افق روشن
www.ofros.com

...اعتصاب کارگران و رانندگان، ادامه اعتصاب کارگران سد ها و اخراج کارگران در


کمیته هماهنگی برای کمک                                                                                 پنجشنبه ٨ دی ماه ١٣٩٠

اخراج صدها کارگر کارخانه‌ی روغن نباتی نازگل کرمانشاه

بر اساس خبر دریافتی در روزهای اخیر، حدود ۶٠٠ نفر از کارگران روغن نباتی نازگل، یکی از مراکز وابسته به گروه صنعتی مدلل، از کار بیکار شدند. مدیریت این مجتمع اعلام کرده که به دلیل مشکلات مالی و تحریم مواد اولیه، کارخانه قادر به ادامه‌ی تولید نبوده و با اخراج دسته‌جمعی کارگران و معرفی آن‌ها به اداره‌ی کار برای دریافت بیمه بیکاری، عملاً این مجتمع تولیدی را به تعطیلی کشاند.
کارخانه‌ی نازگل یکی از کارخانه‌های گروه مدلل است که در محور کرمانشاه – ماهیدشت قرار دارد و یکی از مراکز بزرگ تولید انواع روغن نباتی در کشور است که چندین سال از تأسیس آن می‌گذرد. بسیاری از کارگران اخراجی، بیش از ده سال در آنجا کار می‌کردند، اما متأسفانه به دلیل پراکندگی کارگران بیکار‌شده و نداشتن تشکل کارگری، هیچ اعتراض جدی و جمعی در برابر به تعطیلی کشاندن کارخانه و موج گسترده‌ی اخراج‌ها، صورت نگرفت و آن‌ها به شکلی انفرادی، حواله‌ی راهروهای اداره‌ی کار کرمانشاه شدند تا بتوانند برای چندین ماه، مبلغی ناچیز به عنوان بیمه‌ی بیکاری دریافت کنند.
کمیته‌ی هماهنگی ضمن اعلام هم‌دردی با کارگران روغن نباتی نازگل کرمانشاه و اظهار تأسف از این اخراج دسته‌جمعی، از آن‌ها می خواهد تا با همبستگی و اراده‌ی جمعی‌شان، خواستار بازگشت‌به ‌کار شوند. کار جز جدایی‌ناپذیر زندگی است و هیچ‌کس حق گرفتن آن را ندارد. این کارگران باید بدانند که دریافت بیمه‌ی بیکاری نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای اشتغال باشد و جواب‌گوی نیازهای زندگی نیست و به ناچار به سمت شغل‌های کاذب روی خواهند ‌آورند. صاحبان سرمایه نباید به هیچ بهانه‌ای - از جمله ضرر و زیان کارخانه - کارگران را اخراج کنند. آیا زمانی که سرمایه‌داران از حاصل دست‌رنج و زحمت نیروی کار کارگران نازگل سودهای نجومی به جیب می‌زدند و چندین کارخانه‌ی دیگر را بنا نهادند، سود کارخانه را با کارگران تقسیم می کردند؟

٨ دی‌ماه ١٣٩٠

*******************

اخراج ١٠٠ نفر از کارگران سد رامول در دهگلان

بنا به خبر رسیده به کمیته هماهنگی ، پیمانکار سد رامول در منطقه دهگلان, در تاریخ ٢/١٠/٩٠ یکصد نفر از کارگران شاغل در این سد را اخراج کرده است. در اعتراض به این اخراج سازی، کارگران در مقابل شرکت نمایان غرب پیمانکار سد تجمع کرده و خواستار بازگشت به کار شدند. کارفرما در جواب به این کارگران کمبود بودجه را بهانه کرده و اعلام کرده که حتی بودجه کافی جهت پرداخت حقوق‌های معوق آنان را هم ندارد. در پی این جواب کارگران در روز ٣/١٠/٩٠ دست به تجمع مقابل امور آب استان زدند و خواستار دریافت حقوق و مزایای معوقه و همچنین بازگشت به کار گشتند اما متاسفانه پاسخی از جانب مسئولین به آنان داده نشده است. لازم به ذکر است که این کارگران هر کدام دارای چندین سال سابقه هستند و به صورت قرارداد موقت کار می‌کنند.

