مرگ یک کولبر براثر سقوط از ارتفاع در مرز نوسود
برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک
اینجا کلیک کنید.
مرگ یک کولبر بر اساس خبر منتشر شده توسط پایگاه خبری نوریاو.
ساعتی پیش یک کولبر اهل روستای میدانطفلی ثلاث باباجانی به دلیل سقوط از ارتفاع در مرز نوسود جان خود را از دست داد.
***********
نباید بیش از این شاهد مرگ جنگل و زیبایی باشیم
پیام کمیته هماهنگی به انجمن سبز چیا و مردم مریوان و همه حافظان محیط زیست به خاطر از دست دادن چهار نفر از اعضای کوهنوردی انجمن سبز چیا.
با تاثر عمیق باید گفت هنوز خاطره و سالگرد کوچ جمعی عزیزان مدافع محیط زیست پاوه و مریوان و سایر شهرها در سالهای قبل تسکین نیافته، شاهد ویرانی بیشتر محیط زیست طبیعی وخسارت انسانی بیشتر هستیم.
و برای چندمین بار بر این زخم عمیق ما صد چندان نمک پاشیده شد و باردیگر درتاریخ ۱٤۰۰/۳/۱٤ شاهد از دست دادن چهار عزیز کوهنورد انجمن سبز چیا که بدون چشمداشت مادی برای دفاع از حق طبیعی و زندگی و یک محیط امن سالم بودند، بودیم، عزیزانی که برای یک اعتراض جمعی علیه ویرانی و ققنوس شدن جنگلهای زاگرس، در راه صعود مشترک با اعضای انجمن زیست محیطی پاژین بانه بودند که در مسیر جاده سقز به بانه دچار سانحه شده و جانشان را از دست دادهاند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن تاسف عمیق، این خسارت انسانی را به انجمن سبز چیا، مردم مریوان و خانواده گرامی این عزیزان و همه حافظان محیط زیست تسلیت گفته و همواره یاد این عزیزان از جان گذشته،۱ـ شعله قادری ۲ـ آرشام عزیزی ۳ـ داود باخیش ٤ـ کاوه خسرو زاده را گرامی میداریم.
در عین حال کمیته هماهنگی اعلام میدارد بیش از هر چیز، این وظیفه دولتها و نهادها و سرمایهداران است با تملک بر اکثریت منابع و معادن و زمینها و جنگلها که بیشترین سود عادیدشان میشود، برای حفظ محیط زیست هزینههای لازم را باید تدارک ببیند.
اما از آنجایی که این وظیفه را به جدی به عهده نگرفته است وبه ناچاری فعالان داوطلب وبدون چشمداشت، بسیاری از آن وظایف را متحمل شده اند، بایستی برای حفظ جان آنها، امکانات حمل و نقل وابزارهای لازم وکافی حفاظت از محیط زیست را در اختیار آنها قراردهند.
علاوه بر این آشکار است از آنجایی که سیستم سرمایهداری بر پایه کسب سود واستثمار بنا شده است و از هر تاریخی، تخریب آن بیشتر شده است هر گز نمیتواند به انسان و محیط زیست بیش از سود دهی توجه کند. تغییر واقعی، تنها با تغییر از سود دهی به رفع نیاز انسان ممکن میشود، اما تا آن زمان اتحاد و همبستگی برای ممانعت و جلوگیری از تخریب و زیانهای بیشتر زیست محیطی و انسانی، وظیفه همه ماست و بایستی در راستای محیطی سالم تلاش جدی داشته باشیم.
بار دیگر از دست دادن جان این عزیزان را به خانوادههای گرامیشان، انجمن سبز چیا و همه مدافعان زیست محیطی تسلیت میگوئیم وهمواره یاد و خاطره فداکاریهایشان را گرامی میداریم.
***********
پرونده سازی علیه فرزانه زیلابی وکیل کارگران هفتتپه
بنا به خبر دریافتی، پرونده جدیدی علیه خانم فرزانه زیلابی وکیل کارگران هفتتپه باز شده است. اتهام مطرح شده علیه وکیل کارگران هفتتپه، اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام می باشد.
در زمانی که کارگران هفتتپه طی مبارزاتی طولانی موفق شده اند خصوصی سازی هفتتپه را لغو کنند دور جدیدی از فشارها همانند کاهش سهم اب کشاورزی شرکت هفتتپه، پرونده سازی برای خانم زیلابی وکیل کارگران هفتتپه و ... علیه کارگران هفتتپه شروع شده است تا بدین طریق مبارزات کارگران هفتتپه را به حاشیه بکشانند.
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰
***********
تبریک به کارگران هفت تپه
کارگران عزیز هفت تپه این پیروزی بر شما و تمامی مبارزان راه رهایی طبقه کارگر از ظلم ستم استثمارگران مبارک باد!
بدون شک اتحاد و همبستگی کارگران در سخت ترین شرایط میتواند بر ظلم و سرکوب غالب شود. بدون تردید ایستادگی و مقاومت عامل تعیین کننده و مهمی درجهت پیشبردن اهداف انسانی است. این پیروزی مهم به ما و به همه ی هم طبقه ای های مان ثابت کرد که هر اندازه پیشروی و به تبع آن پیروزی در مقابل ظلم ستم سرمایه داری، بدون اتحاد و همبستگی طبقه کارگر امکان پذیر نیست. سرمایه داران به میل و رغبت خود کوچکترین حقی برای کارگران و مردم قایل نیستند. حق را باید از راه مبارزه گرفت. کارگران بارها خواست و مطالبه لغو خصوصی سازی را به شیوه های آرام و مسالمت آمیز فریاد زدند؛ اما گوش شنوا نبود. تنها سلاح طبقه کارگر اعتصاب و اعتراض است که در زمان لازم و ضرورت طبقه کارگر از آن استفاده میکند. ضربالمثلی هست که میگویند «بچه تا سروصدا نکند، مادرش به او شیر نمیدهد.» البته نه سرمایه داران را میشود با مادر مقایسه کرد و نه کارگران را با کودک! این یک مثل بود. کارگران دارای درک و آگاهی طبقاتی هستند و منافع خود را به درستی بهتر از هر کسی تشخیص میدهند و براین مهم آگاه هستند و اشراف دارند که کی و کجا دست به اعتصاب و حرکت اعتراضی بزنند و اینکه چه زمانی به اعتصاب و اعتراض خود پایان دهند.
اما این موفقیت پایان مبارزه طبقاتی نیست و این پیروزی مشتی از خروار است و کارگران تا رسیدن به خواسته های برحق شان هنور فاصله زیادی دارند. بخش خصوصی و دولتی هر دو به یک میزان در استثمار کارگران دخیل هستند. این گام اول #کارگران_هفت_تپه است که آن را با هزینه زیاد به سرمایه داران تحمیل کردند. میطلبد طبقه کارگر با اتحاد و همبستگی هر چه بیشتر به عنوان یک طبقه واحد پا به عرصه مبارزه طبقاتی بگذارند.
این پیروزی به کام کارگران هفت تپه و طبقه کارگر ایران گوارا باد!
زنده باد اتحاد و همبستگی کارگران!
پیروز باد مبارزه طبقاتی طبقه کارگر!
غالب حسینی - فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری - ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
***********
تصاویر و کلیپ های اول ماه مه در شهرهای مختلف
برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک
اینجا کلیک کنید.
***********
جهانگیر محمود ویسی: گرامی باد اول ماه مه روز جهانی کارگر
روز کارگر تبلور ارادە اجتماعی و طبقاتی کارگران است. یادآور رزمی است که کف خیابانها از رژه آن به لرزه در میآمد و میآید و سرمایهداری را ناچار به پذیرش بسیاری از خواستههای کارگری نموده است.
