ریحانه انصارینژاد را آزاد کنید
"تشدید فشار به ریحانه انصاری نژاد" و دیگر فعالان کارگری و معلمان زندانی.
برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک
اینجا کلیک کنید.
ریحانه انصاری نژاد فعال کارگری که از تاریخ
۲۲ اردیبهشت ماه در بازداشت به سر می برد، نه تنها علیرغم تودیع وثیقه تعیین شده همچنان در زندان بسر می برد، بلکه تحت فشار بازجویان و بازجویی های سنگین وطولانی قرار داشته و شرایط سختی را سپری می کند.
خانم انصاری نژاد که سرپرستی تنها فرزندش را به عهده دارد اخیراً با توجه به مسائل و موضوعاتی که در بازجویی های وی مطرح شده، نگران سلامتی فرزندش بوده و در این خصوص اظهار نگرانی کرده است.
تشدید فشارها و تهدیدهای بازجویان نسبت به این فعال بی ریا و مخلص جنبش کارگری ظاهرا برای پرونده سازی علیه وی جهت تن در دادن به سناریوی ساختگی و بی پایه و اساسی است که عوامل سرمایه و نیروهای مدافع آن، هربار به بهانه ها و ترفندهای مختلف آن ها را علم می کنند تا فعالان جنبش کارگری و دیگر جنبش های اجتماعی را به جریانات خارج از ایران منتسب نموده، از تلاش و فعالیت برای پیگیری خواست ها و مطالبات شان بازدارند.
بازجویی های مکرر و طولانی و شدت فشار بر معلمان و فعالین کارگری زندانی - که اخیراً بازداشت شده اند - به حدی بوده است که صدای اعتراض حسن سعیدی از فعالین سندیکای کارگران شرکت واحد را درآورده و منجر به این شده است که نامبرده در اعتراض به ادامه بازجویی ها، از حضور در آن ها سرباز زده و اعلام نماید که از این پس در هیچیک از بازجویی ها حاضر نخواهد شد و به هیچ سئوالی در این رابطه پاسخ نخواهد داد.
عوامل سرمایه و نیروهای امنیتی همچنین در تلاشند تا فعالیت های معلمان و فعالان کارگری زندانی را که در راستای احقاق حقوق مسلم خویش و پیگیری خواست ها و مطالبات کارگران و معلمان صورت می گیرد به جریانات خاصی نسبت داده و چهره این فعالین را مخدوش نمایند.
و حال آن که تلاش ها و فعالیت های چندین و چند ساله این فعالان در ارتباط با پیگیری حقوق و مطالبات کارگران و معلمان به حد کافی روشن و قابل دفاع بوده و هیچ نقطه تاریک و ناروشنی در آن دیده نمی شود.
به ریحانه انصاری نژاد هیچ وصله ناجوری نمی چسبد. او فرزند پاک و بی ریای کارگران، معلمان و مردم به جان آمده است که برای احقاق حقوق مسلم خویش و طبقه کارگر ایران فعالیت و مبارزه می کنند. ریحانه گناهی جز دفاع از خواست ها و مطالبات کارگران، معلمان و مردم ستمدیده و زحمتکش نداشته و ندارد. او و دیگر فعالان کارگری و معلمان باید بدون قید و شرط آزاد شود.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری بازداشت و اعمال فشار به ریحانه انصاری نژاد و دیگر فعالین کارگری و معلمان را محکوم نموده و خواستار آزادی هرچه سریعتر ایشان و سایر فعالین در بند می باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۱۴۰۱/۰۴/۰۴
***********
ریحانه انصارینژاد را آزاد کنید
با گذشت چهل روز از بازداشت ریحانه انصارینژاد و بیستوهشت روز از زمان تعیین و تودیع وثیقهی یکمیلیارد تومانی، این فعال کارگری شریف و مستقل، هنوز آزاد نشده و بلاتکلیف است. این در حالی است که امروز سیاُم خردادماه، هفتمین روز از تمدید دهروزهی بازداشت موقت او است که دو روز پس از اتمام یکماه اول بازداشت و در تاریخ بیستوچهارم خرداد به وی ابلاغ شد.
همانطور که قبلاً بارها اعلام شد، ریحانه انصارینژاد هیچ جرمی مرتکب نشده و بازجوی او با توسل به اعمال فشارهای روانی سنگین و تهدیدهای گوناگون، که مصداق شکنجهی روانی است، قصد وارد نمودن اتهامات ازپیشتعیینشدهای را دارد تا با توسل به آنها بتواند پروندهی خالی ریحانه را پر کرده و او را نیز وارد نمایشنامهی جعلیشان کند.
دست از فشار و ارعاب برای تحمیل اتهامات جعلی به او بردارید و فوراً آزادش کنید.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
***********
ضرب و شتم کارگر روزمزد شهرداری علی آباد کتول توسط پیمانکاران
به تازگی ویدئویی توسط رسانه های رسمی در فضای مجازی منتشر شده است که در آن یک کارگر روزمزد شهرداری علی آباد کتول توسط پیمانکاران این شهرداری با استفاده از بیل مورد ضرب و شتم قرار می گیرد.
گفته میشود که این برخورد خشونت آمیز درپی مراجعه کارگرمضروب برای توضیح دلیل غیبت کاریاش به شهرداری صورت گرفته است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
***********
تجمع اعتراضی کارورزان بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران
دیروز سه شنبه ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۱، جمعی از کارورزان بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران در محل کار خود در تجمعی اعتراضی خواهان افزایش حقوق و پرداخت حقوقهای عقب افتاده شدند.
کارورزان میگویند:
«باورتان میشود، کارورزان پزشکی در سن ۲۵ سالگی و با این فشار کاری زیاد، در این وضعیت اقتصادی، فقط تقاضای افزایش از یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان به یک میلیون ۸۰۰ هزار تومان دارند که همان اجرایی نمیشود! این در حالیست که با پایان یافتن ماه خرداد ماه نزدیک به ۱۴ ماه است که حقوقهای عقب افتاده خود را تاکنون دریافت نکردهایم.»
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
***********
جان رضا شهابی در خطر است
رضا شهابی از اعضای سندیکای شرکت واحد از ۲۲ اردیبهشت ماه تاکنون، به دلایل واهی در بازداشت به سر می برد و طی این مدت تحت بازجویی های سنگین و طولانی قرار داشته است.
رضا شهابی باید به سئوالاتی در مورد فعالیت های خود در سندیکای شرکت واحد پاسخ دهد که قبلا بارها در خصوص آن بازجویی شده و بابت آنها متحمل حکم غیرعادلانه شش سال زندان شده است.
رضا شهابی از ۲۳ خرداد در اعتراض به اتهامات واهی و ادامه بازداشت دست به اعتصاب غذا زده است.
این اعتصاب غذا که اکنون وارد سومین روز شده است، باتوجه به وضعیت بد جسمانی ایشان، سلامتی و جان رضا شهابی را در معرض خطر جدی قرار داده است.
دستگیری وسیع کارگران و فعالان کارگری از جمله رضا شهابی و حسن سعیدی، از اعضای سندیکای شرکت واحد همچنین دستگیری معلمان، بازنشستگان و فعالین اجتماعی، در تقابل با اعتراضات وسیع کارگران و معلمان و بازنشستگان و با هدف ایجاد ارعاب صورت گرفته است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط رضا شهابی و همه بازداشت شدگان میباشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۱۴۰۱/۰۳/۲۵
***********
ادامه بازداشت ریحانه انصاری نژاد
با وجود گذشت بیست روز از تودیع وثیقهی یک میلیارد تومانی، بازداشت موقت ریحانه انصارینژاد بدون هیچ دلیل و توضیحی وارد ماه دوم شد! این در حالی است که در تاریخ سوم خرداد، شعبهی دو بازپرسی دادسرای مقدس زندان اوین با قبول و ثبت سند یک باب منزل مسکونی (برابر با ارزش وثیقهی تعیینشده)، اعلام کرد که این فعال کارگری در کوتاهترین زمان ممکن آزاد خواهد شد؛ اما اکنون با گذشت بیست روز از آن زمان و با وجود اتمام قرار بازداشت موقت یک ماهه، ریحانه انصارینژاد به دلیل مخالفت بازجویش هنوز آزاد نشده است. همچنین روز گذشته، بیست و یکم خردادماه فرزند ریحانه انصاری همراه با وکیل ایشان به دادسرای مقدس مراجعه کردند تا علاوه بر پیگیری آزادیاش، وکالتنامهی رسمی وکیل را در شعبهی دو دادسرا ثبت کنند اما به آنان حتی اجازه مراجعه به دفتر شعبه داده نشد و نگهبان دادسرا پس از تماسی فرمالیته به آنان اعلام کرد که ده روز دیگر مراجعه کنند. همانطور که قبلاً اشاره شد، بازجو با اصرار بر ادامهی بازداشت ریحانه و وارد نمودن فشار روانی بر وی و تحمیل اتهامات بیپایه و اساس به او در صدد است، سناریوی نخنما و از پیش تعیین شدهاش را تکمیل نماید.
ریحانه انصارینژاد به دلیل ابتلا به آرترو روماتوئید از درد مفاصل در ناحیه پا و کمر رنج میبرد و طی تماس تلفنی با خانواده اعلام کرده است که در زندان بیماری او تشدید شده است و نیاز دارد در اسرع وقت پزشک معالج خود را ملاقات کند. ریحانه انصاری نژاد مرتکب هیچ جرمی نشده است و اتهامات واهی ، هیچ سنخیتی با این فعال کارگری ندارد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ادامه بازداشت غیر قانونی ریحانه انصاری را محکوم و خواهان آزادی هرچه سریعتر ایشان می باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری
۱۴۰۱/۳/۲۲
***********
"نامه رسیده به ایمیل کمیته"
فرزند راستین طبقهی کارگر
با پاهای برهنه در محلهی کارگری آبادان بازی میکرد، پدرش کارگر شرکت نفت بود... همسرش نیز کارگر بود... خودش هم کارگر است.
هدیه تولد دخترم، دستگیری و زندان بود... چهارشنبه تولدش بود ۲۱اردیبهشت.. شب، کمی پس از نیمهشب، شبکارانِ شبنهاد بهخانهاش ریختند و او را به زندان بردند. دخترش ترسید و تنها رها شد...
در پایان سال ۱۳۹۹ او را پس از بیماری کرونا اخراج کردند. با ۲۹ سال سابقه کار...
آنقدر دوید و به این در و اون در زد تا مگر جایی استخدام شده و بیمهاش درست شود. هنوز تکلیف بیمهاش روشن نیست... در همان سالی که دخترش بدنیا آمد، همسرش را در حادثهای از دست داد. دیگر به تنهایی هم پدر شد، هم مادر...
جوان است ولی جسمش را سرمایهداران از کار بیرحمانه و زیاد فرسوده کردهاند... گردنش، کتفش، دستهایش، کمرش، زانوهایش همه از فرسودگی درد میکنند... زیباست قلبش، آنقدر بزرگ است که بخاطر همه کارگران و زحمتکشان جهان میتپد و با آرزوی زندگی بهتر برای آنان زندگی میکند...
دخترم را آزاد کنید... دخترمان را آزاد کنید...
مادران کارگران و زحمتکشان جهان...
ریحانه را آزاد کنید...
م.ر
***********
فیلم ها و تصاویری از تجمع بازنشستگان
شیراز ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
راهپیمایی اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی با حرکت نمایشیِ تشییع سفره خالی خود در جهت احقاق خواستههایشان.
تبریز ۱۴۰۱/۰۳/۱۶
نمایشی از عزم راسخ و اتحاد و همبستگی در تظاهرات بازنشستگان در شهر تبریز
شکست صف نیروهای سرکوبگر و عدم توان ایستادن آنها برابر جمعیت معترضین.
رشت - چهارراه گلسار ۱۴۰۱/۰۳/۱۶
ضرب و شتم بازنشستگان توسط نیروهای انتظامی
درگیری بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی با ماموران سرکوبگر با فریاد بی شرف بی شرف
در انتهای فیلم شعاری از طرف بازنشستگان سر داده میشود:
بحران میشه صد در صد /
حقوق میشه ده در صد
تبریز ۱۴۰۱/۰۳/۱۶
فیلم هایی از نمایشِ اتحاد بازنشستگان تبریز
بازنشستگان تبریزی در اعتراض به مصوبه مبنی بر افزایش صرفا ده درصدی حقوق خود به خیابانها آمدهاند. آنان شعار میدهند:
«بازنشسته اویاقدی، اؤز حاققینا دایاقدی»
(بازنشسته بیداره، پای حقش ایستاده)
در فیلمی دیگر میبینیم که سرکوبگران، قادر به کنترل بازنشستگان نیستند.
***********
ریحانه انصارینژاد را آزاد کنید
پنج روز دیگر قرار بازداشت موقت یک ماههی ریحانه انصارینژاد به پایان میرسد. این در حالی است که دوهفته از تودیع وثیقهی یک میلیارد تومانی تعیین شده توسط زندان بانان میگذرد، اما بنابر اظهار شعبهی دوم دادسرای اوین، بازجوی ریحانه مانع آزادی وی شده است! سیستم امنیتی - قضایی، اجزاء اندام وار یک کل واحد هستند و اینگونه اظهارات سیستم قضایی، فقط برای سلب مسئولیت از خود است.
ریحانه انصاری نژاد را فوراً آزاد کنید
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
***********
آوار سرمایه بر سر مردم تحت ستم آبادان
واقعه فروریختن برج متروپل در آبادان و جان باختن دهها نفر از مردم در این رابطه، بیش از آن که دلیل ایرادات و اِشکالات فنی و مهندسی در ساخت و ساز این ساختمان باشد، نشان از فسادی گسترده و انحطاطی عمیق در ساختار سیاسی و اقتصادی حاکم بر کشور دارد.
فروریختن این برج در واقع نه یک حادثه استثنایی و نه یک اشتباه صرفاً محاسباتی، که حاصل مجموعه ای از روابط مافیایی و بند و بست میان صاحبان سود و سرمایه، برای غارت هرچه بیشتر منابع و ثروت های موجود در کشور می باشد. روابط منحطی که به اشکال مختلف در تمامی زوایا و تار و پود ساختار سیاسی موجود، نفوذ کرده و هیچ ضابطه و معیاری نمی شناسد جز چپاول هرچه بیشتر دارایی ها و ثروت ناشی از ماحصل کار کارگران و کسب حداکثر سود به قیمت خانه خرابی زحمتکشان شهر و روستا .
عبدالباقی، مالک ساختمان متروپل، به دلیل زد و بندها و قدرت ناشی از روابطی که با تعدادی از مقامات و مسئولین در کل کشور و استان برقرار کرده بود، بدون رعایت ضوابط و معیارهایی که معمولاً برای ایجاد این قبیل ساخت و سازها در نظر گرفته می شود، شروع به ساخت این برج نموده و در بی توجهی کامل به هشدارهای کارشناسان زیربط و تذکرات کارگرانی که در حال کار در ساختمان بودند، آن را مورد بهره برداری قرار داده است.
مالک ساختمان نه تنها بیش از تعداد طبقات مجاز، اقدام به ساخت و ساز نموده بلکه از حداقل اقدامات لازم جهت ایمن سازی ساختمان نیز خودداری کرده است. قابل توجه اینکه ساختمان مورد نظر تنها نمونه از این دست سازه ها در کشور نبوده بلکه تعداد زیادی از ساختمان های ناایمن در پایتخت وجود دارد که علیرغم ممانعت های برخی ارگان ها و افراد از جمله شهردار تهران، لیست آن ها منتشر شده است.
سرمایه داری در همه جا و در هر شرایطی به دنبال حداکثر سود می باشد. سرمایه داری در ایران با اتکا به روابط مافیایی حاکم و زد و بندهای موجود با برخی از دولتمردان و مسئولین، از تن در دادن به حداقل ضوابط و مقررات ایمنی و بهداشت کار سر باز زده و با خیالی آسوده، به قیمت گرفتن جان افراد زیادی از مردم در کشور مشغول سرمایه گذاری و به اصطلاح "کار آفرینی" !!! ( بخوان استثمار وحشیانه کارگران و غارت و چپاول مردم به جان آمده ) است.
تاکنون جنازه ۳۸ نفر از زیر آوار بیرون کشیده شده که پنج نفر از آنها دانش آموز می باشند. همچنین گفته می شود تعداد زیادی ( بیش از ۱۵۰ نفر) کارگر از نقاط مختلف کشور به امید لقمه نانی در این مکان مشغول به کار بوده اند . کارگران ساختمانی در ایران همواره در معرض خطر بوده و بدون بیمه و حداقل امکانات ایمنی، سخت ترین و پرمخاطره ترین کارها را انجام می دهند و روزی نیست که خبر سقوط و مرگ این کارگران را در گوشه و کنار کشور نشنویم. این بار اما ساختمان بر سر کارگران سقوط کرد. دردناک تر اینکه گفته می شود تعدادی کارگر افغانستانی نیز در این ساختمان مشغول به کار بوده اند که به دور از خانواده غریبانه و مظلومانه جان خود را از دست داده و چه بسا هرگز شناسایی نشوند.
برخورد غیر اصولی و دودوزه بازی مقامات و مسئولین با این فاجعه هولناک، چه در رابطه با اطلاع رسانی و چه در رابطه با آواربرداری بعد از فاجعه، یکبار دیگر نشان داد که از جانب دولت و مسئولین گشایشی در کار مردم ایجاد نمی شود و این تنها خود مردم هستند که باید با اتحاد و همبستگی به داد یکدیگر رسیده و خواست ها و مطالبات خود را درعرصه های مختلف پی گیری و به کرسی بنشانند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن عرض تسلیت و ابراز همدردی با مردم شریف و تحت ستم آبادان و بازماندگان جانباختگان این فاجعه هولناک تنها راه برون رفت از مصائب و معضلاتی از این دست را اتکا به نیروی اتحاد و همبستگی در بین کارگران و مردم و تداوم تلاش و مبارزه برای رهایی از وضعیت اسف بار موجود می داند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۱۴۰۰/۰۳/۱۰
***********
فیلمی از جزیره مینو، محل زندگی کارگران جانباخته در متروپل
برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک
اینجا کلیک کنید.
***********
ریحانه انصاری نژاد هنوز در بازداشت است
بیست و یک روز از دستگیری بانوی خوشنام فعال حقوق کارگران، ریحانه انصاری نژاد میگذرد و با وجود پیگیریهای فراوان و گذشت نُه روز از تودیع وثیقهی سنگین یک میلیارد تومانی تعیینشده، وی همچنان در بازداشت موقت به سر میبرد و بلاتکلیف است.
شواهد حاکی از مخالفت بازجوی پرونده با آزادی این فعال کارگری سرشناس است تا شاید با زیر فشار گذاشتن او زمینه را برای تحمیل اقرار به اتهامات واهی و ساختگی بر این زندانی سیاسی فراهم سازد.
لیک، دوستان و همکاران و آشنایان این زندانی سیاسی نیک آگاهند که برچسب وابستگی به نهادهای خارجی یا هر جایی جز جنبش کارگری مستقل ایران، به هیچ طریق به او نمیچسبد.
ریحانه انصارینژاد خود سالها مبلغ عدم وابستگی کارگران متشکل و فعالان جنبش کارگری به نهادهای غیرکارگری و وابسته به سرمایهداری(داخلی و خارجی) بوده است و تنها به نیروی بدنهی طبقهی کارگر و پشتیبانان راستین این طبقه باور دارد.
او سالها در مورد نفوذ جریانات بهظاهر کارگری اما وابسته به سرمایه(چه داخلی مانند خانهی کارگر و چه خارجی مانند سولیداریتیسنتر)، در صفوف جنبش کارگری ایران روشنگری کرده و در حد توان خویش کوشیده تا راههای گوناگون نفوذ این جریانهای ضدکارگری را به تشکلهای کارگری متکی بر بدنهی جامعهی کارگران ایران سد کند.
ریحانه انصارینژاد به دلیل سالها کار طاقتفرسا در کارخانه و محیطهای کاری نامناسب دچار درد مفاصل و بیماری آرتریت روماتوئید است و به همین دلیل تحت درمان است و نیاز به نظارت مستمر پزشک معالج خود دارد. پر روشن است که اکنون به دلیل بازداشت و عدم دسترسی به امکانات درمانی، خانواده و نزدیکان وی بهشدت نگران سلامتی او هستند. به ویژه، شایان یادکرد است که او طی تماس با خانواده به تشدید درد کمر و پایش اشاره کرده و خواستار پیگیری برای ملاقات با پزشک معالجش شده است.
ریحانه انصارینژاد تنها سرپرست دخترش است و در این مدت که از بازداشت وی میگذرد، فرزندش دچار وضعیت دشواری شده و زندگیاش کاملاً مختل شده است؛ از سویی نگران وضعیت مادر و دلتنگ اوست؛ از دیگر سو مشغول تحصیل است و با رسیدن فصل امتحانات مجبور است به جای درس خواندن هر روز ساعتها در دادسرا پیگیر آزادی مادرش باشد. همچنین روشن نیست که در غیاب مادر و تنها سرپرست خود چگونه باید در این اوضاع فاجعهبار اقتصادی که همگان بر آن آگاهیم از پس تامین هزینههای زندگی بر آید، زیرا به مادرش وابسته بوده و میدانیم که ریحانه نیز مانند دیگر کارگران شریف این میهن رنجور، با فروش هر روزهی نیروی کارش گذران زندگی میکرده و هیچ منبع درآمد دیگری نداشته و ندارد!
او را نه تنها مجرم نمیدانیم، بلکه از شریفترین و آزادهترین شهروندان این کشور نیز میشماریم.
الف.سین.راد - یازدهم خرداد ۱۴۰۱
***********
اوجگیری اعتراضات مردمی و فشار بر فعالین
در هفته های اخیر شاهد افزایش اعتراضات مردمی، اعم از کارگران، معلمین، بازنشستگان و مردم زحمتکش و محروم بوده ایم. اعتراضاتی که دلیلی جز تشدید فشارهای اقتصادی و اجتماعی بر کارگران ومردم زحمتکش نداشته و ندارد. اما پاسخ مسئولین به این اعتراضات چیزی جز تهدید و احضار و بازداشت و زندان نبوده است. در همین راستا حامیان سرمایه، تعداد زیادی از فعالین کارگری و معلمان را به بهانه های واهی دستگیر نموده و در تلاشند که برای آنها پرونده سازی نمایند، تا از این طریق با ایجاد فشار و ارعاب، اعتراضات را به سکوت بکشانند. غافل از اینکه نه اعتراضات مردمی با چنین ترفندهایی کاهش خواهد یافت و نه تدارک چنین سناریو های نخ نمایی برای فعالین شناخته شده راه به جایی خواهد برد.
در شرایطی که عوامل سرمایه از همه امکانات برخوردار بوده وبرای حفظ منافع خود دائما در جلسات بین المللی شرکت می کنند حتی دیدار یک کارگر با یکمعلم خارجی جرم تلقی می شود.
دستگیری و پرونده سازی علیه کارگران، معلمان و فعالین کارگری نظیر ریحانه انصاری، رضا شهابی، حسن سعیدی، داودرضوی، آنیشا اسداللهی، کیوان مهتدی، رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، اسکندر لطفی، محمد حبیبی، محسن عمرانی، شعبان محمدی، مسعود نیکخواه، محمود ملکی، رضا امانی فر، اصغر حاجب، هادی صادق و ... در همین راستا می باشد.
حق داشتن تشکل مستقل، حق اعتصاب، حق اعتراض و تجمع از ابتدایی ترین حقوق کارگران، معلمان و سایر اقشار مردم محروم و تحت ستم می باشد. وارد نمودن اتهامات واهی علیه فعالین شناخته شده سناریوی نخ نمایی است که راه به جایی نبرده و نخواهد برد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری دستگیری کارگران و فعالین کارگری و معلمان بازداشت شده را محکوم نموده خواهان ازادی فوری و بدون قید وشرط آنانمی باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ۱۴۰۱/۳/۸
***********
ادامه بازداشت ریحانه انصاری نژاد
با وجود تعیین وثیقهی یک میلیارد تومانی توسط شعبهی دو دادسرای ناحیهی سی و سه تهران (مقدس، اوین) و تودیع آن توسط خانواده ریحانه انصاری نژاد، وی هنوز آزاد نشده است، در حالیکه زندانبانان وظیفه دارند به محض تودیع وثیقه، فرد محبوس را در کوتاه ترین زمان ممکن آزاد کنند. این در حالی است که روز سه شنبه، سوم خردادماه، بر اساس وعدهی شعبهی مربوطه، فرزند این فعال کارگری (که تنها سرپرست وی، مادرش است و در این مدت زندگی اش دچار اختلال و مشکلات فراوان شده) و تعدادی از آشنایان از ساعت چهار عصر تا یازده نیمهشب مقابل درب زندان اوین منتظر آزادی ریحانه بودند، اما در نهایت نگهبانان مقابل درب زندان، بدون ذکر هیچ دلیل قانعکننده، از قول زندانبانان بند «دویستونُه» اعلام کردند که او آزاد نخواهد شد و در نتیجه حاضران و مخصوصاً فرزند ریحانه با ناراحتی زیاد آنجا را ترک کردند.
ریحانه انصارینژاد را آزاد کنید
خانواده و آشنایان ریحانه انصارینژاد که تمام مراحل قانونی تودیع وثیقهای که خود دادسرا تعیین کرده را انجام دادهاند، خواستار آزادی فوری این فعال کارگری شریف هستند و حق اعتراض و پیگیریهای لازم را تا حصول نتیجه برای خود محفوظ میدانند.
ریحانه انصارینژاد را فوراً آزاد کنید، او جُرمی مرتکب نشده که برای آزادیاش نیازی به گذاشتن چنین وثیقهی سنگینی باشد، اما با این وجود و به دلیل نگرانی فرزندش و بر اساس اعلام شعبهی مربوطهی دادسرای مقدس، وثیقهی تعیینشده تودیع شده است، با اینهمه مسئولین زندان نشان دادند که حتی به تصمیمات دادسرا نیز پایبند نیستند!
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۱۴۰۱/۰۳/۰۴
***********
ریحانه انصارینژاد را آزاد کنید
ریحانه انصارینژاد تمام نهادها و دولتهای سرمایهداری غربی و شرقی را دشمن طبقهی کارگر میداند و همچنان به مفهوم «امپریالیسم» باوری راسخ دارد. این فعال کارگری مستقل نسبت به نفوذ جریانات راست و نئولیبرالی در جنبش کارگری برای منحرف و وابسته کردن آن، حساسیت ویژهای دارد و همواره در جهت رسوا کردن آنان کوشیده است. ریحانه را آزاد کنید و تلاش نکنید به او اتهامهایی وارد کنید که خود سالها علیهشان آگاهیرسانی کرده است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
"تا کی سرافکندگی...!
یا مرگ یا زندگی...!"
فریاد و اعتراض بازنشستگان تبریز همچون دیگر بازنشستگان زحمتکش سراسر کشور، عزم خود را جزم کردهاند تا زندگی در خور خویش را داشته باشن ...! زنده باد بازنشستگان و اعتراض به حق آنها... گفتنی است که خیزش اجتماعی بازنشستگان، جایگاه ویژه و ارزشمندی در همهی جوامع دارد، چرا که ترکیب اجتماعی آنها آینهی تمام نمای همهی جامعه است.
کارگران، معلمان، پرستاران، و به طور کلی زنان و مردان زحمتکش و همهی فروشندگان نیروی کار، به ویژه فرودستان جامعه، ترکیب اجتماعی بازنشستگان هستند که در روزگاری نه چندان دور، چرخ این مملکت را با تلاش بیدریغ خویش چرخاندهاند و هم اینک حق دارند "زندگی" در خور و شایسته زحمات خود را داشته باشند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
***********
ریحانه انصارینژاد را آزاد کنید
ده روز از بازداشت ریحانه انصارینژاد میگذرد و وضعیت بازداشت موقت او همچنان بلاتکلیف است. این در حالی است که به وکیل نیز اجازهی ثبت وکالت داده نمیشود تا به صورت رسمی بتواند وضعیت او را پیگیری نماید. ریحانه انصارینژاد مدافع منافع کارگران بوده و هیچ جرمی مرتکب نشده، او را آزاد کنید.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
***********
خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط ریحانه انصارینژاد
ریحانه انصاری نژاد از فعالین خوشنام کارگری می باشد جرمی جز دفاع از حقوق و منافع کارگران نداشته و کلیه فعالیتهای ایشان در همین راستا بوده است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری بازداشت و پرونده سازی علیه این فعال کارگری را محکوم نموده، خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط ایشان میباشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
***********
یک هفته از بازداشت ریحانه انصارینژاد گذشت
آزادش کنید...
یک هفته از بازداشت ریحانه انصارینژاد گذشت؛ پس از گذشت این مدت هنوز وضعیت وی بلاتکلیف است و معلوم نیست چه مدت باید در بازداشت موقت بماند! طبق قانون او میتواند وکیل اختیار کند تا کارهای حقوقیاش را پیگیری نماید. ریحانه انصارینژاد طی تماس تلفنی که پس از گذشت یکهفته بازداشت در بند ۲۰۹ زندان اوین با خانواده گرفت، از سلامت عمومیاش خبر داد و خواستار پیگیری جهت تعیین وضعیت بازداشت خود شد. خانواده و نزدیکان این انسان شریف که دغدغهاش تنها معیشت طبقهی کارگر است و تغییر وضعیت کنونی آن را تنها با اتکاء به نیروی خود طبقه (که مستقل از هر نهاد یا جریان ضدکارگری و وابسته به سرمایهداری داخلی و خارجی باشد) میسر میداند، ضمن خواست آزادی فوری او، خواستار روشن شدن وضعیت بازداشت وی و استفاده از حق قانونی و مسلم انتخاب وکیل جهت پیگیری امور حقوقیاش هستند.
ریحانه انصارینژاد یک کارگر است که سالها تحت استثمار سرمایهداری کار کرده و مانند همطبقهایهایش، چارهای جز فروش نیروی کارش برای تأمین معیشت خود و فرزندش ندارد و اکنون در بازداشت، بهشدت نگران وضعیت روحی و شرایط زندگی فرزندش است؛ آزادش کنید...
***********
از اعتصاب رانندگان و کارگران حق طلب شرکت واحد حمایت کنیم
نارضایتی رانندگان بی آر تی در سامانه های مختلف شهر تهران و بی اعتنائی مداوم مقامات شرکت واحد و شهرداری تهران به خواست های آنها منجر به تحصن و اعتراض به عدم افزایش مزدهایشان گردید. در تاریخ ۲۶ اردیبهشت، کارگران با روی آوردن به اعتصاب در اکثر سامانه ها و خطوط بی آر تی خواهان افزایش مزد به میزان ۵۷درصد شدند.
در حالی که شورای عالی کار حداقل مزد تحقیر آمیز را در سال ۱۴۰۱ تا سقف ۵۷ درصد به کارگران تحمیل کرد، و افزایش دیگر سطوح مزدی نیز در همین حدود تعیین شده، اما مدیریت شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه فقط با افزایش ۱۰ درصد موافقت کرده است. این اقدام ضد کارگری مدیریت شرکت واحد با مخالفت رانندگان و دیگر کارگران شرکت روبرو گشته است. اعتصاب رانندگان برای افزایش مزد تا سقف حداقل ۵۷ درصد موجب اختلال در حمل و نقل درون شهری و تجمع مسافران در ایستگاه های سطح شهر شده است. ایجاد تجمع مسافران در ایستگاه ها و اعتصاب رانندگان، مسئولان شهرداری و شرکت واحد و نیروهای امنیتی را به وحشت انداخته است.
برای مطالعه متن کامل
اینجا کلیک کنید.
***********
تداوم بازداشت فعال کارگری؛ ریحانه انصاری نژاد
ریحانه انصاری نژاد، فعال کارگری که در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه درمنزل شخصی اش توسط مامورین وزرات اطلاعات بازداشت شده و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل گردیده است همچنان در بازداشت به سر می برد.
ریحانه انصاری نژاد که از فعالین خوشنام کارگری می باشد جرمی جز دفاع از حقوق و منافع کارگران نداشته و کلیه فعالیتهای ایشان در همین راستا بوده است. لازم به توضیح است ریحانه انصاری نژاد از بیماری شدید آرترو روماتوئید رنج می برد و به همین دلیل تحمل زندان برای ایشان دشوار است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری بازداشت و پرونده سازی علیه این فعال کارگری را محکوم نموده ،خواستار آزادی فوری و بی قید وشرط ایشان میباشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۱۴۰۱/۲/۲۷
تماس تلفنی ریحانه انصارینژاد از زندان اوین با خانواده
ریحانه انصارینژاد غروب امروز شنبه ۲۴ اردیبهشتماه طی تماس تلفنی با خانواده اعلام کرده است که در بازداشتگاه ۲۰۹ زندان اوین (تحت نظارت وزارت اطلاعات) بسر میبرد و حال عمومی وی خوب است.
این فعال کارگری که حدود ده سال قبل نیز سابقهی چندماه بازداشت دارد، حدود ساعت ۲ بامداد پنجشنبه ۲۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ طی مراجعه ۶ نفر به منزل شخصیاش بازداشت شد و تا امروز خبری از نهاد بازداشتکننده و مکان نگهداریاش در دست نبود. همچنین خانواده ریحانه انصارینژاد همچنان نگران کمردرد و پا درد شدیدش هستند که از عوارض بیماری آرتریت روماتوئید وی است.
ریحانه انصارینژاد هیچ جرمی مرتکب نشده و باید فوری و بدون هیچ قید و شرطی آزاد شود.
***********
نگرانی خانواده و نزدیکان ریحانه انصارینژاد بابت سلامت و وضعیت جسمانی او
بر اساس اخبار منتشرشده، ریحانه انصارینژاد، فعال کارگری، در بامداد پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه در منزل خود بازداشت شده است. بر اساس این اخبار ۶ نفر در ساعت ۲ بامداد پنجشنبه ۲۲ اردیبهشتماه به منزل مسکونی ریحانه انصارینژاد هجوم برده و او را با خود به مکان نامعلومی منتقل کردهاند.
این در حالی است که خانم انصارینژاد به دلیل عوارض بیماری آرتریت روماتوئید، از درد شدید در ناحیهی کمر و پا رنج میبرد و داروهای مشخصی در همین زمینه مصرف میکند و به همین دلیل خانواده و نزدیکان وی به شدت نگران وضعیت جسمانی و سلامتیاش هستند و هرگونه آسیب جسمانی به او را مستقیماً متوجه مأموران امنیتی میدانند که وی را بدون هیچ دلیل مشخصی در نیمههای شب بازداشت کرده و با خود به مکان نامعلومی بردهاند. ریحانه انصارینژاد یک فعال کارگری خوشنام است که هیچ جرمی مرتکب نشده و باید فوراً و بدون هیچ قید و شرطی آزاد شود.
***********
بیانیه سندیکاها و تشکلات کارگری و بازنشستگان مستقل
پیرامون تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف نسبت به گرانیها
اعلام پشتیبانی از اعتراض های دلیرانۀ مردم ایذه، اهواز، سوسنگرد، شیراز، شادگان و دزفول علیه افزایش سرسام آور قیمت کالاهای اساسی.
گرانی مداوم و کمر شکن ارزاق عمومی و دیگر کالاهای اساسی و جهش سرسام آور قیمت ها به دنبال حذف یارانه های این اقلام، زنگ های خطر را در سرتاسر کشور به صدا درآورده است:
خطر فرو رفتن هرچه بیشتر کارگران و توده های میلیونی مردم در باتلاق فقر و درماندگی و افزایش محرومیت آن ها، در اثر سیاست های مخرب و خانمان برانداز حکومت - که تماما در خدمت سرمایه داران و باندهای قدرت قرار دارد - بیش از پیش بار بحران های داخلی و خارجی را بر دوش کارگران و توده های مردم محروم و به جان آمده گذاشته و بخش های هرچه وسیع تری از آنان را به زیر خط فقر و فلاکت پرتاب می کند.
برای مطالعه متن کامل
اینجا کلیک کنید.
***********
ریحانه انصاری بازداشت شد.
بر اساس خبر دریافتی، ریحانه انصاری فعال کارگری در بامداد پنج شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه بازداشت شده است.
بر اساس این خبر ۵ مرد و یک زن در ساعت ۲ بامداد پنج شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه به منزل مسکونی ریحانه انصاری هجوم برده و او را بازداشت کرده اند.
در ضمن وسائل شخصی ریحانه انصاری، از جمله چند جلد کتاب و جزوه، لپ تاب و موبایل را با خود برده و تمامی وسائل شخصی ایشان و دختر ریحانه را مورد بازرسی قرار داده اند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری بازداشت ریحانه انصاری را شدیداً محکوم کرده و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط ریحانه انصاری می باشد.
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
***********
"برگزاری مراسم روز جهانی کارگر اول ماه مه در رشت"
روز جمعه نهم اردیبهشت ۱۴۰۱ مراسمی به مناسبت اول ماه مه روز جهانی کارگر در رشت برگزار گردید. در این مراسم ابتدا با بیان تاریخچه این روز يكي از فعالين كارگري به ریشه ها و علل " حوادث کارگری " پرداخت. او با اشاره به تاريخچه چهار آپريل كه روز عليه حوادث كار نام گرفته است، نگاهي به آمار حوادث كار در كشورهاي مختلف سرمايه داري كرده و اعلام كرد حوادث كار در تار و پود سرمايه داري تنيده شده است و هيچ كشوري از آن مصون نيست. هر چند در برخي كشورها همچون چين اين آمار به شدت نگران كننده است. اين فعال كارگري در ادامه با اشاره به آمار رسمي روزانه ٥ حادثه كار منجر به فوت در ايران، تاكيد كرد كارگران بخش ساختماني در معرض بيشترين ميزان حوادث كار هستن.
در ادامه مطلبي درباره ي شرايط پرستاران در ايران خوانده شد. در اين مطلب با اشاره به تفاوت فاحش نسبت پرستار به بيمار در ايران با استانداردهاي جهاني كه فشار سنگين كار براي پرستاران كه عمدتا زنان هستند را در پي دارد، به وضعيت متزلزل شغلي پرستاران پرداخته شد.
سخنران بعدي مراسم يكي از فعالين بازنشستگان بود كه در سخنان خود نگاهي داشت به مسيري كه جنبش بازنشستگان از آغاز تا كنون طي كرده است، او فراتر رفتن از خواست تطبيق حقوق بازنشستگان با ميزان تورم، و طرح تناسب حقوق بازنشستگي با سبد معيشت را نشانه اي از بلوغ اين جنبش شمرده و خواهان فراگير شدن اين خواست ميان ديگر اقشار طبقه كارگر شد.آخرين سخنران مراسم يكي از فعالين جنبش معلمان بود كه سخنان خود را با نگاهي به تاريخچه روز معلم و اينكه چگونه اين روز پس از انقلاب ٥٧ مصادره شد، شروع كرد و در ادامه به اعتراضات متشكل معلمان و روند سياسي شدن مطالبات و فراتر رفتن از خواسته هاي صنفي پرداخت. او با تاكيد بر اهميت شعارهاي ضد خصوصي سازي در ميان معلمان، خواهان پرداختن به مطالبات ديگر اقشار معلمان همچون معلمان مهد كودك، نهضت سواد آموزي،خريد خدمت و معلمان مدارس غير دولتي، شد. او همچنين به جاي خالي مطالبات خاص زنان از جمله خواست تعلق گرفتن حق عايله مندي وحق بيمه تكميلي براي اعضاي خانواده اشاره كرد. در قسمت پایانی برنامه با مشارکت همه شرکت کنندگان، مسایل مختلف جنبش کارگری از جمله مسئله زباله سراوان گیلان به بحث و بررسی گذاشته شد.