٧ دی‌ماه ١٣٩٠

*******************

کارگران سد آزد بنیر وسد ژاوه همچنان در اعتصاب به سر می برند

کارگران مشغول به کار در شرکت پیمانکاری جهاد توسعه سد آزاد بنیر تا زمان دریافت این گزارش یعنی دوشنبه پنجم دی ماه همچنان در اعتصاب می باشند . این کارگران از تاریخ ١ دی تا ٣ دی ١٣٩٠ به دلیل عدم پرداخت 4 ماه حقوق معوقه دست از کار کشیدند که به آنها قول پرداخت حقوق داده شد که متاسفانه به دلیل اجرایی نشدن این امر ،حدود ٢٢٠ نفر از کارگران مجدد دست از کار کشیده و خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند . همچنین این بار کارگران مشغول به کار در واحد های دیگر نیز به آنها پیوسته و از آنها حمایت کردند که این اعتصاب برای گرفتن حقوق معوقه خود همچنان پابرجا می باشد.

* * *

همچنین حدود ٢٠٠ نفراز کارگران سد ژاوه نیز به دلیل اجرایی نشدن قول مسئولین مربوطه در شرکت پیمانکاری ژیان مبنی بر پرداخت ٦ ماه حقوق معوقه ،مجدد دست از کار کشیده و خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند .
در روز های گذشته حدود ۴٠٠ نفر از کارگران این واحد نیز در اعتراض به عدم پرداخت ٦ ماه حقوق معوقه از روز ١ دی تا ٣ دی ١٣٩٠ دست به اعتصاب زده و دست از کار کشیده بودند که موجب متوقف شدن واحد حمل و نقل در این چند روز شده بود . اعتصاب این کارگران نیز همچنان ادامه دارد کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

۵ دی ١٣٩٠

*******************

اعتصاب کارگران و رانندگان ماشینهای حمل آهن در شهر سنندج

بنابر خبر رسیده از روز سه شنبه ٢٢/٩/١٣٩٠ رانندگان وکارگران مشغول به کار در آهن فروشی های واقع در کمربندی بهشت محمدی سنندج وهمچنین شهر سنندج به دلیل ممانعت راهنمایی ورانندگی از ورود آنها با بار آهن آلات به درون شهر و قرار دادن جریمه های سنگین ومتوقف کردن ماشینها دست از کار کشیدند. این اعتصاب تا روز پنج شنبه ١ دی ١٣٩٠ ادامه داشته که این امر موجب بیکاری کارگران در بخش صنعت وساختمان وبخصوص جوشکاران و آرماتور بندها شد. در پی مراجعه رانندگان و مجریان بخش ساختمان سازی به راهنمایی و رانندگی شهر سنندج جهت در یافت مجوز برگ ترافیک برای حمل آهن آلات ،با پاسخ تند انها مواجه شدند وبه انها اعلام شد که فقط از ساعت 9:30 شب به بعد می توانید کار حمل و نقل اهن الات را انجام دهند . به گفته یکی از رانندگان ، حمل و نقل آهن آلات در شب بسیار خطر ناک بوده و آنها با کاهش دید در شب وبر خورد با موانع از جمله سیمهای برق مواجه هستند که این گونه حودث نیز همیشه اتفاق افتاده و معلوم نیست چه کسی حافظ جان این رانندگان می باشد که بدون در نظر گرفتن مشکلات این از بخش از کارکنان فقط مانع کار آنها می شوند و هیچگونه راه حل درست ارائه نداده و یا امکانات فراهم نمی کنند .

۵ دی ١٣٩٠

کمیتۀ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری