واقع در اسلواکی ٢٠ کارگر در حین انجام کار جان خود را از دست دادند. مامورین گروه امداد تا کنون توانسته اند فقط جسد ٧ تن از آنان را از زیر خروارها خاک و سنگ بیرون بیاورند. ١٣ کارگر ناپدید شده دیگر که بدون شک کشته شده اند هنوز در زیر آوارند. براساس خبر یکی از روزنامه های بلژیک، انفجار هنگامی روی داده است که کارگران در دو تیم ٩ نفره و ١١ نفره در حال پایین رفتن به درون معدن بوده اند تا طبق دستور سرمایه دار صاحب معدن حریقی را که در آنجا روی داده بود خاموش كنند. همه شواهد حاکی است که کارگران زیر فشار گازهای ناشی از حریق جان خویش را از دست داده اند و به بیان دیگر سرمایه دار با علم به احتمال کشته شدن کارگران آنان را روانه قتلگاه کرده است. قبلاً نیز در عمق ٣٣٠ متری یک معدن قدیمی در همین ناحیه انفجار مهیبی رخ داده است که به کشته و زخمی شدن ٩ کارگر و مدفون شدن آن ها در زیر کوهی از سنگ گردیده است. سومین ریزش معدن در این منطقه در سال ٢٠٠٦ رخ داده که کشته شدن ٤ کارگر را به دنبال داشته است.

اخراج کارگران و سودهای غیرقابل انتظار در موتورلا

کنسرن آمریکایی موتورلا سازندۀ تلفن های همراه در سه ماهۀ دوم سال جاری توانست سود خالصی برابر با ٢٦ میلیون دلار کسب کند. این افزایش سود را موتورلا در حقیقت مدیون اخراج های متعدد کارگران و سلاخی و استثمار شدید همزنجیران باقی مانده آن ها است. سرمایه داران این کنسرن در فاصلۀ چند ماه بیش از ٧ هزار کارگر را اخراج کردند. در اواخر سال گذشته نیز ٣ هزار کارکر شرکت کار خود را از دست دادند و بالاخره در ١٦ ژانویۀ سال جاری ٤ هزار برده مزدی دیگر به خیل همزنجیران بیکار خود ملحق شدند. در شرکت موتورلا مجموعا ٢٠ هزار کارگر را سرمایه استثمار می كند. یک سال پیش سود خالص موتورلا به ٤ میلیون یورو می رسید و سود ناخالص آن با ٣٢ در صد کاهش به ٨٠٨ میلیون دلار بالغ گردید.

طرح بیکار سازی ١٦٠٠ کارگر در زیمنس

سرمایه داران کنسرن زیمنس اخراج بیش از ١٦٠٠ کارگر را طرح ریزی کرده و تا پایان تابستان سال جاری به مرحلۀ اجرا خواهند گذاشت. سرمایه داران زیمنس یک دلیل اخراج ها را پایین آمدن سفارشات برای فروش کالا نام برده اند. Joe Kaeser مدیر مالی شرکت پس از ارائۀ سود سه ماهۀ دوم سال جاری گفت بیشترین اخراج ها در حوزه های زیمنس خارج از آلمان صورت می گیرد. او گفت که در اتریش ٩٠٠ نفر و در بریتانیا نیز ٣٠٠ کارگر بیکار می شوند. علاوه بر این ها ١٠٠ کارگر لامپ اسرام فرانسه و ١٢٠ کارگر building technologies در آلمان نیز که زیر مجموعه این کنسرن هستند کار خود را از دست می دهند. احتمال حذف ٨٠ شغل دیگر در مؤسسه اخیر هم وجود دارد اما هنوز معلوم نیست در کدام شعبه آن روی دهد. شماراخراجی ها در کارخانۀ زیمنس واقع در Huizingen بلژیک که در زمینۀ ساخت دوربین های ویزۀ نگهبانی و مراقبت از ساختمان ها ی دولتی و اداری کار می کند هنوز اعلام نشده است. سرمایه داران زیمنس در بلژیک - لوکزامبورگ توانستند درسال ٢٠٠٨ در تمامی حوزه های خود سود بسیار بالایی داشته باشند. سود خالص این شرکت در این سال در قیاس با سال های پیش ۵،٦ در صد افزایش داشت.

بالاترین سطح بیکاری در کشور بریتانیا پس از ١٩٩۵

بر اساس آمار منتشره از سوی مرکز آمار رسمی بریتانیا ONS ، شمار بیکاران ماه ژوئن امسال در این کشور به ٢٤٣۵ نفر رسید که بالاترین رقم از سال ٩۵ تا کنون است. در فاصلۀ سه ماه تا اواخر ماه ژوئن ٢٢٠ هزار بیکار دیگر به جمعیت بیکاران اضافه شده است. نرخ بیکاری ٨/٧ در صد گزارش شده است. این رقم در سه ماهۀ اول سال جاری ١/٧در صد و در زمان مشابه سال قبل ٤/۵ بوده است.