اما در این چند دهه اخیر با هارتر شدن سیستم سرمایهداری و اعمال ترفندهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جدید از جمله سیاستهای نئولیبرالی و با اعمال زور و سرکوب در بسیاری از کشورهای جهان، علیالخصوص، در آفریقا، آمریکای لاتین، بخشهای زیادی از آسیا توانسته است، دد منشانه علیه سفرههای خالی و ضعیف کارگران دست به یورش همه جانبه بزند و جنبش کارگری واتحاد کارگری را تضعیف نماید....
برای مطالعه متن کامل
اینجا کلیک کنید.
***********
خجسته باد روز جهانی کارگر
با زدن ماسک و فاصله اجتماعی
تجمع اعتراضی کارگران، معلمان و بازنشستگان
شنبه ۱۱ اردیبهشت ساعت ۱۰/۳۰
تهران: مقابل وزارت کار و رفاه
شهرستانهاا: مقابل اداره کل تأمین اجتماعی
برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک
اینجا کلیک کنید.
اول ماه مه، ( یازده اردیبهشت ) روز جهانی طبقه کارگر و روز اتحاد و همبستگی بین المللی کارگران، برای بیان خواست ها و مطالبات این طبقه، اعتراض به نابرابری، ستم و استثمار طبقاتی نظام سرمایه داری و رهایی از مشقات بیشمار این نظام است.
اول ماه مه، روز جهانی کارگر بر تمامی کارگران جهان فرخنده و مبارک باد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
***********
بیانیه مشترک پانزده تشکل شامل: سندیکاها و دیگر تشکلات مستقل کارگری، کانونهای صنفی معلمان، تشکلات مستقل بازنشستگان و تشکلات مدافع حقوق زنان به مناسبت اول ماه مه (یازده اردیبهشت)، روز جهانی کارگر
گرامی باد "اول ماه مه" (یازده اردیبهشت)، روز همبستگی بینالمللی کارگران جهان!
امسال هم در حالی به استقبال "اول ماه مه" روز همبستگی بینالمللی طبقهی کارگر میرویم که بحران جهانی سلامت، زندگی کارگران را تحتالشعاع قرار داده است.
واگیری جهانی کرونا (کوید-۱۹) همراه با بحران اقتصادی، کارگران و مزدبگیران و کسبه خرد را در تنگنا قرار داده است. در ایران بر اثر بیقابلیتی و ناکارآمدی حاکمیت و دولت، این وضعیت وخیمتر از گذشته و هر جای دیگری شده است.
فقدان سیاستهای کارآمد بهداشتی و عدم اعمال قرنطینههای لازم، همراه با تامین هزینههای زندگی مردم، از سوی دولت، بحران معیشتی فرودستان را دامن زده است. با وجود آن که کارگران و زحمتکشان به درستی خواست اجرای واکسیناسیون فوری، رایگان و عمومی را فریاد میزنند و بر آن اصرار میورزند، فرادستان و قدرتمداران در تامین واکسن کوتاهی آگاهانه و عامدانهای دارند و میکوشند با بحران آفرینیها، منافع گروههای خاصی از بدنه حاکمیت را تامین کنند. اصرار بر ساخت واکسن داخلی و واگذاری تامین واکسن به بخش خصوصی در این راستاست....
برای مطالعه متن کامل بیانیه
اینجا کلیک کنید.
***********
برگزاری #روز_جهانی_کارگر در شهر کرمانشاه در سالهای ۱۳۲۵ و ۱۳۵۸
برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک
اینجا کلیک کنید.
🌹در سال ۱۳۲۵ خورشیدی برای اولین بار تظاهرات کارگری به مناسبت اول ماه مه در کرمانشاه برگزار شد. اما با دخالت پلیس و سرکوب شدید تظاهرکنندگان، چهار نفر کشته و ۱۴۰ نفر مجروح شدند.
🌹در ۱۱ اردیبهشت سال ۱۳۵۸ (بعداز انقلاب) با فراخوان گروهها و سازمانهای چپ و تشکلهای کارگری، تجمع گسترده ای به مناسبت اول ماه مه در «میدان جوانشیر» شهر کرمانشاه شکل گرفت. اما در همان ابتدای اعلام برنامه، مراسم توسط فالانژهای جمهوری اسلامی با چوب و چماق پاسخ داده شد و در نتیجه مراسم اول مه تعطیل شد. اما درگیری بین حاضرین و نیروهای چماقدار در خیابان جوانشیر و کوچه های اطراف ادامه یافت و منجر به زخمی شدن تعداد زیادی گردید. مدتی بعد و در همان سال ۵۸، یکی از این مجروحان به نام «کامران زرین خط» جان باخت.
یادش گرامی باد.🌷
***********
اول ماه مه، روزی که در راه است!
برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک
اینجا کلیک کنید.
شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، مصادف با اول ماه مه ۲۰۲۱؛ روز جهانی کارگر است. روز طبقه ای جهانی که سازنده همه شگفتی ها و زیبایی هاست. روز بافنده ها، فلزکاران، معدن چیان، برپا کننده گان ساختمان ها و آسمان خراشها؛ و روز همهی زنان و مردان کارگر در سراسر جهان است که با کار خود، تولید ثروت میکنند. و خود اما کمترین بهره از آن میبرند.
در اول مه، این خیل عظیم فروشندگان نیروی کار، فارغ از هر گونه زبان، ملت، نژاد، قوم، آیین و مسلکی؛ دست از کار می کشند و به هر شکل ممکن این روز را برگزار می کنند تا نیروی خود را به نمایش بگذارند.
کارگران در چهارگوشه جهان، چه این روز را بزرگ و یا کوچک برگزار کنند و یا اصلأ برگزار نکنند؛ هیچ تاثیری بر این واقعیت ندارد که اول مه، نماد همبستگی کارگران جهان است که در دنیای نابرابر سرمایه داری نهادینه شده و هیچ قدرتی نمی تواند آن را بازپس گیرد.
فرخنده باد اول ماه مه!
#اول_ماه_مه_۲۰۲۱
#یازدهم_اردیبهشت_۱۴۰۰
#روز_جهانی_کارگر
#همبستگی_بینالمللی_کارگری
***********
تصاویر و ویدئوهای تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی
برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک
اینجا کلیک کنید.
***********
تداوم «مرگ با ویروس کرونا» در ایران
و ضرورتِ اعتراض به بیتوجهی حاکمیت در اجرای مسئولیتهای خود!
بیانیه مشترک تشکلهای کارگری، معلمین و بازنشستگان
درجهان رسماً از ماه ها قبل روند واکسیناسیون رایگان و سراسری کرونا شروع و صدها میلیون نفر واکسینه شده اند!
اما در ایران - کارنامه یکسال و چندماههی دولت و نهادهای حکومتی در بحران کرونا و همه قرائن و شواهد و وعدههای بی اعتبار تا کنونی شان، نشان از ادامه فاجعه، یعنی تدوام «سیاستِ مرگ» بر جان و زیست این مردم دارد!
رسماً با تحریم واکسن های استاندارد مورد تائید سازمان جهانی بهداشت و حواله دادن مردم به «واکسن وطنی» برای شش ماه تا یکسال آینده، بدون "تعطیلی موثرشهرها همراه با تامین معیشت" و اخیراً رویکرد به بخش خصوصی برای خرید و فروش واکسن، عملاً مردم را درمقابل هجوم این ویروس رها کرده و با توصیه های تکراری خطاب به مردم بیدفاع و بشدت آسیب پذیر سعی دارند آنها را مسوول شیوع کرونا معرفی کنند.
متن کامل را
اینجا مطالعه کنید.
***********
حمله نیروهای امنیتی به تجمع بازنشستگان در شهر رشت
برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک
اینجا کلیک کنید.
بنابر خبر رسیده تجمع بازنشستگان گیلان در مقابل سازمات تامین اجتماعی رشت مورد حمله نیرو های امنیتی قرار گرفت.
نیروهای امنیتی با اسپری فلفل به بازنشستگان هجوم بردند ودر محل، اقدام به دستگیری چند تن از بازنشستگان کردند که با اعتراض کلیه تجمع کنندگان مواجه شده و
نیرو های امنیتی مجبور به آزاد کردن دستگیرشدگان شدند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۲۲ فروردین ۱۴۰۰
***********
جعفرعظیم زاده فعال کارگری با پایان محکومیتش امروز ۲۱فروردین از زندان رجایی شهر آزاد شد.
جعفر عظیم زاده درسال ۹۳ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» و «اخلال در نظم عمومی» به شش سال زندان و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب، گروهها و دستهجات سیاسی و فعالیت مجازی، رسانهها و مطبوعات محکوم شدهبود.
این فعال کارگری در ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ هم با تشکیل یک پرونده دیگر به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱۳ ماه زندان محکوم شده بود.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجادتشکل های کارگری،آزادی جعفر عظیم زاده را به خانواده او و جنبش کارگری در ایران تبریک می گویید.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
***********
تجمع سراسری بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی
برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک
اینجا کلیک کنید.
با همین دیدگان اشک آلود
از همین روزن گشوده به دود
به پرستو به گل به سبزه درود.
سال گذشته سال پرمشقتی برای کارگران ومردم زحمتکش و محروم بود. سال تورم لجام گسیخته و گرانی روزافزون، سال بیکاری هرچه بیش تر، سال ترک تحصیل دانشجویان و به ویژه دانش آموزان ، سال بیماری و مرگ و میر مردم و کادر درمان، سال از هم پاشیدن هرچه بیش تر خانواده ها وسال استیصال و خودکشی و درماندگی و یاس و حرمان طیف گسترده ای از توده های مردم به جان آمده و تحت ستم . سال گذشته سال کشتار کولبران و سوخت بران، سال سرکوب هرچه بیش تر کارگران وفعالین کارگری، سال افزایش تهدید و احضار و بازداشت و زندان و اعدام بود.
با این همه و علی رغم فشار های همه جانبه بر فعالین و مبارزین و با وجود شیوع گسترده بیماری کرونا، در سال گذشته شاهد اعتراضات و مبارازات گسترده کارگران، معلمان، پرستاران، بازنشستگان، زنان و دانشجویان بوده ایم.
ایناعتراضات و مبارزات نشان از زنده و پویا بودن جنبش های اعتراضی کارگران و زحمتکشان و مردم محروم و تحت فشار جامعه داشته که در سخت ترین شرایط اجتماعی، همچون جویبارهایی راه خود را از میان سنگ و صخره پیدا می کنند و در صورت پیوستن به هم رود خروشانی را به وجود خواهند اورد.
آغاز فصل بهار و روئیدن دوباره جوانه ها از پس زمستان سرد و سیاه، خود نوید دهنده این واقعیت است که جریان زندگی بسیار قوی تر از مرگ بوده که نه تنها در طبیعت بلکه در جامعه نیز صدق می کند و پیروزی از آن نیروهای بالنده و پیشرو می باشد.
آری آینده، از آن کسانی است که با کار و تولید خود رفاه و آسایش را برای بشریت به ارمغان می آورند و خود شایسته رفاه و آسایش و زندگی انسانی می باشند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن تبریک سال نو به تمامی کارگران و زحمتکشان آرزو می کند سال جدید سال گام های جدی تر در راه رسیدن به اهداف والا و انسانی آن ها باشد.
۲۹ اسفند ۱۳۹۹
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
***********
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی ۲۴ اسفند
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی خرم آباد ۲۴ اسفند جلوی اداره کل تامین اجتماعی لرستان.
رشت، یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۹تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی گیلان مقابل سازمان تامین اجتماعی رشت. .........