"کمیته برگزای مراسم روز جهانی کارگر اول ماه مه / اردیبهشت ۱۴۰۱ - گیلان"
***********
بیانیه مشترک سندیکاها و تشکلات مستقل کارگران و معلمان و بازنشستگان
به مناسبت روز جهانی کارگر (۱۱ اردیبهشت)
بیانیه اول ماه مه (۱۱ اردیبهشت ۱٤٠۱) روز اتحاد و همبستگی بینالمللی طبقۀ کارگر در سراسر جهان.
اول ماه مه، روز تحکیم همبستگی و اتحاد کارگران همۀ کشورها، علیه استثمار و ستم سرمایهداری در سرتاسر گیتی است.
این روز بزرگ، یک پیام فراموش نشدنی برای طبقۀ کارگر جهانی در بر دارد و آن اینکه: آزادی طبقۀ کارگر تنها به دست خود و با اتحاد و همبستگی و مبارزهای سازمان یافته و متشکل محقق میشود.
واقعیت این است که نظام سرمایهداری وضعیت اقتصادی و سیاسی خطرناک و راه حلهای فاجعه باری را برای کارگران و تودههای زحمتکش در سرتاسر جهان به وجود آورده است که آشکارا آنان را به
ورطه فقر و فلاکت میکشاند. «راه حلهای اقتصادی» ای همچون: توسل به رویکرد «بازار آزاد»؛ توسعۀ لجام گسیخته خصوصیسازی و مقررات زدائی؛ حذف یا کاهش خدمات عمومی، کالائی کردن هرچه بیشتر همه چیز که بازپس گرفتن دستاوردهای کارگران، انداختن بار بحران اقتصادی بر دوش آنان و تودههای زحمتکش و تخریب همه جانبه محیط زیست از پیامدهای مخرب و بلافصل آن میباشد.
برای مطالعه متن کامل
اینجا کلیک کنید.
***********
بیانیه حمایتی کارگران و فعالین کارگری سنندج
گرامی باد ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی کارگر
کارگران، زنان و مردان آزاده!
اول ماه مه نزدیک است. در این روز، ما کارگران فرصت داریم تا با اتحاد و همبستگی خود و همگام با سایر هم طبقه هایمان در سراسر جهان کیفرخواست خود را، رو به نظام سرمایه داری اعلام کنیم. حق همه ما کارگران است، در برابر شرایط برده وار که طبقه سرمایه دار بر ما و کل جامعه تحمیل کرده است اعتراض و راهپیمایی و تحسن داشته باشیم و برای رسیدن به آرمانهای طبقاتی خود، یعنی آزادی و برابری و رفاه عمومی تلاش کنیم. روز کارگر روز همبستگی طبقاتی همه کارگران جهان است و شهر ما سنت های با سابقه و درخشانی در برگزاری مراسم های این روز دارد.
برای مطالعه متن کامل
اینجا کلیک کنید.
***********
ارسالی: بیانیهی جمعی از کارگران و فعالین کارگری سنندج در حمایت از مطالبات معلمان
نزدیک دو دهه است جامعه ما شاهد تلاش های مداوم معلمان در سراسر ایران برای تامین معیشت و مطالبات خود است. طولانی شدن این اعتراضات و پاسخ نگرفتن از جانب نهادهای دولتی، علاوه بر فشار اقتصادی و فقر و بیحقوقی که رنج و مشقت زیادی را به معلمان تحمیل کرده است، معلمان و فعالین شان با سرکوب و دستگیری ها و زندان هم روبرو هستند.
این فشار مضاعف بر معلمان مایه تاسف و نگرانی عمیق کل جامعه و بخصوص دانش آموزان و خانواده هایشان است. اتحاد درونی و تشکل سراسری معلمان یکی از نقاط قدرت این بخش محروم جامعه است. پیگیری و تداوم مبارزه برای حقوق حقه ی معلمان بدون این اتحاد و تشکیلات سراسری ممکن نبود. از این لحاظ باید این اتحاد و تلاش های سراسری معلمان را گرامی داشت.
موضوع دیگر انگشت گذاشتن و توجه جدی معلمان روی موانع و مشکلات آموزش است که در مبارزات معلمان منعکس شده است. خصوصی کردن آموزش، محتوای عقب مانده ی آموزشی، تفرقه بین معلمان و تقسیم آنان به گروه های مختلف مدارس دولتی و خصوصی و حق التدریسی، کمبود امکانات آموزشی و بیحقوقی بازنشستگان و غیره، همواره با مخالفت و اعتراض جدی معلمان و بازنشستگان روبرو شده و خواستار رفع این مشکلات عدیده هستند.
معلمان در تلاش های بیش از یک دهه ی خود، همواره بر همبستگی مبارزاتی خود و کارگران و بخش های محروم جامعه تاکید داشته اند. معلمان همچنین از همبستگی جنبش کارگری و حمایت دانش آموزان و خانواده هایشان برخوردار هستند.
شکی نیست که گرسنگی و زندگی زیر خط فقر، فشار اقتصادی و روحی زیادی را به معلمان و خانواده هایشان تحمیل می کند. دغدغه ی نان و معیشت توان این بخش مهم جامعه را برای ارتقای فعالیت فکری و اموزشی گرفته است. ما تاکید می کنیم که مطالبات و معیشت و رفاه معلمان باید تامین شود.
ما کارگران هم مثل معلمان زیر بار فشار اقتصادی و روانی زندگی و معیشت خانواده هایمان هستیم. بخش بسیار بزرگی در میان کارگران فصلی و بیکار در خط فقر مطلق بسر می برند. بدین لحاظ همدلی، همسرنوشتی و همبستگی مبارزاتی معلمان و کارگران حیاتی و ضروری است. ما همه در یک کشتی نشسته ایم.
فشار معیشت و گرسنگی گلوی کارگران، معلمان، بازنشستگان و بخش وسیع تر محرومان در سراسر ایران را می فشارد. ما هیچ راهی جز مبارزه و تلاش برای تامین معیشت کامل کارگران و زحمتکشان جامعه، نداریم.
ما فعالین کارگری کردستان، بویژه خود را در کنار تشکل های محلی و سراسری معلمان و مبارزات و اعتراضات برحقشان می بینیم و خواستار پاسخ فوری به مطالبات معلمان هستیم.
ما خواستار آزادی فوری معلمان دربند هستیم. جای معلم زندان نیست، در کلاس درس است.
جمعی از کارگران و فعالین کارگری سنندج
۱ اردیبهشت ۱۴۰۱
***********
بازداشت فعالان کارگری در آستانه اول ماه مه
در آستانه اول ماه مه روز جهانی کارگر، امیر امیرقلی، امیر عباسی، محمد ایران نژاد، سارا عسگری، نصرالله امیرلو و مرتضی صیدی از فعالان کارگری و اجتماعی، روز جمعه ۲۶ فروردین ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به پلیس امنیت قلعه حسن خان تهران منتقل شدند. ماموران همچنین منزل این فعالین را مورد تفتیش قرار دادند. لازم به توضیح است امیر عباسی شب گذشته و امیر امیرقلی صبح امروز آزاد شده اند.
***********
تجمع اعتراضی پرستاران در لرستان دوشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۱
این پرستاران بسیاری اخراج شده و یا در معرض اخراج قرار دارند. آنها میگویند تاکنون بسیاری از همکاران ما در دوران کرونا جان خود را در حین پرستاری و درمان بیماران کرونایی از دست دادهاند. اما اکنون با فروکش موقتی کرونا به راحتی ما را اخراج میکنند.
پرستاران و کادر درمان خواستار اجرای وعده مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر تبدیل وضعیت و استخدام رسمی شدند.
این پرستاران بهصورت قراردادی، شرکتی و طرحی در حال خدمت هستند. نبود امنیت شغلی و حقوقهای ناچیز آن هم در دروان کرونا، آنها را در شرایط سخت سلامتی و معیشتی قرار داده است.
پرستاران میگویند:
وزارت بهداشت باید به دو وعدهای که بارها داده است، یعنی برقراری فوقالعاده خاص و تبدیل وضعیت نیروی انسانی بهداشت، وفا کند.
روز شنبه ۲۰ فروردینماه نیز پرستاران طرحی بدون سهمیه وزارت بهداشت، در شهرهای سنندج، کرمانشاه و سبزوار در اعتراض به اخراج تجمع کردند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
***********
اخراج کارگران فعال و معترض مجتمع کشت و صنعت لرستان
هفته گذشته کارگران مجتمع کشت و صنعت لرستان در پی اعلام مسئولان این شرکت مبنی بر اینکه امکان ادامه فعالیت کارگران منوط به انعقاد قرارداد با پیمانکاری خارج از مجموعه خواهد بود، طی تجمعاتی اعتراض خود را به این تصمیم نشان دادند.
مدیرکل امور اقتصادی استانداری لرستان در گفت و گویی اعلام کرد که هیچگونه تعدیل نیرویی در سال جدید در شرکت کشت و صنعت فجر صفای استان رخ نخواهد داد.
اما مسئولین مجتمع کشت و صنعت لرستان اسامی ۲۳ نفر از کارگران معترض که تصویر حضور آنان در تجمعات در شبکه های اجتماعی منتشر شده بود، را در لیست «عدم جذب» معرفی کرده اند..
هدف ایادی سرمایه از چنین اقداماتی چیزی جز سرکوب مبارزات کارگران نمی باشد. مسئولین تلاش می کنند از طریق ایجاد نا امنی شغلی و اخراج کارگرانی که از حق خود و همکارانشان دفاع نموده اند اعتراضات را متوقف سازند . کارگران سلاحی جز وحدت و تشکیلات ندارند و کارگران کشت و صنعت لرستان نیز تنها با تکیه بر اتحاد و همبستگی و حمایت از این کارگران اخراجی می توانند گام به گام به اهداف خود نزدیک شده و به مطالبات به حق خود دست پیدا کنند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۱۴۰۱/۰۱/۲۳
***********
جمعی از معلمان و فعالان صنفی در مقابل دادگاه انقلاب تهران
جمعی از معلمان و فعالان صنفی در مقابل دادگاه انقلاب تهران در همراهی با رسول بداقی و حمید قندی از اعضای کانون صنفی معلمان اسلامشهر که امروز دوشنبه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب محاکمه شدند تجمع کردند
***********
باز نشر: پدیده ای چند سویه به نام فوتبال
برداشت یکم:
شب جمعه ۲۵ خرداد ۱۳۹۷؛ دو تیم فوتبال ایران و مراکش در برابر یکدیگر قرار گرفته اند. این بازی در وقت قانونی به نتیجهای نرسیده و داور شش دقیقه وقت اضافه اعلام می کند. میلیون ها نفری که رو به تلویزیون، این جعبه جادویی نشسته اند دیگر امیدی به گل ندارند؛ اما همچنان نفس ها در سینه حبس شده و سکوتی عجیب حکمفرماست. ناگهان در دقیقه ۹۵ بازی و با یک اشتباه ساده بازیکن تیم حریف گل می شود و همزمان بینندگان تلویزیون ناخودآگاه به هوا می پرند. فریادهای هلهله و شادی از دیوار ساختمان ها می گذرد و با سرعت باد از پنجره های باز عبور می کند و صداها یکی می شوند.
همه چیز تنها در چند دقیقه اتفاق افتاد: انفجار شادی، سیل جمعیت، کاروان خودرو و موتور و شیپورهایی که پیدا نبود شبانه از کجا آمدهاند. هر کس شیپور نداشت، جای خالی آن را با بوق ماشین جبران میکرد. حضور گسترده زنها و دخترها در کف خیابان و در پایکوبی و شادمانی جمعی و شادی همگانی با طبل و سنج و شیپور. رقص و ساز و آواز تا نیمه شب ادامه داشت. بقول یک روزنامه نگار خوش ذوق خارجی:« مردم ایران پس از بازی طوری خوشحالی میکردند که انگار قهرمان جام جهانی شدهاند!»
رادیو و تلویزیون دولتی اما تصاویر حاضرین در استادیوم «سن پترزبورگ» را آنطوری که خود تشخیص می داد به ببیندگان نشان می داد؛ اما انفجار جمعیت شادمان در شهرهای ایران قابل چشم پوشی نبود. هیچ رسانهای نتوانست مردان و زنان، دختران و پسران و نوع حرکت و رفتار آنها را در کف خیابان دستکاری کند.
این چنین است که عجوبه ای به نام فوتبال به پدیده ای همه گیر تبدیل می شود و این بار نیز مانند دو دهه پیش در بازی بین ایران و استرالیا به بیان مطالبه شاد زیستن حاضرین در خیابان ها تبدیل گردید. بر اساس پژوهش های منتشر شده، ایران در ردهبندی ملتهای شاد دنیا، در بین ۱۵۵ کشور، رتبه ۹۶ را دارد. معیارهای رایج چنین نهادهایی برای سنجیدن سطح شادی یک کشور، سرمایههای اجتماعی، پایین بودن بیعدالتی، اعتماد عمومی و اعتماد به دولت است. این بار چندم بود که مردم، فارغ از این شاخصها، بخاطر برد یا حتی باخت آبرومندانه (ایران-آرژانتین) به خیابان ریختند و شادمانی کردند.
برداشت دوم:
اما این یک سوی فوتبال است که رسانه های مختلف می توانند با استفاده از قدرت روزافزون خود، صدها میلیون نفر را به تماشای این رویداد ورزشی میخکوب کند. این پدیده در جامعه سرمایه داری، واقعیت های آشکار و پنهان دیگری نیز دارد.
فوتبال در خدمت سرمایه داران بزرگی است که نمودش را در قراردادهای چند صد میلیاردی کارتل های اقتصادی می بینیم که با تراکنش های مالی عظیم به وقوع می پیوندد. همه در این ورزش وارد قرار می شوند. قراردادها نشان دهندۀ رابطۀ مبادله ای هستند؛ چه آن بازیکنی که قرار است تا پای جان سر عهدش بماند و برای تیمش گُل زنی کند و چه آن مربی ای که فکرش را به سرمایه داری می فروشد تا عنوان یا جامی را برای تیمش تصاحب کند. ظاهرن بده بستان ها منطقی است و جبری در کار نیست؛ اما واقعیت چیز دیگری را نشان می دهد: همه در خدمت یک هدف به صف شده اند؛ در خدمت سود بزرگان صاحب سرمایه.
برداشت سوم:
فدراسیون بیـن المللـی فوتبـال معـروف به فیفا، میلیـاردها دلار برای برپـایـی مسابقه های جهانی از جمله ساختن استادیوم ها سرمایه گذاری می کند. اما ساخت این استادیوم ها در کشورهایی چون آفریقای جنوبی، برزیل و یا قطر توسط کارگران و با نیروی کار ارزان آنها، ایجاد می شود.
در مهرماه سال ۹۷، در رسانه های خبری گزارشی تحت این عنوان انتشار یافت: «جام جهانی فوتبال روی جسد ۱۲۰۰ نفر؛ قتل عام در قطر!» پرونده رسوایی فساد در فیفا بار دیگر نگاهها را به کارگرانی معطوف کرد که در جریان عملیات ساخت و ساز استادیوم های محل برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر جان باختهاند. خبرهای منتشرشده تعداد کارگران جان باخته در این پروژهها را ۱۲۰۰ نفر اعلام کرده که یک فاجعه و کشتار به تمام معنا محسوب می شود. هزاران نفر با ساعت های طولانی کار در گرمای طاقتفرسا، دستمزدهای اندک و خوابگاههایی در شرایط بسیار بد روبرو هستند و بدون دریافت ویزای خروج نمیتوانند خاک قطر را ترک کنند.
کنفدراسیون اتحادیههای کارگری نروژ در بیانیهای به انتقاد شدید از سیاستهای قطر پرداخت. رئیس این کنفدراسیون نروژی گفت:«اگر قرار بود به ازای مرگ هر یک کارگر مهاجری که به خاطر ساخت و سازهای مورد نیاز برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر جان باخته یک دقیقه سکوت کنیم، ۴۴ بازی اول جام جهانی باید در سکوت کامل برگزار میشد.»
خسرو غلامی - ۱۸ آبان ۱۳۹۷
بعد از بازنشر: امروز و در آستانهی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲، خبرهای منتشره حاکی از کشته شدن ۶۵۰۰ کارگر حین کار و در جریان ساخت استادیوم های ورزشی قطر است.
***********
اعتصاب بیش از ۲۰۰ میلیون کارگر در هندوستان!
میلیون ها کارگر در هند امروز در اعتراض به خصوصی سازی های وسیع دست به یک اعتصاب عمومی دو روزه زده و به خیابان ها آمدند. این اعتصاب که بخش های وسیعی از کشور را تعطیل کرده است، در مخالفت با دولت نارندرا مودی، یک ملیگرای هندو جناح راست افراطی که در حال حاضر تلاش میکند بسیاری از داراییهای عمومی هند را خصوصی کند، برگزار شد. این اعتصاب که قرار است تا فردا ادامه یابد، شامل کارگران بانک های دولتی هند، کارگران حمل و نقل و سایر صنایع خصوصی و دولتی می باشد و توسط یک مجمع مشترک، که شامل دوازده فدراسیون اتحادیههای کارگری کشور است، از جمله کنگره اتحادیههای کارگری سراسر هند (AITUC) و کنگره ملی اتحادیه کارگری هند (INTUC) که نماینده بخشهای مختلف از جمله زغال سنگ، فولاد، حملونقل و بانکداری است، فراخوان داده شد.
خواسته های اصلی اعتصاب کنندگان شامل لغو طرح های خصوصی سازی و افزایش حداقل دستمزد می باشد. اعتصابکنندگان همچنین به قانون جدیدی اعتراض میکنند که به روسا قدرت بیشتری در مورد کنترل دستمزدها و ساعات کاری میدهد و کار قراردادی را مجاز میشمارد.
دلایل دیگری که کارگران را به حضور در خیابان ها ترغیب می کند عبارتند از افزایش قیمت سوخت (تا حد زیادی نتیجه جنگ در اوکراین) و فقر رو به رشد می باشد. تخمین زده شده است که بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ در هند به فقر رسیده باشند. اعتصاب کنندگان همچنین خواهان دریافت کمک های رفاهی از دولت هستند.
این اولین بار نیست که کارگران هندوستان علیه دولت مودی قیام می کنند. در سالهای ۲۰۱۶، ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ نیز اعتصابهای عمومی برگزار شد که صدها میلیون کارگر در آن شرکت کردند. در طول سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ ، کشاورزان در سراسر هند علیه «اصلاحات» کشاورزی جدید دولت مودی دست به اعتصاب زده بودند که پس از تقریبا یک سال اعتصاب، در خواسته های اصلی خود پیروز شدند.
کارگران اعتصابی امروز در هند، هم سطح مخالفت عمومی با رژیم راست افراطی مودی و هم قدرت طبقه کارگر متحد را نشان می دهند. تمام مناطق هند، از جمله شهرهای جنوب و شرق این کشور، به ویژه به دلیل اختلال در راه آهن، حمل و نقل عمومی و خدمات بانکی، متوقف شده اند.
در طول دو سال همهگیری کووید، تعدادی از مشاغل به طور کامل ناپدید شدهاند و نرخ بیکاری در دسامبر از ۸ درصد فراتر رفته است که با توجه به جمعیت ۱/۴ میلیاردی این کشور، این رقم بزرگ است. با این حال، بیماری همه گیر، بحران کنونی را به وجود نیاورده است. این شرایط رو به زوال ناشی از سیاست های نئولیبرال دولت مودی و تشدید حمله به خدمات عمومی بوده است. آنها به عنوان خدمتگزار سرمایه، از این موقعیت دوران کرونا به عنوان فرصتی برای خصوصی سازی صنایع ملی و مقررات زدایی استفاده کرده اند تا سود و رفاه سرمایه داران بزرگ را تضمین کنند.
این اعتصاب در هند الهام بخش بوده و بار دیگر نشان میدهد که کارگران قادرند چرخهای سرمایهداری را متوقف کنند و اعتصاب را تا زمانی که موفقیت هایی کسب کنند، میتوانند بطور نامحدود تمدید کنند. مبارزه آنها میتواند روحیه کارگران سراسر جهان را بالا ببرد.
پروین اشرفی - ۲۹ مارس ۲۰۲۲
************
۵ کارگر یک کارگاه آجرسازی در اصفهان بر اثر آتشسوزی مجروح شدند
روز جمعه پنجم فروردین ماه، یک کولبر به نام رستم خضری ٢۵ سالە، اهل شهرستان اشنویه، در پی شلیک نیروهای نظامی در مرز بانه جان خود را از دست داد.
طبق گزارشهای منتشر شده مأموران بدون اخطار قبلی این کولبر را مورد شلیک مستقیم قرار داده و جنازه وی توسط کولبران و ساکنین منطقه به یکی از بیمارستانهای سلیمانیه در اقلیم کردستان منتقل شده است.
این کولبر متأهل و سرپرست خانواده بوده است.
************
۵ کارگر یک کارگاه آجرسازی در اصفهان بر اثر آتشسوزی مجروح شدند
آتشسوزی در یک کارگاه آجرسازی در جاده «حبیب آباد» اصفهان موجب سوختگی ۵ کارگر مرد شد. حداقل یکی از کارگران کودک کار است. عباس عابدی، سخنگوی مرکز اورژانس اصفهان بدون اینکه هویت کارگران آسیب دیده را فاش کند، گفت که «۵ مرد ۱۶ تا ۴۵ ساله در این حادثه انفجار دچار مصدومیت شدهاند». به گفته او تمامی کارگران مجروح شده به بیمارستان منتقل شدند.
در کارگاههای آجرسازی معمولاً کارگران بدون قرارداد و بیمه مشغول به کار هستند.
ایران از حادثهخیزترین نقاط جهان برای کارگران به شمار میرود و سالانه نزدیک به هزار کارگر در اثر حوادث کار جانشان را از دست میدهند.
ایمنی محیط کار
جان کارگران ارزش دارد
نابود باد استثمار و کار مزدی
*********
شادباش به مناسبت آغاز سال نو
سالی که گذشت، برای کارگران و زحمتکشان سالی مملو از تنگناهای اقتصادی و معیشتی، تورم و گرانی، فقر و بی عدالتی، اخراج و بیکاری، تهدید و احضار و بازداشت و زندان بود. سالی که فعالین بسیاری ازجنبش های اجتماعی، صرفا برای پیگیری حقوق و مطالباتشان به جمع زندانیان سیاسی و عقیدتی اضافه شدند و در ساعات و لحظات پایانی سال و آغاز سال نو، از حضور در کنار خانواده، دوستان و عزیزانشان محروم ماندند.
سال گذشته در عین حال، سال گسترش اعتراضات و تجمعات کارگران، معلمان، پرستاران، بازنشستگان، زنان و اقشار مختلف جامعه و فعالین آگاه این جنبش ها نیز بود. اعتراضاتی که نشان از تجربه، آگاهی و همبستگی بیشتر میان اقشار و طبقات محروم و تحت ستم جامعه داشت که در ادامه می تواند نویدبخش جهانی عاری از ظلم و ستم طبقاتی و نفی استثمار و نابرابری باشد.
پیام بهار و روئیدن جوانه ها نه تنها مژده غلبه نو بر کهنه و زندگی بر مرگ و نیستی می دهد، بلکه به نوبه خود حکایت از آن دارد که همه ی جریان های کهنه و پوسیده سرانجام محکوم به فنا و نابودی هستند و آنچه نو، زنده و پویاست ،سرانجام پیروز خواهد شد.
به امید پیروزی نو بر کهنه و جهانی فارغ از ستم نابرابری و استثمار.
نوروزتان پیروز.