اخراج ١۵٠٠ نفر از کارکنان هواپیمایی اسکاندیناوی SAS

شرکت هواپیمایی اسکاندیناوی ساس SAS تصمیم به صرفه جویی و پس انداز ٢٧٦ میلیون دلار گرفته است. صرفه جویی در منطق سرمایه جز اخراج کارگران، کاهش دستمزدها و تنزل سطح معیشت آن ها معنای دیگری ندارد. سرمایه داران صاحب SAS هم اعلام کرده اند که اولاً ١٠٠٠ تا ١۵٠٠ کارگر را اخراج خواهند کرد. ثانیاً دستمزدها و حقوق بازنشستگی کارگران را ١٠ تا ٢٠% کاهش خواهند داد. SAS در ماه فوریه نیز ٣٠٠٠ تن از کارکنان خود را اخراج کرده بود. شرکت هواپیمایی اسکاندیناوی در مالکیت سرمایه داران خصوصی و دولت های سوئد، دانمارک و نروژ قرار دارد. Mats Jansson رئیس تراست SASبا وقاحت خاصی که ذاتی هر صاحب سرمایه است و با حق به جانبی وقیحانه ای که از سرشت سرمایه بر می خیزد می گوید: مسئله اساسی حفظ حیات شرکت و سودآوری سرمایه ها است.

اخراج ۵ هزار کارگر از کنسرن خودروسازی روسی ایزهاوتو

بحران اقتصادی سرمایه به رغم ادعاهای دولتمردان غربی نه فقط مهار نشده است بلکه همچنان به پیش می تازد. بیکارسازی ها در همه عرصه ها سیر صعودی دارد و صنایع خودروسازی نیز که حوزه نخست تاخت و تاز بحران بود همچنان با بیشترین شتاب از توده های کارگر قربانی می گیرد و اخراج های گسترده چند هزار چند هزار را در همه جا از آمریکا تا اروپا و از آسیای جنوب شرقی تا روسیه عملی می کند. چند روز پیش از بیکارسازی های وسیع در دو کمپانی بزرگ خودروسازی روسی VAZ و GAZ خبر دادیم. اخبار اخراج های دو کنسرن مذکور هنوز مورد بحث رسانه ها است که خبر اخراج کارگران کنسرن Izhavto نیز از راه می رسد. این کنسرن بزرگ صنعتی، که تولید خودرو برای شرکت های معروف کیا موتورز Kia Motorsکرۀ جنوبی و AvtoVAZ((Lada روسیه را به عهده دارد، همین امروزحکم اخراج بیش از نیمی از کارگران خود را صادر کرده است. بر اساس خبر منتشره از سوی آژانس خبری معروف روس RIA-Novost سرمایه داران دلیل این بیکارسازی ها را وخامت بازار اتومبیل در روسیه، کاهش ۵٦ و ۵٨ در صدی فروش تولیدات در ماه های ژوئن و ژوئیه در قیاس با دوره های مشابه سال پیش و بالاخره صدها میلیون دلار بدهی و مشکلات مالی دیگر اعلام کرده اند. سرمایه داران روسی مانند تمامی همتایان طبقاتی خود در سراسر جهان و آنچنان که سرشت سرمایه و نظام سرمایه داری است بسیار صریح تأکید کرده اند که قربانی ساختن انبوه کارگران تنها راه نجات سرمایه است. آن ها می گویند که کل فلسفه هستی و زنده بودن توده های کارگر تولید ارزش اضافی برای سرمایه داران است و بر همین اساس در هر کجا که به حضور و وجود آنان در تولید سود نیاز نباشد پروانه حیات آن ها نیز باطل می شود. صاحبان خصوصی و دولتی ایزهاوتو در همین راستا اعلام داشته اند که همچون صاحبان واز و گاز ۵٠٠٠ کارگر را اخراج خواهند کرد. گروه صنعتی SOK صاحب Izhavto که ۵٣٣٠ کارگر را استثمار می کند سعی داشت در سال گذشته شرکت را به مؤسسه Avtovaz معروف به لادا Lada، بزرگ ترین تراست خودروسازی روسی، بفروشد ولی این کار انجام نگرفت. منبع: روزنامۀ تلگراف هلند، سایت خبری بلژیک nieuws.be

کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری - اوت ٢٠٠٩

www.hamaahangi.com
khbitkzs@gmail.com