***********
گلگشتِ زنان در گیلان به مناسبت روز جهانی زن
پنجشنبه ۲۱ اسفند فعالین زنان در گیلان به مناسبت روز جهانی زن گلگشت برگزار کردند. این برنامه با محوریت همبستگی زنان علیه نابرابری، فقر و خشونت انجام شد. در ابتدا شعری توسط یکی از حضار خوانده شد و نمایشی کوتاه نیز حول محوریت برنامه اجرا گردید.
سپس یکی از اجرا کنندگان یادداشتی را درباره مشکلات و چالش های زنان در یکسال گذشته برای جمع خواند. این متن با اشاره به زن کشی، عدم دسترسی زنان به وسایل پیشگیری و سقط جنین آزادانه، وضعیت معیشت زنان و جامعه و خودکشی زنان اشاره داشت و در انتها با طرح سوالاتی چون تاثیر فقر بر خشونت و راهکارهای مقابله و مبارزه با مشکلات زنان، ازحضار خواست برای پاسخ به سوالات به گفتگوی کوتاهی بپردازند.
در پایان مراسم شرکت کنندگان در گلگشت سرود زنان را بصورت جمعی اجرا کردند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
***********
مرگ یک کارگر ساختمانی در شهر سلیمانیه
متاسفانه روز ۲۱ اسفند ۹۹ کیوان علیزاده کارگر جوشکار ساختمانی در شهر سلیمانه بر اثر سقوط از ساختمان جان باخت، نامبرده ساکن شهرک حسن اباد سنندج میباشد و اکنون خانواده او باتوجه به بسته شدن مرزها جهت بازگرداندن جنازه او به ایران دچار مشکل شده اند.
***********
اعتصاب کارگران و کارکنان راه آهن ورامین
برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک
اینجا کلیک کنید.
اعتصاب کارگران و کارکنان راه آهن ورامین دوشنبه ۲۵ اسفند همراه داشتن ماسک الزامی است.
شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن
منبع کانال کارگران راهآهن
***********
قطعنامه ی تجمع اعتراضی تشکلهای
مستقل کارگران، بازنشستگان، معلمان، برای افزایش مزد حداقل ۱۴۰۰
گسترش و ادامه مبارزه برای افزایش مزد سال ۱۴۰۰ ضرورت پافشاری بر خواست فوری و مبرمی است که حق حیات کارگران، بازنشستگان، معلمان، پرستاران و همه زحمتکشان شاغل و بیکار به آن وابسته است. ما در هر فرصتی در طول سال نارضایتی عمیق خود را از حداقل مزد مصوب اعلام کرده و میکنیم.
دهها سال است که شورای عالی کار به عنوان مرجع رسمی تعیین حداقل دستمزد، در آخرین روزهای پایانی هرسال، حداقل مزدی را تصویب میکند که معنای دیگری جز ارائه شاخص واقعیِ فقر و خالیتر شدن سفرهی خانوارهای کارگری ندارد.
از نظر ما شورای عالی کار بنا به ساختار نابرابر و غیر دموکراتیک آن و به عنوان نهاد دست ساز دولتی، مرجع ظالمانهای برای محاسبه و تعیین مزد حداقل طبقۀ کارگر ایران است.
در آستانه تعیین مزد سال ۱۴۰۰ ما کارگران شاغل و امضا کنندگان بیانیه مشترک مورخ ۲٦ بهمن ماه ۱۳٩٩ بار دیگر اعلام میکنیم: به علت تورم افسار گسیخته حاکم و عقب ماندگی مزمن چند ده ساله مزدها و افزایش شکاف بین مزد و هزینه زندگی، حداقل مزد در سال آینده نمی تواند از ۱۲ میلیون و پانصد هزار تومان در ماه کمتر باشد.
برای مشاهده و مطالعۀ متن کامل
اینجا مراجعه کنید.
***********
گزارش یکی از شرکت کنندگان در
تجمع برای مزد در مقابل وزارت کار - تهران
۱۷ اسفند ۱۳۹۹
امروز برای شرکت در تجمع به خاطر مزد به وزارت کار در خیابان آزادی رفتم. حدود ۱۰:۱۵ به تقاطع خیابان آزادی و اذربایجان رسیدم. حدود ۵۰ نفر از همکاران بازنشسته در سر خیابان بهبودی ضلع جنوب شرقی جلوی مسجد تجمع کرده بودند. به سمت آنان رفتم. وقتی پرس وجو کردم گفتند که مامورین اجازه نمیدهند که جلوی وزارت کار تجمع نمائیم، همینجا بمانیم تا بقیه برسن. کارگران دیگری هم کم کم جمع شدند. چند تا جوان هم آمده بودند. همه در حال پیگیری بودیم که چه کار کنیم. تعداد جمعیت به حدود ۸۰ نفر رسیده بود. چند مامور نیروی انتظامی به سمت جمعیت امدند وگفتن جمع نشین و متفرق بشین. همکاران بازنشسته سعی داشتن که با آنان صحبت کنند و بگویند که برای چه جمع شدهاند و دستمزدشان پایین است. همه میگفتیم ما برای حقوقمان آمدهایم. کم کم که جمعیت زیاد شد، تعداد مامورین نیروی انتظامی هم زیاد شد. سعی کردن که جلوی حرکت ما را به سمت وزارت کار بگیرند. لباس شخصی ها هم زیاد شدند، از ما داشتن عکس و فیلم می گرفتن. ما را به سمت ضلع جنوب غربی بهبودی- ازادی هول دادند. ولی جمعیت متفرق نشد. فضا داشت متشنج تر میشد و برخورد مامورین نیروی انتظامی خشن تر. یه دفعه تعدادی از جمعیت شعار "حفوق ما ریالیه هزینهها دلاریه" را سر دادن. بقیه جمعیت هم این شعار را تکرار کرد. دیگه رسما مامورین انتظامی شروع به برخورد خشن کردند. جمعیت را هل میدادن. توجهی هم نداشتن که بعضی از حاضرین سن بالا دارند و ممکن است صدمه ببیند. جمعیت به سمت مترو راه افتاد. شعارهای "اینهمه بی عدالتی هر گز ندیده ملتی" ، "تنها کف خیابون به دست میاد حق مون"، "تا حق خود نگیریم از پا نمینشینیم" از سمت جمعیت سر داده شد. در همین حین ۲ تا جوان را ماموران نیروی انتظامی گرفتند. جمعیت سعی داشت که نگذارد انان دستگیر شوند. اما مامورین با خشونت با جمعیت برخورد می کردند و ان دو جوان را به شدت کتک زدند و دستگیر کردند. حالا دیگر از پشت سر جمعیت، مامورین دستشان را زنجیر کرده بودند و ما را به سمت مترو هول میدادند. یکی از پیرمردهای بازنشسته بر اثر هجوم مامورین زمبن خورد. جمعیت او را بلند کرد. دوباره مامورین هجوم اوردند و دو جوان را کشان کشان بردند. تعدادی را به درون مترو هل دادند. خشونت ماموران زیاد بود. دوباره هجوم اوردند و یکی از بازنشستگان را سعی کردن دستگیر کنند. اما جمعیت نگذاشت. جمعی گفتیم بهتر است متفرق بشیم. همه به شدت از دست شریعتمداری شاکی بودند و به او بد وبیراه می گفتند. تجمع امروز نشان داد که باید اتحادمان را بیشتر کنیم.
***********
تجمّع
کارگران، بازنشستگان و معلمان
برای مزد شایسته
یکشنبه ۱٧ اسفند ساعت ١٠/٣٠
محل: مقابل وزارت کار در تهران
فراخوان مشترک تشکل های مستقل کارگران، بازنشستگان و معلمان
***********
سرکوب و کشتار زحمتکشان بلوچ را محکوم میکنیم!
برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک
اینجا کلیک کنید.
از روز دوشنبه ۴ اسفندماه شاهد اخبار، گزارشها و ویدیوهایی، حاکی از سرکوب مردم زحمتکش و "سوخت بر ِ" بلوچ ، توسط نیروهای سپاه بودهایم. مطابق این گزارشات عده ای در هنگام بازگشت و هنگام ورود و تعدادی نیز در اعتراضات بعدی مورد اصابت گلوله قرار گرفته و جان شان را از دست دادند.
معلوم نیست مردم محرومی که از تنها امکان موجود برای تامین معاش خود و خانواده استفاده کرده و با قبول زحمات و خطرات بسیار اقدام به سوختبری ( سوخت کشی) می نمایند، مرتکب چه جرمی شدهاند که اینچنین بی رحمانه مورد تهاجم و سرکوب قرار میگیرند.
مردم محروم این منطقه نه قاچاقچی هستند و نه خلاف کار. بنا به آمارهای ارائه شده ، نرخ بیکاری در این منطقه بیش از ۵۰ درصد میباشد . دولت دراین منطقه محروم نه تنها ایجاد کار و اشتغال نکرده بلکه تنها امکان معاش را هم که صید ماهی از دریا بوده از این مردم گرفته وامتیاز بهرهبرداری از بندر چابهار و گوادر را نیز به سرمایهداران خارجی واگذار نموده است.
در این منطقه نه صنعت و کارخانهای راه اندازی شده و نه از کشاورزی حمایتی صورت گرفته است.
تا آن جا که بیش از هفتاد درصد مردم بلوچستان زیر خط فقر زندگی می کنند و سهم شان از تولید ناخالص ملی کمتر از یک درصد می باشد. یک پنجم جمعیت استان حاشیه نشین و از هرگونه امکانات شهری محروم هستند. دو سوم جمعیت این استان حتی از آب شرب محرومند. غالب ساکنین شمال استان به دلیل خشکسالی و بیکاری به استان های دیگر مهاجرت کرده اند.
در چنین شرایطی راهی جز سوخت بری (آن هم به صورت جزئی) برای ساکنین منطقه باقی نمانده است. اما دولت سرمایه همین را هم برنتابیده و این مردم را از این کار بازداشته است. دولت و نیروهای سرکوب ابتدا امتیاز حمل این مقدار سوخت را دراختیارخودی ها و افراد وابسته به خود قرارداد و سپس به جان سوخت بران افتاد و آنان را به شدت مورد سرکوب قرار داد.
واقعیت این است که مشاغلی نظیر کولبری و سوختبری قاچاق محسوب نمی شود و کولبران و سوخت بران قاچاقچی نیستند.
دولت موظف است برای همه نیروهای آماده به کار، شغل مناسب فراهم کند و یا به آنها بیمه بیکاری پرداخت نماید. خواسته مردم زحمتکش همه جای کشور از فارس و آذری گرفته تا کرد و لر و عرب و بلوچ چیزی جز ایجاد کار برای گذران زندگی، به شکلی مطلوب تر و انسانی تر نیست. کارگران و مردم به جان آمده و زحمتکش فارغ از زبان، ملیت، نژاد و مذهب، خواست های مشخص و مشابهی دارند که باید متحقق شود. دولت مدافع سرمایه حق ندارد که نسبت به ابتدائی ترین خواست و مطالبات مردم منطقه که همانا تلاش برای گذران زندگی و بهبود نسبی آن است، بی تفاوت بماند و بدتر و سخیف تر این که همین مردم را به خاطر تهیه لقمه نانی برای خود و خانواده به خاک و خون بکشد. معلوم است که مردم فقیر و محروم بلوچ آن را نمی پذیرند و به آن تمکین نمی کنند.
خوشبختانه این مردم امروزه بیش از هر زمان دیگر دریافته اند که تنها راه رسیدن به مطالباتشان همانا اتحاد و همبستگی بیش تر در بین خود و ادامه اعتراض و مبارزه برای تحقق خواست ها و مطالبات شان در عرصه ها و زمینه های مختلف است.
برقرار باد اتحاد و همبستگی هرچه بیش تر میان بخش های مختلف مردم.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری